Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 04 Jul 2005, 18:04   #1
BeNnY
Guru

BeNnY

Mar Adentro

Voiam sa fac un topic. Am uitat.

Mar Adentro nu e despre eutanasiere. E despre un om. Ca daca era despre eutanasiere, nu-si afisa atat de josnic Amenabar parerea. Dadea argumente de both sides. Aici eutanasierea e buna si just go with it. Cine e pro eutanasiere (Ramon - almighty sfesnic) e destept, cine nu, e prost (frati-su, gen "But i'm your brother"). E foarte personal si asta nu e ceva neaparat rau, dar intr-o problema ca eutanasierea sa darami o parte cu argumente arogante gen voi sunteti prosti si eu am dreptate, pentru ca am dreptate mi se pare o aiureala.
Old 04 Jul 2005, 18:43   #2
christi
Guru

christi

Send a message via Yahoo to christi
Mie nu mi s-a parut ca Amenabar ia partea cuiva. Dimpotriva. Se expun pareri de ambele parti, si in nici un moment nu se sugereaza ca moartea e solutia necesara in aceasta situatie, pentru oricine. Ci doar pentru Ramon, care isi justifica surprinzator de credibil optiunea.
Mai mult, filmul nu este despre daca cei ca Ramon ar trebui sau nu sa moara, ci despre daca au sau nu dreptul sa decida daca vor sau nu sa moara. E o mare diferenta.
Oricum.... film exceptional, cel mai bun pe care l-am vazut pina acum in 2005. Niste scene sint absolut uluitoare (ex: zborul imaginar spre mare; rememorarea scenelor importante ale vietii sub forma pozelor gasite de tipa), iar despre Bardem... no words. Absolut perfect.
Overall: 9/10.
Old 04 Jul 2005, 19:14   #3
BeNnY
Guru

BeNnY

Si argumentele unde sunt? Ceva concret? Fara bullshit?

Bardem bun, intr-adevar. Dar cum dracu sunt pareri de ambele parti, cand cum e "judecat" Ramon (cum zice el) de cineva, imediat e slammed cu "CAT ESTI DE EGOIST SI DE INCONSIDERATE" si imediat tace (vezi Rosa), eventual e convertit la partea cu pro eutanasiere. Eu nu-i reprosez filmului ca e pro eutanasiere, reprosez ca e pro ceva atat de clar si darama cealalta parere atat de josnic.
Old 05 Jul 2005, 12:07   #4
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by BeNnY:
Si argumentele unde sunt? Ceva concret? Fara bullshit?

daca bine-mi amintesc (dar ca sa fiu sigur ar trebui sa revad anumite scene) argumentele pro eutanasie si le prezinta eoul principal la proces (si prin avocati), iar argumentele ramanerii sale in viata nu sint decat cele exprimate de familia sa: faptul ca ei il iubesc ar trebui sa-l mentina in viata, sau sa-i mentina dorinta de a trai. dorinta sa de a nu mai continua chinul izvoraste din interior, iar argumentele continuarii chinului ii sint exterioare. el se dovedeste a fi egoist ( :shock: cuvintele mele ma :shock: ), dar cine il poate intelege mai bine decat el insusi. probabil decizia sa apare in urma a 25 de ani de meditatie si, pana la urma, din papucii sai, pare a fi decizia corecta pentru el.

am sa incerc sa mai vad filmul o data si voi reveni cu mai multa precizie
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 05 Jul 2005, 12:37   #5
BeNnY
Guru

BeNnY

Let me get this straight, tu esti de parere ca el, Ramon, era egoist?
Old 05 Jul 2005, 15:20   #6
notorious
NBK

notorious

daca o luam asa, amble parti au in ele o doza de egoism: ramon doreste sa-si curme suferinta fara sa tina cont ca astfel provoaca suferinta altora, ceilalti nu ar suporta sa ramana fara o persoana indragita, desi, neintentionat, ar condamna-o la o viata lipsita de sens (desi, ma rog, este viata lispita de sens ? :?)
Old 07 Jul 2005, 14:38   #7
BeNnY
Guru

BeNnY

Egoismul fratelui mi se pare incomparabil mai mare decat al lui Ramon. Christi inca mai astept ceva vorbe pentru "brilliant". Pana acum - aiureli.
Old 07 Jul 2005, 15:38   #8
gionloc
Guru

gionloc

Let me get this straight, tu esti de parere ca el, Ramon, era egoist?

norotius raspunde bine la asta intrebare... apoi si eu eram socat de zicerea mea ca Ramon e egoist.

daca el, dupa 25 de ani de suferinta, ajunge la concluzia ca prefera moartea in locul vietii asteia nu mai e o problema de egoism altruism, bune maniere ori mai stiu eu ce. tocmai pentru faprul ca el hotaraste asta (singurul dintre cei aflati in jurul lui care stie ce inseamna ded fapt sa suferi) ceilalti ar trebui sa-l inteleaga si... nu stiu exact, nu ajute e cuvantul potrrivit, dar ceeva p-acolo. sa fie alaturi de el si sa-i faca trecerea mai usoara.

dar is de acord, fratele lui nu prea are capacitatea de a intelege durerea lui Ramon. o dubla durere de fapt: nu numai suferinta lui, dar si constientizarea faptului ca pentru ceilalti absenta sa e de fapt suferinta...
Old 07 Jul 2005, 18:52   #9
christi
Guru

christi

Send a message via Yahoo to christi
Christi inca mai astept ceva vorbe pentru "brilliant". Pana acum - aiureli.

Joc extraordinar al lui Bardem. Poveste frumoasa, spusa cu mult suflet. Imagine exceptionala. Scene memorabile (am dat exemple mai sus). Suficiente motive pentru ca filmul sa mi se para "brilliant" si sa nu fie nevoie sa ma explic.
Old 07 Jul 2005, 19:05   #10
notorious
NBK

notorious

still, that means cute, but not brilliant...
Old 07 Jul 2005, 20:07   #11
BeNnY
Guru

BeNnY

Originally Posted by christi:
Joc extraordinar al lui Bardem. Poveste frumoasa, spusa cu mult suflet. Imagine exceptionala. Scene memorabile (am dat exemple mai sus). Suficiente motive pentru ca filmul sa mi se para "brilliant" si sa nu fie nevoie sa ma explic.

Ok, nu te mai explica, e pointless.

Originally Posted by gionloc:
e... apoi si eu eram socat de zicerea mea ca Ramon e egoist.

daca el, dupa 25 de ani de suferinta, ajunge la concluzia ca prefera moartea in locul vietii asteia nu mai e o problema de egoism altruism, bune maniere ori mai stiu eu ce. tocmai pentru faprul ca el hotaraste asta (singurul dintre cei aflati in jurul lui care stie ce inseamna ded fapt sa suferi) ceilalti ar trebui sa-l inteleaga si... nu stiu exact, nu ajute e cuvantul potrrivit, dar ceeva p-acolo. sa fie alaturi de el si sa-i faca trecerea mai usoara.

dar is de acord, fratele lui nu prea are capacitatea de a intelege durerea lui Ramon. o dubla durere de fapt: nu numai suferinta lui, dar si constientizarea faptului ca pentru ceilalti absenta sa e de fapt suferinta...

Mesajele tale sunt aiurea. Gandeste mai simplu sau scrie mai simplu. Same thing goes for other topics. Ametesc. Acum justifici ca de fapt ceilalti erau egoisti?
Old 08 Jul 2005, 00:52   #12
herbert
Guru

herbert

nu va blocati pe ideea egoismului. filmul e bun, a meritat sa castige Oscarul desi, tot din Spania, in acelasi an, La Mala Educacion a fost peste el ca valoare. alta anvergura la Almodovar... (selectia pt Oscar in Spania s-a lasat cu scandal, probabil stiti...)
Mar Ardentro e excesiv de literaturizant (prototipul lui Ramon a fost chiar un scriitor...), degaja asa o impresie de artificiu chinuit, greu de suportat pe durata intregului film (aici il inteleg pe BeNnY). un 7,5/10 de la mine.
Old 08 Jul 2005, 15:31   #13
gionloc
Guru

gionloc

Mesajele tale sunt aiurea. Gandeste mai simplu sau scrie mai simplu. Same thing goes for other topics. Ametesc. Acum justifici ca de fapt ceilalti erau egoisti?

domnule... problema egoismului dumneavoastra ati adus-o in prim plan. eu am incercat sa intorc situatia asta de pe-o parte pe alta urmand ca dumneavoastra sa concluzionati cumva. pentru mine Ramon nu este egoist, fiindca in situatia lui aceasta atitudine pur si simplu nu mai exista (poate ca se afla dincolo de orice pozitie discutabila de catre noi, oameni care umblam, radem, sintem egoisti, ajutam, inotam, ne catzaram sau... ametim).

fratele lui este un om mai dintr-o bucata poate cu ceva simt religios, asa ca nici el nu este egoist atunci cand ar vrea ca Ramon sa nu se gandeasca la o moarte provocata. poate el se gandeste la sufletul lui Ramon in relatie cu divinitatea... poate ca el pur si simplu nu poate accepta faptul ca moartea poate surveni altfel decat natural. si nu poate intelege ca pentru Ramon viata asa cum o traia el de 25 de ani insemna moarte si ca poate el privea moartea ca pe o eliberare, ca pe un nou inceput, o promisiune sau, macar, scaparea...

si herbert are dreptate in finalul postului sau: o impresie de sfortare, de artificial am simtit si eu urmarind filmul... probabil fiindca pentru mine exista Invaziile Barbare.

altfel
bla bla...
Old 10 Jul 2005, 13:07   #14
notorious
NBK

notorious

Ok, nu te mai explica, e pointless.

se pare ca lui benny laudele pe care le-a primit de la gorzo / mine / altii de la tiff i s-au ridicat la cap cu efervescenta de adolescent nebatut la timp ! se pare ca prin jur nu mai vede decat 'idioti' (precum subsemnatul) si (s-o zicem pe fata) 'bashiti' pt ca, vezi tu doamne, noi nu suntem in stare sa intelegem ce doresc ei sa exprime, noi, cu creierasul nostru de 14 ani.

amice, asadar, nu stiu de unde ti se trag ifosele astea, dar te sfatuiesc (sincer) sa renunti la ele, pt ca singurul loc unde ai sa ajungi in felul asta va fi la spital, cu curu' tabacit de suturi primite. si lasa-ma sa explic: NU, nu te consider matur (oamenii mai gresesc, deh), ci in cel mai bun caz, serios. matur ai sa fii cand vei accepta argumentele celor din jur fara sa salturi intelectuale de cur in sus (cum ai facut cu christi - oh, my my, argumentele lui sunt pointless, cand tu esti in stare sa debitezi si altele gen 'nu e un film prost, mai mrau, este unul mediocru') si cand vei manifesta putina toleranta si bun simt (mi se pare mie sau ai avut tupeul sa-l intrebi pe pitbull 'ai baut ceva ' ??).
Old 10 Jul 2005, 13:27   #15
BeNnY
Guru

BeNnY

1. Nu s-a ridicat nimic la mine, poate ai coborat tu?
2. De ce e "bashiti" intre ghilimele as if eu am spus-o? N-as pronunta niciodata cuvantul asta. Si nu e vorba despre intelesul exprimarii mele. Cum ar putea fi?
3. Matur nu mai sunt de cand ti-am zis ca esti un idiot ca o faci pe Mala acritura. Indeed.
4. Christi nu a dat argumente. Chiar nu. "Filmul nu e nici macar prost, e mediocru" e o concluzie, nu un argument. Si nu vad nimic in neregula cu ea. Si chestia cu gionloc era doar un sfat, desi a sunat urat.
5. "Ai baut ceva?" a fost, evident, o gluma. Si, anyway, who the fu ck are you sa-mi spui mie cum sa vorbesc cu oamenii cu care nu cred ca stii cat sunt de prieten sau nu.

In concluzie: in regim de urgenta, fu ck off.
Old 10 Jul 2005, 14:26   #16
Mala Portugal
Guru

Mala Portugal

Originally Posted by notorious:

se pare ca lui benny laudele pe care le-a primit de la gorzo / mine / altii de la tiff i s-au ridicat la cap
Intr-adevar, laudele tale sunt un veritabil punct de reper in randul comunitati cinefile :w00t:
Old 11 Jul 2005, 13:35   #17
notorious
NBK

notorious

1. Nu s-a ridicat nimic la mine, poate ai coborat tu?
2. De ce e "bashiti" intre ghilimele as if eu am spus-o? N-as pronunta niciodata cuvantul asta. Si nu e vorba despre intelesul exprimarii mele. Cum ar putea fi?
3. Matur nu mai sunt de cand ti-am zis ca esti un idiot ca o faci pe Mala acritura. Indeed.
4. Christi nu a dat argumente. Chiar nu. "Filmul nu e nici macar prost, e mediocru" e o concluzie, nu un argument. Si nu vad nimic in neregula cu ea. Si chestia cu gionloc era doar un sfat, desi a sunat urat.
5. "Ai baut ceva?" a fost, evident, o gluma. Si, anyway, who the fu ck are you sa-mi spui mie cum sa vorbesc cu oamenii cu care nu cred ca stii cat sunt de prieten sau nu.

In concluzie: in regim de urgenta, fu ck off.

o mai faci si pe tampitu', amice ! eu iti explic ca te porti ca o puslama rasfatata, ca un adolescent neluat la suturi cand trebuia, iar tu dai tot cu capul inainte ! ce-i cu tine: nu poti sa te uiti nici macar in ograda ta umpluta de atata abur ? nu esti in stare sa bagi la tartacutza aia seaca ce ti-am spus (si ti-am spus pe buna dreptate) ? nu esti in stare sa-ti scoti din vocabular cuvinte imprastiate din teribilism ? cati idioti in afara de mine (si de acel cineva pe care mi l-ai facut tu intr-un mail) mai stii pe cinemagia ?? deschide ochii, puslama: life's tough si daca o tii tot asa, ai sa incasezi la suturi cu numarata !

si nu ma aburi in legatura cu pitbull, putza tupeista ! te-ai intalnit si tu o data cu el (la intalnirea organizata de mine) si de-atunci vai, ce prieteni suntem (mai mult sau mai putin) ca sa ne putem permite sa facem glume proate ! stiu EXACT cu ce intentie ai spus-o.

ia ce ti-am spus ca pe un sfat (ah, da, asa cum ii dadeai dta lui gionloc). bine intentionat.

p.s.: 'matur' n-ai fost niciodata, pustiule ! scandalul mala papagal se iscase inainte sa fi scris eu textul pt cinemagia, deci nu mai cauta sa te amagesti. some things you gotta say to be nice. that's it.
Old 11 Jul 2005, 13:37   #18
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Re: Mar Adentro

Voiam sa fac un topic. Am uitat.

Mar Adentro nu e despre eutanasiere. E despre un om. Ca daca era despre eutanasiere, nu-si afisa atat de josnic Amenabar parerea. Dadea argumente de both sides. Aici eutanasierea e buna si just go with it. Cine e pro eutanasiere (Ramon - almighty sfesnic) e destept, cine nu, e prost (frati-su, gen "But i'm your brother"). E foarte personal si asta nu e ceva neaparat rau, dar intr-o problema ca eutanasierea sa darami o parte cu argumente arogante gen voi sunteti prosti si eu am dreptate, pentru ca am dreptate mi se pare o aiureala.

Da-mi voie sa fiu eu mai mare si mai inalt pe aici: cine ti-o fi bagat tie in cap ca un film care ataca o tema 'majora' (i.e. eutanasia, eugenia, eviratia) trebuie sa fie echilibrat de ambele parti ale baricadei, mult cacat a mincat. Uita-te la Dead Man Walking sau la Monster's Ball inainte sa echivalezi echidistanta fata de pro's & con's cu reusita filmului. Unde anume scria pe genericul filmului ca este un film non-fiction? Faptul ca, in extremis, Mar Adentro poate fi considerat un 'biopic' despre moartea (emoticon cu rinjet) unui tip care a trait cu adevarat, nu trebuie sa te faca sa ii ceri sa fie neaparat persuasiv. Da, sint de acord ca filmul este loud si prost si ca mai bine ar fi fost sa te persuadeze, insa daca tu ceri sa fii convins ca eutanasia e buna sau rea in urma vizionarii unui film, ai cistigat un tricou pe care scrie 'naivitate big time'. Sau, mai simplu, ai avut asteptari prea mari de la un film prost si tii sa ii convingi pe alde cristi-care-scrie-la-cinemagia si notorious-sef-de-sala-de-mese ca ai dreptate si ei nu.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Jul 2005, 13:39   #19
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Mala Portugal:
Intr-adevar, laudele tale sunt un veritabil punct de reper in randul comunitati cinefile

nu te imbata cu apa rece, malo... ca o spun eu sau altcineva, tu tot fatuca venita de la bal mascat ramai !
Old 11 Jul 2005, 14:05   #20
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Ambra Blu:
Sau, mai simplu, ai avut asteptari prea mari de la un film prost si tii sa ii convingi pe alde cristi-care-scrie-la-cinemagia si notorious-sef-de-sala-de-mese ca ai dreptate si ei nu.

am zis eu ca e o capodopera. lasa reflexele 'zeflemistice' si cele de mare protector paternal si mai citeste ce am scris.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules