Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 06 Feb 2005, 09:45   #1
keyzer soze
Guru

keyzer soze

Hotel Rwanda

Terry George - Hotel Rwanda (2004) - 7.5/10

touchy. rolul vietii pentru Don Cheadle. comercial pe filiera schindler. merge la ceas de seara.
Old 06 Feb 2005, 11:29   #2
aditza2004
Guru

aditza2004

din cate stiam eu acest film inca nu este pe ecrane...dar daca u ai vrut sa scrii de el..puteai sa dai si u mai multe detalii... ...ca am vazut ca este nominalizat la cateva categorii si chiar sunt curios sa vad cum este...
Old 06 Feb 2005, 12:36   #3
Longshot
Kingpin

Longshot

e ok.7/10.poveste clasica despre unu' care refuza(ba' dat. lu nevasta-sa, ba dat. soldatilor si tot asa) sa stea deoparte si salveaza vieti de oameni nevinovati, in timpul unui conflict militar din rwanda.don cheadle da bine pe ecran in timpul zbaterilor personajului, mai venind din cand in cand imagini de cadavre si de crime, puse ca sa te atinga, lucru care il face intr-o oarecare masura.
nu prea am inteles ca cauta joaquin phoenix pe acolo.a aparut, cat? 10 min?are o replica ce se vrea memorabila dar, tot parca prea putin.
Longshot is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Feb 2005, 12:40   #4
aditza2004
Guru

aditza2004

din cate am citit acest film merita vazut doar pt don cheadle....toti ii lauda jocul...dar nu prea lauda filmul...oricum...e pe lista de vazut
Old 13 Apr 2005, 12:36   #5
emanuel
Maestrul

emanuel

Send a message via Yahoo to emanuel
Despre Hotel Rwanda, discutati aici va rog.
emanuel is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Apr 2005, 20:19   #6
notorious
NBK

notorious

legat de 'hotel rwanda' am citit o kestie foarte smart la andrei gorzo, culmea, in B-24-FUN (eu, personal, n-am intuit-o): 'hotel rwanda', ca film umanist, nu face retorica umana, ci se foloseste de suspans. si momentele de suspans sunt multe, iar, daca reusesti sa stabilesti si o legatura intre spectator si personaj, este mai mult decat suficient sa-l tii in fata ecranului timp de 2 ore. poftim, deosebirea radicala fata de 'schindler's list'.
Old 15 Apr 2005, 00:05   #7
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Originally Posted by notorious:
este mai mult decat suficient sa-l tii in fata ecranului timp de 2 ore. poftim, deosebirea radicala fata de 'schindler's list'.
:sleep: Adica ?

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Apr 2005, 00:14   #8
cherryblossom
Guru

cherryblossom

dupa-amiaza, la o racoritoare, un B-24-Fun pe masa... nu mai citisem demult textele lui Andrei Gorzo si mi-am adus aminte ca tipul asta chiar scrie misto... asa ca mi-am pus rucsacul pe spate si am plecat sa vad Hotel Rwanda ... chiar asa e, veti trai cele mai puternice momente care pot fi traite la ora actuala intr-un cinema...
Old 17 Apr 2005, 02:32   #9
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Originally Posted by cherryblossom:
veti trai cele mai puternice momente care pot fi traite la ora actuala intr-un cinema...
Sa mori tu ?

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Apr 2005, 02:38   #10
BeNnY
Guru

BeNnY

Ciresico, draga, hai sa n-o dam in voci de trailer. E un film bun, foarte bun, dar chestiile astea cu 'veti trai cele mai intense senzatii' nu fac bine nimanui.
Old 17 Apr 2005, 23:15   #11
cherryblossom
Guru

cherryblossom

la care din voi sa ma cobor?
Old 17 Apr 2005, 23:25   #12
BeNnY
Guru

BeNnY

Asta chiar n-a sunat bine... Imi exercit dreptul de a nu raspunde.
Old 04 May 2005, 02:51   #13
Bulumulu
Prophet GT Series v1.07

Bulumulu

Send a message via MSN to Bulumulu Send a message via Yahoo to Bulumulu
Originally Posted by nume:
Originally Posted by notorious:
este mai mult decat suficient sa-l tii in fata ecranului timp de 2 ore. poftim, deosebirea radicala fata de 'schindler's list'.
:sleep: Adica ?
adica?

adica gandeste-te la ce scrii, asa incat sa poti justifica

in rest... nu mis-a partu cine stie ce... a mai medializat nitzel razboiul civil din ruanda... post mortem adica degeaba si slabutz
Old 04 May 2005, 20:01   #14
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Il aveam de mult si nu shtiam k e asa bun. Mi-a placut enorm si dupa 20 de minute m-a tinut in priza pana la final. Ce am vazut acolo nu m-a lasat rece. M-a facut moale ca plastilina si tot ceea ce imi aduc aminte sunt cuvintele lui Joaquin Phoenix despre oamenii din intreaga lume : " I think if people see this footage, they'll say Oh, my God, that's horrible. And then they'll go on eating their dinners." Si asta chiar asa este. pentru ca asa fac si eu, si voi ... si multi altii. Sunt prea las sa stau sa ma gandesc daca pot face ceva asa ca o sa zic ca a fost un film emotionant si extrem de dur. Un film care mi-a placut mult.
Old 31 May 2005, 02:25   #15
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay
Originally Posted by BeNnY:
Asta chiar n-a sunat bine... Imi exercit dreptul de a nu raspunde.
pudico..... :lol:
Old 02 Jun 2005, 22:17   #16
Terror_IST
Guru

Terror_IST

Mi-a placut filmul in mare dar m-a enervat putin pe final! Parca nu-si avea rostul ditamai happy-end-ul in ceea ce priveste familia lui Rusesebagina... (totusi e vorba despre un masacru) si ai lui scapa de cateva ori prin urechile acului. Parca nici scena cu cina romantica pe acoperisul hotelului nu-si prea avea rostul dar asta e, all we need is love Don Cheadle chiar interpreteaza bine managerul de hotel, un diplomat perfect dar si un om cu o inima mare. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost tragismul situatiei (ma refer la nebunia declansata o data cu lovitura de stat, la conflictul rasial care pur si simplu a explodat, la inutiliatatea crimelor si la isteria generala) faptul ca lucrurile prezentate in film s-au petrecut acum 11 ani si multi n-au stiut iar cei care au stiut n-au intervenit. De efect si aparitiile lui Phoenix, Reno & Nolte (impresionante scenele cu evacuarea albilor din hotel, mersul cu microbuzul prin ceata, incercarea de evacuare si imposibilitatea pacificatorilor de a interveni). Cat despre masacru, s-a vazut si mai bine si mai rau pe ecran si intr-adevar e folosit ca o forma extrema de sensibilizare pentru a impune pacifismul. In ultimii ani se cam poarta Africa prin filme destul de bune: "Black Hawk Down", "Tears from the Sun" si mai recentul "The Interpreter" completeaza tabloul continentului negru (sau cel putin viziunea americanilor asupra lui). Oricum, filmul merita si reuseste sa emotioneze pe alocuri. La mai mare pentru Cheadle!
Old 25 Aug 2005, 09:39   #17
Bogie
Guru

Bogie

Film corect, bazat pe fapte reale (personajele chiar au existat, asa ca obiectiile privind neverosimilitatea scenariului cad)...facut sa stoarca lacrimi, sa castige premii, previzibil, plictisitor pe alocuri,

Multe replici inutile.
Ea catre El: Ia fetele si pleaca, salveaza-le.
El catre Ea: Nu, nu, nu..nu pot face asta .
Ea izbucneste in plans.

El catre Ea: Tatsi, promite-mi ca te vei arunca de pe acoperis etc.
Ea: Nu, cum pot sa fac asta? (urmeaza o repriza de plansete)

Personaje liniare care nutresc exact sentimentele potrivite, care sunt nobile cand trebuie, care actioneaza ca la carte....exista baietii buni, baietii rai, nici o supriza din partea lor, fiecare se comporta cum trebuie. Ticalosul Gregoire, devotatul Dube, coruptul general rwandez, Nick Nolte cel cu inima buna etc.

Multa naivitate, se vrea cu tot dinadinsul efectul lacrimogen si se recurge la clisee enervante. Actorii penibili (cei mai multi), indeosebi sotia lui Paul si animalul ala de Dube, adjunctul sau, care ma facea sa rad numai cand ii vedeam mutra de maimuta, se ducea dracului tragismul.

Un reportaj interesant despre genocidul rwandez se gaseste in Lettre International, cred ca editia de primavara 2005.
Old 09 Sep 2005, 18:15   #18
anouk
Junior

anouk

Send a message via AIM to anouk Send a message via MSN to anouk Send a message via Yahoo to anouk
Un film frumos si atat. Mi-a placut mai mult decat "Schindler's List", poate pentru ca m-am cam saturat de toate filmele care victimizeaza evreii pana la exasperare (hm... a sunat cam rasist :oops: ) si pentru ca in sfarsit vad un film in care s-a renuntat la stereotipul eroului caucazian (a se vedea "The Last Samurai", un film nascut dintr-o idee cu iz exotic si usor romantic, dar banalizat pana la cliseu de personajul lui Tom Cruise). Va ramane in istorie nu neaparat datorita interpretarii impecabile sau regiei, ci mai degraba ca film-document al razboiului civil din Rwanda.
Old 15 Sep 2005, 18:01   #19
Bulumulu
Prophet GT Series v1.07

Bulumulu

Send a message via MSN to Bulumulu Send a message via Yahoo to Bulumulu
Originally Posted by anouk:
Va ramane in istorie nu neaparat datorita interpretarii impecabile sau regiei, ci mai degraba ca film-document al razboiului civil din Rwanda.

da-l mah incolo... exista x-documentare despre ce s-a petrecut acolo, mult mai actuale, reale, autentice etc. am vazut unul acu cativa ani la un festival de film de mi-a inghetat sangele in vine, cu astia din echipa mergand cu unii si cu altii prin rwanda, documentand.. pacat k am uitat cum se numea ... batranetea strikes back

dar back on topic, mi se pare un mare jaf istoric acest film, una fiindca are happy end, 2 fiindca e fals si 3 fiindca e vadit comercial.. unul dintre filmele la care m-am enervat cel mai mult cand l-am vazut :sick:
Old 16 Sep 2005, 00:33   #20
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
Nu mi se pare deloc fals. E unul dintre foarte puþinele filme despre dispariþia unei naþii/etnii. De ce ar trebui sã fie un criteriul sfîrºitul unui film, dacã e happy-end sau non-happy-end? Eu l-am vãzut mai demult ºi nici nu-mi amintesc sfîrºitul, ci mai multe scene din interiorul filmului care mi se par tragice.
Dacã tu cunoºti povestea realã din istorie sau prin surse proprii ºi þi se pare cã filmul minte (prin final sau prin altceva), atunci da, îþi accept argumentele. Eu însã habar n-aveam de tutsie ºi hutu înainte sã vãd filmul.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules