Stela Popescu Temelie, fostã actriþã a Teatrului "Fani Tardini", în vârstã de 72 de ani, s-a sinucis, marþi, aruncându-se de la etajul al patrulea al blocului în care locuia, vecinii femeii afirmând cã aceasta trecea printr-o depresie cauzatã de moartea soþului sãu, amplificatã de problema plãþii întreþinerii. Stela Popescu Temelie a sãrit de la fereastra apartamentului în care locuia, în zona centralã a oraºului. "Am fost anunþaþi cã s-a aruncat de la etajul al patrulea o persoanã în vârstã. În momentul în care au ajuns la faþa locului cadrele medicale de la SMURD nu au putut decât sã constate decesul acesteia", a declarat Eugen Chiriþã, purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã Galaþi. Vecinii actriþei susþin cã aceasta era extrem de abãtutã dupã moartea soþului sãu ºi cã a suferit un ºoc în momentul în care a aflat cât are de plãtit la întreþinere, fiind convinsã cã nu-i mai rãmâne niciun leu dupã ce-ºi achitã facturile. "A venit taxa la cãldurã peste douã milioane ºi ceva, aproape trei milioane. S-a speriat aºa de tare cã a zis cã o lasã fãrã bani. Plângea cã rãmâne fãrã bani. I-am zis sã-i dea pe toþi cã peste câteva zile vine o nouã pensie ºi-ºi revine sau dacã nu la prima, la a doua, sã nu mai plângã pentru banii aºtia", susþine Gheorghiþa ªtefãnescu, vecina victimei.
Foºtii colegi ai actriþei s-au arãtat ºocaþi în momentul în care au aflat vestea. "Era o actriþã extraordinar de talentatã, putea sã facã ºi dramã ºi comedie. ªi era un copil mare cu un suflet imens ºi cu care viaþa nu a fost întotdeauna foarte generoasã, ea merita mult mai mult de la viaþã. Suntem foarte prost plãtiþi, cred cã niciunul dintre noi nu are puºi deoparte bani pentru bãtrâneþe ºi când ajungi într-o situaþie din asta, limitã, începe disperarea. Dumnezeu sã o odihneascã în pace ºi sã-i ierte gestul pe care l-a facut, mai ales cã era fiicã de preot", a spus Liliana Lupan, actriþã la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galaþi, fostã colegã.
Stela Popescu Temelie s-a retras de pe scena Teatrului "Fani Tardini" din Galaþi imediat dupã Revoluþie, fãrã a renunþa însã la spectacole, pe care le-a susþinut mult timp cu "Teatrul Trianon", înfiinþat de soþul sãu actorul ºi regizorul Lucian Temelie.
http://www.galateni.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=769
Dumnezeu s-o ierte.
Era, într-adevär, o actritä foarte bunä. O singurä datä am väzut-o jucând: Frosa, în
"Sfântul Miticä Blajinu", de Baranga, în aprilie 1976 (un spectacol de comedie excelent, care mi-a influentat mult viata) - si de-atunci n-am uitat-o.