2 invitaţii duble la Room Escape

Jocul de evadare (Room Escape) se desfăşoară, în mod obişnuit, pe durata a 60 de minute. În acest interval, participanţii trebuie să caute indiciile ascunse, să rezolve diverse puzzle-uri, să găsească chei şi coduri care deschid lacătele şi dulapurile secrete şi să pună totul cap la cap pentru a ajunge la punctul final, descoperirea cheii care deschide uşa camerei şi permite evadarea. Este nevoie de lucru în echipă, de intuiţie, spirit de observaţie, inteligenţă, ingeniozitate și de multă imaginație.

O echipă poate fi formată din minimum 2 şi maximum 5 participanţi. În funcţie de numărul de jucători, fiecare echipă are dreptul să solicite un număr de indicii ajutătoare pe parcursul jocului. O echipă mai numeroasă va beneficia de mai puţine indicii, în vreme ce o echipă mai mică va putea cere mai des ajutor. Indiciile pot fi cerute în orice moment al jocului.

Primul Escape the Room „în mărime naturală“ a fost deschis la Budapesta, în cadrul Parapark. Reacţia publicului a fost neaşteptat de bună, determinând apariţia a zeci de alte locaţii. Cea mai cunoscută este cea din Silicon Valley, amenajată de un grup de studenţi, celebră pentru faptul că, de-a lungul celor opt ani de existenţă, doar 23 de oameni au reuşit să elucideze misterele camerei în cele 60 de minute.

Halloween Party

Halloween Party este, probabil, cea mai creativă și mai amuzantă cameră de la Puzzle Rooms și se adresează adulților, dar are și variantă pentru copii, la fel ca toate celelalte jocuri pe care le oferim. Pe scurt, povestea este următoarea: într-o zi, telefonul de pe biroul de la firmă a sunat, iar la capătul celălalt al firului s-a auzit o voce care a întrebat dacă se poate închiria o cameră pentru o petrecere de Halloween.

– Desigur, am răspuns. Câte persoane sunteți?
– Cinci sau șase, rămâne să vedem câți ne strângem.
– Bine, vă așteptăm, atunci.

Ei bine, ce credeți? În ziua respectivă, la ora stabilită, soneria de la intrare a sunat, iar când am deschis ușa, nu ne-a venit să ne credem ochilor. În fața noastră erau cinci… minioni! Deși erau deghizați cu costume de Halloween, i-am recunoscut imediat! Însă nu am apucat să stăm prea mult de vorbă pentru că au dat buzna înăuntru și, nerăbdători, ne-au întrebat dacă pot începe petrecerea. Cu sau fără voia noastră, muzica a pornit, iar cei cinci invitați au început să danseze și să se distreze. Toate bune și frumoase până aici. Însă ceea ce a urmat a fost de-a dreptul incredibil. Bieții minioni habar n-aveau ce-i aștepta!

Chiar în mijlocul petrecerii, unul dintre minioni și-a scos costumul de Halloween cu o mișcare bruscă, iar ceilalți au rămas uimiți când au văzut că, de fapt, un vrăjitor se ascundea sub hainele de petrecere. Ba, mai mult, vrăjitorul avea o baghetă magică, pe care a fluturat-o prin aer de câteva ori, rostind o vrajă groaznică:

 ”Hocus-pocus Halloween
Vrăjitorul bleumarin
Vrea să vă umble la soartă
Și să vă transforme-n piatră.
Poc! Poc! Pic! Pic!
Adipic!”

Și, pe loc, veselii și simpaticii minioni s-au transformat în stane de piatră, iar Vrajitorul cel Rău a dispărut într-un nor negru de fum. Nouă nu ne-a venit să credem, însă, foarte rapid, a trebuit să acceptăm că de acum înainte nu mai vorbim de cinci clienți, ci de patru statui și de un vrăjitor ce tocmai dispăruse fără urmă! Motiv pentru care am luat la rând toate vrăjile cunoscute, de la Abracadabra la Maracabresus-Lexus și de la Abraxas la Hipopotomonstres. Fără succes însă! Dacă ai citit cel puțin trei cărți de vrăjitorie, ai acasă solzi de dinozaur și colți de mamut, înseamnă că poți să anulezi vraja Vrăjitorului cel Rău.

Dacă nu te încadrezi în această descriere, vino la Puzzle Rooms și îți oferim noi ingredientele necesare pentru o super-vrajă care nu doar că îi salvează pe minioni, dar îți asigură și 60 de minute de megadistracție.

 AJUTOR! Minionii trebuie să fie salvați! Doar tu poți desface vraja malefică!

Comoara Mayasa

Intră în lumea fantastică a mayașilor și descoperă pas cu pas misterele care te vor duce spre o comoară bine ascunsă. Decorul special creat pentru această cameră este unic și plin de surprize, creând o atmosferă de mister. Camera are variante atât pentru adulți, cât și pentru copii. Iar cei mici au un beneficiu în plus, pentru că jocurile noastre sunt și educative, fiind singurul Room Escape de acest gen din România.

Jocuri distractive de logică

Comoara Mayasa este special gândită astfel încât să puteți petrece momente distractive, jucându-vă, în același timp. Jocurile vă vor capta atenția, la fel și decorul, iar misiunea echipei dumneavoastră va fi însoțită de adrenalină și de voie-bună. Misterul care plutește încă în jurul mayașilor poate fi deslușit de cei mici prin jocuri dedicate vârstei lor, iar de cei mari prin intuiție și logică la un nivel mai avansat. De asemenea, avem și variante pentru întreaga familie, iar fiecare membru al echipei dumneavoastră va avea câte ceva de facut, aducându-și astfel contribuția personală la rezolvarea misiunii, cea de a evada.

Decoruri impresionante

Decorul vă ajută să intrați în lumea mistică a civilizației mayașe, elemente specifice arhitecturii lor fiind îmbinate cu jocuri pregătite special pentru a vă distra, dar și pentru a vă pune la încercare.

60 de minute pentru a evada

Aveți astfel ocazia să petreceți o oră deosebită într-o încăpere unică în România: piramide, totemuri și alte obiecte specifice culturii mayașe se îmbină armonios cu elemente ale naturii, atât de iubită și apreciată de mayași. Aici, în mod sigur, veți reuși să aflați cât de îndemânatici sunteți, cât de pricepuți, dar și cât de mult vă puteți distra în cele 60 de minute alocate, toate acestea având un singur scop: să găsiți Comoara Mayașă și, odată cu ea, cheia de evadare.

Puzzle Rooms şi Cinemagia te invită la concurs. Răspunde corect la întrebarea de mai jos şi poţi câştiga o invitaţie dublă la jocul de evadare Halloween Party sau Comoara mayasa, valabilă de luni până vineri.

Raspunde la urmatoarea intrebare:
Câţi participanţi pot alcătui o echipă pentru jocul de evadare Room Escape?

jinglebells