Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 02 Oct 2008, 18:21   #141
E.Floares
Guru

E.Floares

Send a message via Yahoo to E.Floares
Legislatia de ce nu se schimba, daca e asa de prost facuta?
E.Floares is offline   sendpm.gif
Old 02 Oct 2008, 18:30   #142
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Pita e vraiste, oricum. Protestele lui sunt jignitoare pentru noi, mai degraba.
Regulamentul e prost facut, e clar, dar nu ar fi fost mai corect sa ia Pita in loc de Saizescu sau Nichitus. Mai corect era sa nu ia nici unul dintre ei.
Led-Ze-Pencil is offline   sendpm.gif
Old 02 Oct 2008, 22:49   #143
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

OK, SAGA FILM nu a luat la aceasta sesiune dar vad ca MULTIMEDIA EST nu sta rau. Deci obiectia mea fata capacitatea lui Radu Muntean de a fi obiectiv in fata unor producatori cu care lucreaza de ani de zile sta inca in picioare.
Nici nu m-am uitat daca SAGA a avut proiecte in concurs.Am fost plecat din oras dar o sa recuperez zilele astea.

PITA este pe linga subiect, la fel si TRONARU. Dar si GULEA!
Pai la calitatea regizorului se iau un calcul UN FILM DIN CARIEREA(sa zicem cel mai premiat din cariera regizorului) si UNUL DINTRE ULTIMELE DOUA FILME semnate de acelsi regizor. Nota obtinuta cu cel mai bun film se inmulteste cu 0.4 iar nota ultimului film din cariera se inmulteste cu 0.6.
De aici notele astea.

Regulamentul are hibe multe dar cei ce fac scandal sa puna mina sa citeasca regulamentul.
Tot respectul pentru Pita dar el doreste sa ia nota mare ca regizor toata viata pentru HOTEL DE LUpremiat la Venetia)? Ultimul sau film este de toata jena.
sergiu puiu is offline   sendpm.gif
Old 02 Oct 2008, 23:14   #144
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Lasä cä si "Hotel de lux" era o frectie kitsch.
Ultimul film bun al lui Pita a fost "Faleze de nisip" (cu zece ani înainte!)
Pitbull is offline   sendpm.gif
Old 03 Oct 2008, 00:01   #145
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

Dar o frectie premiata la Venetia cu LEUL. N-am zis ca-i cel mai bun film al sau dar in mod sigur este cel ce ii aduce puncte la capitolul premii inteernationale. Nu stiu cum a stat la spectatori insa HOTEL DE LUX.

Si de cind se cutremura o tara intreaga cind "regizorul" HORATIU MALAELE este refuzat la CNC? Pai cind primea finantare pentru debut (NUNTA MUTA) desi era zero ca regizor ... era bun regulamentul CNC?

Ce facuse el inainte de NUNTA MUTA? Si cine-i de vina pt faptul ca NUNTA lui a fost refuzata pina acum la toate festivalurile mari? Singura lor speranta a ramas Berlinul.

Cind le bati la usa cu regulamentul de concurs sau legea in mina toti sar ca de fapt nu-s rele. Sau iti dau dreptate dupa care urmeaza replica "dar acum nu-i momentul pentru schimbari majore".
Old 03 Oct 2008, 08:30   #146
mafalda
Guru

mafalda

Nu m-i se pare drept ca la "calitatea regizorului" CNCul i-a acordat lui Saizescu (13,16) un punctaj mult mai mare decat lui Pita (5,84). Pita a fost un regizor incomparabil mai valoros decat Saizescu. Chiar daca ultimele filme ale lui Pita sunt jenant de slabe, penibile!
Pe de alta parte, Pita nu are dreptul sa jigneasca "sleahta de functionari din CNC" care nu l-au dorit sa revina la conducerea CNC dupa demisia lui Mitulescu si intronarea lui Serbanescu. A uitat Pita cand era director la CNC cati bani si-a tras de acolo pentru firma lui "SOLARIS Film" ? Partea leului! Ca cine imparte parte-si face! Daca nu ma insel, Pita a facut filmul "Eu sunt Adam" cand era la conducerea CNC (sau ONC cum s-a mai chemat) Asa ca si domnul Pita a facut parte din "sleahta de functionari" ai mult hulitului CNC.
Old 03 Oct 2008, 12:00   #147
Proletar
Guru

Proletar

bai, ce de-a balcanisme! :huh:
Old 03 Oct 2008, 12:05   #148
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Messieurs, n'oubliez pas qu'ici nous sommes aux portes de l'Orient, où tout est pris �* la legère.
Old 03 Oct 2008, 21:30   #149
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

Ce este de remarcat la ultima sesiune. Punctajul a fost la vedere. Ca sa stim si noi cite puncte ia un regizor sau altul. Cite puncte casa de productie, citi bani au cerut unii si citi bani au primit!
Pentru asta merita felicitari.

Trist este insa ca la debut in lung metraj avem 3 regizori( 3 din 4!) cu ZERO puncte la calitatea regizorului. Dar astia chiar nu au rusine.

Si acum o sa-l vedem pe DAN CHISU si in calitate de regizor "talentat" nu doar in calitate de bucatar, marinar, bursuc gastric. Sa vedeti voi aici cazatura, Barna a fost parfum cu Dincolo de FILM.

Cei ce dau cu bolovani in Cristi PUIU pe motiv ca s-a intors la CNC nu au habar cum este cu legea ce guverneaza fondurile destinate cinematografiei.
Unui regizor ii este imposibil sa obtina bani de la televiziuni si agentii de publicitate pentru un proiect(poate sa fie genial scenariul!) daca acel proiect NU este cistigator la CNC. In lege se spune ca televiziunile, agentiile de publicitate si bla-bla-bla fie dau banii(obligati fiind de lege!) catre OFNDUL CINEMATOGRAFIEI fie isi aleg un film cistigator la CNC catre care pot sa indrepte max. jumatate din banii datorati fondului. Adica daca ai de dat suma X la stat poti sa dai doar X/2 la stat si cu X/2 poti finanta proiecte cistigatoare la CNC.

Adica unora ca MUNGIU, PUIU sau PORUMBOIU le este la fel de greu sa obtina finantari ca unui regizor NONAME daca proiectele lor nu-s cistigatoare la CNC.

Oare am fost clar?
Old 03 Oct 2008, 21:33   #150
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by redmen:
Ii doare in cur pe regizori
De unde stii? Esti obstretician?
Si cat mai stai in doliu...ca doar nu ti-a fost Newman bunic.
Pauline Kael is offline   sendpm.gif
Old 03 Oct 2008, 21:49   #151
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Pauline, obstetricienii nu examineazä curul, ei au treabä putin mai în fatä, si numai la paciente de sex feminin.
Cred cä te-ai referit la gastro-enterologi, äia specializati în traiectul digestiv.
Old 03 Oct 2008, 21:58   #152
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Ok,have no idea.
Imi place sa-l tachinez pe Redmen ca e timid si simpatic.
Dar mai sunt regizori la noi?In lume?
Old 03 Oct 2008, 21:59   #153
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by Pitbull:
Pauline, obstetricienii nu examineazä curul, ei au treabä putin mai în fatä, si numai la paciente de sex feminin.
Cred cä te-ai referit la gastro-enterologi, äia specializati în traiectul digestiv.
Sa vina Marx sa zica daca e tract sau traiect.
ha!
Old 03 Oct 2008, 22:10   #154
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nu e nevoie, eu nu sunt medic, asa cä am voie sä folosesc si termeni profani, dacä-s logici si corecti lexical.
Old 03 Oct 2008, 22:12   #155
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Am zis mai sus ca have no idea..ce va otarati asa.ca acum ne jucam de-a obstetricianul si vampa...(alegeti titlul)
Old 03 Oct 2008, 22:33   #156
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Unde vezi tu cä "ne otärâm"? :? Si care"vä"? :huh:
Old 04 Oct 2008, 09:30   #157
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by sergiu puiu:
Trist este insa ca la debut in lung metraj avem 3 regizori( 3 din 4!) cu ZERO puncte la calitatea regizorului. Dar astia chiar nu au rusine.

Asta nu e chiar asa de rau, zic eu. Fiind vorba de debut, se poate presupune ca punctajul e pe aproape de 0. Bine, respectivul putea sa fi luat premii cu scurtmetraje, cum a fost Mungiu inainte de a face lung, dar si aia e discutabila: intai ca festivalurile trebuie sa fie internationale si trebuie sa figureze pe lista agreata de CNC. Si nu neaparat cele mai bune filme iau premii, dupa cum stim din palma peste obraz luata anul asta la Cannes. Dar despre asta parca ati mai dezbatut pe undeva. Visul dintotdeauna al lui Chisu a fost sa faca film, iata ca statul roman e gata sa i-l implineasca. O s-o dea in bara la fel ca si Malaele, probabil. Trist este ca se tot fac incercari care se cam pot prevedea ca vor fi fiasco-uri. Experienta cu Marius Barna ar trebui sa nasca o revolutie in CNC, pe bune!
Led-Ze-Pencil is offline   sendpm.gif
Old 04 Oct 2008, 15:32   #158
redmen
Old School Hollywood

redmen

Originally Posted by Pauline Kael:
Imi place sa-l tachinez pe Redmen ca e timid si simpatic.

Asa ziceau si fetele care ieseau cu Ted Bundy si restul baietilor :lol:

Si cat mai stai in doliu...ca doar nu ti-a fost Newman bunic.

Role Model
Old 04 Oct 2008, 16:40   #159
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Nu prea ma uit la fam Bundy,desi unele episoade sunt ok.
Pot sa te pup pe obraji?
Si ce e Role Model? Un catel care se rostogoleste?
Old 04 Oct 2008, 20:27   #160
redmen
Old School Hollywood

redmen

Nu prea ma uit la fam Bundy,desi unele episoade sunt ok.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules