Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 09 Jan 2008, 15:45   #1241
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Originally Posted by Pitbull:
(O fi fost distractiv pentru tine, cä te pupincuriza chiar si când te contrazicea mai abitir, da-n rest devenise lejer plicticos.

oh, i see... deci a fost banat pt k era plicticos - which is NOT the case cu carmine g, nu?

pt go&b

mah, o fi cum zici tu (re: mallet-st), eu i-am vazut kiar intrarea (= impasse) din paris, 16e, conceputa d el si mi-a placut enorm... da e adevarat k eu am o febletze pt art deco, deci sint subiectiv
da arhitecti 'geniali'... nu stiu, zi un nume; sper sa NU fie gehry sau libeskind, k astia nu-mi plac defel!! :sick: (ma rog, gehry cu guggenheim din bilbao e misto, da celelalte... yukk!)
Alex Leo Serban is offline   sendpm.gif
Old 09 Jan 2008, 16:06   #1242
gheorghe orban si baba
Senior

gheorghe orban si baba

gehry a fost foarte bun in tinerete, dar a 'murit' profesional odata cu bilbao. dupa bilbao, se supune legilor pietii, iar piata vrea bilbao, asa ca de vreo 10 ani tot asta face. libeskind la fel, dar muzeul evreilor din berlin chiar ti-l recomand ca experienta spooky. btw, are cele mai naspa exponate din lume :lol:
arhitecti geniali? rem koolhaas, shigeru ban, kazuyo sejima. good luck google-ing.
gheorghe orban si baba is offline   sendpm.gif
Old 09 Jan 2008, 16:13   #1243
herbert
Guru

herbert

ok, si care e intrebarea in discutia lui leo cu gheorghe si baba?
on topic cu "The Beatles"...
"Let it be" sau "Yesterday"?
Old 09 Jan 2008, 16:21   #1244
gheorghe orban si baba
Senior

gheorghe orban si baba

yesterday you were still a persona. now we know. let it be.
contrafort sau idei in dialog?
Old 09 Jan 2008, 16:29   #1245
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

da, d koolhas am auzit si eu...
mie mai imi place renzo piano (am vazut nu's c casa a lui, p un deal - UAU!), bashk - ma rog - beaubourg-u...
si jean nouvel - kiar imi place f mult, da nu's dk il consideri 'genial'
da pt k ma trimiti la google - zi-mi c parere ai dspr etienne boulee & buckminster fuller?
Old 09 Jan 2008, 16:30   #1246
distroe
Junior

distroe

Send a message via Yahoo to distroe
Corbusier si vila Savoye

Alex Leo Serban, ceea ce nu stii tu e ca Vila Savoye - pe adevarat, frumoasa - nu e locuibila pentru ca era prea avansata pentru tehnologia care exista pe vremea aia - adica nu existau termoizolatii, geamuri termopan, finisaje uscate nemaivorbind de automatizari casnice.

Altfel vila Savoye, ca proiect si model , e perfect locuibila. Si respecta si proportiile clasice, cu toate ca e o lucrare moderna - adica casa sa aiba postament, etaj principal , si coronament deasupra. Ceea ce nu inseamna ca arunc in arhitectii postmoderni sau deconstructivisti - ma refer aici pe langa Gehry si Eisenman si la Zaha Hadid, Bernard Tschumi, Coop Himmelblau sau Thom Mayne, care au filosofia lor spatiala ( Derrida) si vad lucrurile in cu totul alt soi).

Si ca sa intelegi ca se construiesc si azi case ca Savoye da un search pe Google images dupa Campo Baeza si dupa Souto de Moura.

Ai sa vezi o arhitectura superba.
distroe is offline   sendpm.gif
Old 09 Jan 2008, 16:31   #1247
herbert
Guru

herbert

Originally Posted by gheorghe orban si baba:
yesterday you were still a persona. now we know. let it be.
contrafort sau idei in dialog?
aleg Dilema veche.
din opera lui Vintila Corbul:
"Caderea Constantinopolelui" sau "Iubirile imposibile ale lui Petronius"?
Old 09 Jan 2008, 16:50   #1248
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

pt distroe

uau, thx! d zaha hadid & tschumi auzisem si eu, o sa caut casa indicata d tine...
Old 09 Jan 2008, 18:39   #1249
gheorghe orban si baba
Senior

gheorghe orban si baba

boulee e tatic, imi place f mult, si mie si prietenului meu peter greenaway. dar unele arhitecturi sunt facute sa ramana pe hartie...
bucky a fost un caraghios, destul de faimos in cercurile dubioase ale arhitecturii anilor 60-70 (he made it to the Times ), dar astazi e total depasit si usor ridicol, cu povestile alea ale lui cu arhitectura aeropurtata si domurile geodezice. ca sa ma exprim plasticat, un fel de barbarella cu chelie si ochelari a la corbu. recent s-a trezit un epigon sa-i slefuiasca ideile si au iesit bubele alea intitulate eden project. perfecte pt bond james bond :lol:
Old 09 Jan 2008, 18:56   #1250
gheorghe orban si baba
Senior

gheorghe orban si baba

Re: Corbusier si vila Savoye

Originally Posted by distroe:
nu e locuibila pentru ca era prea avansata pentru tehnologia care exista pe vremea aia - adica nu existau termoizolatii, geamuri termopan, finisaje uscate nemaivorbind de automatizari casnice. Altfel vila Savoye, ca proiect si model , e perfect locuibila. Si respecta si proportiile clasice, cu toate ca e o lucrare moderna - adica casa sa aiba postament, etaj principal , si coronament deasupra. Ceea ce nu inseamna ca arunc in arhitectii postmoderni sau deconstructivisti - ma refer aici pe langa Gehry si Eisenman si la Zaha Hadid, Bernard Tschumi, Coop Himmelblau sau Thom Mayne, care au filosofia lor spatiala ( Derrida) si vad lucrurile in cu totul alt soi).Si ca sa intelegi ca se construiesc si azi case ca Savoye da un search pe Google images dupa Campo Baeza si dupa Souto de Moura.
Ai sa vezi o arhitectura superba.

raspund tarziu pt ca tocmai am vizionat o semi-panarama de film (atonement). acum: glumele astea cu piano nobile si coronament sunt bune pentru 'arhitectura pentru toti'. ca sa nu ma mai refer la gips-cartoane, termopane si pluviteci. ma astept la niste judecati mai mature de la tine. pe fond insa, ai dreptate.
si, pls, va rog sa nu mai pomeniti de deconstructivism in arhitectura - nu exista asa ceva decat pentru neofitii care trebuie sa catalogheze totul intr-un 'ism. da, ai sa-mi spui ca toti cei mentionati de tine au fost prezentati de ph johnson intr-o expozitie la moma care se numea 'deconstructivism'. si ca eisenman s-a inhaitat cu derrida la chora l works. dar zaha hadid e o artista, ca si gehry, care sculpteaza numai forma; morphosis si coop h. sunt niste baietzei frustrati care pozeaza in avangardisti sub umbrela marilor corporatii; tschumi n-are alta legatura cu decon.-ul decat ca a castigat concursul pt la villette, adik ala la care a lucrat eisenman cu derrida,etc. all in all, toti sunt niste frumosi zglobii ai anilor '80, care nu pot fi inclusi in aceeasi palarie decat cu forta ignorantei.
trei, si mie imi place campo baeza, dar neocorbusianistii sunt altii - domnu'als, google some more: richard meier, new york five, john hejduk.
Old 09 Jan 2008, 19:22   #1251
marx
Guru

marx

uf topic:
vad ca unii baeti le are cu arhitectura. am si eu doua neimpliniri:
1. stie careva cine a "arhitecturat" casa lui Istrate Micescu de pe str. Zalomit (langa cismigiu), actuala Biblioteca pedagogica?!

2. imi puteti face rost de unu sau mai multe relevee de cinematografe bucurestene?!

multam
marx is offline   sendpm.gif
Old 09 Jan 2008, 19:30   #1252
gheorghe orban si baba
Senior

gheorghe orban si baba

intreaba-l pe laba ala care scrie despre vechituri in dilema veche.
cya
Old 09 Jan 2008, 19:37   #1253
marx
Guru

marx

no conosco personagiu
Old 09 Jan 2008, 19:49   #1254
Cazeemeer
Guru

Cazeemeer

Andrei Pippidi.
Cazeemeer is offline   sendpm.gif
Old 09 Jan 2008, 20:00   #1255
marx
Guru

marx

Originally Posted by Cazeemeer:
Andrei Pippidi.
poi no, e veriga fada.
deci, reportez intrebarile

in topic:

florin constantiniu sau lucian boia?
Old 09 Jan 2008, 20:02   #1256
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

VAI, da cum poti pt k sa t esprimi asha dspr dl pippidi, nepotu lu n. iorga si sotzu dnei mungiu!?
mie-mi place c & cum scrie - are un aer retro kre(-mi) prinde bine :happy:

re: arhitecti - da, am auzit si d meier, nu's c a facut... mi-a mai placut ventura (sau venturi?), kre a facut sainsbury wing d la national gallery (si, evident, dl norman foster, cu reconfigurarea reichstagului), cupola e o splendoare, no matter c ati spune voi, arhitectii!

am un amic (american la paris) kre l-a cunoscut p buck fuller, au fost prieteni, d aia stiu d el... iar boulee - of course! - rings 'belly of an architect' to me (numai t. caranfil scrie, in dictionaru dumisale, k greenaway s refera la un 'arhitect obscur!! :w00t: )

vazut linkurile recomandate - sincer, dl campo ala mi s-a parut mai misto! desi are si el, in vila aia, o kestie kre ma sperie: o piscina 'intre ziduri', fara deskidere, park ar fi d spital! :shock:

ontopic: BOIA!!

cv tudor sau jiji?
Old 09 Jan 2008, 21:17   #1257
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Jiji cä are charme când zice: "Sä-mi sugi pula cu mä-ta si cu Dan Voiculescu!" :happy:
(Asta-mi aminteste de alegerile din 2000, când în turu' doi am votat cu W.C. Tudor numai de-al dracu' - adicä, dacä tot am ajuns sä votäm între doi cäcati, mäcar s-alegem cäcatu' cel mai mare; plus c-asa cresteau sansele de anticipate, sau de räzboi nuclear, sau ceva, sä ne ia dracu' pe toti.)

Pink sau Queen?
Pitbull is offline   sendpm.gif
Old 09 Jan 2008, 21:29   #1258
herbert
Guru

herbert

Originally Posted by Alex Leo Serban:

cv tudor sau jiji?

grea alegere. vc tudor, ca stie alfabetul...
si Queen, of course...
Andre Glucksmann sau Francois Furet?
Old 09 Jan 2008, 21:43   #1259
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Furet

Simon Wiesenthal sau Paul Rassinier?
Pitbull is offline   sendpm.gif
Old 09 Jan 2008, 21:44   #1260
Supastar
Guru

Supastar

Send a message via Yahoo to Supastar
Andre Glucksmann
k pe furet a trebuit sa-l google-uiesc :oops:

I. L. Caragiale sau Mateiu I. Caragiale?
Supastar is offline   sendpm.gif
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules