Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Premii, festivaluri

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 28 Sep 2009, 11:49   #41
keepwalking
Guru

keepwalking

Originally Posted by Chambord:
Sunt ceva filme. Poate la editia 2 reusesc sa ajung si eu in Iasi. Anul asta I couldn't make it

te asteptam cu placere.
eu sper sa fie o editie mult mai bine organizata decat cea de anul acesta!
keepwalking is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Sep 2009, 08:22   #42
keepwalking
Guru

keepwalking

O alta gafa, de data asta chiar imensa, a celor de la ARFI, co-organizator al festivalului si care se ocupa efectiv de IIFF: au facut 3 promo-uri dintre care 2 prezinta niste indivizi care vad filme acasa sau la serviciu, pe COMPUTER.
unul e chiar pe site-ul festivalului.
adica tu faci un festival care ar trebui sa atraga lumea in cinematografe, dar il promovezi prin doua clipuri despre filmele vazute pe dvd, in sufragerie.
nasol tare!
Old 29 Sep 2009, 14:15   #43
keepwalking
Guru

keepwalking

Prin sosirea lui Mihai Chirilov la Iasi, lucrurile au inceput sa para ceva mai profesioniste la IIFF.
E genul de om care iti creste increderea in standardul unei competitii.
La conferinta de presa de azi, Laurentiu Damian isi manifesta curiozitatea de a vedea filmul lui Mircea Daneliuc, "Tanti", insa Emanuel Lazarescu l-a linistit, spunand ca, din motive tehnice, pelicula nu va mai fi difuzata deloc in festival.
In alta ordine de idei, Chirilov a pariat ca "The Hurt Locker", proiectat la IIFF, va lua "un Oscar mare" anul viitor.

Last edited by keepwalking : 29 Sep 2009 at 14:19.
Old 29 Sep 2009, 15:41   #44
Chambord
x

Chambord

Originally Posted by keepwalking:
In alta ordine de idei, Chirilov a pariat ca "The Hurt Locker", proiectat la IIFF, va lua "un Oscar mare" anul viitor.

si io am pariat pe asta. nu ca va fi cel mai bun dar va fi cel care va lua malaiu.
Chambord is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2009, 01:19   #45
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
O alta gafa, de data asta chiar imensa, a celor de la ARFI, co-organizator al festivalului si care se ocupa efectiv de IIFF: au facut 3 promo-uri dintre care 2 prezinta niste indivizi care vad filme acasa sau la serviciu, pe COMPUTER.
unul e chiar pe site-ul festivalului.
adica tu faci un festival care ar trebui sa atraga lumea in cinematografe, dar il promovezi prin doua clipuri despre filmele vazute pe dvd, in sufragerie.
nasol tare!
Da...nu e nasol deloc. Conteaza ca oamenii aia se uita la un film...si inca unul mare...Blow Up. Chiar daca nu le place.
Am vazut spoturile astea de zeci de ori, avand in vedere ca stau toata ziua in sala de la Victoria introducand subtitrarea. Mai este un spot in care stau doi si se uita la Pulp Fiction pe monitoarele de supraveghere si alti 5 care se uita la un horror pe un proiector. Chiar nu vad care e problema ta. Singurul care iti place tie e probabil acela in care cei doi "iubiti" stau in masina si se uita in drive-in la un film...The Shining. Spoturile prezinta spiritul de cinefil si ideea ca numai cei ce cred in filme au nevoie sa vina. Nu puteau sa-i bage pe toti intro sala de cinema si sa comenteze in timp ce rula filmul...ca asta iar te enerva.

Nu, organizarea maybe sloppy, dar cu toate astea filmele se vad si se judeca. Bineinteles, trebuie proiectoare noi la Victoria ca cele pe care le au acum sunt antice si niciun fel de film nu se mai vede cum trebuie. La Glandale nu cred ca e nevoie dar acolo tot nu am ajuns fiind ocupat cu Victoria.

Lasa ca la anu ma bag eu pe organizat si promit ca fac o treaba mai buna .

Si nu inteleg de ce a pariat ala pe The Hurt Locker cand nici nu face parte din competitie de lung metraj ci e doar la avanpremiera (doar daca se referea efectiv la un Oscar ). La asta va sugerez sa pariati pe ceva romanesc...chiar daca tocmai azi am vazut Moon si m-a dat pe spate. Am vazut cativa membri din juriu, unde o includ si pe Marinca discutand despre el la final, realizand ca nu l-au inteles din discutiile pe care le purtau in jurul acestui film. Chestie rusionasa din punctul meu de vedere...Simt ca "Cea mai fericita fata din lume" o sa castige doar daca am eu noroc si castiga Moon, pentru ca mai bun decat asta nu o sa existe pana la final.

M0n0's blog

Last edited by M0n0 : 30 Sep 2009 at 01:24.
M0n0 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2009, 07:31   #46
keepwalking
Guru

keepwalking

@mono,

in conditiile in care scopul principal al unui festival este de a (re)aduce publicul in cinematografe, raman la parerea ca a difuza spoturi de promovare cu indivizi care vad filmele acasa sau la serviciu e un lucru foarte nepotrivit.
cat despre subtitrare, iar m-ai starnit
la Amintiri din Epoca de Aur subtitrarea in engleza era decalata rau de tot, iar cateva minute bune nici nu a mai aparut pe ecran.
Old 30 Sep 2009, 12:50   #47
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
@mono,

in conditiile in care scopul principal al unui festival este de a (re)aduce publicul in cinematografe, raman la parerea ca a difuza spoturi de promovare cu indivizi care vad filmele acasa sau la serviciu e un lucru foarte nepotrivit.
cat despre subtitrare, iar m-ai starnit
la Amintiri din Epoca de Aur subtitrarea in engleza era decalata rau de tot, iar cateva minute bune nici nu a mai aparut pe ecran.
In conditiile in care pentru oamenii ce se uitau la DVD (deci ceva cumparat, nicidecum vorba ca ar fi ceva piratat) inca nu a inceput festivalul ci are sa inceapa mi se pare extrem de potrivit sa fie spoturi ce au legatura cu evenimentele de inaine de a incepe festivalul. De unde si replica finala "el/ei nu este/sunt invitat/i". E logic si exact asta se promoveaza...mersul la cinema.

La Amintiri din Epoca de Aur iarasi am o explicatie. Cei cu subtitrarea (nu au avut nevoie de mine la Epoca de Aur) se aflau in camera de proiectie si, asa cum mi-a fost relatat a doua zi, nu se auzea decat zgomotul produs de proiector. In rest, camera e pretty much antifonata si se aude foarte slab sunetul daca in cinema e foarte loud. De atunci au pus laptopul cu traducerea in sala impreuna cu dvd-playere, betacamuri, dvcamuri si altele, pe ultimul rand

Daca mai sunt alte intrebari eu sunt dispus sa le ofer alte raspunsuri

Si data viitoare fa un semn spre tipul cu traducerea sa stie si eu care esti...asta daca vrei.

M0n0's blog
M0n0 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Oct 2009, 09:23   #48
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
o să fie vreo retrospectivă IIFF la bucureşti?
Old 02 Oct 2009, 14:11   #49
keepwalking
Guru

keepwalking

pe scurt:
Bobby Paunescu are o modestie de apreciat.
printre altele, a declarat ca adevarata scoala de film a facut-o "acasa la Cristi Puiu".
a descris intregul sau parcurs de pana la Francesca, de la cei 10 ani petrecuti in Italia, studiile de management-marketing facute in Elvetia pana la un curs intensiv de regie urmat la Los Angeles.
El considera ca povestea conflictului cu nepoata lui Mussolini nu va dura mult. Paunescu e convins ca, in momentul in care aceasta va vedea filmul, isi va da seama ca replica respectiva nu are nici o conotatie jignitoare, ci face parte dintr-o serie de clisee preluate din media de catre personaj si menite a o impiedica pe fiica sa, Francesca, sa plece in Italia.
"Francesca e un film despre problemele romanilor, nu ale italienilor", a spus Paunescu.
Monica Barladeanu a marturisit ca s-a documentat pentru rolul sau prin cateva vizite facute la Iasi, unde efectiv a lucrat ca educatoare.
Pana acum au fost semnate peste 20 de contracte de distributie a filmului in strainatate.
Old 03 Oct 2009, 18:13   #50
keepwalking
Guru

keepwalking

The Messenger a primit Zimbrul de Aur 2009 la IIFF

Prima editie a Festivalului International de Film de la Iasi - IIFF s-a incheiat cu Gala de premiere a celor mai bune filme inscrise in competiție, trofeul revenindu-i filmului The Messenger, in regia lui Oren Moverman și cu premiera in Iași a filmului Francesca, debutul lui Bobby Paunescu in postura de regizor. Prezentatorii evenimentului au fost actorii Alexandra Salceanu și Dan Lupu.

Astazi, 3 octombrie vor fi difuzate pentru cinefili inca o data filmele premiate la gala, la cinema Victoria, intrarea fiind libera.

Premiile acordate au fost urmatoarele:

CEL MAI BUN SCURT METRAJ

-Fly

-acordat de catre Catalin Saizescu

CEL MAI BUN FILM DE ANIMAȚIE

-Crew 54

-acordat de catre Alessandro Battaglini

CEL MAI BUN SCURT METRAJ ROMANESC OFERIT DE ABIS STUDIO

-Nunta lui Oli

-acordat de catre președintele IIFF, Ciprian Alexandrescu

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI PENTRU SCURT METRAJ

-Arafat and I

-acordat de catre directorul IIFF, Emanuel Lazarescu

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN FILM ROMANESC DE LUNG METRAJ OFERIT DE ABIS STUDIO

-Cea mai fericita fata din lume

-acordat de catre Ion Sapdaru

CEA MAI BUNA REGIE

-Carlos Cuaron-Filmul Rudo y Cursi

-acordat de catre Stepjan Hundic

CEL MAI BUN DOCUMENTAR

-Los Herederos (Moștenitorii)

-acordat de catre Laurențiu Damian

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI PENTRU DOCUMENTAR

-Grozny Dreaming

PREMIUL EX-AEQUO PENTRU DOCUMENTAR ROMANESC OFERIT DE ALEXANDRU SAHIA FILM STUDIO

-Constantin și Elena

-A fost odata in Transilvania

PREMIUL PUBLICULUI ALT-FEL

-Filmul Instantaneu

-acordat de catre Emanuel Lazarescu

TROFEUL ZIMBRUL DE AUR

-The Messenger

-acordat de catre Valentin Ciuca și Eugen Șerbanescu

PREMIUL DE EXCELENȚA PENTRU INTREAGA CARIERA

-Luminița Gheorghiu

-acordat de catre Ciprian Alexandrescu
Old 08 Oct 2009, 08:37   #51
marius_em
Guru

marius_em

a fost prima editie, e normal sa fi avut niste minusuri. Totusi, eu cred ca nu avem unde sa facem un festival bun in Iasi. Salile alea comuniste de la Republica si Victoria sunt sub orice critica. La deschidere s-a spus ca au un aer romantic, ca sa-ti spun... Calitatea sunetului execrabila, scaune inghesuite, rupte, pereti crapati de te gandesti ca poate iti cade o bucata in cap... Mda, nostalgie...
La Hurt Locker au proiectat cu sunetul decalat de imagine, au stricat tot filmul. De ce nu merge lumea la film in Iasi? Ei, ash, la Cinema City se merge, chiar daca e mai scump, si chiar daca sunt rahati mari aia, si ne baga filmele cu o saptamana, doua, dupa Oradea, Pitesti, Bacau... dar sunetul e sunet, imaginea e impecabila, scaunele comode.
marius_em is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules