Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 23 Apr 2006, 12:37   #4481
TheOnlyAce
Novice

TheOnlyAce

V for Vendetta - 7.5 Mai bun decat ma asteptam dupa ce am vazut afisul, un pic dezamagitor dupa nota (8.2) si comentariile de pe imdb . Mi-a placut mai mult Equilibrium vazut de curand pe HBO.
TheOnlyAce is offline   sendpm.gif
Old 23 Apr 2006, 16:03   #4482
bellhop
Guru

bellhop

Originally Posted by europe_east:
Thank you for smoking, 2005-- o comedie de zile mari, chiar ma mir ca s-a putut face un film atat de pro-fumat (mai putin catre final, unde o da la intors)...

oh da, au intors-o de nu se poate.. Bogart si Bacall "revamped" cu acadele in mana loc de tigari in noua campanie antifumat a senatorului Cashcaval, great keynote ending for a great movie! :lol:
Old 23 Apr 2006, 17:01   #4483
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Match Point - 8.5-9/10: Am cam subestimat filmul asta inainte sa il vad. Poate mai mult ca alte filme de-ale lui Woody Allen, "Match Point" atinge cateva probleme destul de serioase (arbitrarul ca element esential al universului si lipsa de sens a acestuia din urma, arisvistul in societatea londoneza contemporana etc.), dar executia este extraordinara: de la imaginile splenid colorate ale lui Remi Adefarasin la suspansul construit cum rar am mai vazut la Allen, culminand cu scena crimei, construita prin muzica, montaj paralel si interpretarea actorilor. Ca veni vorba, Jonathan Rhys-Meyers si Emily Mortimer sunt mai mult decat perfecti in rolurile lor. Scarlett Johansson mi s-a parut usor inconstanta, dar acest lucru contribuie la conturarea personajului sau (si, oricum, e cel mai bun rol pe care l-a facut pana acum). De notat si singura secventa mai aparte din film, cand Chris viseaza/isi imagineaza o intalnire cu victimele sale.

Asteptam cu inflacarare "Scoop"! (desi probabil va fi naspa)
MinRep is offline   sendpm.gif
Old 23 Apr 2006, 20:26   #4484
qwerty
Guru

qwerty

Send a message via ICQ to qwerty Send a message via Yahoo to qwerty
KINKY BOOTS (2005) nota 4/10 -e comedie dar nu am ras deloc ,filmul e despre o fabrica de cizme care are probleme si se reprofileaza pe facut cizme pt barbati .
Old 23 Apr 2006, 22:27   #4485
europe_east
Guru

europe_east

mie mi-a placut mult Kinky Boots!!! mi s-a parut o comedie reusita. nu grozava, sa imi aduc aminte de ea peste zece ani, dar, hey, o comedie buna de tot, si un exemplu de cum poti sa faci ceva misto dintr-un subiect neobisnuit si nu f la moda, o fabrica de cizme care se reprofileaza pe facut cizme pentru drag queens... filmul atinge insa subtil si problema lui "being a man" in ziua de azi si problema transsexualilor, si totul in cheie minora, fara mare valva, totul din perspectiva pantofilor sa zic asa... spune-mi ce pantofi ai ca sa-ti zic cine esti, cum ar veni. funny de tot, am ras bine si m-a binedispus complet pentru o zi intreaga.
europe_east is offline   sendpm.gif
Old 24 Apr 2006, 08:29   #4486
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
On a Clear Day - 8/10. Un tip la vreo 60 de ani e pensionat...dupa el, cam devreme si hotaraste sa traverseze Canalul Manecii din Anglia in Franta. Umor britanic de inalta calitatea si in mare tonaj. Recomand cu caldura...

M0n0's blog
M0n0 is offline   sendpm.gif
Old 24 Apr 2006, 20:55   #4487
gionloc
Guru

gionloc

the last life in the universe

pen-ek ratanaruang
filmat de christopher doyle

o banda desenata japoneza povesteste cum o soparla ramane singura in intreg universul. poveste inventata de realizatori pentru acest film... purtand initial numele filmului. pentru a nu crea confuzie intre titlul cartii care apare devreme in film si titlul filmului intreupand pelicula catre sfarsitul primei jumatati, relizatorul a schimbat titlul povestii animate. insa ramane preferata lui Kenji, un japonez angajat in centrul cultural (evident) japonez din bangkok, thailanda. se regaseste in povstea soparlei si se gandeste cu usurare la sinucidere. are un frate pe care nu-l prea simpatizeaza. fratele nu sfarseste prea bine si o face destul de rapid. precum si sora fetei la care va locui o vreme. e cautat de mafie (regizorul miike in rol de ~) si viseaza cum o va intalni in Osaka pe fata de care se indragosteste.
una dintre cele mai frumoase scene din toata cinematografia vazuta de mine: curatenia pe care o face kenji in casa fetei.
gionloc is offline   sendpm.gif
Old 24 Apr 2006, 20:55   #4488
gionloc
Guru

gionloc

bully
larry clark

titlul spune de fapt cam ce filmul va prezenta: o relatie in care cel mai puternic il persecuteaza, foloseste, abuzeaza pe cel mai slab.
pe larry clark il gasesc cel mai bun facator de filme despre teenagers si problemele acestei etape vieþuistice.
inspirat din intamplari reale.
drumul care transforma o prietenie bolnva intr-o crima tulburatoare. unde legea intervine nemiloasa.
intre 7 ani pentru participare vizuala la eveniment si moarte pe scaunul electric pentru lovituri fatale.
daca alegeau sa comita crima la noi.. hã hã... fiind doar in pragul majoratului in cinspe ani scapau ucigasii, iar participantii afectiv sau in spiritul spectacolului si al aventurii luau cel mult o mustrare (cu cureaua sau cu japa) peste funduleþ, ca tot e vehiculat mult in ast film.

vreme d eo luna am fost prof intr-un colegiu hunedorean, inca mai is titulatr acolo, da am ales o alta cale momentana... copiii nostri nu is cu nimic mai buni/destepti/fumosi decat ai lor! au cam aceleasi idealuri - in partea asta licentioasa a caracterelor unei clase - ca pe aia tocilari nu ii arata nimeni in filmul asta, ca ei urzesc asasinate numa in slovele romanelor ce si le aduc in fat aochilor - ii emotioneaza aceleasi organe, cauta aceleasi trairi.
gionloc is offline   sendpm.gif
Old 25 Apr 2006, 15:10   #4489
ulrich
Guru

ulrich

"stealth".-5/10.singurul motiv ptr.care m-am incumetat a fost misterioasa prezenta pe afish a lui sam shepard.om serios,playwright,coautor la zabriskie point,se apuca la 60 de ani sa-si lege numele de subproduse d-astea fascistoide?!ce cauta acolo?habar n-am.probabil acelasi lucru pe care-l cauta si gene hackman in "behind enemy lines".adica nimic.
Old 25 Apr 2006, 19:18   #4490
Bulumulu
Prophet GT Series v1.07

Bulumulu

Send a message via MSN to Bulumulu Send a message via Yahoo to Bulumulu
vazui de curand, nu am timp now sa bag si un comentariu, so...

*the terminal - 7,5/10
undead - 4,8/10
*the matador - cam tot 7,5/10

*doar ca mentiune exemplara pt cei ce favorizeaza filmul mediocru
Old 26 Apr 2006, 09:15   #4491
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
V for Vendetta - 4/10: yeah, right! Recunosc ca inceputul mi-a trezit interesul, dar dupa nici o jumatate de ora eram deja plictisit si chiar nu ma mai interesa despre ce era vorba in film. Asteptam numai ceva scene serioase de actiune, care oricum nu au venit. Nota 4 (sau 2 stelute din 5) pentru John Hurt, singura chestie din filmul asta care chiar merita aplaudata.
MinRep is offline   sendpm.gif
Old 26 Apr 2006, 19:18   #4492
crin3l
Guru

crin3l

Send a message via Yahoo to crin3l
Revenge of the Sith - 9.8/10 -Parerea mea e ca e cel mai tare film din toate star wars-urile. Este mai bun decat A New Hope shi Imperiul Contraataca, deaorece efectele speciale sunt superbe , iar personajele sunt umanizate shi aici prezetandu-ne foarte bine trairile personajelor. Totushi un mic minus pt actorul ce il interpreteza pe Anakin Skywalker(Hayden Christien cred :oops: ), dar un progres fatza de Atacul clonelor. Un film superb ce incheie o serie de senzatzie.
Old 26 Apr 2006, 21:10   #4493
Supastar
Guru

Supastar

Send a message via Yahoo to Supastar
incep sa completez lacunele in domeniul lui Charlie Chaplin: vazut the Gold Rush....
ala relansat prin '40+ ... :hmm: m-a uimit chaplin cu alegerea de a adauga replici citite de el! poate un motiv cunoscut sau care se poate afla din biografia lui, dar vizionand filmul, nu mi-a venit sa cred k Chaplin, care a avut un simt al comicului extraordinar (si dpdv actoricesc si regizoral in acelasi timp), a simtit nevoia sa adauge replicile.... m-a intristat..... aproape toate informatiile se intelegeau din imagini si din muzica..... toata faza a fost "zahar peste frisca"
in rest, scenele din cabana au fost geniale.... au ras enorm de mult..... acum stiu de unde si-au luat Looney Tunes juma' din fazele "tipice"
parca....parca... (se poate sa fie din cauza k mi se facuse mie somn, dar) am avut impresia k filmul a facut o burta undeva dupa jumatate si ca umorul s-a diluat enorm (nepermis de mult) pentru un film de chaplin....
Supastar is offline   sendpm.gif
Old 28 Apr 2006, 23:55   #4494
M0n0
Guru

M0n0

Lawrence of Arabia - 9.5/10. Despre acest film se poate vorbi o vesnicie pentru ca la fiecare capitol excela. Actorii, in frunte bineinteles cu Peter O'Toole (indraznesc sa spun a acesta a fost rolul vietii lui, dar nu am vazut tot portofoliul acestuia) au fost impecabili...numarul de figuranti depaseste orice alt film nou sau vechi...imaginile care fura suflarea se gasesc destul de des incat sa te obisnuiesti cu ele si sa te simti ca faci parte din peisaj...si pot spune ca e cel mai luuung film pe care l-am vazut vreodata. Unul dintre cele mai bune facute vreodata si mult mai bun decat multe (chiar foarte multe) filme cu efecte speciale. Highly recommended...

M0n0's blog
Old 29 Apr 2006, 04:25   #4495
bellhop
Guru

bellhop

Originally Posted by M0n0:
Lawrence of Arabia...numarul de figuranti depaseste orice alt film nou sau vechi...

really!? statistic sau figurativ vorbind?
Old 29 Apr 2006, 09:06   #4496
M0n0
Guru

M0n0

Originally Posted by bellhop:
really!? statistic sau figurativ vorbind?
personal vorbind...nu am date la indemana...

M0n0's blog
Old 29 Apr 2006, 18:08   #4497
GhitzaCartitza
Guru

GhitzaCartitza

Send a message via Yahoo to GhitzaCartitza
Scary Movie 4/10 ca de obicei... :happy:
Old 29 Apr 2006, 21:47   #4498
M0n0
Guru

M0n0

My Left Foot - 8.5/10. Interpretare puternica din partea lui Daniel Day Lewis pentru care a luat si un Oscar pentru cel mai bun actor (zic ca l-a meritat). Filmul se cheama My Left Foot pentru ca piciorul stang este un personaj separat in toata povestea aceasta...piciorul picteaza, scrie, da goluri...dar las gluma la o parte...in fine este vorba doar de acest baiat cu paralizie cerebrala care reuseste in viata prin puterile proprii si vointa si in special curaj si cucereste tot (pana la urma)...recomandat...

M0n0's blog
Old 30 Apr 2006, 19:05   #4499
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Nanny McPhee (2005)

Surprisingly good...actiunea este sustinuta cu success de jocul Emmai Thompson si Colin Firth..nu prea aveam chef sa ma uit la filmul asta, dar e bine ca s-a terminat cu bine 7/10

Scarecrow (1973)

Ce mai poti spune despru filmul acesta? Impresionant. Pacino ruled from the beginning, iar Gene Hackman e mare. Imagini superbe datorita lui Vilmos Zsigmond. 10/10
Old 30 Apr 2006, 21:31   #4500
M0n0
Guru

M0n0

Collateral - 8/10. Ma asteptam la altceva...la ceva mai prost...dar m-am inselat pentru ca e chiar foarte bun. Suspans cu momente de respiro bine alese...cu regie acceptabila...cu un Jamie Foxx la masura asteptarilor (de aici si nominalizarea la Oscar pentru cel mai bun personaj secundar)...dar nici Tom Cruise nu e chiar asa de rau. Foarte frumos arata Los Angeles noaptea si e prinsa viata de noapte foarte bine. Un film vizionabil, un exemplu bun de cinematografie pur americana...

M0n0's blog
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules