Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 28 Oct 2005, 17:57   #3361
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
American History X - 9.5/10 ... nu are sens sa zic ceva despre filmul asta...pentru ca pur si simplu e extraordinar...un film care m-a lasat pe ganduri...si mai mult ca sigur nu sunt singurul. Un film care are toate calitatile unui film independent (fara efecte speciale, buget incredibil de mic <cel mai scump probabil fiind salariul actorilor, care by the way fac o treaba incredibila>, un sfarsit mai mult decat tragic <no more of that piece of sh*t happy ending> ) dar de fapt nu e...e un film din Hollywood care uimeste pe toata lumea...de vazut (nici nu stiti cat o sa regretati daca nu-l vedeti)...

M0n0's blog
M0n0 is offline   sendpm.gif
Old 28 Oct 2005, 21:23   #3362
notorious
NBK

notorious

in a lonely place - cine spunea despre nicholas ray ca este cinema-ul (adica j.l. godard) nu era doar un entuziast ascuns in spatele ditiramburilor ! as zice ca toate filmele lui nicholas ray au personalitatea unui rebel cu o pasiune extraordinara pentru cinema, alaturi de care nu te plictisesti nici o secunda. un rebel care poate fi oricare dintre jim stark, johnny 'guitar' sau dixon steele. superb jucat de humphrey bogart, steele are nebunia lui fred c. dobbs (v. 'the treasure of the sierra madre'), vorba taioasa a lui sam spade si combinatia de carisma si cinism sec a lui rick blaine. un film neobisnuit de intens montat, jucat si regizat, care iti ofera o serie inteaga de replici memorabile ('i was born when she kissed me, i died when she left me, i lived for a few weeks while she loved me' - sublim !) si se joaca inteligent-hitchcock-ian cu suspiciunea fata de eroul principal (intrucatva asemanator cu, weel, care altul decat 'suspicion' al lui hitch ?).

9 +/10
Old 29 Oct 2005, 08:03   #3363
st3fan
Guru

st3fan

Send a message via Yahoo to st3fan
Kill Bill vol.1 Kill Bill este definita mea proprie pentru cinematograful smecher, cool, bengos, marfa, si asa mai departe.Parca mi-a placut mai mult decat ultima data cand l-am vazut.Kill Bill da, Sin City nu.
Old 29 Oct 2005, 16:45   #3364
Bulumulu
Prophet GT Series v1.07

Bulumulu

Send a message via MSN to Bulumulu Send a message via Yahoo to Bulumulu
am vazut si eu in sfarsit sky captain si world of tomorrow - 6/10
inceputul mi s-a parut promitator, acea atmosfera si modul de a povesti foarte apropiat sf-urilor "clasice", pacat k se strica pe parcurs, degenarand stilistic pakat
Old 29 Oct 2005, 16:52   #3365
st3fan
Guru

st3fan

American History X De muuult vroiam sa il vad, si M0n0 mi-a amintit de el.Asa e, un must see.Am remarcat muzica foarte buna, multe prim-planuri, modul in care filmul este construit (flash-backurile alb-negru), imprevizibiltatea.
Old 29 Oct 2005, 20:43   #3366
KORBEN
Guru

KORBEN

final destination 2
:love: :love: :love: :shock:
transporter2
:love: :love: :w00t: :shock: :love:
child`s play 1
:sick: :love: :shock: :huh: :happy:
killer condom
:w00t: :w00t: :shock: :love: :love: :love: :love: :o
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   sendpm.gif
Old 29 Oct 2005, 21:33   #3367
notorious
NBK

notorious

amores perros - ei bine, am limba impleticita; chiar nu stiu cum sa-l descriu altfel decat ca pe un film onest, emotionant, facut cu pasiune si inventivitate, o infuzie de realism sud-american (alexandru tocilescu dixit, desi, maestre, mexicul ramane tot in america de nord ) frust. una din cele mai sincere descrieri ale dragostei (si 'gegen die wand' de anul acesta m-a emotionat din aceleasi motive), in toate ipostazele si varstele ei. iti ramane in suflet.

the lonely guy, o comedioara foarte simpatica, o combinatie de umor negru si sentimentalism ce aduce putin aminte de 'the apartment' al lui billy wilder. mult sub el, desigur, dar satisfacator.

animal crackers este a patra intalnire cu mustata si jocurile de cuvinte ale lui groucho, schimele lui harpo, accentul italienesc al lui chico si rolul-de-tapet al lui zeppo... ok, am ras la cateva faze (culmea, scena jocului de carti mi s-a parut una dintre cele mai comice scene de comedie ever !), dar, cu tot respectul, n-am rezistat pana la final.
Old 30 Oct 2005, 03:13   #3368
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
cateva scurte din Avant-Garde-ul german al aniilor 20.

Ruttmann - Opus 1,2,3 si 4
niste scurt-metraje care sunt complet animate. forme, siluete si miscari transpuse pe pelicula, si facute in asa fel incat sa provoace un sentiment. inafara de partea a 4-a, nici unu nu este convingator. Opus 4 insa reuseste sa fie foarte dinamic, si sa comunice o ideie coherenta.
totusi, incercarea de-a transmite o ideie rpintr-o singura dimensiune, folosind mediul cinematografiei e genial. 8/10
Ruttmann - Falkentraum
revazut. animatia din "die Nibelungen a lu' Lang. facut in acelasi stil ca Opus, numai folosind niste forme mai intelegibile. oricum, o animatie spuerba 9,2/10
Ruttmann - Berlin: Symphonie der Grossstadt
un documentar de 30 de min despre berlin. felul foarte clasic de filmare, combinat insa cu elementele vizuale din filmele lui experimentale merge foarte bine, si arata excelent imaginea berlinului industrial.
inafara de asta, Ruttmann reuseste sa arate si dimensiunea culturala a orasului, si o combina cu stilul experimetelor din Opus. f. original, si f. impressionant.... (mi-a facut dor de berlin) 9,3/10

Pitschwer und Seber - Werbefilm KIPHO
o reclama pentru o expozitie din anii 20. frumos si interessant vizual este dubla expenure a peliculei, si felul in care au fost filmate cele doua imagini suprapuse. montajul este cam impiedicat, insa ideia este misto... ideia de-a face o reclama in felul asta peste o expozitie de KInematographie si PHOtographie mi-a placut 9/10

Richter - Rythmus 21, 23
doua animatii experimantale ca Opus-urile lu' Ruttmann, isna montate pe teme muzicale. nimic extraordinar, insa entertaining... 7/10
Richter - Filmstudie
o animatie fara sunet, care insa reuseste sa faca o analiza f. interesata asupra perceptii cinematografice. incepand cu forme classice ajunge sa "pacaleasca" cu formatul fotogramei, si cu ce este fotograma si ce nu... really nice, charming actually 9/10
Richter - Vormittagsspuk
un filmulet destul de amuzant, unde Richter incearca sa pacaleasca publicul prin shmekerii cinematografice "ieftine". totusi, pentru timpul alacred ca este foarte reusit, si cred ca merita vazu5t, macar pentru ideie. 8,5/10
Richter - Renner-Symphonie
un colaj vizual despre cursele de cai. folosind tehnica expunerii duble, filmul nu reuseste sa fie ceva "nou", dar reuseste sa-si spuna messajul. cam lung, destul de plictisitor 6/10
Richter - Inflation
din nou un colaj, isna care de data asta are o tema care poate fii exprimata mult mai frumos vizual prin tehnica vremii. ideia titlului este tema filmului, si corespunzator este si mesajul. frumos 7,5/10

Fischinger - Wax Exp.
felul in care a fost gandit filmul asta nu va fii inteles nici o data, pentru ca n-a fost terminat. totusi, in essenta, Fischinger filma de sus cum se topeste ceara pe o platforma dreapta... prin felul in care punea ceara, ea creea alte forme, si miscarea devenea complet diferita. misto. 8,9/10
Fischinger - Murratti
doua reclame pentru marca de tigari Murratti. geniale.
primul este un fel de parodie fata de filmele de propaganda ale lu' Leni Rifenstahl, facut foarte interesant, unde tigariile defileaza, danseaza, si fac in numere mari, paradele naziste... numai sigur, cu mult mult mult umor. 10/10
al doilea un pic mai direct, cu sute de tigari care zboara dintr-o parte in alta, care scriu chestii dragute, si care-si transmit mesajul... Raucht Murratti!!! (and damn, i wanted that cig) 8/10
Fischinger - Kreise
un pas in directia animatiei color. multe cercuri, montate pe teme muzicale, care se transforma, care apar si dispar, care cresc si care la sfarsit umpla tot ecranul. nice 6,5/10
Fischinger - Komposition in Blau
genial. perfect.
o animatie folosind obiecte3 dimensionale, puse pe un fundal albastru... o miscare foarte bine ritmata, cu compozitie vizuala, si plina de umor. .. n-am cuvinte
trebuie vazut... macar asta. 10/10
Fischinger - American March
mda. primul lui film facut in america. slabut.
folosind ca ideie culoriile drapelului american, el se joaca cu formele si idea asta, si face o mare laba trista... dezamagitor dupa "Komposition in Blau" sau reclamele "Murratti". 4/10
Fischinger - Motion Painting
titlul filmului asta de 10 minute, este exact ce-a incercat Fischinger sa faca toata viata... prelungirea vietii unui tablou prin imaginea de pe pelicula. genial.
folosind tehnica one-frame-shot-ului, el filmeaza timp de 9 luni (10 ore pe zi) cum picteaza un tablou, cum se schimba, cum creste, cum se dezlantuie, si cum moare, si pune ca tema muzicala si ca ideie pentru montaj muzica din Bach, Brandenburgisches Concerto Nr. 3.
impecabil. genial. 10/10

... cam astia au fost cei importanti, cu capodoperele lor.

Jakubisko - See You In Hell My Friends
oh, ce film. complet surreal, complet incoherent, insa cu o ideie si cu un mesaj superb, care chiar ajunge la public. imagini superb gandite, actiune incestuasa, si scene grotesti. un film pe placul meu...
totusi, din cand in cand prea greoi, si prea "apasator"... 9/10

Kurosawa - Rashomon
revazut. incantat din nou sa vad un film care povesteste o poveste din 4 unghiuri de vedere, unde camera si scenografia lucreaza impreuna perfect, si unde fiecare caracter este construit genial.
critica sociala ramane totusi ideia principala, iar felul in care este gandita scena judecarii m-i se pare ce-a mai perfecta, publicul fiind de fapt judecatorul.
un final care punctul pe i.
10/10

Kusturica - Black Cat, White Cat
revazut. hmmmm, ciudat, unu' care a fost la scoala mea a facut filmul asta... nice.
filmul e ok, insa nu-l vad nici de departe ca fiind capodopera lu Kusturica.
scene frumoase, caractere misto, actiune haioasa, atmosfera placuta... totusi, pentru mine filmul se rezuma la scena in care baiatul ii aduce fetei inghetata inotand.
8,5/10

Dreyer - La Passion de Jeanne d'Arc
oh my fucking god. ce film splendid. felul in care este filmat, felul in care este povestit, protagonista, dinamica, sensibilitatea... pana acuma am crezut ca Besson a facut bine cu Mila, insa comparandu-l cu asta.... e nimic.
un film splendid, care intra direct in favoritele mele. 10/10

Fellini - La Strada
revazut. this movie stays as charming as i knew it to be. Massina ramane o actrita geniala in ochii mei, iar Fellini un geniu. 9.8/10

Altman - Cookies Fortune
un film ciudat pentru regizorul asta. ma astepotam la altceva, si m-am simtit placut surprins de aceasa comedie calduta.
imagine si mis-en-scene frumos, si actori geniali. un script pus bine pe picioare care reaminteste de Tenesse Williams, cu caractere bine conturate, interpretate f. bine.
ce sa scriu... enjoyed it. 8/10

Coppola - Apocalypse Now REDUX
revazut intr-un fel... adica stiam versiunea veche, de care trebuie sa spun ca n-am fost impressionat. m-i s-a parut mult prea greoi, mult prea compact, mult prea metafizoco-transcedental... insa REDUX este mult mai bun.
prin durata expandata filmul devine mult mai aerisit, ideia devine mai clara, si discrepanta intre lumea "reala" si "brutala" a frontului, si existanta unui om este aratata mult mai coherent.
nu cred ca merita sa scriu ceva... chiar merita vazut, simplu pentru ca este un film construit bine, povestit bine, si impressionant (damn, that cow scene)... 10/10

night.
Nae is offline   sendpm.gif
Old 30 Oct 2005, 12:01   #3369
M0n0
Guru

M0n0

K-Pax - 8.5/10 clar lucrul care ne-a atras la filmul acesta a fost interpretarea lui Kevin Spacey si bineinteles scenariul, altceva nu cred...bineinteles mai era nevoie si de Jeff Bridges ca sa-l faca pe Spacey sa vorbeasca...anyway, ca sa fiu sincer sunt filme in lume si mai bune...foarte, chiar prea previzibil, toata lumea se astepta ca Prot sa fie de fapt o persoana reala...pentru ca daca nu, atunci o dadea in s.f.-uri si astfel scadea calitatea filmului...revenind la film, la sedinta de hipnoza, fiecare psihiatru isi putea da seama ca de fapt persoana hipnotizata vorbeste despre ea folosind o a treia persoana...oarecum previzibil, dar foarte convingator la inceput...

later edit:
Red Eye - 8/10 un thriller care nu trebuie luat prea in serios dar care e imprevibil and with a fast pace, cu dialoguri rapide, cu o multime de intrigi care ar fi facut 5 filme nu unul singur...si cu un bad gay care te baga in sparieti numai cand se uita la tine...oricum de vazut (numai o singura data, ca a doua oara nu mai are acelasi farmec)

M0n0's blog
Old 31 Oct 2005, 00:13   #3370
Black Rose
Novice

Black Rose

The Legend of Zorro 8/10

A fost in regula, nu inteleg de ce are cota asa de mica la topul de cinema, merita vazut.
Black Rose is offline   sendpm.gif
Old 31 Oct 2005, 06:25   #3371
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Doua filme de nota 3/10 (cu indulgenta de fiecare parte):

Wild Wild West - iata ceva nou: Kenneth Branagh se intreaba daca sa se sinucida sau nu...

The Three Musketeers - nu prea aveam de gand sa ma uit, dar in prima scena l-am vazut pe Tim Curry in rolul cardinalului Richelieu, asa ca... mai mult din inertie...
MinRep is offline   sendpm.gif
Old 31 Oct 2005, 14:17   #3372
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by m0n0:
...si cu un bad gay care te baga in sparieti numai cand se uita la tine

eu urmeaza sa-l vad chiar acum, dar sper, totusi, sa fie bad guy, ca de gay mi s-a cam acrit... :lol:

Originally Posted by Nae:
critica sociala ramane totusi ideia principala, iar felul in care este gandita scena judecarii m-i se pare ce-a mai perfecta, publicul fiind de fapt judecatorul.

mda, asta-mi demonstreaza ca prezentul film al lui kurosawa este cel mai disecabil/discutabil. raman totusi la ideea ca 'rashomon' se axeaza, de fapt, pe o veche idee filosofica (la fel ca si cartea lui akutagawa): relativitatea adevarului.
Old 31 Oct 2005, 19:36   #3373
crissy
Junior

crissy

Send a message via ICQ to crissy
Ceva filme vazut acuma recent...Into The Blue--doamne doamne pana cand se mai fac filme de astea asa de nasoale..si de intuitive....subiect asa de cunoscut..ceva mai istet abia se mai face in ziua de astazi
Saw 2--destul de bun filmul...dar tot nu mai bun ca si primul...finalul l-a mai salvat..dar totusi sequel-ul ii sequel
The cave--deci nush de ce m-am mai uitat la el ca mi-a zis cineva ca ii prost..al naibii de prost
Dukes of Hazzard--Knoxville,Sean willim scott,jessica simpson...ai de mine..ce blonda ii
ce mi-a placut..ca mi-a cam ridicat moralul filmul asta..cel putin am ras pe toata durata filmului
am mai vazut cateva dar am memorie slaba..asta e.. :lol:
Old 01 Nov 2005, 13:43   #3374
M0n0
Guru

M0n0

Originally Posted by notorious:
Originally Posted by m0n0:
...si cu un bad gay care te baga in sparieti numai cand se uita la tine

eu urmeaza sa-l vad chiar acum, dar sper, totusi, sa fie bad guy, ca de gay mi s-a cam acrit... :lol:

...o greseala...sau poate nu :lol:

M0n0's blog
Old 01 Nov 2005, 15:40   #3375
KORBEN
Guru

KORBEN

saw2
:sick: :sick: :sick: :sick:
excrement
voma cu pretentii
mult mai nul ca primu
opera
dario argento
si am adormit
not thrilling, predictibil
da are un je ne sais coi
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   sendpm.gif
Old 01 Nov 2005, 17:20   #3376
mdah
Novice

mdah

Send a message via Yahoo to mdah
Originally Posted by MinRep:
Doua filme de nota 3/10 (cu indulgenta de fiecare parte):

Wild Wild West - iata ceva nou: Kenneth Branagh se intreaba daca sa se sinucida sau nu...

The Three Musketeers - nu prea aveam de gand sa ma uit, dar in prima scena l-am vazut pe Tim Curry in rolul cardinalului Richelieu, asa ca... mai mult din inertie...

Nu-mi vine sa cred ca m-am uitat la filmul ala a treia oara doar pentru Kevin Kline...a fost singurul lucru care mi-a placut la film...

Kevin Kline mi-a placut in De-Lovely(10/10 Mi-a placut enorm de mult) si in The Ice Storm (8/10 nu e film prost...nu stiu daca l-am inteles)....filmele biografice imi plac in general...Si...The Ice Storm este un film destul de interesant...tre sa-l mai vad odata...sa vad daca l-am inteles bine....
Old 01 Nov 2005, 17:26   #3377
st3fan
Guru

st3fan

Pulp Fiction 8/10 Considerat de critici unul dintre cele mai buna filme facute dupa anii 90, se remarca printr-o structura inedita, originala, dialoguri nestilizate, si personaje puse in situatii exceptionale. (Ce propozitie de revista am facut...gen Bravo).
Old 01 Nov 2005, 17:42   #3378
obvious
Guru

obvious

-oldboy. rien ne va plus.
-kakashi.voma de film. isi merita gluma proasta.
-naked lunch. sunt probabil printre singurii autisti carora le-a placut mult si se bucura la aberatia si structura lu' cronenberg, si la infantilismul lui.si la manierista aia geniala de judy davis.si la inexpresivitatea lui weller.
-slaughterhouse 5. ok. nu vine cu nimic. pierde enorm de mult din umorul sec si afumat al vonnegutului. nu greseste cu nimic, uneori chiar are momente de sclipire - traiasca fata si subtilitatea actorului (care se pierd din pacate in contextul fad). dar nu greseste cu nimic...5/10.
-eXistenZ. :happy: cronenbeeeeerg meets bubble gum and doctor pepper.mellow trip thru the daisies on crack.

urmeaza niscaiva ninotchka.
Old 01 Nov 2005, 18:50   #3379
mdah
Novice

mdah

Send a message via Yahoo to mdah
Originally Posted by st3fan:
Pulp Fiction 8/10 Considerat de critici unul dintre cele mai buna filme facute dupa anii 90, se remarca printr-o structura inedita, originala, dialoguri nestilizate, si personaje puse in situatii exceptionale. (Ce propozitie de revista am facut...gen Bravo).

Atatea ocazii am avut ca sa vad filmul ala si totusi nu am apucat....Mi-am adus aminte de Gattaca si The Talented Mr Ripley....2 filme care mie mi-au placut foarte tare....Pacat ca sunt cu doi actori pe care nu-i prea sufar...Ethan Hawke si Matt Damon....dar restul distributiei la amndoua compenseaza...In The Talented Mr Ripley mi-a placut tare de Jack Davenport, Cate Blanchett si Philip Seymour Hoffman...iar in Gattaca de Jude Law ....Imi place finalul la ambele filme...Din filmele pe care le-am avzut eu...Cam astea ar fi cele mai bune din '90...

Poate imi schimb parerea dupa ce vad Pulp Fiction...poate nu...Dar totusi...Imi place Tarantino...
Old 02 Nov 2005, 02:59   #3380
europe_east
Guru

europe_east

Moartea Domnului Lazarescu -- mi s-a parut foarte bun, impecabil jucat si gandit. am trait calvarul impreuna cu lazarescu. e un film ce trebuia facut, dupa parerea mea. e foarte bun si adevarat, asa cum au zis-o si altii inaintea mea. cum zicea si pitbull, sunt picaturile mici si dese de indiferenta, egoism si neglijenta ale celorlalti care ucid. am admirat foarte mult pe toti actorii, de la figuranti la principali, fantastici cu totii... luminita gheorghiu minunata... mi-a placut faza din salvare cu lazarescu care zice "mi-e sete" si doua minute mai tarziu, ea, fiinta de altfel omenoasa si cu intentii bune, bea niste "apa plata"...

Decreteii -- alt film deprimant... dar foarte foarte bun si iar, trebuia facut.
for the sake of justice...

Ajutoare umanitare -- mi-a placut mult, are umor!

Un cartus de Kent si un pachet de cafea -- mi-a placut mult, Rebengiuc este un actor genial...

Mai putin mi-a placut "Poveste la scara C" -- simpatic, nimic de zis, dar parca pe ici pe colo suna un pic fals.

Ok, gata, mi-am terminat doza de cinemagia (si filme romanesti) pe urmatoarele doua luni.
europe_east is offline   sendpm.gif
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules