Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 14 May 2005, 17:49   #2261
keyzer soze
Guru

keyzer soze

The lizard wakes up and finds he's the last lizard alive. His family and friends are all gone.Those he didn't like, those who picked on him in school, are also gone. The lizard is all alone. He misses his family and friends. Even his enemies. It's better being with your enemies than being alone. That's what he thought. Staring at the sunset, he thinks."What is the point in living...If I don't have anyone to talk to?" But even that thought doesn't mean anything...when you're the last lizard.

Pana acum doua ore Thailanda insemna pentru mine strange food, strange names, peisaje exotice, masaje si bagaboande. Nu mi-am schimbat prejudecatile, dar am mai facut o descoperire - cinematografia thai, mixtura de taceri si sensibilitati extreme, deloc deosebita de suratele sale mai frumoase.
Si mi-am ales si un ghid pe masura - domnul Pen-ek Ratanaruang, prezenta obisnuita pe la festurile europene si nord-americane din ultimii ani. Iar pe post de translator cultural l-am ales pe vechiul amic Chris Doyle. Adica, v-ati prins, 'Last Life in the Universe', filmulet atmosferic si sensibilos, tovaras bun cu 'Chungking Express', 'Bin-Jip' si 'Lost in Translation'. Ca sa nu-l uit pe bunicul Antonioni. Nimic nou, dar nici de dat la cos - un puzzle bine stapanit, amestecand vis si realitate, disperare si erotism, tacere si violenta, totul pudrat cu un scenariu excelent si cu o preocupare maniacala pentru detalii. 'God is in the detail', cum spunea Mies. Si, slava cerului, avem destule cat pentru enspe vizionari - de la soparlele lui Escher pana la aparitia lui Takashi Miike in rol de yakuza. Voi puteti sa stai sa potriviti toate piesele alea aruncate 'intamplator' in background, dar eu am preferat sa ma bucur de poezia individuala a fiecarei scene - casetele cu 'quick learning japanese', ruland continuu si inlocuind dialogurile dintre cei doi... credits-urile care se deruleaza pe ecranul din aeroport... obiectele din casa ei, dansand in rewind... Bun film, cu atat mai bun cu cat e imposibil de catalogat (love story, gangster flick, critica sociala?). Toate si nici una. 8/10

ps: nu ma pot abtine sa nu transcriu o mostra de dialog absurd, ca multe altele care impaneaza filmul - Just one bag, sir? / Yeah, we only go there to kill someone. Then come right back. / Hope you're not hijacking the plane. / Don't worry, we're not Arabs. / Here are your boarding passes. Your gate number is 69. Have a pleasant flight, sir. Mr. Tajima, you're very funny. / Hey, young lady...You have some seaweed stuck in your teeth.

and more...

Kinji Fukasaku - Battle Royale 2 (2001) - 6/10

Am rezistat o ora. In care vedem un nou joc inventat de adulti (acum nu se mai omoara intre ei, ci tintesc un grup de rezistenta format din supravietuitorii primei batalii), mult bors pe pereti si multe mui sparte. N-ar fi chiar rau, dar fiecare scena dureaza triplu fata de cat ar fi trebuit. Rezultatul? Mult onanism, cu micii tragatori tintind in gura Statelor Unite post-911. Repet, ar fi fost chiar eficace, dar dureaza prea mult si este prea explicit (am trisat si am vazut finalul - grupul copiilor undeva in desert, deghizati in pachistanezi-afganistanezi-pechinezi sau ce dreq s-or mai fi vrand). Totusi, o secventa de tinut minte - reluarea aproape cadru cu cadru a debarcarii in Normandia, varianta 'Save Private Ryan', numai ca acum este impuscat unul si mor cate doi. Pt ca au la gat un colier care ii face dependenti de partenerul de echipa - daca ala da coltul, iti explodeaza capul. Pula mea.

ps: Fukasaku Kinji a murit de cancer la cuc inainte de terminarea filmarilor, asa ca restul a fost dus la bun sfarsit de un alt japonez, am uitat cum il cheama.
Old 14 May 2005, 21:01   #2262
Denis_stelistu
Guru

Denis_stelistu

Star Wars 2:Attack of the Clones:8/10,dar 1h de reclame,ma plictiseam,oricum un film bun ca sunt fan Star Wars,mi-am luat mobil cu Revenge of the Sith.Un film SF si Actiune.
Old 15 May 2005, 07:24   #2263
keyzer soze
Guru

keyzer soze

Danny Boyle - 28 Days Later (2003) - 6/10

Mi-a scapat la vremea lui, iar daca imi scapa si de data asta nu aveam de ce sa-mi para rau - Boyle o da acum pe filme cu zombies (nu chiar zombies, dar tot p'acolo, cica infectati cu un virus care-ti face ochii rosii si parul maciuca), genul poveste cretina + personaje infecte + the good and the evil. Singurul motiv pentru care l-am urmarit pana la final au fost artificiile vizuale (cu kilul) si camera lui Anthony Dod Mantle.
ps: e naspa sa te-arate lumea cu degetul si sa spuna 'uite, ba, e ala care-a facut Trainspotting'.

Adam Benjamin Elliot - Harvie Krumpet (2003) - 8/10

Biblia a fost scrisa de aceeasi oameni care credeau ca Pamantul era plat.
O tigara este un substitut pentru sfarcul mamei tale.
Viata este ca o tigara, trebuie sa o fumezi pana la capat.

Daca va plac aceste aforisme (fakts), varsate din putul gandirii de un personaj verzui, cu ochii mari si cap de plastilina, atunci vizionati short-ul animat al lui Elliot care a facut furori la Cannes, galele Oscar (Best short animated film) sau Sundance (Honorary mention 2003). Narator - Geoffrey Rush.
Old 15 May 2005, 14:52   #2264
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Ambra Blu:
Carmen Mezincescu scrie bine casete tehnice. Luati-va de mina si sariti din lac in puta.

carmen mezincescu este o tipa mult prea 'de treaba', modesta si bine intentionata ca sa aiba vreo legatura cu un promotor al dispretului, rea-vointei si egoismului ca tine.
Old 15 May 2005, 17:29   #2265
keyzer soze
Guru

keyzer soze

mai mult... tot scurtmetraje:

Alain Resnais - Guernica (1949) - 9/10

Superb montajul picturilor maestrului pe fundalul imaginilor de arhiva cu bombardarea orasului Guernica. Hipnotic.

Quai Brothers - Street of Crocodiles (1986) si The Cabinet of Jan Svankmajer (1984)

Da. Meserie. Very inspiring. 8)
ps: stiati ca fratii astia sunt gemeni identici? As in a cartoon...
Old 15 May 2005, 18:15   #2266
cherryblossom
Guru

cherryblossom

Originally Posted by keyzer soze:
Quai Brothers - Street of Crocodiles (1986) si The Cabinet of Jan Svankmajer (1984)

Da. Meserie. Very inspiring. 8)
ps: stiati ca fratii astia sunt gemeni identici? As in a cartoon...

sigur ca stiam 8) ... chiar sint meserie. vezi ca amicul nostru comun mai are doua.

PS: thx lui ALS.
Old 15 May 2005, 18:25   #2267
Sm�agol-Gollum
The One and Only Gollum

Sm�agol-Gollum

I heart Huckabees ?/10 gheez! nici nu stiu daca sa ii dau -100 sau +100! cel mai ciudat film care l-am fazut in viata mea! nici nu stiu cum am avut rabdare sa ma uit la tot filmul...
Old 15 May 2005, 20:51   #2268
keyzer soze
Guru

keyzer soze

Carl Th. Dreyer - Vredens Dag (1943) - 10/10

Aaa, uau, it's... I'm speechless. Cel mai bun film vazut anul asta. Daca il compar cu Dreyer, von Trier e ciorap.
Old 15 May 2005, 21:03   #2269
BeNnY
Guru

BeNnY

Throw Momma from the Train - 8/10 - 'Where are you going? - I'm gonna kill the bitch. Want anything? - Get me a Chunky' 8)
Old 15 May 2005, 21:04   #2270
Terror_IST
Guru

Terror_IST

"Kung Fu Hustle" -7/10 Mare caterinca de film! Cea mai buna comedie pe care am vazut-o de la "Napoleon Dynamite" incoace. Parodie la filmele "serioase" cu gangsteri si filmele cu arte martialae, la "The Matrix", "Kill Bill" sau "Hero", si cu mici aluzii la"The Shining" sau "Silance of the Lambs". Filmul se bazeaza in mare parte pe efecte speciale si pe imagini (foarte bine lucrate). E un film foarte relaxant care chiar merita vazut!

"The Interpreter" - 7/10 Africa atrage din nou atentia realizatorilor de filme. Dupa "Black Hawk Down", "Tears from the Sun" si mai recentul "Hotel Rwanda" vine un thriller de actiune care militeaza pentru pace, denunta genocidul si ura rasiala (sau cel putin cam asta vrea sa faca) si a carui actiune se petrece in SUA. Filmul are in distributie doi actori mari: Sean Penn (putin cam plat dupa mine...) in rolul unui ofiter al serviciilor secrete care trebuie sa treaca peste un moment foarte greu si Nicole Kidman care surprinde in rolul unei africance alba care e traducator la ONU. Intr-o noapte ea aude in sala de conferinte o discutie in limba "cue" referitoare la asasinarea unui controversat presedinte african acuzat de genocid. Acesta trebuie sa se prezinte curand la sediul ONU pentru a face o declaratie. Penn este cel care trebuie sa investigheze amenintare si incetul cu incetul desopera cateva secrete bine ingropate din trecutul traducatoarei. Filmul e antrenant si are cateva fineturi. De apreciat e ca Pollack a mentinut relatia dintre cei doi la un nivel relativ platonic si nu a trensformat-o intr-o stupida idila ca in "Random Hearts". Finalul e cam exagerat, prea multa dramatizare dar merge... Un film bun , care pute fi mult mai bun, cu niste actori deosebiti.

"Hostage" 7/10 Bruce Willis se incalzeste pentru "Die Hard 4.0". Un film de actiune get-beget cu accente de drama (care poate nu-si aveau rostul...) usor exagerat pe alocuri dar relaxant. Personajul lui Bruce (care aduce vag cu cel din "Mercury Rising" ) este fost negociator SWAT actualmente sef de politie dintr-o mica localitate, care trebuie sa recupereze un DVD dintr-o casa in care familia unui contabil al mafiei a fost luata ostateca. Un rol cua devarat bun face Ben Foster care interpretaeaza un psihopat sarit rau de pe fix (interesanta imaginea din final cu el intre flacari cu doua cocktail Molotov in maini). Bruce e la fel de disperat ca Sam jackson in "the Negotiator" dar paraca nu e la fel de dur. Un alt film relaxant care nu omoara neuroni aiurea (sau poate doar cativa)

N-am ce sa-i fac (scadeti cat vreti de la nota) I :love: "Die Hard"
Old 15 May 2005, 21:30   #2271
Sm�agol-Gollum
The One and Only Gollum

Sm�agol-Gollum

Se7en 7/10 dar acum serios, ii dau un 5/10...destul de previzibil sfarsitul. ma asteptam la mai mult
Old 15 May 2005, 22:05   #2272
Denis_stelistu
Guru

Denis_stelistu

Boys don't cry 9/10 Un film foarte bun despre schimbarea sexului fara operatie.Un rol greu pentru Hillary Swank.La sfarsit mi-a parut rau ca murise pentru ca jucase foarte bine.Un film de Oscar despre o femeie ce se face barbat si se intalneste cu o fata pe care o iubeste nespus>Vi-l recomand.
Old 15 May 2005, 23:45   #2273
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Coffe & cigarettes, r. Jim Jarmusch
-3 bucatele al dracu' de plictisitoare. Cea cu Begnini, cu Buscemi si ultima cu Iggy Pop si Tom Waits. Unde e topicul ala sa vad si eu ce ati scris voi ...
Nu prea vad sensul filmuletelor.

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   sendpm.gif
Old 16 May 2005, 09:57   #2274
gionloc
Guru

gionloc

daca tot m-am dus sa vad Milion Dollar Baby si m-am tot mirat de ce drac o fi luat atatea oscaruri (pentru ca ceva mai bun de unde, probabil) iaca am zis sa merg putin mai in spate si sa vad ce vraji a mai facut Hillary Swank in cariera sa oscarizata. asa ca m-m oprit la Boys don't cry.

are un intro bunicel, introduce stecherul in priza suficient de adanc incat sa te tina in tensiunea necesara depasirii urmatoarei prime jumatati de ora, unde ti se dau indiciile necesare intrarii in paine! a doua jumatate e binisor lucrata, nu sint surprize naucitoare, ca mediul in care se invart oamenii aia e predispus la astfel de intamplari. un film bun, cu un nenea Swank formidabil, cu alti actori care-si duc bine rolurle! si cu alte scene care raman in memorie si prin faptul ca altele asemenea (in tematica - dragoste, viol) nu sint atat de senzuale

7.8/10
gionloc is offline   sendpm.gif
Old 16 May 2005, 11:06   #2275
Denis_stelistu
Guru

Denis_stelistu

Wild Things 7/10 Un film plin de tentatii.Doua fete seducatoare care isi seduc profesorul.Dar una dintre ele,minte ca a fost violata de catre el si incepe suspansul.Un film cu mare succes la box office.

Edward Schissorhands.9/10 Un film clasic de tim Burton despre un om care are in loc de maini :foarfece,care este gasit de o femeie si dus acasa la familia ei si incepe sa se imprieteneasca cu cei din jur.un film de la care ai ce vedea.
Old 16 May 2005, 12:56   #2276
notorious
NBK

notorious

per un pugno di dollari - kinna cool, kinna not cool. cool:

- stilul lui leone
- prim-planurile atipice in momentele de maxima tensiune
- muzica lui morricone :love:
- scenele de tortura (=sa-l vezi pe eastwood batut mar)
- finalul

not so cool:

- ca joaca clint eastwood (se misca ca un fatalau si are o voce de adolescent dragalas numai bun de casapit intr-un slasher movie :sick
- ca l-am mai vazut o data ('yojimbo' ! oh, god, si mai e si boratura aia a lui walter hill 'last man standing')

8/10 (ok)
Old 16 May 2005, 16:35   #2277
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Originally Posted by notorious:
8/10 (ok)
Ne certam rau! "Spaghetele" lui Leone sunt cele mai tari westernuri ever made. Chiar ma gandeam la un topic pe clasic. Gandeste-te numai la influentele care continua si in ziua de azi. Eastwood e de acolo, si nu uitas ca filmele alea sunt printre primele care l-au scos din anonimat.

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   sendpm.gif
Old 16 May 2005, 17:40   #2278
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
The Haunted Mansion - 6/10...6 din acestea pentru monstri...999 de mosntri...uuu spooky...deci recomandat pentru mosntri...

M0n0's blog
M0n0 is offline   sendpm.gif
Old 16 May 2005, 18:29   #2279
Denis_stelistu
Guru

Denis_stelistu

Master of Disguise sau cum o fi 3/10.O luare din Austin Powers.Dar oricum n-am inteles nimic. :huh:
Old 16 May 2005, 19:23   #2280
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Vanity Fair - 7.5/10: nici pe departe atat de prost pe cat ma asteptam. Poate ma simteam eu prea bine in timpul vizionarii (:?), dar nu m-am plictisit deloc si chiar m-a amuzat stilul de prezentare al romanului. E drept, abordarea a fost un pic cam moderna (George Osbourne arata ca sefu' din campus), chestia asta nu e Thackeray, cu siguranta nu e "Barry Lyndon", dar pica bine...

Tarom Curtain - 5/10: nu e un film (foarte) slab, dar mana lui Hitch nu se prea simte. Poate doar in cameo-ul tipic si in scena de la sfarsit de la teatru (acolo suspans si rezolvare a situatiei!)

Throw Momma from the Train - 8/10: he-he... Rupe rau filmu' asta! Cand il laud, imi place sa ma refer la rolul pe care DeVito si l-a dat sie insusi, in care isi bate joc de propriile sale defecte (fizice) din viata de zi cu zi, adaugand inca cateva din... motive dramatice. Joaca de-a Hitchcock functioneaza de minune!
MinRep is offline   sendpm.gif
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules