Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 05 Oct 2008, 23:32   #1
silver_boy
Guru

silver_boy

îmi place (îmi plac) - nu-mi place ( nu-mi plac)

un exerciþiu vechi ºi ludic ...cu ceea ce ne place sau displace...l-am re(gãsit) pe blogul unui user cinemagician ºi - mimetic cum sunt (uneori) - l-am (pre)luat ºi vi-l propun aici...vouã, nouã, tuturor ( fãrã offtopicuri ar fi cel mai bine)

Îmi place, îmi plac...serile de toamnã pârguite (ploioase ºi stinse) care miros a coajã de copac, a pãmânt umed ºi-a veºnicie...tenisul de masã, fotbalul ºi culturismul ( flexiile pt. biceps ºi triceps...ºi împinsul din culcat)
...clasicii ruºi cu poveºtile lor bucolice, romanþate ( Dostoievski, Tolstoi ºi Gogol)... Lucky Strike-ul fãrã filtru, cafeaua cu lapte ºi Jack Daniels-ul...poemele lui Nikita ºi-ale lui Esenin ºi Edgar Allan Poe...nuvelele lui Jack London, Truman Capote ºi-ale lui Cortazar...romanele lui Llosa, Marquez ºi-ale lui Lobo Antunes...Cãrtãrescu, pokerul ºi Jim Jarmusch... Kubrick ºi Woody Allen, impresionismul, suprarealismul ºi barocul...eseurile lui Pleºu, Unamuno ºi Edgar Papu...ºi pãdurile crude din tablourile lui Shishkin... îmi mai place ( îmi mai plac)...desenele animate, râsul radios al copiilor, iernile cu ninsori nesfârºite ºi literaturã...nopþile rare ºi dionisiace când scriu inspirat...Mozart, Judas Priest ºi profilul de Domina al Diamandei Galas ...mansarda mea (femininã) cu cãrþi ºi veioze...îngheþata cu vanilie, parfumul bãrbãtesc Fahrenheit ºi presocraticii...marijuana, busuioaca de bohotin ºi pizza...ºi gustul "ei" care-þi rãmâne (ca o brumã parfumatã, pe buze) dupã primul sãrut ...nopþile nesfîrºite la taclale cu amicii, ceasurile Citizen, albumele de artã...anemonele, tipele mature cu þîþe mari ºi sfîrcuri rubinii, strãduþele strâmte ca o lamã de brici pe care le vezi în fuga maºinii... ºi cerul sângeriu al Pragãi...ºi - vorba poetului - câte ºi mai câte ... -: )

Nu-mi place- nu-mi plac : ...ura gratuitã a oamenilor, rãutatea genuinã ºi ieftinã, orice lucru care mi se impune cu forþa, ciorapii albi, superioritatea unora, izul de veºnicie al altora, zilele de Luni, nervii oamenilor care practicã ºtiinþele exacte, femeile care fac mui.e prost, lenea mea abisalã, delãsarea, fuga, uitarea, manelismul...ºi filmele cu happy- end...
Old 06 Oct 2008, 01:20   #2
europe_east
Guru

europe_east

dragut . hai si eu in ordine aleatoare:

imi plac: Sex and the City, Chris Noth, Tom Waits (per total), Harvey Keitel, Daniel Day Lewis, Lena Olin si The Unbearable Lightness, Kundera, Led Zeppelin, U2, soundtrackul de la Amorres Perros si Diana Krall, The English Patient, rochiile din In the mood for love, Julie Taymour, Kusturica si Bregovic, Faramita Lambru, Leonard Cohen si Jeff Buckley, Sophie Marceau si actorii din Le gout des autres, Parisul, marea si oceanele, The Big Lebowski, berea mexicana, salata de vinete si The Daily Show, ploaia, rufele uscate la soare, mersul pe jos, Galliano si L'Officiel, bronzatul la soare si cluburile, hip-hopul si acrobatia de circ, aventurile la Polul Sud, si cataratorii pe munti. Imi place cum scriu Als si Plesu. Gata, ajunge.
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Oct 2008, 08:47   #3
Proletar
Guru

Proletar

chestia asta aparuse in cartea-interviu "Fellini despre Fellini"

incerc si eu, la ce-mi place:

- sa privesc cum se duc muncitorii in schimbul trei, ala de noapte.
- halele industriale.
- calea ferata.
- strazile pietruite, inguste si pustii, noaptea, luminate de felinare.
- sa merg cu o masina noaptea, pe o autostrada din Arizona.
- sa fiu pe un platou arid, undeva in Sicilia, in plin soare, iar vantul sa-mi fluture camasa alba.
- cum dorm cainii vagabonzi pe strada.
- clasicii rusi...Dostoievski, Cehov, Gogol si ucraineanul Goncearov.
- Chaplin, Bunuel, Truffaut, Mihalkov, Woody Allen, Kieslowsky, Tarkovsky, filmele erotice ale lui Tinto Brass.
- Redford, Newman, Lino Ventura, Michel Picolli, Jean Louis Trintignant, Louis de Funes, Marcelo Mastroianni.
- filmele din anii 30 pana la sfarsitul anilor 70.
- tot ce inseamna anii 70.
- Brasilia si arhitectura ei.
- filmele cu lupte kung-fu.
- noptile cetoase si ploioase tipic englezesti.
- Frederic Dard (San Antonio).
- sa stau intins pe pat si sa privesc tavanul unei camere de hotel din Bangkok.
- Handel, Mozart, Bach, Vivaldi.
- muzica lui Ennio Morricone.
- sa stau tolanit intr-o bucatarie de vara si sa aud bazaitul unei muste prinse in geam.
- mirosul de "regina noptii"
- mirosul de fum de la frunzele uscate si arse, toamna.
- noptile de vara.
- sa lucrez intr-un observator astronomic.
- librariile, papetariile, anticariatele.

si or mai fi...
Old 06 Oct 2008, 09:16   #4
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

de placut:

- ziua de vineri
- Guiness-ul si Glennmorangie-ul
- iernile geroase cu zapada cat mai multa
- sa ma uit pe geam (fumand cu jind) cand ploua
- femeia
- sa conduc
- cafeaua de dimineata
- sentimentul de frica
- ciocolata cat mai amara
- concertele metalice
- mirosul de benzina
- plimbatul prin padure
- sa gatesc
- statul pe buda
- Nietzsche & Spinoza
- apusurile

ce nu-mi plac(e)

- mersul cu metroul
- cand sunt racit si imi curg mucii
- smecherii de cartier
- trezitul de dimineata cand trebuie sa merg la munca
- sa fac curatenie exact cand nu am chef de nimic
- cand joaca Steaua prost
- caldura din Bucuresti

...
Old 06 Oct 2008, 11:27   #5
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Oct 2008, 15:29   #6
EgOisM
Guru

EgOisM

Imi place:
-sa dorm mult,foarte mult si extraordinar de mult!!
-sa lenevesc!
-sa beau hell :w00t:
-sa injur cocalarii,pitzipoancele si shukaryy :lol:
-copiii mici si grasi(aia slabi nu imi plac)
-sa cersesc bani la colegi cu toate ca eu am :w00t:
-sa lenevesc in poli
-sa privesc pe geam cand afara este ger,dar din pacate ma ia somnul
-ador piscinile,marea,bazinele si tot ce are legatura cu apa si soarele
-sa privesc unele persoane insistent(sa le enervez)
-sa ma plimb cu iubitele mele rolele
-imi plac zorzoanele,margelele,inelele,cerceii colorati,in special lucrurile funky
-imi ador skate-shoesurile de la america skate cu un trandafir roz genial
-imi ador ochii..albastrii,foarte albastrii si extraordinar de albastrii.
-lumanarelele de diverse forme si culori si mirosuri
-lucrurile arhitecturale si confectionate de mine
ETC

nu imi plac:
-cocalariiiiiiiiii...pitzipoancele....manelarii.... etc
-manelele,tarafurile,dedicatiile,
-istoria
-caldura din Bucuresti(+cocalari nespalati cu manelele la maxim)
-sa vezi unu imbracat mai dark si sa ii sune telefonul cu copilu de tinichea
-aia care se dau mari smecheri ca vb la tel si chiar atunci le suna telefonul
:lol:
-ma streseaza virusii de pe net
-oamenii care dau massuri in prostie
-cersetorii de comentarii pe haicinci
-fake-urile
-laudarosii si arogantii
-fostii prieteni(care evident nu sunt prieteni)
Old 06 Oct 2008, 16:48   #7
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by Pauline Kael:
Si mi-ar placea ca sa ne gateasca Cinemania mancarea lui preferata,pe muzica asta:
http://www.youtube.com/watch?v=KzWVWY5QUzg
Si sa bem la masa whisky de la Glenmorangie,sa ne uitam la filmele erotice ale lui Tinto Brass,,iar pe fereasta inexistenta de la etajul 20 (daca va amintiti undeva la Marin Preda era o camera cu un perete mobil si aveai o panorama a orasului,mi-a placut) sa se vada acrobatii de circ...Si muncitorii care pleaca noaptea la schimbul3...
La strada...

cand gatesc imi place sa gatesc pe http://www.youtube.com/watch?v=D5Hv0tsvpyU (no, Doc, I am not cooking that...sa nu va stea capul la prostii)

dupa niste gatlejuri de Glenmorangie imi place sa mai bag niste gatlejuri pe http://www.youtube.com/watch?v=eXFPR0cxqEM

si prin fereastra inexistenta imi place sa ma holbez pe http://www.youtube.com/watch?v=EQJUUDsfRek
Old 06 Oct 2008, 18:11   #8
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by Cinemania:
Si mi-ar placea ca sa ne gateasca Cinemania mancarea lui preferata,pe muzica asta:
http://www.youtube.com/watch?v=KzWVWY5QUzg
Si sa bem la masa whisky de la Glenmorangie,sa ne uitam la filmele erotice ale lui Tinto Brass,,iar pe fereasta inexistenta de la etajul 20 (daca va amintiti undeva la Marin Preda era o camera cu un perete mobil si aveai o panorama a orasului,mi-a placut) sa se vada acrobatii de circ...Si muncitorii care pleaca noaptea la schimbul3...
La strada...

cand gatesc imi place sa gatesc pe http://www.youtube.com/watch?v=D5Hv0tsvpyU (no, Doc, I am not cooking that...sa nu va stea capul la prostii)

dupa niste gatlejuri de Glenmorangie imi place sa mai bag niste gatlejuri pe http://www.youtube.com/watch?v=eXFPR0cxqEM

si prin fereastra inexistenta imi place sa ma holbez pe http://www.youtube.com/watch?v=EQJUUDsfRek
Beton de melodii,le-am si copiat la mine
Melodia era aia ,pt ca interpreta ii place lui Silver_boy,filmele lui Tinto Barras lui Proletar,si sa vada muncitorii cum pleaca la schimbul trei,acrobatiile ii plac lui Europe _east,iar scotch si gatit ,tie,my dear Cinemania...Ideea era ca daca nu ne bucuram impreuna de ceea ce ne place si nu iese un party neconventional ,degeaba viata...
O sa-ti dedic rockuieli,desi o dai pe industrial,eu prefer black,gothic mai mult
Ce concerte grele (metale) mai sunt prin capitala?
Chiar gatesti? Barbatii cica gatesc cel mai bine..Ce gatesti?Stii vreun sos de smantana cu usturoi?Cu oregano? :love: :love: :love:
Thx.
Old 06 Oct 2008, 19:57   #9
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Melodia era aia ,pt ca interpreta ii place lui Silver_boy,filmele lui Tinto Barras lui Proletar,si sa vada muncitorii cum pleaca la schimbul trei,acrobatiile ii plac lui Europe _east,iar scotch si gatit ,tie,my dear Cinemania...Ideea era ca daca nu ne bucuram impreuna de ceea ce ne place si nu iese un party neconventional ,degeaba viata...

nu-mi place in grup

O sa-ti dedic rockuieli,desi o dai pe industrial,eu prefer black,gothic mai mult

actually, imi plac mai mult extremele decat industrialele

Ce concerte grele (metale) mai sunt prin capitala?

ce-mi place ca ai intrebat asta...nu de alta, da' sa fac un pic de reclama unor amici...despre concerte vezi pe Metalfan

Chiar gatesti? Barbatii cica gatesc cel mai bine..Ce gatesti?Stii vreun sos de smantana cu usturoi?Cu oregano? :love: :love: :love:
Thx.

aici ma opresc ca o sa devin off-topic

on topic:
imi plac femeile care gatesc bine si mai multe feluri de mancare

nu-mi place:
traficul naibii din Bucuresti
Old 07 Oct 2008, 05:47   #10
europe_east
Guru

europe_east

imi plac femeile care nu se pricep la nimic domestic.

'women should never learn to sew', i.e., din ciclul 'tell me what you love, tell me everything'
Old 07 Oct 2008, 07:35   #11
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by europe_east:

imi plac femeile care nu se pricep la nimic domestic.

'women should never learn to sew', i.e., din ciclul 'tell me what you love, tell me everything'

dar barbatii care nu se pricep la nimic domestic?
Old 07 Oct 2008, 10:22   #12
redmen
Old School Hollywood

redmen

Pai da ... sa nu se mai priceapa nimeni la nimic .. ce mama naibii ... ca si`asa o sa avem roboti sa faca totul in locul nostru in cativa ani.
Old 07 Oct 2008, 10:55   #13
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by redmen:
Pai da ... sa nu se mai priceapa nimeni la nimic .. ce mama naibii ... ca si`asa o sa avem roboti sa faca totul in locul nostru in cativa ani.

macar sa ne pricepem sa le dam la ceafa cand incep sa o ia razna
Old 08 Oct 2008, 03:08   #14
europe_east
Guru

europe_east

dar barbatii care nu se pricep la nimic domestic?

mai putin

situatia romantica ideala e asa: el gateste, ea repara masina (rar)...
Old 29 Oct 2008, 21:14   #15
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Imi place Europe_East,care desi sta la ai mai imperialisti ,occidentali si capitalisti,are nostalgia balcanica(dupa nick),simtul detaliului(dupa postarile despre...Barton Fink si profesia care e despre mama tuturor stiintelor,matematica.Petre Tzutzea zicea ca "Matematica e un exercitz comod al mintii"...Pe mine ma plictiseste si fascineaza concomitent.Intr-un film cu Julia Ormond,cu un copil asasinat in Danemarca,ea vorbea atat de extraordinar(lasati-ma cu pleonasmul englezit) despre matematica,ca despre o poezie a cifrelor si numerelor,de mari taine si mistere...
Nu-mi place Marea Teorie a lui Fermat.ca a fost bineinteles contrazisa si aia ,desi se credea ca e nedemonstrabila.Imi place Nicolo Paganini la 16 ani,era un mic geniu...
Nu-mi place Europe _East cand mi-o imaginez ca oscileaza intre : sa-si cumpere niste obiecte super de la anticariat si sa poarte azi bratara cu cristale Swarowski sau sa dea o avere pe "Tratat despre triunghiul aritmetic" a lui Blaise Pascal,pe care il va buchisi pe muzica lui Schumann...

Si mai imi place (iar) Buticut,mai ales daca scrie chestiunea aceea despre femeia cu transluciditati inefabile(tot o poama efemera
Old 30 Oct 2008, 10:27   #16
europe_east
Guru

europe_east

Ha, ce portret mi-ai facut, as zice ca esti high .
Cristale Swarowski? suna mai frumos decat cristalele.

mi-a placut astazi un articol din The NewYorker , mai ales pentru urmatoarea fraza: "...The world, however interconnected now, is still a a collection of different places, and a man can only be in one at a time..."

http://www.newyorker.com/talk/2008/1..._talk_acocella
Old 30 Oct 2008, 11:38   #17
Serghei
Guru

Serghei

Nu-mi place Marea Teorie a lui Fermat.ca a fost bineinteles contrazisa si aia ,desi se credea ca e nedemonstrabila.

Ca la radio Erevan...de fapt e vorba de Ultima Teorema a lui Fermat...si nu a fost contrazisa....ci demonstrata(desi se credea ca e nedemonstrabila :lol: )

Poate mai citim inainte sa ne dam rotunzi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fermats_Last_Theorem
Serghei is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Oct 2008, 12:33   #18
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Sunteti antipatici.Nu ma mai joc.
Old 13 Mar 2009, 16:55   #19
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Topicul asta trebuie scos de la naftalina.
Dar tratat cu maxima seriozitate literara.
Old 30 Apr 2009, 08:46   #20
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by silver_boy:
un exerciþiu vechi ºi ludic ...cu ceea ce ne place sau displace...l-am re(gãsit) pe blogul unui user cinemagician ºi - mimetic cum sunt (uneori) - l-am (pre)luat ºi vi-l propun aici...vouã, nouã, tuturor ( fãrã offtopicuri ar fi cel mai bine)

Îmi place, îmi plac...serile de toamnã pârguite (ploioase ºi stinse) care miros a coajã de copac, a pãmânt umed ºi-a veºnicie...tenisul de masã, fotbalul ºi culturismul ( flexiile pt. biceps ºi triceps...ºi împinsul din culcat)
...clasicii ruºi cu poveºtile lor bucolice, romanþate ( Dostoievski, Tolstoi ºi Gogol)... Lucky Strike-ul fãrã filtru, cafeaua cu lapte ºi Jack Daniels-ul...poemele lui Nikita ºi-ale lui Esenin ºi Edgar Allan Poe...nuvelele lui Jack London, Truman Capote ºi-ale lui Cortazar...romanele lui Llosa, Marquez ºi-ale lui Lobo Antunes...Cãrtãrescu, pokerul ºi Jim Jarmusch... Kubrick ºi Woody Allen, impresionismul, suprarealismul ºi barocul...eseurile lui Pleºu, Unamuno ºi Edgar Papu...ºi pãdurile crude din tablourile lui Shishkin... îmi mai place ( îmi mai plac)...desenele animate, râsul radios al copiilor, iernile cu ninsori nesfârºite ºi literaturã...nopþile rare ºi dionisiace când scriu inspirat...Mozart, Judas Priest ºi profilul de Domina al Diamandei Galas ...mansarda mea (femininã) cu cãrþi ºi veioze...îngheþata cu vanilie, parfumul bãrbãtesc Fahrenheit ºi presocraticii...marijuana, busuioaca de bohotin ºi pizza...ºi gustul "ei" care-þi rãmâne (ca o brumã parfumatã, pe buze) dupã primul sãrut ...nopþile nesfîrºite la taclale cu amicii, ceasurile Citizen, albumele de artã...anemonele, tipele mature cu þîþe mari ºi sfîrcuri rubinii, strãduþele strâmte ca o lamã de brici pe care le vezi în fuga maºinii... ºi cerul sângeriu al Pragãi...ºi - vorba poetului - câte ºi mai câte ... -: )

Nu-mi place- nu-mi plac : ...ura gratuitã a oamenilor, rãutatea genuinã ºi ieftinã, orice lucru care mi se impune cu forþa, ciorapii albi, superioritatea unora, izul de veºnicie al altora, zilele de Luni, nervii oamenilor care practicã ºtiinþele exacte, femeile care fac mui.e prost, lenea mea abisalã, delãsarea, fuga, uitarea, manelismul...ºi filmele cu happy- end...
Imi place Silver-boy,si cred ca nu doar mie.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules