Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 17 Sep 2007, 13:33   #1
Gloria
Super Moderator

Gloria

Cele mai tari replici in filmul romanesc de dupa `89

E un articol postat la Sondajele Cinemagia peste care n-as vrea sa trecem cu usurinta. Sa completam aici lista celor mai tari replici, pentru ca -sunt sigura- putem adauga celor care au fost trecute in articol si la poll. Iata mai jos stirea:

Cea mai tare replica intr-un film romanesc post-decembrist a fost data de Razvan Vasilescu interpretandu-l pe seful de gara Doiaru in California Dreamin’ (nesfarsit): “Fuck USA, Fuck NATO, Fuck Bill Clinton si p’aia de la Bucuresti. Asta e gara mea! Check point! You need custom papers; n-aveti, nu treceti!”. Acesta se adresa Capitanului Jones (Armand Assante) – seful operatiunii de transport armament strategic pentru o interventie americana in Kosovo.

1030 de cinefili au votat pe www.cinemagia.ro, timp de doua luni jumatate, incepand din iulie 2007 cele mai tari replici in filmul romanesc de dupa `89 . 368 de votanti au ales replica din California dreamin`... poate si pentru ca aceasta reflecta intr-un mod fidel birocratia lumii in care traim, dar si un mod de a fi tipic mafiot: odata ce detii fraiele unei situatii, ii faci pe toti sa joace dupa cum le canti.

A doua replica in topul celor mai tari de dupa `89 este din “Filantropica”, productia regizorului Nae Caranfil: "Mâna care nu spune o poveste, nu primeste pomana!"- cu 145 de voturi. Replici din filmele lui Nae Caranfil au avut cele mai multe nominalizari pentru topul celor “mai tari”.

Cu 91 de voturi a castigat o replica din “A fost sau n-a fost” ( Corneliu Porumboiu), aflata in top datorita subtilitatii umorului: “Am facut si noi revolutie cum am putut” declara live Emanoil Piscoci (actorul Mircea Andreescu) la emisiunea dlui Jderescu (interpretat de Teodor Corban). Pe locul imediat urmator, o replica tot din Filantropica lui Nae Caranfil “Viata e complexa si are multe aspecte” aleasa de 72 de useri www.cinemagia.ro intrata chiar in limbajul curent al cinefililor ca expresie a stereotipiei unor raspunsuri ce se vor “grele” in semnificatie.

In top a intrat cu 68 de voturi si o replica din “Moartea domnului Lazarescu” impresionanta prin neo-realism si reprezentativa pentru aceasta productie a lui Cristi Puiu: “Pe asta il duci la Filaret, operat repede si salvat, ca sa poata dupa aia sa moara acasa de cancer”.

Pe locul trei, o replica din Balanta lui Pintilie, cu 101 voturi: "Dacä se naste normal, îl omor!" puternica doar in context: intr-o lume cu sus-ul in jos, cea comunista descrisa magnific de Lucian Pintilie, un copil care se naste normal ar fi o anomalie...

Cinemagia a propus spre vot cinefililor, printr-un poll on line zece cele mai tari replici din noua productii romanesti dintre care doua ale lui Corneliu Porumboiu si trei ale lui Nae Caranfil.
Old 17 Sep 2007, 20:32   #2
Proletar
Guru

Proletar

pe mine nu ma incanta ca cea mai "tare" replica din cinematografia romaneasca postrevolutionara este o injuratura....
Old 17 Sep 2007, 20:36   #3
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nici pe mine.
Eu propusesem "Filantropica" ("Mâna care..." - am si votat-o constant) si "Balanta" ("Dacä se naste..."). Da', de... BOX POPULI, BOX DEI.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Sep 2007, 21:43   #4
Supastar
Guru

Supastar

Send a message via Yahoo to Supastar
cum adica ai "votat-o constant"?
adica ai fraudat sondajele?

daca da, cer anularea lor!
Supastar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Sep 2007, 22:22   #5
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Send a message via Yahoo to Carmine Galante
Eu propusesem un citat din Visul lui Liviu care se pisha cu bolta cam pe toate replicile din cin. ro. din toate timpurile si care reflecta perfect situatia din tara asta de cacat in care traim. In rest multa plictiseala.
Carmine Galante is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Sep 2007, 00:00   #6
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Supastar:
cum adica ai "votat-o constant"?
adica ai fraudat sondajele?

daca da, cer anularea lor!
Ete... :hmm:
Adicä, am votat ori de câte ori mi se aräta votul deschis si votabil.
Ce, io am fäcut programul äla?
Da' lasä, cä uite, mâine (adicä azi) la 10:00 sunt invitat la Directia Fraude a Politiei, sä le dau niste detalii (fiti pacienti, si-n curând veti afla toatä povestea - fac si-un scenariu din ea!), asa c-am sä le spun si de voturile astea.
Old 19 Sep 2007, 15:56   #7
Gloria
Super Moderator

Gloria

Mihnea, ce-ai patit? :?
Old 19 Sep 2007, 16:19   #8
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Vä spun la momentul potrivit.
Deocamdatä, atât: eu sunt victima, nu fäptuitorul. Mafia imobiliarä vrea sä-mi ia casa. Escrocii sunt: Magureanu Laurentiu Claudiu, Popoaca Mihai, si alti banditi din S.C. ORIZONT S.A.
Inspectorii de la fraude care ancheteazä sunt foarte buni, si sper cä vor rezolva cazul. Dar marea mea problemä e cä legislatia româneascä e atât de plinä de gäuri, încât sunt în pericol sä mor cu dreptatea-n mânä.
(Oricum, n-am sä mor; dacä pierd, n-o sä stau în stradä. Mä duc la Mänästirea Fräsinei - unde e si Dragos Pâslaru - si mä dedic lui Dumnezeu. Asta e.)
Old 19 Sep 2007, 18:19   #9
Cazeemeer
Guru

Cazeemeer

Pe cat de grave or fi problemele prin care treci Pitbull, pe atat de OTVista e trantirea de dezvaluiri despre ele aici, cu promisiunea ca vei reveni cu amanunte.
Having said that, daca ajungi la OTV, ma ofer sa sun si sa spun ca sunt Maricel din Galati si am vazut io cu ochii mei cum ii dadea in cap cu lopata la o sarmana baba nevinovata aia de ti-a facut si la matale marsavia cu casa, nu, dom' Diaconescu, daca va zic io ca i-am vazut, ce Dumnezeu, doar nu m-apuc sa mint.
Cazeemeer is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Sep 2007, 18:21   #10
lady_mystyque
Veteran

lady_mystyque

Send a message via Yahoo to lady_mystyque
pitbull a raspuns la o intrebare! si in plus chiar il vezi tu la OTV omg!.. :shock: btw dak nu-ti convine subiectu nu citi ! :sleep:
lady_mystyque is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Sep 2007, 18:30   #11
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Povestea dureazä de trei luni, si n-am dezväluit-o nicäieri.
Acum, însä, asa cum spune Lady Mystique, Gloria m-a întrebat, si am räspuns.
Azi chiar trec printr-un moment FOARTE dificil. Imi cer iertare dacä am pärut OTV-istic. Oricum, acolo n-am sä ajung.
As putea sä sterg mesajul de mai sus (de fapt, tot fragmentul de topic), dar nu stiu cât de cinstit ar fi. Mä mai gândesc.
Old 19 Sep 2007, 19:19   #12
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Orizont se cheama una din firmele familiei mele, numai ca e s.r.l. nu s.a. Ce ironie :shock: . Eu cunosc povestea lui Mihnea, sa speram ca se va rezolva in favoarea lui....
@Cazeemeer
Amice, esti ... stii tu.
Old 19 Sep 2007, 20:51   #13
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

OK, nu vä certati din cauza mea - si sä n-o mai lungim cu problema asta, altfel voi täia TOT off-topicul. Inapoi la subiect, vä rog.
Old 23 Sep 2007, 08:07   #14
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

eu am o nedumerite leg d txtu gloriei (d p prima pag): in 1u rind, nu inteleg dc, dk tot a iesit p locu 1 o replik din 'california...', poza e din 'filantropik; 2 tot n-am inteles KRE e topu final & exact, pt k mai apar unele replici contorizate... :? ; si 3: cum adik replik din 'balanta' e 'puternik in context'?! km inteleg unde bate, dar cre k - dk tot a iesit p locu 3 - comentariu inceark sa-i dea o tenta peiorativa
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Sep 2007, 14:24   #15
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Topurile sunt aiurea oricum.
Old 13 Feb 2008, 15:56   #16
costash
Guest

costash

nu am citit ce ati scris voi pana acum dar cea mai tare mie mi se pare cea din milionari de week-end de la sfarsit:
-Am avut nouoruoc
-Ba n-ai avut n-ai avut f***-ti gatu' ma-tii!!
costash is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 Sep 2008, 14:10   #17
mafalda
Guru

mafalda

O replica din "Hartia va fi albastra" spusa de nu mai stiu ce personaj: "noroc ca e o iarna blanda fara ger si viscol, ca altfel mai iesea sulea din casa sa faca revolutie!"

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules