|
|
#1 |
|
x
|
Whiplash
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
x
|
Last edited by Chambord : 11 Feb 2015 at 16:20. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Long Distance Dreamer
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Veteran
|
Strangers passing in the street By chance two separate glances meet And I am you and what I see is me Last edited by oneflyride : 11 Feb 2015 at 20:33. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Film Dissection
|
Last edited by Liviu- : 12 Feb 2015 at 14:48. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Film Dissection
|
Last edited by Liviu- : 12 Feb 2015 at 15:55. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
x
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Film Dissection
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
x
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Veteran
|
Last edited by robertsandu : 19 Feb 2015 at 21:33. |
|
|
|
![]() |
«
Previous Thread
|
Next Thread
»
| Thread Tools | Search this Thread |
|
|
All times are GMT +2. The time now is 03:29.

(ok you don't have to answer that
) Daca asta e un fel de Sex and the city atunci despre aproape orice pe lumea asta se poate spune ca e un fel de Sex and the city. Omenirea e un fel de Sex and the city. Universul e un fel de Sex and the city. Nevermind.
(thank goodness, filmul s-a abtinut de la pushing it, putea sa bifeze mai multe checkpoints care fac un film "universal"). E o relatie predator - prey, de aia l-am si resimtit ca pe un horror. Asta presupune a te juca cu prada, a o provoca. Iar prada turns the table in cateva ocazii. Sigur ca putea sa o dezvolte si mai mult dar asta ar fi insemnat sa lungeasca filmul si pentru ce si-a propus nu i-ar fi servit bine (avea de ales intre rushing si dragging, vorba aia ). Pentru cat dureaza, relatia e foarte bine construita. Filmul e un masterclass de editing. Parca anticipezi ce urmeaza sa se intample dar cand se intampla te ia prin surprindere. 

Parca are mai mult sens asa. Altfel, mi-a placut si mie destul de mult, foarte intens si lipsit de sentimentalisme, directie inspre care simteam c-o va lua, dar a evitat-o frumos a la The Social Network, limitandu-se strict la relatia asta pradator-vanat de care spune Cham'; cineva il asemuia cu Martyrs si nu pot sa nu fiu de acord cu afirmatia asta. Regia, prestatia celor doi, in special a cheliosului, si muzica is top notch.

, Miles Teller si J.K. Simmons.
Revenind la intrebarea ta: faptul ca la sfarsit nu avea niciun prieten si nici macar perspectiva de a exista vreunul in viitor, faptul ca pe parcurs a trebuit sa calce peste altii, ca a renuntat la ipoteza contactului uman in dauna muncii, ca propria sanatate nu mai conta in niciun fel in fata ambitiei. Si daca asta nu convinge, mai e si insertia aia evidenta a personajului care s-a sinucis tocmai din cauza metodei respective de predare gresita asupra atingerii excelentei. Si nu e o dovada corecta, dar si regizorul a zis acelasi lucru. Evident, lucrul asta trebuie sa reiasa direct din film, nu doar din vorbele lui, dar mie mi se pare ca existe destule motive sa crezi ca acolo bate. Cu siguranta nu poti spune ca filmul asta e foarte complex, ca are multe de zis, are putine, dar mi se pare multumitor si chiar convingator modul in care le zice. Si bottom line, mi s-a parut si distractiv, tensionant, placut.