07:00
Fabrica de mâncare - Ciocolată cu de toate
Află cum se produc și cum ajung la consumatori pâinea neagră din secară, rustică și crocantă, dressing-ul japonez iute cu morcov și ghimbir, prăjiturelele cu ciocolată și vanilie și batoanele cu ciocolată pufoase și crocante Rocky Road.
07:30
Fabrica de mâncare - Dincolo de curcubeu
Află cum se produc și cum ajung la consumatori prăjiturile cu bezele gumate în culorile curcubeului, sosul wasabi ce însoțește platoul de sushi, delicioșii cârnați fără carne și pufoasele minicroissante cu ciocolată.
08:00
Întoarcerea la Zai Tun - Întoarcerea la Zai Tun: un loc crucial
Quanzhou a marcat punctul final al Drumului Maritim al Mătăsii. Bunurile, culturile și credințele s-au amestecat aici, iar faima sa s-a răspândit până în Europa medievală.
09:00
O planetă ostilă - Deșertul
Cele mai fierbinți habitate ale planetei, deșerturile, devin și mai fierbinți, și mai uscate, și mai extinse. Cu toate acestea, o serie de animale remarcabile continuă să supraviețuiască în cele mai dure condiții.
10:00
O planetă stranie - Supraviețuirea
Nu este suficient ca Pământul să fie locuibil, trebuie să fie și letal pentru ca viața să prospere. Moartea este parte integrantă din tot, de la celulele noastre la planeta însăși. Extincțiile globale în masă creează oportunitățile de care profită evoluția, alimentând biodiversitatea necesară supraviețuirii. Iar, în inima acestei povești se află o superforță biologică, sexul, moneda de schimb a vieții cu moartea într-o lume neliniștită.
11:00
Aeroportul înghețat din Alaska - Iarnă necruțătoare
O lună cu ninsoare record amenință siguranța pe piste. Un zbor îndepărtat în țară riscă să îl lase pe pilotul Nick fără combustibil, la câțiva kilometri de orice drum.
12:00
Avioane uriașe - Skibirds
Din cele peste 40 de modele și variante ale avionului Hercules, „Skibird” are cea mai provocatoare misiuni dintre toate: să mențină viața în taberele științifice îndepărtate din Groenlanda și Antarctica, transportând provizii, combustibil și echipaj atât de necesare în aceste locații. LC-130 Hercules „Skibirds” sunt operate de Air National Guard’s 109th Airlift Wing din New York. National Guard, cu baza în afara Scoției, este singura unitate militară din lume de unde zboară uriașul avion de marfă Hercules echipat cu schiuri hidraulice acoperite cu teflon. Acest avion este special conceput pentru aterizare și decolare pe zăpadă și gheață. Uneori, condițiile de decolare sunt atât de severe încât trebuie să recurgă la rachete externe pentru o putere suplimentară. Ne vom alătura bărbaților și femeilor din 109thAW în timp ce vor zbura cu „Skibirds” către tabăra științifică din Groenlanda în ultima misiune a sezonului de vară. Terenurile sterpe și înghețate țin echipajele în tensiune, testându-le în mod constant abilitățile. Condițiile meteorologice se schimbă mereu și pot apărea explozii, furtuni imprevizibile și condiții meteo dificile. Avioanele și echipajele își vor testa limitele pentru a sta în mediul dur din Groenlanda, un loc care deține un record mondial pentru cele mai grele condiții de zbor de pe planetă. Această misiune va fi una încercată de la început până la sfârșit și vom fi acolo să o urmărim în plină desfășurare.
13:00
Megastadion - Turul Europei: Londra - Munchen
Vechi sau nou, stadionul Wembley din Anglia și-a păstrat aura mitică. În Germania, Allianz Arena întruchipează identitatea și istoria orașului Munchen.
14:00
Demolatorii - Manchester
Un pod din Manchester, ce se înalță peste una din cele mai circulate artere rutiere din Europa, trebuie demolat pentru a face loc unei căi de acces moderne.
14:30
Demolatorii - Louisiana
Echipa de demolatori are de îndeplinit o misiune uriașă: trebuie să doboare prin implozie podul O.K. Allen, fără să producă daune noului pod alăturat.
15:00
New York - Aeroportul LaGuardia : Episodul 1
Cu un cost de peste 8 miliarde de dolari, noul aeroport LaGuardia va fi unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură americane din ultima vreme. Peste 8000 de bărbați și femei vor lucra împreună să transforme aeroportul într-un megacentru modern al secolului XXI. În următorii trei ani de construcție, se va crea mai mult decât dublul spațiului disponibil pentru avioane și va crește masiv capacitatea pasagerilor. Miza? Să mențină aeroportul 100% funcțional în timp ce se construiește cel nou în jurul acestuia. Se vor putea evita haosul și întârzierile?
16:00
Inginerie abandonată - Crimă underground
Un azil straniu, cu un aer gotic, un labirint subteran care ascunde o scenă de crimă și o construcție sculptată în stâncă. În cadrul acestor structuri în descompunere se află ecourile istoriei; fiecare ruină bântuită este acum pregatită să își spună povestea sa unică.
17:00
Top 10 - Arta arhitecturii : Piețele orașului - uimitoare și efervescente
Aceste piețe au fost create într-un ritm natural de-a lungul diferitelor perioade culturale și istorice și pot reprezenta cele mai schimbătoare elemente ale operelor arhitecturale. Piețele orașului suferă frecvent mari schimbări. Cu toate acestea, în topul celor mai uimitoare și efervescente piețe le includem pe cele ale căror structură sau tradiție au împiedicat orice schimbări radicale și unde te simți un adevărat spirit protector.
18:00
Cum să construiești un oraș - Sydney
Pe măsură ce ne îndreptăm către un viitor din ce în ce mai urbanizat, sunt multe de învățat din prezent și trecut, de la „CUM" la "ACUM" și la "SUPER” cu privire la construirea orașului Sydney.
19:00
Granița - Fluviul sub asediu
Agenții sunt pe urmele traficanților care-și riscă viața ca să scape de urmăritori, descoperă un grup de migranți care pretind că au fost torturați de poliția mexicană și dau peste cap un plan de a introduce ilegal în Mexic echipament de producere a alcoolului de contrabandă.
07:00
Știința prostiei - Episodul 8
Află în câte moduri se pot face de râs sau chiar răni unii indivizi în timp ce se caţără pe nişte stânci abrupte, execută cascadorii pe motocicletă sau pur şi simplu aruncă un tort în faţa unui prieten.
07:30
Știința prostiei - Episodul 4
Află în câte moduri se pot face de râs sau chiar răni unii indivizi în timp ce încearcă să-i prindă în brațe pe alții sau, pur și simplu, să se mențină în echilibru pe un skateboard.
08:00
Știința prostiei - Episodul 11
Descoperim secretele tehnicilor unui ninja, care este cel mai bun mod de a sări dintr-un leagăn pe o bancă și ce să eviți atunci când practici parașutism ascensional în spatele unei bărci.
08:30
Știința prostiei - Episodul 12
Aflăm care este știința din spatele unor tehnici de Parkour, care sunt pericolele fâțâitului de colo colo într-o barcă și modurile în care te poți răni când sari cu bicicleta de pe stânci.
09:00
Dincolo de magie, cu DMC - Secretele cărților
Urmăreşte periplul internaţional al lui DMC, plecat să descopere secretele jocului de cărţi, ale trişatului şi ale artei gotice a cartomanţiei.
10:00
Fabrica de mâncare - Savoare indiană
Află câte condimente se folosesc la prepararea aromatului tikka masala și de ce a devenit acesta mâncarea preferată a britanicilor. De asemenea, descoperă cum crocantele tortilla aurii rămân intacte până când își primesc umpluturile mexicane în serile de taco.
10:30
Fabrica de mâncare - Răsfăț crocant
Aflăm secretele delicioase care duc la crearea unora dintre cele mai îndrăgite produse alimentare.
11:00
Fabrica de mâncare - Mic dejun pe bucăți
Aflăm secretele delicioase care duc la crearea unora dintre cele mai îndrăgite produse alimentare.
11:30
Fabrica de mâncare - Maestrul pastelor
Aflăm secretele delicioase care duc la crearea unora dintre cele mai îndrăgite produse alimentare.
12:00
Doctor Pol - Sezonul puilor
Dr. Pol are tot timpul pui de animalele la clinică, fie că îi asistă la naștere, îi examinează sau face o operație de urgență. Cum primăvara se apropie, echipa sa se pregătește pentru sezonul de nou-născuți. Din fericire, aceste micuțe creaturi aduc întotdeauna zâmbete pe fețele veterinarilor. Fiți gata pentru un adorabil episod special ...despre pui!
13:00
Insula fără legi - Nicăieri nu e ca acasă
Cu iarna aproape, locuitorii din Port Protection trebuie să se bazeze unii pe ceilalți pentru a se pregăti pentru lunile dure ce urmează.
14:00
Europa văzută de sus - Islanda
Această călătorie aeriană spectaculoasă vă dezvăluie Islanda cum nu ați mai văzut-o până acum. Camerele cu drone urmăresc arheologii care luptă împotriva erupțiilor vulcanice pentru a salva istoria vikingilor, surprind imagini rare ale balenelor cu cocoașă și dezvăluie coregrafia plugurilor de zăpadă, străduindu-se să curețe pistele aeroportului în timpul iernii. De-a lungul țării de foc și gheață, vom urca deasupra minunilor arhitecturale moderne care strălucesc în peisajul impresionant al Islandei.
15:00
Inginerie de excepție - Cum se asamblează un camion
Cu peste 11.000 de angajați, fabrica Mercedes-Benz din Worth este cea mai mare fabrică de camioane din lume. Zilnic, peste 400 de camioane complet echipate și pregătite să ajungă pe șosele părăsesc liniile de asamblare și, de aici, sunt exportate în toată lumea.
16:00
Oceanul pe uscat - Fluviul Missisipi : Oceanul pe uscat: Fluviul Missisipi
De la începuturi și până în prezent, fluviul Mississippi a modelat dintotdeauna istoria Americii. Dezvăluim modul în care folosirea abuzivă a fluviului a determinat ca uraganul Katrina să provoace inundații îngrozitoare, cum o epavă din adâncurile Golfului Mexic vorbește despre costul uman al expansiunii economice a Americii și cum o barcă cu aburi îngropată într-un câmp de porumb spune povestea modului în care a fost cucerit Vestul American.
17:00
Dezastre în aer - Detaliul fatal
La câteva momente de la decolarea de pe un aeroport din California, un avion american de marfă este nevoit să aterizeze de urgență. Piloții reușesc să aducă avionul DC-8 în apropierea pistei de aterizare, dar aparatul defect se prăbușește pe un șantier de fiare vechi la 1,5 km est de aeroport.
18:00
Granița - Amețiți de câștig
Ofițerii vamali demontează un punct de oprire al traficanților din îndepărtata secțiune de deșert Ajo, descoperă o mașină ai cărei ocupanți încercau să transporte arme și aproape 800.000 de dolari în Mexic și implementează noi strategii pentru a ține pasul cu o nouă metodă, aproape indetectabilă, de a trafica droguri.
19:00
Fabrica de mâncare - Salsa și ciocolată
În acest episod despre cum White Castle a vândut peste trei miliarde de bucăți de cheeseburger congelat, apoi de ce este nevoie de trei tipuri de ardei iute pentru a obține Red Gold Salsa și vizitați o afacere de familie veche de un secol, care oferă delicioasele bomboane Cordial Cherries acoperite cu ciocolată.
19:30
Fabrica de mâncare - Turduken și muștar
În acest episod aflați secretul succesului vânzărilor muștarului numărul unu din America, faceți cunoștință cu lucrătorii responsabili pentru pregătirea incredibilului preparat turducken și de ce este nevoie de 20 de tone de caramel pe zi pentru a face mere glazurate cu caramel Affy Tapples.
07:00
Știința prostiei - Episodul 14
Află cum unii indivizi se pot face de râs sau chiar răni atunci când fac un salt de pe un pod, se dau cu placa pe zăpadă sau îşi testează forţa într-o luptă cu odgonul.
07:30
Știința prostiei - Episodul 12
În acest episod, descoperim în câte moduri unii indivizi se pot face de râs sau chiar răni atunci când sar într-un morman de zăpadă, cântă la tobe sau sar cu băţul pogo.
08:00
Știința prostiei - Episodul 13
Aflăm totul despre aisberguri, precum și numeroasele moduri în care te poți răni când sari de pe un debarcader și la ce să fii atent data viitoare când treci cu bicicleta peste un balansoar.
08:30
Știința prostiei - Episodul 14
În acest episod special despre inginerie, descoperim secretele din spatele demolărilor cu explozibil, cum funcționează exact digurile și la ce să fim atenți atunci când folosim o scară de lucru.
09:00
Dincolo de magie, cu DMC - Când vraja se rupe
DMC deschide noua sa serie cu un număr de evadare, care, cu doi ani în urmă, l-a accidentat grav.
10:00
Fabrica de mâncare - Sos pentru toate simțurile
Află cum sunt făcute acadalele Tootsie Pops, cum reușește un ketchup dulce-picant să trezească toate cele cinci simțuri și cum tradiționalul desert italienesc tiramisu își capătă textura pufoasă.
10:30
Fabrica de mâncare - Zăpadă cu gheață
Aflăm secretele delicioase care duc la crearea unora dintre cele mai îndrăgite produse alimentare.
11:00
Fabrica de mâncare - Bomboane, vafe și plăcinte cu carne
În acest episod vă întâlniți cu cei care produc Necco Candy Wafers, care există pe piață încă din 1847, urmăriți apoi cum, în fiecare zi, English Pork Pie Company produce mii de plăcinte cu carne și bere iar GinsengUp combină plăcerea sucului cu o rădăcină străveche, adesea denumită „regele”.
11:30
Fabrica de mâncare - Sirop de ciocolată, tortillas și macaroane cu brânză
În acest episod aflați povestea din culisele a trei produse preferate: Bosco Chocolate Syrup care are o conexiune de succes cu Hollywood-ul, vizitați o instalație din Boston care produce în fiecare zi peste jumătate de Maria & Ricardo’s Flour Tortillas și un avertisment: irezistibilele macaroane cu brânză de la Mom Made conțin ascunse...legume.
12:00
Doctor Pol - Dublu sau nimic
Nu, nu te lasă vederea, veterinarii de la PVS văd și ei tot dublu! Sunt zile mai aglomerate ca de obicei pentru dr.Pol și echipa sa, când numărul animalelor sosite la clinică e mai mare decât cel al veterinarilor. Așteaptă să fie examinați o duzină de pui, doi viței gemeni și trei exemplare de alpaca. În acest episod special echipa dr. Pol are dublu de muncă!
13:00
Insula fără legi - Alarmă falsă
Odată cu scurtarea zilelor și scăderea temperaturii, locuitorii din Port Protection trebuie să facă pregătiri pentru iarna grea din Alaska.
14:00
Europa văzută de sus - Elveția
Această călătorie aeriană spectaculoasă vă dezvăluie Elveția, așa cum nu ați mai văzut-o până acum. De la orașe ultramoderne la văile alpine spectaculoase, camerele aeriene planează deasupra celui mai înalt observator din Europa, se plimbă în jurul zgârie-norilor rezistenți la cutremure din Basel și prezintă, de la înălțime, cel mai abrupt funicular din lume.
15:00
Inginerie de excepție - Cea mai mare fabrică de motociclete
Uzina BMW din Berlin-Spandau a rămas timp de 47 de ani una dintre cele mai importante uzine constructoare de motociclete la nivel mondial. Motocicletele de tot felul create în Germania sunt vândute în toată lumea. Chiar și versiunile care ies din modelul standard sunt personalizate în Spandau fără probleme.
16:00
Oceanul pe uscat - Ultima navă
Arheologii maritimi și istoricii caută componenta crucială în comerțul cu sclavi din Atlantic: nava de sclavi. O fortăreață pe apă, care funcționează de peste patru secole capturând și transportând peste 12 milioane de africani, care au fost vânduți și forțați să lucreze în condiții brutale în Lumea Nouă. Dezvăluim tehnologia crudă de la bord, obținem o perspectivă asupra condițiilor oribile și identificăm o epavă în Alabama care ar putea fi ultima navă de sclavi care a adus africanii pe pământ american.
17:00
Dezastre în aer - Căzut pe furtună
După ce s-a rotit deasupra strâmtorii Taiwan pentru a aștepta trecerea unui ciclon, cursa TransAsia 222 se prăbușește pe insula turistică Penghu. Presa crede că furtuna a fost cauza dezastrului, dar dovezile îi poartă curând pe anchetatori într-o direcție diferită.
18:00
Granița - Urmărire în tunel
La peste un metru sub Nogales, agenții se târăsc printr-un tunel claustrofobic al traficanților de droguri, conștienți că pot oricând da nas în nas cu criminali înarmați.
19:00
Fabrica de mâncare - Prăjitură cu morcovi și înghețată
În acest episod este vorba despre un adevărat pelerinaj la sediul companiei Budweiser Brewing Company din St. Louis, apoi faceți cunoștință cu procesorul criogenic, creatorul mărgelelor revoluționare de înghețată Dippin’ Dots și vizitați brutăria din California care produce în fiecare zi peste 80.000 de prăjituri cu morcov și glazură de cremă de brânză.
19:30
Fabrica de mâncare - Whisky și burritos
În acest episod faceți cunoștință cu un celebru strănepot și aflați secretele distilate ale legendarului producător de bourbon din Kentucky, Jim Beam, apoi despre laptele de ciocolată TruMoo care este produs și amestecat de camionul delicios de ciocolată și cum peste un milion de burritos Tin sunt rulate zilnic manual. Olé!
07:00
Știința prostiei - Episodul 5
Află cum te poți face de râs când te dai cu placa pe un vulcan, te legeni pe un trapez sau mergi cu o mașină de jucărie.
07:30
Știința prostiei - Episodul 9
Află cum te poți face de râs atunci când faci o săritură cu schiurile, dansezi limbo sau cobori pe o tiroliană.
08:00
Știința prostiei - Episodul 15
Aflăm care este știința ce duce la crearea rampelor sportive de zăpadă, care sunt secretele pocnitoarelor pentru petreceri și cum să nu te rănești sau umilești atunci când te angajezi într-o luptă corp la corp.
08:30
Știința prostiei - Episodul 16
Aflăm care este știința din spatele formării uraganelor, care sunt secretele mersului cu schiurile pe balustrade și cum să alergi înapoi fără să te faci de râs.
09:00
Testează-ți mintea! - Atenție!
Episodul despre „atenție” va fi filmat în Las Vegas, orașul care testează cel mai bine această funcție, iar ghid este maestrul magician David Copperfield, un maestru al manipulării atenției pentru a crea iluzii uimitoare. Magicienii ca David înțeleg psihologia minții umane, la fel și oamenii de știință. Experții vor arăta cum funcționează atenția creând iluzii care rivalizează cu cele ale magicienilor. Oricât de greu de crezut ar părea, blocajul atenției poate ajunge la acel stadiu la care o gorilă poate merge prin cameră fără a fi observată!
10:00
Fabrica de mâncare - Răsfăț dublu
Află cum se produc și cum ajung la consumatori berea dulce-picantă cu ghimbir, buzunărașele de pizza cu multă brânză sau acadelele cu gust picant.
10:30
Fabrica de mâncare - Portocala ciocolată
Aflăm secretele delicioase care duc la crearea unora dintre cele mai îndrăgite produse alimentare.
11:00
Fabrica de mâncare - Caramele mentolate
În acest episod aflați despre rețeta pentru Shriver’s Salt Water Taffy care nu s-a schimbat de mai bine de un secol, cum 700 de capre alpine franceze ajută la fabricarea brânzei Coach Farm, cu o legătură surprinzătoare cu gențile de lux și despre o fabrică din Massachusetts care produce aproape un milion de Haviland Thin Mint într-un singur lot.
11:30
Fabrica de mâncare - Cod, nuci și suc carbogazos
În acest episod urmăriți cum în Portsmouth, New Hampshire, Highliner transformă tone de cod în 300 de milioane de bucăți de file gata de consum în fiecare an, aflați despre Peanut Chews, bomboana născută în Philadelphia, demult prezentă pe piață, iar sifonul Moxie din New England este atât de la modă încât a dat naștere propriului său adjectiv.
12:00
Doctor Pol - Autostrada Dr.Pol
A fi veterinar la țară înseamnă să te deplasezi foarte mult. Sunt zile în care dr. Pol abia mai are timp să mănânce între fermă, hambar, câmp și apeluri telefonice! Nu contează vremea sau momentul zilei, animalele nu pot aștepta. În acest episod special, dr. Pol călătorește cu echipa lui, iar călătorului îi stă bine cu drumul!
13:00
Insula fără legi - Crede în tine
Viața în Port Protection este o lecție nesfârșită despre arta supraviețuirii, iar rezidenții trebuie să își folosească propria creativitate pentru a se adapta și a prospera aici.
14:00
Gordon Ramsay - Călător cu gust: În Peru, pe Valea Sacră
În Valea Sacră a Incașilor, în Peru, Ramsay are o misiune: sus pe motor, el vrea să descopere secretele bucătăriei concepute la mare altitudine.
15:00
Inginerie de excepție - Stăpânii vântului
Electricitatea generată din vânt a devenit a doua cea mai mare sursă de energie în Germania începând cu 2017, surclasând astfel metodele de obținere a energiei prin exploatare nucleară și carboniferă. Aproape 30.000 de turbine eoliene funcționează în toată țara, acoperind aproximativ 19% din necesitatea de consum. Urmărim construirea unei noi centrale eoliene în Falkenthal, landul Brandenburg. Odată finalizată, aceasta va avea 179 de metri înălțime și va alimenta până la 5000 de gospodării anual.
16:00
Oceanul pe uscat - Flota fantomă
Folosind cea mai recentă tehnologie sonar, o expediție hi-tech mapează Atolul Bikini din Oceanul Pacific pentru a dezvălui singurul câmp de luptă nuclear din lume. Este povestea experimentelor atomice ale SUA și ale navelor de război pe care le-au distrus, printre care un submarin și un avion. Este aceasta povestea explozivă din zorii epocii nucleare și nașterea Războiului Rece ?
17:00
Dezastre în aer - Neatenţie fatală
În drum spre Salt Lake City, avionul ce efectua cursa Delta Airlines 1141 este cuprins de flăcări cu doar câteva momente înainte de a părăsi aeroportul Dallas Fort Worth. Din cei 108 oameni aflați la bord, 94 reușesc să iasă vii din avion, în vreme ce 14 mor încercând să scape de fum și flăcări. Este clar că nici pista, nici vremea nu sunt de vină pentru accident, așa că investigatorii știu că problema trebuie să vină de la avion sau configurația acestuia.
18:00
Granița - Traficanții de iarbă
Echipajul unui elicopter Blackhawk ajută la urmărirea unor suspecți într-unul din cele mai periculoase parcuri naționale. La sol, agenții caută și descoperă mari pachete de marijuana ascunse în tufișuri.
19:00
Fabrica de mâncare - Ramen și Challah
În acest episod descoperă secretul unui bol perfect cu tăiței gustoși ramen, în mai puțin de trei minute, apoi de ce este nevoie de o „caracatiță”, o „ghilotină” și glazură pentru a face acest clasic și delicios candy-bar american și cum fiecare pâine cu ou Challah este împletită cu dragoste și coaptă manual.
19:30
Fabrica de mâncare - Fasole, paste și ceai
În acest episod vedem cum conservele de fasole verde Del Monte sunt făcute din legume întotdeauna culese și ambalate în aceeași zi, pentru maximă prospețime , cum este nevoie de o instalație de ultimă generație pentru a produce tone de paste farfalle perfecte și descoperă secretul ceaiul unic cu gheață.
07:00
Știința prostiei - Episodul 9
Află în câte moduri te poți răni sau umili în timp ce mergi cu monociclul pe drumuri neamenajate, cu segway-ul sau practicând skanderbeg.
07:30
Știința prostiei - Episodul 7
Află cum te poți răni sau umili în timp ce-ți apleci pe spate partenerul de dans, sari în zăpadă sau rotești sticle ca să aterizeze în picioare.
08:00
Știința prostiei - Episodul 17
Aflăm totul despre tensiunea superficială, care este cea mai bună metodă de a prinde o dronă, cum să iei cu piciorul un băț pogo și care sunt secretele săriturilor în râu cu bicicleta.
08:30
Știința prostiei - Episodul 18
Descoperim care sunt mecanismele motorului cu ardere internă, care sunt secretele profilelor aerodinamice, cum funcționează pompele și care este modul corect de a opera un fierăstrău cu lanț.
09:00
Testează-ți mintea! - Să nu-ți crezi ochilor!
În episodul despre „percepția senzorială” filmările au loc într-un studio din Hollywood unde realizatorii folosesc imagini și sunete pentru a crea iluzii convingătoare despre realitate. Vei fi surprins să afli că ochii și urechile creează în mod constant iluzii a ceea ce ne înconjoară. Culoarea, lumina, mișcarea și profunzimea sunt construite în interiorul creierului și se dovedesc a fi ușor de manipulat. Aud cu adevărat urechile tale mesaje ascunse în melodiile redate invers? Este posibil să te simți atins doar uitându-te la televizor? Poate un orb să „vadă” ca un liliac? Experții și artiștii din industria divertismentului vor fi ghizi pe măsură ce păcălim creierul și simțurile.
10:00
Fabrica de mâncare - Iubire dulce
Află cum se produc și cum ajung la cumpărători bombonelele răcoritoare cu mentă, bețișoarele crocante cu brânză cheddar, sosul chutney din mango sau bucîțile de zahăr în formă de inimioare.
10:30
Fabrica de mâncare - Dulce și delicios
Aflăm secretele delicioase care duc la crearea unora dintre cele mai îndrăgite produse alimentare.
11:00
Fabrica de mâncare - Cannoli și pufuleți cu brânză
În acest episod vizitați imperiul Cheez Doodles, unde se coc 44.000 pufuleți cu brânză și se pulverizează cu brânză lichidă în fiecare minut, apoi cu o producție zilnică de 100.000 de produse crocante, Golden Cannoli este cel mai mare furnizor din lume de delicatese italiene și despre cum berea este ingredientul magic din fiecare picătură a deliciosului Yuengling Barbecue Sos.
11:30
Fabrica de mâncare - Chipsuri și acadele
În acest episod despre chipsurile de cartofi, feliate cu dragoste și prăjite perfect, apoi vizităm Brian, Ohio, unde se produc în fiecare an 2,5 miliarde de Dum-Dums Original Pops și cum este nevoie de tone de făină, colorant alimentar și o rețetă supersecretă pentru a obține zilnic 5,7 milioane de cornete de înghețată Joy Cones.
12:00
Doctor Pol - Bărbații Pol
Când vine vorba de dr.Pol și de Charles, "Tata știe cel mai bine"! Această echipă tată-fiu nu numai că muncește pe rupte, dar joacă tare. Fie că opresc pe drum să ia înghețată sau alunecă în noroi extragând un vițel, bărbații Pol fac o echipă pe cinste. În acest episod special este vorba despre acest duo incredibil dintre doctor și fiul său, Charles.
13:00
Insula fără legi - Vânătorii de iluzii
Pe măsură ce iarna își intră în drepturi, locuitorii din Port Protection se ajută reciproc pentru a menține comunitatea prosperă.
14:00
Gordon Ramsay - Călător cu gust: În sudul aspru al Noii Zeelande
Gordon Ramsay călătorește spre îndepărtatele locuri din Insula de Sud a Noii Zeelande pentru a descoperi secretele bucătăriei Maori.
15:00
Inginerie de excepție - Camioanele suedeze
Grupul auto suedez Volvo produce camioane pentru piața nord-americană de la sfârșitul anilor 1970. La fiecare zece minute, un nou camion coboară de pe linia de asamblare, echipată să răspundă cerințelor individuale ale fiecărui client. Doar pentru vopsirea cabinei există peste 500 de culori disponibile. Asamblate într-o singură zi, noile camioane ajung pe drumurile publice din SUA după ce eu trecut inițial testul drive în cadrul fabricii.
16:00
Oceanul pe uscat - Orașul scufundat
Textele istorice povestesc despre un mare oraș egiptean antic din delta Nilului. Fiind un centru comercial și vizitat de zeii greci, dispare misterios din istorie în secolul II î.Hr. După 2000 de ani, existând doar în legende, drenăm apele Mediteranei pentru a dezvălui această metropolă în toată gloria ei anterioară. Folosind tehnologie de ultimă oră și date arheologice, descoperim în sfârșit misterul din spatele extraordinarei sale ascensiuni dar și evenimentele terifiante care au dus la distrugerea ei.
17:00
Dezastre în aer - Zona de război
Un avion comercial se prăbușește într-o zonă de război în estul Ucrainei. Probele indică faptul că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer. Printre speculațiile din media și pe fondul conflictului armat, anchetatorii sunt hotărâți să obțină răspunsuri pentru familiile celor 298 de victime, dar se lovesc de obstacole politice la fiecare pas.
18:00
Granița - Bunicuța traficantă
Într-o zonă îndepărtată a deșertului Arizona, agenții de protecție a frontierei descoperă un grup de migranți cu ajutorul aparatelor cu vedere nocturnă. Asistanți de un elicopter Blackhawk, agenții de la sol, pe ATV-uri, localizează și arestează un traficant care transportă droguri cu rucsacul în Statele Unite. La un alt punct de trecere, ofițerii descoperă un tip de traficant la care nu ne-am gândi, dar care devine tot mai comun: o femeie vârstnică.
19:00
Fabrica de mâncare - Înghețată și rulouri
În acest episod aflați ce face ca smoothie-ul Red Fusion să fie atât de bun, cum o brutărie din Wisconsin produce zilnic 400.000 de rulouri cu scorțișoară iar angajații de la fabrica de înghețată Ben & Jerry iau acasă trei măsuri gratuite pe zi.
19:30
Fabrica de mâncare - Cireșe și brioșe
În acest episod vedem cum la fabrica Smarties, administrată de o singură familie, se fac 30.000 de bomboane pe minut, cum zilnic sunt produse 1,6 milioane de cutii de brioșe și de ce este nevoie de un râu de fructe pentru a produce 10 milioane de cireșe uscate în fiecare an.
07:00
Știința prostiei - Episodul 10
Află în câte moduri poți ajunge în situații jenante, fie când te legi la ochi sau folosești sacul de box sau te dai pe un tobogan cu apă.
07:30
Știința prostiei - Episodul 3
Află în câte moduri te poți răni sau umili în timp ce lovești mingea cu capul, practici bungee jumping sau joci tetherball.
08:00
Știința prostiei - Episodul 19
În acest episod studiem entropia, aflăm totul despre eticheta ce se impune pe un culoar de bowling și descoperim cel mai bun mod de a vira pe snowboard.
08:30
Știința prostiei - Episodul 20
Aflăm totul despre rotirile pe motocicletă, cum să evităm să ne rănim atunci când încercăm să executăm un salt pe bară de tip parkour și cum să evităm să ne facem de râs când urcăm niște scări.
09:00
Testează-ți mintea! - Memoria
Ultimul episod din seria „Testează-ți mintea” este dedicată memoriei. Desfășurată pe străzile New-York-ului, o poveste palpitantă cu crimă îi va provoca pe spectatori să-și testeze amintirile având ca ghid un detectiv NYPD. Mai mult decât orice altă funcție a creierului, memoria ne definește ca indivizi unici. Însă, amintirile nu rămân nealterate: detaliile se estompează, amintirile se schimbă pentru a se dovedi, de fapt, că mintea alcătuiește amintiri care sunt „false”. Este uimitor ceea ce știu experții despre modul în care creierul creează și actualizează amintiri.
10:00
Fabrica de mâncare - Bețe dulci și roșii
Aflăm secretele delicioase care duc la crearea unora dintre cele mai îndrăgite produse alimentare.
10:30
Fabrica de mâncare - Arome fantastice
Aflăm secretele delicioase care duc la crearea unora dintre cele mai îndrăgite produse alimentare.
11:00
Fabrica de mâncare - Salsa și ciocolată
În acest episod despre cum White Castle a vândut peste trei miliarde de bucăți de cheeseburger congelat, apoi de ce este nevoie de trei tipuri de ardei iute pentru a obține Red Gold Salsa și vizitați o afacere de familie veche de un secol, care oferă delicioasele bomboane Cordial Cherries acoperite cu ciocolată.
11:30
Fabrica de mâncare - Prăjitură cu morcovi și înghețată
În acest episod este vorba despre un adevărat pelerinaj la sediul companiei Budweiser Brewing Company din St. Louis, apoi faceți cunoștință cu procesorul criogenic, creatorul mărgelelor revoluționare de înghețată Dippin’ Dots și vizitați brutăria din California care produce în fiecare zi peste 80.000 de prăjituri cu morcov și glazură de cremă de brânză.
12:00
Doctor Pol - Marea familie fericită Pol
Generație după generație, familiile se bazează pe doctor Pol să le mețină animalele sănătoase. Pentru unii, vizita la dr. Pol a devenit o tradiție. Clienții fideli și membrii vechi ai personalului se simt la clinică ca acasă. În acest episod special veți vedea că toată lumea face parte din familia dr.Pol!
13:00
Insula fără legi - Băieți deștepți
Pe măsură ce temperaturile scad în Port Protection este esențial ca rezidenții să supraviețuiască în continuare, în ciuda mediului dur din jurul lor.
14:00
Gordon Ramsay - Călător cu gust: Prin munții Marocului
În inima munților Atlas Mijlociu din Maroc, Gordon Ramsay se aventurează într-o călătorie care să-l ajute să descopere străvechea bucătărie berberă.
15:00
Inginerie de excepție - Avioane high-tech
Fabrica Airbus din Hamburg-Finkenwerder este unul din cele mai mari centre din lume pentru construcția și asamblarea aparatelor aerospațiale moderne. Zi de zi, peste 16.000 de lucrători și ingineri proiectează, produc și livrează avioane de ultimă generație, în colaborare cu alte centre similare din Uniunea Europeană.
16:00
Oceanul pe uscat - Revoluția americană
În lacurile și râurile Statelor Unite moderne, echipe de exploratori descoperă epave de nave din timpul Revoluției Americane. Combinând datele lor cu grafica computerizată de ultimă generație, este drenată apa din jurul acestor epave, dezvăluindu-le după 240 de ani de stat în adâncuri. Investigația în detaliu asupra resturilor naveia aduce dovezi uimitoare despre lupta pentru independență.
17:00
Dezastre în aer - Tehnologii înşelătoare
Într-un periculos zbor demonstrativ în Indonezia, un avion rusesc Sukhoi Superjet se izbește de un munte ucigând pe toți cei aflați la bord. Anchetatorii indonezieni se confruntă cu una dintre cele mai dificile misiuni de recuperare. Odată ajunși la epavă, ei trebuie să determine cum un avion nou-nouț, cu un echipaj de experți și un sistem de navigație sofisticat s-a putut prăbuși astfel.
18:00
Granița - Confiscat și distrus
În fiecare an, Departamentul de Securitate Internă al SUA capturează cantități mari de produse de contrabandă: droguri ce intră în țară spre nord, arme și bani care pleacă din țară spre sud, peste graniță, spre cartelurile mexicane. Având acces exclusiv către diverse unități ale Departamentului, aflăm ce se întâmplă cu toate aceste bunuri ilegale.
19:00
Fabrica de mâncare - File și orez
În acest episod întâlniți echipa numeroasă de la Omaha Steak care produce fileuri, aflați de ce amestecul de orez de la Zatarain este favorit din 1889 și apoi faceți cunoștință cu iepurașii Annie’s Cheddar.
19:30
Fabrica de mâncare - Cartofi prăjiți și pizza congelată
În acest episod urmăriți traiectoria incredibilă a cartofilor prăjiți de la McDonald’s, aflați de ce este nevoie pentru a produce bomboane Cracker Jack și apoi vizitați o fabrică de pizza care fărâmițează șase milioane de kilograme de brânză într-un singur an.
07:00
Invenții care schimbă lumea - Leac pentru cancer
O nouă generație de inventatori și antreprenori explorează limitele inovației.
08:00
Invenții care schimbă lumea - Jocul dronelor
Dronele comerciale mici sunt peste tot și au nenumărate utilizări. În mâinile cui nu trebuie, acestea pot deveni arme de distrugere în masă.
09:00
Cosmos - Lumi posibile: Umbrele strămoșilor uitați
Explorăm potențialul uman pentru schimbare și încheiem cu povestea unuia dintre marii monștri ai istoriei și transformarea sa virtuoasă.
10:00
Gordon Ramsay - Călător cu gust: Tasmania neîmblânzită
Chef Gordon Ramsay explorează insula îndepărtată a Tasmaniei, aflată în largul coastelor de sud ale Australiei. Aici descoperă puritatea locurilor, se scufundă în ape străbătute de rechini în căutare de homari, caută ierburi locale prin vegetația sălbatică riscând să fie mușcat de șerpi veninoși și zboară într-un hidroavion spre centrul aspru al insulei ca să pescuiască păstrăv și să găsească o miere unică.
11:00
Cum să construiești un oraș - Seattle
Pe măsură ce ne îndreptăm către un viitor din ce în ce mai urbanizat, sunt multe de învățat din prezent și trecut, de la „CUM" la "ACUM" și la "SUPER” cu privire la construirea orașului Seattle.
12:00
Fabrica de acasă - Mopuri, ciocane și brichete
În acest episod urmăriți cum curățenia este luată în serios de o companie de mopuri din Illinois, aflați cum se transformă barele fierbinți din oțel în ciocane, cum sunt finisate manual saltelele queen-size și cum sunt asamblate manual în Pennsylvania 12 milioane de brichete Zippo.
12:30
Fabrica de acasă - Viața e Fiesta
În acest episod aflați cum o companie din Ohio produce 150 de milioane de baloane în fiecare an, despre o suflantă de frunze foarte puternică, cum vesela de la Fiesta organizează petreceri din anii 1930 și întâlniți patul mașină- de-curse care este mai rapid decât cele mai sălbatice vise.
13:00
Produs într-o zi - Tractoare
Gigantul tractoarelor, John Deere, dezvăluie cum îmbinarea dintre industria grea și tehnologia avangardistă face posibilă construcția de tractoare uriașe, create să alimenteze populația planetei.
13:30
Produs într-o zi - SUV
Producătorul giganților off-road Jeep ne dezvăluie cum utilează mâna de lucru și tehnologia pentru a crea și livra zilnic mii de exemplare ale celui mai bine vândut model al lor, Wrangler.
14:00
Dezastre în aer - Raport special: Curaj în cockpit
Defecțiunile grave din timpul zborului pun piloții la grea încercare. În acest episod, evidențiem trei cazuri impresionante de măiestrie în pilotaj.
15:00
Dezastre în aer - Raport special: Moartea vine de sus
Tragediile din timpul zborurilor sunt cu atât mai terifiante când se petrec deasupra unei comunități și împrăștie groază peste oamenii ce locuiesc acolo.
16:00
Supermașini reinventate - Aston Martin Vantage
Afzal Kahn şi departamentul de Cercetări şi Dezvoltare acceptă provocarea de a transforma un Aston Martin Vantage V8 într-o maşină de curse.
17:00
Supermașini reinventate - Rolls Royce Silver Shadow
Echipa primeşte o sarcină complicată de la Shane Lynch: să-i transforme elegantul Rolls Royce Silver Shadow din 1979 într-o maşină de drift.
18:00
Epave investigate - Secretele din Marea Scoției
În timpul Primului Război Mondial, două nave de război puternice, HMS Hampshire și HMS Vanguard s-au scufundat în circumstanțe controversate în largul insulei Orkney din nordul Scoției. Având pemisiunea autorităților militare britanice de a ne scufunda la aceste morminte oficiale de război, putem aduce acum în atenția publicului două povești despre epave foarte importante și profund misterioase.
19:00
Avioane uriașe - Orbis
ORBIS McDonnellDouglas DC-10 este singurul spital aerian din lume pentru ochi. Acesta călătorește pe tot globul, oferind pacienților din țările în curs de dezvoltare valoroasele tratamente care le salvează vederea. La exterior, este un avion normal. În interior, a fost reproiectat pentru a găzdui un spital oftalmologic de ultimă generație, cu o sală de operații, tratament cu laser și o sală de clasă de înaltă tehnologie unde studenți la medicină din țările gazdă pot urmări operațiile chirurgicale în direct pe 54 de ecrane. Sistemele personalizate pentru aer și apă asigură un mediu de operare steril, oriunde avionul ar putea ateriza. Podelele avionului sunt proiectate pentru a oferi stabilitate maximă la sol, indiferent de vreme. Echipat cu cea mai recentă tehnologie de telemedicină, echipaj de zbor și voluntari medicali, ORBIS DC-10 zboară către cele mai îndepărtate locații pentru a oferi îngrijire. Ne alăturăm echipajului Orbis pentru cea mai provocatoare misiune de până acum. O serie de impedimente sunt urmate de un efort continuu pentru a readuce avionul în aer și apoi la Ulaanbaator, în Mongolia. Pentru prima dată în istoria sa, Orbis DC10 se confruntă cu perspectiva reală de a nu ajunge la destinație. La sol așteaptă pacienți care își vor pierde șansa de a-și recâștiga vederea dacă acest înger al compasiunii nu poate să zboare.
20:00
Europa văzută de sus - Portugalia
Această călătorie aeriană spectaculoasă ne dezvăluie Portugalia, așa cum nu am mai văzut-o până acum. Camerele survolează cel mai lung pod pietonal din lume, se înalță deasupra castelului de basm din Sintra și văd de la înălțime cum surferii își încearcă norocul pe cele mai mari valuri de surf din lume. Într-o țară în care tradițiile se lovesc de tendințele moderne, vom dezvălui restaurarea pavajelor de mozaic vechi de un secol ale Lisabonei și vom surprinde recoltarea strugurilor.
21:00
Comorile Ascunse ale Lumii Antice - Bogățiile Faraonilor
Profesor Bettany Hughes pleacă într-o extraordinară călătorie, de la Delta Nilului până pe malurile lacului Nasser, decoperind momente esențiale și realizări uluitoare ale uneia dintre cele mai mărețe civilizații ale omenirii, civilizația egipteană și face topul primelor 10 comori din Egipt. În acest al doilea episod, Bettany se îndreaptă către numărul 1, dezgropând comorile strălucitoare ale faraonilor și monumentul construit de aceștia pentru viața de dincolo.
22:00
Zona fierbinte - Antrax: Operațiunea ”Noble Eagle”
În Boca Raton, Florida, un bărbat se îmbolnăvește în mod misterios și moare. Agentul special Matthew Ryker suspectează ceva sinistru: un atac cu antrax trimis prin poștă. Pe măsură ce apar mai mulți oameni infectați, acesta și echipa sa încep să-l caute pe ucigaș. Între timp, microbiologul Bruce Ivins are propriile sale teorii cu privire la cine este responsabil și va face tot posibilul pentru a se asigura că justiția își va face datoria.
23:00
Zona fierbinte - Antrax: Sub presiune
Un alt caz pozitiv, de data aceasta la clădirea 30 Rock, unde Tom Brokaw de la NBC descoperă că asistentul său a fost infectat printr-o altă scrisoare. Ryker are un schimb tensionat de replici cu primarul orașului, atunci când solicită închiderea clădirii. În același timp, se confruntă cu presiuni din partea superiorilor săi pentru a găsi motivul acestor atacuri. Bruce se destăinuie terapeutului său despre propriile sale suspiciuni în legătură cu colegii săi.
00:00
Arhiva lui Bin Laden - Arhiva lui Bin Laden
Fișierele digitale recent declasificate preluate din zona unde a fost ucis Osama bin Laden dezvăluie o perspectivă incredibilă asupra vieții sale personale. Experții cercetează cele 470.000 de fișiere pentru a crea o hartă a minții unui criminal în masă. Examinăm psihologia personală contradictorie, relația cu familia și religia și moștenirea sa de violență și distrugere.
01:00
Faţă în faţă cu... - Trump
O examinare curajoasă a controversatului candidat republican al alegerilor prezidenţiale americane din 2016, mogulul bilionar al afacerilor imobiliare şi personalitate TV Donald Trump, realizată prin ochii celor care-l cunosc cel mai bine.
02:00
Oceane fără legi - Finalul
Karsten descoperă acuzații incredibile cu privire la scufundarea navei Ping Shin 101, dar oare autoritățile îl vor lua în serios?
03:00
Insula fără legi - Supraviețuirea în Alaska: Pericolul pândește
În Alaska de sud-est, pe acest teren accidentat, locuitorii din Port Protection se confruntă cu pericole constante. Mary Miller se aventurează în pădure pentru a vâna cerbi, însă lupii se ascund în apropiere. Sam Carlson trebuie să-și protejeze gospodăria de câțiva copaci periculoși. Stuart Andrews se confruntă cu mareea amenințătoare ca să-și asigure combustibilul pentru iarnă. Sam Carlson și fiul său Matt se aventurează în necunoscut în speranța că vor vâna un cerb.
04:00
Clipe de coşmar - Chinook la pământ
25 de membri ai serviciilor secrete din Irlanda de Nord și-au pierdut viața într-un accident de elicopter în 1994. A fost de vină pilotul?
05:00
Tragedia Challenger - Ultima misiune: Tragedia Challenger: Ultima misiune
Documentarul urmărește povestea navetei spațiale Challenger și a echipajului acesteia, în special a Christei Mcauliffe, primul civil ce urma să fie lansat în spațiu. Mcauliffe era o profesoară din Concord, New Hampshire. Ea fusese aleasă dintre mii de aplicanți pentru a lărgi înțelegerea elevilor națiunii în privința spațiului și a generației viitoare de călătorii interplanetare. Însă visele ei – și cele ale NASA – au fost tragic spulberate când Challenger a explodat imediat de la lansare, sub privirile americanilor care urmăreau transmisiunea în direct la televizor. Evenimentele din zilele premergătoare dezastrului sunt detaliate în acest film unic, în care nu s-a folosit narator și nici interviuri. În schimb, povestea este relatată prin intermediul rapoartelor jurnaliștilor care au scris despre caz, al înregistrărilor audio extinse ale echipei NASA și al interviurilor cu Mcauliffe și alții care au făcut parte din această misiune unică. Povestea acestei tragedii istorice ne este dezvăluită, în acest documentar, dintr-o perspectivă cu totul nouă.
06:00
S.O.S. Mașini clasice - Rolls Royce 1929 Doctors Coupe
Tim și Fuzz se îndreaptă spre Lincolnshire, unde așteaptă întruchiparea unei epoci odinioară luxoase: un Rolls Royce Doctor’s Coupe din 1929.
20:00
Comori pierdute ale Egiptului - Secretele piramidelor
Arheologii explorează cea mai veche necropolă din Egipt pentru a investiga originile piramidelor. Accesul în prima piramidă construită vreodată dezvăluie secretele constructorilor de piramide, experții descoperă schelete lângă prima piramidă, echipele explorează un mormânt pierdut în căutarea inteligenței din spatele epocii piramidei, iar cercetătorii urmăresc textele antice pentru a descifra codurile lumii egiptene.
21:00
Epave investigate - Flota pierdută
După Primului Război Mondial, 74 dintre cele mai puternice nave de război ale flotei germane dispar în adâncurile zonei Scapa Flow din Insulele Orkney. Urmărim arheologii și istoricii maritimi în misiunea lor de a înțelege motivele care au determinat acest dezastru.
22:00
Fantoma navei Minerva - Fantoma navei Minerva
28 ianuarie 1968: submarinul Minerva a dispărut în apele Mediteranei. În ciuda căutărilor extinse organizate de Marina Franceză, nava și cei 52 de membri ai echipajului nu au fost găsiți niciodată , devenind astfel unul dintre cele mai mari mistere din istoria navală franceză. Vara anului 2019: peste jumătate de secol, căutarea se reia și se dovedește a fi cea mai mare investigație subacvatică efectuată vreodată de forțele armate franceze. Prin imagini de arhivă și 3D, alături de reconstituiri, acest documentar prezintă aventura incredibilă a căutărilor trecute și prezente, oferind elemente ale investigației nefinalizate din 1969 dar și perseverența fiului comandantului, Hervé Faure. "Fantoma navei Minerva" prezintă momentele cheie din primele zile ale investigației, căutările și în final, descoperirea epavei submarinului.
23:00
Războiul rece - cursa pentru tehnologie : Cursa pentru spațiu
Cursa spațială. A fost punctul culminant al competiției tehnologice din timpul Războiului Rece. Un produs a două superputeri care au văzut această etapă a realizării umane prin prisma supremației militare și a securității naționale. În fiecare etapă, sovieticii și americanii se vor strădui să fie primii care vor atinge fiecare etapă. Primul care a lansat un satelit în jurul Pământul, primul om în spațiu, primul care va parcurge spațiul, primul care a pus piciorul pe lună. Cursa spațială a fost un simbol puternic al supremației globale care a oferit unele dintre cele mai bune fapte ale ingineriei și ingeniozității umanității.
00:00
Traficanți pe aeroport - Ascunzătoare distrusă
124 de milioane de oameni intră anual pe teritoriul Statelor Unite ale Americii prin aeroporturile sale. Printre aceștia, se ascund și nenumărați indivizi cu intenții necurate. De aceea, agenții vigilenți ai Departamentului de Securitate Internă fac uz de toate instrumentele de care dispun pentru a-i descoperi și captura pe traficanți și contrabandiști.
01:00
Ultima bătălie a lui Hitler - Furia Panzer
Forțele aliate planificaseră să cucerească orașul francez Caen în Ziua Z, dar la mai bine de o lună, trupele germane încă se agățau cu încăpățânare de centrul critic, înfrânând 860.000 de soldați ai aliaților pe plaja normandă. Pe 8 iulie, un regiment canadian trebuia să captureze Abbaye d'Ardenne, care străjuia orașul, însă aceasta era controlată de o faimoasă unitate de tancuri, acuzată de oribile crime de război.
02:00
Salvatori pe drumuri înghețate - În pădure
În nord, un utilaj agricol s-a răsturnat, iar un excavator riscă să se prăbușească într-o groapă plină cu noroi.
03:00
Martor la dezastru - Valul de tornade
Seria de tornade care s-a abătut asupra statelor sudice americane în aprilie 2011 a fost fără precedent. Timp de mai bine de patru zile, 360 de tornade au măturat localitățile de aici, lăsând în urmă o uriașă devastare.
04:00
Războiul drogurilor - Mafia: Dependetul care a doborât Mafia
Henry Hill a fost doar un partner modest al Mafiei. Dar arestarea sa din 1980 pentru trafic de droguri duce la prăbușirea echipei Mafiei responsabile pentru cel mai mare jaf din istoria Statelor Unite. Imortalizată în filmul lui Scorsese „Băieți buni”, aceasta este adevărata poveste a lui Henry Hill, povestită prin fotografii neprezentate anterior, înregistrări noi și interviuri exclusive, inclusiv cu fosta sa soție, Karen Hill.
05:00
La pescuit de ton - Nord contra Sud: Efortul final
Sezonul de pescuit abia a început, iar limita de captură e aproape atinsă. Fără semne că limita va fi extinsă, căpitanii pescari fac eforturi să facă ultimele profituri din acest sezon.
06:00
S.O.S. Mașini clasice - Porsche 356
Tim și Fuzz și-au propus să restaureze mașina care l-a propulsat pe constructorul austriac în topul celor mai mari producători de mașini sport din lume, modelul Porsche 356.
20:00
Inginerie pentru spațiu - Modulul lunar
Pe 20 iulie 1969, astronauții Buzz Aldrin și Neil Armstrong au făcut istorie, devenind primii oameni care au pus piciorul pe Lună. Dar aterizarea pe suprafața lunară a provocat aproape un deceniu o echipă dedicată de ingineri, proiectând o navă spațială unică, modulul lunar. Aceasta este remarcabilă lor povestea.
21:00
Inginerie abandonată - Canionul El Dorado
Un canion în deșert care a fost martorul averilor create dar și al vieților pierdute, o insulă fortăreață dar cu un călcâi al lui Ahile și cea mai înaltă catastrofă din lume. În aceste structuri în descompunere se află ecourile istoriei, fiecare este gata acum să-și spună povestea unică.
22:00
Emiratele văzute de sus - Emiratele văzute de sus
O explorare aeriană spectaculoasă a Emiratelor prezintă transformarea extraordinară a acestei națiuni din ultimii 50 de ani. Accesul exclusiv și o perspectivă complet nouă dezvăluie moștenirea bogată a țării și acțiunile îndrăznețe care îi modelează viitorul. De la arhitectura inovatoare a Dubai Frame până la agricultura revoluționară din cea mai mare fermă de cămile din lume, este țara extremelor, cum nu ați mai văzut-o până acum.
23:00
Ilegal cu Mariana van Zeller - Arme
Mariana descoperă un lanț de aprovizionare cu arme americane care ajung prin contrabandă în mâinile catelurilor drogurilor, susținând astfel un nivel record al violenței în Mexic. Povestea ia o turnură chiar mai terifiantă atunci când fiul celui mai notoriu traficant de droguri, El Chapo Guzman, este arestat iar cartelul unde se infiltrase Mariana reacționează violent.
00:00
Traficanți pe aeroport - Cocaină, prăjituri și bani
CBP descoperă 4 kg de cocaină ascunsă în două prăjituri, apoi HSI urmărește cazul de la Miami la Atlanta pentru a desface un cerc de contrabandă interstatală. CBP Miami inspectează marfa trimisă prin poștă și descoperă doua pachete suspecte care conțin narcotice. CBP New York combate importul de bani iliciți și investighează mai mulți călători care încearcă să aducă sume mari de numerar nedeclarat.
01:00
Ultima bătălie a lui Hitler - Fortăreața
Având nevoie disperată de oameni și provizii pentru a sprijini avansarea Aliaților după Ziua Z, Aliații țintesc portul Brest, Franța, ocupat de naziști din 1940. În timpul asediului de o lună, regimentul 116 infanterie al SUA ia cu asalt un fort protejat cu mine și apărat de parașutiști de elită.
02:00
Salvatori pe drumuri înghețate - Camioanele blocate
Bjørn Lægreid înfruntă viscolul ca să ajute un camion și ca să curețe drumul pentru plugurile de zăpadă, dar în final se împotmolește și el.
03:00
Martor la dezastru - Minerii din Chile
O mină se prăbușește în Chile blocând înăuntru 33 de mineri la aproape un kilometru sub pământ. Salvarea lor s-a transformat într-o cursă disperată contracronometru.
04:00
Pierdut printre străini - Crimă și pedeapsă: Părăsit și disperat
După ce prietena îl părăsește, luând-o și pe fiica lor cu ea, Jeremy se apucă de bodybuilding. El folosește steroizi cumpărați ilegal din Mexic și falsifică bani pentru aceste achiziții.
05:00
La pescuit de ton - Nord contra Sud: Asaltul sudiștilor
Sezonul de pescuit ton roșu se extinde, astfel că atât pescarii din nord cât și cei din sud mai au o șansă să captureze mai mult pește, ceea ce înseamnă mai mult câștig.
06:00
S.O.S. Mașini clasice - Healey 3000
Tim și Fuzz pornesc spre Durham ca să se ocupe de una dintre cele mai interesante mașini sport ale Angliei postbelice făcute vreodată, un Austin Healey 3000 din 1961.
20:00
Avioane uriașe - Martin Mars
Bombardierul cu apă Martin Mars este cel mai mare hidroavion din lume. A fost construit inițial în 1945 pentru Marina SUA. În 1958, a fost transformat în bombardier cu apă și de atunci a zburat în peste 8000 de misiuni de stingere a incendiilor. Echipajul aerian de patru persoane zboară cu avionul până la cea mai apropiată sursă de apă și scoate o încărcătură completă de 27.200 litri în doar 35 de secunde. Astăzi, Marte este folosită în toată America de Nord pentru a lupta împotriva incendiilor furioase.
21:00
Bob Ballard - Înapoi pe Titanic: Bob Ballard: Înapoi pe Titanic
Graţie vehiculelor telecomandate, Bob Ballard recuperează efecte personale de pe epavă, ce sunt mai apoi restituite rudelor supravieţuitoare.
22:00
Alaska - noua generație : Treburi neterminate
Pe măsura ce iarna continuă să le testeze limitele rezidenților din Alaska, aceștia sunt mai hotărâți ca niciodată să reziste până în primăvară. După un accident ce le-a pus viața în pericol, Chris și Jessi se întorc la bază să strângă lemnul atât de necesar. Între timp, expediția pe râu a lui Alex îi aduce o surpriză neașteptată, iar Michael pierde controlul saniei sale trasă de câini, lucru ce îi periclitează misiunea. Familia Rowland se ocupă de proiecte diferite din gospodărie.
23:00
Supraviețuitorul - Aventurile animalelor sălbatice
Hazen călătorește în Guyana, Mongolia și China pentru a dezvălui de ce este nevoie pentru a trăi alături de unele dintre cele mai sălbatice și incredibile animale de pe Pământ. El vine față în față cu prădători temuți și explorează modul în care oamenii tribului folosesc creaturile sălbatice pentru a-i ajuta să supraviețuiască. Va întâlni asasini periculoși, va descoperi monștri ascunși și va folosi puterea unor fiare formidabile.
00:00
Traficanți pe aeroport - Percheziția
Poliţiştii opresc un tânăr cu cocaină în bagaje şi încearcă să-l folosească pentru a depista şi alţi traficanţi şi pentru a ajunge la sursă.
01:00
Ultima bătălie a lui Hitler - Pădurea morții
La șase luni după Ziua Z, războiul în Europa ajunge într-un impas. Pe măsură ce forțele aliate se apropie de granița germană, liniile de aprovizionare nu reușesc să țină pasul, iar condițiile de luptă se deteriorează odată cu instalarea iernii. US Rangers trebuie să captureze Dealul 400, o culme critică ce permite observarea activității inamicului pe o arie de kilometri, activitate ce include și un secret nazist ce va duce la celebra ofensivă din Ardeni.
02:00
Salvatori pe drumuri înghețate - Tura de noapte
Thord trebuie să mențină drumul circulabil, deși ninge abundent. Bjørn e pe munte, salvând un camion, când o mașină îl depășește și se blochează.
03:00
Martor la dezastru - Alunecări de teren în California
Montecito este lovit de un dezastru natural devastator aruncându-i pe locuitorii săi într-o luptă pentru viețile lor. Peste noapte, liniștitul orășel californian de coastă este măturat de fluxuri de deșeuri care distrug case și inundă străzile cu noroi.
04:00
Pierdut printre străini - Crimă și pedeapsă: Captiv în Columbia
Un marinar american își asumă mari riscuri traficând cocaină pentru a ieși din datorii, dar consecințele alegerilor sale apar, în cele din urmă, când este prins în Columbia.
05:00
La pescuit de ton - Nord contra Sud: Fie ploaie, fie vânt
Vremea capricioasă din Outer Banks testează dacă pescarii nordici și sudici sunt capabili să prindă ton și în condiții de furtună.
06:00
S.O.S. Mașini clasice - Lotus Esprit
Tim Shaw și Fuzz Townshend recondiționează un Lotus Esprit din 1977, o supermașină la vremea ei, deținută de pompierul erou Gary, care a ajutat la salvarea multor vieți în cei peste 40 de ani de activitate.
20:00
Aeroportul Internațional Dubai - Episodul 3
Mel clarifică situația după un furt comis la bord. Hassan prinde o pasageră care ascunde în interiorul corpului diamante de un milion de dolari.
21:00
Emiratele văzute de sus - Emiratele văzute de sus
O explorare aeriană spectaculoasă a Emiratelor prezintă transformarea extraordinară a acestei națiuni din ultimii 50 de ani. Accesul exclusiv și o perspectivă complet nouă dezvăluie moștenirea bogată a țării și acțiunile îndrăznețe care îi modelează viitorul. De la arhitectura inovatoare a Dubai Frame până la agricultura revoluționară din cea mai mare fermă de cămile din lume, este țara extremelor, cum nu ați mai văzut-o până acum.
22:00
Traficanți pe aeroport - Livrare ecstasiată
Ofițerii CBP de la frontiera de sud descoperă două încărcături de fentanil ascunse în mașini, aproximativ 7,66 kg care sunt prinse în partea inferioară a unui vehicul și 4,06 kg care sunt ascunse în filtrul de aer al unei mașini. Pe fondul înăspririi restricțiilor de imigrare din cauza Covid-19, CBP de la Newark Seaport caută un pasager clandestin aflat la bordul unei nave container. Și CBP de pe aeroportul Newark descoperă ecstasy și ketamină ascunse în transporturile expres.
23:00
Dezastre în aer - Unghiul imposibil
Un avion de transport marfă se prăbușește în regiunea arctică suedeză. Pe măsură ce anchetatorii examinează probele, o imagine terifiantă a haosului și confuziei începe să prindă contur.
00:00
Traficanți pe aeroport - Cocaina din haină
Fie că prind o familie care trafichează heroină, fie că află ce declanşează detectoarele de radiaţii, vameşii americani sunt mereu la datorie.
01:00
Ultima bătălie a lui Hitler - Aliații dușmani
La aproape un an de la Ziua Z, căpitanul american Jack Lee și maiorul wehrmachtului Josef Gangl luptă împotriva trupelor SS pentru a apăra prizonieri francezi de rang înalt aflați în castelul Itter, ce datează din secolul al XIII-lea. Bătălia pentru castel se dovedește a fi ultima bătălie la sol semnificativă a celui de-al Doilea Război Mondial în Europa și aduce laolaltă forțele americane și germane împotriva fanaticilor naziști.
02:00
Salvatori pe drumuri înghețate - O treabă murdară
Bjørn ajută o maşină cu carburant îngheţat înainte de închiderea şoselei. Neobosit, Thord ajută camioanele să avanseze şi eliberează drumul.
03:00
Martor la dezastru - Marele incendiu din Portugalia
Aceasta este povestea celui mai mare indendiu de vegetație din Portugalia, care a devastat o comunitate rurală. Pompierii au încercat să controleze flăcările, dar focul a devenit de neoprit prinzând în infernul creat pe localnicii ce încercau să scape.
04:00
Pierdut printre străini - Crimă și pedeapsă: Adolescenții traficanți
O adolescentă, curier de droguri, este păcălită să se implice într-o afacere mai periculoasă decât și-ar fi imaginat, în Bolivia.
05:00
La pescuit de ton - Nord contra Sud: Furios și iute
Pescarii veterani conduc competiția, iar Rasta Rocket face eforturi de a depăși perioada nefastă prin care trece. Vor reușii cei tineri să facă față pescarilor cu experiență?
06:00
S.O.S. Mașini clasice - Hillman Imp
Tim și Fuzz ajung în Stroud, comitatul Gloucestershire, ca să se ocupe de un Hillman Imp din 1973, abandonat decenii la rând într-un hambar.
20:00
Anii '80 - Șoc și uimire
America anilor '90 este şocată de atentatele din Oklahoma şi de procesul lui OJ Simpson. Serialul "Friends" cunoaşte un succes fulminant.
21:00
Traficanți pe aeroport - Petreceri cu droguri
CBP caută petreceri cu droguri, prostituate și mărfuri contrafăcute în timpul Super Bowl din Miami. HSI urmărește cazul unei baterii de mașină plină cu droguri.
22:00
Zona fierbinte - Antrax: Scrisoarea
Capitol Hill se închide după ce stagiarul unui senator deschide o scrisoare otrăvită cu antrax. Agentul Dani Toretti (Dawn Olivieri) ajunge la fața locului și are propria sa teorie, accea că ucigașul este un lup singuratic. Descoperind că atacul ar putea fi mai răspândit decât se credea inițial, Dani și Ryker investighează un focar dintr-un punct de corespondență. Între timp, la USAMRIID, Bruce începe să se întrebe în cine poate avea încredere cu adevărat.
23:00
Zona fierbinte - Antrax: Trăiește la maxim
Agentul Chris Moore (Ian Colletti) găsește cutia poștală folosită pentru a trimite scrisorile cu antrax, în timp ce Ryker și Dani caută ajutor la inspectorul poștal pentru a găsi locul de unde ucigașul a cumpărat plicurile. Între timp, FBI află mai multe despre obiceiurile anterioare ale lui Bruce Ivins, după ce un coleg trimite mai multe semnale de alarmă în comunitatea de microbiologi din țară.
00:00
Traficanți pe aeroport - Suspecții
Doi turiști din țări diferite par să nu aibă de-a face cu drogurile, însă emoțiile și poveștile lor discordante trezesc suspiciunea polițiștilor.
01:00
Ultima bătălie a lui Hitler - Batalionul pierdut
Un regiment american s-a îndreptat spre coastă ca să elibereze portul francez St. Malo, dar s-a lovit de rezistența dură a naziștilor și a găsit toate drumurile blocate.
02:00
Salvatori pe drumuri înghețate - Situații extreme
Thord, Bjørn şi băieţii se adună pentru a rememora sezonul şi a analiza înregistrarea unei misiuni de salvare care a mers extrem de prost.
03:00
Martor la dezastru - Avalanșă pe Everest
Nepal a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter care a ucis mii de oameni. Peste tot în țară, supraviețuitorii au fost loviți de avalanșe terifiante. Află poveștile remarcabile de supraviețuire, din valea Kathmandu până pe muntele Everest.
04:00
Pierdut printre străini - Crimă și pedeapsă: Trădată și arestată
Kim Hood are nevoie de o pauză de la stresul cotidian, așa că pleacă alături de o prietenă într-o excursie în Thailanda pentru a procura produse cosmetice pentru noua sa afacere. Înainte de a ajunge în avionul de întoarcere acasă, adevărata natură a excursiei iese la iveală.
05:00
La pescuit de ton - Nord contra Sud: Nu ne lăsăm!
Ambele flote sunt împinse la limite pe măsură ce competiția se întețește. Dar ce echipă de pescari va dovedi că are dorința cea mai mare de a fi pe primul loc?
06:00
S.O.S. Mașini clasice - Lancia Fulvia
Tim și Fuzz ajung în Scoția ca să recondiționeze o Lancia Fulvia, o capodoperă italiană din anii 1960.
20:00
O planetă ostilă - Câmpiile
Câmpiile sunt printre cele mai instabile regiuni ale planetei. Află care sunt marile dificultăți cu care se confruntă animalele de aici și cum planeta noastră în continuă schimbare face supraviețuirea și mai dură decât înainte.
21:00
New York - Aeroportul LaGuardia : Episodul 2
Cu un cost de peste 8 miliarde de dolari, noul aeroport LaGuardia va fi unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură americane din ultima vreme. Peste 8000 de bărbați și femei vor lucra împreună să transforme aeroportul într-un megacentru modern al secolului XXI. În următorii trei ani de construcție, se va crea mai mult decât dublul spațiului disponibil pentru avioane și va crește masiv capacitatea pasagerilor. Miza? Să mențină aeroportul 100% funcțional în timp ce se construiește cel nou în jurul acestuia. Se vor putea evita haosul și întârzierile?
22:00
Oceanul pe uscat - Războiul din Arctica : Oceanul pe uscat: Războiul din Arctica
Arctica: zona de luptă a Războiului Rece ce ascunde secrete uluitoare. "Camp Century" pare ceva desprins din filmele S.F., este o bază militară americană sub calota de gheață a Groenlandei. Pierdută și uitată timp de peste 50 de ani, schimbările climatice pot aduce la suprafață această bază și deșeurile ei periculoase. În același timp, la mare adâncime sub apele Arcticii se află epava fantomă a unui submarin nuclear sovietic scufundat cu mult timp în urmă, care ar putea avea scurgeri radioactive. Echipe de oameni de știintă de top se ocupă de această moștenire toxică.
23:00
Ilegal cu Mariana van Zeller - Proxeneții
Mariana se întâlnește cu proxeneți, victime, polițiști sub acoperire și anchetatori particulari pentru a înțelege afacerea urâtă a prostituției din America.
00:00
În linia întâi - Omaha
Seria "În linia întâi" face apelul momentelor de curaj extraordinar: Midway, Anzio, Monte Cassino, Omaha, Hill 112, Bastogne, Iwo Jima și Berlin. Momente și locații unde norocul și gândirea rapidă s-au dovedit, adesea, la fel de importante ca planificarea și puterea armelor. Mărturii convingătoare, demonstrații unice din locație, analize de ultimă oră și povestiri însuflețitoare readuc la viață aceste linii de luptă importante, risipind miturile. Spuse nu doar din tranșee, adăposturi sau carlingă, ci și de cei cu roluri vitale. Această serie emoționantă ne poartă în jurul lumii, retrăind această experiență din toate unghiurile, prin opinii personale despre tratamentele medicale adesea crude și trauma psihologică. Seria documentară ""În linia întâi"" te duce în mijlocul acțiunii și dezvăluie punctele de cotitură în unele dintre cele mai decisive confruntări ale războiului.
01:00
Pierdut printre străini - Aventură în Caraibe
Michael Singh își pierde slujba și, în plus, divorțează. Cade într-o depresie profundă până când o veche cunoștință îi propune să câștige bani din traficul de cocaină.
02:00
Pierdut printre străini - Iad în cartelul mexican
Texanul Carlos Quijas este un bărbat de familie fericit, a cărui iubită așteaptă primul lor copil. Însă, în Mexic, viața sa se schimbă pentru totdeauna atunci când este acuzat, închis și torturat pe nedrept pentru trafic de droguri.
03:00
Viața după gratii - Iadul minții
Descoperă celălalt tip de închisoare cu care se confruntă bolnavii mentali din penitenciarul districtului Clark: cel al propriei minţi.
04:00
Granița - Începători pe Rio Grande
Zilnic, cartelurile mexicane de droguri recrutează traficanți pentru afacerile lor ilegale. Și de cealaltă parte a graniței, începătorii serviciului de patrulare învață de la agenții și ofițerii cu experiență.
05:00
Supermașini - Tehnologie de lux: Aston Martin DBS Superleggera
Aston Martin a rămas ultimul independent din industria auto și, pentru a supraviețui, brandul trebuie să reinventeze gloriosul lor model, DBS Superleggera.
06:00
Supermașini - Tehnologie de lux: Ferrari Portofino
Ferrari este un brand sinonim cu viteza, ce și-a câștigat gloria pe pistele de curse. Cel mai popular și cel mai bine vândut model din toate timpurile al producătorului italian trebuie acum înlocuit.
jinglebells