View Full Version : Loc de dat cu picioru'
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
A-ncurcat-o Mourinho!
„Aş vrea să văd la stilul de joc spectaculos pe care noi îl avem, cu jucători foarte tineri, ce ar face." (www.prosport.ro/fotbal-extern/campionate-externe/lucescu-nu-imi-place-mourinho-e-cinic-nu-ar-mai-veni-nimeni-la-stadion-daca-toate-echipele-ar-evolua-ca-inter-milano-6117554)
moltisanti88
13 May 2010, 20:07
Lucescu vorbeste in mare necunostinta de cauza, mai ales cand se refera la promovarea tinerilor jucatori. Dintre exemplele cele mai importante: Mourinho l-a titularizat pe Carlos Alberto (19 ani) in finala din 2004 si l-a luat la Chelsea pe Robben (20 de ani in 2004). Anul acesta inainte de accidentare, Mourinho a inceput cu Davide Santon (19 ani) majoritatea meciurilor.
Nu tot ce spune el e greșit.
De fapt, de unde credeam la un moment dat că introducerea sistemului cu trei puncte la victorie înseamnă sfârșitul carierei lui, Lucescu a demonstrat că la echipele unde își poate aduce jucătorii pe care îi vrea e în stare de o treabă excelentă (vezi exemplele Dinamo, Rapid, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior).
O mai fi făcut și el greșeli, o fi făcut și blaturi, dar una peste alta Lucescul este omul umanității în sport, pe câtă vreme Mourinho este într-adevăr foarte cinic, deși nu în măsura în care îl acuză „Nea Mircea”.
omudindulap
14 May 2010, 11:07
Mourinho este un Dr. House al fotbalului. Cum sa nu-l iubesti ?! Gasesc oarece invidie profesionala in spusele lui Lucescu, probabil din cauza faptului ca un om care nu a jucat fotbal niciodata are rezultate cu muuult peste ale lui, la o echipa pe care a avut sansa sa o antreneze si el cateva luni. Si sa nu uitam ca Lucescu a avut rezultate numai la echipe din est.
La ce vad eu cu ochiul meu de chibit Mourinho este genul de antrenor care se bazeaza pe munca si nu sclipiri de geniu. A antrenat echipe cu bani multi si putea sa ia pe oricine dar a mers pe oameni gen Ballack. Nu poti numi in lotul actual al lui Inter o supervaloare.
Cand am vazut ca Lucescu spune ca nu ii place jocul nici uneia din cele doua finaliste de sambata viitoare m-am strambat. Doar el e inventatorul celebrelor pase strategice Stefanescu-Lung-Stefanescu cand nu era nimeni in jur pe o raza de 30 de metrii. Sau cel care l-a schimbat intr-un meci la nationala(nu mai tin minte cand) pe Camataru cu Andone in ultimele minute ca aveam nevoie de gol !!!!! Daca e ranchina e pentru ca el cu toata temporizarea lui daca ar avea la dispozitie banii de la Chelsea si-ar lua artisti nu d'astia care ara terenul in lung si lat gen Maicon.
Si sa nu uitam ca Lucescu a avut rezultate numai la echipe din est.
A avut destule rezultate bune și în Italia, reușind și mai multe promovări, ceea ce nu e de oriunde. Nu știu dacă Mourinho ar reuși ceea ce a izbutit Il Luce cu echipe mici. E regretabilă invidia asta a lui Lucescu vizavi de un confrate talentat și nu-i face cinste, dar faptul că Moratti, Copos, Hagi (iată, trei oameni influenți dar atât de diferiți) l-au invitat la echipele lor dovedește că Nea Mircea e văzut ca un tip de mare caracter și ca un tehnician și manager competent.
omudindulap
14 May 2010, 16:25
Cine este Copos ?
Chiar vrei sa stii?!?!?!?
omudindulap
14 May 2010, 16:53
Poate se gandeste vreun geniu sa faca un film dupa viata influentului personaj savarinian, Un Il divo mioritic.
De altfel, intrebarea era retorico-ironica.
iar eu incercam sa fiu mai ironic decat tine............ (as adauga ca sunt rapidist, dar nu trup si suflet)
nu conteaza. daca te simti mai bine, poti sa faci abstractie de acest comentariu.
omudindulap
14 May 2010, 23:40
Stai linistit, altele-s problemele. Noi aici nu facem decat sa vorbim discutii, in timp ce altii vegheaza pentru ca noi sa traim din ce in ce mai bine.
Floydman
16 May 2010, 19:11
Cristi Chivu este campion al Italiei cu Inter. Intr-un peisaj fotablistic romanesc atat de sumbru, e o stire foarte buna! =D>
Forza Roma!
LE
Felicitari, Barca!
http://www.youtube.com/watch?v=Vp5vLVBF77Y
Judex, a fost blat sau nu pe Ghencea?
Dupa cum au jucat in prima repriza as fi zis ca e blat,dar dupa scorul final nu prea mai poti zice una ca asta.Oricum Craiova nu cred ca va retrograda dupa bataia care si`a luat`o Poli Iasi de la Gloria.
bremen1980
19 May 2010, 11:19
Vivat Giulestina >:) sau de ce nu pot eu sa-l sufar pe Copos :
http://www.prosport.ro/fotbal-intern/cupa-romaniei/mita-si-santaj-cu-telecomenzi-povestea-finalei-cupei-din-1995-petrolul-rapid-6133001
Ma, voi nu v-ati dezis de fotbalul mioritic?!:D
În inferioritate numerică... (www.antena3.ro/sport/funny/athletic-bilbao-a-castigat-un-meci-imposibil-impotriva-a-200-de-tineri-aflati-simultan-pe-teren_99576.html)
Cu fiecare zi ce trece, atmosfera Campionatului Mondial se apropie cu pasi grabiti pentru a ne satisface inca o data pofta de fotbal adevarat. Pentru prima data turneul va fi gazduit de catre o natiune membra a Confederatiei Africane de Fotbal. Africa de Sud a câştigat dreptul de a organiza Campionatul Mondial, învingând alte două naţiuni africane Marocul şi Egiptul.
Ce parere aveti despre organizarea acestui eveniment sportiv? Credeti ca Africa de Sud se va descurca in aceasta privinta?
Un clip ce sper ca va spori pofta de fotbal adevarat:
http://www.youtube.com/watch?v=tMophHw6iX4&feature=related
Lasa ca e bine, sa se mai bucure si alte continente de fotbal adevarat, de fotbal desarvit...
Din vară, Buzăul are echipă de fotbal în Liga 1 și probabil și în ligile europene! (www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/steaua-mutata-din-ghencea-becali-jucam-sigur-la-buzau-am-semnat-contractul-acolo-fanii-ma-iubesc-6135118)
omudindulap
19 May 2010, 21:24
Daca nu mai vine Piti, poate vine Bunica, daca tot se duc la Buzau, sa-i dea si astuia o sansa. Sa vina Bunicaaaa..:|
Mda, Steaua se scufunda...
Poate ar trebui sa vorbim de lucruri mai putin tragice, cum ar fi finala de sambata..
Sper ca dupa meciul asta sa avem un roman castigator al CL, cum am avut si sambata trecuta la handbal, desi atunci ne-ar fi placut sa avem mai mult de unul. Sper sa fie un meci frumos, cu goluri multe, cu prelungiri, iar goluri si lovituri de pedeapsa. Ce, nu are voie omu' sa viseze?!:D
Cat despre CM, nu am nicio favorita. Eu in general nu tin cu echipe (exceptand Steaua), ci cu jucatori. As fi tinut cu Brazilia daca i-ar fi convocat pe Dinho si Ronaldo, dar asa...nu stiu, poate cu Argentina (Messi).
Chambord
20 May 2010, 11:10
Cu fiecare zi ce trece, atmosfera Campionatului Mondial se apropie cu pasi grabiti pentru a ne satisface inca o data pofta de fotbal adevarat. Pentru prima data turneul va fi gazduit de catre o natiune membra a Confederatiei Africane de Fotbal. Africa de Sud a câştigat dreptul de a organiza Campionatul Mondial, învingând alte două naţiuni africane Marocul şi Egiptul.
Ce parere aveti despre organizarea acestui eveniment sportiv? Credeti ca Africa de Sud se va descurca in aceasta privinta?
Un clip ce sper ca va spori pofta de fotbal adevarat:
http://www.youtube.com/watch?v=tMophHw6iX4&feature=related
Foarte misto imnul, si imaginile pe masura. Abia astept sa inceapa ! Turneele finale imi dau un special feeling every time :) Am amintiri frumoase legate de fiecare CM sau CE.
Si apropo de imnuri ale CM, preferatul meu all-time e cel de la Italia '90 (http://www.youtube.com/watch?v=xelv-APgePU) - primul meu CM urmarit :). "Notti magiche" cum ii ziceam atunci. ;)
O lecție de civilizație (www.prosport.ro/fotbal-extern/cm-2010-africa-de-sud/federatia-ghaneza-ii-cere-scuze-lui-ballack-6135831)
Nu imi place de Gigi desi este un personaj colorat si are si partile lui bune.
Nu tin cu Steaua desi le-am tinut pumnii in cele doua finale de pe vremuri.
Nu am toate datele din razboiul MApN-Gigi pentru a judeca corect.
Dar ceva e putred. Atunci cand reziliezi un contract trebuie sa ai ceva palapabil in spate. Ce faci cu stationul ? Cui o sa il inchiriezi ? Mai bine iei mai putini bani decat deloc. In aceste vremuri de criza datoriile se reesaloneaza,scazi chiria, nu omori gaina care iti da oua cum poate. Parerea mea este ca se vrea refacerea clubului Steaua prin alte moduri, eliminarea lui Gigi de pe stadion, cumpararea unei alte echipe care sa fie adusa in Ghencea si preluarea renumelui sub o denumire putin modificata. Dupa cum am vazut o echipa de fotbal iti da putere prin aparitiile media. Cu o conditie insa, sa fie o echipa mare.
Victor, faza cu modul de refacere a Stelei e prea "pac pac" :) Intradevar rezilierea contractului e o modalitate prea deplasata. Numai ca, e posibil ca Jiji sa nu mai vrea el Ghencea din cauza suporterilor. Ceea ce ar fi bine pentru ca ar insemna un pas inapoi in razboiul cu acestia :D Insa nu cred intr-o exiliere a Stelei. Si saracul Copos avea probleme in a intretine stadionul insa rapidistii si acum tzopaie nestingheriti pe Giulesti.
Stadionul din Ghencea trebuia de mult suspendat, pentru că suporterii Stelei nu făceau decât să înjure. Din păcate, nu numai ei o fac. Chiar și la ultimul meci al lui Dinamo am auzit niște mizerii incalificabile („Gicule,/ Să-ți dăm lămâie!” sau „Dragomir/ nu e Dragomir!”, „Să defrișăm pe voi!”). Nesimțiții ăia care transmiteau puteau măcar să scoată microfoanele de fond. În mod normal, în asemenea cazuri, meciul trebuie întrerupt, trebuie făcuți atenți suporterii, iar dacă scandările obscene continuă, atunci meciul trebuie oprit de tot și rezultatul stabilit la masa verde.
Revenind la problema lui Becali, personal mă mir că nu s-a gândit la Stadionul Cotroceni (unde se pot disputa cred și meciuri în Liga Europa) sau măcar la Stadionul Regie. Ce să caute tocmai la Buzău? Atâta doar că e la marginea Crângului, într-o zonă frumoasă, și în plus (Becali) le-ar face și Buzoienilor o bucurie.
În ceea ce privește re-popularea stadionului din Bulevardul Ghencea, sper că șefii Sportului Studențesc (că de Progresul, din liga a 4-a, nu poate fi vorba) nu se vor preta la schimbarea numelui și la pierderea tradiției și afilierea la MApN. Cel mai probabil Victoria Brănești, care tot nu are unde juca, se va muta în Ghencea, dacă promovează.
De ce nu Unirea Urziceni daca o fi sarcina de partid ?
De ce nu Unirea Urziceni daca o fi sarcina de partid ?
Corect! În plus, ai lui Bucșaru sunt obișnuiți cu Ghencea...
Numai să rămână prietenii lui la putere până în august. :)
Astăzi, de la 16:30, puteți asculta pe frecvențele Radio România Actualități un soi de „Fotbal, minut cu minut”, cum se transmitea pe vremuri. (Pentru cei din străinătate, http://www.srr.ro/stream/playlist.shtml?id=1 ).
Pentru utilizatorii programului Google Earth care vor să călătorească și în spațiu cu puterea minții pe parcursul transmisiei simultane,
http://bbs.keyhole.com/ubb/ubbthreads.php?ubb=download&Number=901496&filename=World%20soccer%20stadiums.kmz
În sfârșit, cei care nu folosesc programul Google Earth pot naviga și aici (maps.google.com/maps?hl=ro&client=google-coop&cof=AH:left%3BS:http://bbs.keyhole.com%3BCX:Google%2520Earth%2520Communit y%3BL:http://www.google.com/options/icons/earth.gif%3BLH:35%3BLP:1%3BVLC:%23551a8b%3BDIV:%23 cccccc%3B&adkw=AELymgV-RqJSdq8KTUFqZ5BRt0Ls45Xq2u9o7SbH-N-QaTJyb0sk4QfPAZ2mdTqoZK2mBzdHEIrjOD0rAvdccmOKj_hLx hoVrZ6hNDGkD-ymVHfnJO_zDRzDZo2QqdF_kDnKvGdudUAl0wHNCmDqbsHef7dl lz6yCe2Tey2dZaHjbbX7Y2G0GDE&boostcse=0&cx=015886696515580526130:2q6y4vf4wgk&q=http://bbs.keyhole.com/ubb/ubbthreads.php%3Fubb%3Ddownload%26Number%3D901496% 26filename%3DWorld%2520soccer%2520stadiums.kmz&um=1&ie=UTF-8&source=websearch).
PLM - Forza Bayern!
Sper sa-i zdrobeasca pe aia din orasul poponarilor, cu paltonarul lor cu tot!
bremen1980
22 May 2010, 14:33
Si eu cred ca nazistii ii vor bate pe fascisti .>:)
Bremenel, unde stai?
Hai la mine la meci!
Si eu cred ca nazistii ii vor bate pe fascisti .>:)
Ei, „fasciștii” au fost bătuți încă din faza optimilor, când băieții ăia cu Spitfire-urile le-au scuipat șapte boabe.
Hai bavarezii!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=tNESKy6LysI
bremen1980
22 May 2010, 18:41
Judex ma tem de marsul asta din Bucuresti asa ca stau in casa .Poate ma prind baietii astia si ma ''abuzeaza'' :))
Felicitari Inter, bravo Chivu =D>
Chiar ma bucur pentru arogantul de Mourinho...:)
RomaniaMare
23 May 2010, 00:44
Am tinut cu Bayern,dar Interul a meritat victoria! Felicitari Inter,Mourinnho,Moratti si Chivu!
Floydman
26 May 2010, 00:36
Oare cum e sa fii antrenorul unei echipe care a castigat trofeul suprem la nivel de club in fotbal acum 1 ora, si sa pleci de la finala in alta masina decat autocarul echipei.
Foarte ciudat....faptul ca pleaca de la Inter nu explica in nici un fel lipsa lui "the special one" din autocar...si bizarul (si emotionantul) moment de mai jos....
:-O
http://www.gsptv.ro/viewVideo1.php?video_id=37055
Chambord
26 May 2010, 18:19
Azi la Iasi e finala Cupei Romaniei: FC Vaslui - CFR Cluj si sunt cazat in acelasi hotel cu echipa Vasluiului :D
Go Vas !
RomaniaMare
26 May 2010, 18:57
Azi la Iasi e finala Cupei Romaniei: FC Vaslui - CFR Cluj si sunt cazat in acelasi hotel cu echipa Vasluiului :D
Go Vas !
Forta Vaslui !!!
Chambord
26 May 2010, 22:58
:( So close
Păcat! Ar fi fost frumos pentru Vaslui - una dintre cele mai sărace zone ale Țării, în primul rând datorită climei extreme - să câștige Cupa. CFR a tot câștigat trofee în ultimii ani...
Mă felicit pentru inspirația de a nu privi meciul - m-aș fi amărât inutil. Trebuie făcut ceva cu sistemul ăsta absurd de hotărâre a învingătorului. S-au propus, chiar la FIFA, mai multe variane, iar Blatter promisese că în Africa de Sud nu se vor mai pierde meciuri în acest fel, dar din păcate până la urmă s-a renunțat la ideea modificării regulamentului.
Iată două variante alternative de stabilirea a învingătorului unui meci egal, în cadrul turneului eliminatoriu.
1. Eliminarea la anumite intervale (de pildă, 5 minute) a câte unui jucător din fiecare echipă, pe parcursul prelungirilor, așa cum se procedează în overtime-urile din hocheiul pe gheață, pentru a creea spații și a favoriza înscrierea de goluri.
2. (mult mai spectaculoasă) Executarea de lovituri de departajare (ca și acum, dar) după 90 de minute, cu acordarea unei jumătăți de gol echipei care reușește să înscrie de mai multe ori, după care să urmeze prelungiri normale. Avantajele acestei variante sunt:
- dinamizarea prelungirilor (pentru că o echipă va trebui să caute să înscrie);
- evitarea traumelor suferite de jucătorii care ratează loviturile de departajare (care ar avea la dispoziție 30 de minute pentru a se revanșa);
- (observație proprie) oferirea spectacolului așteptat de privitori(i neutri), care gustă loviturile de depatajare mai mult decât prelungirile propriu-zise.
Cică la recepția solemnă în cadrul căreia Nicolae Ceaușescu i-a decorat pe steliști pentru câștigarea Cupei Camiponilor Europeni, președintele RSR, care se pricepea la toate, inclusiv la fotbal, și care le-a reproșat „viteziștilor” că n-au fost în stare să încheie disputa înainte de loviturile de departajare, le-a explicat și cum trebuie bătute penaltiurile (pentru că specialiștii Majearu și Boloni rataseră, iar Lăcătuș și Balint îi dăduseră și ei emoții, probabil):
- Tare și la vinclu, tovarăși!
(Vedeți și asta (stelisti.gsp.ro/stiri/11828/majearu-boloni-lacatus-si-balint-au-executat-penalty-urile-in-1986-stelisti-ro-iti-ofera-4-fotografii-senzationale.htm).)
Chambord
27 May 2010, 21:01
Nici un amator de World Cup 2010 nu poate rata participarea la competitiile astea:
http://en.castrol.predictor.fifa.com/
http://en.mcdonalds.fantasy.fifa.com/
Pentru pronosticatorul si antrenorul din noi <):)
Chivu: "Un an de zile sunt în silenzio stampa! Puteţi să îmi luaţi şi banderola." (www.prosport.ro/fotbal-intern/nationala/chivu-un-an-de-zile-sunt-in-silenzio-stampa-puteti-sa-imi-luati-si-banderola-6195512)
De la cine credeți că a învățat Chivu aroganța?
A. De la Pițurcă.
B. De la Mourinho.
C. De la R. Lucescu.
"Un an de zile sunt în silenzio stampa! Puteţi să îmi luaţi şi banderola."[/URL]
Foarte bine. O sa aibe mai mult timp pentru fotbal.
omudindulap
28 May 2010, 21:03
De la cine credeți că a învățat Chivu aroganța?
.
D. George Becali (http://www.youtube.com/watch?v=aPbluh9IOyc)
G. Becali n-a lucrat cu Chivu. În plus, la el nu există frustrarea și complexele celor trei menționați mai sus. Or, la Chivu tocmai astea sunt evidente.
omudindulap
29 May 2010, 12:32
În plus, la el nu există frustrarea și complexele celor trei menționați mai sus. .
Eh nu..
Oricum, eu glumeam.
Un conducător de club cu caracter... (www.prosport.ro/fotbal-extern/campionate-externe/lucescu-the-special-one-moratti-e-singurul-mare-antrenor-pe-care-il-regret-6203151)
omudindulap
29 May 2010, 17:02
Si de ce nu-l readuce, daca il regreta? Meserie inca stie, dovada ultimele succese.:-/
Ucrainienii ne cam iau la misto...
Dacă v-ați întrebat de ce țin fotbaliștii „tricolori” să evolueze în echipament de culoare roșie, aflați răspunsul aici (www.prosport.ro/fotbal-extern/cm-2010-africa-de-sud/fotbalul-privit-prin-ochii-oamenilor-de-stiinta-vezi-cine-este-favorita-la-castigarea-cm-2010-6223237).
Tocmai ce-am vazut o editie de Replay - Steaua in CCE 1989. Meciurile bune au fost cele in care ai nostri au jucat in echipament rosu. :D
Lasand glumea deoparte, ce echipa senzationala aveam in '89 si tot n-a fost de ajuns sa-i batem pe milanezi, care am inteles ca au fost declarati de un juriu international cea mai buna echipa din istorie!
bremen1980
01 Jun 2010, 10:42
Judex l-ai auzit aseara pe Iovan care declara ca vrea :''Sa duca culmile pe cele mai inalte virfuri ale fotbalului " ?? :))
Steaua avea super echipa dar AC Milan din acea perioada cred ca putea fi batuta doar de Interul lui Mourinho.
L-am auzit, normal, dar astia inca au vorbit bine, in acea vreme nu prea aveau prilejul sa se exprime public si dadeau tot felul de astfel de dume. Acum, de vreo 10-15 ani de fapt, s-au mai obisnuit si fotbalistii cu interviurile la TV. Dar, vorba lui Manase, am tot stat in tensiune sperand sa nu fi pastrat astia din televiziune pasaje de multumiri catre partidul care asigura conditii minunate de pregatire si performanta. N-au dat, de pastrat, or fi pastrat, dar aseara n-au dat. ;)
Cat despre Milan, pur si simplu n-aveau rival. Si Steaua mi se parea invincibila pe vremea aia - eliminarea in fata lui Anderlecht din 87 mi s-a parut un accident, iar cea din semifinala cu Benfica in 88 a fost manareala cu arbitrul - dar cand am jucat impotriva acelui Milan, am realizat ca mai mult nu se poate. Bine, pe moment am suferit enorm, nu puteam concepe asemenea umilinta, dar m-am resemnat relativ usor: trebuia sa recunoastem superioritatea alora.
...
Ce, nu le oferea(u) Partidul (și Statul) condiții Stelei și lui Dinamo? În campionat ei erau ca în vacanță. Erau „lăsați” și ajutați „să se pregătească de” Cupa Campionilor și de celelalte cupe, le erau aduși cu arcanul cei mai buni jucători. Acum au mai multe echipe „condiții”, dar nu mai există seriozitate, iar jucătorii români nu se mai pot afirma, pentru că jucându-se mai rapid și mai în forță, cu angajament fizic, se aduc din afară sportivi mai puternici și mai atletici.
Mai bine să pierzi cu 3, 4 la 0 decât la penaltiuri. Plângi puțin, dar te resemnezi mai ușor.
bremen1980
01 Jun 2010, 12:28
Ipu ai dreptate dar la faza cu arcanul gresesti.Nu cred ca era fotbalist care sa nu doreasca sa vina la o echipa din capitala (poate doar in cazul lui Gica Popescu ).Pai cine ar fi vrut sa se ingroape la Petrolul ,FCM Bacau sau ASA Tg Mures ??? Nu -i forta nimeni sa vina la''granzi '' ba era chiar invers ,erau fotbalisti care si-ar fi taiat o mîna numai sa ajunga la aceste echipe din capitala.
Asta e o gogorita nascocita din complexele de inferioritate ale suporterilor altor echipe mai putin serioase. La Craiova sau la Rapid erau conditii cacalau - oltenii aveau salarii mai mari ca stelistii!!!
Dinamo mai baga pe cate unii in sperieti, mai avea un Mucescu si metodele sale specifice, dar la Steaua era profesionalism pur. Daca defilau in campionat, asta se petrecea datorita diferentei evidente de valoare, nu faptului ca li s-ar fi pus altora bete-n roate. Cand maturi cu crema Europei ani la rand, este usor penibil sa fii acuzat de manareli pe plan intern. :D
Ajungeau la Steaua sau la Dinamo pentru că trebuiau să-și satisfacă stagiul militar. Nu-i vorbă, aveau și avantaje: toți terminau cu grad de ofițeri, jucau într-un climat profesionist, se băteau în cupele europene. Mai ales Steaua avea două echipe, formate din crema jucătorilor din România - mulți nici nu prea jucau, dar avantajul era că erau stricate celelalte echipe. În Cupa României programul era stabilit astfel încât Steaua și Dinamo să se întâlnească numai în finală. Chiar mi-amintesc că am văzut pe viu un meci dubios câștigat de Steaua contra Craiovei în Cupă. Nu cunosc situația de la Dinamo, dar Steaua a continuat să aibă avantaje logistice și după `89, cât a mai aparținut de MApN, înainte să vină Becali.
Eu nu zic să se rușineze steliștii și dinamoviștii de avantajele pe care le-au avut de pe urma regimului dinainte de `89. Mi se pare numai nedrept și absurd să considere că Partidul și Statul nu s-au achitat de obligațiile lor și nu i-au ajutat cât de mult au putut, să disprețuiască sacrificiile care s-au făcut la vremea respectivă pentru ca, în cenușii ani `80, steliștilor și dinamoviștilor să nu le lipsească nimic din ceea ce era necesar performanței.
S-a impamantenit ideea ca Partidul si Statul asigurau conditii numai pentru cele doua mari rivale bucurestene, dar adevarul e ca in provincie se jongla mult mai usor. B-)
Mi-ai amintit de filmul ăla cu blatiștii. Cum era melodia? Ah, mi-am adus aminte!
„Globul pământesc
e un imens balon - Fotbal! Fotbal!
Toți îl urmăresc
Pe un universal stadion - Fotbal! Fotbaaal!”
Mai toate echipele de provincie, „echipele fanion” ale câte unui județ, erau de fapt sateliții (”Love! Love!”) celor două marilor cluburi.
Nu stateau chiar sluj, erau destul de smecherasi si secretarii de partid de pe-acolo.
Apropo de bani, stelistii au primit pentru castigarea CCE cate un ARO second hand, cate o excursie in Grecia datorita lui Vardinoiannis, plus cate 20000 de lei de caciula, parca. Pentru cine nu mai stie, un televizor color era cam 15000. ;)
Și conducătorii sunt mult mai bogați în prezent.
Hai sa revenim la actualitate:
http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-7349777-2010-theo-walcott-lasat-acasa-fabio-capello.htm
Un minus la viteza si agilitate.
Mda, decizia lui Capello e cel putin ciudata, mai ales ca englezii nu prea dau pe dinafara de jucatori de atac de anvergura lui Walcott. :-?
Lot slab, fără niciun „stranier”! Ce mi-ar place să și-o ia. Sunt prea plini de ei, în frunte cu Capello...
Sărmanul Theo, era pe când nu merita. / Azi merită și/dar nu e...
Chambord
01 Jun 2010, 18:59
Walcott, in cativa anisori, va ajunge ce e Lampard acum. Iar Anglia lu nea Capello va fi un mare flop. Merg la titlu dar vor iesi in sferturi, at their best. Atunci toata lumea din Anglia isi va aminti, si se va pisa pe selectia lu nea Pello. [-( Imi aduce aminte de boul de Domenech care nu i-a luat pe Benzema si Nasri. Esti tare nea Raymoande :))
A propos, cu cine plm poa sa joace Anglia in atac (in afara de Rooney) ? :-?
Pai uite-aici, Chamb:
Atacanti: Peter Crouch (Tottenham), Jermain Defoe (Tottenham), Emile Heskey (Aston Villa), Wayne Rooney (Manchester United).
Heskey mai joaca??? :-O
Ghici ghicitoarea mea: despre ce echipă calificată la Campionatul Mondial este vorba?
Comparați vă rog cluburile din paranteze cu cele la care evoluează ai noștri.
Cei 23 de jucători convocaţi pentru turneul final sunt următorii:
Portari: J. M. (L. V.), D. K. (V. FC), D. P. (Dundee United);
Fundaşi: P. P. (VfL Wolfsburg), M. P. (Cesena), M. S. (FC Liverpool), J. D. (Lokomotiv Moscova), R. Z. (FSV Mainz), M. C. (West Bromwich Albion), Z. S. (Skoda Xanthi);
Mijlocaşi: K. S. (S. B.), K. K. (S. T.), J. K., J. K. (S. P.), M. S. (Ankaragucu), M. H. (SSC Napoli), V. W. (Manchester City), E. J. (Schalke 04), M. S. (Chelsea Londra);
Atacanţi: S. S. (VfL Bochum), R. V. (Ankaragucu), M. J. (Saturn Ramenskoie), F. H. (Beşiktaş Istanbul).
Astia cred ca sunt slovacii...
Bingo! (www.prosport.ro/fotbal-extern/cm-2010-africa-de-sud/kuciak-si-kozak-merg-la-cupa-mondiala-6236517)
Chambord
03 Jun 2010, 10:20
judex, stiam selectia lui Capello dar nu degeaba am intrebat ce atacanti mai are Anglia. Tu chiar crezi ca vreunu din aia o sa dea vreun gol la WC ? Totul va cadea pe umerii lui Roon
bremen1980
03 Jun 2010, 12:10
Eu cred ca jucatorii astia de la nationala il sapa pe Luce jr. Alta explicatie nu am pentru meciurile astea penibile.
Unii, poate. Dar majoritatea nu ar avea de ce, pentru că dacă n-ar mai fi Juniorul ei n-ar mai fi chemați la Națională.
Cel mai mult m-a surprins Raț, care și-a permis să atragă atenția în legătură cu absența Mutului - tocmai el, jucătorul Seniorului...
Se uită cineva la amicalul Spania - Rep. Coreea?
Cine ar fi crezut că cele două naționale vor mai juca vreodată vreun amical, după ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 8 ani pe arena din Gwangju care se numește în prezent „Stadionul Guus Hiddink”?
@Chamb
Stiu ca stiai, voiam s-ajung la selectia lui Heskey! :D
@Restul
Muce mic este la fel de imbecil si idiot si porc si magar ca si ta-su, nu-i mai plangeti de mila! Fotbalul romanesc are doua tumori maligne - familiile Becali si Lucescu, cu toti cacanarii care-i ling in cur.
Cine îi plânge de milă Juniorului? Mai binene-am uita cu detașare la ce se întâmplă la echipa națională, ca să nu ne mai necăjim inutil. Nu rezolvăm nimic, ne facem numai nervi degeaba.
Floydman
04 Jun 2010, 13:16
Noi nu mai batem pe nimeni?
cred ca avem cea mai slaba nationala din anii 60 incoace. sper sa nu ajungem ce au ajuns Ungaria si Polonia in fotbal. deja ne-am angajat hotarat pe drumul asta.
Macar ungurii au o finala mondiala si polonezii parca o semifinala...Noi avem un sfert de finala, ne credem "tara cu traditie in fotbal" la nivel de nationala dar daca ne uitam in jur la toate echipele nationale vecine (de granita dar si de regiune), cele mai multe au palmares All Time mai bun ca al nostru. (Moldova nu se pune, Ucraina intra la URSS. tarile ex-Jugoslave la Iugoslavia) :|
omudindulap
04 Jun 2010, 22:08
Sunt meciuri amicale, nu inteleg de ce atata zarva. Italia, Franta, Serbia au incasat-o si ele, Portugalia a remizat cu Insulele Capului Verde, shit happens. Pe de alta parte este foarte adevarat ca avem o echipa foarte slaba si mi se pare injust sa se dea numai in Lucescu. E ca si cum l-ai fi pus pe Shumacher sa concureze in F1 cu o masina de F3000. Are si el partea sa de vina, dar se cam exagereaza. Cu cine sa joci? Cu al'de dodel si banel?
Romania numai reprezinta de mult o forta, o echipa de temut. M-am obisnuit. Imi iau o cola ceva de rontait si ma uit la show. Nu tin cu Romania. M-am lecuit de la meciul cu Olanda de acum 2 ani, cand nu am miscat nimic si aveam sanse la Europene. Va trece mult timp pana cand Romania va deveni macar o umbra din ce a fost. Talente sunt, dar parerea mea, Lucescu nu e omul potrivit :). Doar o parere, nu-l acuz de nimic, de vina sunt mai multi pt. stadiul in care am ajuns.
Cat despre Liga 1.... dezamagit complet.
P.t cei care nu stiu, am tinut, tin, voi tine cu Universitatea Craiova, dar sezonul asta au fost dezamagitori. Mi-e rusine de ei. Mai bine retrogradam si reveneam cu forte proaspete. Mai e si Mititelu care isi face averea cu meciurile vandute... si asa se duce totul.
Craiova, totusi reprezinta ceva in fotbalul romanesc si eu.... inca mai sper ca putem lua un titlu. Dupaia pot sa mor linistit :)).
In orice caz, fotbalul din liga 1 e la un nivel foarte slab. Steaua numai e de mult o echipa de care se temeau toti, acum toti cred ca o pot bate si unii chiar reusesc. Cam tot Bucurestiul a scazut mult. Rapidul joaca cu demnitate. Bravo lor.
Si, dupa parerea mea, CFR nu merita titlul. Niste bozgori care au doar 2 romani in lot. Bani multi, afacerile pe primu loc. Singurul jucator de la ei care il apreciez e Deac. Pustiul chiar are talent.
Cam atat... sorry nu am mai scris de mult pe aici :)
S-au stabilit loturile celor 32 de națiuni calificate la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud.
Topul numelor de familie ale jucătorilor selecționați:
1. Kim - 12 jucători
http://static.cinemagia.ro/img/resize/db/actor/02/70/82/ki-duk-kim-726870l-poza.jpg
2. Lee/Ri (se citește „i”) - 11 jucători
http://static.cinemagia.ro/img/resize/db/actor/03/41/13/chang-dong-lee-978510l-175x0-wtm-3af49984.jpg
3. Pa(r)k (se citește „pak”) - 6 jucători
http://static.cinemagia.ro/img/resize/db/actor/01/71/93/chan-wook-park-549573l-175x0-wtm-7233c3c6.jpg
Urmează:
4. Fernandes/Fernández - 5 jucători
5. Silva - 4 jucători
6. - 10. A(h)n, Boateng, Poulsen, Rodriguez, Torres - câte 3 jucători pentru fiecare
omudindulap
05 Jun 2010, 13:43
Programul Cupei Mondiale 2010 la Fotbal si Stadioanele din Africa de Sud (http://worldchanged.wordpress.com/2009/12/17/programul-cupei-mondiale-2010-si-stadioanele-din-africa-de-sud/)
Ce stadioane au reusit sa faca...
Ăștia n-au răbdat de foame nici când erau sub embargou! Deh, dacă am avea și noi mine de diamante...
Dar avem Rosia Montana. ;)
Nu inteleg de ce se organizeaza meciuri amicale chiar inaintea turneului final? Din cauza lor vor lipsi multi jucatori cu personalitate la CM in urma accidentarilor.
Cine se aștepta, măi SoX, ca tocmai cu inofensivii japonezi ditamai matahala de Drogba să-și frângă oasele? N-are Tulio săracul nicio vină intenționată, cauza a fost exasperanta lipsă de tehnică a acestui jucător format în Brazilia - în ultimele două meciuri a înscris de două ori în propria poartă.
bremen1980
05 Jun 2010, 18:05
Incep sa se rupa toti inainte de mondial ???
Azi e ziua lui Robben .
Ieri :Rio Ferdinand si D.Drogba.
In mai :Ballack
Cine urmeaza ??
La moto : azi Valentino Rossi a facut si el accident si sta cel putin 2 luni pe bara
moltisanti88
05 Jun 2010, 18:32
Nu inteleg de ce se organizeaza meciuri amicale chiar inaintea turneului final?
Pentru a fi intr-o forma fizica buna, pentru ca echipa sa aiba exercitiul jocului impreuna, pentru a testa noi formatii/jucatori etc. Accidentarile apar chiar si in lipsa acestor jocuri amicale. Rio s-a accidentat la antrenament, Salvador Cabanas a fost impuscat in cap, Essien a lipsit tot anul de la Chelsea si daca mai tineti minte in 2002 Canisarez s-a accidentat in propria baie.
Incep sa se rupa toti inainte de mondial ???
Azi e ziua lui Robben .
Ieri :Rio Ferdinand si D.Drogba.
In mai :Ballack
Cine urmeaza ??
Si Pirlo e out din meciul cu Paraguay.
Ce naiba nu sunt în stare ăștia să închirieze și ei un stadion ca lumea? Și cu Macedonia, și azi tot pe terene de antrenament. Ți-e și silă să te uiți!
bremen1980
11 Jun 2010, 10:25
Gata cu filmele ,cartile ,expozitiile si alte fiţe culturale -incepe Campionatul Mondial de Fotbal
.
Desi multa lume pariaza pe Spania eu as merge pe Germania ,Brazilia ,Anglia ,Argentina si apoi pe Spania.
Africa de Sud -Mexic x
Franta -Uruguay 1
Chambord
11 Jun 2010, 10:43
http://www.gsp.ro/international/cm-2010/codul-casniciei-la-mondial-e-luna-barbatilor-193891.html
:P
Eu tin cu Spania, surpriza turneului vad Serbia iar flopul Franta.
azi:
S Africa - Mexic 1
Uruguay - Franta x
bremen1980
11 Jun 2010, 10:48
Femeia trebuie sa invete sa umble de-a buşilea prin fata televizorului cu o bere desfacuta in dinţi.:))
hellsteed
11 Jun 2010, 12:08
RSA - Mexic - 2
Franta - Uruguay - x
Spania are o cotă de câștigare a turneului în jur de 5/1. Rezultă o cotă în jur de 1,15/1 pentru câștigarea turneului de către una dintre celelalte 31 de echipe.
RSA - Mexic 2
Franta - Uruguay 1
V-am mai spus ca tin cu Anglia, da? B-)
Stie careva daca CM se va transmite si pe TVR.ro?
Cica da:
http://www3.tvr.ro/FIFA2010/
V-am mai spus ca tin cu Anglia, da? B-)
De mic copil am ținut cu Anglia (sau Marea Britanie); chiar atunci când vedeam filme despre Războiul American de Independență, tot cu asupritorii țineam. ;) La rugby am tot așteptat să câștige și ei un titlu mondial (ceea ce până la urmă s-a întâmplat), dar actuala echipă de fotbal mă dezgustă, în frunte cu Capello. Dom'le, pe vremuri jucau un Lineker, un Owen, oameni cu caracter, nu numai excelenți fotbaliști, ca ăștia de acum. Și ce antrenori aveau! Numai sir-i, nu ca arogantul ăsta italian... În fine, fiecare cu iubirile lui.
Iubitele mele:
1. Întotdeauna, gazdele. Acum, Africa de Sud;
2. Vechile iubiri, în ordine alfabetică: Argentina, Japonia, Mexic, Rep. Coreea (hai și RDP Coreeană), Serbia, Uruguay;
3. Pasiuni conjuncturale, de suporter român: Coasta de Fildeș, Grecia, Slovacia;
4. Capricii de natură mai curând gastronomică decât fotbalistică:
http://choc.olat.es/wp-content/uploads/2009/10/lotte2.jpg
Sa-nceapa distractia... T-50min...:)
Viva El Mexico! :D
Am un prieten, englez, casatorit cu o mexicanca buuuuuuna si pasionata de fotbal - l-am luat in balon acum cateva luni: cum o va scoate la capat daca se vor intalni Anglia si Mexic? >:)
Ce de rahat e transmisia... e decalat sunetu!
Cica da:
http://www3.tvr.ro/FIFA2010/
Da pe dracu' !
slaba repriza, oricum cred ca pana la urma castiga Mexicul...
La golul anulat al mexicanilor, era un sud-african pe linia portii...
PS: Prima repriza a fost slaba din punct de vedere tactic, ocaziile venind in urma greselilor individuale, insa mi-a placut.
Pai da, deci offside. ;)
Da' ia zi, nu merge transmisia pe tvr.ro sau ce?
da, dar portarul era inaintea mexicanului...
Pai da, deci offside. ;)
Nu merge, da-o dracu'... in schimb ma uit de pe Eurovisionsports.tv, fara comentatori, dar zgomotul tribunei e iritant (sa-si le bage in fund trompetele alea). Si culoarea gazonului e un verde spre maro sau asa se vede prin transmisie? :-/
Pai da, deci offside. ;)
Nu merge, da-o dracu'... in schimb ma uit de pe Eurovisionsports.tv, fara comentatori, dar zgomotul tribunei e iritant (sa-si le bage in fund trompetele alea). Si culoarea gazonului e un verde spre maro sau asa se vede prin transmisie? :-/
Mda, nu merge decat pentru zona EBU si e usor subexpusa transmisia. Ciudat, dar cred ca li se trage de la scandalul facut de Turcanca pentru postul din Hunedoara. =))
Goooooooooooooollllll Africa de Sud...
ptiu drace! au egalat mexicani...:(
Mda, scor echitabil insa nu cred ca ajuta nici una din echipe avand in vedere faptul ca au pornit cu sansa a3a respectiv a4a in grupa. Pacat pentru sud africani, cunosc sentimentul, acelasi scenariu ca si in Romania 1-1 Italia din CE precedent.
Sa ma pis pe vuvuzele (in timp ce sufla aia-n ele), pe Jabulani si pe FIFA - iar Muestan ala de arbitru a reusit sa stea fix in calea atacurilor mexicane pe final de meci. Bine macar ca n-au batut cacanarii aia care-au distrus frumusetea aia de tara!
Sa ma pis pe vuvuzele (in timp ce sufla aia-n ele)!
Subscriu!
Frumos cadru:
http://img443.imageshack.us/img443/1861/stadionh.png
@Judex
Ce-ai bre' de esti asa pornit pe africani?!:D
Ei, stadioanele sunt senzationale, da-i incolo, doar nu erau chiar atat de tampiti sa nu profite de tot ce-au construit aia cu rugby. :D
@rrs
fa si tu o comparatie: echipa de fotbal e alintata Bafana-Bafana, pe cand cea de rugby Die Bokke. ;)
La golul mexicanilor apărătorul central a greșit flagrant, fiind singurul care nu a făcut pasul la ofsaid.
Altfel, mijlocașii africani le-au dat clasă, cu tehnica lor, mexicanilor. Nu știu cât o să-i ajute stilul brazilian cu Franța, care se organizează mult mai bine. Vom vedea la sfârșitul meciurilor din grupă dacă federația de la Pretoria a greșit când a numit un antrenor brazilian (când pentru nivelul modest al echipei s-ar fi potrivit un antrenor european). Mexicanii ar face bine să-și vadă de joc. Astăzi l-am văzut pe antrenorul lor cum era mai atent la arbitri decât la jocul alor lui. A fost poate ofsaid la golul africanilor, dar la scorul de 1-0 se putea acorda penalti la împingerea din careul mexican.
A, și un sfat pentru pariori. Nu mai mizați pe anumite (sau împotriva anumitor) echipe doar pentru că țineți cu ele. E o eroare fundamentală.
@rrs
fa si tu o comparatie: echipa de fotbal e alintata Bafana-Bafana, pe cand cea de rugby Die Bokke. ;)
Păi de ce crezi că e așa?
la rugby nu ma pricep nici cat negru sub unghie... asa ca nu prea am ce sa compar..
Pai voi de ce credeti ca e asa? Pentru ca rugby-ul este un sport net superior fotbalului. :D
ca si intonatie suna bine amandoua, cu un plus pentru fotbal...;)
Fotbalul-asociație (association football, ”soccer”) are un impact social planetar net superior fotbalului-rugby (rugby football, ”rugger”). Oricum e mare diferență între cele două sporturi - gândiți-vă numai la importanța diferită a terenului propriu, la importanța diferită a valorii echipelor în cele două sporturi.
„Bafana Bafana” („Băieții”, în unele limbi pluralul se formează prin repetarea substantivului) e compusă aproape în totalitate din negri. „Springboks”, echipa de rugby, are o tradiție lungă, chiar în perioada apartheid-ului, când, la fel ca multă vreme după 1994, era formată aproape în totalitate din sportivi albi. Chiar și în prezent, majoritatea componenților echipei campioane mondiale en-titre sunt albi.
Exactly my point! =D> =D> =D>
Uruguay - Franța (1)
Prima impresie: din nou vuvuzele...
vuvuzele astea mie imi plac, zici ca esti intr-un stup de albine.. si eu tot cu Forlan tin!
Sunt curios daca la un eventual turneu final de fotbal gazduit in Romania vor canta toti din trambita. Imi imaginez o atmosfera... :)
miercuri
11 Jun 2010, 21:14
Franta nici nu merita sa fie la mondialul asta, ar fi bine sa nu iasa din grupe, dar ma indoiesc. Oricum, go Uruguay!
Joaca mistocut Uruguay, ii pot bate pe afro-maghrebieni. >:)
Toulalan, ce intrare....! :))
Bai, dupa ce ca francezii au o mana de albi in lot, ii mai si confund intre ei pe Toulalan si Gourcuff. =))
miercuri
12 Jun 2010, 00:03
Groaznic de plictisitori francezii, asa un sictir pe ei. Nici nu-si dadeau silinta, dar nici nu se lasau cotonogiti.
Medicate
12 Jun 2010, 09:04
....ma asteptam sa vad multe goluri din duelul celor 2 selectionate, nici Uruguay si nici Franta nu au facut nimic. Forlan = individualist, cerseste pase dar de dat ...vai de steaua lui, iar cand ii iese o pasa suarez e in offside si tot asa. Ribery .... prea nervos , isi pierde concentrarea , de aici rezulta ca e praf, Govou nu mai e la prima tinere etc.
In concluzie ... Africa de Sud - Mexic a fost un meci demn de CM, pe cand cel amintit mai sus ... nu e demn nici de grupele pentru calificarea la europene.
bremen1980
12 Jun 2010, 10:29
L-au scos astia de la TVR pe nemuritorul IONEL STOICA tocmai acum in timpul mondialelor .:((
http://www.comunicatemedia.ro/media/gallery/thumbs500/media/Ionel_Stoica2.jpg
Mie imi place IONEL STOICA...:)
Pe comentatori i-as schimba, sau macar pe o parte din ei...
Eu n-am nimic cu sarmanul om, dar e adormitor. (:|
LE
Incepem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Forza Grecia!!! :-bd
http://students.ceid.upatras.gr/~giannoul/sport/ec/ec04ims/flag.jpg
Sa-ti moara toata familia, arbitre, ala-i fault??? Futu-ti neamu-n gat!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Scuze, Ipui. (editat).
Lasa ca intre "Kape" si le da doua boabe...
Fără jigniri, da? Diferența de valoare e vizibilă pentru oricine. Numai neamțul ar mai putea face ceva, o schimbare tactică la pauză. Altfel, e greu de crezut că ai lui Pantelică mai ies din corzi.
Adevarul e ca n-am jucat nimic - aia alearga mai repede, sunt mai tehnici, mai disciplinati, mai bine pregatiti. Ai nostri sunt molesiti rau, n-au idei, apararea viseaza.... Ceea ce nu inseamna ca putem trece cu vederea enormitatea comisa de neozeelandez la faza premergatoare golului. Si nici nu putem uita mizeriile comise de Coreea contra Italiei!!!
Frumos:
http://img820.imageshack.us/img820/6767/sr2.png
Cand ma uit la jocul grecilor ma duce cu gandul la nationala noastra...
slab, foarte slab joaca grecii...:(
e tare comentatorul: "pentru ambele partide este important acest meci"=))
Comentatorul pizdii a bagat pe final o caracterizare: "omul decisiv pentru acest meci". Se referea la mizeria care a marcat primul gol, dar eu sustin in continuare ca e vorba de arbitru. Grecia joaca foarte slab, dar daca nu primea un gol aiurea din start, cu siguranta altfel se juca ulterior, pentru ca nici asiaticii nu put de talent.
Punem pariu ca vor tot avea jegurile arbitraje favorabile?
Cat de dor imi e de vremurile cand orice echipa europeana ii pisa pe astia de la 7 goluri in sus!
Un mesaj pentru soluționarea unei probleme.
Done!
Scuze, n-am stiut, dar am boala pe coreeni - dpdv fotbalistic - de la mizeriile comise in 2002 in calitate de gazde.
Și eu m-am enervat în 2002 și am pierdut și mulți bani când cu înfrângerile Italiei și Spaniei. Mizeriile alea au fost răzbunate. În 2006, în meciul decisiv Elveția - Rep. Coreea, arbitrul a fluierat ofsaid ca pe urmă să valideze golul elvețienilor după ce toată echipa Coreei se oprise la fluierul arbitrului.
Astăzi, Grecia a arătat, așa cum se așteptau specialiștii, ca o echipă îmbătrânită. Rehhagel vrea să stoarcă și ultima picătură utilă din echipa din 2004. Nu mai merge. Coreea a fost avantajată... de program, care i-a scos Grecia în cale la primul meci. Dacă și Argentina bate Nigeria, atunci lucrurile sunt pe jumătate hotărâte. Dacă Argentina nu bate, cu atât mai mult cresc șansele coreenilor. Cel mai probabil ai să-i vezi și în optimi.
Dacă ții cu echipele din Europa numai în nădejdea că UEFA va primi mai multe locuri la următoarele calificări pentru CM, te amăgești. Numai o echipă competitivă ne poate ajuta. Putem avea noi și 20 de locuri pentru Europa, dacă nu avem constanță în rezultate, tot degeaba!
Nu, tin cu traditia: Europa + America de Sud. Plus Mexic. :D
Labagiul ala neozeelandez le-a facut coreenilor meciul infinit mai usor prin acordarea acelei lovituri libere la un fault inexistent.
Argentina (favorita mea din CM) - Nigeria
In sfarsit fotbal adevarat :D
Presimt o galeata de goluri.
Din ce văd la ăștia, Kapetanos și compania sunt ca și eliminați.
Apropo, a observat cineva că grupa asta e aceeași cu grupa aia din `94 din care a ieșit Bulgaria, cu diferența că acum e Coreea în locul ei?
AR-GEN-TINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fenomenal joaca baietii lui Maradona!
Mi se pare destul de clar, merg mai departe Argentina si Nigeria.
Hai, Leo (Messi, nu ALS :P) - le mai dam doua-trei in repriza a doua si apoi imi schimb si eu tricoul pentru meciul Angliei, care trebuie sa distruga Jandarmul!!!
Ce diferență de gabarit aparent față de meciul dinainte!
Zic „aparent” pentru că și grecii sunt destul de bine făcuți, dar din păcate pentru ei, greoi și șubrezi în apărare. Singura problemă pentru Nigeria (singura echipă formată din 23 de stranieri) e că s-ar putea să aibă nevoie de două victorii.
Omul meciului:
http://img268.imageshack.us/img268/6540/omulmeciului.png
Nigeria a jucat bine si promitator...
Bv Argentina! :D
Ha, ha! Se bucură ăștia de parcă ar fi câștigat titlul, deși în ultimele minute au tras de timp cât au putut. Să se fi temut atât de mult de meciul ăsta?
hellsteed
12 Jun 2010, 18:02
Messi si-a dorit f mult sa inscrie... Maradonna e bufon de curte , nici nu mi-a inselat asteptarile. Argentina nu e compacta.
Totul face parte din spectacolul fotbalistic. Maradona parcă ar fi tată de fotbalist, nu antrenor. :))
hellsteed
12 Jun 2010, 18:09
Acum cativa ani era prezentator al unei emisiuni, e plin de carisma, e latin , are o istorie, si am impresia ca atunci cand vine vorba de antrenorat n-are nici o metodologie e un fel de Michael Jordan in Space Jam.
Comentatorii astia sunt senzationali. Unul l-a facut pe Aguerro finul lui Maradona!!! Eu stiu ca daca o futi cu acte pe fie-sa unuia , ii esti ginere! >:)
Acum sa trecem la treburi serioase:
http://www.youtube.com/watch?v=0SKuI0ixLt4&feature=related
LET'S GO ENGLAND!!!!!!!!!!
http://london.diarystar.co.uk/images/england-three-lions1.jpg
bremen1980
12 Jun 2010, 18:52
Why can't South Africans enjoy soccer like normal folks—with racist songs and flare guns! :))
http://esquaredfashion.co.za/wp-content/uploads/2009/06/kelp-vuvuzela.jpg
E totuși numai un sport, mai ales pentru națiuni ca SUA, Australia, Noua Zeelandă, dar și Japonia, Rep. Coreea și RDP Coreeană, chiar Africa de Sud...
Prietena mea îmi spunea că ar prefera ca luni să bată „Camerunul, pentru că africanii sunt săraci”, iar azi, după ce mi-a mărturisit că se așteptase la victoria Coreei, pentru că e cea mai tare echipă din Asia, mi-a zis că-i pare rău că n-au bătut grecii, pentru că... (ia, să văd, ghicește cineva...)
Pentru americani ar fi o tragedie să-i bată englezii la baschet, beisbol, hochei pe gheață, fotbal american. La fotbal-asociație...
bremen1980
12 Jun 2010, 19:07
http://www.youtube.com/watch?v=xsOd7dyR05o
Primul unsprezece al yankeilor are un defect...
http://www.fifa.com/worldcup/players/player=271213/index.html
Pfff...gafa mare...
http://img163.imageshack.us/img163/6500/gafa.png
Nice:
http://img294.imageshack.us/img294/1899/st2o.png
Bloody Yanks! X(
Ce boala am pe astia!!! >:)
England uber alles!
nea Judexe, nu-mi place despre tine la acest prim CMdF in compania ta virtuala.
prea patimas, prea orbete, prea sentimental.
neavand partipriuri cu ei, Coreea de Sud ne alearga la orice ora daca nu se schimba ceva (radical) in fotbalul nostru, bineinteles. Grecia a jucat execrabil si fara angajament. relevanta in acest sens a fost o faza in care unul dintre jucatorii ei titulari a pierdut o minge la mijlocul terenului, fiindu-i lene sa intoarca pana si capul sa vada ce se intampla..... asta ar trebui sa-ti spuna multe.
la Anglia-USA, n-am vazut atacul Angliei ala la care ma asteptam eu, incisiv, bataios...... unde e Rooney ala de la Manchester? de ce a fost lasat acasa Walcott? parca Stevie G a mai miscat ceva. in schimb mi-au placut yankeii. si nu ma gandesc la politica si altele. si-au depasit conditia in soccer. portar foarte bun - Tim Howard. namila aia din aparare, Oguchi Onyewu - foarte smecher. iar Landon Donovan, dupa mine, chiar e fotbalist.
Astazi merg asa:
Algeria - Slovenia 2
Serbia - Ghana 1 (diferenta de min. 2 goluri)
Germania - Australia X (m-as bucura sa ii arda australienii - sa vedem cum se misca Kewell and co.)
pastram legatura! :)
bafta!
S
Chambord
13 Jun 2010, 11:05
Saracii englezi :( Isi imaginau ca un titlu mondial se poate lua si fara portar. Iar bosorogul de Heskey ... chiar nu m-am prins care-i spilu cu titularizarea lui :-/
Prono pe azi:
ALGERIA - SLOVENIA X
SERBIA - GHANA 1
GERMANIA - AUSTRALIA 1
am vrut sa scriu si eu de E. Heskey, dar am zis ca e prea mult......
Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
La Campionatul asta se tine cu: Anglia, Argentina, Mexic, Germania (evident) si Brazilotii aia...
Restul - FUCK OFF!!!
PS
Spania e marfa. :D
dar de ce evident? arienii chiar au recunoscut ca nu se numara printre favoriti. sincer, nici eu nu ii vad la nivelul Spaniei actuale, Braziliei......
ca raspuns la "Fuck off!!!", Anglia, Franta si chiar Mexic, daca o tin asa, nu cred ca ies din grupe.
si, sincer, si Argentina mi-a cam lasat un gust amar. In afara de gol si vreo trei incercari ale lui Messi (jos palaria pentru executii!), cam trageau de timp spre final. si asta cu Nigeria. din categoria Fuck off! :)
Allez les Bleus! :)) cea mai buna gluma a CMdF 2010!!!!
pana acum am "+"uri pentru USA si Coreea de Sud. cred ca si Africa de Sud a avut un debut bunicel. cu o echipa destul de incomoda si imprevizibila.
miercuri
13 Jun 2010, 12:13
Serbia is a badass team, din categoria echipelor fara sanse cred ca tin cu ei.
Miercuri, imi cer scuze ca te apostrofez, dar "fara sanse" la ce? ca nu este foarte clar. la castigarea trofeului, la castigarea grupei sau la trecerea in urmatoarea faza a competitiei? din ce stiu eu, e cotata destul de bine. nu uita ca au maturat cu noi!
il citez pe Andrei Niculescu (l-am gasit cel mai repede si la obiect): "Cu jucători de mare clasă, precum Stankovici (3 prezenţe la Mondiale sub trei titulaturi diferite, Iugoslavia, Serbia-Muntenegru şi acum Serbia), Nemanja Vidici, Ivanovici, Jovanovici, Zigici sau noul Roberto Carlos, Kolarov, Serbia poate face surpriza, destui văzînd-o pînă sus, sus de tot. Poate fi însă şi o surpriză în sens negativ, n-ar fi prima dată." si sunt "foarte" de acord cu spusele sale.
hai Slovenia! :)
ALGERIA - SLOVENIA X
SERBIA - GHANA 1
GERMANIA - AUSTRALIA (Favorita mea din CM 2006) X
„Dacă azi nu batem, nu prea mai avem șanse...”
http://i82.servimg.com/u/f82/13/82/11/29/4763_910.jpg
miercuri
13 Jun 2010, 14:01
Miercuri, imi cer scuze ca te apostrofez, dar "fara sanse" la ce? ca nu este foarte clar. la castigarea trofeului, la castigarea grupei sau la trecerea in urmatoarea faza a competitiei? din ce stiu eu, e cotata destul de bine. nu uita ca au maturat cu noi!
il citez pe Andrei Niculescu (l-am gasit cel mai repede si la obiect): "Cu jucători de mare clasă, precum Stankovici (3 prezenţe la Mondiale sub trei titulaturi diferite, Iugoslavia, Serbia-Muntenegru şi acum Serbia), Nemanja Vidici, Ivanovici, Jovanovici, Zigici sau noul Roberto Carlos, Kolarov, Serbia poate face surpriza, destui văzînd-o pînă sus, sus de tot. Poate fi însă şi o surpriză în sens negativ, n-ar fi prima dată." si sunt "foarte" de acord cu spusele sale.
hai Slovenia! :)
M-am exprimat pripit, ma refeream a echipele care nu sunt printre marile favorite, altfe ei sunt cat se poate de capabili. :)
@Ipu, tipul ala din imagine e un fennec? :-?
L-am observat si pe tricourile algerienilor.
E el fenec, într-adevăr, dar nu știu dacă imaginea nu e modificată pe calculator.
e modificata:
Uite poza reala:
http://farm4.static.flickr.com/3260/2658966009_896fc38836.jpg
Ha, ha! Mă gândeam eu...
Plânge Zizou...
Dar problema e alta: Cum de ăștia pot și noi nu putem? Bine, ei n-au fost în grupă cu Franța și cu Serbia, dar oare numai asta să fie explicația...?
Felicitari Ghanei! Uite asa apar surprizele! Daca mai sunt surprize........
Tocmai mă gândeam și eu că până acum au ieșit numai semi-surprize. De curiozitate, a pariat cineva pe victoria ganezilor?
Parcă începe să-mi pară bine că nu ne-am calificat. Ne-am fi făcut nervi inutil.
moltisanti88
13 Jun 2010, 18:59
Chiar si fara Essien, Ghana si-a meritat victoria. Eu nu as spune ca e o surpriza. Sarbii au jucat penibil cu Noua Zeelanda si mereu au jucat modest la turneele finale.
Ghana in schimb joaca pe continent propriu, iar acum 4 ani s-a calificat in optimi dintr-o grupa cu Cehia, Italia si SUA. Mai mult decat atat, multi dintre jucatorii din lotul actual au realizat asta (http://www.fifa.com/u20worldcup/matches/round=253219/match=300090123/index.html) impreuna.
E posibil ca, de unde toată lumea vedea Coasta de Fildeș în rolul revelației africane, Ghana să fie echipa care să facă un turneu mare... Deocamdată, în optimi e ca și calificată, mai ales dacă Serbia nu bate Germania.
Ghana a fost și prima echipă africană (după gazdă) calificată la CM. Anul trecut pe vremea asta ei erau în turneul de pregătire din Olanda, iar echipa a doua juca în calificările din Africa.
Ce noroc au nemtii... Jeguri.
cum adica ce noroc au? astia si cand nu sunt favoriti, tot raman o masinarie de fotbal. nici eu nu ii prea am la suflet, dar mai e mult pana departe........
dupa mine au fost 2 cartonase rosii. unul care s-a dat (intrare de rupt oase) si aia cu genunchiul in spate. in rest arbitrajul impecabil. in special cel de linie.
bravo si Germaniei! pana acuma e singura dintre echipele mari care a aratat fotbal cu adevarat. chiar daca nu i-am avut ca pronostic, merita toata stima in aceasta seara.
penibilul zilei - echipa Serbiei.
cheers!
Serbia a jucat de la egal la egal cu Ghana. Diferența a făcut-o o eroare personală. Australia e partener de antrenament pentru nemți.
domnul meu, fotbalul se joaca pe boabe. si boabe nu au marcat. au avut doar 2 suturi pe spatiul portii (8 in total) in 90 si de minute. echipa cu pretentii, din cate stiam eu. Ghana, in postura de autsider, a facut exact ce trebuia. a bifat la capitolul speculam si castigam. a avut un sut pe poarta (12 in total). eficienta maxima. :) posesia balonului a fost 52%-48% in favoarea Serbiei. in concluzie - raman la ideea de "esecul zilei" in ceea ce priveste Serbia. penibil chiar la ce echipa au. vrei sa o repet? mai mult de 3 puncte nu cred ca face. daca le face si pe alea cu Australia. cei care au orgoliul zgandarit dupa esecul usturator cu nemtalaii.
alegerile mele pentru astazi:
Olanda - Danemarca 1 (diferenta de min. 2 goluri)
Japonia - Camerun X2
Italia - Paraguay 1 (diferenta de 1 gol)
bafta!
Chambord
14 Jun 2010, 11:46
yolanda - da-ne marka 2-0
com'ere/run! - jap!on 1-0
italea - paragol 0-0 (yeah i meant it !)
Federico
14 Jun 2010, 12:08
Yay, de-abia astept sa-i vad la lucru pe unii dintre cei mai interesanti jucatori din competitie - Pirlo si Sneijder. E drept, ca la Pirlo ma gandesc ca la magicianul din 2006 si s-ar putea sa-l cam fi lasat puterile de atunci, dar pe celalalt daca-l ajuta si echipa are sanse mari sa fie una din vedetele editiei. Imi placea enorm de cand era la Ajax.
Pe Gerrard l-am ratat alaltaieri, e tot unul din preferatii mei. Imi plac la nebunie play-maker-ii astia, sunt aproape artisti. Nu-mi vine sa cred ca pe Ronaldinho nu l-au luat...
pipes, băieții lui nenea Rajevac au pregătit excelent jocul și s-au apărat foarte exact. Revezi meciul nostru de la Belgrad și ai să înțelegi că marea noastră greșeală a fost că am ieșit la joc și i-am lăsat pe sârbi să tragă la poartă. Ieri, ganezii nu i-au lăsat. Comentatorul canalului pe care am văzut eu meciul aici striga „Stankovic!” ori de câte ori balonul ajungea la decarul sârb, dar degeaba era în posesie, pentru că fiind mereu bine marcat nu prea avea soluții. Așa au fost toți, de aia au încercat să deschidă jocul pe benzile laterale, dar și împotriva centrărilor băieții lui Rajevac au avut antidot.
Australia va face un turneu slab. Nu faceți eroarea să mizați prea mult pe ea. Acum patru ani a avut noroc de niște echipe ieșite din formă și de inspirația genială a lui Hiddink. Acum nu prea mai au argumente, iar fără Cahill nu mai au nici suflet. Să zicem mersi că nu suntem în locul lor. Asta ne aștepta și pe noi dacă ne calificam la mondiale - o căruță de goluri încasate.
bord, pe vremuri când am jucat acasă cu danezii și am încasat cu nemiluita pe 23 August, comentatorul glumea „Da' ne marcă ăștia...!” Numai că în 2003 povestea s-a repetat.
rico, din păcate unele echipe care se cred Spania și Brazilia (dar nu sunt!) și-au luat în Africa de Sud pleimeicări care o să le-nfunde mai mult decât să le ajute. Vezi un exemplu de la ora 17:00.
Joaca bine danezii :-?
PS:
Pffff, ghinion curat...Si muistii portocalii mai au si tupeul sa se bucure. :-q
http://img80.imageshack.us/img80/7846/golstupid.png
Nu te aștepta ca Olanda sau alte echipe care se așteaptă la un turneu de șapte meciuri să dea totul de la început.
rico, din păcate unele echipe care se cred Spania și Brazilia (dar nu sunt!) și-au luat în Africa de Sud pleimeicări care o să le-nfunde mai mult decât să le ajute. Vezi un exemplu de la ora 17:00.
Până la urmă, Okada a avut suficientă minte încât să joace fără Nakamura. A înțeles că nu antrenează nici Spania, nici Brazilia și a câștigat. S-ar putea să mai aibă nevoie numai de un singur punct în ultimul meci pentru calificare. Vom vedea...
O palma peste ceafa campionilor mondiali >:)
http://img5.imageshack.us/img5/1135/golpara.png
Sper sa nu trezeasca un monstru...
peste ceafa lui Canavarro, mai exact.
eu inca mai cred ca Italia poate sa intoarca rezultatul. dar nici o victorie a Paraguay-ului nu m-ar deranja. chiar ar face lucrurile mai palpitante, nu?
multumim SoKs pentru instantanee.
na, ca au dat un semi-chix italienii...
Medicate
14 Jun 2010, 22:59
Clar...Italia va fi deceptia CM2010 ... bineinteles, pe langa Franta !
Ești tânăr, Medicate! Italia a început prost mai tot timpul. Contează ce culoar au sau ce culoar își fac.
Apropo de întors rezultatul. Până acum, la acest turneu nicio echipă nu a pierdut după ce a condus (deci nici după ce a deschis scorul).
Chambord
15 Jun 2010, 11:27
yolanda - da-ne marka 2-0
italea - paragol 0-0 (yeah i meant it !)
sper k atzi kaskat okii aia !
Offside maricel la golul slovacilor. :-?
Aoleu, rău e să fii fraier, măi Vladko Weiss! Să ai tu victoria în mână și să-ți bați joc de puncte...
În fine, slovacii aveau oricum șanse mici. Să trecem la echipe cu gabarit fotbalistic mai serios.
http://medias2.lesdessousdusport.fr/image/diaporama/supporters/du-monde-entier/10_f9e627b9911b0409fa5e5fe3803cfb81_456.jpg
Golul lui Maicon o fost unul trist.
http://img17.imageshack.us/img17/7018/gol3j.png
Nice Korea DPR >:)
http://img51.imageshack.us/img51/6669/golk.png
Doar Robinho se confunda cu "brazilian". Kaka e o umbra iar restul niste europeni bezmetici care plimba mingea in speranta ca celalalt va face ceva.
Chambord
16 Jun 2010, 11:58
Ce marfa golul lui Maicon B-)
Au fost simpatici si panaramele alea de nord-coreeni. Disciplinati si harnici (tulemumancurdacomunisti). Iar vedeta lor care bocea de sarea camasa de pe el la imn, era total. :)
hellsteed
16 Jun 2010, 12:13
Panaramele alea de hiperboreeni-coreeni vor pune multe probleme si celorlalti. Pacat ca n-a intarziat mai mult primul gol care totusi a venit pe fondul unei greseli.
Federico
16 Jun 2010, 12:41
Golurile Braziliei au fost de o frumusete dumnezeieasca. De la asist si pana la finalizare. Ce pasa a putut sa dea Robinho si cat de perfect a lovit Elano! La al lui Maicon inspiratia aia chiar a venit "de sus" ...
Coreeanul care a inscris cred ca nu mai gandea de emotie cand s-a vazut singur cu portarul, a inchis ochii si a tras pe mijloc cat a putut de tare; norocos...
De acum e clar: cine ia puncte cu Brazilia, face un mare pas spre calificare; cine pierde puncte cu Coreea, e ca și condamnat.
Dom'le, penibili au fost comentatorii români. Meciul nefiind transmis aici, a fost nevoie să mă uit pe TVR, care lasă și sunetul de fond așa cum vine din Africa de Sud. Ce au putut să le mai pocească numele coreenilor (dar din păcate nu numai lor)!
Numele japonezului cu origini coreene (dinainte de separarea Coreelor) care joacă pentru RDP Coreeană se pronunță Gion(g) (sau, încă și mai exact Ciong) Tese, nu Ion(g) Taise. (E ca în cazul sportului (olimpic?) coreean taekwondo, care se pronunță „tekondo”, nu „taikuando”).
Cred și eu că a plâns - toți oamenii care cunosc povestea lui Jong ar fi mișcați în fața miracolului social și politic reprezentat de fotbal. Jong ăsta - eu l-am văzut la teve, e un japonez ca toți japonezii - a reușit prin sport ceea ce mulți politicieni care se străduie să apropie cele două state inamice - Japonia și Coreea de Nord - n-au izbutit încă.
hellsteed
16 Jun 2010, 12:58
Golurile Braziliei au fost de o frumusete dumnezeieasca. De la asist si pana la finalizare. Ce pasa a putut sa dea Robinho si cat de perfect a lovit Elano! La al lui Maicon inspiratia aia chiar a venit "de sus" ...
Coreeanul care a inscris cred ca nu mai gandea de emotie cand s-a vazut singur cu portarul, a inchis ochii si a tras pe mijloc cat a putut de tare; norocos...
Ce amuzant ! golul coreenilor a fost norocos iar al brazilienilor a venit "de sus" , you sidepicker. Elano nu a lovit , perfect, a pus latul , cum se zice. Pasa lui Robinho superba. La golul coreenilor s-a putut observa si eroarea lui Lucio care a fost prins pe picior gresit de preluarea "coriandrului''. Coreanul a tras, la fel ca Podolski.
Plus ca , intr-un meci de fotbal, ca si in filme de altfel: You don't think , you act... deci emotii my ass.
Norocos a fost primul gol al Braziliei,in nici un caz de frumusete dumnezeiasca.Daca nu devia mingea in poarta meciul risca sa se termine 0 - 0 pentru ca pana atunci Brazilia nu jucase absolut nimic.
L.E. Momentul cand camerele de filmat l`au aratat pe Jong Tae-Se plangand in timpul imnului mi se pare cel mai frumos moment al acestui campionat.
Discutam cu un prieten înainte de meci și mă întreba ce să parieze. I-am indicat niște pariuri fanteziste, care n-ar fi ieșit. În cele din urmă, pentru că RDPC înscrise în mai toate meciurile de pregătire, el a pariat pe că „ambele echipe marchează”!
Federico
16 Jun 2010, 15:21
Ce amuzant ! golul coreenilor a fost norocos iar al brazilienilor a venit "de sus" , you sidepicker. Elano nu a lovit , perfect, a pus latul , cum se zice. Pasa lui Robinho superba. La golul coreenilor s-a putut observa si eroarea lui Lucio care a fost prins pe picior gresit de preluarea "coriandrului''. Coreanul a tras, la fel ca Podolski.
Plus ca , intr-un meci de fotbal, ca si in filme de altfel: You don't think , you act... deci emotii my ass.
Ma rog, imi place mie sa exagerez de obicei, ambele executii au avut o doza de noroc, numai ca atunci cand intra-n calcul atatea varabile ca in cazul lui Maicon, eu nu-i mai zic noroc. :P
Detectez cumva un consumator pasiv de fotbal?Pt ca altfel nu ai voie sa nu conosti delicatetea unui procedeu ca "latul" lui Elano.
PS. : Pasa lui Robinho chiar a fost geniala - ai nevoie de o luciditate si o viziune extreme pt asa ceva...
hellsteed
16 Jun 2010, 15:28
Am trait, jucat , visat fotbal 10 ani. Aveam caiete intregi cu rezultate cand n-aveai calculator ca sa nu zic internet, daca aveai habar stiai unde sa te uiti pe teletext...
@Hellsteed, cunosc sentimentul, la fiecare turneu final imi pregateam un caiet si in el scriam toate rezultatele, statistici oficiale, dar si personale (omul meciului, cel mai frumos gol, etc). De albume cu jucatori nici nu mai zic, plus ca aveam si pile la vanzatorii de ziare :))
Meci "Kinder" :)
http://img139.imageshack.us/img139/7385/rezultat.png
bremen1980
16 Jun 2010, 17:59
Spania a fost jabulanita.Daca bate Honduras face 3 puncte .O sa aiba meciul decisiv cu Chile .
Elvetia daca bate pe Honduras e calificata.
Medicate
16 Jun 2010, 18:23
:)) Nu-mi vine sa cred .... Spania tocmai a primit o lectie esentiala in fotbal : Cum sa te aperi cu toata echipa ! Elvetienii parca au fost antrenati de Cartu ... AUTOBAZA !
Ce noroc a avut Casillias! Dacă nu era gol, era probabil eliminare.
Spania se califică, pentru că e greu de crezut că Chile poate să reușească ceea ce a izbutit azi Elveția. În plus, următorul meci al Spaniei e cu Honduras - 3 puncte sigure.
Chile e un fel de Columbia din `94. Rupe tot în America de Sud, dar stilul echipelor europene nu-i convine. Greu, deși nu imposibil, să poată răpune trupa lui nenea Ottmar.
miercuri
16 Jun 2010, 21:14
Proasta zi pentru Spania :(
Sud-africanii s-au lins pe bot. Vezi Ipule cat de mult conteaza primul meci? ;)
moltisanti88
16 Jun 2010, 22:39
Uruguay are cale deschisa spre sferturi dupa aceasta victorie. Daca reuseste sa castigae grupa, joaca cu ocupanta locului 2 din Grupa B, cea a Argentinei, si e acolo.
Cuplul Lugano-Godin e excelent, iar Forlan-Suarez se completeaza reciproc. O echipa extrem de interesanta care poate ajunge foarte departe.
Chambord
17 Jun 2010, 10:03
Singurul spaniol onorabil aseara a fost ... printul de Asturias, in tribune. L-au surprins, din profil, inainte de meci. Emana calm, finete, eleganta, distinctie. Cat despre echipa, s-ar putea ca dusul asta rece sa fie exact ceea ce aveau nevoie pentru a lua titlul: A good EARLY wake-the-fuck-up call !. Daca nu s-ar fi intamplat acum s-ar fi intamplat in fazele eliminatorii. And it woulda been bye bye.
La Africa S - Uruguay mi-am confirmat o singura chestie: Arbitrul Busacca este complet offline !!! Era bun in tineretea lui dar a ajuns o gluma proasta. Nu se poate da penalty si eliminare la o faza ca AIA, la un jaf de contact ca ALA, la un plonjon penal ca ALA, la un CM. La un meci Liberty Salonta - Building Vanju Mare, da, se poate da orice !
bremen1980
17 Jun 2010, 11:23
Spaniolii s-au cufurit de la ciocolata elvetiana .Mai au tupeu si sa acuze arbitrajul.:))
Dupa prima runda concluzia este ca meciurile au fost de nivelul ligii lu'Mitica.Nimic memorabil ,doar doua trei faze .
Sa-i vedem si pe capitalistii coreeni cum se baricadeaza in fata argentinienilor.
Sud-africanii s-au lins pe bot. Vezi Ipule cat de mult conteaza primul meci? ;)
Păi contează pentru echipele slabe. Nu și pentru Spania! Federația din Africa de Sud, deși știa că are echipă slabă, nici nu și-a luat antrenor din Europa și nici n-a interzis trompetele (care cică reprezintă tradiția Africii; sanchi, reprezintă interesele celor care au dreptul exclusiv de a le produce în varianta actuală) care anulează cel mai mare avantaj al echipei - acela de a fi încurajată de zeci de mii de oameni! Au exact ceea ce merită! Cea mai rușinoasă gazdă! Nu mai știu, în `82 Spania a trecut de grupe?
La Africa S - Uruguay mi-am confirmat o singura chestie: Arbitrul Busacca este complet offline !!! Era bun in tineretea lui dar a ajuns o gluma proasta. Nu se poate da penalty si eliminare la o faza ca AIA, la un jaf de contact ca ALA, la un plonjon penal ca ALA, la un CM. La un meci Liberty Salonta - Building Vanju Mare, da, se poate da orice !
Nu mai pupă nesimțitul finala!
Nu-i vorbă, Uruguay a fost echipa mai bună, dar Africa de Sud, după ce că nu are valoare, mai are și ghinion: apărătorul care a uitat să iasă la ofsaid cu Mexicul, șutul deviat și devenit imparabil al lui Forlan, atingerea nefericită la Suarez care s-a aruncat de parcă l-ar fi omorât...
Jabulani nu se dezminte. >:)
http://img526.imageshack.us/img526/6928/sdasdd.png
Nu Jabulani, reflexul de atacant! Și lipsa de exercițiu a atacantului, pus să se apere cu fața la poartă... Apărătorii capătă în timp deprinderea de a respinge balonul și de a evita în același timp spațiul porții, și tot se mai întâmplă să-și dea autogol...
Rectific: A fost pur și simplu o întâmplare. Balonul a fost mascat de alți doi jucători care au sărit pe sub el.
A gresit la al2lea gol dar tot consider ca e cel mai bun portar la acest CM.
http://img718.imageshack.us/img718/1878/portar.png
A fost un joc de-a șoarecele și pisica. Au avut și noroc grecii, dar au jucat frumos, au combinat după scheme pe care le știau bine.
De remarcat și că e prima răsturnare de scor de la acest mondial, în cel de-al 19-lea meci.
Cel mai mare noroc îl au însă coreenii. De unde în urmă cu două ore plângeau, acum se pot califica până și cu o înfrângere la limită cu Nigeria (dacă Argentina câștigă și ultimul meci).
Culmea e că până și Nigeria mai păstrează șanse. Are nevoie de o victorie la cel puțin două goluri diferență și de o victorie a Argentinei.
bremen1980
17 Jun 2010, 18:42
Tot Coreea cred ca se califica .
Asa trebuia sa joace Nigeria pentru a cistiga :
http://www.youtube.com/watch?v=ZptbNp4n62g&feature=related
Rectific: Coreea nu se califică dacă pierde. Primul criteriu de departajare între echipe cu același punctaj este golaverajul.
hellsteed
17 Jun 2010, 19:07
Ai vazut filmul Bremen ?
Dar cine nu l-a văzut? Dar tot Totul pentru fotbal e mai bun. „Se rejoacă!” :)
Amantul_Taciturn
17 Jun 2010, 23:44
Bonjour tristesse...Ah, si sa nu uit: Hai Rapiduletu'!<):)
Păcat. Un egal ar fi menținut suspansul până marți.
http://www.gazzetta.it/primapagina/images/prima_pagina_grande.jpg
Na, ca Germania e in corzi.. Ce bine imi pare!:D
Era să opresc televizorul de câteva ori la Germania - Serbia...
Dacă bătea, Slovenia ar fi fost prima echipă calificată în optimi.
Apropo, ce preferați: meciuri tacticizate între echipe redutabile, precum Coasta de Fildeș - Portugalia, sau partide între echipe deschise și cu apărări slabe, precum Slovenia - SUA?
miercuri
18 Jun 2010, 18:31
Slovenia - SUA a fost printre cele mai bune meciuri de pana acum. Din repriza a doua m-am trezit tinand cu americanii, ar trebui ca mai multa lume sa-i ia in serios. Iar golul ala a fost perfect valabil, cea mai evidenta greseala de arbitraj de la cupa asta pana acum.
Sunt două echipe slabe în apărare. Nicio selecționată cu pretenții la titlu n-ar fi luat golurile alea... Meciul a adus cu o partidă de șah în care jucătorii se întrec în gafe tactice.
Golul s-a anulat, probabil abuziv, pentru că arbitrilor li s-a pus în vedere după golul Argentinei cu Nigeria ca la împiedicarea jucătorilor de a se apăra (mai ales în faze în care se înscrie) să acorde fault în atac. Primul meci în care această recomandare s-a aplicat a fost Coasta de Fildeș - Portugalia, când golul portughezilor a fost anulat pentru că un apărător ivorian a fost împiedicat să-l taloneze pe lusitanul care a centrat decisiv.
In meciul Slovenia - SUA, s-au dat goluri ca in curtea scolii, mai ales golul lui Donovan. A fost un meci slab din punct de vedere tactic cu o gramada de greseli personale. Dar in general, ziua de ieri si cea de astazi au fost cele mai frumoase din punct de vedere fotbalistic. In primul rand media golurilor e de 3 pe meci, apoi doua surprize si doua rasturnari de situatie. A, da, am observat foarte multe greseli de arbitraj peuntru un CM, nu decisive dar totusi...
Chambord
18 Jun 2010, 20:10
Ar fi tare ca Australia sa castige maine. Toate cele 4 echipe din grupa D ar avea 3p inaintea ultimei etape :D
E interesant de văzut câte echipe de pe continentul-gazdă se califică în optimi. Deocamdată, niciuna nu e eliminată. Să fie Algeria prima?
miercuri
18 Jun 2010, 23:03
Ce neputinta la englezi, ce plictiseala!!!
Rooney e inca cu gandul la conserva de tocanita cu fasole. :)
Periculoși, dom'le, partizanii ăștia...
„Jovanović și Stoiković au stricat Panzerul” („Danas”, Belgrad)
„Vulturii zboară din nou la înălțime...” (continuarea aici) (translate.google.com/translate?hl=ro&sl=sr&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fwww.danas.rs%2Fdanasrs%2Fjuzna_afri ka_2010%2Fjovanovic_i_stojkovic_probili_pancere.95 0.html%3Fnews_id%3D193092)
Prima eliminată: Camerun :(
http://www.lasestina.unimi.it/lasestina/wp-content/themes/mimbo2.2/images/2010/01/o-cameroon-archive.jpg
Prima calificată: Olanda :)
http://goal.kmx.ru/euro2008/photo/players/ned_snejder.jpg
Camerun - Danemarca 1 - 2, rezultatul perfect... pentru Japonia.
moltisanti88
19 Jun 2010, 23:29
Camerun - Danemarca 1 - 2, rezultatul perfect... pentru Japonia.
Nu e atat de perfect daca nu scot egalul in meciul urmator.
Pacat insa de Camerun. Au jucat bine dar au avut ghinion.
Tu înțelegi sensul adjectivului „perfect”? Eu l-am folosit cu sensul de „ideal”, „optim”. Tu la ce te gândești?
În a doua repriză, Danemarca jucat excelent. S-au apărat mereu în superioritate numerică și au redus foarte bine spațiile de manevră ale adversarilor. Camerunul n-a mai avut decât ocazii neconcludente, dar în schimb nu s-a apărat cum trebuia. Jucătorii nu s-au dublat în apărare și au luat un gol dintr-o fază simplă. Norocul Japoniei e că Danemarca n-a mai marcat al treilea gol la sfârșitul numeroaselor contraatacuri din final. M-am și mirat că nu au forțat mai mult, deși aveau nevoie să mai marcheze o dată. În fond 2-1 sau 2-2 era cam același lucru (dacă acceptăm imposibilitatea Camerunului de a învinge Olanda), pentru că oricum trebuie să bată Japonia.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.