View Full Version : Cel mai recent vizionat film.
Pages :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
illotempore2002
13 May 2008, 08:23
nu stim, cine l-a introdus?
e vreun topic despre Rashomon pe-aici?
l-am vazut si io, finally...ia ziceti-mi unde?
Cristi Weed
13 May 2008, 09:45
Legat de o afirmatie a lui Friedrich Niecthze ! Unul dintre cei mai mari filosofi /:) !
Piotr Buendia
13 May 2008, 09:53
nu stim, cine l-a introdus?
Ion Neculce
"nice frunze, nice pae"
Once...
13 May 2008, 10:39
Legat de o afirmatie a lui Friedrich Niecthze ! Unul dintre cei mai mari filosofi /:) !
Este! Cel putin la fel de mare ca si Kriekegraad desi eu, personal, ii prefer pe Drreida si pe Brathes.
Cristi Weed
13 May 2008, 10:54
:)) La Juve huh?
Bai am vazut si eu in sfarsit Iron Man :) , super k-lumea filmul !
Pitbull
13 May 2008, 13:34
e vreun topic despre Rashomon pe-aici?
l-am vazut si io, finally...ia ziceti-mi unde?
Am dat un Search. Nu e. Deschide-l tu. La Clasic. Evident.
@Cristi si Erectia:
Aveti topicuri d.s.stätätoare, "Iron Man" si "Mr. Brooks", la "Acum pe ecrane". Räsfoiti-le.
Cristi Weed
13 May 2008, 13:51
mmmmda ! :) pitbull aici ai dreptate .... ! Iron man este tot un film de actiune in care U.S.A. iese vesnic invingatoare ,deoarece au cei mai bun constructori de masinarii de razboi. Apoi faza cu talibanii .... Pitbull ai vazut Loose Chance sau Loose Chase 2 ? acolo arata toate magariile facute de guvernul american pe 11 sept 2001 ! Si explica, clar .... in opinia mea .... ca nu talibanii au fost de vina pt incidentele de atunci , ci chiar americanii astia invincibili .
Iron man e un film bine realizat din punct de vedere grafic , dar ar fi putut gasi alta poveste si nu neaparat faza cu talibanii .... . Cred ca in Iron Man 2 va apare Saddam intr-un costum de lupta si cu o funie la gat , sa vada tot poporul cum a inviat din morti :) !
Pitbull
13 May 2008, 14:02
Mami, eu am zis "räsfoiti-le" în ideea si de a CONTINUA discutia ACOLO, nu AICI. Fä bine si reia-ti (cu copy-paste) mesajul de mai sus în topicul lui Omu-häl-die-schier, si-am sä-ti räspund.
europe_east
15 May 2008, 07:16
September 11 -- cel mai interesant/ermetic: segmentul japonez (anyone??) cel mai cutremurator: Innaritu, cel mai subtil (Lelouch), cu 'teza', dar bine facut: cel iranian, mai putin subtil: cel egiptean si cel indian, cel mai prost facut, si cu 'teza': cel israelian, cel mai de kkt: sean penn.
tailgunner
15 May 2008, 10:30
europe east... itzbinsolong :D
September 11 -- cel mai interesant/ermetic: segmentul japonez (anyone??) cel mai cutremurator: Innaritu, cel mai subtil (Lelouch), cu 'teza', dar bine facut: cel iranian, mai putin subtil: cel egiptean si cel indian, cel mai prost facut, si cu 'teza': cel israelian, cel mai de kkt: sean penn.
ma intreb daca nu cumva ai pus semnele de punctuatie gresit, ca nu inteleg de ce ti s-a parut prost facut ala israelian, sau de kkt cel american. de ce nu ti-a placut povestea lui penn? mie mi s-a parut cel mai misto din scurturi: surprinzator, emotionant, frumos realizat. am descoperit la sean penn o sensibilitate pe care nu i-o banuiam. cel israelian era cel cu atentatul, nu? poate ca nu a fost cel mai inspirat subiect, sau poate ca mesajul e ambiguu, dar e super bine facut. Ceea ce nu pot sa spun despre el egiptean. zici ca e cel mai putin subtil? da, dar nu numai atat. E si cel mai de kkt si cel mai prost facut, cel mai deplasat antiamerican si cel mai megalo si cel mai bazic-tezist.
europe_east
15 May 2008, 15:51
ma intreb daca nu cumva ai pus semnele de punctuatie gresit, ca nu inteleg de ce ti s-a parut prost facut ala israelian, sau de kkt cel american. de ce nu ti-a placut povestea lui penn? mie mi s-a parut cel mai misto din scurturi: surprinzator, emotionant, frumos realizat. am descoperit la sean penn o sensibilitate pe care nu i-o banuiam. cel israelian era cel cu atentatul, nu? poate ca nu a fost cel mai inspirat subiect, sau poate ca mesajul e ambiguu, dar e super bine facut. Ceea ce nu pot sa spun despre el egiptean. zici ca e cel mai putin subtil? da, dar nu numai atat. E si cel mai de kkt si cel mai prost facut, cel mai deplasat antiamerican si cel mai megalo si cel mai bazic-tezist.
klein:
la sean penn: subiectul mi s-a parut 'cautat' si oarecum melodramatic. adica inteleg sa nu faci vreo referire directa la tragedie (cum e in cel japonez) sau sa faci referiri in ricoseu (cum e la Lelouch, la inceputul segmentului) dar faza cu florile la sean penn mi s-a parut trasa de par, si cum ziceam, prea cautata, si deci, not believable (for me). Si chiar imi pare ireverentios sa te referi atat de tangential la tragedie, aproape deloc, asta mai ales pentru ca batranul respectiv locuieste la NEW YORK! come on, nu se poate sa traiesti ACOLO si acest lucru sa te afecteze doar prin florile din glastra!! asta se poate intampla in iran, israel, etc, dar nu la NY.
cel israelian: mesajul nu mi s-a parut ambiguu: o tragedie atat de comuna la Ierusalim se pierde datorita lui 9/11. Mi se pare un pic cam meschin sa gandesti asa, dar in fine. M-a deranjat ff tare ca in spatele reporterei de tv se plimbau mereu aceleasi personaje: fata cu rotile, omul cu camasa portocalie, politista, etc. De ce aceleasi??? isi imagina cineva ca datorita agitatiei generale nu o sa remarc ca sunt aceeasi figuranti?? Cea mai puzzling e fata cu rotile, pe care am vazut-o de cel putin zece ori! pai daca e atentat, de ce sa tot dai ture pe rotile la locul atentatului?
o intrebare: ce ai inteles din cel japonez? ca eu mai nimic. :)
tailgunner: my ever lasting loyalty... :love:
europe_east
15 May 2008, 16:24
daca ma gandesc bine, iti dau dreptate: cel egiptean e cel mai de kkt. cat despre sean penn... i had high expectations, that's all.
klein:
la sean penn: subiectul mi s-a parut 'cautat' si oarecum melodramatic. adica inteleg sa nu faci vreo referire directa la tragedie (cum e in cel japonez) sau sa faci referiri in ricoseu (cum e la Lelouch, la inceputul segmentului) dar faza cu florile la sean penn mi s-a parut trasa de par, si cum ziceam, prea cautata, si deci, not believable (for me). Si chiar imi pare ireverentios sa te referi atat de tangential la tragedie, aproape deloc, asta mai ales pentru ca batranul respectiv locuieste la NEW YORK! come on, nu se poate sa traiesti ACOLO si acest lucru sa te afecteze doar prin florile din glastra!! asta se poate intampla in iran, israel, etc, dar nu la NY.
da, iti acord chestia cu melodrama si cu "cautatul", dar e evident ca merge mai departe cu reflectia. nu e vorba numai de flori, dar batranului i se deschid ochii, abia atunci accepta moartea sotiei. si aceasta descoperire sau acceptare poate fi generalizata, devenind o maniera de a (a-ti) schimba perspectiva asupra lumii sau o maniera de a trai cu moartea celorlalti. mie nu mi s-a parut deloc ireventios pentru ca evenimentul afecteaza direct personajul. faptul ca nu e la curent cu ce se intampla realmente nu e chiar asa unbelievable intrucat el traia oricum intr-o alta lume, pe care si-o construise. si tinand seama de abordarea generala, in afara de cel al lui Innaritu si al lui Lelouche, toate celelalte, pare-mi-se, sunt tangentiale dramei in sine, plasate pe pozitia "noi am vazut mai rau".
cel israelian: mesajul nu mi s-a parut ambiguu: o tragedie atat de comuna la Ierusalim se pierde datorita lui 9/11. Mi se pare un pic cam meschin sa gandesti asa, dar in fine. M-a deranjat ff tare ca in spatele reporterei de tv se plimbau mereu aceleasi personaje: fata cu rotile, omul cu camasa portocalie, politista, etc. De ce aceleasi??? isi imagina cineva ca datorita agitatiei generale nu o sa remarc ca sunt aceeasi figuranti?? Cea mai puzzling e fata cu rotile, pe care am vazut-o de cel putin zece ori! pai daca e atentat, de ce sa tot dai ture pe rotile la locul atentatului?
drept sa-ti spun, nu imi aminteam in detaliu acest film (l-am vazut in anul aparitiei) si spus asa, poate ca suna neprofesionist. mie totusi mi-a lasat o impresie generala destul de buna. un plan secventa reusit. adica tipul totusi a demonstrat ca stie meserie.
iar in cel japonez nu stiu ce ar fi trebuit sa inteleg. era ala cu omul-sarpe? habar n-am :?
europe_east
16 May 2008, 17:15
Transamerica - mi-a placut f mult. Felicity :love: de ce nu i-au dat domle ei oscarul??? nici nu se compara cu Reese... :(
Cristi Weed
16 May 2008, 17:29
hmmmm am reusit sa vizionez in ultimele 2 zile , 2 filme :) miracol ! ieri am vazut The Brothers Grimm (m-a impresionat distributia : Heath Ledger , Matt Damon , etc ) si astazi am vizionat Con Air ( care a fost un film plin de actiune , cu actori buni : John Malkovich , Nicolas Cage , John Cusack etc )
American Gangster
e tare filmul asta
Twinsen
17 May 2008, 21:13
Chinesisches Roulette - Cred ca daca m-ar intreba cineva ce film e exact opusul unei comedii i-as recomanda Chinesisches Roulette. Umorul negru pe care il are il face si mai sumbru decat o drama care se ia complet in serios.
Printr-un concurs de imprejurari, un cuplu casatorit, fiica lor schioapa, guvernanta ei muta, amantul sotiei si amantul sotului petrec impreuna un weekend la o casa de vacanta intretinuta de o femeie in varsta si fiul ei burlac. Toate personajele sunt sarite de pe fix, ca sa folosesc un eufemism. Relatiile dintre ele sunt fortat bizare - sotii isi tolereaza infidelitatea, mama isi uraste fiica si invers , fiul menajerei e atras de guvernanta muta. De fapt filmul isi extrage o buna parte din energie din rasturnarea normalitatii, ceea ce il face uneori artificial, alteori interesant intr-un mod oarecum pervers. E genul de film in care personajele isi arunca tot timpul priviri care se vor pline de inteles - pe de alta parte cand se hotarasc sa vorbeasca dialogul e inteligent. Merita vazut pentru ciudatenia sa aparte.
"Mumia" încã un film la care se doarme foaaaaarte bine. Ãããã... toatã sãptãmâna vãzui numai filme cu ºi despre extratereºtrii, spre ruºinea mea. ºi mai ales total neîntenþionat.
Da ... mi`a placut cand a aterizat mumia pe pamant cu verisorii ei extraterestri ... dupa ce fusesera prin galaxie sa se relaxeze.
Cristi Weed
19 May 2008, 12:40
Ultimul film vizionat a fost "Snakes on a plane" , cu Samuel L. Jackson !
In opinia mea a fost un film prea scurt pentru ceea ce s-a incercat ! Finalul este putin ... cam deplasat de la subiect . SLJ plus celalalt fac surf lasandu-ne putin cu gura cascata (in sensul rau) . Nu stim ce s-a intamplat cu acel criminal , altfel ar fi fost dak filmul ar fi continuat cu , capturarea acestuia si cu judecata la care a luat parte !
Pe alocuri au fost faze comice , unele deja fumate , iar unele prea .... exagerate . Spre exemplu acestia au mushcat o tipa de san ( fix de sfarc :| ) , apoi pe unul de organul genital cand isi facea nevoile , pe un negrotei gras de fund etc .
Cu toate astea .... dak nu ai ce face si vrei putin suspans , actiune dar si haz , nu este o alegere chiar rea acest film , mai ales ca este prezent SLJ.
The Golden Compass (2007) nota 6,5
Nu mi s-a parut cine stie ce. I-am dat nota cu sutimi pentru ca nu e nici de 7 nici de 6, are efecte speciale foarte frumoase. Dar mi s-a parut plictisitor. Spre deosebire de Stardust, la asta am cascat si abia asteptam sa se termine. Din fericire, AsusDVD mi-a dat eroare pe la minutul 47 si nici ca ma mai uit la el.
Ideile nu au fost foarte originale. O fetita unica ce stie sa interpreteze o busola, o Nicole Kidman neinspirata, un James Bond care apare prea putin, niste "daimoni" sau demoni, denumire ce chiar ma enerveaza, adica chiar nu e cazul sa ne inoculeze cineva ca demonii sunt simpatici si ca te ajuta.
Muzica mi s-a parut nimerita pentru un astfel de film, insa nu se oprea deloc, ceea ce nu mi-a placut deloc. Desi nu e cel mai plin de actiune film, mi s-a parut ca "alerg" prea mult in timpul sau. Vroiam sa simt mai mult o stare, sa intru mai bine in pielea personajelor, nu doar pentru cateva secunde cat zic replica. O mica greseala de logica imaginii, sau ceva de genul, am observat pe la inceput, fata de care sunt carcotas si zic ca nu mi-a placut. Iar lumina nefolosita la capacitatea maxima.
In rest, destul de predictiv in tot. Personaje, daimoni ale caror actiuni le poti ghici dinainte... si tot felul de lucruri care il fac un film slabut. Nu slab, pentru ca are decoruri frumoase (doar d-aia a dat oscar) dar slabut.
Sau poate o fi de la Angel Heart pe care l-am vazut ieri :lol:
Cristi Weed
20 May 2008, 19:38
Am incercat sa ma uit la 10 things i hate about you si mi sa parut o prostie de film ! Heath Ledger incearca sa joace un rol naiv , dar nu i se potriveste deloc !
Pe la jumatatea filmului am spus : STOP :| esti nebun ? trezeste-te ! Si printr-un miracol m-am oprit !
tailgunner
21 May 2008, 11:18
the darjeeling limited. I (still) love wes anderson :happy: . filmul are momente minunate si altele in care treneaza, dar all in all it delights. nimeni nu scrie atit de quirky ca anderson, chiar si cind se mai repeta. o, si jason schwartzman rocks. dar asta se vedea deja din waitress.
illotempore2002
21 May 2008, 12:22
the darjeeling limited. I (still) love wes anderson :happy: . filmul are momente minunate si altele in care treneaza, dar all in all it delights. nimeni nu scrie atit de quirky ca anderson, chiar si cind se mai repeta. o, si jason schwartzman rocks. dar asta se vedea deja din waitress.
da, bestial....l-am vazut si eu de curand....Anderson e delicios, si pe langa umorul lui de personaj, de caracter, lucreaza si cu o echipa fantastica de actori, care de la Royal Tenenbaum si pana la Darjeeling Limited si pana la
The life aquatic with Mr Zissou si altele, isi dau in petec cu niste interpretari pline de haz, caraghioslac, absurd. Bill Muray, Angelica Huston, Owen Wilson, Adrian Brody, toti , numai unul si unul.....
illotempore2002
23 May 2008, 11:28
Spring summer fall winter and spring. Semnat si jucat de Kim Ki Duk.
E plin de simblistica buddhista, tratata epic si dramatic.
Un pusti abandonat unui calugar budist de la nastere creste in deplna armonie cu lacul in mijlocul caruia traia. Maestrul ii transmite cunostinte pline de semnificatii si intelepciune. Totul se spubera in momentul in care o tanara frumoasa vine in lacasul lor pentru a se vindeca de o boala. Tanarul calugar se indragosteste de ea si va fugi dupa ea in lume. Intrun fnal va ajunge sa o omoare, inselat fiind de aceasta, exact dupa cum ii prevazuse Maestrul (ea iti va trezi dorina de a poseda, iar dorinta de a poseda iti va trezi dorinta de a ucide).
Restul va fi lupta tanarului de a-si recapata credinta si echilibrul initial, impacarea, regenerar. Ramane de vazut daca reuseste sa o faca sau nu, si cum anume.
Frumos!
Supastar
23 May 2008, 12:49
tot d KKD recomand si "Breath" si "Bin-jip". amandoua memorabile. daca mai stiti si alte filme bune de el sa-mi spuneti!
Cristi Weed
23 May 2008, 12:54
Din pacate .... ultimul film pe care l-am vizionat ( cel putin am incercat , pentru ca nu am avut vointa sa-l termin ) a fost : "I am Omega" .
A fost ceva in gen "I am Legend" , dar cu muuuuuuuuuuuuuuuuuult sub el !
Jocul actorilor a fost o porcarie totala , sunetul nu mai zic , iar regizarea :)) de cacao !
Rolul principal este interpretat de Marc Dacascos ... penibil ! Nici nu se compara felul in care joaca MD cu jocul actoricesc al lui WIll Smith !
Povestea filmului este de-a dreptul fenomenala :)) , incepe prost , se termina prost ! La fel ca si in I am Legend ii moare copilul si sotia , acesta ramane singur incercand sa isi alunge sentimentul de singuratate vorbind cu un mort pus pe post de vanzator intr-un magazin ( :)) ) sau cinand alaturi de un manechin ( care era barbat :| ... cam gay faza ). In fine , se tot bate el cu morti , pana intr-o dimineata cand la poarta apar niste inshi care il roaga sa mearga in nush ce canal sa omoare zombi si sa salveze o tipa ... de aici nu e greu de dedus : mor aia , el se lupta cu toti zmeii aia , o salveaza pe tipa si fur-gaseshte o masina de 2 ori mai bengoasa decat aia pe care o avea . ( oau ce inovator a fost regizorul )
In concluzie ... "I am Omega" e o porcarie de film !
illotempore2002
24 May 2008, 16:43
tot d KKD recomand si "Breath" si "Bin-jip". amandoua memorabile. daca mai stiti si alte filme bune de el sa-mi spuneti!
INSULA de Kim Ki Duk. Este preferatul meu din filmografia lui, sincer.
Mai e si Time aka Shi Gan. Bun si asta.
Supastar
24 May 2008, 18:21
merci!
am toata filmografia lui, dar deocamdata n-am timp s m uit la toate, asa k aveam nevoie de recomandari! :happy:
Miller's Crossing (1990)
When Harry Met Sally... (1989)
illotempore2002
26 May 2008, 14:55
My blueberry nights - siropos spre ieftin, acelasi film etern al iubirilor dezamagitoare...
Harakiri - pufffff, daca nu era langa mine prietenul meu, care l-a vazut obsesiv de 5 ori, sa imi explice actiunea, nu as fi facut prea multe sinapse....pt ca planurile temporale, prezent cu trecut, se succed atat de rapid, fara nici un fel de modulatie, ca nu iti dai seama de acest fapt....povestea e foarte ofertanta, se demitizeaza cateva clisee despre samurai care sunt prezentati si ei ca niste simpli oameni, ce pot cadea usor prada sentimentelor si actiunilor meschine....
Supastar
26 May 2008, 15:18
My blueberry nights - siropos spre ieftin, acelasi film etern al iubirilor dezamagitoare...
sunt de acord k e sub celelalte filme ale lui wkw, but it's still WKW! :happy:
Twinsen
28 May 2008, 02:24
21 the movie - Ma interesa oarecum subiectul fiindca recent am jucat si eu un pic 21 aka blackjack. Daca e jucat corect, avantajul cazinoului e mic (0.5%), iar daca pe deasupra jucatorul e inzestrat cu simtul observatiei si o memorie buna atunci sansele sunt de partea sa in anumite conditii.
Filmul mi-a reamintit de ce mai uit rar la productii hollywoodiene. Povestea e predictibila iar personajele atat de stupide incat probabil nu ar reusi sa-si insele vecinii pensionari, daramite securitatea cazinourilor.
Serghei
29 May 2008, 10:18
Asta cu My Blueberry Nights e tipica.Daca nu era un film de WKW l-ar fi apreciat lumea...asa ca l-a facut WKW lumea stramba din nas ca e sub celelalte.Nu cred ca e mai slab,e diferit,nici mai bun nici mai rau.
Cristi Weed
29 May 2008, 10:39
Ultimele filme vizionate a fost seria The ring .
Intr-adevar very very spooky , dar trebuie sa afirm ca mult mai infricosatoare au fost cele 2 The Grudge !
The ring 1 a fost mai mult un thriller psihologic , spre final reliefandu-se cateva faze care sa te faca sa te .... pe tine ! The ring 2 in schimb a fost mult mai darnic in faze de genul si cu mai multa actiune !
In concluzie , dak nu ati vazut filmele , nu le ratati pt ca veti trage o sperietura mare !
Cristi Weed
29 May 2008, 10:51
Era sa uit , am mai vizionat un film : My little eye
Un film slabutz , care pare a fi o combinatie intre emisiunea Big Brother si un film gen Blair Witch Project !
Pelicula incepe cum nu se putea mai bine , cu 5 tineri dornici sa castige 1 milion de $ ! Acestia trebuiau sa stea intr-o casa , izolata de restul lumii , in mijlocul unei paduri , timp de 6 luni ( cam mult , dar pt 1 milion de $ ... cred si eu )
Acestia trebuiau sa joace dupa anumite reguli , spre exemplu : nu aveau voie sa paraseasca incinta in timpul noptii , dak o singura persoana ar fi facut-o pierdeau toti shansa de a castiga cash !
Spre sfarsit se cam impute treaba si apar conflicte , uneori intrebandu-se oare cine plateste ca sa-i vada , cine sunt dementii care se uita la ei si treburi de genul .
In finalul filmului mor aproape toti , cu exceptia unei tipe .... cam tragic stiu ! Acum nu stiu ce sa spun , dar filmul intr-un fel merita vizionat ... e o abordare noua a modului in care se poate filma , uneori imbinandu-se cadrele filmate cu o camera profesionista cu cele de la un Web Cam !
StefanDo
29 May 2008, 11:39
cristi, cand povestesti finalul unui film, pune si tu SPOILER in fata. Poate sunt altii pentru care moartea cam tragica a tuturor personajelor (cu exceptia unei fete) ar fi fost o adevarata surpriza :)
Cristi Weed
29 May 2008, 13:58
:) mmmmmda my mistake :-s ! Stefan :) ... I accept my punishment ! :)
StefanDo
29 May 2008, 14:28
bine: povesteste-ne ultimele 15 minute din ultimele 100 de filme vazute :)
Cristi Weed
29 May 2008, 19:50
:))))) mmmmmda , din fiecare film ?
Azi am reusit o performanta unica :)) , am reusit sa vizionez 2 filme : Balls of fury si Red Eye !
Primul a fost o comedie mediocra ... ! Fazele care sa provoace rasul pana la scaparea pe tine au fost cam inexistente ! Ce mi-a placut a fost faptul ca s-a incercat o oarecare parodiere a unor filme ... gen Sport sangeros sau Kickboxer . Merita vazut :-s !
Red eye vreau sa spun ca m-a impresionat profund ... este un thriller psihologic de calitate , foarte bine regizat ! Povestea este captivanta , iar actorii sunt buni .
De mult nu mai reusisem sa vad un thriller psihologic bun ... exceptand oarecum The Ring 1 care a avut o oarecare tenta !
Cristi Weed
30 May 2008, 11:51
Alone in the dark 6/10.
Filmul incepe destul de bine , printr-o povestioara , dar se continua destul de prost ... ! Cel putin prima jumatate de ora din el este very boring iar actorii park nu si-au facut incalzirea ! Totusi am facut bine ca nu am renuntat la vizionarea lui , deoarece finalul este plin de actiune , iar povestea ia o intorsatura ciudata ! Jocul actorilor devine brusc mai bun , Christian Slater interpretand f bine rolul eroului care reuseste sa scape din infern si sa lupte impotriva celor care incercau sa il transforme .
Uwe Boll este un regizor bun , dar care nu prea dispune de fonduri :)) ! Creaturile nu aratau rau , dar unele efecte speciale au fost de tot k***l ! Ce imi pare rau este ca nu s-a tinut linia celor doua jocuri mai vechi Alone in the dark , care reuseau sa te captiveze si sa te poarte intr-o lume plina de mistere si de maniaci !
Supastar
30 May 2008, 12:17
Uwe Boll este un regizor bun
sa mori tu?
Cristi Weed
30 May 2008, 12:24
Spune-mi tu un regizor german mai bun decat el :-s .
Macar a incercat sa dea viata unor filme cat mai apropiate de povestea unor personaje din cateva jocuri vechi : Alone in the dark , Bloodrayne .
Supastar
30 May 2008, 12:26
tom tykwer
k s-ti dau tot unul (relativ) tanar
si ce conteaza daca a incercat si nu i-a reusit nimic. poate ii poti aprecia curajul sau naivitatea in cazul ala, dar sub nicio forma nu-l poti considera un regizor bun.
Cristi Weed
30 May 2008, 12:36
Intr-adevar e mai bun asta :D ! M-am uitat la ce filme a regizat si am gasit Heaven , un film bun pe care l-am vizionat mai de mult .
Once...
30 May 2008, 19:58
Fatih Akin
Piotr Buendia
31 May 2008, 11:05
Wim Wenders
Once...
01 Jun 2008, 08:48
WW e din cu totul alta liga...
Once...
01 Jun 2008, 08:55
WW e din cu totul alta liga...
illotempore2002
01 Jun 2008, 22:10
Asta cu My Blueberry Nights e tipica.Daca nu era un film de WKW l-ar fi apreciat lumea...asa ca l-a facut WKW lumea stramba din nas ca e sub celelalte.Nu cred ca e mai slab,e diferit,nici mai bun nici mai rau.
Asta e chiar culmea....eu sunt fan wong kar wai si ii acord foarte multa incredere si sunt foarte indulgenta cu el....dar My blueberr e asa cum e, slab....nici nu inteleg de ce a tinut neaparat sa-l faca, nu spune mare lucru, actorii suck big time, scenariul e o lalaiala cumplita si regia de regizor debutant caruia ii tremura pantalonii ... ramane excelent la nivel de insertii sonore, la cateva gesturi poetice dar e prea putin ca sa te apuci sa faci un film....
Twinsen
02 Jun 2008, 02:43
My Blueberry Nights e un wkw tipic, in masura in care se poate spune asta despre un artist care creaza in registre diverse. Cred ca multe dintre filmele sale anterioare erau de fapt mai superficiale, numai ca lipsa de cunostiinte despre cultura asiatica le dadea un aer de exotism si originalitate in ochii occidentalilor. Acum ca a facut greseala sa faca un film despre America, toate defectele sale au iesit in evidenta mai usor. Personal imi place My Blueberry Nights, e o viziune placuta a unei Americi care exista doar in capul lui wkw, cea reala fiind complet detestabila pentru mine. Singura pierdere reala e Christopher Doyle, Khondji face treaba buna, dar nu reuseste sa-l inlocuiasca.
illotempore2002
02 Jun 2008, 07:48
My Blueberry Nights e un wkw tipic, in masura in care se poate spune asta despre un artist care creaza in registre diverse. Cred ca multe dintre filmele sale anterioare erau de fapt mai superficiale, numai ca lipsa de cunostiinte despre cultura asiatica le dadea un aer de exotism si originalitate in ochii occidentalilor. Acum ca a facut greseala sa faca un film despre America, toate defectele sale au iesit in evidenta mai usor. Personal imi place My Blueberry Nights, e o viziune placuta a unei Americi care exista doar in capul lui wkw, cea reala fiind complet detestabila pentru mine. Singura pierdere reala e Christopher Doyle, Khondji face treaba buna, dar nu reuseste sa-l inlocuiasca.
MBN este un film tipic wkw numai in registrul tematicii abordate. Nu are nici o legatura cu America, filmul nu e neaparat imprimat cultural (putea sa se intample la fel si in Europa, aceeasi "actiune", big deal)....nu stiu cat de diverse sunt registrele pe care le sondeaza WKW, pt ca in principiu el se axeaza pe portretizarea diferitelor tipuri de relatii amoroase, cum evolueaza si cum se degradeaza acestea....nu vreau sa reduc fortat filmele lui la asta, there is much more....
Resident Evil: Extinction (2007) o porcarie de film ... primele 2 parti au fost destul de interesante dar asta chiar a fost tras de par.Cateva trimiteri la Pasarile lui Hitchcock,la Alien: Resurrection si la alte filme de gen ... trimiteri care ar fi fost mai bine sa lipseasca pentru ca au fost de cacat.Un film dezamagitor.
Pitbull
02 Jun 2008, 23:33
Ni topic:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=14475
tibzone
06 Jun 2008, 00:25
Cloverfield
http://www.cinemagia.ro/movie.php?movie_id=19274&hist=1&wnd=_default
8.5/10 :)
Cristi Weed
09 Jun 2008, 08:10
Ultimul film vizionat a fost Pan's Labyrinth . In opinia mea cel mai bun film fantasy facut de europeni .
A meritat pe deplin cele 3 oscaruri .
Povestea nu este deloc rea , cu toate ca unele faze sunt destul de previzibile , iar jocul actorilor este pur si simplu fenomenal.
Pana acum nu am mai vazut nici un film produs de spanioli...gandindu-ma la prostiile alea de telenovele , in schimb dupa ce am citit atatea commenturi despre filmul Pan's Labyrinth am zis ca nu am nimic de pierdut dak incerc sa ma uit la el ... in concluzie : nu am regretat nici un minut !
illotempore2002
11 Jun 2008, 08:29
Shoot 'em up!
Vaaai, ce porcarie de film!
e cu Clive Owen si cu Monica Belluci! Vreti sa vedeti cea mai porasta actrita a tuturor timpurilor, in cea mai lamentabila, execrabila interpretare? Dumnezeule, as fi jucat de o mie de ori mai bine, chiar si cu teama mea de a ma exhiba si de a vorbi in public, i-as fi dat lectii! Monica Beluci in acest film = horror! Dar e atat de evident si de flagrant ca nu inteleg cum nu au observat producatorii, regizorul si toti colegii de pe platou.....
Clive Owen e la 5% din potentialul lui, dar e oricum, decent.
Tot filmul e o porcarie!
Pitbull
11 Jun 2008, 08:42
Ui topicu':
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=14474
Shoot 'em up!
e cu Clive Owen si cu Monica Belluci! Vreti sa vedeti cea mai porasta actrita a tuturor timpurilor, in cea mai lamentabila, execrabila interpretare? Dumnezeule, as fi jucat de o mie de ori mai bine, chiar si cu teama mea de a ma exhiba si de a vorbi in public, i-as fi dat lectii! Monica Beluci in acest film = horror! Dar e atat de evident si de flagrant ca nu inteleg cum nu au observat producatorii, regizorul si toti colegii de pe platou.....
Tot filmul e o porcarie!
of, of, of,
regret sa descopar ca avem din ce in ce mai multe divergente de gusturi. mie mi-a placut filmul asta. nu e o capodopera, dar e un bun divertisment. m-a amuzat. are un coté umor noir, o inclinatie clara spre parodie. am adorat personajul lui clive si toate gaselnitele alea narative si construirea unor scene de actiune. nici Monica nu mi s-a parut atat de proasta, in nici un caz horror sau execrabila cu ai vazut-o tu. Poate pentru ca niciodata nu a jucat genial. in fine, e un film jubilatoriu asta e cuvantul.
Pitbull mi-a placut foarte tare cronica ta, cam asa l-am simtit si eu. doar ca m-a perturbat foarte mult inceputul texului pentru ca faceai comparatie cu Desperado si tot insistai pe faptul ca te enerveaza exagerarile si potrivirile de scenariu. eram disperata, imi venea sa sar la bataie, sa spun ca asta e si ideea, ca desperado n-are umor si asta face toate diferenta. dar ti-ai revenit pe parcurs. :)
illotempore2002
11 Jun 2008, 11:56
jocul Belucai mi se pare flagrant de penibil de prost!
daca nici macar asupra acestui aspect nu cadem de acord, atunci avem probleme grave de perceptie si axiologice!
Si nu vad de ce tre sa facem rabaturi penibil doar ca sa acceptam divertismentul! Cand avem de unde alege ce e mai bun - avem Grindhouse cu Planet Terror si Death Proof si orice din categoria asta care produce cu adevarat entertainment de calibru mare!
Si mie mi-a placut Clive Owen si cateva particularitati ale personajului lui, dar totul este inecat in proasta calitate a restului filmului!
Si nu vad de ce tre sa facem rabaturi penibil doar ca sa acceptam divertismentul! Cand avem de unde alege ce e mai bun - avem Grindhouse cu Planet Terror si Death Proof si orice din categoria asta care produce cu adevarat entertainment de calibru mare!
am zis ca e un bun divertisment, inteligent. mi-a facut placere sa vad acest film. nu fac nici un rabat. Planet Terror si Death Proof se cheama divertismente cu pretentie. nu e acelasi lucru. am senzatia ca nu poti sa te bucuri la cinema daca iei in serios acest film. e cum zice pitbull: aiurea-n tramvai.
illotempore2002
11 Jun 2008, 12:40
nu l-am luat in serios, nu ma asteptam sa fie un thriller, sau un action-movie politist serios, complex, etc.....exact la divertisment ma asteptam, ce crezi?
mai mult, ma asteptam la un film care sa concureze pe tarantino, rodriguez etc....da' de unde, a fost sub orice critica.....
asta, nu prea are sens sa continuam disputa pt ca mie inafara de Owen, filmul mi-a repugnat total....sunt ireconciliabila si nu ii acord nici o scuza doar pt ca este divertisment....ca si cum divertismentul e un gen care isi permite sa fie mediocru.....
ma sperii.. oare n-am ce cauta aici?
pentru ca mie... mi-a placut! :|
Pitbull
11 Jun 2008, 14:46
Vezi si analiza mea - pe linkul de mai sus.
Dincolo de toatä exegeza �* la Tudor Vyannu... Mi-a pläcut si mie. :)
Serghei
13 Jun 2008, 10:58
filmul mi-a repugnat total....sunt ireconciliabila si nu ii acord nici o scuza doar pt ca este divertisment....ca si cum divertismentul e un gen care isi permite sa fie mediocru.....
Cata fervoare.Induiosator. :sleep:
Chambord
13 Jun 2008, 13:55
Der Himmel Uber Berlin (Wings Of Desire) 1987 Wim Wenders
10/10
uimitor vizual, usor livresc ca limbaj, o placere overall.
sorinel2
13 Jun 2008, 20:40
Sibiriada (1979) - Andrei Konchalovsky - 8/10,
My Blueberry Nights (2007) - Kar Wai Wong - 2/10,
The Kite Runner (2007) - Marc Forster - 6/10,
Shoot 'Em Up (2007) - Michael Davis - 0/10 - cel mai prost film vãzut în 2008.
Soom (2007) - Ki-duk Kim - 3/10 (such a waste of time! my time).
Twinsen
14 Jun 2008, 16:12
such a waste of time!
La fel ai risipit si tu timpul enumerand niste filme si niste note fara vreo argumentare. Mai ales ca sunt si niste note aiurea.
illotempore2002
16 Jun 2008, 08:51
Le feu follet, Louis Malle.
Cat de frumoas poate sa fie un film, cat de trist poate sa fie un personaj, cat de frumoase pot fi frantuzoaicele, cat de onest poate fi un scenariu de film care anunta de la inceput sfarsitul filmului (sinuciderea personajului principal) si desi tu crezi ca e doar o falsa pista, filmul chiar sa se sfarseasca asa?
In sfarsit, mi-a placut si mie dupa vreme indelungata (vreo luna) un film, in sensul total. Suspans foarte bine dozat, stai si te intrebi: chiar o sa se sinucida? Ce e cu acel 23 julliet scris pe oglinda? Ce s-a intamplat atunci? De ce eroul nostru s-a despartit de sotia lui? Cum de nu depaseste trauma aceasta?
Nu mai vorbesc despre eleganta peliculei, frumusetea scenografiei, dialogurile esentiale, mustind de valentele vitalitatii (prezenta si lipsa ei totodata)...
peevish
16 Jun 2008, 10:42
memento
interesant si surprinzator :)
Supastar
18 Jun 2008, 20:51
east of eden - elia kazan
am citit recent cartea lui steinbeck. filmul se rezuma la un episod din carte si e relativ ok.
dar james dean e mai mare decat intregul film. are o intensitate uimitoare, iar personajul Cal ii permite sa fiarba acolo in el si sa vezi k il roade ceva din priviri si din gesturi mici si scurte.
Am ramas cu scena in care taica-su ii refuza cadoul si james dean (in loc sa plece cum se intampla si in carte si in scenariu) se indreapta spre el aproape distrus si il imbratiseaza incet totul petrecandu-se intr-un unghi foarte ciudat de filmare pentru ca nici cameramanul nu se astepta sa iasa din cadru.
absolut infioratoare (in sensul cel mai propriu al cuvantului!) scena.
Sydney White- e o comedie despre o fata care se imprieteneste cu niste tocilari e super misto :w00t: 8)
Cristi Weed
19 Jun 2008, 15:13
Shutter ( varianta americana ) - o porcarie de film , mult mai buna chinezaria !
Am vazut pe TCM in seara asta Misery in regia lui Rob Reiner,film bazat pe cartea lui Stephen King.Kathy Bates isi merita pe deplin premiile castigate pentru rolul facut.
Am vazut The Good, the Bad and the Ugly. foarte misto. insa cine se mai uita la filmele astea... Cred ca a avut mai mult de doua ore, dar nu am vazut timpul trecand. Mi-a placut evident, stilul lui Leone, si genul de western care nu e chiar cel cu care suntem obisnuiti. incepe ca un western traditional, dar apar tot felul de devieri de la linia clasica, iar la un moment dat e de-a dreptul amuzant sa vezi cum doi pistolari dintr-aia "a l'ancienne" din vestul salbatic, in cautare de bani aterizeaza in razboiul civil. :w00t:.
Personajul cel mai ingenios e Uratul, dar si Eastwood e genial: discret, charmant, de nerecunoscut, mai ales acum, dupa ce isi etaleaza peste tot statutul de Regizor. asa da, mai vreau. :)
europe_east
26 Jun 2008, 17:12
http://nl.youtube.com/watch?v=Pyp34v6Lmcc
Proletar
28 Jun 2008, 17:07
in sfarsit, am vazut si eu "Parfumul- povestea unei crime", pe HBO.
bineinteles, foarte tare.
ma intreb daca un regizor roman, cu mijloacele de la hollywood, ar avea aceeasi indemanare de a face astfel de filme.
Harvey (1950) cu James Stewart,intr`unul dintre cele mai bune roluri facute.Filmul este o ecranizare dupa o piesa scrisa de Mary Chase,castigatoare a premiului Pulitzer.Un film excelent,despre un om care se simte bine oricum si in prezenta oricui.El le povesteste tuturor despre prietenul lui invizibil,un iepure imens pe nume Harvey.Acest prieten nu este insa si pe placul surorii acestuia care incearca sa il interneze in spitalul de nebuni.
P.S. Filmul este scos in Romania de Euro Entertainment si ca de obicei,subtitrarea este foarte gresita,lipsesc cuvinte,lipsesc litere si multe alte chestii foarte suparatoare.Plus piesa de rezistenta la finalul filmului cand scria doar "SFARS" in loc de "SFARSIT".Tare as vrea sa nu mai fie asa incompetenti oamenii aia care lucreaza acolo.
illotempore2002
29 Jun 2008, 16:44
They live by night si American Splendor.
Primul e un clasic al noir-ului in regia lui Nicholas Ray. Povestea este tipica, avem niste jefuitori de banci, fosti puscariasi, o poveste de dragoste, fuga, urmarire, ascundere. Cu toate astea e un film frumos. Habar nu am de ce, dar mi=a placut. Daca l-a vazut cineva astept sa-mi impartaseasca ce anume i-a placut din filmul asta.
Al doilea film m-ar fi prins un pic mai mult daca as fi citit revistele de benzi desenate ale lui Pekar, adica daca as fi fost fan al acestui artist. Este deosebit de inteligenta alternarea in acest film a planului real cu cel fictional, a modului in care povestea se tranforma cand in documentar cand in fictiune.
din pacate nu am vazut filmele pe care le-ai mentionat si nu cred ca iti pot fi alaturi curand fiindca nu am de unde sa le vad. altfel, cu draga inima m-as fi lansat intr-o dezbatere ;)
in schimb, sunt la curent cu filmele mai noi. am vazut de curand un film care se cheama "Lemon tree", realizat de un israelian, Eran Riklis, care a mai facut si "The Syrian Bride". Am inteles ca ar fi luat premiul publicului la Berlin anul trecut. Nu am citit nimic despre el prin presa noastra cu ocazia evenimentului. probabil nu a starnit nici un interes.mie mi s-a parut insa nu lipsit de calitati. o palestinianca face un proces vecinului ei, ministrul israelian al apararii, in urma deciziei acestuia de a-i scoate livada de lamai pe motive de securitate.
subiectul e probabil un pic edulcorat fata de gravitatea conflictului dintre israelieni si palestinieni, iar filmul nu ataca problema din plin, ci tangential. dar uneori, cred ca e bine sa vedem si aspecte dintr-astea mai umane, care nu fac neaparat subiectul stirilor internationale. In acest fel, parca realizam ca in spatele formulei "conflictul-iraeliano-palestinian" exista si oameni, in carne, sentimente si oase, nu numai statistici, cifre, victime si atentate.
Oricum,e un film care te prinde usor. meritul este al regizorului care reuseste sa povesteasca, nu stiu daca cu realism, dar in orice caz cu sinceritate si foarte simplu, o drama aparent minora. Initial m-am temut ca o sa fie avocatul uneia din parti, si nu pot sa spun ca nu o face, dar introduce cateva elemente (personaje, dialoguri, gesturi) care echilibreaza putin balanta.
American Splendor il poti gasi in ultimul numar din Republik ... daca inca se mai gaseste pe la chioscurile de ziare.
Am vazut cateva filme interesante in ultimul timp, dar imi e atat de lene sa scriu... :sleep: cred ca vara e de vina...
so, pe scurt:
"The Band's Visit", film israelian despre vizita unei fanfare egiptene in Israel: o comedie legera, un film tandru presarat cu situatii absurde (de unde si comicul); evita chestiunile dificile intre arabi si israelieni, dar un bun moment de cinema. de vazut neaparat.
"Waltz with Bashir" teribil, terbil film. subiectul, imaginile foarte greu de digerat. comparat cu Persepolis, dar mult mai sobru. cred ca practica forma perfecta pentru un asa subiect evitand ilustrativismul (documentar, fictiune, animatie, povestit la mai multe persoane I) Cateva momente stangace la inceput (dialoguri banale, putin credibile, desenele urate), pe care le-am dat uitarii pana la sfarsitul filmului. secventa finala, cu imagini reale m-a facut sa realizez ce importanta majora a avut-o alegerea animatiei: mult mai expresiva si permite evitarea cliseelor despre razboiul din LIban atat de cunoscute si de difuzate la tv.
"O' Horten" ultimul film al regizorului norvegian Bent Hamer, cel care a facut excelentul Kitchen Story. De altfel, asta a si fost motivul pentru care m-am dus sa-l vad. Mult mai lent decat KS, un road movie pe jos al unui proaspat pensionar, in cautarea unui nou sens al vietii, pe care nu cred ca il gaseste, in ciuda finalului optimist. de fapt e mai mult fals decat optimist, parca pus acolo sa nu pleci deprimat din sala. extrem de trist, in ciuda unor tuse de umor reusite, dar nesemnificative.
"The Happening"- o superporcarie despre revolta plantelor impotriva omului care polueaza. exploateaza preocuparile foarte la moda de azi, dar teribil de prost jucat, realizat, tot.
Pauline Kael
08 Jul 2008, 13:28
"Stranger than fiction"Dustin Hoffman a spus ca asta a fost rolul lui preferat.
Mi-a placut Emma Thompson si povestea in sine.Interesant cum s-au autoironizat si au schimbat finalul desi scenariul din film si scenariul filmului ar fi cerut o tragedie.Dar sentimentele astea de culpabilitate americane...
illotempore2002
10 Jul 2008, 08:45
How to marry a millionaire....cu Marilyn Monroe si Lauren Baccal. Si inca o actrita blonda "dumb" buna dar i-am uitat numele...
Film comedios, simplu, dragutz, la care nu te poti abtine sa te uiti condescendent....de altfel, si titlul e condescendent.
Tot ce conteaza in filmul asta e Marilyn si Bacall. Sunt atat de diferite, de opuse si totusi exista o chimie pozitiva intre ele pe ecran. Dar nu ma pot abtine, Marilyn e atat de spectaculoasa in frumusetea ei, in usurinta cu care joaca rolul blondei naive, credule, sensibile, autentic-materialista, copilaroasa, fragila, delicata dar reala....mai ca mi-a venit sa plang, de ce naiba a trebuit sa moara? Nici o actrita nu a fost cum a fost ea si nu a generat rolurile pe care le-a jucat ea si nu s-a straduit atat de mult reusind sa nu transmita nimic din eforturile ei de a perfecta jocul actoricesc....
Cred ca v-ati prins despre ce e filmul si singuri.
europe_east
10 Jul 2008, 14:32
The Darjeeling Limited-- aparte film. ca un vis sau mai degraba ca un 'trip'... cam usurel, insa entartaining, per total bun.
una scena care salveaza tot filmul and more: cei trei frati la sfarsitul calatoriei lor in india, alergand sa prinda trenul si carand dupa ei un munte de bagaje, incet-incet lasa sa le cada bagajele din mana si se urca singuri si fericti -finally! sau cel putin impacati- in tren. Totul intr-un slow-motion si pe o muzica indiana :love: care e una din cele mai frumoase chestii care le-am vazut vreodata intr-un film. In plus, momentul "Don't play with me cause' you play with fire..." sublim moment si el... Mai rar film care sa reuseasca asa bine sa exprime nostalgie/amintiri but without taking itself too seriously.
Shoot 'em up!
Tot filmul e o porcarie!
1. Nicidecum o porcarie de film, probabil cel mai ganxta 8) film din 2007.
2. Bellucci se descurca foarte bine in Malena, rol de referinta de altfel pentru doamna cu sani ireversibil de frumosi. :D
2'. Bellucci nu trebuie sa fie actrita ca sa interpreteze bine.
In ultimu' timp am vazut filme de Susanne Bier, (nu stiu daca-i cunoscuta sau nu, eu am descoperit-o recent) mai exact "Things We Lost in the Fire" (cu Del Toro at its finest) si "Efter brylluppet" - mi-au placut ambele. Sunt aspecte similare in mai multe din filmele ei (din cate am inteles si/sau observat) gen multe closeup-uri si aproximativ acelasi tipar al intrigii.
morphego
11 Jul 2008, 08:59
De acord, Shoot'Em Up merge, si merge foarte, foarte bine ... e o bucata grozava de entertainment bine gandit si bine executat! :w00t:
Efter Brylluppet a fost chiar nominalizat de Oscar pentru film strain si mi-au placut foarte mult dialogurile si expresivitatea actorilor, pe langa povestea reusita... dar Things we lost in the fire e prea fortat, prea teatral, iar Halle Berry joaca foarte exagerat .... mi-ar fi placut un film mai aerisit, mai natural ..
cel mai recent film care l-am vazut o fost funny Games 2007 , o tampenie de film :sick:
morphego
11 Jul 2008, 10:03
Fugi la topicul filmului de la "Acum pe ecrane" sa vezi ce-l lauda lumea ... 8)
illotempore2002
11 Jul 2008, 11:34
da, Belucci joaca bine in Malena dar nu despre asta vorbeam
si da are sani frumosi
da, Belucci joaca bine in Malena dar nu despre asta vorbeam
Monica Belluci! Vreti sa vedeti cea mai porasta actrita a tuturor timpurilor
^ de-asta ti-am dat exemplul cu Malena.
Efter Brylluppet a fost chiar nominalizat de Oscar pentru film strain si mi-au placut foarte mult dialogurile si expresivitatea actorilor, pe langa povestea reusita... dar Things we lost in the fire e prea fortat, prea teatral, iar Halle Berry joaca foarte exagerat .... mi-ar fi placut un film mai aerisit, mai natural ..
word acolo, Efter Brylluppet e superior, mult mai natural si parca si limba nordica aduce un plus. La "Things..." mi-a placut imaginea. Urmeaza sa vad Brødre, din plot am inteles ca merge pe aceeasi idee.
bai fratilor chiar nu inteleg ce va place la funny games ..... o tampenie de film si mai ales faza cu telecomanda :sick: :sick: e chiar aiurea
Pitbull
11 Jul 2008, 19:57
Momentul cu telecomanda e unul dintre cele mai interesante si inteligente din film - da, ar fi fost chiar "genial", cu conditia ca toatä atitudinea explicitä de implicare a spectatorului sä fi fost mai omogen dezvoltatä, mai precis finalizatä (ea fiind esentialä pentru receptarea filmului).
Oricum, a fost unul dintre cele mai bune pe anul ästa - si, când väd cä unii nu l-au înteles, iar încep sä mä simt vinovat cä nu i-am fäcut analiza... Pate totusi, zilele astea - chiar e nevoie!
Dar, be my guests: orice discutie mai amplä despre "Funny Gams" - aici, bitte schöschön!
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=16121
(L.E.: Intre timp, i-am scris si analiza aia promisä mai sus, deci avem o bazä de dezbatere mai largä...)
Am vizionat ieri seara prima parte despre super-eroul Hulk.Stiam deja firul desfasurarii acestor genuri de filme,dar am vrut sa il vad si pe acest erou creat de Marvel.
Il asteptam pe Captain America.
Pauline Kael
13 Jul 2008, 12:21
Am vizionat ieri seara prima parte despre super-eroul Hulk.Stiam deja firul desfasurarii acestor genuri de filme,dar am vrut sa il vad si pe acest erou creat de Marvel.
Il asteptam pe Captain America.
Eu agreez si filmele cu supereroi,dar putine sunt reusite...
Spiderman1 si 2 n-au fost rele ,dar 3 nu se mai termina.
Tim Burton a dat-o in bara si el cu un Batman comercial(poate ca n-a fost doar vina lui).Urmatorul Batman are mare cautare,reclama (nedorita) dar banoasa i-o face disparitia tanarului Heath Ledger...
Iron Man mi s-a parut nashpa,mai ales fazele cu teroristi ce pareau atat de reale amestecate cu fazele cu lupta aia cretina din final cu anti-super -eroul cu cel mai kitschios costum..Partile bune nu mai conteaza cand alea proaste sunt atat de tari.
Hulk,Hellboy si Captain America n-am vazut.Stiu doar ca Hulk e verde...cred. :shock: :oops:
alte cateva filme azi:
"In Bruges": un film noir foarte neobisnuit.Actiunea se petrece evident in bruges, oras molcom, rece, cetos, luminos uneori, ceea ce nu inlatura atmosfera apasatoare. mai mult psihologic decat "de actiune", cel putin in primele trei sferturi. ultima parte se mai animeaza, dar mie tocmai acolo nu mi-a placut. surprinzator este tonul general al filmului: o combinatie deliranta de tragic comic si absurd cum n-am mai vazut demult la cinema si care functioneaza �* merveille. mare parte din efectul filmului se datoreaza lui Colin Farrell care e epatant. mi s-a parut extrem de antipatic si hidos in Alexandre si nu credeam ca o sa-mi treaca, dar dupa "Cassandra's Dream" am inceput sa il vad cu alti ochi. iar acum, in acest "Bruges" e o bomba. :love: daca nu ia Oscarul sper sa fie macar nominalizat. deci, alergati dragilor sa il vedeti.
in rest, doua filme mai vechi: "Sahara" si "In a Lonely Place" ambele cu Bogart. Al doilea mi-a placut mai mult, desi as fi in stare sa vad totul in roz cand apare pe ecran... :oops:
"This is England"-mare mare deceptie. un film demonstrativ si moralizator despre niste skinhead ultra-nationalistii. pacat pentru potentialul actorilor si chiar a regizorului care face treaba bunicica.
Twinsen
15 Jul 2008, 01:50
"This is England"-mare mare deceptie. un film demonstrativ si moralizator despre niste skinhead ultra-nationalistii. pacat pentru potentialul actorilor si chiar a regizorului care face treaba bunicica.
Lol, foarte moralizator si educativ, mai ales cand se smotoceste ala micu' cu gagica care ii putea fi mama. Probabil ai vazut alt film, This is England care il stiu eu e un film care se bazeaza pe personaje, nu pe vreun mesaj moralizator. Sigur, sugereaza ca nationalismul duce la violenta, dar ai impresia ca asta e gresit?
Lol, foarte moralizator si educativ, mai ales cand se smotoceste ala micu' cu gagica care ii putea fi mama. Probabil ai vazut alt film, This is England care il stiu eu e un film care se bazeaza pe personaje, nu pe vreun mesaj moralizator. Sigur, sugereaza ca nationalismul duce la violenta, dar ai impresia ca asta e gresit?
e adevarat ca personajele si actorii sunt cheia filmului, ca ei sunt purtatorii povestii si chiar am apreciat asta, numai ca povestea pe care o sustin nu m-a convins. fazele cu pustiul si cu actelele lui de adolescent precoce mi s-au parut prea putin credibile. uneori si dialogurile pareau nefiresti (spre exemplu acolo unde se imprieteneste cu gasca sub pod. sau cand se alearga prin sala de cinema. isi faceau niste declaratii de dragoste la limita ridicolului, ce sa mai vorbim de credibilitate. chiar te-a convins felul in care seful grupului ii ia aparearea pustiului asa netam-nesam, mai ales ca aveau aerul de "mistocari", sau ce spui tu, "relatia" dintre ala micu si gagica, sau faptul ca mama pustiului e atat de putin influenta . daca ar fi fost drogata sau prostituata mai mai intelegeam comportarea antisociala a fiului).
si da, demonstratia, oricat ar fi de corecta si in asentimentul bunelor idei, e prea grosiera. chestia asta e foarte enervanta. am senzatia ca cel care a facut filmul te ia drept prost.
illotempore2002
20 Jul 2008, 19:17
Moartea si Fecioara, de Polanski.
Mare smecherie si cu filmul asta....100% actiune, nu zic actiune slaba sau proasta, dar fir-ar sa fie, nu pot sa inghit filmele inecate de subiect (de tipul Autant Lara)...e lipsit de orice forma de metaforic, de lirism.....nu stiu cum de poate Polanski sa treaca de la inefabilul Cutitul in apa la acest Moartea si Fecioara....
As putea sa ma apuc sa va povestesc filmul, sa va fac un rezumat al lui si nu ar mai fi nevoie sa-l vedeti pt ca nu e nimic mai mult decat atat, actiunea lui. Nu s-ar pierde nimic din film pe calea nararii.
am revazut "Duminica la ora 6" de Pintilie. Mi-a placut foarte mult, chiar mai mult decat prima data. Geniale cadrele in care surprinde oamenii in lumea lor: mici detalii, gesturi, priviri. parca ar fi furate, ca in scena balului, pe care o gasesc formidabila. Am mai vazut stilul asta la filmele cehe din aceeasi perioada, mai ales la Forman. era un curent la moda in anii 60 sau doar o coincidenta?
In schimb, faza cu ascensorul, artificiu simbolic, poate si el la moda atunci, acum nu mi-a evocat nimic.
"Breath" de Kim Ki-duk. Mie mi s-a parut rece si distant. poate prizonier al propriei tehnici, nu a mai pus accentul pe sentimente si emotii, desi filmul despre asta vorbeste. trista si comica, in acelasi timp, replica kitsch al propriului film, "primavara, vara..." Nu am vazut toata filmografia lui KKD, dar pentru mine, e sub "3-Iron" si "Primavara..." poate peste "Samaritan Girl"
Pitbull
25 Jul 2008, 18:55
Am mai vazut stilul asta la filmele cehe din aceeasi perioada, mai ales la Forman. era un curent la moda in anii 60 sau doar o coincidenta?
Sigur cä nu e o coincidentä!
Startul îl däduse neorealismul italian, urmat (partial, pânä n-a cäzut în intelectualism) de Nouvelle Vague, apoi de Free Cinema si, cum bine ai observat, de Scoala Cehoslovacä. La noi, din päcate, nu s-a creat nici mäcar o schitä timidä de scoalä sau curent, dar aspectele pe care le-ai remarcat constituie efectul regäsit la un regisor sensibil (pe-atunci) si informat, ca Pintilie. Dacä te uiti cu atentie la "Reconstituirea", vei vedea cä, acolo, racordarea legitimä la Scoala Cehoslovacä degenereazä în pastisä (fiind doar unul dintre motivele pentru care bunicelul "Reconstituirea" nu egaleazä, totusi, capodopera "Duminicä la ora 6".
merci pitbull pentru toate informatiile. da de faza cu ascensorul ce crezi? eu zic ca si aia e tot o influenta, poate de la nouvelle vague-ul ala intelectualist de care vorbesti.
da' pana la urma de ce a avut probleme filmul asta? fiindca tradeaza tipa aia la sfarsit? oricum destul de ambigua chestia... In rest mie mi s-a parut foarte corect politic.
si inca ceva, ai remarcat ca in scenele alea misto de care am zis, este surprinsa tot timpul aceeasi tipa si gesturile ei (o bruneta care se uita in stanga si in dreapta). am senzatia ca este acelasi cadru (nu stiu daca e termenul corect) pus in film de cel putin 3 ori. mie nu imi e clar daca a avut vreo intentie artistica. pare mai degraba o problema de buget.
www.artefect.net
27 Jul 2008, 17:20
poti vedea zilnic cate un scurt metraj selectat de profesionisti
http://www.artefect.net/videoteque/caseta-video/scurtissimo
"redbelt"-david mamet at his best.9/10.mi-a adus aminte,in unele momente,de "ghost dog".
' Big Stan '
The cell block just got a new bully.... a small one.
O comedie simpatica din 2007 cu Rob Schneider si Jennifer Morrison. Din partea mea primeste doar 8/10 !
IMDB (http://www.imdb.com/title/tt0490086/).
mafalda
11 Aug 2008, 11:09
Am simtit nevoia sa-l revad dupa aproape 20 de ani! M-a impresionat ultima secventa in care Kane moare il palatul sau XANADU rostind ultimul cuvant "Rosebud". Genial filmata secventa din pivnita resedintei, cand aparatul de filmat se opreste pe saniuta lui Kane din copilarie, simbol al unui trecut pe care Kane il retraieste in ultimile clipe ale vietii. Si totul invaluit intr-o lumina de clarobscur care simbolizeaza subconstientul lui Kane, cu lumini si umbre (trimiterea e clara la "magazia de umbre" a lui Freud). Imaginea e semnata de unii din cei mai buni operatori de la Hollywood, Gregg Toland!
StefanDo
11 Aug 2008, 16:21
Red Cliff, dezamagitor
o fi batut toate recordurile de incasari in Asia si-o fi reunit cei mai populari actori de-acolo, dar John Woo nu pare sa-si fi cheltuit foarte inteligent cele 80 de milioane. Totul arata superb, dar filmului ii lipseste ritmul, iar multitudinea de personaje te deruteaza din primul sfert de ora. Coregrafii dementiale in scenele de lupta (jumatate din film e slo-mo :D), dar magia din Hero sau Casa sabiilor zburatoare lipseste din Red Cliff, unde Woo a tinut ca totul sa fie cat mai veridic (in limitele extrem de lejere ale filmelor cu arte martiale, desigur).
Probabil ca varianta occidentala (de doua ore jumate in loc de patru) va fi mult mai intensa, dar prima parte a variantei asiatice lasa de dorit. Doar pentru fanii genului. A, si da, se gaseste trasa bine... ;)
criss robi
11 Aug 2008, 22:20
Bewitched(2005)-Nicole Kidman
Halloween Michael Myers(2002)
:D :D :D
Kagemusha (1980) de Akira Kurosawa.
Pauline Kael
23 Aug 2008, 15:15
"Arsenic si dantela veche" pe TCM.Doamne cat am ras si ce film adevarat,nu se mai fac filme acum prin comparatie.Peter Lorre este asa alunecos,Gregory Peck nu e doar un tip care arata bine,are si umor,recomandabil suta la suta.
mafalda
27 Aug 2008, 10:39
"Arsenic si dantela veche" pe TCM.Doamne cat am ras si ce film adevarat,nu se mai fac filme acum prin comparatie.Peter Lorre este asa alunecos,Gregory Peck nu e doar un tip care arata bine,are si umor,recomandabil suta la suta.
Faci o confuzie: nu era Greogy Peck, era Cary Grant! :sick:
Pauline Kael
28 Aug 2008, 11:47
Faci o confuzie: nu era Greogy Peck, era Cary Grant! :sick:
Sigur,din neatentie si m-am grabit,pt ca recent am vazut si "Moby Dick" cu Gregory.
Mi s-a mai intamplat odata, ma gandeam la Tim Burton si am tastat din gresealaTim Roth.Subconstientul...Se intampla oricui.
illotempore2002
29 Aug 2008, 08:49
vazut aseara American Psycho. Nu mi-a placut in mod deosebit ca poveste, ca subiect, chiar lasa de dorit, in schimb personajul principal este exemplar construit. Un nene foarte bogat care o ia razna, ni se lasa de inteles, din cauza vremurilor in care traim, a oamenilor, a scarii atat de frante a valorilor zileleor noastre. Totodata psiho-patologia este angajata puternic in construirea acestui personaj care o ia razna in planul fantasmelor, imaginandu-si ca ucide peste 40 de persoane.
Socialul este admirabil portretizat, in nimicnicia lui, in toata absurditatea, frivolitatea si schizoidia lui...oamenii se invidiaza intre ei si ajung sa se urasca pronind de la frumusetzea cartilor de vizita, de la cat de scump e apartamentul in care locuiesc, si mai ales, in functie de cine e capabil sa faca rezervare la restaurantul Dorsia (in aceasta lume, acela care reuseste sa faca o rezervare la Dorsia este cel mai puternic, stimat, invidiat, mascul din lume).
mafalda
29 Aug 2008, 13:26
Am vazut aseara "The Prodigal" (Risipitorul), film parabola inspirat din pilda "fiului risipitor" pe care Isus Christos o da ucenicilor sai. Foarte bine interpretata de Edmund Purdom, trairea contradictorie a evreului Micah dintre credinta lui in Dumnezeu si pasiunea sfasietoare pentru Samarra (Lana Turner), marea preoteasa slujitoare a zeitei Astarthea
europe_east
29 Aug 2008, 18:09
vazut aseara American Psycho. Nu mi-a placut in mod deosebit ca poveste, ca subiect, chiar lasa de dorit, in schimb personajul principal este exemplar construit. Un nene foarte bogat care o ia razna, ni se lasa de inteles, din cauza vremurilor in care traim, a oamenilor, a scarii atat de frante a valorilor zileleor noastre. Totodata psiho-patologia este angajata puternic in construirea acestui personaj care o ia razna in planul fantasmelor, imaginandu-si ca ucide peste 40 de persoane.
Socialul este admirabil portretizat, in nimicnicia lui, in toata absurditatea, frivolitatea si schizoidia lui...oamenii se invidiaza intre ei si ajung sa se urasca pronind de la frumusetzea cartilor de vizita, de la cat de scump e apartamentul in care locuiesc, si mai ales, in functie de cine e capabil sa faca rezervare la restaurantul Dorsia (in aceasta lume, acela care reuseste sa faca o rezervare la Dorsia este cel mai puternic, stimat, invidiat, mascul din lume).
mie mi-a placut fff mult American Psycho. n-am putut sa ma opresc din a ma uita la film, pur si simplu, MI-A PLACUT. am recunoscut personajul principal (care e evident ingrosat pana la extrem) -- care este yuppie-ul american, baiat destept, scolit, care face bani multi, dar care 'in the process' si-a pierdut 'continutul'/sufletul/scopul in viata. Eu am luat filmul ca pe o metafora, o fabula, fara pretentii de realism per se. (Si evident, specialistii se vor uita intotdeauna la un film legat de specialitatea lor cu alti ochi... ceea ce pare sa fie cazul tau :))
una peste alta, ce vrusei sa spun: filmul asta mi s-a parut o trufanda, un deliciu... desi recunosc ca inceputul mi s-a parut mai interesant decat sfarsitul, cred ca preferam daca filmul se transforma in comedie mai putin neagra..
illotempore2002
29 Aug 2008, 19:58
europe-east, asa e .... pe parcursul zilei de azi m-am gandit mai mult la filmul asta si mi-am dat seama ca mi-a placut foarte mult de fapt.....pleaca de la o poveste destul de tocita (da, vesnicii oameni bogati, tineri si frumosi lipsiti de suflet, dezumanizati) insa povestita foarte frumos....si asa e , incepututl este foarte sec, dur, duce cum am mai spus inspre absurd atunci cand Patrick Bateman descrie toate produsele cosmetice pe care le foloseste in fiecare dimineata...
Cred ca cel mai mult imi place tonul pe care este spusa povestea asta: e tonul cuiva care simte ca e pe un drum cu totul paralel decat cel normal, fara insa sa duca in acelasi loc, si e un ton in care se simte atat nepasarea fata de aceasta degenerare dar si un strop mic de strigat dupa ajutor.
"this confession meant nothing" e un final atat de dureros
just_mee
30 Aug 2008, 11:22
poseidon
europe_east
31 Aug 2008, 18:39
Down by Law -- mai vazusem filmul asta o data, dar abia acum pot sa zic ca il apreciez cu adevarat... Tom Waits mi-a picat cu tronc, clar. Altminteri desi Benigni a fost delicios -- de fapt ma distra cel mai tare cum zambea Waits cand il auzea vorbind-- parca as zice ca filmul s-a transformat in altceva dupa aparitia sa. Pana atunci era o chestie asa de atmosfera, taceri lungi si cantece ragusite, apoi insa ambele personaje Zack si Jack s-au transformat in personaje secundare, tot tinandu-i urma lui Begnini, cand de fapt ei doi erau niste actori mult mai subtili si ar fi putut face filmul singuri..
Hmm cred ca ar fi Matchstick Men. L-am vazut ieri pe post de miezonoptica. Cand il vizionam incercam sa tin cont si de succesiunea lui cronologica din repertoriul de filme a lui Ridley Scott, si ma gandeam, cum e posibila aparitia unui astfel de film dupa ceva ca Gladiatorul, Hannibal si BHD? Are un complet alt aer, ca si cum Ridley ar fi incercat sa faca o pauza din repertoriul sau de filme cu valente filosofico-istorice, si sa trimita un mesaj moralist celor avizi de filme gen "aici si acum". Si da, a facut o treaba buna spre deosebire de mica aventura romantoasa "A Good Year" unde daca nu erau dialogurile picante, putin manieriste dintre Cotillard si vesnicul gladiator al lui Scott, Crowe, filmul ar fi devenit o alta comedie romantica de categoria B. Da, parerea mea e ca Matchstick Men e ultimul film reusit al lui Scott pana sa intre in groapa, corecta d.p.d.v. politic, numita Kingdom of Heaven, de unde numai American Gangster l-a mai putut scoate.
Pauline Kael
02 Sep 2008, 09:58
Se7en ,ce super tare avatar ai :D Am ametit uitandu-ma la el.Si ce ai scris despre film e interesant.
criss robi
02 Sep 2008, 10:45
poi am vazut saptamana asta :huh:
:w00t:
X-Man,7 zile de trait,Wild Child si Camp Rock :P
dosarele x - filmu' - o mare pierdere de timp, si nici macar sculi si cu muldar nu mai arata asa bine
Se7en ,ce super tare avatar ai :D Am ametit uitandu-ma la el.Si ce ai scris despre film e interesant.
Hehe mersi, adevarul e ca sunt un mare fan al filmelor lui Scott si incerc sa tin pasul cu cariera omului asta. Cred ca tipul e unul dintre putinii clasici in viata asa ca il vizionez "cat e cald" :P Cat despre avatar pe mine ma amuza nasul tipului :D
ricutza
03 Sep 2008, 13:16
am vazut ieri Open Water 1 si 2. binenteles, al doilea are niste personaje mai cretine si putin credibile, dar primul este foarte tare.
povestea e destul de simpla: un cuplu in vancata, merg sa faca scufundari cu un grup de turisti si din greseala sunt uitati acolo. filmul se concetreaza cu ce se intampla cu cele doua personaje si cum evolueaza sentimentele lor.... un fel de "Elevator" insa protagonistii sunt prizonierii unui spatiu foarte larg, in locul unui spatiu restrans. oricum filmul este la fel de claustrofobic datorita multitudinii de directii in care cei doi se pot indrepta.
oricum m-a impresionat foarte tare si mi s-a parut ca totul este foarte plauzibil.
europe_east
10 Sep 2008, 03:30
Touching the Void. Film documentar despre Joe Simpson si Simon Yates, cei doi alpinisti care au incercat (si reusit) sa fie primii pe unul din cei mai dificili munti din lume, Siula Grande in Anzii Peruvieni. Povestea abia incepe atunci cand Simon e silit de imprejurari (Joe isi rupsese un picior si atarna in gol deasupra unei prapastii) sa taie franghia de care era legat Joe. (In final, scapa amandoi... si sunt in viata azi, desi dupa experienta asta, Joe a pierdut cam o treime in greutate) Filmul e foarte bine recosntruit, munti adevarati, zapada la fel, furtuni, noapte, etc.
Mai vreau sa vad si Man on Wire (un francez nebun care a mers pe sarma intre cele doua turnuri gemene in NY) si dupa asta I am all set. :)
notorious
11 Sep 2008, 22:50
all that heaven allows - boy, how they made them back then ! :(( oricat de 'intentionata' era melodrama, tot mi-a venit sa ma zgarii pe ochi.
europe_east
13 Sep 2008, 07:50
Irina Palm -- unul din cele mai cu adevarat emotionante filme din cate am vazut... Marianne Faithfull si Miki Manojlovic (Marco din Underground) - ce actori minunati... Pe scurt, Maggie (Faithfull) pentru a-si salva nepotul bolnav de la moarte, se angajeaza intr-un bar de noapte pe un post mai non-comformist :). Film mai uman si mai adevarat de mult n-am vazut.
Pitbull
13 Sep 2008, 07:55
Voil�* the topic acilea:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=15001
Disciple
14 Sep 2008, 12:57
Home Of The Brave-2006
Regia:Irwin Winkler
Distributie:Samuel L.Jackson,Jessica Biel
Film ce incearca sa redea incercarile unor soldati americani proaspat sositi din Irak sa se readapteze vietii cotidiene de acasa.Nu e un film exceptional,dar nici de aruncat la gunoi.
Reuseste in parte sa redea emotiile pe care si le propune,dar esueaza la capitolul distributie.Daca Samuel L.Jackson ramane in continuare un actor de nota 10,restul sunt trantiti aiurea.De exemplu Curtis Jackson-50 Cent:daca iti propui sa faci un film cu un subiect destul de greu ca acesta nu pui printre pesonajele principale un raparas care a mai facut 2 filme si alea dezastruoase pentru ca nu o sa reuseasca sa iti redea drama si emotiile unui soldat intors dintr-un razboi sangeros.Jessica Biel e monotona,fara pic de simt actoricesc si cred ca ramane genul de "actrita" pentru blockbustere de mall.
Pacat ca filmul e tras in jos de distributia nepotrivita deoarece e destul de bine realizat.
Nota 7 pt jocul lui Samuel L.Jackson si pt ca nu este foarte plictisitor. :)
Pitbull
14 Sep 2008, 20:37
OK, da' care-i ideea? :?
Da probabil, eu pe imdb in afara de Maria Dinulescu n-am mai vazut nici un alt actor roman sa aiba poze. Pana si ea are abia 5, dar sunt ceva! :))
E.Floares
15 Sep 2008, 17:30
Daca are cont si plateste cativa dolarei pe luna isi poate pune cate poze vrea ea...un fel de hi5 asa :lol:
"Ha, zice ea, ce afacere profitabila avem noi aici! Daca cotizez aici cativa dolarei poate in cativa ani ma vede si pe mine Spielberg si.... sigur am sa ajung la Hollywood! Sa joc in Saving Private Ryan 2!!! Bun si ca figuranta 8)"
jalnique
16 Sep 2008, 20:07
reality bites - cativa prieteni proaspat absolventi care primesc portia de realitate, tre' sa-si ia job dar pe care nu-l pot impaca cu pasiunile lor, se indragostesc "de cine nu trebuie" but then they finally end up together, se cearta, se impaca bla bla - tipic american.
plusul meu totusi, au replici amuzante (nu uitati ca e film din '94).
Cinemania
20 Sep 2008, 23:19
Desu nôto: The last name (2006)
Excelent...oarecum destul de fresh...si desigur mor de nervi dupa ce am aflat ca e continuarea la Desu nôto (2006), pe care nu l-am vazut...deci :x
illotempore2002
22 Sep 2008, 16:55
Fear eats soul, Fassbinder.
Avem un topic dedicat lui Fassbinder sau noului val german?
Cumva atipic pt filmografia complexa, naucitoare si expresiva a lui Fassbinder, acest film poarta titlul unui proverb arab: Fear eats soul.
Mi-a placut filmul pt ca pt a mia oara constat ca filmele foarte bune au ca poveste ceva simplu, anodin. Aici este vorba despre o femeie la varsta a treia, nemtoaica, ce se indragosteste si se casatoreste cu un marocan tanar si viril venit la munca in Germania. Evident ca intreaga societate din jurul lor se va isteriza iar filmul este prilejul punerii pe tapet a prejudecatilor si stereotipiilor in gandire. Dar ce mi-a placut mie in filmul asta este intalnirea celor doua mentalitati culturale si faptul ca desi aparent ele se ciocnesc, intr-un final reusesc sa se integreze si sa faca sens impreuna.
...acest film poarta titlul unui proverb arab: Fear eats soul.
Proverbele arabe sunt in limba engleza ? :P
europe_east
23 Sep 2008, 10:13
Vicky Christina Barcelona-- minunat!!! spumant ca sampania ultima semi-comedie a lui Woody Allen si la fel de 'light' dar cu substanta... Daca vrei sa cazi pe ganduri si sa ai insomnii, se rezolva, ai la ce medita... Daca nu, e ok, pleci usor si bine-dispus. Cred ca e filmul preferat pe anul asta pentru mine.
Man On Wire-- documentarul despre Philippe Petit care a mers pe sarma intre cele doua turnuri gemene (si pe Notre-Dame si inca vreo cateva...) si care a fact din mersul pe sarma o arta mai mult decat un record... E multa poezie in cum merge pe sarma Petit: face plecaciuni, se intinde pe sarma si sta asa pret de cateva minute in relache, apoi mai merge, zambeste, se intoarce din drum-- si uite asa de vreo cateva ori dus-intors... De vazut! In documentar sunt prezentati si prietenii lui Petit, cel care l-au ajutat in a-si duce lovitura la cale (ca doar nu s-a dus cu voie de la politie pe cele doua turnuri, pregatirile si planurile au durat cateva luni) si care sunt la fel de interesanti si idealisti ca si Petit, de fapt ei cred in arta lui Petit, mai mult decat el insusi. Singura chestie dezamagitoare: Petit isi tradeaza prietenii in final -- abandonandu-i, practic, dupa ce devine o celebritate.
Cinemania
23 Sep 2008, 14:30
Hell Ride (2008)
un film care nu era necesar
cu alte cuvinte pierdere de timp...nimic nou
incredible hulk:
plictisitor-amuzant-ca aproape orice film cu supereroi..da m-am uitat pentru edward norton.
Cinemania
30 Sep 2008, 18:52
Bosque de sombras (2006)
desi e inspirat (?) din remarcabilul Straw Dogs mie mi-a placut foarte mult
Runaway Train (1985)
magnific...si la a nu stiu cata revizionare
Cazeemeer
30 Sep 2008, 21:18
''Les Diaboliques "(1955 )regizat de Clouzot.Sotia si amanta hotarasc sa omoare barbatul care le terorizeaza. Simone Signoret (amanta cea dura ) ,fragila sotie Véra Clouzot (superba nevasta a regizorului Clouzot ) si Paul Merisse (sotul/amantul terorizant ) dau nastere unui triunghi amoros memorabil .10/10
...desi cea mai mare influenta a filmului de-a lungul anilor nu au avut-o personajele astea, ci detectivul (nu-i mai stiu numele, iar sa-i zic "Columbo" nu vreau).
In plus, nu pot sa nu ma gandesc ca asta e filmul fara de care Vertigo n-ar fi existat.
europe_east
05 Oct 2008, 06:15
Sex and the City- the Movie. Mai slab decat cele mai bune momente din serial (cuma r fi ultimele episoade) insa mi-a placut. E tot Entertainment cu E mare.
Insa o preconditie ca sa iti placa S & C- the Movie e sa fi vazut serialul, si nu doar trei episoade. Vazut in intregime, serialul da greutate (per ansamblu) fiecarui personaj, si face din momente 'mici' si frivolitati (moda, relationships & s**t) personaje umane si sensibile. Michael Patrick King e un scriitor ff inteligent, subtil si nuantat -- de altfel singurul pe care pot sa-l ascult comentandu-si filmul -- insa comentariul e mai reusit decat filmul, poantele in film per total sunt mai slabe si mai putin grotesti decat in serial si sunt si momente 'cheesy'. Dar per total, reintalnirea cu personajele e emotionanta. Chris Noth e un actor minunat (just my type ;)) si personajele Samantha si Anthony Marantino nu si-au pierdut din farmec. Cu personajul Carrie nu m-am identificat niciodata si intotdeauna Carrie mi s-a parut cam fada, insa aceasta Cinderella Story are efectul scontat.
Dulce de Leche
07 Oct 2008, 22:36
ªi L-AM vãzut. Era într-una din acele sâmbete în care cei ca mine ar trebui sã doarmã pânã târziu. Luminos început de octombrie, continuu frig în casã. I-AM rãsfoit subtitrarea, înjurându-l pe cel care mi-a tras clapa iar, pentru cã nu înþelegeam nimic, era o înºiruire ilogicã de locuri de pe glob.
Baraka e numele lui, ºi pânã la un punct este FILMUL. Nu ºtiu cum ºi de unde l-am descãrcat; nu citisem nimic despre el, din principiu nu mã uit la filmele despre care citesc. Nu am descoperit încã CRITICUL care sã mã facã sã vãd absolut orice film, bine ºtiut fiind faptul cã ºi filmele proaste trebuie urmãrite, analizate ºi înþelese, drept urmare nu citesc cronicile de film ale negativiºtilor consacraþi. Cel mai mult detest înºiruirile acelea "docte" din ce-au mai regizat, simþit ºi consumat de-a lungul vremii diverºi regizori, actori etc. criticii ãºtia sunt incapabili sã pricepã cã dacã vreau o biografie nu trebuie decât sã dau un google, pe când pentru a vedea un film nu-mi trebuie decât o umilã ºi sincerã pãrere personalã.
Întotdeauna mi-am imaginat astfel filmul, fãrã personaje, fãrã dialog, purã imagine. Baraka e FILMUL pânã în punctul în care rãmâne blocat pe aspectele negative ale existenþei umane. Aici a greºit regizorul, filmul ar trebui sã punã probleme, nu sã sugereze soluþii, el ar trebui sã rescrie realitatea, nu sã o modifice.
Dacã stai sã te gândeºti acest film este profund moral punând în evidenþã rãul pe care-l trãim, cel perpetuat de indiferenþa noastrã, a tuturor. Dacã nu ar fi manipulat realitatea, deformând-o într-un mod abosulut jenant aº fi putut declara Baraka the movie.
Constrângerile filmului nu au fãcut decât sã-mi aminteascã o nuvelã SF cititã-n adolescenþã: în urma unui rãzboi nuclear, pe Terra, intactã rãmâne doar o casetã video cu un desen animat: Mickey Mouse. Niºte extratereºtrii o gãsesc, ºi dupã ce-o urmãresc trag concluzia cã aºa trebuie sã fi arãtat/ comportat locuitorii defunctei planete. :D
Deci, aº fi trimis, prin unde radio, acest film în spaþiu, dacã nu ar fi fost atât de pesimist ºi nu mi-ar fi arãtat doar partea urâtã a efemerei mele existenþe. Muzicã clasicã, parcã asta se trimite în spaþiu prin radiourile alea super performante ale observatoarelor astronomice, nu?! Sã sperãm cã cel puþin din punct de vedere muzical extratereºtii stau mai bine. :P
ãsta e filmul: http://www.imdb.com/title/tt0103767/
"environmental theme"... :D de-aia nu citesc io înainte cronicile. :-(
frusina_gugulan
11 Oct 2008, 14:55
Summary: Nature is GOOD. Primitive tribes are GOOD. The Holocaust was BAD. So is WAR. Our everyday life is TOO FAST and leads to the TORTURE of BABY CHICKENS. PEOPLE, although not YOU because you are GOOD because you felt bad about the BABY CHICKENS, should SHAPE UP BEFORE IT'S TOO LATE.
asta nu este "the movie". e "the tear-jerker". nu-l am prea proaspat in memorie, dar tin minte o o imbinare de imagini simbolice cu imagini induiosatoare cu imagini pur si simplu frumoase. adauga la reteta o coloana sonora cel putin interesanta (tocmai descoperisem dead can dance si am fost :w00t: sa-i aud intr-un film). iar imaginile alea nu erau montate asa alandala, ci imparteau filmul in 3 secvente (daca nu-mi joaca memoria feste: 1. ce frumos e in natura. 1. ce chestii urate a facut omul. 3. ce ar trebui sa facem ca sa nu mai fie chestii urate si sa fie iar frumos si bine) pe care le tin minte destul de clar delimitate de cate o scena cu un simbolism foarte transparent. dintre acestea din urma imi vine clar in minte un ditai pomu' de vreo enspe secole care cade taiat parca de niste oameni foarte rai, cu un zgomot asurzitor si frangator de inimi. craaaaac buff... daca pestru napoleon fiecare soldat are in ranita bastomul de maresal, pentru fiecare scriitor sau regizor fiecare copac are vocatie de axis mundi care cand pica (pe cat de zgomotos posibil) face sa se duca totul la nenea de la subsol. iar 'telectualii preocupati de mediu, fericiti ca au prins mesajul, varsa o lacrima pe tastatura calculatorului la care vad filmul.
Amadeus (1984) regizat de Milos Forman cu Tom Hulce si F. Murray Abraham in rolurile lui Mozart si lui Antonio Salieri,colegul sau plin de invidie pe succesul acestei "creaturi" nedemna de un asemenea dar din partea lui Dumnezeu.Un film exceptional,cu decoruri,costume si muzica superbe.Abraham (pe care il stiam doar din Scarface) face aici un rol foarte bun,care i`a adus si Oscarul,el fiind cel care incearca sa il distruga pe Mozart prin toate mijloacele posibile,ajungand sa il considere si pe Dumnezeu dusmanul sau.Tom Hulce reuseste sa te faca sa il indragesti pe Mozart din primele momente iar rasul sau te face ori sa il iubesti ori sa il urasti.Singurul lucru care nu m`a convins raman discutiile intre Mozart si sotia lui,care mi`au parut prea "moderne" pentru perioada respectiva.
Perfume: The Story of a Murderer (2006) regizat de Tom Tykwer.Filmul este inspirat dupa cartea scrisa de Patrick Suskind.Filmul decurge frumos pana spre sfarsit,cand o ia total pe aratura si iti strica buna dispozitie.De urmarit pentru imaginile cu fabricarea esentelor de parfum,pentru viziunea asupra Parisului din secolul 18,pentru constrastul dintre mirosurile divine ale parfumului si jegul locuitorilor Parisului.De asemenea de urmarit pentru micul rol facut de Dustin Hoffman.
Perfume: The Story of a Murderer (2006) regizat de Tom Tykwer.Filmul este inspirat dupa cartea scrisa de Patrick Suskind.Filmul decurge frumos pana spre sfarsit,cand o ia total pe aratura si iti strica buna dispozitie.De urmarit pentru imaginile cu fabricarea esentelor de parfum,pentru viziunea asupra Parisului din secolul 18,pentru constrastul dintre mirosurile divine ale parfumului si jegul locuitorilor Parisului.De asemenea de urmarit pentru micul rol facut de Dustin Hoffman.
Hmm pe mine m-a cam bulversat scena aceea de orgie publica de la sfarsit. Nu exista discriminare de pudoare, tontzi o facea cu toante :huh:
Pai da ... dar totusi ... de la 2 picaturi de parfum sa se ajunga la orgia aia .. mi se pare aberant.As fi inteles daca scapa de gardienii din puscarie cu ajutorul parfumului dar asa...
As fi inteles daca scapa de gardienii din puscarie cu ajutorul parfumului dar asa...
Si nu a facut si asta?
Cred ca ce au vrut sa arate ca in cele 2 picaturi de parfum efectiv divin se afla cel mai puternic afrodisiac. Totul e concentrat in sticluta mica plina cu suflete pure iar puritatea este, incontestabil, cel mai frumos lucru de pe pamant, fie daca se afla intr-o fata frumoasa, sau in altceva.
Si nu am vazut decat iubire in scena aia, de bun gust de altfel. Normal ca bulverseaza la o prima vizionare ca e ceva ce nu ai mai vazut intr-un film insa e ceva foarte frumos si excelent coregrafiat.
Nici nu am spus ca as fi avut ceva cu scena orgiei,caci as fi luat si eu parte cu placere la ea :lol: pur si simplu mi s`a parut prea aberant.
Pauline Kael
13 Oct 2008, 10:11
E ceva pe lumea asta care nu ti se pare aberant?
Probabil lucrurile banale ca si tine.
Aberant mi se pare cum de ai ajuns tu sa fii profesoara.Nici nu ma mira ca se omoara tot mai multi adolescenti cu indrumatori de genu` tau.
Pauline Kael
13 Oct 2008, 10:39
Aberant mi se pare cum de ai ajuns tu sa fii profesoara.Nici nu ma mira ca se omoara tot mai multi adolescenti cu indrumatori de genu` tau.
Chiar ca aberezi.Si te uiti prea mult la filme proaste.As putea fi curioasa in ce domeniu lucrezi dumneata.Dar nu sunt ..curioasa.
N-am stiut ca forumul asta e un test de profesionalism.Si daca mai faci dezvaluiri din viata mea personala si recurgi la atac la persoana ne certam.
Achtung.
Cinemania
13 Oct 2008, 16:42
cel mai recent caft vizionat :D
Ultimul vizionat a fost High Fidelity [2000].
http://www.imdb.com/title/tt0146882/
Mi-a plãcut cã face referiri din culturã muzicalã. Mi-a plãcut naturaleþea ce era degajatã din film. A fost ciudat cã personajul principal vorbea cu mine, privitorul la film, dar apoi m-am obiºnuit. În film joacã ºi Jack Black ºi joacã chiar bine [ce-i drept nu departe de rolul din School of Rock]. Este un film uºurel aº zice, un film despre eºecul în relaþii, despre cum e sã îþi urãºti slujba la care mergi, într-un fel despre resemnarea în faþa vieþii. Totuºi dacã o priveºti din unghiul potrivit sau de lângã persoana potrivitã nu mai pare atât de grea. Mai pe scurt mi-a plãcut ºi mesajul filmului.
Cinemania
17 Oct 2008, 16:25
Step Brothers (2008)
delicios pe alocuri...uneori exagerat de vulgar
ceva mai bun decat ultimele comedii de gen marca Hollywood
cred ca e cea mai reusita colaborare intre Adam McKay si Will Ferrell
Pauline Kael
17 Oct 2008, 16:51
Eu am auzit ca e tare plicticos.Dar ...
Cinemania
17 Oct 2008, 16:55
Eu am auzit ca e tare plicticos.Dar ...
una e sa auzi despre ceva ca ar fi nu stiu cum alta e sa vezi cu ochii tai
dar legat de asta pot confirma ca are si cateva momente mai de somn asa
Pauline Kael
17 Oct 2008, 16:56
Ai vazut "Death Race"?Sau un film mai asa...
Cinemania
18 Oct 2008, 19:02
100 Feet (2008)
mda....incepe si continua bina, insa finalul este maltratat :hmm:
oricum l-am vazut pt Famke Janssen
Linewatch (2008)
film usor de vazut dupa-masa
cam plictisitor si tembel
europe_east
20 Oct 2008, 09:30
Burn after Reading -- ultimul Coen e entertaining & light, urmand oarecum linia lui No country for old men, in sensul ca intriga clasica e intoarsa pe dos.
Brad Pitt intr-o noua dimensiune, la fel Clooney. Tilda Swinton extraordinara (iar). Frances MacDormand :love.
I served the King of England-- reverie filmica de la Jiri Menzel, usor indemnand spre somnolenta... ;) insa delicat si fara pretentii.
Religulous-- documentarul anti-religie al lui Bill Maher cade rau in discurs propagandistic. filmul e presarat cu niscaiva poante bune, totusi.
Jacob's Ladder (1990) http://www.imdb.com/title/tt0099871
Surprinzator de avangardist si de iesit de tipare pentru vremea sa. Acum am vazut si de unde Marx (eye)Pain s-a inspirat. Totusi Maxel...Maxica e facut in 2008, ala acum 18 ani. Si chiar si asa tot primul e mai bun.
Shallow Hall[2001] http://www.imdb.com/title/tt0256380/
Alt film cu Jack Black. Este un film care vorbeºte despre aparenþe, despre preconcepþii, despre standarde prea ridicate, despre frumuseþea interioarã. Întodeauna m-a deranajat ideea [de altfel extrem de valabilã] cã ambalajul vinde produsul. Filmul trateazã acest subiect ºi o face într-un mod cât se poate de "comestibil".
Cinemania
29 Oct 2008, 18:34
All the Pretty Horses
per total OK...gustat bucatica cu bucatica nu mai e foarte ok
nu cred ca Matt Damon a fost o alegere prea potrivita
Billy Bob a luat-o un pic in jos, dupa naucitorul Sling blade, dar sa nu exagerez...inca e la inceput in meseria de regizor...are inca timp sa ne rupa sufletu' :D
ultimul film vazut este...Horton hears a Who , e amuzant si foarte distractiv.
L-am vãzut ºi eu, dar deºi mie îmi plac la nebunie desenele animate... de data asta nu m-a atras într-un mod special. Mi-a plãcut ideea, dar parcã nu e prea închegat.
ultimul film vazut este...Horton hears a Who , e amuzant si foarte distractiv.
E un film cu un substrat puternic religios. E parca o combinatie intre Narnia, Seinfeld si Noul Testament :(( Nu ca Seinfeld ar avea ceva cu Biblia, ferim-ar Jerry.
Cinemania
02 Nov 2008, 22:38
de ce mi-a placut Taromul azi...
pt ca in timpul zborului au pus Explozia de Mircea Dragan...cine stie cand m-as fi gandit sa ma uit la filmul asta?!
mi-a placut foarte mult...are toate elementele unui disaster movie: tensiune cat cuprinde, acte de eroism, disperare, momente emotionante, actiune, tragism...parerea mea e ca atat la nivel de regie cat si de scenariu aceste elemente sunt legate cu succes
un Dinica si un Dem Radulescu de zile mari
Proletar
02 Nov 2008, 22:43
pt ca in timpul zborului au pus Explozia de Mircea Dragan
totuºi, destul de inoportunã difuzarea într-un avion a unui film despre posibila explozie a unei nave.
bine cã n-au pus ºi Dezastre în aer.
Cinemania
02 Nov 2008, 22:50
Suspect Zero
dupa bizareria brilianta numita Begotten si fascinantul Shadow of the Vampire ma asteptam la mai mult din partea lui Merhige
Suspect Zero are stil, insa din pacate filmul se darama sub propriile concepte incercand sa ni le vanda uitand de factorul real...mai mult decat atat, daca tot il bagi pe Ben Kingsley in film, macar da-i mai mult spatiu!
Cinemania
02 Nov 2008, 22:52
totuºi, destul de inoportunã difuzarea într-un avion a unui film despre posibila explozie a unei nave.
da, dar era o nava maritima nu aeriana :D
in rest numai de bine
Proletar
02 Nov 2008, 22:55
da, dar era o nava maritima nu aeriana :D
in rest numai de bine
si nu cred ca era dem radulescu, ci toma caragiu.
in rest, numai de bine :)
Pitbull
02 Nov 2008, 23:04
Erau amândoi.
In rest, numai de bine. :sleep:
Cinemania
02 Nov 2008, 23:20
@proletar
ai crezut prost
Proletar
02 Nov 2008, 23:31
@proletar
ai crezut prost
nu ºtiu dacã mi-o vei ierta vreodatã.
Cinemania
02 Nov 2008, 23:43
nici daca stai in cap :D
buticut
03 Nov 2008, 13:46
sau Snakes on a Plane.... :lol:
Eu am vazut Burn After Reading, cronica in topicul cu pricina :D
Cinemania
03 Nov 2008, 15:14
neah...singurul care prinde bine e Kentucky Fried Airplane
Pitbull
03 Nov 2008, 16:10
Eu rämân la vorba mea: "Aiurel Vlaicu", täticu'! :hmm:
Floydman
04 Nov 2008, 02:05
Aurel Raicu? :P
mafalda
04 Nov 2008, 08:13
Pe TCM "Crucea de sange" cu Charlon Heston in Sherlok Holmes!
Merita vazut de dragul lui Heston! S-ar putea sa-l mai dea in reluare.
Pauline Kael
09 Nov 2008, 17:56
"Pacataele tineretii",bun,finalul cam cretinoid..
Vazut in seara asta pe TV1000 :
The Hitcher (1986) regizat de Robert Harmon cu C. Thomas Howell,Jennifer Jason Leigh si Rutger Hauer intr`unul din rolurile de "villain" care l`au consacrat.Uitasem cat de inspaimantator poate sa fie un film cu autostopisti cu ganduri criminale :)
Cinemania
11 Nov 2008, 07:17
Vazut in seara asta pe TV1000 :
The Hitcher (1986) regizat de Robert Harmon cu C. Thomas Howell,Jennifer Jason Leigh si Rutger Hauer intr`unul din rolurile de "villain" care l`au consacrat.Uitasem cat de inspaimantator poate sa fie un film cu autostopisti cu ganduri criminale :)
exista si un remake din 2007 cu Sean Bean, insa care nu prea merita
Cinemania
11 Nov 2008, 16:34
Funny Games U.S.
plm!!!
damm you Haneke
nu numai ca e mult sub filmul original, dar e si total nefolositor...I don't get it...sa fi devenit asa de sarac Haneke?
singurul lucru remarcat in sens pozitiv: Naomi Watts
Just Friends (2005)
o portie buna de rasete...mai pe bune, mai fortate...nu conteaza...pt asa sunt filmele astea tembele :lol:
imi era dor de vechiul Ryan Reynolds, dupa ce l-am urmarit in cateva roluri serioase
mafalda
12 Nov 2008, 12:34
Filmul The secret of Dorian Gray" dupa cartea lui Oscar Wilde.
Bine redata cinematogrfic ideea de transfigurare estetica a vietii in opera de arta. Dar mie mi-a placut mai mult spectacolul de la Odeon in regia si interpretarea lui Razvan Mazilu
europe_east
16 Nov 2008, 05:56
The Last Mistress-- film de Catherine Breillat, cu Asia Argento... se anunta promitator, ma asteptam ca Asia sa depaseasca o data rolurile de fetiscana razgaiata si vrajitoare seducatoare, dar nu s-a intamplat... Filmul pica uneori intr-un absurd straniu, cu aspect de kitcsh- sper intentionat. Mi s-a parut ca filmul apartine actorului principal, Fu'ad Ait Aattou (wow, ce nume!). Cu o voce si o figura hipnotizanta, el chiar te face sa uiti sa examinezi falsitatile Asiei (e ea sau scenariul, nu-mi dadeam seama) si sa te transpui (macar putin) in poveste...
jeux d'enfants
placut ptr ca:
-franceza imi gadila in mod placut urechile oricum si oriunde
-marion cotillard e f expresiva
-subiectul e original
-a avut ceva din aerul lui amelie, fara a-l copia in vreun fel
-n-ai cum sa te plictisesti la el
-final a la mesterul manole (totusi ceva cam incert pe acolo)
-imagini frumoase, mi-au ramas in minte scena cu cutia rostogolondu-se pe scari si ei doi catarati pe masina...aaa...si ea pe sina de tren
-are poante bune dar si momente touching
europe_east
19 Nov 2008, 00:55
The man with the iron mask- asta din 98', muschetari, chestii, cu Gabriel Byrne :love:, John Malkovich, Gerard Depardieu si Jeremy Irons! Si Leo. Mi-a placut mult, foarte entertaining. John Malkovich pentru prima data intr-un personaj mai putin straniu.
Adevarul e ca incerc sa gasesc un film din categoria 'Omul cu masca de fier', dar nu era asta... Stie cineva care e numele acestui film dat candva mai demult pe tvr (era ceva mai dramatic, nu chiar o comedie)? Ceva cu niste alergaturi printr-un teatru/opera/palat?
Cinemania
19 Nov 2008, 09:23
The man with the iron mask- asta din 98', muschetari, chestii, cu Gabriel Byrne :love:, John Malkovich, Gerard Depardieu si Jeremy Irons! Si Leo. Mi-a placut mult, foarte entertaining. John Malkovich pentru prima data intr-un personaj mai putin straniu.
Adevarul e ca incerc sa gasesc un film din categoria 'Omul cu masca de fier', dar nu era asta... Stie cineva care e numele acestui film dat candva mai demult pe tvr (era ceva mai dramatic, nu chiar o comedie)? Ceva cu niste alergaturi printr-un teatru/opera/palat?
si era cu Richard Chamberlain?
europe_east
19 Nov 2008, 17:19
Cinemania, multam fain, cred ca asta era.
Cinemania
19 Nov 2008, 17:23
Cinemania, multam fain, cred ca asta era.
glad to help
Twinsen
19 Nov 2008, 21:16
Let the right one in (http://www.imdb.com/title/tt1139797/) - See it. Now!
buticut
19 Nov 2008, 22:04
^Urmeaza :D,am si mentionat pe undeva ca intentionez sa il vad.
Twinsen
20 Nov 2008, 11:47
^Urmeaza :D,am si mentionat pe undeva ca intentionez sa il vad.
E in mod clar unul din cele mai bune filme ale anului si cu atat mai surprinzator cu cat a aparut practic de nicaieri. Deja a intrat in top 250 pe imdb.
Righteous Kill (2008)
Singura placere la acest film este ca ai ocazia sa ii vezi pe De Niro si pe Pacino jucand probabil pentru ultima oara impreuna.Era normal sa apara si acest film odata si odata.Dupa ce Pacino l`a omorat pe De Niro in "Heat" era normal sa se intample si invers,iar asemanarile cu "Heat" sunt destul de evidente.Este pacat ca nu mai exista regizori care sa reuseasca sa scoata din cei doi actori tot ce au ei mai bun,sau probabil ca nici ei nu prea mai au chef de asa ceva.Oricum,daca aveti de ales,vedeti un "Dog Day Afternoon" sau un "Taxi Driver" in locul filmului asta.
europe_east
22 Nov 2008, 21:59
Vazut una bucata film misto: Happy-Go-Lucky, film de Mike Leigh, 2008, despre Poppy (Sally Hawkins), o fata care la prima vedere pare un pic saraca cu duhul, e bine dispusa tot timpul, rade, poarta dresuri rosii cu rochii verzi, si chicoteste tot timpul. Lumea tinde s-o considere anormala... Filmul e compus din momente, o lectie de flamenco cu o profesoara cu temperament, niste lectii de sofat cu un instructor care-i da lectii de normalitate, copii in scoala unde lucreaza, si in final ii apare in cale si un tip scos din cartile cu povesti (Samuel Roukin-- necunoscut! but... wow). Fabulos film! despre ce inseamna de fapt sa fii normal...
Vazut una bucata film misto: Happy-Go-Lucky, film de Mike Leigh, 2008, despre Poppy (Sally Hawkins), o fata care la prima vedere pare un pic saraca cu duhul, e bine dispusa tot timpul, rade, poarta dresuri rosii cu rochii verzi, si chicoteste tot timpul. Lumea tinde s-o considere anormala... Filmul e compus din momente, o lectie de flamenco cu o profesoara cu temperament, niste lectii de sofat cu un instructor care-i da lectii de normalitate, copii in scoala unde lucreaza, si in final ii apare in cale si un tip scos din cartile cu povesti (Samuel Roukin-- necunoscut! but... wow). Fabulos film! despre ce inseamna de fapt sa fii normal...
L-am vazut si eu. mie nu mi s-a parut un film despre normalitate ci despre optimism. dar excesele euforice ale tipei de la te-miri-ce m-au cam scos din sarite. Are si momente de reala emotie, sau de pur si simplu de naturalete, dar in ansambu, personajul e foarte obositor, si vizual (excesiv de colorata) si ca personalitate (inepuizabila ei buna dispozitie ma indispune).
europe_east
23 Nov 2008, 00:30
I know what you mean... Mi s-a parut ca inceputul filmului e nesigur, se insista intr-adevar mult pe chicoteala personajului principal, insa pe parcurs, mi s-a parut ca filmul si-a gasit tonul natural... Cam incepand cu lectia de flamenco si atentia ei fata de copilul cu probleme. De acolo si pana la sfarsit pe mine filmul m-a bine dispus cum demult nu m-a mai bine dispus un film! Intr-adevar, filmul insufla mult optimism (concluzia mea personala fiind ca a te purta 'normal' inseamna asta). Cat despre culorile pe care le purta, nu mi s-au parut deloc obositoare, dimpotriva! :) garderoba se potriveste de minune cu starea de spirit a personajului...
europe_east
26 Nov 2008, 01:17
Four weddings and a funeral-- revazut si de data asta mi-a placut mult... Kristin Scott Thomas e outstanding, te tot intrebi de ce nu o urmareste povestea numai pe ea, ca e de departe mult mai interesanta decat personajul principal... Povestea foarte cu umor, scenaristul fiind Richard Curtis, cela care mai tarziu a facut si Love Actually, o frumusete de comedie romantica, trecand cu mult peste limitarile genului.... Mr Bean delicios, ca intotdeauna.. Interesante similaritatile cu Love Actually-- si acolo apare Mr. Bean, si tema muzicala a filmului e aceeasi...
Kristin Scott se pare ca e magistrala in ultimul ei rol 'I've loved you so long', can't wait...
europe_east
26 Nov 2008, 22:39
The weather underground- documentar despre grupul radical de stanga cu acelasi nume, parca si nominalizat la Oscar in 2004. Ff intersant, pune in perspectiva varii evenimente de la sfarsitul anilor 60 si pana prin 75 (afli tot felul de amanunte despre Panterele negre si razboiul din Vietnam, ce imagini de razboi se dadeau in vremurile cele la tv, practicile FBI-ului in acea vreme, etc). Interesant cum acesti radicali de stanga vorbesc ff coerent si uman, sunt chiar convingatori in ideile lor (a nu face nimic cand statul foloseste metode violente, echivaleaza cu violenta, si deci cere violenta...). Chiar au farmec in idealismul lor... pana cand am auzit si ideea ca 'statul capitalist' e 'wrong', si ca e nevoie de mai mult idealism... la acest punct, le-a pierit revolutionarilor farmecul, cel putin in ochii mei.
si un link la un review:
http://www.upstatefilms.org/weather/nytreview.html
good bye lenin. aveam in lista soundtrack-ul de la el si-l tot ascultam si intr-un final am zis... hai sa vad si filmul. desi credeam ca n-o sa rezist la 2 ore de germana, pana la urma m-a prins povestea si m-am uitat pana la capat. all in all mi-a placut, a fost cam ce vroiam ptr seara respectiva: sa ma emotionez oleaca da' sa si rad. in plus, mi-am adus aminte de primele tramvaie cu colgate palmolive, de bautura miraculoasa numita coca-cola si de alte asemenea "ciudatenii" aparute imediat dupa '89.
mi-a placut incercarea lui alex de a recompune o lume pe care pana la urma ajunge sa o transforme insufletit de idealurile mamei (sau ale sale?).
Cam târziu dar ºtiu cã o sã mã mai uit la el: Hero a lui Zhang Yimou.
Poezia luptelor, cam asta pot spune pe scurt despre film.
illotempore2002
27 Nov 2008, 20:32
superb film, vezi-l de cate ori poti ;) nu ca ar fi greu de inteles ci pt ca este efectiv placut vizual, clar, e o poezie concreta, palpabila, o atingu cu pupilele
Eastern Promises (2007) film regizat de David Cronenberg cu Naomi Watts,Viggo Mortensen si Vincent Cassel.Viggo Mortensen face tot filmul,desi nici restul actorilor nu sunt mai prejos.Un film foarte bun,cu mafioti rusi,cu oameni obisnuiti,cu Mercedes Benz S-Klasse :) Scena din baia ruseasca,cu bataia dintre Mortensen si cei doi mafioti mi s`a parut una dintre cele mai apropiate de realitate.Desi este foarte violenta scena,fetele primesc un bonus avand ocazia sa ii vada goliciunea lui Mortensen :lol: Un film care merita vazut.
Four weddings and a funeral-- revazut si de data asta mi-a placut mult... Kristin Scott Thomas e outstanding...
Apropo de Kristin Scott Thomas si filmul mentionat,revista Capital este la vanzare cu filmul "Bitter Moon" regizat de Roman Polanski tot cu Hugh Grant si preferata ta :) dar probabil de acolo nu prea ai de unde sa o cumperi :)
"Intunecare" al lui Tatos. Din nefericire un film ratat. Imi place Tatos, este chiar unul dintre putinii regizori care reuseste sa se demarce de turma regizorilor din comunism, care reuseste sa spuna si ceva adevar, dar nu am inteles de ce in "Intunecare" s-a afundat pur si simplu in chestii fals-existentialiste si metafore de 2 lei din care nu se intelege nimic. Nici macar nu pot sa spun ca e pretios, pentru ca ii lipseste gradul acela de formalism superior care sa tradeze marele artist.
In plus se lasa prada unor clisee enervante din filmul romanesc al epocii : declamari despre orice (politica, viata, moarte, razboi, destin), teatralism cat cuprinde si in mise-en-scene si in interpretare, scene de iubire pueril-romantice, cantecul ala cu Ardealul pentru tot ce tine de primul razboi mondial.
Un film stangaci, un artist neinspirat si multa plictiseala
Babylon A.D. (2008) un action SF nu prea interesant dar l`am urmarit pentru ca este regizat de Mathieu Kassovitz care imi este simpatic.
A History of Violence (2005) inca o colaborare reusita intre David Cronenberg si Viggo Mortensen.
Babylon A.D. (2008) un action SF nu prea interesant dar l`am urmarit pentru ca este regizat de Mathieu Kassovitz care imi este simpatic.
A History of Violence (2005) inca o colaborare reusita intre David Cronenberg si Viggo Mortensen.
de acord :)
si mie imi e simpatic Kassovitz, dar mai mult ca actor. regia nu prea ii iese. Adica de la "Haine" n-a mai facut nimic remarcabil
iar David si Viggo sunt genialli. cu un plus pentru Eastern Promises si pentru prestatia lui Mortensen :love: . pacat ca a nimerit la Oscar in acelasi timp cu Day-Lewis.
De acord si eu cu prestatia lui Mortensen in "Eastern Promises" :)
"Semnului sarpelui" de Mircea Veroiu.
recunosc ca in momentul in care trebuie sa ma uit la vreun film romanesc din vremea comunistilor de care n-am auzit, ma pregastesc psihologic si in alte feluri ca sa lansez sarcasme la adresa tampeniilor cu pretentii de "autor".
Numai ca aici nu a fost cazul de unde si surpiza considerabila pe care filmul o creaza. ba chiar m-am mirat ca cenzorii au permis, nu vreo deviere de la linia oficiala, ca nu e nici vorba de asa ceva, ci pur si simplu psihologii complexe, adica oameni. primarul comunist, jucat de Diaconu nu urmeaza calea ortodoxa pentru a elimina banditii din sat, apeleaza la relatii, se aliaza cu o chiabura; personajul lui Visan, unul din banditi are o latura umana, care il face pentru moment simpatic: are o nevasta nebuna pentru care manifesta un atasament curios, dar uman.
Atat m-a surprins filmul asta incat trec cu vederea nenumaratele defecte, pe care in alte conditii nu le-as fi iertat: am senzatia ca veroiu lasa unele scene neterminate si le sugereaza finalul in secventele urmatoare (o tehnica a elipsei nemetrizata?), plus teatralismul unor scene.
Din nefericire, filmul romanesc din vremea lui ceauescu va fi judecat in functie de circumstante, pentru ca daca ar fi sa fie asezat langa productiile internationale ale vremii....nu mai comentez.
europe_east
08 Dec 2008, 17:24
Scoop-- Woody Allen, 2006, cu Scarlett Johansson, Woody Allen, some brits. Mi-a placut mult, Woody din ultima vreme imi place chiar mai mult decat filmele sale de mai demult... E mai relaxat si mai detasat. Scoop e un fel de Matchpoint in linie comica. Din nou, multa culoare si muzica clasica. Imi place la nebunie cum cate o nota muzicala pune accentele pe diverse momente in film. Woody are un umor nebun si ca personaj... All in all, work of a master...
Pitbull
08 Dec 2008, 21:18
Topicu' si cronica, aciulea:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=15806
europe_east
09 Dec 2008, 01:13
i couldn't disagree more... :)
"Leonera" - Pablo Trapero Un film extraordinar, un film caruia nu am nimic sa ii reprosez. pur si simplu un echilibru perfect de stil, drama, poveste, realism, psihologie. Fara exagerari, fara cabotinism, regizorul se opreste chiar inainte de a penetra pe terenul exceselor atat de tentante. sa ai un subiect despre o femeie insarcinata care naste si se ocupa de copil in inchisoare si sa rezisti tendintei de a arata cruzime e meritoriu.
Nu acelasi lucru pot spune despre "Hunger" (Steve McQueen), Camera d'Or la Cannes. Regia este calitatea principala al filmului, o demonstratie ebluisanta de arta cinematografica. ne aduce aminte ca imaginea este atributul principal al filmului si nu cuvantul. Dar mare pacat ca regizorului ii lipseste un dram de subtilitate pentru a convinge spectatorii prin sugestie si nu prin ostentatie.
pisicutaro
11 Dec 2008, 19:54
butterfly effect ... genial !
Pitbull
11 Dec 2008, 21:15
Pisicutaro (sau "pisicutoro", sau "pisiculetaro"), ce înseamnã numele tãu?
1) Pisicuþa româncã
2) Pisicul Taro
3) Pisi cu Taro
4) 3,14 ºi cu Taro
5) 3,14 ºi cuta româneascã
6) altceva
Supastar
11 Dec 2008, 22:13
butterfly effect ... genial !
nu te grabi cu aprecierile k inca nu a aparut ingeri si demoni! :hmm:
europe_east
12 Dec 2008, 17:44
Casandra's Dream, WA :) 2007. Mi-a placut mult. Exista vreun topic pe unde e desfiintat acest film? ;)
Cinemania
14 Dec 2008, 22:51
Stargate ('94)
si la a nu stiu cata vizionare inca imi place la fel de mult
Derailed (2002)
...Jean-Claude Van Damme in the same shit you’ve seen over and over again, vorba lui Pablo Francisco
nici macar pt fani
Extralarge: Gonzales' Revenge ('93)
pentru ca imi era dor de Bud Spencer si daca tot l-a dat National TV...it brought back some nice memories
buticut
14 Dec 2008, 22:57
Derailed (2002)
...Jean-Claude Van Damme in the same shit you’ve seen over and over again, vorba lui Pablo Francisco
Try JCVD for a different Jean-Claude Van Damme ;)
Eu urmeaza sa vad toate filmele mentionate in lista de la trailere + Il y a longtemps que je t'aime (disponibil doar cu subtitrarea in olandeza integrata) . Am vazut Milk, chiar simteam nevoia sa vad un film bun si nu m-a dezamagit deloc. Am simtit eu bine ca sfarsitul anului va aduce cele mai interesante filme. Loved it,poate o sa ii fac o cronica superficiala...
gionloc
14 Dec 2008, 23:14
gomorra e atit de bun ca tre' adus la cinema!
sper ca o fi cineva inspirat sa o faca...
Cinemania
14 Dec 2008, 23:59
[
Try JCVD for a different Jean-Claude Van Damme ;)
Eu urmeaza sa vad toate filmele mentionate in lista de la trailere + Il y a longtemps que je t'aime (disponibil doar cu subtitrarea in olandeza integrata) . Am vazut Milk, chiar simteam nevoia sa vad un film bun si nu m-a dezamagit deloc. Am simtit eu bine ca sfarsitul anului va aduce cele mai interesante filme. Loved it,poate o sa ii fac o cronica superficiala...
thx...looks good
europe_east
15 Dec 2008, 06:53
I'm dying to see Milk...
vazut Juno, 2007 am ramas cu gura cascata de cat de bun (si super entertaining) e acest film (actori, scenariu, muzica....) Ellen Page merita din plin sa castige toate premiile. Si Diablo Cody si-a meritat Oscarul pentru scenariu. Limbajul e chiar fabulos (pare imposibil de tradus limabjul jargon liceenesc-- Wizard/weird :D).
Supastar
15 Dec 2008, 13:59
gomorra e atit de bun ca tre' adus la cinema!
sper ca o fi cineva inspirat sa o faca...
ti-am citit cronica. (asta ca sa stii la ce iti raspund. ;) )
si imi confirma faptul ca nu apreciez genul asta de neorealism - i-as spune hiperrealism.
Mi se pare ca hiperrealismul asta duce la sterilizare. Modul crud si/sau sec de prezentare m-au impiedicat aproape total sa simt angoasa mortii, daramite la cote maxime (te cred cand spui ca tu ai simtit asa; atunci daca eram in locul tau si eu as fi laudat filmul!).
E un pic ciudat curentul asta care presupune ca regizorul sa redea ce e in fata obiectivului si nimic mai mult (tinzand spre documentar, dar realizand o fictiune!) si spectatorul sa traiasca filmul la o intensitate aproape reala (ca de documentar). si regizorul si spectatorul stiu ca se uita la un film de fictiune, nu la un documentar cu live-footage! cine incearca sa pacaleasca pe cine?
Ce se intampla cu personajele identificabile (si identificate si de tine) este prezentat in ordine logica si cronologica respectand aceeasi reteta de cand lumea a momentelor subiectului (alea de la scoala): fiecare apare in 4-5 scene dintre care 1 iti permite o intuire a unei mici expozitiuni, 1 scena prezinta o intriga, 1-2 desfasoara ceva si apoi o ultima scena in care punctul culminant precede unui deznodamant de moment (pentru toti inafara de 2 personaje). Atat. Astea-s toate scenele in care apar personajele.
De ce am tinut sa insir aici schema asta? (O puteam detalia si pe fiecare personaj! ;) ) Ca sa arat ca filmul m-a facut sa gandesc foarte la rece si aproape matematic (algoritmic!) tot ce se intampla acolo. Apai, scuza-ma, dar io in conditiile astea nu mai pot fi impresionat de ce se intampla pe ecran!
povestile astea in paralel i-au iesit mai bine lui inarritu in oricare dintre cele 3 filme!
mi s-a parut excesiv si un anume mod de a filma: prea mult timp personajele erau intunecate din cauza focalizarii pe o sursa puternica de lumina (sau cum se cheama fenomenul prin care se intuneca ce filmezi?). i-am inteles semnificatia destul de rapid. mi s-a parut mult prea frecvent utilizata.
Cateva chestii mi-au placut mult:
felul in care care era prezentata camorra. paralela cu tentaculele si ideea de organizatie atat de extinsa incat nu o poti cuprinde si careia nu-i poti cunoaste ierarhia si-au gasit aici desavarsirea.
scena cu cautatul armelor in mijlocul padurii fantastice e si scena mea preferata.
PS. Trebuie sa recunosti ca sfarsitul cu text (cu veniturile camorrei si implicarea in reconstructia WTC) e cheesy si lame! :P
WALL·E (2008) Andrew Stanton
Un film frumos,emotionant cu un mesaj clar pentru viitoarele generatii:nu va bateti joc de planeta asta ca alta nu mai aveti.Si mai puneti mana si mai faceti miscare.Mai lasati nenorocitul ala de calculator :)
Die Fälscher (2007) Stefan Ruzowitzky
Ma asteptam ca filmul sa se bazeze mai mult pe incercarile protagonistilor de a falsifica dolarul,dar este mai mult un film despre incercarea de a supravietui cat mai mult intr`un lagat de concentrare.Probabil asta e si motivul pentru care a luat Oscar.
Great Expectations (1946) David Lean
Daca pe cele 2 de mai sus multi le`au vazut,nu cred ca filmul asta a fost vizionat de prea multa lume.Dupa cartea lui Charles Dickens (pe care n`am citit`o) acest film este o bijuterie pe care ma bucur ca am avut sansa sa il vad.Parca scos din lada cu amintiri a bunicii,imaginile din acest film lasa o impresie extraordinara iar actorii au facut o treaba foarte buna aici.Daca aveti sansa sa il vedeti,nu ezitati pentru ca merita.
gionloc
16 Dec 2008, 23:56
dau citeva raspunsuri punctuale in textul tau, ca sa cream impresia de dialog. nu am nimic de obiectat la ce ai spus (nu am nimic impotriva sentimentelor tale cu privire la fimul realist), o sa ma rezum la a nuanta citeva aspecte.
Mi se pare ca hiperrealismul asta duce la sterilizare. Modul crud si/sau sec de prezentare m-au impiedicat aproape total sa simt angoasa mortii, daramite la cote maxime (te cred cand spui ca tu ai simtit asa; atunci daca eram in locul tau si eu as fi laudat filmul!).
E un pic ciudat curentul asta care presupune ca regizorul sa redea ce e in fata obiectivului si nimic mai mult (tinzand spre documentar, dar realizand o fictiune!) si spectatorul sa traiasca filmul la o intensitate aproape reala (ca de documentar). si regizorul si spectatorul stiu ca se uita la un film de fictiune, nu la un documentar cu live-footage! cine incearca sa pacaleasca pe cine?
primele analize filosofice asupra cinematografiei asta vizau - raportul filmului cu realitatea. si probabil ca cea mai celebra si de contestat teorie e cea avansata de andre bazin - cum ca o imagine a unei clipe, conservata cumva (desen, fotografie, film) este o modalitate de a invinge timpul si, in consecinta, moartea.
pornind de la ideea asta, el discuta gradul de obiectivitate al fiecarui tip de imagine, unde imaginea cinematografica e cea mai obiectiva in raport cu realitatea (conserva si spatiul si timpul unui obiect). insa asta e o viziune idealista. in fapt, realismul cel mai realist pe care il privea el - si anume neorealismul - nu era o raportare obiectiva la realitate, fiindca imaginile filmelor respective, in masura in care indemnau la schimbare, in masura incare militau pentru o anumita tinuta revolutionara, deja se inscriau intr-o ideologie. plus ca cele mai multe erau si centrate pe personaj, sentimentale.
asta am incercat sa arat in articol - sa punctez de fapt, ca demonstratia dura mult mai mult si oricum am scris mult - ca ceea ce se petrece azi in realism (sau hiperrealism, cum ii spui tu), cel putin la puiu si garrone, e o dezbracare a neorealismului de ideologie (politica). ramine doar realism si de aci plecind avem un nou teren de analiza a legaturii film-realitate extrem de ofertant.
evident, toata lumea stie ca e un film (unul de fictiune), dar el ofera date-document si - in cazul gomorrei - aduce si elemente exterioare in joc (amenintarile pe care le-a primit saviano), incit sa isi creasca nota realista. si pe mine asta ma intereseaza, daca in masura in care se elibereaza de ideologii politice, filmul de fictiune devine un document, o mostra de realitate vie (un film care prezinta ceva ca pe o realitate care nu se intoarce decit asupra ei insasi - de unde si interesul pentru cimpul din fata obiectivului, nu pentru ceea ce se afla dincolo sau dincoace de el). ma intereseaza in ce masura filmul (de fictiune) poate angaja o realitate (obiectiva) intr-un mod coerent, fara a o judeca, ci pentru a livra spectatorului un subiect de gindire. unul nealterat. sau daca prin mijloacele de exprimare ale cinematografiei, cineva poate reda ceva ca pe o realitate obiectiva, ca si cum ochii privitorului ar fi in fata evenimentului in desfasurare (dar nu in eveniment, caci atunci se pierde reflexul critic). nimeni nu pacaleste pe nimeni, ci unii sint pusi sa gindeasca de altii care au facut un film. raportarea critica la realitate e intretinuta mai bine printr-un film de fictiune (impune o anumita distanta fata de evenimente), care poate fi cu atit mai provocator daca apartine realismului.
Ce se intampla cu personajele identificabile (si identificate si de tine) este prezentat in ordine logica si cronologica respectand aceeasi reteta de cand lumea a momentelor subiectului (alea de la scoala): fiecare apare in 4-5 scene dintre care 1 iti permite o intuire a unei mici expozitiuni, 1 scena prezinta o intriga, 1-2 desfasoara ceva si apoi o ultima scena in care punctul culminant precede unui deznodamant de moment (pentru toti inafara de 2 personaje). Atat. Astea-s toate scenele in care apar personajele.
De ce am tinut sa insir aici schema asta? (O puteam detalia si pe fiecare personaj! ;) ) Ca sa arat ca filmul m-a facut sa gandesc foarte la rece si aproape matematic (algoritmic!) tot ce se intampla acolo. Apai, scuza-ma, dar io in conditiile astea nu mai pot fi impresionat de ce se intampla pe ecran!
exact ca si in viata. fiecare facem doua trei lucruri pe zi, un fel de monotonie care poate arata realitatea noastra. realitatea lor era aia. cele doua trei chestii. o schema. iese, duce bani, ia bani, poate ajunge la mijloc intre cele doua bande rivale si poa sa o mierleasca. iese, mere cu masina, vorbeste cu tipe, mai vinde un drog, dar intr-o zi pot veni aialalti sa-i imprastie creierii. viseaza sa fie baiet de cartier, smecher, freze, figuri, muschi. dar cind tre sa decida viata cuiva nu mai e asa simplu. iar cind nu are de ales... aia e lumea lor, alea is schemele. prezentate ca atare. fara inflorituri, sec.
iar impresionatu in cazu meu a lucrat asa: ruptura de hollywood, clara. mentinearea spectatorului - a mea - intr-un schematism vital infernal - al lor, in care nimic nu e sigur, in care rationalitatea occidentala (increderea in bine, bla bla) nu functioneaza deloc. cruzimea si siguranta cu care e facuta fiecare crima. lipsa de indoiala asupra actului propriu-zis. lipsa de lirism, de fantezie melodramatica. si asta e scopul - sa gindesti la rece si sa te raportezi direct, rational, la tipul ala de evenimente si la arta prin care ele sint infatisate.
povestile astea in paralel i-au iesit mai bine lui inarritu in oricare dintre cele 3 filme!
ceva poate fi spus in mai multe feluri - unul dintre ele e prin fabricarea unei povesti care sa induioseze, care sa implice afectiv spectatorul si care sa recurga la fantasmagorii (destinul care face ca pusca din babel, ....), alta e sa il pui fata in fata cu evenimente prezentate cit mai aproape de felul incare ele s-ar intimpla in realitate - pe cit posibil - fara a implica un subiect prin ai carui ochi sa curga povestea - caci atunci ea vine distorsionat. in functie de modalitatea incare spui ceva, poti vedea idei deja formate, sau poti judeca tu asupra unei lumi prezentate incit sa ajungi la idei. ambele au valorea lor culturala si sociala.
PS. Trebuie sa recunosti ca sfarsitul cu text (cu veniturile camorrei si implicarea in reconstructia WTC) e cheesy si lame! :P
e modalitatea prin care spectatorul e anuntat ca lumea aia nu e (numai) pe ecran si ca nu se termina odata cu filmul. poate ca nu e cea mai inspirata iesire, e drept.
21 , http://www.imdb.com/title/tt0478087/
Piratat intamplator de pe odc. Ador tipul asta de filme, mai ales daca-s dupa poveste reala. Un Kevin Spacey bun ca intotdeauna, si niste actori tineri promitatori pe care personal nu i-am mai vazut niciodata.Destul de previzibil. Bref, mi-a placut 8/10
Pitbull
18 Dec 2008, 18:35
Uite topicul si analiza:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=15671
simina26
21 Dec 2008, 02:28
"perfect strangers" -surprinzator, te tine in fata televizorului
buticut
25 Dec 2008, 00:44
Saptamana asta ma uit la Revolutionary Road,Slumdog Millionaire,Gran Torino,Appaloosa , Vicky Christina Barcelona,Seven Pounds, A Wednesday, Towelhead si la ce-o mai aparea pe tracker :D:D .
Cinemania
27 Dec 2008, 17:16
The Visitor (2007)
superb...un Richard Jenkins magnific
In Bruges (2008)
raman la parerea ca e cel mai bun film vazut in 2008
+ cel mai bun rol jucat de Colin Farrell pana acum
ce naiba am mai (re)vazut...
Alexander
Doamne ce film prost...cum a putut s-o dea in bara Stone...big screw time
The Nightmare Before Christmas (1993)
stunning....vizual si din orice alt punct de vedere
Troy
parca mi-a placut mai mult la a doua vizionare...insa tot un film slabut ramane
buticut
27 Dec 2008, 18:03
Alexander
Doamne ce film prost...cum a putut s-o dea in bara Stone...big screw time
Stiu...singura scena care iti ramane in minte e cea cu elefantul. La un film de aproape 3 ore asta nu e prea bine.Daca il mai vad vreodata,fac cu nervii.Prima data m-a prostit cineva sa il vad la cinema,a doua oara ni l-a pus in autocar.Ni l-a pus si a treia oara la un an distanta,dar m-am fortat sa adorm. Colin,Angelina total nepotriviti in roluri,dull story. De regula Oliver Stone imi place,a facut niste filme excelente,but not this time...
Eu am revazut Memento :)
europe_east
27 Dec 2008, 18:37
Cinemania, mie mi s-a parut ca Farell a fost mult mai bun in Casandra's Dream decat in In Bruges. Ai vazut Casandra's Dream?
Altminteri am vazut I've loved you so long - un film foarte foarte bun, Kristin Scott face tot filmul din expresiile fetei- magnifica actrita!!!
Cinemania
27 Dec 2008, 20:12
Cinemania, mie mi s-a parut ca Farell a fost mult mai bun in Casandra's Dream decat in In Bruges. Ai vazut Casandra's Dream?
hm...l-am vazut...amu ma pui pe ganduri :D
totusi, cred ca a avut un rol cu o greutate mai mare decat cel din filmul lui Woody Allen
buticut
29 Dec 2008, 00:05
Saptamana asta ma uit la Revolutionary Road,Slumdog Millionaire,Gran Torino,Appaloosa , Vicky Christina Barcelona,Seven Pounds, A Wednesday, Towelhead si la ce-o mai aparea pe tracker :D:D .
+ The Wrestler Scr Xvid [NNC] Lynks
+The.Curious.Case.of.Benjamin.Button.DVDSCR.XviD-DEViSE
Pauline Kael
29 Dec 2008, 15:28
Vazut "4 Christmases",sau"De Craciun nu stam acasa" cu matahalosul Vince si Reese cea cu barbia ascutita ca un varf de pantof,migniona si sireata.
M-a enervat in general si n-am ras deloc,dar a avut culmea,un fel de haz latent si absurd.
Pitbull
29 Dec 2008, 16:21
...Adica asa si asa.Daca ne plac actorii din "Psycho" si "Vanity Fair" sau de blonda de la drept,sa ne uitam.E scabros ,incitant,dar ii lipseste umorul din "Spargatorii de nunti". :lol:
Pauline Kael
29 Dec 2008, 22:01
...Adica asa si asa.Daca ne plac actorii din "Psycho" si "Vanity Fair" sau de blonda de la drept,sa ne uitam.E scabros ,incitant,dar ii lipseste umorul din "Spargatorii de nunti". :lol:
Adica m-ai citat. :P dar nu stiu pen' ce.
Pitbull
29 Dec 2008, 22:14
Cä fincä ai postat fix acelasi mesaj în doi topici, da' coló ai adäugat si comentaru' häl-în-plus, pe când acilea, nix; asa c-am completarisit.
Twinsen
01 Jan 2009, 21:24
Seven Pounds & The Curious Case Of Benjamin Button - ambele 4/10. Nu stiu de ce imi mai pierd timpul cu filmele hollywoodiene. Mostre de prostie si manipulare emotionala ieftina.
Au revoir les enfants - 9/10 Unul din foarte putinele filme care reusesc sa redea realist senzatia de a fi copil. Foarte impresionant, partial datorita retinerii cu care abordeaza un subiect care se preta usor la melodrama. Are unul dintre cele mai memorabile finaluri pe care le-am vazut vreodata.
Ultimul film vazut a fost jumatate din The Curious Case Of Benjamin Button. Un film fantastic. Pacat ca m-am plictisit la el de-am murit si am decis sa vad cealalta jumatate intr-o alta zi, cand mi-o permite cheful. Asta e... nu sunt un cinefil foarte cult. :P
In schimb ultimul film pe care l-am vazut cap-coada a fost Ghost in the Shell, anime-ul cyber-punk din 1995.
Am inceput 2009 cu :
Doctor Zhivago (1965)
Cocktail (1988)
E.T.: The Extra-Terrestrial (1982)
The Great Waldo Pepper (1975)
Hudson Hawk (1991)
Azi am vazut Invasion of the Body Snatchers. Pe cel din anii '50.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.