View Full Version : Cel mai recent vizionat film.
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
andreiu7z
02 Mar 2010, 15:32
Actiunea filmului se petrece in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, perioada in care evreii erau victimele nazistilor. Doua familii de evrei reusesc sa se ascunda in podul unei fabrici o perioada indelungata, insa in cele din urma sunt descoperiti. Trairile interioare ale personajelor
sunt transpune intr-un mod exceptional.
Este o pelicula recomandata celor "pasionati" de perioada nazista.
Medicate
02 Mar 2010, 15:32
Blood Diamond ( revazut ) si Vampire's assistant ( porcarie ) !
Chambord
03 Mar 2010, 19:08
Werckmeister Harmóniák (2000)
regia: Béla Tarr
http://filimadami.com/afisler/Werckmeister_harm%F3ni%E1k___Werckmeister_Harmonie s(2000).jpg
Cosmic, sublim, armonios, poetic, (very long takes), oniric, (lovitura in plex), naucitor, capodopera.
nota: 10 / 10 (esential)
Am sa incerc sa-l vad si eu.
Ca fapt divers, poate ar fi mai bine sa-l definesti drept contemplativ daca are cadre foarte lungi. ;)
Chambord
03 Mar 2010, 19:29
Am incercat sa nu ma repet
Atunci incercam sa zicem OK. :D
Chambord
03 Mar 2010, 19:39
Vezi cum faci sa reusesti sa-l vezi ;)
Dau comanda imediat ce-apare furnizorul online pe messenger. ;)
hellsteed
03 Mar 2010, 19:43
mi-am activat pompa cu vacuum... vine incet filmul lui Bella :)
on topic: Il Deserto rosso .... finalul l-am urmarit pe sarite... episodic, dezolant, asurzitor, sec.
SoricicaMov
03 Mar 2010, 20:15
Werckmeister Harmóniák
Imi place enorm ca Béla Tarr in declaratiile despre filmul sau este savuros de sec
~Asked by an interviewer for his own view of the Prince, Tarr gave a characteristic response. "I don't know," he said. "I haven't seen him. I have only seen his shadow. That's all, what you too have seen. The same. You know, I don't like to explain anything about the story."~
~"I am not a philosopher," Tarr said in an interview with Feargal Daly and Maximilian Le Cain at the Cork film festival two years ago, referring to his early ambition, "and I don't want to be a philosopher in the movies." Confronted by the suggestion that the subject of Werckmeister Harmonies is a world plunging into "existential terror and chaos", he responded: "No, I just wanted to make a movie about this guy who is walking up and down the village and has seen this whale."~
Si e admirabil; nu regizorul trebuie sa-ti dezvaluie filmul in esenta lui, se retrage discret, cu doza binevenita de ironie si te lasa sa stabiliesti propria ta relatie cu ceea ce vezi pe ecran
Sounds like Lynch. Mi-a placut mult A Londoni férfi.
SoricicaMov
03 Mar 2010, 20:27
Sounds like Lynch.
Da. Ma gandeam eu ca o sa apari si o sa scrii ceva in stilul asta :)
Desi nu e topicul de dedicatii, celor ce au vazut filmul :)
http://www.youtube.com/watch?v=tRl3VQQ0GUA
Iar primele zece minute se incheaga in cel mai frumos, cel mai poetic si paradoxal fragment vizual pe care l-am absorbit in ultima vreme, si nu numai cu privirea... :)
Chambord
03 Mar 2010, 21:12
Da. Soundtrack-ul e daramator de frumos. Scena cu the villagers tearing everything apart, pe aceste acorduri, m-a facut sa scriu "(pumn in plex)" ... si sa dedic Isis :)
Odata cu acest film (his first pt mine), Tarr joins Malick in a special spot in my heart, dupa cum scena de inceput a filmului se ia de manutza cu scena finala din Nostalghia ... in the same spot
Anul acesta va aparea "The Turin Horse" (e foarte posibil sa fie in competitie la Cannes, din ce-am auzit), despre care - in acelasi stil de intervievat "timid" :D - spunea ca va fi ultimul lui film :(
Si bineinteles, umeaza sa vad 'Tango . Si Damnation. Si London ferfi dupa aia.
SoricicaMov
03 Mar 2010, 21:28
Scena cu the villagers tearing everything apart
'Ca tot am vazut Agora asta-seara si a-propos de mase, instigarea lor functioneaza de cand lumea pe acelasi principiu simplu: e suficient sa se faca auzita o voce mai puternica (fara chip, fara trup, doar o umbra pentru ca pana la urma printul nu este decat o clona a raului absolut ce-si indeplineste menirea distructiva) pentru a le activa ignoranta, frustrarea si infometarea. Raul (in Agora intruchipat de perceptia barbara a unor dogme religioase incipiente) este scanteia pentru materialul inflamabil reprezentat de limitarile umane.
Chambord
03 Mar 2010, 21:34
printul nu este decat o clona a raului absolut ce-si indeplineste menirea distructiva)
Mr. Satan ?
SoricicaMov
03 Mar 2010, 21:42
Dap. Hidra
Am de o saptamana Satantango si tot imi fac curaj...
Chambord
03 Mar 2010, 21:53
I know the guy. Hates my guts 'cause i don't wanna dance on his track. But what can i do when he sings fucking up so many notes. And he's a lousy tango dancer. Cica. Asa am auzit.
Confirm dupa ce o sa vad si eu filmul. Pe bucati. Tot deodata ar fi cam overwhelming
Rapture
04 Mar 2010, 15:05
The Blind Side - nu mi s-a parut cine stie ce :-? Ii dau un 8, dar e unul tras de par.
Rapturel
05 Mar 2010, 11:03
The Lovely Bones :-?
Did You Hear About the Morgans? 5/10
Arata foarte promitator. Cinemaniacule stii ceva de el?:D
Cinemania
05 Mar 2010, 12:29
stiu de cele 3 filme facute, dar inca nu am vazut nici unul dintre ele
good reminder, though :D
Dragomara
05 Mar 2010, 23:38
Pitch Black (2000) - Intuneric total. (http://www.imdb.com/title/tt0134847/).
Paradoxal, n-am adormit, da'nici că m-am "spăriet". :P
Vin Diesel :"> :x
Hachiko: A Dog's Story (2009)
Un film decent pe toate planurie. Emotionant.
Dragomara
06 Mar 2010, 15:12
21 (2008) (http://www.imdb.com/title/tt0478087/)
Deja vu, timp pierdut etc. :D
omudindulap
07 Mar 2010, 14:34
Up in the air - overrated. Singurul lucru cu care am ramas de la filmul asta este Vera Farmiga si al ei profund cinism. Un 7, cu indulgenta.
Being John Malkovich - dement. Charlie Kaufman ( Confessions of a Dangerous Mind, Adaptation, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Synecdoche, New York) cred ca este unul dintre cei mai buni scenaristi ai ultimilor..nu stiu..20 de ani (?), iar Malkovich unul dintre cei mai buni actori ever, dar care, din pacate, nu a jucat in filme pe masura talentului sau.
Dragomara
07 Mar 2010, 15:19
Conte d'automne (1998) - Poveste de toamna (http://www.imdb.com/title/tt0137439/awards)
Cel mai mult am apreciat scenariul şi imaginea. Şi asta (http://www.cinemagia.ro/filme/conte-dautomne-poveste-de-toamna-30871/premii/) pe bună dreptate.
-----
L.E. Kamataki (2005) (http://www.imdb.com/title/tt0446372/), de ăsta uitasem. :">
Dragomara
07 Mar 2010, 19:13
Les enfants du siècle (1999) (http://www.imdb.com/title/tt0177746/):x
BLACK-SPIDER
08 Mar 2010, 04:53
From Paris with love - 7.5 , Travolta prin Taking of Pelham 123 si acest film, s-a reinventat pe sine. De la Face off incoace nu a mai facut nici un rol grozav intr-un action movie,(poate doar in Ladder 49) dar aici se intrece pe sine B-) Pierre Morel e intradevar "noul Jhon Woo''. Daca v-a placut From Paris with love trebuie sa vedeti si Taken, cu un Liam Nesson exploziv;)
Daybrakers 7 - daca v-ati saturat de vampiri efeminati gen Twilight, trebuie sa vedeti Daybrakers. Nu se da in laturi de la nimic, personaje puternice, arme (in special arpalete) pe masura, si o vanatoare continua dupa mult ravnitul human blood si dupa un antidot in care sta speranta omenirii.
Impresionanta este ''fabrica de sange", unde oameni erau tinuti in viata doar pentru ceea ce le curge prin vene.
Dragomara
08 Mar 2010, 08:38
The Hurt Locker (2008) - tocmai ce l-am văzut aseară, ca azi dimineaţă să aflu că a luat câteva Oscar-uri. Din punctul meu de vedere e un film de nota 6, notabil mi s-a părut într-adevăr scenariul, pe alocuri realizarea a fost jenant de nerealistă, sau jenantă pur şi simplu, de exemplu scena cu maşina aia capcană de la sediul UN. :D
Tot stau si ma intreb cum de a dat PRO TV-ul un film atît de recent, înainte chiar de premierea sa la Oscar.:-? E o situatie fara precedent...
Dragomara
08 Mar 2010, 08:48
Tot stau si ma intreb cum de a dat PRO TV-ul un film atît de recent, înainte chiar de premierea sa la Oscar.:-? E o situatie fara precedent...
Eu cred că nu mă uitasem de cel puţin 12-13 ani la PRO-TV, aşa că întreabă-mă cum am rezistat la o oră de reclame, din 20 în 20 de minute, ca să nu mai zic că în program filmul era trecut de la 22:30 la 1:30!! Noroc că s-a terminat numai pe la... 1:10. :)
Oricum, m-am tot gândit azi-noapte la Oscaruri, eram mai mult decât convinsă ca va lua Avatar, filmul pe care încă nu l-am văzut.
keepwalking
08 Mar 2010, 08:51
da, dar, din cate am inteles, The Hurt Locker a fost distribuit si pe un dvd scos de Gazeta Sporturilor.
asa ca valoarea sa de piata era foarte scazuta.
cat despre flerul pro tv-ului, de apreciat:)
Plus ca e din 2008...are 2 ani...
gigabyte
08 Mar 2010, 11:31
In primul rand Pro Tv a difuzat asa recent The Hurt Locker pentru ca nu va aparea la cinema in Romania .
andreiu7z
08 Mar 2010, 11:43
Un thriller de exceptie in care sunt regasite elemente de suspans specifice lui Alfred Hitchcock. In linii mari, este vorba despre un plan al unei crime pus la cale de Bruno Antonhy (Robert Walker) in care este implicat fara sa vrea si profesorul de tenis Guy Haines (Farley Granger). Firul evenimentelor este bine inchegat. Un film care completeaza filmografia maestrului Alfred. Nota 8/9!
Dragomara
08 Mar 2010, 14:36
The Little Girl Who Lives Down the Lane (1976) (http://www.imdb.com/title/tt0074806/)
Dragomara
08 Mar 2010, 16:14
Pascali's Island (1988) (http://www.imdb.com/title/tt0095827/)
Ben Kingsley :x :x ;;)
Dragomara
08 Mar 2010, 23:44
El secreto de sus ojos (2009)
:x :x :x :x :"> :">
Cinemania
09 Mar 2010, 11:03
Porcarioara, porcarioara, dar cu status de cult
Cinemania
09 Mar 2010, 11:10
A fost scris in 3 zile. :D
Shemaia
09 Mar 2010, 11:21
Man with a Movie Camera (1929) a lui Dziga Vertov, cu The Cinematic Orchestra pe coloana sonoră. Revoluţionar!
Cinemania
09 Mar 2010, 11:24
Nu este printre filmele mele de suflet :D .
Eu tin un fel de regim cinematografic destul de echilbrat :o capodopera +un film bun +un film de actiune + o porcarie +un calup de scurtmetraje .Asa am parte si de proteine ,lipide ,glucide ,vitamine ,E-uri toxice si alte chimicale otravitoare.Tot ce trebuie pentru o alimentatie sanatoasa .:))
Un regim cinematografic sanatos si care asigura o viata lunga. :D
Dragomara
09 Mar 2010, 11:38
Man with a Movie Camera (1929) a lui Dziga Vertov, cu The Cinematic Orchestra pe coloana sonoră. Revoluţionar!
No, uite-l aci (http://www.zappinternet.com/video/VaScQukFag/www.adnstream.tv).
Tocmai vroiam să zic că l-am descărcat şi io, cândva, şi mă gândeam că tb să fie relativ scurt, având în vedere vremea în care a fost produs. Sper să-mi fac timp să-l văd deseară.
shadowofnight
10 Mar 2010, 21:52
Dupa saptamani in care nu am vazut nimic altceva in afara de LOST, Survivor si Ghost Whisperer, m-am uitat acum la....Legion. Nota mea pentru aceasta capodopera e un 2, mare si umflat. :)) Maine merg la Alice in Wonderland. Sper.
si Ghost Whisperer
Am văzut azi episodul din cinci martie, cel mai recent. Începe* să se transforme în telenovelă?! :(
10 Mar 2010, 22:07
Episodul din 5 martie...ala in care moare tipul ala cu par alb?:D
De ce ti se pare ca se transforma in telenovela? Eu cred ca sezonul 5 e chiar bun, mai bun decat 3 si 4. Imi place ideea de 'shadows si shinies'. :P Si imi place The Book of Changes. Imi placea si de Andrea. :(
Ca sa nu fiu 100% off topic: De atunci am vazut trailer-ul de la Triage. :P
Da, la episodul acela mă refeream.
Pe mine mă enervează cartea asta de nu e adevărat: acum apare, acum dispare. Iar finalul episodului cu fantoma ce o pândeşte... nu zău!!! Şi mai ales, ei ştiu că tipul a murit, dar răsuflă uşuraţi? Come on... it's GHOST WHISPERER. :))
Ah şi ce mă mai enervează... de ce toată lumea îi spune lui Jim.... Jim? Nu mai e celălalt tip în care îşi vârî ăsta sufletul? :-?
shadowofnight
10 Mar 2010, 22:19
Pe mine m-a dezamagit episodul in sensul ca citisem undeva ca persoana care va muri va fi un personaj principal, asa ca am trait cu speranta ca il vor extermina pe Jim/Sam once and for all.:P
Da, exact, m-a enervat la culme ca l-au adus inapoi la viata in corpul altcuiva. Am fost socat cand a murit, si cred ca ar fi fost mult mai bine daca l-ar fi lasat mort...am fi vazut cum se descurca Melinda cu moarte cuiva DRAG (intotdeauna am crezut ca a trecut mult prea usor peste moartea Andreei), poate si-ar fi pierdut dorinta de a ajuta spiritele, sau poate nu le-ar mai fi vazut cum trebuie....Oricum niciodata nu mi-a placut de Jim in mod special:p.
Nu mi s-a părut că a trecut cam uşor peste moartea ei. Apropo... episodul când a murit Andreea [de fapt episoadele] l-am urmărit numai cu fiori pe şira spinării şi pielea ca de găină.
Destul de ciudată moartea lui Jim... pentru că singurul lucru schimbat fundamental este că e doctor cu acte în regulă. Cam mare tămbălăul doar pentru atât.
Revenind la ultimul episod de care spuneam, insist că finalul este prea clişeic [pentru serial în sine].
shadowofnight
10 Mar 2010, 22:42
episodul când a murit Andreea [de fapt episoadele] l-am urmărit numai cu fiori pe şira spinării şi pielea ca de găină.
Same.
Pey nu a trecut usor, dar mie mi-a luat mult mai mult timp sa trec peste moartea ei, deci mi s-a parut ca ea a trecut usor.:P
Da, e cliseic, dar nu imi amintesc si alte momente asemanatoare...daca asta e primul/printre primele, eu il trec cu vederea, avand in vedere ca au ajuns la episodul 100. :D
Da, e cliseic, dar nu imi amintesc si alte momente asemanatoare...daca asta e primul/printre primele, eu il trec cu vederea, avand in vedere ca au ajuns la episodul 100. :D
Mi-e să nu creeze precedent. :))
Oricum e de lăudat câte modalităţi de morţi şi poveşti au găsit şi încă mai găsesc.
Apropo, mie mi-a părut rău că a plecat Professor Rick Payne, avea nişte replici superbe. Eli, deşi e amuzant la rândul său, parcă nu se compară.
shadowofnight
11 Mar 2010, 22:17
Daybreakers. Dragut. 7:P.
BLACK-SPIDER
11 Mar 2010, 23:12
Dupa ce anul trecut am citit cartea Zorba Grecul , astazi am vazut si filmul. Sincer eu mi-l imaginam putin altfel pe Zorba, putin mai inalt si mai slab. Insa trebuie sa recunosc ca Anthony Quin a facut un rol mare.
Scena in care vaduva a fost ucisa, m-a dus cu gandul la Malena cu Monica Belluci. Cred ca regizorul respectiv s-a inspirat de aici. De asemenea Dogville a lui Lars von Trier prezinta o poveste asemanatoare.
Bubulina, a fost exact cum mi-o inchipuiam si eu, chiar mi-a parut rau cand a murit, dar macar a murit fericita, Zorba e intradevar un suflet nobil.
Dupa moartea acesteia , m-am amuzat teribil atunci cand i-am vazut pe cei din sat cum i-au devastat casa.
Dar in acelasi timp aveam un sentiment de ura si de scarba fata de babele alea, de curiozitatea lor amestecata cu morbiditate , cand se pregateau sa o vada pe saraca Bubulina cum isi da sufletul, ca sa o boceasca putin si apoi sa ii devasteze casa.
Iar dansul de la final de pe plaja a fost sublim :D
Una pentru alta un film reusit, cu personaje puternice. Filme ca asta sa tot vezi :-) 9/10
s.stefan
12 Mar 2010, 08:00
a walk to remember 10/10
claudiu-daniel-lugoj
12 Mar 2010, 09:24
cel mai recent film vizionat au fost 2 la numar si anume:perfect stranger si the blind side.
copila_satanista
12 Mar 2010, 10:00
Alice in Wonderland. Nu pot sa spun ca are story-line cine stie ce, dar efectele si actorii fac multe. Desi imax-ul nostru e cam slabutz (mai ales subtitrarea aia pe mijlocul ecranului si dubla, noroc ca nu am nevoie) ma bucur ca am vazut si Alice si Avatar si mai urmeaza :D
omudindulap
12 Mar 2010, 17:58
The White Ribbon
Un film destul de greu de urmarit, un numar mare de personaje si o atmosfera glaciala. Nu prea m-a prins. Nu cred ca sunt facut pentru astfel de filme. Prefer dinamismul din Un prophete.
Dragomara
13 Mar 2010, 08:03
Revăzute aseară:
Mad Dog and Glory (1993)
Reign Over Me (2007)
Medicate
13 Mar 2010, 08:23
Ultimele filme au fost : Alice in Wonderland ( Bunicel ) si o porcarie totala , low budget , The Fallen Ones !
moltisanti88
13 Mar 2010, 15:42
The Man from Earth (2007)
Un film foarte interesant despre un profesor care a trait 14.000 de ani. Actiunea se desfasoara intr-o cabana unde acesta isi dezvaluie secretul unor persoane apropiate, majoritatea fiind profesori din mai multe domenii care il testeaza prin tot felul de intrebari ce cuprind multe aspecte ale stiintei si istoriei. Printre subiectele dezbatute nu putea sa lipseasca vesnica dezbatere asupra existentei lui Dumnezeu. Jocul actorilor nu e stralucitor si sunt sigur ca unele lacune exista si in scenariu, asta daca stai sa analizezi fiecare informatie, dar per total filmul e bun. Il recomand celor care apreciaza genul de film care te face sa gandesti si sa-ti pui intrebari. 8/10
bogdan0125
13 Mar 2010, 20:39
Deep Blue
Cel mai prost documentar pe care l-am vazut vreodata. ( daca se poate numi documentar )
asta http://www.cinemagia.ro/filme/das-leben-der-anderen-vietile-altora-17300/
10
Dragomara
13 Mar 2010, 23:49
Il cielo cade (2000) (http://www.imdb.com/title/tt0211309/)
keepwalking
13 Mar 2010, 23:53
Il cielo cade (2000) (http://www.imdb.com/title/tt0211309/)
da, l-am vazut si eu acum.
subiect simplu, dar excelent jucat®izat.
Dragomara
14 Mar 2010, 08:05
Brother (2000) (http://www.imdb.com/title/tt0222851/).
Dragomara
14 Mar 2010, 17:36
The Taming of the Shrew (1967) (http://www.imdb.com/title/tt0061407/):x :x :x
I’m not there (2007) (http://www.imdb.com/title/tt0368794/)
Am avut ceva reţineri înainte de vizionare deoarece nu-s mare fan Bob Dylan şi, chipurile, dacă nu eşti fan, nu o să-ţi placă nici filmul... Wrong. Desigur, există anumite elemente pe care poate nu le „prinzi” dacă eşti mai habarnist în domeniu, filmul însă e mai mult decît o biografie a lui Dylan. De fapt, omul nici nu-i acolo, după cum zice şi titlul. Personajul de pe ecran nu e Bob Dylan, e Cel ce Probabil a Fost Bob Dylan, e Cel Care ar fi Putut sa Fie Bob Dylan, diferite faţete ale aceluiaşi idol, reale ori închipuite, vieţuind în universuri paralele, o „schizofrenie pe dos”, unde nu mai avem diferite personalităţi în acelaşi individ, ci personalitatea este divizată în indivizi. Astfel, citind printre rînduri, se desprinde următoarea idee: cu toţii ne schimbăm în decursul vieţii, o luăm pe un drum sau altul. Atunci cînd eşti un star, idolul a milioane şi milioane, eşti văzut prin prisma fiecărui individ în parte, lucru care, dus la extrem, determină dispariţia ta ca individ. Devii un simbol, fiind astfel modelat în funcţie de viziunea fiecăruia – alb, negru, bărbat, femeie, outlaw sau om sfînt.
De menţionat şi interpretarea fenomenală a lui Cate Blanchett şi segmentul Richard Gere, cea mai originală parte din întregul film. Un film, de altfel, mult peste aşteptări...
Dragomara
14 Mar 2010, 18:51
I’m not there (2007) (http://www.imdb.com/title/tt0368794/)
Oh, da, mi-am propus şi io să-l văd, unde tot rulează pe CineStar. :">
Du-te şi comentează, votează etc. filmul pe CineMagia - pentru puncte, glorie etc. :P
Du-te şi comentează, votează etc. filmul pe CineMagia - pentru puncte, glorie etc. :P
La reviews am trecuta doar 1 cronică, nici de-o seringa de pleu nu-mi ajunge.:-q Tot n-am priceput eu cum e cu punctele lui Peşte anyway si decit sa ma rasplateasca cu vreo comedie romantica cu Julia Roberts, mai bine spun pas...(:|
Dragomara
14 Mar 2010, 20:00
Lolita 1962 - 9
Da'văd că insişti, nu glumă! =)) =)) =))
Tot ăsta mi-a plăcut şi mie, mă rog, e singurul pe care l-am văzut, şi asta după ce citisem deja cartea. :">
Ramin la ideea ca Lolita lui Lyne e mult mai interesantă decit a lui Kubrick, nu numai pentru ca filmul e mai fidel cartii, dar si pentru complexitatea personajelor. Personajele lui Kubrick sint reci si distante iar intreaga poveste e văzută prin ochiul analistului pragmatic. Lyne ne permite să ne apropiem de personaje şi să simţim chiar şi o doză de simpatie pentru Humbert, oropsitul sorţii. Apoi să ne ruşinăm că am putut gîndi astfel...:"> Unii...>:)
shadowofnight
14 Mar 2010, 22:17
The Descent: Part 2
Se putea si mai bine, categoric nu a fost mai bun decat prima parte. 7.5
claudiu-daniel-lugoj
15 Mar 2010, 10:56
Ultimul film vizionat a fost Did you hear about the Morgans,care a fost destul de bun zic eu.
The Invention of Lying 2009
Pareri: un film original. 8/10
Info: http://www.imdb.com/title/tt1058017/
tibzone
15 Mar 2010, 20:07
The Road (http://www.imdb.com/title/tt0898367/)
Year : 2009
Genre : Adventure | Drama | Thriller
MyRating : 8.0
The Departed (2005) | 8/10 | A fucking good movie!
miercuri
15 Mar 2010, 23:40
lolita 1997 - 1/10
/:)
si justificarea care ar fi?
Deception [2008] | 7/10 | Decent, insa putin previzibil.
Cinemania
16 Mar 2010, 08:12
Old Dogs (2009)
Tembel, exagerat, dar cu niscaiva faze haioase la care am ras cu lacrimi. Mai mult sau mai putin fortat.
The Time Traveler's Wife (2009)
Ori m-am ramolit eu ori nu am avut chef de dezlegat noduri in filmul asta.
Una peste alta cuplul Eric Bana - Rachel McAdams e delicios. Macar asta nu a trecut pe langa mine.
Up in the Air (2009)
Cine a zis ca lupul n-ar putea da lectii de supravietuire caprioarei ? Ar putea, doar ca asta n-ar ajuta-o deloc sa nu fie halita la un moment dat.
Mi-a placut Vera Farmiga in mod special.
copila_satanista
16 Mar 2010, 09:21
Si eu am remarcat-o pe Vera Farmiga in filmul asta. Pana acum cand am vazut-o nu a avut nimic care sa mi-o imprime in mod deosebit in memorie, dar rolul asta a fost chiar interesant.
Am reusit sa vad si eu Inglourious Basterds abia aseara,desi era pe lista de ceva timp. Nu degeaba a luat Oscar Christoph Waltz pentru ca la un moment puteam sa jur ca el are rolul principal si l-a cam lasat in umbra pe Brad Pitt. Memorabila si scena de la final cu macelul facut cu atata sete care sincer nu credeam ca o sa aiba loc.
hellsteed
16 Mar 2010, 09:37
Brad Pitt nu e nicidecum personajul principal, protagonistul . Deoarece filmul e sinteza catorva episoade putem afirma ca fiecarui personaj isi are timpul si spatiul in care el primeaza. Ca sa argumentez ca Waltz e principalul spun ca datorita lui lucrurile au continuitate, el aduce intriga si el le rezolva. El face legatura intre episoade. El de altfel sustine povestea. Daca a luat Oscar , dpmdv a luat pentru Actor in a Supporting Movie si nu Role :)
August Rush 2007 este cel mai recent film vazut de mine si mi se pare cel mai bun film din cate am vazut si am vazut destule. Recomand!
moltisanti88
17 Mar 2010, 19:28
Shutter Island. (2010)
Mi-a placut mult noul film al lui Scorsese si ma bucur ca nu am dat prea mare atentie unor pareri critice de pe acest forum. Nu stiam aproape nimic despre plot, dar a fost mai bine asa. Filmul nu a dezamagit, nu a fost deloc plictisitor si nici decum evident. Acum as vrea sa citesc si cartea, dar filmul m-a multumit pe deplin. :)
The Duchess [2008] | 6/10 | Parfum clasic si aristocratic in exces.
shmekerila
19 Mar 2010, 11:57
... m-ai dezamgit... ma asteptam la un nivel apropiat de The Notebook :(
6/10 dar mai degraba e 5.5/10
The Aviator (2004) revazut pe Pro Cinema. Un film care mi-a placut foarte mult, si prin prisma faptului ca este cu si despre avioane.Ce as avea de obiectat, ca a fost un pic cam lung, parca tragea de timp, dar nu a reusit sa ma plictiseasca. In orice caz ma bucur ca l-am revazut a 2`a oara. In rest ... nimic, slabut in ultima perioada, maine am planificate 2 filme! :)
tibzone
19 Mar 2010, 23:18
Survival of the Dead (http://www.imdb.com/title/tt1134854/)
Year : 2009
Genre : Horror
My Rating : 6.8
http://i44.tinypic.com/116s2u0.jpg
shadowofnight
20 Mar 2010, 18:50
Constantine (2005, cred) - Nu e chiar atat de rau cum am auzit...6.
Cinemania
20 Mar 2010, 21:40
Ripple Effect (2007)
Doar ce l-am vazut pe TV 1000. Strict pt Forest Whitaker care e, well, Forest Whitaker.
Mi-a placut cat de cat. Nu ma pot hotari daca e un film bun sau prost. Sa zicem bunicel, :D
Sigur se putea mai bine.
M-am cam sucarit jocul lui Philippe Caland.
Rescue Dawn [2006] | 8/10 | Dramatism de calitate imbinat cu o doze mici de sperante.
marius_em
21 Mar 2010, 02:08
Ninja Assasin. Pierdere de timp. La 3 dimineata. E stupid rau. Nu fazele de actiune, alea-s bune, dar dialogul, si tot scenariul e retardat. Prima jumatate de film, e doar vorbarie inutila, fara nici un sens, plin de clisee. Si mori de plictiseala. Pe urma vin si fazele mai bune, dar deja impresia e stricata.
bogdann1980
21 Mar 2010, 09:07
desi nu e nou, de prin 96 cred - Mean Creek 8/10
tibzone
21 Mar 2010, 09:37
The Final (http://www.imdb.com/title/tt1390535/)
Year : 2010
Genre : Drama | Horror | Thriller
MyRating : 8.0
http://i39.tinypic.com/260ew4x.jpg
Cinemania
21 Mar 2010, 13:36
Ninja Assasin. Pierdere de timp. La 3 dimineata. E stupid rau. Nu fazele de actiune, alea-s bune, dar dialogul, si tot scenariul e retardat. Prima jumatate de film, e doar vorbarie inutila, fara nici un sens, plin de clisee. Si mori de plictiseala. Pe urma vin si fazele mai bune, dar deja impresia e stricata.
Ce tare! La asta m-am uitat si io. Exact pe la 3 dimineata :D
Total de acord cu tine. O porcarie de film. Actori slabi, in afara de maestrul Sho Kosugi. Efecte superficiale. Jesus, cum tasnea sangele ala. Parca erau desene animate.
Niscaiva scene de lupta OK, dar pt mine nu au fost de ajuns.
Dragomara
21 Mar 2010, 13:49
Pentru a nu-ştiu-câta oară: Husbands and Wives (1992) (http://www.imdb.com/title/tt0104466/):"> :-* :x :x :x
BLACK-SPIDER
21 Mar 2010, 18:16
Children of men 8/10, unul din cele mai bune filme ale lui Clive Owen. Este un film dramatic dar cu un sfarsit plin de speranta. Omenirea cu orice "criza'' s-ar lupta, orice dezastru sau pericol ar amentinta-o cu disparitia, se va gasi un antidot sau un erou sa o salveze asa ca puten dormi linistiti :P M-a enervat doar vesnica noastra asimilare, a romanilor cu tigani. In film era un personaj, o tiganca care vorbea romaneste mai exact, Marika, care cersea tigari.
Chiar daca s-a dovedit a fi un personaj pozitiv, tot nu am putut sa trec cu vederea peste acest aspect.
Si am revazut Jumanji, 7,5/10, mi-a adus aminte de Piticot-ul ce il jucam cand eram mici :D
Dragomara
21 Mar 2010, 19:21
Shutter Island (2010) (http://www.imdb.com/title/tt1130884/).
paul1ca
21 Mar 2010, 19:27
Shutter Island
Dragomara
22 Mar 2010, 19:00
Pentru a nu-ştiu-câta-oară Purple Violets (2007) (http://www.imdb.com/title/tt0491109/) doar pentru că :x :x :x Edward Burns & Selma Blair. :">
Alice in Wonderland [2010] | 7/10 | O buna incercare pentru un film ce se abate de la subiectul propriu-zis.
Shutter Island [2010] | 8/10 | Foarte bun!
radu_ionascu
22 Mar 2010, 21:37
bineinteles , Avatar :)
Medicate
23 Mar 2010, 13:55
Dorian Gray : cel mai mare plus = Jocul actorilor
cel mai mare minus = PREA LUNG !
Arn - Tempelriddaren [2007] | 7/10 | Un film complex despre onoare, cavalerism medieval, legi crestine si cretine, insotit de un iz elegiac.
omudindulap
24 Mar 2010, 17:43
El secreto de sus ojos , destul de bun, nu stiu daca de Oscar.
Brooklyn Finest, Training Day, King Street style, deci bun.
Banlieue 13 (2004). Numa bun pentru relaxare.
foxyroxy
24 Mar 2010, 19:36
Shutter Island(2010)
Film ok
shadowofnight
24 Mar 2010, 21:51
Shutter Island....Am crezut ca nu se mai termina @-):)).
7.
Arn (2) - Riket vid vägens slut [2008] | 7/10 | Oarecum mai dinamic decat partea I insa mai putin lucid.
copila_satanista
25 Mar 2010, 09:00
Am vazut "From Paris With Love" aseara si-a fost super tare :)) mai ales John Travolta
hokage33
25 Mar 2010, 14:14
Bolt :(( :((
De Mittens mi-a placut cel mai mult de cand cu povestea sa :(( :(( :((
Am plans tot timpul si inca plang :((
Asta da film animat de nota 10 :(( :(( :"> :"> :((
omudindulap
25 Mar 2010, 21:02
Tocmai ce am vazut Hachiko: A Dog's Story. Filmul prezinta povestea adevarata dintre un caine si stapanul sau, oferind o lectie adevarata despre prietenie si loialitate, notiuni desuete astazi.
Inainte de vizionare sa va luati ceva servetele. :D
hokage33
25 Mar 2010, 23:40
Tocmai ce am vazut Hachiko: A Dog's Story. Filmul prezinta povestea adevarata dintre un caine si stapanul sau, oferind o lectie adevarata despre prietenie si loialitate, notiuni desuete astazi.
Inainte de vizionare sa va luati ceva servetele. :D
La mine a fost acelasi lucru la Bolt...
King Arthur [2004] | 7/10 | Filmul in sine nu a iesit cu nimic in evidenta, aceasi combinatie istorie-legenda; insa mi-a placut rolul latent al lui Mads Mikkelsen (Tristan), in special finetea in lupta.
SomFlorin
26 Mar 2010, 06:36
Alice in Wonderland 2010 [A-2-a oara acasa]:P
hokage33
26 Mar 2010, 07:42
Alice in Wonderland 2010 [A-2-a oara acasa]:P
Cam, TS?
shadowofnight
26 Mar 2010, 21:48
Eden Lake...Doamne...ce final. :|:|:|:|
O sa imi ia o zi-doua pana sa imi revin.
9.:x
Three Kings (1999) | 7/10 | La inceput, cursul filmului e mai relaxant insotit de cateva replici amuzante, insa pe parcurs se vrea un subiect serios.
Lucifer9999
27 Mar 2010, 17:48
Confucius..
marcusARCUS
28 Mar 2010, 08:32
Am vazut aseara How To Train Your Dragon.Si e cea mai buna animatie in 3D pe care am vazut-o vreodata!E emotionant,antrenant,tot! NOTA 10
Animalutz10
28 Mar 2010, 18:17
The Dog Who Saved Christmas ...EMOTIONANT!!!!!!!L-am adorat!!!!!!!!
copila_satanista
29 Mar 2010, 08:27
Am vazut Antichrist aseara. Am ramas cu ceva ganduri si interpretari de simboluri in cap in urma lui dar totusi parca se putea obtine aceeasi profunzime si in alte moduri. Oricum a fost mai bun decat imi imaginasem din cate am citit despre el. Cred ca a contat si starea pe care o aveam cand l-am vazut.
Ammelie
29 Mar 2010, 14:36
In week-end am vazut:
- Memento - 7/10
- The Boat that Rocked - 7.5/10
- Out Cold - 5.5/10
Medicate
29 Mar 2010, 19:04
Happy feet si cele 2 Scooby Doo :> !
moltisanti88
29 Mar 2010, 20:30
Prozac Nation 8.5/10
Un film foarte bun care exploreaza atat depresia, cat mai ales durerea si suferinta cauzata de simplul fapt ca traim. Erik Skjoldbjærg a reusit sa captureze si sa expuna partea macabra si intunecata a vietii mai bine decat am sperat. De la soundtrack, care ii include pe Lou Reed si Bruce Springsteen, pana la posterele de pe pereti cu Bob Dylan sau Travis Bickle, acest film mi-a capturat atentia si mi-a oferit o imagine sumbra si profunda a realitatii inconjuratoare. Foarte puternic film cu niste scene bantuitoare. Mi-a placut foarte mult.
bogdan0125
29 Mar 2010, 20:41
Edge of darkness. Vi-l recomand doar pentru inceput ca finalul e foarte slab.
shadowofnight
29 Mar 2010, 22:03
Dying Breed (2008) - Vai de capul meu:)):))....
Cu muuuulta indulgenta nota 3.
Letters from Iwo Jima [2006] | 8/10 | La fel de bun ca si Flags of Our Fathers (2006)
omudindulap
30 Mar 2010, 01:26
The Boondock Saints (1999)
Nice action movie. Recomandati si partea a II-a?
copila_satanista
30 Mar 2010, 09:41
Da :) am vazut-o de curand si e belea si partea a doua, mai ales daca ti-a placut primul eu zic ca n-o sa-ti para rau
Dragomara
30 Mar 2010, 11:25
I racconti di Canterbury (1972) (http://www.imdb.com/title/tt0067647/):"> :x
bogdan0125
30 Mar 2010, 19:48
Million Dollar Baby sambata seara pe PRO cinema si Edge of drakness a doua zi la cinema.
BLACK-SPIDER
30 Mar 2010, 21:40
Ieri am vazut Pee-wee's Big Adventure ,superba bicicleta sa :P , dragut filmul 6/10, l-am vazut mai mult pentru ca e regizat de Tim Burton, si dupa acesta am vazut Kiss Kiss Bang Bang, un thriller presarat cu mult umor, un rol bine facut de Robert Downey Junior 7/10.
Astazi am revazut Last of the Mohicans, ce bine ii mai statea lui Daniel Day Lewis cu parul lung :D 8/10
omudindulap
30 Mar 2010, 22:00
The air I breath. Imi place genul asta de filme, in care destinele, povestile diferitelor personaje se intrepatrund, de cele mai multe ori dramatic.
When Tony Scott met Quentin Tarantino ----> True Romance. What a hell of a movie.
Dragomara
31 Mar 2010, 19:27
Revăzut: Sex, Lies, and Videotape (1989) (http://www.imdb.com/title/tt0098724/)
omudindulap
31 Mar 2010, 20:39
Felon si Before Sunset :x
Andrey9211
01 Apr 2010, 00:55
Hachiko A Dog's Story - singurul motiv pentru care m-am uitat la el a fost ca era in top 5 cinemagia all time si nu am regretat .Un film exceptional!Nu are cum sa nu iti smulga o lacrima!
nota 10/10
Gerrard831
01 Apr 2010, 16:01
pirates of the caribbean at worlds end
johnny depp a facut tot filmul, super actor.
Adelheide
01 Apr 2010, 19:04
Akeelah and the bee -10/10.
E superb filmul, despre rolul pe care cuvintele il au in viata noastra, despre sensul lor profund, si despre necesitatea de a le intelege cuvintele intr-un context (citind o carte de exemplu) inainte de a le folosi. Cel putin asta am inteles eu si chiar mi s-a parut minunata ideea.
shadowofnight
01 Apr 2010, 20:18
Alice in Wonderland (2010) - Loved it, loved it, loved it. :x:x:x
Tim Burton e, de acum inainte, regizorul meu preferat.
9.
Dragomara
02 Apr 2010, 05:14
Revăzut aseară Mary (2005/I) (http://www.imdb.com/title/tt0425236/)
A Perfect Getaway (2009) - o placere sa o revezi pe Milla pe plaja (mai ales in varianta bluray). Recunosc, twist-ul m-a luat prin surprindere insa a aruncat totul in neverosimil, asta si datorita celor doi protagonisti care nu prea au facut fata unei asemenea intorsaturi. Zahn e potrivit pentru comedie, thriller-ul e alta mincare de peste...
ultimul film pe care l - am vazut a fost the lovely bones.Un film care mi - a placut destul de multB-)
shadowofnight
02 Apr 2010, 21:44
The Princess and The Frog - Awesome:x:x:x
9.
omudindulap
03 Apr 2010, 00:02
A Perfect Getaway (2009) - o placere sa o revezi pe Milla pe plaja (mai ales in varianta bluray). Recunosc, twist-ul m-a luat prin surprindere insa a aruncat totul in neverosimil, asta si datorita celor doi protagonisti care nu prea au facut fata unei asemenea intorsaturi. Zahn e potrivit pentru comedie, thriller-ul e alta mincare de peste...
Ma gandeam sa-l scot si eu. Il recomanzi ori ba?:-?
Dragomara
03 Apr 2010, 00:06
The Sweet Hereafter (1997) (http://www.imdb.com/title/tt0120255/)
RomaniaMare
03 Apr 2010, 02:04
Gladiatorul!
Tom-master
03 Apr 2010, 11:07
she`s out of my league - jay joaca destul de bine... sunt unele faze comice.. merita vazut :)
alextreme93
04 Apr 2010, 14:40
Hero - 8/10
bogdan0125
04 Apr 2010, 15:37
shrek 3 ( dupa ce am vazut primele doua filme )
Nu prea mi-a placut nici un film din cele 3 pe care le-am vazut.
paul1ca
04 Apr 2010, 17:44
One Flew Over the Cuckoo's Nest 10\10
alextreme93
04 Apr 2010, 20:40
2001:A Space Odyssey(revazut) - 9/10
moltisanti88
04 Apr 2010, 21:18
Office Space (1999)
la cinema daybrakers
acasa transformers 1 (revazut)
oricum numai filme naspa la cinema in zilele astea de paste
de sarbatorile de iarna a fost o avalansa de filme bune si de paste ne baga eu cand vreau sa plec la padure plec la padure:((
alextreme93
05 Apr 2010, 18:00
Pe aripile vinului - 5.5/10
Calatorie la oras - 6.5/10
Visul lui Liviu - 7/10
A fost sau n-a fost? - 8/10
Politist,adjectiv - 8.5/10
Invictus - un film cel recomand cu caldura
moltisanti88
05 Apr 2010, 18:59
Das weisse Band (2009)
alextreme93
05 Apr 2010, 20:41
Mihai & Cristina - 7/10
Poveste la scara "C" - 7/10
Dragomara
05 Apr 2010, 21:48
Pentru a nu-ştiu-câta oară Silk (2007) (http://www.imdb.com/title/tt0494834/). Înainte de-a începe filmul mi-am reamintit cât m-a impresionat cartea lui Alessandro Baricco. :"> După care am visat efectiv despre Mătase... :)
extraterestru
06 Apr 2010, 11:48
Crazy on the Outside (2010) de nota :-? ...8
omudindulap
06 Apr 2010, 14:39
Rescue Dawn, un film foarte bun, marca Herzog
Thirst, nu credeam ca un horror, ma rog, un film cu vampiri, poate fi excitant.
Taking Woodstock, un film dragut, cu o atmosfera total opusa celei pe care o traim azi. De ce nu m-a facut mama in anii 60-70??:((
Sid and Nancy, sex, drogs and rock'n'roll. Mult prea violent pentru mine. I'm a make love not war type. Ma rog, faceau si aia love, printre injunghieri si incendieri.
In fine, un film care m-a consumat foarte mult si care mi-a intarit ideea pe care o am despre rasa umana, Trade. Stiu ca nu e tocmai crestineste si in ton cu sarbatorile, dar frate, ce le-as face eu traficantilor astora de femei si, mai ales, de minori...pfff...i-as baga in cusca cu niste elefanti, care sa-i violeze pana mor. I rest my case.
alextreme93
06 Apr 2010, 15:18
Dancer in the Dark - 7.5/10
Breaking the Waves - 7.9/10
omudindulap
06 Apr 2010, 15:28
Cum ai ajuns la 7,9?:-?
Chambord
06 Apr 2010, 15:48
Cu derivate partiale. Pe astea le folosesc si eu cand dau note. Condimentate cu transformate Fourier
miercuri
06 Apr 2010, 16:08
Thirst, nu credeam ca un horror, ma rog, un film cu vampiri, poate fi excitant.
Eu din contra, as zice ca e destul de grav daca o poveste cu vampiri nu e excitanta - marele defect a lui Twilight - mormonismul neaga sexualitatea inerenta a vampirilor.
alextreme93
06 Apr 2010, 16:43
Cum ai ajuns la 7,9?:-?
Ma batea gandu' sa notez filmul cu 8,dar m-am razgandit intr-o secunda.
On-topic:The Boss of It All - 7/10
Dragomara
06 Apr 2010, 20:03
Tom Jones (1963) (http://www.imdb.com/title/tt0057590/)
RomaniaMare
06 Apr 2010, 20:43
Daybreakers- 7.5/10
cre ca ultimul film pe care l-am vazut a fost "Around the World in 80 Days":-* :) ;)
marius_em
07 Apr 2010, 10:10
12 Angry Men, Sidney Lumet. 10/10
Un film perfect, cu mult peste asteptari. Ma bucur si ma surprinde sa descopar astfel de bijuterii clasice.
To Kill a Mocking Bird, Robert Mulligan, 6/10
Duios, copilaros, naiv, cursiv, iti baga pe gat niste idei de political correctness. Oameni rai si oameni buni. Poate a avut ceva de spus la vremea lui, dar nu cred ca a trecut testul timpului. Finalul e insa interesant, pentru ca arunca surpinzator compromisul asupra unui om ce parea sa traiasca doar dupa principii.
North by Northwest, Alfred Hitchcock, 6/10
Un film de actiune, fara prea multa actiune, de suspans, fara prea mult suspans. Nu e genul meu, nu l-am savurat. Interesant pentru ideea ca un individ obisnuit poate deveni un pion pe tabla de sah a spionajului international, si ca viata sa devine dispensabila. Mi-a adus aminte de Burn after Reading, dar nu mi s-a parut la fel de bun.
Si m-a amuzat stilul efeminat de a alerga a lui Cary Grant.
Eyes Wide Shut, Stanley Kubrick, 8/10
Un film bun spre foarte bun. Poate nu e cel mai bun film al lui Kubrick, dar e un film Kubrick fara doar si poate. Cum i-am vazut recent alte opere, precum Dr. Strangelove, The Clockword Orange, Lolita, sau The Shining, am vazut elemente comune cu aceste filme, afinitatea pentru muzica clasica, pentru nuditatea feminina, pentru partea mai intunecata a sexului, jocul seductiei, sau incursiunea in psihologia familiei, sau chiar si cadrele cu prim plan pe personaj pe un hol stramt, in care peretii parca te strivesc, cum am vazut in The Shining, sau in Portocala Mecanica.
alextreme93
07 Apr 2010, 10:51
Marilena de la P7 - 7.5/10
Around the World in 80 Days - 8/10
claudiu-daniel-lugoj
07 Apr 2010, 13:15
Cel mai recent film vizionat a fost Up in the air si Dear John.
omudindulap
07 Apr 2010, 14:08
The Stoning of Soraya M[2008]
Filmul trage un semnal de alarma asupra atrocitatilor care se petrec in tarile arabe, mai exact asupra modului barbar in care sunt ucise femeile suspectate de adulter. Ma depaseste problema si ma dezgusta. Cum zice Nick Cave, People Just Ain't No Good.
alextreme93
07 Apr 2010, 15:12
Antichrist - 6/10
Manderlay - 7/10
Chambord
07 Apr 2010, 15:50
Gerry (2002)
regia: Gus Van Sant
cu:Matt Damon, Casey Affleck
http://www.horschamp.qc.ca/images/photos/gerry.jpg
Film de fotograf, Gerry e o meditatie ce arde mocnit si izbucneste fara zgomot. Un tablou pe coloana sonora de Arvo Pärt si dedicat explicit lui Bela Tarr.
BLACK-SPIDER
07 Apr 2010, 15:57
Punch Drunk Love 8/10
M-a surprins placut Adam Sandler, eram obisnuit cu el in alt fel de roluri, insa prin acesta a aratat ca daca rolul sau are la baza un scenariu bun , poate sa joace impecabil.
Superbe scenele in care, cuprins de furie personaul sau distruge tot in jur. :)
Poltergeist 3,cam nasparliu,tot 1 de Hooper da best
alextreme93
08 Apr 2010, 10:38
California Dreamin' - 7.5/10
moltisanti88
08 Apr 2010, 16:53
Falling Down 7/10
LadyStarlight
08 Apr 2010, 20:36
veronika decides to die- 6/10. muzica geniala... dar parca doar atat. not feelin' the vibe...
alextreme93
08 Apr 2010, 20:48
Chicago - 7/10
Memoirs of a Geisha-7/10
bogdan0125
08 Apr 2010, 22:40
The Lord of the Rings: The Return of the King
Este filmul care mi-a placut cel mai mult dintre toate din serie.
copila_satanista
09 Apr 2010, 10:54
A Serious Man (2009) - este un film bun, cu o atmosfera originala prezentand o soarta ironica care zdruncina mentalitatea unui evreu. Mi-a placut ideea momentului in care trebuia sa aleaga intre a fi corect si a ceda nevoii de bani precum si ideea celor 3 rabini care apar in contextul incercarilor disperate ale personajului de a se fixa in realitate si credinta.
enjoy.life
09 Apr 2010, 23:41
Le Concert - 9/10
marius93
10 Apr 2010, 10:22
Ultimul film pe care am apucat sa-l vad este Meet the Parents / Un socru de cosmar (2000) :)) Mi-a inseninat ziua. :D
bogdan0125
10 Apr 2010, 11:49
What's Eating Gilbert Grape
Mi-a placut filmul mai ales cum au jucat actorii.
alextreme93
10 Apr 2010, 15:37
Audition - 7,5/10
Ichi the Killer - 8/10
Visitor Q - 6,5/10
Sukiyaki Western Django - 6,8/10
Shinjuku Triad Society - 5,5/10
Rainy Dog - 6,9/10
BLACK-SPIDER
10 Apr 2010, 21:48
Batman si Batman returns :) Bune amandoua, mi-a placut Gotham City si psihopatii sai in viziunea lui Burton.
Si cu astea doua am vazut cam tot ce a creat Burton pana acum, in afara de Alice in Wonderland.
Deunazi ma gandeam, prin absurd ca Tim Burton s-ar fi inteles foarte bine cu George Bacovia.
Si Burton cred ca a furat reteta lui Arghezi : ''din bube mucegaiuri si noroi, iscat-am frumuseti si preturi noi''.
Neuptolem
10 Apr 2010, 23:51
Neinvinsa-i Dragostea :D
Eh, iata ca am reusit si eu sa il descarc zilele astea de pe net, dintr-a 5-a incercare, ceva pe-acolo..Am zis ca voi fi extrem de obiectiv cu acest film si exigent asa cum trebuie: nici mai mult decat trebuie, dar nici mai putin. Din motive pe care le stim cu totii. :)
Faza bizara e ca ma asteptam sa fie mult mai rau decat ceea ce am vazut. Mai multe pe threadul deschis pt acest film. :)
miercuri
11 Apr 2010, 04:31
Batman si Batman returns :) Bune amandoua, mi-a placut Gotham City si psihopatii sai in viziunea lui Burton.
Si cu astea doua am vazut cam tot ce a creat Burton pana acum, in afara de Alice in Wonderland.
Deunazi ma gandeam, prin absurd ca Tim Burton s-ar fi inteles foarte bine cu George Bacovia.
Si Burton cred ca a furat reteta lui Arghezi : ''din bube mucegaiuri si noroi, iscat-am frumuseti si preturi noi''.
Ma bucur ca esti atent la orele de romana, dar nici Bacovia si nici Arghezi nu sunt niste etaloane in materie de estetica uratului, poate doar la nivel local. Si nu sunt nici tocmai originali, Bacovia mai ales. Cat despre inteles bine, cam cat de bine te poti intelege cu un alcoolic tuberculos si depresiv?
miercuri
11 Apr 2010, 04:39
Un film minunat :Suddenly Last Summer -1959 -regizat de J.L.Mankiewicz .Daca zilele trecute eram suparat pe cei de la ProCinema pentru o programare nepotrivita a filmului ''Reservoir Dogs '' azi trebuie sa le multumesc pentru acest film atat de straniu pe care l-am vazut la ei.
Un chipes chirurg (jucat de Montgomery Clift ) este presat de o batrina foarte bogata (Katharine Hepburn ) sa o opereze pe nepoata acesteia (Elizabeth Taylor) care innebunise datorita unei intimplari tragice (moartea in conditii suspecte a varului ei Sebastian ).Batrina conditioneza acordarea unei mari sume spitalului la care doctorul opereaza ,de lobotomizarea superbei nepoate.Atunci cind doctorul incepe propria ancheta descopera adevaruri socante despre adoratul Sebastian si despre moartea acestuia. 10/10
Sa amintesc si ca scenariul darmataic a fost scris de Tennessee Williams si aadaptat pentru film cu ajutorul lui Gore Vidal.
http://www.youtube.com/watch?v=HBPwPIqYXtg&feature=related
]http://dearjesus.files.wordpress.com/2009/03/suddenly_last_summer_01.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_myX5Q4qMDhY/SqfBvAgsnUI/AAAAAAAAC7k/DOoOQ3lecMk/s400/suddenly-last-summer-montgomery-clift-katharine-hepburn.jpg
Habar n-aveam ca a fost pe ProCinema ca l-as fi revazut. Cred ca e Tennesse Williams-ul meu preferat, din cele pe care le-am vazut pana acum. Ma mir ca au reusit sa scoata un asemenea film pentru vremea aceea, cu toate ca au subtilizat la maxim scenariul, ramanea loc sa calce cenzura peste el.
Crazy Heart - poveste destul de banala ce se muleaza perfect pe versurile unui cintec country (btw, se zice ca daca asculti un asemenea cintec de la coada la cap, iti primesti inapoi, pe rind, masina casa si nevasta...), salvata de doi actori exceptionali - Jeff Bridges si Robert Duvall. De altfel, secventele in care cei doi isi dau replica sint si cele mai memorabile din intreg filmul. Imi place muzica country, indeosebi cea old school - Cash, Nelson, Jennings & co. asa ca am savurat si momentele muzicale, mai putin pe Farrell pe post de Billy Ray Cyrus.
Din pacate, veriga slaba e Maggie Gyllenhaal, cu tot cu plodul ei agatat de git - scenele in care cei doi apar plictisesc prin banalitate.
Daca va place country, s-ar putea sa va treziti tinindu-i isonul lui Brigdes - tipul chiar se pricepe la cintat.
costyn162
11 Apr 2010, 08:57
Ultimul film pe care l-am vizionat a fost "Fame". Un film foarte interesant care ilustreaza in 2 ore cei patru ani pe care ii petrece un grup de tineri intr-un liceu de arte. L-am descarcat mai mult pentru una dintre actritele principale Kerington Payne si mi-a depasit orice asteptare. Desigur, trebuie sa iti placa genul acesta de film.;)
BLACK-SPIDER
11 Apr 2010, 12:50
Ma bucur ca esti atent la orele de romana, dar nici Bacovia si nici Arghezi nu sunt niste etaloane in materie de estetica uratului, poate doar la nivel local. Si nu sunt nici tocmai originali, Bacovia mai ales. Cat despre inteles bine, cam cat de bine te poti intelege cu un alcoolic tuberculos si depresiv?
Am fost uneori atent la orele de romana dar mai ales la cele de literatura universala:P
Apropo de etaloane am mai citit cate ceva si de Baudelaire si Edgar Allan Poe.
Window, daca e vorba de country trebuie sa vad Crazy heart :)
Window, daca e vorba de country trebuie sa vad Crazy heart :)
Windom. Windom. m de la makadam.X(
An Education - 10/10 Foarte frumos filmul, pacat ca nu l-am vazut mai devreme
alextreme93
11 Apr 2010, 16:41
Crows Zero - 6,5/10
- fight club ptr.pustani intr-o scoala foarte fututa cu copii foarte fututi dpdv mintal:))
enjoy.life
11 Apr 2010, 17:46
Inside Man (2006)
9/10 - D. Washington si C. Owen au jucat perfect.
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)
Un festin vizual. Nu prea am eu musical-urile la inima, dar asta mi-a atins coarda sensibila. Pe viitor vrem mai mult Sweeney si mai putin Wonderland Mr. Burton, daca nu e cu banat...
costyn162
11 Apr 2010, 19:26
Un festin vizual. Nu prea am eu musical-urile la inima, dar asta mi-a atins coarda sensibila. Pe viitor vrem mai mult Sweeney si mai putin Wonderland Mr. Burton, daca nu e cu banat...
Sunt de acord...foaerte tare filmul....si mie imi plac foarte mult musicalurile...iar Jonny Deep ca de obicei a creat un personaj exceptional. Este genul de film pe care l-as revede in fiecare zi.
miercuri
11 Apr 2010, 20:16
Si nu-i asa ca si piese sunt super catchy? :D
Daca ar fi sa mai faca Burton un musical, tare mi-ar placea sa adapteze Wicked.
Dragomara
11 Apr 2010, 20:22
io una l-am văzut de cel puţin 4 ori, mi-am descărcat şi coloana sonoră şi când mă apucă doru' o ascult cu orele, tot-tot mi-o trece. :">
RomaniaMare
12 Apr 2010, 10:12
M-am uitat acuma la un film estonian- Klass si mă gîndeam sa vi-l recomand.M-a impresionat profund.
alextreme93
12 Apr 2010, 17:26
Crows Zero II - 6/10
hellsteed
13 Apr 2010, 09:20
Neinvinsa-i Dragostea ... Pit tre sa zic ca pe undeva spre sfarsit un prieten (era fumat) : pfoaii ce film e asta ? Ce tare e ?! Tu ii auzi ce zic ?!
Mie mi s-a parut dezlanat, aiurea , fara ritm chiar am citit si commentul de pe imdb cu care sunt de acord, o idee buna , spusa prost. Apoi am inceput sa-i simt umorul negru care parca aparuse asa din neant. In primele 20 minute apar peste 15 personaje , fiecare are ceva de zis dar nici unul nu e conturat, toti sunt la nivelul unor schite. Parca mi-a venit sa rad cand i-a zis Cezar sa o invie inapoi ca doar se pricepe. Sunt curios daca filmul a fost supus cenzurii sau anumitor presiuni in ceea ce priveste rularea lui in cinema pe-atunci.
L.E : A filmat direct din **zda, cum a zis colegul meu fumat.
Medicate
13 Apr 2010, 09:54
Over the Hedge - o animație foarte bună, cu un subiect complex și c-o acțiune bine inchegată;
Flags of our fathers - slab, ma așteptam la altceva, totul a fost o ceață totală;
Enchanted - revăzut : MUST SEE - foarte emoționant
hellsteed, vezi aici (www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=82726) (și eventual aici (www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?p=1507675#33)).
alextreme93
13 Apr 2010, 16:01
Fudoh - The New Generation - 7/10
Dead or Alive:Hanzaisha - 6,5/10
keepwalking
14 Apr 2010, 13:21
Shaft, pe TCM.
cred ca l-am vazut de vreo 10 ori, dar intotdeauna e bun.
alextreme93
14 Apr 2010, 19:47
Izo - 7,5/10
RomaniaMare
14 Apr 2010, 22:36
Hachico,nota 9/10
Iulya25
14 Apr 2010, 23:37
A Shine of Rainbows ... superb filmul - emotionant, il recomand cu caldura
Si Hachico e un film excelent
Chambord
15 Apr 2010, 10:43
Mongol (2007), de Serghei Bodrov: 7 / 10 (mediocru spre bun). Imagine faina dar peste un epic obosit.
Chambord
16 Apr 2010, 10:00
In The Mood For Love (2000)
regia: Wong Kar-Wai
cu: Maggie Cheung, Tony Leung
http://farm1.static.flickr.com/73/192067838_c4bb0bf54d.jpg
Delicat, elegant si foarte sexy, "In the mood for love" este in viziunea majoritatii criticilor cel mai redutabil adversar al lui Mulholland Drive pentru titlul de cel mai bun film al anilor 2000. Si nu e greu sa-ti dai seama de ce. E ca o un parfum foarte fin care iti suceste capul in cinci directii deodata. Iar Maggie, ahhh, iar viorile ohhh.
Avalhon
16 Apr 2010, 19:26
"Alice in Wonderland". Bun. Si interesant.
Dragomara
16 Apr 2010, 20:47
Pentru a nu-ştiu-câta oară Romance & Cigarettes (2005) (http://www.imdb.com/title/tt0368222/).:x
miercuri
16 Apr 2010, 21:43
In The Mood For Love (2000)
nu0l vazusei pana acum? :-O
Si eu ma mirasem :P
Cat despre film: :x :x :x
E cel mai cunoscut film al lui Wong, dar nu e și cel mai bun. Dar dacă ți-a plăcut, o să-ți placă și continuarea 2046.
RomaniaMare
16 Apr 2010, 22:16
Five fingers.Recomand tuturor.
robbiex2
16 Apr 2010, 22:54
Dear John cam sec finalul..
Dragomara
16 Apr 2010, 23:03
Fearless (1993) (http://www.imdb.com/title/tt0106881/).
RomaniaMare
17 Apr 2010, 02:08
State of Play cu Russell Crowe și Ben Aflleck.Îmi plac la nebunie așa gen de filme.
robbiex2
17 Apr 2010, 11:17
Extraordinary Measures - destul de bun
Chambord
17 Apr 2010, 16:18
@miercuri / liviu: Termenul corect ar fi nu l-am "terminat" pana acum. Trebuie sa recunoasteti ca it takes a good load of patience (and i've seen some "real contemplative" movies in my life :P ). Sorry daca v-am dezamagit :)
@ipu: 2046 e urmatorul Wong pe care o sa-l atac. BTW am vazut numarul 2046 pe o usa de camera din "In the mood..." :-?
Nici eu nu l-am vazut cu prea multa atentie prima data, probabil pentru ca nu aveam cine stie ce asteptari de la film. Dupa ce l-am terminat am cam regretat ca nu i-am daruit toata atentia, l-am revazut 1-2 zile mai tarziu si de atunci e filmul meu favorit :D
Buna observatia :D 2046 e camera in care va sta protagonistul (Tony Leung) in ceea ce pare un fel de continuare la ITMFL. 2046 e ceva mai complex, dar parca si mai lent decat ITMFL. Nu prea as vrea sa discut despre care e mai bun pentru ca pe ultimul dpdv cronologic l-am vazut doar o singura data si e un film pentru care consider ca e necesara a doua vizionare.
2046 este ultimul an în care Hong Kong-ul va avea statutul de autonomie din prezent (când de pildă românii îl pot vizita fără viză (www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=5468&idlnk=4&cat=5)), înainte de a deveni, la 50 de ani de la retrocedare, o provincie chinezească ordinară, sau cel mult metropolitană, precum Shanghai-ul.
Wong-ul meu preferat rămâne totuși Duo luo tian shi (www.youtube.com/watch?v=o-UpRavnhYc), realizat într-un cu totul alt stil. Dintre celelalte filme, 2046.
paul1ca
17 Apr 2010, 22:01
Catch me if you can
Any Given Sunday
shadowofnight
17 Apr 2010, 22:27
Wolf Creek (2005).
Myeah...ce sa zic...6.
shmekerila
17 Apr 2010, 23:16
The young Victoria un 7.5/10. S-a terminat extrem de repede, sau mi s-a parut mie?
Imediat dupa The other Boleyn girl :( ma asteptam la mai mult 6.5/10.
Acum urmeaza Elizabeth - The golden age
I'm in the mood for English history apparently :D
miercuri
18 Apr 2010, 02:04
Daca n-ai vazut primul Elizabeth, cel din 90 si ceva tot cu Cate Blanchett, te sfatuiesc s-o faci inainte de The Golden Age. :)
Dragomara
18 Apr 2010, 03:29
Five Minutes of Heaven (2009) (http://www.imdb.com/title/tt1238291/) :x :x
Anamaria Marinca :x :x :x :x
costyn162
18 Apr 2010, 07:36
Aseara am vazut "Drag me to hell" intr-un intuneric total impreuna cu 2 persoane. A fost super tare.
The Cry of the Owl (2009) (http://www.imdb.com/title/tt1034302/)
Un thriller misto dupa un roman al Patriciei Highsmith, cu unul dintre actorii mei favoriti, Paddy Considine (destul de subapreciat, dupa parerea mea), in rol titular. Tipul se satura de metropola, isi face bagajele si pleaca in provincie, lasind in urma si o casnicie. Cu ceva probleme psihice la activ, spera sa-si regaseasca cumva linistea interioara in oraselul fara pretentii. Remediul il gaseste in persoana Juliei Stiles, o tipa ce locuieste undeva la marginea orasului, intr-o casuta izolata. Bob (asta e numele tipului) se multumeste sa o priveasca din intuneric in fiecare seara, cum isi vede de treburile casnice, gasind in asta o anumita liniste. Intr-o seara tipa il surprinde dar, in loc sa cheme politia, il invita inauntru. Chestia misto e ca de acum incolo nu prea iti dai seama care-i mai fucked up - el sau ea. Exista un gol in viata amindorura. El pare a nu dori nimic altceva decit sa continue sa o priveasca de la distanta. Ea, presata de fostul/actualul prieten sa se casatoreasca, ar prefera sa se arunce in bratele noului venit. Prietenul tipei il acosteaza pe Bob intr-o noapte pe un drum laturalnic si sare la bataie. Acesta din urma ii alpica un pumn in legitima aparare si-l lasa lesinat la margine de drum. A doua zi, primeste o vizita de la politie, care-l anunta ca tipul a disparut. Devine suspectul principal, iar intreaga-i existenta, si asa cusuta cu ata alba, se duce dracului.
Veriga slaba a povestii o constitutie explicatia disparitiei boyfriend-ului, spre final, banala si derizorie. In rest, numai de bine, tensiune dozata inteligant, acting ok, final de asemenea. Recomandat.
"cop out" :-& pe o scara de la 1 la 10? minus 9.
"harry brown". de-abia l-am inceput; cel mai sigur simptom al unui film bun e ca incepi sa-l filezi, temandu-te ca se termina prea repede. m-am oprit dupa 1/2 de ora, savurand cresterea graduala, tacuta, a furiei lui caine si anticipand cu delicii momentul cand the hell will be unleashed.
bogdan0125
18 Apr 2010, 16:08
Clash of the Titans. Bunicel filmul cu efecte speciale bune.
keepwalking
18 Apr 2010, 17:53
fenomenala transmisiune de catre televiziunea poloneza a funeraliilor cuplului prezidential, din Cracovia.
alextreme93
18 Apr 2010, 18:53
Made In U.S.A - 6,8/10
Le chinoise - 6,5/10
Pierrot le fou - 7/10
Chambord
19 Apr 2010, 10:10
2046 este ultimul an în care Hong Kong-ul va avea statutul de autonomie din prezent (când de pildă românii îl pot vizita fără viză (www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=5468&idlnk=4&cat=5)), înainte de a deveni, la 50 de ani de la retrocedare, o provincie chinezească ordinară, sau cel mult metropolitană, precum Shanghai-ul.
Interesanta chestie. Nu stiam de faza asta. Si ma intrebam daca a bagat cifrele alea la vrajeala sau chiar semnifica ceva.
alextreme93
19 Apr 2010, 19:18
Masculin Feminin - 7/10
Alphaville - 6,5/10
fake_hippie
20 Apr 2010, 09:35
Wong-ul meu preferat rămâne totuși Duo luo tian shi (www.youtube.com/watch?v=o-UpRavnhYc), realizat într-un cu totul alt stil. Dintre celelalte filme, 2046.
Mi-au placut foarte mult si primele lui doua filme, mai ales Days of Being Wild... De fapt, cam toate, mai putin Ashes of Time, poate. Marile epopei istorice nu prea par genul lui. Oricum, dupa ce l-am descoperit pe WKW am inceput sa fumez in dormitor. Mi se pare imposibil sa fii fumator (chiar si unul mai "ocazional") si sa nu fumezi la un film de WKW :) Aproape la fiecare scena cineva isi aprinde o tigara :)
fake_hippie
20 Apr 2010, 10:08
Si on topic:
Man of la Mancha - http://www.imdb.com/title/tt0068909/ , de Arthur Hiller, cu Peter O'Toole si Sophia Loren, dupa un musical de pe Broadway despre Cervantes. Ca si Richard III (http://www.imdb.com/title/tt0049674/ , cu si de Laurence Olivier, dupa Shakespeare), vazut tot zilele trecute, Man of la Mancha e mai putin un film si mai mult o piesa de teatru filmata, folosind mijloace specifice filmului. Nu pot sa spun ca m-au lasat cu gura cascata (parerea mea: daca e teatru sa fie teatru, daca e film sa fie film), insa merita sa vezi la lucru floarea actorimii engleze.
The boat that rocked - http://www.imdb.com/title/tt1131729/ - Proasta inspiratie. M-am asteptat la o comedie draguta si inteligenta, cu muzica buna, despre o perioada frumoasa din istoria recenta si n-am reusit decat sa ma enervez. Facil, cliseic pana la Dumnezeu, prea putine glume faine pentru o comedie de 2 ore.
Venus - http://www.imdb.com/title/tt0489327/ , tot cu Peter O'Toole, de data asta la batranete. Mi-a placut! Subtil, melancolic, insa o melancolie bine gradata, nostim, senzual, vulgar (in sensul bun al cuvantului :p ). Peter O'Toole este un actor ajuns la batranete, care "prezinta interes teoretic" pentru o fetiscana, nepoata prietenului sau cel mai bun. Un film interesant si sensibil.
Maurice: For most men, a woman's body is the most beautiful thing they will ever see.
Jessie: What's the most beautiful thing a girl sees? Do you know?
Maurice: Her first child.
Merge si pentru topicul despre misoginism :))
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.