View Full Version : Cel mai recent vizionat film.
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
[
19]
bremen1980
10 Oct 2013, 11:07
Gura pacatosului graieste (uneori) adevarul . Woody Allen si problemele lui cu fetitele . Din ''Stardust Memories'' ( 1980 ) .
Who's Your Sugar Daddy ???
http://tinypic.com/player.php?v=206if0x&s=5#.UlZuQdLPXzc
http://oi39.tinypic.com/2s8gtom.jpg
Gandalf_123
14 Oct 2013, 21:16
Catch Me if You Can
Escrocheria abordată din nou într-un film. De data asta de mare calitate, cu o poveste inspirată de un caz real și cu emoțiile personajelor prezentate într-un mod credibil.
Escrocul este un tânăr care descoperă cât de simplă este manipularea oamenilor în viața de zi cu zi. Cunoștiințele acestea combinate cu ravagiile emoționale care le resimte în momentul divorțului părinților în timpul liceului îl îndeamnă să se apuce de făcut bani. Totul pentru a îi folosi ca să îi împace pe părinții săi și să obțină favorurile unor tinere mult mai mature și care arată mult mai bine decât colegele din liceu.
De cealaltă parte a baricadei este un agent FBI specializat în frauda cu cecuri. Acesta este capabil să ține pasul cu escrocheriile complexe și greu de depistat ale tânărului în căutare de venituri facile. Mai multe episoade în care omul legii se apropie de o țintă care scapă ca prin urechile acului generează suspans și interes pentru efortul intelectual depus în timpul investigației.
O ultimă parte importantă a poveștii spuse de film, și care este inspirată din viața reală a celor doi oameni care sunt personajele principale, este apropierea emoțională între escrocul aflat la început de viață și investigatorul care a trecut printr-un divorț și care acum se dedică în totalitate profesiei sale.
Fiind un film cu un regizor și o distribuție de excepție, cu Steven Spielberg, Leonardo di Caprio și Tom Hanks, pot să spun că se ridică la nivelul așteptărilor oricărui fan al cinematografiei americane de la acești maeștrii ai cinamaului.
sigalia
18 Oct 2013, 20:20
" Syngué sabour, pierre de patience" (2012)
Din mana lui Jean-Claude Carriere a iesit si de aceasta data un scenariu inspirat,care-si spune cuvantul din plin in economia de ansamblu a filmului.De la cap la coada,asistam la confesiunile unei femei musulmane tintuite la capataiul sotului muribund, dupa ce in urma unei dispute cu tovarasii de jihad acesta se alege cu un glonte in ceafa.
Confesiunea cu functie de catharsis este pretextul inteligent pentru o poveste destul de obisnuita dar,din punctul meu de vedere,interesanta ,cu sensuri si profunzimi .
In speta este un film despre conditia femeii musulmane in structurile de tip arhaic ca mentalitate si organizare ,indiferent daca asta inseamna societate,familie, rude sau orice altceva .Dincolo de tema de fond transpar insa adevaruri si situatii universal valabile: avem fundamentalism,jihad(chestiuni generale,adica) ,dar avem si ‘’detalii’’,cum ar fi o tipologie remarcabila a omului captiv in propria ‘’putere’’/neputinta(evocarea figurii paterne de catre eroina este de o expresivitate absoluta in acest sens si este doar un exemplu);monologurile ei vorbesc deopotriva despre singuratate ,despre ingeniozitatea de a supravietui intr-o ordine absurda si imuabila,despre felul in care, in pofida acestor oranduiri lucrurile scapa de sub control si fiinta umana isi cere dreptul la cunoastere si implinire (relatia femeii cu tanarul soldat care initial o plateste pentru sex ,apoi sfarseste prin a-i cere doar sa stea de vorba cu el e plina de semnificatie !...).
Cadrul de baza in care se desfasoara istoria mi se pare si el de o simbolistica perfecta: sotul muribund asezat mereu la orizontala ,inert si femeia lui in picioare si in miscare.Contrastul absolut vorbeste metaforic despre inversarea rolurilor si despre caracterul temporar si relativ al puterii /libertatii .In cuplu,ca si in viata.In planul exterior,barbatul a decis si a avut totul.In cel subtil,nevazut si nestiut,ea a reusit sa eludeze ingradirile si sa-si joace propria carte.
Mi-a placut faptul ca ,spre deosebire de alte productii similare ca problematica, " Syngué sabour, pierre de patience" -nu pluseaza prin dramatism ,povestea derulandu-se intr-o nota joasa,de sobrietate si calm.
Fara a avea pretentiile unui film de arta - " Syngué sabour, pierre de patience" dovedeste ca si filmele obisnuite isi pot rasplati din plin spectatorul .Fara ostentatie si fara santaj emotional.Exploatandu-si subiectul decent si in mod inspirat.Ceea ce ,pana la urma,presupune ….tot arta.:)
bremen1980
19 Oct 2013, 21:17
''Only God forgives ''. O sa-l ierte Dumnezeu pe Refn pentru filmul asta , dar eu nu-l iert . Mi-a placut foarte mult ''Drive'' , dar filmul asta e atat de pretentios , de pompos incat te apuca rasul . Asta daca nu te-ai plictisit si ai inceput sa butonezi pe telefon .
In afara de cateva imagini mai ''ochioase'' n-am remarcat nimic sa se lege in tot filmul . O pretiozitate de tot rasul , un esec garantat .
Obligatoriu de ocolit saptamana viitoare la festivalul filmelor de la Cannes. Recomandabil doar pentru cei care au probleme cu somnul . In timpul filmului vor scapa de aceste probleme .
Duda anului . :-&
4/10
bremen1980
21 Oct 2013, 11:39
Nu mai deschid un topic nou desi e vorba de un festival de filme.
Ceva nu e kosher la ''Festivalul Filmului Evreiesc'' (editia a 3 a) pentru ca intrarea e gratuita :-O . Am mai fost si in urma cu doi ani la festivlul asta la cateva filme , dar nici atunci n-am fost taxat . Daca nici ''poporul ales '' nu stie sa-si promoveze marfurile ???
N-am vazut mari minuni de filme pe lista asta , dar nu stii de unde sare iepurele . Mazel tov !
http://www.bjff.ro/the-garden-of-eden-2012.html
pavel_petre
22 Oct 2013, 18:58
Free China: The Courage To Believe aduce în atenţia lumii felul în care funcţionează aparatul represiv de stat în China condusă de Partidul Comunist.
Free China: The Courage To Believe (http://www.youtube.com/watch?v=UpqgSsH_1KY)
Filmul prezintă povestea unei femei din Beijing şi a unui om de afaceri chinez stabilit în New-York, ale căror destine sunt unite de credinţa comună în practica spirituală Falun Gong.
Falun Gong este o practică care a readus la viaţă valorile morale şi spirituale într-o China în care comunismul se impune, prin teroare, ca unica "religie" în stat. Îmbinând practicarea unor exerciţii fizice uşor de învăţat cu cerinţe morale vizând îmbunătăţirea caracterului şi ridicarea standardului moral, Falun Gong a devenit "duşmanul" partidului după ce a ajuns să fie practicată de peste 70 de milioane de chinezi, mai mulţi decât membrii de partid.
Astfel că, după ce a ucis peste 20 de milioane de chinezi în timpul industrializării forţate a Chinei (Marele Salt înainte), după ce a distrus temple, omorât intelectuali, ucis studenţii în Piaţa Tiananmen, partidul comunist s-a întors împotriva Falun Gong temându-se de valul de moralitate şi gândire liberă care se năştea.
Istoria persecuţiei împotriva Falun Gong, care durează de peste 14 ani, este rememorată pe peliculă de Jennifer Zeng, o practicantă Falun Gong din Beijing şi de Charles Lee, om de afaceri american de origine chineză, de asemenea adept al principiilor Adevăr-Compasiune-Toleranţă promovate de practica Falun Gong.
Ambii sunt arestaţi abuziv şi aruncaţi în închisorile comuniste, sunt torturaţi, umiliţi, puşi la muncă forţată, li se fac analize minuţioase căci în China se practică recoltarea de organe de la prizonieri de conştiinţă (vii), organe pe care apoi statul le vinde pentru profit. După chinuri cumplite, Jennifer şi Charles reuşesc finalmente să iasă din China, pentru a povesti lumii libere ororile prin care au trecut. Ambii au contribuit la expunerea persecuţiei din închisorile comuniste, a practicii recoltării ilegale de organe şi a tehnicilor de control, manipulare şi reformare forţată folosite pe scară largă de partidul comunist.
Filmul nu este numai despre modul în care funcţionează mecanismul opresiv comunist. Jennifer şi Charles vorbesc şi despre felul în care corporaţiile din statele vestice au obţinut beneficii de pe urma muncii forţate la care sunt puşi deţinuţii de conştiinţă chinezi. Multe firme mari cumpără sau contractează direct obiecte făcute în închisorile din China de deţinuţi obligaţi să muncească 12-15 ore pe zi, fără să primească vreun ban pentru eforturile lor. De asemenea, firme de IT vestice au contribuit în mod direct la ridicarea firewall-ului chinez şi au furnizat aparatură şi softuri pentru miliţia internetului, fără de care chinezii nu ar putea fi atât de controlaţi şi oprimaţi.
Twinsen
23 Oct 2013, 09:39
''Gravity'' - a scos Cuaron tot ce era de scos din 3d . Nota 10 pentru imagine.
Problemele apar la scenariu care nu m-a dat pe spate si la turnura lacrimogena ( pe alocuri ) de care filmele hollywoodiene nu pare sa se mai dezbare . 7/10 la scenariu si la partea de ''human touch '' .
Esti generos cu scenariul! :) Eu i-as fi dat scenariului undeva pe la 3/10 cu indulgenta. Human touch? Hmm, poate ce aduce Bullock ca actrita, ca la capitolul asta replicile sunt zero absolut. Dar imaginile sunt intr-adevar foarte reusite, singurul motiv de a-l vedea.
Si cum incerc sa profit cat pot de multiplex, cand am ocazia sa merg la asa ceva, am vazut si remake-ul de la Carrie. Un dezastru. Actrita din rolul principal arata ca un top model si juca ca un mecanism. Astia nu au citit cartea ?! Juliane Moore mai misca ceva, dar nu cine stie ce, cel mai bine se descurca baiatul care il juca pe Tommy. Atmosfera zero, tot felul de actualizari care nu aduc nimic, gen telefoane mobile si upload de video-uri pe net. 3/10
DeadSea07
24 Oct 2013, 00:14
Am vazut multe filme ieri si azi dar filmul care mi-a caftat atentia este
Zombieland(2009) filmul asta ( da l-am vazut tarziu) acting-ul actorilor nu a stralucit dar au fost doua personaje care mi-a atras atentia : Woddy H. ( mi-au placut crizele lui de Twinkle :d ) si Bill M. (tot daca a avut un rol cameo el a fost cireasa de pe tort)
MikkaelWolfganger
27 Oct 2013, 01:30
Parca era Twinkie (http://en.wikipedia.org/wiki/Twinkie), nu Twinkle...
MikkaelWolfganger
28 Oct 2013, 20:57
Man of Steel
Nu l-am vazut la cinema din varii motive: ma dor ochisorii, vorba lui Bremen, dar si mai rau ma doare buzunarul.Mi-a placut Superman-ul asta al lui Snyder si cred ca isi ia palme dupa ceafa inutil.Pana la urma filmul a oferit spectacol si o poveste rezonabila.Un film cu super-eroi nu e tocmai locul unde incepi sa cauti greselile de logica,pentru ca ele sunt cam inevitabile si pana la urma ele faca parte din tot ceea ce inseamna un astfel de film.
De vazut pentru Zod(Shannon o alegere foarte inspirata,are alura aia de pitbull invatat sa muste tot ce nu e conform cu ce a fost dadacit cand era micut) si acolitii sai(in special Faora, arata foarte ca lumea armurile alea pe ei), pentru scenele de actiune care sunt breath-taking(daca ar fi tinut 2 ore doar infruntarea aia de final,nu as fi obiectat nimic), pentru explozii, zgarie-nori ce cad mai rau ca la 11 septembrie,pentru droaia de actori buni ce apar prin film si pentru partea introductiva(Krypton and it's fate....mi-a placut cumva pe parte de SF).
Defecte ar fi destule(finalul,monumental de cheesy m-a lovit pe mine rau de tot in moalele capului), dar chiar nu am stat sa imi bat creierii cautand nod in papura la un film a carui menire e sa distreze.Asa ca da, ma pot lipsi de profunzime si mesaje intelectuale a la Batman si de asemenea ma pot lipsi de dumele aruncate din toate directiile din Avangers.Pana la urma Snyder a facut sa imi placa un super-erou pe care nu l-am suporatat niciodata.
Un film entertaining, de vazut intr-o seara linistita cand nu ai nimic de facut si vrei sa te destresezi. Nota 8.
PS:apropos de Snyder.Zic Amin!Nu am vazut slow-mo-uri.M-a omorat asta si in 300 si in Watchmen si in Sucker Punch cu slow-uri peste slow-uri.
bremen1980
28 Oct 2013, 22:22
Il am si eu de cateva saptamai pe hard , dar la 2 ore si jumate parca n-am chef sa ma inham.
Sunt curios cum o fi Ender's Game pentru ca vreau sa-l vad la cinema ,Primele cronici nu-l prea lauda.
MikkaelWolfganger
29 Oct 2013, 01:01
Eu initial am vrut sa il vad la cinema,dar tinand cont ca de 30 de lei mananc 3-4 zile am zis pas.In ceea ce priveste durata.Mere repede.Stiu ca ma codeam si eu la el si l-am tinut tot asa in jur de os saptaman jumate de hard.Dupa ce trec flashback-urile alea de care se plange toata lumea, incepe pam-pam-ul si bum-bum-ul si nici ca se mai opreste pana undeva la 10 minute inainte de final.
Nu mi s-a parut ca Ender a primit cronici negative, mai degraba caldute spre pozitve.Inca nu l-a vazut grosul lumii critice, dar cred ca vor fi pareri tare optimiste indreptat in directia lui.Poate o sa ma prinda si pe mine un moment de ratacire prin PRO,dar chiar nu imi aduce niciun sentiment plot-ul lui Ender.
bremen1980
02 Nov 2013, 11:10
''She's Gotta Have It '' - 1986 - regizat de Spike Lee . Un film destul de hazliu despre Nola , o femeie care invarte trei barbati pe degete ( si-n pat ) si nu stie cu care sa ramana .
Este Nola o nimfomana sau doar vrea sa sa se bucure de fiecare barbat in parte fara sa fie nevoita sa-i excluda pe ceilalti ???
Cum se plange Greer ( unul din barbatii Nolei) :'' she created a "three-headed, six- armed, six- legged, three -penised monster."
Un film usurel cu negri si despre negri in care nu apar negri exploatati , negri drogati si negri infractori .
http://www.youtube.com/watch?v=9MHaBLoPdFs
http://www.youtube.com/watch?v=R3XvtkpYGS0
7/10
bremen1980
02 Nov 2013, 19:55
A trecut festivalul filmelor de la Cannes si era sa raman fara sa fi vazut nimic .Anul trecut am vazut 4 .Anul asta in afara de vreo 4-5 filme nici nu aveam mare chef , dar si din alea n-am reusit sa vad ceva . Ba am fost la munca , ba n-am mai prins bilete (Only lovers left alive) .In plus un fost coleg ( mare cinefil ) a facut rost de niste invitatii tocmai cand eram eu la munca sau la filmele la care n-aveam tragere de inima ( Omar s.a.minuni cu arabi , pakistanezi ).
Joi am zis ca trebuie sa vad si eu macar un film si am ales filmul lui Koreeda ''Like Father , Like Son '' . Am reusit sa ma sustrag de la munca si pentru ''The Big Lebowski '' care rula inaintea filmului japonez , dar gratis .
Ajuns cu cateva minute inainte de filmul fratilor Coen am amusinat cinefilii doritori de mocaciuni . Unii erau mari fani si se lauda unul ca a vazut filmul de 11 ori , altii nu-l vazusera , iar altii erau pe linga ( ce film e acum doamna :BIG Mountain :-O :-/ ??? ;trebuia aia sa-i spuna ca e ''Big Momma's House '' ). Si un mos trecut de a mijlocul varstei a treia se bucura de pleasca cinefila . Mai era si o tipa pe la 20-22 anisori care arata ca la 12 ,imbracata ca-n epoca victoriana , cu o bascuta pe cap si cu un ghid solid de filme ( Hollywood ...bla ,bla) in bratele-i fragile in care mare era si un buchet de floricele .Ce-o fi cautata ea la filmul asta :"> ???
Cu toata lumea asta pestrita am trait o mare bucurie la acest film . Un film pe care-l mai vazusem de 4-5 ori , dar care nu intra la mine in topul 5 al fratilor Coen . Cu toate astea am reusit sa ma simt asa de bine cum de ani de zile nu am mai facut-o . Rar mi s-a intamplat sa rezonez asa de bine cu sala , sa ma destind total si'' sa pun botu ' ''la niste replici /faze pe care le stiam pe de rost . Replici pe care daca le-as fi auzit acasa m-ar fi facut doar sa ranjesc un pic .Nu a mai contat ca multe faze erau trase de par , neverosimile , tampite -se produsese declicul si ''eram acolo '' .Acolo unde nu mai fusesem de la ''Matrix '' , filmele cu Van Damme ,Arnold , s.a. eroi ai copilariei.
Radeam , tuseam si nechezam alaturi de ceilalti .
Dupa film eram asa de incarcat incat nici nu m-am gandit sa-mi stric starea de bine cu filmul lui Koreeda . Era si pacat pentru ca de la filmul asta (tocit) primisem mai mult decat ma asteptam
Mentionez ca inainte de film n-am consumat nimic . Dupa ,e alta poveste .....
Gandalf_123
05 Nov 2013, 00:54
Ulysses cu Kirk Douglas
Ecranizarea mitului clasic grecesc al eroului pierdut pe mare când trebuia să se întoarcă acasă după război. Iar toate ar fi bune și frumoase dacă n-ar exista și acționa unul din zeii panteonului grecesc și anume Poseidon. Care îi avea pe învinșii în război drept credincioși și al căror templu în cinstea zeului a fost distrus.
De-a lungul lungii călătorii spre casă eroul se confruntă cu o furtună, cu ciclopul, cu sirenele, cu o vrăjitoare, cu pierderea echipajului și chiar și cu pierderea temporară a memoriei. Pe toate le înfruntă prin curaj și perspicacitate.
Kirk Douglas este actorul care personifică războinicul oricând pregătit pentru confruntare. De la sabie la suliță și arc și până la modul cum își comandă echipajul și găsește soluții ingenioase și rapide pentru situații cărora nu le poate face față prin forță brută. Toate par veridice în jurul maerlui actor american.
bremen1980
05 Nov 2013, 11:41
''The To Do List'' -2013 - O porcarie de film in care o absolventa de liceu ( tocilara clasei) se teme sa nu intre ''intacta '' la colegiu . Totul se rezolva metodic pentru ca tipa asta face o lista cu toate experientele sexuale posibile si incepe sa le bifeze pe rand . Ea sa fie fericita, eu fiind plictisit de presupul umor din acest film . :-&
De evitat 3/10
bremen1980
11 Nov 2013, 20:55
Un Todd Solondz pe youtube, '' Welcome to the Dollhouse'' .L-am vazut cu cateva luni in urma si e destul de bunicel . De la 18:20 e bucata mea favorita .
http://www.youtube.com/watch?v=73-A5kkX5DY
bremen1980
12 Nov 2013, 11:18
In acest (presupus)cenusiu noiembrie am vazut 3 filme in alb/negru cu personaje dezabuzate .
''Frances Ha ''-2013 -regizat de Noah Baumbach - tribulatiile unei tanare domnite care nu reuseste sa se adune si sa ''faca ceva cu viata ei '' desi se apropie de 30 ani .Prea putin talentata pentru o cariera de balerina ,se multumeste cu ce-i pica , adica cu foarte putin . O lalalie asa prin mediile boeme new-york-eze , locuri pline la randul lor de ''artisti in asteptare '' gata sa dea marea lovitura . De fapt intregul film pare o mare sala de asteptare in care ceva sa se intample. Nimic nu e jucat definitiv , totul e intro stare de suspendare , de lancezeala .
Cam supraevaluat acest film care deja a fost declarat ''revelatia anului ''de diversi critici. Mult prea mult pentru tonul autoironic si ingaduitor de care da dovada.Placut de vazut si pe alocuri simpatic, dar cam atat. 7/10
http://www.youtube.com/watch?v=YBn5dgXFMis
''Oh Boy ! ''- 2012 - alt personaj plin de sictir , dar de data asta intrun film german . Alt tanar, care insa si-a parazitat financiar tatal, fara sa fie in stare sa termine facultatea de drept . Un dezabuzat soft care in cursul unei zile nu reuseste sa bea o cafea decenta si asta duce automat la consecinte neplacute . Toate ii merg rau in preumblarile lui berlineze . Un Berlin populat de tot felul de personaje ciudatele .
Mi-a amintit eroul asta de personajele lui Kaurismaki . Destul de simpatic film ,un pic amarui , dar fara sa te atinga prea mult la sentiment . Te lasa cu o amorteala placuta , asa ca dupa 2 paharute .
7.5/10
http://www.youtube.com/watch?v=-47nntLEaPI
''Un homme qui dort'' -1974 - regizat de Bernard Queysanne .De data asta nu se mai joaca nimeni de-a plictisul gratuit sau pe banii taticului . In cazul de fata avem (iar) un tanar de 20 si ceva care chiar are probleme. Omul chiar nu mai are chef de nimic si e hotarat s-o rupa cu totul ,studiile , prietenii ,gagicile , chiar si cu propria sanatate psihica .
Tot filmul e o intreaga hoinareala prin Paris , un loc in care eroul se plimba fara tel si scop si fara sa fie atins sau sa atinga ceva sau pe cineva . Diloguri nu exista , dar in tot filmul ( care te duce cu gandul la un documentar) se aude o voce feminina care-ti mitraliaza urechile cu cuvintele lui Georges Perec ,scenaristul filmului.
O buimaceala de film . O experienta stranie .8/10
http://www.youtube.com/watch?v=3TNurvWW4_0
sigalia
12 Nov 2013, 16:16
" La vie d'Adele''(2013)
Cu riscul de a fi linsata de intreaga suflare masculina (ingenuncheata de farmecul juvenil al protagonistei inainte de minuntul 30 ) – am sa marturisesc deschis,cu inima-n dinti ,ca pe mine filmul asta,placut de vazut desigur,nu m-a (sur)prins prea tare.
Stiam ca in orice cuplu (hetero/homo/lesbi) trairile sunt aceleasi(surpriza ,incantare ,pasiune,gelozie,isterie,disperare),iar problema tehnicilor sexuale nu e (in cazul meu) chiar cel mai puternic generator de emotie artistica.
Mult ridicata in slavi senzualitate a protagonistelor (prea in exces,prea in exces /nici o femeie fie ea lesbi sau nu, chiar indragostita pana peste cap, nu iradiaza astfel non-stop ) aduce mai degraba un deserviciu peliculei,dandu-i o nota de artificial,de glam ieftin, facil.Exces si cu prim-planurile cu fata Adelei ,care au sfarsit prin a ma obosi prin repetare constanta( e adevarat ca-ti vine sa musti din ea ,dar …..). Si pe vestita secventa a amorului niste taieturi mai abrupte ar fi facut poate lucrurile mai incitante( e mai stimulativ ca filmul sa se joace putin cu imaginatia ta decat sa-ti arate totul si inca in reluari /dar aici sa zicem ca (probabil) satisfacerea dilemelor noastre a fost un scop in sine .
Stiind ca dureaza 3 ore in cap ,ma inarmasem cu apa si niste biscuiti , dar filmul a curs usor si n-am apelat la provizii .Nu contest elementele care fac din el un film de vazut, dar cred ca potentialul lui tusant(in mare masura dat de actualitatea subiectului) se va eroda sensibil in timp.
Am sentimentul ca peste 3 sau 5 ani ,la o eventuala revizionare Adele imi va reaminti (cu esarfele,muzica pe care o fredoneaza si toate apucaturile ei ) mai mult de stilul si spiritul generatiei tinere de azi si mai putin de afirmarea dreptului de a-ti trai viata in acord cu felul in care esti facut.Ceea ce,pana la urma inseamna totusi ceva.
P.S. Faptul ca in casa Adelei s-au gatit si s-au mancat numai spaghetti cu sos are vreo semnificatie mai profunda ,e vreo chestie asa….conceptuala , menita sa sublinieze conditia sociala, sau pura intamplare ?
Nu contest elementele care fac din el un film de vazut, dar cred ca potentialul lui tusant(in mare masura dat de actualitatea subiectului) se va eroda sensibil in timp.
Raspunsul e chiar asta:
Am sentimentul ca peste 3 sau 5 ani ,la o eventuala revizionare Adele imi va reaminti (cu esarfele,muzica pe care o fredoneaza si toate apucaturile ei ) mai mult de stilul si spiritul generatiei tinere de azi si mai putin de afirmarea dreptului de a-ti trai viata in acord cu felul in care esti facut.Ceea ce,pana la urma inseamna totusi ceva.
That's actually the point of it, nu vreo declaratie politica.
P.S. Faptul ca in casa Adelei s-au gatit si s-au mancat numai spaghetti cu sos are vreo semnificatie mai profunda ,e vreo chestie asa….conceptuala , menita sa sublinieze conditia sociala, sau pura intamplare ?
Conditia sociala. Spaghete vs. scoici, Marley vs. Sartre, educatoare vs. artista etc. La faza cu spaghetele Kechiche a zis la Q&A si faptul ca-i place sa filmeze mancatul spaghetelor, dar probabil daca nu era asta era altceva care sa fi aratat conditia sociala oricum.
sigalia
12 Nov 2013, 19:11
Conditia sociala. Spaghete vs. scoici, Marley vs. Sartre, educatoare vs. artista etc. La faza cu spaghetele Kechiche a zis la Q&A si faptul ca-i place sa filmeze mancatul spaghetelor, dar probabil daca nu era asta era altceva care sa fi aratat conditia sociala oricum.
Liviu,in cazul asta mi-ai dat o veste buna si una rea:cea buna e cu privire la capacitatea mea de intelegere/interpretare(bateam cumva corect). Cea proasta o vizeaza pe Adele(din nou o tusa prea vizibila,aproape didactica prin paralelismul asta repetitiv).:)
sigalia
26 Nov 2013, 00:31
"La pianiste"(2001)
Jelinek e un parfum sofisticat si tare : dupa ce notele de suprafata se evapora, esenta lui te izbeste in fata, te sufoca, te crispeaza prin intensitate, te doare. Hiperbolizeaza ca nimeni altcineva ranile, partile tumefiate, cangrenele interioare, numai asa crede ea ca le poate face vizibile, e de o nepasare absoluta cu sensibilitatea cititorului, nu negociaza nimic cu el. Aceasta trufie rarisima te anihileaza si, cu toate ca o cataloghezi drept nebuna, ramai cu ea, o asculti pana la capat, recunosti : e viata adevarata aici.
Cred ca Haneke a fost tentat la ea, ca si in alte situatii, de partea surpinzatoare, socanta si incontrolabila a individului, potentata de autocenzura, de roluri si norme. Ce cuplu potrivit - Jelinek ii vine la fix!
Spre deosebire de autoare, regizorul isi cruta insa spectatorul, ba chiar e prietenos cu el : simte corect ca subiectul nu are nevoie de formule criptice , filmul e usor, niciun obstacol intre noi si poveste, e prea interesant si deschis la interpretari substratul pentru ca sa ne mai bulverseze cu alte chestii labirintice.
Asprimea subiectului e indulcita cu un strop de culoare si amuzament: Walter e de un sex-appel ravasitor, iar inocenta initiala a pasiunii lui, in contrapunct cu derapajele psihice ale Erikai, e pe alocuri de un comic irezistibil.
Contrastul violent dintre latura spiritualizata a Erikai, exprimata de capacitatea de a trai si reda muzica si cea instinctuala, ce rabufneste in accente patologice, este si el de un efect absolut.
Dar ceea ce da pana la urma un sens povestii este modul in care trairile din spatele tuturor grozaviilor sunt legitimate ca omenesti si incarcate de reflectie si intelegere. Asta face in primul rand din Haneke un mare creator.
anaemona
26 Nov 2013, 18:04
Kitchen stories (http://www.imdb.com/title/tt0323872/)
Din ce in ce mai mult ma regasesc in filmele simple, care nu vor sa epateze, care nu iti flutura nimic neconventional, bizar si absurd in fata ochilor. Si daca filmul respectiv reuseste sa fie comic, sensibil, critic, uman, placerea de a-l viziona e cu atit mai mare. Kitchen stories e o comedie extrem de reusita, despre absurdul impunerii anumitor relatii intre oameni, despre absurdul interventiei stiintifice in domenii in care nu are ce cauta, despre inutilitatea proiectelor stiintifice care implica oamenii, dar nu si individualitatea lor. Incepul e un fel de intrebare, care va continua ca un leitmotiv. E posibila o cooperare intre norvegieni si suedezi? Am vazut si in alte filme atacuri comice referitoare la relatiile dintre ei, dar aici ele abunda, de la inceput, pina la sfirsit, fara a fi deranjante insa. Poate doar pentru cei direct implicati, cum ar fi la noi romani si unguri care au avut ceva de impartit, dar oricum, filmul nu ia deloc o tenta politica iar eu nici macar nu le cunosc istoria. Pentru un observator care nu stie despre ce e vorba micile sicanari sint comice si perfect decente. Cind prima tema, a rivalitatii sau a sicanarii dispare, raminem cu personaje normale. Din pacate, necunoscind nici una din limbi, habar nu am in ce limba e vorbit filmul, pentru ca suna identic pentru mine, doar ca imi inchipui ca fiecare personaj vorbeste in limba proprie si in final se inteleg. Filmarile sint intr-un cadru foarte auster, iarna, asa cum le e impusa si relatia celor 2 personaje principale, numai ca filmul iti serveste situatii comice, una dupa alta, care de multe ori sint si extrem de sensibile, ca de multe ori iti fuge gindul si te intrebi, oare nu e frig acolo, se incalzesc intr-un fel? pentru ca n-am vazut nici un foc. Citeva filmari sint intr-o rulota foarte ingusta si o anume filmare mi-a amintit de scena aglomerarii de personaje a fratilor Marx in A night at the opera. Una peste alta daca vreti un film care sa va mearga la inima fara sentimentalisme ieftine, impopotonari si trucuri, asta mi se pare destul de potrivit. Ah, si sa nu va inchipuiti ca se face mincare in filmul asta :)) o mare parte din film se petrece in bucatarie, doar ca nimeni nu gateste acolo.
bremen1980
03 Dec 2013, 11:32
''The Selfish Giant '' -2013 -regizat de Clio Barnard - fim facut parca de Ken Loach . Aceleasi problematici sociale din filmele maestrului : saracie , somaj , violenta , familii destramate & copilarii chinuite . Toate astea in peisajul dezolant si dezindustrializat al Angliei. Un pustan cu probleme in familie (si un pic dus cu sorcova ) se inhainteaza cu un coleg si impreuna se apuca de facut bani . Cei doi se pun pe colectat fieratanii si alte metale si cu banii castigati mai acopera din nevoile banesti de acasa . Inhata o martoaga la o caruta si cutreiera colclaurile in cautare de vechituri . Daca nu gasesc nu se sfiesc sa mai si ciordeasca . La toata mizeria lor contribuie si patronul unui ''REMAT '' care profita de pe urma lor , pacalindu-i la bani .
Povestea curge destul de lin , dar o intorsatura de tip Haneke iti ridica parul pe mana .Soc si groaza.
Ar fi meritat poate o nota mai mare , dar eu pe pustiul ala tot l-as fi batut , chiar daca nu era vina lui ca a ajuns asa rau . Scenariul merge insa pe un drum batut : baiatul rau/inrait de viata, dar cu suflet de aur .
http://www.youtube.com/watch?v=jrHcLLWCVI0
http://www.rottentomatoes.com/m/the_selfish_giant_2013/
7.5/10
http://oi39.tinypic.com/2ihni2s.jpg
bremen1980
08 Dec 2013, 14:58
The Act of Killing -regizat de J. Oppenheimer -un documentar exceptional care ieri a fost premiat la European Film Awards .
Pentru mine documentarul asta a fost un fel de Holy Motors al acestui an . Un documentar suprarealist ( daca poate exista asa ceva) in care criminalii reusesc sa devina mai simpatici , tocmai pentru ca sunt atat de umani , iar raul este prezentat ca fiind atat de banal ( folosind celebra expresie a Hannei Arendt) , atat de normal . Orice incercare de bestializare a tortionarilor cade in teatralitate , in butaforie , de unde si nevoia de costume si machiaje grotesti .
Anwar Congo - mosulica hatru alaturi de nepotii sai - un mare actor , un histrion de prima mana care-si joaca cu maiestrie o falsa si inutila cainta . Probabil el ar merita sa ia Oscarul anul asta ( fara nicio ironie din partea mea) . Un talent nascut si nu facut .
N-am vazut toate filmele pe anul asta , dar ''The Act of Killing '' e intre primele 5 in topul meu .
9/10
http://oi43.tinypic.com/2qbb1qb.jpg
http://oi42.tinypic.com/24wbvnt.jpg
http://oi43.tinypic.com/23tf5ua.jpg
bremen1980
09 Dec 2013, 20:49
Vad ca inca n-a aparut vreun topic cu cele mai bune filme pe 2013 asa ca bag aici un top al celor de la indiewire . Cam imbarligat , cu filme de prin 2012, 2013 si chiar 2011 . Orientativ :
http://www.indiewire.com/article/the-best-indie-movies-of-2013-so-far-according-to-criticwire?page=2#articleHeaderPanel
Chambord
10 Dec 2013, 14:27
criminalii reusesc sa devina mai simpatici , tocmai pentru ca sunt atat de umani , iar raul este prezentat ca fiind atat de banal ( folosind celebra expresie a Hannei Arendt) , atat de normal .
Dar nu e asta chiar cea mai grotesca valenta a artei ? De zaharina, de fals indulcitor a ceva otravitor ? Banalizarea raului (cazul acestui film) sau mascarea/justificarea unor deviatii atroce (ex. Michael, un film din competitia caneza de acum cativa ani) sau propaganda unor idealuri care lasa in urma munti de cadavre (Potemkin, Earth, Triumph of the will, etc) sunt cele mai perverse si rejectabile jocuri sub passpartout-ul artei.
Goodfella
10 Dec 2013, 15:42
Aveam chef de o comedie , si nu am regretat .(in plus, baieti , e cu Olivia Wilde :"> )
The Change-Up 7/10
bremen1980
11 Dec 2013, 11:04
criminalii reusesc sa devina mai simpatici , tocmai pentru ca sunt atat de umani , iar raul este prezentat ca fiind atat de banal ( folosind celebra expresie a Hannei Arendt) , atat de normal .
Dar nu e asta chiar cea mai grotesca valenta a artei ? De zaharina, de fals indulcitor a ceva otravitor ? Banalizarea raului (cazul acestui film) sau mascarea/justificarea unor deviatii atroce (ex. Michael, un film din competitia caneza de acum cativa ani) sau propaganda unor idealuri care lasa in urma munti de cadavre (Potemkin, Earth, Triumph of the will, etc) sunt cele mai perverse si rejectabile jocuri sub passpartout-ul artei.
E totusi o diferenta semnificativa intre documentarul asta si filmele pe care le-ai amintit .
''The Act of Killing '' ne arata ca raul este banal , omniprezent , cotidian si pentru a fi aratat nu are nevoie de o recuzita speciala .Raul e usor de recunoscut , insa de cele mai multe ori , din exterior .
Cand te afli '' inauntru '' e uneori mai greu sa-l discerni si tocmai de aia e nevoie de o diferentiere , de o ingrosare , de masti diabolice si sange artificial . E paradoxal , dar asa pare ca functioneaza in cazul asta : crimele adevarate sunt banale /banalizate , reprezentarea masacrelor emotioneaza . Unul cazut pe strada te lasa indiferent , dar plangi de rupi camasa la un film .
Apoi nu poti face comparatii pentru ca filmele tale sunt ideologice si propagandistice in mod voit si explicit in timp ce acest documentar nu serveste decat adevarul si ( sa zicem ) o ideologie democratica.
Twinsen
11 Dec 2013, 14:52
Dar nu e asta chiar cea mai grotesca valenta a artei ? De zaharina, de fals indulcitor a ceva otravitor ? Banalizarea raului (cazul acestui film) sau mascarea/justificarea unor deviatii atroce
Ce noroc pe tine ca ai descoperit binele si raul absolut. Banuiesc ca dormi mai linistit noaptea la ideea ca ucigasii si violatorii sunt doar niste monstri cu deviatii atroce.
faraimaginatie
11 Dec 2013, 16:26
Twinsen, eu am impresia ca tu chiar nu esti capabil sa porti o conversatie in contradictoriu fara sa afisezi aere de superioritate inchipuita. Ceea ce e cam trist si spune multe despre tine.
In alta ordine de idei.
P.S. Faptul ca in casa Adelei s-au gatit si s-au mancat numai spaghetti cu sos are vreo semnificatie mai profunda ,e vreo chestie asa….conceptuala , menita sa sublinieze conditia sociala, sau pura intamplare ?
Oare se mai invoca mult motivul asta cu spaghetele? Uite, si noi aveam, in familie asa, o mancare pe care maica-mea o gatea de vreo 2-3 ori pe luna...pentru ca ne placea mult. Era vorba de ciorba de salata (trageti voi concluziile despre statututl social, cultural etc...). Acuma, din ce-am vazut in film, se intampla ca de fiecare data cand K se decide sa ne-arate o cina in familie (2-3 ori pe parcursul a 5 ani?) oamenii aia mananca spaghete. Asta nu inseamna ca Adele mananca in fiecare zi spaghete. Se-ntampla de cateva ori si-atunci hop si K cu camera. Plus ca mie mi-a parut ca punerea asta in contrabalans a celor doua cine a avut si-o conotatie sexuala pe langa cea de a proiecta un anumit statut social si cultural.
Mie problema principala a filmului mi-au parut scenele de sex. Si m-am tot gandit de ce am o asa problema mare cu ele pentru ca in L`Inconnu du Lac nu mi s-au parut deloc nelalocul lor. Am revazut filmul in weekend si mi-am dat seama. Pana la scena aia de sex totul e filmat in prim plan si exista o anumita apropiere de personaj, esti acolo cu el, si esti obisnuit sa-i fi aproape. Vine mult-discutata scena de sex. Hopa, unghiul lentilei se deschide dintr-o data. Si devenim un fel de complici ai lui pervy Kechiche. Mie lipsa asta de consistenta chiar in momentul ala mi se pare suspicioasa. E ca si cum Kechiche ne invita sa ne destindem putin pe la mijlocul filmului, sa ne bagam mana in pantaloni si sa ne masturbam putin ca prea am fost tinuti in garda pana atunci. Se cam saboteaza singur dupa parerea mea. Ma rog, filmul isi pierde putin din stralucire la a doua vizionare, sa fiu sincera.
Poate intrepretarea asta, asaaa, mai de Facultate de Filozofie ajuta in discutia de la The act of killing
For this reason, we could conceive of The Act of Killing as two films: Arsan and Amina, the gangsters’ film, and Oppenheimer’s documentary that interviews participants and captures events behind the scenes. The filmmakers of each – the gangsters on the one hand, Oppenheimer and his colleagues on the other – have different ambitions for their films and different stories that they want to tell. It is the tensions between these differing representations of history that drive The Act of Killing, Oppenheimer creating a dialectic between them that, as the title of the film suggests, culminates in the understanding of history as precisely an ‘act’.
These dialectical tensions between competing versions of history call to mind Walter Benjamin’s Theses on the Philosophy of History. For Benjamin, the past of the “oppressed” must be wrenched from the historicist concept of history as a “continuum” of “homogeneous, empty time” that is defined by “the victors”. The past must be recognised instead as a “dialectical image” wherein the past is called forth into the present.
Both approaches to history can be found in The Act of Killing. The tensions permeate the very form of the film, but are also played out in the figure of Anwar Congo. Anwar, one of the death squad leaders, becomes the focus of the film as he appears increasingly unsure about the kind of (hi)story he wants to tell. His journey is one of what Benjamin would call “awakening” as he reaches a new understanding of the significance and implications of his violent deeds. Oppenheimer represents the process formally in order to provoke an “awakening” on the part of the viewer. In relation to this process, Benjamin’s ideas on surrealism, storytelling and epic theatre are also relevant. The gangsters’ notion of history is eventually shattered until all we are left with is fragments. It is in this fragment that Anwar and the audience discover killing as an ‘act’ or, more specifically, a gesture. In this discovery, the killers’ humanity is restored to the act but the implications of this are unsettling.
Concluzia fiind ca:
The Act of Killing offers an “awakening of consciousness” that extricates the act from homogeneous history and humanises its perpetrators. Scenes of everyday activities – of brushing teeth, for example – appear as strange because there is something humanising about watching a mass murderer perform his ablutions.
Along with this awakening comes a sense of redemption because Oppenheimer has shown killers as human beings and has made it difficult for us to separate ‘good’ from ‘evil’ or ‘us’ from ‘them’. However, this awakening can only appear as a flash of euphoria because of the disturbing nature of this realisation. If these killers are human, then evil can exist in all of us.
http://www.bfi.org.uk/news-opinion/sight-sound-magazine/features/true-surrealism-walter-benjamin-act-killing
PS: topuri nu mai facem, sa-l bag pe primul loc?
bremen1980
11 Dec 2013, 19:42
Si eu ma simt aiurea la scenele de sex explicit la cinema . Parca intru peste unii care-si fac de cap . Un mic pervers care se holbeaza .
Am vazut recent mizeria aia de '' A Serbian Film '' si nu cred ca mi-ar placea sa-l vad alaturi de alti oameni la cinema .
Nu vad in dezinhibarea asta totala un mare castig pentru omenire . Prefer de multe ori zonele intunecate , locurile pentru care imaginatia e mai importanta .
Twinsen
11 Dec 2013, 21:12
Twinsen, eu am impresia ca tu chiar nu esti capabil sa porti o conversatie in contradictoriu fara sa afisezi aere de superioritate inchipuita. Ceea ce e cam trist si spune multe despre tine.
Conversatiile mele, in contradictoriu sau nu, sunt legate de obicei de probleme morale, ideatice sau politice. Regret daca te distrag de la drame cu poze din club.
Si eu ma simt aiurea la scenele de sex explicit la cinema . Parca intru peste unii care-si fac de cap . Un mic pervers care se holbeaza .
Apropo de ce zici, o sa las chestia asta aici (buei, sper ca nu exista minori pe forum, da?).
"Le meilleur film de l'année" (Les cahiers du cinéma)
(http://remilucascomix.canalblog.com/archives/2013/12/04/28582712.html) (link NSFW, se subintelege)
Si apropo, ce cinematografe cu filme cu scene de sex explicit frecventati voi? O fi ajuns Bucurestiul asta ca NY din "Taxi driver" si nu stiu eu? :P
bremen1980
11 Dec 2013, 21:55
Da , e noua ipocrizie asta cu sexul hard in filme .Daca strambi din nas si pui intrebari , risti sa fii considerat conservator . De multe ori chiar cred ca sexul excesiv face mai mult rau filmului. Ramai doar cu "fazele respective" . Dar daca asta vinde , de ce nu ? Cum spunea zicala aia :Ce-i in zare , de vanzare .
Mi-am amintit de "Taxi Driver " si de Robert De Niro care-o duce pe Cybill Sheprad la un film porno , la prima lor intalinire .
Vad ca ai scris si tu de Taxi Driver in acelasi timp ci mine . :-O
Vad ca ai scris si tu de Taxi Driver in acelasi timp ci mine . :-O
Mda, nu stiu ce sa zic, great minds think alike. B-) :D
faraimaginatie
11 Dec 2013, 22:00
Twinsen, eu am impresia ca tu chiar nu esti capabil sa porti o conversatie in contradictoriu fara sa afisezi aere de superioritate inchipuita. Ceea ce e cam trist si spune multe despre tine.
Conversatiile mele, in contradictoriu sau nu, sunt legate de obicei de probleme morale, ideatice sau politice. Regret daca te distrag de la drame cu poze din club.
:-* :">
http://i.imgur.com/1eZP1G4.png
faraimaginatie
11 Dec 2013, 22:02
Mihai, dar scenele de sex din L`Inconnu n-au fost asa de deranjante ca alea din Adele. Dupa parerea mea umila. God knows I`m not a puritan...
Da , e noua ipocrizie asta cu sexul hard in filme .
Despre ce ipocrizie vorbesti? :P
De fapt nici in rest nu stiu despre ce vorbesti. :D Filmele alea cu scene hard de anul asta sunt La vie d'Adele care e pe 136/182 in BO de anul asta la noi, iar celalalt film mai criticat pe aspectul asta, L'inconnu du lac, a rulat doar in cadrul retrospectivei Cannes cu nici macar jumatate de sala. Ma indoiesc ca prin alte tari situatia e cu mult diferita. Despre ce vorbim aici? Care-s filmele cu scene hard care se vand?
Oricum, ma opresc aici, nu mai pot suporta inca o discutie despre filmele "pornografice". Fir-ar el de cuvant...
bremen1980
11 Dec 2013, 22:11
Ipocrizia celor care sunt deranjati de asemenea faze , dar ca sa nu para retrograzi , se arata incantati.
Eu recunosc ca nu m-as simti bine sa vad la cinema doi barbati ca fac sex in varinata hard .Daca se pupa pe obraji , mai las de la mine :">
Nu stiu despre ce vorbesti. De cand au aparut filmele respective am auzit atat de des cuvantul asta, acompaniat de niste reactii foarte violente, ca numai cat il aud mi se face greata.
faraimaginatie
11 Dec 2013, 22:20
Liviu, nu stiu de ce ai reactia asta asa violenta. Mie mi se pare ca sunt un om deschis la minte. Ma-ndoiesc ca lumea de pe-aici n-ar fi. Singurul lucru pe care nu-l inteleg e optiune lui K de a nu fi consistent, in cazul ala, cu maniera de incadrare a scenelor. Chestia asta imi pare un pic dubioasa in Adele. Dar tocmai reactii ca ale tale ndeamna oamenii la ipocrizia de care vorbeste bremen. Ca daca zici ceva de scena aia esti un pudibond fara nicio discutie.
Mihai, dar scenele de sex din L`Inconnu n-au fost asa de deranjante ca alea din Adele. Dupa parerea mea umila. God knows I`m not a puritan...
Say my name, say my name... :P (las-o asa, nu e absolut nicio problema, vorbesc serios)
Inseamna ca eu sunt mai puritan. Cred ca intervine altceva, explicatii din astea din sexualitatea umana. Exista barbati heterosexuali care suporta mai greu (spre deloc) o scena de sex (in cazul asta explicit) intre doi barbati, femeile au mai putine probleme din astea. Nu stiu daca se confirma si reciproca la lesbine. Nu vreau sa iei ce spun eu ca un adevar general valabil.
Dar nici macar nu e vorba de asta & n-as suporta niciodata nici macar o milionime de fractiune de secunda sa fiu considerat homofob. Homofobii pleaca din sala, nu stau pana la sfarsit la un film ca asta. Mi-a placut "Weekend" (ala englezescul cu gay, nu ala al lui Godard), pentru ca e o poveste universal valabila, e unul dintre cele mai bune filme de anul trecut, dar fojgaiala aia din filmul cu lacul pe mine m-a lasat rece. E un film care nu spune (mie) prea multe, n-am simtit nicio secunda vreo atmosfera electrizanta, nu mi s-a parut ca ar vorbi cu convingere despre singuratate, iubire si ce ar face un om in numele ei si in niciun caz n-am ajuns sa extrag simbolisme sau sa apelez la filozofie sa-l explic. Iar explicatiile alea ziua lumina-safe place-heaven, noapte-tenebre-crima... eu credeam ca se numeste maniheism, iar maniheismul e opusul stilului. Sau e ceva fara stil. Dar daca il lauda atatia mai priceputi ca mine, pot admite ca ma insel si cu asta-basta.
PS: sa citesti trivia-urile de pagina imdb a filmului, dupa standardele regizorului a iesit un film cumintel, avea mai multe in cap.
bremen1980
11 Dec 2013, 22:30
Si eu care am stat la coada impreuna cu colegii de scoala la "A doua caderea a Constantinopolului " .
Liviu, nu stiu de ce ai reactia asta asa violenta. Mie mi se pare ca sunt un om deschis la minte. Ma-ndoiesc ca lumea de pe-aici n-ar fi. Singurul lucru pe care nu-l inteleg e optiune lui K de a nu fi consistent, in cazul ala, cu maniera de incadrare a scenelor. Chestia asta imi pare un pic dubioasa in Adele. Dar tocmai reactii ca ale tale ndeamna oamenii la ipocrizia de care vorbeste bremen. Ca daca zici ceva de scena aia esti un pudibond fara nicio discutie.
:-/ Despre ce reactie violenta vorbesti? De ce te simti atacata? Nu tin minte sa-ti fi raspuns :P Reactii de ale mele de ce fel? Eu tocmai ziceam ca reactiile fata de filmele astea au fost atat de violente si in numar mare si tu-mi zici ca asta impinge lumea la ipocrizia respectiva? Ipocrizia s-ar fi vazut daca lumea ar fi tacut, exact opusul a ce s-a intamplat. Eu asta nu inteleg. Cum puteti vorbi de ipocrizie cand lumea se manifesta in sens invers fata de ce sustineti voi?
faraimaginatie
11 Dec 2013, 22:38
Eu nu sustin nimic, ma-ntrebam si eu ca tot omul. Bineinteles ca o sa fie lume pro si contra. Imi cer scuze daca m-am bagat aiurea in discutie. Chiar nu m-am simtit atacata cu nimic. Partea cu greata mi s-a parut usor violenta din aia am reactionat.
bremen1980
11 Dec 2013, 22:38
Inseamna ca vorbim de specii diferite de ipocriti . Deschisi / inchisi , tacuti / volubili , s.a.
Partea cu greata mi s-a parut usor violenta din aia am reactionat.
Nu e vorba de violenta, ci, recunosc, de o oarecare lehamite fata de utilizarea cu o conotatie negativa mult prea deasa a cuvantului respectiv. Nici nu mai conteaza cine-l zice, mi s-a format un reflex conditionat in asa fel incat imi omoara orice urma de energie/motivatie fata de discutie. Si nu ma refeream la ce ai zis tu dintr-un motiv evident: tu ai criticat forma existentei scenei respective in film ca viziune. Alta-i ce criticam eu, adica faptul ca un film e blamat pe simplul motiv al existentei scenelor de sex. Mi se pare ca problema trebuie pusa in modul in care chiar tu ai pus-o, daca scena respectiva e intr-o oarecare armonie cu restul filmului. In La vie d'Adele, ca si in L'inconnu du lac, mi se pare o nonproblema existenta lor, ramane de discutat forma.
LE: Si ca sa nu se inteleaga iar gresit. Parerea varului intra in aceeasi categorie cu a ta. Am vorbit putin chiar la cinema si era clar ca problema era cu filmul ca idee, adica cu lack of :P
Mi se pare ca problema trebuie pusa in modul in care chiar tu ai pus-o, daca scena respectiva e intr-o oarecare armonie cu restul filmului.
Ma fac ca nu inteleg, mai fac si eu atmosfera. :P
*Pusa asa* problema, atunci filmele porno curate ca lacrima, fara taietura, one single shot vorba aia, alea sunt cele mai armonioase.
In La vie d'Adele, ca si in L'inconnu du lac, mi se pare o nonproblema existenta lor, ramane de discutat forma.
La lac mi s-a parut ca existenta lor e cam egala cu 90% din existenta filmului, mai pregnant ca la Adele. Parerea mea. :P
*Pusa asa* problema, atunci filmele porno curate ca lacrima, fara taietura, one single shot vorba aia, alea sunt cele mai armonioase.
Pai si daca e atat de armonios de ce i-ai da o conotatie negativa cuvantului "pornografic" in cazul asta? Mi se pare ca trebuie raportat la intentie. Una e sa nu-ti placa un film, alta e sa spui ca-i prost pe motiv ca-i pornografic. Aproape prin definitie i se da o conotatie negativa cuvantului. De ce?
La lac mi s-a parut ca existenta lor e cam egala cu 90% din existenta filmului, mai pregnant ca la Adele. Parerea mea. :P
Aceeasi chestie ca mai sus. Nu vad problema existentei scenelor respective atat timp cat tot filmul e despre ilustrarea lumii respective. Punem problema la modul de ce exista oameni intr-un film despre oameni? De ce exista discutii despre religie/politica/X intr-un film despre religie/politica/X? Ca subiectul in sine sau modul in care a fost redat nu ni se pare interesant e alta treaba.
LE: Btw, se poate gasi Gloria. Ma gandesc ca unii s-ar putea sa fiti interesati :P
*Pusa asa* problema, atunci filmele porno curate ca lacrima, fara taietura, one single shot vorba aia, alea sunt cele mai armonioase.
Pai si daca e atat de armonios de ce i-ai da o conotatie negativa cuvantului "pornografic" in cazul asta? Mi se pare ca trebuie raportat la intentie. Una e sa nu-ti placa un film, alta e sa spui ca-i prost pe motiv ca-i pornografic. Aproape prin definitie i se da o conotatie negativa cuvantului. De ce?
La lac mi s-a parut ca existenta lor e cam egala cu 90% din existenta filmului, mai pregnant ca la Adele. Parerea mea. :P
Aceeasi chestie ca mai sus. Nu vad problema existentei scenelor respective atat timp cat tot filmul e despre ilustrarea lumii respective. Punem problema la modul de ce exista oameni intr-un film despre oameni? De ce exista discutii despre religie/politica/X intr-un film despre religie/politica/X? Ca subiectul in sine sau modul in care a fost redat nu ni se pare interesant e alta treaba.
LE: Btw, se poate gasi Gloria. Ma gandesc ca unii s-ar putea sa fiti interesati :P
N-am cum sa te contrazic la faza asta, is de acord.
Cred ca ai intuit bine si cred ca asta e exact nivelul urmator al discutiei si miza (nu singura) regizorului cu lacul. "Mainstream"-izarea explicitarii. A fi explicit n-ar mai trebui sa fie un atribut al filmelor alea (cu rolul lor sau "first date", doar daca esti Robert de Niro), nu stiu cum sa le zic, baga tu ce cuvant vrei, ci ar cam trebui inglobate oricand intr-o poveste. Cu conditia sa existe o poveste.
Sa vedem ce are de zis LvT la faza asta.
LE: Si chiar si asa, totusi, parca nu mi se pare firesc sa analizam doar inglobarea scenei din punct de vedere formal-natural in structura filmului. Mi se pare ca si cum ne-am concentra cum e asezata vaza pe noptiera cand niste oameni fac niste lucruri. Nu cred ca e o non-problema, e de dezbatut, de implicat emotional mai mult, nu stiu. Nu? :D
bremen1980
12 Dec 2013, 11:15
Off topic
Citita pe un blog de cinema : '' It’s a good film if two women are talking about something else than a man '' Ne-au dat cu sutul :((
http://cineuropa.org/nw.aspx?t=newsdetail&l=en&did=248397
Chambord
12 Dec 2013, 14:35
God knows I`m not a puritan...
Inseamna ca eu sunt mai puritan. .
Ala eu, ala eu
Times New Puritans @ cinema (http://www.youtube.com/watch?v=4iSgJggVpNg) :P
PS: topuri nu mai facem, sa-l bag pe primul loc?
Incepand de anul asta cedez organizarea topurilor anuale (timpul liber nu mai e cum era). O sa fiu simplu participant.
The Act of Killing offers an “awakening of consciousness” that extricates the act from homogeneous history and humanises its perpetrators. Scenes of everyday activities – of brushing teeth, for example – appear as strange because there is something humanising about watching a mass murderer perform his ablutions.
I try to picture Hitler brushing his teeth. I fail.
Problema e ca sunt prea "batran" ca sa tina faza cu “awakening of consciousness”. It's not an awakening, it's an act of awakening. It's not blood, it's makeup (It's not redemption, it's show)
Along with this awakening comes a sense of redemption because Oppenheimer has shown killers as human beings and has made it difficult for us to separate ‘good’ from ‘evil’ or ‘us’ from ‘them’. However, this awakening can only appear as a flash of euphoria because of the disturbing nature of this realisation. If these killers are human, then evil can exist in all of us.
Pai nu ca "can". It sure does fucking exist. Problema e, vorba aia: Avem un "evil". Cum procedam ?
Ne multumim sa constatam ca mno suntem tatzi oameni shi mai greshim shi noi mai o bere mai casapim vreo suta doo de mii de bucatzi oameni dar ne spalam pe dintzi dupa aia ne mai jucam cu nepotzeii asta-i viata numa cine nu munceste nu greseste io nu mi-am facut decat datoria oare am fost atat de rau?
Poate sunt depasit (sau am avut ghinionul sa descopar cheia si lacata Binelui si Raului cum m-a citit cineva mai inainte). Sau poate doar incerc sa live and let live si cred ca trebuie sa existe totusi o delimitare a nivelelor de evil si o lupta in om de a nu sari la cel superior. Iar luarea in derizoriu a acestui fapt (poate singura chestie care ar merita luata in serios in viata) puts a McKayla Maroney (vorba lu Fed (hey Fed whadduuup)) smile on my face. Ma rog. Poate n-am eu simtzu umorului dar pentru mine "The Act Of Killing" e mai mult o cacealma cu foarte multi perdanti si un singur castigator. Daca aveti chef de o meditatie The Good, The Bad & The Ugly vs Timp, (re)vedeti My joy. Il mai tineti minte pe moshulica ala de izbea cu nuiaua in masina ? Si ala era criminal de razboi. Numai ca pe el nu l-a chemat nimeni la vreo filmare sau la vreun talk-show.
Anwar Congo - mosulica hatru alaturi de nepotii sai - un mare actor , un histrion de prima mana care-si joaca cu maiestrie o falsa si inutila cainta . Probabil el ar merita sa ia Oscarul anul asta ( fara nicio ironie din partea mea) . Un talent nascut si nu facut .
Chambord
12 Dec 2013, 15:04
Stop. Am vazut pe alt topic o sintagma care descrie f bine acest "film-eseu": determinism facil. Aaa ? Am potrivit-o, nu ? B-) Sa nu ziceti acuma ca s-ar putea aplica la fel de bine si viziunii mele asupra filmului. Ca eu am zis primu.
bremen1980
12 Dec 2013, 22:18
Sa-i lasam pe astia in plata Domnului care o sa-i prajeasca pe gratare in lumea viitoare .
Alta e buba , se pregatesc astia de Nymphomaniac mai ceva ca de venirea extraterestrilor .Ce-o sa le arate oare LvT ? Mare poznas LvT asta .
bremen1980
17 Dec 2013, 20:44
''Ali: Fear Eats the Soul'' -regizat de Rainer Werner Fassbinder -1974 - Emmi , o femeie trecuta de 50 ani se indragosteste de Ali , un marocan mai tanar, spre consternarea celor din jurul ei .Prejudecatile rasiste ies iarasi la iveala si Fassbinder are grija sa arate ca si dupa 30 ani de la terminarea razboiului , germanii inca au puternice atitudini xenofobe . Mai mult discriminarile au loc pe mai multe paliere ( patron -angajat , barbat -femeie, german- strain , batran -tanar ) si nimeni nu scapa de acest pacat , nici macar victimele.
Emmi lupta pentru a-l pastra langa ea pe Ali ,dar asta n-o impiedica sa-l prezinte pe Ali ca pe un trofeu sexual numai bun aratat vecinelor invidioase ( si pofticoase) . Ali este la randul lui prins intre dorinta de a fi iubit /asimilat si poftele sexuale care-l duc spre alte femei , mai tinere .
O poveste tratata cu tandrete despre niste oameni obisnuiti care lupta pentru bucatica lor de fericire .
8/10
http://www.youtube.com/watch?v=LsLlXnmxWtM
http://oi39.tinypic.com/21ecmsm.jpg
http://oi42.tinypic.com/33mlrvc.jpg
bremen1980
20 Dec 2013, 10:38
''The Pervert's Guide to Ideology '' -Slavoj Zizek -2012 Se apropie Craciunul si buzunarele ne vor fi golite. Iarasi vom fi pacaliti de reclame si oferte si vom sparge banii pe prostii . Aiurea , ne-ar spune nea nenea Zizek , ne place sa se profite de noi . Exista o voluptate a complacerii in postura de victima . Vrem sa parem neajutorati in fata avalansei consumeriste , sa-i invinovatim pe altii si sa ne balacim mai departe in ''inocenta noastra mincinoasa'' . Ideologia ne-a spalat mintile si incercam sa adaptam realitatea la visurile noastre , fantasme hranite la randul lor de ideologia capitalista . Pentru Zizek asta e marea problema a societatilor nostre -incercam sa adaptam realitatea la visuri , in loc sa visam mai putin sau sa ne adaptam visurile la realitate .
Fie ca ne place sau nu . Zizek e mereu destul de sugubat ,incat sa nu ne lase indiferenti . In documentarul de fata se ocupa de ideologia din spatele filmului si o face destul de serios , dar cu o doza buna de umor . Si dai si lupta cu filme celebre : Titanic , Brazil , Taxi Driver , Jaws , The Dark Knight , The Sound Of Music, West Side Story , Cabaret , Balul Pompierilor , They Live , s.a.
Revigrorant !!!!
8/10
http://oi42.tinypic.com/hraq0w.jpg
http://oi39.tinypic.com/2v3pxsm.jpg
http://oi39.tinypic.com/f9qf4j.jpg
Twinsen
25 Dec 2013, 23:14
A Christmas Carol (1984)
Anul asta e deosebit, am vazut de Craciun un film de Craciun. :)) De obicei ma uitam la alte balarii. Adaptarea de fata e reusita, desi efectele speciale sunt (evident) invechite si coloana sonora nu uita sa ne bage scartait manipulativ de vioara la momentele cheie. Important insa e ca reda in buna masura spiritul cartii, inclusiv atmosfera gotica. Un alt punct forte e George C. Scott, care ofera o interpretare nuantata a lui Scrooge.
sigalia
26 Dec 2013, 16:10
"Le temps de l'aventure" (2013)
Genul de film care imi place mult : cu un scenariu pretext,care-ti provoaca imaginatia si te lasa liber; te gasesti in nuante, emotii, incertitudini.
O ea la 43 de ani,cu un sex-appele care emana din aerul lejer si natural;un el,undeva spre 60 cred,nu ni se precizeaza ,albit si obosit de viata,genul pasiv ,lipsit de initiativa,dar – intuim -capabil de raspuns.Cei doi se remarca intr-un tren,are loc un schimb de priviri,ea face o fixatie ,il cauta apoi in oras,il gaseste, o camera de hotel,abandon,sex,pasiune.
Sa fim seriosi,cine poate lua ad litteram o asemenea bazaconie?
Adevarata poveste insa,este dincolo de aceasta intamplare banala cu iz telenovelistic.
Ea vine din starea indusa de intamplari si protagonisti,din atmosfera,din intrebarile care,in timp ce privesti se nasc in tine:ce ne impinge spre altcineva,ce sens au strafulgerarile disperate de comuniune si intimitate ,ce cautam in celalalt ,pe noi insine sau tocmai detasarea ,ce ramane si cat putem pastra din momentele de gratie?
Rafinamentul consta in incarcatura de semnificatii a detaliilor:cata frumusete in momentul in care,dupa clipe de intensa apropiere,cei doi se intreaba unul pe altul,ce nume au si cine sunt de fapt.
O poveste despre cunoastere inside-out si despre misterul tulburator al intalnirilor ce ne sunt date in viata.
Twinsen
27 Dec 2013, 01:10
''The Pervert's Guide to Ideology '' -Slavoj Zizek -2012
Revigrorant !!!!
Am reusit sa atipesc pe la jumatate. :P Si la mine asta e extrem de rar. Dar omul are o avalansa verbala care nu se mai termina, plus ora tarzie. Idei subrede si destul de putine raportate la debitul verbal.
anaemona
27 Dec 2013, 01:19
"Le temps de l'aventure" (2013)
N-am citit ce-ai scris pentru ca ma pregatesc si eu sa-l vad curind, il am de ceva timp. Dar am vrut sa-ti recomand Prete-moi ta main. O comedie tare simpatica, cam stil Hollywood, dar nu deranjeaza. Rar mi se intimpla sa vad un film usurel de 2 ori in timp scurt si asta a fost unul din cele rare, pentru ca personajele, situatiile sint destul de funny sa suporti sa le revezi. Plus ca sufar de romantism cronic.
sigalia
27 Dec 2013, 11:18
anaemona, multumesc de recomandare,chiar o sa-l vad,eu cu frantuzismele astea alintate ma impac bine:)
Romantismul cronic e o suferinta de bon ton si deseori,folositoare.La de-astea ca noi se trece usor cu vederea:))
anaemona, multumesc de recomandare,chiar o sa-l vad,eu cu frantuzismele astea alintate ma impac bine:)
Dar sa nu-l lasi dupa 50 de minute, ca eu cu Anais. :)
O sa vad si eu "Syngué sabour, pierre de patience" pe care l-ai recomandat cateva pagini mai in spate. Ma pasioneaza subiectul femeia din lumea musulmana si drepturile pe care (nu) le are. Ce am vazut cu ochii mei m-a transformat in feminist din punctul asta de vedere.
sigalia
27 Dec 2013, 12:08
Dar sa nu-l lasi dupa 50 de minute, ca eu cu Anais. :)
O sa vad si eu "Syngué sabour, pierre de patience" pe care l-ai recomandat cateva pagini mai in spate. Ma pasioneaza subiectul femeia din lumea musulmana si drepturile pe care (nu) le are. Ce am vazut cu ochii mei m-a transformat in feminist din punctul asta de vedere.
Cu Anais la tine cred ca a fost o reactie fireasca,mai greu dintr-o perspectiva alta decat feminina sa pricepi ce-i acolo.Cineva tot la acest subiect mi-a spus ca nu-i nimic in toata aiureala tipei decat un mix de sindroame maladive :)) Dar mie mi-a placut.
Si pe mine ma pasioneaza conditia femeii in lumile din zona orientului,ca expresie particulara a conditiei feminine in general.Filmul asta e putin atipic,ai sa vezi,si facut fara nici un consum de efecte,asta e fain.
Apropo de asta : ai citit-o pe Ayan Hirsi Ali ?
bremen1980
27 Dec 2013, 12:23
''The Pervert's Guide to Ideology '' -Slavoj Zizek -2012
Revigrorant !!!!
Am reusit sa atipesc pe la jumatate. :P Si la mine asta e extrem de rar. Dar omul are o avalansa verbala care nu se mai termina, plus ora tarzie. Idei subrede si destul de putine raportate la debitul verbal.
Sa stii ca ai un dar ( gift) de care eu n-am avut niciodata parte : poti sa adormi la filme . Eu foarte , foarte rar am adormit la vreun film sau la vreo emisiune la televizor . Sufar mai degraba de insomnie si doar emisiunile de la radio/teatru radiofonic ma trimit mai repede in lumea viselor .
Twinsen
27 Dec 2013, 12:55
Tocmai am zis ca extrem de rar mi se intampla sa adorm la un film sau documentar. :) Eu nu sufar de insomnie, dar ritmul meu natural e sa ma culc tarziu si sa dorm pana spre amiaza.
dar ritmul meu natural e sa ma culc tarziu si sa dorm pana spre amiaza.
daca-i avea un serviciu cu program fix de 8 ore, 8-16, sa vezi tu, ce-ti reglai ritmul natural!
Twinsen
27 Dec 2013, 13:56
daca-i avea un serviciu cu program fix de 8 ore, 8-16, sa vezi tu, ce-ti reglai ritmul natural!
Am avut. Nu mi-a schimbat cu nimic ritmul, ca de aia e natural. Singurul efect a fost o stare de oboseala permanenta.
Cu Anais la tine cred ca a fost o reactie fireasca,mai greu dintr-o perspectiva alta decat feminina sa pricepi ce-i acolo.Cineva tot la acest subiect mi-a spus ca nu-i nimic in toata aiureala tipei decat un mix de sindroame maladive :)) Dar mie mi-a placut.
Tot apropo, oarecum fara legatura: "Inferno", jurnalul lui Strindberg, l-ai citit? Nici macar nu stiu daca a fost tradus in romana.
Am vazut si eu ieri un film "Le bassin de J.W.", colaj de texte din Strindberg, Sade, Breton unite de textele mintii asteia (impenetrabila pe de-a intregul) a lu' nebunul asta de Monteiro. Si intre scene ciudatele e o scena normala, cuminte, o discutie de vara :) , pe veranda intre un el si o ea pe marginea jurnalului lui Strindberg in care se diseaca exact asta: valoarea literara a unui text produs de o minte clar tulburata, cum un mare scriitor e in acelasi timp si un mare diliu.
(Cum naiba trag toti nebunii/toate nebunele astea la mine, nici nu-i caut dinadins :D )
"We must conclude that Strindberg wasn't really cultivated.
Consequently, even if he had met his near contemporary Freud, he would have treated psychoanalysis as he did religion.
Strindberg had that unwieldy and slightly repellent culture which you sometimes find among the self-taught.
Besides, when you read Inferno you feel this is the prose of a brilliant man, but not a great writer.
His amazing skilfulness is too glib and hot-headed, typical of the fascinating chatter of talents who are foreign to real culture and thus, reality.
In addition to admiring the amazing form of this diary, the freedom of its descriptive passages and moral considerations, you have a feeling, not of pity, but of affliction...
This wretch endured the most basic forms of clinical insanity: insomnia, feelings of suffocation, electrical charges in the body, buzzings in the head,fear of being murdered by occult forcesor by real persons painfully reduced to the role of assassins, etc.
Too, there was also his obsession with alchemy, the medieval quest to produce gold in a laboratory."
"Strindberg's scientific knowledge was remarkable: the pages on insects, birds, minerals and flowers are very beautiful."
"Of course.
It's this feeling of affliction that prevents us from reading this as a literary work, even a document.
Strindberg's madness is here in all its force, naked and dreadful in its banality, which makes Strindberg just another lunatic.
Nothing is so stereotypical as madness.
And reading the book is like living with a maniac on a day-to-day basis, with the recoveries and relapses.
Every page that's lucid, intelligent, full of a deep post-romantic humour is followed by a page that stuns you.
That madness, which had seemed a bad dream, suddenly reappears, true to itself, incurable."
Si pe mine ma pasioneaza conditia femeii in lumile din zona orientului,ca expresie particulara a conditiei feminine in general.Filmul asta e putin atipic,ai sa vezi,si facut fara nici un consum de efecte,asta e fain.
Apropo de asta : ai citit-o pe Ayan Hirsi Ali ?
Da! Pe asta:
https://www.goodreads.com/book/show/81229.The_Caged_Virgin
Curajoasa femeie! Cam ce a fost Salman Rushdie prin anii '90 e acum Ayan Hirsi Ali, a intrat sub radarul fundamentalistilor, se misca de colo-colo in secret sub paza, sper sa n-aiba aceeasi soarta ca amicul ei, Theo van Gogh. Si chiar daca intuiesc ca lucrurile sunt mai nuantate decat virulenta ei (ca e clar virulenta) si toata lumea asta orientala nu trebuie considerata un monolit, tot mi se pare relevanta ca un catalizator in a schimba mentalitati. De unde respectul meu.
sigalia
27 Dec 2013, 22:13
(Cum naiba trag toti nebunii/toate nebunele astea la mine, nici nu-i caut dinadins :D )
La mine e exact invers,si asta fara nici o gluma,eu sunt cea care trage la nebuni,nebune,patologii&comp .Tot ce tine de mecanismele astea misterioase ale fiintei umane ma fascineaza:D
N-am ajuns inca la jurnalul lui Strindberg,dar cred ca ar trebui sa o fac la un moment dat(banuiesc ca "Inferno" s-a tradus ca ''Jurnalul ocult",dar nu sunt sigura).Gabriela Melinescu in "Jurnalul ei suedez" afirma ca e fascinanta de marturisirile lui Strindberg si reda foarte expresiv starile pe care i le-a indus lectura lor.
Curajoasa femeie! Cam ce a fost Salman Rushdie prin anii '90 e acum Ayan Hirsi Ali, a intrat sub radarul fundamentalistilor, se misca de colo-colo in secret sub paza, sper sa n-aiba aceeasi soarta ca amicul ei, Theo van Gogh. Si chiar daca intuiesc ca lucrurile sunt mai nuantate decat virulenta ei (ca e clar virulenta) si toata lumea asta orientala nu trebuie considerata un monolit, tot mi se pare relevanta ca un catalizator in a schimba mentalitati. De unde respectul meu.
Din punctul meu de vedere "Infidel"" este o carte puternica,valoroasa(inclusiv literar) pentru ca reuseste sa creeze si sa explice coerent imaginea unei lumi,conflictul intre mentalitati la scara colectiva,determinismul social si istoric al vietilor omenesti.
Forta ei de seductie rezida mai ales din povestea ei de viata,din perspectiva individuala pe care o ofera asupra evenimentelor.
Ce a salvat-o in fond pe Ayaan de la destinul comun al" milioanelor de femei musulmane nevoite sa se supuna " ? Totul.Adica intersectia fericita dintre sirul intamplarile exterioare si ceea ce Ayaan avea inauntrul ei.
http://www.youtube.com/watch?v=nzgeLgXYU8c
P.S. Stiu ca am fost complet offtopic si sunt pasibila de cartonas rosu,dar am preferat sa raspund aici:(
anaemona
28 Dec 2013, 19:36
Acum, la sfirsit de an, m-am hotarit sa vad si eu citeva filme de anul asta. Mare gresala. Primul a fost All is bright. Am vrut sa vad o comedie de Craciun si ce-am vazut a fost o abureala fara nimic comic in ea. Paul Giamatti si Sally Hawkins joaca foarte bine, dar ce folos ca scenariul e o mare mizerie si in rest nu e nimic de remarcat. Stiu ca nu-i cotat nemaipomenit, dar mie imi placea Giamatti si nu ma asteptam sa joace in ceva sub nivelul lui.
Apoi am vazut La vie d'Adele. Mi s-a parut un film banal cu o imagine frumoasa. Nu inteleg hype-ul din jurul lui. Mi s-ar parea un sacrilegiu sa incep sa despic firul in patru la filmul asta ca sa scot ceva din el, cind sint atitea filme care pot sa "vorbeasca" fara sa fie nevoie de asta.
Ultimul vazut a fost Gravity, care cred ca trebuia facut short. Eforturile digitale nu justifica dialogurile stupide si singura idee demna de mentionat, de abandon/neabandon. Daca fac o comparatie fortata cu Alien, desi filmele nu se pot asemana, SB e complet stupida in comparatie cu SW.
bremen1980
29 Dec 2013, 20:08
N-ai vibrat tu macar un pic la povestea celor doua fete cucuiete ??? :"> Inima albastra , par albastru , blue is the new black .
Gravity s-a sters si din mintea mea tot mai mult . Raman doar plutirile alea 3d si cam atat . :((
Gloria - film chilian regizat de Sebastian Lelio -2013 - o femeie trecuta de 50 ani incerca sa-si gaseasca barbatul potrivit fiind satula de cei 12 ani trecuti de la divortul de barbaul pentru care inca mai are sentimente puternice. Chefuri , petreceri , mici aventuri cu diversi barbati si un mosulica cu care pare sa se lege ceva mai serios. Mosulica are insa si el radacini de care nu paota sa se desprinda :fetele lui care sunt dependente de le si foasta nevasta de care inca nu s-a desprins definitiv. Asa trece filmul asta, intre relatia de tip yo-yo cu mosulica , propriii copii care se izoleaza de ea si insingurarea din propriul ei apartament . Insingurare , dar alaturi de o pisica si de urletele facute de un vecin cu probleme psihice.
Gloria mi-a amintit destul de mult de tipa dezinvolta din ''Happy -Go- Lucky ''
Un film dulce amarui despre o femei care merge inainte chiar atunci cand barbatii din jurul ei fug in alte parti . Femei puternice , barbati moi - nimic nou :">
http://www.youtube.com/watch?v=h9PrVESAYeA
7/10
anaemona
31 Dec 2013, 02:07
Sirul rateurilor din 2013 continua: Only God forgives. Asa i-a pus titlul, asa sa fie, adica, eu nu voi ierta. Am adormit cu vreo 10 minute inainte sa se termine si n-am avut curiozitatea sa dau inapoi, asa interesant a fost filmul :)) Ce mi-a placut in mod deosebit? A fost scurt ;) Culorile au fost frumoase, filmari misterioase, so what? Mi-au pus ceva sperante in inceput, dar dupa jumate de ora eram undeva intre ris si plins, pina am obosit si am adormit. Recomandat persoanelor care sufera de insomnie, dar rosu ala aprins ar putea fi o problema pentru ele. Ah, sa nu uit :)) Citi bani i-a dat lui KST sa imbrace jegurile alea de pantaloni in prima scena in care apare :-/
marillion
31 Dec 2013, 09:44
Asa i-a pus titlul, asa sa fie, adica, eu nu voi ierta. Am adormit cu vreo 10 minute inainte sa se termine si n-am avut curiozitatea sa dau inapoi, asa interesant a fost filmul :)) Ce mi-a placut in mod deosebit? A fost scurt ;)
:)) Eu am fost masochist, l-am terminat cu chiu cu vai. Dar ştii tu, filmele de artă, pline de simboluri, nu sunt destinate maselor, ci elitei, dovadă că noi nu am putut asimila filmul aici discutat. :))
MariaMona
01 Jan 2014, 00:17
Frozen - o animatie amuzanta, emotionanta si foarte buna! Am savurat-o cu totii - parinti, copii, matusi, unchi! O recomand familiilor cu copii! Adevaru-i ca e mai de fete... ca frate-meu a zis ca era sa adoarma, iar sotului meu nu i-a prea placut. Nu e cica asa de amuzanta ca Tangled. Noua, fetelor, ne-a placut! 8/10
chuckyfan
05 Jan 2014, 13:03
^ noi am văzut-o în noaptea de revelion. într-adevăr, fetelor le-a plăcut, noi, băieții am adormit pe final. e drăguță, dar parcă nu mai e disneyul de altă dată.
anaemona
06 Jan 2014, 20:26
Ceva s-a schimbat in alegerile mele de filme, pentru ca fara veste am inceput sa aleg sa vad filme mai bunicele.
About time - era si timpul sa vad un film facut in 2013 care sa-mi placa. Nu se ridica nici macar la nivelul lui Bridget Jones, care e mult mai amuzant, dar este mai mult decit decent. Mi-e imposibil sa nu-l iubesc pe Bill Nighy, indiferent ca apare intr-o scena de 20 secunde sau, ca in cazul de fata, in care regizorul e mult mai generos, in multiple scene de 20 secunde. Chiar mesajul propagandistic manipulator aflat in spatele filmului nu m-a deranjat prea tare, pentru ca nu face caz explicit de el decit in final, cind deja nu te mai astepti la nicio replica inteligenta sau macar atragatoare pentru ca totul e imbracat in ciocolata, de buna calitate, dark chocolate, in cazul de fata avind scopul sa ne inveseleasca, nicidecum sa ne intunece.
The unloved - Il am de vreo 3 ani in lista mea de filme si nu m-am hotarit sa-l vad pina acum. Mi-a fost teama ca e prea dur pentru ce pot suporta, in materie de suferinta copiilor, in special suferinta psihica. Am avut surpriza sa constat ca putea fi mult mai dur si ca e imbracat intr-o poezie care diminueaza efectul dramatic. Filmul e unicul film regizat de Samantha Morton, o actrita care mi se pare extrem de sensibila si pe care am vazut-o doar in roluri care m-au impresionat foarte tare. Cred ca vom mai auzi de pustoaica din rolul principal, nu-mi imaginez ca se va opri aici cariera ei.
Riens du tout - Daca nu ati vazut nimic de Cedric Klapisch vi-l recomand cu caldura. Filmele lui sint mici frinturi de viata, cu dialoguri foarte inspirate, cu personaje colorate (diverse) fara idei moralizatoare, din contra sint critice, sensibile si sociale. Filmul de fata e o adunatura de nimicuri petrecute intr-un super magazin, gen Galeriile Lafayette dupa ce un nou director e delegat sa impulsioneze vinzarile pentru ca sa salveze magazinul de dezastrul de a fi inchis. Totul este funny pina in final. Filmele lui abunda de personaje si intotdeauna ii regasesc pe o parte din actorii mei preferati. In afara de Fabrice Luchini, in rol principal, un rol delicios are Jean-Pierre Darrousin extrem de tinar, cel mai tinar pe care l-am vazut pina acum.
anaemona
10 Jan 2014, 18:27
L'ecume des jours - absolut superb. Imagine si sensibilitate cunoscute la Gondry, o lume fantastica. Se poate analiza, comenta, fiecare scena, dar ideal e sa te lasi dus in lumea aia ireala, in care n-ai idee ce fantezie ti se mai pune la cale. Sint foarte multe situatii comice, fie ca reies din dialoguri sau doar din imagine, chiar si in momentele triste ale filmului continui sa te amuzi de tot ce critica filmul si mai ales felul cum o face. Muzica e si ea foarte importanta si actorii excelenti. Romain Duris, desi la prima vedere pare atit de comun, distribuit in filme usurele, aparent cel putin, mi se pare excelent in rolul celui care e putin crispat, lipsit de imaginatie, dar care tisneste cind trebuie sa faca ceva pentru altcineva, in special Chloe. Dar si mai mult imi place negrul care a jucat si in Incoruptibles, care e o adevarata desfatare vizuala :) De la Delicatessen n-am mai vazut un film fantezist atit de dragut.
Daca a citit cineva cartea, in ce limba ati citit-o? As cauta-o in franceza dar mi-e teama ca o sa-mi fie cam greu s-o inteleg. Am inteles ca traducerile sint proaste si cred ca sint, pentru ca acolo unde sint jocuri de cuvinte e greu sa traduci. La o petrecere gazda vine cu o tava intrebind: un petit four? (prajiturica adica) iar pe tava sint cuptoare micute.
L'ecume des jours
Daca a citit cineva cartea, in ce limba ati citit-o? As cauta-o in franceza dar mi-e teama ca o sa-mi fie cam greu s-o inteleg. Am inteles ca traducerile sint proaste si cred ca sint, pentru ca acolo unde sint jocuri de cuvinte e greu sa traduci. La o petrecere gazda vine cu o tava intrebind: un petit four? (prajiturica adica) iar pe tava sint cuptoare micute.
Eu am citit-o in romana si e una dintre cartile mele preferate si printre cele mai frumoase din cate am citit, deci presupun ca magia scriiturii nu se pierde prea mult la traducere.
Filmul nu l-am vazut, dar majoritatea parerilor pe care le-am auzit il cam demolau. Oricum, mi se pare curajos sa faci film dupa o asemenea carte.
anaemona
10 Jan 2014, 20:08
Mersi varu, m-ai facut extrem de curioasa, adica eram dinainte, m-am tot intreba cum poate fi scrisa cartea sa poata sa-ti redea vizual in minte ceea ce face filmul. Am cintit vreo 2 review-uri facute de oameni care citisera cartea si nu au fost dezamagiti de film, ba chiar li s-au clarificat niste lucruri, un exemplu si aici spoileresc ca Alise e negresa.
sigalia
14 Jan 2014, 12:44
“Partir” (2009)
Un film nu despre iubire,ci tocmai despre absenta ei.
Schema e clasica : o femeie careia sotul ii asigura securitate si confort material,incearca sa iasa din criza varstei mijlocii ,mai intai revenind la profesia abandonata din ratiuni lesne de inteles,apoi lansandu-se intr-o legatura pasionala cu un imigrant spaniol care o ajuta sa-si amenajeje un cabinet in curtea casei.Ea isi pierde de dragul lui : mintile ,copiii,casa si in cele din urma,si demnitatea.
Un adulter banal devine insa,in acest context,hartie de turnesol pentru cateva realitati :
Atasamentul exclusivist si intens pentru o alta persoana,care pulverizeaza si videaza existenta,nu este,cum cred oamenii uneori,o dovada de iubire pura.Este evadarea dintr-un spatiu claustrofob,prin agatarea disperata de un obiect al pasiunii.Cel care inspira pasiunea este doar un pretext fizic in care inghesuim dorinte si aspiratii neimplinite.Suzanne e singura in acest demers pseudo-amoros,dovada derapajul total in care intra si finalitatea lui dramatica.
In plan paralel,sotul potent financiar se confrunta cu incapacitatea de a intelege ce i se intampla si incearca sa stavileasca evenimentele prin forta.Violenta cu care reactioneaza ,este de fapt o expresie a neputintei.
Filmul loveste direct si précis si in iluzia ca formele exterioare de status social sunt expresia reala a implinirii ,dar asta deja este un cliseu ,nimic surprinzator asadar.
O poveste interesanta,fara nici un reziduu obositor in ea.Kristin Scott Thomas,impecabila in rol.Regie feminina desigur,pentru un film care radiografiaza psihicul feminin.
Un film la care,barbatii se vor indigna :)) ,iar femeile vor empatiza intens cu eroina ;) .
anaemona
24 Jan 2014, 01:02
sigalia, de ceva timp am tot vrut sa scriu ca mai mult mi-a placut cum ai scris tu despre film, decit filmul :)
L'enquete corse - un film delicios de comic. Genul de comedie la care n-am cum sa-i rezist, umor teribil in dialoguri, in situatii. E putin cliseic, si ce daca?
Un exemplu de dialog.
Un detectiv il cauta pe un mafiot local (Jean Reno la mare inaltime) si toata lumea e muta cind i se pomeneste numele, Ange Leoni.
Intr-un bar detectivul intreaba:
- Unde l-as putea gasi pe Ange Leoni?
Barmanul raspunde:
- Sintem doar de 5 generatii aici, nu putem cunoaste pe toata lumea :))
Apoi detectivul intreaba:
- Dar toaletele unde sint?
Pauza totala. Si nici nu se mai pomeneste de ele pentru vreo 30 de minute in care evident actiunea filmului evolueza si e din ce in ce mai antrenanta. Iar intr-o zi, un tip mai grasut, in mijlocul strazii, vine la detectiv si-i spune:
- Eram in bar cind ai intrebat de toalete. Noi nu prea intram in vorba cu strainii dar o sa-mi calc pe inima si-ti spun ca sint... (si-i da explicatii).
Absolut delicios filmul. :)
Dar parca lumea ori nu mai stie sa rida ori nu mai intelege umorul in ziua de azi, filmul are 5 si ceva pe IMDB cind o mizerie imensa pe care am vazut-o de curind, categorisita extrem de comica, Simple men, are peste 7. Nu neg ca are un fel de umor negru filmul, dar e o mizerie cu un scenariu scris la repezeala, dialoguri de handicapati. Filmele cu Harold si Kumar sint de zeci de ori mai comice.
sigalia
24 Jan 2014, 19:23
sigalia, de ceva timp am tot vrut sa scriu ca mai mult mi-a placut cum ai scris tu despre film, decit filmul :)
anaemona,multumesc :)
Suntem aici ,scriem si ne citim pentru a afla unii de la altii relatia unica,personala si misterioasa a fiecaruia cu filmul.
Tocmai de aceea pe mine ma intereseaza opiniile diferite de ale mele,nu vad nici un afront in maniera de a intelege,interpreta si eticheta un film altfel decat o fac eu.
Ultimul film vizionat a fost – “Bin-jip”.
La sfarsit m-am simtit ca in copilarie ,cand ma dadeam in lanturi la balci: senzatia de zbor si adrenalina aferenta se amestecau intr-o stare deopotriva epuizanta si euforizanta.Am terminat vizionarea adica,complet ametita.M-am mai dezmeticit lecturand sectiunea “Pareri”,ocazie cu care cei care se exprima pe-acolo ( ca de altfel si pe aici !),sa afle ca (in general ) o fac cu folos.;)
Eu una le sunt recunoscatoare.
claudiu-daniel-lugoj
11 Feb 2014, 23:57
filmul vazut este Carrie.:)
sigalia
18 Feb 2014, 23:52
"Oechul" (2005)
Zapada in aprilie :titlul ,ca si intrega poveste, este o metafora pentru “amestecul”,alternanta,coexistenta,curgerea permanenta a contrariilor unul in celalalt.Precum in natura ,asa si in noi.Expresia perfecta a filozofiei yin-yang in formula artistica :) .
Protagonistii povestii,un barbat si o femeie, se cunosc la spitalul unde sunt adusi partenerii lor de viata,dupa ce masina in care se aflau amandoi este implicata intr-un grav accident .Socul initial este urmat de descoperirea ca victimele se aflau intr-o relatie amoroasa si durerea se amesteca cu revolta,dezamagirea si tristetea.In incercarea de a face fata sentimentului pustietor de tradare , sotia si sotul inselati se apropie si se indragostesc unul de celalalt si din parteneri umiliti se transforma intr-un El si o Ea.Este un fel de spune ca in timp ce o parte din noi moare,o alta renaste,ca si in cele mai traumatizante situatii,sau poate tocmai din ele,sufletul evadeaza sfidand gravitatia ,datoriile care controleaza existenta si conventiile .O meditatie asupra naturii si legitimitatii sentimentelor in cadrul casatoriei si in afara ei si asupra granitei dintre constrangere si libertate.
Moarte si viata,durere si bucurie,stingere si inflacarare, supunere si eliberare,daruire si renuntare – in esenta despre asta spune filmul acesta diafan ,vaporos si imponderabil, facut din putine cuvinte si fara intamplari,redus aproape in totalitate la senzatii si stari.Una din cele mai poetice definitii ale iubirii din cate am vazut e realizata aici din doar patru intrebari :Cand esti fericit ?/Ce facem astazi?/Care e anotimpul tau preferat? Daca ne-am fi intalnit in alt context ce am fi ajuns?
Ce incantare ! :)
Taxi Driver by Michel Gondry :)
http://www.youtube.com/watch?v=jccW-xudoD8
smartapp
28 Feb 2014, 23:23
The Devil's Advocate (1997) - IMDb (http://www.imdb.com/title/tt0118971/)
infectedrain
03 Mar 2014, 21:04
The seventh seal.
Snowpiercer (2013) http://www.imdb.com/title/tt1706620/?ref_=nv_sr_1
Twinsen
19 Apr 2014, 23:36
The Hobbit: Desolation of Smaug - rezistat 30/150 minute
In esenta un film de actiune in care ma asteptam sa apara si Van Damme sa le bage pumnu' in gura orcilor. Doar ca trilogia asta e mult mai enervanta apentru ca face harcea-parcea o carte excelenta. Primul film l-am vazut vrand-nevrand pana la capat ca eram la cinema cu altii, asa ca aveam asteptari foarte scazute pentru al doilea. Culmea, chiar si asa a reusit sa ma dezamageasca.
Ca tot suntem in zi de Paste, Imi imaginez evangheliile adaptate de Peter Jackson. Inceputul ar fi cu un chef in care Isus transforma apa in vin pentru ca era baiat de comitet. Apoi am avea doua ore de exorcizari dramatice in care Isus si apostoli se lupta cu hoarde demonice. Intercalat cate un moment de respiro in care isus devasteaza mesele schimbatorilor de bani din templu - doar bancile sunt antipatice. La final Isus s-ar lupta cu Necuratu' insusi si, invingand bineinteles, ar tine un discurs dramatic in care ar spune ca desi BInele a invins, Raul nu dispare niciodata (insert trailer for next movie...). Initial ar fi si o scena cu Isus pe cruce, dar fiind un moment prea socant pentru copii, ar fi taiata, adaptarea obtinand astfel cu succes "Rating: Audienta Generala"...
imaginatia ta, atinge cote apocaliptice. pe de alta parte, daca nu ne-am imagina, nu am avea motiv sa obtinem ceea ne dorim de la filme si de la...viata.
Twinsen
20 Apr 2014, 00:47
Ar fi bine sa fie imaginatie... Dar daca citesti Hobbitul si apoi vezi filmul, e mai degraba realitate :( N-a ramas mai nimic din spiritul si caldura originalului.
De altfel nici nu e nevoie sa citesti cartea, filmul in sine e pur si simplu prost.
nick-azh
21 Apr 2014, 11:14
Alexis Zorbas Un film extraordinar. L-am revazut aseara si am ras la fel de mult ca prima data . Ce mai poti spune in fata unei asemenea povesti fermecatoare...iar Anthony Quinn si Alan Bates intruchiparea unor grei ai cinematografiei internationale. =D>
nick-azh
22 Apr 2014, 12:14
The Story of Us...O comedie romantica excelenta, cu un scenariu ce te pune pe ganduri in legatura cu persoana iubita, un film in care cei doi actori isi intra excelent in pielea personajelor, un film ce merita vazut... :x
nick-azh
22 Apr 2014, 14:22
The Eye...Filmul este destul de bunicel,la fel si sunetele care te fac sa tresari la fazele de groaza.Merita un 9,deoarece Jessica joaca spre surprinderea mea bine.Povestea este super,originala iar la sfarsit suspans si un accidesnt ce da un plus filmului.Merita vazut. ;)
nick-azh
22 Apr 2014, 14:25
The Clearing...Are o popveste interesanta si doi mari actori in rolurile principale,Robert Redford, Willem Dafoe.:)
nick-azh
22 Apr 2014, 14:33
Encounters of the Third Kind...Acest film ramane favoritul personal dintre filmele lui Steven Spielberg. Sunt cateva momente in film care ma impresioneaza si imi surescita imaginatia cum putine filme au facut-o, Fara discutie o capodopera SF...:-*
nick-azh
22 Apr 2014, 14:46
One Day...Un film foarte frumos,cu povestea este destul de originala si foarte romantica.;)
nick-azh
22 Apr 2014, 14:54
http://www.cinemagia.ro/filme/one-day-560652/
nick-azh
22 Apr 2014, 14:59
http://www.cinemagia.ro/filme/close-encounters-of-the-third-kind-intalnire-de-gradul-trei-1077/
nick-azh
22 Apr 2014, 15:01
http://www.cinemagia.ro/filme/the-eye-ochii-18654/
nick-azh
22 Apr 2014, 15:02
http://www.cinemagia.ro/filme/the-clearing-rapire-de-persoana-8470/
nick-azh
22 Apr 2014, 15:32
http://www.cinemagia.ro/filme/the-story-of-us-povestea-noastra-269/
nick-azh
22 Apr 2014, 17:33
http://www.cinemagia.ro/filme/ride-along-485353/
nick-azh
22 Apr 2014, 18:50
http://www.cinemagia.ro/filme/after-sex-dupa-sex-23940/
nick-azh
22 Apr 2014, 18:59
http://www.cinemagia.ro/filme/oz-the-great-and-powerful-558869/
nick-azh
22 Apr 2014, 19:07
http://www.cinemagia.ro/filme/chasing-mavericks-569745/
nick-azh
22 Apr 2014, 19:23
http://www.cinemagia.ro/filme/olympus-has-fallen-578080/
nick-azh
22 Apr 2014, 19:27
http://www.cinemagia.ro/filme/last-vegas-484625/
anaemona
22 Apr 2014, 19:29
nick-azh, te rog termina cu postarile astea prostesti. Daca ai ceva de scris despre un film, ceva mai serios, o faci aici, altfel, nu e cazul sa scrii 20 de mesaje cu link-uri la filme. Plus ca nu vad cum ai vazut tu numai astazi 10 filme, topicul inca se numeste cel mai recent vizionat film.
nick-azh
22 Apr 2014, 19:48
O comedie simpatică, cu actori mari cu Robert De Niro si Susan Sarandon care a fost genială, a sclipit în acest film. Am râs în hohote la câteva dintre faze, e drăguț filmul și tare comic și haios. Merită vizionat!
anaemona
22 Apr 2014, 19:55
Cel mai recent film al meu e The battle of Algiers, vazut acum aprox o saptamina. Inca nu m-am adunat dupa el. E socant sa vezi brutalitate si perfectiune artistica adunate in acelasi loc. Scenele filmate cu atita realism ca banuiesti ca totul a fost documentat la fata locului, zecile de actori neprofesionisti, care se joaca pe ei insisi mai bine decit orice profesionist si colonelul Mathieu, unul din putinii profesionisti care ai putea jura ca toata viata si-a petrecut-o in armata. Este dureros de frumos filmul si pentru oricine care a participat la o revolta, revolutie, cu atit mai dureros sa simti in acelasi timp raceala autoritatilor si caldura si onestitatea cu care a fost facut filmul. Sfisietor. Regizorul, de neinteles pentru mine, a fost propus pentru Oscar, cel mai bun director, la 2 ani dupa propunerea initiala pentru cel mai bun film strain. Nu a luat nici un Oscar. Too many notes (referirea e la Mozart, nu la notele Academiei) :(
nick-azh
22 Apr 2014, 23:23
Peter O'Toole in rolul vietii sale...Impreuna cu 3 grei ai cinematografiei:Alec Guiness,Anthony Quinn si Omar Sharif.O coloana sonora impecabila si peisajele din desert sunt extraordinare...Revelatia anilor' 60...Printre cele mai bune filme facute vreodata...NOTA 10+.
nick-azh
23 Apr 2014, 07:59
Un film excelent cu scenariu de exceptie si doi actori extraordinari, Richard Gere si Edward Norton. Norton face unul din cele mai bune roluri din cariera sa interpretandu-l pe Aaron, un baiat care este acuzat de crima. Pot sa spun ca filmul m-a tinut 'alerta' pana la sfarsit. S-a jucat cu mintea spectatorilor. Un thriller psihologic extrem de reusit care merita fazut.:-bd
Michael Fassbender spunea o chestie foarte interesantă și adevărată în perioada în care promova Shame - un alt film care a rușinat cinefilii autohtoni. A recunoscut că la început îi era greu să se vadă în asemenea scene, apoi a reazilat că scenele (puțin cam explicite) de sex erau acțiuni mult mai naturale decât cele din filmele de acțiune – de exemplu – unde oamenii se împușcă ca la bâlci, iar pe noi nu ne deranjează.
Revenind la filmul nordic care a reușit să facă comisia de rating să roșească atât de tare încât să-l interzică, apoi să se razgâdndească și așa mai departe. Eu cred că le-a plăcut atât de mult a doua parte, încât nu găseau scuze pentru a-l vedea din nou. :)
Personal, consider că Nymphomaniac a pornit cu stângul încă de la partea de promovare. S-a pus foarte mult accentul pe partea de nimfomanie, sex, obsesie și lucruri interzise. Eu una asta așteptam de la acest film, pentru că asta mi s-a transmis. Știm cu toții că sexul vinde, dar dacă veți urmări filmul, veți avea surpriza să vedeți că în esență nu este vorba despre asta.
ATENȚIE, CONȚINE SPOILERE!
Filmul începe extrem de greu, scena de început este enervant de lungă și te plictisește. De asemenea, până începe Joe să povestească, te întrebi de ce oare te uiți la film. Ciudatul mod ales de Lars von Trier de a corela etapele din povestea lui Joe cu diferite obiecte din camera lui Seligman este din nou diferită.
Nymphomaniac debutează cu imaginea lui Joe – o femeie de 40-45 de ani – leșinată în urma unei bătăi primite pe stradă. Aceasta este găsită de Seligman, acesta îi oferă adăpost peste noapte, iar Joe i se confesează. Ca orice confesiune, totul începe cu o amintire din copilărie, după cum relatează și Joe. O primă corelare interesantă este cea de cum Joe își găsește sursa inspirației pentru povestea ei: cateve pene agățate pe perete.
Primele scene sunt corelate cu etape ale pescuitului. Joe își imparte povestea în diferite capitole – capitole pe care le-ați putut urmări și pe site-ul fimului. Apoi apar legături cu numere lui Fibonacci, religie, mitologie și nu numai.
Aceste corelări vor exista pe toată durata filmului, dar lucrurile devin interesante în momentul în care Joe îl intâlnește pe Jerome pentru a 3-a oară. E interesant de urmărit obsesia pentru cifra 3: cei 3 amanți, îl întâlnește pe Jerome a 3-a oară și rămân împreună și Read more... (http://janded13.wordpress.com/2014/04/23/nymphomaniac/)
nick-azh
24 Apr 2014, 22:37
Un film ,foarte bun,pe care l-am revazut azi la tv.Mi-a placut foarte mult,sunt un fan al filmelor SF ,dar acest film este special...merita cel putin un Oscar daca nu pentru interpretare pentru efectele speciale care pentru anul 2002 sunt mai mult decat reusite si sa nu uitam coloana sonora.H.G. Wells ramane parintele sf-urilor ,ideile sale de atunci(sec 19) nu le poate intrece nimeni nici peste cateva milenii.nota 9/10 pentru acest film,nici nota de pe imdb si nici cea de pe site nu sunt relevante,uitati-va si o sa vedeti de ce.;)
sigalia
28 Apr 2014, 22:16
“Ludwig”(1972)
Nu stiam mare lucru despre Ludwig al II-ea,regele Bavariei,inainte de filmul lui Visconti.Doar ca a fost o personalitate excentrica,cu o pasiune obsesiva pentru arta, care s-a refugiat in propria lume si care a preferat sa ridice palate in loc sa guverneze un stat .
Facut din 5 parti de aproape 50 de minute fiecare, filmul pastreaza haloul de mister si inaccesibilitate .
Portretul Regelui este un crochiu din doar cateva tuse : fascinatia pentru muzica si persoana lui Wagner( Visconti prefera sa-i opuna lui Ludwig visatorul ,pe Wagner oportunistul atins de vicii,refuzand astfel perspectiva idealista asupra Artei in raport cu Puterea ;o decizie justficata desigur de nota romantica in care a ales sa-si construiasca personajul de la cap la coada) ; iubirea platonica pentru verisoara sa Elisabeta,imparateasa Austriei ;homosexualitatea pe care incearca sa si-o reprime ; legatura cu intendentul grajdurilor Richard Hornig (despre a carui casatorie ar fi afirmat ca e mai greu de suportat decat razboiul franco-prusac) ; refugiul in palatele sale imense si goale din munti .Ansamblul face din Ludwig un revoltat impotriva conditiei princiare si a celei general umane.
Filmul e un regal de somptuozitate: trasurile,ploaia,ninsoarea,draperiile,candelabrele ,fosnetul rochiilor pe arc,volutele de marmura, maretia si tristerea unei epoci rasfrante-n gradini si-n oglinzi - se inlantuie intr-o cadenta de ceremonial si cad peste tine in falduri .
“Nimic nu e mai fascinant si mai frumos decat noaptea – spune Regele nebun –misterul,maretia noptii tin pentru mine de infinitul si sublimul regat al ratiunii. ”
Ludwig,regele cu ratiunea intunecata de mistere,incarneaza tensiunea eterna dintre lumina si intuneric,dintre aspiratie si realitate,dintre spirit si lumea materiala.Acesta e sentimentul cu care te lasa la sfarsit filmului lui Visconti si nu e nevoie de nimic mai mult :)
http://www.youtube.com/watch?v=tyMlP5tWkRQ
robbiex2
29 Apr 2014, 04:34
Am vazut si eu intr`un final filmul Her.mi`a placut si l`am catalogat deja in favoritele mele.imi e lene sa scriu o mega parere (:|
sigalia
03 May 2014, 12:53
“Fading Gigolo”(2013)
1.Sharon Stone : atinsa bine de varsta la trasaturi ; evident ca aroganta ei de mare clasa compenseaza inasprirea expresiei.Picioarele cu care si-a castigat nemurirea schimbandu-le doar pozitia pret de doua secunde sunt insa mai lungi,mai frumoase si mai inspirat folosite de diva aici, intr-o secventa reusita, in care debiteaza niste ineptii despre ciocolata si sex.
Sa nu-mi repete nimeni ca Sharon n-are nimic de-a face cu actoria .Ar fi fost culmea sa aiba .E suficient sa priveasca spre camera si sa respire.
2. Woody Allen : marseaza puternic pe trucul lui dintotdeauna,seductia prin vulnerabilitate.Vulnerabilitatea lipsei de sex-appel ,care in cazul domniei sale,e mai sexy decat orice altceva.In carca lui cade sarcina unor mistouri fara menajamente la adresa evreilor ortodocsi,sarcina din care reuseste sa iasa onorabil.
Varsta ii confera un aer irezistibil si uite asa,de data asta m-a fentat si m-a facut sa-I iert pentru dezamagirea pe care mi-a produs-o cu doamna Blanchett.
3. Vanessa Paradis : din partea mea,premiul pentru cea mai buna interpretare.Cine inca nu stie va afla de la ea ca o femeie poate fi atinsa doar rostindu-i numele.Fioravante rosteste Avigal si Avigal incepe sa se simta alt om.;)
4.Sofia Vergara : foarte bine in combinatie cu Sharon Stone.Filmul e de vazut fie doar pentru cele cateva secunde de tango senzual cu Fioravante si pentru replica cu care deschide show-ul : “Fioravante,stii de ce are nevoie o femeie ? Sa fie admirata !” :))
Concluzie : nu este un film despre sex,si nici despre dragoste.
Ci despre faptul ca, cel mai sexual organ al omului….este creierul !
In raport cu asta, stridentele,stangaciile si exagerarile devin suportabile.:)
Ci despre faptul ca, cel mai sexual organ al omului….este creierul !
am auzit de multe ori, spunandu-se despre barbati, ca gandesc cu sexul. merci ca m-ai luminat, dupa saptamana mare!
n-am mai insirat cam demultisor pe-aici,impresiile mele despre filmele vazute. motivele au fost diverse si fara importanta pentru voi, asa ca trecem peste ele. imi place cand mai multi forumisti se uita la filme in acelasi timp si apoi le comenteaza, dar, din pacate, vremurile acelea s-au dus si-atunci, nu ne ramane decat sa ne consolam cu ideea ca altii, citesc despre ce se scrie pe-aici si daca reusim sa le captam un pic atentia, tot e bine, nu este chiar un timp pierdut.
"Cod 46" din 2003 si un regizor britanic complet necunoscut mie, Michael Winterbottom.
un film cu anumite pretentii, insa nejustificate. scenariul a vrut sa fie un pic altfel, o combinatie de mai multe clisee, imbracate in haina unui futurism ce epateaza. Tim Robbins, un actor mare, la propriu si la figurat, aparent tot tanar,ca in filmul care l-a consacrat, abordeaza rolul unui detectiv american plecat in Shanghai, cu o oarecare lehamite. practic, filmul castiga mult prin imagine si prin elementele de high-tech strecurate abil de regizor, ori de cate ori a avut ocazia, ba urmarind traseul detectivului prin imensa metropola, ba incercand sa ne faca sa pricepem cum sta treaba cu virusul empatic si indragosteala de clona mamei sale. filmul vrea sa imbine accente science-fiction cu intamplari care pun personajele in ipostaze normale, in asa fel incat, esti cumva cucerit de o relatie erotica intensa, intre doi protagonisti care nu prea se potrivesc, dar care, reusesc sa te tina aproape,daca nu prin ceea ce reusesc la nivel sentimental, macar prin actiunile lor, care sunt previzibile, dar care, macar, nu ne lasa sa dezlegam misterul codului cu pricina, chiar de la inceput.
nu de alta, dar nu ne-am mai fi intrebat aproape o ora intreaga,care-i spilu' cu degetul Mariei, care o mai chema si Gonzales, desi nu era fiica lui Speedy si nici n-avea figura de latino-americana.
asadar, puteti incerca experienta vizionarii unui film interesant, mai ales ca nu aveti tot timpul ocazia, sa vedeti panorama unui oras atat de viu si aglomerat, cum este Shanghaiul. un motiv in plus sa nu va plictisiti, este muzica aleasa pentru coloana sonora (The Free Association),un stil care se potriveste perfect si care ofera filmului, multa savoare.
2512
2513
2514
marillion
23 May 2014, 21:30
Mai bine ne povesteşti 9 Songs! :)
Mai bine ne povesteşti 9 Songs! :)
pentru asta exista o sectiune speciala pe forum. ne mutam acolo daca vrei.
marillion
24 May 2014, 06:42
ne mutam acolo daca vrei.
Nu faci tu faţă în secţiunea aia. ;)
Nu faci tu faţă
uite, vezi? ai facut cea mai mare greseala pe care o comit frecvent, barbatii: subestimeaza capacitatea femeilor de a face FATA (cu brio), oricarei parti anatomice a corpului lor.
An Unmarried Woman (1978)
Ce film! Ce interpretare! Ce scenariu!
Un film lipsit total de inhibitii, de prejudecati. O sotie-mama descatusata. O noua experienta de viata libera, fara constrangeri si fara tabieturi si rutini. Dialoguri sclipitoare, personaje care parca sunt in spatele camerelor, in viata reala. Superb cum reusesc sa fie atat de naturali. Filmul are si cateva faze +18, dar este natural; lipsit de grotescul acestor scene. Este un film despre normali cu normali.
Atat de firesc incat am impresia ca am cunoscut niste oameni si nu ca am vazut un film cu actori. Bun! Un 8,12 !
Ps. incredibil ca acest film nu are decat o parere in pagin lui....:(
Always (http://www.imdb.com/title/tt2082180/) - 6 - Romance siropos si previzibil, dar binisor facut. Damele de bloc, cu coc, i-ar da 10. Mi-a placut mult retriever-ul.
Miracle in Cell No. 7 (http://www.imdb.com/title/tt2659414/) - 9.5 - O comedie de la care se iese cu ochii injectati, dar nu de la ras. De la ceva praf, probabil.
Towelhead (http://www.imdb.com/title/tt0787523/) - 7 - Diferenta mare de varsta intre protagonisti. La ambii, hormonu bate neuronu.
The Book Thief (http://www.imdb.com/title/tt0816442/) - 5 - Deci, frate, filmul asta e de o exceptionalitate mirobolanta, ca mai toate filmele cu evrei oropsiti, scuzati pleonasmul. Am tastat 5 din zapaceala, ca m-o ravasit total.
sigalia
27 Jun 2014, 23:07
"Five Dances"(2013)
Chiar daca as incerca sa schitez subiectul,n-as avea ce.Patru tineri balerini,doi baieti si doua fete, pregatesc impreuna cu coregraful lor spectacolul de deschidere a unui festival,in New York.
Intre piruete,fandari,figuri pe poante si exercitii de streching - se insinueaza probleme de viata,solidaritate si …atractie.
Filmul e intr-adevar generos cu pasionatii de dans care se pot bucura de frumusetea trupului in miscare .Dar nu cred ca acesta a fost un scop in sine.
Vad mai degraba in senzualitatea balerinilor un mod inspirat de a materializa erotismul iubirii,de a-l face simtit intr-o modalitate mai subtila si mai tusanta decat in unica scena de amor fizic explicit.
Trupul este doar un instrument de exprimare a sufletului din el ,sugereaza dansul,relatiile dintre cei patru coechipieri,atmosfera,totul.
Fara intriga,cu un minim de interactiune si de cuvinte, “Five Dances” pare a fi in primele capitole “ gol” ,aproape lipsit de orice substanta.Dar asa cum in dans e nevoie mai intai de incalzire,asa si filmul capata consistenta treptat si izbucneste in ultima parte,cand povestea de iubire dintre cei doi baieti vorbeste nu atat de pasiunile fizice ,cat despre clipele de gratie in care doua fiinte reusesc sa se atinga cu sufletul si sa spulbere singuratatea .
Ida (http://www.imdb.com/title/tt2718492/) - 9.5 - Probabil stiti filmele alea despre sau cu tangenta la holocaust, intruzive, in tuse groase, doar-doar s-o zvarcoli spectatorul in spasme de compasiune si vinovatie. Alea cu liste, trenuri si pianisti.
Ida nu-i asa.
xandru_marian
06 Jul 2014, 16:50
Cui nu-i place sa se joace? Este buna intrebarea... voi cei care va place sa jucati o gramada de jocuri online va intampin cu un fabulos joc in care te joci si muncesti virtual, dar castigi bani reali, nu ezitati sa incercati, este cat se poate de real, cum jucati pe Farmville, Candy Crush.... etc si fara un castig real, incercati si acest joc, nu o sa va para rau,va este de ajuns 5-10 minute de timp nu mai mult,credeti-ma, nu o sa va para rau.... http://www.marketglory.com/strategygame/marian_x
Neighboring Sounds (http://www.imdb.com/title/tt2190367/) - 8.5 - Stephen King a fost intrebat de ce crede ca romanele lui au succes. D-lui a raspuns ca o poveste buna e ca un Buick solid clasic dar, asemenea Buick-ului, trebuie garnisita cu inoxuri pe ici pe colo, altfel n-are farmec. Foarte reusite inoxurile din filmul asta, de unde si nota foarte buna, dar n-am reusit sa sesizez Buick-ul. Poate la a doua vizionare oi intelege care e liantul si i-oi da un 10.
The Hobbit: Desolation of Smaug (http://www.imdb.com/title/tt1170358/) - 5 - Soporific. Mai bine ma uitam la un film european.
sigalia
03 Aug 2014, 23:29
“Dead Man Talking”(2012)
O comedie acceptabila care combina satira sociala cu mici lectii moralizatoare de sorginte new age.
Filmul ne baga intr-o inchisoare, unde un condamnat la moarte doreste sa-si petreaca timpul ce-l mai desparte de neant, vorbind.Despre propria viata.Dar cat inseamna acest timp ? Un minut,o ora,o luna ? Legea nu prevede explicit ( pentru ca legile vor fi mereu depasite de imprevizibilul si de complexitatea existentei),iar cei implicati vor trebui sa readapteze din mers procedura.
Si – ati ghicit,nu ? – avem de-a face c-un refresh pe mitul povestilor salvatoare .Condamnatul nostru povesteste,asistenta e cucerita,iar cand ceva se dovedeste productiv el trebuie exploatat.
Ca sa nu fac spoiler:
Pe de o parte “Dead ManTalkin’’ persifleaza pana la ridicol demagogia electorala,mirajul anihilant al puterii, isteria mediatica a programele de tip reality-show.Iar pe de alta ne vrajeste cu niste secvente mai sentimentale : criminalul este o victima mai intai si apoi agresor ; viata nu e nicicand mai frumoasa decat atunci cand o pierzi si cea mai intensa parte a ei sta in gesturi simple.Cum ar fi sa-ti imbratisezi aproapele,sa impati cu el prajitura de ziua ta si …sa-i asculti povestea:)
Mixul acesta de umor si corason e articulat binisor,fara stridente,iar finalul, pe mine una m-a cucerit : condamnatul la moarte raspunde in ultima sa secunda de viata la ce inseamna “a trai”.E cel mai banal si predictibil raspuns.Ceea ce nu inseamna ca nu-i si emotionant.
Ce sa-i faci,vorba pustoaicei fascinata de el : tot ce ne dorim fiecare pana la urma ,este sa facem parte dintr-o poveste.Indiferent a cui si indiferent in ce rol.Caci a trai nu este atat o chestiune de rol,cat una de interpretare si asta ar putea fi, in rezumat,tocmai morala lui “Dead Man Talkin” ;)
robertsandu
11 Aug 2014, 23:31
Los Cronocrimenes (Time Crimes), un sci-fi spaniol minimalist, cu cateva idei despre timp si spatiu nu noi, dar ingrijit si corect redate. Nu dureaza nici prea mult, n-are nici scene turnate doar de dragul de a fi turnate. Echivalentul cinematografic al unei limonade pe timp de vara. Mi-a placut si o sa mai revin curand la cinemaul iberic. Daca stie cineva vreun alt sci-fi spaniol bun, sunt deschis la recomandari. :)
7/10.
Fa yeung nin wa, 2000
In the mood for love are o frumusete tacuta surprinsa in imagini, gesturile personajelor, in acel slow-motion curgator, care devine si atragatoare pe masura vizionarii.
Timpul e lent, culorile foarte vii, stropii de ploaie sunt reali. M-a blocat putin mai mult toata melancolia asta culeasa cu atata tristete in toate cadrele-mere, papuci, telefoane, verighete, ziduri... Totul acoperit de o coloana sonora cum pli ta; ca o poezie grava si tulbure.
Revazut, 10.
MariaMona
29 Aug 2014, 17:24
Am vazut aseara "The Reader" cu Kate Winslet. Il aveam pe lista de vazut de ceva timp dar am vrut sa citesc mai intai cartea. Desi subiectul e controversat, filmul e bine facut, emotionant, respecta f bine cartea si Kate Winslet si tanarul ei partener joaca foarte bine. 8 din 10
sigalia
30 Aug 2014, 22:19
“Elegy”(2008)
Regia feminina razbate prin toti porii si cumuleaza multe din pacatele genului: poveste telenovelistica,final lacrimogen,croiala mainstream,de serie.Si un sfarsit roz la culoare,cu recuperarea cam triumfalista a umanitatii temporar ratacite .Deci un film pentru plebe si nu pentru obrazuri subtiri ;)
Din aceste considerente ,filmul ar fi luat de la mine un 6.Dar i-am dat 7 si l-am inclus si la categoria “Favorite”.
Pentru ca e super-delectabil :"> Pentru accentul pe care il pune in portretizari: pe el,un barbat liber ,inteligent si erudit il face vulnerabil.Pe ea,o femeie irezistibila,o face devotata.Pentru ca Isabel Coixet imbraca cu acest rol frumusetea de zeita a Penelopei Cruz,ca intr-o haina de lux :x ; doar Almodovar a reusit sa-i mai surprinda atat de précis si inspirat senzualitatea,si doar in “Imbratisari frante”.Pentru vocea din off, in ton confesiv –ironic, care mentine indicele glicemic la valori suportabile.Pentru cateva replici memorabile si pentru alte cateva la care razi din plin.Pentru ca e un film usor,care demonstreaza ca usor nu inseamna neaparat si nevizionabil.Pentru coloana sonora superba, care-ti flutura in suflet rascolitor.Pentru ca in ciuda concesiilor de ordin comercial, reuseste sa spuna ceva.
Pentru ca te lasa ca un copil fermecat de o poveste,cu credinta ca viata ar putea fi asemenea ei.Pentru ca uneori,mai vrem si cate un film Prozac :)
http://s27.postimg.org/al01e4wmb/Elegy_2008_Dv_Drip_a_XXo_067283_22_48_59.jpg
copila_satanista
13 Oct 2014, 17:14
The Machine (2013) (http://www.cinemagia.ro/filme/the-machine-583724/) - initial mi-a dat senzatia ca actorii sunt cam slabi si ca urmeaza sa fie presarat cu siroposenii de 2 lei, dar am avut o surpiza placuta. S-a dovedit a fi intr-un final un sf chiar bunicel.
City of Ember (2008) (http://www.cinemagia.ro/filme/city-of-ember-ember-orasul-din-adancuri-18581/) - pare un pic dedicat adolescentilor, dar este dragut si relaxant de vazut.
Star Wars - sunt singura de pe planeta care inca nu le vazusem. E bine ca am reparat greseala totusi. Sa nu mai zic ca in sfarsit sunt si eu in tema cand vine vorba de tonele de aluzii ce au fost, sunt si vor fi facute pe baza lor. In rest.. no comment :))
copila_satanista
16 Oct 2014, 12:19
Her (2013) (http://www.cinemagia.ro/filme/her-578721/) - Un SF care te pune un pic pe ganduri si expune destul de reusit ideea iubirii intre un om si un sistem de operare. A avut si cateva faze la care eram "whaaaat??". I-am dat credit pentru ca am vazut ca e apreciat, dar eu ma tot gandeam initial ca poate va fi ceva drama romantico-siropoasa pe un fond SF. Este totusi mai mult de atat si prezinta niste teorii si situatii interesante.
sigalia
16 Oct 2014, 20:21
Her (2013) (http://www.cinemagia.ro/filme/her-578721/) - Un SF care te pune un pic pe ganduri si expune destul de reusit ideea iubirii intre un om si un sistem de operare. A avut si cateva faze la care eram "whaaaat??". I-am dat credit pentru ca am vazut ca e apreciat, dar eu ma tot gandeam initial ca poate va fi ceva drama romantico-siropoasa pe un fond SF. Este totusi mai mult de atat si prezinta niste teorii si situatii interesante.
N-am vazut (inca) filmul ,dar suna asa nastrusnic chestia cu indragosteala de un sistem de operare.Mi-ai amintit insa de o postare care mi-a placut cu legatura la subiect.
http://www.rosuvertical.com/kate-bush-o-vizionara/
copila_satanista
16 Oct 2014, 23:36
Haa, interesant :) am searchuit nitel si am gasit si asta: https://www.youtube.com/watch?v=ciNLy1A7-AU Bine, fiind si un pic fana sf-uri, stiu prea bine ca s-au facut predictii si mai vechi de atat, foarte interesante, care acum devin realitate. Adica melodia de mai sus nu este un fenomen chiar unic. Doar un mic exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=OIRZebE8O84 (si cu asta imi termin off-topicul)
Mr.Blonde
10 Nov 2014, 14:22
A Million Ways To Die In The West (2014) - sau cum sa-ti bati joc de un cast agreabil, dupa aproape doua ore de umor iesit direct din buda lui Seth MacFarlane. Pacat. Cred ca lucrurile ar fi fost mai interesante, nu neaparat amuzante, daca s-ar fi gândit sa puna accentul pe villain-ul de Liam Neeson si relatia cu nevasta-sa.
nick-azh
29 Dec 2014, 19:44
The Equalizer ...Un film exceptional,Denzel Washington dovedeste iarasi , ca este un actor foarte bun iar astfel de roluri i se potrivesc perfect. Denzel in forma de zile mari.
nick-azh
04 Feb 2015, 08:41
Farmecul, inteligenta si succesul in cariera nu-l impiedica pe Paris Pitman, Jr. sa primeasca drept cadou o pedeapsa de 10 ani de inchisoare undeva in desertul Arizona. Bazandu-se pe o avere de 500.000 de USD ascunsa undeva departe si pe usurinta cu care isi manipuleaza colegii de ''facultate'' si nu numai, Pitman Jr se gandeste ca va scapa mult mai devreme de necazuri..
bremen1980
05 Apr 2015, 12:47
''Under the skin '' -il bag la categoria filme -pufuleti . Iti plac , ii devorezi , dar nu ramai in burta cu nimic . Stil , figuri si foarte putine calorii . Asa mi se mai intampla cand il citesc pe Nabokov - ii citesc vreo carte , imi place si dupa cateva zilei s-a dus totul din mintea mea . :-O
6/10
bremen1980
08 Apr 2015, 11:37
La isla minima - 2014 - un thriller spaniol solid care chiar rezista bine pana la sfarsit . Nu e nimic revolutionar in acest film , dar reteta pe care-o urmeaza ii face bine .
Crime , rapiri , torturi , o Spanie inca nevidecata de dictatura franchista, doi colegi detetectivi cu metode diferite , localnici indaratnici - toate pe o insula spaniola in 1980 .
8/10
https://www.youtube.com/watch?v=qcuhjjOG3Uw
bremen1980
18 Apr 2015, 21:43
Norte, the End Of History -regizat de Lav Diaz -2013 - film filipinez de 4 ore si 10 minute ??? Se sparie gandul , dar mai ales posteriorul care trebuie sa stea nemiscat atata timp . Si totusi ..... din cele 250 minute doar cateva gaini ( si capre )care se plimbau in slow motion m-au exasperat .
In rest ,m-am lasat dus de povestile care treptat se leaga si dau la sfarsit un film care ramane cu tine mult timp.
Un student dezabuzat ajunge un criminal , dar de platit plateste un amarat care pare sa atraga toate ghinioanele posibile . Filmul are ceva din ''Crima si pedeapsa'' , dar aici mantuirea nu mai pare posibila . Pesimism injectat lent cu doar cateva mici doze de bine .
Un rol mare pentru Sid Lucero , studentul criminal . Cred ca dupa filmul asta a avut nevoie de o sedinta de exorcizare - prea multi demoni mocneau in el .
Ii dadeam filmului 9 , dar caprele alea s-au fatait cam mult prin unele cadre - 8,5 /10
https://www.youtube.com/watch?v=h_ouAyOMiRY
alex_gabor
20 Apr 2015, 15:57
Warm Bodies (2013) 7.5/10
De obicei filmele cu zombie au aceasi baza: Zombie lenti sau zombie mai atletici. De data aceasta pot spune ca ma surprins placut acest gen de comedie cu accent pozitiv asupra lor. E primul film in care vad un zombie bun.. Poate unii dintre voi cred ca e ceva copilaresc, dar mie personal chiar mi-a placut.
sigalia
23 Apr 2015, 23:58
"Juana la Loca " (2001)
Ioana de Castilia,nascuta in 1479 - a avut unul din cele mai stranii si misterioase destine regale.
Casatoria ei,in1496,cu Filip cel Frumos,duce de Burgundia, realizata din interes strategic,viza limitarea puterii franceze aflata in expansiune si a fost considerata una din cele mai reusite aliante politice ale vremii. Un fapt banal in epoca,pe care insa protagonistii vor grefa vieti personale pline de intensitate si suferinta.
De la inceput, Ioana si Filip se indragostesc nebuneste unul de celalalt – iar aceasta imixtiune a pasionalului intr-un cuplu destinat sa functioneze primordial din ratiuni de stat constituie ceva cu adevarat neobisnuit.Nenumaratele aventuri ale lui Filip cu alte femei o aduc insa pe sotia sa in culmea unor crize de gelozie isterica, imposibil de controlat.Daca adaugam la ele nonconformismul religios de care a dat dovada inca de copila,inconstienta cu care isi neglijeaza rolul public in favoarea vietii private, avem deja de a face cu o personalitate care se opune rigorilor vremii, cu un comportament considerat anormal si deviant pentru statusul sau.
Moartea singurului ei frate si apoi a mamei fac din consoarta lui Filip ce Frumos mostenitoarea tronului Spaniei, postura care ii va pecetlui in mod tragic de aici inainte destinul: tatal si sotul mult iubit comploteaza in a o inlatura de pe scena politica,lucru lesne de realizat avand in vedere labilitatea ei emotionala si atitudinea impotriva uzantelor.
In anul 1509,dupa moartea subita a lui Filip, este inchisa definitiv din ordinul tatalui in castelul Tordesillas ,masura mentinuta ulterior si de cel mai mare dintre fiii ei,celebrul Carol Quintul,dupa ce obtine coroana.
In captivitatea lugruba - regina inlaturata dezvolta un atasament psihotic pentru sotul raposat si viata ei se degradeaza progresiv.Crizele depresive se indesesc si presupusa boala mentala devine reala.
Cercetarile efectuate in timp asupra destinului ei au aruncat treptat o lumina umana in acest caz, pe buna dreptate controversat : Ioana de Castilia a fost deopotriva o regina anihilata si o femeie sacrificata mai intai de de ambitiile tatalui,apoi de de cele ale fiului sau,intre care s-a interpus un intermezzo amoros obsesiv pentru un sot deloc dispus sa-i inteleaga si sa-i accepte firea tumultoasa si nenconventionala.
Din pacate,filmul lui Vicente Aranda nu reuseste sa exploateze acest scenariu istoric generos si nici sa puna in valoare fatetele multiple, contradictorii si fascinante ale unei regine subminate de propria feminitate si sensibilitate.
Ramane de mentionat ca asa prost si ieftin croite,biografii ca aceasta pot starni in spectatorul obisnuit curiozitatea sa merga mai departe spre alte surse de documentare ,si nu neaparat cinematografice.Pentru amatorii de istorie si povesti, un film acceptabil totusi la vizionare :)
bremen1980
23 May 2015, 20:36
''La Gueule ouverte '' -1974 - regizat de Maurice Pialat . O drama de familie pe care criticii au comparat-o cu filmul lui Bergman ''Strigate si soapte '' , comparatie valabila pana la un punct daca ne gandim la tema ambelor filme : agonia unei femei pe patul de moarte si modul cum traiesc cei dragi aceasta drama .Stilurile sunt totusi diferite - Pialat nu contruieste precum Bergman un cadru foarte sofisticat , ci se multumeste cu lucrul direct , natural . Nici urma de morala , de invataminte demne de urmat . Muribunda lui nu-si pune lucrurile in randuila , nu-si ia la revedere de la viata in mod solemn , lipsesc si flash-back-uri care sa ne-o dezvaluie sa ne-o apropie de suflet . Biata femeie s-a imbolnavit si e pe moarte . Discursul ei se rezuma doar la cateva horcaituri si frantruri de cuvinte .
In jurul ei se afla cei dragi care o iubesc , dar care au si alte probleme , ba chiar se cam plictisesc pe langa ea . Baiatul femeii , un tanar de vreo 30 ani se imparte intre ingrijirea mamei , relatii sexuale cu diversele femei pe care le agata , si casnicia cu o nevasta pe care-o iubeste .
Sotul femeii este si el un mare afemeiat , facand naveta intre amanta si nevasta bolnava + cateva tineretele pe care le inghesuie pe unde poate . Asta nu-l impiedica sa-si iubesca nevasta si sa-i regrete sincer moartea .
O'' familie model '', dar asta nu-l face pe Pialat sa devina moralizator . Nu , el doar ne arata oamenii cum sunt , cu rele , dar si cu bune .
8/10
P.S. - orice asemanare intre actorul din imagine (Philippe Léotard) si Gigi Becali este intamplatoare . Nu auzise Gigi la 16 ani de Pialat .
http://oi61.tinypic.com/wbe4b7.jpg
http://oi59.tinypic.com/6p6ctk.jpg
http://oi57.tinypic.com/b3wfps.jpg
Mr.Halloween
01 Jun 2015, 13:56
L-am vazut in sfarsit, dupa atatea recenzii bune si note mari.Poate ca aveam eu asteptari prea mari dar filmul nu m-a impresionat atat de mult pe cat ma asteptam.In mare parte e drama, nu Horror sau Thriller.I-am dat nota 6/10.
bremen1980
26 Jun 2015, 18:41
De aici mai ciugulesc ceva informatii despre filme mai ciudatele .
Un blog bunicel care-si updateaza aproape zilnic oferta :
http://worldscinema.org/
Theodor2011
01 Jul 2015, 22:29
Lonely Are the Brave
Twinsen
15 Nov 2015, 17:17
Meru (http://www.imdb.com/title/tt2545428/reference) - Un documentar despre escaladarea muntelui Meru din Himalaya pe un traseu extrem de dificil care nu a mai fost completat de nimeni. Mi-a placut mult autenticitatea, data de faptul ca regizorul e chiar unul din cei trei alpinisti, cat si ritmul care nu te lasa sa te plictisesti, dar nici nu cauta actiunea cu orice pret. Asa cum era de asteptat, are si multe imagini frumoase montane.
Shadow_Master
15 Nov 2015, 18:40
Kill Bill Vol. 1 (2003). Mi se pare ca nota de pe IMDb este un pic cam mare, dar filmul e destul de bun.
LEVIATHAN-2014
sunt convinsa ca multi au vazut inaintea mea, filmul lui Zviagintsev, de aceea, recomandarea de a-l viziona este un pic desueta, dar, chiar si asa, Leviathan este un film care se poate revedea oricand, fara a pierde prea mult din intensitatea povestii, fiindca cineastul rus (unul dintre preferatii mei), are un har extraordinar de a conduce spectatorul pe firul dramatic, spre deznodamantul tragic, fara a folosi nici un moment artificii de imagine care sa oboseasca ci, din contra, in ciuda caracterului static in abordare, incita datorita gradarii starii conflictuale in care sunt implicate personajele, intr-un decor natural inspirat ales, pentru locurile de filmare.
violenta fizica, excesul de alcool, adulterul, viata conjugala grea, lipsita de perspectiva vreunui strop de fericire,nedreptatea infaptuita de justitie, coruptia clasei politice aflate la putere si folosirea bisericii ca mijloc de manipulare, abuzurile politiei,ironizarea nostalgiei dupa comunism, toate acestea, sunt ingredientele unui film excelent, care depaseste cu mult, granitele unei simple drame familiale.aparent, implicarea emotionala a personajelor este principalul atu al filmului, dar ea este doar aceea care mentine atentia si amplifica caracterul dramatic al unui film,care, tinteste clar, mult mai in profunzime, spre noua viata sociala, politica, religioasa, a cetateanului rus de rand...
2903
2905
2907
2909
2911
cosmin742000
05 Dec 2015, 07:15
Unnatural (2015) un horror plin de clise su previzibil cam de nota 5.5 cu Sherlin Fenn , dar care e pe locul 3 in topul meu pe 2015 , de departe cel mai prost an pentru mine pana acum din istoria cinematografiei.E drept ca am vazut doar 12 productii din 2015
bremen1980
11 Dec 2015, 18:46
Lista celor de la Indiewire cu cele mai proaste filme din 2015
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/the-20-worst-films-of-2015-20151209?page=1
1. “Entourage”
2. “United Passions”
3. “The Green Inferno”
4. “No Escape”
5. “Scouts Guide to the Zombie Apocalypse"
6. ”Mortdecai"
7. ”Pan"
8. ”Unfinished Business"
9. “Home Sweet Hell”
10. “American Ultra”
11. ”Vice"
12. “Ted 2”
13. “Kingsman: The Secret Service”
14. ”Victor Frankenstein"
15. ”Stonewall"
16. “Monsters: Dark Continent”
17. “The Cobbler”
18. “Rock The Kasbah”
19. “Burnt”
20. ”Fantastic Four"
Urmeaza apoi cateva filme care au dezamagit , dar din care poti sa mai ciugulesti ceva :
Taken 3 , Youth , Electric Slide ,Lost River ,Get Hard . Chappie , Irrational Man , s.a.
Din primele 20 n-am vazut nimic . M-am uitat la Chappie ( bunicel daca ai pana-n 14 ani, la fel si Tomorrowland ) , la Lost River care mi-a placut si la Irrational Man , slabut fara a fi vreo duda .
Din primele 20 n-am vazut nimic .
exact asta gandeam si eu, in timp ce-ti frunzaream lista. oricum, titlurile suna extrafantastic. sunt convinsa ca unii, nu altceva mai bun de facut, decat sa reinventeze cuvinte.
cosmin742000
20 Dec 2015, 23:38
Everest (2015) , fiind ata de jignit si acuzat la articole ca nu ma uit la blockbustere am facut greseala sa vad Everest (2015)Credeam ca o sa vad un film catastrofa , cand colo am vazut o catastrofa de film.Este fara indoiala filmul cu cele mai multe greseli vazut de mine.Aproape tot atatea greseli cate cadre.Scenariul e atat de plat incat parca e alcatuit din interviurile Simonei Halep(numai platitudini)Filmul intra direct in subiect insa pe tot parcursul lui nu se petrece nimic .Deci scenariu 0 , poveste 0 , suspans 0 , regie 0 ,actori 2 , media o faceti voi.
Twinsen
20 Dec 2015, 23:51
Daca tot te-ai uitat la ceva pe subiectul asta, ieseai mult mai castigat cu Meru (http://www.imdb.com/title/tt2545428/reference), despre care am scris inainte.
The Imitation Game ( 2014) - nota 10/10 - un film exceptional, foarte bine construit ca si scenariu si bine redat. Benedict Cumberbatch a facut un rol de milioane.
cosmin742000
21 Dec 2015, 07:25
Daca tot te-ai uitat la ceva pe subiectul asta, ieseai mult mai castigat cu Meru (http://www.imdb.com/title/tt2545428/reference), despre care am scris inainte.
O sa il caut.Marturisesc ca nu auzisem de el . Oricum nu voiam sa vad neaparat cevaa pe tema asta.Voiam sa-mi mai racoresc creierul cu un film usor.Noroc ca am circumvolutiuni adanci , , altfel era pericol de nivelare a creierului cu vizionarea Everestului.E adevarat ca filmul e facut pt cei ce nu mai au ce nivela .
Twinsen
03 Jan 2016, 22:26
Am avut norocul sa prind doua filme reusite in mini-vacanta asta.
Housebound (http://www.imdb.com/title/tt3504048/reference) e o combinatie comedie/horror/thriller despre o tipa tough as nails care e condamnata la arest la domiciliu pentru jaful unei banci. Doar ca domiciliul e cel al mamei, de unde plecase de ceva vreme. Si mai e si bantuit. Interactiunea dintre protagonista rebela si mama ei tipicara ofera o gramada de momente distractive, iar partea "horror" desi ocazional scary is mostly played for (rather dark) laughs.
7/10
Coherence (http://www.imdb.com/title/tt2866360/reference) e unul din foarte putinele filme care m-a speriat in ultimul timp. Facut in traditia The Twilight Zone, actiunea se petrece mostly la o reuniune intre opt prieteni, intr-o seara in care pe langa pamant trece o cometa. E un film in care se discuta mult - si teroarea vine in buna masura din confruntarea fiecaruia atat cu proprii demoni cat si cu cei a celor din jur. Si totul amplificat la un alt nivel de prezenta cometei si a efectelor reale sau imaginare pe care le are. E un film construit inteligent, care nu te lasa sa ghicesti usor ce se petrece si care la final chiar are sens. Fara a fi profund, Coherence reuseste sa te faca sa te simti acolo, cu adevarat acolo, ceea ce nu se intampla niciodata in filme care se bazeaza pe efecte speciale sau cheap scares.
7.5/10
Twinsen
17 Jan 2016, 02:26
Madoka: Rebellion (http://www.imdb.com/title/tt2457282/reference)
M-a intrebat mai mult lume de-a lungul timpului de ce ma uit la filme de vreme ce marea majoritate nu imi plac si le gasesc destule defecte. Raspunsul e ca uneori, rar, am o experienta extrordinara atunci cand descopar ceva care imi vorbeste cu adevarat. E un high pe care e greu sa nu-l urmaresti, desi, la fel cum e cazul in general cu lucrurile astea, devine tot mai dificil de atins pe masura ce experimentezi mai mult si toleranta creste.
Madoka Magika e ultimul serial anime care m-a marcat si au trecut deja cativa ani de la aparitie. In doar 12 episoade de 20 de minute, trecea de la o aparenta de desen dragut pentru copii pana la aparitia unei noi divinitati si in esenta a unui nou univers. Impactul pe care l-a avut in Japonia a fost urias, ceea ce a dus la crearea a trei filme pentru release cinematografic. Primele doua nu sunt decat o redesenare la o calitate grafica superioara a originalului. Al treilea e Madoka: Rebellion, continuarea povestii.
Nu m-am grabit sa-l vad atat pentru ca initial a fost greu de gasit cat si pentru ca ma gandeam ca va fi foarte comercial, deoarece finalul serialului nu lasa mult loc de o continuare. Si inceputul parea ca-mi confirma temerile, dar era la fel de inselator ca si inceputul serialului original, lasand in curand sa se reverse aceeasi creativitate unica. Esenta ramane povestea care merge in directii pe care ti-e practic imposibil sa le prevezi, dar la asta se adauga acum si grafica la un nou nivel si nu vorbim doar de "efecte speciale" ci de valoarea artistica a imaginii. Pe scurt, cel mai bun film pe care l-am vazut de mai bine de un an si nu ma refer doar la animatii.
Cool. Daca nu ai fi scris deespre Madoka la anime nu as fi rezistat mai mult de 3 episoade (trecusem de faza "Sailor Moon" inca de atunci, totusi). Si da, serialul e incredibil de "deceitful" te pacaleste ca e colorat si dragutz si cu fetitze micutze cu puteri magice si devine treptat incredibil de cinic si de brutal. Stiam si de filme da nu intelesesem exact ce e cu ele.
Twinsen
17 Jan 2016, 16:45
Nu stiu daca "incredibil de cinic si de brutal" e o descriere buna. E cu siguranta violent si socant, dar din punct de vedere artistic esential e ce vrei sa transmiti printr-o moarte de exemplu, nu moartea in sine. Cred ca nu rareori inteligenta e confundata cu cinismul. Cinism e gramada in Excel Saga de exemplu, care bagatelizeaza si face misto de orice. In Madoka violenta are un impact profund, nu e luata in deradere sau privita ca un lucru pozitiv, dupa cum pe de alta parte seria nu isi propune nici sa fie o lectie morala. Eu vad in Madoka si generozitate extrema si prietenie adevarata si iubire si multe lucruri pozitive. E un joc continuu intre lumina si intuneric, ceea ce e pana la urma aproape de realitate.
bremen1980
18 Jan 2016, 11:41
Coherence (http://www.imdb.com/title/tt2866360/reference) e unul din foarte putinele filme care m-a speriat in ultimul timp. Facut in traditia The Twilight Zone, actiunea se petrece mostly la o reuniune intre opt prieteni, intr-o seara in care pe langa pamant trece o cometa. E un film in care se discuta mult - si teroarea vine in buna masura din confruntarea fiecaruia atat cu proprii demoni cat si cu cei a celor din jur. Si totul amplificat la un alt nivel de prezenta cometei si a efectelor reale sau imaginare pe care le are. E un film construit inteligent, care nu te lasa sa ghicesti usor ce se petrece si care la final chiar are sens. Fara a fi profund, Coherence reuseste sa te faca sa te simti acolo, cu adevarat acolo, ceea ce nu se intampla niciodata in filme care se bazeaza pe efecte speciale sau cheap scares.
7.5/10
''Realite'' - Quentin Dupieux -2014 - Tot o imbarligatura din asta asemanatoare cu filmul tau .Se amesteca de toate in acest film in film in film , vis in vis in film , s.a.m.d. Nu-ti mai dai seama daca toata bucla sta asta vreun capat sau poate rula asa la infinit .
Are ceva din Mulholland Drive & alte filme de genul asta , dar in varianta low budget .
7/10
https://www.youtube.com/watch?v=Zyljl85qVxI
Twinsen
18 Jan 2016, 17:03
Suna interesant, am sa-l incerc.
Twinsen
18 Jan 2016, 22:12
Well, am incercat. Prima jumatate de ora adica. Nu mi-a spus nimic in afara de un joc intelectual mai degraba arid si neinteresant. Ciudatenia nu tine loc de caracterizare sau plot. Poate e mai bine mai incolo, dar daca dupa prima treime a filmului n-ai fost in stare sa faci un personaj ce care sa iti pese sau sa exprimi vreo idee interesanta, atunci cam nasol. :P
bremen1980
19 Jan 2016, 21:25
Well, am incercat. Prima jumatate de ora adica. Nu mi-a spus nimic in afara de un joc intelectual mai degraba arid si neinteresant. Ciudatenia nu tine loc de caracterizare sau plot. Poate e mai bine mai incolo, dar daca dupa prima treime a filmului n-ai fost in stare sa faci un personaj ce care sa iti pese sau sa exprimi vreo idee interesanta, atunci cam nasol. :P
Vezi dacă n-ai trecut prin filmele " maestrului " Dupieux . Rubber - cauciucul ucigaş m-a pregătit pentru lucruri profunde şi greu de digerat de către raţiune . " Realite " mi s-a părut acum un desert care nu m-a balonat .
Imi plac prostioarele astea pentru ca au scenarii imprevizibile .
Bogdan.Alexandru
25 Jan 2016, 21:47
The Revenant (The Revenant: Legenda lui Hugh Glass) - 2015
Din perspectiva unui om care vede un film cand vrea sa se recreeze, ci nu a unui cinefil, mi s-a parut pur si simplu incredibila interpretarea lui Leonardo DiCaprio.
http://www.cinemagia.ro/filme/the-revenant-590899/
[Bmi s-a parut pur si simplu incredibila interpretarea lui Leonardo DiCaprio.
din pacate, mie, din nici o perspectiva nu mi se pare incredibila...
intamplator, am citit pe fb., recenzia ctpista, care se distribuia de zor, pentru distractia si "reveneala" cinefilica. este adevarat, jurnalistul, are momentele lui de glorie, uneori. ..
mi se par de bun simt observatiile lui referitoare de rufele ude, fiindca am o experienta indelungata si nepretuita in domeniu. doar sunt o gospodina model.
Reveneala” – o telenovelă Animal Planet
2016-01-21 11:53:00
Am văzut mii de filme de la 5 ani și până aseară. Mi-a crescut, prin urmare, un soi de organ care îmi prevestește cam cât de bun sau prost e filmul pe care îl voi vedea.
Ați auzit de „The Revenant”? Trebuie să fi auzit, căci e împănat cu 12 nominalizări, cele mai multe, la Oscarurile care se dau peste câteva zile. Regizorul, Alejandro Iñárritu, este autorul marelui câștigător al premiilor Oscar de anul trecut, „Birdman”. A mai realizat un film superb, poate l-ați văzut, „Babel”, și alte câteva memorabile: „Amores perros”, „Biutiful” și „21 de grame”. Impresionant, deci.
Totuși, n-am ajuns în sala de cinema cu organul meu cinefil foarte vioi, îmi transmitea mai degrabă să șed blând. Dar... o asemenea prăpastie, hău, genune între ce așteptam și ce mi-a intrat prin ochi și prin urechi mărturisesc că n-am trăit în toată viața mea din cinema. Și cuvintele se sparie...
O telenovelă Animal Planet, cu titlul cel mai potrivit în românește, „Reveneala”.
Sau: „Sânge, Mațe și Zăpadă”.
Sau: „Iisus și vindecarea spontană a rănilor de urs la temperaturi scăzute”.
Sau: „Frumusețile Nordului înghețat, cu oameni care se agită prin el”.
Personajul real, vânătorul Hugh Glass, a cărui odisee, după ce fusese părăsit ca decedat în munți, în America începutului de secol XIX, stă la baza filmului, nu a avut un copil cu o nevastă indiancă, care copil nu i-a fost, deci, omorât de camaradul Fitzgerald, nu s-a răzbunat pe Fitzgerald, cel care îl abandonase, doar i-a cerut înapoi pușca furată. Peripețiile lui Glass nu s-au petrecut în Canada Arctică, în zăpezile veșnice, dar pe undeva prin Dakota și Nebraska. Iar pe grizzly-ul care îl atacă, nu l-a dovedit singur, ci împreună cu alți doi vânători.
Toate acestea ar ține de, am mai auzit asta, „libertatea adaptării”, „ficționalizare”, „artisticizare”, căci „nu e un documentar!”. Da, nu e. În schimb e melodramă de doi bani, vârâtă în povestire ca să crească vânzările de bilete.
Cu cât sunt mai mari eforturile naturaliste ale lui Iñárritu, care vrea să fie ursul ucigaș-urs (și nu e, nu i-au dat voie, e digital), munții-munți, copacii adevărați, zăpada așijderea, să vedem organe pline de sânge mușcate cu sete de oameni și săgeata indiană intrându-i albului între ochi, în prim-plan, cu atât relațiile interumane în acest film sunt mai clișeice și artificiale: anglo-saxonul cel bun căsătorit cu o femeie piele-roșie, anglo-saxonul malefic pedepsit de indienii cei buni, înfruntarea finală unu la unu etc. Plus niscai voice over cu recitări din lirica indienilor Pawnee în momentele „poetice”, plus secvențe onirice în care moarta nativ americană levitează la orizontală. Mi-a fost dat să aud, ține-mă, Doamne, că „Dom`le, e mare Iñárritu, e Tarkovsky, ce să mai...”. I-aș spune bipedului care a articulat asta că tânăra soție din „Oglinda” lui Tarkovsky doarme în aer pe spate, în vreme ce consoarta lui Hugh Glass o face pă burtă, dom`le.
Dar avem, ce-i drept, și un plagiat vizual sută la sută, copacii înalți și subțiri filmați în neștire de jos în sus, „din groapă”, imagine luată din Terrence Malick, „The Thin Red Line” sau Denys Arcand, „Les Invasions Barbares”.
Ca să nu mai vorbesc de muzica „Revenelii”, tautologic-educativă, cam ca în filmele românești din anii `50: se apropie pe deal indienii, călări, periculoși, cu tomahawkuri – bamm, bamm, bamm-babamm, eroul Glass o ia la fugă din varii motive – tîm, tîm, tam, tam, tîm, tîm, tam, tam, apoi are viziuni ale fostei sale căsnicii interrasiale fericite, în vreme ce degeră: u, uu, uuu, uu-u, ș.a.m.d.
Singurul lucru bun din film e Răul, interpretat remarcabil de Tom Hardy.
Mi-e lehamite să mai pomenesc de faptul că după ce înoată într-un râu printre ghețuri, îmbrăcat în piei și blănuri, DiCaprio iese la mal și își vede mai departe de fizicații (altceva nici nu prea are ce să joace) fără să se transforme în statuie – o gospodină cinstită i-ar da în cap regizorului cu rufele întinse iarna pe frânghie. Sau calul care galopează de-a dreptul în râpă, căzând ca o ghiulea: orice bidiviu din lumea asta frânează brusc în fața unei gropi sau unui obstacol de netrecut, aruncându-și, eventual, călărețul peste cap, domnule regizor...
N-are rost. Pentru că întrebarea principală sună așa: cine e, de fapt, Alejandro González Iñárritu? Cineastul de mare finețe, debordând de idei cinematografice memorabile, de umor și metafizică bine strunită din „Birdman”-ul de acum un an? Sau confecționerul acestui gablonț hemoragic-hivernal, hollywoodian în cel mai de jos sens al cuvântului?
Să nu fie cumva o coincidență de nume.
P.S.
Dacă ați fost la „The Revenant”, vă rog să vedeți și „Man in the Wilderness”, ecranizarea din 1971 a aceleiași legende a lui Hugh Glass, în regia lui Richard C. Sarafian, cu Richard Harris și John Huston. O să vă mai dregeți.
Bogdan.Alexandru
26 Jan 2016, 19:56
[Bmi s-a parut pur si simplu incredibila interpretarea lui Leonardo DiCaprio.
din pacate, mie, din nici o perspectiva nu mi se pare incredibila...
intamplator, am citit pe fb., recenzia ctpista, care se distribuia de zor, pentru distractia si "reveneala" cinefilica. este adevarat, jurnalistul, are momentele lui de glorie, uneori. ..
mi se par de bun simt observatiile lui referitoare de rufele ude, fiindca am o experienta indelungata si nepretuita in domeniu. doar sunt o gospodina model.
Reveneala” – o telenovelă Animal Planet
2016-01-21 11:53:00
Am văzut mii de filme de la 5 ani și până aseară. Mi-a crescut, prin urmare, un soi de organ care îmi prevestește cam cât de bun sau prost e filmul pe care îl voi vedea.
Ați auzit de „The Revenant”? Trebuie să fi auzit, căci e împănat cu 12 nominalizări, cele mai multe, la Oscarurile care se dau peste câteva zile. Regizorul, Alejandro Iñárritu, este autorul marelui câștigător al premiilor Oscar de anul trecut, „Birdman”. A mai realizat un film superb, poate l-ați văzut, „Babel”, și alte câteva memorabile: „Amores perros”, „Biutiful” și „21 de grame”. Impresionant, deci.
Totuși, n-am ajuns în sala de cinema cu organul meu cinefil foarte vioi, îmi transmitea mai degrabă să șed blând. Dar... o asemenea prăpastie, hău, genune între ce așteptam și ce mi-a intrat prin ochi și prin urechi mărturisesc că n-am trăit în toată viața mea din cinema. Și cuvintele se sparie...
O telenovelă Animal Planet, cu titlul cel mai potrivit în românește, „Reveneala”.
Sau: „Sânge, Mațe și Zăpadă”.
Sau: „Iisus și vindecarea spontană a rănilor de urs la temperaturi scăzute”.
Sau: „Frumusețile Nordului înghețat, cu oameni care se agită prin el”.
Personajul real, vânătorul Hugh Glass, a cărui odisee, după ce fusese părăsit ca decedat în munți, în America începutului de secol XIX, stă la baza filmului, nu a avut un copil cu o nevastă indiancă, care copil nu i-a fost, deci, omorât de camaradul Fitzgerald, nu s-a răzbunat pe Fitzgerald, cel care îl abandonase, doar i-a cerut înapoi pușca furată. Peripețiile lui Glass nu s-au petrecut în Canada Arctică, în zăpezile veșnice, dar pe undeva prin Dakota și Nebraska. Iar pe grizzly-ul care îl atacă, nu l-a dovedit singur, ci împreună cu alți doi vânători.
Toate acestea ar ține de, am mai auzit asta, „libertatea adaptării”, „ficționalizare”, „artisticizare”, căci „nu e un documentar!”. Da, nu e. În schimb e melodramă de doi bani, vârâtă în povestire ca să crească vânzările de bilete.
Cu cât sunt mai mari eforturile naturaliste ale lui Iñárritu, care vrea să fie ursul ucigaș-urs (și nu e, nu i-au dat voie, e digital), munții-munți, copacii adevărați, zăpada așijderea, să vedem organe pline de sânge mușcate cu sete de oameni și săgeata indiană intrându-i albului între ochi, în prim-plan, cu atât relațiile interumane în acest film sunt mai clișeice și artificiale: anglo-saxonul cel bun căsătorit cu o femeie piele-roșie, anglo-saxonul malefic pedepsit de indienii cei buni, înfruntarea finală unu la unu etc. Plus niscai voice over cu recitări din lirica indienilor Pawnee în momentele „poetice”, plus secvențe onirice în care moarta nativ americană levitează la orizontală. Mi-a fost dat să aud, ține-mă, Doamne, că „Dom`le, e mare Iñárritu, e Tarkovsky, ce să mai...”. I-aș spune bipedului care a articulat asta că tânăra soție din „Oglinda” lui Tarkovsky doarme în aer pe spate, în vreme ce consoarta lui Hugh Glass o face pă burtă, dom`le.
Dar avem, ce-i drept, și un plagiat vizual sută la sută, copacii înalți și subțiri filmați în neștire de jos în sus, „din groapă”, imagine luată din Terrence Malick, „The Thin Red Line” sau Denys Arcand, „Les Invasions Barbares”.
Ca să nu mai vorbesc de muzica „Revenelii”, tautologic-educativă, cam ca în filmele românești din anii `50: se apropie pe deal indienii, călări, periculoși, cu tomahawkuri – bamm, bamm, bamm-babamm, eroul Glass o ia la fugă din varii motive – tîm, tîm, tam, tam, tîm, tîm, tam, tam, apoi are viziuni ale fostei sale căsnicii interrasiale fericite, în vreme ce degeră: u, uu, uuu, uu-u, ș.a.m.d.
Singurul lucru bun din film e Răul, interpretat remarcabil de Tom Hardy.
Mi-e lehamite să mai pomenesc de faptul că după ce înoată într-un râu printre ghețuri, îmbrăcat în piei și blănuri, DiCaprio iese la mal și își vede mai departe de fizicații (altceva nici nu prea are ce să joace) fără să se transforme în statuie – o gospodină cinstită i-ar da în cap regizorului cu rufele întinse iarna pe frânghie. Sau calul care galopează de-a dreptul în râpă, căzând ca o ghiulea: orice bidiviu din lumea asta frânează brusc în fața unei gropi sau unui obstacol de netrecut, aruncându-și, eventual, călărețul peste cap, domnule regizor...
N-are rost. Pentru că întrebarea principală sună așa: cine e, de fapt, Alejandro González Iñárritu? Cineastul de mare finețe, debordând de idei cinematografice memorabile, de umor și metafizică bine strunită din „Birdman”-ul de acum un an? Sau confecționerul acestui gablonț hemoragic-hivernal, hollywoodian în cel mai de jos sens al cuvântului?
Să nu fie cumva o coincidență de nume.
P.S.
Dacă ați fost la „The Revenant”, vă rog să vedeți și „Man in the Wilderness”, ecranizarea din 1971 a aceleiași legende a lui Hugh Glass, în regia lui Richard C. Sarafian, cu Richard Harris și John Huston. O să vă mai dregeți.
Probabil multe din ce cele ce le-ai spus sunt adevarate. Nu te pot contrazice nici daca as vrea, deoarece nu am nici atata experienta cinematografica, nici varsta mai mult ca sigur.
P.S.
Dacă ați fost la „The Revenant”, vă rog să vedeți și „Man in the Wilderness”, ecranizarea din 1971 a aceleiași legende a lui Hugh Glass, în regia lui Richard C. Sarafian, cu Richard Harris și John Huston. O să vă mai dregeți.
P.S.: Multumesc pentru recomandare :)
ah, sper ca-i multumesti lui ctp pentru recomandare, fiindca recenzia ii apartine tot lui, asa cum am spus..
claudiu-daniel-lugoj
27 Jan 2016, 10:54
Ultimul film vazut este jupiter ascending care mi sa parut slab,adica nu e la cea ce ma asteptam eu sa fie.
sigalia
05 Feb 2016, 20:32
Aseara am adormit la “MacBeth” #-o , cu tot cu Fassbender si cu imaginile super faine pe care le are filmul.Limbajul lui Shakespeare m-a dat gata.Si nu in sensul bun.Versetele mi-au hurducait prin creieri vreun sfert de ora,dupa care am atipit.
“The Revenant” – Cel mai sexy rol al lui Di Caprio ! :x
Sa-i dea odata Oscarul acela, ca-i strigator la cer: daca nici lupta corp la corp cu grizzly nu e de ajuns, nu stiu ce i se mai poate pretinde acestui om.
Inarritu a facut exact ce trebuie pentru un film popular, adica a imbracat istoria autentica intr-un basm (filmat wow), in care spectatorul abia asteapta deznodamantul bine cunoscut.Daca nu-l macelarea Leo pe Fitzgerald, o faceam eu.
Dincolo de forta de supravietuire despre care vorbeste, povestea lui Hugh Glass ne reda increderea in dreptatea universala si aici e tot schepsisul si motivul pentru care forma nu impieteaza asupra esentei.
“The Danish Girl” – Plat, si pe ansamblu anost.Finalul mai salveaza ceva,pentru ca sfarsitul povestii te intristeaza,insa doar cu ochii aceia de Sandy Bell,vesnic inlacrimati, Eddie Redmayne nu reuseste sa faca un personaj. Alicia Vikander e una din frumusetile momentului.
“ Room” – Parul ca matasea si limbajul ingrijit ale pustiului mi-au lezat putin bunul simt.Nici un copil crescut in captivitate nu poate arata asa,dar trecem peste,ca nu asta conteaza.
Subiect puternic,care nu a putut fi distrus de nota de sentimentalism dulceag a filmului.Relatia mama-fiu,penduland intre dependenta-intimidate-sustinere( povestea din inside) si desprindere-separare-autonomie(partea a doua), e bine redata.
Foarte interesanta,desi in plan secund - prezenta prin absenta a lumii.
Faza preferata : cea cu soricelul in camera,urmata apoi in oglinda, de cea cu cainele,afara.
Votez cu Brie Larson pentru cel mai bun rol feminin,desi n-am vazut-o inca pe Blanchette in “Carol”. Rampling pierde din considerente de scenariu (pacat de prestatia ei, toata tevatura cu “obsesia vechii iubiri”, din “45 Years” e apa de ploaie)
“Love” - Nu stiu despre ce se vrea a fi filmul asta, dar am rabdat sa ma uit o ora la el( pe parcursul a doua zile) si l-am abandonat. Boring!
In fine ,”Mustang” – Un deliciu, cap coada.
Tot ce vezi te umple,asa, de un sentiment de tandrete fata de viata.:)
Secventa cu fetele urland la meci si femeia care a lasat tot satul fara curent, sa nu descopere nelegiuirea lor barbatii aflati in fata televizoarelor, e de-men-tiala !
“Love” - Nu stiu despre ce se vrea a fi filmul asta...
sa stii ca pe la jumatatea lui, nici mie nu prea imi era clar, desi, dupa atata efort depus de actori pentru a ne face sa pricepem, ar trebui sa fie lesne de inteles.si totusi...ce-i cu filmul asta? exact asa m-am intrebat si eu si nu stiu daca am gasit vreun raspuns care sa corespunda realitatii, fiindca ar fi prea simplu sa-l incadrezi doar la xxx, mai ales daca nu ai deloc idee despre stilul lui Gaspar Noe, asa ca, avand norocul sa vad inaintea lui Love, Enter the Void, imi dau seama ca Noe are conturat un domeniu in care exceleaza si delimitat, un teren pe care se simte in largul lui:sexul.
aparent, suntem tentati sa consideram ca Noe a sarit de data aceasta gardul, intinzand prea mult registrul interpretativ in interioare micute si dezordonate, unde, protagonistii, isi consuma fara nici un fel de inhibitii, relatia de iubire bazata pe dorinta de a experimenta sexual cat se poate de intens si de mult. este un efort demn de apreciat din partea actorilor, mai ales al actorului, care, din punctul meu de vedere, si-a depasit partenera la capitolul transmis senzatii. chestia asta mi s-a parut un pic iesita din cliseu, fiindca, de regula, in filmele erotice, femeia este aceea in jurul careia pluteste senzualitatea si erotismul, insa, in Love, barbatul mi s-a parut a avea aceasta calitate inaintea femeii. si pana la urma....Love?poate as gresi daca as spune ca este un maraton sexual impotriva conventionalismului care domina relatiile de iubire, dar mie asa mi-a dat de inteles, mai ales ca, drama, punctul culminant, destramarea acestei epuizari fizice, s-a produs tocmai din cauza unui motiv care tine de conventionalism, de moralitate.
sigalia
06 Feb 2016, 23:35
Buna,rvn:)
Tu ai abordat mai serios filmul, spre deosebire de mine care mi-am bagat doar putin nasul,sa vad ce si cum.Probabil principalul motiv din cauza caruia l-am ratat a fost lipsa reala de curiozitate M-am prins eu ca se petrece un soi de drama pe-acolo:drog,obsesie,psihoza,dar totul era atat de incoerent si innecat in pacla, ca am zis pas.
poate as gresi daca as spune ca este un maraton sexual impotriva conventionalismului care domina relatiile de iubire, dar mie asa mi-a dat de inteles, mai ales ca, drama, punctul culminant, destramarea acestei epuizari fizice, s-a produs tocmai din cauza unui motiv care tine de conventionalism, de moralitate.
Interesant:) ,e de dezvoltat ideea.
"Une nouvelle amie" -ultimul ozon.
cu "Jeune et jolie", inca proaspat in memorie, am decis ca este momentul pentru noua prietena, fiindca cineva drag, mi-a dat impulsul necesar. clar, francezul, stie sa-si aleaga actorii! si mai clar pentru mine este stilul sau inconfundabil cu care trateaza subiectul sexualitatii umane. diversitatea de preferinte, de situatii, de raporturi intre oameni este atat de larga, incat, asistam neincrezatori, uneori, extaziati sau patrunsi, alteori, la felul cum trateaza Francois Ozon, fiecare dintre povestile sale. umorul este de cele mai multe ori cel care transforma si indulceste melodrama, iar personajele, capabile sa-si exteriorizeze fara menajamente, apetentele sexuale, se complac in situatii care nasc controverse sau care par neverosimile pentru cei care sunt prinsi in rutina plicticoasa a curgerii vietii.
"Une nouvelle amie" trateaza cu multa eleganta preferinte sexuale care, inca nu sunt acceptate in totalitate de societate. filmul incanta si cucereste, nu pentru ca un asemenea subiect este un motiv sufient pentru a-l urmari, ci, datorita reactiilor pe care le au personajele, datorita descoperirii propriei identitati sexuale si bucuriei cu care si-o impartasesc, deasupra acelor complezente uzuale. situatiile comice, dar si momentele dramatice se imbina sublim. Anais Demoustier este incredibil de sexy, chiar daca nu este o frumusete rapitoare. aparitiile ei in tinute masculine ii accentueaza atat de frumos feminitatea, sexualitatea, incat, senzatiile transmise catre spectator sunt cat se poate de reale. incitant, nebulos si deloc previzibil, jocul erotic dintre cei doi actori, accentueaza si mai mult stilul rafinat al lui Ozon, atunci cand vine vorba de tratarea sexualitatii din perspectiva unui intelectual. mi-a placut foarte mult, fiindca filmul ne indeamna cumva sa nu mai avem retineri in a ne exprima fatis preferintele sexuale, practic cele mai profunde si intime secrete umane, fara pic de vulgaritate, doar cu emotie, simplitate si multa, multa naturalete.
sigalia
09 Feb 2016, 22:24
rvn,ca de obicei,ai punctat minunat :)
Si eu am gasit excelent acest nouveau Ozon,care pe mine m-a surprins cu atat mai mult cu cat “Dans la maison”(singurul vizionat anterior), nu imi spusese prea mult.
In sfarsit, un film care trateaza super-delectabil un subiect (inca) inconfortabil, altfel in mare trend.Uite ca se poate vorbi despre travestiti fara melodrama, fara sa obligi spectatorul sa sufere,sa compatimeasca, sau sa inghita obisnuita lectie cu “acceptarea diferentelor”,bla-bla.
Romain Duris te face al lui,de fapt “a ei”( o prefer pe Virginia lui David) cat ai zice peste,astfel incat traiesti povestea intru totul din perspectiva lui Claire( da,Anais Demoustie e perfecta in rol).
Eu vazut in relatia dintre cei doi mai mult un melanj de afectiune si intelegere,acea intelegere care-o deschide pe Claire spre Virginia si care o face,sau le face,atat de fericite.O fericire care nu se concretizeaza in pat,ci in evadarea din rutina,in magazine,in miracolul faptelor marunte ,in povestile pe care si le impartasesc, in intimitate emotionala.In solidaritate.In acel “ensemble c’est tout”,cum spun francezii.
Turnura erotica din final e ca un ultimul condiment, “ surpriza” pe care scenariul o rezolva cu arta si cu o nota de bon vivant, absolut molipsitoare.
Si eu am gasit excelent acest nouveau Ozon,care pe mine m-a surprins cu atat mai mult cu cat “Dans la maison”(singurul vizionat anterior), nu imi spusese prea mult.
eu am vazut 5 sau 6 dintre filmele lui (incluzandu-l si pe acesta) si in fiecare dintre ele am gasit povesti surprinzatoare, personaje complexe care incearca sa-si descopere identitatea sexuala, sa experimenteze in tot felul de conjuncturi, de situatii, pe care viata le aduce la indemana. Ozon are mereu mintea deschisa spre partea moderna, spre intelegerea sexualitatii mai putin din perspectiva moralitatii si mai mult din perspectiva propriului eu, adica al personajelor sale, al emotiilor si sentimentelor pe care ele le traiesc, in contextul in care este greu sa relationezi stabil si profund intr-un mod delicat,acceptat si de altii.
si sa stii ca "Dans la maison" m-a distrat mult, fiindca imi place cand si profesorii primesc lectii. si-acolo avem de-a face cu personaje interesante, intr-un fel, asezate tot in triunghi, ca si in "Une nouvelle amie". ei bine, geometria poate deveni plina de farmec ,atunci cand unghiurile din care privesti iti o ofera o perspectiva mult mai blanda, mai deschisa spre acceptare, fara prejudecati.
1MicuCelUmilSiViril
14 May 2016, 08:49
Delta (2008)
E un film maghiar cu o poveste moderna (unde se considera ca nimeni nu mai e normal) ce se desfasoara in Delta Dunarii.
Retineti, va rog, in acest film nu este vorba de un caz de incest! Cei doi actori principali nu sunt frati! :)
Delta Dunarii este magnifica, un loc unic!
Si apropo, mai stie cineva daca sunt filme romanesti noi, artistice, nu documentare, cu desfasurare in Delta? Multumesc anticipat!
Twinsen
18 Mar 2017, 20:20
The Wailing (http://www.imdb.com/title/tt5215952/reference)
In sfarsit! Dupa ani de zile, cinematografia coreeana produce din nou un film extraordinar. Acum nu pot desigur sa zic ca am vazut toate filmele coreene recente, dar am vazut destule si The Wailing e in alta sfera.
Doua lucruri am apreciat in mod deosebit la filmul asta: originalitatea si modul in care mentine suspansul. E dovada vie a faptului ca poti face arta fara sa fii pretios sau plicticos, adresandu-te unei audiente largi. Desi e greu de incadrat intr-un gen, it's safe to say ca nu e recomandat celor care nu suporta horror-ul, cam la fiecare cinci minute cineva ori moare, ori sufera vatamari considerabile. In mod remarcabil insa visceralitatea se impleteste cu o poveste inteligent construita, practic imposibil de prezis si care nu iti ofera raspunsurile pe tava nici la final. Atmosfera e fantastica la propriu si la figurat, iar din punct de vedere a regiei sau a jocului actorilor totul e impecabil. Singurul lucru care il impiedica sa fie o capodopera e faptul ca nu are mai multa substanta reala, ca mesajul nu e suficient de puternic - dar in fata lucrurilor extraordinare care ii reusesc, e greu sa-i reprosezi prea mult asta. Mi-a amintit de ce iubesc filmele si in mod special pe cele asiatice.
Twinsen
23 Apr 2017, 00:15
Sono
............................Tag (http://www.imdb.com/title/tt4439120/reference)
:-$
=((
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.