PDA

View Full Version : Cel mai recent vizionat film.

Pages : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

grafico
12 Jan 2007, 19:27
Apocaliptico 10/10

Superb filmul, am ramas masca la tot filmul, sincer mia placut asa mult ca am sa ma mai uit odata, nu sunt atras de crime si singe in general dar la acest film ma atras, actiunea petrecuta cit si subiectul filmului sunt foarte interesante, Mel ghibson a reusit sa suprinda publicul cu un film de zile mari, e un film de colectie care o sa tina in fata marilor ecrane pe multi dinntre noi

Felicitari Mel si la cit mai multe filme.... :w00t:

crin3l
14 Jan 2007, 20:07
A few good men - 9.2/10 - Un film superb cu un Tom Cruise in zi mare shi un Jack Nicholson excelent.

Leon 8/10 Dragut film in care se arata un mare talent shi anume Natalie Portman . De fapt shi Jean Reno sau Gary Oldman au jucat f bine .Geniala faza de la sfarsit cu grenada . Totusi ma asteptam de la el sa ai ba un ritm mai putin lent shi de asta nota mea e asa de mica.

In the name if the father 9.3/10 - Un film pur si simplu superb care dupa cum am mai auzit te face sa vezi altfel viziunea despre viata shi pt unii sa isi schimbe principiile si sa puna f sus dreptatea.

Windom
17 Jan 2007, 07:51
OPEN WATER (nota 9) - surprinzator

StefanDo
17 Jan 2007, 10:02
The Painted Veil 9/10 Un film absolut superb, in ciuda scenariului destul de previzibil (ecranizare dupa W. Somerset Maugham) despre un cuplu de britanici in cautare (reciproca) de sine in China inceputului de secol XX, in timpul epidemiei de holera. Cu tagline-ul "Sometimes the greatest journey is the distance between two people", filmul lui John Curran castiga imens prin atmosfera, jocul actorilor (Edward Norton, Naomi Watts, Toby Jones), muzica (un Globul de Aur primit ieri) si exotism. Un film despre dezamagire si resentimente care se transforma in dragoste, un film despre uitare si iertare... Frumos, foarte frumos... :)

Si explicatia titlului, conform lui Maugham: "passion lurks untamed behind the painted veil which those who live call life". Si cine are curajul sa ridice valul si sa vada ce e dincolo... :)

Dea_Tofog
17 Jan 2007, 19:49
The Prestige - 10 , Deja Vu - 9,5......... doua filme f bune.

abia astept sa vad si eu Painted Veil.. Norton...:sigh:

crin3l
21 Jan 2007, 12:30
Volver - 9/10 - Nu spun prea multe decat ca este un film foarte placut.

Harsh times 8/10 - Ceva deosebiti shi f imprevizibil. Un final destul de socant (dar oarecum previzibil aici).Joc actoricesc f bun in special cel al lui Bale.

RinTinTin
22 Jan 2007, 13:28
The Prestige - 10 , Deja Vu - 9,5......... doua filme f bune.

abia astept sa vad si eu Painted Veil.. Norton...:sigh:

Bai, acum am o revelatzie.
Naomi Watts are o problema congenitala? Toate cadrele din toate filmele cu ea sunt cu GURA DESCHISA.
E un fenomen fatuca aia

Dea_Tofog
25 Jan 2007, 19:55
Half Nelson - 6, 5 :P

LucaM
27 Jan 2007, 22:45
Tideland - I'm blown away. or swept away by the great tide. or whatever...

Dea_Tofog
28 Jan 2007, 08:29
revazut aseara The Prestige... nu il ratati.

aayana
28 Jan 2007, 14:25
Tot la capitolul "revazut": The Green Mile (cu Tom Hanks).

StefanDo
29 Jan 2007, 10:18
Naomi Watts are o problema congenitala? Toate cadrele din toate filmele cu ea sunt cu GURA DESCHISA.

:lol: Dap, dupa ce am citit ce-a scris RTT am mai dat o data filmul pe repede inainte si mi-a sarit si mie in ochi chestia asta. Oricum, chiar si gura deschisa, fata e expresiva. Si la cei 38 de anisori ai ei, o crezi cand iti spune ca are putin peste 20 :). Daca inchizi un pic ochii... :D Ma intreb cum s-ar fi descurat Nicole Kidman daca ar fi primit rolul...

Ce nu mi-a placut la film a fost finalul. Adica stai si te chinui si te schimbi si evoluezi ca sa ce? Bineinteles, aici nu e vina producatorilor, ci a lui Maugham. Si omul nu prea a scris povesti de dragoste care sa se termine bine, doar era gay... :D

Leonard
29 Jan 2007, 12:22
generalizezi aiurea. în majoritatea, dar nu în TOATE cadrele din TOATE filmele. am verificat unul pe care-l aveam la îndemînã, Ellie Parker, ºi am gãsit mai multe cadre în care e cu gura închisã. totuºi eu mã bucur cînd o deschide, nu vãd în asta o "problemã". are o limbã femeia asta... am revãzut cadrul cu îngheþata albastrã.
@StefanDo: ce vrei sã zici, cã e mai prejos Watts ca actriþã decît Kidman? mie mi se par la fel de bune, cu un plus pentru Watts care joacã în mai multe în filme independente decît Kidman care acceptã orice fel de roluri.
cît priveºte Painted Veil, dacã despre el vorbiþi, nu l-am vãzut dar Kidman a primit rolul iniþial. pe imdb scrie:
"Nicole Kidman was considered for the leading role.
Edward Norton personally recruited Naomi Watts for her role in the film."
abia aºtept sã vãd filmul, acesta reunind actorul meu preferat ºi actriþa mea preferatã.

StefanDo
29 Jan 2007, 13:35
Nu am zis deloc ca Watts e mai prejos decat Kidman, dar cred ca rolul lui Kitty i s-ar fi potrivit la fel de bine si celeleilalte australience. Desi nu stiu cum i-ar sta lui Kidman (care mai nou e si mai slaba ca Watts) in rochii interbelice si zulufii de rigoare. Si cand pe imdb scrie ca "Kidman was considered for the leading role" nu inseamna decat ca fost in carti, nu ca l-a si primit si l-a refuzat. Iar Norton este producatorul filmului, prin urmare el s-a ocupat de distributie, asa ca acel "E.N. personally recruited N.W." era o precizare destul de inutila. Mie mi-a placut mai mult trivia cu lanul de orez pe care Norton l-a plantat cu doua luni mai tarziu, ca acesta sa fie frumos in timpul filmarilor si nici sa nu prinda sezonul ploios. :)

grafico
30 Jan 2007, 10:24
Dreamgirls - e frumos filmul dar enervant de multa muzica in el, putea in monetul despartiri de James "Thunder" Early sai zica direct" we are tru" a trebuit sa o cinte, dar asa a fost un pic mai haios cum ia ziso, pacat de Eddie Murphy ii sta bine sa joace in comedii cu asta a cam ratato, si banuiesc ca nu el cinta , prea frumoasa era vocea lui.

bufnitza
30 Jan 2007, 20:20
The Perfume 8/10 - Mi s-a parut un film bun, mai ales ca s-a filmat si la noi in tara, dar totusi putin diferit fata de carte. Dustin Hoffman distribuit in rolul lui Baldini. hmm nu stiu daca se potrivea asa de tare cu acest rol, dar a fost totusi ok. Era un film pe care il asteptam sa-l vad si pe ecran.
Apocalypto 8/10.

crin3l
02 Feb 2007, 16:48
The Ilussionist - 8.5/10 - Un film excelent care merita vazut . Un Edward Norton cum ne-a obisnuit shi un subiect interesant, plus un final care te surprinde destul de mult .

Carmine Galante
02 Feb 2007, 21:51
Mi-e si rusine sa scriu despre asta, dar sa zicem : 3 frati belea, adica tot un fel de garcea si oltenii intr-o alta varianta. Nu ma obosesc sa comentez productia, insa m-a frapat altceva intr-o cautare scurta pe cinemagia, si anume acest individ Theodor Halacu-Nicon. Am aflat cu stupoare ca omu' a facut filme cu manele, avandu-l in rolul principa pe Sorinel copilu' de aur, asa ca nu ma pot abtine sa nu pun aici bucata de sinopsis de pe cinemagia.
Maneaua de Aur se vrea o varianta autohtona a celebrului West Side Story adaptata la realitatile romanesti dintr-un cartier bucurestean.
O poveste de dragoste spusa si traita pe ritmuri de manele, cu o distributie din care fac parte nume consacrate precum Florin Calinescu, Romica Tociu si Cornel Palade, dar si tineri care fac primii pasi pe taramul filmului.
Din ultima categorie face parte si Monica Merisan, care la doar 16 ani detine rolul principal in acest film si care se pare a uimit intreaga echipa cu talentul sau.
Partenerul ei din film este Sorinel Copilul de Aur, cunoscut al acestui gen muzical, un tanar cu un numar impresionant de fani pentru cei 15 ani ai sai.
Filmarile in diverse locuri din Bucuresti, au fost cu peripetii, fiind nevoie de forte de ordine pentru a tine in frau multimea doritoare de autografe.
O prezenta exotica in "Cantec de iubire" este Loredana, in rol de "femme fatale", insa ea isi pune amprenta si asupra coloanei sonore, interpretand o melodie compusa special pentru acest film.

Socant, chiar vreau sa-l vad ca sa pot constata pana unde s-a putut cobora individul sus mentionat pentru regele ban.

StefanDo
03 Feb 2007, 00:04
Hm, Nicon nu a facut Maneaua de Aur. Cred ca a fost un proiect, dar a fost amanat pe timp nedeterminat. MediaPro Distribution zice ca sunt toate sansele ca filmul sa nu fie lansat anul acesta, ceea ce arata ca si-au dat seama si ei de pro-ul destul de straveziu din aceasta poveste :D.

In alta ordine de idei, e destul de trist ca in goana de profit un trust care ar putea face orice altceva (deci chestii ok!) sa se apuce de o asemenea imbecilitate. Foarte trist! Si sigur n-ar avea curajul sa-l lanseze in cinematografe, sigur, sigur, sigur! :)

Nyx
07 Feb 2007, 10:30
the legend of 1900: spre rusinea mea, de-abia acum l-am vazut... amazing, stunning, beautiful, hence 9/10... este un Tim Roth pe care nu l-am explorat pana acum... monologul din final este un deliciu, cum rar mai intalnesti in filmele realizate astazi. Dupa ce am vizionat filmul, am ramas cu un sentiment de unworthiness, dar asta nu face ca filmul sa fie mai putin delightful. ;)

crin3l
09 Feb 2007, 23:38
Mulholland Drive - O prima jumatate perfecta shi o a doua care te baga total in ceata. O sa ii dau o nota cand o sa il inteleg (adik niciodata :oops: ) sau poate il vad cu cineva mai receptiv la multele simboluri din film.

The Others 8.5/10 - Un film f bun. Nu prea pot sa imi dau parerea cat de bun horror a fost , deaorece nu prea ma uit la filmul de genul , dar pot spune cam fost in priza tot fimul.

Fight Club - 9.5/10 - Un film aproape perfect cu o idee revolutionara in film. La o a doua vizionare am incercat sa ii vad scaparile shi inclin sa cred ca acestea sunt foarte putine shi aproape nesemnficative.

Pursuit of hapyness - 9/10 - Un film dragut cu o morala f buna shi pt mine deloc plictisitor.

Dogville - 9.7/10- Pt mine acest film este o CAPODOPERA. O alta productie ce revolutioneaza filmul. Cu siguranta acest Lars von Trier este un mare regizor.

crin3l
09 Feb 2007, 23:45
21 grams 9.5/10 - Acest film m-a facut sa fiu concentrat 100% pe toata durata lui.Un film f inteligent shi super emotioant. Actorii sunt de nota 10 in special Naomi Watts.

atyclb_87
10 Feb 2007, 12:13
Agnes und seine Brüder (Oskar Roehler) - nimic special, happy ending european

Holden
17 Feb 2007, 07:14
Das Leben der Anderen (9,5/10)

Fara nici un dubiu, cea mai placuta surpriza cinematografica a anului 2006.
Povestea unui agent STASI avand misiunea de a il fila pe unul dintre dizidentii regimului, notand fiecare miscare a acestuia, se transforma intr-o poveste complexa, cu resorturi politice si psihologice.
Ulrich Muhe face un rol uluitor pentru care a si obtinut numeroase premii la festivaluri europene.[/b]

herbert
19 Feb 2007, 22:49
The Last King of Scotland - 6/10
tribulatiile unei jumari negre. se poarta Africa.
multumesc, nu servesc...
si cand te gandesti ca individul asta (actorul) ii va lua Oscarul lui DiCaprio.

RinTinTin
20 Feb 2007, 10:01
The Last King of Scotland - 6/10
tribulatiile unei jumari negre. se poarta Africa.
multumesc, nu servesc...
si cand te gandesti ca individul asta (actorul) ii va lua Oscarul lui DiCaprio.

esti varza.
esti rasist, sclavule?

herbert
20 Feb 2007, 11:44
inca unul cu tic-tac-ul in cap...
nu fi ridicol.

RinTinTin
27 Feb 2007, 12:19
inca unul cu tic-tac-ul in cap...
nu fi ridicol.
parerea ta total neavizata despre Whitaker e ridicola.

adipaul
28 Feb 2007, 12:27
The Elephant Man al lui Lynch. Film foarte bun, frumos filmat, cu niste cadre din epoca victoriana bine schitate. Subiect touchy si cateva scene memorabile plus interpretari superbe.

crin3l
01 Mar 2007, 15:04
Manderlay- 9.3/10 - Aceasta continuare a lui Dogville este din nou f impresionanta. Nu avea cum sa fie mai bun ca Dogville , deoarece Dogville a fost primul din aceasta serie revolutionara, plus ca nu mai este nici Nicole Kidman. Mai spun doar ca astept cu nerabdare Wasington.

Lucky Number Slevin - 9.2/10 - Un film excelent cu un final senzational. Actorii au jucat perfect.

Dancer in the dark - 7.5/10 -Dupa aceste capodopere ale lui Trier (Dogville si Manderlay) am fost aproape sigur ca acest film ma va impresiona, insa nu pot sa spun decat ca m-a dezamagit.Nu prea stiu de ce :oops: ... poate din cauza ritmului slab sau a partilor in care se canta.

LucaM
02 Mar 2007, 22:16
Fast Food Nation - am terminat cu hamburgherii. for ever and ever. nici pana acum nu ma dadeam in vant, dar de-acu incolo chiar deloc ! si prin extrapolare, renunt si la KFC.

florryinn
04 Mar 2007, 13:08
Hard Candy - Doaaamne, ce mai film! De mult n-am mai vazut unul care sa ma intoarca in halul asta pe toate partile!
Desi subiectul e destul de greu de dezbatut eficient, acest film reuseste cu brio ceea ce-si propune.
Jocurilor actorilor ( adica Patrick Wilson si Ellen Page ) este extraordinar; lor li se datoreaza mare parte din reusita peliculei.
Pt. mine 9/10

Longshot
07 Mar 2007, 08:12
less than zero - in niciun caz cronica de christmas vacation al unui college freshman la intoarcerea in l.a., detaliind cluburi, restaurante, chimicale si cunoscuti, ca in cartea lui ellis. mai degraba poveste cuminte despre cum drogurile sunt rele (tema de cacat de altfel) si distrug prietenii. kanievska e penal rau de cele mai multe ori (primele cinci min au o abundenta de flashbackuri alb negru ca-n telenovele) si si-a castuit actorul principal cu curu'. McCarthy si zambetul lui tamp or merge in Pretty in Pink, nu si la chestii mai serioase.
in rest, ma rog, noroc cu Downey Jr. si Spader care mai scot cateva scene ok. 5.5/10

Piotr Buendia
07 Mar 2007, 08:39
The Straight Story - 8.5/10. singurul film al lui David Lynch, in care el nu participa la scrierea scenariului. povestea este interesanta (mi-a amintit pe alocuri de Fragii Salbatici), iar imaginile sunt (pur si simplu) fff frumoase. aparitia campului, a combinelor industriale, a padurii arata o natura ce isi urmeaza un ciclu. la fel si personajul.

ulrich
07 Mar 2007, 14:54
"smokin' aces" -8(adica minus 8 ).ma intrebam in primele 10 minute de cate ori am mai vazut filmul asta...si de cate ori o sa-l mai vad?
trist e ca regizorul culpabil era departe de a se anunta ca(inca)unul dintre epigonii fara numar ai lui tarantino.primul lui film("narc")a fost un exercitiu sobru,filmat strans si claustrofobic(mi se pare ca a luat si premii la sundance),a mai facut si un filmuletz bmw...nimic nu anunta voma asta.

florryinn
07 Mar 2007, 15:18
Film in regia lui Alejandro Amenabar, chiar filmul sau de debut. Ca parti bune as putea sa mentionez modul in care e filmat si montat (grozav ca in "The Others"), suspansul pe care il induce spectatorului precum si schimbarile de situatie - care il fac destul de captivant.
Desi seamana destul de mult cu "Videodrom"-ul lui Cronenberg (ca idee generala cel putin) filmul isi are insa propria sa abordare.
Oricum este un film destul de bun, care merita vazut.
7/10

Dea_Tofog
09 Mar 2007, 07:58
revazut The Number 23.. :love:

Carmine Galante
11 Mar 2007, 10:48
The Insider, bine facut, greu de facut, enervant la muzica aceea de sfarsit de lume, enervant la culme Russell Crowe, care joaca ca o piwzda proasta. Pacino ok, Plummer ok, film de barbati, femei nu prea se vad decat secretare si sotii la cratita. The Insider are multe sincope, poticneli, m-a cam enervat si povestea, dar trebuie sa recunosc per ansamblu' ca e de 8,5 / 10

Alex Leo Serban
11 Mar 2007, 12:09
'sincope', 'poticneli'?
alea sint calitati si sint specifice filmelor moderne. DUH!

Dea_Tofog
11 Mar 2007, 14:02
The Insider, bine facut, greu de facut, enervant la muzica aceea de sfarsit de lume, enervant la culme Russell Crowe, care joaca ca o piwzda proasta. Pacino ok, Plummer ok, film de barbati, femei nu prea se vad decat secretare si sotii la cratita. The Insider are multe sincope, poticneli, m-a cam enervat si povestea, dar trebuie sa recunosc per ansamblu' ca e de 8,5 / 10
jocul lui Russell a fost foarte apreciat in aceasta pelicula.. asemanarea cu adevaratul Wigand este uimitoare. a fost nominalizat la toate premiile: de la BFCA Award (pe care l-a castigat), la Oscar, Golden Globe s.m.d. sa nu mai vb de sarcificiile pe care le-a facut d.p.v fizic. :shock:

Carmine Galante
11 Mar 2007, 18:14
asemanarea cu adevaratul Wigand este uimitoare. a fost nominalizat la toate premiile: de la BFCA Award (pe care l-a castigat), la Oscar, Golden Globe s.m.d. sa nu mai vb de sarcificiile pe care le-a facut d.p.v fizic. :shock:
O fi, mie nu mi-a placut. In ceea ce priveste asemanarea, nu am de unde sa stiu.

Piotr Buendia
11 Mar 2007, 19:07
Linistea - Ingmar Bergman. am vazut o cronica interesanta, in care spunea ca acesta ar fi fost (fara dar si poate) unul din filmele preferate ale lui freud. asta probabil si din faptul ca exista multe elemente din psihanaliza austriacului, sau care tind spre aceasta (prezenta tancului in mijlocul noptii de ex). o alta scena memorabila a filmului este cea in care copilul priveste pe fereastra trenului si vede tancuri, unul dupa altul.

RIP
11 Mar 2007, 19:56
recent vazut, "The Dark Prince: The True Story of Dracula" pe TVR 2.
oricum secventele finale au fost bune , mai ales fazele scrise de la final.

marx
11 Mar 2007, 20:23
Linistea - Ingmar Bergman. am vazut o cronica interesanta, in care spunea ca acesta ar fi fost (fara dar si poate) unul din filmele preferate ale lui freud.
jeez, al dracului freud asta!!!! a ajuns in rai dotat cu tv prin satelit sa vada ce fac unii din canapeaua lui...

ulrich
11 Mar 2007, 21:47
Linistea - Ingmar Bergman. am vazut o cronica interesanta, in care spunea ca acesta ar fi fost (fara dar si poate) unul din filmele preferate ale lui freud
ummm...cum sa intreb ca sa nu te jignesc?unde ai citit tu cronica asta? :shock:

aayana
12 Mar 2007, 16:34
Dekalog a lui Kieslowski.
Am vazut primul film (din cele 10) si pot spune ca m-a pus pe ganduri serios.
Multi cred in tehnologie, in astre, in orice numai nu in ceea ce trebuie nu. Cateodata nu vedem padurea din cauza copacilor...

gionloc
14 Mar 2007, 10:10
Linistea - Ingmar Bergman. am vazut o cronica interesanta, in care spunea ca acesta ar fi fost (fara dar si poate) unul din filmele preferate ale lui freud.
jeez, al dracului freud asta!!!! a ajuns in rai dotat cu tv prin satelit sa vada ce fac unii din canapeaua lui...

:lol:

eu mai repede cred ca i l-a prezentat Lacan.. in aceeasi cronica era o nota de subsol care tre sa ii fi scapat lui PB, acolo autorul spunea ca adesea Freud se pogora in locuinta lui Lacan pentru o mica poveste si o sedinta... Freud mai facea si pe cameramanul in pogoririle astea... e foarte probabil ca Lacan sa ii fi prezentat colectia Bergman!! asa explica el :P placerea resimtita de Freud in preajma lui Bergman...

evident, autorul articolului era un yoghin care stia ca in viata anterioara a fost Freud, citea Lacan si era fan Bergman! si era linistit...

marx
14 Mar 2007, 10:17
evident, autorul articolului era un yoghin care stia ca in viata anterioara a fost Freud, citea Lacan si era fan Bergman! si era linistit...
eu cred ca era un hippiot scandinav, venit din croaziera din Laponia, cu LSD in nari....

Gloria
14 Mar 2007, 14:22
o alta scena memorabila a filmului este cea in care copilul priveste pe fereastra trenului si vede tancuri, unul dupa altul.

sugestia este a unei pelicule; copilul in fata unui film de razboi, cu tancuri in miscare. Intr-adevar foarte frumoasa secventa; memorabila,cum spui tu.

Piotr Buendia
14 Mar 2007, 16:46

eu mai repede cred ca i l-a prezentat Lacan.. in aceeasi cronica era o nota de subsol care tre sa ii fi scapat lui PB, acolo autorul spunea ca adesea Freud se pogora in locuinta lui Lacan pentru o mica poveste si o sedinta... Freud mai facea si pe cameramanul in pogoririle astea... e foarte probabil ca Lacan sa ii fi prezentat colectia Bergman!! asa explica el :P placerea resimtita de Freud in preajma lui Bergman...

in exprimarea mea cred ca am folosit corect 'ar fi fost' nu 'a fost' sau 'este'. si fazele cu jeez, kkt si alte chestii trendy sunt penibile,
cronica e pe imd.

ulrich
16 Mar 2007, 22:22
"300" 5/10.fabula povestita in ritm lent,soporific(nici sa nu va ganditi la trailer;e din alt film)si in culori tari si contrastante despre lupta dintre bine si evil,purpuriu si negru,hopliti vs."nemuritori",marines vs. garzi islamice,leonidas contra xerxes,bush contra ahmadinejalalalababadad.cul,nu?nu.

Alex Leo Serban
17 Mar 2007, 05:43
a kick-ass kind of movie, kre redefineste genul & la kre 'sensibilii' corecti politic ( :sick: ) vor strimba din nas
pure energy! 8)

RIP
17 Mar 2007, 18:09
si prinde rau , peste ocean , deja avea 70 milioane de dolari incasari. Nu stiu cum ,dar in trailer, paremis-e ca vazui si niste orci :lol: (elefantul ala supra dimensionat si retusat , aducea cumva cu fauna din Lord of the Rings).

silver_boy
18 Mar 2007, 04:06
Bet Your Life - film din ciclu trei la zece mii. "Rivanolul" e Sony, un metrosexual dependent de jocuri de noroc, care poartã þoale negre ºi e dator vîndut pe la niºte inºi atît de dubioºi încît nici nu apar în film. Sony mai are un prieten negru, niºte bicepºi lucraþi la salã ºi o slãbiciune pentru blonde. Într-o noapte, îl cunoaºte pe Joseph (Billy Zane) un patron de Casino, care ºtie karate, rînjeºte veºnic a prost ºi are fetiºuri stranii. Joseph îi propune un tîrg: dacã reuseºte sã supavietuiascã unei vînãtori timp de 24 de ore, primeºte 2,4 mil ( cu vocea lu nea jiji ) " dã dolaari". Ideea e cã, vînatul, e însuºi Sony, iar vînãtorul, e însuºi Joseph. Care mai are doi acoliþi ºterºi cu care îl streseazã peste tot. Sony acceptã tîrgul ( dupã o dilemã moralã care dureazã fix 10 secunde) ºi tot filmul Joseph clãnþãne dupã el cu trancanu. Sony, care a mîncat rahat cînd era mic, are un noroc fabulos ºi scapã, pe rînd, de gloanþe, de cuþit, de topor, ºi - ca sã n-o mai lungesc - scapã inclusiv de datorii, pentru cã ( cine s-ar fi gîndit?) cîºtigã pariul. ªi pleacã cu blonda. ( despre care, i know, n-am pomenit nimic, dar credeþi-mã pe cuvînt, ea existã)

qwerty
19 Mar 2007, 22:00
300-La cata reclama am vazut la filmul asta ma asteptam la ceva superspectaculos.Credeam ca e filmul anului,dar nu e.Nota 8/10

gionloc
19 Mar 2007, 22:11
300-La cata reclama am vazut la filmul asta ma asteptam la ceva superspectaculos.Credeam ca e filmul anului,dar nu e.Nota 8/10

pai daca il vezi pe calc intr-o versiune filmata in cinema, cu o alunecare a imaginii in maroniu' ala folosit de Marinescu in Turnu din Pisa, cu ronþãitul spectatorilor in fundal si cu sunet filtrat prin microfonu' unui handycam de 400 de euro, normal ca se duce dracului tot farmecul filmului!

300, in sfirsit un film care vine si in cluj in ziua premierei nationale! puii mei, fintina inca nu a venit, babel a venit in cluj la o luna dela premiera nationala... timpeniile vin, insa, imediat!
doar tiffu ce mai scoate din pirleala: el ajunge in bucuresti doar in fragmente, de obicei dupa ce se va fi incheiat aci. :P

gionloc
20 Mar 2007, 19:50
Grbavica
Jasmila Zbanic

la nivel imaginar, asadar tot iluzoriu, pina la urma, pentru a recupera viata pierduta in tumultul si drama unui razboi, in gropi comune si in tabere de refugiati sau lagare de concentrare, probabil trebuie sa faci/sa vezi atitea filme cite zimbete ori sarutari, lacrimi de bucurie ori mingieri ai fi primit sau trait in zilele pe care istorii ce nu te privesc personal ajung sa te cuprinda si sa te doboare (cel putin momentan).

mi-e greu sa cred ca e vreo familie in Serbia, Croatia, Macedonia ori Bosnia care sa nu aiba o victima in interior. de aceea nu e de mirare ca in toate filmele distinse iesite dupa razboi din zona respectiva (Underground, No Man's Land, Grbavica) foarecele care sectioneaza cureaua de transmisie este razboiul anilor 90.

un film clear & simple, nu priveste cu minie in urma, ci traverseaza paliativ un Sarajevo contemporan cu femei care-si demoleaza saptaminal simtirea rememorind istoriile de-atunci, pentru a avea energia de a nu gindi trecutul pina la urmatoarea intilnire, cu patroni de cluburi etno gindind lumea in pronosticuri fotbalistice, cu muschi umanisti, cu dorinte de a pleca, cu tineri razgiati si, mai ales, cu identitati cautate!

ursul de aur la berlin,
o tinara-realizator,
un film care mi-a zgiriat bine stomacul!

Alex Leo Serban
20 Mar 2007, 20:09
leul de aur la berlin

vezi k ai incurcat animalele: leul e la venezia, la berlin e ursu! :lol:

gionloc
20 Mar 2007, 20:12
leul de aur la berlin

:lol: - vezi daca gindesc in lei, puii mei!

jeleu
20 Mar 2007, 20:14
leul de aur la berlin

:lol: - vezi daca gindesc in lei, puii mei!

gresesti si te mai si amuzi pe seama asta.
voi propune sa fii banat. ;)

gionloc
20 Mar 2007, 20:42
gresesti si te mai si amuzi pe seama asta.
voi propune sa fii banat. ;)

suuuper 8)
dar te rog sa fie cu poll :P

Pitbull
20 Mar 2007, 22:56
Prea multe off-topicuri (si prea aprinzibile - cum scria pe etichetele petardelor din armatä) pe-aici.
Am mai mäturat nitel, si-am deschis si ferestrele, sä nu särim dracu-n aer.
Hai cu "Cel mai recentu'...". Continuati.

RIP
21 Mar 2007, 12:21
hai sa spargem gheata totusi... cel mai recent vazut a fost " Mireasa Moarte( The Corpse Bride)", Tim Burton cu un spin off , dulce amarui dupa " Nightmare before Christmas". :) .

manai
21 Mar 2007, 21:55
Clerks 2...........tareeeeeeeeee.Iar prima parte e si mai tare.Peste american pie anyday of the week.

RinTinTin
22 Mar 2007, 08:46
letters from iwo jima - bun, dar nu excelent. lui eastwood ii lipseste talentul, insa nu si puterea de munca, detaliile rafinate, etc. he doesn't have the gift, but he is very refined, and knows how to deliver a very good movie.

Windom
25 Mar 2007, 12:22
Am vazut recent pe HBO Edmond cu WH Macy, un fel de Falling Down with a twist. Unul dintre cele mai bune filme pe care le-a dat HBO de ani buni incoace. Macy confirma inca o data, daca mai era necesar, ca-i un actor exceptional. Finalul filmului face toti banii.
L-a mai vazut careva?

Carmine Galante
26 Mar 2007, 23:39
Showgirls
I have mixed feelings about this one. Mi-a placut, m-a enervat, m-am uitat la p.izde, la buci, la tzatze si sfarc. Uneori nu vroiam sa se mai termine, alteori de-abia asteptam sa bage astia publicitate sa ma duc sa ma pish sau sa fumez. Oricum filmu' e misto si mai vroiam sa scriu da am citit asta pe imdb si zice cam ceea ce vroiam si eu dar mult mai bine probabil:

"The movie is straight-from-the-id, primal, brutish male fantasy. Every woman in the movie is a laughable caricature who advances, if at all, by deceiving other women and becoming a sexual object for men. The "heroine," Nomi, crosses every line, sells every shred of dignity, physically assaults her female competitors, sleeps with her boss (in the most over-the-top sex scene in cinematic history), gets her best friend raped... and at the end of the film, claims that she has gambled and won "herself."

9/10

Alex Leo Serban
27 Mar 2007, 09:31
mda. tre sa fii mai mult macho decit cinefil k sa-ti plak asha o voma; thank nature i am the latter and not the former! :P

Supastar
27 Mar 2007, 10:36
OMG! showgirls e groaznic si oribil in acelasi timp! and i mean it in a bad way!
macar dc era buna tipa din rolul principal...

e prea prost k s placa unui cinefil true-blue, e prea stagnant k s placa unui amator de filme proaste si e prea putin porno/erotic/sexy k s te uiti la el cu scopul ala ! ;)

:sick:

Carmine Galante
27 Mar 2007, 12:47
Ai devenit cumva ecoul lui alf, domnu' enache?
:sick:

Alex Leo Serban
27 Mar 2007, 12:52
dk 2 oameni spun k pamintu e rotund nu inseamna k e o conspiratie :lol:

Pitbull
27 Mar 2007, 14:46
Bunä asta, mersi!
Am retinut-o pentru discutiile homofobe dintr-o anumitä parte a unui anumit forum, unde vreo patru bigoti se crizeazä apropo de integrarea homosexualitätii, cu ineptii de genu': "Au încercat cu asta, au väzut cä le-a mers... In curând ne vor sili sä accceptäm si incestul, pedofilia, violurile, sadismul..." - pânä m-am enervat si am interzis discriminarea (pe criterii atât de orientare sexualä, cât si de altä naturä) pe forum, asa cä acum se tot îmbârligä sä se essprime "politically correct".
Gata, off-topicu' s-a terminat.
Capu' la fund!

Alex Leo Serban
27 Mar 2007, 15:33
d'accord!
cva dspr 'showgirls' ?? :lol:

Carmine Galante
27 Mar 2007, 18:34
"Au încercat cu asta, au väzut cä le-a mers... In curând ne vor sili sä accceptäm si incestul, pedofilia, violurile, sadismul..."
ASA E!

Showgirls e un film misto pentru cine are oki sa vada. Nu, nu confundati cu cineokiul maro. Multumesc, precizarea era necesara.

Alex Leo Serban
27 Mar 2007, 20:03
Showgirls e un film misto pentru cine are oki sa vada. Nu, nu confundati cu cineokiul maro. Multumesc, precizarea era necesara.

:lol: :lol: :lol:

majoritatea cinefililor s uita la filmu asta 'misto' cu curu, asha k ideea d 'cinedoki maro' kiar s potriveste! :w00t:
hai k esti tare.
si la mai mare: dupa 'serban marinescu mai bun decit moartea dlui lazarescu' si 'showgirls' = film misto ma-ntreb c mai urmeaza?! k dja e destul kkt p clantza ;)

Carmine Galante
27 Mar 2007, 21:24
si la mai mare: dupa 'serban marinescu mai bun decit moartea dlui lazarescu' si 'showgirls' = film misto ma-ntreb c mai urmeaza?! k dja e destul kkt p clantza ;)
Nu am spus niciodata ca Lazarescu ar fi mai slab decat filmele domnului Marinescu, nu am facut nicaieri astfel de analogii. Am dreptul la o opinie, mi-a placut Showgirls, asa cum tie iti place filmu' ala cu elicea de lemn. Punct.
A, si nu vad legatura clantei cu kkt. Asta e ca in bancul ala, sus e bara, jos rahat. Te-ai prins?

herbert
27 Mar 2007, 23:50
(...) Am dreptul la o opinie, mi-a placut Showgirls, asa cum tie iti place filmu' ala cu elicea de lemn. Punct.

stai, Galantule, ce film cu elice?
e vorba cumva de Blow-up-ul lui Antonioni?!
pai asta e o capodopera! prinde oricand un loc in topul primelor 5 filme all time...
ca sa iesi onorabil, spune ca te-ai gandit la alt film.

gionloc
28 Mar 2007, 00:41
pop-crime from Kim Ji-woon,
A Bittersweet Life.

mie nu mi-a placut Oldboy dar acum mi-a fost creata dispozitia de a-l revedea.. probabil in weekend!
oldboy nu m-a prins fiindca imi dadea impresia ca totul e exagerat dar posibil, cumva... si motivatia intregii afaceri prezentate acolo - sa pui in scena o intreaga masinarie sociala pentru o actiune vindicativa din cauza ca ai fost privit prin geam... iar ea s-a sinucis... ceva nu se lega... nu ca razbunare propriu-zisa ci ca montare intr-un univers posibil real... o sa revin saptamina viitoare asupra lui oldboy, citeva rinduri!

ei bine, filmul lui Kim Ji-woon m-a incintat fiindca aci nu am simtit vreun moment presiunea unei realitati posibile... doar film, pure action, unde avem un fel de super-erou cinematografic asiat (un fel de Bride from Kill Bill)!... un erou nu chiar perfect... unul care e neatent uneori... totusi unul rational... si unul care merita sa se razbune pina in pinzele albe, fiindca intotdeauna a avut dpretate! chiar si cind nu ar fi avur dreptate, el nu ar fi avut dpretate fiindca asta si-ar fi dorit - sa nu aiba dreptate!
intriga clasica deja (pulp fiction-like) - sefu mafiei ii lasa omului de incredere, sub supraveghere, gagica. clipa cruciala - atunci cind isi lasa descoperit spatele - in loc sa-l sune pe sef si sa lichideze afacerea, alege sa aiba incredere ca afacerea nu il va da de gol.. motivul lui?... alunecarea arcusului pe corzi, gratioasele-i miscari sonore ;)... e pedepsit crunt, dar nu capital si... de-aci razbunarea.. de fapt razbunarea lui e efectul unei sume de intreprinderi in care actul final (capital) e ratat! asa ca el revine si... bintuie!!

una dintre scenele de care m-am :love: ''la prima vedere'' - Sun woo tinteste capul fostului sef, mina intinsa spre cap, cei doi fata in fata intr-un local - deasupra barului din local, intre cei doi, dupa toata aventura singeroasa, era scris: La dolce vita! :w00t: 8)

!! s-a redeschis un fel de cinemateca in Cj in casa municipala de cultura... vor fi proiectii saptaminale, marti dela orele 18.30. din cite a spus neneea de acolo, va cauta sa aduca filme in functie de cereri! :huh: - lool. tare!...
si pina se string cererile.. vor difuza Tarkovski :lol: - cred ca e cel mai difuzat regizor prin cinemateci... azi fu Copilaria lui Ivan.. prin padurea de mesteceni (sper sa fie si Wajda intr-o zi!!) Masha vrea sa sara un sant, ofiterul o prinde, o tine suspendata peste sant si o saruta.. ea e inerta... super scena! de altfel asa mi s-a parut intregul film - o colectie de imagini reusite pe ca rele astepti - stii ca trebuie sa vina regulat...
apoi e si o tema interesanta - razboiul copilului sau copilul razboiului... dar si obisnuitele misticisme si vizionarisme tarkovskiene pe care uneori le gust, alteori ma cam seaca - intilnirea cu batrinul ce tragea de un cocos in satul ala distrus - asa cum vor distruge si ei berlinul... lumea fumegind in spatele crucii...
nu vazusem filmul, asa ca a picat bine in seara asta!

martea viitoare va fi rubliov... pare-se ca toate vizionarile vor fi gratis !!

herbert
28 Mar 2007, 00:51
gionloc, nu uita s-o inviti pe Mala Portugal la cinemateca...
un trandafir ceva...
numai nu popkorn la Tarkovski, please!,
ca va mancati creierii...

gionloc
28 Mar 2007, 01:00
un trandafir ceva...

popcorn!!! :x never!!
oricind voi fi unul dintre sustinatorii unei campanii anti-popcorn in salile de cinema (macar la filmele pe care le vad eu :lol: )

cea mai tare intimplare popcornista am vazut-o la Kill Bill 1. ma asezasem linistit si... vad ca undeva.. doua rinduri in spatele meu, se asaza un tip avind nu mai putin de un BAX de popcorn - adica vreo 20 de pungi!!

dar important e trandafirul...
Mala...

Alex Leo Serban
28 Mar 2007, 09:46
ai scris dspr lazarescu k e d rahat
si dspr filmele lu marinescu k sint 'bune' - remember? (vezi k scot acu dovada!)
iar faptu k nu t prinzi d c 'blow-up' e un film mare e o kestie kre te-ar privi personal dk n-ai face din ac marturisire un statement polemic si un motiv d mindrie
numa rigizii nu-si skimba niciodata parerile; vrei sa ramii o p.ula in erectie toata viata? mai are si organu ala cu kre gindesti nevoie d o pauza! ;)

Pitbull
28 Mar 2007, 12:12
Capu' la fund!
Bis.

Carmine Galante
28 Mar 2007, 13:58
ai scris dspr lazarescu k e d rahat
Nu, am zis ca nu ma pot uita la asa ceva.
si dspr filmele lu marinescu k sint 'bune' - remember? (vezi k scot acu dovada!)
Cei care platesc cu viata e un film bun. Repet, film. Iar Cel mai iubit ... e de admirat pentru ca e facut cu bani privati, in RO. sunt doar doo astfel de filme. Asta si Sobolanii rosii, care e o porcarie da e facuta pe banii lu' Codre.

[Acest mesaj a fost modificat de StefanDo]

Pitbull
28 Mar 2007, 14:25
Capu' la fund!
Bis.
Tris.
Dacä nu vä potoliti, îmi bag picioarele-n ea de logicä si coerentä, semi-continuturi prin bucätele de mesaje si orgolii personale, si sterg angro de la ultimul off-topic, de vä las cu ochii-n soare, cu minutele de typing consmate de pomanä, cu productiile glandular-cerebelare nemaicitibile, si cu penis enlargementurile nonenlargementificate.
Last warning.

StefanDo
28 Mar 2007, 20:52
Pitbull e prea bland. Am sters o suita de posturi din acest subiect si, daca nu va potoliti, o sa primiti avertismente. La urmatoarea abatere va bannez trei zile. Nu mai utilizati cuvinte sau exprimari care pot fi interpretate ca atacuri la persoana :D.

gionloc
04 Apr 2007, 13:27
The Science of Sleep

asta e un film despre un tip aflat intr-o perpetua stare REM. viseaza neincetat, iar visul sau se materializeaza, devine real, si il urmarim la televizor.. si el il urmareste la televizor..si ea est ela televizor.. si se uita si ea la televizor la povestea ei... in studioul de televiziune ... si el asmute camera pe un ecran din studio, prin el se cufunda intr-o noua poveste. sau viseaza o noua poveste. care este reala. visul este real. realul este visul...si apasind pe un buton merge o secunda in timp, in trecut sau in viitor. si ii este teama de iubire. vrea numarul prietenei vecinei dar lui de vecina ii place pina la urma. si se ascunde. si fuge.. de el, de vis, de implinirea tuturor la televizor. fuge tot in vis. sau in realitatea.. sau in realitatea visului.. sau in realitatea visului vazut la televizor. tot in vis.

ii este teama ca va suferi. asa ca ii raneste pe toti cei din jur sperind ca el va scapa neranit. dar se lezeaza doar pe sine, in fapt. caci el este real... si in vis si in realitate. si la televizor. este tot un vis. si este real. si este dureros sa vezi ca adormi si intri in real... in vis...
''toate vor fi asa cum le doresti. daca ai inceta sa te indoiesti ca te iubesc!''

arizona dream mixed with tim burton mixed with jan svankmajer mixed with freud mixed with kafka mixed with gilliam mixed with molly's monologue...

Michel Gondry
this f.u.c.k.e.r is a genius!

aayana
07 Apr 2007, 00:29
Click (2006),8/10
Un film care incearca sa ii trezeasca pe multi, cei care pun cariera pe primul plan, cei care muncesc pana incep sa ignore viata in sine...
Nu se intampla numai la americani, desi cred ca a fost binevenit in randul lor, asta pentru cei care l-au vazut!

ulrich
08 Apr 2007, 13:38
"shooter" 4/10.jocul onest si incruntat al lui wahlberg si duiumul de amanunte balistice & lectii de supravietuire(care fac deliciul oricarui amator de joace video si de discovery)reusesc sa tina la suprafata(pana la un pumct)un film altfel handicapat sever de cea mai ridicola colectie de villains din memoria recenta(d.glover,koteas,rade senumaistiucum si ned beatty.ned beatty?? :shock: )

RinTinTin
10 Apr 2007, 14:39
un trandafir ceva...

popcorn!!! :x never!!
oricind voi fi unul dintre sustinatorii unei campanii anti-popcorn in salile de cinema (macar la filmele pe care le vad eu :lol: )

cea mai tare intimplare popcornista am vazut-o la Kill Bill 1. ma asezasem linistit si... vad ca undeva.. doua rinduri in spatele meu, se asaza un tip avind nu mai putin de un BAX de popcorn - adica vreo 20 de pungi!!

Mala...

Mala e a mea... :)

RinTinTin
10 Apr 2007, 14:55
Elementary Particles -by Oskar Roehler - 7.01
Too much contrast, dar un film de vazut. Sunt curios cum l-as fi receptat fara cartea lui Houellebecq, sunt sigur ca altfel.
MULT sub carte (asta e carte dupa care nu poti face film, nu Parfumul), dar cu substantza totusi (cam bizare accentele de fun, totusi, modul in care sunt ele construite - nu ca n-ar fi un pic de twisted fun si-n carte, dar in film e prea straight). Un mare plus pentru Moritz Bleibtreu.

The Lives of Others -by Florian Henckel von Donnersmarck - 9.79
A true masterpiece, no more to be said.

Izo -by Takashi Miike - 5.90
It's too much even for me.. Unul dintre filmele prea aiurite ale lui Miike (al carui fan sunt, totusi), n-am rezistat nici macar beat la el. Too much philosophy sold cheap.

Alex Leo Serban
10 Apr 2007, 15:30
Un mare plus pentru Moritz Bleibtreu, which truly rocks.

'which'!?! da c e moritz - morishk?? corect e WHO!

ps mala e 'a ta'?? las k vezi tu! :x

RinTinTin
10 Apr 2007, 15:47
lol @ ALS. Mi-a scapat, cand e vorba de Moritz .. E beton in rolul lui Bruno, anyway.

Alex Leo Serban
10 Apr 2007, 15:55
ok
sint d acord - moritz e super
da mie mi-a placut si gagik aia (martine nustiucum - gedenck sau asha cva)

gionloc
10 Apr 2007, 16:02
Elementary Particles -by Oskar Roehler - 7.01
The Lives of Others -by Florian Henckel von Donnersmarck - 9.79
Izo -by Takashi Miike - 5.90

notele date de RinTinTin au o compozitie excelenta la capitolul sutimi!

Mala Portugal
11 Apr 2007, 19:02
un trandafir ceva...
Mala...

Mala e a mea... :)
:shock: :shock: :shock: :x
se intampla des d'aste p'aici in lipsa mea? leoooooooo nu'i lasa . musca'i :love:

Mala Portugal
11 Apr 2007, 19:04
ce cinemateca? :)

Alex Leo Serban
12 Apr 2007, 06:35
mala - ideea e k tu esti prezenta si cind esti absenta 8)
da, m-am luptat k 300 d spartani si te-am aparat k un ciine (d paza / al malacratiei!) desi nu sint decit porc (dupa zodiacu kinez)...
ps kiar: C 'cinematek'??

gionloc
12 Apr 2007, 11:49
ps kiar: C 'cinematek'??

pe pagina anterioara:

!! s-a redeschis un fel de cinemateca in Cj in casa municipala de cultura... vor fi proiectii saptaminale, marti dela orele 18.30. din cite a spus neneea de acolo, va cauta sa aduca filme in functie de cereri! :huh: - lool.

si pina se string cererile.. vor difuza Tarkovski :lol: - cred ca e cel mai difuzat regizor prin cinemateci... azi fu Copilaria lui Ivan.. prin padurea de mesteceni (sper sa fie si Wajda intr-o zi!!) Masha vrea sa sara un sant, ofiterul o prinde, o tine suspendata peste sant si o saruta.. ea e inerta... super scena! asa mi s-a parut intregul film - o colectie de imagini reusite pe care le astepti - stii ca trebuie sa vina regulat...
apoi e si o tema interesanta - razboiul copilului sau copilul razboiului... dar si obisnuitele misticisme si vizionarisme tarkovskiene pe care uneori le gust, alteori ma cam seaca - intilnirea cu batrinul ce tragea de un cocos in satul ala distrus - asa cum vor distruge si ei berlinul... lumea fumegind in spatele crucii...
nu vazusem filmul, asa ca a picat bine in seara asta!

...pare-se ca toate vizionarile vor fi gratis !!

Alex Leo Serban
12 Apr 2007, 12:51
cinematek p gratis!?
it angers me :x
da senzatia k tot c e bun e cheap :hmm:

Supastar
12 Apr 2007, 14:37
"That which costs little is less valued."
Miguel de Cervantes

tyrese1
19 Apr 2007, 14:46
Ultimul film a fost Gridiron Gang. e o poveste de cartier care insa nu copie Crash sau alte filme de gen cu un Dwayne Johnson (The Rock) asa cum nu prea l-ati mai vazut pana acum. Plus e inspirat dupa un caz real. E un film usor fara prea multe pretentii dar care cel putin pe mine m-a tinut lipit de scaun pana la sfarsit

LucaM
20 Apr 2007, 11:39
Marie Antoinette. al Sofiei. si abia apoi The Virgin Suicides. si pentru relaxarea neuronilor, Constantine - ca tot era la HBO. si pentru ca ma amuza...

illotempore2002
20 Apr 2007, 15:56
Cum vi s-a parut Marie Antoinette?

illotempore2002
20 Apr 2007, 16:03
Time (Shi Gan) al lui Kim Ki Duk....cam slabutz.....l-a vazut cineva, mai ales ca a fost aseara la Eforie, in cadrul B'est festival?

E multe nivele sub "Insula" aceluiasi autor....daca l-a vazut cineva astept opinii

LucaM
21 Apr 2007, 10:30
Cum vi s-a parut Marie Antoinette?

stii...eu sunt din categoria " au privire inteligenta da' nu stiu sa se exprime" ( ref. caini si ingineri- un banc veeeechi...). ref. " Marie", subscriu la parerea Malei : http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=11811&postdays=0&postorder=asc&start=25

Leonard
21 Apr 2007, 14:34
Time (Shi Gan) al lui Kim Ki Duk....cam slabutz.....l-a vazut cineva, mai ales ca a fost aseara la Eforie, in cadrul B'est festival?

E multe nivele sub "Insula" aceluiasi autor....daca l-a vazut cineva astept opinii
mie mi-a plãcut un pic mai mult decît Insula. E cam pe locul 5 în topul filmelor de kim ki duk vãzute de mine (12). Time nu prea e original. O idee asemãnãtoare o vãzusem în filmul japonez The Face of Another (Hiroshi Teshigahara, scenariu Kobo Abe, din 66) iar ca formã are o simetrie specificã multor filme ale lui kkd. oricum mi s-a pãrut foarte miºto. mãcar de ar face mai mulþi filme de acest gen.

illotempore2002
21 Apr 2007, 20:02
Leonard, chiar ti-a placut mai mult decat Insula?

Shi Ghan e un film fain, adica nu e un film rau sub nici o forma, dar imi pare ca intra in categoria filmelor despre: fete bulimice, cure de slabire, obsesia pt silueta, etc.
Desigur, la un nivel mai serios, daca abordezi filmul, poti sa intelegi ca e vorba de imposibilitatea unor oameni de a se accepta asa cum sunt, de a se identifica cu propria lor identitate, de regretul pe care cele mai multe fiinte umane il au pt ca nu pot fi altfel, regrete pornite din tot felul de frustrari, neimpliniri, anxietati etc (vezi anxietatea personajului feminin din Shi Ghan, anxietate ce degenereaza in caderi nervoase, angoase, psihoze, etc). E foarte interesant de urmarit in filmul asta dinamica starilor de spirit, evolutia pana inspre bolnavicios, alunecarea pe taramurile nebuniei...asta chiar mi-a placut (de vina e probabil si frmarea mea). La un moment dat filmul mi-a transmis si mie tensiunea fetei care nu il mai gasea pe iubitul e (mi-a transmis ea mai multa tensiune decat el atunci cand o astepta/cauta pe ea, se vede treaba ca barbatii sunt mai rationali si mai pragmatici)...

Dar mi se pare marunt sa investesti atata creativitate, bani, oameni, timp (shi ghan) intr-un astfel de subiect.

RinTinTin
23 Apr 2007, 11:03
Leonard, chiar ti-a placut mai mult decat Insula?

Shi Ghan e un film fain, adica nu e un film rau sub nici o forma, dar imi pare ca intra in categoria filmelor despre: fete bulimice, cure de slabire, obsesia pt silueta, etc.
Desigur, la un nivel mai serios, daca abordezi filmul, poti sa intelegi ca e vorba de imposibilitatea unor oameni de a se accepta asa cum sunt, de a se identifica cu propria lor identitate, de regretul pe care cele mai multe fiinte umane il au pt ca nu pot fi altfel, regrete pornite din tot felul de frustrari, neimpliniri, anxietati etc (vezi anxietatea personajului feminin din Shi Ghan, anxietate ce degenereaza in caderi nervoase, angoase, psihoze, etc). E foarte interesant de urmarit in filmul asta dinamica starilor de spirit, evolutia pana inspre bolnavicios, alunecarea pe taramurile nebuniei...asta chiar mi-a placut (de vina e probabil si frmarea mea). La un moment dat filmul mi-a transmis si mie tensiunea fetei care nu il mai gasea pe iubitul e (mi-a transmis ea mai multa tensiune decat el atunci cand o astepta/cauta pe ea, se vede treaba ca barbatii sunt mai rationali si mai pragmatici)...

Dar mi se pare marunt sa investesti atata creativitate, bani, oameni, timp (shi ghan) intr-un astfel de subiect.

merita sa investesti, daca iese ce trebuie. din pacate, mr. ki-duk e pe pilot automat de ceva vreme, si mai si are cate-un picaj aiurea rau. The Bow a fost un film slab, asha-zis de arta, si tras de par pentru a fi "de arta". Time, din pacate, are aceeasi meteahna. Mult mai putin decat precedentul - The Bow, pana la urma e un film bun (secventele de final sunt foarte intense, si inchid frumos filmul), insa nu stiu ce s-a intamplat cu omul care-a facut Bin Jip, Samaria, The Isle, Spring Summer.. Ma asteptam sa-si rafineze discursul cinematografic, sa progreseze. Dar imi da constant impresia ca nu poate mai mult decat ne-a aratat. Sad.

illotempore2002
24 Apr 2007, 15:35
Jesus, am incercat de 3 ori sa vad Jackie Brown....adica am inceput sa-l vad de 3 ori....m-a calcat rau detot pe nervi...nu am avut rabdare, desi imi place Tarantino foarte mult...

M0n0
24 Apr 2007, 15:42
Jesus, am incercat de 3 ori sa vad Jackie Brown....adica am inceput sa-l vad de 3 ori....m-a calcat rau detot pe nervi...nu am avut rabdare, desi imi place Tarantino foarte mult...
Da, intr-adevar incepe foarte greu...dar stiam ca trebuie sa fie ceva la sfarsit ce ar merita astea 2 ore jumate. Nu a fost ceva spectaculos, dar a fost ceva la ce ma asteptam...

illotempore2002
24 Apr 2007, 15:47
Da acuma pe bune: voi nu v-ati saturat de Robert de Niro si toti din galeria asta nemuritoare?

Mi s-a acrit de fetzele lor, oameni buni!
Ca sa nu mai zic ca nu difera deloc interpretarile lor de la un film la altul.....adica au acelasi mod de a interpreta, chiar daca e vorba de personaje diferite....ca s-o spun asa, desi interpreteaza diferit, interpreteaza la fel...hehe...

Lasand prosteala la o parte, oamenii astia au jucat la fel de-a lungul intregii cariere.....parca nu au adus nici o skimbare, in rau sau in bine, propriei interpretari....il tot auzi pe Anthony Hopkins cu vocea aia un pic ragusita, intotdeauna intzelept, intotdeauna cu senzatia ca stie ca are un anumit ascendent asupra celorlalti....arhetipul marelui intzelept....poate e din cauza ca au fost distribuiti in roluri relativ asemanatoare, dar fratzilor, mi s-a luat de ei! Sunt tociti ca naiba!

M0n0
24 Apr 2007, 16:05
Inca n-am cunoscut pe nimeni sa se sature de Robert DeNiro sau Samuel L. Jackson, chiar daca fac aceleasi roluri...
Nice knowin' ya...

illotempore2002
24 Apr 2007, 16:10
Mie mi se pare normal sa te saturi de ei....au inteles aia de la Hollywood in ce tip de roluri au succese, si zau daca mai prididesc in a le oferi aceleasi personaje (cu aproximatie) sau interpretari....cum naiba sa nu te saturi?

Eu una ma simt intoxicata de ei....mi-au placut foarte mult si mie la vremea mea, am fost mare fan, eram fascinata, dar acum nu mai gasesc nici un motiv!

Sorry to disappoint!

M0n0
24 Apr 2007, 16:18
Iti inteleg sentimentele, dar uite-te la fanii lor...
Crezi ca ei ar vrea ca ei sa se schimbe? Eu cred ca actorii stiu ca daca isi schimba rolurile (prea mult) nu o sa mai fie priviti cu aceeasi ochi...
Eu cred ca exista actori pentru fiecare gen posibil...ei bine, lor le sta mult mai bine ca "the tough guys"...asa cum lui Adam Sandler sau Ben Stiller le sta mai bine in comedii...dar astia 2 sunt un exemplu prost.
Nu te saturi de ei pentru ca la asta te astepti...cel putin asta cred ca e sentimentul fanilor, iar aia sunt multi.

illotempore2002
24 Apr 2007, 16:27
Pai eu as vrea sa se skimbe!
As vrea sa ii vad ca pot si altceva!

De exemplu Nicole Kidman...o vezi jucand si in mega-productii in filme cu super-bugete, de Hollywood, dar o vezi si in Dogville...ea experimenteaza multe lucruri noi, isi pune in miscare skill-urile in situatii diferite de actorie...isi impinge permanent granitele catre teritorii virgine pt ea.

Carmine Galante
24 Apr 2007, 21:18
Da acuma pe bune: voi nu v-ati saturat de Robert de Niro si toti din galeria asta nemuritoare?
Nu.

illotempore2002
24 Apr 2007, 21:43
De ce?

illotempore2002
24 Apr 2007, 22:25
Carmine, ia spune:

De Jack Nicholson te-ai saturat? Sau e la fel de insatiabil????

victor
25 Apr 2007, 09:22

Are You Talking To Me?

illotempore2002
25 Apr 2007, 09:37
Hai ca ma suparatzi....consumistilor!

:P

florryinn
25 Apr 2007, 12:44
Suparaciosule :P [/url]

illotempore2002
25 Apr 2007, 12:53
adica suparacioaso, vrei sa zici!

florryinn
25 Apr 2007, 13:39
@illotempore2002
Scuze, de unde era sa stiu; nu scrie illotemporica2002

aayana
26 Apr 2007, 05:42
Cries and Whispers (I.bergman) 8/10

hellsteed
26 Apr 2007, 11:52
The sixth sense- M.Night Shimalan..... Un scenariu creativ bine conturat ...genu de film care te surprinde placut

RIP
29 Apr 2007, 19:25
:oops: deci, it's funny , acu o luna pe la 2 noaptea sau ceva asemanatot pe National Tv s-a dat un film cu Bette Midler, "Hocus Pocus". M-am uitat caci eram in pana de inspiratie pt. o lucrare, n-am gasit nimic altceva pe alte canale, si nici somn n-aveam pe la ora aia.

faza "memorabila" din film Bette Midler aka Winniefred Sanderson canta " I put a spell on you" :lol:

RinTinTin
09 May 2007, 12:38
Red Road - 9.0 din 10
Primul lung, daca nu ma insel, al regizoarei. Taking the juice from Dogma95, but mixing and bottling it differently, senzatia de insecuritate almost gripping your back. Very stylish, also very gloomy, highly recommended.

Carmine Galante
17 May 2007, 22:21
The Usual Suspects, revazut 10/10
"It really doesn't get any better than this!! "

illotempore2002
18 May 2007, 08:52
Ascenseur pour l'echafaud.

Nu mi-a placut! Inafara de elegantza personajelor, a imaginii si muzicii (Miles Davis) in rest nu mi-a starnit interesul...

Carmine Galante
18 May 2007, 12:40
Ascenseur pour l'echafaud....
Pe langa faptul ca este filmul de debut al lui Malle, cred ca e si printre cele mai reusite filme ale regizorului alaturi de Lacombe Lucien.

illotempore2002
18 May 2007, 14:07
Pe langa faptul ca e printre cele mai reusite filme ale lui Malle, e primul film vazut de mine de acest autor.

Poate prin comparatzie cu celelalte este foarte bun.
Voi vedea diseara Au revoir les enfants!

Ascenseur nu mi-a placut. M-au secat la culme monologurile lui Florence (Jeanne Moreau), foarte "telenovelistice", oarecum stupide. Si altele.

Repet, e un film cu o tzinuta foarte eleganta....

Carmine Galante
18 May 2007, 19:35
e primul film vazut de mine de acest autor.....
Ok, np, nu m-am putut abtine, am o slabiciune pt. acest regizor. Si Au revoir les enfants e misto, sensibilos.

http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=5613

Proletar
18 May 2007, 22:18
[quote=illotempore2002] Si Au revoir les enfants e misto, sensibilos.

:) "Sensibilos",, fix expresia asta o folosea taica-meu...:)
imi trezeste nostalgii,,,in fine....

RinTinTin
24 May 2007, 16:16
Heroes, ep. 1-23.

Quite good series, pentru cei pasionati de comics, super-heroes, with a human and social relationships twist.
I loved it, nota 8 spre 9.

Twinsen
26 May 2007, 21:34
Dead man's shoes - 5/10

Un soldat razbuna nedreptatile facute de niste baieti rai fratelui sau handicapat. Parca am mai vazut ceva asemanator intr-un film... sau in cateva sute... In plus, fiind mai mult sau mai putin obisnuit cu fanteziile de razbunare ale asiaticilor care sunt la fel de stupide, dar mult mai intense, n-am putut nici macar sa-l simt la nivel visceral. Pentru mine singurul motiv de a-l vedea a fost stilul in care e filmat, care mi-a placut, dar pana si acolo unii regizori asiatici de "revenge dramas" stau mai bine.

Qoda
31 May 2007, 19:26
Premonition cu Sandra Bullock... foarte foarte plictisitor. Am tot asteptat ceva actiune, o zvacnire acolo. Foarte fad filmul :( nici macar interesant. Si la asta, la fel ca multe altele e suficient sa vizionezi trailerul si-l poti bifa ca vazut, fara sa mai irosesti 90-100 min

tva
03 Jun 2007, 20:45
The Quiet 7/10

Un thriller foarte bun pe care il recomand. Mi-a placut modul in care se aseaza povestea, cadru cu cadru. Tocmai acest ritm oarecum lent face sa ai timp sa digerezi replicile astfel incat nu reuseste sa surprinda. Dar nici nu cred ca are nevoie sa surprinda. Singura surpriza a fost ca nu prea avem nuditate, dar a fost o surpriza placuta pentru ca scenele au avut suficient erotism.
Mi-a placut Elisha nu pentru ca ar fi jucat extraordinar ci pentru ca a facut un rol bun, peste ce o stiam in stare. Edie Falco e insa excelenta, si ca bonus avem de la ea si o scena topless.

illotempore2002
06 Jun 2007, 22:32
Elektra. Al lui Kakogiannis, din 62, dupa tragedia antica a lui Euripide.

A fost foarte placut sa revin la povestile simple, clare, lucide cu personaje cu principii lineare, de nezdruncinat sau dimpotriva, personaje imorale, decazute etc. Cert e ca a fost relaxant sa urmaresc toate astea in contrast cu filmele din ce in ce mai sofisticate din ziua de azi, in care personajele sunt extrem de complexe, atat de complexe incat devin superflue, imposibil de delimitat, de incadrat. In Elektra nu a fost deloc greu sa tii partea lui Oreste si a surorii ei, a fost foarte simplu sa_l urasti pe regele venit prin crima la tron, si mai ales pe Clytemenestra cea criminala si adultera.

Avem contraste simple intre personajele rele si cele bune, intre faptele eroice si cele lase, intre puritatea si stricaciunea feminina etc. Contrastul cel mai marcant insa il simtim intre imobilitatea fizica a personajelor si dinamismul si vartejurile care se petrec la nivelul constiintelor diferitelor personaje.

Irene Papas e splendida. Incepand de la aspect ( e indoliata inca din copilarie) pana la devotamentul conjugal si fratern si principiile (usor rudimentare, vezi mandria ranita, setea de razbunare, incapacitatea ei de a accepta ca a fost gonita de la palat si etc) dupa care se calauzeste si care o tin in viatza etc.

Corul a fost personajul care mi_a smuls zambete cel mai adesea. Zambete calduroase, de placere. Femeile corului apar ca niste protectoare ale Elektrei dar si ale dreptatzii si adevarului.

In concluzie: a fost ca o baie relaxanta numai cu apa si sapun, iara nu cu uleiuri, geluri de dus, spumante, scruburi, masaje etc.

LucaM
08 Jun 2007, 14:39
Being John Malkovich si Adaptation
in alte cuvinte, meet Charlie Kaufmann

iris22rebecca
11 Jun 2007, 08:48
Am scris pe forum de filmul Christinei Jeffs, despre viata poetesei Sylvia Plath...are ceva in comun cu "Orele", care reinterpreteaza viata Virginiei Woolf intr-un context contemporan. Nu stiu cate persoane mai sunt interesate in ziua de azi de acest gen de filme, dar pe mine ma emotioneaza teribil si ma inspira...

Neuptolem
12 Jun 2007, 04:58
Undermind - 7/10
O increngatura divizat marktwainistic cu Cersetorul&Co-avalgamico-ciorchinala de planuri spatialo-biparalelice cat si duplicate temporal ce converg catre un punct culminant ce poposeste neriscant in Dupa-amiaza cainelui dar care in esenta reconstruiesc Reconstructionul printr-o conduita mercantila (oare Christoffer Boe a ajuns al doilea la Stony Brook si Dances With Films?).
Daca pe alocuri rizibilul isi face efectul adnotand nota distincta si necesara, scenariul delecteaza si isi permite sa fie si original desi in rascrucile, spontan-plauzibile mai-marelui Nevil Dwek, ale lui Derrick si Zane (e cel cu look-ul Bomfunk-MC's-istic) au loc vernisaje dubioase ale Memento-ului sau stratosferice zonelor-crepusculariene, rezolutia zaboveste eminamente (totusi) in competenta.
La o prima vizionare simti esotericul printre degete insa ramai cu banuiala si..DA! (e veridica, nu t(i)e-a imposturizat identitatea) argumentul este: inteligent, nu este: percutant, nici nu-si doreste asta dar el te instiga; ineditul fiind interferat si rotunjit de regia convenabila, recunoscatoare, daca nu timid rasculanta, si de soundul thrilleristic ales iscusit.
Si daca serpentinele narative (chiar rezolutistic) sunt savuros sinuoidale mai tot timpul, adica primele 99% din minute, finalul cadrului suprem (o transversalizeaza) e complezent, distonant, lasand un gust fad, searbad, ca un cubuletz de zahar intr-o pizza remake-up dupa o reteta traditionala dar cu o indemanare, ubicuitate, aparte.

ulrich
12 Jun 2007, 15:47
"28 weeks later" 6/10.intunecos,agitat(uneori seamana mai mult cu o goana pe culoarele din doom 3 decat cu un zombie flick),cu actori remarcabili(robert carlyle si catherine mccormack)folositi putin si prost dar...la fel ca si "28 days",mi-a placut mai mult la o privire retrospectiva(la cateva ore dupa ce l-am vazut,cand s-au asezat impresiile)decat in primul moment.si iarasi ca in 28 days(desi acum nu mai e regizor d.boyle ci spaniolul de la "intacto"),raman in memorie filmarile aeriene ale unei londre pustii si reci.

lady_mystyque
15 Jun 2007, 13:16
8MM - nu prea m-a impresionat adica nu te atinge cu nimic .... se vrea o analiza a filmuletelor pornografice hard..... dar per total raman :huh: :huh: nu prea imi place iar pe nicholas cage nu prea il prinde rolul parerea mea....

La Vie en Rose -plictisitooooooorrr dar rau de tot nu asa .... deabea am rezistat sa nu adorm noroc ca nu eram singura ca altfel ori adormeam si ma scula femeia de servici cand matura sala ori ieseam din sala fugind... :sleep: asta ca sa nu ma zic ca nici Edith Piaf nu prea mea placut niciodata... iar trilurile alea ma omorau de-a dreptul.. eram in pragul sinuciderii :sick:
si imi pare rau pt fanii edith piaf daca exista asa ceva pe aici...

Carmine Galante
17 Jun 2007, 00:32
Croaziera pe procinema.
In timpul unui exercitiu de munca patriotica plina de avat utecist apare o tovarasa in costum de baie minuscul printre munti de moloz. Toata faza la o ferma de pasari, obiectiv de interes cultural... :

-De fetele astea cine se ocupa?
-Care fete?
-Din barci !

-Nu vrei un parfum ? Am JUBILEU.
-Da e bun ?
-Nu se gaseste!

Cel mai bun film al lui Daneliuc. 10/10

ulrich
17 Jun 2007, 13:09
"black book" 2/10. o voma groaznica,dialoguri false si grosolane,emotii superficiale jucate de niste actori respingatori de la maimuta din rolul principal pana la ultimul figurant.sergiu nicolaescu(sunt cam de aceeasi varsta) al olandezilor inghesuie aici toate cliseele pe care le-a auzit sau le-a citit despre perioada ocupatiei(olandezii cresteau iepuri de casa si ii ascundeau pe evrei in basement samd).sincer,nici nu stiu pentru cine e filmul asta,sunt momente in care pare mai degraba o farsa.highly unrecommended.

ulrich
20 Jun 2007, 17:22
"after the wedding" 6/10. dogma(tic) 100%,handheld shooting cat se poate,lumina naturala etc. unii spun ca reteta asta formala imbraca cel mai bine dramele de tip ibsenian (cu patimi inabusite,secrete de familie vechi si murdare..) dar mie mi se pare ca accentueaza(in rau) senzatia neplacuta pe care o ai cand privesti desfasurarea unor personaje schizoide,care strang din pumni si din maxilare,se holbeaza unele la altele fara sa scoata vreo vorba... "cautare a autenticitatii "? o fi,dar sa ramana la ei, ca e a dracului de obositoare.
bine ca n-a luat oscarul.

Alex Leo Serban
22 Jun 2007, 10:45
'transformers' - aseara, la festivalu d la taormina, in premiera mondiala in amfiteatru grec, precedat d un spectacol d lasere kre m-a lasat cu gura cascata tot restu filmului (2 h 15) :lol:
c sa zic? WOW!
cea mai awesome exp cinematografik - alaturi d '300' - a anului! nu m-a plictisit o secunda - desi nu sint kiar 'michael bay material' ('armaggedon' mi s-a parut o timpenie, iar la 'pearl harbor' nici nu m-am dus...)
e k si cum ai baga intr-un computer retetele tuturor filmelor d mare spectacol - d la e.t. la 'lord of the rings', trecind prin 'king kong', 'independence day', 'ninja turtles' a.s.o.... TOT :w00t: - si i-ai spune: cauta-mi the linking narrative to all these!

f bine balanced raportu umor/spectacol
sint convins k va fi the blockbuster of the year!

Mala Portugal
23 Jun 2007, 11:57
'
e k si cum ai baga intr-un computer retetele tuturor filmelor d mare spectacol - d la e.t. la 'lord of the rings', trecind prin 'king kong', 'independence day', 'ninja turtles' a.s.o.... TOT :w00t: - si i-ai spune: cauta-mi the linking narrative to all these!
tocmai m-ai descris cel mai infiorator cosmar cinematografic cu putinta :lol:

illotempore2002
24 Jun 2007, 02:27
Dreams, al lui Kurosawa (daca s-a discutat in alta parte aici pe forum, please directionati-ma si-mi mut jucariile).

Sunt in jur de 5 vise. Primul si ultimul dintre acestea te fac sa adori in mod special doua categorii de varsta la japonezi: copiii si batranii. Inafara de faptul ca da un sentiment de cronologie (filmul incepe cu visurile unui copil trimis de mama sa pe drumul initiatic - cautarea vulpilor la marginea curcubeului! pentru a-si cere iertare, continua cu cele ale unor adulti intr-o expeditie extrema pe munte si cu cel al unui capitan dupa un razboi sfarsit tragic pt plutonul 3 si se termina cu filosofarea senina a batranetzii), filmul este perfect rotund, indiferent de episodul in care ne oprim. Fiecare in parte are o "actiune" ampla, asa cum se invata la scoala generala, cu expozitiune, intriga, moment culminant si deznodamant. Asta te face ca la sfarsitul filmului sa te simti cu adevarat imbogatit (a nu se intelege ca orice film cu expozitiune, punct culminant etc ne imbogateste) pentru ca iti ofera posibilitatea sa gandesti/privesti viata, natura, moartea in ansamblul ei.
Privite in particular, visele traduc atat traume, angoase ce-si cer lacrimile cat si deschideri nebanuite catre vechi filosofii, nerezolvate nici pana in prezent.

De neuitat, absolut marcant: dansul piersicilor in floare + aparitia mortii in chip de fata seducatoare in somnul barbatului plecat in expeditie pe munte (si lupta acestuia cu ea) + funeraliile unei femei de 99 de ani (ce suma rotunda!) din final, unde funeralii=festival (cu tot tacamul, dans, muzica, rasete, veselie).

P.S. Cand folosim pluralul "visurile" si cand "visele"?

Mala Portugal
24 Jun 2007, 09:42
Din cate-mi amintesc, visele sunt cele asociate cu somnul iar visurile sunt dorintele lucide

Alex Leo Serban
24 Jun 2007, 10:39
ASA E!
as in: am vise cu mala, dar nu-mi fac visuri... ;)
ps u've made my day cu txtu d p liternet! :love:

Piotr Buendia
24 Jun 2007, 11:00
sunt 8 vise

illotempore2002
24 Jun 2007, 11:08
8 vise? sigur? ma duc sa le numar!

illotempore2002
24 Jun 2007, 11:12
Asa e, sunt 8 Vise!

illotempore2002
24 Jun 2007, 11:27
Deci nimeni nu a vazut visele lui Kurosawa? Nimeni nu are chef sa zica 2-3 cuvinte despre el? V-a molesit caldura detot?

Pitbull
24 Jun 2007, 11:55
u've made my day cu txtu d p liternet! :love:
Cä chiar asa! :) Lume nouä si bunä-n gasca liternetarä!
Welcome to the club! Pläcu si mie (ca scriiturä, cä filmul nu-l väzui.)

marx
24 Jun 2007, 12:03
Din cate-mi amintesc, visele sunt cele asociate cu somnul iar visurile sunt dorintele lucide
uite ca exista si asa ceva:

Carte de vise = carte care cuprinde semnificaþia profeticã a visurilor.

illotempore2002
24 Jun 2007, 12:06
pai ce ai pus tu acolo, Marx, nu face decat sa confuzeze: explicatia se contrazice singura, in interiorul ei. carte de vise = .....a visurilor?

Apai sa se hotarasca desteptul de a dat asa o explicatie.

Pitbull
24 Jun 2007, 12:22
Nu bag mâna-n foc cä e regula în vigoare la ora actualä, da' stiu sigur cä/cândva, prin dracu' mai tine minte ce editie de D.E.X. sau de Indreptar, sau de ce mama mä-sii o fi fost, scria cä-s pur si simplu forme echivalente; variante.

illotempore2002
24 Jun 2007, 13:33
Histoires Extraordinaires, ale lui Louis Malle & Federico Felinni & Roger Vadim (ce combinatie!), dupa Edgar AllanPoe (urmeaza detaliile)

RinTinTin
26 Jun 2007, 09:43
Mala, mala... :)

RinTinTin
26 Jun 2007, 09:51
Hills have eyes 2 - quite boring
Wolf creek - not my cup of characters, dar destul de atmosferic la niste chestii . So-so.

Revazut primul episod din Berlin Alexanderplatz -> a good summer awaits me:)

illotempore2002
27 Jun 2007, 09:08
Festen (Celebration), al lui Vinterberg. Sau, altfel spus, Dogma #1.
M-a lasat fara cuvinte. Prietenul lui Laars von Trier reuseste atat de bine sa se sustraga pe sine, ca si autor, din film (pt ca Dogma 95 isi propune sa "curete" filmul de prezenta regizorului) incat l-am simtit simplu spectator (sau cameraman), ca si mine. Filmul m-a facut sa inteleg ca realitatea cu mizeriile ei poate oferi atata substanta incat cu adevarat nu e nevoie de alte interventii, adaogiri sau scaderi din ea.

O familie foarte numeroasa se aduna de pe toate meleagurile spre a sarbatori aniversarea de 60 de ani a tatalui, capul familiei. Ies adevaruri dureroase si traumatizante la suprafata: unul din fii tzine un toast in capul mesei in care ofera detalii despre "cand tata facea baie" si ii abuza sexual pe el si pe sora lui geamana (care doar ce s-a sinucis, cu cateva luni inainte de aceasta reuniune de familie). Pentru o buna bucata de timp filmul va relativiza adevarul mai mult decat este el deja relativ si nu vom sti exact daca tatal chiar era bolnav psihic sau fiul care inventase asemenea fabulatii.

Festen te face sa aprobi principiile Dogmei 95, pe care daca le citesti separat, fara sa le vezi aplicate in film, iti vine sa le respingi datorita excesului de castitate. Puse pe pelicula insa totul se petrece cu o naturalete rara, cu aer de documentar in necunostinta de cauza a celor filmati.

sade
03 Jul 2007, 08:09
'transformers' - aseara, la festivalu d la taormina, in premiera mondiala in amfiteatru grec, precedat d un spectacol d lasere kre m-a lasat cu gura cascata tot restu filmului (2 h 15) :lol:
c sa zic? WOW!
cea mai awesome exp cinematografik - alaturi d '300' - a anului! nu m-a plictisit o secunda - desi nu sint kiar 'michael bay material' ('armaggedon' mi s-a parut o timpenie, iar la 'pearl harbor' nici nu m-am dus...)

f bine balanced raportu umor/spectacol
sint convins k va fi the blockbuster of the year!
giddy up! :D tres bien monsieur! de abea asteptam cu totii.

RinTinTin
06 Jul 2007, 09:25
Vacancy - quite enjoyable, classic exploitation horror flick, with a touch of mystery.
1408 - slabuts pana la urma, desi realizarea e top notch. dealtfel, rar am vazut ceva bun facut dupa s. king
Pathfinder - cu potential, dar o varza extremala.. foarte, foarte slab.

lady_mystyque
06 Jul 2007, 12:17
the number 23- am reusit sa-l vad in sfarsit... foarte dezamagita de film...realizat prost zic eu, ideea fiind cat de cat bunuta! deci s-ar fi putut exploata mai mult domeniul...nota mea 6

Twinsen
07 Jul 2007, 21:50
Masque of red death (1964) - Cand am vazut Don't look now a lui Nicolas Roeg, m-am gandit ca daca pe langa imaginile superbe ar fi avut o poveste pe masura atunci mi-ar fi placut mult. Ei bine, se pare ca in Masque of red death am gasit ce cautam, desi de data asta Roeg e director de imagine, nu regizor. Nu credeam ca o adaptare dupa Poe poate fi atat de distractiva si mai ales nu ma asteptam defel ca un film american (listat ca UK pe IMDB dar finantat, scris si regizat de americani) sa aiba o doza atat de consistenta de sarcasm existential si umor negru.

House of Usher (1960) - Primul film din seria de adaptari dupa Poe realizate de Roger Corman nu mi-a lasat o impresie la fel de buna ca Masque of red death, desi nici nu mi-a parut rau ca l-am vazut. Povestea e un pic prea lenta si bugetul redus se simte, dar atmosfera gotica si jocul lui Vincent Price il ridica peste medie.

illotempore2002
08 Jul 2007, 00:34
Bun "House of Usher"...cred insa ca e varianta pt Tv, nu? Adica nu pare pentru marele ecran, e foarte limpede, atat ca mesaj, dialog (care e mult simplificat, orice urma de mister e indepartata, cand tocmai ca ar fi fost cazul sa fie ermetic, lasa sa se inteleaga prea repede ce e cu Usherii si cu casa si cu blestemele etc), cat si ca actiune, ca sa nu mai zic de personaje, care sunt foarte constante, previzibile, nu simti ca, pe masura ce filmul trece, isi dezvaluie noi si noi aspecte, trasaturi, decat strict in legatura cu firul povestii.

Imi place gothicul de care vorbeai si imi place si maniera teatrala in care sunt interpretate rolurile. Imi pare ca, in contextul dat de Poe, personajele nu ar fi putut fi jucate decat cu un efort vizibil (si cred ca rolurile sunt foarte grele in acest film), pentru ca spaimele si blocajele pe care cei 2 Usheri le aveau de carat le faceau insasi viatza greu de trait, zi de zi. Personajele in sine sunt chinuite, iar actorii ce le interpreteaza se chinuie, de asemenea

Faber
09 Jul 2007, 11:27
@Twinsen

Daca esti interesat de adaptari dupa Poe incearca si short-animation-ul 'The Tell-Tale Heart' (UPA, 1953), cu povestea narata de James Mason.

http://www.youtube.com/watch?v=j1SmGxn5SfA :)

Twinsen
09 Jul 2007, 13:37
Legaturi bolnavicioase - Am evitat mult timp sa-l vad, convins ca un film romanesc despre lesbianism SI incest cu vedete gen Raduleasca si Puya nu poate fi decat o porcarie comerciala. Ei bine, m-am inselat. E primul film romanesc in care ma regasesc partial: despre un tineret cat de cat educat, care nu traieste in mizerie, nu face avorturi si nu moare in revolutie. A fost o senzatie ireala sa ascult "Your love means everything" intr-un final a carui melancolie si frumusete rezonau cu vocea lui Chris Martin. In mod ciudat nu reusesc sa-i gasesc defecte, probabil ca asa se intampla cand esti indragostit, fie ca e vorba de o persoana sau de un film.

Bun "House of Usher"...cred insa ca e varianta pt Tv, nu? Adica nu pare pentru marele ecran, e foarte limpede, atat ca mesaj, dialog
E realizat pentru marele ecran. Intr-adevar scenariul e destul de simplist, dar se putea si mai rau. Am citit ieri nuvela si mi se pare aprope imposibil de adaptat in mod fidel intr-un film de lung metraj.

@Faber: Multumesc pentru link, mi-a placut animatia.

illotempore2002
09 Jul 2007, 13:42
Din contra, cred ca Edgar Allan Poe scrie atat de plin de sensuri, atat de expresiv si de bogat in imagini, stari, atmosfera, incat, ca sa zic asa, regizorul avea de unde sa "aleaga": solul sadit de Poe e foarte fertil si nu stiu de ce l-a saracit asa de mult regizorul lui The fall of the house of Usher....eh...poate pt americani ar fi fost prea complex

:D

Pitbull
09 Jul 2007, 14:09
Legaturi bolnavicioase - Am evitat mult timp sa-l vad, convins ca un film romanesc despre lesbianism SI incest cu vedete gen Raduleasca si Puya nu poate fi decat o porcarie comerciala. Ei bine, m-am inselat. E primul film romanesc in care ma regasesc partial: despre un tineret cat de cat educat, care nu traieste in mizerie, nu face avorturi si nu moare in revolutie. A fost o senzatie ireala sa ascult "Your love means everything" intr-un final a carui melancolie si frumusete rezonau cu vocea lui Chris Martin. In mod ciudat nu reusesc sa-i gasesc defecte, probabil ca asa se intampla cand esti indragostit, fie ca e vorba de o persoana sau de un film.
Mä bucurä comentariul täu. Eu, unul, fac parte dintre cei care "criticäm cu drag" acest film; suntem constienti de lipsurile lui, dar per ansamblu ne-a pläcut. Te rog sä-ti copiezi comentariul si în topicul propriu-zis la filmului, la "Cinematografia româneascä" - sau, mai direct, aici:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=6535&start=200
... si eventual sä-l dezvolti, chiar, cä ar fi de unde. Poate si dezbaterile noastre de-acolo te vor mai inspira.

Twinsen
09 Jul 2007, 18:15
Am citit threadul si cred ca n-are rost sa-l dezgrop acum, la un an de la ultimul mesaj. Discutia de acolo e in buna masura o disectie la nivel intelectual a filmului facuta de specialisti, sau macar cunoscatori, in timp ce ceea ce am scris eu e mai degraba o reactie emotionala a unui privitor amator.

Mi-a placut cronica ta si sunt in buna masura de acord cu ea. Nu stiu totusi cati oameni o sa detecteze "stäpânirea insuficientä a paginärii cinematografice" in scena pranzului. De exemplu, eu am vazut filmul cu inca doua persoane, dintre care una a fost incantata tocmai de secventa respectiva, pentru ca i s-a parut ca are "nerv". Personal nu mi-a placut pentru ca dialogul parea lipsit de firesc, mai ales in a doua jumatate. Fraza cu substanta "nepermis de firavä" a caracterizarii fetelor, m-a dus cu gandul la filmul lui Mungiu unde "firava" ar fi un compliment, "practic absenta" fiind un sintagma mai potrivita.

atyclb_87
09 Jul 2007, 20:30
Mujeres al borde de un ataque de nervios, uneori exagerat, in ansamblu irezistibil.

Twinsen
11 Jul 2007, 01:14
Bridge to Terabithia - Dupa ce am oprit plictisit inainte de final doua horror-uri clasice de la care asteptam mult mai mult (The Devil Rides Out si Nightmare on Elm Street), mi-am zis ca e cazul sa schimb complet registrul si daca tot e sa fie o seara de experimente cinematografice ratate sa vad si Bridge to Terabithia. O productie Disney despre un taram magic... imi imaginam deja o poveste dulceaga si renderizari 3D la greu. Ceea ce am vazut in schimb e unul din cele mai inteligente si emotionante filme americane pentru tineret (si nu numai).

Departe de a picta o lume roz, povestea din Bridge to Terabithia il confrunta pe Jess, un baiat de clasa a saptea, cu probleme cat se poate de reale fara a-i oferi vreo bacheta magica care sa le rezolve. Familia sa e saraca, relatia cu tatal sau e dificila, iar colegii sai nu-l simpatizeaza prea mult. Cand o colega noua, Leslie, soseste la scoala, intre ei se formeaza o prietenie adevarata si impreuna isi creeaza o lume unde imaginatia vie a amandoura ii ajuta se evadeze din realitatea zilnica. Nu vreu sa stric vizionarea nimani, asa ca o sa zic doar ca finalul e complet diferit decat ma asteptam si da o dimensiune noua filmului.

florryinn
13 Jul 2007, 20:19
The Graduate (1967)
Este un film clasic in toata puterea cuvantului, care a avut de toate: de la interpretarea placuta a lui Dustin Hoffman, la muzica celor de Art&Garfunkel, la replicile devenite celebre, la atmosfera specifica vremurilor si pana la regia lui Mike Nichols
8/10

Persona (1966)
L-am vazut o singura data dar mi-a lasat o impresie puternica, asa ca trebuie sa-l mai vad o data. Este un film greoi, complicat,care iti da de gandit si t face sa incerci sa rezolvi puzzle-ul. Tare mai este Bergman asta.
8,5/10 deocamdata
Apropo, nu-i asa ca seamana f tare cu Eraserhead-ul lui Linch? Atmosfera, modul in care este conceput?

Cazeemeer
14 Jul 2007, 23:53
Art&Garfunkel

[Paul] Simon & [Art] Garfunkel

oxlock
15 Jul 2007, 18:09
The Last Tango in Paris... film care mi se pare si acum de actualitate, relatia personala dintre doi oameni care impart un apartament inchiriat, dorind sa uite de tot ceea ce este afara, si sa traiasca momentul respectiv, chiar daca trecutul ii urmareste 10/10

lady_mystyque
15 Jul 2007, 23:56
am vazut in sfarsit...Next: capcana viitorului 6/10 --mie una filmul asta mi se pare cea mai mare prostie... dar Mare cu M
efectiv am pierdut 2 ore din viata pe care mai bine le petreceam dormind era mai cu folos... si cu mult mai interesant.. Jessica Biel- fara nici o importanta umplutura umplutura nu se remarca prin nimic ... la un moment dat filmu devine chiar kitchos knd incepe Cage sa se dedubleze tretripleze cvantrupleze... intelegeti ca sa verifice toate variantele posibile ale viitorului care intr-un final va face bum... in concluzie Cage isi da seama ca mai mult de jumate de film a fost o greseala si ne intoarcem la jumatea filmului...
morala: vizionare acestui film a fost o greseala mai mare decat cea facuta de cage in film care duce la explozia unei incarcaturi atomice

bellhop
16 Jul 2007, 05:32
.. Jessica Biel- fara nici o importanta umplutura umplutura nu se remarca prin nimic ... l

dar ce, mai are nevoie sa se remarce? :happy:

bellhop
16 Jul 2007, 05:52
Legaturi bolnavicioase -..E primul film romanesc in care ma regasesc partial: despre un tineret cat de cat educat, care nu traieste in mizerie, nu face avorturi si nu moare in revolutie.

excelent spus!
este probaabil singurul film romanesc la care am simtit cu adevarat momente de autentica inspiratie, senzatii si trairi adevarate; restul incercarilor romanesti cu toate revolutiile mamei lor si neorealismul gregar - o permanenta senzatie de fals, fortzat, artificial si gretzos.

florryinn
19 Jul 2007, 08:12
@Cazeemeer
Asa e, my mistake

seven7seven
19 Jul 2007, 10:35
florryinn - persona e filmul care a inspirat Mullholand Drive, de asemanarea cu Eraserhead am indoieli.. :)

illotempore2002
19 Jul 2007, 12:12
Lost in Translation.

Oh, ce film slab! Inconsistent. Inconsisent scenariul, inconsistente personajele, extrem de simpliste (cele doua personaje principale nu aveau decat o singura caracteristica de fiecare, ea era plictisita de viata si el era la fel), inconsistent scenariul, dialogul rudimentar, muzica stearsa, oh, Doamne, pt ce a luat filmul asta Oscar la scenariu?

Un film inutil.

Carmine Galante
19 Jul 2007, 12:26
Are farmecul lui si un final misto.

illotempore2002
19 Jul 2007, 12:31
Pai care farmec? Singurul aspect fermecator al filmului este locatia: Tokyo. Intr-adevar, un loc exotic, fermecator, complet diferit de ce stim. Dar in rest? Poate buzele Scarlettei sa aiba ceva farmec...
Si finalul? Ce asa mare branza e de finalul ala? E un final de film si atat.

Carmine Galante
19 Jul 2007, 12:34
Am scris despre el aici (http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=4917&start=25) la vremea lui. I-am dat 6,5, cu toate ca merita un pic mai mult.

illotempore2002
19 Jul 2007, 12:41
Mersi, Carmine, am citit acum. Ce sa zic, sunt intr-adevar niste elemente care compun niste tablouri, tablourile relatiilor dintre cele doua cupluri.....but still....what's so big deal?

In fine, nici nu cred ca merita sa ne contrazicem pe acest film, mai bine vino si tu in topicul despre Godard de la "Clasic"

:)

crissis
21 Jul 2007, 23:26
SALVADOR - biografia anarhistului catalan salvador puig antich, condamnat la moarte si executat in 1974 (de fapt un asasinat politic dictat de franco in seria represaliilor dupa uciderea de catre ETA a primului ministru carrero blanco)
mi-a placut mult prima parte, ritm alert, muzica buna (actiunile subversive constau in "exproprieri" adik spargerea unor banci, jethro tull si king crimson isi gasesc loc in soundtrack)
finalul se pierde undeva prin incaperile intunecoase ale inchisorii, ceva accente melodramatice, asteptarea tensionata a unei gratieri care n-a mai venit. apoi executia barbara, ultim privilegiu al unui regim criminal

ulrich
22 Jul 2007, 11:03
"captivity"-1/10.nimic despre nimic.

alex_z
23 Jul 2007, 07:05
Knocked up

un film dragut.....despre responsabilitatile ce trebuie sa si le asume un burlac :)

silver_boy
24 Jul 2007, 23:41
The Sentinel - film cu pac-pac ºi Michael Douglas.
El: agent secret. Ea: consoarta preºedintelui. Egal love. Niºte unii vor sã-l omoare pe preºedinte. Reuºesc? hehehehe
Oricum, asta-i cusurul filmelor americane cu preºedinþi vânaþi : Toþi teroriºtii sunt niºte incapabili. by the way: unde sunt KGB-iºtii de altãdat???
de vãzut într-o marþi oarecare în timp ce lingi o wafe, gol ca o matroanã dupã ce þi-ai scris articolele de rahat ºi simþi nevoia sã fugi de tine... ºi de codurile meteorologice (vai, ce cuvânt lung)...
7 din 10

cornel
25 Jul 2007, 11:25
Ultimul film pe care l-am vazut a fost "In plin soare" (Plein Soleil, din 1960) prima ecranizare a romanului scris de Patricia Highsmith "Talentatul domn Ripley" difuzat pe TVR Cultural saptamana asta. Cu un Alain Delon (la 25 de ani) in rolul lui Tom Ripley, un pierde-vara angajat de un miliardar american sa-i aduca fiul acasa cu tot cu logodnica lui, in San Francisco. Dar Phillippe Greenleaf (Maurice Ronet) care duce o viata fara griji alaturi de Marge (Marie Laforet) nu are de gand sa se intoarca, mai ales ca Tom ar primi pentru aceasta o recompensa de 5.000 dolari, promisa de tata.
Acesta este doar inceputul, pentru ca umilit de Phillippe, Tom intelege rapid ca nu va reusi sa-l aduca pe baiat inapoi si pune la cale un plan diabolic prin care el sa fie singurul castigator, adica sa ramana si cu banii si cu fata. Gata oricand sa omoare pe oricine ii sta in cale, Tom isi savureaza calm reusitele folosindu-se de schimbul de identitati (cate poti face cu un pasaport fals!) si mai ales prin falsificarea de semnaturi. Desi actiunile domnului Ripley nu par premeditate, Alain Delon (ajutat si de infatisarea lui nevinovata) ii ofera personajului sau o stapanire de sine diabolica, reusind sa profite de fiecare informatie la maxim. El este dragut, saritor si cald, este criminalul perfect pentru ca nimeni nu-l poate banui, iar crimele lui se nasc in spatele acestei masti.
Un personaj bine conturat si un Alain Delon in forma maxima fac din acest film un thriller adevarat care nu are nevoie de secvente sangeroase sau violente, pentru ca scenariul nu este plictisitor sau previzibil.

illotempore2002
25 Jul 2007, 13:51
Hana Bi (r: Takeshi Kitano)

Adica Floarea Focului. Filmul abunda de flori: roz, portocalii, rosii, albe, galbene. Crini, cale, trandafiri, floarea-soarelui, orhidee si multe altele necunoscute mie. Flori pe strazi, flori salbatice (pe care le culege sotia bolnava si carora le pune apa in borcan in timp ce un strain ii tot repeta ca acele flori sunt moarte!!! - foarte semnificativ). De asemenea, flori pictate (de foarte talentatul fost politist schilodit) care inlocuiesc componente din trupurile diverselor animale sau specii marine.

Un film despre un manunchi de destine tragice (ca manunchiul de flori "moarte"): un detectiv foarte talentat iesit
din structurile politiei si intrat in cele ale mafiei locale, a carui fiica moare si a carui sotie este bolnava incurabil de leucemie; un fost politist schilodit pe viata, abandonat de sotie si de copil; zeci de membri ai mafiei corupte care mor ucisi pe banda rulanta s.a.m.d.

Personajele pe care se centreaza filmul sunt cei doi fosti detectivi din politie. Fascinanta mi se pare psihologia primului (personajul principal de altfel) care pare ca a traversat de-a lungul vietii o intreaga metamorfoza. Ai senzatia (confirmata de altfel prin intermediul relatarilor colegilor de breasla) ca acesta a fost un detectiv exemplar, un model aspirational al tinerilor politisti, extrem de riguros si de corect. Pentru a ajunge in final sa jefuiasca o banca, sa deserveasca mafia si sa ucida fara a tine socoteala vietilor curmate (chiar daca cei pe care ii ucide sunt de fapt cei pe care i-ar fi arestat in postura de politist). Poate ca Nishi (jucat de insusi Takeshi Kitano)a ramas lipsit de reper morale, prin pierderea sotiei si a fiicei, astfel ca a omori un om sau 50 pentru el e totuna. Nishi nu vorbeste deloc. Abia spune cateva cuvinte pe tot parcursul filmului, si acestea ii sunt adresate sotiei lui. In schimb to ce face evidentiaza inutilitatea pe care si-o simte in a trai. Cred ca se simtea inutil chiar si atunci cand, in excursia (recomandata de doctor) oferita sotiei lui, incerca sa o faca pe aceasta cat mai fericita.

De remarcat firul narativ, care se constituie nu linear, ci cu flash-back-uri, reconstiuiri sau relatri ale altor personaje, dinafara.

Ce mi-a placut cel mai mult in acest film: tablourile pictate de politistul anchilozat. Tabloruile scary din spital. Momentele savuroase pe care Nishi i le ofera sotiei lui, artificiile din pustietate, ghicitul cartzilor, trasul clopotului la manastire (pentru ca un copil aflat in vizita isi dorea foarte mult sa auda cum suna clopotul) etc.

larinho80
25 Jul 2007, 13:58
nu cumva era vorba de "hana bi"in loc de bin-jip?

illotempore2002
25 Jul 2007, 14:04
da
evident

Hana Bi.

Bin Jip intentionam sa-l vad. Cred ca de aici confuzia.

RinTinTin
27 Jul 2007, 16:00
Cashback 7.5 - 10, dragutz, momente bunicele, insa cam siropos spre final.
Ceva cliseuri, insa momente bune, dar cam haotic prezentate. Coloana sonora de multe ori nepotrivita, incepe bine (calitativ vorbind), se termina prost..

illotempore2002
28 Jul 2007, 10:34
The Battleship of Potemkin (Eisenstein).

Cu ce sa incep? Nu mi-a fost niciodata asa greu sa vbesc despre un film. Ma tot intreb daca nu as exagera spunand ca e un film aproape perfect. Dar poate ca nu asta e important, daca e perfect sau nu.

Niciodata un film inspirat din istorie, un film despre razboi sau revolutie nu m-a captat in interiorul lui (nici macare Apocalypse Now). Crucisatorul Potiomkin in schimb a facut asta de la primele secunde prin: personajele/ actorii de o expresivitate si persuasiune flagrante, prin scenariu foarte bine balantat (nu se pierde aiurea in detalii si aprofundari plicticoase, fiecarui moment ii este acordat exact atata timp cat ii trebuie pt a se face inteles ca fiind important si sugestiv, omogenitatea scenariului prin faptul ca indiferent din ce moment al filmului ai incepe sa te uiti intelegi ca ce se petrece este un moment de cotitura in istoria Rusiei etc), muzica absolut fantastica, vie, arzatoare, incidentala, si montajul......despre montajul lui Eisenstein, mai ales din acest film, s-au scris vagoane intregi, eu nu am sa zic decat ca e concentrat, pretentios si creator de sensuri.

Cazeemeer
01 Aug 2007, 17:50
Sa inteleg ca voi vedea diseara ''Aventura '' ????
Exact la asta ma gandeam si eu ieri, ca ar fi sanse sa dea si niste Antonioni.

jimi-jazz
03 Aug 2007, 18:24
De curand m-am uitat la "On The Waterfront" (1954) cu Marlon Brando si este un film extraordinar( 9/10) , mai ales modul cum joaca MB dar si Karl Malden. Uitati-va la el mai mult nu va zic, decat ca American Film Institute a pus rolul jucat de Brando pe locul 2 dupa Peter O'Toole din Lawrence Of Arabia.

Carmine Galante
03 Aug 2007, 20:30
"On The Waterfront" (1954) cu Marlon Brando si este un film extraordinar( 9/10)
Pentru afirmatia asta ai merita biciuit. :) Filmul nu poate fi incadrat intr-o notatie. E de 20 si....

jimi-jazz
04 Aug 2007, 22:50
Scuza-ma Carmine daca te-am suparat :D , dar am dat 10 la fimele care mi se par perfecte. Nu prea mi-a placut actrita din rolul lui Edie, in schimb ursii aia de Karl Malden si Cobb au fost extraordinari.

oxlock
05 Aug 2007, 21:41
The Last Tango in Paris - 9/10
Eyes Wide Shut - 9/10

oxlock
08 Aug 2007, 00:57
After the sunset (Hoti de diamante) - 6/10.
varianta cu Thomas Crown Affair unde joaca alaturi de Rene Russo, a fost mai reusita decat ... rapirea de diamante :hmm:

illotempore2002
10 Aug 2007, 09:51
Dear Wendy, in regia lui Thomas Vintergerg si scenariul lui Lars von Trier. Ce rateu de film! Au cam dat-o in bara cu scenariul (oarecum stupid si patetic). Niste pusti americani alienati, autodeclarati pacifisti, lipsiti complet de entuziasmul adolescentei, de tonusul si inteligenta specifice varstei, se "indragostesc" de armele lor, pe care le personifica si le zeifica. Pentru ca descoperindu-si aceasta pasiune-obsesie, ajung sa simta ca traiesc. Intr-un final, evident tragic, copiii vor ajunge sa macelareasca si sa fie macelariti de politie.

OH, ce plictis!
Muzica filmului insa este foarte tare: The Zombies (e, de altfel, singurul element vital al filmului)

Nota 3!

ciprianr
10 Aug 2007, 11:38
Lake House - prin definitie un film frumos... dupa un sweet november frumos keanu surprinde placut din nou. i remember now why i like sandra so much. filmul este original - asta e mult prea evident & sa faci credibila o cutie postala atat de stranie care se umple in fata ta mi se pare chiar si mai frumos decat un Chicago superb in fiecare cadru "deranjat" peste tot de melodii atent alese - frumoase si ele.

Da, acesta este un film care merita vazut.

oxlock
10 Aug 2007, 17:27
Wolf Creek 7/10
Inside Man 9/10 in regia lui Spike Lee si scris de Russell Gewirtz, o noua varianta de spargere a unei banci aflate in NY, cu diverse conexiuni si interese in anumite paturi sociale, film in care are o scurta aparitie si Florina Petcu, care are un fel de rol de parasuta translatoare din albaneza in engleza.

Lecart
12 Aug 2007, 23:39
Breach [2007] - De filme cu si despre FBI s-au plictisit aproape toti. Totusi, se-ntampla sa dam si peste cateva scenarii mai reusite. Subiect improspatat de Scorsese in The Departed, culisele federale raman (re)surse inca bune de exploatat pe panza. Breach e scris dupa un fapt real. Banuit de spionaj, prins si condamnat in cele din urma, Hanssen este jucat de Chris Cooper si dejucat de Ryan Phillippe, adjuvantul lui - sau, mai simplu - clerk. Ecranizarea, fidela in mare masura cazului real, detaliaza cateva din punctele terminus ale "carierei" de "mole" a lui Hanssen, care s-a dovedit un om desavarsit, sau cel putin aspirant, disimuland tacticos si divulgand secrete de insemnatate ale agentiei catre rusi.

Filmul incepe cu o secventa dintr-un comunicat de presa in care se mentioneaza arestul suspectului de spionaj, secventa cat se poate de inspirata pentru a nuanta impactul realitate - film, dupa care, in ritm potrivit, scenariul (il) urmareste pe Hanssen pana in... lift.

Cazul a fost mediatizat la scara larga, ca atare filmul nu are cum sa impresioneze in deznodamant, insa este regizat impecabil (in opinia mea) - din punctul de vedere al intrigii - incat nu devine nici plictisitor, nici lipsit de suspans, nici previzibil; axat pe un dublu plan, unul - portretizarea lui Hanssen si in plan secund - operatiunea Biroului de a-l prinde sub mai multe capete de acuzare.

Bun film.

devil_doll
14 Aug 2007, 12:16
Vanity Fair(2004)- I have always been a sucker for period films, but still...Sa ecranizezi un mamut precum romanu lui Thackeray e destul de difcil, mai ales daca doresti sa urmaresti firul narativ cu precizie (lucru pe care filmul o face), problema e ca atunci cand ai o cunoscuta (Reese Witherspoon) tinzi s ii dai ei capul de afis peste o necunoscuta (Romola Garai), cand de fapt nu exista un personaj principal, ci o descriere a unei societati, pe baza unor exemplificari. Roluri secundare lesinate, un Gabriel Byrnes plasat inadecvat si o groaza de secvente fara sare si piper care chiar te fac s derulezi cu repeziciune. Lousy. 4/10

Piotr Buendia
14 Aug 2007, 15:34
La Jetée
La Nouvelle Vague e, pentru mine, una dintre cele mai frumoase perioade ale secolului xx. din filmele pe care le-am vazut, nu prea am ce reprosa (L'Année Dernière �* Marienbad si Jules et Jim sunt printre filmele mele favoritele all time), dar asta in cauza parca are un minus (poate si pentru doar cele 26 de minute). e abstract, dar un abstract prea abstractizat pentru a fi numit abstract :lol:
imi plac in schimb fotografiile, modalitatile lui nenea Marker de a lega intre ele fotografiile fara sa stea mai mult sau mai putin pe una.
l-am vazut de doua ori. urmeaza si a treia oara neaparat

oxlock
17 Aug 2007, 10:06
The Elephant Man 8/10 in regia lui Lynch, chemat de Brooks sa faca filmul. Cu Anthony Hopkins si Anne Bancroft (Great Expectations - 1998) si John Hurt in rolul lui John Merrick, nominalizat la Oscar pentru rolul de aici.

oxlock
18 Aug 2007, 16:10
The Day After Tomorrow 10/10. Confruntarea cu o noua glaciatiune, o idee interesanta, filmul a si castigat pentru efectele sale speciale, informatii despre acest subiect mai pot fi gasite la:
http://www.hotnews.ro/articol_15516-Ne-asteapta-o-glaciatiune-de-cel-putin-100-de-ani.htm
si
http://www.nrdc.org/globalwarming/?gclid=CJznsuyd_40CFQMfEgod1l_KOg

StefanDo
19 Aug 2007, 09:57
Burnt by the sun/Soleil trompeur/Utomlyonnye solntsem 9/10. Cu nenumarate scene neesentiale pentru subiect, dar fascinante prin naturalete si acel iz de improvizare care a devenit un fel de marca proprie pentru Mihalkov, Burnt by the sun este dedicat celor arsi/inselati de soarele Revolutiei. Probabil cea mai puternica si in acelasi timp cea mai sugestiva scena din film este acel "Ridi, pagliaccio" cantat de Dimitri/Mitia (Oleg Menshikov, excelent): intors in casa in care a crescut si in care s-a indragostit, Mitia isi gaseste fosta iubire casatorita cu eroul revolutiei Kotov (Mihalkov), cel care-l trimisese sa spioneze in toate capitalele europene. Inselat de ganduri de marire si indepartat de misiuni intru binele Patriei, Mitia isi da seama ce-a pierdut si rade, glumeste, canta, danseaza, integrandu-se perfect in atmosfera exuberanta a casei lui Kotov, bantuita de personaje pitoresti (bunicile certarete, cumnatul betivan, servitoarea obsedata de medicamente, pustoaica plina de viata a lui Kotov), ale caror traiectorii pare initial ca le accepta si incurajeaza, pregatind de fapt o lovitura finala si un deznodamant pentru mine dezamagitoare. M-a dezamagit si prezenta acelui soare minuscul ce arde uneori pelicula, nevazut de personaje si proptea pentru dedicatia de la final, dar total inutil in chimia filmului, care se putea sustine perfect si fara acest tertip surprinzator pentru Mihalkov. In orice caz, Burnt by the sun ramane unul dintre cele mai bune filme ale lui Mihalkov, amintind oarecum de Sclava iubirii si aratand ca regizorul si-a pastrat intact stilul intuitiv de-a lucra (dinamitat in infioratorul The Barber of Siberia, urmatorul film). Continuarea de la Burnt by the sun (desi sabotata de finalul primei parti) este in productie si ar putea fi lansata anul viitor.

Lucky Luciano
19 Aug 2007, 18:15
La Jetée
La Nouvelle Vague e, pentru mine, una dintre cele mai frumoase perioade ale secolului xx. din filmele pe care le-am vazut, nu prea am ce reprosa (L'Année Dernière �* Marienbad si Jules et Jim sunt printre filmele mele favoritele all time), dar asta in cauza parca are un minus (poate si pentru doar cele 26 de minute). e abstract, dar un abstract prea abstractizat pentru a fi numit abstract :lol:
imi plac in schimb fotografiile, modalitatile lui nenea Marker de a lega intre ele fotografiile fara sa stea mai mult sau mai putin pe una.
l-am vazut de doua ori. urmeaza si a treia oara neaparat
Anul trecut la Merienbad mi se infinit mai abstract decat La Jetee. Primul aproape ca nu are nici un fir epic. Apropo, nici unul din filmele astea doua nu au facut parte din Nouvelle Vague.

oxlock
19 Aug 2007, 23:46
Lolita cel din 1962 in regia lui Kubrick.
Desi le-am vazut in ordine inversa, am vazut prima data varianta facuta de Lyne cu Jeremy Irons si dupa aceea filmul facut de Kubrick, raman la Ideea ca ce e al lui Kubrick, ramane al sau, remake-ul facut de Lyne accentuand in film parca mai mult sexualitatea, decat Kubrick care isi creioneaza personajul ale carui trasaturi de comportamentale trec de la un simt fin al ironiei si umorului (la inceputul filmului) spre o stare de nervozitate si aproape paranoia (spre sfarsit) care il fac pe James Mason (care mai poate fi vazut in ecranizarea lui Verne - 20000 de leghe sub mari) sa comita "crima". Un alt genial din film este Peter Sellers in rolul lui Clare Quilty.

Piotr Buendia
21 Aug 2007, 22:49
King Lear... Jean-Luc Godard. nu as vrea sa ma pronunt acum, dupa o prima vizionare. plictisit si nervos din cauza caldurii excesive impletite cu trecerea timpului parca-atat de grea. dupa prima jumatate de ora ma gandeam la un fel de 8 1/2, totul era clar in acel labirint al creatiei. dupa aia STOP. voi reveni dupa o a doua vizionare. cand? cine stie?!

thequietsurfer
22 Aug 2007, 20:10
Barry Lyndon m-a surprins foarte mult dpdv estetic. E primul meu Kubrick(am mai vazut acum multi ani Eyes Wide Shut da eram prea mic pt. a intelege ceva) si trebuie sa spun ca asteptarile mi-au fost "pacalite" caci ma pregatisem pt. o serie de scene incarcate simbolic si inaccesibile ochiului profan(citisem ceva despre stilul din ACO). Ceea ce am primit a fost un film care se apropie de "dulcele stil clasic" insa transcende genul dramelor aristocratice prin cateva "personal touches" care nu stiu daca-s marca(inregistrata) Kubrick(poate imi spune cineva). Naratorul istoriseste aparent obiectiv, insa tonul sau plat, lipsit de inflexiuni, nu trebuie sa ne pacaleasca.
IRONIA este prezenta in multe din aceste interventii. Uneori ea vine "sa rectifice" ceea ce am vazut pe ecran, sa ne domoleasca avantul sentimental, sa ne impiedice sa ne proiectam in situatia unui personaj(actiune care ar conduce catre pierderea viziunii de ansamblu). Chiar Kubrick marturisea ca el nu urmareste ca personajele sale sa placa. Felul in care se nareaza este in tonul epocii din film, iar limbajul naratorului este de asemenea extrem de sobru(chiar si cand ne clarifica situatii incrancenate si apeleaza la comparatii poetice), insa patruns de o puternica intentie satirica. Cred ca naratorul este de fapt vocea lui Kubrick. Felul in care reuseste sa surprinda atmosfera epocii este remarcabil. Toata manifestarile emotionale coregrafiate ale personajelor aflate "in societate", autocenzura excesiva uneori a nobilimii cu staif, dar si crampeiele celeilalte lumi(armata, aventura lui Barry cu prusaca sexoasa) sunt excelent redate(decorurile, hainele, machiajul sunt extrem de veridice). Imi place felul in care Kubrick alterneaza cadrele care te lasa sa vezi de aproape duelurile sau celelalte evenimente importante ale povestii, pentru ca imediat dupa aceea sa se indeparteze de obiect, oferindu-ne ragazul necesar(nu stiu sa explic in termeni tehnici- cred ca din grosplan face un fel de zoom out sau invers uneori da sper ca m-am facut inteles). Excelente sunt si imaginile demne de Constable sau Watteau, foarte picturale atat in privinta peisajelor, cat si in privinta interioarelor somptuoase.
Actorii mi se par patrunsi de incarcatura rolurilor(cred ca au vizitat inainte vreun gentleman's gentleman) de la Ryan O'Neal(Barry), Marisa Berenson(Lady Lyndon) pana la Patrick Magee(le chevalier) si Leonard Rossiter(capt. John Quin). Scenele in care abia isi tin in frau furia, frica sau suferinta sunt perfecte pentru a ne da o imagine a mediului acela in care totul trebuia sa aiba stil, sa fie elegant. Retinerea, incercarea de a-si inabusi si disimula pornirile naturale nu fac altceva decat sa amplifice drama.
Coloana sonora nu putea decat sa intregeasca viziunea. E ca un motiv recurent intr-un roman. Diferitele variatiuni pe aceeasi tema par sa fie in perfecta concordanta cu ceea ce se desfasoara in fata ochilor nostri. As spune, folosind un cliseu, ca e un film de nota 10, dar cum voi luati in serios chestia asta cu notele, evit sa dau un calificativ pana la a doua sau a treia vizionare.

oxlock
23 Aug 2007, 11:03
Kagemusha 8/10. Titlul care in mod normal inseamna Razboinic din Umbra, a fost folosit la noi sub termennul de dublura, Akira folosind termenul ca fiind o persoana care copiaza comportamentul unei alte persoane. Filmul are in atentie trei mari familli/ clanuri care lupta pentru putere, in special asupra orasului Kyoto, pentru suprematie.
Una dintre aceste clanuri este condusa de Shyngen, a carui frate, cruta de la crucificare un hot care seamana izbitor cu Shyngen.
La moartea sa Shyngen, cere ca familia si conducatorii sa tina secret timp de trei ani moartea sa.
Aici intervine rolul lui "Kagemusha" care accepta in cele din urma sa joace acest rol, nu fara a intampina pe parcurs dificultati.

Windom
24 Aug 2007, 08:14
Am vazut aseara Simpsons - The Movie...de mult n-am mai ris cu lacrimi la o comedie, asa cum s-a intimplat de data asta. Faza in care enoriasii se refugiaza in bodega iar clientela, mare amatoare de Duff, in biserica, e cireasa de pe tort... :D
Briliant, pur si simplu.

angel_4u
25 Aug 2007, 16:44
la The Sweetest thing with Cameron Diaz; super filmul :love:

illotempore2002
29 Aug 2007, 09:58
The sound of Istanbul, de Fatih Akim. De la autorul lui "Head On" Un film documentar, cultural, muzical de exceptie. Iti da o buna dispozitie fantastica, nu poti sta la filmul asta decat zambind larg. Filmul suprinde si pune pe tava toate influentele internationale asupra muzicii si muzicienilor din Istanbul, considerat rascruce de civilizatii. Ascultam si vedem in plina actiune trupele de rock si de grunge turcesti, jazz turcesc, muzica usoara turceasca, rap-ul si r&b-ul turcesc etc. Ba chiar si echivalentii celor de la Vama Veche in Turcia. Am ras pe rupte recunoscandu-i rand pe rand pe omologii Angelei Similea, pe Dan Spataru al lor, pe emulii lui Kurt Cobain (ma rog, aici nu am ras ci am ramas surprinsa placut de calitatea muzicii lor). De asemenea, am recunoscut-o si pe Dida Dragan a lor si asa mai departe.

seven7seven
29 Aug 2007, 10:56
Am vazut aseara Simpsons - The Movie...de mult n-am mai ris cu lacrimi la o comedie, asa cum s-a intimplat de data asta. Faza in care enoriasii se refugiaza in bodega iar clientela, mare amatoare de Duff, in biserica, e cireasa de pe tort... :D
Briliant, pur si simplu.

Faza mea preferata e aia cu "Gay, gay, gay!", din biserica.. :lol:

RinTinTin
29 Aug 2007, 16:19
Songs from the second floor - alienant, straniu, frumos. Cam ermetic si arid pe alocuri (probabil ca se preteaza), dar bun. Ca un poem cenusiu al disperarii:)

M0n0
29 Aug 2007, 16:21
Briliant, pur si simplu.

Faza mea preferata e aia cu "Gay, gay, gay!", din biserica.. :lol:
La mine o faza favorita e cea din final cu Tom Hanks...cu:
"Daca ma vedeti pe strada...va rog...lasati-ma in pace..."

florryinn
29 Aug 2007, 18:15
Hwal (2005) (aka The Bow)
E primul film al lui Kim Ki-duk pe care am reusit sa-l vad si am ramas cu o impresie foarte placuta. Nu imi mai amintesc cand am mai vazut un film atat de plin de puritate, sensibiltate, de frumos; acest lucru fiind amplificat si de faptul ca am vazut inainte "Cries and Whispers" (Bergman), film atat de deprimant incat iti cam taie cheful de viata.
Este un film greu de povestit, unde nu faptele impresioneaza ci privirile de moment ale personajelor, gesturile extrem de sincere ale lor.Ce mai, este aproape un film mut sau chiar e un film mut daca tinem cond ca personajele principale, care conteaza de fapt in tot filmul, nu scot o vorba cu voce tare, ci doar doua sosoteli.
Ar fi tare frumos daca cineva, care cunoaste opera acestui cineast, ar deschide un topic care sa-l reprezinte

Piotr Buendia
02 Sep 2007, 22:06
eu am fost la capitolul revazut filme de 10 ++
In the mood for love
La Dolce Vita
8 1/2
nu cred ca mai trebuie sa zic ceva despre ele. insa...
In the mood for love - cea mai frumoasa poveste ecranizata, cu o regie/imagine/muzica colosala. cuvintele "ie" de prisos.
La Dolce Vita bate mult pe anumite teme sociale, dar in evidenta iese tema solitudinii cauzate de inconstientul uman. personajele sunt enigmatice, nu sti nimic despre ele, iar scena finala in care fata incearca sa vorbeasca cu Marcello e edificatoare.
8 1/2 exceleaza la toate capitolele. este unul in cele mai bune filme alb-negru dpdv al luminilor/umbrelor, deseori acestea incalcand realul, similar cu L'annee derniere a Marienbad. la fel ca si in pelicula lui Resnais, atmosfera onirica e determinanta si lasa la alegerea privitorului ce se intampla cu adevarat si ce face parte din visele regizorului. o meditatie adanca asupra procesului de creatie artistica.

delilah
03 Sep 2007, 20:05
Los Borgia. Un film care m-a captivat. Eu totusi stiam ca Lucrezia isi omora amantii, in film apare ca o marioneta, victima. O familie lipsita de scrupule, plina de cruzime si vanitate.

angel3110
04 Sep 2007, 10:51
If Only (2004) ...super filmul ...trebuie sa-l vedeti ...seamana mult cu A Walk To Remember....daca v-a placut AWTR sigur o sa va placa si asta.

Piotr Buendia
04 Sep 2007, 18:45
am observat ca a walk to remember asta e considerat o capodopera, un pui de The Deer Hunter eventual, de ce nu ?!

lady_mystyque
04 Sep 2007, 18:53
este doar considerat nu inseamna ca si este in realitate! :hmm: am vazut ca unii considera ca are si un sfarsit imprevizibil... :shock: in fine
e clar luata dupa love story un fel de reluare! un film dragutz dar sa spui ca ii o capodopera deja .... :shock: e mult prea mult!

BeNnY
04 Sep 2007, 19:16
am observat ca a walk to remember asta e considerat o capodopera, un pui de The Deer Hunter eventual, de ce nu ?!

?!?!!?!?!?!?!

Ce cacat s-a intamplat cu forumul asta?

films4all
04 Sep 2007, 19:52
daca nu-ti mai place forumul (poti sa pleci pe alte forumuri ca-s destule pentru toti) dar..daca nu-ti place...ai putea sa incepi u sa-l schimbi sa readuci cultura...si poti incepe chiar de la tine prin a nu mai posta mesaje de dragul de a scrie ceva..prin care crezi tu ca te poti face intresant...

capisci? :)

Piotr Buendia
04 Sep 2007, 21:50

?!?!!?!?!?!?!

Ce c**** s-a intamplat cu forumul asta?
DEX. e o carte groasa. sau e uite-te la linkul asta http://dexonline.ro/
daca ai cartea langa tine, cauta la s - sarcasm, sau la i - ironie, sau da un search acolo.

thequietsurfer
07 Sep 2007, 12:55
Ruang rak noi nid mahasan(Last life in the universe, http://www.imdb.com/title/tt0345549/)-referintele de dinainte de vizionare ma faceau sa cred ca este un film exclusiv despre alienare, genul de film care reclama un discurs patetic. Creatia lui Pen-Ek Ratanaruang e insa ceea ce se numeste un film "de stare"(k tot se intreba Pitbull retoric ce-i aia in cronica la "Dupa ea",ironizand intentiile tarkovskiene ale regizoarei). Apar tacerile specifice productiilor asiatice(mai ales k cele doua personaje esentiale vorbesc limbi diferite) si nu lipsesc nici cadrele fara elemente umane, cadre care insista fie pe soparla-simbol, fie pe obiecte ce ne pot da o (alta) imagine(mentala, nu captata pe pelicula) sugestiva despre psihologia personajelor. Este un film care poate fi interpretat diferit(finalul are darul unei ambiguitati care nu frustreaza, nu sufoca, ci te invita in mintea regizorului si, in consecinta, in stratul filosofic al povestii). Kenji, cel care la inceput isi popula imaginatia cu scenarii ale sinuciderii sale si repeta(perfectionism japonez, ce sa-i faci :D ) fara hotarare trecerea intr-o noua forma de existenta(raspunsul sau la marea intrebare) sufera o transformare de substanta in momentul in care se muta alaturi de Noi, thailandeza complet diferita de el.
Ceea ce ii reuneste este moartea surorii lui Noi, Nid, petrecuta pe un pod de pe care Kenji intentiona sa se arunce. Incercand sa se debaraseze de fostul sau "eu", Kenji incepe sa imprumute cate ceva din firea manfisista a lui Noi si in final, mesajul este transmis cu toate ca dpdv evenimential lucrurile sunt neclare: Kenji gaseste pofta de viata, imaginarul sau fiind locuit de aceasta data de perspectiva reintalnirii cu Noi.
Filmul are o usoara tenta dostoievskiana, suferinta fiind singurul lucru care-ti da dreptul de a capata o noua viata, de a te elibera de trecutul apasator. Coloana sonora contribuie la efectul anesteziant al cadrelor statice, iar sunetele de pian care se pierd domol pt. a fi urmate de altele la fel de calme nu fac decat sa dea savoare povestii. Secventele de tipul asta mi se par bine dozate, eu unul neavand parte de niciun moment in care sa zic k m-am plictisit.
Mesajul meu cam prolix si cam orb in privinta unor aspecte importante ca delirul oniric al lui Kenji surprins f. natural de regizor nu contine avertismentul cu spoilerele pt. ca un astfel de film trebuie inteles dincolo de epic(dak a murit, dak n-a murit, dak s-au mai intalnit, dak nu s-au mai intalnit etc.). Un film care iti sopteste la ureche ca este posibil sa te redefinesti.

razvan-gabriel
07 Sep 2007, 16:07
Nici eu nu prea inteleg faza cu AWtoRemember si If Only capodopere sau filme extraordinare. Au ceva ce-atinge coarda sensibila dar totusi sunt ingrozitor jucate, iar primul e lipsit de consistenta...

lady_mystyque
07 Sep 2007, 18:02
Frenzy-9.5/10 Definitia vine intr-un singur cuvant:Hitchcock. si as putea foarte bine sa inchei aici... dar totusi...
A true pleasure to watch... suspansul e la el acasa (nici nu se putea altfel). :)
Scena in care Babs intra in casa lui Rob, inainte de inchiderea usii auzindu-se replica: "Stii esti genul meu de femeie!" , urmata de camera departandu'se incet backwards pana la intrarea in cladire... absolut geniala. :happy: pt mine scena aia face tot filmu... numai pt asta si tot merita vizionat.
Finalul scurt, taios si brusc... fara alte inflorituri care chiar nu si-ar fi avut rostul. Divin de simplu: "You're not wearing your necktie Mr. Rusk!"
:)

illotempore2002
11 Sep 2007, 00:22
Noi Albinoi.

Film islandez, debutul unui regizor mai mult decat simpatic a carui meserie e de fapt muzica. Intotdeauna mi-au placut regizorasii astia spontani care intr-o buna zi se hotarasc sa faca film, desi ocupatia lor e alta, si trantesc o super piesa ce te tine numai cu ochii mari si ranjetul cat sapa.

Ce mi-a placut in film: personajul principal, Noi. O lichea, o rapandula. Foarte inteligent insa, motiv pt care, e de inteles, cotidianul banal nu il satisface. Pt el tzara lui e un scuipat pe harta Europei, drept urmare ar cam vrea sa stea undeva cu burta la soare. Si viseaza la asta, mai ales dupa ce isi gaseste o partenera frumusica de visat. O vanzatoare de la benzinarie. Cu ea va incerca sa gaseasca ceva mai mult decat "sacrul camuflat in profan" adica sa depaseasca monotonia zilnica.

Am ras pe burta la momentul in care Noi intra in casa tatalui fetei si acesta facea curat printre carti. Citea dintr-un un mare om de cultura, Kierkegaard, urmatoarele: "Daca te casatoresti vei regreta, daca nu te casatoresti iar vei regreta. Daca te sinucizi vei regreta, daca nu te sinucizi tot vei regreta. Daca inveti vei regreta daca nu inveti iar vei regreta. Daca iubesti vei regreta, daca nu iubesti iar vei regreta s.a.m.d". Moment in care se decide sa arunce cartea la gunoi spunand "Asta e filosofie? Ce porcarii poate sa debiteze acest fraier" (ma rog, aproximativ)...

Vazandu-i si al doilea film al lui Dagur Kari, am remarcat acelas tipar de personaj, foaaaarte plictisit de banal si care incearca sa sparga pelicula in care cei mai multi dintre noi suntem prinsi in viata de zi cu zi, pelicula automatismului. Foarte amuzant, ca sa nu se mai plictiseasca, personajul din "Grow-up, people" se hotaraste sa incalce pe rand toate cele 10 porunci biblice, alegand sa inceapa cu "sa nu pre-curvesti"

Siasa mai departe...

RinTinTin
11 Sep 2007, 15:53
Vazandu-i si al doilea film al lui Dagur Kari, am remarcat acelas tipar de personaj, foaaaarte plictisit de banal si care incearca sa sparga pelicula in care cei mai multi dintre noi suntem prinsi in viata de zi cu zi, pelicula automatismului. Foarte amuzant, ca sa nu se mai plictiseasca, personajul din "Grow-up, people" se hotaraste sa incalce pe rand toate cele 10 porunci biblice, alegand sa inceapa cu "sa nu pre-curvesti"

Siasa mai departe...

Care e acel "al doilea film"? Ai un link? Ca pe imdb nu gasesc Grow up people...
Thx

illotempore2002
11 Sep 2007, 17:03
Cum sa nu il gasesti pe IMDB?

Voksne Mennesker se numeste in limba lor....titlurile pt alte tzari au fost "Dark Horse" sau "Grow-up, people"

RinTinTin
11 Sep 2007, 17:04
oooh, ok, pe imdb e dat ca Dark Horse
Thx!

StefanDo
17 Sep 2007, 13:32
Ne le dis a personne/Tell No One 7.5/10 Super thriller cu cea mai tare scena de actiune vazuta vreodata intr-un film frantuzesc. Cu un Cesar pentru regie (Guillaume Canet) si actor principal (Francois Cluzet), Ne le dis... chiar te tine in priza cu o intriga foarte complicata si cateva momente tensionate de-ti rozi unghiile. Cluzet este un doctor care, la opt ani de la uciderea sotiei sale de catre un criminal in serie, inca isi linge ranile, nefiind in stare sa-si ia viata de la capat. Cand primeste un mesaj video cu o femeie care pare a fi sotia lui, barbatul isi da seama ca este victima unui complot pus la cale de persoane in stare de orice pentru a nu fi descoperite. Ghidat de mailurile semnate inevitabil "ne le dis a personne", personajul lui Cluzet devine un fel de "the fugitive" a la francaise, slalomand printre dovezile care-l incrimineaza si cele care-l duc mai aproape de ceea ce s-a intamplat cu sotia sa. Tras de par, da, cu un soundtrack aproape insuportabil de modern (Cesar si pentru coloana sonora), cu toata spuma actorilor francezi pe generic (Dussolier, Rochefort, Berleand, wow, cum de lipseste Auteuil? :D) si de-o eficienta totala. Cool... :)

illotempore2002
18 Sep 2007, 22:16
Incredibil, chiar acum ma uit la "Close-up" al lui Kiarostami si sunt uimita cat de mult se aseamana, pana acum (si cred ca si mai incolo) cu un film Dogma 95. Desigur, are mult mai multa delicatezte si se4nsibilitate (fireasca, nu cautata) decat filmele Dogma, care sunt taioase si care cad greu la stomac, dar pana acum principiile de baza sunt aceleasi...

Dominic
26 Sep 2007, 14:28
Grindhouse:Death Proof astept sa vad ce face Rodriguez ca Tarantino sincer a cam dezamagit :( .Are si el cateva faze bune insa e cam slabutz si lipsit de actiunea mult promisa.Am stat si m`am plictisit vazandu`l pe Kurt Russel cum o face pe bad guy si a mai apoi sa il vad cum he was bagging for mercy from Rosaria Dawson...Sper ca Planet Terror sa fie mai bun si din cate am vazut din trailer asa si este.

Dominic
27 Sep 2007, 12:54
Resident Evil:Extinction
Se pare k nimeni nu a putut face o a 3 a parte mai buna decat celelalte anterioare(Blade 3,Matrix 3 etc).Lumea cred,ca si mine, isi doreste sa vada mai multa actiune...din ce in ce mai multa actiune.Vroiam sa il vad cat de repede posibil si am facut rost de varianta piratata pentru a`mi satisface curiozitatea.Am trait fiecare scena pentru k sunt un fan Milla Jovovich si Resident Evil.Avem de`aface cu o Alice(cea mai mare arma bio-organica a celor de la corporatia Umbrella) pornita pe exterminare si muuult mai puternica(eu unul am ramas placut surprins de calitatile sale din aceasta a 3 a parte)...

Filmul a dobandit de un buget de 45 de mil de dolari si se anunta a face o impresie foarte buna.
Mie mi`a placut foarte mult,desi nu are aceeasi actiune k in cea de a 2 parte...asta nu inseamna ca nu are actiune.Fanii R.E nu vor fi dezamagiti cu siguranta.Astept pareri despre finalul filmului!

Filmul va fi lansat in cinematografe in Romania pe 02 Noiembrie 2007!

herbert
10 Oct 2007, 00:31
vazut "12" de Nikita Mihalkov, remake dupa "Twelve Angry Men" (Doisprezece oameni furiosi) de Sidney Lumet, dar ilustrand un "caz rusesc", filmul pentru care juriul de la Venetia a instituit un Leu de Aur special (ce rushine!!!)...
iremediabil cariat de politica Nikitushka..., mai ales dupa ce l-a jucat pe tzar in "Sibirskii tziriulnik" (Barbierul din Siberia). ca actor interpreteaza in acest film un fost ofiter KGB, acum pictor amator, care e intelept, uman si celelalte mirodenii... personajul interpretat de el - un fel de Dumnezeu care vorbeste ruseste - face trimitere la Vladimir Putin, presedintele rus, pe care Nikitushka, ca artist liber si... dezinteresat, il implora sa ramana la conducerea Russiei. pupincurism gretzos...

Filmul e lung (2 ore 30 min), monoton, cu momente de plictiseala, greu de suportat si de inteles pentru cineva care nu cunoaste Rusia din ultimii 20 de ani.
totusi, am apreciat cateva interpretari actoricesti remarcabile (Garmash, Makovetzki, Stoianov...)
il pe prefer pe Mihalkov cel din filmele sale artistice, nu politice...
nu cred ca se mai salveaza tipul, pt ca filmeaza acum "Soare inselator 2", tot un film politic...

RinTinTin
16 Oct 2007, 14:49
Fido - 9/10 - una dintre cele mai bune tongue-in-cheek comedies vazute de mine vreodata.
You kill me - 8/10 - noir savuros, with a deeply human twist. I liked it. Poate c-a fost comercial, dar a fost touching. Pe langa Cashback, who used some tricks for that, a fost mult mai bun.

Pitbull
25 Oct 2007, 14:32
Si mie mi-a pläcut. Vezi c-avem topic "13 Tzameti",, la "Acum pe ecrane", poate comentezi ceva si pe-acolo.

StefanDo
29 Oct 2007, 12:43
99F 4/10 Ai un scriitor teribilist precum Beigbeder si, cu succesul fenomenal (si inexplicabil) al 99F (tradus la noi 199.000 lei), o ecranizare era obligatorie. Fara a fi inventat roata, caci absolut toate ideile lui au fost deja acoperite de Houellebecq, Beigbeder merita totusi respect pentru modul cum a reusit sa fie dat afara de la Young and Rubicam (cu toate compensatiile de rigoare) dupa ce-a publicat acest manifest impotriva lumii publicitarilor. Scrisa foarte prost si lungita, plina de panseuri teribiliste, dar in acelasi timp edificatoare pentru felul in care suntem mintiti de marile companii (studiu de caz Madone - Danone), 99F putea castiga prin ecranizare, pentru ca aceasta era susceptibila sa taie considerabilul balast din carte.

Din nefericire nu se intampla asta si, in loc sa filmeze gen videoclip, cu un voice over sprintar si ritmat, Jan Kounen trage cadre clasice, foloseste un voice-over plat si mort si arunca un soundtrack adormitor (come on, in film apare si obsedanta Yumeji's Theme din In the mood for love - de 2 ori!), facand praf si pulbere putinul pe care-l putea oferi romanul.

In rolul protagonistului Octave Parango, Jean Dujardin face minuni dar nu este in stare sa salveze nimic. Partea proasta este ca francezul de rand, care a dezvoltat o adevarata fixatie pentru teribilismul lui Beigbeder, se inghesuie cu mic si mare la 99F (lansat acum cateva saptamani in Franta), ceea ce convinge producatorii sa filmeze si partea a doua: Au secours pardon. Adus in Romania pentru a sustine lansarea traducerii Iarta-ma! Ajuta-ma!, 99F are toate sansele sa fie lansat si la noi, dar peste cateva luni bune.

Iar sonorizarea de la Elvira Popescu e sub orice critica!

Twinsen
04 Nov 2007, 00:30
The Fountain

Pana la urma, orice om moare. O stiam deja. Aronofsky are nevoie de 90+ minute ca sa ajunga la concluzia asta. Ce-i drept o face intr-un stil artistic remarcabil, dar cu o raceala intelectuala care contrasteaza neplacut cu povestea lacrimogena. Personajele sunt lipsite de orice trasatura in afara de cele care fac povestea sa mearga mai departe, iar povestea pare a fi scrisa de un adolescent destept care descopera realitatile vietii. Nu e un film rau, dar altele cu tema similara, cum ar fi Christmas in August, ii dau lectii de maturitate.

Pitbull
04 Nov 2007, 00:34
Bine zis.
Si-n topicul aferent, la "Acum pe ecrane", s-a discutat mult pe tema asta.