View Full Version : Cel mai recent vizionat film.
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
[
17]
18
19
Kriss_Kringle
17 Nov 2011, 23:08
Tomboy
Am fost sa-l vad la cinema cu un prieten si am fost singurii din sala pana la urma.Asa de deschisi la minte sunt romanii cand vine vorba de filme mai necunoscute dar in fine,sa trecem la film.
Pacat, daca e macar la fel de bun ca Naissance des pieuvres, atunci sala ar fi trebuit sa fie plina. Trebuie sa fac si rost de el. nu cred ca va rula in orasul meu. :(
N-am vazut celalalt film al lui Sciamma dar o sa-l caut.Am mai uitat sa adaug ca aduce putin cu Boys don't cry,insa la un nivel mult mai inofensiv.Daca nu am fi fost noi,era sala goala si mai ziceau 2 fete care l-au vazut ca au fost 4 in sala dar celelalte 2 persoane au plecat pe la jumatate.De aia a fost si tariful unic doar 7 lei, pentru ca nu se asteptau sa vina mai nimeni la el.
aniela07
18 Nov 2011, 12:52
La festivalul filmului maghiar am vazut Mephisto de Istvan Szabo 8/10
Un actor neamt innebunit dupa teatru, care isi doreste cu patima recunoasterea talentului sau, face compromisuri pentru a obtine succesul in Germania anilor ’30 cand fascismul ajunge la putere. Intre a fugi dintr-o Germanie care o ia razna si a ramane in tara, desi asta inseamna sa contribuie la propaganda fascista (cu o putere temporara de a-si ajuta prietenii care se opun regimului politic oficial, desi atunci cand lucrurile devin intr-adevar grave, el nu mai are nici o influenta), Hoefgen alege un pact « faustian » cu nazistii.
Din cate am citit actorul real din care s-a inspirat e Gustav Gruendgens de-a jucat in M al lui Fritz Lang. In plus, filmul se bazeaza pe romanul Mephisto al lui Thomas Mann, o carte pe care o si am in biblioteca (dar pe care am ignorant-o pentru ca nu auzisem mai nimic despre ea –in plus cartea e luata din Cora de la reduceri si pe bonuri de masa. Uneori viata e de-a dreptul ingrata!). Cica Grundgens era casatorit cu fiica lui Thomas Mann inainte ca aceasta sa paraseasca Germania hitlerista. Ce chestie...
Mi-a placut modul in care Istvan Szabo foloseste culorile si agitatia lui Hoefgen. Filmul in sine e destul de previzibil, dar actorul principal joaca bine (e o scena faina in care Hoefgen danseaza pe un ritm nebun cu amanta sa, o negresa).
AndreiStefan
19 Nov 2011, 14:40
Printr-o imprejurare destul de haioasa, aseara am fost "insotitor" la avanpremiera atat asteptatului...deja "pornoficatului"...The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
Nu sunt dezgustat de aceasta serie, dar nici nu ma da pe spate...insa recunosc ca ma asteptam sa fie destul de bun, tinand cont de cati fani a adunat...si cate inimi au frant Sugativa&Catelusul. Pentru mine Breaking Dawn Part 1 poate fi divizat in 3 parti(pentru cei care il vor viziona la cinema):
- Introducerea...te astepti la ceva WOW! si te dezamageste cumplit.
- Primele 30-40 de min. din film (Preludiu)...partea mea preferata in care pur si simplu razi cu lacrimi =)) si nu...nu datorita evenimentelor din film...ele fiind chiar extrem de monotone...ci datorita dnsoarelor din sala care ba ofteaza...ba plang(de fericire probabil)...ba se susotesc sau lanseaza un "aaaaaaaahhhh" indelungat. Norocul meu ca am avut o companie un pic mai "deschisa la minte" care se amuza la fel de teribil ca mine...iar cireasa de pe tort a fost o palma peste ochi primita de un individ din fata mea din partea iubitei:))
- Actiunea mult asteptata...desi aparent previzibile evenimentele, schimbarile de situatii/tabere/sentimente dau un farmec aparte povestii...iar desigur finalul te lasa cu acea dorinta de a vedea si ultima parte.
In concluzie, desi putea fi mult mai reusit, consider ca intrece lejer primele 2 parti, atat din punct de vedere a povestii cat si a rolurilor mult mai bine jucate.
Un 7,5...poate 8...pentru "atmosfera" de la cinema mai ales:))
chuckyfan
19 Nov 2011, 18:24
Donnie Darko
Mindfuck movie. Eu l-am inteles in felul urmator:
In momentul cand acesta "s-a intors in timp" la finalul filmului a ramas in pat pentru a salva milioane de vieti si pentru a muri singur cum i-a soptit batrana aia. In momentul in care a fost omorat de motorul avionului, acesta si-a salvat prietena prin faptul ca nu a intalnit-o, profesoara nu a mai fost concediata, pedofilul ala nu a mai fost prins si accidentul de avion in care urma sa-i moara mama si sora mai mica nu a mai avut loc.
Pe langa aceasta explicatie pe care am reusit sa mi-o dau am ramas cu foarte multe intrebari si cred ca tre' sa mai vad filmul de cateva ori pana sa-l inteleg pe deplin, daca voi reusi vr'odata.
10 / 10 . Cu aceasta ocazie m-am hotarat sa reiau Eraserhead- ul lui Lynch care din nou trebuie vazut de cel putin 10 ori banuiesc.
GreenWeed
26 Nov 2011, 16:34
Mie mia placut foarte mult filmul IN TIME
M -am uitat mai mult de curiozitatea de al vedea pe Justin Timberlake intru sf de actiune si pot spune ca a jucat foarte tare
Într-un viitor unde timpul înseamnă la propriu bani şi îmbătrânirea se opreşte la 25 de ani, singurul mod de a rămâne în viaţă e să câştigi, să fugi sa furi ,sau să moşteneşti mai mult timp. Will Salas trăieşte minut cu minut, până când o mană cerească îi dă acces la lumea înstăriţilor, unde face echipă cu o frumoasă moştenitoare tânără ca să distrugă sistemul corupt.
Chambord
27 Nov 2011, 14:04
Era topic special cu Turin Horse. Ar fi putut re-aprinde discutia acolo, mai devreme sau mai tarziu. Asa o sa se piarda comentariul tau printre alte zeci de nimicuri din topicul prezent.
aniela07
27 Nov 2011, 18:53
eu am o problema cu topicurile astea... nu le gasesc niciodata unde trebuie :D oricum, un comentariu nu se pierde zic eu... putin neasteptat nu strica nimanui. e ca faza cu follow the rabbit down the rabbit hole. acum stie lumea ca exista si topic. :)
Cred ca lumea stie ca exista :P De obicei filmele noi sunt la "Acum pe ecrane". Repet si eu ce a zis Chambord, pentru a nu stiu cata oara, aici se pierd mesajele dupa cateva zile si nu stiu cine o sa mai citeasca. Hai ca-ti mut mesajul dincolo, nu cred ca te superi :P
PS: Sa inteleg ca si tu ai fost in sala sambata? :P
aniela07
28 Nov 2011, 05:32
sa vezi ce putoare ma invat eu asa... acum nu mai caut topicuri nici cat inainte ca mi le muti tu oricum :D
da da, si eu am fost, ti-am spus ca nu-l mai ratez de data asta. da' am intarziat ca nu-mi mai aduceam aminte de unde se achizitioneaza bere la scala si mi-am pierdut ceva timp contrariata in fata frigiderelor cu tuborg... da' l-am prins chiar de la inceput cand povesteau despre nenea Nietzsche.
Chambord
28 Nov 2011, 14:23
chitz (Keats :P ), exista butonul search, oleaca mai la est de celebrul UserCP :) Iar filmele noi au topic la Acum pe Ecrane. Daca n-au, e minunat sa il deschizi chiar tu. In topicul de fata vorbim doar despre filme care nu au un alt topic mai specific.
topic topic topic topic
aniela07
28 Nov 2011, 15:02
Keats :)) nu m-am gandit niciodata la asta.
of, search in pagina de start doar, cu un click pe el, nu cu un camp si apoi cu multiple optiuni... cine o fi facut BAT-ul pe asa un design si si-a dat sign -off... daca nu tipa la mine eu nu vad search-ul ala. bineeee. pentru voi, o sa dau un search mai intai. daca-mi aduc aminte. :"> ce ti-e si cu organizarea asta...
''The Art of Getting By''
Este un film de colectie din punctul meu de vedere...Mi-a placut interpretarea actorilor (Freddie Highmore in special), mi-a placut modul in care a fost spusa povestea, mi-au placut imaginile si realismul,mi-a placut coloana sonora,mi-au placut ''invatamintele'' si sentimentele exprimate...Mi-a placut in totalitate...Este un film pe care as putea sa-l revad de foarte multe ori si mereu sa-mi trezeasca aceleasi trairi ba chiar sa descopar ceva ce nu observasem anterior...Cred ca oricine se poate regasi in cel putin unul dintre personajele expuse aici...Freddie Highmore devine din ce in ce mai bun odata cu trecerea timpului si asta e un lucru inspaimantator de bun avand in vedere varsta extrem de frageda...I-am urmarit cariera inca de cand l-am vazut in ''Charlie si fabrica de ciocolata'' si de atunci n-a incetat sa ma uimeasca...II prevad un viitor extrem de luminos daca va continua pe drumul asta...Rolul interpretat de el a fost superb si imbogatit de partiturile Emmei Roberts (care la randul ei evolueaza si tinde spre depasirea rudelor sale mai cunoscute) si a restului distributiei...
charles
03 Dec 2011, 20:32
In Time, 2011, Andrew Niccol
Povestea, despuiata de elementul SF ni se infatiseaza intr-o platitudine demna de a nu fi luata in seama. In schimb, premisa este sensibila prin actualitatea alegoriei. Daca relatia dintre marfa si bani in capitalismul real este de tipul bani-marfa-bani, in acest SF ecuatia devine timp-marfa-timp. Evident, scopul este de a traduce un concept in ceva mult mai stringent. Exagerarea este necesara, in acest caz, pentru a intari punctul de vedere.
Oamenii imbatranesc doar un sfert de secol, moneda de schimb universala este timpul, timpul permite doar celor ce au acumulat (capital) destul sa eludeze atat vicisitudinile vietii cat si moartea insasi. Cu elementele acestea Niccol, dupa ce ne-a demonstrat de ce este in stare cu Gattaca, cu The Truman Show si nu in ultimul rand cu Lord of War, putea sa creeze o viziune distopica mult mai bine conturata. Interesanta este totusi ideea lui, ca in contextul posibilitatii absentei mortii, domeniul financiar se pastreaza la aceiasi parametri (daca nu chiar mai ridicati). Care-i termenul cu adevarat greu din dictonul ‘de moarte si de fisc nu scapi niciodata!’?
In alta ordine de idei, domnului Timberlake ii sugerez sa-si dea glont! Repede!
Federico
03 Dec 2011, 21:39
"His Girl Friday"(1940, H. Hawks) - cred ca e cel mai entertatining film vechi sau cel mai vechi film entertaining pe care l-am vazut pana acum. Nu stiam despre ce-i vorba ianinte si m-a surprins la scurt timp dupa ce am recunoscut povestea pe care o mai urmarisem inscenata in "The Front Page" ('74), ambele avand la baza aceeasi piesa de teatru. Diferenta foarte interesanta e ca cele doua sunt construite oarecum palindromic (adica in oglinda) personajul principal fiind femeie in primul si barbat dincolo. Intr-adevar, filmul e pe buna dreptate celebru pentru vertiginozitatea incredibila a derularii actiunii, actorii mitraliindu-si in unele momente debitul amazonic de propozitii cu o indemanare supraomeneasca. Este teatral filmul - parte asumat, parte din cauza decalajului de epoci dintre receptorii de azi si expeditorii de acum 70 de ani -, insa spre surprinderea mea, am reusit performanta de a-mi mai amortiza rigiditatea sistemului de referinta estetic bazat pe preconceptiile realismului, si a privi spiritul filmului contextual. Spirit luminos si plin de inocenta care mi-a picat foarte bine, nu mai vazusem parca de-un car de ani ceva de genul. Un alt lucru care mi-a picat bine, a fost the good old way hollywood tells it (or at least used to tell it). Liniaritate cauzala impecabila de la primul cadru si pana la caderea cortinei, care in ultima vreme e de-a dreptul sufocata de moda finalurilor "deschise". Chiar mi-era dor de asa ceva.
Federico
04 Dec 2011, 12:26
"North By Northwest" - inca o naratiune clasica limpede ca lacrima si la fel de delicioasa. L-am revazut si, din pacate, mi s-a parut absolut superb. Nu stiu ce dracu' am. Incep sa ma snobistizez. Nu mi-a disparut din campul perceptual melodramatismul si si artificialiatea care m-au dezgustat prima oara pana la a-mi parea rau ca autorul e deja trecut in lumea celor drepti, insa acum nu m-au mai deranjat. Deloc. De fapt impresia asta de artefact patent separat de realitate -- spre deosebire de filmele realiste hardcore-arthouse care vor sa estompeze cu orice pret granita dintre fictiune si realitate -- mi s-a parut una dintre cele mai atractive insusiri ale filmului. Mi-a placut foarte tare aerul super-hiper-mega stilizat al fiecarui cadru, imaginile sunt de-o frumusete incredibila, excelenta muzica lui B. Herrman care varsa suspans cu nemiluita pe langa suspansul principal emergent din povestea in sine; umor - faza cu licitatia chiar m-a facut sa rad cu voce tare; si tipa blonda whatyoucallher la fel, artificiala si stilizata si superba ca priveliste.
anaemona
04 Dec 2011, 18:06
Holy Smoke!
Ca sa va placa trebuie sa va placa:
1. Jane Campion
2. Kate Winslet - are si un pre The reader appearance
3. Harvey Keitel - in probabil cel mai funny rol pe care l-a interpretat
Filmul are amprenta emotionala a lui Jane Campion, adica daca v-a placut The piano si relatia speciala care s-a legat intre Keitel si Holly Hunter acolo o sa va placa si Kate si Keitel aici desi relatia dintre ei e complet diferita. Filmul e plin de sensibilitate dar si de momente comice si macar pentru a-l vedea pe Keitel alergind prin desert imbracat intr-o rochie rosie jumate descult zic eu ca tot merita :)
Mercutio
04 Dec 2011, 19:10
Dorian Gray 2009
Dat fiind ca romanul lui Oscar Wilde e in topul preferintelor mele, ecranizarea aceasta m-a dezamagit. Realizatorii filmului au adus tot felul de modificari, fara vreo valoare adaugata, au introdus in plus o serie de clisee specifice filmelor de groaza, ceea ce nu face decat sa dilueze farmecul povestii si al personajelor originale. Interpretul principal: neconvingator. Colin Firth, desi interpreteaza corespunzator, nu e acel Lord Henry asa cum mi-l inchipuiam eu, cu zambet ironic in coltul gurii, plin de cinism, de umor, potrivit sa livreze maximele lui Oscar Wilde. Of course Peter O'Toole ar fi fost mult mai potrivit. Din pacate e antediluvian.
"North By Northwest" - inca o naratiune clasica limpede ca lacrima si la fel de delicioasa. L-am revazut si, din pacate, mi s-a parut absolut superb. Nu stiu ce dracu' am. Incep sa ma snobistizez. Nu mi-a disparut din campul perceptual melodramatismul si si artificialiatea care m-au dezgustat prima oara pana la a-mi parea rau ca autorul e deja trecut in lumea celor drepti, insa acum nu m-au mai deranjat. Deloc. De fapt impresia asta de artefact patent separat de realitate -- spre deosebire de filmele realiste hardcore-arthouse care vor sa estompeze cu orice pret granita dintre fictiune si realitate -- mi s-a parut una dintre cele mai atractive insusiri ale filmului. Mi-a placut foarte tare aerul super-hiper-mega stilizat al fiecarui cadru, imaginile sunt de-o frumusete incredibila, excelenta muzica lui B. Herrman care varsa suspans cu nemiluita pe langa suspansul principal emergent din povestea in sine; umor - faza cu licitatia chiar m-a facut sa rad cu voce tare; si tipa blonda whatyoucallher la fel, artificiala si stilizata si superba ca priveliste.
Sunt curios de ce te-ai mai uita o data la un film care te-a dezgustat la prima vizionare. De ce ti-a placut a doua oara pot sa imi dau seama.
Kriss_Kringle
04 Dec 2011, 20:21
Sunt curios de ce te-ai mai uita o data la un film care te-a dezgustat la prima vizionare. De ce ti-a placut a doua oara pot sa imi dau seama.
Probabil a vrut sa-i mai dea o sansa filmului.Se intampla des sa vezi un film considerat foarte bun sau capodopera de catre critici dar pe tine nu te impresioneaza deloc si dupa o vreme cand il revezi, il apreciezi mult mai mult,il vezi cu alti ochi.Acelasi lucru mi s-a intamplat mie cu Blade Runner,cand l-am vazut prima oara mi s-a parut (:| si dupa ce l-am revazut anul asta direct instant classic!
Gusturile oamenilor se schimba sa stii;)
Krystyne
04 Dec 2011, 21:06
Filmul se numeste An education,ca si o adaptare exista varianta O lectie de viata , ceea ce pare o alegere potrivita avand in vedere continutul filmului , aparent previzibil si superficial,insa mie mi se pare a transmite un mesaj profund.
Federico
05 Dec 2011, 20:23
Sunt curios de ce te-ai mai uita o data la un film care te-a dezgustat la prima vizionare. De ce ti-a placut a doua oara pot sa imi dau seama.
din acelasi motiv pentru care am vazut "his girl friday" - citesc o chestie care face referire la niste filme si tre' sa le am proaspete in minte ca sa pot s-o urmaresc ca lumea
The Ides of March
Drama politica de inalta calitate, storyline relativ incalcit (insa nimic tras de par), o distributie de zile mari, si un Ryan Gosling din ce in ce mai surprinzator. De asemenea, placuta reintalnirea cu Evan Rachel Wood. Recomand, personal l-am gasit agreabil si de bun-gust.
charles
08 Dec 2011, 02:01
Si eu tot The Ides of March, 2011, George Clooney
In perioada democratiei ateniene, termenul de idiot desemna acea persoana care in ingnoranta ei nu lua parte la ‘afacerile’ publice, adica, cu alte cuvinte, pe cel care nu se implica in politica. Deci, trebuie sa fii de-a dreptul idiot sa crezi ca politica, mai ales in momentele ei de maxima efervescenta (in cazul de fata, o campanie electorala), ar fi un taram magic unde, vorba unui prieten, zanele se caca panselute iar flatulentele suna a simfonii. Asa ca, filmul nu face decat sa arate, poate in scop educativ, aceleasi atitudini si mijloace caracteristice jocului politic din spatele scenei. In timp ce consultantul Gosling vrea mai mult sa demonstreze ca este in stare de un joc in ’big boys league’, guvernatorul Clooney isi asuma anumite pareri politice, insa cu idealism sau mai degraba, cu naivitate. Pentru ca, de idele lui martie, cu aluzie mai mult la inevitabilul profetiei adresate lui Caesar decat la asasinatul in sine, nu scapa. Interesante sunt aparitiile lui Seymour Hoffman si a lui Giamatti. Poate cel mai bun moment al filmului, un slow close-up pe faciesul lui Gosling, in timp ce un jurnalist rosteste cuvinte ca demnitate, integritate, onestitate.
bremen1980
08 Dec 2011, 12:12
''Xiao Wu'' (Pickpocket ) -1998 -regizat de Zhang Ke Jia ( cel cu Still Life si The World )
Xiao Wu un hot de buzunare care este tot mai marginalizat de fostii colegii de ''meserie'' care au evoluat in cariera .Baietii fac afaceri la scara mai mare intr-o China in plin proces de transformare.
Xiao Wu un borfas sictirit demn de antieroii lui Bresson sau Antonioni ;Un pierde vara indragostit de o dama cu moravuri usurele.
Daca treceti de ritmul destul de lent s-ar putea ca acest film sa va placa
8/10
Bonus :toti actorii sunt amatori
http://www.youtube.com/watch?v=JxX-ex7eNOU&feature=related
''Hachiko: A Dog's Story''
Capodopera...Acest film nu trebuie discutat prea mult...Trebuie vazut,auzit,simtit si mai inainte de toate, inteles...Nu cred ca am plans la vreun film cum am plans la ''Hachiko''...Este atat de bine facut incat ar fi greu sa nu plangi...Povestea este cu atat mai impresionanta cu cat afli ca este si inspirata din realitate...Parca atunci incepi sa plangi si mai tare, cand te gandesti ca ghemotocul ala latrator si caldut in interior chiar si-a asteptat stapanul decedat atatia ani in cele mai grele conditii...Este unul dintre filmele care iti invadeaza sufletul si iti ramane acolo...Obligatoriu de vazut...
aniela07
13 Dec 2011, 08:58
Aproape de cer 10/10
Nu prea ma pricep eu la documentare, dar, alaturi de Metrobranding, eu cred ca incepem sa facem documentare foarte bune.
In Aproape de cer imaginile sunt fotografice si umplu tot filmul unde nu se petrece mare lucru, dar unde nu te plictisesti pentru ca lucrurile sunt astfel prezentate incat iti dai seama ca viata nu este neaparat numai actiune ci si a trai pur si simplu.
Filmul surprinde modul de viata al unei familii de ciobani care traiesc in stilul traditional. Nu are cine stie ce continut informativ, dar e o atitudine contemplativa, care mie mi-a placut in mod deosebit, a unui mod de viata pe cale de disparitie.
contlacinemagicieni
13 Dec 2011, 11:19
White Dog (1982) (http://www.imdb.com/title/tt0084899/)
Capodopera...Acest film nu trebuie discutat prea mult...Trebuie vazut,auzit,simtit si mai inainte de toate, inteles...Nu cred ca am plans la vreun film cum am plans la ''White Dog''...Este atat de bine facut incat ar fi greu sa nu plangi...Povestea este cu atat mai impresionanta cu cat afli ca este si inspirata din realitate...Parca atunci incepi sa plangi si mai tare, cand te gandesti ca ghemotocul ala latrator si caldut in interior chiar a indurat cele mai grele conditii...Este unul dintre filmele care iti invadeaza sufletul si iti ramane acolo...Obligatoriu de vazut...
bremen1980
16 Dec 2011, 11:10
Vreau sa vad de sarbatorile astea filme care nu vor aparea la noi pe ecrane sau la care nu am chef sa ma duc pina la cinema :
Habemus Papam
Like Crzay
Chambord
16 Dec 2011, 11:15
Pe Snowtown si Martha Marcy... le am si eu pe lista.
Plus (ordine aleatoare):
Take Shelter Jeff Nichols
Another Earth Mike Cahill
Sound Of My Voice Zal Batmanglij
The Artist Michel Hazanavicius
Once Upon a Time in Anatolya Nuri Bilge Ceylan
The Day He Arrives Hong Sang-soo
Bellflower Evan Glodell
Alps Yorgos Lanthimos
descendants payne
shame steve mc queen
tinker tailor soldier spy alfredson
Killer Joe friedkin
The italian key Rosa Karo
Haywire Soderbergh
bremen1980
16 Dec 2011, 11:20
Buna lista ta dar nu prea le-am vazut prin '' locurile alea '' De la tine de pe lista am vazut doar Another Earth si nu m-a rupt .As mai adauga la lista ta si Dark Horse filmul lui Solondz
Kriss_Kringle
16 Dec 2011, 12:10
Rundskop l-am vazut alaltaieri.E cam inegal si plotul nu e dezvoltat la potentialul sau, dar personajul principal face un rol destul de bun.La Snowtown am si deschis topic acum cateva luni.:P
Bellflower tot am zis ca-l vad,dar am uitat de el.
anaemona
18 Dec 2011, 16:32
Pentru ca am scapat de o activitate foarte stresanta, macar pentru scurt timp, am vazut niste filme la care nu m-as uita in mod normal:
Fright night - din 2011, originalul bineinteles nu l-am vazut. Pacat ca n-a fost ceva mai comic, dar a fost ok pentru un film de genul asta. Cel mai simpatic a fost Peter Vincent si rolul si interpretarea, desi eu m-am uitat pentru Colin F. :">
Sherlock Holmes - abia am reusit sa-l vad pe 2009, 2011 trebuie sa mai astepte. Ce aiureala :)) decoruri misto, muzica suspans misto, actiunea si inteligenta personajelor - the sky is the limit :))
anaemona
22 Dec 2011, 01:02
Cel mai misto personaj din Fright night si partea cea mai misto a filmului, melodia asta
"If you’re havin’ girl problems I feel bad for you son
I got 99 problems and a bitch ain’t one" (http://www.youtube.com/watch?v=eX-MMM0l6HY&feature=related)
On topic - am revazut Get Shorty - nu se mai fac filme de actiune asa misto, cu replici inteligente, comice - lui Travolta ii sta foarte bine in roluri de genul asta, ii statea oricum.
bremen1980
22 Dec 2011, 18:22
Hwanghae (The Yellow Sea ) -2010 - regizat de Hong-jin Na -un taximetrist dintr-o zona tampon chino -coreeana trebuie sa-si plateasca datoria de la mahjong comitind un asasinat pentru mafie . Este debarcat in Coreea de Sud si constata ca este un pion intr-o schema mult mai mare . Scenariul mi-a amintit de Mafioso ,film in care un nene este impachetat in Sicilia si livrat in America unde-si plateste o veche datorie asasinand un mafiot american. In filmul sud -coreean taximetristul nostru umbla si dupa nevasta sa care a fugit in sudul capitalist .
Un thriller stilizat in care momentele de (aparenta )trenare sunt intrerupte de cadre extrem de violente.
8.5 /10
http://www.youtube.com/watch?v=UYL3Fds3hCs
aniela07
24 Dec 2011, 15:39
Am si eu o nedumerire (probabil iar am gresit thread-ul, dar altul mai bun nu prea am gasit, desi pe cuvant de onoare ca m-am uitat 3 minute pe-aici in acest scop):
filmul asta nou de se anunta acum -The Girl With The Dragon Tattoo- nu a fost deja unul recent fix la fel? De ce au facut astia unul nou?
Nu de alta, dar eu am citit cartea si e cam proasta (nu e nici genul meu recunosc), insa a trebuit sa o citesc pentru ca am primit un e-reader si trebuia sa demonstrez ca e o carte proasta. Autorul e mort, asa ca nu putem spune ca face presiuni ca sa isi resusciteze scriitura. Cartea nu cred ca lasa loc la prea multe interpretari, manifestari creative etc.
What the hell were they thinking?...
Kriss_Kringle
24 Dec 2011, 15:57
Steve Zaillian,scenaristul a evitat dinadins sa vada ecranizarea suedeza ca sa nu poata fi trasa acea concluzie de remake.E mai degraba o alta ecranizare din ce-am citit,in limba engleza, insa tot in Suedia.Mie mi-a placut trilogia suedeza,in special datorita lui Noomi Rapace,care joaca foarte convingator chiar daca celelalte 2 nu se ridica la nivelul primului, insa n-am citit nici una din carti dar daca o sa o fac in viitorul apropiat,sigur sunt pe genul meu.Poti citi un interviu cu Zaillian aici (http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=85367) daca te intereseaza.O sa vad si varianta lui Fincher pentru ca e unul din regizorii mei preferati.
aniela07
24 Dec 2011, 18:34
Mda, nu o fi vazut el celalalt film, dar, pornind de la o carte care da pe dinafara de stereotipuri cu o tentativa de stil jurnalistic ca sa para totul mai obiectiv, nu vad cum ar putea iesi 2 filme care sa-si justifice dubla existenta. Am inteles, s-a făcut (la naiba, brusc am tastatură românească...) primul că trebuia speculat financiar momentul, dar încă unul?!?! Asta ce mai caută şi el în peisaj, nu ştiu...
Kriss_Kringle
24 Dec 2011, 18:44
Mda, nu o fi vazut el celalalt film, dar, pornind de la o carte care da pe dinafara de stereotipuri cu o tentativa de stil jurnalistic ca sa para totul mai obiectiv, nu vad cum ar putea iesi 2 filme care sa-si justifice dubla existenta. Am inteles, s-a făcut (la naiba, brusc am tastatură românească...) primul că trebuia speculat financiar momentul, dar încă unul?!?! Asta ce mai caută şi el în peisaj, nu ştiu...
Chestia e ca Stieg Larsson a fost jurnalist:))
Evident a fost adaptat in engleza si pentru motive financiare.Ma intrebam si eu de ce se face varianta asta dar ramane de vazut care dintre ele e mai buna,sau care e mai aproape de roman desi din ce-am citit se pare ca asta noua.
Mercutio
24 Dec 2011, 18:56
Mda, nu o fi vazut el celalalt film, dar, pornind de la o carte care da pe dinafara de stereotipuri cu o tentativa de stil jurnalistic ca sa para totul mai obiectiv, nu vad cum ar putea iesi 2 filme care sa-si justifice dubla existenta. Am inteles, s-a făcut (la naiba, brusc am tastatură românească...) primul că trebuia speculat financiar momentul, dar încă unul?!?! Asta ce mai caută şi el în peisaj, nu ştiu...
pai tot financiar e motivul, pentru ca americanii nu s-ar uita la un film suedez, cu actori suedezi, nici pusi la zid. vezi si gramada de filme frantuzesti re-facute de americani, cu actori americani, in stil american, pentru publicul american. mai ales comediile lui francis weber.
francis weber a castigat probabil mai multi bani vanzand americanilor scenarii deja realizate in franta.
Kriss_Kringle
24 Dec 2011, 19:01
Ai uitat si de horror-urile asiatice care au fost refacute in masa in ultimii 10 ani pentru americani.E o situatie win-win pentru ca refacand filmele in engleza scot un profit frumos si le ofera si concetatenilor filme fara subtitrari ca sa nu care cumva sa-si foloseasca prea mult creierul.
Mercutio
24 Dec 2011, 19:27
Ai uitat si de horror-urile asiatice care au fost refacute in masa in ultimii 10 ani pentru americani.E o situatie win-win pentru ca refacand filmele in engleza scot un profit frumos si le ofera si concetatenilor filme fara subtitrari ca sa nu care cumva sa-si foloseasca prea mult creierul.
nu prea sunt la curent cu aceste horror-urij, dar te cred. e foarte consumat horror-ul in america de nord. de exemplu rafturile de la sectiunile cu horror la inchirieri de filme sunt putin mai mici decat cele cu actiune, aproape aceiasi marime cu cele de suspans sau drama si mult mai mari decat cele cu film international. cererea e destul de mare.
Kriss_Kringle
24 Dec 2011, 19:35
Daca nu ma insel,primul remake dupa un horror asiatic a fost The ring,care a avut un succes rasunator in USA,restul e istorie...
Acum e si mai rau,au ajuns sa puna deoparte scenarii bune.foarte bune care zac de ani de zile in sertarele vreunui producator barosan si sa refaca filme bazandu-se strict pe cantitate,nicidecum sa surclaseze originalul in vreun fel,atata timp cat isi scot banii bagati in ele plus un profit decent.Cu alte cuvinte se merge la sigur si nu prea isi mai asuma riscuri.
Federico
25 Dec 2011, 20:37
Am vazut in sfarsit "Schindler's List" - partial, de ce mi-a fost frica n-am scapat. Finalul cu vaicarelile pseudo-modeste ale lui Oskar ( oh, puteam sa salvez mai multi, puteam sa salvez mai multi!) si epilogul color pseudo-documentar sunt de o siroposenie cutrmuratoare. Insa e un film solid lucrat si se vede ca s-a varsat multa sudoare pe platouri. Liam Neeson nu ma da pe spate insa e bun iar in scena in care sufera probabil declicul de constiinta, cea cu fetita in rosu, chiar a reusit sa ii smulga si unei brute ca mine doua lacrimi. Serios. Insa aproape simultan cred o parte din ele erau lacrimi de jena fata de patetismul situatiei. :"> Insa cel mai bestial (si la propriu) a fost Ralph Fiennes. Tocmai i-am dat add pe lista mea cu cei mai feroce si sublimi villaini, alaturi de Anton, Jack, Alex, Frank si inca vreo cativa care completeaza aceasta panoplie selecta.
Insa cel mai bestial (si la propriu) a fost Ralph Fiennes.
Recunosc, am vazut filmul o singura data, but I've bookmarked a few precious moments involving Mr. Goeth. If that ain't nazi hotness, I don't know what it is...:">
bremen1980
26 Dec 2011, 15:23
Se uita cineva vineri seara la TVR Cultural ?? Am vazut in ultimele saptamani citeva filme regizate de Nikita Mihalkov la TVRC si eram curios daca mai sunt si altii care se bucura de asemenea bucurii.
Mercutio
27 Dec 2011, 03:00
The Artist
tocmai ce l-am vazut la cinema. cred ca tot cinefilul ar trebui sa-l vada.
e un omagiu extraordinar adus filmului mut.
autorii au avut ideea geniala de a concepe filmul, o poveste din vremea filmului mut, chiar in maniera filmului mut din acea perioada. acesta e cheia de bolta a filmului. ar fi fost total neinteresant si absurd daca ar fi fost realizat in stilul actual. sau daca ar fi fost sonor sau color. imaginea facuta sa semene cu filmele vechi, manierismul intentionat al interpretarii, povestea in trei acte cu punctul culminant in montaj simultan a la Griffith, cu doua actiuni, una ce depinde de alta (va ajunge la timp? va ajunge la timp?), muzica de fundal, mizanscena care te transporta direct in anii 30 ai secolului trecut... toate astea sunt relizate si puse la punct intr-un mod de-a dreptul remarcabil. am realizat ca filmul mut - nu am inca o explicatie si pare paradoxal - comunica emotii la un nivel mult mai intens.
mi-au dat si cateva lacrimi. :)
Chambord
27 Dec 2011, 17:42
Se uita cineva vineri seara la TVR Cultural ?? Am vazut in ultimele saptamani citeva filme regizate de Nikita Mihalkov la TVRC si eram curios daca mai sunt si altii care se bucura de asemenea bucurii.
Give it up, son. There's no one else. There is no hope.
bremen1980
28 Dec 2011, 10:38
Se uita cineva vineri seara la TVR Cultural ?? Am vazut in ultimele saptamani citeva filme regizate de Nikita Mihalkov la TVRC si eram curios daca mai sunt si altii care se bucura de asemenea bucurii.
Give it up, son. There's no one else. There is no hope.
Asa e taica .S-a prostit tineretu'X(
Federico
28 Dec 2011, 15:45
Ma tem ca tineretu' le-a vazut de mult, grandpa. :(
Ketchup! >:)
kanibalo
28 Dec 2011, 16:04
Ultimul film bun pe care l-am vazut : Pielea în care trăiesc (La piel que habito (http://www.cinemagia.ro/filme/la-piel-que-habito-484594/) ) de anul asta in regia lui Pedro Almodóvar cu Antonio Banderas si Elena Anaya in roluri principale,un film spaniol foarte bun nu pentru ca joaca Banderas ci pentru ca are o poveste incurcata si interesanta,pe cat e de stranie pe atat e de interesanta.Merita filmul asta si cred ca are sanse mari sa primesca si globul de aur pentru cel mai bun film anul asta.
bremen1980
28 Dec 2011, 18:21
Ma tem ca tineretu' le-a vazut de mult, grandpa. :(
Ketchup! >:)
Pai daca e tineret cum sa le vada maica :-/ ?? . Ca e filme mai vechi si e cu oameni sovietici care e si ei uneori oameni buni chiar daca e citeodata si oameni rai (sau invers ) .
Lasind glumele la o parte este pacat ca asemenea filme nu sunt ''bine vazute '' .
anaemona
28 Dec 2011, 18:43
bremene, m-ai ametit cu atita apa-n piua, de-o saptamina zici ca ai vazut filmele alea, da un titlu macar n-ai zis :))
bremen1980
28 Dec 2011, 18:52
Pai le-am vazut pe cele date de TVRC : ''Piesa neterminata ... '' , ''Rudele '' , ''Fara martori '' .Vineri o sa fie ''Barbierul din Sulina '' .L-am ratat pe ala cu Oblomov
anaemona
28 Dec 2011, 19:10
Fara martori nu-l stiu, ce alt titlu are?
bremen1980
28 Dec 2011, 19:12
http://www.youtube.com/watch?v=okmW7BbdYeI
Cred ca e "Barbierul din Siberia".
Vazut aseara "The Magnificent Ambersons" de Orson Welles, o poveste dramatica si interesanta a inceputului de secol XX, despre transformarea societatii si dificila acceptare a industrializarii. Se pare ca acest in acest film Orson Welles transpune cateva din trairile propriei sale familii.
Federico
28 Dec 2011, 21:35
Pai daca e tineret cum sa le vada maica :-/ ?? . Ca e filme mai vechi si e cu oameni sovietici care e si ei uneori oameni buni chiar daca e citeodata si oameni rai (sau invers ) .
Pai, ce e intre tineretul de azi si Mikhalkov, e intre voi si Welles sau Chaplin. Voi cum le-ati vazut p-alea? :P
On:
Am vazut "Valhalla Rising" - absolut devastator. Si nu, nu sunt sub febra fanboy-ista a "Drive" -ului. Chiar aveam sperante mici pt. el avand in vedere ratingul umilitor de pe imdb (stiu ce reputatie are imdb dar pe mine dezamageste destul de rar). Cum spunea si tipul cu blogul care a scris desore "Drive", filmul reuneste influente puternice din Tarkovski (Rublev - calugarii barbosi si jerpeliti), Herzog (Aguirre - natura si calatoria pe apa) si Malick ("The New World" - indigenii si pericolul latent pe care-l reprezinta). Cum spuneam, filmul are un inefabil devastator, Refn isi creeaza de-a dreptul o alta lume rupta brutal de cea cu care suntem noi obisnuiti. Importanta pe care o acorda Refn linistii in "Drive" se regaseste si aici, la un nivel chiar mai profund. Driver-ul iarasi e prefigurat aici, din nou la un nivel exacerbat, taciturnitatea de acolo devenind mutenie completa aici, iar machismul stilizat (cu exceptiile de rigoare) este aici adus la cea mai primara si brutala forma posibila, eroul nesfiindu-se sa smulga bucati de carne vie din adversarii sai. De asemenea, masurile de precautie, paranoice aparent (insa dupa cum se va dovedi mai tarziu, neputincioase), la care apeleaza cel care il tin captiv mai multiplica de cateva ori ferocitatea individului. Tot apropo de individ, mi s-a parut ca lovitura aceea din saritura pe care o executa de doua ori e imprumutata de la Ahile-ul lui Pitt, iar bretonul pletos prins si dat pe spate imi intareste supozitia. Mi-a placut mult abuzul de elipse din primele parti ale filmului care sporesc, refuzandu-ne posibilitatea de a pune cap la cap prea multe pe un lant cauzal, misterul, ciudatenia nelumeasca, si fascinatia corolara a acestora.
Totusi, filmul are momente in care iti ridica indoieli fata de "miza" constructiei, nemanifestandu-se suficient de perceptibil acel inefabil al continutului din "Stalker" , de exemplu, de care filmul mi-a amintit, de asemenea, de multe ori (nu, nu e blasfemie comparatia), si la care desi eu personal nu am acces in mare parte (cred ca de-aia-i zice inefabil :-? ) gasesc reconfortanta senzatia ca spiritul autorului insoteste din umbra fiecare cadru si in fiecare secunda sta sa se iteasca de undeva si sa-ti reveleze ce are pe suflet, pe care mi-o da Tarkovski.
Eu prima data am vazut Valhalla Rising cand aveam nevoie de ceva mai diferit. M-am uitat la nota de imdb...meh, m-am uitat la trailer...hmm, incep sa vad filmul in timp ce mancam si devine din ce in ce mai interesant. Se termina filmul si eu eram :-O Wtf did i just watch?! Nu ma asteptam deloc la asa ceva. Eram atat de surprins ca nici nu stiam daca mi-a placut sau nu. Peste cateva zile il revad si mi-a placut la nebunie. Chiar daca se aseamana cu unele filme sta foarte bine pe picioarele sale.
Daca n-ai vazut inca ar trebui sa incerci si Bronson. E demential filmul (nu stiu a cata oara zic lucrul asta), la fel ca si rolul lui Hardy. Foarte bine jucat si foarte bine realizat. Refn e clar un tip super talentat. Ar trebui sa-i vad si trilogia Pusher, poate imi fac timp in vacanta asta pana nu se termina...
PS: Pentru cei care se plangeau de lipsa de realism din Drive, Refn arata o anumita predispozitie catre cadre artistice in dauna realismului inca din Bronson. Ca tot aveam discutia aia legata de cat de realistic s-a vrut a fi filmul apropo de scena cu dansatoarele. www.youtube.com/watch?v=18Wv6nm1Qvw Ma refer la politistii care stau pe boxe.
Kriss_Kringle
28 Dec 2011, 23:12
Si eu mi-am luat Bleeder de Refn,al doilea film al sau cu aceeasi distributie din primul Pusher dar nu l-am vazut inca.Sincer,prefer filmele lui mai vechi in dauna celor de acum,mai putin artistice si mai mult realism.
Ca sa fiu on-topic am vazut Mission Impossible-Ghost Protocol acum cateva ore si mi-e cam lene sa dezvolt prea mult dar Brad Bird trece de la animatii la filme si o face cu succes.Distributie buna,scene de actiune originale si pline de adrenalina,plus o doza de umor din cand in cand il face sa fie cel mai bun din franciza indiscutabil.Pe langa toate astea mai il are si pe Tom Cruise care bate sa faca 50 de ani si gagiu' e in forma de zile mari pentru ca nu orice guster poate sa-si faca de unul singur cascadoriile.B-)
unleasheD
29 Dec 2011, 00:43
Cel mai recent film vizionat este Gods and Generals. Vazusem trailerul acum mult timp ,aici pe cinemagia dar am fost retinut si i-am uitat numele. Abia acum 1 saptamana citind o lista cu filme ce merita vazute am dat peste Gettysburg (care este ca si cronologie a evenimentelor istorice dupa Gods and Generals) si uitandu-ma la trailer pe tube am vazut un nume ce imi pare cunoscut "gods and generals" si cand am dat pe traielr era chiar filmul ce il cautam de 2 ani :).
Pe scurt , razboiul civil american , merita vazut !
Am vrut neaparat sa incerc si alte realizari ale domnului Refn pentru a ma asigura ca Drive nu e un one-hit-wonder. Atat Valhalla Rising cat si Bronson m-au asigurat ca vom mai auzi mult si bine de Refn. Valhalla e ceva inedit, extrem de diferit de ceea ce am vizionat pana acum; un amalgam de istorie, misticism si lectii de supravietuire, toate acestea acoperite cu un strat gros de efecte vizuale menite sa produca spectatorului o serie de senzatii uimitoare. Cu dispozitia necesara cred ca se pot trai aceste senzatii, cel putin I was in awe :D
Am vazut primul Pusher dar nu m-a dat pe spate..la al doilea am renuntat la jumatate...pe al 3lea e clar ca nu-l voi vedea; parca nu suportam sa vad personajele alea intrand in rahat din ce in ce mai mult :))
Mi se pare destul de clar ca Refn si-a creat un stil propriu, iar scenele care dau senzatia de deja-vu nu sunt altceva decat omagii aduse altor regizori. In rest, numai de bine...
bremen1980
29 Dec 2011, 18:36
''Le gamin au velo '' - mi-au placut cu ceva vreme in urma filmele fratilor Dardanne dar de la filmul asta chiar nu aveam mari asteptari .Surpriza placuta pentru ca ''Le gamin au velo '' chiar are suflu si nerv . Pedaleaza pustiul ala tot filmul si nu-i sare lantul deloc . Joaca baiatul asta atat de credibil incat personajul sau m-a enervat de la cap la coada .Mi-a amintit prea mult de fratele meu mai mic si de toate magariile in care se baga .Soi rau . Cand l-am vazut insa pe tatal pustiului am inteles ca era oarecum predestinat pe acesta carare cu poarta-n puscarie.
Foarte misto si coafeza care se agata de baiat si incearca sa-l salveze chiar cu pretul unor ''neplaceri'' . In locul ei il bateam cu pompa de la bicicleta
Vazind acest film n-am avut nci macar o secunda impresia ca sunt aburit .Scenariul a fost clar ,interpretarile de nota 10 si pot spune ca minimalismul ( inca ) n-a murit .
9.5/10
Intra in top 10 pe 2011.
http://www.youtube.com/watch?v=Ce3t1YIYokY
larisa1386
29 Dec 2011, 19:17
Am o intrebare..daca am facut rezervare pt 6 persoane si vor merge numai 5 e in regula? Multumesc
Chambord
29 Dec 2011, 19:25
Am o intrebare..daca am facut rezervare pt 6 persoane si vor merge numai 5 e in regula? Multumesc
6 negri mititei ?
Da. Veti merge 5, pana veti intra veti ramane 4, la casa de bilete veti constata ca mai sunteti 3, unul se va duce pana la toaleta si dus va fi. Veti intra in sala 2. Cand se va re-aprinde lumina vei fi doar tu. Din pacate n-o sa apuci sa iesi din sala.
Justice has been served.
anaemona
29 Dec 2011, 19:49
=)) u r funny
Federico
29 Dec 2011, 20:09
Daca n-ai vazut inca ar trebui sa incerci si Bronson. E demential filmul (nu stiu a cata oara zic lucrul asta), la fel ca si rolul lui Hardy. Foarte bine jucat si foarte bine realizat. Refn e clar un tip super talentat. Ar trebui sa-i vad si trilogia Pusher, poate imi fac timp in vacanta asta pana nu se termina...
Il vazusem cu o zi inainte de Valhalla. De acord cu tot ce spui insa la un mod un pic mai temperat. :)
Jos palaria pentru Hardy c-a avut tupeu sa-si dea kilotzyi jos. =D>
Kriss_Kringle
29 Dec 2011, 23:03
Am sarit si eu in bandwagon si am vazut Valhalla Rising.Ce pot sa zic...am pierdut 1 ora si 30 de minute degeaba.Inca o data mi-a dovedit Refn ca e "all style and no substance".N-are nici o directie filmul,ca sa spun ca scenariul e prost ar insemna ca ii fac un compliment.Toti actorii au fost absolut de lemn reprezentand personaje extrem de unidimensionale,ce-i drept nici n-au avut cu ce sa lucreze pentru ca nu exista o poveste,totul e trantit acolo ca sa treaca timpul.Mi-a placut totusi cum a fost filmat,sunt cateva cadre interesante de-a lungul "filmului" si niste peisaje absolut superbe.Mads Mikkelsen e un actor pe care-l apreciez foarte mult dar in afara de cateva scene de lupta,saracul n-a avut ce sa mai faca,doar pozand in cadre lungi si inutile.Pe langa asta nu-l ajuta cu nimic ca e mut,dar ne-a obisnuit regizorul cu asemenea personaje principale pentru ca nici Bronson si nici Driver nu sunt foarte vorbareti.Datorita scenariului inept nici macar n-am avut impresia ca ma uit la un film in toata regula, ci doar la niste scene stilizate fara noima in care s-a intamplat sa se afle si niste vikingi.
Nota 4/10
Federico
30 Dec 2011, 00:36
Lol.
LE: Don't get me wrong, nu vreau sa zic ca aberezi, doar ma amuza teribil disonanta perceptiilor noastre. :P
Double edit: Am vazut "Natural Born Killers" - mi-a placut mult tupeul cu care incepe dar pe parcurs mi s-a parut ca ajunge de-a dreptul destrabalat si isi pierde prea multa din demnitate, si implicit scade si disponibilitatea mea de a-l respecta. Adica ii mai trebuia nitica seriozitate. "Miza" ((:| ) exista si e consistenta. Destul de tulburatoare secventa pesudo-tv-show in care-s prezentate imprejurarile in care ajung sa se cunoasca cei doi in toata parodia ei, si foarte bun si momentul (cred ca cel mai "serios" din tot filmul) interviului prin care personajul lui Woody declanseaza manipulativ riot-ul si care culmineaza cu rostirea sintagmei din titlul filmului. Thumbs up per total. A meritat.
Kriss_Kringle
30 Dec 2011, 01:43
M-a facut Bremen curios asa ca am luat si eu The kid with a bike sa-l vad.In prima jumatate a filmului ii simti dorinta saracului copil de a se reintoarce la ta-su,care-i da flit desi ii pasa de el in felul lui dar se comporta dinadins ca un nenorocit ca sa nu se mai intoarca Cyril la el.In disperarea lui ar face orice ca sa-l accepte din nou,chiar si sa jefuiasca pe cineva,ceea ce se si intampla de fapt dar tot nu-i de ajuns.In final o accepta pe Samantha dar e rasplatit de fiului vanzatorului de ziare cu aceeasi moneda ca na,dupa fapta si rasplata.Mi-a placut ca atunci cand s-a ridicat n-a mai comentat si a aratat deja ca se maturizeaza.Desi e enervant Cyril ca personaj pentru ca e un drac impielitat,e jucat foarte convingator de Thomas Doret care imi aduce aminte de Tintin(cel din film).Sunt totusi cateva momente care nu m-au convins cum ar fi scena din masina cand e pus de catre Gilles sa isi ceara scuze altfel nu mai il vor lua acasa si Samantha ii spune ca n-are nici un drept sa zica asa ceva iar acesta o pune sa aleaga intre el si Cyril.Mi s-a parut fortata pentru ca nici macar nu era la ei de prea multa vreme ca sa zica ca ii dadea mai multa atentie pustiului decat lui.Cealalta scena a fost cand i-a atacat pe cei 2 care au cazut ca mustele din prima lovitura.Prea aduce a filme din anii 40 in care dupa un pumn erau deja inconstienti.Mi-am luat mai multe filme de fratii Dardenne(Rosetta,The child si La promesse)pentru ca imi place stilul lor.
Nota 7.5/10
@Federico: Crede-ma,chiar nu o fac in mod intentionat dar ma gandeam sa-l vad de mai demult dar ma facea sa-l evit nota de pe imdb si alte review-uri.Nu o lua personal dar chiar cred ca e genul ala de film care n-are nici un pic de sens, pe care anumite persoane il percep ca pe cine stie ce mini capodopera neinteleasa si sunt in stare sa inventeze orice fel de nebunii ca sa-i dea o semnificatie ascunsa(cam ca gagiu' ala care manca rahat despre Drive de care vorbeai tu) filmului doar ca sa para mai speciali si sa se diferentieze de mase.Stii tu vorba aia "Whatever helps you sleep at night.":P
anaemona
30 Dec 2011, 02:11
Sunt totusi cateva momente care nu m-au convins cum ar fi scena din masina cand e pus de catre Gilles sa isi ceara scuze altfel nu mai il vor lua acasa si Samantha ii spune ca n-are nici un drept sa zica asa ceva iar acesta o pune sa aleaga intre el si Cyril.Mi s-a parut fortata pentru ca nici macar nu era la ei de prea multa vreme ca sa zica ca ii dadea mai multa atentie pustiului decat lui.
:)) Tu nu stii K-K ca barbatii sint foarte fragili si orice competitie ii sperie? Serios vorbind, mi s-a parut foarte realista scena.
K-K incearca sa lasi spatiu dupa punct, e mai usor de citit.
Kriss_Kringle
30 Dec 2011, 02:20
Sunt totusi cateva momente care nu m-au convins cum ar fi scena din masina cand e pus de catre Gilles sa isi ceara scuze altfel nu mai il vor lua acasa si Samantha ii spune ca n-are nici un drept sa zica asa ceva iar acesta o pune sa aleaga intre el si Cyril.Mi s-a parut fortata pentru ca nici macar nu era la ei de prea multa vreme ca sa zica ca ii dadea mai multa atentie pustiului decat lui.
:)) Tu nu stii K-K ca barbatii sint foarte fragili si orice competitie ii sperie? Serios vorbind, mi s-a parut foarte realista scena.
K-K incearca sa lasi spatiu dupa punct, e mai usor de citit.
Ma grabesc de obicei cand scriu comentariile si deabia dupa aia observ daca am gresit ceva sau nu.
Dar ai dreptate,am tendinta sa ingramadesc totul.
Mie mi s-a parut fortata dupa cum am mai zis datorita faptului ca Cyril era la ei de maxim 2-3 saptamani si asta doar in weekend-uri.Cum sa te simti amenintat cand femeia aia ii da atentie copilului doar 2 zile pe saptamana?Mai degraba el s-a comportat ca un copil cand a pus-o sa aleaga.:))
anaemona
30 Dec 2011, 02:28
Tie ti s-a parut copilaros iar mie mi se pare ca multi barbati se comporta asa. Cu atit mai mult cu cit copilul nu era al lui, dar se intimpla chiar cind e vorba de copiii lor, barbatii vor la fel de multa atentie ca copilul sau mai multa daca se poate. Sa vedem si ce spun ceilalti baieti de pe-aici ;)
Federico
30 Dec 2011, 20:45
cam ca gagiu' ala care manca rahat despre Drive de care vorbeai tu
Ok, acum aberezi. Ma indoiesc ca ai citit textul respectiv. Nu-i nevoie sa te-apuci sa-mi aduci argumente ca nu doresc sa ma cert cu tine sau sa-ti demonstrez ceva. Just saying.
Kriss_Kringle
30 Dec 2011, 21:16
Straight time
Dustin Hoffman il joaca pe Max Dembo,un puscarias care doar ce e eliberat conditionat din puscarie dupa o sentinta de 6 ani.Imediat se simte ca nu e in apele sale si se chinuie in libertate.La inceput el isi doreste sa se integreze in societate dar ofiterul de eliberare conditionata pur si simplu ii face viata amara de la care incep lucrurile sa se duca la vale.
N-o sa mai dau spoilere,insa nu-mi vine sa cred ca e asa de subapreciat filmul asta pentru ca vine dupa 2 roluri de referinta ale lui Hoffman din All the president's men si Marathon man iar cel din Straight time nu e cu nimic mai prejos.
Portretizarea lui Max e una convingatoare care arata dificultatile unui om care desi incearca sa se integreze,ramane un criminal,pentru ca numai asta a stiut toata viata.
Mi-a placut si relatia dintre el si Jenny, pe care nu incearca sa puna presiune ca sa ramana cu el,deoarece stie ca un om ca el nu poate intretine o relatie de lunga durata.Finalul e de asemenea interesant,trimitand subtil sageti catre toate ramurile societatii,care inevitabil contribuie la crearea sociopatilor si a criminalilor.
Nota 8/10
Kriss_Kringle
30 Dec 2011, 21:19
cam ca gagiu' ala care manca rahat despre Drive de care vorbeai tu
Ok, acum aberezi. Ma indoiesc ca ai citit textul respectiv. Nu-i nevoie sa te-apuci sa-mi aduci argumente ca nu doresc sa ma cert cu tine sau sa-ti demonstrez ceva. Just saying.
Am citit doar bucatele din text ca sa-mi dau seama ca abereaza grupa mare.
Nici nu vreau sa-ti aduc argumente ca nu incerc sa te conving in vreun fel dar si Mercutio e de aceeasi parere.Cum ti-am zis,fiecare cu ce-l doare.;)
Federico
31 Dec 2011, 16:12
Nici nu vreau sa-ti aduc argumente ca nu incerc sa te conving in vreun fel dar si Mercutio e de aceeasi parere.Cum ti-am zis,fiecare cu ce-l doare.;)
LOL, pai, normal, sunteti amandoi in aceeasi barca (minoritara B-) ) a haterilor.
Iar in alta ordine de idei, cu tipul ala sunt de aceeasi parere Gosling si Refn (in unele aspecte esentiale) asa ca... B-)
Kriss_Kringle
31 Dec 2011, 16:29
Don't hate the player,hate the game.;)
Hai distractie placuta tuturor,oriunde va duceti.Ne vedem maine,poimaine inapoi pe forum.:-bd
MadalinaGabriela
07 Jan 2012, 12:57
Pentru ca nu prea am mai dat pe aici de cateva luni bune, o sa mentionez ultimele filme vazute.
"The art of getting by" - Un film destul de micut, vreo ora jumate care are in rol principal pe (cunoscuta?) Emma Roberts si pe piciul din filmele lui Jhonny Depp: Fredie Highmore. Domnisoara mi s-a raput cam plictisita/plictisitoare in tot filmul iar cliseele din care facea parte nu erau deloc credibile; fata popoulara, frumoasa etc care TOTUSI avea nu stiu ce dezechilibru emtional. Pe de alta parte Freddie a avut un rol chiar bunicel, insa personajul in sine era un pic exagerat. Filmul nu cred ca se vrea ceva iesit din tipare, revolutionar sau ceva de genul asta dar totusi mi-a placut, simplu, un pic patetic dar simpatic.
8/10
One day
Daca la filmul mentionat mai sus nu aveam mari pretentii, la acesta asteptam ceva memorabil; dar nu a fost nici pe departe asa caci Anne hathaway pe care o simpatizez de cativa ani buni a cam dat-o in bara (scuzati expresia). Rolul ei mi s-a parut sec, fara fond si superficial. Nici pelicula in sine nu e mai buna .. ori poate am avut eu asteptari cam mari.
7/10
Legends of fall
Un film bun, chiar foarte bun; recunosc ca am decis sa ma uit la el stiind ca va exista un Brad Pitt in floarea varstei cu pletele lui blonde dezmierdate de adierea vantului(stiu, exagerez!). Nu am ce sa spun prea multe despre film, parca prea multe tragedii pentru a mai fi mentionate; natura umana in esenta ei fundamentala care este pusa in corelatie cu vocea launtrica si irationala a ursului. Repet, un film bun, un rol si mai un a lui Brad Pitt, metafora principala a filmului demna de cugetat iar finalul ,cea mai crunta pedeapsa pentru Tristan :sa fie omorat de propriul viciu.
9/10
Midnight in Paris
Cel putin pentru mine filmul acesta nu reprezinta vreo capodopera precum filmul de mai sus dar exceleaza prin feeling-ul pe care il da spectatorului. Coloana sonora superba, magia peisajelor parisiene si aroma vremurilor ce mult trecute fac din acesta un film cu adevarat memorabil. Povestea din planul alternativ nu mi s-a parut inghegata destul de bine, iar dialogurile nefiresti. In privinta actorilor am ramas surprinsa de Owen Wilson care a facut un rol bun, nu greu, dar macar i-a iesit, pe de alta parte logodnica a carei nume imi scapa a fost insuportabila, ma gandeam cum de au ajuns cei doi sa se si logodeasca;filme.
9/10
bremen1980
07 Jan 2012, 17:55
Am mai prins un pic aseara pe TV5 o ecranizare dupa '' In cautarea timpului pierdut ''de Proust .Era partea in care el se indragosteste de niste tipe dar nu stie de care anume-i place mai mult .Minunate pasaje sunt acelea in care incepe incet incet sa se diferentieze o singura fata (Albertine ) din gasca de fete cucuiete . Cred ca-mi place foarte mult picla aia a incertitudinii in care nu s-au cristalizat inca directiile principale .Totul este inca nedecis ,esential ( esenta definita ca fiind suma tutoror caracteristicilor si schimbarilor posibile ) .Asta -mi place la primele minute dintr-un film sau la primele episoade dintr-un nou serial ( sau de ce nu dintr-o relatie ) .
Federico
08 Jan 2012, 01:33
Ce face, ma? Au "reusit" astia sa-l rastigneasca pe panza si pe Proust? =))
Cred ca din momentul asta avem dreptul sa ne facem sperante si pentru Critica Ratiunii Pure.
N-o sa fie usor, dar sunt sigur ca gasesc baietii o solutie...
charles
08 Jan 2012, 12:12
Eisenstein, im ce a terminat de filmat Oktyabr, avea in program sa ecranizeze Das Capital. Din pacate nu s-a materializat(sic!) proiectul. Alexander Kluge a si facut un doc, Nachrichten aus der ideologischen Antike - Marx/Eisenstein/Das Kapital, prin 2000(si ceva), despre viziunea cinematografica a rusului asupra cartii lui Marx.
Federico
08 Jan 2012, 15:09
avea in program sa ecranizeze Das Capital. Din pacate nu s-a materializat(sic!) proiectul.
Ha! Ha! Good one! :D
Dolphin Tale (2011)
Este vorba despre un delfin pe nume Winter. Nici nu mai aveam nevoie de altceva! Îmbinarea celor două lucruri care îmi plac enorm era de ajuns. Mai era vorba și despre o poveste reală în care delfinul își pierduse coada într-un accident. Cucerită de-a dreptul! Mi-a plăcut și comparația între delfinul accidentat și oamenii cu handicapuri fizice... chiar este un exemplu de urmat.
Totuși jocul actorilor... a lăsat destul de mult de dorit (cel puțin în cazul fetiței), iar cum a fost descrisă povestea nu m-a încântat. Parcă unele lucruri au fost prea forțate, unele secvențe prea brusc inserate, mi-au dat senzația că au continuitate destul de întreruptă. Prin urmare filmul în sine destul de slab, dar povestea reală... e de urmărit (http://seewinter.com/). :)
P.S. Poate dacă îl vedeam 3D minusurile nu le-aș mai fi simțit. :)
MadalinaGabriela
09 Jan 2012, 17:04
Finding neverland (2004)
Desi nu il suport pe jhonny Depp, trebuie sa recunosc ca nu e un actor chiar de lepadat, in acelasi timp m-a surprins Freddie Highmore, juca foarte bine de la o varsta frageda, sper macar sa evolueze. Filmul, foarte simpatic, insa ma asteptam sa fie un pic mai surprinzator. Finalul nu mi-a placut, au bagat acea tragedie unde nu-i era locul..
8.50/10
costyn162
11 Jan 2012, 13:41
Finding neverland (2004)
Desi nu il suport pe jhonny Depp, trebuie sa recunosc ca nu e un actor chiar de lepadat
Cred ca esti prima persoana care afirma ca nu ii place Jhonny Deep...oricum, iti respect opinia..
Kriss_Kringle
11 Jan 2012, 13:43
Si eu cred ca sunteti primele persoane care ii gresesc numele unul dupa altul.=))
costyn162
11 Jan 2012, 13:44
Ieri am vazut "The silence of the lambs" ...altceva decat genial nu prea pot spune despre acest film. De obicei nu sunt fanul filmelor foarte vechi insa acesta desi a fost filmat cu 2 ani pana sa ma nasc eu a reusit sa ma surprinda intr-un mod foarte placut. Anthony Hopkins a construit un personaj, dupa parerea mea, legendar, un persoanj tip care ar trebui sa ramana model pentru viitoarele filme. Normal ca nota este 10/10.
costyn162
11 Jan 2012, 13:46
Si eu cred ca sunteti primele persoane care ii gresesc numele unul dupa altul.=))
Sunt sigur ca nu suntem primele persoane care ii gresesc numele...Iar daca afirmi asta inseamna ca te minti singur..
klaudya_e
11 Jan 2012, 13:48
filmelor foarte vechi insa acesta desi a fost filmat cu 2 ani pana sa ma nasc eu :))
crezi ca noi ne-am nascut in 1900 +?:))
incearca sa ajungi la filme mai vechi de anii '90 si s-ar putea sa ai o surpriza. lipsa culorilor nu scade valoarea filmului
costyn162
11 Jan 2012, 13:54
filmelor foarte vechi insa acesta desi a fost filmat cu 2 ani pana sa ma nasc eu :))
crezi ca noi ne-am nascut in 1900 +?:))
incearca sa ajungi la filme mai vechi de anii '90 si s-ar putea sa ai o surpriza. lipsa culorilor nu scade valoarea filmului
Am zis asta referindu-ma, normal, la varsta mea. Sunt nou in vizionarea filmelor vechi ajungand la nvelul la care efectele speciale si 3D-ul nu ma mai surprind atat de mult, si la care am inceput sa fiu capabil sa observ jocul actoricesc, sa inteleg o poveste fascinanta care nu este cel mai simplu de inteles uneori, etc.
loud.rocks
11 Jan 2012, 19:45
Si eu cred ca sunteti primele persoane care ii gresesc numele unul dupa altul.=))
Adica consecutiv. In felul asta, probabilitatea e mult mai mare ;).
Kriss_Kringle
11 Jan 2012, 20:36
Si eu cred ca sunteti primele persoane care ii gresesc numele unul dupa altul.=))
Adica consecutiv. In felul asta, probabilitatea e mult mai mare ;).
Adica da,te-ai prins.;)
loud.rocks
11 Jan 2012, 22:00
Adica eu da, el nu din prima incercare.
buticut
11 Jan 2012, 22:05
The Girl with the Dragon Tattoo - awesome!
Fascinant, intens si bine jucat. In sfarsit Fincher a facut un film care sa ma lase pe deplin satisfacuta, ca de la Zodiac incoace mi se parea ca tot in jos merge. Principala mea problema cu el era ca desi executia filmelor era splendida, ma lasau rece, nereusind sa ma conectez cu vreun personaj. Nu si in cazul asta, cu toata 'antisocialitatea' ei, Lisbeth won me over <3. Coloana sonora si imaginea sunt A+!
And for the love of God....
It's JOHNNY DEPP
J-O-H-N-N-Y-D-E-P-P
Johnny Depp
JOHNNY DEPP
Chambord
12 Jan 2012, 10:01
Cee ? Dragon Tatoo e cu Jony Deep ? WOW tre sa-l vad si io. Imi place foarte tare de cum joaca Jony Deep :D
bremen1980
12 Jan 2012, 10:38
M-am prins de ce nu mai scot astia de la Coldplay nimic notabil . Poate a luat ceva virusi Chris Martin de la nevasta-sa Gwyneth Paltrow ;femeia asta care le da tuturor cu bratele deschise (era sa scriu cu piciorele larg deschise ) niste chestii nasoale in Contagion ultimul film regizat de S.Soderbergh .Despre film numai de bine ,curge lent dar mortal ( pentru poporul virusat ) .Citeva lacrimi la inceput asa de forma si pe urma moartea incepe sa-si faca norma la greu . Foarte bun rolul lui Jude Law ,un blogger artagos pus pe capatuiala .
In final unii scapa dar ca-n toate filmele astea cu mega dezastre chiar nu simpatizez niciodata cu cei citiva norocosi .Chiar nu ma intereseaza ca intrun film vin extraterestrii ,casapesc toata omenirea dar scapa 20 de berbeci ascunsi printre crapaturile muntilor .
8/10
costyn162
12 Jan 2012, 17:43
Doamne, am gresit numele lui Depp. care este problema? Si crede-ma, sunt multi care se uita la filme si nu retin numele actorilor, chiar daca este johnny depp, asa ca probabilitatea tot este scazuta, din punctul meu de vedere...
In "The girl with the dragon tattoo" nu joaca JOHNNY DEPP
Kriss_Kringle
12 Jan 2012, 17:51
In "The girl with the dragon tattoo" nu joaca JOHNNY DEPP
#-o
buticut
12 Jan 2012, 21:38
In "The girl with the dragon tattoo" nu joaca JOHNNY DEPP
#-o
Captain Obvious who-can-not-get-a-joke strikes again!
1) Just so you know, intervin de fiecare data cand cineva ii greseste numele si dintr-un motiv bizar, se intampla destul de des.
2) Pai daca tot i-ai retinut numele (ca de retinut tot ai retinut ceva), verifica si tu inainte de a-l scrie.
3) Cat de greu poate fi sa scrii corect 'Johnny'?? Ca doar Depp nu e singurul Johnny. E simplu: John + ny. Come on! Hai ca daca ai scrie despre Aishwarya Rai as mai intelege sa inversezi ordinea literelor, da' Johnny...
On topic: Azi nu am vazut inca niciun film, deci tot The Girl with the Dragon Tattoo ramane ultimul :D
anaemona
12 Jan 2012, 21:51
E simplu: John + ny.
http://www.youtube.com/watch?v=2UbtcmjfKa8
Ultimul meu film e Carnage, dar n-am nimic de spus despre el, nu m-a atins in nici un fel. Actorii interpreteaza impecabil dar dupa mine nu au ce. E un motiv pentru care exista teatru si exista film, in fine, nu pricep eu poate ce arta e aia sa filmezi intr-o singura camera si apoi sa montezi. Mi-am amintit ca si Chamb mi-a spus ca-s insensibila asa ca nu ma mir.
MadalinaGabriela
12 Jan 2012, 21:53
The Girl with the Dragon Tattoo - awesome!
Fascinant, intens si bine jucat. In sfarsit Fincher a facut un film care sa ma lase pe deplin satisfacuta, ca de la Zodiac incoace mi se parea ca tot in jos merge. Principala mea problema cu el era ca desi executia filmelor era splendida, ma lasau rece, nereusind sa ma conectez cu vreun personaj. Nu si in cazul asta, cu toata 'antisocialitatea' ei, Lisbeth won me over <3. Coloana sonora si imaginea sunt A+!
And for the love of God....
It's JOHNNY DEPP
J-O-H-N-N-Y-D-E-P-P
Johnny Depp
JOHNNY DEPP
Ok, acum parca exagerezi, sa stii ca realizez si eu cand gresesc, imi pare rau ca i-am cam pocit numele bietului om, dar nu prea ma intereseaza de persoana lui, in orice caz macar sa-i retin numele.=)) Si nu il suport pe Johnny Depp pentru un motiv cam superficial: imi este antipatica figura lui. Nu ii apreciez nici jocul actoricesc in general, mi se pare ca a fost prea mediatizat personajul din Piratii.. aa si nu in ultimul rand, se cam da in spectacol.
Scuze pentru off topic, revin acum:D.
Am vazut ieri vreo patru filme:
Carnage
Un film.. simpatic, nu e prost dar nici bun. poate plotul nu avea destul potential, umor de calitate, actori foarte buni insa.. nu am nimic in legatura cu asemenarea filmului cu o piesa de teatru dar pur si simplu actori nu pot face totul.
6/10
Le concert
Un film memorabil, foarte frumos construit, muzica foarte buna si are cateva momente foarte savuroase pline de haz. M-au deranjat insa unele clisee si un picut finalul, parca prea prea perefctiunea muzicala fara nici o repetitie.
9/10
Cheri
Destul de bun, dar cam atat..
Water for elephants
Aveam asteptari poate prea mari pentru un film care s-a dovedit a fi mediocru. Pattinson a jucat acceptabil, insa parca mai bine la intruchipat pe Dali. Sunt inca de parere ca nu e un actor prost, insa a ajuns sa-l dezavantajeze legatura cu Twilight.
7/10
buticut
12 Jan 2012, 22:32
E simplu: John + ny.
http://www.youtube.com/watch?v=2UbtcmjfKa8
Ultimul meu film e Carnage, dar n-am nimic de spus despre el, nu m-a atins in nici un fel. Actorii interpreteaza impecabil dar dupa mine nu au ce. E un motiv pentru care exista teatru si exista film, in fine, nu pricep eu poate ce arta e aia sa filmezi intr-o singura camera si apoi sa montezi. Mi-am amintit ca si Chamb mi-a spus ca-s insensibila asa ca nu ma mir.
Peng :)).
Cred ca filmele 'de camera' functioneaza cel mai bine atunci cand se sugereaza ca 'afara' se intampla ceva groaznic/de proportii colosale, fiindca se poate intrebuinta foarte bine puterea sugestiei, prin faptul ca vezi o tragedie din prisma unui microcosmos, imaginandu-ti doar ce se intampla afara sau auzind sunete, fara a vedea nimic. Mie mi-a placut Carnage mai mult decat ti-a placut tie :)), desi e un film care putea fi regizat cam de oricine, nu prea gasesti in el trademarks-urile lui Polanski. Oricum e un experiment interesant, chiar daca e evidenta provenienta lui dintr-un alt mediu. Asa e si cu artele astea, la fel cum ce da bine in carte poate fi nepotrivit intr-un film, asa si ce se potriveste pe o scena poate sa nu aiba acelasi efect intr-o pelicula.
Madalina, you must be new here :). E un obicei de-al meu sa intervin cand cineva ii poceste numele. Daca nu esti sigura de numele lui, mai bine nu-l scrii sau bagi repede un Google, ca te corecteaza el. Nu inteleg ce vina are el cu mediatizarea personajelor - datorita oamenilor en masse se mediatizeaza, nu datorita unei singure persoane. Ar fi culmea sa-i bagam de vina faptul ca e prea bun si ca de asta lumea il vorbeste. Nu inteleg nici cum poate cineva care in general sta departe de paparazzi sa se dea in spectacol. A avut si el vreo 3 'incidente' anul trecut, ceea ce pentru multe vedete e media pe luna. Subiect inchis, ca o dam prea tare in off topic.
Kriss_Kringle
12 Jan 2012, 22:56
The girl with the dragon tattoo
A trecut ceva timp de cand am vazut trilogia suedeza ca sa fac o comparatie la sange intre primul si adaptarea lui Fincher insa din ce-mi aduc aminte nu par sa fie prea multe diferente intre ele.Filmul e competent realizat,cum sunt toate filmele sale de altfel,insa nu prea m-a impresionat imaginea,poate si din cauza ca sala in care l-am vazut nu reda in digital si se vedea usor incetosat.Coloana sonora a lui Trent Reznor e alta buba care nu mi-a placut mai deloc,ba chiar mi s-a parut nepotrivita de-a lungul filmului nereusind sa adauge ceva in scenele mai tensionate.
Un minus pe care-l are adaptarea asta fata de cea suedeza este lipsa de atmosfera insa un plus este finalul care e mult mai fluid si potrivit decat celalalt care e destul de grabit si ieftin.Rooney Mara e convingatoare si rolul sau e cam la egalitate cu cel al lui Noomi Rapace care ar fi trebuit nominalizata la Oscar dar probabil ca Academia n-o s-o ignore si pe Rooney de data asta.Per total e un film solid dar destul de distant as zice, iar faptul ca a fost facuta aceasta adaptare in limba engleza e totusi cam inutila in afara de motivele economice.Ambele adaptari au avantajele si dezavantajele lor si sunt cam la egalitate dupa parerea mea dar totusi nu pot sa le bag la microscop pentru ca nu am citit cartile.
7.5/10
klaudya_e
12 Jan 2012, 23:14
se cam da in spectacol.
Johnny Depp on Regis and Kathie Lee in 1993 (http://www.youtube.com/watch?v=vrdr2OLgrrY)
Johnny Depp 1988 (http://www.youtube.com/watch?v=U4I_HoRkadU&feature=related)
"Cry Baby" - Johnny Depp behind the scenes interviews (http://www.youtube.com/watch?v=cXprg3g55DU)
MadalinaGabriela
12 Jan 2012, 23:27
se cam da in spectacol.
Johnny Depp on Regis and Kathie Lee in 1993 (http://www.youtube.com/watch?v=vrdr2OLgrrY)
Johnny Depp 1988 (http://www.youtube.com/watch?v=U4I_HoRkadU&feature=related)
"Cry Baby" - Johnny Depp behind the scenes interviews (http://www.youtube.com/watch?v=cXprg3g55DU)
Tine cont ca toate cele trei interviuri sunt de cel putin15 ani, cand cariera lui inca nu era la apogeu.
klaudya_e
12 Jan 2012, 23:32
eram sigura ca asta o sa raspunzi. cauta si interviuri mai noi sa vezi ca nu s-a schimbat. Johnny Depp RANGO interview (http://www.youtube.com/watch?v=1bUNfONCru8) sau Johnny Depp Interview-Fear&Loathing Las Vegas (http://www.youtube.com/watch?v=qVAut23B9rQ&feature=related) si multe altele
P.S. nu mai citata tot mesajul ca se intelege cui raspunzi
MadalinaGabriela
12 Jan 2012, 23:37
Poate maine:D Nu stiu daca poate cineva sa-mi schimbe parerea.. oricum ma pun acum sa ma pun sa ma uit la Whats Eating Gilbert Grape, spre rusinea mea inca nu l-am vazut:-S
klaudya_e
12 Jan 2012, 23:43
eu nu incercam sa-ti schimb parerea. faptul ca ti se pare antipatic mi se pare ceva normal. insa multi il considera arogant din cauza rolurilor pe care le-a avut(si asta mi se pare ciudat). in What's Eating Gilbert Grape DiCaprio e "vedeta".
si daca tot sunt off topic sa spun ceva si despre ultimul film vazut: Sideways (2004)
e al doilea film regizat de Alexander Payne pe care il vad, primul fiind About Schmidt (2002). de data asta Paul Giamatti e actorul care sustine filmul, la fel cum Jack Nicholson o facea in About Schmidt. e o comedie/drama care nu are cum sa te lase indiferent, mai ales daca esti un iubitor de vin :D
MadalinaGabriela
12 Jan 2012, 23:53
Nu, nu are nici o treaba filmele in care a jucat sau personajele pe care le-a interpretat, e ceva la el, ca om, ca infatisare ,poate ca stil.
marcusARCUS
13 Jan 2012, 08:00
Taste Of Cherry(1997) al lui Kiarostami.Se putea si mai bine.Prea contemplativ,iar sfarsitul,desi e neasteptat,e foarte enervant. 7/10
Kriss_Kringle
17 Jan 2012, 22:39
Meek's cutoff
E al doilea film de Kelly Reichardt si pot sa zic ca nu imi place stilul ei.Meek's cutoff e incet,fara intensitate si fara un rost anume.Tipa asta cred ca ar filma si o soparla in timp ce trece strada,chiar daca dureaza o zi intreaga.Filmul e ca o reconstituire a perioadei dintr-un documentar de la Discovery Channel doar ca dureaza prea mult.Dupa o perioada, personajele dadeau semne ca sufera intr-un fel de sindromul Stockholm ca prea il aparau pe indianul ala care chipurile ii ducea spre apa.O mare abureala,semi interesanta.
5-6/10
Before sunrise
This must be the most overrated movie ever made!
Un film pe care-l detest cu patima si sinceritate.
Toate dialogurile alea ce vor sa para naturale si care imi toarna caldari de clisee la fiecare intorsatura a discutiei (cinci minute cu o vrajitoare care ii indruga dragalasenii ei si el care -i spune "ti-a spus ce a vrut sa auzi" - nice job, Sherlock), toate pretiozitatile alea rostite de ea cu ochii dati peste cap intr-un simulacru al emotiei sincere, toata mimica aia de dat din brate a craiului de-a dreptul detestabila. Sa te pisicesti natural nu insemna sa fii naturala. Sa mijesti ochii de pudel nu inseamna sa fii seducator. Romantismul in era superficialitatii.
"Simt cum traim un vis" zice el, cocotat pe un zid intr-o poza de brosura turistica.
"Simt cum timpul asta e doar al nostru, e creatia noastra, noi l-am facut. Eu traiesc in visul tau si tu traiesti in visul meu, asa simt acum" zice ea ca raspuns.
Cat de penibil!
Muzicantii aia ambulanti care intervin fix in varful concluziei "Oh right, no plans, no projections, let's make this night our night" si care devoaleaza mecanismul mincinos si putred din creierul cinemaului.
Imi pare rau, dar eu nu mai pot fi mintit cu din astea, nu pentru scheme din astea ma uit eu la filme.
Nota: 2/10
aniela07
20 Jan 2012, 14:46
J. Edgar -5/10
Mesajul e foarte simplist, povestea e statica (si nu in sensul bun), mai salveaza personajul ceva din film pe ici pe colo (cum aveau ei mania imbracamintii -aproape un fetis asa, incertitudinea sexuala). Nu inteleg de ce a luat mai bine de 2 ore. Abia avea cu ce sa umple 1 ora si jumatate.
Mai bine ma duceam la proteste la universitate.
Kriss_Kringle
20 Jan 2012, 15:00
Mi-ai taiat de tot cheful de a merge sa-l vad Aniela.:))
Acum l-au bagat la cinema in premiera si ma gandeam daca sa-l vad sau nu,dar acum m-ai convins.Eventual il vad acasa.
CristiEu
20 Jan 2012, 15:04
Am revazut de curand Persepolis, de Vincent Paronnaud si Marjane Satrapi si mi-a placut chiar mai mult ca prima oara. Am inteles ca pe 10 februarie are loc premiera unui nou film regizat de cei doi: Poulet aux prunes. Mai multe informatii, aici: http://www.facebook.com/pages/Iubire-Persan%C4%83-Poulet-aux-prunes/292162780832918
loud.rocks
20 Jan 2012, 22:08
@varu (ca sa nu dau quote la chestia aia lunga):
L-am vazut si eu relativ recent. Este unul din filmele la care mi-a intrat in cap ca sunt bune, si pe care il consideram bun inca dinainte sa-l vad :). M-a dezamagit intr-un fel, adica a fost doar bun si nu genial cum credeam eu ca o sa fie.
Ce m-a enervat a fost personajul lui Ethan Hawke si felul in care l-a jucat, mare parte din replicile in care filosofa porcarii; nu a fost deloc un film atat de romantic, mai degraba o combinatie de 24 de ore cu cateva momente bune.
Mi-a placut in schimb foarte mult Julie, si o parte din scene (cea din restaurant, cea cu poezia..)
Sper sa vad cat mai repede si Before Sunset, si o sa-ncerc sa-mi fac dupa aceea o parere mai concreta despre cele doua filme. Chiar ma gandesc sa revad si Before Sunrise, inca cred ca problema a fost la mine.
aniela07
21 Jan 2012, 10:23
Eventual il vad acasa.
Incurajez puternic vazutul filmului acasa. Asa il mai poti opri, mai plimbi cainele, mai postezi pe facebook, te mai uiti la 30 de minute de film...
charles
22 Jan 2012, 15:40
Carnage, Roman Polanski, 2011
Reilly, Foster, Waltz și Winslet, într-un cvartet social în care măștile citadine devin transparente, dezvăluind astfel, cu ironie, replici tăioase și un umor spre burlesc, breșele logicii burgheze. Deși totul se petrece într-un cadru claustrat, Orașul se simte. Iar prin Oraș ințeleg acel cuplu sociabilitate-subiectivitate sau, în limbajul lui Richard Senneth, o dialectica între flexibilitate si indiferența. În orice caz, departe de a avea gravitatea unei meditații, piesa Le Dieu du Carnage (Yasmin Reza) este transpusă de Polanski cu o lejeritate ce-l apropie foarte mult de o șaradă Allen-ească.
bremen1980
25 Jan 2012, 10:32
Revazut aseara un pic din ''Ramasitele zilei '' .Mortala faza in care Anthony Hopkins incearca sa-i faca educatie sexuala lui Hugh Grant :
http://www.evtv1.com/player.aspx?itemnum=7319
zuzaky76
29 Jan 2012, 09:53
Din ce am vazut eu pana acum , tot citind rewiu-uri pe acest site , este ca l-a nimeni nu le-a placut nici un film , si fiecare ii spune celuilalt sa scrie corect!!! Asta demonstreaza in continuare ca nu avem clasa, suntem in continuare romani si nu ne dezvoltam deloc
zuzaky76
29 Jan 2012, 10:04
Inca nu a comentat nimeni ca am greseli de ortografie??? Chiar ma mir!!!
AndreiStefan
31 Jan 2012, 00:03
The Debt (2010) 7
N-am avut mari asteptari de el...insa m-a surprins placut pe alocuri, mai ales in modul in care regizorul iti ofera firmituri dintr-un deznodamant ca apoi sa-ti serveasca treptat adevarul plin de "savoarea" unei minciuni cat Zidul Berlinului de lunga:)
Underworld nu stiu cum 3D.
Am vazut trei filme ale lui Nanni Moretti in ianuarie:
Habemus papam
Un film ciudat, daca nu chiar un pic ireverentios. Multe scene frumoase, dar puse cap la cap totalul iese mediocru. Scene cu Papa la psihiatru, Papa in palton englezesc plimbandu-se fara noima pe strazile Romei si luptandu-se cu depresia, cardinali balanganindu-se pe slagare pop in salile Vaticanului sau jucand volei in curtea Vaticanului. Un fel prozaic si desacralizant de a prezenta Vaticanul venind din partea unui ateist. Si ei in fond sunt oameni, asta-i mesajul. Emotionanta figura bonoma a lui Michel Piccoli in probabil ultimul lui rol pe ecran.
7/10
Caro diario
Mi-a placut mult de tot. Trei povestiri fara legatura intre ele lipite sub forma unui jurnal de autor, mustind de (auto)ironie fina si o anumita melancolie si omagiu pentru locuri si filme dragi autorului: cartierele limitrofe si neturistice ale Romei, insulele vulcanice ale Siciliei, cinemaul italian alb-negru etc.
Ultima treime e de un haz nebun, pe tema "medicina si ipohondrie"
9/10
Il caimano
In filmul asta Moretti reuseste performanta sa uneasca doua genuri fara nimic comun intre ele: melodrama si satira politica. Film facut cu scopul de a-l desfiinta pe Berlusconi prezentat intr-o carcasa de drama de familie. Asezonat cu o poveste din lumea interna a facerii filmului, chestii de insider si prilej de aparitii actoricesti surprinzator-delicioase: Michele-Placido-Comissario-Corrado-Cattani pe post de batran libidinos si maimutarindu-l pe Berlusconi sau regizorul Paolo Sorrentino aici actor, tras sangeros in teapa la propriu in primele doua minute ale filmului.
8/10
dupa o lunga pauza de vizionat filme, intamplarea a facut ca intr-un anume context sa ma asez in fata ecranului pentru "Copie conforme".nici nu mai tin minte daca era pe lista din turneu, oricum, Kiarostami este un regizor care merita analizat, vazut si paravazut. nu degeaba a ajuns si in finala..
curiozitatea a plecat de la dorinta de a o vedea pe Binoche, intr-unul din ultimele sale roluri si pot spune cu mana pe inima ca naturaletea cu care aceasta actrita abordeaza partituri interpretative de o asemenea dificultate este de-a dreptul admirabila. scenariul simplu, dar original (!), ca sa fie in ton cu tema, ne aduce in prim plan scene unde dialogul fin- intelectualist (aici stilul francezilor nu se dezminte), ne sugereaza vag, un posibil Rohmer mai modern,dar nu este..
totul se impleteste armonios, relatia fictiva si apoi cea "reala" dintre cei doi protagonisti,un englez si o frantuzoaica, care, in timpul plimbarii prin incantatorul decor natural al Toscanei, incearca, fiecare in felul sau, sa demostreze ca originalul este mai valoros decat o copie si invers. pretextul intalnirii dintre cei doi devine o interesanta dizertatie despre viata, legaturi umane care se nasc firesc si emotii care ne coplesesc de fiecare data cand ceva ne aminteste de trecut. este o mare placere sa urmaresti acest film si in acelasi timp o provocare. poate ca si copiile au sarmul lor si cred, de ce nu, ca ele pot intrece in unele cazuri, originalul.
Am vazut in seara asta Grease Sing a long.A fost foarte distractiv.
Kriss_Kringle
09 Feb 2012, 22:37
Take Shelter
Fiind un fan al lui Michael Shannon deabia asteptam sa apara filmul,desi vroiam sa-l vad la cinema.Omul isi continua alegerea rolurilor in care portretizeaza personaje destul de tulburate si aici e in forma mare.Mi-a placut transformarea personajului care a fost lenta dar naturala in acelasi timp.Pana la final as fi zis ca e un film bun dar parca-i lipseste ceva si intradevar,ultima scena este piesa care lipseste din puzzle,care transforma filmul din unul bun in unul foarte bun.Coloana sonora de asemenea da un plus pentru atmosfera si vizualurile sunt extraordinare chiar daca-s CGI.
8.5/10
Malombra
10 Feb 2012, 17:47
Abendland de Fred Kelemen, 1999
rămâne cu tine, numai ca să te întrebi, adoua zi, când te scoli la 6.30 ca să mergi la lucru - de ce naiba mă uit eu la filme? kelemen își face treabă acolo unde puțini se aventurează fără echipament de protecție sau iluzii de glamorizare - în cea mai insalubră moral viață de noapte, fără împușcături sau violuri vizibile, mai mult letargică, promiscuă prin indiferență și omisiune vizuală. în infernul pasiv-parșiv, clocotind ca un cazan la foc mic, se fac auzite lecții din tarkovski și blazarea din tarr. și muzica aia fado, atât de vâscoasă și atât de puțin melodramatică, bătând cu pumnii în niște urechi ce par definitiv zăvorâte..
marcusARCUS
10 Feb 2012, 20:00
Bronenosets Potyokim(1925)-7/10->Nu pot sa zic ca m-a dat pe spate avand in vedere ca e foarte datat (si ca punct de vedere si ca metode de filmmaking),dar m-a impresionat montajul (la asta ma si asteptam) si unele scene.
Malombra
12 Feb 2012, 13:05
Hon dansade en sommar, de Arne Mattsson 1951
film aproape uitat. habar nu am cum am dat peste el. premiat la a doua ediţie a berlinalei, a iscat ceva controverse datorită nudităţii din conţinut. e o poveste standard, despre o iubire inegală dintre un băiat, prima generaţie urbană dintr-un neam de fermieri şi o fată dintr-o familie de oameni cu frică de dogmă. venind într-o vară, în vacanţă, în satul din care a plecat tatăl său, acesta îşi dă seama că nu sacrifică nimic dacă se înapoiază la ţară, pentru a-şi clădi o viaţă. nu vede nici o contradicţie între studiile pe care le-a făcut şi viaţa de fermier. nu crede că lezează în vreun fel orgoliul de orăşeni noi-născuţi ai părinţilor săi, care deja au început să tragă sfori pentru o bună plasare în lume a fiului lor prea-iubit. satul e încă, în cea mai mare parte a sa, sub dominaţia sternă a clericului-şef, care înfierează pe unde poate năravurile moderne şi egoismul tineretului, dar goneşte ca un maniac cu maşina lui nou-nouţă, cauzînd accidente. probabil chichiţa care atrage la acest film este miopia preotului, care crede până în ultimul moment că îşi duce la îndeplinire misiunea sacră de îndreptare a turmei, neînţelegând că unele dintre tragedii se datorează tocmai lui. el rămâne cu impresia că lucrurile urmează o ordine divină, care se supune logicii invizibile a virtuţii şi pedepsei, în timp ce, de fapt, logica e una terestră, în care oamenii sunt mai eficienţi decât oricare demiurg celest. e fain filmul şi pentru că e făcut în contraste foarte acute de alb şi negru, şi pentru regia lui arne mattsson, care are preferinţă pentru situaţiile în care te simţi neputincios să spargi ecranul şi să îndrepţi cumva lucrurile din film.
de ce nu-mi zice nimeni că am scris înnapoiază cu doi de n :D
anaemona
25 Feb 2012, 16:54
Whou, de aproape 2 saptamini n-a mai scris nimeni aici. Ce faceti? nu mai vede nimeni filme? Ultimul meu film e The departed. In prima jumatate de ora a filmului m-am chinuit sa-mi amintesc cind l-am vazut, pentru ca imi aminteam fiecare replica, fara sa-mi amintesc, pe ansamblu, ca am am vazut filmul asta, altfel nu ma apucam sa ma uit la el; poate doar am visat. Dupa jumate de ora treaba s-a rezolvat, nu mai stiam nimic din ce se intimpla pe ecran, asa ca m-am linistit si am putut sa-l urmaresc. Comentarii inteligente n-am, decit ca mi-a placut, in special di Caprio :x si muzica. Ce sa mai, e un film care te tine in tensiune, cu eleganta, as adauga. Te enerveaza putin toate stropiturile alea de singe din final dar treci cu vederea gindindu-te ca au fost facute pentru o cauza nobila :))
bremen1980
26 Feb 2012, 13:48
Ultimul meu film e The departed. In prima jumatate de ora a filmului m-am chinuit sa-mi amintesc cind l-am vazut, pentru ca imi aminteam fiecare replica, fara sa-mi amintesc, pe ansamblu, ca am am vazut filmul asta, altfel nu ma apucam sa ma uit la el; poate doar am visat. Dupa jumate de ora treaba s-a rezolvat, nu mai stiam nimic din ce se intimpla pe ecran, asa ca m-am linistit si am putut sa-l urmaresc.
Parca ma descrii pe mine de vreo 3-4 ani ani incoace . Memoria mea era superstrong dar vad da semne de oboseala .Uit titluri de filme , de carti ,nume de actori sau de cintareti . Din filmele care m-au ''rupt in doua '' nu a ramas mare lucru in afara unui parfum ,a unui damf ,totul dizolvindu-se in creierasul meu . Cred ca ar fi cazul sa incep sa revad capodoperele care mi-au placut : Umberto D ,Hotii de biciclete ,Apocalypse Now ,Solaris ,Ordet , La Strada Anul trecut la Birlad pentru ca din ele nu-mi mai aduc aminte multe lucruri .Frinturi ,petice ,chipuri .
Degenerez ,imbatrinesc ,voi muri .
bremen1980
29 Feb 2012, 18:32
Cita dreptate avea Cristina Aguilera in acest cintecel :
If you look back in history
It’s a common double standard of society
The guy gets all the glory the more he can score
While the girl can do the same and yet you call her a whore
I don’t understand why it’s okay
The guy can get away with it & the girl gets named
All my ladies come together and make a change
Start a new beginning for us everybody sing
Se pare insa ca anul trecut unii regizori n-au fost de acord cu aceste versuri .Asa ne-am procopsit cu ditamai pandemie in Contagion din cauza infidelitatii de care a dovada Gwyneth Paltrow.
In The Descendants , Alexander Payne ii dileste o elice la scafirlie infidelei Patricia Hastie ,nevasta lui Georgica Clooney . Pai poti sa-l inseli pe Georgica fara s-o patesti mai rau ca preacurvarele biblice . NUUUUU . Atunci mai scapai de o lapidare dar in acest film nu exista mila .:(( . Exista mila pentru amanat -omul nu este nici ciomagiat ,nici castrat ci are parte de o mustrare subtirica .
In rest doua fete cu limbaj cam porcos ,un pusti nating ;) , un socru de cosmar , o padure nedispusa sa-si piarda virginitatea pentru niste turisti cu bani , multa muzica hawaiana .
Un film decent dar care nu putea emite pretentii la Oscar . 8/10
http://2.bp.blogspot.com/-TcTUDWqpk64/TuTlL5gSeeI/AAAAAAAAC3M/gh2yExINyo0/s1600/00+Descendants+1.bmp
anca.2006
29 Feb 2012, 22:15
Am (re)vazut The Great Gatsby, cu mare placere, varianta cu Robert Redford. Excelent!!! Atmosfera, decoruri, costume, tot- reconstituirea unei epoci "nebune" a anilor '20 in SUA. Imi place Redford pentru jocul cumva introvertit din acest film, Mia Farrow usor cam "aeriana", volatila, in rolul lui Daisy si Bruce Dern- tipul "taranului" cu bani, cu siraguri de perle de sute de mii de dolari. Ce mai- un film de colectie! Recomandat tuturor amatorilor de filme bune!!
bremen1980
01 Mar 2012, 18:42
Elena - Andrei Zvyagintsev -2011 .Destul de evident sub ultimele sale filme. La fel ca-n celelalte filme ale sale familie este baza .Ea te face ,ea te desface ('' eu te-am facut eu te omor '').Lipseste din pacate din film Maria Bonnevie :-*
O poveste destul de clara ce aduce aminte de romanele realist/naturaliste din secolul 19 . O femeie face tot ce-i sta in putere sa scoata din mocirla familia fiului sau chiar daca asta insemana sa-l infrunte pe bogatasul cu care traieste . De parca l-ar fi citit pe Darwin (sau pe Dawkins ) cucoana noastra foloseste toate armele pentru a favoriza supravietuirea propriilor progenituri .Fiica bogatasului este victima indirecta in acesta confruntare . Lupta pentru supravietuire este astfel masluita dar Zvyagintsev nu vrea sa intervina moralizator si sa echilibreze balanta prin aplicarea unei pedepse la finalul filmului. Aduce un pic cu sfirsitul din ''Crimes and Misdemeanors ''
7.5/10
http://www.youtube.com/watch?v=3kUg8uu1N_k
The Dark Knight 8.5/10
Un film care mi-a palcut foarte mult, actiunea putin cam complicata daca iti pierzi atentia de la film, dar un film bun, mi-a placut, Ledger si-a meritat cu desavarsire Oscarul, intr-adevar un film bun.
aniela07
03 Mar 2012, 08:34
Taxi Blues de Lungin 9/10
E o tragicomedie in care un taximetrist, care isi rezlolva conflictele psihice si furia prin exercitii fizice dure, intalneste un cantaret la saxofon zevzec, alcoolic si deprimat, care stie ca societatea in care traiesc amandoi nu iti poate oferi mare lucru, asa ca nu-i ramane decat sa se bucure de alcool si femei, pastrandu-si visul de a deveni celebru, desi e constient ca o munca sustinuta si respectarea contractelor cu filarmonica sau orice alta institutie de stat culturala nu ii vor folosi la nimic, asa ca doar o coincidenta minunata l-ar putea ajuta sa ajunga faimos. Ceea ce se si intampla, spre surprinderea lui Shlikov care se simte, in mod surprinzator chiar si pentru el insusi, atasat si responsabil de zapacitul de Liosha (il salveaza cand vrea sa se sinucida, il scoate de mai multe ori de la politie, il iarta ca i-a fermecat cu nenorocitul de saxofon prietena cu care si-o mai tragea si el dupa o bauta zdravana etc.). Pe langa ticnitul de veteran de razboi cu care imparte apartamentul, isi da seama ca are nevoie de Liosha sau de o victima sigura ca el pentru a da un sens propriei duritati prin salvarea cuiva.
Federico
03 Mar 2012, 17:29
Ultimul meu film e The departed. In prima jumatate de ora a filmului m-am chinuit sa-mi amintesc cind l-am vazut, pentru ca imi aminteam fiecare replica, fara sa-mi amintesc, pe ansamblu, ca am am vazut filmul asta, altfel nu ma apucam sa ma uit la el; poate doar am visat. Dupa jumate de ora treaba s-a rezolvat, nu mai stiam nimic din ce se intimpla pe ecran, asa ca m-am linistit si am putut sa-l urmaresc. Comentarii inteligente n-am, decit ca mi-a placut, in special di Caprio si muzica. Ce sa mai, e un film care te tine in tensiune, cu eleganta, as adauga. Te enerveaza putin toate stropiturile alea de singe din final dar treci cu vederea gindindu-te ca au fost facute pentru o cauza nobila :))
Am revazut si io recent The Departed (cred ca exact cam pe vremea cand ai postat tu mesajul which is funny) a 11 sau a 12 oara!! A fost atroce lol. Insa tot mai are cateva faze care nu se dau bautete si pace nici dupa atata tavaleala. Cred ca sunt nemuritoare. Ex: aproape toate fazele cu Marc Wahlberg, si scenele de pe acoperis din ultimul act, plus cea cu telefonul. Scenele de pe acoperis sunt de o asa frumusete fotografica (nu numai, of course) de te (ma, of course) ia cu furnicaturi in buricele destelor. Am revazut o groaza de filme in ultimul timp. Simt asa o fobie fata de noutati si necunoscut cum n-am mai pomenit, si mi-e frica sa nu ma dezamgeasca ce nu cunosc si prefer sa ma tot intorc la vechituri abuzate pe care le-am intors pe toate partile (vi s-a-ntamplat vreodata?). De ex, am vazut Tinker Tailor de 4 ori, The Social Network de doua ori in ultima saptamana (pt a 6 sau a 7-a oara si e din ce in ce mai bun, nu i s-a ofilit nici o petala), Fight Club a 4 oara (nu mi-a placut niciodata dar tot continui sa-i mia dau sanse lol; insa nu pot sa m-apropii de el, e prea tras de par, prea senzationalist; plus ritmul - prea videoclipoidal pt mine... plus naratorul : puke: ) Se7en, tot a 4-a oara - la fel ca TSN, din ce in ce mai bun; prima oara nici nu mi-a placut cine stie ce dar si-a dat drumul dupa; cred ca-i cel mai bun rol al lui Pitt; iar finalul cred ca are unul dintre cele mai zdrobitoare suspansuri ever, e o tensiune gretos de acuta acolo; gretos ca 'cinematografia' arsa de apusul ala canicular.
Malombra
03 Mar 2012, 18:34
am mai pus mâna pe un film de Peter Delpeut - Felice... Felice... 1998
cu delpeut nu pot fi decât parțială și pe bună dreptate. în primul rând, pentru că filmele lui, toate 4 văzute până acum, au o afecțiune uriașă pentru imaginile vechi, dar vechi pe bune, nu rehașurări ale cotidianului în tușe nostalgice, ci vechi în sensul de contemporane cu străbunica. își croiește istoriile în jurul lor, nu le utilizează ca să facă morfologia unui eveniment contemporan, restabilindu-i vreun pedigree sinuos, ci își plasează narațiunea acolo, în deceniile cuprinse de o fervoare pe care poate nu o mai simțim la fel astăzi. dar nu e romanțos. delpeut evită pe scylla și caribda între care se zbat cei ce au de a face cu trecutul în film: fie de a-l trata ca pe o piele de șarpe năpârlită irevocabil, tehnologic, instituțional, emoțional depășită, fie de a căuta vârsta de aur în el, într-un acces exploziv de renegare a prezentului. filmul lui delpeut e lucid, vorbește despre ce e uman constant și chiar inevitabila paralelă est-vest se insinuează printre secvențe mai mult ca un liant, decât ca ceva schismatic și strident. foarte fain 9/10.
The Getaway ramane un film de care nu ma plictisesc se pare niciodata.
Malombra
04 Mar 2012, 17:06
My Week With Marilyn (Simon Curtis) - mie una williams nu mi s-a părut alegerea reușită pentru rolul lui monroe. williams e mereu obosită, mi se pare că veșnic trebuie să facă o sforțare uriașă să se scoată dintr-o stare cronică de sevraj și plictis. și marilyn o fi fost sedată la vremea ei, dar nu țin minte (din înregistrări cu ea, poze) să fi avut nevoie de atâta efort să fie grațioasă, să zâmbească cu tot sufletul. marylin deborda viață, iar williams e depășită de rol. michelle pare să iasă din ceva poze david lachapelle, o duduie rococo gata să leșine, undeva între o extenuare fără ieșire și o feminitate nesigură. apoi, tandemul dench, scott, branagh îi fură tot showul. nu ea e starul în film, mai degrabă starleta. în realitate, monroe cred că era mult mai puternică de atât. s-a spus despre marilyn că era ușoară ca o spumă, că melancoliile ei aveau aerul unor rătăciri de fetiță, păstrând toată senzualitatea nealterată a femeii, că a fost mai mult sex-simbol decât actriță. de ce atunci e atât de greu să o joci bine? williams o joacă bine doar în momentele ei proaste, or fi de vină vremurile în care trăim, dar nu trebe un actor să resesciteze inclusiv ceea ce nu mai trăim, aici asta ar înseamna atât dorința lui monroe de a o lua de la zero în fiecare zi, dar și a merge, în procesul de auto-distrugere până la dezastru? or, wiliams se cramponează în melancolie și când zâmbește, și când e distrusă. apoi, m-a enervat că atunci când industria celuloidului merge ață, filmul ia un aer de operetă, de zumzet fericit de stup. se celebrează mersul mașinăriei cinematografice, nu revenirea lui monroe, iar în astfel de momente monroe dispare, e copleșită, toți ăia adunați acolo fac mai mult decât ea. entuziasmul e față de procesul fabricării filmului, nu față de prezența electrizantă, de neînlocuit a normei jean. nu zic că e rău, dar filmul ăsta was supposed to be despre altceva, nu?
p.s. ne-ar trebui și părerea unui bărbat în chestiunea marilyn-michelle, sigur ar fi de mai mult folos :)
Kriss_Kringle
04 Mar 2012, 17:48
N-am vazut filmul dar stiu ca vorbeam cu Pepper cand a postat trailerul de la el ca nu mi se pare Williams o alegere buna pentru rolul lui Marilyn pentru ca una la mana,nu seamana cu ea si a doua la mana,n-are carisma ei.
sergiuseling
04 Mar 2012, 18:22
dar filmul ăsta was supposed to be despre altceva, nu?
Filmul ăsta a fost făcut după o carte a tipului ăla de i-am și uitat numele, al treilea asistant de regizor.
A fost despre acea perioadă nu prea fastă pentru Marilyn, de altfel Marylin n-a mai făcut niciun film timp de 2 ani după acea escapadă la Londra.
Așa că dacă te așteptai la altceva, eventual la un film despre întreaga carieră a divei, ghinion.
Cât despre Michelle mi s-a părut o alegere foarte bună. Mult mai bună decât tipa care vrea să o interpreteze într-un nou serial Smash.
Malombra
04 Mar 2012, 18:47
aa,nu mă așteptam la o biografie sau ceva de gen. dacă era așa, mă uitam la un documentar. de fapt, nu cred că a fost cazul să mă aștept la ceva. m-a interesat abordarea unui personaj ca marilyn, care pentru mine nu a fost deloc marilyn, în interpretarea lui williams. doar în unele momente s-a produs apropierea, dar ca întreg nu pot să spun că a fost ceva mai mult decât aproximație.
tocmai diva de care spui cred că eu că lipsește din film, cu toate că marilyn nu a fost doar atât. eu dacă aș fi bărbat, aș citi altceva în ochii lui monroe decât în cei ai lui williams interpretând-o pe monroe. dar asta e o discuție infinită cred.
anaemona
04 Mar 2012, 18:50
Young adult - o imensa plictiseala. Nu are nimic din ironia si umorul din Up in the air si Thank you for smoking. Practic, filmul nu spune nimic. O tipa la aprox 40 de ani are o criza de identitate si se gindeste sa-si recistige iubitul din liceu. Ideea poate n-ar fi fost rea, dar totul e atit de fals, incepind de la personajul lui Charlize, care oscileaza intre a umbla ca beata, imbracata in pijama pe strada in timpul zilei si a bea mai ceva ca ultimul camionagiu in fiecare seara. Singurele personaje interesante, cu interpretari pe masura :) sint catelusa :x si colegul Matt, in rest parca toti actorii ar fi fost adusi pe platou direct din circiuma, dupa ce i-au imbatat bine pina la 6 dimineata.
Kriss_Kringle
04 Mar 2012, 19:54
Mie nu mi s-a parut totul fals,chiar m-am identificat cu anumite aspecte din personalitatea ei iar felul in care sunt prezentate celelalte personaje mi s-a parut destul de bine realizat incepand cu Matt,care datorita handicapului rezultat din bataia primita in liceu traieste o viata solitara si isi gaseste scuze pentru a nu realiza ceva mai important in viata,ajungand la Buddy,vechea dragoste a lui Mavis,care duce o viata nespectaculara dar fericita intr-un orasel unde nu se petrece mai nimic.
Mavis este intradevar superficiala dar are tulburari psihice cu care ai putea sa te asociezi in cazul ei,practic filmul nu mi s-a parut sa aiba neaparat o morala clara ci mai degraba a fost un character study al unei persoane frustrate si speriate,care nu se adapteaza sau nu vrea sa se adapteze ideii de viata fericita propusa de societate.Practic,cred ca o sperie gandul de a face copii si a duce o viata simpla intr-un orasel ca Mercury,motiv pentru care si bea in cantitati industriale,ca sa uite.
Nici n-ar fi drept sa-l compari cu Up in the air sau Thank you for smoking,scenarista fiind Diablo Cody,deci mai bine l-ai compara cu Juno doar ca e mai serios si se injura mai mult.
Evident se putea exploata subiectul ceva mai profund dar chiar si asa mie mi-a placut iar Charlize mi s-a parut spot on.:-bd
anaemona
04 Mar 2012, 20:35
Mie nu mi s-a parut ca a meritat timpul meu. Ma asteptam sa nu ma dea pe spate, dar speram sa fie macar putin witty, nu neaparat comic. Nici Juno nu mi-a placut deloc, dar la el n-am considerat ca timpul a fost pierdut.
MariaMona
06 Mar 2012, 09:44
Am vazut aseara Hugo. Mi-a placut foarte mult fiindca m-a facut sa ma intorc in timp intr-un fel - acum -spe ani jucam pe calculator un joc de aventuri - Syberia - care era cu automatoni si parca imaginile din joc erau similare cu cele din film... O poveste frumoasa cu imagini frumoase - premii Oscar meritate pentru cinematography si art direction - sigur! I-as da 8,5 din 10.
Cu cateva zile in urma am vazut Melancholia - un film impresionant care mi-a ramas in minte - tot asa ca un film foarte frumos - ca imagine - si frumos spus. Ideea e simpla, practic ti se reveleaza totul in primele 5 minute, iar detaliile, reactiile personajelor principale la eveniment le descoperi treptat si mi se par veridice si autentice (spun asta ca 1. cineva care a cunoscut femei depresive, nu una si 2. ca mama). Nu mi s-a parut nici un film greu de urmarit sau greu digerabil - chiar te pune sa te intrebi - tu ce ai face? cum ai reactiona? Tot un 8,5 de la mine.
Am vazut aseara Hugo. Mi-a placut foarte mult fiindca m-a facut sa ma intorc in timp intr-un fel - acum -spe ani jucam pe calculator un joc de aventuri - Syberia - care era cu automatoni si parca imaginile din joc erau similare cu cele din film... O poveste frumoasa cu imagini frumoase - premii Oscar meritate pentru cinematography si art direction - sigur! I-as da 8,5 din 10.
Cu cateva zile in urma am vazut Melancholia - un film impresionant care mi-a ramas in minte - tot asa ca un film foarte frumos - ca imagine - si frumos spus. Ideea e simpla, practic ti se reveleaza totul in primele 5 minute, iar detaliile, reactiile personajelor principale la eveniment le descoperi treptat si mi se par veridice si autentice (spun asta ca 1. cineva care a cunoscut femei depresive, nu una si 2. ca mama). Nu mi s-a parut nici un film greu de urmarit sau greu digerabil - chiar te pune sa te intrebi - tu ce ai face? cum ai reactiona? Tot un 8,5 de la mine.
Melancholia - un film static de la cap la coada.
nu are acel vino-n-coa' pe care il asteapta orice urmaritor de filme.
un film in care toata lumea sta, in care nu se intampla nimic.
un film in care si eu puteam sa joc (adica sa stau).
scuze, dar nu sunt de acord cu punctul tau de vedere....
multumesc.
MariaMona
06 Mar 2012, 20:09
Let's agree to disagree... :) Ca orice film - felul in care il simt unii sau altii dintre noi e diferit. Acum, de Melancholia, criticii de film au cam zis numa de bine. Eu sunt amatoare rau, dar mie mi-a placut foarte mult. Stiu insa, cum am zis, ca filmele sunt vazute si intelese si gustate diferit de persoane diferite. Sa nu incepem o discutie despre Blair Witch Project sau Ed Wood - care pentru mine sunt niste idiotenii, iar Ed Wood pe rottentomatoes e super bine cotat si de critici si de public, insa la The Blair Witch Project - criticii sunt pe spate de extaz, iar publicul arunca cu rosii, vorba aia... (clar ca nu toti, stiu sigur persoane care l-au considerat de nota 10). Asa ca... normal ca parerile sunt impartite. Nu ma supar deloc, ar fi culmea si nu trebuie sa iti ceri scuze pentru propria opinie! :)
marcusARCUS
06 Mar 2012, 20:58
Teorema(1968)-10/10->Pare la fel de banal la suprafata ca si Melancholia,dar nici asta nu este.Un film genial,ce trebuie vazut de toata lumea.
Let's agree to disagree... :) Ca orice film - felul in care il simt unii sau altii dintre noi e diferit. Acum, de Melancholia, criticii de film au cam zis numa de bine. Eu sunt amatoare rau, dar mie mi-a placut foarte mult. Stiu insa, cum am zis, ca filmele sunt vazute si intelese si gustate diferit de persoane diferite. Sa nu incepem o discutie despre Blair Witch Project sau Ed Wood - care pentru mine sunt niste idiotenii, iar Ed Wood pe rottentomatoes e super bine cotat si de critici si de public, insa la The Blair Witch Project - criticii sunt pe spate de extaz, iar publicul arunca cu rosii, vorba aia... (clar ca nu toti, stiu sigur persoane care l-au considerat de nota 10). Asa ca... normal ca parerile sunt impartite. Nu ma supar deloc, ar fi culmea si nu trebuie sa iti ceri scuze pentru propria opinie! :)
sunt in consonanta cu tine:
nici mie nu mi-a placut niciunul din cele doua filme amintite de tine,
cu toata cota lor mare de piata.
Federico
07 Mar 2012, 21:13
Am vrut sa ma uit la "The King's Speech" azi-dimineata dar am adormit dupa fo dooj de minute.
Dar o suta de procente din vina mea. Filmul chiar imi placea foarte mult. Foarte interesant cinematography-at si montat. O sa-l reiau candva. (de la zero, bine'nteles).
Initial, voiam sa incerc "Diva Dolorosa" din topul lui Malombra (mai sunt vreo 3 extraterisme de-acolo pe care mi le-am pus la-ndemana ca sa le-atac in viitorul apropriat ca m-a facut tare curios) dar dupa ce-am vazut despre ce-i vorba am zis qu est-ce que fuck ist das shit? Nu-i momentul pentru asa ceva, back to mainstream.
Malombra
09 Mar 2012, 23:31
okay, și ți-a plăcut spiciu ăla? :))
i can't feel less guilty for my choices.
nu e shit deloc, mie îmi place mult black romanticism ăla de care se vb la început și acum chiar mi-am găsit o colecție de filme din seria de film mut italian de la început de secol. m-am obișnuit demult cu ideea că paralelismul e un fenomen natural în sfera umanului, așa că nu mă supăr. poate revii cu gânduri mai bune. tre să revăd lista aia, să văd ce filme îs mai viewer-friendly de pe acolo, dar s-o găsesc întâi.
Federico
10 Mar 2012, 01:04
Da, a fost misto. Fugeam de el degeaba. Cel mai tare a continuat sa ma gadile 'cinematografia'. Am un fel de fetis pentru asta, uneori o pun in fata ideii si povestii ca importanta. Stiu ca poate parea un pic snobist si neverosimil dupa citatul din Asylum de acum cateva minute, dar e o poveste mai veche pe care am mai mentionat-o pe-acici cum eu chiar simt la astefel de filme intersant pozate si fugarite cu camera (si montate, intr-o oarecare masura) o puternica satisfactie in senzatie de aprofundare a constiitei conceptului de spatiu. (Shit, ce pretentios poa sa sune, dar n-am ce-i face) : La TKS, faptul ca a fost binisor scris si jucat n-a stricat, de asemenea.
N-am zis shit in sens denigrator, ci in sensul de ciudatenie. Inca vreau sa-l vad in viitorul apropiat. Am mai pus ochii (si mana!) pe Finistrrae si Araya, si-o sa bag un tackling la ele cat de curand.
tre să revăd lista aia, să văd ce filme îs mai viewer-friendly de pe acolo,
Sunt numai extraterisme pentru muritorii de rand, fii pe pace. Intreaba pe cine vrei. Daca a auzit unu din 20 de insi interogati de vreunul din filmele sau regizorii listati de tine, o sa fie un miracol.
dar s-o găsesc întâi.
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=81650&page=22
Malombra
10 Mar 2012, 01:05
măi, da toate-s user-frienly, ce pijamaua mea.. am revăzut lista și la concluzia asta am ajuns.
finisterrae da da da! deci ăla e... nici nu ai cu ce-l compara, e un trip de film. mega-trip. cu 2 fantome călătoare :))
dacă îți plac filmele bine filmate, poate cehii ar avea de oferit : sun in a net, marketa lazarova, night of the nun. ”poate” ăla e cam redundant.
Federico
10 Mar 2012, 01:17
dacă îți plac filmele bine filmate, poate cehii ar avea de oferit : sun in a net, marketa lazarova, night of the nun. ”poate” ăla e cam redundant.
Oau, de Lazarova chiar am auzit! Chiar pe cinemagia!
Insa nu duc lipsa de material de lucru, americanii fac o treaba destul de buna. *
Dar o sa-ncerc sa le tin minte si pe astea.
Thx.
LE: *desi la modul absolut, Tarkovski-i tata lor cand pune mana pe camera
Malombra
10 Mar 2012, 02:01
chestia asta cu spațiul e interesantă, dar nuș dacă king.s speech e filmul care m-a făcut să-mi pun probleme de gen.
filmele lui sokurov (nu am văzut tot, dar zic de alea cu distorsionări) mi se pare că au aceeași structură spațială cu tablourile lui bruegel. la bruegel mi s-a părut întotdeauna că există o organizare concentrică a spațiului, un infinit segmentat. orice avansare în infinitul exterior, geografic, se cuplează întotdeauna cu un plus de cunoaștere, deci cu un avans interior. nu se deplasează nimeni acolo ampulea, există un fel de demarcație strictă, o ierarhie pe orizontală. poate de asta mi s-au părut mereu tablourile alea pline de o nostalgie uriașă, un spațiu închis și deschis totodată, amețitor pentru că, chiar dacă vizual spațiul se prezintă ca restrâns, știi că parcurgerea lui nu se face în lipsa unui set de etape obligatorii, care transformă un itinerar aparent scurt într-o odisee de proporții, asta și pentru că, odată început traseul, spațiul dezvoltă cute, falii și extinderi imprevizibile . oriunde te așezi, acolo se poate instala întreaga lume, porți centrul cu tine oriunde pleci, pentru că orice loc se poate resemnifica pe verticală, nici unui loc nu îi lipsesc aceste coordonate, care îl pot transforma în loc privilegiat al parabolei, un spațiu religios și aventurier totodată, nu cartezian prin uniformitate, ci formator și individualizat până la unicat. și în pictura din zona aia e sentimentul ăsta, de ireal, de cozy și de nelimitat, aici-ul ca machetă a lumii, dar și de diferența specifică a fiecărei felii de spațiu. și tocmai aici e șpilul; deși la nivel esențial știi că deplasarea, schimbarea nu aduce nimic nou, tentația diferitului potențial, chiar la nivelul esenței, gând oarecum eretic, e cel care face spațiul ăsta atât de tentant, mobilizator și imobilizant totodată. bruegel scapă ieftin, de obicei temperează plonjoanele astea cu o narațiune plauzibilă sau exemplară. din câte știu, a fost foarte cu capul pe umeri, a pictat abisul fără să pice în el :| . cum dracu..
(și chiar nu vb de paradoxul cu țestoasa aici. spațiul acela chiar se parcurge, dar nu cu avionul, într-o doară. ) -( astea îs doar impresiile mele.)
eu nu mai iau imaginea drept etalon. sunt atâtea filme frumoase, că și dacă nu-s fan la unul, știu că vine altul, niciodată nu e criză. oricum, îmi plac mai mult monocromele, nu-mi dispersează așa tare atenția :))
Malombra
10 Mar 2012, 02:06
LE: *desi la modul absolut, Tarkovski-i tata lor cand pune mana pe camera
acolo mă abțin. la filmul cu nrul 10001 o să mă pronunț.
Ca sa citez si eu un clasic al cinematografiei: "despre ce plm e vorba aici?"
Serios acuma, stiu ca e mai greu sa te exprimi intr-un mod clar si concis, sa inteleaga toata lumea, dar voi nici macar nu va straduiti.
Malombra
10 Mar 2012, 12:28
@fed
un incentive pro-diva films de la însuși guy maddin:
When on a shopping spree for anguish, rapture, martyrdom, comas, counts, rapes, bastards, orphans, dogaressas, philtres, sirens, suicides, mistaken identities, flower festivals, and sudden fatal loves -- even a tattooed baby -- one need look no further than the Italian Diva Film, a vast clearinghouse of art nouveau decors and nineteenth-century melodramatic devices still in wondrous working order.
[T]hese diva films, which flourished on the continent between 1910 and 1920, starred cinema's first divinities: Lyda Borelli, Pina Menichelli, Francesca Bertini, and other Olympian ancestors of the merely mortal stars of Hollywood history.
Penny-dreadfully named -- Satanic Rhapsody, Royal Tiger, The Painting of Osvaldo Mars -- and aggressively assembled by genuine but forgotten Italian auteurs, the diva films are hugely watchable. Packed with melodramatic non sequiturs, dazzling and long-abandoned editing tropes, and sometimes outright peculiar toning and tinting strategies, these compact little dramas -- most of them run under an hour -- induce the most arcane intoxication.
-- Guy Maddin
bremen1980
10 Mar 2012, 19:37
O capodopera la liber : Odd Man Out .Calitatea imaginii deranjeaza dar daca treceti peste acest aspect aveti un film de zile mari .Regizorul este Carol Reed cel cu The Third Man .In caz ca nu ati vazut The Third Man ar trebui sa rositi :"> si apoi sa incercati sa vedeti acest film indreptand astfel un mare pacat , pacat care nu se iarta usor ,mai ales daca este comis de cinefil adevarat ,cu state vechi .
http://www.youtube.com/watch?v=U0gBFaRPNJo&feature=related
aniela07
11 Mar 2012, 07:37
Am vazut aseara Hugo. Mi-a placut foarte mult fiindca m-a facut sa ma intorc in timp intr-un fel - acum -spe ani jucam pe calculator un joc de aventuri - Syberia - care era cu automatoni si parca imaginile din joc erau similare cu cele din film...
Si eu jucam Syberia in facultate (numai in sesiune). Ce frumos, ce amintiri! :-<
Federico
12 Mar 2012, 02:12
chestia asta cu spațiul e interesantă, dar nuș dacă king.s speech e filmul care m-a făcut să-mi pun probleme de gen.
The Shining (remarcat si de Gorzo sub aspectul asta) si Kubrick in general
The Hurt Locker
Children of Men (planul-secventa din interiorul masinii amuscate in padure)
127 Hours
Michael Mann.
Nu ma simt in stare sa pun in cuvinte ce au in comun filmele astea dar e ceva legat de modul in care sunt filmate; spatiul, ca geometrie si geografie pure, devin niste teme de studiu in sine aici (pt mine). La multe din ele (TKS inclusiv, travlingurile si simetriile geometrice ale incadraturilor un joaca un rol important, dar sunt si exceptii)
eu nu mai iau imaginea drept etalon. sunt atâtea filme frumoase, că și dacă nu-s fan la unul, știu că vine altul, niciodată nu e criză. oricum,
Si eu ma screm sa extrag mai mult dintr-un film decat asta, de multe ori o vad ca pe-o placere vinovata, dar nu ma pot abtine sa nu-mi mut atentia de la chestia asta.
îmi plac mai mult monocromele, nu-mi dispersează așa tare atenția :))
Asta zicea si Tarkovski, ca culoare e o mare greseala, ca distrage atentia de la ce conteaza. Zicea asta inainte sa inceapa sa shoot-eze film color dupa film color.
Dar oricum, ce tine de parte soft a 'cinematografiei' (lumina, culoare) nu intra in aceeasi oala cu ce am eu in vedere (incadratura si locomotie)
Scuze ca-ti ignor cu atata nonsalanta partea miezoasa a postului dar pe langa faptul ca ai ridicat stacheta cam mult pentru bietele mele orizonturi culturale, ti-am zis, totul pleaca de la faptul ca in cinema exista miscare - atat a obiectivului cat si a subiectelor. In plastica, problematica spatiului exista, of course, dar e mult mult diluata pentru ca receptivitatea mea spatiala lenesa sa mai fie senzibilizata.
acolo mă abțin. la filmul cu nrul 10001 o să mă pronunț.
Vroiam sa zic, la modul absolut... relativ vorbind. Adica din pov-ul meu si in contextul experientei mele - vai, limitate - de pana acum.
@fed
un incentive pro-diva films de la însuși guy maddin:
Insusi Guy Maddin? Trebuia sa sune vun clopotel acum? Imi pare rau, nu-i nimeni acasa.
Nu cred ca mai aveam nevoie de stimulente dar oricum, zice misto tipul. Mai citisem si asta, tot promitator, via imdb:
But Delpeut is crafting a found-object poem here, with a rhapsodic orchestral score and a sure sense of how so much weepy, proto-campy mega-sadness can collect in your head as a statement about its own culture, and also as a palpably beautiful, tragic spectacle despite the odor of antique cheese. But of course, “Diva Dolorosa” is really about cinema itself, and therefore about lost time, and therein lies in deepest and loveliest sorrow.
http://www.ifc.com/fix/2008/04/the-night-of-the-shooting-star#more
Ca sa citez si eu un clasic al cinematografiei: "despre ce plm e vorba aici?"
Serios acuma, stiu ca e mai greu sa te exprimi intr-un mod clar si concis, sa inteleaga toata lumea, dar voi nici macar nu va straduiti.
White1, stii ceva? Io cre' ca merit un Nobel pt stoicism si abnegatie ca nu ti-am raspund la asta asa cum imi dictau primele impulsuri sa-ti raspund : )
Malombra
12 Mar 2012, 10:12
haha, fed, însuși era la șto, nu prea îmi stă în fire să folosesc argumente de autoritate. oricând dau un citat din cineva, subtextul e: aveți aici un subiect de autopsie, oameni buni. să vedem ce a mâncat mortul înainte să crape, adică înainte ca fraza să apară negru pă alb. e normal ca orice, dar orice regizor, să aibă o concepție a spațiului, explicită sau nu, că doar cu asta lucrează. cred că dacă mi-ar zice vreun pelicular, fie și de reclame la dero, că nu-i așa, nu l-aș crede.
*am uitat să menționez excepțiile: cei care pictează direct pe celuloid de ex. dar vbeam de filme, alea cu oameni plasați sub cireș, la masă, sub masă, etc., sau fără oameni, ca la hutton e.g.
CetateanulKane
12 Mar 2012, 17:31
Am vazut John Carter si m-a dezamagit.E frumos filmat si CGI-ul e tare,dar povestea si jocul actorilor sunt slabe.4 din 10
Mercutio
12 Mar 2012, 22:51
Nu ma simt in stare sa pun in cuvinte ce au in comun filmele astea dar e ceva legat de modul in care sunt filmate; spatiul, ca geometrie si geografie pure, devin niste teme de studiu in sine aici (pt mine).
transparenta, in acceptiunea lui Bazin?
Mercutio
13 Mar 2012, 03:32
am vazut J. Edgar.
Clint la 82 de ani devine din ce in ce mai subtil, mai profund.
prin filmul acesta incearca sa puna in lumina, pe cat posibil, viata acestei controversate personalitati care a fost J. Edgar Hoover. zic pe cat posibil, pentru ca niciodata nu se va sti totul despre el.
iar Clint Eastwood transpune aceast fapt prin cea mai interesanta viziune cinematografica pe care am intalnit-o vreodata la el, anume printr-o imaginea extrem de low-key. de la inceputul filmului, cu scene de interior in majoritate, am incercat sa reglez tv-ul pentru ca mi se parea prea intunecata imaginea. spre sfarsit am realizat ideea. tipul acesta, care a fost seful FBI-ului sub 8 presedinti, si care avut anumite merite, dar care se deda la practici ilegale, detinea dosarele tuturor, ii facea sa cante pe toti, era homo, iar spre sfarsitul vietii devenise mitoman, acest personaj si la propriu si la figurat a fost si va ramane mereu in umbra.
Di Caprio il intruchipeaza destul bine, nimic de zis. insa machiajul pentru Hoover la batranete nu e prea verosimil. cred totusi ca si asta reprezinta o intentionalitate, o subtilitate a lui Eastwood, care vrea sa-i scoata in evidenta lui Hoover latura monstruasa.
actiunea se petrece prin anii 70, cred, cand Hoover isi dicteaza memoriile, ilustrate apoi in film prin flashback-uri la perioada tineretii si a carierei lui timpurii.
interesant si amuzant, ca ce dicteaza el pentru biografie e cam diferit de ce se intampla in realitate. apoi trecerile de la o perioada la alta le gasesc inspirate. de exemplu hoover impreuna cu mana lui dreapta (am uitat cum il chema, cu care avea si o legatura homo) intra in lift batrani si ies tineri sau pleaca la masa tineri si in restaurant ii vedem batrani. timp de patruzeci, instalati in posturile lor, acestia doi faceau aproape aceleasi lucruri, zi de zi.
este si un film despre batranete intr-un sens. se vadeste o nota personala a lui Clint Eastwood. incredibil cum, ajuns deja la o varsta venerabila, reuseste in continuare sa realizeze cate un film pe an.
Federico
13 Mar 2012, 08:21
transparenta, in acceptiunea lui Bazin?
Nu stiu despre ce vorbesti.
M-am mai gandit la asta si cred ca m-as mai apropia de adevar dac-as zice ca momentele alea in care spatiul e pus in evidenta sunt un fel de vortexuri care-mi transporta constiinta inauntru si o mentine gravitand si orbitand eteric, ubicuu si omnipermeabil in jurul, si prin, obiectul studiat de camera. Imi vine in minte cu un impetus deosebit un moment relevant din 127 Hours in care, Franco, apropiindu-se de locul fatidic prin caninonul aferent, isi lasa mana in spate un pic, isi lipeste palma de unul din pereti si o lasa sa alunece unduinda de-a lungul lui (al peretelui) pret de cateva secunde, camera agatandu-se in acest timp de palma si urmarind-o. Faza asta mi-a dat senzatia ca as fi aeru/eterul dotat cu constiinta dintre palma si perete, de langa, palma, de langa perete, din palma si din perete. (Bine'nteles, nu sunt atat de nebun incat sa sper ca intelege cineva la ce ma refer. :-O )
PS: Sunt pasibil in cel mai fericit caz de puscarie pe viata ca am uitat sa alatur The Tree of Life (si pe Malick) listei postate in mesajul anterior.
e normal ca orice, dar orice regizor, să aibă o concepție a spațiului, explicită sau nu, că doar cu asta lucrează. cred că dacă mi-ar zice vreun pelicular, fie și de reclame la dero, că nu-i așa, nu l-aș crede.
Just.
Ce usurare.
Pai, de-aia ti-am si zis; ma gandeam eu c-o s-apreciezi.
Hai, nu-mi spune ca te-ai bosumflat!
Malombra
13 Mar 2012, 11:46
The Shining (remarcat si de Gorzo sub aspectul asta) si Kubrick in general
hahaha, oh rili? m-ai convins. gorzo fie e unul dintre criticii care au simțurile mai congelate ca yeti, și atunci tot ce e adevărată sărbătoare a simțurilor, splendidă derivă a senzorialului îi insultă, pentru că le expune frigiditatea, fie e un simpatic avocat al diavolului, dar nici cu asta nu mă câștigă, pentru că oricum aruncă cu perle în fața porcilor. adică bagă silicoane la filme cărora nu că nu le trebe așa ceva, dar au și așa destul botox publicitar băgat în toate găurile. nu mă refer la shining, mă refer la toată pletora de dejecții cu care își face de obicei treabă. bravo lui că măcar face lobby și pentru filmul românesc de ultimă oră, nu știu care i-or fi motivele, oricum e o mare bilă albă. când va avea gorzo quaele necesare să scrie și despre altceva decât sherlock junior, știind că astfel se sinucide pentru o parte din public, atunci să spunem că o să-l iau în serios. până atunci, nu e decât un jonglor de vorbe, care încearcă să facă să se țină pe picioare un discurs vizual rahitic și debilizant.
Mercutio
13 Mar 2012, 23:15
transparenta, in acceptiunea lui Bazin?
Nu stiu despre ce vorbesti.
transparenta e conceptul de baza al teoriei lui bazin despre realism (in film, a nu se cofunda cu curentul literar). dupa bazin functia esentiala a unui film e aceea de a ne da iluzia ca asistam la evenimente reale, care se deruleaza in fata noastra, care fac parte din realitatea cotidiana.
pornind de la ideea ca realitate exista intr-un spatiu continuu si analizand niste filme, in special Citizen Kane, Basin ajunge la concluzia ca pentru a fi realist un film trebuie sa redea aceasta continuitate si omogenitate. iar cea mai buna modalitate de a o face este planul secventa si profuzimea campului (long shot and deep focus). de aici notiunea de transparenta a discursului filmic, notiune care se materializeaza, folosind procedeele amintite, in filmele unor autori, incepand cu wells pana la angelopoulos sau bela tarr. acele lungi planuri secventa in care camera trece de la plan general la plan detaliu, redand spatiul, evenimentele, gesturile. in vorbele lui Basin, e ca si cum ai fi in fata unei ferestre prin care privesti lumea exterioara.
sovieticii erau de alta parere. alde eisenstein si vertov, reprezentantii celeilalte tendinte principale in cinema, numita formalism, sustineau ideea ca a arata prin film lumea, asa cum e ea, nu e nici o isprava. filmul, ca orice arta, trebuie sa transmita idei si emotii.
iar asta se poate face prin montaj, mijlocul de expresie specific cinemaului.
basin sustine ca montajul nu trebuie folosit decat ca racord intre planuri, pentru a masca trecerea de la unul la altul.
in cinemaul clasic regasim amandoua tendintele combinate. insa in ultima perioada, in filmul de arta, realismul basinian devine din ce in ce mai dominant.
apropo, sa-ti zic o anecdota. gasesc pe internet un interviu cu criti puiu, dat unei reviste de cultura din republica moldova. chiar in titlul interviului - ce-mi sare in ochi?: ideea cu fereastra furata de la Basin. ceva de genul "filmul meu reda lumea vazuta prin fereastra mea " :)) . e cam phony gagiul.
Kriss_Kringle
14 Mar 2012, 01:26
Nineteen eighty four
Catastrofala aceasta adaptare dupa romanul lui Orwell!
Pentru un roman asa de detaliat,filmul e destul de ambiguu ,e lipsit de ritm pentru ca sare de la o scena la alta,drept urmare nu are nici pic de profunzime iar personajele sunt sterse.E greu sa simpatizezi cu vreunul din ele,mai ales Winston pentru ca nu e dezvoltat aproape deloc,spre deosebire de carte unde mai bine de jumatate din ea se axeaza pe gandurile sale.
Mai e si acting-ul lipsit de pasiune si relativ neconvingator,in special cel al lui Richard Burton care e incredibil de sters in rolul lui O'Brian,nereusing sa surprinda pasiunea fanatica care o are fata de Partid iar dialogurile,desi sunt cele din carte,sunt livrate sec.
Muzica aleasa nu adauga absolut nimic,fiind nepotrivita intr-un asemenea mediu ca cel din film si multe scene au fost modificate fara rost.
O adaptare de succes ar fi trebuit sa tina undeva la 2 1/2-3 ore pentru a cuprinde cat mai mult din esenta cartii.
Intr-un final,nu reuseste decat sa surprinda cu brio atmosfera si statistic vorbind,scenele cheie din roman,dar sunt egale cu zero din moment ce lipsesc detaliile dintre ele si cel mai important,trairile lui Winston.
5/10
Federico
14 Mar 2012, 08:33
transparenta e conceptul de baza al teoriei lui bazin despre realism (in film, a nu se cofunda cu curentul literar). dupa bazin functia esentiala a unui film e aceea de a ne da iluzia ca asistam la evenimente reale, care se deruleaza in fata noastra, care fac parte din realitatea cotidiana.
pornind de la ideea ca realitate exista intr-un spatiu continuu si analizand niste filme, in special Citizen Kane, Basin ajunge la concluzia ca pentru a fi realist un film trebuie sa redea aceasta continuitate si omogenitate. iar cea mai buna modalitate de a o face este planul secventa si profuzimea campului (long shot and deep focus). de aici notiunea de transparenta a discursului filmic, notiune care se materializeaza, folosind procedeele amintite, in filmele unor autori, incepand cu wells pana la angelopoulos sau bela tarr. acele lungi planuri secventa in care camera trece de la plan general la plan detaliu, redand spatiul, evenimentele, gesturile. in vorbele lui Basin, e ca si cum ai fi in fata unei ferestre prin care privesti lumea exterioara.
Ah, in mare stiam de chestia asta. Cu terminologia ("transparenta") imi juca memoria niste feste.
apropo, sa-ti zic o anecdota. gasesc pe internet un interviu cu criti puiu, dat unei reviste de cultura din republica moldova. chiar in titlul interviului - ce-mi sare in ochi?: ideea cu fereastra furata de la Basin. ceva de genul "filmul meu reda lumea vazuta prin fereastra mea " :)) . e cam phony gagiul.
Nu inteleg. Care-i problema?
hahaha, oh rili? m-ai convins. gorzo fie e unul dintre criticii care au simțurile mai congelate ca yeti, și atunci tot ce e adevărată sărbătoare a simțurilor, splendidă derivă a senzorialului îi insultă, pentru că le expune frigiditatea, fie e un simpatic avocat al diavolului, dar nici cu asta nu mă câștigă, pentru că oricum aruncă cu perle în fața porcilor. adică bagă silicoane la filme cărora nu că nu le trebe așa ceva, dar au și așa destul botox publicitar băgat în toate găurile. nu mă refer la shining, mă refer la toată pletora de dejecții cu care își face de obicei treabă. bravo lui că măcar face lobby și pentru filmul românesc de ultimă oră, nu știu care i-or fi motivele, oricum e o mare bilă albă. când va avea gorzo quaele necesare să scrie și despre altceva decât sherlock junior, știind că astfel se sinucide pentru o parte din public, atunci să spunem că o să-l iau în serios. până atunci, nu e decât un jonglor de vorbe, care încearcă să facă să se țină pe picioare un discurs vizual rahitic și debilizant.
Desi am crescut cu Gorzo si eu sunt cam la cutite cu el in ultima vreme (http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=93369&page=9 ) insa lasa-ma sa inteleg problema ta. Pe aparatul lui critic esti suparata, pan la urma, sau pe politica sa (logica selectiei filmelor despre care comenteaza)? El scrie pt Dilema. Dilema nu-i revista de cinema. El are in vedere cinefilii de duminica (oricat ar fi ei de sofisticati intelectual in general). In plus, ideea e sa se lege numai de filmele care trec prin cinematografele noastre. Nici daca s-ar forta nu ar putea deveni nemaipomenit de inconoclast. Iar despre"pletora de dejectii cu care isi face de obicei treaba"... te referi by any chance si la titluri precum: The Artist, The Descendants & The Ides of March, Tinker Tailor Soldier Spy, J. Edgar, Carnage, The Girl with the Dragon Tattoo, A Dangerous Method?
Malombra
14 Mar 2012, 18:55
mamă, cât am de citit. revin mai târziu, dar , in a nutshell:
un critic nu e un tip care, după ce m-am distrat bine, vine și dă amuzamentului meu o patină intelectualistă. m-am distrat și atât, nu trebe cineva să-mi implanteze ideea că nu doar mi-am dus sinapsele la solar și la manichiură, uitându-mă la un film, dar am și făcut o oră și jumătate de fitness mental. miroase a lingușeală, din aia puturoasă. nu comentez filmele de mai sus, pentru că sunt oameni pe forumul ăsta care îmi sunt simpatici (nu că le-aș fi văzut pe toate - am alte priorități; app, cum de nu ai amintit de the tree of life, cu care gorzo a dat un pic de pereți? sau tocmai acolo stă mărul discordiei, care te-a divorțat de el?):D , dar ideea e că un critic nu e tipul care, după ce m-am ghiftuit cu mtv, vine și îmi face antropologia culturală a consumerismului, citând din lipovetsky și baudrillard. și chiar dacă o face, o explicație sofisticată a unui fenomen nu înseamnă deloc că fenomenul în sine e sofisticat în alt aspect decât complexul de factori care l-au determinat istoric. așa, și istoria tigăii poate fi un subiect complex, dar mă îndoiesc că asta face din tigaie obiectul unei meditații sofisticate. adică, să mă corecteze cineva, dar mie mi se pare că complexitatea istorică și cea spirituală sunt chestii diferite. iar la gorzo asta nu îmi place: că se oferă să înzorzoneze ceea ce și așa atrage, să înnobileze ceva ce nu trece dincolo de epiteliu, sau, dacă trece, de ce să mai explice? un critic cred că e un tip cu o sensibilitate superioară = nu un individ care îmi rafinează dispozitivele de justificare ale uitatului la mtv, pentru că astfel nu face decât să prolifereze acel gen de sensibilitate care mă face să mă complac în așa ceva, ci cineva care îmi îndreaptă sensibilitatea și spre alte zone ale discursului estetic, decât cel de tip fast food. (am zis mtv așa, la plesneală.) . malpraxis teoretic - trebe urmărit penal :))
dilema nu e revistă de cinema. e de cultură, așa se pretinde. trebuie să spun mai mult?
o să mai scriu și dincolo - în threadul dedicat subiectului, acum mi-e cam greu, e atâta vacarm aici, că am uitat și cum mă cheamă X(
Malombra
14 Mar 2012, 19:25
p.s. nu am nimic cu stilul omului, e foarte haios câteodată. e alegerea lui, dar cred că ce face el e risipă. :)
Mercutio
14 Mar 2012, 21:33
Nu inteleg. Care-i problema?
ca e phony? nici o problema.
sau ti se pare cumva legitim sa iei vorbele unui teoretician celebru si sa le dai drept viziunea ta artistica?
am vazut azi in cahiers du cinema o coloana despre aurora. il cam desfiinteaza.
se gaseste pe internet filmul asta?
Malombra
14 Mar 2012, 22:24
cahiers se cite;te numai pe bază de abo plătit, nu?
se găsește filmul.
eu nu cred că puiu e atât de infatuat încât să creadă că e singurul care știe de bazin, care nu e un obscur. cred că dă citatul acela ca citat, nu ca observație personală. nu cred că fac o comparație proporțională, dar monteiro îl citează într-un rând pe quevedo și toată lumea a luat acea declarație drept a lui monteiro, dar nu cred, sau am eu o păprere prea bună despre monteiro, cred că justificată, că intenția omului a fost aceea de a-și atribui paternitatea citatului. mai ofensator poate ar fi fost dacă ar fi dat puiu și autorul citatului. cu siguranță că și atunci ar fi fost voci care ar fi zis: bine, bă, că numai tu citești.. tre să pun și eu mâna pe ceva literatură despre film, dar mi-e că îmi va afecta experiența pură a cinemaului, dacă există așa ceva.:))
Mercutio
14 Mar 2012, 23:08
cahiers se cite;te numai pe bază de abo plătit, nu?
se găsește filmul.
eu nu cred că puiu e atât de infatuat încât să creadă că e singurul care știe de bazin, care nu e un obscur. cred că dă citatul acela ca citat, nu ca observație personală. nu cred că fac o comparație proporțională, dar monteiro îl citează într-un rând pe quevedo și toată lumea a luat acea declarație drept a lui monteiro, dar nu cred, sau am eu o păprere prea bună despre monteiro, cred că justificată, că intenția omului a fost aceea de a-și atribui paternitatea citatului. mai ofensator poate ar fi fost dacă ar fi dat puiu și autorul citatului. cu siguranță că și atunci ar fi fost voci care ar fi zis: bine, bă, că numai tu citești.. tre să pun și eu mâna pe ceva literatură despre film, dar mi-e că îmi va afecta experiența pură a cinemaului, dacă există așa ceva.:))
nu stiu ce sa zic. maybe it's just me. mie mi-a facut o impresie proasta de cate ori l-am vazut sau am citit ceva despre el.
de la interviul de pe dvd-ul cu lazarescu. unde se vede clar ca nu poate sa se exprime ca lumea in engleza, insa vrea sa mascheze faptul printr-un soi de afectare, ca si cum vezi doamne are atatea de spus ca nu stie ce sa mai spuna, nu ca nu stie cum sa se exprime. vorbea aiurea. tot ce am inteles e ca i-a venit ideea cu lazarescu in spital.
apoi a mai venit Federico un alt interviu, unde facea o afirmatie bizara. ceva de genul ca el, desi are formatie de pictor, nu e tampit ca filmele lui sa fie inspirate din pictura.
iar acum si faza din revista moldovedeasca. ce si-o fi zis, ca aia din modova n-au auzit ei de bazin.
mai spunea tot aici ca el nu intelege travelling-ul. pentru el nu are sens.
imi venea sa-i spun ca e atunci ar privi pe fereastra unui tren in mers. :D
in schimb. ca sa nu zici ca oi fi eu pretentios, am urmarit un interviu cu cristian mungiu, pe extrasului la dvd-ul 4.3.2, cumparat recent. si pot spune ca m-a impresionat. este, in opinia mea si din cate cunosc eu, cel mai titrat cineast roman contemporan. vorbea, binenteles, pe romaneste, fara fandoseli. raspundea la obiect la intrebari legate de film, de scenariu, de mizanscena.
a explicat, si am inteles si eu in sfarsit, motivatia si viziunea cinemaului minimalist pe care il cultiva.
Mercutio
14 Mar 2012, 23:16
uite, am gasit interviul. poate ai dreptate. e o doar o parere de-a mea.
http://www.contrafort.md/categorii/eu-povestesc-cum-se-vede-lumea-de-la-fereastra-mea-regizorul-cristi-puiu-la-chi-u
Federico
15 Mar 2012, 08:56
ca e phony? nici o problema.
sau ti se pare cumva legitim sa iei vorbele unui teoretician celebru si sa le dai drept viziunea ta artistica?
am vazut azi in cahiers du cinema o coloana despre aurora. il cam desfiinteaza.
se gaseste pe internet filmul asta?
Lol, nu ca e phony. Nu intelegeam care-i problema cu ce-a zis de a ajuns sa merita eticheta.
Ideea cu fereastra e furata de la Bazin? Nu numai ca mi se pare de o genericitate si de un comunism local (de la "loc comun" that is, scuzati monstruozitatea) ceva de speriat, dar Bazin il foloseste intr-un context semantic diferit. Puiu zice metaforic, la celalalt termenul e aproape la propriu. (n-am citit inca interviul)
app, cum de nu ai amintit de the tree of life, cu care gorzo a dat un pic de pereți? sau tocmai acolo stă mărul discordiei, care te-a divorțat de el?
Nu, le-am luat cronologic si s-a-ntamplat sa ma opresc unde m-am oprit.
p.s. nu am nimic cu stilul omului, e foarte haios câteodată. e alegerea lui, dar cred că ce face el e risipă.
Esti la curent cu activitatea sa din Film Menu?
Malombra
15 Mar 2012, 16:58
Esti la curent cu activitatea sa din Film Menu?
nu.
bremen1980
15 Mar 2012, 18:42
Am citit in Filmmenu o recenzie interesanta la Road to Nowhere filmul lui Monte Hellman din 2010 .L-a vazut Chambord si sunt curios daca mai sunt si altii care s-au holbat la el .:-/ .De la Hellman am vazut doar Two-Lane Blacktop si mi-a placut . Incerc sa fac rost (prin mijloace diverse :"> ) si de The Shooting sau de Cockfighter (1974)
Federico
15 Mar 2012, 19:00
Esti la curent cu activitatea sa din Film Menu?
nu.
http://agenda.liternet.ro/cronici/teoriedefilm.html
E o carte in plamadire. Acolo se poate spune ca-si foloseste expertizele intr-un mod eficient. Sunt vreo 7 sau 8 fragmente publicate in total, alea de pe liternet nu sunt toate.
Uite si site-ul revistei: http://filmmenu.wordpress.com/
Malombra
15 Mar 2012, 19:10
nu am citit încă, dar mi-au sărit în ochi forgacs, rouch, straub, le genou. uaaa! parcă m-a urmărit cineva în ultimele luni.
l.e.
mersi, în weekend dau iama în arhivă.
charles
16 Mar 2012, 01:11
chestia asta cu spațiul e interesantă
http://www.secolul21.ro/numere/filmul/filmul.html
s-a organizat un colocviu pe tema asta la care au participat printre altii Caranfil, Ciulei, Gulea, Augustin Ioan, Cezar Paul-Badescu, Pintilie, ALS, Cristi Puiu. Din pacate nu gasesc textul integral pe net sa va pot da linkul; eu am gasit cartea la carturesti (cred ca am avut noroc avand in vedere ca este nrul din 2001). daca tu, sau federico sunteti interesati eventual pot scana cele app 40 de pagini si apoi sa le sharuiesc.
Malombra
16 Mar 2012, 18:38
vreau eu, charles. :D
Federico
17 Mar 2012, 16:35
http://www.secolul21.ro/numere/filmul/filmul.html
s-a organizat un colocviu pe tema asta la care au participat printre altii Caranfil, Ciulei, Gulea, Augustin Ioan, Cezar Paul-Badescu, Pintilie, ALS, Cristi Puiu. Din pacate nu gasesc textul integral pe net sa va pot da linkul; eu am gasit cartea la carturesti (cred ca am avut noroc avand in vedere ca este nrul din 2001). daca tu, sau federico sunteti interesati eventual pot scana cele app 40 de pagini si apoi sa le sharuiesc.
Mai, eu, asa, parca as arunca un ochi pe el, dar nu promit c-o sa am chef sa-l parcurg pe tot. Riscul tau. Vezi si tu daca merita efortul in cazul asta.
PS: Vezi ca link-ul ala e kaput.
charles
18 Mar 2012, 02:05
asta era si ideea: sa arunci un ochi, daca te intereseaza. doar nu te pun sa-mi faci o exegeza filosofica sau nush ce alt fel de interpretare hermeneutica. fie vorba intre noi, putin imi pasa daca-l citesti sau nu.
oricum textul, nici pe departe, nu lamureste problema spatiului. e doar ceva ce am citit recent pe subiectul discutat de tine. si cum nu aveam chef (si intre timp nici nu mi-a venit) sa reproduc aici opiniile disputate acolo, asta era cel mai la indemana mod de a sharui informatiile.
in orice caz, l-am bagat deja pe scaner.
Playtime by Jacques Tati
Dupa un rendez-vous cu Mon oncle si un documentar despre viata si opera lui Tati, mi s-a parut potrivit sa experimentez si Playtime, desigur cu mintea mai deschisa. E putin mai greoi ca ritm decat Mon oncle dar la fel de jucaus vizual. Tati nu face de ocara lumea moderna devenita ursuza si lipsita de culoare, ci mai degraba o dojeneste si il infiltreaza in rutina-i plicticoasa pe domnul Hulot, acest personaj, reprezentant al traditionalismului, adorabil de natang si luat prin surprindere de bazaconiile moderniste. Puzzle-urile vizuale, metaforele deloc pretentioase si scenele comice (chiar si cele mai banale) sunt un deliciu pt spectatorul de astazi :D Pacat ca nu au insemnat acelasi lucru si pt spectatorii contemporani lui Tati, rusine lor ca nu au inteles mesajul sau clar si raspicat! Ceva atat de pur si lipsit de malitiozitate nu poate fi trecut cu vederea de un iubitor de filme! Un film grandios (chiar si fara cele 20 de minute taiate de insusi Tati), realizat cu multa iubire si truda care din nefericire a sfarsit prin a-si ruina maestrul.
Malombra
19 Mar 2012, 18:13
am mai zis pe aici, şi nu o dată, că am o anumită pasiune pentru found footage.
ultimul film văzut Rumpelstilzchen de Jürgen Reble 1989
ca să nu bălăcăresc eu limba română, las pe alţii să zică, mai ales că textul era pus direct pe pagina filmului, nici nu a trebuit să caut. şi e interesant.
Jürgen Reble’s film works are marked by layers of residue, shifting abstract surfaces, chemical traces, scratches and blotches, as though a virus has infected the image, distorting its tone and colour, imbuing it with unusual textures and a strange aura. In these films destructive processes are the creative aesthetic agent.
Reble worked with the group Schmelzdahin from 1984. They collected Super-8 prints of anything from action films to porn flicks, home movies to Hollywood classics. They became interested in the decaying effect of weathering (Reble once threw a film into his garden pond and “harvested” it after a year had passed), bacterial processes and chemicals that disrupt the colour layers and eat away at the emulsion. They were made aware that film is not a fixed medium but that the image is transformed through material disintegration, and on projection this transformation is magnified as an integral part of the image. It became common for the group to use similar anti-preservation techniques in performance. Film loops would be subjected to chemical and other treatments, the effect was witnessed in real time until the loops fell apart in the projector. This auto-destruction was a crude but effective performance metaphor for mutability and the inevitability of physical decay, albeit hastened by the artists. While with Schmelzdahin, Reble developed a repertoire of processes and a practice that he has been refining and developing ever since.
The “Piccolo-Film” credit at the opening of Rumpelstilzchen signals it as a “found footage” film. Piccolo released Super-8 prints for the German home movie market and Rumpelstilzchen was a 1955 B-Movie version of the Brothers Grimm story. Thus, originating from a Super-8 print of a 1950s version of the nineteenth century Grimm Brothers’ version of a traditional folktale, the provenance of Rumpelstilzchen is interesting. The Grimms were known to embellish, and for their Children’s and Household Tales (1812–1857) they introduced a spinning wheel and a miller’s daughter who could spin straw into gold to the Rumpelstilzchen tale. The spinning wheel sequences become a recurring motif in Reble’s reworking, a visual analogy to the reels on a film projector. Metaphorically the “straw” of the Super-8 film that Reble spins into “gold” is the live transformation of film material off the reel that Reble regularly practices in the mixed-media film performance, appropriately entitled Alchemy.
The use of found footage has become commonplace over the past decade or so, with European artist filmmakers such as Matthias Müller, Martin Arnold, Gustav Deutsch, Douglas Gordon et. al., among the celebrated practitioners. Typically the practice involves representing and reworking existing films (early Hollywood, Hitchcock, B-movies, documentary, public information films, and so on being popular candidates), while recognition of the original is usually a significant factor. In this form of post-production art, the physical material of the medium is usually of less importance than refining meaning linguistically through processes of appropriation, structural manipulation, editing, repetition, and contextualisation. Reble’s usage is quite distinct from this. For him found footage is a physical raw source, often arbitrarily selected and ripe for materialist transformation, while he underdetermines narrative structure and privileges texture and resonance.
Rumpelstilzchen is not an exercise in meaningful, gratuitous deconstruction or recontextualisation; material distortions layer and abstract the images, the narrative is a fragmented, hazy, hallucinatory drama as images and voices loop and echo. This emphasises and reawakens the disturbing Gothic strangeness of the folk story. Imbued with a darker German romanticism filtered through post-industrial detritus, Rumpelstilzchen is in the time-honoured folkloric tradition of writing over; contemporary in its retelling, retaining traces of its earlier form. […] —Steven Ball, www.sensesofcinema.com
Federico
23 Mar 2012, 10:04
l-am bagat deja pe scaner.
Merge cam greu, huh?
charles
23 Mar 2012, 10:58
l-am bagat, l-am scos, l-am trimis. am crezut ca te-ai lasat pagubas.
Federico
29 Mar 2012, 20:52
Pielea in care traiesc - cool story. Mr. Pedro cultiva cu mult spor situatii care catalizeaza emergenta unei game prodigioase de trasaturi umane morale/psihologice/spirituale. Binevenita tusa de naivitate a abuzului auctorial de a aseza la baza intrigii o premisa atat de solicitanta de justificat -- in mod normal, intr-un context realist si serios -- precum mitul savantului care accede la retete elixirice.
bremen1980
31 Mar 2012, 18:46
Cand revezi un film bun dupa mult timp te bucuri ca memoria este failibila . Uitasem complet de faza asta din ''Annie Hall ''.
http://www.youtube.com/watch?v=BGPcSd7DDLk
Nici pe asta nu mi-o mai aminteam .E buna s-o dedic unor prieteni care se vor casatori :))
http://www.youtube.com/watch?v=G2eT3GS3ls0&feature=related
Malombra
01 Apr 2012, 01:10
The Deer Hunter sau la ce naiba m-am uitat eu 3 ore?
Home
am prins aşa: o nuntă, unii care se distrează copios, altfel zis strident, cît mai vociferant, pentru că, altfel, distracţiunea e cam ingenuă şi nu merită atîta marketing năduşit. o nuntă rusească, asta înseamnă ceremonial fastuos, dansuri căzăceşti, fete cu păr blond şi drept şi cu nelipsiţii bujori în obraji, apoi o băută la care se cade pe jos , iar de niro face sprint stradal denudîndu-se cu o sprinteneală de olimpic.. m-am născut eu într-o perioadă greşită sau care-i faza cu genul ăsta de umor? chestia aia e funny sau? sau vrea să spună că rusul şi-n alaska e tot rus? mdă. quod erat demonstrandum.
meryl streep e minunată, de niro e un vînător exelent, care şi într-un ambient pare-se social, în care zice-se că homo homini lupus nu mai e valabil, se simte ca în jocurile matrimoniale din pădure. dintr-un instinct indelebil de posesiune, din incapacitatea de a pierde, chiar dacă asta înseamnă respectarea unei convenţii nescrise că de nevasta/prietena altuia e frumos să nu te atingi, de niro nu numai că o însămînţează pe viitoarea soţie a unuia dintre prietenii săi, dar , fire cu atenţie distributivă şi prezenţă de spirit, se apucă să lucreze, pe margine, şi pe meryl, prietena lui nick, alt tip din gaşca lui. tre să-l înţelegem, el se ocupă cu controlul tehnic al calităţii, îşi marchează cu o minuţiozitate de contabil teritoriul, testează marfa, pentru ca tu să te bucuri de tot ce e mai bun!.. un strămoş al lui trăistariu, callas-ul masculin care a reprezentat românia la eurovision, el combină costumul de nuntă-înmormîntare-instalări-de-windows cu şapca de baseball, de acolo i-o fi venit cîntăriciului ideea de a-şi pune tenişi. bine bine, glumesc.
ce să mai fie? încă un film în care Cazale are rol de loser. previzibil. şi trist.
pe alocuri, pelicula e metaforică, de exemplu în faza de la nuntă, cînd tinerii înjugaţi sunt puşi să golească două cupe de vin sudate la mijloc, ca şi sum ar sorbi lumină dint-un candelabru cu două braţe. dacă reuşesc să bea fără să verse o picătură, vor avea noroc în viaţă. EA varsă cîteva picături. normal, cine altcineva? doar nu EL, care e deja sacrificat, merge în Vietnam după nuntă, el poate fi fidel unei întregi ţări, pe cînd ea, putoarea, pîntece nesăţios, nu e în stare să fie credincioasă nici măcar unui singur om. deasupra lui se ascute deja coasa de la ikea, unde să-i mai pui în cîrcă şi cele două picături de vin, decisive pentru dansul din buric al istoriei? ar fi inuman. şi asimetric, care vasăzică inestetic. ce mai contează că el e beat şi ea nu? şi apropo, nu era mai interesant filmul dacă murea steve, nu nick?
reclama de la carlsberg de aici au ciordit-o, nu? aceea cu i love you, baby. nu au ciordit reclama, ci au omagiat filmul, doh.(:|
Sour
război. acolo nu mă pronunţ. războiul nu e niciodată exagerat în reprezentări artistice, doar abundenţa acestor reprezentări imunizează, în timp, la adevărata lui oroare. steve, soţul adulterinei, o ia razna din cauza jocului de-a ruleta rusească. cînd mă gîndesc că aşa s-au jucat şi cu Anna Politkovskaia.. mike, avatarul ficţional al lui de niro, îşi spală obrazul faţă de soţul încornorat, printr-un comportament camaraderesc de excepţie.
Home
scena din jurul înmormîntării mi se pare megadeplasată. remarca aia la care toţi se strîmbă crispat it's been such a grey day today mi se pare singura de bun simţ în tot cazanul de ipocrizie de acolo, precum şi gestul lui steve de a-i mîngîia deştele neveste-sii. scoaterea unui personaj din schemă, conferindu-l morţii, doar pentru a realiza fericirea unui cuplu, mi se pare unul dintre cele mai neinspirate şi longevive clişee din cinema. era frumos dacă sucomba o dată cu cinemaul mut, dar nu a fost să fie. la fel de uzat şi, în plus, vulgar, mi se pare romantismul unei noi iubiri apărînd aproape simultan cu romantismul consolării. compasiunea, teoretic, activează resorturile inimii, nu ale hormonilor.
îmi termin saga asta inutilă cu o întrebare: de unde avea mike portofelul lui nik?
p.s. nu, nu cred că mike e the good guy în toată combinaţia.
Malombra
01 Apr 2012, 01:31
acuma puteţi să mă aruncaţi în groapa cu lei >:) :))
anaemona
01 Apr 2012, 01:37
Malombra, nu vrei sa vezi si The godfather zilele astea? :))
Malombra
01 Apr 2012, 01:49
nu cred, mi-e milă de Cazale. ce au cu el? parcă şi în dog day.s afternoon tot un amărît era :(
ce, buscemi sau benigni sunt mai frumoşi?
Mercutio
01 Apr 2012, 05:04
The Deer Hunter sau la ce naiba m-am uitat eu 3 ore?
Home
am prins aşa: o nuntă, unii care se distrează copios, altfel zis strident, cît mai vociferant, pentru că, altfel, distracţiunea e cam ingenuă şi nu merită atîta marketing năduşit. o nuntă rusească, asta înseamnă ceremonial fastuos, dansuri căzăceşti, fete cu păr blond şi drept şi cu nelipsiţii bujori în obraji, apoi o băută la care se cade pe jos , iar de niro face sprint stradal denudîndu-se cu o sprinteneală de olimpic.. m-am născut eu într-o perioadă greşită sau care-i faza cu genul ăsta de umor? chestia aia e funny sau? sau vrea să spună că rusul şi-n alaska e tot rus? mdă. quod erat demonstrandum.
se spune mereu ca scena nuntii de la inceput e prea lunga si ca ar fi putut fi taiata la 5 minute. nu se intampla mare lucru in ea. interesant e ca cimino chiar a taiat-o la 5minute, dupa care a revenit , pentru ca si-a dat seama, impreuna cu editorul lui, zinner, ca nu functioneaza. scena lunga a nuntii e necesara nu pentru continutul ei narativ, cat pentru faptul ca echilibreaza intreaga actiune care urmeaza. se reda in ea legatura stransa, solidaritatea, dintre membrii acelei comunitati, lucru care motiveaza lupta pe care o poarta personajele mai tarziu in film.
Hereafter - tulai maică ce labă tristă.:)) A ajuns moshu cu un picior în groapă, şi-a agăţat clopul de văcar în cui şi a trecut la metafizică. Eastwood has gone Shyamalan, people, it is official.:)) L-a luat pe Damon de-o toartă (cine puii mei cîntă melodia aia that goes Fuck meeee Matt Damooooon sau I fucked Matt Damon, or something like that:-? - îmi tot revenea în minte tot încercînd să nu adorm în alea 2 ore şi zece min(????????) ), pe o franţuzoaică de cealaltă toartă şi 2 bucăţi gemeni insuportabili în cîrcă. Şi s-a pus pe zis basme. Damon e medium.=)) Şi muncitor în construcţii. Schimbă globul de cristal pe casca de constructor dar trecutul îl ajunge din urmă.:( Franţuzoaica (destul de futabilă), moare şi învie, dup-aia vrea să scrie o carte. Dar înainte de asta, merge la o hoaşcă, coborîtă parcă dintr-un nazisploatation, să-i mai servească cîteva platitudini legate de subiect. Din 2 gemeni rămîne 1, care nu prea se împacă cu ideea şi vine la Damon să-i facă legătura cu partea cealaltă, să-i zică No2 că totu-i ok şi că basca lui e cea care l-a salvat de atentatele teroriste din metroul londonez. În final, Damon şi franţuzoaica îşi zîmbesc cretin, se iau în braţe. Ş-am încălecat pe-o şa...(mai ştii ce-i aia, Eastwood bacsi?).
Jesus, după Invictus şi după cretinătatea asta mi-e şi frică să mă mai bag la J. Edgar...
marcusARCUS
01 Apr 2012, 10:27
(cine puii mei cîntă melodia aia that goes Fuck meeee Matt Damooooon sau I fucked Matt Damon, or something like that:-? - îmi tot revenea în minte tot încercînd să nu adorm în alea 2 ore şi zece min(????????)
http://www.youtube.com/watch?v=eSfoF6MhgLA&feature=related <-Asta e si e cantata de Sarah Silverman :))
Aia-i. Il confundam pe Damon cu Ray Bradbury:
http://www.youtube.com/watch?v=e1IxOS4VzKM
http://www.secolul21.ro/numere/filmul/filmul.html
s-a organizat un colocviu pe tema asta la care au participat printre altii Caranfil, Ciulei, Gulea, Augustin Ioan, Cezar Paul-Badescu, Pintilie, ALS, Cristi Puiu. Din pacate nu gasesc textul integral pe net sa va pot da linkul; eu am gasit cartea la carturesti (cred ca am avut noroc avand in vedere ca este nrul din 2001). daca tu, sau federico sunteti interesati eventual pot scana cele app 40 de pagini si apoi sa le sharuiesc.
Si eu vreau, le-ai pus undeva?
charles
01 Apr 2012, 14:57
nu le-am uploadat nicăieri, le-am trimis prin mail. dar nu cred ca ar fi vreo problema sa le urc pe undeva.
oneflyride
02 Apr 2012, 18:08
New guy here :-h
Melancholia 9/10
A fost mult mai bun decat ma asteptam. Filmul are un ''feel'' unic, si la nivel vizual se poate considera o opera de arta . Muzica lui Wagner combinata cu imaginile in slow-mo de la inceput sunt incantatoare si le intelegi abea dupa ce ai terminat filmul.
Camera ''shaky'' , care de obicei nu ma convinge , in Melancholia este folosita bine si adauga un realism filmului binevenit, mai ales in prima parte a filmului. Kirsten Dunst dari mai ales Charlotte Gainsbourg, joaca foarte bine.
Sfarsitul este de o putere emotionala rar intalnita . Per total, filmul a reusit sa ma tina cu ochii lipiti de ecran , si il pot considera filmul meu preferat din 2011. Despre continut ar fi mult de discutat.. de observat calul folosit ca... tribut pentru Tarkovsky ? ( Andrei Rublev ) si multe altele. Oricum planuiesc sa revad filmul.
bremen1980
03 Apr 2012, 19:05
Hereafter - tulai maică ce labă tristă.:)) A ajuns moshu cu un picior în groapă, şi-a agăţat clopul de văcar în cui şi a trecut la metafizică. Eastwood has gone Shyamalan, people, it is official.:)) L-a luat pe Damon de-o toartă (cine puii mei cîntă melodia aia that goes Fuck meeee Matt Damooooon sau I fucked Matt Damon, or something like that:-? - îmi tot revenea în minte tot încercînd să nu adorm în alea 2 ore şi zece min(????????) ), pe o franţuzoaică de cealaltă toartă şi 2 bucăţi gemeni insuportabili în cîrcă. Şi s-a pus pe zis basme. Damon e medium.=)) Şi muncitor în construcţii. Schimbă globul de cristal pe casca de constructor dar trecutul îl ajunge din urmă.:( Franţuzoaica (destul de futabilă), moare şi învie, dup-aia vrea să scrie o carte. Dar înainte de asta, merge la o hoaşcă, coborîtă parcă dintr-un nazisploatation, să-i mai servească cîteva platitudini legate de subiect. Din 2 gemeni rămîne 1, care nu prea se împacă cu ideea şi vine la Damon să-i facă legătura cu partea cealaltă, să-i zică No2 că totu-i ok şi că basca lui e cea care l-a salvat de atentatele teroriste din metroul londonez. În final, Damon şi franţuzoaica îşi zîmbesc cretin, se iau în braţe. Ş-am încălecat pe-o şa...(mai ştii ce-i aia, Eastwood bacsi?).
Jesus, după Invictus şi după cretinătatea asta mi-e şi frică să mă mai bag la J. Edgar...
O fi vrut sa fac si Cli(n)t un fel de The Tree of Life dar n-a avut DDT??? Si eu am J .Edgar pe hard dar nu prea am chef sa-l vad . Am vrut sa-l vad pe ecran cu un prieten dar m-a luat ala la misto cand a auzit la ce vreau sa-l duc.
Am vazut Le Havre ultimul Kaurismaki -povestea simpla :un batran cu inima mare gaseste un negrisor venit in Le havre intrun container . Toata comunitatea se aduna si-l expediaza pe pustiul nostru in Anglia la mama lui trecind peste filtrele politiei. Problema filmului este ca apeleaza la toate cliseele care-ti vin in minte cand te gindesti la Franta : liberte ,egalite ,fraternite , baghete , micile bistrouri populate cu personaje dubioase dar inimoase , comisari stilati ,oameni buni la suflet .Singurul mar putred din tot cosul parfumat se dovedeste a fi tocmai Jean-Pierre Léaud :( aici in rolul unui turnator care-l da pe goarna politiei pe pustiul ciocolatiu. De, la batrinete te ma sclerozezi si se alege praful din revolta tineretii tale . Vad ca astia din filmmenu ii dau 4 stele din 5 .Eu ii dau 7.5/10
Daca tot vorbim despre clisee privind Franta cred ca ''Midnight in Paris ''bate toate recordurile .
costyn162
08 Apr 2012, 12:22
Am revazut aseara primul film din seria Men in black, ecranizat in 1997. Nu pot sa ma satur sa il urmaresc pe Will Smith facand ce stie el mai bine: comedie.. Este genial; nu stiu, pur si simplu, vazandu-l in orice fel de scena (drama, sf, etc), parca ma astept oricand sa se intample ceva care sa ma faca sa rad. Desigur, partenerul sau nu se lasa mai prejos... Probabil motivul pentru care aceasta serie de filme a avut asa de mare succes incat va continua cu a treia parte undeva la sfarsitul acestui an, este tocmai aceasta potrivire (Tommy Lee Jones- Will Smith)....
Nota: 7.5/10
oneflyride
24 Apr 2012, 18:44
Shame aka Skammen (1968)
9/10
bremen1980
27 Apr 2012, 11:14
''The Innkeepers '' -2011 - pierdere de timp garantata ; un film submediocru X(
4/10
Kriss_Kringle
27 Apr 2012, 12:37
''The Innkeepers '' -2011 - pierdere de timp garantata ; un film submediocru X(
4/10
In cazul asta sa nu vezi nici The house of the devil de acelasi regizor.Un mare snoozefest .(:|
bremen1980
30 Apr 2012, 18:41
''The Brood '' - un Cronenberg din tinerete (1979 ) . Un tata are de luptat pentru fetita lui amenintat fiind de o sotie cu probleme la mansarda si de psihologul ei dubios . Metodele neortodoxe folosite de psiholog aduc la suprarfata in mod violent numeroasele traumatisme suferite in copilarie de pacientii sai . Sotia eroului nostru reuseste sa-si exteriorizeze furiile dand nastere unor copii monstruosi pusi pe hacuiala . Astea da sarcini extrauterine ,micutii dracusori crescandu-i direct pe piele >:) :-&
Un inceput bun pentru cariera lui Cronenberg si o prefata la viitoarele obsesii corporale ale maestrului :nasteri anormale ,mutatii , mucozitati , supuratii si sangerari .
7/10
http://www.youtube.com/watch?v=UpqIDt1Z4xg
Footnote (regia Joseph Cedar) e un film foarte inteligent.
Inteligent construit, spus.
Un film ce are la baza ideea identitatii (cine suntem? de ce suntem asa?) si cum hazardul modifica perceptia propriei noastre identitati si perceptia noastra asupra celor din jur. Stati linistiti, nu e un film greoi-filozofic sau pedant-didactic. Nu e nici un film de entertainment, e un film care reuseste sa fie entertaining prin crearea unor efecte comice rasu-plansu' folosind un stil minimalist, o parcimonie a gesturilor cu izbucniri dramatice violente din cand in cand. "Evreul-tata-arheolog al filologiei Talmudului" pare desprins dintr-un film de Kaurismaki, daca vreodata Kaurismaki ar fi trecut de partea cealalta a baricadei si in loc de filme cu proletari ar fi facut filme cu evrei-intelectuali.
Scenariul e punctul forte al filmului, absolut admirabil, iese in evidenta cel mai mult la filmul asta.
Daca stau bine sa ma gandesc, dintre filmele facute anul trecut pe care eu le-am vazut, cele cu cele mai bune scenarii sunt "Nader & Simin" si "Footnote", ceea ce e foarte ironic pentru ca vorbim de un scenariu iranian versus un scenariu israelian.
Bun, mi-a placut.
9/10
copila_satanista
04 May 2012, 23:02
"Machine Gun Preacher" (2011) este un film destul de impresionant, inspirat din fapte reale, care sigur nu este o pierdere de timp. Vazusem decat posterul filmului inainte de a-l viziona si credeam ca este cu totul altceva decat s-a dovedit a fi. Este interesant faptul ca, desi nu l-am simpatizat pe Sam Childers in ipostaza de fost puscarias, drogat si potential criminal, nici in cea de predicator, personajul sau a devenit totusi fascinant. Gerard Butler ii da cu adevarat complexitate si ne expune astfel un om care a fost in stare sa faca ceea ce 99% dintre noi nu reusim decat poate sa ne imaginam. "Machine Gun Preacher" ne smulge din vietile noastre si ne arunca in centrul adevaratelor drame de razboi, care se petrec pe acelasi glob pe care noi traim facandu-ne probleme care pentru altii sunt nimicuri. Este un film care ne instiga sa reflectam asupra ignorantei care ne cuprinde cu usurinta cand ne aflam prea departe de diferite evenimente tragice si in acelasi timp asupra capacitatii pe care o avem, de a schimba lucruri si de a lupta pentru cauze cu adevarat importante.
Am ramas cu senzatia putin amara ca se creeaza o imagine oarecum discutabila asupra razboiului, care mergea in plus ceva mai mult dezvoltata, cat si a credintei, dar trebuie sa tinem cont ca acestea sunt totusi in lumina personajului central.
American Pie Reunion : ma asteptam la o laba de film,dar se pare ca acolo pe la Hollywood cineva inca stie sa faca comedie.
Poate din aceeasi categorie de film am vazut 21 Jump Street. La fel, se pare ca inca se mai poate face o comedie tipic hollywoodiana decenta.
Si daca tot am dat pe aici, am vazut The Avengers. It was pure entertainment. Nu ma asteptam sa-mi placa pentru simplul motiv ca intuitia imi spunea ca ar face greseala de a o da in nu stiu ce filozofii si abureli. N-a facut-o si a excelat exact acolo unde filmul putea insemna ceva, adica la entertainment, actiune + comedie.
PS: Vazut la IMAX e super. Kriss (parca tu intrebai)... eu zic ca se merita calatoria aia.
PS2: Nu a fost editat in mod abuziv in stil Snyder, ceea ce e un mare plus. Si nici nu s-a folosit slow-motion mai deloc (imi aduc aminte o scena).
PS3: Nu exista character developement, ca tot ziceam eu ca de asta o sa esueze. Bine a facut, ar fi iesit prost daca ar fi incercat. Bine, poate asta e si motivul pentru care nu o sa raman cu vreo ceva din filmul asta peste vreo cateva zile, dar a functionat perfect pentru ce era facut.
PS4: "Puny God". When you get it you'll laugh your ass off :P
Kriss_Kringle
06 May 2012, 22:28
Avengers il vad la mine in sat in 3d poimaine dar daca o sa am cascaval as vrea sa vad Prometheus(in cazul in care o sa aiba critici favorabile) si Dark Knight Rises in Imax,al doilea fiind obligatoriu.:D
dar daca o sa am cascaval as vrea sa vad Prometheus(in cazul in care o sa aiba critici favorabile)
Astept filmul asta de o viata intreaga.Sper ca Ridley Scott sa nu ma dezamageasca.
Kriss_Kringle
06 May 2012, 22:42
Si eu il astept cu nerabdare dar mi-e sa nu-si fi pierdut indemanarea Ridley de la Alien si Blade Runner incoace si sa nu fie "more of the same" in ambalaj frumos.
Presedintele
07 May 2012, 00:47
Deci m-am uitat azi dimineata la Nine Months. Sau pranz, ce era, plm. Pe Pro, adica reclame intr-o veselie. In fine, ideea e ca mi-am amintit ca l-am vazut pe marele ecran prin anii '90 cu doamna T. Anaemona stie despre ce e vorba. :))
saramon
07 May 2012, 06:53
Văzut-am aseară The Swell Season. Un documentar oarecum inutil, aşa cum de altfel mă aşteptam să fie. Muzica, însă, a contra-balansat frumos lipsa de direcţie a filmului.
bremen1980
11 May 2012, 18:13
''This Must Be the Place'' -2011- regizat de P .Sorrentino ;o incercare partial reusita intrun film in care dezabuzatul rockar Sean Penn se preumbla prin America urmarind sa-l prinda pe nazistul care i-a scapat lu ' ta-su . Rolul lui Sean Penn mi-a amintit de Bill Murray in Broken Flowers cu diferenta ca Murray nu era rujat si nici machiat (strident ) :-* . Un film in care intalnesti o gramada de ciudati gata sa-ti arunce tot felul de replici pompoase . Cam astea ar fi marile probleme a filmului : grotescul ,pompozitatea si hiperestetismul amestecate intrun film care pare ca se inspira din Jarmusch , Wenders si Wes Anderson si ajunge la ''Undeva in Palilula ''.
Un mare minus : mormaiala lui Sean Penn -n-am inteles 50% din scrasnetele lui .
Lucruri bune : coloana sonora + un David Byrne in forma ;imaginile superelegante cu secvente de tip videoclip ;desi multe replici sunt mai profunde ca faliile tectonice cele care nu-ti cad greu la stomac reusesc sa fie chiar amuzante .
Cheyenne: It's not a question of being careful, it's a question of knowing how to play ping-pong.
Cheyenne: What do you call yourselves?
Steven: The Pieces of Shit.
Cheyenne: That's a really good choice.
Steven: You're fuckin' right it is, yeah! It took us 6 months to come up with it, besides it's exactly the right name for this moment in history.
http://www.youtube.com/watch?v=2iR4WNJ6sgY&feature=related
6/10
Rapteleum
12 May 2012, 14:12
Am vizionat multe filme dar avand un deja-vu saptamana asta m-am decis sa revizionez momentele din Legendele Toamnei.Vazut//Salivat.
8/10
Rapteleum
12 May 2012, 14:19
New guy here :-h
Unde e painea si sarea pentru acest kamarad nou?
Malombra
12 May 2012, 21:25
Avida este genul de film făcut în joacă, un fel de aerisire cerebrală iniţiată la cafea, în care responsabilitatea fiecăruia faţă de întreg se trasează cu marjele generoase ale unui jam session la un afterparty. Mai puţin serios ca ton decît Nadja, care mi se pare făcut din acelaşi motiv, Avida pare să aibă existenţa fantomatică a unei creaţii, care se mulţumeşte cu sporadicele flori ce i se aruncă în faţă, dar, simultan , e destul de interiorizată cît să pară că nu trăieşte pe seama reacţiilor pe care le determină. Avida e o curiozitate, o excepţie ce nu zgîlţîie regula, nu uzurpă clasicii, nu aduce cerul mai aproape. Cu acest film, realizezi de ce se spune, despre anumite chestii, că sunt de nişă: pentru că nişa, la propriu, e o scobitură care nu duce nicăieri. o populaţie de revoltaţi urbani, nemulţumiţi de felul în care magazinele expulzează clientela la sfîrşitul zilei, se retrage într-o vale mobilată cu dulapuri, în care se fabrică orice: de la ţuică la copii, nişe extensibile aproape la infinit. scena aminteşte de punerea în scenă a unei piese de beckett, în care personajele vorbesc din interiorul unei urne mortuare, redefinind funcţia unui obiect cu paradoxala lejeritate cu care o redefinise duchamp sau cu care o face acest film. iar habitatul optim pentru o populaţie se numeşte tot nişă.
Se ia o crimă imperfectă, ca cea din Du rififi chez les hommes, imperfecţiune minunat filmată, i se scoate logica şi osatură morală, adică tocmai acea parte care la un cadavru se împute cel mai repede, se îmbracă pielea la loc şi iese Avida, odraslă cu o viaţă mimată pervers, parazitar, cam ca făpturile lui bruno schulz. de altfel, filmul conţine o scenă de jupuire minuţioasă a unei vulpi argintii, care la finalul filmului e omagiată printr-un tablou - Le renard argente de braastad. cei ce apar în film sunt legaţi, într+un fel sau altul de un bestiar copleşitor: fernando arrabal , dramaturg al absurdului, e un picador cu tendinţe sinucigaşe care lansează săgeţi în pielea unui rinocer, claude chabrol e un zoofil ce savurează actul ingurgitării cu ardoarea descriptivă a amorezului, jean.claude carriere e un bogătaş stricat la minte ce-şi pierde cîinele, iar Avida este o soprană nemişcată cu crupe de zebră. singură kati outinen a lui kaurismaki duce un bidon de apă în care nu se zbate nimic, o rîmă sau o caracatiţă, semn clar al unei sterilităţi blestemate: mai întîi e atacată de un necunoscut, iar apoi, cînd conştientizează că dorinţa o cuprinde mai mult decît frica de viol, îşi dă seama că cel care o trîntise la pămînt a plecat şi a lăsat-o baltă. apropierea de un animal funcţionează ca mirosul, ca să fii receptat ca om, trebuie să-ţi alegi o mască, un corespondent de altă specie, eşti de-al omului dacă te-ai identificat cu altceva, şi nu cu un alt om, ci cu un animal, altfel eşti incomplet, nu ai faţă, nici miros după care să fii inclus în ritualurile de plăcere sau durere ale semenilor. omul e diptic, sau felicitare, sau capcană bivalvă, care funcţionează ca un passepartout, doar după ce-şi incorporează această alteritate animalică, la care se raportează fără înrerupere, într-o obsesie permanentă de a-şi evidenţia diferenţa.
şi nişte poze, să nu vă mai frec la muzicuţă
http://img138.imageshack.us/img138/905/avidaavi004923080.jpg
http://img856.imageshack.us/img856/7955/avidaavi000748680.jpg
http://img829.imageshack.us/img829/8600/avidaavi001587840.jpg
http://img444.imageshack.us/img444/4238/avidaavi002656760.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/1032/avidaavi002664400.jpg
http://img502.imageshack.us/img502/2172/avidaavi002679640.jpg
http://img851.imageshack.us/img851/1737/avidaavi003881360.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/247/avidaavi000572720.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/1286/avidaavi003501920.jpg
http://img838.imageshack.us/img838/6743/avidaavi004274440.jpg
http://img443.imageshack.us/img443/4776/avidaavi002619440.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/277/avidaavi000492120.jpg
http://img846.imageshack.us/img846/9233/avidaavi000837360.jpg
http://img69.imageshack.us/img69/2189/avidaavi003843600.jpg
http://img543.imageshack.us/img543/5213/avidaavi004421120.jpg
http://img31.imageshack.us/img31/4614/avidaavi004619080.jpg
http://img195.imageshack.us/img195/5373/avidaavi004720720.jpg
Malombra
12 May 2012, 21:41
dali, cum altfel?
http://farm6.static.flickr.com/5064/5580320719_9874cb94e4.jpg
mai e o llama în film, şi la sfîrşit un tablou cu llamele lui dali, etc.
http://artobserved.com/artimages/2011/02/Salvador-Dali-Las-Llamas-llaman-1942.jpg
da, chiar, Dali s-a născut ieri:-? . things are happening.
Malombra
12 May 2012, 22:24
mi-a mai picat o fisă în legătură cu filmul ăsta (or mai fi multe oare? ditamai fişicul). o anagramă a numelui lui dali este avida dollars , după andre breton. în fine, dacă-mi mai pică fise, le păstrez în buzunar (:|
Revenge-1990-
un film vazut cu foarte multi ani in urma pe VHS si revazut acum dupa un impuls de moment, caci am dat peste el din intamplare, orbecaind pe net.
m-a frapat chiar de la inceput, genericul. suberbele cadre semanau izbitor cu unele desprinse parca,dintr-un alt film, mult mai celebru decat acesta, Top Gun si cu surprindere, am aflat ulterior ca, Tony Scott, regizorul, este "tartorul" in cazul ambelor filme.
asadar, TS, are un fetis cu avioane,intrerupt brusc in primele 10 minute ale filmului, pentru ca sa lase loc povestii de amor (cliseu cinematografic clasic) dintre Kevin Costner si Madeline Stowe.ea,nevasta tinara , apetisanta si inlantuita,a bossului mafiot batran, Anthony Quinn, seduce fara prea mult efort pe proaspatul fost pilot,dar uita un mic amanunt care transforma love-ul lor latino-american intr-o mare drama: sotul incornorat e nemilos cu tradatorii.
asadar, un film reusit la capitolul scenariu, completat de o distrubutie cu nume grele de la Hollywood si de filmari intr-un cadru natural absolut superb,plus coloana sonora ce accentueaza pe alocuri, tragismul relatiei de dragoste imposibile, dintre cei doi protagonisti.
un film pe care vi-l recomand cand aveti corabiile scufundate.
1921
omudindulap
14 May 2012, 18:30
The Great Dictator
Cred ca-i de-abia al doilea film al lui Chaplin pe care-l vad (yeah, shame on me!), primul fiind City Lights, totodata si primul sau film vorbit. Este o satira la adresa nazismului si a lui Hitler, realizata in chiar perioada de glorie a acestuia. Charles joaca un dublu rol, cel al dictatorului Tomaniei (simbol al Germaniei naziste), Adenoid Hynkel, si cel al unui barbier evreu, care, in final, datorita unei confuzii, ajunge sa rosteasca un discurs (mi-a adus aminte de-o poezie a lui Paler, Paradoxul vremurilor noastre, parca) extrem de emotionant si de actual, o ocara adusa urii si discriminarii de orice tip, un apel la toleranta, iubire, respect, altruism etc., valori ce par desuete astazi, dar in care (si) eu cred cu fanatism, insa, pentru ca nu sunt un geniu asemenea cineastului american, ci un primitiv anonim, am creat un topic.:))
I should like to help everyone if possible; Jew, Gentile, black man, white. We all want to help one another. Human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone, and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful, but we have lost the way. Greed has poisoned men's souls, has barricaded the world with hate, has goose-stepped us into misery and bloodshed.
Un film extraordinar, o lectie de umanism in cheie comico-tragica ce nu trebuie ratat. Pam pam!
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m1ubabupVb1rsj1bjo1_500.jpg
Ete si discursul. (http://www.youtube.com/watch?v=5IvPIWzQcUY)
bremen1980
15 May 2012, 11:38
Scrie bine Gorzo despre Once Upon A Time in Anatolia , film vazut de mine luna trecuta . Nu uita sa mentioneze minunatele cadre in care apare fata primarului :x . Ingerii exista si se plimba prin filmul asta fiind vizibili doar la lumina lumanarii .
http://agenda.liternet.ro/articol/14842/Andrei-Gorzo/Intreaba-vintul-Bir-zamanlar-Anadoluda-A-fost-odata-in-Anatolia.html
Ieri am vazut o balarie cu pretentii de suprarealism ''The Nine Lives of Tomas Katz'' -2000. Un ciudat venit de pe alte taramuri (de sub pamant , din spatiu ?? ) intra treptat in diverse corpuri si pune la cale o manipulare de masa printre londonezi . La sfirsit se lasa si cu o eclipsa , panica generalizata si o apocalipsa ( in sens de distrugere totala , nu de revelatie ) X( .
Stilul de filmat mi-a amintit de Guy Maddin .
Film recomandat (calduros) pentru Malombra .:)) .Doar ea cred ca are sistemul digestiv capabil sa digere chestia asta si sa mai extraga si ceva nutritiv din ea . Pe mine filmul asta doar ''m-a traversat '' .
http://www.youtube.com/watch?v=1EaXlDmZC0s&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ZgmpmuHvVpo
bremen1980
17 May 2012, 18:45
River 's Edge - 1986 - curios lucru este ca-n acelasi an 1986 an apar doua filme ( River's Edge si Stand By Me ) care se ocupa de acelasi lucru :relatia unor pusti cu un cadavru . Diferenta este insa destul de mare pentru ca-n Stand By Me camaraderia dintre pusti reuseste sa atenueze sentimentul de angoasa adus de moartea copilului calcat de tren . In River 's Edge lucrurile stau exact invers si la inceput nimanui nu pare sa-i pese cu adevarat de faptul ca o fata din gasca lor a fost strangulata de un sandilache din aceeasi gasca . Indiferenta pustilor atunci cand dau peste cadavrul fetei este (in mod voit ) revoltatoare . Ei sunt mai interesati sa-l protejeze pe ucigas .Doar faptul ca toti provin din familii dezorganizate pare sa explice intrun fel lipsa lor totala de empatie pentru fosta lor camarada si inexistenta unei minime conduite morale . Treptat insa incep sa se dezghete si sa sa vedem la unii dintre ei niste sentimente omenesti .
Un Keanu Reeves dezabuzat , brutal ,dar si capabil de luciditate . Dusi cu sorcova : Daniel Roebuck in rolul criminalului psihopat care-si stranguleaza iubita pentru-i arata cine-i la comanda ;Crispin Glover (Mc Fly din Back to the Future) prietenul dispus sa faca totul pentru a-l proteja pe ucigas ; Dennis Hopper in rolul unui ucigas care vinde droguri si umbla mereu dupa el cu o papusa gonflabila .
Sigur ca filmul sufera de multe ori atunci cand subtilitatile sunt inlocuite cu exagerari suparatoare ( fratele lui Keanu Reeves , Joshua John Miller un limbric violent de 12 ani care se inhaiteaza cu alt agarici si bantuie inarmati noaptea prin oras ,sa. ) dar reuseste sa faca bine bilantul unei Americi in care indiferenta ,violenta si obsesia celebritatii coexista.
7/10
Feck: I killed a girl, it was no accident. Put a gun to the back of her head and blew her brains right out the front. I was in love.
Samson: I strangled mine.
Feck: Did you love her?
Samson: She was okay.
Layne: I know, Feck. Women are evil, you had to kill her.
Bennett: Did the sight of this dead girl move you in any particular way?
Matt: I don't know.
Bennett: Were you shocked, angry, saddened? Did the sight please you?
Matt: I don't know how I felt.
Bennett: You knew this girl?
Matt: Yeah.
Bennett: How did you feel about her?
Matt: I don't know.
Bennett: Hey, I'm getting sick of "I don't know". Do you hear me
Samson: You were a biker.
Feck: Yeah, years ago. Oh, man. I ate so much pussy in those days, my beard looked like a glazed doughnut.
Feck: My leg was right out in the middle of the street. I remember lying in the gutter and bleeding and shit, staring at my leg, right next to a beer can. And I remember thinking, that's my leg... I wonder if there's any beer in that can.
http://www.youtube.com/watch?v=WpRxZB0Op9o
Malombra
21 May 2012, 14:05
mersi bremen, o să încerc să văd filmul acela ;)
chuckyfan
01 Jun 2012, 22:17
The Human Centipede II
În mod cert, după ce termin ce scris chestia asta mă duc să fac un duș rece.
Cam asta se întâmplă când fanii ăia hardcore cer mai mult. Dacă primul film a fost "acuzat" că nu-i violent, sadic, șocant etc. , aici regizorul și-a luat revanșa. În topul meu e cu o treaptă mai jos față de A Serbian Film pe care oricum tre' să-l revăd pentru că au trecut 2 ani de la prima vizionare.
Personal, mi-a plăcut. A reușit să mă amuze dar totuși mă simt "murdar" după vizionare. Acum nu știu dacă Tom Six n-a reușit să găsească actori care să se poată exprima verbal fără să dea dovadă de neprofesionalitate sau a vrut să dea o doză de "artsy fartsy" filmului, alături de alb-negrul care devine enervant după prima jumătate de oră ( I want to see the fucking gore ).
Cel mai tare lucru legat de filmul ăsta e prezentarea personajului principal, Martin. Cred că e mai șocantă decât tot sângele și căcatul care să fim serioși, sunt din abundeță. Un om mic de statură, gras, care suferă de astm și lucrează într-o parcare ( ? ). Locuiește cu mama sa și este mare fan al filmului The Human Centipede. În copilărie a fost abuzat sexual de tatăl său, de aici și nevoia macabră a acestuia de a-și mutila organele sexuale ( șmirghel, sârmă ghimpată ). Aparent, singura chestie care-l face fericit e punerea în practică a filmului său preferat, doar că va folosi 12 oameni.
În concluzie, ăsta e cel mai bun exploitation al lui 2011. Poate unul dintre cele mai bune din ultima decadă ( alături de The Passion of the Christ al lui Mel Gibson ).
Bine-nțeles, acum urmează clasica terapie cu desene animate de la Disney și Pixar:))
Malombra
08 Jun 2012, 23:25
poate greşesc, dar cred că festivalurile de la noi, în loc să se îmulţească asemenea ciupercilor, ar fi bine să mai crească mental un pic. în iunie are loc cinepolitica la bucureşti şi cum nu pot merge, m+am gîndit să mă uit la o serie de filme. îl las la o parte pe costa-gavras, care mie mi se pare comedie, nu thriller politic cu Z-ul lui. îl las şi pe il divo, care arată contradicţiile personajelor puterii şi mă uit la sîrbescul Sisanje. trecînd peste faptul că filmul vede specii singulare , acolo unde există genuri, cu subspecii şi ramificaţii, ce caută oroarea asta într+un festival? în afară de ilustrarea unui pupincurism neaoş care îşi trădează cu entuziasm orice ierarhii personale, ca să arate lumii că s-a raliat la cerinţele noii orînduiri post-integraţioniste, nu mă duce mintea cum să explic fumigena asta puturoasă proiectată în cadrul unui showcase internaţional. filmul e previzibil ca un puzzle cu 4 piese. un băiat cuminte, geniu matematic, se înhaită cu nişte nazi skinheads, galerişti convinşi, copii de bani gata, semi-lobotomizaţi, fashion kids, etc. băiatul devine rău, pentru că e slab şi influenţabil, raţiunea îi serveşte să se ferească de ploaie, nu de atacul concertat al unei găşti de beţivi raşi pe cap. apoi, veşnica tactică a denigrării unor enunţuri, prin punerea lor în gura unor personaje putrede.
adică: dacă vrei să acoperi cu mîzgă conceptul de justiţie imparţială, ce faci? iei un tată cu doi copii, îl pui să mănînce la dejun două ouă ochi, scobind în gălbenuş cu mîna, ca într-o vulvă, în timp ce clefăie şi recită ceva despre numita justiţie imparţială. după vreo 10 minute, îl arăţi pe numitul tată cu familia la pizzerie, unde acesta, în timp ce mama aranjează cu grijă babeţica mezinei, îşi face drum în spate, unde după o perdea o fasonează pe chelneriţă, de-i merg fulgii. în sfîrşit, mai încolo, tot tatăl ăsta aruncă un ceai fierbinte marca starbucks în faţa unei mame cerşind la minus 18 grade şi treaba-i făcută; spectatorul e destul de preparat cît să creadă că justiţia imparţială, aia de care tatăl tot face caz din cînd în cînd, e o chestie teribilă. de ce? păi nu vezi CINE o promovează? nenorocitul ăsta. în Sisanje nu e aşa, dar se aplică exact procedeul ăsta. nu iau apărarea "principiilor" emise acolo, că multe nu sunt decît redneckisme tipice ridicate la amploarea unei oculte teorii a guvernării (nu ne mai conduc masonii acuma, ci urmaşii lor legitimi - plutocraţia naţionalistă lol), dar voiam să indic cum filmul, ca să compromită ceva, nu face decît să-l ataşeze unui ins descompus, ceea ce înseamnă ramolism şi soluţie facilă.
nu mai vreau să obosesc pe nimeni. şi aşa e prea mult. observ că scriu numai despre filme proaste cîte un tom întreg.
0,000000000000001 / 100
alyburchyshaf
11 Jun 2012, 12:41
Tocmai ce am terminat de vizionat Water for Elephants.
Mi-a placut filmul, ce pot sa spun e ca a fost interesanta ideea dar mai ales personajele principale (R.Pattinson si Reese) si-au jucat rolul excelent.
Malombra
12 Jun 2012, 14:57
Gold Diggers of 1933
deşi nu e deloc o capodoperă, nu pot să zic decît că e MORTAL ! un pre-code cu replici rapide, un film cu şi despre criză.
Petrake
20 Jun 2012, 22:31
The Prestige 10/10 un film cu o poveste absolut geniala si o distributie de top
karenin08
23 Jun 2012, 13:15
Mr.Brooks este incredibil,o minte criminala geniala,care sufera de dubla personalitate.Nota 8.5
Malombra
10 Jul 2012, 02:07
na hai să trîntesc chestia asta aici, că oricum stă pe comp degeaba şi la talentul meu de a lua viruşi, nu se ştie niciodată. e vizionat mai demult.
il divo
cred că ar deveni un clasic, dacă nu ar avea torentul acela de nume, ce ia cu asalt filmul pe la jumătate. frumuseţea panoramică a imaginilor retuşează, blurrizează moralitatea absentă a politicii, sunt crima şi duplicitatea îmbrăcate în haine de duminică, gata de a fi adorate. genericul care pare un obiect palpabil în lumea filmului şi se supune logicii cinetice a acestuia, adică apare de după bloc, dispare după o sutană, îmi place, la fel cum mi-a plăcut jocul acesta cu genericul şi în ex-drummer. filmul e show, probabil expune cum nu se poate mai bine mecanismul electoral şi mnemonic, care favorizează mai mult fotogenicul, impresia de o secundă, consonanţa cu un discurs vizual familiar, un construct filmic (am întîlnit oameni care au devenit fanii lui gigi după ce văzuseră un spot, în care ajutorul oferit de acesta celor fără casă se făcea pe adagio for strings ăla, devenit un fel de imn al 9/11-ului), decît un set de idei.
imaginea, sunetul, diverse mecanisme juvenil-metaforice - skate-ul acela terminat cu o explozie - par că vor să-l sustragă pe andreotti, politicianul corupt, dar carismatic, unei acuzaţii finale. şi în acest sens filmul e un exemplu excelent despre cum poţi, insistînd pe detalii de ambient, pe obişnuinţe copilăreşti şi o discreţie aproape jenată, filmînd intim, cald,tremurat, mobil, să faci tolerabil pe un individ prezentat de media ca un monstru. nu ştiu detalii despre andreotti, dar filmul mi l-a făcut simpatic, dulceag de simpatic chiar, poate pentru că îl prezintă ca pe un geek, ca pe un tip angajat într-un lavender marriage cu nevastă-sa, pentru că partenera lui adevărată e politica. omul privit sub lupă, cu preferinţa lui de o viaţă pentru îngheţată, cu alura sa de jedi strivit de o inteligenţă ironică, inundă şi eclipsează personajul politic, cel multpreahulit. mă întreb pînă unde poţi merge cu cosmetica, asigurată de insistenţa pe amănunte "umane", normale, dintr-o existenţă remarcabilă prin ceva nasol. în fond, orice existenţă excepţională nu s-a construit niciodată exclusiv pe excepţii. asta o voi afla doar după ce voi vedea acele home movies ale evei braun, păstrate pînă azi. filmul parcă aduce şi cu habemus papam, pentru că face ca o profesie percepută ca feuda unor vigilenţe paranoice să se mai coloreze, să prindă un simulacru de viaţă pe sub o piele de marmură. interesant este că, odată acceptat ca muritor accidental pasionat de politică, aşa cum un copil e fixat pe trenuleţe mecanice, adică odată ridicat în simpatiile publicului prin detalii minuscule, prin umbre fugar familiare, filmul îl surpă, îl dărîmă pe aceleaşi coordonate: nervozitate, tulburare, sentimentalism. îl face ridicol, nu malefic, cum face şi sokurov în moloch.de la un moment încolo, existenţa lui andreotti nu mai este o cameră etanşă care înregistrează vag şi estompat amplele bombardamente şi fricţiuni din afară, pentru că la un moment dat un perete al acestui bunker cade şi tot vacarmul politic escaladează nu doar persona lui politică, ci şi viaţa lui privată.
unele din afirmaţiile lui andreotti te duc cu gîndul la ceva gen jesuit commitment, ad majorem gloriam dei, partid iezuit ce-şi arogă responsabilităţi divine şi participă la o guvernare laică. probabil de aici şi calmul cu care îşi pune seara capul pe pernă. în privinţa ventilatorului, acela din three monekys siguuur e mai simpatic :-* . şi bîrîie mai tare, mai (metha)dronish.
Malombra
10 Jul 2012, 02:10
till gladje
cîteva gînduri, căci filmul nu e numai despre asta.
probabil aşa cum se poate filosofa cu ciocanul, se poate face şi film cu cuţitul. aşa îmi imaginez eu că îl face bergman. filmele lui au acea paradoxală caritate a medicului: calculată, rece, consolatoare, nu impudică, ci onestă. în soljeniţîn era un medic, care spunea că nu e medic cel căruia îi este greaţă să îşi introducă degetul în rectul pacientului. căci, zice el, au fost destule cazurile în care oamenii au murit, pentru că cei ce le-au pus diagnosticul, l-au pus greşit, tocmai pentru că nu sunt dispuşi să caute şi să palpeze peste tot. la bergman, nu e film (din cîte am auzit, că nu le-am văzut pe toate) cel ce nu îşi ia angajamentul să caute şi să palpeze omul peste tot, chiar în cea mai crispantă intimitate. nu cu tamtam, nu cu obiecte-simbol, astfel încît responsabilitatea decriptării să-i revină altuia, critic sau spectator, diluînd astfel efectul prin filtrări succesive ale sensului, prin raţionalizare în exces. filmul e masa de operaţie, e cel ce se dă, take it or leave it. cel puţin aşa e cazul lui Till Glädje.
filmul cred că vorbeşte despre una din certitudinile dureroase ale lumii artelor: despre cum suferinţa singură nu e niciodată garantul autenticităţii artei sau măcar a prezenţei ei. nu ea face saltul de la meşteşugar la artist. la fel, o ambiţie exagerată o poate bloca. poţi aduna toate psihozele lumii, poţi suferi cu adevărat, poţi avea viziuni pline de elan şi pătrundere şi totuşi să rămîi steril, mediocru, cu o abilitate colţuroasă de a transmite ceva măcar vag asemănător cu ce simţi. trebuie să fie groaznic. să te sfîşii şi degeaba. să vezi că suferinţa nu deschide noi niveluri ale conştiinţei, ci poate fi la fel de idiotizantă ca şi îmbuibarea, poate închide porii sensibilităţii şi poate deveni auto-suficientă. nu poţi spune sufăr, deci sunt pe calea cea bună, celui constant în suferinţă i se va dărui neapărat geniul. reuşita artistică nu e ca raiul creştinului, pare mai degrabă ceva ingrat şi imprevizibil, iar cei ce aleg drumul spre golgota ca să ajungă la ea pot, dar la fel de bine pot să nu, ajungă la ea. altfel, societatea nu e niciodată perfect rea, perfect cretină, perfect imorală - ce uşor ar fi ! - trebuie să-ţi faci loc mai degrabă printr-o mare de griuri.
Paolo Sorrentino este regizor atat la 'Il Divo' cat si la 'This must be the place', dar si actor in 'Il Caimano' de Nanni Moretti.
Firul narativ al acestor filme sufera ,este chiar si adevarat ca figura lui Andreotti este redata in mod meticulos dar nu face altceva decat sa repete diverse interviuri , fraze , conventii, gesturi pe care personajul insusi de-a lungul vietii le-a realizat(nu e mort...),Nu stiu inca daca sa-l consider un film despre putere sau despre un exponent al ei.
am observat aluzii mai mult sau mai putin exagerate la 'Kill Bill', 'Untochables','Godfather' si 'Dracula' lui Coppola.mi-a placut interpretarea lui Servillo.
cat despre al doilea film .Sean Penn face un rol modest.l-as compara cu Michael Rourke in 'Wrestler' ambele nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor(mele),de mentionat totusi muzica , pentru ca totusi este o istorie rock...
Moretti ,face o parodie in stilul sau despre un personaj politic pe care inttdeauna l-a avut ca inamic,sa nu uitam ca Nanni face si politica, nu doar cinematografie.
dar apropo, cred ca la Cannes s-a descurcat mai mult decat onorabil.
2 demersuri in pur limbaj cinematografic ce mizeaza (pluseaza) mult pe fotografie si trairi onirice .
unul filosofic , in cautarea spasmodica de intelegere a mortii: 'The Fountain' de D. Aronofsky
am notat rolul fundamental al luminii: se pleaca din perioada Evului Mediu si perioada intunecata a Inchizitiei,trecand prin prezent cu incercari repetate de a aprinde lumina(scanteia) ajungand in cele din urma in viitor unde totul straluceste..
nu este zapada , dar o avem din belsug in prezent.
unul pasional, o calatorie in Universul Feminin : 'City of women' de F.Fellini
cred ca in domeniul citat, toti ne putem da cu parerea..:)) .dar putini o redau posteritatii in modul in care o face italianul.
scenografie : Dante Ferretti
NeogeN377
28 Jul 2012, 23:41
Pirates of the Caribbean : The Curse of the Black Pearl.
De mult incerc sa vad Piratii din Caraibe,dar tocmai acum mi-am facut timp.Un film ok,nu a fost o capodopera,dar m-a convins sa vad si urmatoarea parte.Johnny Depp este un actor bun,poate juca orice rol.Am vazut o groaza de filme cu el si nu am regretat niciodata ca m-am uitat la vreun film de-al lui.
Nota : 7,5/10.
El laberinto del fauno
Vai cat l-am mai ocolit.:D
E genial.Chiar aveam nevoie de un asa film care sa ma tina lipita de scaun.
Imi plac personajele care te fac sa le urasti cu adevarat.X(
Nota 9/10.
keepwalking
01 Aug 2012, 11:23
Cine îmi recomandă câteva filme scandinave mişto, cu excepţia celor făcute de Bergman şi Kaurismaki?
iti recomand eu , Klass , nu e scandinavic, e baltic , asta mi-a venit acum in minte.
keepwalking
01 Aug 2012, 11:51
iti recomand eu , Klass , nu e scandinavic, e baltic , asta mi-a venit acum in minte.
merci, o să-l caut:)
loud.rocks
01 Aug 2012, 12:09
Sanger fran andra vaningen (http://www.imdb.com/title/tt0120263/) + Du levande (http://www.imdb.com/title/tt0445336/)
Noi albinoi (http://www.imdb.com/title/tt0351461/)
Lilja 4-ever (http://www.imdb.com/title/tt0300140/)
Ordet (http://www.imdb.com/title/tt0048452/) + tot ce te tenteaza de la Dreyer
Oslo, 31. august (http://www.imdb.com/title/tt1736633/)
Zero Kelvin (http://www.imdb.com/title/tt0113557/)
oneflyride
01 Aug 2012, 12:36
Cine îmi recomandă câteva filme scandinave mişto, cu excepţia celor făcute de Bergman şi Kaurismaki?
The Phantom Carriage (1921) era parca favoritul lui bergman.
omudindulap
01 Aug 2012, 12:44
Uh, sunt fan al cinematografiei scandinave :D Cateva titluri din ce-am vazut:
Efter brylluppet (2006), Hævnen (2010), Brødre (2004), Elsker dig for evigt (2002) - foarte bun asta - Susanne Bier
Submarino (2010), Festen (1998) - Thomas Vinterberg
Reprise (2006) - Joachim Trier
Kærlighed på film/Just Another Love Story (2007) - bun bun, Deliver Us from Evil - Ole Bornedal
Reconstruction (2003) - Christoffer Boe
Ondskan (2003) - Mikael Håfström
Fucking Åmål (1998), Lilja 4-ever - Lukas Moodysson
Mai am pe lista: Worlds Apart (http://www.imdb.com/title/tt1065318/combined), Aberdeen (http://www.imdb.com/title/tt0168446/combined), Tic Tac (http://www.imdb.com/title/tt0120329/combined), Drabet (http://www.imdb.com/title/tt0424971/combined), Chinaman (http://www.imdb.com/title/tt0414195/combined), The Home of Dark Butterflies (http://www.imdb.com/title/tt0997188/combined), Jackpot (http://www.imdb.com/title/tt1809231/combined).
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.