07:00
Doctor Pol - Despre pui
Veterinarii sunt foarte ocupați cu urgențe de obstetrică și pui bolnavi, dar vor sărbători și ziua dr. Pol.
08:00
Insula fără legi - În căutare de sânge
Gary face o cursă de aprovizionare în Alaska şi i se cere să aducă nişte raţe pentru oraşul său. Timothy pleacă singur la vânătoare de urşi.
09:00
La pescuit de ton - Cine este cel mai bun?
Se deschide sezonul de pescuit la ton și cei mai duri concurenți din Gloucester încep lupta pentru primul pește al sezonului, dar și pentru titlul de cel mai bun dintre toți. Restricțiile guvernamentale limitează flota la un pește pe zi și la numai patru zile de pescuit pe săptămână. Cu astfel de constrângeri stricte, barca câștigătoare va fi întra-adevăr cea mai bună!
10:00
La pescuit de ton - La limită
Sosește un nou concurent ca să perturbe clasamentul celor mai buni pescari din Gloucester. Căpitanul Michelle Bancewicz și primul său ofițer, Lea Pinaud de pe vasul de pescuit „No Limits” își fac intrarea în competiție. În timp ce flota este împărțită între pescuitul local și cel la sud de Chatham, Michelle și Lea își doresc să pună amprenta în lumea pescuitului de ton.
11:00
Greșeli teribile în inginerie - Episodul 10
În Liverpool, mii de oameni se adună pentru a urmări demolarea a două blocuri. Cu toate acestea, o clădire este încă în picioare după explozie. Ce nu a funcționat? Vom afla ce greșeli de inginerie au determinat ca un oraș minier, odinioară plin de viață din Oklahoma, să fie acum nelocuit. Marea speranță pentru energia verde se destramă. Ce se întâmplă cu turbinele eoliene? Inginerii de transport din Bristol au uitat de regula de aur „măsoară de două ori, taie o dată”.
12:00
Oceanul pe uscat - Furtuna absolută: Oceanul pe uscat: Furtuna perfectă
Anumite tipare meteorologice extreme au amenințat de secole navele și marinarii. Furtuna perfectă, zidurile uriașe de apă, vânturile puternice și mările agitate pot distruge orice navă. Ce știm cu adevărat despre furia Mamei Natură și despre efectele mâniei ei? Și ce poate dezvălui știința despre epavele pierdute sub valuri?
13:00
Noua Zeelandă - Patrula de graniță: Episodul 9
Un grec sosește la aeroportul din Auckland fără bani, serviciul de biosecuritate se ocupă de trofeele unui vânător care includ specii protejate, iar vama găsește blugi care au mai multe de ascuns decât etichetele dubioase.
13:30
Noua Zeelandă - Patrula de graniță: Episodul 10
Vama se ocupă de un lituanian cu planuri de vacanță foarte îndoielnice, este interceptată o mare cantitate de țigări nedeclarate și un transport de mare risc ajunge la Centrul Internațional de Corespondență.
14:00
Traficanți pe aeroport - Arme la New York
Agenții Departamentului de Securitate Internă din New York organizează un transport controlat de arme. Între timp, oficialii C.B.P. se luptă cu un aflux de metamfetamină în Calexico.
15:00
Dezastre în aer - Fără avertisment
Două hidroavioane ce transportau turiști către o cascadă din Alaska se ciocnesc brusc în aer, unul se dezintegrează la impact iar celălalt cade în apă, aproape intact. Când pilotul supraviețuitor povestește cum coliziunea a avut loc fără niciun avertisment, anchetatorii apelează la tehnologia 3D pentru a afla de ce.
16:00
Salvatori pe drumuri înghețate - Pericol triplu
Noii angajați ai lui Jo Roger încearcă să demonstreze că merită încrederea șefului lor. Aceștia trebuie să-i ajute pe șoferii a trei vehicule care au ieșit de pe șosea. Situația devine și mai dificilă atunci când unul dintre camioanele de remorcare ajunge într-un șanț. Thord și Andrzej se află într-o cursă contracronometru de recuperare a unui autobuz implicat într-un accident. La fața locului, se dovedește că din rezervorul avariat se scurge combustibil...
17:00
Dezastre descifrate - Cutremure
Deplasarea bruscă a plăcilor tectonice provoacă unde de șoc ce pot fi resimțite la suprafața planetei noastre. Acesta este ceea ce numim un cutremur. Recent, în acest fel peste 11 milioane de oameni din China au rămas fără adăpost, iar cutremurul din Kashmir a provocat aproape 80.000 de morți, lăsând milioane de oameni fără hrană și adăpost. Vă prezentăm modul în care se produce acest dezastru natural mortal și vom afla despre puterea și consecințele sale.
18:00
Doctor Pol - Pregătiți de concurs
Dr. Pol este foarte ocupat cu verificarea stării de sănătate a tuturor animalelor ce vor participa la competiția din cadrul târgului organizat anual de districtul Isabella.
19:00
Fabrica de mâncare - Pâinea feliată, ce invenție!
Află cum sunt create și cum ajung la consumatori minunata pâine feliată Wonderbread, pralinele dulci și crocante, sățioasa supă marocană harira și gheața curată ca cristalul la pungă.
19:30
Fabrica de mâncare - SUA : Negrese și zahăr cubic
În acest episod descoperiți proteina preferată printre astronauții de la NASA, urmăriți cum munți de zahăr brut sunt transformați în cuburi delicate de zahăr la Domino și cum sunt coapte în fiecare zi tone de negrese cu ciocolată.
07:00
Fabrica de mâncare - Cârnați în foietaj
Află cum se fac cârnații în foietaj crocant, deserturile pufoase cu bezele moi făcute de Paști, acadelele dulci-acrișoare și pernuțele crocante din pita.
07:30
Fabrica de mâncare - Arome Jelly Belly
Află cum se produc și cum ajung la consumatori covrigeii glazurați, turtele umplute specifice zonei britanice Cornwall, suculentele găluște coreene și delicioasele jeleuri în formă de boabe de fasole.
08:00
Fabrica de mâncare - Bomboane cu iaurt și fructe
Află cum ajung la consumatori savuroasele plăcinte cu brânză pentru micul dejun, irezistibilele bomboane cu ciocolată și mentă, dulciurile cremoase și aromate cu iaurt și fructe și deliciile crocante pe bază de arahide.
08:30
Fabrica de mâncare - Boondi. Desertul Boondi.
Află cum se produc și ajung la cumpărători niște delicioase prăjituri în prăjituri, un desert indian crocant și condimentat, prăjiturelele glazurate și savuroasele plăcinte-spirală cu spanac, de inspirație grecească.
09:00
Evoluția ingineriei - Nave
Fiți cu toții la pânze, într-o călătorie captivantă prin evoluția maritimă, examinând ce se vede la orizont pentru navele viitorului. De la transportul global de mărfuri la minunile acvatice, navele moderne sunt o combinație de tehnologie și tradiție. În mijlocul navigației ghidate de GPS și a designurilor augmentate de inteligența artificială, ne amintim că accidente marine încă reprezintă o amenințare majoră pe mările noastre. Urmăriți designul contemporan ce dă o nouă semnificație expresiei "toate pânzele sus", navele de astăzi învățând să exploateze în același timp mai multe forme de energie. Ar putea o mai bună înțelegere a oceanelor noastre, materiale noi și designurilor radicale să dea o notă modernă uneia dintre cele mai vechi forme de transport de pe planetă?
10:00
NASA - Culisele Inovațiilor: Centrul de Zbor Spațial Goddard (GSFC)
Centrul de zbor spațial Robert H. Goddard este unul dintre cele zece centre NASA și un mare laborator de cercetare situat la nord de Washington, DC. Este cea mai mare organizație cu oameni de știință și ingineri din Statele Unite, care are peste 10.000 de angajați. Sarcina lor este să extindă cunoștințele despre Pământ, Sistemul Solar și Univers. Vom vedea în culisele muncii lor și echipamentele extraordinare pe care le folosesc. Veți afla despre cele mai recente planuri și provocări.
11:00
Dezastre descifrate - Megainundații
Asistați la puterea distructivă și devastatoare dezlănțuită de cea mai valoaroasă resursă a planetei Pământ: apa. Apa acoperă două treimi din suprafața Pământului, iar noi suntem complet dependenți de ea, dar atunci când acest ingredient vital al vieții își descarcă furia asupra planetei, devine mortal. Fie că este vorba de ploaia care inundă solul, râuri care își depășesc malurile sau eforturile noastre eșuate de a controla apa în baraje sau diguri, inundațiile sunt inevitabile și de neoprit. Când milioane de tone de apă intră în contact cu civilizația, rezultatele sunt întotdeauna devastatoare. Orice măsuri de prevenție am lua, oricât de atenți am fi, apa câștigă întotdeauna. Doar 30 cm de apă pot ridica o mașină, iar o undă tsunami de 30 de metri înălțime poate șterge orașe de pe hartă și ucide peste 230.000 de oameni în câteva ore. Inundațiile sunt cel mai comun dezastru natural și, din cauza schimbărilor climatice devin tot mai frecvente.
12:00
Climă virală - Aluncări de teren
O alunecare de noroi catastrofală provoacă distrugeri în orașul japonez Atami. Un pilot de planor are o întâlnire de gradul trei cu o tornadă. Vom vedea cum își găsește echilibrul o pe bandă... pe tocuri înalte.
13:00
Noua Zeelandă - Patrula de graniță: Episodul 3
Un cetățean britanic își planifică propriul său Brexit, un pachet trezește suspiciuni la centrul de sortare poștală, iar Vama și Poliția participă la o vânătoare de bărci în Golful Insulelor.
13:30
Noua Zeelandă - Patrula de graniță: Episodul 4
O americancă încearcă să treacă fraudulos o pisică vie peste graniță, vameșii găsesc ceva neobișnuit într-o jucărie de pluș, iar pe mare se desfășoară o adevărată dramă, chiar dacă localnicii cred că știu totul.
14:00
Traficanți pe aeroport - Cocaină ascunsă
Agenții PR AMO primesc informații despre o barcă încărcată cu droguri, ce se îndreaptă către țărm. Cu suport aerian, aceștia opresc barca în apropiere de Vieques și confiscă 1.379 de kilograme de cocaină în valoare de peste 41 de milioane de dolari. Agenții din Philly investighează o informație privind posibili contrabandiști de bani ce călătoresc în Jamaica. În San Diego, CBP găsește o persoană ascunsă într-un portbagaj și pachete de cocaină într-un compartiment secret al mașinii.
15:00
Traficanți pe aeroport - Banane și cocaină
În Philadelphia, agenții interceptează două containere de transport maritim încărcate cu banane și 192 de kilograme de cocaină în valoare de 13.500.000 de dolari. În El Paso, agenții descoperă peste 40 de kilograme de marijuana ascunse sub capota unei mașini. În Fort Lauderdale, agenții opresc un pasager care călătorea cu niște cutii suspecte ascunse în saci de ghimbir.
16:00
Traficanți pe aeroport - Traficanții de rarități
CBP Atlanta descoperă o valiză lăsată în aeroport de proprietarul său, ce conține cocaină ascunsă în pungi de cafea. Bănuind o tendință, ofițerii verifică rapid zborurile din țara de origine și fac o a doua arestare. CBP Miami investighează o serie de traficanți de animale sălbatice, inclusiv un bărbat în vârstă suspectat de contrabadă cu păsări și un transport de 1400 de fragmente de carapace de broască țestoasă, provenind de la specii pe cale de dispariție. HSI New York arestează un traficant de cocaină care lucra la JFK și descoperă informații ce elimină un întreg circuit al drogurilor.
17:00
Pierdut printre străini - Traficantul model
Stripperul și modelul Garrain Jones are parte de succes odată cu apariția într-un videoclip al lui Beyonce, dar totul se năruie când este prins făcând trafic de heroină în Europa.
18:00
Alaska - noua generație: Inteligență
Rezidenții din Alaska trebuie să se apere împotriva prădătorilor. Cei din familia Brown sunt în gardă atunci când observă urme de lup periculos de aproape de casa lor. Johnny Rolfe vine cu un design de jachetă pentru însoțitorul său cu patru picioare. Mario și Clare fac schiuri din lemn luat dintr-un copac care a fost doborât de furtună. Familia Rowland construiește o canisa pentru garda lor vigilentă.
19:00
Jocul spionilor - Povestiri din Războiul Rece: Războiul din umbră
În toamna anului 1983, când NATO testa noi proceduri de lansare a armelor nucleare, Moscova se temea că exercițiile erau de fapt pregătiri deghizate pentru un atac nuclear. Va fi nevoie de un agent dublu pentru a clarifica această neînțelegere periculoasă. La sfârșitul anilor 1980, armata sovietică a fost în proces de modernizare generală, fapt urmărit îndeaproape de informațiile militare occidentale din RDG.
07:00
Istoria meșteșugurilor - Episodul 7
"Istoria Meșteșugurilor" este un documentar care îi prezintă pe meșteșugarii ce creează obiecte unice, folosind metode tradiționale din trecut, unele dintre acestea vechi de mii de ani. Acești experți produc bunuri realizate manual care sunt incredibil de frumoase, rezistente și căutate în întreaga lume. Urmărirea acestui proces este ceva fascinant și ne oferă și o imagine vie a trecutului, arătându-ne cum au fost realizate unele dintre cele mai semnificative obiecte din istorie. În fiecare episod, seria documentară "Istoria Meșteșugurilor" prezintă procesul - folosind tehnici originale - de reconstituire a trei obiecte de importanță istorică. Combinând plăcerea de a descoperi cum sunt făcute lucrurile cu faptele istorice fascinante care le înconjoară, acesta este un spectacol care dezvăluie istoria sub ochii noștri. Prima serie se concentrează pe meșteri excepționali din Marea Britanie și Europa.
07:30
Istoria meșteșugurilor - Episodul 8
"Istoria Meșteșugurilor" este un documentar care îi prezintă pe meșteșugarii ce creează obiecte unice, folosind metode tradiționale din trecut, unele dintre acestea vechi de mii de ani. Acești experți produc bunuri realizate manual care sunt incredibil de frumoase, rezistente și căutate în întreaga lume. Urmărirea acestui proces este ceva fascinant și ne oferă și o imagine vie a trecutului, arătându-ne cum au fost realizate unele dintre cele mai semnificative obiecte din istorie. În fiecare episod, seria documentară "Istoria Meșteșugurilor" prezintă procesul - folosind tehnici originale - de reconstituire a trei obiecte de importanță istorică. Combinând plăcerea de a descoperi cum sunt făcute lucrurile cu faptele istorice fascinante care le înconjoară, acesta este un spectacol care dezvăluie istoria sub ochii noștri. Prima serie se concentrează pe meșteri excepționali din Marea Britanie și Europa.
08:00
Oceanul pe uscat - U-Boot
Prima armă stealth a lumii, U-Boot, atacă puternica Marină Regală a Regatului Unit. Scufundând 12000 de tone de încărcătură, aceste arme aproape că aduc victoria naziștilor în război.
09:00
Momente definitorii - Anii ’90: Șocul viitorului
În anii '90, pe măsură ce am fost martori ai sfârșitului Războiului Rece și la nașterea unei stații spațiale internaționale, predicțiile despre lumea noastră viitoare au început să se adeverească. De la paranoia din "Dosarele X" și spionii Furby până la clonele umane, luptele cu vampiri și cluburile de luptă, temerile noastre existențiale au atins apogeul pe măsură ce ne apropiam de anul 2000.
10:00
Pierdut printre străini - Căzut în junglă
Keith Stansell zbura deasupra junglei columbiene într-o misiune a guvernului american de localizare a laboratoarelor secrete de droguri. Brusc, motoarele avionului cedează, iar echipajul este forțat să aterizeze de urgență.
11:00
Pierdut printre străini - Teroare în junglă
În iulie 2011, un băiat american și mama sa, în timpul vacanței din Filipine, sunt răpiți de teroriști și ținuți ostatici în inima junglei.
12:00
Traficanți pe aeroport - Metamfetamină peste tot
Agenții din San Diego primesc un pont despre un vehicul care a trecut granița încărcat cu droguri. Ei urmăresc vehiculul până la un apartament din Long Beach de unde capturează metamfetamina în valoare de 350.000 USD ascunsă în mașină. Agenții din Philly testează un dispozitiv de detectare a drogurilor din zona de marfă a avioanelor. În Calexico, agenții găsesc pachete cu metamfetamina și heroină ascunse sub scaunele unei mașini.
13:00
Traficanți pe aeroport - Cocaină la rece
În El Paso, agenții descoperă cocaină în valoare de un milion de dolari ascunsă în unitatea frigorifică a unui camion de marfă. Între timp, în Los Angeles, agenții pregătesc o livrare controlată de droguri, iar pe aeroportul JFK, un alt agent de securitate chestionează pasagerii cu un istoric îndoielnic de călătorie.
14:00
Traficanți pe aeroport - MDMA în mișcare
Agenții Departamentului de Securitate Internă din Chicago livrează controlat 163 de grame de ecstasy. Ofițerii CBP din El Paso găsesc 240 de grame de fentanil în valoare de 7.800 de dolari abandonate într-o baie, înainte de a descoperi un compartiment ascuns într-un vehicul care conține 5,75 kg de cocaină în valoare de 98.000 de dolari. Inspectorii FDA din Detroit confiscă truse de testare Covid contrafăcute, iar CBP caută narcotice la pasagerii de la JFK.
15:00
Spania - Garda de coastă: Non-stop de pază
Inspecția de rutină a bărcilor de pescuit aduce rezultate surprinzătoare. Una dintre bărcile cu motor și echipajul său stârnesc suspiciuni serioase. La fața locului este trimisă o echipă pentru a investiga cazul. În Insulele Baleare, ofițerii gărzii de coastă trebuie să intervină într-un caz neașteptat de presupusă violență domestică.
16:00
NASA - Culisele Inovațiilor: Centrul de Zbor Spațial Goddard (GSFC)
Centrul de zbor spațial Robert H. Goddard este unul dintre cele zece centre NASA și un mare laborator de cercetare situat la nord de Washington, DC. Este cea mai mare organizație cu oameni de știință și ingineri din Statele Unite, care are peste 10.000 de angajați. Sarcina lor este să extindă cunoștințele despre Pământ, Sistemul Solar și Univers. Vom vedea în culisele muncii lor și echipamentele extraordinare pe care le folosesc. Veți afla despre cele mai recente planuri și provocări.
17:00
Inginerie abandonată - Episodul 5
În capitala scoțiană Edinburgh, ascunse privirilor, o serie de pivnițe dezvăluie o poveste tulbure despre oportunitate, crimă și sărăcie, apoi vedem rămășițele unui câmp de luptă din Alaska, unde un invadator străin a pășit pe sol american pentru prima dată după 1812, o facilitate izolată din Islanda care a jucat un rol important în transformarea economiei națiunii iar în apele liniștite ale Mării Adriatice din Croația, o vastă fortăreață urmărește ascensiunea și decăderea unui imperiu european.
18:00
Traficanți pe aeroport - Cârnați cu cocaină
Pe aeroportul din Los Angeles, ofițerii vamali interoghează un pasager nigerian suspect, iar, pe aeroportul internațional JFK, agenții urmăresc un transport de alimente care conține, de fapt, narcotice.
19:00
Dezastre în aer - Coșmar în Marea Nordului
În drum spre Insulele Shetland, un turbopropulsor de înaltă tehnologie este lovit de fulgere, orbind temporar echipajul și dezactivând controlul acestora. Piloții transmit S.O.S în timp ce avionul intră în picaj. Cu doar câteva secunde înainte de impact, ei reușesc să recâștige controlul aeronavei. Odată ce sunt în siguranță pe pământ, anchetatorii descoperă în avion un detaliu neobișnuit care joacă un rol cheie în această calamitate.
07:00
Doctor Pol - Cazuri non-stop
Există cazuri similare ce creează probleme duble, iar atunci dr. Pol și dr. Lisa devin un duo dinamic, de nestăvilit. Împreună, ei ajută un cal cu un nodul misterios la gât și examinează cățeluși. Dr. Lisa tratează un alt cal în timp ce dr. Pol ajută niște păsări cu probleme. În plus, doi veterinari sunt mai buni decât unul atunci când la clinică ajung, unul după altul, cazuri de câini răniți.
08:00
Insula fără legi - Vin zile negre
Când "zilele întunecate" se apropie, locuitorii din Port Protection profită de ultimele zile cu vreme bună şi lumină şi-şi umplu congelatoarele.
09:00
La pescuit de ton - Un nou campion
Flota caută pe mare și pe uscat cea mai mare captură posibilă. După dificultățile financiare ale sezonului trecut, căpitanul Paul Hebert caută să recâștige din nou respectul celorlalți pescari. Va fi suficientă noua sa atitudine pozitivă? Numai timpul ne va spune dacă smerenia vine la pachet și cu un câștig.
10:00
La pescuit de ton - Alianța Chatam
Competiția se întețește pe măsură ce trei căpitani formează o alianță și se îndreaptă spre Chatham: căpitanul Bob Cook de pe Fat Tuna, căpitanul TJ Ott de pe Hot Tuna și căpitanul Jack Patrican de pe Time Flies. Cealaltă jumătate a flotei trebuie să aleagă între a forma propriile alianțe aproape de casă sau a merge pe cont propriu.
11:00
Inginerie de excepție - Locomotiva electrică
Locomotiva electrică marca Vectron este disponibilă ca model integral electric și hibrid. Are puterea de tracțiune a 23 de camioane. Trenurile, care costă până la 4,5 milioane de euro, sunt fabricate la München. Până în 2023, DB Cargo intenționează să folosească 400 de locomotive electrice în transportul feroviar de marfă european, economisind până la opt milioane de litri de motorină pe an. Avantajul: locomotiva este deosebit de ecologică și poate fi asamblată și transformată modular, permițându-i să ruleze fără probleme pe toate rețelele feroviare din Europa.
12:00
Oceanul pe uscat - Drenând mașinile scufundate ale războiului
Minele marine reprezintă unele dintre cele mai redutabile arme scufundate ale războiul pe mare. Erau pregătite să doboare tot ceea ce le apărea în cale. Multe dintre ele au fost distruse, dar unele dintre aceste dispozitive incendiare zac abandonate sub valuri. Au fost inventate in 1777 și apoi perfecționate de-a lungul istoriei. Cum multe războaie s-au purtat pe mare, minele rămase s-au transformat în adevărate cimitire volatile. Acum, drenând oceanele, aducem la lumină moștenirea întunecată a minelor marine.
13:00
Noua Zeelandă - Patrula de graniță: Episodul 1
Aceștia sunt fetele și băieții echipați în albastru ce asigură paza granițelor Noii Zeelande. Nu o să-ți vină să crezi unele dintre lucrurile pe care le găsesc... sau unde le găsesc...
13:30
Noua Zeelandă - Patrula de graniță: Episodul 1
Un lituanian îndrăgostit cere milă, pe aeroportul Christchurch se găsesc suficiente țigări ilegale să poată scufunda o navă, iar unitatea de biosecuritate trebuie să facă față unui potențial agent patogen.
14:00
Traficanți pe aeroport - Metamfetamina din rezervor
Chiar și în timpul pandemiei, contrabanda nu se oprește niciodată. După ce și-a ajustat tacticile din primele zile ale crizei COVID pentru a face față fluxului tot mai mare de narcotice care trec peste granițele terestre, Departamentul pentru Securitate Internă se întoarce acum în aeroporturile unde călătoriile internaționale încep să revină. Indiferent dacă narco-traficanții încearcă să se strecoare printr-un aeroport, port maritim sau vamă terestră, ofițerii vigilenți sunt în alertă maximă pentru a opri fluxul de contrabandă ilegală. Folosind toate instrumentele disponibile, Departamentul pentru Securitate Internă nu se va opri de la nimic pentru a prinde un contrabandist.
15:00
Dezastre în aer - Avion în flăcări
În momentul în care piloții zborului 163 al Saudia Flight aterizează la Riyadh, avionul ia foc, curmând viețile celor 301de persoane aflate la bord. Este unul dintre cele mai grave dezastre aviatice din toate timpurile, iar anchetatorii se grăbesc să determine cauza incendiului și motivul pentru care acesta s-a răspândit atât de repede, odată ce avionul a ajuns la sol.
16:00
Salvatori pe drumuri înghețate - Ofensiva iernii
Când un camion mare de supermarket se prăbușește pe E6, Jo Roger decide să ceară ajutorul unui vechi prieten și fost angajat, Roger. Între timp, în sud, Thord și Andrzej află ce înseamnă să ai nevoie de ajutor atunci când două dintre misiunile acestora iau o întorsătură urâtă.
17:00
Dezastre descifrate - Vulcani
Vulcanii, precum arhitecții geologici ai Pământului, au modelat peste 80% din suprafața planetei noastre, iar forța lor explozivă a creat atât munți, cât și cratere. Astăzi există în lume 1.500 de vulcani potențial activi, iar cea mai gravă erupție din istoria înregistrată a fost erupția Muntelui Tambora din Indonezia, în 1815. O coloană de cenușă fierbinte înaltă de 45 km a șters soarele, a schimbat temperaturile globale și a ucis 100.000 de oameni.
18:00
Doctor Pol - Frumoasa și albinele
Vara e în toi în Michigan, dar la clinica doctorului Pol nu este deloc vacanță, rațe, cățeluși și tot felul de alte animale apărând cu diverse probleme de sănătate.
19:00
Fabrica de mâncare - SUA: Lămâi și hrană spațială
În acest episod vizitați cartierul general al lămâilor din California, vedeți cum hrana pentru astronauți este o afacere serioasă și de ce merită să mergeți cu mașina până în Texas, doar pentru a gusta plăcinta cu nuci pecan.
19:30
Fabrica de mâncare - Plecat la pescuit
Află cum se obțin și cum ajung la populație suculentul păstrăv curcubeu, nucile caju prăjite crocante, merele feliate cu precizie și incredibil de gustoasa slănină de porc în stil canadian.
07:00
Doctor Pol - Sezonul păsărilor
Pentru veterinarii din zona rurală, aerul rece și condițiile de iarnă pot prezenta la fel de multe provocări ca zilele fierbinți și nopțile ploioase. Fie că oferă îngrijire sub soarele puternic din Michigan sau pe vreme rece, veterinarii noștri sunt gata să trateze orice animal, indiferent de provocările Mamei Natură.
08:00
Insula fără legi - Primul vânat
Mergând prima oară la vânătoare, Amanda are parte de un moment al adevărului. Gary vânează ţapi singur, ajungând departe, în sălbăticia Alaskăi.
09:00
La pescuit de ton - Risc mare, pește mare
În acest sezon, căpitanii din Gloucester sunt restricționați la patru zile de pescuit pe săptămână, ceea ce face competiția mai dificilă ca niciodată. Odată cu limitarea pescuitului, lupta se duce pentru aflarea celui mai bun pescar al tuturor timpurilor. Flota este împărțită între pescuitul local sau riscul de a naviga departe, pentru avantaj financiar. Între timp, o nouă echipă feminină se alătură flotei.
10:00
La pescuit de ton - Chatam sau Bust
După ce și-a petrecut cea mai mare parte a sezonului criticând flota pentru pescuitul din Chatham, căpitanul Tyler își schimbă atitudinea și decide să urmărească peștele mai spre sud. Echipajul No Limits decide să urmeze flota către Cape, cu speranța că va urca în clasament. Va avea succes această decizie riscantă?
11:00
Inginerie de excepție - Rulota-lux
Când campingul devine un lux. Producătorii de rulote trec printr-o epocă de aur. Cererea de locuințe de vacanță pe roți este mai mare decât oricând. În fabrica unuia dintre cei mai mari producători de rulote din Europa se construiesc locuințe de lux din clasa extra. Vehiculele produse elaborat costă până la 150.000 de euro.
12:00
Oceanul pe uscat - Superporturi drenate
Marile orașe portuare din Roma, Londra și New York ascund sub valuri secretele începuturilor lor. Aceste centre de comerț mondial și regional au jucat un rol vital în globalizarea economiei mondiale. Protejate de mare, aflați cum au devenit centrele puternice de astăzi, o poveste surprinzătoare despre inovație, tragedie, putere și intrigă.
13:00
Patrula câinilor - Episodul 1
Programul ajuns la cel de-al al unsprezecelea sezon îi prezintă pe Sam și Arlo în acțiune, pe câinele specializat în detectarea drogurilor Zion și pe Spark, interesat de o mașină suspectă din parcarea închisorii.
13:30
Patrula câinilor - Episodul 1
Sue și South urmăresc niște bărbați care vor să împuște un alt câine. Ian și Yardie găsesc droguri, iar Kerry și Pip găsesc un agent patogen mortal.
14:00
Traficanți pe aeroport - Jenți ...pudrate
Departamentul de Securitate Internă confiscă jenți de anvelope pline cu cocaină în Puerto Rico și o încărcătură de metanfetamina și fentanil în San Diego. CBP Miami interceptează 400.000 de dolari în numerar, cu destinația Cuba.
15:00
Dezastre în aer - Dezastru la Dutch Harbor
La numai câteva secunde după ce piloții zborului PenAir 3296 au reușit să aterizeze pe pista unui aeroport insular din Alaska, recunoscut pentru pentru dificultatea sa ridicată, avionul derapează necontrolat în afara pistei. Anchetatorii nu-și pot explica accidentul până când descoperă surprinzătorul vinovat.
16:00
Salvatori pe drumuri înghețate - Acțiune întreruptă
Thord și Bjørn sunt opriți de poliție, în timp ce merg să dea curs apelului unui șofer de camion de 35 de tone. Între timp, în nord, Jo Roger merge să salveze un vehicul care transporta 10 tone de somon. La fața locului, se dovedește că un stâlp de indicator rutier este blocat în roți. Singura soluție eficientă este folosirea forței brute.
17:00
Dezastre descifrate - Tornade
O tornadă este o coloană de aer care se rotește violent, care poate distruge clădiri, smulge copaci și poate arunca obiecte în aer ca pe niște proiectile mortale. Deși tornadele sunt cele mai frecvente în Marile Câmpii și în sud-estul Statelor Unite, acestea au fost raportate în toate cele 50 de state. Vom afla cum se formează, de ce sunt atât de imprevizibile și ce fac oamenii de știință pentru a minimiza daunele lor.
18:00
Doctor Pol - Miau pentru totdeauna
De la membre fracturate la travalii complicate, cazurile nu sunt nici mai ușoare nici mai puține la clinica doctorului Pol doar pentru că e vară.
19:00
Fabrica de mâncare - SUA: McMuffins & Manischewitz
Descoperiți cum să faceți Ou McMuffins, aflați de ce este nevoie pentru a cultiva și decortica stridiile și apoi vizitați sediul celui mai bine vândut vin din America.
19:30
Fabrica de mâncare - SUA: Cartofi umpluți, caramele și Absint
În acest episod aflați cum simplii cartofi sunt transformați în faimoșii mini- cartofi picanți umpluți, cum caramelele de ciocolată și migdale au o legătură cu Hollywood-ul și cum o distilerie din California a perfecționat arta de a produce celebra băutura alcoolică numită absint.
07:00
Doctor Pol - Căprioara mea dragă
O capră boer rămâne prinsă într-un gard de sârmă și capătă o rană la picior ce-i pune viața în pericol, iar un prepelicar de Weimar are un accident cu o șosetă.
08:00
Insula fără legi - Legendele pădurii
Locuitorii din Port Protection se grăbesc să termine activităţile importante care-i vor ajuta să străbată lunile grele şi reci ce se apropie.
09:00
La pescuit de ton - În pas cu Marciano
În acest sezon, căpitanii din Gloucester sunt restricționați la patru zile de pescuit pe săptămână, ceea ce face competiția mai dificilă ca niciodată. Odată cu limitarea pescuitului, lupta se duce pentru aflarea celui mai bun pescar al tuturor timpurilor. Flota este împărțită între pescuitul local sau riscul de a naviga departe, pentru avantaj financiar. Între timp, o nouă echipă feminină se alătură flotei.
10:00
La pescuit de ton - Prea mult ton
Anii de restricții în pescuit au dat roade, rezultând o populație sănătoasă de ton, ce atrage mai mulți pescari ca niciodată. Din nefericire, cu atât de mulți pești capturați foarte rapid, cota se diminuează, iar piața este inundată, determinând îngrijorarea căpitanilor, singura soluție pentru a face față supraproducției în comparație cu cererea fiind stoparea cumpărătorilor.
11:00
Inginerie de excepție - Volvo A60
Volvo A60 este cel mai mare camion basculant din lume. Poate transporta fără efort până la 55 de tone de material. Când este complet încărcat, greutatea sa totală este de aproape 100 de tone. Acest bolid de dimensiune mare este construit în Braås, în sudul Suediei. Aici, aproximativ 550 de angajați produc șase modele diferite de camioane basculante. Este cel mai mare vehicul fabricat în uzină, iar din cauza greutății sale, doar câteva piese pot fi instalate fără macara.
12:00
Oceanul pe uscat - Minunile Egiptului
Nilul era cândva casa vechilor egipteni, locul uneia dintre cele mai mari civilizații ale lumii. Date științifice, combinate cu grafica computerizată, pot ”seca” apele și elimina nisipul Nilului, lăsând la vedere minunile pierdute ale unei lumi străvechi, fortărețele sale impresionante și originile obsesiei acestei culturi pentru viața de după moarte.
13:00
Noua Zeelandă - Patrula de graniță: Episodul 2
Aceștia sunt fetele și băieții echipați în albastru ce asigură paza granițelor Noii Zeelande. Nu o să-ți vină să crezi unele dintre lucrurile pe care le găsesc... sau unde le găsesc...
14:00
Traficanți pe aeroport - Călătorie de un milion de dolari
Departamentulde de Securitate Internă și CBP confiscă bani și carduri false sosite din Peru. CBP Calexico extrage 205 kg de metanfetamina dintr-o mașină încărcată până la refuz.
15:00
Dezastre în aer - Lupta
După patru zile la mentenanță, piloții companiei Colgan Air 9446 se luptă să mențină avionul Beech 1900 în aer. Deși reușesc să se întoarcă spre aeroport, avionul se prăbușește în apele de coastă de la Cape Cod la numai câteva minute după decolare. Rămășițele epavei oferă investigatorilor puține indicii de urmat. Dar analiza datelor de zbor schimbă totul.
16:00
Salvatori pe drumuri înghețate - Probleme mari
Când viscolul aduce haos pe drumurile Norvegiei, Thord și echipa lui se luptă să ajute un camion care a derapat. Bjoern are probleme atunci când un șofer fără abilități de condus pe zăpadă blochează drumul și nu poate plăti. În nordul îndepărtat, Jo Roger se întoarce după accidentare și se confruntă cu un megacamion de 57 de tone care riscă să se răstoarne.
17:00
Dezastre descifrate - Pe aer, pe uscat și pe mare
Aviația, căile ferate și transportul maritim au avut un impact uriaș asupra istoriei omenirii. Datorită acestor mijloace de transport, lumea a devenit mai mică. În fiecare an, miliarde de călătorii merg fără probleme, dar atunci când are loc un accident, numărul victimelor poate fi de sute sau chiar mii. Coliziuni cu trenuri, avioane care se prăbușesc sau nave care se scufundă, aceste dezastre tragice se întâmplă o dată la un milion, transformând călătoriile de zi cu zi în știri terifiante de pe prima pagină.
18:00
Doctor Pol - Și doctorii se îmbolnăvesc
A venit timpul doctorului Pol să fie pacient. Deceniile de muncă și deplasări călare în calitate de veterinar i-au provocat o artrită severă la călcâiul drept.
19:00
Fabrica de mâncare - SUA : Caramele mentolate
În acest episod aflați despre rețeta pentru Shriver’s Salt Water Taffy care nu s-a schimbat de mai bine de un secol, cum 700 de capre alpine franceze ajută la fabricarea brânzei Coach Farm, cu o legătură surprinzătoare cu gențile de lux și despre o fabrică din Massachusetts care produce aproape un milion de Haviland Thin Mint într-un singur lot.
19:30
Fabrica de mâncare - Paste și măsline
Descoperă cum sunt produse și cum ajung la consumatori suculentele măsline umplute, pastele tortellini autentice, delicioasele baguettini cu semințe de dovleac și merișoare și iaurtul probiotic de băut.
07:00
Doctor Pol - Proaspăt...dezumflat
Suntem în mare grabă! Dr. Pol și veterinarii acestuia se ocupă de un cățel ...avariat, examinează un exemplar drăgălăș de chinchilla, dezumflă un tăuraș balonat și... multe altele.
08:00
Insula fără legi - Ape tulburi
Când iarna se instalează în Port Protection, comunitatea profită de vremea mai blândă pentru a-şi spori şansele de supravieţuire.
09:00
La pescuit de ton - Prima captură
Având excedent de pește, cumpărătorii de ton au oprit temporar achiziționarea pentru protejarea pieței. Acum, cumpărătorii sunt pregătiți să primească noi stocuri, iar fiecare căpitan este gata să revină la lucru. Primul pește prins va fi vândut la preț ridicat, așa că flota se grăbește să captureze prada.
10:00
La pescuit de ton - Dublu sau nimic
În acest sezon, căpitanii din Gloucester sunt restricționați la patru zile de pescuit pe săptămână, ceea ce face competiția mai dificilă ca niciodată. Odată cu limitarea pescuitului, lupta se duce pentru aflarea celui mai bun pescar al tuturor timpurilor. Flota este împărțită între pescuitul local sau riscul de a naviga departe, pentru avantaj financiar. Între timp, o nouă echipă feminină se alătură flotei.
11:00
Inginerie de excepție - Fabrica mobilă de recoltare
Un nou sezon care prezintă locurile fascinante în care sunt create cele mai inovatoare și uimitoare lucrări ale inginerilor moderni.
12:00
Oceanul pe uscat - Orașul scufundat
Textele istorice povestesc despre un mare oraș egiptean antic din delta Nilului. Fiind un centru comercial și vizitat de zeii greci, dispare misterios din istorie în secolul II î.Hr. După 2000 de ani, existând doar în legende, drenăm apele Mediteranei pentru a dezvălui această metropolă în toată gloria ei anterioară. Folosind tehnologie de ultimă oră și date arheologice, descoperim în sfârșit misterul din spatele extraordinarei sale ascensiuni dar și evenimentele terifiante care au dus la distrugerea ei.
13:00
Noua Zeelandă - Patrula de graniță: Episodul 2
Un cetățean nigerian are un conflict cu agenții de frontieră, Vama se ocupă de un colet suspect din Africa, iar Imigrația discută cu un DJ șiret care încearcă să lucreze fără viză.
14:00
Traficanți pe aeroport - Pachet misterios
CBP Nogales oprește un pieton care transportă fentanil și confiscă un vehicul cu o încărcătură mixtă de heroină și fentanil, cu o valoare de peste 760.000 USD. În San Diego, ofițerii CBP golesc un rezervor de benzină plin cu 35 de pachete de metanfetamina.
15:00
Dezastre în aer - Început dezastruos
Un avion DC-8 cu doar trei motoare funcționale este transferat din Kansas City către un centru de întreținere, dar avionul deviază brusc de pe pistă și se prăbușește, curmând viețile celor trei piloți. Pe măsură ce investigatorii cercetează pregătirea piloților, descoperă de ce aceștia ar fi putut avea o neînțelegere fatală asupra procedurii cu trei motoare.
16:00
Salvatori pe drumuri înghețate - Rivali pe șosele
Bjoern trebuie să-și unească forțele cu o companie rivală pentru a salva un camion avariat pe un versant , iar Thord se străduiește să pună înapoi pe roți un tractor răsturnat. În nordul îndepărtat, Ole Henrik își ia prietena să ajute un camion blocat într-un șanț de zăpadă, dar se dovedește a fi cea mai rece întâlnire.
17:00
Dezastre descifrate - Factorul uman
Când vine vorba de dezastre, mama natură este încă de neegalat. Cu toate acestea, pe măsură ce tehnologia avansează, umanitatea devine din ce în ce mai periculoasă. Deversări de petrol, explozii, prăbușiri de clădiri, accidente nucleare, dezastrele provocate de om sunt nu numai devastatoare, ci și spectaculoase. În acest episod urmărim cele mai mari accidente ca să aflăm ce nu a funcționat, impactul și costul total atât pentru oameni, cât și pentru planetă.
18:00
Doctor Pol - Sus pe scuter
Doctor Pol trebuie să folosească un scuter special pentru a se deplasa la clinică, deoarece, timp de șase săptămâni, nu poate pune piciorul pe sol ca urmare a unei intervenții chirurgicale. Noua formă de deplasare naște tot felul de situații amuzante.
19:00
Fabrica de mâncare - Prăjituri în miniatură
Aflăm secretele delicioase care duc la crearea unora dintre cele mai îndrăgite produse alimentare.
19:30
Fabrica de mâncare - Misiune cu creveți
Aflăm secretele delicioase care duc la crearea unora dintre cele mai îndrăgite produse alimentare.
20:00
NASA - Culisele Inovațiilor: Centrul de Zbor Spațial Goddard (GSFC)
Centrul de zbor spațial Robert H. Goddard este unul dintre cele zece centre NASA și un mare laborator de cercetare situat la nord de Washington, DC. Este cea mai mare organizație cu oameni de știință și ingineri din Statele Unite, care are peste 10.000 de angajați. Sarcina lor este să extindă cunoștințele despre Pământ, Sistemul Solar și Univers. Vom vedea în culisele muncii lor și echipamentele extraordinare pe care le folosesc. Veți afla despre cele mai recente planuri și provocări.
21:00
Inginerie abandonată - Fantezie tropicală
În acest episod afli despre rămășițele unui oraș industrial din Ohio, Statele Unite; despre o fostă stațiune croată ce a fost bombardată de inamici și despre o grădină ce pare a fi un Eden al Mexicului.
22:00
Noua Zeelandă - Patrula de graniță: Episodul 9
Un grec sosește la aeroportul din Auckland fără bani, serviciul de biosecuritate se ocupă de trofeele unui vânător care includ specii protejate, iar vama găsește blugi care au mai multe de ascuns decât etichetele dubioase.
22:30
Noua Zeelandă - Patrula de graniță: Episodul 10
Vama se ocupă de un lituanian cu planuri de vacanță foarte îndoielnice, este interceptată o mare cantitate de țigări nedeclarate și un transport de mare risc ajunge la Centrul Internațional de Corespondență.
23:00
Ilegal cu Mariana van Zeller - Lumi interlope: Rămășițe umane
Anual, vânzarea rămășițelor umane generează miliarde de dolari la nivel mondial. Uimitor, acest comerț prosper rămâne în mare parte ascuns ochilor publicului. Cu puțină supraveghere, abuzurile sunt frecvente. În timpul investigației sale, Mariana învață cum oricine, fie că a ales să doneze corpul științei, să fie incinerat sau să aibă o înmormântare tradițională, poate deveni victimă a traficului de resturi umane.
00:00
Pierdut printre străini - Aventură în Caraibe
Michael Singh își pierde slujba și, în plus, divorțează. Cade într-o depresie profundă până când o veche cunoștință îi propune să câștige bani din traficul de cocaină.
01:00
Războiul drogurilor - Traficul de heroină: Jihadul drogurilor
După atacurile teroriste din 11 septembrie din New York, agentul DEA Jeff Higgins se îndreaptă spre Afganistan, unde este hotărât să demonstreze strânsa legătura dintre narcotice și terorism. El îl urmărește fără încetare pe regele heroinei Haji Bagcho, care este responsabil pentru o cincime din aprovizionarea mondială cu heroină și este hotărât să-l aducă pe baronul drogurilor în fața justiției din Statele Unite.
02:00
Ultima bătălie a lui Hitler - Trupele Panzer
Pe măsură ce se apropie Crăciunul anului 1944, forțele naziste Panzer traversează Belgia pentru a recuceri orașul-port Antwerp. La marginea vestică a celebrului Bulge, parașutiștii americani din Regimentul 517 Parașutiști luptă cu înverșunare pentru a înainta. În timpul luptei, o iscoadă americană este separată de regimentul său și își petrece noaptea în spatele liniei inamice.
03:00
Viața sub zero grade - Primii în Alaska: După taifun
Popoarele indigene din Alaska își reconstruiesc comunitățile după Taifunul Merbok. John și Teresa Pingayak călătoresc în tabără pentru a evalua daunele și a-și recupera adăpostul. Daniel și Nalu Apassingok își încearcă norocul la vânătoarea de foci și recuperează o barcă. Tig și Evan Strassburg instalează capcane în speranța de a prinde iepuri. Joel Jacko călătorește spre un lac izolat ca să pescuiască înainte de sosirea iernii.
04:00
Alaska - noua generație : Începe lupta
În Alaska, pe măsură ce se apropie iarna rece și dură, locuitorii acesteia trebuie să facă față pericolelor, provocărilor și greutăților extreme în efortul de a supraviețui.
05:00
Insula fără legi - Sfârșitul sfârșitului
După o furtună, Sam şi fiul lui, Matt, îşi ajută vecinul să recupereze barca scufundată. Curly Leach încearcă să prindă somon pentru prima dată.
06:00
Comorile Ascunse ale Lumii Antice - Mumiile Egiptului
Profesor Bettany întâlnește egiptologii, rezolvă o crimă învăluită în mister de 3000 de ani, apoi vizitează ruinele templului care spun povestea ultimei femei faraon a Egiptului, Cleopatra, începând extraordinara sa călătorie de la Delta Nilului până pe malurile lacului Nasser, decoperind momente esențiale și realizări uluitoare ale vechilor egipteni.
20:00
Traficanți pe aeroport - Arme ilegale
O operațiune internațională de a distruge o rețea de trafic de arme îi conduce pe agenții departamentului de securitate american și pe autoritățile argentiniene să efectueze raiduri în casele posibililor traficanți.
21:00
Traficanți pe aeroport - Droguri, arme și bani
Agenții vamali de pe aeroportul internațional JFK descoperă droguri ascunse în conserve. Pe aeroportul din Miami, autoritățile intervin înainte ca un transport de ”droguri ale violului” să ajungă pe străzi, iar în Los Angeles o femeie este suspectată de încheierea unei căsătorii frauduloase.
22:00
Dezastre în aer - Fără avertisment
Două hidroavioane ce transportau turiști către o cascadă din Alaska se ciocnesc brusc în aer, unul se dezintegrează la impact iar celălalt cade în apă, aproape intact. Când pilotul supraviețuitor povestește cum coliziunea a avut loc fără niciun avertisment, anchetatorii apelează la tehnologia 3D pentru a afla de ce.
23:00
Dezastre descifrate - Vulcani
Vulcanii, precum arhitecții geologici ai Pământului, au modelat peste 80% din suprafața planetei noastre, iar forța lor explozivă a creat atât munți, cât și cratere. Astăzi există în lume 1.500 de vulcani potențial activi, iar cea mai gravă erupție din istoria înregistrată a fost erupția Muntelui Tambora din Indonezia, în 1815. O coloană de cenușă fierbinte înaltă de 45 km a șters soarele, a schimbat temperaturile globale și a ucis 100.000 de oameni.
00:00
Războiul drogurilor - Mafia: Droguri, microfoane și un Don dur
În New York-ul anilor 1980, John Gotti încalcă regulile sacre ale Mafiei pentru a-și proteja imperiul drogurilor. El îl ucide pe șeful uneia dintre cele mai puternice familii din America, preluând puterea ca să devină infamul „Teflon Don”. Dar, în timp ce Gotti se bucură de noul său statut, FBI organizează o operațiune sub acoperire pentru a-l doborî. Și când Gotti devina prada propriei lăcomii și aroganțe, cel mai de încredere căpitan al său se întoarce contra lui, expunându-l și amenințând viitorul Mafiei din New York.
01:00
Aeroportul din Sydney - Din zori până în seară
Lucrând sub o strictă restricție de zgomot, pe aeroportul din Sydney există presiunea finalizării deplasării a 900 de avioane într-o singură zi. Managerul George se confruntă cu un pachet suspect, începătorul Mel are două urgențe medicale într-o o oră, iar un echipaj de transport de marfă are probleme la încărcarea unei nave masive.
02:00
La pescuit de ton - În pas cu Marciano
În acest sezon, căpitanii din Gloucester sunt restricționați la patru zile de pescuit pe săptămână, ceea ce face competiția mai dificilă ca niciodată. Odată cu limitarea pescuitului, lupta se duce pentru aflarea celui mai bun pescar al tuturor timpurilor. Flota este împărțită între pescuitul local sau riscul de a naviga departe, pentru avantaj financiar. Între timp, o nouă echipă feminină se alătură flotei.
03:00
La pescuit de ton - Prea mult ton
Anii de restricții în pescuit au dat roade, rezultând o populație sănătoasă de ton, ce atrage mai mulți pescari ca niciodată. Din nefericire, cu atât de mulți pești capturați foarte rapid, cota se diminuează, iar piața este inundată, determinând îngrijorarea căpitanilor, singura soluție pentru a face față supraproducției în comparație cu cererea fiind stoparea cumpărătorilor.
04:00
Gordon Ramsay - Călător cu gust: Puerto Rico: Luxuriant și sălbatic
Gordon explorează fermecătoarea insulă Puerto Rico, de la strălucitoarea mare albastră până la munții maiestuoși din interiorul acesteia. De-a lungul drumului, Gordon află despre urmele devastatoare lăsate pe insulă de uraganul Maria și despre modul în care criza alimentară i-a determinat pe localnici să facă eforturi spre obținerea independenței alimentare. În această aventură epică, Gordon pescuiește cu harponul, face o plimbare cu elicopterul la o plantație de cafea organică și coboară în rapel o cascadă pentru delicioșii creveți de râu.
05:00
Viața sub zero grade - Primii în Alaska: Pe urmele strămoșilor
Când rușii au ajuns în secolul al XVIII-lea, populațiile indigene din Alaska trăiau acolo de mii de ani, dezvoltând și perfecționând modalități sofisticate de a supraviețui în cele mai aspre medii. Tradițiile și metodele lor au fost transmise din generație în generație, iar împotriva tuturor provocărilor, au reușit să își păstreze intact obiceiurile și modul unic de viață. Dar, toate acestea rămân în pericol constant de dispariție. În fața peisajului schimbător și brutal al Alaskăi, un număr din ce în ce mai mic de populații indigene au doar o singură soluție: să trăiască așa cum au făcut strămoșii... și să învețe generațiile următoare totul despre supraviețuirea aici. Această nouă serie documentară urmărește un număr de locuitori originari care se bazează pe înțelepciunea antică, precum și pe tehnici de vânătoare, construcție și supraviețuire, pentru a-și asigura continuitatea pentru următorii o mie de ani. Aceasta este o celebrare a culturii, tradiției și puterii incredibile a unui grup de oameni care reușesc întotdeauna să găsească o modalitate de a trăi încă o zi.
06:00
S.O.S. Mașini clasice - VW Wizard
Tim și Fuzz vin să restaureze prima lor mașină personalizată, un VW Beetle modificat radical, numit VW Wizard.
20:00
Ultimii giganți - pești sălbatici: Umbra rechinului
Cyril și echipa lui revin, continuând să caute ultimii peștii uriași în unele dintre cele mai izolate și ostile zone de pe planetă. Dacă reușesc să dovedească că acești prădători de vârf încă există la dimensiuni uriașe, vor ajuta biologii și cercetătorii să le protejeze habitatele pentru generațiile viitoare.
21:00
Pe urmele dinozaurilor - Canada
Federico Fanti, paleontolog și explorator National Geographic, ne va purta într-o călătorie extraordinară.
22:00
Crime străvechi - Mistere dezvăluite: Bărbatul Dätgen
Într-un oraș din Germania, oamenii sunt șocați când sunt descoperite rămășițele umane ale unei persoane atât de mutilate, încât este imposibil de recunoscut. Când arheologii investighează, ei dezvăluie dovezi ale sacrificiului uman antic.
23:00
Uriașii trecutului - Secretele rechinului ucigaș
Cum a ajuns legendarul rechin megalodon să domine oceanele? Pentru a investiga misterul, acest episod explorează un sit unic de săpături.
00:00
Insula fără legi - La pescuit de halibut
Curly şi Amanda prind halibut. Gary se întoarce la vechea zonă de vânătoare. Hans începe să testeze nivelul PH-ului din sursa de apă a oraşului.
01:00
Insula fără legi - Remedii din natură
Gary merge la pescuit de creveţi, pentru prima dată după mult timp, iar Timbi caută un remediu natural pentru durerile lui Hans.
02:00
La pescuit de ton - Competiție in Outer Banks: Plan de pescuit
Când peștele e greu de prins, cheia succesului este strategia fiecăruia. Cine va întrece restul flotei în cursa pentru ton și ca să devină campion? Căpitanul Robert Earl de la Reel E’ Bugging vrea să își recâștige reputația, iar Tyler McLaughlin de la Pinwheel pregătește o surpriză pentru familia sa.
03:00
La pescuit de ton - Competiție in Outer Banks: Tonul dă...tonul
Fiind pe punctul de a prinde cel de-al zecelea pește, înfruntând furtunile care lovesc Outer Banks, echipajul de la Reel E Bugging apelează la tactica lor obișnuită: încălcarea regulilor. În timp ce restul căpitanilor așteaptă să se liniștească vremea, Bobby pornește în căutarea tonului care ar putea să îl aducă în fruntea clasamentului. Dar nu totul e atât de simplu precum pare.
04:00
S.O.S. Mașini clasice - Renault Alpine 110
Tim și Fuzz abordează o legendă a raliului francez din 1972: un Renault Alpine 110. Mașina aparține fostului restaurator italian Guido, care a cumpărat-o acum 20 de ani ca fiind proiectul său de pensionare. Din păcate, a ajuns până la dezmembrarea mașinii în componentele sale și depozitarea acestora în cutii, iar când s-a îmbolnăvit, mașina visurilor sale s-a amânat la nesfârșit.
05:00
Striptease piesă cu piesă - Du-mă acasă!
Tema acestui episod o constituie vehiculele de închiriat. Protagonişti sunt un taxi londonez şi o limuzină supradimensionată.
06:00
Salvatori pe drumuri înghețate - Drumul peștelui
Camioanele uriașe care transportă pește pe drumurile înghețate din munții Norvegiei ajung deseori să aibă probleme. Din fericire, eroii de la tractare sunt mereu pregătiți să intervină.
20:00
Războiul rece - armaghedon : Spre solstițiu
În anii 1980, începe o nouă luptă intre democrație și comunism, chiar pe teren american. Este o cursă a înarmărilor și propagandei care se termină uneori cu jocuri mortale.
21:00
Abisul - Ascensiunea și decăderea naziștilor: Statul rasial 1933-1934
După ce a preluat funcția de cancelar al Germaniei, Hitler își propune să elimine complet opoziția și să obțină puterea deplină. Acesta vizează dictatura prin schimbarea legii, folosind propagandă și teroare. Incendiul din Reichstag din noaptea de 27-28 februarie 1933 este folosit ca pretext pentru suspendarea libertăților civile. Primele lagăre de concentrare, în care au fost plasați adversari politici și membri ai minorităților, au fost înființate cu sprijinul presei influente și al opiniei publice germane.
22:00
Apocalipsa - Hitler atacă Vestul : Capcana
La nouă luni de la debutul celui de-al Doilea Război Mondial, Hitler atacă cu o violență extremă vestul Belgiei, Olanda, Franța și Marea Britanie.
23:00
Jocul spionilor - Povestiri din Războiul Rece: Misiunea din spatele Cortinei de Fier
În timpul Războiului Rece, tensiunile dintre Est și Vest au crescut într-un ritm alarmant. Serviciile de informații occidentale și-au concentrat atenția asupra Germaniei de Est, care era principala zonă de desfășurare a forțelor Pactului de la Varșovia. Nicăieri altundeva serviciile occidentale nu s-au apropiat atât de mult de echipamentul militar sovietic. Țintele lor principale erau rachetele, stocurile nucleare și bazele aeriene. În același timp, KGB și informațiile militare sovietice își trimiteau spionii pentru a recunoaște forțele NATO.
00:00
Pierdut printre străini - Coșmar în Caraibe
David şi Jayne Bladen au visat la o viaţă nouă peste hotare, însă traficul de droguri şi violenţa le-au adus 20 de luni de închisoare.
01:00
Războiul drogurilor - Traficul de heroină: Dependența de pastile
Acest program vă dezvăluie modul în care lumea a fost agățată de opioide, prin povești șocante din prima linie a comerțului global cu heroină. Urmărim traficanții de heroină din războiul din Vietnam și talibanii din Afganistan până la mafia siciliană, așa-numitele „fabrici de pastile” ale Big Pharma aprobate de guvern și explozia de fentanil creată de unul dintre cele mai periculoase carteluri din Mexic.
02:00
Ultima bătălie a lui Hitler - Vânătorii de tancuri
Sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial este aproape, iar un pluton de vânători de tancuri canadieni se îmbarcă într-o misiune periculoasă de traversare a râul Savio din nordul Italiei. În timp ce se aventurează fără întăriri în întuneric, soldații epuizați trebuie să lupte împotriva tancurilor naziste Panther doar cu armele pe care le au.
03:00
Viața sub zero grade - Primii în Alaska: Lupul singuratic
Pe măsură ce se apropie iarna întunecată, locuitorii din Alaska folosesc lumina din ce în ce mai scurtă a zilei să se pregătească pentru sezonul dificil care urmează. Tig Strassburg vânează un lup singuratic care se plimbă prin satul său. Jamey și Jody Potts-Joseph găsesc daune grave la noua lor locuință de pe râul Yukon. Joel Jacko își urmărește cu disperare prada, un elan, înainte ca sezonul de vânătoare să se încheie. Familie Apassingok luptă să se pregătească pentru o furtună iminentă de iarnă.
04:00
Alaska - noua generație : Construit în Alaska
Locuitorii din Alaska trebuie să parcurgă distanțe mari pentru mijloacele necesare supraviețuirii în această regiune dură.
05:00
Insula fără legi - Nicăieri nu e ca acasă
Cu iarna aproape, locuitorii din Port Protection trebuie să se bazeze unii pe ceilalți pentru a se pregăti pentru lunile dure ce urmează.
06:00
Comorile Ascunse ale Lumii Antice - Regele Tutankhamon
Profesorul Bettany Hughes dezvăluie comorile strălucitoare, aurite ale faraonilor și monumentele cu adevărat epice pe care le-au construit pentru viața lor de după moarte. Bettany pornește într-o călătorie extraordinară din Delta Nilului până pe țărmurile lacului Nasser, descoperind momentele esențiale și realizările uluitoare ale vechilor egipteni și întâlnind comorile Egiptului.
20:00
Inginerie abandonată - Episodul 6
În acest episod aflați despre un turn sumbru din pădurile Croației, un complex emblematic din New York, o structură grandioasă care încă păzește Londra și despre o așezare fantomatică din Columbia cu o poveste greu de spus.
21:00
NASA - Culisele Inovațiilor: Centrul de Cercetare Langley
Centrul de Cercetare Langley (LaRC) este unul dintre cele mai vechi centre de teren ale NASA, situat în Hampton, Virginia. Se învecinează direct cu celebra Bază Aeriană Langley și cu râul Back pe Chesapeake Bay. Locația Langley a NASA a fost înființată în principal pentru a se concentra pe cercetarea aeronautică, dar servește și ca loc de testare, așa cum s-a întâmplat pentru Modulul Lunar Apollo. Cu peste 40 de tuneluri de vânt și folosit pentru studierea aeronavelor și a navelor spațiale, echipele de cercetare de la Langley studiază și testează sisteme de intrare, coborâre și aterizare, simulări, nanotehnologii și particule micro, scuturi termice inovatoare și multe altele. Veți întâlni câțiva dintre inginerii de top de la Langley ai NASA și veți afla cum sunt create și testate inovațiile revoluționare ale NASA, înainte de implementarea în spațiu.
22:00
Telescop spațial - tehnologie de top: Telescop spațial: tehnologie de top
Datorită telescopului spațial James Webb, cele mai mari mistere ale astronomiei primesc, în sfârșit, un răspuns. Cel mai complex și inovator telescop din lume privește către colțuri ale cosmosului nemaivăzute până acum. Urmărește călătoria de decenii necesară doar pentru decolare și întâlnește echipa care surprinde unele dintre cele mai grozave imagini spațiale din istoria omenirii.
23:00
Inginerie de excepție - Rulota-lux
Când campingul devine un lux. Producătorii de rulote trec printr-o epocă de aur. Cererea de locuințe de vacanță pe roți este mai mare decât oricând. În fabrica unuia dintre cei mai mari producători de rulote din Europa se construiesc locuințe de lux din clasa extra. Vehiculele produse elaborat costă până la 150.000 de euro.
00:00
Pierdut printre străini - Arestare la granița mexicană
Aventura californianului Tom Hanway în America de Sud, cu intenţia de a obţine cocaină contra LSD, o ia razna, forţându-l să fugă în Chile.
01:00
Războiul drogurilor - Traficul de heroină: Apocalipsa opioidelor
Acest program vă dezvăluie modul în care lumea a fost agățată de opioide, prin povești șocante din prima linie a comerțului global cu heroină. Urmărim traficanții de heroină din războiul din Vietnam și talibanii din Afganistan până la mafia siciliană, așa-numitele „fabrici de pastile” ale Big Pharma aprobate de guvern și explozia de fentanil creată de unul dintre cele mai periculoase carteluri din Mexic.
02:00
Ultima bătălie a lui Hitler - Planul lui Himmler
Ianuarie 1945. În încercarea de a sprijini Bătălia de la Bulge, Heinrich Himmler lansează o ofensivă-surpriză ca să recucerească orașul Strasbourg. Un regiment de trupe americane apără cazematele de la Maginot Line pentru a încetini atacul nazist, dar sunt în cele din urmă depășiți. Fără să se descurajeze, un fost bucătar din armată refuză să-și părăsească postul și adoptă o poziție îndrăzneață în fața unor circumstanțe copleșitoare.
03:00
Viața sub zero grade - Primii în Alaska: Provocări
Confruntați cu vremea aspră, prădători și reguli restrictive, locuitorii din Alaska supraviețuiesc și prosperă pe pământurile lor natale. Joel Jacko se confruntă cu un urs tot mai îndrăzneț. Tig Strassburg și Louise Moses își încearcă norocul la pescuit. Familia Apassingok stă de veghe în zona Mării Bering în căutare de hrană proaspătă. Marvin Agnot luptă cu fluxul și refluxul ca să strângă crabi pentru familia sa.
04:00
Alaska - noua generație : Recolta de gheață
Pe măsură ce iarna se apropie, locuitorii Alaskăi trebuie să depășească provocările naturii pentru a-și putea continua viața în sălbăticie.
05:00
Insula fără legi - Alarmă falsă
Odată cu scurtarea zilelor și scăderea temperaturii, locuitorii din Port Protection trebuie să facă pregătiri pentru iarna grea din Alaska.
06:00
Comori neștiute ale mayașilor - Lumea subterană: Comori neștiute ale mayașilor: Lumea subterană
Exploratorul National Geographic Albert Lin descoperă noi mistere ale civilizației maya, ascunse în inima junglelor din Guatemala. Mii de ruine, sisteme de peșteri și relicve prețioase sunt dezvăluite pentru prima oară cu ajutorul celor mai noi tehnologii. Cartografierea aeriană LiDAR evidențiază date ce rescriu istoria acestei străvechi civilizații.
20:00
Climă virală - În calea distrugerii
Vulcanul Cumbre Vieja i-a terorizat pe locuitorii din La Palma, din arhipelagul Insulelor Canare timp de trei luni, aruncând lavă ce a distrus totul în cale. Haosul de după uraganul Ida îngreunează foarte mult munca șoferilor de camion. Parașutismul oferă multă emoție, dar când condițiile meteorologice se schimbă brusc, impresiile pot fi puțin...prea puternice.
21:00
Martor la dezastru - Avalanșă pe Everest
Nepal a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter care a ucis mii de oameni. Peste tot în țară, supraviețuitorii au fost loviți de avalanșe terifiante. Află poveștile remarcabile de supraviețuire, din valea Kathmandu până pe muntele Everest.
22:00
Supranatural - Viața extraterestră
Căutarea vieții în afara Terrei a fost obsesia umanității timp de secole. Știința depășește acele viziuni. Continuăm să căutăm și devenim din ce în ce mai buni: când anume, nu dacă vom întâlni viață dincolo de Pământ. Analizăm îndeaproape căutarea în cadrul sistemului nostru solar, Marte, Titan și lunile de gheață. Urmărim experți în domeniile lor și aflăm despre misiunile robotice pe Marte, despre oamenii de știință care cercetează structura gheții de pe lunile îndepărtate. Exoplanetele sunt supuse unei atenții sporite, ce fel de viață vom întâlni acolo?
23:00
Traficanți pe aeroport - Carantină și nu prea
La aeroportul internațional J.F.K., echipa CBP descoperă un pasager care face contrabandă cu mii de pastile periculoase. În Miami, ofițerii descoperă un lot de arme ilegale. În perioada afectată de COVID-19 , CBP răspunde de ultimele tendințe în materie de contrabandă. În Nogales, ofițerii fac cea mai mare confiscare de metamfetamină din istoria portului. La Newark Seaport, CBP examinează un transport de potențiale narcotice care sosesc la bordul unei nave mari.
00:00
Dezastre în aer - 11 septembrie: Atacul de la Pentagon
Pe 11 septembrie 2001, teroriștii au lovit Pentagonul cu Cursa 77 American Airlines și World Trade Center din New York cu avioane comerciale.
01:00
Dezastre în aer - Coșmar în Afganistan
Imediat după decolare, Zborul 102 al National Airlines s-a prăbușit. Anchetatorii cred că știu cauza, însă descoperă mai mult decât suspectau.
02:00
Ultima bătălie a lui Hitler - Curajul lui Murphy
Ianuarie 1945. Pe măsură ce Aliații încearcă să elibereze Colmar Pocket, sublocotenentul american Audie Murphy ordonă oamenilor să se retragă în timpul unui contraatac inamic. El respinge soldații germani cu pușca sa de tip carbină, dar în curând rămâne fără muniție. În momentul în care se pregătește să se retragă, observă o mitralieră montată pe un distrugător de tancuri în flăcări și se urcă la bord pentru a continua lupta.
03:00
Istoria meșteșugurilor - Episodul 1
"Istoria Meșteșugurilor" este un documentar care îi prezintă pe meșteșugarii ce creează obiecte unice, folosind metode tradiționale din trecut, unele dintre acestea vechi de mii de ani. Acești experți produc bunuri realizate manual care sunt incredibil de frumoase, rezistente și căutate în întreaga lume. Urmărirea acestui proces este ceva fascinant și ne oferă și o imagine vie a trecutului, arătându-ne cum au fost realizate unele dintre cele mai semnificative obiecte din istorie. În fiecare episod, seria documentară "Istoria Meșteșugurilor" prezintă procesul - folosind tehnici originale - de reconstituire a trei obiecte de importanță istorică. Combinând plăcerea de a descoperi cum sunt făcute lucrurile cu faptele istorice fascinante care le înconjoară, acesta este un spectacol care dezvăluie istoria sub ochii noștri. Prima serie se concentrează pe meșteri excepționali din Marea Britanie și Europa.
04:00
Alaska - noua generație : Peste gheața subțire
Pentru a supraviețui în Alaska în timpul iernii întunecate și geroase, locuitorii acesteia trebuie să folosească la maxim soarele de iarnă în scădere.
05:00
Insula fără legi - Crede în tine
Viața în Port Protection este o lecție nesfârșită despre arta supraviețuirii, iar rezidenții trebuie să își folosească propria creativitate pentru a se adapta și a prospera aici.
06:00
Comorile ascunse ale regilor maya - Comorile ascunse ale regilor maya
Jungla din America Centrală este una dintre ultimele mari frontiere ale arheologiei. De-a lungul deceniilor de cercetare, străvechea civilizație maya a fost treptat scoasă la lumină. Tehnologia de astăzi, însă, promite să schimbe totul căci cel mai mare studiu aerian prin scanare LIDAR din istoria arheologiei dezvăluie, pentru prima oară, o civilizație vastă și complexă.
20:00
S.O.S. Mașini clasice - Fiesta Xr2
Tim și Fuzz călătoresc înapoi în timp odată cu preluarea unui Ford rapid din anul 1980, modelul Fiesta XR2. Mașina îi aparține lui Brian, dar din cauza unor probleme de sănătate, acesta nu a putut reabilita mașina.
21:00
Spania - Garda de coastă: Din nou în acțiune
Camerele ce monitorizează coasta alertează paza asupra unui cunoscut traficant de droguri ce pare să fie din nou în acțiune, lângă Cadiz. Trei ambarcațiuni de patrulare rețin traficanții de tutun în apropiere de Gibraltar, în timp ce o altă unitate îi urmărește pe traficanții de persoane în largul Cabo de Gata.
22:00
Ilegal cu Mariana van Zeller - Lumi interlope: Comerț ilegal cu maimuțe
Mergând în Congo, Mariana investighează comerțul ilegal cu maimuțe sălbatice, fapt ce le-a adus în pragul dispariției. Aceasta va urmări traseul contrabandei, de la braconieri la intermediari și până la cumpărătorii finali. Va întâlni și curajoșii activiști congolezi, care luptă pentru protejarea acestor animalele deosebite.
23:00
Baronii drogurilor - Anihilarea: Cartelul iadului
Este povestea incredibilă despre modul în care un lider al ”Hells Angels” a preluat controlul asupra traficului de cocaină din Montreal și a declarat război statului. Maurice "Mom" Boucher a ajuns în vârful crimei organizate din Canada și părea intangibil până când a fost în cele din urmă prins de informatori din propria sa organizație, care au colaborat cu o unitate specială de poliție numită "The Wolverines".
00:00
Dezastre în aer - Căzut în Atlantic
Un elicopter care transporta muncitorii de pe o platformă petrolieră se prăbușește în ocean, în largul coastei Newfoundland. O anchetă vastă dezvăluie o eroare fatală.
01:00
Dezastre în aer - Căzut pe furtună
După ce s-a rotit deasupra strâmtorii Taiwan pentru a aștepta trecerea unui ciclon, cursa TransAsia 222 se prăbușește pe insula turistică Penghu. Presa crede că furtuna a fost cauza dezastrului, dar dovezile îi poartă curând pe anchetatori într-o direcție diferită.
02:00
Ultima bătălie a lui Hitler - Rezistența
Iulie 1944. În sprijinul invaziei aliate a Normandiei, Rezistența franceză declară o republică liberă în îndepărtatul masiv Vercors. Germanii răspund trimițând 10.000 de soldați din unitățile aeriene și montane de elită pentru a înăbuși cu orice preț revolta.
03:00
Istoria meșteșugurilor - Episodul 2
"Istoria Meșteșugurilor" este un documentar care îi prezintă pe meșteșugarii ce creează obiecte unice, folosind metode tradiționale din trecut, unele dintre acestea vechi de mii de ani. Acești experți produc bunuri realizate manual care sunt incredibil de frumoase, rezistente și căutate în întreaga lume. Urmărirea acestui proces este ceva fascinant și ne oferă și o imagine vie a trecutului, arătându-ne cum au fost realizate unele dintre cele mai semnificative obiecte din istorie. În fiecare episod, seria documentară "Istoria Meșteșugurilor" prezintă procesul - folosind tehnici originale - de reconstituire a trei obiecte de importanță istorică. Combinând plăcerea de a descoperi cum sunt făcute lucrurile cu faptele istorice fascinante care le înconjoară, acesta este un spectacol care dezvăluie istoria sub ochii noștri. Prima serie se concentrează pe meșteri excepționali din Marea Britanie și Europa.
04:00
Alaska - noua generație : Deschizătorii de drumuri
În plină iarnă necruțătoare, noua generație din Alaska trebuie să găsească noi metode pentru a obține resurse valoroase supraviețuirii.
05:00
Insula fără legi - Vânătorii de iluzii
Pe măsură ce iarna își intră în drepturi, locuitorii din Port Protection se ajută reciproc pentru a menține comunitatea prosperă.
06:00
Comorile regilor maya - Zeul-soare
Albert găsește o nouă piramidă cu ajutorul hărții, o piramidă aflată în mijlocul junglei dense, în inima celui mai faimos oraș mayaș străvechi, despre a cărei existență nu știa nimeni.
jinglebells