Log in

View Full Version : Cel mai recent film vizionat.

Pages : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

MinRep
06 Mar 2005, 10:44
Romeo + Juliet - 5/10: falsitatea cu care sunt rostite unele replici, violenta si stridenta excesiva il fac greu digerabil. Plusuri: DiCaprio, aerul de noutate, scena cu piscina, moartea lui Mercutio cu scena aceea abandonata pe plaja...

flav
06 Mar 2005, 13:06
Ray 8/10 , nu am mai vazut de mult un film asa frumos. Imi aminteste de vremea cand vedeam filme mai vechi alese de persoane mai invarsta (unchi, veri, etc... :P ). Intradevar... Jamie Foxx ... exceptional... vedem cu ocazia asta ca nu trebuie sa fii un om inteligent ca sa fii actor foarte bun. BV JAMIE!.

Boodnock Saints : 5.6/10 ... interesant concept... dar nu asa de realist, sfarsitul chiar stupid... dar facut foarte impresionant... are un aer aparte...

Nu va mai legati de Leo DiCaprio... BenNY ... esti un incult...
Aviatorul a fost cel mai tare film anul acesta! Scorsese a facut un job foarte bun... toti care au luat premii pt acest film i-au multumit lui, pentru ca el a adus povestea lui Hughes la viata si... nu singur, ci impreuna cu Leo Dicaprio... era planur amndoura.

(apropo de Hughes) Tucker- The man and his dream (in care apare si Howard Hughes) a fost la protv saptamana aceasta si merita 7.3

Nae
06 Mar 2005, 14:16
Aviatorul a fost cel mai tare film anul acesta! Scorsese a facut un job foarte bun... toti care au luat premii pt acest film i-au multumit lui, pentru ca el a adus povestea lui Hughes la viata si... nu singur, ci impreuna cu Leo Dicaprio... era planur amndoura.

hmmmm, nu cred. scorsese a avaut mii de citate din alte filme (mai ales din neo-realismul Italian), dar nu asta este lucrul important din acest film. filmul s-a vrut mai mult decat este. a vrut sa fie serios, a vrut sa fie show, a vrut sa fie cult, a vrut sa fie genial, dar nu i-a iesit. filmului ii lipseste doza de dragoste, doza de sensibilitate umana, care desi a fost incercata, nu a iesit in evidenta... million dollar baby prin asta a castigat.
Di Caprio a facut cel mai bun rol al lui pana acu' asta e drept. e un actor bun. pacat cu Titanic unde s-a cam vandut, si de unde a ramas cu imaginea aia de kkt. dar in rest, a facut in rol f. bun in Aviator.
totusi, Ray a fost mai tare din punctul asta de vedere... oscarele s-au meritat... asta trebuie sa fie spus...

nume
06 Mar 2005, 14:53
Mai ai de mancat multa paine neagra pana sa ajungi sa judeci filmele la certa lor valoare.

Nu, nu a fost pe pro tv ci pe procinema.

Pinky
06 Mar 2005, 15:02
Closer (2004) - 9/10
The Incredibles (2004) - 9/10
The Forgotten (2004) - 5/10

WraIth
06 Mar 2005, 15:11
oscarele s-au meritat... asta trebuie sa fie spus...

poate da,pote nu...

keyzer soze
06 Mar 2005, 16:28
era planur amndoura

interesant concept... foarte impresionant
la tine in cap e o noapte mai neagra decat curul lui Ray Charles

BeNnY
06 Mar 2005, 18:29

Sunt incult pentru ca tu-i sugi pula lui Leo si yo ma sterg la cur cu el. Dragut concept.

notorious
06 Mar 2005, 19:14
copii, linistiti-va !

'umberto d.' - 9.5/10 - deci, neomodernism italian, din cate-am inteles (nu ma pricep la curente in cinematografie, dar auzii de la cineva). film de aceeasi conceptie / intensitate ca si inegalabilul 'ladri di biciclette'. la fel de 'uman', aceeasi atractie pt estetica uratului, iar finalul induiosator. traiasca de sica !

'bringing up baby' - 8.5/10 - un screwball comedy clasic, usurel, inaltat de rolul lui cary grant (care aminteste usor, prin gestica, mimica si atitudine) de cel din 'arsenic and old lace' al lui capra, si de leopardul ala care se gudura ca o pisica. hepburne a fost, in schimb, INGROZITOARE si agasanta ca o moara hodorogita.

'smultronstallet' - 9.5/10 - in final, la piece de la resistence a weekend-ului meu cinefil. scena visului (ceasul fara limbi, auzul ticaitului propriei inimi), meditatia asupra mortii, a doua scena a visului (elogiu al neputintei batranetii), simbolurile insistente legate de evenimentele cruciale ale vietii personajului principal (v. cuplul de casatoriti care merge 'pe contrasens'), finalul lasat pe un ton impaciuitor, de vindecare...

MinRep
06 Mar 2005, 20:53
'umberto d.' - 9.5/10 - deci, neomodernism italian, din cate-am inteles (nu ma pricep la curente in cinematografie, dar auzii de la cineva).
neorealism... :)

Un barbat multiplicat - 7/10: unul dintre fostele mele favorita in materie de comedie... Acum, savurat pentru turul de forta al lui Keaton, cu intreruperi in care dadeam la tenis... :D

BeNnY
06 Mar 2005, 23:59
Sideways - 9.6/10

http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?p=91173&hist=0#91173

apartamentu104
07 Mar 2005, 10:58
closer 8.50/10

notorious
08 Mar 2005, 13:04
'lost in translation' - ciudat ! prima oara cand l-am vazut mi-a placut la nebunie ! am vazut acel neo-antonioni pe care nu credeam NICIODATA sa-l vad, cu niste indescriptibile cadre lungi, de o emotie coplesitoare (scarlett johanssen stand langa geam, deaspura tuturor, plutind deasupra orasului acela in care ea si murray sunt 'rataciti printre cuvinte'). ironic ca un asemenea film, in care toata povestea se construieste in lungi, fascinante scene nevorbite, a luat un oscar pt scenariu (in mod indiscutabil, il merita coppola pt regie !!).

dar acum nu stiu de ce m-am simtit abuzat, parca incerca sa scoata emotia din mine cu clestele. am remarcat cel putin cateva scene seci, caznite (ex. cea in care johanssen vorbeste la telefon cu mama ei, smiorcaindu-se ca nu mai stiu cu cine s-a casatorit). i-a cam scazut nota, dar le are, totusi, pe ale lui...

herbert
08 Mar 2005, 13:25
adevarul graiesti, notorious.
la o a doua privire "lost in transaltion" e destul de vulnerabil. esti tracasat de timpii morti, de lipsa ritmului...

MinRep
08 Mar 2005, 14:02
ironic ca un asemenea film, in care toata povestea se construieste in lungi, fascinante scene nevorbite, a luat un oscar pt scenariu (in mod indiscutabil, il merita coppola pt regie !!)
Pai... "Lost in Translation" a primit OSCAR-ul pentru scenariu pentru ca mai nou asa se intampla cu filmele care sunt cat de cat originale, facute '"altfel"... Vezi si "Almost Famous", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", "Sideways" etc. Bineinteles, original nu inseamna mai bun... Personal, "Lost in Translation" nu mi-a placut decat pentru actori, aerul de Tokyo si pentru feeling-ul ala - cum ai zis - specific unul film de Antonioni (chiar daca Fellini e citat direct). In rest, povestea e banala, scenele sunt lungi, este inegal... I-as da nota 6...

obvious
08 Mar 2005, 14:43
in afara de gerry (oare despre asta scrisesem??) al lui van sant.
finally, i'm joining the club.
*2046! (regal orgiastic scenografic si de imagine..chris doyle painting with the camera)
*offret/tarkovski-mi-a placut mult optiunea de inceput de detasare, de a ramane departe de personaje, fara sa taie cu vreo apropiere.iarasi regal imagistic, dar starea generala e de 8.5/10
*inceput de vazut "los lunes al sol".pana acum 9/10. javier bardem din nou e Actor si deja mai departe pierzi din vedere. film linistit, calm, il uiti pana saptamana viitoare, dar peste trei ani realizezi ca poti cita macar o suita de 3 replici.
(scurt-metrajul lui godard e o tampenie in flacari...nu merita discutie)

nume
08 Mar 2005, 17:39
'lost in translation' - ciudat ! prima oara cand l-am vazut mi-a placut la nebunie ! ...
Same here.

am vazut acel neo-antonioni pe care nu credeam NICIODATA sa-l vad
...
Vezi prost. Da de unde ? :shock:

toata povestea se construieste in lungi, fascinante scene nevorbitedar acum nu stiu de ce m-am simtit abuzat, parca incerca sa scoata emotia din mine cu clestele. am remarcat cel putin cateva scene seci, caznite (ex. cea in care johanssen vorbeste la telefon cu mama ei, smiorcaindu-se ca nu mai stiu cu cine s-a casatorit). i-a cam scazut nota, dar le are, totusi, pe ale lui...
Asta cu scosul emotiilor cu clestele am simtit-o si eu la final. Un final tras de par, telenovelistic si vazut in alte zeci de filme. M- a deranjat si modul in care Murray se poarta cu localnicii, mai ales cu ospatarita din restaurantul unde iti prepari singur mancarea (sushi bar), plus alte mici faze pe ici pe colo. Totusi filmul este foarte bun, i-am dat putin la prima vizionare. Cand Johanssen isi suna prietena ca sa se planga de casnicia ratata .... hmmm nu mi s-a parut.

Oricum regizoarea are un umor foarte fin, niste subtilitati din ce in ce mai rar intalnite la filmele noi (v. dialogul intre regizorul reclamei si Murray; prostituata din camera de hotel; telefoanele sotiei samd).

Gaandalf
08 Mar 2005, 17:50
The 4th Angel - i slept my way through it like a baby! :sleep:

MinRep
08 Mar 2005, 18:02
am vazut acel neo-antonioni pe care nu credeam NICIODATA sa-l vad
...
Vezi prost. Da de unde ? :shock:
Ba a vazut bine... Eu nu i-as spune chiar neo-Antonioni, dar atmosfera filmului si multe scene dintre cei doi protagonisti amintesc de filmele lui Antonioni (in special de ciclul inceput cu "L'avventura" si terminat cu "Desertul rosu"). De fapt, tipa l-a si numit pe Antonioni ca model in discursul de acceptare a OSCAR-ului pentru cel mai bun scenariu.

nume
08 Mar 2005, 18:04
"Desertul rosu"
Vedeti voci, n-are nici o treaba ...

europe_east
08 Mar 2005, 18:21
Legat de Lost in Translation: nu mi s-a parut ca nu are ritm... Are, doar ca e alt fel de ritm.... Scena de sfarsit e departe de a fi cliseu: in toate povestile de amor din filme la un moment dat se alege una din doua: fie relatiunea se consuma si asta e, fie nu se consuma, caz in care cei doi se despart frustrati, dezamagiti si tristi adica. Lost in Translation a evitat ambele 'solutii'. A ales in schimb varianta relatiei prin taceri, gesturi aparent nesemnificative, etc. Dar care, in esenta, tot relatie se cheama pentru cei doi (de fapt asta e parte din ideea filmului). Si finalul arata ca cei doi se despart fericiti oarecum. Mie mi s-a parut de mare subtilitate chestia asta. Timpii aia 'morti' sunt necesari, zic eu, pentru crearea atmosferei. E nevoie sa vedem cum Scarlett se uita la nunta din templu sau la origami-urile alea... E oarecum o asemanare intre cultura aia, prea putin directa si explicita, si relatia lor. Lost in translation: pierdut printre cuvinte, sau unde cuvintele nu mai conteaza. Eu nu m-am plictisit un minut. Si am vazut filmul de vreo sapte ori.

Gaandalf
08 Mar 2005, 18:24
Eu nu m-am plictisit un minut. Si am vazut filmul de vreo sapte ori.
Amin 2 that!
In scena cu Scarlett cu privirea inlacrimata din final m-am indragostit pe loc.

nume
08 Mar 2005, 18:31
. Scena de sfarsit e departe de a fi cliseu: in toate povestile de amor din filme la un moment dat se alege una din doua: fie relatiunea se consuma si asta e, fie nu se consuma, caz in care cei doi se despart frustrati, dezamagiti si tristi adica. Lost in Translation a evitat ambele 'solutii'.
Bla bla bla, blablabablablablablablaaaaaaaaaaaaaa aaaa aaaa aaa.
Am impresia ca n-ai depasit minimul ala de 200 de cd-uri. Mai exact sunt sigur !

BeNnY
08 Mar 2005, 19:56
Monty Python's Life of Brian - 8.5/10

~

Gaandalf
08 Mar 2005, 20:06
Bla bla bla, blablabablablablablablaaaaaaaaaaaaaa aaaa aaaa aaa.
Am impresia ca n-ai depasit minimul ala de 200 de cd-uri. Mai exact sunt sigur !
Ia mai taci mah!

Nae
08 Mar 2005, 21:20
Finding Neveland............................9.9/10
o chestie m-a deranjat, la final, in rest, filmul este impecabil.
recomand cu caldura, si multa rabdare.

notorious
08 Mar 2005, 21:30
In rest, povestea e banala, scenele sunt lungi

pai, credeam ca de aici si memento-ul antonioni. :)

este inegal.

aici, serios, i beg to differ ! cum de ti s-a parut ca are ritmul inegal. el tocmai prin asta impresioneaza - prin ritmul molcom, prin liniaritatea actiunii, prin fascinatia trivialului...

p.s.: am uitat sa mentionez de colegul meu de camera, pe calculatorul caruia am revazut 'LIT', care se tot incapatana sa ma contrazica atunci cand ii aratam scena piscinii din 'la dolce vita'. pffff :hmm:

europe_east
08 Mar 2005, 22:51
Hey, apropo, cum s-a tradus Lost in translation in romana? :)

Sm�agol-Gollum
08 Mar 2005, 22:55
Elixirul dragostei 6/10 ..."i waited 6 minutes" :lol:

KORBEN
09 Mar 2005, 02:28
da, da lost in translation nu are ritm
in mod sigur o sa va placa platitudini ritmate
1 alfie 3/5
la inceput interesant, dupa.... catstrofal de moralizator
tipu e un playboy int-o lume in crae o lezbiana obeza este o persoana deosebita cu un mod de viata alternativ
drept care tot ce poate sa mearga prost o ia spre rau
una ramane insarcinata, alta sio trage cu unu mai tanar, femeia cu copilu tot se intalneste cu diversi rockeri
fuck of pentru simplul fapt ca originalu era mult mai realist si non-moralizator
2 fantoma de la opera 1/5
de vazut de cel putin sase ori de catre orice nemultumit de lost in translation...
ritmuri de orga, kitch prezentat drept arta, chelalaieli insipide
cacoproductie joel shumacher (s-a kkt in el de batman) si lloyd webber (ala cu jafu de cats, nu tipu responsabil pt gsus krist superstar, ca ultimu mentionat macar era interesant )
3 genealogie d`une crime
raoul ruiz
at his worst

KORBEN
09 Mar 2005, 03:25
gen FANTOMA DE LA OPERA DE TREI PARALE sau THINGS TO DO WITH "THE PAHNTOM OF THE OPERA" WHEN U`R BRAIN DEAD
Existra o categorie de filme f interesanta, filme care seamana cu (foarte multe) alte filme; o (mica) parte din aceste filme sunt colosale, minunate, sublime (gen killbill1&2, dodgeball, seria futurama, productiile de serieB cu zombies) altele (marea majoritate) sunt pur si simplu penibile, penale, de tot rahatul (cu sau fara apa rece).
Productiile care au avut nenorocul sa cada pe mana numitului joiel shumacher se incadreaza, toate in a doua categorie, culminanad cu fanstama jenanta a lui lloyd webber,"fantoma de la opera".
ce urmeaza sunt notite transcrise din timpul filmului
1 ea seamana cu elizabeth berkley (showgirls)/jeg-iffer love hewitt
2 muzica- ramasite din evita (da trash)
3 marele cantec de amor= retro disco, destul de jenant
4 pestera cu fum verziu si candelabre/sfestnice care ies aprinse !! din apa mocirloasa
5 mult sub moulin rouge (kitch ne-asumat)
6 fantoma = macho (care nu e banderas)
7 marea problema e ca tot/toti si toate seamana cu (alt)cineva
8 singura chestie memorabila= primelel 5 minute
9 cui i-ar placea asa ceva?
fanii exorcist iv/ evita (nu are nici macar juma din forta cinematografic/muzical)/ scoobydoo (&other cheap thrill seak-eri)/ fanii beauty and da beast?
10 fantomas trimite mult prea multe biletele
11 marfa sigilu
12 oare e facut de disney????
diva prea seamana cu cruela de vil....in blana sintetica roz
13 faza de la inceput, copy-paste din titanic, dublata de balul pararlel (tenata sociala?? fu Ck off)
14 lupta intre oglinzi (care nu mai are loc) gen enetr the dragon
15 moment relativ interesant 'come and see the devil`s child!" da e bulibashit de replica "genius has turned to madness"
16 ea se suie in trasaura (boarfa fiind nu avea trasura sau vizitiu personal) si comanda
"to my father`s grave, pliz" (de unde sa stie vizitiu unde e ingropat tac`su?
17 cimitirul= videoclip kitch, da de efect
penal
pe ea o ninge in decolteu
el doar in camasa alba pe cal
no wonmder ca mureau de tuberculoza
PENAL
18 ea poate sa faca 2 chestii 9mari si late)
1 sa-i smulga lui masca/ fata lui nu e ingrozitoare
DELOC
2 sa stea sa-i ninga pe tzatze in cimintir
nu poate decat sa mai chelalaie cam 5 din 6 replici canmtate, desi nu e nevoie
19 balul e ingrozitor de plat, nimic spectaculos
MUZICA INFECTA
20 candelabru se prabuseste total dezamagitor
21 inca o faza de titanic: el pe punctul de a se ineca in subsoluri

MinRep
09 Mar 2005, 11:37
In rest, povestea e banala, scenele sunt lungi

pai, credeam ca de aici si memento-ul antonioni. :)
Da, numai ca unele scene sunt cam... goale...

este inegal.
aici, serios, i beg to differ ! cum de ti s-a parut ca are ritmul inegal. el tocmai prin asta impresioneaza - prin ritmul molcom, prin liniaritatea actiunii, prin fascinatia trivialului...
Nu mai tin bine minte toate detaliile filmului, dar imi amintesc ca de mai multe ori am avut senzatia ca un moment lungeste suspansul prea mult... De exemplu, in scena din restaurantul de sushi, cand se cearta, care este urmata de o 'impacare' mult mai rapida...

Nightwane
09 Mar 2005, 11:53
filme colosale, minunate, sublime productiile de serieB cu zombies

Mare adevar graiesti...tot respectu' din partea mea pt. ce ai zis mai sus

notorious
09 Mar 2005, 16:27
Hey, apropo, cum s-a tradus Lost in translation in romana?

'rataciti printre cuvinte'

notorious
09 Mar 2005, 16:32
'the house of flying daggers' - 6.5/10 - semipasabil. memorabile raman doar fabuloasele piruete facute prin aer de zhang ziyi in scena dansului. that's quite all. :(

Longshot
10 Mar 2005, 20:28
bringing out the dead 8/10 - nimeni nu filmeaza nyc-ul noaptea mai bine decat marty

the big shave - tot marty dar un short de data asta.fara rating. oricum, e destul de tare.

oldboy 8/10 - meserias si muncit, dar nu prea am gasit nimic in spatele stilului si imaginilor. oricum e de vazut.

Ambra Blu
10 Mar 2005, 21:34
the big shave - tot marty dar un short de data asta.fara rating. oricum, e destul de tare.

Da, tare ca o plantatie de bumbac. Am vazut la studenti de anul II- III filme mult mai tari decit respectivul moment cu domnul care se taie pe fata.

Longshot
11 Mar 2005, 07:39
nu zic ca nu ai dreptate. sunt sigur ca asa e. dar nu am vazut atat de multe shorturi si de asta nici nu am dat nota. iar la cate am vazut, asta mi s-a parut ok.

notorious
11 Mar 2005, 10:19
'closer' - 7/10 - cu indulgenta. prea teatral. prea multe salturi in timp, de unde si neputinta scenariului de a construi o intriga gradata si coerenta. prea incarcat de psihologii complicate si priviri superficiale asupra 'amorului' modern. exceptional jucat, ce este drept. dar cam atat, prea putin de la nichols, clasicul autor de comedii si love-story-uri grave, renascut recent, cu 'primary colors' si 'witt', dupa cateva decenii de mediocritate conceptionala.

'million dollar baby' - 8/10 - sa zicem. desigur, este imposibil sa ramai neutru la jocurile senzationale ale lui swank si freeman, sau la ultima parte a filmului, dar, in primele 70 de minute este banal, plat si greoi. tipic eastwood. pas.

MinRep
11 Mar 2005, 13:57
Closer - 8/10: la categoria minusuri, teatralitatea 'montarii' (dar trebuie sa recunosc ca ma asteptam sa se vorbeasca mult mai mult, iar camera sa cam stea locului) si "salturile in timp" care fragmenteaza actiunea... In rest, numai bine de acest Nichols... Grozave interpretarile actorilor, un scenariu bun (cu replici cam multe, dar nu-i nimic) si o coloana sonora de exceptie (haioasa folosirea unei uverturi de Rossini - nu sunt sigur care - in scena in care Law si Owen 'conversaza' sau a operei "Cosi fan tutte" ca leitmotiv...)

notorious
11 Mar 2005, 17:04
@ MinRep

ma bucur ca am cazut de acord in privirea incoerentelor si teatralitatii, dar in privinta scenariului 'bun'... ce naiba ?

poate numai la stendhal si piesele lui camil petrescu sa mai fi vazut atata psihologie complicata - acum ma iubeste, peste doua zile nu ma mai iubeste, numai ca acolo era vorba despre orgoliu, mandria, care dictau pana si dragostea, aici e superficialitate...

un plus, totusi, pt natalie portman, absolut surprinzatoare si incantatoare, dupa rolul din semirasuflatul 'garden state', unde raman la parerea ca era INSUPORTABILA !

marx
11 Mar 2005, 17:21
poate numai la stendhal si piesele lui camil petrescu sa mai fi vazut atata psihologie complicata -

Inca nu l-ai descoperit pe Neil LaBute?

Ambra Blu
11 Mar 2005, 17:40
@ MinRep

ma bucur ca am cazut de acord in privirea incoerentelor si teatralitatii, dar in privinta scenariului 'bun'... ce naiba ?

E bine ca ati cazut si voi de acord asupra faptului ca litera 'a' este prima din alfabet. Alte exercitii scolastice asupra solutiilor carora altii au cazut de acord inainte,nu mai aveti de gind sa abordati cu originalitate?

BeNnY
11 Mar 2005, 20:08
1/2 din Vanity Fair - nu mi-a placut

50 de minute din Flight of the Phoenix 2/10 - Asteptam ca unu' din negrii aia doi sa scoata o Supra din buzunar si sa fuga cu ea prin desert acasa. Acting-ul a fost :sick:

http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?p=91882&hist=0#91882

WraIth
11 Mar 2005, 20:36
Dragoste la Las Vegas - mi-au palcut cantecele(2/5)

bellhop
11 Mar 2005, 20:45
Layer Cake (2004) gangster flick britanic în stilul Snatch si Lock, Stock.., regizor Matthew Vaughn forst producãtor la respectivele; povestea cam încãrcatã cu personaje si twisturi, povestitorul si stilul narativ destinse, overall: kewl!
**Marcel Iures apare pentru cîteva minute în rolul unui boss mafiot sîrb, dar care din pãcate nu stie sã vorbeste decît româneste :D (jenantã scãpare);

Sm�agol-Gollum
11 Mar 2005, 20:47
supa cu dragoste 6/10 misto mancarurile..

cherryblossom
11 Mar 2005, 21:50
Alfie - m-am dus la filmul asta din 3 motive... pentru ca aveam invitatie, pentru ca pe motanul meu il cheama la fel si pentru ca Jude Law a facut o figura destul de buna in Closer... eu va dau un sfat, mai bine va gasiti altceva de facut o ora jumate... :)

Longshot
11 Mar 2005, 21:57
mie nu mi-a placut nici alfie-ul cu michael caine daramite asta :D

scarface 7/10 - ala facut de hawks si produs de "neica-nimeni"

picnic 8/10 - avea 9 daca n-ar fi niste faze filmate ca de soap opera

stagecoach 8.5/10 - nu mi-a cazut falca dar nici nu m-am clintit din fatza monitorului

Sm�agol-Gollum
12 Mar 2005, 00:15
Mulholland drive 9/10!!! WOW....excelent....am ramas masca la faza aia cu cantareata...
dar totusi nu prea am inteles finalul...

Nightwane
12 Mar 2005, 06:08
Mulholland drive 9/10!!! WOW....excelent....am ramas masca la faza aia cu cantareata...
dar totusi nu prea am inteles finalul...

lasa draga....nu te precipita...it will come to you...it always does...

cherryblossom
12 Mar 2005, 10:46
mie nu mi-a placut nici alfie-ul cu michael caine daramite asta :D

mi-a placut totusi o chestie pe care a spus-o Jude Law in film.. 'nici o fapta buna nu ramine nepedepsita' :) 8)

West
12 Mar 2005, 10:58
Mulholland Drive - 8/10.

ogto
12 Mar 2005, 13:23
O lista kilometrica de filme recent vizionate:

Road to Perdition 8.8/10 Nu-mi plac filmele cu gangsteri gen Godfather, acesta e filmul cu gangsteri care am vrut din totdeauna sa-l vad. Ok, lipseste poveste, dar atmosfera si imaginea e asa de puternica incat nu poate sa nu-mi placa.

Eternal Sunshine of The Spotless Mind 9/10 Am prins ultima vizionare la Studio si imi pare bine c-am asteptat in loc sa vad la comp. Genial, un scenariu care face toti banii, restul nici nu conta. Structura interesanta: jumate memento, jumate normal numai ca sunt prezentate invers. Superd surprinsa atmosfera visului. Loved it.

Closer 9/10 Un film foarte misto, cu umor si cu o poveste superba. Mi-a placut la nebunie de Clive Owen si Natalie Portman, care merita oscarul, CLAR. A must-see.

Maverick 8.5/10 Imi plac toate filmele cu Mel Gibson and this one's no exception. Umor, batai si actiune specifica lui Mel, gotta love it.

Sideways 9.2/10 Filmul asta nu e de referinta si nu e "special". Se va uita usor de el in scurt timp dar asta nu conteaza. Payne a facut un film care este exact ca un vin bun, trebuie doar savurat. Un scenariu bestial, actorii foarte buni, Giamati in mod special (which I like a lot), umor autentic si Virginia Madsen care joaca exceptional dar are un rol prea scurt pentru a merita Oscarul.

Life of Brain 8.5/10 Imi place Mothy Pyton, dar parca Meaning of Life a fost mai bun. But still, au fost niste faze geniale si-n asta (de remarcat melodia de la sf.: "always look on the bright side of life")

Beautiful Girls 8.2/10 Nu-i rau. Multe scene amuzante, actori sunt ok, dar nu-i nimic extraordinar, cu exceptia lui Natalie Portman care este superba... Ma uit si ma intreb: "noi de ce dracu n-avem astfel de fete la 15 ani?".... No one knows...

Rush Hour 8/10 Chris Tucker is great!

Ultima ora din Vanity Fair 7/10 N-am inteles nimic si nu am fost impresionat de ce am vazut.

Prima ora din Flight of The Phoenix 6/10 un film prost

Mullholland Drive 7.2/10 Am inteles filmul. E interesant dar nu ma impresioneaza. Nu ma declar fan Lynch.

La folie des grandeurs 8.5/10 Nu sunt fan al filmelor franceze, dar Louis de Funès este genial!

Sper ca n-am uitat nimic...

Gaandalf
12 Mar 2005, 19:48
Elektra - 0.5/10 - great sleeper & and excelent snorer!

Rush Hour - 7/10 - i so laughd my ass off! :lol:

Cube Zero - 2/10 - same shit different installement!

Sm�agol-Gollum
12 Mar 2005, 21:04
Cavalarii mesei rotunde 6/10
Shark tale 8.5/10 :lol:

Pinky
12 Mar 2005, 21:33
Alexander (2004): 5/10
Artificial Intelligence: AI (2001): 7/10

Nae
13 Mar 2005, 01:10
Piano Tuner............. 7.5/10
un film din ukraina destul de misto, insa ciudat....

Rambo I,II,III
great, simply great...

From Hell ..............7/10
un film slabut... totusi, imiplace johnny depp.

Hollow Man...........5/10
un rahat de film, dar am mai vrut sa vad un film in seara asta...

Gaandalf
13 Mar 2005, 06:17
Suspect Zer0 - chiar 0/ este intreg filmul.
p.s. - in filmul asta carrie anne moss pare si mai cracanata decat parea in matrice.

notorious
13 Mar 2005, 11:32
EVENIMENT (pt mine)

orient express - 10/10 !! - mah, adevarul este ca, dupa ce nume & Nightwane & KORBEN mi l-au recomandat cu atata caldura, nu credeam ca o sa-mi placa atat de mult ! :lol: o minunatie de film ! cu atat mai minunat cu cat trebuie sa-l sforaim cu ochii deschisi. am trait s-o vad si pe asta: sergiulica mai intai a bagat la pungulita flatulatii (si se vede ca le adora !) de la bond, apoi de la spielberg si mallick, acum a trecut la visconti.

nu, serios, acuma, trebuie vazut macar pt fenomenala replica a lui nicolaescu (nu credeam ca ar fi in stare chiar si de asa ceva !): 'nici piramidele din egipt nu mai traiesc de mult, dar inca mai exista'. dovada ca un mamut nu mai stie de mult pe lume traieste, dar continua sa ne chinuie.

alfie - 7/10 - sentimentalist, deci agreabil (pt mine). iti lasa un gust amar, posac... este o surpriza, sincer, destul de placuta de la shyer, autorul de comedioare molatice gen 'tatal miresei'. iar jude law face tot filmul. serios, acuma, il face pe bietul caine sa para un eunuc (cu tot respectul pe care il am fata de sir maichael). :P

obvious
13 Mar 2005, 13:22
well..here we go.
*the aviator-riscand eventualele pietre aruncate in aceasta directie, consider in continuare ca scorsese are o forta si un nerv senzational, si ca acaprei, oricat de antipatic ne-ar fi noua trecutul lui de "Papushel masculin" cu ochi mari si loviti de vid, e un actor cel putin "BUN". si el, acelasi nerv, tehnic vorbind nu e de mare minutiozitate ce face el ca actorie acolo, dar exista EFECT, exista reactie, e spectaculos.optiune scenografica foarte misto, banuiesc ca mult CGI, si la modul cel mai brechtian, nu se vrea nimic realist, nu se incearca un biopic timid si plin de "aspecte sufletesti", ci exact grandoarea shizofrenica-vezi iarba albastra pe care joaca golf cu hepburn, vezi insusi personajul hepburn-se arata butaforia.frumos.da o stare buna dupa. 9/10
*ray- sau not another biographical movie. frumos, apeleaza la nervul jazzistic al micului cinefil, actorie curata si chiar spectaculoasa pe alaturi, all in all nu stiu cat de bine o sa tin minte filmul asta peste trei luni. 8.5/10 (asta doar asa, ca impresie imediata)
*MISTERY TRAIN-ei,da..aici nu pot sa dau note.it's my man jarmusch :love:
*insula/ki duk- vizual aproape perfect, nu chiar pe sufletul meu la anumite gratuitati, oricum, senzationale personaje, liniste perfect asiatica. 9.5/10
*2046-aaaa..chris doyle painting with the camera again.numai pentru asta 10/10.perfect la tot, laitmotive, personaje, ritm, cromatism de orice fel.foarte muzical filmul asta.

raptor
13 Mar 2005, 15:24
Comoara din Sierra Madre.8.surprinzator de bun.

Sm�agol-Gollum
13 Mar 2005, 23:14
1/2 Inteligenta artificiala 8/10
Spider-man 2 8.5/10
Scary movie 3 6.5/10
the village 8.9/10 excelent filmul
Looney Tunes Back in Action 8/10 i just :love: duffy duck

Nae
14 Mar 2005, 00:31
Spiderman 1.........2.5/10
am ras mult de tot... inafara scenariului, care este construit in cele 22 de building-blocks ale lui truby, n-a fost nimic special.

Heartbreakers....1.5/10
wow, great bullshit. fantastic.

in ultimul timp n-am vazut decat filme de kkt, si imi pare foarte rau. deh, s-ar putea sa se schimbe in viitorul apropiat...

MinRep
14 Mar 2005, 06:49
The Cable Guy - 7/10: m-a surprins... Filmul asta nu mi-a placut niciodata. Oricum, Carrey joaca bine, chiar daca nu este unul dintre rolurile lui care sa-mi placa foarte mult. (de retinut secventa de karaoke)

Longshot
14 Mar 2005, 07:45
the aviator-riscand eventualele pietre aruncate in aceasta directie, 9/10

not from me. i hear ya.

in rest, sa vedem :

fitzcarraldo 9/10
coffee and cigarettes 8/10
beyond the limits - fratilor, lasati cube, alexander, spiderman si alte din astea si puneti mana/imprumutati/trageti chestia asta. genul de film la care razi de cat de prost e. distractie garantata.

raptor
14 Mar 2005, 09:28
revazut man on the moon...parca odata imi palcea mai mult...iar carrey nu joaca chiar atat de bine.---7.5
am vrut sa vad fahrenheit 9/11 dar nu a mers cd-ul. ---1

Gaandalf
14 Mar 2005, 11:46
Man On The Moon - 7/10 - ciudata viata a avut omul asta. filmul in sine este ciudat. Asta este impresia care mi-a lasat-o.

The Cable Guy - 7/10 - jim a fost magnific.... de tinut minte scena in care se strica "relay dish-ul" si un "couch potato" pune mana pe o carte si o deschide si zambeste dupa ce citeste primele cateva cuvinte... foarte sugestiv ...

spock VS kirk - brilliant! :lol:

Bad Boys - 6/10 dupa ce am vazut 2 asta e mai lejer dar still funny! :lol:

Airlight
14 Mar 2005, 12:31
The Delicate Art of Parking

Bun, foarte bun - din seria de mockumentaries care erau tendinta acum cativa ani, arata un soi de filmmaking foarte relaxat si sanatos, pe care mi l-as dori replicat cumva si la noi..

E tras in digital, iar resursele sunt rizibile comparativ cu rezultatul. Recunosc c-am mai sarit vreo 2 scene in drumul povestii spre changeover, dar una peste alta it's so much worth the ride..

Productie canadiana, cica a luat best feature la montrealfest-ul lor din 2003. Bun indicator pentru nivelul curent de productie din .ca

Recomandat pe seara sau in weekends.

notorious
14 Mar 2005, 13:47
Man On The Moon - 7/10 - ciudata viata a avut omul asta. filmul in sine este ciudat. Asta este impresia care mi-a lasat-o.

eu tin minte ca, in primul rand, 'man on the moon' m-a socat prin forma - inca din prolog, cand kaufman ne invita sa plecam, lasandu-ne senzatia ca tot un 'show' urmarim de fapt... si unde se termina, pana la urma, show-ul, si unde incepe 'reality'-ul ?... iar forman (sa-i acordam credit pt excelentul trio de biopice pe care le-a facut in anii '80-'90 - senzationalul 'amadeus', surprinzatorul 'people vs larry flynt' si misteriosul 'man on the moon') tocmai asta ocoleste in orice biopic ce-a iesit din mainile sale - sa distruga misterul...

si pt mine, tot kaufman ramane cel mai bun 'rol' al lui carrey, mult mai sus si decat 'the eternal sunshine of the spotless mind'. iar paul giamati, actor din frontul al doilea, ne demonstreaza intr-una ca nu accepta compromisuri (a se savura in recentul 'sideways', deocamdata my favourite de anul acesta). :P

notorious
14 Mar 2005, 13:57
'la ciociara' - 9/10 - ma gandeam la o chestie... cam de ce are nevoie eastwood ca sa ne impresioneze, cam ce ii trebuie ca sa creeze tragedie: o doamna ramane paralizata, apoi isi pierde piciorul, isi musca limba etc etc. de sica poate face din pierderea inocentei unei fetite de 13 ani o tragedie... in plus, sophia este 'de milioane' :love: iar belmondo, ochelarist, este fermecator cu aerul sau de intelectual 'dorky'... :lol:

kasper hauser
14 Mar 2005, 16:47
Werner Herzog - Cobra Verde
9/10.
Nu prea imi dau seama exact de ce a fost atat de subevaluat acest film a lui Herzog. Imaginea shi regia sunt impecabile, actorii nu au jucat rau(cel putin Klaus Kinski a fost excelent, din nou...), iar personajele nu sunt prost conturate sau lipsite sens.

flav
14 Mar 2005, 23:15
era planur amndoura

interesant concept... foarte impresionant
la tine in cap e o noapte mai neagra decat curul lui Ray Charles

sorry ca citez un mesaj asa de vechi dar e important:
uita-te si la interviuri tzarane! nu te mai comporta ca si becali, imediat ma ameninti ca trimiti niste matahale la mine acasa :D :w00t:

Kinsey: 10/10 a fost fain ca nu a aratat ca nu a apucat sa termine ultima carte... s-a terminat cu speranta... super! http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Kinsey vizitati daca vreti sa stiti mai multe...

Alfie:7.8/10 bun film... mult mai bine il prinde alfie, sky captain sau closer pe jude law decat (Cold)"Magic Mountain" (a fost un film bun. nu rad de film:D)

Spongebob Squarepants The movie:7.5/10 - mult mai amuzant decat episoadele, totusi cred ca incearca sa apeleze si la copii (sau nu tot umorul e bun...)

flav
14 Mar 2005, 23:34
Man on the Moon: 8/10 great movie! Mi-a placut mult si a doua oara.. chiar daca a fost mai putina tensiune... Jim Carrey = monstru sacru al actoriei, la fel si in Cable Guy si Ethernal... , the majestic, vedeti voi pe imdb in cate filme grozave a jucat,

alt extraordinar actor de comedie, chiar mai bun decat jim: Robin Williams, ultimul film vizionat: What Dreams May Come (tvr 2 recent...):9/10 ... dupa o carte inspirata din mitul lui Orfeu... extraordinar film!

Gaandalf
15 Mar 2005, 10:35
Forrest Gump - 8.5/10 - mare actor Hanks asta. Intr-adevar cum zicea Chris Rock STAR DE CINEMA.

In Good Company - 5/10 - un jeg de film, o scuza tampita sa faca un film ... dar cu Scarlett Johansson in distributie :love: ... 5 puncte din 10 ii dau ei si numai ei. Filmul este o shaworma care a stat prea mult la soare. :sick:
i :love: Scarlett

obvious
15 Mar 2005, 10:54
scarlett rulz.sa speram ca nu o scot prea tare de sex symbol si de pernuta masculina...ar fi mare pacat.

notorious
15 Mar 2005, 12:38
si mie imi place de johansson. imi plac ochii ei tulburatori, privirea pierduta, expresia romantic-cugetatoare, dar sa speram, totusi, ca va sta departe de roluri gen 'bad company' sau 'eight legged freaks'... :shock:

Gaandalf
15 Mar 2005, 12:45
dar sa speram, totusi, ca va sta departe de roluri gen 'bad company' sau 'eight legged freaks'... :shock:
mie mi-a placut de ea si in 8 legged freaks ... desi filmul a fost o bomba industriala...
vb lu' Will Smith dupa ce a fost criticat la Wild Wild West: "not everyone's gonna like what you do!"

deci sa speram ca va sta departe de filme de genu asta... pana atuncea a lot love i still carry for her...
:love:

raptor
15 Mar 2005, 16:14
Hire:The Follow-WKW.
.nu e impresionant, iar mie imi displace etalarea de motoare "hot" dar e WKW :) si nu dezamageste. encore o poveste de dragoste,de data asta sintetizata frumos in citeva minutzele.
.un .7

:) a,da,uitasem:quote,imdb:"Very entertaining action-filled commercial " :)

Airlight
15 Mar 2005, 18:03
nu stiu ce-ai vazut tu; aia-i o poveste de absenta de dragoste.

Demona
15 Mar 2005, 19:59
Constantine...

Airlight
15 Mar 2005, 21:16
Kitchen Stories, sau asa cum n-as putea tasta niciodata: Salmer fra kjøkkenet :D

nu ma pot desprinde de diferenta culturala intre 'a face film'-ul nordic si ala al nostru, pen'ca linia de separatie e ditamai crevasa, care pe alocuri se face falie si incepi sa intelegi de ce ei da si noi nu.

asa ca ma iertati, da' o s-o iau pe rand si la modul personal :)

pai intai si-ntai sa vorbim de subtext, adica de acea emisie continua de inteles dincolo de inteles din filmele nordice - pentru ei motiv suficient de film uneori - si ignorata la noi din spatele unui sictirit 'lasa-ne bai nene cu de-astea'. Kitchen Stories are kilograme intregi de astfel de subtext, transmis de foarte multe ori non-verbal (i.e. cat se poate de filmic), pe care subtext eu l-am pus pe seama unui mare bun simt existent intr-un loc si nu prea intr-altul.

consequently hai sa zicem si doo vorbe despre actorii suedezi (din filmul asta, de pilda) la paritate cu ai nostri intr-o secventa oarecare (stat la masa sa zicem). Rezultatul ipotetic al unui side by side ca la detergenti ar arata ca in vreme ce ai nostri gesticuleaza agitandu-se pe text ca la scoala de figuratie, aia care erau suedezi si nu suedeze moduleaza interpretarea taman cat sa le iasa la fix subtextul mai-sus mentionat.

p-orma o sa vorbim de imagine.
aceeasi ofensiva a bunului simt nu lasa nici un metru de film sa faca catwalkuri gratuite daca asta nu ajuta povestea. nu sunt nici mai multe si nici mai putine cadre: sunt exact cate trebuie. justa masura cea greu de pastrat e acolo, si cand o vezi ti se pare firesc - cum ar putea arata altfel ?

hai si-n ultimul rand despre scriitura, ca asta imi pare cel mai maiastru insurubata in acest kitchen stories. adica cum sa faci un film intreg despre 2 oameni intr-o bucatarie ? ce fel de plot e asta ? si uite ca functioneaza, si inca fermecator.

ce mai lipseste, ce n-am pus ? ah, muzica. ah, muzica... :P KS o sa va lase lingering cu cateva din cele mai soothing piese de jazz pe care le-ati auzit vreodata. inutil sa mai dezbat contra-exemplul.

Pe scurt, de ce ma oftic si ce laud: echipa care a facut Kitchen Stories (de pilda) da dovada de o sensibilitate si intelegere a povestii si a contributiilor ei la poveste pe care n-o sa le vedem prea curand replicate in vreo productie romaneasca.

Altfel spus: all things being equal (adica la aceeasi idee si acelasi buget), uite ca lor le-a iesit 'kitchen stories', noua - probabil 'razboi in bucatarie'.

europe_east
15 Mar 2005, 21:35
Airlight, dupa aceasta analiza, ar trebui sa se lase o pauza lunga.... apoi un ropot de aplauze la scena deschisa... Cinemagia n-a vazut in viata ei (cel putin recenta) asa ceva. Oricum eu arunc cu trandafiri si zic Bis! Bis!...

Anyway, on topic:

Maria Full of Grace -- foarte bun film!

Airlight
15 Mar 2005, 21:45
come on, come on.. eram doar ofticat de diferenta :)
cred c-am uitat sa zic ca e bun filmul :D

europe_east
15 Mar 2005, 21:57
ok, ok, e adevarat, sunt mai multi care scriu bine, dar eu doar recunosc ca m-am entuziasmat brusc si irevocabil citind textul de mai sus... bine insurubate cuvintele! :D si bis-ul nu strica niciodata.

M0n0
15 Mar 2005, 21:59
The Mask...fan...9/10... :P

Airlight
15 Mar 2005, 21:59
:D saru'mana.

we :love: ee

ce misto! de cand iti scriu, m-au facut senior.

drept pentru care va multumesc si mai mult.

cherryblossom
15 Mar 2005, 22:15
wow, iata pe cineva care a vazut Kitchen Stories... !! un film inteligent, cu subiect inteligent, frumos regizat si filmat, chiar daca situatia pe care ne-o prezinta Bent Hamer e cu totul absurda... mi-a placut cu cita finete a facut trecerea de la ostilitatea de la inceput a celor doi, la prietenia si caldura dintre ei de la final... excelent!

imi place regizorul asta, si abia astept Factotum-ul dupa Bukowski...

Ambra Blu
15 Mar 2005, 22:19
wow, iata pe cineva care a vazut Kitchen Stories... !! un film inteligent, cu subiect inteligent, frumos regizat si filmat, chiar daca situatia pe care ne-o prezinta Bent Hamer e cu totul absurda... mi-a placut cu cita finete a facut trecerea de la ostilitatea de la inceput a celor doi, la prietenia si caldura dintre ei de la final... excelent!

imi place regizorul asta, si abia astept Factotum-ul dupa Bukowski...

Corecteaza-te: iata pe cineva care a vazut Kitchen Stories si a catadicsit sa scrie despre el. Unii l-om fi vazut inca de asta vara, dar am considerat ca nu merita sa ii inchinam citeva rinduri. In rest, ce a scris Airlight a scris frumos.

cherryblossom
15 Mar 2005, 22:32
mda, adevarul ca la citi cinefili am eu in jurul meu (de-l numar pe deget), n-am auzit pe nimeni sa fi vazut filmul asta...
eu zic ca merita citeva rinduri...

Sm�agol-Gollum
15 Mar 2005, 22:56
Sister act 2 7/10...e de belea goldberg asta

europe_east
16 Mar 2005, 02:02
ce misto! de cand iti scriu, m-au facut senior.

thx, thx... nu e neaparat bine... asta te apropie de nefericita perioada
'guru'... gee, what can be worse than that. ok, scuzati, gata cu off-topicurile.

Gaandalf
16 Mar 2005, 06:49
Hitch - 9.5/10 - in materie de comedie romantica - a fost superb. Nu ma asteptam deloc. Will Smith dupa esecurile cu I,Robot si Shark Tale a fost tare ... Eva Mendes :love: :love: :love: e prea frumoasa! Este angelica.
chiar am ras... la multe faze - :shock:

M0n0
16 Mar 2005, 07:13
Esecuri...de ce esecuri...?
Eu stiam ca Will nu e cu romantismurile in filme si credeam ca acesta v-a fi un film nu prea bun pt el...dar in I,Robot si Shark Tale?

Gaandalf
16 Mar 2005, 07:32
Ai citit cumva cartea lui Asimov ?
Ai vazut Shark Tale ?

raptor
16 Mar 2005, 09:09
nu stiu ce-ai vazut tu; aia-i o poveste de absenta de dragoste.

.corect.am uitat ghilimelele de rigoare.

KORBEN
16 Mar 2005, 14:20
TEXAS
mda, destul texas cat sa nu mai existe dubii de ce bush seamna atat de mult cu un cimpanzeu
adunatura de degenerati si orori ale speciei umane, asa ca nu te mai miri cand apare un tip fara fata cu o drujba
CHAINSAW
nu destul...chiar mult prea putin (mai ale s dupa braindead si dawn of the dead remake-ul)
sa faci un horror (mai exact slasher) si sa folosesti drjuba aproape ca element de decor...cam trist
se compenseaza, partial cu carligele de macelarie, un satar, niste impuscaturi.....
MASSACRE
mda..... vreau sa stiu si io de cand uciderea a 5 adolescenti a devenit masacru????
la capitolu bodycount filmu sta cam prost...
deci
TEXAS CHAINSAW MESSACRE (2004) 4/5
pentru ca e filmat impecabil, are atmosfera (desi suspensul nu e de mare efect sau rafinament)
pentru rotunjimile impunatoare ale jessicai biel (filmate si ele tot minunat)
pentru imaginile minunate cu casa...
si, nu in ultimul rand pentru final, care desi nu chiar pe gustul meu "cade bine"

KORBEN
16 Mar 2005, 14:27
HEAD IN THE CLOUDS 3/5
melodrama.... deci cah
totusi pentru fanii genului ar putea fi un regal de bocituri si momente tensionate
ca fan charlize theron, am avut la ce ma uita si "momentele inacrcate de emotie" (care or fi fost) le-am trecut cu bine
da totusi...
timpi morti...
explikati politice si sentimentale cu tone
nazistii= rai
comunistii din spania= buni (ca nu erau fascisti)
femeile care se reguleaza nemti =curve nepatrioate....
nimik din cliseele astea ne-nuantat
dar macar s-a incercat
penelopa cruz... ok, dar ne-senzationala

KORBEN
16 Mar 2005, 14:34
THE ICE STORM 5/5
ANG LEE INAINTE SA FACA PENIBILTATI CU OAMENI ZBURATORI
cristina ricci, sigourney weaver...
just wow
cool as ice
MAN ON THE MOON 4/5
carey impecabil, courtney love minunata...
cel mai trist film despre un comedian
care comedienei parca erau toti niste suparati, dementi, etc...
CU IMPARATEASA SISSI LA PSIHIATRU 2/5
sau cam asa ceva, o penalitate pe tvr2 (sau2)
de remarcat arielle dombasle, din les ames fortes (ruiz)
tare frumoasa femeia...
daca am supaorata un film intreg in care ea fuge pan la geneva si tot povestteste lu nenea psihologu chestii

notorious
16 Mar 2005, 16:37
TEXAS CHAINSAW MESSACRE (2004) 4/5
pentru ca e filmat impecabil, are atmosfera (desi suspensul nu e de mare efect sau rafinament)
pentru rotunjimile impunatoare ale jessicai biel (filmate si ele tot minunat)
pentru imaginile minunate cu casa...
si, nu in ultimul rand pentru final, care desi nu chiar pe gustul meu "cade bine"

draga KORBEN,

nici stilul tau de la limita teribilismului si nici sictirului-cinefilului-saturat nu sunt cele care ma deranjeaza. pt un viitor critic de film (un viitor 'dandy' spunea cineva cunoscut), discernamantul critic este obligatoriu (care ar putea compensa chiar si carenta de cultura), dar usurinta si suficienta cu care dai note de 7 sau 8 unor impietati senine & senile (cum este acest nou jeg de 'masacru texan'), mi se pare inadmisibila si ma contrariaza: daca vrei sa-ti pui pe piept 'excentricitatea', fa-o, macar, mai cu pertinenta.

see ya.

notorious
16 Mar 2005, 16:51
the last emperor - 9.5/10 - am auzit de la cineva de pe forum ideea de 'bertolucci - homo faber'. nimic mai bine tintit ! mestesugurile regizorale ale lui bertolucci, mentinand filmul in zona corectitudinii politice, escamoteaza pe loc creativitatea si spontaneitatea: decorurile si costumele sunt perfect realiste si au acea frumusete stranie si fascinanta pe care am vazut-o la fellini si alti regizori italieni, miscarile ample si molcome ale camerei cerceteaza ca un ochi curios decorurile, imprejurimile, naratiunea este liniara (dar nu plictisitoare), actorii joaca retinut (in afara rolul lui peter o'toole, cu acel aer rasat, carismatic britanic). una peste alta, de o eleganta vizuala nemaiintalnita, probabil, de la 'duelistii' lui ridley scott. iar joan chen este mai frumoasa si mai senina ca niciodata.

M0n0
16 Mar 2005, 18:24
The Girl Next Door - 8.50/10
nice...know what i mean ;)

Longshot
16 Mar 2005, 18:37
inca o zi, inca un morcov

la notte 9/10 - cel mai bun antonioni pe care l-am vazut pana acum

in the mood for love 9/10 - de bagat prin best love movies, acolo la nightwane (da, stiu ca multi l-au pus)

kung fu hustle 7/10 am ras la ceva faze.parca totusi cam multe batai, indiferent cat de caterincoase sunt

herbert
16 Mar 2005, 21:33
draga KORBEN,

nici stilul tau de la limita teribilismului si nici sictirului-cinefilului-saturat nu sunt cele care ma deranjeaza. pt un viitor critic de film (un viitor 'dandy' spunea cineva cunoscut), discernamantul critic este obligatoriu (care ar putea compensa chiar si carenta de cultura), dar usurinta si suficienta cu care dai note de 7 sau 8 unor impietati senine & senile (cum este acest nou jeg de 'masacru texan'), mi se pare inadmisibila si ma contrariaza: daca vrei sa-ti pui pe piept 'excentricitatea', fa-o, macar, mai cu pertinenta.

see ya.

abia acum ai observat, sau ai suferit in tacere?

M0n0
16 Mar 2005, 21:35
Million Dolar Baby...trist...very trist --> 9.50/10

Gaandalf
16 Mar 2005, 21:47
Cube Zero - minus 1/10 :sick: am mai incheiat o trilogie... :lol:
recomand filmul ptr cei care sufera de insomnie... the best cure the world could have provided ...

nume
16 Mar 2005, 22:08
sau ai suferit in tacere?
In tacere, ca tine. ;) Cu mentiunea "ascuns", in cazul tau.

M0n0
16 Mar 2005, 22:09
Ca tot vb de Cube (nush daca s-a mai vb despre asta) Triple X 2 fara Vin Diesel...stiti voi...chelu ala mare si puternic.. :lol: e naspa...e naspa Triple X 2 fara Vin Diesel...atat am avut de spus...

notorious
17 Mar 2005, 11:17
darkness - 6/10 - un horror ok, o combinatie destul de nefericita de 'shining' (tatal posedat, plus o trimitere directa, via mama si copilul baricadati intr-o camaruta de tatal furibund) si 'the haunting' (ma refer la original, of course). cateva momente horror misto (copiii atotprezenti pe intuneric, neobservati de adulti), o anna paquin mai ingrozitoare decat filmul in sine (joaca de parc-ar fi speriata de bombe), un fele martinez irosit intr-un rol ultrabanal (boyfrendu' iubaret si saritor) si un final bashit.

daca dati peste el, pasati-l.

Sm�agol-Gollum
17 Mar 2005, 21:07
darkness - 6/10 - un horror ok, o combinatie destul de nefericita de 'shining' (tatal posedat, plus o trimitere directa, via mama si copilul baricadati intr-o camaruta de tatal furibund) si 'the haunting' (ma refer la original, of course). cateva momente horror misto (copiii atotprezenti pe intuneric, neobservati de adulti), o anna paquin mai ingrozitoare decat filmul in sine (joaca de parc-ar fi speriata de bombe), un fele martinez irosit intr-un rol ultrabanal (boyfrendu' iubaret si saritor) si un final bashit.

daca dati peste el, pasati-l.

mie mi-a placut ca a castigat "darkness-ul" :P

----------------------

LOTR-TTT EE 10/10
LOTR-ROTK EE 10/10 e de belea gimli! :lol: :lol:

MinRep
18 Mar 2005, 12:21
Home Alone - 5/10: :lol:

Persona - 8.5/10: am avut mici probleme de concentrare (doar e miezul zilei), dar e un film grozav! Nu cel ma bun Bergman dupa parerea mea, dar am ramas... masca :P

M0n0
18 Mar 2005, 12:26
The Truman Show - 9.60/9
un film prea bun...nush...am ramas fara cuvinte...e a treia oara...

cherryblossom
18 Mar 2005, 19:10
The Match Factory Girl (1990, Kaurismaki) - precum in povestea cu fetita cu chibrituri, Iris se joaca cu focul si se frige cam rau... subiectul e clasic, ceva asemanator e si in Lilja 4-ever... cu toate ca Iris e ceva mai mare decit Lilja, amindoua se lovesc brusc de 'real life', de cinismul si egoismul celor din jur, si in final ajung la dezumanizare si izolare... si ca intr-un vers PF... shine on you crazy diamond/ you reached for the secret too soon/ you cried for the moon...

BeNnY
18 Mar 2005, 20:17
A Streetcar Named Desire - 8.5/10 Entertaining doar datorita interpretarii actorilor. Is it just me sau Marlon Brando @ tinerete semana cu Paul Newman?

Longshot
18 Mar 2005, 20:30
hm. it's just you, mate :P

sa vedem :

woyzeck 8.50/10
l'eclisse 9/10
kundun 9/10
phantom of the opera 6/10

Sm�agol-Gollum
18 Mar 2005, 22:51
lotr-rotk ee
minority report 8.5/10 destul de incalcita povestea

BeNnY
19 Mar 2005, 01:21
Magnolia 9.1/10 - PTA is the man.

mihai_t
19 Mar 2005, 07:27
kairo (Kiyoshi Kurosawa - 2001) 7.5/10 - un fel de "dawn of the dead" japonez in care zombii sunt inlocuiti de stafii + un-nu-stiu-ce-un-nu-stiu-cum specific lui Kiyoshi Kurosawa (vezi scena de "evadare" din final cu strazile parasite si fumegande din tokyo) + Kumiko Aso

europe_east
19 Mar 2005, 07:55
The Ballad of Jack and Rose (Rebecca Miller, 2005). Rebecca Miller este interesanta pentru mine din cateva motive: 1. este fiica lui Arthur Miller, 2. este actuala sotie a lui Daniel Day Lewis 3. last, but not the least, este scriitoare, se pare foarte talentata, a, si 4. este o tipa superba, imaginati-va echivalentul feminin al lui DDL (da, tot ochii aia superbi ii are). Asta e unul din primele ei filme, e scris si regizat de ea si il are pe DDL in rolul principal. Jack si Rose nu sunt iubiti, ci un tata si fiica sa adolescenta. Traiesc impreuna in oarece recluziune pe o insula. Tatal e un individ foarte atipic, cu tineretile pierdute in valurile anilor 60, a ramas pe insula intr-un acces de intoarcere la esente: gradinarit, privit marea si zarea, si crescandu-si fiica intr-un mod original: fata nu merge la scoala pentru ca asa a crezut el de cuviinta. Drept urmare, cei doi se au doar unul pe altul si fata repeta de cateva ori ca atunci cand el va muri, ea se va sinucide. Intre timp, intr-un acces de sociabilitate, el isi gaseste o iubita pe care o aduce sa locuiasca cu ei, asta impreuna cu cei doi fii ai femeii, adolescenti si ei. Si aici incep problemele... Mari. Nu va mai zic mai departe. Povestea e foarte bine scrisa, foarte dramatic si cu sensibilitate. Nu sunt note false pe nicaieri la capitolul poveste. Filmul in schimb pare un pic incropit, asa cum imi imaginez unele filme cu buget mai mic sunt. In fine. Muzica in schimb e foarte bine aleasa si sunt cateva scene, sa le zic nerealiste, care sunt foarte misto: un cer ireal de luminos, un lan de grau cu un patrat in mijloc in care se afla o casa care e luata pe sus de o vaca uriasa, etc. Oricum, una peste alta mie filmul mi-a placut.

MinRep
19 Mar 2005, 09:44
Magnolia - 4/10: I don't get it... :sleep: In afara de actorii extraordinari (Cruise, Moore, Hoffman, Macy, Reilly etc.)... :sad:

M0n0
19 Mar 2005, 10:59
Magnolia 8/10

mi-a placut partea din film in care totu se misca repede rau de tot...regizat misto...dar pe la sfarsit a devenit plictisitor...

keyzer soze
19 Mar 2005, 12:18
@cherry: nu-l combina pe Syd cu Lilja, nici macar in gluma :P
@ minrep: 4? pt. Magnolia? please do explain

MinRep
19 Mar 2005, 12:29
@ minrep: 4? pt. Magnolia? please do explain
v. "Iconoclast"

Gaandalf
19 Mar 2005, 13:57
Apple seed - 7.5/10 - clar vroiam mai multa actiune inutila si mai mult sange dar a picat bine...

Hide & Seek - :sick: DeNiro = 0 credibilitate spre deosebire de pushtoaica care chiar imi place... filmul este incredibil de prost.
Famke Jensen :love: iar Shue zici ca e figuranta nu actrita in filmu' asta.

Assault On Precinct 13th - 5/10 - dk juca LL Cool J in locul lui Ja Rule sigur supravietuia ...
Drea de Mateo a jucat excelent in rolul de coarda ...
Larry Fishburne - credibil.
Maria Bello a fost piesa de umplutura.
Gabriel Byrne - aproape inexistent.
multe faza penibile ... dar a mers la relax ...

notorious
19 Mar 2005, 21:17
paths of glory - 9/10 - undeva sub 'dr. strangelove' pt early years kubrick, inferior ca mizanscena, constructie, (aproape) egal ca umor macabru si estetica. imaginea black & white a lui george krause functioneaza (ca de obicei in cazul lui kubrick) pe mai multe niveluri, urmarind reactiile oamenilor batalionului 'fatal' (701), de la naucire totala, revolta pana la groaza primara de moarte, reproducand impecabil atmosfera din transee, si aducandu-ne, nu in ultimul rand, una din cele mai incitante secvente de razboi din istorie, desi mai 'politically corecta' decat ce-am vazut mai apoi ('platoon', 'saving private ryan' etc).

dar, mai ales, este un discurs anti-razboi perfect, lipsit de patetism, si cu un kirk douglas intr-unul din cele mai bune roluri ale sale (si n-au fost chiar multe), al sufletistului colonel dax.

say anything - 8/10 - un love story adolescentin deosebit, emotionant de multe ori, insa poate putin prea incarcat de sentimentalism (tipic cameron crowe) si idealist (iarasi dragostea invinge tot ?!?). un john cusack adorabil, ca de obicei, poate cu atat mai adorabil cu cat are un cat fata sa de adolescent netot (oricum, non-enervanta, cum ar fi cea a lui criuse, sa zicem) sta in capul unui corp al unei matahale de santier. :lol:

iar maratonul cameron crowe continua, pt ca urmeaza 'jerry maguire', in mai putin de-o ora. :P :P

p.s.: INDIGNARE si din partea mea pt acel 4 tintit 'magnoliei' lui andreson, pana acum, filmul meu preferat al lui p.t. :love:

Longshot
19 Mar 2005, 21:49
ma bag si eu la jerry maguire,...iar :sleep:

Jeder für sich und Gott gegen alle 10/10 - cel mai tare herzog care l-am vazut. perfect. mi-ar fi facut ziua daca nu ar fi fost ...

Nosferatu: Phantom der Nacht 7/10 - la polul opus. nu stiu, pur si simplu nu l-am gustat deloc. abia asteptam sa se termine. 7 ia pt kinski care joaca cel mai tare conte D. pe care l-am vazut pe ecran si pt design. ganz si adjani nu am inteles ce cautau acolo. isi dadeau replicile parca erau in "la bloc". si nu m-am impacat nici cu engleza vorbita in film. plus ca scena cu trasura care o trimite contele dupa harker, o preferata a mea din original, e facuta...banal.

BeNnY
19 Mar 2005, 21:50
Road to Perdition - 8/10 (revazut)

I-am mai dat 0.5. In mare: frumos conturat, bine jucat (alterneaza), imagine buna, in mic: tezist, neverosimil & vadit.

cherryblossom
19 Mar 2005, 22:11
@cherry: nu-l combina pe Syd cu Lilja, nici macar in gluma :P

heheheeeeeeee, cine stie cunoaste... numai ca eu nu-l comparam pe meseriasu' cu pustoaica Lilja, doar imi trecusera prin cap doua versuri care i se potriveau si ei... uita-te in jur, se potrivesc multora...

Layla
19 Mar 2005, 22:47
Off topic (dar nu am gasit alt loc in care sa se potriveasca) : www.mrcranky.com. Sunt cateva cronici la care mori de ras, cam stresante reclamele.

apartamentu104
20 Mar 2005, 02:11
der undergang (caderea) 9/10.
un film excelent despre untimele zile ale celui de-al doilea razboi mondial, si in special despre ultimele momente ale lui hitler si ale apropiatilor sai.
nu este un film pentru "domnisoare", avand nenumarate scene sau secvente socante, de un realism dezarmant.
il recomand calduros tuturor pasionatilor de filme de razboi sau istorie.

p.s. cel "mai bun hitler" pe care l-am vazut pana acum.

WraIth
20 Mar 2005, 09:00
anchorman 2/10 --stupid mf

M0n0
20 Mar 2005, 13:46
Robots - nu as putea sa ma exprim la nota pt ca se vedea naspa...captura din cinema...nush de ce se mai obosesc sa faca asa dar in fine...

cam 8.75/10...bunisor...dar nimic nou...la capitolul de avansari tehnologice...

BeNnY
20 Mar 2005, 14:35
La 8.75 e bunisor?

Longshot
20 Mar 2005, 15:41
e problema cu ratingurile astea.ne-ar trebui intr-un sticky dezbatut un sistem clar de note, pt ca e clar ca ce inteleg unii printr-o nota nu inteleg si altii.
sau putem sa continuam ca si pana acum. :P

Gaandalf
20 Mar 2005, 16:31
e problema cu ratingurile astea.ne-ar trebui intr-un sticky dezbatut un sistem clar de note, pt ca e clar ca ce inteleg unii printr-o nota nu inteleg si altii.
sau putem sa continuam ca si pana acum. :P
prima greseala se comite atunci cand dai nota mare la o comedie (de ex.) si nota mica la o drama. Dai notele in functie de genul filmului ... si de cat ti-a placut tie. Multi critica dar nu prea se gandesc.

Razbunarea Haiducilor - 8/10 - oare de ce nu mai fac filme dintr-astea in ziua de azi ? D.p.m.d.v astea si peste 30 de ani o sa fie memorabile.

Alone In The Dark - 0.1/10
scenariu - jeg
imagine - jeg
montaj - jeg
sunet - jeg
coloana sonora - jeg
efecte cgi & stuff - jeg
actori (Christian Slater & Stephen Dorff) - jeg
Tara Reid - yumm!

WraIth
20 Mar 2005, 16:51
minority report : 7,5/10
sfarshitul nu mi-a palcut deloc...ma ashteptam la altceva..banal de tot
aia trei nu mai sunt tratati ca nishte roboti...etc

Gaandalf
20 Mar 2005, 17:22
Uitasem de Minority Report - half drunk si fara sonor k era muzica prea tare am vizionat filmul si spun ca tot de nota 10 este.

Sm�agol-Gollum
20 Mar 2005, 18:14

din cate stiu eu, aia 3 nu erau roboti, ci erau persoane cu capacitati mintale deosebite(provocate de un drog...)

BeNnY
20 Mar 2005, 18:24
Alone In The Dark - 0.1/10
scenariu - jeg
imagine - jeg
montaj - jeg
sunet - jeg
coloana sonora - jeg
efecte cgi & stuff - jeg
actori (Christian Slater & Stephen Dorff) - jeg
Tara Reid - yumm!

Pai bine, ma, si pentru Tara Reid dai 0.1? And you call yourself heterosexual?

WraIth
20 Mar 2005, 19:16

din cate stiu eu, aia 3 nu erau roboti, ci erau persoane cu capacitati mintale deosebite(provocate de un drog...)

mda..ma rog.ati inteles la ce ma refer..ca doar nu erau tratati ca nishte fiinte..etc

--------------
Wrongfully acused- 8/10(faze super faine...in rest mai nimic)

frate era cat pe ce sa ma uit la Wake of Death - cu JCvan Dame(imi palcea cand eram mic shi aruncam shi eu piciorele prin aer aiurea ca el :P)

Gaandalf
20 Mar 2005, 19:25
Pai bine, ma, si pentru Tara Reid dai 0.1? And you call yourself heterosexual?
Ai vazut filmul ? Este incredibil de prost & beyond si Tara Reid este asuprita de prostia lui. Iti aduci aminte de ea knd apare in prim plan.

notorious
20 Mar 2005, 20:44
'jerry maguire' - prima ora doar, de aceea ma si abtin sa dau note.

n-am mai rezistat din cauza orei / somnului, dar am vazut destul ca sa pot spune ca filmele lui cameron crowe sunt overrated (singurul care chiar mi-a placut a fost 'almost famous') si ca obisnuitul cabotism al lui tom cruise este mai vizibil ca niciodata, lasat sa evolueze in mod constient chiar de catre crowe. cruise mi s-a parut low in filmul asta (desi il stiu nominalizat la statueta de aur), poate doar in 'vanilla sky' sa fi fost mai low. :((

apartamentu104
20 Mar 2005, 20:52
the machinist (m-a facut curios un topic de pe iconoclast si m-am grabit sa-l vad)
super film(11/10 :) )

Longshot
20 Mar 2005, 21:00
ce face iconoclastul din om :happy:

Ambra Blu
20 Mar 2005, 21:47
ce face iconoclastul din om :happy:

This is what I call:
a. trend setting
b. follow the leader impulse
c. curiosity killed the cat syndrome
:P 8)

Sm�agol-Gollum
20 Mar 2005, 21:55
Dr. Dolittle 6/10

flav
21 Mar 2005, 02:49
I [heart] Huckabees 8/10 - un film frumos, cu un cast destul de plin... intorsaturi de situatie... comedie consacrata stilului... dar totusi nu razi pe cat te-astepta... recomand acest film celor carora le-au placut Ethernal Sunshine of the Spotless Mind , nu pentru ca ar fii un film pe care-l prinzi doar la sfarsit, dar ca si idee seamana... doar ca e mai amuzant!
plot: calatoria unuia spre rezolvarea unei coincidente... revolutia continua a unor teorii... auto cunoastere... etc...

M0n0
21 Mar 2005, 07:11
Bad Boys 2 - greu de decis...pt un film de actiune/comedie merita un 8.50/10

Airlight
21 Mar 2005, 07:21
:D

Gaandalf
21 Mar 2005, 14:02
Fallen Angels - 10/10 - mi-a placut instantaneu. Filmul nu s-a vazut crystal clear si mi-a placut enorm de mult imaginea, si coloana sonora este dementiala. EXCELENT!

The Pacifier - 2/10 - some funny situations along with some funny catchphrases ... then NOTHING! JEG!

klein
21 Mar 2005, 14:40
"De battre mon coeur s'est arrete" de Jacques Audiard. Ultimul sau film mi se pare mai putin reusit decat "Sur mes levres", dar ce interpretare extraordinara propune Roman Duris. Cred ca entuziasmul meu vine si din faptul ca nu am crezut ca actorul din Auberge espagnole sau din Exil, sau din Gadjo dijo, unde face niste roluri plate si fara personalitate, poate sa atinga o asa finete. Nu stiu daca a luat sau nu premiul de interpretare la Berlin, dar l-ar fi meritat. Un film de vazut.

BeNnY
21 Mar 2005, 16:46
Brazil (1985) - 6.5/10 Prea mult Monty Python fara sa fie Monty Python.

Nae
21 Mar 2005, 19:15
Spellbound - 8/10
pentru psihologia care este descrisa, si pentru suspansul subtil.

Marnie - 9/10
vizual superb. simbolurile de culoare folosite cu o precizie incredibila, close-up-urile intr-un stil matur, povestea incredibila, si sigur, last but not least, the ireplaceable Hitchcock-style
the man rulz.

Signs - 7.5/10
dezamagire, sa fiu sincer... nu am crezut ca arata alienii, si nu am crezut ca intra in chici-ul ala ingrozitor... bleah. asta nu mi-a placut. putea sa fie asa un fil misto daca nu era cu effectele alea de cacao, si daca nu iti arata cum este un alien... insa povestea, morala etc., astea au fost frumoase...
in rest, nice, but definitely not thrilling.

MinRep
21 Mar 2005, 19:24
S1m0ne - 6.5/10: sub "Gattaca", sub "Truman Show", dar prin prestatia lui Al Pacino se pierd toate aceste "detalii". Din pacate, incep sa ma cam satur de Pygmalion... :?

Gaandalf
21 Mar 2005, 20:55
decarul de :love: ptr Seinfeld - Live On Broadway - prea adevarat!

Sm�agol-Gollum
21 Mar 2005, 21:38
lotr-ttt ee
The Time Shifters 6/10

WraIth
21 Mar 2005, 22:09
The Clearing - 9/10 nu numai robert redford ci mai mult discutiile ce au loc in timpul filmului .mi-a placut. ma gandeama la un altfel de sfarshit

Longshot
21 Mar 2005, 22:29
stroszeck 8.5/10
herz aus glas 9.5/10
si pt relash in good company 7/10, (nu l-am gasit asa de prost cum l-a vazut gandalf.hollywood crap but nice crap)

BeNnY
21 Mar 2005, 23:21
Pubic Display of Affection (2005, r. Matei-Alexandru Mocanu a.k.a. Ambra Blu) - 9/10 - Debut regizoral impresionant, si mai impresionant ca e facut in Romania! Imagine foarte buna, incadrari ca lumea, soundtrack 10/10, actorii... pur si simplu nu prea suna bine replicile in romana, dar a facut super bine ca i-a lasat sa vorbeasca cat mai putin. & la sfarsit de simte o lipsa, se termina cam sec, o scena cu o plecare ceva, dadea bine dar din cate am inteles exista scena dar a trebuit sa fie taiata din diferite motive.Sanse mari mari la TIFF as zice.

Fuck!

apartamentu104
22 Mar 2005, 00:00
stiu ca nu ma incadrez in topic si ma scuz de pe acum, dar trebuia sa va impartasesc si voua filmuletul asta din cauza caruia am ras o ora( si inca mai rad).
se gaseste la adresa.
"http://www.prosport.ro/public/video/stupid karate.wmv"
dati cu copy paste pt ca linkul direct nu stiu de ce nu merge..

totusi este chiar ultimul filmulet vizionat 8)

notorious
22 Mar 2005, 12:41
Pubic Display of Affection (2005, r. Matei-Alexandru Mocanu a.k.a. Ambra Blu) - 9/10 - Debut regizoral impresionant, si mai impresionant ca e facut in Romania! Imagine foarte buna, incadrari ca lumea, soundtrack 10/10, actorii... pur si simplu nu prea suna bine replicile in romana, dar a facut super bine ca i-a lasat sa vorbeasca cat mai putin. & la sfarsit de simte o lipsa, se termina cam sec, o scena cu o plecare ceva, dadea bine dar din cate am inteles exista scena dar a trebuit sa fie taiata din diferite motive.Sanse mari mari la TIFF as zice.

bah, tot ce pot sa spun este ca ma faci sa rad, pe bune ! :lol: se apropie de analiza lui flo din ACEL film al anului trecut, legata de nunta nurorii sale. :)

notorious
22 Mar 2005, 12:56
the phantom of the opera - cam plicticoasa aceasta noua fantoma de la opereta. abunda in kitsch (insa trebuie sa ma intreb - voit sau nu ? - probabil si una, si alta), suficient kitsch ca sa ne extazieze ca 'moulin rouge' (unde kitsch-ul era EVIDENT voit). emmy rossum arata trasnet, insa gerald butler este depasit de situatie... muzica multa, prea multa si in general 'oubliabila', deci tocmai de aceea MAI obositor. decorurile arata foarte 'cool', desi, repet, trebuie sa ne intrebam in legatura cu dorinta asta total 'non-schumacher-easca' de a ne fura/scoate ochii prin grandoare. nu-i un pic prea mult ? caci, din punct de vedere stilistic, singura scena memorabila ramane lupta din cimitir, dintre 'fantasmicul' butler si rivalul sau. ;)

si mai are o serie de gafe impardonabile.

succesul in randul publicului feminin adolescentin garantat.

6.5/10

MinRep
22 Mar 2005, 13:33
La dolce vita - 9/10: sweeeeet... :P Am cam motait pe unele parti, dar ma rog... Un film frumos, care nu are darul sa ma lipeasca de ecran...

Umberto D. - 9(si ceva)/10: Oricat de 'ridicol' poate parea un batran care se agata de un biet caine mai degraba decat de propria-i viata, filmul asta spune ceva! Nu e deloc fals, desi e imbibat de un dulce tragism.

klein
22 Mar 2005, 14:36
"Va, vis et deviens", ultimul film al lui Radu Mihaileanu. Ce dezamagire!! Dupa surprinzatorul "train de vie", filmul asta este incredibil de infantil. Ai impresia ca Mihaileanu si-a pirdut mintile. Ori a fost foarte impresionat de situatia evreilor din Etiopia si nu a mai fost in stare sa redea emotia resimtita pe ecran, ori in filmele precedente a avut o sclipire de geniu care s-a risipit, ori nu mai inteleg... In orice caz, de data asta se face vinovat de lipsa de umor, de patetism, de melodramatism ieftin, de amatorism chiar.
Singurul motiv pentru acre nu regret ca am dat banii pe bilet a fost prezenta lui Mihaileanu in sala, discursul si discutiile la care a participat dupa film. A dat dovada de mai mult umor decat in film.

Gaandalf
22 Mar 2005, 15:11
si pt relash in good company 7/10, (nu l-am gasit asa de prost cum l-a vazut gandalf.hollywood crap but nice crap)
zi-mi ce ti s-a parut "nice" in afara de superba Scarlett ?

Longshot
22 Mar 2005, 19:58
amice. nu sunt critic, nu vreau sa fiu critic, si tot asa, asa ca nu am nici o tangentza cu analizele detaliate.
in good company mi s-a parut pe ansamblu enjoyable, la fel cum am zis despre alt film criticat pe aici flight of the pheonix. asta nu inseamna ca nu exista clisee, replici corny, intorsaturi naspa si in general faze penale, tipice filmelor de duzina, dar pt un relash, cum am zis mai sus, mi s-a parut ok. scarlett no comment evident, dar de ce nu si topher grace, care a lucrat bine pe unele scene, cum ar fi cea cu "are u all psyched?". totusi e o comedie la baza. loosen up. ;)

Gaandalf
22 Mar 2005, 20:08
totusi e o comedie la baza. loosen up. ;)
i tried to but i couldn't ... i found myself bored and i have no time for "bored" ... it's too much of a waste of time.

Longshot
22 Mar 2005, 20:12
da, aici cu timpul pierdut e corect. filmul e de vazut daca lumea vrea ceva usor, pt digestie. daq se cauta chestii, chiar si comerciale, mai tari, dupa vizionarea carora sa ramai cu ceva worthwhile, se gasesc in alta parte.
hai k am luat-o off topic.

na, home alone 2. fara rating.

Gaandalf
22 Mar 2005, 20:19
na, home alone 2. fara rating.
de ce fara rating ? a fost bun filmul. t'was a lot more funny than In Good Company :D

Fight Club 10/10 e putin ? se cere mai mult... Bingo!

Longshot
22 Mar 2005, 20:27
lol. facem ce facem si continuam :P
fara rating pt ca am crescut cu home alone, il vedeam pe vhs de vreo 2-3 ori pe zi si nu pot sa dau un rating obiectiv. de aia. cand un film e prost, stai linistit ca il ard la nota. 8)

WraIth
22 Mar 2005, 21:05
Saints and soldiers 10/10
imi plac in general filmele astea de razboi. asta in pm...mi-a placut.

BeNnY
22 Mar 2005, 21:17
(nu) Imi place usurinta cu care dati 10/10. Asta inseamna ca perfect filmul, in pm....

Sm�agol-Gollum
22 Mar 2005, 21:29
Man on fire 8.5/10 misto filmul.m-a impresionat mult si prin muzica mi-a adus aminte de gladiatorul.

notorious
22 Mar 2005, 23:37
(nu) Imi place usurinta cu care dati 10/10. Asta inseamna ca perfect filmul, in pm....

exprimandu-ne pe un forum de care suntem din ce in ce mai atasati sentimental si unde ne simtit din ce in ce mai mult ca o 'familie', nimeni nu o sa se supere ca ne permitem sa fim mai subiectivi, nu ? eu dau 10 destul de usor, nu doar din indulgenta, dar si din lejeritate...

subliniez pe forum.

herbert
23 Mar 2005, 01:38

exprimandu-ne pe un forum de care suntem din ce in ce mai atasati sentimental si unde ne simtit din ce in ce mai mult ca o 'familie', nimeni nu o sa se supere ca ne permitem sa fim mai subiectivi, nu ? eu dau 10 destul de usor, nu doar din indulgenta, dar si din lejeritate...

subliniez pe forum.

notorious, fara supare, ai produs o "explicatie" jenanta.
eu cred ca e o lipsa de respect pt film si pt cinefilii de aici notele mari pe care le arunci (le aruncati). iar spiritul familiar, poate prea familiar uneori - vazi ragaielile animalice din timpul scandalurilor - nu justifica deloc acesta abandonare a exigentei (eram sa scriu: a bunului-simt).
incearca intotdeauna sa fii cel adevarat, pentru ca unii ar putea crede ca "glumesti" si in cronicele tale de film.

nume
23 Mar 2005, 07:55
exprimandu-ne pe un forum de care suntem din ce in ce mai atasati sentimental si unde ne simtit din ce in ce mai mult ca o 'familie'
Daaaaa ! O familie mare si fericita unde ne avem ca fratii de ne mancam ... talentul. Adevarul ca in ultimul timp ma simt foarte apropiat de antevorbitorul meu, mai ca vreau sa-l fac sa scape sapunul la dush (nu pentru mine).

tailgunner
23 Mar 2005, 09:08
Napoleon Dynamite (7/10) sau micul infern american. Depresiv, pe alocuri amatoristic, & still it packs a punch

Ambra Blu
23 Mar 2005, 09:50
Napoleon Dynamite (7/10) sau micul infern american. Depresiv, pe alocuri amatoristic, & still it packs a punchNu stiam ca mai sint americani care intra pe net prin dial-up. Iar digitalul ala pe care e tras nu spune mare lucru. Totusi, figura fratelui lui Napoleon si bunica motorista in desert comit destule momente rizibile.

WraIth
23 Mar 2005, 10:32

mda.cand ma sa ma fac critic de film am sa-ti spun.meanwhile daca imi palce pot sa ii dau shi 11/10 in pm

vezi sa nu dai shi tu mai mult de 9 k?tot faceti atata fuss.ai vazut macar filmul?! :sleep:

notorious
23 Mar 2005, 11:55
mai ca vreau sa-l fac sa scape sapunul la dush (nu pentru mine).

A T E N T I E T R O L L !

glumeam.

notorious
23 Mar 2005, 12:06
notorious, fara supare, ai produs o "explicatie" jenanta.
eu cred ca e o lipsa de respect pt film si pt cinefilii de aici notele mari pe care le arunci (le aruncati). iar spiritul familiar, poate prea familiar uneori - vazi ragaielile animalice din timpul scandalurilor - nu justifica deloc acesta abandonare a exigentei (eram sa scriu: a bunului-simt).
incearca intotdeauna sa fii cel adevarat, pentru ca unii ar putea crede ca "glumesti" si in cronicele tale de film.

fara suparare:

1. daca sunt mai indulgent, nu inseamna ca n-am simt critic => nimeni nu-mi spune ce note sa dau. ok ?

2. in general, ma uit la filmele pe care le procur pe cai de o legalitate discutabila, filme pe care prin urmare le VREAU, ma intereseaza si, fireste, in cele din urma, 90% din ele ma incanta. deci, nu este nimic chiar atat de nefiresc in notele mari pe care le 'arunc'. oricum, nu imi place chiar atat de tare sa dau note. imi da un sentiment prea didactic.

3. ce e prost, este sanctionat de mine destul de dur (prost, dupa gusturile mele ! ;) ): vezi 'milionari de vechend', 'orientul', 'masacrul', 'fantoma', etc.

4. in cronicile pe care le scriu, sunt destul de chitibusar si n-am dat pana acum mai mult de 3 stele unui film (asta si pt ca m-am simtit incapabil sa ma exprim planturos in legatura cu filmele care chiar mi-au placut).

am zis-o cat mai clar cu putinta. pana una-alta, arata-mi unde am exagerat asa impardonabil cu notele.

obvious
23 Mar 2005, 13:38
LE BATTEUR DU BOLERO-din acel ciclu de scurt metraje europene,eterna gasca de godard,andersson, moodyson etc.oricum, cred ca nu am mai ras de mult la modul asta.10/10, pentru ironia fix iconoclasta a lui Leconte.
dupa bunu-mi obicei, imi adjudec filmul asta. i made it! :D
WORLD OF GLORY -perfect din multe puncte de vedere, de la continua debalansare de cadru cu orice fel de valori simbolice o fi avut ea (tind sa ma bucur de ce am interpretat eu fara sa vreau sa-mi justific daca asa a fost au ba) sau nu, pana la alegerea actorului si a succesiunii si a tot.plus prima secventa. oooo, da.9.8/10 andersson ruleth.

WraIth
23 Mar 2005, 20:54
The Crow: Salvation 3/5

Sm�agol-Gollum
23 Mar 2005, 21:09
Mystic River 8/10
The forsaken 5/10
Ocean's 12 6/10

sunt de acord cu benny in legatura cu nota 10. daca ii dai unui film nota 10 inseamna ca este o capodopera si nu poti sa traiesti fara sa il vezi in fiecare zi..just an opinion...

Pinky
23 Mar 2005, 22:58
Dogville - 9.5/10
Full Metal Jacket - 9/10
The Aviator - 9/10

notorious
24 Mar 2005, 09:11
daca ii dai unui film nota 10 inseamna ca este o capodopera si nu poti sa traiesti fara sa il vezi in fiecare zi

eu nu rezist sa-ti citesc postarile in fiecare zi, dar asta nu inseamna ca nu sunt capodopere.

Longshot
24 Mar 2005, 09:21
zatoichi 6/10
touch of pink 6/10
revazut kung fu hustle -> urcam la 7.5 (note 2 self : cauta tot timpul sub-ul in engleza, alea in romana sunt facute in sl***z)

notorious
24 Mar 2005, 09:30
the big sleep

doar cinci cuvinte: humphrey bogart si lauren bacall. el este pur & simplu incredibil in tot cinismul, aerul flegmatic si umorul sau de la limita decentei. nimic neobisnuit, nu (v. 'casablanca', 'the maltese falcon', 'the african queen' etc)? plus, ca nu este prea inalt ! iar ea are exact acel aer de impertinenta, raceala si acel delicios tupeu de femme fatale, dar si vulnerabilitate si inocenta de ilsa llund laszlo (vezi, din nou, 'casablanca'). iar schimbul de replici dintre ei, niste impunsaturi pline de ironie si cinism ('please, do scratch !', ii spune el ei, in timp ce EA ii atrage discret atentia asupra coapselor ei, mangaindu-si materialul dresurilor cu multa 'feminitate'). povestea, desigur, ramane destul de previzibila, dar, in cadrul genului noir, este o piatra de hotar - un santaj, un milionar, o femeie misterioasa, un detectiv prins intr-o plasa de minciuni, indragostit s.a.m.d. dar, repet, savoarea acestui clasic extraordinar trebuie cautata la nivelul jocului actoricesc, replicilor (rupte !), regiei.

cu acest prilej, am remarcat si o gaselnita simpatica: deci, howard hawks este regizorul preferat al lui john carpenter, corect ? iar 'the big sleep', noir-ul sau preferat. numele scenaristului lui 'the big sleep', leigh brackett, a devenit in nu mai putin celebrul 'halloween' numele serifului jucat de charles cyphres. ;)

oricum, desi il plasez SUB 'the maltese falcon' in cadrul genului, obtine un 9.5/10 iar herbert va trebui sa se impace cu asta. ;) :P

WraIth
24 Mar 2005, 11:48
Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid - 5/10 the f.uc

herbert
24 Mar 2005, 13:48
the big sleep

oricum, desi il plasez SUB 'the maltese falcon' in cadrul genului, obtine un 9.5/10 iar herbert va trebui sa se impace cu asta. ;) :P

nu am de ales. capriciile varstei :)
sper, totusi, sa devii mai cu-minte

apartamentu104
24 Mar 2005, 13:59
Life Aquatic with Steve Zissou 8/10

Ambra Blu
24 Mar 2005, 14:15
'Come and see' (titlul american, pe cel rusesc nu m-am obosit sa il retin): un film despre partizanii latvi si atrocitatile razboiului; o structura foarte bine definita de scenariu, asa, ca la scoala americana, cu un pusti a carui experienta coming of age inseamna sa:
1. decida sa devina partizan
2. isi vada familia ucisa (turning point)
3. sa devina oarecum intim cu roza de la colhoz (imi cer scuze ca folosesc cuvinte cu ecouri din limba aceasta moarta)
4. sa umble prin mocirle, sa vada cum sint ucisi copii, etc
5. sa il impuste, simbolic, pe hitler si sa dea inapoi toate hororile care aveau sa vie.

tezismul din final e suparator, limba e de ca-cat, iar panslavismul out of fashion; in plus, prea multa tensiune strica daca nu e imblinzita de momente de respiro, altfel te obisnuiesti si se duce tot efectul. a fost bine sunetul, in schimb, psihopompos, asa, pe fata, pasamite aia era traducerea auditiva a experientelor vizuale avute de tinar.

WraIth
24 Mar 2005, 15:45
28 days later 8/10
un Sci-Fi / Horror / Thriller interesant.recomand fanilor

M_olecula
24 Mar 2005, 19:47
28 days later 8/10

Inceputul e interesant , a doua jumatate si sfarsitul sunt de cacat !

Team America 6/10 - cel mai ironic film care l-am vazut pana acum
Gadjo Dilo 6/10 - cel mult interesant
Finding Neverland 7/10 - Frumos , peste aviator

WraIth
24 Mar 2005, 20:18
28 days later 8/10

Inceputul e interesant , a doua jumatate si sfarsitul sunt de c**** !

trebuia sa aiba un final fericit.asha se termina mai toate astfel de filme cu end of man kind,etc.that's the bad part.hate it

Looney Tunes Back in Action - 6/10 doar bugs,daffy shi restul personajelor din desene dau nota de umor in film.in rest...dejaba

TimeLine deshi am auzit ca ii "marfa" not to impresed 7/10. lucru' demn de luat in seama : <<te intorci in trecut,il influentezi shi viitorul ramane la fel>>

Sm�agol-Gollum
24 Mar 2005, 20:44
the clearing - 6/10
cellular 8/10

West
25 Mar 2005, 11:17
Trainspotting - 6.5/10.

Petre
25 Mar 2005, 11:25
Constantine 5.5/10

notorious
25 Mar 2005, 16:26
limba e de ca-cat

straight to the point, dle regizor ! imagineaza-ti cati straini ar zice si despre limba noastra, 'comoara nationala', ca este imposibila. :hmm:

notorious
25 Mar 2005, 16:40
sunrise: a song of two humans - desigur, filmul nu trebuie vazut decat pt a fi bifat pe lista expresionismului lui f.w. murnau. exagerarile expresionismului sunt, pe alocuri, comice, lucru cu care trebuia sa va impacati si in cazul lui 'nosferatu, eine symphonie des grauens': jocul actoricesc mai mult decat functional (cazul george o'brien'), naratiunea mai mult decat fortata etc. dar doua lucruri, da: montajul (flashback-urile rapide si montajul paralel, amandoua demne de toata stima) si imaginea (vezi suprapunerile, ca in cadrul in care george o'brien 'se vede' imbratisat de amanta sa, la care se aduaga destule cadre in care se desfasoara imaginatia personajelor). astea nu v-au placut ? :)

7-8/10

WraIth
25 Mar 2005, 21:07
Open Range - 7/10 un film despre viata de cowboy. eroii ajung intr-un orashel unde stabiesc ordinea shi pacea facandu-shi singuri dreptate

Gaandalf
25 Mar 2005, 21:40
Be Cool
Ups :
John Travolta & Uma Thurman dance
Elliot monologue
Dub Md's Scenes
Vince Vaughn
Lakers Game

Sick things:
Christina Millian
Steve Tyler
the singing & shit...

Sm�agol-Gollum
25 Mar 2005, 22:21
New suit 5.5/10
The metro chase 4/10
Politist la ananghie 7/10 misto suflul exploziei

nume
25 Mar 2005, 22:21
Face/off, r. John Woo 1997
Mi-a placut, nu ma asteptam. Are niste chestii super misto: porumbeii din biserica; grosplanurile, cum e filmat, ideea.
8/10

Gaandalf
25 Mar 2005, 22:56
porumbeii din biserica
era de ashteptat doar repr. john woo movie signature.

BeNnY
25 Mar 2005, 23:29
Well, hardul meu a murit si o data cu el tot ce aveam pe el deci am avut timp sa vad ceva filme.

Be Cool - 6/10 -
Get Shorty - 8.5/10 - Vazusem inainte bucatele din el dar am vrut sa-l vad ca sa pot sa compar cu Be Cool.
Bad Boys 2 - 8/10 - Entertaining little piece of shit.
Top Secret - 8.5/10 - Misto in afara momentelor in care canta Val Kilmer, atunci am schimbat pe xxl.
Comme une image 6.5/10 - Mult prea vorbit cum spunea Mala Portugal. La inceput sunt cateva glumite dozate bine, subtile dar dupa aia filmul moare si interesul meu o data cu el.
American History X - 9.5/10 - Do i like this movie or what? Great, great Edward Norton. Toti, de altfel.

apartamentu104
25 Mar 2005, 23:46
the final cut 9/10

apartamentu104
26 Mar 2005, 02:57
tocmai am terminat de vizionat "house of flying daggers" EXTRAORDINAR!!!!! 10/10 fara discutii.(si asta in conditiile in care urasc filmele in care personajele zboara sau se lupta cu armate intregi si reusesc sa invinga)

cred ca un cuvant cheie in descrierea acestui film ar fi culoarea. desi o drama, m-am simtit fericit (nu glumesc) ca am avut ocazia sa vad filmul asta.

poate ca si ai nostrii regizori si scenaristi ar trebui sa traga cu un ochi la chinezoii astia, sa vada ca se pot face filme si fara a repeta obsesiv imaginea cainelui vagabond sau a romanului fara de sansa sau viitor.(deja nu mai are rost sa spun despre cuvintele "cheie": pula, pizda, etc..)

este deci un must see.

Lady_Skar
26 Mar 2005, 08:50
American History X
9/10
Iar am plans... :((

Longshot
26 Mar 2005, 09:01
mishto am history x

lion in winter 8.5/10
deserto rosso 8.5/10

in other news
LOS ANGELES, California (AP) -- Barney Martin, a former New York City detective who went into show business and became best known for playing Jerry Seinfeld's father Morty on the comedian's hit television series, has died. He was 82.

asta fu joi. like ... rip/dsi/oip man.

WraIth
26 Mar 2005, 10:37
deep rising (1998) - neasteptat de plictisitor 5/10

notorious
26 Mar 2005, 10:48
Are niste chestii super misto: porumbeii din biserica;

mai uita-te si la 'the killer', tot de john woo, 1989. lui woo ii place sa se autociteze, inca mai crezand, din nefericire, ca formula lui (deja invechita, dovada 'paycheck', 'windtalkers' si, de ce nu, 'MI2') inca mai este gustata...

M_olecula
26 Mar 2005, 11:22
Kill Bill 2 7/10 - dupa a treia vizionare il gasesc cam plictisitor si un pic enervant asta datorita dialogurilor dintre personaje pline de pauze mari !

KORBEN
26 Mar 2005, 23:11
rebel without a cause 4/5
foarte multe chestii de plakut la filmu asta
mai putin jocul actorilor, totally dated si d`aia pe alocuri cam nedigerabil

KORBEN
27 Mar 2005, 01:11
filmu cu serpi mutanti de pe hallmark 5/5
cum sa dau mai putin unui fim in care 2 personaje schimba urmatoarele replici
"am adus niste clorura de sodiu s-o incercam pe serpi.
- eu ma gandeam la o bomba atomica"

apartamentu104
27 Mar 2005, 09:55
adica aia voiau sa omoare serpi cu sare de bucatarie ? :lol:
cred si eu ca mai bine se gandeau la bombe atomice!

notorious
27 Mar 2005, 11:15
bonnie and clyde - 6/10 - ca tot discutam cu serghei, acum ceva timp, despre (i)moralitatea filmelor. eu zic: un film nu este imoral aratand niste aspecte sordide sau imorale, dar este imoral atunci cand se joaca cu aspectele imorale pe care le descrie. iar arthur penn se straduieste (inutil) sa faca niste ucigasi si talhari sa para simpatici. ce anume imi pare, totusi, in neregula ? cu toate eforturile sale, tot nu mi-au devenit simpatici. asta pt ca nu-l suport pe warren beatty (zambetul ala de adolescent dandy imi face tensiunea sa creasca !), impotent sau nu (ca in cazul de fata), cu alte cuvinte jalnic sau nu.

filmul ramane sustinut de gene hackman si de faye dunaway (aici, absolut superba !). desigur, nici inventivitatea filmarii nu este un argument 'contra' (la inceputul peliculei putem vedea un close-up super pe ochii lui dunaway :love:, pe parcurs avem multe planuri-detaliu etc). dar, din pacate, am nevoie de mai mult.

hitch - 5/10 - comedioara aceea usoara, usoara, usoara (alta de la andy tennant, un regizor usor usor usor), dar simpatica, de weekend. avdand in vedere ca nu trec usor cu vederea cusaturile narative, jocul malaiet si iritant cu care ne-a obisnuit will smith, jocul de ciubota al evei mendes, care, cu fiecare noua aparitie ne dovedeste ca n-a fost o eleva prea sarguincioasa la academia de film si nici finalul tras de elestic, nu pot sa spun decat pas.

Blue
27 Mar 2005, 11:24
Ultimul film vizionat la TV de mine a fost " Rebel fara cauza". 8/10 dupa parerea mea naiva. :oops: . Unul dintre cele mai bune filme ce au ca tema teribilismul tineretii :P

apartamentu104
27 Mar 2005, 13:18
larva 5/10 SF cu paraziti care se transforma din viermi intr-un fel de lilieci mancatori de oameni prin stilul alien. se termina in genul x-files.
de vazut doar la vreo mahmureala cum am eu azi :oops:

nume
27 Mar 2005, 17:28
mai uita-te si la 'the killer', tot de john woo, 1989. lui woo ii place sa se autociteze, inca mai crezand, din nefericire, ca formula lui (deja invechita, dovada 'paycheck', 'windtalkers' si, de ce nu, 'MI2') inca mai este gustata...
Stau prost cu Woo. Nu stiu daca e bine sau rau.... :?

Longshot
27 Mar 2005, 18:11
->longshot's mexican day :

que viva mexico 8/10
los olvidados 9/10

+ ab-normal beauty 8/10

WraIth
27 Mar 2005, 18:24
man on fire - cu mici exceptii...superb. merita vazut 9/10

f bun Denzel Washington.mi-a adus aminte shi de rolul sau in John Q. wordless (*)

apartamentu104
27 Mar 2005, 19:10
un long dimanche de fiancailles 10/10.

cherryblossom
27 Mar 2005, 19:48
The Dreamers - am vazut si eu intr-un final filmul asta si mi-a placut... de fapt, cred imi place Bertolucci in general, nu numai aici... foarte simpatic actorul acela, Louis Garrel, nu mai zic de Eva Green, frumusica foc...

Mi se pare mie sau The Dreamers a declansat reactii asemanatoare ca si Eyes Wide Shut-ul lui Kubrick?

Serghei
27 Mar 2005, 22:17
The Conversation-F.F.Coppola-1974.

Filmul isi concentreaza actiunea in jurul unui expert(Gene Hackman) in supravegheri si a ultimei actiuni a acestuia.Ceea ce pare un simplu job platit bine devine o confruntare cu sine,o lupta cu propria paranoia.E interesant de urmarit evolutia frazei de la care porneste Hackman "He'd kill us if he had the chance"-fraza a doi indragostiti ingrijorati sa nu fie prinsi de tatal fetei si implicatia din final,cand Hackman afla adevarul "He'd kill us if he had the chance"-fraza a doi ucigasi motivandu-si fapta.Foarte mult din calitatea filmului se bazeaza pe ambiguitatea si suspansul intretinute excelent de Coppola.Jumatatea a doua a filmului aduce f.mult cu stilul lui Hitchcock(poate dus chiar mai sus).Scena finala e lucrata la perfectie,Hackman(animalul de prada haituit in propria casa) isi distruge intreaga locuinta in cautarea microfoanelor ascunse,apoi o panoramare cu intreaga locuinta distrusa si Hackman cantand la saxofon.
Hackman e impecabil,regia la fel.

nume
27 Mar 2005, 22:22
The Conversation-F.F.Coppola-1974.
Scena finala e lucrata la perfectie,Hackman(animalul de prada haituit in propria casa) isi distruge intreaga locuinta in cautarea microfoanelor ascunse,apoi o panoramare cu intreaga locuinta distrusa si Hackman cantand la saxofon.
Hackman e impecabil,regia la fel.
"ffc" :hmm:

Deh, unii regizeaza putin da bun, ramane ceva in urma lor. Mie mi-au placut cel mai mult urmaririle alea din parc, de la distanta, a la camera ascunsa. Bine, nici nu se putea altfel.
Un film de 10.

Gaandalf
28 Mar 2005, 06:44
White Coats - 3/10 - pasarici bune, situatii de cacao, si organ fight ... cameo prelungit si inutil al lui Dan Aykroid.

Pirates Of The Carribbean - 8/10 bun, amuzant - Depp, efecte bune si muzica de vitejie, curaj si goin' out in blazer glory... Prea multa incat la un moment dat asteptam sa se mai termine si nimic.

Ambra Blu
28 Mar 2005, 10:10
Tuturor astora care se dau pe spate la 'The Conversation', un film extrem de prost, le recomand in prealabil o lectura a scenariului spre a vedea de ce regia a iesit ffp, adica foarte, foarte prost.

WraIth
28 Mar 2005, 18:35
Scary movie 3 - 4/10 unele faze reushite. restul prostie

Retuner 6/10 -The future is history. nu cine shtie ce. SF japonez

Nochnoy dozor 8/10 with it's ups and downs,dar per total nu strica sa-l vezi

apartamentu104
28 Mar 2005, 20:47
The Legend Of Bagger Vance 6/10 cu matt damon, will smith si charlize theron, regizat de robert redford :sick:
un golfer (matt damon) isi pierde "swingul" din cauza traumei psihologice suferite in razboi, iar bagger vance (will smith) il ajuta in lupta cu demonii interiori, spre a-l aduce iar la jocul de odinioara. comedioara romantica ce ar putea sa placa femeilor deprinse cu telenovela de la 6. in rest, plictis...

Longshot
28 Mar 2005, 20:54
dea, hai sa zicem ca in mare parte un 6.5 ar fi mai accurate, desi mi-au placut unele faze.
dar ... no way e asta un rom com. drama da. rom com never.

la mine : jacket - 7.1/10
alfie (remake-ul, revazut aseara, din considerente...,ma rog, i won't get into it) 6/10

apartamentu104
28 Mar 2005, 21:00
o fi si un pic dramatic, dat fiind momentul actiunii si unele episoade (ex sinuciderea, razboiul, tatal baiatului ajuns maturator), dar actiunea principala si mai ales finalul il trag spre comedie romantica.
parerea mea.

notorious
28 Mar 2005, 21:08
in legatura cu 'the conversation', cred ca ar fi trebuit sa se evidentieze putin asemanarea cu antonioni.

.................................................. ...............

spartacus - 8/10 - un kubrick dated (!), cu un kirk douglas in plina forma, o constructie impecabila, un final antologic si, mai ales, un peter ustinov superlativ !

papillon - 9/10 - abia acum, din pacate ...imi dau seama cator filme le-a servit ca inspiratie filmul lui franklin j. shaffner, printre care si unul dintre all-time favourites-urile mele, 'shawshank redemption' al lui darabont sau o comedie precum 'life', cu doi cabotini de culoare celebri.

in primul rand, trebuie remarcat cuplul actoricesc - steve mcqueen aflat la cel mai bun rol al sau & dustin hoffman, si el senzational. in al doilea rand, este realismul abordarii - inchisoarea din guineea franceza, care era chiar naspa - te bagau la carcera pt orice abatere, te infometau pana iti cadeau dintii, te decapitau pt putin lucru s.a.m.d. si, in al treilea, dar nu in ultimul rand, pledoaria pt libertate, una dintre cele mai sincere si mai frustrante din toate timpurile !

si pt ca tot mi s-a acrit de pledoaria pt 'libertate', trairea propriei vieti etc, am sa variez - maine, poate 'visatorii' lui bertolucci.

KORBEN
28 Mar 2005, 22:24
white chicks 2/5
daca aveti dubii, taglineu de pe dvd era "black diks in white chicks"
si nu era porn, cum s-ar crede
stiu ca in comedie inovatia si orginalitatea nu sunt un must..dar totusi ciorile alea (nigaz) nu prea le au cu chestiile comice
oricum suportabilk pt 3 oameni care sunt imobilizati de plictis pe canapea intr-o duminica seara

y tu mama tambien 3/5
de ce s-a vorbit dsp filmu asta chiar ca nu inteleg
nu e prost, ba chiar e bine jucat si pe alocuri bine filmat
si reflecta starea tineretului din mexic, ok , dar are un trish colosal, cand vo spune ce ar fi trebuit si putut sa faca regizorul
si sex... cam prea mult si neinteresant si gratuit
pur si simp-lul nu mi-a placut
si e al treilea film mediocru in care joaca gael garcia num ai stiu cum care ma plictiseste, drept care evit sa vad motorcycle dairies...

southpark (chicken pox si why should roger ebert eat less fat foods)
2 episoade bunicele
care implica o vizita la plane arium si o revansa cu bts-uri

Pinky
28 Mar 2005, 22:52
Million Dollar Baby - 8/10
Snatch - 9/10

cherryblossom
28 Mar 2005, 22:52
Tillsammans (Moodysson, 2000) - Doamne ce circ, cam cit in 10 telenovele la un loc... :P

M0n0
28 Mar 2005, 23:05
Snatch - 9/10

Adevarat graiesti...comediile englezesti sunt cele mai bune...actiunea pe locul 2... :P

nume
28 Mar 2005, 23:09
in legatura cu 'the conversation', cred ca ar fi trebuit sa se evidentieze putin asemanarea cu antonioni.
Unde?

.................................................. ...............

spartacus - 8/10 - un kubrick dated (!), cu un kirk douglas in plina forma, o constructie impecabila, un final antologic si, mai ales, un peter ustinov superlativ !

papillon - 9/10 - abia acum, din pacate ...imi dau seama cator filme le-a servit ca inspiratie filmul lui franklin j. shaffner, printre care si unul dintre all-time favourites-urile mele, 'shawshank redemption' al lui darabont sau o comedie precum 'life', cu doi cabotini de culoare celebri.

in primul rand, trebuie remarcat cuplul actoricesc - steve mcqueen aflat la cel mai bun rol al sau & dustin hoffman, si el senzational. in al doilea rand, este realismul abordarii - inchisoarea din guineea franceza, care era chiar naspa - te bagau la carcera pt orice abatere, te infometau pana iti cadeau dintii, te decapitau pt putin lucru s.a.m.d. si, in al treilea, dar nu in ultimul rand, pledoaria pt libertate, una dintre cele mai sincere si mai frustrante din toate timpurile !
Incearca si un Luke mana rece.

Da, filmul e foarte bun (9/10). Am citit si cartea (dupa ce am vazut filmul prin '98 ). Avem de-a face aici cu o ecranizare care-si depaseste sursa. :shock:
Ma bucura sa descopar ca mai e unul care sa compare cele doua filme. Acum ceva timp scrisesem si eu o "cronica" in paralel a celor doua filme Shawshank Redemption / Papillon. Unele asemanari se ragasesc si in filmul lui Stuart Rosenberg.

Serghei
29 Mar 2005, 07:49
un film extrem de prost

Avem conceptii diferite despre ce inseamna un "film bun".

WraIth
29 Mar 2005, 09:17
Book of Shadows: Blair Witch 2 - 6/10 mai bun a fost primul

M0n0
29 Mar 2005, 09:45
Man on the Moon - 7.50/10

raptor
29 Mar 2005, 12:35
.dupa ce vezi man on the moon si apoi life and death of peter sellars realizezi la ce nivel de ceapa degerata e primul film.
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=5186&hist=0
.aici am explicat in 7 cuvinte de ce ia 9,5.

M0n0
29 Mar 2005, 12:43
Man on the Moon o fi ceapa degerata dar tot merita un amarat de 7.50...

KORBEN
29 Mar 2005, 12:54
constantin 1/5

penibil, penal si jegos in acelas timp; inimitabil si inegalabil la capitolul de abisalitati brodate pe tema "lumea nostra e un joc intre diavol si dumnezeu, dar vai diavolul triseaza si doamne-doamne nu intervine"
siktir
mr reeves joaca la fel de mult ca pisica pe care o tine in brate pentru a intra in iad, ca sa verifice dac sora geamana a femeii s-a sinucis...
bla, bla, bleah :sick:

Longshot
29 Mar 2005, 15:23
desi il amanam de ceva vreme, impins de parerile diferite de aici, am vazut si eu azi, the conversation.
acuma, constat ca ma aflu cam la mijloc. extrem de prost nu mi s-a parut, dar nici masterpiece.
misto scenele de urmarire, de fapt toata scena din parc ca si reintoarcerile la ea, cu replicile participantilor la conversatie in succesiuni diferite, ca si diferenta de interpretare a aceleasi replici, diferenta care transforma o scena aparent banala in ceva mai complex (ca in blowup, la asta referindu-se notorious).
insa tot suspansul si toata tensiunea care reiese din asta, e scazuta cand povestea se opreste mai mult asupra personajului lui hackman (paranoia, viata personala distrusa, concurenta), momente care m-au plictisit groaznic, simtind the fast forward urge.
8.75/10

btw, a vazut careva blow out facut de depalma?e un preferat a lui QT si se pare ca trateaza cam acelasi lucru.

Gaandalf
29 Mar 2005, 15:32
K-Pax -5/10

herbert
29 Mar 2005, 19:50
4/10 pentru Constantin.
timp pierdut, timp de neregasit...

Terror_IST
29 Mar 2005, 19:52
Iata cateva filme pe care le-am vazut in ultima luna si pe care le recomand cu toata inima:

"House of 1000 Corpses" 7/10 Un horror regizat de Rob Zombie, o combinatie foarte reusita de "Texas Chainsaw Masacre" si "House on Haunted Hill". Un film destul de violent cu spitale si familli de nebuni dar relaxant pentru fanii genului (printre care ma numar si eu). E filmat new-age iar pe alocuri aduce a videoclip. Coloana sonora este foarte reusita avand o tendinta clara spre hardcore (majoritatea melodiilor sunt semnate de trupa lui Rob Zombie). Poveste e destul de simpla: un grup de adolescenti se intorc acasa in noaptea de Halloween, opresc pentru benzina intr-un loc unde se afla si un muzeu al groazei si vizitandu-l afla despre legenda lui "Dr. Satan" un psihopat care facea experimente pe nebunii din azilul unde lucra. Curiosi sa afle mai multe despre "vedeta locala" cei patru iau o autostopista care nu prea pare in toate mintile. Sunt nevoiti sa merga acasa la aceasta, dupa ce au o pana de cauciuc, si trebuie sa-i cunoasca familia (o adunatura de ciudati) si sa participe la cina de Holloween. In momentul in care se cred scapati cei patru sunt atacati iar restul filmului consta intr-un cocktail de teroare, nebunie si mult,mult sange. Oricum filmul este o experienta interesanta din punct de vedre vizual, cu toate ca e destul de previzibil si se termina in coada de peste (chiar cu mesajul "the end ?"). Si la mai mare din parte lui Rob Zombie!

"White Nights" 8/10 Un thriller regizat de Taylor Hackford in 1985, inainte de prabusirea comunismului in Europa, un film cult despre libertatea exprimata prin arta (dans in cazul de fata). Nikolai (Mikhail Baryshnikov) este un balerin crescut la Leningrad (Sankt Petersburg astazi) care desi ducea o viata luxoasa in URSS ramane in Occident dupa un turneu si se stabileste in SUA obtinand cetatenie americana. Motivul pentru care a ales sa fuga este faptul ca in Rusia nu putea sa danseze tot ceea ce voia, multe opere fiind interzise de regim. In timp ce zbura spre Asia, are loc o explozie la bordul avionului si pilotii sunt nevoiti sa aterizeze fortat pe un aeroport militar din Siberia. Intelegand consecintele acestui eveniment neasteptat, Nikolai incearca sa-si distruga pasaportul si este ranit destul de rau in timpul aterizarii fortate. Cu toate acestea este identificat iar KGB-ul este chemat. Cum toata lumea l-a vazut lovindu-se grav, rusii sustin ca starea lui este critica si ca trebuie tinut sub observatie. Intre timp, balerinul este dus in casa unui american de culoare care a ales sa se stabileasca in Uniunea Sovietica si chiar si-a gasit o nevasta rusoaica (interpretata de Isabella Rossellini in debutul ei pe marele ecran). Raymond (Gregory Hines) este un veteran al razboiului din Vietnam, bun dansator de step, dar care datorita prejudecatilor rasiale si-a parasit tara natala. KGB-ul ii propune lui Nikolai sa-si reia viata dinainte si sa mai danseze o data in teatrul unde s-a lansat, pentru a arata opiniei publice ca "fiul tatacitor" s-a intors planuind ca apoi sa-l inchida . Singurul gand al balerinului este sa evadeze si sa contacteze ambasada SUA. Americanul este cel care trebuie sa-l ajute sa-si reintre in forma si astfel toti sunt adusi la Leningrad. Desi au multe divergente cei doi au un limbaj comun: dansul. Raymond ajunge la concluzia ca URSS nu va fi un mediu bun pentru copilul cu care sotia lui este insarcinata si se hotaraste sa fuga impreuna cu Nikolai. Un film deosebit despre speranta, libertate si prietenie, care se termina optimist in ritmul "Say you, say me" al lui Lionel Ritchie. Titlul de "Nopti Albe" vine de la faptul ca aflat aproape de cercul arctic, Sankt Petresburgul este luminat intreaga zi in timpul anotimpului rece. (ceva similar aparea si in "Insomnia" lui Cristopher Nolan numai ca actiunea se petrecea in Alaska). Gregory Hines a decedat la 9 august 2003 de cancer la ficat iar interpretarea din acest film este considerata cel mai bun rol al lui.

"Clockers" 7/10 A spike Lee joint. Un thriller care are ca personaj central pe Strike (Mekhi Phifer) un traficant de droguri care nu consuma niciodata ceea ce vinde, are probleme cu stomacul si o pasiune pentru trenuri. Strike este un "clocker" un pion nesemnificativ in traficul de droguri care vrea sa urce in ierarhie. Pentru aceasta este rugat intr-o zi de Rodney (Delroy Lindo) seful si mentorul sau sa elimine un alt traficant care le facea concurenta. Strike nu are curajul sa rezolve singur treaba si ii cere ajutorul fratelui sau Victor (Isaiah Washington) un tip cinstit cu famile si doua slujbe dar demoralizat si deprimat. Concurenta este eliminata dar Victor este arestat si pretinde ca totul a fost legitima aparare. Detectivii care se ocupa de caz (Harvey Keitel si John Turturro) incep sa-l hartuiasaca pe Strike pentru ca il vor pe Rodney sub acuzatie. Traficantul este prins la mijloc intre ceilalti "clockers" si politie si trebuie sa ia niste decizii repede. Acest film trebuia regizat initial de Martin Scorsese dar acesta i-a oferit proiectul lui Lee pentru a putea regiza "Casino". Astfel filmul poarta amprenta lui Spike Lee, cel mai prolific regizor afro-american al anilor '90. Este o poveste despre viata in ghetou, despre tentatia banilor, despre libertatea de alegere si puterea de a lua o decizie. Lumea lui Strike se prabuseste pentru ca a facut o alegere gresita si trebuie sa platesaca pentru asta. Harvey Keitel si Delroy Lindo fac niste roluri foarte bune dar ,din pacate, personajul lui John Turturo este neglijat total, avand doar cateva replici. Filmul incepe cu imagini ale cadavrelor unor "clockers" impuscati in plina strada.

"The Machinist" 8 /10 un thriller regizat de Brad Anderson, o combinatie inteligenta intre "Memento", "Fight Club" si "Lost Highway". Este genul de film in care privitorul nu stie exact care e realitatea si ce e numai in mintea personajului central, care personaje sunt reale si care sunt doar proiectii interioare ale personajului aflat intr-o profunda criza morala si emotionala. Trevor Reznik (Christian Bale) nu a mai dormit de un an si slabeste pe zi ce trece. Trevor lucreaza intr-o fabrica iar dupa munca trece pe la aeroport pentru a face putina conversatie cu o chelnerita, Marie. Singura alinare a lui Trevor este in prezenta unei prostituate Stevie (Jennifer Jason Leigh) care tine la el si ar renunta la munca ei pentru a-i fi alaturi. Lururile o iau razna cand in viata lui apare Ivan, un individ ciudat care conduce o masina rosie si e mereu prezent in momente inoportune. La munca are loc un accident in care Trevor este direct implicat si mai mult in fiecare dimineata gaseste pe frigider un post-it cu un joc de "spanzuratoarea". Lunga perioada de insomnie incepe sa-l cuprinda iar paranoia se instaleaza incetul cu incetul si Trevor incepe sa simta ca-si pierde mintile. Filmul este foarte bine regizat, cu accentul pus pe anumite detalii care clarifica lucrurile in final. Spre deosebire de "Lost Highway" sau "Mulholland Dr" care ofera mai multe finaluri posibile in functie de viziunea proprie a privitorului, "The Machinist" da o exlicatie clara asupra evenimentelor destul de ciudate care se petrec de-a lungul filmului. Christian Bale face un rol excelent si merita laude numai pentru efortul de a slabi aproape 50 de kg. Oricum un film cu o atmosfera deosebita, atipic pentru thrillerele de la Hollywood care desi a fost acuzat ca "fura" de la alte filme ofera o experienta cinematografica inedita.

"Oldboy" 9/10 Unul dintre cele mai interesante filme pe care le-am vazut in ultima vreme. Un film realizat In Koreea de Chan-wook Park si premiat la Cannes de juriul prezidat de Tarantino. Un film atipic despre razbunare. Mi s-a spus ca nu pot intelege acest film daca nu sunt initiat in cinematografia asiatica si desi nu am vazut foarte multe filme din est am inecrcat "Oldboy". Este genul de film care ori te acapareaza total si devine unul din filmele tale preferate ori te scarbeste si ajungi sa-l urasti. In esenta este o drama cutremuratoare mascata intr-un thriller cu accente comice pe alocuri. Personajul central este un barbat pe nume Dae-su , cam betiv, insurat si cu o fetita de 3 ani. Dupa o noapte ploioasa petrecutea intr-o sectie de politie pentru perturbarea linistii publice, se trezeste intr-o camera necunoscuta intr-un fel de inchisoare privata unde este tinut fara nici un motiv clar timp de 15 ani. Pentru a nu innebuni ii sunt administrate din cand in cand droguri calmante. Singurul lui contact cu lumea exterioara este televizorul de unde afla ca sotia lui a fost ucisa iar el acuzat de crima. Barbatul incearca sa se gandesca la tot ce a facut rau in viata si cine ar putea sa-l fi inchis. Ajunge la concluzia ca nu a fost un om bun si chiar face o lista cu toti oamenii fata de care a gresit. Incepe sa se antreneze lovind cu pumnii in pereti, in el crescand setea de razbunare. Dupa exact 15 ani este eliberat si se trezeste pe un acoperis in compania unui tip cu un pudel in brate care incerca sa se sinucida. Socul de a redescoperi civilizatia dupa atata timp este destul de mare iar confuzia din mintea lui creste cand primeste un mobil si un portofel de la un cersetor. Ajunge la concluzia ca singuratataea si intrebarile fara raspuns l-au transformat intr-un monstru care are un singur scop: RAZBUNAREA. Merge intr-un restaurant unde cere ceva viu de mancare. Bucatareasa, o tanara destul de frumoasa pe nume Mido, ii ofera o caracatita vie pe care o mananca intr-un efort disperat de a redeveni om. Incepe o relatie destul de ciudata cu Mido, o fata de doua ori mai tanara ca el si putin cam dezechilibrata. Dae-su descopera locul unde a fost incarcerat si il torureaza pe directorul inchisorii private. Scena e destul de socanta deoarece ii scoate direcorului 15 dinti din gura cu un ciocan pe muzica lui Vivaldi. Apoi urmeaza o lupta cu oamenii directorului. Desi e un film asiatic, scenele de lupta par grotesti, aproape hilare , ceva de genul "Drunken Master". Nici sa nu va asteptati la miscari de genul "Crouching Tiger, Hidden Dragon". Spre surprinderea lui ajunge sa-l intalneasca pe cel care l-a inchis atata timp, un oarecare Lee. Acesta ii spune ca are exact 5 zile sa afle motivul pentru care a fost incarcerat, altfel o va ucide pe Mido. Tot ceea ce Dae-su stie e ca o data in trecut "a vorbit prea mult". Acesta prima parte a filmului este destul de ciudata, paraca nu e nici comica nici serioasa, scenele de lupta dezamagesc pe fanii filmelor de actiune, dar manat de curiozitate (de ce a fost acel om modest si lipsit de importanta inchis timp de 15 ani?) privesti in continuare. A doua parte a filmului aduce insa lumina iar climaxul (mai mult anticlimax) este extraordinar. Daca in "Kill Bill" Tarantino sublinia ca "Revenge is a dish best served cold", Chan-wook Park merge pe ideea ca "Revenge is good for your health". Dae-su este coplesit cand constientizeaza motivul pentru care a avut de suferit: o iubire interzisa, o vorba nevinovata aruncata in vant, un prieten gelos, un baiat a carui viata se opreste odata cu un eveniment. Confruntarea finala nu e nici de departe una gen Neo VS. Smith ca in Revolutions. E o lupta la nivel psihologic si toate cartile sunt puse pe masa. Dezumanizarea lui Dae-su e completa in momentul in care realitatea ireversibila il loveste in fata. Razbunarea e infaptuita, dar a cui razbunare? Un film diferit de orice productie de la Hollywood, destul de slab promovat in Occident. Americanii deja filmeaza un remake care sa-l serveasca cu surle si trambite publicului larg (urmeaza reteta de succes a lui "The Ring" sau "The Grudge"). Ar mai fi de spus ca filmul are la baza o serie de benzi desenate si ca a starnit controverse in legatura cu unele scene destul de violente. Nu e ceva foarte interpretabil si simbolic ca "Lost Highway" si nici profund filosofic precum "Stalker" dar este fara dar si poate un film greu de digerat, deosebit de interesant atat ca abordare vizuala cat si ca idee si mesaj!

KORBEN
29 Mar 2005, 20:55
american psycho 3/5
imi mentin parerea ca madam harron trebuia sa se apuce de tesut sau crosetat, nu de ecranizat bret easton ellis
pentru simplul fapt ca, da le are cu decoruri, si filmari, si da, crs bale joaca un om de plastic, dar re-aranjarea unor episoade dauneaza mult..
nu mi-a placut, nu l-am detestat, da .... tre sa recunosc cum ca ar putea parea chiar un film bun cui nu a citit cartea
ca ecranizare e "lame"
rock`n`roll

BeNnY
29 Mar 2005, 22:35
Closer - 8/10 - Totusi oarecum bun, what the heck, o are pe Natalie Portman... stripping!