View Full Version : Cel mai recent film vizionat.
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
17
18
19
20
21
rzvnblc
20 Jan 2006, 09:27
Aseara am bagat un The Miracle Worker ('62):
Impressive! Este ca o piesa de teatru doar doi actori (de altfel este si facut dupa o piesa de teatru).
Premiat si nominalizat pana peste cap, are si 2 oscaruri (cele doua actrite in jurul carora se contureaza povestea)
Este povestea unei fete cu deficiente de vorbit si auzit, care preimeste ajutor de la o guvernanta (si ea cu trecute probleme asemanatoare). Pe tot parcursul filmului asistam la o lupta de convingere intre cele doua personaje principale, un fel de unu hais si altu cea.
Cele doua personaje isi creeaza o lume a lor, pentru ca in final sa deschida portile pentru acces exterior, relatia lor evoluand precum trecerea de la cuvant la materie, in sens propriu.
O drama in adevaratul sens al cuvantului, infatisata cu mijloace specifice vremii: sunet puternic, solemn, joc aidoma celui de teatru pentru actori, replici din carti, etc.
Mi s-a parut interesant faptul ca exista un remake din '79, in care Patty Duke (fetitza din versiunea din '62) interpreteaza rolul guvernantei. Ar fi interesant de vazut, dar mari sanse nu cred ca exista, filmul fiind pentru televiziune, nu o sa apara in viata lui pe DVD..., poate peste vreo 50-60 de ani, la sectiunea remakuri clasice, pe TCM, who knows...
8/10
cherryblossom
20 Jan 2006, 11:38
finally am vazut si eu Factotum.. slabut rau, actorul ala din rolul principal cam pe linga personaj, Buck era mult mai savuros.. iar daca e mai bun decit Rourke in Barfly, atunci e clar..
Mda, nimic nu atrage, right.
Si prin asta ma refer la actori...chiar si Elijah Wood...
Poate doar David Alexander (Nigel) e mai deosebit...dar genu acesta de personaje le vedem prea rar in filme care au un scop moralistic...bad guy care se face bun si se intoarce la 90 de grade prin felul in care se comporta...parca am mai vazut asta undeva...nevermind where...it's a clisee that's what it is...
Nightwane
20 Jan 2006, 16:56
The Fog - Special Edition
Se stie deja ca filmul e sublim, genial, orgasmatic, producator de jusari monstruoase si gadilari anale infiorator de inaltatoare spiritual, da´special editionu´e si mai mult de atat. Primul dvd cu filmul e sublim, al doilea dvd cu documentar nou si documentar din 80 si chestii gen trailere tv spots si storyboards si un easter egg e outta this world. Carpenter, make love to me!!!
GhitzaCartitza
20 Jan 2006, 23:29
The Matador O comedie neagra in care un asasin platit (Pierce Brosnan) cu probleme de personalitate isi gaseste sprijin intr-un necunoscut. Nu se intampla prea multe, dar reuseste sa nu plictiseasca. Bunicel, in conditiile in care oricum ma plictiseam si n-aveam cum sa pierd o ora juma',dar slabut daca ma duceam si dadeam banii la cinema. 6/10
Bulumulu
21 Jan 2006, 00:27
2 4 the money 3/5
...
dar worth seeing
cannot agree more (darcare e faza cu 5 si nu 10?.. ce sistem metric folosesti :P )
obvious
21 Jan 2006, 16:29
the heart is deceitful above all things. 9/10. excelent jucat. varianta light gummo.final perfect
trouble every day. 7.5/10
GhitzaCartitza
21 Jan 2006, 17:32
Crash "Ne ciocnim unii cu altii doar pentru a simti ceva."
Big 10
M_olecula
21 Jan 2006, 17:53
cam nimic nu atrage...
Mda, nimic nu atrage, right.
Si cum i-ati putut da notele alea ? Parca Benny i-a dat 8.5 . Ce v-a impresionat asa tare ? Uitati-va la Football Factory sa vedeti cum , dupa asta , GSH vi se va parea un ca.cat ![/quote]
Rain Man - 8.5/10 un film excelent in care se vede in primul plan iubirea dintre doi frati...Tom Cruise is a gold digger care da peste un jackpot si anume moartea tatalui sau pentru care nu a avut nici un sentiment what so ever...dar un singur lucru sta intre el si jackpot...noul sau frate care are o boala mintala incurabila, mai batran cu 17 ani...si surpriza, nu a auzit de el niciodata...dar povestea e mult mai complicata si punctele culminante sunt peste tot in film care ne uimesc la fiecare pas pe drumul celor doi...repet, un film excelent care merita vazut...
M_oleacula...i-am dat nota aia pentru ca o merita...si numai pentru felul in care erau prezentati huligani...
Cinemania
21 Jan 2006, 20:13
Revolver...de Guy Ritchie 10/10
VaVaVuum
21 Jan 2006, 23:55
In sfarsit Brokeback Mountain. Nu pot sa zic ca e rau si cei doi mie mi s-au parut credibili. Doar ca nu inteleg de ce i s-a dat atata importanta si a primit si-o sa mai primeasca probabil atatea premii.
Cinemania
22 Jan 2006, 00:58
The Constant Gardener (2005) 10/10
Boyz n the Hood (1991)
oh vay! ce debut pentru Singleton! nota 10. O excelenta drama de cartier, daca pot sa-i spun asa. Fishburne, Cuba, Ice Cube, Morris Chestnut, Nia Long, Angela Bassett au jucat, probabil, in cea mai tare pelicula despre viata din ghetto-urile americane. 10/10
obvious
22 Jan 2006, 15:00
the birdpeople of china - miike - un film pe marginea cliseului, umorului mai mult sau mai putin ieftin, unei estetici cumintele si tezismului
(hey beany :) ), care se mentine totusi exact in zona in care e pur si simplu frumos. din primele cateva minute ma gandeam "ok, e miike...candva in urmatoarele 5 minute trebuie sa apara primul yakuza". care apare, trece prin tot ritualul antagonist-protagonist-subiect al unei revelatii-din nou antagonist, pana la ajunge sa fie indulcit in final. ceea ce in mod normal ar fi deranjant si plicticos, dar pentru ca filmul are atata tupeu incat sa-si vrea poezia, totul ii este iertat. all in all, dupa ichi mi-e drag sa-l gasesc pe miike si asa. si pentru ca ale lui sunt amandoua filmele astea...round of applause.
europe_east
22 Jan 2006, 15:26
Brothers Grimm - teriffic!!! Am ras de m-am stricat la misto-ul facut de francezi. Si personajul Cavaldi e genial de funny. Terry Gilliam :love:
Cinemania
22 Jan 2006, 15:58
The Fly (1986)
will never stop loving this movie...magnific din toate punctele de vedere! :love: :love: :love:
Shaun of the dead 6/10 cat se poate rade la un film cu zombii :lol:
Shutter - 8/10...now that's a great horror...momente de suspans care te lasa cu o gramada de adrenalina si cu gura cascata, cu efecte destul de ieftine dar care au un succes genial combinate cu un sunet perfect infricosator...si cu o poveste in background destul de bine gandita...horror "bazat" pe fotografii cu fantome in ele...sunt sigur ca multi au vazut astfel de poze...fie ele false sau care au ramas un-answerd (ca sa nu zicem ca sunt poze reale cu fantome reale)...
tezismului (hey beany :)
Nu pricep. M-am uitat in ultimele 10 pagini si am vazut ca nu am scris aici despre apogeul absolut al tezismului: Dear Wendy, asa ca nu vad legatura dintre mine si tezism. Adica nu stiu de unde ati sti voi, ca am scris undeva unde am folosit de vreo 20 (de mii) de ori cuvantul tezist.
Cinemania
22 Jan 2006, 20:04
Syriana (2005)
brilliant...regie uluitoare, scenariu brici (Stephen Gaghan a facut o treaba asemanatoare in Traffic), distributie de clasa...ritmul e obositor pe alocuri, dar are si destule momente de linistite, in care personajele isi mai trag sufletul...George Clooney a facut de departe unul din cele mai bune roluri ale sale...este urmat imediat de Jeffrey Wright...muzica superba 10/10
Phone Booth - 8/10 real-time (la propriu) drama si suspans de la inceput pana la sfarsit...Colin Farrell bun, nici o reprosare...de fapt toti au fost la standardele asteptate de catre spectatori...scenariul a fost o minune a simplicitatii neimplicand prea multe persoanaje sau locatii...un thriller excelent regizat de Joel Schumacher...great movie!
rzvnblc
22 Jan 2006, 22:37
vineri - O Brother Where Art Thou? (2000) - super...comedie in adevaratul sens al cuvantului...aduce un pic asa cu Big Lebowski...alt preferat de al meu in materie de comedie...atmosfera super, soundtrack 'covarshitor':), Turturo e genial, vedeti-l ca nu veti regreta! 8.5/10
sambata - The Agony and the Ecstasy ('62) - mi-a placut foarte mult cand aveam 10 ani, si ma duceam la scoala de arte plastice...acum mi s-a parut cel mai plictisitor movie, my wife a adormit la el, si eu era cat pe ce...am vrut sa il vad pt ca fusesem recent la Vatican, dar mai bine ma uitam la altceva...nici nu merita sa ii bolduiesc titlul, dar na..sa iasa in evidentza in mod negativ:) 5/10
azi - Red Eye ('05) - o prostie, previzibil, plin de clishee cinematografice, muuult mai prost decat Flightplan, cu toate ca are cateva zecimi de rating in plus pe imdb, ce sa mai, a waste of time... 2/10
si am mai vazut unu acum, dar scriu maine...un super film:)
g'nite!
Phone Booth - 8.5/10 - Scenariul lui Larry Cohen e minunat - omul e un geniu. Si faptul ca are vreo 80 de minute este la fel de minunat. Si Colin Farrell la fel de minunat. Doar ca pe la sfarsit isi pierde tupeul cu care a mers pana atunci si se multumeste cu un deznodamant destul de plat, dar care impaca ambele tabere, presupun. Adica, Farrell n-a murit si ucigasu n-a fost prins, doar ca ideea cu tipul care pedepseste oamenii pentru comportamentul lor ma cam enerveaza.
Attack of the 50 Ft. Woman - 9/10 - Nu incearca sa recreeze originalul prin efecte speciale scumpe si dramatizari ieftine, ci, tocmai, incearca sa mentina atmosfera filmului de serie B, cu imaginea din spatele masinii care merge montata separat si marirea femeii prin facutul casutelor mici. Si reuseste cat se poate de bine. Nu pot, insa, sa nu protestez in fata nearatarii vreunei parti a corpului gigantic al lui Daryl Hannah.
bellhop
23 Jan 2006, 01:59
Syriana (2005)
brilliant...
bullshit..adica boneless, desi se vrea big balls; Clooney a jucat in film? nici nu l-am remarcat, care a fost rolul lui de fapt? :?
Bulumulu
23 Jan 2006, 03:38
vazut in ultimele zile:
fargo - joel coen - 8,5/10 un pic dezamagit, but life goes on...
the bride of frankenstein - james whale (1935) 10/10 terrific! a masterpiece! genial etc. + funny or let's say cuuute :love:
occident - c.mungiu 7/10 mda...
reconstituirea - lucian pintilie 10/10 splendid si superb.. absolut.
el mariachi - robert rodriguez 8/10 interessant and strange, ff bine asociatiile/detaliile montate, unmistakenly ingenious
Cinemania
23 Jan 2006, 11:17
Syriana (2005)
brilliant...
bullshit..adica boneless, desi se vrea big balls; Clooney a jucat in film? nici nu l-am remarcat, care a fost rolul lui de fapt? :?
ca nu l-ai remarcat nu mai e problema mea...filmul are coaie, da' nu trebuie sa te apuci sa-l tragi de ele
rzvnblc
23 Jan 2006, 16:11
Ieri - Dancer in the Dark (2000) al lui Lars von Trier- sublim, chiar daca poate Doggville-ul mi-a placut mai mult...
Arta, perfectiune, feeling, DRAMA, si un final de iti ingheatza maduva in oase, chiar daca poate te astepti la el...
La Dogville spectatorii s-au "RAZBUNAT" in final, aici din pacate, finalul a ramas nerazbunat... poate ca are mai mult farmec asa...
9.5/10
rzvnblc
23 Jan 2006, 16:12
Ieri - Dancer in the Dark (2000) al lui Lars von Trier- sublim, chiar daca poate Doggville-ul mi-a placut mai mult...
Arta, perfectiune, feeling, DRAMA, si un final de iti ingheatza maduva in oase, chiar daca poate te astepti la el...
La Dogville spectatorii s-au "RAZBUNAT" in final, aici din pacate, finalul a ramas nerazbunat... poate ca are mai mult farmec asa...
9.5/10
Proof - 7/10 - Anthony Hopkins minunat, Gwyneth Paltrow minunata (si eu o urasc), Jake Gyllenhaal minunat. Relatiile dintre personaje sunt frumoase si muzica si mai frumoasa si avem un villain pe care sa-l uram, o femeie ingrozitoare. Dar intrebarea e de ce? De ce sa faci un film asa, despre un matematician si fiica lui care face o descoperire minunata in matematica. Asta e tot filmul. Nu inteleg de ce mi-ar pasa de oamenii astia. Nu inteleg de ce mi-ar pasa in general. Si e pacat pentru ca e regizat foarte frumos, dar nu inseamna nimic filmul asta.
Brokeback Mountain - 5/10 - Mda. Un film despre doi cowboy care, incidental, nu mananca budinca. Relatia dintre ei e foarte tare, misto, adevarata, verosimila si te poti identifica cu (mda, nu, nu e tipic homosexuala). M-a deranjat foarte tare un lucru care mi se pare incredibil de neverosimil si improbabil si imposibil: daca in anii 60, doi cowboy heterosexuali, cu toata mentalitatea aia, se urcau pe un munte si stateau o luna impreuna, no matter f.ucking what, pentru ca unul a pus o mana pe celalalt NU incepeau sa faca sex. Doi barbati. Nu. Nu acum, cu atat mai putin in anii 60. Nu vad asa ceva.
Apoi, o ora si jumatate nu se intampla absolut nimic. Si fara bullshit-uri gen vai ce plictisitoare e viata lor. Este incredibil de lung. Daca un om toata ziua sta in fotoliu si se uita la televizor si tu te decizi sa faci un film despre omul ala, NU faci un film de 9 ore aratandu-l pe el uitandu-se la tv, mancand budinca si band ceai. Este tampit. Asa si aici. Trece prima jumatate de ora, dupa aia iti vine sa-ti crapi capul din cinci in cinci minute timp de o ora jumate. Apoi au o cearta minunata si geniala si heart-breaking si de acolo filmul merge din nou, de acolo e minunat, se intampla lucruri. Reprosul meu urias la adresa filmului astuia e ca m-a facut sa prefer sa ma lovesc cu capul de pereti in loc sa ma uit la el. Dar doar in perioada aia de o ora jumate. Doar atunci. Este incredibil de lung si incredibil de plictisitor in perioada aia. Timpul si spatiul sunt dilatate.
Omul care-l face sa supravietuiasca este Rodrigo Prieto, care de data asta nu s-a mai jucat cu culorile ci a fost atent cu fiecare cadru. Aproape fiecare cadru poate fi luat de acolo si inramat, poate fi considerat o fotografie. Toate sunt calculate, toate sunt frumoase, si aproape toate respecta niste reguli in fotografie. Dar... nu.
bellhop
24 Jan 2006, 03:07
...Reprosul meu urias la adresa filmului astuia e ca m-a facut sa prefer sa ma lovesc cu capul de pereti in loc sa ma uit la el. Dar doar in perioada aia de o ora jumate. Doar atunci. ..
a short identity crisis, don't freak out;
don't do no harm, te mai uiti o data in pantaloni si trece, mergi mai departe, ca Angela...oops! ca tramvaiul am vrut sa zic :D
rzvnblc
24 Jan 2006, 11:29
Village of the Damned ('60) - interesant, oarecum primitiv, una peste alta, un clasic al genului... 7/10
Brokeback Mountain
Si intr-un sfarsit, mult prea aclamatul BM a trecut si prin fata ochilor mei.O linie foarte subtire intre penibil si acest film.Totusi ea exista...O poveste vazuta prin ochii unui regizor care tine la cei doi protagonisti.Cadre lucrate, normal, DOP a fost Rodrigo Prieto, care cred ca a reusit cel mai bun film al sau dpdv al imaginii.BM este corect filmat, facut parca pentru a lua premii.Publicul vrea sa vada impresionantul, iar o poveste intre 2 homo este impresionanta pentru cei mai multi.Dar nu destul de impresionanta cat sa nu pot afirma ca a fost boring in unele momente.Scenariul nu sta prea bine in picioare, pentru ca Ennis a vazut in copilarie ca unui poponar i s-a intamplat nu stiu ce si nu stiu cum si de atunci e cu frica sa nu se afle blabla, sa nu i se intample la fel.Faza e ca psihologic vorbind daca un pusti vede o chestie de genul ala, exista o sansa mult mai mare ca instinctul ce poponarism cu care s-a nascut sa ii dispara (sau sa il reprime) si sa nu se atinga ever de un barbat.E ca si cum ai inchide un pusti de 4 ani pe intuneric, se va speria pentru mult timp.Dar gata, sa nu mai fac pe psihologul pe aici...Ii dau un 7.5/10, ca a avut multe cadre frumoase.
VaVaVuum
24 Jan 2006, 15:44
Auzisem ca Brokeback Mountain e un western gay. Problema e ca e gay, dar nu e deloc western. Toate astea se puteau intampla foarte bine si pe Muntele Gaina. Intamplator, am citit si nuvela aia dupa care a fost facut filmul si regizorul nu adauga absolut nimic de la el, total lipsit de imaginatie. Un western gay cumva autoparodic ar fi fost fun.
VaVaVuum
24 Jan 2006, 15:53
Bine, asa e, nu prea se organizeaza rodeouri pe Muntele Gaina, dar oricum.
RinTinTin
24 Jan 2006, 15:58
Lost Paradise
Revazut in compania unor muieri. Ramane filmuletul ala mic, stangaci dar oh-so-psychotronique. Desi la partea de sfx lasa de dorit, muierile cu care l-am vazut zbierau din 5 in 5 minute la mine:´´DACA E PE BUNE, MA SINUCID!!!´´
link pe imdb, please. Flamboyantule.
Am vazut in sfarsit jarhead 7/10 Cum poti trece printr-un razboi fara sa tragi un foc de arma.
Bulumulu
24 Jan 2006, 16:57
santa sangre - alejandro jodorowsky
8siunpic/10 superb si :love: dar oarecum dezamagitor in the end, prea mura-n gura... nonetheless a film worth admiring
cherryblossom
24 Jan 2006, 17:01
memoirs of a geisha - another piece of american crap
chloe in the afternoon - best Rohmer so far
Cinemania
24 Jan 2006, 22:19
damm...am scapat ca printre urechile acului...de-ti dadeam filmul imi luam vreo cateva :D
europe_east
25 Jan 2006, 01:11
Re: plictisitul la filme (catre cei avizati, Benny & Stefan), a zis bine cine a zis ca asta nu spune nimic despre film, ci mai degraba despre privitor.
Re: realismul filmul Brokeback Mountain, I disagree with Benny. E realist cat se poate. Parerea mea. Si oricum that's not the point here. Mie MB nu mi s-a parut o capodopera, da' mi s-a parut BUN. Iar Heath Ledger a dovedit ca e un actor extraordinar.
Cat despre homosexualitate, mie asta mi se pare o chestie secundara in film. Da, la inceput e un oarece iz gay in the air, dar dupa ce trecem de momentul seducerii si cei doi se implica mai adanc, povestea devine o simpla poveste despre o relatie, cu fericirile si nefericirile ei. Si in directia asta filmul mi se pare foarte reusit.
herbert
25 Jan 2006, 01:15
vazut Brokeback Mountain . 8/10 de la mine si cateva premii Oscar (meritate!)
film inteligent, "desen clar in covor" (poveste liniara), bine filmat, excelent jucat, soundtrack bun, dar "pelecola" e usor lungita... finalul e "mishto", transgresand tematica gay, capabil sa stoarca lacrimi "mamelor din lumea toata" si nu numai... ma rog, sentiment, intelegere, toleranta. victoria omului asupra omului...
Dar n-are nici o legatura faptul ca e vorba despre 2 homosexuali. E o poveste de dragoste. Dar sa-i ia o ora jumate ca sa ma bage in viata lor inerta... nu e bine.
Munich - 9.5/10 - Nu un film Spielberg. Ideea e ca misiunea lor e incredibil de inutila si nesfarsita, pentru ca oricati ar omori, apar de 10 ori mai multi. Cel mai tare sfarsit de film pe care l-am vazut in ultimul timp si Eric Bana poate sa joace.
Alex Leo Serban
25 Jan 2006, 09:20
bai benny, nu ca vreau sa iau apararea lui 'brokeback" - care nu mi se pare o capodopera, ci cum spunea herbert mai sus: un film curat, sensibil, bine facut... -, dar daca n-ai avea virsta pe care-o ai as da cu tine de pamint de nu te-ai vedea! (asa, ai cirumstante atenuante ;) ) pai ce dracu inseamna la tine "n-are actiune", mai frate? a pune datele unei povesti, pe ecran, nu e actiune? instalarea unei tensiuni psihologice nu ti se pare ceva interesant? contemplarea unui peisaj nu e cinema? cind "nu se intimpla nimic" (take early wenders, for that matter) nu se intimpla, totusi, foarte mult - din pvd filmic??
sa mor io, pt unii dintre voi, actiune e cum sint pt protv "stirile de la ora 5": tre sa curga singe sau sa se miste ecranu de vinzoleala penala... well, listen to that: pe mine, tocmai asta ma plictiseste! in timp ce contemplarea unui chip, a unei stari, a unui "peisaj interior" (vezi wkw) ma pasioneaza la culme... got it?
Lady_Skar
25 Jan 2006, 09:37
Haideti mai. La cate povesti heterosexuale de dragoste a trebuit sa suporte populatia gay de-a lungul timpului, I think we owe them one.
:)
cherryblossom
25 Jan 2006, 12:05
damm...am scapat ca printre urechile acului...de-ti dadeam filmul imi luam vreo cateva :D
ti-e frica, huh? :P
in alta ordine de idei, vad ca in timp ce eu am ramas la filmele lui Eric Rohmer, toata lumea se uita la Brokeback Mountain.. pot sa zic ca dupa 10 filme de Rohmer as mai vedea inca 10... love them all :love:.. mai are cineva sa-mi mai dea si mie citeva? Ma nuit chez Maud?
A History of Violence - 9/10 small town drama with a big background...drama cu o poveste foarte complexa si plina de emotii excelent capturate de lentila lui Cronenberg...actorii au fost flawless...putina one man army action...dar cu un sfarsit atat de bun incat nici nu a avut nevoie de cuvinte...o drama despre oameni si despre sentimente...merita.
Bulumulu
26 Jan 2006, 00:32
o brother where art thou - marca coen
7,5/10
se foloseste foarte bine de sursa de inspiratie mentionata (homer-odiseea). road movie plin de ironical singing starring mr clooney si mr turturro dar nu numai, si un perpetuu deus ex machina a la grecia antica.. nice nice, not thrilling but nice.
Intergalatic Time Travel Quest 4 - 10/10 - Un scurtmetraj care transcende timpul si spatiul vorbind despre conditia femeii care este silita sa faca lucruri pe care nu stie de ce le face. Este complicat, dar tezist. In a doua jumatate e post tezist. Actorii puteau, insa, sa se straduiasca un pic mai tare, desi tipa cu bustul mare prezinta mare potential.
This Boy's Life - 8/10: ok, aici avem probabil unul dintre cele mai bune roluri facute de Robert DeNiro in intreaga lui cariera. El face tot filmul sa mearga cum trebuie, desi nu as subaprecia meritele lui Michael Caton-Jones (care intuieste perfect ritmul pe care povestea trebuie sa-l aiba) si ale lui DiCaprio (care, totusi, reuseste sa-i tina piept - din toate punctele de vedere - unui DeNiro in mare forma).
Daca finalul nu ar fi foat atat de brusc si daca nu ar fi aparut explicatiile alea pe ecran, ar fi fost minunat...
RinTinTin
26 Jan 2006, 12:36
Haideti mai. La cate povesti heterosexuale de dragoste a trebuit sa suporte populatia gay de-a lungul timpului, I think we owe them one.
:)
Powah to the Gay Subversive Action-oriented Subliminal International Association!!
C'mon, cut ze crap :D
gionloc
26 Jan 2006, 13:32
Brokeback Mountain
circula prin mediul tanar clujean, asa cum intotdeauna se gasesc povesti populare - in sensu ca se raspandesc rapid si catalogheaza,- o marota despre acest film, ca e western cu homosexuali. si, la naiba, se imprima ca un stigmat in mintea multora aceste mici doze de venin, nimic nemaiputand a le scoate de acolo, cu atat mai mult filmul.
si este un film foarte bun! nu e o capodopera, dar cate capodopere sint de fapt? nu multe si nu de la ele trebuie plecat intotdeauna (cand filmul in discutie reia o tema prezenta in trecut intr-un film din asta capital, da, comparatie imediata se sustine) atunci cand judeci o pelicula.
filmul este bine spus, linear, fara dificultati in a retine personajele si firul povestii. doi barbati traiesc o mistuitoare poveste de dragoste, cel putin pana spre final credem asta, care se consuma intr-un peisaj montan superb. iar in mijlocul naturii, povestea celor doi nu poate fi decat naturala. e de o narturalete dezarmanta, o poveste de un firesc si un tragism deloc desuet, cum am putea crede daca am imbratisa definitiv categorisirea amintita. la final ramane intrebarea: cine este de fapt pervers, cuplul homosexual sau societatea care il condamna?
prin felul in care se dedicau iubirii celuilalt, cei doi barbati par a fi de fapt casti - in intensitatea/imensa iubire ce fiecare o poarta celuilalt, sexualitatea poate fi o forma a castitatii in fidelitate (ma rog...). totusi, Jack apare in alta lumina in final, de unde, probabil si pedeapsa pe care o primeste.
pacat ca filmele bune vin la cinema NU inainte de a se raspandi underground. ma intreb cati dintre cei care au vazut deja filmul vor mai merge la cinema sa-l revada?
gionloc
26 Jan 2006, 14:06
Oldboy
se prea poate sa mai fi scris despre el pe undeva dupa tiff, nu la-m mai vazut de atunci! dar mi-am amintit de el in relatie cu primul film al trilogiei.
dincolo de buna punere in scena a povestii, doar nu degeaba o luat Premiul pentru regie la Cannes, filmul mi s-a parut total neverosimil - il privisem intr-o cheie valorica pesemne nepotrivita! - adica: sa pui in miscare un intreg mecanism vindicativ precum cel infatisat in pelicula...... hmmm.. ma indoiesc. asa ca am ramas putin dezamagit de Oldboy dupa vizionare, incet incet stergandu-mi-se din memorie partile care ma facusera atunci sa-l apreciez.
cred ca am sa caut sa-l revad acum, inainte de a incerca Simpathy pentru D-na Vengeance.
gionloc
26 Jan 2006, 14:15
mda :huh: neatentia... am editat mesajul de fata incat a devenit cel legat de Oldboy :P
Simpathy for Mr. Vengeance
Domnul Park face o trilogie a razbunarii. si oamenii se razbuna in draci in filmul asta, primul din program.
Doi frati muti, baiat si fata. ea are nevoie de un rinichi. el nu ii poate dona fiindca nu are o grupa sanguina potrivita. intra pe piata traficului de organe pentru a procura un bucata rinichi la schimb: unul potrivit pe unul de-al lui+o suma de bani. e tepuit si chiar atunci doctorii gasesc un donator, dar nu mai are bani. e si concediat. sora sa moare.
se razbuna. traficantii de organe.
cu seful e mai greu: ii rapeste fiica, acesata moare gresala, tatal ei se razbuna omorandu-i iubita, il curenteaza si pe el, pentru a fi omorat de prietenii fetei-iubita-fratelui-celei-care-avea-nevoie-de-rinichi, adica de prietenii iubitei lui Ryu.
nu e intortochiat precum in exprimare, e bine lucrat (imagine, muzica, montaj!!), e de o violenta cum rar vezi si nu e nimic care sa-ti starneasca rasul!
cine este de fapt pervers, cuplul homosexual sau societatea care il condamna?
Si societatea si cuplul.
ma intreb cati dintre cei care au vazut deja filmul vor mai merge la cinema sa-l revada?
E retorica, dar cand va aparea la cinema si cei care l-au vazut o data vor simti nevoia sa il revada atunci e un film chiar bun.Sa vedem...
In alta ordine de idei, Two for the money...
Eram deosebit de curios sa vad ce mai scoate Al Pacino din el dupa un rol foarte bine interpretat in "The Merchant of Venice".In 2 4 the money a jucat ok, nimic mai mult, il iert pentru ca filmul e :sick: .Don't get me wrong, e filmul ideal pentru o seara ce se vrea a fi linistita dupa a fucked up day, are de toate, tip musculos, fetite, actiune, ba e chiar incitant.Nota 11 pentru entertainment (aviz celor care apreciau mr and mrs smith pentru acest lucru).Dar nimic mai mult... (And who the f.uck is D.J. Caruso??)
Terror_IST
26 Jan 2006, 15:17
And who the f.uck is D.J. Caruso??
La origine regizor de televiziune care pentru marele ecran a facut "The Salton Sea", un film politist destul de smecher cu Val Kilmer si Vincent D'Onofrio dar si porcarioara de "Taking Lives" cu Angelina Jolie si Ethan Hawke.
@gionloc De ce neverosimil atata timp cat este un film despre razbunare (o razbunare mai mult metafizica) in care Lee detine toate mijloacele materiale necesare?
toxic avenger 8/10nu e vreo campodopera dar e atit de snesibil
nu credeam sa dea vreo sansa psihologizarii personajului, dar dualitatea bine/rau din avenger este laudabila
la fel de laudabila ca blonda oarba care chiar nu poate sa traca neobservata
mi se pare o metafora subtila a lupteai omului urban cu toate consecintele prorpiilor fapte (a se citi erori si oroti)
cam ca intolerance, o parabola despre toleranta si adevar (crud)
terror at orgy castle 7/10
1971 a fost un an bun pentru soft-porno-urile flocoase si imbecile
in afara de faptuil ca vedem catel, vedem orgie dar nu e nici un strop de teroare n-am multe sa-i reprosez
mai ales ca aflati cum arata un suculs si ce face
surf nazis must die 9/10
drama unei mame care trebuie sa-si razbune fiul
care fiu era negru
si a fost omorait de nazisti intr-o americaca devastata de un cutremur care a dus la disolutia autoritatii
asa ca surferii nazisti au preluat controlul in POwer beach, i-au hacuit pe surferii autohtoni, pe copii cu role si un grup de japonezi (care n-am nici cea mai vaga idee unde gasisera templu budist in power beach da trecem peste asta)
campodopera facuta dupa regulile oricarui blockbuster de actiune optzecist (si nu numai)
gestapo's last orgy 2/10
booooooooooooooooooring
Transamerica - 8/10 un film grozav dar cu o poveste reala foarte ciudata...adik foarte ciudata...in fine, cam specifica Americii...a fost foarte distractiv sa vedem reactiile oamenilor la anumite chestii in special la partea cu familia personajului principal...a lot of "father" - son activites...un road movie in primele 3 sferturi...multe momente amuzante combinate cu rusinare...deci per total un film complet vizionabil...
Shall we dance 7.5/10 Se pare ca richard gere e plin de talente. Dupa ce a aratat in chicago ca poate sa cante acu am vazut ca poate sa si danseze.
Am vazut aseara Brokeback Mountain si mi-a placut foarte mult.Un film pe care nu ai voie sa-l ratezi.
RinTinTin
27 Jan 2006, 11:28
Shall we dance 7.5/10 Se pare ca richard gere e plin de talente. Dupa ce a aratat in chicago ca poate sa cante acu am vazut ca poate sa si danseze.
ph0ck Richard Gere :w00t: :w00t: :w00t:
gionloc
27 Jan 2006, 13:28
the bow,
kim ki-duk
eu is un fan al acestui regizor. mi-a atras atentia cu 'insula', mi-a placut in 'real fiction', m-a convins cu 'samaria' si m-a incantat in 'spring, summer, fall...' si in '3-iron'.
cred ca dupa 3-iron a intrat intr-o criza si probabil ca era bine daca lua o pauza, se relaxa pe undeva prin zonele unde a filmat spring, summer..., mai citea niste carti, iesea la agatzat gagici...
rezolvari simbolico-estetice... spiritul batranului reguland-o pe frumoasa Yeon-reum Han... pai nu tre sa fii trup/carne ca sa poti face asta? sageata care insangereaza... motorul salupei e spart de batran, da' mai tarziu salupa misca, se scufunda... fata ba pleaca impreuna cu tanarul, ba se intoarce pentru a se marita cu batranul. si gatul care e facut puternic de iubirea (!??) ce i-o poarta fetei tine barca pe loc... si era in regula, se marita cu el si la naiba, femeile iau tot felul de decizii ciudate :shock:, dar nu, batranul era doar un fel de mistic sfant in realitate, dorea doar sa o initieze spiritual in taina vietii prin mijloace simbolice (?!!), d-aia ii tot cauta mana noaptea si tragea cu arcu dupa cine o privea, d-aia o tinea oarecum captiva si jubila atunci cand o atingea spaland-o, si rupea zilele din calendar cate 20/1 - ca sa o rezolve simbolic cat mai repede :lol: ... si, da, :o miscarile pe care le face batranul cantand la arc nu simuleaza ritmul piesei :)))).
asa ca il asez in cutia pandorei, alaturi de Bad Guy si de Coast Guard, cu speranta ca nu mi-o va deschide nimeni!
Flightplan -- un super film cu Jodie Foster in rol principal,nu am mai vazut de mult un film asa bun,merita vazut.
Into the Blue (2005) -- filmul incepe cu prabusirea unui avion in ocean dupa care sare la un scafandru profesionist care dadea lectii turistilor. Jared este un fost cautator de comori care incearca sasi lanseze propia afacere impreuna cu prietena acestuia, Sam (Jessica Alba- iam iam). Intro scufundare cu niste prieteni veniti in concediu ei descopera cateva obiecte care par a fi dp un vas scufundat dar si avionul prabusit, care era plin cu droguri. De aici actiunea ia amploare fiind intretinuta de comori, traficanti, impuscaturi si nu in ultimul rand dragoste. un film antrenant si poate unul dintre cele mai bune filme de actiune din ultima perioada
The Legend of Zorro (2005) -- Continuare a filmului masca lui zorro legenda lui zorro ni prezinta pe aceiasi Alejandro si Elena respectiv Zorro si noua sa nevasta. actiunea se imparte in 2 planuri, acela a lui zorro care trebuie sa se lupte cu un nou dusman si cel a lui Alejandro care treuie sa se lupte sasi pastreze familia amenintat de divort. Amuzant, cu o actiune nu prea complicata, filmul a fost facut ca sa distreze spectatorul si nimic mai mult.
The exorcism of emilly Rose
Underworld 2 8.5/10 Kate Beckinsale is so sexy :love: ...i think i'm in love, can't i be her vampire :w00t:
Super Size Me - 8/10 un documentar grozav si amuzant despre situatia din America (in special) despre fast food si vom vedea in film un experiment foarte dureros si lung chiar pe regizorul, scenaristul si persoanjul principal...fun si educativ...
Terror_IST
27 Jan 2006, 20:48
“Cry Wolf” 5/10 Thriller psihologic mascat in teen-slasher care se vrea inteligent dar care se pierde in propriile ite si in esenta nu aduce nimic cu adevarat nou. Un grup de elevi de la o scoala particulara incep un joc sinistru dupa ce o crima petrecuta in padurea din apropriere zguduie opinia publica. Ei inventeaza un criminal in serie: “Lupul” si raspandesc vesti despre modul de operare al acestuia de-a lungul campusului. Problemele incep atunci cand cel care a venit cu ideea (din intamplare un britanic cu ceva scheleti in dulap) primeste mesaje de amenintare din partea Lupului.
Ideea cu raspandirea zvonului nu e tocmai originala si s-a mai vazut si prin alte parti (sexosul “Gossip” de exemplu), grupul de prieteni carora le plac sa joace sick-mind-games a aparut si in catastrofalul “Tabu”, adolescenta fatala, obscen de inteligenta, manipulativa si cu sex-appeal era prezenta in “Wild Things” iar teen-slashers-on-campus exista din plin (“Urban Legends”, “Scream 2”, “H20” etc.). Filmat alert, cu actori tinerei care nu se chinuie prea rau in rolurile tipizate , filmul incearca prea mult sa para ca evita cliseele ametind spectatorul pe baza contrastului aparenta-esenta. Nu are tensiunea unui “Halloween” sau “Friday the 13’th” (ma refer la primele parti din fiecare serie) si pentru cine a trecut prin pietrele de hotar ale genului, lucrurile vor fi mai mult decat clare.
PS: Pentru cine a avut o perioada Bon Jovi (muzical vorbind), Jon joaca rolul unui profesor de literatura care bineinteles ca are ceva
MUST LOVE DOGS e ultimul pe care l-am vazut.O comedie buna la care am ras mult.O sa-ti placa si tie chiar daca nu iubesti cainii.
Bulumulu
28 Jan 2006, 00:36
gegen die wand - 8.5/10
frumos exploatat materialul, at first sight not so my style... but deeper, sub efemeritatea tematicii e ceva nemuritor
cyborg cop II - ?/10
a must see :D , oricum primeste 0.5pt bonus pentru muzica si timingul ei
12 Angry Men - 9.5/10 pacat ca nu se mai fac astfel de filme...cu scenariu genial si cu actori de te lasa cu gura cascat...si atmosfera, atmofera din film te face sa crezi ca esti in mijlocul actiunii si vezi fiecare picatura de transpiratie de pe fata fiecarui personaj si sa ii auzi si bataiile inimii...and that's why it's a calssic...
Four Brothers-2005-Action-Crime-Drama 7/10 un film bunicel zic eu... 8)
Undiscovered-2005 6/10 un film slabut
Nightwane
28 Jan 2006, 20:31
toxic avenger 8/10nu e vreo campodopera dar e atit de snesibil
nu credeam sa dea vreo sansa psihologizarii personajului, dar dualitatea bine/rau din avenger este laudabila
la fel de laudabila ca blonda oarba care chiar nu poate sa traca neobservata
mi se pare o metafora subtila a lupteai omului urban cu toate consecintele prorpiilor fapte (a se citi erori si oroti)
cam ca intolerance, o parabola despre toleranta si adevar (crud)
o pewla. Mult mai misto e T.A.4 - Citizen Toxie. Ala e heart-wrenching.
And in other news:
Last House on The Left
Hillbilly deluxe-o-rama extreme si juisant de camp. Este, totusi, un film de Wes Craven din epoca pre-mizerii gen NOES si Scream, deci este f-ucking outstanding si ultra ultra entertaining. Dar, din pacate prea putin gore lasa un gust amar in gura sau in orice alt orificiu pe care il aveti la dispozitie in momentul vizionarii filmului.
8/10 pt lipsa de sange si mucilagii si pt ca muierile alea proaste nu au fost torturate destul. Am spus!
Brazil - 8.5/10 iata deci viziunea lui Terry Gilliam asupra viitorului cat de cat apropriat...a lot of paperwork si multe chitante, multe chestii care merg pe jumate, haos total peste tot, poluare...si zic eu le-a cam ghicit...daca stai in zona industriala...in rest, un film foarte original, cu multe lucruri revolutionare...mi-a placut in special "computerul" cu ecranul "LCD" :lol:...actorii - colorati si la fel a fost si scenariul bineinteles...de vazut.
BARFUSS-Descult nebun si indragostit.Nota8/10.
gionloc
29 Jan 2006, 11:11
the war of the worlds (1953, Byron Haskin)
am inchiriat dvdurile prezentand cele doua ecranizari ale romanului lui Wells (pe care nu l-am citit!), clasicul lui Haskin si povestea lui Spielberg.
probabil ca acest film ramane mai aproape de litera cartii, in el neexistand alti eroi (staruri adica) decat masinariile extraterestre venite sa sfarseasca omenirea. un sci-fi thriller interesant ca opera scoasa din muzeu, un must see ca termen de comparatie pentru cea ce a facut spielberg, un film onest cu efecte speciale interesante pentru epoca in care o fost conceput si realizat. extraterstrul care trece prin cadru cateva secunde este de-a dreptul incantator, sa nu va prapaditi de ras :lol:
cateva scene memorabile cu orasul american pustiit...
dvdul filmului la care m-am oprit aici contine si dramatizarea lui Orson Welles transmisa la radio in direct in epoca, in capitolul extra.
gionloc
29 Jan 2006, 11:23
war of the worlds, spielberg, 2005
daca iti cumperi o instalatie de sunet digitala sanatoasa (sunetul DTS al discului cred ca e cel mai bun intalnit de mine) sau daca mai prinzi pe undeva pe la cinema filmul asta.... mmmm.. e un spectacol pe cinste!
evident ca trebuie sa inchizi ochii la unele scene rezolvate printr-o interventie providentiala, totusi, nu putine - de la masina care e reparata la timp incat Tom si (jerry) :lol: copiii sa o poata roi din calea tripozilor, de la aceeasi masina care e neatinsa de avionul care se prabuseste peste suburbia unde locuia fosta sotie a lui Tom impreuna cu noul ei iubit si pana la grenadele pe care acelasi Tom (ce naiba, oricum e un erou inca de la TOp Gun, putea gasi o rezolvare mai cuminte dl Spielberg, cum ar fi fost un militar kamikaze, cel care il extrage pe TOm din gura/burta tripodului, par exemple) le planteaza in burta tripodului care-i pescuieste fiica, sau pana la curioasa si misterioasa calatorie pe care o inteprinde fiul lui TOm de unu singur, printre tancuri si tripozi, incat ajunge acasa inaintea tatalui sau,- dar pana la urma daca acceptam ca martienii vin pe pamant inca inaintea noastra sa planteze masinariile pentru ca la zile negre sa aiba si ei ce papa, si ca pana la urma vin sa ne pape :lol: , atunci de ce nu am accepta si povestile astelalte servite de Spielberg si echipa lui?
HARRY POTTER AND GOBLET OF FIRE-vazut acum 5 minute.Nota6/10.
gionloc
29 Jan 2006, 22:12
well... f;uck! incredibil!!
Dumnezeu pazeasca!!! asa ceva nu mai vreau nici macar 30 de minute......
cu bunul meu prieten xxx am hotarat sa inchiriem doua filme si sa ne lenevim p-acas... un alt prieten fan Ritchie ii zisese luixxx ca Welcome to Collinwood e un filme de George Clooney si ca e beton... asa ca l-a luat fara macar sa se uite pe carcasa dvdului... asa ceva sa NU faceti!
nu ma asteptam sa vad vreodata un film mai prost decat Videodrome, dar iata ca a venit asta in calea mea... bin, nu l-am vazt pe tot, era si imposibil... de fapt l-am fi oprit dupa 10-15 minute, dar ne era jena sa ne spunem ca filmul e o porcarie incredibila... asa ca ne-am uitat o juma de ora, apoi am cautat end creditsurile sa vedem cine dracu e responsabil de asa ceva....
si.. supriza, filmul e produs de.... Clooney - ma rog, am zis.. si de Steve Soderbergh... incredibil. am fost socat de-a dreptul. bugetul filmului o fo de 12mil USD conform imdb.com... nu prea am cuvinte. e prost din cale-afara... rahat!
obvious
29 Jan 2006, 22:46
one missed call/miike- 9/10
tale of two sisters/ji-woon kim- 10/10.. 8) for what it's worth, it was worth all the while.
gionloc
29 Jan 2006, 22:58
iar dupa ce am oprit retardatul Welcome to Collinwood am povestit putin pentru a ne calma papilele filmice si am hotarat sa pornim
BARTON FINK, Coen bros., 1991.
un film stilat, condus cu mult rafinament, umor negru, atmosfera kafkiana (hotel), vorbind despre industria cinematografica , inspiratie artistica, motivatii, gratzii si iesiri din gratzii, relatii... in acelasi timp o fabula.
o bujuterie servita de fratii Coen.
superba scena finala, in poza (realitatii?), indemnul superbei fete adresat scriitorului (caruia i se cumparase mintea) ''- Joci in filme?, o intreaba el. - Nu fii prostut! ii replica ea.'' si visul lui se sfarseste, pescarusului i se rupa firul si cade in apa!
Nu poti sa-ti dai cu parerea ca un film este prost dupa 30 de minute.Nu ai cum sa stii asta.Eventual poti sa spui ca sunt proaste primele 30 de minute atat cat ai vazut tu.
Despre al doilea film foarte miscator dialogul care l-ai scris.Am plans cand l-am citit. :lol: .
gionloc
30 Jan 2006, 10:30
Nu poti sa-ti dai cu parerea ca un film este prost dupa 30 de minute.Nu ai cum sa stii asta.Eventual poti sa spui ca sunt proaste primele 30 de minute atat cat ai vazut tu.
Despre al doilea film foarte miscator dialogul care l-ai scris.Am plans cand l-am citit. :lol: .
poate ca nu ai vazut tu Welcome to Collinwood, desi as spune mai repede ca nu ai vazut multe alte filme (si nu numai atat) care sa-ti arate ca o pelicula precum WtC nu merita in nici un caz 30 de minute din viata ta... :sleep:
l-am derulat pana spre final pentru a vedea cine-i responsabil dea ase ceva, am vazut explozia datorata acumularii gazelor si mi-am dorit sa le fi sarit in aer integ platoul de filmare.
nu prea inteleg de ce-mi chinui degetele pe tastatura pentru a mai scrie ceva de filmu' asta, da' probabil asa se intampla cu alegerile nefericite: te bantuie!!
asa ca, mr qwerty, iti doresc liniste si liniste incat sa poti urmari :w00t: toate aceste collinwoode care-ti scriu tie poezia vietii!
Inca nu am vazut nici un film pe derulare rapida :lol: .Cred ca a fost super :lol: .Eu nu am vazut filmul dar nu despre asta era vorba.Am spus ca poti sa-ti dai cu parerea despre un film doar daca l-ai vazut pe tot,asa mi se pare corect.
gionloc
30 Jan 2006, 11:31
Am spus ca poti sa-ti dai cu parerea despre un film doar daca l-ai vazut pe tot,asa mi se pare corect.
:lol: si eu credeam asta... fiindca ziceam ca o sa vad numai filme care pot fi urmarite.. macar pentru un aspect, o idee, o imagine, o taietura de montaj.. un regoizor, ceva..
dar uneori dai peste cate unele care is :sick: ... imposibile!!
Bulumulu
30 Jan 2006, 11:58
super 8 stories - emir kusturica 8/10
documentar muzical dspre formatiunea de muziq zabraneno pusenje (no smoking) al carei leader e stimatul regizor. nice insights, nice musiq, cu tendinte sociocritice
besieged - bertolucci 8,5/10
povestea unei iubiri ce se naste dar prin mijloacele nasterii ramane fara viitor, tenderly exposed (no butter here), dead end. citibil cam de pe la jumate ca fir narativ (chiar bagat pe gat). but it's not the wha but the how...
Cinemania
30 Jan 2006, 14:40
Broken Flowers (Jarmusch) 9.5/10
The Station Agent (2003)
Un film inteligent despre trenuri in general si trenuri in viata, despre prietenie si ce poate sta la baza ei si ce o poate distruge. Peter Dinklage si Patricia Clarkson in roluri de nota 10.
Nice reality check. 9/10
Brokeback Mountain 8/10
Mda, Ang Lee ataca Oscarurile in limba lor de bastina.
2046 - 10/10: nu imi sta deloc in obisnuinta sa dau aceasta nota (si 9.5 se intampla foarte rar), deci cred ca este limpede ca "2046" este un film care m-a impresionat mult mai mult decat as putea explica aici. Evident, se remarca in primul rand aspectul vizual... de la paleta de culori la incadraturile claustrofobice (chiar chinuite, as zice)... daca ar fi sa insir toate secventele inedite din acest punct de vedere, cred ca as ajunge sa povestesc cu amanuntul tot filmul. Dar am sa mentionez doar imaginea acelei lacrime cazand si reflectand culorile in timp ce traverseaza cadrul.
De mult nu am mai avut sentimentul ca vad un film perfect... Cã exista o viziune clara, cã avem un regizor care stie exact ce vrea sa zica si cum trebuie sa faca acest lucru... Cã filmul este mai mult decat un spectacol si ca el trece dincolo de imagini, inspre sensibilitatea spectatorului... Absolut genial acest "2046"!
P.S.: De asemenea, interesant melanjul muzical, o partitura clasica reluata din cand in cand in ritm de rumba si un extraordinar contrapunct intre doua mari voci: Nat King Cole si Angela Gheorghiu.
''Trei negrii furau carbuni noaptea'' eh, era ora tarzie, m-a luat somnu' dar din cat am vazut, zic ca merita un 7,5
Terror_IST
30 Jan 2006, 19:35
Intr-adevar superb "2046". Daca vezi si "In the Mood for Love" inainte, catharsis-ul e garantat!
"Flawless" - 6/10 Joel Schumacher ne ofera o melodrama despre toleranta si relatiile interumane integrata (se putea?) intr-un thriller cam subtire. Ceea ce face filmul asta sa functioneze este tandemul Robert DeNiro - Philip Seymour Hoffman, primul in rolul unui conservator, fost erou al politiei si cel de-al doilea in rolul unui travestit care se ocupa cu muzica si care doreste sa-si schimbe sexul. Vecini de bloc, destinele celor doi se intalnesc dupa ce in urma unui atac de cord personajului lui DeNiro ii paralizeaza jumatate din corp si este sfatuit de terapeut sa ia lectii de cantat pentru a-si putea recapata vocea. Prea orgolios sa recurga la prieteni, acesta cere ajutorul travestitului de la etaj, persoana pe care o considera evident inferioara.
Nu e greu de banuit ca intre cei doi se va lega o prietenie cam ciudata care va rupe barierele prejudecatilor si ii va invata cate ceva despre cruzimea semenilor si duritarea societatii. Nu atinge nivelul unui "The Birdcage" dar ofera celor doi actori sansa de a se distra si de a oferi partituri deosebite. Philip Seymour Hoffman face un rol superb si sunt foarte curios cum se va descurca in cursa pentru Oscar cu al lui "Capote"
herbert
30 Jan 2006, 19:57
2046 - 10/10: Absolut genial acest "2046"!
P.S.: De asemenea, interesant melanjul muzical, o partitura clasica reluata din cand in cand in ritm de rumba si un extraordinar contrapunct intre doua mari voci: Nat King Cole si Angela Gheorghiu.
ma bucur pt tine MinRep. sper ca ai vazut ultima versiune lucrata de Wong Kar-Wai, cea care a fost lansata in SUA, in primavara lui 2005.
si cand te gandesti ca bujuteria aceasta a fost neglijata de juriul de la Cannes, condus de Tarantino (aici ar trebui sa urmeze un calificativ, dar ma abtin), care l-a premiat pe propagandistul Michael Moore... incredibil ce nesimtire!
incearca sa faci rost de soundtrack-ul la 2046 - exceptional! iata o adresa de unde poti sa-l copii: http://www.mininova.org/search/?search=2046
Wallace & Gromit In The Curse Of The Were-Rabbit - 8/10 un film care isi merita laudele in special datorita felului in care a fost facut...super grea treaba, dar si pentru momentele de amuzament maxim - glume de nota 10 (in special parodia "King Kong")...merge perfect oricand si oriunde...fun 100%
''Trei negrii furau carbuni noaptea'' ,nota 9/10 un film impresionant care te face sa uiti de tot si sa te intorci la copilarie,o distributie de exceptie,o coloana sonora pe masura cu greu iti poti stapani lacrimile,niste costume superbe iar peisajele sunt de-a dreptul mirifice.Nu am vazut niciodata un film atat de realist care sa vorbeasca despre viata ,despre dorinta de supravietuire,despre omul (prietenul)de langa tine,despre iubire,la modul cel mai firesc si simplu posibil.Cand iubesti nimic nu ti se pare imposibil si nimeni nu te poate opri sa-ti implinesti idealurile si dorintele.
Nightwane
30 Jan 2006, 21:50
Budoarele unei Gheishe
Mda. Arata bine si cam atat. Suna ok in unele momente. Dar cam atat. e Rather masturbatoriu as a whole si plictisitor. Muie lu´Zang Zhyiyiyiyi ca nu isi arata floaca si nici babaroasele.
5/10
THE BIG WHITE -o comedie reusita nota 8/10.Imi place cum joaca Robin Williams.
Tarantino (aici ar trebui sa urmeze un calificativ, dar ma abtin), care l-a premiat pe propagandistul Michael Moore... incredibil ce nesimtire!
De-a dreptul :sick:...
incearca sa faci rost de soundtrack-ul la 2046 - exceptional! iata o adresa de unde poti sa-l copii: http://www.mininova.org/search/?search=2046
Thanks, dar l-am luat deja... :D F*ckin' brilliant! :love:
------------------------------------------------
Pe de alta parte...
Munich - 7.5/10
gionloc
31 Jan 2006, 11:04
broken flowers
jim jarmush
autorul filmului spunea ca a scris partitura lui DOn Johnston avandu-l in minte pe actorul bill murray. adevaru-i ca i se potriveste starea de usoara lehamite, aparenta indiferenta, situarea in gesturi care vorbesc tocmai prin faptul ca nu afiseaza altceva decat delasare, apatie. seamana cu rolul din Lost in Translation, ca parfum ce ramane in spatele personajului, ca fum ce se disipeaza in urma unei tigarete, dar cauza acestei situatii este total diferita fata de filmul Soffiei Coppola.
in acelasi timp aceasta stare devine scutul sau in calatoria pe care o intreprinde, mascand continuu interesul fata de proiectul in care se angajase: a descoperi daca are sau nu un fiu.
filmul mi-a placut mult si fiindca m-a prins intr-o perioada in care ma gandeam la reactia pe care as putea-o avea intalnindu-ma peste 10, 15 ani de despartire cu iubita mea...
totusi, l-am gasit cam greu la urnire (toata imbarligatura cu vecinul), precum batranii din poezia lui cosbuc, dar imediat inceput dansul, filmul e savuros. de la parodia numita Lolita, trecand prin dialogul cu animale, prin muschii celor care-i aplica o usoara corectie lui murray, prin confuzia legata de neauzirea unui sunet al numelui personajului (Don Johnson? :lol: intreaba mirate doua tinere) si pana la moramantul unei iubite, exemplar.
umor, o tristete calda (pana la urma) se degaja, si ideea ca mesajele vin de aproape!
Longshot
31 Jan 2006, 11:26
Munich - 7.5/10
same.
pride and prejudice 8.5/10 - giggle cat vreti da' va zic, intr-un moment de sinceritate, ca mi-a placut mai mult decat trebuia si decat ma asteptam (uite, s&s-ul lui ang lee mi s-a parut abominabil). e drept ca m-am chinuit doua ore fara folos sa ma prind de unde o stiam pe gagica care o juca pe caroline numai ca sa aflu acasa ca e kelly reilly din mrs. henderson. deh, daca aici avea haine pe ea de unde s-o recunosc...
Cinemania
31 Jan 2006, 12:05
m*** lu´Zang Zhyiyiyiyi ca nu isi arata floaca si nici babaroasele.
[b]5/10
mda...unii cred ca e prea mica pt asa ceva..damm it!!!
Cinemania
31 Jan 2006, 12:08
broken flowers
jim jarmush
autorul filmului spunea ca a scris partitura lui DOn Johnston avandu-l in minte pe actorul bill murray. adevaru-i ca i se potriveste starea de usoara lehamite, aparenta indiferenta, situarea in gesturi care vorbesc tocmai prin faptul ca nu afiseaza altceva decat delasare, apatie. seamana cu rolul din Lost in Translation, ca parfum ce ramane in spatele personajului, ca fum ce se disipeaza in urma unei tigarete, dar cauza acestei situatii este total diferita fata de filmul Soffiei Coppola.
in acelasi timp aceasta stare devine scutul sau in calatoria pe care o intreprinde, mascand continuu interesul fata de proiectul in care se angajase: a descoperi daca are sau nu un fiu.
filmul mi-a placut mult si fiindca m-a prins intr-o perioada in care ma gandeam la reactia pe care as putea-o avea intalnindu-ma peste 10, 15 ani de despartire cu iubita mea...
totusi, l-am gasit cam greu la urnire (toata imbarligatura cu vecinul), precum batranii din poezia lui cosbuc, dar imediat inceput dansul, filmul e savuros. de la parodia numita Lolita, trecand prin dialogul cu animale, prin muschii celor care-i aplica o usoara corectie lui murray, prin confuzia legata de neauzirea unui sunet al numelui personajului (Don Johnson? :lol: intreaba mirate doua tinere) si pana la moramantul unei iubite, exemplar.
umor, o tristete calda (pana la urma) se degaja, si ideea ca mesajele vin de aproape!
iar finalul e unul din cele mai reusite...concluzia perfecta pentru dilema existentiala a lui Don
The New World - 8/10 in a word...beautiful.
In acest film e vorba numai despre Pocahontas (si toti stim povestea ei din desenele animat cu acelasi nume) ... deci nu e vorba despre lumea noua or something like that...this movie is all about the girl/women (later in the movie)...
Dar in afara de acestea regizatul este perfect, scenariul putin dar consistent...iar ceilalti 2 actori (care merita mentionati) sunt Colin Farell si Christian Bale...
notorious
31 Jan 2006, 22:32
in the heat of the night - mi-a placut mai mult decat ma asteptam. nu prea sunt multe de zis: un neo-noir in spirit clasic, cu dialoguri putine, taioase, jucat brici (rod steiger si sydney poitier), cu un scenariu bine construit si o regie subtila (norman jewison, pe vremea cand facea filme bune). ah, si mai canta si ray charles. what's it not to like ??
8 +/10
gionloc
01 Feb 2006, 13:49
the brown bunny
vincent gallo
amintisem mai demult ca tocmai il vazusem, dar nu lasasem marturie nici un gand legat de el...
un film realizat in anul 2003. as fi tentat sa spun ca aceasta pelicula vrea sa fie anti-cinematografica, dar daca as face-o cred as gresi. faptul ca in prima treime nu pare a avea vreun scop, nu are intriga, nu te trimite la nimic, nu iti desteapta vreo asteptare legata de vreo naratiune interna, de vreun tel pe care personajul sa-l apuce, de vreun erou... nu-l face ne-film, ci il duce intr-un alt fel de cinema... e o cu totul alta lume (a experimentarii dramei erotice in cinematografia contemporana) si mi-e cu atat mai drag ca e un film care a iesit in state, unde sa lucrezi in afara studiourilor, fara nici o sustinere decat proprii tai nervi si propriile tale maini e o adevarata vitejie.
e calatoria pe care o intrprinde un pasionat de curse de motociclism dinspre estul spre vestul USA, e drumul sau interior in primul rand, dinspre prezent inspre trecut, petrecandu-se totul intr-un prezent in care nu paote accepta nimic. in finalul lui Buffalo '66, eroul mizeaza pe iubire ca salvare... aci salvare nu mai exista. desi (sau poate ca acesta va fi fost motivul) cheama, priveste femeile pe care le intalneste in dumul sau, iar acestea doresc a-l imbratisa, nimic nu apare, nimic nu se intevede in afara durerii. si ele seamana cu EA. ea, cea din final, cea care ii apare in vis.
drumul pe care-l efectueaza este si eliberarea lui, una nu reala, ci onirica, iar visarea este posibila numai la finalul drumului, cand a ajuns in L.A., un loc nu intamplator ales ca spatiu al reveriei.
in spatiul oniric orice este posibil, scena care l-a indignat atat de mult pe firewall-ul cinematografiei americane (l-am numit aci pe Roger Ebert, cel care a catalogat The Brown Bunny ca fiind 'cel mai prost film care va fi rulat la Cannes'), fiind perfect motivata in cursul peliculei. sau: schingiuirea unui om, omorarea lui folosind cele mai inventive tehnici cu putinta, nu scandalizeaza, dar o scena in care apare sex oral arunca flacari in comunitatea ( :hmm: ).
pentru mine, ceea ce Last Days face pe tema solitarismului (ca demers filmic), Gery pe tema ratacirii, sau Elephant observand viata adolescentilor (ca sa zic asa), The Brown Bunny reuseste sa faca pe tema iubirii. de aceea imi si place mai mult decat cele trei GvSant-uri.
Nightwane
01 Feb 2006, 15:37
tot de cacat e si tot cu mu1a e prin el. :alien:
tailgunner
01 Feb 2006, 16:15
The New World. Minunat. Un kaleidoscop al descoperirii, dezamagirii, disperarii, mizeriei, spus mai mult prin limbajul corpurilor, gesturilor decit prin cuvinte. Lent, uneori frint in secvente extrem de scurte, insa oarecum mereu intens. John Smith jucat cu understated fierceness de catre Farrell, John Rolfe jucat cu restrained passion de catre Bale, Pocahontas jucata cu uimitoare gratie de catre debutanta cu nume imposibil, Q'Orianka Kilcher.
Ce-or sa se enerveze cei care se asteapta la un "historical epic" :lol:
cherryblossom
01 Feb 2006, 16:32
@Gionloc
stii parerea mea despre V.Gallo, asa ca sar peste alte comentarii... dar ce zici de asta:
"Vincent Gallo's Sperm
$1 Million
Price includes all costs related to one attempt at an in-vitro fertilization. (A $50,000 value) If the first attempt at in vitro fertilization is unsuccessful, purchaser of sperm must pay all medical costs related to additional attempts. Mr. Gallo will supply sperm for as many attempts as it takes to complete a successful fertilization and successful delivery. Sperm is 100% guaranteed to be donated by Mr. Gallo who is drug, alcohol and disease free. If the purchaser of the sperm chooses the option of natural insemination, there is an additional charge of $500,000. However, if after being presented detailed photographs of the purchaser, Mr. Gallo may be willing to waive the natural insemination fee and charge only for the sperm itself. Those of you who have found this merchandise page are very well aware of Mr. Gallo's multiple talents, but to add further insight into the value of Mr. Gallo's sperm, aside from being multi talented in all creative fields, he was also multi talented as an athlete, winning several awards for performing in the games of baseball, football and hockey and making it to the professional level of grand prix motorcycle racing. Mr. Gallo is 5'11" and has blue eyes. There are no known genetic deformities in his ancestry (no cripples) and no history of congenital diseases. If you have seen The Brown Bunny, you know the potential size of the genitals if it's a boy. (8 inches if he's like his father.) I don't know exactly how a well hung father can enhance the physical makeup of a female baby, but it can't hurt. Mr. Gallo also presently maintains a distinctively full head of hair and at the age of 43 has surprisingly few gray hairs. Though his features are sharp and extreme, they would probably blend well with a softer, more subtly featured female. Mr. Gallo maintains the right to refuse sale of his sperm to those of extremely dark complexions. Though a fan of Franco Harris, Derek Jeter, Lenny Kravitz and Lena Horne, Mr. Gallo does not want to be part of that type of integration. In fact, for the next 30 days, he is offering a $50,000 discount to any potential female purchaser who can prove she has naturally blonde hair and blue eyes. Anyone who can prove a direct family link to any of the German soldiers of the mid-century will also receive this discount. Under the laws of the Jewish faith, a Jewish mother would qualify a baby to be deemed a member of the Jewish religion. This would be added incentive for Mr. Gallo to sell his sperm to a Jew mother, his reasoning being with the slim chance that his child moved into the profession of motion picture acting or became a musical performer, this connection to the Jewish faith would guarantee his offspring a better chance at good reviews and maybe even a prize at the Sundance Film Festival or an Oscar. To be clear, the purchase of Mr. Gallo's sperm does not include the use of the name Gallo. The purchaser must find another surname for the child. "
this guy is crazy, but I like his craziness.. :w00t: :P 8) :D :)
lasind gluma la o parte, pacat ca face filme asa rar..
Off-topic:
gionloc, daca tot ai scris atata despre filmul acela, nu crezi ca ar fi meritat un topic aparte? s-ar fi creat poate o discutie interesanta; asta ar trebui sa fie o recomandare pt toti: decat sa scrii o cronica la "Cel mai recent film vizionat", unde o sa se piarda in neant, mai bine deschizi un topic nou.
cherryblossom
01 Feb 2006, 17:06
why, si lucrurile care se duc in neant au farmecul lor... :D
gionloc
02 Feb 2006, 09:51
off-topic la off-topic
Off-topic:
gionloc, daca tot ai scris atata despre filmul acela, nu crezi ca ar fi meritat un topic aparte? s-ar fi creat poate o discutie interesanta
ba cred! cred ca in cinematografia actuala este unul dintre cei 10-15 oameni care merita o rubrica deschisa fara incetare!
si finalul mesajului tau (vedeti mai sus) aduce o obsevatie corecta,
desi, daca replicile sint atat de cuprinzatoare precum a lui Nightwane (:hmm: ) este, atunci...
One Flew Over The Cuckoo's Nest - 9.5/10 an amazing emotional roller-coaster...cu actori incredibili in frunte cu genialul Jack Nicholson, care, prin personajul sau creaza momente de neuitat in acest film...
Filmul prezinta viata din institutiile mintale din America si felul in care erau "tratati" pacientii...cum unii dintre ei incercau sa scape si altii care pur si simplu inghiteau in sec si continuau viata de nesuportat din acele institutii...un film trist si amuzant care trebuie trecut pe lista de "must see"...
Pitbull
02 Feb 2006, 11:34
Ia-n te uitä, cum se dä pe brazdä M0n0 si sare din film bun în film bun! Asa, vezi! :)
Numa', grij', dragule, cä desi nota datä de tine e pä felie, cu citirea filmului ai luat-o nitelus pe de läturi. Nu "prezintä viata în institutiile psihiatrice din America..." si tot ce-ai adäugat pe urmä în acelasi sens - chiar dacä ästa e contextul dramaturgic, la prima vedere. "Prezintä viata" în SOCIETATEA OMENEASCA - este o metaforä politicä (de ce crezi cä pe unul dintre negrotei îl chema Washington?), o frescä socialä si o radiografie o conditiei umane în lume. Cu discretie si färä rigiditatea parabolei, majoritatea personajelor sunt niste arhetipuri -McMurphy si Bromden, "revolutionarii"; Nurse Ratched, "autoritatea executivä" (evident!); Dr. Spiwey, "autoritatea onorificä" (supremä si impotentä); Harding, "intelectualul neputincios"; Billy Bibbitt, "adolescentul timorat"; etc., etc.
Iar cel mai tragic lucru e cä NU EXISTA IESIRE. Teoretic, autoritatea are dreptate (experti psihiatri au confirmat cä Nurse Ratched se poartä absolut corect cu pacientii). Numai cä, asa cum lesne ne putem da seama, TOT NU E BINE. Nu asta e solutia! Nu-ti mai rämâne decât s-arunci naibii mägäoaia de marmurä prin geam si sä te duci pe pustii.
Concluzia: omenirea mai are MULT pânä sä-si gäseascä drumul!
Inca nu pot sa pun asa bine in cuvinte un film (cum faci matale, Pitbull) pentru ca na...nu am aceeasi experienta...si in plus :) "review"-ul l-am facut in 5 minute...
dar mai mare dreptate nu poti sa ai ...
Bulumulu
02 Feb 2006, 14:33
vazui
hackenschmied - aimless walk superb 9/10
hackenschmied - prague castle mda, nice 7/10 pt montaj la geam (thx nae)
resnais - je t'aime je t'aime interesting with psychiotic elements 8/10
chris marker - le jetee photoroman superb, dar citibil de la inceput, so it seems quite long-breathed 8.5/10
revazui
meshes of the afternoon - deren/hamid 10/10 what more do you want... it's poezie :love:
Longshot
02 Feb 2006, 14:50
io m-am indeletnicit cu junebug (care daca nu lua nominalizare marti probabil ca-l mai amanam cateva luni bune). now, amy adams chiar are o prestatie super misto si personajul ei este memorabil (ma rog, mai vorbim intr-un an) dar filmul are lipsuri mari. nivola ala mai bine s-ar apuca de fotbal (ca am auzit ca a jucat in 'goal') iar povestea (un 'coming home' destul de fumat) taraganeaza si nu duce nicaieri. normal, se poate zice ca, da, lentoarea realizarii e voita si ca 'asa e viata in realitate' dar, hai, nu mai vreau din astea. 6.5-7/10
Iar cel mai tragic lucru e cä NU EXISTA IESIRE.
Nu sunt de acord.Exiseta iesir, pentru indian a existat.El se prefacea ca nu aude si ca nu poate vorbi pentru a se izola de ceea ce se intampla acolo.Deci, McMurphy care s-a implicat afectiv si a incercat sa schimbe ceva, a sfarsit prin a fi convertit (prin forta) la acaea micro societte a "nebunilor".In concluzie, singura solutie de a nu fi convertit (pervertit mai exact) este izolarea totala, neimplicarea.Asa cum spuneai,
Nu-ti mai rämâne decât s-arunci naibii mägäoaia de marmurä prin geam si sä te duci pe pustii.
DECI, exista solutie.
Cinemania
02 Feb 2006, 16:39
Iar cel mai tragic lucru e cä NU EXISTA IESIRE.
Nu sunt de acord.Exiseta iesir, pentru indian a existat.El se prefacea ca nu aude si ca nu poate vorbi pentru a se izola de ceea ce se intampla acolo.Deci, McMurphy care s-a implicat afectiv si a incercat sa schimbe ceva, a sfarsit prin a fi convertit (prin forta) la acaea micro societte a "nebunilor".In concluzie, singura solutie de a nu fi convertit (pervertit mai exact) este izolarea totala, neimplicarea.Asa cum spuneai,
Nu-ti mai rämâne decât s-arunci naibii mägäoaia de marmurä prin geam si sä te duci pe pustii.
DECI, exista solutie.
da, sa te duci pe pustii...sa parasesti mediul in care te afli..mare solutie...ideea e ca nu este alta solutie in cadrul acelei lumi care apasa asupra ta, decat sa nu te implici - mai mult sau mai putin - ceea ce e echivalent cu un fel de libertate masochista
A s a e.
On topic.Lundi Matin 8.8/10
Iar cel mai tragic lucru e cä NU EXISTA IESIRE. Nu sunt de acord.Exiseta iesir, pentru indian a existat.
aia zici tu ca e iesire?o fi,da e disperata rau...(e mai mult o hibernare,o asteptare a schimbarii circumstantelor)
vazut manderlay.am gasit aiurea un text vechi al lui n.steinhardt,ceva despre "platonism vulgarizat",in care vorbea despre blow-up.cred ca astea 2(manderlay si dogville)ar fi meritat mai mult sa incaseze textul ala decat filmul lui antonioni.las ca efortul asta de conceptualizare e atat de nefiresc si de greoi ca te apuca ameteala,dar ce ma scoate din mine e ca omul chiar vrea sa-ti arate cat de destept e,facandu-te si pe tine sa te simti la fel de destept ca el(ptr.ca l-ai priceput),lucru-evident-neadevarat.e o captatio benevolentiae,o complicitate asa de gretoasa cu cinefagul de duminica incat... :sick:
RinTinTin
02 Feb 2006, 16:59
The New World. Minunat. Un kaleidoscop al descoperirii, dezamagirii, disperarii, mizeriei, spus mai mult prin limbajul corpurilor, gesturilor decit prin cuvinte. Lent, uneori frint in secvente extrem de scurte, insa oarecum mereu intens. John Smith jucat cu understated fierceness de catre Farrell, John Rolfe jucat cu restrained passion de catre Bale, Pocahontas jucata cu uimitoare gratie de catre debutanta cu nume imposibil, Q'Orianka Kilcher.
Ce-or sa se enerveze cei care se asteapta la un "historical epic" :lol:
Ca` de BUNA ie Q'Orianka, as parci-o ca un urs batran la nesfarsit.
derailed 3/5
unul din filmele pe care chit ca le vezi, chit ca nu le vezi tot aia e
in fine Hafstrom face ce-a facut si in Evil: o legatura cat se poate de tezista intre violenta pe care o sufera personajele si cea pe care o inapoiaza (uneori inzecit) celorlalti.
personajele nu sunt vreodata fara de pata si nu starnesc
prea mari emotii publicului
ca si la evil, finalul e cam tamp
madam anason e ok (dar tot "uite-o pe gagica din friends aia pe care a parasit-o brad pitt pt angelina "ramane) clive owen nu prea merge in rolul de tembel si pussy (mai ales nu dupa sin city) vincent cassel e singura chestie 100% ok da` nu-l prea ajuta story-ul care se vrea a la hitchcock
vizual...ok, adik frumos filmat.
aeon flux 4/5
ei bine, charlize rules.
mai ales bruneta
ca si ea tot restul filmului e facut sa-ti ia ochii
orasul si hainele care par scoase din reclame la bmw sau calvin clein, totul uber-estetizat si fanatism in ce priveste designu
arata cel putin la fel de bine ca si cashreen dar parca e ceva mai mult film si mai putin videoclip de lung metraj
btw tine numai 96 de minute, un motiv intemeiat sa-l apreciez
dialogurile sunt proaste si madam Kusawa (sau cam asa ceva) nu e capabila sa filmeze decent o secventa de lupta, dar intr-un film pentru fani theron si arhiecti&designeri nu e foarte necesar
evident ca nihilismul skizoid din desenele lui Chung lipseste cu desavarsire, inlocuit de de o atmosfera rece, sumbra aseptica.
mie mi-a placut
Hostel - 7/10 un horror excelent, extreeeem de grafic cu un plot nou si original (dupa parerea mea) dar si prezivibil...n-are sens sa vb despre actori pentru ca au fost la fel ca in oricare alt film de acest gen - foarte galagiosi...baza in film fiind cantitatea de sange folosita si "efectele"...aaa,da...si inca ceva...domnisoarele...all european sluts :lol:
Terror_IST
02 Feb 2006, 19:22
Sunt de acord cu parearea lui st3fan in legatura cu "One Flew Over the Cuckoo's Nest". Intr-adevar ataraxia=calea spre mantuire!
"Green Street Hooligans" 6/10 "You stand... your ground!"
In loc de inroducere: Vara trecuta am avut ocazia sa cunosc un "hooligan". Tipul se numea Mike Jr. si avea 21 de ani, era mic de statura si destul de gras, lucra la un hotel si desi nu parea prea inteligent era foarte prietenos (fiind si un mare bautor de bere). Pe mana dreapta avea un tatuaj cu M.C.F.C. (Manchester City Football Club) si pe cap o cicatrice de toata frumusetea obtinuta dupa o incaierare cu fanii lui Liverpool cand ii fusese sparta o sticla in cap. Locuia cu familia intr-o suburbie a Manchester-ului si toti ii detestau pe cei de la United, scandand pentru City.
Filmul e bun deoarece reuseste sa surprinda foarte bine psihologia fanaticilor britanici dar da cu mucii in fasole la sfarsit. Impedimentul principal e constituit de Frodo care pur si simplu nu e potrivit pentru rolul asta (se chinuie sa fie dur si nici macar nu stie sa fumeze). Scenaristii , din pacate au vrut sa dramatizeze prea mult evenimentele, si din acest motiv finalul (necesar din punct de vedere al Legii Talionului) este fortat fara sens. Personajul interpretat de Claire Forlani da dovada de o prostie fantastica iar ultimele cadre (cu Frodo Razbunatorul intonand imnul celor de la Westham singur in noapte) sunt absolut inutile. Merita pentru partea britanica a distributiei (foarte smecher Charlie Hunnam), pentru Londra si pentru batai (excluzand confruntarea finala).
Elizabethtown - 8.5/10 un film despre valorile umane...aa, heck...in the immortal word of Tony The Tiger: IT WAS A GRrrrrrEAT...extrem de amuzant, am stat cu zambetul pe buze intreg filmul...nici unu din actori excela, dar excela impreuna, toti actorii, toate personajele, prin legatura facuta de scenariu si regizat (Cameron Crowe is a genius la amandoua)...un film care destinde si te ajuta sa realizezi ca viata e frumoasa...un film cu momente memorabile (fata fara viata a tatalui...zici ca se misca)...iar la sfarsit vedem un roadtrip excelent cu o muzica pe masura a la Crowe...MUST SEE!!!
gionloc
03 Feb 2006, 12:17
IN SFARSIT AM AFLAT CUM DE NEO A SALVAT LUMEA DE MATRIXuri!!!
intr-adevar a trebuit sa vad un film din cale-afara de prost, dar pana la urma a meritat fiindca a dat un raspuns clar!
pai daca NEO a fost in viata anterioara BUDDHA, cum sa nu salveze lumea de masinariile din matrice!!
am vazut Little Budha in povestea si regia lui Bertolucci. cu siguranta este cel mai prost film al lui.
tot ceea ce este interesant in film se termina in 2 minute, i. e. genericul si povestea spusa acolo. vi-o infatisez aci pentru a nu mai pierde vremea cu filmul asta. zice ca -
preotul unei manastiri buddhiste se pregatea sa sacrifice un tzap (nu de bere) pentru a fi oferit drept ofranda. si era contrariat de faptul ca tzapul radea incontinuu si se bucura de mama-focului. nedumerit, omul il intreaba pe tzap care-i cauza distractiei lui, doar va fi sacrificat!!
tzapul ii spune ca este cu adevarat incantat ca va fi omorat findca asta este urtima lui re-incarnare ca tzap, a 499, ca dup-asta se va incarna din nou in om! ca si el fusese acu 499 de vieti de tzap un preot care sacrifica tzapi si ca asta ii fusese pedeapsa! :lol: :lol:
apoi niste calugari pleaca prin state sa caute reincarnarea lui lama Dorje (mai bine era 'flama DODGE' avea patru roti si limita de viteza la 90mph), dupa niste calcule astrologice speciale, il gasesc in familia unui inginer interpretat haios de Chris Isaak. il vedem si pe Siddharta Gautama (Keanu Reevs) cautand iluminarea acu 2500 de ani- prezentat mai mult la misto!, participam la o lectie de intelepciune asiatica predata americanilor de un scenarist avand toate calitatile pe care le explica in Barton Fink presedintele studioului tanarului dramaturg de pe Broadway... altfel spus,
chix pix in pliscu lui Bertolucci!
Bulumulu
03 Feb 2006, 15:55
bergman - fragii salbatici 10/10
superb, curat, profund
crissis
03 Feb 2006, 18:03
happiness, todd solondz
ok, avem niste frustrati si devianti sexual care incearca si ei sa o scoata la capat. imi pare a fi o parodie cinica a dramelor de familie de pe hallmark. tatal serial child rapist se confeseaza fiului de 11 ani "it was great!", femeia care l-a ucis si transat pe barbatul care tocmai o violase marturiseste totul unui loser care se masturbeaza hartuind necunoscute la telefon, un breakup grotesc e urmat de sinucidere, o aventura se incheie cu scandal etc, etc. ritmul e lejer, atmosfera e degajata, muzica de un kitch sublim, imaginea vie, tonica. pe scurt: happiness. artificiul child-cum-dog-mum din final m-a dat pe spate de ris, deliciously outrageous.
poate nu sunt destule ingrediente pentru un film mare, dar macar pentru unul cit se poate de (dez)agreabil.
The Eye - 7/10 un horror nu foarte scary cu o poveste "draguta"...o domnisoara oarba face transplant de cornee si astfel, cu noii ei ochi, incepe sa vada "persoane" neobisnuite...combinatie intre The Ring (pe la mijloc) si Final Destination (la sfarsit)...nu e o totala pierdere de timp...
Cinemania
03 Feb 2006, 23:43
The Eye - 7/10 un horror nu foarte scary cu o poveste "draguta"...o domnisoara oarba face transplant de cornee si astfel, cu noii ei ochi, incepe sa vada "persoane" neobisnuite...combinatie intre The Ring (pe la mijloc) si Final Destination (la sfarsit)...nu e o totala pierdere de timp...
doar finalul care a cam tras cu ochiul la Final Destination...pacat
gionloc
04 Feb 2006, 12:21
we don't live here anymore
2003, john curran
doua prietene foarte bune, Terry (Laura Dern) si Edith (Naomi Watts). casniciile lor.
atunci cand iti inseli sotul/sotia lucrurile merg bine pana cand iti recunosti fapta comisa. cata vreme incalci interdictul moral/social/religios si nu esti pedepsit, esti un erou (in ochii tai macar) si poti judeca ceea ce se petrece in jurul tau din pozitia eroului. chiar daca tu esti ipocrit, pana nu iti recunosti adevarata stare, totul pare a fi in regula. cand iei decizia de a iesi din minciuna in care crezi ca traiesti - intervine si castiga constiinta si filtrele intrate in ea din copilarie inca - si spui adevarul, in primul rand il rostesti pentru tine si atunci totul se duce dracului, fiindca dispare aura pe care ti-o dadea incalcarea interdictului. asadar te golesti de eroism.
totul s-a sfarsit atunci.
nu mai exista solutii.
cumva asta arata filmul.
premiat la Sundance.
8.5/10
Zathura - 7/10 Jumanji pentru fani Star Trek :lol: ... great family movie, cu efecte bune, deloc ignorabile...mai bun decat originalul Jumanji (in my opinion), cu actiune destula care iti capteaza atentia si cu surpirze care te pun pe ghicit...great fun.
GhitzaCartitza
04 Feb 2006, 16:45
Jarhead. Capetele goale americane lovesc din nou. Plecati la razboi sa apere libertatea, "puscasii marini", nu fac altceva decat sa se poarte ca niste tantalai si sa se masturbeze toata ziua. Nu-i de mirare ca s-au omorat intre ei in Irak si peste tot unde se mai duc in lume sa faca pe justitiarii. De toata jena :sleep: .
Merita un punct in plus pentru coloana sonora. ATAT
gionloc
04 Feb 2006, 19:18
proof
un film prost cu Gwyneth Paltrow, Anthonz Hopkins si Jake nustiucum din Donnie Darko si Brokeback Mountain.
despre cum tatal innebuneste (ca asa era scrisa gena lui), pe fond matematic, despre cum mai ai si o sora care te cicaleste fiindca te desconsidera, si se mai indragosteste unu de tine... in tot filmu se cearta personajele ca in telenovele, urla incontinuu, povestea nu e prezentata linear, ... n-are rost...
4/10
obvious
04 Feb 2006, 22:02
the grudge/shimizu - probably the worst film in the whole world. 2. 2!
the bow/kim ki-duk - din nou, linistea ca spectacol. foarte frumos.
zebraman/miike - apogeu campist. genial. :lol:
izo/miike - incoerent, psihedelic, un pic pretentios, un pic stupid, un pic intinsa pelteaua. nevertheless, foarte misto.
bellhop
04 Feb 2006, 22:14
Matchpoint (2005)
it made me sick in the stomach :sick: ;
l-am trecut pe Woody la coltul europenilor ofuscati si suparati pe vieatza, sa stea acolo pe coji de nuca pana ii vine mintea la cap;
nota cinci, pt Scarleta doar;
Cinemania
04 Feb 2006, 23:51
Transamerica (2005)
Boys Don't Cry like, doar ca acuma "ea" a fost un "el" iar povestea e mai optimista. Scenariu solid, o Felicity Huffman intr-un rol de zile mari. 9/10
Vozvrashcheniye (2003)
M-am simtit mic in fata acestui film. Magnific, initiatic. Un trio, tatal si cei doi fii, rupt parca din zvacnirile sufletului si transpus pe ecran de Zvyagintsev, aflat la debut cu The Return. Imagini de o frumusete Tarkovskiana. Soundtrack superb. (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)
Things to Do in Denver When You're Dead (1995)
Bunicel. Povestea devine aproape secundara si se pierde in jocul actorilor si al dialogurilor suculente. One of Andy Garcia's best. 7/10
We're No Angels (1989)
Inteligent, complex, nu e doar un joc de-a hotii si vardistii, funny, in cea mai mare parte datorita lui De Niro si Sean Penn, doi evadati ajunsi preoti fara voia lor. Interesanta perspectiva critico-descriptiva a lui Neil Jordan asupra crestinismului. 6/10
sfarsitul cum ti-a placut...? sunt curios, pentru ca o parte din el m-i s-a parut cam exagerat... in rest, scufundarea vaporului e f. buna.
si ca atmosfera, filmul e genial.
liniste.
herbert
05 Feb 2006, 01:43
Matchpoint (2005)
it made me sick in the stomach :sick: ;
l-am trecut pe Woody la coltul europenilor ofuscati si suparati pe vieatza, sa stea acolo pe coji de nuca pana ii vine mintea la cap;
nota cinci, pt Scarleta doar;
da, bucuros sa ma-ntalnesc in aprecieri... eu am spus mai devreme, da' nu s-a luat nici o masura cu alienatul Woody... dimpotriva, am fost banuit de rea intentie, de prejudecati...
totusi, cred ca i-am dat 6/10...
FLIGHTPLAN-un thriller bun 8/10.Merita vazut.
THE DUKES OF HAZZARD- o comedie nereusita cu celebra poveste in care cei bogati vor sa puna mana pe pamanturile sarmanilor fermieri.In afara de cateva faze in care Johnny Knoxville isi arata nebunia filmul per ansamblu este o porcarie.Nota 5/10.
HOSTEL-Incepe foarte greu si pana la jumatate daca nu te-a luat deja somnul incepe ca se intample ceva.Foarte plictisitor trebuie sa astepti o ora ca sa observi ca era vorba despre o vanatoare de oameni.Finalul e crunt dar nu recompenseaza timpul pierdut in prima jumatate de film.Nota 6/10.
gionloc
05 Feb 2006, 12:06
sfarsitul cum ti-a placut...? sunt curios, pentru ca o parte din el m-i s-a parut cam exagerat...
ca atmosfera, filmul e genial.
liniste.
LINISTE!!?
filmul numai linistit nu e... de-aia cred ca kim ki-duk o dat-o-n bara this time! pai priviti-l pe batran cum se agita sa faca zilele sa treaca mai repede sa o ia pe fata de nevasta! vi se pare linistit?... de fiecare data cand trage cu arcul dupa acei nenororciti care ii fac ochi dulci fetei.. sau invers... nu e deloc linistit, numai ca asta e o constituenta a 'inteleptilor' asiatici, neschitarea unei stari pe fata.
si cu finalul ala, sa fim seriosi, kim e derutat de mama focului!! cum dracu' sa montezi un act reg(u)lator simbolic intre spiritul batranului si fata... si sinuciderea batranului!??? ceea ce face Martin Eden este justificat de scarba ce se acumulase-n el fata de lume. dar aci? :lol: kim ne da un pumn tuturor... dom'le, batranul era cel mai curat om posibil, avea doar intentii izvorate din parcurgerea textelor batranilor atenieni, dorea doar sa transmita suflul vietii discipolului sau, in cazu asta o fata... nu avea ganduri necurate si, ca sa demonstreze asta, se topeste in ocean :? iar cand isi leaga streangul de barca vrea doar sa-si exprime supararea fata de neputinta de a-si implini misiunea: aceea de a lasa mostenire discipolului invataturile sale....... ca doar d-aia jubila cand atingea mana fetei sau cand ii pregatea hainele de nunta, ish' citea implinirea intelectual-misionara pe h-asta lume! :P
io zic ca ori mai bine ramanea cu batranu' casatorita, ori - si mai bine - nu facea kim filmul asta... intrase intr-o zodie filmica tare buna cu Spring summer....+Samaria+3Iron (parca asta e ordinea!).
obvious
05 Feb 2006, 17:13
riiiiight....
further down the road:
a history of violence/cronenberg - stralucit de mediocru. not even worth these letters.
tarnation/caouette - undeva in zona gummo. love it.
sweet sixteen/loach - reteta clara. dar de-o "lectura inocenta" de duminica are farmec. 7/10
drugstore cowboy/van sant - undeva foarte departe de ce e extraordinar in gerry sau own private idaho. aceeasi miza pe personaj, acelasi drag de propsuri si iconale, aceeasi lumina si detasare. ritmul e insa altul.tipul de energie al filmului. prim planurile. dillon dude neasteptat de bun. 8/10
the assassination of richard nixon.crancen.un travis bickle cu 20 de ani mai batran,intr-un film de 20 de ori mai prost.si merita respectat(i) ptr.asta.si regizorul debutant,si sean penn(care a incins rolul asta pana la rosu)si leonardo di caprio(producer)...toti cei care scriu de filmul asta(adica neoconservatorii) incearca sa-i coboare miza la un caz particular/patologic,sa caute in istorie dupa lucruri mai reusite(death of a salesman,taxi driver,falling down),sa se ia de veleitatile politice ale omului s.penn,fara sa-si dea seama ca tocmai asa il scot la lumina.
lestatika_29
05 Feb 2006, 20:01
Eu am vazut Brokeback Mountain acum 2 zile si mi-a zdruncinat complet nervii (desi Velvet Goldmine ma lasase rece). Ledger merita un Oscar chiar si numai pentru saruturile cu Gyllenhaal. trebuie sa fie destul de greu, cel putin la inceput, pt un tip hetero....
Tot filmul m-a socat, e despre o dragoste interzisa si totusi atat de frumoasa. acum sa nu ziceti ca sunt freaky weird dar chiar le atatea bine impreuna....
a history of violence/cronenberg - stralucit de mediocru. not even worth these letters.
sad.
Dog Day Afternoon - 10/10 - Pentru ca e, probabil cel mai deprimant film pe care l-am vazut in ultimul timp, pentru ca el trebuia sa evadeze ca sa supravietuiasca si e tintuit la loc in viata de unde trebuia sa fuga.
Tape - 9.5/10 Asta ar trebui sa fie un film de referinta. Patru personaje, Hawke, Leonard, Uma si camera, care daca nu era asa, filmul ar fi fost teatru plat filmat.
obvious
05 Feb 2006, 23:25
aw, beany, don't go there dude....don't tell me...ti-a placut?
brokeback mountain.... nu cred ca tre sa mai aduag ceva... poate doar sa precizez ca mi-a placut... dar nu asa de mult cat ma asteptam... si oricum cred ca aici era greseala - "ma asteptam"
Cinderella Man, un film pe care l-am tot amanat am reusit sa-l vad in sfarsit.Un film foarte bun ma mir ca nu a primit nici o nominalizare la Oscar.
Alex Leo Serban
06 Feb 2006, 10:07
intra pe
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=2573
si o sa vezi ca e...
Alex Leo Serban
06 Feb 2006, 10:12
right? :)
Cinemania
06 Feb 2006, 10:51
Good Night, and Good Luck. (2005)
Hai ca e bine pentru Clooney. Al doilea film regizat, un nou succes. Mi-a placut alegerea producatorilor de a realiza filmul in grayscale. 8/10
Garfield (2004)
Mda. Prost, prost, da' prost. Nici Breckin Meyer, nici Jennifer Love Hewitt nu-i ajung lui Garfield nici macar pana la buric. Un film plat si plictisitor. S-a pus prea mult acces pe conturarea personajului principal, care oricum nu e prea reusit. 5/10
Cujo (1983)
Una din adaptarile proaste dupa Stephen King. In mare parte datorita actorilor. Mi-a placut cainele Cujo, though...cand era turbat, desigur. :D 5/10
Bloodrayne 4/10
Merge pe acelasi drum cu Doom. Trecerea povestii lui Doom de pe ecranul calc in cinema a fost o greseala uriasa. Era si normal, doar nici jocul nu are o poveste cat de cat interesanta.
Desi jocul Bloodrayne nu e asa de diferit de Doom, are o poveste care mie mi-a placut si care ar putea fi interesanta de vazut intr-o sala de cinema. Dar din pacate cineva a decis ca povestea din joc nu era destul de interesanta, si astfel Rayne cea inteligenta si sexy din joc a fost transformata intr-un animal de circ. De asemenea actiunea nu se mai petrece in perioada dintre cele doua razboaie mondiale, ci candva prin sec 17-18, iar actiunea are loc in Transilvania (pai nu acolo e tara vampirilor....) nu in Germania cum era in joc. Tot ce are filmul in comun cu jocul este numele (Bloodrayne), numele eroinei (Rayne), faptul ca are tatal vampir, iar mama om si cele 3 elemente ale celui mai tare vampir de pana atunci. Din pacate nici macar actorii n-au fost potriviti pt rolurile pe care le-au jucat. Nu o vad pe Kristanna Loken in rolul lui Rayne, nici pe Madsen in rolul unui vanator de vampiri (ce sa mai zic de Rodriguez) si in nici un caz pe Ben Kingsley in rolul lui Kagan. Din pacate in loc sa vad un joc actoricesc bun, o vad pe la jumatatea filmului pe Loken cum isi arata sanii, cea ce o transforma pe sexy Bloodrayne from the game in sloty Bloodrayne from the movie.
Am ajuns sa-l urasc asa de tare pe Uwe Boll pt ca a stricat o poveste interesanta pe care eu o asteptam sa o vad in calitate de film de cativa ani buni. Cu siguranta nu valoreaza nici macar 1% din Underworld Evolution, lansat in aceeasi perioada si avand vampirul ca element de baza. Sper ca daca va fi o continuare sa respecte macar acum povestea din joc si sa se schimbe regizorul si actorii, intr-un cuvant sa se schimbe tot.
I Hate Uwe Boll !
Walk the line 9.5/10 Excelent film. Isi merita din plin ce le 3 globuri de aur si sper ca Joaquin si Reese vor lua oscarurile. Nu pot sa nu observ asemanarea cu Ray, care a fost un film cu succes la oscarurile de anul trecut. Sunt convins ca si Walk the line va avea acelasi succes, poate chiar mai mare. Chiar daca s-a insistat, la fel ca in Ray, pe viciul cantaretului (drogurile), aici au tinut mai putin aceste scene care pe mine ma enerveaza f mult si dupa parerea mea constituie singura slabiciune a filmului.
Hope they'll win :)
GINEL2K
06 Feb 2006, 20:52
ultimele filme vizionate sunt:
-along came polly
Ce poate iesi din intalnirea unui barbat fricos si excesiv de prudent ca Reuben Feffer, un expert in asigurari contra riscurilor care nu face nici un pas in viata fara sa calculeze consecintele si o exuberanta obisnuita sa savureze clipa, oricare ar fi urmarile, cum e Polly Prince ? O explozie sentimentala si comica din care speriosul Ruben se va alege cu gastrita, epuizare fizica si crize de nervi din cauza micului rozator pe care femeia il ia cu ea peste tot, dar in urma careia va realiza ca viata merita traita din plin.
-king of the lost world
-avenging angelo
Superstarul Sylvester Stallone joacã rolul lui Frankie Delano, un bodyguard dur care jurã s-o apere pe frumoasa Jennifer Barrett (Madeleine Stowe) dupã ce tatãl sãu, seful mafiot Angelo (Anthony Quinn), este ucis. Acum, fãrã cale de întoarcere, ei trebuie sã fugã pentru a-si salva vietile, urmãriti de un criminal sângeros, care ar face orice pentru a-i elimina.
-the mask
De la zero la erou ar putea fi motto-ul filmului. Este vorba despre metamorfozarea instantanee a lui Stanley Ipkiss dintr-un timid functionar de banca - fara vreun succes deosebit la femei, si in a carui viata banala nu exista decat un catelus simpatic si scorpia de proprietareasa - intr-un tip cu niste posibilitati fizice supranaturale. Din clipa in care gaseste o masca antica si si-o pune pe figura, Ipkiss devine tot ce visa sa fie, exact ca in desenele animate pe care le adora. Se indragosteste de frumoasa cantareata Tina Carlyle si e decis sa elimine toti gangsterii din oras... Actiunea filmului este umbrita de prestatia actoriceasca a lui Jim Carey si de machiajul si efectele vizuale extraordinare.
GINEL2K
06 Feb 2006, 20:53
-hackers
Thriller futurist care o prezinta pe fenomenala Angelina Jolie in splendoarea ei timpurie, acest film a fost unul dintre cele mai vizionate in anul 1995. Dade Murphy (Jonny Lee Miller) este un pusti a carui fascinatie pentru computere degenereaza in manie in momentul in care ajunge sa sparga bazele de date ale mai multor banci de pe Wall Street. Mai mult, talentul nociv al lui Dade, supranumit Zero Cool, este pe cale sa provoace un adevarat crah financiar. Serviciul Secret se autosesizeaza si il aresteaza, dar fiind minor nu poate fi condamnat. Asa ca, drept pedeapsa, i se va interzice sa se atinga de un computer pana va implini 18 ani.
Chiar in ziua in care implineste aceasta varsta, Dade nu pierde timpul si se intalneste cu un grup de hackeri, toti prieteni la catarama cu el. Dintre acestia nu lipsesc dura si atragatoarea Kate, experta in realitatea virtuala, interpretata de Angelina Jolie intr-unul dintre primele sale roluri, Nikon, cel renumit pentru memoria sa fotografica si specialistul in interceptari telefonice Phantom Phreak, un practicant fervent al celor mai morbide glume in cyberspatiu, supranumit Cereal Killer, si inca un hacker precoce.
Odata reuniti, hackeri nu intentioneaza sa distruga sisteme bancare sau sa sparga fel si fel de coduri pentru profit, ci doar sa se ... joace. Aceasta joaca a lor are totusi ceva educativ, pentru ca ei chiar vor sa afle totul despre cyberspatiu. In calatoriile lor prin acesta ei vor da intamplator peste un fost hacker convertit in vanator de hackeri care conduce o companie multinationala insarcinata, aparent, cu securitatea cyberspatiului. Acesta este supranumit The Plague, un individ capabil de orice infamie impotriva hackerilor, care s-a aliat cu o grupare criminala si-si foloseste cunostintele pentru a convinge marile corporatii sa-i dea fonduri pentru lupta impotriva celor de teapa lui Dade. Numai ca The Plague transfera toti banii in contul sau si al amantei sale Margo (Lorraine Bracco). De o inteligenta malefica, el va lasa urme false anchetatorilor care dupa ce sesiseaza frauda declanseaza o investigatie care ii va duce la ... Dade si restul gastii nebune.
The Plague are si o arma secreta - un virus imbatabil – care ar putea distruge intreg cyberspatiul in cateva minute. In acest moment, hackeri raman singuri care pot salva lumea de la un dezastru informational similar cu o catastrofa mondiala cu profunde implicatii financiare, politice si chiar umane.
-sleepy hollow
Ichabod Crane (Johnny Depp) este politist in New York. El trebuie sa rezolve misterul unor crime ingrozitoare. Trebuie sa-l gaseasca pe Calaretul fara cap.
La sfarsitul secolului 18, locuitorii tinutului erau ingroziti de acest personaj sumbru, care locuia intr-o padure din apopiere si ataca toti oamenii care se incumetau sa-i iasa in cale.
Ichabod nu este inspaimantat de legenda si face tot ce poate sa-l prinda pe criminal.
GINEL2K
06 Feb 2006, 20:54
-THE BOURNE IDENTITY
Un exploziv film de actiune, bazat pe best-seller-ul lui Robert Ludlum, in distributia caruia ii vom intalni pe Matt Damon (Ocean's Eleven) si pe Franka Potente (Run Lola, Run).
Salvat dupa ce fusese impuscat in spate, Jason Bourne (Damon) si-a pierdut complet memoria. Curand realizeaza ca trebuie sa-si aminteasca cine este pentru a-si putea salva viata. Vanat de asasini si aflandu-se intr-o cursa contra-cronometru, Bourne isi descopera instinctul de ucigas...
Cu o intriga inteligenta, cu actiune non-stop, cu urmariri spectaculoase cu masinile prin Paris si cu secvente de bataie si cascadorii nemaipomenite, Identitatea lui Bourne va va taia respriatia.
-THE BOURNE SUPREMACY
Suferind de amnezie, Bourne si-a lasat in urma trecutul violent si duce o viata normala, alaturi de prietena sa, Marie. Dar planurile lui pentru o viata pasnica se naruie atunci cand scapa cu greu dintr-o tentativa de asasinare. Urmarit de un dusman necunoscut, Bourne se dovedeste a fi o tinta greu de doborat si un om a carui pregatire, hotarare si rezistenta nu pot fi subestimate.
Palpitant, cu incredibile urmariri de masini, Suprematia lui Bourne e unul dintre cele mai inteligente si mai pline de actiune filme din ultimii ani
GINEL2K
06 Feb 2006, 20:55
astea sunt filmele pe care le-am vazut in week-end...mi-au placut toate...
THE WEDDING DATE super comedie nota 8,5/10.
Se7en
Miros de film noir, suspans inteligent, final previzibil si didactic (de ce draq a mai pus citatul ala la sfarsit...).De revazut, oricum, 8.5/10
Calin FR
07 Feb 2006, 02:20
O logodna foarte lunga / Un long dimanche de fiancailles. Nota 9, dar numai pentru simplul fapt ca actiunea e cam complicata, nu am tinut pasul. Dupa a doua vizionare merita un 10.
Kids - 8.5/10 - Just because.
Bottle Rocket - 9.5/10 - Pentru ca Wes Anderson e un geniu.
mach point - un woody allen complet atipic, dostoievskian and british (cam strange la prima vedere, dar e pur si simplu fucking beautiful and clever)..
The Weather Man - 8/10 Nicholas Cage jucand un tip la varsta medie cu probleme de familie si care are o slujba plictisitoare...o dilema morala moderna, viata americanilor inghesuita in viata unui singur tip, tipu de la meteo. Viata lui patetica reprezinta comedia trista pe care o traiesti, o viata rece aratata prin albastru folosit aproape in fiecare cadru...oricum astfel de drame am mai vazut...dar merita.
grimm brothers - nice. not great, but nice 7/10
do the right thing - aproape la fel de bun ca 25th hour. si am inteles care era faza cu barca de pe acoperis din ghost dog 9/10
walk the line - bine regizat. bine jucat. intr-adevar, seamana prea mult cu ray, tac-su prea e el suparat tot timpul iar sfarsitul nu se potriveste. dar mi-a placut 9/10
Nightwane
07 Feb 2006, 17:26
PROFONDO ROSSO
Argento, you are god. Cu g mare. Da' mi-e lene sa apas pe SHIFT.
10/10
TENEBRAE
LA fel ca mai sus dar multa m.uie spaniolilor pt ca dvd-ul este DOAR in spaniola. Nu exista track-uri audio in mai multe limbi. PRINTRE CARE SI CEA ORIGINALA, care e sublima dar lipseste cu desavarsire.
10/10
MURDEROCK
I love Fulci. Pana si acest giallo usurel si simplut este fucking outstanding.
10/10
Korea-1995, Cathal Black
.mie mi s-a parut melodramatic. cu toate k lectorul sublinia faptul ca filmul e plin de simboluri-deci e bun ;) , nu i-as da mai mult de un 70(mai bine zis 65, dar din moment ce multimii i-a placut nu as vrea sa par singurul prost din sala :huh: ). plicticos si simbolist.mda.zat shud du it.
Dekalog - K.Kieslowski
1) I am the Lord thy God; thou shalt have no other God but me.
Beautiful.Computerele,logica,ratiunea sunt sub God.Remarcabil momentul in care sticla de cerneala se sparge "fara motiv", memorabila scena in care tatal se spala pe maini.Iert dialogurile didactice pentru scenele amintite.
2) Thou shalt not take the name of the Lord thy God in vain
Un batranel ajunge in situatia de a putea decide daca un copil se va naste ori ba.Minus la montajul paralel intre tipul suferind aproape de moarte si apa care face "pic, pic", I mean duh....Analogia intre albinuta care iese din pahar si acelasi tip care se insanatoteste arata mai bine, desi tot un pic cam "pe fata", "trasa de par", whatever.Misto ca scenariu, primul ramane totusi mai bun.
Va urma...
Nightwane
08 Feb 2006, 15:04
Batman (1966)
imdb link: http://us.imdb.com/title/tt0060153/
A super-duper kitsch-a-rama of astonishing sizes. Batman ultra-kitschos si Robin ultra-gay. Villains as you've never seen them before and a really retarded script.
10/10
The ED WOOD Collection
Glen or Glenda
Including: some weird bondage lesbian scene, some weird rape scene and some weird s&m scene.
10/10
Jail Bait
Asta e cam plictisitor. Ce-i frumos e ca se vede ca a fost filmat in exact aceeasi casa ca si Glen or Glenda.
7/10
Bride of the Monster
Heh. You can't beat a plastic octopussoir!
10/10
Plan 9 From Outer Space
It's still a funny one. Not as funny as the others, tho.
9/10
Night of The Ghouls
This is it! The ultimate crap-fest. Trompete zburatoare, MONGOOO MONGOO si oameni acoperiti de cearceafuri (ghosts, perhaps?) si absolutamente nici un fel de plot.
10/10
Crossroads of Laredo
The bad kind of sh1t.
5/10
Adventures of the Tucson Kid
Boooring.
5/10
Bulumulu
08 Feb 2006, 17:37
:lol: i'm looking forward to these fioms too,... pe bune - nightwane, a guru or a demigod? 8)
vazui, k sa stau ontopik:
talented mr ripley (The Mysterious Yearning Secretive Sad Lonely Troubled Confused Loving Musical Gifted Intelligent Beautiful Tender Sensitive Haunted Passionate Talented Mr. Ripley (USA) (complete title)) - a.minghella 6.8/10 cam prea lung si twisted but with a quite interesting point aka message.
lantana - ray lawrence 7.32/10 foarte finut dar cu the what-a-fukking-(too)small-world feeling (too linked charaacters), bine construit, cu ceva tendinte moralizatoare (stay faithful&co)
notorious
08 Feb 2006, 20:00
am vazut mai multe filme in ultima vreme. ultimele 'valabile' ar fi:
brokeback mountain - care, cum opina si cineva de mai sus, mi-a placut mai putin decat ma asteptam. sa incepem cu ce m-a deranjat: ca actiunea treneaza prea mult in unele momente, ca de multe ori cade in detaliu frivol - asta ca solutie de a crea atmosfera de sexualitate dintre cei doi (ca ledger sa spala in curu' gol in spatele lui gyllenhaal, ca gyllenhaal se usureaza intr-un tufis in spatele lui ledger), ca , una peste alta, nu am trait senzatia unei povesti de dragoste ATAT de profunde cum ne anunta chiar tagline-ul: 'love is a force of nature'. i don't know why, pur si simplu ! :huh:
dar 'brokeback mountain' ramane, totusi, cel mai bun film pe care ni l-a adus oscarul dupa 'american beauty', chiar daca incomparabil SUB mentionatul (presupunem ca are deja oscarul in buzunar, adica !). in primul rand, prin doua demitizari (pretentios, nu?) al unui element pana nu demult (cel mai mult in anii '60, cred) de mandrie nationala pt americani - viata de cowboy: una, sa zicem, 'practica', vis-a-vis de viata in sine, descriind-o fara menajamente si cu co@ie (de care, per ansablu, filmul nu duce lipsa !); a doua, una 'simbolica', personajul-cowboy fiind sinonim cu virilitatea si heterosexualitatea.
in al doilea rand, pt ca devine mijlocul de confirmare a talentului a patru actori tineri: daca gyllenhaal ne-a convins in trecut cu 'donnie darko' sau mai recent cu 'jarhead', ledger e o surpriza de zile mari (durul si introvertitul ennis del mar este, de departe, cel mai un rol al carierei). apoi, mai este 'printesa' ann hathaway, insa, cred eu, rolul filmului il face michelle williams in calitate de 'nevasta disperata' (mie mi-a venit destul de greu pana sa o si recunosc ! - n-o stiam decat din 'halloween: H20').
8.5/10
roma, citta aperta - probabil cel mai bun film al neorealismului italian (da, abia acuma il vad !) dupa 'bellissima' (visconti ramane favoritul meu) si 'ladri di bicciclete'. merita vazut macar pt inepuizabila magnani (chiar daca, din nou, sub rolul din 'bellissima') sau pt scenele de realism frust, culminand cu insuportabila tortura din final !
10/10
mociornitza
08 Feb 2006, 22:29
American Pie 5 SuPer FILmu :D
jarhead - war movie without the war 9
munich - chiar nush ce sa zic..... lui spielberg ii place sa alterneze doua genuri. fantezia adolescentina si drama extrem de matura. war of the worlds a fost o porcarie. dar compenseaza cu munich 9
bowling for columbine nu sunt cel mai mare fan al lui nea moore. un documentar extrem de manipulant, care 'omite' sa prezinte si cealalta fata si se contrazice destul de puternic. ca sa nu mai zic ca a abuzat de saracul ben-hur, ajuns atat de senil ca nu mai putea sa lege doua cuvinte. 5 (pt ca mi-a placut desenul de la mijloc)
Music From The Second Floor - 10/10 pentru ca e excelent.
17 minute intarziere-Mitulescu - 8/10
Bulumulu
09 Feb 2006, 01:52
duel pe autostrada - spielberg 8.5/10
frumusel, simplu si cu un sfarsit briliant
crying freeman - christophe gans 5/10
mda... action hooray cu elemente de o profunzime psihologica nemaivazuta, vrandu-se stilat asiatik
Memoirs of a Geisha- foarte interesant filmul mie personal mi-a placut.
Pitbull
09 Feb 2006, 18:35
"King Kong"
Cronica aferentä, în topicul din dotare: Acum pe ecrane > King Kong
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=7165&start=25
Terror_IST
09 Feb 2006, 20:14
"Stand by Me" - 7/10 Pornind de la o nuvela a lui Stephen King, regizorul din spatele lui "Spinal Tap" prezinta aventura traita de patru pusti care pornesc in cautarea unui cadavru. Pe ritmuri de blues, jazz si rock and roll, in America anilor '50, calatoria initiatica le ofera celor patru o lectie depre prietenie reprezentand si un prim contact cu incertitudinile viitorului. Merita vazut pentru Ben E. King, pentru regretatul River Phoenix (care tine pachetul de tigari precum McMurphy, omagiu sau ce?), pentru Kiefer Sutherland (cursa de masini), pentru scena cu trenul pe viaduct si pentru "frustrarile" pustilor care incep sa constientizeze duritatea vietii.
Dead End-2003, regia: Jean-Baptiste Andrea, Fabrice Canepa 7/10
Un horror care respecta reteta macelaritului pana in ultimile 3 minute.
Dialoguri foarte bine scrise. Minus in ce priveste actiunile personajelor cu totul neverosimile. Adica tot timpul tre sa si-o caute cu lumanarea.
Un twist excelent la final care, din pacate nu e de ajuns pentru a salva restul filmului. Un film bun de duminica seara, dupa cina.
Bara prata lite (Talk)- 1997, regie si scenariu Lukas Moodysson - 8/10
Un film de scurt metraj cu un scenariu bun dar care lasa de dorit la capitolul regie. Bine, poate si eu am pretentii prea mari. Un story care incepe simplu, prezentandu-ne un om singur, somer, ex angajat la volvo, care simte nevoia sa isi umple timpul vorbind cu oameni. Doar ca oamenii nu prea vor sa il asculte. Si aici incepe sa devina pervers filmul. Dar nu va spun mai mult ca stric surpriza.
jarhead(doar primul sidi;am si eu limitele mele de rezistenta,mai da-l in plm)
Good Will Hunting - 9/10 nu e un film de nota zece...dar, din fercire, are un scenariu de nota 10 cu directie de nota 9.5 din partea lui Gus Van Sant, cu actori destul de buni, in frunte situandu-se Robin Williams, pentru care a si catigat Oscarul pentru cel mai bun personaj secundar masculin si zic eu, il merita. In film e vorba despre un om de servici (Will jucat de Matt Damon) care se dovedeste a fi un geniu cam in toate, in special matematica, dar asta e numai partea din film de care e legat ceea ce e important...relatia dintre actori, fiecare avand o oarecare legatura cu geniul lui Will. Un film foarte bun despre emotii si sentimente.
salutare, ultimul film .... mnea, ultimele filme vazute ar putea incepe cu : lord of war, mondigliani ( sper ca am scris bine :D ), revolver, munich si altele care nu mi le mai amintesc :)), am sa le trasmit cand ajung acasa, acu` sunt la servici...
Mansquito (aka mosquito man) 2/5
“-I know what I saw… it’s a bug!
-a bug?
-no, more like a mosquito!!!”
sau “that explosion must have done something to him… altered his dna”
doua dialoguri care se afla de obicei in filme ravisante.
Masquito este mediocru si atat
Si asta dupa orice standarde
-prea se ia in serios ca sa fie camp
(si actorii chiar incearca sa nu fie penibili si din pacate reusesc)
incongruent estetic produselor “straight to video”
lipsit de o cantitate suficienta de gore sau suapans cat sa fie horror
o secventa de seductie intre mutant si doamna doctor
efecte speciale de pc game
spre final exista un masacru destul de decent
dar imediat dupa e plesnita o bucata de melo-caca-drama.
Me-di-o-cru
north country 3/5
melodrama scrisa cu curul
dar impecabil jucata
charlize hot
Cinemania
11 Feb 2006, 00:06
Munich
Terifiant. Spielberg nu a imbatranit asa de tare cum am crezut. 8.5/10
Herzeleid
11 Feb 2006, 09:30
Crash - marele defect e ca are prea multe lucruri bune de acelasi tip. Motive si idei excelente dar in exces pt nici 2 ore de runtime. N-au reusit sa fie dezvoltate, nu am avut timp sa ma atasez de vreun personaj, in numar de vreo 13 principale, devine derutant chiar. Scenariul ar fi trebuit/putut fi spart in cel putin 3 filme distincte, are suficienta substanta.
Am avut impresia ca am trecut printr-o carte extraordinara citind doar numele capitolelor.
Thumbsucker - 6.5/10 una bucata film ce prezinta viata adolescentului de 17 ani din suburbiile americii si nu viata numai acestui adolescent...sounds a little bit a deja vu (remember The Chumscrubber), adolescent a carei vieti se invarte in jurul drogurilor, fie ele sugerate chiar de doctor sau cele mai putin legale...iar totul in film se vede intr-o lumina putin satirica dar credibilia...the acting is pretty good but not great...filmul, din pacate, are cateva momente cam plictisitoare si de abia astepti sa se termine. Vizionabil la alegerea fiecaruia.
Cinemania
11 Feb 2006, 14:32
Hustle & Flow (2005)
Excelenta prestatia lui Terrence Howard. In rest, filmul e putin peste average.
7/10[/b]
West Side Story, un adevarat film clasic, 8/10.
Nu am avut cum sa nu compar WSS cu Moulin Rouge, in primul rand te frapeaza diferenta evidenta de ritm dintre cele 2 filme(nici nu avea cum altfel, in ziua de azi daca un film nu e cel alert, nu scoate profit, e relativ simplu)(exista si cateva exceptii).Apoi, muzica din WSS este mai rafinata, peste remakeurile din MR, cu mult peste like a virgin in interpretare masculina.WSS este cinema, MR este movie.
GOOD NIGHT AND GOOD LUCK-nota 5/10,nu mi-a placut deloc un film necomercial cu un subiect politic filmat alb negru.Nominalizare la oscar,pentru ce?
Duplex - 7/10: n-am auzit prea multe lucruri bune despre filmul asta, dar dupa un examen de trei ore, mi s-a parut extraordinar de relaxat, relaxant si inspirat... Desi seamana cu o reluare a unui film mult mai reusit - "Throw Momma Out of the Train" - e totusi destul de fresh. Iar mie imi place cum DeVito faca comedii negre cu suspans a la Hitchcock...
notorious
11 Feb 2006, 22:03
Duplex - 7/10
l-am vazut si eu azi pe hbo. mda, o laba cu pretentii acest 'duplex' - nici n-am rezistat la TOT filmul. barrymore e mai dulceaga si mai antipatica decat oricand, iar filmul in sine mi s-a parut mai degraba o combinatie (neinspirata, per ansamblu) de 'the ladykillers' si 'war of the roses'... ah, si 'throw momma out...'.
.................................................. .........................................
in rest, am mai vazut doua rossellini-uri:
viaggio in italia - care deja e departe de neorealismul unui 'roma citta aperta', dar, intr-un fel, e mai bun (as in mai introspectiv si mai rafinat): o analiza proust-iana a unui cuplu foarte bine conturat (el, george sanders - un cinic nonsalant care parca aminteste de genialul addison de witt; ea - o fermecatoare ingrid bergman, tandra, razvratita, dar puternica), insa o analiza rezultata prin acumularea unor lucruri banale (descoperirea unor obiective turistice din insorita italie, de un cuplu de englezi traditionalisti) si condimentata cu scene de un umor irezistibil (vezi conversatia dintre el si o servitoare necunoscatoare de engleza). finalul si scena descoperirii cadavrelor inghitite de lava la poalele pompeiului sunt geniale ! cuplul joyce ? :lol:
francesco, giullare di dio - din nou, sclipitor, mai ales prin ironia cu care descrie rossellini acest personaj, in toata impacarea sa 'cathartica' cu lumea inconjuratoare. un portret cu adevarat puternic, un amestec de toleranta, de dragoste fata de aproape, de multiple valori crestine. insa, dincolo de acesta, este o reala arta a povestirii: episoadele din acest film, sudate doar prin personaje si 'misiunea' lor, sunt prezentate ca niste povestiri ale 'decameronului' si introduse cu niste citate parca extrase din sf scriptura. merita mentionate scenele simbolice (de unde o posibila asemanare intre pelerinul din acest film si insusi iisus christos): intalnirea cu leprosul de pe munte, despartirea de mucenici din final.
Terror_IST
11 Feb 2006, 22:03
“Jarhead” – Frustare, defulare si masturbare la +40 grade
Razboiul din Vietnam e depasit! Trimiterile la clasicele care abordeaza acest subiect (“Apocalypse Now”, “The Deer Hunter”, “Full Metal Jacket”) sunt voite si destul de sugestive pentru ca ,in fond, personajul lui Jake Gyllenhaal concluzioneaza ca toate razboaiele sunt la fel. In mare are drepatate numai ca lumea s-a schimbat considerabil intre cele doua conflagratii. Sam Mendes prezinta povestea unor puscasi marini inrolati mai mult sau mai putin din proprie initiativa, atrenati pentru a ucide si aruncati intr-un desert torid si claustrofobic, intr-un razboi mult prea alert. Procesul de depersonalizare nu e la fel de intens ca in “Full Metal Jacket” si ajunsi in pustiu, razboinicii doldora de testosteron si insetati de sange au de luptat cu un inamic imprevizibil: plictiseala. Urmaeaza bineinteles distractie a la USA cu fotbal si caterinca , numai ca in loc de The Doors, Lynyrd Skynyrd sau Jefferson Airplane, baietii o dau pe Public Enemy, C.C. And the Music Factory sau Nirvana. Inutila scena cu refugiatii carbonizati dar foarte bine implementata senzatia de iad dezlantuita odata cu incendierea puturilor de petrol. Finalul cam sec cu putin “Desert Storm Syndrome” dar in esenta un film bun despre inutilitatea luciditatii in razboiul modern.
Cinemania
11 Feb 2006, 22:36
GOOD NIGHT AND GOOD LUCK-nota 5/10,nu mi-a placut deloc un film necomercial cu un subiect politic filmat alb negru.Nominalizare la oscar,pentru ce?
zmeura de aur pt tine
De ce pt ca mie nu mi-a placut iar tie ti-a placut.Zici ca-i teatru toata actiune se petrece intr-o cladire.Ce ti-a placut la kkt-ul ala de film?Unghiul din care a fost filmat?
Si asta e un topic pt filme recent vazute nu pt acordat distinctii.
Revenge (1990) revazut acuma pe PROTV.O drama foarte buna pusa in rama de Tony Scott, iar Anthony Quinn e magnific.Nota 8/10 pentru pasiune,iubire,iertare si razbunare.
Cinemania
12 Feb 2006, 01:11
Storytelling (2001)
Provocator, enervant, deschizator de ochi...si gauri spirituale urat mirositoare. Solondz e un meserias. Giamatti, idem. 8/10
SPINNING
12 Feb 2006, 12:19
BROKEBACK MOUNTAIN
foarte misto scenele de apropiere dintre cei doi, ..au pus multa pasiune, iar personal, am simtit o incarcatura erotica foarte mare, respirau senzualitate prin toti porii, chiar nu ma asteptam la asta , mai ales ca e vorba de o relatie intre doi barbati, totusi. La final chiar mi-au curs lacrimile...ce mai, m-a impresionat f. mult
europe_east
12 Feb 2006, 16:00
hello friends. my movie news:
-- am adormit cu succes la "capote" si la "good night, and good luck" (this must be me. i lack sleep.)
-- vazut toate cele patru serii din "24" --total 4*24=96 de episoade.
si incredibil, io, care n-am vazut in viata mea un serial tv, si care in general adorm la filmele de actiune, asta chiar mi-a placut, si inca mult, addictive big time. prima serie e cea mai elaborata, personajele sunt construite destul de minutios si chiar iti pasa de ele. kiefer sutherland, sarah clarke si carlos bernard sunt favoritii mei, din partea mea pot sa mai faca inca 100 de episoade ca tot am sa ma uit daca e vorba de ei.
muzica lui sean callery mi s-a parut chiar inspirata.
bellhop
12 Feb 2006, 16:12
BROKEBACK MOUNTAIN
foarte misto scenele de apropiere dintre cei doi, ..au pus multa pasiune, iar personal, am simtit o incarcatura erotica foarte mare, respirau senzualitate prin toti porii, chiar nu ma asteptam la asta , mai ales ca e vorba de o relatie intre doi..
ai simtit si mirosul de testosteroni!? wow!:D
Big Momma's House 2 - 3/10 o panarama cu glume ieftine...l-am vizionat in grup si toti aveam un gust amarui la sfarsit...slaaaaab.
Cake - 5/10 film siropos for the ladies...vizionat, tot asa, in grup...partial fortat si partial plictisit ca sa protestez...
bellhop
12 Feb 2006, 16:29
hello friends. my movie news:
-- am adormit cu succes la "capote" si la "good night, and good luck" (this must be me. i lack sleep.)
-- vazut toate cele patru serii din "24" --total 4*24=96 de episoade. ...
Good night ..am iesit din sala; Capote merita vazut cu rabdare insa;
96*40 min=3,840 min i.e. 65h or so, gizaz! :o
bellhop
12 Feb 2006, 16:46
some good shit and bad shit,
The Aristocrats (2005), sau de Sade luat in de-ridere! ;) 7/10;
Free Zone (2005) un jeg, ca toate jegurile lui Amos Gitai, 4/10;
europe_east
12 Feb 2006, 23:29
:D N-am vazut toate episoadele deodata. Oricum, "24" e un drog... Bine, am si o slabiciune pentru povestile cu spioni si eroul playing by his rules care le rezolva pe toate . Iar muzica chiar e facuta sa te tina rau de tot in priza.
Capote mi s-a parut un pic cam prea dark, iar Hoffman seemed to be overdoing it a bit.
bill_the_butcher
13 Feb 2006, 02:49
sympathy for lady vengeance, dragut, am asteptat intorsatura de la final, care n-a mai venit, mi-a placut mai mult oldboy. 7/10
memoirs of geisha, muzica si femei frumoase:) 8/10
The Adventures of Baron Munchausen - 9.5/10 - Posibil cea mai misto poveste pusa pe ecran, 100% Gilliam. Minunat(e) sfarsitu(ri)l(e).
Underworld Evolution - 9.5/10 - Cu un nivel mai sus decat primul. e ceva mai cool si are ceva mai multe c.oaie, adica nu ii e frica sa omoare diversi indivizi in diverse maniere dubioase si sa arate asta relativ explicit. Si e si o aventuro siropoaso-amoroasa intre un pseudovarcolac si o vampiroaica, dar asta e besides the point. Ce e important e ca la sfarsit cineva e aruncat intr-o elice a unui elicopter si e sfartecat.
The Punisher - 3/10 - Laba lunga lenta si corecta. Au reusit sa faca din povestea punisherului o poveste politically correct si aparent nici unul dintre oamenii omorati nu avea sange, pentru ca nu se gasea nici o picatura dupa ce erau omorati intr-un mod, si-asa, jalnic.
Escape From New York - 9/10 - Plissken probabil ca e printre primii antieroi care fac exact numai ce le pasa lor si ce e bine pentru ei, asa ca daca, sa zicem, sistemul l-ar f.ute, el nu l-ar ierta, deci, sa zicem, l-ar f.ute inapoi. Face filmul foarte savurabil. Nu e rau nici anturajul din inchisoarea de maxima securitate manhattan, cu pseudozombii din canale si un wrestler care parea a fi rus sau prost. Mi-au sarit in ochi niste incalcari ale logicii si ale bunului simt, dar nu asta e ideea.
The Thing - 9/10 - Un extraterestru care poate imita orice forma se prea poate sa fi infectat unul sau mai multi indivizi din echipajul unei baze americane undeva prin antarctica si ei habar n-au de cine sa se fereasca. Am savurat cel mai mult exploatarea ideii de paranoia si cat de nerabdatori erau sa dea vina unul pe altul, pe langa asta, aruncatorul de flacari era destul de frumos. Si unul dintre cele mai misto sfarsituri din ultimul timp: dupa ce au cam omorat extraterestrul, au mai ramas kurt russel si cu un tip negru, zacand intr-o baza care e pe cale sa ajunga la -100 de grade C, tipul negru intreaba acum ce facem, iar raspunsul e "Why don't we just wait here for a little while... see what happens" si roll credits. Genial
Cele mai potrivite filme pentru relaxare si re:galare dupa o saptamana de muncit pe branci si dormit prea putin:
FORGOTTEN SILVER –CAPODOPERA (5/5)
:shock: :w00t: :love: :love:
Nu-mi schimb parerea despre starea avasata de flatulenta si nesimtirea diaretico-diluviana din care au iesit lotr-urile si kk05 dar omul a comis in 95 o capodopera.
Ca si ucide-l pe bill, argintul uitat este unul dintre filmele pe care n-as ezita nici o clipa sa-mi epuizez rezerva de superlative
Pentru ca este una dintre cele mai superbe declaratii de dragoste si manifestari de adoratie la adresa cinema-ului facute vreodata
Argintul uitat este demonstratia mai mult decat subtila a esentei cinema-ului: in spatele intregului edificiu de “make believe” se afla pasiunea, magia, devotiunea, demonul care i-a pus pe pionierii cinematografiei sa faca filme
Pentru ca este o nostalgie a inceputurilor cind totul era in acelasi timp posibil si imposibil, o nostalgie a inocentei si a camp-ului.
Pentru ca cinema-ul (fie ca intelegeti prin asta michael boom-bay sau bernardo bertolucci) a inceput cu peplum-ul (sau camp-ul istoric), cu dramele (mai exact melo-campo-dramele) si cu burlescul ofensator si ireverentios.
I almost cried ‘cause it was sooo beautiful
Cry Baby 5/5
:love: :shock: :D :love: :shock: :D :love: :(( :love: :love:
Pe generic: johnny depp (care la ce roluri a avut, de la nightmare on elm street la willie wonka chiar este cel mai cool actor sub 40 de ani de la hollywood) tracy lords (need I say more?) iggy pop (dupa ce meat loaf jucase si cantase in RHPC si inainte de marilyn manson in the hear is deceitful…. sau party monster)
Pe coloana sonora: de la rock’n’roll curatel pentru rebelii de salon de ceai la soft rock pop-ish a la anii ’80; cum filmul e partial muzical influentele imi par a fi Jailhouse rock, rebel without a cause, grease, si familia addams(!!)
Lupta dintre baietii buni (care sunt the sqares, niste scarbe plicticoase) si baietii rai (the drapes, mai toti combinati cu femei cel putin bizare daca nu oribile de-a dreptul) se suprapune unei versiuni waters-iene de “romeo si hulietta”
Puncte forte: suflet (nu ca in alde wedding crushers si alte cacomedii scremute) dialoguri geniale (“u cry-baby! –that’s mister baby for you!” sau “we prayed all night for our son…we prayed so hard we got headeaches”) o galerie de freaks of nature and society care l-ar impresiona si pe tim burton (cu care incep sa-mi dau seama ca filmul asta are multe in comun) si un umor dement dar totusi dulce (exista anacronisme trantite fara nici o sfiala in mijlocul actriunii din 1954: un elicopter cat se poate de day of the dead-istic, ochelari 3d in sala de cinema a unei case de corectie, mentionarea lui Richard Nixon).
Sambata o alegere proasta:
Thumbsucker 2/5
:sick: :x :(
Sugatorul de deget nu este un film rau sau mediocru
Este pur si simplu terifiant de banal
Justin isi tot sude degetul dar incepe sa ia ritalin si alte anti-a si atni-d si nu si-l mai suge si devine elev de nota 10 si incepe sa-si urasca mama si se combina cu o tipa (cam grasuta) si fumeaza iarba si la final isi suge din nou degetul si toata lumea e fericita
Ar vrea sa aiba ceva straniu-magic ca chumscrubber dar e de fapt un american beauty esuat, fara chestiile adorabile din station agent si fara genialitatea spumoasa-mistica a lui I Heart Huckabees.
Un film trist si inutil
Macar tine numa 96 de minute si tilda swinton e f misto dar cam atat din pacate.
Duminik una calda si una rece:
Underworld2-evolution 5/5
:love: :love: :love: :x :shock: :w00t: :w00t: :D :)
Dupa cat m-am lasat sedus de povestea geniala cu vampiri si varcolaci nu ceredeam ca sequelul poa sa fie la (aceeasi) inaltime
Dar ESTE
Poate chiar mai brutal si visceral, cu un story senzational si KATE BEKINSDALE in catsuit de latex.
Membre sectionate, capete spulberate, sani murdari de singe, un elicopter, o secventa de sex, uz si abuz incomensurabil de arme, gloante si pistoale, povesti, legende, mitologii si probleme de familie vechi de secole, vampirolaci si varcopiri…
Absolut superb, ravisant si gargantuesque
The punisher 1/5
:sick: :sick: :sick: :sick: :x
Jegos si jegnanat
Un agent fbi (deci un kkt) participa la o actiune sub acoperirre in care e omorat fiul unui mafiot.
Deci mafiotul ii omoara toata familia (cca 20 de oameni)
Si kktul se razbuna
Frumos, ba chiar minunat de gratuit si obsolet
Doar ca jegul si kktul de regizor nu arunca in joc nici o picatura de singe.
Oribil, plicticos, iritant
Warm Springs - 7/10: Kenneth Branagh e FDR, Cynthia Nixon e Eleanor Roosevelt, Tim Blake Nelson intr-un rol destul de ciudatel si pe la jumatatea filmului - cand nu credeam ca distributia se poate imbunatati - a aparut si Kathy Bates. Un film placut, relaxant si fara prea multa politica...
NAPOLEON DYNAMITE !!!!!!!!!!!!!!!!!! :w00t: :w00t: :w00t:
doresc pareri sincere, neinfluentate stiu eu de vreo briza americana ... mie sincer mi-a fost rau mai ales inainte sa il privesc m-am uitat la mtv 2005 movie awords, ca sa aflu ca a primit 3 premii printre care si cel mai bun film ... :sick: :sick: :sick: !!!!!
aaaa da uitasem ... dupa o ora de chin ... apare o scena impresionanta de dans din partea dinamitei.... singura scena OKAY ... ! in rest .. :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:
RinTinTin
13 Feb 2006, 13:06
aaaa da uitasem ... dupa o ora de chin ... apare o scena impresionanta de dans din partea dinamitei.... singura scena OKAY ... ! in rest .. :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:
Ahahahahah.
Napoleon Dynamite truly rocked :D :D
Domino - 5/10 Too much contrast and filters, too flashy pentru o poveste so average. Bonus (neasteptat): Tom Waits in rolul unui profet debil:)
Everything is Illuminated - 8.5/10 superb, inca mai am zambetul pe buze la cat de frumos a fost filmul asta...asa de colorat, asa de divers...nici nu as putea spune ce mi-a placut cel mai mult...the officious seing-eye bi*ch...sau poate batranul "orb"...sau dioptriile gigantice de la ochelarii lui Elijah sau poate intreaga fotografie a filmul...fiecare cadru are substanta si e ca o poza (poate fi descrisa in 1000 de cuvinte)...din pacate nu am avut subtitrare la el si rusa eu nu prea o stiu (de aceea am sa-l mai vizionez o data cand am sub-urile si sunt sigur ca o sa-mi placa si mai mult), muzica specifica Ucrainei, masina - memorabila si rolul personajelor deloc ignorabil...mi-a placut mult.
Eu n-am rezistat pana la scena aia.
THE CONSTANT GARDENER nota 6/10 daca-l faceau doar documentar dadeam mai mult.Nu am inteles de ce s-a sinucis ala la sfarsit in rest plictiseala mare.Nu l-am vazut singur iar la sfarsit concluzia unanima a fost ca ne-am stricat seara de duminica.Am citit aici pe forum ca filmul e super si l-am pastrat pt duminica seara.
Terror_IST
13 Feb 2006, 19:49
"Into the Blue" 5/10 OK deci actiune cu balaceala prin Caraibe ce contine: Paul Walker Texas Ranger, Jessica Alba in costum de baie (2 piese), inca o gagica topless, rechini pasnici si respectiv rechini agresivi, pisici de mare, recif de corali, pesti multicolori, traficanti de droguri, avion (cu droguri) prabusit in ocean, una bucata nava de pirati esuata cu comoara in aur ascunsa la bord, putin pac-pac, multa scufundare si ceva "all you need is love". Trece timpul cu el si e placut pentru pesti (se spune ca privitul pestilor relaxeaza dar nu pot confirma pentru ca am 2 pisici => no acvariu). Anyway, astept "Open Water"! (de ce, pentru ca se pare ca are rechini decenti)
herbert
13 Feb 2006, 20:08
THE CONSTANT GARDENER nota 6/10 daca-l faceau doar documentar dadeam mai mult.Nu am inteles de ce s-a sinucis ala la sfarsit in rest plictiseala mare.Nu l-am vazut singur iar la sfarsit concluzia unanima a fost ca ne-am stricat seara de duminica.Am citit aici pe forum ca filmul e super si l-am pastrat pt duminica seara.
wow, mai qwerty, "concluzia unanima" e chiar dezamagitoare. adica si mediul...
filmul e excelent. mai citeste si tu o cronica ceva, pregateste-te pt eveniment. eroul lui Fiennes s-a sinucis din dragoste. nu e nou, dar e oarecum altfel in filmul acesta. poate nu esti atat de sensibil precum crezi... iti recomand sa-l mai privesti o data :D
Trebuie sa citesc o cronica inainte sa spun ca nu mi-a placut filmul?Si ca boul (eroul)ala sa sinucis din dragoste stiu eu nu am inteles de ce a facut-o ca putea sa faca o gramada de lucruri,putea sa continuie munca ei de exemplu.Sa mai vad o data filmul?Cred ca glumesti.Uita-te tu de cate ori vrei la el.
NOURTH COUNTRY -nota 7,5/10 Niki ok Charlize ok.
Cinemania
13 Feb 2006, 23:54
Pubic Display of Affection (2005), Matei-Al. Mocanu
Nice shots, music & atmosphere. Regie misto. Bravo.
god damn it, son of a *, why you, i oughta.
daca nu vine pe ecrane, you can find me at the water tower.
Bulumulu
14 Feb 2006, 02:34
requiem for a dream 10/10 terrible and haunting
tesis - amenabar 8/10 snuff vs societate invaluit intr-un sriller bazat pe descoperirea unor productii in incinta univeritatii madrid. quite nice (l-am vazut in b si w din cauza unei defectiuni la tv sau la sat, dar nu cred k i-a daunat - din contra, i-a dat un aer mai stilat), sfarsitul foarte ok dar din pakate nesustinnut de restul filmului (dpdv psihologic, evtl sociocritiq...)
god damn it, son of a *, why you, i oughta.
daca nu vine pe ecrane, you can find me at the water tower.
in leg cu underworld2 evolution, sincer acu` ... ce il faci mai special fata de alte filme ... ? mie nu imi pare a fi spectaculos, sunt scene in care eroina noastra ii nenoroceste pe toti dar in altele in care nu se poate bate de una singura, nu prea se leaga una de alta cand e tare cand e slabista... si nu e nimica nou ... vreo idee noua, cand va aparea un film nou .. o idee noua ceva original ... cred ca spre asta tindem cu totii !
s-a sinucis ala la sfarsit
mersi mult, dar preferam sa vad filmul
Longshot
14 Feb 2006, 19:13
nu stiu, de la man on fire incoace imi place tony scott iar. domino sure, e un videoclip de doua ore caruia poate i-ar fi prins bine niste scene scoase (how bout aia de 10 minute cu jerry springer?) si eventual ca richard kelly sa fi gasit un alt gimmick decat fetita bolnava care are nevoie de operatie, dar e fun, are killer looks plus o scena de lapdance cu keira in mijlocul unei brigazi de mexicani. so 7.5/10
.hush-a-bye baby. 1990
.problema avortului in societatea irlandeza a anilor 80-pe scurt-o adolescenta se fute si ramane insarcinata, iubitelul ajunge la "prison" si ea ramane sa ascunda sarcina. inceputul e obositor de enervant (marchez momentele din discoteca in care as fi putut jura ca ma uit la "liceenii") ; filmul continua in aceeasi nota pana spre final, cand, daca nu cumva dormi deja, ai sansa sa vezi cca 15 minute de cinema bun.
.nota.55. sigur merita mai mult pentru cineva care e interesat/a intr-o mai mare masura de subiect decat mine (iar eu sunt la sectiunea "deloc").
Floydman
14 Feb 2006, 21:21
casino al lui scorsese.
semi-plictisitor. un fel de goodfellas reloaded. parerea mea. hac!
Bulumulu
15 Feb 2006, 02:54
incredibles 4,6/10 cam lame, criza identitatii supereroului animat intr-o societate in care sunt idolizati si toata lumea ar vrea sa fie (patologic obsesiv) ca ei (super)... deah..
The Constant Gardener - 9/10: One hell of a movie! Probabil viitorul castigator fara drept de apel la premiile BAFTA, "The Constrant Cardener" este un film foarte meticulos construit in jurul unui schelet narativ solid (nu stiu in ce masura romanul lui John Le Caree a ajutat). Politica nu este un subiect care sa imi placa sau la care sa ma pricep, dar imaginile patrund dincolo de conspiratiile companiilor farmaceutice si ale guvernelor vestice, explorand dimensiunile unei fiinte umane cum putine alte filme reusesc sa o faca. Evident, Ralph Fiennes conduce filmul (cateodata mai bine decat Meireilles)... Unul dintre cele mai reusite roluri ale anului trecut - o nominalizare la OSCAR nu ar fi fost in plus, la fel cum si imaginea filmul ar fi meritat rasplatita.
"revolver"-guy ritchie.de ce n-o pune toate aforismele alea intr-o carte?ara iesi o carte proasta,evident,dar omu' a dovedit ca rezista la ridicol(a ajuns la 40 de ani,s-a insurat cu madonna...)
un filosof(ca m-am contaminat si eu de boala citatelor)zicea ca "un dulap incuiat nu e intotdeauna plin".asa si asta:face atata pe enigmaticul,deschide atatea piste ca...pana la urma n-am mai fost atent decat la shooting-uri(criminala,memorabila faza cu hitmanul care tragea prin pereti
@ulrich
chestiile alea (gen dulapul plin/nu atat de plin, whtvr) sunt dintr-o carte
mai exact din niste carti
despre kabala.
Voyage dans la lune - Francezii au inventat SF-ul! 8.5/10
Cool Hand Luke - N-a fost capodopera care ma asteptam sa fie, dar oricum. Joc msito de la Paul Newman, care acapareaza filmul. Dennis Hopper si Harry Dean Stanton cam fac figuratie. 8/10
La jetee - O experienta senzationala. Desi subiectul este acelasi ca si in 12 monkeys, abordarea este total diferita. 9.999999999/10 pentru ca totusi 12 monkeys este mai bun
RinTinTin
15 Feb 2006, 15:11
"revolver"-guy ritchie.de ce n-o pune toate aforismele alea intr-o carte?ara iesi o carte proasta,evident,dar omu' a dovedit ca rezista la ridicol(a ajuns la 40 de ani,s-a insurat cu madonna...)
un filosof(ca m-am contaminat si eu de boala citatelor)zicea ca "un dulap incuiat nu e intotdeauna plin".asa si asta:face atata pe enigmaticul,deschide atatea piste ca...pana la urma n-am mai fost atent decat la shooting-uri(criminala,memorabila faza cu hitmanul care tragea prin pereti
Explicati-i astea Cinemaniei, sa va explice cum se pisha Guy Ritchie pe voi (e un topic pe undeva)..
Shitty movie indeed.
Cinemania
15 Feb 2006, 15:38
Explicati-i astea Cinemaniei, sa va explice cum se pisha Guy Ritchie pe voi (e un topic pe undeva)..
Shitty movie indeed.
iti tragi fan club?
RinTinTin
15 Feb 2006, 15:51
Shitty movie indeed.
iti tragi fan club?
Nu, doar promovez atitudinea anti-Guy Ritchie.
Cinemania
15 Feb 2006, 16:28
la cat mai multi adepti...
in alta ordine de idei
Necronomicon (1994)
In afara de efecte si cele cateva faze horror mai de Doamne-ajuta, e un film aproape de 0. A horror without bad taste. 3/10
Bulumulu
15 Feb 2006, 17:14
La jetee - O experienta senzationala. Desi subiectul este acelasi ca si in 12 monkeys, abordarea este total diferita. 9.999999999/10 pentru ca totusi 12 monkeys este mai bun
la jetee a fost filmul de inspiratie pt doishpe maimute
Alex Leo Serban
15 Feb 2006, 18:19
... unii inca descopera america :)
Nightwane
15 Feb 2006, 18:27
... si altii inca descopera ca au examen maine si ca n-au invatat nimic :)
capote - nice. un film povestit coherent si corect, fara artificii si fara nici un fel de sclipici. povestea f. buna, personaje splendid construite, si interpretate impecabil, a la carte.
as in, destul de bun pentru oscar, not too great for me tho. 8/10
Blazing Saddles - 8/10: Cleavon Little si Gene Wilder sunt un cuplu foarte reusit, aducand eleganta unei parodii sarite rau de pe fix. Mel Brooks este o sursa inevitabila de umor in rol dublu, plus alte aparitii vizuale sau doar vocale... Dar Madeline Kahn fura filmul, interpretand genial scena cabaretului.
notorious
16 Feb 2006, 11:35
crash - 7/10
pride and prejudice - 7/10
the brothers grimm - 5/10
@ulrich
chestiile alea (gen dulapul plin/nu atat de plin, whtvr) sunt dintr-o carte
mai exact din niste carti
despre kabala.
aa,nu,stai putin.citatul meu era din hegel(pe care sunt convins ca l-ai citit).cat despre cunostintele despre cabala ale sotului madonnei...ei,o sa-ti dau un clue:mat pe tabla nu-si dau nici amatorii din cismigiu(la carti nu ma pricep,la film nici atat,dar la sah imi joc si viata).;in consecinta,daca minte acolo,minte si in alte parti.nuu,serios,chiar trebuie sa adancim discutia asta?cand o sa simt complexe in fata pacaliciului astuia,o sa-mi trag un cui in cap.da,nu un glont,ci UN CUI,cu pistolul ala de santier.
The New World -7/10 un film destul de interesant cu un Colin Farrell plictisit la fel ca si filmul in prima jumatate cand in afara de cateva conflicte cu bastinasi nu se intampla nimic interesant.Nu se prea vorbeste in filmul asta Terrence Malick a pus accent pe tema muzicala.In rest peisaje frumoase si cam atat.
notorious
17 Feb 2006, 17:40
etat de siege - asta intra la capitolul 'nani-nani'. e naspa sa adormi la cinemateca; toti se uita atent la film 'hmmm, costa gavras, ce imagine, de un realism frust etc.', iar eu dorm ca un prunc. am incercat sa folosesc 'streasina' la un moment dat (imi acopar jumatatea stanga/dreapta a feteicu palma, ca sa pot inchide ochii, fara sa-mi fie jena), dar tipu' celelalt era prea aproape de mine si cred ca si-a dat seama. filmul e ok, bine realizat, yves montand putin obosit, renato salvatore prea putin prezent. dar prea multele discursuri politice il transforma intr-un film rece, neemotionant.
Aguirre - mind-blowing....
e greu de inchipuit ce a putut fi facut cu un buget atat de mic. o capodopera vizuala si un film grandios.
nu poti sa nu te gandesti ca daca ar fi 'ajuns' la el dorado ar fi fost considerat un erou, o mare personalitate, unul dintre cei mai mari exploratori ai lumii, etc. datorita esecului ramane un om pe care ambitia il duce putin prea departe. 9.5/10
a fost prost charley varrick, imi cer scuze.
SPINNING
17 Feb 2006, 19:22
BROKEBACK MOUNTAIN
foarte misto scenele de apropiere dintre cei doi, ..au pus multa pasiune, iar personal, am simtit o incarcatura erotica foarte mare, respirau senzualitate prin toti porii, chiar nu ma asteptam la asta , mai ales ca e vorba de o relatie intre doi..
ai simtit si mirosul de testosteroni!? wow!:D
..mmm...it smells good! ;)
barbershop 2 - mai bun decat primul in anumite parti, mai slab in altele, dar per total la acelasi nivel 7/10
obvious
18 Feb 2006, 01:03
Graveyard of honor/takashi miike
film care ar avea foarte mult de pierdut daca nu l-ar ajuta subtil, curat si intr-o masura uluitoare personaje de planul trei, perfect construite tocmai prin faptul ca nu-si aroga mai multa importanta.filmul care incepuse intr-o zone destul de previzibila, afisand aceeasi (get this!) pasiune tocita si tocinda pentru societatea decrepita de yakuza, in aceleasi eterne costume in dungi de import america ( les clarques, cum zice camus cu drag oranienilor fashionable) si cu acelasi discurs onoare intre corupti/bla bla devotament bla bla tinere-maniac-cu-inalte-aspiratii-si-un-sef-semi-utopic ajunge la zona aia perfecta de descriere a decrepitudinii. unde ramai tampit si te uiti cu drag si incepi sa vezi conceptie pe imagine si geometrie in cadru si primplanuri superbe, si te bucuri de inteligenta aluia de a creat sa bage un jazz dezolat la contrabassul bleg in scenele de mare violenta sau desesperare metafizico-drogata in prim plan.
mare dreptate avea cine zicea de barbatii din filmele lui miike ca sunt extraordinari. pentru ca ii defineste mai mult timbrul vocii sau o anumita grimasa sau o anumita "paginatie". culmea, la un autor care da impresia ca vrea sa se foloseasca prea putin de actor. altfel, toate aceste personaje sunt bucati taiate egal din acelasi trunchi de violenta.
personajul feminin, micuta-fara-voce-fara-nume,care inoata intr-o devotiune induiosator de stupida e absoluuuut senzational. de la el incoace devine filmul bun. de la impartirile in cadru cu jumatatea de masina unde ea isi traieste linistit sau zbuciumat agoniile de heroina, de la abandonul superb si martiros cu care i se administreaza drogul, pana la felul in care o iubesti tu spectatorul cand ii sare in brate lui ishimatsu, crucea si violatorul ei.
ea cu salul ei rosu, singur element definitoriu, si capacitatea de a indura suturi in burta pentru toata umanitatea, cu prezenta ei anosta in fata inchisorii sau undeva prin decor, mereu in halatele impersonale.casnica in mod cronic.
si tot asa.personajul cu capul plecat mereu, il descoperi in final protagonost si v.o., oricat de tare ar omori coerenta chestia asta.
momente senzationale, bufe sau nervoase, ca taratul lui ishimatsu prin casa, intre bucatele rupte de reviste porno, culegand pistoale de peste tot si tragand "in slava cerului" in cea mai idioata muzica ce ar fi avut vreodata ocazia sa ocupe o coloana sonora, sau momentul geniaaal al trasului "pe langa politisti" din balcon, cu pauza de scuturat mana cu tot cu pistol ca sa alunge fumul.
all in all, il iubesc pe miike pentru ca nu mai el stie sa transforme o propozitie simpla intr-un monolog filmat cu o siguranta si un dram de cojones de hierro.
aaaaaaa....
Lessons of Darkness - 9.5/10 - sau Recviem pentru Kuweit sau, extrapoland, Recviem pentru noi sau, de fapt, apocalipsa lui Herzog proprie si personala.
Pseudodocumentar, se bazeaza pe ce s-a intamplat in Kuweit cu zacamintele de petrol, cum irakienii cand se retrageau s-au jucat cu petrolul si i-au dat foc si americanii au cheltuit vreo 5.000.000.000$ ca sa rezolve problema. Plecand de aici, Herzog a facut ce-a vrut el din asta, la inceputul filmului narand o distrugere iminenta a capitalei Kuweit-ului (? care din cate stiu eu nu s-a intamplat ?) si apoi intra muzica simfonica si imagini cu rachete zburand pe nightshot. Rezulta: un taram postapocaliptic, desertic, unde lacurile si raurile sunt din petrol (din cate am inteles asta a fost filmat in Irak) si singurele semne de viata sunt focurile uriase. Restul filmului consta din doar imagini si muzica (si e filmat absolut genial, pompieri, foc supernova si apa in aceleasi cadre), cu exceptia a catorva interventii de-ale lui Herzog cu citate apocaliptice din biblie si 2 interviuri: unul cu o tipa care nu mai putea vorbi dupa ce a fost martora torturarii fiilor ei pana au murit si inca unul. Filmul e absolut halucinant, trei sferturi din el fiind filmat din elicopter. Restul e istorie
Falling Down - 2/10 - Rahatul lui Schumacher despre aparent omul obisnuit care se satura de rutina de rahat si o ia razna si incepe sa se plimbe prin oras cu bate, cutite, uzi-uri si bazooka on his neverending quest to find his daughter. Si intre timp un rahat de ofiter de politie se prinde ca el se plimba prin oras cu bate, cutite, uzi-uri si bazooka. La inceput e relativ interesant, evident ca te atrage, empatizezi cu el, frumos, bravo, stick it to the Man, f.ute sistemul. Dupa aia incepe sa omoare puertoricani, nazisti si senior citizens si, de fapt, stai un pic, ca aparent nu e omul obisnuit, de fapt e un tip cu, vai, probleme emotionale si o mama nebuna si nimeni nu-l place si de fapt n-are nici servici. Si, vai, vezi, deci ce credeai tu ca e o critica la adresa americii de fapt e o poveste la locul ei cu performante actoricesti de c.acat (in afara de M. Douglas si Duvall, oarecum) unde toata lumea primeste ce merita. Deci, vedeti voi, copii, nu e bine sa va plimbati prin oras cu bazooka in mana sau sa bateti koreeni, portoricani, nazisti si sa provocati infarct-uri batranilor pentru ca in final o sa ajungeti impuscati pe un pod de un politist de 70 de ani in timp ce aveti un pistol cu apa in mana! Du-te-n mortii ma-tii.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.