View Full Version : Cel mai recent film vizionat.
Furia 10 / 10
"Joint este filmul unei generatii"
(Radu Muntean, regizor)
Cel mai bun film romanesc de dupa '89 de la noi , dupa cele ale lui Pintilie (logic).
M_olecula
09 Dec 2004, 22:31
Italiencele 5/10
Dodgeball: A True Underdog Story - 2/10: nota '2' e pentru cateva poante despre mingi, mingiute si bilute... M-a dezamagit pentru ca ma asteptam sa rad un pic.
Airplane 8.5/10
"- How soon can you land this plane?"
- I can't tell...
- You can tell me, I'm a doctor.
- I'm just not sure.
- Can't you take a guess?
- Not for another 2 hours...
- You can't take a guess for another 2 hours?"
Need I say more? Taticul parodiilor de acest gen.
Iris (Richard Eyre)- dragut, cu mosnegi nebuni care se iubesc in iarba sub ceru liber (asta ca secventa ce impresioneaza, alaturi de vorbele lui Iris Murdoch, pacat ca de multe ori au fost alese in momente proaste, lucru care a crescut patetismul).
Black Harvest, partea a 3a a trilogiei The Highlands a australienilor Robin Anderson si Bob Connelly, despre raportul omul alb - Ganiga (trib din Papua Noua Guinee), care demonstreaza un adevar de mult stiut: e imposibil sa impui un model de civilizatie unei populatii bastinase, chiar daca totul se ascunde sub o promisiune "de bine". Joe Leahy (metis alb-Ganiga) ia in proprietate 60% din plantatia tribului respectiv, "contravaloarea" imprumutului pe care acesta il face de la banca pentru a dezvolta Kaugum si a imbogati bastinasii (care nu au zis ca vor sa fie bogati, ci direct: 'noi vrem sa fim milionari!' :) ). Interesanta pendularea permanenta intre timpul economic (al capitalistului Leahy) si timpul traditional (al Ganigas), cu toate astea un motiv in plus sa am dubii ca documentarul nu ar fi fost poate prea mult "regizat". Mai mult, plotul se incheaga foarte bine. De vazut, desi cel mai aclamat documentar al celor doi este Facing the Music.
Incredibili 9/10 Povestea misto, dar putea fi geniala. Style and substance.
Sm�agol-Gollum
11 Dec 2004, 21:02
furia 5/10
LOTR-ROTK 10/10
Hannibal - 6.3/10
Ce rahat. Julianne Moore a jucat un cacat, Anthony Hopkins e la fel de genial numai ca nu i se ofera ocazii de aceeasi "inaltime" ca in Tacerea Oilor. Aiurea rau sfarsitul
mihai770
12 Dec 2004, 03:56
incredibili - 7/10
nu se compara cu Monsters Inc., Finding Nemo sau Ice Age !
Airplane! 8.5/10 ...zuper ...
Adam Sandler's Eight Crazy Nights - 7/10: nice... Mi-a placut sa vad un film de animatie de sarbatori centrat pe Hannuka, nu pe Santa Claus. Plus cele vinci voci ale lui Sandler...
A Day at the Races - 5/10: M-a cam dezamagit... Cu atat mai mult cu cat, acum vreo cinci ani cand l-am vazut prima oara, mi-a placut foarte mult. :(
Lady_Skar
12 Dec 2004, 10:15
The whole ten yards
Eh... am ras de cateva ori dar este un film pe care-l voi uita rapid. Montajul a fost oribil; nu prea sunt eu cu detaliile tehnice dar acum chiar ca au fost cateva cadre complet aiurea.
Before Sunset - 8.5/10. Island of rain.
Alexander (Alexandru Cel Mare)
un film interesant.Merita vazut.
Wake of Death
ultimul film a lui Jean Claude Van Damme.Un film bun.Urmeaza filmul Kumite pe 2005 ...iar filmarile se fac in Romania.
Christmas with the Krank
o comedia care merita sa fie vazuta.O situatie inedita in ajunul craciunului.
Toate cele bune
Bridget Jones's Diary (2001): 8.5/10 - cartea mi-a placut mult si ma gandeam ca filmul o sa fie cu mult mai prejos, dar m-am inselat... Renee Zellweger e perfecta in rolul lui Bridget si filmul capteaza cele mai importante aspecte din carte.
Terror_IST
12 Dec 2004, 20:39
Shark Tale 6 / 10 (Rechinul lui DeNiro e criminal dar parca nu chiar "Finding Nemo")
Sniper 3 4 / 10 (5 / 10 pentru fanii "Platoon")
The Clearing 6 / 10 (Film rece, actori buni final in coada de peste, ramane o mare intrebare: DE CE?)
Resident Evil 2: Apocalypse 5 / 10 (Dawn of the Dead Reloaded dar e haios la cateva faze, parca mai bun decat Anacondas si AVP)
Sm�agol-Gollum
12 Dec 2004, 21:32
Tears of the sun - 8/10 m-a cam dezamagit...scenele de razboi au fost cam aiurea realizate....
notorious
13 Dec 2004, 09:40
'garden state' - 8/10 - umorul e proaspat, asemanari cu 'fearless', mi-a adus aminte de 'lost in translation', natalie portman in-gro-zi-toa-re !
'shark tale' - 7/10 - nostim, dar sa zicem ca was just trying too hard... will smith - ultraenervant, robert de niro abia daca se aude. dar faza cu tema muzicala din 'falci' ! si poanta cu posterul !... sunt geniale.
Gaandalf
14 Dec 2004, 13:51
Tears Of The Sun - 8/10 - muzica buna.
The Forgotten - 7/10
M_olecula
14 Dec 2004, 18:01
Dorm Daze 2/10 - o comedie sub orice critica !
Shark Tale 4/10 - plictisitooooor film !
Recviem Pentru Un Vis 9/10 - pur si simplu m-a socat filmul , mi-a luat cam juma de ora sa reintru in normal
notorious
14 Dec 2004, 20:42
'exorcist: the beginning' - 7/10 - nu vad de ce-i cotat atat de prost, zau asa! eu cel putin eram speriat ca in fata moartei cu coasa! amuzant - in sala toata lumea statea cu inima cat un purice, iar unul chiar a incercat sa iasa, iar la final se auzeau kestii gen 'ce-a fost kktul asta ?'.
Terror_IST
14 Dec 2004, 21:34
E cotat prost in comparatie cu "Exorcistul" lui Friedkin, piatra de hotar a genului horror. Ca film de sine stator nu-i rau iar Stellan Skarsgard face un rol bun! Cam aceeasi chestie care a fost si cu Blair Witch 2: The Book of Shadows: l-au huiduit mult prin prisma primului, dar luat separat e un film decent!
1 as aprecia exorcistu o (0/5)ca ffind un film decent doar comparat cu orient expresu
2 vazut
1)furia 3/5 acu ceva ani parea chiar ok, dar acum nu mi-a placut absolut de loc
mari lipse in regie
totusi jucat f bine
dialoguri ok
nu se acumuleaza nici un pic de furie care sa justifice sfarsitul
adik avem un idot care e tot timpul furios din cauza propriei imbecilitati
adraian vita minune poate parea cel mai simpatic personaj
2) farenheit 9/11 5/5
nu puteam lasa sa se termine anul far sa-l vad
e rau-voitor
triseaza adevarul
il arata pe bush jr doar ca pe un bou
moore crede in ce spune
se vrea pro-american dar anti-tufis
iese doar ca anti-american si anti-tufis
intr-un cuvant SUPERB
si spun asta cu toate sentimentele mele anti- americane
sunt deci SUBIECTIV, la fel cum vor fi si documentarele dupa farenheit
pentru ca asa si trebuie sa fie
obiectivitatea era un deziderat prea putin tangibil
si sa nu omit marea calitate de a fi cel mai bun si puternic rechizitoriu adus americii si americanilor, care au votat scarnavia taxana din nou
regie si montaj impecabile
manipulare de calitate, fara subtilitate
juuril canez nu avea cum sa premieze altceva
Mala Portugal
15 Dec 2004, 01:56
Daca e fara subtilitate n-are cum sa fie de calitate :shock:
herbert
15 Dec 2004, 02:24
farenheit 9/11 5/5
nu puteam lasa sa se termine anul far sa-l vad
e rau-voitor
triseaza adevarul
moore crede in ce spune
intr-un cuvant SUPERB
si spun asta cu toate sentimentele mele anti- americane
si sa nu omit marea calitate de a fi cel mai bun si puternic rechizitoriu adus americii si americanilor, care au votat scarnavia taxana din nou
"montajul" lui m moore e agitprop de f. proasta calitate.
premiul acordat de Tarantino e o dovada in plus ca "killbill"ul s-a debilizat.
apreciez ca nu-ti camuflezi antiamericanismul - cam de pestera in general in Romania.
2 vazut
1)furia 3/5 acu ceva ani parea chiar ok, dar acum nu mi-a placut absolut de loc
mari lipse in regie
totusi jucat f bine
dialoguri ok
nu se acumuleaza nici un pic de furie care sa justifice sfarsitul
adik avem un idot care e tot timpul furios din cauza propriei imbecilitati
adraian vita minune poate parea cel mai simpatic personaj
2) farenheit 9/11 5/5
e rau-voitor
triseaza adevarul
moore crede in ce spune
intr-un cuvant SUPERB
La furia se observa lipsurile pe care le-ai evidentiat. Cu toate astea il gasesc cel mai bun film romanesc al tinerei generatii de dupa '89. Mie dialogurile mi s-au parut de cacat . In ceea ce priveste imbecilitatea, idiotenia personajului principal , cati nu sunt ca el ? Gandeste-te numai la soldatii care evadeaza ca boii cu cateva luni inainte de a se elibera , si omoara oameni nevinovati din varii motive tampite. Minune chiar era necesar acolo, ce ar fi fost ca la petrecerea lui Gabonu sa fi cantat combina muzicala ? Finalul previzibil mi s-a parut justificat. Inca ceva , figuratia din film a fost varza , ca mai in toate filmele ro. de dupa '89.
La fahrenhait... ai spus cam tot ceea ce era de spus , pacat ca ai trantit-o aici , unde lumea nu prea lectureaza.
Gaandalf
15 Dec 2004, 10:50
Kaena - 7/10
Persephone
15 Dec 2004, 20:43
De aseara pana azi am vazut 3 filme noi si anume:
1. The Eternal Sunshine Of The Spotless Mind - 8/10
2. Jersey Girl 7/10
3. Before Sunset (Before Sunrise 2) 10/10
Shark Tale - 6/10: cute... dar cam prost desenat, nu foarte inventiv in ceea ce priveste gag-urile, mizand prea mult pe vocile celebre si pe trimiterile la alte filme.
M_olecula
17 Dec 2004, 07:48
Hero 8.7/10 incantator...
Daca e fara subtilitate n-are cum sa fie de calitate :shock:
Dar Moore nu spune: "Fuck Bush, he is a stupid asshole, don't vote for him. He should be killed!"
Atunci era de proasta calitate. 'Fara subtilitate' se refera la faptul ca nu-si ascunde parerile dar nici nu le tipa-n gura mare ca sa le auzi direct.
@ogto
ba cam tipa...
nu chiar verbal cat bagandu-ti in ochi niste chestii si explicandu`le
este, totusi, unu din oamenii care au ceva de zis
.......................
vazut zorba grecu
indiscutabil, senzational pt anu `61
totusi e mult prea static (energia rezulta doar din muzica)
pe alocuri schematic
da e al dracu de balcanic, prin senzatia de 'colectie" de "povestiri orientale" care pot foarte bine sa stea si separat, dar care, impreuna fac un film
cat despre allan bates, este senzational
8/10
lol. Ma rog. Mai mult tipa chestiile care le arata el acolo-n film. Nu tipa el, fizic, de nebun. :happy:
notorious
18 Dec 2004, 22:34
La furia se observa lipsurile pe care le-ai evidentiat. Cu toate astea il gasesc cel mai bun film romanesc al tinerei generatii de dupa '89.
furia este notabil pt un pas inainte facut in privinta conceptului de actiune din cadrul cinematografiei romanesti: un ritm destul de alert, scene de actiune foarte ambitioase (urmarirea cu camionul), bine filmat, bine montat si bine jucat. este un film ok, dar vulgar, artificial, prost scris (si nu ma refer la dialoguri), care sfarseste prin a-si sufoca personajele... ah, si depasit - in sensul ca ceea ce la noi o scena de actiune bine filmata/montata (scurta urmarire cu camionul) poate fi un ordinar cliseu la altii...
in nici un caz muntean nu se ridica peste inventivul (nu zic inovatorul) cristi puiu, sau macar peste sentimentalul mungiu.
dar oricum e net superior idiotului saizescu.
notorious
18 Dec 2004, 22:38
mindhunters - 6.5/10 - are un feeling david fincher, dar renny harlin rasoleste actiunea de la mijloc incolo... nu ma mai straduiesc sa dau motive...
'ocean's twelve' - 4.5/10
La furia se observa lipsurile pe care le-ai evidentiat. Cu toate astea il gasesc cel mai bun film romanesc al tinerei generatii de dupa '89.
este un film ok, dar vulgar, artificial, prost scris (si nu ma refer la dialoguri), care sfarseste prin a-si sufoca personajele... ah, si depasit - in sensul ca ceea ce la noi o scena de actiune bine filmata/montata (scurta urmarire cu camionul)
Filmul este exact asa cum e si societatea romaneasca cu o singura adaugire : unii din voi n-au cum sa inteleleaga societatea asta, pentru ca mai conteaza si cercurile pe care le frecventezi sau le-ai frecventat la un anumit moment din viata. Din punctul asta de vedere eu sunt un sustinator fara rezerve al filmului. Regizorul zugraveste o lume care exista, nu fantasme cu traficanti de droguri care pun in mana unor pusti gaozari "marfa" de zeci de mii de dolari.
M_olecula
19 Dec 2004, 00:20
Saw 9.3/10 - superb , putin previzibil dar este cireasa de pe tort
National Treasure 4/10. De ce trebuie sa se lege unii de treburi despre care nu au nimic de zis? Hai sa facem Indiana Jones cu masoni = a bate campii.
Reconstruction 7/10. Reuseste sa te tina pana la sfarsit daca vrei sa vezi din cand in cand ceva "ne comercial". Dar la final iti poti pune intrebarea de ce dracu m-am uitat la asta?
notorious
19 Dec 2004, 14:33
Filmul este exact asa cum e si societatea romaneasca cu o singura adaugire : unii din voi n-au cum sa inteleleaga societatea asta, pentru ca mai conteaza si cercurile pe care le frecventezi sau le-ai frecventat la un anumit moment din viata. Din punctul asta de vedere eu sunt un sustinator fara rezerve al filmului. Regizorul zugraveste o lume care exista, nu fantasme cu traficanti de droguri care pun in mana unor pusti gaozari "marfa" de zeci de mii de dolari.
mai, nume, sa nu crezi ca am ceva cu tine, dar din postarea ta am retinut chestii:
1. ca 'filmul este ca si societatea romaneasca' :w00t: (de tot rasul exprimarea)
2. ca in romania exista doua (sau mai multe) societati :w00t: :w00t:
3. ... dintre care una este dura si necrutatoare, iar noi (sau unii dintre noi), care ne aflam intr-una 'utopica' n-avem cum s-o cunoastem, pentru ca n-am facut parte din ea.
4. ca dta ai frecventat anumite 'cercuri' suspecte si, in acest caz, e mai usor sa cazi in fund in fata filmului acestui regizor videoclipist pe nume radu muntean
5. ca (printr-un remarcabil limbaj aluziv) consideri personajele din filmul lui puiu niste 'fantasme' care n-au nici o legatura cu realitatea, desi filmul sau, trebuie sa recunosti, este infinit mai realist decat 'furia' lui muntean: personajele sunt mult mai atasante si mai 'populare' (da-mi voie sa folosesc o expresie mai putin academica), macar capul mafiot (!) sau fetzele ce apar in scena 'livrarii' (perfecte!), impresia de groaza pe care o lasa finalul este mult mai autentica si mai credibila etc.
scena de final in care mafiotul are un strigat de durere la vederea fiului sau mort este cumplit de penibila - este o involuntara parodie a scenei de final din 'nasul 3' al lui coppola.
Doua filme "in reluare". Amandoua mi-au parut mai bune in lumina zilei de ieri decat prima data cand le-am vazut:
Anger Management - 5/10: nota "reala" e cam 3-4, da' pentru Nicholson, Sandler si Tomei ma simt... merciful.
The Man in The Iron Mask - 5/10: aici nota reala e 5... pentru ca Depardieu ma enerveaza... :P in rest, putea fi un film mult mai bun. Asa e doar entertainement de sambata seara, pentru teenagerii de acum 5 ani care nu mai puteau dupa DiCaprio si pentru cinefilii adevarati, care ii adora pe Irons, Byrne si Malkovich (si hai sa zicem si Depardieu... :hmm:)
5. ca (printr-un remarcabil limbaj aluziv) consideri personajele din filmul lui puiu niste 'fantasme' care n-au nici o legatura cu realitatea, desi filmul sau, trebuie sa recunosti, este infinit mai realist decat 'furia' lui muntean: personajele sunt mult mai atasante si mai 'populare' (da-mi voie sa folosesc o expresie mai putin academica), macar capul mafiot (!) sau fetzele ce apar in scena 'livrarii' (perfecte!), impresia de groaza pe care o lasa finalul este mult mai autentica si mai credibila etc.
Marfa ... e un c**** ieftin, filmat aproape no budget. De la filmul asta am asteptat un singur lucru : sa se termine dracu' o data. Drumul ala pe care il fac protagonisti pare interminabil , urmarirea lor de catre recuperatorii in jeep-ul rosu e de tot rahatul. E inexplicabil cum acestia ajung inaintea dubei. Mai sunt si morti pe deasupra. Cine dreaq i-a omorat ? De ce mai era nevoie sa-i bage pe tineri la inaintare daca viteazul traficant Vasilescu (apropo cel mai prost rol al lui ever), era in masura sa-si rezolve singur problemele. Tipa aia care mananca inghetata e scarboasa. :sick:
Inca ceva, ce vroiai sa faca Gabonu cand isi vede odrasla moarta? Sa topaie de bucurie? Cand tiganusul o ia pe Dorina Chiriac de mana, trage de ea, iti poti inchipui ca cine stie ce vrea sa-i faca. Viitorul bulibasa nu dorea decat sa-i arate trenuletul marfa pe care l-a primit. Semn ca odrasla nu are nici o vina , e doar un copil ca oricare altul , nascut intr-un loc in care nimeni nu ar trebui sa se nasca. Analogia cu Nasul e nepotrivita, semn ca te-ai uitat la prea multe filme americane.Vorbesc degeaba , n-am cu cine...
2001: Odiseea spatiala :love: :love: :love:
nu-i dau nota inca...astept sa se mai cristalizeze ideile
PS: am vazut cateva dispute foarte incrancenate pe aici...tot felul de "atacuri la persoana"...am intrat astazi pe un topic din 2002, socheaza calmul cu care sunt spuse opiniile contrare.... ;)
Terror_IST
19 Dec 2004, 19:33
"A Beautiful Mind" 7 / 10
"Chicago" 7 / 10
"The Road to Perdition" 7 / 10
keyzer soze
19 Dec 2004, 20:45
offtopic:
'Marfa si banii' e cel mai bun film romanesc de la 'Balanta' incoace. 'Furia' lui Muntean ingroasa media. De ce joaca prost Vasilescu? De cand a ajuns low-budget-ul ceva de blamat? Dogma'95 nu va spune nimic? Sau, apropo de tipa cu inghetata, Juliette Lewis vi se pare la fel de scarboasa? :sick:
fiind in stare d ebrietate nu stiu exact cui raspund
dar
1 furia nu a fost si nu va fi vreoidata un reper
2 marfa si banii e un film in care detaliul, amanuntul; striveste POVESTEA care fuge total p aratura
3 balanta e un film bun, in mod clar overrated
4 atat marfa cat si furia sunt esentiale in sensul in care deschi directii noi in cinemaul bastinas
din pacate nu sunt xcapodopere
5 personal prefer oriunde si oricand occident si fil;antropica, lipsite de esentialitatea primelor dar mult mai bine executate
parereamea
Gaandalf
20 Dec 2004, 06:57
National Treasure - desheu / gunoi / jeg - 0/10
Blade 3rinity - 3/10
Home On The Range - not bad - dar 4/10
Team America - World Police - flawless- 10/10
Lady_Skar
20 Dec 2004, 09:01
Exorcistul IV - am pierdut doua ore din viata mea si niciodata nu le voi recupera.
Ce deprimant... :((
Gattaca
"They have you looking so hard for a flaw, any flaw... that after a while that's all that you see." You tell em Vincent!!!!
:love: Jude Law :love:
Mai bine mutam discutia asta la film ro. , si asa acolo nu s-a mai scris de ceva vreme si aici o sa se piarda printre filmele "recente".
notorious
20 Dec 2004, 16:31
Analogia cu Nasul e nepotrivita, semn ca te-ai uitat la prea multe filme americane
'analogia' cu nasul este necesara, nume ! este evident ca scena cu pricina a fost scoasa de-acolo cu patentul ! nici macar nu pot vorbi de-un omagiu, ci doar de-o gaselnita nefericita a lui muntean.
notorious
20 Dec 2004, 16:34
'amadeus' - 10/10 - forman a gasit cea mai buna forma de 'storytelling', din perspectiva umila a unui f. murray abraham intr-un rol inegalabil !
PARIS, sua 2003, r. Ramin Niami 6/10 pt. chinezoaica si pt. atmosfera.
ULTIMUL CASTEL, sua 2001, cu R. Redford : penitenciar, comandantul e rau, seful prizionierilor e bun dar se afla din greseala acolo, a comis o eroare in viata sa si acum se autopedepseste preferand sa stea la mititica de buna voie. Rezulta comandantul pica cu pretul suprem platit de seful parnaiasilor. Faza din final cu maretul steag american ingretoseaza. 1/10 :sick:
Y Tu Mama Tambien (cu accentele de rigoare) - 7/10: o poveste frumoasa, ceva sex pe aici si pe... dincolo, peisaje frumoase, prezentare a specificului mexican, un road-movie (odisee?) cu caracter moralizator... Nu prea e genul meu de film, insa.
M_olecula
20 Dec 2004, 23:59
The Forgotten 6/10 - story-ul cel mult interesant , realizarea lasa de dorit , Julian Moore joaca de nota 10 , rolul politistei incantator !
Wimbledon - 5/10.
You've Got Mail - 6/10.
Amélie - 8.5/10.
capitain
21 Dec 2004, 22:34
Buffalo '66
Vincent Galo RULZ din toate punctele de vedere! actor, regizor, composer, etc.
a vazut cineva the brown bunny?
nici cristina ricci nu e mai prejos, dar ea nu e deloc o noutate...
@captain
da si io as categorisi buffalo66 ca 10/10
in alta ordine d idei
1 gattaca 7/10
pt uma, imagine, estetica mixtura de retro si futurism, extremismul si segregarea genetica, jude law si ethan hawke
mari lipsuri in ce priveste originalitatea tratarii personajelor, anumite locuri comune, finalu penibil
2 un film de pe m6
ceva creepy, japonez
10/10
fiind in stare d ebrietate nu stiu exact cui raspund
dar
2 marfa si banii e un film in care detaliul, amanuntul; striveste POVESTEA care fuge total p aratura
3 balanta e un film bun, in mod clar overrated
4 atat marfa cat si furia sunt esentiale in sensul in care deschi directii noi in cinemaul bastinas
din pacate nu sunt capodopere
Si in felul asta, chiar si ebrietat, ai "impacat" ambele tabere.
Sunt unele filme (foarte putine), care isi depasesc conditia si te fac sa traiesti povestea, cu alte cuvinte "te fura" din lumea reala si te transpun in miezul problemei. Nu e cazul nici la Furia nici la Marfa, dar, recunosc ca la Furia m-am identificat oarecum in anumite ipostaze cu care s-au confruntat personajele. Un motiv in plus sa-mi placa. Finalul e exact pe gustul meu, "trashy european", cum spunea cineva. In plus, sa numesti un regizor "videoclipist", nu mi se pare o jignire, mai ales cand e vorba e R.M. care are cu ce.Sunt curios cati cineasti din garda veche ar fi in stare sa faca o reclama. Fie ea si la dero. Va zic eu, niciunul.
jegt total
universal soldier2 vazut in timp ce tastez
penibil si penal :sick: :sick: :w00t: :(( :shock: :sick:
l-au inlocuit pe van damme si pe lundgren si au refilmat ultima secventa
ce oroare
originalu era unu din filmele mele d suflet
si in continuare il revad cu nostalgie si amuzament
propun interzicerea printr`-un decret al natiunilor unite al oricarui sequel
nu ma asteptam ,dar devine din ce in ce mai penibil
Lady_Skar
22 Dec 2004, 08:33
Korben
nu ca as sari in apararea filmului, care intr-adevar, e un jeg total, dar cred ca merita sa mentionez ca a fost facut pentru televiziune si este mai degraba un fel de spin off al originalului decat un sequel propriu-zis. Singurul sequel oficial este acesta Universal Soldier: The Return in care joaca si Van Damme desi asta nu face mare lucru pentru film. :)
o laaaba foarte trista a fost inelu'nibelungilor.daca nu ma ambitionam sa stau s-o vad pe alicia witt jucand si daca nu ma ajutau kilele de mincare lesinam...a fost [penibil.
o laaaba foarte trista a fost inelu'nibelungilor.daca nu ma ambitionam sa stau s-o vad pe alicia witt jucand si daca nu ma ajutau kilele de mincare lesinam...a fost [penibil.
Am prevazut chestia asta.
Ultimele ale mele:
The Lady Vanishes - 8/10: mult mai bun decat ma asteptam. Isi face locul printre Hitchcock-urile mele preferate.
Viata e un miracol - 4/10: pacat de charisma actorului din rolul principal si de cateva scene foarte reausite, care nu se prea leaga una de alta. Si mult prea lung, pe de alta parte.
M_olecula
22 Dec 2004, 19:12
American History X 9/10 - asta pentru subiectul tratat in film si pentru tatuajele celor din film , mai ales ale lui norton !
Gaandalf
23 Dec 2004, 03:55
Ocean's 12 -0/10 :sick: m-am dus shi la cinema ... :sick: cea mai mare porcarie...
Gaandalf
23 Dec 2004, 16:01
SAW - 9/10 - final neashteptat, juicy, "batalia finala" cam penibila dar filmul a fost bun.
Batman 8/10 Primul e misto. Decor frumos, Jack is the man. De referinta ca film cu super-heroes...
europe_east
23 Dec 2004, 17:26
A night at the opera (1935, Fratii Marx) -- comedie excelenta! Groucho Marx a fost un geniu al comediei! Chiar citeam pe imdb ca vroia sa fie ingropat "deasupra" lui Marilyn... ;)
Hero (2002) -- extraordinar! Cinematografie: Cristopher Doyle... Cred totusi ca in Ashes of Time a facut treaba si mai buna....
M_olecula
24 Dec 2004, 03:36
Paparazzi 5/10
Breaking all the rules 4/10
Ocean's Twelve - 5/10: probabil cel mai "jegos" film al lui Soderbergh, dar nu se poate trece peste faptul ca este, totusi, o comedie agreabila, mai ales daca il compari cu mult mai obositul film al lui Kusturica.
notorious
24 Dec 2004, 10:52
In plus, sa numesti un regizor "videoclipist", nu mi se pare o jignire, mai ales cand e vorba e R.M. care are cu ce.Sunt curios cati cineasti din garda veche ar fi in stare sa faca o reclama. Fie ea si la dero. Va zic eu, niciunul.
va trebui sa insist (cred ca eu, nu KORBEN, am zis despre muntean ca e un regizor 'videoclipist'): tu esti probabil genul care spune si despre actorii clasici gen bogart, tracy, grant, stewart s.a. ca nu pot interpreta un rol de boxer gen stallone ! intr-adevar, nu pot, dar asta nu inseamna ca rolul cu pricina este mai putin trash.
in alta ordine de idei, poti fi un regizor bun de publicitate (desi reclamele la unirea sunt cele mai afroase pe care le-am vazut vreodata !) sau de videoclip, dar asta nu este arta, este comercialism, este ceva minimal comparativ cu cinematografia, o gluma nu prea amuzanta... este o subarta.
notorious
24 Dec 2004, 10:59
'below' (pt a treia oara) - 8/10 - really scary! sunt curios cum ar fi iesit daca il regiza insusi aronofski !
'pierrot le fou' - 9/10 - din nou godard da lovitura in ceea ce priveste Forma... mi-a amintit oarecum de 'bonnie si clyde', dar atentie, caci eroii nostri sunt introspectivi si nostalgici ! anna karina - incredibil de delicata si meditativa. pacat ca n-am reusit niciodata sa ma uit la fata lui belmondo mai mult de un minut...
@ notorious cand o sa faci tu primul tau videoclip sau reclama mai vorbim, deocamdata multumeste-te sa fii spectatorul de pe margine.
A, si cand ziceam de cineastii din vechea garda, ma refeream la cei din Romania. Credeam ca se subintelege.
Gadjo dilo, r. Tony Gatlif, '97 10/10
M_olecula
25 Dec 2004, 12:18
Incredibilii 8.2/10 - genial
dRag0sh
25 Dec 2004, 15:11
National Treasure - 8.5/10 meserias filmu,nu ai timp sa te plictisesti
M_olecula
25 Dec 2004, 16:54
Wimbledon 6.5/10 - dragut
The Princess Bride (1987) - destul de bun, amuzant si pe alocuri palpitant, dar cu unele momente plictisitoare; l-as recomanda doar fanilor povestilor cu dueluri si printese rapite.
@pinky
minunat avatar
@nume and/vs notorius
indeed, nu am zis dsp muntean ca ar fi videoclipist
as fi utilizat "clipar" termen destul de tamp, dar parca mai potrivit
ca publicitar (nui stiu ce clipuri a realizat) muntean e ok
nu si ca regizor d lungmetraj
zik din nou ca furia e o ratare in (prea) multe privinte
si mai zik ca oricine care a vazut clipurile lu cunningham (all is full of love, frozen, apex twin-urile) sau ale lui gondri (numa right here, right now face toti banii) nu ar trebuie sa se indoiasca de faptul ca si regia de videoclipuri este o Arta, cu a mare
ce`am mai vazut
1 connan ( nu stiu care)
in continuare placut
filmele copilariei, cum s-ar zice
2 un manga pe m6- MINUNAT ceva dsp un craciun diabolic eliberat dintr-un glob de sticla; banuiesc ca era un episod dintr-un serial
3 ultimele 2 ore din pe aripile vantului
ma mira in continuare cum au putut inghesui toata pleiada de nenorociri intr-un timp atat de scurt (ea pierde copilu, moare bonnie, moare melanie)
ramane, totusi unu din bestest movies ever
parca cel mai bine joaca olivia de havviland
4 10 minute dintr-un jeg cu tea leoni si nik cage cu mesaj clar, banbii NU sunt visulo american; familia este priceless
hai siktir
5 balko- banuiesc ca o re-re-re-re ecranizare mutanta inspireata f putin din colt alb
desen animat DOAR pt copii
Nightwane
25 Dec 2004, 21:54
2 un manga pe m6- MINUNAT ceva dsp un craciun diabolic eliberat dintr-un glob de sticla; banuiesc ca era un episod dintr-un serial
" manga" .... ANIME is suppose :P :happy:
Revazut "Singin' In The Rain" 9/10
O comedie ~ perfecta. Daca nu bagau momentul Jazz si scoteau 1/2 scene labaroase, era PERFECT.
@nume and/vs notorius
indeed, nu am zis dsp muntean ca ar fi videoclipist
nu si ca regizor d lungmetraj
zik din nou ca furia e o ratare in (prea) multe privinte
si mai zik ca oricine care a vazut clipurile lu cunningham (all is full of love, frozen, apex twin-urile) sau ale lui gondri (numa right here, right now face toti banii) nu ar trebuie sa se indoiasca de faptul ca si regia de videoclipuri este o Arta, cu a mare
ce`am mai vazut
Clipurile publicitare sunt cea mai tare scoala de film. Cine reuseste sa realizeze reclame bune nu poate da gres in lung metraj. Un mare regizor spunea ca cel mai greu este sa surprinzi esente, mesaje in doar 30 de secunde si ca el unul nu ar putea face asta.
Furia e o "ratare", poate si argumentezi, faci "un studiu pe caz" amanuntit, eu unul de abia astept.
Si ca sa enervez unii fitosi de pe aici,care habar nu au de multe lucruri (ma abtin cu greu), vreau sa spun ca Gadjo dilo e cel mai bun film vazut de mine in ultimii ani.
Gaandalf
26 Dec 2004, 10:09
Soimul Maltez - 10/10
Hook - 10/10
notorious
26 Dec 2004, 14:56
daca te referi la videoclipuri, a facut 'basul si cu toba mare'. altele nu stiu nici eu. si a facut, daca esti privitor fidel al 'marcii inregistrate', si reclamele la 'unirea'.
oricum, este aberant ce sustine in continuare nume, ca daca esti un regizor bun de publicitate, este imposibil sa dai gres si in film. probabil ca se incapataneaza sa nu inteleaga ca publicitatea = comercial. film = arta (sau ar trebui sa fie) in mod normal, filmul si publicitatea ar trebui tinute la mare distanta una de alta.
da, realizarea de videoclipuri POATE fi arta, dovada ca acest domeniu ne-a oferit probabil cel mai eclectic / provocator / efervescent regizor de la hollywood din prezent - david fincher.
@ notorious
de facut se fac tractoarele la Brasov.
R.M. a realizat reclama de la connex cu tiganii - Taraful, cu replica "venim inevitabil", a luat si ceva premiu la Cannes cu ea; Ziarul financiar ; Unirea ; Hanul ars si altele , de astea stiu eu.
Nu ma incapatenez la nimic, spun niste adevaruri evidente.
notorious
26 Dec 2004, 15:06
'goodfellas'- 9/10 - personal, in situez SUB 'casino', care ramen scorsese-ul meu preferat.
'the family man' - 5/10 - cu mentiunea ca a reusit sa nu-mi placa, desi prizez destul de mult din ceea ce se inscrie in domeniul sentimental / melodramatic crap. (asa mi-a placut si 'the terminal')
'domicile conjugal' - 8.5/10 - raman la convingerea ca 'les 400 coups' este cel mai bun film al lui truffaut. 'domicile conjugal' ramen, totusi, reprezentativ pt truffaut: este viu, are umor, are o anumita empatie fata de viata modesta, simpla, dar parca ii lipseste emotia... mai multa simtire avea, zic eu, si precedentul 'baisers voles'...
notorious
26 Dec 2004, 15:28
@ notorious
'a face' este un verb polisemantic, nume, iar daca vrei sa te exprimi cat mai academic se construiesc tractoare la brasov. nu-mi mai da in cap cu maruntisuri dintr-astea, ca imi dai de inteles ca nu mai ai resurse.
Gulliver's Travels (filmul de televiziune) 8.5/10
Un film foarte bun dupa orice standarde. Hallmark's best, plus Merlin desigur.
P.S. La programul TV, ieri la ora 3 scrie ca e Oliver's Travels (partea I) si azi scrie ca e Gulliver's Travels (partea II). O eroare inocenta...
@ notorious
'a face' este un verb polisemantic, nume, iar daca vrei sa te exprimi cat mai academic se construiesc tractoare la brasov. nu-mi mai da in cap cu maruntisuri dintr-astea, ca imi dai de inteles ca nu mai ai resurse.
Cum le stii tu pe toate Bibicule ! :w00t:
Resurse am destule. Good Fellas e mai bun decat Casino, dar asta nu inseamna ca nu-mi plac amandoua. Gasesc totusi ca The mean street, Who's that knocking at my door, sunt cele mai bune filme ale lui Scorsese. Cel putin din punctul meu de vedere.
P.S. Selznick sucks big time.
Nightmare before Christmas 9/10
Cuvintele sunt de prisos :) Singurul musical cu o muzica care chiar poate fi ascultata.
Gaandalf
26 Dec 2004, 20:42
Surviving Christmas - 6/10 - ptr atmosfera, restu' jeg
Changing Lanes - 8/10: o surpriza foarte placuta. Nu ma asteptam deloc sa-mi placa filmul. Un thirller foarte bine gradat si bine sustinut de Samuel L. Jackson. Affleck joaca si el destul de bine, iar Pollack are cateva scene foarte reusite. Am rezerva doar in privinta finalului care devine, brusc, happy.
notorious
27 Dec 2004, 16:32
adevarat, adevarat ! studiourile buftea au scos filme de mult mai mare impact cinematografic...
.................................................. .................................................. .
'the chronicles of riddick' - 5.5/10 - o combinatie a naibii de bizara de 'dune', 'alien' (decorurile planetei cel putin amintesc frapant de design-ul navei spatiale extraterestre gasite & exploatate de echipajul terestru) si 'ziua independentei'. mai jegos decat 'pitch black' si mai penibil decat 'waterworld'. ce cauta judy dench in aiureala asta ??
adevarat, adevarat ! studiourile buftea au scos filme de mult mai mare impact cinematografic...
.................................................. .................................................. .
:lol: Au scos, au scos. Cel putin sunt niste filme fata de care am mai mult atasament decat au unii fata de c******* de la holivud.
@KORBEN
multumesc
On topic: doar ce am vazut Saw (2004) si mi-a placut foarte mult. Poate sunt inca in stare de "soc" dar de mult n-am mai vazut asa film destept :P : cu o multime de rasturnari de situatie, cu scene scary (dar nu exagerate), o prestatie buna a actorilor, bine filmat si cu un final imprevizibil... nu cred ca s-a gandit cineva in timpul filmului ca se va termina asa. Trebuie neaparat vazut!
Nightwane
27 Dec 2004, 20:52
Chakushin Ari a.k.a. One Missed Call de Takashi Miike
Well... cum sa incep? Mr. Miike a luat Ringu si l-a amestecat cu Dark Water, adaugand ciudateniile specifice lumii sale si a creat One Missed Call.
Basicly, e Ringu cu telefoane mobile. DAR...e de o mie de ori mai cool, mai de efect si mai intunecat. Se gasesc o groaza de elemente din Ringu si din Dark Water in filmul asta. Avem priveghiul, sfarsitul gen Dark Water (in total am nuimarat vreo 3 sfarsituri la filmul asta :) si din Dark Water si din Ringu...plus sfarsitul propriu-zis al filmului), fantoma-copil etc. etc.
Plus ca are niste twists destul de interesante si bine facute.
E mai intunecat si mai scary ca Ringu, mai cool ca Dark Water.
I give it a 9 out of 10.
Selznick a fost pur si simplu nebun. Si chiar daca filmele sale au avut impact cinematografic nu inseamna ca nu sunt de kkt.
HOLY F UCK
Un film cu ben affleck care e chiar decent, poate chiar deasupra mediocritatii!
Changing Lanes 8/10
Leonard
27 Dec 2004, 23:54
încearcã ºi Chasing Amy al lui Kevin Smith. Ãla e chiar cel mai bun rol al lui Affleck. E ºi favoritul meu din filmele lui Kevin Smith: 8,5/10. În schimb Jersey Girl, tot cu Affleck e la polul opus (5/10), dar are avantajul cã nu plictiseºte, chiar dacã-þi dai seama cã e slab.
Pt. mine, cel mai bun rol al lui Affleck este in Dogma, punct.
Gaandalf
28 Dec 2004, 00:34
Bad Santa - 6/10 - cateva glume haioase shi multe injuraturi. Bunutz!
Warriors Of Heaven & Earth - 9/10 - total neashteptat, total minunat.
Cellular - 7/10 - film kre te tzine in priza dar tras de par shi asha se strica finalul.
M_olecula
28 Dec 2004, 02:31
Recviem Pentru Un Vis(revazut) 9/10 - still shocking
Hero(revazut) 8.8/10
Stark Raving Mad 6/10 - o comedie/actiune din 2002 cu sean william scott , niste glume bune in film
nightmare b4 christmas 10/10
bestest musik hall of all time
les tripletes de belleville 10/10
nu cred ca am vazut un film mai UMAN anu asta
poate doar depuis qu`otar est parti sau les invasions barbares
francezii astia, cand o dau pe feeling .....
am fost pe punctul de`a plange la un ds!!!!
Jurnalul lui Bridget Jones :) super!
notorious
28 Dec 2004, 13:48
Chakushin Ari a.k.a. One Missed Call de Takashi Miike
Well... cum sa incep? Mr. Miike a luat Ringu si l-a amestecat cu Dark Water, adaugand ciudateniile specifice lumii sale si a creat One Missed Call.
Basicly, e Ringu cu telefoane mobile. DAR...e de o mie de ori mai cool, mai de efect si mai intunecat. Se gasesc o groaza de elemente din Ringu si din Dark Water in filmul asta. Avem priveghiul, sfarsitul gen Dark Water (in total am nuimarat vreo 3 sfarsituri la filmul asta si din Dark Water si din Ringu...plus sfarsitul propriu-zis al filmului), fantoma-copil etc. etc.
Plus ca are niste twists destul de interesante si bine facute.
E mai intunecat si mai scary ca Ringu, mai cool ca Dark Water.
I give it a 9 out of 10.
night, dupa titlu ('one missed call') suna mai mult a parodie dupa 'ringu'. dupa gusturile tale (pot sa zic ca i trust thee) este horror in adevaratul sens al cuvantului ? need a good scary movie, u know... :w00t:
notorious
28 Dec 2004, 13:50
may i ask unde l-ai vazut ? nu-mi spune ca a fost la televizor, k ma sinucid de sarbatori !... :((
A fost, Duminica la 19:00
notorious
28 Dec 2004, 14:20
FUCK !! uite cum iar trebuie sa recurg la piraterie ! :x
Nightwane
28 Dec 2004, 14:59
Chunking Express - 9/10
Fallen Angels - 8/10 "Speak my language"
Audition - 10/10 (m-as uita si de o mie de ori la filmu' asta :D )
@Notorious - da mah, OMC e de o mie de ori mai mishto ca Ringu sau Dark Water. E scary...ma rog... asta daca ti se intampla cum mi s-a intamplat mie... adica sa te sune lumea intr-una in timp ce te uiti la film (si cu nr. privat :P ). Da' e very stylish si misto facut (mai ales "exorcizarea" in direct la TV - nu te gandi la altceva :P cand o sa vezi o sa-ti dai seama ce fel de exorcizare e aia... nu gen Exorcist - d0h - )
may i ask unde l-ai vazut ? nu-mi spune ca a fost la televizor, k ma sinucid de sarbatori !... :((
Notorious, Pinky a si scris la nu ratati la tv...
The Polar Express - 7/10 (pe scara desenelor animate): nu cine stie ce realizare. Fascinant doar din punct de vedere vizual. A, da, si scena in care Zemeckis si Hanks se auto citeaza: biletul purtat de vant care trimite la "Forrest Gump" (vezi si bancnota din "Catch Me If You Can").
Star Wars (A New Hope) - 7/10: cam pana la duelul Vader - Obi-Wan m-am uitat atent. Dupa aia, mai pe fuga, mai pe sarite... :)
Lady_Skar
28 Dec 2004, 20:34
Acum de sarbatori am revazut Fluke si The Princess bride... ahhh. Sweet stupid stuff. :P 10/10 cause I'm a big stupid softy si nu trebuie sa fie luat in serios punctajul!!!!!!!!!
Ieri am vazut Garden State care mi-a placut mai ales pentru cuplul Zach Braff si Natalie Portman 8/10. Tot ieri am vazut o mare parte din Napoleon Dynamite. Ummmmm... dupa ce-l vad pe tot imi pun parerea. :D
Lady_Skar
28 Dec 2004, 21:15
Ma bucur ca am asteptat sa vad si ultimele 20 de minute ale filmului pentru ca mi-am schimbat total parerea. Pana sa-i dau drumul din nou eram hotarata sa spun ca m-a plictisit dar acum imi dau seama how wrong I was.
Ma asteptam sa vad un film despre nerds insa in schimb am primit losers. and I mean losers! Fiecare personaj al filmului este un "fel" de loser. Si astfel lucrurile care le zic, situatiile in care se baga au un umor subtil ca un buldozer! :)
Dar subtil... si nu chiar pe gustul meu. Asta pana la sfarshit cand personajul principal zice ceva that totally blew me away:
Listen to your heart. That's what I always do.
Listen to your heart... so simple, so stupid, so REAL! Dupa care Napoleon face un adevarat gest de prietenie care il transforma in cel mai cool personaj posibil (dupa Batman :D ).
Napoleon nu e un loser. Pentru ca este real!
Briliant movie. Ii dau 9 din 10, desi mai trebuie sa-l vad odata fara sau caut vreun plot sau vreo logica, nu o sa gasesc dar poate gasesc ceva suflet and that's what really matters. :D
Garden State 9.5/10
Movies don't get much better than this... Un loc comod in top 10-ul meu personal.
notorious
29 Dec 2004, 15:41
'ran' - 10/10 - retramatizare stralucita a 'regelui lear'. dar asta n-ar trebui sa ne surprinda la kurosawa, nu ? ;)
Requiem for a dream (2000):10/10 - superb film, m-a socat foarte tare... a fost singurul in timpul caruia ma gandeam: ok, cred ca sunt cam mica pentru filmul asta :P
The Perfect Score (2004): 4/10 - mare prostie, deloc credibil ... l-am vazut pana la sfarsit doar pentru Scarlett Johansson si pentru ca ma interesa cat de cat subiectul (SAT).
Dark Water (2002): 8.5/10 - creepy! la un moment dat nu ma mai puteam misca de frica. Japonezul asta chiar stie sa sperie oamenii :) Are multe in comun cu The Ring, dar parca e ceva mai bun.
Dodgeball , 0/10 :sick: , cel mai jegos film al anului la mine. Nici nu conteaza cine l-a facut (asta e cuvantul).
The Texas chainsaw massacre r. Marcus Nispel 2004, 8/10 pt. atmosfera, inceput, decoruri, pt. filmul - reconstituire al politiei si deznodamantul lui, pt. final.
Astept sa vad originalul.
Gaandalf
30 Dec 2004, 07:46
Garden State - 6.5/10
Gaandalf
30 Dec 2004, 08:41
Dodgeball , 0/10 :sick: , cel mai jegos film al anului la mine. Nici nu conteaza cine l-a facut (asta e cuvantul).
Sorry i have 2 brake it down 4 you ... Dodgeball sequel ...
http://www.comingsoon.net/news/topnews.php?id=7763
Am vazut aseara The Portrait of a Lady (1996) si mi-a placut mult, dar din pacate nu l-am vazut pana la capat. Daca stie cineva cum se termina (ultimele 15-20 min), trimiteti-mi un mp va rog!
@ Gaandalf
Era de asteptat, nici nu-i de mirare ca a facut 166 de milioane worldwide, la cat de idiotii sunt americanii, toata lumea vrea sa fie ca ei.
You got served ! , 1/10
bill_the_butcher
30 Dec 2004, 21:35
the alamo 5/10
friday night lighs-8,5/10-cel mai bun film despre fotbal american facut pana acum. winchell(quaterback-ul) si negrul(am uitat cum il cheama, negrul ala puternic, cred ca era aparator) au jucat rezonabil de bine. Daca voi credeti ca steaua si craiova nasc pasiuni la noi in tara, atunci vedeti filmul asta.
open water-5/10- n-as putea sa spun de ce-i acord nota asta, poate pentru ca viata acestor soti mi s-a parut un subiect neinteresant si nu cred ca s-a meritat ecranizarea intamplarii respective. as putea spune ca finalul m-a surprins prin moartea nevestei. filmul seamana mai mult cu un documentar, nu doar prin prismastilului realist de a filma. e un fel de blair witch project(4/10) in ocean.
notorious
30 Dec 2004, 22:32
'teoria conspiratiei' - 8/10
'vivre sa vie' - 10/10
'final destination 2' - 6/10 (sadic, totusi !!)
'la passion de jeanne d'arc' - 10/10
'les mistons' - 9/10
Ce-am prins pe la TV ieri si azi:
Kate & Leopold - 6/10: nice. In sensul cel mai prorpiu al cuvantului si nimic mai mult. Desi orice aparitie a lui Hugh Jackman fara... gheare e savuroasa.
Santa Clause 2 - 1/10: gay!
Meet Joe Black - 4/10: daca ar fi sa transez, filmul asta are aceeasi problema ca "Scent of a Woman": cele mai multe scene sunt exceptionale, dar, intregul este prea lung, se repeta aceleasi situatii, aceleasi idei etc. In final, "Scent of a Woman" e salvat de tandemul Pacino - O'Donnel, in timp ce, in ciuda interpretarilor exceptionale, Pitt si Hopkins nu pot salva "Meet Joe Black" de pe mana unui Michael Brest mai obosit ca niciodata.[/b]
Atat Scent... cat si Meet Joe Black mi se par niste filme bune, chiar daca au lipsurile lor, poti trece peste unele amanunte.
Leonard
31 Dec 2004, 01:00
Meet Joe Black în nici un caz nu trebuie vãzut la tv, pentru cã se distruge toatã atmosfera filmului, odatã întrerupt. Eu l-am vãzut cap-coadã ºi nu-mi doream sã se mai termine. 9/10 (atît i-aº fi dat acum 2 ani ºi ceva cînd l-am vãzut); acum, la cîte filme am acumulat între timp, probabil i-aº da 8,5. Oricum am revãzut între timp de zeci de ori cîteva faze (cea cînd se cunosc în cafenea ºi pînã cînd el este omorît de o maºinã ºi cea de la sfîrºit, cu petrecerea, cu trecerea podului, mai lungã), absolut magice!
Leonard
31 Dec 2004, 01:10
... "Meet Joe Black" de pe mana unui Michael Brest mai obosit ca niciodata.[/b]
E Martin Brest, nu Michael. Nici mãcar Midnight Run, cel cu Robert de Niro, nu þi-a plãcut?
Sfarsitul la Meet Joe Black e misto, pe parcurs m-am cam plictisit, nu-mi plac fazele in care Brad Pitt se poarta de parca e retardat, ca cea cu untul de arahide. Mi-a placut Anthony Hopkins, Pitt-u' nu, si Claire Forlani mi-a placut desi din cate imi amintesc imi displacea ca actrita (nu mai stiu de ce). Poate daca era mai scurt era ceva mai bun, asa s-a intins prea mult, pe la 2/3 din film uitasem ce-am vazut in prima parte...
deci Meet Joe Black-u 6.5/10
Love Actually 8/10
When Harry Meet Sally 7.5/10
Thoery Of Conspiracy 7/10 Love the Gibson
Rectific, am revazut Joe Black, in reluare dimineata, putea sa aiba 100 de finaluri, exact ca Titanic. Regizorul e obosit, asa e. :oops:
@Benny faza cu untul mi s-a parut si mie de un pol jumate'.
... "Meet Joe Black" de pe mana unui Michael Brest mai obosit ca niciodata.[/b]
E Martin Brest, nu Michael. Nici mãcar Midnight Run, cel cu Robert de Niro, nu þi-a plãcut?
ups... An honest mistake, though, I should think. Eram putin nervos dupa trei ore jumate de "Meet Joe Black" pe PRO TV intrerupt de reclame
Pe "Midnight Run" l-am vazut o singura data, cam acum patru ani... "Scent of a Woman" imi place, totusi, foarte mult, dar parerea mea e ca nu era nici un motiv sa lungeasca filmul peste doua ore. Faptul ca povestea initiala din "Intunericul si mierea" a fost complicata cu povestea tanarului nu ma deranjeaza deloc, ba chiar sunt de parere ca intareste si mai tare mesajul.
"Gigli" ;) inca nu am vazut. :lol:
Gaandalf
31 Dec 2004, 18:41
The Iron Giant - 9/10
bill_the_butcher
31 Dec 2004, 20:53
ocean's 12- 6/10 - mediocru, dar m-a bucurat faptul ca matt damon a avut un rol mai amuzant si important, si bineinteles pt. brad pitt. poanta cu julia roberts nu mi-a placut-probabil ca soderbergh, in lipsa de idei a recurs la asta.
house of flying daggers-5/10, mai slab ca hero(6/10)
tupac resurrection-5/10-sunt doar 3 cantece care-mi plac de la el. iar documentarul este un simplu...documentar. vh1 behind the music
M_olecula
01 Jan 2005, 15:42
Saw (revazut) 8.5/10 - exceptional film
Dark Water 7/10
Balde:Trinity 2/10 - evitati-l
28 Days Later 5/10 - ...ce sfarsit idiot
Gaandalf
01 Jan 2005, 15:45
The Party - 9/10 - dobitocii au dat reluarea la ora 14.00 dupa revelion. ce imbecili :x
The Party 8/10
Da, a fost ok, funny.
M_olecula
01 Jan 2005, 17:47
A Clockwork Orange 9.5/10 - capodopera
kasper hauser
01 Jan 2005, 23:59
Ingmar Bergman - Vargtimmen 8.5/10
Mi s-a parut oarecum diferit de multe dintre filmele lui Bergman, in primul rand prin aparitia mai multor personaje, deshi multe dintre ele sunt formale shi in al doilea rand prin maniera de abordare. dar pe de altra parte este unul dintre cele mai indraznete shi mai incarcate filme pe care le-a facut.
Roman Polansky - The Tenant 4/10
E greu de crezut cum un regizor precum Polansky a putut face un film atat de ridicol precum acesta. Este incet, plictisitor shi( ceea ce e cel mai rau) fara noima. Arunca multe fire epice, dar nici unul nu duce nicaieri. finalul e fortat shi de-a dreptul jenant. Pacat...
Meet Joe Black - 3/10
Nu inteleg ce atata tam-tam pe baza filmului asta. E prost, pur shi simplu prost. Brat Pitt nu avea ce cauta in film. Scenariul, lasa mult de dorit. D.p.d.v regizoral nu e nimic remarcabil. E lung, plicticos, penibil in multe situatii, nu shtie sa valorifice deloc anumite idei, Brad pitt nu abordeaza deloc cum trebuie personajul shi nici macar ideea filmului nu e originala. Ca sa nu mai vb de modul cum este folosita muzica...(dar aici, cu mici exceptii, de la americani nu am pretentii, fiindca la capitolul asta ei sunt total pe dinafara)
Kate and Leopold - 6/10
No comment. Reteta obisnuita.
Ocean's Twelve - 7/10
Mi s-a parut destul de nostim
Gaandalf
02 Jan 2005, 03:59
Mononoke Hime - 9/10 - truly wonderfull ...
Alexander - 2/10 - JEG. Rosario Dawson - HOOOT! :oops:
Babylon City CGI = frumos dar nu de ajuns ... restul umplutura.
keyzer soze
02 Jan 2005, 09:32
@ kasper hauser: ha ha, naspa e vacanta - kate and leopold, meet joe black.... :D :sick:
Ultimul film pe 2004:
Batman - 8/10: cel mai bun din seria lui. Imi pare bine ca l-am revazut.
Si primul film din 2005:
The Party - 6/10: l-am mai vazut de vreo cinci ori, dar totusi... Chelnerul beat face filmul.
Altele:
Team America: World Police - 7/10: nu la fel de bun ca "South Park", dar destul de amuzant si antrenant (din punct de vedere politic).
Parisul vesel (:lol: Gar Pur-ee :lol:) - 7/10... sa zicem! :lol: :P :lol:
The Village - 5/10.
Bridget Jones's Diary - 6/10.
Cellular - 6/10.
The Party 8/10 Classic comedy
Jay & The Silent Bob 8/10 Kevin Smith is The Man
Pretty Woman 8/10 Funny...
bill_the_butcher
02 Jan 2005, 14:00
wimbledon-6.5/10. povestea lui ivanisevici.
What Women Want 6/10 Cateva scene haioase si Mel Gibson. Atat.
herbert
02 Jan 2005, 21:42
Blowup - 9,5/10 - capodopera. pacat ca Antonioni "s-a plictist" mai apoi...
The Manchurian Candidate (2004) - 7/10.
The Incredibles(nice) - 7/10
Meangilrs - nu cine shtie ce
Mulan 2 -(fucked up.in afara de dragon) 5/10
New Yark Minute(pussy) - 5/10
Phone Booth - 8/10
Shark Tale(klumea) - 9/10
Tears of the Sun(mi-a palcut) - 9/10
The Butterfly Effect(super frate,super) - 10/10
The Cube - 8/10
the Day after Tomorrow (ma ashteptam la mai multa apocalipsa) - 8/10
Soul Plane (mishto) - 8/10
Girl next door(numa sex) 7/10
Paid in full(klumea) - 9/10
Elf(childhood) - 6/10
Dodgeball(numa jocul ii de ei) - 7/10
Cold Mountain(beton) - 9/10
Cruel intentions 2(tot sex) - 8/10
Dorm Daze(incurcat) - 7/10
Harry Potter III (nu cine shtie ce) - 7/10
The Santa Clause(spirit of Christams) - 8/10
Lady_Skar
03 Jan 2005, 16:52
MindHunters 7/10
Hey... it kept me guessing. :)
Cubul 3 Cubu Zero 3/10
Daca nu au de gand sa spuna odata cine, ce, cum si mai ales DE CE!? ii rog pe oamenii "in charge" sa nu mai faca filme cu cuburi ca deja devine enrvant desi exista o faza foarte faina. Un idiot in sfarshit ajunge sa iasa din cub faza la care este prins cu niste lanturi si i se pune intrebarea : "Crezi in Dumnezeu?" si el zice "nu"... and they burn his ass.
:D
Nightwane
03 Jan 2005, 18:51
Snooze Fest 101 a.k.a. Brown Bunny a.k.a. Film-de-cacat-facut-de-un-regizor-aburitor-in-genul-filmelor-ce-se-vor-revolutionare-sau-complexe-sau-devastatoare-dar-de-fapt-e-doar-un-film-de-cacat-si-nici-macar-muia-nu-il-salveaza-de-la-esecul-total
Acu' 5 minute am terminat de vizionat "chestia" asta. Nici nu mai tin minte mare lucru din el ca m-a luat somnul de foarte multe ori. Oh well. E groaznic, plictisitor, infernal. E o atrocitate de film, inutil, rece, pseudopretentios, se scurg fecalele din el. Groaznic.
Nota? 3/10
bill_the_butcher
03 Jan 2005, 22:09
alexander-6/10.daca nu era asa de lung si mai bagau o scena de lupta, ii mai dadeam un punct, sau doua. dragut, oricum mai bun ca troia. n-ar fi trebuit sa-l vopseasca blond.
Pieces of April 9/10...mai bun a fost Run Lola Run...nu stiu de ce m-am dus cu gandul la el
Gone with the Wind (1939) - chiar si la a doua vizionare ramane la fel de impresionant; filmul meu preferat, iar Vivien Leigh una dintre actritele pe care le admir foarte mult. 10/10
Notorius 8.5/10 Film bun. Lipseste acel suspans tipic lui Hitchcock (lucru bun sau rau dupa gusturile fiecaruia) iar scenariul mi se pare cam 'defectuos'. In rest Ingrid Bergman si Cary Grant :w00t: :love:
Duplex, r. Danny de Vito... sa-l notez ? Mai bine nu. :sick:
Cod 46, anost, deocamdata.
M_olecula
04 Jan 2005, 04:42
Bridget Jones's Diares 6.5/10
Taxi 2/10 - nu stiu ce a vrut sa fie filmul asta dar e copiat in proportie de 97% dupa taxiu-ul francez
Notorious - 8/10: God, I hate Ingird Bergman! :x Nu stiu daca am mai zis chestia asta pe altundeva, da' cand Cruise si Woo au facut MI-2 au avut grija sa copieza cat mai bine de aici (femeie folosita ca momeala si trimisa in gura lupului, o scena in balcon unde cei doi discuta despre misiunea, curse de cai etc.) :D
notorious
04 Jan 2005, 11:40
Nu stiu daca am mai zis chestia asta pe altundeva, da' cand Cruise si Woo au facut MI-2 au avut grija sa copieza cat mai bine de aici (femeie folosita ca momeala si trimisa in gura lupului, o scena in balcon unde cei doi discuta despre misiunea, curse de cai etc.)
n-ai zis tu, dar am zis eu. :hmm: in repetate randuri...
notorious
04 Jan 2005, 11:53
'alphaville, une etrange aventure de lemmy caution' - 9.5/10 - imi pare rau sa-l contrazic pe leonard, dar a fost unul din ele mai bune godard-uri ever. nu l-am luat ca pe o parodie a lumii comuniste, ci ca pe o exprimare a compasiunii fata de libertatea gandului si a emotiei. orice sentimental ar trebui sa se arate ingrozit de pelicula de fata, in ciuda fabulatiei sale...
'day of wrath' - 9/10 - este al doilea film de dreyer pe care il vad. merita vazut pt frustranta tema a religiei din filmografia lui dreyer, pt personajul principal - de fapt, cel mai puternic personaj feminin pe care l-am vazut vreodata (inteleg de ce dreyer este dat ca referinta in filmografia lui lars von trier), ochii diabolic de adanci actritei principale, pt prezentarea din prolog, dar si pt superbul final, in care eroina se declara vrajitoare, pasind astfel spre moarte, pt ca a fost parasita de iubitul ei...
'dansand cu lupii' - 8.5/10 - n-am avut rabdare sa stau pana la sfarsit - era si al dracu' de tarziu, sper sa-l vad pe ansamblu cand ma intorc la bucuresti, unde il am pe cd.
'el angel exterminador' - 9/10 - imi pare rau ca n-am avut subtitrare si a trebuit sa descifrez spaniola aia incalcita. n-am inteles mare lucru... remarcabil, totusi, impresia care mi-a lasat-o - de suprarealism fascinant (mieii sacrificati de burghezii snobi ce ajung sa se poarte ca niste animale, ursul care bantuie casa burgheza) simtit in poveste, decoruri (vezi multitudinea de picturi religioase), costume, etc.
Nu stiu daca am mai zis chestia asta pe altundeva, da' cand Cruise si Woo au facut MI-2 au avut grija sa copieza cat mai bine de aici (femeie folosita ca momeala si trimisa in gura lupului, o scena in balcon unde cei doi discuta despre misiunea, curse de cai etc.)
n-ai zis tu, dar am zis eu. :hmm: in repetate randuri...
Daca s-ar fi oferit ocazia, as fi zis si eu. :D
Nightwane
04 Jan 2005, 20:38
House Of Flying Daggers
Nota 7
E un film destul de bun doar ca ii lipseste "acea" scanteie care a facut din Hero si din Crouching Tiger Hidden Dragon capodopere. Ii lipseste poezia si, in afara de cateva scene (mai exact scena dansului si scenele din padurea de bambus), este doar un alt film cu batai.
Sgt. Bilko - 7/10: Funny, nu-mi placuse deloc cand l-am vazut prima oara (demuult... :?)
Blade Trinity...bataie la greu dar la ce sa ne fi asteptat? Macar nu am vazut iar morile de vant din Transilvania. 6.3/10
Flight of the Phoenix. Pe asta vi-l povestesc ca sa nu va pierdeti timpul cu el: niste incapabili se prabusesc cu avionul aproape rupt in doua intr-o furtuna de nisip in desert dar reusesc sa-l repare si sa decoleze tocmai cand ii urmareau arabii calare. 3/10 pentru ceva efecte dragute la furtuna aia.
Gaandalf
04 Jan 2005, 22:35
Team America - revazut - 10/10
Mindhunters - revazut - 7/10
Lost In Translation - revazut - 10/10
Eternal Sunshine Of Spotless Mind - 7.5/10.
notorious
05 Jan 2005, 22:57
'mafia !' - 7/10 - god, nu pot sa cred cat sunt in stare sa rad la filmul asta. de fiecare data cand il revad. simt cum imi coboara IQ-ul sub 100. :((
'paris, texas' - 9/10 - sa iei viata de la inceput. impecabil filmat (halucinante cadrele cu harry dean stanton plimbandu-se prin desert de la inceput), perfect jucat (nastasja kinski e superba), wenders il inclina usor spre melodrama. scena confesiunii din final este insuportabila...
'le charme discret de la bourgeoisie' - 10/10 - bunuel e pur & simplu genial. chapeau !
Gaandalf
06 Jan 2005, 08:44
Paparazzi - 5/10 - film de vazut la plictiseala dar totushi bine venita violentza kre predomina in film. E cam sadic filmul ... doar e viziunea lui Mel ce naibii! :sleep:
Sgt. Bilko - 8/10 - funny dar ca toate filmele de comedie tre sa se strice la un moment dat shi sa bage umplutura... oricum mi-a placut mult.
Obsesie misterioasa [ca n-aveam ce vedea ieri la multiplex] - cam plictisitor cap coada... Si ce era cu fazele alea in care zburau omuletii prin aer? Hmm... un 6/10 ar merge :P
De vazut am mai vazut Wimbledonu care saracu statea pe hard de vreo 2-3 luni... Bine ca acu l-am sters... A avut totusi niste unghiuri de filmare interesante in unele faze, prea putine insa momentele de tenis :P La fel 6/10 si pt asta...
Leonard
06 Jan 2005, 18:27
@notorius: subscriu la Paris, Texas ºi Le charme discret de la bourgeoisie. pãcat cã Bunuel nu e la fel de genial ºi în alte filme. e chiar plictisitor uneori dar filmul ãsta m-a impresionat ºi pe mine.
M_olecula
06 Jan 2005, 23:02
Trainspotting 8/10 - coloana sonora Excelenta , filmul asemenea
Tais Toi (revazut) 7/10 - la fel de amuzant , una din comediile anului
The Grudge 7/10 - ok... am gresit ca m-am uitat singur , intr-o bezna patrunzatoare si o liniste identica la film :((
Cinemania
07 Jan 2005, 01:24
Dogville...dupa o intarziere cam mare pentru mine...anyway...nu pot sa spun decat ca de vreo 2 ore incoace de la terminare filmului inca ma mai gandesc la ce s-a intamplat in el...si abia astept sa-l mai vad again and again and again...e plin de simboluri...nici nu ma asteptam la altceva de la Trier...doar cand am vizionat Europa m-am mai simtit asa de "purtat" de gandurile lui Trier prin fiecare personaj din film...
consider ca Dogville e unul dintre cele mai bune filme facute vreodata...e genial, provocant si te loveste in constiinta adanc de tot
nu intru acuma in detalii cu privire la mesajul filmului si cele intamplate; sunt sigur ca nu l-au vazut toti...dar despre realizarea tehnica pot spune ca e una din cele mai originale, chiar si pentru Trier
filmul se adreseaza fiecaruia dintre noi si ne da o lectie de viata pe alocuri insuportabila
de performantele actorilor doar vorbe de bine...Nicole Kidman (nici nu ma pot gandi acuma la o actrita care ar fi jucat rolul mai bine ca ea) din nou de nota 10....Paul Bettany la fel...iar Stellan Skarsgård a fost cireasa de pe tort
watch it, watch it, watch it...
crissis
07 Jan 2005, 13:11
Das Boot, 1981, de wolfgang petersen.
claustrofobic [ filmarile au loc in interiorul unui submarin]. un film german despre razboi, lipsit de elanul patriotic made in hollywood, deci cu atit mai veridic. excelent.
herbert
07 Jan 2005, 14:01
vazut (trebuie pana la urma vazut) Alexander 5/10.
actori buni, scenariu chinuit. nu e un rateu total, dar de la Stone asteptam mai mult.
Dodgeball 8.5 / 10
O sa revin asupra lui mai tarziu :)
The Naked Gun - 8/10: sunt cam darnic...
Exorcist: The Beginning - 1/10: ba nu sunt! :D P.S.: Filmul asta a fost stupid de la un capat la altul. Nici Skarsgard, nici jazz-ul, nici replicile demonului, nimic nu salveaza prostia asta!
kasper hauser
07 Jan 2005, 21:22
Final Destination 2: 0/10
.
Nightwane
07 Jan 2005, 21:26
.
MULT PREA MULT! :oops: :oops: :oops:
Braveheart (1995) - 9/10. Mi-a placut mult, dar parca a fost cam lung.. sau poate nu eram eu in dispozitia necesara...
Lost in translation (2003) - 10/10. Superb :love:
Sleeping Beauty (1959) - nu are rost sa mai dau nota, fiind mare fana a filmelor de animatie clasice Disney. Don't you just love fairy tales?
Peter Pan (1953) - revazut pentru a nu-stiu-cata oara... ramane la fel de fascinanta lumea baiatului care nu creste.
Cinemania
07 Jan 2005, 23:13
Sleeping Beauty (1959) - nu are rost sa mai dau nota, fiind mare fana a filmelor de animatie clasice Disney. Don't you just love fairy tales?
oh yes, we do...we lov'em, and hug'em...ultima productie Disney pe care am vizionat-o a fost All Dogs Go to Heaven...how could you not lov'em?! :love:
Coffe and Cigarettes - 8.5/10
'don't you just love coffe and cigarettes'. cam atat despre filmul asta. mai mult nici nu trebuie sa stii, ci numai sa savurezi. recomand tuturor iubitorilor de filme fara sens, si fumatoriilor, la fel si dependentilor de cafea. dar aveti grije, ati putea intra in 'delirium' dupa filmul asta....
Dodgeball 8.5 / 10
O sa revin asupra lui mai tarziu :)
Faci asta intentionat ?
Last Tango in Paris - 8/10.
obvious
08 Jan 2005, 14:15
*titus-9.5/10-geniala scenografie totusi, desi impresia generala e ca "s-a mai facut", da' vorba lu' gombrovitz "n-am semnat nici un contract conform caruia trebuie sa livrez doar idei originale".
*rosencrantz and guildenstern are dead-9.8/10
*e la nave va-10/10 (just because...superb film)
*pillow book-9.8/10 (greenaway oricand, desi nimic nu se ridica la puterea lui "drowning by numbers")
pax.
[/b]
obvious
08 Jan 2005, 14:16
coffee and cigarettes ruuulz!!
de fapt jarmusch e in sine o sarbatoare nationala. astept acum sa vad "down by law".
allriiiiiiiight.
notorious
08 Jan 2005, 14:18
kasper hauser a scris:
.
MULT PREA MULT!
hai, nightwane, unde-i sadicul din tine ? :lol:
notorious
08 Jan 2005, 14:29
'belle de jour' - 10/10 - probabil cel mai bun film al lui bunuel. catherine deneuve splendida.
'la haine' - 6/10 - nu zic ca ideea a avut vreo vina (filmul livreaza o stare de angoasa pe tot parcursul sau), dar daca scenariul ar fi fost scris un pic altfel decat sub forma unei zile din viata unor tampiti, ar fi fost mult mai bine. mai mult regia incitanta a lui kassovitz izbaveste filmul (reuseste sa dozeze perfect tensiunea = starea de 'ura' pana la finalul facut, ce-i drept, cu mana de maestru)... cassel joaca rolul vietii lui: de idiot guraliv cu fata care cere pumni.
'beverly hills cop' - 7/10 - in sfarsit l-am prins si eu la prima. simpatic, nimic mai mult. am inteles eu gresit sau scenariul a fost nominalizat la oscar ??
Gaandalf
08 Jan 2005, 15:27
Irreversible - no comment
Eternal Sunshine - 10/10
White Men Can't Jump - OK
Longshot
08 Jan 2005, 20:00
vazut ieri to kill a mockinbird si finding neverland.foarte marfa.la fel de marfa ca si cartea.
azi am facut pauza pt k am pus o tzara mana pe carte dar astept la 22 sa revad fire walk with me.si poate gasesc timp mai pe dimineata si pt million dollar baby.
Cinemania
08 Jan 2005, 20:05
Irreversible - no comment
Eternal Sunshine - 10/10
White Men Can't Jump - OK
de ce "no comment" la Irreversible?!
i_matei
08 Jan 2005, 20:36
Finding neverland...
Daca ar fi aparut si filmul asta pe la noi in mod sigur ajungea in primele 3 in topul cinemagia...
Cinemania
08 Jan 2005, 20:39
'belle de jour' - 10/10 - probabil cel mai bun film al lui bunuel. catherine deneuve splendida.
'la haine' - 6/10 - nu zic ca ideea a avut vreo vina (filmul livreaza o stare de angoasa pe tot parcursul sau), dar daca scenariul ar fi fost scris un pic altfel decat sub forma unei zile din viata unor tampiti, ar fi fost mult mai bine. mai mult regia incitanta a lui kassovitz izbaveste filmul (reuseste sa dozeze perfect tensiunea = starea de 'ura' pana la finalul facut, ce-i drept, cu mana de maestru)... cassel joaca rolul vietii lui: de idiot guraliv cu fata care cere pumni.
'beverly hills cop' - 7/10 - in sfarsit l-am prins si eu la prima. simpatic, nimic mai mult. am inteles eu gresit sau scenariul a fost nominalizat la oscar ??
nu ai dat nota cam mica pentru La haine?!
nu cred ca Mathieu Kassovitz a vrut sa ne arate cum isi petrec ziua niste "tampiti"...ne dam seama din primele scene ale filmului ce-l poarta capul pe fiecare din personaje, urmand sa asistam la evolutia acestora spre punctul in care viata fiecaruia se schimba brusc...nu era nevoie de o actiune lungita pe mai multe zile sau ani ca sa ne dam seama de trairile fiecaruia...Kassovitz ne prezinta viata lor pe parcursul unei singure zile pentru ca cei trei aveau acelasi mod de viata zilnic si, oricum, altul e scopul filmului, altul e personajul principal, pe care cei trei il construiesc incet, incet, dandu-i o forma finala...e vorba de "Ura", Kassowvitz reusind s-o picteze in diferitele ei forme de manifestare...scena de la final e la fel de la locul ei ca toata actiunea filmului si ar fi venit prea brusc daca actiunea nu ar fi avut aceeasi desfasurare alerta, mocnind parca a ceva...intr-adevar, scena se petrece cu o repeziciune suspect de "nesimtita", dar, parca, suntem pregatiti pentru ea cu fiecare minut care trece; stim ce se va intampla, dar nu stim exact cand...intr-o zi se va intampla...brusc...pe neasteptate...fara sa mai conteze ce-am facut ieri sau acum cativa ani...fara sa mai apucam sa ne derulam propria viata prin fatza ochilor...
io i-as da 10 :P
europe_east
08 Jan 2005, 22:53
*titus-9.5/10-geniala scenografie totusi, desi impresia generala e ca "s-a mai facut", da' vorba lu' gombrovitz "n-am semnat nici un contract conform caruia trebuie sa livrez doar idei originale".
Si mie mi s-a parut impresionant filmul. Si scenografia. Ma bucur ca gasesc pe cineva care a vazut acest film. Dar de ce impresia ca 's-a mai facut'? Cu ce seamana? Pe mine Julie Taymor m-a dezamagit un pic cu Frida... Oricum echipa Taymor/Goldenthal (muzica) (si probabil acelasi scenograf?) pe mine ma minuneaza. Iar Taymor pe mine ma fascineaza si ca persoana... dupa ce am vazut un interviu cu ea. Ai mai vazut cumva si altceva de ea?
Gaandalf
09 Jan 2005, 02:32
Ptr k m-a shocat ... unele scene mi s-au parut oribile shi unele scene mi s-au parut minunate. Nu pot sa-i dau nota ...
Bio-Dome 5.5/10 Pure, brainless fun + aparitie Kylie Minouge
Twin Peaks: Fire Walk With me 7/10 Pirma jumatate de ora a fost interesanta. Imagine marca Lynch, impresionant. Dupa prima jumatate de ora se duce dracu tot, nu mai inteleg nimic, povestea nu are aproape nici un fir logic, pacat de primele 30 de min care erau promitatore (+ aparitia dubioasa a lui Bowie).
Am dat nota 7 gandindu-ma ca daca vedem si serialul intelegeam ceva din partea a doua a filmului cu Laura. In concluzie: am fost generos.
Familia Adams 8/10 Great popcorn movie. Am vazut Twin Peaks pana la capat (miraculos), dar in momentele de slabiciune am dat pe Adams Family. A young Christina Ricci, what fun :happy:
Dodgeball: A True Underdog Story 8/10 Din comediile de genul sau din ultimul timp, Dodgeball e pe departe cea mai buna. Merita vazut la cinema si de doua ori la HBO, dar m-as opri aici :happy:
Faza cu Hasselhof si Norris m-a dat pe spate (printre multe alte faze misto)
kasper hauser
09 Jan 2005, 20:50
Re-vazut
Twin Peaks: Fire Walk With Me : 7.5/10
Hmm... Ce pot spune. Probabil ceea ce m-a fascinat cel mai tare la film este faptul ca Lynch alege o alta abordare a serialului(desi nu ofera prea multe explicatii). Asta m-a facut sa trec peste tempo-ul prea lent, tandemul neinspirat a perechii Issac-Sutherland, inlocuirea, la fel de neinspirata, a Larei Flynn Boyle cu Madchen Amick etc. Probabil ca la o analiza rece ash fi dat un 6.5/10
Pi
Multe pretentii pentru nimic. Nici matematica shi nici Kabala nu se reduc numai la numere. Regia e buna, nu am ce zice, dar scenariul e catastrofic.
5/10
Cinemania
09 Jan 2005, 21:04
Ptr k m-a shocat ... unele scene mi s-au parut oribile shi unele scene mi s-au parut minunate. Nu pot sa-i dau nota ...
cam pe aici ma situez si io...totusi au fost mai multe scene care m-au minunat, deci ii dau o nota mai mult mare decat mica :D
Gaandalf
09 Jan 2005, 22:19
cam pe aici ma situez si io...totusi au fost mai multe scene care m-au minunat, deci ii dau o nota mai mult mare decat mica :D
n-am zis k ii dau nota mica... numai k nu shtiu ... ce nota sa-i dau ... m-a shocat ... e filmat superb ... iar monica shi cassl mi-au placut la nebunie... numai k nu shtiu ce nota sa-i dau ...
Cinemania
09 Jan 2005, 22:44
n-am zis k ii dau nota mica... numai k nu shtiu ... ce nota sa-i dau ... m-a shocat ... e filmat superb ... iar monica shi cassl mi-au placut la nebunie... numai k nu shtiu ce nota sa-i dau ...
nici nu mai trebe...ai zis deja ca e superb :D ...e de ajuns;
intr-adevar, Monica si Vincent se potrivesc de minune in film, ca de altfel si in viata de zi cu zi, cum se pare
cat despre tehnica de filmare, Noe se pricepe foarte bine, mai ales la scenele socante, stie sa scoata in evidenta esentialul...nu-mi aduc aminte sa fi vazut in vreun film un viol prezentat mai bine decat in Irreversible..si mai e si scena aia super tare de la inceput (pe asta n-o mai zic, ca poate se enerveaza vreunul care inca n-a vazut filmul)...din cate am citit, Noe pare a avea un gust pentru partea mai extrema a lucrurilor...sper sa pot pune mana pe Carne, Sodomites sau Seul contre tous
sa revin...in ciuda celor cateva scene brutale din Irreversible, mesajul lui Noe este transmis cat se poate de clar
Gaandalf
10 Jan 2005, 07:12
in ciuda celor cateva scene brutale din Irreversible, mesajul lui Noe este transmis cat se poate de clar
dar dialogul de la inceput dintre parintele pedofil shi colegul de celula ? ce impresie ... ce mesaj ai receptat de akolo ?
intre timp:
51 st state - 6/10 - un fel de Snatch wannabe ... numai k nu erau diamante ... ci droguri.
The Recruit - 7/10 - film bun, numai k nu-tzi dai seama knd se termina, actziunea sa chinuie sa fie dar nu e ... shi tzaca paca... au trecut 102 minute ...
notorious
10 Jan 2005, 09:58
nu ai dat nota cam mica pentru La haine?!
nu cred ca Mathieu Kassovitz a vrut sa ne arate cum isi petrec ziua niste "tampiti"...ne dam seama din primele scene ale filmului ce-l poarta capul pe fiecare din personaje, urmand sa asistam la evolutia acestora spre punctul in care viata fiecaruia se schimba brusc...nu era nevoie de o actiune lungita pe mai multe zile sau ani ca sa ne dam seama de trairile fiecaruia...Kassovitz ne prezinta viata lor pe parcursul unei singure zile pentru ca cei trei aveau acelasi mod de viata zilnic si, oricum, altul e scopul filmului, altul e personajul principal, pe care cei trei il construiesc incet, incet, dandu-i o forma finala...e vorba de "Ura", Kassowvitz reusind s-o picteze in diferitele ei forme de manifestare...scena de la final e la fel de la locul ei ca toata actiunea filmului si ar fi venit prea brusc daca actiunea nu ar fi avut aceeasi desfasurare alerta, mocnind parca a ceva...intr-adevar, scena se petrece cu o repeziciune suspect de "nesimtita", dar, parca, suntem pregatiti pentru ea cu fiecare minut care trece; stim ce se va intampla, dar nu stim exact cand...intr-o zi se va intampla...brusc...pe neasteptate...fara sa mai conteze ce-am facut ieri sau acum cativa ani...fara sa mai apucam sa ne derulam propria viata prin fatza ochilor...
chestiile astea le-am 'prins' si eu, dar filmul lui kassovitz ramane tot un experiment nereusit (pt mine). nu cu actiunea si cu dozarea tensiunii dramatice aveam eu probleme. repet, regia lui kassovitz e incitanta, dar personajele sunt enervante si insuportabile (cu un plus pt cel al lui cassel). motivatiile lor sunt indecent de subtiri: cassel vrea sa ucida UN politist (deci, UNUL oarecare!!) pt ca nu-stiu-care boschetar fusese bagat in spital de ALTUL, frate-sau de fapt nu prea are ce face tot filmul (mai e din cand in cand arestat / caftit ceea ce-i alimenteaza starea lui cassel). al treilea, negrul (iarta-ma daca nu m-am sinchisit sa le retin numele) este singurul cat de cat tolerabil.
este o stare de URA, dar de o ura natanga. obiectul ei este o categorie intreaga de oameni, mai mult sau mai putin vinovati (dar cassel, slava domnului, vrea sa-i omoare pe toti !). de aceea, personajul lui cassel ramane insuportabil prin insele 'ideile' lui tolomace. in locul lui, vad foarte usor un tigan de bucuresti gata sa infiga cutitul intr-un trecator oarecare, pt ca i se pare ca tiganii sunt mereu disciminati (daca suna stupid, este din cauza ideii in sine, nu din cauza exprimarii).
si mai ramane o kestie cu care nu pot sa ma impac: imaginea. aici nu au fost decat aere de flacau din partea lui kassovitz. de ce b & w ??[/quote]
notorious
10 Jan 2005, 10:04
'twin peaks: fire walk with me' - 7/10 - un lynch straniu (ca de obicei), criptic (ca de obicei), incitant pe alocuri (ca de obicei), dar in nici un caz nu rezista comparatiei cu serialul.
'der himmel uber berlin' - 9.5/10 - cred ca daca wenders ar fi taiat din toate scenele de filosofie care la un moment dat ii sufoca filmul, ar fi fost o capodopera. ramanem cu aceasta pelicula de o frumusete rara, impecabil filmata, superbul efect al imaginii alb negru a ingerilor in opozitie cu cea normala a pamantenilor (iar culorile sunt izbitor de vii !), peter falk in cel mai bun (si neasteptat) rol al carierei si cu romantic-imaculata mizanscena a lui wenders.
Cinemania
10 Jan 2005, 11:50
in ciuda celor cateva scene brutale din Irreversible, mesajul lui Noe este transmis cat se poate de clar
dar dialogul de la inceput dintre parintele pedofil shi colegul de celula ? ce impresie ... ce mesaj ai receptat de akolo ?
intre timp:
51 st state - 6/10 - un fel de Snatch wannabe ... numai k nu erau diamante ... ci droguri.
The Recruit - 7/10 - film bun, numai k nu-tzi dai seama knd se termina, actziunea sa chinuie sa fie dar nu e ... shi tzaca paca... au trecut 102 minute ...
cred ca trebe sa mai vad o data Irreversible...care scena cu parintele pedofil si colegul de celula?! :huh: ...ai vazut vreo varianta uncut?
Cinemania
10 Jan 2005, 11:54
btw:
"The French DVD release proudly proclaims in the blurb on the back that of 2,400 people at the film's Cannes premiere, 200 walked out." IMDB
:shock: :o :sick:
Gaandalf
10 Jan 2005, 13:16
cred ca trebe sa mai vad o data Irreversible...care scena cu parintele pedofil si colegul de celula?! :huh: ...ai vazut vreo varianta uncut?
ai mey cum ? :huh: la mine Irreversible incepe cu (mai bine zis se termina) cu un batran senil dezbracat care are o urma de injunghiere in abdomen shi cum vb el despre familia lui ... shi mai multe... mai uita-te odata sa-mi zici ce parere ai ...
- ar fi chiar culmea sa am eu versiune uncut ...
- mai mult nu zic k's spoilere ...
Nightwane
10 Jan 2005, 14:56
ai mey cum ? :huh: la mine Irreversible incepe cu (mai bine zis se termina) cu un batran senil dezbracat care are o urma de injunghiere in abdomen shi cum vb el despre familia lui ... shi mai multe... mai uita-te odata sa-mi zici ce parere ai ...
- ar fi chiar culmea sa am eu versiune uncut ...
- mai mult nu zic k's spoilere ...
mah Irreversible e ala in care unu' o fute pe monica belluci de i se zborshesc creierii pe pereti. Tu ce dracu' ai vazut acolo? Ca nu imi aduc aminte de nici un batran dezbracat...
Gaandalf
10 Jan 2005, 16:40
mah Irreversible e ala in care unu' o f**** pe monica belluci de i se zborshesc creierii pe pereti. Tu ce dracu' ai vazut acolo? Ca nu imi aduc aminte de nici un batran dezbracat...
da' deci am lta versiune a filmului ptr k a mea asha incepe ... shi dk nu era filmat inceputul la fel poate k ash fi crezut k nu are ce cauta akolo ... dar la mine asha incepe cu 2 "tipi" kre stau de vorba shi un batran e naked ... shi tot ishi varsa sufletul p'akolo ...
ce tare am alta versiune la Irreversible ... eeee hew! :w00t:
Cinemania
10 Jan 2005, 16:48
sunt foarte sigur ca ai versiunea uncut a filmului...o sa ma mai uit o data la el sa vad daca dau de preotu' ala pedofil...[/i]
Gaandalf
10 Jan 2005, 16:52
sunt foarte sigur ca ai versiunea uncut a filmului...o sa ma mai uit o data la el sa vad daca dau de preotu' ala pedofil...[/i]
SPOILERS:
nu am zis preot .. am zis un parinte kre shi-o pune cu fiica lui ... deja dau din spoilere ...
Cinemania
10 Jan 2005, 16:57
SPOILERS:
nu am zis preot .. am zis un parinte kre shi-o pune cu fiica lui ... deja dau din spoilere ...
a, da, am inteles io gresit...my bad...oricum, nu mai zice nimika de film...tre' sa-mi dai si mie varianta ta
Unfaithful (2002) - 7/10: Subiectul e destul de interesant, dar m-a cam plictisit... atmosfera mi-a placut cat de cat si Olivier Martinez foarte mult :D .
Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992) - 7.5/10: unul dintre cele mai scary filme pe care le-am vazut... dar nu se poate compara cu serialul, a carui fana voi fi intotdeauna si nici cu cartea, din cauza careia n-am dormit cateva nopti :P . Totusi, Lynch e Lynch si nu i se poate contesta valoarea.
Longshot
10 Jan 2005, 22:14
doar o parere dar filmul FWWM chiar nu are cum sa se compare cu cartea.
unu la mana, cartea (de fapt cartile) este scrisa incercand sa speculeze statutul de "cult" al serialului si nu e atat de marfa.
doi la mana, sunt scrise DUPA film si serial deci comparatia e ilogica.
compari filmul cu cartea cand cartea precede filmul, cum ar fi, erm, cold moutain a lui frazier sau mysticu' lu lehane.
Sm�agol-Gollum
10 Jan 2005, 23:13
The incredibles - 8/10 destul de reusit cu multe faze comice
The day after tomorrow - 8/10
My boss's daughter - 6.5/10
Eternal sunshine of the spotless mind - 8/10 un film la care nu m-am plictisit deloc si nici nu am somtit cum a trecut timpul...dar nu pot sa spun ca a excelat...
pai...
1 naked souls (adik suflete dezgolite) film cu pamela anderson
singura actrita care poate umple d incarcatura dramatica replika "limba cea mica e la 6, limba cea mare la 8"
nu stiu dsp ce era vorba exact, dar la un moment dat in timpul unei secvente de amor, un tip o mangaie sfios pe her huge titz
mi s-a parut atat de umana mangaierea aia....
8/10
2 un film cu un handicapat de pe national tv
ca individu era extremely crippled, asta ok
filmu era un indie cu umor cam negru
am mentionat ca tipu face sex?
un film dsp un handicapat bisexual, deci
asta da subiect original
8/10
3 un documentar dsp cenaclul flacara.b1tv. la nasu
m-a lasat totalmente masca filmu
atmosfera, oamenii, muzica si poeziile si deceniul 80......
deceniu a carui nostalgie nu o am
dar m-a socat cum erau lucrurile pe atunci
si adrian paunescu, socant oricand
fuck
park era un fel de mesia poetic
hrusca era si artunci penal si penibil
10/10
10/10 la Salut generatia in blue jeans !!!, glumesti ? :shock: :hmm:
Asa se chema voma care ai vazut-o la nasul.
europe_east
11 Jan 2005, 02:08
La Mala Educacion -- mie mi-a placut! Mi s-a parut mai mult provocator... decat intr-adevar, cam fara "pasion" ... si cam incalcit ca actiune.
Closer -- mi-a placut foarte mult. Natalie Portman e superba...
The Life Aquatic... -- n-am inteles nimic.
House of Flying Daggers -- mi s-a parut la fel de frumos ca Hero...
@nume
dak zici tu ca asa se cheama, se prea poate
dar e senzational
poate ai trait mai mult dcat mine in deceniul8
nu e vorba dsp un rating "la valoare" cat dsp o categorisire "la impresie"
mi se pare ca am vazut o lume si o civilizatie extraterestra
@korben
Crede-ma , ceea ce ai vazut tu e o voma si un jeg, paunescu e un porc infect care da cu ratul intr-o nesimtire socanta. Bardul se ingrasa vazand cu ochii in film, de la turneu la turneu.
De ce n-au arata cum pleca cu papornita plina cu gaste si salam de la amaratii aia creduli.
Ce tristi .... :hmm:
herbert
11 Jan 2005, 02:45
da, maare pork Paunescu acesta. a calicit multi tineri cu folkul acela balos.
apropos, satia lui Paunescu o fost condamnata pt triplu asasinat?
notorious
11 Jan 2005, 09:48
... eu cred ca nu, dar sper ca tipa nu poate sa doarma noaptea !
'bridget jones: the edge of reason' - 8/10 - a fost cam la fel ca primul. pacat ca se straduia atata sa fie mai funy decat originalul cand de fapt nu a fost, ca intriga e prea lalaita, ca firth e cam zaharisit... dar ramane distractiv.
Sm�agol-Gollum
11 Jan 2005, 21:48
Alien Vs Predator - 7/10
Serghei
11 Jan 2005, 21:48
Europa(1991)-Lars Von Trier-Unul din cele mai bune filme vazute,cinematograf in stare pura.
Nightwane
11 Jan 2005, 21:56
Bloody Bill
-1/10
Right...incepe destul de anapoda, cu o scena de alergatura cu masini. Ok, montaj rapid (ceva gen Dawn Of The Dead - remake) si mi-a adus aminte de rahatul de Fast and Furious (and sequel). Buuuun. Fast forward, se plimba unu' prin desert, ajunge la un moment dat intr-un loc in care apare un oras (go figure!). Population: 99. Apar zombies. Ce m-a fascinat la filmul asta e faptul ca zombii aia fug al dracu' de repede. Sunt un fel de road runners. Moving on. Population: 100. Moving On. Teenagers going somewhere in a van. Sunt luati ostateci de un cioroi. Moving on. Ajung in acelasi oras care apare la fel out of nowhere. Nu stim cum de a ajuns cioroiu' la concluzia ca inspre locul ala il va gasi pe ala care a fost papat de zombies in prima parte (tipu' era some sort of drug dealer. Whatever!). Bla bla bla! Incep sa curga cliseele: haunted town, a venit Bloody Bill care ura yankeii si cioroii (aluzie la faptul ca cioroii tre sa moara intotdeauna in filmele horror?), Bloody Bill era foarte rau, nu murea, l-au batut localnicii cu tot ce aveau si pana la urma l-au omorat cu sabia lui (uuuh..enigmatic moment!). Moving on. Unu' e muscat de zombies. Un tip si o tipa mor. Population: 101. Mai departe. Urmeaza cliseul satanic, care m-a lovit cu putere fix in anus. Una din ametitele alea semana (de fapt...ce dracu'...nu semana.. ARATA LA FEL) cu sora lu' Bloody Bill. Mai departe. Mai departe...am oprit filmul. N-am rezistat avalansei de clisee, actori prosti, cioroiu' idiot, Bloody Bill care e ... nu stiu cum e ca nu l-am vazut, efecte speciale egale cu -100 dpdv calitativ, flashbackuri peste care s-au adaugat dungi si puncte ca sa semene cu un film vechi, cranii pe care scrie "nigger", un UZI aparut din senin in mana cioroiului, zombies care fug al dracu' de repede, zombies care vorbesc pe mai multe voci etc. etc. Imi cer scuze ca am oprit filmul da' nu s-a mai putut.
PS: Nota e asa de mare pt. ca zombii aia fugeau AL DRACULUI DE REPEDE.
cherryblossom
11 Jan 2005, 22:12
Whale Rider (2002) - R. Niki Caro - atat regizoarea, cat si actrita principala, Keisha Castle-Hughes, au talent si sensibilitate, iar pentru filmul asta amandoua au luat o carutza de premii... interesant de vazut obiceiurile din alta cultura, peisajele neo-zeelandeze sunt superbe, blue touches blue...
il Casanova di Frederico Fellini.........................11/10
un film care ne arata o poveste cunoscuta. povetsea lui casanova, vazuta de fellini in cel mai critic si cel mai crud fel. povestea iubitorului de femei, care iubindu-le numai pe ele, piedere tot, si la sfarsit ajunge sa moara intr-o biblioteca, intelegand ca viata materiala nu inseamna nimic, ci numai cea spirituala are o importanta.
donald sutherland joaca rolul asta impecabil, este cu adevrat simbolul falic acestiu film, si prin felul in care se prezinta este cu adevarat fascinant. fellini (facand si scenografie) reuseste sa-i construiasca un mediu perfect, si reuseste sa-l puna in fiecare scenea in evidenta. ca imagine, una dintre cele mai frumoase scene ale filmului este cea din opera din dresda (totul construit pe platou, fara sa ascunda ca este numai decor) cand candelabrele coboara, si casanova se plimba imbracat in negru printre ele. chromatic superb, si dinamic... ca tot filmul de altfel.
desi filmul este o exagerare completa, fellini reusete sa critice niste fenomene importante ale aceelui timp... medicina, religia, spiritualismul, popoarele si diferentele intre nivelele sociale... folosind un machiaj exagerat, el reuseste sa creeze niste personaje vulgare si obscene, aproape irreale, care in acelasi timp devin reale prin felul in care gandesc. dialogurile sunt poetice, aproape exagerat de moralizatoare, si sunt folosite in orice ocazie. complimentele sunt poezii schimbate de fellini, si care ajung sa devina chicioase si chiar banale, insa felul in care sunt spuse pun in evidenta nu cuvintele, ci persoana, care folosind acelasi expresii la fiecare 'partida', devine un fel de 'walking phalus'...
si aici intervine fellini... aduce in joc o papuse pentru indeplinirea dorintelor barbatiilor, in care casanova sigur ca se indragosteste... o 'seduce', la fel ca pe toate celalalte, si pleaca la fel de usor cum a si venit... insa in ultima scena, in cea din biblioteca, casanova isi aminteste de un vis, care readuce in joc toate personajele (feminine) din viata lui, care insa fug de el, si el ramane in spate numai cu papusea asta. ultima scena e incredibila prin felul in care donald sutherland, invartandu-se cu papusa, se transforma si el intr-o papusa, fara emotie, fara sensibilitate si fara viata...
nu pot sa spun decat..... UN FILM GENIAL
europe_east
12 Jan 2005, 08:08
Diabolique -- m-a lasat foarte rece
La Reine Margot -- mie filmul asta imi place pentru muzica lui Brego... pentru o Isabelle Adjani super-frumoasa (God!) si pasionala... si Daniel Auteuil, Vincent Perez... Altminteri e insuportabil la scenele din noaptea Sf. Bartolomeu. Caterina de Medici e jucata foarte bine, cu accent italian cu tot...
@nae
ioi zik k marele atu al lui casanova ar fi robotizare totala a lui fellini, care ajunge sa se campeze constient
...............
ieri zi d documentare (mai exact noapte)bbcprime
1 maria antoaneta
foarte atasant, desi totalmente lipsit de tragism real si periculos de aproape de melodrama
interesant pt fapte
dar si pt interpretarea lor in favoarea personajului titular 7/10
2 gloria swanson si kennedy al batran
se vroia un fel de povesti de dragoste ale sec20
a urmat dupa ceva dsp evita, clasica labareala admirativa si lipsita d orice idee dsp hepburn si tracy
absolut fascinanta viata ei (kennedy mi se pare detestabil)
si mai ales niste repere din filmele ei
fu CK, am fost socat de cat de mult se joaca pe ea in sunset boulevard 10/10
Referitor la docmunetarele de pe BBC:
Cel despre "Uri Geller" (sau cum il chema pe ala):
Arata cat de cretini sunt uni si ce-ar crede. Intereseant si penibil prin faptul ca-i real.
7.8/10
Tot despre BBC, au niste emisiuni incredibile:
Marti la 10:00, Top Gear Xtra, CEA MAI BUNA EMISIUNE DE MASINI care exista. Uitati-va la un singur episod si o sa va placa la nebunie. Atat umor, inventivitate, resurse, masini bune.
Ex: CU cateva sapt. in urma au luat o Lada (masina), au dus-o la Lotus si au facut in 2 sapt, cei de la Lotus, o operatie care ar fi costat 100.000 de lire sterline (dar au facut-o gratis) si au transformat Lada in SUPER-masina.
Bottom line: no matter who you are, you MUST see TOP GEAR
crissis
12 Jan 2005, 18:15
la caduta degli dei , 1969, de visconti.
toate filmele maestrului pe care le-am vazut au in comun tema declinului. variaza numai starea de spirit, nostalgica in 'ghepardul', lirica in 'moartea la venezia' , sumbra de tot in 'cadera zeilor'.
excelent helmut berger in rolul de dandy cu veleitati de artist, de fapt un sexopat manevrat abil de SS. la fel episodul ce evoca 'noaptea cutitelor lungi' care rupe un pic ritmul ce ameninta sa devina monoton.
Sm�agol-Gollum
12 Jan 2005, 21:40
The girl next door 8/10 foarte multe momente penibile
Gaandalf
12 Jan 2005, 21:56
Anchorman - The Legend Of Ron Burgundy - nota 10 ptr Will Ferell kre este dementzial shi super funny shi nota 5 ptr poveste ... deci ii acord nota 7.5/10
Without A Paddle - 5/10 - film ok ... poveste de umplutura dar am ras pe ici pe colo ...
Jackie Brown - TARANTINO = 10/10 - film care are TOT.
Valentin - nici bun, nici rau ... povestea este frumoasa, la fel shi personajele ... 8/10
Back to the Future (1985) - 9/10: Loved it! L-am mai vazut demuuult, dar nu conteaza, m-a binedispus imediat. Intotdeauna ma vor fascina filmele despre calatoria in timp ( gen The Time Macine, Quantum Leap :love: )
Ceausescu - marire si decadere (Ceusescu, behind the myth 1991,BBC), r. Eduard Behr 10/10
Demascarea cuplului de odiosi, care au furat de la Paris scumierele, prosoapele si cam tot ce era detasabil din camerele de hotel. Superb.
Romanii n-au fost in stare sa monteze gigantica arhiva lasata mostenire de cizmar, a trebuit sa vina un britanic s-o faca, si asta in '91. Totusi nu s-a spus totul in film. Remarcabila ultima replica a lui Brucan, din final. Cat de antipatic mi-ar fi, totusi Oracolul de la Damaroaia o nimereste bine de tot uneori.
Sm�agol-Gollum
12 Jan 2005, 22:15
dar de michael j fox nu iti place?.. :)
herbert
12 Jan 2005, 22:51
The Recruit (2003) - 6,5/10. imi scapase. film antrenant, potrivit pt o anume dispozitie sufleteasca. Un Al Pacino "imbatranit in rele", diabolic, pletoric si Colin Farrell - joc excelent.
Team America - 8,5/1
tras de atze ..:D
Escape from Alcatraz - 6.5/10.
Team America - 8,5/1
tras de atze ..:D
Hmmm... buna nota, buna.
Sm�agol-Gollum
13 Jan 2005, 23:29
Love actually 8.5/10
Mean girls 8.5/10
Finding forrester 9/10
Akira Kurosava - Kagemusha 9.5/10
m-am asateptat la un pic mai mult, insa desi filmul este chromatic splendid, si are o compozitie extraordinara, ii lipseste un pic de viteza. stiu ca se poate sa fie si din cauza filmelor mai recente pe teme asemanatoare pe care le-am vazut care ma face sa spun asta acum, dar filmul e cam lent. in rest, sigur, no comment on the script si la imagine, amandoua superbe, si fara gresi.
scene foarte frumoase, de exemplu a doua scena, cu soldatul care fuge prin 'camp', si care aduce dinamica in planul ala static, la fel ca si visul aratat care este impecabil.
impresionanta desfasurare de forte... frumoase planuriile folosite care arata puterea si maiestria unei armate... nice!
characterele sunt misto, si transformarea lor este facuta bine... final genial.
not thrilling, but very nice!
Looking For Richard - 8/10: credeam ca o sa-mi pierd seara, dar filmul asta a fost (aproape) genial.
Cinemania
14 Jan 2005, 17:34
Alexander - 6/10
ma voi referi la film in topicul special creat pt el...daca-l mai gasesc :D
Sm�agol-Gollum
14 Jan 2005, 20:47
Saints and soldiers 7/10 cam multa vorba si prea putina actiune
Half baked -5/10. 2 words: laim :D
mredguym
15 Jan 2005, 00:07
italiencele ult film vazut dar fraztilor uitatzi-va la SAW ca altfel n-atzi facut nimic (zic io).super tare film!!
notorious
15 Jan 2005, 11:04
'the polar express' - 6.5/10 - personajele sunt lipsite de naturalete... scenele de actiune sunt dragutze... replicile servite ca o omleta sleita... un mos craciun de-ti da fiori... decoruri kitsch... incercati sa-l vedeti cu ochii unui copil de 8 ani.
Collateral - 6/10 slabut, il mai salveaza finalul, cat de cat. Aproape ca l-am uitat dupa ce l-am vazut pe al doilea :
Blow, cu Deep 10/10. Neasteptat de bun.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.