View Full Version : Cel mai recent film vizionat.
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
[
19]
20
21
Cinemania
01 May 2006, 20:07
Brighton Beach Memoirs (1986)
a nice surprise...bucatica din viata unei familii de evrei sarace, surprinsa intre cele doua razboaie mondiale...pe alocuri funny...l-am "pescuit" dand din greseala pe TV 100
Terror_IST
02 May 2006, 19:59
[b]...cu regie acceptabila...cu un Jamie Foxx la masura asteptarilor (de aici si nominalizarea la Oscar pentru cel mai bun personaj secundar)...dar nici Tom Cruise nu e chiar asa de rau. :?
Michael Mann, si regie acceptabila, Jaime Foxx bun si Tom Cruise si el p-acolo?
Un film vizionabil, un exemplu bun de cinematografie pur americana... :?
Pana la urma care e mesajul filmului?
Alex Leo Serban
02 May 2006, 21:03
'the gay divorcee', 1934, pe tvr cultural: ginger & fred (= perfectiunea pe 4atru picioare), 'night & day' (= cole porter) & 'the continental' (= unul din cele mai nesfirsite numere de dans din ist. cinemaului!), o intriga 'disposable' cu replici brici si un amestec de naivitate & sofisticare care, pur si simplu, nu mai este posibil astazi...
un film la care-ti dau lacrimile de fericire: raiul exista, e-n alb-negru si e cu rogers & astaire! :love:
Before Sunrise - 7.5/10 - Un film dragut , dar in acest film baza sunt replicile shi nu o actziune propriu zisa shi de asta ii au mai putzin.
Twinsen
02 May 2006, 21:26
Before Sunrise - 7.5/10 - Un film dragut , dar in acest film baza sunt replicile shi nu o actziune propriu zisa shi de asta ii au mai putzin.
Uh, n-a sarit nimic in aer in filmul asta? :? Sau ce "actziune" voiai?
Sinnerman
03 May 2006, 15:06
Boyz n the Hood
Singleton, '91. Personajul lui Cuba Gooding Jr. mi s-a parut putin exagerat. Mai exact, i se accentueaza atat de mult calitatile incat devine oarecum nerealist. Singurul lucru care mi-a placut a fost relatia tata-fiu, respectiv modul lui Furious de a-si creste baiatul.
Days of Heaven
Terrence Malick ( :love: ), '78. Regizorul se foloseste foarte mult - probabil exagerat de mult - de imagine pentru a reda povestea, dialogurile fiind relativ rare. Ironic, frumos, trist. Faina treaba facu` Malick.
Astazi mai merge un Tron (http://www.imdb.com/title/tt0084827/) inainte de culcare.
:?
Michael Mann, si regie acceptabila, Jaime Foxx bun si Tom Cruise si el p-acolo?
daca il mentionam pe regizor era mai bine? sau cum, ca nu m-am prins...
:?
Pana la urma care e mesajul filmului?
mesaju, probabil tu ai vazut filmul si acum esti sarcastic, pentru ca poate tu nu ai gasit vreun mesaj...
si eu as spune ca mesajul nu e prea puternic ca sa nu zic ca nu e prezent complet...
mesaj...o zi din viata unui taximetrist...prin ce poate sa treaca daca asa ceva se intampla (sanse ca asta sa se intample in viata reala sunt prea apropiate de 0...dar in fine).
E un thriller...e o fictiune...nu toate au morala la sfarsit...
Taxi Driver - 8.5/10. E pana la urma un Scorsese si unul dintre cele mai bune ale lui pentru ca prezinta viata din New York-ul anilor '70 fara vreo perdea sau oameni seriosi care merg spre munca, nu. New Yorkul de atunci e plin de prostituate, pesti, drogati si alte scursori ale societatii, iar aceste personaje il deranjeaza cumplit pe Travis (Robert DeNiro) care hotaraste sa se faca un erou si sa incerce sa rezolve aceste "probleme" ale societatii cu mana lui...si pana la urma reuseste. Actorii sunt excelenti...Travis ca erou/sofer de taxi, Iris (tanara de atunci, Jodie Foster) si Betsy (interpretata de Cybill Shepherd)...regia si scenariul se completeaza reciproc...iar muzica aduce un plus. Vizionare placuta!
Terror_IST
03 May 2006, 17:46
Dragul meu, nu te supara, pentru ca eu nu am avut intentia de a fi sarcastic doar ca a cataloga regia din "Collateral" ca fiind "acceptabila" e mai mult decat dubios atata timp cat i-ai dat filmului 8/10 (chir tu ai sesizat cat de bine e redata "viata de noapte") . Michael Mann este unul dintre cei mai buni regizori de la Hollywood si asta se vede destul de clar in "Collateral" (aminteste-ti doar de scena cu lupul iesit pe strada si intreaba-te ce vrea sa semnifice asta sau scena din final cu Vincent in tren). Ideea filmului e vehiculata de Vincent inca de la inceput: "17 million people. This is got to be the fifth biggest economy in the world and nobody knows each other. I read about this guy who gets on the MTA here, dies (...) Six hours he's riding the subway before anybody notices his corpse doing laps around L.A., people on and off sitting next to him. Nobody notices. " (adu-ti aminte si de ce spune Don Cheadle la inceputul lui "Crash"). Mesajul filmului lui Michael Mann este ca la cat de scurta si volatila e viata (moartea poate surveni oricand din terte motive "There's no good reason, there's no bad reason to live or to die" spune Vincent ) nu iti poti permite sa te inseli singur, complacandu-te in banalul cotidian, intr-o existenta stearpa cu creierul spalat de mijloacele de manipulare in masa. Max are potential dar nu are curaj si are nevoie de intalnirea cu Vincent (care actioneaza ca o forta a destinului) pentru a se trezi din banalitate si a arata din ce aluat e facut. Poti intreba de ce e nevoie ca atatia oameni sa moara pentru ca unul singur sa urce o treapta initiatica (gandeste-te numai cat de inutila a fost moartea politistului) ? Asta e ironia soartei sau hazardul sau "Deus-Ex Machina". Personajul Vincent este poate cel mai bun rol al lui Tom Cruise dupa cel din "Magnolia". Un asasin profesionist, cinic, nihilist, lipsit de scrupule / sentimente / emotii, o fantoma printre oameni. Fara intentia de a te ofensa am vrut doar sa subliniez ca filmul lui Michael Mann este ceva mai mult decat un thriller. In rest numai de bine si daca nu ai vazut deja incearca si "The Heat".
Sunt de acord complet cu ce ai spus tu...
Dar acest rol si rolul lui din Magnolia (si poate si cel din Rain Man) nu sunt destul pentru a-l lauda prea mult pe Tom Cruise...e un actor bun, dar nu stie sa-si aleaga rolurile...parerea mea e ca isi alege rolurile doar dupa presupunerea lui la incasari...
Din pacate nu am vazut destule filme ale lui Michael Mann ca sa spun cat de bun e ca regizor...si oricum "acceptabil" nu inseamna rau deloc...
concluzia: poate trebuie sa mai vizionez o data, de doua ori filmul...
si mersi pentru lamurirea mesajului...
Cinemania
03 May 2006, 18:39
Christine
One of Carpenter's finest..B-B-B-Bad to the carburator. :love: :love: :love:
Bulumulu
03 May 2006, 23:54
capote - 9/10 foarte bun psihologic si ca constructie, tine tot filmul - ff buna si prestatia lu blondu
Tokyo monogatari - yasujiro ozu 1953 7,3/10 din cauza lungimii, in rest foarte ok, bun bun...
Legaturi bolnavicioase - 6.5/10. Pe zi ce trece suntem inundati de tot mai multe americanitati pe care alegem sau nu sa ni le atribuim...suntem pana la urma americanizati. Si cu filmul asta am "furat" si ultima picatura ce apartinea in totalitate Americii. Nu stiu daca e bine sau nu...dar se vinde...si asta e tot ce conteaza. Actorii, bun, au intrat bine in pielea personajelor...dialogul (lucrul care filmul, in acest caz) este bun si tensionant si cam atat...restu e furat/plagiat de la bunii amici de peste ocean, spre exemplu rolul Mihaelei Radulescu, care mi-a placut, scurt si sec...
10:10 edit:
Reservoir Dogs - 9/10. Primul Tarantino si e genial. Ne arata exact ce vrem si exact la ce o sa ne asteptam...si chiar si asa are un impact gigantic. Filmul e extrem de sincer prin violenta sa, dar si prin relatiile pe care le au personajele mai ales relatia dintre domnul Alb si Portocaliu...dar toate acestea completate cu uimitoarele sunete din anii '70. Mi-a placut o groaza si ar fi pacat daca il ratati...Faceti rost de el!!!
bill_the_butcher
06 May 2006, 12:50
misiune imposibila 3, 8,5-9/10. mi-a placut. a avut multe faze de actiune, diferit de primul si al doilea ca atmosfera si ca stil. tom cruise in forma, alearga ca un nebun la peste 40 de ani. m-au facut cu faza aia, si recunosc, mi-a placut. p s hoffman e un personaj negativ tare, nu-i atipic, dar per total, un film reusit.
Lilja 4-Ever - 7/10. Film despre traficul uman...si la cat stim noi despre aceasta "afacere" consider ca filmul este previzibil...Lilja si amicul ei traiesc in Rusia anului 2000...o Rusie sub orice critica astfel ei dorind sa plece in alte tari mai calde (la propriu si la figurat). Dar mai mult e un film despre cum o persoana poate ajunge sa fie trafic uman...e trist si adevarat.
Cinemania
07 May 2006, 00:05
Evil Aliens (2005)
hm...m-a enervat...vrea sa fie brittish, vrea sa fie horror, vrea sa fie parodie, dar nu e decat o laba sangeroasa pana la urma...I liked Emily Booth's tits though :D
Cinemania
08 May 2006, 12:09
Last Days (2005)
daca tot nu a putut face Gus un film cu Cobain cat era in viata, a facut unul despre ultimele sale zile...un film in nota normala Van Sant...depresiv, scormonitor de stari sufletesti etc., etc...mi-a placut, dar nu m-a dat pe spate...Asia in schimb da :D 7/10
The Alamo (2004)
usual stuff...nothing special here 6/10
Man with the Screaming Brain (2005)
Primul lung-metraj de fictiune regizat de Bruce Campbel. De fapt, Bruce a facut doar un film quasi-horror si l-a facut destul de prost. Dupa un inceput promitator, actiunea o ia in jos si nu se mai opreste. Prea cliseistic. Nimic original, poate dar actiunea plasata in Bulgaria si cateva idei pe ici pe colo. La mai bune, Bruce. 4/10
gionloc
08 May 2006, 12:49
tony takitani
jun ichikawa 2004
un film care ar fi superb si numai pentru imaginea care curge, curge fara incetare si pentru pianul care lipaie usor pe toata durata peliculei.
in centrul filmului se afla banii unui celebru desenator japonez, bani pe care-i cheltuie sotia lui pe haine - fara indoiala e o poveste mortala, in toate sensurile cuvantului ;).
un film care te poate lasa sa meditezi asupra oprelistelor pe care le impui altora in viata. daca pui in balanta dragostea, banii... ce inseamna o pierdere, cand ceea ce ai pierdut nu mai poate fi recuperat indiferent de...
Leonard
08 May 2006, 15:21
tony takitani
jun ichikawa 2004
fara indoiala e o poveste mortala, in toate sensurile cuvantului ;).
doar e dupã H. Murakami. voice-overul m-a omorît. o poveste despre singurãtate. te naºti singur ºi mori singur...
Shemaia
09 May 2006, 12:17
"Infernal Affairs I, II, III" - o trilogie interesanta, bine realizata, care m-a prins, cu toate ca tvr-ul a gasit cu cale s-o difuzeze dupa 12 noaptea. (Nu-i inteleg pe astia care programeaza filme bune, pe TVR1, TVR2, la ora aia!...) Problematic a fost cu ultima parte, care nu mi s-a dezvaluit sub toate sensurile sale... Poate o revizionare m-ar ajuta. Oricum, per ansamblu, as da acestei trilogii nota 8,5/10.
"Buongiorno, notte" - Excelent! Nu stiu daca s-a incercat umanizarea teroristilor, sau, mai concret, a teroristilor care l-au rapit si asasinat pe Aldo Moro, seful crestin-democratilor din Italia, in '78, dar filmul este un exemplu de exercitiu imaginativ cu privire la conceptiile ideologice, confruntate cu emotiile in stare pura, declansate de o privire, o scrisoare sau o amintire... 9,5/10.
Trainspotting - 8/10. Film despre un tip (Renton interpretat de Ewan McGregor) care uraste "viata" si gaseste refugiu in droguri (foarte "in detaliu" aratat consumul de droguri), parte a filmului care seamana cu scenele cu consumurile de droguri, dar nu numai, din Requiem for a Dream combinate cu glume britanice...iar impreuna cu amicii lui creaza teroare pentru ca...se plictisesc. In fine se cam lasa pe tanjala povestea spre sfarsitul filmului dar finalul e cat de cat inspirat dar previzibil...de vizionat!
Hai sa subliniez doar ce e cel mai aberant in mesajul tau: Trainspotting a fost facut cu 4 ani inainte de Requiem for a Dream.
Gaandalf
09 May 2006, 15:12
The Promise - 4/10 - un film cu potential la orizont dar cu prea multe bube pe calculator care dau penibil la imagine, poveste bunicica, muzica foarte buna ... film prea lung.
Longshot
09 May 2006, 22:53
the big white. m-am mobilizat sa-l prind la recomandarea unui fletz care cica s-a pisat pe el de ras (era totusi pe lista de filme de vazut) si nu numai ca n-am facut acelasi lucru, dar m-am si plictisit in cel mai rau hal. bine, nu stiu la ce ma asteptam de la un scenariu asemanator lui fargo - cu asigurari, zapada, sange, umor negru s.a. - pus in spinarea tipului care a regizat 'ali g in da house' ...
un 6/10 pentru actori, in special holly hunter.
Bulumulu
10 May 2006, 00:42
sam raimi - army of darkness 8,4/10 delicios :D protagonistul isi creaza intr-o lume creata fara compromisuri antagonistul din propriul sau corp, generand astfel firul narativ si dinamica sa evolutiva. ce urmeaza este un coup de grace intr-un ton parodic al (genezei) povestii clasice de actiune. sfx schioapete, insa.
tim burton - ed wood 9/10
hannes stoehr - one day in europe 8,6/10 un fel de night on earth in moscova, istambul, santiago de compostela si berlin, nu simultan ci pe parcursul finalei cupei uefa deportivo-galatasaray in moscova. in centru: actul furtului, diferite perspective, diferiti actori, diferite nuante (specifice regional) ale existentei europeene.
roberto rosselini - paisá (1946) [fellini ca coscenarist si ad] 8,7/10
roberto rosselini - stromboli (1950) 9,2/10
roberto rosselini - viaggio in italia (1954) 8,5/10
MOBY DICK din '56 cu fenomenalul Gregory Peck. L-am vazut azi noapte intre 3:30 si 5:30 pe tvr1. Si a fost foarte dificil sa stau treaz pana la acea ora aceea din cauza varstei, stiti. ;) L-as fi vazut in primavizionare simbata trecuta dar am fost in cismigiu cu clubul pensionarilor la o tabla si un sah.
A meritat in schimb sa revad o astfel de capodopera pe care trebuie sa o vada toti tinerii. (voi ati vazut ce latime are cartea? hello webster! cum ati spune voi) :happy:
Supastar
10 May 2006, 15:57
(voi ati vazut ce latime are cartea? hello webster! cum ati spune voi) :happy:
Papa's got a brand new bag! ;)
...and a brand new hat as adauga eu. he he he 8) Ce-am mai prins si eu de la nepoteii mei ca toti vorbesc acum doar pe englezeste. Of, of, of.
Cinemania
10 May 2006, 18:18
sam raimi - army of darkness 8,4/10 delicios :D protagonistul isi creaza intr-o lume creata fara compromisuri antagonistul din propriul sau corp, generand astfel firul narativ si dinamica sa evolutiva. ce urmeaza este un coup de grace intr-un ton parodic al (genezei) povestii clasice de actiune. sfx schioapete, insa.
tot ramane un "clasic"..precursoarele le-ai vazut, nu?
Hai sa subliniez doar ce e cel mai aberant in mesajul tau: Trainspotting a fost facut cu 4 ani inainte de Requiem for a Dream.
Nu m-am referit ca unu s-a luat de la celalalt...dar alta comparatie eu unu nu am gasit. Nu am vrut sa le fac vreo asemanare...am vrut doar sa le compar. Ms pentru observatie oricum.
Dark Horse - 10/10. Mie mi-a placut in mod special pentru am tradus-o (din engleza in romana). Dagur Kari a facut-o din nou, dupa succesul de la Noi Albinoi. Cu aceasta bucata de arta nu a scazut deloc. E o poveste simpla cu mari conexiuni la viata reala...se foloseste multa comedie (doar e comedie) dar una putin absurda...mi-a placut la nebunie :P . E alb-negru dar veti avea o surpriza, una placuta. Personajul Bunelului a fost cel mai amuzant, probabil il ajuta si fizicul. Scenariul este simplu si amuzant...genul de amuzant nu prin contorsionare fizica ci prin glume facute cu cap. Concluzie...nu trebuie un scenariu pompos sau o groaza de bani sa faci un film foarte bun.
The Jew
11 May 2006, 18:53
yeeep! plus ca requiem for a dream, desi mi-a placut, e un film cu intentie moralizatoare, in timp ce din trainspotting un om destept are ce concluzie sa traga... si sa nu-mi mai ziceti de art pour l`art si sa nu-mi citati din flaubert... daca eu vreau sa trag concluzii din filme, by god, o sa le trag!
daca eu vreau sa trag concluzii din filme, by god, o sa le trag!
Asa sa faci.
M0n0 a aparut Dark Horse-ul pe net?
Bulumulu
11 May 2006, 20:29
tot ramane un "clasic"..precursoarele le-ai vazut, nu?
nu inca but looking forward :D
M:I-III - 6/10: Da, deci cu siguranta mai bun decat partea a foua si probabil chiar mai bun decat primul film al lui DePalma (cu siguranta mai putin plictisitor). Trebuie sa recunosc ca scenele de actiune sunt cam cele mai reusite pe care le-am vazut in ultimul timp (si asta era si scopul, nu?). De asemenea, inceputul mi s-a parut inspirat, macar pentru ca facea un pic de suspans. Puncte in minus, efectiv, nu am pentru ce sa dau, atat doar ca la un moment dat tot am inceput sa casc, iar actorii care se perindau pe ecran pareau mai degraba decoruri. Si, ca veni vorba, Tom Cruise a mai lucrat un pic la personajul 'Ethan Hunt', dar P.S. Hoffman ii ia fata de la prima aparitie.
Lucky Number Slevin - 8/10. E un thriller, as putea spune, copiat de la cele ale lui Guy Ritchie. Cel mai bine l-as putea asimila cu Snatch. si as avea dreptate...dar povestea nu e aceeasi...e una specific americana...Razbunare, dulce razbunare. Filmul te pune pe gandit...si nu il ghicesti usor. Castul e de nota 10, dar nush ce sa zic despre Josh...Muzica, si ea, parca e "furata" de la operele lui Ritchie...Scenariul, bine construit...E o bucata de pelicula buna pana la urma...
Alex Leo Serban
12 May 2006, 17:23
sa nu-mi mai ziceti de art pour l`art si sa nu-mi citati din flaubert... daca eu vreau sa trag concluzii din filme, by god, o sa le trag!
dar trage, by god, trage - si nu uita sa lasi capacul jos dupa ce ai tras! :lol:
peter jackson
12 May 2006, 20:26
Mission impossibile 3 e un film bun spre deosebire de Codul lui da vinci care va fi prost fiind un film anticrestin.
lestatika_29
12 May 2006, 20:52
va implooooooor fratilor, faceti ceva cu tipu asta he's majorly pissing me off
am vazut v for vendetta si pot zice k e chiar f bun
desi unele bovine nu au aceasta parere si d fapt care-i faza k larry wachowsky e transsexual?
c legatura are asta cu filmu?
Mission impossibile 3 e un film bun spre deosebire de Codul lui da vinci care va fi prost fiind un film anticrestin.
iar tu esti sfantul sfintilor...
frate, e un film...si trebuie luat ca atare...joaca actori in el, nu papa Benedict al 16-lea...fi serios...
Dead Man - 9/10. Iti unge sufletul...Johnny Depp este un om mort inca de la inceput...fiind chiar avertizat din omul din tren. Filmul e o capodopera, fara dubiu, atmosfera din film te face sa crezi ca e un western vechi, ajuta si faptul ca e in intregime alb-negru. Si ma bucur ca am vizionat acest film. Rolul d-lui Depp este perfect chiar daca nu spune asa de mult, fata lui fiind cea care ne vorbeste, e perfect...omul asta meritand premii care ar trebui sa vina pe banda rulanta pentru el. De vazut! Am uitat sa adaug ca muzica e super tare...
napoleon_dynamite
12 May 2006, 22:05
:)) Tocmai am vazut Kung Pow(8.50/10) pentru a 5-a oara...mie personal mi se pare mortal.
Iar cel mai nou film pe care l-am vazut e The Benchwarmers(7.50/10)...destul de funny, dar trebuie sa mentionez shi Napoleon Dynamite(9/10), pe care l-am vazut aseara pentru a doua oara...killer movie!!!
v
am vazut v for vendetta si pot zice k e chiar f bun
V for vendetta?F bun?Natalie Portman e f buna dar filmul mai are de mancat niste paini.Serios!
lestatika_29
13 May 2006, 08:54
ok, bun nu f bun. cel putin in comparatie cu alte filme facute dupa benzile lui alan moore e capodopera.
am vazut si eu in sfarsit love actually. dragutzel, desi nu ma omor dupa chestiile de genu "luam mai mult povesti si le amestecam cum face mama cu salata de beouf". de aia am si desfiintat crash din prima. in fine, in love actually mi-au placut liam neeson, alan rickman si emma thompson. basca bill nighy tare simpatic pe post de rock star apus si penibil. comedie buna de vazut vineri seara (seara mea pt filme simpatice si relaxante care nu te fac sa-ti pui probleme existentiale). 7.5/10
peter jackson
13 May 2006, 11:01
V for Vendetta nici macar nu se poate numi film. Faptul ca scenaristul Larry wachowski e transsexual se reflecta in dispretul exprimat in film fata de biserica.Iar povestea de dragoste lesbiana care apare in film e jenanta fata de un film cum e Casablanca.Oare ce procent din producatorii de la Hollywood sunt homosexuali.
lestatika_29
13 May 2006, 20:32
ok, gata.... pana aici
dau o bere/votca/coniac/palinca/whiskey/ orice o vrea el/el aluia care-i da ban lu bolovanu asta. adica pietrica.....
tocmai am re-re-re.... re vazut interviu cu un vampir.... u just gotta love that lestat.
na!, sa vad c mai zice petrica- *** mica despre filmu asta. anticrestin, blasfemiator, sau cum?
Mission: Impossible III (2006)-nota 7/10,un film de actiune bun si destul de interesant.Mi-a placut Hoffman in roul personajului negativ care dupa parerea mea il eclipseaza pe Tom.
Pitbull
13 May 2006, 22:12
dau o bere/votca/coniac/palinca/whiskey/ orice o vrea el/el aluia care-i da ban lu bolovanu asta. adica pietrica.....
tocmai am re-re-re.... re vazut interviu cu un vampir.... u just gotta love that lestat.
na!, sa vad c mai zice petrica- *** mica despre filmu asta. anticrestin, blasfemiator, sau cum?
"Interview With a Vampire" e un film antipietricicä. :sleep:
Supastar
13 May 2006, 23:06
i just gotta love Louis... mi se pare mult mai interesant/fascinant.... a se asculta in acest sens si "Moon over Bourbon street" - Sting
lestatika_29
13 May 2006, 23:56
louis nu-mi placea k se tot plangea si smiorcaia tot filmu.
'louis, louis, still whining, louis?"
na! ca stiam eu ca si asta e film antipietricica, doar spune k noi oamenii nu suntem singura rasa creata de Dumnezeu, plus k mai sunt cateva faze "blasfemiatoare" pe acolo. sa nu uitam tenta de homosexualitate (sau bisexualitate d fapt) a personajelor. in fine, sunt curioasa ce zice domnu' jackson (care devine la fel d penibil ca si michael) despre "the Passion of the Christ".... astept un raspuns pt k vreau sa stiu dak o sa ard in focurile iadului pt k mi-a placut :P
Pitbull
14 May 2006, 00:13
Mie mi-a pläcut mai mult nu decât da, deci pietricicä ar zice cä-s anticrestin:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=2793&postdays=0&postorder=asc&start=375
Totusi, cred cä nu va mai zice nimic în vecii vecilor amin, cä täcerea asta a lui bruscä si neverosimilä miroase frumos de tot a ban! ;) (Oricât s-ar zice cä banu' n-are miros!)
lestatika_29
14 May 2006, 00:15
greseala, pittbull, banu' are miros. si inca unu superb: ala de victorie!!!!!!!!!!!
sper k nu ma bucur prea devreme k am scapat d petrica, si k nu l-au apucat doar crizele de stomac.....
Pitbull
14 May 2006, 00:35
Io am zis doar cä se zice.
Si mie-mi miroase banu': a LINISTE! :hmm: (In AMBELE sensuri! ;))
lestatika_29
14 May 2006, 00:38
corect
PS eu la ora asta stau si ma uit la regina blestematilor, jalnica faza, cred ca anne rice isi smulge parul fir cu fir, dar dak tot am luat-o cu chestiile du si despre vampiri, hai sa o fac si pe-asta
stiu k o sa regret.
Pitbull
14 May 2006, 00:40
Da' un "Nosferatu", de Murnau - nimic...?
lestatika_29
14 May 2006, 00:45
daca nu-si face nimeni pomana de mine sa mi-l dea si mie..... :((
Pitbull
14 May 2006, 00:49
Poate cä-si face... ;)
lestatika_29
14 May 2006, 00:51
insinuezi ceva? :D
hai k dak esti chiar tu ala milostivu dau o bere
(am eu cva cu datu de beri, asta pt k umblu numai intr-o gasca d baieti)
Pitbull
14 May 2006, 00:56
Nu promit nimic, cä nu-i la mine, da'... sä speräm!
Mai ales acum, c-a dat si frunza, si cäldura, si tot românu-i pe terase...
lestatika_29
14 May 2006, 01:01
numa eu stau ca proasta in casa si invat combinatorica pt teza la mate.
si mai ma si auto-pedepsesc (desi nus pt c) uitandu-ma la catastrofa lui michael rymer.
vreau si eu filme misto cu vampiri. plssssssssssss
sau horror-uri bune in general
Pitbull
14 May 2006, 01:02
I'll be working at it.
lestatika_29
14 May 2006, 01:06
gee, 10ks a lot. noah ca-mi aflai si un "mentor" intr-ale filmelor, k eu in general is cam varza la capitolu asta
gata nu mai vreau queen of the damned
ma las pagubasa! deci din partea mea un 3.5/10 pt queen of the hammed
mai bine ma duc sa ma culc si sa visez la ce filme o sa-mi recomande pitbull ;)
Pitbull
14 May 2006, 01:07
A very wise decision!
Fit for the deep wisdom of a vampire lady!
Fear and Loathing in Las Vegas - 8/10. Un film care, credeti sau nu, nu incurajeaza consumul de droguri...cel putin asa l-am perceput eu din cauza reactiilor domnilor, care clar nu le placea senzatia, era mai degraba o placere foarte dureroasa (dar cine ar vrea asa ceva?)...dar si din cauza cadrelor regizorului Terry Gilliam care, prin adaugari (lumina, muzica), a prins perfect starea euforica a unui drog (nu ca as stii care e aceasta :lol:). O multime de replici memorabile, rolul lui Johnny Depp merita un Oscar la fel si Benicio Del Toro ca personaj secundar (aici side-kick). Merita!
INSIDE MAN (2006)-nota 7/10.Inca un jaf de banca.Interpretarea actorilor foarte buna.Filmul nu straluceste dar e destul de bun.
77ravens
14 May 2006, 09:42
Ultimul film vazut de mine e "Moarte la Venetia",de Visconti.Masterpiece.Dirk Bogarde face un rol exceptional,pastrand personajului aceeasi stare de anxietate prevestitoare de rau de la un capat la celalalt.Filmul are multe momente interesante,cum este moartea barbatului din gara,brusca,violenta,sau momentul in care muzicienii canta in restaurant,unul dintre ei fiind cea mai respingatoare fiinta posibila,moartea adica.Scena mea preferata a fost cea in care pianistul merge la barbier:regizorul foloseste prim-planuri ce se concentreaza pe un singur detaliu semnificativ al chipului,ascunzand restul,si lasandu ne pe noi sa intuim oroarea.Si ce atmosfera pentru un oras de carnaval!
Inside Man - 8/10: nu e unul dintre cele mai bune filme ale lui Spike Lee (prefer "Do the Right Thing", "25th Hour"...), dar pica foarte bine. Filmul e tinut in tensiune de la inceput pana la sfarsit, suspansul este bine construit, Washington si Owen sunt geniali, iar glumitele si mica surpriza de la sfarsit nu strica nici ele... chiar deloc.
Alex Leo Serban
14 May 2006, 10:40
Ultimul film vazut de mine e "Moarte la Venetia",de Visconti.Masterpiece.Dirk Bogarde face un rol exceptional,pastrand personajului aceeasi stare de anxietate prevestitoare de rau de la un capat la celalalt.Filmul are multe momente interesante,cum este moartea barbatului din gara,brusca,violenta,sau momentul in care muzicienii canta in restaurant,unul dintre ei fiind cea mai respingatoare fiinta posibila,moartea adica.Scena mea preferata a fost cea in care pianistul merge la barbier:regizorul foloseste prim-planuri ce se concentreaza pe un singur detaliu semnificativ al chipului,ascunzand restul,si lasandu ne pe noi sa intuim oroarea.Si ce atmosfera pentru un oras de carnaval!
hmm... ce sa zic... nu sint un fan al acestui film (to say the least!) mi se pare overrated, umflat din toate pdv: totul bombastic :hmm: cred k printul di modrone are filme mult mai bune k asta - vezi 'senso', vezi 'rocco e i suoi fratelli', vezi 'inocentul'... kiar si 'vaghe stelle del'orsa' (care nu e considerat un film mare) mi s-a parut mai reusit! in fine, don't want to argue (culmea e k exact scena din restaurant mi s-a parut ingrozitoare - plus k nu se mai termina!! :x ).
dar leg. de ac. film - m-am stricat de ris cum era prezentat intr-un program tv: cica ar fi 'ecranizarea celebrului roman (care e nuvela btw) al lui th. mann' si 'deruleaza ( :lol: ) drama compozitorului avangardist (!) gustav aschenbach (sic), care se retrage la venetia pt a-si gasi linistea', iar aici se indragosteste - fireste - de tadzio, (ATENTIE!) 'venit in vacanta la bunici !!! :w00t:
nu e genial?
Pitbull
14 May 2006, 10:59
dar leg. de ac. film - m-am stricat de ris cum era prezentat intr-un program tv: cica ar fi 'ecranizarea celebrului roman (care e nuvela btw) al lui th. mann' si 'deruleaza ( :lol: ) drama compozitorului avangardist (!) gustav aschenbach (sic), care se retrage la venetia pt a-si gasi linistea', iar aici se indragosteste - fireste - de tadzio, (ATENTIE!) 'venit in vacanta la bunici !!! :w00t:
nu e genial?
"Mam mare si tanti Mita ia promis lui Goe cä dacä mai rämâne repetent si anul acesta îl duce la Bucuresti de 23 august."
(Nicolae Saftu, "Râsete färä catalog")
E clar unde-a ajuns si cu ce se ocupä acum scolärutul din cartea lui Saftu! :lol:
kasper hauser
14 May 2006, 13:57
V for Vendetta nici macar nu se poate numi film. Faptul ca scenaristul Larry wachowski e transsexual se reflecta in dispretul exprimat in film fata de biserica.Oare ce procent din producatorii de la Hollywood sunt homosexuali.
Ai vorbit si tu ca sa nu taci...
De cand si pana cand filmul trebuie sa fie un tratat de morala si de cand si pana cand Biserica este o institutie fata de care sa iti fie interzis sa iti exprimi dispretul.
"Faptul ca scenaristul Larry wachowski e transsexual se reflecta..."
1.Ai surse sigure pe baza carora faci afirmatia asta...sau asta ai concluzionat tu vazand filmul
2. Daca ar fi, care e problema? Tu judeci un regizor dupa orientarile sexuale? Tu judeci un film dupa modul in care acesta contravine(sau nu contravine) "moralei"?
"Oare ce procent din producatorii de la Hollywood sunt homosexuali?"
Daca asta e intrebarea-concluzie cu care ai ramas dupa vizioanarea filmului(si vorbesc aici la general, nu ma refer numai la V for Vendetta) atunci situatia ta e tragica, nici macar tragi-comica nu mai e
Terror_IST
14 May 2006, 15:25
"Lucky Number Slevin" - 7/10 O surpriza placuta din partea lui Paul McGuigan dupa uber-British-ul "Gangster No.1" si remake-ul dupa "L'appartement". Din acesta din urma, pe numele lui american "Wicker Park", l-a retinut pe Josh Hartnett si l-a distribuit in rolul lui Slevin, un ratat aflat in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit (dar noi stim ca aparentele sunt inselatoare, nu-i asa?). Un revenge-flick neasteptat de bun (pentru un film facut la Hollywood) care reuneste o sleahta de actori care mai de care mai in rol (cuplurile Freeman - Kingsley, Tucci-Forster, Hartnett-Liu functioneaza de minune). Previzibil (Bruce Willis copy/paste-uit din "The Jackal" prezinta lucrurile destul de clar la inceput) filmul nu incearca sa epateze, ramanand un thriller "by the book".
Sa vedem cum se va descurca Dl. McGuigan cu lung-metrajul dupa "The Equalizer".
"Scary Movie" 4/10 Nu mi s-a parut amuzant pentru ca mi-a dat senzatia de reciclare. Aceleasi glume expirate si prea putina parodie cu cap. David Zucker nu mai e ce-a fost! Oricum 5-ul e pe teava deci SM merge inainte.
bellhop
14 May 2006, 16:17
"Lucky Number Slevin" - 7/10 O surpriza placuta din partea lui Paul McGuigan ...
the most surprising thing about this movie e ca a fost facut acum vreo trei ani si tinut pe stoc de cooperativa Miramax, noroc cu sereleul fratilor Weinstein ca s-a gandit sa valorifice activele statului :) ;
MoonChild
15 May 2006, 10:36
Ultimul film? Cache al lui Michael Haneke. De curand a deschis Festivalul European. I-as da un 7/10. Pentru ca te face sa urmaresti o idee pe care nu ti-o clarifica in final.
Running Scared - 7/10. Un "diamant"...(nu, ca e prea pretios) hai mai bine, un zirconiu (ieftin si dragut, in comparatie cu diamantul) neslefuit. Am sentimente mixte legate de filmu asta...am vazut o groaza de chestii pe care le-am mai vazut in alte filme...dar si cateva noi (putine, oricum). Sunt o groaza de trucuri cinematografice, unele ieftine si "cool"...altele scumpe, facute pe computer. Scenariul, nimic nou, in afara de sfarsit. Paul Walker nu cred ca e o alegere prea buna dar se descurca onorabil. Pustiu Oleg o sa ramana traumatizat de ce se intampla aici si o sa se faca politist, mai mult ca sigur. Avand in vedere ca puterea mafiotilor din New York/New Jersey (aici) /America e din ce in ce mai putina filme de acest gen sunt un fel de omagiu pentru acestia, parerea mea. Merita aruncat un ochi peste pelicula asta...
If I Should Fall From Grace With God: The Shane MacGowan Story
Pe masura ce ma afund in sute de ore de ascultat pogues mai simt si nevoia sa ii vad pe baieti in miscare....dragut documentarul, poate putin sentimental pe alocuri-cred ca taica shane s-ar fi cacat pe el de ris vazandu-l asta daca ar mai fi fost in deplinatatea facultatilor mintale...plus, ma simt tras pe sfoara pentru ca am dat 22 de euro pe devede si respectivul nu are videoclipurile incluse...
pentru ca iubesc the pogues-85
Supastar
18 May 2006, 12:44
vazut din intamplare Soul Plane... nu-mi place sa dau note (am eu ideile&teoriile mele), dar l asta ii dau 1 numai pentru a va sugera la cate faze ale filmului am ras.... ATAT! in rest, nici prea multe zambete nu mi-a smuls.... si eu sunt genul de persoana care rade foarte usor (just check out thread-ul d bancuri).... what happened to me? i used to laugh at nigga movies! :hmm: Singura "faza" l care am ras (mai degraba l idee decat la cum a fost redata) a fost ideea pilotului care are rau de inaltime pentru ca el si-a luat diploma p un simulator.... in rest, varza! nimic! do not watch it! exista filme (mai) bune chiar si pe segmentul asta de entertainment ultra-light! Acesta nu a fost unul din ele!
A History of Violence
An Unfinished Life
Derailed
10/10 pt. A History of Violence . inca o varianta a lui Mortensen un rol de tip total imprevizibil. Mi-au placut si Hurt dar si Harris, tot filmul ce mai.
8/10 pt. An Unfinished Life.
6/10 pt. Derailed
Nightwane
18 May 2006, 14:15
Hard Candy
Yes. Ok. Foarte placut impresionat de aceasta modern-day take on the Hansel And Gretel Story numa ca fara Hansel (sau Gretel? Depinde care era baiatu'.) si fara casa de zaharoase si alte diabetisme. Ah, si fara baba. In loc de baba un nene coios si ne- (de la un moment anumit) si cu o Gretel (sau Hansel?) pe nume Hayley. Am foarte mari dubii in legatura cu Gretel asta. Ar putea foarte usor sa treaca drept Hansel. Si invers. But, let's not get carried away.
Asa. Ramasesem la nenea coios si nu prea. Nenea asta coios si nu prea se da el pe chat cu muierusti de 14 ani or so printre care si Hansel. Gretel, asta, in schimb nu e your average teenager. Din contra, she's smarter than your average bear. Or dog. Or cat. Or zombie. Or...oro Munroe. Sa nu divagam ,totusi.
Si ajunge Hansel acasa la Nenea Coae. Nenea Coae se lasa drogat de Gretel (desi nu stie...tee-hee! Grapes are fun!) si legat (deci, DECI, se inverseaza rolurile in povestea aceasta Hanselandgreteliana). De aici filmul devine über entertaining si über funny. Pana ii taie lu' ala les bijoux, faza la care am plans. Bla bla, se mai alearga aia p-acolo. Ah, sa nu uit, si Hansel si-o ia in bot de vre-o doua ori ceea ce e bine pentru ca merita. Why, do you ask? Pentru ca indrazneste (!!!) sa (!!!) zica (!!!) ca (!!! scuzati cacofonia(!!!)) Goldfrapp (!!!) sunt (!!!) NASPA (!!!). MON DIEU! C'est n'est pas posible or whatever. Ceci n'est pas une pipe!!!
Mda. In afara de faptul ca filmul e feminist si errrm errrm coios (da' doar pana cand cad les bijoux), e foaaarte entertaining si stylish. It's a nice breath of fresh air printre atatea filme de kakaolu kremali susamli çükur.
10/10
The Promise - 6/10. E chinez/japonez/ si sud coreean, dar asta nu e prea important...Important e ca e un film frumos cu muzica excelenta, si atat. Nu are nimic pe langa, nici o intriga, nici o substanta. A fost facut sa ne arate cat de bine sunt facute efectele, sa ne arate pana unde merge imaginatia chinezilor/japonezilor, exemplu de film fantezist dus la exagerare (kite-lady ... cei care au vazut/vor vedea inteleg). Nu e greu sa faci un film cu multi bani si efecte...dar mai trebuie si scenariu cu o poveste placuta. Aici nik nik...si mai e si plictisitor spre sfarsit.
pay..."she's the man" foarte dragutz film...mi-au placut actorii...si am observat ca antrenorul chiar a fost jucator de fotbal la manchester united :P :P
Terror_IST
18 May 2006, 20:19
16 Blocks" 7/10 Richard Donner o sa ramana in istoria cinematografiei (popcorn) pentru trei filme: "The Omen", "Superman" si "Lethal Weapon". In acesta din urma a perfectionat reteta lui Walter Hill din "48 Hours" si a creat cel mai reusit cuplu black & white. Un Mel Gibson vivace si cam sonat, un Danny Glover reticent dar sufletist, mult pac-pac & bum-bum, astfel a rezultat unul dintre cele mai bune filme de actiune. Cam in aceeasi perioada, Bruce Willis dadea viata unor personaje memorabile in filme precum "Die Hard" sau "The Last Boyscout". Iata ca dupa aproape 15 ani Donner & Willis pun mana de la mana pentru un thriller politist, rece si claustrofob intr-un NY post 9/11. Avem din nou de a face cu un cuplu black&white compus din BW (un politist alcoolic ratat si cu un trecut cam tulbure) si Mos Def (un martor cam slab de inger). Willis trebuie sa escorteze martorul cale de 16 cvartale pana la tribunal dar niste indivizi purtatori de insigne (condusi de David Morse) nu doresc ca acesta din urma sa ajunga la destinatie. Urmeaza un duel psiholigic intre Willis si Morse in care primul se agata cu disperare de o cauza dreapta pentru a-si spala pacatele si pentru a da dovada ca inca mai are un strop de demnitate si ceva tarie de caracter. Fundalul jocului de-a soarecele si pisica este un NY aglomerat in care inca se mai simte angoasa atentatelor de la WTC (foarte reusita scena cu luarea de ostatici din autobuz). Un plus filmului aduce si prestatia lui Mos Def care interpreteaza surprinzator de bine un personaj dificil. Din pacate, spre final filmul tinde sa devina melodramatic de moralizator, dar se poate trece peste asta. Desi nu are “We’re too old for this shit” si nici “Yippie-kay-ya, motherfucker" filmul are ce oferi: un Willis care dovedeste din nou ca poate si “altceva”, un David Morse reusit ca intotdeauna precum si toate ingredientele unui thriller politist curtesy of Richard Donner.
frodo baggins
19 May 2006, 17:40
Filmul Misiune Imposibila 3 este mai slab decat Misiune Imposibila 2.Maestrul john Woo a facut un film de actiune adevarat in 2000 cu multe schimburi de focuri.MI 3 seamana mai mult cu MI 1 .4 stele din 5
Nightwane
19 May 2006, 18:23
eu sunt un geniu.
frodo baggins
19 May 2006, 18:25
Cine esti tu, Nightwane?
Nightwane
19 May 2006, 18:42
n-ai citit mai sus? UN GENIU.
frodo baggins
19 May 2006, 18:45
Un geniu al prostiei.
Nightwane
19 May 2006, 18:56
Nope. Eu sunt dumnezeu. Uite, cu D mare daca vrei.
Terror_IST
19 May 2006, 18:57
"O, fericita pustietate!" - Robinson Crusoe
frodo baggins
19 May 2006, 19:00
Acest Nightwane este un individ mai enervant decat peter jackson.Cred ca nu a citit o carte in viata lui.
Terror_IST
19 May 2006, 19:05
Eu paraca imi aduc aminte ca spunea ca a citit "Cine fantastico y de terror italiano", dar nu bag mana in foc!
Nightwane
19 May 2006, 19:08
Eu paraca imi aduc aminte ca spunea ca a citit "Cine fantastico y de terror italiano", dar nu bag mana in foc!
GENIAL! Respect! No, really. Mai multe. Nu si Biblia insa. Shame on me!
Cinemania
19 May 2006, 19:41
Acest Nightwane este un individ mai enervant decat peter jackson.Cred ca nu a citit o carte in viata lui.
you are disgrace to Frodo
Terror_IST
19 May 2006, 19:51
No man, he actually IS Frodo!
notorious
19 May 2006, 20:30
Stiu, multi i-o reproseaza lui Guy Ritchie, dar mie filmul asta mi se pare o ilustrare pertinenta a 'style over substance'.
...adica exact cum putea fi calificat si 'sin city'.
.................................................. .....................................
the grapes of wrath - e abia al doilea film al lui john ford pe care-l vad, dar e dat drept unul dintre cele mai reprezentative. ce mi-a placut: realismul zugravirii unei americi din perioada crizei de la inceputul anilor '30 (una dintre cele mai memorabile replici a filmului este 'if i am to die, at least i'd like to die all at once'), pastrarea 'feeling'-ului romanului lui steinbeck (este un bun exemplu de roman care trece aproape nealterat in film) si rolul exceptional al lui peter fonda. ce nu mi-a placut e ca iti trebuie ceva rabdare sa rezisti cele 128 minute in fata ecranului: montajul e lenes, ritmul greoi, durata isi spune cuvantul. pretty good pt 1940.
frodo baggins
19 May 2006, 20:46
A vazut cineva Codul lui Da Vinci pentru ca vreau sa stiu daca sfarsitul este diferit fata de cel din carte?
The Producers - 7/10. Un film al unui spectacol de pe Broadway care rade de alte spectacole de pe Broadway...cu o smecherie la mijloc. Misto versurile si scenariul, de vina e Mel Brooks. Si e si amuzant pana la refuz. Fiecare personaj a fost foarte bine ales...Matthew Broderick fiind putin teapan cand danseaza dar picioarele parca ii sunt in afara trupului...sunt o groaza de stereotipuri dar toti fac ce trebuie. De vazut...
Vertigo - 8,5/10. Just a old fashion mystery solving movie. Sunt sigur ca la vremea lui, acest film a fost ceva mai mult decat iesit din comun...probabil si din cauza ca e regizat de unul dintre cei mai buni regizori care au existat vreodata. Dar chiar si acum...dupa 48 de ani...ramane un film la care vrei sa vezi sfarsitul si cum se desfasoara actiunea dar si ce inseamna "perfect acting" din partea lui James Stewart si a doamnei Kim Novak...
Vertigo - 8,5/10. Just a old fashion mystery solving movie.
Oho, nici pe departe. Imi pare bine ca ti-a placut, dar "Vertigo" (probabil cosmarul admiratorilor de filme noir) e apogeul creatiei lui Hitchcock. Iar misterul e doar un pretext pentru Hitch de a aborda cateva dintre temele lui preferate: voyeurismul (v. si "Rear Window"), complexul de vinovatie (v. si "Spellbound"), misoginismul si femeia ideala, plus o ocazie de a-l trimite pe James Stewart intr-o calatorie pe meleagurile lui Pygmalion, ale impotentei si ale necrofilismului, iar pe Bernard Hermann in lumea lui Wagner. Si, bineinteles, actorii joaca perfect, iar spectacolul e asigurat de pitorescul metropolei San Francisco si a imprejurimilor sale, precum si de aspectul vizual, impecabi: culorile, panoramele, asezarea interpretilor in fata unor fundaluri impresionante (precum valurile oceanului sau arborii de sequoia) si subtilele miscari ale aparatului de filmat (printre care si celebrul reverse zoom).
10/10
frodo baggins
20 May 2006, 10:34
A vazut cineva Codul lui Da Vinci?Difera sfarsitul din film de cel din carte?
Pitbull
20 May 2006, 12:08
Gura, Petricä-Frodicä!
(Adicä, de mai tura-vura-gura, cä esti deja bannat - pânä vinerea viitoare, când parcä väd cä iar apari, o, tu, cosmar al moderatorilor din schimbul de noapte!)
Da, MinRep, excelent comentariu! Uite, ASA se face o prezentare de film SCURT SI CUPRINZATOR! :) ASTA e "Vertigo", si nu altul!
The Thing about my Folks - 8/10. Un film 100% american si 100% fun. Povestea este desfasurata in jurul relatiei tata-fiu dintre Sam (Peter Folk, ce rol grozav a facut aici) si Ben (Paul Reiser) Kleinman care nu prea au avut vreo sansa in trecut sa petreaca timp impreuna...acum e de vina mama. Scenariul este simplu si foarte amuzant. E un road movie presarate printre dialoguri sunt peisaje superbe ale americii rustice. Un film 100% placut.
Terror_IST
21 May 2006, 15:16
"Firewall" 5/10 Your average american home-invasion action drama. M-am plictisit rau de filmele de genul asta. Nimic nou sub soare. Un film facut cu, despre si pentru americani. Familia perfecta, compusa din Harrison Ford, un pater-familias care se ocupa cu securitatatea unei banci, Virginia Madsen, o mama arhitect (care parca era ceva mai simpatica cu un carlig in mana), doi plozi anosti si un caine enervant doatat cu zgarda cu GPS. Intr-o seara se trezesc invadati de niste teroristi, adica niste oportunisti care in loc sa munceasca vor sa fure putin din banii poporului. Liderul lor, Paul Betanny nu mi s-a parut deloc in rol (e un fel de corcitura intre Hans Grueber si un psycho-wannabe). Fiindu-i amenintata linistea colibei, Indiana Jones trebuie sa gaseasca o cale de a invinge ultra-sofisticatul sistem de protectie al bancii. Si surpriza! Nu, nu suntem in "Scary Movie 4", dar solutia este un iPod. Product placement baby! Urmeaza urmariri si infruntari barbatesti si multe situatii care daca nu sunt penibile sunt foarte plictisitoare.
PS: Finalul e ca in bancul ala: ce-ti intra pe o ureche, iti iese pe cealalta dar totusi iti ramane in cap?
Leonard
21 May 2006, 20:46
The Thing about my Folks - 8/10. Un film 100% american si 100% fun. Povestea este desfasurata in jurul relatiei tata-fiu dintre Sam (Peter Folk...
e Falk toatã ziua
Serghei
21 May 2006, 23:18
singura chestie vazuta in ultima vreme care merita mentionata,Bubble a lui Soderbergh,foarte bine lucrat.
...si pt. Clubul tinerilor cineasti
http://www.imdb.com/title/tt0105764/
http://www.imdb.com/title/tt0428441/
The Thing about my Folks - 8/10. Un film 100% american si 100% fun. Povestea este desfasurata in jurul relatiei tata-fiu dintre Sam (Peter Folk...
e Falk toatã ziua
http://www.imdb.com/title/tt0429177/
Supastar
22 May 2006, 13:21
e Falk toatã ziua
argumentul asta e impotriva ta!
Leonard se referea la Peter FALK (nu FOLK!), nu la titlu! as u can see for urself, chiar prin linkul oferit de tine! ;)
Pitbull
22 May 2006, 13:41
Adicä nenea äla cu ochiu' de sticlä. Columbo, mamä, Columbo.
e Falk toatã ziua
argumentul asta e impotriva ta!
Leonard se referea la Peter FALK (nu FOLK!), nu la titlu! as u can see for urself, chiar prin linkul oferit de tine! ;)
aa...da...my bad...credeam ca se referea la titlu...
dap...e Falk...nu Folk...
RinTinTin
22 May 2006, 14:26
Ni pour, ni contre (bien au contraire), de Cédric Klapisch - seedy, infectious, noir, super-profi facut, i was impressed, i still think of it.
Ni pour, ni contre (bien au contraire), de Cédric Klapisch - seedy, infectious, noir, super-profi facut, i was impressed, i still think of it.
pe aceeasi axa cu Heist a lui Mamet, dar mult mai expansiv....
si parca crimele ei au gust de miere.
Shemaia
22 May 2006, 18:48
Transamerica - Funny, fara prea multe complexe, nici macar de-alea politically corect, cu un plus pentru jocul actorilor.
L-am remarcat in mod special, pe linga Felicity Huffman, pe Graham Green, in rolul indianului Clive. Supernatural, cu o patina autentica de bastinas Navajo, si totusi american 100%, care nu se ia prea in serios si seduce sau se lasa sedus, mai bine zis, de o tipa in devenire, sau cum zicea chiar ea/el, o "working progress". 8,5/10
Cinemania
22 May 2006, 22:02
Scarry Movie 4
neah...se pare ca s-a cam dus pe rapa genul asta de filme...primele doua raman "clasice"...asta al 4-lea nu e decat o adunatura de ramasitze a ceea ce s-a facut in ultimii ani - nu ma refer la filmele parodiate, ci la modul in care au fost facute poantele...iar hotarea de a baga niscaiva actori cunoscuti nu ajuta la nimic..dimpotriva, sporeste senzatia de lancezeala a genului 2/10
Terror_IST
23 May 2006, 13:28
"Agents Secrets" 6/10 Thriller cu spioni care curge lent si e destul de sec. Mi-a placut pentru cuplul Cassel - Bellucci, dar mai ales pentru faptul ca nu respecta reteta filmului de actiune francez, haotic, zgomotos si videoclipistic. Povestea nu aduce nimic cu adevarat nou: o echipa de agenti secreti francezi este trimisa in Maroc pentru a arunca in aer un vas incarcat cu armament clandestin pentru Algeria. Misiunea reuseste dar la bordul vasului se afla un agent american si este invocata legea Talionului. Urmeaza o serie de urmariri si intrigi de agentie, dar nu la fel de alerte si spectaculoase ca in "Spy Game" sau "The Bourne Identity" de exemplu. Accentul nu cade astfel pe actiune ci pe personaje. Cassel pare mai degraba un functionar dar cand e incoltit da dovada de aptitudini de agent special. Bellucci e mai tot filmul trista si resemnata, deoarece vrea sa renunte la meserie, dar este pusa in situatia de a ucide pentru a-si putea realiza dezideratul. Merge, daca nu te astepti la prea mult!
Rear Window - 10/10. Ce e mai important spun la inceput...E un Hitchcock si mi-a placut mai mult decat Vertigo. E un film simplu cu o poveste nu prea simpla. Hitchcock reuseste sa transforme aceasta simpla scena intr-un mare univers cu diferite personaje fiecare avand 'acel ceva'. Actiunea se petrece intr-un cartier pur american, pur New Yorkez...mai simplu, o mahala, unde toti vecinii se cunosc...ma refer chiar se cunosc. Isi cunosc toate tabieturile, toate lucrurile pe care le fac pe parcursul unei zile, in special acest om, acest personaj al talentatului James Stewart - L. B. Jefferies - , care dupa un accident a ramas imobilizat intr-un scaun cu rotile si ca sa treaca timpul mai repede el se uita la vecinii lui ca si cum ar fi niste animale intr-o vitrina. Cum e de asteptat ceva ciudat se petrece si Jefferies hotaraste sa rezolve acest mister impreuna cu iubita sa Lisa Carol Fremont (interpretata de frumoasa Grace Kelly)...lucrul acesta chiar consolidand si imbunatatind relatia dintre cei doi. Misteru e pana la urma rezolvat ca doar la asta se asteapta toata lumea si lumea primeste la ce se asteapta...dar in ce fel asta ramane sa aflati voi...Un detaliu foarte placut a fost acela al muzicii cantate de vecinul pianist care se imbina aproape intentionat de perfect cu actiunea. Un film perfect!!!
RinTinTin
25 May 2006, 08:39
Transamerica - Funny, fara prea multe complexe, nici macar de-alea politically corect, cu un plus pentru jocul actorilor.
L-am remarcat in mod special, pe linga Felicity Huffman, pe Graham Green, in rolul indianului Clive. Supernatural, cu o patina autentica de bastinas Navajo, si totusi american 100%, care nu se ia prea in serios si seduce sau se lasa sedus, mai bine zis, de o tipa in devenire, sau cum zicea chiar ea/el, o "working progress". 8,5/10
I'll give a 9 for Transamerica, foarte bun.. Jucat excelent, si un film cu substanta. Un pic pro-gay, dar e normal, cand e vorba de subiectul asta.
Very good movie.
PS: Cine a mai vazut Hard Candy?:) Chiar e bun?
gionloc
25 May 2006, 10:24
Wu Ji (The Promise) 2005
Chen Kaige
mi l-a prezentat un prieten imediat ce a coborit in calculatorul lui de pe emule (cred)... si, ca intr-un treiler bine facut, am vazut cateva scene in care eroul Kunlun cauta sa-si salveze (modifice, schimbe) cursul vietii actionind in trecut, dar blocindu-i-se accesul la cele fapte tocmai pentru ca nu putea fi modificat din prezent trecutul (la la) - asta am realizat in vreme ce am vazt tot filmul ca pe moment eram doar impresionat de deosebitele... mi-a mai aratat si petalele roz fulguind. eh, am zis, ceva mai fain decat Hero, in aparenta.
dar in esenta... nimic din toate astea. imagini spectaculoase, efecte speciale de matrix, dar o poveste in care, oricit de frumoasa este Cecilia Cheung, m-am cam plictisit. cind legenda, cind prezent, cind fuga in timp, cind zina-cea-frumoasa-dar-degraba-aducatoare-de-legaminte-producatoare-de-nenorocire (amoroasa, macar). obositor si dezamagitor pana la urma. si pentru ca imi doream altceva... decat desene animate in care alergi de tauri, u.v.a.
Terror_IST
25 May 2006, 13:01
"Running Scared" 5/10 Epitetul care poate caracteriza cel mai bine acest film este: SPOIALA. Poveste alambicata, multe artificii tehnice inutile, gengsteri si mafioti slavi (n-am prea intels de unde erau, pentru ca se fac referiri si la Chisinau si la Odessa si la Moscova), pedofili / ucigasi de copii, prostituate, un peste, hispanici drogati, o nevasta ingrijorata dar cu spirit justitiar, un pusti apatic (acelasi din "Ultraviolet") si un pistol lucios isi gasesc locul in acest ghiveci de thriller. Totul porneste de la o arma cu care s-a tras in niste politisti, pe care un trepadus al mafiei trebuie s-o recupereze, altfel o mierleste. Undeva pe acelasi filon dar fara violenta inutila si mult mai stilat era si "The Mexican". Filmul lui Verbinski avea un asasin homosexual interpretat magistral de Gandolfini, un caine, un El Camino si pe Brad Pitt. Protagonistul din "Running Scared", Paul Walker se chinuie sa se mentina in rol, si ii iese destul de bine, dar scenariul nu-l ajuta deloc (finalul, mi s-a parut penibil). Sleahta de personaje negative in frunte cu Chazz Palminteri si Karel Roden, constituie singurul atu al acestui film. Opinia mea: mult zgomot pentru nimic!
King's Game - 8.5/10. Film vizionat la Festivalul Filmului European din Iasi (editia a X-a). Acest film a deschis festivalul si au meritat toate cele 107 minute. Filmul este construit in jurul unei povesti originale...dintre reporteri (presa) si politicieni...nu suna prea orginal, stiu...dar acesta este prin scenariul fresh si actori exceptionali si naturali. Un secret al succesului acestui film este acela ca misterul nu este rezolvat doar la sfarsit, ci treptat, astfel nu e nici plictisitor. Deznodamantul...presa 1 - politica 0. Merita...
Match Point - 9/10. Ce pot spune? In afara de faptul ca e un film destept si cu stil si bun gust in acelasi timp, un film placut din toate punctele de vedere, arta, dom'le, arta...Spre rusinea mea am sa spun ca acesta a fost primul "Woody Allen" pe care l-am vazut si cu siguranta nu va fi ultimul. In film este vorba despre viata clasei superioare din Londra, snobi cu bani in toata regula. Pot spune ca nimeni nu se astepta la acel sfarsit care chiar te ia prin surprindere. Un film pentru fanii Woody Allen si Scarlett Johansson dar nu numai...
Cinderella man - 9.2/1- Un film excelent cu un joc al actorilor foarte bun, is special cel al lui Russell Crowe.La ultimul meci din film am avut chiar emotzii.In conclzuie unul dintre cele mai bune filme ale anului 2005 shi ma mir cum de n-a fost nominalizat la Oscar(poate nu e mai bun decat Crash sau Brokeback Mountain), dar cred ca merita sa fie shi el pe acl.
V FROM VENDETTA (2006) nota 9/10 un film impresionant care mi-a placut desi am avut unele rezerve inainte de vizioanare, legate de cele citite pe aici despre filmul acesta.
The Green Mile - 10/10. Un film de 3 ore...si chestia asta nu ar trebui sa va sperie deloc. E o poveste incredibila, frumoasa si captivanta...cu actori de prima mana (cu Tom Hanks in frunte), fiecare dintre ei are ceva care il defineste si il face placut/neplacut. In comparatie cu The Shawshank Redemption care este regizata si scrisa de acelasi talentat Frank Darabont mai mult mi-a placut The Green Mile chiar daca ambele au aceeasi amploare ca film si cam aceeasi scena in care se desfasoara actiune numai ca s-au inversat rolurile complet...as putea spune ca cele doua filme se completeaza reciproc. Chiar daca e vorba despre "ultima mila"... death row si condamnati vinovati de crime grave, subiecte care nu fac apel la doamne si domnisoare, filmul e un adevarat tear jerker poate chiar mai puternic decat Titanic...
Merita fiecare secunda pentru aceasta capodopera...
Terror_IST
27 May 2006, 20:19
The Green Mile regizata si scrisa de acelasi talentat Frank Darabont
Or fi ele scenariile scrise de Darabont dar la baza ramane S. King.
The Green Mile regizata si scrisa de acelasi talentat Frank Darabont
Or fi ele scenariile scrise de Darabont dar la baza ramane S. King.
adevarat...dar scenariul este compus de Darbont chiar daca ideea este luata din cartea lui Stephen King...
Badlands - 8/10: genial prin prisma imaginilor extraordinare, a regiei profunde a lui Terrence Malick si a rolului (+naratiunii) facute de Sissy Spacek... Mai putin pentru Martin Sheen, care se simte bine in rol, dar nu straluceste si e pacat ca un erou care ar trebui sa fie impulsiv si rebel sa fie sters in cea mai mare parte a timpului (hai ca acolo, pe final, cand le da soldatilor suveniruri, se mai scoate, dar tot e putin...).
GhitzaCartitza
30 May 2006, 19:12
"Lucky number Slevin" deosebit si cu un final neasteptat. Cu siguranta unul din cele mai bune filme ale acestui anul.
Acordam stelute multe multe multe....
Supastar
30 May 2006, 22:41
vazut in sfarsit 21 Grams
De parca scenariul n-ar fi fost destul de puternic si de parca actorii (Penn, Watts si del Toro) n-ar fi fost destul de buni si n-ar fi facut o treaba destul de buna, Inarritu s-a hotarat sa amestece scenele filmului ca bucatile unui puzzle pe care il scoti din cutie. Pe parcursul filmului ma tot gandeam daca scenele au fost aranjate ca un puzzle care are o singura solutie... realist vorbind, probabil ca se puteau amesteca si altfel.... dar, totusi, in majoritatea scenelor, pe langa amestec, intervine si o potrivire de montaj foarte buna , exemplele sunt destul de variate cu grade diferite de subtilitate: scene invecinate legate prin sunete puternice, unele scene amplasate in antiteza si una din kestiile care mi-au provocat un mic "wow!" : continuitate intre scene prin prezenta fumului odata de la arderea tatuajului si pe urma de la o tigara aflata in afara cadrului....
Probabil nu zic nimic nou, dar astea au fost cateva impresii la cald despre un film foarte bun....
Cat despre Inarritu de care nu am mai vazut decat Amores Perros, sper sa nu devina redundant in regie si sa se plafoneze, astept sa se raspandeasca Babelul! Mi-a venit in cap acum o mica paralele intre el si Darren Aronofski care a scos Pi si Requiem for a dream, filme care se vedeau de la o posta ca sunt regizate de acelasi tip.... nu e neaparat ceva nou, dar tipu n-a mai scos nimic de atunci.... variatiunea in stil nu strica....
Identity - 9/10 - Un thriler excelent care te tzine 90 de minute in suspans.
77ravens
31 May 2006, 18:30
"Al saptelea val".Pe langa o combinatie draguta intre drama si comedie(erau tari scenele cand ea se tachineaza cu cei doi iubiti),are o replica interesanta legata de arta:"Cei care pot o fac,iar cei care nu pot o predau"
Inside Man - 6/10. Nu e la ceea ce te astepti...posibil ca multora o sa le placa poate prea mult filmul...parerea mea e ca casele (scuzati cacofonia, pusa cu o oarecare intentie acolo) de productie de la Hollywood ar cam trebui sa schimbe scenariile, clisee peste clisee...am mai vazut filme cu jafuri si o sa mai vedem (din pacate) numai ca la fiecare sfarsitul va fi putin diferit, dar in genere merge in aceeasi directie, baiatul rau reuseste sa plece fara vreo problema chiar pe langa detectivul care se ocupa de acel caz, ca sa vezi...fantezii pentru wanna be-urile de jefuitorii de banci. Actorii sunt ei la locul lor, dar cred ca atunci cand au inceput sa citeasca scenariul si-au zis in cap..."Iar un alt film despre un jaful unei banci...oricum, banii vin la mine - muhahaha, lol".
Inside Man - 6/10. Nu e la ceea ce te astepti...posibil ca multora o sa le placa poate prea mult filmul...
e normal sa te enerveze atata risipa inutila de talent.
-un lucru care nu mi-a placut:ridicolele replici admirative trantite de toti barbatii din film in fata lui j.foster(care joaca perfect,dar arata ca o lamaie uscata.)
-joculetzul pustiului(kill dat nigga :lol: )
Terror_IST
01 Jun 2006, 19:36
Inside Man - 6/10. Nu e la ceea ce te astepti...posibil ca multora o sa le placa poate prea mult filmul...parerea mea e ca casele (scuzati cacofonia, pusa cu o oarecare intentie acolo) de productie de la Hollywood ar cam trebui sa schimbe scenariile, clisee peste clisee...am mai vazut filme cu jafuri si o sa mai vedem (din pacate) numai ca la fiecare sfarsitul va fi putin diferit, dar in genere merge in aceeasi directie, baiatul rau reuseste sa plece fara vreo problema chiar pe langa detectivul care se ocupa de acel caz, ca sa vezi...fantezii pentru wanna be-urile de jefuitorii de banci. Actorii sunt ei la locul lor, dar cred ca atunci cand au inceput sa citeasca scenariul si-au zis in cap..."Iar un alt film despre un jaful unei banci...oricum, banii vin la mine - muhahaha, lol".
Gandeste-te putin cine e regizorul filmului si care e tema lui preferata si incerca sa o identifici in film. Apoi adu-ti aminte in ce oras se petrece actiunea. In fond si la urma urmei a fost jefuita banca? Citeste putin printre randuri (momentul in care sunt eliberati ostaticii e cheia).
Gandeste-te putin cine e regizorul filmului si care e tema lui preferata si incerca sa o identifici in film. Apoi adu-ti aminte in ce oras se petrece actiunea. In fond si la urma urmei a fost jefuita banca? Citeste putin printre randuri (momentul in care sunt eliberati ostaticii e cheia).
Ce ma?
Tu chiar crezi, sincer crezi ca un astfel de film ar ascunde mesaje?
Nici in ruptul capului nu ar prezenta pentru spectator o mare dilema la sfarsit...totul e pe fata...
regizorul, da, il stiu numai din cauza filmului 25th Hour si din The Original Kings of Comedy (unde btw a fost genial)...tema preferata, hmmm...n-am idee pentru ca am vazut cam putine filme de-ale lui...orasul, New York...putea la fel de bine sa fie si Los Angeles, dupa mine...a fost jefuita deminatea sefului bancii. Momentul in care au fost eliberati ostaticii nu-mi spune nimic decat doar ca jefuitorii se aflau printre ei, incognito...
poate totusi ar fi mai bine sa raspunzi chiar tu la intrebarile tale, pentur ca eu nu vad nici un motiv pentru ca sa iau in serios filmul asta...
Ghost World - 8.5/10. Un film interesant, destul de profund sa te puna pe ganduri...dar destul de simplu ca sa faca conexiuni rapide cu cel care il vizioneaza. Un film independent, non-hollywoodian care e bazat pe scenariu, pe povestea unei domnisoare pe nume Enid (Thira Birch) care e cam negativa, cam contra-oameni sau obiceiuri si incearca sa fie cat se poate de unica prin felul ei natural de a fi...ca sa stiti, pentru fanii Scarlett Johansson, joaca si aceasta :) .
Filmul mai prezinta importanta unei prietenii...si ideea ca nu e bine sa fi singur si marginalizat...sau asa numitul social suicide. Oricum, filmul e marfa...
Ce ma?
Tu chiar crezi, sincer crezi ca un astfel de film ar ascunde mesaje?
Nici in ruptul capului nu ar prezenta pentru spectator o mare dilema la sfarsit...totul e pe fata...
Da, e pe fata, dar "Inside Man" lasa cateva teme de gandire, chiar daca 'mesajul' e clar. Dar, oricum, nu asta e important, cu mai degraba modul in care filmul este construit si regizat. (Totusi, Spike Lee are clasa) Iar ce au facut Washington, Owen si Plummer din cele 3 personaje centrale e de-a dreptul genial.
16 Blocks - 7/10. Film politist (asta pentru ca joaca multi politisti) cu actiune continua...in care joaca Bruce Willis si Mos Def (cei doi sunt si cauza pentru care m-am uitat la film), amandoi isi fac rolurile cum trebuie...dar filmul e parca un deja vu nefiind singurul film politist cu poveste asemanatoare care exista, deznodamantul fiind acela la care te astepti (unul fericit). Adaug ca faza cu ostatecii care ies din autobuz seamana cu cea din Inside Man (weird). Pe mine unu nu prea m-a atras prea mult filmul asta...nu are aproape nimic nou...cateva faze sunt placute...dar nu excela in ceva anume...
@MinRep...de acord...Spike Lee are clasa, multa de fapt (25th Hour este si va fi un film excelent)...dar totusi, din cauza ca arata asa de comercial filmul il face putin peste mediocru la capitolul calitate...probabil e de vina scenariul, de fapt eu pe acela dau vina...
Oricum, cu totii mai asteptam filme de la dl. Lee si bune daca se poate...
bill_the_butcher
02 Jun 2006, 12:18
da mai, filmul are un mesaj si chestii ascnuse, care apar si-n 25th hour, dar camuflajul e nasol. filmul n-are un ritm bun. practic amandoua chestiile se bat cap in cap si n-a iesit nimic grozav. singurul lucru care-l face denzel in filmul asta e sa-si afiseze dantura impecabila.
Terror_IST
02 Jun 2006, 16:16
@Mono
Tema predilecta a lui Spike Lee este rasismul (adu-ti aminte de solilocul lui Monty din "The 25'th Hour", scena prelucrata din mai vechiul "Do the right thing"), iar New York-ul este orasul lui de suflet (din acest punct de vedere ma intind la a spune ca e un Woody Allen de culoare). Dar Spike Lee nu va face niciodata un film tezist precum "Crash". El pur si simplu iti ofera "a piece of the big apple" iar concluziile ti le tragi singur. Tu in "Inside Man" ai ramas cu jaful, intr-adevar nimic extraordinar, joc actoricesc foarte bun (Denzel & Clive foarte smecheri) cu happy-end si peace on earth. Daca filmul asta era regizat de F. Gary Gray sau Antoine Foqua as fi fost perfect de acord cu tine. Treaba e ca e regizat de Spike iar Spike si-a lasat amprenta. In banca sunt oameni de toate etniile: albi, afro-americani, hispanici, asiatici, evrei. De ce e planul perfect, pentru ca toti acesti oameni de culori & rase diferite sunt adusi la acelasi nivel. Primul punct forte al acestui film sunt fast-forward-urile la interogatoriu, unde ies la iveala anumite stereotipii. Al doilea moment foarte reusit mi se pare cel in care este eliberat shiit-ul, care este imobilizat violent si i se ia turbanul de pe cap. De ce e important faptul ca actiunea se petrece in New York, pentru ca de la 9 /11 septembrie incoace in mintea multora se face conexiunea purtator de turban=terorist. De fapt asta e marea problema a Americii in momentul de fata: si-a deschis portile pentru imigranti, incercand sa file un bastion al democratiei & tolerantei. Dintre cei multi veniti in incercarea de a a urma Visul American, cativa au lovit puternic la temelia democratiei & tolerantei. Astfel cum percepi un tip cu turban pe cap care iese dintr-o banca in care sunt tinuti ostateci? Momentul eliberarii ostatecilor mi s-a parut esential pentru ca in loc sa incerce sa-i protejeze, politistii (a caror misiune e "to serve and protect" nu?) deschid focul. De ce deschid focul, pentru ca simplist vorbind, nu stiu cine e bun si cine e rau. Adica in fata armelor, toti sunt o apa si un pamant. Nu e asta un mod de a arata angoasa care a cuprins SUA dupa momentul 9/11. De bine de rau, New York-ul si-a revenit dupa atacurile teroriste dar nu va mai fi niciodata ca inainte, tocmai pentru ca frica a ramas latenta in oameni. Dupa ce sunt imobilizati, ostatecii sunt separati si urcati in autobuze ca niste criminali de rand. Nu loveste asta in asa zisa libertate a individului propovaduita de americani. Din punctul meu de vedere ceea ce Spike Lee vrea sa spuna e faptul ca in momente de criza in SUA poat 9 /11, se trag niste linii clare iar democratia este lasata la o parte.
PS: Daca vrei sa prinzi cel mai bine Spike Lee, incerca "Do the Right Thing"
adevarat...
eu probabil nu am vazut chestiile astea din cauza scenariului mediocru...
dar da, dupa ce auzi aceste puncte iti dai seama ca e adevarat...sa traiasca autosugestia...
e bine in acelasi timp ca punctele acestea si scenariul nu au mult in comun...fiind intr-adevar semnaturile lui Spike Lee...
Cinemania
03 Jun 2006, 20:19
French Connection II
Clar mai slab decat primul, dar totusi un film bun. Excelent, ca de obicei, jocul prestat de G. Hackman. Cateva scene de o tensiune foarte bine construita. Iar finalul e superb. 7/10
Memoirs of a Geisha - 9/10. In primul rand e o poveste a unei fetite care viseaza sa devina o geisha, de mentionat ca a fi o geisha era la acea vreme un lucru respectabil, ca un fel de samurai feminin, acesta fiind o artista perfecta in toate ce tine de arta...dans, muzica, manuirea unui evantai si in cea a conversatie. In al doilea rand e o lectie de istorie, pentru ca pana la acest film eu nu stiam ce era o geisha si ce facea aceasta...acum am invatat si inca prin ce metoda frumoasa...la propriu...filmul este superb, imagine, muzica si in costume...fiind recompensat cu 3 Oscaruri la rubrici la care si merita si la care si-a propus de la inceput sa excele. Actorii isi fac treaba excelent si datorita decorurilor ne introduc perfect in acea perioada (perioada interbelica si cea de dupa al II-lea R.M.). Si nu in ultimul rand filmul ne prezinta si o poveste de dragoste, complicata ce-i drept...dar care se termina fericit. Un plus ar fi fost daca filmul era in japoneza (aducea putina autenticitate...). Un film care merita vizionat.
Sinnerman
04 Jun 2006, 00:14
Frankenweenie - '84.
Early Tim Burton. Foarte mºisto ca decor, se vede ca Burton e responsabil de întreaga atmosferã. Filmul vrea sã fie (ºi kiar este) o readaptare a mitului Frankenstein în stilul lui Burton, un bãiat readucîndu-ºi la viaþã cîinele proaspãt rãpus. Lovely picture :love: .
The Perfect Score - 2004.
Aduce puþintel a 'Cheats' dar overall e relaxant. Same-old, same-old bad acting, exceptie facînd don'ºoara Johansson. Potrivit pt. vremea nasoalã de azi.
Gaandalf
04 Jun 2006, 02:15
The Da Vinci crap ... i mean CODE... in spirit critic... 2 thumbs waaaay UP!... the middle fingers that is ... :sick:
Bulumulu
04 Jun 2006, 22:23
shark attack 3: megalodon david worth 2002
interesanta mixtura israel/southafrica/usa, si ca printr-o minune majoritatea numelor actorilor se termina in -ev/-ov/-ova.. thats the funny part lol
mai bine-i ziceau shark attack 3: crappy; efectele speciale de mare clasa dovedesc ink o data ca crap din crap se trage, scenariul din pacate nu este exploatat la maxim, magia acestui film provine din guessing-whats-next-oh-what-a-surpraiz-i-niu-it... concluzie even crap-lovers can be dissapointed 0.5/10 pt lolu de la inceput
Eight Below - 7/10. Intr-adevar un film bun bazat pe fapte reale...dar (da...sunt si "dar"-uri) cam siropos pentru gustul meu si iese prea tare in evidenta dresajul cainiol...au sentimente mult prea umane...oricum cainii au furat tot filmul si pentru fanii acestora o sa fiu un adevarat deliciu acest film...
Tom Cruise
05 Jun 2006, 21:15
http://hammy.17.forumer.com/
Bulumulu
06 Jun 2006, 13:42
hooligans - lexi alexander 2005
frodo in rolul unui yankiot devenit fanatik west ham united, cute & moralizator 6/10
the order - sheldon lettich 2001
van damme in israel (neaparat de vazut: imbracat jew-style se cafteste pe o moschee) in rolul lui indiana jones 4/10
Grave of the Fireflies - 9/10. O poveste despre un frate si sora lui, care dupa bombardarea orasului lor (din cauza II R.M.) raman fara casa si fara mama. Incearca sa supravietuiasca ei singuri (dupa ce au plecat de la afurisita lor de matusa) si o duc binisor o vreme dar cea mica se imbolnaveste si moare si astfel baiatul cel mare nu mai are motiv de trait...pentru cei care cred ca e un film trist, chiar e...e abosolut tear droping. Animatia e grozava si se vede ca s-a pus multa munca in exprimarea sentimentelor. Dar nu il consider cel mai trist film facut vreodata pentru ca tot The Green Mile e pe primul loc, acesta e pe locul 2...pentru ca sa fim seriosi, e mult mai usor sa exprimi sentimente de tristete intr-un desen animat decat in viata reala...dar ramane un film de vazut...
Twinsen
06 Jun 2006, 22:27
sa fim seriosi, e mult mai usor sa exprimi sentimente de tristete intr-un desen animat decat in viata reala...
Cum ai ajuns la concluzia asta? Cat despre Grave of the fireflies n-o sa inteleg niciodata ce e asa devastator. E o melodrama destul de mediocra care iese in evidenta doar prin animatie.
Terror_IST
07 Jun 2006, 12:22
Drept sa spun nici pe mine nu prea m-a atins "Grave of the fireflies". Prefer mai degraba "Empire of the sun".
"The Ice Harvest" - 6 /10 Comedie neagra care merita vazuta de dragul actorilor (Cusack, Thorton, Nielsen, Platt) si mai putin pentru poveste care nu aduce nimic nou. In ajunul Craciunului, un avocat al mafiei fura 2 milionane $ din banii sefului, cu ajutorul unui patron de local de striptease. Pentru ca ploaua torential si s-a format gheata pe carosabil cei doi sunt nevoiti sa astepte pana dimineata pentru a spala putina. Probleme apar cand in oras soseste un recuperator al mafiei care incepe sa puna intrebari. Cum nu poate sta linistit, nu e indeajuns de beat si inca nu a sosit ora plecarii, avocatul incerca sa dea dovada de spirit de sarbatori. Pe alocuri foarte amuzant (scenele in care apare Platt), spre final cu iz de thriller marca Coen Bros. cu un Cusack foarte simpatic, mahmur si putin paranoic si un Thorton, cinic si mucalit ca de obicei, filmul lui Harold Ramis destinde si cam atat.
Cum ai ajuns la concluzia asta? Cat despre Grave of the fireflies n-o sa inteleg niciodata ce e asa devastator. E o melodrama destul de mediocra care iese in evidenta doar prin animatie.
pentru ca daca ei gresesc o expresie faciala...o sterg cu radiera si o fac din nou cu creionul...
pe cand la un actor e mult mai greu sa ajunga la acea stare...
Indiana Jones and the Riders of the Lost Ark - 10/10. Cea mai buna aventura care am vazut-o vreodata. Indiana Jones este un trademark pentru aventura...si aici, cu ajutorul regizorial din partea lui Steven Spielberg (in una din "zilele" mai bune) si muzica lui John Williams a reusit sa faca un film pe toate gusturile cu actiune non-stop si chiar si umor. I frikin' loved it...Nici un moment de plictiseala fac din cele 115 minute sa treaca pe nesimtite...Ve-ti regreta daca nu il vizionati...in plus vedeti si voi de unde se inspira toate filmele de actiune din ziua de azi si e inca fresh dupa 25 de ani. Check it out!!!
Cinemania
09 Jun 2006, 23:41
After Hours
Un film oarecum ciudat, dar normal pentru Scorsese avand in vedere desfasurarea actiunii si jocul psihologic. 7/10
Stand by Me
Frumos. Wil Wheaton si River Phoenix de nota 10.
GhitzaCartitza
10 Jun 2006, 09:30
"The Omen" asta din 2006. Cei care au vazut originalul pot sa stea acasa. E la fel. Poate isi merita banii pentru final ;). Sa zicem un 7/10.
Once Upon a Time in The West - 10/10. Inca un film de zece...dap...numai cu filme de astea functionez eu...cel putin incerc. Incerc sa le vizionez cat pot de mult si cat imi permite banda si timpul. Acum sa vorbesc despre film, care e flawless din fiecare punct de vedere...ganditi-va la unu si da, ala e de 10. Am sa spun acum un cliseu si anume ca mi-au placut extraordinar de mult unghiurile camerelor si cand zic asta vreau sa zic de fapt ca regia este perfecta, Sergio Leone ne trimite inapoi in timp prin cel mai distractiv mod. Filmul nu e prea rapid dar asta pentru ca pe atunci nimeni nu se grabea nicaieri, deci asta e un + si nu un - . Altceva nu mai trebuie adaugat decat ca...Watch it!
Supastar
10 Jun 2006, 21:44
Surplus: Terrorized Into Being Consumers
documentar.
titlu nepotrivit, doar tangential era vorba despre "terrorized into being consumers"....oricum, un documentar impotriva societatii de consum... montaj foarte bun (scene repetate pentru efect sonor si alte kestii ok) si coloana sonora tare (gotan project si alte cele)
trebuie sa recunosc ca si eu le dau dreptate la fazele impotriva "mindless consumerism"-ului, asa ca eu unul am vibrat la majoritatea scenelor... desi, evident subiectiv si de stanga, documentarul nu ezita sa o prezinta pe o tanara din cuba care a ajuns in anglia si era innebunit dupa McD, MTV etc., fara a o pune intr-o lumina proasta neaparat.
foarte bun si convingator ca documentar subversiv, m-a lasat putin in ceata gandindu-ma "ok! consumerism sux! now what??" pt k nu mi-a prezentat decat 2 alternative (si pe astea cam vag): una e gen Cuba (cartele de rationalizare blablabla...) si alta e back to the primitive stuff (a.k.a. primitivismul)... thanks but no thanks!
Poate nu e cazul sa cer documentarului s-mi dea si alternative.... poate asta e treaba mea... daca vreau...
The Notebook - 8.5/10 - Un film emotzionant care are o idee originala.Poate i-ash fi dat mai mult daca actorii ma emotzionau mai mult , fiindca se putea acest lucru.Deci totushi un minus pt actori shi regizor.
Nightwane
11 Jun 2006, 11:47
The Notebook - 8.5/10 - Un film emotzionant care are o idee originala.Poate i-ash fi dat mai mult daca actorii ma emotzionau mai mult , fiindca se putea acest lucru.Deci totushi un minus pt actori shi regizor. :w00t: :w00t:
NUUUUU!!!! NU FILMU' ASTA!!! DOAAAAMNE AJUTOR!
The Shining - 10/10. Cel mai bun horror pe care l-am vazut, no doubt...Fara masti sau monstri inutili...doar un tip cu o privire exceptional de nebuna si care are un topor. E mai degraba un horror psihologic pentru ca nu te sperie sangele sau eu stiu, scheletele sau altceva ci anticiparea, suspansul in care te tine capodopera asta + "privirile" pe care ni le ofera Jack (great acting btw in this one) + urmaririle, situatiile in care sunt pusi protagonistii + excelenta replica pe care o stie toata lumea: "Here's Jonny!" - genial.
Iar cireasa de pe acest infricosator tort o reprezinta Stanley f-ing Kubrick, numai un om ca el putea sa scoata ceva asa de infricosator din viata reala.
La flor de mi secreto 7/10: cel mai slab almodovar din cate mi-a fost dat sa vad... si am vazut vreo cateva in ultimele saptamani. singurele scene care au reusit sa nu ma plictiseasca a fost certurile savuroase dintre rossy de palma si chus lampeavre, si m-am mai oprit din cascat si la scenele de dans, in rest numaram secundele ramase pana la final... nu mi-au placut mie toate filmele lui in aceeasi masura, dar nu m-a luat somnul la nici unul pana acum... well, there's a beginning for everything
Bulumulu
11 Jun 2006, 13:56
bullet - julien temple 1996 6/10
incepe foarte bine, dar se sleieshte pe drum :( pacat... mickey rourke in rolul unui jewish convict junkee, cateva replici (la inceput) very mishto... daca puteti, uitati-va doar la primele 20-30 min ;)
Sinnerman
11 Jun 2006, 15:31
Mrs. and Mr. Smith sau Mr. and Mrs. Smith sau...
...în fine, nu mi-am dat seama care-i care. Important e faptul cã o bunã parte din film avem domestic violence. Which is good! Unu la mînã, dacã aveam pe tot parcursul filmului domestic violence, gen Angelina lovind þîþele lui Brad respectiv Brad lovind-o pe Angelina în oo -sau invers- era ºi mai bine! Da' n-avem, deci nu e bine.
Doi la mînã, filmului îi lipseºte scopul (vezi mai sus) ceea ce nu e bine. Dacã ar fi avut vreun scop (vezi mai sus) ar fi fost bine. Da' n-are, deci nu e bine. În concluzie, Brangelina distruge visele.
Casablanca - 10/10. Din toate filmele clasice cred ca acesta e pe primul loc. O poveste de dragoste imposibila combinata cu oleaca de politichie (film american facut chiar in al doilea razboi mondial...confilctele cu germanii se vad clar aici), cu actori memorabili (Ingrid Bergman, o frumusete pura si tanara iar Humphrey Bogart, un american cu o voce dominanta dar calma in acelasi timp). Am auzit aici o groaza de replici care au ramas in istorie, poate unele chiar folosite si in scop intentionat in alte filme ca un fel de omagiu pentru cel mai memorabil film romantic din istorie. Merita vazut chiar si de cei de teapa lui Rick Blaine (inima rece numai la suprafata).
Wow, M0n0, patru de 10 consecutiv... Nu m-ar tine sufltul sa dau asa note... :D
Stiu...nici eu nu sunt genu care sa puna note de 10...aiurea oricum nu le pun :D ... dar eu zic ca fiecare din astea 4 excela la ce isi propun...si deci merita :P chiar daca nu e un 10 curat la fiecare dintre ele...
Vroiam sa vad si Cei 7 Samurai ... dar traducerea e decalata la cd-ul 2 si 3...si eu nu stiu japoneza sau chineza :D (ce-o fi).
Cinemania
12 Jun 2006, 00:02
El viento (2005)
Unul din filmele acelea complete. Federico Luppi si Antonella Costa, un cuplu perfect. Replica cea mi tare: "(...) I miss the wind". Singura modalitate de intoarcece in trecut se realizeaza prin intermediul amintirilor, contopite de multe ori cu regretele.
GLORY ROAD (2006)-nota 9/10 -Un film foare interesant care mie mi-a placut in mod deosebit.O poveste foarte frumoasa.Un antrenor de baschet pregateste echipa colegiului formata in mare parte din jucatori de culoare cu care reuseste sa catige titlul national in 1966.
Stiu...nici eu nu sunt genu care sa puna note de 10...aiurea oricum nu le pun :D ... dar eu zic ca fiecare din astea 4 excela la ce isi propun...si deci merita :P chiar daca nu e un 10 curat la fiecare dintre ele...
Nu sunt mare fan "Casablanca", dar in rest iti dau dreptate. "The Shining", "Raiders of the Lost Ark" si "Once Upon a Time in the West" reprezinta apogee ale genurilor carora le apartin. (dar tot as gasi 'fisuri' in fiecare dintre ele :P)
Terror_IST
13 Jun 2006, 07:35
Am vazut si eu "Glory Road" acum cateva saptamani si mi-a placut (fiind si un impatimit al jocului de baschet) dar nu i-as da decat 6/10. Productie Jerry Bruckheimer, actiunea este dramatizata constient (ca in majoritatea filmelor despre sport) iar regizorul incerca sa dea jocului o doza mai mare de dinamism, spectacol & actualitate prin intermediul unui montaj rapid. In realitate echipa lui Don Haskins a castigat fara mari probleme campionatul dovedind contrariul la ceea ce se credea in acea vreme: cei de culoare stiu cu mingea dar nu au capacitatea psihica de a se concentra in conditii de stres. Deoarece vorbim de SUA anilor '60 - '70, rasismul si muzica buna vin ca parte integrata, ca si in "Remember the Titans" (cele doua filme vin pe aceeasi filiera, in pre-productie "Glory Road" purtand numele "Remember the Titans 2: Slam Dunk"). Josh Lucas cred ca s-a descurcat destul de bine (initial Ben Assfleck a fost propus pentru rol) desi nu-l poate ajunge pe Sam Jackson din "Coach Carter" (oricum e un decalaj destul de mare intre cele doua povesti). Surprinzator de imbatranit mi s-a parut Jon Voight in rolul antrenorului rivalilor din finala. . De retinut replica antologica a antrenorului secund pe care o reproduc aproximativ: "Imagine colored players in the national league". Cred ca un Jordan, Johnson, Carter, Bryant sau James au zambit lung in cazul in care au vazut acest film.
Un Unfinished Life (2005)-nota 8/10.Un film bun care merita vazut, cu o distributie de exceptie (Robert Redford,Morgan Freeman,Jennifer Lopez).
Monty Python & The Holy Grail - 8.5/10. Complet minunat si complet absurd. O comedie care chiar nu s-a luat in serios nici cand a fost facuta si nici cand este vizionata si tocmai asta o face o comedie iesita din comun, dar o comedie facut cu cap, reusita. Sunt atatea momente amuzante ca iepurele nebun sau comunitatea anarhista-sindicalista care vorbeste in termeni politici si enomici de te da pe spate sau francezii care pazesc castelele si chiar animatiile care sunt complet lipiste de logica...iata deci stropul de geniu a lui Monty Python. Pana si genericul de la inceput e marfa...
Sinnerman
13 Jun 2006, 21:31
Easy Rider - '69.
Dennis Hopper
--------
Îl percep un 'Rebel Without a Cause' actualizat perioadei specifice. Adicã un film mai mult decît miºto. Atît personajul lui Fonda cît ºi cel al lui Hopper mi-au amintit de sus-numitul 'Rebel...', ambele fiind enigmatice, 'rãzvrãtite', alcoolizate, de-un ºarm aparte, ce naiba! M-au enervat hipioþii, da' i-am ºi îndrãgit pt. asta. Probabil ãla le era rolul. ªi soundtrack-ul fu ok: de la Steppenwolf pînã la Hendrix ºi pînã la The Byrds, mi-au plãcut toate. S' trãieºti, nenea Hopper! :love:
Something New (2006) nota 7/10.O comedie romantica foarte placuta.Un fel de Cenusareasa,femeia bogata si de succes se indragosteste de gradinar.Mie mi-a placut filmul, e bun de vazut intre doua meciuri.
Date Movie - 5/10. E o porcarie absurda, asta stie toata lumea...dar impreuna cu cativa amici si un castron de popcorn te face sa razi fara gres (eu unu am ras la unele faze, dar ziceam "ce prostie" in acelasi timp). Filmul nu e unul serios si nici nu vrea sa fie luat in serios. Asa ca in loc sa-l criticati (prea serios) mai bine distrati-va si uimiti-va la cate tampenii se pot gandi americanii...
Over the Hedge (2006) nota 10/10.Un film excelent pentru toate varstele.Nu ai cum sa spui ca nu ai ras sau ca nu ti-a placut.
11:14 - 7.5/10. Destul de bunicel, original, actori bunicei...totul e un roller-coaster in jurul unui eveniment. Totusi, ca sa fim realisti, chestia asta nu se poate intampla in viata reala nici in vecii vecilor, dar pentru asta exista televiziunea si cinemau (Sa ne indeplineasca cele mai mari vise/dorinte/whatever). In fond e aceeasi poveste de ~30 minute spusa in 90 de minute. Clar dupa o ora povestea devine evidenta. Dar faptul ca e destul de original si ca e distractiv merita vizionat...
europe_east
14 Jun 2006, 20:05
Match Point -- superb....feel like listening to Traviata now. scenariul beton. ideea geniala.... muzica geniala. scarlet geniala. la fel si actorul care-l joaca pe tom f bun. galeriile din londra superbe ca fundal pentru actiune.
The Omen (2006)-nota 7/10.Destul de interesant asemanator cu Copilul infernului.Cam slab sfarsitul,cand il tine de mana pe presedinte.Nu ma asteptam la asa ceva dar din pacate nu e cu happy-end. :lol:
RinTinTin
15 Jun 2006, 08:19
The Omen (2006)-nota 7/10.Destul de interesant asemanator cu Copilul infernului.Cam slab sfarsitul,cand il tine de mana pe presedinte.Nu ma asteptam la asa ceva dar din pacate nu e cu happy-end. :lol:
Slab de tot ca acting. Liev Schreiber joaca zici ca e o scandura, Julia Stiles se straduieste, insa scartzaie.. Mai salveaza ceva Mia. La niste faze no thrills, insa misto filmat..
Asa si-asa, 7/10 spre 6/10..
Pt cei care cred ca omul a ajuns pe luna - 10/10 .Ii dau 10 pt ca este un film documentar foarte bine realizat care dupa parerea mea ar face orice om sa fie aproape sigur ca omul nu a ajuns pe luna.Eu sunt 99% de acest lucru.Sunrt prea multe dovezi care arata acest liucru.
asa...
1. asterix si obelix - misiune cleopatra 5/5
pentru francofoni, francolfili si iubitori de asterixi si obelixi
nu in ultimul rand pentru toti iubitorii de frumos pentru ca apare si monica bellucci
delicios, savuros, etc
una dintre celel mai si in litera si in sipiritul benzi desenate ecranizate ever
2.inside man 4/5
super surpriza placuta
film despre ny ca patchwork multi-cultural (ca orice film de spike lee as a matter of fact) in care in loc sal puna pe main character sa zika fuck si toate minoritatile ni le arata si cu cele bune si cu cele rele...
un protagonist impecabil jucat (denzel washington, dar care ca personaj mi-a fost antipatic) si un antagonist senzational scris (probabil si jucat eu nam vazut mare lucru din clive owen)
jodie foster (sexy la taior ca de obicei) dar ca personaj absolut inutila
final scartait, atat am de reprosat
dar un film antrenant, angrenant, si placut
3 zombie honeymoon 4/5
asta da drama de interior despre un cuplu cu probleme in mariaj
el si ea "just married"
el si ea pe plaja
(ea seamana cu lara flynn boyle dar with some titz)
apare un "oceanic zombie" (asa e trecut pe generic) si vomita in gura lui sange.
de aici el incepe sa se zombiefice treptat
ea il iubeste el o iubeste
chiar si dupa ce un obez care facea jogging e eviscerat de el in cada casei de vacanta
foarte ambitios, bizaroid dar finalul (mult prea patetico-poetic) nu mi-a picat bine
underworld2 5/5
sau mai pe romaneste (lumea de dincolo2: evolutia in jungla... cel putin asa scria la scala)
viata (vampiriloa si a varcolacilor) e un meci la serieB
mult mai putin digerabil (si mai slab, admit) decat primul dar ,ult mai cinstit, sanglant, brutal si enjoyable
cel mai mult mi-a placut (pe langa kate b. in latex negru) cum ajung ei in munti si chiar langa ei tot in munti e locul in care a fost exilat cu 300 de ani in urma un xcronicar al vampirilor dupa care trebuie sa ajunga la un transoceanic parcat intr-un port, care judecand din film e tot in munti
pure entertainment
(mai ales finalul, a la universal soldier)
Lucky Number Slevin (2006) nota 10/10.Un film super cu o distributie beton.Actiunea te captiveaza din primul moment si te tine in suspans pana la sfarsit.Un rol neobisnuit pentru Lucy Liu.
"rainy dog"-t.miike(1997).il ocolisem pana acum(stiama ca e un miike atipic,asa ca...).surprins din nou de brutalitatea si animalitatea gandirii orientale.de ce a murit femeia aia?era singurul personaj conturat,sensibil...si inlaturat intr-o singura linie de script.de ce? :?
poseidon 3/5
not good
but not that bad
in fine poate si faptul ca am vazut (partial, pana limita suportabilitatii a fost atinsa) x3 si pacacala se intoarce ma face sa nu zik 2/5
deci
supprtabil
dar un cliseu ambulant
singurul lucru care ma enervat cumplit afost voma de sobolan hranit cu voma si fecale de copil connor care ma jur daca murea dadeam un 5/5
JUST MY LUCK (2006) nota 5/10.Foarte slab.O tipa foarte norocoasa isi pierde intr-o zi norocul atunci cand la un bal saruta un tip foarte ghinionist.Tipul devine foarte norocos iar ea foarte ghinionista. :lol: Sfarsitul e tare de tot ca ei se tot sarutau si-si pasau norocul de la unul la altul. :lol:
Tsotsi - 8/10. Saracia din om duce la disperare...disperarea la un copil. Da...chiar asa. Are cateva momente bune spre foarte bune, muzica e buna. Ca sa revin la prima idee, un gangster din Africa fura o masina si in masina se gasea un copil. Sa zicem ca merita un Oscar (pentru cel mai bun film strain) , oricum actorul principal face o treaba excelenta.
RED EYE (2005)-nota 4/10.Subiectul filmului e foarte slab iar actiunea lipseste cu desavarsire.In afara de cateva alergaturi prin casa (Jack fugea dupa Lisa pe urma Lisa fugea dupa Jack)nimic interesant.Sunt cateva scene prin film la care te infunda rasul.Cea mai tare e aia de la final cand teroristi trag cu agheul in hotel iar apoi il arunca in apa.
Dog Day Afternoon - 9/10. Cel mai bun film despre un jaf armat intr-o banca pe care l-am vazut...si e cu siguranta personajul principal este facut in mod special pentru Al Pacino pentru ca astfel de roluri il reprezinta si dupa moartea sa. Filmul e foarte bun...are un tempo foarte bun, nu se grabeste, prezinta lucrurile in detaliu. Se transforma putin intr-o telenovela cand e descoperita cealalta sotie a lui Sonny (rolul lui Al Pacino in acest film) si nush...parca o lasa mai moale in a doua jumatatea filmului. Oricum e un film antrenant, care are momente grozave, cateva din acestea sunt chiar foarte amuzante. Merita...
the breed 3/5
pe cat de fascinant (include bai ling, estetica a la brazil, vampiri si o chestie foarte subversiva, semn de egal pus intre vampiri si evrei) pe atat de ratat la anumte faze
dar un worth seeing mai ales pt fanii copiilor noptii
alexander paul (sau paul aleander, whtvr) e din nou njemuritor doar ca nu ca highlander ci ca vampir...
si exista un plot (a la x-men dar in sensul bun) despre acceptarea celor diferiti si cei diferiti sunt vampirii si totul e acut cu look de 1940 vara si cand ii vezi te gandesti la evrei si holocasut si cartierele ale in are tariau ei
si cred ca e un film cam rasist dar cum totul se termina cu bine pentru vampirii-evrei (desi un negru a facut de acaco situatia si bai ling era sa moara, superba de ea) deloc controversat
Azucena 5/5
:love: :shock: :love: :shock: :D :love: :(( :w00t: :w00t: :w00t: :love: :P :) :o :happy: :w00t: :love:
Existã filme atit de proaste incit ar fi o mare imbecilitate sa nu se bucuri plenar de ele. Azucena este cea mai savuroasa si dementa drama cu refugiati si relatii (sexuale si de amor) inter-etnice care s-a facut vreodata si trebuie vazut ca sa fie crezut.
Pana sa apara Nicoleta Luciu in film facem cunostinta cu Azucena si ascultam opera Trubadurul de pe VHS. Cred ca in contractul Olimpiei Olari era specificat ca la maxim 3 secunde de la intrarea in cadru sa ramâna la bustul gol. Diana Munteanu este personaj negativ deci nu face prea mult sex si cind face isi tine sutienul pe ea.
Nicoleta Luciu iese din baie si zice “I am a virgin.” V-ati socat? Stati putin. Ca sa compenseze pentru acest neajuns se ofera sa presteze “oral love” unui granicer care o salvase. Nicoleta Luciu este Dolly (da si eu m-am gândit la Dolly Parton), o indianca transfuga din Republica Moldova in drum spre Londra.
Dupa care un granicer moldovean vrea sa o violeze drept care Nicoleta fuge la bustul gol prin casa si isi apara podoabele mamare de mâinile hulpave ale moldoveanului cu un cutit.
Mircea Muresan este autorul serialului Toate panzele sus si marele exhibitor de sani (si ce sani, ah, Nicoleta!!!!) al cinema-ului autohton (Miss Litoral si A doua cadere a Constantinopolului). De altfel cred ca deja putem vorbi de tehnica sanilor in contrapunct cu tot restul actiunii. Si, slava domnului filmul nu este parazitat de nici unul din obsesivele inutilele si inesteticele nuduri masculine care sunt foarte in trend in cinema-ul bastinas recent.
Un film MI-NU-NAT.
RinTinTin
20 Jun 2006, 10:28
Azucena 5/5
:love: :shock: :love: :shock: :D :love: :(( :w00t: :w00t: :w00t: :love: :P :) :o :happy: :w00t: :love:
Existã filme atit de proaste incit ar fi o mare imbecilitate sa nu se bucuri plenar de ele. Azucena este cea mai savuroasa si dementa drama cu refugiati si relatii (sexuale si de amor) inter-etnice care s-a facut vreodata si trebuie vazut ca sa fie crezut.
Pana sa apara Nicoleta Luciu in film facem cunostinta cu Azucena si ascultam opera Trubadurul de pe VHS. Cred ca in contractul Olimpiei Olari era specificat ca la maxim 3 secunde de la intrarea in cadru sa ramâna la bustul gol. Diana Munteanu este personaj negativ deci nu face prea mult sex si cind face isi tine sutienul pe ea.
Nicoleta Luciu iese din baie si zice “I am a virgin.” V-ati socat? Stati putin. Ca sa compenseze pentru acest neajuns se ofera sa presteze “oral love” unui granicer care o salvase. Nicoleta Luciu este Dolly (da si eu m-am gândit la Dolly Parton), o indianca transfuga din Republica Moldova in drum spre Londra.
Dupa care un granicer moldovean vrea sa o violeze drept care Nicoleta fuge la bustul gol prin casa si isi apara podoabele mamare de mâinile hulpave ale moldoveanului cu un cutit.
Mircea Muresan este autorul serialului Toate panzele sus si marele exhibitor de sani (si ce sani, ah, Nicoleta!!!!) al cinema-ului autohton (Miss Litoral si A doua cadere a Constantinopolului). De altfel cred ca deja putem vorbi de tehnica sanilor in contrapunct cu tot restul actiunii. Si, slava domnului filmul nu este parazitat de nici unul din obsesivele inutilele si inesteticele nuduri masculine care sunt foarte in trend in cinema-ul bastinas recent.
Un film MI-NU-NAT.
Bwhahaha. Did you choke the old bishop or not?
BE SINCERE
Ice Age 2: The Meltdown - 8/10. Foarte bun ca un sequal dar totusi nu s-a ridicat la nivelul primului film. Primu a avut mai multe chestii care atingea coarda sentimentala a spectatorului (pusti pierdut si gasit de animale salbatice care in sfarsit a fost inapoiat tatalui sau) pe cand acesta are mai mult suspans, mai multa actiune. In acesta din urma se vede si diferenta de tehnologie folosita chiar daca nu difera asa de mult. Dar totusi e un film excelent de vizionat, care nu te plictiseste in nici un fel. Un plus gigantic ii vine faptului ca vedem mai mult din Scrat...That squirrel is crazy! Inca un plus este ca s-ar putea sa vedem si un Ice Age 3...wich is allways good...
Nightwane
22 Jun 2006, 07:27
Survive Style 5+
Ca si cum ai baga hashish, marihuana SI LSD. Toate de-o data. Genial si uber-funny.
Night of the Lepus
Killer rabbits. Killer effing rabbits. RABBITS, man! Huge, gigantic RABBITS. Killer rabbits. Rabbits, man, they creep me out. Penibil dar genial.
Slumber Party Massacre 1
Rather boring dar funny pt ca e atat de prost jucat. Merita vazut o data.
Zombi 4 - After Death
Nu, nu e ZombiE, e Zombi ca asa a vrut Lucio Fulci (god bless his italian soul) cand a facut Zombie Flesh Eaters (a.k.a. Zombi 2). Asta nu-i facut de Fulci si se vede. Dezamagitor dar are o scena absolut geniala cand o tanti gen Diana Ross ii papa pe unii. The Gore is pretty lame.
Nails
Rather ok, desi cam artsy-fartsy. Mi-a adus aminte de Schramm al lui Buttgereit (numa' ca Schramm e muuult mai misto). Nu e de aruncat dar nici a priceless masterpiece nu e.
The Dead Pit
Stupid si penal, i loved it. Zombies printr-un spital or whatever. Aiurea rau de tot. Pur stil '80s.
Organ
LOVED IT. totally japanese-ish si foarte foarte cool. De rumegat de multe ori.
Eko Eko Azarak 1
Un horror dragutz, curatzel si corect. It's a feel-good movie!
wicker park: awesome movie, mi-a placut mult, m-a facut sa imi dau seama de multe chestii chiar daca la prima vedere nu pare in stare de asa ceva: ei bine, e un film interesant despre un tip logodit si care ajunsese sa caute inele de casatorie care vee intr-o zi la magazinul unde lucra o fata si se indragsteste, o urmareste si mare parte din film este realizat pe imbinarea dintre ralitate si iluziile lui, pe care el le crede adevarate. oricum super filmul, nu dau detalii poate il vedeti si voi ;)
Pitbull
22 Jun 2006, 11:21
Iar s-a bulit topicu' ästa...
Afarä scrie ultimul post "Omu", înäuntru väd "Mono". :huh:
Pitbull
22 Jun 2006, 11:23
Mda... Ca sä väd ultima paginä, trebuie sä postez ceva aiurea, si pe urmä sä dau sä-mi väd propria aiurealä.
Pitbull
22 Jun 2006, 11:25
Na, acum merge!
Se pare cä ultima paginä se deschide numai de la patru mesaje-n sus (adicä-n jos)...
Nightwane
22 Jun 2006, 11:42
SI TOPICU' ASTA L-AI DISTRUS!!!!!
Pitburg rau.
:lol:
E clar ca thread-ul asta a devenit prea mare pentru forum-ul CineMagia (hi-hi-hi). Deci eu propun sa asteptam pana ajunge la pagina 200 (sa stabilim un record, nu de alta), apoi sa-l inchidem, sa-l lipim cap de afis pe prima pagina si sa deschidem unu' nou!
Pitbull
22 Jun 2006, 11:56
SI TOPICU' ASTA L-AI DISTRUS!!!!!
Pitburg rau.
Foaie verde de urzici,
Astäzi KORBEN nu-i aici!
Sinnerman
22 Jun 2006, 18:51
Pãcãtoºilor!
I saw Saw!
Am aºteptat una ora jumãtate (1, I) ca sã-ºi taie ºmekeru' ãla picioru'. Una ora jumãtate, mama mia! De la începutul filmului aºteptam scena ºi o primesc în ultimele 10 min. din film. Asta unu la mîn...picior.
Doi la picior: Saw aduce puþin (cam mult) a Se7en ºi aici mã refer la Jigsaw & John Doe. In any case, Doe cîºtigã.
Saw e ceea ce e, nu ceea ce vrea sã fie. Unui astfel de film nu-i ºade bine cu etiketa de thriller psihologic pe frunte. Eu voiam sînje. Mult. ªi nu mi s-a oferit. Risipã de idee.
And I saw Saw II!
ªi mai prost decît primul. Finalul e un big no-no. În cel mai rãu caz îi fãceam lui Jigsaw o skimbare de sex, plastic surgery or smth, da' în nici un caz nu o lãsam pe femeea aia moºtenitoarea lui. Dacã tot ai de gînd sã faci o serie de astfel de filme, pãi lasã-l în 'mnezeii lui pe omorîtoru' iniþial, or else you'll spoil the fun (adicã exact ce s-a petrecut în seria Friday the 13th, în care, la un moment dat, un copkil ia locul lui Jason - da' numai pt. un film. Parcã.). ªi nici aici n-avem destul sînje. Mama dracu'.
Saw distruge visele. :hmm:
IMAGINE ME AND YOU (2006) nota 7/10.Un BROKEBACK MOUNTAIN dar nu atat de profund de data asta cu femei.Filmul incepe prost cu o nunta dar pe parcurs devine interesant si incepe sa te captiveze.Nu e cine stie ce dar e fain ca e cu lesbiene. :lol:
Whisky - 9/10
ca si cum ai arunca o privire intr-o cutiuta muzicala si ai vedea 3 figurine dansand: la inceput distant, mecanic, apoi tot mai aproape, tot mai uman, ca la sfarsit sa se departeze din nou si sa auzi capacul cutiei inchizandu-se...
apartamentu104
22 Jun 2006, 22:48
Hoodwinked - mult prea tare frate!!! 10/10
Un film de animatie excelent care continua actiunea din mult prea cunoscuta poveste a scufitei rosii, furnizand niste intorsaturi neasteptate dar pline de umor. Pot afirma cu siguranta ca este cu mult mai sus decat celebrele Ice age sau Shreck, desi din punct de vedere al graficii este un piculet mai inapoi.
Un must see pentru iubitorii genului.
Supastar
22 Jun 2006, 23:12
tot am cautat topic despre fix alert... deoarece n-am gasit:
Fix alert de florin piersic jr. (din spatele lui florin piersic jr.)
Pentru a incepe cu un verdict: filmul e surprinzator de ok. Acestea fiind spuse pot incepe sa critic. In primul rand nu am inteles unele elemente ale "mizei in scena": de ce alb-negru? (poate s-a vrut usor neo-noir) si de ce montajul atat de alambicat? Asupra raspunsurilor la aceste intrebari nu atarna ghilotina, se poate la fel de bine ca raspunsul la ambele sa fie "de aia!" Merge si asa...
N-are rost sa povestesc nimic din el nici pentru cei care nu l-au vazut cause i would be giving away the surprise. Asta e cununa filmului: modul in care se dezvaluie povestea complicata (mai mult de montaj decat de complexitatea situatiilor) si intentiile personajelor.
Cea mai buna scena din film (replici bune si jucata foarte bine) e cea in care doi indivizi dubiosi joaca un fel de septica americana. Delicioasa! Si dorina chiriac (pentru cei dintre voi care o suporta. eu, din motive personale, nu o suport ca persoana si mi se pare enervanta in tot ce face) are si ea o scena buna, desi cam lunga. Aici e si una din problemele filmului, desi nu dureaza prea mult (1ora si jumatate) si nu e nici chiar plictisitor, se simte cumva prea lung. Si coloana sonora! muzica! jalnica! potrivita in montaj, dar foarte nepotrivit artistic/cinematografic/cum-vreti-voi.
Bineinteles, se poate baga lejer bisturiul in os si ii se pot reprosa destule filmului. Cele cateva rasturnari de situatii sunt, daca nu chiar previzibile, cel putin cunoscute. filmul incearca sa fie original la fiecare pas (de cateva ori ii si reuseste), dar uneori devine obositor.
Pana spre sfarsitul filmului au dominat cadrele fixe si lungi printre care s-au rasfirat niste cadre din tot felul de pozitii, nu nemaifacute, sa le spunem neconventionale.
In ultima parte a filmului s-a incercat ceva foarte interesant. Din clasica reluare la sfarsit, a scenelor care sa inchege actiunea si sa explice totul, s-a ajuns la un fel de reluare a filmului formata dintr-un montaj complementar. Pe o muzica foarte buna, energetica se trece din nou prin tot filmul cu scene din unghiuri revelatoare (adesea complementare) si cu cadre scurte cu multe taieturi. Intentie laudabila, dar realizare usor obositoare. (a propos, nu oricui ii reuseste sa lase muzica sa mearga minute bune si multe si lungi!... (asta e pt cinemania k tot innebunea nevinovatii care cer filme cu adolescenti! ;) ))
Filmul, desi cu neajunsuri evidente, lasa totusi o impresie pozitiva dupa vizionare!
apartamentu104
24 Jun 2006, 02:29
Corpse bride..... tot animatie (parca as fii nebun).....dar tot 10 din 10.
pur si simlu superb....(sau poate sub influenta berii.)
ma intreb insa daca s-a vrut a fi doar o banala comedie oarecum morbida sau mai mult....
daca nu convine nu supara nici o contradictie.
( de ce e lumea de dincolo asa de colorata pe cand cea de aici asa de gri....sa ma mai uit de cateva ori?? )
p.s. tineti cont de bere si nu fiti foarte duri.
Bride of the monster 5/5
Caracatita gigantica de cauciuc ca pet, un doctor (in energie atomica) dotat cu capacitati hipnotice, o ziarista bagacioasa, paranoia legata de utilizarea stiintei (atmoice in mod special) in scopuri machiavelice, Lake Marsh, o teorie absolut sublima despre cum ar fi travesat nessie oceanul pentru a ajunge intr-o banala mlastina (sau lac) din usa
Irepetabil si inoubliabil
Plan 9 from Outer Space 5/5
Variatiune very low budget pe tema din The Day the Earth Stood Still (extraterestrii vor sa ne avertizeze ca am mers cam prea departe, gen paranoia epocii atomice si a deceniului nuclear)
Sublim, atroce, ravisant (cine draq mai pune masa de bucatarie in mijloc de nava cosmica???)
Vampira… :love: :love: :love: :((
House of the Dead 2 3/5 :love: :shock: :D :(( :w00t: :love: :shock: :D
Extrem de enjoyable si entertaining
De fapt mismash (asumat as zice)
Colaj de idei secvente sau citate din Resident Evil2 (oarsul-capcana care va fi ras de pe fata pamantului, patrula militara), Dawn of the Dead (fac ce faceau si in timpul vietii), Day of the Dead (armata, supravietuitoarea din prima casa a mortilor captiva intr-un laborator) Reanimator (infectarea ca experiment) Alone in the Dark, etc
Lipseste secventa mega be hyper cool de lupta
Lipsesc si zombie zburatori
In fine la zombie le-au crescut dinti MARI si sunt ceva mai rapizi decat standardul genului, exista o secventa antologica, o eviscerare
Si desi nu musteste de nihilism sau cinism se indreapta in directia in care trebuie
Very very likeable
Uwe boll rulez
Nightwane
25 Jun 2006, 08:08
HotD2 nu e de Uwe Boll.
Zombies zburatori si cu dinti mari vezi si in Zombi 4.
@ nightwane
da, stiu
de hotD2: dead aim e responsabil
unu, michael hurst
ceeace nu inseamna ca uwe boll doesn't rule
zombi4 nam vazut. ink
RinTinTin
26 Jun 2006, 13:50
:lol:
E clar ca thread-ul asta a devenit prea mare pentru forum-ul CineMagia (hi-hi-hi). Deci eu propun sa asteptam pana ajunge la pagina 200 (sa stabilim un record, nu de alta), apoi sa-l inchidem, sa-l lipim cap de afis pe prima pagina si sa deschidem unu' nou!
Behehehehe.
I'm very serious... :P
Runaway Jury - 6-7/10: Orice film care se concentreaza pe un proces are toate sansele sa devina plictisitor, mai devreme sau mai tarziu. Totusi, cine a montat "Runaway Jury" a facut o treaba buna, pentru ca a reusit ca faca un film antrenant, bine gradat, care ascunde (bine!) o poveste subreda si tendinta (normala, de altfel) de a fura din filme clasice (precum "Anatomy of a Murder", "Twelve Angry Men" etc.). E drept, actorii isi fac treaba, unii bine, altii chiar foarte bine. Pacat doar de Dustin Hoffman, care se cam pierde in peisaj.
chihiro
27 Jun 2006, 23:02
Auditia
e doar al doilea film japonez pe care l-am vazut (fara sa pun la socoteala filmele anime). e super tare filmul, insa nu-l recomand celor care se sperie usor
Cinemania
28 Jun 2006, 11:35
Barfuss (2005)
Al treilea film regizat si produs de talentatul Til Schweiger. Mult mai bun decat primele 2. Comedie usoara cu putin iz de drama a la Deutsches Kino. Pe alocuri neverosimil. It was fun though. 6.5/10
The Upside of Anger (2005)
Un film bun mai degraba datorita distributiei excelente. O Joan Allen suparata pe viata si pe toata lumea din jur - i-a stat foarte bine. Evan Rachel Wood mi-a placut si ea mult. Kevin Costner la fel ca in ultimele filme in care a jucat.
6.5/10
dr strangelove (or how i learned to stop worrying and love the bomb)
5/5
cel mai atipic kubrick...vonnegut-ian d'a dreptul
bizar de profetik la capitolul 'un texan de cacat va aduce apocalipsa"
si, paradoxal, singurul film de the uber-overrated kurbick pe care l-as revedea cu placere
dr strangelove
[...]
cel mai atipic kubrick...
Huh? :huh: Pe dracu'!
Cinemania
28 Jun 2006, 20:58
si nici uber-overrated nu e
Malibu's most wanted (6/10) - slabutz dar mi-a placut totushi de actori...
RinTinTin
29 Jun 2006, 10:05
Malibu's most wanted (6/10) - slabutz dar mi-a placut totushi de actori...
OMG
One of the worst movies i ever glimpsed. Nu pot sa zic "seen", n-as fi rezistat.
The Dukes of Hazzard - 5+1/10. Nu e cine stie ce...cascadorii cu masina destul de marfa, este si o poveste dar slabuta. +1 ii revine Jessicai Simpson, dar bine ca nu a avut prea multe replici. Si masina a fost marfa...Just a one time thing, just for fun...
Carne Tremula - 10/10 Joder, chiar mi-a placut atat de mult incat ii dau un 10. Doua triunghiuri amoroase care te atrag in complexitatea relatiilor dintre personaje, atat de bine construite incat nici un personaj nu ramane pe dinafara, toti au parte de momentul lor de dramatism si de clipa lor de pasiune. Nu e tocmai filmul pe care l-as alege intr-o zi caniculara de iunie, it's way too hot...
GhitzaCartitza
30 Jun 2006, 23:04
Superman Returns ... :sleep:
... si cum spuneam, NIMIC NOU; cred totusi ca am ras mai mult decat la Scary Movie in schimb.
Cand il ai pe mana ca personaj pe "Omul de Otel" + o groaza de bani, te apuci sa iei aceeasi poveste din primul Superman, o mai cosmetizezi un pic cu efecte speciale aduse la zi si cica R E L A N S E Z I seria Superman. Sa fim seriosi! Voiam sa-l vad iar pe Lex Luthor in personaj negativ principal :sick:? NUUUUUUUUUU!!!! Si toate din vina lui Bryan Singer care s-a dat cu fundu' de pamant ca sa regizeze el Superman. A facut o balarie de remake la primul film din serie. Chiar nu ma asteptam sa fie atat de idioti. The same story oameni buni!!!! Damn!!!!! Si e si mai prost chiar :x.
Sa fi luat ca exemplu ce a facut Christopher Nolan cu BATMAN Begins. Parerea mea :hmm:. Dezamagitor pentru mandria mea de fan Superman :(( .
4/10 (doar pentru ca e cu Superman)
Paths of Glory - 9.5/10. Cum poate fi un film asa de serios si asa de plin de amuzament sadic si trist in acelasi timp...numai un om poate face asa ceva ... Kubrick. Filmul prezinta un eveniment care s-a petrecut in I R.M. in Franta. Probabil scena mea preferata din film nu este atunci cand zboara obuze deasupra capetelor francezilor (de fapt e pe locul 2) ci atunci cand Christiane Kubrick (that's right...e sotia lui Stanley) canta in bar si toti francezii se transforma din baieti galagiosi in oameni singuri cu juma' de lacrima in ochi (top notch scene right there!). Oricum filmul este plin de astfel de momente exceptionale chiar daca sunt asa de rapide si dupa unii nesemnificative...dar ele sunt acolo...si vor fi pentru totdeauna pentru ca filmul este un clasic al genului dar si in general. Kubrick rullz!
@Ghita...
eram sigur ca asa o sa faca fara sa ma uit la film...
m-am uitat doar putin pe site-u lu SuperDude asta...si vad poze de cand e el mic...si fuge, etc... si exclam...Asta e remake! Eram 80% sigur...mersi m-ai linistit, Ghita...
Sinnerman
01 Jul 2006, 00:51
Lord of the Flies- '63
-Peter Brook
Foarte miºto. Subliniazã excesiv de mult ideea cã la rãdãcini sîntem tot animale ºi cã în momentul în care pãºim într-o lume în care legile nu mai au nici o valoare, revenim la starea de care ne e fricã cel mai mult: sãlbatici. Cred cã doar Cannibal Holocaust mai exploateazã kestiile astea atît de miºto. E a doua oarã cînd zic miºto. Acum a treia. Punkt.
:love:
Dario Argento
01 Jul 2006, 12:46
She's the Man sau Iubesc pe cine nu trebuie, cea mai stupida si mai cliseistica comedioara de colegiu :sick: pe care am vazut-o in ultimul timp; macar sa fi fost si cea mai grosiera, stiam o treaba ;) . Tragic este ca intriga este luata din "Marele Will" ("A douasprezecea noapte"), care, fiind plecat sa moara putin, nu a avut nimic de comentat. Sad, but true...
Terror_IST
01 Jul 2006, 14:31
Cred cã doar Cannibal Holocaust mai exploateazã kestiile astea atît de miºto.
Incearca si "Batoru Rowaiaru" (Battle Royale).
PRIDE AND PREJUDICE (2003) nota 5/10.O comedie foarte slaba am tot asteptat sa rad dar nu am avut unde si tot asteptand s-a terminat filmul.
Dario Argento
02 Jul 2006, 13:07
PRIDE AND PREJUDICE (2003) nota 5/10.O comedie foarte slaba am tot asteptat sa rad dar nu am avut unde si tot asteptand s-a terminat filmul.
Mda, aducera in zilele noastre a unor subiecte din clasici precum Shakespeare (v. mai sus) sau Jane Austen (in acest caz) rareori reuseste. O exceptie cat de cat notabila care imi vine acum in minte este Cruel Intentions (1999), dupa Legaturi periculoase de Choderlos de Laclos. Si Clueless, tot dupa Austen, mi-a placut acum 10 ani, da' nu stiu daca mi-ar mai spune ceva acum.
Revenind la filmul de care vorbeai, pe langa lipsa de umor as adauga lipsa de sarm a protagonistei, Kam Heskin, care mi se pare una dintre cele mai stresante tinere actrite de la Hollywood. :sick:
The Good, The Bad and the Ugly - 10/10. Or should I say The Good, The Better, THE BEST! Cu totii am auzit de filmul asta chiar daca nu toti l-au vazut...acestia din urma nici nu stiu ce au pierdut. Au pierdut cel mai bun western din istorie. Toate se combina perfect...regia lui Sergio Leone (tata westernului), cu muzica si cu actingul actorilor de prima mana (Clint Eastwood/The Good, Eli Wallach/The Ugly si Lee Van Cleef/The Bad). Scena de la sfarsit e una dintre cele mai memorabile scene din industria filmului facuta vreodata si, din nou, nu trebuie ratata. Pe multi ar speria lungimea lui...dar odata ce ai apasat play nici nu iti dai seama cum zboara timpul pentru ca e una dintre cele mai captivante si superbe povesti puse vreodata pe o pelicula. Nu spun ca e cel mai bun film facut vreodata dar cu siguranta e CEL MAI BUN western facut vreodata. A MUST SEE!!!
Cinemania
02 Jul 2006, 16:24
Napoleon Dynamite
prins pe HBO, nu m-am putut abtine sa nu-l revad...filmul asta e prea bun
Sinnerman
02 Jul 2006, 21:17
Incearca si "Batoru Rowaiaru" (Battle Royale).
E pe lista-mi de asian extremes deja :D . Mulþam oricum!
Pee Wee's Big Adventure - '85
Early Tim Burton baby! Dacã nu mã-nºel, e primul lung-metraj al lui. O comedie diferitã de toate celelalte filme ale lui Burton. Se resimte totuºi atmosfera fairy-tale like ºi, o secvenþã animatã, scurtã de vreo 30 de sec., te convinge cã ºi-a bãgat ºi Tim coada.
Pee Wee e un Mr. Bean care kiar are umor. Puþintel gay, puþintel childish, amuzant ºi -de ce nu?-, entertaining kiar dacã la un moment dat tinde sã plictiseascã. Întreg filmul e construit pe cliºee - realmente copilãreºti-, care-i dau farmecul aparte, în cele din urmã. Ele pot deveni - ºi kiar devin în unele locuri-, oarecum frustrante, mai ales în prima jumãtate de orã a filmului - pînã de obiºnuieºti cu toanele ºi stilul lui Pee Wee.
Meritã privit cel puþin o datã.
europe_east
03 Jul 2006, 03:45
vazut "the heart is deceitful above all things" si nu mi-a placut mai deloc. asia argento e fermecatoare oricum si oriunde, ca asa e ea, dar filmul pare mai mult un exercitiu de rebeliune al unui adolescent. si oarecum si un experiment sadic la adresa spectatorului. how far can we go. daca pentru asia genul asta de chestii imi imaginez ca sunt exercitii de supravietuire, o inteleg ca face filme, in loc sa mearga la psiholog, dar pare ca n-a ajuns la nici o rezolutie, si e la fel de confuza ca si cand a inceput filmul. ma rog, poate n-am inteles io. e adevarat ca aproape am adormit de vreo doua ori in timpul filmului, dar orisicat.
Barry Lyndon - 10/10. Scriu cu placere despre acest film pentru ca este un film unic si exceptional. O poveste despre razboi, dragoste si putere. Kubrick (m-am convins, e cel mai bun regizor care a existat vreodata) reuseste prin imensul talent sa ne introduca in acea epoca, secolul XVII ca si cum ar exista chiar acum undeva in Anglia, pentru ca o face cu asa aparenta usurinta incat nici nu simti. Si totusi, cu toate ca a fost nominalizat, filmul nu a primit premiul pentru cel mai bun film si nici pentru cel mai bun regizor cu toate ca le merita fara ezitare. In schimb a primit la departamentul arte orice Oscar posibil, motivul fiind evident. Barry este un om cum nu a mai fost altul, curajos, destept, si frumos la fel ca Irlandezii din ziua de azi, vezi Colin Farrell (primul care mi-a venit in minte). Ceea ce e cu adevarat interesant este ca chiar si in acea epoca vedem lucruri care se petrec in ziua de azi (copiii bogatasilor sunt rasfatati pana la moarte ;) , si pe atunci lumea se casatorea pentru bani, se gaseau homosexuali si atunci, cine ar fi crezut...si multe altele. Cu toate ca filmul acesta este extrem de rar, rog cu caldura sa il cautati (eu personal l-am gasit pe torrente) pentru ca este un film, din nou, exceptional peste masura. Cu toate ca are 3 ore nu e plictisitor o secunda. Uimitor!!!
To Kill a Mockingbird - 9/10. Este un film bun si important. Este vorba despre doi copii Jem si Scout si tatal lor Atticus Finch. Atticus este un avocat care apara intr-un caz important prin subiectul pe care il atinge dar si extrem de tensionant (pana si eu aveam emotii la declararea verdictului, chiar daca intr-un fel ma asteptam) pe un negru acuzat de viol si violenta fizica. Subiectul pe care il abordeaza cazul este in primul rand rasismul, care in anii '30 era inca o problema in America, dar in '62, cand acest film a fost lansat a avut un impact imens, pentru ca pe atunci se "incheia" problema rasismului in America. Atticus este un erou, un erou suprem, chiar daca nu are puteri supranaturale. Consider ca scena din tribunal face filmul si este baza si punctul culmimant al filmului.
[b]Barry este un om cum nu a mai fost altul, curajos, destept, si frumos la fel ca Irlandezii din ziua de azi, vezi Colin Farrell (primul care mi-a venit in minte)
Nu..Barry Lyndon este un cartofor, un aventurier fara scrupule, un parvenit.
@sinnerman...ah, pee wee....ce vremuri, ce film... l-am revazut recent si mi se pare filmul cu cea mai mare doza de suspans facut vrodata...parca in fiecare moment te astepti ca de dupa masca de prostut simpatic si ciudatel cu bicicleta sa iasa pedofilul, obsedatul, maniacul, masochistul, celenteratul falic, minuitorul de drujba...daca ar fi dupa capul meu(prost), as reedita filmul, cu ajustarile sus-numite altoite fix pe ultimele 15 minute.
[b]Barry este un om cum nu a mai fost altul, curajos, destept, si frumos la fel ca Irlandezii din ziua de azi, vezi Colin Farrell (primul care mi-a venit in minte)
Da...nu stiu de ce am uitat de astea...
Totusi el a reusit in viata si a pierdut lamentabil in final...A avut momentele lui de glorie totusi unde ti-a aratat ca e mai mult decat om (scena duelului cu fiul sau vitreg)
Barry Lyndon - 10/10. [...] Si totusi, cu toate ca a fost nominalizat, filmul nu a primit premiul pentru cel mai bun film si nici pentru cel mai bun regizor cu toate ca le merita fara ezitare.
Da, Academia are traditie serioasa la erori in acordarea premiilor. Totusi, "Barry Lyndon" a pierdut in fata lui "One Flew Over the Cuckoo's Nest", nu in fata unui film de genul "The French Connection", ca "A Clockwork Orange". Iar privind retrospectiv, dupa 30 de ani, filmul lui Milos Forman este mai important (si chiar mai bun). Eu cred ca a meritat premiile pe care le-a luat.
Shall We Dance - 6/10: mi-e lene si frica sa comentez pe marginea filmului asta...
It's All Gone Pete Tong
XXI-st century Beethoven.
Mockumentary a la Spinal Tap (dar mai amzuant), cu un strop de Citizen Kane si dependenta infatisata ca o marmota uriasa. Pacat de finalul cheesy. Aparitii ale lui Carl Cox, Paul van Dyk si Tiesto, deci marfa.
8.5/10
Cinemania
06 Jul 2006, 19:53
...un personaj perfect
Cinemania
06 Jul 2006, 19:55
Barry Lyndon - 10/10. [...] Si totusi, cu toate ca a fost nominalizat, filmul nu a primit premiul pentru cel mai bun film si nici pentru cel mai bun regizor cu toate ca le merita fara ezitare.
Da, Academia are traditie serioasa la erori in acordarea premiilor. Totusi, "Barry Lyndon" a pierdut in fata lui "One Flew Over the Cuckoo's Nest", nu in fata unui film de genul "The French Connection", ca "A Clockwork Orange". Iar privind retrospectiv, dupa 30 de ani, filmul lui Milos Forman este mai important (si chiar mai bun). Eu cred ca a meritat premiile pe care le-a luat.
din pacate asa e :)
n-o spun ca sa atac filmul lui Milos...Doamne fereste...filmul e in top 3 la mine...Barry Lyndon a avut ghinionul sa candideze in acelasi an
sandokan
06 Jul 2006, 22:19
Ultimul film vizionat a fost X-men 3:Ultima confruntare, care merita o nota de 8.60 pentru actine, pentru drama o nota de 8 iar pentru romantism cam un 9 si ceva.Este un film de circa 4 stele cu nominalizarea lui Hally Bary extraordinara in rolul lui Storm. PERFECTO
"Ultima printesa"
N-am mai ras asa de foarte mult timp. Desi are unele cadre frumusele si ideea nu mi se pare chiar rea, este execrabila realizarea. Imaginea, efectele sunt slabe, replicile la fel.
Cred ca daca ar fi beneficiat de alta echipa in spate, ar fi putut iesi ceva cu adevarat fermecator. Pentru a realiza imaginea de basm e nevoie de ceva mai mult...
Mi-a placut, dar se putea mult mult mai bine. :sleep: L-a mai vazut cineva?
Longshot
07 Jul 2006, 07:50
L-a mai vazut cineva?
dap. pe mine nu m-au dat gata efectele (avand pe raboj si 'legend of zu', care e cam in aceeasi idee de penal, era si greu) ci faptul ca era dublat (abominabil) in engleza. era ca si cum ma uitam la un sunday early jackie chan special pe protv. totusi mi-au placut anumite chestii ce tin, cum ai zis si tu, de idee si daca eu unul n-am chiar regretat timpul pierdut si banii (ca la scary movie 4) n-as recomanda filmul la toata lumea. o avea si slabiciunea mea pentru wuxia un rol prin toata treaba asta.
p.s. : cecilia cheung e ok si villainu' la fel da' dong-kun jang ala m-a enervat in tot ce am vazut eu cu el de la coast guard la 2009.
Nightwane
08 Jul 2006, 00:04
The Devil Wears Prada
Correction. Diavolul poarta mai multe chestii, nu doar de la Prada.
Oh well. It's rather ok for a chick flick. And i hate chick flicks. Oricum ma asteptam la mai mult date fiind pretentiile fashionistice pe care le presupunea filmul. In nici un caz nu este a glamorous extravaganzza, nici macar glamorous nu este. In afara de Meryl Streep care este an enchanting goddess.
I-ar fi trebuit mai mult fashion decat doar niste firme aruncate randomly prin dialoguri.
Astept cu nerabdare ecranizarea de la ''Confessions of a Shopaholic''. Tot chick-flick o sa fie da' macar ala sigur o sa fie funny. Daca se face.
coquelicot
08 Jul 2006, 01:03
chiar in seara asta am avut ocazia sa vad, in sfarsit,' barry lyndon'.
desi am apreciat mai mult alte filme de kubrick, nu pot nega extraordinara atentie acordata cadrelor , actorii excelenti si sarabanda lui handel...acum mi se pare ca voice-over-ul si impartirea in capitole a fost o sursa de inspiratie puternica pt 'dogville'-ul lui lars...
iulia blaga scria intr-un articol cum ca 'the duellists' al lui ridley scott ar fi mai bun decat 'barry lyndon'.desi l-am vazut pe primul mai demult, tin sa mentionez ca in ciuda imaginii exceptionale din the duellists[care e mai impresionanta decat cea din filmul lui kubrick] si a povestii aparent mai antrenante, prefer eleganta si detasarea din barry lyndon.
imi pare rau doar ca nu l-am vazut mai devreme...
Annie Hall - 8/10: well, mi-a placut mult mai mult decat acum patru ani, cand am vazut filmul prima oara (dar tot nu sunt foarte extaziat). Problema e ca ultima treime ma cam plictiseste, poate fiindca vine dupa poanta geniala cu cocaina (that gets me every time :D).
+ o tentativa de a ma uita la "From Justin to Kelly" pe HBO, da' mi s-a facut greata dupa vreo 5 minute.
iulia blaga scria intr-un articol cum ca 'the duellists' al lui ridley scott ar fi mai bun decat 'barry lyndon'.desi l-am vazut pe primul mai demult, tin sa mentionez ca in ciuda imaginii exceptionale din the duellists[care e mai impresionanta decat cea din filmul lui kubrick] si a povestii aparent mai antrenante, prefer eleganta si detasarea din barry lyndon.
"The Duellists" e mai accesibil. Eu, personal, cred ca e cel mai bun film al lui Ridley Scott, but it can't hold a candle (wink-wink ;)) to "Barry Lyndon". Detasarea lui Kubrick ma prinde si pe mine, de fiecare data. Dar nu si pe altii; de aceea, zic eu, depinde de persoana, mai ales cand compari "Barry Lyndon" cu "The Duellists".
P.S.: Imaginea lui Kubrick/Alcott e superba in "Barry Lyndon". Mai ales datorita scenelor cu lumanarile, s-ar putea sa fie filmul despre a carui imagine s-a vorbit/scris cel mai mult.
P.P.S.: You might also wanna try "Tom Jones".
V for Vendetta - 9/10. Un film care iti ramane in ganduri si vrei neaparat sa mai discuti despre el si cu altcineva, sa impartasesti entuziasmul si povestea extraordinara. Hugo a reusit sa creeze unul dintre cele mai momorabile si sper, clasice personaje din filmele bazate pe benzile desenate. Un personaj poetic, inteligent, carismatic si totusi cu sange rece. A fost ales in special din cauza felului cum l-a interpretat pe agentul Smith, aici e exact opusul, se vede umanul si totusi robotul, monstrul din el. E superb! Si Natalie reuseste un rol bun si ne surpinde in special prin faptul ca isi taie parul, dar mai sunt si alte momente. Povestea filmului e legata de politica si modalitatile de conducere din lume. Vedem ca felul cum este condusa America (din perspectiva fratilor Watchowski) nu are viitorul, decat unul plin de razboi...iar cel din Anglia este o combinatie dintre comunism, monarhie si nazism. Filmul acesta nu trebuie urat pentru ca e pana la urma un film, un film inspirat dintr-o banda desenata si chiar si asa are un mesaj: Guvernului trebuie sa ii fie frica de popor, nu invers...
coquelicot
08 Jul 2006, 14:08
intr-adevar, scenele filmate la lumina luminarilor chiar sunt incomparabile[parca asta a fost filmul care-a rezolvat pt prima data problema filmarii la lumina lumanarilor, right?], dar mie mi-a placut mult folosirea luminii naturale in the duellists si probabil unele scene erau mai bine 'luminate' decat altele din lyndon.
oricum cred ca astea sunt singurele filme in care intre cei 2 regizori ar putea exista vreo comparatie[celelalte filme ale lui ridley fiind, indeed, prea slabe ca sa se apropie de kubrick]
voi incerca sa vad si 'tom jones' daca am ocazia, thanks for the recommendation :)
Find me Guilty - 8/10. Un film 100% placut si pe placul tutror. Are umor, drama si suspans. Pana si Vin se descurca foarte bine in rolul lui. Ajuta la reusita filmului si tata filmelor - proces...the father of the Courtroom Drama, Sidney Lumet care a mai regizat probabil cel mai cunoscut si bun film despre un proces "12 Angry Men", deci stim ca nu putem fi dezamagiti. Nici un moment de plictiseala si la sfarsit, cand s-a dat verdictul, am facut ce a facut fiecare acuzat din aceea camera de proces. As fi facut la fel si in cinema sau in orice alt loc. Nu va spun cum ca sa nu stric sfarsitul pentru altii, dar va spun asta, rau nu am reactionat :lol:. Hai vizionare placuta!
Der himmel uber Berlin
Suberb, intens si liric. Filmat superb, cu replici/ganduri extrem de profunde. Remarcabila mai ales secventa in care Marion pluteste la trapez ca un inger, in timp ce Daniel sta pe pamant ca un muritor.
Si ingerii sunt oameni. 10/10
The Fast and The Furious - Tokyo Drift - 5/10. Cel mai slab din serie. Primele doua erau amandoua la acelasi nivel dar cu asta a scazut mult, pacat. Practic nici nu era nevoie de scenariu pentru ca e un film despre masini...deci singurele relici trebuiau sa fie despre masini, dar nuuu, trebuiau sa mai bage o poveste de rahat cu replici pe masura...nu mere. Nici masinile nu is asa iesite din comun pentru ca le-am mai vazut ba in alt fast & furious ba in NFS...masina care iese in evidenta e mustangu de la sfarsit cu motor de nissan...uau. Vizionati-l, daca sunteti fan Underground, dar mie nu mi-a placut driftu in nici unu. Si cine l-a pus pe Vin in ultima scena...ce penibil...
GhitzaCartitza
09 Jul 2006, 19:24
Aceste cuvinte ne doare :((
Aceste cuvinte ne doare :((
Te dor pentru ca ti-a placut filmul sau pentru ca exprimarea mea/cuvintele sunt ca unghiile alunecand pe tabla?
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.