PDA

View Full Version : Cel mai recent film vizionat.

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21

Cinemania
21 Mar 2006, 22:10
inca o data people, know your onion

apropo de onion..

revazut Shrek..o dulceata de film animat...and then people - like onions - have many layers :D

Alex Leo Serban
22 Mar 2006, 06:42
ALS.

nu, ura e un lucru stupid si prost, probabil singurul carlig inca valabil pe care lumea asta il are impotriva Spiritului.

va intrebasem mai sus despre ce sfat dat de mine lui n. vorbeati, nu ce sfaturi i-ati da. pentru ca nu intelegeam de ce n-ar trebui sa-l urmeze.

wow, ce lucru original ati scos domnu airlight, felicitari! kestia cu ura... ura si la gara! daca era vorba sa fim atit de conventionali & by the book, puteam sa facem forumu asta in biserica, singing hallelujah... eu incerc sa provoc, sa destelenesc (nice word, eh? :lol: ) unele minti, sa le fac sa vada dincolo de conveniente & idei-de-gata & stuff, si dvs veniti cu 'asa nu e bine', 'doamne-doamne (cu d mare) e acolo sus si vede, tz-tz...'

well, here is smth to ponder on, mr airlight: ura e mai longeviva k dragostea. iar kestia cu 'spiritul'... zau asha; it's the most overrated thing, 'spiritu' asta - next only to god. no one has a clue wtf is about. poate k 'spiritu' is the exact opposite of what anyone thinks - how about that for a change?? ;)

sfaturile pt notorious erau exact in ac. sens.
case closed.
good night, and good luck.

Alex Leo Serban
22 Mar 2006, 09:17
nous is ok; pneuma sucks :sick:

Airlight
22 Mar 2006, 12:02
ALS:

Eu nu cred.

Eu stiu.

notorious
22 Mar 2006, 12:08
dar tot nu pricep cum de nu ti-a placut ' persona' - the best bergman there is!

dar n-am zis ca nu mi-a placut 'persona'. atata doar ca nu mi se pare the best bergman up to date. explicatia ar putea fi destul de simpla: este, totodata, si primul bergman pe care l-am vazut. exista mai multi regizori care au ajuns sa-mi placa, insa nu 'din prima'. visconti este un alt exemplu. primul visconti vizionat a fost 'ghepardul' (obviously) si tin minte ca s-a lasat cu o plictiseala sora cu hibernarea. apoi, dupa ce-am vazut 'gruppo di gamiglia in un interno', 'moarte la venetia', 'rocco si fratii sai', 'bellissima' ghici ce ? a ajuns unul dintre autorii mei preferati. cred ca exista anumiti regizori cu care trebuie sa te 'acomodezi', necesita o anumita perioada de 'coping'... (o spun pe a mea 'skammen' ca nici 'solarisul' lui tarkovski nu prea m-a entuziasmat - era primul film vazut de la AT). ar fi tentant sa revad 'persona' acum... mie un top 10 bergman mi-ar suna asa (dar, din nou, nu stiu ce relevanta ar avea, pt ca n-am vazut in total decat aceste 10 filme :():

1. fragii salbatici
2. a saptea pecete
3. fanny si alexander
4. sonata de toamna
5. persona
6. tacerea
7. scene dintr-o casatorie
8. strigate si soapte
9. o pasiune
10.ora lupului

p.s.: stiu ca-l exasperez pe minrep scriind la 100 de metri de ograda lui... :D

BeNnY
22 Mar 2006, 14:29
Si pe mine. Take it somewhere else ca altceva nu mai las aici, sorry.

Ice Age 2 - 9.5/10 - Mai bun decat primul! Daca in primul era povestea cu tradarea, aici e o poveste de dragoste intre mamuti. Oricum, filmul e mult mai degajat si umorul mult mai energic decat in primul. Si pe langa veverita, personajele next-best sunt 2 oposumi. A, si o mamuta are probleme de identitate, crede ca-i oposum. Fun, fun, fun.

V for Vendetta - 10/10 - O sa scriu putin mai incolo despre el. Deocamdata vreau doar sa zic 10/10

RinTinTin
22 Mar 2006, 15:00
ALS.

nu, ura e un lucru stupid si prost, probabil singurul carlig inca valabil pe care lumea asta il are impotriva Spiritului.

va intrebasem mai sus despre ce sfat dat de mine lui n. vorbeati, nu ce sfaturi i-ati da. pentru ca nu intelegeam de ce n-ar trebui sa-l urmeze.

wow, ce lucru original ati scos domnu airlight, felicitari! kestia cu ura... ura si la gara! daca era vorba sa fim atit de conventionali & by the book, puteam sa facem forumu asta in biserica, singing hallelujah... eu incerc sa provoc, sa destelenesc (nice word, eh? :lol: ) unele minti, sa le fac sa vada dincolo de conveniente & idei-de-gata & stuff, si dvs veniti cu 'asa nu e bine', 'doamne-doamne (cu d mare) e acolo sus si vede, tz-tz...'

well, here is smth to ponder on, mr airlight: ura e mai longeviva k dragostea. iar kestia cu 'spiritul'... zau asha; it's the most overrated thing, 'spiritu' asta - next only to god. no one has a clue wtf is about. poate k 'spiritu' is the exact opposite of what anyone thinks - how about that for a change?? ;)

sfaturile pt notorious erau exact in ac. sens.
case closed.
good night, and good luck.

Cmon mister ALS, termina cu teribilismele astea cioraniene de baiat de liceu..
Mai bine v-ati ocupa de filme decat de mushcaturi de coor. Au si alea rolul lor, admit, dar doar cand provoaca placere.

RinTinTin
22 Mar 2006, 15:03
The Crying Game - 10/10, impresionant. Un film f. misto
Intermission - simpatic, dar kinda overrated. Nu stiu de ce a facut atatea valuri, another irish/brit comedy.
Donnie Darko - revazut, re-confirmat parerea ca e o capodopera.

KORBEN
22 Mar 2006, 17:47
ice age 2 4/5
:shock: :love: :w00t: :love: :hmm: :sleep: :P :shock: :lol:
loved it
cu singurul amendament ca foloseste veveritzozaurul la modul de comic relief infipt prea marlaneste in sufletul povestii
care e si mai buna si mai amuzanta decat in ice age-vol1
dati-i veveritzozaurului un lung metraj
sau un serial
v for Vendetta 5/5
:love: :love: :x :shock: :D 8) :(( :w00t: :w00t: :w00t: :love: :love: :shock:
asa..........
1984 filtrat prin fantoma de la opera.
cu accente de batman, zorro si the tenth
sau de ce nu contele de monte cristo rescris in alfabet sin city si marketabil ca sequel la munich.
anrhism, nihilism, sadism...umanitate
"sympathy for mr Terrorist" gen.
simpatizanti pro-americani si pro tufis sa se abtina.
hate it or lve it, v4v tot te face sa gandesti.

Alex Leo Serban
22 Mar 2006, 18:13
am cautat la 'premii, festivaluri' sa vad daca am scris dspr mizeria recomandata de the korben, vazuta de mine la berlin. it seems not to be the case. what can i say about 'v for vendetta'? it is so embarassingly bad it makes you weep... :lol: definitely one of the worst wastes of film i've seen in a long, long time...

Serghei
22 Mar 2006, 18:30
Va vis et deviens-well...Mihaileanu nu-i Spielberg sa-si exploateze personajele pana scoate Oscar din ele,nici n-are in spate armate de profesionisti cat sa faca un film sa arate perfect,da' isi lasa personajele sa respire(de fapt personajul),mici divagatii care scot filmul din categoria tearjerker.

Lautrec-o biografie a lui Lautrec.Descriptiv si nimic mai mult.Genul asta de filme sunt pierdere inutila de pelicula.Filmele in genul "Guernica" al lui Resnais pack a better punch.

BeNnY
22 Mar 2006, 18:51
Asa, deci, V for Vendetta. Poti sa mergi pe alegoria politica, de la V ca Ben Ladenul eliberator la John Hurt Bush-ul dictator, sau poti sa iei filmul asta ca filmul incredibil de bine facut ce e. Are subtilitate 0, dar, bizar, asta adauga farmecului filmului, tot ce e de spus si de inteles iese prin gura V-ului care pe la mijlocu filmului devine un pic V for Nobody Understands Me, dar nimic over the top. Oricum, John Hurt e monumental, l-au lasat sa tipe si sa-si tina discursurile hiperzeloase de dictator si a fost parca exact ce-i trebuia si astepta. Ritmul e naucitor, te lasa sa respiri doar cateva minute din cele 132 si te trezesti la sfarsit cand e aruncat in aer parlamentul Angliei pe muzica lui Tchaikovsky ca nu stii ce te-a lovit. Poate ca unii s-au cacat pe ei ca glorifica terorismul & co, be that as it may, it has a point. Iar V este probabil cel mai cool personaj de ceva timp incoa, mai ales ca la sfarsit nu-l demasca.

Si, ALS, de ce nu-i bun?

gugushtiuc
22 Mar 2006, 18:57
Cet obscur objet du desir caruia personal i-ash da 9/10, ok poate ia ridicat un pic nota shi numai ideea ca e regizat de bunuel... dar chiar mi-a palcut ca a folosit doua actrite pt acelsi personaj, interesant procedeu shi cam unic din cate shtiu eu... ma deranjat ca la un moment dat toate coincidentele prin care se reintalnesc conchita cu tipul (nush cum il chema, am uitat, sincer) par cam prea cautate...

Casanova caruia ii dau cu indulgenta 7/10 pentru ca este prea blockbuster pentru gustul meu, pentru ca happy-end-ul este prea fortat... ce mai, hollywood pur, de amuzament shi relaxare e bun dar nu se inscrie intre filmele pe care ash vrea sa le revad...[/b]

qwerty
22 Mar 2006, 23:15
THE HUNT FOR EAGLE ONE (2006) nota 6/10-inca un film despre puscasi marini care de data asta sunt trimisi sa recupereze prizonieri capturati de reteaua Al-Qaeda.Ei isi indeplinesc cu scucces misiune si le distrug rebelilor si laboratorul de arme biologice.Actiunea e lipsita de intensitate pe tot parcursul filmului.

Bulumulu
23 Mar 2006, 12:21
vincent - mr.burton's first (so i heard) 10/10 just loved it.. sensibilitatea si comicul morbid de care da dovada t.b = :love:, or just some parts of it :D , cu alte cuvinte scurt, dar "impressive" si de un tragicomic care pute a originalitate... aka the beginning of a beautiful and quite prosperous friendship intre mr b si the cruel horror world of naive children, k sa zic asa

KORBEN
23 Mar 2006, 12:53
@ beny
intrebi de ce nu e bun v for vendetta pe individul care a strambat de nas la sin city

raptor
23 Mar 2006, 13:32
:) korben, da tie de ce nu ti-a placut matrix de fapt?

qwerty
23 Mar 2006, 22:16
CHAOS (2006)-nota 9,5/10 - un film de actiune foarte bun.Wesley Snipes in rolul politistului corupt pune la cale un jaf cu ajutorul partenerului sau interpretat de Jason Statham.Teoria haosului e desconspirata de un detectiv foarte tanar (Ryan Phillippe),insa prea tarziu.

KORBEN
24 Mar 2006, 01:32
@ raptoru
de fapt mi-a placut matrix filmul
destul de mult
am detestat, la fel de mult matrix trilogia, inutila si flatulenta
si oricat mi-ar fi placut matrix filmul tot zik ca este oribil de over-rated.

in cu totul si cu totul alta ordine de idei
the new world 5/5
nostalgie a paradisului
suna pompos, nu>?
asa e si filmul
cinematografie mistica si glorioasa,
cinema auto indulgent si reflexiv cum numai pe malik il tine sa arunce pe ecran
incoerent si deficitar in dialog dar uber-compensatoriu la capitolul voice over-ul filozofant

desi 100% malik, cred ca o descriere gen "sokurov face un remake corcit dupa 1492 si barry lyndon" ar fi destul de potrivit.

hipnotic si magic, sustinut puternic (poate prea puternic, pe alocuri chiar ingrosat) de coloana sonora

fascinant si ca twist pe care il da povestii (bizar de asemanatoare ca feeling de l'histoire d'adele h, truffaut, parca) si ca Cinema imperfect dar ireprosabil.

bellhop
24 Mar 2006, 04:45
Bloodrayne (2005)
blood sucking orgies si alte gretzosenii;
vroiam doar sa vad cum mai evolueaza franciza mioritica-vampirica, duh..zero barat!

nu-l rata, Korben! :hmm:

qwerty
24 Mar 2006, 10:41
THE RINGER (2005) nota 9/10 -Johnny Knoxville interpreteaza rolul unui tip de treaba care in urma unei situati neprevazute are foarte mare nevoie de bani pt a putea plati o operatie.La insistentele unchiului sau se hotaraste sa participe la olimpiada pt handicapati in care vede un bun prilej de a face rost de banii necesari operatiei.
O comedie foarte buna la care nu ai cum sa nu razi.

notorious
24 Mar 2006, 15:55
de battre mon coeur s'est arrete - destul de ok daca-l iei ca atare, destul de putintel tinand cont ca a fost in competitie pt leul de aur la berlin. are multe momente reusite, dar, per ansamblu, e overdone ca regie. putin artificializata alegerea prapastioasa a personajului (jucat de ripul din 'l'auberge espagnol'): pe o muchie ai o cariera de pianist, pe cealalta e moarte sigura, pierzanie, bla-bla-bla. merita vazut (si) pt prestatiile actoricesti.

KORBEN
24 Mar 2006, 16:27
Bloodrayne (2005)
blood sucking orgies si alte gretzosenii;
vroiam doar sa vad cum mai evolueaza franciza mioritica-vampirica, duh..zero barat!

nu-l rata, Korben! :hmm:

il azm pe lista de ceva timp dar pana acuma nam dat decat de o copie foarte inferioara calitativ.

inutil sa spun ca daca nu este (destul de) "gretos" numele tau va trai de-a pururi in infamie.

Nightwane
24 Mar 2006, 16:34
Iti zic eu cum e: nu e sangeros deloc. vazut juma din el si dup-aia batut vecinu' cu telecomanda ca a bagat mizeria asta de film.

GhitzaCartitza
24 Mar 2006, 20:14
Ultraviolet este ultraprost. N-am rezistat pana la final. Dupa esecul Aeon Flux Nu mai era nevoie de un asemenea hal de ultraporcarie. M-am ultraenervat. 0/10

qwerty
24 Mar 2006, 21:13
TRISTAN + ISOLDE (2006)Nota 6/10-ma asteptam la mai mult de la acest film.Povestea de dragoste e foarte simpla si banala.Isolde e conturata ca o curva care si-o tragea cu Tristan de cate ori ava ocazia.

gionloc
24 Mar 2006, 21:51
dog days
ulrich seidl

credeam ca exista un singur regizor austriac, Michael Haneke, si ca austriecii fac filme numai in afara tarii lor... la fel cum filmele frantuzesti dupa noul val is bune daca is facute de regizori din afara hexagonului (in afara lui Jeunet si, pe undeva, a lui Noe).

un batranel care-si cauta sotia decedata in imaginata prospatura menajera...
un cuplu care-si pierde fiica si se pierde pe sine fara a desparti locuinta. aventura ei cu un maseur...
un club pentru esanjisti...
o aparenta solista intr-o manifestare amoroasa coplesitoare sub amenintarile prietenului iubitului ei...
un cuplu tanar intre gelozia lui, imposibilitatea lui de a intelege ce inseamna relatie din cauza infidelitatii cu care este intampinat de fiecare prietena pe care o are...
o tinara bolnava mintal cautand sa calatoreasca in diverse masini si stiind top tenul fiecarui domeniu monden...
un instalator de sisteme de alarma...
puncte de vedere
cu totii/toate se intalnesc intr(-)un fel de 'austrian beauty'...

un sigur 9.5/10

M0n0
24 Mar 2006, 22:21
Paradise Now - 7/10 e un film puternic d.p.d.v. politic cu un impact pe masura, asta daca stii ce se intampla in film...aici e vorba despre un simplu cetatean arab care se trezeste ca vrea sa se faca un terorist, kamikaze terorist (suna mai misto). E extrem de plictisitor in prima parte, pana ajunge la partea cand iti dai seama ce fac ei de fapt...de acolo cam iti dai seama cum o sa se termine...eu unu am vrut sa vad o explozie superba la sfarsit, dar nu am avut noroc...si pentru asta ii dau nota 7...chiar 6.5 pentru prestatia destul de transparenta a actorilor...

ogto
24 Mar 2006, 22:33
in ultimul timp als nu crede ca e nevoie sa-si justifice o opinie de genul "filmul e prost" si nu tine cont de chestii de genu "MIE nu-mi place filmul, dar nu pot sa zic ca e un film prost".

dar aici nu exista oameni care sa aprecieze si sa inteleaga o cronica de als...
poate notorous

pt cei care doresc cronici si opinii de als justificate, sa citeasca in ziare, reviste si sa-l vada in emisiuni. No free samples.

qwerty
24 Mar 2006, 23:21
FAILURE TO LAUNCH (2006) nota 3/10.Doi bosorogi incearca din rasputeri sa-l scoata din casa pe fiul lor de 34 de ani (Matthew McConaughey) si angajeaza o profesionista (Sarah Jessica Parker)ca sa faca acest lucru.
Prestatia celor doi actori principali e jalnica nota 1,am dat totusi 3 pentru ca tipul a fost muscat de mana de un delfin de o iguana si de inca ceva dar nu mai stiu acuma ca mi se inchideau ochi de somn.
Fanii filmelor DEUCE BIGALOW-EUROPEAN GIGOLO si THE 40 YEARS OLD VIRGIN o sa-l indrageasca pentru ca e facut din acelasi material.

gugushtiuc
25 Mar 2006, 01:17
tocmai ce am vazut La mala education shi nu shtiu exact daca mi-a placut filmul sau l-am urat, m-a lasat cam perplexa shi sincer mi-a placut mult mai mult todo sobre mi madre. parca era o idee mai rafinata actiunea, mi-a mentinut interesul treaz cu mai multa usurinta...

cred ca o sa incerc sa-l mai vad odata pentru ca la un moment dat m-am pierdut un pic in detalii... shi am realizat ca-mi doream doar sa se termine mai repede. poate a fost un pic prea mult pentru gustul meu, un film cam greu de digerat...

Leonard
25 Mar 2006, 02:20
credeam ca exista un singur regizor austriac, Michael Haneke,
de ce pe imdb zice cã e neamþ?

Michael Haneke
Date of birth (location)
23 March 1942
Munich, Bavaria, Germany

Alex Leo Serban
25 Mar 2006, 07:05
dog days
ulrich seidl

credeam ca exista un singur regizor austriac, Michael Haneke, si ca austriecii fac filme numai in afara tarii lor... la fel cum filmele frantuzesti dupa noul val is bune daca is facute de regizori din afara hexagonului (in afara lui Jeunet si, pe undeva, a lui Noe).

un batranel care-si cauta sotia decedata in imaginata prospatura menajera...
un cuplu care-si pierde fiica si se pierde pe sine fara a desparti locuinta. aventura ei cu un maseur...
un club pentru esanjisti...
o aparenta solista intr-o manifestare amoroasa coplesitoare sub amenintarile prietenului iubitului ei...
un cuplu tanar intre gelozia lui, imposibilitatea lui de a intelege ce inseamna relatie din cauza infidelitatii cu care este intampinat de fiecare prietena pe care o are...
o tinara bolnava mintal cautand sa calatoreasca in diverse masini si stiind top tenul fiecarui domeniu monden...
un instalator de sisteme de alarma...
puncte de vedere
cu totii/toate se intalnesc intr(-)un fel de 'austrian beauty'...

un sigur 9.5/10

cind am scris entuziast dspr filmu asta, vazut la venetia, cineva de pe un forum (cred k 'manelesux', care vizita si cinemagia quelquefois...) a scris dspr mine ceva gen: 'si un cretin de la dilema, als, a laudat rahatul asta gretos si sinistru!'
'hundstage' ramine un film formidabil, a staggering experience - un fel de marco ferreri ('marea crapelnita') trecut prin haneke ('al 7-lea continent')...
&, btw, haneke e intr-adevar neamt, dar crescut/scolit in austria. toti austriecii care-l iubesc (nu sint multi totusi!) il considera 'de-al lor' ;)

obvious
25 Mar 2006, 12:25
Jarhead/sam mendes - reconsidered. 9.5/10

M0n0
25 Mar 2006, 13:31
Proof - 8/10 Nu stiu ce sa spun...doar ca seamana foarte mult cu Good Will Hunting sau cu A Beautiful Mind...doar ca e in versiunea feminina...dar oricum toti actorii (principali: Anthony Hopkins si Gwyneth Paltrow...relatie tata-fiica foarte naturala) au facut un rol excelent. Si aici se gaseste geniul nebun care gaseste raspunsurile la intrebarile vietii...nebunii iar ne sunt model in viata (lol)...oricum, un film bun.

crissis
25 Mar 2006, 13:59
FEAR AND LOATHING IN LAS VEGAS de terry gilliam
un voiaj psihedelic in cautarea visului american. johnny depp & benicio del toro + iarba, mescalina, cocaina, LSD, eter in cantitati industriale. no moral stand here, just delusion & hallucinations. great!

qwerty
25 Mar 2006, 15:50
DERAILED (2005) nota 8/10-Mi-a placut acest film e destul de ritmat.Sfarsitul e destul de artistic in sensul ca ii termina pe toti in timp ce pe parcursul filmului nu a facut altceva decat sa mearga cu ratia de bani la tipul rau.

europe_east
25 Mar 2006, 17:50
vazut si eu in sfarsit Scarface -- Brian de Palma. desi Pacino (personajul, dar si actorul) e fascinant, filmul pare ff nerealist si 2-dimensional, pe care am sa mi-l amintesc mai mult pentru the 70-80-ish atmosphere, pentru personajul colorat al lui Pacino, si pentru rata mare de "f." (and the like) per minute-- really enjoyed that actually. cam inegal, sub Nasul cu mult. mai demult vazut si Blow-Out, cam la fel cu 80-ish atmosphere si personaj principal care sustine sandramaua. ALS, ce recomanzi tu de la de Palma, if I may ask?

Vazut si

The Shining. Geez, la toate filmele lui Kubrick e imposibil sa ma desprind de televizor. cred ca parte din reteta e combinatia imagini+ muzica. K. e un geniu la faza cu muntii + whatever music that was in The S. Cat despre Nicholson, m-a dezamagit oarecum sa vad intr-un documentar despre film ca era in realitate exact asa bad boy cum e in film... adica he was being himself...

Taxi Driver. De Niro e un geniu.

Pitbull
25 Mar 2006, 19:18
Hehee, Europe, cum s-au potrivit! :) La toate trei filmele, impresiile mele au fost absolut similare - inclusiv nuantele fatä de "Scarface".

qwerty
25 Mar 2006, 19:36
THE DEAL (2005) Nota 7/10.Un film politic despre mafia petrolului acoperita la cel mai inalt nivel de institutiile guvernamentale.

fanroxette
25 Mar 2006, 21:46
PRIDE AND PREJUDICE
e o ecranizare reusita, ca nota filmului ii dau 8/10, macar din acest punct de vedere...Altfel, e totusi, destul de simplu, liniar, cu o prestatie buna Keira Knightley. Judi Dench apare foarte putin in film dar prestanta sa e cea clasica.

crin3l
25 Mar 2006, 22:06
Closer - 8/10.Un film extraordiar cu o idee noua shi f indraznetz.unul din lucrurile care mi-au placut f mult la acest film a fost acela ca actziunea a decurs rpd.Merita cu sigurantza vazut.

GhitzaCartitza
25 Mar 2006, 22:12
Of Of Offfff :( . De unde sa incep. Voiam sa-mi placa. Chiar voiam. Imi placea pana si posterul :(( . Eram gata sa il pun pe locul doi in preferintele mele, imediat dupa 8 Mile. Da dragii mei. Vorbesc despre Get Rich or Die Tryin'. Din pacate (pentru mine) e un esec. De ce? Pentru ca:
- 50Cent can't rap
- 50Cent se desfiinteaza pentru ca nici macar pe el nu poate sa se imite
- din film rezulta ca un negru in America are doar 2 optiuni: ori se face traficant de droguri si ajunge in puscarie, ori se apuca de cantat (subiect depasit)
- finalul e mai prost decat cel din "Milionari de weekend"
- in film apar putze
- are un singur mesaj: "Rule no. 5: Show no love. Love will get you killed."
- gangsterii sunt dobitoci
- Eminem nu apare pe nicaieri :P (sunt fan :w00t: )
- muzica e aproape inexistenta (mai ales ca e vorba despre viata unui rapper)
Cam atat.

M0n0
25 Mar 2006, 22:13
Underworld: Evolution - 6/10 what can I say...combinatie intre film de actiune cu scene de lupta haotice si un soft porn ici si colo...but long live Kate Beckinsale pentru ca e si mai hot in filmul asta...mie unu mi-a placut mai mult primul, pentru ce motiv nu stiu ca oricum nu mai tin minte...revenind la acesta, al doilea, machiajul a fost bun; personajul lui Michael, bun, pentru ca a adus un plus; am mentionat-o pe Kate?...; scenele de soft porn ("love scenes") au fost si ele acolo de umplutura...probabil un film mai bine de vazut la cinema.

Supastar
25 Mar 2006, 22:38
Vorbesc despre Get Rich or Die Tryin'. Din pacate (pentru mine) e un esec. De ce? Pentru ca:
- 50Cent can't rap
- 50Cent se desfiinteaza pentru ca nici macar pe el nu poate sa se imite
- din film rezulta ca un negru in America are doar 2 optiuni: ori se face traficant de droguri si ajunge in puscarie, ori se apuca de cantat (subiect depasit)
- in film apar putze
- are un singur mesaj: "Rule no. 5: Show no love. Love will get you killed."
- gangsterii sunt dobitoci

A vazut cineva ceva episoade din The Boondocks?...foarte tare serialul...desene animate (semi)subversive cu 2 frati niggas de 10, respectiv 8 ani...unul dintre episoade e despre un rapper, Ganstalicious, un fel de 50cent...care, bineinteles, e impuscat de dusmani....si motivul e "gangsta lovin'"....in sfarsit aflam cu totii ce e "gangsta lovin'"....legandu-ma de ce a spus ghita cu "in film apar putze", sa zicem, delicat, ca "gangsta lovin'" implica putze...numai putze...fara alte organe genitale.... :lol:

Cinemania
26 Mar 2006, 01:40
Aeon Flux

cam Aeon fleosc...Goodchild ala prea mi-a semanat cu Father din Eqilibrium..in fine, doar Charlize mi-a placut, pen'ca mi-e draga..in rest...l-am vazut dupa 5 incercari, damm 4/10

silversky
26 Mar 2006, 02:19
LORD OF WAR(2005)

"Just Evil Prevails"
Subiectul filmului e legat de traficul de arme,la nivel mondial.Rolul principal,cel al traficantului Yuri Orlov,e jucat de Nicholas Cage.
La un moment dat,unul din clienþii cei mai importanþi ai lui Yuri îl numeºte pe acesta "Lord of War",iar Cage îl corecteazã,spunându-i cã termenul corect e "War Lord".Rãspunsul dat de client este "I like to do it my way".ªi pânã la urmã aºa ºi este.Pânã la urmã,de aceea se ºi numeºte filmul "Lord of War " ºi nu "War Lord".
Pentru cã Yuri devine prins de activitatea în care este maestru,în care reuºeºte sã-ºi depãºeascã "idolul" în meserie.Nu mai conteazã banii.Conteazã doar cã face ceea ce se pricepe mai bine sã facã.
Filmul ãsta aratã cã orice lucru poate fi considerat "normal",pozitiv.Totul depinde de punctul de vedere din care-l priveºti.Chiar tonul folosit de Cage în nararea filmul e unul foarte liniºtit.Pe tot parcursul filmului,dominã un aer calm,creat tocmai de naturaleþea lui Yuri,care dã impresia cã vânzarea unei arme nu e cu mult deosebitã de vânzarea unei pâini.
ªi având în vedere cã genul de activitate prezentatã în film are un suport real,întrebarea pe care þi-o pui este (în afarã de cele legate de moralitatea afacerilor): cine deþine într-adevãr cea mai mare putere ? Statul,limitat la un teritoriu,sau traficantul cu activitãþi globale?Rãspunsul,în rândurile de mai sus: depinde punctul din care priveºti lucrurile.

KORBEN
26 Mar 2006, 05:51
deci
1 a good woman 2/5
piesa lui oscar wilde face toti banii
deci un punct la capitolul wittttt and brains and irony
inca un punct pentru scarletta starletta
care biata de ea la cat de voplutoasa arata habar nare sa joace
nu ca m-ar deranja
restul.... helen hunt ca vampa???
get real
singurul lucru pe carel reuseste e sa fie simpatica
si ca sa fie clar:
un no name o inseala pe scarletta, sotia, cu madam hunt, amanta....
dar lucrurile sunt ceva mai complicate, melodrame oblij
deloc daunator sau toxic, dar inconsistent

2 venom 3/5
povestea unei babe care dezgroapa o valiza dar are un accident de masina 9adica masina ei se izbeste de un camion)
si moare inecata (masina cade in apa)
si tipul care incearca s-o salveze moare muscat de serpii care erau in valiza
dar de fapt baba era vrajitoare
mabo (ma jur ca asa se chema, e o ramificatie a voo doo ca si hoo doo, vezi skeleton key)
dar venom e de unspe ori mai entertaining decat keia skelet
pentru ca e gorish si are un aplomb 70ist.
nice.

3 matador 3/5
in primele 2 secvente cunoastem personajele:
pierce brosnan care se trezeste in pat cu o tipa, se uita la pedichiura ei si ii imprumuta oja ca sa-si faca si el unghiile de la degetele de la picioare
si Gregg Kinear care vrea sa faca sex cu sotia pe masa din bucatare dar un copac e impins de furtuna peste ei prin geam si perete.
astia doi se intalnesc in mexico city
brosnan e hit man alcoolic si haotiz, kinear afacerist introvertit
cred ca filmul se vrea o parodie
oricume destul de ciudatel cat sa merite atentie
nu prea multa, totusi.

4 mulva zombie ass kicker 4/5
camp...mai exact home movie care tinde spre camp
pe alocuri pliciticos
in alte momente genial
tocmai pentru ca se vrea cu atat disperare camap
dar nu e
pour les conaisseurs

5 predator island 2/5
mda...
un meteorit se prabuseste (efecte speciale sub mediocre) pe o insula
incepe o furtuna un grup de tineri (cum altfel) sunt salvati de un paznic de far si sotia lui
din meteorit iese un fel de om soparla (om in costum, super penibilo-adorabile anumite faze retarde si retrograde)
care incepe sai omoare si manance pe astia
evient, ca totul sa aiba un twist
creatura poate sa "ii posede"
deci nici prea prea nici foarte foarte"
mia placut la nebunie truda si ambitia necesare pt un asemenea film
care se vad
dinamita e facuta prost
eviscerarile lasa mult de dorit
actorii joaca atat de prost incat nici macar maia morgenstern nar fi picat prost in peisaj
fara pic de suspans dar enjoyabil

qwerty
26 Mar 2006, 11:21
THE NET 2 (2006)-nota 7/10-Hope Cassidy o tanara specialista in calculatoare accepta o noua slujba in Istambul dar cand ajunce acolo se trezeste fara pasaport,permis de conducere,carti de credit.Ea lupta pentru asi recapata identitatea.

Serghei
26 Mar 2006, 11:56
The Limey(Soderberg)-plot de film noir,Terence Stamp,Lachman,Poor Cow,montaj mult mai fin decat in 21 Grams.Masterpiece.

Lonesome jim(S.Buscemi)-Varianta masculina la Pieces of April.F.misto.

Le Samourai(J.P.Melville)-Una din sursele de inspiratie pt. Ghost Dog.Cam acelasi script.Are momentele lui...

Bulumulu
26 Mar 2006, 14:24
what's new pussycat? 7-8/10 a humourous delight, mai ales ca dialoguri :happy: dar cu prea mult slapstick-like boing-boing plictisitor

Cinemania
26 Mar 2006, 14:25
Dead End (2003)

Terifiant rau de tot. Ca iti dai seama inainte de jumatatea filmului ce a patit familia nu mai conteaza. Acel sentiment claustrant de care se vorbea pe aici e prezent pe durata intregii actiuni si e al naibii de "placut". :D
Excelent. 8/10

qwerty
26 Mar 2006, 14:51
SHOOTING GALLERY (2005) nota 7/10-Un jucator de biliar (Freddie Prinze Jr) se infiltreaza intr-o banda pentru asi putea razbuna fratele.Filmul nu straluceste dar e destul de interesant incat sa nu te adoarma.

Nightwane
26 Mar 2006, 17:58
L'uccello Dalle Piume di Cristallo

Primul Argento ever. Foarte Argento-istic si giallo, ofc. Schioapata in unele momente, ducandu-se in cacat dar iese repede la suprafata. Foarte non-gore, ceea ce e shocking pentru un Argento. Sorta.
Oricum, de vazut chiar si pentru aerul de inocenta si stangacie pe care il emana.

The hills have eyes

Craven-urile pre-NOES are just my cup of tea. Alea de dupa, niet. Therefore, i love HHE1. Pentru ca e gritty, dark, raunchy si brutal. E undeva p-acolo sus pe langa TCM1. Just lovely.

The hills have eyes 2

Este un Crave post-NOES. Si e rusinos de prost. Chiar mai rusinos decat NOES. Cred ca de fapt era o incercare de ''franchising'' a HHE-ului. Slava domnului ca a esuat.

Profondo Rosso

F-u-c-k-i-n-g HELL! Cel mai tare Argento dupa Phenomena, Suspiria si Opera. Goblins si Daria Nicolodi. What more could you ask for?

Murderock

Un Fulci modest si stupizel. E totusi un Fulci and it's got the Fulci feeling all over it. Flashdance übercamp si übergiallo.

Barbarella

Jane Fonda si-o trage prin galaxie. Inaltator dpdv spiritual, dialoguri geniale (se vede ca e oarecum din aceeasi epoca cu Adam West - hehe--) si cu ala din Profondo Rosso. Tres cool!

The Hitcher

I love Rutger Hauer and i especially love modul in care tot fute el in cur oamenii just for the fun of it. De notat prezenta lu' Jenniffer Jason Leigh care nu era hot la vremea aia. Film de vazut pe drum, in masina. Doar ca sa te sinucizi dup-aia.

KORBEN
26 Mar 2006, 18:25
@bellhop
esti un ignorant
bloodrayne e orice numai "grezoshenii" nu
over

1. bloodrayne 1/5
pentru ca e o placere sa te uiti la michelle rodrigues, meat loaf sau
michael madsen
in rest
totul e nul
povestea ar avea ceva potental
daca ar fi dusa spre un fel de conan the barbarian world
si daca costumele nar fi obsolete si decorurile cacatoase

2 alone in the dark 3/5
20% x files
20% starship troopers
20% indiana jones
20% alien
20% tomb raider
dar enjoyable

bellhop
26 Mar 2006, 19:28
@bellhop
esti un ignorant
bloodrayne e orice numai "grezoshenii" nu
over

:lol:
michelle cum o cheama era sugativa sanguina sau cealalta? :D
pe madsen l-au carat degeaba, florin calinescu era mai bun, Ben Kingsly cu coltzi, that wuz like culmea degradarii intr-o cariera de actor :sick: ;

qwerty
26 Mar 2006, 20:26
UNDERCLASSMAN (2005) nota 7/10-o comedie destul de buna.Un pusti face pe politistul si este trimis sub acoperire la o scoala pentru a demasca o banda de traficanti.

obvious
26 Mar 2006, 22:21
Color of Pomegranates - genul de film care nu se discuta. si care nu se incadreaza in nici o "liga".

Singing in the Rain.

American Splendor - filmul perfect brechtian. foaaaarte misto. si giamatti care arata mai mult decat in frectii gen sideways ca e un actor cat se poate de bun. si personaje mult mai bine construite decat in franele cinematografice pe care le vad in ultima vreme (gen capote - in afara de p.s.h care e bun filmul e o colectie de rateuri). "i'm a gloomy kinda guy"

europe_east
26 Mar 2006, 23:57
walk the line: cine zicea ca seamana leit cu ray? avea dreptate... doar atat phoenix are un sarm real... loved every scene with him. reese m-a impresionat placut, cu accentul ei de all american southern gal. si oamenii astia canta chiar mai misto decat adevaratul johnny cash si june carter!! (am cautat de am innebunit melodia aia cu 'time's a wastin'', degeaba, nu e pe soundtrack, nu e pe nicaieri...) una peste alta, un film bunutz...

BeNnY
27 Mar 2006, 02:29
Chestia cu R. Witherspoon in filmul ala e ca joaca un personaj foarte foarte misto.

Basic Instinct - 6/10 - Treaba cu twisturile peste twisturi m-a cam plictisit, sincer. Poate merge ca noir revival, altfel, e mediocru sau, in cel mai bun caz, un thriller ok.

bellhop
27 Mar 2006, 02:51
Basic Instinct - 6/10 - Treaba cu twisturile peste twisturi m-a cam plictisit, sincer. Poate merge ca noir revival, altfel, e mediocru sau, in cel mai bun caz, un thriller ok.

guess you talking about Basic Instinct 2 (2006), l-am trecut deja pe lista de ignorat din motive ca Sharona e deja hoashca si nu ma mai excita nici machiata, primul a fost tare la vieatza lui si-a ei ;) ;

Nae
27 Mar 2006, 02:56
Libertine - pentru toti actori/regizori-de-teatru-si-film/scenografi in devenire, a definite must! 9,8/10

Alex Leo Serban
27 Mar 2006, 06:28
... well, in that case ce bine-mi pare k nu sint 'regizor-actor-scenograf' & whatever! 8) am inteles (de la colegii mei critici & nu numai) k e un film de evitat... a definite waste of time & talent. or sti ei ceva - unlike mr nae... care, btw, spunea k nu mai intra pe forum ?! :o
sau o face doar asa, k sa ma indispuna de dimineatza?...

BeNnY
27 Mar 2006, 12:34
guess you talking about Basic Instinct 2 (2006), l-am trecut deja pe lista de ignorat din motive ca Sharona e deja hoashca si nu ma mai excita nici machiata, primul a fost tare la vieatza lui si-a ei ;) ;

Nu, despre primul.

The Big White - 5/10 - R. Williams e un tip care incearca sa faca rost de banii din asigurarea pe viata a lui fra-su, desi asta nu e mort.Sotia lui - Helen Hunt - s-ar putea sau nu sa aiba sindromul tourette, apare si fratele prin peisaj, sotia e rapita etc. Filmul arata o comunitate disfuncta din Alaska, avea potential cat cuprinde, dar a decis sa fie o comedie ieftina si previzibila.

ulrich
27 Mar 2006, 13:45
Nu, despre primul.
pai din primul e hoashca,in al doilea e deja charogne :lol:

"broken flowers".ca in toate filmele lui jarmusch,sub aparenta unei glumitze se ascunde o concluzie de fier-beton:totul este ireversibil,drumurile nedeschise asa vor ramane pana la racirea soarelui,iar "oamenii din trectul nostru..(ma rog,nu stiu,a.gorzo in dilema a scris fraza completa,nu mai tin minte).sufocant de deprimant.

mai da-l in plm cu resemnarile lui,stiam eu de ce-am renuntat la avatarul ala seni(l)n cu ghost dog :x

Bulumulu
27 Mar 2006, 15:41
erik the viking - terry jones (1989) 7,43/10 cute and funny, not more + great atmosphere :happy:

RinTinTin
27 Mar 2006, 16:01
Color of Pomegranates - genul de film care nu se discuta. si care nu se incadreaza in nici o "liga".

Singing in the Rain.

American Splendor - filmul perfect brechtian. foaaaarte misto. si giamatti care arata mai mult decat in frectii gen sideways ca e un actor cat se poate de bun. si personaje mult mai bine construite decat in franele cinematografice pe care le vad in ultima vreme (gen capote - in afara de p.s.h care e bun filmul e o colectie de rateuri). "i'm a gloomy kinda guy"

de ce e frectie sideways?
Paul Giamatti kicked ass in both. and Sideways rulz.

RinTinTin
27 Mar 2006, 16:07
Memories of a geisha - i took it as a popcorn movie, ceea ce si e. e filmat f. frumos, subiectul e ieftin si cliseu pana la Dumnezeu, dar macar apare si Ken Watanabe, desi nu l-au lasat sa joace, mama lor. Ieftinutz.

Revazut Mystic River - Mr. Eastwood care incearca sa ne arate ca poate face filme serioase, ca exista drame, ca exista probleme sociale. Vax. Excelent jucat de Tim Robbins, prost jucat (dupa mine) de Sean Penn, bibilit la maxim sa fie well crafted. Insa facts are facts: Eastwood NU are talent.. pacat de tot efortul din partea tuturor.

Alex Leo Serban
27 Mar 2006, 16:48
Revazut Mystic River - Mr. Eastwood care incearca sa ne arate ca poate face filme serioase, ca exista drame, ca exista probleme sociale. Vax. Excelent jucat de Tim Robbins, prost jucat (dupa mine) de Sean Penn, bibilit la maxim sa fie well crafted. Insa facts are facts: Eastwood NU are talent.. pacat de tot efortul din partea tuturor.

this is SO true! i can't agree more. nu as fi totusi atit de categoric in privinta 'lipsei de talent' a dlui eastwood... el e (= ramine) un actor, as such e un bun regizor de actori - kestie care, pe mine personal, nu prea me gusta ;)... n-as zice, deci, k nu are talent - ci doar k nu are destul... in orice caz, nu destul pt a fi un regizor mare sau important.
(& u r so right about tim vs sean too!)

PS & nici eu n-am inteles copita lui obvious re: sideways... :?

RinTinTin
27 Mar 2006, 17:51

this is SO true! i can't agree more. nu as fi totusi atit de categoric in privinta 'lipsei de talent' a dlui eastwood... el e (= ramine) un actor, as such e un bun regizor de actori - kestie care, pe mine personal, nu prea me gusta ;)... n-as zice, deci, k nu are talent - ci doar k nu are destul... in orice caz, nu destul pt a fi un regizor mare sau important.
(& u r so right about tim vs sean too!)

PS & nici eu n-am inteles copita lui obvious re: sideways... :?

Cred ca e prima oara cand cadem de acord..:) Asta arata cat de personale pot fi gusturile la filme..
Totusi uite, George Clooney are cadere spre regie.. Oarecum. Clar mai mult ca Mr. Eastwood, e mai.. "firesc".

About Sean.. Mie-mi placea f. mult mai demult (in U Turn mi s-a parut misto), dar in ultima vreme he's over-reacting..E tot timpul agitat, plange...

Nu stiu, l-am vazut in 3 filme recent (All about love, MR mentionat mai sus, 21 Grams) si in toate juca de parca i se termina lumea interioara azi!

gionloc
27 Mar 2006, 22:58
duminica dupa-masa, mai ca dadea sa ploua prin cj, asa ca ce poti face mai frumos decat sa mergi la film. ce film? unul de duminica dupa-masa, cand afara ploua si prin oras - singura zi in care poti sa faci o plimbare fara sa risti sa fi calcat pe picioare sau sa te scuzi la fiece pas ca lovesti pe cineva in mers - nu prea ai la ce te plimba, dar nici nu poti inca inota... mergi la.... OLIVER TWIST!!

prietenei mele i-a placut atat de mult incat eu nu am putut decat sa fiu de acord cu ea. baietelul crescut in orfelinat se razvrateste fiindca primesc prea putina mancare - trebuia sa se rataoiasca el la conducatori fiindca facusera o tragere la sorti... e amenintat cu spanzuratoarea, e mai sa fie vandut, pana la urma fuge inspre londra, unde se inhaiteaza cu niste tineri aflati sub indrumarea unui batran mestesugar intr-ale hotitului.... dar poate ati citit romanul lui Dickens... sau poate ati vazut deja filmul.

daca nu, incercati sa-l prindeti printr-un cinema, dar neaparat dupa-masa, in weekend si.. neaparat cu iubitele voastre, mai ales daca prefera Printul Fericit al lui Wilde romanului Despre Eroi si Morminte al lui Sabato, macar in sau un weekend, doua ore si zece minute, cat dureaza filmul lui Polanski!

qwerty
28 Mar 2006, 00:02
THE TENANTS (2006) nota 8/10.Un scriitor traieste singur intr-un apartament dintr-o cladire ce trebuie evacuata incercand sa-si termine cartea.El fiind pe principiul ca nu poate termina cartea decat acolo unde a inceput-o.In respectiva calatire isi mai face aparitia un scriitor chinuit de talent care lucreaza si el o carte.Intre cei doi se leaga o oarecare prietenie la inceput dar lucrurile degenereaza atunci cand primul ce culca cu prietena celuilalt.Filmul e placut si interesant desi povestea se deruleaza doar in jurul celor 3 personaje.

Bulumulu
28 Mar 2006, 00:53
Lilja 4 Ever - Moodyson 2002 8.6/10 bitter, bitter, bitter dar ff bine facut

europe_east
28 Mar 2006, 05:20
a history of violence -- bun-bun. howard shore a fost personajul meu favorit. :)

tixy
28 Mar 2006, 10:23
Wow, vad ca o gramada de lume aici vede filmele mai inainte ca ele sa apara pe ecrane.

ce pot sa zic, nu vreau sa fac morala, dar mi se pare, intr-un fel, trist.

pentru mine este una dintre cele mai mari placeri de wk sa merg la cinematograf.

nimic nu se compara cu vazutul unui film pe ecranul mare, cu o gramada de alta lume in jur. Mi se pare magic.

cand vine vorba de cumparat dvd-uri insa, se schimba treaba, e adevarat.

ceea ce poate face din mine un lup moralist, nu stiu.

tot ceea ce as vrea sa va comunic este: duceti-va la cinema daca puteti. lasati vizionatul filmelor de pe canapea si digeratu-l lor in cantitati uriase, unul dupa altul, de nu se mai intelege nimic.

In fine, sa trecem la altele:

in wk am vazut, pe ecrane:

Legenda lui Zorro- cam slabut, nu m-a impresionat. are destul umor, interactiunea dintre Amtonio Banderas si CZJ este buna, pustiul lor este deosebit de simpatic, calul lui Zorro devine si el un personaj haios, este actiune, dar parca totusi a lipsit ceva. Poate ca s-au schimbat prea mult vremurile si nu mai este loc pentru Zorro. Nu stiu. E placut de vizionat, totusi. Daca vreti sa va relaxati, va recomand sa mergeti sa-l vedeti

Match Point-- cam plictisitor pe alocuri, dar merita vazut. daca nu pentru altceva, macar pentru 1. Londra-cei care au fost vreodata pe acolo o sa fie incantati de imagini 2. mesajul filmului si sfarsitul. meajul este ceva de genul: in viata nu conteaza asa mult sa fii genial. conteaza insa sa ai noroc. si viata este compusa din multe match point, cand mingea se loveste de fileu, si trece dincolo de fileu, si atunci ai castigat, sau ramane in propriul teren, si atunci ai pierdut. Pentru final va las sa vedeti filmul.

Nu ma omor dupa Scarletta, totusi. As putea spune ca nu imi place mai deloc.

Alex Leo Serban
28 Mar 2006, 12:58
treci peste!
ce conteaza cum e scris mesajul? ai prins ideea, the point e k nu esti de acord cu ea, si de aia bagatelizezi legindu-te de 'gramatica'... pula! - poate fi un typo, so what?

Alex Leo Serban
28 Mar 2006, 13:00
mesaju meu era un raspuns dat lui ulrich... care-ntre timp a disparut! :? :o
wtf is happening here?!

RinTinTin
28 Mar 2006, 13:36
phucken` censorship.. am mai vazut post-uri in care efectiv scriau adminii.. in post-ul omului...

guys, change the admins/moderators with some decent ones :)

Supastar
28 Mar 2006, 13:55
phucken` censorship.. am mai vazut post-uri in care efectiv scriau adminii.. in post-ul omului...

alea se vad cu culori diferite de obicei...cel putin asa cred...
mai degraba omu si-a sters postul inainte sa scrie als reply

Nightwane
28 Mar 2006, 14:19

mda, aia se numeste ne-impovararea forumului cu mesaje explicative. si censorship e cand bagi tu prea mult smiley-uri.

BeNnY
28 Mar 2006, 14:28

Tu vorbesti cam mult. N-a sters nimeni nici un mesaj.

Alex Leo Serban
28 Mar 2006, 17:11
hel-LO? a fost un mesaj de un rind al lui ulrich, la care am raspuns eu! nu stiu cine l-a sters, dar a fost sters!! :x

Bogie
28 Mar 2006, 17:15
Da, l-am vazut si eu...poate l-a sters chiar Ulrich...cum ar trebui sa fie sterse toate off-topicurile...chiar si acesta...stergeti tot...chiar tot.

Alex Leo Serban
28 Mar 2006, 17:42
da, stergeti, stergeti... intotdeauna va mai ramine ceva! :)

obvious
28 Mar 2006, 20:54
Nae,
agree with ALS pe problema "libertine". s-ar putea sa fie unul dintre cele mai prezumtioase filme infecte (exagerez un pic pentru ca imi place) care au atins vreodata ecranul. prost jucat (adica mult, si culmea, din partea unui actor/ actori pe care ii ador), filmat foarte bine dar intregul concept de imagine facut parca pentru cu totul altceva, conformism total in tot ceea ce priveste art department. nici nu vreau sa incep.
asteptam atat de mult de la filmu ala si s-a dovedit o tristete crunta.

obvious
28 Mar 2006, 20:55
MINUS samantha morton care e prea misto ca sa greseasca..desi nu prea ai cum sa intri in noroi (funny choice of words) si sa iesi nepatat...

Nae
28 Mar 2006, 21:18
maybe i was too smoked to judge right... yeah, guess overexcitment. :D

ogto
28 Mar 2006, 22:42
a doua jumatate din Full Mont - refreshing, love it.

qwerty
28 Mar 2006, 23:59
BANLIEUE 13 (2004)nota 8/10.Scenele de lupta sunt cam exagerate dar e un film bun.Actiunea se petrece intr-o suburbie a Parisului,un politist sub acoperire este trimis alaturi de un ex-locuitor al suburbiei sa dezamorseze o bomba atomica.

bill_the_butcher
29 Mar 2006, 14:16
v for vendetta 9/10. mi-a placut tot la fil mul asta, in afara de accentul lui natalie portman, bun sau rau, nu-i statea bine vorbind asa.
sunt multe faze tari, si discursuri, si scene emotionante, e un film povestit f. bine, si o scena clasica de lupta la sf.

Alex Leo Serban
29 Mar 2006, 16:44
mda, l-am vazut la berlin. lousy: l-am trecut la re: but in re: publik :lol:

notorious
29 Mar 2006, 17:12
hel-LO? a fost un mesaj de un rind al lui ulrich, la care am raspuns eu! nu stiu cine l-a sters, dar a fost sters!!

cool. ALS is seeing things ! :w00t:

notorious
29 Mar 2006, 17:34
the bridge on the river kwai - merita vazut pt cateva chestii: personajele (profunde, complexe, ce alte clisee mai putem gasi - e si normal, oarecum, data fiind natura lor 'romanesca') memorabile jucate de alec guiness, william holden (splendid cu cinismul sau 'bogartian' !) si sesuye hayakawa (col. saito), conflictul dintre col. nicholson si saito (frumos dirijat de lean), acting si prima ora din film, stralucitor construita... ah, si cadrul de la inceput, cu crucile de pe marginea caii ferate. in rest, de la 60 de minute incolo, evolueaza total, in intregime & cu totul liniar si previzibil. lean reuseste o scena de suspans remarcabila in finalul filmului (bine structurat)... dar zau asa, chiar se astepta cineva sa mai ramana podul in picioare ? :D (doar a explodat si in realitate !)

zelig - este genul de film pe care il descrii prin formule-cliseu precum 'genial' & restul. dar e pe bune - mi se pare cea mai puternica sclipire de geniu a lui allen ! e un tur de forta care te nauceste ! in 79 de minute de film, allen reuseste sa reproduca fara cusur atmosfera anilor '20-'30, sa creeze (si sa joace) cel mai fascinant personaj al sau (in care raman, oricum, vestigii din, sa zicem, alvy singer), sa dezvolte un romance (cu mia farrow, evident !) la granita dintre cinic (vezi 'manhattan') si dulce-amar (vezi 'the purple rose of cairo') si sa isi dezlantuie si umorul neobosit (bancul cu rabinul, spus sub hipnoza, e genial !). e iritant de perfect ! iar forma in care este livrata povestea (ca pseudodocumentar) il face o mica bijuterie a filmului american al anilor '80.

totusi, valoric, raman la parerea ca tot 'crimes and misdemeanors' e cel mai bun (mai apropiat de spiritul uman, mai preocupat de latura psihologica), iar in ceea ce priveste comediile 'pure' (pt ca exista, totusi, la allen), merg pe 'love and death'.

Alex Leo Serban
29 Mar 2006, 18:07
hel-LO? a fost un mesaj de un rind al lui ulrich, la care am raspuns eu! nu stiu cine l-a sters, dar a fost sters!!

cool. ALS is seeing things ! :w00t:

mi s-a confirmat k si l-a sters kiar ulrich... katza ce esti! decit 'azi il vedem si nu e', mai bine 'azi nu-l vedem, dar a fost', nu?...

PS ma bucur k ti-a placut 'zelig', it's my favorite w.a.! :love:
& after that it's 'crimes & mis.' ;)

qwerty
29 Mar 2006, 20:59
IT'S ALL GONE PETE TONG (2004) nota 6/10-Povestea unui DJ care isi pierde auzul iar dupa o perioada mai grea din viata lui se apuca din nou de mixat.

bellhop
30 Mar 2006, 06:28
She's the Man (2006), 6/10
comedioara saptalunii, ignoring the teenage waste - balastul imbarligaturilor adolescentine-, can make it for a quick refreshment, lolita is cute and funny desi la fotbal nu se pricepe defapt toti sunt ciumeti la fazele de fotbal inclusiv regizorul, the jokes are so-so..teenage wasteland, comparabil cu The Hot Chick;

Bulumulu
30 Mar 2006, 14:12
klute - alan j. pakula (1970) - 7/10

notorious
30 Mar 2006, 21:58
match point (--7/10)

so, how shall i put it ?... eu nu cred ca problema lui 'match point' este, dupa cum aminteau unii, ca este un allen 'auto-alienat' (or smth), ziolat in cariera regizorului. este si normal, de-a lungul deceniilor allen a evoluat, s-a transformat, si asta observ si eu care nu am vazut chiar atat de multe allen-uri ! adica, de la tanarul care arunca frenetic cu glume (partial sarcastice, partial sucit-marxiene) in stanga si-n dreapta ('love and death', 'sleeper') sau isi exorciza nebuneste frustrariile/nevrozele pe ecran ('annie hall') in anii '70, la mai coerentele si mai precisele 'manhattan', 'zelig' s.a. si la riguroasele si maturele 'crimes and misdemeanors' si 'husbands and wives' in anii '80-'90 - este un drum destul de lung ! omul are acum 70 + de ani, iar maturitatea si varsta aduc schimbari de perspectiva. ca la eastwood, schimbarea inseamna coborarea in canalizare, de unde nu se mai vad decat waste material, e alta kestie...

nu, cred ca 'match point' nu e un allen 'alienat' sau altceva, e pur & simplu unul mai matur. e foarte bine realizat - muzica, absenta aproape cu desavarsire si imaginea dau filmului un realism aproape frust. pt un moment, chiar simti fiorul, pericolul ce pandeste fiecare cotitura viata personajelor, jocul lor amoros nu mai este privit cu detasarea si cinismul dintr-un, sa zicem, 'manhattan', ci este periculos si nelinistitor. nu tocmai w.a.-ian, intr-adevar, dar ar fi fost o schimbare buna !

PROBLEMA e alta, este copy-paste-ul la nivel narativ din precedentele allen-uri MULT mai reusite. ideea personajului ce se indragosteste de iubita celui mai bun prieten (eh, ma rog, aici e viitorul cumnat) vine gonind din atotpomenitul 'manhattan', dar cel mai serios C/P vine din filmul meu favorit de la geniul american, dupa cum deja sacaitor mentionez, 'c & m': tipul vrea sa-si omoare amanta care ameninta sa dea in vileag legatura lor, filmul concentrandu-se pe criza de cinstiinta a personajului prncipal and so on... nothing new. daca venea inainte de 'c & m' era mai mult decat ok, dar asa...

dezamagire. profunda.

bill_the_butcher
31 Mar 2006, 02:35
the inside man, oarecum entertaining, dar nu exceleaza la nimic

Alex Leo Serban
31 Mar 2006, 06:38
pt notorious

nu inteleg ce esti atit de 'dezamagit. profund' de 'match point', cita vreme ii recunosti niste merite care nu sint de colea...? ce te deranjeaza - k se repeta?? woody se 'repeta' de cind face film - cind in keie comica, cind bergmaniana... dca-l compari cu 'c & m', sint de acord, e sub; dar daca-l compari cu ult. sale filme - it stands out. plus k trebuie salutata mutarea lui pe gazon, la o cup of tea & some muffins dear, faptul k nu apare in film (ar fi fost gag garantat!), tensiunea dramatica (dar nu overall-dramatica: momentele comice sint savuroase!), jocul excelent al actorilor si precizia entuziasmanta a finalului. ai senzatia k a refacut 'c & m' cu gindul la 'everyone says i love you' - ceea ce, cronologic vbind, e kiar adevarat... :)
tot atitea motive pt a aprecia ac. film.
pe de alta parte, cred k insatisfactia multora de pe ac. forum - la un film sau altul, asteptate k pe sfintele moashte - tradeaza o nevroza. pt a o depasi, un sfat: nu mai puneti atita pret pe un film, it's only a movie cum spunea marele hitch. filmele nu inlocuiesc viata; daca o fac, u got issues...

notorious
31 Mar 2006, 12:00
nu inteleg ce esti atit de 'dezamagit. profund' de 'match point', cita vreme ii recunosti niste merite care nu sint de colea...? ce te deranjeaza - k se repeta?? woody se 'repeta' de cind face film - cind in keie comica, cind bergmaniana...

ca allen se repeta, se stie, dar asta mai mult la nivel tematic, pe cand in 'match point' repetitia ajunge de-a dreptul la nivel narativ si devine cu atat mai sacaitoare. ca filme sale sunt despre acelasi lucru in fond si la urma urmei, este adevarat, dar comicul din el mereu gasea ceva de improvizat, mereu livra totul intr-o forma (nu 'formula') diferita. dar aici, sentimentul de deja vu e de-a dreptul frustrant - scena aia in care chris le omoara pe vecina/amanta e parca desprinsa dintr-un episod din 'columbo', iar stilul in care este realizata, usor hitchcock-ian, cu muzica de opera pe fundal aminteste izbitor cu 'c&m' (unde era schubert, daca nu ma insel...). nici pe mine nu ma deranjeaza autoreferinta, dar aici parca e prea de tot.

repet: filmul e executat NEMTESTE, dar motivele de mai sus ma impiedica sa-l savurez cum ar trebui...

M0n0
31 Mar 2006, 20:06
Flightplan - 7-ish/10 sunt total confuz...intr-un fel totul mi se pare cunoscut...intr-un fel totul e nou si interesant...dar prima parte a filmului, oricum ai lua-o, tot e plictisitoare...e un fel de Panic Room, dar in cer...cam aceleasi lucruri...Jodie histerica si aici...si aici se vede tot relatia mama-fiica in panica, dar mai putin ca mai mult de jumate de film fetita nu este de gasit...ciudat e ca nu stii ce sa crezi despre el la sfarsit...ba e bun, ba nu...filmul e un clisee...same old story about high-jackers dar in alta lumina cu un erou la sfarsit...acum ramane la decizia voastra daca sa-l vedeti sau nu...

bill_the_butcher
01 Apr 2006, 01:17
wicker park, gen closer, 6 din 10

crissis
01 Apr 2006, 14:11
THE GRADUATE - mai putin revolutionar decit credeam dar amuzant in cele din urma ['rapirea' miresei in biserica, crucea folosita pentru blocarea usii :lol: , cei doi in autobuz cu toate privirile atintite asupra lor etc]. soundtrack select, sound of silence, mrs robinson si alte hituri ale vremii.

M0n0
01 Apr 2006, 14:54
The Pink Panther - 5/10 cheap laugh...pacat de: banii investiti, Jean Reno, renumele seriei Pink Panther (filmul asta a cam patat-o), am intensificat plictiseala pe care o aveam doar uitandu-ma la asta...

Pitbull
01 Apr 2006, 15:11
"Furia", Radu Muntean, 2002
7-8/10
Spusele-mi despre dânsul, aici:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=2189&start=50

M0n0
01 Apr 2006, 21:20
Two for the Money - 7/10 film pur american...de la jocul care se joaca in fundal, pana la "jucatori"...rol excelent din partea lui Al Pacino (omu asta face filmul intotdeauna si data asta nu e o exceptie) si putin din partea lui Matthew McConaughey, care inca nu a trecut peste faza de pretty boy la cel de actor-actor. Filmul a avut momentele lui, in acele momente personaju principal fiind Al Pacino, care prin dialogurile amuzante ne mai inveseleste printre momentele serioase. Filmul incepe greu si actiunea se desfasoara incep pana cam pe la mijloc cand incepe sa se arate unele lucruri intr-un cadru mult mai rapid. Un film vizionabil...poate mai mult adresat celor care pariaza sau celor care sunt interesati de pariuri sau de cei care au problema pariilor...dap...cam asa...confusing

Bulumulu
02 Apr 2006, 14:50
empire of the senses - nagisa oshima (1976) 9/10 de vazut neaparat!
johnny mnemonic - robert longo (1995) 4/10 nashpa sfx - strica tot filmu

Supastar
02 Apr 2006, 15:17
empire of the senses - nagisa oshima (1976) 9/10 de vazut neaparat!

:huh:
hmmm...."de vazut neaparat", dar nu in orice conditii, mie sfarsitul era sa-mi taie orice apetit pentru restul noptii! ;)
bun jocul actorilor,nu? erau credibili! chiar puneau suflet si traiau scenele! :happy:

intr-o nota mai serioasa...desi filmul nu e chiar de 9/10, merita vazut. mi s-a parut deosebit.

johnny mnemonic e ala cu flipper revolutions,nu?
film sec.

Cinemania
02 Apr 2006, 15:30
Other People's Money (1991)

Hm, pana la urma mi-a placut pentru jocul lui DeVito. Scenariul pe alocuri inteligent. Cred ca se putea mai bine.

Bulumulu
02 Apr 2006, 16:44
de vazut neaparat", dar nu in orice conditii, mie sfarsitul era sa-mi taie orice apetit pentru restul noptii! ;)
bun jocul actorilor,nu? erau credibili! chiar puneau suflet si traiau scenele! :happy: .

sfarsitul este cheia filmului - te asteptai la un porn&happy-end? sa se casatoreasca si sa live long ever after? :w00t:
:? well... they're actors, u kno...

johnny mnemonic e ala cu flipper revolutions,nu?
film sec.
flipper este dupa mr kitano the best in tot filmu' asa k nu te lua de el!! - mr keanu pare conditionat pe matrix

Supastar
02 Apr 2006, 17:09
comentariul meu era intentionat cu nota usoara, umoristica! (chiar nu s-a observat?)
am spus ca pentru mine sfarsitul a fost usor traumatizant in noaptea respectiva...in economia filmului, sfarsitul era foarte potrivit si, prin potriveala lui, chiar previzibil (dar nu in sens negativ). Looking back, chiar mi-a placut sfarsitul! (n-am zis k nu sau k ma asteptam la altceva)

aia cu "mr keanu pare conditionat pe matrix" chiar nu o inteleg. vorbeai serios? la ce te referi? (johnny mnemonic e 1995, iar matrix 1999). si ba! ma iau de flipper,desi "este dupa mr kitano the best in tot filmu' ",tot de cacao ramane! if u wanna make something of it, n-ai decat sa-l chemi pe flippar ala sa ma faca la scrabble sau orice alt joc la care combinatia aia penibila de cutie de ton contrafacut (a se citi "brain food ") si einstein se pricepe! :hmm:

offtopic: de ce previzibilitatea unui film e perceputa intotdeauna ca ceva negativ,fiind intotdeauna un repros adus filmului? imperiul simturilor nu e chiar nu exemplu elocvent in acest sens, dar de aici mi-a venit ideea. Exista filme care sunt previzibile&foarte bune! un sfarsit de film total previzibil (in economia filmului) si lipsa oricarui twist major din scenariu nu descalifica filmul ca valoare!

PS. asta a fost (semi-)offtopic, semi-in legatura cu topicul de sfarsituri imbecile....

KORBEN
02 Apr 2006, 18:40
deci...
1.gaspartum 3/5
100% cinema rusessc
pierdut in sepia si cautati stilistice
fara sa spuna prea multe
doi frati (care nu seamana) joaca fotbal pe maidane.
anul e 1914
frentz ferdinand tokma ce-a fost impuscat de un sarb
nimic spectaculos
2. go west 4/5
100% balcanisme
cu un musulman si un sarb
care sunt cat se poate de gay si cat se poate de missplaced intr tara plina de masacre vreaji si dementa
un final execrabil
ink un film care daca se termina cu 10 min mai dvreme ar fi fost minunat
3 le domaine perdu 2/5
.ca de obicei raoul ruiz ela fel de imaginativ si ilogic ca un mircea eliade pe heroina
si de obicei e 5/5
de data asta e filmat inromania.
si se vede
decoruri si recuzita de cacat
povestea e ca de obicei fascinanta
mai ales daca nu incerci sa o intelegi
cel mai slab ruiz so far
mai neimpresionant chiar decat le temps peru
la care am dormit
in fine sunt anumite chestii foarte interesante
4 legion (of the dead)4/5
deci cel mai inutil film pe care lam vazut in ultima vreme
totusi delicios ca haos cu demoni si rase extraterestre
un fel de demon knight in mizerie
loved it
5 basic instinct 2 0/5
nul
penibil
atat de prost incat nare cum sa fie bun
in nici un sens imaginabil
si, cum era sa uit:
5 legaturi bolnavicioase 4/5
cu un punct indulgenta ac e film de debut
deci lucruri bune:
mihaela radulescu
rolul secundar al secolului in cinemaul bastinas autohton mioritic si aborigen
"scuze pt deranj"
fata mai grasutza (ioana....)
se poate ca cineva iesit din unatc sa joace cum nu se poate mai bine
baba (catalina murgea, cred)
bineeeeeeeeee
gen naturalism cu iz de cristi puiu (stiu ca suna ca draq da numi pasa)
deci execrabilitati:
voice-overul poetico-analoidal din cartea lu madam stefanescu (paradoxal unul dintre putinele filme pe care le-am vazut si care pur si simplu, fara sa ti se faca rau de la film ti se face sila la ideea de a citi cartea)
tudor chirila
omul asta nu stie nu poate nu e capabil sa oace
nare decat sa chelallaie cu trupa lui prin crasme
dar nu in filme

mai ales ca nici sorsa din film nu e stralucita ca actritza
in concluzie
se putea mai mult sex??? oricine cu oricine, numai tudor chirila nu.

Bulumulu
02 Apr 2006, 23:32
la ce te referi? (johnny mnemonic e 1995, iar matrix 1999).
ma refeream la faptul ca personajul este ff asemanator, aqu stiu de unde l-au luat fratii wachowski... si pls - nu te mai lua de flippergenius, ca stie unde locuiesti :D

Pitbull
03 Apr 2006, 00:20
tudor chirila
dar nu in filme

Iubesc musulmanii, dar Korben e un bou.
Siktir.

BeNnY
03 Apr 2006, 02:27
Basic Instinct 2 - 2/10 - The old femme fatale e acum o baba frustrata cu gura stramba de la atatea operatii estetice, cu silicoane care plutesc ca niste balonase in jacuzii si care arunca replicile cu o atitudine gen "HA! Uitati-va la mine ce rebela sunt. Nici mie nu-mi vine sa cred cat sunt de rebela!". Dar nu-i nici macar sequel, e acelasi film dar cu modificarile mentionate mai sus, doar ca e plasat in Londra. Si, cat se poate de sinistru, Sharon Stone f.ute mexicani drogati pe muzica de Harry Potter. Mie asta mi s-a parut remarcabil, dar, in fine, are un sfarsit de tot cacatu, de parca aia putea sa manipuleze. Am impresia ca filmul se bazeaza pe ideea "if you figure it out let us know cause we have no f.ucking clue what's going on". Singurul lucru bun din filmul ala e David Thewlis care e genial.

Straight to Hell - 10/10 - Si motivul pentru care iubim filmele. Pentru aia care au cazut in cur la Dear Wendy ca pacifistii cu arme transportau cafea. Filmul e facut de Alex Cox dupa ce promisese Clash-ului si Pogues-ilor un turneu pentru care n-a facut rost de bani, asa ca, daca tot aveau niste bani, s-au dus in Spania unde, beti fiind (credits - special thanks to: all the bars in southern spain - too many to mention), au facut un film folosind niste decoruri vechi de-ale lui Clint Eastwood. Starring Joe Strummer & The Pogues. Si o Courtney Love grasa si insarcinata care alearga si se rostogoleste prin desert. Trei oameni ajung intr-un orasel condus de o banda de pistolari dependenti de cafea, care sorb din cescutele aduse de un chelner cat se poate de imaculat in plin desert, in timp ce impusca diversi indivizi. Sau in timp ce se bat cu cowboy jamaicani care se apropie amenintator cantand la muzicuta. Si dupa aia mor. Filmul asta e de pe alta planeta. Guest starring Dennis Hopper (as fi zis young - dar asta n-a fost niciodata tanar) si young Jim Jarmusch. Strummer catre un tip care incerca sa-i vanda un hot-dog: isi scoate briceagu, il ia de guler si-i zice "If you ever talk to me again, i'll kill you".

BeNnY
03 Apr 2006, 17:02
Erati perfect constienti, cand ati scris ultimele 6 mesaje, ca o sa le sterg, nu? Adica give me one good reason pt care as lasa 6 mesaje in care doar e injurat cineva. Really.

Alex Leo Serban
03 Apr 2006, 17:03
vezi k ti-a scapat unul :lol:

BeNnY
03 Apr 2006, 17:08
Aia e o parere, nu pot sa-l sterg pe pitbull. Urmatoarele 5 mesaje erau o discutie, iar un subiect gen "cam cat de vaca e korben" nu mi se pare ca merita discutat la "cel mai recent film vizionat", faceti un topic la cafenea daca vreti.

Alex Leo Serban
03 Apr 2006, 17:11
pai, si-ale noastre sint pareri - ce vrei sa fie, realitati!? :?
2nd, sintagma 'korben e un bou' se dezvolta frumos, haios & armonios in continuare... pacat.

bellhop
03 Apr 2006, 18:49
Aia e o parere, nu pot sa-l sterg pe pitbull. Urmatoarele 5 mesaje erau o discutie...
deci o insulta e "o parere", iar un compliment e "discutie".. :? Oh Dexter, thy twarted mind!

qwerty
03 Apr 2006, 19:29
BAISE-MOI (2000) nota 7/10 -destul de interesant,doua curve frustrate din cauza unui viol se razbuna acuma pe toata lumea.Un film foarte violent.

Bulumulu
03 Apr 2006, 19:43
lol mi-aduc aminte knd l-am vazut - erau doar vreo 4 masculoi imprastiati prin intimitatea salii de cinema :lol:

ulrich
03 Apr 2006, 20:59
basic instinct 2 :sick:
(intreaba unu pe main chat:"este,bah,vreo varianta buna de basic instinct 2?",iar altu ii raspunde"nu.toate-s cu sharon stone".

crin3l
03 Apr 2006, 21:08
Dances with wolves - 8.7 - Un film de la care am ashteptat f mulr shi m-a dezamagit in prima parte a lui , dar pana la urma mi-a placut f mult.Este un film care seamana cu The Last Samuria ca idee.

herbert
04 Apr 2006, 00:44
tudor chirila
dar nu in filme

Siktir.

Pitbull,
cred ca exagerezi si devii repede varsatoriu de sange...
Korben a vrut sa scrie ca junele Chirila nu stie, nu poate si nu e capabil sa joace (adica "oace" :) ) - opinie pe care o impartasesc - intr-o oarecare masura - si eu... nu mi-a placut in rolurile in care l-am vazut (in teatru, film)... poate am fost eu prea exigent? poate a avut el o zi/perioada mai proasta? tragedia mea insa nu se opreste aici. mie nu-mi place nici cum canta...
te rog sa nu te superi pe mine.

vazut:
"Cashe" (Haneke) - 7,5/10;
"Noi, The Albinoi" - 7,5/10:
"Gegen die Wand" - 7/10;
"Le temps qui reste"(Ozon) - 7,5/10.

Pitbull
04 Apr 2006, 01:47
tudor chirila
dar nu in filme

Siktir.

Pitbull,
cred ca exagerezi si devii repede varsatoriu de sange...
Korben a vrut sa scrie ca junele Chirila nu stie, nu poate si nu e capabil sa joace (adica "oace" :) ) - opinie pe care o impartasesc - intr-o oarecare masura - si eu... nu mi-a placut in rolurile in care l-am vazut (in teatru, film)... poate am fost eu prea exigent? poate a avut el o zi/perioada mai proasta? tragedia mea insa nu se opreste aici. mie nu-mi place nici cum canta...
te rog sa nu te superi pe mine.

Herbie, m-ai väzut vreodatä supärându-mä pentru o criticä de bun-simt?
De pildä, nu pot sä-l sufär pe Bittman, nici ca solist, nici ca "actor" - dar nu mi-as permite niciodatä sä-l cobor la nivelul "cheläläitului prin cârciumi". Inteleg cä spiritul, sound-ul si continutul discografiei Vama Veche sunt mai speciale, anumiti oameni pot vibra la ele, altii nu (färä nici o judecatä de valoare aici), dar astept decentä si sinceritate ("Nu-mi place" e okay). Dar sä te-apuci sä insulti agramat una dintre cele mai bune formatii ale noastre e pur si simplu IGNORANTA CRASA, chestie care întotdeauna m-a atins ca o vomä... bipedä (ca sä-i citäm pe clasicii în viatä).
Pe de altä parte, nici unul dintre rolurile lui Tudor în filme nu m-a multumit. Dar cred cä am un ochi destul de format ca sä observ cä ESTE un actor bun, care pânä acum a fost folosit prost. (Mä mai bazez si pe rolurile din teatru - în Malvolio e incredibil.)
Da' hai cä iar o luäm prin päpusoiu' off-topicului.

KORBEN
04 Apr 2006, 06:59
Prima:
Fanii voma veche si tudor-un-actor-EXECRABIL-chirila NU AU dreptul sa foloseasca “sictir”
Segundo:
Korben e un bou pt ca s-a oboist sa scrie replica de mai sus
Terzo:
Als e un vierme plin de ura si “idiosincrazii”
Quarto(cento):
Korben nu este musulman
Chiar deloc
Dar crede ca musulmanii chiar nu au nevoie de iubirea unor fiinte gen pitbull

Alex Leo Serban
04 Apr 2006, 07:14
'viermele plin de ura si idiosincrazii' ii multumeste musulmanului bou pt compliment, dar se vede nevoit sa faca o precizare: ura este un sentiment nobil, antic & clasic - cum l-ar putea irosi, oare, pe un bou recent? :hmm:

KORBEN
04 Apr 2006, 07:19
On topik:
1. texas chainsaw massacre 5/5
pentru ca merita
2. walk on water 3/5
deranjant din mai multe puncte de vedere
cateva scapari din scenariu (printer care si un final idiotic)
si un punct de vedere asupra lumii atat de auto-philo-semtic incat daca nar avea actori buni chiar ar fi o voma
3. domino 4/5
mikey rourke is god
lucy liu is HOT
scenariul merita un regizor ca sa nu vrea sa copieze stilul lui oliver stone (care e superb atata timp cat e pus de ecran de stone si nu de catre frati scrot in cautare avida de public)
domino Harvey a fost tota viata ei mizera o taugh ku nt wanna be of Beverly Hills 90210, bine ca a crapat
(keira knightley e cea mai antipatica fiinta pe de marile ecrane de la presedintele cimpanzeu din fahenheit 9/11 incoace)
unul dintre fratii scrot (cred ca tony) incerca plin de élan si disperare sa fie COOL
Paradoxal pe-alocuri reuseste sa fie si cool si magistral si plin de siktir visavis de cinema-ul americacan contemporan
Doar pe alocuri, restul filmului este, dupa cum ma asteptam un videoclip de lung metraj (dar desi e o inutilitate mare cat casa nu e plicticos ca celalalt clip de lung metraj marca scrot, kingdom of heaven)
probabil cel mai inutil film pe care l-am vazut (da mult mai futil decat legion of the dead, desi nu credeam ca se poate)
pentru chestii cool ne-scremute (care tripeaza de-satureaza si mixeaza tot ce se poate, de la culori la structura temporala) exista nbk si tot ce-a facut tarantino (mai putin jackie brown)

KORBEN
04 Apr 2006, 07:36
'viermele plin de ura si idiosincrazii' ii multumeste musulmanului bou pt compliment, dar se vede nevoit sa faca o precizare: ura este un sentiment nobil, antic & clasic - cum l-ar putea irosi, oare, pe un bou recent? :hmm:
now THIS is refreshing
sa fiu jignit cu o parafraza la un pseudo-filizof care o arde cu papion si degetell pe moaca mai ceva ca madam aia grasa, soprana cu mult par negru
ma simt profund jignit.
totusi nu-ti confunda abilitatea de a recunoaste ceva aristocratic cu apartenenta la clasa respeciva
:D

qwerty
04 Apr 2006, 08:18
ANERICAN BEAUTY (1999)-nota 8/10-un film pe care l-am tot amanat.
O drama foarte interesanta care chiar mi-a placut.Nu mai scriu numic de el pt ca sunt convins ca l-a vazut toata lumea.

notorious
04 Apr 2006, 09:38
broken blossoms - sa ma ierte dumnezeu, dar nu mai inghit filme de griffith nici cu pistolul la tampla ! adica, fir-ar sa fie, recunosc ca individu' are o importanta majora in istoria filmului, ca inventat montajul paralel etc., dar pur si simplu NU POT sa rezist mai mult de 1/3 la oricare din filmele dansului. adica, la 'intolerance' am rezistat fix o ora, la 'broken blossoms' fix jumatate de ora, ceea ce dovedeste ca, la griffith, marimea chiar nu conteaza ! :D conteza ca nu pot, orice-ai face, sa trec peste story-telling-ul ala primitiv, cu interventiile naratorului care sa ne explice 'ce se-ntampla' pe scena (in caz ca esti prea distrus ca sa-ti dai seama singur), jocul actoricesc comic, naivitatile regizorale etc. sunt gata sa fiu omorat in bataie (de ALS, eventual de nae caranfil, de gorzo la the next appointment)...

le notti bianche - un visconti nu chiar extraordinar, dar eficient si emotionant. foarte bine jucat (de apreciat aparitia lui jean marais !), cu o imagine fina si incantatoare, cu un iz de melodrama dozat exact atat cat trebuie.

kind hearts and coronets - ajungand la preferatul meu, deci... nu cred ca as exagera daca as zice ca robert hamer a reusit comedia neagra perfecta. rasata, educata, ba chiar manierata as spune :) in care sursele umorului sunt inepuizabile. in primul rand, este turul de forta desfasurat de alec guinness, distribuit in rolurile tuturor celor 8 mostenitori care stau in calea lui dennis price (si el impecabil), evident, toti 8 omorati in chipuri negre si sinistre, desi nu mai putin ingenioase. intr-adevar, este o comedie neagra in care umorul negru atinge cote paroxiste ! la fel de comica mai este, de exemplu, si atitudinea personajului principal, care isi continua crudul plan (de a-i pe ucide toti potentialii mostenitori ai ducelui d'ascoyne) cu un calm 100% britanic si cu o precizie elvetiana, fara sa-si puna nici un fel de probleme morale sau de alta natura. si o face cu atata umor si inventivitate, incat nu iti starneste mai mult dezgust decat daca l-ai vedea servindu-si ceaiul de la ora 5. si inca un punct forte - finalul negru... da, cine s-ar fi asteptat ? :D impecabil.

gionloc
04 Apr 2006, 11:03
ANERICAN BEAUTY (1999)-nota 8/10-un film pe care l-am tot amanat.
O drama foarte interesanta care chiar mi-a placut.Nu mai scriu numic de el pt ca sunt convins ca l-a vazut toata lumea.

da, l-am vazut cu totii, numai ca nu vrem sa ne lipsesti de impresiile vizionarii! impartaseste-ne, te rog, cum de drama chiar ti-a placut si nota e totusi 8...
care e reperul dupa care calculezi (sper ca e tot un film!! poate chiar filmul vazut prima si prima data)...
si de ce l-ai tot amanat?

gionloc
04 Apr 2006, 11:14
Prima:
Fanii voma veche si tudor-un-actor-EXECRABIL-chirila NU AU dreptul sa foloseasca “sictir”

nu sint un mare fan Vama Veche, prefer mai repede phoenixul din '70 (sau chiar parazitii din deceniul asta).. iar TUdor o fo cam pe de laturi in Milioanri de Weekend.. nu mai ca toata lumea o cam fost, mai ales dra Dinulescu... dar... 'Am sa ma intorc barbat' este unul dintre cele mai bun e produse muzicale romanesti! din pacate este iesit cam tarziu pentru ca in atitudine sa provoace o miscare emotionala puternica - in sensul ca iaca, s-a cam gatat si cu armata pentru cine nu are chef de ea. e un album echilibrat, cu sunete pe care le-ai mai auzit parca si la metallica si la pink floyd, dar cu siguranta nu sint de acolo luate. o opera rock cum pe la noi ies foarte foarte rar si nu asta ii da calitatea!

asa ca nu pot decat sa intreb:

care-i instanta care iti da tie dreptul sa (des)califici fara nici un argument o trupa, [un film, un album] sau .. un om??
inaltimea ta? situarea intr-o redactie? mama ta ce parere are despre toate astea? :P

Pitbull
04 Apr 2006, 13:24
Orz stricat pe gâste, Gionloace! :P

care-i instanta care iti da tie dreptul sa (des)califici fara nici un argument o trupa, [un film, un album] sau .. un om??

Nu "instanta", ci IGNORANTA, monser - n-ai väzut ce-am scris mai sus? Uite, întâmplarea face ca tocmai acum sä traduc o carte de psihologie care dedicä un spatiu amplu tocmai acestui tip de nevrozä (da, d.p.d.v. clinic e o nevrozä, bazatä atât pe factori congenitali, cât si educationali): atitudinea de (des)calificare categoricä a [ceva/cuiva], färä argumente. De unde argumente, când cunostintele despre subiect sunt nule si puterea de judecatä, tulbure? Pulsiuni viscerale si nimic mai mult.

Apropo:

Cel ce nu stie si nu stie cä nu stie e prost. Ocoleste-l.
Cel ce nu stie si stie cä nu stie e nestiutor. Invatä-l.
Cel ce stie si nu stie cä stie e modest. Incurajeazä-l.
Cel ce stie si stie cä stie e întelept. Ascultä-l.

Oricum, ceea ce-ai spus despre "A.S.M.I.B." e perfect adevärat si foarte läudabil. Dacä-ti face pläcere, aruncä o privire si pe www.vamaveche.ro > Forum, sunt acolo diverse comentarii de specialitate muzicalä în acelasi spirit cu ale tale.

Pentru predecesorul preopinent, voi abuza de drepturile si non-drepturile mele de fan VAMA VECHE reiterând:

S-i-k-t-i-r-!!!

BeNnY
04 Apr 2006, 15:42
Ok, gata, Korben vs Vama Veche la Cafenea sau la Horror, nu aici. O sa sterg orice altceva pe subiectul asta.

Airlight
04 Apr 2006, 15:47
broken blossoms - sa ma ierte dumnezeu, dar nu mai inghit filme de griffith nici cu pistolul la tampla ! adica, fir-ar sa fie, recunosc ca individu' are o importanta majora in istoria filmului, ca inventat montajul paralel etc., dar pur si simplu NU POT sa rezist mai mult de 1/3 la oricare din filmele dansului.

asta mi-a placut :D
deci mai sunt sanse.

Alex Leo Serban
04 Apr 2006, 15:57
wow, andrei bangu 'notorious' vs d.w. griffith = 1-0 !!
sa-nteleg k sint sanse de-un meci retur? :lol:

Airlight
04 Apr 2006, 16:21
sunt sanse ca tanarul nostru sa se sature pana la urma de imbacselile prafuite (stiu, e pleonastic, da' vreau sa fiu expresiv) si sa adere la un cinema de anii astia.

la urma urmei depinde de fiecare sa aleaga in ce epoca traieste; eu unul, multumesc Domnului ca nu m-am intoxicat "scolastic" cu dementele alea castratoare, ca formatoare n-au cum sa fie, am vorbit aici de balastul numit "scoala de film" din ultimii 50-60 ani.

Alex Leo Serban
04 Apr 2006, 16:38
diferenta dintre matale, draga dle airlight, si 'imbicsitul' domn d. w. griffith - si, probabil, altii la fel de minori precum: s.m. eisenstein, c.t. dreyer, f.w. murnau a.s.o.... - este k dspr ei ink se vorbeste (pro sau contra, whatever) si dupa 80 de ani, in timp ce dspr matale nu cred k se va mai sti peste 8 ani... ;)
& don't try to force yr way into film history, k nu tine :lol:

Pitbull
04 Apr 2006, 16:50
Ok, gata, Korben vs Vama Veche la Cafenea sau la Horror, nu aici. O sa sterg orice altceva pe subiectul asta.
Absolut normal.
Sterge, sau splitrimite.

Airlight
04 Apr 2006, 17:17
diferenta dintre matale, draga dle airlight, si 'imbicsitul' domn d. w. griffith - si, probabil, altii la fel de minori precum: s.m. eisenstein, c.t. dreyer, f.w. murnau a.s.o.... - este k dspr ei ink se vorbeste (pro sau contra, whatever) si dupa 80 de ani, in timp ce dspr matale nu cred k se va mai sti peste 8 ani... ;)

SEE YOU IN EIGHT YEARS, BUD.

START COUNTING.

Alex Leo Serban
04 Apr 2006, 17:36
don't hold yr breath: i got better things to do 8)
but dream on, sure...

Pitbull
04 Apr 2006, 17:39
EIGHT YEARS, OKAY.
BUT DON'T GO FOR THE WHOLE NINE YARDS.

Cinemania
04 Apr 2006, 19:01

apropo de criticul de film :D

qwerty
05 Apr 2006, 07:46
FAKERS (2004) nota 6,5/10 -rapiditatea cu care au reusit sa vanda 5 exemplare din schita falsificata e cam deplasata.Toata lumea arunca cu bani desi nici nu stiau despre ce e vorba.Fata pleaca cu bani :( dar filmul are happy-end :lol: .

Windom
05 Apr 2006, 07:47
Twin Peaks fan cumva?
:D

qwerty
05 Apr 2006, 17:21
ICE AGE 2-THE MELTDOWN (2006)nota 10/10-genial mult mai bun ca primul,aventura celor trei prieteni continua.Un film care te linisteste si te face sa uiti de tot si de toate.Am ramas placut impresionat dupa vizionare.

notorious
06 Apr 2006, 00:01
diferenta dintre matale, draga dle airlight, si 'imbicsitul' domn d. w. griffith - si, probabil, altii la fel de minori precum: s.m. eisenstein, c.t. dreyer, f.w. murnau a.s.o....

era airlight ?? shit, era sa nu-l recunosc... :D

nu, serios, eu nu l-as pune pe griffith alaturi de dreyer, murnau sau alti promotori ai filmului mut nici in calitate de 'servant'... nu, cu riscul de a rata o serie de filme 'istorice' (mai vezi si 'birth of a nation', pe care nu l-am vazut pt ca cd-ul al doilea era bushit - i took it as a sign), il voi lasa pe griffith deoparte.

dar apropo, ce-l face pana la urma atat de special ? astept argumente...

Serghei
07 Apr 2006, 06:24
The Three burials of Melquiades Estrada-cel mai bun dintre filmele de la Cannes de anul trecut,vazute de mine.

Faces(John Cassavetes)-Holy shit,this is cinema.

M0n0
07 Apr 2006, 17:15
Cheaper by the Dozen - 7/10 comedie lejera, prea lejera (daca exista asa ceva) ... oricum a mers perfect pe o astfel de vreme (innourat ... awsm) o groaza de personaje, fiecare e diferit chiar daca sunt frati ... oricum e distractiv sa vezi ce fac intreg filmul...dar acesta nu prea are o "destinatie" plotul e slab si nedefinit...din nou, lejera. Ma gandeam ca tot am sa ma uit la CbtD2 zic sa il vad si pe primu.

jeleu
07 Apr 2006, 17:48
long list.

Domino 3/10 wtf??????

Richard Pryor Live on the Sunset Strip 9/10 laugh out loud funny dar si emotionant, cand vorbeste despre accident sau copilaria in bordel. RIP Richard

0.15/10 don't ask......

The Big One 3/10 Michael Moore facand stand-up :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:

Complaints and Grievances 8.5/10 Se vede ca a imbatranit, dar Carlin este in continuare extrem de sharp

Kingdom of Heaven 7/10 destule chestii care nu mi-au placut si despre care n-am chef sa vorbesc acuma. Dar compensate de asediu, extrem de bine realizat, si de Eva Green, extrem de bine realizata

gionloc
07 Apr 2006, 18:04
Domino 3/10 wtf??????

The Big One 3/10 Michael Moore facand stand-up :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:

scuze, dar nu ma pot abtine sa nu intreb:

e greu in uzina? :P

Airlight
07 Apr 2006, 18:11
:lol:

jeleu
07 Apr 2006, 19:18
Domino 3/10 wtf??????

scuze, dar nu ma pot abtine sa nu intreb:

e greu in uzina? :P

well, it's hard out here for a pimp

raptor
07 Apr 2006, 19:37
.misto avatar. sa revenim la subiect, totusi.

lbzk
07 Apr 2006, 20:33
tocmai am vazut The Elephant Man (1980) (http://www.imdb.com/title/tt0080678/?fr=c2l0ZT1kZnx0dD0xfGZiPXV8cG49MHxrdz0xfHE9ZWxlcG hhbnQgbWFufGZ0PTF8bXg9MjB8bG09NTAwfGNvPTF8aHRtbD0x fG5tPTE_;fc=1;ft=20;fm=1). desi filmul are un subiect sensibil, nu incearca sa faca oamenii sa planga...de aceea e si alb-negru. este un film lucid

Nightwane
07 Apr 2006, 20:37
come on, sfarsitul e a total tearjerker da' in sensul bun. deprimant rau de tot.

Pitbull
07 Apr 2006, 20:40
Pe mine, în prima fazä, m-a dezamägit crunt.
Pe urmä, am aflat cä era dupä un caz real, am citit viata lui John Merrick, l-am väzut dintr-o cu totul altä perspectivä si l-am înteles!
(Bre Ibzk, tu nu esti Brasil din V.V. forum?)

lbzk
07 Apr 2006, 20:46
Pe urmä, am aflat cä era dupä un caz real, am citit viata lui John Merrick, l-am väzut dintr-o cu totul altä perspectivä si l-am înteles!
(Bre Ibzk, tu nu esti Brasil din V.V. forum?)
ba da, da' acolo am ales sa nu folosesc acest nick
de cand am inceput sa ma uit am stiut ca este bazat pe un caz real, doar scrie la inceputul filmului :D si tocmai d'asta am spus ca nu e un film care se vrea emotionant (pana la lacrimi), pt ca reda ceva ce s-a intamplat. sincer, la povestea prezentata se putea face un film extrem de lacrimogen. singurele lacrimi pe care le-am vazut pe fata lui John Merrick au fost de bucurie si nu de suparare. era destul ca ducea o viata nasoala, daca mai si plangea de durere sa fii vazut atunci suspine in sala de cinema
cat despre sfarsit, m-am bucurat ca bietul om si-a gasit in sfarsit linistea

BeNnY
08 Apr 2006, 02:52
Dancer in the Dark - 10/10 - Sau 11/10 sau whatever.... intr-o lume stearsa in care doar visurile isi permit culoarea. Poate o sa revin dupa ce-l mai gandesc. Dar probabil ca nu.

ps mersi leonard ca am fugit la film cand am vazut mesajul tau de la de vazut la tv

gionloc
08 Apr 2006, 11:46

sint un fan lynch, dar, tot asa, filmul asta nu m-a prins din prima.. (fata de Lost Highway, Mulholland sau Eraserhead, Blue Velvet, WaH).
admirasem doar intrarea aceea industriala prin palaria omului elefant. apoi am citit despre Merrick si am revenit asupra filmului... :)

Alex Leo Serban
08 Apr 2006, 12:14
este filmu prin care l-am descoperit pe lynch - a fost prezentat la buc. prin anii 80, la un festival al filmului brit.
a ramas unul din filmele mele preferate, one of my all-time lynches :love: - inainte de 'wild at heart' (caruia-i prefer 'blue velvet') sau de 'mulholland drive' (caruia-i prefer 'lost highway')... oricum, cred k -in sheer emotional load - este singurul care poate sta alaturi de 'the straight story'.

cit dspr 'dancer...', i think it's a flawed masterpiece: 8.5/10

Nightwane
08 Apr 2006, 12:41
oricum, cred k -in sheer emotional load - este singurul care poate sta alaturi de 'the straight story'.

i hate it when you're right.

Alex Leo Serban
08 Apr 2006, 12:58
i know honey. that's why i'm giving u every opportunity to do so :P

Nightwane
08 Apr 2006, 12:59
as the indians say: no broblem, no broblem.

M0n0
08 Apr 2006, 22:48
Get Rich or Die Tryin' - 5.5/10 nu stiu exact ce m-a impins sa vad filmul pentru ca mie si asa nu imi place 50 Cent in melodiile lui ca sa nu mai vb de film...care e facut bine, regizat si astea dar din cauza lui 50' care nu e un actor a facut sa scada calitatea filmului mult prea de tot...oricum nici ratingu pe care il are pe imdb nu il merita. Ma mir daca 50 cent chiar are un copil...daca tot e un film bazat pe viata lui (stiu doar ca e rapper si ca "He got shot nine times!!!" dar restu nu stiu cat de reale sunt...anyway, un film care poate ramane nevizionat...doar daca vrei sa vezi un film care s-a luat dupa 8 Mile...

Bulumulu
09 Apr 2006, 02:55
the rage: carrie 2 (1999) 2/10
prea mult carrie 1 revival si degeaba, nu se ridica la nivelul primului - un deja vu ff slab, si golit de semnificatia din filmul lui depalma

The Jew
09 Apr 2006, 10:58
pai filmul care m-a scos din casa a fost IceAge 2, pe care, totusi, tind sa-l incadrez in categoria filmelor care nu vor mai ajunge niciodata la `performantele` primei parti. sper insa ca nu se va prelungi aberant, cum s-a intamplat in cazul `final destination` care, dupa ce ca they`ve gone and did it, au facut si a treia parte, mai are si final deschis, si analogul sau din neamul thriller-horror-crap ur pants, saw, care ne lasa tremurand, asteptand si a treia parte de sadism si violenta gratuita.
zilele astea insa am mai vazut si basic instinct 2 la care m-am minunat numai de felul in care arata sharon stone. look, sweety, that`s called lyposuction... BI 2 s-a indepartat de suspansul din prima parte, stone s-a maturizat si poarta lenjerie, si intentia de a crea un psihologic mi se pare legitimata numai in masura in care personajele aveau potential. acum, ce a iesit e alta treaba... mai exact, am sa dau un 9/10 suav ice age si un 4 cu indulgenta BI. rusine sa le fie![/i]

crin3l
09 Apr 2006, 11:51
Hustle & Flow - 7.5/10 - Destul de interesant . Actorul a jucat excelent(arata ca shtie actorie caci a jucat ceva cu totul diferit fatza de Crash.).Singurile lucruri care m-au impins sa vad acest film sunt nota destul de mare dp imdb (7.6) shi faptul ca actorul a fost nominalizat la Oscar shi a jucat in Crash.Dar n-am regretat deloc ; cu sigurantza un film ce merita vazut;).

M0n0
09 Apr 2006, 12:38
Cheaper by the Dozen 2 - 7.5/10 la fel, de fapt mai bun decat primul, mai multe glume, mai multe probleme de familie si per total mai distractiv si ajunge mai repede la inima...daca va placut primul, va place si al doilea...

qwerty
09 Apr 2006, 13:06
15 (2005) nota 3/10-inca un film de Sergiu Nicolaescu despre revolutia din 1989.

notorious
09 Apr 2006, 22:00
hostel - prea putine scene de tortura, prea putin gore pt asteptarile mele... asta pt eram sigur ca la celelalte capitole va fi aberatie totala si monstruoasa. si din pacate, la toate celelalte capitole chiar a fost aberatie totala & monstruoasa. o kestie, in schimb, da: o scena din 'pulp fiction' dublata in... what was it ?? who cares ? it was brilliant.

KORBEN
09 Apr 2006, 23:31
deci...
1. mata hari 3/5
garbo ca garbo dar am ras copios la unele faze
banuiesc ca nu era intentionat pe post de comedie romantica
si vroiam sa vad si plutonul de executie
dar stilistic vorbind e mai bine fara
ramon navorro este teribil de laughable at cu mustacioara cu tot
si dansul "erotic" al lui garbo de la inceput confirma: sfincsii nu tre sa danseze
2. transamerica 5/5
Cu o singura scapare din scenariu (pasabila ce-i drept) si cu un umor genial si oarecum atasant
Si cu momente dramatice chiar intense
Palahniuk filtrat prin araki I say

3 crush 3/5
cele rele:
cu momente si mesaj vomitiv (americaca este o tara cu probleme dar dzeu exista si de fapt oamenii sunt buni si rasismul rau si oricine din orientul mijlociu vrea sa omoare copii)
si cu o disperare hidrocefala de a face membrii academiei sa arunce cu oscacaruri in el
daca mai adaug si ca mi-a adus aminte de o alta facatura cu mari pretentii care incerca sa-si zdreleasca spectaorii cu mesajul de bani si fraze sfoaritoare (21 de grame) ar trebui sa-l detest si sa zik ca e jegnant
ei bine nu e
mezincescu avea dreptate, e o facatura bine facuta, cu momente intr-adevar intense, ludacris e nesperat de ok in rol, Sandra bulldog e si ea ok, pe fraser (care e cool sa fie laudat si aparat pentru ca nu si-a dat-o inka in petic desi parca mi-l amintesc in mumuia 1 si 2) nu l-am vazut sa faca cine stie ce (apare pe ecran cam cat un stalp de telegraf adika mai deloc) despre matt dillon orice e cu picioarele pe pamant tre sa aiba o parere buna (spre diferenta de matt damon care e varza de bruxelles)
4 cremaster 1 5/5
sau metafora vaginul cu momente de fingering si estetica glam retro
5 cremaster 2 4/5
sau in mod clar o sa adorati ceva din ghiveciul asta cam prost ritmat
6 the order (segment din cremaster3) 5/5
sau what the Vaseline flying unidentified fu#ck was that??????
Superb joc de volume (greenaway eat ur heart out) texturi si ablburi si rosuri si psihoze
Cred cei mai sexy craci din istoria cinema-ului (care sunt sublimi dar lispesc cu desavarsire inlocuiti de proteze transparente)

Alex Leo Serban
10 Apr 2006, 07:20
deci...
3 crush 3/5
cele rele:
cu momente si mesaj vomitiv (americaca este o tara cu probleme dar dzeu exista si de fapt oamenii sunt buni si rasismul rau si oricine din orientul mijlociu vrea sa omoare copii)
si cu o disperare hidrocefala de a face membrii academiei sa arunce cu oscacaruri in el
daca mai adaug si ca mi-a adus aminte de o alta facatura cu mari pretentii care incerca sa-si zdreleasca spectaorii cu mesajul de bani si fraze sfoaritoare (21 de grame) ar trebui sa-l detest si sa zik ca e jegnant
ei bine nu e
mezincescu avea dreptate, e o facatura bine facuta, cu momente intr-adevar intense, ludacris e nesperat de ok in rol, Sandra bulldog e si ea ok, pe fraser (care e cool sa fie laudat si aparat pentru ca nu si-a dat-o inka in petic desi parca mi-l amintesc in mumuia 1 si 2) nu l-am vazut sa faca cine stie ce (apare pe ecran cam cat un stalp de telegraf adika mai deloc) despre matt dillon orice e cu picioarele pe pamant tre sa aiba o parere buna (spre diferenta de matt damon care e varza de bruxelles)

v-ati prins sper k the korben vorbeste dspr 'crash' ! :lol:

Pitbull
10 Apr 2006, 12:12
Päi nu-i tot-aia...? :?

Crash, cresh, crish, crosh, crush,
Un cätel de plush
Fär-un piciorush,
Tot zgâria la ush,
Pân' ce Nichitush
I-a strigat: Zât! Ush!
Si-a fugit acush.

Alex Leo Serban
10 Apr 2006, 12:49
as a matter of fact, no: 'crush' este un film (britanic) cu 3 gagici de peste 40 a, cu andie macdowell & imelda staunton...
nu k in mintea lui the korben ar face vreo diferenta.

crissis
11 Apr 2006, 09:55
SOUFFLE AU COEUR de louis malle
laurent are 15 ani, e un pusti inteligent, fara griji materiale. ii frecventeaza pe camus, proust, bird & dizzy gillespie. creste si experimenteaza diverse senzatii. un subiect tabu atins discret, fara stridente. apoi un interviu destul de interesant cu lea massari

crin3l
11 Apr 2006, 19:40
Road to perdition - 9/10.Excelent film shi excelent jucat.Don nou Tom Hanks este extraordinar shi astfel l-am vazut shi yo pe Paul Newman intr-un film.Jude Law este shi va fi un mare actor , jucand roluri atat de variate precum cel din Cold Mountain sau Closer plus ca are deja un Oscar luat.

gionloc
12 Apr 2006, 13:23
infernal affaires I

eu nu prea ma omor dupa filme politiste... dar cand apare de dupa colt numele lui ony Leung ciulesc urechile si holbez ochiii. acolo nu e de suguiala. tipu e formidabil!
in nota filmelor hongkongoneze unde Chris Doyle isi vâra, macar consultativ, lentilele, Infernal Affaires este deosebit in capitolul imagine, filmari, unghiuri de vedere. Si are o notã în plus în aceea cã este serios nesângeros pentru un film asiatic :P. o grupare mafiota face trafic de coca-inã... is prinºi, de unde deduc urmatorul aspect: între ei trebbuie sã se fi infiltrat vreo molie, altfel politistii nu aveau cum sa le patrunda planurile. asa ca lupta e pe doua planuri, unul intern, in grupare, inspre aflarea tradatorului, unul extern, cu ordinea statala.

Tony Leung, intr-un rol interesant pentru mine, avand in vedere ca in afara distributiilor lui WKW eu nu l-am vazut inca (in curand punctez amantul lui annaud) si Andy Lau in prim plan.

am citit pe imdb ca Brad Pitt a cumparat drepturile de a face variante hollywoodiene ale celor trei episoade asiatice, unde il va alaturi pe Tom Cruise (probabil TOm va fi Leung, iar Pitt va fi Lau :lol:). cred ca ar fi fost mai bine sa promoveze seria (eu nu am vazut decat prima parte) aceasta in State, nu-mi maginez ca vor face nimic mai bun... a, asta in afara aprecierii ca a scoate foarte foarte multi bani e un lucru bun!!

Supastar
12 Apr 2006, 13:29
între ei trebbuie sã se fi infiltrat vreo molie

Genial! :lol: Aproape la fel de expresiv ca mole... asa aparea in subtitrarile romanesti?"molie"?

Tony Leung, intr-un rol interesant pentru mine, avand in vedere ca in afara distributiilor lui WKW eu nu l-am vazut inca (in curand punctez amantul lui annaud)

Poti sa-l "punctezi"... filmul merita "punctat", dar sa nu te astepti sa-l intalnesti pe amicu' Tony Leung (aka ala a lu' wkw)... e vorba despre alt tip.... Desi asiaticii seamana intre ei, cand vei vedea filmul vei observa clar ca este vorba despre altcineva... (ii deosebeste inca un nume sau prenume (ce-o fi) dupa "Tony Leung")

gionloc
12 Apr 2006, 13:43
Genial! :lol: Aproape la fel de expresiv ca mole... asa aparea in subtitrarile romanesti?"molie"?

Poti sa-l "punctezi"... filmul merita "punctat", dar sa nu te astepti sa-l intalnesti pe amicu' Tony Leung (aka ala a lu' wkw)... e vorba despre alt tip.... Desi asiaticii seamana intre ei, cand vei vedea filmul vei observa clar ca este vorba despre altcineva... (ii deosebeste inca un nume sau prenume (ce-o fi) dupa "Tony Leung")

1. astia de la noi fac suburile poate asociind turnatu' cu mancatu', cum ar fi:
molia intra in haina si roade din interior. haina este mai aproape de trup, deci mai consistenta in semnificatie.
cartita sapa pe sub pamant si iese a suprafata. cel care toarna nu trebuie sa ajunga la lumina, adica sa fie des-coperit. ci trebuie sa ramane neprins ca rozator in haina.. eventual sa puieze, subversiv. astfel ca:
mole = molie (adevaru-i ca intalnim mai des fluturasii), nu cartita.

2. da, asa e cand nu is atent la detalii. eu stiam ca am primit amantul, ca e cu Tony Leung si ca e de JJ Annaud. dar nu e TL Chiu Wai, e TL Ka Fai.

Alex Leo Serban
12 Apr 2006, 14:06
Tony Leung, intr-un rol interesant pentru mine, avand in vedere ca in afara distributiilor lui WKW eu nu l-am vazut inca (in curand punctez amantul lui annaud)

deci: cel din wkw este tony leung chiu-vai; cel din 'amantul' este tony leung ka-fai.
simplu, nu?

Supastar
12 Apr 2006, 14:15
deci: cel din wkw este tony leung chiu-vai; cel din 'amantul' este tony leung ka-fai.
simplu, nu?

Yup!
that's putting it plain and simple!

But... I am rarely plain and never simple! :P

Leonard
12 Apr 2006, 14:34
simplu, nu?
în Ashes of Time al lui WKW joacã ºi Tony Leung Chiu-Wai ºi Tony Leung Kar-Fai. Dar în rest aºa e: actorul fetiº al lui WKW este TL Chiu-Wai.

qwerty
12 Apr 2006, 18:55
BASIC INSTINCT 2 (2006) nota 2/10-un film jenant de prost lipsit de ritm si haotic pe alocuri.Sharon Stone pe post de bomba sexy intr-o interpretare penibila.Cam aceiasi poveste ca si in prima parte dar de data asta suspansul lipseste cu desavarsire.

Nightwane
13 Apr 2006, 14:54
Violent S.hit 1

Capodopera optzecista nemteasca, cu un plot care se rezuma intr-o fraza (intr-o zi, micutul Butcher Shitter o omoara pe maica-sa, peste 20 de ani scapa din duba politiei si omoara din nou), efecte speciale mizere, regie la nivel de Sergiu Nicolaescu. What more could you ask for?

Violent S.hit 3

Capodopera nouazecista nemteasca, de data asta cu ceva plot (neimportant) si crossgenre intre action si horror. prima parte e gen exploitation si gore, iar a doua actiune. Tot Schnaas sa ne traiasca.

Naked Blood

Film artsy-fartsy exploitation japonez, sublim de impactant. N-are rost sa intru in detalii despre plot, cine vrea sa-l vada sa-l caute. De urmarit cu atentie scena in care o tanti isi taie labiile, le mananca, isi taie un sfarc, il papa, culminand cu autoscoaterea ochiului. Pe care il mananca.
Sublim.

RinTinTin
13 Apr 2006, 16:53
Violent S.hit 1

Capodopera optzecista nemteasca, cu un plot care se rezuma intr-o fraza (intr-o zi, micutul Butcher Shitter o omoara pe maica-sa, peste 20 de ani scapa din duba politiei si omoara din nou), efecte speciale mizere, regie la nivel de Sergiu Nicolaescu. What more could you ask for?

Violent S.hit 3

Capodopera nouazecista nemteasca, de data asta cu ceva plot (neimportant) si crossgenre intre action si horror. prima parte e gen exploitation si gore, iar a doua actiune. Tot Schnaas sa ne traiasca.

Naked Blood

Film artsy-fartsy exploitation japonez, sublim de impactant. N-are rost sa intru in detalii despre plot, cine vrea sa-l vada sa-l caute. De urmarit cu atentie scena in care o tanti isi taie labiile, le mananca, isi taie un sfarc, il papa, culminand cu autoscoaterea ochiului. Pe care il mananca.
Sublim.

ce e aia "gen exploitation", Mr. Nightwane? :)
vezi ca suna ca shi cum as vrea sa fac caterinca de tine, dar nu fac!
Pe bune.

Nightwane
13 Apr 2006, 17:22
''gen exploitation'' = like exploitation. totally. esti varza pirimpimpim.

qwerty
13 Apr 2006, 22:30
SECOND IN COMMAND (2006) nota 2/10-Filmat o parte din el in Romania.
Ambasada SUA este atacata de Militie iar Van Damme lupta din rasputeri sa o apere pana cand primeste intariri. :lol: Un film foarte prost facut.

Nightwane
14 Apr 2006, 01:57
murder set pieces

extravagant si sublim dpdv al plotului. cred.
cred ca este vorba despre un nazist musculos care seamana oarecum cu dolph lundgren, care nazist iese cred dintr-un film de leni riefenstahl ca sa take his revenge upon, uhm, women. cred. adica da. dar problema e ca filmul e artsy fartsy in sensul prost. adica nu artsy fartsy ca naked blood. gory nu prea ea, da' are multe trimiteri la diferite filme horror de care mi-e lene sa vorbesc. bagati un ochi pe film daca va mananca in cur.
asa. apar o groaza de flashbackuri cu femei care fac pipi pe cai ferate. cred. adica pula mea, ca lk-am vazut pe sarite ca era boring si useless. da' oricum, poa sa fie ori despre nazistul care a iesit dintr-un film de leni reifenstahl exact ca in the purple rose of cairo al lu woody allen. pana mea. iconoclast filmul, nu altceva.

Cinemania
14 Apr 2006, 09:35
Brewster's Millions (1985)

Delicios. Pryor e demential. :D

crin3l
14 Apr 2006, 14:18
Once upon a time in America - 9.5/10. Un film bestial , l-am urmarit fara sa ma plictisesc timp de 4 ore aproape , dar totushi spre rushinea mea nu prea i-am intzeles finalul shi ash dori sa ma ajute cineva in aceasta problema.

crissis
14 Apr 2006, 15:33
TERTIUM NON DATUR, filmul lui pintilie aseara la realitatea tv. farsa tragicomica ruinata in parte de finalul prea retoric si conventional. it had a point, though.

qwerty
14 Apr 2006, 16:16
YOURS, MINE AND OURS (2005) nota 7/10-o comedie destul de reusita.
Frank Beardsley a ramas vaduv si trebuie sa aiba grija de cei 8 copii ai sai pe care ii tot plimba dintr-un oras in alul datorita serviciului sau (comandant in marina).Intr-o zi se intalneste intamplator co o fosta prietena din liceu Helen North care si ea la randul ei a ramas vaduva si are 10 copii de crescut.

GhitzaCartitza
14 Apr 2006, 17:22
The Promise. Cine a suportat sa vada "Hero" si "Crouching Tiger, Hidden Dragon" va fi incantat de aceasta capO'dopera. Pacat ca sunt unele scene care aduc a "Kung Fu Hustle", de exemplu scena in care alearga sclavii in fata cirezii (prea desene animate). In rest e OK. O poveste de dragoste :love: si niste peisaje "mirobolante" :P .

notorious
15 Apr 2006, 11:22
legaturi bolnavicioase - --7/10, am sa caut pe 'cinematografia romaneasca' pareri. aici e nici mai mult nici mai putin decat ok.

proof - in sfarsit am vazut si eu filmul care starnit re:galuri prin 're:publik'. 'proof' este pur si simplu un film bun (nu-i grozav, nu-i nici un rateu), ceva de care acum vreo 10 ani aveam parte constant, dar acum vedem din ce in ce mai rar... practic, merita vazut pt gwyneth paltrow, care face un rol excelent (mai bun decat cel din 'shakespeare in love', tot al lui madden, pt care a fost premiata atat de lacrimogen cu oscar), mai ales in duet cu anthony hopkins. insa, daca acest 'falling into madness' este bine dirijat si, mai ales in unele secvente (dialogul de la inceput intre paltrow si tatal ei mort sau cea in care ii citeste aberatiile scrise in caiet) chiar foarte credibil si convingator, ce ne facem, pana la urma, cand scenele de 'consiliere familiala' incep sa aiba iz de telenovela, cand personajele ajung stereotipuri iritante (sora mai mare protectoare, tanarul aiurit & fermecator) si cand toata miza filmului se reduce la nebunia (latenta sau confirmata a) personajului principal ??

kam putin... o bila neagra si pt freza lui gyllenhaal - parc-ar fi johnny bravo ! :shock:

mda, un fel de 'a beautiful mind' minus the 'beauty'. :D

GhitzaCartitza
15 Apr 2006, 15:23
Inside Man Nota 10 pentru nenea Clive si Denzel. Ostateci si negocieri... sau cum sa "jefuiesti" o banca si sa scapi. " " sunt puse pt. cei care l-au vazut.

M0n0
16 Apr 2006, 10:52
Hoodwinked - 7.5/10 varianta contemporana a povestii "Scufita Rosie" si e foarte foarte actualizata...si foarte americanizata...un film distractiv, amuzant, cu nuante de noir, muzical si alte alea, insipirat din alte filme cum ar fi: The Usual Suspect sau Triple X (bunicutza avand tatuat la ceafa 3 g-uri si nu numai prin asta aseamana).
Si mai amuzant e ca o sa auzit 4 variante ale aceleasi povesti, fiecare avand ceva in plus ceea ce e bine.
Eu unu recomand filmul, dar sa nu vad asteptati la o capodopera ca Incredibilii...

Cinemania
16 Apr 2006, 12:48
Terminator 3

Normal ca am avut asteptari putine de la filmul asta dupa ce s-a scris despre el. Dar nu stiu de ce dracu mi-a placut pana la urma :D .Nici nu indraznesc sa-l compar cu predecesoarele pentru ca nu are rost - in cel mai bun caz e o clona palida a acestora. Dar mai da-le dracului de comparatii. Mi s-a parut un film de actiune OK si il bag la guilty pleasures. :oops:

MinRep
16 Apr 2006, 21:00
Manhattan - 9/10: M-a impresionat mult mai mult decat ma asteptam. Okay, m-am lasat furat de muzica lui Gerswin de pe fundalul sonor si de imaginea in alb-negru foarte reusita, dar daca ar fi sa-l compar cu "Annie Hall" (cam cel mai apropiat Allen pe care l-am vazut), lui "Manhattan" i-as da castig de cauza.

Alex Leo Serban
16 Apr 2006, 21:51
da Da DA!
'manhattan' beats 'annie...' any time!!

Nightwane
16 Apr 2006, 23:40
Scary Movie 4

In mod clar cel mai tare din serie. Mult peste primul (care e mult sub Shriek if you know...). 2 si 3 nici macar nu merita mentionate.
I had a good laugh desi some of the jokes fell flat. Macar nu a fost asa de basinos ca Date Movie.

MinRep
17 Apr 2006, 00:01
da Da DA!
Si, totusi, citeam acum ca "Manhattan" e unul dintre filmele personale care i-au placut cel mai putin lui Allen. Wtf is up with that?

Leonard
17 Apr 2006, 00:04
da Da DA!
nu. manhattan e cel mai jewish dintre filmele lui (apropo de discuþiile despre tezism ºi mesaje). ºi mai e ºi alb-negru. annie hall the best!

MinRep
17 Apr 2006, 00:26
Nu vad ce este atat de jewish in "Manhattan" si nu se gaseste in alte filme de-ale lui Woody. Cat despre comparatia cu "Annie Hall", pe acesta din urma nu l-as pune chiar in subsolul filmografiei lui Allen, dar cred ca as putea sa numesc mai multe titluri pana sa ajung la el.

bellhop
17 Apr 2006, 02:55
Scary Movie 4

In mod clar cel mai tare din serie. Mult peste primul (care e mult sub Shriek if you know...). 2 si 3 nici macar nu merita mentionate.
I had a good laugh desi some of the jokes fell flat. Macar nu a fost asa de basinos ca Date Movie.

ba foarte basinos la propriu, poate n-ai sesizat dar fulgerele extraterestre erau chiar...partzuri :sick: ;

some jokes were so painful, i felt pity for the poor writers :( duh, niste parodii mai chinuitoare decat scenetele grupului Divertis; plus lipsa unei sinergii se vede si in jocul actorilor secventele nu se prea leaga, "intrigile" si "motivele" aproape lipsite de noima, lipseste detasarea stilul everything goes and leads nowhere din primele, filmele parodiate sunt foarte putine, amicul din rolul lui Tom Cruise destul de stangaci, prea multe head-banguri si de prisos..;

mi-a placut parodia cu cei doi negri as gay cowboys si aparitia Tr-Ipodului extraterestru, dar overall si in general, cred ca stilul de comedie gen Hot shots si Naked Gun s-a cam expirat...;

Alex Leo Serban
17 Apr 2006, 06:04
da Da DA!
nu. manhattan e cel mai jewish dintre filmele lui (apropo de discuþiile despre tezism ºi mesaje). ºi mai e ºi alb-negru. annie hall the best!

ex-CUSE me?! wtf is that!?
adik un film a/n e automat mai prost k unu color??
naaah! subscriu cu ambele miini la ce-a spus minrep. habar n-am de ce nu-i place lui woody, treaba lui. are si el fitzele lui. poate se resfatza (btw, 'annie...' mi se pare cel mai rasfatzat/fitzos film al lui! ;) ) cit dspr 'jewishness' - how about: allen e cel mai anti-jewish regizor din manhattan for a change? nu-l vad k ar privi cu oki f buni cultura in care s-a nascut... de-aici nevrozele & stuff.

europe_east
17 Apr 2006, 07:13
Hai si eu cu o recomandare:

Thank you for smoking, 2005-- o comedie de zile mari, chiar ma mir ca s-a putut face un film atat de pro-fumat (mai putin catre final, unde o da la intors). cast de zile mari: William. H. Macy, Robert Duvall printre altii. Foarte reusit filmul.

Leonard
17 Apr 2006, 08:03
ex-CUSE me?! wtf is that!?
adik un film a/n e automat mai prost k unu color??
naaah! subscriu cu ambele miini la ce-a spus minrep. habar n-am de ce nu-i place lui woody, treaba lui. are si el fitzele lui. poate se resfatza (btw, 'annie...' mi se pare cel mai rasfatzat/fitzos film al lui! ;) ) cit dspr 'jewishness' - how about: allen e cel mai anti-jewish regizor din manhattan for a change? nu-l vad k ar privi cu oki f buni cultura in care s-a nascut... de-aici nevrozele & stuff.
cînd foloseºti alb-negrul în epoca color trebuie sã existe o motivaþie dramaticã (adicã foloseºte lipsa culorilor numai fiindcã astfel poate exprima ceva care prin color nu putea) ceea ce eu nu prea am gãsit în Manhattan. oricum tre sã-l mai revãd dar, spre deosebire de alte vreo 15 filme de WA, Manhattan nu m-a lãsat mascã de la prima vizionare.
iar fie anti-jewish fie jewish, mi-e indiferent, tot film cu mesaj e, nu?

"rasfatzat/fitzos" sunt termeni de analizã filmicã la tine? mi se pare o capodoperã. cuprinde momente fabuloase de descriere a vieþii de cuplu ºi frustrãrile care derivã din asta; deasemenea, are elemente autobiografice esenþiale. în plus, elemente foarte inovatoare ºi bizare: lipsa muzicii pe generice, introducerea, flash-backul cu split-screen-ul cu dialoguri paralele (strict tehnic, mai vãzusem asta în Chelsea Walls dar la nivel experimental ºi foarte slab calitativ dpdv artistic), adresarea directã la camerã în timp ce în acelaºi cadru avem personaje care rãmîn în ficþiune (poate cã n-a inventat-o el, dar eu n-am vãzut-o în alte filme fãcute, cronologic, înainte ºi nici ulterior în foarte multe. doar Fight Club ºi Anything Else), intrarea în flash-back a personajului prezent ºi coexistenþa în acelaºi spaþiu cu personajul-copil.
plus discuþia despre oamenii care intrã în salã dupã începerea filmului pe care mi-o amintesc de cîte ori mi se întîmplã sã întîrzii la un film ºi mã simt ca naiba, sau de cîte ori vãd intrînd în salã întîrziaþi. denotã respectul pe care-l are aproape de nivel ritualic pentru sala de cinema.
e colosal, nu ºtiu dacã primul în topul meu, dar în orice caz în primele 5. mi-e greu sã-mi stabilesc un film favorit dintre cele ale lui WA. Dacã ar fi dupã criteriul lui Gorzo 'filmul preferat e cel pe care l-ai revãzut de cele mai multe ori' aº pune Love & Death. dar ca impact la prima vizionare, cam pe aceeaºi treaptã se aflã la mine ºi Hannah and Her Sisters, Melinda and Melinda ºi Match Point. foarte aproape sunt încã vreo 10, între care nu ºi Manhattan.

Cinemania
17 Apr 2006, 09:32
cred ca stilul de comedie gen Hot shots si Naked Gun s-a cam expirat...;

cam cu Mafia! lui J. Austen s-a terminat

Alex Leo Serban
17 Apr 2006, 10:33
"rasfatzat/fitzos" sunt termeni de analizã filmicã la tine?

nu, de sinteza.

('annie hall') mi se pare o capodoperã.

good for u.

cherryblossom
17 Apr 2006, 14:45
am vazut apocalypse now redux si am cazut pe spate. imi zice si mie cineva de ce a durat asa mult intre prima aparitie (79) si a doua (2001)? sau ce s-a intimplat intre timp?

MinRep
17 Apr 2006, 16:14
cînd foloseºti alb-negrul în epoca color trebuie sã existe o motivaþie dramaticã (adicã foloseºte lipsa culorilor numai fiindcã astfel poate exprima ceva care prin color nu putea)
De exemplu... nostalgia? Cred ca la "Manhattan" se aplica.

am vazut apocalypse now redux si am cazut pe spate. imi zice si mie cineva de ce a durat asa mult intre prima aparitie (79) si a doua (2001)? sau ce sa intimplat intre timp?
Intre timp, Coppola s-a apucat de facut filme (mai) proaste. Iar "Redux"-ul e mult, mult prea lung si prea incarcat cu detalii. Singurul castig sunt scenele in plus cu Robert Duvall. Ca altfel, puteam si fara tipele din playboy, francezii stabiliti in jungla (ca la ei acasa, de fapt) si Marlon Brando citindu-i ziarul lui Sheen.

cherryblossom
17 Apr 2006, 16:32
bai ce oki aveti!!! am mai primit o atentionare si pe mess :w00t: lol
m-am grabit, la cite ferestre am deshise.. :P

cam lung, asa mi s-a parut si mie, nush ce naiba a lungit asa mult unele scene... si nu m-am prins decit la final ca ala e marlon brando

Alex Leo Serban
17 Apr 2006, 16:37
da, da, minrep le-a bunghit - ink o data! le zice asa de bine k park le-as zice eu :w00t:
joke aside - alea sint exact punctele slabe ale 'redux'-ului... iar morala fabulei (valabila si-n cazul lui, si-n al 'balantei' lui pintilie, si-n al..., si-n al...) este: cine nu are producatori, sa-si cumpere! ;)

qwerty
17 Apr 2006, 19:39
FIREWALL (2006) nota 8/10-un jaf de banca,o familie rapita,cativa morti,destul de interesant mi-a placut filmul.

M0n0
17 Apr 2006, 22:45
United 93/Flight 93 - 7/10. Film despre al patrulea avion care avea sa devina istorie pe 11 septembrie 2001. A devenit de fapt istorie dar prin curajul si hotararea pasagerilor nu si-a atins destinatia probabila, asta fiind ori Casa Alba ori Capitol Buliding. Filmul este simplu, un indie cu asemanari in documentarele despre cele intamplate pe 11 sept. (asemanare ca lipsa dialogului, nu in intregime dar daca tot e un film artistic fa-l mai plin de dialog ... bine, s-ar putea sa fie numai o singura asemanare si nici asta nu e prea fondata). Actori buni, au prezentat drama acelui moment exact cum trebuie si eu nu cred ca au exagerat. Recomand filmul, dar nu si pentru cei care cred in teorii ale conspiratiei.

Nightwane
18 Apr 2006, 10:14
Educating Mandy

Film cu Traci Lords de cand avea 16 ani (more or less) si cu Harry Reems (goddamn him) si altii. Traci is hot hot hot da' filmul nu este foarte,uhm, excitant given the amount of hair that people used to, uhm, own in some, uhm, parts of their bodies in anii 80. I love Traci.

The Devil In Miss Jones

From the guy that brought you Deep Throat. Ah, da. The Devil in Miss Jones este totally NOT HOT. Dar este foarte artsy pt un film, uhm, de genul lui. Dark and grainy and angsty. I was surprised. Once again, people didn't shave. So sad.

Inside Deep Throat

Foarte foarte foarte cool documentarul. Loved it even though i kind hated the original flick (pt ca era foarte, uhm, hairy si non-sexy dar macar avea dialoguri geniale si muzica la fel). Definitely worth watching.

notorious
18 Apr 2006, 10:30
despre woody allen (@MinRep, ALS, leonard)

ceea ce nu mi-a placut la 'annie hall' si ma va retine mereu din a-l clasifica drept 'capodopera' este elanul tineresc necontrolat cu care este executat. cap-coada si coada-cap. 'annie hall' este mai degraba o transpunere pe ecran, o exorcizare, ma rog, a propriilor frustrari/nevroze/obsesii etc ale lui allen (inclusiv religia sa, motiv pt care, sunt de acord, filmul este cel mai 'jewish' dintre toate pe care le-am vazut). atata doar ca (si ceea ce-l compromite in ochii mei), spre deosebire de 'manhattan' sau orice alt film de allen (pt ca tot la asta pot fi reduse, la urma urmei, toate peliculele comicului american), nu sunt amplasate intr-un cadru coerent, intr-o intriga care sa se lege (iar flash-back-urile si flash-forward-urile o fac si mai zapacita). e pur si simplu crezul sau legat de viata (bancul spus la inceput este genial !), numai ca nu era nevoie sa ne 'ploua' pe ecran cu toate aceste conceptii pesimist-meloancolice. in 'manhattan', acelasi crez este conturat mult mai subtil, mai 'hidden'. asadar, ma bucur, minrep, ca SI TU il pui 'la coada' in cadrul filmografiei lui woody allen.

in ce priveste allen-ul favorit, dupa cum mai ziceam, as opta pt 'crimes and misdemeanors', chiar daca 'love and death' ramane dovada suprema (incontestabila) a geniului comic al lui allen.

notorious
18 Apr 2006, 10:39
the adventures of robin hood - doamne, imi trag o sageata-n picior daca am vazut film facut cu o buna dispozitie si o veselie mai contagioase decat acest 'early' michael curtiz (care, zic eu, nu ne-a lasat decat o mare capodopera, 'casablanca'). adica, te umfla rasul, frate, la cum se luptau (parca erau niste dueluri regizate din 'american gladiators', cu mai multa prudenta de a nu se intepta cu spada in fund), zambetul lui errol flynn... ar intra un vas de croaziera prin el, muzica aceea care nu se mai opreste si nu se mai opreste... jesus, dar cu cata verva poate sa fie facut ! pur & simplu te cucereste ! razi, dar nu cu un chicotit rautacios, ci ca si cum ai privi un numar de circ. traiasca bobbin hood ! (mai demult, cand am vazut filmul pe caseta video, pt prima oara, era un traducator care spunea 'bobbin hood' :lol:)

europe_east
19 Apr 2006, 07:37
Buffallo 66
The Brown Bunny

-- mi-au placut amandoua foarte mult; au atmosfera cum nu vezi in nici un alt film, and yes, we adore the nothingness that fills up the screen. The opposite of mainstream. Vincent Gallo is the man. :love:

cherryblossom
19 Apr 2006, 09:08
Buffallo 66
The Brown Bunny

-- mi-au placut amandoua foarte mult; au atmosfera cum nu vezi in nici un alt film, and yes, we adore the nothingness that fills up the screen. The opposite of mainstream. Vincent Gallo is the man. :love:

hey, stai la rind!
lol

M0n0
19 Apr 2006, 10:54
The Shawshank Redemption - 9.7/10. Mi-e foarte greu sa vorbesc in nume de rau despre acest film pentru ca ... nu am de ce. E perfect in fiecare sens al cuvantului...si a spune ceva negativ despre aceasta pelicula este complet gresit si lipsit de morala. E cea mai buna drama pe care am vazut-o pana acuma in viata mea...cea mai completa si cea mai plina de inteles, formata din cea mai "marfa" inchisoare pe care am vazut-o vreodata (in filme sau tv), plina cu cei mai tari prizonieri in frunte cu personajul lui Tim Robbins si Morgan Freeman, cel din urma fiind ?doar? nominalizat (competitia din acel an la Oscar a fost extrem de puternica si castigatorii <Forrest Gump, in mare parte> au meritat premiile).
Un film memorabil care nu trebuie ratat!
P.S. Rusine mie ca nu l-am vazut mai devreme...

13.43 edit:
Scary Movie 4 - 5.5/10. Filmu asta e dus rau de tot...e tampit...dar in sensul comic al cuvantului :lol: (daca exista asa ceva).
Un roller-coaster intre aceste filme horror din ultimul an: War of the World, The Grudge, Saw 1 si 2
si alte sketch-uri din: Brockeback Mountain, Million Dollar Baby, Oprah si The Village
si bineinteles parodii la persoanele Tom Cruise, presedintele Bush si Michael Jackson...
Oircum aici, sfarsitul de la War of the World are mult mai multa logica :lol:...

europe_east
19 Apr 2006, 15:09
Buffallo 66
The Brown Bunny

hey, stai la rind!
lol

he's all yours, honey.

una peste alta: omul are stil. exista frun topic p-aci, pe cinemagica despre V.G.? daca nu, ar fi cazul...

M0n0
20 Apr 2006, 09:29
Gangs of New York - 8/10. Obisnuitul Scorsese face filmele la care se pricepe cel mai bine...cele despre istoria sangeroasa a New Yorkului.
Dupa cum bine stiti Scorsese e cunoscut ca regizor din filmele: Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, Casino si altele. In fiecare din filmele sale prezinta viata mafiotilor din New York sau alte orase din America unde domina aceste personaje. Gangs of New York mi-a placut datorita personajelor "colorate" precum Bill Macelarul (unul dintre cei mai tari villan pe care i-am vazut) dar si personajul lui Leonardo Di Caprio a fost acceptabil la fel ca si cel a lui Cameron Diaz. Iar costumele au fost un mare plus in filmul asta. Vizionabil.

bill_the_butcher
20 Apr 2006, 22:29
lucky number slevin - 6/10
scary movie 4 - 5/10
blow - 7/10
fearless - 7/10

Longshot
22 Apr 2006, 21:50
if you were me - 7.5/10 - cu 'tongue tie' cel mai disturbing scurt iar 'face value' preferatul meu desi twistul duhneste a machinist . bucata lui cwp (based pe true story) nu m-a impresionat desi a folosit misto perspectiva 1st person.

one nite in mongkok - 8.5/10 - brici. a mers la fix dupa dezamagitorul v for vendetta. f. tare daniel wu.

crin3l
23 Apr 2006, 08:50
The Hours - 8.5/10. O drama frumoasa, in care actritzele Nicole Kidman, Julianne Moore shi Maryl Streep joaca fascinant shi nu trebuie uitat nici Ed Haris care joaca shi el excelent.

TheOnlyAce
23 Apr 2006, 12:37
V for Vendetta - 7.5 Mai bun decat ma asteptam dupa ce am vazut afisul, un pic dezamagitor dupa nota (8.2) si comentariile de pe imdb . Mi-a placut mai mult Equilibrium vazut de curand pe HBO.

bellhop
23 Apr 2006, 16:03
Thank you for smoking, 2005-- o comedie de zile mari, chiar ma mir ca s-a putut face un film atat de pro-fumat (mai putin catre final, unde o da la intors)...

oh da, au intors-o de nu se poate.. Bogart si Bacall "revamped" cu acadele in mana loc de tigari in noua campanie antifumat a senatorului Cashcaval, great keynote ending for a great movie! :lol:

MinRep
23 Apr 2006, 17:01
Match Point - 8.5-9/10: Am cam subestimat filmul asta inainte sa il vad. Poate mai mult ca alte filme de-ale lui Woody Allen, "Match Point" atinge cateva probleme destul de serioase (arbitrarul ca element esential al universului si lipsa de sens a acestuia din urma, arisvistul in societatea londoneza contemporana etc.), dar executia este extraordinara: de la imaginile splenid colorate ale lui Remi Adefarasin la suspansul construit cum rar am mai vazut la Allen, culminand cu scena crimei, construita prin muzica, montaj paralel si interpretarea actorilor. Ca veni vorba, Jonathan Rhys-Meyers si Emily Mortimer sunt mai mult decat perfecti in rolurile lor. Scarlett Johansson mi s-a parut usor inconstanta, dar acest lucru contribuie la conturarea personajului sau (si, oricum, e cel mai bun rol pe care l-a facut pana acum). De notat si singura secventa mai aparte din film, cand Chris viseaza/isi imagineaza o intalnire cu victimele sale.

Asteptam cu inflacarare "Scoop"! (desi probabil va fi naspa)

qwerty
23 Apr 2006, 20:26
KINKY BOOTS (2005) nota 4/10 -e comedie dar nu am ras deloc :( ,filmul e despre o fabrica de cizme care are probleme si se reprofileaza pe facut cizme pt barbati :( .

europe_east
23 Apr 2006, 22:27
mie mi-a placut mult Kinky Boots!!! mi s-a parut o comedie reusita. nu grozava, sa imi aduc aminte de ea peste zece ani, dar, hey, o comedie buna de tot, si un exemplu de cum poti sa faci ceva misto dintr-un subiect neobisnuit si nu f la moda, o fabrica de cizme care se reprofileaza pe facut cizme pentru drag queens... filmul atinge insa subtil si problema lui "being a man" in ziua de azi si problema transsexualilor, si totul in cheie minora, fara mare valva, totul din perspectiva pantofilor sa zic asa... spune-mi ce pantofi ai ca sa-ti zic cine esti, cum ar veni. funny de tot, am ras bine si m-a binedispus complet pentru o zi intreaga.

M0n0
24 Apr 2006, 08:29
On a Clear Day - 8/10. Un tip la vreo 60 de ani e pensionat...dupa el, cam devreme si hotaraste sa traverseze Canalul Manecii din Anglia in Franta. Umor britanic de inalta calitatea si in mare tonaj. Recomand cu caldura...

gionloc
24 Apr 2006, 20:55
the last life in the universe

pen-ek ratanaruang
filmat de christopher doyle

o banda desenata japoneza povesteste cum o soparla ramane singura in intreg universul. poveste inventata de realizatori pentru acest film... purtand initial numele filmului. pentru a nu crea confuzie intre titlul cartii care apare devreme in film si titlul filmului intreupand pelicula catre sfarsitul primei jumatati, relizatorul a schimbat titlul povestii animate. insa ramane preferata lui Kenji, un japonez angajat in centrul cultural (evident) japonez din bangkok, thailanda. se regaseste in povstea soparlei si se gandeste cu usurare la sinucidere. are un frate pe care nu-l prea simpatizeaza. fratele nu sfarseste prea bine si o face destul de rapid. precum si sora fetei la care va locui o vreme. e cautat de mafie (regizorul miike in rol de ~) si viseaza cum o va intalni in Osaka pe fata de care se indragosteste.
una dintre cele mai frumoase scene din toata cinematografia vazuta de mine: curatenia pe care o face kenji in casa fetei.

gionloc
24 Apr 2006, 20:55
bully
larry clark

titlul spune de fapt cam ce filmul va prezenta: o relatie in care cel mai puternic il persecuteaza, foloseste, abuzeaza pe cel mai slab.
pe larry clark il gasesc cel mai bun facator de filme despre teenagers si problemele acestei etape vieþuistice.
inspirat din intamplari reale.
drumul care transforma o prietenie bolnva intr-o crima tulburatoare. unde legea intervine nemiloasa.
intre 7 ani pentru participare vizuala la eveniment si moarte pe scaunul electric pentru lovituri fatale.
daca alegeau sa comita crima la noi.. hã hã... fiind doar in pragul majoratului in cinspe ani scapau ucigasii, iar participantii afectiv sau in spiritul spectacolului si al aventurii luau cel mult o mustrare (cu cureaua sau cu japa) peste funduleþ, ca tot e vehiculat mult in ast film.

vreme d eo luna am fost prof intr-un colegiu hunedorean, inca mai is titulatr acolo, da am ales o alta cale momentana... copiii nostri nu is cu nimic mai buni/destepti/fumosi decat ai lor! au cam aceleasi idealuri - in partea asta licentioasa a caracterelor unei clase - ca pe aia tocilari nu ii arata nimeni in filmul asta, ca ei urzesc asasinate numa in slovele romanelor ce si le aduc in fat aochilor - ii emotioneaza aceleasi organe, cauta aceleasi trairi.

ulrich
25 Apr 2006, 15:10
"stealth".-5/10.singurul motiv ptr.care m-am incumetat a fost misterioasa prezenta pe afish a lui sam shepard.om serios,playwright,coautor la zabriskie point,se apuca la 60 de ani sa-si lege numele de subproduse d-astea fascistoide?!ce cauta acolo?habar n-am.probabil acelasi lucru pe care-l cauta si gene hackman in "behind enemy lines".adica nimic.

Bulumulu
25 Apr 2006, 19:18
vazui de curand, nu am timp now sa bag si un comentariu, so...

*the terminal - 7,5/10
undead - 4,8/10
*the matador - cam tot 7,5/10

*doar ca mentiune exemplara pt cei ce favorizeaza filmul mediocru

MinRep
26 Apr 2006, 09:15
V for Vendetta - 4/10: yeah, right! Recunosc ca inceputul mi-a trezit interesul, dar dupa nici o jumatate de ora eram deja plictisit si chiar nu ma mai interesa despre ce era vorba in film. Asteptam numai ceva scene serioase de actiune, care oricum nu au venit. Nota 4 (sau 2 stelute din 5) pentru John Hurt, singura chestie din filmul asta care chiar merita aplaudata.

crin3l
26 Apr 2006, 19:18
Revenge of the Sith - 9.8/10 -Parerea mea e ca e cel mai tare film din toate star wars-urile. Este mai bun decat A New Hope shi Imperiul Contraataca, deaorece efectele speciale sunt superbe , iar personajele sunt umanizate shi aici prezetandu-ne foarte bine trairile personajelor. Totushi un mic minus pt actorul ce il interpreteza pe Anakin Skywalker(Hayden Christien cred :oops: ), dar un progres fatza de Atacul clonelor. Un film superb ce incheie o serie de senzatzie.

Supastar
26 Apr 2006, 21:10
incep sa completez lacunele in domeniul lui Charlie Chaplin: vazut the Gold Rush....
ala relansat prin '40+ ... :hmm: m-a uimit chaplin cu alegerea de a adauga replici citite de el! poate un motiv cunoscut sau care se poate afla din biografia lui, dar vizionand filmul, nu mi-a venit sa cred k Chaplin, care a avut un simt al comicului extraordinar (si dpdv actoricesc si regizoral in acelasi timp), a simtit nevoia sa adauge replicile.... m-a intristat..... aproape toate informatiile se intelegeau din imagini si din muzica..... toata faza a fost "zahar peste frisca"
in rest, scenele din cabana au fost geniale.... au ras enorm de mult..... acum stiu de unde si-au luat Looney Tunes juma' din fazele "tipice"
parca....parca... (se poate sa fie din cauza k mi se facuse mie somn, dar) am avut impresia k filmul a facut o burta undeva dupa jumatate si ca umorul s-a diluat enorm (nepermis de mult) pentru un film de chaplin....

M0n0
28 Apr 2006, 23:55
Lawrence of Arabia - 9.5/10. Despre acest film se poate vorbi o vesnicie pentru ca la fiecare capitol excela. Actorii, in frunte bineinteles cu Peter O'Toole (indraznesc sa spun a acesta a fost rolul vietii lui, dar nu am vazut tot portofoliul acestuia) au fost impecabili...numarul de figuranti depaseste orice alt film nou sau vechi...imaginile care fura suflarea se gasesc destul de des incat sa te obisnuiesti cu ele si sa te simti ca faci parte din peisaj...si pot spune ca e cel mai luuung film pe care l-am vazut vreodata. Unul dintre cele mai bune facute vreodata si mult mai bun decat multe (chiar foarte multe) filme cu efecte speciale. Highly recommended...

bellhop
29 Apr 2006, 04:25
Lawrence of Arabia...numarul de figuranti depaseste orice alt film nou sau vechi...

really!? statistic sau figurativ vorbind?

M0n0
29 Apr 2006, 09:06
really!? statistic sau figurativ vorbind?
personal vorbind...nu am date la indemana...

GhitzaCartitza
29 Apr 2006, 18:08
Scary Movie 4/10 ca de obicei... :happy:

M0n0
29 Apr 2006, 21:47
My Left Foot - 8.5/10. Interpretare puternica din partea lui Daniel Day Lewis pentru care a luat si un Oscar pentru cel mai bun actor (zic ca l-a meritat). Filmul se cheama My Left Foot pentru ca piciorul stang este un personaj separat in toata povestea aceasta...piciorul picteaza, scrie, da goluri...dar las gluma la o parte...in fine este vorba doar de acest baiat cu paralizie cerebrala care reuseste in viata prin puterile proprii si vointa si in special curaj si cucereste tot (pana la urma)...recomandat...

Cinemania
30 Apr 2006, 19:05
Nanny McPhee (2005)

Surprisingly good...actiunea este sustinuta cu success de jocul Emmai Thompson si Colin Firth..nu prea aveam chef sa ma uit la filmul asta, dar e bine ca s-a terminat cu bine :D 7/10

Scarecrow (1973)

Ce mai poti spune despru filmul acesta? Impresionant. Pacino ruled from the beginning, iar Gene Hackman e mare. Imagini superbe datorita lui Vilmos Zsigmond. 10/10

M0n0
30 Apr 2006, 21:31
Collateral - 8/10. Ma asteptam la altceva...la ceva mai prost...dar m-am inselat pentru ca e chiar foarte bun. Suspans cu momente de respiro bine alese...cu regie acceptabila...cu un Jamie Foxx la masura asteptarilor (de aici si nominalizarea la Oscar pentru cel mai bun personaj secundar)...dar nici Tom Cruise nu e chiar asa de rau. Foarte frumos arata Los Angeles noaptea si e prinsa viata de noapte foarte bine. Un film vizionabil, un exemplu bun de cinematografie pur americana...