Log in

View Full Version : Cel mai recent film vizionat.

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

notorious
29 Mar 2005, 22:48
@nume

longshot ti-a respuns oarecum, intr-o potstare precedenta. la nivelul subiectului, prin intoarcerea obsesiva spre detaliu, prin felul de filmare, prin rasturnarea conceptului general de actiune (mai mult o amanare continua), se apropie de 'blowup'-ul lui antonioni. anyway, recunosc ca problema este foarte discutabila - dar sa tinem cont si de urmatoarea coincidenta, anume ca dra sofia coppola ii cita pe antonioni si fellini cu 'lost in translation'.

nume
29 Mar 2005, 22:58
misto scenele de urmarire, de fapt toata scena din parc ca si reintoarcerile la ea, cu replicile participantilor la conversatie in succesiuni diferite, ca si diferenta de interpretare a aceleasi replici, diferenta care transforma o scena aparent banala in ceva mai complex (ca in blowup, la asta referindu-se notorious).
Eu il vad masterpiece, tocmai pentru aceste secvente. Merita calificativul numai pentru asta. Asemanari cu Blowup n-am remarcat. Subtilitatile lui Coppola sunt mult mai pe gustul meu decat cele ale lui Antonioni.
Blowup ramane la mine un film antipatic.

Serghei
29 Mar 2005, 23:05
dra sofia coppola ii cita pe antonioni si fellini cu 'lost in translation'.

La Special Thanks???

notorious
29 Mar 2005, 23:13
comme une image - 6/10 - o adunatura de perosnaje enervante, cicalitoare si dominate de niste obsesii meschine. pasati-l fara remuscari !

american hitory x - 6/10 - well, well. aici vroiam sa discut mult. intr-adevar, rasismul ramane, in ciuda tuturor aparentelor, o tema deranjant de actuala & mereu starnitoare de angoase. intra-devar, filmul lui tony kaye prefera o abordare extrem de transanta, dura si oripilanta a problemei. intr-adevar, muzica este senzationala (anne dudley), norton stralucitor (cel mai stralucitor dintre toate rolurile de pana acum !).

dar ce ne facem totusi (numiti-ma chitibusar, pudic, cum vreti) cu subtilitatea ?? pt ca tony kaye ajunge sa trateze totul cu atata franchete, incat nici nu-l intereseaza (si are grija ca nici pe noi sa nu ne intereseze) verosimilitatea actiunii. cu atat mai putin rafinamentul expunerii. personajele sunt fascinante mai mult prin fragilitatea mentalitatii lor, prin orbirea cu care aclama ura (ura pt ce: pt negri, pt evrei, pt crestini, pt planeta, pt iisus ???), dar si prin usurinta saltului fatal in cealalta baricada (in urma unei incarcerari de cateva luni, derek devine un inamic convins al rasismului, dar nu tot el il sustinea, trup si suflet, cu umerii incordati, cu catva timp in urma ??). povestea mizeaza mai putin pe credibilitate, si mai mult pe angoasele starnite de existenta unei asemenea organizatii teroriste underground. iar 'subtilitatea' (eh, asta mai conteaza ??) mizanscenei ne face sa urmarim un cliseu final cumplit: personajul lui edward 'john connor' (sorry, ed, dar tot cameron ne-a facut celebri !) furlong, impuscat in toaleta, de un negru rasist (!), cu lucrarea care urma sa rastoarne perspectiva omenirii in pragul razboiului cu sine si alte blabla-uri in mana.

come on ! intr-adevar, filmul este filmat foarte roughly, cu inserturi alb-negru pt flashback-uri, socheza cu un viol homosexual 'prins' fara nici un menajament pe film si cu multe aspecte. dar deja trebuie sa ne gandim unde tragem linia intre forta de convingere si indiscretie. :hmm:

notorious
29 Mar 2005, 23:16
La Special Thanks???

in interviuri, my padawan.

nume
29 Mar 2005, 23:18
in interviuri
Care e legatura cu citatele din film ?

notorious
29 Mar 2005, 23:24
eu ziceam doar ca insasi coppola recunostea influentele neorealismului italian.

Serghei
29 Mar 2005, 23:28
my padawan.

E bine ca macar cu memoria stai bine.Cu logica insa...

dra sofia coppola ii cita pe antonioni si fellini cu 'lost in translation'.

in interviuri

BeNnY
29 Mar 2005, 23:32
american hitory x - 6/10 - well, well. aici vroiam sa discut mult. intr-adevar, rasismul ramane, in ciuda tuturor aparentelor, o tema deranjant de actuala & mereu starnitoare de angoase. intra-devar, filmul lui tony kaye prefera o abordare extrem de transanta, dura si oripilanta a problemei. intr-adevar, muzica este senzationala (anne dudley), norton stralucitor (cel mai stralucitor dintre toate rolurile de pana acum !).

dar ce ne facem totusi (numiti-ma chitibusar, pudic, cum vreti) cu subtilitatea ?? pt ca tony kaye ajunge sa trateze totul cu atata franchete, incat nici nu-l intereseaza (si are grija ca nici pe noi sa nu ne intereseze) verosimilitatea actiunii. cu atat mai putin rafinamentul expunerii. personajele sunt fascinante mai mult prin fragilitatea mentalitatii lor, prin orbirea cu care aclama ura (ura pt ce: pt negri, pt evrei, pt crestini, pt planeta, pt iisus ???), dar si prin usurinta saltului fatal in cealalta baricada (in urma unei incarcerari de cateva luni, derek devine un inamic convins al rasismului, dar nu tot el il sustinea, trup si suflet, cu umerii incordati, cu catva timp in urma ??). povestea mizeaza mai putin pe credibilitate, si mai mult pe angoasele starnite de existenta unei asemenea organizatii teroriste underground. iar 'subtilitatea' (eh, asta mai conteaza ??) mizanscenei ne face sa urmarim un cliseu final cumplit: personajul lui edward 'john connor' (sorry, ed, dar tot cameron ne-a facut celebri !) furlong, impuscat in toaleta, de un negru rasist (!), cu lucrarea care urma sa rastoarne perspectiva omenirii in pragul razboiului cu sine si alte blabla-uri in mana.

come on ! intr-adevar, filmul este filmat foarte roughly, cu inserturi alb-negru pt flashback-uri, socheza cu un viol homosexual 'prins' fara nici un menajament pe film si cu multe aspecte. dar deja trebuie sa ne gandim unde tragem linia intre forta de convingere si indiscretie. :hmm:

American History X poate sa fie multe, dar neverosimil nu cred ca e unul dintre adjectivele pe care poate sa le ia. Ti se pare neverosimil ca dupa ce 'fratii' lui i-au fisurat & penetrat credintele la propriu si la figurat sa renunte la bullshit-urile alea? O faza de care ma puteam lipsi cu usurinta a fost cea de la sfarsit, in care ala mai mic trage concluzii in stil Road to Perdition, insa intr-o maniera mai putin scarboasa decat in Road to Perdition.

notorious
30 Mar 2005, 16:04
E bine ca macar cu memoria stai bine.Cu logica insa...

hai, renunta, muraturo ! daca mai ai de gand sa intri pe cinemagia, debiteaza ceva daca nu inteligent, macar folositor.

apartamentu104
30 Mar 2005, 16:09
pi deocamdata ii dau un 9/10. explicatii inca nu pentru ca trebuie sa il revad neaparat. :oops:

notorious
30 Mar 2005, 16:13
Ti se pare neverosimil ca dupa ce 'fratii' lui i-au fisurat & penetrat credintele la propriu si la figurat sa renunte la bullshit-urile alea?

nu. daca derek credea realmente in 'bullshit-urile alea rasiste', in nici un caz nu renunta la ele dupa un futai homo. asta pt ca ceea ce i s-a aplicat putea veni de la oricine. eu atrag in continuare atentia asupra fragilitatii ideatice a personajelor: oricat de fanatic ai fi, este imposibil sa sanctifici rasa alba (eventual poti sa fii dobitoc); tinand cont de asemenea schimbari de conceptii usurele, am fi oare surprinsi daca norton ar fi reimbratisat acele bullshit-uri dupa uciderea fratelui sau ?

Serghei
30 Mar 2005, 19:26
hai, renunta, muraturo ! daca mai ai de gand sa intri pe cinemagia, debiteaza ceva daca nu inteligent, macar folositor.

Instinctele de rozator incoltit,incapabil sa-si argumenteze parerile,au mers de data asta prea departe.Te-ai obisnuit probabil cu stilul papagalului,mereu dispus sa regurgitezi idei fara a face un minim de efort neuronal pt. a le intelege si ca orice snob profesionist incepi sa o iei pe aratura cand esti contrazis.

1. A cita si a fi influentat sunt doua lucruri diferite.Cand scrii citeaza cu Lost In Translation pe Fellini si Antonioni inseamna(in cazul grosier cand echivalezi "a cita" cu "a fi influentat") ca imprumuta ceva din temele si/sau stilul lui Fellini si Antonioni.Daca chestia aia pe care tu o numesti creier ar face si altceva inafara de a reproduce niste fraze citite pe internet ti-ai fi putut argumenta fraza,in schimb creierasul tau(chinuit probabil de atatea expertize bombastice) a coborat la stadiu vegetativ.
-a cita(in sensul corect al cuvantului) e ceea ce face Godard in Vivre Sa Vie(il citeaza pe Dreyer).
2.Faptul ca ai abonament la Cinemateca si ti se da voie sa scrii niste maculatura la un ziar nu inseamna ca ai habar ce spui,din contra esti o gluma proasta.
3.Faptul ca nu prea te ajuta cerebelul si lingi orice mana care e dispusa sa-ti arunce cateva firmituri e una,cand incepi insa sa-ti pui in valoare proasta crestere si faci glume de genul celei de mai sus se poate discuta altfel cu tine.

nume
30 Mar 2005, 20:50
citeaza cu Lost In Translation pe Fellini si Antonioni inseamna(in cazul grosier cand echivalezi "a cita" cu "a fi influentat") ca imprumuta ceva din temele si/sau stilul lui Fellini si Antonioni.Daca chestia aia pe care tu o numesti creier ar face si altceva inafara de a reproduce niste fraze citite pe internet ti-ai fi putut argumenta fraza,in schimb creierasul tau(chinuit probabil de atatea expertize bombastice) a coborat la stadiu vegetativ.
-a cita(in sensul corect al cuvantului) e ceea ce face Godard in Vivre Sa Vie(il citeaza pe Dreyer).
2.Faptul ca ai abonament la Cinemateca si ti se da voie sa scrii niste maculatura la un ziar nu inseamna ca ai habar ce spui,din contra esti o gluma proasta.
3.Faptul ca nu prea te ajuta cerebelul si lingi orice mana care e dispusa sa-ti arunce cateva firmituri e una,cand incepi insa sa-ti pui in valoare proasta crestere si faci glume de genul celei de mai sus se poate discuta altfel cu tine.
@notorious
Citatul in film e cu totul altceva decat citatul din articole. In alte circumstante i-as fi tinut isonul la greu lui Serghei (din oficiu). Nu trebuie sa te ataci atat de rau aiurea, are dreptate. Tocmai ti-a iesit un sfant din gura.

Un exemplu (simplu): Mad Max, r. George Miller - debut. Miller realizeaza un film dur, violent, cu mult suspans, al carui stil sufera numeroase influente (recunoscute de autor) de la benzile desenate la "westernurile spaghetti" ale lui Sergio Leone.

notorious
31 Mar 2005, 00:05
Instinctele de rozator incoltit,incapabil sa-si argumenteze parerile,au mers de data asta prea departe.Te-ai obisnuit probabil cu stilul papagalului,mereu dispus sa regurgitezi idei fara a face un minim de efort neuronal pt. a le intelege si ca orice snob profesionist incepi sa o iei pe aratura cand esti contrazis.

in mod normal, esti ultimul om cu care sa fi vrut sa ma cert, deci hai s-o luam calm si metodic, fara instincte de rozator incoltit (mi-a placut expresia, dar, daca vrei sa atingi pe cineva cu ea, n-o arunca la bataie doar pt ca suna bine) - pt ca acuza imposibilitate de argumentatie este total deplasata si ar trebui sa stii asta:

1. A cita si a fi influentat sunt doua lucruri diferite.Cand scrii citeaza cu Lost In Translation pe Fellini si Antonioni inseamna(in cazul grosier cand echivalezi "a cita" cu "a fi influentat") ca imprumuta ceva din temele si/sau stilul lui Fellini si Antonioni.Daca chestia aia pe care tu o numesti creier ar face si altceva inafara de a reproduce niste fraze citite pe internet ti-ai fi putut argumenta fraza,in schimb creierasul tau(chinuit probabil de atatea expertize bombastice) a coborat la stadiu vegetativ.

teroretic, a cita presupune a fi influentat intr-o oarecare masura, nu ? astfel, coppola il citeaza direct pe fellini, in scena in care personajul lui scarlett johanssen urmareste la televizor 'la dolce vita' ;) si este puternic influentata de stilul lui antonioni. afirmatia am argumentat-o serios anterior (nu mai tin exact aminte unde, parca tot pe 'ultimul film vizionat'), impreuna cu herbert, minrep si nume (aflat, ca de obicei, in contraatac). daca tu n-ai fost pe faza, asta este problema ta. eu chiar n-am chef sa spun acelasi lucru de jdemii de ori pt ca nu-mi place sa ma repet.

corect, 'patimile ioanei d'arc'. consumat. altceva ? dar vezi ca, in acelasi timp, il si omagiaza: este un moment spre finalul filmului cand, asemenea filmului lui dreyer, dialogurile devin mute iar replicile sunt transpuse pe ecran sub forma de subtiltes, lucru esential pt conceptia filmului in sine, o tragedie moderna (in care godard are aceeasi sensibilitate fata de eroina sa), al carei final, de fapt, il anticipam inca din primele minute...

orgoliul tau atins, de musculita constienta de propria conditie, este extrem de transparent. dai drumul la robinetul cu ofense explicite si mai ai indecenta sa ma acuzi de proasta crestere. ceea ce te plaseaza in off-side, seniorule.

ne mai auzim noi - forumul asta este o lume mica !

deci, ca sa rezumam: coppola este influentata de amandoi (fellini si antonioni), lucru pe care ea insasi il recunoaste in interviurile date. simplu. chiar asa de greu era sa invarti putin de manivela aia care iti actioneaza neuronii ?

nume
31 Mar 2005, 00:14
de musculita constienta de propria conditie
Care ar fi ?

coppola este influentata de amandoi (fellini si antonioni)

Pentru simplu fapt ca aia doi se uita in camera de hotel la filmul italianului in timp ce beau vin din paharele alea patrate de lemn? Nici in Sinuciderea fecioarelor, nici in Lost in translation n-am sesizat influenta lui Fellini. De Antonioni nici vorba.

raptor
31 Mar 2005, 09:58
twu weeks notice :) ce pula'mea...5.

Longshot
31 Mar 2005, 10:02
el - 8/10 - foot fetish, gelozie, paranoie.tensiune redata subtirel pe la jumatatea filmului. scena de criza din final, in biserica, face toti banii sau, ma rog, tot spatiul pe hard.

chungking express 9/10 - mi-a placut mult mai mult ca ITMFL. ar fi avut 10 daca prima poveste nu mi s-ar fi parut cam nefinisata. iar california dreamin :love:

notorious
31 Mar 2005, 10:13
Pentru simplu fapt ca aia doi se uita in camera de hotel la filmul italianului in timp ce beau vin din paharele alea patrate de lemn? Nici in Sinuciderea fecioarelor, nici in Lost in translation n-am sesizat influenta lui Fellini. De Antonioni nici vorba.

ok, in privinta lui fellini, a fost doar o eroare de exprimare - dupa cum am mai spus, coppola doar il citeaza pe fellini. dar daca acum ai cita cateva fraze ce apartin lui gorard (dau doar un exemplu !), nu inseamna, totusi, ca godard ti-a influentat (sau macar ti-a intarit) anumite convingeri ?

insa, in legatura cu antonioni, sunt dezamagit ca te incapatanezi sa nu vezi ce este evident. coppola nu foloseste povestea decat intr-un mod mai degraba functional (doi oameni ajunsi intr-un moment crucial din viata care se indragostesc, in ciuda diferentei de varsta), doar ca sa poata studia personajele sale. iar pt asta, uzeaza de mijloace diferite - momente de tacere ciudata (este un cadru in care poti vedea perfect dezorientarea, confuzia pe care o simte johanssen in acea sala de jocuri din tokyo - este imposibil sa descrii in cuvinte jocul de lumini, imaginile suprapuse, muzica, trebuie sa vezi scena in sine; desigur, imi vei spune ca totusi coppola apeleaza prea mult la metafore, la simboluri, gen dezorientarea in sensul propriu al cuvantului vs dezorientarea existentiala - poftim, am reusit iarasi sa fiu bombastic, fir-ar sa fie !). apoi, imaginea, in care domina caredrele lungi, fara taieturi de montaj (precum superbul cadru in care aceeasi johanssen sta lipita de geamul camerei sale din zgarie-nori, dandu-ti impresia de plutire deasupra intregului oras). apoi, muzica, ce completeaza perfect filmul in sine.

dar ceea ce trebuie in primul rand sesizata este insistenta pe detaliu - dupa cum am mai mentionat, povestea din 'lost in translation' se dezvolta in lungi scene lipsite de dialog, doar prin imagine joc actoricesc.

te rog, mai gandeste-te, totusi ! ar putea fi vorba si de faptul ca nu ti-a placut 'blowup'-ul lui antonioni ?

nume
31 Mar 2005, 10:25
(doi oameni ajunsi intr-un moment crucial din viata care se indragostesc, in ciuda diferentei de varsta), doar ca sa poata studia personajele sale. iar pt asta, uzeaza de mijloace diferite - momente de tacere ciudata (este un cadru in care poti vedea perfect dezorientarea, confuzia pe care o simte johanssen in acea sala de jocuri din tokyo - este imposibil sa descrii in cuvinte jocul de lumini, imaginile suprapuse, muzica, trebuie sa vezi scena in sine; desigur, imi vei spune ca totusi coppola apeleaza prea mult la metafore, la simboluri, gen dezorientarea in sensul propriu al cuvantului vs dezorientarea existentiala - poftim, am reusit iarasi sa fiu bombastic, fir-ar sa fie !). apoi, imaginea, in care domina caredrele lungi, fara taieturi de montaj (precum superbul cadru in care aceeasi johanssen sta lipita de geamul camerei sale din zgarie-nori, dandu-ti impresia de plutire deasupra intregului oras). apoi, muzica, ce completeaza perfect filmul in sine.

dar ceea ce trebuie in primul rand sesizata este insistenta pe detaliu - dupa cum am mai mentionat, povestea din 'lost in translation' se dezvolta in lungi scene lipsite de dialog, doar prin imagine joc actoricesc.
Am o dilema (recunosc ca nu stiu). Daca intr-un film arati pe ecranul unui televizor imagini dintr-un alt film - sa zicem Taxi driver - asta e un citat ?
Daca-l pui pe personajul tau sa zica in fata oglinzii : "Are u talking to me?", e clar ce e.
Secventele despre care vorbesti tu la Lost ... le-am remarcat si eu (nici nu era greu). Spune-mi analogiile pe care le-ai gasit tu in filmele lui Antonioni.
ar putea fi vorba si de faptul ca nu ti-a placut 'blowup'-ul lui antonioni ?
Posibil.

notorious
31 Mar 2005, 10:29
kagemusha - 8.5/10 - un alt film de inspiratie istorica de kurosawa, caracterizat, in primul rand, de grandoare (ca si urmatorul 'ran', de exemplu). frumusetea poetica (poate exagerez daca spun 'shakespeare-iana' ?) a vorbelor rostite de personajele sale, imaginea perfecta (in cadrul luptelor, apare adesea un fundal monocolor, ce poate fi rosu-aprins-sangeriu, sau un orange strident; multimea de osti este filmata deseori in cadre stranse, probabil si un mijloc de a depasi insuficienta financiara) si jocul lui tatsuya nakadai, in rolul 'umbrei razboinicului', imaculat, nu pot sa faca din acest film unul dintre cele mai bune late-kurosawa. totusi, sub 'ran'...

amadeus - 10/10 - still gotta love it ! :)

obvious
31 Mar 2005, 10:39
amadeus.
true...true. :D

Sm�agol-Gollum
31 Mar 2005, 20:23
na ca am avut si io timp sa ma uit la niste filme!

Million dollar baby 8.5/10
Mickey blue eyes 5.5/10
Confidence 6/10
Resident evil 2 7/10
The village 6/10
Soul plane 4.5/10
Dawn of the dead 5.5/10
Garfield 7.5/10
Dodgeball 5/10
The perfect score 6/10
Walking tall 6/10
The whole ten yards 6/10
Star Trek Nemesis 6/10
New York minute 6/10 oh boy…twins…
Collateral 6/10
Gothika 5/10
Cold Mountain 7/10 (10/10 pt nicole)
Elf 6/10
Wrongfully accused 5/10
Home on the range 4/10

WraIth
31 Mar 2005, 20:41
zi shi noapte fara lipsa ta

Nae
31 Mar 2005, 22:19
the woodsman - 8,5/10

der undergang - 9,7/10

hitch - 6,2/10

Gaandalf
31 Mar 2005, 22:26
Imi place salata de pui dar nu pot manca deoarece am alergie. Mi se aplica efectul huckabees si in loc de peste (ce mi s-a promis) primesc pui. Si totushi efectul huckabees nu isi face efectul si ajung la urgenta. Cam asha fost si cu acest film I :love: Huckabees. Gushti din el, iti plac unele replici (accept loneliness and retrieve in extreme nothingness & others) si pe parcurs iti dai seama ca filmul nu e bun. What can i say?
F.uck-a-bees! 4/10.
Jude Law sickens me ... iar Naomi Watts e hidoasa knd mananca biscuiti cu ciocolata si ii ramane crema intre dinti ... :sick:

BeNnY
31 Mar 2005, 22:28
the woodsman - 8,5/10

Merita efortul de a-l lua de pe net?

notorious
31 Mar 2005, 22:51
in legatura cu visatorii sunt confuz. pt ca, desi bertolucci incearca de fiecare data sa faca un film mai erotic, mai provocator decat capodopera sa din anii '80, 'ultimul tango la paris', aluneca mai degraba spre pornografie. si pt ca felul in care isi exprima el dragostea despre film, mult prea evident si oarecum infatuat, desi nu ma lasa rece, este cam lipsit de imaginatie.

Longshot
01 Apr 2005, 07:20
the woodsman - 8,5/10

Merita efortul de a-l lua de pe net?

nu regreti cele doua ore de vizionare. dar daca il ratezi, nu pierzi nimic.
si eu tot in jur de 8 parca i-am dat.

days of being wild 8.5/10
ala cu james dean d p tvr 2 6/10

apartamentu104
01 Apr 2005, 09:48
mondo cane 8/10.
interesanta lume in care traia autorul...nu stiu daca mai sunt valabile exemplele, dar contrastele sunt cu siguranta.
punctul slab: secventele despre asa zisa arta moderna (masini strivite si femei "pensule" albastre).
puncte tari:
1-decapitarea vacilor cu o singura lovitura de catre soldatii gurca
2-femeile insulare ce vaneaza barbati spre a-i "agresa" sexual
3-betivii de la beraria tabu
4-macelarirea porcilor
5-friptura de caine

p.s.: nu e pentru domnisoare sensibile la grozavii

keyzer soze
01 Apr 2005, 13:51
femei "pensule" albastre

Yves Klein? In ce context?

apartamentu104
01 Apr 2005, 15:32
nu stiu ce artist ceh picteaza cu ajutorul femeilor "balacite" in vopsea albastra pe melodii clasice interpretate loco de o mica orchestra( probabil de camera).
nu m-am obosit prea tare sa retin numele "super-artistului"

Pitbull
01 Apr 2005, 16:19
Da, "Mondo Cane" a socat lumea prin anii '60, când eram eu mic. Pe mine m-a socat prin '78, când eram mai räsärit. Acum nu mä mai socheazä nici de fricä, desi recunosc - e o secventä care mi-a rämas lipitä de suflet: Rapsodia Palmelor din final, si piticul însângerat care plânge. E fictiune, se vede de la o postä (la fel ca multe alte episoade inventate de Jacopetti si Prosperi ca sä-si "rotunjeascä" povestea), da' o nimereste bine!
Oricum, din päcate, filmul contine multe tzepe, e mai degrabä comercial decât sincer, iar ca limbaj cinematografic... Scuze!
Oricum, uite-aici mai multe (are si poze!)
http://www.dvdmaniacs.net/Reviews/M-P/mondo_cane.html

apartamentu104
01 Apr 2005, 16:24
aoleoo. pai inseamna ca la mine a juns o versiune trunchiata, pt ca n-am vazut multe scene ce apar in linkul asta.
filmul pe care l-am vazut eu se termina prezentand cultul avioanelor cargou. (cu "salbaticii" ce incercau sa atraga un avion pe pista lor improvizata pe varful dealului)

Pitbull
01 Apr 2005, 16:30
Da, tu ai vazut primul "Mondo Cane". Imediat s-a fäcut si "Mondo Cane 2". La noi în arhivä sunt cuplate, iar la cinematecä se dau mereu împreunä - vreo 4 ore...

apartamentu104
01 Apr 2005, 16:32
m-am prins pana la urma care era treaba.....ma ocup acum sa rectifiez situatia :D

Longshot
01 Apr 2005, 17:24
bun.inca o zi, inca un morcov.
afectat si eu de gripa asiatica in ultima vreme, cum zice bellhop, vazui new police story, incurajat de buchetul de nominalizari pe care il stranse la hkfa (nefructificate though). film de actiune stereotip, cu batai mii si explozii faclii, iese in evidenta si se deosebeste de fratii sai americani prin unele idei (slide-ul pe cladire) si unele scheme de cafting (bataia in magazinul lego). povestea insa e atat de moronica incat te iei cu mana de cap si te dai cu capu de tastatura. eh, vorba vine.
6.5/10

Gaandalf
01 Apr 2005, 17:33
bun.inca o zi, inca un morcov.
vazui new police story 6.5/10
ce bomba de film a fost asta si ce tari au fost Police Story 1,2 si 3...

Longshot
01 Apr 2005, 17:45
cu capul plecat si cu piciorul drept jucandu-se in nisip, recunosc ca n-am vazut respectivele. dar oricum :

imdb trivia - Despite having "Police Story" in the title, this film has nothing to do with Chan's other Police Story films.

so there :P

Ambra Blu
01 Apr 2005, 17:52
'layer cake' (il aduce tifful), in regia lui matthew vaughn (producatorul lui ritchie la lock, stock... si snatch): (cam mult)zgomot pentru (mai)nimic.
reteta e asta: to go up the cake layers till you get to the bottom ;). once there, you feel like being on top, and you can call yourself 'cherry'. un ton mai serios decit in filmele lui ritchie, filmat frumos, poveste cu mafioti si trafic de droguri, o bataie violenta, romanul ala pe care il folosesc toti strainii in rol de sirb si citeva smecherii de serial politist. interesanta vocea lisei gerard (ex-dcd, pentru cei care nu stie si ne urmareste in acest moment), care coboara adinc in fiintele din fata ecranului. pastrati-va banii.

Sm�agol-Gollum
01 Apr 2005, 21:36
am vrut sa vad The Tuxedo, dar din cauza Papei (Dumnezeu sa-l ierte) si a faptului ca MI SA STRICAT TELEVIZORUL a trebuit sa renunt!!!!! :(( :(( :(( :(( :x :x :x god damnit!! fucking television!!!

keyzer soze
01 Apr 2005, 21:50
nu stiu ce artist ceh picteaza cu ajutorul femeilor "balacite" in vopsea albastra pe melodii clasice interpretate loco de o mica orchestra( probabil de camera).
nu m-am obosit prea tare sa retin numele "super-artistului"

'Super-artistul' este taticul Yves Klein, artist atat de ceh incat s-a nascut la Nisa. 'Balaceala' respectiva este unul dintre primele performance-uri din istoria artei (contemporan manifestarilor similare ale lui Beuys, Arman, Georges Mathieu, Niki de Saint Phalle sau Lucio Fontana), poarta titlul de 'Antropometries' si patenteaza pentru noi celebrul IKB. Spun pentru noi pentru ca voi sunteti atat de afoni in arta contemporana incat mi-e si mie rusine de ignoranta voastra.
Mai puneti si voi burta pe carte...

apartamentu104
01 Apr 2005, 22:12
ok. greseala mea. n-am prea dat atentie numelui si nationalitatii, si, dupa cum bine zici, sunt afon la arta contemporana si mai ales performance-artul asta pe care il gusti cu atata placere. asta e. trebuie sa mai iei si suturi in fund ca sa faci pasi mici inainte.
totusi, acum inteleg interventia ta de mai sus. era cu scopul de a te da rotund pe langa noi, cei "mai jos ca tine". puteai foarte bine sa explici de atunci tot ce aveai de zis, si toate erau un pic mai frumoase si civilizate.
cat despre statul cu burta pe carte, n-ai tu grija de asta. acum poate o sa intelegi si tu ca ingineria nu se mananca cu filosofie si arte plastice, ci cu calcule riguroase si desen tehnic.
iar despre asa zisa rusine pe care o simti pentru nestiinta noastra, mai bine sa nu mai vorbim.

p.s. m-am uitat iarasi la secventa respectiva si am auzit foarte clar ca "pictorul cehoslovac...." deci nu stiu cat de departe am fost.

mihai_t
01 Apr 2005, 22:55
mai provocator decat capodopera sa din anii '80, 'ultimul tango la paris'

cough: voiai sa spui anii '70, nu? sau mai exact, inceputul anilor '70 (there's a huge difference)

apartamentu104
02 Apr 2005, 03:34
mondo cane 2 8/10

continua stilul primului film.
de remarcat cocertul pentru pian si palme. :lol:

keyzer soze
02 Apr 2005, 06:50
acum poate o sa intelegi si tu ca ingineria nu se mananca cu filosofie si arte plastice, ci cu calcule riguroase si desen tehnic.

no shit.

Airlight
02 Apr 2005, 08:15
IKB is so cool.
ca si manifesto-ul. ca si jurnalul unei singure zile.

perceptia chiar depinde de perspectiva.

europe_east
02 Apr 2005, 08:55
Ok. As avea si eu o rugaminte: poate imi explica si mie cineva candva care-i treaba cu filmul asta Sin City, regia Robert Rodriguez si cu Tarantino ca 'guest director' cica. Pentru ca mie mi s-a parut Pure Crap. Da, imaginea e excelenta, da, scenele daca le tai si le pui ca videoclipuri sunt toate foarte seducatoare, dinamism si 'glume' cinefile (?!) destule--ma refer la scene care par decupate din alte filme, da, ok, dar toate astea sustinute de o poveste de trei lei, de fapt nici nu e clar ca exista vreo poveste, si de replici de doi lei cinzeci, totul cliseu pana te apuca cu greata, si unde mai pui no emotion whatsoever. Nothing. Cand nu admiri rosul rochiei vreunei tipe in cadrele alea alb-negru, sau nu-l admiri pe Benicio Del Toro (care joaca bine) sau pe Clive Owen (care joaca si mai bine, de fapt he's stealing every single scene), atunci doar casti. Si casti. Si casti. A, da, si mai e si un voice over (asa se cheama atunci cand te insoteste o voce 24/24?) care e incredibil de monoton si plictisitor. Serios vorbind: mi s-a parut penibil!!! Imi imaginez ca se vroia o mare gluma, da' parerea mea e ca e un rateu. Astept si alte pareri. :)

PS: da, de fapt daca e sa ne gandim ca filmul e dupa un comic strip, atunci imi imaginez ca e destul de bun. Asta a si fost, un mare comic strip miscator. Si cum zicea cineva, this is 'stylized stupidity'. Violent stylized stupidity. Si probabil ca asta i-a si placut lui Tarantino...

Ambra Blu
02 Apr 2005, 10:51
Asta a si fost, un mare comic strip miscator. Si cum zicea cineva, this is 'stylized stupidity'. Violent stylized stupidity. Si probabil ca asta i-a si placut lui Tarantino...

And the problem being?

Nae
02 Apr 2005, 11:47
the incredibles - 9,3/10.... chiar a fost incredibil

meet the fockers - 3,4/10...real shit.

notorious
02 Apr 2005, 12:31
foreign correspondent - unul dintre cele mai bune filme ale lui hitch. nu, nu doctorul ala debil si colorat ca o ciocolata milka, ma refeream la hitchcock. :hmm: foarte misto filmat (incepe cu o ampla miscare de macara, fascinanta, insa nu la fel de ampla precum cea de la debutul lui 'the lady vanishes'), cadrele cu morile de vant darapanate, in mijlocul pustiului, sunt super, contine cateva scene de suspans memorabile (una dintre ele este cea din moara de vant), umor negru tipic hitchcock (intr-o alta scena de supans, personajul lui joel mccrea merge pe pe marginea acoperisului unui hotel, darama vreo doua litere si ceea ce se iese este 'hot europa' :lol:). pacat insa ca hitch de data asta nu este deloc preocupat de povestea de dragoste, consumata in niste clisee foarte, foarte melodramatice.

8.5/10

Gaandalf
02 Apr 2005, 14:01
Dirty Harry - 3/10 - sper ca urmatoarele o sa fie mai bune...
" I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya punk?" :lol:

MinRep
02 Apr 2005, 15:03
The Life and Death of Peter Sellers - 8/10: ma asteptam un pic la mai mult, dar tot ramane mai bun decat tot ce am vazut anul asta... (in forma de P.S.: Un biopic care ar putea ajunge hit: "The Life and Death of Pope John Paul the Second"... eventual regizat de Mel Gibson, cu o scena fictiva a schinguirii bonus :sick:)

europe_east
02 Apr 2005, 15:06
Asta a si fost, un mare comic strip miscator. Si cum zicea cineva, this is 'stylized stupidity'. Violent stylized stupidity. Si probabil ca asta i-a si placut lui Tarantino...

And the problem being?

De ce se cheama porcaria asta film?

keyzer soze
02 Apr 2005, 15:15
@ minrep: you're funny.

Ambra Blu
02 Apr 2005, 15:31
De ce se cheama porcaria asta film?

Pentru ca tu si Sin City traiti in doua cratite diferite, din punctu' de vedere al gustului. I wouldn't know about it. I only saw the trailer and it looked daringly good.

europe_east
02 Apr 2005, 15:37
Posibil. Dar as vrea sa aud cum cineva apara filmul asta ca film... un film care e ca o banda desenata, si in care literalmente mori de plictiseala.

BeNnY
02 Apr 2005, 16:58
Un long dimanche de fiançailles - 9/10 All in all a (very) good movie. Doua lucruri care m-a deranjat au fost: ca imaginea a fost, pe alocuri, prea galbena, au exagerat, insa la partea cu razboiul imaginea a fost de-a dreptul minunata si (ma gasesc citand-o din nou pe Mala Portugal...) scenografia Stella Artois. Nu mi s-a parut ca Audrey Tatou a jucat ca in Amelie pentru ca nu am vazut Amelie. Don't save your money! See it!

Despre Sin City: poate e ceva gen The Player.

europe_east
02 Apr 2005, 17:17
The Player? Ok, n-am vazut.
Fara sa vreau sa mai fac mult valuri pe subiect, dar filmu' asta m-a enervat asa rau ca tre' sa mai zic ceva: un film de la care iesi cu comentarii de gen "well-done"... ce poti sa zici. Era mai bine medium-rare da' cu ceva emotion on the side. (he-he, ce glumita de trei lei. :) )

BeNnY
02 Apr 2005, 17:20
Uite-te la The Player pe imdb, e un Robert Altman facut cand asta se presupunea ca o sa moara si s-au strans mai multi actori buni sa joace in - presupusul - ultimul lui film. E plin de Hollywood insider jokes pe care multi nu le-au prins. Eu fiind unul dintre cei care nu le-a prins.

MinRep
02 Apr 2005, 19:40
@ minrep: you're funny.
:D

The Pink Panther - 5-6/10: exact asa cum mi-l aminteam... doar cateva momente de varf, intretinute de poantele de situatie si suportabil pentru aparitiile actorilor (de la Sellers la Cardinale).

In other news: "Sin City" va fi - cel mai probabil - un Rodriguez 'imitand' "Pulp Fiction", o aiureala cu actori mari... Dar trailerul e superb!

Gaandalf
02 Apr 2005, 20:19
EYES WIDE SHUT - miroase a Kubrick - totul e autentic ... Kidman ma inmoaie, Tom e ok ... at one time it has rather slow rhythm & too many tities.
8.5/10

KORBEN
02 Apr 2005, 22:02
slaker 10/10
unu din filmele care nu poate fi povestit, pentru simplul fapt ca e mult prea diperasat, intersectat, mult prea vorbit si mult prea vast, desi are o tema si un point foarte usor rezumabile

"oh, it`s a crazy world we`re living in and it`s hard to know where to beggin"

M0n0
02 Apr 2005, 22:06
THe Hitch - 9/10 ... cred ca o sa/sau poate deja a devenit un clasic la capitolul comedie romantica...dap...e misto...am ras la greu...

nume
03 Apr 2005, 02:17
Balanta - in sfarsit mai am timp de filme la tv.
10/10 (se stie).

Pinky
03 Apr 2005, 10:44
Hitch - 7.5/10
The Rainmaker - 9/10

Lady_Skar
03 Apr 2005, 12:14
Alfie 5/10

this was some boring shit that didn't go ANYWHERE. Si nici Jude Law nu arat extraordinar.

Hitch 7/10
This was some funny shit that still didn't go anywhere, but I had a nice time on the way there. :) Si Will Smith era ok. :D

apartamentu104
03 Apr 2005, 17:51
identity 7,5/10

Sm�agol-Gollum
03 Apr 2005, 21:15
Impostor 7/10 foarte neasteptat sfarsitul

M0n0
04 Apr 2005, 11:11
Son of the Mask - 3/10 :sick: oribil...pur si simplu oribil...

raptor
04 Apr 2005, 12:14
.elektra-foarte de-a'pula
.garden state-pizdos, merita.

Nae
04 Apr 2005, 12:26
am vazut multe filme proaste...

tais-toi - 4/10... pentru ca-mi place Jean Reno

laws of attraction - 6/10

after sunset - 7/10

poate ca-mi revin, si incep sa ma uit si eu la filme mai bune

Airlight
04 Apr 2005, 12:37

jesus h christ in a chicken basket!

veber, depardieu, nimic ?

io cred c-ai vazut altceva. tais-toi e scoala de scenariu, de actorie, de regie eficienta. De film.

notorious
04 Apr 2005, 16:54
raising arizona - singura problema a acestui coen timpuriu (daca nu ma insel, prima lor comedie, din pacate, sub genialul noir 'blood simple' :hmm:) este umorul mai caznit. desi scena evadarii este rupta (seamana al naibii de mult cu o nastere), personajul lui leonard smalls genial si perfect pt economia filmului (este un precursor, zic eu, pt ingrijitorul orologiului din turn, din 'the hudsucker proxy'), scena jafului si fuga de politie/caini s.a. fascinante prin absurditate. si, desigur, imaginea lui sonnenfeld ! :love:

8.5/10

scarface - aiureala asta initial m-a plictisit, apoi m-a facut sa borasc. trecand cu vederea povestea, cusuta cu doua randuri de atat alba (povestea n-a fost niciodata una din armele lui de palma), avem o reteta socanta de vulgaritate, de gratuitate (va rog frumos, nu ma puneti sa explic, ca deja ma doare capul cand imi amintesc), kitsch (ma refer la interiorurile casei tony montana), stupiditate (pacino urla 'i'll swallow your bullets !' inainte sa-si dea obstescul sfarsit, ciuruit de banda de asasini a lui sossa), previzibila ca dialogul dintre doi copii. mai conteaza ca pacino are coaie, ca de obicei ??

4/10, cu scuzele de rigoare fata de nume.

the man who knew too much - desi pot sa spun mai putin comparativ cu 'foreign correspondent', trebuie sa remarci personajele dezvoltate cu rabdare, construcita solida, scena finala de suspans de la opera. ceea ce nu functioneaza in acest rafinat thriller al lui hitchcock este tonul prea serios.

8/10

WraIth
04 Apr 2005, 17:19
rain man (la tv) - 8/10 mi-a placut.dustin super.

Nae
04 Apr 2005, 17:25

jesus h christ in a chicken basket!

veber, depardieu, nimic ?

io cred c-ai vazut altceva. tais-toi e scoala de scenariu, de actorie, de regie eficienta. De film.

damn man, you live on a different planet... serios acum.
asta a fost un jeg de film, pentru care eu mi-am pierdut 2 ore din viata. nu am invatat nimic, scenariu a fost slab, cu niste gag-uri placute, dar in rest chicioase rau, si cu o constructie narrativa de 2 bani.
depardieu... ma rog. ok, agreed. nice playing, dar sub ceea ce poate cu adevarat... daca l-ai vazut in 'of mice and man', o sa intelegi dece scriu asta... acolo a jucat un rol similar, numai ca mult mult mult mai bine.
regie... unde?

nume
05 Apr 2005, 00:45
avem o reteta socanta de vulgaritate, de gratuitate (va rog frumos, nu ma puneti sa explic, ca deja ma doare capul cand imi amintesc), kitsch (ma refer la interiorurile casei tony montana), stupiditate (pacino urla 'i'll swallow your bullets !' inainte sa-si dea obstescul sfarsit, ciuruit de banda de asasini a lui sossa), previzibila ca dialogul dintre doi copii. mai conteaza ca pacino are c****, ca de obicei ??
Tocmai asta e frumusetea.

@AirLight
Tais-toi

Gaandalf
05 Apr 2005, 06:30
Rain man - 9/10 melodia aia specifica filmului nu stiu cum se numeste dar e lux. Filmul e superb la fel si "jocul" lui Dustin Hoffman.

Amores Possiveis - 7/10 - ok... chiar interesant uneori un pic telenovela dar isi depaseste conditia.

Airlight
05 Apr 2005, 09:36
iko iko, cum se cheama melodia aia, e doar o parte din bucuriile sonore pe care le are rainman.
Hans Zimmer, aflat atunci la primul lui film mare in state, zice ca a facut zeci de variante diferite pe care le-a propus lui Levinson ca teme posibile pentru un film despre autism.

S-au oprit impreuna asupra unui cantec necompus de el, dar proaspat si viguros, ca sa contrabalanseze eventualul balast de melodrama al povestii si ca sa creeze un spatiu sonor care individualizeaza lumea lui Raymond.

Pentru Nae, re: tais-toi (si-s convins ca mai sunt..)
http://www.postnewspapers.com.au/20031220/impressions/cinema.shtml
http://www.adelaidereview.com.au/archives/2004_05/movies_story2.shtml
http://www.urbancinefile.com.au/home/view.asp?a=9897&s=DVD
http://www.panorama-cinema.com/critiques/taistoi.htm
http://www.dvd.net.au/review.cgi?review_id=4924
http://www.hollywoodbitchslap.com/review.php?movie=8896

kasper hauser
05 Apr 2005, 10:46
David Cronenberg - Videodrome(1986)

Primul Cronenberg care chiar pot spune ca m-a prins.

8.5/10

David Croneneberg - Naked Lunch(1991???, parca...)

Deshi dupa primele 35 de minute imi venea sa imi iau campii, incetul cu incetul, lucrurile au inceput sa se contureze.

8/10

Ken Russell - Women in Love(1969)

Indraznet pe alocuri, dar de multe ori retinut shi formal, liniar, mereu mi-a dat impresia de film ce ar fi putut ieshi mai bine. Per total insa nu a fost, rau, doar insuficient

7.5/10

Ken Russell - Gothic(1986)

Dupa multa vreme am reushit sa revad acest film. Shi pot spune ca inca imi place. Eficient, cu idei indraznete, cu un inceput nu foarte reushit, per total mi s-a parut un film care a meritat cele doua saptamani in care m-am chinuit sa il scot de pe eMule.

8.5/10

Nae
05 Apr 2005, 10:59
Pentru Nae, re: tais-toi (si-s convins ca mai sunt..)
http://www.postnewspapers.com.au/20031220/impressions/cinema.shtml
http://www.adelaidereview.com.au/archives/2004_05/movies_story2.shtml
http://www.urbancinefile.com.au/home/view.asp?a=9897&s=DVD
http://www.panorama-cinema.com/critiques/taistoi.htm
http://www.dvd.net.au/review.cgi?review_id=4924
http://www.hollywoodbitchslap.com/review.php?movie=8896

wow, da stai mult pe net, nu gluma....
deh, eu ti-am scris impressia personala, si asta a fost. pe mine nu m-a atins in nici un fel filmul asta, si nici nu cr5ed ca vreo cronica imi va schimba impressia pe care o am acum.

oceans 12 - 4/10...... incredibiol de slab... buhuhu... some more wasted time.

apartamentu104
05 Apr 2005, 16:14
ca sa raman pe acelasi fagas al pierderii de vreme (nu ca asa am vrut dar s-a nimerit) :
the order (cu van damme :sick:)-un meritat 2/10

bellhop
05 Apr 2005, 16:25
The Assassination of Richard Nixon (2004), slab subiect, scremutã interpretare, prea multe interioare, final de-ampulea, nota 5 cu indulgentã;

Denis_stelistu
05 Apr 2005, 19:11
Ultimul film vizionat de catre mine este Constantine.un film ce prezinta batalia dintre Rai si iad pe Pamant.Filmul asta le intrece pe toate si merita toate aplauzele.Ma lasat uimit la iesirea din cinematograf.
Sper sa apara o a doua parte a filmului.

notorious
05 Apr 2005, 22:44
constantine - a dracu' coincidenta ! :lol: cel mai prost film pe care l-am vazut anul asta la cinema. inutil orice comentariu. 3/10

mar adentro - un salut tuturor fanilor amenabar de pe cinemagia ! amenabar are (in afara de coaie, cum zicea ALS acum ceva timp) ceva ce eastwood doar simuleaza: suflet. decenta. calm. poezie. durere. vindecare. tristete. dar, mai presus de orice (chiar si de SUPERBA imagine a lui javier aguiressarobe), suflet, fara sa faca din el un subiect precum al unei pelicule de almodovar. desi nicaieri cred ca n-am mai vazut un plan secventa precum cel in care bardem zboara deasupra padurilor / muntilor / marii). javier bardem insa parca putin cam monoexpresiv... plus ca fanii unor amenabar-uri precum 'abre los ojos' sau 'the others' ar putea sa caste la melancolia ultimului sau film. putin cam lung.

8.5/10

raptoRu
06 Apr 2005, 12:53
un manga super-bengos...produs cred in 2004 pe nume APPLESEED. Impresionant dpdv grafic. Se vede ca domnii japonezi si-au dat oasteneala in ceea ce priveste CG-ul. Cui i-a placut Final Fantasy - The Spirit Within o sa-i placa si acest film. Muzica se imbina foarte bine cu filmul, exista scene gen matrix....de slow-motion. Bad Robots au asemanari cu robotii din Final Fantasy (ma refer aici la modul in care se misca). Doar personajele sunt desenate clasic si nu sunt generate pe calc. O simbioza foarte reusita.
Un alt film pe care l-am vazut de curand este ROBOTS produs de cei care au produs si ICE AGE, foarte reusit din pct de vedere grafic, nostim (fac glume pe seama cantaretei Britney Spears, parodiaza melodia "Singing in the rain", etc), muzica e antrenanta.....Citisem tot pe acest site un "post" din partea cuiva care spunea printre altele ca povestea sucks. Eu sunt de alta parere: Daca stai si te uiti atent la ceea ce ti se desfasoara in fata ochilor poti remarca faptul ca nu e o poveste de copii ci o tema de actualitate care priveste lumea de azi si felul in care actioneaza marile companii. But enough.....ambele sunt de vazut[/b]

Gaandalf
07 Apr 2005, 01:18
Star Wars Episode IV - A New Hope Special Edition -10/10 - foarte greu recunosti Star Wars. Totul e crystal clear... sunetul impecabil, imaginile sunt restaurate complet. Multe schimbari sunt binevenite dar parca nu mai e Star Wars ORIGINAL.

Who Am I ? - Jackie Chan... :D final de vreo 12 minute non-stop de coregrafie kung fu... si amuzant pe deasupra. Tot nu te saturi. E de apreciat ce cascadorii face in film. E nebun. poveste, actori si dublare PENIBIL dar ushor de digerat.

Lady_Skar
07 Apr 2005, 06:19
un manga super-bengos...produs cred in 2004 pe nume APPLESEED. Impresionant dpdv grafic. Se vede ca domnii japonezi si-au dat oasteneala in ceea ce priveste CG-ul. Cui i-a placut Final Fantasy - The Spirit Within o sa-i placa si acest film. Muzica se imbina foarte bine cu filmul, exista scene gen matrix....de slow-motion. Bad Robots au asemanari cu robotii din Final Fantasy (ma refer aici la modul in care se misca). Doar personajele sunt desenate clasic si nu sunt generate pe calc. O simbioza foarte reusita.
[/b]

Nu inteleg ce era cu urechile lui Briareos. He looked like a huge evil bunny wabbit. :)

notorious
07 Apr 2005, 10:16
moarte la venetia - efectiv m-a dat pe spate ! filmul lui visconti debuteaza cu un cadru de o frumusete greu de descris in cuvinte - un vapor, fumegand, calatorind pe apele linistite ale venetiei, strabate indraznet ecranul timp de vreo doua minute... nu numai ca este impecabil filmat - visconti alterneaza prim-planurile cu cadrele largi (ex la serata de la hotel sau pe plaja, unde avem o imagine de ansamblu a multimii care, pe masura ce filmul se deruleaza si epidemia se extinde, devine din ce in ce mai restransa, culminand cu fascinantul cadru final in care singurii care mai raman pe plaja sunt dirk bogarde, silvana mangano si acel copil, tadziu, obiectul adoratiei compozitorului nostru) si cu planurile detaliu, de o sensibilitate exemplara, cercetand fiecare obiect ca privirea curioasa a unui estet intrebator. 'ce imi spun, oare, toate acestea' ? aratandu-ti, parca, frumusetea in cele mai neasteptate ascunzisuri.

ci mai ales pt meditatia orgolioasa asupra frumusetii, ce poate fi creata de artist prin truda (vezi 'pygmallion') si asupra subiectivismului cu care este aceasta perceputa. un film de autor in cea mai inalta forma, un fel de '8 1/2' la o scara ceva mai mica.

10/10

MinRep
07 Apr 2005, 11:35
moarte la venetia [...] un fel de '8 1/2' la o scara ceva mai mica.
Sunt de acord cu tot ce ai zis mai sus (nota este relativa), dar aici as avea o mica obiectie... Chiar daca mi-am exprimat obiectiile asupra lui "8 1/2", trebuie sa recunosc ca, in ceea ce priveste realizarea si abordarea temei, "Morte a Venetia" e cu cel putin o clasa in urma "capodoperei" lui Fellini. Ramane, oricum, un film grozav, desi nu este un landmark cum ar fi putut sa fie...

Longshot
07 Apr 2005, 15:04
de la un terminal strain de casa(cel putin pana maine) de la o tastatura de-ti vine sa te imbeti, longshot in efect :
saptamana subtire(cantitativ) cu 2 exceptii : - revazut finding neverland, despre kr nu mai aberez
- ring 2 6.5/10 incepe de parca e film de tv, dar continua ok. acceptabil even, doar ca, in afara de personaje, nu prea mai are leg cu primul (stiti voi : before u die u see the ring, 7 days) si devine o banala poveste de posesie demonica :P . pustiul se descurca bine insa si la fel si naomi care da bine pe ecran, in special knd i se intrezaresc sfarcurile prin haine :D (mai mult nu era necesar k stiam din 21 grame)

Ambra Blu
07 Apr 2005, 18:47
naomi care da bine pe ecran, in special knd i se intrezaresc sfarcurile prin haine :D (mai mult nu era necesar k stiam din 21 grame)

Este ca le are pe sfircuri? Si din prima parte a ringului, cind era in put, si tot promitea.

K's
07 Apr 2005, 19:34
Este ca le are pe sfircuri? Si din prima parte a ringului, cind era in put, si tot promitea.
Da, mari, roz si pe sini blegi. :sick:

Sm�agol-Gollum
07 Apr 2005, 21:06
ugh...getting kinky...

KORBEN
07 Apr 2005, 22:39
jesus christ superstar 8/10
camp...
gsus....
era hippie...
love it or hate, este, cum a spus unul dintre ante-scriitorii mei, un landmark
southpark-tollerance death camp (sau ceva gen) 10/10
un animal de talie mica este introdus in rectul lui mr slave
copii sunt in vizita la muzeul tolerantei
si mr garrison face pe eltonjohn ca sa fie concediat
si totule oarecum parabolic despre fascismul discriminarii pozitive...
TARE
southpark-un episod in care cartman e posedat de spiritul lui keny, caruia i-a mancat cenusa 8/10
si se face mistocareala de rahatu cu ochi de rob schneider

Nae
08 Apr 2005, 00:07
bridget jones 2, cu tristete vazut, si fara sa vars nici o lacrima, si fara sa rad, m-am ofticat ca mi-am pierdut timpul... un clar 4/10 pentru filmul asta.
insa am avut si noroc, vazut un film excelent, cu critica la sistemul si cehoslovacia, cu personaje adevarate, cu dragoiste, cu tristete, si cu tot ce-i trebuie unui film, care sa devina cultuar... milos forman at his best, cu love of a blonde....10/10.
un antonioni mai slab, cu un titlu pe care nu-l tin minte, straviski (sau asa ceva) Point, dar cu un fimal de exceptie, si poate cu cea mai simbolistica scena de dragoste ever. un sfarsit impecabil, si de fapt, unu care nu a putut fi evitat in nici un fel. un film cu coaie, insa care nu mai are nimic din ceea ce avea antonioni in italia. ameica l-a stricat. pacat. totusi, un film excelent 9.5/10
si am mai vazut ceva... insa nu-mi amintesc ce... must have been bad :D

Ambra Blu
08 Apr 2005, 02:04
Am facut un film fest pe cont propriu: Sin City (pareri in Iconoclastul de luna viitoare), Eros (dublat in italiana) si The Ring 2, vairanta americana a lui Nakata.

Dupa cele 4 Ringuri vazute, ma simt ca The Lord of the Rings. Trag o linie si zic ca, dintre toate, varianta lui Verbinski este in mod evident cea mai buna. Proaspata, chilling, imagine rapitoare de inimi de copii si vise de om. Ultimul The Ring are doua chestii bune: ideea copilului mort in cautare de mama si secventa in care Samara intra in Aidan, preluind conducerea, iar Naomi 'Rachel' Watts este nevoita sa traiasca in casa, pentru o noapte, cu copilul alteia in trupul propriului copil. Reteta ca el sa 'treaca' (bag ghilimele, desi nu obisnuiesc) e ca in bancul cu compresele cu apa rece: il ineaca in cada, sa ii scoata necuratenia din trup. Desigur, s-ar putea analiza mult si bine despre sindromul depresiei post partum (mamele dupa nastere, stiti?) sau despre 'strain' (fetusul in uterul mamei), dar nu ne pricepem, asa ca de ce s-o facem? Intrebarile retorice se opresc aici, in acelasi loc unde s-a scurs si imaginatia lui Nakata, obsedat de apa neagra si soarele negru. Ca, deh, coborirea aia a lui Rachel in put trebuie sa aiba in ea si ceva din descensus ad inferos si, implicit, si ceva alchimie. Lasind la o parte aceste comentarii pe linga, mentionez un ultim amanunt menit sa descreteasca fruntile batrinelor de 70 de ani: se pare ca The Ring 2 nu o sa mai aiba continuare, ca am vazut eu cu ochii mei cum Rachel nu numai ca a tras apa, dar a lasat si capacul peste put. Samaria nu mai poa' sa iasa, a ramas sa se balaceasca in apa de care i se rupe mamei sale, ma refer la mama lui Aidan, baiatul cu ochi de pastilat dubios, care navigheaza noapte si noapte pe net in cautare de insule in retea cu huburi mai bune, cu filme pirat. Ho-ho-ho, to the bottle I go.

MinRep
08 Apr 2005, 11:45
Dupa o perioada de absenta...

Splendor in the Grass - 9/10: probabil filmul pe care mi-a fost cel mai greu sa-l notez in ultima vreme... Anyway, Elia Kazan in mare forma, la fel si Natalie Wood. Saracul Beatty afiseaza o imagine de adolescent blazat, probabil incercand sa-l imite pe James Dean, fara prea mare succes, insa a facut si el cat a putut de bine (la varsta aia)...

Phanton of the Opera - 3/10: mi-a cam taiat macaroana filmul asta... Muzica ramane destul de buna, dar realizarea mi s-a parut demna de toata mila. Se vede mana lui Schumacher planand asupra atmosferei mai mult gen "Batman & Robin" decat a doua jumatate a secolului XIX... Pacat ca nu se pot detasa de Broadway cand fac filme dintr-astea.

Baraka: Asta da! Pentru orice om pasionat de imagini (a se citi si cinefil, daca vreti), acest film este un regal. Desi pare o simpla plimbare a lui Fricke in jurul mapamondului, atintindu-si camera la tot ce gaseste mai frumos/exotic/socant/intolerabil, acompaniata de o muzica de calitate indoielnica, "Baraka" este un test, dar nu al rabdarii, ci al "culturii generale" si al fascinatiei pentru cinema. Lectie de montaj pentru cei de la Discovery, filmul este un documentar mut, aproape metafizic.

Serghei
08 Apr 2005, 14:04
Baraka: acompaniata de o muzica de calitate indoielnica

Dincolo de gusturi personale soundtrack-ul la Baraka e unul din exemplele fericite pt. muzica ce vine in completarea imaginii.
Ai pe Lisa Gerrard si Brendan Perry cu The Host of Seraphim si Michael Stearns(cu care Fricke a colaborat si la Chronos)-
http://www.michaelstearns.com/
Daca mai vrei ceva in genul asta se recomanda Serghei Paradjanov.

Ambra Blu
08 Apr 2005, 14:09

Dincolo de gusturi personale soundtrack-ul la Baraka e unul din exemplele fericite pt. muzica ce vine in completarea imaginii.
Ai pe Lisa Gerrard si Brendan Perry cu The Host of Seraphim si Michael Stearns(cu care Fricke a colaborat si la Chronos)-

Corect. Am vrut sa ma sesizez si eu, dar mi-am zis ca nu se merita sa dai margaritare la porci.

notorious
08 Apr 2005, 17:29
straviski (sau asa ceva) Point

zabriskie point, man ! :hmm:

Longshot
08 Apr 2005, 22:15
bun.zi fericita.alcoale si :

dreamers - jack warner, care cica avea o vezica slaba, zicea ca daca il taie pisharea in primele 15 minute, filmul e prost. adaptand putin, la dreamers m-a taiat prin minutul 40 insa mi-a placut suficient incat sa strang din dinti. iar daca treci peste ideea ca un moshulet dirija scenele alea, e chiar satisfacator. 9/10

sin city - nu pot sa zic decat max payne, max payne, si max payne (ca stil al graficii si al voice-overului). povestea a doua, cu clive owen e cea mai slaba asa ca willis si rourke raman cei mai bad ass in lipsa de concurenta. violenta si stil suficiente sa te tina hooked. 7.5/10

BeNnY
08 Apr 2005, 23:56
Hotel Rwanda - 9/10 - Gen o sa scriu de el mai incolo la acum pe ecrane.

bellhop
09 Apr 2005, 02:17
doua filme de Johnny To,

PTU (2003), 6/10
si
Yesterday Once More (2004) 8/10

apreciat logica aparte din al doilea, definitely something.. ;)

WraIth
09 Apr 2005, 07:59
hart's war(la tv) 7/10 bine marcele

M0n0
09 Apr 2005, 10:55
Lemony Snickets A Series of Unfortunate Events -> 8.50/10

MinRep
09 Apr 2005, 12:22

Daca mai vrei ceva in genul asta se recomanda Serghei Paradjanov.
Fraza mea incepea cu "pare [...] acompaniata de o muzica de calitate indoielnica", ca dintr-o perspectiva neutra, comuna. Vreau sa rectific (poate ar fi trebuit sa fiu mai clar in restul postului), "Baraka" exceleaza la capitolul muzica. Nici nu e vorba de gusturi aici, coloana sonora este in perfecta concordanta cu imaginile, aducand completari acolo unde este cazul (ca de exemplu in final). Este greseala mea, recunosc, dar o greseala mai mult de exprimare decat de interpretare.

@Ambra: Mersi oricum.

Pe de alta parte:

Hide and Seek - 4-5/10: Aceasta nota ridicata se acorda pentru prima jumatate a filmului, in care tensiunea era bine construita, iar atmosfera ridicata. Cei care au vazut filmul, imi vor intelege supararea cnad spun ca sfarsitul (ultima treime) strica tot ce ar fi putut fi acest film. Se remarca mai multe trimiteri la "The Shining" (v. genericul) si, de asemenea, faptul ca Dakota Fanning (cu un nou look fata de "Man on Fire" si "I Am Sam") joaca mai bine decat obositul DeNiro... :D

notorious
09 Apr 2005, 12:32
@Ambra: Mersi oricum.

!!!

Leonard
09 Apr 2005, 16:49
Hide and Seek - 4-5/10: Aceasta nota ridicata se acorda pentru prima jumatate a filmului, in care tensiunea era bine construita, iar atmosfera ridicata. Cei care au vazut filmul, imi vor intelege supararea cnad spun ca sfarsitul (ultima treime) strica tot ce ar fi putut fi acest film. Se remarca mai multe trimiteri la "The Shining" (v. genericul) si, de asemenea, faptul ca Dakota Fanning (cu un nou look fata de "Man on Fire" si "I Am Sam") joaca mai bine decat obositul DeNiro... :D
4/10
Eu aº merge ºi mai înapoi cu trimiterile: Dr. Jeckyl and Mr.Hyde (1920) din care foarte mulþi s-au inspirat. Hoþie la drumul mare acest film. Într-adevãr, dupã cum începuse, pãrea interesant dar a cãzut în niºte cliºee de-mi venea sã vãrs. Jocul actoricesc e ok.

KORBEN
09 Apr 2005, 16:58
HOUSE OF 1000 CORPSES 10/10
o fi rob zombie un "muzician" penal si ratat, da filmu asta e genial
fortand putin, un killbill al horrorului
in fine, ma asteptam la ceva mult mai gore si demnostrativ
tocma lipsa aspectului asta "in ur face" face tot filmu
sa nu intelegeti ca ar fi vreo subtilitate stilizata si aseptica, e f departe de asa ceva
sute de trimiteri, linkuri, citate si filme si "filme"
cateva replici memorabile...
"our bodies come&go, but this blood is 4ever"
si o faza de coma, in care fiica unor rednex ii promite unui tip salvarea daca ghiceste care e vedeta ei favorita
cum gagica tocamai cantase "i wanna be loved by you", tipu zice
"marilyn monroe"
evident ca nu era mm...
era bette davis

KORBEN
09 Apr 2005, 17:25
tape-richard linklater 10/10

2 vechi buni prietenei
un regizor aflat la debut si un pompier drogat cu probleme sentimentale legate de iesirile lui violente
o camera de hotel/motel, mai corect
tipic pt linklater, dialoguri dsp pb americii
dialoguri, nu discursuri
"da, zici ca societatea are probleme, da de fapt tu nu faci decat sa mergi pe ultimu trend ca sa ti-o tragi si se schimba trendu si faci filme despre pescari si animale prinse in navoade"
se fumeaza un joint
si tensiune care tot creste
apare o banuiala ca tipii nu or sa iasa din camera si ca asta prea seamana a piesa de teatru (banuiala dublu confirmata si pe genericul final afli si numele autorului piesei stephen belber)
indivizii au deja un trecut intreg in spate, facut ca-n teatru doar din dialog
trecut din care iese la iveala un episod cheie
"was it kindda date rape?"
cand apare un repotofon, urmat de o marturisire au trecut deja 35 de minute, in timp real, intr-o camera de hotel
si evident, gandu unei eventuale "crime preventive" ze zareste la orizont
pompieru trage niste cocaina
"this is the most planned thing i`ve done in my life"
adica sa`ti inregistrezi cel mai bun prieten marturisind ca a cam violat-o pe fosta ta iubita din liceu
dupa 50 de minute, femeia dsp care s-a vorbit juma din timp apare la usa
individa in cauza este UMA THURMAN
un pompier, un regizor si dna procuror stau la taclale intr-o camera de motel
replicile devin din ce in ce mai insinuante si agresive, fiecare personaj e pus la colt de celelalte doua...
doar ca dna proicuror zice, spre uimirea fostului ramas in camera
"and even if i was dateraped, the last thing i need is a taped confession'
si dialogul continua
"i thnik u think u did something to me"
"i`m having trouble realising what u`r doing'
"did u love me?"
cineva minte, cineva e un monstru, si cineva clacheaza, fix cand nu se mai intelege nimic
twisturi peste twisturi, pana la un final remarcabil de real=life like

apartamentu104
09 Apr 2005, 17:55
sin city 8/10;
max payne pur si simplu.

Sm�agol-Gollum
09 Apr 2005, 21:42
lotr-ttt ee
Hitch 8/10
Shall we dance 8/10 nice

Nae
10 Apr 2005, 03:20
mda... un hide and seek, foarte trist, fara nici un fel de legatura cu lumea reala, un film care s-a vrut psycho-horror cu un touch de thriller, si care a devenit numai o laba trista, o maculatura gratuita, fara nici un fel de stimulente vizuale. cu alte cuvinte, ca sa inteleaga si irene: un kkt...2,5 (cu indulgenta)/10

WraIth
10 Apr 2005, 10:27
the punisher ... 2/5 imi palce capul ala de schelet.prea ishi dadea ala aere

notorious
10 Apr 2005, 13:57
o clipa de ura - un scurtmetraj penal, vazut inaintea lui 'aaltra' la elvira popescu. cu o daniela nane de te umfla rasu' (si nu zice nimic !) despre un tip care planuiste sa-si ucida 'asociatul' care si-o trage cu nevasta-sa. e filmat simpatic, dar gratuitatile nu sunt intrecute decat de replicile penibile ('am sa-l astept')... pas !

aaltra - n-am vazut decat primele minute (motivul il veti gasi la 'fabule cinematografice...). parerea subiectiva - imaginea alb-negru nejustificata, filmat chiar super (vezi cadrul in care, in prim-plan, apare laptopul omului de afaceri si, in fundal, pe fereastra, il putem vedea pe acesta certandu-se cu tipul cu combina :lol:), in timp ce trecerile de la un plan la altul (de la tgv in camp deschis, din camp deschis in masina tipului care tocmai se intorcea de la gara) sunt chiar geneiale ! parea interesant... :(

Ambra Blu
10 Apr 2005, 14:06
o clipa de ura - un scurtmetraj penal, vazut inaintea lui 'aaltra' la elvira popescu. cu o daniela nane de te umfla rasu' (si nu zice nimic !) despre un tip care planuiste sa-si ucida 'asociatul' care si-o trage cu nevasta-sa. e filmat simpatic, dar gratuitatile nu sunt intrecute decat de replicile penibile ('am sa-l astept')... pas !

Ce vorbesti tu, flacaias? Filmul ala are scenariu bengos, filmare hoata, impuscatura in cap super realista, atmosfera. Of, of. Amatorii astia.

Longshot
10 Apr 2005, 14:34
fallen angels 8.9/10
barfly 6.5/10
witness for the prosecution 7/10

incepusem sa vad aseara si devil in a blue dress p antena, da' m-a izbit un somn prea tare ca sa-l pot termina. parea ok.
acuma gata cu filmele. ma duc la steaua dinamo. away.

M0n0
10 Apr 2005, 15:00
Snatch - 9.50/10 comedie+actiune pura...tare combinatia...tari actorii...

Mala Portugal
10 Apr 2005, 15:01
imaginea alb-negru nejustificata
Justificata (si ) de bugetul limitat.

BeNnY
10 Apr 2005, 18:18
Million Dollar Baby 7/10 - pur mediocru.

notorious
10 Apr 2005, 19:01
Ce vorbesti tu, flacaias? Filmul ala are scenariu bengos, filmare hoata, impuscatura in cap super realista, atmosfera. Of, of. Amatorii astia.

ok, daca zici tu... eu nu prea prizez proiectelele astea studentesti...

p.s.: un baiat destept ca tine ar trebui sa-si dea seama ca nu face pe nimeni sa cada pe podea cu spume la gura etichetandu-i drept 'amatori'... de altfel, eu n-as fi chiar asa cocosel cu un scurt-metraj in biblioteca.

Ambra Blu
10 Apr 2005, 19:24
ok, daca zici tu... eu nu prea prizez proiectelele astea studentesti...

p.s.: un baiat destept ca tine ar trebui sa-si dea seama ca nu face pe nimeni sa cada pe podea cu spume la gura etichetandu-i drept 'amatori'... de altfel, eu n-as fi chiar asa cocosel cu un scurt-metraj in biblioteca.

Dar nu voiam sa te imping la podea cu spume, ca doar nu esti treanta data prin detergent. De unde ideile astea razboinice? Si, legat de scurtele din biblioteca, tu nici nu intrai la socoteala. Sezi blind.

Sm�agol-Gollum
10 Apr 2005, 20:54
Les miserables (1998) -10/10 pt carte
- 6/10 pt ecranizare

Roomies -5/10
Elektra -6/10 surprinzator de interesant...pacat ca nu am vazut-o prea mult in costumasul ala rosu :P
The ring 2 -7.9/10 wow..socant!! m-am kkt pe mine la faza in care samara se catara in fantana (modul in care se catara!!! :w00t: )

Nae
10 Apr 2005, 22:34
am avbut parte de doua filme azi. am revazut unbreakable, si trebuie sa spun, ca este cel mai bun symalan pe care l-a facut. signs este naspa, si the 6yth sense un jeg fata de filmul asta, care este povestit splendid, si care ca tema comix. nu mi-a venit sa cred, cat de bun este de fapt. 9/10
al doilea este din pacate o piedere de timp, men in black 2, care este o maculatuyra fara egal, cu o poveste trista, si cu michal jackson. what would you ask more, to make a crappy movie. ca sa nu-l uitam pe nightwane, aici este o nota ca a lui: -3.876.357.976.576/10
hoping for better movies soon.

KORBEN
10 Apr 2005, 23:08
the flight of the phoenix 8/10
foarte agreabil pe felia lui, machiat usor cam strident din regie
giovani ribisi face un rol senzational, cu un look de zici ca-i decupat din bd-uri
miranda otto care vroia de la aragon ceva din 4 litere si nu a primit in lotr primeste tot un rol "gagica de umplutura, ca tre sa existe si o femeie in film"
sincer, initial vroiam sa`l vad strict ca scurtmetraj. adica doar pana dupa parbusirea avionlui
da` are niste chestii plasate ok, cate te fac sa mai zabovesti putin, si inca putin
si dupa vreo ora si 50 se termina si nu regereti ca lai vazut

apartamentu104
11 Apr 2005, 01:37
anything else 8/10 film de woody allen cu woody allen, jason biggs si cristina ricci :love: .
comedioara romantica cu ceva substrat, despre relatii, dragoste si viata in general.

cherryblossom
11 Apr 2005, 12:08
Ken Park - daca mai aveti o urma de inocenta in voi, nu va uitati, pentru ca filmul o sa va lase cu o tristete si un gust amar... pornografie cu trupuri nedezvoltate de adolescenti... wtf? regizorul asta e un pic pedofil sau mi se pare mie?

manelesux
11 Apr 2005, 12:25
Ken Park - daca mai aveti o urma de inocenta in voi, nu va uitati, pentru ca filmul o sa va lase cu o tristete si un gust amar... pornografie cu trupuri nedezvoltate de adolescenti... wtf? regizorul asta e un pic pedofil sau mi se pare mie?

Intreaba-l pe Leo Serban, lui ii plac astea cu gust specific amar si adolescenti.

notorious
11 Apr 2005, 12:38
copilaria lui ivan - frumos filmat, ca de obicei (mi se pare ca este singurul 'lung' al lui tarkovski filmat in alb-negru...), desi fara acele cadre lungi hipnotice cu care tarkovski ne-a obisnuit ulterior si cu siguranta fara atata poezie. nu pot ramane, desigur, indiferent in fata unei descrieri mai degraba epice decat lirice (or, tocmai in asta consta tarkovski, nu ?) a unei copilarii furate, private de inocenta. relatata fara menajamente, terminata tragic (parca putin previzibil).

8/10

compresorul si vioara - un scurt nedreptatit de cinemateca romana, care nici macar nu l-a tradus, lipsindu-ne de sansa de a-l intelege. prietenia dintre cele doua personaje (un fel de copil minune si un lucrator foarte afectuos) este extrem de sensibila, in timp ce imaginea (in care, din nou, mai putin vedem mana lui tarkovski) este superba. cea mai impresionanta secventa - cea in care micul sasha (parca asa il chema) vede, reflectate in fereastra unui magazin, ca intr-un diamant, toate detaliile ce incarca bulevardul. ar mai fi, desigur, si scena demolarii cladirii, in spatele careia, simbolic, apare acea cladire noua, arhitectonica. momente lungi de calofilie coplesitoare, insa cam atat.

7.5/10

keyzer soze
11 Apr 2005, 14:03
acea cladire noua, arhitectonica.

cladire arhitectonica? adica femeie cu ...izda, nu?
poti spune monumentala, impunatoare, cum vrei (in speta despre arhitectura stalinista), dar daca mai spui despre o cladire ca e arhitectonica te .....

marx
11 Apr 2005, 14:23
copilaria lui ivan - frumos filmat, ca de obicei (mi se pare ca este singurul 'lung' al lui tarkovski filmat in alb-negru...)

Cu siguranta n-ai vazut Andrei Rubliov.

PS: K. Soze ar trebui sa stie ca domnul critic de film Andrei Bangu are multe lacune (a nu se citi lagune) in varii domenii; e un fel de teritoriu defrisat de civilizatie in periferie; in rest primeaza atavismele inculturii.

Sm�agol-Gollum
11 Apr 2005, 21:32
The last ride 5/10
Ray 6.5/10 hmm...ma asteptam la mai mult..

cherryblossom
11 Apr 2005, 22:07
The Million Dollar Baby - de departe, cel mai prost film pe care l-am vazut de la inceputul anului... :hmm:

Nasol
11 Apr 2005, 22:16
Sin City...

cel mai bun film din ultima vreme...de departe.

MinRep
12 Apr 2005, 10:03
Week-end la ProCinema:

A Shot in the Dark - 7/10: mai am inca sa revad celelalte filme din serie, dar din cate mai stiu, asta era cea mai bun a "pantera roz"...

In a Lonely Place - 8/10: are multe defecte filmul asta, dar este remarcabil personajul construit de Bogart (faultat doar de frizura). Altfel, o atmosfera bine construita, desi un pic ma enerveaza ca folosesc povestea politista ca fundal pentru o drama in familie.

notorious
12 Apr 2005, 11:11
Cu siguranta n-ai vazut Andrei Rubliov.

nu, doar mi-a scapat pe moment pretioasa observatie. oricum, sa nu uitam de ultima secventa, in care ne sunt infatisate in plan detaliu picturile lui rubliov, care este filmata cat se poate de color. ;)

PS: K. Soze ar trebui sa stie ca domnul critic de film Andrei Bangu are multe lacune (a nu se citi lagune) in varii domenii; e un fel de teritoriu defrisat de civilizatie in periferie; in rest primeaza atavismele inculturii.

eu cred ca problema domnului marx (alias dl doctor paul odhan, pt ca tot tine necontenit sa ne spunem pe nume) este ca se crede marx...

Gaandalf
12 Apr 2005, 14:13
Cine nu a vazut pe HBO True Cancun sa o faca ca o sa mai fie luna asta. Nu e film, e documentar despre ceea ce inseamna la americani Spring Break ... ce viatza au nenorocitzii aia ... 1 saptamana de bautura, muzica, si femei ...
:shock:

raptoRu
12 Apr 2005, 15:44
the ring II - n-o sa comentez pt ca au facut-o deja altii.....facand o analiza buna
the exorcist - the beginning - a mers
electra - dupa parerea mea - major waste of time
the hostage cu bruce willis - bun film, bruce arata bine in film de parca patina timpului a trecut pe langa el....situatie aparent banala la inceput insa se complica, bruce ca negociator fiind prins intre 2 fronturi (no more)....va las sa savurati filmul in liniste.
boogeyman - jenant.....parca era darkness falls insa in loc de zana maseluta vine omu negru.
seria LOTR - extended edition. Comentariile sunt de prisos.
am mai vezut ceva jeguri insa nici macar nu merita amintite aici.

Sm�agol-Gollum
12 Apr 2005, 21:24
Cine nu a vazut pe HBO True Cancun sa o faca ca o sa mai fie luna asta. Nu e film, e documentar despre ceea ce inseamna la americani Spring Break ... ce viatza au nenorocitzii aia ... 1 saptamana de bautura, muzica, si femei ...
:shock:

pare cool....abia astept sa vad

-------

Bang bang you're dead 6/10 misto de tot ideea....
The unsaid 4/10 patetic

notorious
12 Apr 2005, 22:13
hotel rwanda mi-a lasat o impresie 'impartita' daca pot spune asa: o parte din mine nu prea poate sa treaca peste overacting-ul iritant (pheonix, pe de alta parte, este irosit intr-un rol minor), peste mizanscena uneori destul de umflata; alta parte din mine zice 'thank GOD' ca terry george a redus la minimul necesar comentariile politice si ca a reusit, din punct de vedere stilistic, un film foarte 'fresh' (prima oara cand patrundem in oraselul rwandez, montajul este aproape videoclipist).

comparatia cu 'schindler's list' ar fi oarecum inevitabila. paul, personajul jucat de don cheadle (misto) este o combinatie (cinic vorbind) de oskar schindler si john mclane: se zbate, tot filmul, cap-coada, ca un leu ca sa salveze vreo 1200 de tutsi si o face, de la bun inceput, cu mai multa convingere decat rivalul sau 'spielberger'.

teoretic, exista doua scene hard care chiar iti raman dupa ce-ai vizionat filmul: cea in care paul are impresia ca iesit de pe sosea din cauza cetii iar cand coboara din masina, vede, asezate de-a lungul drumului, o serie de cadavre tutsi, o imagine marcanta precum cea a descoperirii scheletelor de catre roberto benigni din 'la vita e bella', sau cea a descoperirii mormanului de cadavre din 'schindler's list'; a doua scena este cea a ambuscadei, perfect montata, perfect dirijata, perfect pregatita.

8/10

Longshot
12 Apr 2005, 23:10
nu stiu daca pot scrie coerent dupa ce fusei la beraria germana dar hai :

cet obscur object du desir 9/10 - subiect ok combinat cu gaselnita celor doua actrite jucand acelasi personaj combinat cu scene de suprarealism comic al lui bunuel (eg. : cand f. rey ridica in parc sacul)

roma 7/10 - inceput aseara, terminat azi dimineata. semi documentar format din set pieces, unele marfa, altele plictisitoare. fellinian prin excelenta.

Serghei
13 Apr 2005, 01:13
semi documentar format din set pieces

Sentimentul de documentarism e dat probabil de lipsa unui fir narativ concret insa Roma nu e sub nici o forma un documentar(sau semi-documentar).In rest,un film care l-am apreciat f.mult la vizionare.

Nae
13 Apr 2005, 01:20

Sentimentul de documentarism e dat probabil de lipsa unui fir narativ concret insa Roma nu e sub nici o forma un documentar(sau semi-documentar).In rest,un film care l-am apreciat f.mult la vizionare.

subscriu... insa lipsa firului narativ nu este singurul lucru care face filmul asta sa para documenrtar. imaginea si felul in care sunt prise planuriile detaliu sunt exact pe genul unui documentar, si dau 100% senzatia documentarului...
insa: scena din grota, adica cea cu tunelelu (cei care au vazut filmul stiu la ce ma refer), unde pentru un scurt moment este fade-ul ala cu capela sixtina, este de o poezie si de un simbolism incredibil, care face tot documentaristicul din film sa dispara.

Pitbull
13 Apr 2005, 01:22
Absolut. "Roma" este un minunat eseu personal - nu degeaba, în scurt timp i s-a generalizat titlul de circulatie "Roma lui Fellini". :)

Serghei
13 Apr 2005, 01:42
imaginea si felul in care sunt prise planuriile detaliu sunt exact pe genul unui documentar

Pe ideea asta Idiotern a lui von Trier ar trebui considerat un film neprofesionist numai ca in ambele cazuri e vorba de o gaselnita estetica care vine in completarea intentiilor autorului.

Nae
13 Apr 2005, 01:49
imaginea si felul in care sunt prise planuriile detaliu sunt exact pe genul unui documentar

Pe ideea asta Idiotern a lui von Trier ar trebui considerat un film neprofesionist numai ca in ambele cazuri e vorba de o gaselnita estetica care vine in completarea intentiilor autorului.

corect. in cazul asta insa, fiind totusi Roma lui Fellini, n-ai nevoie de un narator din off (cum este cazul la un documentar), ci ai punctul subiectiv de vedere a lu' Fellini. in general, filmul merita vazut, si trebuie simtit... cei care au fost la Roma dupa ce-au vazut filmul asta (like moi) percep orasul intr-un fel complet diferit decat cel al micilor japonezi-turisti-fugiti-d-acasa-cu-camera-si-multe-filme-facand-poze-la-tot-ce-misca-sau-ce-i-de-de-piatra-mai-veche.

Longshot
13 Apr 2005, 06:59

da, mersi. :sleep: stiu ca nu e documentar.ma refeream la feeling cand am pus semi-ul ala. a luat 7 pentru ca, desi si eu am apreciat mult unele momente, altele seemed to drag on forever.punct.

M0n0
13 Apr 2005, 09:47
National Treasure - 7.50/10 => film perfect pentru patriotul american...

MinRep
13 Apr 2005, 12:37
cei care au fost la Roma dupa ce-au vazut filmul asta (like moi) percep orasul intr-un fel complet diferit decat cel al micilor japonezi-turisti-fugiti-d-acasa-cu-camera-si-multe-filme-facand-poze-la-tot-ce-misca-sau-ce-i-de-de-piatra-mai-veche.
God, I hate those goddam f.uckers... Anyway...

Some Like It Hot - 9.5/10: nemuritor...

Sideways - 7/10: nu stiu ce sa zic... mie 7 mi se pare o nota mare... oricum, din cate am vazut anul asta, e printre cele mai bune deocamdata.

Longshot
13 Apr 2005, 12:45
casshern 7/10 - dar like wow. estetic vorbind. si ca sa ma pronunt si asupra meciului casshern vs sin city, mentionat in treacat de bellhop pe undeva prin topicul lui cu filme, casshern e mai misto dar nu e atat de bine glued together. sin city e un film mai bun.
in rest sky captainu' e penal iar immortelul e pe vine. asta ca sa o terminam cu digital backlot-urile.

WraIth
13 Apr 2005, 15:21
Locked in Silence (TV) - 6/10
Snow Dogs -5/10

Sm�agol-Gollum
13 Apr 2005, 21:27
Kill bill 2 4/10 piece of dog crap
stir of echoes 6/10

cherryblossom
14 Apr 2005, 12:20
Naqoyqatsi aka Life as War (Godfrey Reggio, 2002) - film poetic, poem in imagini sau cum vreti sa-i ziceti, Naqoyqatsi este, asa cum foarte bine l-a intitulat regizorul, 'a mirror to humanity'... o apologie pentru 'ce-am fost' si 'unde am ajuns', 'ce am cistigat' si 'ce-am pierdut pe drum'... desi cea mai mare parte a filmului e facuta din imagini decupate din viata de zi cu zi, ceea ce reuseste Reggio este absolut spectaculos... cum este societatea in ziua de azi? competitie, goana dupa succes, aroganta si vanitate... sint niste secvente in film cu niste bebelusi, in ochii lor citesti speranta, urmate apoi de imagini de pe stadion, cu suporteri urlind la unison, fetele lor schimonosite intr-o grimasa care-ti da fiori... apoi un atlet rinjind invingator, treptat figura lui se transforma in cea a unei femei plingind... apoi suvoaie de fractali, cip-uri, coduri binare curgind ca in Matrix, ciuperca atomica, Albert Einstein, conducatori de stat actuali si fosti, stele de la Holywood etc etc, totul pe o muzica grava de Philip Glass. Intr-un fel, Naqoyqatsi (si probabil toata trilogia Qatsi, pe celelalte nu le-am vazut) seamana cu Baraka lui Ron Fricke, cu diferenta ca Fricke iti mai lasa totusi o speranta in final... dar nu conteaza, Naqoyqatsi este un prilej de meditatie, regizorul te lasa sa interpretezi in fel si chip... un must see pentru toti cinefili care pretind ca au gust...

(marx, thanx again)

keyzer soze
14 Apr 2005, 13:31
un must see pentru toti cinefili care pretind ca au gust...

o plictiseala cronica, dar necesara ... vazut quatsi-urile timp de vreo doua saptamani, in reprize de cate 15 minute, cu sentimente impartite de nervi, exasperare si orgasm vizual

cherryblossom
14 Apr 2005, 13:52
Keyser, n-ai avut dispozitia necesara, la mine a intrat tot filmul dintr-o bucata... :)

WraIth
14 Apr 2005, 14:42
hitch 8 /10

raptoRu
14 Apr 2005, 17:46
hitch - simpatic, bine facut cu situatii luate din realitate. (ma refer la barbatii sau femeile care viseaza la sex-ul opus dar nu sunt in stare sa faca pasul nesecar).
Der Untergang sau cum e cunoscut cu titlul englez The Downfall - Film foarte bun cu premii internationale care in germania a starnit numeroase controverse. Este vorba de ultimele zile ale lui Adolf Hitler petrecute in bunkerul sau din Berlin....zile cand se stia deja ca razboiul era pierdut si sovieticii bateau la portile berlinului. Interpretarea remarcabila a actorului care da viata personajului Hitler. Criticii spuneau ca Hitler a fost prezentat prea uman si ca monstruozitatea a fost lasata pe dinafara.
Spun doar ca si Hitler a fost doar om....unul nebun dar cu o carisma cu care a convins o natiune intreaga ca drumul ales de el este cel bun.
merita vazut. Merita un 8/10.

KORBEN
14 Apr 2005, 17:52
roma 10/10
imi confirma teoria ca in pb fellini, lucrurile sunt LOVE IT or HATE IT
numa semidoktii a ard in between
waking life 7/10
salker in varaianta animata
animatie experimentala, care oricat de interesant ar fi experimentu e nemultumitoare,desi are un feeling foarte cinematografic, facut cu mare arta, unic in animatia pe care am digerat-o so far
daca nu era vorba de linklater m-as fi asteptat la o poveste, la ceva cursiv
si nu e cazul, totul e discursiv, cu animatia schimbandu-se de la secventa la secventa si de la personaj la personaj
lucru ok, pentru ca merge pe ideea din prima secventa "dream is destiny", altoita pe chestiuni care sunt tangentiale cu jocul, misticismul ritualul si magia
doar ca se pierde, unde altundeva decat in teorii skizoide despre viata, vis, destin, societate
care luate separate sunt cel putin interesante, dar puse toate la un loc fac din film o ingramadeala de impresii conspirationiste, depresii si vise din care se poate vedea, ce-i drept un tablou al unei lumi bolnave (nu se rateaza faza cu limbaju vazut ca emotie/magie/virus)
tablou care e gen colaj de mici imagini (secventele) care puse laolalta dau o imagine ascunsa ('sensul" filmului-discurs)
interesant, dar obositor si pentru ochi, si pentru cerebel
urmeaza cate ceva din dialogurile/discursurile skizoide
1" it`s like u come to this planet with a crayonbox. u may get the 8pack, u may get the 16pack, but it`s all in what u do with the colors, tha crayons that u`ve been given; it`s not about coloring inside or outside the lines; i say color outside the lines, color across the page, don`t box me in"
zice un sofer de taxi in forma de barcuta
2"so, where`s that?
i don`t know either, but it`s surely somewhere and it`s gonna determine the rest of ur life"
3 "we`r not the result of cretain circumstances, we are what we decide to be"
4 "words are inert, simple, dead. so much of our experience is intangible; so much of what we percieve cannot be spoken, its unspeakeble. yet, when we communicate, and we think we`re understood, we have a feeling of almost spiritual communion. and i think that spirit is what we`re living for "
5 "the old evolution is cold, it`s sterile; the new evolution will give us the track to truth, loyalty, freedom'
6 "thes e wars, famines, floods and quakes meet well-defined needs of the society. man wants cahos. in fact, he`s gotta have it. depresion, riots, murdert, all this dred... we`re almost irresistably drowned to that orgiastic state created by death and destruction. all of us.. the media tries to put a asd face on this things, to call them great human tregedies. trhe function of the media is not to elliminate the evils of the world, but to present un these evils and get us udes to live them"
asta zice un tip, care se plmba pe starda cu un priten, umple o canistra de banzina, scoate un chibit si-si da foc
concluzie
mai bine scria o carte, da filmu se merita vazut, mai ales pt fanii lu` michael moore si (probabil) socialisti si alter-mondialisti nemultumiti

notorious
14 Apr 2005, 20:36
aaltra - desi genial in primele (sa zicem, 30 de) minute, in care ura dintre cei doi inamici creste gradat, in secvente total lipsite de dialog, fara muzica si intr-o imagine alb-negru ciudata, filmul se desira treptat, ajungand sa coteasca spre plictiseala, in timp ce intriga se prosteste rau de tot. finalul, desi lipsit de orice logica (cred ca asta era si point-ul, sper !), ascunde un umor negru pervers... mediocru.

6-7/10

Sm�agol-Gollum
14 Apr 2005, 20:46
Breakin' all the rules 5/10

Longshot
15 Apr 2005, 07:39
a love song for bobby long 8/10
birth 8/10
frailty 6/10

Terror_IST
15 Apr 2005, 08:20
"Ladder 49" 7 / 10 - Un film destul de interesant, numai bun pentru americanul de rand dupa evenimentele din 11 Septembrie. Este povestea unei "remize" de pompieri ciondusa de John Travolta unde vine un racan, Joaqiun Phoenix, care are un ideal nobil: sa salveze vieti... Filmul incepe cu o operatiune de salvare intr-un zgarie nori in flacari, unde personajul lui Phoenix reuseste sa salveze un civil, dar imediat dupa evacuarea acestuia podeaua se prabuseste si pompierul cade cateva etaje ramanand izolat. In timp ce agonizeaza, isi aduce aminte divesre episoade din trecut sub forma de flashback-uri. Intre timpprietenii lui fac tot posibilul sa ajunga la el si sa-l salveze. Nu este chiar un film de actiune dar are cateva scene deosebite in ceea ce priveste focul. Este , in esenta, o drama romantata depre viata pompierilor, oameni curajosi care isi risca viata "intrand in cladirile in flacari, in timp ce toti ceilalati incerca sa iasa". Finalul este surprinzator, anti-holywoodian, Phoenix e cam plat iar Travolta se pare ca si-a revenit dupa pasa proasta din ultimii ani. Un film cinstit care vrea sa atinga niste corzi sensibile pe la americani...

M0n0
15 Apr 2005, 09:15
Kung Fu Hustle - 8/10 comedie misto, scene de lupta f bune si traiasca calculatorul... :lol:

Gaandalf
15 Apr 2005, 13:34
ROBOTS - 7.5/10 - mi-a placut ideea: free human infested society dar povestea a fost slaba...
Robin Williams really cracks me up ...
"nooo! it's a fusion of jazz & funk ... it's called junk" :lol:
a lotta Star Wars snuffs "the force is strong with this one"
si cea mai tare interpretare a fost toaleta ptr roboti ... la barbatzi avea semnul unui "shtecher" iar la femei era semnul unei "prize" ...
t'wuz fun ... t'wuz worth it!

Ambra Blu
15 Apr 2005, 15:50
Naqoyqatsi aka Life as War (Godfrey Reggio, 2002) - o apologie pentru 'ce-am fost' si 'unde am ajuns', 'ce am cistigat' si 'ce-am pierdut pe drum'... (marx, thanx again)

De cind ti-am citit ultimul post, nu te-ai mai desteptat deloc. Nu imi explic cum altfel ai putea folosi cuvintul 'apologie' in asemenea context, decit prin faptul ca nu ii cunosti sensul (apropo: in nici un caz nu exista 'apologie pentru etc' ci 'apologia etc-ului' ). Ca atare - apologie (scuza, justificare formala, implicind neacceptarea unei acuze ipotetice cit stabilirea unui suport pentru discurs, etc) nu are cum sa isi justifice prezenta. Nu ai cum 'sa scuzi' 'ce-am fost', 'unde am ajuns', etc, ca nu sintem in tablourile lui Gaugaine si nici in inceputul de la 'Lola rennt',decit daca vrei sa fii gen poetica, care, sincer, nu-si are cazu', vb lui exarhu. Acum il astept pe binevoitorul marx sa vina sa imi explice el cum stam si cu limba romana.
PS: in rest, filmul, da, e culturalo-ecologic.

Longshot
15 Apr 2005, 16:47
spanglish 6.5/10 - dezamagitor
primer 9/10 - pe care astept sa-l vad de un car de luni.
daca spectatorul trece peste dificultatea de intelegere a dialogului din primele 20 de minute (neaparat aici nevoie de subtitrare), gaseste un sci-fi foarte destept si bine dozat care il grabs by the balls si il tine in paradoxuri temporale cat sa se sature. replica rapel (cum zice ala batranu' :lol: ) "are you hungry man? i haven't eaten anything since later this afternoon"

Ben Ami
15 Apr 2005, 16:52
Kung Fu Hustle - 8/10 comedie misto, scene de lupta f bune si traiasca calculatorul... :lol:

sorry! doar 3/10... un "film" are mai multe "ingrediente"
Miss Congeniality 2... 4/10 Sandra a imbatranit... chiar e frumoasa? macar!

Ben Ami
15 Apr 2005, 16:59
spanglish 6.5/10 - dezamagitor
primer 9/10 - pe care astept sa-l vad de un car de luni.
daca spectatorul trece peste dificultatea de intelegere a dialogului din primele 20 de minute (neaparat aici nevoie de subtitrare), gaseste un sci-fi foarte destept si bine dozat care il grabs by the balls si il tine in paradoxuri temporale cat sa se sature. replica rapel (cum zice ala batranu' :lol: ) "are you hungry man? i haven't eaten anything since later this afternoon"

primer este... sa recunoastem... prea "destept"... sunt curios daca macar colegii mei (dupa ce termina o facultate de biotehnologii) ii cunosc sensul, ori macar importanta... in fine, se putea mai multa actiune si o cale "mai explicita". 7/10

keyzer soze
15 Apr 2005, 17:10
Nu ai cum 'sa scuzi' 'ce-am fost', 'unde am ajuns', etc, ca nu sintem in tablourile lui Gaugaine

Paul Gauguin, 'De unde venim? Cine suntem? Unde mergem?'.
La fel si pentru Hollywo(o)d-ul de la cinematografia romaneasca.
Asta ca sa iti imit (ca tot ma acuza un user de plagiat) pasiunea de corector. Si ca sa radem din nou de tine.

Longshot
15 Apr 2005, 17:10
primer este prea "destept"... sunt curios daca macar colegii mei (dupa ce termina o facultate de biotehnologii) ii cunosc sensul, ori macar importanta... se putea mai multa actiune si o cale "mai explicita". 7/10

pt 7000 parai, in pm, doar nu oi vrea si efecte speciale? :D
da. e dificil pentru ca vorbesc aia prea tehnic. dar asta e la inceput. in rest, nu ai ce sens sa cunosti, doar sa-ti dai seama care e toata povestea.
altfel morala e simpla (daca putem vorbi de o morala) : don't f*** with time. in fine. mie mi-a placut.

cherryblossom
15 Apr 2005, 17:52
De cind ti-am citit ultimul post, nu te-ai mai desteptat deloc. ...

iar tu, de cind ti-am citit ultimul post parca te-ai mai prostit... vroiam sa zic de Gaugaine acela, dar vad ca mi-a luat-o Keyser inainte...

cherryblossom
15 Apr 2005, 18:11
de fapt, ia stai asa, ca acum am citit mai bine ce ai scris... initial chiar am crezut ca am zis o prostie, mi se intimpla destul de des, dar acum n-ai dreptate, deci fi atent aici:

apologie = 1. scriere, cuvintare prin care se ia apararea cuiva sau a ceva; 2. lauda exagerata, aparare servila si interesata; apologetism (< fr. apologie, lat. gr. apologia)

so, honey, you should appologize for this.. 8)

Ambra Blu
15 Apr 2005, 18:14
Nu ai cum 'sa scuzi' 'ce-am fost', 'unde am ajuns', etc, ca nu sintem in tablourile lui Gaugaine

Paul Gauguin, 'De unde venim? Cine suntem? Unde mergem?'.
La fel si pentru Hollywo(o)d-ul de la cinematografia romaneasca.
Asta ca sa iti imit (ca tot ma acuza un user de plagiat) pasiunea de corector. Si ca sa radem din nou de tine.

In afara de scrierea gresita a lui Gaugaine, ori nu mi-ai inteles aluzia, si e grav, ori, ce cred eu, ai inteles-o si te-ai facut ca ploua. Bine, ma, Harpalp.

Ambra Blu
15 Apr 2005, 18:16
De cind ti-am citit ultimul post, nu te-ai mai desteptat deloc. ...

iar tu, de cind ti-am citit ultimul post parca te-ai mai prostit... vroiam sa zic de Gaugaine acela, dar vad ca mi-a luat-o Keyser inainte...

Voiai. Fara r si alte rotacisme. Ca de rautacisme din astea e plina gradinita de copii a domnului.

Ambra Blu
15 Apr 2005, 18:18
de fapt, ia stai asa, ca acum am citit mai bine ce ai scris... initial chiar am crezut ca am zis o prostie, mi se intimpla destul de des, dar acum n-ai dreptate, deci fi atent aici:

apologie = 1. scriere, cuvintare prin care se ia apararea cuiva sau a ceva; 2. lauda exagerata, aparare servila si interesata; apologetism (< fr. apologie, lat. gr. apologia)

so, honey, you should appologize for this.. 8)

Nu, ai dreptate doar cind zici ca ti se intimpla destul de des. Si la 'fi' mai pune un 'i'. Tocmai tu, scriind definitiile astea, ai avea sansa sa reusesti sa intelegi unde apare eroarea in judecata. Cum sa 'aperi' 'de unde sintem'?

KORBEN
15 Apr 2005, 18:21
the quiet american 7/10
mda..quite american, make-over romantios al unei povesti f interesante
pe scurt, tot ce e bun in film (discutiile despre implicare/neimplicare/ politica americia referitoare la vietnamu care se numea inca indochina ) e din cartea lu greene
tot ce du trop e al secenaristilor, replici in plus, accent pe o poveste de amor...
si regizorul care nu pare capabil sa inteleaga ca intre muzica responsabila de aerul oriental al filmului ai o atmosfera veridica e o distanta cam mare
da asian babe e ok (se putea si mult mai bine), relatia dintre michael caine si brnadan fraser parca ar merge, da....
lipseste total feelingu de "nowadays nothing raises from its own ashes anymore"
si cand "te implica' in drama unui popor care se uneste cu drama unui englez batran care nu vrea ca spionu american tanar si dezarmant sa plece cu amanta lui asiatica e cam.,.. tarzior
montaju care urmareste ce sentampla cu vietnamu din final si o imagine, pe la minutu 46 cu o noapte albastra cu turn, masina si vaca mi-au placut tare mult

cherryblossom
15 Apr 2005, 18:25
mesaj pentru AB:
bai afurisitule, n-are rost sa stam la explicatii pentru ca intr-un final o sa iasa cum vrei tu... oricum, cu apologia ai dat-o si tu de gard... vad ca esti bun la gramatica, pot sa-ti dau de acum inainte sa verifici ceea ce scriu?

Ambra Blu
15 Apr 2005, 18:46
mesaj pentru AB:
bai afurisitule, n-are rost sa stam la explicatii pentru ca intr-un final o sa iasa cum vrei tu... oricum, cu apologia ai dat-o si tu de gard... vad ca esti bun la gramatica, pot sa-ti dau de acum inainte sa verifici ceea ce scriu?

Nup.

cherryblossom
15 Apr 2005, 18:55
un raspuns cu adevarat surprinzator ar fi fost 'yep' :P

nume
15 Apr 2005, 19:14
Nup.
Neinceperea urmaririi penale. Nup.

BeNnY
15 Apr 2005, 20:19
Mda. Nume...

12 Angry Men (1957) - 8.7/10 Enjoyable. Il vazusem pe cel din '97 cu Jack Lemmon si asta e mult mai bun. A parut foarte scurt though.

GhitzaCartitza
15 Apr 2005, 21:03
Be Cool nu a vazut nimeni? Vazusem "Get Shorty" si am zis ca merita vazuta continuarea. Nu ca merita, E OBLIGATORIU sa-l vedeti!. E o comedie la care nu razi. :o DA DA chiar asa!
ATENTIE!!! Filmul este numai pentru cei care sunt la curent cu tot ceea ce se intampla in industria americana de muzica. Altfel e doar un film de duzina in care ii vedem dansand din nou pe Travolta si Uma Thurman.
Apar o groaza de vedete din muzica Andre 3000, Steven Tyler, Chrisina Milian, Fred Durst). The ROCK e mortal!
Numai daca v-a placut "Get Shorty". Un film care nu se aseamana cu nici un alt film.

MinRep
16 Apr 2005, 15:00
Mr. Smith Goes to Washington - 7/10: ProCinema-ul a cam stricat filmu' asta... :hmm: Still, James Stewart intr-un rol de prostanac e atat de amuzant...

Gone With the Wind - 7/10: mi-a luat patru zile sa trec de la un cap la celalalt (n-am mai facut chestia asta de cand aveam zece ani). Totusi, DVD-ul arata superb...

West
16 Apr 2005, 22:50
Meet the Fockers - 6/10.

Hitch - 6.5/10.

KORBEN
17 Apr 2005, 00:18
monster 7/10
murdererous lezbians...
dak nar da vina pe societate si barbati pt esecul micutei aileen, filmu ar fi chiar ok
doar e un cristina ricci movie
carne 9/10
inainte s-o violeze anal de poetic sau poetic de anal pe monica belucci in irreversible, noe a facut un film poetic; pe cat de poetic poate fi un film facut in ritmul loviturilor de satar

TEKKEN-the MOTION PICTURE 10/10
anime
cocktail sublim de predator, the quest, james bond, universal soldier, jurassic park, dinasty, enter the dragon, totul asezonat cu un feeling (de colaj si balet gratios din cliseu in cliseu) a la kill bill (vol1&2) personaje asemanatoare cu sangoku&co (dragon ball z) si plot de streetfighter

"can u defend ur truth with ur fist?'
"this time u will die!"
"oops..i gotta go..so..i guess i`ll let u live...UNTIL TOMORROW"
"the only thoing that kept me alive was the thought of REVENGE"
"u`ll all be guineea pigs 4 my experiment"
"did the government send u here to investigate?'
"what the hell are u?"
"send in the robots"
"we must hurry and find the professor"

BeNnY
17 Apr 2005, 01:46
Carandiru - 7/10 - Pretext pentru imagini filmate bine?

Longshot
17 Apr 2005, 07:58
sahara, ashes of time si lemony snicket's.
nu mai pierd vremea cu primele doua, despre care s-a mai vorbit.
ls insa e jeg. asteptam sa vad care e fuss-ul de vreo 2 ani si am iesit din sala pleoshtit. dracu stie pe ce au dat 125 mil. 20 o fi luat jim carrey, care aici nu mai impresioneaza pe nimeni cu mobilitatea figurii sale, ba chiar streseaza iar restul de bani l-or fi ciordit producatorii. decorurile sunt aiurea, costumele sunt aiurea, efectele sunt aiurea. granted, e film pt copii, dar ma asteptam (din trailer daca nu din plot outline) la un look si un feeling gen tim burton. nada. totul arata de parca e din carton.
noroc cu aia mica (alea mici) care mai smulgea cate un zambet din sala. si cu vocea lui jude law.

MinRep
17 Apr 2005, 09:40
The Pink Panther Strikes Back - 3/10: Dincolo de faptul ca filmul nu prea merita, cu un Sellers cam obosit, ProCinema-ul incepe sa strice cam orice film programeaza de la ora 18:00... Revenind la cel de fata, genericele sunt singurele care merita.

The Player - 8/10: trecand de multiplele surprize si glumite, Vincent D'Onofrio pare mult prea slab... :D

Nae
17 Apr 2005, 10:06
the ring 2.
un film interesant, destul de bine construit, care se leaga fosrte frumos cu primul. dupa parerea mea un film care este mai bun decat primul, cu mai multe scene de groaza, si cu un suspans construit mai frumos. tema filmul evolueaza de la prima ideie, care era una numai de mproblem-solving, la una umana, cea de mama confrontata cu intrebarea daca isi poate omora propriul fiu, ca sa-l salveze. din punctul asta de vedere filmul castiga mult, insa felul in care este facut te lasa sa pleci nesatisfacut din sala. regizorial, filmul nu are multe de dat, la fel ca si actoriceste. nu simti teama, ci ai numai un baiat mic cu o privire f. psycho, si o mama, la care nu simti nici un pic de frica. scnele de groaza sunt in general bune, insa existe si scene unde stai si razi (v. scnea cu cerbii care ataca masina, sinucidal)...
problema filmului este, ca desi are niste scene foarte frumos construite, cu o frica omniprezenta, scenele cheie din film pierd din groaza, fiind lucrate mult pe computer, si fiind legate numai de eterna misteriozitate a apei.
all in all, a scary piece of cinematografic shit 5/10

bellhop
17 Apr 2005, 17:05
Tattoo (2002), policier noir german in genul 8 mm + Seven, cu un polizei-detectiv novice care investigheaza impreuna cu un partner mai in virsta un o serie de crime in care victimele erau jupuite pentru tatuajele de pe corp; cateva scene reusite, dar finalul e cam neserios. frustrant;

7/10

Sm�agol-Gollum
17 Apr 2005, 20:45
Oliver Twist (1997) 3.5/10

M0n0
17 Apr 2005, 22:01
The Machinist - 8/10 not my type of movie...dar e misto...mult mister...
dar am totusi o intrebare...cum draq l-a facut pe christian bale sa fie asa de slab...

notorious
17 Apr 2005, 22:36
mesaj pentru AB:

adevarul este ca, dupa cum evolueaza lucrurile, persoana lui ambra blu, inecata in vanitate, incepe sa ma complexeze din ce in ce mai putin... :lol:

notorious
17 Apr 2005, 22:45
midnight cowboy - desi credeam ca treaba cu 'omul traind in mizerie' nu poate sa ma mai atinga dupa de sica, pot spune ca m-am cam grabit. filmul lui schlesinger, desi frapeaza in primul rand prin realismul abordarii si prin flashback-urile foarte meserias montate/filmate inserate in poveste, este o apologie (nu ca as vrea sa re-starnesc spirite acide) a speciei masculine. :lol: unul dintre cele mai manly filme pe care le-am vazut dupa 'fight club'.

8/10

cherryblossom
17 Apr 2005, 23:14
persoana lui ambra blu, inecata in vanitate, incepe sa ma complexeze din ce in ce mai putin... :lol:

si in vin, probabil... :P

Ambra Blu
17 Apr 2005, 23:37
adevarul este ca, dupa cum evolueaza lucrurile, persoana lui ambra blu, inecata in vanitate, incepe sa ma complexeze din ce in ce mai putin... :lol:

1. Imi plac oamenii sinceri, chiar si atunci din marturisesc ca ii inhib.
2. Ma bucura la fel de mult ca ai folosit cum trebuie 'apologie', si in cazul in care trebuie si intr-un context corect.
3. Nu imi mai riposta kilometric in pm ca nu stau sa mai citesc si, pliz, nu ii mai cere lui BeNnY filmul meu ca, pina la TIFF, nimeni nu il vede. Got eat?
3. Cherry, nu i-am mai zis de mult cuiva asta, dar esti mai impiedicata decit coerenta lui KORBEN.

nume
17 Apr 2005, 23:50
Fara certa legatura cu subiectul (http://media.snuffx.com/x/apr17/a.jpg).

Bulumulu
18 Apr 2005, 02:35
zurka/ the party - aleksandar davic (serbia si montenegro)

povestea unei petreceri ilustrand diverse stereotipe din zona. a se adauga cateva scene onirice si un sfarsit nostalgic si aveti zurka. slabut insa la categoria imagine si fir narativ (nu se intampla cine stie ce)
doar pt sfarsit

6,5/10

M0n0
18 Apr 2005, 10:14
Closer - 9/10 scenariu grozav, Natalie RULLZ... :oops: :love:

cherryblossom
18 Apr 2005, 12:13
3. Cherry, nu i-am mai zis de mult cuiva asta, dar esti mai impiedicata decit coerenta lui KORBEN.

mda, tocmai ma impiedicasem de tine, ce dracu ?!!!?

notorious
18 Apr 2005, 13:57
Nu imi mai riposta kilometric in pm ca nu stau sa mai citesc si, pliz, nu ii mai cere lui BeNnY filmul meu ca, pina la TIFF, nimeni nu il vede. Got eat?

1. nu ti-am scris decat de doua ori ! si...
2. kiar nu tin minte sa-i fi cerut lui benny filmul ! (i don't have that kinna nerve, ok ?! :x)

notorious
18 Apr 2005, 14:13
the third man - in primul rand, m-a fascinat ideea crearii unui 'evil' nevazut (mare parte a filmului) si misterios, aidoma unui keyser soze (nici o legatura cu userul nostru, ci cu filmul lui bryan singer). personajul lui orson welles 'face' efectiv tot filmul lui carol reed, fiind, culmea, cel mai dezvoltat personaj dintre toate si cu atat mai fascinant cu cat, odata facandu-si aparitia, ne surprinde ca o figura simpatica si agreabila, total opusa trasaturii de monstru venal ce fusese dezvoltata in prealabil. complexitatea sa este cu atat mai frapanta cu cat restul personajelor sunt oarecum liniare, de la joseph cotten, sfasiat de doua sentimente contradictorii - cel de prietenie fata de mills si cel protectiv fata de femeia pe care o iubeste, pana la dna schmidt (din pacate i-am uitat prenumele :) ).

foarte bine construit, de asemenea si cu un music score exceptional. pacat, insa, ca andrei gorzo (al carui film preferat este) mi l-a povestit destul de fidel. :lol:

8.5/10

Serghei
18 Apr 2005, 14:53
Pt. Notorius

Pisica alba, pisica neagra (http://i2.photobucket.com/albums/y48/AxlRose13/chat_noir_chat_blanc_affiche_uk.jpg)

Alegoria o faci singur.

BeNnY
18 Apr 2005, 15:34
2. kiar nu tin minte sa-i fi cerut lui benny filmul ! (i don't have that kinna nerve, ok ?! :x)

Confuzie: era vorba de nume, nu de tine.

Denis_stelistu
18 Apr 2005, 18:21
Cel mai recent film vizionat este Infidela 4/10.Foarte slab.

nume
18 Apr 2005, 22:19
Confuzie: era vorba de nume, nu de tine.
Da.

@Ambra
Nu mai modifica mesajele, nu mai are nici un farmec. Erai pe punctul de a fi primul care spune lucrurilor pe nume. ;)

kasper hauser
19 Apr 2005, 07:59
Re-vazut:

Alejandro Jodorowsky - Holy Mountain
Nu e rau, dar pe alocurii monoton, uneori chiar penibil. In schimb, prima ora este excelenta, finalul este de asemenea unul inspirat, dand filmului o oarecare unitate

7.5/10

Gaandalf
19 Apr 2005, 10:50
Layer Cake - 6/10 - much -a- do about nothing, squat. The team from Lock, stock ... & Snatch my ass. M-a plictisit la un moment dat. ma asteptam la film bun dar singurul lucru BUN a fost defapt BUNA ... blonda aia...
In film Marcel e sarb si vorbeste in romana ? What is up with that ? ;)

shelley
19 Apr 2005, 13:31
The forgotten-3/10 un film neasteptat de slab si extrem de previzibil. Deja dupa ce s-au legitimat baietii de la NSA mi-am dat seama ce o sa urmeze. Pacat de Julianne Moore[/u]

apartamentu104
19 Apr 2005, 14:15
braveheart 9/10
nothing hill 7,5/10

notorious
19 Apr 2005, 18:28
gojira - am zis sa merg la el oricum, la 'union', nestiind cand o sa mai am ocazia sa-l vad (pe video, cd, la cinema, oriunde). adevarul e ca nu stiu unde mi-a fost mintea: un monster flick reprezentativ, cu o gojira de cauciuc, gratioasa ca o poseta & cu o dantura de piranha. adevarul e ca are cateva imagini marfa (cele filmate pe timp de noapte, cu monstrul iesind din ocean precum din the infamous lochness) si niste efecte speciale notabile pt 1957. parca era sa intre in competitia pt oscar (categoria cel mai bun film strain), dar a pierdut in fata lui 'shichin no samurai'. stupize, stupize !

5/10

sanjuro - un altfel de kurosawa, care pune accentul mai mult pe umorul negru de situatie si ironia si sarcasmul replicilor personajului sau principal (jucat de un mifune parca mai proaspat decat in orice film manipulat de kurosawa :) ), o varianta mai cinica si mai violenta decat cea din 'yojimbo'-ul realizat cu un an in urma. diferit fata de ulterioarele 'ran' sau 'kagemusha' (nu si peste acestea, insa), mult mai frumoase prin poezia replicilor, care curgeau din gura personajelor ca niste versuri de shakespeare... well, i guess you can't have everything. :(

8.5/10

raptor
20 Apr 2005, 10:07
.the godfather.
.9.
.a fost pe atat de bun pe cat speram. bravos coppola...mai faceai si filme bune.

M0n0
20 Apr 2005, 10:23
SH.IT si nu l-am vazut...1 is my favorite... :(

MinRep
20 Apr 2005, 14:38
Police Story (Ging chaat goo si) - 3/10: nu sunt deloc fan al genului si rar vad astfel de filme (cu atat mai putin pe PRO TV), dar mi-a atras atentia o scena din deschidere, o urmarire cu masini printr-un sat saracacios aflat pe panta unui deal, copiata cu nerusinare de Michael Bay in "Bad Boys II". Dar trecand peste asta, filmul nu a fost foarte rau, iar Jackie Chan amuzant ca intotdeauna, numai ca... noah, totusi...

Vertigo - 10/10: Dupa ce am citit cartea (care, sincer, mi-a lasat o impresie proasta), m-am gandit sa fac o noua incursiune in filmul pe care eu il consider capodopera lui Hitchcock si unul dintre cele mai mari filme facute vreodata. M-am mirat sa vad cate am uitat sau, pe de alta parte, cat de mult poate surprinde un film pe care credeam ca-l stiu destul de bine. Mentionez doar cat de mult reuseste Hitch sa tina un moment lung de intensitate maxima intr-un singur cadru (precum sarutul din a doua jumatate sau in final cand Stewart si Novak urca din nou ascarile. Ar fi prea multe de zis si, oricum, nu stiu pe unde a esuat topicul despre Maestru... :P

BeNnY
20 Apr 2005, 14:45
.the godfather.
.9.
.a fost pe atat de bun pe cat speram. bravos coppola...mai faceai si filme bune.

Huh? Tu te-ai uitat pe Pro Cinema? Nu ti s-a parut nimic in neregula? De exemplu faptul ca au dat primele 30 de minute din Godfather II dupa aia au bagat Godfather I si l-au terminat cand astia il recupereaza pe Tom? Ne-am uitat la acelasi Nas?

MinRep
20 Apr 2005, 14:52
Huh? Tu te-ai uitat pe Pro Cinema? Nu ti s-a parut nimic in neregula? De exemplu faptul ca au dat primele 30 de minute din Godfather II dupa aia au bagat Godfather I si l-au terminat cand astia il recupereaza pe Tom?
Nu am vazut Nasul aseara, dar azi-dimineata am vorbit cu un coleg care l-a vazut (pentru prima oara!) si mi se parea ciudat ca vorbea despre DeNiro si tanarul Vito Corleone referindu-se la Nasul I... ProCinema really sucks lately... Nu-mi vine usor sa ma uit la nici un film pe care il dau, stiind ca o sa-l intrerupa cu reclame la fiecare sfert de ora si o sa-l cioparteasca ca sa le incapa in spatiul de emisie!

raptor
20 Apr 2005, 15:15
.eu(cu toata rusinea) l-am vazut pentru prima data deci habar nu am ce au facut astia...o fi cum ziceti voi..oricum.ciudat.
.si da, reclamele au fost dese si idioate(nimic nou,dealtfel).

BeNnY
20 Apr 2005, 15:25
Si eu tot prima data. Dar citisem plot outline-ul de la Godfather I si incepea cu nunta. Si stiam ca in primul nu apare De Niro si in al doilea nu apare Marlon Brando... They fucked up royally. Ma intreb ce or sa dea asta-seara.

Longshot
20 Apr 2005, 15:29
frati pirati, bagati un hit la linku de mai jos si un click p "plot outline". am impresia ca asta ati vazut voi :

http://www.imdb.com/title/tt0150742/

BeNnY
20 Apr 2005, 15:32
Mda. S-a vazut trecerea de la II la I si in plus, la sfarsit au afisat Credits. Pentru ce sa ia trilogia si s-o taie?

Gaandalf
20 Apr 2005, 18:08
Mda. S-a vazut trecerea de la II la I si in plus, la sfarsit au afisat Credits. Pentru ce sa ia trilogia si s-o taie?
Ce boi sunt ashtia de la Pro Cinema. M-am enervat ... enorm cand am vazut filmul cum a inceput ... dar in fine... Parca e film Tv difuzat pe parti .. in ordine cronologica ...

Police Story - 5/10 - uitasem mult din el si am realizat ca e cel mai slab din seria Police Story. Anyways Jackie is still Jackie. Am observat si eu Bad Boys II all over the 1st action scene ... grav!

The Godfather - 9/10 - cap coada (adik o parte 1 si o parte a2a) lux. Altceva ce sa mai zici ...

Someone Like You - 5/10 - dragutzel pe alocuri dar boring tot pe alocuri.

Longshot
20 Apr 2005, 18:17
happy together - 9/10 ranks up there la mine cu 2046 si chungking.'nough said.

infernal affairs - 8.5/10 punctul de atractie e, cum zicea si ambra prin asia extrema, folosirea gadgeturilor in locul pistoalelor si pumnilor. ma asteptam totusi sa-mi placa mult mai mult. toata chestia cu continuous suffering e gandita misto dar reiese subtire (doar doua conversatii ale lui andy lau cu femeia in legatura cu personajul povestirii ei care, ce coincidenta, are probleme cu personalitatile + scena de la mormant)

analyze that 5/10 - vazut alcoolizat.am ras la fazele cu de niro catatonic si cantand din west side story (au scenaristii ceva cu filmul asta) dar continua debil rau. slab film.

cherryblossom
20 Apr 2005, 21:49
vazut si celelalte doua filme din seria Qatsi... Koyaanisqatsi mai fain, Powaqatsi mai putin, s-a facut simtita lipsa lui Fricke... muzica lui Philip Glass se potriveste foarte bine cu genul asta de filme...

KORBEN
20 Apr 2005, 23:14
la transporteur 9/10
brainless entertainment de la luc besson (scenarist)
love it or hate it
da asiatica aia mica (shi qi) e BUNAAAAAAAAAAAAAAAAAA rau
SI BEMVEUTZUL ALA SERIE7:::::
dawn of the dead (george a romero) 9/10
am ras, am dat pe low motion, am discutat despre consumism si cea mai bine utilizata drujba intrun film (parca dawn of the dead remakeul era )

Gaandalf
21 Apr 2005, 00:09
The Godfather II - 9.8/10 - la final apare ceva de genu: "Co-Starring in tonight's Episode" ... calitatea imaginii este stearsa - deci asta este o varianta ptr Tv. Bulverseaza mult de tot. Filmul ramane pe pozitii si unele scene depashesc aria memorabilului ....

BeNnY
21 Apr 2005, 00:12
Ala n-a fost II care ai vazut tu. A fost a doua jumatate din I si 3/4 din II cred. Nu sunt sigur. Oricum, astia au luat versiunea aia "The Godfather Trilogy: 1901-1980" si au taiat-o dupa bunul plac.

Gaandalf
21 Apr 2005, 00:17
Ala n-a fost II care ai vazut tu. A fost a doua jumatate din I si 3/4 din II cred. Nu sunt sigur. Oricum, astia au luat versiunea aia "The Godfather Trilogy: 1901-1980" si au taiat-o dupa bunul plac.
partea a2a la The Godfather incepe cu sfarshitul la ce am vazut noi la Prost Cinema - the wedding & shit ... yet still annoying ...

Bulumulu
21 Apr 2005, 18:15
vazut Ono / Stranger, Polonia 2004 cred, in regia lui Malgorzata Szumowska.
Povestea unei fete insarcinate descrie procesul de maturizare. firul narativ este dezvoltat interesant nu e prost povestit, cu o singura exceptie: isi tot deschide ramuri pe care le lasa balta (nu doar ca hints, ci in mijlocul procesului de dezvoltare), intorcandu-se brusc la povestea (lineara) a fetei insarcinate, cu problemele ei si la monologurile (dialoguri nu cred ca se pot numi) ei cu fetul. a se remarca naivitatea pe de o parte si instinctul matern de protejare (ii descrie lumea ca pe un loc frumos frumos etc) pe cealalta parte. sfarsit cheie. ;)
frumos estetic, dar continutul nu m-a dat gata (personal)

7/10

Sm�agol-Gollum
21 Apr 2005, 21:44
Right on track 6/10 incep sa-i invidiez pe americani...!!!
How to Lose a Guy in 10 Days 7/10
lotr rotk ee
lotr ttt ee....mi s-a intamplat un lucru f ciudat..am adormit in timp ce ma uitam la film...is this a sign? :P

M0n0
21 Apr 2005, 21:51
Da...e un semn ca imbatranesti... :lol:

Sm�agol-Gollum
21 Apr 2005, 22:03
da...sa stii ca ai dreptate...deja am cateva fire albe prin par... :o oh sh*t

M0n0
21 Apr 2005, 22:04
I feel bad for u man...onestly... :(

notorious
21 Apr 2005, 22:39
diarios de motocicleta - il asteptam cu destula ardoare pt ca in cele din urma sa nu imi placa 100%... bai, ce sa zic: filmul e brici filmat (imaginile americii de sud, de la desert la muntii din chile si la la paz 'cea mai inalta capitala din lume' iti rapesc ochii & sufletul ! :love:), e jucat super de gael garcia bernal (care cred ca l-a 'luat' pe lista de 'european shooting stars' pe eduardo noriega !), mai bun decat in almodovarul 'so-so' 'la mala education', dar si de un actor pe care, uite, shame on me, kiar nu-l cunosteam, rodrigo de la serna - amandoi fac sarea si piperul filmului lui walter salles. dar oare de ce salles nu-i lasa pe cei doi, totusi, sa ne fie simpatici, asa cum ne erau paul giamatti si thomas hayden curch in 'sideways' ? yeah, poate ca filmul nu este radiografierea unei prietenii (cum era filmul lui alexander payne), ci doar, dupa cum se auto-numeste, povestea a doua persoane care au mers una alaturi de alta pe parcursul unei lungi calatorii. dar a bit too much politics for my taste... :(

as fi putut sa intru in platitudini legate de caracterul initiatic al drumului pt doi prieteni bla-bla-bla. eu zic doar ca 'diarios de motocicleta' este filmul setei de cunoastere (a lumii si implicit a sinelui). 'cum pot simti nostalgie pentru o lume pe care n-am cunoscut-o niciodata ?'

8-9/10 (adica printre the year's bests !)

p.s.: il asteptam pe salles anul acesta cu 'dark water', remake-ul american plin de 'avantaje comparative' (ca sa vorbesc in termeni economici :) ) al celui mai rafinat horror japonez pe care l-am vazut pana acum...[/quote]

Terror_IST
21 Apr 2005, 23:08
"Pink Floyd - The Wall" 9/10 Catharsis!

GhitzaCartitza
21 Apr 2005, 23:45
Sky Captain and the World of Tomorrow! Decorurile sunt in intregime CGI, reali sunt doar actorii. Atmosfera e in genul benzilor desenate cu Superman. Efecte speciale: nota 10. Se vede munca, dar subiectul e clasic: lumea e din nou in pericol si dintr-o fericita intamplare eroul nostru se afla la locul potrivit pentru a salva situatia si de a castiga fata (normal). In film apare si Angelina Jolie intru-un rol secundar.
Se aseamna cu Sin City (ma refer la faptul ca si in Sin City avem aceeasi atmosfera de benzi desenate) pe care nu l-am vazut, dar care cred ca e mult mai reusit (povestea pare mai interesanta). Mai ales ca e regizat de Robert Rodriguez (Desperado). Ca fapt divers, o scena a fost regizata de Tarantino pentru suma de 1 dolar.

M0n0
22 Apr 2005, 08:34
Sin City 8.50/10 merita nota asta pe deplin...

MinRep
22 Apr 2005, 10:46
Aaltra - 7/10: genul meu de film... cadre lungi, dialoguri putine, locatii pitoresti (chiar si in alb-negru). Se remarca umorul rafinat, jocul actorilor (al toturor actorilor), finalul etc.

raptor
22 Apr 2005, 11:20
...si i-ai dat 7? :shock:

notorious
22 Apr 2005, 13:37
hide and seek - bai, nu stiu de unde li se tot trage mania asta cu personalitatile multiple ! imi vine sa borasc dupa cate psihoze am vazut in ultima vreme - 'fight club', 'secret window', 'haute tension', deja prea mult ! aproape ca si astepti pe cineva s-o ia razna, sa puna mana pe topor, sa sparga usi s.a.m.d. - ca e vorba de de niro (total gresit distribuit in rol de tata de varsta a treia care pune ochii pe o elisabeth shue de 30 de ani), de fanning (apropo, deja nu mai pot sa suport soricelul asta mic, blond, brunet sau roscat !), de janssen (aproape invizibila). si totul e cu atat mai jenant cu cat seria de sperieturi vine la pachet cu aceleasi clisee rudimentare si afroase (pisici inecate, cadavre in caza de baie etc etc.). evitati.

4/10

nony
22 Apr 2005, 15:08
Hae-sung Song - Failan

incepe cam aiurea (parerea mea), dar trebuie putina rabdare. de aia l-am si vazut in 2 zile. are ceva din 'in the mood for love' care m-a atras. mi-a mai placut evolutia (involutia?!) lui kang jae (parca).
pe scurt, un film peste medie.

GhitzaCartitza
22 Apr 2005, 20:17
Kung FU Hustle! Am ras cu lacrimi! In rest Kung FU.

M0n0
22 Apr 2005, 21:46
Si inca ce Kung Fu...traiasca calculatorul... :w00t:

BeNnY
22 Apr 2005, 22:03
Finding Neverland - 8/10 - Merita vazut macar pentru doua momente din film.

M0n0
23 Apr 2005, 00:04
The Transporter - 8/10

One man army. Pure action a la Luc Besson

Bulumulu
23 Apr 2005, 01:05
luc besson

Kwisatz
23 Apr 2005, 01:12
Sex is Zero - nu am mai ras asa de tare de mult timp. La unele faze... au fost si parti proaste din pacate:(

Longshot
23 Apr 2005, 07:37
being julia 7.5/10 - pentru ultima jumatate de ora. altfel ar fi fost mediocru spre slab.
viridiana 9/10 - pentru ca se ia mai mult de societate si se vede/simte mai mult mana lui bunuel decat in:
journal d'une femme de chambre 8/10 - care incepe misto cu shoe fetish-ul batranului si cu o jeanne moreau sexoasa dar scade pana spre final si ma face sa casc.

M0n0
23 Apr 2005, 08:04
luc besson

ups, sorry, am corectat...

Gaandalf
23 Apr 2005, 11:18
Sin City - l-am servit cu placere dar parca mi-a mai ramas ceva in farfurie ... o gramada de pasarici in filmul asta care erau 1000 la numar. Mickey Rourke cred ca a facut rolul vietii ... iar prezenta lui QT in calitate de "SPECIAL GUEST DIRECTOR" a fost foarte evidenta prin nenumarate scene la care iti mai sare o plomba din gura.
Jessica Alba ... how hot is she ? :love:

La Mentale - 5.5/10 - french gangsta movie ... cam slab dar violent pe alocuri...

The Big Lebowski - 10/10 - need i say more ...?