Log in

View Full Version : Arta gătitului


Pages : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9

indiferrent
30 May 2011, 21:25
Nu prea cunosc multa lume la Valcea, dar poti incerca la Cluj. Te recomand cu placere.

rvn
30 May 2011, 21:28
la Cluj? da. de ce nu? sa se mute cafeneaua de pe Cinemagia la mine in restaurant!

indiferrent
30 May 2011, 21:34
Sunt asa multi din Cluj?

rvn
30 May 2011, 21:35
Sunt asa multi din Cluj?
o groaza.colcaie site-ul de clujeni.in frunte cu dragonfloaica aia mica.

indiferrent
30 May 2011, 21:43
Si eu sunt clujean :)

ghost90
30 May 2011, 21:46
Daca iti deschizi restaurant in Cluj is primul acolo la deschidere :)

rvn
30 May 2011, 21:48
Si eu sunt clujean :)
si eu sudista.sa n-o punem de-un razboi de secesiune, acum.
@ghost,
PE BUNE????
daca nu aduci toti nationalistii din Cluj,n-ai ambitie.
poate vine si gionlocul. cu gagica,evident!

Cristina_
30 May 2011, 21:54
Si eu sunt din Cluj.@rvn pot sa iti garantez ca voi fi o clienta fidela daca deschizi restaurant in Cluj! Numai bunatati am vazut ca faci.

rvn
30 May 2011, 21:58
Si eu sunt din Cluj.@rvn pot sa iti garantez ca voi fi o clienta fidela daca deschizi restaurant in Cluj! Numai bunatati am vazut ca faci.
deja ma puneti pe ganduri...
poate ma mut in Cluj si chiar am s-o fac!

dragonfly_drk
30 May 2011, 22:02
si eu care credeam ca suntem putini pe aici... de ghost si mister indiferent nu stiam...
nah, dar daca indiferent e clujean, il iert pentru gluma de azi.

@rvn, hai mama la cluj... iti garantez chirie ieftina. am eu o pila aici.;) si de baieti... wooow, ce sa mai zic... sunt o gramada de baieti misto. poate ma scapi de cativa... nu stiu cum da pui si tu ceva in mancare...:))
dar numai daca ma angajezi si pe mine in restaurant. macar ca si femeie de servici... ca deh, e recesiune, tigarile is scumpe... etc.
deci, batem palma?

ghost90
30 May 2011, 22:04
iti aduc cati nationalisti vrei daca nu aduci niciun ungur...macar sa-mi tihneasca mancarea cat stau acolo

rvn
30 May 2011, 22:05
mai mult de-atat. vei fi mana mea stanga.
ca cu dreapta gatesc.

rvn
30 May 2011, 22:05
iti aduc cati nationalisti vrei daca nu aduci niciun ungur...macar sa-mi tihneasca mancarea cat stau acolo

ok.ok.
bozgorii nu mananca decat tocana de-aia gretoasa,de-a lor!

ghost90
30 May 2011, 22:06
nu nu...ei de fapt,in secret mananca cacat :)

dragonfly_drk
30 May 2011, 22:06
iti aduc cati nationalisti vrei daca nu aduci niciun ungur...macar sa-mi tihneasca mancarea cat stau acolo

eu ma gandeam sa aduc cativa unguri... si sa le punem ceva asa, de suflet romanesc in mancare... macar mai scapam de cativa. si daca vine OPC-ul, zicem ca e de la fast-food-ul din colt.


rvn, iti multumesc. ma flatezi.:">

rvn
30 May 2011, 22:07
nu nu...ei de fapt,in secret mananca cacat :)
uau. le place? recicleaza, nu?

dragonfly_drk
30 May 2011, 22:08
iti aduc cati nationalisti vrei daca nu aduci niciun ungur...macar sa-mi tihneasca mancarea cat stau acolo

ok.ok.
bozgorii nu mananca decat tocana de-aia gretoasa,de-a lor!

tocanita aia ungureasca se numeste gulas... si e un fel de tocanita de cartofi la noi. si daca stii ce sa pui in ea, e chiar buna...

sa nu se inteleaga gresit... nu le tin partea...;)

rvn
30 May 2011, 22:10
stie mama, stie mama...
da' daca mananci de-aia,trebuie sa ai si buda aproape.te taie rau...

Cristina_
30 May 2011, 22:13
Nu toti ungurii sunt rai, eu am o colega maghiara cu care chiar ma inteleg bine.Ungurii rai sunt cei mai multi din UDMR.Nu are rost sa generalizam.

dragonfly_drk
30 May 2011, 22:13
pe mine nu m-a taiat... ce-i drept am facut-o la ceaun, ca la carte... acuma depinde si de conditii si ce pui in ea.
bine, ce-i drept, am un stomac de fier... suporta aproape orice. :D

dragonfly_drk
30 May 2011, 22:14
Nu toti ungurii sunt rai, eu am o colega maghiara cu care chiar ma inteleg bine.Ungurii rai sunt cei mai multi din UDMR.Nu are rost sa generalizam.
no, mi-o venit sa zic ceva da is urmarita... mai bine tac... :-S

Cristina_
30 May 2011, 22:15
pe mine nu m-a taiat... ce-i drept am facut-o la ceaun, ca la carte... acuma depinde si de conditii si ce pui in ea.
bine, ce-i drept, am un stomac de fier... suporta aproape orice. :D
Orice mancare este buna daca este praparata asa cum trebuie :)

ghost90
30 May 2011, 22:17
da nu ar fi mai bine daca ar fi ei de treaba peste granita?si sa ia si toti garoii cu ei daca se poate....numa ca asa ramane cfr-u fara suporteri

rvn
30 May 2011, 22:17
Orice mancare este buna daca este praparata asa cum trebuie :)
PERFECT ADEVARAT!
bravo,viitoare doctoreasa. daca ma mut la Cluj, ma inscriu la tine la cabinet.

Cristina_
30 May 2011, 22:19
da nu ar fi mai bine daca ar fi ei de treaba peste granita?si sa ia si toti garoii cu ei daca se poate....numa ca asa ramane cfr-u fara suporteri

Ce parere ai de Csibi Barna? :))

Cristina_
30 May 2011, 22:20
PERFECT ADEVARAT!
bravo,viitoare doctoreasa. daca ma mut la Cluj, ma inscriu la tine la cabinet.

Daca raman in tara dupa ce termin facultatea atunci cu cea mai mare placere te primesc.;)

ghost90
30 May 2011, 22:25
Ce parere ai de Csibi Barna?


Parerea mea e ca daca il trimiteau la Cuj ramanea fara puls in mai putin de juma' de ora...Life is unfair :(

Cristina_
30 May 2011, 22:28
Ce parere ai de Csibi Barna?


Parerea mea e ca daca il trimiteau la Cuj ramanea fara puls in mai putin de juma' de ora...Life is unfair :(
Ar fi trebuit sa fie expulzat din tara dupa ce a facut..Era cea mai buna optiune.

ghost90
30 May 2011, 22:32
Nu.Trebuia trimis la Cluj si daca s-ar fi putut,un bilet la un meci in galeria lui "U"

dragonfly_drk
30 May 2011, 23:48
deci asa Ghost... tii cu "U". bine faci. io nu tin cu niciuna da urasc ungurii...
na, ca am zis-o:-S
ce mi-o iau maine in guraaa...:(

rvn
05 Jun 2011, 13:25
http://img41.imageshack.us/img41/1359/img5080h.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/41/img5080h.jpg/)

http://img684.imageshack.us/img684/8986/img5084g.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/684/img5084g.jpg/)
DEDICATIUNE SPECIALA:
1.pentru JANSIC, ca trebuia sa ma revansez fata de ea
2.pentru ANAEMONA,ca i-am luat fatza la "recunoasteti personajul" si i-am promis o reteta in schimb
3.pentru INDIFERRENTUL:vezi ca sufertasul pt.tine e pe drum.poate folosesti un "exercitiu de logica"ca sa poti calcula in cat timp ajunge la tine,tinand cont ca posta rapida n-ar trebui sa fie...melc.
POFTA BUNA!

paul_aramis
05 Jun 2011, 14:30
aoleo, ce-s minusculităţile (sic!) alea?

rvn
05 Jun 2011, 14:33
mici,da' bune!
vezi,ca te-am rugat mai demult sa pui o poza cu mamaliga la sul,sa vad si eu cum arata...
astept!

anaemona
05 Jun 2011, 15:09
Mersi rvn, daca nu le maninc de-adevarat degeaba :))

rvn
05 Jun 2011, 15:11
pt.cei ca tine,pun par avion..

Socal
07 Jun 2011, 13:36
http://www.wikihow.com/Make-Oreo-Truffles

rvn
07 Jun 2011, 14:11
http://www.wikihow.com/Make-Oreo-Truffles
tu ai incercat-o?
daca da,vrem sa stim rezultatul,sau sa-l vedem,eventual...

Socal
07 Jun 2011, 16:40
http://summertomato.com/10-simple-kitchen-tips-you-wish-someone-told-you-earlier/

rvn
07 Jun 2011, 16:45
revin cu aceeasi intrebare.

Socal
07 Jun 2011, 16:50
N-am incercat inca, dar o sa pun poze dupa ce imi iese.. dak imi iese:)

rvn
07 Jun 2011, 16:53
N-am incercat inca, dar o sa pun poze dupa ce imi iese.. dak imi iese:)
ar fi bine sa pui in ambele cazuri.si rateurile pot folosi la ceva..
din greseli se invata.pana una alta,aici s-au pus retete incercate si s-a facut schimb de impresii si secrete despre gatit.este atat de usor sa guglaimmm..

jansic
07 Jun 2011, 19:21
DEDICATIUNE SPECIALA:
1.pentru JANSIC, ca trebuia sa ma revansez fata de ea



Apreciez, apreciez, arata bine :) Daca le-ai facut la ceaun cred ca au iesit si mai bune



Azi am gatit dupa mult timp mancare de mazare si a iesit cam asa

http://img703.imageshack.us/img703/611/p1040795x.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/703/p1040795x.jpg/)

rvn
07 Jun 2011, 19:40
carnita, de ce este?

jansic
07 Jun 2011, 19:43
Am pus ficat de curcan calit inainte si a iesit foarte gustos. Nu mai facusem combinatia asta

rvn
07 Jun 2011, 19:51
Am pus ficat de curcan calit inainte si a iesit foarte gustos. Nu mai facusem combinatia asta
n-am gatit curcan pana acum,decat fript,
sau ardei umplut si sarmale cu grasimea aceea de pe piept.

oricum, cred ca a iesit buna,mai ales ca se gaseste mazare proaspata acum.

jansic
07 Jun 2011, 19:59
Daca tolerezi ficatul eu zic sa incerci, e bun :)
Na, ca-ti recomand si io ceva :P

rvn
07 Jun 2011, 20:02
Daca tolerezi ficatul eu zic sa incerci, e bun :)
Na, ca-ti recomand si io ceva :P
merci.chiar e interesant.

Socal
07 Jun 2011, 22:05
Facut in casa!

rvn
07 Jun 2011, 22:28
ahhhh,superbisim!
sa inteleg ca ai fost la pescuit dupa program?

Socal
07 Jun 2011, 22:40
ce program?
am facut aqm 2 sapt/ si am gasit pozele prin pc:P

anaemona
07 Jun 2011, 22:51
pt.cei ca tine,pun par avion..

Mi s-au lungit urechile asteptind, le-ai pus ori ba? :))

rvn
07 Jun 2011, 22:57
offff.
tu aici si indiferrentul pe alta parte imi reprosati acelasi lucru!
DATI-MI ADRESELE SI SA MOR DACA NU VA TRIMIT!

anaemona
07 Jun 2011, 23:18
Doar sa gasim un suflet caritabil sa le transporte fara sa stie ce-i acolo, altfel le maninca :)) dar nu cred ca las eu bunatate de sarmale pe mina oricui :)) . Lasa ca nu mai e mult pina tirziu.

rvn
07 Jun 2011, 23:32
ce program?
am facut aqm 2 sapt/ si am gasit pozele prin pc:P
da??
si eu care credeam ca in pc pastrezi doar pozele cu nuduri.cat m-am inselat!

Sorin87
08 Jun 2011, 08:20
Nu am mai mancat mazare de ceva vreme dar sa sti ca arata foarte bine si banuiesc ca si miroase foarte bine mazarea gatita cred ca o sa ii dau o idee iubitei mele ;)

rvn
12 Jun 2011, 20:40
http://img34.imageshack.us/img34/951/img5085lg.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/34/img5085lg.jpg/)

http://img819.imageshack.us/img819/8528/img5086l.jpg[/URL]

http://img808.imageshack.us/img808/8255/img5087t.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/808/img5087t.jpg/)

http://img839.imageshack.us/img839/2482/img5089t.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/839/img5089t.jpg/)

http://img268.imageshack.us/img268/3245/img5091fn.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/268/img5091fn.jpg/)my-images/819/img5086l.jpg/]

Sorin87
13 Jun 2011, 08:14
ce bine arata =P~

rvn
13 Jun 2011, 17:27
http://img855.imageshack.us/img855/752/img5094p.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/855/img5094p.jpg/)

http://img844.imageshack.us/img844/4644/img5096g.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/844/img5096g.jpg/)

"sadismul" meu culinar n-are limite.v-ati prins,nu?

White1
13 Jun 2011, 17:45
Oameni bolnavi domle, oameni bolnavi...

dragonfly_drk
13 Jun 2011, 17:53
rvn, ce se intampla cu actele de adoptie? tot le-am asteptat dar la mine in posta nu au mai ajuns... defapt, stii ceva? mi-a venit alta idee... nu ai cumva nevoie de o menajera? lucrez frumos, curat, pe gratis... iti dai seama ca doar sunt ardeleanca. pentru mine, curatenia e sfanta... e rugaciunea de dimineata, de la amiaza si cea de seara... am o singura pretentie, insa... sa ma hranesti cu bunatatile tale... ce zici, facem pactul?:-*

anaemona
13 Jun 2011, 17:55
Am facut si eu cartofi noi la cuptor in we :"> am copiat ideea, nu-i a mea.

http://i51.tinypic.com/ev98d2.jpg

rvn
13 Jun 2011, 17:58
mamaaaaa!da,misto efectul vizual!
ce-ai pus pe ei?

anaemona
13 Jun 2011, 18:00
Am pus tot felul de prafuri: ginger, turmeric, coriandru, felii de usturoi intre rondele.

rvn
13 Jun 2011, 18:21
Am pus tot felul de prafuri: ginger, turmeric,.
n-am experimentat inca,da' nu-i timpul pierdut inca.
oricum,arata senzational si cred ca si gustul e pe masura.

@dragonfly,
daca fac asta cu tine,apoi toti pofticiosii care intra aici, vor avea aceeasi pretentie.nu pot sa va infiez pe toti!

White1
13 Jun 2011, 18:26
Eu n-am pretentia sa fiu infiat, ma multumesc cu mancarea. Cu cartofii mai exact. Si niste ochiuri daca se poate:D Multumesc.
Ps: sa fie moi ochiurile

rvn
13 Jun 2011, 18:29
Eu n-am pretentia sa fiu infiat, ma multumesc cu mancarea. Cu cartofii mai exact. Si niste ochiuri daca se poate:D Multumesc.
Ps: sa fie moi ochiurile
ha ha ha..
va place la restaurantul nostru virtual,ai?
ehee...putem deschide un chat daca e nevoie.ne mai scoatem si noi cumva...

White1
13 Jun 2011, 18:33
Da, il iubesc si urasc in acelasi timp si cu aceiasi intensitate. Ohh, the suffering i must endure:(

anaemona
13 Jun 2011, 18:37
Daca va zic ca n-au fost asa buni la gust :)) neah, au fost. :D

rvn
20 Jun 2011, 21:26
Eu n-am pretentia sa fiu infiat, ma multumesc cu mancarea. Cu cartofii mai exact. Si niste ochiuri daca se poate Multumesc.
Ps: sa fie moi ochiurile
http://img863.imageshack.us/img863/2750/img5117s.jpg (http://imageshack.usphoto
/my-images/863/img5117s.jpg/)

http://img191.imageshack.us/img191/510/img5116y.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/191/img5116y.jpg/)

servit!
costa 10 lei.poti plati si cu cardul.
merci.

FreakDoll
20 Jun 2011, 22:44
:-O #-o Ce'ti mai place sa ne chinuiesti!!Ti'ai facut pacate postand pozele astea :-j

White1
20 Jun 2011, 22:57
Astea au fost cu o tinta clara:))

rvn
20 Jun 2011, 23:01
Astea au fost cu o tinta clara:))

da. exact ca bomba de la Hiroshima. norocul tau ca ai scapat neradiat!

AndreiStefan
20 Jun 2011, 23:08
@rvn, nu trebuie sa-ti faci griji pentru carne anul asta...ai de la mine pana la Craciun, pentru pozele astea>:P

rvn
20 Jun 2011, 23:19
@rvn, nu trebuie sa-ti faci griji pentru carne anul asta...ai de la mine pana la Craciun, pentru pozele astea>:P
ha ha
am gatit doar astea fiindca mi s-a intamplat ceva stupid. cred ca numai in Romania anului 2011se putea intampla asa ceva. ma duc la magazinul meu preferat sa cumpar carne si vanzatorul tocmai aseza marfa proapspat primita in raft.a vazut ca intentionez sa cumpar si inainte chiar de a lansa ferm intentia imi spune taios: "nu vand acum,mai tarziu!"
la asa comerciant,asa mancare!
si ne mai miram de ce dau firmele faliment! a...din cauza taxelor mari?poate! dar eu nu prea cred!

Socal
21 Jun 2011, 15:10
As manca o saorma cu peste, cartofi nature si legume :)

rvn
21 Jun 2011, 15:16
As manca o saorma cu peste, cartofi nature si legume :)
sa inteleg ca faci comanda la restaurantul virtual?
sau ai de gand sa mergi la pescuit din nou,dupa program?

rvn
24 Jun 2011, 20:59
http://img692.imageshack.us/img692/7893/img5120tr.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/692/img5120tr.jpg/)

http://img850.imageshack.us/img850/3599/img5119a.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/850/img5119a.jpg/)

http://img26.imageshack.us/img26/6093/img5121xx.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/26/img5121xx.jpg/)

indiferrent
24 Jun 2011, 21:15
pana acum m-am prostit facand pe pofticiosul, dar cu porumbul asta chiar m-ai lovit.

rvn
24 Jun 2011, 21:27
ha ha ha
ce-mi place cand fac victime!

jansic
24 Jun 2011, 21:50
:-S Aia sunt ardei copti? :((

the_fairy
24 Jun 2011, 21:52
Cred ca daca nu as fi facut si eu aseara porumb fiert pana acum deja as fi lins ecranul laptopului de cateva ori :)) Dar s-ar putea sa atentez, am vazut acolo ardei copti =P~

rvn
24 Jun 2011, 21:55
tot ce-i acolo e la gratar.
ardei copti,rosii coapte, morcov,vanata,ceapa si..cam atat!

iiii
24 Jun 2011, 21:59
revene

ma darami. deci sa lesin in fata monitorului.

ma jur ca nu mai dau pe aici , nici de curiozitate... nici de nimic.

jansic
24 Jun 2011, 22:01
Nu-mi ramane decat sa fac si eu cat mai repede :)) si asta numai din cauza ta, rvn :P

rvn
24 Jun 2011, 22:01
revene

ma darami. deci sa lesin in fata monitorului.

ma jur ca nu mai dau pe aici , nici de curiozitate... nici de nimic.

ehee...lasa ca revii tu!esti prea pofticios ca sa rezisti tentatiei.

rvn
24 Jun 2011, 22:04
Nu-mi ramane decat sa fac si eu cat mai repede :)) si asta numai din cauza ta, rvn :P
fetelor, nu va opreste nimeni! chef s-aveti! si mai ales ...pentru cine sa gatiti.
stiti cum e:femeia gateste cand stie ca vine omu de la munca obosit si infometat.

klaudya_e
24 Jun 2011, 22:07
mie imi place cand vin eu obosita si gateste el:) :D

rvn
24 Jun 2011, 22:08
mie imi place cand vin eu obosita si gateste el:) :D
bun.inseamna ca stii sa faci educatie.bravo.tine-o tot asa!

iiii
24 Jun 2011, 22:11
revene

ma darami. deci sa lesin in fata monitorului.

ma jur ca nu mai dau pe aici , nici de curiozitate... nici de nimic.

ehee...lasa ca revii tu!esti prea pofticios ca sa rezisti tentatiei.
reviiii te rog !

Cristina_
25 Jun 2011, 16:31
@rvn mi-ar place sa ai un restaurant in Cluj.As veni in fiecare zi la tine sa mananc Mancarea pe care o prepari tu arata delicios!

rvn
25 Jun 2011, 16:33
merci, merci...
imi pare bine ca iti place.

indiferrent
25 Jun 2011, 17:23
@rvn mi-ar place sa ai un restaurant in Cluj.As veni in fiecare zi la tine sa mananc Mancarea pe care o prepari tu arata delicios!
si mie mi-ar place...mi-ar placea. mi-a zis mie ca nu ca nu isi deschide decat daca mergi cu mine la ea la restaurant. sa nu-i spui ca ti-am zis.

Cristina_
25 Jun 2011, 17:31
@rvn mi-ar place sa ai un restaurant in Cluj.As veni in fiecare zi la tine sa mananc Mancarea pe care o prepari tu arata delicios!
si mie mi-ar place...mi-ar placea. mi-a zis mie ca nu ca nu isi deschide decat daca mergi cu mine la ea la restaurant. sa nu-i spui ca ti-am zis.
Aw...sa inteleg ca am o invitatie din partea ta la un restaurant? Faci tu cinste?

AndreiStefan
25 Jun 2011, 17:43
:)) ai vazut indifeRRentule ce fata buna e Cristina? a schimbat placa... din "la ea la"--->"la un"...restaurant. Poate te duce la El Capitan in Ciolpani...70 de RON o ceafa de porc cu 5 felii de cartofi...mai iei o apa si cafea, te duci pe jos acasa:))

klaudya_e
25 Jun 2011, 18:16
face cinste cu lectii de gramatica ... deci trebuie sa-i faci tu cinste cu mancare+bautura:))

dragonfly_drk
25 Jun 2011, 18:17
cica asta mi-a gatit azi "viitorul sot". oare sa ma incumet sau nu sa gust?:-S

http://img651.imageshack.us/img651/7254/canati.jpg


http://img148.imageshack.us/img148/1957/carnati1.jpg

klaudya_e
25 Jun 2011, 18:23
a prajit mai intai carnatii si apoi cartofii?

indiferrent
25 Jun 2011, 18:42
@rvn mi-ar place sa ai un restaurant in Cluj.As veni in fiecare zi la tine sa mananc Mancarea pe care o prepari tu arata delicios!
si mie mi-ar place...mi-ar placea. mi-a zis mie ca nu ca nu isi deschide decat daca mergi cu mine la ea la restaurant. sa nu-i spui ca ti-am zis.
Aw...sa inteleg ca am o invitatie din partea ta la un restaurant? Faci tu cinste?
la restaurant? as merge cu tine oriunde, esti printesa mea. daca vrei la restaurant, ma descurc eu, chiar si asa parlit cum sunt, ma trece reveneaua pe caiet.

rvn
25 Jun 2011, 18:44
@rvn mi-ar place sa ai un restaurant in Cluj.As veni in fiecare zi la tine sa mananc Mancarea pe care o prepari tu arata delicios!
si mie mi-ar place...mi-ar placea. mi-a zis mie ca nu ca nu isi deschide decat daca mergi cu mine la ea la restaurant. sa nu-i spui ca ti-am zis.
Aw...sa inteleg ca am o invitatie din partea ta la un restaurant? Faci tu cinste?
la restaurant? as merge cu tine oriunde, esti printesa mea. daca vrei la restaurant, ma descurc eu, chiar si asa parlit cum sunt, ma trece reveneaua pe caiet.

tu ai impresia ca restaurantul meu e cantina sociala?
ha ha ha..
daca n-ai parale, nu te mai grabi sa agati gagicile pe forum, mai zidarule!

indiferrent
25 Jun 2011, 18:44
:)) ai vazut indifeRRentule ce fata buna e Cristina? a schimbat placa... din "la ea la"--->"la un"...restaurant. Poate te duce la El Capitan in Ciolpani...70 de RON o ceafa de porc cu 5 felii de cartofi...mai iei o apa si cafea, te duci pe jos acasa:))
eu cred ca e cea mai inteligenta fata de pe forum, dar face pe proasta. am simtit-o, de aia ma topesc dupa ea

rvn
25 Jun 2011, 18:46
eu cred ca e cea mai inteligenta fata de pe forum, dar face pe proasta. am simtit-o, de aia ma topesc dupa ea

esti cumva inghetata?

indiferrent
25 Jun 2011, 18:46
face cinste cu lectii de gramatica ... deci trebuie sa-i faci tu cinste cu mancare+bautura:))
gramatica? hai ma claudia, am o parere buna despre tine :P

indiferrent
25 Jun 2011, 18:52
eu cred ca e cea mai inteligenta fata de pe forum, dar face pe proasta. am simtit-o, de aia ma topesc dupa ea

esti cumva inghetata?
nu, sunt excitat. esti stupida, ma faci sa ma fac de ras. nu era evident?

rvn
25 Jun 2011, 19:02
eu cred ca e cea mai inteligenta fata de pe forum, dar face pe proasta. am simtit-o, de aia ma topesc dupa ea

esti cumva inghetata?
nu, sunt excitat. esti stupida, ma faci sa ma fac de ras. nu era evident?

chiar ai dotare? la partea din fata..ma refer...

indiferrent
25 Jun 2011, 19:14
eu? vaiii, sa-ti fie rusine ca intrebi. eu credeam ca se observa ca am. daca nu era evident, o spun acum, sunt cel mai mare:))) scuze, cel mai tare.

rvn
25 Jun 2011, 19:53
scuze, cel mai tare.
ha ha ha
din parcare?
ma gandeam eu...parcarea aia de lux de care tot incercai sa ma convingi ca se gaseste in Cluj si este ieftina ca braga.

indiferrent
25 Jun 2011, 20:05
iar confunzi parcarile de ocazie din austria cu parcarile cu abonament din romania. o parcare e ieftina, indiferent cat de sarac sunt eu. daca vrei sa te contrazici cu mine mai bine zi ca nu exista, nu ca e scumpa.

dragonfly_drk
25 Jun 2011, 20:20
a prajit mai intai carnatii si apoi cartofii?

habar n-am... nu eu i-am facut. i-a facut viitorul sot, dupa cum spuneam. si uite, a iesit in oras iar eu am uitat sa il intreb. of, of:))

dragonfly_drk
25 Jun 2011, 20:22
eu? vaiii, sa-ti fie rusine ca intrebi. eu credeam ca se observa ca am. daca nu era evident, o spun acum, sunt cel mai mare:))) scuze, cel mai tare.

si mare si tare? oh, visul...8->

anaemona
25 Jun 2011, 20:54
Libe, pentru sanatatea ta, sper ca ai mincat mai intii ciresele. :)

dragonfly_drk
25 Jun 2011, 21:01
ah, ciresele... ce gustoase au fost... pai, eu oricum ma hranesc numai cu "frunze"... ciresele au fost desertul:))

anaemona
25 Jun 2011, 21:22
Hai sa va mai omor si eu cu niste poze :))

Tinind cont ca eu gatesc in citeva saptamini cit gateste rvn intr-o zi, nu pot pune poze prea des, dar mai si gatesc ;)

Acum citeva saptamini am facut o crema de zahar ars cu mere caramelizate si cu whisky, a iesit o nebunie. Am uitat sa pun alcoolul in compozitie, cind ar fi trebuit, asa ca l-am turnat la sfirsit, peste tot ce era in tava :))

http://i51.tinypic.com/2h7eauc.jpg

http://i55.tinypic.com/wwj2u9.jpg

Apoi, acum citeva zile am facut un fel de ghiveci cu shrimpi, dar nu cu sos, ii zic eu ghiveci, dar totul este calit f. putin si am pus niste sos de soia cu ginger la sfirsit si alte condimente de la inceput, adica the usual: coriandru, putin turmeric, mai mult ginger, usturoi o multime, ceapa verde. Se face super simplu cu orice ramasite de legume ai in casa.

http://i55.tinypic.com/20az2o7.jpg

rvn
25 Jun 2011, 21:25
deci, m-ai omorat!
arata super,super,super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
miam miam miammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

p.s.eu am gatit ardei umplut astazi

dragonfly_drk
25 Jun 2011, 21:27
ti-a mai ramas wisky? asa, macar pe fundul tavii...B-) =P~

indiferrent
25 Jun 2011, 21:28
deci, m-ai omorat!
arata super,super,super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
miam miam miammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
o cunosti bine? punem si mie o pila, ceva, ca mie mi-e rusine sa ma bag in seama.

anaemona
25 Jun 2011, 21:29
rvn, numai tu sa faci victime? :))

Libe, iti dai seama ca n-a mai ramas. ;)

dragonfly_drk
25 Jun 2011, 21:30
uh, pacat.:( acum sunt trista...:( :( :(

rvn
25 Jun 2011, 21:34
rvn, numai tu sa faci victime? :))

totul arata foarte bine. as vrea sa incerc si eu condimentele astea pe care le folosesti tu
dar nu stiu..trebuie sa caut in magazinele de mirodenii sa vad daca le gasesc.

anaemona
25 Jun 2011, 21:35
rvn, pune pozele cu ardeii :) de cind ai facut sarmalele alea numai la ele ma gindesc, "one of this days, one of this days, right in the kisser" asa-i citatul, eu vreau sa zic ca intr-o buna zi o sa fac si eu sarmale sau cine stie poate si altceva mai complicat ;)

Libe, nu fi trista, n-a fost chiar asa mult, doar un paharel :( se termina oricum repede.

anaemona
25 Jun 2011, 21:40
rvn, numai tu sa faci victime? :))

totul arata foarte bine. as vrea sa incerc si eu condimentele astea pe care le folosesti tu
dar nu stiu..trebuie sa caut in magazinele de mirodenii sa vad daca le gasesc.

Am impresia ca exista o firma care-ti trimite prin posta, in Romania, cauta dupa numele condimentelor: coriandru, turmeric, cardamon.

indiferrent
25 Jun 2011, 21:53
rvn, pune pozele cu ardeii :) de cind ai facut sarmalele alea numai la ele ma gindesc, "one of this days, one of this days, right in the kisser" asa-i citatul, eu vreau sa zic ca intr-o buna zi o sa fac si eu sarmale sau cine stie poate si altceva mai complicat ;)

Libe, nu fi trista, n-a fost chiar asa mult, doar un paharel :( se termina oricum repede.
http://img89.imageshack.us/img89/6467/img5122a.jpg
http://img824.imageshack.us/img824/185/img5124m.jpg

si eu stiu sa fac sarmale

rvn
25 Jun 2011, 22:02
am gatit impreuna!

klaudya_e
25 Jun 2011, 22:12
mmm..ardei si prajitura monei=P~

anaemona
25 Jun 2011, 22:14
Arata super rvn.

Sorin87
26 Jun 2011, 09:18
ce pofta mie de niste ardei umpluti:D

kakapiciu
21 Jul 2011, 23:21
Sorin am eu.... acum cateva ore iam luat de pe foc:D

rvn
22 Jul 2011, 09:07
Sorin am eu.... acum cateva ore iam luat de pe foc:D
daca "iai" luat ,de ce nu "nii" arati si noua? sau a vrut sa fie o "invitatie" subtila numai pentru sorin si nu m-am prins eu?

andreiu7z
22 Jul 2011, 09:31
Sorin am eu.... acum cateva ore iam luat de pe foc:D
Dă-ţi foc, amice!!!

rvn
22 Jul 2011, 09:39
Sorin am eu.... acum cateva ore iam luat de pe foc:D
Dă-ţi foc, amice!!!
doamne fereste! de ce sa faca asta???
pe caldura asta nu merge vitelul la protap, toata lumea prefera freshurile....

andreiu7z
22 Jul 2011, 09:46
Sorin am eu.... acum cateva ore iam luat de pe foc:D
Dă-ţi foc, amice!!!
doamne fereste! de ce sa faca asta???
pe caldura asta nu merge vitelul la protap, toata lumea prefera freshurile....
Mai bine zis, porcul la proţap.

AndreiStefan
24 Jul 2011, 14:40
Ingredientele PorrorMagia:

Se ia un troll bolnav/retard cu multiple conturi(aka Judex) si se presara cu cativa "limitati/limitate" in ale gandirii. Apoi se amesteca bine aluatul si se lasa la coacere sub supravegherea "atenta" a unor moderatori adormiti si incapabili.

Ca mod de servire, cu 3-4 kg de lamai sau dupa preferinte, cu 2 degete pe gat.

Pofta buna!

klaudya_e
24 Jul 2011, 17:01
Supa mexicana
cam fierbinte pt sezonul asta, dar e atat de buuunaaa:)

http://img691.imageshack.us/img691/1893/dsc00701im.jpg

Sorin87
24 Jul 2011, 18:40
arata foarte bine si banuiesc ca si miroase la FEL DE BINE

rvn
24 Jul 2011, 19:37
klau,
vezi ca s-ar putea sa arunce cinemagistii peste tine cu inele de logodna,daca mai pui multe poze de-astea!
arata excelent golgoazele alea in farfurie!

the_fairy
24 Jul 2011, 19:41
Deci Klaudya it's a must reteta!!! Saaaaaaaaalivez grav!! =P~ Am facut si eu ieri ciorba de burta pt prima data, dar am uitat sa fac poze. Ideea e ca a iesit chiar ok, nu ma asteptam sa si fie comestibila :))

klaudya_e
24 Jul 2011, 23:39
ajustati reteta dupa preferinta;)
http://imageshack.us/f/96/dsc00707dc.jpg/
http://imageshack.us/f/19/dsc00710mm.jpg/
asa arata poza finala din cartea de bucate
http://img196.imageshack.us/img196/2113/dsc00709py.jpg

daca vreti va dau si reteta de tortilla. eu cand am facut prima data am distrus o tigaie fiindca am facut coca prea moale si s-au lipit:D. a doua oara au iesit bine si sunt delicioase

MariaMona
25 Jul 2011, 16:16
Un pic din meniul de ziua mea:

Smörgåstårta (tort de sandvisuri - specialitate scandinava)
https://lh3.googleusercontent.com/-UM49H89yNV4/Ti1P3WbsA9I/AAAAAAAAAMY/H63rZHQHVwU/s800/ziuamea%252520031.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-oStWu2tcAjU/Ti1P9yhTMXI/AAAAAAAAAMg/TFCepBtOdgU/s800/ziuamea%252520095.jpg

... si mini pizza

https://lh3.googleusercontent.com/-u81q5FxHwUE/Ti16Svb359I/AAAAAAAAAMw/Yk8IXSYbECY/s800/ziuamea%252520033.jpg

FreakDoll
25 Jul 2011, 16:22
Aia sunt soricei, nu?? Ahaha!! Cat de tare!! Yummy!!

anaemona
27 Jul 2011, 02:38
klaudya, arata f. bine ciorba si pare usor de facut, doar ca-i chin mare sa citesti reteta aia.

Tot din capitolul "keep it simple" ultima mea reteta :)) bruschetta si sa n-aud comentarii cum ca n-ar fi mincare, pentru ca, sincer, de mult n-am mai mincat ceva care sa-mi placa atit de mult si jamais la restaurant.

Mai intii se taie piinea felitue subtiri, dar nu transparente, cam 1 cm grosime.
Se face un sos de ulei de masline cu usturoi pisat (dupa ochi), cu cit e mai mult e mai buna reteta, cred ca o capatina de usturoi la o tava de piinici subtirele, sare, piper, dupa gust, eventual alte spice-uri. Se unge cu o pensula compozitia pe fiecare felie de piine, sa se acopere toata suprafata. Se pune tava in cuptor 10-15 minute, mirosul o sa va doboare.

Intre timp se iau 2 rosii mari sau 3-4 mai micute, secretul e sa fie coapte, sa aiba si zeama si aroma si se taie cubulete cit mai mici. Se taie pe o farfurie sa se poata recupera zeama. Rosiile se amesteca cu putin ulei de masline si cu mai mult usturoi :)) sare, piper, ginger... and the best is yet to come: ultimul ingredient este busuioc proaspat taiat marunt, 5-6-7 frunzulite.

Intre timp s-au ars aproape piinicile asa ca se scot repejor din cuptor si se pune cite o lingurita sau cit e cazul din amestec pe fiecare feliuta de piine, dupa care se orneaza cu putina brinza sfarimata.

Rezultatul e asta.

http://i56.tinypic.com/2m3l82u.jpg

De invatat din greselile altora: triunghiurile/patratele de piine sa fie putin mai mari, ca sa fie loc sa se puna amestecul de rosii.

rvn
27 Jul 2011, 08:13
@ana,
mmm..super bune bruschettele.imi plac si mie.si eu fac uneori,dar finalul e putin diferit de al tau(ma refer la aspect).in rest,da.reteta este cam aceeasi,cu mici variatiuni....

e ingenios ca idee si tortul Monei,mai ales pentru ocazii festive.am insa o mica nelamurire:chestia alba de deasupra e smantana sau branza cu smantana?sau crema Mascarpone?cred ca este foarte bun la gust....

MariaMona
27 Jul 2011, 14:56
E pasta de branza amestecata cu smantana.

klaudya_e
28 Jul 2011, 10:18
@mona: sa ne dai si reteta

MariaMona
28 Jul 2011, 14:22
Sigur - iat-o aici http://maria-mona.blogspot.com/

klaudya_e
28 Jul 2011, 16:27
multumesc :)
ce bine arata blogul tau cu atatea poze pe margine.si imi place ca pui poze din diferite etape ale prepararii. m-am uitat si peste retetele postate pe culinar. cand vreau sa fac ceva dulce am de unde sa ma inspir:)

MariaMona
29 Jul 2011, 09:36
Mersi! :"> Cum scriu acolo - sunt amatoare, dar imi plac retetele usoare si de efect si imi place sa le impartaseasca si altii cu mine pe ale lor - de aici micutul meu blog, fac si eu ce mi-ar placea sa faca altii pentru mine! :)

Sorin87
29 Jul 2011, 22:14
foarte mare gama de mancaruri, chiar o sa incerc una sau doua retete deacolo.mersi

copila_satanista
04 Aug 2011, 21:07
http://hostinga.imagecross.com/image-hosting-05/5562P1130744-2.jpg

piept de pui cu sparanghel si sos alb

rvn
04 Aug 2011, 23:07
bun.bun.bun.
si sparanghelul,dar si....pieptul.de pui,evident....

Sorin87
05 Aug 2011, 07:34
acela alb este orez fiert? :-?

copila_satanista
05 Aug 2011, 07:48
Da, e orez cu bob lung.

rvn
05 Aug 2011, 12:13
1432
1433
1434
1435
1436

rvn
05 Aug 2011, 12:15
1437
1438
1439
1440
1441

rvn
05 Aug 2011, 12:18
1442
1443
1444
1445
1446

rvn
05 Aug 2011, 12:23
1447
1448
1449
1450

t0nka
05 Aug 2011, 13:00
urat din partea ta sa postezi asemenea poze. urat...urat...urat

rvn
05 Aug 2011, 13:07
ha ha ha...
ba e superb!
POFTA BUNA! sa nu lesinati langa ecranele computerelor...urmeaza partea a II-a...

MariaMona
05 Aug 2011, 17:07
Rvn, acum, te rog frumos sa treci sa ne spui ce reprezinta fiecare poza si sa pui si reteta - ca altfel ne lasi cu buza umflata. Ma intereseaza in special pozele 3, 6, 7, 8 si toate care urmeaza :)). Sau, mai bine, fa-ti un blog. ;) Arata foarte bine totul! Bravo!

Eu am gatit ieri toata dupa-amiaza - am facut Apple Crumble - Mere cu aluat faramitat (http://maria-mona.blogspot.com/2011/06/apple-crumble-mere-cu-aluat-faramitat.html) si apoi Placinta alsaciana (http://maria-mona.blogspot.com/2011/08/placinta-alsaciana-elsasser-flammkuchen.html) - in doua variante - originala si gen pizza pentru cei ce nu iubesc atat de mult ca mine ceapa.

https://lh3.googleusercontent.com/-ZnfY2bQfmF4/TeowzDzEkpI/AAAAAAAAAIg/_1ZqEe3-BhY/s800/applecrumblee.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-0d9DntBTXTk/TjwA6O-FiAI/AAAAAAAAAQI/GLLmAD1nkbs/s800/placinta-alsaciana558.jpg
(imaginea imi apartine)

rvn
05 Aug 2011, 21:38
imi pare rau ca nu va pot detalia retetele.tot ce vedeti in poze nu-i gatit de mine,ci de un...barbat!
probabil o sa vina el sa va faca schita manevrelor de lucru,daca nu,va trebui sa va imaginati....
in legatura cu blogul: poate o sa-l fac,cine stie!? combinat cu filme si de ce nu,cu...contabilitate.ca sa fie meniul complet!

MariaMona
05 Aug 2011, 22:43
Nu pot sa zic decat - sa tot ai asa un barbat la casa omului! =D> Cat despre blog - m-ar interesa cate putin toate domeniile - ai putea sa-i spui Balanta cinegastronomiei :)

klaudya_e
06 Aug 2011, 10:53
pai daca a avut rabdare si placere sa gateasca, inseamna c-o sa faca si putin efort sa tasteze sau sa dicteze:)

rvn
14 Aug 2011, 12:47
pai daca a avut rabdare si placere sa gateasca, inseamna c-o sa faca si putin efort sa tasteze sau sa dicteze:)
cred ca nu vrea sa-si deconspire identitatea. probabil,ii este teama ca va fi asaltat de prea multe cereri in casatorie..

in fine,pana se va hotari el ce va face,va "omor" cu ce-am gatit eu azi:
1454
1455
1458
1456
1457

zeno.marin
14 Aug 2011, 16:33
Iata si reteta care m-a facut celebru (intr-un grup restrans de prieteni curajosi):

Necesar/ingrediente:
- Un aragaz cu cuptor.
- Oala in care sa incapa cantitatea dorita de cartofi + cca. 5 cm (2") de H2O.
- Vas din sticla termorezistenta (cunoscut si sub numele de vas de Jena, sticla Pirex sau Duran)
- Razatoare
- Lingura de lemn, paletuta de plastic termorezistent, egal ce. Ceva cu ce sa mesteci in cratita fara sa o zgarii/distrugi.
- Tigaie
- Fund de lemn
- Cutit ascutit si fara zimti
- Niste cartofi - http://en.wikipedia.org/wiki/Potato. Vreo 4 ajung.
- Apa cu sare (~1 lingura de NaCl)
- 1 ceapa barosana (sau chiar doua mai mici)
- Ulei cat sa poti cali ceapa
- O bucatica de ceafa afumata, sunca, pastrama sau similar - dupa preferinte
- Masline si cascaval (optional), marar sau alte frunze.


How to...:
- se spala cartofii cu simt de raspundere. Si apa evident.
- se pun la fiert cu coaja cu tot.
- cand poti baga relativ usor furculita in ei, ii dai jos de pe foc
- arunci apa si pui alta rece in loc (nu de alta, dar ca sa nu te arzi cand ii cureti).
- tai ceapa "pestisori" (marunt).
- tai sunca cubulete cu latura de 4.2321 mm.
- pui ceapa la calit in tigaie si amesteci din cand in cand ca sa nu se arda. Calit ceapa = cand feliile de ceapa devin translucide
- deschizi geamul si inchizi usa catre camera, ca incepe sa miroasa
- amesteci iara, ca sa nu se prinda.
- mai pui niste sare, ca e nevoie. Nu vreau sa cobesc, dar o sa pui prea putina, de frica.
- adaugi si sunca taiata mai devreme.
- acum ca s-au racit un pic cartofii, incepi sa ii cureti.
- crezand ca esti mai eficienta, observi ca te-ai apucat de doua lucruri deodata, si nu poti face ambele bine.
- asa ca iei tigaia de pe foc (din ratiuni evidente) si te intrebi de ce n-ai curatat cartofii inainte.
- il injuri pe ala care a scris chestia asta, ca habar n-are
- Iei razatoarea si dai cartofii prin ea, peste ceapa calita din tigaie. Desigur, folosesti partea cu gaurile alea cam de 4mm diametru.
- o bucatica neglijabila din deget se pierde printre cartofii rasi pana acum.
- din nou il injuri pe ala care a scris chestia asta, pentru ca... gasesti tu un motiv. Un pansament rezolva problema.
- realizand ca esti din nou pe calea cea buna, pui iara tigaia pe foc si amesteci continutul cu lingura de lemn
- observi ca mai da pe afara si regreti ca n-ai luat o tigaie mai adanca, asa cum ti-am spus de la inceput.
- cand s-a rumenit amestecul, se transfera in vasul de jena si se pune la cuptor.
- strangi ce ai dat pe linoleu si arunci la gunoi
- aprizi cuptorul si pui vasul inauntru
- astepti cateva minute, timp in care mai observi resturi cazute pe jos. Constati ca ai timp sa cureti prin jur.
- te mai uiti in cuptor sa vezi cum arata.
- astepti, pentru ca tot nu e gata.
- nu-i bai, pentru ca profiti ca sa razi niste cascaval deasupra si pui niste masline, eventual marar, dupa gust. Poti face asta si la sfarsit, dar n-ai rabdare si o faci acum.
- mai astepti cateva minute
- iar deschizi cuptorul (si salivezi) :-P~~ Hmm...Decizi sa mai lasi un pic sa se faca bine.
- cum totul are o limita, iei doua carpe groase si cu grija sa nu te arzi, scoti vasul si il pui pe fundul de lemn pe care... ai uitat sa-l pregatesti. Pui pe altceva...
- acum ca ai muncit atata, nu prea iti mai arde de mancare, dar ar fi pacat si chiar culmea sa nu mananci!

Pofta buna!

rvn
14 Aug 2011, 16:36
v-am promis si partea a-2-a.iat-o:
1459
1460
1461
1462
1463

zeno.marin
14 Aug 2011, 17:08
pai daca a avut rabdare si placere sa gateasca, inseamna c-o sa faca si putin efort sa tasteze sau sa dicteze:)

Merci, merci... Am sa le amintesc pe toate. Rvn m-a convins sa le"poştez"...
Pana una alta, am adaugat o reteta simpla de sote de cartofi. :)

zeno.marin
14 Aug 2011, 20:07
O reteta simpluta de tot - musaca de dovlecei:

Ingrediente:
- 2 dovlecei de dimensiune medie
- cateva rosii, nu prea conteaza cate. Sa zicem 5.
- 3 morcovi sau deloc. Cum vreti.
- 2 cepe gigantice, sau medii - depinde de dimensiune.
- 5000 mg. carne tocata care a facut odata parte dintr-un porc.
- obisnuitele chestii auxiliare: cateva linguri de ulei, sare, piper, verdeata, un pic de unt o manuta de pesmet. Chiar, cum ar fi sa ai o "mana de pesmet"?...
- optional - 2 linguri de pasta de tomate.

How to:
- Se curata dovleceii cu un cutit de curatat cartofii. Hmm... In timpul asta va ganditi la dirijabilul Hindemburg...
- Dupa o injuratura inabusita, recuperati si spalati dovlecelul scapat in chiuveta sau pe jos. Curatat e lunecos iar acum va amintiti ca o mana de pesmet ar fi fost buna...
- Taiati dovlecelul felii de 7mm, perpendicular pe axa transversala.
- Feliile peste care ati pus sare fata-verso, le lasati minim 10 min pe niste tavi ca sa iasa apa din dovlecei. Intre timp faceti altceva, adica orice de la urmatoarele puncte.
- De ex. ungeti locul viitoarei crime (un vas) cu unt de care se va lipi pesmetul, pentru ca sa nu se prinda mancarea (v-ati prins). O lasati intr-un colt liber al bucatariei, pentru ca mai e pana sa aveti nevoie de ea.
- Intre timp puteti lua feliile de dovlecel si sa le tamponati (uscati) cu un servetel.
- Pe o tigaie tip gratar prajiti usor feliile. Se cam vede cand sunt gata: au cicatrici de la gratar.
- Se toaca ceapa pestisori. Aprops, pestisorii se toaca vreodata ceapa?...
- Zdup cu ceapa la calit in ulei alimentar. Am precizat "alimentar" ca sa nu fiu acuzat ulterior daca nu iese mancarea! :-S
- Adaugati carnea in tigaie unde se va rumeni (albi) impreuna cu ceapa devenita translucida.
- Puneti sare, piper, ce-mai-vreti mirodenii.
- Daca ati uitat morcovii, nu-i nimic, nu-i mai puneti. Trebuia sa ii fi dat pe razatoare (maruntitor) pana acum. Daca n-ati uitat, adaugati-i acum.
- Optional fleostiti niste pasta de tomate (iese si fara) si continuati sa amestecati in tigaie.
- Amestecati, amestecati, amestecati. Ideal e sa fie mai uscat amestecul. Se poate adauga si putin pesmet pentru asta.
- Dupa un timp luati de pe foc carnea pregatita astfel. Cat timp?... Chiar. N-am cronometrat. La bunul simt.
- Bine ca n-ati uitat sa dati vasul cu unt si pesmet, pentru ca acum e cazul sa-l folositi!
- Dar nu inainte de a taia rosiile felii ;).
- Luati cate felii de dovlecel e necesar, din cei prajiti mai devreme si puneti un rand cat sa acopere bine fundul vasului. Preferabil sa nu ramana loc intre.
- Acum puneti un rand de felii de rosii
- E momentul sa pueti un strat de carne! Chiar ca e momentul!
- Inca un rand de dovlecei, un rand de rosii, carne si tot asa, in functie de vas. Poate fi in mai multe straturi.
- Puteti termina cu un rand de rosii, ca in imagine, peste care arata foarte elegant cascavalul ras.
- Luati capodopera semi-preparata si varati-o in cuptor 30 minute.
- Asteptati 30 minute.
- Mai asteptati ceva timp sa se raceasta.
Gata. Asta e tot. Si uite asa au trecut cateva ore... :D Dar merita ;)

rvn
14 Aug 2011, 20:16
deci, zeno...
pe langa talentul la bucatareala ai si talent de povestitor.
ma intreb,sincer,daca mai posezi degete la maini sau unghii.eu de fiecare data cand gatesc jertfesc ceva din ele.
a..si sa nu uit sa te intreb: de fiecare data ceea ce gatesti este comestibil?stii cum e:chiar si cei mai mari bucatari gresesc....
p.s."aripioara sau picior":D :D :D :D :D

klaudya_e
15 Aug 2011, 11:06
@ zeno: aha..deci tu erai bucatarul :)
te asteptam cu retetele si micile secrete

zeno.marin
15 Aug 2011, 15:11
Pai da, au fost multe situatii cand am reusit sa ma tai... Mai ales la inceput. Dupa aceea am deventi mai prudent, ca sa nu arat ca un muncitor forestier. Secretul sa nu se intampe asta este sa ascuti foarte bine cutitele si... sa nu te grabesti. O alta varianta, mai putin recomandabila, e sa folosesti un maruntitor. Ce nu-mi place la maruntitoare e ca ramane mult pe margine, toaca neuniform si scot o gramada de zeama (se rup moleculele alftel decat trebuie). Cel mai bine tot manual...
PS: degeaba dati zoom pe musacaua mea. Nu m-am taiat de data asta. Pentru alte poze, trebuie examinat pixel cu pixel... Undeva acolo, in mancare, se afla o parte din mine :D

iiii
16 Aug 2011, 12:05
ntz ntz ntz
si doar am zis ca nu ma mai uit aici. :(

rvn
16 Aug 2011, 13:16
ntz ntz ntz
si doar am zis ca nu ma mai uit aici. :(
dedicatie speciala din partea mea pentru curajul avut inca o data.se pare ca tentatia este mult mai puternica decat reprimarea poftelor tale.pacatosule! ha ha ha...
1465
POFTA BUNA!

iiii
16 Aug 2011, 14:09
tocmai ce am mancat. acum nu imi mai este foame, deci ma pot considera imun :D

rvn
16 Aug 2011, 14:15
tocmai ce am mancat. acum nu imi mai este foame, deci ma pot considera imun :D
imunitatea scade propotional cu cantitatea de antidot ingurgitata.ar trebui sa ai o rezistenta naturala impotriva poftelor,ca daca ma supar pe tine iti pun cate-o poza in fiecare zi pe la 10-11 dimineata si sa te vad atunci ce faci...pe unde mai scoti tu imunitatea?

iiii
16 Aug 2011, 14:41
tocmai ce am mancat. acum nu imi mai este foame, deci ma pot considera imun :D
imunitatea scade propotional cu cantitatea de antidot ingurgitata.ar trebui sa ai o rezistenta naturala impotriva poftelor,ca daca ma supar pe tine iti pun cate-o poza in fiecare zi pe la 10-11 dimineata si sa te vad atunci ce faci...pe unde mai scoti tu imunitatea?
HEHE, pai atunci nu ma mai uit aici :D
acum pe bune, arata foarte delicios ce sti sa faci. felicitarile mele

spriamarierose18
17 Aug 2011, 00:28
:)) Iata si reteta care m-a facut celebru (intr-un grup restrans de prieteni curajosi):

Necesar/ingrediente:
- Un aragaz cu cuptor.
- Oala in care sa incapa cantitatea dorita de cartofi + cca. 5 cm (2") de H2O.
- Vas din sticla termorezistenta (cunoscut si sub numele de vas de Jena, sticla Pirex sau Duran)
- Razatoare
- Lingura de lemn, paletuta de plastic termorezistent, egal ce. Ceva cu ce sa mesteci in cratita fara sa o zgarii/distrugi.
- Tigaie
- Fund de lemn
- Cutit ascutit si fara zimti
- Niste cartofi - http://en.wikipedia.org/wiki/Potato. Vreo 4 ajung.
- Apa cu sare (~1 lingura de NaCl)
- 1 ceapa barosana (sau chiar doua mai mici)
- Ulei cat sa poti cali ceapa
- O bucatica de ceafa afumata, sunca, pastrama sau similar - dupa preferinte
- Masline si cascaval (optional), marar sau alte frunze.


How to...:
- se spala cartofii cu simt de raspundere. Si apa evident.
- se pun la fiert cu coaja cu tot.
- cand poti baga relativ usor furculita in ei, ii dai jos de pe foc
- arunci apa si pui alta rece in loc (nu de alta, dar ca sa nu te arzi cand ii cureti).
- tai ceapa "pestisori" (marunt).
- tai sunca cubulete cu latura de 4.2321 mm.
- pui ceapa la calit in tigaie si amesteci din cand in cand ca sa nu se arda. Calit ceapa = cand feliile de ceapa devin translucide
- deschizi geamul si inchizi usa catre camera, ca incepe sa miroasa
- amesteci iara, ca sa nu se prinda.
- mai pui niste sare, ca e nevoie. Nu vreau sa cobesc, dar o sa pui prea putina, de frica.
- adaugi si sunca taiata mai devreme.
- acum ca s-au racit un pic cartofii, incepi sa ii cureti.
- crezand ca esti mai eficienta, observi ca te-ai apucat de doua lucruri deodata, si nu poti face ambele bine.
- asa ca iei tigaia de pe foc (din ratiuni evidente) si te intrebi de ce n-ai curatat cartofii inainte.
- il injuri pe ala care a scris chestia asta, ca habar n-are
- Iei razatoarea si dai cartofii prin ea, peste ceapa calita din tigaie. Desigur, folosesti partea cu gaurile alea cam de 4mm diametru.
- o bucatica neglijabila din deget se pierde printre cartofii rasi pana acum.
- din nou il injuri pe ala care a scris chestia asta, pentru ca... gasesti tu un motiv. Un pansament rezolva problema.
- realizand ca esti din nou pe calea cea buna, pui iara tigaia pe foc si amesteci continutul cu lingura de lemn
- observi ca mai da pe afara si regreti ca n-ai luat o tigaie mai adanca, asa cum ti-am spus de la inceput.
- cand s-a rumenit amestecul, se transfera in vasul de jena si se pune la cuptor.
- strangi ce ai dat pe linoleu si arunci la gunoi
- aprizi cuptorul si pui vasul inauntru
- astepti cateva minute, timp in care mai observi resturi cazute pe jos. Constati ca ai timp sa cureti prin jur.
- te mai uiti in cuptor sa vezi cum arata.
- astepti, pentru ca tot nu e gata.
- nu-i bai, pentru ca profiti ca sa razi niste cascaval deasupra si pui niste masline, eventual marar, dupa gust. Poti face asta si la sfarsit, dar n-ai rabdare si o faci acum.
- mai astepti cateva minute
- iar deschizi cuptorul (si salivezi) :-P~~ Hmm...Decizi sa mai lasi un pic sa se faca bine.
- cum totul are o limita, iei doua carpe groase si cu grija sa nu te arzi, scoti vasul si il pui pe fundul de lemn pe care... ai uitat sa-l pregatesti. Pui pe altceva...
- acum ca ai muncit atata, nu prea iti mai arde de mancare, dar ar fi pacat si chiar culmea sa nu mananci!

Pofta buna!
:)) =)) Multumesc Zeno ca mi-ai aratat si cealalta fata a monedei, cea plina de umor...Cred ca o carticica pentru incepatori ai putea sa scrii, sunt convinsa ca s-ar vinde bine, mai ales ca retetele par delicioase. Oricum gatitul e meseria barbatului, ca nimeni n-a vazut bucatareasa sefa la casele regale, sau la marile restaurante... Si la noi in familie dupa pensionare, tata a devenit bucatarul sef si oricat as incerca sa dau ACEL gust mancarii nu voi reusi niciodata. Multumesc ca mi-ai luminat putin noaptea, dupa dracii pe care mi i-a facut Hugh Grant si amaraciunea ca nimeni nu si-a mai adus aminte de Elvis cel comemorat azi la 36 de ani de la plecare...

MariaMona
17 Aug 2011, 02:37
Salata greceasca de la mama ei

https://lh5.googleusercontent.com/-dHpltCdtqyw/TksL24KyszI/AAAAAAAAAQo/K0iO_GQD45c/s800/NUNTA%252520020.jpg

Profiterol

https://lh3.googleusercontent.com/-2EbLAM-IEHQ/TksMDVcCOuI/AAAAAAAAAQs/umsOFZmN9ao/s144/DSCN4346.JPG

Savarina

https://lh4.googleusercontent.com/-8DjDLL-rJqw/TksMETtfWsI/AAAAAAAAAQw/-YIlsZRFXMk/s800/DSCN4347.JPG

Si, alegerea mea - kataif

https://lh5.googleusercontent.com/-3Zlv8z3wQqg/TksMGt5TirI/AAAAAAAAAQ0/I_WSooNoLpg/s800/DSCN4348.JPG

rvn
19 Aug 2011, 21:17
@mona,
se vede ca te pricepi,mai ales la dulciuri.sincera sa fiu,nu stiam ca savarina se orneaza cu fructe,dar a ta,asa cum ai pozat-o, arata senzational.
si,da,cataiful este alegerea cea mai buna.nu tin minte cand am mancat ultima data.oricum,eu n-am incercat niciodata,fiindca nu excelez la capitolul deserturi,in special din lipsa de timp..

ceva usor, gatit de mine la repezeala in seara asta:
1467
1468
1469

iiii
22 Aug 2011, 09:37
mor

rvn
22 Aug 2011, 10:34
mor
nu muri! rezista! am mare nevoie de cobai!

rvn
22 Aug 2011, 10:46
pentru ca agonia ta sa fie mult mai usoara iti recomand acest gustos tratament:
1470
1471
voi fi bucuroasa daca medicatia prescrisa de mine va avea un efect benefic.ar insemna ca ma pricep...

Sorin87
22 Aug 2011, 21:22
vai ce foame m-a prins=P~ =P~ =P~

MariaMona
22 Aug 2011, 23:05
Rvn,:-* esti deosebit de draguta si mi-ar fi placut sa fac asa minunatii de deserturi, dar eu doar v-am pus pozele, asa de pofta, cu dulciurile savurate la o cofetarie in vacanta in Grecia. Mi s-au parut asa - mai speciale: profiterol si kataif se chemau la fel (atat am putut citi si eu :"> ) si kataif imi doream sa gust de cand imi povestea Tata cum vindeau grecii asa ceva prin Bucurestiul copilariei lui (by the way, face toti banii), iar savarina se chema altfel, era de doua ori mai mare si, dupa spusele sotului, tot de doua ori mai dulce (dar tot n-a lasat o firimitura:P ).

rvn
23 Aug 2011, 10:43
tocmai ce-am facut niste paste gratinate cu mozzarella si sunca presata:
1472
1473
1474
va urez "pofta buna"! eu deja pap...

iiii
23 Aug 2011, 11:04
esti in concediu nu?
:D
arta bine.

rvn
23 Aug 2011, 11:09
da.
si daca doar arata bine,inseamna ca tu deja ai mancat!:))

iiii
23 Aug 2011, 11:32
ai nimerit ai nimerit.
e bine ca ai timp sa gatesti... eu nu am gatit niciodata acasa... mananc ba la munca ba in oras

rvn
25 Aug 2011, 14:19
1475

FreakDoll
25 Aug 2011, 14:31
Suntem in post?:(

rvn
25 Aug 2011, 14:33
Suntem in post?:(
mai,nu!
am ceva si cu carne,dar mi-e lene sa pun..

FreakDoll
25 Aug 2011, 14:36
Da' trece vreo zi fara sa gatesti?? Nu ti'e greu? Nu te saturi la un moment dat? :-?

rvn
25 Aug 2011, 14:40
Da' trece vreo zi fara sa gatesti?? Nu ti'e greu? Nu te saturi la un moment dat? :-?
ne saturam de o groaza de chestii care ne "mananca" viata. gatind, ma relaxez!

Sorin87
26 Aug 2011, 09:14
1475


ce bine arata wow ce as vrea sa gust si eu putin:x =P~

rvn
02 Sep 2011, 12:08
1478

rvn
06 Sep 2011, 20:49
1481
1482
1483
1484

Sorin87
08 Sep 2011, 08:56
arata foarte bine cu ardei iubiti si cred ca are si un gust bun:D

iiii
08 Sep 2011, 09:22
arata foarte bine cu ardei iubiti si cred ca are si un gust bun:D
doar crezi???
daca ar exista o aplicatie care sa redea si mirosul.... of!(:| (:|

vave
08 Sep 2011, 09:50
arata foarte bine cu ardei iubiti si cred ca are si un gust bun:D

Iubiţi sau iuţi? O fi totuna? :D

iiii
08 Sep 2011, 10:19
hahahahahahha
eu acum am vazut!!!! sorin87 esti de coma ma jur

rvn
08 Sep 2011, 10:33
astazi m-am gandit sa gatesc copane de pui in crusta de cartofi cu salata de cruditati.
ce zici, iiii, aprobi meniul?
ma gandeam ca de data asta sa nu mai pozez nimic, fiindca sadismul meu culinar ar atinge paroxismul.si nu vreau sa am pe constiinta userii fideli acestui topic.imi place sa-i chinui,dar NU sa-i SI ucid! e forma de teroare psihica foarte placuta,cel putin pentru tortionar...

iiii
08 Sep 2011, 10:45
merge merge :)
e bine ca ai timp sa gatesti :P
sa pui si poze te rog

Flavio
08 Sep 2011, 11:07
astazi m-am gandit sa gatesc copane de pui in crusta de cartofi cu salata de cruditati.
ce zici, iiii, aprobi meniul?
ma gandeam ca de data asta sa nu mai pozez nimic, fiindca sadismul meu culinar ar atinge paroxismul.si nu vreau sa am pe constiinta userii fideli acestui topic.imi place sa-i chinui,dar NU sa-i SI ucid! e forma de teroare psihica foarte placuta,cel putin pentru tortionar...

posteaza si reteta insotita de imagini....:)

Flavio
08 Sep 2011, 11:11
1481
1482
1483
1484

buna. imi poti da si mie reteta? arata bine in poze si probabil gustul este minunat si vreau sa incerc .ms:)

rvn
08 Sep 2011, 11:43
@Flavio,ca sa vezi cat sunt de amabila, o scriu repede ca e ora pranzului si poate vrei sa incerci chiar acum:
-1 pachet de spaghete de buna calitate.eu am folosit doar jumatate din el si ajunge pentru doua portii zdravene.
-2 sau 3 pulpe de pui dezosate.am facut aceeasi combinatie si cu piept .daca o sa ai rabdarea sa iei la rasfoit topicul, o sa vezi in poza cum arata..
-rosii cherry. iti recomand sa le cumperi de la piata, de la producatori,nu din supermarket..
-4-5 ciuperci
-condimentele obisnuite pentru paste. daca ai posibilitatea sa cumperi busuioc proaspat, e perfect. eu am avut uscat.la fel si oregano si cimbru..
-2 catei de usturoi.
-1 ardei capia sau gras,depinde ce ai prin frigider.
-3-4 ardei semiiuti murati.
-2-3 linguri de ulei de masline.
-cca 20 ml de vin alb demisec.
iar procedura este extrem de simpla,rapida si usoara.
pastele se fierb in apa cu sare exact cat scrie pe pachet,iar in timpul acesta,intr-o tigaie( de buna calitate),poti prepara combinatia de carne cu legume.
in uleiul de masline pui intai carnea la prajit si dupa ce aceasta incepe sa dea semne ca se rumeneste, pui legumele,sarezi si le lasi sa se inmoaie la foc potrivit, pana se amesteca aromele. cand consideri ca sunt aproape gata, pui usturoiul taiat in feliute subtiri ,condimentele si vinul.
totul se pune peste spaghetele fierte,scurse si racite sub un jet de apa.
pofta buna!

Flavio
08 Sep 2011, 12:03
@Flavio,ca sa vezi cat sunt de amabila, o scriu repede ca e ora pranzului si poate vrei sa incerci chiar acum:
-1 pachet de spaghete de buna calitate.eu am folosit doar jumatate din el si ajunge pentru doua portii zdravene.
-2 sau 3 pulpe de pui dezosate.am facut aceeasi combinatie si cu piept .daca o sa ai rabdarea sa iei la rasfoit topicul, o sa vezi in poza cum arata..
-rosii cherry. iti recomand sa le cumperi de la piata, de la producatori,nu din supermarket..
-4-5 ciuperci
-condimentele obisnuite pentru paste. daca ai posibilitatea sa cumperi busuioc proaspat, e perfect. eu am avut uscat.la fel si oregano si cimbru..
-2 catei de usturoi.
-1 ardei capia sau gras,depinde ce ai prin frigider.
-3-4 ardei semiiuti murati.
-2-3 linguri de ulei de masline.
-cca 20 ml de vin alb demisec.
iar procedura este extrem de simpla,rapida si usoara.
pastele se fierb in apa cu sare exact cat scrie pe pachet,iar in timpul acesta,intr-o tigaie( de buna calitate),poti prepara combinatia de carne cu legume.
in uleiul de masline pui intai carnea la prajit si dupa ce aceasta incepe sa dea semne ca se rumeneste, pui legumele,sarezi si le lasi sa se inmoaie la foc potrivit, pana se amesteca aromele. cand consideri ca sunt aproape gata, pui usturoiul taiat in feliute subtiri ,condimentele si vinul.
totul se pune peste spaghetele fierte,scurse si racite sub un jet de apa.
pofta buna!

si la final ai ras cascaval

rvn
08 Sep 2011, 12:05
ohhh,da! uitasem cascavalul.
e optional. daca ai mozzarella e bun si ala.dar de obicei este preferat parmezanul.

klaudya_e
10 Sep 2011, 20:01
Azi am facut o salata de legume care poate fi pastrata mai mult timp, dar nu foarte mult ca are maioneza. Daca vreti reteta o s-o scriu.

http://img849.imageshack.us/img849/4291/dsc00826u.jpg

chuckyfan
10 Sep 2011, 20:39
yeah yeah, looks good. vreu reteta.

klaudya_e
10 Sep 2011, 21:25
doar daca promiti c-o faci tu singurel si n-o pui pe mama ta sa faca:)

1 kg ardei capia
1 kg ardei gogosar
1 kg ceapa
1 kg morcovi
1 kg gogonele
Toate legumele se dau prin razatoare. Se pun intr-o oala mare si se adauga:
250 g zahar
120 ml otet
3 linguri sare
Se fierb 15 min. Se lasa sa se raceasca, se strecoara bine de zeama apoi se face o maioneza din 1 borcan de mustar (eu am pus knorr clasic ca nu-mi place hreanul) si 0,5 l ulei. Se opreste putina maioneza pt a se pune "capac". Mie mi-au iesit 6 borcane.

chuckyfan
11 Sep 2011, 09:01
Promit, ca o sa incerc. Dar cred ca o sa am nevoie de putin ajutor:)



________________
Nu mai dai "quote" dacă răspunzi la un întreg mesaj fix dinaintea postării tale. Se subînţelege cui răspunzi.
vave

rvn
30 Sep 2011, 13:19
mi-era dor de topicul meu preferat, asa ca, mi-am adus aminte ca i-am promis lui Zeno ca nu voi uita de friptura lui facuta la gratarul cu ventilator:
1494

iiii
30 Sep 2011, 14:13
deci revene,
daca nu mancam astazi la pranz, cred ca ma luau pandaliile... arata superb, jos palaria madam!

omudindulap
30 Sep 2011, 14:26
...nu voi uita de friptura lui facuta la gratarul cu ventilator:


;)

rvn
30 Sep 2011, 15:03
...nu voi uita de friptura lui facuta la gratarul cu ventilator:


;)
n-a vazut decat poza in fata ochilor si n-a mai avut rabdare sa citeasca motto-ul.explicabil, in cazul lui iiii.

Sorin87
04 Oct 2011, 20:58
mi-era dor de topicul meu preferat, asa ca, mi-am adus aminte ca i-am promis lui Zeno ca nu voi uita de friptura lui facuta la gratarul cu ventilator:
1494

tulwai ce bine arata ce as manca si eu o portie, am sa ii spun iubitei sa pregateasca o portie asa mersi pentru sugestie:D

zeno.marin
05 Oct 2011, 18:25
sa ai grija sa nu se topeasca (in burta celor mici) din cauza caldurii din casa...

si daca tot suntem la topicul cu preparate culinare vreau sa va intreb ceva: folositi ulei de palmier pentru prajit? exista avantaje sau dejavantaje fata de uleiul de floarea soarelui?
cel de masline nu intra in discutie. e ideal, dar prea scump, pentru a fi folosit la toate mancarurile ,dar m-ar interesa ceva informatii despre uleiul de palmier.
astept parerea voastra....

Ni hao ma,
Referitor la uleiul de palmier, am incercat si da, sunt o gramada de dezavantaje. Cel mai enervant - si ar fi suficient - este ca se intareste, chiar si la temperatura camerei. Solutia data chiar pe instructiunile de pe cutie este sa incalzesti in apa calda recipientul si sa torni ce se topeste. Sigur, daca in camara ta sunt 24 grade, atunci s-ar putea sa-l gasesti totusi in stare vascoasa...
Alt dezavantaj e de fapt o consecinta a primului - tot timpul si deranjul de a topi cateva picaturi de ulei si nici acelea in intregime. Mai e si scump. Concluzia mea, NU MERITA.

zeno.marin
05 Oct 2011, 18:35
Poate va intrebati "ce e acela gratar la ventilator", sau ce are chifteaua cu avionul. :-/
Ei bine, desi formularea e inselatoare si improprie, exista o legatura clara, venita pe fondul unei triste necesitati.
Gratarul preparat astfel face un fum de te ia gaia si trebuie sa astepti ceva timp ca sa iasa mirosul de unde s-o mai fi impregnat si el saracu. De exemplu in perdeaua bucatariei... Asa ca solutia este un ventilator care sa sufle fumul pe geam si sa suplimenteze hota care de obicei nu prea face fata. Ma rog, daca ai tu o hota zdravana si ventilatie buna, e ok si fara ventilator.
Reteta e la indicatiile lui Jamie pe care l-am iertat de cat ma enerva si caruia acum i-as face si o statuie. Din gheata. La vara poate... :D Asadar:

- iei niste carne de porc (cotlet cu os) taiata gros cam de 2.5cm (cam cat doua taste de calculator). Nu mai subtire!
- partea aceea alba (flaxul) o crestezi din loc in loc, deoarece carnea are tendnta sa se stranga la temperatura, curband suprafata de prajit. Vreo trei crestaturi ajung. Atentie, nu intepicarnea si nu o bati decat foarte putin, si numai daca vrei tu sa fii sigur ca nu o sa fie tare. Nu o sa fie oricum...
- pui sare si piper dupa gust, pe ambele parti. Mai bine fara condimente speciale, dar asta e 100% chestiune de gust.
- astepti salivand cu gandul la perspectiva unui gratar excelent cam vreo jumatate de ora, cat ii ia sa se patrunda cu condimente.
- in timpul asta evenrual daca nu ai, fugi repede si cumperi o tigaie din aia de aluminiu groasa cu rizuri in mijloc. Se gaseste la tigani/rromi in piata, din aluminiu (eu din aia am) sau mai scumpa in Metro dar aia din piata e mai buna. ;)
- daca deja ai plita/tigaie din aia, atunci o pui la incins, dar fara ulei!
- e momentul sa iei carnea si sa o pui pe tigaie. Astepti 2 minute.
- iti amintesti ca ideea cu ventilatorul nu era la misto si regreti ca n-ai facut si tu asa...:-?
- intorci carnea si inchizi repede usa catre hol si sufragerie pe care ai uitat-o intredeschisa.
- mai astepti doua minute in conditii tot mai nasoale de fum. :-O Nu intra in panica, fumul o sa iasa.
- rasucesti carnea la 90 grade si o intorci din nou, dupa care iesi la geam palid la fata de la hipoxie, dar zambind, ca sa vada vecinii ca nu e un incendiu. Sigur, intotdeauna exista riscul ca un pensionar sa sune pompierii, dar sa nu fim pesimisti. >:)
- dupa inca doua minute, repeti operatiunea, regula fiind simpla: doua minute pe fiecare parte, intorsul la 90 grade fiind necesar pentru a obtine un frumos efect de "grilaj"...
- in sfarsit e gata; grija ca plita aia frige! :((

Evident, daca vrei carnea mai patrunsa poti lasa mai mult de 2 minute. Eu zic ca acest timp este optim atat petnru gust cat si pentru consistenta, carnea patrunzandu-se totusi suficient de bine. Neajunsurile acestei experiente fumigene vor fi compensate cu prisotinta de gustul exceptional al gratarului!

anaemona
05 Oct 2011, 18:50
Cred ca am mai scris aici sau poate in alta parte, alternativa mai ieftina a tuturor uleiurilor scumpe, singurele pe care le poti folosi la temperaturi de peste 100 Celsius e ghee-ul, facut din unt, care are viata indefinita, adica nu se strica niciodata, tinut in camara, nu in frigider, cu conditia sa-l faci cum trebuie, adica sa-l fierbi atit incit sa-i distrugi toate proteinele, care fac untul sa rincezeasca. Ghee-ul e bun pentru prajit iar pentru cuptor, uns de tavi, se poate folosi ulei de masline. Oricum nu mi se pare deranjant nici palmierul, ce daca se intareste. N-am folosit decit cocos, tot un draq, dar il iei cu o lingura si ajuns in tigaie se topeste imediat. Pentru retete, prajituri, tot cel de masline e bun.

rvn
05 Oct 2011, 19:26
- in timpul asta evenrual daca nu ai, fugi repede si cumperi o tigaie din aia de aluminiu groasa cu rizuri in mijloc. Se gaseste la tigani/rromi in piata, din aluminiu (eu din aia am) sau mai scumpa in Metro dar aia din piata e mai buna. ;)

spune pe de-a dreptul: TUCI. deci,zeno,tiganii sunt cei mai meseriasi in materie de oale de-astea. nimic nu e mai sfant ca tuciul.bine, dupa un timp arata ca dracu daca se afuma, dar n-are a face. tocanita,sarmale,pui la ceaun,ostropel si orice alta mancare pe care o gatea bunica acum 50 de ani are un gust incredibil de bun,daca e gatita intr-o oala sau cratita de tuci.pacat ca nu se mai gasesc si ingredientele de odinioara. astea din ziua de azi, pot fi gatite si la mama tuciului,ca tot nu iese mancarea asa de buna cum le iesea mamelor sau bunicilor noastre.
a...mi-aduc aminte cum fierbea bunica bulionul in cazanul de tuci.cred ca nu exista aroma si culoare care sa le egaleze...

paul_aramis
05 Oct 2011, 20:09
tuciul nu e făcut din aluminiu (btw, cumpărați cu încredere vase de gătit turnate de țigani, nu veți mai avea nevoie de condimente, că se transferă destule din vas)

rvn
05 Oct 2011, 20:50
cred ca e fonta.

anaemona
05 Oct 2011, 23:24
Exista tuci de aluminiu. Eu am fost nefericita posesoare a unuia.

paul_aramis
06 Oct 2011, 08:16
Exista tuci de aluminiu. Eu am fost nefericita posesoare a unuia.

nu, nu există. e ca și cum ai spune că ai un cocoșel bătut în bronz.

zeno.marin
06 Oct 2011, 11:58
cred ca e fonta.

Trust me, fac diferenta intre fonta si aluminiu. Chestia de care zic eu este din aliaj de aluminiu, e plata ca o tigaie, are o margine nu foarte inalta si un cioc pe unde se toarna evetnualul sos rezultat in urma prajirii. Pe fundul tigaii sunt niste denivelari longitudinale, paralele si care fiecare are o sectiune transversala usor trapezoidala. Cred ca e clar despre ce vorbesc...
In loc de poza, iata cum arata in sectiune, folosind caracterele grafice:

. . . ========. . .
\_./\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\_/------------

Legenda:
======= - carnea.
------------ - manerul tigaii...
Restul - sectiunea tigaii :D

Exista probabil asemenea tigai pentru gratar si din fonta, dar n-am vazut.

rvn
06 Oct 2011, 12:13
nu ma indoiesc de priceperea ta la desen tehnic, data fiind formatia de inginer si pilot de incercare software,dar crede-ma, tiganii turnau vase de fonta inainte ca Siemensul sa inventeze toate electrocasnicele care azi ne fac viata mult mai usoara, recunosc!
daca tu ti-ai cumparat o tigaie-gratar de aluminiu de la tarabele din piata,de la tigani, asta nu inseamna ca ei au fabricat acea tigaie.poate doar o comercializau, originea ei fiind fara doar si poate, China.vasele despre care eu vorbeam in mesajul meu initial,sunt cele originale,din TUCI,manufactura tiganeasca 100% si care sunt cu siguranta din fonta.nu stiu daca ai avut vreodata ocazia sa cumperi aceste minunate opere de arta, direct de la spoitori....

asa, ca sa vezi cum arata tigaia mea,pe care cred ca o stii, uite:
1496
eu, intr-adevar, am cumparat-o din supermarket,dar ea se poate gasi de vanzare in orice magazin de profil. tiganii care toarna astfel de vase, au si ei sablonul si diferenta intre ele este bronzul cu care sunt vopsite pentru finisaj. dar, materialul din care sunt facute, e fonta. probabil, chinezii fabrica si din aluminiu, acelasi model...sau, putin diferit. pana la urma, acel grilaj poate fi drept sau concentric,depinde cum e facut sablonul,dar ideea e ca utilitatea ei este aceeasi,trebuie sa recunosti.
si daca tot am scormonit dupa tigaia gratar, am gasit si asta:
1497
e bonus pentru pofticiosi!

iiii
06 Oct 2011, 14:00
pfuaaaaiiiii

deci arata delicos rau de tot....

anaemona
06 Oct 2011, 15:33
Exista tuci de aluminiu. Eu am fost nefericita posesoare a unuia.

nu, nu există. e ca și cum ai spune că ai un cocoșel bătut în bronz.

Paul, tu poti sa denumesti cum vrei ceaunul/tuciul meu, ce pot sa-ti spun sigur e ca era din aluminiu, am avut profesor prea bun la tehnologia materialelor. Cine l-a facut? N-am idee, l-am primit si am scapat urgent de el, pentru ca nu era nici pe departe ca unul din fonta.

zeno.marin
06 Oct 2011, 15:39
rvn, ma indoiesc ca gratarul meu rudimentar ar fi chinezesc. Chinezii au standarde de calitate net superioare...
La mine rizurile nu sunt concentrice, ci striatii paralele. Pe gratarul tau nu poti obitine efectul asta: #. :P

Cum bine ai remarcat, intr-adevar ma pricep la desen tehnic. Sa vezi insa ce bine ma pricep la cel artistic!

rvn
06 Oct 2011, 19:40
rvn, ma indoiesc ca gratarul meu rudimentar ar fi chinezesc. Chinezii au standarde de calitate net superioare...

glumesti, nu?
cred ca ar trebui sa terminam odata cu subiectul asta despre tigaia de tuci/aluminiu. ne contrazicem de pomana.
cele mai bune tigai sunt TEFAL,dintre cele incercate de mine. cel mai important este ca materialul din care sunt facute sa nu arda si sa nu lipeasca. cu siguranta tehnologia moderna si-a spus cuvantul si in acest domeniu. lutul e deja preistorie, oricat am vrea noi sa-l reinventam.

zeno.marin
06 Oct 2011, 21:29
rvn, ma indoiesc ca gratarul meu rudimentar ar fi chinezesc. Chinezii au standarde de calitate net superioare...

glumesti, nu?
cred ca ar trebui sa terminam odata cu subiectul asta despre tigaia de tuci/aluminiu. ne contrazicem de pomana.
cele mai bune tigai sunt TEFAL,dintre cele incercate de mine. cel mai important este ca materialul din care sunt facute sa nu arda si sa nu lipeasca. cu siguranta tehnologia moderna si-a spus cuvantul si in acest domeniu. lutul e deja preistorie, oricat am vrea noi sa-l reinventam.

1. Da, glumeam dar in cazul gratarului meu culmea, am dreptate. Calitatea finisajului lasa de dorit mult de tot (indicand o tiganie evidenta si nu o chinezarie). Cu toate astea functionalitatea nu e afectata.
2. Tefal sau nu, conteaza in primul rand bucatarul... Cele mai rezistente tigai sunt cele militare, din aliaj de kevlar cu teflon, wolfram si chobbam.
3. lutul inca se foloseste ca material de constructie, la modelat diverse obiecte de arta, ulcele, vase, vaze etc. Altii folosesc lutul dizolvat sub forma de medicament homeopatic...

rvn
06 Oct 2011, 22:16
deci, m-ai dat gata cu tabelul lui Mendeleev,dar degeaba,tot nu m-ai convins.
in alta ordine de idei,nici un bucatar,oricat de maestru ar fi in arta gatitului, nu poate face minuni daca n-are ustensile si ingrediente de calitate buna.
si daca totusi se aventureaza sa-si faca de lucru fara sa fie dotat, cu siguranta produsul final va fi un rateu de cea mai inalta clasa. bucatareala e simpla si complicata in acelasi timp. pare pompos spus, dar chimia aromelor si reactia ingredientelor atunci cand sunt bumbacite in vasele de gatit le-am observat in ani buni de corvoada in bucatarie si asta doar in virtutea faptului ca trebuie sa mananci ca sa existi.

zeno.marin
06 Oct 2011, 22:37
deci, m-ai dat gata cu tabelul lui Mendeleev,dar degeaba,tot nu m-ai convins.
in alta ordine de idei,nici un bucatar,oricat de maestru ar fi in arta gatitului, nu poate face minuni daca n-are ustensile si ingrediente de calitate buna.
si daca totusi se aventureaza sa-si faca de lucru fara sa fie dotat, cu siguranta produsul final va fi un rateu de cea mai inalta clasa. bucatareala e simpla si complicata in acelasi timp. pare pompos spus, dar chimia aromelor si reactia ingredientelor atunci cand sunt bumbacite in vasele de gatit le-am observat in ani buni de corvoada in bucatarie si asta doar in virtutea faptului ca trebuie sa mananci ca sa existi.

1. doar Tungsten-ul (aka Wolfram) face parte din tabelul elementelor. Restul sunt aliaje folosite si ele in diverse scopuri militare, de regula blindaje. Sunt sigur ca se pot face si tigi foarte bune din ele.
2. doar daca n-ai ustensile poti face minuni. Altfel daca ai, faci de mancare...
3. mancam ca sa traim, iar altii traiesc ca sa ne manance pe noi.

copila_satanista
06 Oct 2011, 22:41
http://hostinga.imagecross.com/image-hosting-08/4148P1140566.jpg


http://hostinga.imagecross.com/image-hosting-08/4293P1140575.jpg

rvn
06 Oct 2011, 22:45
copila,
daca iiii nu lesina, ma ofer eu in locul lui....

zeno.marin
06 Oct 2011, 22:46
copila_satanista, nu mai publica asemenea poze, pentru ca le voi lua drept o invitatie la cina... =P~

rvn
06 Oct 2011, 23:00
copila_satanista, nu mai publica asemenea poze, pentru ca le voi lua drept o invitatie la cina... =P~
vise taica, vise....
las-o pe copila sa publice cate poze vrea, fara sa iei tu stang, nimica....imediat te-ai gandit sa te lipesti, ca la tigai...

anaemona
07 Oct 2011, 17:41
Copila, arata super misto, inclusiv aranjamentul. M-ai dat gata cu usturoiul ala prajit pus pe bucatile de carne (sper ca am vazut bine). Oricum daca e usturoi, poti sa-l intinzi pe carnea aia sau pe altceva, ca si cum ai intinde unt, e super bun, miam.

Tefalul nu e cel mai bun material la tigai. Daca gasesti o tigaie de fonta super-meseriasa, arsa ca lumea si fara vopsea pe deasupra, practic n-are moarte, o folosesc si stranepotii, doar ca e mai greu de gasit. Ah, fonta nu trebuie tinuta in apa. Se spala si se usuca imediat, dupa care se unge cu ulei.

rvn
07 Oct 2011, 17:54
Tefalul nu e cel mai bun material la tigai. Daca gasesti o tigaie de fonta super-meseriasa,
depinde ce mancare gatesti.imi permit sa te contrazic, fiindca le-am utilizat din plin pe amandoua si cred ca stiu sa fac diferenta. nu stiu daca e bine sa fac reclama gratis firmei Tefal,dar eu recomand tigaile acelea cu fundul dublu, speciale pentru gatit carne si legume,fara grasime prea multa. asta , ca sa fim in ton cu noile tendinte in materie de diete si slabit.
fonta e meseriasa, nu zic nu, dar in special la mancaruri traditionale romanesti,care de ce sa nu recunoastem, plutesc in grasime (marea majoritate), altfel n-ar avea gustul atat de bun!

LATER EDIT:CINE DRACU M-O FI PUS SA INCEP ACEASTA INTERMINABILA DISCUTIE DESPRE TUCI, FONTA Si ALUMINIU?:(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :((

zeno.marin
07 Oct 2011, 18:19
...probabil eu. >:)

rvn
07 Oct 2011, 18:21
...probabil eu. >:)
te urasc!!!!!!!!! urasc si gratarul tau cu ventilator. si mai ales ca te pricepi mai bine decat mine la bucatarit si la computere. te urasc!

anaemona
07 Oct 2011, 18:27
Eu nu urasc pe nimeni si totusi gatesc foarte prost. ;)

rvn
07 Oct 2011, 18:31
Eu nu urasc pe nimeni si totusi gatesc foarte prost. ;)
ha ha ha.mincinoasa mica ce esti!pozele alea cu prajituri, cu cartofi la cuptor,bruschetti si cu tot felul de bunatati gatite de tine cu mirodenii exotice, ce sunt?

anaemona
07 Oct 2011, 18:44
Sint incercari, unele mai bune altele mai proaste. De la tortul ala nici c-am mai facut altul, cartofi probabil inca o data sau de doua ori.

Vreau sa fac o noua incercare curind si am nevoie de o reteta de crema de ciuperci, dar sa fie ceva cremos, nu ciulama si nu crema cu maioneza. Ciupercile vor fi taiate marunt, am nevoie de sosul ala cremos care sa fie si sanatos si bun si consistenta potrivita. Poate ma ajuta cineva. :-<

copila_satanista
07 Oct 2011, 20:10
thnx pentru aprecieri :)

zeno.marin
08 Oct 2011, 21:13
Iata scurta istorie ilustrata a unor dovlecei umpluti cu carne...

http://img849.imageshack.us/img849/2759/img9430resize.jpg (http://img849.imageshack.us/i/img9430resize.jpg/)

http://img560.imageshack.us/img560/442/img9431resize.jpg (http://img560.imageshack.us/i/img9431resize.jpg/)

http://img209.imageshack.us/img209/8691/img9432resize.jpg (http://img209.imageshack.us/i/img9432resize.jpg/)

zeno.marin
08 Oct 2011, 21:28
Iata si reteta, simpla, pentru cei curiosi (sau care au pofta de asa ceva):
1. Se cumpara ingrediente: dovlecei, ceva rosii, carne tocata, ceapa, verdeata... the usual stuff.
2. Se scobesc dovleceii, ca in prima poza. Eu am taiat dovlecelul in 3. La partea din mijoc am scobit in asa fel incat sa ramana cam un cm de "miez" a.i. sa nu evadeze carnea. O poza face mai mult decat o mie de cuvinte incrucisate...
3. Se aseaza cat mai compact intr-o oala potrivita. Evident, tot ansamblul treubie sa incapa sub un capac inchis.
4. Se taie capacele de rosii. Restul rosiilor se pastreaza pentru terciuit impreuna cu surplusul din ce s-a scobit din dovlecei. Se poate folosi pentru asta un maruntitor.
5. Se pune ceapa (si eventual ceva morcovi rasi) la calit pe fundul castronului
6. Se prepara un ameste de carne cu ceapa pestisori, verdeata, sare piper si ceva orez (ca la ardei umpluti). Evident, se pot folosi si alte compozitii. Important e sa fie ceva in dovleceii aia...
7. Se adauga amestecul de rosii cu miez de dovlecei peste ceapa calita, a.i. dovleceii care vor fi adaugati sa stea cam 50% scufundati.
8. Se umplu dovleceii si se plaseaza ca in imaginea 2, cu palaria decorativa de rosie deasupra.
9. Se aprinde focul si se lasa sa fiarba cu capac cca 40 min.
10. Se vara in cuptorul pre-incalzit si se mai asteapta inca vreo 12 min.

Sa nu uitati sa puneti sare... :) Pofta buna.

rvn
08 Oct 2011, 21:55
dupa o portie de dovlecei umpluti cred ca merge si o felie de placinta de la mine,nu?
1499
1500
cred ca ar trebui sa ne intalnim pe undeva , pe la jumatatea drumului (Ploiesti,par example) ca sa le savuram impreuna pe amandoua....

rvn
08 Oct 2011, 22:04
pai, zeno,ma someaza sa pun reteta!
no! no! no!
e patent Siemens!

paul_aramis
09 Oct 2011, 03:13
Iata si reteta, simpla, pentru cei curiosi (sau care au pofta de asa ceva):
1. Se cumpara ingrediente: dovlecei, ...

Sa nu uitati sa puneti sare... :) Pofta buna.

nu puneți sare și folosiți gulii (albe) în loc de dovleci. eventual cu sos alb și nu roșu (merge cu amândouă). mai vorbim după aia.

rvn
10 Oct 2011, 19:43
gurile rele (sau bune, depinde) sustin ca folia de aluminiu este toxica.posibil sa fie asa, dar orice fel de carnita gatita asa cum am facut-o eu in seara asta este delicioasa, mai ales daca o condimentam si cu un paharel de vin bun....
1507
1508
1509

paul_aramis
11 Oct 2011, 08:08
dacă folosești staniol de la ciocolată, e toxică. dacă folosești folie de aluminiu alimentar, nu e.

MariaMona
11 Oct 2011, 08:45
Daca aveti de gand sa tineti o petrecere de Halloween, iata cateva idei: Retete de speriat (http://maria-mona.blogspot.com/)