View Full Version : Arta gătitului
Pages :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
Fain tirami su, niam-nia!
Mamaliga e una din preparatele mele preferate. O savurez la felul I cu lapte, iar la felul 2, ori clasica mamaliguta cu branza si smantana (eu adaug si unt), ori cu tochitura moldoveneasca (tocanita de porc), ori dupa o reteta vazuta la Radu Anton Roman - straturi - mamaliga, slanina usor prajita, branza de burduf si tot asa! Hai ca deja imi lasa gura apa =P~
Judex - n-ai mai spus, ti-au iesit mini-pizzele, au ba?
Au iesit, dar nu mini-pizze, ci un fel de calzone in foietaj, cateva bucati maricele, le-am mancat cu niste amici la meciurile de la CM, de fapt la un singur meci. :D
In mamaliga cu branza si smantana pun si eu unt; iar sortimentul ala prezentat de Radu Anton Roman nu se numeste cumva bulz?
MariaMona
14 Sep 2010, 19:29
O fi, nu imi amintesc decat reteta! Oricum e foarte buna - aia-i important ;)
keepwalking
19 Oct 2010, 08:59
mai,
tot aud ca cerealele, fulgii de ovaz, etc, mancati dimineata, ar fi foarte buni pentru a slabi, de pilda.
m-am uitat pe etichete si am vazut ca aceste produse au in jur de 65 - 70 de grame de carbohidrati, deci foarte mult, in conditiile in care o paine neagra, graham sau de secara are cam 45- 50 de grame de carbohidrati...
si atunci, de ce sa fie asa bune cerealele alea, daca au mai multi carbohidrati (glucide) decat painea neagra?
FreakDoll
19 Oct 2010, 09:05
Buna intrebarea.Nu stiu sa'ti raspund la ea, dar pot spune ca daca mananc paine nu slabesc.In schimb, daca mananc cereale slabesc ca lumea.Dar cereale simple, nu d'alea cu nu stiu ce fructe prin ele sau alte nebunii.
Si teoria conform careia painea neagra, spre deosebire de cea alba, nu ingrasa este falsa.Cel putin asa spun nutritionistii si am verificat si eu pe pielea mea.
keepwalking
19 Oct 2010, 09:12
ai slabit mancand cereale la mic dejun?
cam cat ai dat jos si in cat timp?
FreakDoll
19 Oct 2010, 09:20
In jur de 8 kg intr'o luna.Am mancat: dimineata cereale cu iaurt sau lapte, la pranz supa de pui sau 2 crenvursti de pui cu legume si dupa'amiaza un fruct sau un baton de slabit.Si faceam in fiecare zi cate 30 min sau o ora de sport.Eu stiu ca cerealele ajuta organismul sa arda grasimile si iti dau si energie.
keepwalking
19 Oct 2010, 09:21
hmm,,,asta e interesant...
o sa incerc si eu:)
merci.
FreakDoll
19 Oct 2010, 09:27
Bafta si multa vointa! :D
copila_satanista
19 Oct 2010, 09:48
io ma uit la emisiuni de gatit sa-mi fac pofta de mancare :))) daca as slabi 8 kile nu s-ar intelege nimic din mine X_X
am mai zis-o si o mai zic : pentru cei care vor sa slabeasca sau pur si simplu sa se simta bine in pielea lor, cred ca cel mai ok este sa-si controleze ritmul general de viata : somn cat trebuie (nici prea-prea nici foarte-foarte), stres cat mai putin, sport cat se poate, mancare in cantitati ok, alegerea alimentelor cat mai diverse si mai apropiate de starea lor naturala si evitarea combinatiilor nesanatoase.
mare greseala fac multi cand vor sa slabeasca cu tot felul de cure dubioase si rapide, mai bine mananci normal pana devine si organismul tau normal decat sa slabesti drastic si dp aia foarte probabil sa pui la loc sau sa fii numai bine pregatit pentru boli de tot soiul. celor carora si-au cam dat treburile peste cap probabil nu le va fi foarte usor la inceput, dar cu siguranta peste ceva timp nu vor mai avea chef sa revina la vechiurile obiceiuri nesanatoase pentru ca pur si simplu le va "intra in sistem" toata treaba . eu chiar admir puterea si frumusetea organismului uman si incerc pe cat pot sa nu fac misto de el.
Ca tot a fost sezonul lor, azi am gatit "Ghebe cu paste si sos de branza"... o nebunie!:) Pacat ca nu am macar o poza sa va intarat...:D
copila_satanista
19 Oct 2010, 13:06
ioi ca bine suna, sar'na de idee :D
sunetul ca sunetul, da' sa vezi/simti gustul:P
anaemona
19 Oct 2010, 15:41
mai,
tot aud ca cerealele, fulgii de ovaz, etc, mancati dimineata, ar fi foarte buni pentru a slabi, de pilda.
m-am uitat pe etichete si am vazut ca aceste produse au in jur de 65 - 70 de grame de carbohidrati, deci foarte mult, in conditiile in care o paine neagra, graham sau de secara are cam 45- 50 de grame de carbohidrati...
si atunci, de ce sa fie asa bune cerealele alea, daca au mai multi carbohidrati (glucide) decat painea neagra?
keep, daca-s fulgi de ovaz expandati nu-s buni ;) daca vrei sa slabesti, da, cauta ovaz integral, adica bobul intreg sau farimitat care se fierbe sau doar se inmoaie cu apa, lapte, apoi poti pune fructe uscate. E posibil sa existe deja produse gata preparate asa, musli, dar trebuie sa gasesti ceva fara zahar adaugat suplimentar, deci mai sanatos e sa maninci ce stii c-ai pus tu acolo. Carbohidratii sint singura sursa de energie a corpului, deci e important sa-i maninci si in mod normal trebuie sa constituie 60-80% din ce maninci zilnic, numai sa fie nerafinati, adica nu carbohidrati din granola bars, piinea alba, toate produsele cu continut ridicat de zahar, etc. In procentul asta de carbohidrati intra mult mai mult decit cereale, adica fructe, legume, vegetale, sa nu crezi ca zic sa maninci piine. Piinea aia de graham e excelenta, pentru ca face parte din categoria carbohidratilor neprelucrati si pe linga faptul ca iti dau energia zilnica, practic slabesti mincind :D adica daca maninci carbohidrati cu absorbtie lenta, pentru care corpul consuma calorii ca sa-i prelucreze, beneficiul pentru organism e maxim.
keepwalking
19 Oct 2010, 18:53
aha, acum incep sa inteleg.
deci, nu toti carbohidratii sunt la fel:)
vrei sa slabesti, keepy?
de ce nu incerci un sport?
@ana,
felicitari pentru expunere. Andronache(nutritionistul) cred ca ar fi fericit sa te aiba asistenta.
insa, eu cred ca totul depinde de cantitate si de regimul de viata.
vorbesc din propria experienta. am avut rezultate neasteptate, fara sa-mi doresc in mod special sa slabesc.
anaemona
19 Oct 2010, 23:12
rvn, mersi :) Ai avut rezultate neasteptate cind nu te asteptai tocmai pentru ca nu erai stresata ;) regimul de viata e foarte important si stresul e un factor determinant pentru o multime de probleme.
rvn, mersi :) Ai avut rezultate neasteptate cind nu te asteptai tocmai pentru ca nu erai stresata ;) regimul de viata e foarte important si stresul e un factor determinant pentru o multime de probleme.
n-ai sa crezi, stresul era enorm.
anaemona
19 Oct 2010, 23:21
Daca spui, cred :) Pai stresul poate cauza slabire in greutate foarte usor daca uiti sa maninci sau nici macar, daca iti arzi rezervele interne foarte tare din cauza consumului nervos, numai ca slabitul asta e f. daunator si de obicei pui absolut tot ce ai slabit la loc dupa perioada de stres ba poate pui si ceva in plus.
Sau la altii poate cauza ingrasare si multe alte probleme, daca maninca necontrolat, la ore aiurea si nu fac sport deloc.
Si in functie de virsta se pot schimba multe.
Oricum nu vreau sa se intelega ca as fi specialista in metode de slabire :)) sint doar niste observatii.
dragonfly_drk
19 Oct 2010, 23:33
Pai stresul poate cauza slabire in greutate foarte usor daca uiti sa maninci sau nici macar, daca iti arzi rezervele interne foarte tare din cauza consumului nervos, numai ca slabitul asta e f. daunator si de obicei pui absolut tot ce ai slabit la loc dupa perioada de stres ba poate pui si ceva in plus.
ok, si daca sa zicem ca o persoana slabeste foarte mult din cauza stresului, ce poate sa faca dupaia sa nu se ingrase?... :-S
anaemona
19 Oct 2010, 23:49
Ceea ce trebuia sa faca de la inceput :) sa manince sanatos, sa doarma, (zic unii ca somnul ajuta la slabit, de fapt in timpul somnului ni se regenereaza organismul si se regleaza/proceseaza anumite functii de-aia e important), sa faca sport.
MariaMona
20 Oct 2010, 09:13
ok, si daca sa zicem ca o persoana slabeste foarte mult din cauza stresului, ce poate sa faca dupaia sa nu se ingrase?... :-S
...Sau sa traiasca in stres in continuare :D Eu dupa prima sarcina m-am ingrasat inadmisibil de mult. Ajunsesem dupa nastere la 65 de kg de la 57 cu cat intrasem in casnicie. Am inceput exercitiile din prima zi acasa cu bebe, am continuat mai mult de 1 an si nu se prea vedea nimic. Apoi dupa a doua sarcina (la care ma ingrasasem rezonabil - 10 kg pe care le-am si dat jos la nastere), am fost atat de stresata si ocupata cu cresterea a doi copii mici + mancare + gospodarie ca am inceput sa slabesc. Dupa 1 an jumate cand am inceput si serviciul, mi-am revenit rapid la greutatea mea normala. Acum ma mentin sub 60 kg si nu neaparat ca traiesc in acelasi stres ca acum 4 ani, dar am o viata foarte activa. Duc fetele la gradinita, fug la lucru, la pranz acasa, dupa 2 ore iar fuga la gradi si de 4 ori pe saptamana cu fetele la balet (ca nu puteau sa aiba balet in aceleasi zile, X( ), acasa iar - mancare, treaba; vara petrec foarte mult timp cu fetele afara si automat fac miscare. Am grija si ce si cat mananc, dar important e ca nu am o viata sedentara.
dragonfly_drk
20 Oct 2010, 21:00
intrebare: daca mananc 2 sandwichiuri pe zi (mancare sanatoasa, hand-made), beau trei litri de lichide (cola :))) si fac ture de oras pe jos, toata ziua, se cheama sanatate?
(desigur, la desert punem si un poc de tigari, ca e si mai sanatos)
nu, pe bune... scuzati de gluma, insa, chiar nu imi dau seama cum poate lumea din ziua de azi sa traiasca sanatos, in toate problemele, tot stresul, toate responsabilitatile pe care le are... nici pofta de mancare nu mai am cand ma gandesc cate am de facut a doua zi... :(
n-am timp sa ma gandesc ce mai mananc sau ce beau... iau de unde pot si de unde apuc, pe fuga...
si atunci, ce e de facut? :(
ca unii dintre noi nu au timp nici macar o ora sa ajunga acasa... si cand ajung acasa nu mai au pofta de mancare de la cate prostii au bagat in stomac toata ziua dapoi sa mai si manance... plus ca nu e sanatos ca dupa ce ai mancat sa faci efort. trebuie sa stai putin sa se aseze mancarea, din cate stiu eu.
pfff... too f***in' complicated this life... :(
cei care au o greutate normala, adica raportand kg la inaltime, n-ar trebui sa-si faca momentan probleme, ci la primele semne de ingrasat brusc.
atunci inseamna ca in organism ceva nu functioneaza bine. metabolismul da semne de oboseala si trebuie revigorat.
in cazul asta, cel mai indicat ar fi un control endocrinologic.
probabil costa ceva, dar daca va tine punga, n-ar fi rau sa-l faceti, fiindca numai asa se pot depista afectiunile tiroidei, de care depinde in mare masura, zic eu, ingrasatul sau slabitul.
in fine...fiecare isi cunoaste cel mai bine corpul si de ce are nevoie el.
parerea mea este ca nu e bine sa-i interzicem nimic, ci doar incet-incet ,sa ne schimbam regimul de viata, exact cum a facut Mona, fara sa ne gandim obsesiv la orice ora din zi si din noapte, ca trebuie sa slabim neaparat.
anaemona
21 Oct 2010, 15:19
rvn, ai ajuns singura la ideea pe care am vrut sa ti-o transmit de prima data. Cind am zis ca nu erai stresata m-am referit la a nu fi stresata sau mai bine spus obsedata cu slabitul. Se poate slabi si asa, daca esti foarte diligent dar trebuie sa ai o vointa de fier. Eu stiu pe cineva care a slabit 50 de kg asa si isi mentine greutatea la care a ajuns de citiva ani, dar e chinul de pe lume ;) sa fii atent si fara de pacat la mincare. :))
ana,
eu am crezut ca te refereai la stresul de la serviciu. ca ala ma omoara de cand ma stiu.
FreakDoll
14 Nov 2010, 23:14
Am facut, in seara asta, o placinta cu mere.
http://img264.imageshack.us/img264/7384/1000982.jpg
Si, mai demult, pizza.
http://img190.imageshack.us/img190/8946/1009533.jpg
Si un tortulet.
http://img228.imageshack.us/img228/7386/tortulu.jpg
Ahh tocmai ma pregateam sa ma bag in pat.Acum tre sa merg neaparat pana la bucatarie sa bag ceva in mine.Arata foarte bine,as fi vrut sa ma infrupt si eu din placinta si din pizza.Tortul ti`l lasam tie,ca mie nu imi plac torturile.
omudindulap
22 Nov 2010, 14:49
De la rvn citire:
Daca tot n-a mai gatit nimeni de cateva zile, hai sa va inspir eu ceva preparate de post, bune si pentru dieta vegetarienilor.
http://img703.imageshack.us/img703/5166/img4089y.jpg
http://img822.imageshack.us/img822/2240/img4090e.jpg
http://img831.imageshack.us/img831/6373/img4092g.jpg
Ceva si pentru cei care considera ca cea mai buna leguma este carnea:
http://img542.imageshack.us/img542/8009/img4093.jpg
http://img716.imageshack.us/img716/7205/img4094z.jpg
http://img191.imageshack.us/img191/4789/img4087s.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/2025/img4091g.jpg
MariaMona
22 Nov 2010, 15:50
Arata apetisant! Daca nu as fi mancat tocmai acum niste friptura de oaie, sigur mi-ar fi lasat gura apa.
Iata ce am facut eu in weekend: un om de zapada din salam de biscuiti - repetitie pentru tortul mai mare pe care il voi face in cam o luna de ziua fetei mele cele mici.
http://lh6.ggpht.com/_m5zLBMWiLqM/TOqCWylsbxI/AAAAAAAAABI/ikSIo__av8w/s144/nov%20008.jpg
sa ai grija sa nu se topeasca (in burta celor mici) din cauza caldurii din casa...
si daca tot suntem la topicul cu preparate culinare vreau sa va intreb ceva: folositi ulei de palmier pentru prajit? exista avantaje sau dejavantaje fata de uleiul de floarea soarelui?
cel de masline nu intra in discutie. e ideal, dar prea scump, pentru a fi folosit la toate mancarurile ,dar m-ar interesa ceva informatii despre uleiul de palmier.
astept parerea voastra....
marllenn
22 Nov 2010, 19:32
sa ai grija sa nu se topeasca (in burta celor mici) din cauza caldurii din casa...
si daca tot suntem la topicul cu preparate culinare vreau sa va intreb ceva: folositi ulei de palmier pentru prajit? exista avantaje sau dejavantaje fata de uleiul de floarea soarelui?
cel de masline nu intra in discutie. e ideal, dar prea scump, pentru a fi folosit la toate mancarurile ,dar m-ar interesa ceva informatii despre uleiul de palmier.
astept parerea voastra....
eu folosesc ulei de palmier la gatit si e f bun si e sanatos. Are din pacate dezavantaje se intareste asa la mine s-a intamplat. La salata si la maioneza nu-l folosesc deoarece are aspect de untura :)). Cartofii prajiti ies foarte buni dar si friptura. Incearca-l si o sa vezi.
am auzit ca se poate utiliza de mai multe ori la prajit, fara sa existe pericolul ca sa se produca oxizii. e adevarat, ca eu n-as prea crede? n-am fost prea stralucita la chimie, dar am retinut ca prin arderea grasimilor rezulta intotdeauna oxizi. toti nutritionistii sustin ca acestia sunt toxici pentru organism.
este posibil ca uleiul de palmier sa nu fie asa nociv prin ardere?
si gustul e diferit fata de ce al uleiului de fl.soarelui?
dragonfly_drk
22 Nov 2010, 19:47
gustul e diferit, nu e nociv... se poate refolosi.
si alta chestie misto... poti sa pui intr-o tigaie pe o parte o chiftea si pe o parte un cartof prajit... niciun stres, nu se amesteca gusturile...
si nici nu se evapora atat de repede ca cel de floarea soarelui. si asta pentru ca are o temperatura de ardere mai mare decat cel de floarea soarelui... de aceea nu e asa de nociv, te tine mai mult si e mai bun la gust...
intradevar, e bun numai la gatit... de pus in salate, mai bine ulei de masline.
ok. daca voi ziceti ca ati experimentat si e bun, o sa incerc si eu.
sincer, am fost cam sceptica pana acum, desi stiam ca si lanturile de fast fooduri il folosesc in mod frecvent la prajitul tonelor de cartofi care se comanda odata cu burgerii.
dar, uneori, si eu mai mananc cartofi prajiti de cumparat si mi se pare ca au gust ciudat, de ranced. chiar daca stiu ca este din cauza faptului ca se foloseste uleiul la prajit de nu stiu cate ori, tot am impresia ca este si din cauza palmierului...
prejudecati, de...
pe vremea cealalta...ce mai stateam la cozi infernale pentru ratia de ulei de...soia.
si era bun!
andreiu7z
22 Nov 2010, 20:29
Uleiul de măsline rulles :X
anaemona
22 Nov 2010, 21:06
rvn, e bun, uleiul de palmier si de nuca de cocos si untul. Toate cu moderatie. Exista ulei de floarea soarelui rezistent la temperaturi inalte. Un truc sa nu arzi uleiul si sa-l descompui in elemente nocive e sa nu pui uleiul de la inceput in tigaie, dar asta depinde de ce gatesti, nu intotdeauna se poate face.
Uleiurile care se intaresc sint mai bune la gatit decit cele care nu se intaresc pentru ca au continut ridicat de grasime saturata, care e rezistenta la temperaturi ridicate. Uleiul de masline nu l-as folosi la prajit, dar daca gatesti ceva inabusit ar putea fi ok, desi gustul uleiului de masline incins mie nu-mi place deloc.
Oricum daca folositi margarina, la orice, renuntati la ea, e foarte nesanatoasa. Dupa cum am invatat eu, margarina e sanatoasa doar atunci cind e lasata in raft, in magazin.
dragonfly_drk
22 Nov 2010, 21:19
intradevar... margarina este cel mai nociv aliment. e cel mai plin de E-uri...
daca tot e sa alegem, mai bine unt decat margarina.
merci, ana...
o sa revin si cu intrebari despre alte alimente.
n-ar strica sa le luam pe toate la rand...
am invata multe, una de la alta..ce ziceti?
omudindulap
27 Nov 2010, 19:51
rvn bucatareste (bine)
http://img718.imageshack.us/img718/6481/img4106mi.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/2382/img41050.jpg
http://img254.imageshack.us/img254/9417/img41041.jpg
http://img253.imageshack.us/img253/634/img4109y.jpg
omudindulap
04 Dec 2010, 20:17
http://img406.imageshack.us/img406/6079/19052007083.jpg
http://img337.imageshack.us/img337/5002/img4113p.jpg
http://img709.imageshack.us/img709/5600/img4115v0.jpg
dragonfly_drk
04 Dec 2010, 21:15
tot rvn? =P~
(rvn, nu ai vrea tu sa ma adopti? =)) )
nu de alta dar vreau sa fur de la tine... aaa... meserie... >:)
dragonfly_drk
04 Dec 2010, 21:27
ei, eu nu gatesc niciodata pentru mine... eu cand gatesc o fac pentru persoanele apropiate mie... ;)
aha, pai daca doar salivezi, e mai grav. si...nu te gandi ca eu mananc tot ce-i prin oale!doamne fereste, nu!
dragonfly_drk
04 Dec 2010, 22:10
pai salivez de placere cand vad ca ceilalti se bucura de ceea ce gatesc...
stiu ca nu mananci tot ce e prin oale... ar fi chiar culmea... :))
oricum, arata foarte bine... yummyyy... parca m-as infrupta si eu dar nu, nu... nu e voie.>:)
omudindulap
17 Jan 2011, 19:20
http://img35.imageshack.us/img35/953/img4223dt.jpg
http://img89.imageshack.us/img89/6383/img4226f.jpg
http://img402.imageshack.us/img402/1165/img4229f.jpg
http://img220.imageshack.us/img220/1706/img4230m.jpg
marllenn
17 Jan 2011, 19:26
=P~=P~=P~=P~=P~ Ce bine arata! Vai, tocmai am terminat de mancat si inca mi-e foame
omudindulap
17 Jan 2011, 19:45
Pai cu ce gresi fata? :P
n-a gresit, doar ca vede ce talent zace in tine. nu poate rata ocazia!
marllenn
20 Jan 2011, 08:22
marita-te cu dulapul!
Ce-am gresit :P? Cine a facut mancare are talent bv.
bernadett
17 Feb 2011, 17:43
Imi place sa gatesc si imi place piure de cartofi cu chiftelute marinate:D
copila_satanista
18 Mar 2011, 07:26
Eu am "gatit" o shaorma homemade aseara... de si-acu imi protesteaza stomacul la cat de multa am mancat, cea mai buna! Aia de la shaormerii habar n-au pe ce lume traiesc :D
tare faza copila... presupun ca ai stiut exact ce pui in ea. eu cand vad in shaormerii cum arata carnea aia... mi se taie pofta de saorma.
paul_aramis
18 Mar 2011, 13:32
măi oamenilor, făcu nevastă-mea nişte răci... ca acasă, zău aşa! să-ţi baţi copii cu basca, nu alta!
bremen1980
18 Mar 2011, 18:10
măi oamenilor, făcu nevastă-mea nişte răci... ca acasă, zău aşa! să-ţi baţi copii cu basca, nu alta!
Zici si tu ca ăla :''Bă să-ţi facă nevastă-mea un lapte fiert .:P .Te lingi pe buze.''
paul_aramis
18 Mar 2011, 19:07
deloc. una, că ingrediente ciuciu, că ăştia p'aci îs tot cu usturoi de la chineji, mare şi bun de nimic. doi, nu prea găsesc afumătură ca lumea. adică de aia afumată natural şi nu dată cu prafuri să miroasă şi să aibă gust de afumat. noroc cu magazinu' de mexicoşi, c-am găsit (pentru prima dată în 3 ani) nişte "adidaşi" (feliaţi, desigur, că ăştia nu ştiu ce să facă cu ei întregi) făcuţi aşa cum trebuie. şi unde nu plănuisem o oală de fasole galbenă cu afumătură, da' după fiert oasele era păcat de toată zama aia ca să scăpăm ocazia şi trântirăm şi 3 blide cu răci.
the_fairy
22 Mar 2011, 19:26
Ciulama de ciuperci =P~ s-a mancat intantaneu :))
http://i52.tinypic.com/5p4aw.jpg
omudindulap
22 Mar 2011, 19:32
Si io, si io, niste chestii comestibile :))
http://i55.tinypic.com/nbswat.jpg
FreakDoll
22 Mar 2011, 19:41
Ieaaaaa!!!!Arata bine, dar daca ai gatit tu vine sfarsitul lumii!!!:-S
omudindulap
22 Mar 2011, 19:48
Cel putin, ma prinde cu burta plina.:D
SNOWMAN34
22 Mar 2011, 20:06
Deci, te apuci de gatit?
Sa mananc si eu repede ceva, sa ma prinda tot plin... :))
klaudya_e
22 Mar 2011, 20:09
scrieti si retetele ca, cand n-o sa mai am idei o sa ma inspir de la voi
@the_fairy: arata f. bine ciulamaua (astept reteta):)
omule nu-mi dau seama ce ai pus in pastele alea dar arata interesant si daca mai zici ca e si comestibil e ok:P
o sa pun si eu niste poze cand o sa gatesc ceva mai deosebit;)
portofel
23 Mar 2011, 10:05
The_fairy.....ce-ai facut tu acolo e=P~ =P~ , mai ales ca eu ador ciupercile.
marllenn
23 Mar 2011, 12:48
;) arata f bn :)
the_fairy
25 Mar 2011, 19:25
Thank you girls :D cand gasesc reteta prin cotloanele mintii o postez :P
BikeRider
26 Mar 2011, 00:48
Sper sa nu fie cu suparare, Fairy, dar poza postata de omuldindulap arata mai bine. :P
Uite aici adevarata arta a gatitului! Ce paste, ce ciulama...cartooofi prajiiiti!
Se curata cartofii, se taie.... :P
V-am facut pe amandoi!:))
http://img97.imageshack.us/img97/945/p1040194z.jpg (http://img97.imageshack.us/i/p1040194z.jpg/)
omudindulap
26 Mar 2011, 14:15
Vreau si eu retetaaaaaaaaa!!!!!!
Sau maestrul bucatar nu-si dezvaluie secretele? :-?
[-(
Nu spun reteta oricui! :P
BikeRider
26 Mar 2011, 22:49
Jansic, hai, te rugam, un grup de oameni ai muncii, da-ne si noua reteta! :P
paul_aramis
27 Mar 2011, 02:38
lasă tu cartofii, de ăia ştie să facă orişicine. până şi ăia de la McDonalds. mai bine bagă tu reţeta la gogoşarii ăia muraţi. că deja mi-e o poftăăăăă! mai ales dacă-s pregătiţi de-o unguroaică de la Cluj, Ay caramba!
BikeRider
27 Mar 2011, 04:04
Se ia una bucata unguroaica din Cluj si se roaga sa pregateasca niste gogosari murati. :P
paul_aramis
27 Mar 2011, 04:39
acilea la mine degeaba o rog, că nu se găsesc gogoşari. c-aşa o rugam pe nevastă-mea, săsoaică de la Sibiu. aşa că, cu ce? avere voinţa da' nema puterinţa!
BikeRider
27 Mar 2011, 04:51
No, da si tu un search dupa les hongroises in Wisconsin State Journal:
http://host.madison.com/wsj/
Apropo, uite aici niste halau:
http://www.saveurs-de-hongrie.com/entree.htm
Nu ti se pare ca salamul ala e de Sibiu?
PS
Salutari doamnei! Saxona, ai? ;)
paul_aramis
27 Mar 2011, 05:11
unguri mai puţini. nemţi, sârbi, ceva polaci şi italieni cât cuprinde.
salamu' de Sibiu de fapt nu e de Sibiu.
şi yep, saxonă.
BikeRider
27 Mar 2011, 05:22
Da, auzisem si eu niscai povesti cu salamul de Sibiu care n-ar fi chiar de Sibiu. Poti detalia? Chiar e un subiect interesant.
paul_aramis
27 Mar 2011, 05:43
păi e de Mediaş. că acolo s-a "născut". da' e de fapt import din vest, cred că ceva de pe la nemţi.
BikeRider
27 Mar 2011, 06:25
Ioan T. Morar zice altceva:
Salamul de Sibiu s-a născut la Sinaia!
Moravuri grele
15 Iul 2009 de Ioan T. Morar | 2243 vizualizari
Prezența pe mese a feliilor subțiri, foarte subțiri, de salam de Sibiu era semn de mare lux înainte de ’89! Dar chiar și după! Pentru că salamul de Sibiu era un fel de legitimație de bunăstare, scos la iveală doar în ocazii speciale, la protocoale, la mesele cu străinii! Salamul de Sibiu a fost și este un blazon culinar.
Deși se numește de Sibiu, el a fost făcut de frații Dozzi (Filippo și Davide), mezelari italieni, stabiliți la Sinaia. Fabrica de acolo, SalSi, pre numele ei actual, funcționează și azi, desigur, modernizată, ca unitate a firmei Angst. Denumirea vine de la faptul că, atunci cînd se exporta mai ales spre Ungaria, salamul de la Sinaia trecea prin vama Sibiu. Dar dincolo de exporturi, salamul cu pricina a văzut lumea mult și bine. Multă vreme, fiecare călător român care mergea în străinătate pe cont propriu avea în raniță bastonul de salam de Sibiu!
Au apărut mai multe firme care fac salam de Sibiu, dar, totuși, la o degustare paralelă, cu ochii închiși, veți simți diferența dintre un original și mai multe copii.
Într-un interviu de care-mi amintesc cu plăcere, luat de Eugen Istodor doamnei Simina Mezincescu, aceasta spunea, delicat: „Majestatea Sa, Regele Mihai, îngăduie salamul de Sibiu“.
paul_aramis
27 Mar 2011, 06:56
Ioan T. Morar greşeşte (de fapt nu zice el, ci alţii): fabrica de la Mediaş a luat fiinţă în 1890 şi producea salam uscat încă de la 1900. exporturile acestei fabrici de făceau prin vama Sibiu (logic, fiind la 50 de km distanţă de Sibiu) şi nu ale celei de la Sinaia (btw, am locuit aproape 5 ani gard-în-gard cu fabrica de acolo şi nu se compară cu ce se făcea la Mediaş) aflată la 150 de km distanţă şi care eventual ar fi folosit vama Braşov pentru astfel de operaţiuni. fabrica de la Sinaia a luat fiinţă de abia în 1910.
cel mai probabil italienii şi-au denumit produsul "de Sibiu" tocmai pentru că el exista deja pe piaţă.
BikeRider
27 Mar 2011, 07:00
Exact la asta ma gandeam si eu - denumirea produsului datorita existentei. Am un amic, muresean, a carui mama este sinaianca - mi-a zis exact acelasi lucru pe care l-ai scris tu. :)
caessar
27 Mar 2011, 21:48
Lasagna
http://img141.imageshack.us/img141/3985/lasagna.jpg
http://img405.imageshack.us/img405/7664/64163291.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/5497/dsc00616mho.jpg
mmmm......!!!!!!!!!!!!!
arata senzational!
am "troa" variante pentru sursa manoperei:
1.mama
2.sotia
3.gagica
avand in vedere ca exista o sansa infima ca tu cezarica sa fii bucatar, ai putea sa ne bifezi varianta adevarata?
nu de alta,dar vreau sa aflu in detaliu manevrele de lucru. asta, in cazul in care n-a fost cumparata sub forma semipreparata si doar finalizata in cuptorul aragazului tau.
caessar
27 Mar 2011, 22:26
hhhmmm...
am sa raspund pe rand la intrebarile tale:
1 acesta nu este un produs semi-preparat, urasc produsele alea, deobicei au acelasi gust chimical..
2 acesta nu este opera mamei mele;oricum nu mai locuiesc cu partintii, si deci ar fi cam greu sa o prepare ea..
3 nu apartine nici iubitei mele, cel putin nu preparatul, ca la "infulecat" participa:) ...
Singurul lucru care nu l-am preparat astazi au fost foile, nu de alta dar ar mai fi adaugat inca vreo ora jumate la timpul total de preparare.
P.S. pentru mine gatitul este un hobby, imi place sa gatesc tot timpul ceva nou, care sa arate foarte bine si bineinteles care sa aiba un gust desavarsit.
De altfel toti prietenii mei stiu sa gateasca chiar bine:)
OmarBravo
28 Mar 2011, 02:24
Arata exceptional lasagna. Nu prea inteleg de ce se presupune ca trebuie sa fii femela ca sa reusesti aia.
hhhmmm...
am sa raspund pe rand la intrebarile tale:
1 acesta nu este un produs semi-preparat, urasc produsele alea, deobicei au acelasi gust chimical..
2 acesta nu este opera mamei mele;oricum nu mai locuiesc cu partintii, si deci ar fi cam greu sa o prepare ea..
3 nu apartine nici iubitei mele, cel putin nu preparatul, ca la "infulecat" participa:) ...
Singurul lucru care nu l-am preparat astazi au fost foile, nu de alta dar ar mai fi adaugat inca vreo ora jumate la timpul total de preparare.
P.S. pentru mine gatitul este un hobby, imi place sa gatesc tot timpul ceva nou, care sa arate foarte bine si bineinteles care sa aiba un gust desavarsit.
De altfel toti prietenii mei stiu sa gateasca chiar bine:)
cezarescule, n-am glumit.astept descrierea manevrelor de lucru.
caessar
28 Mar 2011, 17:36
desi ma simt mai bine: am evoluat de la cezarica la cezarescu:)
In primul rand conteaza f mult foile pt ca eu am folosit si de la o firma romanesca si nu au fost bune, asa ca recomand Barilla Emiliane sau daca chiar vrei un gust original poti sa le faci in casa
I. Pt. foi: 1 kg faina, 12 galbenusuri, apa, sare
Coca se intinde cat mai subtire (e f. elastica) Foile se dau prin faina si se oparesc (doar se scufunda de cateva ori)
II. Pt. sos ragu: 1 ceapa mare, 1 morcov mediu, 1 ardei gras mediu, 2 conserve de carne de vita (sau carne de vita tocata)
Legumele se calesc in 3-4 linguri ulei, se adauga carnea pasata.
In cazul in care se foloseste carne cruda se adauga cand legumele incep sa se inmoaie si se calesc impreuna aprox. 1 h, se adauga apa suficienta sa fiarba carnea si apoi se mai fierbe la foc mediu 1,5-2 h
Se adauga aprox 1 litru, 3-4 linguri pasta de tomate, boia dulce, piper, vegeta, nucsoara - dupa gust. Se scade pana devine un sos lichid.
III. Alte ingrediente: 300 g parmezan, 600 g mozarella sau cascaval, 1 cutie mica bechamel (eu nu l-am facut niciodata in casa:) )
Se pune un strat de sos in tava si apoi un rand de foaie+ un rand de sos. La mijloc se pune cascavalul ras si se adauga bechamel din loc in loc si pe marginile foilor. Deasupra de tot se pune un strat de parmezan si din nou bechamel
Se tine la cuptor aprox. 30-40 min la foc mediu spre mic.
Spre ca m-am facut inteles. Daca mai aveti intrebari va raspund
da, eu am!
1.de ce trebuie calita carnea de vita o ora??????
deja e tocata. mi se pare cam mult.de regula,aplic aceeasi metoda cand gatesc ardei umplut si nu calesc mai mult de 15 min.legumele cu carnea,orezul si sosul de rosii.
si mai am o regula:intai calesc putin carnea ca sa se coaguleze sangele si apoi legumele...
2.pe fundul vasului asezi intai un strat de sos,nu o foaie?ma gandesc la aderenta...
3.12 galbenusuri nu sunt cam multe?intreb asta,fiindca nu prea sunt amatoare de preparate care contin multe oua...
caessar
28 Mar 2011, 22:07
1.reteta de sos ragu am invatat-o de la un italian pur-sange, care insista ca, calirea trebuie facuta la foc mic, pentru ca respectiva carne sa se faca in "suc propriu". de altfel, e carne de vita si deci chiar daca tocata este mai dura.
2. din proprie experienta am constatat daca asezi prima data o foaie pe fundul vasului aceasta ramane nefacuta si de obicei se arde rau de tot spre final. daca pui prima data sos, acesta va fi in mare parte absorbit de foaia de deasupra.
3.aceeasi explicatie ca la punctul 1: italianu' e de vina:) .. tot el zicea ca, coca pentru orice fel de paste, mai ales foi de lasagna, trebuie sa fie foarte elastica.
daca cumperi din comert paste care nu au ou ai sa vezi diferenta si la acelea, daca o sa cumperi ce ti-am recomandat vei observa diferenta fata de alte foi la culoare si textura, iar la gust differenta e majora.
da.sunt de acord cu ce-ai spus despre pastele cu ou si fara.
dar,cele preparate in casa,contin cu siguranta galbenusurile,pe cand cele din comert,fie ele chiar si Barilla (pe care si eu le apreciez sub orice forma:spaghetii,melci sau tuburi),inclin sa cred ca au si niscaiva colorant (galben,desigur).
dealtfel,cred ca reteta foilor nu se deosebeste prea mult de cea a taiteilor de casa pe care ii prepara bunica...
oricum,imi pare bine ca in seara asta am aflat ceva nou.
merci,cezarica (escule)!
caessar
28 Mar 2011, 22:30
ok, te astept cu alte poze si cu retetele aferente:) pozele denota ca si tu esti pasionata de gatit ...si sunt seri in care nu mai stiu ce sa gatesc si ma opresc la mcdonalds:) ....si cum fast food-ul ingrasa, topicul asta e binevenit:)
in ultima vreme,n-am prea avut chef de pozat mancarurile...
stii cum e..uneori enuziasmul piere.astea sunt ultimele pe care le am,dar promit solemn sa reiau aceasta "meteahna",numai daca tu vrei.
1155
1156
1157
1158
1159
si finalul.....
1160
mi-ar parea bine sa te fi nimerit cu pestele!
cred ca pozele arata tot ce-ar trebui sa faci.
si...de data asta,mi le-am postat singura. am reusit si fara dulap!
klaudya_e
29 Mar 2011, 02:12
Prajitura inteligenta
http://img688.imageshack.us/img688/583/87844032.jpg
http://img222.imageshack.us/img222/2144/83959535.jpg
http://img805.imageshack.us/img805/9876/58987275.jpg
omudindulap
29 Mar 2011, 02:24
=P~ Cine m-o fi pus?! :((
copila_satanista
29 Mar 2011, 09:45
rvn arata super :), doar ca eu daca dau de peste mi-e tare greu sa ma abtin sa nu-l prajesc simplu in ulei pentru ca mor dupa pestele prajit orice mi-ai face :D
caessar saru'mana ca mi-ai adus aminte de lasagna, vroiam sa fac de o grama' de vreme incat am si uitat :D dar aia "la mama ei" nu se face cumva si cu niste sos alb sau visez? :-?
merci,merci,merci....
si mie imi place pestele prajit,mai ales daca il combin si cu un sos de rosii coapte si mamaliguta...
MariaMona
29 Mar 2011, 10:06
rvn arata super :), doar ca eu daca dau de peste mi-e tare greu sa ma abtin sa nu-l prajesc simplu in ulei pentru ca mor dupa pestele prajit orice mi-ai face :D
caessar saru'mana ca mi-ai adus aminte de lasagna, vroiam sa fac de o grama' de vreme incat am si uitat :D dar aia "la mama ei" nu se face cumva si cu niste sos alb sau visez? :-?
Nu ai citit cu atentie reteta - e vorba de sosul bechamel - care este sos alb si care se pune primul in tava si apoi in straturi si deasupra. Ce mi s-a parut mie ciudat la reteta de lasagna - foarte accurate, de altfel si asemanatoare cu a mea - este sosul bechamel la conserva :-/ - n-am mai auzit de asa ceva. Probabil ca este insa util fiindca pe mine ma enerveaza sa am n oale de spalat dupa o singura mancare si la lasagna cam asa se intampla. Eu fac cu foi din comert, de obicei Barrilla, dar am luat si mai ieftine si au fost ok, nu fierb niciodata foile inainte, insa am grija sa fie destul sos / lichid incat sa se coaca si am mai facut in ultimul timp si cu un lasagna mix din Germania care contine condimente si banuiesc ca si un fel de liant pentru sos, gen amidon. Oricum, atat reteta, cat si poza iti lasa gura apa.=D>
copila_satanista
29 Mar 2011, 10:09
Nu ai citit cu atentie reteta - e vorba de sosul bechamel Chiar ca :D nu vazusem sa scrie mai detaliat cum se prepara si d-aia, my bad
caessar
29 Mar 2011, 15:20
@ rvn: arata delicos pestele tau:) ce peste e? cum l-ai facut? e marinat si apoi bagat la cupor sau? Nu sunt un iubitor al pestelui dar ocazional mananc (prefer fructele de mare)
reteta s-ar putea numi "crap la cuptor".niciodata nu respect intocmai ingredietele si cantitatile citite sau auzite undeva.intotdeauna le combin dupa cum imi vine pe moment...
de exemplu,in cazul acesta,pestele l-am fiert 5 min.cu piper,rondele de ceapa si o foaie de dafin.cred ca am pus si un varf de lingurita de sare...
dupa aceea,l-am asezat in tava si peste el am turnat sosul acela preparat din ardei verde si rosu,ceapa si usturoi verde( 2 sau 3 fire, dupa gust),toate calite in ulei de masline.cand legumele s-au inabusit,am turnat o cescuta de sos de rosii( rosii pasate),apoi o lingurita de otet balsamic,am mai lasat putin sa se amestece aromele si....gata! tava a stat la cuptor cam 20-25 de minute....
si fiindca am zis ca o reiau obiceiul de a face poze preparatelor,uite ce-am gatit in seara asta:
1163
1164
1165
1166
precizez:carnea este de vita.
anaemona
29 Mar 2011, 21:03
rvn, eu zic ca poti sa-ti faci blog de mincaruri, arata f. bine ce-ai gatit. Ce e in prima farfurie, ardei copti? Sau nu, mai bine nu-mi spune :(
Klaudya_e, arata excelent prajitura. E un fel de creme brulee sau e ceva gen o budinca mai apoasa? Nu vrei sa pui si reteta?
rvn, eu zic ca poti sa-ti faci blog de mincaruri, arata f. bine ce-ai gatit. Ce e in prima farfurie, ardei copti? Sau nu, mai bine nu-mi spune :(
salve,anaemona!
sa-mi fac blog de mancaruri? glumesti,desigur! sunt absolut amatoare in domeniu!
dar,acum vreo doua luni, un tip care a misunat si pe forumul nostru imi promisese ca ma ajuta sa-mi fac o carticica virtuala cu pozele....
vise,taica,vise...
klaudya_e
29 Mar 2011, 22:07
Ce e in prima farfurie, ardei copti?
asta voiam sa te intreb si eu rvn:)
Klaudya_e Nu vrei sa pui si reteta?
e o prajitura care se alege singura in tava..crema de la mijloc e cam la fel ca la crema de zahar ars
Maine scriu si reteta;)
Ce e in prima farfurie, ardei copti?
asta voiam sa te intreb si eu rvn:)
da. sunt 4 ardei kapia copti, pe care i-am taiat fasii.pe margine am asezat rosii cherry taiate, apoi am preparat un dressing din 1 lingura de ulei de masline, 2 linguri de otet balsamic, un varf de oregano uscat,o jumatate de fir de usturoi verde, marar si asta a fost totul...
a...uitasem sarea.se presara inainte de sos...
si inca ceva: chestia asta mergea la fix cu mozzarella guguloaie...
eu n-am avut de unde sa cumpar...chiar daca stiu ca este f.scumpa,merita acolo,de pamplezache...
anaemona
29 Mar 2011, 22:36
Am facut si eu o prajitura, brownie, doar pentru ca e sanatoasa :) adica n-are faina, n-are lapte, doar oua, cacaua, ciocolata neagra...
http://i55.tinypic.com/ek1312.jpg
http://i53.tinypic.com/10dfxg8.jpg
http://i54.tinypic.com/2d12tyt.jpg
stiu prajitura.exista si o varianta de chec la ea...
klaudya_e
30 Mar 2011, 17:00
imi plac f mult negresele..anaemona te astept cu reteta:)
Stie cineva o reteta de clatite americane?
Prajitura inteligenta - reteta e luata din revista Practic in bucatarie
Ingrediente: 7 oua, 12 linguri zahar, 9 linguri faina, 1 l lapte, 1 pachet unt sau margarina Unirea, 1-2 pachetele zahar vanilat, 1 lingurita rasa de sare, 1 lingurita rasa de amoniac.
Preparare: Se freaca bine cele 7 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, sare si zahar vanilat. Dupa omogenizare se adauga unul sau margarina moale, la temperatura camerei (nu se topeste pe foc) si se amesteca bine. Se toarna 1/4 l lapte (veti observa ca din compozitie se va alege untul) Se adauga amoniacul si cele 9 linguri de faina si se amesteca bine de tot. Se rastoarna restul de lapte amestecandu-se in continuare. Separat, se bat spuma cele 7 albusuri cu 7 linguri de zahar. Spuma se toarna peste prima compozitie, amestecandu-se cu lingura de lemn pana se omogenizeaza.
Intr-o tava cu peretii inalti unsa cu ulei si tapetata cu faina se toarna compozitia. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc mic, timp de 45-60 min. Cand o scoateti din cuptor prajitura se va lasa un pic. Cand se raceste complet se pudreaza cu zahar si se taie
portofel
30 Mar 2011, 17:10
Ce simplu e:) O sa incerc si eu , sa vedem daca-mi iese!
anaemona
30 Mar 2011, 20:42
klaudya, am zis ca reteta mea e putin ciudata, o sa vezi de ce, cel putin pentru mine, e prima data cind fac o prajitura cu fasole :)) dar jur ca e buna, nu e grea deloc la stomac si dovada ca e buna e ca prima data am facut reteta la o treime din ce e scris mai jos, asta a fost Simbata si ieri am repetat-o. Inainte de prajitura asta, cred ca am facut torul ala la care i-am pus poza, asa de des fac dulciuri :))
150 g ciocolata neagra – se topeste – eu am pus-o intr-un borcan la bain marie, trebuie folosita imediat altfel se intareste
5 oua
6 linguri ulei (de masline, floarea soarelui) + se unge forma cu ulei
¾ cana cacao
3 lingurite praf de copt? Daca stiti alta cantitate puneti mai putin. Eu am pus de fapt 3 lingurite bicarbonat de sodiu, pentru ca n-am avut praf de copt. Poate e acelasi lucru.
3 lingurite praf de vanilie (alte mirodenii)
¾ cana mar zdrobit, se marunteste in blender
1 si ½ cani sirop de agave (alt indulcitor lichid). Mierea nu e indicata la caldura inalta. Se poate topi zahar cu putina apa.
1 si ½ cani nuci intregi care se vor macina, tot in blender, la gramada.
1 1/2 cani de fasole rosie/neagra boabe uscate care se fierbe si se scurge f. bine. Cantitatea se tripleaza.
Toate ingredientele se amesteca in blender. Daca aveti un food processor bun, cu capacitate mai mare e mai bun. Blenderul le amesteca f. fin, pentru fasole e excellent, dar nu se poate pune totul o data si e nevoie sa combinati ingredientele solide cu cele lichide, de ex fasolea cu uleiul.
Se lasa la foc 175 grade C 20-30 minute. Eu am pus in vas de jena asa ca nu am preincalzit cuptorul si am lasat cam 30 minute. Mi s-a lipit putin, asa ca data viitoare o sa pun hirtie cerata.
1 cana este echivalentul 1 cup - sint masuri pentru asa ceva. Daca nu aveti masura luati o cana mai micuta, 250 ml.
ana,scumpo,am incercat o singura data sa fierb fasole din asta neagra...
mi-am jurat ca a doua oara n-o mai fac. am fiert-o juma' de zi si era tot gloante. crezi ca blenderul are efect?
anaemona
30 Mar 2011, 21:06
Mersi de precizare rvn. Eu cind fac fasole o tin cam 24 de ore in apa inaite s-o fierb. Clatiti si schimbati apa de citeva ori in timpul asta. Alt secret e sa alegi fasole cu boabe mici. Cu cit sint mai mici boabele e mai buna si la digestie.
Mersi de precizare rvn. Eu cind fac fasole o tin cam 24 de ore in apa inaite s-o fierb. Clatiti si schimbati apa de citeva ori in timpul asta. Alt secret e sa alegi fasole cu boabe mici. Cu cit sint mai mici boabele e mai buna si la digestie.
perfectamente adevarat.
si eu o inmoi cu o zi inainte, in apa fierbinte!
si inca ceva:conteaza si marimea,dar nu neaparat. fasolea buna se cunoaste imediat dupa felul cum se crapa bobul la fiert.
klaudya_e
31 Mar 2011, 15:40
1 1/2 cani de fasole
:-O la asta nu ma asteptam:)
dar arata f bine si pp. ca si gustul e pe masura
la tortul de tiramisu ai folosit ceva in plus?..pare mult mai pufos:) salivez numai uitandu-ma la poza:D :)
caessar
31 Mar 2011, 20:29
in seara asta am gatit ceva f "dificil": tortellini buro parmigiano..doar am fiert tortellini si apoi i-am amestecat pe foc cu unt si parmezan:) timp de 1-2 min Torteliini au fost cumparati - umpluti cu spanac si ricota
http://img84.imageshack.us/img84/1036/29371470.jpg
http://img203.imageshack.us/img203/6453/51453768.jpg
HA!
si eu mai fac chestia asta uneori,adica imi fac "mendrele" cu tortellini de-a gata.scarbos!
cezarescule,cat de curand o sa-ti arat cum arata spanacul adevarat....
pregateste-te!poti incepe sa salivezi,deja...
ha!ha!ha!
acum am observat...
farfuria este putin ciobita..
urmele "razboaielor" cu iubita?ei?
si-o dedicatie speciala pentru anaemona:
1169
1170
daca ar fi Mecinicopski administratorul acestui site,cu siguranta ar pune lacat pe topicul acesta.
norocul nostru ca gasim intelegere si toleranta...la colegii forumisti....
ma intreb daca Stefan intra vreodata pe aici si daca pe la ora 10-12 ziua ii este foame...
ah,ochelarasii lui sunt tocmai buni pentru privit....
caessar
31 Mar 2011, 23:02
:)) esti f perspicace:D
imi plac pastele in orice forma, iar o mancare calda si gustoasa pregatita in max 20 de min e binevenita uneori
app. cu "carnea rosie" chiar m-ai nimerit:) imi place in orice forma:)
in prima poza e fasole cu carnati dar in a doua?:-/
si te-as ruga sa "schitezi" (in detaliu) retetele:P
OmarBravo
01 Apr 2011, 03:17
Bai, numai mie-mi ploua-n gura? :-?
anaemona
01 Apr 2011, 05:32
rvn, mersi. In prima poza m-am prins ce e, dar in a doua nu, imi spui?
klaudya, nu cred ca mai am reteta la tort :)) cred ca am folosit reteta clasica, n-am adaugat nimic. Fursecurile au fost f. bune si s-au inmuiat bine in cafea si l-am lasat in frigider o noapte, parca.
copila_satanista
01 Apr 2011, 07:10
Eu am facut tortellini dupa gustul meu, avand in frigider niste crema de branza, putin cascaval, masline verzi cu ardei, sunculita sau pastrama de pui, castraveti (original, dar dau un gust super interesant taiati foarte mici), marar. Mi-a placut atat de rau incat le-am facut apoi de fiecare data cam in acelasi stil, cu mici variatiuni in functie de ce aveam pe moment. Am gasit si o poza:
http://hosting11.imagecross.com/image-hosting-64/1998P2070018.jpg
marllenn
01 Apr 2011, 07:47
Ce bine arata copila delicios ;)
cezarescu si ana,
in a doua poza este tot fasole,dar batuta.ce este pe deasupra,e mortal de bun.vasul acela de iena,are 8l.a doua zi,exact asa cum vedeti,l-am dus la birou. in jumate de ora s-a golit.au fost in jur de 10 persoane...
copila,
interesanta combinatia pentru paste.deja mi-ai dat niste idei...
pont pentru cezarescu,specialistul in lasagna: ceea ce am gatit eu in seara asta,iti ia tot atat timp ca si tortellini aia de i-ai preparat tu,aseara.compara un pic si-o sa vezi diferenta!
1183
1181
1182
si un sfat::gagica ar fi bine sa se rezume numai la salata.banuiesc ca tine la silueta,nu?
caessar
03 Apr 2011, 21:45
rvn mi-ai facut pofta de peste
din fericire gagica nu tine cura de slabire ca mi-ar parea foarte rau daca ar trebui sa mananc singur:D
in seara asta am facut Saltimboca de pui. Contine: piept de pui la gratar, kaiser la gratar, rosie taiata felii, cascaval ras. Se baga la cuptor pt. 10 min(pana se topeste cascavalul)
http://img862.imageshack.us/img862/9620/40993737.jpg
http://img861.imageshack.us/img861/151/dsc00645q.jpg
mmmm...arata minunat pentru o gustarica de pranz.uneori,in timpul programului la birou,lesin de foame si n-am ce sa mananc...
p.s.: pana la urma,vad ca ai si farfurii acelasi model cu ale mele.
o prajiturica nu vrei sa vezi?
caessar
03 Apr 2011, 21:52
o gustarica cu mult prea multe calorii:)
imi plac prajiturile dar inca nu am facut altceva decat placinta cu mere..incanta-ma cu o prajitura cu muulta crema:D :)
cezarescule,pana acuma ti-am dat numai idei una si una.....promo-ul a fost cam prelung.meriti?
uite: de data asta,iti arat o varianta a placintei cu mere.a mea este delicioasa.iti garantez.
1189
1191
1192
1193
1194
si inca un sfat inclus in promo:daca vrei tovarasa la masa iti iei o nevasta.iubita are cu totul alt scop...
anaemona
04 Apr 2011, 01:00
rvn, dupa ce-ai pus pozele trebuie sa scrii si reteta. Si nu-i mai da doar lui Cezar idei, mai da si altora. Eu am nevoie de idei sa gatesc ceva gustos si super simplu.
deci rvn, m-ai lasat paf!!! lucrezi cumva la un restaurant???
in alta ordine de idei, pt prima data am mancat weekendul trecut : OSTROPEL!!!! si da, mi-a placut mult
prajitura cu mere,chiar e simpla!
aveti nevoie de:
- 1kg sau 1kg si1/2 de mere.va recomand merele mai zemoase si daca se poate sa fie din productie autohtona,ar fi excelent.merele din import sunt vacs.
-6-8 oua,in functie de marime
-6 linguri de faina
-6 liguri de zahar+ o jumatate de cana pentru presarat pe mere
-1 l lapte
3-4 linguri de gem de caise sau prune,de preferat facut in casa...
-2 pliculete de zahar vanilinat
si mult chef de treaba...
merele se curata de coaja si de casutele seminale, se taie rondele subtiri si se aseaza in tava unsa cu putin unt.deasupra se presara zaharul( jumatatea de cana) si vanilia.se baga in cuptorul incins dinainte.
intre timp,se pregateste o budinca din laptele fiert in prealabil,in care se adauga galbenusile amestecate cu cele 6 linguri de zahar si faina si cea de-a doua vanilie.totul se amesteca la foc mic,cateva minute,pana se incheaga faina.atentie,amestecati continuu,pt evitarea cocoloaselor!
se scoate tava din cuptor si peste merele deja putin coapte se aseaza budinca in strat uniform.
se reintroduce tava in cuptor si intre timp,din albusurile ramase se prepara bezeaua care se amesteca treptat cu gemul,pana arata ca un sufleu.
se scoate tava din cuptor pentru a doua oara si bezeaua devine cel de-al treilea strat.in max.15 minute se rumeneste. nu va speriati,se va umfla rau,dar nu va curge din vas.
dupa ce se raceste un pic,optional,puteti face un sirop de zahar ars cu cacao pe care sa-l aplicati deasupra. va fi buna de mancat,de-abia dupa ce a stat cateva ore la frigider.
deci rvn, m-ai lasat paf!!! lucrezi cumva la un restaurant???
arunca un ochi la rangul meu.te vei prinde unde lucrez...
dar, daca nu voi scapa anul asta de concediere ( si sigur nu se va intampla asta), ma gandesc sa ma reorientez!
am inteles, am inteles.
oricum pozele de mai sus, mi-au lasat guta apa!!! yum yum
vezi sa nu ne inunzi!
stai pe-aproape...."guta" o sa lase un adevarat suvoi...
caessar
05 Apr 2011, 20:06
pe o scara de la 1 la 10 cat de dulce e prajitura?
daca vrei tovarasa la masa iti iei o nevasta.iubita are cu totul alt scop...
oare ce scop are iubita?:-? eu nu prea vad nicio diferenta intre cele doua:)
pe o scara de la 1 la 10 cat de dulce e prajitura?
daca vrei tovarasa la masa iti iei o nevasta.iubita are cu totul alt scop...
oare ce scop are iubita?:-? eu nu prea vad nicio diferenta intre cele doua:)
raspuns pentru intrebarea 1: cam 8. merele,fiind acrisoare,n-are cum sa fie foarte dulce.logica simpla. oricum, garantez pentru gustul f.bun...incearca s-o faci si o sa-mi dai dreptate!
in ceea ce priveste 2...trebuie sa mai capeti putina "experenta"...de viata, nu de gatit,ca s-o vezi...
si-acuma, inchidem off-ul.
caessar
05 Apr 2011, 22:04
nu stiu de ce exista prejudecata ca varsta e direct proportionala cu experienta iar faptul ca 4 ani din 5 am locuit (locuiesc) cu partenera cred ca-mi da o viziune de ansamblu destul de clara
iar faptul ca 4 ani din 5 am locuit (locuiesc) cu partenera
sa-ti spun eu care-i treaba cu viziunea: daca "partenera" era "nevasta", cu siguranta nu mancai tortellini aia care seamana cu niste elastice de bani si pe deasupra mai au si gust de cauciuc...
(proba e facuta de mine, asa ca stiu ce vorbesc)
anaemona
05 Apr 2011, 22:34
rvn, fara suparare, dar exista tortellini care-s foarte buni fara sa arate diferit de aia care parca-s umpluti cu piatra pisata. Eu zic ca nu-si are rost discutia aici. Mie mi se pare foarte frumos ca Cezar gateste si a pus si poze. Daca sotia vrea ceva mai bun n-are decit sa gateasca ea. De fapt asta ar putea fi si o tactica :-? El ii arata cit de multe vrea sa faca dar face mincare atit de proasta ca ea sa-i zica: lasa, nu mai gati tu, gatesc eu :)) Cezar, nu e vorba despre tine, eu doar m-am amuzat.
caessar
05 Apr 2011, 23:24
:)) tortellini au fost primiti din italia si chiar au fost f buni....din pacate nu am cum sa demonstrez
iar nevasta cand o sa-mi iau o sa fac ce fac si acum cu partenera...impartim treburile pe jumatate..
daca gatesc eu nu inseamna ca ma tine nemancat ca sa gatesc eu, ci chiar imi face placere sa o fac
anaemona ai fost tare haioasa ..probabil sunt femei care incearca si tactica asta (nu stiu daca si cu sorti de izbanda:) )
ok. am fost rautacioasa.imi cer scuze.
de fapt,cezarescu chiar se pricepe la gatit si este de apreciat lucrul acesta.
MariaMona
06 Apr 2011, 08:06
Va pun si eu un link cu cea mai buna prajitura cu mere pe care am mancat-o/facut-o in viata mea.
APPLE CRUMBLE (http://www.videojug.com/film/how-to-make-apple-crumble)
Este si super simpla de facut, dar neaparat sa respectati timpul de calire a merelor. Cantitatile date in reteta sunt pentru o portie mica, eu fac mereu dubla... Un deliciu! Aici e varianta facuta de mine Mere cu aluat faramitat (http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/prajituri/apple-crumble-mere-cu-aluat-faramitat-/42/2/6930/)
the_fairy
08 Apr 2011, 12:45
Ciorbita de vacuta :D
http://i56.tinypic.com/w87z0w.jpg
chuckyfan
08 Apr 2011, 13:59
fara suparare, da mie imi pare ca e apa cu legume si carne, dar cine stie:-?
fara suparare, da mie imi pare ca e apa cu legume si carne, dar cine stie:-?
gustul conteaza,chucky! oricum,tanara generatie trebuie incurajata,asa ca nu pot decat sa am cuvinte de lauda.si pentru urzici!
Corect. Am de gand sa fac in viitorul apropiat pui cu bere la cuptor, am mancat o singura data si :x
the_fairy
08 Apr 2011, 15:45
Hmmm, indiferent ca e ciorba sau supa imi place sa fie clara si carnea fara grasime ;) Si exact cum a zis si Rvn conteaza foarte mult gustul, nu cred ca mananci "aspectul" :-S
marllenn
08 Apr 2011, 19:27
[QUOTE=the_fairy]Ciorbita de vacuta :D
Arata f bn ;). Am observat ca e clara si mie imi place sa nu se vada grasimea :D
marllenn
08 Apr 2011, 19:28
:-O off tigarile ;))
the_fairy
09 Apr 2011, 07:31
:)) daaaaaaaaaaa, fac parte din peisaj!!!
Azi iar m-am inverzit . Iesi delicios
http://img846.imageshack.us/img846/8223/p1040337u.jpg (http://img846.imageshack.us/i/p1040337u.jpg/)
chuckyfan
10 Apr 2011, 09:07
urzici?
copila_satanista
10 Apr 2011, 20:13
Si io! Si io! Am gatit azi si-am tras in poza asa:
- una bucata ciorbitza de pui satanista, plina de legume cum imi place mie :
http://hosting11.imagecross.com/image-hosting-64/6135P1020893.jpg
-una bucata mancarica cu piept de pui, ciuperci si fasole pastai, tot satanista bineinteles:
http://hosting11.imagecross.com/image-hosting-64/3634P1020898.jpg
- si ... acu deja faceti pact cu diavolul >:) ... frigarui :
http://hosting11.imagecross.com/image-hosting-64/1197P1020879.jpg
pacat ca nu v-am dat decat cate o poza si nu cate o portie :(
Arata bine! Gustul a fost pe masura, presupun :)
copila_satanista
10 Apr 2011, 21:32
Dupa cum ii sticleau ochii gagiului meu cand manca clar au iesit bune! :D :))
omudindulap
10 Apr 2011, 21:50
Bai, asta mica, suntem in postul mare, putin respect, da? :P
Da, copila se pricepe.=P~
Chambord
11 Apr 2011, 11:47
Copila, esti numa' buna de maritat ! :D
copila_satanista
11 Apr 2011, 11:55
multam de aprecieri :)
chamb mi s-a mai zis, dar nu crek e bun maritatul de mine :))
klaudya_e
11 Apr 2011, 21:28
Va pun si eu un link cu cea mai buna prajitura cu mere pe care am mancat-o/facut-o in viata mea.
multumesc pt reteta:) e f buna prajitura
http://img543.imageshack.us/img543/1564/unledj.jpg
klaudya_e
11 Apr 2011, 21:30
-una bucata mancarica cu piept de pui, ciuperci si fasole pastai, tot satanista bineinteles:
http://hosting11.imagecross.com/image-hosting-64/3634P1020898.jpg
eu la asta am poftit...poti sa postezi si reteta pls:)
copila_satanista
11 Apr 2011, 21:59
Iuf... eu nu prea gatesc dupa retete de felul meu, decat poate ma ghidez eventual ... in general improvizez destul de mult in functie de gusturile mele. La asta am calit usor usturoi, si fasii de morcovi si de ardei gras, apoi am pus ciupercile (proaspete,nu din conserva, au lasat zeama si un gust zdravan),apoi fasole pastai conegalata (o aveam prin frigder) si piept de pui taiat bucatele, pe care il facusem mai devreme pe gratar cu frigaruile, am facut sos cu bulion si la sfarsit am pus faina cat sa se ingroase binisor pentru ca mie nu prea imi plac mancarurile cu zeama multa cum faceau multe mamici pe vremea mea :D Cam asta e, sper ca am scris bine :-?
Deci: feiri, copila si jansic, cand mai facem un forum meeting? dar de data asta vreau un forum meeting culinar!!!! in care all 3 sa stati in bucatarie , si eu cu restul la o bere? ca deja am ramas paf cand am vazut ce stiti sa faceti in bucatarie....
copila_satanista
11 Apr 2011, 22:08
:)) buey da jmeker eji tu sa pui femeile la cratita
Consider ca prezenta mea in bucatarie este un impediment. :D
Plus ca, poate mai vreti si voi sa aveti anumite discutii... ca intre fete... si noi nu o sa va deranjam, stam cumintei in sufragerie la bere :D
Nu ti se pare corect?
/:) Ia uite la el! Ce initiativa!
In loc sa faci cinste data viitoare... :P
Jansic, stiu ca trebuie sa fac cinste next time... dar eu am ramas cu gandul la pozele cu food puse de voi aici.
MariaMona
13 Apr 2011, 22:35
Va pun si eu un link cu cea mai buna prajitura cu mere pe care am mancat-o/facut-o in viata mea.
multumesc pt reteta:) e f buna prajitura
Cu placere! Cum spuneam... si mie mi se pare un deliciu!:)
chuckyfan
15 Apr 2011, 20:59
Cina de asta seara: Un veritabil borcan cu zacusca
http://i53.tinypic.com/29zqkm.jpg
dragonfly_drk
16 Apr 2011, 14:35
si acum, intrebare intrebatoare... tu ai facut zacusca? :))
dragonfly_drk
16 Apr 2011, 15:40
sunt curioasa ce a pus in ea...
nu de alta dar am o obsesie cu zacusca...=P~
dragonfly_drk
16 Apr 2011, 16:03
wooowww... mi-e gura toata apa... eu ador conservele dar numai daca sunt facute de altii...
cel mai mult urasc conserva de peste... poate si pentru ca inca nu am apucat sa gust una facuta calumea.:)
in rest, orice inseamna muratura sau conserva... e pe gustul meu >:)
chuckyfan
16 Apr 2011, 16:11
si acum, intrebare intrebatoare... tu ai facut zacusca? :))
Eu nici nu stiu cum se fabrica ardeii=)). E facuta de mama:D
dragonfly_drk
16 Apr 2011, 16:17
pai, fa un gest frumos fata de mine si intreab-o pe mama procesul de fabricatie...:)
dragonfly_drk
16 Apr 2011, 16:33
nu ma prea dau in vant dupa ciuperci si spanac... spanacul imi face rau iar ciupercile nu le mananc decat daca sunt cu maioneza... :)
dar privind ce ai gatit, mi-ai dat acum o idee de salata foarte interesanta... >:)
anaemona
16 Apr 2011, 20:40
rvn, am apucat sa vad poza ta, de ce-ai sters? :( Arata excelent zacusca ta.
Snitel de porc avec ciuperci cu maioneza :D Nu-i nimic sofisticat, doar delicios! E cam genocid-prajeala si maioneza-dar cine a mancat a spus ca-i "un genocid al dracului de bun" :D
http://img580.imageshack.us/img580/7310/17758695.jpg (http://img580.imageshack.us/i/17758695.jpg/)
paul_aramis
20 Apr 2011, 20:30
mai lipseşte nişte kapia copt şi murat...
A fost prima oara cand am facut sarmale.
http://img834.imageshack.us/img834/8914/p1040389yk.jpg (http://img834.imageshack.us/i/p1040389yk.jpg/)
chuckyfan
21 Apr 2011, 21:28
mamaliga si smantana arata bine dar sarmalele..............nu sunt putin cam inchise la culoare?
Dar treaca daca sunt comestibile.
Cristina_
21 Apr 2011, 21:31
mamaliga si smantana arata bine dar sarmalele..............nu sunt putin cam inchise la culoare?
Dar treaca daca sunt comestibile.
Pot sa fie inchise la culoare daca sunt facute cu frunze de vita de vie.
chuckyfan
21 Apr 2011, 21:34
Se gasesc de cumparat? ca in perioada asta nu prea gasesti in natura:)
Sunt foi de vita care se pot conserva in congelator. N-ai mancat niciodata, chuckyfan? Oricum arata mai bine decat zacusca ta :P :P :P
chuckyfan
21 Apr 2011, 21:43
Sunt foi de vita care se pot conserva in congelator. N-ai mancat niciodata, chuckyfan? Oricum arata mai bine decat zacusca ta :P :P :P
Noua in foi de vita nu ne plac, si nu te lua de zacusca mea:D . N-am facut-o eu, sunt // cu bucataria si n-am nici timp.
the_fairy
21 Apr 2011, 22:01
Piure de spanac cu ou ochi :D si usturoi, asta am furat-o de la Papa la Soni din Vama
http://i53.tinypic.com/23m4n68.jpg
chuckyfan
21 Apr 2011, 22:05
Hmmm looks delicious:D
Spanacul e leguma / buruiana mea preferata:x:x:x:x
klaudya_e
22 Apr 2011, 08:38
si n-am nici timp.
:)) ce-mi place motivul asta
chuckyfan
22 Apr 2011, 10:42
Supa de salata de camp ( culeasa de mine ). Era mancata jumatate cand mi-am amintit sa fac poza, dar a mai ramas ceva.
http://i55.tinypic.com/30ug3rs.jpg
jansic si the fairy,
sunteti pe "gustul" meu,amandoua!
felicitari!
@chucky,
modelul farfuriei face toti banii.altfel,supita ta ar fi avut cel mai banal look!
princess_peach
22 Apr 2011, 20:57
Nu m-am apucat de gatit, pentru ca nu cred ca am vreo sansa sa imi si iasa bine [:-S], dar am facut o tarta cu fructe:x la care ma ajutat putin mama...:-" [ E bine ca ea m-a ajutat pe mine...si nu invers! ]....
http://hostinga.imagecross.com/image-hosting-00/6285P1020473xdx.jpg (http://www.imagecross.com/)
P.S. O sa pun o poza si dupa ce o sa o tai!:))
mvpsebi
22 Apr 2011, 21:15
Tot is o saliva =P~ arata foarte bine =D> hai ca nu ti'e chiar teren minat bucataria :)) ;)
cand ai folosit degetelele la prepararea acestui minunat tortulet,aveai unghiutele bleu?
princess_peach
22 Apr 2011, 21:31
Nu, de ce?:))
pentru o "pata de culoare" misto.
oh...de-atatea ori am mancat sarmale cu oja....
princess_peach
22 Apr 2011, 21:57
=)))....Nu aveam unghiutele facute!:))....si oricum, ma spal de 100 de ori pe maini cat stau in bucatarie...
princess_peach
22 Apr 2011, 21:58
Tot is o saliva =P~ arata foarte bine =D> hai ca nu ti'e chiar teren minat bucataria :)) ;)
He he...:)) de data asta!:))
haide mai, nu te-ai prins...
prajitura e la fel de frumoasa ca tine!
princess_peach
22 Apr 2011, 22:40
Oh...mersi...:D
...Ai lasat-o interpretabil!
azi am gatit rizoto cu ciuperci :)
http://img580.imageshack.us/img580/8562/rizoto.jpg (http://img580.imageshack.us/i/rizoto.jpg/)
copila_satanista
15 May 2011, 15:49
Supa-crema de mazare si brocoli :
http://hostinga.imagecross.com/image-hosting-01/7010P1050283.jpg
am facut si o mancarica de ficatei cu sos de rosii, usturoi si un pic de vin cu salata de varza si morcovi, dar am uitat sa mai fac poza, eram cam obosita crek :))
mai bine ca n-ai pus poza cu ficateii ca as fi murit de pofta :P
paul_aramis
21 May 2011, 14:44
măi rumânilor, tot băgaţi poze cu mâncăruri fel de fel, care mai de care mai savante şi mai meşteşugite. da' cu ce le mâncaţi vere? cu mămăligă? iote, ca să vă alunece mai lesne pe gât la vale, v-am adus ceva de îmbucat; de abia scoşi din cuptor, făcuţi ca "acasă":
http://farm3.static.flickr.com/2383/5742917220_9b06994072_z.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3521/5742368425_e770442fe1_z.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2031/5742919758_e0e6ca6ae7_z.jpg
din păcate fotografiile nu pot transmite şi aroma de copt care-mi parfumează living-ul.
acu' să văd cine mă bate la asta?
excelent,paul!
te inteleg,dorul de casa e crunt.
am un coleg de serviciu,al carui frate e stabilit de mai multi ani in State,undeva prin Florida.
de cate ori parintii il viziteaza,ii duce neaparat MALAI.si mereu ma mira chestia asta,fiindca stiu ca America e tara de origine a porumbului.si-mi intreb colegul daca rafturile supermarketurilor americane nu sunt populate cu vestitul produs...
niciodata n-o sa gasesti sarmale cu mamaliguta pe-acolo,asa-i?
paul_aramis
21 May 2011, 21:24
nu e dorul de casă, mâine avem un parastas şi parastas fără colaci nu se poate. aşa că mi-am pus mintea la contribuţie şi acum mă laud şi eu cu ce-am făcut.
mălai se găseşte. depinde însă unde stai. colo-n sud s-ar putea să nu fie bun pentru mămăliga aia de o facem noi. acilea la nord eu am găsit mălai românesc. prin unele magazine am găsit şi mămăligă la "maţ", da' nu ştiu cum e.
sarmale se pot face. mai ales că aici carenea de vită şi de porc e pe "grade": 90% lean, 80% lean, 70% lean etc. ce nu găseşti e râncezeală. că sarmaua fără un pic de răncezeală (nu prea, aşa, o slăninuţă veche de 2 ani ţinută în pod) nu-i sarma.
http://i52.tinypic.com/2ptdzyw.jpg
http://i56.tinypic.com/e6elvs.jpg
http://i54.tinypic.com/2hqqz38.jpg
o dedicatie pentru cei carora le este foame si se pregatesc de pranz!
@iiii,
m-am razgandit in legatura cu locul meu de munca.chiar lucrez intr-un restaurant,la compartimentul contabilitate: eu gatesc,iar buca(tarul) calculeaza costurile si profitul!
diviziunea muncii pe "INVERSE".ha ha ha
@paul,
oricata imaginatie as avea in domeniul culinar, nu-mi pot inchipui cum arata mamaliga la sul!
poate-mi pui o poza. a sulului sau a mamaligii, vezi tu, te descurci!
Cristina_
23 May 2011, 12:35
Ce pofta mi-ai facut @rvn!=P~ Si mie imi place sa fac mancare mai ales specifica Ardealului ,poate am sa pun si eu poze.
Ce pofta mi-ai facut @rvn!=P~ Si mie imi place sa fac mancare mai ales specifica Ardealului ,poate am sa pun si eu poze.
abia astept sa le vad!
si poate pui una si cu tine,imbracata doar cu sortuletul de bucatarie.nu de alta,dar va fi deliciul complet!
Sorin87
23 May 2011, 14:24
Ardealu e la putere cand vine vorba de mancare :D
MariaMona
25 May 2011, 14:36
Uite ce am facut eu ieri: Cosulete de foietaj
https://lh3.googleusercontent.com/_m5zLBMWiLqM/Tdz3NVchJaI/AAAAAAAAAEE/kLP75r-hR4I/s800/Cosulete%20de%20foietaj%20002.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/_m5zLBMWiLqM/Tdz3MoD-KZI/AAAAAAAAAEE/EIEQRze_b7o/s800/Cosulete%20de%20foietaj%20003.jpg
marllenn
25 May 2011, 16:58
ce bine arata =P~=P~=P~=P~=P~ delicios cred :):)
MariaMona
25 May 2011, 21:33
Mersi! Cam da :"> Azi am folosit din nou tava de briose - de data aceasta pentru briose facute de fetele mele si prietenul lor. Poate pun poze maine...
Pune mai bine reţetă, te rog... am încercat de două ori să fac brioşe şi am eşuat.
Sorin87
25 May 2011, 22:12
Si eu vreau reteta sa o dau iubitei mele :)) :-*
MariaMona
25 May 2011, 23:04
Muffins - Briose
Ingrediente pentru o portie (circa 20 de bucati):
1 pahar de iaurt natur (150g)
2 pahare de zahar
1 pahar de ulei
1 pachet de zahar vanilat
3 oua
3 pahare de faina
1/2 - 1 pachet de praf de copt
daca e nevoie - putin lapte
(n.b. se foloseste pentru masurat cutiuta iaurtului)
Cuptorul se preincalzeste la foc mic. Iaurtul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza. Se adauga ouale si se mixeaza, apoi faina si praful de copt (reteta e cu un pachetel, eu fiind foarte sensibila la gustul sau voi pune data viitoare doar jumatate). Daca aluatul e prea gros, se adauga putin lapte. (la mine nu a fost cazul). Se pregateste tava sau formele de briose - unse si tapetate cu faina sau cu hartie speciala de briose. Se pune cate o lingura plina in fiecare forma (formele sa fie umplute maximum 2/3 pentru a avea loc sa creasca) si se coc aproximativ 30 de minute la foc mic. (150 grade). Se incearca cu scobitoarea si daca iese curata si nelipicioasa sunt gata.
Tip: daca doriti sa adaugati ceva compozitiei, puteti sa o faceti la final. Eu am "sacrificat" 2 oua si un iepuras de ciocolata si i-am sfaramat in maglavais.
https://lh5.googleusercontent.com/-OmMT0yuC5OM/Td1sJf0qiWI/AAAAAAAAAEc/baC_0BCqYfA/s800/Muffins%252520005.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-w9N8jYAAiD0/Td1sMxojh9I/AAAAAAAAAE8/u8SjuZVD4Sg/s800/Muffins%252520017.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-paSyipewUdM/Td1sMXME1FI/AAAAAAAAAE4/WSpAMBghBhw/s800/Muffins%252520016.jpg
Daca stiti germana, eu de-aici imi iau o gramada de retete faine si pagina imi place fiindca nu numai ca retetele sunt notate, dar iti arata exact la fiecare cate persoane au votat si cate si-au salvat-o sau listat-o. Plus ca au poze de la mai multi utilizatori si comentarii utile. Reteta este de pe pagina chefkoch.de http://www.chefkoch.de/rs/s0o8/muffins/Rezepte.html
Alte retete in engleza puteti vedea aici cu tot cu video http://www.videojug.com/search?keywords=muffins
the_fairy
26 May 2011, 13:55
Supa ( cu galuste ) de a doua zi :D
http://i56.tinypic.com/2bnypz.jpg
http://i52.tinypic.com/msfbb.jpg
nu ma indoiesc de gustul ei delicios,dar vreau sa remarc indeosebi aspectul galustelor.
sunt sigura ca erau moi si pufoase,exact cum ar trebui sa fie..
the_fairy
26 May 2011, 14:20
Daaaaaa, chiar au iesit fluffy :)) si e si buna tare la gust.
MariaMona
26 May 2011, 15:54
nu ma indoiesc de gustul ei delicios,dar vreau sa remarc indeosebi aspectul galustelor.
sunt sigura ca erau moi si pufoase,exact cum ar trebui sa fie..
Asta cu galustele e discutabila. Vin niste prieteni la mine la masa intr-o zi, unul dintre ei lucra ca bucatar. Ma intreaba ce supa fac, ii raspund ca supa de pui cu taitei, ma intreaba daca nu ne plac galustele, eu ii zic ca ba da, dar nu imi ies intotdeauna, se ofera sa le faca el si imi povesteste anecdota urmatoare: Sotia greseste intr-o zi galustele si ies cam tari. Vine sotul acasa, mananca supa si ii spune: "In sfarsit ai invatat sa faci galuste!! Sunt fix ca la mama acasa!!". Ne amuzam noi cu povestea, galustele ies ca ale lui fairy - frumoase, grase si pufoase si ne asezam la masa. Cand incepem sa mancam, eu remarc: "Ai facut niste galuste perfecte! Sunt delicioase!". La care alt prieten care nu auzise anecdota anterioara spune: "Nu chiar, sunt prea moi, mie imi plac putin mai tari..." :D
Concluzia cu mamele carora nu le ies galustele perfecte puteti sa o trageti si voi! :)
(P.S. Intre timp am invatat sa fac si eu galuste cum trebuie, iar sotul le apreciaza fiindca soacra-mea nu stie sa faca defel...)
klaudya_e
26 May 2011, 16:13
mmm...ce bine arata totul
am gasit pe net o reteta si nu stiu daca s-o fac pt. ca deja are un comentariu negativ:-?
Prajitura cu ciocolata topita (http://www.elady.ro/articole/Gastronomie/Prajitura-cu-ciocolata-topita.html)
Cristina_
26 May 2011, 16:38
mmm...ce bine arata totul
am gasit pe net o reteta si nu stiu daca s-o fac pt. ca deja are un comentariu negativ:-?
Prajitura cu ciocolata topita (http://www.elady.ro/articole/Gastronomie/Prajitura-cu-ciocolata-topita.html)
Vai ce bine arata prajitura =P~ daca am timp poate incerc sa o fac in weekend . Voua va place crema de zahar ars? =P~
dragonfly_drk
26 May 2011, 16:44
cand eram mica, in fiecare zi la ora 5, bunica ne facea cate o gustare dulce. crema de zahar ars era preferata mea. din pacate, cand am crescut mai mare si am inceput sa fur meserie, nu a mai facut asa ca nu am reusit sa aflu nici acum cum se face. caci, deh, nu sunt adepta retetelor. prind mult mai usor daca il vad pe om cum face.:D
cat despre galuste... mie imi plac sa fie mai tari. spune-ti ce vreti dar imi place sa ma chinui putin cu ele pana sa le inghit. asa, macar le simt mai mult timp gustul... >:)
Cristina_
26 May 2011, 16:54
O alta bunatate sunt clatitele cu gem de capsuni.....=P~
klaudya_e
26 May 2011, 16:55
mie imi place f mult crema de zahar ars:)
am facut in week-end tiramisu dar am uitat sa-i fac poza:( mi-am adus aminte cand infulecam ultima felie:D
MariaMona
26 May 2011, 17:00
mmm...ce bine arata totul
am gasit pe net o reteta si nu stiu daca s-o fac pt. ca deja are un comentariu negativ:-?
Prajitura cu ciocolata topita (http://www.elady.ro/articole/Gastronomie/Prajitura-cu-ciocolata-topita.html)
Deoarece reteta nu e cine stie ce scumpete - daca iti face tare cu ochiul, eu zic sa o incerci. Dar unele prajituri cu ciocolata americane (vezi linkul din commentul 2 la reteta) sunt mai greu de facut, adica, asa cum spunea libelula, trebuie sa vezi cum se face ca sa stii. Si eu am dat chix cu o prajitura de genul pe care am gustat-o la cineva si a fost super, dar eu am aruncat-o...:(
Cristina_
26 May 2011, 17:01
mie imi place f mult crema de zahar ars:)
am facut in week-end tiramisu dar am uitat sa-i fac poza:( mi-am adus aminte cand infulecam ultima felie:D
tiramisu =P~
http://i52.tinypic.com/hs58as.jpg
http://i52.tinypic.com/bdoeid.jpg
http://i52.tinypic.com/2cr10mc.jpg
ce, nu va este foame????
anaemona
26 May 2011, 20:08
Nu :) cum faci pilaful ala la cuptor? Cita apa, ce altceva pui in el?
Nu :) cum faci pilaful ala la cuptor? Cita apa, ce altceva pui in el?
totul e dupa ureche...
anaemona
26 May 2011, 20:45
rvn, esti rea :) da un exemplu de "dupa ureche". Pui totul la gramada? Mai intii fierbi orezul pe plita si-l pui la cuptor dupa? Sint foarte interesata de reteta asta crede-ma. Nu mi-a iesit in veci. Ori fac orezul scaldat in apa ori arunci cu boabele dupa pisica prin casa, :(
ha ha ha...sunt scorpie,nu?
sincera sa fiu,pe acesta din seara asta,nici nu mai stiu exact cum l-am preparat,fiindca eram grabita..
cred ca apa e secretul.dar,fiind un orez cu bob lung,fireste ca n-a trebuit sa pun prea multa,fiindca oricum l-am inmuiat dinainte, vreo 10 min.aprox...
deci,peste acesta am pus cam o cana de apa,dar...atentie,si-au lasat si rosiile zeama.
anaemona
26 May 2011, 22:07
Vezi ca poti fi draguta cind vrei tu? :) Mersi mult, o sa incerc cu inmuiatul inainte.
http://i53.tinypic.com/mhafyo.jpg
http://i52.tinypic.com/2ij0ojd.jpg
gretos,gretos,gretos!
indiferrent
29 May 2011, 22:20
http://i52.tinypic.com/hs58as.jpg
http://i52.tinypic.com/2cr10mc.jpg
ce, nu va este foame????
Te urasc! Hocus pocus bidibocus fa ceva si strica-i aparatul ala. Daca nu te potolesti, iti blestem cuptorul...din toata inima stomacului.
Te urasc!
ATENTIE!
nu esti singurul.usor,usor....
indiferrent
29 May 2011, 22:34
De la crapul ala la cuptor (cred ca l-au halit aia de la posta) am promis ca nu mai intru aici. Nu stiu ce m-a apucat sa ma bag (hop si eu) in seama pe aici la ora asta "lenesa".
probabil, ti-era foame.
posta intarzie rau.promit sa schimb.voi apela la o firma de curierat rapid.ca sa indrept greseala,
voi pune un bonus.alege tu ce-ai vrea sa gatesc si-ti voi face placerea, INDIFERRENT cat va costa.
indiferrent
29 May 2011, 23:00
probabil, ti-era foame.
posta intarzie rau.promit sa schimb.voi apela la o firma de curierat rapid.ca sa indrept greseala,
voi pune un bonus.alege tu ce-ai vrea sa gatesc si-ti voi face placerea, INDIFERRENT cat va costa.
Ma multumesc cu un singur fel. Vreau crapul cu ciuperci, cu orez, cu legume,cu friptura si cartofi, cu fasole si carnaciori, cu salata de varza, cu ardei copti si daca te lasa inima, poti pune si o bucatica de placinta cu mere.
pofticiosule!te avertizez,dupa ce o sa le gusti pe toate o sa vrei sa ma iei de nevasta!
ha ha ha
indiferrent
30 May 2011, 08:43
Nevestele gatesc?
Nevestele gatesc?
printre altele.totusi,nu acesta este punctul meu forte.am altul si mai si...
indiferrent
30 May 2011, 10:01
Chiar? Te-as intreba, probabil sunt multi curiosi, dar nu pot ca e off topic.
Chiar? Te-as intreba, probabil sunt multi curiosi, dar nu pot ca e off topic.
ha ha ha
cine stie multe,moare!
paul_aramis
30 May 2011, 12:09
Nevestele gatesc? printre altele.totusi,nu acesta este punctul meu forte.am altul si mai si...
ştii unde se ţine berea mai rece în frigider!
Nevestele gatesc? printre altele.totusi,nu acesta este punctul meu forte.am altul si mai si...
ştii unde se ţine berea mai rece în frigider!
ha ha ha
asta n-ar fi punct forte, ar fi un mare defect!
omudindulap
30 May 2011, 20:58
http://i52.tinypic.com/24ou0cm.jpg
http://i56.tinypic.com/16119wl.jpg
http://i53.tinypic.com/15yhww.jpg
http://i52.tinypic.com/a5gmcy.jpg
deci...
fiindca eu sunt sado,iar indiferrentul este maso,l-am rugat pe omu sa-mi puna pozele cu cina "saraca" din seara asta.fiindca n-am avut timp sa ajung la piata, a trebuit sa ma descurc cu ce-am avut prin frigider...
indiferrentule,asta-i bonus la bonus.sper sa-ti placa!
sugestie: uita-te la ele maine, pe la pranz!
indiferrent
30 May 2011, 21:17
Asta e razbunarea pentru rautatea de la "sunt nefericit pentru ca..."? :)) . Nu puteai mai bine sa-i zici sa ma injure? Ar fi fost mult mai putin dureros. Ador porumbul:(. Vezi cum mi se intorc mie toate...
Asta e razbunarea pentru rautatea de la "sunt nefericit pentru ca..."? :)) . Nu puteai mai bine sa-i zici sa ma injure? Ar fi fost mult mai putin dureros. Ador porumbul:(. Vezi cum mi se intorc mie toate...
pur si simplu s-a nimerit!
vezi ca-mi deschid restaurant la Rm.V.poate nu-mifaci reclama, ca vezi tu!
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.