Log in

View Full Version : Arta gătitului


Pages : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

MariaMona
25 Mar 2012, 23:43
MariaMona, arata excelent ciocolata =P~ Azi merg si eu pe blogul tau sa vad cum sa fac galustile :)) daca tot nu-mi ies, ma las de meserie. Kale sint din familia brassica, adica aceeasi familie cu varza, broccoli si conopida. Ce e extrem de interesant e ca toate plantele astea se trag din planta de mustar.

Azi va dau idei de mic dejun :)



Mersi, anaemona! Ei, ti-au iesit galustele? Mie mi se par interesante ambele idei de mic dejun. Am momente cand mananc consistent si altele cand mi-e pofta de o salata de cruditati - fara carne, doar cu branza si crutoane si un dressing usor. Rosiile uscate sunt foarte scumpe si nu prea stiu cum sa le asociez ?! am cautat odata pentru ceva si sigur am si mancat la cumnata-mea in Germania, dar nu mai stiu in ce combinatie. Sparanghelul mi se pare ok, dar nu stiu sa il aleg, sa il curat si nici sa il gatesc. Cea mai buna mancare cu sparanghel am mancat-o in Germania in maternitate - sparanghelul era moale si avea un sos delicios - parca ceva intre bechamel si sosul olandez. Mie nu mi-a iesit bun cand am facut dar nici nu am prea stiut cum... asa cum spuneam nici sa il curat bine nu m-am priceput.

rvn, eu pricep ce spui tu, dar atunci am fi mancat orice fiindca nu aveam de unde alege si eram cam flamanzi dupa multe chestii, mai ales carnoase... Acum, parerea mea este ca daca stii sa echilibrezi ceea ce mananci si nu exagerezi nici cu marimea portiilor, poti manca orice. Eu nu mai mananc paine cu mancarea calda de cand am locuit in Germania si acolo nu ti se dadea paine la masa de pranz. Mi se pare ca am dobandit un obicei sanatos. Dar mananc paine alba la micul dejun si/sau la cina, mananc si oua cu costita in weekend la micul dejun, dar nu uit legumele proaspete si ciorbele si supele si mancarurile de legume. Cred ca asta e ideea - sa nu exagerezi mancand doar fast food sau friptura si cartofi.

anaemona
25 Mar 2012, 23:46
MariaMona, nu mi-au iesit :( sint tocmai bune de folosit drept pietre de aruncat dupa pisici. Eu zic ca grisul trebuie sa fie de vina ;)

MariaMona
25 Mar 2012, 23:50
:D adica :( Imi pare rau... Mie imi ieseau de obicei prea moi pana m-am prins de consistenta. Eu zic sa perseverezi! Sa nu faci ca mine cu clatitele sau cu laptele de pasare. Ani de zile nu am facut fiindca primele 5-10 dati mi-au iesit ambele ca dracu (pardon my French). Si dupa ani si ani cand am prins din nou curaj, am gresit de cateva ori, dar apoi am reusit si de-atunci nu mai 'mi-e teama' de clatite sau lapte de pasare. De fapt, mi-am invins-o datorita copiilor - ele doreau, initial doar prima, clatite sau ceva bun dulce si pentru ele m-am ambitionat. Te provoaca intr-adevar proprii copii, si nu numai in privinta gatitului.

Namaste
26 Mar 2012, 08:44
Azi va dau idei de mic dejun :)

In prima poza e asparagus cu rosii uscate la soare si ginger (ghimbir) razuit proaspat pe deasupra. In castron oua fierte moi cu seminte de in macinate si ulei de in ;)

Anaemona, ești preferata mea de pe thread-ul ăsta. Preparatele tale arată grozav. :)

@MariaMona: Ciocolata de casă mi-a amintit de copilărie, era desertul meu preferat. Fetițele tale sunt norocoase.

anaemona
26 Mar 2012, 18:07
Namaste, mersi.

MariaMona, am uitat sa-ti spun de rosiile uscate. Eu folosesc putine, 3-4 bucati la o salata, taiate marunt. Nu orice salata. Daca as avea macris as pune la o salata din aia sau la salata de spanac. Acum, primavara, cred ca la orice combinatie de ierburi din astea gen loboda, stevie as pune. Stiu ca se fac ciorbe sau mincaruri in general, dar daca sint destul de fragede, categoril poti sa faci salate. Am auzit ca poti face si mamaliga cu rosii din astea si e excelenta, ca un aperitiv.

MariaMona
26 Mar 2012, 18:52
Mersi, sa stii ca o sa incerc. Din cate imi amintesc mi-au placut, asa ca n-are ce sa fie rau.

rvn
26 Mar 2012, 22:39
exact asta am spus si eu! ATUNCI am fi mancat orice, comestibil sa fie! te asezai la o coada si habar n-aveai ce se vindea, daca mai apucai pana iti ajungea randul, sau daca puteai cumpara nelimitat. astazi, ne putem permite orice fel de combinatii culinare. cu orice fel de produse, mai sofisticate sau nu. nu cred ca mancarea era neaparat mai sanatoasa atunci, doar ca, preferintele noastre s-au diversificat si ne-am "autoeducat", odata cu reclamele de la tv si cu privitul la posturile tv speciale pentru gatit. de fapt, nu s-a schimbat calitatea produselor, ci noi avem alta maniera in a privi hrana cu alti ochi si de a cumpara cat, ce anume si de unde ne permite buzunarul.ii invidiez pe cei care au reusit sa-si schimbe total obiceiurile culinare care le influentau nefast viata si cred acum ca, vor intineri sau se vor mentine tineri,mancand ca vrabiutele si masurand caloriile pentru orice lingurita de ceai.

anaemona
01 Apr 2012, 01:31
Voi va dati seama ca topicul asta a ajuns pe pagina a doua? X_X

Ce-am mai gatit eu zilele trecute

http://i40.tinypic.com/14tbmh5.jpg

http://i41.tinypic.com/2qhzymq.jpg

Si azi

http://i43.tinypic.com/14awlsh.jpg

Daca vreti reteta mea de humus, facut dupa ureche, tot ce aveti de facut e s-o cereti.

klaudya_e
01 Apr 2012, 01:40
eu o vreau ca nu am incercat pana acum. eu azi facui bulz. voi cum il faceti? eu il facui cu bacon+pastrama, ou, branza.

anaemona
01 Apr 2012, 01:56
klaudya, eu nu stiu sa fac bulz, adica pentru mine bulzul e doar mamaliga cu brinza, dar nici asa nu am facut niciodata.

Humus

- naut pus la inmuiat/incoltit apoi fiert - se tripleaza cantitatea fata de boabele initiale. Am facut in trecut si cu naut doar incoltit. Trebuie asteptat cam 4 zile sa fie boabele destul de moi, dar trebuie sa va si obisnuiti cu gustul ala mai fainos.
- citiva catei de usturoi
- un praf de cayenne pepper
- jumate de avocado (extrem de optional)
- sucul de la o jumatate de lamiie
- 3 rosii uscate (eu le am in ulei si au un gust duleag, care se transmite si humusului)
- ulei cit cuprinde ca sa iasa o pasta cit de moale vreti si in acelasi timp sa se poata invirti in blender. Asta e partea cea mai enervanta, ca blenderul nu vrea sa se miste daca nu are destul lichid. Sau il faceti mai rough, nu iese la fel de fin ca ce se cumpara din magazin.

Mie mi-a placut cum a iesit; dulceag, iute si usturoiat.

klaudya, spor si mai vino si cu poze :) doar n-o sa pun doar eu :(

klaudya_e
01 Apr 2012, 02:09
voiam sa fac poza, dar nu arata spectaculos fiindca totul e acoperit de branza data prin razatoare. am facut si papanasi, dar de teama ca n-o sa mi se prajeasca i-am lasat mai mult si au iesit cam bronzati:) au fost deliciosi. i-am facut dupa reteta asta (http://www.cevabun.ro/papanasi-cu-dulceata-si-smantana/)

anaemona
01 Apr 2012, 02:20
Vai mie, ce pofta mi-ai facut de papanasi :)) zici ca e profiterol, asa misto arata in poza.

klaudya, data viitoare fa poza inainte sa acoperi totul cu mamaliga, sa se vada ce pui in bulz.

klaudya_e
01 Apr 2012, 02:27
cam asa arata in mijloc
http://gurmandino.ro/wp-content/uploads/2011/06/Bulz-ardelenesc4.jpg
si asa arata produsul final, numai ca eu am acoperit cu branza din belsug. si oul l-am facut crocant
http://www.locuridinromania.ro/wp-content/uploads/2010/10/900www.boema-braila.ro_.jpg

anaemona
01 Apr 2012, 02:35
Arata f. bine klaudya. Nu se pune si brinza la mijloc? Se pune la cuptor sau doar modelezi mamaliga si gata?

klaudya_e
01 Apr 2012, 02:44
eu nu am mai pus bulzul la incalzit dupa ce am pus umplutura pt. ca mamaliga inca era fierbinte.
de ex aici (http://www.foodblog.ro/2010/10/jurnal-de-romania-2-bulzul-de-pe-cheile-dambovicioarei/) am vazut ca se face doar cu branza si apoi se pune pe plita, dar nu mi se pare ok pt. ca plita aia nu arata f bine. probabil de asta sunt f. sanatosi oamenii de la tara:) ca nu-si fac atatea probleme ca noi in privinta sanatatii. glumesc:)

anaemona
01 Apr 2012, 02:49
Doamne klaudya, cum arata zona aia, cheile Dimbovicioarei, zici ca esti in paradis. Asa avea si bunica mea plita :)

klaudya_e
01 Apr 2012, 03:05
am vazut si eu si stiu ca se tot desprinde de pe ea. de asta zic ca nu e tocmai ok ca ar intra in mamaliga. bunica mea facea paine in soba. doamne cat era de buna.=P~

rvn
01 Apr 2012, 21:01
metode putin diferite, cam acelasi rezultat. acuma depinde de cat de sarata e mamaliga fiecaruia...
1835
1836
1837
1838

anaemona
01 Apr 2012, 21:04
M-ati convins, ma duc sa-mi fac o mamaliga :)) arata excelent rvn.

rvn
01 Apr 2012, 21:07
care dintre ele?

anaemona
01 Apr 2012, 21:36
Amindoua imi plac, fara sa am habar ce e in ele. Prima e mai pe gustul meu, pentru ca e mai putin apoasa, dar oricum n-am idee cum e facut sosul. De fapt imi place cum arata combinatia de mamaliga cu tocanita, eu nu fac asta niciodata.

rvn
01 Apr 2012, 21:41
ha! ha! ha!
deci, se verifica inca o data, regula ca, barbatii sunt cei mai priceputi bucatari?
nu prea-mi convine sa fiu depasita si aici, dar, asta e.suport si infrangeri de-astea!
pilotul va fi foarte mandru ca i-ai apreciat gulasul intrerupt pe alocuri de unele solicitari telefonice pisalogistice.
imi pare bine insa, ca a avut ideea de a gati asa ceva si mi-a facut si mie pofta si foame in acelasi timp. altfel, as fi aruncat cu siguranta la gunoi, carnita care-mi zacea prin frigider.

klaudya_e
01 Apr 2012, 21:44
:) nici eu nu am fost atenta ca in primele poze lipseste data si mamaliga e mai groasa. eu vreau sa fac o combinatie: tocanita lui zeno cu mamaliguta lui rvn:)

rvn
01 Apr 2012, 21:51
eu vreau sa combin salatele tale cu chestiile alea italienesti gatite de cezarescu.

klaudya_e
01 Apr 2012, 21:55
eu as vrea sa gasesc niste retete bune din bucataria frantuzeasca. deocamdata am gatit doar preparate italienesti si mexicane

MariaMona
03 Apr 2012, 09:06
Foarte bine arata mamaligile - mie mai imi place sa fac tochitura moldoveneasca langa.

Retete frantuzesti:
A. Incercate Beef Bourguignon (http://silvia-unaalta.blogspot.com/2009/11/beef-bourguignon-julia-child.html)

Ratatouille (http://www.culinar.ro/retete/mancaruri/mancaruri-cu-legume/ratatouille--ghiveci-/64/4/6874/)

Rabbit Fricassee (http://www.videojug.com/film/how-to-make-rabbit-fricassee)

B. In plan Coq au vin (http://www.chefkoch.de/rezepte/62661022757799/Coq-au-vin.html)

rvn
04 Apr 2012, 11:13
1842
1843
1844
1845
1846

rvn
06 Apr 2012, 20:56
in seara aceasta am incercat in premiera, o reteta gasita intamplator pe net. v-o recomand cu caldura. este simpla, usor de gatit, nu necesita timp mult de preparare si este ideala pentru o cina la care se nimeresc , amici veniti accidental (sau anuntati) in vizita sau chiar vecinii de palier, care, bat la usa, ca sa vada daca mai" traiti".
asadar, compozitia mea a fost asa:
-3 rosii
-1 ardei rosu mare.pentru variatie coloristica,puteti pune unul rosu si unul verde, dar mici.
-3 cartofi nu prea mari, fierti in prealabil si raciti.
-200-300 g sunculita afumata, dar fara boia pe ea, doar afumata....
-200g de branza brie, ingredientul secret al acestei retete.
si sa nu uit: un fir de usturoi verde, pe care il gasiti cu siguanta in perioada asta, la oricare taraba de pietar.
totul se taie rondele si se alterneaza asezarea lor in vasul de Jena, pe care trebuie sa-l ungeti obligatoriu inainte, cu unt sau cu putin ulei, asa cum se vede in poza 1.
initial, voiam sa incerc combinatia: cartofi, brie,ardei,vanata si dovlecel prajite inainte, dar n-am avut timp de data asta ca sa le cumpar. in reteta de pe net, era prezent si dovlecelul, in plus fata de ce am pus eu acum, iar pe deasupra era gratinata smantana amestecata cu ou, lucru la care iar am renuntat.
oricum, se mai pot varia legumele intre ele. ideea este ca, se creeaza iluzia unei mese deosebite, desi, in esenta, este cam tot ce mancam in mod normal, in fiecare zi.
1850
1851
1852
1853
ah, inca ceva: NU puneti sare inainte. branza si sunca contin destula sare pentru intregul preparat.daca mai e necesar, puteti adauga cand serviti.

klaudya_e
06 Apr 2012, 22:11
@mona: multumesc pt retete. o sa vin cu rezultatul cand o sa incerc:)

eu va indulcesc in seara asta cu papanasi

http://img827.imageshack.us/img827/2446/dsc00981w.jpg

http://img190.imageshack.us/img190/7291/dsc00982kl.jpg

anaemona
07 Apr 2012, 02:39
Wow klaudya! Sa-i maninci nu alta :)) Excelent arata. Bravo!

Windom
07 Apr 2012, 09:38
Al cui e autograful ala de pe blid?

klaudya_e
07 Apr 2012, 11:54
:) asa e farfuria, cu tot cu semnatura. mi-a mai pus cineva intrebarea asta. credea ca ala e ornamentul.
@ ana: daca vrei sa faci sa citesti comentariile de la reteta. de ex ce mi s-a parut ciudat a fost faptul ca zice ca tre mult ulei pt. prajit, dar in poza e putin ulei in tigaie. unele ziceau ca e prea putina faina. mie mi s-a parut ca ar fi prea multa.

MariaMona
09 Apr 2012, 16:52
klaudya, super fain arata papanasii!! Sa stii ca si eu am crezut ca tu ai scris Beautiful cu ciocolata :) . Unde e reteta ca eu nu stiu sa fac din-astia prajiti? Ai pus undeva linkul si eu nu am vazut??

Eu am sarbatorit Pastele Catolic pentru fete si sot, eu fiind singura ortodoxa in familie... Am facut drob, friptura de miel, oua vopsite si ciorba de burta (sic!) - am zis ca nu fac doua weekenduri la rand ciorba de miel si fac de Pastele Ortodox - doua prajituri si un tort ou si aperitiv cu somon. Am fotografiat doar ultimele doua:

Canapele cu somon
https://lh4.googleusercontent.com/-U9viuS9-4Gs/T4LbHRt0n8I/AAAAAAAAAhs/_SOvclMsVGI/s640/paste2012.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-Vk3Bp39Ciio/T4LbT8CLR2I/AAAAAAAAAiE/F2LdaN_HO58/s640/paste2012%2520%25289%2529.jpg

Tort Ou Surpriza
https://lh6.googleusercontent.com/-74lRrx6mgcY/T4LbRYZ6J4I/AAAAAAAAAh8/0fdd4i7zVGE/s640/paste2012%2520%25288%2529.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-g3P3wQRFkbE/T4LbNmJyCtI/AAAAAAAAAh0/YCCUNC6PsH4/s640/paste2012%2520%25284%2529.jpg

klaudya_e
09 Apr 2012, 17:24
Papanaşi cu smântână şi dulceaţă (http://www.cevabun.ro/papanasi-cu-dulceata-si-smantana/)

sa pui si retetele cand ai timp. ce simpatice sunt canapelele:)

zeno.marin
09 Apr 2012, 20:49
In primul rand felicitari pentru frumoasele prajituri! Arata superb! In ultima vreme m-am tot zgait la postul Paprika, o binefacere cereasca pentru cine dispretuieste timpul liber.

Pana una alta, iata o reteta incercata recent: General Tao's Chicken (pui a-la General Tao aka Gen. Tso's Chicken):

Partea 1 puiu':
- piept pui taiat cubulete cat o bucatura
- dat bucatelele prin sare piper
- spart un ou in vasul in care-i puiul
- adaugat 1 lingura sos de soia
- si 2 linguri de amidon (faina de orez sau... faina ordinara de care-o fi)
- amestecat continut

Partea 2 sosu:
- 1 lingura de sos soia
- 1 lingura de ulei
- 3 linguri sos dulce acrisor
- 1 lungurita sos chili
- putin praf usturoi
- (foarte) putin ghimbir ras
- 1/2 cana de supa de pui (eu am folosit vegeta)
- 3 linguri de amidon

Partea 3 - prajit puiu:
- se prajeste puiul in ulei, punand bucatelele pe rand in uleiul incins, lasand un pic distanta intre bucatele
- se intoarce pana se prajeste uniform (va fi brun)
- se pune puiul intr-un vas
- se arunca uleiul ars
- se curata wok-ul

Partea 4 - combinatia:
- se pun inca un pic de ulei, chiar un pic, o lingura
- se adauga 3 ardei iuti taiat in doua din care s-au scos semintele si se calesc cam 30 secunde. Eu am folosit ardei proaspta, dar mai bine cica uscat...
- se adauga un pic de ghimbir ras sau taiat marunt (optional)
- se reintroduce puiul in wok si se amesteca un pic
- se da puiul pe margini si in mijloc turnam sosul
- lasam sa se fiarba un pic sosul
- se amesteca totul

Partea 5:
- se serveste cald pe un pat de orez.

http://img6.imageshack.us/img6/6245/img9705n.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/6/img9705n.jpg/)

http://img696.imageshack.us/img696/8103/img9714e.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/696/img9714e.jpg/)

http://img39.imageshack.us/img39/4859/img9708j.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/39/img9708j.jpg/)

http://img820.imageshack.us/img820/3108/img9706l.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/820/img9706l.jpg/)

rvn
09 Apr 2012, 20:53
opa!
am iesit deja pe usa. cred ca pana maine dimineata ajung la Brasov!

anaemona
09 Apr 2012, 20:57
Destrabalare majora pe topicul asta. MariaMona, colete la posta pui? :)) zeno - wb, sper ca ti-e ok mina si te pui serios pe gatit :)

zeno.marin
09 Apr 2012, 21:00
Si acum putina bucatarie traditionala elvetiana...
Foarte simplu si foarte eficient, iata celebrul Rösti

Cartofi rasi si storsi de excesul de apa + ceva condimente la alegere + un pic de orice inauntru (eu am pus cateva bucatele de sunca), o tigaie, un pic de ulei si gata.
Aproape gata... De fapt se puncartofii rasi in tigaia cu ulei si se rumenesc un pic, intorcandu-i din cand in cand. La un moment dat, te opresti din intors si lasi sa se prajeasca pe o fata.
Apoi se ia un capac mai mic deact diametrul tigaii sau o farfurie, se aseaza peste tigaie si se rastoarna continutul tigaii (care contitnut acum este deja legat). Manevra asta are darul de a intoarce pe partea cealalta cartofii rasi pentru urmatoarea runda de prajit. Optional, ceva verdeata deasupra si cascaval ras si/sau salsa...

Bon apetit! :)

http://img198.imageshack.us/img198/2388/img9717m.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/198/img9717m.jpg/)


http://img15.imageshack.us/img15/128/img9718p.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/15/img9718p.jpg/)

http://img14.imageshack.us/img14/2662/img9719z.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/14/img9719z.jpg/)

anaemona
09 Apr 2012, 21:06
zeno, un fel de chiftea uriasa :) o sa fac si eu intr-o buna zi chestia asta total nesanatoasa :)) asa cum m-a invatat fratele meu. De fapt eu o sa incerc s-o adaptez sa fie putin mai sanatoasa :)

rvn
09 Apr 2012, 21:06
pilotule, de data asta, cu manusa de protectie sau fara, te-ai intrecut pe tine. si pe noi!
ce sa mai zic? esti bun rau la casa...femeii! pe mine, m-ai convins demult.
@ hai, mai, ana...
mai scapam si la mancaruri...nesanatoase. oricum si aerul pe care-l respiram in fiecare zi e poluat. ce mai conteaza niste cartofiori deliciosi rasfatati in ulei dupa
care ne lasa gura apa?

zeno.marin
09 Apr 2012, 21:15
Si inca ceva, de data asta... de peste tot:

Ceva cu pretentii libaneze (adica pe punga scria ca lipiile sunt libaneze):

http://img824.imageshack.us/img824/399/img9675e.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/824/img9675e.jpg/)

si o bufnita simpatica (rulada de carne cu ou):

http://img823.imageshack.us/img823/6119/img9678yo.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/823/img9678yo.jpg/)

rvn
09 Apr 2012, 21:19
cu lipiile alea ai vrut sa verifici daca-ti functioneaza cuptorul?
sunt curioasa cum procedeaza libanezii in cazuri de-astea.
in schimb, bufnitele, devin diurne. sau erau deja???

zeno.marin
09 Apr 2012, 21:19
zeno, un fel de chiftea uriasa :) o sa fac si eu intr-o buna zi chestia asta total nesanatoasa :)) asa cum m-a invatat fratele meu. De fapt eu o sa incerc s-o adaptez sa fie putin mai sanatoasa :)

Anemona! Ma bucur sa am vesti de la tine! Sa stii ca nu e foarte foarte nesanatoasa! Nici macar ou nu necesita si putin ulei. Vreo trei linguri asa. La ochi, ma rog... Eu am pus 3 cartofi, dar se pot pune si doi... Se face mai repeed cred. In general ma feresc de cartofi, dar din cand in cand se mai poate pacatui cate putin. Important ci-ca e sa nu amesteci carnea cu cartofii... Mie sincer mi-e indiferent... Cine are gene proaste si metabolism tot asa se ingrasa si daca respira... Asta e viata. Ma rog, se mai poate face si sport, dar e un chin :))

klaudya_e
09 Apr 2012, 21:20
General Tao's Chicken (pui a-la General Tao aka Gen. Tso's Chicken):

eu o sa trisez si-o sa pun mai putin ardei iute:) app..cat de iute e? de fapt cat de iute mananci de obicei?

zeno.marin
09 Apr 2012, 21:21
cu lipiile alea ai vrut sa verifici daca-ti functioneaza cuptorul?
sunt curioasa cum procedeaza libanezii in cazuri de-astea.
in schimb, bufnitele, devin diurne. sau erau deja???

procedeaza alfrel rvn, dar culmea, a functionat. A iesit "interesant". Aduce un pic a atentat terorist, dar gustul a fost bun ;)

rvn
09 Apr 2012, 21:21
normal ca e chin! sahul, adica!
cu alte cuvinte, incearca nitica adrenalina fugind prin padure dupa mure, alergat de urs si atunci, chinul, va deveni placere sadica. si sport 100%. original!

zeno.marin
09 Apr 2012, 21:24
General Tao's Chicken (pui a-la General Tao aka Gen. Tso's Chicken):

eu o sa trisez si-o sa pun mai putin ardei iute:) app..cat de iute e? de fapt cat de iute mananci de obicei?

Buna seara Klaudia! Pai nu e chiar... deloc iute! Culmea. Prin calire, ardeiul iute isi pierde iuteala.
Ce e iute la un ardei este partea din mijloc, formata din nervurile alea albe si seminte evident.
Dar alea se scot cu o lingurita oricum. Deci nu e foarte iute, culmea. Doar ac e aromat.
Si ghimbirul e iute, dar de asemenea, prin calire, isi pierde iuteala. Totul e USOR iute. Depinde cat piper si cat chilli uscat pui. Ala cam ramane...

rvn
09 Apr 2012, 21:35
Deci nu e foarte iute, culmea. Doar ac e aromat.
Si ghimbirul e iute, dar de asemenea, prin calire, isi pierde iuteala. Totul e USOR iute. Depinde cat piper si cat chilli uscat pui. Ala cam ramane...
ardeiul iute, mai ales cel rosu, are o savoare deosebita la mancarurile facute in tigaie (wok).
mie imi place sa combin iutele cu dulcele si acru. adica, in combinatia de ardei cu sos, de orice fel, dar, de regula, cel de rosii, neaparat, pun putin zahar si o lingurita sau doua de otet balsamic.

MariaMona
09 Apr 2012, 22:02
klaudya, mersi de link! reteta de canapele e simpla si maleabila. Aluat de foietaj taiat in diverse forme, uns cu ou/galbenus si copt. Atunci cand e racit se acopera (se mai indeasa si intre straturile foietajului) cu un sos facut din smantana si hrean sau crema de branza cu verdeata. Deasupra se pune somon afumat si arpagic (chives).

Reteta la tort nu e complicata, dar e in germana si trebuie sa o traduc, dar acum nu prea pot de oboseala... Pun un link pentru cine stie limba lui Goethe: http://www.chefkoch.de/rezepte/564731154790851/Osterei-surprise.html

Zeno, noroc ca am luat cina!! Totul arata mouth-watering. Chiar nu e iute chestia aia chinezeasca? Fiindca arata super si nici eu nu prea mananc iute... (salvata!) Apropo, ghimbirul mie nu mi se pare iute deloc :-/ Iar reteta asta de Rösti este exact ce am mancat eu la cineva in Constanta acum 10 ani si mi-a placut foarte mult - intrebare - la faza cu capacul intorci placinta, nu? Oricum: jos palaria!! =D> Ai grija la accidente ca ne lipsesti pe-aici!

anaemona
09 Apr 2012, 22:44
pilotule, de data asta, cu manusa de protectie sau fara, te-ai intrecut pe tine. si pe noi!
ce sa mai zic? esti bun rau la casa...femeii! pe mine, m-ai convins demult.
@ hai, mai, ana...
mai scapam si la mancaruri...nesanatoase. oricum si aerul pe care-l respiram in fiecare zi e poluat. ce mai conteaza niste cartofiori deliciosi rasfatati in ulei dupa
care ne lasa gura apa?


rvn, o sa incerc sa fac la cuptor cartofii aia dati pe razatoare. Mie chiar nu-mi place prajeala. Daca s-ar putea face in putin ulei si fara sa se arda in tigaie ar fi perfect.

Eu asta am gatit, ieri parca :)

http://i43.tinypic.com/dm4mc3.jpg

http://i40.tinypic.com/x1blt3.jpg

zeno.marin
10 Apr 2012, 20:30
rvn, o sa incerc sa fac la cuptor cartofii aia dati pe razatoare. Mie chiar nu-mi place prajeala. Daca s-ar putea face in putin ulei si fara sa se arda in tigaie ar fi perfect.

Eu asta am gatit, ieri parca :)



Very nice very nice! =D>
Eu m-am dat iar la chinezarii din resturi (diverses legume, omleta cu sos de stridii, mirodenii, ghimbir, sosuri chinezesti etc.).

http://img59.imageshack.us/img59/1009/img9720i.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/59/img9720i.jpg/)

http://img861.imageshack.us/img861/4064/img9721y.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/861/img9721y.jpg/)

rvn
11 Apr 2012, 11:52
deci, iti trebuie tambal. ca sa folosesti betisoarele la capacitate maxima.

rvn
19 Apr 2012, 23:16
readuc aceasta minunata arta pe prima pagina a Cafenelei cinemagiste cu salata de la....miezul noptii. nu puteam sa parchez pe "partea dreapta a carosabilului", fara sa pap ceva, chiar si la ora asta, tarzie, de noapte, cand, in sfarsit, am ancorat!
1861
1862

MariaMona
20 Apr 2012, 10:47
Lasagna cu carne de pui de ieri

https://lh4.googleusercontent.com/-MotYUA2AbJw/T5Ehs1wrMoI/AAAAAAAAAjA/tQBnNJVc71E/s640/lasagna33.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-lhjU_mRkbA0/T5EhtBheMyI/AAAAAAAAAjE/mBy7iGsKngE/s640/lasagna34.jpg

rvn
20 Apr 2012, 22:14
foarte misto arata platintica ta, Mona. mi se pare simplu de facut si gustoasa.
chiar am salivat putin, privind-o in timpul programului, la birou.
apropos,nu cred ca exista comunitate birou-istica de pe meleagurile noastre unde sa nu se discute despre gatit si retete de mancare. mai nou, am constatat ca barbatii incep sa fie atrasi de aromele din cratita, mai mult decat sunt femeile, atrase de parfumuri.intr-un asemenea moment de sezatoare mixta, un astfel de exemplar al noului specimen masculin evoluat, mi-a recomandat sa incerc branza de capra, ca nou trend in diversele preparate care necesita un asemenea ingredient.
probabil, chestia asta,se vrea un protest mozzarellistic.oricum, prima mea reactie dupa ce am gustat, a fost ca am luat o mare teapa,dar, ulterior, m-am gandit ca n-ar strica sa fac o salatica simpla care sa arate asa. sincer va spun, capra autohtona s-a intrecut pe ea!
1863
1864
1865

Presedintele
20 Apr 2012, 22:21
@Zeno
Fenomenala chinezaria. Norocul meu c-am bagat o pizza imensa la meci, altfel salivam de inundam Sahara. ;)

rvn
20 Apr 2012, 22:23
altfel salivam de inundam Sahara. ;)
ar fi fost bine. am fi scapat de poaia aia cu nisip.

Presedintele
20 Apr 2012, 22:25
Hehe, las' ca-i buna si Sahara asa cum e - vezi DESERTEC. ;)

rvn
22 Apr 2012, 19:55
mi-am luat busuiocul din par, nu din ghiveciul de 4 lei si am gatit iar paste, preferatele mele:
fettuccine in tigaie. aroma si gust, dementiale!
1866
1867
1868
1869
1870

zeno.marin
23 Apr 2012, 19:16
http://img62.imageshack.us/img62/5716/img9763nb.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/62/img9763nb.jpg/)

:D

iiii
23 Apr 2012, 19:25
zeno nu arata rau... deloc chiar...

dar cu puiu... offf... la mine la munca, firma de catering au NUMAI mancare cu PUI!!!! am ajuns treptat sa urasc puiu... si fac aia orice din pui... inafara de cateva meniuri cu ceafa de porc etc... totul e PUI, aproape. just look : http://www.prontocatering.ro/index.php?pg=meniu

rvn
23 Apr 2012, 19:35
mie-mi place prazul. merge cu busuioc?

Presedintele
23 Apr 2012, 20:52
Praz!!!!!!!!!! Vreau mancare de praz!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=hQCzteRjIX8
=))
+))
=))

zeno.marin
23 Apr 2012, 20:53
zeno nu arata rau... deloc chiar...

dar cu puiu... offf... la mine la munca, firma de catering au NUMAI mancare cu PUI!!!! am ajuns treptat sa urasc puiu... si fac aia orice din pui... inafara de cateva meniuri cu ceafa de porc etc... totul e PUI, aproape. just look : http://www.prontocatering.ro/index.php?pg=meniu

:-O Chiar ca ai toate motivele sa urasti puiul. Ai tot dreptul sa urasti chiar si puii puii puilor. >:)
In timp ce un vechi proverb chinezeasc zice 先秦兩漢, vorba romanului este ...cea mai buna pasare e porcul. Sunt de acord...

iiii
24 Apr 2012, 09:27
ms zeno ca ma intelegi! :)

rvn
24 Apr 2012, 09:30
catering virtual
1871

iiii
24 Apr 2012, 09:47
yum yum yum yum yum
arata bine rvn.. bravo.

ma uitam azi la catering... la ziua de marti... PUI PUI PUI!

asa ca mi-am comandat 1 omleta cu suna si cascaval + o portie de cartofi prajiti.

Presedintele
24 Apr 2012, 14:24
Comanda-ti, bre, pizza si-ai rezolvat problema elegant. :D

iiii
24 Apr 2012, 14:32
pai nu's multi banuti. ce am comandatt eu face 14 lei, pizza e peste 20

Presedintele
24 Apr 2012, 14:51
3 pizza la 36 de lei. Te mai combini cu doi colegi si iti iese o pizza de 28cm la 12 lei - acceptabil, zic eu. ;)
http://www.foreverpizza.ro/index.php
Vezi acolo la promotii. Bine, cred ca tre sa ai rabdare pana ajungi acasa la cum stiu eu ca va merge netul pe-acolo. :D

iiii
24 Apr 2012, 15:07
mda... mda...
e si asta 1 idee dar alta data...

rvn
28 Apr 2012, 20:26
poate intereseaza pe cineva ingredientele, asa ca, le scriu:
-varza alba
-telina radacina
-morcov
-ardei capia
-rosie
-frunze de ceapa verde
-frunze de usturoi verde
-marar verde
-frunze de oregano proaspat
-piper macinat
-ulei de masline
-otet balsamic
-o pulpa de pui la gratar
1875
1876
1877

anaemona
28 Apr 2012, 20:32
Ar trebui sa-mi fac si eu, am cam toate ingredientele alea in casa :) Mi-ai facut o poftaaaaaaaaaa =P~

Presedintele
28 Apr 2012, 20:39
Yummy yum yum! C\nd revine 4i de prin haznaua numita Vama Veche, sa vezi ce-ti face ca ai bagat reteta cu pui, rvn! >:)

charles
28 Apr 2012, 20:40
@anaemona
si pulpița? :D

anaemona
28 Apr 2012, 20:49
La aia imi si imaginam cum o sa renunt si o inlocuiesc cu ciuperci si masline :))

Dar, charles, eu nu m-am declarat nicaieri vegetariana, desi e adevarat ca am fost vegetariana pentru multi ani.

rvn
28 Apr 2012, 21:04
Yummy yum yum! C\nd revine 4i de prin haznaua numita Vama Veche, sa vezi ce-ti face ca ai bagat reteta cu pui, rvn! >:)
4i este admiratorul cel mai infocat al preparatelor mele. cu siguranta va comanda o salata din asta, miercuri, pe la 11-12 AM.

Presedintele
28 Apr 2012, 21:14
Stiu, stiu, dar era disperat zilele trecute ca n-au aia de la catering in meniu decat pui. :D

iiii
02 May 2012, 12:29
revene, beibi,... arata delicios... chiar foarte... nota 10!

in vama... am evitat puiul! saorma de vita! hamsii! si beeeeeeeeeeere + vin!

rvn
02 May 2012, 19:59
iiii, imi inchipui cat de bine au alunecat pe gatlejul petrecaretilor lichidele amintite de tine si cata energie ai pierdut de 1 mai-ul asta. tocmai de-aia, am zis sa te revigorez un pic....
1884
1880
1881
1882
1883

Presedintele
02 May 2012, 21:21
Ia uite ce pune ea aici, iar pe mine ma indopara astia cu mici si polonezi la gratar azi... Vorba vine, am mancat un mic inainte sa ma urc in masina, sa nu spuna lumea ca-s anti. :">

vave
02 May 2012, 21:55
... și eu care am gătit urzici azi. :))

rvn
02 May 2012, 22:12
... și eu care am gătit urzici azi. :))
ai vrut sa fii in trend cu nuantele care se poarta la momentul asta?

Presedintele
02 May 2012, 22:30
... și eu care am gătit urzici azi. :))
Stii faza cu Ion Besoiu si "vreau urzici"? :D

vave
02 May 2012, 23:03
ai vrut sa fii in trend cu nuantele care se poarta la momentul asta?
Nu prea mă iau eu după trend.

Stii faza cu Ion Besoiu si "vreau urzici"? :D
Nu.

Presedintele
02 May 2012, 23:08
Iti povestesc in particular - acum sunt prins cu Real, o sa vezi. ;)

klaudya_e
03 May 2012, 12:26
cat de bine arata!!!
http://4.bp.blogspot.com/-WN1HDz34UUY/TnvS4NV0VrI/AAAAAAAADik/3X79C2SCkiI/s640/sprinkle+bakes+waldorf+astoria+cake+edgar+allan+po e+cake-13-2.jpg
reteta e aici (http://www.sprinklebakes.com/2011/09/portrait-of-poe-in-waldorf-astoria-red.html)

anaemona
03 May 2012, 16:02
Asta e ceva ce nu m-as apuca sa fac niciodata :) nici nu zic de culoarea aia rosie :) n-am avut rabdare sa merg sa citesc de unde vine.

iiii
04 May 2012, 11:23
reveneeeeeee cu friptana aia.... m-ai dat pe spate...

dar sa va zic ce am papat eu ieri: am fost la hanu lu manuc, intr-o atmsofera de epoca... am stat pe la balconase, si am papat miiiiiiiiiiiiiiiiiici!!!!! deci la 10 lei portia de mici, erau 3 mici, dar erau mici mari... cam 10 cm micul... de abia am putut sa ii halesc... si 1 portie de cartofi prajiti, dar erau cartofi de aia mici, rotunzi , doamne elixir.... si intrau berile una dupa alta....

care aveti ocazia sa ajungeti prin lipscani si apare nelipsita foame, recomand hanu lui manuc... preturi chiar fff ok si mancare buna.


gata.

Presedintele
04 May 2012, 15:17
Hehe, Hanu' lu' Manuc rullzzzzzz! Cand am jucat cu Southampton i-am dus acolo pe englezi. Atunci am aflat si eu ca berea romaneasca e apreciata. :D

rvn
04 May 2012, 21:07
cred ca poza este relevanta. spanac cu diverse chestii amestecate. dresing din ulei de masline si putin otet balsamic. usturoiul si ceapa verde au fost coapte pe gratar. incercati si varianta adaugarii de ton sau ce alt peste va place. o sa va plesneasca burta, dar va merita sa va rasfatati papilele gustative cu asa ceva.
1885

Presedintele
05 May 2012, 00:15
Deci. Mi-e foame!Q

rvn
05 May 2012, 21:32
draga iiii,
mi-am propus ca sa te conving sa nu urasti puiul numai pentru ca apelezi la o firma de catering care ofera servicii proaste. incaput pe mana cui trebuie si mai ales, garnisit cu tot felul de ingrediente care devin delicioase in timp ce tortura carnitei se desfasoara la focul mic al aragazului, PUIUL se transforma intr-un meniu exceptional de bun.
1886
1887
1889
1888
1890
convingerea mea este ca sa nu ratam ceea ce ne ofera sezonul in care ne aflam. ma refer la verdeata: patrunjel, marar,leustean. ceapa si usturoi verde, stevie, spanac. loboda,urzici..
toate acestea aduc un plus de minerale organismului nostru, ne tonifica si in plus, desavarsesc gustul si estetica mancarurilor de zi cu zi.

robertaradeanul
05 May 2012, 23:45
rvn o adevarata gospodina:)

rvn
06 May 2012, 00:37
rvn o adevarata gospodina:)
vezi, c-au mai fost si altii care au spus-o si pe urma si-au inghitit cuvintele!

iiii
06 May 2012, 11:11
revene... deci...

cum zici si tu, un pui bine facut este genial.. la catering, ai vazut si tu ce au, e ok la gust ii lipsesc multe.... deoarece se gateste industrial si nu prea se tine cont de gust... ca deh... la 11.5 ron ce pretenti sa ai?

cand vin in cl?

klaudya_e
06 May 2012, 16:24
:) chiar voiam sa te intreb de ce n-o pui si pe cinemagia:)

SoricicaMov
06 May 2012, 16:28
:) chiar voiam sa te intreb de ce n-o pui si pe cinemagia:)

:) Gand la gand :)

rvn
06 May 2012, 22:28
iiii,ma tin de cuvant!
1895
1896
1897
ahhh, era cat pe-aci sa uit sa-ti arat si desertul (de samedi,dimanche,lundi,marti si miercuri, ca a iesit ditamai tava!).
1899
ideea de decor nu-mi apartine. am preluat-o de la cineva contemporan cu mine inca din tineretele fragede. cu alte cuvinte, gasesti chestii misto in cufarul de zestre, chestii pe care "generatiile in blugi" le numesc , "vintage"
1898

Presedintele
06 May 2012, 22:44
Foureye, imparti si cu mine halaul de la RVN? Dau o bere, doua, cinspe la schimb! ;)

copila_satanista
09 May 2012, 21:02
Datorita acestui thread am dat nastere unei intregi sectiuni de blog :D : http://esgeeaon.blogspot.com/search/label/mancare

MariaMona
09 May 2012, 21:53
Foarte fain, copila! :-bd

copila_satanista
09 May 2012, 22:16
Multumesc :)

MariaMona
10 May 2012, 08:14
Eu poze n-am mai facut fiindca mi s-au stricat ambele aparate :( (mai ca-mi vine sa aduc Zenitul din pod... O sa incerc insa sa duc aparatul nou undeva sa ii inlocuiasca usita de la baterii. Insa va pot povesti ce-am gatit ;) . Am facut ieri - pentru a doua oara in viata - sparanghel. Si mi-a iesit super fain! O prietena nemtoaica mi-a zis cum se curata si cum se face si chiar daca ei, nemtii folosesc un sos olandez la plic, eu l-am facut eu. Sehr lecker! Pacat insa ca e cam scump sparanghelul - am luat o legatura de 500g cu 10 lei - ca si carnea de scump! :-O

copila_satanista
10 May 2012, 09:09
Ah si eu am (din nou) pofta de sparanghel :D . Chiar daca e cam scump intr-adevar, se merita din cand in cand cate un rasfat.

Flavio
10 May 2012, 09:29
Datorita acestui thread am dat nastere unei intregi sectiuni de blog :D : http://esgeeaon.blogspot.com/search/label/mancare
ai putea incerca pizza de la L'Incontro daca stai in Berceni. Iti recomand pizza taraneasca , are tot ce vrei pe ea si in plus este si gustoasa sau cel putin asa imi pare mie :)
Recomandarea vine in urma citirii unui post despre pizza de pe site

copila_satanista
10 May 2012, 10:12
Nu stiam de ei. Fain ca au si de toate pe acolo. Thnx pentru recomandare, am sa-i incerc cand oi mai comanda.

Flavio
10 May 2012, 10:16
Nu stiam de ei. Fain ca au si de toate pe acolo. Thnx pentru recomandare, am sa-i incerc cand oi mai comanda.

Cu placere copila. Au site, poti intra sa te uiti. Eu merg la ei in salajan si sunt multumit

copila_satanista
10 May 2012, 10:38
Am intrat :) crek defapt il stiu dar nu am mancat de acolo vreodata.

Flavio
10 May 2012, 11:25
Am intrat :) crek defapt il stiu dar nu am mancat de acolo vreodata.

pai sa incerci apoi sa-mi spui ce parere ai

anaemona
10 May 2012, 16:56
copila, felicitari, dar sa mai pui si aici poze, eventual retete.

MariaMona, cum ai facut sparanghelul? Abia il astept si eu pe asta adevarat, nu cel de Mexico. Mie imi place atit de mult ca il maninc crud. Oricum, tu nu trebuie sa-ti faci probleme cu poftele si costurile.

MariaMona
11 May 2012, 16:16
anaemona, nu-mi fac griji... Oricum n-am prea mari pofte. Sparanghelul l-am fiert in apa cu sare vreo 20 de minute, l-am strecurat, l-am taiat (data viitoare il fierb direct taiat) si l-am servit cu un sos olandez: 2 galbenusuri se bat pe aburi cu 2 linguri de apa rece, se adauga usor 100g de unt topit, 1 lingura de zeama de lamaie si sare si piper (de cayenne e in reteta dar eu n-am avut). Se mai bate usor pe aburi pana se ingroasa putin si se toarna peste sparanghel. E foarte bun si cu oua benedict - am mancat azi la micul dejun :)

anaemona
11 May 2012, 16:24
MariaMona, suna bine reteta. Am facut si eu o singura data sosul asta, dintr-un singur ou si nici macar pe ala nu l-am consumat. Mie imi place sa maninc vegetalele crunchy, eu am facut sparanghelul la abur doar 5 minute cind l-am gatit. Isi pastreaza si mai multe minerale si vitamine.

rvn
11 May 2012, 21:18
copila mi-a facut pofta de fasole asa ca...m-am jucat putin cu imaginatia mea creatoare si cu boabele dintr-o conserva, ca mi-a fost lene sa fierb, dar, va promit ca o voi face cu prima ocazie cand voi gati o supa de fasole asa cum stiu eu.
1909
1910
1913
1911
1912

rvn
11 May 2012, 21:22
si fiindca nu sunt o experta in "dulcegarii", am trantit rapidescu o placinta cu branza dulce si afine dintr-un borcan de dulceata.poate n-o sa credeti, dar a iesit surprinzator de buna! altfel, nu va abuream cu pozele....
1914
1915

robertaradeanul
11 May 2012, 21:48
ce bunatati face rvn.ma ispiteste si pe mine sa incerc.

rvn
12 May 2012, 20:37
in aceasta seara,m-am delectat,incercand sa gatesc, dar, respectand cu strictete una dintre retetele din arhiva mea cu decupaje din reviste. ideea a fost sa experimentez pe propria tigaie daca cei care au inventat aceste retete, au ajuns la minunatele rezultate pozate de-ti lasa gura apa, dupa cum au descris chiar ei insisi, procesul de fabricatie.

intai "poza sablon", ca sa vedeti de la ce am plecat:
1920
acum opera mea:
1916
1917
1918
1919
si concluziile dupa aceasta aventura:
-niciodata sa nu credeti tot ce scriu astia in revistele cu papa...
-ce usor este sa reinventezi un pic "pomana porcului" clasica , s-o redenumesti simplu "metoda casei" si sa nu atentionezi, macar in treacat, pe fraierii care "pun botu' ", ca porcul, devine opinca in ulei incins, mai ales daca e preistoric. asadar, daca aveti in dotare canini zdraveni si va place "crocantul", puteti incerca fara sa sovaiti aceasta varianta, daca nu, apelati ca mine, la tovarasul patruped credincios din curte. saracul, dupa atitia papuci de plastic rosi, felul acesta a fost pentru el, delicatesa delicateselor!

klaudya_e
12 May 2012, 23:00
Porc impanat cu usturoi si kaiser . Orezul e inchis la culoare pt. ca e facut cu sos de soia

http://img545.imageshack.us/img545/5888/dsc00986x.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/8620/dsc00987w.jpg

iiii
13 May 2012, 10:12
finnaly porc!!!!!!!!

MariaMona
14 May 2012, 09:39
Vai, Klaudya, ai acoperit semnatura de pe farfurie!! :D Arata super apetisant pork-ul tau! Imi lasa gura apa! =P~

reivan
16 May 2012, 21:51
rvn masterCHEF scrie pe tine :)

rvn
17 May 2012, 21:31
rvn masterCHEF scrie pe tine :)
as fi vrut eu! din pacate, doar experimentez.
in seara asta am gatit, ca de obicei, ceva ultrarapid, cu legumele gasite prin frigider,jambonul care incepea sa dea semne de ofilire prematura si un sos de branza facut cu smantana gasita intr-o cutie desfacuta acum vreo saptamana. traiasca marea gaselnita a conservantilor! ei ajuta ca tenul nostru sa ramana mereu proaspat si fara riduri. cred ca formulele chimice ale lor, s-au gasit in piramidele egiptene si au valorat mai mult decat mumia lui Tutankamon!
1930
1931
1932
1934
ah, dupa introducerea asta prea lunga, am uitat sa va spun ce se parpaleste in tigaie, dar cred ca este evident:
-una vanata mica-cca 100g
-unu dovlecel minuscul (as face o comparatie cu ceva, dar ma rusinez de partea masculina care intra pe-aici)
-2-3 tomate
-unu fir de ceapa verde
-2 fire usturoi verde
-4-5 sampinioane.
-verdeata- la misto.

rvn
18 May 2012, 21:29
cartofi noi in doua variante. ambele, sunt garnisite din belsug cu verdeata, deliciul suprem de sezon. puteti incerca si voi sa faceti chiftelutele in felul acesta. le puteti praji separat, ca apoi, sa le adaugati langa cartofii prefierti,care se rumenesc in putin ulei, sau daca aveti de gand sa preparati chiftele cat mancati la o masa, puteti adauga carfofii spre final, in aceeasi tigaie cu ele, la jumatatea timpului de prajire.
atentie! folositi un capac dupa ce adaugati cartofii si obligatoriu, reduceti focul ochiului de aragaz la mic.
1937
1938
1939

iiii
19 May 2012, 10:40
pf pf pf.
deci ...
deci....
bravo revene! ce pofta am acum... nota 10

Presedintele
20 May 2012, 08:44
A mea Großmutter a uitat in florile lu' Hector reteta de Wienerschnitzel si mi-a dat in dimineata asta o saramura de beau si-acum vreo trei litri de apa!!!
Sa fi trecut asta la nefericiri sau enervari? Neah... Fac eu rost de reteta si o sa v-arat cum se gateste in vechiul imperiu. :P

rvn
24 May 2012, 10:31
m-am gandit ca n-ar fi bine ca inaltarea sa se faca cu burta goala...
oare am gresit?
1944

bremen1980
24 May 2012, 12:37
Hedonistelor

rvn
24 May 2012, 19:37
pofticiosule!

vave
24 May 2012, 20:52
Te rog eu mai micește din mărimea pozelor.

zeno.marin
26 May 2012, 22:10
http://img696.imageshack.us/img696/5646/img9785resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/696/img9785resize.jpg/)

http://img94.imageshack.us/img94/7083/img9786resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/94/img9786resize.jpg/)

http://img827.imageshack.us/img827/3892/img9791resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/827/img9791resize.jpg/)

http://img196.imageshack.us/img196/4738/img9793resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/196/img9793resize.jpg/)

http://img259.imageshack.us/img259/499/img9801resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/259/img9801resize.jpg/)

http://img805.imageshack.us/img805/2545/img9797resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/805/img9797resize.jpg/)

http://img72.imageshack.us/img72/8125/img9799resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/72/img9799resize.jpg/)

Nu inteleg de ce se spune ca mancarea chinezeasca se prepara rapid... Da de unde!

rvn
26 May 2012, 22:24
se pare ca pilotul kamikaze mi-a luat fata!
hmmm! trebuie,asadar, sa actionez pe "la spate". ma rog, nu e genul meu,dar, trebuie sa ripostez in fata unor asemenea manifestari culinare senzationale!
1945
1946
1947
1948
1949

iiii
27 May 2012, 11:13
reveneeeeeeee
eu tot fanul tau no 1 raman!

rvn
27 May 2012, 13:38
cateodata, ma mir si eu de rezultatul experimentelor mele gastronomice. un motiv esential pentru care gatitul s-a transformat pentru mine, din corvoada zilnica,intr-o mica placere pe care mi-o permit,este ca, imi ofera o inepuizabila posibilitate de a amesteca diferitele ingrediente dupa cum am eu chef. stereotipia ma enerveaza. de-aia niciodata nu respect retetele, cu exceptia proportiilor cantitative.....
DENUMIRE PREPARAT: "resturi de cartofi si sos de-aseara".
1950

rvn
27 May 2012, 19:50
simt miros de sarmalioane dinspre munte....
hmmm, oare n-ar trebui sa vina adiere de rasina?

zeno.marin
27 May 2012, 19:54
http://img208.imageshack.us/img208/499/img9807resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/208/img9807resize.jpg/)

http://img716.imageshack.us/img716/8872/img9812resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/716/img9812resize.jpg/)

http://img829.imageshack.us/img829/3603/img9814resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/829/img9814resize.jpg/)

http://img705.imageshack.us/img705/9059/img9817resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/705/img9817resize.jpg/)

http://img862.imageshack.us/img862/1985/img9826resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/862/img9826resize.jpg/)

http://img24.imageshack.us/img24/7868/img9820resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/24/img9820resize.jpg/)

rvn
27 May 2012, 20:20
din primul moment, nu pot sa nu constat aspectul. pilotule, le-ai masurat cu rigla? numai un tipicar poate sa infasoare sarmalele la egalitate, de la inceput pana la sfarsit.
la mine, recunosc, primele 20 sunt mici, urmatoarele 40 sunt babane. ma plictisesc si dau buleala.

rvn
27 May 2012, 20:20
ma intreci in sadism. esti marchizul in persoana!

rvn
28 May 2012, 19:18
de clasicii ardei umpluti m-am cam plictisit. voi, nu? am zis sa fac o mica variatiune si n-am ratat deloc,dar deloc. daca va place orezul salbatic,ardeiul, ceapa verde si usturoiul coapte pe gratar, puteti incerca aceata metoda fara aveti pe urma regrete. sunt sigura ca daca aveti si musafiri la masa, cu atat mai bine, fiindca vor ramane impresionati:
1951
1952
1953
1954
1955
putem incadra fara ezitare felul acesta la categoria "vegetariene", dar, daca tineti mortis sa papati si carnita, puteti frige pe gratar,bucati de piept de pui.
sfat: dupa ce ati copt ardeii, presarati-i cu sare, lasati 10 minute sa se inmoaie coaja, curatati, si asezati pe o farfurie intinsa, stropiti cu putin ulei de masline amestecat cu otet balsamic, mai asteptati inca 10 minute si numai dupa aceea finalizati cu orezul. sosul ramas turnati-l peste ei, la sfarsit...
va asigur, gustul este demential.

zeno.marin
28 May 2012, 20:09
O idee de servit mamaliga cu branza de burduf... :)

http://img837.imageshack.us/img837/130/img9833f.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/837/img9833f.jpg/)

rvn
28 May 2012, 20:13
imi place modelul fetei de masa...

zeno.marin
28 May 2012, 20:15
imi place modelul fetei de masa...

...era doar pentru pozat (mi-a fost lene s-o dau jos) :D

rvn
28 May 2012, 21:03
imi place modelul fetei de masa...

...era doar pentru pozat (mi-a fost lene s-o dau jos) :D
ma intreb daca iti este tot timpul lene sa dai jos. ar fi un dezastru. ai fi "omul vesnic imbracat".

iiii
28 May 2012, 21:36
eu azi am mancat un mcwrap de la mec , salivand la pozele voastre si ascultand : asta (http://www.cinemagia.ro/forum/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=1609290) si .... ?:-/

rvn
30 May 2012, 21:01
rar, da' bun! o zeama de fasole de te lingi pe bot. cel putin, catelul a facut-o. jur!
1958
1959
1960
legumele mele arhicunoscute. mmmmm, puse peste orice fel de paste sau peste o mana sau doua de orez care se poate fierbe in 15 minute, ai o masa pe cinste fara prea mare efort.
1961
1962
oare pilotul o mai avea ceva in oala de sarmale?:P :P :-?

rvn
02 Jun 2012, 21:30
pe langa film, va propun si ceva de papa delicios:
"fasole verde, care-i galbena, de fapt, cu morcov si piept de pui..."
as zice sa nu le ratati pe amandoua, alternativ....adica,totusi, floricelele au farmecul lor,,,
1963
1964
1965
1966
1967

rvn
04 Jun 2012, 20:49
1969
1970
1971
1972
1973

zeno.marin
05 Jun 2012, 14:09
De ce posteaza lumea pe forum imagini cu mancaruri care contin carne si branza?... In cazul asta nu e de post, deci nu poti sa postezi. Pofta buna! ;)

rvn
05 Jun 2012, 17:21
cumpar sarmale vechi de o saptamana si doua zile. are cineva vreo oferta in acest sens?

rvn
07 Jun 2012, 19:48
destul de gretos pentru obiceiurile mele culinare,dar nu mi-a venit alta idee de a gati carnea tocata de vita,pe care, musai trebuia s-o torturez,,,
1974
1975
1976
1977

iiii
08 Jun 2012, 09:24
si cand ma gandesc ca pastele/spaghetele etc sunt printre preferatele mele... yum yum

rvn
10 Jun 2012, 00:00
si cand ma gandesc iiii, ca daca as avea 100 de potentiali clienti ca tine in fiecare zi (la masa!!!), as putea sa iau serios in calcul, reprofilarea...

MariaMona
10 Jun 2012, 19:03
Saptamana asta am incercat o reteta greceasca Tiropitakia - un fel de merdenele sau trigoane cu branza. Super bune!

https://lh6.googleusercontent.com/-u25i6lNxDHY/T9TSgssvspI/AAAAAAAAAq4/fmbuom5SteY/s640/Tiropitakia1.jpg

Si ieri am sarbatorit ziua tatalui meu - 70 de ani - si i-am comandat un tort special:

https://lh5.googleusercontent.com/-V-XbLjo8G5k/T9TSo9UNztI/AAAAAAAAArM/QemIgDAu_IM/s800/iunie%2520088.jpg

iiii
10 Jun 2012, 19:07
hehe. tortu e genial! sa traiasca dad tau pana la 100 si nu numai!<:-P<:-P

MariaMona
10 Jun 2012, 22:17
Mersi! A fost tanchist si am zis ca macar la varsta asta frumoasa sa ii fac o surpriza deosebita! Faza tare a fost ca initial a crezut ca eu l-am facut :-O I-am zis: "Multumesc, dar sa nu exageram..."

zeno.marin
10 Jun 2012, 23:54
Un pic de supa de ceva, sa zicem pui (esential :> ), un pic de sos Bechamel cu marar (optiune personala), traditionalul sos Bolognese (adica un porc romanesc tocat marunt, ceapa calita, sos de rosii, rosii decojite, bulion mirodenii si verdeturi), Era sa uit, dar m-a salvat poza: cascaval lras. Deasupra un pic parmezan si oaresce decor (ketchup).

http://img35.imageshack.us/img35/6458/img9847resizee.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/35/img9847resizee.jpg/)

... straturi alternative de Bechamel, Bolongeze si "placi" de paste pt. Lasagna. Zup la cuptor, acoperit cu folie de Al. Dupa 30 min, se mai lasa 10 far folie. Si iese asa:

http://img444.imageshack.us/img444/5369/img9858resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/444/img9858resize.jpg/)

Dupa care... asa: :D

http://img600.imageshack.us/img600/9671/img9866resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/600/img9866resize.jpg/)

http://img152.imageshack.us/img152/3683/img9864resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/152/img9864resize.jpg/)

...si un close-up pentru Pofta Buna! :)

http://img3.imageshack.us/img3/963/img9867resize.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/3/img9867resize.jpg/)

zeno.marin
10 Jun 2012, 23:57
Mersi! A fost tanchist si am zis ca macar la varsta asta frumoasa sa ii fac o surpriza deosebita! Faza tare a fost ca initial a crezut ca eu l-am facut :-O I-am zis: "Multumesc, dar sa nu exageram..."

Eu am fost toata viata un terorist. Vreau un tort in forma de bomba :D

LA MULTI ANI TATALUI TAU! O idee exceptionala si un tort absolut uluitor! Numai bine!

MariaMona
11 Jun 2012, 08:40
Mersi, Zeno! :) Foarte apetisanta lasagna!! Pai vezi cu bomba - poate se simte cineva apropiat! Numai sa nu fie pe bune - o bomba ascunsa in tortul bomba!! :D

For you:

https://lh5.googleusercontent.com/-VNVgFUDhjkI/T9WSmmqlPKI/AAAAAAAAArc/i0h8cvTHOtI/s800/decorate-cakes-07.jpg

zeno.marin
11 Jun 2012, 13:08
Mersi, Zeno! :) Foarte apetisanta lasagna!! Pai vezi cu bomba - poate se simte cineva apropiat! Numai sa nu fie pe bune - o bomba ascunsa in tortul bomba!!

OOOooo! "Foicica din ograda, am pus bomba l-ambasada, Lihbioaaaara Lihbioaaara mea!"
O alta optiune, intrucatva mai deconectanta, ar putea fi o pereche de stripteuse iesind din tort...
>:)

rvn
11 Jun 2012, 13:59
stripteusele ies din tort numai daca aud si recunosc claxonul...

rvn
17 Jun 2012, 15:48
masacrul de astazi,din cuptorul meu:
1985
1986
1987
1988
1989
astazi, am auzit ca puiul se poate bronza la solar. imi inchipui ce frumos arata pielea lui dupa plaja din respectivul rotisor sau cuptor cu halogen. eu sunt adepta unei variante clasice, chiar si arhaice, dac-as avea dotarea necesara. atata va spun: sosul care s-a format in timpul frigerii puiului este delicios si nu va mai zic ce gust capata legumele inmuiate in el.

rvn
22 Jun 2012, 10:07
poate cineva vrea pizza!
1991
1992

iiii
22 Jun 2012, 10:20
pare vegetariana!:D
aluatu e facut tot in casa?

rvn
22 Jun 2012, 10:24
acum mai pare vegetariana?
da, iiii, aluatul e facut de manuta mea...
1993
comanzi ca sa te convingi?

iiii
22 Jun 2012, 10:34
acum se vede clar! as comanda as comanda! arata fff bine, si again, sorry ca ma repet dar : felicitari:-bd

rvn
22 Jun 2012, 10:40
merci, merci...
daca as avea un restaurant, te-as invita la masa in fiecare zi, iiii, fiindca mi-ai face reclama...

iiii
22 Jun 2012, 10:42
restaurant! ooo da! cum ar suna : "La RVN " , cred ca ai avea succes

rvn
22 Jun 2012, 10:46
poate pe viitor ma voi gandi serios la idee. si clar, va fi ceva deosebit...

iiii
22 Jun 2012, 10:51
think better.

si ai putea tu sa lucrezi acolo? sau ai angaja 2-3 fete si sa le faci tu instructajul, si obligatoriu ca sa ai mare succes! sa fie in Bucuresti

rvn
22 Jun 2012, 11:18
nu, iii, nu as angaja "2-3 fete". ar fi o prostie pentru cum cred ca eu ca ar trebui sa gestionez un restaurant. as angaja un bucatar profesionist pe care l-as plati destul de bine ca sa merite.
sigur as gati si eu, dar, numai dupa ce as invata sa fac asta in bucataria unui restaurant adevarat si cu pretentii, nu la mine acasa. cred ca cel mai important este ca niciodata sa nu te abati de la calitate. nu frecventez localurile publice, stiu insa ca, un client, nu revine niciodata sa manance intr-un restaurant unde a luat teapa.

iiii
22 Jun 2012, 11:47
evident rvn, evident.
eu am patit la pizza mania cu ceva ani in urma singura faza penibila intr-un restaturant... si nu am mai calcat pe acolo.

MariaMona
27 Jun 2012, 10:31
Foarte faina pizza, rvn! Nu pui nici un fel de sos? Si eu fac pizza in casa de ani de zile, dar mai si comand din cand in cand, mai ales cand suntem multi - cum a fost sambata de ziua fiica-mi. Insa torturile le-am facut eu - unul de ciocolata, unul de inghetata si unul de capsuni - cel mai bun tort pe care l-am facut vreodata. Iata:

https://lh4.googleusercontent.com/-Ft8OsFYoqbY/T-rC0-KO7UI/AAAAAAAAAss/x03sTxRkA3M/s800/532687_2961342011607_808868350_n.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-Ozl7EPIfjyA/T-rC1z6D-wI/AAAAAAAAAs8/DVWcMZV1oIM/s800/246492_2961334651423_1501204980_n.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-QdnolrkJ2ew/T-rC2MpIr9I/AAAAAAAAAtA/NxdecqfOvyc/s800/224959_2961358252013_405860698_n.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-_wkLz2l37Wg/T-rC1KvlRHI/AAAAAAAAAs/KtaTQTJ5_T8/s800/521554_2961364452168_1437112466_n.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-_wkLz2l37Wg/T-rC1KvlRHI/AAAAAAAAAsw/KtaTQTJ5_T8/s800/521554_2961364452168_1437112466_n.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-C-VYknklEY4/T-rC0YvklBI/AAAAAAAAAso/P4DeJW11MU0/s800/550878_2961334211412_1338457926_n.jpg

si gagicile mele:
https://lh6.googleusercontent.com/-O2zqX9SqX5s/T-rC3m8h2JI/AAAAAAAAAtQ/hgtb2-ZKDCk/s400/550929_2961334491419_968076112_n.jpg

rvn
09 Jul 2012, 13:34
pentru desenele extraordinar de reusite si pentru talentul lui, Kriss merita o prajitura de la mine...
1997
1998
1999
2000
2001

rvn
09 Jul 2012, 13:40
chiar doua!
2007
2008
2009
2010
2011

Kriss_Kringle
09 Jul 2012, 14:08
Multumesc,rvn! Eu de obicei evit sa intru in topicul asta tocmai pentru ca ma apuca foamea cand vad ce bunatati faceti voi aici dar asa prajituri sa tot mananci.:D

iiii
09 Jul 2012, 14:14
kriss, ai habar de cate ori am zis eu ca nu mai dau aici, dar parca e un drac in clickuri si de cate ori dau la new posts... si vad arta gatitului rvn, nu ma pot abtine sa nu dau click sa vad ce bunatati face revene... si inevitabil, foamea apare imediat.

rvn
09 Jul 2012, 15:30
merci,merci, baieti! eu prospectez pentru viitoarea mea afacere...
@Mona, fetita ta este din ce in ce mai frumoasa!

reivan
11 Jul 2012, 20:01
Mi-a fost dor de postarile tale aici rvn :D

rvn
15 Jul 2012, 13:38
Mi-a fost dor de postarile tale aici rvn :D
ca sa nu-ti mai fie dor:
2016
2017
2018
2019
deci, am o noua obsesie culinara: prajiturile.
sper sa nu ma tina mult...

MariaMona
15 Jul 2012, 14:25
De ce? Arata tare bine! De calorii?! Doar un sfat: inainte sa pui hartia de copt, pune-o sub forma de tort, contureaza cu creionul si decupeaza. Apoi ungi forma de tort peste tot cu ceva uleios (unt, margarina, ulei), presari faina, scuturi excesul si pe fund pui hartia. Iti iese blatul putin mai aratos si e si mai usor de dat jos hartia fara bucati din blat. Succes si sa vii sa ne mai arati ce ai mai facut!

P.S. Multumesc de lauda! Da, am doua fetite de care sunt mandra si abia astept sa o vad si pe a treia din burtica - la fel de mandra ca ele, precis!

rvn
15 Jul 2012, 15:13
felicitari si pentru a treia "comoara". pun pariu ca v-ati dorit sa fie baiat!
p.s. fireste, am uns hartia cu unt. nu s-a desprins nimic din blat, am folosit forma speciala cu fundul detasabil. imi ceri prea mult cu decupatul. mi-e lene sa fac atatea operatii. poate, daca nu acopeream marginile cu crema aceea de branza si frisca, eram nevoita sa iau masura pe care mi-ai sugerat-o. oricum, multumesc pentru sfat.

MariaMona
16 Jul 2012, 10:46
Eu mi-am dorit baietel, nu sotul (cum banuieste gresit majoritatea), dar, vorba moasei, asa va fi ca in povesti - 3 printese!

Ca sa fiu foarte sincera, si eu mai trisez la torturi si pun hartia cum ai pus-o tu, dar foarte rar fiindca mi-a cam intrat in instinct sa o decupez - fac torturi de vreo 20 de ani... sau decupez hartia macar - ca la inceput nu eu le faceam, ci doar dadeam o mana de ajutor.

rvn
16 Jul 2012, 20:29
iar am fost nevoita sa apelez la imaginatia mea pentru a scapa de resturile din frigider. pur si simplu, am amestecat salata de ardei copt cu orezul care s-a fiert la foc mic in soteuza. amestecul l-am facut dupa ce am oprit focul. ardeii copti i-am stropit inainte cu un sos preparat din cateva lingutite de ulei de masline,otet si doi catei de usturoi pisati.
2020
2021

rvn
26 Jul 2012, 16:20
dedicatie speciala pentru iiii. nu puteam sa las sa treaca ziua lui fara sa-i fac un modest cadou vizual. stiu ca la zile festive sunt potrivite torturile, dar, in acelasi timp, stiu ca ii place mai mult carnita.
2027
ceva rapid si usor de la cateringul revenist. la multi ani!

iiii
26 Jul 2012, 16:49
ooooooooooo
sarumana sarumana revene >:D<

arata delicios!

rvn
03 Aug 2012, 12:55
nu stiu cum sa va zic, da' nu prea suport ca topicul meu preferat de la Cafenea sa cada pe pagina a 2-a. am asteptat sa treaca ora pranzului timpuriu ca sa nu-l terorizez psihic pe iiii si acum va arat ce-am gatit astazi:
2028
2029
2030
2031
2032

rvn
03 Aug 2012, 13:06
si poate daca nu sunt prea insistenta, ma gandeam ca merge si o ice cream cu prajiturica de piersici.mai ales ca este atat de caldddd...
2033

iiii
03 Aug 2012, 13:16
revene, bine ai facut ca ai postat dupa pranz.... eu sunt deja mancat.

daca vedeam topicul pe la 12, cand aveam 1 foame de aia chimica, si nu mai venea cateringul, cred ca o dateam in depresie.

rvn
03 Aug 2012, 13:34
:D :D :D :D :D
luni, nu stiu daca o sa mai fac aceeasi concesie. fac niste teste referitoare la efectul vizual al mancarurilor gatite de mine si tu, iiii, in calitate de mare pofticios, esti cobaiul perfect. sper sa rezisti cat mai mult.

iiii
03 Aug 2012, 13:35
revene, merg in vama... deci iti dai seama cum o sa vin luni, si daca mai vad in topicul asta bunatati... :D

rvn
03 Aug 2012, 13:40
iiii,
cum ti-o fi norocul...daca e sa supravietuiesti, inseamna ca ai 7 "vietiiii"...

LE:
m-am referit la chinul de a privi mancarea mea cand e foamea mai mare.
p.s.sunt convinsa ca te simti in Vama ca "pestele in apa"....

iiii
03 Aug 2012, 13:41
e a 4 oara in vama anul asta.... deci sper sa supriavietuiesc, weekendul urmator ma duc iar

MariaMona
05 Aug 2012, 12:38
Am facut ieri tort Musuroi - nu din ala la cutie, ci the real deal. A iesit super bun!! Nu stiu de ce aveam asa indoieli in legatura cu un tort cu banane, dar combinatia banane-frisca-cioco e bestiala! I-am dat un 5 din 5 pe chefkoch.de de unde l-am luat. Este si super simplu de facut. M-am chinuit un pic cu cartitele fiindca pe caldura asta iese uleiul din martipan, dar a meritat.

https://lh5.googleusercontent.com/-mazj3cdGUEw/UB5HHT5NUaI/AAAAAAAAAt4/wqvnEaEZUkQ/s640/Musuroi%2520001.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-xsu1dMuuHZU/UB5HFZwDFxI/AAAAAAAAAto/1-W9nJv3-sk/s640/Musuroi%2520011.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-5bejpms_wAc/UB5HGBSWcRI/AAAAAAAAAts/qPTWH2n9M1A/s640/Musuroi%2520009.jpg

rvn
05 Aug 2012, 14:09
Mona, n-am avut niciodata curiozitatea sa incerc gustul musuroiului,dar, intra-adevar, combinatia de ciocolata, frisca si banane este superbuna.miam,miam!!!
am dat fara sa vreau (fiindca am dat in damblaua prajiturilor in ultima vreme), peste mai multe variante de prajituri cu blat de biscuiti si ma gandesc sa incerc si eu cat de curand. tu ai facut vreodata? e complicat, ma refer la manevrele de lucru...?
intre timp, pun si eu o mostra din tarta cu nectarine pe care am facut-o ieri, impinsa doar de pofta:
2034
2035
2036
2037
2038

MariaMona
05 Aug 2012, 17:05
Arata foarte bine!

Daca te referi la blatul ala facut din biscuiti sfaramati amestecati cu unt sau ceva de genul si pus la frigider, fara copt, e cel mai simplu posibil. Parca am facut si eu de cateva ori, dar nu mai stiu ce... :-/ E simplu si bun, doar ca nu e prea inalt si nu prea poti sa-l muti din forma de tort, de exemplu, decat cu tot cu fundul formei.

rvn
05 Aug 2012, 17:16
Daca te referi la blatul ala facut din biscuiti sfaramati amestecati cu unt sau ceva de genul si pus la frigider, fara copt, e cel mai simplu posibil.
da, la acela. am un dubiu in ceea ce priveste tipul biscuitilor care se preteaza la asa ceva.sa dea naiba, acum 25 de ani, exista un singur fel de biscuiti: vrac, se fabricau la Braila. acum sunt zeci de sortimente in magazine si cum nu prea cumpar asa ceva , nu stiu care sunt buni. parerile sunt impartite. unii opteaza pentru cei simpli,populari, altii pentru cei afanati, cu ovaz si alte minuni.

MariaMona
06 Aug 2012, 15:49
In mod normal, daca nu se specifica altceva, foloseste din aia la vrac sau de care ai - indiferent. Daca se specifica un anumit tip de biscuiti - numele firmei - citeste ce fel de biscuiti sunt aia si cauta ceva similar, daca nu fix aia. Dar cred ca in 75% din cazuri chiar nu conteaza. Fetele mele primeau la gradinita la gustare tot felul de chestii - biscuiti diversi - simpli, de cacao, cu miere, umpluti, napolitane, prajiturele ambalate gen Barni, etc. Din timp in timp adunam tot ce primeau, le bagam in robot si trageam un salam de biscuiti clasa I - si nici nu era facut total din biscuiti. Asa ca... tipul biscuitilor nu e esential.

rvn
06 Aug 2012, 22:03
Mona, merci pentru recomandari. promit sa pozez chiar si esecul daca ma hotarasc sa incerc...

zeno.marin
12 Aug 2012, 13:04
http://img51.imageshack.us/img51/5893/img9988q.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/51/img9988q.jpg/)

http://img194.imageshack.us/img194/9666/img9990m.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/194/img9990m.jpg/)

http://img833.imageshack.us/img833/8403/img9994i.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/833/img9994i.jpg/)

http://img703.imageshack.us/img703/5499/img9999p.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/703/img9999p.jpg/)

http://img99.imageshack.us/img99/3819/img9998w.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/99/img9998w.jpg/)

rvn
12 Aug 2012, 14:47
ohhhh, cat de uimitori pot fi barbatii in bucatarie! zau, ca, meriti aplauze la scena deschisa! manevre multe, moscoleala cat cuprinde, chiuveta plina de tot felul de vase si ustensile murdare...
dar, sunt convinsa ca a meritat, mai ales dupa cum arata crusta aia de ou batut de pe deasupra!
miam, miam....
2043
2044
2045
2046
din "musacaleala" asta a noastra eu am tras o concluzie: fiecare cu musacaua lui!

rvn
12 Aug 2012, 15:05
si cum in week-endul acesta a fost in desfasurare festivalul bostanesco-dovlecesc, n-am avut incotro si a trebuit sa ripostez tirului de adevarate obuze venite tocmai de la....kamikazistul de "subMarin".
2047
2048
2049
2050
2051

zeno.marin
12 Aug 2012, 16:28
Frumos frumos rvn, vad ca ai decorat din greu dovleceii tai dungati si musacaua asijderea (Ave Cezar, muraturile te saluta!)... Eu unul am exagerat cu dovleceii si am fost silit sa fac mai multa mancare decat planificat. Nu-i nimic, saptamana e lunga... :D

Asa ca mi-am pus creativitatea la bataie si am incercat sa fac niste barcute (de fapt niste cuirasate). Initial, adica inainte sa intre in cuptor, aratau cam asa:

http://img31.imageshack.us/img31/8492/img9973u.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/31/img9973u.jpg/)

Din pacate flota mea a fost expusa la radiatii termonucleare in timpul luptei cu cuptorul si au ajuns precum vasele din Experimentul Philadelphia. :((

http://img521.imageshack.us/img521/2281/img9976n.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/521/img9976n.jpg/)

Nu conteaza, data viitoare stiu ce treubie sa fac pentru ca sa-si pastreze culorile si conturul initial.
Oricum GUSTUL e cel care conteaza, restul fiind... poze. Si gustul e OK, trust me ;)

rvn
12 Aug 2012, 18:38
Oricum GUSTUL e cel care conteaza
nu stiu de ce am crezut intotdeauna ca MARIMEA. in fine...daca zici tu...

iiii
13 Aug 2012, 17:37
revene, my dear... delicios...

marine, also delicios....

asa ca am 1 idee magnifica.... ghiciti ce e la mijlocul distantei dintre cl si bv? :D

rvn
13 Aug 2012, 21:04
asa ca am 1 idee magnifica.... ghiciti ce e la mijlocul distantei dintre cl si bv? :D
Valea Calugareasca sau Teleajen. eu am 2 idei magnifice:

a. in loc de pozele cu reclame care iti pocnesc in fata cand accesezi saitul sa-ti apara pozele cu papa puse de noi aici.
b.sa pornim un turneu similar cu cel de filme si pe teme gastronomice. sa vedem care are mai mult succes,

iiii
14 Aug 2012, 16:39
reveneeeee e o buna idee :D
si sa facem si un poll.... asta daca zeno se baga. :P

anaemona
14 Aug 2012, 18:10
Mona, arata foarte bine cirtita aia. Si restul arata bine, bineinteles, ma refer la restul pozelor/bucatelor de-aici.

Aseara am avut si eu chef de ciuperci la cuptor, n-am mai facut de nu mai tin minte. Le-am facut ca un fel de bruschetta, umplute cu rosii tocate, busuioc (ambele productii proprii) usturoi si niste cascaval ras pe de-asupra. Speram sa tina pina azi, fat chance :))

http://i46.tinypic.com/15p0gte.jpg

rvn
14 Aug 2012, 18:52
mi-era dor de tine, anaemona. mai ales pe topicul asta. aveam impresia ca ne-ai parasit.
intotdeauna ciupercile umplute au un aer de eleganta culinara. sunt convinsa ca ai avut parte de o cina simpla si delicioasa, fiindca rosiile cu usturoi, cascaval si busuioc sunt umplutura ideala pentru ele.

anaemona
14 Aug 2012, 20:19
Mersi rvn, unde e omul sa puna on poza care sa spuna ca nu v-am parasit :)

jansic
15 Aug 2012, 15:39
Oau, ce e pe-aici! =P~ Nu mai intrasem demult in acest topic
Dupa multe omlete si salate, am gatit si eu, in sfarsit. Am cam aruncat ce-aveam prin bucatarie-soia, ardei, ceapa, cartofi, usturoi; a iesit foarte bun!

Dupa ce ca poza e de-o calitate destul de dubioasa, mai e facuta si de sus :D anyway, here it is


http://i48.tinypic.com/200z2tf.jpg







Si sa mai zica unii ca asta nu e mancare! ;)

rvn
15 Aug 2012, 18:38
poate a sosit momentul sa luam cu totii cateva lectii despre cum trebuie sa gatim si sa ne comportam in bucatarie, de la Julia Child:
2052
2053
2054
2055

anaemona
15 Aug 2012, 22:59
Da cum gateau bunicile noastre ce are? :(

rvn
16 Aug 2012, 11:13
Da cum gateau bunicile noastre ce are? :(
esti nostalgica, asa e?
acu juma de ora mi se facuse o foame de lup. si cum aveam in frigider putina branza cu smantana ramasa de la placinta facuta alaltaieri, mi se facu brusc pofta de clasica mamaliga.
in timp ce-o mestecam, foamea imi dadu ghes sa prajesc si un ou. deschid din nou frigiderul si costita imi sari in ochi. secunda urmatoare am avut o revelatie.iat-o:
2056
2057
n-am mai mancat asa bunatate de un secol. mi-a mai ramas putina mamaliga. lantul reciclarii resturilor ma indeamna sa n-o arunc. voi ati mancat vreodata puricei?

Twinsen
16 Aug 2012, 14:25
voi ati mancat vreodata puricei?
Doar ei pe mine. :))

rvn
16 Aug 2012, 15:18
voi ati mancat vreodata puricei?
Doar ei pe mine. :))
ei,poate n-ar strica sa incerci si invers. uite cum arata ceva gasit rapid la primul gugalit.
2058

MariaMona
16 Aug 2012, 16:22
Bine, bine, dar ce sunt?! Ca nici eu n-am auzit...:-/

rvn
16 Aug 2012, 16:28
Bine, bine, dar ce sunt?! Ca nici eu n-am auzit...:-/
la solicitarea Monei si la al doilea gugalit :

Aromele copilariei - o inventie menita sa refoloseasca mamaliga rece: puricei.

200g de mamaliga tare (ramasa din ziua precedenta)

un strop de ulei

un cub de unt

50g de branza telemea

2 oua

smantana, pentru servit

1.Mamaliga se taie cubulete. Intr-o tigaie antiaderenta, se pun uleiul si untul. Cand s-a topit untul, se adauga mamaliga si se prajeste pana se rumeste usor.

2.Se adauga branza, se amesteca cu o lingura si se prajeste un pic, apoi se sparg ouale si se toarna peste. Se amesteca bine, ca sa se distribuie oul in toata compozitia. Dupa ce s-a coagulat oul, puriceii sunt gata. Se servesc cu smantana.

sursa : GOOD FOOD

MariaMona
16 Aug 2012, 19:39
Mersi! Suna bine! Eu faceam oua cu branza si le puneam in farfurie peste mamaliga, dar cred ca asa-i un pic mai bun. O sa incerc!

jansic
17 Aug 2012, 12:51
Am facut din nou aceeasi reteta, numai ca de data asta am adaugat porumb si-am facut alt sos

http://i50.tinypic.com/2drh1n9.jpg

Si cum nu ma deranjeaza deloc sa fac diverse combinatii, am pus si doua sardine.

http://i46.tinypic.com/1462ch.jpg



O sa incerc sa fac scoici cu legume, cel mai probabil. Are cineva vreo reteta buna de tot cu scoici?

rvn
18 Aug 2012, 18:51
din categoria "la ce se poate ajunge daca fierbi doi cartofi in virtutea inertiei'.
recomandare: nu va infigeti imediat in ea. lasati-o in frigider cateva ore, pana ce cartofii absorb aromele sosului de la ardei si ceapa. eu va garantez satisfactie (a gustului) maxima!
2059
2060
2061
2062
2063

iiii
18 Aug 2012, 23:12
jansique.... deci aia gatisi nu? nu e rau... nu e rau...

MariaMona
19 Aug 2012, 11:39
Saptamana asta am facut reteta asta Beef Stroganoff (http://allrecipes.com/recipe/beef-stroganoff-iii/) - e de nota 10, v-o recomand - carnea de vita se topeste-n gura si sosul e de vis!! Eu, cel putin, sunt o mare amatoare de carne de vita si regret ca in Timisoara nu gasesc cat de des as dori carne de vitel...:( - din care am facut cea mai buna friptura ever (nici mistretul n-a fost de lepadat! )

rvn
23 Aug 2012, 21:53
Mona,daca tot ai pomenit de vita, uite ce-am gatit in seara asta, fiindca am avut chef de ceva simplu si bun la gust: fettuccine cu sos de ceapa (oarecum) caramelizata si mustar+plus o fripturica de vitica.
2064
2065
2066
2067

rvn
02 Sep 2012, 21:09
dedicatii celor care au crezut ca simt intepaturile mele.
hei, nu sunt asistenta medicala si nici viespe. sunt o bucatareasa amatoare si vreau sa arat cum folosesc tigaia. in nici un caz pentru atac armat.
2072
2073
2075
2076
2077

rvn
02 Sep 2012, 21:13
si la propunerea softisto-kamikaziana am raspuns, "prezent'!
2078
2079
2080
2081

rvn
09 Sep 2012, 20:24
in week-end-ul acesta mi-am gadilat simturile (nu si aspiratiile morale), gatind feluri de mancare simple,dar minunat de gustoase:
2099
2100
2101
2102
2103

rvn
09 Sep 2012, 20:35
2104
2105
2106
2107
2109

rvn
09 Sep 2012, 21:15
ahh si am uitat sa va arat texturile. excuse moi!
2110
2111

anaemona
10 Sep 2012, 01:50
Eu in week-end-ul asta am facut mai multa mincare raw si alive, chestii pe care nu le-am mai facut niciodata, raw sushi, raw falafel, din pacate nu am poze. Am doar pozele de dulciuri, tot raw.

Sint super-bune, doar ca-ti ia ceva timp si mai ales organizare sa le pregatesti, pentru ca alunele (nuts) trebuiesc inmuiate peste noapte, grinele se pun la incoltit.

Sa nu mai spun ca parca acumulezi energie doar "gatind" mincarea asta, fata de ceva fiert, facut la cuptor.

http://i50.tinypic.com/5v39mt.jpg

http://i47.tinypic.com/ehg51j.jpg

MariaMona
22 Sep 2012, 23:30
Arata delicios! Si eu am facut azi briose http://maria-mona.blogspot.ro/2012/09/briose-simple-cu-iaurt.html

https://lh6.googleusercontent.com/-Jo8RJSxZcBU/Td1sIfPLQ6I/AAAAAAAAAEU/XTNQSYYVxXs/s400/Muffins%2520018.jpg

Au mai ramas doua...

Malombra
25 Sep 2012, 02:20
tare, mona. îmi place mai ales echipa ta de patiseri :P . cu aşa colaboratori, cum să nu iasă bine? cred că fac şi eu. şi o să dau iama-n blog mai des :D .

Mercutio
25 Sep 2012, 03:13
"criterion" e titlul creatiei mele. evident, nu l-am facut eu, l-am cumparat. insa ceea ce e mai important, adica mizanscena, imi apartine. :D
http://farm9.staticflickr.com/8461/8021708228_dfeba94b02.jpg

Namaste
25 Sep 2012, 09:39
Brilliant! Dar ce e mai exact? :))
M-a dus cu gandul la britanici si-a lor Christmas pudding, care arata asa:

http://arlingtonhousewife.files.wordpress.com/2010/12/plum-pudding-on-plate.jpg

Mercutio
25 Sep 2012, 12:18
Brilliant! Dar ce e mai exact? :))


un tort, nimic special. gateau au chocolat cred ca i se spune. doar ca are forma circulara.
dupa ce am taiat doua felii a inceput sa semene cu simbolul colectiei criterion. :)

Federico
27 Sep 2012, 16:26
Mercutio, asta e din ciclul you know you're a movie buff when... :)

anaemona
28 Sep 2012, 23:40
Astazi am avut o foame de lup. Intimplator aveam si de unde sa-mi aleg ce sa maninc asa ca mi-am pregatit farfuria asta :)) Sper ca macar culorile sa va inspire.

http://i50.tinypic.com/4ifvyp.jpg

MariaMona
03 Oct 2012, 21:45
Cel mai bun tort facut de mine vreodata Tort de capsuni cu bezea (http://maria-mona.blogspot.ro/)

anaemona
03 Oct 2012, 23:36
Mona, arata asa de bine ca daca as stii ca a mai ramas ceva din el acum m-as pune la drum :))

Am gatit si eu azi, mai modest, dar macar am facut poze :))

Frunzele versi de pe felia de piine sint arugula, salata mea preferata, floarea galbena e nasturtium iar cele albastre sint borage (limba mielului - cred ca-i spune asa pentru ca frunzele sint aspre, te inteapa) si culmea, florile se maninca :)

http://i48.tinypic.com/5vd9o9.jpg

MariaMona
04 Oct 2012, 22:32
Mona, arata asa de bine ca daca as stii ca a mai ramas ceva din el acum m-as pune la drum :))

Am gatit si eu azi, mai modest, dar macar am facut poze :))

Frunzele versi de pe felia de piine sint arugula, salata mea preferata, floarea galbena e nasturtium iar cele albastre sint borage (limba mielului - cred ca-i spune asa pentru ca frunzele sint aspre, te inteapa) si culmea, florile se maninca :)

]

Mersi!
Foarte, foarte interesant meniul tau!! Edible art, as spune! Chiar eram foarte curioasa ce e pasta aia roz din prima poza?!

rvn
07 Oct 2012, 21:27
se pare ca iar am ramas codasa in topicul meu preferat si in seara asta m-am decis sa recuperez.
fara alte comentarii. le faceti voi daca vreti, in gand sau aici. eu doar imi inchipui cum salivati, mai ales ca oferta e destul de mare si aveti de unde pofti:
2123
2124
2125
2126
2127

rvn
07 Oct 2012, 21:29
2128
2129

rvn
07 Oct 2012, 21:31
2130
2131
2132

rvn
07 Oct 2012, 21:32
2133
2134
2135

rvn
07 Oct 2012, 21:33
2136
2137

rvn
07 Oct 2012, 21:34
2138
2139

rvn
07 Oct 2012, 21:36
2140
2141
2143
2142
2144

rvn
07 Oct 2012, 21:39
2145
2146
2147
2148
2149

rvn
07 Oct 2012, 21:41
2150
2151
2152
2153
2154

rvn
07 Oct 2012, 21:42
2155
2156
2157

rvn
07 Oct 2012, 21:43
oare pe unde o haladui iiii la ora asta?:-? :-? :-?

Igor12
07 Oct 2012, 23:41
Lasa, ca o sa-ti laude maiestria maine . Hmmm, nu e cam multa mancare deodata? Imi simt stomacul greu, dintr-odata :">