View Full Version : Ce te Enerveaza Ingrozitor?
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
Mercutio
10 Jan 2015, 18:54
legat de gen, n-ai decat sa eviti revistele care se ocupa de asta.
legat de cealalta chestiune, ti se pare corect ca o revista, care scrie despre, caricaturizeaza pe isus, pe papa, pe presedintele republicii, diferite scandaluri legate de personalitati religioase, politice, din toate domeniile, etc., sa nu publice caricaturi cu mahomed?
ce inseamna o publicatie buna, corecta, impartiala, care apare intr-o democratie?
ca scrie (caricaturizeaza) cu aceiasi masura despre toti, toate. e ca si cum ai sustine ca un ziar nu trebuie sa publice articole despre mafie, coruptie, grupuri de interese, ca acestia s-ar putea sa vina sa-i asasineze pe jurnalisti. un jurnalist, corect din punct de vedere etic, isi face meseria pana la capat. asta au facut cei de la hebdo charlie. nu aveau cum sa-i discrimineze pozitiv pe musulmani, cu integristii lor cu tot.
ceea ce spui tu Mercutio, pare vazut totul prin niste lentile foarte inguste...
Chestia cu faptele, si subliniez faptele, de interes general, nu e normal sa fie cenzurata. Chestia cu luarea in deradere, e alta mancare. A informa cetateanul, e una si a face bascalie e cu totul altceva. Nu mai aruncati cu exemple comparand merele cu castravetii. (nu o lua ca ceva personal, vorbesc doar strict la exemplul dat in post, si la alte exemple speculative, date fortat ca sa dea impresia ca ceea ce sustinem este normal -Twins stie ce spun =(( )
Mistoul si denigrarea au o limita. Daca vrei o comparatie, gandeste-te cum te-ai fi simtit tu ca sa fie terfelit astfel un apropiat, un familial... Ei, ridica totul la puterea a n-spea, pentru ca asta inseamna pentru un practicant religios al oricarei religii si o sa iti dai seama in ce postura pui o persoana.
Unde mai e principiul ca libertatea ta se termina in locul unde incepe libertatea altei persoane. Gata, daca ai o legitimatie de gat poti calca pe cadavre in numele libertatii de exprimare?!
Eu unul, si nu sunt musulman, sunt dezgustat de ceea ce acei oameni numeau caricaturi...
Twinsen
10 Jan 2015, 23:11
Eu cand stiu ca am un vecin dement periculos care isi iubeste la nebunie cainele, nu ma apuc sa-i injur potaia din curtea mea. Pot sa fac din asta un mare caz ca, vezi doamne, sunt in curtea mea si zic ce vreau acolo si ca potaia aia chiar merita injurata ca e rea etc etc. Sau, daca ma duce cat de cat capul, pricep ca n-are rost sa vina dementul cu toporul peste mine pentru nimic...
Mercutio
10 Jan 2015, 23:41
ceea ce spui tu Mercutio, pare vazut totul prin niste lentile foarte inguste...
Chestia cu faptele, si subliniez faptele, de interes general, nu e normal sa fie cenzurata. Chestia cu luarea in deradere, e alta mancare. A informa cetateanul, e una si a face bascalie e cu totul altceva. Nu mai aruncati cu exemple comparand merele cu castravetii. (nu o lua ca ceva personal, vorbesc doar strict la exemplul dat in post, si la alte exemple speculative, date fortat ca sa dea impresia ca ceea ce sustinem este normal -Twins stie ce spun =(( )
Mistoul si denigrarea au o limita. Daca vrei o comparatie, gandeste-te cum te-ai fi simtit tu ca sa fie terfelit astfel un apropiat, un familial... Ei, ridica totul la puterea a n-spea, pentru ca asta inseamna pentru un practicant religios al oricarei religii si o sa iti dai seama in ce postura pui o persoana.
Unde mai e principiul ca libertatea ta se termina in locul unde incepe libertatea altei persoane. Gata, daca ai o legitimatie de gat poti calca pe cadavre in numele libertatii de exprimare?!
Eu unul, si nu sunt musulman, sunt dezgustat de ceea ce acei oameni numeau caricaturi...
doar n-o sa-ti explic acuma ce inseamna caricatura, sau ca o revista de satira si umor e tot o forma de jurnalism (http://fr.wikipedia.org/wiki/Charlie_Hebdo), sau ca orice mare jurnal publica caricaturi. vezi insa ca tu incurci borcanele de castraveti, intr-un mod total aiurea, nu cei la hebdo charlie au calcat pe cadavre, era tocmai invers. exprimarile tale bombastice sfarsesc cateodata in niste afirmatii cam de prost gust si vexante.
"Unde mai e principiul ca libertatea ta se termina in locul unde incepe libertatea altei persoane."
nu e adevarat. nu se opresc, unele se intersecteaza, se disputa, se negociaza, se judeca. de aia exista cod civil si alte coduri. binenteles ca mistoul si denigrarea au o limita. problemele de genul asta se judeca la tribunal. esti comic chiar. imi spui mie ca vad prin lentile inguste pentru ca sunt pentru libertatea de expresie, iar tu ai vrea sa se cenzureze deraderea si te consideri probabil larg in vederi, nu?
pai cine stabileste limita deraderii si denigrarii? hebdo charlie a fost deja dat in judecata pentru asta de o organizatie musulmana din Paris si a castigat procesul. ceea ce publicau ei era perfect legal, intr-un stat democratic, asa cum e Franta. cand statul incepe sa puna limite in ceea ce priveste libertatea de expresie, acesta devine incet in incet altceva decat democratic. noi, cei mai in varsta, stim ce inseamna, ca am trait in asemenea stat.
twinsen, una e sa actionezi ca persoana particulara, asa ca in exemplul tau, si alta e ca jurnalist.
asta e o meserie care implica anumite riscuri. o faci sau nu o faci, asta e.
hai sa lamurim pe puncte:
1. Ma refeream la exemplul dat de tine cum ca "ce ar trebui de acum ca jurnalistii sa nu mai vorbeasca despre mafie si coruptie ca aia pot sa le faca rau?" Aici spuneam ca exemplul e fortat. Sa limitezi dreptul la informare e una si sa ingradesti dreptul la misto e alta.
Ps. ceea ce e in ghilimele e citat din tine, nu din mine.
2. Sa ataci pe cineva in convingerile lui o fi legal, dar e imoral. Poti sa imi dai mii de exemple cu tribunalele, acolo nu e nimic moral. Acolo e doar juridic. Chestia morala tine doar de persoana. De ce crezi tu oare ca niciun alt jurnalist nici din state nici din europa nu a republicat acele calicaturi? Erau de prost gust, erau injosituare. Una e ca dezaproba acest mod de reactie al teroristilor, si alta e daca sunt sau nu deacord cu modul lor de exprimare.
Ps. chestia cu nepublicarea caricaturilor e verificabila.
3. cand am spus ca acea legitimatie legata de gat nu iti da dreptul sa calci pe cadavre, nu vorbeam la propriu... cum de prost gust este referirea ta. Acei criminali care au facut asa ceva, sunt niste nemernici. Nu e normal ca pentru ceea ce cineva zice sau scrie sau mai stiu eu ce, sa omori oameni.
Dar la fel de anormal nu e nici sa inciti. Intr-o societate normala si instigarea se pedepseste... Si Iliescu a intampinat minerii la mineriada cerandu-le sa mearga in Piata Universitatii si sa "RESTABILEASCA ORDINEA". Cel putin asa spune pe inregistrari. Nu a cerut explicit sa fie omorati oameni. Dupa "cererea lui", asa cum s-a aparat la tribunal, minerii trebuiau sa mearga in piata si sa stea de vorba cu oamenii care protestau, civilizat si sa le spuna ca nu e frumos. Dar ce sa vezi, au murit 6 oameni si au fost 750 de spitalizati...
4. Satira e un fel de exprimare. Da! dar atunci cand o faci pe o stire, pe o problema a societatii actuale. A te lua de divinitate, doar asa ca sa jignesti o anumita parte a populatiei, nu e jurnalism. Nu oricine scoate o colectie de caricaturi e jurnalist. S.P. Popas nu e jurnalist. Explica-ne noua, astora mai limitati, care e stirea sau problema ce e dezbatuta in caricaturile postate de Twins. Chiar astept cu-curiozitate postarea ta.
Mercutio
11 Jan 2015, 19:04
exact cum am presupus, nu stii ce inseamna o caricatura. ai vazut un desen si l-ai calificat drept denigrare. fara sa stii situatia la care se refera. o caricatura nu e doar un desen, desene face oricine, se regasesc si in wc-uri, asta nu inseamna ca sunt caricaturi. o caricatura e o reprezentare grafica exagerata a unei situatii cu scop satiric, umoristic. cum ai putea sa o intelegi daca nu cunosti situatia la care se refera? de unde stii ca este vorba de profet in caricatura asta? pe un sfert dintre barbatii musulmani ii cheama mahomed si poarta turban.
anyway, am terminat cu discutia asta ca nu duce nicaieri oricum. n-ai decat sa crezi ce vrei.
bremen1980
11 Jan 2015, 19:06
Văd că-n multe postări pe FB Voltaire este citat ca un campion al liberei exprimări . Să nu ne facem iluzii - filozofii din secolul luminilor nu erau așa de democrați pe cât credem noi astăzi . Erau plini de prejudecăți cum sunt câinii plini de pureci , aveau un imens dispreț pentru popor și o adâncă oroare față de egalitate .
Mare bătaie de cap cu ideologiile astea . Nu trebuie însă să uităm un fapt important - toate conceptele și drepturile astea minunate de care ne bucurăm ( libertate, justiție , toleranță , dreptul la liberă circulație , dreptul la libertatea cuvântului) sunt achiziții relativ recente ale umanității .Nu sunt esențe ( esențiale) căzute din cer de la zei , ci niște construcții ale Occidentului pe filieră iluministă . Au deci propria lor istoricitate și propria lor plasticitate . Pot fi expandate , restrânse , anulate , remodelate .
Este chiar curios cum societatea care a desacralizat toate vechile precepte și a relativizat moralitatea a incearcat să construiască o nouă moralitate bazată pe ceva solid. Dar pe ce anume ??? Pe drepturile naturale ale omului ??? Care drepturi naturale se găsesc în natură ??? Are natura milă ??? Nu , natura e cumplită , natură e necrutatore și are legi implacabile . În natură cel puternic îl ucide și halește pe cel slab . Exemplul naturii te trimite la marchizul de Sade - plăcerea mea se obține din durerea celuilalt .
Religia nu ne mai furnizează o bază morală solidă , natură ne trimite la dreptul celui mai puternic , rămâne ca să ne construim noi o nouă moralitate artificială ( prelucrată , forjata , omenească, circumstanțială ) și de asta avem parte de vreo două secole . O construcție destul de reușită care a ridicat umanitatea foarte mult , dar care este la rândul ei contestată de alte culturi . Tocmai pentru că aceste concepte nu mai sunt divine ele sunt atacate cu forță .
De ce ar ține cont un musulman de liberă exprimare când acest drept e doar un simplu construct , o înjghebare ??? Este toleranța înscrisă în Coran ??? Nu . Atunci de ce ne așteptăm din partea unei culturi de 1400 ani să respecte și să aplice un principiu atât de nou , atât de discutabil/disputabil ???
Eu nu fac apologia teroriștilor și a celor care contestă modul de viață occidental . Pur și simplu îi văd că pe niște oameni care nu pot digera un mod de viață ( un cod ) care pentru noi este util , plăcut , eficient .Dacă Occidentul inceraca să le bage binele pe gât cu forță de 2 secole ,este normal( nu și de dorit) că reacțiile lor să fie violențe .
Cum nu sunt destul de sofisticați să între în dispute filozofice , lovesc Occidentul cu ce au la îndemână .
Cum societatea nostră postmodernă a predicat egalitatea , unicitatea și relativitatea fiecărei culturi ,nu înțeleg ce ''criterii universale '' mai avem noi pentru a-i judeca pe ei . Îi putem judeca și condamnă , dar pe baza unei grile relative , istorice ( care se poate revizui ) , occidentale .Grilă considerată de ei ca fiind dușmănoasă și hegemonică. Catch 22. :-? :-O
Postmoderni mai sunt barbosii ăștia ! >:)
de unde stii ca este vorba de profet in caricatura asta? pe un sfert dintre barbatii musulmani ii cheama mahomed si poarta turban.
:-O X_X remarca asta............. nici nu are rost.... :-S
super postul lui bremen,
apropo de libertatile occidentale. Sa nu uitam ca libertatea asta de exprimare, de informare s-a pedepsit in cazul wikileaks cu ani muuuulti de inchisoare. De ce? Ce, acolo nu mai e libertate?
Ps. extrapoland, s-a gandit cineva sa atace public, constitutional, civil, interzicerea filmelor piratate, cele care nu exista pe piata romaneasca? Adica in constitutia europeana si deci si in cea romaneasca, dreptul la cultura este recunoscut si protejat. Filmul este o arta, (iar filmele de autor si de arta in romana.... sunt rare ca perlele in scoicile de la Eforie), iar daca nu oferi posibilitatea sa te informezi in acest domeniu, nu ai dreptul sa interzici. Sa fim seriosi, cati dintre noi au un Picasso acasa? dar o reproducere (poza, poster, pictura dupa), am vazut toti. Daca urmam acelasi principiu ca si al filmelor, toti trebuie sa ii platim proprietarului de drept al tabloului original despagubiri nu?
si ca sa incheiem Mercutio, uite, din dex:
CARICATÚRĂ, caricaturi, s. f. 1. Reprezentare, mai ales cu mijloacele graficii, a unei persoane sau a unei situații prin exagerarea unor trăsături, îndeosebi negative, cu o intenție satirică sau umoristică. ♦ Înfățișare ridicolă a unei persoane sau a unui obiect; persoană sau obiect cu această înfățișare. 2. Imitație nereușită, care denaturează originalul.
nu crezuri ci persoane sau situatii prin exagerare. Apropo, ai vazut reprezentarea adresata crestinilor? Prostitutie adevarata... din partea "caricaturistilor".
CARICATURÍST, -Ă, caricaturiști, -ste, s. m. și f. Artist specializat în caricaturi
Deci nu jurnalist. In niciun caz. Sa nu mai amestecam jurnalismul cu satira. Caricaturistii erau colaboratori ... verifica in consemnarile presei.
In concluzie, dpmdv, teroristii niste nenorociti - provocati si instigati de ani si ani de zile.
omudindulap
11 Jan 2015, 20:16
Un articol (https://cabalinkabul.wordpress.com/2015/01/09/charlie-hebdo-o-decriptare-completa-pagina-cu-pagina-a-ultimului-numar/) interesant si o pozitie la care subscriu, cu amarciune. Recunosc ca habar nu aveam de existenta revistei in cauza, ma gandesc ca poate fi util pentru cei aflati in aceeasi situatie, dar care au ales, totusi, in baza dreptului la libera exprimare, sa legitimeze un dicton mioritic si sa ne impartaseasca din vasta lor intelepciune.
Am citit ca ieri o fetita de 10 ani s-ar fi detonat intr-o piata din Nigeria, au murit vreo 19 oameni. Acum ceva timp, a avut loc un atentat intr-o scoala din Pakistan, au murit cateva zeci de copii si profesori.
Acestea sunt faptele care ar trebui sa va oripileze, nu ca niste jurnalisti au devoalat niste niste subiecte tabu, dupa posibilitatile lor intelectuale. Am dat mai devreme de un articol in care se vorbea de preluarea unor caricaturi de catre ceva revista catolica si un site evreiesc, un gest simbolic firesc.
In fine, pentru mine, oamenii aia si cei asemnea lor sunt niste eroi.
http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--VMPFmuff--/rbvn6qqzltbh1pcluzy6.png
Mercutio
11 Jan 2015, 20:48
apropo, un film care trebuie urmarit:
Cartoonists - Foot Soldiers Of Democracy
https://www.youtube.com/watch?v=jWvaoKggAlA
Ion Cristoiu: Solidarizarea cu cei de la Charlie Hebdo, o imbecilitate moțată. Nu există libertate de expresie absolută
Nu sunt un follower al lui, dar e totusi jurnalist de ceva vreme... poate unul dintre cei mai vechi in bransa.
tot articolul aici: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/ion-cristoiu-solidarizarea-cu-cei-de-la-charlie-hebdo-o-imbecilitate-mo-ata-nu-exista-libertate-de-expresie-absoluta-100437.html
bremen1980
15 Jan 2015, 11:59
Am luat-o și eu pe arătură cu teroriștii ăștia . Ieri citeam un articol în care un oficial francez susținea lupta împotriva terorismul și jihadismului . În loc de jihadism , eu citisem jidanism .
Cred că o pauză de la acest subiect ar fi binevenită .
Nu mă supără că-mi înfundă ăștia cutia poștală cu tot felul de pliante și oferte , dar unele parcă sar calu'
În perioada Crăciunului am avut parte un pliant mai șugubăt . O invitație la un club de swingers cu oferte speciale pentru ''sfanta noapte dintre ani '' .Revelionul venea totuși cu o discriminare pe față - bărbații plăteau 400 lei , în timp ce femeile erau taxate cu doar 100 lei . Să consume un bărbat de 4 ori mai mult ????
Asta a fost partea cu Eros , dar acum câteva zile am primit oferte și de la Thanatos . Un pliant cu oferte de la o firmă de pompe funebre . După distracție , vine plata .
Înțeleg că nu putem scăpa (nici) demoarte , dar lăsați-ne să ne tragem un pic sufletul . Abia a început anul .
Nu știu ce ofertă o să primesc de 1 iunie , probabil de la vreo clinică de fertilitate .
Ofertați-mă , fraților !
http://oi62.tinypic.com/2wdax03.jpg
Twinsen
15 Jan 2015, 13:18
Azi dmineata imi zicea un coleg crestin, ca daca Charlie Hebdo ar fi publicat caricaturi in care sa-si bata joc de Holocaust sau de homosexuali, ar fi primit cu siguranta amenzi sau chiar puscarie. Apropo de "libertatea de expresie"...
faraimaginatie
15 Jan 2015, 14:14
Lumea s-a cam oprit dar voi care vreti sa va impuneti punctul de vedere, ii tot defilati cadavrul o data la cateva posturi, doar, doar...
Ideea de la Charlie Hebdo si ce spusese unul dintre caricaturisti era sa faca islamismul la fel de superfluu si inofensiv ca si crestinismul. In primul rand trebuie luat in considerare ca ei nu caricaturizeaza niste oameni, ci un set de idei, idei ce stau la baza filosofiei asteia. Holocaustul si homosexualitate nu sunt idei sau filosofii. Deci nu inteleg de ce nu o lasati balta cu chestiile astea. Sau inainte sa le postati sa ganditi un pic mai adancit.
Azi dmineata imi zicea un coleg crestin, ca daca Charlie Hebdo ar fi publicat caricaturi in care sa-si bata joc de Holocaust sau de homosexuali, ar fi primit cu siguranta amenzi sau chiar puscarie. Apropo de "libertatea de expresie"...
extraordinara remarca Twins. Pana aici nu m-am gandit. Chiar, daca faceau misto de masacrul evreilor si isi bateau joc de el... Cred ca erau desfiintati public. Asa, musulmani, religie, un mod de viata pentru 1,62 miliarde de suflete... Nimica toata!
Cat priveste "lasatul balta", IN NUMELE LIBERTATII DE EXPRIMARE CEREM SA VORBIM DESPRE CE VREM! Nu faraimaginatie? Parca despre asta era vorba? Ca nu tac cainii cand vor caii. Sau acest indemn al tau de a termina este o amenintare voalata? Ai permis de port arma? :))
Bremen, apopo de postul tau, doar talon de pensie iti mai trebuie si om esti! Auzi tu, 75 de modele... Lux!=))
faraimaginatie
15 Jan 2015, 16:44
Sa mai explic inca o data care e diferenta dintre un fapt istoric si o ideologie? Sau s-o las balta?
Da ce? Parca am nevoie de permis de port arma... Voi, in mod clar, v-o cautati cu lumanarea.
Twinsen
15 Jan 2015, 21:46
Ideea de la Charlie Hebdo si ce spusese unul dintre caricaturisti era sa faca islamismul la fel de superfluu si inofensiv ca si crestinismul.
This is the funniest post so far this year on Cinemagia. Really.
In primul rand trebuie luat in considerare ca ei nu caricaturizeaza niste oameni, ci un set de idei, idei ce stau la baza filosofiei asteia. Holocaustul si homosexualitate nu sunt idei sau filosofii.
Oh, acum am inteles, poti face misto de ce e mai sfant pentru oameni, dar nu de oameni. Makes a lot of sense. :| Chiar sfortandu-ne din greu sa adoptam ideea asta sucita, Holocaustul si homosexualitatea nu sunt "oameni". Deci, nefiind oameni putem face misto de ele. :) Oops, stai ca nu! Ca nu mai avem voie sa facem misto nici de evenimente istorice si nici de sexualitate. Dar libertatea de expresie e ff importanta!!
faraimaginatie
15 Jan 2015, 22:13
Tu oricum nu stii sa-ti susti un punct de vedere decat facand misto. Deci nu stiu de ce ma mai complic. Ti-as arata eu vreo 2-3 posturi care-s mai funny decat ala al meu. (care, amuzant sau nu e adevarat) dar nu ma mai obosesc.
Vorba cuiva, va mai intrebati de ce le e lehamite unora sa mai posteze pe forumul asta.
La revedere.
bremen1980
15 Jan 2015, 22:21
:(
O mică paranteză -mă enervează problemele tehnice ale acestui forum.Am scris săptămâna asta două mesaje şi când au foast mâncate atunci când le-am postat .În plus , de multe ori nu te poţi autentifica .Numai mie mi s-au întâmplat chestiile astea ?
Twinsen
15 Jan 2015, 23:19
Daca dureaza mult sa scrii un mesaj poti sa devii delogat si risti sa pierzi mesajul. La orice mesaj lung e bine sa-i dai copy inainte de a-l posta. Totusi unele browsere iti permit sa recuperezi mesajul cand dai back. Cu autentificarea in schimb nu am avut probleme.
Tu oricum nu stii sa-ti susti un punct de vedere decat facand misto. Deci nu stiu de ce ma mai complic. Ti-as arata eu vreo 2-3 posturi care-s mai funny decat ala al meu. (care, amuzant sau nu e adevarat) dar nu ma mai obosesc.
Vorba cuiva, va mai intrebati de ce le e lehamite unora sa mai posteze pe forumul asta.
La revedere.
Uite asta da, e inervant. Forumisti care atunci cand nu li se da dreptate fug. De ce? Nu ti-a spus nimeni nimic personal. Ba mai mult tu ai adaugat unele tente ofensatoare gen "nu ma mai chinui sa va explic", "tu nu stii sa argumentezi". Noi am vorbit strict la post si la punctele exprimate. Ca acele calicaturi nu se luau de oameni, ca nu vad de ce am lasa-o balta, nicidecum nu ti-a spus nimeni ca nu esti capabila sa intelegi sau lucruri de genul asta. Cu parere de rau pentru supararea ta, dar efectiv te-ai suparat pentru ca nu am vrut sa impartasim parerea ta.
uite, asta chiar e ofensator:
Caricaturist Charlie Hebdo: Vomitam pe toti cei care spun dintr-o data ca sunt prietenii nostri
Nu e normal sa spui asa ceva. E normal ca atunci cand e o tragedie, lumea sa se ralieze intr-un mod sentimental, empatic, in jurul victimelor si sa incerce sa le sustina, ajute, etc. Daca auzi de x persoana ca a suferit nu stiu ce tragedie si acest lucru te sensibilizeaza, te atinge sufleteste, poate incerci sa spui si o vorba buna sau chiar sa ajuti si atunci sa vina acea persoana si sa iti spuna ce vomita pe tine.... ca pana atunci nu stiai de existenta ei, acu te intereseaza... Normal ca acum te intereseaza!
Si cel mai tare ma deranjeaza pentru ca, desi nu sunt deacord cu instigarea ce a proferat-o publicatia ani la randul, dezaprob total acest mod de a reactiona a celor ofensati. Deci, intr-un fel si eu sunt Charlie.
Ideea ca Papa si Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii si-au aratat sustinerea fata de revista "ma face sa rad", a declarat Bernard (Willem) Holtrop, potrivit The New York Daily News.
"Vomitam pe toate aceste persoane care spun dintr-o data ca sunt prietenii nostri", a mai afirmat Willem, pentru cotidianul olandez Volkskrant.
urat din partea lui....:-S
articol complet aici: http://www.ziare.com/international/atentat-paris/caricaturist-charlie-hebdo-vomitam-pe-toti-cei-care-spun-dintr-o-data-ca-sunt-prietenii-nostri-1342628
faraimaginatie
15 Jan 2015, 23:55
Stai putin.... Nu e nevoie sa-ti para rau pentru supararea mea. Supararea mea e doar datorita caracterului meu usor vulcanic si faptului ca Twinsen are un stil aparte de a-si argumenta punctele de vedere, cu ironii si mistouri ieftine. Ori discutam despre ceva, ori facem misto... Alaturarea astora mi se pare lasitate.
In alta ordine de idei, faptul ca eu am spus ca nu ma chinui sa mai explic nu a fost un atac la persoana. Incerc sa inteleg punctul vostru de vedere dar in momentul in care-l bagati pe gat dupa ce discutia a fost incheiata sau il argumentati cu hahaha-uri, da, cred ca am tot dreptul sa spun ca e inutil sa ma mai chinui. Si imi pastrez afirmatia cum ca Twinsen nu stie sa argumenteze fara sa jigneasca intr-un fel sau altul, chiar daca voalat. Nu vad cum ala e atac la persoana.
ei vezi?! Asta e un argument. Probabil ca asa cum esti tu vulcanica, poate Twins e un temperament flegmatic. Adica nu poate, sigur e :))
Legat de tema incheiata, doar discutia dintre mine si Mercutio s-a incheiat. Cat timp apar stiri noi, nu vad de ce ne-am face ca nu le vedem. De ce ne-am ascunde de ele. Cum e acea declaratie a batranului ala senil (parerea mea, nu sariti), care a inceput sa jigneasca in stanga si in dreapta. Dar sunt sigur ca acele donatii de un milion si ceva, nu o sa le vomite. Nu am vazut niciunde ca spune ca face ceva pe cecuri.
Iar argumentul adus de Twins in discutie, desi nu ii apartine :P , cred ca este unul dintre cele mai destepte puncte de vedere pe care le-am auzit ridicate in tema de fata. Libertatea de exprimare absoluta, nu e atat de absoluta... nici chiar pentru Charlie... Asta e sigur. Plus ca oamenii erau implicati politic si faceau campanie in ziar cum singuri recunosc, pentru partidul de stanga al frantei.
Dar, in fine, ma bucur ca nu te-ai lasat dusa de val si ne-ai parasit. In fond, asta e farmecul unui forum, unde acum userii s-au sedimentat. Sa fie polemica, discutii, contradictii, funnnnn <:-P
Ps. tu te plangi de Twins? Sa vezi tu ce ti-o furi parinteste daca o derajezi pe rvn =)) =)) ... Si nu trebuie sa te sfortezi prea tare ca imediat o incasezi... ;) Dar e fun!
pana una alta, alt atac terorist in franta!
alta luare de ostateci. :-?
aniela07
16 Jan 2015, 15:40
Asta cica era un terorist amoureux, nu religieux. Fiecare cu ticneala lui... Pe asta l-a suparat Schopenhauer.
bine ca s-a predat , dar cum media a relatat si dezinformat , se intelege total gresit!
aniela07
17 Jan 2015, 17:06
Ma bucura sa gasesc si articole mai putin emotionale si radicale privind ce s-a intamplat la Charlie Hebdo:
"There is already an enormous pressure [...] to defend Charlie Hebdo as a forceful exponent of ‘Western values,’ [...] Now, I think there’s a critical difference between solidarity with the journalists who were attacked, refusing to concede anything to the idea that journalists are somehow legitimate targets, and solidarity with what is frankly a racist publication. I will leave it up to the reader to decide whether or not they believe Charlie Hebdo is a racist publication—what I want to stress is that when one identifies as Charlie Hebdo one needs to take into consideration what most drives one’s identification."
http://www.salon.com/2015/01/11/the_problem_with_je_suis_charlie_that_kind_of_soli darity_comes_with_baggage/
bremen1980
24 Jan 2015, 20:17
Încă n-am purtat ciorapi de bambus :(( .Am văzut prin magazine ciorapi de/din bambus şi sunt curios ce ştiu ei să facă . Te transformă în asiatic sau incep să-ţi crească degetele de la picioare ?
Grele întrebări care mă bântuie în miezul iernii .:-?
.Am văzut prin magazine ciorapi de/din bambus şi sunt curios ce ştiu ei să facă . Te transformă în asiatic sau incep să-ţi crească degetele de la picioare ?
daca s-ar gasi si chiloti, cu siguranta, toti barbatii care poarta 45, vor avea si propriul harem.
robertsandu
25 Jan 2015, 16:14
legat de gen, n-ai decat sa eviti revistele care se ocupa de asta.
legat de cealalta chestiune, ti se pare corect ca o revista, care scrie despre, caricaturizeaza pe isus, pe papa, pe presedintele republicii, diferite scandaluri legate de personalitati religioase, politice, din toate domeniile, etc., sa nu publice caricaturi cu mahomed?
ce inseamna o publicatie buna, corecta, impartiala, care apare intr-o democratie?
ca scrie (caricaturizeaza) cu aceiasi masura despre toti, toate. e ca si cum ai sustine ca un ziar nu trebuie sa publice articole despre mafie, coruptie, grupuri de interese, ca acestia s-ar putea sa vina sa-i asasineze pe jurnalisti. un jurnalist, corect din punct de vedere etic, isi face meseria pana la capat. asta au facut cei de la hebdo charlie. nu aveau cum sa-i discrimineze pozitiv pe musulmani, cu integristii lor cu tot.
E cam târziu să răspund acestui post, dar o fac pentru că mi se pare de departe cel mai bun legat de subiectul în cauză.
Sunt 3 drepturi primordiale. Dreptul la viață, dreptul la proprietate și dreptul la libertate/liberă exprimare. Astea îmi garantează mie ca cetățean al unui stat democratic că pot să ies pe stradă fără să mă uit mereu în stânga și în dreapta, că pot să stau în casa mea fără să intre nu știu ce nebun peste mine în timp ce-mi beau cafeaua și că pot să spun ce vreau fără să mă cenzureze nimeni. Apoi urmează alte drepturi, dreptul la viață privată, dreptul la propria demnitate, dreptul la educație etc. Nu pot să limitez un drept primordial de dragul unui drept mai mic. Prefer ca stat să am cazuri de încălcare a dreptului la propria demnitate, decât să am un stat în care presei îi e frică să deschidă gura de teama unor atentate. Este foarte grav ce s-a întâmplat în Franța și mi se pare aiurea să discutăm într-un caz de terorism despre provocare. Nu există așa ceva. Nu există provocare în cazuri de crimă. Nu poți să spui că e vinovat X, pentru că m-a înjurat de mamă, de aia l-am împușcat. Dacă omul modern a învățat să mânănce cu furculița, se presupune că a învățat câte ceva și despre autocontrol. Printre altele, dreptul la libera exprimare e unul din motivele pentru care nimeni nu ne blochează posturile pe acest site. Nici măcar atunci când sunt injurioase. E un drept fără care nu îmi imaginez traiul în secoul XXI.
Statul Francez și teroriștii sunt singurii responsabili aici. Teroriștii că au încălcat acele drepturi, iar Statul Francez că n-a reușit să le garanteze, mai ales că s-au primit niște amenințări în prealabil. Caricatura și pamfletul se bucură de foarte multă libertate, atât în domeniul presei cât și în domeniul aristic. Și e normal să se întâmple asta.
bremen1980
26 Jan 2015, 11:35
.Am văzut prin magazine ciorapi de/din bambus şi sunt curios ce ştiu ei să facă . Te transformă în asiatic sau incep să-ţi crească degetele de la picioare ?
daca s-ar gasi si chiloti, cu siguranta, toti barbatii care poarta 45, vor avea si propriul harem.
Ce reclama ar avea asemenea produse ??? : Boxerii de bambus - transforma orice caricatura de barbat ,intrun ''terorist ''in pat ! :">
Ce reclama ar avea asemenea produse ???
excelenta problema de meditatie interioara, necesita multa imaginatie creatoare, numai asa cum femeile o pot avea.
bremen1980
26 Jan 2015, 12:18
Ratacind printre bambusi , mi-am regasit latura feminina . :))
modelul feminin pare a fi recomandat pe post de centura de castitate...
2679
si astia toti tre sa ii porti de-odata?=))
si astia toti tre sa ii porti de-odata?=))
nu pare atat de dificil, totusi. in plus, prezinta un avantaj: lasa loc imaginatiei sa zburde. mi se pare un model chiar reusit.
bremen1980
13 Feb 2015, 19:31
Doar 17 milioane m-au despartit de tipa asta . N-au vrut parintii sa mi-o dea :(( in rate .
Si ce piele alba are !!! Am ramas cu buzele umflate in prag de Sf .Valerica
Astept sa ma creasca si sa le mai scada alor batrini pretentiile financiare . Sper sa n-o buseasca altii pana atunci . Nu-mi ramane decat sa ma rezum la serenade si sa sper :
https://www.youtube.com/watch?v=SXJn5E_l8Hc
http://www.emag.ro/tableta-samsung-galaxy-tab-pro-t900-cu-procesor-cortex-a15-quad-core-1-90ghz-cortex-a7-quad-core-1-30ghz-12-2-3gb-ram-32gb-wi-fi-gps-bluetooth-4-0-android-4-4-kitkat-white-sm-t9000zwarom/pd/DH91CBBBM/
chuckyfan
16 Feb 2015, 16:33
http://adevarul.ro/cultura/carti/lovitura-gratie-data-culturii-cartile-tratate-fel-tigarile-sibauturile-alcoolice-1_54e09c51448e03c0fda212bb/index.html
ce plm
aniela07
18 Feb 2015, 08:53
Dupa cum spunea o prietena: in curand va iesi un timbru si pentru scolarizare.
aniela, sa nu te mire nimic in tara asta de rahat!
o sa apara taxa pe orice /
cand mi-am facut pasaportul, imi amintesc ca era o lista de taxe de platit. Prima era taxa de pasaport de 30 roni. Urma timbru de cativa roni si o taxa la banca de 80 roni. Iar diferenta de la suma stransa pana la 300 si ceva de roni, nici nu au mai avut bunul simt sa o numeasca in vreun fel. Au fost atat de nesimtiti incat au scris simplu: ALTE TAXE. Toate cele cu nume erau de 120 de roni. Iar alte taxe de 200 si ceva de roni. Adica dublu.
pana aici s-a ajuns... alte taxe.
Asa ca, in curand, veti plati doar taxe! Ce mai conteaza pentru ce?
30 roni.
32.5
mea culpa. m-a lasat memoria. daca tot sunt in miezul problemei am scotocit printre hartoage si rectific: 315.000 care s-a transformat la denominarea din 2005 in 32.
cand l-am facut eu, acu 4 ani, la ghiseu era afisat opisul cu actele si taxele necesare. Iar acolo asa scria: Alte taxe. Nu era costul pasaportului.Oricum, o aberatie pretul de 2 milioane ...
revene,
fix taxele alea le-am platit si eu cand mi-am facut pasaportul.
care e valabil pe 4 ani jumatate ( asta alta tiganie).
valabil pe 4 ani jumatate =)) =))
eu stiam ceva de 5. ma rog...
pai da, 5 scrie, dar daca expira in 6 luni nu il mai poti folosi.
http://adevarul.ro/cultura/carti/lovitura-gratie-data-culturii-cartile-tratate-fel-tigarile-sibauturile-alcoolice-1_54e09c51448e03c0fda212bb/index.html
ce plm
pentru ca , nu e asa, atat cartile cat si alcoolul sau tigarile dauneaza grav sanatatii.
chuckyfan
20 Feb 2015, 20:35
Sigur că da :-))
Mă enervează toţi păreriştii de facebook care, evident, îşi dau cu părerea fără să aibă cel mai mic habar despre subiectul adus în discuţie. Nu zice nimeni să nu-ţi exprimi opinia, dar ai bunul simţ şi documentează-te puţin înainte.
Uite! Postarea de mai sus chiar m-a enervat la culme. Cica sa te documentezi...! Dar asta inseamna ca trebuie sa faci eforturi ca sa cauti si sa gasesti surse, sa parcurgi materiale, sa ai timp...
Apoi mai trebuie si sa ai intelegere, sa ai o judecata cat de cat corecta si iarasi sa ai si o putere de filtrare si sa mai ai si discernamant.
Tre sa tot ai atatea ca nici nu mai poti sa faci fata. Atatea pretentii domle, (formulare patentata va rog frumos), incat poti sa faci vreo boala, vreun accident, ceva. Las' sa fie chukyfan cel mai destept! Ce sa-ti spun!
Auzi la el! Si sa mai ai si bun simt. Pai de unde frate sa tot ai!
chuckyfan
23 Feb 2015, 06:59
Du-te lung, nu-i nimic de văzut aici :)
bremen1980
28 Feb 2015, 18:55
Ultimul film din seria ''Night at the Museum '' e de departe cel mai dezastruos . :(
Sa-i opreasca cineva pe '' actorii '' astia !
https://www.youtube.com/watch?v=JEYX_CbwAD8
Ma enerveaza ingrozitor marlania celor de la METROREX. Scumpesc anual abonamentele si cartelele de metrou.
Ma enerveaza asteptarea pana in data de 1 mai .
Ma enerveaza site-ul metropotam in ultima vreme, am impresia ca se cam can-canizeaza.
Twinsen
03 Apr 2015, 11:23
Parazitii bugetari numiti functionari publici, in majoritatea lor si sistemul de rahat in care vietuiesc. Schimbarea unui nenorocit de buletin la expirare e o adevarata odisee, in care trebuie sa aduci cu tine propietarii apartamentului in care stai, 5 acte, sa suporti mutra incruntata a persoanei de dupa ghiseu. Apoi sa astept aproape 2 saptamani in care ti se ia buletinul vechi si nu ti se da nimic in schimb, nici macar o adeverinta. Iar azi cand in sfarsit a trecut periaoda si ziceam ca imi recapat un act fundamental, ma invoiesc de la lucru ca deh programul e de la 12-13, cine nu se incadreaza in ora lor speciala, treaba lui. Merg pe jos printr-un vant napraznic la 2 grade Celsius si ajung la primarie. Acolo ce sa vezi, un afis pe usa: "Azi 3 aprilie biroul bla bla nu e deschis publicului". S-a luat vacanta, doar e vineri. Normal ca niciun "ne cerem scuze", sau vreo motivare. Frate, azi nu lucram, ca n-avem noi chef. Treaba ta ca ti-ai perdut vremea sa vii, ca astepti de saptamani un act fara de care nu poti sa faci nimic din punct de vedere legal. X(
Parazitii bugetari numiti functionari publici, in majoritatea lor si sistemul de rahat in care vietuiesc. Schimbarea unui nenorocit de buletin la expirare e o adevarata odisee(
ha! ha! ha!
fix luni mi l-am schimbat si eu. a durat 10 minute poza si 2 minute sa-l ridic a doua zi.
Twinsen
03 Apr 2015, 13:01
http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Iasi/Stiri/Eliberarea+cartii+de+identitate+dureaza+o+luna+si+ jumatate+la+Ia
rvn, felicitari. Ce-ti pasa de altii? Daca tu ai avut noroc, cum sa nu razi de fraierii care vin si gasesc vineri la amiaza usa inchisa la primarie? Parca erai si tu ceva gen functionar public, nu? Se vede atitudinea.
http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Iasi/Stiri/Eliberarea+cartii+de+identitate+dureaza+o+luna+si+ jumatate+la+Ia
rvn, felicitari. Ce-ti pasa de altii? Daca tu ai avut noroc, cum sa nu razi de fraierii care vin si gasesc vineri la amiaza usa inchisa la primarie? Parca erai si tu ceva gen functionar public, nu? Se vede atitudinea.
merci, merci...
nu inteleg cum ai dedus ca nu-mi pasa de altii! doar fiindca am glumit putin pe seama faptului ca nu ai spirit practic, nu inseamna ca nu-mi pasa. vezi,tu, T., pe mine ma enerveaza ingrozitor acele persoane care-si varsa nervii cauzati de birocratie, pe aceia care, le presteaza serviciile. crezi ca functionara de la ghiseu este de vina ca dureaza o luna sa schimbi buletinul? sau poate seful ei? sau, de ce nu, primarul? functionarii nu fac altceva decat sa respecte procedurile si sa aplice legile.
ma refer la cei cu "mutra acra". daca vrei sa arati cu adevarat pe cineva cu degetul, tinteste spre legiutor, te rog, si gandeste-te bine inainte pentru cine bagi buletinul de vot in urna.
p.s. am o curiozitate: chipul tau este mai dulce?
Twinsen
03 Apr 2015, 19:26
Daca scriam ca ma enerveaza ca sunt racit, era cazul ca sa imi raspunzi "Ha! Ha! Ha! Eu sunt sanatoasa tun si ma simt excelent"? :-?
Eu nu imi vars nervii pe cei care "presteaza serviciile". Oamenii alea nu le presteaza, pur si simplu. Daca as merge la Carrefour pe jos, prin frig si vant si cand as ajunge as vedea pe usa "azi nu deservim publicul", cred ca as avea un soc. Chestia asta nu se intampla pur si simplu. Si stii de ce? Pentru ca aia inteleg ca oamenii sunt cei care ii tin in afaceri, nu isi permit sa isi bata joc de clienti. In schimb cei de la primarie traiesc cu impresia ca publicul e la dispozitia lor si din pacate asa si este. Doar ca asta e profund gresit. Salarul nenorocitilor alora, mare mic cat o fi, vine in buna masura de la mine. Asa ca trebuie sa fie acolo macar in ora aia cat si-au fixat programul, ca sa nu mai vorbim ca o singura ora e o bataie de joc in sine. Iar de votat am votat bine, ca dovada ca cei pe care i-am votat au mai dat afara din parazitii astia cand a fost criza.
s Doar ca asta e profund gresit. Salarul nenorocitilor alora, mare mic cat o fi, vine in buna masura de la mine
asta-i o fraza pe care am auzit-o de nu stiu cate ori, rostita cu aroganta sau cu marlanie, atat de afaceristii care se plang ca sunt prea mari impozitele, dar locuiesc in vile uriase si au cel putin doua sau trei limuzine in garaj, cat si de miile de amarati care nu au nici un venit legal, dar tipa in gura mare ca-mi platesc mie salariul, atunci cand ma umple de bube dulci si miros de latrina, cersind o amarata de hartie care le oloseste pentru a incasa venitul minim garantat.
si eu platesc impozite, mai mari, poate, decat majoritatea celor pe care le platesc cei care obtin venituri din mediul privat, deci, as putea sa spun ca in mare masura, salariul mi-l acopar chiar eu!
Twinsen
03 Apr 2015, 21:25
S-ar putea sa te socheze, dar sa stii ca exact aia iti platesc salarul. Sarantocii aia care au nevoie de o hartie si afaceristii aroganti. Si multimea de oamenii obisnuiti. Pentru ei esti tu acolo asa ca ar fi bine sa lasi mofturile si sa-i deservesti cu politete, ca un zambet sigur e prea mult de cerut. Asta inseamna lucru cu oamenii, dai si de marlani, dupa cum sunt absolut convins ca multi vin cu "saru' mana"' si "va rog frumos" la ei. Daca nu-ti convine, da-ti dai demisia si de maine intra la patron. Sa vedem daca e mai placut acolo. Am un sef pe care il dispretuiesc profund, dar te asigur ca ii vorbesc politicos, asa cum fac de altfel cu oricine la servici, fie ca imi place de persoana sau nu. Si e absolut normal sa fie asa. Iar cand am o sarcina de facut pentru un client never ever nu pun o pancarda pe birou cu "azi n-am chef sa lucrez, ghinonul tau" si plec. In primul rand pentru ca e profund incorect si in al doilea rand pentru ca as zbura urgent din firma.
"deservirea" mea se face cu pricepere. politetea vine ca bonus si numai daca sunt tratata cu aceeasi moneda. de cativa ani, de cand s-a lansat si sloganul la care ai facut referire, nu s-a vorbit niciodata oficial, despre agresiunile verbale la care sunt supusi functionarii, chiar din partea acelora despre care aminteam. tu, de fapt, confunzi statul, mecanimele dupa care funcioneaza institutiile sale, angajatii care muncesc in fiecare zi, ca mastodontul asta sa miste, cu o firma privata si scopul pentru care isi perie clientii.
o sa ti se para hilar, dar regulile de comportament impuse mie, sunt mult mai stricte ca in multe firme private. si nu ma plateste statul ca sa zambesc, ci ca sa-i socotesc banii din portofel.
nu te-a impiedicat nimeni sa verifici inainte de a te deplasa la primarie, daca vinerea au program cu publicul. probabil, ti-ar fi rapit un minut din viata sa cauti pe internet informatia. nu trebuie sa-ti dea nimeni socoteala de ce primaria nu functioneaza ca un supermarket. probabil, acolo nu expira marfa.
Twinsen
03 Apr 2015, 22:58
Acum am inteles, rvn. Pentru ca la ghiseu nu vin doar domni si doamne eleganti si fin parfumati, asta da dreptul stimabililor angajati bugetari sa isi pune un program de eliberat acte de o ora pe zi in fiecare vineri. Iar cand stimabilii angajati bugetari nu au chef, nu se tine nici ora aia. Ca doar nu expira nimic si cine vine degeaba, vine si alta data. Sa citeasca pe Internet... lol, ce sa citeasca ca nici programul obisnuit nu se gaseste acolo. Doar nu suntem la supermarket sa afli programul si exceptiile lui fara sa te deplasezi la usa stimabilior angajati bugetari. Si nu e nevoie sa te scuzi cand nu oferi ceea ce e absolut normal sa oferi, nu e nevoie sa fii politicos decat in anumite conditii, iar de zambit ce mai... cine a auzit de asa ceva?!?
anaemona
04 Apr 2015, 00:18
Twinsen, ceea ce n-ai luat tu in calcul e ca nefiind nici un program pentru public intre 1 si 3 aprilie, prima zi cind puteau sa faca si bietii angajati o gluma a fost abia vineri. Intelege-i, nu fi complet lipsit de inima si de simt al umorului. In locul tau as trimite un email in care sa-i felicit pentru gluma reusita.
ca dovada ca cei pe care i-am votat au mai dat afara din parazitii astia cand a fost criza. =)) :))
Total acest om Twins. Nu fac nicio aluzie cum au fost facute mai sus, nu sustin nicio parte, adevarul e undeva la mijloc. Dar nu pot sa nu ma distrez cand vad aceasta ura viscerala a lui Twins. :))
Ps. Legat de functionarii publici, in strainatate, unde am norocul sa fiu, functionarii publici ... doamen! o alta lume... Nu stiu cum si cu ce sa te ajute.... Aici stau cu tine si 30 de minute sa iti explice, reexplice, arate, noteze, chiar daca de multe ori la coada sunt alte 10 persoane care mai asteapta. Au o rezistenta de invidiat. Sincer!
Ati vazut voi vre-odata ca un politai sa opreasca si sa ajute o femeie care are pana sa schimbe roata? Ei, mama-mea a patit. Si nu e singura...
Acum am inteles, rvn. Pentru ca la ghiseu nu vin doar domni si doamne eleganti si fin parfumati, asta da dreptul stimabililor angajati bugetari sa isi pune un program de eliberat acte de o ora pe zi in fiecare vineri. Iar cand stimabilii angajati bugetari nu au chef, nu se tine nici ora aia.
s-o luam pe rand:
intr-adevar, din cate cunosc eu, la unele institutii publice, programul de lucru cu publicul, nu se desfasoara si vinerea. exemplu: itm, casa de sanatate, inmatriculari si permise auto, nu sunt sigura daca si la pasapoarte, dar tot ce este posibil. in nici un caz, nu se pot acuza functionarii de lene sau lipsa de chef de munca. un motiv justificat exista si daca esti curios, poti solicita un punct de vedere conducerii instituiei respective, printr-o simpla scrisoare, sau sesizare. posibil sa ti se raspunda.
oricum, ideea este ca, in nici un caz, functionarii nu lucreaza sau au liber, in ziua de vineri. exista destule sarcini de serviciu pe care pot primi si in afara orelor de lucru la ghiseu.
ai avut dreptate cand m-ai felicitat, spunandu-mi ca am fost norocoasa.da, am fost, in primul rand, fiindca, cladirea Primariei se invecineaza cu aceea in care lucrez eu. deci, nu am strabatut tot orasul pentru chestia asta, lucru, care, recunosc, m-ar fi scos si pe mine din pepeni. de regula, mi-e lene, nu sunt ducace. in al doilea rand, si aici am "batut", cand am incercat sa fac haz de enervarea ta, nu m-am dus la "punct ochit, punct lovit". inainte, m-am interesat printre colegii de la birou care au trecut prin aceeasi faza. asa am aflat ca miercurea, au program prelungit (dupa amiaza) si ca este foarte lejer, chiar nu este nevoie de bonul de ordine. asadar, m-am incumetat luni dimineata, sa fac prima incursiune pentru a lua "pulsul". ca sa economisesc timp, m-am gandit sa merg sa-mi iau formularul, sa ma duc ulterior, cu el gata completat si cu ocazia asta, sa achit si cei 12 lei, contravaloarea lui. cand am ajuns in fata casierului, iar am avut noroc. chior, as putea spune. tipul ma cunostea din vedere si asa, am aflat al doilea pont. cica, dupa ora 2, este excelent daca pot veni, fiindca coada se evapora. pensionatii, somerii, romii, amaratii "neparfumati", asalteaza ghiseele la primele ore ale diminetii. cred ca este un fenomen de masa, orice functionar care lucreaza intr-o institutie publica stie lucrul acesta.
despre termenul de eliberare al buletinului nou, ce pot sa spun? ai ghinionul sa locuiesti intr-un oras mai mare, nu imens, dar, oricum, mai mare decat acela in care locuiesc eu. si la noi au fost perioade foarte aglomerate cand dura la fel de mult pana ti se elibera noul buletin, dar, cate stiu eu, lucrul asta s-a intamplat in preajma alegerilor. iar despre adeverinta care trebuie eliberata pe perioada cand nu ai plastic, stiu ca in mod normal, sunt obligati sa o dea solicitantului. probabil, este o neintelegere in legatura cu faptul ca tie nu ti-au eliberat asa ceva.
poti reclama chestia asta, fara probleme. de fapt, poti face sesizare in legatura cu absolut tot ce te-a nemultumit. chiar sunt curioasa daca ti se va raspunde. oricum, "mutra incruntata", nu poate fi sanctionata decat, daca, a incalcat vreo lege, procedura, sau dispozitie a primarului. lipsa zambetului, nu se pedepseste, asta e clar. iar daca stau si ma gandesc bine, ea nu primeste leafa din banii tai, fiindca, asa cum singur ai povestit, nu esti proprietarul apartamentului, ca atare, nici nu platesti impozit, poate numai daca ai masina, si-atunci, un zambet in coltul gurii, cel mult, ai fi meritat. dar atat. si fara cafea sau ceai.
Twinsen
07 Apr 2015, 11:11
intr-adevar, din cate cunosc eu, la unele institutii publice, programul de lucru cu publicul, nu se desfasoara si vinerea
La astia se desfasoara. E program standard de lucru vineri... care sigur nu conteaza daca n-au chef in ziua aia.
aici am "batut", cand am incercat sa fac haz de enervarea ta, nu m-am dus la "punct ochit, punct lovit". inainte, m-am interesat printre colegii de la birou care au trecut prin aceeasi faza.
M-am interesat si eu, doar ca colegii mei sunt experti in IT, nu in orele cand e aglomeratie mai mica in institutiile publice.
poti reclama chestia asta, fara probleme. de fapt, poti face sesizare in legatura cu absolut tot ce te-a nemultumit. chiar sunt curioasa daca ti se va raspunde.
Aici ai dreptate si e vina mea ca nu fac. Pe de alta parte e evident ca la nivel de conducere se stiu toate lucrurile astea. Era un afis mare pe usa ca vineri nu se lucreaza cu publicul... deci evident ca se stia de toata lumea din cladire. As putea reclama ca nu mi s-a dat adeverinta aceea pe care s-o folosesc cat nu am buletinul, dar pe de alta parte nici nu am solicitat-o din simplul motiv ca nu stiam ca asa ceva exista.
iar daca stau si ma gandesc bine, ea nu primeste leafa din banii tai, fiindca, asa cum singur ai povestit, nu esti proprietarul apartamentului, ca atare, nici nu platesti impozit, poate numai daca ai masina, si-atunci, un zambet in coltul gurii, cel mult, ai fi meritat. dar atat. si fara cafea sau ceai.
Cred ca impozitul pe care il plateste firma pe salarul meu e mai mult decat suficient. Ca sa nu mai vorbim de TVA-ul pe care il dau pentru orice cumpar si alte numeroase moduri in care statul ia bani de la mine pentru buget.
Cred ca impozitul pe care il plateste firma pe salarul meu e mai mult decat suficient. Ca sa nu mai vorbim de TVA-ul pe care il dau pentru orice cumpar si alte numeroase moduri in care statul ia bani de la mine pentru buget.
sunt de acord cu tine. dar banii astia intra in alta punga, primaria o are pe a ei, cu dedicatie speciala.
si-acum, apropos de specializarea ta si de specializare, in general. intotdeauna am avut senzatia ca acelora care le duduie mintea de desteptaciune, habar n-au sa aprinda ochiul aragazului, sau sa apese pe butonul masinii de spalat rufe. stiu, o sa spui ca nu este neaparat nevoie sa stie lucrul acesta, ca pot s-o faca altii pentru ei, dar eu ma refeream la capacitatea omului de adaptare la o situatie data (poate chiar una extrema) si intotdeauna am apreciat pe cei care au astfel de deprinderi (mosteniri de familie sau invatate la scoala vietii), fiindca am ajuns la concluzia ca, in mare parte, astea sunt lucrurile care te ajuta sa treci mult mai usor prin viata.
Twinsen
07 Apr 2015, 13:34
intotdeauna am apreciat pe cei care au astfel de deprinderi (mosteniri de familie sau invatate la scoala vietii), fiindca am ajuns la concluzia ca, in mare parte, astea sunt lucrurile care te ajuta sa treci mult mai usor prin viata.
Posibil, nu sunt insa neaparat si lucruri care sa-i ajute pe altii sa treaca mai usor prin viata. Ba chiar dimpotriva. Aia care se "descurca" in situatii abuzive si anormale, n-o sa fie cei care o sa schimbe acele conditii.
Cat despre apasarea butonului unei masini de spalat, te asigur ca inginerii sunt capabili de asa ceva. Ei au pus butonul acolo si s-au asigurat ca face ce trebuie. ;)
Cat despre apasarea butonului unei masini de spalat, te asigur ca inginerii sunt capabili de asa ceva. Ei au pus butonul acolo si s-au asigurat ca face ce trebuie. ;)
ah, da? butonul de pornire nu-i atentioneaza ca rufele albe nu se pun la spalat impreuna cu cele negre, nu-i asa?
Twinsen
07 Apr 2015, 14:00
ah, da? butonul de pornire nu-i atentioneaza ca rufele albe nu se pun la spalat impreuna cu cele negre, nu-i asa?
Si sa nu uitam ca pe aragaz nu scrie ca focul e periculos. Probabil de aia cererea de ingineri e mult mai mare decat oferta, nu multi supravietuiesc pericolelor mediului inconjurator, la care sunt atat de inadaptati. :(
o fi mare cererea de ingineri, dar de aia care stiu sa stranga piulita.
scuze rvn, dar asta cu adaptarea cu descurcatul, e mentalitate mica, de popor "descurcaret". Cam asa vedem tara de afara. Intrebarea generala e "cum se descurca oamenii aia cand totul e mai scump ca afara, taxele cresc permanent, benzina e muuuult mai scumpa ca aici si salariile de mizerie?", iar raspunsul din tara e "Se descurca fiecare cum poate"...
Asta e mentalitatea, astia sunt oamenii!
scuze rvn, dar asta cu adaptarea cu descurcatul, e mentalitate mica, de popor "descurcaret".
este mentalitatea care te scuteste de enervare. si e cam tot ce conteaza, nu?
da, dar tot mentalitatea asta te si trage inapoi si te degradeaza ca fiinta umana. Parerea mea!
sigalia
07 Apr 2015, 19:11
intotdeauna am avut senzatia ca acelora care le duduie mintea de desteptaciune, habar n-au sa aprinda ochiul aragazului, sau sa apese pe butonul masinii de spalat rufe.
ma refeream la capacitatea omului de adaptare la o situatie data (poate chiar una extrema) si intotdeauna am apreciat pe cei care au astfel de deprinderi (mosteniri de familie sau invatate la scoala vietii), fiindca am ajuns la concluzia ca, in mare parte, astea sunt lucrurile care te ajuta sa treci mult mai usor prin viata.
Sunt in asentiment cu tine.
Exista oameni care in timp acumuleaza o cantitate imensa de informatii pe care le proceseaza perfect gratie unui mental organizat fara fisura.Ei ajung sa traiasca si sa inteleaga viata foarte bine,dar doar la modul abstract.In ipostaza de protagonisti,atunci cand ar trebui sa puna in practica macar parte din aceste acumulari raman corijenti.E vorba de o dezvoltare unilaterala,excesiva,aproape maligna a unei dimensiuni ,respectiv cea intelectuala, in detrimentul altora, precum afect sau capacitatea de a se implica in concret, in experiente altfel simple,banale,dar fundamentale pentru devenirea umana.
Problema nu se reduce la butoane ; dupa cateva incercari oricine va nimeri corect tastatura electrocasnicelor.Ideea este ca amputarea,de cele mai multe ori inconstienta a anumitor parti din propria fiinta,evitarea unor lucruri sub pretextul de " a nu gresi,sau de a nu suferi", te arunca cumva in afara vietii.
Iar trasaturi precum intransigenta sau aroganta ,marca a “spiritelor inalte “, se doresc o forma de putere personala compensatorie.Ele sunt de fapt expresia slabiciunii si poate a durerii ca …” undeva, lipseste ceva”.
[QUOTE=rvn]
Ele sunt de fapt expresia slabiciunii si poate a durerii ca …” undeva, lipseste ceva”.
lipseste experienta de viata. sublim si exact despre ceea ce ai scris tu, am gandit si eu. tocmai de aceea, geniile mor singure si neintelese, fiindca sunt coplesite de neputinta de a face fata celor mai simple si elementare aspecte ale vietii. constientizarea ca esti "toba de carte" si nu-ti foloseste la nimic, fiindca constati cat esti de neajutorat in multe privinte, unde mediocrii si chiar anafabetii, exceleaza, poate deveni cea mai urata festa a sortii. natura daruieste din plin cu o mana si ia cu doua pe alta parte. rar exista echilibru (eu, cel putin, rar l-am descoperit la cineva) si nu pot decat sa admir si invidiez aceste persoane, fiindca, cu adevarat, acestea sunt binecuvantate de soarta si de astre.
da, dar tot mentalitatea asta te si trage inapoi si te degradeaza ca fiinta umana. Parerea mea!
de-aia nu mai pot unii sa traiasca de atata degradare! hai, mai, degradarea umana este foarte la moda! ce, tu nu te uiti la tv?
bremen1980
08 Apr 2015, 11:30
geniile mor singure si neintelese, fiindca sunt coplesite de neputinta de a face fata celor mai simple si elementare aspecte ale vietii
Ce bine ca n-am avut niciodata asa ceva in gene , dar am avut un mouse Genius . Se pune si asta ??
Ma enerveaza programele astea pe care le instalezi sa-ti faca viata mai usoara si mai rau ti-o fac mai complicata /iritanta . Nu toate bineinteles , dar sunt unele care pleaca de la o functie simpla si ajung ''indispensabile '' . Clean Master de exemplu se ocupa cu stergerea fisierelor , dar la fiecare update mai adauga ceva la lista de lucruri pe care le face fara sa-i ceri asta . Are acum si stiri si meteo si horoscop si programari la dentist . O sa ajunga in curand programele sa-ti gateasca sau sa-ti caute nevasta . Poate ca HER nu e chiar asa s.f . pe cat pare .
Noul stil de prezentare al site-urilor. Cu poze mari si multe, informatie putina pe pagina principala, se misca un pic poza cand esti cu mouse-ul pe ea.
Formula1.com sau http://www.espn.co.uk/f1/ de ex. Incercati sa vedeti daca puteti afla ordinea in antrenamente. Sau gsp.ro. Sper sa nu inceapa toti sa sa preia acest mod de prezentare.
anaemona
16 Apr 2015, 19:36
victor, asta e nout stil de site-uri si toate care au bani sa-si re-design or sa le faca asa. Sint concepute pentru telefoane si alte rahatele micute. Fonturi labartate, scris mare, poze, cit mai putin scroll down. Cine se plimba pe web de pe telefon stie. Mie mi se par doar urite, nu pot spune ca ma enerveaza. Cine e in domeniu poate stie mai multe, eu doar palavragesc, mai ales ca imi face placere sa vad ca mai scrii ceva pe-aici, chiar daca e scris la nervi. :)
Imbatranesc desigur si nu mai pot tine pasul. Poate cei tineri gasesc nativ informatia. Sau poate site-urile sunt in cautare de clik-uri sa te chnui sa gasesti ceea ce cauti. De la site-uri cu scris mic, poze putine unde gaseai din prima ce cauti acum trebuie sa dai scrool, sa cauti linkuri, sa intelegi unde sa te duci.
Poate e ceva din gandirea americana care acum trece garla. Fiind un fan de curse de masini am observat rima oara asta pe site-ul NASCAR. O gramada de informatii pe home dar nu utile, in sensul de rezultate, statistici etc. Numai opinii, can-canuri si analize. Poate totusi asta e trendul, analize focusate sau nu si nu informatie pura.
anaemona
17 Apr 2015, 01:20
Eu nu-s fan de curse de masini dar am observat moda asta de ceva timp la site-urile pe care umblu. Toate isi faceau reclama cu noile designuri si absolut toate aratau mai urit decit inainte. Legat de informatie, cred ca, dupa ce zilele de aur ale informatiei libere au apus, in ziua de azi, se munceste mai mult la dezinformarea pe internet decit la accesul la o informatie corecta.
bremen1980
18 May 2015, 20:57
De la sfarsitul lui aprilie s-a inchis libraria NOI de pe Magheru . Nu prea am mai cumparat carti de la ei in ultima vreme , dar mai intram de 2 ori pe luna sa mai arunc un ochi pe la noutati . A fost destul de tare la sfarsitul anilor '90 si iata ca acum a murit .:(
S-a inchis si Light Cinema din mallul Liberty Center ( Rahova ) . Am vazut acolo cateva filme .S-a dus si asta :((
aniela07
20 May 2015, 11:26
S-a inchis si Libraria Bastilia, pe langa Noi. :(( Acum e Diverta X(
criquet
21 May 2015, 09:59
Reclamele De Pe Cinemagia Punct Ro
bremen1980
21 May 2015, 13:41
S-a inchis si Libraria Bastilia, pe langa Noi. :(( Acum e Diverta X(
Librarii , cafenele , teatre -mofturi. Cand o s-o inchide Argentin , atunci sa te tii . :((
http://www.vice.com/ro/read/tot-ce-voiai-sa-stii-despre-argentin-bodega-simbol-a-centrului-vechi-326
chuckyfan
21 May 2015, 22:08
Am cumpărat ieri două cărți ( Teleșpan - Cimitirul și Radu Găvan - Exorcizat ) la preț de librărie și astăzi le-am găsit reduse cu 45 %, pe același site X(
Bremen, cand se v-a inchide argentinul, o sa iasa lumea in strada ca atunci cand s-a inchis in perioada interbelica celebra terasa de la Ottelesanu de pe victoriei.
bremen1980
23 May 2015, 19:51
Bremen, cand se v-a inchide argentinul, o sa iasa lumea in strada ca atunci cand s-a inchis in perioada interbelica celebra terasa de la Ottelesanu de pe victoriei.
Argentinul e un loc al miracolelor . Era un nene creţ care azi are vreo 50 ani si pe care in urma cu 10 -15 ani il intaneam doar in Argentin la o bauta sau in statia de metrou de la Universitate unde cersea . Avea un carton pe care era scrisa o poveste din care se intelegea ca omul e MUT . Nu l-am auzit vreodata vorbind ...pana anul trecut cand l-am reintalnit in pasajul de metrou de la Piata Unirii . O ajuta pe o femeie sa aranjeze marfa la un chiosc si sporovaia foarte vesel cu dumneaei .
Miracol ! Toata berea bauta in Argentin i-a dezlegat omului limba :)
Mr.Halloween
01 Jun 2015, 19:50
Ce ma enerveaza pe mine?
- sunetul de motocicleta
- sa fiu trezit in timpul noptii de alarmele masinilor care se opresc dupa vreo 30 de minute
- la scoala, zilele de Luni, Marti si Miercuri
- unii colegi
- copiii din fatza blocului care atunci cand se joaca urla ca nebunii
- Titanic 2(2010)
- faptul ca imi trebuie la PC 64 de biti pentru ca GTA V sa mearga :((
- cei de pe Facebook care dau check-in de fiecare data cand mananca/calatoresc/invata/muncesc etc.
- cei de pe Facebook care isi schimba fotografia de profil la fiecare 3 ore
As putea continua lista....dar astea sunt cele principale.
Ce ma enerveaza pe mine?
- sunetul de motocicleta
- sa fiu trezit in timpul noptii de alarmele masinilor care se opresc dupa vreo 30 de minute
- la scoala, zilele de Luni, Marti si Miercuri
- unii colegi
- copiii din fatza blocului care atunci cand se joaca urla ca nebunii
- Titanic 2(2010)
- faptul ca imi trebuie la PC 64 de biti pentru ca GTA V sa mearga :((
- cei de pe Facebook care dau check-in de fiecare data cand mananca/calatoresc/invata/muncesc etc.
- cei de pe Facebook care isi schimba fotografia de profil la fiecare 3 ore
As putea continua lista....dar astea sunt cele principale.
ce probleme frumoase au unii :"> te invidiez
bornfree
11 Jun 2015, 02:00
ma enerveaza tipele workoholice fara viata personala care se cred team leaderi in devenire si stau dupa ora 20:00 la birouri.
copila_satanista
12 Jun 2015, 11:40
:)) just
bremen1980
28 Jun 2015, 20:00
A mai bubuit o racheta americana la lansare X( :(( Un Space X , bine ca nu erau oameni la bord :)
https://twitter.com/nasa
Sper ca New Horizons sa nu pateasca nimic in drum spre Pluto .Mai are doar 15 zile pana ajunge sa-i bata la usa .dupa o calatorie de 10 ani .
cosmin742000
12 Sep 2015, 14:18
fanii isterici Halepovisti
Si-Mo-Na! Si-Mo-Na! Si-Mo-Na! Si-Mo-Na!
Nu sunt isteric si nici fan inrait, da imi place sa te necajesc :D
cosmin742000
16 Sep 2015, 07:44
Nu ai sanse sa ma necajesti fiindca stiu ca tii cu MSM :)
Nu ai sanse sa ma necajesti fiindca stiu ca tii cu MSM :)
=)) Esti total! Esti... Cosmin!!!!
Sincer nu tin cu nici una din cele 3 care sunt in frunte. Pe Serena o gasesc meritat pe primul loc, La ce recorduri are ar fi nebunie si lipsa de discernamant sa imi las antipatia sa conteste evidenta. De ea nu imi place ca nu are cum sa imi placa. Nu are ce. E... o d-soara cu o forta de barbat intr-o competitie cu gladiolele. Cand vezi un meci de-al ei si faci comparatia cu adversara... e disproportionat rau de tot.
De Sharapova iti spun clar ca nu imi place. Acele trageri de timp si pauze dese imi displac mult. Dar ca si valoare e de locul 2 fara discutie. 1 nu! In ultimul an, aproximativ, a batut-o de 4 ori Williams... Iar la general e 18 la 2. Nu sunt alienat mintal sa nu realizez ce inseamna aceste cifre. E eveident!
De Halep, in afara ca o sustin ca e de pe plaiurile mioritice, mi se pare o jucatoare constanta. Pana la meciul cu Penetta unde nu am inteles ce si cum. De fapt nu s-a putut intelege nimic. Dupa un meci cu Vika in maniera in care s-a jucat, unul dintre cele mai dure si perfecte meciuri din ultimul an, daca nu chiar cel mai bun meci de tenis in general din ultimul an la feminin, sa joci in asa mod... ? Poate lipsa lui Cahil sa spuna tot? Cine stie?
Restul jucatoarelor sunt si ele pe acolo dar mult mai slabe si mai imprevizibile.
Aa! Si mai trebuie sa apreciez cum se cuvine constanta lui Williams. 21 titluri de Grand Slam si felul in care sunt castigate, cate 6 pe zgura, 6 pe iarba si 9 pe hard... este incredibil!
bremen1980
17 Sep 2015, 19:05
Clientii care se descotorosesc de produse si le abandoneaza in diverse locuri din supermarketuri : surubelnite printre borcane de iaurt ,batoane de salam printre manuale scolare , ciorapi dositi printre pungi de grisine .
Mananci pe urma ceva , te apuca durerile nasterii si te intrebi de ce pentru ca produsul nu e expirat , cel putin nu pe eticheta . Pai daca a stat borcanul de maioneza in spatele televizoarelor vreo 3 zile pana sa fie recuperat . :-&
bremen1980
29 Oct 2015, 18:34
Ce se intampla cu fiserele Yify de nu mai apar de vreo saptamana ???
Shadow_Master
31 Oct 2015, 08:04
Nu stiu nici eu.E foarte enervant, pentru ca mereu imi descarcam filme de acolo.
bremen1980
04 Nov 2015, 18:33
Nu stiu nici eu.E foarte enervant, pentru ca mereu imi descarcam filme de acolo.
Sa se fi dus definitiv saumai speram la o reincarnare ? ;)
https://www.reddit.com/r/trackers/comments/3qvywx/yifyyts_has_shut_down_for_good/
bremen1980
08 Nov 2015, 20:25
Si nimeni in Piata Universitatii nu s-a revoltat ca-n alte piete varza se vinde cu > 2 lei /kg . X(
O sa fie mai ieftin sa murezi bananele .
H4cK3RuL
26 Jan 2016, 18:57
Pe moment: tastatura.
Twinsen
10 Mar 2016, 22:37
A mai cazut o reduta a umanitatii: un program de calculator conduce cu 2-0 in partidele de Go impotriva unuia dintre cei mai buni jucatori din lume, Lee Sedol. E o realizare incredibila avand in vedere natura jocului de Go, care e mult mai complex decat sahul atat ca si numar de pozitii posibile dar mai ales prin natura intuitiva care e foarte greu de inteles de calculatoare. Crearea unui soft care sa bata un profesionist la go e o problema care a fost studiata de zeci de ani, a existat si un premiu de un milion de dolari pana prin anul 2000, dar nimeni nu s-a apropiat de asa ceva. Si ce e socant e ca pana acum vreo 5 ani si eu care sunt un jucator mediu spre avansat, puteam sa inving orice program de calculator. Acum insa brusc a aparut un program care nu doar ca bate un profesionist, dar il bate pe cel mai bun, sau macar unul din primii cinci din lume. :-O
http://www.theguardian.com/technology/2016/mar/09/google-deepmind-alphago-ai-defeats-human-lee-sedol-first-game-go-contest
bremen1980
12 Mar 2016, 18:30
A mai cazut o reduta a umanitatii: un program de calculator conduce cu 2-0 in partidele de Go impotriva unuia dintre cei mai buni jucatori din lume, Lee Sedol. E o realizare incredibila avand in vedere natura jocului de Go, care e mult mai complex decat sahul atat ca si numar de pozitii posibile dar mai ales prin natura intuitiva care e foarte greu de inteles de calculatoare. Crearea unui soft care sa bata un profesionist la go e o problema care a fost studiata de zeci de ani, a existat si un premiu de un milion de dolari pana prin anul 2000, dar nimeni nu s-a apropiat de asa ceva. Si ce e socant e ca pana acum vreo 5 ani si eu care sunt un jucator mediu spre avansat, puteam sa inving orice program de calculator. Acum insa brusc a aparut un program care nu doar ca bate un profesionist, dar il bate pe cel mai bun, sau macar unul din primii cinci din lume. :-O
http://www.theguardian.com/technology/2016/mar/09/google-deepmind-alphago-ai-defeats-human-lee-sedol-first-game-go-contest
Nu stiu de ce te enerveaza treaba asta . Pe mine chiar ma face curios si vreau sa vad cat de departe poate ajunge tehnologia in timpul vietii mele. Imi pare rau ca nu sunt mai tanar cu vreo 20 ani ca sa bat si mai departe ;) .Sunt curios de toate transformarile ( bune sau rele ) pe care viitorul o sa le aduca . Vreau sa vad masini care se conduc singure , traducere in timp real, diagnosticare si vindecare ca in Star Trek , organe clonate si apoi transplantate , s.a.m.d.
Nu mai visez la intalniri cu alieni , dar barem o calatorie umana spre Marte poate apuc .
Nu-i plang umanitatii de mila pentru ca si-a dovedit limitele .De fapt umanitatea in sine este in schimbare tot timpul .In fine , cat de mult o sa evoluam /involuam nu cred ca vom duce lipsa de asa ceva nici in urmatorii 50 -100 ani .
https://www.youtube.com/watch?v=1YQzaS_PUco
Twinsen
13 Mar 2016, 00:59
Nu cred ca ne-ar placea asa mult ca un software sa creeze filme artistice mai bune decat orice regizor uman. Si sa nu spunem ca asta nu se poate, pentru ca la fel se zicea si despre multe alte lucruri pe care le-a realizat deja calculatorul. Si apoi oamenii sa priveasca filmele facute automat de o masina care nu simte nimic... Pentru ca pana la urma audientei putin i-ar pasa cine a facut filmul, atata timp cat e bun.
Go-ul nu e un joc obisnuit, e o arta martiala veche de 3000 de ani, cu o traditie si o istorie foarte bogata. Yasunari Kawabata, laureat al premiului Nobel pentru literatura, a scris o carte brodata in jurul unei partide de Go, carte pe care v-o recomand chiar daca nu va intereseaza jocul: http://violetamarinescu.blogspot.ro/2015/04/yasunari-kawabata-maestrul-de-go.html Tristetea mea se refera la modul in care arta si traditia, pana la urma sentimentele oamenilor, ajung sa se piarda intr-o lume unde tehnologia tinde sa le ia locul. Si da, desigur ca sunt si multe avantaje in tehnologie, dar mai putin atunci cand intervine in arta.
S-a ajuns la 0-3, deci calculatorul a castigat deja disputa desi mai sunt doua partide de jucat: http://www.theguardian.com/technology/2016/mar/12/alphago-beats-lee-sedol-in-third-consecutive-go-game Uitati-va la declaratia (https://youtu.be/qUAmTYHEyM8?t=5h39m51s) lui Lee Sedol la conferinta de presa de dupa partida: durerea se simte palpabil, isi cere scuze desi n-are avea de ce. Si nu vorbim defel de un om slab sau emotiv, dimpotriva e cunoscut ca avand un psihic foarte puternic. Ca jucator de Go, care si-a dedicat o parte semnificativa din viata acestei arte, nu am cum sa nu-i impartasesc tristetea, desigur nu la acelasi nivel...
sigalia
14 Mar 2016, 16:35
Go-ul nu e un joc obisnuit, e o arta martiala veche de 3000 de ani, cu o traditie si o istorie foarte bogata.
Chiar aici se afla raspunsul la ceea ce te nelinisteste: supravietuirea jocului de Go 3000 de ani dovedeste tocmai ca nici traditia, si nici sentimentele, nu se pierd prin schimbarea formelor conjuncturale de manifestare.Si tristetea lui Lee Sedol spune acelasi lucru.
Fiecare noua descoperire epocala a schimbat pentru totdeauna fata lumii si felul in care traim.
Insa nu a putut atinge cu nimic natura si conditia umana.
Arta, trairile noastre,inspiratia, sunt o reflexie a lor, vin din abisurile constiintei si tin de misterul Creatiei ; de insusi sensul ei.
De aceea,nu avem pentru ce a ne teme.
https://www.thereadingroom.com/article/innovative-vending-machine-offers-short-stories/1313
Fiecare noua descoperire epocala a schimbat pentru totdeauna fata lumii si felul in care traim.
Insa nu a putut atinge cu nimic natura si conditia umana.
oh, eu cred contrariul. oamenii au ramas cu instinctele primare nealterate, in schimb, conditia s-a transformat enorm. pana si inspiratia, emotiile, sentimentele, arta, in general, poarta izul digitalizarii. pe mine ma enerveaza ingrozitor dependenta de calculator, de softuri, fiindca atunci cand nu functioneaza realizez ca viata noastra aproape ca se reduce la "viata lor". intr-un cuvant, ne pierdem farmecul, la fel si creatiile noastre originale, fiindca am lasat pe "mana"calculatorului, aproape tot ce era in "mana noastra".
sigalia
14 Mar 2016, 20:52
Ceea ce spui tu aici,cu dependenta de calculator si de softuri,eu incadrez tocmai la “felul de a trai”.
Prin conditie umana inteleg acele experiente si trairi fundamentale intr-o existenta,in orice existenta,indiferent de epoca: iubirea,credinta,nevoile emotionale,confruntarea cu boala,cu pierderea,cu singuratatea si cu moartea.
Cand trebuie sa-ti tai un picior ca sa traiesti,nu prea mai conteaza cum merge softul.Si simti cam acelasi lucru pe care l-a simtit si unul acum 300 de ani aflat intr-o situatie similara.
Pe mine nu ma enerveaza deloc dependenta de tehnologie, n-am nici o nostalgie dupa creatiile originale pentru ca pot oricand sa ma intorc la ele si cred ca farmecul vietii este intact,daca noi stim sa o traim cu adevarat.:)
Cred ca nimic nu se pierde,totul se transforma,la scara universala,precum si in bietele noastre vietisoare.
Ceea ce spui tu aici,cu dependenta de calculator si de softuri,eu incadrez tocmai la “felul de a trai”.
Prin conditie umana inteleg acele experiente si trairi fundamentale intr-o existenta,in orice existenta,indiferent de epoca: iubirea,credinta,nevoile emotionale,confruntarea cu boala,cu pierderea,cu singuratatea si cu moartea.
Cand trebuie sa-ti tai un picior ca sa traiesti,nu prea mai conteaza cum merge softul.Si simti cam acelasi lucru pe care l-a simtit si unul acum 300 de ani aflat intr-o situatie similara.
acele experiente si trairi fundamentale s-au transformat, poate nu in profunzime, dar oamenii au gasit infinit de multe forme de cosmetizare a lor, iar calculatorul, i-a ajutat, desigur. evolutia tehnologiei presupune si un grad ridicat de educatie, este adevarat, dar cred ca educatia asta inseamna mai mult abilitate pentru folosirea ei, decat o educare in stil clasic a spiritului. asumarea desuetitudinii, inseamna cumva, recunoasterea anacronismului, dar simt ca, cu cat suntem mai avizi de tehnologie, cu atat acea conditie umana la care tu te refereai, se transforma, fiindca, in mod ironic, este parerea mea si mi-o asum, cu cat ne folosim mai mult de tehnologie, cu atat de mult ne imbecilizam.
Just my two cents: Nu e nimic imuabil sau inefabil (sau alte cuvinte frumoase) care sa caracterizeze "natura si conditia umana". Suntem doar o alta veriga intermediara (sau, poate, un drum inchis) intre diferitele specii de primate care au existat, exista si vor exista pentru o "scurta" perioada de timp on our "pale blue dot". Putem, daca asta ne face sa ne simtim mai bine sa alegem anumite limite temporale si sa spunem ca exact intre ele am trait noi, "adevaratii" oameni dar e la fel de arbitrar ca majoritatea sistemelor/categoriilor/unitatilor de masura pe care le-am inventat.
Iar ingrijorarea lui Twinsen cu privire la tehnologia care submineaza experientele autentice umane imi aduce aminte de teama unora de a se lasa fotografiati convinsi fiind ca in fotografie ramane captiv o parte din suflet (sigur nu e cea mai inspirata comparatie, dar chiar nu e gandita ca o jignire).
Eu nu inteleg care ar fi exact problema in faptul ca s-ar putea ca "un software sa ajunga sa creeze filme mai bune decat un regizor uman". Faptul ca sunt create de un software sau ca sunt mai bune? Pentru ca in primul caz meritul e, in ultima instanta. tot al oamenilor care au creat software-ul iar in al doilea...well, ar fi putin arogant din partea noastra sa presupunem ca daca momentan detinem monopolul in productia de Arta si Cultura, lucrurile ar trebui sa ramana mereu asa.
Twinsen
15 Mar 2016, 14:27
Chiar aici se afla raspunsul la ceea ce te nelinisteste: supravietuirea jocului de Go 3000 de ani dovedeste tocmai ca nici traditia, si nici sentimentele, nu se pierd prin schimbarea formelor conjuncturale de manifestare.
Din pacate se cam pierd. De exemplu, pana nu demult, jucatorii care voiau sa devina profesionisti isi cautau un maestru si invatau de la el, deseori parasind familia si locuind in casa lui, impreuna cu alti studenti. E o experienta umana fundamental diferita de a merge acasa si de a porni un calculator care sa-ti zica ce mutari sunt bune si care sunt rele.
Iar ingrijorarea lui Twinsen cu privire la tehnologia care submineaza experientele autentice umane imi aduce aminte de teama unora de a se lasa fotografiati convinsi fiind ca in fotografie ramane captiv o parte din suflet.
Astazi am mers la masa impreuna cu mai multi colegi de la servici. O buna parte dintre ei isi foloseau smartphonurile intensiv, ignorand pe perioade mai lungi sau mai scurte conversatia din jur. Mie mi se pare un exemplu simplu si clar a modului in care tehnologia altereaza legaturile normale intre oameni.
Eu nu inteleg care ar fi exact problema in faptul ca s-ar putea ca "un software sa ajunga sa creeze filme mai bune decat un regizor uman". Faptul ca sunt create de un software sau ca sunt mai bune?
Problema e ca sunt doar o aparenta. E aceeasi diferenta intre a filma o floare reala si a folosi efecte speciale pentru a crea o floare foarte atragatoare care pare reala. Floarea reala e produsul a milioane de ani de evolutie, are o alcatuire interna extrem de detaliata si complexa, are miros, se dezvolta si moare. Dar cea simulata atrage atentia audientei mai mult decat cea reala, doar pentru ca arata mai bine. Si tot privind la florile simulate, n-o sa ne mai pese de cele reale, iar cand (si daca) ne vom trezi vreodata, o sa descoperim ca poluarea generata de tehnologie le-a redus sau distrus complet.
Just my two cents: Nu e nimic imuabil sau inefabil (sau alte cuvinte frumoase) care sa caracterizeze "natura si conditia umana".
Sincer, mi se pare trist si un pic jenant pentru tine ca vezi lucrurile astfel. Paradoxal e un mod de gandire care isi trage radacinile atat din "realismul stiintific" de pe vremea comunismului cat si din orbirea sufleteasca caracteristica generatiei noi care a crescut cu calculatorul si tableta in fata. E o interpretare superficiala si gresita a darwinismului, care spune printre altele ca structura organismelor se transforma *lent*, dar nu spune defel ca totul se schimba si nici nu are pretentia de a explica ce e omul sau viata in general. A spune ca nu e nimic inefabil in natura si conditia umana e o declaratie pur si simplu stupida si imi pare rau daca o sa te simti jignit. E ca si cand te-ai uita la un ocean si ai zice ca nu e decat "niste apa".
Stai linistit, ma "jignesc" destul de greu si in general sunt destul de dispus sa admit cand gresesc sau spun ceva stupid (which is most of the time, i can assure you). Oricum, sistemul asta de a imparti mesajul pe citate si de a raspunde la fiecare in parte ma depaseste asa ca o sa raspund pe rand fara sa mai citez la randul meu portiunile respective de mesaj.
1) Spui ca ti se pare un exemplu clar de cum tehnologia altereaza legaturile normale dintre oameni. Din punctul meu de vedere nu exista legaturi normale intre oameni. Exista doar anumite conventii care sunt valabile in anumite perioade de timp sau intre anumite categorii sociale. Ceea ce tu presupui ca e normal s-ar putea sa nu mai fie valabil peste cativa zeci de ani (cand poate ca oamenii nu o sa mai aiba deloc contact social direct, fizic- ceea ce nu ar constitui neaparat o abatare de la normalitate- pentru ca nu exista un standard universal si atemporal la care sa ne raportam, ci doar un alt fel de normalitate impusa de un set particular de conditii).
2) Aici mi se pare evident ca problema nu e simularea realitatii ci doar modul in care publicul accepta ce ii se serveste. Asta e problema publicului, traim in era informatiei si e destul de greu sa mai gasesti scuze pentru faptul de a fi ignorant sau a te multumi cu aparente. Pana la urma e doar o chestiune de alegere si responsabilitatea ii revine fiecarei persoane in parte.
3) Inteleg cum ce am spus poate suna radical si prostesc dar asta e mai mult din cauza exprimarii mele defectuoase si a interpretarii tale gresite(din cauza exprimarii mele defectuoase) . Sa stii ca atitudinea mea fata de omenire (inclusiv fata de propria mea persoana) e ambivalenta si sunt deopotriva fascinat si scarbit de toata afacerea asta. Ideea principala era faptul ca nu cred ca ar trebui sa tragem prea pripit concluzia ca suntem unici si speciali si inimitabili din mai multe motive (nu stim cum o sa se schimbe lucrurile in urmatoarele milioane de ani, nu stim ce exista in spatiul extraterestru etc.) si ca un pic de modestie nu ar strica, in opozitie cu aroganta stupida de care am dat dovada in utlimii trei mii de ani, sa zicem. E posibil sa fim cu adevarat unici si inimitabili si tot ce are mai complex universul de oferit dar cred ca ar fi intelept sa ne abtinem de la asemenea concluzii deocamdata.
(cred ca inca nu sunt destul de pregatit ca sa am o discutie serioasa pe tema darwinismului dar din ce ai scris tu nici tu nu prea esti asa ca putem sa amanam discutia asta pe mai tarziu, sau sa o avem acum, dupa cum doresti).
sigalia
15 Mar 2016, 19:43
Din pacate se cam pierd. De exemplu, pana nu demult, jucatorii care voiau sa devina profesionisti isi cautau un maestru si invatau de la el, deseori parasind familia si locuind in casa lui, impreuna cu alti studenti. E o experienta umana fundamental diferita de a merge acasa si de a porni un calculator care sa-ti zica ce mutari sunt bune si care sunt rele.
Bine, se pierd.Dar e in natura vietii sa fie asa.
Gandeste-te putin la Go.Jocul e un schimb permanent, uneori conditia castigului e tocmai sacrificiul.Ca sa invingi trebuie sa stii sa renunti.
Asa e si-n viata, si e nu doar corect,ci si in propriul interes, sa privim lucrurile in ansamblu.Poate schimburile nu sunt intotdeauna usor de acceptat,si e posibil sa traim cu sentimentul ca ceea ce am pierdut este mai pretios decat ce ofera prezentul, sau imposibil de compensat prin nou , dar eu cred ca cheia echilibrului este intotdeauna in noi.
Apropo de ce poti pati din cauza tehnologiei : plimbandu-ma odata prin AppStore, la un moment dat nu stiu ce impuls am avut, ca mi-am infipt ghiara intr-o aplicatie free de Go de acolo.Si uitandu-ma la o partida,fara sa stiu nici macar regulile de baza prea limpede,am avut asa, intuitia frumusetii a ceea ce se petrece pe tabla.
Si fara sa studiez absolut deloc,doar jucand pentru delectare cu tot felul de roboti si de useri,pe alocuri chiar instinctual, dar relaxat, si repet,de placere,am ajuns cred pe la 23- 22 Kyu.
Nu ca asta ar fi vreo performanta, sau cine stie ce isprava, voiam doar sa spun ca dragele noastre ecrane sunt in stare si sa ne deschida ochii spre bogatia lumii, nu doar sa ne izoleze de ea.Decizia e tot la noi.
Alarmant! 1.000 de copii dependenți de calculator, internați la Socola . Poveștile lui Creangă îi ajută să uite de tehnologie
Medicii de la Institutul de Psihiatrie Socola, din Iași, atrag atenția că numărul copiilor dependenți de tehnologie a crescut alarmant. Numai anul trecut, din cei 7.000 de minori internați, aproximativ 1.000 au primit acest diagnostic. Fenomenul a căpătat asemenea amploare, încât medicii se gândesc să înființeze un centru special pentru acești copii.
Medicii au povestit că părinții au fost cei care au sesizat problemele copiilor și au cerut sprijinul pentru a-i ajuta să depășească dependenţa de computer, de tabletă sau de smartphone. Prof. dr. Roxana Chiriţă, directorul medical al Institutului de Psihiatrie „Socola“ a explicat că ideea unui Centru de Cercetare pentru copiii şi adolescenţii afectaţi de dependenţa de tehnologie a venit ca un răspuns la cererile părinţilor.
Medicii au explicat că numai anul trecut, din cei 7.000 de copii care s-au prezentat anul trecut la Institutul de Psihiatrie ”Socola“, 40% prezentau tulburări comportamentale, iar aproximativ 15% erau dependenţi de tehnologie. Adică, aproximativ 1.000 de copii erau dependenţi de tabletă sau smartphone sau aproape 3 copii în fiecare zi, iar numărul este în creștere.
Calculatorul trebuie să fie utilizat maximum o oră pe zi
”Un copil de patru-cinci ani nu ar trebui să ştie de calculator, ci de cărţi. Calculatorul trebuie să fie utilizat o oră cel mult, dar numai pentru jocuri de dezvoltare a perspicacităţii sau a imaginaţiei. Atât jocurile, cât şi navigarea pe Internet provoacă dependenţă“, a declarat pentru Ziarul de Iași prof. dr. Roxana Chiriţă.
Iar dacă pentru tinerii cu probleme se recomandă o terapie care durează chiar şi câteva luni, în unele cazuri fiind nevoie şi de tratament medicamentos, pentru copiii mai mici se aplică terapia cu povești.
”Poveştile lui Ion Creangă au un efect foarte bun asupra copiilor. Meta?*forele îl fac pe micuţ să se identifice cu eroul principal pozitiv şi să adopte strategia acestuia de rezolvare a problemelor. În străinătate este de mult timp înfiinţat acest sistem de rezolvare a dependenţei. La noi acum este foarte grav, dependenţa poate duce şi la tulburări de natură neurologică. Copiii creează o bulă de tip autist în care devin puternici, invulnerabili şi cred că pot controla situaţia“, e de părere Mihaela Ghircoiaş, psiholog pediatru la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria“ din Iaşi.
În plus, medicii îi sfătuiesc pe părinți să încerce să evite astfel de situații inclusiv prin a nu cumpăra tablete sau telefoane copiilor. În plus, micuții ar trebui încurajați să se joace în aer liber, să își petreacă vacanțe la bunici sau să aibă grijă de un animăluț.
anaemona
16 Mar 2016, 19:43
Nu stiu daca am scris, sau doar m-am ingrozit in sinea mea, cum mi se lauda coafeza mea acum aprox jumate de an, ca nepoata ei care n-avea nici 3 ani ii lua telefonul lui maica-sa si umbla la el, de a trebuit sa-i cumpere si ei tableta, sau n-am idee ce i-a cumparat exact. Bunica se lauda ce desteapta e nepoata, asa ca sperantele cu vacantele la bunici sint desarte. Bunicii din ziua de azi traiesc in orase, unii, mai putini e adevarat, n-au avut nici ei bunici la tara, sa mearga la ei in copilarie, oricum, cei mai multi probabil ca inca au serviciu full-time, deci nu prea au timp de nepoti decit in we.
Am citit putin la repezeala ce s-a discutat mai sus, poate o sa revin sa recitesc. Din toata povestea si tristetea lui Twinsen, cu care sint de acord, cred ca pierderea cea mai mare pe care am suferit-o, ca oameni, in ultimii zeci de ani e lipsa apartenentei la o comunitate. In felul a ceea ce scria T de mastru si discipoli, chiar lipsa unei familii numeroase, cu multi veri si bunici si matusi cu care sa te intilnesti macar de 2 ori pe an si o comunitate adevarata, nu spoita, acolo unde traiesti. Eu tin minte ca in copilarie, pina la 18-20 de ani, chiar mai incolo, ma plimbam in vizite pe la toate vecinele lui mama, fara sa-mi fac appointment, fara sa aiba neaparat copii de aceeasi virsta cu mine; veneam citeodata de la scoala si pina sa ajung la ultimul etaj, unde stateam, ma opream ori la parter, ori in alta parte, unde stiam ca e cineva acasa, schimbam citeva vorbe, mincam o prajitura sau o dulceata sau beam un suc si abia pe urma ajungeam acasa. Nu mai spun, de mame sau bunici sau ce erau, faceau o prajitura si imparteau la 2-3 vecine. Poate mai exista inca locuri din astea sau unora dintre voi li se par SF, pentru ca niciodata nu au avut parte de asemenea comunitate. Din punctul meu de vedere, asa ceva nu se poate inlocui cu nicio comunitate virtuala si bineinteles ca ne putem transforma si accepta ceea ce ne ofera societatea fara sa plingem dupa vremuri apuse, dar, asa cum am inceput, eu cred ca e o pierdere pentru noi, ca oameni.
bremen1980
18 Mar 2016, 19:08
Nu stiu daca am scris, sau doar m-am ingrozit in sinea mea, cum mi se lauda coafeza mea acum aprox jumate de an, ca nepoata ei care n-avea nici 3 ani ii lua telefonul lui maica-sa si umbla la el, de a trebuit sa-i cumpere si ei tableta, sau n-am idee ce i-a cumparat exact. Bunica se lauda ce desteapta e nepoata, asa ca sperantele cu vacantele la bunici sint desarte. Bunicii din ziua de azi traiesc in orase, unii, mai putini e adevarat, n-au avut nici ei bunici la tara, sa mearga la ei in copilarie, oricum, cei mai multi probabil ca inca au serviciu full-time, deci nu prea au timp de nepoti decit in we.
Am citit putin la repezeala ce s-a discutat mai sus, poate o sa revin sa recitesc. Din toata povestea si tristetea lui Twinsen, cu care sint de acord, cred ca pierderea cea mai mare pe care am suferit-o, ca oameni, in ultimii zeci de ani e lipsa apartenentei la o comunitate. In felul a ceea ce scria T de mastru si discipoli, chiar lipsa unei familii numeroase, cu multi veri si bunici si matusi cu care sa te intilnesti macar de 2 ori pe an si o comunitate adevarata, nu spoita, acolo unde traiesti. Eu tin minte ca in copilarie, pina la 18-20 de ani, chiar mai incolo, ma plimbam in vizite pe la toate vecinele lui mama, fara sa-mi fac appointment, fara sa aiba neaparat copii de aceeasi virsta cu mine; veneam citeodata de la scoala si pina sa ajung la ultimul etaj, unde stateam, ma opream ori la parter, ori in alta parte, unde stiam ca e cineva acasa, schimbam citeva vorbe, mincam o prajitura sau o dulceata sau beam un suc si abia pe urma ajungeam acasa. Nu mai spun, de mame sau bunici sau ce erau, faceau o prajitura si imparteau la 2-3 vecine. Poate mai exista inca locuri din astea sau unora dintre voi li se par SF, pentru ca niciodata nu au avut parte de asemenea comunitate. Din punctul meu de vedere, asa ceva nu se poate inlocui cu nicio comunitate virtuala si bineinteles ca ne putem transforma si accepta ceea ce ne ofera societatea fara sa plingem dupa vremuri apuse, dar, asa cum am inceput, eu cred ca e o pierdere pentru noi, ca oameni.
Am observat in ultimul an un fenomen interesant - foarte multi oameni care nu sunt in ''target'' incep sa posteze pe FB /Twitter/WApp . E normal ca tinerii /copiii sa stea lipiti deretelele astea , dar nu ma asteptam sa-i vad si pe cei de peste 50 ani sa fie asa de prinsi. Vad prin tramvaie /autobuze femei in toata firea ( cu gospodarie , barbat si copii pe mana ) butoneaza si like-uiesc mai ceva pustoaicele de liceu . Deunazi am auzit o asemenea femeie ca se certa cu alta la telefon .Motivul ?? Un din ele postase nu stiu ce mascari pe pagina celeilalte si acum incerca s-o scalde ( n-a postat ea ; era telefonul la altcineva care a postat , s.a.m.d. ) .
Consateni certati de zeci de ani se injura acum vartos pe FB , mamaite care ar trebui sa se ocupe de cele sfinte se dracuiesc sau isi trimit urari pe retelele de socializare .
E clar - nu stiu cum vor arta retelele astea peste 20-30 ani, insa nu cred ca mai avem scapare . O sa avem nasteri pe FB , nunti , divorturi si poate chiar inmormantari .
ma enerveaza terorismul de orice fel.
urata faza de azi din bruxelles .
cred ca totul pleaca de la fanatism.
n-am vazut Parisul, dar in Bruxelles am fost. din perspectiva asta, n-as vedea nicicum in Belgia, un stat islamic. niciodata!
bremen1980
22 Mar 2016, 20:03
C'est la vie ! Terorismul incepe sa devina ceva normal pentru Europa si nu vad cum ar putea fi eliminat . Diminuat , slabit , dar nu eradicat .Bombele vor deveni tot mai puternice , iar fabricarea lor tot mai usoara , de teroristi dispusi sa le foloseasca nu vom duce lipsa.
O sa ne obisnuim treptat si cu faptul asta . O sa fie probabil un nou index in tabelul cu cauzele principale ale mortatalitatii alaturi de boli, accidente rutiere , poluare , sinucideri , s.a.
Sorin87
24 Mar 2016, 19:38
Faptul ca in orasul meu se misca lucrurile doar atunci cand se apropiu alegerile
Twinsen
27 Mar 2016, 00:53
Ma enerveaza tendinta multor artisti care s-au afirmat intr-o limba care nu e de circulatie internationala sa scoata un produs in engleza ca sa atinga o audienta mai larga. Se lua White de mine recent ca pun melodii cu versuri pe care nu le intelege. Pai cand asculti prima melodie (partial) in engleza (https://www.youtube.com/watch?v=TZRvO0S-TLU) de la Babymetal mai e de mirare? Un intrumental foarte ok e distrus de versurile care par luate direct din cele mai cheesy preselectii Eurovision. :-& Iar cel mai enervant e ca o sa aiba si succes. Oh well, I'll stick to this (https://www.youtube.com/watch?v=GvD3CHA48pA).
bremen1980
12 Apr 2016, 12:22
Ceartă mare la Uniunea Scriitorilor zilele astea între tabără lui Manolescu și ''ceilalti '' ..Mi-am amintit că prin 2000 l-am văzut pe Nicolae Manolescu că și-acumparat ceva de la o patiserie din zonă Universității. Aici e dilema-nu-mi mai amintesc dacă era vorba de un ștrudel sau de o merdenea . Uneori înclin să cred că era ștrudel , alteori merdeneaua se impune în mintea mea . Iată încă un motiv pentru care nu pot duce o viață împăcată .
ma enerveaza grav de tot mizeria din campania electorala care abia ce a inceput. Eu o sa votez cu Nicusor Dan pt primarie. voi?
Shadow_Master
14 May 2016, 17:30
Ma enerveaza faptul ca in orasul meu nu exista cinema.
bremen1980
14 May 2016, 20:22
ma enerveaza grav de tot mizeria din campania electorala care abia ce a inceput. Eu o sa votez cu Nicusor Dan pt primarie. voi?
Sa castige familia Pandele ambele primarii ??? Asta inseamna Jihad !
http://oi68.tinypic.com/2mqsyz5.jpg
http://oi67.tinypic.com/1z3xbmg.jpg
bremen, la ce lume merge la vot nu m-ar mira nimic sincer sa fiu .
bornfree
20 May 2016, 21:46
Sa castige familia Pandele ambele primarii ??? Asta inseamna Jihad !
de ce bremen, ai trecut la arabeti sau wtf ?
bremen1980
05 Jun 2016, 21:33
PSD a luat aproape tot în Bucureşti . Cum să mai faci glume pe seama unor amărâţi din vreun cătun din fundul ţării care-şi vând voturile pe găleţi de plastic ?
Enervarea 45678 : -poate că e de la prea multă apă, dar fructele de anul ăsta sunt apoase şi n-au pic de zahăr .Cireşe , căpşune, dude , ş.a. Tot PSD e de vină.
Twinsen
05 Jun 2016, 21:52
Nu-i de mirare, Bremen. La prezenta foarte scazuta, alea sunt in mare masura voturile pensionarilor, persoanelor cu putine studii etc. "Prosti" de aia care cred ca votul conteaza. Ca deh, "desteptii" stiu ca votul lor nu schimba nimic. :| De exemplu eu azi am fost la o ceainarie cu board games, cu prezenta tipica unui astfel de loc: hipsteri, geeks, corporatisti, studenti. Marea majoritate tineri intre 20 si 30 de ani, educati, iq semnificativ peste medie. Mai nimeni nu mersese la vot. Ore in sir dadeau cu zaru' si mutau armatele pe tabla de joc. Dar 10 minute ca sa se asigure ca banul public, adica si banii lor, sunt administrati cat mai mult posibil pentru folosul lor, nu gasisera.
bremen1980
05 Jun 2016, 22:20
C' est la vie .Eu mereu mă duc .
bremen1980
05 Jun 2016, 22:44
http://www.cronicipebune.ro/primul-candidat-sincer-ma-ps-pe-voi-si-pe-primaria-voastra/
Barem ăsta să aibă succes X(
Twinsen
30 Jun 2016, 14:28
Ma uitam ieri la subiectele de la examenul de clasa a VIII-a si ma gandeam ce generatii praf scoate invatamantul actual, pentru ca in afara cazului in care elevul sau profesorul care il invata au retard mental nu imi imaginam cum poti lua sub 5. Un elev mediocru nu are cum sa ia sub 8. Astea sunt subiectele: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21118880-evaluarea-nationala-2016-subiecte.htm
Iata insa ca am fost prea optimist. Zeci de mii de parinti revoltati au depus o petitie pentru subiectul asta: http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2016-06-30-21122111-0-sub-punctul-6-subiectului-matemativa-evaluarea-nationala-2016.jpg Raspunsul corect e desigur 3. In dreapta e o legenda care indica ca bara hasurata e "numar elevi". Notele sunt listate pe orizontala de la 1 la 10. Dar nu. Bietii copii au fost indusi in eroare de faptul ca era si o axa verticala. Desigur n-avea niciun sens ca pe axa verticala sa fie listate notele, din motivele deja enumerate ca sa nu mai vorbim ca valorile erau doar de la 1 la 8. Dar de ce chinuim asa pe sarmanii viitori liceeni? De ce le dam doua axe? De ce nu au putut fi subiectele ca la romana unde autorul era specificat dedesuptul textului si apoi elevul era intrebat cine a scris textul? De ce? De ce?!? :-S
Twinsen
18 Jul 2016, 09:51
Pokemon Go. Ca umbli pe strada cu nasul in smartphone si da o masina peste tine nu e asa o mare problema, selectia naturala in functiune. Mai trist e cand soferul e cel cu nasul in smartphone. Dar cand iesi in oras cu oameni si jumate din ei *incearca* sa joace o chestie cand serverul e cazut, ignorand pe cei de langa ei, atunci e clar ca 1. esti in compania gresita si 2. people are stupid.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.