View Full Version : Ce te Enerveaza Ingrozitor?
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
[
15]
16
copila_satanista
25 Dec 2013, 21:51
Ii dau dreptate in mare lui Kriss deoarece cred ca exista un pic de incrustare exagerata din partea unor useri. Spre exemplu eu una nu simt o frustrare in a ma expune online pentru ca pot sa imi asum ceea ce postez, nu simt nevoia de a-mi ascunde identitatea. Apoi nu vreau defapt sa spun din nou tot soiul de teorii in care sa tot explic ca facebookul e bun sau e rau conteaza mai putin decat cum e folosit si perceput. Poate ar trebui un thread separat de gen "to facebook or not to facebook".
I-am dat dreptate si lui bremen pentru faptul ca forumurile isi au un farmec aparte pe care facebookul din pacate nu il atinge. Starnesc totusi discutii si relatii poate intr-o alta maniera, mai concentrat si mai inspirat. Recunosc ca eu am renuntat treptat la forum pentru ca nu imi mai starnea atat de mult interes in momentul in care aparusera tot soiul de trolleri ori oameni mai putin interesanti, adminii si moderatorii nu prea isi mai faceau simtita prezenta, subiectele devenisera slabute rau etc etc, cumva forumul nu prea mai era luat deloc in serios.
MariaMona
25 Dec 2013, 23:06
Iar au inghetat tastaturile pe cinemagia . Cad greu "porcariile " la stomac ?
Pregatisem in minte asa o chestie despteapta si faina, dar mi-am dat seama ca esenta a ceea ce vroiam sa spun e ca e ok faptul ca lumea nu sta pe net macar de sarbatori - inseamna ca viata reala inca inseamna mai mult decat credeam, ceea ce e super!!
Eu fac parte din generatia 'batrana' de internauti si totusi am viata mea reala mult mai importanta si adevarata si totusi sunt pe faza fiindca pentru mine sa-ti citesti e-mail-ul zilnic este destul de important - ca si cum ai verifica cine te-a mai sunat; pe de alta parte, n-am smartphone (mayvbe I'm getting old... ) si stiu ca va trebui sa imi iau si eu sa fiu in rand cu fiicele mele la un moment dat. (Daca vreti sa discutam despre internetul in viata diverselor generatii care folosesc Cinemagia, putem discuta - nu stiu sigur cati ani aveati majoritatea dintre voi in '96 cand am avut primul meu calculator cu net prin telefon ... clar ca tehnologia a devenit ceva asa de 'natural' in viata oamenilor cum o fi fost tv-ul in anii 50 - dar si cei care folosesc aceste tehnologii sunt oameni de tot felul - putem discuta mult pe tema asta - super importanta pentru societatea de azi - I dare you to open a thread - just let me know!)
copila_satanista
25 Dec 2013, 23:18
Tadaaam! (http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?p=1631106#post1631106)
bremen1980
26 Dec 2013, 11:05
In alte locuri totul a inghetat pe bune :) A venit The day after peste noi si ne-a gasit cam nepregatiti. Eu chiar nu inteleg vorba asta "nu sint in apele mele". Cum adica in apele? Noi, marea majoritate, traim pe pamint. Cred ca ar trebui schimbata cu "nu sint in caldurile mele". Imi dau seama ca se poate interpreta ;) dar dupa 2-3 zile in care sute de mii de oameni au stat fara curent intr-o tara in care totul functioneaza pe baza de electricitate, nu vad de ce as vorbi de ape, poate doar de cele inghetate. Sint tone de poze pe net daca vreti sa vedeti un oras inghetat, copacii cu 1-2 cm de gheata pe crengi, rupti sub greutatea ghetii si de ger dar mai ales azi la prinz a fost absolut superb, toti copacii cu ghirlande de gheata care straluceau in soare.
Parca ar fi vorba de filmul ''The Ice Storm '' . Mai lipsesc insa swingarelile . :">
Eu nu vad doar concurenta intre forumuri , bloguri , FB ,s.a. forme de socializare . Intimitatea e tratata in mod diferit de catre aceste unelte de socializare . Pe forum esti cu ( aproape) tot poporul , pe blog ai clica ta de enoriasi , iar FB e doar pentru apropiatii tai .
Forumurile-mi amintesc de socializarea din copilarie . Eram 20-30 de copii si vara aduceam presuri/covoare/paturi din casa , le legam intre ele si-n spatele blocului ne faceam corturi . Fiecare venea cu ceva de acasa ; unul cu un borcan de gem , altul cu niste lapte/iaurt , unul cu tablele lu 'ta-su , revistele deocheate ale unchiului , tigarile de la ma-sa , Si dai si joaca piticot , table, citeste Pifuri , mananca gogosi cu gem , fumeaza ( dosit) , bea limonada . Mai arunca cate un vecin cu o galeata de apa pe geam , daca lucrurile degenerau , dar atmosfera era de ''hipstreareala ''
Forma asta de socializare mi-a placut mereu pe forumuri . Chilotareala asta lipsita de formalitate in care fiecare aduce cate ceva si toata lumea se simte bine . Te poti trage cu toti de sirete , cu anumite limite . Din pacate libertatea asta a dus si la inmultirea ''barbarilor'' care sunt pusi doar pe jaf si distrugere (certruri , limbaj ca la mama lor acasa , s.a.m.d.) . Asta-i riscul .
Pe FB parca ai fi invitat la cineva la o petrecere privata . Ai mai crescut si ai trecut in alta liga . Gata cu libertatea fara limite , aici eticheta conteza . Te lasa omul la el acasa , dar nu poti sa te imbeti ca porcul ,sa scuipi coji de seminte pe covor , sa-i arzi mocheta cu tigara sau sa-i pipai sora . E alt mediu , loc unde pierzi din libertate , dar castigi in intimitate ( la modul ideal ) . Rafinament , diplomatie sau dispari din pe lista de prieteni . La prima gafa majora , te ejaculeaza de pe pagina ( M. Vanghelie ) .
MariaMona
27 Dec 2013, 00:30
In alte locuri totul a inghetat pe bune :) A venit The day after peste noi si ne-a gasit cam nepregatiti. Eu chiar nu inteleg vorba asta "nu sint in apele mele". Cum adica in apele? Noi, marea majoritate, traim pe pamint. Cred ca ar trebui schimbata cu "nu sint in caldurile mele". Imi dau seama ca se poate interpreta ;) dar dupa 2-3 zile in care sute de mii de oameni au stat fara curent intr-o tara in care totul functioneaza pe baza de electricitate, nu vad de ce as vorbi de ape, poate doar de cele inghetate. Sint tone de poze pe net daca vreti sa vedeti un oras inghetat, copacii cu 1-2 cm de gheata pe crengi, rupti sub greutatea ghetii si de ger dar mai ales azi la prinz a fost absolut superb, toti copacii cu ghirlande de gheata care straluceau in soare.
Parca ar fi vorba de filmul ''The Ice Storm '' . Mai lipsesc insa swingarelile . :">
Eu nu vad doar concurenta intre forumuri , bloguri , FB ,s.a. forme de socializare . Intimitatea e tratata in mod diferit de catre aceste unelte de socializare . Pe forum esti cu ( aproape) tot poporul , pe blog ai clica ta de enoriasi , iar FB e doar pentru apropiatii tai .
Forumurile-mi amintesc de socializarea din copilarie . Eram 20-30 de copii si vara aduceam presuri/covoare/paturi din casa , le legam intre ele si-n spatele blocului ne faceam corturi . Fiecare venea cu ceva de acasa ; unul cu un borcan de gem , altul cu niste lapte/iaurt , unul cu tablele lu 'ta-su , revistele deocheate ale unchiului , tigarile de la ma-sa , Si dai si joaca piticot , table, citeste Pifuri , mananca gogosi cu gem , fumeaza ( dosit) , bea limonada . Mai arunca cate un vecin cu o galeata de apa pe geam , daca lucrurile degenerau , dar atmosfera era de ''hipstreareala ''
Forma asta de socializare mi-a placut mereu pe forumuri . Chilotareala asta lipsita de formalitate in care fiecare aduce cate ceva si toata lumea se simte bine . Te poti trage cu toti de sirete , cu anumite limite . Din pacate libertatea asta a dus si la inmultirea ''barbarilor'' care sunt pusi doar pe jaf si distrugere (certruri , limbaj ca la mama lor acasa , s.a.m.d.) . Asta-i riscul .
Pe FB parca ai fi invitat la cineva la o petrecere privata . Ai mai crescut si ai trecut in alta liga . Gata cu libertatea fara limite , aici eticheta conteza . Te lasa omul la el acasa , dar nu poti sa te imbeti ca porcul ,sa scuipi coji de seminte pe covor , sa-i arzi mocheta cu tigara sau sa-i pipai sora . E alt mediu , loc unde pierzi din libertate , dar castigi in intimitate ( la modul ideal ) . Rafinament , diplomatie sau dispari din pe lista de prieteni . La prima gafa majora , te ejaculeaza de pe pagina ( M. Vanghelie ) .
Super fain! Asa ma simt si eu pe forumuri - in gasca - chestia trista e ca ori gasca se cam schimba, ori tu pleci din gasca si dupa aia daca te intorci trecator, te simti stingher. kind of...
anaemona
27 Dec 2013, 01:29
Parca ar fi vorba de filmul ''The Ice Storm ''
Pe bune daca n-am avut viziuni repetate cu scene din filmul asta in zilele respective. Si ar fi fost bine daca-mi veneau in minte scenele cu swingarelile, nu, eu tot vedeam in cap scena aia cu cablul atirnat si scurtcicuitul, fara doar si poate pentru ca la 2 strazi de mine atirna un fir asemanator si asta a fost prima stricaciune pe care am vazut-o.
bremen1980
30 Dec 2013, 11:19
Ce urat se termina anul asta : o vreme gri prin Bucuresti , atentate prin Rusia , pustii aia morti in Oltenita , Schumi accidentat grav .
Ce urat se termina anul asta : o vreme gri prin Bucuresti , atentate prin Rusia , pustii aia morti in Oltenita , Schumi accidentat grav .
gandeste-te ce nasol ar fi fost daca pe deasupra mai si lucrai, ca altii..
bremen1980
30 Dec 2013, 11:52
gandeste-te ce nasol ar fi fost daca pe deasupra mai si lucrai, ca altii..
Nu mai rasuci cutitul in rana . X( :(
chuckyfan
01 Jan 2014, 19:56
Doar ce m-am gândit să-mi încep anul văzând seria Saw. În trecut nu l-am văzut decât pe primul, care a fost foarte reușit. Intru acum pe Imdb să caut niște date despre el, și văd asta:
http://www.imdb.com/title/tt3348730/reference
Ăăăăăă....serios? Ăștia chiar nu știu când să se oprească.
nesimtirea soferilor din bucuresti.
pe abia inaugurata calea buzesti, primul tronson din noua magistrala N-S , unde au facut si piste de biciclisti, gasesti parcate neregulamentar autoturisme , evident, pe acele piste..
Twinsen
02 Feb 2014, 17:04
Deja intrece orice limite ale ridicolului discutia in jurul accidentului ala de avion. Sunt atatea probleme importante care afecteaza viata fiecaruia dintre noi si in loc sa ne ocupam de ele, toata tara sta cu gura cascata la o chestie aproape fara vreo implicatie practica, la un simplu accident nefericit. Daca macar a zecea parte din energia folosita pentru a intoarce pe toate fetele accidentul asta, era utilizata pentru a analiza de exemplu cati mor in spitale, din lipsa de medicamente sau tratament adecvat, tot ar fi fost bine.
pe mine ma deranjeaza ca a devenit o moda ca familia mortului sa apara la tv ca sa boceasca si sa castige ceva pe spatelui aceluia care a binevoit sa renunte la viata. mi se pare o totala lipsa de demnitate. si pana la urma tot n-am inteles, cum a ajuns o studenta sa se initieze intr-o procedura atat de complicata. fata asta mai avea destule de invatat inainte si chiar daca ar fi avut o justificare in orele de practica, de ce n-au mai participat si altii? dar nu asta era important panala urma. este vorba de riscuri. ea si le-a asumat cu buna stiinta, iar cei care incearca sa sustina ca este erou national, exagereaza! hai, sa fim seriosi! dumnezeu s-o odihneasca in pace! este tragic ceea ce s-a intamplat si pacat de ea, ca avea toata viata inainte, dar atat si nimic mai mult.
ghost90
26 Feb 2014, 08:24
Ramane PCR cu Jobbik la guvernare.Viitorul suna bine.
cand imi da cineva multe indicatii...
anaemona
27 Feb 2014, 19:20
Rippa, ar fi de bun simt sa-ti stergi toate mesajele inutile cu care ai intoxicat forumul. Daca nu stii cum, intreaba si ti se vor da multe indicatii. Cred ca e cazul sa te enervam si noi pe tine, nu doar tu pe noi.
Twinsen
27 Feb 2014, 20:07
Rippa, inteleg ca nu-ti place cand cineva iti da indicatii, dar nici noua nu ne place cand tot forumul e plin de mesaje puse de tine la caterinca. Nu e genul ala de forum. Pe Cafenea am sters mesajele, din pacate la alte sectiuni n-am acces.
marillion
01 Mar 2014, 07:22
Rippa, ar fi de bun simt sa-ti stergi toate mesajele inutile cu care ai intoxicat forumul.
Cred că este singurul user de pe acest site care vorbeşte cu el însuşi: postează ceva inept, apoi îşi dă replica. În câteva zile va ajunge guru. :))
Nu stiu daca indeplineste conditiile legale dar nu i-ar strica un ban. Sa se mai racoreasca, macar aici.
bornfree
02 Mar 2014, 22:08
ma enerveaza ca tipa - asta - (http://www.youtube.com/watch?v=_1lXdLus2WI&list=RDy-MtKUWPJCw) nu e mai inalta si mai slaba
MariaMona
02 Mar 2014, 22:31
Ma enerveaza cum se castiga (nu stiu cum?! - popor prost, juriu prost??? amandoua?) la Eurovision Romania - una dintre cele mai naspa melodii sa mearga la Eurovision... chiar trist... si enervant X(
MikkaelWolfganger
02 Mar 2014, 23:16
Am ascultat si eu cele 12 pentru ca m-ai facut curios :)).Cred ca se putea si mai rau...mult, mult mai rau.Nu mi-a placut nicio melodie, dar decat asta (http://www.youtube.com/watch?v=cnEr62YqnQk&list=PLxO8-C91Lp93nwlbIv0cAiwKUyPgMrY9O) ,mai bine merem pe un cuplu deja consacrat :))
Twinsen
04 Mar 2014, 00:58
Urasc cuvantul "empower". Cand il intalnesc intr-o propozitie, deja restul nu ma mai intereseaza, mouse-ul se duce direct spre 'X'-ul din dreapta-sus si il apasa cu sete. E oarecum aceeasi reactie pe care o am la "proactiv", limbajul de lemn a unei comunitati in general inculta si spalata pe creier, dar acesta din urma tot mai are un anume sens, o imbinare de spirit de initiativa si energie. "Empower" insa e tot ce poate fi mai retardat.
Iata doar un exemplu: http://www.rit.edu/~w-asc/empower.php Ca o bomboana pe coliva, mai e si din mediul academic:
Encouraging Reflection
Empowering students to reflect on their academic progress in courses and gain a realistic understanding of their standing based on grades and course progress.
In traducere, capacitatea de a intelege ce naiba faci in universitatea aia nu vine din tine. Cineva trebuie sa te "empowereze". :-O E un fel de privilegiu care il primesti de undeva de sus si cine stie, eventual poate fi si retras.
Puterea adevarata o obtii tu insuti, nu vine de la altii. Sunt multe lucruri pe care le poti primi de la altii care sa te faca mai puternic, dar ele nu sunt putere in sine ci expresia relatiei pe care o ai cu ei. Parca aud urmatoarea generatie de pusti spalati pe creier discutand: "Yo, my mom empowered me with a a lunchbox today." OMFG....
copila_satanista
04 Mar 2014, 17:10
ma enerveaza ca tipa - asta - (http://www.youtube.com/watch?v=_1lXdLus2WI&list=RDy-MtKUWPJCw) nu e mai inalta si mai slaba
Poti sa o masori la Artmania :p
anaemona
05 Mar 2014, 22:33
Astazi cind am scris softie mi-a venit in cap selfie :)) Ma enerveaza la culme atit cuvintul cit si ce reprezinta si cel mai tare m-a enervat prostia Ellenei de Generes la Oscaruri - in viata mea n-am vazut prezentare mai penibila ca a ei, toate glumele au fost de cel mai prost gust. Ce ma mira cel mai tare e ca nu s-a comentat nimic aici despre asta, nada :P
pe mine ma enerveaza:.
-vecini de pe scara
-profesorii
-cainii
-boschetarii
-tiganii
-cersetorii
.....si multe altele
chuckyfan
09 Mar 2014, 21:38
Imbecilul de mai sus care umple rubrica horror cu toată posturile complet analfabete și inutile. Fără supărare. Sau e troll?
ceachi, habar nu am cine e si de ce posteaza cate 2-3 posturi consecutive, lipsite de noima. just ignore him
chuckyfan
13 Mar 2014, 11:38
Nu știu cum să le zic. Ăia care habar n-aveau cu ce se mănâncă tenisul, dar de când cu Simona Halep sunt cei mai mari fani ai acestui sport. Nu mai sparg semințe la meci, sparg semințe la tenis.
ma enerveaza teapa data de Phoenix Entertainment , organizatorii evenimentului Metal All Stars!!!
am cumparat bilet la golden de 175 ron , special sa il vad pe Phil Anselmo ex-Pantera.. care s-a retras din turneu. pe max cavalera l-am mai vazut si pe zakk wylde asemenea.
consider o teapa frumoasa!
tarletismul si taranismul extrem inainte de meci!
eram in taxi de la alba iulia spre muncii si un bmw negru nu mai pleca si multa lume l-a claxonat. apoi nu stiu cum se face ca taxiul, condus de un nene cam de 55 de ani care ne-a vorbit foarte frumos si nu parea prost , ajunge langa masina claxonata din care, pasagerul din fata incepe sa se certe cu taximetristul meu, ca de ce il claxoneaza. apoi cat timp taximetristul incerca sa calmeze gibonul turbat.. este scuipat apoi se da jos din masina cu tetiera in mana , ii da o palma batranelului... apoi arunca cu ceva gunoaie in taxi si dupa alte injuraturi pleaca.
o mostra de nesimtire ordinara din bmw inainte de meci.
Twinsen
28 Mar 2014, 10:46
Nu stiu cum e in Bucuresti, dar la mine in oras "batranelul" dadea alarma prin statie si in cateva minute apareau vreo 20 de taximetristi cu bate de baseball.
ideea era ca era la stop si era foarte aglomerat . si smecherasii au plecat apoi . dar batranelul a ramas calm.
ideea e ca m-a scarbit faza
sigalia
28 Mar 2014, 16:31
Ca veni vorba :
Imi displac profund soferii care claxoneaza: ca in loc sa tai intersectia in viteza pe galben franezi regulamentar in fata semaforului si stai linistit; ca din aceeasi postura nu apesi pe acceleratie cu trei secunde inainte sa ai verde din nou; ca desi circuli cu viteza maxima admisa nu treci urgent pe prima banda sa le faci lor loc sa treaca ,ei fiind in general niste tipi grabiti,nervosi si extrem de importanti.Ca intr-un lant de masini care stationeaza ei nu stiu ce se intampla si da-i claxoane,nu? Ca pietonul care traverseaza strada pe trecere merge in ritmul lui normal.Unii saracii alearga pe marcajul care le da prioritate,de parca soferii le-ar face o favoare ca opresc.Nu-mi face nimeni nici o favoare ca nu ma spulbera pe trecere,iar eu vreau sa ajung acasa cu tocurile intregi.
Cam 95% dintre claxoane sunt expresia incapacitatii de a intelege ca ceilalti fie nu pot ,fie nu vor si in nici nu caz nu trebuie sa se comporte in trafic conform pretentiilor celor care le emit.
Ce-i asa greu sa ai putina rabdare si in loc sa apesi pe claxon sa asculti linistit muzica din masina ta ?
MariaMona
28 Mar 2014, 16:56
Si pe mine ma enerveaza soferii grabiti, nervosi si care claxoneaza una-doua, care ti-o iau inainte depasind viteza legala (chiar si unde ai voie si mergi cu 70km/h si o faci) doar ca sa castige 30 de secunde si sa fie inaintea ta la semafor... Insa nu ma enerveaza chiar ingrozitor fiindca ii cam ignor. Cei care ma enerveaza sunt cei care parcheaza sau opresc unde vor muschii lor, pe carosabil, in curba, etc si carora chiar imi vne sa cobor din masina si sa le las cateva urme "frumoase"cu cheia pe masina.... Am un tampit din-asta in zona - are cel putin 5 metri de spatiu verde in fata casei pana la sosea si el tot timpul are parcate cateva masini pe ambele colturi fiindca are casa pe colt. Si e o strada destul de circulata. Intr-o zi o sa chem politia.
silviu_fera
28 Mar 2014, 17:00
Si pe mine ma enerveaza soferii grabiti, nervosi si care claxoneaza una-doua, care ti-o iau inainte depasind viteza legala (chiar si unde ai voie si mergi cu 70km/h si o faci) doar ca sa castige 30 de secunde si sa fie inaintea ta la semafor... Insa nu ma enerveaza chiar ingrozitor fiindca ii cam ignor. Cei care ma enerveaza sunt cei care parcheaza sau opresc unde vor muschii lor, pe carosabil, in curba, etc si carora chiar imi vne sa cobor din masina si sa le las cateva urme "frumoase"cu cheia pe masina.... Am un tampit din-asta in zona - are cel putin 5 metri de spatiu verde in fata casei pana la sosea si el tot timpul are parcate cateva masini pe ambele colturi fiindca are casa pe colt. Si e o strada destul de circulata. Intr-o zi o sa chem politia.
ar trebui sa fim mai zen..s-or grabi ei undeva saracii..lasa-i sa se duca
MariaMona
28 Mar 2014, 21:17
ar trebui sa fim mai zen..s-or grabi ei undeva saracii..lasa-i sa se duca
Tocmai asta spuneam ca nu ma enerveaza astia asa de tare, ci tocmai cei ce se opresc pe unde poftesc.
aniela07
31 Mar 2014, 10:22
Asa ma calmez si eu la ideea sinistrelor gropi aparute dupa zapada in minunatul carosabil bucurestean. Cand vin acasa pe chei si fac stanga pe pod si e un dement care ma depaseste prin stanga, ca deh, doar peste 7 metri este semafor pe rosu, dar lui ii trebuie, el se grabeste. Si se aude asa frumos zdrang-ul ala din cele 3 cratere adanci pe care el nu s-a obosit sa le vada pentru ca na, se grabeste. Este sunetul cel mai linistitor din toata aceasta primavara gri de capitala europeana. Fac tot posibilul sa fiu prima la semafor sperand ca in spatele meu sa fie un bizon care ma va depasi in curba pe contrasens, sa-mi restabilesc si eu increderea in instant karma.
welcome in jungla bucuresteana aniela!
aniela07
31 Mar 2014, 10:26
Multumesc, multumesc. Incerc sa supravietuiesc, desi metroul o sa ramana prietenul meu pe viata.
eu nu o sa pot intelege bucuresteanul de ce mama masii merge cu masina de colo colo cand are metrou?
sa stai in trafic, sa nu gasesti loc de parcare , sa pierzi timp?
aniela07
31 Mar 2014, 10:36
Buna intrebare. Eu numai cand ma gandesc la cate carti nu as reusi sa citesc daca as veni cu masina la serviciu si ma apuca groaza. Minim 150 de pagini mai putin pe saptamana, pfuai!
eu consider ca se justifica mersul cu masina la servici doar daca ai de mers mult. undeva la 15-20 km zilnic inafara orasului.
dar sa te misti la servici cand tu stai la tineretului si lucrezi in pipera si iei masina la servici inseamna ca esti prost bine sa mor de nu.
MariaMona
31 Mar 2014, 17:37
Asa ma calmez si eu la ideea sinistrelor gropi aparute dupa zapada in minunatul carosabil bucurestean. Cand vin acasa pe chei si fac stanga pe pod si e un dement care ma depaseste prin stanga, ca deh, doar peste 7 metri este semafor pe rosu, dar lui ii trebuie, el se grabeste. Si se aude asa frumos zdrang-ul ala din cele 3 cratere adanci pe care el nu s-a obosit sa le vada pentru ca na, se grabeste. Este sunetul cel mai linistitor din toata aceasta primavara gri de capitala europeana. Fac tot posibilul sa fiu prima la semafor sperand ca in spatele meu sa fie un bizon care ma va depasi in curba pe contrasens, sa-mi restabilesc si eu increderea in instant karma.
Da, faina chestie! :) In Timisoara nu-i chiar asa de rau nici cu gropile, dar nici cu traficul; nu ca n-ar fi din ambele, dar am mai auzit de la frate-meu si am vazut si eu traficul infernal de-acolo. Aici e un pic mai fain - ca-i provincie si mai ai rute ocolitoare prin oras sa eviti traficul, desi nu multe, dar sunt. Cred ca si eu as prefera metroul, cum prefer aici tramvaiul in diminetile aglomerate - sau o faceam cand aveam drum prin centru si nu conduceam si il vedeam pe-al meu ce se enerveaza. Dar cum nu eu duc copiii la scoala ca am doar 2 locuri... am scapat de ce-i mai rau si pot circula cu masina cu alte treburi. O singura data am fost dupa fiica-mea la pranz in centru s-o iau de la scoala si a fost horror, mai ales ca nu conduceam decat de vreo luna - acum am vreo 10, sunt meseriasa :)
sigalia
31 Mar 2014, 19:45
Eu consider traficul infernal, de care am beneficiat din plin, un avantaj pentru incepatori si o scoala buna.
Unu :cand stai numai in a doua si a treia, nu prea are ce sa ti se intample grav;cel mult o julitura,o mica pocneala cu altul.Viteza mica te protejeaza.
Doi: esti nevoit sa faci manevre aproape permanent.Frana,ambreiaje,schimburi de viteze,pornit din stationare,deci se formeaza repede automatismele ;inveti sa lucrezi cu oglinzile,avand permanet nevoie sa te asiguri si sa stii de ce distante dispui, atentia distributiva ti se solicita si ea.Si nici viraje in viteza ca idiotul nu prea ai cum sa iei.Stai in rand precum un soldatel si faci ce fac toti ca nu prea e loc de intors si de talente.
Cu titlu de amuzament: nu stiu la voi cum a fost,dar eu am avut un instructor imposibil.In preajma examenului mi-era clar ca buna ziua.Trebuia neaparat sa iau carnetul si sa scap de tampit pentru a reusi de una singura ,linistita in masina mea, sa invat cu adevarat sa conduc.A fost nevoie de putin efort,dar mi-a iesit :)
MariaMona
01 Apr 2014, 12:34
Eu consider traficul infernal, de care am beneficiat din plin, un avantaj pentru incepatori si o scoala buna.
Unu :cand stai numai in a doua si a treia, nu prea are ce sa ti se intample grav;cel mult o julitura,o mica pocneala cu altul.Viteza mica te protejeaza.
Doi: esti nevoit sa faci manevre aproape permanent.Frana,ambreiaje,schimburi de viteze,pornit din stationare,deci se formeaza repede automatismele ;inveti sa lucrezi cu oglinzile,avand permanet nevoie sa te asiguri si sa stii de ce distante dispui, atentia distributiva ti se solicita si ea.Si nici viraje in viteza ca idiotul nu prea ai cum sa iei.Stai in rand precum un soldatel si faci ce fac toti ca nu prea e loc de intors si de talente.
Cu titlu de amuzament: nu stiu la voi cum a fost,dar eu am avut un instructor imposibil.In preajma examenului mi-era clar ca buna ziua.Trebuia neaparat sa iau carnetul si sa scap de tampit pentru a reusi de una singura ,linistita in masina mea, sa invat cu adevarat sa conduc.A fost nevoie de putin efort,dar mi-a iesit :)
Si eu am avut un instructor idiot care m-a facut sa-mi piara tot cheful de condus... Mi-am revenit la cap abia dupa 18 ani - Ura! si acum conduc o masina automatica asa ca nu ma ajuta traffic jam-urile :) Si n-as da automatica mea pe una normala in veci pururi! Oricum, se pare ca vom mai scapa de trafic in TImisoara ca s-a deschis metroul:
http://www.timisoarastiri.ro/metroul-din-timisoara-a-fost-inaugurat-fara-reprezentanti-ai-guvernului-video-foto/?fb_action_ids=1457445461154683&fb_action_types=og.likes
ghost90
01 Apr 2014, 15:21
Tocmai ce am vazut la teveu un titlu pe burtiera cu "Tupeu de politist".Adica Maria-sa militeanul jignise un om care ii ceruse niste indicatii in trafic.Dupa care prezentatorul incheie apoteotic: "omul legii l-a sfidat".Intrebarea mea e, cum mama naibii mai poti sa-i spui aluia omul legii?
MariaMona nici nu stiam ca se face metrou in Timisoara, foarte tare.Mai trebuie sa scapati de romulanii care ocupa centrul orasului si toate-s bune.
aniela07
01 Apr 2014, 16:24
acum am vreo 10, sunt meseriasa :)
He he, da, si eu sunt super specialista, insa mai putin specialista ca tine. Am 9 luni de cand mi-am luat carnetul. Mai bine faceam un copil, stiam o treaba macar. :)) Dar eu nu conduc niciodata singura. Prefer sa iau metroul. Daca nu ma hartuieste barbatu', eu nu ma urc la volan, pentru ca nici nu-mi place si mi se pare ca imi pierd si timp aiurea. Asa, mai sta el in dreapta, il mai enervez ca nu accelerez la galben, ii mai povestesc cum nu am voie sa schimb benzile cu 25 de metri inainte de trecerea de pietoni (el inca mai este convins ca asta e o inventie de-a mea), mai dau printr-o groapa si il vad cum i se rupe sufletul de mila masinii... Singura m-as plictisi groaznic.
aniela07
01 Apr 2014, 16:34
Eu am avut un instructor super-tare. Oricum, altfel nici nu ma duceam sa fac scoala (l-a cautat prietenul meu pana si-n gaura de sarpe, numai sa am si eu permis). A avut o rabdare cu mine, fenomenala (sunt foarte neindemanatica)... Am tot respectul pentru el, i-am si spus-o. Eu nu m-as fi suportat. Imi zicea mereu: nu ai nici o treaba cu condusul, dar, spre deosebire de altii, esti constienta de asta si mie nu mi-e frica atunci cand tu esti la volan. Si apoi m-a luat la o ora cu un tip care avea aere de mare schumacher si era cat pe ce sa intre intr-unul care mergea regulamentar intr-o intersectie (noroc ca era instructorul, altfel si-o lua grav de tot). A insemnat mult pentru mine ca mereu accentua lucrurile care imi reusesc si incerca din rasputeri sa ma convinga ca sunt un sofer acceptabil.
MariaMona
01 Apr 2014, 21:18
MariaMona nici nu stiam ca se face metrou in Timisoara, foarte tare.Mai trebuie sa scapati de romulanii care ocupa centrul orasului si toate-s bune.
He! He! E 1 aprilie! Got you! :)
Aniela, eu cred ca asta cu condusul nu tine neaparat de talent, adica eu nu-s mai talentata ca acum 18 ani si nici simturile nu mi-s mai ascutite, nu?. dimpotriva. Cu toate astea nu mi-a placut sa conduc neam fiindca n-am avut masina cand am fost copil, sunt fata si nu ma pasioneaza masinile de nici o culoare; dar si din cauza instructorului pe care l-am avut si care atata urla la mine de ma duceam cu groaza la ore de condus. Si asta mi-a provocat un blocaj psihic, ceva. Pe care l-am depasit brusc tocmai cand nu l-am mai luat pe barbatu-meu cu mine cu masina - ca ma enerva de numa, si cand am plecat eu cu masinuta, cu muzica, incet-incetinel, imi faceam in gand traseul inainte sa plec si uite-asa a inceput sa imi placa, iar acum imi place la nebunie sa conduc. Mi-e chiar ciuda c-am pierdut atatia ani. Cand trebuie sa aduc pe una din fete acasa imi pare rau ca drumul e scurt si nu mai am unde merge cu masina. Chiar imi place si e total opus fata de ce simteam inainte.
ghost90
01 Apr 2014, 21:34
Haha, n-am apucat sa dau pe link.Funny as hell :))
MariaMona , iti recomand un drum la vara pana pe litoralul romaesc!!! poti conduce lejer , mai ales ca din bucuresti pana in cta e autostrada gata...
MariaMona
02 Apr 2014, 13:53
Mersi, iiii, m-as incumeta, dar masina mea are doar 2 locuri, iar noi ni-s 5... Pana ne vindem masinile actuale si ne luam una cu 5 locuri automatica, o sa merg pe autostrada pe scaunul din dreapta. Dupa aia, desi am ceva emotii, am un drum de 1500km pana in Germania la socrii mei - pe autostrazi.
ehhh pe autostrazi civilizate nu trebuie sa iti fie frica... think ca din tm in buc e drum cam de shit.. 2 benzi etc. ajungi in bucuresti si trebuie sa ocolesti jumatate de oras pe centura, via afumati, si se circula greoi.. multe tiruri etc. apoi urmeaza A2 care e lina pana in cta!
sigalia
02 Apr 2014, 17:40
Aniela, eu cred ca asta cu condusul nu tine neaparat de talent, adica eu nu-s mai talentata ca acum 18 ani si nici simturile nu mi-s mai ascutite, nu?. dimpotriva. Cu toate astea nu mi-a placut sa conduc neam fiindca n-am avut masina cand am fost copil, sunt fata si nu ma pasioneaza masinile de nici o culoare; dar si din cauza instructorului pe care l-am avut si care atata urla la mine de ma duceam cu groaza la ore de condus. Si asta mi-a provocat un blocaj psihic, ceva. Pe care l-am depasit brusc tocmai cand nu l-am mai luat pe barbatu-meu cu mine cu masina - ca ma enerva de numa, si cand am plecat eu cu masinuta, cu muzica, incet-incetinel, imi faceam in gand traseul inainte sa plec si uite-asa a inceput sa imi placa, iar acum imi place la nebunie sa conduc. Mi-e chiar ciuda c-am pierdut atatia ani. Cand trebuie sa aduc pe una din fete acasa imi pare rau ca drumul e scurt si nu mai am unde merge cu masina. Chiar imi place si e total opus fata de ce simteam inainte.
Da,Mona,ma recunosc si eu in cea mai mare parte din ce-ai zis aici.
Condusul nu tine de nici un talent,dar tine de felul de a fi al individului.Oamenii se manifesta la volan cam cum se manifesta si in viata cotidiana.Acelasi tipar de reactie si comportare.Unii se pot controla si respecta fara nici un efort regulile ,deci inclusiv pe ceilalti ,altii au propriul lor cod rutier.
Instructorul meu ma critica permanent.Avea o fixatie ca nu stiu sa pozitionez masina adecvat la intersectiile unde aveam STOP.Ajunsesem atat de terorizata de pozitionarea asta incat nu mai vedeam indicatoarele cu stop.Dar eu stiam ca din cauza acestei atitudini ostile nu puteam conduce si nici progresa.Cred ca omul incerca sa-si creeze iluzia unui puteri cu nenorocite ca mine,o putere care-i lipsea de fapt si dupa care tanjea.
Ideea e ca pe masina cu dubla comanda nu se cheama ca sofezi cu adevarat.
Cand treci singura la volan,neexaminata de nimeni,chiar ca esti in paradis.
Eu merg mult pe jos,e o chestie la care tin.
Dar daca o femeie vrea carnet si condus ar fi ideal ca masina sa-i fie la fel ca...poseta.Un obiect strict personal ;)
Altfel n-a facut mare lucru.
aniela07
02 Apr 2014, 18:52
Tin sa mentionez ca A2-ul e lina de la Fundulea la Constanta. Bucata Bucuresti-Fundulea e un cosmar.
MariaMona
09 Apr 2014, 22:59
Ideea e ca pe masina cu dubla comanda nu se cheama ca sofezi cu adevarat.
Cand treci singura la volan,neexaminata de nimeni,chiar ca esti in paradis.
Eu merg mult pe jos,e o chestie la care tin.
Dar daca o femeie vrea carnet si condus ar fi ideal ca masina sa-i fie la fel ca...poseta.Un obiect strict personal ;)
Altfel n-a facut mare lucru.
Poate la concursuri, raliuri si alte asemenea esti sofer daca stii sa schimbi vitezele, dar in oras cred ca o masina automatica e de 1000 de ori mai practica si cred ca "talentul" de a fi sofer amator este acelasi indiferent de masina, depinde de cat de bine stii sa te adaptezi traficului fara a incomoda, dar si fara a te enerva sau a-ti prelungi tie traseul pentru unii care claxoneaza, de pilda.
Perfect de-acord cu masina proprie si personala. Imi iubesc masina, nu-mi place cand sotul o conduce.
Si inca o chestie legata cu "sofer de-adevarat" - trebuie sa va povestesc cum e cu cartingul . Sotul meu e sofer profesionist si mecanic auto. A condus in toata Europa, conduce "cu ochii inchisi" ca sa zic asa. Avem cel putin un cart de cel putin 3 ani desi avem 3 fete. Fiica-mea cea mare - balerina - e poreclita Fittipaldi - conduce de mult mai mult timp ca mine. Ei, noi ne dam cu cartul in zona intr-o parcare mare goala seara sau in weekend. Duminica seara m-am dat prima data cu cartul - a fost super, simti o andrenalina greu de egalat - poti sa accelerezi la maximum - cat iti permite pista si toti km/ora ii simti in fata si in tot corpul. A fost - a rush - super!! Tremuram in mine cand m-am dat jos. Si cartul are doar 2 pedale. Un exemplu.
A! si on topic - ma enerveaza saptamana altfel!
sigalia
09 Apr 2014, 23:22
Mona,cand am scris masina cu dubla comanda m-am referit la cea de la scoala de soferi,cand franeaza instructorul odata cu tine sau calca ambreiajul concomitent .Nu la cele automate,pe care cred ca e placut sa conduci.Ideea era ca pana nu esti singur si responsabil nu te mobilizezi cu adevarat.Cum va spuneam,pe mine instructorul mai mult ma inhiba.
Si daaa,ai zis-o cu scoala altfel.Am vreo trei colege,mamici, in stres maxim cu saptamana asta,chit ca cica au scapat de teme:D
anaemona
10 Apr 2014, 16:23
A! si on topic - ma enerveaza saptamana altfel!
Ce inseamna saptamina altfel?
Ca sa fiu on topic pot spune ca si pe mine m-a enervat enorm instructorul auto, in Romania, ba chiar am facut ceea ce n-a facut nimeni in scoala respectiva, l-am concediat. Dupa care a trebuit sa astept vreo 2 luni sa gasesc altul, banii erau platiti la scoala dar nu vroia nici unul sa ma ia de studenta, mi se dusese vestea :)) L-am gasit pe tipul al doilea, avea in jur de 40 de ani, primul era tinerel, nervos, de o virsta cu mine :D Al doilea m-a lasat in legea mea, ce vroiam aia faceam, era de un calm desavirsit. Am luat examenul fara probleme. Treaba asta se intimpla putin dupa 90, cred ca erau inca mentalitatile vechi si scoala era aceeasi scoala de soferi de stat privatizata.
Prima data cind am condus masina, dupa ce am luat carnetul, era seara si era sa razui scurt 2 masini parcate pe strada, am trecut la cm pe linga ele. La citeva zile mi s-a oprit masina in cea mai aglomerata intersectie, cel putin la vremea aia, in fata Casei Scinteii, in centrul giratoriu. Cine credeti ca m-a scos din belea? Un politist :)) Ce amintiri dragute :)
anaemona, saptamana altfel e o saptamana pe semestru, am impresia ca defapt se numeste scoala altfel, cand elevii merg la muzee, excursii, fac lucruri practice, etc.
evident , insotiti de profesori/invatatori.
chuckyfan
10 Apr 2014, 22:08
școala altfel e o tâmpenie :) . și pe mine mă enervează. nu se face nimic util. mai bine le-ar da vacanță.
MariaMona
10 Apr 2014, 23:15
școala altfel e o tâmpenie :) . și pe mine mă enervează. nu se face nimic util. mai bine le-ar da vacanță.
Nu e chestia ca nu se face nimic util, copiii sunt dusi sa vada orasul, satul, lucruri reale din jurul lor - fabrici, pompieri, jandarmi, muzeul satului - ideea e super ok, din punctul meu de vedere. Ce m-a enervat a fost dezorganizarea - adica nu invatatorul a dus copiii de la scoala unde era programat, ci noi, ca parinti am avut saptamana altfel - luni lasa-i la scoala dar ia-i mai devreme, marti lasa-i la mall si ia-i de la mall, sau nu, de la scoala, marti la muzeul satului, dar, stai, a inceput ploaia, vino si ia-i mai repede...
anaemona
11 Apr 2014, 00:04
Nu e chestia ca nu se face nimic util, copiii sunt dusi sa vada orasul, satul, lucruri reale din jurul lor - fabrici, pompieri, jandarmi, muzeul satului - ideea e super ok, din punctul meu de vedere. Ce m-a enervat a fost dezorganizarea - adica nu invatatorul a dus copiii de la scoala unde era programat, ci noi, ca parinti am avut saptamana altfel - luni lasa-i la scoala dar ia-i mai devreme, marti lasa-i la mall si ia-i de la mall, sau nu, de la scoala, marti la muzeul satului, dar, stai, a inceput ploaia, vino si ia-i mai repede...
Chiar vroiam sa spun ca ideea de a avea o saptamina cu muzee si alte activitati mi s-a parut excelenta, abia acum inteleg enervarea. Si daca ai 2-3 copii cu cite o saptamina altfel diferita ala esti :))
din cate am inteles, copii merg la muzee pe banii lor. :D
stau si ma gandesc la copii din mediul rural... parintii lor isi permit oare sa le plateasca intrarea la 1-2 muzee? oare cum o fi scoala altfel la o scoala dintr-un sat din judetul Salaj de exemplu?
MikkaelWolfganger
11 Apr 2014, 13:00
Si tu cine ai vrea sa plateasca?
Stiu ca ma prins si eu o saptamana d-asta si mai stiu ca am ars-o ca bastanu' pe acasa in regim de vacanta.Initiativa ar fi buna pentru cei din orasele mari, care chiar au obiective de vizitat.In zona de sat/oras prapadit,insa ii duc pe elevi sa vada vreo ramasita de combinat/ferma... ce mai au ei pe acolo sau se organizeaza tot felul de activitati tembele in cadrul scolii.Pana la urma e ok pentru elevi...lafaiala si relaxare (mai scapa de niste ore care oricum sunt inutile).
pai sa plateasca ministerul invatamantului!!!
daca un copil nu are bani ce face? nu merge? il iei si il lasi afara? la usa muzeului?
MikkaelWolfganger
11 Apr 2014, 13:50
Da, evident ca nu merge.E exact ca si in cazul excursiilor cu clasa.Nu ai bani, stai acasa.Nu cred ca a devenit peste noapte, MInisterul Educatiei, closca cu oua de aur, gata sa ofere din cele 10 procente ale bugetul national gratuitati tuturor amarastenilor.
aniela07
12 Apr 2014, 19:16
Ei, iiii, intentia e una buna, doar ca realitatea romaneasca e mai dureroasa. Noi avem nepotelele care sunt in Alexandria. Un oras fara cinema, fara muzeu, fara aeroport, fara gradina zoologica... Dar asa se apuca unii politicieni de la noi sa revolutioneze ei sistemul dupa modelele occidentale ca astia nu mai umbla dom'le in tara, le pute numai a Franta si Austria. Ca si initiativa aia cu inchiderea supermarket-urilor in week-end. De parca taranul roman o arde nefericit in piete fara clienti. Nu vede nimeni ca pietele sunt pline de intermediari cu certificate aiurea de producator. Dar ne occidentalizam, desigur.
chuckyfan
11 May 2014, 08:56
Eurovisionul. Propagandă și atât.
Sper că acum și-au dat seama ai noștri cum să-l câștige. Să trimită la anul un homosexual, sau doi, să cânte Unu-ntr-altu.
Ce căcat a căutat Wurst ăla ( aia ) acolo?
Mie mi-a plăcut Polonia. N-au avut cine știe ce piesă, dar măcar nu au promovat orientările sexuale bizare. Și Islanda. Pentru că au avut tupeul să apară îmbrăcați penibil în fața atâtor oameni.
https://www.youtube.com/watch?v=syMhJMmGEIc
https://www.youtube.com/watch?v=TwfGKEIn5xw
Cât despre ai noștri...se putea și mai rău. Glumesc, nu se putea. Orice manea ( strict pentru comparație ) e peste ce a cântat Seling.
faraimaginatie
11 May 2014, 13:54
Orientarile sexuale bizare? Are you for freaking real?
MikkaelWolfganger
11 May 2014, 17:39
Eurovisionul. Propagandă și atât.
Sper că acum și-au dat seama ai noștri cum să-l câștige. Să trimită la anul un homosexual, sau doi, să cânte Unu-ntr-altu.
Dar nu am trimis anul trecut?!?
Ce căcat a căutat Wurst ăla ( aia ) acolo?
Premiul cel mare.Daca tipul venea cu o piesa la misto, nu mai era acum subiect de indignare, ci de amuzament.Poate nu mai lua premiu, dar cu siguranta nu isi lua suturile pe care le primeste acum.Probabil asta e treaba cu toleranta minoritatilor sexuale.Sunt ok atata vreme cat nu au pretentia de a fi luati in serios.
https://www.youtube.com/watch?v=syMhJMmGEIc
Dis porn...so good...:x
Cât despre ai noștri...se putea și mai rău. Glumesc, nu se putea. Orice manea ( strict pentru comparație ) e peste ce a cântat Seling.
Eu cred ca se putea!Daca te uiti pe la melodiile din calificari s-ar putea sa incepi sa dezvolti o afectiune brusca, daca nu pentru Ovi, pentru Paula cu siguranta.
chuckyfan
11 May 2014, 17:56
Am să mă uit peste restul pieselor. Poate am vorbit în necunoștință de cauză. Ce-am trimis noi anul trecut nu s-a îmbrăcat în femeie. Dacă o făcea, câștiga=))
Cât despre toleranță...eu nu tolerez minoritățile sexuale. Nu-i normal ce se întâmplă. Știu că toată lumea vrea egalitate și alte chestii, dar e scârbos.
Și piesa polonezilor e foarte catchy. Nu m-aș mira să o aud prin cluburi :))
Cât despre toleranță...eu nu tolerez minoritățile sexuale. Nu-i normal ce se întâmplă. Știu că toată lumea vrea egalitate și alte chestii, dar e scârbos.
Mi se pare regretabil sa gandesti in felul asta, dar esti inca foarte tanar, ai timp sa te mai schimbi.
Pe mine ma enerveaza foarte tare Ponta, dar de exemplu n-as vota democratic in viata mea la schimb pe un intolerant ca asta (plus, such a drama queen). :-&
http://i59.tinypic.com/2rp5t8i.jpg
Twinsen
12 May 2014, 00:01
Exageraza Papahagi, dar e destul de aproape de adevar. Ca cinefili ar trebui sa ne fie clar ca Oscarul sau Palme D'or sunt foarte politizate. Si desi sunt un sustinator al drepturilor minoritatilor si a libertatii sexuale, asta nu inseamna sa cadem in extrema cealalta. E perfect ok ca un travestit sa participe la Eurovision, dar nu e ok sa castige pentru ca e travestit. E drept ca n-am urmarit tot concursul dar mie melodia aia mi-o intrat pe o ureche si mi-o iesit pe cealalta, mi-e greu sa cred ca o fost cea mai buna.
paul_aramis
13 May 2014, 05:54
Am să mă uit peste restul pieselor. Poate am vorbit în necunoștință de cauză. Ce-am trimis noi anul trecut nu s-a îmbrăcat în femeie. Dacă o făcea, câștiga=))
hai bre chucky...
http://www.agentiadepresamondena.com/wp-content/uploads/2013/05/cezar-ouatu-eurovision-2013.jpg
ghost90
13 May 2014, 06:44
Ce am inteles eu e ca Conchita Carnat ala voia sa arate ca o femeie, dar cu par facial.Intrebare: Cui nu i se par sexy femeile paroase? B-)
bremen1980
13 May 2014, 10:35
Cine-si mai aminteste de alt transexual care a castigata Eurovisionul cu ani de zile in urma ??? Dana International care avea o melodie dulceaga si usor fredonabila , aia cu ''Diva '' , Afrodita . Nu e genul meu de muzica , dar e mult peste ce ce a cantat ''femeia cu barba''
http://www.youtube.com/watch?v=fZ5B6w-Baxs
Mi-au venit in minte doua melodii romanesti de valoare muzicala indoielnica , dar in care pilozitatea excesiva sare in ochi :
SKIZZO SKILLZ ( Pierde vara ) si al sau ''copil cu barba ''
ot timpul ma plimb pe un camp plin de flori, plin de flori
Si ma uit pe cer si nu vad pic de nori, pic de nori
Plin de culori ma vezi cum zambesc la soare
E atat de bine ca nu mai imi trebuie nici macar de mancare
Oare, sunt copilul de lego, copilul cu barba, barba
Cel ce se imbata tot timpul doar dintr-o halba, halba
Drumul meu in viata zici ca-i baba oarba, oarba
Acel rece ce trece prin viata pe samba
http://www.youtube.com/watch?v=trodfjA9qvo
si celebrele versuri : '' Idealul meu in viata e femeia cu mustata '' de la Cassa Loco
http://www.youtube.com/watch?v=b1xnyzm7iQk
Cui nu i se par sexy femeile paroase? B-)
mie si barbatilor care se epileaza.
bremen1980
14 May 2014, 13:10
Ce repede s-a dus vara asta :-O .Sfarsit de octombrie ploios in Bucuresti .Inca o luna si vin zapezile .
anaemona
14 May 2014, 16:51
Asa va trebuie daca ati pus anotimpurile pe fast forward, acum nu mai stiti cum sa le opriti.
Nu-s eu mai fericita ca, unde-s eu, totul se misca extrem de incet, ca in Games of Thrones (nu l-am citit sau vazut, asta e tot ce stiu de-acolo) si pina la anul sau peste citiva ani sper sa vina si vara. Si-apoi sa vezi ce vara, o sa sarim direct in tara minunilor si-o sa tina 3 zile mari si incheiate.
Sorin87
15 May 2014, 17:59
ma enerveaca ca orasul arata ca dupa bombardament X( imi rup masina pana termina astia cu canalizarile si apa de inlocuit prin oras (Bistrita)
chuckyfan
15 May 2014, 20:08
Tu ești pe bune? Uită-te ce e prin țară și apoi uită-te din nou pe străzile Bistriței. Că se lucrează pe 2 străzi...plm, ocolește.
eu nu urasc toleranta minoritatilor sexuale. ii urasc pe toleranti. oamenii sunt prosti , argoanti si naivi. sa pice un razboi zic...vad ca ultimul nu si-a lasat amprenta asupra atitudinii omenirii prea mult timp. Continuati toleranta si manipularea , sa fie bine , sa nu fie rau
Sorin87
21 May 2014, 16:05
se lucreaza pe cel putin 30 de strazi ca de era pe 2 strazi era bine de tot ca aveam pe unde sa ocolesc, e dezastru prin oras
se lucreaza pe cel putin 30 de strazi ca de era pe 2 strazi era bine de tot ca aveam pe unde sa ocolesc, e dezastru prin oras
dar in oras mic la ce naiba iti trebuie masina? ia o bicicleta!
Twinsen
25 May 2014, 23:22
Pentru ca PSD si pentru ca Romania. :-/
Pentru ca PSD si pentru ca Romania. :-/
aoleu, sa nu cumva sa reincepeti galceava pe topicul ala cu politica!
Mie mi se pare foarte grava cresterea extremismului la nivel european, daca te uiti la situatie in ansamblu.
Pe primele locuri: UKIP 34% in UK, FN 25% in Franta.
Pesedeii nostri par niste gainari simpatici in comparatie cu partidele alea. Iar romanii sunt foarte sus, "la loc de cinste" in gandurile șturlubaticilor alora. Naspa.
Twinsen
26 May 2014, 00:15
Doar ca "pesedeii nostri" ne influenteaza viata in masura mult mai mare decat UKIP si FN. Gainari simpatici spui? Daca luai o bataie sora cu moartea in centrul Bucurestiului de la minerii adusi de Iliescu sa vezi ce simpatic era. Acelasi Iliescu care zambea azi larg la ora 21 si tinea un discurs la PSD impreuna cu Liviu Dragnea. Oh, dar aia cu minerii a fost demult, nu? Azi iti rupi masina prin gropi pe drumuri construite de firme "agreate" de simpaticii gainari. Sau ajungi la spital unde nu sunt medicamente din cauza afacerilor acelorasi simpatici gainari. Ce amuzant e totul!
Si da, gainari sunt in toate partidele, dar macar in perioada Basescu/PDL a inceput sa se miste justitia si o parte din corupti au fost condamnati. In prezent orice baron local sau primar isi pune problema inainte de a fura, daca nu se va trezi cu DNA-ul la usa. Dar nu-i bai, ca noi suntem mandri ca suntem romani si ne plac simpaticii nostri gainari, asa ca aceasta perioada de crunta dictatura se va sfarsi curand.
Bai sper ca nu ma scoti pe mine fan PSD acuma :) Eu am iesit in strada la Universitate la proteste anti-Ponta, impotriva adoptarii superimunitatii pentru parlamentari si impotriva schimbarilor aduse in Codul Penal. A fost ziua cu protestele cele mai violente de anul trecut, puteam sa iau si eu bataie.
Dar azi au fost alegeri europarlamentare, eu ziceam de partidele alea extremiste (au mai castigat primele locuri si in Danemarca, si in Grecia) ca un trend periculos pentru cum gandeste Europa civilizata din care eu vreau sa fac parte cu tara mea. Situatia e nasoala nu numai in Romania, asta era ideea. M-ai inteles gresit daca iti inchipui ca sunt cu pesedeii.
Twinsen
26 May 2014, 01:16
Tu ai spus ca PSD sunt niste "gainari simpatici" pe langa UKIP sau FN. Si nu stiu pe ce te bazezi. PSD in diversele sale forme de la FSN incoace a jucat un rol imens in jaful tarii si in mentinerea unui sistem corupt. UKIP sau FN sunt copii mici pe langa PSD. Amandoua nu au nici in visele lor cele mai umede un organ de propaganda desantata precum Antena 3. Nici nu le-ar trece prin cap sa propuna imunitate absoluta pentru parlamentari. Liderii lor nu sunt prinsi cu minciuna in gura in fiecare saptamana. Faptul ca nu vor imigranti in tara lor, e pana la urma decizia fiecarei natiuni. Sigur ca discursul nationalist si populist al lor e daunator pe termen lung, dar PSD a candidat cu sloganul "mandri ca suntem romani". Asta nu e nationalism si populism? Desi sa-i lasam pe francezi si englezi sa-si vada de partidele lor, ca pana una alta avem chiar la noi in tara probleme incomparabil mai mari.
Ar trebui să fii mai optimist după rezultatele astea - e bine că s-a intâmplat asta la europarlamentare, alegeri cu o miză mai mică, și e bine că s-a întâmplat acum și nu în noiembrie. Ăsta a fost apelul de trezire pentru partidulețele de dreapta să lase rahaturile la o parte și să-și găsească un candidat unic la prezidențiale. Si dimineața a fost mai acceptabilă decât seara - PSD a scăzut sub 40%, cum era și de așteptat ( și după invitația lui Victor Viorel de aseară pt PNL se așteptau și ei); cu alte cuvinte, dacă dreapta se trezește, PSD-ul pierde prezidențialele.
Cât despre Europa - în Grecia nu e partid extremist, adică SYRIZA e radical, dar e acceptabil și, pe undeva, chiar mă bucur că a câștigat alegerile. În rest, într-adevăr, trist - UKIP în ritmul ăsta va începe să aibe șanse tot mai mari și pentru Parlamentul Britanic. Iar pe Hollande, săracul, cred că nu-l prinde sfârșitul mandatului...
bremen1980
26 May 2014, 10:33
Mi se pare cam mare isteria la PNL .Ar trebui sa fie realisti si sa se multumeasca (deocamdata) cu 15% .Era si normal ca PSD sa aiba peste 30% si era si normal ca dreapta sa culeaga cioburile spargerii PDL . Au mai rontait si independentii cateva procente si atunci ma intreb de unde ar fi vrut sa ia PNL mai multe procente .
In plus nici ei nu mai stiu pe unde se plaseaza ideologic la dreapta , langa PSD ,cu Tariceanu , fara Tariceanu .Partidul asta a semanat in ultima vreme cu un film pe care nu stii unde sa-l incadrezi s.f. , de groaza, de dragoste , erotic , pentru copii . :-/
Twinsen
26 May 2014, 11:04
Problema e ca dreapta nu are un candidat. Chiar daca prin absurd ar renunta la orgolii si pretentii ,tot nu au vreun candidat. MRU nu are priza la public, Johannis e prea scump la vorba, Predoiu nu exista... Cand un actor ia mai mult decat partidul lui Basescu, asta arata presedintele e erodat rau de tot, nu mai are suficient combustibil electoral si nu e nimeni care sa-i ia locul.
Acum sigur ca meciul se joaca inca, Ponta nu e nici el prea iubit de oameni si PSD-ului nu ii e usor sa obtina cele 10%-12% procente care ii lipsesc ca sa treaca de 50%. Dar eu as paria acum ca Ponta va fi viitorul presedinte.
twinsen, sa ne fereasca Dumnezeu sa ajunge maichi mausu ala plagiator la Cotroceni!!!!
bremen1980
26 May 2014, 11:17
Nu prea stiu pe cine ar putea gasi dreapta asa repede in cateva luni ??? Basescu , asemenea unui arbore stufos a absorbit toate resursele dreptei . Cand a cazut fulgerul pe el in 2012 ( referendumul cu 87%) , toate lighionele care-si facusera cuiburi pe ramurile lui au tulit-o . E greu sa mai aduni sub un nou arbore speriatele lighione . Stau si ele pitite sub tot felul de maracini .
@Twinsen
Eu credeam initial ca vorbesti de rezultatele de le europarlamentare, de asta m-am bagat in discutie cu remarca mea.
Eu sunt de acord cu tot ce zici tu (mineriade, Iliescu, jafuri, A3). Lasa doar gainari si taie simpatici daca nu vrei sa-mi intelegi/tolerezi sarcasmul plasat intr-un anumit context.
Daca inca vorbim de rezultatele de la europarlamentare, atunci imi mentin afirmatiile. Pesedeii, asa cum sunt ei si nu-ti plac tie (nici mie), fac totusi parte din grupul socialistilor in Parlamentul European. Pedeleii care poate iti plac tie sunt afiliati centru-dreapta, PPE, in acelasi parlament. La fel si UDMR-ul, tot PPE. Nimeni nu poate sa spuna despre grupurile astea parlamentare ca ar fi extremiste. E ca si cum sunt totusi invitati in lumea buna, desi toata lumea buna stie ca ai nostri-s mai cocalari/gainari/derbedei etc. Orice ai zice, romanii n-au votat extremist; bine, nici nu aveau cum/motive (presimt reactii "pfoaa, n-au votat extremist, m-ai linistit, acum pot sa jefuiasca in continuare ca nu-s extremisti" :D ). Pe cand partidele alea de care zic eu sunt toxice/paria/nu se poate sta la masa cu ei prin felul lor de a gandi.
O sa las aici linkul (http://graphics.wsj.com/european-elections-2014/#) asta, sintetizeaza bine situatia si sunt datele adunate toate la un loc. Gri-ul + albastrul de la marginea graficului inseamna extremistii. Dupa cum se observa, sunt de 3 ori mai multi decat data trecuta si provin din tarile civilizate ale Europei (Franta, UK, chiar si Italia). Vor fi izolate de restul grupurilor, inca nu sunt foarte periculoase, dar sunt ingrijoratoare ca trend.
Ce vrem? Europa unita, suntem toti europeni, drepturile omului, drepturi si mobilitate pe piata muncii la nivelul Europei sau state nationaliste si politicieni turbati? Din ce am mai discutat si eu pe la mese (acum chibitez, n-am date statistice), Romania depinde si de fondurile europene, investitiile in multe domenii in orase mai mici se mai misca si datorita lor. Ori intr-un scenariu apocaliptic de peste cativa ani cu sturlubaticii aia la putere in Europa se intampla doua chestii:
1. Multi romani trimisi acasa de prin Italia, Franta, UK etc. si multi dintre ei or sa ingroase patura de asistati sociali ai guvernului condus cu onor de Victor Viorel.
2. Taierea accesului la fonduri europene, deci bani mai putini pentru investitii.
Atunci ar fi foarte grav.
Daca vrei exemple de aparate de propaganda bine puse la punct care aduc pe UKIP la putere, ia uite aici (https://pbs.twimg.com/media/BohBdtTIAAA5hsU.jpg:large).:-&
bremen1980
26 May 2014, 11:28
Interesant e ca aia care au fost inainte au crescut prerogativele Parlamentului European . Nu stiau ca puterea ( sau o parte buna din ea) in mainile extremistilor/euroscepticilor .:-S
Si PSD-ul pregatise in 2003 un mandat de 5 ani pentru presedinte pentru Nastase , dar a profitat Basescu :))
Sorin87
27 May 2014, 17:21
ma enerveaza astia de la Electritca ca tot iau curentul si ma tem sa nu mi se arda ceva prin casa
twinsen , continui sa te amagesti cu justita si cu basescu..
ghost90
27 May 2014, 20:28
Ce vrem? Europa unita, suntem toti europeni, drepturile omului, drepturi si mobilitate pe piata muncii la nivelul Europei sau state nationaliste si politicieni turbati?
Nu ca as fi impotrvia a ceea ce ai zis tu, dar parca se transforma pe zi ce trece in Africa si Asia.Probabil ca nici tie nu ti-ar prea conveni daca ai fi italian sa umbli noaptea cu frica ca te cutiteaza albanezii si tiganii, sau ca unul dintre cartierele din Roma e la degetul unui tigan sarb, sau ca vine un african cu un tarnacop in mana si incepe sa imparta in stanga si-n dreapta.Asa cum poate, nu ti-ar face placere daca ai fi englez ca sa vezi cum imigrantii din tarile mult subdezvoltate ard cladiri si vestigii vechi de secole.Si exemplele pot continua, din punctul asta de vedere cel mai mare dezastru e in Suedia.
faraimaginatie
27 May 2014, 21:28
Asta cu UKIP sunt mici copii pe langa PSD a fost buna. Idiotul de Nigel Farage a iesit pe unul din posturile nationale sa spuna ca el s-ar teme daca un grup de romani i-ar fi vecini. Pe urma zice ca el nu e xenofob dar ca s-a saturat sa auda alte limbi vorbite in tren, ca lumea, vezi doamne, ar trebui sa vorbeasca in engleza. Dupa aia baga scrisoarea asta (https://twitter.com/UKIP/status/468303385419317249/photo/1) care mi se pare de un ridicol maxim... Ma rog...not a good year to be a Romanian in the UK. Noroc ca stau in Londra care e locuita de oameni inteligenti si (inca) deschisi la minte.
Twinsen
27 May 2014, 22:37
Intr-adevar, lui Nigel Farage i-a scapat o remarca discrimnatorie la radio, pentru care apoi a incercat indirect sa sa scuze prin scrisori ca cea pe care ai postat-o.
PSD e un partid plin de corupti pe care ii protejeaza ca sa poate sa sa fure in cotinuare, in detrimentul nivelul de trai a romanilor. PSD a initiat si votat o lege prin care gasca de borfasi la nivel inalt sa aiba imunitate deplina, nimeni sa nu-i controleze. Acelasi PSD controleaza Guvernul si Parlamentul, numeste Ministrul Justitiei si judecatori la Curtea Constitutionala. PSD a creat o criza politica uriasa care a dus la neacordarea accesului Romaniei la Spatiul Schengen si distrugerea imaginii europene pe care incepusem sa ne-o construim. Presedintele PSD e prezent seara de seara la o televiziune care manipuleaza si abuzeaza grosolan pe oricine se opune intereselor sale.
Dar da, sunt sigur ca ai fost foarte afectata de o remarca a lui Farage la radio... Trebuie sa-ti fie foarte greu, nu ca noua care ne amuzam cu gainarii simpatici si inofensivi de la PSD.
Twinsen
27 May 2014, 23:17
Si daca tot sunt la lucruri care ma enerveaza: partidul lui Basescu a obtinut mai putine voturi decat un actor. Nu vreau sa discut acum daca Basescu e bun sau rau - pana una alta nimeni nu poate contesta ca a fost un politician foarte puternic care a schimbat tara profund in cei zece ani ca presedinte. Dar pana si Ceausescu, daca traia si isi facea un nou partid in 2014, ar fi obtinut garantat mult mai mult de 6%.
Pe primele locuri in listele PMP au fost intelectuali si oameni cu experienta politica, nu bufoni. Teodor Baconschi nu a mai intrat in parlamentul european din partea PMP pentru ca i-a lipsit un procent. Vorbim de un om cu doctorat la Sorbonna, fost ministru de externe al Romaniei. Si iata ce declara fericitul castigator independent care a luat mai mult decat toti candidatii PMP la un loc: "Tinta mea nu a fost sa fiu europarlamentar ca nu e locul meu. Vroiam sa fiu pe liste acolo,in spatiul public, ca sa pot fi atacat de institutii si sa le demontez in acest mod acuzatiile. Dar nu am avut cui sa explic. "
Vorbele omului asta sunt nemuritoare: https://www.youtube.com/watch?v=SiEe4qDOVqk
faraimaginatie
27 May 2014, 23:20
Esti atat de amuzant, Twinsen, incat o sa rad de una singura aici in patul meu confortabil din Londra, unde-i ald si bine, chiar daca putn umed.
La tine totul e un fel de lupta de-a Twinsen impotriva tuturor cu remarci acide and shit. Vad ca inca-ti duci stindardul cu multa daruire. Good job. Ideea e ca prin scrisoarea aia (probabil nu te-ai obosit s-o citesti) a facut mai rau decat bine. A postat acolo niste cifre de criminalitate ca sa instige la xenofobie, ceea ce mi se pare destul de grav. Chiar nu-mi pasa de PSD, to be honest. Politicenii fura peste tot. Ce-mi zici tu acolo mi se pare nul pe langa intoleranta, rasism si xenofobie... Scuza-mi bula, dar astea mi se par probleme mult mai mari.
Twinsen
27 May 2014, 23:32
Somn usor in patul tau caldut si confortabil din Londra. De ce te-ar interesa coruptia din Romania? De ce te-ar interesa furtul si saracirea oamenilor din tara? Tu esti preocupata de probleme morale inalte, rasism si xenofobie. Adica pe sleau de cum esti tratata tu in Anglia. Restul ce mai conteaza...
faraimaginatie
27 May 2014, 23:44
Of, Twinsen.... Da, fix de cum sunt tratata in Anglia imi pasa. :) Esti liber si tu sa pleci din saracie si coruptie, nu te tine nimeni acolo. Hai la rasism si xenofobie, jur ca e mai caldut.
Era vorba de un val de ura ce se inteteste in Europa. Eu nu am simtit-o niciodata pe pielea proprie dar mi se pare o tendinta extrem de nociva.
Twinsen
28 May 2014, 00:14
Eu am simtit-o pe pielea proprie si cam toti romanii din tara o simt pe pielea proprie. Cand banii de la buget se "evapora" politic si trebuie acoperiti cu noi si noi taxe, pe benzina, pe salar, pe orice. Cand iti duci copilul la scoala sau liceu condus nu de cel mai competent director, ci de cel care face parte din partidul corect. Cand ajungi intr-un spital mizer unde uneori trebuie sa aduci medicamente de la tine acasa, pentru ca si acolo directorul are "spate" si face afaceri.
Cand se vorbeste despre problemele astea grave si tu raspunzi ca razi in patul tau confortabil din Londra si ca "Politicenii fura peste tot. Ce-mi zici tu acolo mi se pare nul pe langa intoleranta, rasism si xenofobie... " nu ti se pare ca atitudinea ta e cam deplasata?
ghost90
28 May 2014, 07:23
Esti liber si tu sa pleci din saracie si coruptie, nu te tine nimeni acolo.
Hai sa plecam toti la engleji si franceji, da-o dracu de tara, ca si asa multora le e rusine ca s-au nascut acilea.Trist ca se confunda mationalismul cu rasismul si xenofobia.
MikkaelWolfganger
28 May 2014, 08:01
Indeed da-o dracu!Esti in mileniul 3 unde termenii ca "tara"sau "nationallism"sunt cel putin desueti.Astia sunau bine acum cateva secole cand o dadeai parte-n parte cu ungurii sau cu turcii, nu acum cand esti in mareata Uniune Europeana, unde granitele sunt majoritar deschise publicului larg si toata lumea vorbeste de globalizare&shit.
Citind pe aici am descoperit ca ma enerveaza,laudatorii de partd/haterii de partid.Parca m-as uita la o emisiune cu tenta politica, de pe un post tv afliat unui anume partid politic in care invitatii isi concentreaza tirul de invective catre partidul dusman.Ah si ma mai enerveaza si cei care pozeaza in eroi ai poporului pentru faptul ca refuza/nu pot sa plece din tara.Asta fara nicio legatura cu postul de mai sus :P.
chuckyfan
28 May 2014, 08:33
^ qft
https://www.youtube.com/watch?v=IG4zj0ge8wA
Twinsen
28 May 2014, 09:33
Indeed da-o dracu!Esti in mileniul 3 unde termenii ca "tara"sau "nationallism"sunt cel putin desueti.Astia sunau bine acum cateva secole cand o dadeai parte-n parte cu ungurii sau cu turcii, nu acum cand esti in mareata Uniune Europeana, unde granitele sunt majoritar deschise publicului larg si toata lumea vorbeste de globalizare&shit.
Una e sa nu fii patriot si alta e sa nu ai habar pe ce lume traiesti. "Tara" e un terment desuet? S-ar putea sa te surprinda, dar in mareata lume noua in care crezi ca traiesti, exista o chestie numita cetatenie. Care implica o gramada de obligatii si drepturi specifice... tarii unde esti cetatean. Chiar daca pleci in Anglia sau Franta, nu-ti da nimeni cetatenia pe tava. Multi ani de zile esti in continuare un roman, care e pur si simplu tolerat ca rezident, dar fara multe din drepturile localnicilor.
Ar fi multe de spus despre ce inseamna natiune si istorie, dar n-am sa pierd mult timp de pomana. Tu crezi ca daca de cativa ani suntem in UE, asta inseamna ca totul s-a resetat peste noapte? Vezi doamne a aparut maretul cetatean european uniform. Nu mai are parinti, nu mai are trecut, nu mai are tara.
faraimaginatie
28 May 2014, 10:15
Era o chestiune de timp pana sa apara un nationalist de extrema dreapta.
O iau pe rand...sa nu cumva sa omit pe cineva.
Twinsen, nu mi se pare ca atitudinea mea e deplasata, absolut deloc. M-am gandit ca atunci cand am zis de pat caldut s-a inteles ironia. era ca si cand mi-as fi scris mie de la tastatura ta. Normal ca scriu din patul meu caldut! Nu-mi spune ca tu n-ai pat caldut ca n-o sa pot crede asa ceva. Asta ar fi fost prima treaba care trebuia clarificata.
A doua chestiune. Daca parerea cu UKIP-ul mi-e formata datorita perceptiei pe care o au englezii despre mine, nu-i bine. Daca nu am simtit-o pe pielea mea, iar nu-i bine. A vorbi cu tine oricum e a lose-lose situation... Normal ca doar parerea ta e aia care sta in picioare.
In al treilea rand. da, am pleca din tara si nu am plecat de prea mult bine. Am decis ca in loc sa stau acolo si sa-mi plang de mila si sa dau vina pe politicieni pentru faptul ca mi-am ratat viata, sa vin aici in Londra si sa incerc sa-mi explorez putin potentialul. Am plecat din tara in 2010 cand mi-am vazut fluturasul de salariul cu 600 de lei, eram profesoara pe-atunci. Trebuia sa stau acasa si sa ma plang ca PDL-ul mi-a taiat salariul sub nivelul de trai? trebuie sa-mi cer iertare ca n-am tinut cu dintii de un nationalism care in ziua de azi mi se pare dus la grade de vulgaritate.
Si inca ceva, nu te trateaza nimeni ca un inferior cand pleci afara.(cand am pornit discutia despre UKIP am facut-o doar pentru ca mi se pare ca directia in care se mrge in europa e extrem de nociva. Si e ancoranta intr-un nationalism stupid.) Asta e doar perceptia omului care se simte inferior si for some reason, romanii au complexul asta de inferioritate care se manifesta prin izbucniri de nationalism fara minte.
bremen1980
28 May 2014, 10:44
Nu cred ca impartirea asta care eroizeaza/diabolizeaza pe care care au ramas/plecat este corecta .Sigur e ca multi au plecat din cauze economice in afara , dar e mult mai bine ca oamenii pot vedea lumea , isi imbogatesc vietile si respira alt aer . Nici cei care au ramas acasa nu au ramas blocati pe vecie pentru ca oricand pot aparea in afara oportunitati care sa-i atraga pentru o perioada limitata de timp sau definitiv . Am destule neamuri care vin , pleaca , se intorc si nimeni nu mai pare socat . Azi muncesti doi ani in Italia , mai dai si prin Romania , pe urma ajungi prin Irlanda si tot asa .Important e ca lumea se misca , banii circula , mentalitatea se reimprospateaza.
Nu mai este despartirea aia brutala care insemna plecarea din Romania lui Ceausescu .Atunic chiar ca te desparteai de toti . Azi e ca-n gara , unul vine , altul pleaca .Sunt sigur ca generatiile care vin din spate vor profita si mai tare de noile oportunitati . O sa faci dai examenul de capacitate in Romania , o sa faci liceul in Franta , facultatea in Danemarca si masteratul in Germania .De muncit o sa muncesti in Singapore .C'est la vie .
Prin anii '50-'60 prin industrializare milioane de tarani erau adusi la orase si apareau la nivelul mentalului national diferente vizibile intre moldoveni , ardeleni , olteni , banateni . De aici si nenumaratele bancuri cu moldoveni betivi , olteni hoti , ardeleni lenti . Vremea a trecut si diferentele s-au diminuat mai ales pentru copiii primilor tarani adusi la orase .Pustii din ziua de azi nu mai fac diferente si nu prea mai stiu bancuri cu moldoveni , olteni , ardeleni Asa cred ca vor sta lucrurile si-n 20-30 ani in Europa .O sa apara un melanj in care doar limbile nationale vor mai indica o identitate tare . Sigur ca prejudecatile nu vor disparea definitiv , dar isi vor pierde din forta .
Twinsen
28 May 2014, 10:51
Era o chestiune de timp pana sa apara un nationalist de extrema dreapta.
Nu a facut nimeni in discutia asta afirmatii care sa justifice o astfel de etichetare jignitoare. Te rog sa eviti atacurile la persoana, altfel am sa fiu nevoit sa sterg mesajele in care le faci.
Twinsen, nu mi se pare ca atitudinea mea e deplasata, absolut deloc. M-am gandit ca atunci cand am zis de pat caldut s-a inteles ironia. era ca si cand mi-as fi scris mie de la tastatura ta.
Mie mi se pare ca e deplasata. Iar ironia necesita sens, altfel deraiaza in ridicol.
Am decis ca in loc sa stau acolo si sa-mi plang de mila si sa dau vina pe politicieni pentru faptul ca mi-am ratat viata, sa vin aici in Londra si sa incerc sa-mi explorez putin potentialul.
Foarte bine. Nu te-a acuzat nimeni pentru asta. Asta nu inseamna ca noi, cei ramasi in tara si care incercam sa facem ceva pentru ea ne "plangem de mila" atunci cand ridicam niste probleme. Sa stai in patul ala caldut in Londra si sa zici ca nu-ti pasa de ele e cel putin o lipsa de tact.
faraimaginatie
28 May 2014, 10:57
Iar ai vise umede cu atacuri la persoana? Hai, sterge-le, vad ca abia astepti.
Te pup, pa. :-*
omudindulap
28 May 2014, 12:25
Twinsen, mesajul celei fara imaginatie ii era adresat lui ghost, cel care si-a asumat orientarea politica in momentul in care si-a pus la profil poza lui Zelea Codreanu, e un fapt. Deci, unde-i atacul la persoana? Din nou, ca in ''conflictul'' anterior, faci dovada unui surplus de imaginatie si de exces de zel. Apoi, nu stiu altii cum simt, dar pe mine ma dezgusta propaganda basista pe care o faci aici de cativa ani buni, uneori abuzezi de dreptul asta la opinie. In viziunea mea, desigur.
Apropo, o consecinta a extremismului: Acid attacks a serious concern in Pakistan (http://www.humanrights.asia/resources/journals-magazines/eia/eiav4a1/3-acid-attacks-a-serious-concern-in-pakistan) (atentie, imagini tulburatoare)
Si da, ce se intampla acum la nivel international, pe termen lung, poate fi mai nociv decat situatia politica de la noi (cea din ultimele decenii, nu doar cea exclusiv aflata sub conducere psd-ista, sunt mereu aceiasi), fara sa o bagatelizez, intrucat inca detinem fraiele. Ca nu stim ce face cu ele, e altceva. Deja se discuta despre inchiderea granitelor si altte repercusiuni. Si-i doar inceputul.
Twinsen
28 May 2014, 13:02
Apoi, nu stiu altii cum simt, dar pe mine ma dezgusta propaganda basista pe care o faci aici de cativa ani buni, uneori abuzezi de dreptul asta la opinie.
Mai exact, cum ti se pare ca abuzez de dreptul la opinie?
Twinsen, mesajul celei fara imaginatie ii era adresat lui ghost, cel care si-a asumat orientarea politica in momentul in care si-a pus la profil poza lui Zelea Codreanu, e un fapt. Deci, unde-i atacul la persoana?
Nu mi-era clar cui ii era adresat mesajul. Dar a eticheta pe cineva "extremist", "basist", "uslas" in loc sa raspunzi cu argumente la afirmatiile sale, nu e un mod civilizat de a comunica.
omudindulap
28 May 2014, 16:06
Haide, maaa, nu ti-era clar.. :) In cazul asta, ai fi putut purcede in a clarifica situatia, inainte de a infiera aiurea. Doi la mana, ghost s-a etichetat singur, si-a asumat pozitia, deci nu vad care e problemaaa; nu-ti justifica abuzul de putere. Si stii foarte bine ca nu esti la prima 'abatere'.
Acum ne dai si lectii de civilizatie, incredibil. N-ar strica sa-ti faci o autocritica. Sunt numeroase episoadele in care ai deraiat de la normele pe care tot incerci sa le impui celorlalti ('ton' agresiv, atitudine zeflemitoare..).
Dar ma opresc aici, mi-e clar ca suntem pe pozitii antagonice si nu are sens sa ne irosim energia astfel.
Twinsen
28 May 2014, 16:51
M-ai acuzat ca abuzez de dreptul meu la opinie cu "propaganda basista" care te "dezgusta". Ti-am cerut sa-mi arati unde e abuzul ala. Pentru ca a-ti spune parerea pe un forum, cu argumente, respectand regulamentul, nu poate fi un abuz, ci e chiar scopul forumului. Nu ai adus vreun argument.
Acum treci la o cu totul alta acuzatie: "abuz de putere". Care e abuzul de putere? Ca am rugat-o pe faraimaginatie sa nu faca atacuri la persoana? A pune un mesaj in care doar ii arunci cuiva in fata ca e "nationalist de extrema dreapta" pentru a-l discredita, fara sa adaugi nimic altceva, e un atac la persoana. Un "nationalist de extrema dreapta" are dreptul sa expuna opinii pe forum atata timp cat nu contravin legilor tarii sau regulamentului forumului si are de asemenea dreptul sa fie tratat corect de alti useri.
Am un ton agresiv si zeflemitor? Doar in situatiile cand afirmatiile persoanei careia ii raspund sunt agresive si zeflemitoare, sau aduc atingere directa sau indirecta altor persoane. Cinemagia e un forum de opinie, cu useri care au personalitati puternice. Nu am incercat vreodata sa impun o cumintenie mediocra, in situatiile rare cand am sters ceva se ajunsese la troaca de porci.
faraimaginatie
28 May 2014, 17:02
Auzi, Twinsen, tu iei din tot ce-am zis eu si omu numai lucrurile care-ti convin tie si le intorci pe toate partile ca sa-ti iasa cumva, cumva. nu mai face pe sfantul si detinatorul moralei absolute ca nu esti.
Te-ai gasit tu sa zici ca nationalist de extrema dreapta e atac la persoana. din cate stiu exista asa ceva pe o axa de ideologie politica. Unde-i atacul la persoana? Poate daca ii citesti mai atent postul lui ghost iti dai seama ca acolo se situeaza, de fapt (nu e singura data cand demonstreaza asta). N-o sa-mi cer scuze pentru asta. L-ai intrebat daca se simte jignit? Sau te-ai decis tu sa faci pe legiuitorul absolut?
Eu snt asa de satula de tonul tau superior si de atitudinea pasiv-agresiva pe care o imprumuti cand ti se dovedeste ca poate intreci masura incat nici nu-mi mai vine sa intru in discutii din astea cu tine. E clar ca tu ai impresia ca stii ceva mai presus decat toti de pe forumul asta...poate ne luminezi si pe noi intr-o zi care-i calea adevaraului absolut.
Da, e ok si constructiv sa ai o opinie dar nu combate opiniile altora pe un ton zeflemitor...daca vrei sa avem o discutie civilizata poarta-te ca atare. Ah, si nu ma mai ameninta de fiecare data ca-mi stergi posturi.
omudindulap
28 May 2014, 17:13
Am suferit 13 ani in temnita pentru un popor de idioti
Asta e un abuz al dreptului la opinie, chiar si propaganda in sine, ai jignit o masa de oameni gratuit. Poate ca oamenii aia care l-au votat au facut-o in necunostinta de cauza, declaratia respectiva fiind facuta dupa afisarea rezultatelor. Oamenii pot fi manipulati, ca urmare a unei educatii precare sau a altor cauze, dar sa-i etichetezi ca fiind idioti doar pentru ca au alta viziune sau pizda ma-sii, whateva, e clar un exemplu al unui mod civilizat de comunicare. Par adelante!
Da, e abuz de putere cand stergi mesaje nejustificat, chiar si tentativa. Ala nu e atac la persoana, in cel mai rau caz o ironie, ce naiba? Ma, sunt eu nebun? Ghost, te simti discreditat? Zau acu..
Nu, nu ai facut-o doar in situatiile pe care le mentionezi, ca exemplu, vezi mai sus. Si-ti mai aduc. Dar n-are sens. Eu nu mai continui, cine are ochi de vazut..
Twinsen
28 May 2014, 17:35
faraimaginatie, te invit sa citesti definitia extremei drepte din wikipedia: http://ro.wikipedia.org/wiki/Extremism_de_dreapta , unde se precizeaza de exemplu: "Termenul de extremă dreaptă este, de cei în cauză, considerat ca fiind jignitor, fiind folosit de adversarii politici.". Mesajul lui ghost nu era de extrema dreapta, cel mult poate fi interpretat ca nationalist, ceea ce e cu totul altceva. Dupa cum vezi chiar si un mesaj de doi bani in care vorbesti de "vise umede", e tot nesters, desi la drept vorbind ar fi meritat asta. E clar, fac un abuz de putere de nu stiu cum il mai poti suporta...
omudindulap, nu stiu daca cunosti contextul afirmatiei acelea a lui Tutea. A fost facuta in anul 1990, dupa ce Ion Iliescu a castigat alegerile. Acelasi Ion Iliescu care e presedintele de onoare a PSD. Prin urmare era adecvata in context. Daca a devenit un delict si sa postezi una din cele mai memorabile vorbe a lui Petre Tutea, asta e, sunt vinovat. Dar mie mi se pare ca incepe sa cada in ridicol modul in care va agatati de orice intr-un atac care provine de fapt din resentimente personale.
faraimaginatie
28 May 2014, 18:26
Mersi de invitaie, o sa zic pas. Cum o sa zic pas la discutia asta. E clar ca tu numai ce vrei citesti din conversatia asta. Daca se poate numi asa.
Chiar nu mai am niciun respect pentru tine sau pentru opiniile tale deci nu o sa ma cenzurez. Chestia cu visele umede cat o fi ea de doi bani, ramane in picioare. Tu poti s-o stergi, evident, ca doar esti moderator... sau ce esti.
bremen1980
28 May 2014, 20:23
Si o pace cum n-a mai fost se asternu peste intreaga omenire . Tunurile fura transformate in pluguri . Copiii inaltau zmeie pe campurile care mai ieri erau pline de morti si raniti . Mielul se cuibarea la pieptul leului . De vechile batalii fiorose nu-si mai amintea mai nimeni , doar cateva babute sperioase mai mormaiau in fata prispelor ,dar erau erau luate la bulgari de golanii pusi pe sotii . Razboiul fusese doar un interludiu si din linistea plicticoasa se hraneau toti in fiecare seara (:|
http://www.youtube.com/watch?v=wtAs32rbrpw
ghost90
29 May 2014, 18:53
Ala nu e atac la persoana, in cel mai rau caz o ironie, ce naiba? Ma, sunt eu nebun? Ghost, te simti discreditat? Zau acu..
Deloc.Doar ca eu nu dau cu seama cam ce anume din postarile pe care le-am avut pe pagina anterioara are caracter extremist.Realitatea?Sau faptul ca l-am avut pe Codreanu la avatar?
omudindulap
29 May 2014, 21:00
Nimic, incercam doar sa explic ca nu ai fost victima unui atac la persoana, din moment ce tu insuti ti-ai asumat, de-a lungul timpului, o anumita pozitie. Sper ca e clar acu.
bornfree
29 May 2014, 21:43
Ce vrem? Europa unita, suntem toti europeni, drepturile omului, drepturi si mobilitate pe piata muncii la nivelul Europei sau state nationaliste si politicieni turbati?
Nu ca as fi impotrvia a ceea ce ai zis tu, dar parca se transforma pe zi ce trece in Africa si Asia.Probabil ca nici tie nu ti-ar prea conveni daca ai fi italian sa umbli noaptea cu frica ca te cutiteaza albanezii si tiganii, sau ca unul dintre cartierele din Roma e la degetul unui tigan sarb, sau ca vine un african cu un tarnacop in mana si incepe sa imparta in stanga si-n dreapta.Asa cum poate, nu ti-ar face placere daca ai fi englez ca sa vezi cum imigrantii din tarile mult subdezvoltate ard cladiri si vestigii vechi de secole.Si exemplele pot continua, din punctul asta de vedere cel mai mare dezastru e in Suedia.
pentru ca europa nu are un antidot institutionalizat la emigrare (non ue) . si aproppo de suedia asa e, doar ca acolo daca ai vre un poster cu Codreanu s ar putea sa te trezesti infiat .
ghost90
29 May 2014, 23:50
bornfree, ai putea sa dezvolti putin?
bornfree
02 Jun 2014, 21:00
sa zicem ca acolo, sunt foarte multi care ne apreciaza istoria mai mult decat o apreciem noi
bremen1980
19 Jun 2014, 11:12
Scandal mare cu adolescentul tigan batut in ultimul hal in Franta .Evenimentul a adus doua discursuri la suprafata :discursul oficial si discursul maselor . Cele doua discursuri abia daca se intersecteaza , ba chiar sunt opuse .
Oficial : legea trebuie sa-si faca datoria si tinerii care l-au bagat in coma pe acel adolescent tigan ar trebui pedepsiti . Rasismul este intolerabil si nimeni n-are dreptul sa-si faca dreptate singur .
Discursul celalalt e visceral si tinde sa ocoleasca legea si procedurile ei greoaie. Citind comentariile celor care si-au dat cu parerea despre acest caz, am constatat ca 99% pot fi cristalizate in '' Bine i-au facut , ne-am saturat si noi de tigani , acum s-au saturat si francezii/germanii/englezii...
Tiganii chiar sunt hoti , nespalati , urati ,etc.
Prea ne-au facut de ras si prea multe mizerii le-am inghitit .Era timpul ca cineva sa-i puna la punct .Acum au vazut si astia din Europa ca noi nu suntem rasisti , ci am fost prea mult timp toleranti cu acesti infractori ''
Sa nu fim ipocriti si sa recunoastem ca nu ne plac tiganii . Sigur ca daca ne-ar pune cineva microfonul la gura am fi niste ingerasi si am scoate de pe buze numai lapte si miere :'' minoritate defavorizata care ar trebui integrata, ajutata , etc , etc '' .Am avea ( la suprafata) un discurs la care ar plange si Nelson Mandela . Ce-ar fi insa in inima noastra , numai Dumnezeu ar sti .
Cred ca doar asa am putea putea pune prima caramida la integrarea acestei comunitati - sa recunoastem ca nu ne plac tiganii , ca nu vrem sa-i avem ca vecini , ca ne deranjeaza prezenta lor , ca ne provoaca frica , ca nu ne simtim bine cand ii vedem .
Fara ipocrizie si fara ''dar eu am avut un coleg tigan cu care ma intelegeam bine '' sau ''stiu destui tigani care sunt de treaba si sunt oameni seriosi si muncitori '' .Sa fim sinceri si sa recunoastem ca nu ne plac tiganii . Inainte sa-i invinuim pe altii de rasism , sa plecam intai de la noi .First step .
omudindulap
19 Jun 2014, 15:12
Daca 99 % dintre cei care s-au exprimat cu privire la cazul asta (desi, nu cred) achieseaza la o asemenea barbarie, e semn ca traim intr-o societate iremediabil putrezita. Nimic nu justifica ce s-a intamplat acolo. L-as putea intelege pe un tata a carui fiica a fost violata si ucisa de un salbatic scapat de ceva viciu de procedura, care ar actiona in modul in care au facut-o indivizii aia, asta si ca urmare a unui sistem juridic defectuos. Bineinteles, si in acest caz, tatal trebuie sa suporte consecintele. Dar acum vorbim de un prezumabil faptas, un copil, intr-un caz de furt..
Apoi, din cate am citit, nu mi-e foarte clar, derbedeii aia ar fi ceva africani din zona, deci nu-i vorba de rasism, ci mai degraba, glumesc, de o tentativa de eliminare a concurentei.
Am si povestit aici ca putin a lipsit, si nu exagerez, sa fiu linsat de un grup de vreo 15 retardati cu antecedente (tigani si romani) acum cativa ani, doar pentru ca l-am injurat pe unul dintre ei, din cauza caruia era sa-mi rup gatu, m-a salvat viteza (de reactie), caci altfel n-ati mai fi avut onoarea si placerea de a ma citi pe aici :D
Dar mie nu-mi displac tiganii :)
Twinsen
19 Jun 2014, 15:35
Cred ca doar asa am putea putea pune prima caramida la integrarea acestei comunitati - sa recunoastem ca nu ne plac tiganii , ca nu vrem sa-i avem ca vecini , ca ne deranjeaza prezenta lor , ca ne provoaca frica , ca nu ne simtim bine cand ii vedem.
Si daca eu as fi unul din tiganii care muncesc cinstit si nu cauta scandal? De ce ar trebui sa accept sa fiu agresat de opiniile tale rasiste?
Mie nu-mi displac tiganii. Imi displace incompetenta institutiilor statului roman care nu iau suficiente masuri pentru integrarea tiganilor si pentru pedepsirea acelora dintre ei care incalca legea.
bremen1980
19 Jun 2014, 16:51
S-o lamuresc mai bine pentru ca dialogurile astea au potential exploziv si nu vreau sa mai pun si eu o bomba pe foc.Bineinteles ca atunci cand am zis ca nu-mi plac tiganii nu m-am referit la mine sau la vreun cinemagician .M-am referit la un NOI virtual , dar usor recognoscibil din care fac parte cei mai multi romani .Un NOI care este rasist fie ca practica un rasism fatis ( "Sa-i trimitem pe toti in Libia ") sau unul bine camuflat si impanat cu vorbe frumoase .
Aici este de fapt problema - camuflarea si ascunderea sub pres.
Twinsen iata ce ar putea sa-ti spuna unul din acea gramada de NOI rasisti : este discursul meu rasist mai periculos pentru tine decat actiunea ta penala concreta ? Eu te injur in gand de mama , dar tu-mi dai in cap in mod fizic . Tu nu-mi tolerezi limbajul rasist , dar eu nu-ti tolerez comportamentul care ma face rasist .
Ma "sustrag " din gramada de NOI si vin opinia mea . A mea , dar furata din alte parti :) . Asta nu insemna ca nu regasesc si-n mine multa zgura , insa incerc s-o elimin .
Cred ca societatea laica in care traim a pus cam jos standardul dupa care sa-i judecam pe altii. Standardul se numeste TOLERANŢĂ si e un standard de compromis pentru zilele noaste .Pare la prima vedere un tel greu de atins , un tel urias ,dar privind in istorie vedem ca TOLERANŢA e doar umbra palida a IUBIRII . Asta era adevaratul scop " sa-l iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti " .A fost bara prea sus ridicata , nimeni n-o sarea si atunci a fost coborata la limita de jos .
Crestinismul a adus ideea aceasta care a parut utopica si in mare parte a fost abandonata .
Altele sunt cerintele de astazi .
Nu poti sa-l iubesti pe aproapele tau ? Atunci barem sa nu-i dai in cap .Tolereaza-l !
Cu toate astea si standardul asta a parut foarte greu si multi nu l-au trecut si nu-l trec nici astazi .
Simplificand lucrurile , la asta s-ar rezuma lucrurile .
Le spui oamenilor ca trebuie sa obtina nota 10 si ei nu pot /nu vor.
Cobori nivelul si ii treci cu nota 5 , dar si aici se impiedica .
Asta e urcusul pe care trebuie sa-l facem , de la toleranta spre iubire .
Toleranta este doar o etapa si nu varful muntelui.Drumul e lung si greu pana sus si daca as fi rautacios as spune/ scrie ca cineva ne-a ciordit coarda din rucsac . Nu dau vina pe nimeni , poate ca am uitat-o la cabana.:P
Twinsen
19 Jun 2014, 19:42
Mie mi se pare ca dimpotriva, traim in una din cele mai tolerante perioade din istoria omenirii. E destul de rar in istorie sa poti sa spui in public aproape orice, sa crezi in ce religie vrei, sa ai acces extrem de larg la carti si informatie. Crestinismul nu duce la toleranta, dupa cum comunismul nu duce la egalitate. Ideile sunt generoase, dar modul in care sunt puse in practica e cu totul altceva.
Iar toleranta in sine nu e o valoare absoluta, dupa cum nici iubirea nu e. Toleranta e un act de echilibru, un compromis care aduce niste beneficii. Toleranta inseamna sa nu reactionezi negativ cand vezi doi homosexuali tinandu-se de mana pe strada, pentru ca asta nu iti aduce decat un inconvenient minor, sau nici unul. Toleranta nu inseamna sa lasi nepedepsit un furt sau o agresiune grava, comisa de un tigan sau de oricine altceva.
Iar iubirea e ceva personal. Nu e ok sa faci eforturi sa iubesti pe cineva sau sa iubesti pe toata lumea. Iubirea adevarata trebuie sa vina de la sine si nu exista retete universale.
bremen1980
19 Jun 2014, 20:11
Bine ai spus , toleranta e cadrul minim , dar e doar primul pas. Se pare insa ca unii nici pe asta nu pot sa-l faca . Toleranta ajuta la pace si buna randuiala intre oameni , dar iubirea duce lucrurile mai departe si te face sa fii pasionat . Tolerezi unele filme , dar pe altele le iubesti si scrii despre ele. :P Tolerezi o colega enervanta , dar pe alta o iubesti chiar daca ea abia te tolereaza.
O fi iubirea personala, dar actiunea ei se raspandeste mai departe . Nu ma refer aici la iubirea aia tampa in care te identifici cu iarba , ramul, caprioara si potarnichea . Aia semana a panteism .Bat mai degraba spre acel sentiment generos care recunoaste in celalat un semen , un apropiat .
Stai linistit ca nu cred c-o sa vezi prea multi oameni suferind de prea multa iubire de semeni ., ba din contra .N-o sa ajunga astia sa dea o lege prin care sa ne oblige sa ne iubim mai putin :"> Nici noi n-o sa-i iubim asa de tare pe ceilalti incat acestia se vor ascunde de noi ( sa nu-i strivim cu imbratisarile noastre) . Astea sunt utopii.
Crestinismul a avut alte scopuri si toleranta a fost doar tangential unul din ele . Alte mize a avut el in vedere de aia nici nu poti sa-l evaluezi dupa criteriul asta .
Discutia a deviat spre ce ar trebui statul sa faca , dar noi suntem mai mult decat statul .
Uite am gasit pe net doua fotografii .Crezi ca sunt rasiste ???
http://oi57.tinypic.com/szeana.jpg
http://oi62.tinypic.com/14j6hat.jpg
Twinsen
19 Jun 2014, 21:45
O fi iubirea personala, dar actiunea ei se raspandeste mai departe . Nu ma refer aici la iubirea aia tampa in care te identifici cu iarba , ramul, caprioara si potarnichea . Aia semana a panteism .Bat mai degraba spre acel sentiment generos care recunoaste in celalat un semen , un apropiat .
O fi asa mare diferenta intre a te indentifica cu iarba si a te indentifica cu altul doar pentru ca e om? Pana la urma oamenii sunt foarte diferiti. Toleranta pentru mine nu e un "prim pas", nici macar vreun pas, e doar un compromis care aduce niste avantaje. Si ca orice compromis nu se poate aplica oricand. Sunt situatii cand sunt tolerant pentru ca mi se pare cea mai buna solutie, dupa cum sunt situatii in care sunt intolerant din acelasi motiv. Totul tine de context, cateodata cea mai buna cale e sa pui mana pe un ciomag la propriu sau la figurat, si sa dai...
Sa nu ajungem sa ne punem intrebari copilaresti de genul "de ce nu putem fi toti prieteni"? Pentru ca deseori avem scopuri diferite, contradictorii. Viata e o lupta, arta consta in a-ti alege bataliile in masura in care ai de ales, si a le duce cat mai bine. Chiar de alegi sa te retragi intr-o pestera, tot ai de luptat cu tine insuti. Iar iubirea reala vine de la sine, nu are prea mult sens s-o fortezi sau sa-o interzici si e legata deseori de interese personale. Iubirea de semeni e legata pur si simplu de faptul ca singur nu poti realiza la fel de mult ca intr-un grup. Are diverse forme, iubirea de familie, de oras, de tara, pana la cea universala. Ii iubesti pe cei care iti ajuta interesele si ii urasti pe altii. Asta se vede in politica de exemplu, cand vezi destui oameni simpli de pe strada care iubesc cu pasiune pe politicianul care e pe gustul lor si pe cei din aceeasi gasca si e convins ca ailalati sunt niste ticalosi. Si asta nu se poate rezolva prin o iubire neconditionata fata de toti, pentru ca pana la urma un singur politician poate fi presedinte de exemplu. Cineva castiga, altcineva pierde. Asta e viata, sa nu ne pierdem in visari idilice.
P.S. La fotbal nu m-ai nimerit, nu stiu cine sunt personajele de pe afise. :P
bremen1980
19 Jun 2014, 22:41
Tu esti pe filieara realpolitik .Il ai ca tata pe Thomas Hobbes cel care sustinea ca statul ( Leviatanul) este necesar doar pentru ca oamenii sunt rai si se ciomagesc tot timpul.Daca ei ar fi buni , n-ar mai avea nevoie de cineva sa-i arbitreze si sa -i conduca. Ii dai statului un pic din libertatea ta , dar castigi siguranta. E cunoscut si pentru motto-ul " omul e lup pentru om " -egoismul este temelia organizarii politice.
Eu sunt mai mult cu partea idealist-utopica , insa mai presar in compozitie si un pic de realism .
Ogica e panarama aia care a castigat la loterie , a pierdut biletul , a facut puscarie , iar a castigat la loterie . Un adevarat erou , un rasfatat al emisiunilor de tip Capatos.
Diego Costa e un fotbalist spaniol care n-a facut mare branza la mondialul asta . Ogica seamana destul de bine cu Diego Costa, cel putin la figura .
sigalia
19 Jun 2014, 22:45
Mai explicit ce e aia "iubire tampa in care te identifici cu potarnichea si ramul" ?:-/
bremen1980
19 Jun 2014, 23:01
Un ecologism dus la extrem in care omul nu mai este diferentiat de restul florei /faunei .
sigalia
19 Jun 2014, 23:07
Aha;) Pai taman iubirea tampa le rezolva pe toate : in starea de ecologism extrem devii automat si tolerant si-ti iubesti neconditionat si toti semenii :) Pacat ca nu prea tine vesnic :D
bremen1980
21 Jun 2014, 12:27
Pai le iubesti pe toate , dar cand ti se face foame , le bagi la cratita .
Cat de vicosi , dar si de prosti sa fie astia prinsi cu mata-n sac ??? Cazul lui Mircea Basescu e de bagat in manuale . Sa stii ca esti suspectat, urmarit , ascultat si tot sa nu te poti abtine . Toti sunt pe Traian Basescu si tu fratele lui sa te bagi in combinatii cu clanuri interlope X(
La oamenii astia gasim o combinatie toxica de prostie , lacomie , viciu, inconstienta .
MariaMona
23 Jun 2014, 00:09
Nu ma uit la televizor, nu stiu ce s-a intamplat... Dar mi-au placut discursurile voastre. Eu eram o fiinta toleranta - cred ca in general inca sunt - dar am avut ca profa fiind o mamica de tigan care m-a agresat fizic - usor - si de-atunci sunt mai reticenta... Am prietene dascali in cartiere cu tigani care trag cu dintii sa mearga puradeii la scoala si dupa aia au probleme cu parintii lor ca fac discriminare... clar ca politica e gresita. Am auzit ca o chestie similara se intampla in State. SI asta mi se pare opozitia tolerantei intr-un fel, adica - just to be politically correct - cica nu mai ai voie sa zici nimic impotriva indivizilor asociali fiindca vei fi taxat automat ca rasist... fie ca e vorba de tigani in Romania sau de oameni de culoare in SUA.. Nu sunt pentru generalizare, dar nici invers.
Twinsen
24 Jun 2014, 23:18
Subiectele date la Capacitate anul asta, la limba romana, sunt o gluma proasta: http://www.scribd.com/doc/230952052/En-Limba-Romana-2014-Var-01-23iunie Sa faci o compunere despre mesajul poeziei acelea a lui Minulescu e un subiect care mi se pare extrem de dificil pentru ei si la care eu as avea dificultati. A, sa torni niste aberatii si banalitati despre anul nou nu ma indoiesc ca s-au gasit destui. Dar sa intelegi ce spune Minulescu de fapt, cu atat mai mult cu cat poezia e trunchiata, e ceva ce maxim 1% din elevi o pot face. E tipic pentru modul in care se preda la noi limba romana, comentarii sforaitoare, chichite de gramatica si se pierde din vedere tocmai esenta, ca elevii nu inteleg ce spune de fapt un text si nu sunt capabili sa se exprime.
La fel de aberant e subiectul in care li se cere sa prezinte o intamplare la o intalnire organizata de scoala cu un scriitor contemporan. Cate scoli organizeaza astfel de intalniri? Extrem de putine. Si ce intamplare extraordinara ar putea sa se petreaca acolo? Absolut jenant...
MariaMona
24 Jun 2014, 23:27
Ai dreptate! E prea grea poezia pentru nivelul lor. Iar la compunere, intr-adevar, chiar nu stiu daca se tin astfel de intalniri - eu am multi prieteni profesori si n-am auzit in Timisoara de asa ceva, nu stiu in Bucuresti?! Dar, ca si comparatie, eu am primit un subiect similar la examenul de admitere la facultate!!! La Jurnalistica-engleza in TM, a trebuit sa ii luam un interviu imaginar lui Caragiale. Nu poti compara un tanar de 18 ani cu un copil de 14...
Twinsen
25 Jun 2014, 00:14
Am gasit pe net si poezia completa: http://www.cerculpoetilor.net/Randuri-pentru-Anul-nou_Ion-Minulescu.html Daca e cineva pe forumul asta care o pricepe, sa mi-o explice si mie...
Si ipocrizia asta stupida, de a taia la mijloc un vers, transformand:
Copil al nimănui şi-al tuturor,
Copil din flori,
Copil gălăgios...
in
Copil al nimănui şi-al tuturor, (...)
Copil gălăgios...
E o mizerie uriasa sa macelaresti o poezie, sa o ciuntesti. Adica din zecile de mii de poezii, cei de la Ministerul Educatiei nu sunt in stare sa gaseasca una adecvata ocaziei, care sa nu trebuiasca "ajustata"? In mod normal ministrul educatiei ar trebui sa-si dea demisia, iar cei care s-au ocupat de subiecte sa fie sanctionati. E extrem de grav ca la primul examen crucial din viata lor, tinerii astia s-au izbit de niste subiecte cretine si practic imposibil de rezolvat de ei. Cica sa se dea un "sinonim potrivit pentru sensul din text" la cuvantul "cer" din versul:
Ai auzit ce-ţi cer?...
Am auzit o profesoara zicand ca "solicit" ar fi raspunsul, dar asta nu e un sinonim potrivit pentru sensul din text, unde poetul discuta foarte informal cu Anul Nou. Pur si simplu nu exista un sinonim la "cer" care sa se potriveasca in contextul poeziei.
anaemona
25 Jun 2014, 00:25
Sinonimul poate fi a pretinde.
MariaMona
25 Jun 2014, 00:31
Sau "a dori" sau "a vrea".
anaemona
25 Jun 2014, 00:39
Mona, ca sa fie in contextul poeziei, a dori sau a vrea sint prea soft, asa ma gindesc eu. E ca un fel de somatie, nu e dorinta, chiar e pus si un semn de exclamare.
An nou...
Ai auzit ce-ţi cer?...
Nu-ţi cer să faci nimic în casa mea,
Mai mult decât ai face tu-ntr-a ta!...
Eu nici nu stiam ce-i aia Capacitate pina nu s-a scris aici. Da, mi se pare foarte greu pentru un copil de clasa a 8a. Naima sa mai inteleaga invatamintul romanesc.
Twinsen
25 Jun 2014, 00:50
"a dori" sau "a vrea" nu sunt sinonime pentru "a cere".
"a pretinde" se apropie, dar presupune existenta unui drept sau a unei pozitii de forta. De exemplu "Reclamanta pretinde ca i se cuvine jumatate din averea decedatului". Eu nu cred ca poetul adresaza o somatie Anului Nou, ce-o sa-i faca daca nu se conformeaza? :) In plus "pretinde" e folosit mai des in sensul de prezentare a unei minciuni ca si adevar - "Mircea Basescu a pretins ca are destula influenta ca sa obtina achitarea lui Bercea Mondialul" :P
faraimaginatie
25 Jun 2014, 02:01
Mie poezia nu mi se pare absolut deloc grea. N-am predat niciodata la gimnaziu deci nu-s sigura care-i programa dar mie mi se pare o poezie accesibila.
Exista si ceea ce se cheama sinonime imperfecte sau partiale. Un sinonim, in cazul asta, e strict legat de context si-atunci merge a solicita sau a pretinde.
Nu zic ca subiectul e perfect dar nu cred ca e atat de grosolan pe cat zici.
Twinsen
25 Jun 2014, 09:32
Mie poezia nu mi se pare absolut deloc grea. N-am predat niciodata la gimnaziu deci nu-s sigura care-i programa dar mie mi se pare o poezie accesibila.
Atunci te rog explica-mi-o si mie.
marillion
25 Jun 2014, 10:26
http://dex.dictoo.eu/refer.php?m=2&id=1824#.U6qHd0Dm63M
A dori, a pofti, a voi, a vrea sunt sinonimele adecvate, "a pretinde" e prea imperativ, presupune forţă.
faraimaginatie
25 Jun 2014, 10:28
Ma indoiesc ca mesajul poeziei nu-i destul de evident dar, uite, o sa ti-o explic si tie.
Cred ca-i vorba despre excitabilitatea pe care ti-o produce un nou inceput, in cazul de fata, Anul Nou. Tot timpul se pune o presiune foarte mare pe inceputurile astea...de an, de saptamana, rezolutii si alte cele. E evidenta cerinta/rezolutia eului poetic pentru noul inceput care-i gata sa-i paseasca pragul. Anul Nou inseamna speranta si de-acolo tonul demanding, vrea si el sa inceapa anul bine, 'cu piciorul drept'. Inceputul de an inseamna o foaie alba pe care poti scrie sau mazgali dupa cum ti-e dorinta (''trup curat, neprihanit''). si-apoi ultima strofa e un fel de cugetare asupra timpului care pare ca trece prea repede si nu ma are rabdare, vorba lui Preda. dorinta aia arzatoare de-a savura fiecare clipa si luciditatea aproape dureroasa ca clipa-i trecatoare si firul se poate rupe oricand. Toate astea imbracte intr-un stil foarte jucaus, pare un soi de incantatie a unui copil.
sigalia
25 Jun 2014, 10:32
Pentru mine capacitatea a insemnat sfarsitul copilariei.
Si daca mi-ar sta in putere as incepe reforma invatamantului interzicand orice examen inainte de majorat.
Pe vremuri bacalaureatul se numea examen de maturitate si parca era primul din viata unui om.Dar societatea evolueza,nu ?:D
O faza reala din scoala de azi :
Un profesor de desen,un dascal cum rar mai vezi ,imi spune ca a dat la clasa a 5-a copiilor drept tema ilustrarea unei sevcente sau a unui personaj dintr-un basm preferat.
7 copii din clasa de 28 au fost in imposibilitatea de a executa cerinta deoare ....nu auzisera,nu citisera sau nu li se citise nici un basm vreodata.
Mentionez ca nu ne aflam intr-o scoala sateasca rupta de lume ,ci intr-unul din orasele mari ale tarii.
"Si ce-ati facut ?- il intreb pe om - i-ati pus sa deseneze un personaj din jocurile online ?"
"Oh,n-a fost nevoie !"- vine raspunsul.
Copiii au in topul favoritelor ceva care le place mult mai mult.Ghiciti ce ? Ta-tu-a-je-le ! :))
Sunt atat de pasionati si fermecati de ele incat fac niste lucrari impresionante prin originalitate si libertatea de expresie ;)
Twinsen
25 Jun 2014, 11:38
faraimaginatie, comentariul tau e exact ce se astepta de la elevi. Si prin asta e un esec in a intelege poezia si intentiile reale a lui Minulescu. Am putea inlocui poezia cu un articol din ziar despre anul nou si comentariul tau n-ar avea nevoie decat de mici ajustari. 'trup curat, neprihanit'' nu se refera la orice inceput, ci exprima efectiv o dorinta de puritate, ceea ce devine si mai clar in poezia completa, unde e alipit de o referinta la Isus. Singura remarca mai putin generica, cea ca poezia are "stil foarte jucaus, pare un soi de incantatie a unui copil" trece oblic pe langa, avand in vedere ca stilul e de fapt foarte matur si masurat, in pofida aparentei de lejeritate. Deseori cand vezi un maestru practicandu-si arta, totul pare simplu, o joaca, asta pana incerci sa faci si tu acelasi lucru si descoperi complexitatea reala.
A dori, a pofti, a voi, a vrea sunt sinonimele adecvate, "a pretinde" e prea imperativ, presupune forţă.
Nici unul dintre ele nu poate inlocui "cer" in contextul poeziei. In general vorbind, mie nu mi se pare de exemplu ca "a vrea" e un sinonim pentru "a cere", poti sa vrei o gramada de lucruri, fara sa le ceri. Dar daca asa zice dictionarul...
bremen1980
25 Jun 2014, 11:57
Daca atatia oameni ( cu minte mai multa si trecuti prin viata si prin carti ) nu reusesc sa le vina de hac acestor subiecte intrun mod satisfacator , ce pretentii sa mai avem de la niste elevi de clasa a 8 a ??? :( .
De la astia cu comentariile lor pompoase ni se trage totul . Au vrut astia sa faca din elevi niste producatori de texte simandicoase .'' Eminescu o sa-i judece ''' pentru ca au ajuns la asa ceva :-O :
Perle academice:
„Într-o operă non-canonică, recurenţele chreodei şi raporturile incertitudinale se manifestă pe deplin, printr-un permanent dinamism contradictorial magmatic. Cele patru «stoikeia» la care am recurs spre a indica răspîntiile tensionale ale poeziei secolului al XX-lea, se regăsesc în opera eminesciană ca unde magmatice în plină desfăşurare epirogenetică...” Pompiliu CRĂCIUNESCU în Eminescu – paradisul infernal şi transcosmologia, Editura Junimea, Marele Premiu al Centrului de la Ipoteşti în 2006
„Caietele ne dezvăluie cît de rodnică ar fi putut fi toamna eminesciană dacă am fi avut şi o vară eminesciană şi dacă verile – în sensul real al cuvîntului – nu i-ar fi fost confiscate de istovitoarea muncă din redacţia bucureşteană, goală în sezon estival, cînd ceilalţi îşi făceau vacanţele la munte sau la mare.” Vasile MUSCĂ în Lumile şi trecerile lui Eminescu, Editura Grinta, 2004
„Numele său iniţial Mihai Eminescu are exact 14 litere (5 şi 7). Poetul va debuta în revista Familia – 7 litere – la 25.02.1866, asuma cifrelor 30, adică 3 sau de 5 ori 6, chiar şi anul jucîndu-se iar cu 5 şi 7. dacă mai luăm în coniderare şi titlul poeziei, aşa cum a fost scris atunci («De-a ave…») vom găsi din nou 7 litere. Recunoaşterea sa ca poet a avut loc la Junimea, care are iarăşi şi iarăşi 7 litere. Capodopera sa «Luceafărul» (10 litere adică de 2 ori 5) va apărea în revista Convorbiri literare la 7.08.1883, sumă de cifre 35, adică 8 sau de 5 ori 7. Şi mai evidente sînt aceste «coincidenţe» în opera eminesciană: time, cuvinte, titluri, toate poartă ca o povară apăsarea acestui algoritm.” Lucian FILIP în Graiul Maramureşului, februarie 2000
„Arheul devine unicul principiu al unei ontologii eminesciene, dar nu atît al uneia explicite, care nici nu prea există la Eminescu, decît în măsura în care am văzut, cît al uneia implicite, cam în sensul în care nemţii vorbesc, despre un necesar Weltanchauung al unităţii şi coerenţei operei, deci condiţionat estetic.” Mihai CIMPOI în Dacia literară, nr. 1/2000
„CHEMARE LA ROMÂNISM – An de an ne întîlnim în ziua de 15 ianuarie pentru a sărbători naşterea lui Mihai Eminescu. În fapt, în fiecare an ce trece îl îngropăm tot mai mult în propria-i imagine. Vă invităm în aceeaşi zi de 15 pentru a încerca, renunţînd la inevitabilele vanităţi ale epocii, să-l dezgropăm pe Eminescu dezgropîndu-ne în acelaşi timp pe noi.” Afiş pe holul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj
„Opiniile eminescologilor, spre exemplu cea a Acad. M. Cimpoi converge spre aceea că viaţa umană se defăşoară sub semnul cumpenei eminesciene cu două ciuturi care cînd urcă cea plină, se coboară cea deşartă.” Vlad CHIRIAC în Ecoul Eminescu, ziar editat de Centrul Academic Internaţional Eminescu, Chişinău, nr. 6/2004
„O formulă celebră din Noul Testament preconizează «Dacă ochiul tău te duce la păcat, smulge-ţi-l!» Din fericire, nici un creştin şi nici Eminescu nu şi l-a smuls. În ultimă instanţă, nici etica creştină şi nici cea a grecilor antici nu pot lămuri problema cuplului.” Svetlana Paleologu-MATTA, Eminescu şi abisul ontologic, Aarhus, Nord, 1988, p. 88)
„Spaţiul temporal 15 ianuarie – 15 iunie are deja o ciclicitate mistică. Poetul se naşte în fiecare 15 ale primei luni a anului, pe 15 iunie se duce să moară puţin – vorba altui poet – iar celelalte şase luni ale anului se purifică în Nirvana creştină, pentru a reveni iarăşi în orizontul de referinţă al românilor. De fapt, ziua de naştere fiind oarecum în apropierea Crăciunului, iar ziua morţii aproape de ziua Învierii şi Înălţării la cer a lui Isus Hristos, momentele de referinţă ale vieţii lui Eminescu se înscriu între coordonatele principalelor sărbători ale creştinătăţii ortodoxe. [...] Dumnezeu a creat lumea, dar fiul lui Dumnezeu – Eminescu a creat neamul românesc.” (Aureliu Goci, Eminescu la infinit, Bucureşti, Viitorul Românesc, 1997, pp. 32-33)
„Trecerea de la tradiţie la tradiţia rupturii nu poate fi săvîrşită decît prin intermediul unui proiect multidimensional al gîndirii, în care dimensiunile sunt date nu de ’structuri’ (fixe) ci de unde magmatice succesive şi simultane. Aceasta este noima construcţiei dinamice a interpretării, invocată mai înainte prin conjugarea mişcărilor oro- şi epirogenetică [....]. Căci într-o operă non-canonică, repetăm, recurenţele chreodei şi raporturile incertitudinale (pe care aceasta le implică), se manifestă pe deplin, printr-un permanent dinamism contradictorial magmatic. Cele patru ’stoikeia’ la care am recurs spre a indica răspîntiile tensionale ale poeziei secolului al XX-lea, se regăsesc în opera eminesciană ca unde magmatice în plină desfăşurare epirogenetică...” (Pompiliu Crăciunescu, Eminescu – paradisul infernal şi transcosmologia, Iaşi, Junimea, 2000, p. 66)
„Dacă Eminescu ar fi trăit încă 33 de ani, mai precis din 1883 încolo..., ar fi construit şi modernizat, în viziune românească, toate ştiinţele universului, afirmăm utopia cu o durere gravă îndelung mistuită de gîndirea noastră, şi Gemenii reprezintă în acest sens una din dovezi.” (Constantin Crişan, Eminescu versus Dumnezeu sau Blestemul în genunchi, Bucureşti, Eminescu – Vinea, 1999, p. 50)
„Fiecare ieşire peste graniţă, era însoţită în prealabil de o şedinţă de spiritism, spiritul lui Eminescu asigurîndu-ne că totul va fi bine şi să nu uităm că în toate călătoriile, spiritul lui şi al Petriei sunt alături de noi tot timpul şi orice s-ar întîmpla, ne vor scoate din încurcătură. Să ai asemenea garanţii şi să se îndeplinească absolut toate prezicerile, ne făcea să trăim permanent, miracol după miracol, un fel de Nirvana, pe care am fi dorit-o s-o trăiască cît mai mulţi dintre semeni de ai noştri.” (Aurel Constantinescu-Severin, Revelaţii din lumea de dincolo, Editura asociaţiei Culturale UNESCO „Iulia Haşdeu”, 2003, p. 20)
„Asemeni oricărui tînăr îndrăgostit, Eminescu se va plimba pe lîngă plopii fără soţ şi va degera în faţa casei, aşteptînd ca iubita să se arate la fereastră. O va dori trupeşte, demonstrînd o normalitate contestată pe nedrept de unii, iar tocmai de aceea va fi înţeles şi căutat nu numai de abstinentul adept al amorului frustrat şi pur.” (Ovidiu Vuia, Misterul morţii lui Eminescu, Bucureşti, Editura Paco, 1996, p. 61)
Din ancheta „Românul secolului, românul mileniului” realizată în anul 1999 printre de către Ziarul de Cluj, iată cîteva dintre motivaţiile celor care l-au nominalizat pe Eminescu:
• „Pentru că este unificatorul naţiunii şi coloana sa vertebrală” - Nicolae Breban
• „Pentru că a realizat chintesenţa spiritualităţii româneşti.” - Adrian Iorgulescu
• „Pentru că a sublimat tot ceea ce putea fi sfinţire în stilul românesc.” - Cornel Nistorescu
• „Pentru că a întruchipat esenţa spiritualităţii culturale româneşti.” - Şerban Papacostea
• „Pentru că este stîlpul fiinţei naţionale.” - Răzvan Theodorescu
http://dilemaveche.ro/sectiune/dileme-line/articol/mitul-lui-eminescu-contemporanul-nostru
faraimaginatie
25 Jun 2014, 12:01
Twinsen, bine, tu stii mai bine.
MariaMona
27 Jun 2014, 12:58
Nici unul dintre ele nu poate inlocui "cer" in contextul poeziei. In general vorbind, mie nu mi se pare de exemplu ca "a vrea" e un sinonim pentru "a cere", poti sa vrei o gramada de lucruri, fara sa le ceri. Dar daca asa zice dictionarul...
Faptul ca nu ti se pare tie, nu inseamna ca ai dreptate. Aici e vorba de sensul pe care il are in poezia asta, in contextul asta. Cand ii spui cuiva, de exemplu unui copil: "Fa-ti temele! Ai auzit ce-ti cer!" e clar ca poti spune "Ai auzit ce vreau?!". Daca tu nu vezi asta, nu e vina noastra sau a dictionarului de sinonime (Sau poate esti tu fara imaginatie?! :) ) Si, intr-adevar, exista mai multe feluri de sinonime, nu toate sunt perfecte - adica reprezinta sensul exact al unui cuvant.
Uite, in linkul asta iti da si exemple in paranteza cu diferitele posibile sensuri si sinonime ale lui a cere http://dexonline.ro/definitie-sinonime/a%20cere
Si, va rog frumos, CITITI scriosarea din linkul asta - Scrisoarea unei profesoare de limba romana (http://www.contributors.ro/editorial/cine-le-cere-iertare-copiilor-scrisoarea-unei-profesoare-de-limba-romana/)! E fix pe subiect si cred ca ne intereseaza pe toti cei care traim in Ro, fie ca avem copii sau inca nu.
Twinsen
27 Jun 2014, 15:46
Mi-e teama ca faci niste confuzii in ceea ce priveste sensul cuvintelor. "Ai auzit ce vreau?!" presupune o pozitie atat de inferioara a celui caruia te adresezi incat nu vad cum s-ar potrivi in poezie. Parca poetul vorbeste cu Anul Nou, nu cu fiu-so cel mic...
"A vrea" sau "a dori" se refera la sentimentele si impulsurile interioare, nu la obligatia altora de a le indeplini. Daca ai fi citit cu atentie link-ul pe care chiar tu l-ai dat, ai fi remarcat ca exemplul dat de ei e "ochii vad, inima cere". E un sentiment, un impuls interior, nu o cerere adresata unei alte persoane. Poti sa inlocuiesti "cer" cu "doresc" atunci cand se refera la sentimentele si impulsurile tale interioare, nu atunci cand cererea depinde de libertatea altei persoane. Poate exista situatia in care alte persoane sunt obligate sa iti indeplineasca dorinta, vrerea, impulsurile tale interioare. Si atunci simpla exprimare a dorintei tale, se traduce intr-o obligatie pentru ei de o indeplini. Cand ii spui copilului tau "Fa-ti temele! Ai auzit ce-ti cer!" tu de fapt nu adresezi o cerere altei persoane, ci iti impui propria ta dorinta. De asta poti sa inlocuiesti "cer" cu "doresc".
P.S. De acord cu ce exprima doamna profesoara in scrisoare. Ar fi trebuit sa fie mult mai multe reactii de felul acesta.
cum naiba nu sunt bani pentru salvamari dar sunt pentru care alegorice si carnaval la mamaia?:-/
Pe zi ce trece, se ingusteaza sulul de hartie igienica.
Ma refer la sulul de 50 de bani din piata, nu la ala din supermarket, cuantificat si parfumat pentru cururi de pension.
Micsoreaza diametrul sulului, in mamaliga ma-tii de afacerist harciog. Fa panglica aia de hartie mai scurta, mai lejer rulata, mai expandata, mai pufoasa, mai eterata, daca altfel nu te duce mintea sa-ti faci afacerea rentabila, dar, pliz, nu-i micsora latimea. Unde naiba o sa ajungem?
La bideu?
N-am bideu.
copila_satanista
08 Jul 2014, 14:52
:))) mi-a placut asta!
faraimaginatie
08 Jul 2014, 17:51
Care-i faza cu reclama aia la kfc? Apare pe ecran si adio, forum; nu mai poti face nimic. Very smart ad, I must say.
marillion
09 Jul 2014, 07:40
Adblock Plus 2.6.3 extensie de Mozilla (asta folosesc eu) şi nu vei mai vedea reclame.
Twinsen
15 Jul 2014, 21:39
https://www.youtube.com/watch?v=AxJbqtydi-0&feature=youtu.be&t=4m44s
Base: Masura asta va crea un deficit de 5 miliarde, de unde ii recuperam?
Doamna ministru: Aaaa...e o masura buna, o sustin din tot sufletul!!! Am si un studiu...
Base: Da-ti-mi studiul.
Doamna ministru: ..................
Ce viitor maret se prefigureaza....
anaemona
15 Jul 2014, 22:02
Twinsen, care e masura? Ce inseamna MTO? Da-mi un link, nu zic sa explici.
Am ascultat putin, n-am rezistat, parca sint niste elevi de scoala, oamenii astia au in miini destinul unei tari?
Aseara am inceput sa vad Inside Job, n-am rezistat de somn, dar era si prea tehnic pentru mine, filmul. Cum au fost lasate si s-au facut legi care sa le permita bancilor sa investeasca cu risc foarte mare. Filmul incepe cu Islanda - inainte de falimentul din 2008 era o tara cu aer nepoluat, oamenii aveau tot ce le trebuia ca sa traiasca, un fel de model de tara in care sa traiesti, cred ca excluzind frigul. Cum a privatizat statul bancile, desi nu era nevoie, cum au imprumutat bancile bilioane de dolari, de 10 ori mai mult decit produsul brut al intregii tari, cum au lasat diverse firme sa polueze si in final cum au devenit saraci. E absolut strigator la cer.
Ce inseamna MTO?.
pun pariu ca nici cei care au inventat termenul nu stiu exact.:)
exista o vorba care nu s-a demodat niciodata "teoria , ca teoria, da' practica ne omoara." si nu inteleg de ce toata lumea este extaziata de modul acesta in care se platesc polite. parca am asista la un meci si aplaudam cand favoritul mai da cate una la...gioale. ar trebui sa ne intereseze esentialul din tot acest circ mediatic: este sau nu, un moment potrivit pentru o relaxare fiscala? cat despre efecte, astea sunt clare si intuitiv, normale, fara a ni le explica insusi ministrul.
Twinsen
15 Jul 2014, 22:19
Twinsen, care e masura? Ce inseamna MTO? Da-mi un link, nu zic sa explici.
Masura e reducerea taxelor la angajator, sa plateasca mai putini bani la stat pentru angajatii lor. Cat despre MTO: http://ec.europa.eu/economy_finance/economic_governance/sgp/preventive_arm/index_en.htm
Twinsen
15 Jul 2014, 22:29
exista o vorba care nu s-a demodat niciodata "teoria , ca teoria, da' practica ne omoara." si nu inteleg de ce toata lumea este extaziata de modul acesta in care se platesc polite. parca am asista la un meci si aplaudam cand favoritul mai da cate una la...gioale.
Daca asta ai inteles tu din imaginile alea, atunci cred ca ar fi bine sa le revezi. Reducem taxele pentru angajator => mai putini bani la buget care e deja stramtorat => de unde recuperam banii lipsa? Vorbim de miliarde de lei, o suma uriasa. Iar raspunsul ministrului finantelor e ca ea crede cu "tot sufletul"? Si nu e in stare sa prezinte nici o analiza, nici un studiu, ar trebui sa ne incredem in sufletelul ei? E stupefiant si nu are vreo legatura cu politica ci cu logica si bunul simt.
anaemona
15 Jul 2014, 22:40
Masura e reducerea taxelor la angajator, sa plateasca mai putini bani la stat pentru angajatii lor. Cat despre MTO: http://ec.europa.eu/economy_finance/economic_governance/sgp/preventive_arm/index_en.htm
Mersi. Complicat MTO-ul asta. Daca reduc taxele la angajator probabil le vor mari pe ale salariatilor, asta e masura peste tot. N-am inteles de ce trebuie sa ne purtam frumos cu firmele, pentru ca aduc joburi si nu cu salariatii, pentru ca sustin economia, atit cu taxele, cit si cu consumul.
Daca reduc taxele la angajator probabil le vor mari pe ale salariatilor, asta e masura peste tot. N-am inteles de ce trebuie sa ne purtam frumos cu firmele, pentru ca aduc joburi si nu cu salariatii, pentru ca sustin economia, atit cu taxele, cit si cu consumul.
pai, explicatia ar fi simpla. importanta este reducerea CAS pe total, mai bine sa reduca cota angajatorului, fiindca cea a angajatului inseamna o valoare mai mare a punctului de pensie (contribui mai mult la asigurarea personala). dupa cum toata lumea stie, ambele cote sunt calculate, retinute si platite de angajator. daca se reduce cota angajatorului, cred ca nu este greu de ghicit ca asta inseamna ceva economie de cheltuieli, mai ales in cazul firmelor cu cifra de afaceri mare. in felul acesta, angajatorii sunt stimulati sa evite folosirea muncii la negru, sa evite sa riste plata unor amenzi foarte mari, in cazul in care o fac, si in felul acesta, o parte din veniturile de pe piata neagra sa treaca la vedere pentru a putea fi la randu lor, impozitate.
problema, dupa parerea mea, nu ar fi neaparat reducerea impozitarii veniturilor. angajatorul intampina tot felul de probleme legate de legislatia muncii, de drepturile si obligatiile lui, de drepturile si obligatiile angajatilor. faptul ca, peste noapte (sa presupunem), angajatorii ar renunta la folosirea muncii la negru, ar declara toti salariatii, inclusiv venitul lor real, acest lucru, nu inseamna, automat, ca vor creste incasarile bugetare. una este sa declari, alta este sa si platesti!
din nefericire, in Romania, neplata stopajului la sursa a devenit de mult timp, sport national. iar in realitate, este foarte, foarte greu, sa recuperezi de unde nu exista decat scriptic, iar faptic, aproape deloc.
si inca ceva, nu lipsit de importanta. incepan cu luna aceasta, salariul minim pe economie a crescut de la 850 lei la 900. tinand cont ca reducerea CAS ar incepe de la 1 octombrie, poate calculele facute au avut in vedere si aspectul maririi bazei de impozitare. adica aplici un procent putin mai mic, la un venit un pic mai mare. cumva, totul tine de largirea acestei baze, fiindca in ultimii ani, cresterea veniturilor bugetare s-a bazat in mare parte pe lucrul asta, si mai putin pe impozitarea unor venituri suplimentare. este ideal sa reduci fiscalitatea si in acelasi timp, sa mentii ritmul incasarii de impozite si taxe. lucrul acesta presupune o buna cunoastere a realitatii economice, proceduri fiscale simple, dar eficiente,un sistem fiscal fiabil. din pacate, noi suntem departe de ideal.
bremen1980
19 Jul 2014, 19:43
Mondialul de fotbal mi-a folosit mai mult decât aş fi crezut .A fost un spectacol reuşit , dar şi un bun pretext pentru o ( nouă) rundă de băgat capul în nisip.Am ales politică struţului şi am redus cât am putut expunerea mea la mass-media : ştiri radio /TV , ziare , bloguri , FB ,s.a. Au mai scăpat câteva radiaţii( niscaiva titluri de Click/Libertatea citite prin tramvaie ) , dar în mare măsură ,scutul a rezistat şi mi-am păzit mintea de vibraţii negative .
Mondialul s-a dus , scutul protector s-a dus şi el .Curiozitatea a învins şi au apărut de vreo săptămâna : Băsescu-Ponta/Petrescu , avionul doborât în Ucraina , Israel -Gaza , M. Columbeanu şi copilaşii ,Andrei Pavel divorţează , bloguri şi pagini de FB pline de înjurături şi de ura. Bonus : Victor Slav dat afară de la Pro TV .
Parcă m-aş fi întors din vârful muntelui, la furnalul unui combinat chimic sau la o groapă de gunoi .
După pauze din astea ,creierul procesează mai greu şi noutatea rămâne parţial nedigerata . Când am auzit de avionul malaezian prăbuşit am avut o reacţie demnă de EBA :'' Bă , dar cum a ajuns avionul ăla din oceanul Indian în Ucraina şi unde a stat atâtea luni ???? "
Nu ştiu până la urmă de câtă informaţie avem nevoie şi cât putem noi digera fără să facem buba la cap . Nici să nu ştim pe ce lume suntem , dar nici să ni se umple mintea de toate dramele şi spaimele lumii .
Azi am început ziua cu stângul şi m-am repezit de dimineaţă la troacă cu lături şi dai şi te enervează pe net . Afară plouă şi eu mă enervăm citindu-i pe cei atât de inteligenţi , dar din păcate atât de răutăcioşi .După câteva ore de ingerat otravă, am ieşit soarele ,am spus stop şi am ieşit prin parcuri . Altă lume , alte perspective , multe mirese , mulţi naşi /nănaşi . Sâmbătă e zi de pozat nuntaşii în parcuri . Rude arse de soare venite la nunat nepoţilor , bărbaţi în costume noi ( şi cam incomode) şi cămăşi mov/roz , mirese zâmbăreţe care-şi prind tocurile printre dalele de pe alei , baloane sparte de prichindei ferchezuiţi . Sâmbătă se pozează lumea lângă statui . Sâmbătă trebuie să stai cât mai puţin pe net
bremen1980
12 Aug 2014, 12:18
Mă supără ura asta îndreptată împotriva bătrânilor . Au ieşit câţiva zevzeci la marşul organizat de Antena 3 ( unde erau şi mulţi tineri) , şi brusc bătrânii din ţară asta sunt învinuiţi de toate relele . Au dus ţară în prăpastie , trag Romania în jos , pensiile lor ne mănâncă nouă viitorul ,s.a.m.d. Nu mai avem noi loc de bătrâni să trăim şi trebuie să scăpăm de ei . Se plimbă toată ziua cu cărucioarele lor prin autobuze şi nu ne lasă pe noi ăştia tineri să câştigăm mii de ero pe luna la joburile noastre glamoroase.
Mă mir că nu i-am prea auzit şi pe cei care să sară în apărarea bătrânilor
Si, mai mult, se plang unii din astia cu capetele pline de fumuri ca batranii si taranii au nenorocit tara asta. Bine, nu chiar toti batranii si taranii, mai mult aia atinsi de saracie, ramolisment si analfabetism, votand ca vitele, fermecati de mesajele caravanelor de stanga.
Si, cica, o vor nenoroci-o si la toamna.
Eu nu pot gandi asa despre batrani, eu mor de respect cand am de-a face cu unul. Nu conteaza cum a trait, cat a curvit si pe cati i-a calcat pe gat la viata lui. Merita respect neconditionat pentru ca e Batran.
Eu nu pot gandi asa despre batrani, eu mor de respect cand am de-a face cu unul. Nu conteaza cum a trait, cat a curvit si pe cati i-a calcat pe gat la viata lui. Merita respect neconditionat pentru ca e Batran.
ca sa castigi respectul celor din jurul tau, nu trebuie sa ajungi octogenar. mi se pare absolut firesc sa ofer scaunul de langa mine, unei persoane in varsta. este o chestiune de bun simt si de educatie.mi se pare normal sa ajut un batran sa traverseze strada, sa-l ajut cu o sacosa grea, sa-i citesc pretul intr-un supermarket, sau sa-i ofer prioritate la coada. dar, atat si nimic mai mult. pe batranii din propria familie, ii poti iubi sau ii poti detesta, depinde de sentimente.
indiferent de cat de multa moralitate ne-ar coplesi atunci cand suntem sensibilizati de neputinta datorata varstei, sau de cat de cuceriti suntem de intelepciunea faptelor lor, cred ca trebuie sa cumpanim inainte de toate,OMUL si nu varsta lui:
http://youtu.be/Yrnb5SOODRI
p.s. parere personala: cu cat inainteaza in varsta, adultul redevine copil.
Nu, rvn, e oleaca de sarcasm in ce spun eu acolo, bremen l-a sesizat dar si-a sters postarea.
Din punctul meu de vedere, oricat ar fi el de fluid, nu respect nimic daca nu merita respectat. Babele zbarcite, vopsite si fardate, nevrand sa recunoasca fata de ele insele ca fizicul le-a scos pe linie moarta, bosorogii care isi declama cu orice ocazie alea cinspe idei in fata carora s-au plecat si de pe urma carora au profitat, samd.
Apropo, bremen, mersi pentru link-ul spre innuenda, mie nu mi-e rusine sa recunosc ca-mi place, o sa citesc tot. In fata cui sa-mi fie rusine? Daca da vreo Melancholie peste noi, indivizii ca innuenda ar fi...
Fir-ar, nu mai stiu ce ce vroiam sa spun. Hac, ma duc sa ma culc (:|
p.s. parere personala: cu cat inainteaza in varsta, adultul redevine copil.
Intr-adevar, asa ar trebui sa fie, si nu e vorba de regresie. E neti-neti sau ce-o fi, dar nu ramolisment.
Nu, rvn, e oleaca de sarcasm in ce spun eu acolo, bremen l-a sesizat dar si-a sters postarea.
de regula, depistez nuantele. daca tu spui ca-i sarcasm, atunci,e unul foarte negru. mesajul lui brem l-am scapat.
bremen1980
17 Aug 2014, 16:22
Am șters-o pentru că generalizam prea mult .
Cazuri concrete :
1. Vineri - mă întorceam acasă cu un autobuz în care ''aeru' '' funcționa, dar nu se prea simțea X( . Urcă un țigan burtos pe la 40 ani , se aruncă pe-un scaun și deschide larg geamul . La câteva rânduri în față , un moșulică începe să urle : ''Inchideti geamurile , că merge aeru ' ! "" Țiganul era răcorit de ce intra pe geam așa că nici gând n-avea să închidă geamul .Moșul trepida și se înroșise de furie : ''Sunt în autobuzu ' asta niște tâmpiți care nu-și dau seama că trebuie să țină geamurile închise dacă merge aerul condiționat '' .Țiganul nici că se sinchisea de moș , nici măcar cu o înjurătură .
Coboară țiganul și moșulică ăla sare că un tigru și închide geamul . Când să se întoarcă la scaun , surpriză, cineva îi luase locul . După ce coboară moșul , o femeie :''Asta era din ăla care toată viață a lucrat în armată sau la poliție , numai astai sunt așa ...'' >:) Adevărul e că moșul era din ăla slab , dar vânos și plin de răutate .
2. Nu suport cărucioarele cu care se tot plimbă prin autobuze pensionarii . M-am trezit de multe ori cu ditamai căruțul parcat pe câte un picior . Bineînțeles că nu era gol :(( . Cum văd un căruț din asta , cum mă feresc .
Așteptam tramvaiul zilele astea și vine la mine o băbuță cu un căruț : ''Domnu'/baiatu' mă ajutați și pe mine să urc în tramvai căruțul asta ??? :-O . Tocmai pe mineeeee.
Bineînțeles că am ajutat-o și bineînțeles că avea vreo 50 kg . Ce cumpărături făcuse oare femeia aia ??? Spanac cu fier (beton) sau ducea vreun calorifer la fier vechi ??
În concluzie : viață e complexă și-are multe aspecte .
bremen1980
17 Sep 2014, 19:39
Cică au ajuns și femeile să înșele ! Pe asta chiar n-o bănuiam . :(( :-O
http://womensinfidelity.com/
bremen1980
29 Sep 2014, 22:26
ISIS e la periferia Bagdadului
Mari demonstraţii în Hong Kong
Ebola în Africa
Vulcani activi în Japonia
Alegeri în Romania ......
şi George Clooney s-a gândit să se însoare.
bremen1980
16 Oct 2014, 12:09
Basescu pleaca de la Cotroceni , dar pleaca cu scandal . Deconspira ,balacareste , ataca furibund si tardiv incheindu-si mandatul la fel cum l-a inceput . Bagacios , odios , enervant , marlan , dar nici nu vad pe altcineva care s-o fi pus parte-n parte cu caracatita PCR/FSN/PSD . Ca la randul lui a ajutat la nasterea unei alte mici mafii ....
10 ani de circ demn de DDTV s-au dus asa de repede si parca au trecut fara folos .
L-am votat pe ''marinar '' si partial regret . Ma asteptam la mult mai multe , mai ales ca avut un deceniu Romania pe mana . Ma consolez cu urmatoarele :
- daca era Nastase la putere -linistea era la ordinea zilei , dar coruptia se tripla
- justitia a inceput sa functioneze sub Basescu chiar daca inca e incompleta , e directionata doar in unele parti ( dirijata politic) . Treaba asta nu este meritul lui Basescu , dar barem in mandatul lui s-a dat primul cep la butoi .Sa speram ca urmatorul presedinte o sa sprijine o justitie pe derulare rapida si care sa atace coruptia din toate taberele .
Twinsen
16 Oct 2014, 16:02
Basescu a reusit niste performante fantastice. Nu "a avut Romania pe mana", cand de fapt existau deja sisteme de putere atat interna cat si externa, plus inertia istorica a poporului roman. E absurd sa crezi ca un singur om le va face pe toate, va face economia sa duduie, va rezolva problemele de educatie si sanatate, etc. A avut insa capacitatea sa indrepte Romania spre statul de drept, spre niste valori corecte. E ceea ce isi propusese de exemplu Emil Constantinescu, dar a esuat pentru ca a fost prea slab. Basescu e un patriot real, un om cu un psihic de fier, iar in spatele hahaitului sau popular e o inteligenta foarte ascutita. E destul sa-i asculti un discurs, aproape oricare dintre ele si sa vezi ca e ani lumina in fata oricarui contracandidat: ideile au consecventa si logica, sunt livrate intr-un stil accesibil si au un impact pozitiv sau negativ asupra audientei, sunt foarte greu de ignorat. Si nu sunt discursuri goale, ci urmate de realizari. Sa asculti un discurs a lui Johannis e somnifer garantat, continut banal si expresie de caramida. Iar Ponta nu reprezinta nici o valoare, e camelonul ideal, minte cum respira.
Istoria ii va face dreptate lui Basescu, se va vedea curand cum e tara cu altul ca presedinte. Sa nu uitam cum prezidentiabilul Geoana se ducea la consfatuiri cu Vantu, care printre altele a furat banii oamenilor cu FNI. Asta ar fi fost presedintele tarii, prietenul unor oligarhi cu care ar fi saracit in continuare natiunea. Lui Basescu nu i s-a putut niciodata reprosa ca e controlat de baroni locali, de oligarhi, de oricine altcineva de altfel. Ce i se poate intr-adevar reprosa e grosolania, dar e ca si cand te-ai plange ca omul care vasleste barca spre mal miroase a transpiratie. Preferi un domn parfumat cu care sa te ineci? Intr-o tara ca Romania, ca sa faci lucrurile sa se miste din pacate trebuie sa fii uneori badaran, altfel risti sa fi luat drept fraier. Basescu a fost un mic miracol si asta se vede in campania electorala actuala: nimeni nu se apropie nici pe departe de capacitatea sa.
bremen1980
16 Oct 2014, 19:25
Nu l-as clasa pe Basescu la miracole pentru ca ar trebui sa diluez supranaturalul . L-as pune insa la categoria ''la timpul potrivit '' .Era timpul ca cineva sa aprinda focul in jungla romaneasca si Basescu asta a facut . Au luat foc vizuinele si lighioanele afumate fug in toate directiile .
Nu putea sa faca Basescu toate de unul singur si tocmai de aia ar fi fost buna nitica diplomatie din partea lui . Am scris diplomatie si nu compromis pentru ca de diplomatie avea nevoie ca sa-si faca o echipa redutabila . Prin caracterul lui a facut exact opusul , adica i-a alungat pe toti de langa el , buni sau rai . Nu poti sa te certi cu toti si tot timpul si sa vrei sa mai construiesti ceva .
Basescu a fost un presedinte care a daramat structuri care trebuiau daramate , dar in viata trebuie sa si construiesti . Nu era normal sa lase cativa oameni de calitate la butoane dupa plecarea lui ??? Dreapta e dezbinata rau , Johannis scos din joben abia mormaie doua vorbe , Monica Macovei are idei putine si fixe , de Udrea ce sa mai vorbim .
Sper sa nu fie asa, dar Ponta pare sa fie favorit in ciuda dezvaluirilor . Cei care-l voteaza pe Ponta nu pot fi clintiti de dezvaluiri din astea( plagiat , agent acoperit) pentru ca ei tocmai asta apreciaza la un politician /afacerist - ca a reusit sa pacaleasca sistemul si ''s-a ajuns'' . Daca-i spui unui nea X ca nu stiu ce politician a furat x milioane o sa-ti zica : '' Pai doar n-o fi prost sa aiba atatea fonduri pe mana si sa nu puna si el mana . Cine are mierea , se linge pe degete '' . Omul obisnuit il injura pe politician cu gura , iar in inima lui are invidie ca nu e el in locul norocosului .
In fine , vom trai si vom vota .
Twinsen
16 Oct 2014, 20:13
Basescu a fost un presedinte care a daramat structuri care trebuiau daramate , dar in viata trebuie sa si construiesti . Nu era normal sa lase cativa oameni de calitate la butoane dupa plecarea lui ??? Dreapta e dezbinata rau , Johannis scos din joben abia mormaie doua vorbe , Monica Macovei are idei putine si fixe , de Udrea ce sa mai vorbim .
De unde sa lase oamenii aia de calitate? Uita-te la oamenii politici romani din orice partid, unde vezi calitate? Tocmai de aia il apreciez asa mult, ca printre orbi chiorul e imparat. :P Daca il puneam langa Carol I de exemplu, mai palea admiratia, fara a disparea. Dar langa Johannis sau Ponta...............
bremen1980
17 Oct 2014, 11:30
Tatulici si procurorul cel mai tanar (pe) ''care l-a gasit in parchet '' . O fi raschetat mult dupa el ??? :(( . Sectorul 5 producea multe valori din vremuri imemoriale : Vanghelie , Ponta .....
http://reportaj.stirileprotv.ro/victor-ponta-candidat/
Twinsen
20 Oct 2014, 15:19
Am facut un drum in weekend in care am strabatut jumatate de tara. Peste tot erau afisaje electorale, dintre care cele a lui Iohannis aratau cam asa: http://i0.wp.com/www.sansanews.ro/media/components/news/news/295x/7663.jpg?w=740 Din mersul masinii textul cu "lucrului bine facut" era aproape invizibil, din cauza fontului mic. Ramanea "Iohannis, Romania" care e o chestie absolut banala ca si slogan, cei mai in varsta poate isi amintesc slagarul "Poporul, Ceausescu, Romania". :D Un alt element definitoriu a afisului e gestul mainii, molatec, cu degetele indreptate in jos, parca temator sa nu atinga ceva. Alte variante ale afisului, au degetul aratator aratand in jos ca aici: http://www.ziartricolorul.ro/wp-content/uploads/2014/10/afis-iohannis-generic-principal-300x244.jpg un gest cu o conotatie instinctiv negativa. Pacat de milioanele alea de dolari care cica s-ar cheltui pe campania electorala, daca astea sunt rezultatele.
bremen1980
20 Oct 2014, 19:19
Nici nu stiu cat mai pot sa influenteze toate afisele astea un electorat care e de ani de zile impartit . Caprele si oile sunt deja separtare , dar e o problema cu aia care nu se dedic daca sa ajunga la vot si cu cine sa voteze.
Am auzit in ultimele luni piesa asta de mai multe ori . E ok , dar ce mesaj transmite barbatului mioritic ??? S-o lase sa plece asa usor fara s-o ameninti si sa bagi spaima in ea ???Fara sa te stie vecinii din blocul in care ea s-a mutat de frica ta ?? Fara s-o urmaresti la munca , la parinti ( unde s-a refugiat) , fara sa-i faci viata un chin cu urmari demne de stirile de la ora 5 ??? Unde va credeti domnule Berindei ??? Aici e Romania , nu Olanda , Suedia sau Elvetia .
https://www.youtube.com/watch?v=rbTpuP_3dAQ
sigalia
20 Oct 2014, 23:11
Am facut un drum in weekend in care am strabatut jumatate de tara. Peste tot erau afisaje electorale, dintre care cele a lui Iohannis aratau cam asa: http://i0.wp.com/www.sansanews.ro/media/components/news/news/295x/7663.jpg?w=740 Din mersul masinii textul cu "lucrului bine facut" era aproape invizibil, din cauza fontului mic. Ramanea "Iohannis, Romania" care e o chestie absolut banala ca si slogan, cei mai in varsta poate isi amintesc slagarul "Poporul, Ceausescu, Romania". :D Un alt element definitoriu a afisului e gestul mainii, molatec, cu degetele indreptate in jos, parca temator sa nu atinga ceva. Alte variante ale afisului, au degetul aratator aratand in jos ca aici: http://www.ziartricolorul.ro/wp-content/uploads/2014/10/afis-iohannis-generic-principal-300x244.jpg un gest cu o conotatie instinctiv negativa. Pacat de milioanele alea de dolari care cica s-ar cheltui pe campania electorala, daca astea sunt rezultatele.
De acord,dar Iohannis are o postura decenta totusi,macar nu ranjeste tamp la natiune ca ceilalti.
Am google-it nitel sa fac un studiu comparativ al afiselor si dincolo de faptul ca m-am amuzat de figurile lor( parca si-au pus in cap sa-si bata joc de ei cand i-au pozat ) am dat de o glumita reusita :
http://s15.postimg.org/9aah8g08r/gherla_0.jpg
Detaliile aici :
http://www.ziardecluj.ro/ponta-porc-elena-vita-iohannis-pasare-campanie-electorala-inedita-
la-o-carmangerie-din-gherla
P.S.Ar fi de dorit ca pasare sa vina de la ...rara avis
Domolul
25 Oct 2014, 09:13
- lipitura aceea pe hartia igienica care nu se desface ( cacofonie permisa )
- cei care, asa cum bine a spus si Pitbull, blocheaza scarile rulante, si mai nou cei care stau pe benzile rulante, vezi aeroporturi, vezi supermarketuri. Sainfeld avea o vorba despre ei : Hei ! suntem cumva pe o banda din aceea din parcurile de distractii in care stai in timp ce te plimba prin parc si te astepti sa iti apara ceva ? com’on people, move on!
bremen1980
29 Oct 2014, 11:18
Păi cum să nu-ti dai seama că și-a băgat Aghiuță coada la lansarea aceste rachete ??? 666 comentarii = Sarsailă e împotriva explorărilor spațiale . Bonus : CARD de sănătate = DRAC de sănătate >:)
Urmăresc de ceva vreme postările NASA de pe FB fiind interesat de modulul spațial care o să aterizeze pe suprafața cometei 67P/ChuryumovaGerasimenko în data de 12 noiembrie ( filmul Armaghedon va spune ceva ?? ;) ). Știam așadar și de celelalte misiuni desfășurate de NASA . Aseară am vrut să văd online lansarea rachetei spre stația spațială , dar ora târzie ( 01:22 ora României) la care avea loc m-a descurajat . Dimineață am aflat că rachetă a explodat la 6 secunde de la decolare . Bine că nu era o rachetă care să poarte și personal . Rău e că lovește puternic în eforturile private din domeniul aerospațial .
http://oi61.tinypic.com/nwmyjc.jpg
Ma enerveaza ingrozitor nesimtirea lui ponta! cat tupeu pe jegul asta
bremen1980
04 Nov 2014, 19:26
Ma enerveaza ingrozitor nesimtirea lui ponta! cat tupeu pe jegul asta
A cam scapat spre fotoliul prezidential si nu vad cine sa-l mai opreasca . De unde scoate Johannis un milion de voturi ???? Nu-l vad pe la televizor sa ''treaca ecranul '' , sa mobilizeze poporul , sa ameninte , sa afuriseasca , sa sperie lumea cu focurile iadului pesedist care o sa-i arda pe cei care-l voteaza pe Ponta . Nimic , nimic de parca ar fi vorba de alegerile pentru scara de bloc .
Toti sunt acum montati pe voturile din diaspora , dar acolo vorbim de 100.000 -150.000 voturi si nu de un milion . Astia din tara trebuie rugati , induiosati , dusi cu zaharelul la sectia de votare .
As fi vrut un Johannis mai viu , mai sexy, un mascul alfa cu nadragii in flacari :"> . Are fizicul lui Arnold Schwarzenegger , dar din pacate si dictia lui .
Chiar acum ascultam un radio american online ( ceva cu mult blues, gospel , country) si mai baga reclame electorale pentru alegerile lor din noiembrie . Sunt cam de dreapta si reclamele sunt la combine , tractoare MADE IN USA . Astept sa vad daca dau si reclame la arme >:)
Twinsen
04 Nov 2014, 20:19
Mda, slaba prestatie Iohannis, un cadidat care sa fi avut macar jumatate din priza la public de la inceput a lui Basescu ar fi castigat in fata lui Ponta. Chiar daca prin absurd castiga, sistemul il va manca cu fulgi cu tot. De asta am votat Udrea in primul tur, era departe de ideal, dar cea mai aproape de directia lui Basescu. Si Macovei era ok, dar cu accentul pus prea mult pe justitie- o tara inseamna mult mai mult decat atat.
Iohanis este o combinatie letala intre calmul nemtesc si lentoarea ardeleneasca... In rest, ca si "treaba", s-a notat ce a facut in Sibiu... o singura data am trecut cu familia prin Sibiu, cu masina, iar ei care nu fusesera de mult timp in tara au avut o reactie de genul "unde suntem acum? Am intrat in alta tara?" Sibiul e rupt de romania prin tot....
Asa cum spunea cineva pe aici, (nu dau nume :D ), daca Iohanis avea un pic de "nesimtire romaneasca", nu mult, dor putina, il spulbera pe informatorul corupt...
Ce ma enerveaza pe mine la culme e cum de e posibil ca intr-o tara in 2014, sa ti se spuna de un om ca a fost ofiter sub acoperire, ca e implicat in dosarul microsoft, ca tot partidul lui, incepand cu seful de organizare a campaniei si cel mai mare contribuabil, recte Hrebenciuc, e la puscarie, sa ai in ziar stenograme cu tot ce se pregateste, schimbari de persoane, legi, toate ca sa iasa din puscarie psdistii si tu, ca popor sa nu iti schimbi nici 0,5% din intentiile de vot?
Iti meriti soarta, popor blestemat!
Pacat ca nu se vede totul asa cum vedem cei din diaspora... unde, daca n-ar fi fost republica moldova, ponta lua 5,7%. Adica il votau doar membrii ambasadei si familiile lor care sunt psdisti, ca doar sunt numiti politic.
Daca iese Ponta suntem : tari ca indivizi dar prosti ca natie .
MikkaelWolfganger
05 Nov 2014, 12:53
Eh acum si tu.Ai avut Iliesti si Basesti acolo sus.Te mai mira ca iese Ponta?Pe mine nu.
Ma enerveaza toate reactiile de dupa si chiar de dinainte de vot.Datul la gioale pe considerente politice.Daca l-ai votat pe Ponta esti batut in cap, traiesti fie din ajutor social sau pensie, nu prea iti place munca, coruptia e religie pentru tine si esti moldovean.Sau cel putin asa ma lasa sa inteleg potopul de share-uri venite chiar si din partea unor profesori pe facebook.
Ah ma mai enerveaza aia care vorbesc in sala de cinema.Am fost de Halloween la un maraton de filme horror si am dat de nsite rockeri, spirite libere, care luati un pic in freza au trancanit juma' de ora fix pe Profondo Rosso.Am ramas cu sechele.I-am visat asta-noapte.Motherfuckers!
bremen1980
06 Nov 2014, 21:02
Ţara poate să se ducă la vale , dar azi altceva mă nemulţumeşte .De ce sunt preţurile aşa de mari la MINIPRIX ? Mă uitam după nişte bocanci şi am văzut acolo unii care trec de 250 lei .Nişte modele obosite de prin colecţiile de acum 5-6 ani din Franţa /Germania /Anglia , bocanci cumpăraţi cu 10 € perechea .Nu înţeleg cum o "marfă refuzată la export "ajunge la noi să coste aşa scump . La asemenea produse urâte şi preţul ar trebui să fie pe măsură .
As fi vrut un Johannis mai viu , mai sexy, un mascul alfa cu nadragii in flacari :"> . Are fizicul lui Arnold Schwarzenegger , dar din pacate si dictia lui .
Hahah .. you`ve made my day. Ca sa fiu on topic ma enerveaza extraordinar de rau sarpele ala de Ponta. Si absolut toti cei care refuza sau le este lene sa voteze.
Hahah .. you`ve made my day. Ca sa fiu on topic ma enerveaza extraordinar de rau sarpele ala de Ponta. Si absolut toti cei care refuza sau le este lene sa voteze.++ 1
Twinsen
11 Nov 2014, 21:34
Am urmarit "dezbaterea" intre Ponta si Iohannis... vai de noi. :( Ce nivel redus, unul un demagog periculos, celalalt un habarnist care se ascunde dupa un zambet suficient. Si moderarea praf si emisiunea praf... o ora intreaga invartindu-se numai in jurul diasporei, un subiect secundar. Basescu a fost un noroc chior, la propriu si la figurat. Acum o sa ne invaluie iar "mandria" de a fi nationalisti, mincinosi, corupti, merge si asa...
Vad ca il lauzi pe Basescu, ce spui de cele 2 gafe monumentale facute de el, prima ca l-a schimbat pe Boc cu Ungureanu, fapt ce a dus la Ponta prim ministru si 2 ca in 10 ani nu a pregatit o persoana care sa ii ia locul si sa ii continue actiunile(bune dupa parerea ta) Adica dupa el ramane praful. Daca acum a fost o discutie intre un habarnist si un demagog(demagog e si habarnistul fie vorba intre noi,aletele mai grave sunt bubele lui Ponta) este vina lui Basescu. Si-a indepartat pe rand toti oamenii care l-au sustinut. A ramas cum singur spune cu Boc si Udrea.
Doar 2 gafe ca hai sa fiu indulgent, cocotarea Ebei in parlamentul european poate a fost doar acte de pupincurism de la acoliti, desi.....
Ramane totusi misterul retragerii lui Antonescu care l-ar fi batut clar pe Ponta. Sau poate ordinele nu se discuta.
Twinsen
12 Nov 2014, 10:51
Vad ca il lauzi pe Basescu, ce spui de cele 2 gafe monumentale facute de el, prima ca l-a schimbat pe Boc cu Ungureanu
Era an electoral si Boc devenise foarte nepopular. La ce ar fi folosit sa mai stea cateva luni si apoi sa plece oricum dupa alegeri.
in 10 ani nu a pregatit o persoana care sa ii ia locul si sa ii continue actiunile(bune dupa parerea ta) Adica dupa el ramane praful.
Pai pe cine sa pregateasca? Da-mi tu un nume. Tocmai l-ai criticat ca a incercat cu Ungureanu, care e un tip prezentabil, foarte inteligent si cu orientare occidentala, dar care n-a fost in stare sa se descurce in hatisul mizeriei politice si populiste. Ani de zile i s-a reprosat lui Basescu ca e badaran si hahait, dar pana la urma electoral de asta e nevoie intr-o tara de badarani care vor sa se hahaie.
Adica dupa el ramane praful.
Nici vorba. Timp de 10 ani a tras tara spre valori democratice si a dat niste lovituri cumplite sistemului corupt. Voiculescu la puscarie. Vantu, care se relaxa cu prezidentiabilul Geoana, la puscarie. Adrian Nastase la puscarie. Sau un exemplu foarte recent, doar acum cateva zile, Hrebenciuc pus sub acuzare. Baronii locali care taiau si spanzurau, acum sunt fie in puscarie, fie acuzati, fie tremura ca le vine randul. A tinut Romania ferm in alianta cu America si departe de Rusia. A existat libertate adevarata in tara, o gramada de posturi TV si ziare au putut sa-l injure zilnic fara nicio problema. S-au luat masuri nepopulare, cum ar fi introducerea camerelor video la Bacalaureat, care a scazut mult rata de promovabilitate, dar a adus lucrurile pe fagasul corect, ca furtul si copiatul nu sunt admisibile. Au fost zece ani in care "mandria de a fi roman" a fost tinuta sub frau si in loc au fost promovate cat s-a putut valori corecte: respect fata de lege, libertate de expresie, reducerea pomenilor pentru diverse categorii de paraziti sociali. Astea nu sunt praf si au lasat urme adanci in societatea romaneasca. Insa nu poti sa faci din rahat bici si sa si pocneasca. Atata timp cat o mare parte din populatie e saraca atat material cat si spiritual, va trage mereu inapoi tara si nici un presedinte din univers nu poate transforma complet asta.
sunt un antibasist convins. Basescu are muuulte bube negre. De la interventii anticonstitutionale pana la dosare penale. A pus in functii importante un grup de familiali sau apropiati (vezi ficele, vezi fosta familie cocos, etc.) si a preluat controlul a tot ce inseamna justitie, fonduri, influente.
Acum sa nu vina nimeni sa imi spuna ca justitia si-a facut datoria in cazul familiei si apropiatilor lui Basescu. E clar ca a inchis ochii.
Ceea ce ma sperie insa e ca Basescu a avut o mana de oameni pe care i-a imbogatit si i-a protejat. A fost in felul lui un tiran. El a fost partidul si partidul a fost el. Dar ceea ce va veni intr-o saptamana este groaznic. Vine o organizatie de sute de mii de membrii, o retea de baroni locali, judeteni si nationali. O alta clasa numeroasa asteapta sa iasa din puscarii, pentru ca asta sigur se va intampla. Si de aici inainte dezastrul.
Justitia va fi la fel ca in cei 21 ani de dinainte de regimul basescu. Adica supusa, nu ca in regimul basescu nu ar fi fost, dar macar in acesti ultimi 2 ani s-a miscat ceva. S-au facut arestari. Unele dosare sunt cusute nu cu ata alba ci cu funie alba, funie de aia groasa cu care se andoca ambarcatiunile. Dar toti stiam ca acei oameni erau putrezi de corupti. In fond, nici Capone nu a intrat pentru zecile, poate sutele de crime pe care le-a comis....
Dar ascultati aici la Mama Omida ce va spune: In 1-2 ani de mandat al partidului rosu, Basescu, un smenar si un afacerist cu tigani, VA AJUNGE EROU AL ROMANIEI ! Va fi declarat martir.
Eu cred ca sigur va fi trimis in judecata... cu dosare unele facute, altele (destule si suficiente) pe bune... Dar prin ceea ce vor face astia, Basescu va fi martirizat si se va plange dupa el ca dupa Ceausescu...
Din rau in mai rau, asta e destinul romaniei!
Twinsen
12 Nov 2014, 14:00
Acum sa nu vina nimeni sa imi spuna ca justitia si-a facut datoria in cazul familiei si apropiatilor lui Basescu. E clar ca a inchis ochii.
Stii ca fratele sau e la puscarie, nu? :| Sau ca fostul sot a Elenei Udrea a fost arestat in plina campanie electorala, lucru departe de a o pune in lumina favorabila. Sau ca Ioan Oltean secretar general PDL si Adriean Videanu prim-vicepresedinte PDL au fost pusi sub urmarire penala, primarul PDL al Clujului Sorin Apostu e la puscarie si mai sunt destule exemple.
sau ca Monica Iacob Ritzi condamnata in prima instanta. Stiu! Frate-sau ar fi scapat probabil daca n-ar fi venit ciuma rosie la putere. Asa, nu cred ca va scapa fiind vorba ca partidul comunist are de platit niste polite domnului fost ministru al transporturilor.
Cocos a dezertat din club si de aceea poate fi condamnat fara a "leza prea tare" imaginea partidului nou format de presedintele apolitic.
Ca tot veni vorba despre fratele presedintelui. Tu chiar esti atat de naiv sa crezi ca Basescu nu era implicat deloc? Hai sa fim oameni maturi... Plus ca mai sunt cateva dosare... vezi flota, casa din Mihaileanu, Casuneanu, etc.
Dar asta e normal in orice tara ca, fiind la putere sa nu te ancheteze. Nici pe Sarcozy nu l-a anchetat nimeni cat a fost atotputernic. Dupa e problema. Iar pentru tot ce a facut cred Basescu, si aici nu ma refer la adevaratele fapte de trafic de influenta, de abuz, de luare si dare de mita, de spalare de bani, nu! Ma refer la ce a facut condamnand psd-isti si incalcand un fel de pact ce fusese instaurat pana atunci cum ca nimeni nu atinge politicieni. Nici ei pe ai altora nici ai altora pe ai lor. Pentru toatea asteasunt sigur ca nu scapa de puscarie dupa alegeri. Chiar daca trebuie astia sa ii fabrice dosare gen dosarul telepatia sau dosarul transferul calitatii pe care si el le-a fabricat la randul lui. Cel putin motivarile din aceste dosare sunt halucinante...
Oricum Basescu e istorie, viitorul e rosu! Comunismul e in tara lui in Romania!
Ca tot zicea cineva mai jos ca este un antibasist convins va ofer un mic articol scris de Andrei Plesu.
http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/andrei-plesu-basistii-citeste/
la cnm nu imi consum "hartia" sa ii raspund... O suporta ea orice, dar nu si un raspuns la afirmatiile tale. Totul are o limita (:|
Cat priveste cealalta postare, eu nu fac nici propaganda, nici anti-propaganda. Am parerea mea, fundamentata pe modul meu de a filtra informatiile, si deocamdata nu mi-o poate schimba nemeni. Ca eu cred ca a facut multe nereguli, ilegalitati si falsuri, ma bazez pe ce exista deja.
Ca tot eu ajung sa il regret, (doamne, si unde mai pui ca inca nu a plecat), iarasi ma bazez pe ce au de gand deja sa faca comunistii-psd. Sa pregatesti amnistii, legi, gratieri pentru oameni care au furat tara din 90 in coace, e strigator la cer.
Credeti ca dupa ce iese ponta o sa mai auziti de dosarul Microsoft, de 43000 ha de padure furate, de dosarul asta nou care se pregatestea cum edsa (sau asa ceva), de cele 7 (SAPTE) dosare penale ale lui ponta, de problemele lui Tariceanu? Credeti ca veti mai auzi ceva de toate astea? Ma indoiesc!
iata de ce cred ca nu va scapa: Kovesi: Dosarele "Flota" si "Casa din Mihăileanu", investigate când Băsescu nu va mai avea imunitate... http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/kovesi--dosarele--flota--si--casa-din-mihaileanu---investigate-cand-basescu-nu-va-mai-avea-imunitate-320826
Asta o spune o apropiata a lui Traian Basescu...
http://deschide.md/ro/news/romania/4346/Premierul-României-este-CERCETAT-PENAL-în-7-dosare.htm
un last edit, ponta e scris intentionat cu litera mica, ca iarasi ma trezesc ca ma trage de urechi consonistul nostru coleg... CVM (corneliu vadi_m?)
@twinsen
faptul ca nu vezi gafa facuta cu schimbarea lui boc denota faptul ca nu poti analiza detasat actiunile lui basescu, doar partizan.
1.cum adica mai ramanea cateva luni pana la alegeri?
-. pana la alegeri a l-a numit pe ponta cand a cazut ungureanu si astfel si-a luat avant victor viorel. pierzand guvernarea a pierdut orice sansa sa mai castige alegerile parlamentare.
-. a facut mutarea de capul lui fara sa se consulte cu pdl si astfel si-a pus toti apropiatii in cap, unpr a trecut dincolo si a pierdut majoritatea. ca de atatea ori nu a ascultat de nimeni, a facut ce a vrut, p... lui far sa se consulte
-. cand il dai jos pe boc si spui ca a fost cel mai bun prim ministru nu numai un intelectual dar si un moromete se intreaba, adica ce, vrea sa ne prosteasca, schimba doar asa ca sa ne abureasca?
2. nu eu trebuie sa dau nume, de persoane potente politic. el era cel care sa caute si sa aduca in prim plan. cand a creat pdl a spus ca o sa mizeze pe tineri. unde sunt? daca nu a reusit sa atraga pe cineva de viitor inseamna ca nu a putut sa prosteasca pe nimeni nu ca nu exista persoane capabile. un conducator este puternic cand isi creaza o echipa valoroasa. el insa nu s-a inteles cu nimeni. cand nici pe plesu nu poti sa il tii langa tine inseamna ca ai o problema. nu mai este nimeni langa el din cei cu care s-a lansat.
3 cand mizezi pe udrea si spui ca ea e cea care poate fi presedinte inseamna ca esti jos de tot, inseamna ca are acelasi nivel cu udrea. cand renunti la pdl numai ca nu ti-a iesit udrea presedinte de partid, cand iti pleaca oamenii din pimp pentru ca inteleg ca pimpul e un patitd facut doar pentru un om inseamna ca nu lasi nimic in urma, inseamana ca asta e tot ce poti realiza. chestia cu justitia e mai mult decat discutabila faptul ca au intrat unii in puscarie nu inseamna justitie ! faptul ca tu ai tinichele de coada(apropo ponta daca iese presedinte cu 7 dosare e in aceiasi situatie cu basescu, si el avea dosare si s-au intrerupt din cauza imunitatii) si justitia se uita la altii si nu la tine ca ai imunitate nu trebuie sa il faca sa se bata cu pumnii in piept.
mitocania lui a facut sa spuna despre constantinescu ca nu a lasat nici o dara in urma. el lasa o dara in urma , odara urat mirositoare.
nu imi place ce am de ales, nu ma voi duce la vot, dar ce o iesi, indiferent ce o iesi va fi mai bine decat in epoca basescu. am avut momente cu basescu cand l-am regretat pe iliescu si asta ma face sa imi dau cu pumnii incap.
Prietene Victor, (sper ca doar o coincidenta si ca nu dialogam cu un prezidentiabil :D). Desi m-am demascat in public ca fiind un antibasist convins, pot sa iti spun ca nici tu nu esti obiectiv ci partinitor. Nu stiu cui tii partea, dar e evident ca ai o parte,(pot doar sa o presupun).
Si la fel iti spun ca te inseli in ultimele 2 rationamente.
In urma lui base raman un numar impresionant de dosare finalizate. Daca cele mai rasunatoare, Nastase, Voiculescu, chiar si Jiji sunt trase rau de par, celalalte sunt cat se poate de reale. Sa iei 43000 ha dintr-o tara; e prea mult. Voi stiati ca toata Andora are 440km2? Ei, astia au furat 430km2. Ganditi-va la o parcela lata de un km si lunga de 430, cam ca distanta dintre Iasi si Bucuresti....
Asa ca, oricat de inversunat as fi anti basescu, nu pot intoarce privirea de la evidente. Cate condamnari au fost in ceilalti 21 ani de psd+pntcd? Nici una!
Cat priveste ultimul rationament... Aici esti, IN AFARA JOCULUI ! Iarta-ma ca iti spun, oricat imi place ca dialoghez cu un antibasist, sa afirmi ca oricine (a se citi ponta), e mai bun decat base... @-) ... ar trebui sa fie infractiune considerata...
Tu, si altii, chiar nu vedeti ca toata academia romana, toate televiziunile, incepand de la tvr si sfarsind cu pro-ul care tot timpul s-a dat unde batea vantul, toate sunt anti ceea ce fac astia din psd. Nu anti ponta ca asta e doar o marioneta. Dar stenogramele alea, coruptii din varfurile structurilor de conducere, totul te indeamna sa fii anti.
Plus ca toata strainatatea, de la compatriotii nostrii pana la oficialii europeni si ziaristii straini sunt anti psd. Crezi ca acest curent este doar asa... aiurea, in stil mioritic?
Pana si echipa dexonline.ro a ajuns sa fie anti psd... Tot ce mai gandeste.n tara aia e anti comunism...
draga alalai, un om care a calcat si el in strachini a spus ca daca pui o stire pe prima pagina are o importanta, daca o pui la pagina 3, aceiasi stire are alta importanta. desigur ca tin si eu cu o parte, uneori cu pagina 1 alteori cu pagina 3. am spus ca duminca nu am pagini pe care sa pun stampila(si nu pentru ca nu e udrea pe lista) .
nu raman in urma lui basescu condamnarile din simplul motiv ca nu pentru asta punem un presedinte. daca iese ponta si peste 2 ani castiga opozitia fata de psd alegerile parlamentare ponta nu va mai avea putere pentru ca nimeni nu isi va mai putea perimte sa faca ce a facut basescu, sa calce constituitia in toate directiile posibile.
alta este menirea unui presedinte.
bravo pentru condamnari, dar sistemul nu a picat. si nu va pica, se vor inventa cai mai subtile, asa cum slava domnului s-a inventat fmi in dauna razboaielor. decat sa vin de la razboi amputat sau in coparseu, platesc dobanda la credit, cumpar marfuri importate, suport pierderile sistemul energetic energofag, etc.
ceea ce spui tu e perfect normal si logic intr-o democratie civilizata. Nu e menirea lui sa ajute la finalizarea dosarelor, adica sa ceara acest lucru procurorilor. Asa e! Dar e normal intr-o tara profund corupta ca a noastra care in 21 de ani nu a avut niciun corupt condamnat, desi s-a furat o tara si asta chiar de mai multe ori.
Mai spui ca a calcat si el in strachini. DA! Aici suntem perfect deacord. De aceea nu imi plac cei ce au ochelari de cai si il divinizeaza pe basescu spunand ca evidenta nu e evidenta. Are dosare penale, a facut tot felul de manarii, a facut trafic de influenta, el si familia lui si protejatii lui, etc. De aia si spuneam ca eu unul cred, mai mult ca sigur ca va intra la puscarie... Si pentru ce a facut si pentru a se plati niste polite pentru cei intrati la inchisoare, sau bagati, cum vrei sa-i spui.
Cat priveste pierderea alegerilor de catre psd pe viitor, e o utopie cam ca si zicerea: romania o tara dezvoltata. Psd-ul se pregateste sa nu mai piarda alegerile muuult timp de acum incolo. S-au fript cu nastase acum sufla si in iaurt.
Uite cum se vrea subjugarea intregii tari: http://www.voceavalcii.ro/201303109108/Regionalizarea-imparte-baronii-locali-in-doua-tabere.html
Acest tip de administrare a dus Spania in coada europei. Nu aveti de unde sa stiti ce inseamna acest tip de administrare, dar e de rau. Baronii vor conduce regiuni mari, de 2-3 judete. Nu vor putea fi trasi la raspundere de centru pentru ca inainte trebuie sa fie trasi la raspundere de alesii regiunii, un fel de parlament regional. Abia apoi daca se hotaraste asta pe plan local vor fi predati la centru pentru a fi cercetati. Cam ca ce se intampla acum in catalunya unde presedintele a recunoscut ca a facut evaziune fiscala timp de 40 de ani, neplatind taxe, dar nu poate fi judecat pentru ca il sustine parlamentul catalan... O intreaga masinarie mult mai usor de controlat de cumparat de santajat... Asta e aceasta regionalizare. Iar modul in care vrea psd-ul sa o faca e mai rau ca o lovitura de stat. Macar atunci stii exact ce si cum.
Acum ei vor sa dea fiecare regiune pe mana unui baron local timp de 2 ani, el sa pregateasca terenul, cam cu a facut iliescu in 90 si dupa doi ani, cand ai pregatit masinaria, sa se mearga la vot pentru a alege parlamentul regional... Mai clar de atat nu se poate... decat daca esti orb nu vezi aceste evidente.
Twinsen
13 Nov 2014, 00:15
cum adica mai ramanea cateva luni pana la alegeri?
Se numeste cronologie.
pana la alegeri a l-a numit pe ponta cand a cazut ungureanu si astfel si-a luat avant victor viorel.
A uitat sa se uite in globul de cristal cand l-a numit pe Ungureanu.
cand a creat pdl a spus ca o sa mizeze pe tineri. unde sunt?
Udrea iti spune ceva? Ca de Ungureanu vad ca nu-ti place. :D
nu mai este nimeni langa el din cei cu care s-a lansat.
Boc mi se pare ca e langa el, desi il cainezi ca a fost "demis".
cand mizezi pe udrea si spui ca ea e cea care poate fi presedinte inseamna ca esti jos de tot
Perfect, spune tu cine ar poate fi presedinte. Ah, am uitat, nu stii. Basescu trebuia sa mearga prin organizatiile de tineret, prin licee, prin facultati, sa gaseasca un baiat talentat pe care sa-l creasca la sanul sau. Asa se formeaza oamenii politici... :|
ghost90
16 Nov 2014, 19:21
Ceea ce se intampla la antena 3 e o mizerie de cea mai joasa speta.
care antena3? Mai exista? Muoahahahaha! >:)
aseara cand butonam, dupa ora 21, toate posturile anuntau victoria lui iohannis, NUMAI pe antena 3 era sondajul pro ponta! era badea si gadea bubuiau de nervi, le bubuia vena in ei de draci :D
anaemona
19 Nov 2014, 22:31
Cel mai tare ma enerveaza prostia. Urmatoarea la rind e euforia prosteasca amestecata cu exacerbare iar in cazul de fata, fix ieri, cel mai tare m-au enervat toate 3 venind de la o prietena, pe care, sincer, azi, nu stiu daca o mai pot numi asa, care pur si simplu nu a acceptat ca nu sint la fel de entuziasmata ca ea de schimbarea din Romania, spunindu-mi ca sint negativista. Daca a vedea lucrurile limpede fara aburii euforiei relativ la viitorul Romaniei inseamna ca sint negativista, atunci accept ca sint asa, ce ne facem cu aia care nu-i accepta pe cei care se comporta si gindesc diferit de ei. In fine, mi-a trecut :)) azi sint mult mai calma decit am fost ieri.
@anaemona nu stiai ca politica,religia si pozitia misionarului sunt subiecte tabu? :) sper totusi sa ramaneti prietene,astea nu sunt motive de a rupe o prietenie.
anaemona
22 Nov 2014, 00:06
redmen, esti foarte dragut, ramine de vazut :) eu nu rup nicio prietenie, dar prieteniile se mai si racesc. In cazul de fata, mi se pare ca e o chestiune de bun simt sa-i respecti parerea unui prieten, deasupra oricaror opinii diferite pe care le-ati putea avea.
Tu erai putin mai tinar in '90, atunci oameni care erau prieteni de-o viata se certau ca chiorii din cauza de politica. Vad ca nici alegerile astea n-au fost foarte mult diferite de vremurile alea. Foarte multe spirite incinse. Astept sa se calmeze spiritele si mai vedem.
bremen1980
04 Dec 2014, 19:18
Pana la urma racheta Orion n-a mai vrut sa plece ( vantul batea prea tare, nu stiu ce valva facea figuri , s.a.m.d. ) . O noua tentativa de lansare e programata maine tot pe la 14:00 , dar fiind la munca n-o sa pot s-o vad .:(
Japonezii n-au stat cu mainile in san si au lansat la randul lor o racheta care goneste spre un asteroid .
http://spaceflightnow.com/2014/12/03/hayabusa-2-launches-on-audacious-asteroid-adventure/
Domolul
07 Dec 2014, 22:44
Cam pesimiste postarile de dinainte de alegeri. Chiar asa multi cinemagisti nu au intuit macar esecul lui Ponta? Pot sa recunosc de fapt ca si eu am facut la fel. Inseamna asta ca cei care vad multe filme au o tentativa de a pune raul inaintea binelui ? Sau ca filmele ne fac sa dramatizam?:)
Ma rog, hai sa ne intoarcem la " ce " ne enerveaza si nu la " cine", adica, zic si eu, sa excludem persoanele. Pe cat putem. Ca altfel ne incadram la hateri.
Era un top prin Academia Catavencu, almanah cred, cu aceeasi tema , ce va enerveaza, din care imi mai aduc aminte numai : scarile rulante de la Universitate care niciodata nu merg. Intre timp s-au rezolvat si astea.
Hai sa mai incerc eu:
- metroul care se aude ca vine cand d-abia eu bag cartela in aparat si pe care il pierd
- metroul de la Unirii care intodeauna vine primul cel pentru cealalta directie
bremen1980
12 Dec 2014, 19:06
Nu poţi ţine pepeni într-o mâna . Soare sau căldură la calorifere ??? Ne-au dat soare , dar ne-au oprit apă caldă şi căldură în calorifere .
Nu ştiu ce defecţiune s-a produs ieri seră la un CET în Bucureşti , dar două sectoare din oraş au rămas fără apă caldă/căldură . :((
N-om muri noi două zile dacă ne spălăm cu apă rece pe ţurloaie .
Bine că a revenit soarele ( pupă-i-aş picioarele) pe cerul capitalei . Îl credeam pierdut până-n primăvară , dar s-a gândit săracul să nu ne mai lase popomorati . A venit soarele şi au început problemele - strălucirea soarelui îngreunează citirea pe ecranul telefonului . Of, of , numai belele şi năcazuri pe capu 'omului . >:)
....
Dar ascultati aici la Mama Omida ce va spune: ...
Eu cred ca sigur va fi trimis in judecata... cu dosare unele facute, altele (destule si suficiente) pe bune...
iata ca batranii mai au cat de cat nas pentru a mirosi realitatea asa cum e ea. Nu cea din carti, nu cea de la televiziunile propagandiste sau antipropagandiste, ci realitatea adevarata.
http://www.stiripesurse.ro/basescu-tie-ce-il-a-teapta-garantez-ca-voi-ajunge-in-fa-a-procurorilor_942517.html
Traian Băsescu rămâne fără imunitatea prezidențială de luni. Președintele în funcție spune că, din informațiile pe care le are, va ajunge să fie audiat de procurori.
”Vă garantez că ajung în fața procurorilor și vă garantez că nu am încălcat legea. Nu am încălcat legea nici ca președinte, nici ca ministru. Am mai trecut pe roșu, dar una e contravenția, alta e legea.”, a declarat Băsescu, fără a specifica dacă a încălcat legea și când era primar al Bucureștiului.
Chiar daca asta pentru unii e din ciclu: "¿cum? Justitia sa faca lucruri asa... la cerere? Sa aiba trasate directii? etc?
Da! Asta e realitatea adevarata!
Sper ca, macar acum cand aceasta confirmare vine din gura implicatului, sa nu mai vina lumea cu astfel de argumente ca cele de mai sus... Macar asa, din bun simt! ;)
Dar, sa vedem ce-o sa iasa, vorba unui cantec....
bremen1980
21 Dec 2014, 20:23
In cine sa mai ai incredre in zilele astea ?????:(( :(
Dr. Oz e luat la tinta .
http://www.gandul.info/sanatate/studiu-jumatate-din-sfaturile-pe-care-dr-oz-le-da-publicului-in-cadrul-emisiunilor-sale-sunt-gresite-13732720
Cine sa urmeze ??? Regele varicelor ???
https://www.youtube.com/watch?v=16cM4KAnYqg
Oare nici maica Siluana nu mai e de incredre ???? >:)
http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/350
Vor astia sa ne atace toti idolii ??? :P Jos labele de pe regele varicelor !
deja ma exaspereaza faza cu je suis charlie!
si suportul romanilor care nu au auzit niciodata de charlie hebdo, romani care nu cumpara niciodata publicatii de satira sau de pamflet! dar socati de masacrul de la redactia acestei publicatii franceze.
Twinsen
09 Jan 2015, 09:32
De acord. Ceea ce faceau Charlie Hebdo nu era satira, ci bataie de joc: https://eurobeats.files.wordpress.com/2012/09/charliehebdo-pictures.jpg Ar fi cazul sa se inteleaga ca a jigni prosteste pe altii nu e nici amuzant si nici libertate de expresie. Din punctul meu de vedere niste idioti au incasat-o urat de tot de la niste idioti mai mari ca ei. Poate ca nu toti cei din redactie au facut asfel de "caricaturi" si sigur ca nu meritau in niciun caz sa moara pentru asta, dar isteria iscata in jurul cazului asta e nefondata.
Mai ales cand ai fost deja amenintat cu moartea de musulmani, tot nu te linistesti. Dar cand jignesti o religie , a caror cativa adepti sunt fanatici, suporti consecintele!
Twinsen
09 Jan 2015, 10:29
Din pacate Iohannis dovedeste ca ii lipseste judecata postand poza cu "Je suis Charlie" pe profilul sau de Facebook. Adica ce e el, un mistocar de doi bani? Lasand la o parte ca de fapt atentatul asta poate foarte bine sa faca parte dintr-un plan bine pus la punct unor organizatii si sa nu fie doar fapta izolata a unor fanatici.
cum ziceam eu mai sus Twinsen, multi nu au habar dar vor doar sa isi arate solidaritatea fata de cei decedati. cat de bine pus la punct a fost, asta nu stiu, daca era ceva calculat, dupa mine, trebuiau omorati numai jurnalistii. dar am vazut filmarea cum l-au impuscat pe acel politist pe strada... aia nu cred ca a fost calculata.
oricum nu cred ca aia o sa fie prinsi in viata.
aniela07
09 Jan 2015, 11:45
Chiar daca ceea ce faceau cei de la Charlie Hebdo este o batjocura de fapt a ideii libertatii de expresie, nici kalasnikovul nu este tocmai modul potrivit de a-i face sa inteleaga ca sunt aberanti.
Cat despre conspiratii: eu cred ca Houellebecq a pus la cale atentatul ca sa isi vanda mai bine ultimul roman distopico-islamist. Unde altfel a disparut el acum vreo 3 ani? S-a dus sa-i antreneze pe astia. Clar. :-?
bremen1980
09 Jan 2015, 11:51
Pe mine nu mă mai miră evenimentele petrecute la Paris . Sunt doar surprins de scăpările de care au dat dovadă autoritățile franceze mai ales că știau de cazierul asasinilor și de amenințările de care avusese parte revista . Zilnic , islamiștii își fac de cap prin Iran , Pakistan , Nigeria , Siria , ș.a. țări și era oarecum inevitabil să se întâmple ( din nou ) și-n Europa .
Am aceeași problemă pe care-o avea și Baudrillard atunci când a scris un articol în care susținea că ''războiul din Golf n-a avut loc '' . Pentru el războiul din Golf ( 1991) a părut un fel de reality -show cu avioane americane atacând că-n jocurile pe calculator niște ținte irakiene . Cam așa percep și eu atentatele din Paris -n-am văzut morți , sânge , explozii . Totul a fost bine periat , aseptizat și doar niște fotografii ne-au fost arătate . E și o diferență culturală vizibilă - Occidentul ține să ascundă lucrurile oribile , în timp ce pentru celelalte culturi este normal să arăți, să sochezi lumea cu cadavre , sânge , rămășițe umane . Moartea ocultată în Occident și moartea expusă în restul lumii .
Nu înseamnă că sunt adeptul imaginilor șocante sau că vreau să văd sânge , dar știu că în spatele discursurilor frumoase se stivuiesc morții .
Toți vorbesc la televizor și pe net despre idealuri , drepturi , libertăți , și tot ce rămâne sunt niște corpuri împușcate , contorsionate , înțepenite .
bremen1980
09 Jan 2015, 12:00
În fine , mă enervează multe chestii , dar uite o piesă care chiar mă scoate din sărite .Chiar n-o înțeleg pe tipă - ăla umblă pe mai multe piste și ea se tot agață de el . Păi dacă ți-a dovedit omul că nu e sincer și de încredere , cum poți să mai speri la o relație trainică /solidă cu el ??? Hai să suferim, ca să arătăm că iubim ???? :(( X(
https://www.youtube.com/watch?v=Il_7ICI5d9c
Nu înseamnă că sunt adeptul imaginilor șocante sau că vreau să văd sânge , dar știu că în spatele discursurilor frumoase se stivuiesc morții .
Toți vorbesc la televizor și pe net despre idealuri , drepturi , libertăți , și tot ce rămâne sunt niște corpuri împușcate , contorsionate , înțepenite .
pe mine astia ma enerveaza cel mai tare, fiindca intotdeauna profita de astfel de evenimente tragice, ca sa ne imbacseasca cu pledoariile lor goale, despre lucruri care nu au nici un fel de insemnatate pentru ei, doar se folosesc de ocazie pentru a se baga singuri in seama.
morala acestei povesti urate, dupa parerea mea, este una sigura, repetata si repetabila: este bine ca fiecare natie sa-si respecte teritoriul (traditiile, convingerile, oamenii, fanatismele si orientarile sexuale si religioase). daca nu se intampla lucrul acesta, atunci, sa nu ne mai miram de ce se porneste razboiul civil.
bremen1980
09 Jan 2015, 20:25
Bine ca s-a terminat asa cum s-a terminat urmarirea acestor criminali .
Pe mine mă fascinează alt lucru care se petrece mai mereu la un eveniment de-o asemenea amploare şi mediatizare .Constat că la început avem parte de un mănunchi destul de divers de interpretări pentru ca doar în câteva ore să cristalizeze doar 2 , maxim 3 discursuri. Fie că vorbim de Crimeea , de alegerile din Romania sau de atacul de la Paris .Parcă celelalte păreri sunt prea firave şi parcă spaţiul public are oroare de multitudine şi diversitate aşa că lucrurile se simplifică.
În cazul de faţă avem două tabere : - cei care susţin că libertatea de exprimare este absolută şi nu trebuie să ţină cont de sensibilităţile celor vizaţi . Adevărul pur şi dur .
-cei care sunt de părere că libertatea de exprimare trebuie uneori autoîngradită pentru ca ceilalţi să nu se simtă jigniţi , atacaţi . Aici adevărul este util şi-l foloseşti cu măsură, ca pe un medicament .
Mai sunt şi alte tabere , dar ele sunt neglijabile pentru că ţin de categoria OTV , Vadim , conspiraţii & teorii paranoice .
Dacă un asemenea eveniment reuşeşte să cristalizeze opiniile , tot el reuşeşte ( paradoxal ) să ne disperseze , să ne arate insinguraţi , izolaţi .Citind pe net, discutand cu altii ,descoperim mulţi oameni cu care rezonăm , dar şi mai mulţi pe care nu-i înţelegem , care ne şocheazăprin opiniile lor Pare că identitatea noastră socială se aseamănă cu un cod genetic , un lanţ cu multe litere .Fiecare eveniment forjează sau adaugă o nouă literă la codul nostru făcându-ne şi mai diferiţi ,greu de înţeles şi uneori greu de suportat .
Constaţi că împarţi cu ceilalţi tot mai puţine asemenea litere .Poţi să admiţi anumite mutaţii genetice în punctele ( aparent ) neimportante , dar ce faci de exemplu dacă afli că femeia din patul tau votează cu Vadim ? Sau afli cu stupoare că cel mai bun prieten susţine că ţiganii ( evreii sau arabii ) ar trebui stârpiţi .Alt prieten mai şcolit n-ar avea nimic împotriva sterilizării celor care nu fac altceva "decât să fure şi să se înmulţească " .
O tragedie care ar putea sa-i uneasca pe oameni şfarseste prin a-i separa si mai mult .
În afară de tragedia în sine , asta mă supără mereu urmărind reacţiile celorlalţi după un eveniment major -o iluzorie apartenenţă la o tabără ( pe termen scurt ) , fărâmiţare şi distanţare ( pe termen lung ) .
Evenimentele astea seamănă tot mai mult cu meciurile de fotbal sau revelioanele din pieţele publice - aduna temporar oamenii , apoi fiecare pleaca la casa lui .
Twinsen
09 Jan 2015, 22:11
Bremen, cam multe probleme false. :P Daca afli ca cel mai bun prieten al tau sustine ca tiganii ar trebui starpiti, inseamna ca nu il cunosteai. Deci nu era cu adevarat cel mai bun prieten al tau, in sensul pe care ar trebui sa-l aiba calitatea asta.
Eu unul nu ma vad intr-o tabara, nici una scolara, nici una care sa cuprinda o gloata cu "Je suis Charlie". (:| Un astfel de eveniment nu ma face sa rezonez de emotie, sa ma simt amenintat etc. Cum ziceam, niste cretini si-au cautat-o cu lumanarea si altii mai cretini ca ei le-au dat o lectie mult exagerata. Singura problema e ca foarte multa lume nu gandeste ca mine, asa ca trebuie sa iau in considerare problemele infinit mai mari pe care le creeaza masele isterizate, nu cei 2 fanatici si cele 12 victime, care nu inseamna nimic pe plan mondial.
faraimaginatie
09 Jan 2015, 22:30
Cretinii aia care si-u cautat-o cu lumanarea nu faceau altceva decat sa-si exprime un crez...politic, social, artistic. Whatever. Daca iti lasi masina descuiata in curte si ti-o fura vecinu inseamna ca ai cautat-o cu lumanarea?
Sau si mai bine, femeile care poarta fuste scurte si-s violate, si ele si-o cauta cu lumanarea.
Mi se pare complet stupid ca cineva sa se opreasca din a face ceva in care crede pentru ca poate ofensa. Asta n-ar face altceva decat sa ofere legitimitate extremistilor. En fin...
Twinsen
09 Jan 2015, 22:46
Cretinii aia care si-u cautat-o cu lumanarea nu faceau altceva decat sa-si exprime un crez...politic, social, artistic.
Si cei care i-au impuscat nu faceau altceva decat sa-si exprime un alt crez. Ambele crezuri erau retardate si rezultatul se vede.
Mi se pare complet stupid ca cineva sa se opreasca din a face ceva in care crede pentru ca poate ofensa.
In timp, unii oameni inteleg ca nu ei sunt buricul pamantului si ca e cazul sa tina cont si de ce e esential pentru cei din jur. Alti nu inteleg.
bremen1980
09 Jan 2015, 22:48
Stupoare , iaraşi sunteţi în tabere diferite :((
Twinsen , niciodată nu poţi să-l cunoşti pe cineva în totalitate , uneori nu te ştii bine nici pe tine .Un eveniment dramatic aduce la suprafaţă multe lucruri care nici prin cap nu-ţi treceau .
faraimaginatie
09 Jan 2015, 22:52
Twinsen, nu-i chiar asa. Nu poti pune egal acolo. Desenul ala n-a omorat pe nimeni. Nici macar pe profet.
Sa pun p mare?
Nu cred ca libertatea de exprimare e un caz retardat.
Twinsen
09 Jan 2015, 22:58
Twinsen , niciodată nu poţi să-l cunoşti pe cineva în totalitate , uneori nu te ştii bine nici pe tine .Un eveniment dramatic aduce la suprafaţă multe lucruri care nici prin cap nu-ţi treceau .
Hmm, nu stiu ce sa zic. Sigur ca niciodata nu stii in intregime, dar cand e vorba de persoane foarte apropiate, cum ar fi iubita sau cel mai bun prieten, daca ramai surprins complet, parca ceva nu e chiar ok. Se poate intampla totusi.
Twinsen, nu-i chiar asa. Nu poti pune egal acolo. Desenul ala n-a omorat pe nimeni. Nici macar pe profet.
N-am pus semnul de egalitate, am zis ca teroristii erau mai prosti decat prostii care faceau caricaturile.
faraimaginatie
09 Jan 2015, 22:59
Ah, m-am linistit. Mersi
Cretinii aia care si-u cautat-o cu lumanarea nu faceau altceva decat sa-si exprime un crez...politic, social, artistic.
Si cei care i-au impuscat nu faceau altceva decat sa-si exprime un alt crez. Ambele crezuri erau retardate si rezultatul se vede.
Mi se pare complet stupid ca cineva sa se opreasca din a face ceva in care crede pentru ca poate ofensa.
In timp, unii oameni inteleg ca nu ei sunt buricul pamantului si ca e cazul sa tina cont si de ce e esential pentru cei din jur. Alti nu inteleg.
+1!
chuckyfan
10 Jan 2015, 08:43
Eu am rămas cu o singură chestie după evenimentele recente.
Aș vrea să nu se mai întâmple lucruri în lume, ca să nu mai vorbească toți idioții despre ele.
faraimaginatie
10 Jan 2015, 12:40
Oh, da asta ridica o gramada de alte probleme morale.
Idiotii care vorbesc despre ele sunt un pic mai putin sau mai mult idioti decat desenatorii? Dar ca ucigasii? Sau o fi invers?
Nu mai deschideti cutii ale pandorei ca nu mai dam de capul ecuatiei asteia nicicum!
Mercutio
10 Jan 2015, 17:34
si de ce erau cretini cei de la hebdo charlie, twinsen? poate explici, totusi. e cretin sa faci caricaturi in general, e cretin sa faci caricaturi despre mahomed, sau ce?
Twinsen
10 Jan 2015, 18:12
si de ce erau cretini cei de la hebdo charlie, twinsen? poate explici, totusi. e cretin sa faci caricaturi in general, e cretin sa faci caricaturi despre mahomed, sau ce?
www.redstate.com/uploads/2015/01/charlie-hebdo-naked-mohamed.jpg
http://www.lepoint.fr/images/embed/mahomet-etoile.jpg
Mai e nevoie de explicatii?
Mercutio
10 Jan 2015, 18:29
nu inteleg. genul de caricatura sau faptul ca e despre cineva numit mahomet/d, ii face cretini?
Twinsen
10 Jan 2015, 18:37
Amandoua.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.