View Full Version : Offtopic Asylum
marcusARCUS
07 Mar 2012, 08:15
Ma,baiatule.Daca eu nu inteleg ce vrea Tarr sa ne spuna prin filmele lui,nu inseamna ca tu trebuie sa te iei de gusturile mele.Dar daca esti tu mai greu de cap asa,bine.
Referitor la filmul lui Akerman,mersi de recomandare.Am sa-l vad candva.Now shut the f**k up.
Federico
07 Mar 2012, 08:18
Ma,baiatule.Daca eu nu inteleg ce vrea Tarr sa ne spuna prin filmele lui,nu inseamna ca tu trebuie sa te iei de gusturile mele.Dar daca esti tu mai greu de cap asa,bine.
Referitor la filmul lui Akerman,mersi de recomandare.Am sa-l vad candva.Now shut the f**k up.
De ce ai impresia ca m-am luat de gusturile tale?
Eu credeam ca doar discutam.
pentru cele mai slabe filme ale sale ... Trilogia Culorilor :-/
Mie mi se pare una dintre cele mai mari realizari din toata istoria cinemaului. Printre varfurile de peste 8000 de metri altitudine. :)
plus unu
marcusARCUS
07 Mar 2012, 08:19
Krzysztof Kieslowski
Pentru ca este unul dintre cei mai importanti cineasti polonezi,care din pacate este recunoscut pentru cele mai slabe filme ale sale (Trilogia Culorilor si La Double Vie De Veronique).
pentru cele mai slabe filme ale sale ... Trilogia Culorilor :-/
Mie mi se pare una dintre cele mai mari realizari din toata istoria cinemaului. Printre varfurile de peste 8000 de metri altitudine. :)
Mie nu-mi place.Rosu e singurul acceptabil.
Federico
07 Mar 2012, 08:52
Marcus, nu mai vrei sa vorbesti cu mine?
Imi erai dator cu un raspuns.
Stiu ca noi suntem buni de puscarie pentru trollingul pe care l-am facut in dimineata asta, dar daca tot am inceput, hai sa continuam si terminam. Las' ca baga Liviu- lama dupa-amiaza.
PS.
Referitor la filmul lui Akerman,mersi de recomandare
Uite, vezi, asta e problema ta - citesti mai mult in intentiile mele decat am pus eu in ele.
Nu era o recomandare. Era o intrebare cu sens propriu si explicit.
Federico
07 Mar 2012, 09:15
Marcus, ma mai tii mult in suspans?
Ca tre' sa ma duc sa ma culc.
marcusARCUS
07 Mar 2012, 09:21
Marcus, ma mai tii mult in suspans?
Ca tre' sa ma duc sa ma culc.
Iti urez un somn etern :)
Federico
07 Mar 2012, 09:23
De ce?
marcusARCUS
07 Mar 2012, 09:29
Da mai taci odata :))
Chambord
07 Mar 2012, 09:49
Faptul ca face arogantze e doar primul cap de acuzare dintr-un lung sir vizand-o pe inculpata
Ana E. Mona.
Ar mai fi:
- instigare la nesupunere fata de organele legii (moderatori)
- tentativa de lovitura de stat
- violent conduct
- complicitate la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu (forumistic)
- fals si uz de fals
etc
This woman is guilty as sin !!!
omudindulap
07 Mar 2012, 09:50
drop some names immediately or i proclaim you on-the-spot a ball-less pussy! :D
http://img208.imageshack.us/img208/4299/tumblrlq7lah6glw1qakcg3.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/208/tumblrlq7lah6glw1qakcg3.jpg/)
Oricum, am vazut ca i-ai reperat deja pe netrebnici.
Malombra
07 Mar 2012, 10:19
Ai vazut "Jeanne Dielman..." al lui Akerman?
nu vă luați de jeanne dielman că vă rup fâșu :)) .serios acuma.
bremen1980
07 Mar 2012, 10:29
E vorba de filmul ala cu numar la fel Beverly Hills ,90210 ,1080 ??? Nu mai tin minte nimic din el .
Stiu doar ca nu era cu batatie :))
nu vă luați de jeanne dielman că vă rup fâșu :)) .serios acuma.
Suntem doi in comandoul asta de aparare. E cel mai mare film facut vreodata de vreo femeie, numai pentru asta si trebuie vazut si aparat.
E vorba de filmul ala cu numar la fel Beverly Hills ,90210 ,1080 ??? Nu mai tin minte nimic din el .
Stiu doar ca nu era cu batatie.
Ai adormit tu pana la final cand ii da omorul. :D
Twinsen
08 Mar 2012, 14:30
vad acu' ca am dat - lui kaurismaki. din pura neatentie. rectific: Aki Kaurismaki +1
Lasa-ma sa ghicesc, pentru o clipa ai crezut ca e e asiatic. =))
charles
08 Mar 2012, 15:23
Lasa-ma sa ghicesc, pentru o clipa ai crezut ca e e asiatic. =))
prietene, calmeaza-ti rasul isteric!
Twinsen
08 Mar 2012, 16:03
prietene, calmeaza-ti rasul isteric!
Amice, schimba-ti avatarul abulic!
charles
08 Mar 2012, 17:18
@ twinsen
pop a fuckin' xanax si cară-te la somn, poate asa nu te mai fute grija de avatarul meu.
Presedintele
10 Apr 2012, 15:02
Bai, tu ai inteles ce am spus sau esti cretin pe bune?
Presedintele
10 Apr 2012, 16:03
Malombra, incep sa-ti inteleg idila cu Chamb. *
*Bro, permite-mi sa-ti spun iar Bro. :P
Malombra
10 Apr 2012, 16:05
idila cu Chamb.
adică cum? :-/ =))
Presedintele
10 Apr 2012, 16:06
Ehh, mai vede omu', i se mai spune... :P
Malombra
10 Apr 2012, 16:07
da, din psihologic o dăm în extrasenzorial.
Presedintele
10 Apr 2012, 16:10
Neah...B-)
Malombra
10 Apr 2012, 16:13
te aşteptăm cu un referat detaliat atunci.
Presedintele
10 Apr 2012, 16:45
Deci du-te-n mormantii ma-tii! Uite-asa. De Paste!
:)) Vezi ca esti off topic bre, nu-i frumos din partea ta.
Presedintele
10 Apr 2012, 16:51
Minunat.
Twinsen
10 Apr 2012, 16:53
Ne scapa un admin de personajul asta pls?
P.S. Hai mai baga niste injuraturi, nu te-ai coborat destul inca.
Presedintele
10 Apr 2012, 16:57
OOOOOOOOOOOOOOOO
Cretinul domn Twinsen care se pisa si se caca pe tot. Pentru el Jarmush e da mana bai coaie ca io-s smecher.
Stefan, afara cu mizeria asta, te rog!
Ti-au zis-o mai multi!
Stefan, afara cu mizeria asta, te rog!i!
Ei, macar acuma spumegi on-topic. E un caz clasic de dedublare. Injuri si apoi ceri singur sa fii dat afara :))
Presedintele
10 Apr 2012, 17:09
Du-te ma-n mormanti!
chuckyfan
13 Sep 2012, 22:46
like what?
eu am o colecție faină de fier vechi în spatele casei. e de la primul terminat(or). vrei?
şi pentru că era cuvîntul afacere te-ai gîndit că aia e sursa, ignorînd ce altceva ţi-am mai scris. în fine, eu să desenez nu mă apuc.
sa desenezi? chipurile discursul tau e atat de profund ca nu oricine il patrunde sau ce? in realitatea, e doar obositor. iar ideiile, atatea cate ai, se pierd sau se sufoca.intr-un balast stilistic, plin de epitete, metafore, intorsaturi de fraza si alte figuri de stil, toate rezultand in ironii ieftine.
"norii atlanticului s-ar putea să-ţi bruieze clarviziunea şi să-ţi livreze idei fastfoodiste"?!?!?!?!?
give me a break! in loc sa te referi simplu la afirmatiile celuilalt, vrei mereu parca sa-ti demonstrezi calitatile literare, trebuie musai sa vii tu cu interpretarea, in mod literar, a gandirii interlocutorului.
nu e doar obositor, e si vexant. simplitatea e si ea o calitate, you know, in anumite circumstante.
Ma jur ca i-ai spus-o atat de bine incat ti-as da si un premiu.
Malombra
15 Sep 2012, 10:31
merc, dar ţi-am spus , în primul meu mesaj, chestii atît de simple, că mai simplu ar fi doar desenul. or tu m-ai luat cu de unde îmi scot eu informaţiile. obositor eşti tu, pentru că atunci cînd nu ţi se dă dreptate, spui că oamenii vorbesc din surse mincinoase. read your cahiers du cinema, pal şi lasă-ne. cînd îţi vorbesc cu ştiu, am văzut, etc., nu-ţi convine, pentru că experienţa directă îţi infirmă teoriile umanitare şi infatuate. dacă nici experienţa directă a omului nuţ-i convine, nuş atunci, urmăreşte-ţi cnn-ul şi mergi înainte cu buletinul de global news din poştă. eu ştiu ce ştiu, mă aflu la faţa locului şi gogoriţe pe de altă planetă nu înghit.
reivan, te bucuri şi tu de succesul altuia, că pe tine oricum nu te duce capul. :)) tipic pentru ciorile, pardon, reivanii vopsiţi.
merc, dar ţi-am spus , în primul meu mesaj, chestii atît de simple, că mai simplu ar fi doar desenul. or tu m-ai luat cu de unde îmi scot eu informaţiile. obositor eşti tu, pentru că atunci cînd nu ţi se dă dreptate, spui că oamenii vorbesc din surse mincinoase. read your cahiers du cinema, pal şi lasă-ne. cînd îţi vorbesc cu ştiu, am văzut, etc., nu-ţi convine, pentru că experienţa directă îţi infirmă teoriile umanitare şi infatuate. dacă nici experienţa directă a omului nuţ-i convine, nuş atunci, urmăreşte-ţi cnn-ul şi mergi înainte cu buletinul de global news din poştă. eu ştiu ce ştiu, mă aflu la faţa locului şi gogoriţe pe de altă planetă nu înghit.
reivan, te bucuri şi tu de succesul altuia, că pe tine oricum nu te duce capul. :)) tipic pentru ciorile, pardon, reivanii vopsiţi.
asta cu ciorile a fost de prost gust.
si de cand ReiVaN inseamna ceva? E nick`ul meu si nu e inspirat de nicaeri si nici nu are traducere :|
Si bineinteles ca ma bucur cand vad ca sunt si altii care au aceeasi parere despre tine ca a mea.
Cand mai multi oameni iti spun ca esti bet , apai te duci s te culci.
Tu vorbesti ca Eminescu aici spunnd nimic dar inflorind in limbj poetic orice . Practic daca ti-as cere sa ma injuri as pute sa o iau ca pe un compliment de la tine. Tipic celor ce ajung "fete batrane".
Malombra
16 Sep 2012, 01:28
fete bătrîne, lol. cred că-s mai tînără ca tine, puştane. iar cu eminescu, asta e limba voastră, fraţilor, ce să-i faci. prima mea limbă nu a fost româna, deşi am şi români în familie, şi mă miră cît de înjurată, tocită, banală, fără diacritice şi fără pic de imaginaţie e limba aia , considerată bună, în care ar trebui să comunic. oricum, scriu în limba asta, aşa parazitată cum e de metafore şi alte năbădăi, mai bine decît tine, raven-e.
în plus, ţi-am spus eu că eşti de pe stadion, unde fără pulă, pizdă şi altele asemenea nici nu ai ce căuta. nu-s eu de vină că tu receptezi numai din astea. ia-o drept compliment atunci dacă ţi-oi spune vreodată că eşti lobotomizat :)) .
fete bătrîne, lol. cred că-s mai tînără ca tine, puştane. iar cu eminescu, asta e limba voastră, fraţilor, ce să-i faci. prima mea limbă nu a fost româna, deşi am şi români în familie, şi mă miră cît de înjurată, tocită, banală, fără diacritice şi fără pic de imaginaţie e limba aia , considerată bună, în care ar trebui să comunic. oricum, scriu în limba asta, aşa parazitată cum e de metafore şi alte năbădăi, mai bine decît tine, raven-e.
în plus, ţi-am spus eu că eşti de pe stadion, unde fără pulă, pizdă şi altele asemenea nici nu ai ce căuta. nu-s eu de vină că tu receptezi numai din astea. ia-o drept compliment atunci dacă ţi-oi spune vreodată că eşti lobotomizat :)) .
esti maghiara?daca da..o sa vezi ce inseamna om de pe stadion.
Apropo , copilu , daca nu-ti place limba...de ce nu vorbesti ungureste?Oricum o dai grav cu "î"-u.
Si trecand de asta , mai bine lobotomizat ca Nicholson pe stadion injurand decat un incuiat indragostit de sine.
btw..Ideeile tale se incheaga la fel de bine cum o fac apa si uleiul. Poti sa iei un cacat , sa-l parfumezi si sa pui flori pe el , dar la final...tot un cacat e :) Sper ca mintea ta limitata intelege.Si nu cred ca mi-am bagat eu pula in cineva de pe forumu` asta personal.
Malombra
16 Sep 2012, 12:59
Apropo , copilu , daca nu-ti place limba...de ce nu vorbesti ungureste?Oricum o dai grav cu "î"-u.
Si trecand de asta , mai bine lobotomizat ca Nicholson pe stadion injurand decat un incuiat indragostit de sine.
btw..Ideeile tale se incheaga la fel de bine cum o fac apa si uleiul. Poti sa iei un cacat , sa-l parfumezi si sa pui flori pe el , dar la final...tot un cacat e :) Sper ca mintea ta limitata intelege.Si nu cred ca mi-am bagat eu pula in cineva de pe forumu` asta personal.
nu sunt maghiară, puiu, nici în visele tale cela mai nasoale. era o diversiune, ca să văd ce zici. am văzut oameni de pe stadion şi mă îndoiesc că ai avea ceva nou de oferit, trollule ;) oricum e numai vorba de tine, puţă, ameninţări pe forum şi nimic acţiune, eşti de plîns , omule, eşti luzerul perfect. iar cu *căcat*, ahaaa, îmi place enorm cînd omul îşi dă în sfărşit jos masca de onorabilitate forumistică şi se face de cacao în termenii cei mai josnici cu putinţă. eu scopul mi l-am îndeplinit, schmuck. iar despre *î*, aşa se scrie şi în presa românească de bună calitate, în DV (sau aşa se scria, pe vremea cînd mă preocupa şi me pine lecturarea ei).
şi ca să fiu on-topic (btw, am observat, că intervenţii gen *fiţi on-topic!* se servesc doar cînd lumea se simte bine, în rest, păruiala e binevenită, pentru că s ecrede că astfel userii-problemă află cum să se comporte şi sunt mai prietenoşi next time :-? ) , mă enervează oamenii proşti. ca reivan. cum nu cred că pot scoate ceva benefic din discuţiile cu un troll, poţi să trollezi cu spor şi mai departe. de data asta nepedepsit. poţi să spui mersi naturii că nu te-a înzestrat suficient ca să pricepi cînd eşti înjurat. ignorance is bliss.
p.s. ideil mele nu se încheagă. ale tale lipsesc total.
din partea fetei bătrîne pentru lobo' lobo'
http://img845.imageshack.us/img845/6937/tumblrm6l8isk55r1r7d6w3.gif
nu sunt maghiară, puiu, nici în visele tale cela mai nasoale. era o diversiune, ca să văd ce zici. am văzut oameni de pe stadion şi mă îndoiesc că ai avea ceva nou de oferit, trollule ;) oricum e numai vorba de tine, puţă, ameninţări pe forum şi nimic acţiune, eşti de plîns , omule, eşti luzerul perfect. iar cu *căcat*, ahaaa, îmi place enorm cînd omul îşi dă în sfărşit jos masca de onorabilitate forumistică şi se face de cacao în termenii cei mai josnici cu putinţă. eu scopul mi l-am îndeplinit, schmuck. iar despre *î*, aşa se scrie şi în presa românească de bună calitate, în DV (sau aşa se scria, pe vremea cînd mă preocupa şi me pine lecturarea ei).
şi ca să fiu on-topic (btw, am observat, că intervenţii gen *fiţi on-topic!* se servesc doar cînd lumea se simte bine, în rest, păruiala e binevenită, pentru că s ecrede că astfel userii-problemă află cum să se comporte şi sunt mai prietenoşi next time :-? ) , mă enervează oamenii proşti. ca reivan. cum nu cred că pot scoate ceva benefic din discuţiile cu un troll, poţi să trollezi cu spor şi mai departe. de data asta nepedepsit. poţi să spui mersi naturii că nu te-a înzestrat suficient ca să pricepi cînd eşti înjurat. ignorance is bliss.
p.s. ideil mele nu se încheagă. ale tale lipsesc total.
din partea fetei bătrîne pentru lobo' lobo'
http://img845.imageshack.us/img845/6937/tumblrm6l8isk55r1r7d6w3.gif
Eu m-am abtinut sa te fac pe tine "looser". Sau prost / proasta pentru ca am o umbra de bun simt in mine.
Tu te crezi superioara tuturor. Dai tuturor sfaturi si daca cineva nu e de acord cu tine faci urat.
Nu esti superioara nimanui...esti doar o narcisista cu impresii.
Si in continuare ma voi abtine sa te jignesc grav pentru ca sincer mi-e mila. Tu traiesti in lumea ta mica unde tu esti regina.
Tipul asta de oameni care-ti vorbesc cu aere de superioritate dar care sunt atat de incuiati sa observe ca o dau in penibil ma enerveaza cel mai grav.
A, eu credeam ca un fals ipocrit e o persoana care se straduieste sa fie ipocrita, dar nu reuseste. Scuze.
Federico
01 Nov 2012, 17:41
Apropo de haikuri, just a random thought - daca romanele sunt echivalentul literar al filmelor, atunci haikul e fotografie transpusa-n cuvinte. Sau ceva de genu'. :|
PS: Multumim domnului Reivan pentru excelenta propaganda pe care-o face culturii rap si de stadion. Societatea are nevoie de asta. :D
Malombra
01 Nov 2012, 19:06
reivan, nu ti cred
jurî pi Zdeaua!
om dintr-o bookată (http://www.youtube.com/watch?v=GcY-5Cye4e8)
...si Paunescu a fost suporter. si asta nu l-a oprit sa fie si poet.
da` ce dracu` . ...pe langa asa genii nedescoperite...
Imi plac oamenii care vorbesc despre oamenii de pe stadioane , despre rap fara sa aibe treaba cu subiectu..doar asa din auzite...astia sunt baza ! astia-s oameni ma , stau cu zilele in cur pe scaun dar si rad de unii dintre putinii oameni cu spirit liber. Cum adica sa te duci la meci cand sunt -10 grade afara si ninge? De ce sa canti despre ceea ce te doare cand poti sa ...canti despre dragoste si vise?
Azi cand mi-am luat bilet la meci m-am intalnit cu un nene , fusese veteran de razboi , trecut prin puscarii comuniste si prieten cu un filozof de pe la noi ....el fiind de profesie psiholog....mi-a spus ca singurul loc unde oamenii se mai manifesta liberi in zilele noastre e stadionu`. Doar acolo mai sunt oameni care pun suflet pentru ceva ce nu le aduce castig material.
http://img853.imageshack.us/img853/6543/60513355.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/853/60513355.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Genul asta de poezie-mi place!
Gândeşti rar
Şi-ţi cad frunzele
Printre gânduri.
Gândesti atât de rar,
Că răsar păduri
Şi lumea toată
Şi tu eşti la amândouă marginile lumii,
Rar de tot.
Uite , asta-i frumoasa.
:)) (this is just post hunting, really)
Twinsen
01 Nov 2012, 21:42
singurul loc unde oamenii se mai manifesta liberi in zilele noastre e stadionu`. Doar acolo mai sunt oameni care pun suflet pentru ceva ce nu le aduce castig material.
Sa stii ca asa e! Chiar discutam despre asta cu ceilalti forumisti la casieria Cinemagia, unde ne luam fiecare salarul in functie de numarul de mesaje postate luna trecuta.
Malombra
02 Nov 2012, 08:55
reivan, da tu pe tipele care poartă tricou cu a star is born le opreşti pe stradă şi le întrebi dacă-s steliste?
şi apropo, hip hopul românesc, mare parte a lui, chiar şi mostra aia pe care ai plasat-o pe aici, îngrijorat că reputaţia hip hopului e deteriorată de debilo skillz ăla, este de o rigoare verbală exemplară. nu vb de înjurături, vb de rime, asocieri de idei venite din rimele alea, etc. adică hip hopul e o redută pro-limba românească. mă întreb cum tu şi ţie asemănătorii nu v-aţi contaminat încă de rigoarea asta. v-a over-vaccinat stadionul oare? te lauzi că asculţi versuri grele, tralala, şi scrii ca un circopitec. e contradictoriu, dragă reivan.
între noi fie vorba, eu cred că cel pe care l-ai întîlnit pe stadion nu era altul decît Petre Ţuţea.
Kriss_Kringle
02 Nov 2012, 13:25
Cu alte cuvinte,Malombra incearca sa zica ca poti sa scoti suporterul de pe stadion dar nu poti scoate stadionul din suporter.:))
kriss , cu alte cuvinte malombra se pierde in alte cuvinte .
Eu sincer sunt obijunit cu incoerenta , poate de asta inteleg ce vrea sa scrie , sa-mi transmita malombra , pentru ca incoerenta este un defect major al ei.
Eu stiu ca nu scriu corect , dar macar eu nu fac abuz de figuri de stil aiurea.
Toate ideile maombrei se pierd usor in epitete si metafore degeaba folosite , incearca sa se exprime cat mai artistic dar nu asa vorbesc oamenii normali. Are impresii , fite. Scrii atat de poetic pierzand idee dupa idee si apoi mai folosesti cate o prescurate de mes , care se ineaca la randul ei in alte si alte figuri de stil ca la final totul sa ajunga o gramada mare de nimicuri.
Poate-s primul care ti-o spune , dar nu cred ca sunt si primul care o gandeste. Paradox nu e ca eu nu pun accent pe felul in care scriu pe un forum cu toate ca-mi place sa vorbesc corect , paradox e ca tu , o fiinta superioara mai bagi cate-o prescurtare de mess cand scrii ceva inteligent.
Din cate stiu eu , Petre Tute si-a dat duhul acum multi ani , insa as fi dorit sa-l intalnesc personal . Nenea respectiv era un simplu om de 82 de ani , in scaun cu rotile care statea la coada la o casa de bilete . A stat acolo 2 ore jumate farqa sa-l oblige nimeni. astia-s oameni care merg si ei la stadion , inseamna ca sunt prosti sau gorile? Paunescu a fost si el suporter , si deasemenea a fost si scriitor , asta-l face gorila?
Bine a spus Petre Tutea ...omul ala chiar a facut puscarie pentru un popor de idioti. Si idiotii inca domina , dar intr-un stil fie el mai "exotic" fie mai violent fie mai artistic. Malombra parca-i un personaj a lu Caragiale , ii critica pe altii fara sa se uite la ea , eu unul macar recunosc ca-s redus , si-mi vorbeste cu atata superioritate...pun pariu ca nu are inca 30 de ani .
Si-acum propun sa terminam cu OFF topicul .
Malombra
03 Nov 2012, 12:32
nu asa vorbesc oamenii normali.
m-ai auzit vorbind?:-?
n-am 30 de ani, ofcorss, ar trebui să-mi fie ruşine?
îl dai pe trubadurul curţii ceauşiste drept exemplu, dar dai cu tifla în haiku. io, literatule ! :))
nu asa vorbesc oamenii normali.
m-ai auzit vorbind?:-?
n-am 30 de ani, ofcorss, ar trebui să-mi fie ruşine?
îl dai pe trubadurul curţii ceauşiste drept exemplu, dar dai cu tifla în haiku. io, literatule ! :))
nu tre` sa et aud vorbind..nici Eminescu nu viola asa metafora cum o faci tu.
si trubaduru` a fost primu ex care mi-a venit in minte si "ofcross" la varsta ta te crezi deja mare intelectuala. snobiiiiiiiiismu`i raspandit in ro.inca prea mult pentru o tara asa mica.
Malombra
03 Nov 2012, 13:38
http://dexonline.ro/definitie/snob
nu ştiam că-s aşa fashionista.
l.e. articolele pe care ţi le-am dat spre citire sunt foarte conservatoare, de fapt. dar tu din ele nu ai înţeles nici atîta.
ia zi, din lecturile tale, cu care anume din personajele lui caragiale aduc mai mult?
Cu Goe :)
mai uita-te la un film , uita de viata ta reala :) , copil batran dependent de povesti.
Malombra
03 Nov 2012, 16:12
hahaha :)) nu zău, senil dependent de turme. o să-ţi urmez sfatul. ce real eşti tu, copie a o mie de identităţi, te omoară groaza de a fi tu însuţi. nu mai insisit, eşti dincolo de vindecare p--zdelistule.
şi pe goe l-ai citit că era în programa şcolară. ce e mai mult, te face inautentic. frumoasă ţară avem, păcat că e bîntuită de reivani. copii dependenţi de figuri gangsta.
hahaha :)) nu zău, senil dependent de turme. o să-ţi urmez sfatul. ce real eşti tu, copie a o mie de identităţi, te omoară groaza de a fi tu însuţi. nu mai insisit, eşti dincolo de vindecare p--zdelistule.
mi-e frica de mine intr-adevar , daca as fi un extrovertit as fi de mult in puscarie .
pi.es : cred ca tie ti-e frica sa fii tu. Ma gandesc ....o persoana care se uita la asa multe filme , care-si pune la avatar poze cu actrite urate , dar care au facut cariera..hmm....
Filmele sunt o pauza din viata reala , te uiti la un film sa te deconnectezi tu te uiti cam la multe , nu cumva pentru ca ti-e frica / rusine cu tine?
"senil dependent de turme " really? in caz ca nu ti-ai dat seama si tu faci parte din marea masa. Nu esti nimeni , esti un simplu muritor ( poate chiar si de foame ) la fel ca mine , dar macar eu unul realizez asta ...macar eu unul nu-s de accord.
Dar relax , infuleca niste filme si mai uita de viata ta reala .
Chiar sunt un nenorocit >:)
Malombra
03 Nov 2012, 16:38
eşti cel mult un penibil.
nu are cum să-ţi fie frică de tine. dacă erai un extravertit, erai demult luat în şuturi de majoritatea oamenilor. aşa, eşti tăcut, laş şi cu asta asiguri o iluzie de cuminţenie, dacă nu de mister. probabil ai o figură prea tîmpă pentru mister, oricum.
actriţelor mele urîte tu nu le ştii numele, pentru că gusturile tale nu te duc mai departe de ţoapele cu ţîţe la vedere şi machiaj strident de pe calea moşilor sau ferentari.
cred că problema pe care o ai cu mine nu e că scriu cum scriu, ci că sunt o tipă care scrie cum scrie. altfel, te deranjează că o pulă virtuală nu mă impresionează aşa cum ţi-ai dori. cu alte cuvinte, nu eşti nenorocit, eşti doar un sexist ofilit care probabil scrie cu o hoardă întreagă care-i suflă-n ceafă ce să scrie.
aşa multe? care aşa multe. mai intră şi tu şi pe alte situri decît cel al închinătorilor la zdiaua, ca să vezi cîte ceva. altfel, cu toate stelele d epe cer, tot prin beciuri o să te tîrăşti.
nu ştiu ce ai realitzat tu acolo, dar sunt sigură că nu ai nici o realizare la activ.
păi na, mai bine un film decît o labă la un porno ieftin, nu? ca tine.
Sylver Cheetah 53
23 Dec 2012, 18:20
like what?
eu am o colecție faină de fier vechi în spatele casei. e de la primul terminat(or). vrei?
De ce faci mişto de om?
Sylver Cheetah 53
23 Dec 2012, 18:24
"Saw"
Ai avut bunici, ai vorbit cu ei despre vremurile inainte de comunism ? Decaderea asta morala de care se vorbeste este o mare aberatie, oricum nu-l creditez pe Mungiu cu prea multa pronfunzime.
Comunismul si religia nu reprezinta acelasi lucru. Comunismul a fost raspunsul populatiei la un sistem pe care l-au vazut ca fiind asupritor. Ia intreaba-i pe bunicii tai sau parintii tai despre ce le-au spus bunicii lor, si sa vezi ce "moralitate" era inainte de comunisti. Cum era cand isi luau biciuri pe spate si erau sclavi. Dar ce moralitate era inainte, pacat ca ne-au distrus comunistii. Religia nu reprezinta acelasi sistem de putere. Fie participi fie nu si atat.
Deci problem este ca sunt "oameni rai" care conduc aceste sistem opresive si cam acolo se opreste smecheria ? La comunisti era mai greu sa spui nu decat la biserica, deci cum poate sa fie vina celor care conduc cand oile se duc la taiat singure ? Religia nu este un sistem opresiv, participi daca vrei, nu iti pune nimeni pistolul la cap.
Fiecare sistem politic are un ciclu, nu cred ca la inceput erau prea multi oameni impotriva lui, ca dovada ca multi oameni s-au regasit la inceput in el datorita opresiuni dinainte de comunism. Nu la fel poate fi spus de religie. Comunismul a degradat multe lucruri si a evoluat intr-un sens negativ de autoritate si identificare cu intreg poporul, dar a cazut pentru ca la randul lui oamenii au raspuns la fel cum au raspuns inainte de comunism. Nu poate exista o asemenea relatie intre om si religie, nu te obliga nimeni sa faci nimic ce nu vrei tu sa faci, cel putin nu in timpurile noastre. Sa arati cu degetul spre "oamenii" rai ca principali vinovati este o prostie. Oamenii rai care vor sa le faca "bine" fortat. Prostii. Singura legatura dintre comunism si religie este ca sunt institutii care restrictioneaza libertati iar deciziile sunt luate intr-un comitet in afara controlului populatiei. Comunismul va deveni intotdeauna represiv, religia poate fi evitata.
Comunismul nu vroia sa faca "bine" nimanui ci doar ca altii sa ia puterea pentru ei folosindu-se de un raspuns al populatiei la injustitiile facute inainte. Cand fata "boierului" te batjocoreste si isi bate joc de tine cred ca nu te simti atat de bine si nici prea multe regrete cand familia ei este dusa in caruta si impuscata in camp atunci cand au venit comunistii. Act like a dick, you pay.
De ce a aparut comunismul ? Pentru ca cei dinainte erau niste jegosi. De ce au devenit/erau liderii comunisti niste jegosi ? Pentru ca isi doreau la fel de multa putere ca cei dinainte. Cum poate fi religia asemanata comunismului nu vad, sunt total diferite. Bine, publicul lui Mungiu este ceva de genul: http://www.youtube.com/watch?v=7FAI_-woNh4 si stie cum sa ii joace pe degete pe respectivi, daca ce ai spus tu mai sus chiar este ce crede el.
Daca vrea cineva sa vorbeasca despre propaganda, sa vorbeasca despre motivele pentru care apar asemenea mizerii pentru ca nici una si nici cealalta nu au aparut pentru ca sunt oamenii rai. Este o simplificare pentru imbecili. Nu ca e usor sa se prezinti comunismul ca un sistem facut de oamenii rai ? E simplu, avem si nume, putem arata cu degetul si daca avem chef facem si un film care sa ne arata ca liderii comunisti erau mici de cand aveau 2-3 ani. Aruncau cu pietre in geamuri pentru ca erau ei rai, ai dracu oameni rai.
Daca astia de la tara sunt vai de mama lor acum, cum erau ei inainte ? Mai bine ? Cu siguranta nu. Mai rau ? Cu siguranta da. Ah, ce bine era inainte :http://www.youtube.com/watch?v=9WKX75IVL-g#t=4m37s dar ne-au stricat oamenii rai care ne-au condus impotriva vointei noastre. Daca erai impotriva comunismului in timpul comunismului poti fi numit dizident., sa fii impotrica unei clicl de nebuni nu poti fi numit dizident, cel mult nebun daca participi. Daca Mungiu chiar asta a incercat, sa faca o paralela, inseamna ca e prost, sau se adreseaza prostilor, una sau cealalta.
Daca traiai intr-un sat si vine sora-ta de la scoala dupa ce a fost batjocorita sau palmuita de fata boierului sau sefului de acolo. Ia spune-mi care iti sunt sentimentele si cum scapi tu de acea situatie ? Toti papagalii astia care stau cu comunismul in gura mananca rahat la fel de mult ca si Mungiu in legatura cu vremurile care au fost. Niste oportunisti si cam atat, numai ca in alte vremuri. Le merge pentru ca adevarul este ca majoritatea este mediocra, prost informata sau ignoranta. La biserica e usor, nu te duci pentru ca nu traim in teocratie si ortodoxismul a fost mai prost organizat decat catolicismul. Altfel ne lua mama dracu, am scapat.
Daca Mungi avea bilute sau cap, putea sa exprime abuzul facut de putere mergand impotriva retarzilor de pe acum si sa arate ca ce s-a intamplat cu comunismul, care este considerat de rahat pe buna dreptate, nu este altceva decat o razbunare si un efect al ignorantei celor care aveau putere inainte. Dar poate e prea prost, prea fricos ca sa scoata un film care sa dezbrace sistemele opresive de nume si sa ajunga la baza problemei care da nastere la asemenea mostrii. Din ce zici tu se pare ca "analiza" lui s-a redus a arata cu degetul spre monstru si a zis, uite monstru. Cat de profund. :)) Mungiule daca esti asa de autor si destept, ia incearca un film in care comunismul(care ii place lui asa de mult, ca doar aduce premii)sa fie doar o reactie cu efecte negative dar o reactie a ceea ce s-a intamplat inainte si nu ca un sistem al "oamenilor rai". Lumea nu-i o poveste cu oameni rai si oameni buni, alea sunt povesti pentru copii.
PS: Pe cand un film in care sa arate realitatile inainte de venirea comunismului, nu de alta dar o sa se mai trezeasca niste prosti din visul lor cretin cum ca inainte era mai bine. Majoritatea celor de acum au avut bunici adusi fortati(sau nu) de la sate unde traiau in mizerie si li s-a dat un scop, unul pe care nu il vroiau neaparat iar cei de acum sunt pentru ca au existat cei dinaintea lor. Nu trebuie sa iubesti sau sa regreti comunismul, mai ales daca nu ai trait in el asa cum trebuie, ci trebuie sa te departezi putin de latura emotionala privind comunismul si sa vezi ce a creat acel sistem si atunci nu mai repeti ce a esuat. Este indecent sa ii spui cuiva sa se detaseze emotional atunci cand el a suferit de pe urma comunismului, in acelasi mod cum este indecent sa spui cuiva care a fost asuprit inainte de comunism ca nu a mai suportat mizeria de atunci. A fost o etapa ce nu trebuie repetata si nu va mai fi repetata dar motivele pentru care asemenea aberatii apar nu au fost tratate iar "autorii" s-au rezumant in a exploata emotional efectul.
Optimvs
14 Jan 2013, 16:36
Redy, tu cati ani ai?
Nu de alta, dar intre epoca taranilor cu biciul pe spinare (tu poate iti inchipui ca in Romania erau numai tarani asa dupa cronologia marca Redy ca toti avem bunici tarani, nu? =)) ) si sosirea comunismului pe tancurile sovietice trecusera aproape 200 de ani. Timp in care se desfiintasera iobagia (Trasilvania abolita in 1785) si serbia (1746 in Tara Româneasca si in 1749 in Moldova) ba chiar se impartise si pamantul (mai intai timid Cuza in 1864 si apoi pe scara larga Ferdinand in 1921, desfiintand practic marile mosii).
Ca pana in 1921 taranii (asa liberi) erau de facto dependenti de marii mosieri si trebuiau sa inghita tot soiul de umilinte e foarte adevarat, dar epoca biciului apusese de mult.
Marea problema a comunismului (dupa cum a putut afla la prima mana oricine are macar 40 de ani si a avut bunici intelectuali) a fost distrugerea valorilor si a unei ierarhii bazate in primul rand pe intelect. Categoric ca regimurile interbelice erau cat se poate de corupte, pline de tot soiul de arivisti samd, dar ca sa ajungi in sistemul de putere trebuia sa treci naibii prin niste scoli.
Regimul comunist a insemnat, in prima faza, aducerea unor cvasi-oligofreni de la coada vacii in posturi din esaloanele inferioare ale PCR si, implicit (avand in vedere contopirea de facto a partidului cu statul) , conducerea treburilor de zi cu zi ale tarii de catre indivizi care abia se puteau semna. Ulterior lucrurile s-au mai asezat cat de cat, in sensul ca, dupa ce au ras vechile elite, comunistii au incercat sa-si creeze propria elita, scolita cat se putrea in conditiile date. Dar raul era facut.
Redy, tu cati ani ai?
Nu de alta, dar intre epoca taranilor cu biciul pe spinare (tu poate iti inchipui ca in Romania erau numai tarani asa dupa cronologia marca Redy ca toti avem bunici tarani, nu? =)) ) si sosirea comunismului pe tancurile sovietice trecusera aproape 200 de ani. Timp in care se desfiintasera iobagia (Trasilvania abolita in 1785) si serbia (1746 in Tara Româneasca si in 1749 in Moldova) ba chiar se impartise si pamantul (mai intai timid Cuza in 1864 si apoi pe scara larga Ferdinand in 1921, desfiintand practic marile mosii).
Ca pana in 1921 taranii (asa liberi) erau de facto dependenti de marii mosieri si trebuiau sa inghita tot soiul de umilinte e foarte adevarat, dar epoca biciului apusese de mult.
Alea sunt date de pe Wikipedia ? Bunicul bunicii mele a fost biciuit, la fel si tatal ei. Era o masura extrema si doar varful piramidei pentru ca in rest trebuia sa mananci mult rahat pe care ti-l dadeau respectivii atunci. Ce crezi ca stiau "intelectualii" de atunci despre viata majoritatii romanilor ? Cum era sa schimbi cizmele cu fratii tai ca sa te duci la scoala ? Ce perspective erau atunci ? Cand au venit comunistii, pe multi i-a scos din noroi si daca traiai atunci te apucai cu mana de orince iti intindea un bat, chiar daca apoi el era folosit pentru a ii bate pe altii pentru ca nu se supuneau ideologiei rusesti. In general, e bine sa nu idolatrizezi persoane care nu dau doi bani pe tine iar la vremea respectiva nu multi dadeau, nici chiar comunistii. Intelectualii ? Si Karl Marx a fost intelectual, deci acum sa ii despartim in intelectuali buni si rai. :))
Magna Carta a fost scrisa pe la 1200 dar nu prea a fost aplicata chiar de atunci. Documentele sunt bune dar realitatile si controlul din teritoriu era altul.
Marea problema a comunismului (dupa cum a putut afla la prima mana oricine are macar 40 de ani si a avut bunici intelectuali) a fost distrugerea valorilor si a unei ierarhii bazate in primul rand pe intelect. Categoric ca regimurile interbelice erau cat se poate de corupte, pline de tot soiul de arivisti samd, dar ca sa ajungi in sistemul de putere trebuia sa treci naibii prin niste scoli.
=))
Te nasteai la curul vacii, erai nimeni. Te nasteai intr-o familie mai avuta, atunci puteai sa faci ceva, mai ales daca taticul te trimitea la o scoala straina. Intelect ? LOL. Sa fim seriosi. Oportunitatile din vremurile noastre sunt ok, dar cele de atunci erau mai mici decat cele de atunci.
De unde sa vina rezistenta impotriva comunistilor odata ce am fost dati drept curva la rusi ? De la cei care erau mentinuti in analfabetism pentru a lucra pe mosiile altora ?
Regimul comunist a insemnat, in prima faza, aducerea unor cvasi-oligofreni de la coada vacii in posturi din esaloanele inferioare ale PCR si, implicit (avand in vedere contopirea de facto a partidului cu statul) , conducerea treburilor de zi cu zi ale tarii de catre indivizi care abia se puteau semna. Ulterior lucrurile s-au mai asezat cat de cat, in sensul ca, dupa ce au ras vechile elite, comunistii au incercat sa-si creeze propria elita, scolita cat se putrea in conditiile date. Dar raul era facut.
Pentru ca cei dinainte nu au facut mai nimic pentru aia de la coada vacii. Majoritatea schimbarilor au fost facute de jos in sus si nu de sus in jos. Nu mai trebuiau sa ii astepte pe "intelectuali", au vrut sa conduca ei, ceea ce s-a si intamplat.
Ai cunoscut oameni scoliti care sunt niste lepre ? De unde atata nostalgie pentru intelectualii de atunci. Probabil ca cei de atunci credeau despre ei la fel cum credem noi despre ai nostri. E buna si nostalgia asta dar acopera realitatea, si realitatea este ca nu suntem mai putini "morali" decat cei dinainte noastra si ca acum e mai bine decat inainte.
Sistemul actual permite oligofrenilor sa voteze. Ce sa facem, sa ii excludem ca sa "fie mai bine" pentru ca "stim noi mai bine" ? Opa. Nu ii da idei lui Mungiu ca poate se apuca de un sequel ceva.
Optimvs
15 Jan 2013, 02:07
Oricat ti s-ar parea de uimitor, nu toata lumea are nevoie de Wikipedia ca sa mai stie nitica istorie elementara =))
Banuiesc ca tie numele lui Iosif al II-lea si Constantin Mavrocordat nu-ti spun mare lucru, dar mai suntem unii de care s-a mai lipit cate ceva prin scoala sau chiar (ce miracol, nu? ) in timpul liber.
In rest, teoriile tale despre lipsa oricarei sanse samd au o mica buba si anume ca vin in flagranta contradictie cu realitatea, fiind contrazise de o gramada de exemple de celebri intelectuali romani =)) Iti dau doar unul, care are legatura cu domeniul discutat: Vasile Parvan (nascut intr-un catun vai de capul lui din Moldova) a ajuns sa studieze in Germania la nici 25 de ani, asta dupa ce terminase Universitatea Bucuresti, evident. Daca ii cauti o poza cred ca n-o sa ai vreun dubiu ca fratii lui au muls vaca pana la adanci batranete. Nota bene, era nascut in 1882, an in care tu iti inchipui ca taranul roman era inhamat la plug =))
In rest, nu vad unde as fi zis eu ca intelectualii de dinaintea ultimului razboi mondiali erau mai onesti de felul lor decat cei de azi. Cu chestia asta chiar ai demonstrat ca n-ai inteles absolut nimic din mesajul meu: ideea era nu ca ar fi fost mai morali ci doar ca erau mult mai intelectuali. Asta e motivul pentru care atunci aveam un Iorga iar acum il avem pe Boia =)) , atunci il aveam pe Nicolae Paulescu iar acum il avem pe Oprescu =)) , atunci il aveam pe Eminescu iar acum il avem pe Dinescu =)) ma rog, intelegi ideea (sau nu =)) )
Decaderea intelectuala a Romaniei a fost indiscutabil provocata de comunisti, care au azvarlit in puscarii/ silit sa emigreze/ scos fortat la pensie cam pe toti oamenii care faceau din Romania un pol de cultura si civilizatie in Estul Europei. Faptul ca, in paralel, comunistii au oferit mai multor persoane (comparativ cu vechiul regim) sansa de a parcurge toate treptele de invatamant nu a insemnat nimic dpdv calitativ. Totul culminand cu "fabricile de ingineri" din ultimii ani ai regimului.
Tu nu pari a intelege faptul ca a obliga aproape toata populatia unei tari sa termine un liceu si a trimite cohorte la facultate (ce zic eu cohorte, comunistii trimiteau in fiecare an la facultate mai multe legiuni decat a trimis Traian sa cucereasca Dacia =)) ) nu insemna decat ca o gramada de nechemati treceau prin scoala ca gasca prin apa. Lucru care nu s-a schimbat nici in ziua de azi (ba chiar dimpotriva, s-a agravat).
Bref, ca sa ne dam seama cat am regresat intelectual ca natie sub comunisti ajunge sa ne uitam la rezultate: unde eram dpdv cultural pe harta lumii in perioada interbelica si unde suntem acum. Daca nu esti capabil sa faci aceasta comparatie elementara discutia n-are sens.
Tu nu pari a intelege faptul ca a obliga aproape toata populatia unei tari sa termine un liceu si a trimite cohorte la facultate (ce zic eu cohorte, comunistii trimiteau in fiecare an la facultate mai multe legiuni decat a trimis Traian sa cucereasca Dacia =))
nici nu incape comparatie intre examenele de admitere la facultate de dinainte de 89 si modul cum ajungi sa faci azi, nu una si buna,ci, trei sau cinci...
invatamantul universitar nu accepta COHORTE, din contra, erau disponibile infinit de putine locuri fata de numarul acelora care-si incercau sansele de a deveni chiar si doar ingineri intr-unul din mastodontii industriali care, astazi, au devenit ruine.
In rest, teoriile tale despre lipsa oricarei sanse samd au o mica buba si anume ca vin in flagranta contradictie cu realitatea, fiind contrazise de o gramada de exemple de celebri intelectuali romani =)) Iti dau doar unul, care are legatura cu domeniul discutat: Vasile Parvan (nascut intr-un catun vai de capul lui din Moldova) a ajuns sa studieze in Germania la nici 25 de ani, asta dupa ce terminase Universitatea Bucuresti, evident. Daca ii cauti o poza cred ca n-o sa ai vreun dubiu ca fratii lui au muls vaca pana la adanci batranete. Nota bene, era nascut in 1882, an in care tu iti inchipui ca taranul roman era inhamat la plug =))
Cauta in dictionar cuvantul exceptional, vezi ce inseamna si mai lasa-ma cu argumentele tale tampite. Iti dai seama daca toti grecii erau atat de ambitiosi ca Alexandru Macedon ce faceau, dar nu au fost. Te si vad ducandu-te la Tanti Leana din Baragan si pocnind-o peste ochi ca de ce nu e si ea ca Vasile Parvan. :)) Esti nebun prietene.
Bref, ca sa ne dam seama cat am regresat intelectual ca natie sub comunisti ajunge sa ne uitam la rezultate: unde eram dpdv cultural pe harta lumii in perioada interbelica si unde suntem acum. Daca nu esti capabil sa faci aceasta comparatie elementara discutia n-are sens.
Societatea de acum e mai buna decat cea interbelica iar visurile tale umede cu intelectualii acelor vremuri pot sa continue dar societatea nu inseamna doar varfurile. Cand altii mergeau in Europa altii mergeau in noroi. Tineti printzipurile pentru tine pentru ca vad nu poti sa vezi padurea de copaci.
Cauti persoane cu a caror reusita sa te mandresti si tu ca esti roman ? Aia sunt deja plecati deci va trebui sa te plesnesti un pic peste fata si sa fii si tu Parvan. Hai treci la treaba si nu mai astepta sa vina "intelectualii" la tine ca sa le pupi picioarele si sa iti spuna ce sa faci. Daca a putut Parvan e clar ca poti si tu. Cand ajungi in elita sa imi dai si mie un shoutout ca sa mor de rusine. :))
Calitatea vietii nu se masoara in numarul de intelectuali ci in traiul pe care il ai. Poti o freci cu intelectualii tai cat vrei, intelectualitatea nu are ca scop creeare unei societati cu oportunitati egale. Sa fie intelectuali intre ei si prosti sunt cei care se uita in gura lor ca sa vada cum sa isi traiasca viata.(de preferinta cu lotiuni de corp pe burta)
nici nu incape comparatie intre examenele de admitere la facultate de dinainte de 89 si modul cum ajungi sa faci azi, nu una si buna,ci, trei sau cinci...
invatamantul universitar nu accepta COHORTE, din contra, erau disponibile infinit de putine locuri fata de numarul acelora care-si incercau sansele de a deveni chiar si doar ingineri intr-unul din mastodontii industriali care, astazi, au devenit ruine.
Ce se invata atunci. :)) Si Hagi avea diploma ce mama dracului. :D
Nevoia societatii curente este pentru specializare si ea se obtine la scoala deci nu vad cum ingradirea locurilor ar fi ceva de laudat. Si cu ceilalti ce faci ? Vrei sa iti dea in cap la colt de seara ? Baremurile nerealiste nu sunt altceva decat niste utopii unor minti inguste. Profesorii intra in sistem cu nota 5 si au salarii de mizerie. Cum vrei sa faci performanta cand trebuie sa te gandesti cu ce dracu dai bani la garsoniera. Daca mai faci un copil s-a dus dracu smecheria, numai de invatat nu ai chef. Sunt secretare care muta foaia din stanga in dreapta care castiga mai mult decat un profesor sau un medic rezident.
Pentru societate este importat ce faci si nu cati au terminat sau nu au terminat studiile. Fii exceptional in ce faci, scoala doar te pregateste (lol) pentru ce trebuie/vrei sa faci. Ierarhiile scolare sunt zero atat timp cat nu ofera ce cere societatea. Ca termina 200 sau 20 este irelevant. Daca societatea are nevoie de 200, sa produci 20 este o imbecilitate.
Optimvs
15 Jan 2013, 11:24
Redy, in tine se imbina stralucit incultura si suficienta intelectuala. Nu vad ce-ar mai fi de spus dupa delirul din utimele tale mesaje, se vede cu ochiul liber ca habar n-ai de nimic dar AI CERTITUDINI =))
Un singur exemplu, ca mai departe n-am avut rabdare sa citesc, totusi n-am timp de copii care au ratat bacul dar au gura mare pe forumuri =)) :
Cauta in dictionar cuvantul exceptional, vezi ce inseamna si mai lasa-ma cu argumentele tale tampite. Iti dai seama daca toti grecii erau atat de ambitiosi ca Alexandru Macedon ce faceau, dar nu au fost. Te si vad ducandu-te la Tanti Leana din Baragan si pocnind-o peste ochi ca de ce nu e si ea ca Vasile Parvan. :)) Esti nebun prietene.
Mai baiatule, ia foloseste-l tu pe prietenul tau google si vezi cine a fost Erathostene din Cyrene. Nenea asta a inventat geografia asa cum o stim azi si a calculat circumferinta Pamantului cu o eroare de numai 2% in anul 230 inainte de Christos.
Sau, daca asta nu ti se pare o realizare stiintifica comparabila cu realizarile militare ale lui Alexandru, ce zici de Hipocrate din Kos, care a inventat medicina asa cum o stim? Iar exemplele pot continua la nesfarsit.
Stai jos, nota 2.
Optimvs
15 Jan 2013, 11:28
Tu nu pari a intelege faptul ca a obliga aproape toata populatia unei tari sa termine un liceu si a trimite cohorte la facultate (ce zic eu cohorte, comunistii trimiteau in fiecare an la facultate mai multe legiuni decat a trimis Traian sa cucereasca Dacia =))
E uluitor obiceiul asta de a combate ce n-a zis interlocutorul. Ia hai sa recitim impreuna urmatoarea parte din mesajul meu:
a obliga aproape toata populatia unei tari sa termine un liceu si a trimite cohorte la facultate (ce zic eu cohorte, comunistii trimiteau in fiecare an la facultate mai multe legiuni decat a trimis Traian sa cucereasca Dacia =)) ) nu insemna decat ca o gramada de nechemati treceau prin scoala ca gasca prin apa. Lucru care nu s-a schimbat nici in ziua de azi (ba chiar dimpotriva, s-a agravat).
Comparatia pe care o faceam eu era intre sistemul de invatamant din perioada interbelica si cel din perioada comunista.
Evident, cam orice om care a facut ca lumea o facultate isi da seama ca invatamantul romanesc de dupa '89 produce "fenomene" ca Redy, dar nu despre asta era vorba.
optimvs, m-am legat de afirmatia ta conform careia regimul comunist crea intelectuali pe banda.
te-am contrazis, bazandu-ma pe experienta personala. tu, pe ce te bazezi?
pana in 89 era obligatoriu invatamantul de 10 ani. selectia pentru cei care doreau sa termine liceul insemna un examen extrem de dur, cel de treapta si nu era deloc usor, asa ca, cei care terminau clasa a XII-A, in rare cazuri, de regula din motive subiective, nu promovau bacalaureatul.
si, da, calitatea invatamantului, cu toata politizarea lui si dominatia cultului personalitatii ceausestilor, era de milioane de ori mai buna decat acum. nu din cauza salariilor mici nu mai avem profesori buni, ci din cauza decaderii societatii romanesti si a anticulturii, ca tendinta generala intr-o societate care n-are nevoie de intelectuali, ci, de "specializati" cum spui tu,dar, nu prin scoala unde-si toceste coatele un copil,invatand teorii, ci la scoala vietii, mult mai ieftina si la indemana oricui.
p.s.sa stii ca exemplul cu Hagi nu e relevant. orice societate face compromisuri.
Optimvs
15 Jan 2013, 13:13
Lasa-l pe Hagi :))
Chiar n-ai inteles ca eu comparam invatamantul comunist cu cel interbelic? Toata argumentatia ta legata de comparatia cu invatamantul de azi e pur si simplu pe langa discutie. Eu spuneam ceva si tu comentai altceva (aberatiile lui Redy) dar imi raspundeai mie :P .
Referitor la treapta a doua, eu unul am prins-o. La liceul meu (Balcescu, actualmente Sava) in 1988 daca au picat 4-5 rataciti dintr-un total de cateva sute. Asta fiind cel mai bun liceu din tara, unde exigentele erau foarte mari iar treapta se dadea pe bune. Pe la liceele industriale pica doar cine tinea mortis, cel putin asa era in ultimii ani ai lui Ceausescu.
Poate nu stii, dar undeva pe la inceputul anilor 80 cizmarul daduse "indicatii pretioase" ca toata natia sa faca 12 clase. Asa ca forma ramasese ca inainte (treapta a doua etc) dar de facto ramaneau pe dinafara doar semi-oligofrenii si cei care literalmente refuzau sa invete.
Acum, revenind la comparatia relevanta din perspectiva acestei discutii (invatamant comunist vs invatamant interbelic) tu chiar compari in vreun fel calitatea intelectualilor Romaniei interbelice cu cea a intelectualilor din perioada ceausista sau din cea post-decembrista? (cei educati sub comunism)
Lasa-l pe Hagi :))
Chiar n-ai inteles ca eu comparam invatamantul comunist cu cel interbelic?
tu ce crezi? si nu de asta m-am legat, ci, de cat de usor iti este sa vorbesti despre lucruri pe care le stii doar din auzite ( apropos de propanga de tip nou, amintita de Mercutio).
Optimvs
15 Jan 2013, 15:18
Daca te referi la invatamantul ceausist, ai nimerit total pe langa.
In rest, am o veste care probabil o sa te ia prin surprindere: o intreaga stiinta (istoria) se bazeaza in foarte mare parte pe lucruri stiute "din auzite". De la istoricii din vechime, de la cronicari, din jurnalele tinute de diferite persoane, din literatura vremii samd istoricul aduna o sumedenie de informatii care, puse cap la cap cu dovezile arheologice, refac destul de fidel tabloul unor epoci despre care altfel n-am sti mai nimic.
Deci da, faptul ca putem compara operele intelectualilor interbelici cu cele ale intelectualilor formati sub regimul comunist ne permite sa comparam rezultatele produse de cele doua sisteme de invatamant. Nu e nevoie sa fi trait in perioada interbelica pentru asta.
LUTARIM
15 Jan 2013, 21:32
Ar fi bine să vă întoarceți... după dealuri, că unii au început să bată câmpii.
Nu știu cum s-a ajuns la „opera intelectualilor interbelici”, Erathostene, Eratosthenes sau Hipocrate.
Cert este că geografia și medicina nu sunt niște „invenții” brevetate la OSIM.
Apoi, ar trebui definit „intelectualul”, ca să poți judeca opera lui, interbelică sau comunistă.
Oricum, Octavian Paler spunea cu obidă la televizor că, în comunism, a dispărut țăranul român autentic.
Adică țăranul acela care mergea zeci de kilometri cu picioarele desculțe și cobilița pe umeri și vindea, sau încerca să vândă și el, o gâscă sau o rață, fără să aibă pretenția la curent electric, frigider sau televizor.
Se tot invocă faptul că a fost adus comunismul cu tancul de la ruși.
Dar rușii de unde și cu ce l-au adus?
Dacă le era așa de bine, cum de a prins rădăcină?
Se vine cu exemplul infantil că un fiu de țăran a ajuns să studieze în Germania.
Păi, da, pentru că România era subdezvoltată, era grânarul Europei.
Și nu e vorba numai de unul, eu știu chiar vreo cinci!
În timp ce, pe vremea așa-zisului comunism, toți cei cinci fii ai unui țăran au mers la oraș și au ajuns ingineri și profesori.
Și nu o spun din auzite, sunt unul dintre ei.
Cu toate acestea, nu am fost membru PCR și nu vreau să fac aici propagandă comunistă.
Subiectivismul nu ne va permite să analizăm „opera intelectualilor interbelici”.
Dar putem să comparăm România din acele vremuri cu alte țări.
Să vedem, că se poate vedea și acum cu ochiul liber, ce șosele aveam noi și ce șosele aveau ei, ce construcții, ce palate, ce teatre, ce parcuri, ce ... viață.
Și... fie vorba între noi, Oprescu și alți chirurgi renumiți, formați în școala comunistă, l-au depășit de mult pe Vasile Pârvan.
Dar, cum ziceam, mai bine ne întoarcem la oile noastre, ... După dealuri.
Optimvs
16 Jan 2013, 01:50
Se tot invocă faptul că a fost adus comunismul cu tancul de la ruși.
Dar rușii de unde și cu ce l-au adus?
Daca habar n-ai ca Lenin si bolsevicii au primit bani de la statul german in timpul primului razboi mondial, cu scopul de a destabiliza Rusia, ar trebui sa pui mana pe carte inainte sa scrii prostii pe forumuri.
În timp ce, pe vremea așa-zisului comunism, toți cei cinci fii ai unui țăran au mers la oraș și au ajuns ingineri și profesori.
Și nu o spun din auzite, sunt unul dintre ei.
Asta spuneam si eu =))
Cu toate acestea, nu am fost membru PCR și nu vreau să fac aici propagandă comunistă.
Subiectivismul nu ne va permite să analizăm „opera intelectualilor interbelici”.
Nu serios? Crezi ca e greu sa faci o comparatie intre Cioran si liiceanu si sa-ti dai seama care-i filozof si care-i bagator de seama? =)) Sau intre Noica si patapievici? =))
Iar exemplele pot continua la nesfarsit.
Dar putem să comparăm România din acele vremuri cu alte țări.
Să vedem, că se poate vedea și acum cu ochiul liber, ce șosele aveam noi și ce șosele aveau ei, ce construcții, ce palate, ce teatre, ce parcuri, ce ... viață.
Exact, asta putem face, dar pentru asta tu ai nevoie sa pui mai intai mana pe carte. In 1938 Romania era dpdv economic (PIB pe cap de locuitor) la nivelul Belgiei (pare ireal, nu?) in conditiile in care belgienii aveau colonii insemnate in Africa.
Și... fie vorba între noi, Oprescu și alți chirurgi renumiți, formați în școala comunistă, l-au depășit de mult pe Vasile Pârvan.
Redy, tu esti ma? =))
Vasile Parvan a fost un ARHEOLOG renumit =)) , nu un medic. Iar fiul generalului de Securitate Oprescu oricum n-ar putea fi comparat ca statut social al parintilor cu fiul de taran Vasile Parvan. Si, cu toate astea, Parvan a ajuns sub "regimul burghezo-mosieresc" un savant de renume international, in timp ce Oprescu s-a ratat ca medic si s-a apucat de politica...
Redy, in tine se imbina stralucit incultura si suficienta intelectuala. Nu vad ce-ar mai fi de spus dupa delirul din utimele tale mesaje, se vede cu ochiul liber ca habar n-ai de nimic dar AI CERTITUDINI =)).
Certitudinile tale sunt mai bune ca certitudinile mele, huh ? Nu ai oglinda in casa, nu ? :))
Singura certitudine este ca iti lipseste contextul si obisnuiesti sa aduci exceptii ca sa iti justifice aberatiile pe care le scrii pe aici. In rest, esti liber sa ai ce certitudini vrei.
Incultura inseamna ignoranta iar abilitatea de a veni cu niste exemple stupide care au putin sau deloc a face cu subiectul nu se numeste cultura, se numeste mirositul propriilor basini deci ai grija cand dai foc la pipa.
Redy, tu esti ma? =))
Vasile Parvan a fost un ARHEOLOG renumit =)) , nu un medic. Iar fiul generalului de Securitate Oprescu oricum n-ar putea fi comparat ca statut social al parintilor cu fiul de taran Vasile Parvan. Si, cu toate astea, Parvan a ajuns sub "regimul burghezo-mosieresc" un savant de renume international, in timp ce Oprescu s-a ratat ca medic si s-a apucat de politica...
Zise Optimus de pe fotoliu aplecandu-se dupa o patura. "E curent aici ?" spuse el, luandu-si pentru un moment privirea de la focul care mistuia 3 busteni. "Nu, nu se poate" isi raspunse la intrebare. "Nu am mai deschis geamurile de vara trecuta". "Nu-i nimic, ti s-a parut" se auzi o voce de pe celalalt fotoliu. Optimus lua patura si si-o puse din cap pana in picioare. "Mi s-a parut ca era Iorga, Vasile".
Optimvs
16 Jan 2013, 10:55
Pentru unul care se incurca in conturi vorbesti cam mult despre chestii de-astea =)) Ce faci, proiectezi asupra "dusmanului" =)) propriile tale probleme?
In rest, discutia este evident inutila, intrucat pentru tine orice exemplu este o exceptie :)) si oricum esti prea incult ca sa poti pune orice fel de exemplu in contextul istoric, pentru a intelege in ce masura este relevant pentru epoca respectiva.
Alte certitudini, esti plin de certitudini. Ia du-te si fa o certitudine in alta parte si las-o mai usor cu cultura sau contextul ca n-ai treaba nici cu una nici cu cealalta. Ia si un ziar cu tine.
Ce exemple ai dat tu ? Un om exceptional intr-o tara de rahat. Aia e, o exceptie, stii ce inseamna o exceptie sau acumuland atata "cultura" incepi sa uiti sensul cuvintelor ? Tu insa nu esti o exceptie, esti un troll mediocru caruia ii place sa se dea cult pe forum trecand pe langa subiect mai de fiecare data. Crezi ca cineva citind aberatiile pe care le-ai scris pana acum te considera cult ? Cel mult ingust, dar cult ? :D
Vasile Parvan nu reprezinta starea societatii de atunci decat daca o ingustezi destul de mult, lucru pe care il faci tu. In rest sunt doar povesti si afirmatii/certitudini tampite. Nu stiu cat de cult sunt eu, ramane la interpretarea fiecaruia deci nu am de ce sa adresez subiectul. Acolo sub paturica unde te inchini tu la "intelectuali" sunt sigur ca esti in varful piramdei cultilor de pe acest forum.
PS: Auzi, sa salvezi vieti, bleah. Oprescu ala, ce mediocru, si a mai avut si parinti securisti. Ce om.
LUTARIM
16 Jan 2013, 11:45
@ Optimvs
Acum îmi dau seama că nici tu nu ai reținut și nu ai înțeles ce ai scris.
Comparația cu Oprescu tu ai făcut-o, în context, nu eu.
Ce ai fi vrut, să inventeze insulina?
Chiar am vrut să-l scot din discuție, pomenind de chirurgii renumiți.
De ce nu te-ai referit la unul care nu e fiu de securist și nu s-a ratat ca medic.
Ți-au mai spus-o și alții, dar degeaba.
Am să încerc din nou, mai pe înțelesul tău, sper.
Compari merele cu perele.
Îmi spui de PIB, în loc să te referi la ce am zis eu:
(…) ce șosele aveam noi și ce șosele aveau ei, ce construcții, ce palate, ce teatre, ce parcuri, ce metrou, ce ... viață.
Chiar te rog să-mi dai niște date concrete, pentru că eu nu am internet, nu am Google, nu am nici calculator, acum scriu de la aragaz.
Nu știu dacă ți-ai dat seama, dar la o întrebare mi-ai răspuns.
Comunismul a venit, într-adevăr din Germania. Marx și Engels erau nemți.
Nu s-a putut aplica la ei, ci l-a aplicat Lenin, pentru că raportul dintre săraci și bogați era mult mai mare.
Te comporți de parcă eu i-aș susține pe Patapievici și Liiceanu iar tu pe Cioran și Noica.
Poate i-ai citit, dar ți-au rămas multe alte cărți necitite.
Am vaga impresie, nu certitudini ca tine, că nu ești în stare să înlocuiești o siguranță la tabloul electric. ( e un fel de-a zice, sper să înțelegi corect)
Asta nu înseamnă că-mi ești inferior, ci doar că ești limitat. În gândire.
După acest mod de gândire, ți se pare mult mai important studiul lui Pârvan, „Naționalitatea negustorilor din Imperiul roman” decât avionul cu reacție al lui Coandă.
Sper să nu-mi vii cu texte gen: cine nu-și cunoaște trecutul nu are viitor.
Dai de înțeles că Pârvan era intelectual iar ceilalți, cum ar fi Coandă, nu.
Tu-i amesteci, nu eu.
Da, subscriu, discuția este într-adevăr inutilă atâta timp cât nu ești în stare să vii cu exemple care să fie relevante într-un anumit context istoric.
Nu da vina pe cititori.
Dacă ai fi atât de cult, ai reuși să ne luminezi.
Cam prea mult ras isteric si prea putin despre film. Din pacate nu mai pot interveni in topic de cand a fost mutat ca altfel tot off-topicul era trimis de mult acolo unde e locul rasului isteric si a grandomaniei, adica la azil (off-topic asylum pt cei mai noi pe forum). Pana se rezolva v-as ruga sa incetati. Optimvs, mi-ar placea daca ai inceta misiunea anti-Mungiu si ti-ai folosi cultura cinematografica in alte discutii, preferabil mai constructive (e loc destul in discutiile din turneu despe filmele unora precum Kurosawa, Parajanov, Fassbinder, Malle, Marker, mai recent si Pita daca vrei sa ramai pe teritsoriu romanesc). N-ar fi rau nici daca s-ar discuta ceva mai putin agresiv.
Optimvs
16 Jan 2013, 15:25
Hmm, nu stiu ce sa zic, la cati adoratori are Mungiu pe-aici poate ca, pentru echilibrarea opiniilor, nu e rau sa fie prin preajma si unul care nu cade in extaz in fata unei scene in care doua femei stau pe o lavita si privesc 10 minute in camera. Asta, bineinteles, daca site-ul isi doreste opinii cat mai diverse, ca daca scopul e ca pe cinemagia sa fie doar osanale pentru Mungiu evident ca se schimba calimera.
Cat despre offtopic, parerea mea e ca nu-i deloc inutil pentru ca arata nivelul cultural al unora care au exprimat opinii foarte vehemente pe-aici (si nu numai despre film).
Optimvs
16 Jan 2013, 15:33
Te comporți de parcă eu i-aș susține pe Patapievici și Liiceanu iar tu pe Cioran și Noica.
Poate i-ai citit, dar ți-au rămas multe alte cărți necitite.
Am vaga impresie, nu certitudini ca tine, că nu ești în stare să înlocuiești o siguranță la tabloul electric. ( e un fel de-a zice, sper să înțelegi corect)
Asta nu înseamnă că-mi ești inferior, ci doar că ești limitat. În gândire.
Eu am vaga impresie ca bati campii apoteotic =)) As fi dispus sa fac cu tine un concurs de bricolaj daca ai fi dispus sa ai cu mine o discutie despre filozofia romaneasca, de pilda. Totul filmat si pus pe youtube, ca sa mai rada si altii, nu doar eu :D
După acest mod de gândire, ți se pare mult mai important studiul lui Pârvan, „Naționalitatea negustorilor din Imperiul roman” decât avionul cu reacție al lui Coandă.
Sper să nu-mi vii cu texte gen: cine nu-și cunoaște trecutul nu are viitor.
Dai de înțeles că Pârvan era intelectual iar ceilalți, cum ar fi Coandă, nu.
Tu-i amesteci, nu eu.
Scuza-ma, dar asta e o tampenie monumentala. Unde anume am zis eu ca un inventator de geniu ar fi mai putin important decat un arheolog exceptional? =))
N-ai inteles absolut nimic din argumentatia mea. Coanda e un alt exemplu in favoarea afirmatiei mele ca invatamantul "regimului burghezo-mosieresc" era infinit mai performant decat invatamantul comunist.#-o
Apropo, avionul lui Coanda nu era cu reactie...
Da, subscriu, discuția este într-adevăr inutilă atâta timp cât nu ești în stare să vii cu exemple care să fie relevante într-un anumit context istoric.
Nu da vina pe cititori.
Dacă ai fi atât de cult, ai reuși să ne luminezi.
Nici cel mai puternic reflector nu face lumina daca bezna e dublata de ceata ;)
Hmm, nu stiu ce sa zic, la cati adoratori are Mungiu pe-aici poate ca, pentru echilibrarea opiniilor, nu e rau sa fie prin preajma si unul care nu cade in extaz in fata unei scene in care doua femei stau pe o lavita si privesc 10 minute in camera. Asta, bineinteles, daca site-ul isi doreste opinii cat mai diverse, ca daca scopul e ca pe cinemagia sa fie doar osanale pentru Mungiu evident ca se schimba calimera.
Tu esti eroul de care cinemagia are nevoie dar pe care nu il merita. :-t
PS: Filmul nu isi propune sa te duca in extaz. Pentru tine trebuia sa faca o scena in biblioteca, intr-o noapte ploioasa unde luna zambea dintre nori. Inauntru erau Iorga si Vasile. Studiau.
Optimvs
16 Jan 2013, 17:03
Ce rost ar avea sa ma cobor la nivelul tau? E mai simplu sa arat doar cat de incult esti:
Vasile Parvan nu reprezinta starea societatii de atunci decat daca o ingustezi destul de mult, lucru pe care il faci tu. In rest sunt doar povesti si afirmatii/certitudini tampite.
.................................................. ......................
PS: Auzi, sa salvezi vieti, bleah. Oprescu ala, ce mediocru, si a mai avut si parinti securisti. Ce om.
In caz ca uitasesi, discutia a plecat de la aceasta afirmatie de o stupiditate aproape incredibila:
Ai avut bunici, ai vorbit cu ei despre vremurile inainte de comunism ? Decaderea asta morala de care se vorbeste este o mare aberatie, oricum nu-l creditez pe Mungiu cu prea multa pronfunzime.
Comunismul si religia nu reprezinta acelasi lucru. Comunismul a fost raspunsul populatiei la un sistem pe care l-au vazut ca fiind asupritor. Ia intreaba-i pe bunicii tai sau parintii tai despre ce le-au spus bunicii lor, si sa vezi ce "moralitate" era inainte de comunisti. Cum era cand isi luau biciuri pe spate si erau sclavi. Dar ce moralitate era inainte, pacat ca ne-au distrus comunistii.
Ti-am explicat cu binisorul ca nici vorba de bici pe spinare, ca singura perioada in care taranul roman a putut trai cat de cat omeneste (avand pamantul lui, dupa reforma agrara a lui Ferdinand) a fost cea interbelica etc etc.
Exemplul cu Vasile Parvan era menit sa demonstreze ca pana si in perioada antebelica taranii aveau acces la educatie, daca erau capabili sa faca performanta. Ti-am zis de atunci ca e doar un exemplu dintre multe altele, tu in incultura ta ai inceput sa o tii langa ca e o mare exceptie.
Mare exceptie poate fi socotit de pilda Francois Villon (in sensul ca viata si opera lui sparg conventiile epocii) in nici un caz Parvan. Tot in epoca lui Parvan a studiat si Gala Galaction (nascut in 1879 in satul Didesti din Teleorman, fiu de taran) - de la scoala primara DIN SAT a mers la gimnaziul din Rosiorii de Vede si apoi la Liceul Sfantul Sava din Bucuresti, dupa care a facut cativa ani de filozofie la Universitatea Bucuresti si apoi s-a inscris la Teologie la Cernauti.
Orice fiu de taran care invata suficient de bine cat sa ia bursa putea fara probleme parcurge toate treptele de invatamant. Propaganda comunista a incercat sa acrediteze ideea invatamantului "burghezo-mosieresc" inchis pentru mase, dar singurii care i-au dat crezare au fost cei suficient de inculti cat sa nu aiba habar de numeraosele exemple care demonstreaza contrariul.
Repet, si Parvan si Gala Galaction (si mai sunt nenumarate exemple, poate imi spui de cate ar fi nevoie ca sa-ti dai seama ca nu sunt exceptii) au studiat in perioada de dinainte de rascoala de la 1907, aia in care tu iti inchipui ca tarani goi, flamanzi si care nu aveau nici o sansa la educatie au fost impuscati bestial cu mitraliera.
Panait Istrati nu a putut face carte pentru ca a ramas repetent in doi ani din cei 6 absolviti pana la urma cu chiu cu vai. Iar asta s-a intamplat probabil din cauza ca provenea dintr-o familie dezorganizata si era complet needucat (tata nelegitim contrabandist de profesie, mama spalatoreasa).
P.S. Da, faptul ca fiul unui general de Securitate este acum primar general al Bucurestiului (si posibil candidat la functia suprema in stat, ca succesor al altui securist notoriu) este foarte deranjant.
Daca ajungea o somitate internationala in domeniul medical problema se punea cu totul altfel, dar uite ca n-a ajuns.
O iei de la capat. Vorbeste cu oglinda, imprumuta una, ca doar aia e la fel de "culta" ca si tine,
Asa, existau autori si oameni care puteau sa reuseasca atunci, intr-un anumite domeniu. Asa si ? Care era impactul lui Gala Gaction asupra traiului lui Costica din Lipova ? De ce ar trebui lui Costica sa ii pese de un autor din Teleorman ? Prietene, tu vorbesti prostii ca si pana acum. Au existat elite si pe timpul comunismului, asa si ce vrei sa spui ? Exista autori si artisti si dupa comunism, au existat si inainte de 1900 cand mancau tarana. Au existat filozofi greci cu mult inainte de cei din perioada interbelica. Asa si ? Epoca respectiva a fost culmea moralitatii ? Vorbesti prostii si nimic din ce ai zis mai sus nu infirma ce am spus eu. Batman, aberezi, du-te si te trateaza de intoxicare cu propriile "idei".
Ce rost ar avea sa ma cobor la nivelul tau? E mai simplu sa arat doar cat de incult esti:
Mult succes. Mai incearca. Daca tot iti e asa scarba sa te cobori la nivelul meu de ce mai incerci ? Cui crezi ca dovedesti cat de incult sunt eu ? In afara ca reusesti sa te faci de ras cu aberatiile tale nu vad ce reusesti. Ai ajuns atat de departe incat sa te pictezi drept un eroul al acestui forum, o necesitate, o opinie de care are nevoie. Singura nevoie este a ta, de a iti da aere aici dupa care sa le inspiri imediat ca sa nu se piarda nimic. Pe langa multe altele notiuni care iti sunt straine, cultura nu este cuantificabila asa cum o prezinti tu aici, iar ignoranta si tupeul cu care te afisezi prezinta foarte bine mediocritatea in care te scalzi. Nu te mai cobora la nivelul meu si deverseaza-ti tampeniile prin alte parti pentru ca de pus 1 cu 1 nu vei reusi prea curand si poate au altii rabdare mai mare cu tine.
P.S. Da, faptul ca fiul unui general de Securitate este acum primar general al Bucurestiului (si posibil candidat la functia suprema in stat, ca succesor al altui securist notoriu) este foarte deranjant.
Daca ajungea o somitate internationala in domeniul medical problema se punea cu totul altfel, dar uite ca n-a ajuns.
Da, trebuia Oprescu sa isi aleaga mai bine parintii la nastre. Cultule, imi pare rau sa fiu asa de direct dar ti-ai pierdut mintile, daca le-ai avut vreodata. Deranjanta este prostia deci fa un pas in spate si gaseste-ti alt loc in care sa iti expui cultura ta debordanta.(aka o colectie de date pe care nu le poti pune in context nici daca iti pune unul pistolul la cap)
PS: Posturile tale nu au de mult de a face cu subiectul threadului si cred ca si eu am divagat destul incercand sa iti raspund la toate aberatiile pe care le-ai adus in discutie aici. Te las sa iti contruiesti in continuare statuia de troll obosit, sau cum te vezi tu, erou si necesitate a acestui forum. Nu esti, nici o necesitate si nici vreun erou, esti plictisitor si ingust.
LUTARIM
16 Jan 2013, 18:11
Ba era cu reacție, fără elice.
Vezi aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Henri_Coandă
În context l-ai pus pe Vasile Pârvan mai presus de Coandă, și se vede de ce.
Acum, că ai mai aflat și tu câte ceva, spune-mi și mie în ce „cărți” ai găsit că PIB-ul pe cap de locuitor al României interbelice era comparabil cu al Belgiei.
Vreau să știu și cum se forma acel PIB, și în ce procente erau repartizați banii pentru învățământ, cultură, sănătate etc.
Asta dacă ai citit într-adevăr acele cărți, ca să nu te faci de râs, ca în cazul Coandă.
Dacă școala interbelică era așa de performantă, iar România o ducea extraordinar, de ce tinerii studiau în străinătate?
Și, da, mai găsești exemple de țărani interbelici școliți în străinătate, cu zecile, cu sutele, dar medicii, inginerii, profesorii școliți în România comunistă sunt cu miile, zecile de mii..
Nu dau cifre exacte, caută pe Google.
Optimvs
16 Jan 2013, 19:12
Ba era cu reacție, fără elice.Vezi aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Henri_Coandă
În context l-ai pus pe Vasile Pârvan mai presus de Coandă, și se vede de ce.
Acum, că ai mai aflat și tu câte ceva, spune-mi și mie în ce „cărți” ai găsit că PIB-ul pe cap de locuitor al României interbelice era comparabil cu al Belgiei.
Vreau să știu și cum se forma acel PIB, și în ce procente erau repartizați banii pentru învățământ, cultură, sănătate etc.
Asta dacă ai citit într-adevăr acele cărți, ca să nu te faci de râs, ca în cazul Coandă.
Mai baiatule, inainte sa te auto-umilesti in halul asta, nu era mai simplu sa citesti un pic ce-i aia un motor CU REACTIE (http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_jet_engine) ? (asta ca tot vorbeam de limitati samd)
Da, motorul avionului lui Coanda nu avea elice (mai exact era un ducted fan, cum ii spun englezii (http://en.wikipedia.org/wiki/Jet_aircraft)). Dar nu era CU REACTIE =)) :
In 1910 the Romanian inventor Henri Coandă filed a patent on a jet propulsion system which used piston-engine exhaust gases to add heat to an otherwise pure air stream compressed by rotating fan blades in a duct.
Cam aici se incheie discutia cu tine, chiar n-am timp de gaze de google care nici macar nu stiu unde sa caute =)) (wikipedia in romana e absolut vraiste, imagine perfecta a imposturii din scoietatea romaneasca de azi - ia cauta macar pe wikipedia in engleza ce-i ala un motor cu reactie, cine l-a inventat etc)
Marea descoperire a lui Coanda este efectul care ii poarta numele. Faptul ca, la adanci batranete, incepuse sa le cam infloreasca, spre bucuria regimului ceausist, este o marunta slabiciune omeneasca si nu-i stirbeste cu nimic meritele.
Dacă școala interbelică era așa de performantă, iar România o ducea extraordinar, de ce tinerii studiau în străinătate?
Nu studiau in strainatate ci isi desavarseau studiile in strainatate, e o mare diferenta. Si faceau asta pentru ca 1. erau competitivi si 2. pentru ca o tara de 7.5 milioane de locuitori cum era Romania in 1914 nu putea (statistic vorbind) avea profesori la fel de buni in orice domeniu ca tari precum Franta sau Germania.
Și, da, mai găsești exemple de țărani interbelici școliți în străinătate, cu zecile, cu sutele, dar medicii, inginerii, profesorii școliți în România comunistă sunt cu miile, zecile de mii..
Nu dau cifre exacte, caută pe Google.
Problema e ca foarte multi (dar nu toti, evident) dintre inginerii scoliti in Romania comunista sunt ca tine, adica inculti cu diplome. Un inginer scolit in Romania interbelica s-ar fi impuscat de rusine daca debita public ineptiile pe care le-ai debitat tu aici.
La istorie si peste tot se invata despre Coanda ca el este cel cu motorul cu reactie. De ce te hizlesti ca prostul cand nici tu nu esti in stare sa traduci "ducted fan" ? La cate basini ti-ai mirosit pana acum si atat ai putut ? Sa copiezi de pe wikipedia "ducted fan" ? Simplificarea este facuta pentru ca vocabularul romanesc atata poate, chiar daca este o inexactitate deoarece el a spus ca ce a facut el este precursorul motorului cu reactie.
Acum dispari.
Problema e ca foarte multi (dar nu toti, evident) dintre inginerii scoliti in Romania comunista sunt ca tine, adica inculti cu diplome. Un inginer scolit in Romania interbelica s-ar fi impuscat de rusine daca debita public ineptiile pe care le-ai debitat tu aici.
Trollism pur.
LUTARIM
17 Jan 2013, 00:01
@ Optimvs
Eu știam din copilărie că motorul cu reacție, bazat pe principiul acțiunii și reacțiunii, cu jet de gaze în combustie, a fost inventat de Coandă.
Tot așa, știam că avionul cu reacție, „Coandă 1910”, a fost construit de același Henri Coandă, care abia după 20 de ani a enunțat principiul „efectului Coandă”.
Dacă, din punct de vedere constructiv, motorul lui seamănă sau nu cu cele construite de nemți, este o altă problemă, pe care nu credeam că o vom discuta... După dealuri.
Zici că motorul lui Coandă nu era cu reacție.
Atunci, spune tu cu ce era.
Sau nu, mai bine lasă.
Eu ți-am dat un link unde se confirmă informațiile mele dobândite în școala comunistă, dar tu nu mi-ai spus unde ai citit despre PIB-ul interbelic.
De ce studiau, sau își continuau studiile tinerii în Franța sau Germani, mi-ai răspuns, pentru că România nu era dezvoltată la nivelul acestora, adică era subdezvoltată.
În timpul comunismului ne-am mai apropiat, dar nu-i puteam depăși, că nici ei nu stăteau pe loc.
Dacă era după ei, am fi rămas cel mult „grânarul Europei”, adică țăranii Europei.
Acum suntem groapa lor de gunoi.
Optimvs
17 Jan 2013, 00:09
La istorie si peste tot se invata despre Coanda ca el este cel cu motorul cu reactie. De ce te hizlesti ca prostul cand nici tu nu esti in stare sa traduci "ducted fan" ? La cate basini ti-ai mirosit pana acum si atat ai putut ?
Bubico, ia ridca-te tu pe labutele din spate si incearca sa silabisesti CU REACTIE. Stii macar despre ce reactie este vorba acolo, sau latri precum cutu la luna? (:|
@ Optimvs
Eu știam din copilărie că motorul cu reacție, bazat pe principiul acțiunii și reacțiunii, cu jet de gaze în combustie, a fost inventat de Coandă.
Tot așa, știam că avionul cu reacție, „Coandă 1910”, a fost construit de același Henri Coandă, care abia după 20 de ani a enunțat principiul „efectului Coandă”.
Dacă, din punct de vedere constructiv, motorul lui seamănă sau nu cu cele construite de nemți, este o altă problemă, pe care nu credeam că o vom discuta... După dealuri.
Atunci, spune tu cu ce era.Sau nu, mai bine lasă.
Ia pune mana si citeste, daca e nevoie iti traduc:
In 1910 the Romanian inventor Henri Coandă filed a patent on a jet propulsion system which used piston-engine exhaust gases to add heat to an otherwise pure air stream compressed by rotating fan blades in a duct.
Daca nu erai atat de incapabil sa asimilezi o informatie simpla, pricepeai ca:
1. Brevetul lui Coanda ne permite sa cunoastem exact modul de functionare al motorului construit de el pentru avionul "Coanda 1910"
2. Functionarea acestuia NU se bazeaza pe un jet de gaze in combustie ( ca la motorul cu reactie) ci pe un jet de aer (incalzit de esapamentul motorului conventional folosit pentru a propulsa o turbina)
Bref, chiar daca aspectul exterior al motorului aminteste clar de cel al motoarelor cu reactie, motorul lui Coanda NU era un motor cu reactie.
Mai simplu de atat cred ca s-ar putea doar cu un desen si sincer nu am timp.
P.S. Pe vremea lui Ceausescu se invata la scoala ca Henri Coanda ar fi inventat motorul cu reactie pentru simplul motiv ca, la batranete, Coanda a inceput sa afirme acest lucru (din pacate neadevarat). Vezi precedentul meu mesaj.
P.P.S. Din pacate pentru tine tocmai ne-ai aratat si ca-ti inchipui ca "efectul Coanda" are vreo legatura cu functionarea motorului cu reactie =))
P.P.S. S. Pentru moderatori: chiar trebuie sa suportam un incult limitat clar dpdv intelectual si care incepe sa arunce cu "mirosit basini" si alte asemenea marlanii (care in satul sau mahalaua lui sunt probabil considerate argumente intr-o discutie)?
Mai pune un PS ca sa te ia lumea in serios. Nu stii regula de 4 ? Daca nu pui 4 nu conteaza. Cui crezi ca te adresezi ? Moderatorilor ? Dar ce sunt prosti sa puna botul la aberatiile tale ? Unul dintre ei ti-a zis deja sa te cari dar probabil ca nu scrie in WIkipedia despre asta deci n-ai inteles ce ti-a spus.
Continui sa ii faci pe altii inculti in timp ce vorbesti despre Coanda pe subiectul de Dupa Dealuri citand de pe wikipedia in engleza. Ce minte sclipitoare. E clar ca moderatorii or sa se uite si o sa zica: vai ce baiat destept, vrem mai mult. Asta dupa ce ti-ai declarat ca scop in viata sa "echilibrezi" forumul.
Eu am 600+ de posturi tu ai 70+ dintre care 90% sunt trollisme. Cine crezi ca va pieri primul ? Baga nasul sub patura si nu incerca sa atragi atentia asupra ta mai mult decat ai facut-o deja.
Optimvs
17 Jan 2013, 01:01
Sezi mumos mamito =))
La cate intrebari nu ai raspuns tu pana acum ar fi si culmea sa ma apuc sa scriu eu despre reactie. Inainte de toate ai cateva alte puncte de adresat si sa traduci "ducted fan" in romana, tehnlogia corecta pe care ai gasit-o pe wikipedia. Esti un trist care citeaza de pe Wikipedia si atat. Nu te ia nimeni de cult ci doar de troll. Ca de la caine la caine, jet mah. Nu-s interesat de trollismele tale sau de ce consideri tu ca reprezinta cultura, cu siguranta tu nu o reprezinti pentru ca altfel ai avea un proces de gandire un pic mai zdravan.
Formatarea textului tau lasa de dorit dar asta se intampla cand gandesti cu fundul si scrii cu picioarele. Atat de destept esti incat nu stii cand se inchid paragrafele. Faci abuz de spatii precum faci abuz de cuvantul cultura pe care il folosesti in mod insistent si gol de continut venind de la un personaj ca tine. Daca ai fi trait printre Vasile si Nicolae, idolii tai, probabil ca mai mult de sters tabla nu ai fi facut. Atunci nu exista wikipedia ca sa vii cu toate prostiile din lume si sa le prezinti lumii drept argumente, era mai greu sa disimulezi.
keepwalking
17 Jan 2013, 09:32
Mai, dar la ce discutii docte s-a ajuns pe Cinemagia!::)
Unde sunt scandalurile de altadata...
la vremuri noi, oameni noi!
keepy, ti-a placut "piste dealuri"?
Optimvs
17 Jan 2013, 11:07
La cate intrebari nu ai raspuns tu pana acum ar fi si culmea sa ma apuc sa scriu eu despre reactie. Inainte de toate ai cateva alte puncte de adresat si sa traduci "ducted fan" in romana, tehnlogia corecta pe care ai gasit-o pe wikipedia. Esti un trist care citeaza de pe Wikipedia si atat. Nu te ia nimeni de cult ci doar de troll.
Frumusetea secreta e ca ti-am raspuns de mult si la asta, doar ca nici macar n-ai fost in stare sa observi =))
Cat despre citat despre wikipedia, mai Bubico, asta e un forum online, mi se pare cat se poate de normal sa citez o sursa la care se poate da link.Iar referitor la celelalte aberatii pe care le-ai insirat, se vede cu ochiul liber cine stia deja ce sa caute pe wikipedia si cine nu intelege nici macar cand i se da mura-n gura, ca unui copil subdezvoltat.
In rest, un sfat pentru moderatori, vorba nemuritorului Caragiale:
rău faceţi că-l ţineti aşa de aproape pe Bubico şi acoperit aşa în căldură, poate să turbeze...
N-ai inteles pana acum nu ? Moderatorii nu dau doi bani pe sfaturile tale, defapt unul ti-a zis deja sa te cari. Dar nu conteaza, tu mai aduna niste posturi.
Nu-i nimic secret la tine, totul este la vedere trollule. Oricine poate cita din Caragiale deci nu te mai gadila singur cand citezi din el. Nu-i din Caragiale dar se aplica in cazul tau: prostul nu e prost destul pana nu e si fudul. Uite inca una avand in vedere redundanta cu care te afisezi pe aici si incercarile tale mai mult decat amuzante de a da sfaturi moderatorilor: este o nebunie sa faci mereu si mereu acelasi lucru dar sa te astepti la rezultate diferite.
Daca tot il iubesti asa pe Caragiale, nu mai abuza de el in halul asta. In vremea lui te-ai fi aflat de partea cealalata a satirei lui, printzisorule. Dar te rog, continua, nu ma lasa sa te opresc din a "echilibra" forumul. De preferat tot citand din clasicii romani ca sa pari un pic mai inteligent decat esti, imprumutand in mod abuziv bucati din operele lor.
LUTARIM
17 Jan 2013, 16:14
(…) Erathostene din Cyrene. Nenea asta a inventat geografia asa cum o stim azi (…)Sau, …, ce zici de Hipocrate din Kos, care a inventat medicina asa cum o stim?
Aceștia nu au „inventat” geografia și medicina, așa cum sunt azi, ci „au pus bazele...”.
Dacă, din punct de vedere constructiv, motorul lui seamănă sau nu cu cele realizate de nemți, este o altă problemă, pe care nu credeam că o vom discuta... După Dealuri.
Atunci, spune tu cu ce era.
Sau nu, mai bine lasă...
Te rugasem să renunți, pentru că îmi dădusem seama că nu înțelegi ce e aceea o invenție.
În general, o invenție are denumirea „Metodă și aparat (dispozitiv) pentru...”.
Sau numai „Aparat pentru...”, metoda fiind brevetată deja.
Metoda, nu „ideea”, ideile nu se brevetează.
La baza unui produs pot sta mai multe brevete înregistrate.
Fiecare având „revendicări” distincte față de precedentul.
Sunt situații în care, cercetătorii nu-și brevetează la timp realizările, așteptând rezultate mai spectaculoase, dar se pot pomeni că le brevetează alții, chiar fără să le fure.
De aici și controversele.
Motorul cu reacție are mai multe variante, cum am mai spus.
Al lui Coandă poate fi denumit așa pentru că se bazează pe „principiul acțiunii și reacțiunii”, știi tu al cui.
Cred că Redy se referea la răspunsurile pe care nu mi le-ai dat mie.
Dar nu mi le mai da, te rog, acum știu cine ești.
Optimvs
17 Jan 2013, 17:19
Deja ceea ce se intampla tine de dementa pura =)) E uluitor cat de usor gasesti un sonat dispus sa se contrazica pe chestii pe care nu le intelege catusi de putin.
Baiatul asta refuza sa inteleaga, si dupa ce i s-a explicat babeste, ca functionarea motorului CU REACTIE presupune APRINDEREA amestecului aer-combustibil dupa ce aerul a fost comprimat de turbina.
Motorul (cat se poate de clasic) al avionului lui Coanda nu facea altceva decat sa comprime aerul in turbina si sa-l impinga in spate. Ca aspect semana cu motorul cu reactie din cauza turbinei. Ca principiu de functionare... =))
P.S. Exista intr-adevar mai multe tipuri de motoare cu reactie, dar toate au in comun principiul de functionare.
Exista vreo sansa sa va opriti? :-<
Optimvs
17 Jan 2013, 17:37
Mai, eu chiar incerc de ceva timp. Dar pur si simplu n-ai cum sa lasi un nerod (pe deasupra si mitocan) sa sustina aberatii fara legatura cu realitatea.
Oricum, discutia a avut pana la urma o utilitate, sunt convins ca destui oameni care judeca au priceput pana acum ca nu Coanda a inventat motorul cu reactie. Si uite-asa s-a mai dus unul din basmele ceausiste...
Mai, baiatule!!!! Esti nevorbit? Vorbeste intr-o punga daca iti place asa mult sa te asculti, inregistreaza-te, pune-te pe youtube, ia-ti o gonflabila, ceva, numa' du-teeeeee!!!! Suferi de incontinenta verbala severa. De cateva zile asasinezi forumul asta doar cu pareri sforaitoare care nu spun nimic, nu dovedesc decat ca razi ca broasca la bariera, ca surda la stalp din orice, arunci cu noroi mai ceva ca un taxi expirat pe o strada desfundata. Te crezi destept si mai presus de ceilalti? Aplica la Academie si lasa-ne in durerea noastra!!! Muta-ti cuibul in alta parte ca aici nu ai demonstrat nimic, poate doar ca prostia, daca nu-i siameza cu fudulia, e degeaba!
Optimvs
17 Jan 2013, 22:50
Dupa marlania de mahala si prostia colosala exhibata in acest mesaj, sansele ca asta sa fie un alt cont al lui redy sunt de 98,4% =))
Cantatul pe mai multe voci e atat de tipic pentru retardul roman de net...
faraimaginatie
17 Jan 2013, 23:20
Serios, trebuie sa te opresti.
Optimvs
17 Jan 2013, 23:30
Ma vezi pe mine ca insist? S-a spus ce era de spus, cine nu e complet oligofren a inteles si cum e cu motorul lui Coanda, si cum e cu diferenta dintre invatamantul romanesc "burghezo mosieresc" si cel comunist samd.
Dar na, daca mai apare cate o clona de-asta din categoria "too stupid to insult" n-ai cum sa nu razi nitel de prostia celui care rage de dupa costumul de Halloween ;)
keepwalking
18 Jan 2013, 09:17
inca nu l-am gasit pe torente.
dar, cu prima ocazie...
LUTARIM
18 Jan 2013, 10:24
Îmi cer scuze că s-a ajuns aici.
Cred, însă, că, atâta timp cât subiectul „După dealuri” s-a cam epuizat, pe nimeni nu ar fi deranjat o discuție chiar și despre motoarele cu reacție, dacă vocabularul folosit de toată lumea ar fi fost unul decent, iar numărul postărilor nu ar fi devenit agasant.
Din respect pentru ceilalți cititori, în ultima mea postare nu am mai insistat cu explicațiile.
(...) Al lui Coandă poate fi denumit așa pentru că se bazează pe „principiul acțiunii și reacțiunii”, știi tu al cui...
Dar aici m-am înșelat.
Se pare că nu toată lumea știe că este al lui Newton și are următoarea formulare:
Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță, numită „de acțiune”, cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță, numită „de reacțiune”, având aceeași mărime și direcție, dar sens invers.
Pe scurt, jetul de gaze (re)acționează asupra motorului, realizând propulsia.
De aceea motorul și avionul lui Coandă sunt considerate „cu reacție”.
Tipurile constructive sunt:
turboreactoare, turbopropulsoare, turboventilatoare, pulsoreactoare, statoreactoare și motoare rachetă.
Ar fi fost păcat ca cineva chiar să rămână cu impresia că a demontat un „mit ceaușist” în topicul „După dealuri”.
inca nu l-am gasit pe torente.
dar, cu prima ocazie...
ba este si chiar bine.
Optimvs
18 Jan 2013, 13:15
Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță, numită „de acțiune”, cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță, numită „de reacțiune”, având aceeași mărime și direcție, dar sens invers.
Cum era vorba aia? Aha, da "NOAPTEA MINTII"
Deci, dupa mintea acestui baiat "reactiunea" s-a dat de trei ori peste cap si a devenit "reactie" =))
Tipurile constructive sunt:
turboreactoare, turbopropulsoare, turboventilatoare, pulsoreactoare, statoreactoare și motoare rachetă.
Ar fi fost păcat ca cineva chiar să rămână cu impresia că a demontat un „mit ceaușist” în topicul „După dealuri”.
Baiete, am o rugaminte, fa un efort si incearca sa intelegi ce au in comun TOATE aceste tipuri de motor cu reactie: APRINDEREA unui amestec de aer si gaze comprimat de un compresor intr-o camera de ardere (sau generarea unui jet de gaze ca urmare a arderii unui combustibil solid, ca in cazul anumitor motoare de racheta).
Pune naibii mana si citeste MACAR ACUM care sunt componentele unui motor cu reactie...
Motorul lui Coanda (si o zic ultima oara, dupa care cred ca poti fi oficial decretat ca redus mintal, daca nu intelegi) era un MOTOR CLASIC PE BENZINA care actiona o turbina ce impingea aerul spre spatele avionului. Meritul lui in acest domeniu ar fi ca a montat un motor fara elice pe un avion, dar atat.
Dupa definitia comic-imbecila pe care ai incercat tu s-o dai motorului cu reactie, orice aeromodel de tip EDF e avion cu reactie =)) =)) =))
http://www.rc-airplanes-simplified.com/electric-ducted-fan.html
Poate macar acum intelegi in ce hal te-ai facut de ras, dar daca nu poti insista in continuare... Asa se intampla cand oameni evident limitati incep sa-si dea cu presupusul despre lucruri in legatura cu care n-au habar, bazandu-se exclusiv pe google si pe deductii dintre cele mai bizare. La un moment dat teoriile lor se intalnesc cu realitatea unui exemplu concret =))
Optimvs
18 Jan 2013, 13:23
Ca sa inteleaga si cei total atehnici: un motor cu reactie are un compresor, o camera de ardere si o turbina. La pornire, compresorul este actionat din exterior, comprima aerul si il introduce in camera de ardere, unde acesta este amestecat cu combustibil si aprins, dupa care jetul de gaze impinge o turbina care, la randul ei ACTIONEAZA COMPRESORUL. In felul asta se pierde o parte din energia generata dar se asigura functionarea motorului cu reactie fara "ajutor" din exterior"
Motorul lui Coanda era doar un motor clasic care actiona un compresor ce impingea aerul spre spatele avionului... Realmente, dupa ce s-au explicat toate astea trebuie sa fii oligofren ca sa sustii ca asta era un motor cu reactie
faraimaginatie
18 Jan 2013, 13:26
http://images.wikia.com/spongebob/images/1/1d/Nobody_cares.jpg
Twinsen
18 Jan 2013, 13:45
http://images.wikia.com/spongebob/images/1/1d/Nobody_cares.jpg
QFT
Optimvs
18 Jan 2013, 16:32
Asta e unul dintre motivele pentru care societatea romaneasca de azi este atat de dominata de impostura, ignoranta agresiva si ghiolbanie.
Puteti sa va felicitati: chiar daca nu va dati seama, prin acest gen de comportament sunteti niste vajnici promotori ai "show"-urilor cu "Cruduta", ai becalizarii generale samd.
As putea sa fac pariu ca, daca discutia asta se desfasura pe un forum din Germania (cu acelasi numar de useri activi samd) s-ar fi gasit de mult 10 insi care sa-i spuna amaratului aluia ca bate campii in totala necunostinta de cauza. Plus inca vreo 20-30 care sa-i bata obrazul pentru marlania in spatele careia incerca sa-si ascunda vidul din cap.
LUTARIM
18 Jan 2013, 18:01
@ Optimvs
Da, într-adevăr, acum ai explicat foarte bine funcționarea unui motor cu reacție.
Un singur lucru nu ai explicat, de ce se numește „cu reacție”?
E vorba de o reacție chimică?
Nu trebuie să-mi explici mie, pentru că eu nu voi mai intra pe acest forum, cât timp mai ești tu pe aici.
Explică-le fanilor tăi care spuneai că te urmăresc, sau poate îți explică altcineva ție.
Optimvs
18 Jan 2013, 19:44
Incearca sa intelegi macar acum, in ceasul al treisprezecelea, ca "definitia" deliranta pe care ai propus-o se poate aplica si oricarui avion cu elice =))
Ca doar si elicea impinge in spate niste gaze (oxigen si azot, in amestec =)) ) realizand astfel propulsia.
Felicitari, tocmai ai demonstrat ca motorul cu elice e motor cu reactie =))
Stai linistit, nu se mira nimeni ca renunti la clona cu care te-ai facut de ras.
P.S. Motivul pentru care motorul cu reactie se numeste asa in limba romana e nitel mai complicat si in mod cert n-ai avea cum sa-l intelegi daca te-ai poticnit in halul asta la chestii elementare.
last_winner
11 Feb 2013, 21:49
are idee careva din ce film este acest cadru??
http://s3.postimage.org/u3watg9er/image.jpg
mulţumesc anticipat
http://www.imdb.com/title/tt0357413/?ref_=sr_1
omudindulap
11 Feb 2013, 22:11
Nu pot fi mutate ultimele 3 mesaje la Vreau sa stiu ori la naiba, ca strica seria asta misto? X(
Nevermind.
Le mut maine, mai las putin sa vada raspunsul ca altfel nu l-ar mai gasi.
omudindulap
11 Feb 2013, 22:38
Ok, mersi! <):)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.