PDA

View Full Version : Offtopic Asylum

Pages : 1 2 3 4 [5] 6

dragonfly_drk
18 Oct 2010, 15:37
Problema este ca CTP dintr-un ”simplu inginer” a ajuns un nume, pe cand tu, dintr-un ”biet asistent de regie” ai ajuns sa scrii acum cronici pe forumul Cinemagia...

Frank, esti prost.... scuze de jignire. habar nu ai cine e Pit., ce a facut in viata lui si zici ca e un anonim... :)) chiar am ras la faza asta... auzi? tu cine esti? Leonardo diCaprio? ca daca nu esti ala, nu ai ce sa comentezi ca Pit nu e cunoscut. e mai cunoscut decat tine, man... :))
OMG... nu ma pot abtine sa nu rad la aberatia aia... sa ma opreasca cineva...
:)) :)) :))

ON: chiar nu stiam ca Nunta in Basarabia nu a participat la concurs. ei, si daca a castigat premiul publicului... asta e trist... :(

omudindulap
18 Oct 2010, 15:41
si daca a castigat premiul publicului... asta e trist... :(
Tie cum ti s-a parut filmul?

dragonfly_drk
18 Oct 2010, 15:44
:)) :)) :)) alta gluma buna... no way sa ma uit la el... scriam pe undeva... hmmm... nu mai tin minte unde (deh, ma ramolesc de batranete) ca nu imi dau banii pentru filmele bune, de calitate si imi dau pentru unu... mediocru? cand o sa apara prin surse mai... you know, o sa fac un gest cat se poate de "omenos" si o sa imi incarc hardul cu el... pentru cateva ore, doar... mi-a fost de ajuns sa aud "cat e de bun" filmul asta ca sa imi dau seama ca nu merita.... ;)

omudindulap
18 Oct 2010, 15:57
Atunci de ce criticam filme pe care nu le-am vazut, doar pentru ca unul sau altul, justificat sau nu, spune ca filmul nu e bun?
Invatati, oameni buni, sa ganditi si voi pentru voi. Criticii nu-s zei.
De ce sa-ti refuzi o experienta cinematografica doar pentru ca doi, trei insi au spus ca e un film slab? Nu esti curioasa sa afli ce anume l-a emotionat pe CTP?
Apoi, pentru a aprecia un film bun, e musai sa fi trecut si prin realizari modeste.
Asta doar daca esti intradevar interesata de FILM.

Pitbull
18 Oct 2010, 16:03
Si de data asta, Omul are dreptate.
Oricât de slab, e mai bine sä VEZI filmul, decât sä nu-l vezi (sau, în cel mai räu caz, dacä tot nu-l vezi... mäcar sä te abtii de la comentarii). Totusi, nu e chiar un Barna, Nichitus, Popovici, Cärmäzan sau Nicolaescu!

dragonfly_drk
18 Oct 2010, 16:05
omule, pe bune... ma faci sa rad si nu e un ras prea placut.
ok... sa o luam punct cu punct
1. n-am avut timp sa ma duc la film
2. am avut bunavointa sa ma interesez sa vad ce zice lumea despre el. au fost pareri de ambele parti. unora le-a placut, altora nu.
3. chiar daca am aflat ce spune lumea despre film, tot nu am avut timp sa ma duc la el
4. stii, unii au si probleme
5. deci: in concluzie... daca m-ai cunoaste destul de bine, Omule, ai vedea ca pentru mine critica e doar un mod de informare. ma interesez ce spun criticii despre film, ma uit la film, si apoi compar. parerea mea, cu a lor. asta e placerea mea. te rog, nu mi-o lua. insa, acest film are ceva anume. nu stiu de ce dar filmul asta nu ma atrage. habar nu am de ce. il urasc (bine, urasc e mult spus) inca dinainte de a-l vedea. o sa te obisnuiesti tu pana la urma cu ciudateniile mele
si concluzia concluziilor:

daca nu vroiam sa vad FILM, nu eram aici. REPET? SUNT INTERESATA DE FILM
chiar... ce film imi sugerezi sa vad in seara asta?

Disciple
21 Oct 2010, 21:29
Eu nu pot ajunge, dar sper la un forummeeting la "Aurora".

rvn
22 Oct 2010, 13:04
cine nu e gata, l-am luat cu lopata....

SMC
22 Oct 2010, 19:48
Isterii si pledoarii (aici,aiurea si oriunde)...! :P
Vedem noi (aia care n-au avut inca privilegiu'!), la semaine prochaine!

rvn
22 Oct 2010, 20:13
Isterii si pledoarii (aici,aiurea si oriunde)...! :P
Vedem noi (aia care n-au avut inca privilegiu'!), la semaine prochaine!
poate nu vii, ca nu mai vorbesc cu tine

Pitbull
24 Oct 2010, 15:47
Bine.
Vom vedea filmul, si... mai vedem cine pe cine întrece!
(Si gata, cä devenim off-topic!)

rvn
24 Oct 2010, 15:50
normal ca suntem off, daca e vorba de mister als....
gata! tac! ca nu vreau s-o iau pe cocoasa.

Floydman
25 Oct 2010, 21:43
cre'ca o sa vin la forumitingu cu vizionarea dar sincer filmul asta nu mi se pare deloc apetisant. cinematografic vorbind.

Pitbull
25 Oct 2010, 22:13
Taci si vezi-l.

Lelouche
26 Oct 2010, 15:53
Mda. Are cineva si primele doua filme ale trilogiei lui Ujica? O sa merg sa vad Autobiografia, dar Ujica precizeaza in mai toate articolele si interviurile sale ca e o continuare a primelor doua.So....

Chambord
26 Oct 2010, 16:01
E continuare a primelor 2 cum e si Indiana Jones 3 continuare a primelor 2. Adica te poti distra la 3 chiar daca nu le-ai vazut pe 1 si 2. Cred ca e valabil si pentru franciza Saw. Mai putin distractia.

Lelouche
27 Oct 2010, 08:14
Ok Chambord, danke. Dar daca totusi cineva are primele doua......am rugamintea de a fi amabil.......

Cu cel mai al draqu respect.

Pitbull
29 Oct 2010, 17:03
Keep, l-ai väzut, sau vorbesti iar pe nevé?
Acum plec de-acasä, asa cä-mi poti räspunde pânä disearä, la 22:00.
Dacä n-ai väzut filmul, mesajul de mai sus va fi trimis la locul lui - în topicul ignorantilor: "Habar n-am, da' vorbesc!" (Färä drept de apel: ai emis opinii - cu scuzele de rigoare, reprezentând un cumul patologic de räutate si imbecilitate: "de ce are succes in randul tampitilor acest pseudofilm al unui pseudocineast, andrei ujica". Nu te vei supära cä te fac imbecil, dupä de tu m-ai fäcut tâmpit - nu-i asa?)
Deci, de-acum si pânä la h. 22:00:
AI VAZUT FILMUL, SAU NU?

Pentru userii normali:
Tot disearä voi posta si analiza mea.

StefanDo
29 Oct 2010, 17:05
mihnea, tempereaza-te

locul postului este aici

Pitbull
29 Oct 2010, 17:13
de ce are succes in randul tampitilor acest pseudofilm al unui pseudocineast, andrei ujica.

Locul acestor murdärii idioate este aici, Stefane?
Te rog - spune-mi cä nu citisesi mesajul lui Keep.
Ar fi mai scuzabil sä spui "am vorbit despre ce nu stiam, la fel ca protejatul meu Keepwalking", decât sä spui: "aprob porcäriile care put a urä psihopatä".
O sä-ti citesc explicatiile disearä, acum alerg la curs.
Dacä vrei, mä gäsesti la parter, sala E.

keepwalking
29 Oct 2010, 17:18
Acest mesaj reprezintä o antepronuntare - o opinie bazatä pe supozitii, färä ca autorul lui sä fi väzut filmul (lucru cu atât mai relevant în raport cu fragmentul pe care l-am evidentiat cu rosu).
Pitbull
pitbull,

am reprodus parerile a doi oameni care au vazut filmul.
sunt pareri facute public si sunt perfect on topic.
aprecierile mele la adresa calitatii dialogului respectiv imi apartin si mi le asum 100%.
si da, andrei ujica e un impostor care a profitat de brandul ceausescu.
am mai spus-o si o voi spune intotdeauna vizavi de acest "film".
si nu ma impresioneaza chiar deloc masinaria de propaganda pe care o are in spate ujica, plus sprijinul snobilor.

keepwalking
29 Oct 2010, 17:35
Acest mesaj reprezintä o antepronuntare - o opinie bazatä pe supozitii, färä ca autorul lui sä fi väzut filmul (lucru cu atât mai relevant în raport cu fragmentul pe care l-am evidentiat cu rosu).
Pitbull

redmen,

numai ca fetelea alea publica cronici pe diverse site-uri de specialitate.
iar daca ele au inteles ca ceausescu se filma cu salamurile pe masa sau ca nixon e un bou sau ca ceausescu probabil ca era alcoolic, din moment ce era "bolnav de ficat", sau ca procurorul s-a sinucis, daca asta e efectul marelui geniu andrei ujica asupra criticii romanesti, atunci traim intr-o breasla bolnava.
faptul ca am ajuns sa vedem 4000 de oameni stransi intr-o sala pentru a vedea un colaj cu imagini cu ceausescu, dupa ce pe multe dintre ele le vazusera de 20 de ani incoace, asta nu inseamna cinematografie documentara!
e doar un prilej dat unora de a comenta a mia oara regimul ceausescu, de a-i sublinia nebunia, irealitatea, duritatea, etc etc etc.
nu, mersi, nu gust asemenea aflare in treaba!

keepwalking
29 Oct 2010, 17:40
si da, stiu ca pitbull si-a propus sa ma scoata de pe forumul asta.
dar voi pleca cand vreau eu.

StefanDo
29 Oct 2010, 18:27
ti-oi asuma tu ce-ai zis, keep, dar nu este ok

cred ca si tu si mihnea o puteti lasa mai moale

te rog sa-ti modifici postul

si, mihnea, ai in spate un luuung sir de abuzuri la adresa lui keep ;)

rvn
29 Oct 2010, 18:52
si da, stiu ca pitbull si-a propus sa ma scoata de pe forumul asta.
dar voi pleca cand vreau eu.
te contrazic total.
Mihnea tine la tine. esti un bleg daca ai inteles asta.
poti pleca oricand. esti liber sa faci ce vrei. dar, crede-ma, vorbesc in cunostinta de cauza: CEEA CE AI SPUS MAI SUS ESTE O ABERATIE.

rvn
29 Oct 2010, 18:56

ai omis si viciversa.

StefanDo
29 Oct 2010, 19:15
nu

rvn
29 Oct 2010, 19:28
nu
atunci,uite o mostra:

pitbull, stii ce constat eu?
tu, pur si simplu, n-ai onoare.
am discutat in particular cu tine si ti-am spus ca nu vreau nici un conflict cu tine.
te-am rugat sa incetam acest dialog absurd.
am crezut ca esti om de inteles si nu o sa ma mai iei la misto fara nici o noima.
dar vad ca ti-ai pastrat aceeasi purtare nesimtita.
am trecut cu vederea toate jignirile la adresa mea, incepand cu "sarma", insulta la originea mea moldoveneasca, pana la jignirile de ordin profesional.
dar tu n-ai nici un Dumnezeu.
iar daca te crezi buricul Cinemagiei, esti liber sa-ti traiesti clipa de glorie.
dar, din punct de vedere uman, esti o nulitate.
ti-o spune un om care a crezut in tine, care ti-a impartasit cele mai intime ganduri si framantari.
bag de seama ca am facut o mare greseala.
esti in stare sa calci pe cadavre pentru a-ti implini ultimele dorinte de afirmare, naiba stie unde.
esti de toate jena si nu e de mirare ca toata lumea buna te ocoleste.
ramai in cufureala ta, in acreala ta ranchiunoasa, in pupincurismul tau ridicol.
te voi ocoli o viata intreaga.

Pitbull
29 Oct 2010, 21:52
ti-oi asuma tu ce-ai zis, keep, dar nu este ok

cred ca si tu si mihnea o puteti lasa mai moale

te rog sa-ti modifici postul

Nu mai e nevoie sä-l modifice.
Din moment ce pe forumul nostru a ajuns sä fie tratatä cel putin cu tolerantä, dacä nu chiar cu bunävointä, practica inadmisibilä de a denigra brutal niste filme färä a fi väzute, si se considerä cä aceste opinii de o ignorantä incalificabilä îsi au locul aläturi de cele legitime (pozitive sau negative, dar în cunostintä de cauzä), tocmai de cätre administratorul care, în deschiderea topicului, si-a exprimat dorinta ca acesta sä fie dedicat informatiilor despre film (categorie care poate include si comentariile informate - dar nu si genul de manifestäri acuzate în rândurile de mai sus), voi abdica, în cazul acestui topic, de la datoria mea de moderator, si voi läsa aici mostrele de ignorantä dusmänoasä gratuitä - rezumându-mä doar la a le eticheta ca atare; cu rosu, cum se face si cu tezele si extemporalele codasilor.

Realitatea obiectivä este cä acel "luuung sir de abuzuri la adresa lui keep" este egal cu zero.
Toate reactiile mele aspre fatä de el, atât ca moderator, cât si în calitate de comentator/respondent, au fost pe deplin motivate.
Aceastä alegatie este egalä cu a acuza politia rutierä cä amendeazä un sofer care încalcä repetat regulile de circulatie, si-i ridicä autoturismul parcat cu încäpätânare prin locuri nepermise.
N-o resping. Nu e nevoie.
O resping faptele - verificabilä pe forum.
"Internetul nu e scris cu creionul, e scris cu cernealä." (David Fincher, "The Social Network").

* * *

Nu vreau ca Keep sä päräseascä forumul - vreau doar sä renunte la räutate si ignorantä.
Spre deosebire de Stefan, nu i le voi tolera niciodatä.
...Respectând în continuare regulamentul forumului si folosindu-mi corect atributiile de moderator - în afara cazurilor când administratorii îmi vor cere explicit sä închid ochii la abuzuri, ca în cazul de fatä, sau în cel de la sfârsitul lui aprilie, a.c. (implicând un fost user cäruia i se permitea prezenta turbulentä pe forum, în scopul de a-si pläti politele personale). Atunci, cu dezgust, mä voi conforma.
In încheiere, as dori ca acest topic sä rämânä în continuare dedicat filmului din titlu, iar mesajele off-topic sä fie postate sau mutate la locul lor - adicä:
- cele ignorante: la "Habar n-am, da' vorbesc!"
- cele administrative: la "Reprosuri pentru moderatori"
...Dar asta nu depinde de mine.

* * *

Iar acum, purced la a-mi termina analiza filmului.

Pitbull
29 Oct 2010, 23:31
Regula de a nu vorbi despre ceea ce nu stii este ELEMENTARA.
Cine nu stie nici mäcar atâta lucru, e vrednic de milä.
Dacä nu cunosti un lucru, si nici mäcar NU VREI SA-L CUNOSTI, de ce nu te abtii? De ce nu stai în banca ta? De ce nu taci? Ce te costä...?
Päi te costä, sigur cä da! Te costä pläcerea de a te auzi vorbind.
Evident, pe-aläturea cu subiectul - altfel cum, când nu-l cunosti? Da' ce conteazä...? Ai fäcut zgomot? Ai fäcut. Cum scria sub o caricaturä a lui Becali: "Muget, deci exist."

Zbârci! E doar o iluzie...

keepwalking
29 Oct 2010, 23:38
poate cineva sa-l indeparteze pe acest agitator?
chiar nu poate nimeni sa-l puna la punct, sa nu-i mai suporte pupincurismele?
sau ii asteptati cronica zabaloasa, plina de linguseli?
cat mai poate sta individul asta aici, terfelind pe oricine are alta opinie decat a sa?
chiar nu aveti in vedere ca suntem oameni in toata firea, cu o anumita pregatire, cu o anumita trecere, chiar ne lasati vopsiti de mizeriile lui pitbull, din cap pana in picioare, fara sa luati nici o masura?
dar da-o dracului de treaba, il lasati sa-si bata joc de mine si de altii?!!

dragonfly_drk
29 Oct 2010, 23:42
Pit. vroiai ca topicul asta sa fie unul cat se poate de profesionalist, si uite in ce s-a transformat...
a cui e vina?

keepwalking
29 Oct 2010, 23:52
prea multi sarlatani printre noi, prea multi impostori care-si aroga calitatea de regizori.
chiar nu e nimeni care sa aiba curajul sa spuna: "pana aici!", sa spuna: "nene, du-te acasa, asta nu e film, nu e documentar, nu e nimic, ai facut o varza, ia-ti reclama, ia-ti promotorii, du-te, nene, acasa, si lasa-ne cu tiribombele tale!

E.Floares
30 Oct 2010, 00:04
poate cineva sa-l indeparteze pe acest agitator?
chiar nu poate nimeni sa-l puna la punct, sa nu-i mai suporte pupincurismele?
sau ii asteptati cronica zabaloasa, plina de linguseli?
cat mai poate sta individul asta aici, terfelind pe oricine are alta opinie decat a sa?
chiar nu aveti in vedere ca suntem oameni in toata firea, cu o anumita pregatire, cu o anumita trecere, chiar ne lasati vopsiti de mizeriile lui pitbull, din cap pana in picioare, fara sa luati nici o masura?
dar da-o dracului de treaba, il lasati sa-si bata joc de mine si de altii?!!

Nu, doar de tine.

Hai Pitbull cu cronica :D

keepwalking
30 Oct 2010, 00:36
jalnic:)
incredibil de jalnic.

Pitbull
30 Oct 2010, 00:42
Pitbull:)
Credibil de Pitbull.

dragonfly_drk
30 Oct 2010, 00:42
keep... am o intrebare. daca nu ai vazut filmul, de unde stii ca e o insiruire de imagini arhicunoscute?

Pitbull
30 Oct 2010, 00:44
I-a soptit o päsäricä.
(Cred cä a lu' Coana Leanta.)

@Anaemona:
Ambele categorii - cei care au träit atunci, si tinerii.

keepwalking
30 Oct 2010, 14:13
si, bineinteles, mi-a venit confirmarea arogantei criticii romanesti&cineastilor romani.
iata ce posteaza Alex Leo Serban la cronica Iuliei Blaga de pe hotnews.ro:

"cineastii romani & criticii lor NU au ecoul pe care-l merita: ei sint sus, publicul e jos, deci comunicarea e imposibila."

asadar, nu-i meritam, domnule, pe acesti ilustri, cineasti si critici! ei sunt sus, publicul e jos.

http://www.hotnews.ro/stiri-film-7986563-video-cronica-film-nicolae-ceausescu-isi-poate-aminti-vietile-anterioare.htm

da, si cititi si restul comentariilor lui Alex Leo Serban, sunt la fel de pline de flegma.

rvn
30 Oct 2010, 14:17
Îngerul se-mbracă de la Preda - Îngerul necesar

Alex. Leo Şerban
Libertatea, noiembrie 2007 Îngerul necesar - debutul în lungmetraj al lui Gheorghe (Gică) Preda - este un film necesar. În primul rînd, pentru autorul lui: Preda nu face parte dintre "decreţei", este din generaţia intermediară, iar acest debut îndelung amînat poartă toate semnele dorinţei regizorului/scenarist/scenograf de a "rupe gura tîrgului". În acelaşi timp, este un film necesar pentru cinematograful român de azi: demonstrează că nu există o unică direcţie - aceea a aşa-zisului "mizerabilism" reprezentat de Mungiu, Puiu, Muntean -, că există o diversitate de stiluri şi că te poate interesa şi altceva, ca autor, decît "felia de viaţă", etc.

Toate bune şi frumoase (iar Îngerul necesar chiar e un film frumos; prea frumos pentru binele lui, chiar!), doar că, odată ce te poziţionezi în afara unei tendinţe, ba chiar dai cu tifla trendului dominant, e bine să te blindezi cu ceva mai mult decît nişte cadre bibilite. Or, ăsta e păcatul major al Îngerului...: autorul a mizat prea mult pe "look" şi nu i-a păsat de substanţă (adică de scenariu). Scenariul e atît de subţire (o fi "minimalist"?) încît filmul seamănă cu nişte haine de firmă care umblă singure pe un podium; pînă şi "manechina" angajată să le prezinte (Anca Florea) e inexistentă...

Cred că Gică Preda este victima (liber-consimţătoare) a unui bovarism care nu e numai cinematografic. Ca pentru orice om venit din mediul rural, contactul cu Capitala a reprezentat şansa de a-şi "depăşi condiţia" şi de a se integra; ca şi ilustrul său omonim, autorul Moromeţilor (care s-a integrat în istoria literaturii), Preda s-a integrat şi el în ceva - într-un Stil. Şi-a înăbuşit originile cultivînd un estetism aproape ezoteric. Îngerul necesar ilustrează necesitatea lui Gh. Preda de a trăi în Acea Lume (a Stilului) pe care a visat-o dintotdeauna. Nu este o "poveste" - povestea (care e a lui Preda) se încheie cînd începe filmul; este un drog.

Hiba majoră a Îngerului... nu este nici faptul că autorul vrea să controleze totul (asta ar trebui să facă orice autor care se respectă), nici acela că ceea ce arată el în film nu se pupă neam cu realitatea (nicio problemă: există şi basme). Este divorţul comic între sofisticarea "lookului de firmă" şi sărăcia (de angro) a poveştii: o fată frumoasă care trăieşte într-o vilă "design" (cu baie confort 2...), compozitoare astmatică, este urmărită cu albastrul de o fiinţă misterioasă (ea preferînd albul); "thriller"-ul se sufocă foarte devreme în lipsa de aer a poveştii bicolore şi, pe la jumătatea ei, deja nu mai are suflu nici să treacă strada. E un film astmatic. Pentru un thriller adevărat, e totuşi nevoie de respiraţie. (Dacă se poate, nu artificială.)

emi,
de data asta memoria te-a inselat. ALS nu poate fi acuzat de ai zis tu. sorry.

SMC
30 Oct 2010, 14:26
Pai... chiar daca ai scos citatu' din context, ALS-eu a cam bunghit-o aici, nu-i asa? E suficienta o retrospectiva a postarilor de pe forum si de aiurea, sau nici macar asta - pareri imediate a unor cugetatori doar in fata tastaturii. ;)

rvn
30 Oct 2010, 14:32
te-nseli. si keppy la fel.

keepwalking
30 Oct 2010, 14:39
n-am vazut nicaieri, la nici un alt critic roman sau de aiurea, un asemenea dispret la adresa publicului, precum cel manifestat de Alex Leo Serban in acel comentariu.
dar e bine ca a zis acele lucruri, astfel intelegem mai bine imensa prapastie dintre critica si publicul roman.
si se mai mira cineva de ce nu vine lumea la filmele noastre, atata timp cat e tratata cu greatza de indivizi ca Alex Leo Serban?
sa-ti fie rusine, Alex Leo Serban!

SMC
30 Oct 2010, 14:44
OK.
Sa reformulez : pareri imediate ale unor ANUMITI cugetatori...
Ca va, maintenant ? :)

Liviu-
30 Oct 2010, 14:50
da, si cititi si restul comentariilor lui Alex Leo Serban, sunt la fel de pline de flegma.

... si adevarate.

keepwalking
30 Oct 2010, 15:00

... si adevarate.

deci accepti sa fii acoperit de greatza lui Alex Leo Serban, da?

SMC
30 Oct 2010, 15:12
@ Keepy

Eu sunt un anti-ALS convins, si cine ma cunoaste stie asta, dar prapastia dintre critici si public (mai ales a celui obtuz, respingator de contemplari mai mult sau mai putin grabite), este sapata de public insusi, de multe ori derutat si derutant cu privire (mai ales) la ceea ce n-a vazut inca.

Asa ca ALS-eu a" bunghit-o" - a "nimerit-o", traducand un argou, poate, gresit receptat.

rvn
30 Oct 2010, 15:22
@smc,
am zis "te-nseli" fiindca ALS nu nimereste aiurea, din intamplare. are intotdeauna simt de raspundere in tot ce afirma.

@keppy,
cred ca-ti faci o meserie din improscarea cu noroi a criticii romane de film.
intai Pitbull, acum ALS.
treci de la unul la altul de parca te-au futut in cur amandoi.

Liviu-
30 Oct 2010, 15:47

... si adevarate.

deci accepti sa fii acoperit de greatza lui Alex Leo Serban, da?

Daca tu te consideri ca facand parte din acel public despre care vorbeste ALS n-ai decat sa-l urasti pentru asta. Poate tu nu ai observat marea majoritate a comentariilor de pe forum venite din partea userilor trecatori si mai de seama comentariile la articolele de pe prima pagina a site-ului. Desigur, nu pot fi ignorate nici cele de la paginile filmelor, o parte infima a acestora ajungand in topicul de perle, care ar fi cel mai mare de pe forum daca ar fi sa cautam putin.

Dar forumul ca forumul, sa zicem ca e doar o mica parte. Dintre toti colegii, prietenii si persoanele intalnite ceva mai binisor in viata reala, cred ca doar 5% s-ar putea sa fi auzit de Tarkovsky, Fellini, Bergman, Welles, Godard (procentul scade cand vine vorba de vazut filme) si vreo 20% de Kubrick, Hitchcock, Kurosawa (idem).

keepwalking
30 Oct 2010, 15:50
Liviu,

retine ce spune ALS, "critica si cineastii romani sunt sus, publicul e jos".
tu faci parte din public sau nu?

E.Floares
30 Oct 2010, 15:54
Îngerul se-mbracă de la Preda - Îngerul necesar

Alex. Leo Şerban
Libertatea, noiembrie 2007 Îngerul necesar - debutul în lungmetraj al lui Gheorghe (Gică) Preda - este un film necesar.

emi,
de data asta memoria te-a inselat. ALS nu poate fi acuzat de ai zis tu. sorry.

ALS a zis ca e un film necesar si in afara de lucrul asta, mai vorbeste despre el si in pseudo-cartea lui. E indeajuns de multa apreciere pentru "Ingerul necesar" cat sa se poata spuna ca este prea multa. Nu m-am inselat. ALS sustine ca "Ingerul..." este un film ok, in timp ce insusi regizorul admite ca e prost.

Cam multa vorbaraie despre ALS, credeam ca ne-am lamurit de el mai de mult.

keepwalking
30 Oct 2010, 15:55
si apoi, sa spunem ca da, unii cineasti sunt mai greu de inteles si poate ca nu-i merita o anumita categorie de public.
dar criticii?! de cand se considera criticii ca fiind nemeritati de publicul "incult"??
de unde pana unde aerul asta de superioritate?
cum ar trebui sa-si manifeste publicul admiratia fata de Alex Leo Serban si ceilalti critici romani??
sa nu indraznim sa-i criticam, sa nu indraznim sa spunem ca nu suntem de acord cu parerile lor?

Pitbull
30 Oct 2010, 16:01
acest subiect l-as vrea EXCLUSIV cu informatii despre film ;)
Stefane, mi se pare firesc ca, dupä gratiosul volte-face de ieri dupä-amiazä, sä-ti editezi mesajul introductiv, astfel încât sä arate cam asa:

"acest subiect l-as vrea EXCLUSIV cu informatii despre film, dar si cu alegatii denigratoare din partea tuturor tras-împinsilor care n-au väzut filmul si nici nu considerä cä e necesar sä-l vadä.
Sunt permise mesajele off-topic, atitudinile ignorant-agresive, injuriile si invectivele la adresa autorului, a criticilor români de film de toate categoriile, a moderatorilor si a userilor care îsi permit sä protesteze. Toate aceste mesaje îsi au locul aici, vor fi declarate pertinente, iar moderatorii care îndräznesc sä intervinä, fie activ, fie doar verbal, vor fi avertizati sä se tempereze si acuzati de luuungi siruri de abuzuri imaginare."

Un exemplu concludent:

rvn,

cei doi fuckeri pe care i-ai mentionat nu fac parte din categoria criticilor de film.
Stef, nu uita sä-i dai si o medalie.

Liviu-
30 Oct 2010, 16:02
Liviu,

ALS face referire la public ca majoritate. Nu ma consider ca facand parte din acel public. Sunt undeva la mijloc intre cele doua "clase" precizate de el.

PS: Pitbull are mare dreptate, cred ca mesajele astea ar putea fi mutate cu usurinta la "Off-topic Asylum".

Pitbull
30 Oct 2010, 16:07
Nu e voie.
Sunt "pertinente" si "îsi au locul aici".
(Inchei citatele.)

keepwalking
30 Oct 2010, 16:10
Liviu,

ALS face referire la public ca majoritate.

nu, nu. a spus clar: "publicul", nu "majoritatea publicului".

da, Pitbull, du mesajele la azil.
impreuna cu rvn, cea cu "fututul in cur".

Pitbull
30 Oct 2010, 16:16
Nu le duc.
Stefan si Gloria au decretat cä aici e locul lor.
Mi se rupe sufletul de topic, dar dacä ei au decis sä fie folosit ca poligon în care sä-ti ridici poalele-n cap (färä lenjerie intimä pe dedesubt), fie... (In fond, e si ästa un azil - desi nu off-topic, ci asa, mai ca la Socola - rings a bell?)

In calitate de "fucker care nu face parte din categoria criticilor de film", cu supunere respect decizia administratiei.

SMC
30 Oct 2010, 17:18
Nu mai aplauda, las-o balta, denigrarea muncii de creatie, orice directie ar urma ea, nu merita , in ciuda (si mai ales) efortului ei, decat ignorare/ indiferenta si totala detasare - de sine,de cele scrise si de cele concluzionate. ;)

keepwalking
30 Oct 2010, 23:30
bai, ce sa o mai dam dupa piersic?
viata e scurta si nu merita sa o risipim pupand in dorsal pe toti impostorii.
pai daca am ajuns sa ne cracanam sub orgasmul revelatiei pe nume andrei ujica, apoi suntem niste oameni bolnavi.
dar problema nu e ujica, el e doar cireasa de pe tort.
e prilejul unei explozii de cronici aplaudace.
poate ca fantoma lui ceausescu genereaza acest reflex, cine stie?
a stiut ujica pe ce se mizeze!
va inchipuiti ca un film care l-ar avea in centrul atentie pe ceausescu ar da gres?
e o strategie de marketing foarte bine pusa la punct.
problema e alta.
mujica ca mujica, problema e ce facem cu criticii nostri, nene?
prosternarea asta cvasiunanim e un simptom naspa pentru cronicarii nostri de film.
o breasla foarte subtire ca substanta intelectuala, sa recunoastem.
uite, nu o sa fiu atat de ipocrit incat sa nu recunosc bagajul intelectual al lui mihnea columbeanu (aka pitbull).
sau al lui Alex Leo Serban, care, orice s-ar spune, e uns cu toate alifiile (haha, chiar asa, la figurat!). omul le simte, are zvac, mai baga niste englezisme, niste frantuzisme, niste citate, niste figuri abracadabrante si tot iti scoate o cronica din care jumate e despre film, jumate e exibitionism a ceea ce a mai citit el.
dar merge, se descurca, fie ca e in Libertatea (adica fix pentru publicul pe care-l injura, zicand ca e "jos", fie ca a fost in Dilema Veche, pentru un public care o ia, in general, sus).
nu discutam placerile astea, daca iese banul, nu e de refuzat!
discutam doar despre constiinta acestor oameni.
de starea aia, de amurgul zilei, in care si pitbulll, si ALS, se uita in oglinda si se intreaba: "astazi am fost sinceri cu noi insine? suntem impacati cu ceea ce am scris?"
pe mine raspunsul asta ma intereseaza.

keepwalking
31 Oct 2010, 01:21
nu, nene, uite aici film artistic - documentar, cu informatii unice despre un eveniment petrecut de Ceausescu in armata.
cati dintre voi stiu ce a facut Ceausescu in armata?
a avut Ujica vreun fragment din aceasta perioada a lui Ceausescu? vax, n-a avut!
de unde sa aiba, haha, daca n-a scos nasul din arhiva?
acest scenariu este scris de mine, Gabriel Andronache, dupa intamplari perfect adevarate, istorisite de cel care i-a fost tartor lui Ceausescu, in armata, la Brasov.

BIBANUL

Insert generic

Acest film se bazează pe evenimente şi personaje reale.

EXTERIOR ZI. O STRADĂ ÎNGUSTĂ, MĂRGINITĂ DE CLĂDIRI PĂRĂGINITE.

De după colţul străzii, ţâşneşte un tânăr cu părul ciufulit, scund, alergând cu o servietă sub braţ. Un fular aruncat pe umar îi flutură în fuleul alergării. La câteva secunde, de după acelaşi colţ de clădire, se iveşte un poliţist, fluierând şi gonind în urmărirea tânărului. Fularul acestuia se desprinde şi alunecă pe drumul pietruit. În iureşul alergării, poliţistul trage un şut fularului.

POLIŢISTUL
Mama mă-tii!

Distanţa dintre cei doi se reduce simţitor, iar figura poliţistului reflectă un rânjet prevestind captura. Drumul se afundă într-un zid. Pentru a scăpa, tânărul nu are altă soluţie decât să-l sară. Sprijinite de peretele acestuia, câteva navete goale din lemn îi oferă soluţia providenţială. Tânărul nu ezită, se urcă pe una dintre ele şi, făcându-şi elan, se urcă pe zid, sărind pe partea cealaltă. Poliţistul se apropie gâfâind de peretele escaladat de fugar, privindu-l dezorientat. Pare surprins de agilitatea cu care tânărul a trecut de neaşteptatul obstacol. Îşi aşează prudent piciorul pe o navetă, dar corpul rotofei îi face piciorul să se afunde în interiorul lăzii. Constată încruntat că s-a înţepenit în navetă. Nervos, expediază un şut în perete, scăpând cu greutate de capcană. Renunţă la ideea de a continua urmărirea, făcând stânga împrejur către celălalt capăt al străzii şi fluturând bastonul a lehamite.
Mult în spatele zidului, tânărul continuă să alerge. Priveşte înapoi şi îşi dă seama că nu mai este hăituit de nimeni, fapt ce-l face să reducă din viteză, până păşeşte normal. La un moment dat, se apleacă şi-şi trage sufletul.
Dintr-un gang, se aude un fluierat. Se îndreaptă într-acolo, privind circumspect în jur. Într-un pasaj întunecos, trei inşi stau sprijiniţi de zidurile jilave şi fumează. Dintre ei, se desprinde unul înalt şi deşirat, cu o maletă verde şi bască trasă peste ochi.

DEŞIRATUL
Ce marfă ai prins, Nicule? Dă să văd!

Nicu îi înmânează servieta. Deşiratul aruncă mucul de ţigară şi o examinează cu atenţie. O cântăreşte din ochi, scuturând-o uşor. Cu gesturi precise, scoate un cuţit de sub maletă şi despică pielea servietei. Din interior, se revarsă pe jos teancuri de hârtii de dimensiunea unor bancnote, legate cu sfoară. Deşiratul ia un teanc şi-l desface sub privirile curioase ale celorlalţi.

DEŞIRATUL
(oftând)
Spune-mi, Nicuşor, ce naiba pot cumpăra cu astea?

NICU
(contrariat)
Dar ce sunt alea, Tatule?

TATU
(pufnind dispreţuitor)
Ia şi te uită pe ele. Citeşte şi dă mai departe! Manifeste! Data viitoare să nu-mi mai vii cu rahaturi din-astea comuniste!

Tatu bate din palme şi gaşca se sparge. Lângă manifestele împrăştiate pe jos, rămâne Nicu. Ezită câteva clipe, apoi se îndepărtează doi-trei paşi. Se opreşte şi se întoarce, după ce se asigură că ceilalţi au dispărut. Ia un teanc de manifeste şi-l îndeasă într-un buzunar interior al hainei, apoi pleacă, cu gulerul ridicat şi păşind sprinten pe pavajul umed al străzii.

Insert generic:
Braşov, noiembrie 1939

INTERIOR ZI. UN BIROU MILITAR.
Cu mâinile la spate, caporalul Dumitraş priveşte pe fereastra biroului. Într-un copac desfrunzit, un stol de ciori croncăne zgomotos. Dumitraş schiţează gestul ochirii cu o armă imaginară a stolului. În acel moment, se deschide uşa încăperii şi intră un soldat.

SOLDATUL
Dom’caporal, permiteţi să raportez! Au venit răcanii!

Dumitraş coboară privirea pe geamul murdar şi fixează spre poarta unităţii, păstrând aceeaşi linie de ochire. În faţa porţii, un grup de câteva zeci de tineri fornăie în ger, scoţând aburi pe nas. Dumitraş îşi plimbă “cătarea” până descoperă în grup un ins scund, cu părul vâlvoi, lângă un altul, deşirat şi cu o maletă verde. Caporalul se încruntă uşor, îndoaie degetul arătător şi mimează apăsarea pe trăgaci, ţintind capul celui scund. În momentul “tragerii”, ciorile se risipesc brusc de pe crăci, ţipând speriate.

DUMITRAŞ
(mormăind)
Mda…au venit. În cât suntem azi?

SOLDATUL
4 noiembrie, să trăiţi!

DUMITRAŞ
Ia caietul, Mitrofane. Cobor şi eu imediat.

EXTERIOR ZI. POARTA UNITĂŢII MILITARE.
Aşezat pe o valiză de lemn, Tatu trage cu sete din ţigară. Lângă el, Nicu tropăie de frig, cu mâinile înfundate în buzunarele pantalonilor.

TATU
(privind spre poartă)
Hai, bă Nicule, că doar n-o fi mai rău ca la puşcărie, nu?

Nicu nu zice nimic. Îşi şterge nasul cu mâneca. Poarta se deschide şi grupul intră în interiorul unităţii. Un scaun şi o masă se află în centrul curţii. La masă, Dumitraş ascute tacticos un creion cu o lamă de ras. Alături de el, Mitrofan, soldatul care îl anunţase mai devreme că vin răcanii.

MITROFAN
(strigând)
Toată lumea să se alinieze pe un rand! Fiecare să vină aici şi să-şi spună numele şi prenumele.

Mulţimea execută tăcută. Se formează şirul. Unul câte unul, tinerii se perindă prin faţa lui Dumitraş, până vine şi rândul lui Tatu.

DUMITRAŞ
Numele şi prenumele!

TATU
Tatu Radu.

DUMITRAŞ
De unde eşti?

TATU
Bucureşti.

DUMITRAŞ
Următorul!

Se apropie Nicu.

DUMITRAŞ
Numele şi prenumele!

NICU
Ceauşescu Nicolae.

DUMITRAŞ
De unde?

CEAUŞESCU
Scorniceşti.

Dumitraş mai înregistrează câteva nume în caiet, apoi se ridică şi priveşte gloata strânsă în faţa lui.

DUMITRAŞ
Toata lumea atenţie la mine! Din acest moment, sunteţi soldaţi ai Regimentului 4 Artilerie Antiaeriană din Braşov… (face o pauză)… unde veţi sta doi ani!

Rumoare în mulţime. Ceauşescu îl priveşte speriat pe Tatu.

DUMITRAŞ
Vă spun de la bun început că nu-mi plac şmecheraşii. Care se simte, o să aibă necazuri cu mine!

Tatu rânjeşte.

DUMITRAŞ
Acum veţi merge la magazia de efecte, unde fiecare va primi uniforma militară. Este uniforma armatei române. Să nu vă pună mama naibii să o dezonoraţi! Mâine dimineaţă, la cinci fix, ne întâlnim aici! Sunteţi liberi.

Pe drumul spre magazie, Ceauşescu merge în spatele lui Tatu, cu mainile în buzunare şi strâns de umeri.

CEAUŞESCU
Cum adică doi ani, Tatule? Eu înnebunesc aici.

TATU
Taci, fraiere! Stăm până trece iarna asta afurisită. Vrei să îngheţăm pe stradă? Aici ne dau ţoale, o să fie şi ceva păpică. Şi apoi, uită-te în jur. Nici când îţi făceai veacul în Gara de Nord n-ai văzut atâtea valize la un loc. Marfă, Nicule!

INTERIOR SEARA. DORMITORUL UNITĂŢII MILITARE.
Tatu şi Ceauşescu stau întinşi sub păturile verzi, pe două paturi alăturate.

TATU
De când ne ştim noi, Nicule?

CEAUŞESCU
De când cu nasolia aia, cu grecu’…

TATU
Aha…
Tace. Pe culoarul din faţa paturilor trece un ins solid, roşcovan, cu părul ud, abia venit de la duş. Tatu îl priveşte chiorâş, foindu-se sub pătură.

TATU
Bă, deci ne ştim de atâta timp şi tu nu mi-ai zis ce învârt ai tăi.

CEAUŞESCU
O grijă ai…
Ceauşescu îşi roade unghiile.
TATU
Hai bă, zi…

CEAUŞESCU
(mormăind)
Pai ce să-ţi zic…Mna, taică-meu, Andruţa, mă bătea de mă zvânta. Nu mă recunoştea de fiu. Prin aprilie nouă sute şaişpe fusese concentrat pe front. Când s-a întors după doi ani, mă găsise abia născut. Maică-mea rămăsese borţoasă cu altul.

TATU
Adică taică-tu se căca pe el pe front, iar maică-ta se cuibărea cu jupânii din sat.

CEAUŞESCU
Da, dar ce vină aveam eu? Îmi dădea numai în cap.

TATU
Şi la Bucureşti la cine stai?

CEAUŞESCU
La tuşa Niculina.

TATU
Aia de se ţine cu cizmarul ăla şchiop?

CEAUŞESCU
Da’ nu-i şchiop, bre.

TATU
Ei, nu! Îşi trage piciorul, am văzut io…
(se scobeşte în nas)
Ea te-a învăţat meserie, tanti-ta asta Niculina?

CEAUŞESCU
Ce meserie, cizmărie?

TATU
Ei, cizmărie pe naiba. Furăciune. Poşete, portofele…

Tatu se ridică în capul oaselor, apoi se aşează pe marginea patului.

TATU
Bucureşti ţi-a trebuit ţie, bă Nicule.
(râde)
Te mâncau ploşniţele în văgăuna aia…cum îi zice…acolo de unde te tragi tu…naiba s-o ia…

Ceauşescu vine şi el la marginea patului şi-şi bălăngăne picioarele scurte.
În dreptul lor se opreşte un tânăr cu ochelari, cu un prosop şi o trusă de bărbierit în mână.

TÂNĂRUL
Salut, băieţi. Îmi cer scuze. Nu ştiţi unde sunt duşurile?

Tatu îl măsoară din ochi. Apoi îl priveşte pe Ceauşescu, făcându-i din ochi.

TATU
Ba da, meştere. Hai că-ţi arăt eu. Da’ unde-i patul tau?

TÂNĂRUL
Ăla din capăt. Chiar ultimul.

TATU
Ai auzit, Nicule?
(apoi către tânăr)
Hai frate, la duşuri. Ia-te după mine.

Cei doi pleacă spre capătul dormitorului. Trec printr-un coridor şi ajung la baie. Tânărul se dezbracă într-un colţ şi intră sub duş. Tatu rămâne îmbrăcat şi se uită într-o oglindă, cercetându-şi un coş de pe nas.

TATU
De unde eşti, meştere?

TÂNĂRUL
Din Roşiori, dar sunt student în Bucureşti.

TATU
Aha…La Universitate, adică.

TÂNĂRUL
Da, studiez istoria. Dar tu?

TATU
Eu? Pe la gară…servicii personae... Auzi, hai să te întreb ceva. Am auzit un zvon, cică e unul, Hitler, care taie şi spânzură prin Germania şi vrea să vină şi pe la noi.

TÂNĂRUL
(cu voce mândră)
Adolf Hitler, cancelarul Germaniei şi preşedintele Partidului Naţional Socialist. Sunt un admirator de-al lui. A ocupat Polonia acum două luni, în septembrie, chiar de ziua mea.

Tânărul se săpuneşte vivace, dinamizat de discuţie.

TÂNĂRUL
Hitler vrea să cureţe Europa de pungaşi nenorociţi şi de evrei.

TATU
(tresare)
Jidanii ca jidanii, dar ce are cu pungaşii?

TÂNĂRUL
Vrea să facă o societate perfectă, a oamenilor cinstiţi şi curaţi, fără impurităţi rasiale.

TATU
(ca pentru sine)
Ia mai dă-l în pizda mă-sii…

TÂNĂRUL
Din pacate, nu va putea sluji această cauză nobilă decât prin război.

TATU
Război zici, măi frate? Adică vrei să spui că, dacă îşi pune mintea nemţălăul ăsta, o să fim şi noi printr-o tranşee?

TÂNĂRUL
Cât de curând. Abia aştept!

Tatu nu mai vede nimic în oglinda aburită de la duşul fierbinte al tânărului. O şterge cu dosul palmei şi-şi observă mimica încruntată.

TATU
(în şoaptă)
Aşa zici, meştere. Război…

Tânărul nu-l aude, fredonând sub duş.
Tatu se întoarce în dormitor, trântindu-se pe pat. Alături, Ceauşescu stă culcat, într-o rână.

TATU
Ai rezolvat?

CEAUŞESCU
Da. Slăbuţ…Câţiva poli şi nişte tâmpenii de cărţi.

TATU
Mda…student, ce vrei…Îmi zicea că va fi război.

CEAUŞESCU
(sărind în sus)
Zău?

TATU
Oricum o şterg de aici în primăvară. Acum lasă-mă sădorm. E abia prima zi şi deja mi s-a aplecat de toate chestiile astea.

CEAUŞESCU
Mă iei şi pe mine, Tatule?

Tatu mormăie ceva nedesluşit sub pătură. Ceauşescu se întinde la loc, privind fix tavanul.

EXTERIOR ZI. UN POLIGON DE TRAGERI. NINGE ABUNDENT.
Ceauşescu, culcat, cu o puşcă în mână. Alături de el, înşiraţi, încă zece soldaţi. Se aud rafale de împuşcături. Apoi, linişte. Fiecare soldat se duce spre ţinte şi le verifică alături de Dumitraş. La ţinta lui Ceauşescu, caporalul clatină din cap, văzând-o neatinsă. Ceauşescu o priveşte şi el, spăşit.

INTERIOR ZI. BIROUL LUI DUMITRAŞ.
Caporalul rupe o filă din calendar. Rămâne fila cu luna februarie.

INTERIOR SEARA. DORMITORUL UNITĂŢII MILITARE.
Căţiva soldati stau adunaţi în jurul patului pe care Ceauşescu joacă alba-neagra.

CEAUŞESCU
Asta are, asta n-are, care e câştigătoare?

Le arată soldaţilor trei petice din piele de culoare neagră risipite pe valiza lui Tatu.

UN SOLDAT
(punând mâna pe un petic)
Asta!

Ceauşescu o ridică. Nimic pe spatele ei. Soldatul oftează şi-i dă lui Ceauşescu o bancnotă.
TATU
(expansiv)
Nu-i nimic, meştere! Hai, la următoarea o să ai mai mult noroc!

Tatu e euforic. Îi dă una peste ceafă lui Ceauşescu.

TATU
Nicule, ia povesteşte-le tu la băieţi, ce viaţă ai în Bucureşti!

CEAUŞESCU
(amestecând peticele din piele)
N-am ce zice, Tatule. Lasă-mă în pace.

TATU
(aprins)
Ei, nu! Zi-le, bă, cum prăduiai tu poşete prin Gara de Nord.
(către ceilalţi)
Bă, ştiţi ce mână uşoară are? Se bagă pe sub masă prin restaurante şi hap!, trage poşeta la cucoane! Alea nici n-au timp să zică pas! E mic şi de aia se strecoară fără să-l simţi, ca o fantomă.

CEAUŞESCU
Da, dar şi când mă prindeau gaborii... Mi-au făcut curul varză de la atâtea bastoane cărate pe spinare.

TATU
Da, bre, dar tu ai şi curul vârtos!
Ia arată-le la băieţi ce cur ai!

Ceausescu încearcă să continuie netulburat jocul, ignorându-l pe Tatu. Acesta observă şi sare pe el, trăgându-i pantalonii jos, într-un hohot general de râs.

O VOCE
Şase, caporalul!

Se lasă linişte. În încăpere păşeşte Dumitraş, cu un mers calm, legănat. Se opreşte în faţa lui Ceauşescu.

DUMITRAŞ
Ceauşescu, drepţi!
Ceauşescu se execută.
DUMITRAŞ
Ceauşescu, apleacă-te!

Ceauşescu, fără crâcnire. Fundul bombat i se ridică în liniştea mormântală. Dumitraş îşi ia avânt şi-i expediază un sut lui Ceauşescu. Acesta cade în nas, iar toţi cei din jur încep să râdă în hohote.

DUMITRAŞ
Am vrut să văd ce fund vârtos ai, bă Ceauşescu!

Ceauşescu se ghemuieşte pe pat, scheunând şi ţinându-se de testicule.

TATU
(râzând)
L-aţi lovit până-n boaşe, dom’ caporal. N-o să mai aibă moştenitori.

CEAUŞESCU
(cu lacrimi în ochi, printre dinţi, piţigăiat)
O să vă fut pe toţi!

INTERIOR SEARA. BIROUL LUI DUMITRAŞ.
Mitrofan rupe o filă din calendarul de perete. Rămâne fila cu luna aprilie, 1940. Apoi iese din birou, nu înainte de a subtiliza un stilou de pe biroul caporalului.

EXTERIOR NOAPTE. GARDUL UNITĂŢII MILITARE.
Două umbre sar gardul. Se aud împuşcături.

O VOCE
Fugi, Nicule! Spre pădure!

Umbrele se despart la un moment dat. Se luminează. Ceauşescu rămâne singur, alergând. Traversează un câmp, apoi o pădure. În cele din urmă, intră în oraş, furişându-se pe o stradă. În capătul ei, un zid. Ceauşescu se repede spre el, dar nu reuşeşte să-l sară. Nu pricepe ce se întâmplă. Se întoarce, privind hăituit către un urmăritor imaginar. Disperat, îşi acoperă ochii, urechile, apoi toată faţa cu palmele. Cade în genunchi.
Se aude o rafală de pistol automat, multiplicată de ecou...
Pe zidul ratat de Ceauşescu, se inserează genericul:

Pe 27 aprilie 1940, Nicolae Ceauşescu a dezertat din Regimentul 4 Artilerie Antiaeriană din Braşov. Denunţat de către Niculina Ceauşescu, va fi condamnat la trei ani de închisoare. Cincizeci de ani mai târziu, comandantul suprem Nicolae Ceauşescu va intra din nou într-o unitate militară, cea de la Târgovişte. Pentru ultima oară.

SFÂRŞIT

Judex
01 Nov 2010, 18:24
"Filmul" asta este o prostie. Herr Ujica ar face bine sa se tina de litere.

@Keep
Senzational dialogul dintre cele doua borfeline!!! =))

Pitbull
01 Nov 2010, 19:03
Salut minunata noasträ administratie, si deciziile ei întelepte.

Judex
01 Nov 2010, 19:23
Pit, chiar nu vreau sa ma cert cu tine. Dar macar ai luat si tu ceva spaga de la piaristii lui Ujica? =))

Pitbull
01 Nov 2010, 19:53
Stef, Gloria, mesajele ästuia pot fi moderate, sau si lui i-ati fäcut vaccinul antimod?

Judex
01 Nov 2010, 19:58
"Astuia"... Multumesc, Pit. Chiar te-ai descalificat cu ocazia asta.

Pitbull
01 Nov 2010, 20:05
OK, astept sä aflu ce am (sau n-am) voie sä fac.

Judex
01 Nov 2010, 20:09
Ca profesionist nu ai voie sa te dai cu civilii. Credeam ca stii asta.

Judex
01 Nov 2010, 20:11
Cine a sters ce spuneam de cum se pisa pe ei de ras austriecii la propunerea ICR? =))

Pitbull
01 Nov 2010, 20:13
Sä-i spunä cineva ästuia cä, în calitate de om educat, nu dialoghez cu cei care înjurä birjäreste doamnele în public - si cä UN SINGUR mesaj provocator dacä mai apare aici, trimit tot off-topicul la azil, färä sä mai astept aprobare de sus.

rvn
01 Nov 2010, 20:13
tu singur.
esti programat sa dai "delete" la toate ineptiile scrise de tine.

Judex
01 Nov 2010, 20:15
Sa-i ia cineva autoritatea de moderator astuia, ca s-a apucat sa promoveze toate nulitatile.

Judex
01 Nov 2010, 20:16
Hai, nu ma-nnebuni! =))

Judex
01 Nov 2010, 22:14
Draga Pit,

Un producator profesionist te sfatuieste sa faci filme cu cine vrei tu. Punct.

rvn
01 Nov 2010, 23:22
Am vaga impresie ca am scris o prostie undeva - da' ma rog, eu am o scuza: nu sunt economist.
Din câte înteleg, C.N.C.-ul nu dä "subventii", ci CREDITE rambursabile, adicä e un fel de coproducätor: îsi va lua înapoi creditul, din beneficiile filmului. Dacä astea nu existä, sau nu ajung, ia filmul cu totul... Corect?

perfect adevarat
adica statul e proprietar pe niste filme greu vandabile.
practic , banii cheltuiti de cnc pe finantarea filmelor, care ulterior devin proprietatea lui, sunt aproape irecuperabili

keep,
tata, stii ceva, dar nu stii bine
subventia o acorda tot cnc-ul , dar pentru anumite realizari
scrie in lege foarte clar in ce conditii se acorda sprijinul financiar nerambursabil, adica SUBVENTIA.
una din ele este participarea filmului pentru care s-a acordat subventia, la un festival international renumit
DE-AIA FACEM FILME DE ARTA! de-aia tinta cineastilor romani sunt festivalurile.
ca sunt si astia niste banuti buni de cheltuit. si pe de-a moaca.

statul, prin intermediul CNC, care este abilitat sa gestioneze Fondul CInematografic, adica sursele de colectare a lui si directiile de utilizare a banilor, finanteaza productia de filme in Romania
asa este POLITICA BUGETARA a statului roman. MINISTETUL CULTURII , ca for tutelar are obligatia ca prin bugetul anual aprobat sa prevada si sumele cuvenite cinematografiei, ca parte integranta a culturii si artei romanesti.
dar niciodata , absolut niciodata, principiile cheltuirii banilor publici nu au avit la baza conditia RECUPERARII LOR.
IN NICI O LEGE DIN ROMANIA nu este stipulat ca fondurile bugetare publice, trebuie sa fie cheltuite si apoi recuperate de undeva, prin anumite taxe percepute de stat( in cazul nostru din vanzarea biletelor).
ELE PUR SI SIMPLU SE CHELTUIE , dupa cum considera puterea legislativa(Parlamentul) si puterea executiva(guvernul)adica cea care gestioneaza finantele tarii, la un moment dat, in interesul societatii, al cetatenilor ei.

keepwalking
02 Nov 2010, 00:03
cred ca ne-am pricopsit cu o noua Cornelia Palos. (:|

rvn
02 Nov 2010, 00:06
cred ca ne-am pricopsit cu o noua Cornelia Palos. (:|

ar fi bine sa am o sabie sau un iatagan.
si cu ala sa zbor capetele la toti fraierii care pun botu' la concursurile CNC.

Judex
02 Nov 2010, 00:16
Pit, facem film aici?
http://www.youtube.com/watch?v=1JejxB8arlE&feature=player_embedded#!

rvn
02 Nov 2010, 00:39
nu-l ispiteste locul ala
vrea la Polul Nord

Judex
02 Nov 2010, 00:41
Nichituso, tu esti? =))

rvn
02 Nov 2010, 00:41
nu
baba cloanta

Judex
02 Nov 2010, 15:52
Ei, uite, eu ma duc pe Copacabana. Asa, sa-ti fac tie-n ciuda. :P

Judex
02 Nov 2010, 19:09
Bai, rvn, tu nu lucrai la Finante? Ia baga un control la compania care a produs acest "film". ;)

Judex
02 Nov 2010, 20:23
Eu tot nu inteleg de ce mi se sterg mesajele de catre Pitbull. Oare se simte cu musca pe caciula? :-?

Judex
02 Nov 2010, 20:43
Nota moderatorului:
Fostul mesaj #37 de la "Succesul de public al filmului romanesc", începând cu care acest user, distins prin injurii si trivialitäti, a transformat topicul în cocinä de porci.

Bai, pafaristo, tu iti mai dai mult cu parerea despre filmul romanesc?

rvn
02 Nov 2010, 20:51
Bai, pafaristo, tu iti mai dai mult cu parerea despre filmul romanesc?

daca ai de gand sa incepi iar cu limbajul cu care te-ai consacrat, o sa-mi dau cu parerea in continuare.
daca te opresti in momentul asta si-ti ceri scuze aici, prin intermediul mesajului urmator, voi inceta si eu sa mai emit vreo parere.
deci, ai de ales.
cand ai luat o hotarare, anunta-ma!
sunt pe-aci.

c.ghevara
02 Nov 2010, 21:08
Trebuie să fie o eroare! :-O De la ce porneşte reacţia asta.... :-? Că nu se vorbea nimic care să o motiveze?

@Judex

Cu toţii avem dreptul să ne dăm cu părerea. Se numeşte libertate de exprimare, remember? ;)

Pitbull
02 Nov 2010, 21:12
Nu de la vreo motivatie rationalä.
O uräste pe rvn gratuit, doar în urma unei pulsiuni schizofrenice violente - si, pentru cä azi ea a postat niste informatii despre procedurile financiare, care dovedeau totala lui nepricepere în materie, a început s-o insulte.

Judex
02 Nov 2010, 21:17
Senzational!!!!!!!!!!!!!!!!!! =))
RVN, mai priceputa ca mine la finante!!!!!!!!!!! =)) =)) =))
Bai, baiatule, faptul ca te-a scos pe tine din cacat nu inseamna ca se pricepe! Clar? >:)

Che, m-a luat valul, corect. ;)

c.ghevara
02 Nov 2010, 21:22
Te-a luat rău de tot valul. Nu e frumos să înjuri. :D Oamenii inteligenţi, civilizaţi, educaţi etc discută altfel. La ce ne mai aşteptăm de la publicul manelist? Ce exemplu dau elitele unei naţiuni? B-) Judex, suntem nişte domni, ce plm!

Judex
02 Nov 2010, 21:23
Poate adminii ar trebui sa igienizeze acest forum de personaje abjecte ca tine, Pit.

Exact, Che. :D

keepwalking
03 Nov 2010, 23:11
pitbull, stiu ca incerci sa ma provoci:))
abia astepti sa scap vreo vorba mai zdravana la adresa ta ca sa te plangi administratorilor=))
esti jalnic, nene.

rvn
06 Nov 2010, 19:21
eu propun sa faci curatenia la sfarsit, dupa ce oboseste.
ce sens are sa faci acelasi lucru de "n" ori? faci o singura data si bine. la final.
si cu ocazia asta nici n-o sa te mai acuze de tot felul de magarii.

Pitbull
06 Nov 2010, 19:37
Nu, e pe pilot automat, nu oboseste niciodatä.
Back on topic.

keepwalking
06 Nov 2010, 22:28
pitbull,
esti decrepit rau.
ce e cu mesajul asta?

omule, stii ce-ti recomand, asa, ca intre barbati.
uita-te in oglinda, in pula goala, si intreaba-te: "bai, nene, am si eu o varsta, chiar trebuie sa ma prostituez pentru ujica? sunt eu chiar sincer in ceea ce scriu? am coloana vertebrala sau nu? sunt vertebrata sau nu? merita sa ma compromit omagiind toate sarlataniile?"

Pitbull
06 Nov 2010, 22:32
pitbull,
esti decrepit rau.
ce e cu mesajul asta?

omule, stii ce-ti recomand, asa, ca intre barbati.
uita-te in oglinda, in pula goala, si intreaba-te: "bai, nene, am si eu o varsta, chiar trebuie sa ma prostituez pentru ujica? sunt eu chiar sincer in ceea ce scriu? am coloana vertebrala sau nu? sunt vertebrata sau nu? merita sa ma compromit omagiind toate sarlataniile?"
Observati niveluil, limbajul, patologia...
Go to the Socola, Keep! :((

(Altii: vä rog, ignorati-l pe bietul...)

Pitbull
06 Nov 2010, 22:35
Citat de pe messenger:

Pitbull: hai sa dormim
Rodica Nicolae: da
Pitbull: La loc comanda
Pitbull: A venit Keep
Rodica Nicolae: chiar asa
Rodica Nicolae: oho...
Rodica Nicolae: vreau sa ne uitam impreuna in oglinda
Rodica Nicolae: tu cu pula goala, evident
Pitbull: =))=))=))
Pitbull: GENIAL!!!!!
Rodica Nicolae: ce-a scris el????
Rodica Nicolae: da
Rodica Nicolae: este
Rodica Nicolae: de-aia imi place keepy

keepwalking
06 Nov 2010, 22:38
BAI FUTUTE-TE GURA DE NESIMTIT, IMI STERGI MIE MESAJELE???
futute-n gura de idiot, dar chiar crezi ca e dispus cineva sa-ti suporte basinile de neam prost?
du-ten piza ma-tii de ratat cacanr, ce esti, futut-en gura de nespalat, iti bati joc de mine, mai?
imi spui mie de socola???
pizda matii de jnapan, futu-ten gura sa te fut, janghinosule!!!

Pitbull
06 Nov 2010, 22:40
BAI FUTUTE-TE GURA DE NESIMTIT, IMI STERGI MIE MESAJELE???
futute-n gura de idiot, dar chiar crezi ca e dispus cineva sa-ti suporte basinile de neam prost?
du-ten piza ma-tii de ratat cacanr, ce esti, futut-en gura de nespalat, iti bati joc de mine, mai?
imi spui mie de socola???
pizda matii de jnapan, futu-ten gura sa te fut, janghinosule!!!
Nu, bibicule - le-am trimis la Offtopic Asylum - inclusiv räspunsul!
La fel cum se va intampla si cu asta - dupa ce-l citesti, sârmulitä-n foi de vitä! :D

...Si vezi cä esti si cam agramat. Corect, se scrie:
- futu-te-n (nu "futute-n")
- FUTU-TE-N (nu "FUTUTE-TE")
- du-te-n (nu du-ten)
- futu-te-n (nu futut-en)
- futu-te-n (nu (futu-ten)
(Bäi, da' NICI UNA n-ai nemerit-o - mäcar asa, de sämântä...! O:-) )
Hai cä esti dulce! :x

keepwalking
06 Nov 2010, 22:42
Du-ten Pizda Matii De Cacanar Ce Esti!
Ramai Dracului Aici, Sa Te Caci In Tot Forumul Asta!!!!

Pitbull
06 Nov 2010, 22:44
Du-ten Pizda Matii De Cacanar Ce Esti!
Ramai Dracului Aici, Sa Te Caci In Tot Forumul Asta!!!!

G E N I T A L ! ! ! =)) =)) =))
(Cu majuscule la-nceput de cuvânt!)
...si, din nou, "Du-ten" în loc de "Du-te-n"...)

c.ghevara
06 Nov 2010, 22:47
Keep, sunt convins că Pitbull crede ce spune. El apreciază într-un grad mai mare unele chestiuni, şi se entuziasmează. Mai sunt şi alţii care văd la fel. Tu, eu, alţii, suntem mai cinici, şi avem altă părere. So what? Cum zicea rvn, nu e război mondial. Discuţia nu trebuie dusă la atac, mai ales la persoană.

Both, iar vă daţi la gioale? Unul scrie, celălalt şterge. Mare noroc că nu vă intersectaţi în acelaşi oraş... Unul ar încerca să tragă capete în gură, celălalt şi-ar asmuţi câinele. Şi pentru ce?! =))

Hait, că postasem înainte de ultima şarjă! =)) =))

keepwalking
06 Nov 2010, 22:49
bai, mai ai glas???"
ia-ti amanta de kkt si lasa oamenii corecti in pace, profitorule!
du-te si pupa in particular dosurile pe care le preferi si lasa forumul asta curat, nesimtitule!

Pitbull
06 Nov 2010, 22:49
Nu sterg, Ghevarule - trimit la Offtopic Asylum.
(Päi prost sä fiu, sä le sterg! Posteritatea le meritä necesar!)
Altfel, dreptate ai în ce-ai zis.

@Keepisor:
Mai zi, mai zi - te-asteaptä Judex. Deja e ud tot!

keepwalking
06 Nov 2010, 22:50
nu, che,
pana aici!
acest individ polueaza totul, se caca in orice, nu tine cont de nimic!
asta ar fi in stare sa te toarne si maine, daca i s-ar da o letcaie in plus!
janghinosul naibii!

keepwalking
06 Nov 2010, 22:52
du la azil, fraierule, am vorbit deja cu moderatorii acestui forum de cacat!
ramaneti voi intre voi, ei impotenti in fata mizeriilor tale!

Pitbull
06 Nov 2010, 22:52
nu, che,
pana aici!
janghinosul naibii!
Superb! :x:x:x
Mai vrem, mai vrem!

c.ghevara
06 Nov 2010, 22:53
Sorry, Keep! Îmi pare rău că te enervezi, dar nu mă pot stăpâni... Mă sparg de râs =)) =)) =))

Nefericitul de Ujică! Concepe, alege, lipeşte, face un film, se bucură, şi uite ce războaie declanşează! =)) =)) =))

rvn
06 Nov 2010, 22:56
Sorry, Keep! Îmi pare rău că te enervezi, dar nu mă pot stăpâni... Mă sparg de râs =)) =)) =))

si eu, si eu!!!!!!!!!!!!!!

Pitbull
06 Nov 2010, 22:56
Nu esti singurul! =)) =)) =))
(Tot ce-i aici, trimit la Azil, mai incolo. Acuma, ne distram si noi, ca-i sambata seara.)

rvn
06 Nov 2010, 22:58
parca voiai sa dormim, amantule!
dar, nu! acuma chiar am chef sa facem proba cu oglinda
e pacat s-o ratam!

c.ghevara
06 Nov 2010, 22:59
Rvn, eu nu mă amuz de Keep :D Mă distrează situaţia. Parcă ziceai că contabilii nu au umor. :D

rvn
06 Nov 2010, 23:00
Rvn, eu nu mă amuz de Keep :D Mă distrează situaţia. Parcă ziceai că contabilii nu au umor. :D

UMOR NEGRU. e altceva

Pitbull
06 Nov 2010, 23:00
Umorul contabililor nu e creativ, e receptiv! :D

Pitbull
06 Nov 2010, 23:02
eu nu mă amuz de Keep :D Mă distrează situaţia.
Päi si care-i diferenta? :-?

rvn
06 Nov 2010, 23:02
oho....atat de receptiv ,ca faza de la oglinda deja m-a terminat de ras.

Pitbull
06 Nov 2010, 23:04
Da, nu - aia a fost E-PO-CA-LA!!!
O bag într-un film, ceva... :x:x:x

c.ghevara
06 Nov 2010, 23:04
nu, che,
pana aici!
janghinosul naibii!
Superb! :x:x:x
Mai vrem, mai vrem!

Ce nu mi-e clar e dacă îl provoci pe Keep în mod intenţionat... :-?

Pitbull
06 Nov 2010, 23:06
Nici mäcar nu e nevoie.
Sincer: e un deliciu sä-l citesc!
N-ai zis tu cä situatia e incredibil de amuzantä?

rvn
06 Nov 2010, 23:07
io cred asa:
keepy, cand are impresia ca e timorat sau ca-i lipseste vreo mana ,vreun picior sau eventual i-a iesit o buba pe cur, in partea dreapta, se dezbraca in baie, rasufla usurat si zice:
mai, ce fericit sunt! nu-mi lipseste nimic!
dar el, saracu', nu verifica si doagele....sa vada daca-i ies la numar.

Pitbull
06 Nov 2010, 23:10
Fii cuminte, rvn,
Cä Keepy dogar nu e!

rvn
06 Nov 2010, 23:15
Cä Keepy dogar nu e!
a....uitasem! e economisto-ziaristo-scenarist.
mai....e dat naibii omul asta. si pe deaspura si "supervaizar" pentru criticii de film!

c.ghevara
06 Nov 2010, 23:16
O fi greu să aduci pe cineva pe culmile... enervării? :-?

Pitbull
06 Nov 2010, 23:17
Depinde de profilul psihologic al subiectului.

...Si-acuma, GATA!!!
Le-as muta în clipa asta la Azil, da' nu mä lasä bugul äla cu bifarea agätatä (adicä agätarea bifärii) - deci, fiti cuminti vreo orä, asa...

c.ghevara
06 Nov 2010, 23:21
Şi de măiestria manipulantului :D

Rvn, parcă erai împotriva PM-urilor. :D

rvn
06 Nov 2010, 23:23
Şi de măiestria manipulantului :D

iarasi te-nseli.
mani-pula-ntul n-a zis si facut nimic in sensul la care te gandesti tu

de data asta nu m-am putut abtine. am simtit nevoia sa ti-l trimit.

Pitbull
06 Nov 2010, 23:28
Mani-pula-TOR-ului...!
Mani-pula-nt e äla de la tramvai!

c.ghevara
Îhi, ca ăla de la tramvai. Sau de la coletărie.

Rvn, dacă se poate, stăpâneşte-te să-mi evaluezi comportamentul. Nici pe PM!

keepwalking
che,
iti strici stilul de pomana.
nu vezi ca pitbull - rvn au ocupat cu dejectiile lor tot spatiul asta?
acesti oameni sunt ca nisipurile miscatoare, te prind de picior si te trag in gaura lor, in micimea lor, in semiobscuritatea lor submediocra, in miasmele putreziciunii, a lipsei de scrupule, a mahalalei igrasioase, a limbii puturoase, a latrinei fetide.
sa-i lasam in celula lor, din care arunca laturi printre dintii zabreliti.

Pitbull
06 Nov 2010, 23:31
Da, Keepisor, läsati-ne în celula noasträ.
O sä comunicäm cu tine prin ciocänituri în zid, ca-n Koestler.
Tu cine vei fi, Buharin sau Iagoda?
(La ce fac trimitere...? Ia s-auzim!)

c.ghevara
06 Nov 2010, 23:34
Ok, Keep, fiecare e cum e... dar ăsta tot nu e motiv să te enervezi aşa. Oamenii trebuie să discute între ei, şi atât. Mamă, dacă aţi fi şefi de state, ce s-ar întâmpla! X_X =))

Pitbull
06 Nov 2010, 23:42
Hiroshima, mon amour! :x

c.ghevara
06 Nov 2010, 23:46
Cam Hiroshima... Dar trebuie cel puţin doi, pentru orice război. Ai şi tu partea ta de... merit.

Pitbull
06 Nov 2010, 23:50
Cine-mparte, parte-si face!
(Fie si... de merit! ;) )

lalaby
26 Nov 2010, 22:03
Ca administrator am acces la aceste informatii, prin urmare tu, lullaby stii acum ca stiu cine esti

Daca vrei sa ramai la discutia despre film e ok. Asa si trebuia sa fie de la inceput. In rest, nu stiu de ce te doare sa tot te strofoci si tu si altii sa stiti cine sunt? Are vreo importanta? Chiar are vreo importanta pentru voi??????

Pe mine nu ma intereseza cine se ascunde sub numele pe care vi le-ati ales. Si, iti spun sincer! Nu sunt cine crezi, cu orice risc. Deja ceea ce faceti voi suna a amenintare... ca si cand dati voi in vileag. Chiar nu sunt cine crezi tu.

Si apropos... nu incercati sa faceti vreo magarie. "M-am gasit" ca inscris pe un alt site, unde chiar vroiam sa ma inregistrez... cu "lalaby". Macar puteati trece "lullaby"

Jalnic!

lalaby
27 Nov 2010, 01:13
Mi-ati sters mesjaul initial! Degeaba va chinuiti, eu nu sunt o anume persoana la care va puteti gandi. Da' chiar nu inteleg... am scris, am vazut comentariul si dupa 10 minute ... am vazut ca lipseste.

Ce faceti voi acolo... Stefan Do, ce faci????? Chiar daca tu iti inchipui ca as fi cineva anume, ai dreptul sa stergi un mesaj simplu, scris corect dar nu stergi alte alea (p..a, & altele) ???

omudindulap
27 Nov 2010, 01:29
prin urmare hai sa ne concentram pe cinema si s-o lasam mai moale cu platirea de polite.

pentru ultima oara: de-acum ON-TOPIC

Mesajul tau a fost mutat, nu sters. Aici. (http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95483&page=58)

lalaby
27 Nov 2010, 01:50
IL READUC AICI...NU INTELEG DE CE A FOST MUTAT! E SITE-UL VOSTRU SI FACETI CE VRETI??? CU MINE NU AVETI NICIO SANSA, SINCER. VOI RECOPIA COMENTARIUL ASTA PE TOATE TOPICURILE.

Ca administrator am acces la aceste informatii, prin urmare tu, lullaby stii acum ca stiu cine esti

Daca vrei sa ramai la discutia despre film e ok. Asa si trebuia sa fie de la inceput. In rest, nu stiu de ce te doare sa tot te strofoci si tu si altii sa stiti cine sunt? Are vreo importanta? Chiar are vreo importanta pentru voi??????

Pe mine nu ma intereseza cine se ascunde sub numele pe care vi le-ati ales. Si, iti spun sincer! Nu sunt cine crezi, cu orice risc. Deja ceea ce faceti voi suna a amenintare... ca si cand dati voi in vileag. Chiar nu sunt cine crezi tu.

Si apropos... nu incercati sa faceti vreo magarie. "M-am gasit" ca inscris pe un alt site, unde chiar vroiam sa ma inregistrez... cu "lalaby". Macar puteati trece "lullaby"

Jalnic!
lalaby is online now sendpm.gif

ShinyKiteMountains
06 Feb 2011, 21:49
forumurile cinefililor sunt intotdeauna ceva mai largi, mai incapatoare decat un stadion unde in principiu nu ar exista reguli pentru ocuparea locurilor, altele decat interesul comun pentru film

domnul care a postat un anunt mai devreme a facut-o si in favoarea amatorilor de filme care se inghesuie sa ocupe un loc mai in fata in forumul lor, lasand celelate sectiuni ale forumului aproape nevizitate

sunt sigur ca ar fii la fel de bucuros sa va aiba printre utilizatorii site-ului unde va invitat sa aruncati o privire asa cum se bucura si el sa fie aici printre voi, cinefilii

doar ca nu poti atrage atentia inainte de a deschide cel putin gura ... de altfel va garantez ca orientarea lui spre site-uri straine de unde preia filmele pe care apoi le ofera aici (dupa cum sustine site-ul dumnealui) se datoreaza cumva si datorita neincrederii ce ia fost inspirata candva de utilizatorii romani de internet si nu doar de acesti romani

nu e cazul sa-i sporim neincrederea in continuare
pe de alta parte "internetul fara frontiere si fara cenzura" este chiar in mintea si interesul dumnealui, deci e de partea tuturor

la revedere

dragonfly_drk
07 Feb 2011, 14:10
Shiny... defapt, tipul e un spammer... a postat mesajul asta peste tot atat el cat si altii...
si in plus... el face treaba asta pentru a primi el anumite beneficii... cu cat posteaza mai multe mesaje, cu atat are mai multe sanse... eu nu cred ca omul isi scoate filme de pe net...

in the end... oricat ar fi de vast si de liber netul, spammul nu e acceptat nicaieri.
si in plus, postul lui este un foarte mare off-topic... mai mare decat palaria lui... :))

ShinyKiteMountains
07 Feb 2011, 14:39
imi place costumul tau dragonfly_drk
pe de alta parte da-mi voie sa fiu si eu off topic putin
imi sunt dragi oameni care au interes pentru ceva in viata, si pe deasupra romanii erau foarte ospitalieri candva fara a cere remuneratie pentru ada-postul oferit

convergenta interesului pentru film face mai probabila o buna intelegere intre administratori decat o neintelegere
defapt intelegerea lor ar fi si in avantajul nostru ... mai multe filme descarcate ... mai multi pasionati de forumuri "DEDICATE"
din cate am observat acest forum fara a fii in mod obstinent unul rpofesional este insa unul dedicat cinefililor ... iar acestia se vor cunoaste numai daca exista intelegere

atunci cand peste 60% din utilizatorii forumului de fata merg la prima sectiune a forumului ignorandu-le pe celelalte trebuie facuta o modificare de atitudine ... eu de pilda as da de pereti cu tastatura asta care ma chinuie groaznic, dar mai important ar fi altceva atunci cand imi doresc aceasta placere

daca la stadion vine unul care la fiecare meci mi se aseaza pe scaunul din fata sa nu crazi ca din cauza asta nu pot vedea eu meciul

in plus m-as bucura sa vina cam la vreo 100.000 de spammeri astazi pe aici si eventual sa le placa intr-atata forumul incat sa vina si a doua oara cu mai mult interes pentru film, iar treia oara sa inceapa sa scrie si altceva decat au parut ca stiu a scrie in primele 2 zile

in plus ei s-ar bucura sa te aibe "in trafic" pe site-ul lor, nu neaparat pentru ca ard de nerabdare sa stea la taclale despre cum se "trage" un film sau cum se hackuie pe ici pe colo

altfel trebuie sa stii ca sunt oameni recent sanctionati de justitie pentru ca au patronat site-uri care au oferit servicii ca ale dumnealor si foarte curand justitia va instala cenzura ca sa stii ca nu mananc cand scriu

bucurate ca suntem in aceeasi tabara
m-a costat 1 minut din viata sa vizitez site-ul dumnealor
n-a fost mult, dar daca lipsa de concentrare a ta si lipsa de topic coerent si sustinut de mii de utilizatori al forumului acesta o judeci ca fiind cauza pentru care dumnealor trebuie judecati ca spammeri, atunci le ramane o solutie: parteneriatul cu forumul acesta, schimbul de bannere

dar daca justitia se ridica impotriva unia din ei va cadea si celalt in aceeasi plasa

NU E SPAM ceea ce publica un domn interesat de film in forumul dedicat FILMULUI si iubitorilor lui
daca in alte forumuri o atitudine similara a fost considerata spam atunci inseamna ca ar trebui si eu sa impusc pasarelele care spameaza dimineata la fereastra mea

ce ai zice daca mi-e nu-mi plac cei care posteaza doar ca sa treaca pe acolo? sunt si ei spammeri? exista legi pentru a spune buna dimineata la revedere ce film vedem?

dragonfly_drk
07 Feb 2011, 14:49
shiny:
1. merci de compliment... costumul e pe bune
2. acesti stimabili useri au intrat alaltaieri si au postat un mesaj.
3. acesti stimabili useri au intrat si ieri si au postat un mesaj
4. acesti stimabili useri nu stiu sa posteze decat un mesaj... cel despre scenefz (care, sincer... nu stiu ce crezi tu... dar e un site cam mediocru)
5. acesti stimabili useri nu vor scrie niciodata despre filme sau altceva pe forumul Cinemagia... si asta pentru ca habar nu au sa scrie... despre asa ceva. daca ar fi stiut, sau daca i-ar fi interesat in mod deosebit acest forum, ar fi existat anumite reactii la ceea ce scrie lumea pe aici in urma lor... insa, nimic. au preferat sa fie indiferenti si sa posteze in alta parte, in speranta ca in alt topic nu o sa se ia nimeni de ei... insa, din pacate, tot aceiasi useri suntemin toate topicurile in care ei posteaza.

si acum, sa iti pun o intrebare... daca ei vin aici si isi promoveaza siteul mediocru... insa nu prezinta niciun interes fata de acest forum... eu de ce as fi interesata de site-ul lor?
asta e spammul... vin, postez si plec... iar in urma mea prapad... sa ma duc si eu acum dincolo sa le spun ca cinemagia e cea mai tare si ca daca aprticipa la concursuri vor castiga bilete la filme? in fond, spam cu spam se plateste...

Liviu-
07 Feb 2011, 14:51
1. Cinemagia e impotriva site-urilor de genul. Ca noi, userii, le folosim, e alta treaba.

2. Ce-i cu prostiile astea despre oameni interesati de film? E un spammer infect care face publicitate unui site in propriul interes, pentru a castiga ceva upload. Nimic mai clar. N-are nici un interes sa discute despre film, ci doar sa trimita cat mai multe mesaje identice, in acelasi scop. Forumul asta e un loc in care se vorbeste despre filme, vezi sa fi vorbit persoana de mai sus despre asa ceva? Ce repere de baza ale cinematografiei sunt in mesajul lui? Parca ne-am fi nascut ieri...

LE: Uitasem... 3. Reclama e interzisa din cate stiu eu...

ShinyKiteMountains
07 Feb 2011, 15:47
asta nu imi pare critica de film ce punem noi la cale aici usor usor usor usor vom deveni draconici si drept rezultat numarul cererilor de ban se va inmulti la adresa mai multora pentru varii motive ... incluzand si pe acesta ca nu poti sari peste un afis, un banner de 2 degete, care pentru a fii citit si receptat mai usor nu este asociat unor comentarii proprii facute in nume personal ...

deja aici topicul nu mai este acela initial care devine clar nu este mai interesant decat observatia (fixatia?) ca "domle, ma impiedica un spam" ... adica tot ce nu ma intereseaza intra in aceasta categorie sau daca n-a intrat inca va intra

pentru ca alti impiedicati de spammuri nu vor veni pe aici asa tam nesam, iar cei pe care ii avem nu reusesc sa se ridice la inaltimea topicului initial

si eu am de vandut un catel dar el nejucand in filme nu urca pe prima pagina a forumului

iar forumul mai repet este pentru TOTI
prosti stupizi sau buni iubitori de film de la oras sau de la ocna ... nu este un forum exclusivist, doar tema lui este eclusiv filmul si cultura asociata

este doar parerea mea si cum conteaza mai putin doar aceea a moderatorului sau a grupului ar putea decide

iar mie imi pare ca daca am un film de oferit gratis fac un serviciu tuturor utilizatorilor care nu cumpara filmele, cum de fapt ar trebui (spun industriasii)

lor celor din industrie nu le place siteul scenefz ... si il eticheteaza in orice topic ar posta drept spam

dar in acest topic vad ca e la moda spamul nu domnilor? ce topic, rahat
avem spammeri sa ii evaluam cu cat au gresit etc

Liviu-
07 Feb 2011, 16:16
REGULAMENT (http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=89632&highlight=regulament).

Ce vorbim acum o facem din cauza ca tu ai ridicat o pseuodoproblema, nu pentru ca ne face noua placere. Oricum, finalitatea consta in stergerea tutor mesajelor de la spamul respectiv pana la sfarsitul off-topicului asa ca stai linistit, nu o sa uitam tema topicului. Doar sa vina odata un moderator, dar se pare ca-s cam ocupati...

ShinyKiteMountains
07 Feb 2011, 17:37
si nici tu nu pari sa ai de spus mai multe, sa inteleg ca un spam pe forum - cum il numesti tu desi nu este - iti inhiba ideile, ... lol
stii cand ai fost ultima oara banat te-ai comportat la fel de blazat parand ca dai comenzi ... ce si cum, ce trebuie cinva sa faca pentru ca tu sa nu te mai porti ca un copil suparat ca a pierdut jucaria, defapt pentru ati reveni la starea de buna dispozitie anterioara?

blazarea este consecinta unei educatii bune, nu stricte, nu limitate, dar restrictive, traditionaliste excesiv, intrate in conflict cu un altfel de educatie buna pe care insa nu o recunosti ca fiind buna ... a ta fiind mai restrictiva in anumite privinte

Liviu-
07 Feb 2011, 17:50
Poate nu stii ce-i ala spam: http://www.answers.com/topic/spam

Nu stiu de unde ai scos chestia cu inhibarea ideilor, dar dupa tot ce-ai scris pe aici nu-mi bat capul sa aflu. Ai mai putea lucra putin la exprimarea ideilor, nu de alta, dar ai mici probleme in a fi coerent.

ShinyKiteMountains
07 Feb 2011, 18:03
speak English Liviu-?

dragonfly_drk
31 May 2011, 12:59
care animal? cainele, pisica, dinozaurul? sau, toate animalele in general?
ah, ma bucur ca iti plac animalele... sunt intradevar mai inteligente decat majoritatea oamenilor.;)

Cristina_
07 Jun 2011, 21:44
@indiferent eu nu am inteles.Tu vrei sa te muti in Croatia/Malta sau vrei sa vizitezi aceste tari?

indiferrent
07 Jun 2011, 21:47
am o oferta sa lucrez in constructii in croatia. e salariul bun si ma gandeam ca poate imi spune cineva cum e pe acolo. Am si in malta una, dar acolo trebuie sa am calificare in zidarie.

rvn
07 Jun 2011, 21:47
din calarasi. e acolo unde la euro se zice ieuro, nu?
nu. e acolo unde londra ar vrea sa fie, dar nu poate.

Cristina_
07 Jun 2011, 21:48
am o oferta sa lucrez in constructii in croatia. e salariul bun si ma gandeam ca poate imi spune cineva cum e pe acolo. Am si in malta una, dar acolo trebuie sa am calificare in zidarie.

Tu la ce esti? Facultate

indiferrent
07 Jun 2011, 21:54

Tu la ce esti? Facultate

nu sunt.

rvn
07 Jun 2011, 21:54
pai,de ce nu zici asa...
crezi ca te tine cocoasa? sa te vad atunci,cand mai ai timp de exercitii logice.
apropos, am auzit ca-n Malta poti pune caramida una peste alta si s-o lipesti cu scuipat.

indiferrent
07 Jun 2011, 21:56
pai,de ce nu zici asa...
crezi ca te tine cocoasa? sa te vad atunci,cand mai ai timp de exercitii logice.
apropos, am auzit ca-n Malta poti pune caramida una peste alta si s-o lipesti cu scuipat.
pai de aia vroiam si eu sa merg, dar daca iti trebuie calificare...de caramizile din croatia nu stii nimic?

rvn
07 Jun 2011, 21:59
pai,de ce nu zici asa...
pai de aia vroiam si eu sa merg, dar daca iti trebuie calificare...de caramizile din croatia nu stii nimic?
pai, pentru alea din Croatia iti trebuie diploma neaparat.aia cica nu angajeaza decat medici, mecanici de locomotiva si...filozofi.
te pricepi la ceva din astea trei?

Cristina_
07 Jun 2011, 22:00
pai,de ce nu zici asa...

Iti dai seama daca vei ajunge acolo, aia or sa traga de tine in ultimul hal.Esti pregatit pentru asa ceva?

rvn
07 Jun 2011, 22:02
Iti dai seama daca vei ajunge acolo, aia or sa traga de tine in ultimul hal.Esti pregatit pentru asa ceva?
cristinica,
exact asta si vrea! sa se traga de el!
pregatirea si-o face el acolo....
poate gaseste o croata sau o malteza sa-l pregateasca de tot!

Cristina_
07 Jun 2011, 22:02
cristinica,
exact asta si vrea! sa se traga de el!
:))

indiferrent
07 Jun 2011, 22:03
pai, pentru alea din Croatia iti trebuie diploma neaparat.aia cica nu angajeaza decat medici, mecanici de locomotiva si...filozofi.
te pricepi la ceva din astea trei?
oooo, minunat! am atestat de electromecanic locomotiva. am absolvit un liceu material rulant. nu am experienta, dar poate e bun la ceva

rvn
07 Jun 2011, 22:05
[QUOTE=rvn]
oooo, minunat! am atestat de electromecanic locomotiva. am absolvit un liceu material rulant. nu am experienta, dar poate e bun la ceva
material rulaaaaaaaaant?
uau...imi suna atat de cunoscut termenul asta!
e bun,indiferrentule, e bun! te gandesti la o retea mai mare sau mai mica?

Cristina_
07 Jun 2011, 22:06
@indiferent nu este cam tarziu pentru tine la 29 de ani sa pleci dincolo ca sa lucrezi?

indiferrent
07 Jun 2011, 22:10
@indiferent nu este cam tarziu pentru tine la 29 de ani sa pleci dincolo ca sa lucrezi?
este, dar foamea e mare. rvn de cand ma tot abureste la arta gatitului cu sarmalele alea la pachet si n-a ajuns pana acum nici o amarata de fasole.

rvn
07 Jun 2011, 22:13
este, dar foamea e mare. rvn de cand ma tot abureste la arta gatitului cu sarmalele alea la pachet si n-a ajuns pana acum nici o amarata de fasole.

lasa.daca ma iei cu tine in Malta,nu mai e nevoie de pachet...
am putea deschide o firma impreuna acolo. ce spui?
eu sa gatesc si tu sa plimbi elefantii cu trenul.
crezi ca o sa dam lovitura?
ei?

Cristina_
07 Jun 2011, 22:14

@indiferent pari un om cu capu pe umeri.Nu crezi ca meriti ceva mai mult decat un simplu zidar? Fie si in Croatia tot zidar este, munca de jos.

indiferrent
07 Jun 2011, 22:19
lasa.daca ma iei cu tine in Malta,nu mai e nevoie de pachet...
am putea deschide o firma impreuna acolo. ce spui?
eu sa gatesc si tu sa plimbi elefantii cu trenul.
crezi ca o sa dam lovitura?
ei?
nu ma descurc...cu firmele. imi place munca de jos. la mancare nu sunt pretentios, ma descurc si cu paine prajita.

rvn
07 Jun 2011, 22:22
@indiferent pari un om cu capu pe umeri.Nu crezi ca meriti ceva mai mult decat un simplu zidar? Fie si in Croatia tot zidar este, munca de jos.
cristinica,
zidarii cica sunt cel mai bine platiti acolo. din cauza razboiului, s-au distrus multe cladiri si este nevoie de zidari multi. cum nu sunt multi amatori sa mearga acolo, indiferrentul o pune,iti spun eu.
ce daca munceste in zidarie? cica e sexi si pe val!

indiferrent
07 Jun 2011, 22:38
ce vrei sa zici, zidarii nu au capu' pe umeri? munca de jos e cea mai cinstita, eu ma mandresc cu ea

Cristina_
07 Jun 2011, 22:43
ce vrei sa zici, zidarii nu au capu' pe umeri? munca de jos e cea mai cinstita, eu ma mandresc cu ea
Eu credeam ca tu vrei ceva mai mult de la viata.Cred ca mi-am facut o parere gresita despre tine.

indiferrent
07 Jun 2011, 22:46
Eu credeam ca tu vrei ceva mai mult de la viata.Cred ca mi-am facut o parere gresita despre tine.
aveai una buna?

Cristina_
07 Jun 2011, 22:47
aveai una buna?

Da.

rvn
07 Jun 2011, 22:50
aveai una buna?

Da.
ahhh,cat inseala aparentele.
haide,mai,Cristinica,esti prea dura cu el...
ce,zidarii nu sunt asa buni ca medicii? gandeste-te putin. si zidarul si medicul umbla cu caramizi...
diferenta dintre ei este ca zidarul le pune una peste alta. medicul,doar in buzunar..

indiferrent
07 Jun 2011, 22:51
Da.
si ti-ai schimbat-o pentru ca vreau sa lipesc caramizi?

Cristina_
07 Jun 2011, 22:54
aveai una buna?

Da.
ahhh,cat inseala aparentele.
haide,mai,Cristinica,esti prea dura cu el...
ce,zidarii nu sunt asa buni ca medicii? gandeste-te putin. si zidarul si medicul umbla cu caramizi...
diferenta dintre ei este ca zidarul le pune una peste alta. medicul,doar in buzunar..

Nu mai prea este valabil "medicii doar in buzunar", la ce salarii sunt poti sa zici ca medicii lucreaza aproape gratis.

Cristina_
07 Jun 2011, 22:56
Da.
si ti-ai schimbat-o pentru ca vreau sa lipesc caramizi?

Mi-am schimbat-o nu pentru ca vrei sa lipesti caramizi, ci pentru ca ai zis esti mandru si multumit daca ai face asa ceva.Nu tii deloc la prestigiul tau?

indiferrent
07 Jun 2011, 22:59
asa e, au ajuns medicii, oameni cu scoala care se lupta pentru sanatatea oamenilor, sa traiasca in mizerie. totul e posibil in tara asta. traim intr-o tara in care nici medicii nu mai au bani. vezi, de asta vreau eu sa plec:))

Cristina_
07 Jun 2011, 23:01
asa e, au ajuns medicii, oameni cu scoala care se lupta pentru sanatatea oamenilor, sa traiasca in mizerie. totul e posibil in tara asta. traim intr-o tara in care nici medicii nu mai au bani. vezi, de asta vreau eu sa plec:))

Si eu vreau sa plec cand termin, ca sa imi fac rezidentiatul dincolo.Cu totii vrem o viata mai buna nu-i asa?

rvn
07 Jun 2011, 23:02

lasule!tradatorule! in timp ce oamenii cu facultati ca mine si ca parintii Cristinicii,muncesc pe niste lefuri amarate,de bugetari,sa puna tara pe picioare,tu pleci sa te imbogatesti pe-afara...
facand ce? lipind caramizi cu scuipat???
revoltator!

indiferrent
07 Jun 2011, 23:02
Mi-am schimbat-o nu pentru ca vrei sa lipesti caramizi, ci pentru ca ai zis esti mandru si multumit daca ai face asa ceva.Nu tii deloc la prestigiul tau?
ba da, sunt mandru si orgolios, dar ma duc la caramizi si cand termin ma intorc cu o masina bengoasa si nu stie nimeni ca am fost zidar. poate ne intalnim in stuff, ma bag in seama cu tine si tu habar nu ai ca am fost zidar

rvn
07 Jun 2011, 23:03
tine si tu habar nu ai ca am fost zidar
ntz. te cunoaste dupa maini!!!!!!

indiferrent
07 Jun 2011, 23:06
tu ce zici, se uita la maini sau la masina? sau cine stie...ea e domnisoara care se plangea ca ii consuma masina 12%. parca asa imi aduc aminte ca scria odata pe undeva:))

Cristina_
07 Jun 2011, 23:07
Parintii mei sunt doctori si dupa 30 de ani de meserie au un salariu foarte mic.Probabil o sa se schimbe si ceva in tara asta poate in 20 de ani dar eu nu mai am rabdare sa astept.Sunt o gramada de oferte dincolo cu niste salarii care nu iti mai dau nici un motiv sa te intorci in Romania.

indiferrent
07 Jun 2011, 23:08
Parintii mei sunt doctori si dupa 30 de ani de meserie au un salariu foarte mic.Probabil o sa se schimbe si ceva in tara asta poate in 20 de ani dar eu nu mai am rabdare sa astept.Sunt o gramada de oferte dincolo cu niste salarii care nu iti mai dau nici un motiv sa te intorci in Romania.
de aia ai masina care consuma 12%?

Cristina_
07 Jun 2011, 23:08
tu ce zici, se uita la maini sau la masina? sau cine stie...ea e domnisoara care se plangea ca ii consuma masina 12%. parca asa imi aduc aminte ca scria odata pe undeva:))

Masina parintilor, eu nu am masina personala :

indiferrent
07 Jun 2011, 23:11
pai tu nu esti inca doctor :))

anaemona
07 Jun 2011, 23:12
Poate nu stiati dar prima nevasta a lui Phill Collins l-a lasat pentru un zidar :P Cintecul In the air tonight l-a compus imediat dupa ce ea a plecat cu zidarul. Nu stiu daca la mai multe spectacole, dar cel putin la un spectacol la TV l-a cintat cu o galeata de vopsea si o bidinea puse pe pian. :))

Eu zic ca meseria de zidar e la fel de buna ca oricare alta si in nici un caz n-as judeca pe cineva dupa faptul ca a facut sau nu studii superioare. Nu ies destui din scoli inalte fara sa le merite? Nu e promovarea facultatii un nou mod de a baga mina in buzunarul oamenilor cind statul stie clar ca nu are ce sa le ofere la majoritatea tinerilor care ies de-acolo si ca multi din ei vor ajunge sa faca munci necalificate sau slab calificate ca sa supravietuiasca sau pur si simplu pentru ca cele calificate nu-i sustin material?

rvn
07 Jun 2011, 23:12
pai tu nu esti inca doctor :))
ha ha ha
si cand o sa fie...abia astept sa te vad "tratandu-te" la ea!
@anaemona,
daca indiferrentul era Phil Collins,n-ar mai fi existat mecanici de locomotiva si nici trenuri.
iar bursa ar fi paralizat!

White1
07 Jun 2011, 23:35
And so the show begins...
Oricum, altceva ma roade pe mine..voi sunteti obsedati de butonul ala pe care scrie quote?:))

rvn
07 Jun 2011, 23:37
white,
e si asta o forma de sadism!

White1
07 Jun 2011, 23:41
Sadism e sa citesti tot ce scrie la fiecare post cu quote:)) But i can't help it:(

rvn
07 Jun 2011, 23:43
exact la asta m-am referit si eu.
vezi cum pricepem amandoi la fel? aici e mai dificil ca la pasolini.pe langa rahat mai e si altceva in plus...

indiferrent
07 Jun 2011, 23:45
mai cristinica, eu intrebam pe un thread care se cheama "impresii de calatorie" daca a fost cineva in croatia sau in malta. sunt doua zone turistice recunoscute. daca vroiam sa ma mut acolo sau daca vroiam sa muncesc pe acolo cred ca e ultimul loc in care as fi putut intra sa intreb. acum daca tu vii si ma intrebi toate tampeniile si mai ai si atitudinea asta de "piti" spune-mi tu cum as putea sa ma abtin? imi cer scuze, poate unii o sa zica ca sunt dobitoc, dar asa mult ma poti amuza ca as sta pana dimineata cu tine la povesti despre zidari. si acum sincer, cu riscul ca o sa ma bag in seama aiurea, trebuie sa spun(normal ar fi sa nu o fac) tu vei ajunge doctor in Germania cand voi lipi eu caramizi cu scuipat in malta. imi cer scuze pentru offurile de mai devreme.

dragonfly_drk
07 Jun 2011, 23:46
si in completare (apoi va las sa va certati cat vreti)... Cristina_, sincer, aveam o parere buna despre tine. pana azi. (acum iti raspund cu aceeasi moneda cu care i-ai raspuns Indifferentului)... Nu pot sa stau indiferenta la ce ai spus pana acum, asa ca fac un rezumat. Imi pare ca esti cam plina de tine, cam cu nasul pe sus, asa. E normal, provi din familie de doctori, cu studii si statut important. E clar sa gandesti altfel. Si sunt sigura ca vei ajunge un doctor bun. (ca in fond, nu trebuie dezamagiti mamica si taticul, nu?), insa... faptul ca ai ajuns sa cataloghezi oamenii care sunt "mai prejos' decat tine, mi se pare cel mai josnic lucru pe care cineva ar putea sa il faca. Omul vrea sa munceasca cinstit, sa isi stranga bani si sa supravietuiasca, ceea ce nu se poate spune si despre doctorii din romania la care trebuie neaparat sa te duci cu o mica atentie ca sa te bage in seama. si crede-ma, stiu multe exemeple de oameni necajiti care au ajuns sa fie ruinati tocmai din cauza mitelor scumpe pe care nu si le permiteau. stiu cazuri de oameni ajunsi in stare grava la spital, care trebuiau operati iar doctorul nici macar nu se uita la ei... dar cum au sarit cu atentia, hopa s-a eliberat sala de operatii. ti se pare normal? mie nu. mai bine sa fiu zidar in Honolulu decat sa fiu doctor... si aceeasi situatie e si dincolo doar ca amploarea nu e asa de mare pentru ca doctorii de acolo au lefuri mai mari si sunt mai umani...
doctorii se cred mici Dumnezei pentru ca vezi-Doamne, salveaza vieti... si tocmai de aceea, ei nu se gandesc ca painea pe care o mananca e facuta de un brutar, ca (virgula) casa in care stau e facuta de un zidar, ca lucrurile scumpe pe care le au sunt facute de oameni simplii... daca nu am fi noi, oamenii... zidarii, etc, doctorii ar muri de foame, nu ar avea unde sa stea, nu ar avea masina, nu ar avea nici macar loc de munca. asa ca, din nou, putin respect.

si inca o intrebare: nu stiu ce fel de doctor o sa fii, dar daca sa spunem vei deveni doctor generalist si vine un zidar la tine, ce faci? il tratezi cu dispret? de ce? ca doar el iti baga pita in gura...;)

Cristina_
07 Jun 2011, 23:47
Imi dau seama ca sunt o gramada de oameni ingusti la minte daca s-au sensibilizat cand am spus ceva de zidari.:)) Nu are rost sa mai vorbesc despre acest subiect,tot limitati vor ramane.
Imi pare rau ca ai putut emite asa o judecata de valoare!Oare imi poti ghici meseria de om ingust la minte?

Acum imi dau seama de ce in Romania au succes manelistii, cocalarii sau miliardarii de carton si nu persoanele cu studii superioare,deoarece majoritatea oamenilor este compusa din oameni ca tine, cultura ZERO.

fresie
07 Jun 2011, 23:51
Imi dau seama ca sunt o gramada de oameni ingusti la minte daca s-au sensibilizat cand am spus ceva de zidari.:)) Nu are rost sa mai vorbesc despre acest subiect,tot limitati vor ramane.
Imi pare rau ca ai putut emite asa o judecata de valoare!Oare imi poti ghici meseria de om ingust la minte?

Acum imi dau seama de ce in Romania au succes manelistii, cocalarii sau miliardarii de carton si nu persoanele cu studii superioare,deoarece majoritatea oamenilor este compusa din oameni ca tine, cultura ZERO.

Of! Te compatimesc! Mi-e rusine sa am aceleasi studii cu tine! In plus si alti ani de studii...pe care mi-e oarecum sa-i mai amintesc!Succes!Sper sa respecti pe viitor omul si nu meseria!

dragonfly_drk
07 Jun 2011, 23:52

hai nu ma lasa... pe bune? si daca, sa zicem, fresie e o mare avocat (acuma am zis la nimereala) si a muncit pe branci cand tu inca purtai scutece ca sa te ajute pe tine, acum, la maturitate, sa iti faci dreptate in nu stiu ce scandal?

anaemona
07 Jun 2011, 23:53
Cristina, fata draguta, ce cauti tu printre oameni cu cultura ZERO? O intrebare retorica, evident. Eu cred ca o sa evoluezi si tu si-o sa ajungi sa gindesti altfel sau poate nu. :))

omudindulap
07 Jun 2011, 23:54
Reveniti on-topic, va rog! Oricum va rad mai incolo. >:)

rvn
07 Jun 2011, 23:55
Reveniti on-topic, va rog! Oricum va rad mai incolo. >:)
pai,atunci sa ai cat mai mult de munca,sa simti ca esti moderator!

anaemona
07 Jun 2011, 23:56
omule, pacat sa razi, muta, nu exista un loc pentru asa ceva?

rvn
07 Jun 2011, 23:57
omule, pacat sa razi, muta, nu exista un loc pentru asa ceva?
ei,cum nu???
la CIMITIR, AI UITAT?
buna idee!

dragonfly_drk
07 Jun 2011, 23:58
mai e "off-topic asilyum" da nu stiu in ce masura mai exista...>:)

sabinalin
09 Jun 2011, 16:43
Una dintre cele mai frumoase actrite ale momentului schimba astazi prefixul. La multi ani,Natalie Portman!!!

Gebeleizis
10 Jun 2011, 01:08
Una dintre cele mai frumoase actrite ale momentului schimba astazi prefixul. La multi ani,Natalie Portman!!!
Nu numai una dintre cele mai frumoase actrite, dar si una dintre cele mai bune actrite ale momentului!

White1
10 Jun 2011, 09:56
Era mai buna in Leon..ahemmm:D

Gebeleizis
10 Jun 2011, 14:14
Era mai buna in Leon..ahemmm:D
In ce sens mai buna? :D

dragonfly_drk
10 Jun 2011, 18:57
probabil in sensul ca era mai sexy (in opinia lui);)

FreakDoll
11 Jun 2011, 01:45
Pedo:))

balika
11 Jun 2011, 07:59
Cum sa faci un top anii 2000, cand abia au trecut 11 ani? Pana-n 2999 mai e mult... (:| :))

White1
11 Jun 2011, 09:18
Nu sunt "Pedo", oricine zice ca Natalie Portman nu era buna in Leon e un ipocrit:D Sau Ofelia din Labirintul Lui Pan...sau aia din Orphan, la sfarsit, cand se imbra...bine, poate sunt:)

klaudya_e
11 Jun 2011, 09:33
natalie in leon e cam dezbracata, dar...Ofelia?:-O

White1
11 Jun 2011, 09:46
"June 2009 Ranked #40 on theMovie-Fanatic.com Top 50 Hottest Young Actresses."
Deci sunt sanatos:D Acum nu o sa zic ca femeile nu inteleg chestiile astea, pentru ca iar incepe povestea cu misoginismul. Upsss, am zis-o:D

miercuri
11 Jun 2011, 19:38
E o diferenta intre 'young' si 'under the age of consent', just saying.

White1
11 Jun 2011, 19:43
Topul e din 2009, nu se mai incarda la "under the age of consent". Ce urechi fine ai:))

miercuri
11 Jun 2011, 19:45
Dar in Leon se incadra, asta incercam sa-ti aduc la cunostinta. ;)

White1
11 Jun 2011, 19:49
Totusi e o diferenta intre a privi si a trece la..fapte, just saying:D In curand o sa fac un top 3 al userilor prea subtili pentru mine, mai trebuie sa gasesc doar unul:))

dragonfly_drk
11 Jun 2011, 22:56
white... i agree with you... everything that is underage is so hot...=))

White1
11 Jun 2011, 23:10
Venind din partea unei fete suna ciudat, dar ma bucur ca suntem de acord:D

dragonfly_drk
11 Jun 2011, 23:12
ah, ce-mi place cand ma crede lumea... lovely. acum urmeaza sa spun ca sunt tip si ca sunt gay, si e informatia completa.B-)

Chambord
13 Jun 2011, 16:18
Lasa-i balika, daca-s prosti si nu stiu sa numere ce sa le faci ! In 2999 organizez eu ADEVARATUL top anii 2000. Asta de-acu e la vrajeala :-q

Ingerasul_Iubirii
03 Jul 2011, 22:05
Ma gandeam sa stiu cum pot adauga un nume nou de film?

Kuhaylan
04 Jul 2011, 00:56
Ma gandeam sa stiu cum pot adauga un nume nou de film?

http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96964

Chambord
30 Sep 2011, 12:04
Nu pot sa va explic cat de fericita am fost in momentul in care au omorat-o pe Blanche (Hendricks), haha!:D

Typical womanly tits-envy :P

Chambord
30 Sep 2011, 12:16
Te face sa regandesti tot ce inseamna a face un film dpdv al regizorului si in cazul asta se simte mai mult ca nicaieri ca e vorba de chinurile facerii artei si de multa improvizatie si rezultatul filmului e un proces despre care nici regizorul nu stie de la inceput care e finalitatea si unde te duce creatia. Ai acces mai mult ca la orice alt regizor la bucataria interna din capul artistului.

Stop cadru. Aici intervine Federico care ne zice ceva de Charlie Kaufman.

FreakDoll
30 Sep 2011, 13:26
:-O Niciodata!

Chambord
30 Sep 2011, 14:09
Glumeam ;) ... de fapt nu, ia stai, cum dovedesti ca nu erai geloasa pe ea ? :P

FreakDoll
30 Sep 2011, 14:26
Trebuie sa ma crezi pe cuvant! ;;)

Chambord
30 Sep 2011, 15:16
Nu tzine ! Tot forumul asteapta dovezi clare ! :P

Federico
30 Sep 2011, 23:33
Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!
Copil suparacios si resentimentar ce esti! Nici acum nu ti-a trecut?:P

Chambord
01 Oct 2011, 17:22
Matur trist si paranoic ce esti ! Ce anume sa-mi treaca ? Era o remarca nevonovata prin care iti ridicam mingea la fileu sa zici si tu ceva de procesul creativ in opera lui CK. Dar la cat esti tu de obtuz ar fi trebuit sa ma astept la o reactie de tip mania persecutiei ... bleah
=;

Federico
01 Oct 2011, 18:49
Chambord,

L-ai invocat in ultimul timp pe CK cu intentia expresa de persiflare de cel putin doua ori! Cand o faci a treia oara trebuia sa m-astept la altceva? Am o veste proasta pt tine: nu citesc ganduri! Pot doar sa interepretez numai ce-i exprimat.
Apropo, stii ce-a zis Einstein despre cei care asteapta rezultate diferite de la actiuni identice, nu? ;)

Chambord
02 Oct 2011, 16:24
Poti sa ma crezi pe cuvant ca nu era decat o sicana prietenoasa, nicidecum o ironie rautacioasa asa cum ai banuit. Ca si cum il intrebi pe un amic dinamovist ce-a mai facut Dinamo in Champions League, si nici atat, ca despre procesul creativ la CK pot sa vorbesc si eu destule si asta in conditiile in care nu il consider un geniu asa cum o faci tu.

cosminlipsa
04 Oct 2011, 00:13
Sorry, dar nu mi se pare o poza reusita:(

Chambord
04 Oct 2011, 15:39
Sorry, dar nu mi se pare ca esti un troll reusit. :(

cosminlipsa
04 Oct 2011, 23:23
Nu cred ca era cazul sa te ataci.
A fost o parere personala inofensiva.
In schimb poza anterioara postata este extraordinara. (The Power and the glory)
Si eu sunt pasionat de fotografie, asa ca iti doresc multa bafta si creatie multa.

Chambord
05 Oct 2011, 10:51
Daca nu te-ai prins inca, parerile alea "personale si inofensive" trebuie sa le si argumentezi, altfel iti vor fi sterse de moderatori.

Cristina_
05 Oct 2011, 12:01
Nu stiu de va certati.Pana la urma cosminlipsa a spus parerea lui personala.Nu vad nimic rau in asta.

Chambord
05 Oct 2011, 12:28
:)) u serious ?! G, people, wheraya come from ? #-o

omudindulap
05 Oct 2011, 13:58
Mie mi-a amintit de-o scena din Chungking Express.

http://www.asiaarts.ucla.edu/media/images/blurayblurry.jpg

Nu sariti, am spus si eu decat parerea mea personala care sunt eu om si am drepturi! Da??

Chambord
05 Oct 2011, 15:48
ai ba datzi-o-n ceaiu masii de treaba tozti avem drepturi acuma totzi ne dam cu parerea nu se poate ashea ceva e o debandada totala haos aicea propun sa formulam doctrina cinemagia si un cod estetic si totzi sa aderam la ea si cine manifesta pareri care nu corespunde pac l-am halit si atunci nici nu mai trebe se argumentam e mai sinplu ce ziceti ca asha cu atat democratzie si capitalism se scufunda planeta nu vedetzi ce se-ntampla

Chambord
06 Mar 2012, 12:34
aroganta unora de aici
drop some names immediately or i proclaim you on-the-spot a ball-less pussy! :D

Stai linistit Fed ca nu la tine se referea. Cred ca era vorba de Anaemona /:)

anaemona
06 Mar 2012, 16:14
sofisticari de vorbire, asa cum a facut-o minrep.

Intr-adevar, colegul MinRep a pendulat in permanenta intre ilizibilitate si incomprehensibilitate. De fiecare data dupa ce terminam cu forumul, si cu comentariile sale in special, puneam mana pe un Patapievici si bagam doua trei eseuri ca sa ma relaxez si sa-mi aerisesc sinapsele incinse.

Nici nu ma mir :P doar si pe mine m-ai inteles exact pe dos.

aroganta unora de aici
drop some names immediately or i proclaim you on-the-spot a ball-less pussy! :D

Mda, si tu poti sta linistit :) Stiam eu ca nu trebuia sa pun poza cu oala cu sarmale.

Federico
07 Mar 2012, 06:54

It goes without saying ca ana-care-e-mona (Pit dixit) e suspectul de serviciu cand vine vorba de astfel de virtuti, dar poti sa stii? In plus, OdD a folosit pluralul...
bremen1980 e al doilea pe lista mea neagra, urmat indeaproape de SoricicaMov. Chiar daca ei nu (prea) si-au dat cu subsemnatul de-a lungul turneului, aroganta lor e atat de substantiala incat numai gandul ca au cont pe forum si pot aparea in orice moment e paralizant de intimidant.

Nici nu ma mir :P doar si pe mine m-ai inteles exact pe dos.

Crezi?

Federico
07 Mar 2012, 07:43
Marcus, tu voiai sa-i furisezi inauntru pe Refn si Kubrick si strambi din nas la Bela Tarr? *rade*

marcusARCUS
07 Mar 2012, 07:50
Marcus, tu voiai sa-i furisezi inauntru pe Refn si Kubrick si strambi din nas la Bela Tarr? *rade*

Stramb din nas la Bela Tarr,deoarece mie nu imi place pacing-ul filmelor sale :)

Federico
07 Mar 2012, 07:52
Dar al lui Kiarostami iti place?

marcusARCUS
07 Mar 2012, 07:54
Dar al lui Kiarostami iti place?

Da.La Kiarostami-n filme se mai intampla cate ceva.

Federico
07 Mar 2012, 07:57
Aah...

marcusARCUS
07 Mar 2012, 07:58
Acuma nu ma intelege gresit,ca eu nu caut sa vad numai filme pline de entertainment.Da nici sa ma uit la unii 2 ore si jumatate cum mananca un cartof (Calul din Turin).

Federico
07 Mar 2012, 08:05
Acuma nu ma intelege gresit,ca eu nu caut sa vad numai filme pline de entertainment.
Top 10 Favorite Films

1.Andrey Rublyov->Director:Andrei Tarkovsky
2.Le Samourai(1967)->Director:Jean Pierre Melville
3.A Clockwork Orange(1971)->Director:Stanley Kubrick
4.Pickpocket(1959)->Director:Robert Bresson
5.Rashomon(1950)->Director:Akira Kurosawa
6.A Man Escaped(1956)->Director:Robert Bresson
7.Seven Samurai(1954)->Director:Akira Kurosawa
8.La Dolce Vita(1960)->Director:Federico Fellini
9.The Wild Bunch(1969)->Director:Sam Peckinpah
10.The Great Dictator(1940)->Director:Charlie Chaplin

No shit. *rade in hohote dar fara malitiozitate*

Da nici sa ma uit la unii 2 ore si jumatate cum mananca un cartof (Calul din Turin).

Ai vazut "Jeanne Dielman..." al lui Akerman?