PDA

View Full Version : Articolul zilei - viata bate filmul

Pages : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

Proletar
04 Feb 2009, 13:06
@floydman

chestia asta cu pavajele de rahat e valabilã ºi în Iaºi.
s-a ales o culoare câcãnie, posomorâtã, pe care o întâlneºti pe toate trotuarele pavate.
în loc sã exprime curãþenie ºi confort, mai degrabã uniformizeazã ºi mohorãºte atmosfera stradalã.

Proletar
10 Feb 2009, 11:34
http://www.ziua.net/news.php?data=2009-02-10&id=20780

au ºi japonezii cocalarii lor.

Floydman
11 Feb 2009, 10:45
Din ciclul - Romania, stat mafiot - metafora se sterge, expresia devine din ce in ce mai apropiata de sensul propriu.

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-5408340-tepele-din-piata-victoriei.htm

Pitbull
18 Feb 2009, 17:52
Desi s-a mai discutat aici de-atâtea ori, iatä cä subiectul rämâne viu:
http://www.jurnalul.ro/articole-online/3340/romania-ultimul-loc-din-europa-la-numarul-de-cinematografe

Floydman
23 Feb 2009, 10:00
referitor la cinematografe...

cred ca in Bucuresti, cel putin, situatia cinematografelor este buna. sunt cateva multiplexuri ultra-moderne, avem si cinema 3D acum, 8), cinematografele centrale au avut parte de renovari recente. cinematografele de cartier nu prea conteaza, de vreme ce in centru ai deja conditii foarte bune. ar mai fi temerea ca sunt cateva cinema-uri aflate in cladiri foarte vechi (e.g- pe bv Regina Elisabeta si pe Magheru) care s-ar putea sa nu reziste (Doamne, fereste!) la urmatorul cutremur mare.

sincer, eu as interzice functionarea cinema-urilor in cladiri aflate in stare critica. riscul acumularii de persoane in cladire in timpul proiectiilor e inacceptabil, in aceste conditii.

in tara banuiesc insa ca situatia este dezastruoasa, si aici cred ca suntem trasi inapoi si ajugem pe ultimul loc in statistica respectiva....

in alta ordine de idei:

http://www.romanialibera.ro/a129327/injuratura-lui-hipocrate.html

solutia pe care o vad eu:

o modificare a legilor sanatatii, prin care sa se stabileasca urmatoarele:

in cazul unui comportament neadecvat fata de pacienti, in functie de gravitatea faptei prima abatere sa fie sanctionata cu avertisment sau avertisment si amenda (mare). a doua abatere sa insemne excluderea din profesie.

comportamentul suburban al medicilor este DOAR APARENT o problema extra-medicala. Nu te poti baza ca pacient pe un medic care se comporta badaraneste pentru ca acest comportament releva, indirect, dezinteresul fata de pacient si actul medical, si implicit fata de modul foarte concret in care medicul isi indeplineste misiunea. asta inseamna decim, un risc mare pentru sanatatea pacientilor.

nu vom mai avea medici? aiurea, dai cateva anunturi sa vezi cum se prezinta medici din China si Cuba (se spune ca sunt super-pregatiti) pentru un salariu de 300-400 de euro pe luna...si aia sigur stiu sa se comporte uman si poate nici nu iau spaga... :w00t:

Pitbull
23 Feb 2009, 11:32
http://www.romanialibera.ro/a129327/injuratura-lui-hipocrate.html

solutia pe care o vad eu:

o modificare a legilor sanatatii, prin care sa se stabileasca urmatoarele:

in cazul unui comportament neadecvat fata de pacienti, in functie de gravitatea faptei prima abatere sa fie sanctionata cu avertisment sau avertisment si amenda (mare). a doua abatere sa insemne excluderea din profesie.

comportamentul suburban al medicilor este DOAR APARENT o problema extra-medicala. Nu te poti baza ca pacient pe un medic care se comporta badaraneste pentru ca acest comportament releva, indirect, dezinteresul fata de pacient si actul medical, si implicit fata de modul foarte concret in care medicul isi indeplineste misiunea. asta inseamna decim, un risc mare pentru sanatatea pacientilor.

nu vom mai avea medici? aiurea, dai cateva anunturi sa vezi cum se prezinta medici din China si Cuba (se spune ca sunt super-pregatiti) pentru un salariu de 300-400 de euro pe luna...si aia sigur stiu sa se comporte uman si poate nici nu iau spaga... :w00t:
100% de acord (cu tot, dar mai ales cu ce am evidentiat).
Personal, cu proxima ocazie când voi avea de-a face cu un medic bädäran, am sä-l pälmuiesc scurt si färä veste - jap-jap!

Floydman
23 Feb 2009, 13:46
si dupa aia ma suni, sa vorbim despre procesul penal in care vei fi inculpat pentru "Lovire sau alte violente" :lol:

Pitbull
23 Feb 2009, 13:50
Posibil.
Ii facem o campanie mediaticä barosanä!
Si scenariu, pentru Cristi Puiu:
"Renasterea domnului Pitbull"
(Cu varianta americanä: "Pitbull: Beginnings", pentru Cristi Bale).

Floydman
23 Feb 2009, 13:57
http://www.romanialibera.ro/a146930/medicii-de-familie-isi-vind-pacientii-la-pachet-cu-20-000-de-euro-lista.html

mi-a placut chestia aia cu "6 euro per capita" Per capita ("de/pe individ") este un termen care se foloseste la animale cand e vorba de vanzarea unui numar de exemplare oarecare :shock:

practica asta e o aberatie. relatia pacient doctor este stabilita in considerarea valorii medicului ales de pacient si a increderii dintre cei doi.

de aceea "vanzarea la pachet" e o absurditate, pe langa faptul ca moralitatea e discutabila. sigur ca medicii pot avea dreptul sa isi transmita portofolii de pacienti intre ei, dar inainte de asta, trebuie ca pacientul sa isi exprime acordul la transfer, avand si posibilitatea de a opta sa NU se transfere, sau sa se transfere catre un alt medic ales de el si nu de medicul sau de familie.

dupa ce pacientii isi exprima dreptul de optiune, abia atunci se poate determina cu precizie cati pacienti se transfera si cati bani se primesc pentru transferul de lista respectiv.

Pitbull
23 Feb 2009, 14:02
Cam asa mä gândeam si eu, azi în timp ce citeam.

Pitbull
25 Feb 2009, 11:09
Hehe, am cunoscut doi medici CARUNTU, Florin si Florin, tatä si fiu. Tatäl ne-a tratat si pe mine, si pe taicä-miu, iar fiul mi-era coleg de liceu si bun amic. Da' nu erau dermatologi, ci infectionisti, la Colentina.
Costin ästa le-o fi nepot de vär, ceva.

Pitbull
25 Feb 2009, 11:41
Ete lulu, päi am zis cä era la Colentina.

Pitbull
25 Feb 2009, 12:57
M-am prins.
(Da, nu ca el, cä äla-i Cioacä cu Ciî mare.)

halebardul
27 Feb 2009, 13:40
concluzia: nu e mereu ca-n filme (4,3,2)

si nu numai viata bate filmul. :)

Pitbull
27 Feb 2009, 13:59
N-o fi ca-n "4,3,2," da' ca-n "M.D.L." e mereu!

Corect, si Mafalda bate doctoriciul.

Pe bune, am putea sä ne organizäm: P.A.L.M.A. = Partidul Alora care Lovesc Medici Abjecti. Mergem dupä ei prin spitale si le däm în cap cu sarailii (cä-s însiropate). Periodic, câte un membru devine kamikaze: în loc de sarailie sau baclava, pumn în nas sau sut în coaie (în prezenta presei) si asumarea consecintelor legale.

Pitbull
27 Feb 2009, 14:10
Am si eu destui (ce sä mai zic de bunicä-miu, medic pediatru si profesor universitar la Cluj, sau de familia Cäruntu, de la Colentina, buni prieteni de familie si oameni realmente devotati si onesti) - de-aia, zic, în denumire partidului precizäm "abjecti"; adicä numai p-äia-i luäm la pocealä, nu si putinii dar onorabilii medici adevärati.

Pitbull
27 Feb 2009, 14:23
Tatä, mamä si fiu: Florin, Veronica si Florin jr.
Tatäl i-a prelungit tatälui meu viata cu doi ani (usori - nu chinuiti; '77-78 ), când altfel ar fi murit în câteva zile (m-a tratat si pe mine, de ceva usor, în '89); fiul mi-a fost coleg de liceu si bun amic.
Semnificativ e faptul cä initial ne-am cunoscut strict pe relatia pacient-medic, iar familiile s-au împrietenit ca urmare a acestui fapt.

Pitbull
27 Feb 2009, 14:30
Yay!! :D
Conform regulamentului, acum ai dreptul la rang personalizat (cum are MinRep "Legend", Nume "The Mythbuster", eu "Unlikely Messiah", etc.)
Alegeti-l, si scrie la Stäpânire.

Floydman
28 Feb 2009, 09:20
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5453444-descifrarea-codului-numeric-personal.htm

Societatea de tip big brother catre care ne indreptam, daca o sa ne lasam inventariati, inregistrati, cipatzi, indosariati, fishati, scanati, filmati etc.

Si stiti care e treaba? Mi se pare ca nu prea putem face nimic...inertia e prea mare. Nu sunt adeptul conspiratiilor dar inclin sa cred ca intr-adevar o noua "stare a lucrurilor" sau "ordine mondiala" daca va place termenul , se instaureaza pe nesimtite in viata tuturor...

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5453444-descifrarea-codului-numeric-personal.htm

Comanda de pizza in 2012...

Clientul - Alo, buna ziua, doresc sa comand doua pizza.

Telefonista - Multumim ca ati sunat la Pizza Hut. Puteti sa-mi dati numarul dvs. de identitate (NIDN - national ID number), domnule ?

Clientul -- Numarul meu de identitate nationala... da, un moment. 6102049998-45-54610.

Telefonista - Multumesc, dle X. Vad ca locuiti la1742 Meadowland Drive si aveti tel. 494-2366. Telefonul dvs. de la serviciu la Lincoln Insurance este 745-2302 iar numarul de celular este 266-2566. Adresa de e-mail este [email protected]. Corect?

Clientul - Mmda.. Da' de unde aveti toate informatiile mele?

Telefonista - Suntem legati, ca orice companie, de HSS.

Clientul -- HSS, ce dracovenie mai este si asta?

Telefonista - Suntem legati electronic de Homeland Security System, domnule.

Clientul -- (oftand) Asta e. Vreau sa comand doua pizza, Specialul All-Meat.

Telefonista - Nu cred ca este o idee prea buna, domnule.

Clientul - Cum adica? Este vreo problema cu pizza cu carne?

Telefonista - Domnule, analizele dvs. medicale arata ca aveti tensiunea arteriala crescuta si un colesterol destul de mare. Conform dosarului medical, compania de asigurari nu va permite alegerea pizzei cu carne.

Clientul - Ceee ? Si atunci ce-mi recomanzi?

Telefonista - Ati putea incerca Pizza cu Soia care are procentul de grasimi foarte scazut. Ar trebui sa va placa.

Clientul - Ce te face sa crezi ca o sa-mi placa?

Telefonista - Ei bine, vad aici pe monitor ca saptamana trecuta ati fost la biblioteca si ati citit o carte de Retete Culinare cu Soia.

Clientul - Bine, bine. Da-mi atunci doua pizza marime medie pentru familie.

Telefonista - Da, marimea este potrivita pt. dvs., sotie si cei patru copii, iar ceea ce ramane puteti sa dati celor doi caini. Totalul dvs. este $49.99.

Pitbull
28 Feb 2009, 09:33
Lung, lung... Cel mai probabil, vor discuta asa:

Clientul - Alo, buna ziua, doresc sa comand doua pizza. Vreau sa comand doua pizza, Specialul All-Meat.

Telefonista - Multumim ca ati sunat la Pizza Hut. Dar nu cred ca este o idee prea buna, domnule.

Clientul - Cum adica? Este vreo problema cu pizza cu carne?

Telefonista - Domnule, aveti tensiunea arteriala crescuta si un colesterol destul de mare. Conform dosarului medical, compania de asigurari nu va permite alegerea pizzei cu carne.

Clientul - Ceee ? Si atunci ce-mi recomanzi?

Telefonista - Ati putea incerca Pizza cu Soia care are procentul de grasimi foarte scazut. Ar trebui sa va placa.

Clientul - Ce te face sa crezi ca o sa-mi placa?

Telefonista - Ei bine, saptamana trecuta ati fost la biblioteca si ati citit o carte de Retete Culinare cu Soia.

Clientul - Bine, bine. Da-mi atunci doua pizza marime medie pentru familie.

Telefonista - Da, marimea este potrivita pt. dvs., sotie si cei patru copii, iar ceea ce ramane puteti sa dati celor doi caini. Totalul dvs. este $49.99.

Floydman
01 Mar 2009, 22:15
for the record, nu sunt eu autorul dialogului, deci nu mie tb sa imi adresezi sugestia :lol: . era doar un comentariu pe site-ul respectiv al unui alt cititor

Pitbull
01 Mar 2009, 22:25
Am presupus. Observatiile mele se refereau strict la text.

klein
10 Mar 2009, 12:50
ce parere aveti despre reportajele acestea?
http://www.evz.ro/index.php?zone=categorii&task=detalii-galerii&item=24&page=No-reservation&current_date=2008-03-05

Pauline Kael
10 Mar 2009, 15:22
Ce parere sa am,ca Ev Zilei manaca rahat.Ca Anthony Bourdain e un drogat cosmopolit si snob,care face din hrisca(bici) rahat,si ca Zamir ala sa fie tras in tzeapa.
PS: ador micii si berea la botul calului.Sau la coada,dupa cum scrie in EV zilei.
Imi place Romania asa cum e,si sa-i ia naiba pe guvernanti.Fufa de Nuti Udrea e la turism?Sau la transporturi?

Pauline Kael
10 Mar 2009, 18:27
Hai,nu mai spune.I-auzi.Ete,de-astea iubesc io Romania ,in necazu' vost.Tzztzz.

bre
11 Mar 2009, 12:07
Nu vreau sa jignesc patria muma dar daca as fi un turist occidental nu cred ca as veni pina in Romania.Nu ar merita efortul :3 biserici in nordul Moldovei,citeva castele copiate dupa moda Occidentului(in Franta,Spania ,Italia gasesti la fiecare pas 'spe mii de asemenea obiective turistice ),porti maramuresene ''scluptate'' tot mai kitschos ,namolul de la Techirghiol,corcodusul lui Eminem,glodul din satele romanesti ,tigarile Carpati,drojdierii satelor care mor accidentati pe soselele patriei,RATA plina de navetisti transpirati.Ok e ceva natura misto dar nu peste tot.Mergi cu trenu' de la Bucuresti pina la Constanta sau Craiova si te plictisesti mai ceva ca la ''Duminica in familie ''.
Daca as fi occidental as vrea ceva exotic (Fiji,Brazilia ,Kenya,s.a.m.d. ) nu un Occident dat cu ''Ubik'' cum este Romania.
Este tara noastra ,o iubim,o blestemam dar s-o vindem turistic este foarte greu.E ca si cum am incerca sa vindem festivalul ''Mamaia'' drept ''Grammy Awards'' sau pe Cotabita drept Nick Cave.

manastirile din nordul moldovei (care nu-s doar 3) sunt extraordinare. pacat insa ca puhoiul de turisti care vin acolo habar n-au la ce sa se uite.

StefanDo
12 Mar 2009, 14:01
oricat m-as screme, n-as putea scoate zece locuri obligatoriu de vizitat in Romania. In schimb pot sa fac acest lucru un singur arondisment din Paris :( Din nefericire, Romania este o destinatie de calatorie viabila doar pentru... calatorii in timp

care ar fi cele zece obiective turistice obligatorii de la noi?

corinka
12 Mar 2009, 14:16
Complexul arhitectural Brancusi de la Tg. Jiu
Castelul Bran (speculeaza obsesia strainilor pentru Dracula)
Complexul Sarmisegetuza pentru cei atrasi de paranormal ( se speculeaza ca acolo ar exista o poarta temporala prin care poti sa treci into alta dimensiune)
Delta Dunarii
La Sanatoriul Balneoclimateric de la Techirghiol vin straini in carje si pleaca pe picioarele lor pentru ca acolo gasesc namol sapropelic cu calitati terapeutice - unic in Europa!

Am ales aleatoriu
Cred ca mai sunt si altele dar nu imi vin in minte acuma
Manastirile din Moldova, chiar am vizitat cateva weekend-ul trecut, merita!

bre
12 Mar 2009, 14:20
eu am fost de curand in paris si pot sa spun ca m-a dezamagit. poate a fost de vina si starea mea, nu stiu. e adevarat, a fost extraordinar ca am vazut toate muzeele dupa care salivam de ani de zile si ca mi-am luat carti si albume tari, orasul e frumos, ai ce vedea - o luna daca ai sta nu te-ai plictisi. totusi, e ceva, ceva care pe mine nu m-a atins.

in plus, nu stiu de ce trebuie sa ai mereu un obiectiv de vizitat. urmatorul oras pe care vreau sa-l vad vreau sa fie fara muzee si catedrale de bifat, vreau sa ma plimb aiurea pe strazi.

mie mi-au placut toate locurile din ro unde am fost, si cred ca au meritat: nordul moldovei, maramures, sibiu si sighisoara, cetatea rupea, cluj, timisoara, vulcanii noroiosi, delta dunarii, 2 mai si vama, rasnov, brasov, targoviste, moeciu si magura, valeo oltului, dunarea la portile de fier etc etc

corinka
12 Mar 2009, 14:26
Multumita lui Bre mi-am amintit si de Sighisoara. Inca un obiectiv turistic intresant in Romania.
Mie mi-a placut foarte mult Parisul, dar mai mult m-a impresionat Viena. Iar acum doi ani am vizitat Atena, care m-a atins pana in adancul sufletului. Nu pentru Acropole. Am vizitat templele, sunt frumoase, dar pur si simplu strazile si trotuarele, pietele Atenei, cladirile mi-au ramas in suflet. Mi-e dor de Atena.

StefanDo
12 Mar 2009, 14:27
ok, s-o luam altfel

ca sa vezi toate astea trebuie sa bati o tara intreaga pe niste sosele cam nesatisfacatoare. metroul din paris, in schimb, e f. bun :P

Pauline Kael
12 Mar 2009, 17:17
Eu n-am vizitat nimic,niciodata.Doar cu gandul.

corinka
12 Mar 2009, 17:19
Eu n-am vizitat nimic,niciodata.Doar cu gandul.
Pauline, pana te gandesti/La catrene ma gasesti!

:oops: scuze pentru off topic!

bre
13 Mar 2009, 07:35
da, metroul parizian este super, intr-adevar...il regret in fiecare dimineata cand ma duc la munca

pe mine m-a impresionat mult si budapesta, poate si ptr ca a fost primul oras din afara pe care l-am vazut. pacat nu am apucat sa stau decat o zi...chiar as vrea sa ma reintorc sa o iau la picior pe stradutele de pe colina.

Pauline Kael
13 Mar 2009, 09:20
Intotdeauna am visat sa vizitez multe locuri,sa calatoresc,sa simt ...mirosul tacerii oamenilor pe strada si zgomotul unui oras mare,metropola ceva.Sa admir strazile dupa o ploaie seara,sau intr-o iarna linistita,crepusculara,cand ziua fuzioneaza cu noaptea...Stau si ma uit si eu la videoclipurile anilor '90 sau anumite filme si zic ca sunt acolo.Si mai sunt si sagetator.Nu-mi ramane decat sa-mi rod piciorusul singura.Or sa-mi plezneasca ficatii.Sa ma impuste cineva. :((

corinka
13 Mar 2009, 11:25
Pauline, cred ca ti-ar placea Chicago.

Gloria
13 Mar 2009, 15:43
OMG! Nikita autohtona are pagina pe wikipedia...
Cititi si va faceti cruce.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihaela_Ispas#Scrieri_.C5.9Fi_c.C4.83r.C5.A3i_publ icate

Chambord
13 Mar 2009, 16:01
Pauline, cred ca ti-ar placea Chicago.

sau Lyon ... e un orasel atat de placut sa te ratacesti pe stradutele lui.
in Paris e mult mai greu sa te pierzi, in mare parte si datorita bunei organizari a metroului de care aminteau post-urile anterioare :)

Pauline Kael
13 Mar 2009, 16:39
Corinka si Chambord,sinucideti-ma.
Va multumesc. :love:

StefanDo
13 Mar 2009, 16:55
venetia e campioana... ratacirilor

Chambord
14 Mar 2009, 08:40
Corinka si Chambord,sinucideti-ma.
Va multumesc. :love:

:( De ce ?! De unde disperarea asta ? Eu :love: la tine. Vreau sa fii :)
Pls try :happy:

Chambord
14 Mar 2009, 08:42
venetia e campioana... ratacirilor

corect. acolo chiar simti nevoia acuta sa fugi din fata turmei de tauri (turisti) furiosi

StefanDo
14 Mar 2009, 08:49
si asta, dar in acelasi timp venetia probabil e ultimul oras important din lumea asta care nu are o harta in stare sa-i acopere toate ungherele :) nu mai zic de identificarea caselor numai prin numere de patru cifre, fara nicio legatura cu "strazile". Cred ca a fi postas in venetia e o adevarata arta :)

europe_east
14 Mar 2009, 09:55
mie mi-a placut mult si berlinul.

ii dau dreptate lui e e, a zis el bine: e tara noastra, e frumoasa, o iubim, da' e greu de vandut turistic. poate prin ardeal sa fie ceva. ;) asta imi aduce aminte de o poveste a lui plesu: el fiind in tren spre budapesta cu liiceanu (parca), s-au chinuit pret de cateva ore sa gaseasca o mancare cu adevarat romaneasca, una pe care sa n-o aiba sarbii, sau ungurii, sau turcii, etc. in final au ajuns la concluzia ca ar fi una, reteta suna asa: se ia o foaie de loboda, si se arunca pe gratar, pret de o secunda cam asa, apoi se intoarce, iar o secunda, gata. cum e cu mancarea, la fel e si cu restul... dar frunza de loboda e adevarat, n-o are nimeni. si nici eugenii si covrigi, btw.

StefanDo
14 Mar 2009, 10:17
barcelona si berlinul sunt orasele in care m-as muta si maine

nume
15 Mar 2009, 00:58
l... dar frunza de loboda e adevarat, n-o are nimeni. si nici eugenii si covrigi, btw.
Cati n-am da frunza de loboda, covrigii si eugeniile pe un aer mai suportabil (metaforic)? Nu stiu cum e in diaspora dar in tara asta totul devine pe zi ce trece din ce in ce mai greu respirabil.

corinka
15 Mar 2009, 01:03
dar frunza de loboda e adevarat, n-o are nimeni. si nici eugenii si covrigi, btw.
Covrigi mai au si altii. Eugenii la fel, numai ca au alte forma si alte denumiri (n-au inventat romanii biscuitii umpluti cu crema). De loboda nu comentez ca nu stiu. :?

europe_east
15 Mar 2009, 01:21
nah, nici un biscuit cu crema din lume nu se compara (si n-are acelasi gust) cu eugeniile... 8)

nume
15 Mar 2009, 01:22
Si marmota invelea ciocolata in hartie proasta de eugenie.

redmen
15 Mar 2009, 01:24
Intrebati`va copiii daca stiu ce e aia eugenie.Oferiti`le un cadou daca stiu.Copilul nu trebuie sa aiba mai mult de 16 ani.

Pauline Kael
15 Mar 2009, 11:39
EUGENÍE s.f. Teorie care preconizeazã ameliorarea populaþiilor umane prin mãsuri genetice (alegerea pãrinþilor, sterilizarea, interzicerea procreãrii etc.), folositã de rasiºti ºi fasciºti; eugeneticã. [Pr.: e-u-] – Din lat. eugenia. Cf. fr. e u g é n i s m e.
In anii '30 peste 60.000 de femei suedeze au fost sterilizate in acest scop.Doctorii nordici si germani au facut niste ferme umane unde toata lumea se imperechea impotriva vointei lor,cu toata lumea in folosul eugeniei.
Zau daca nu ti se face sila ca esti om.

Pitbull
15 Mar 2009, 12:10
Bene Gesserit...! ;)

(Apropo, luäm mai cu rezerve propaganda, da? Cä si cei circa 500.000 de morti din lagärele de concentrare naziste s-au înmultit la 6.000.000 - chiar dacä nu prin eugenie.)

Pauline Kael
15 Mar 2009, 12:12
Doar Dumnezeu stie,si cred ca ar prefera sa nu.

Pitbull
15 Mar 2009, 12:42
Si Rassinier a ajuns aproape de adevär.

corinka
15 Mar 2009, 14:58
Intrebati`va copiii daca stiu ce e aia eugenie.Oferiti`le un cadou daca stiu.Copilul nu trebuie sa aiba mai mult de 16 ani.
Copii n-am [inca], dar am gasit asta:
http://www.youtube.com/watch?v=04d0vR0qXis&feature=related

nume
15 Mar 2009, 21:12
Eu prefer ca mostenitorii mei sa nu cunoasca niciodata gustul eugeniilor a caror grasime din crema aia maronie iesea prin hartia aia stravezie gen foaie de calc. As vrea sa-i scutesc de aceasta placere plus chestii de gen cico, gumela, corabioare bla bla bla

redmen
16 Mar 2009, 00:38
Intru totul de acord.

Pitbull
17 Mar 2009, 15:41
I-auzi! Suntem vecini si nu stiam...?

buticut
17 Mar 2009, 22:16
Nu stiu daca e locul potrivit,oricum vestea e foarte trista,am inteles ca e brain-dead :(.

http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=11725

My best wishes to the family! :(

corinka
17 Mar 2009, 22:21
Am auzit de accident, dar nu stiam ca e chiar asa de grav... Sanse minime de supravietuire? :( Dumnezeu sa le ajute sa fie bine!

Pauline Kael
17 Mar 2009, 22:27
Naspa,imi place actrita ,de Liam nu mai vorbesc,a fost una din iubirile mele,numai ca el nu stie.Sper sa-si revina. :(

buticut
18 Mar 2009, 02:06
Nasol ca nu stii ce sa crezi...se spune ba ca e in coma,ba ca e tinuta in viata doar de aparate.Sper sa fie toate zvonurile false si sa isi revina. Dumnezeu sa o ajute! :(. Ciudat ca s-a intamplat fix de St. Patrick's Day si el e irlandez. In plus,situatia este asemanatoare cu cea din Love Actually, cum mi-a amintit cineva.Hoping for the best! :(

europe_east
19 Mar 2009, 05:19
Noooo..... :( :( Love for Natasha...

corinka
19 Mar 2009, 08:33
Tocmai am aflat ca Natasha Richardson a incetat din viata. Dumnezeu sa o odihneasca! Sper ca Liam Neeson, copiii lui si, mai ales, Vanessa Redgrave, sa aiba puterea sa depaseasca aceste momente. Ce poate fi mai dureros lucru pentru o mama decat sa isi inmormanteze copilul?

Floydman
19 Mar 2009, 09:14
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-5503973-criza-guvernului-anticriza.htm

inca un om care e de parere ca ai nostri politicieni, cand nu fura, sunt depasiti de situatie...
daca vreti, Romania este un petrolier iar criza economica e o stanca. petrolierul se indreapta spre stanca, pe punte sunt un capitan (stiti voi cine, nu va spui) si niste ofiteri care nu stiu nici sa schimbe cursul, si mai rau, nici sa opreasca motorul care "duduie" la maxim.

ca doar asa ziceau ei astea acum un an, nu? ca economia noastra duduie. spre stanci, tovarasi, spre stanci! sa inotati bine!

europe_east
19 Mar 2009, 09:23
Tocmai am aflat ca Natasha Richardson a incetat din viata. Dumnezeu sa o odihneasca!

:(

era asa frumoasa Natasha...

keepwalking
19 Mar 2009, 22:09
http://www.gandul.info/actualitatea/dan-diaconescu-mi-am-vazut-visul-cu-ochii-am-otevizat-romania-o-mie-de-magda-ciumac-stau-sa-apara.html?3927;4062572

redmen
20 Mar 2009, 00:12
Uite un om care a inteles ca poti face bani din prostia altora.Peste ani,se va gasi cineva sa faca un film dupa anii petrecuti la OTV.

keepwalking
20 Mar 2009, 08:33
Uite un om care a inteles ca poti face bani din prostia altora.Peste ani,se va gasi cineva sa faca un film dupa anii petrecuti la OTV.

sa stii ca e un subiect bun.
mai ales ca otv se distinge prin unicitatea sa mondiala.
mai exista oare vreun post tv asemanator in lume? n-as crede.

corinka
20 Mar 2009, 09:52
mai ales ca otv se distinge prin unicitatea sa mondiala.
mai exista oare vreun post tv asemanator in lume? n-as crede.
Cred ca DDTV. Nu-i acelasi lucru?

redmen
20 Mar 2009, 11:38
Daca ne gandim la unele emisiuni de prin anii `80 `90 din America ... unde erau invitati tot felul de ciudati ... unde se luau la bataie ... unde marturiseau ce erau ei cu adevarat ... sigur ca mai sunt.Nu stiu cum le zicea la emisiunile alea ... dar de acolo cred ca s`a inspirat DD.

Floydman
28 Mar 2009, 04:05
super interesant...stiam o parte din aceste lucruri de la campania "cel mai bun roman" la tvr sau cum s-o fi chemat....in interesanta prezentare a lui Andrei Gheorghe.

desi era o lume mai cruda decat acum, totusi, ea amesteca interesele meschine ale unora cu idealurile vii si puternice ale altora, aceia ca Eminescu....in societatea de astazi nu mai gasesti idealuri. mai gasesti doar fum, si succesuri.

pentru descretit fruntile....afaceri imobiliare de la 1600. eu gasesc exprimarile din limba veche romaneasca nu ciudate, ci de o rara frumusete. un exemplu mai jos

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/845158/Afacerile-imobiliare-de-la-1600/

Floydman
28 Mar 2009, 05:07
"... scoaterea României din subistorie..."

pana si in simple idei, chiar scoase din context, se intrezaresc sclipiri geniale...

...mi se pare foarte probabil ca asemenea reflectii sa il fi pus pe Eminescu lista neagra a "papusarilor" vremii..

...cum pana mea sa vrea rumanii sa fie scosi din subistorie, ce au inebunit.? :sick: ..cred ca simpla redare a ideii provoca greata in toate marile cancelarii europene....:D

Floydman
31 Mar 2009, 10:12
tocmai ce am vizionat, intamplator, un fragment din emisiunea Garantat 100% de la TVR. A fost invitat maestrul Rebengiuc. Pare mai in forma si mai in verva ca niciodata, ceea ce este imbucurator.

Am inteles ca tocmai a terminat un film, care se cheama Medalia de Onoare. Nu mai tin minte numele regizorului. A zis insa ca a jucat o scena alaturi de Ion Ilici Iliescu :D , care a acceptat sa apara in film in rol de presedinte al tarii, intr-o secventa in care acorda o decoratie...chiar personajului lui Rebengiuc.

As fi avut o intrebare pt maestrul.... O mai fi adus cu el la filmari si sulul de hartie cu care a fost in studioul TVR prin 1990?(cine isi aminteste de sulul de hartie?) ;)

corinka
31 Mar 2009, 10:31
Cine uita asemenea momente memorabile? Ilici o fi inghitit in sec sau poate chiar o fi uitat, la aproape 80 de ani... e posibil!

Floydman
02 Apr 2009, 23:34
gigi becali asteapta judecata in vederea arestarii sale preventive, cu noaptea in cap, la judecatoria sector 1, pt ca badigarzii lui au bagat intr-un portbagaj niste hotzi tampitzi care au incercat sa ii fure masina.... :w00t:

:shock: : shock: : shock: i n fata usii judecatoriei sunt demonstranti care scandeaza in favoarea lui gigi. se pare ca sunt si unii care il injura....:eek: : shock: : shock: : shock:

seamana cu o secventa din filmele cu capone...mai stiti replica aia

"ya' got noo proof.....ya'gat naaathing on me, you pricks" (De Niro pe scarile tribunalului in filmul ala cu connery - the untouchables parca)

incredibil. nu credeam sa o vad si pe asta.

adevarul e ca daca m-ar intreba cineva ce personaj din viata mondena romaneasca as vrea sa devina personaj de film (artistic sau comercial) as raspunde fara ezitare JiJi . e cel mai ofertant personaj posibil.

Pitbull
02 Apr 2009, 23:55
(cine isi aminteste de sulul de hartie?) ;)
Oricine l-a väzut.
Asa ceva nu se uitä.

keepwalking
03 Apr 2009, 23:23
apropo de gigi becali.
foarte tare pancarda aia afisata de sustinatorii sai la judecatorie.
cica FREE GIGI!

redmen
03 Apr 2009, 23:27
Hahah ... tareeeeeeee.

Chambord
04 Apr 2009, 10:21
apropo de gigi becali.
foarte tare pancarda aia afisata de sustinatorii sai la judecatorie.
cica FREE GIGI!

nu erau sustinatori, erau niste bloggeri care faceau misto de sustinatori :D

http://www.mediafax.ro/social/banner-ul-free-gigi-o-farsa-a-unui-grup-de-bloggeri.html?1688;4144775

Pauline Kael
04 Apr 2009, 11:27
Cred ca nu stiau cum sa faca misto.Faceau misto de ei insisi.:rolleyes: :D :)

Chambord
06 Apr 2009, 14:59
Cred ca nu stiau cum sa faca misto.Faceau misto de ei insisi.:rolleyes: :D :)

Pauline PNG-ista :p

redmen
07 Apr 2009, 00:53
Pai clar au facut misto de ei insisi ... ca nu mai sta nimeni sa le asculte explicatiile ulterioare.Dar sa nu uite sa ii aduca aminte lu` nea Gigi cand iese .. poate ii premiaza si pe ei cu ceva :)

Bogie
07 Apr 2009, 11:17
:sick: Gigi peste tot :sick:

http://morar.catavencu.ro/2009/04/07/nu-i-totul-pierdut-raspunsul-lui-vasile-garnet/

Pitbull
07 Apr 2009, 12:07
Excelent articolul, într-adevăr! Multam, Bogie!

L.E.
Fresh Hot Breaking News:
A INCEPUT!!!
Doamne ajută!
(Ar fi de preferat ca defetiştii şi fataliştii să tacă; stim că-s dăştepţi.)

Iar apropo de articolul din Catavencu, s-a exagerat enorm. Ioan T. Morar are dreptul la opiniile lui. E un personaj simpatic, pitoresc, dar punctul lui forte nu e în nici un caz I.Q.-ul. Omul e un patriot sentimental, dar nu e nici pe departe un gânditor, asa cä am fi nedrepti sä-i cerem socotealä când, inevitabil, dä cu bâta-n baltä. In fond, si ei sunt ai nostri.

(Apropo, mesajul ästa îl postasem la el pe blog, da' papagalu' nu l-a aprobat! :D )

L.L.E.
Tolomacul s-a luat la ceartä cu mine pe e-mail! :LOL: Can't believe it! Vä dau cu copy-paste, imediat!

* * *

Continuäm discutia aici:
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?p=1445280#post1445280

halebardul
14 Apr 2009, 16:01
http://www.realitatea.net/un-leu-crescut-in-curtea-unui-dambovitean-a-scapat-pe-strazi_495346.html

razi
14 Apr 2009, 16:33
zici ca-i in underground

redmen
15 Apr 2009, 00:36
Mda .. dar de fapt era vorba de un pui de leu ... daca era leu in adevaratul sens al cuvantului nu ar mai fi venit proprietaru` lui sa il ia acasa ca si cum ai lua un caine sau o pisica :)

Mie alta stire mi`a atras atentia.

http://news.yahoo.com/s/ap/20090414/ap_on_re_us/demjanjuk

redmen
15 Apr 2009, 00:53
Si cateva cuvinte de la CTP.

http://www.gandul.info/puterea-gandului/aglomeratie-pe-cruce.html?4237;4213893

halebardul
15 Apr 2009, 10:11
n-o prea cred dar fie
vedeti-o si voi
cica i-a crescut un brad in plaman :p
http://www.ziare.com/I_a_crescut_un_brad_in_plaman-719506.html

keepwalking
15 Apr 2009, 10:21
n-o prea cred dar fie
vedeti-o si voi
cica i-a crescut un brad in plaman :p
http://www.ziare.com/I_a_crescut_un_brad_in_plaman-719506.html

asta e culmea ecologismului :)
cred ca e reala, am vazut acum pe realitatea tv imaginea radiografiei.

halebardul
15 Apr 2009, 10:40
daca mai astepta si el pana la Craciun ii punea globulete si beteala.

halebardul
15 Apr 2009, 19:44
http://www.romanialibera.ro/a151515/experiment-rl-concert-stradivarius-la-statia-de-metrou-piata-victoriei-video.html
Suntem mai buni ca Washingtonul!!!!!!!!!!!
Basescu, treci la Casa Alba! Romani, va ordon treceti Atlanticul!

corinka
15 Apr 2009, 19:51
Cred ca discutia de la Reprosuri pentru moderatori bate orice film. :D

Tocmai am vazut la stiri pe TVR 1 ca un taran din Macea [nu stiu pe unde vine asta] potcoveste oua.

redmen
17 Apr 2009, 13:45
Stirile zilei

http://uk.news.yahoo.com/4/20090417/twl-pirate-bay-internet-file-sharers-fae-41f21e0.html

http://www.click.ro/actualitate/iata-tanara-speranta-a-psd-istilor

redmen
18 Apr 2009, 01:14
Tocmai am citit intr`un ziar ca printre romanii care au murit in Italia se numara si o familie tanara cu un copil de numai 5 luni.Poate fi ceva mai trist pe lumea asta ? Doamne fereste.

Suspect de bizar
19 Apr 2009, 23:35
Nu ştiu unde să scriu,da' la radio si TV sunt reclame ce scandează sus şi tare cum că hârtia igienică Click,ar fi cel mai vândut ziar din România.GREŞIT!Cel mai vândut,din păcate,este alt jeg,Libertatea.

Liviu-
20 Apr 2009, 00:33
Nu ştiu unde să scriu,da' la radio si TV sunt reclame ce scandează sus şi tare cum că hârtia igienică Click,ar fi cel mai vândut ziar din România.GREŞIT!Cel mai vândut,din păcate,este alt jeg,Libertatea.

Astea sunt ziare?

Suspect de bizar
20 Apr 2009, 00:34
Nu,hârtii igienice.am zis ziare pt. că aşa se numeau ei la TV.

redmen
23 Apr 2009, 03:24
Mysterious Space Blob Discovered at Cosmic Dawn

Pasadena, CA —Using information from a suite of telescopes, astronomers have discovered a mysterious, giant object that existed at a time when the universe was only about 800 million years old. Objects such as this one are dubbed extended Lyman-Alpha blobs; they are huge bodies of gas that may be precursors to galaxies. This blob was named Himiko for a legendary, mysterious Japanese queen. It stretches for 55 thousand light years, a record for that early point in time. That length is comparable to the radius of the Milky Way’s disk.

The researchers are puzzled by the object. Even with superb data from the world’s best telescopes, they are not sure what it is. Because it is one of the most distant objects ever found, its faintness does not allow the researchers to understand its physical origins. It could be ionized gas powered by a super-massive black hole; a primordial galaxy with large gas accretion; a collision of two large young galaxies; super wind from intensive star formation; or a single giant galaxy with a large mass of about 40 billion Suns. Because this mysterious and remarkable object was discovered early in the history of the universe in a Japanese Subaru field, the researchers named the object after the legendary mysterious queen in ancient Japan.

“The farther out we look into space, the farther we go back in time, “ explained lead author Masami Ouchi, a fellow at the Observatories of the Carnegie Institution who led an international team of astronomers from the U.S., Japan, and the United Kingdom. “I am very surprised by this discovery. I have never imagined that such a large object could exist at this early stage of the universe’s history. According to the concordance model of Big Bang cosmology, small objects form first and then merge to produce larger systems. This blob had a size of typical present-day galaxies when the age of the universe was about 800 million years old, only 6% of the age of today’s universe!”

Extended blobs discovered thus far have mostly been seen at a distance when the universe was 2 to 3 billion years old. No extended blobs have previously been found when the universe was younger. Himiko is located at a transition point in the evolution of the universe called the reionization epoch—it’s as far back as we can see to date. And at 55 thousand light years, Himiko is a big blob for that time.

This reionizing chapter in the universe was at the cosmic dawn, the epoch between about 200 million and one billion years after the Big Bang. During this period, neutral hydrogen began to form quasars, stars, and the first galaxies. Astronomers probe this era by searching for characteristic hydrogen signatures from the scattering of photons created by ionized gas clouds.

The team initially identified Himiko among 207 distant galaxy candidates seen at optical wavelengths using the Subaru telescope from the Subaru/XMM-Newton Deep Survey Field located in the constellation of Cetus. They then made spectroscopic observations to measure the distance with the Keck/DEIMOS and Carnegie’s Magellan/IMACS instrumentation. Himiko was an extraordinarily bright and large candidate for a distant galaxy. “We hesitated to spend our precious telescope time by taking spectra of this weird candidate. We never believed that this bright and large source was a real distant object. We thought it was a foreground interloper contaminating our galaxy sample,” continued Ouchi. “But we tried anyway. Then, the spectra exhibited a characteristic hydrogen signature clearly indicating a remarkably large distance—12.9 billion light years!”

“Using infrared data from NASA’s Spitzer Space Telescope and the United Kingdom Infrared Telescope, radio data from the VLA, and X-ray imaging from the XMM-Newton satellite, we were able to estimate the star-formation rate and stellar mass of this galaxy and to investigate whether it contains an active nucleus powered by a super-massive black hole,” remarked James Dunlop a team member at Edinburgh. “We found that the stellar mass of Himiko is an order of magnitude larger than other objects known at a similar epoch, but we cannot as yet tell if the center houses an active and growing black hole.”

“One of the puzzling things about Himiko is that it is so exceptional,” said Carnegie’s Alan Dressler, a member of the team. “If this was the discovery of a class of objects that are ancestors of today’s galaxies, there should be many more smaller ones already found—a continuous distribution. Because this object is, to this point, one-of-a-kind, it makes it very hard to fit it into the prevailing model of how normal galaxies were assembled. On the other hand, that’s what makes it interesting!”

The research is published in the May 10, 2009, issue of The Astrophysical Journal. The work was funded by the NASA through an award issued by JPL/Caltech, the Department of Energy, and the Carnegie Institution. The research is based in part on data collected at Subaru Telescope, which is operated by the National Astronomical Observatory of Japan; the W.M. Keck Observatory, which is operated as a scientific partnership among the California Institute of Technology, the University of California, and the National Aeronautics and Space Administration (NASA); the Spitzer Telescope, managed by JPL for NASA; the Magellan telescopes operated by a consortium consisting of the Carnegie Institution, Harvard University, MIT, the University of Michigan, and the University of Arizona; and the United Kingdom Infrared Telescope, which is operated by the Joint Astronomy Centre on behalf of the Science and Technology Facilities Council of the UK.

http://www.ciw.edu/news/mysterious_space_blob_discovered_cosmic_dawn

keepwalking
30 Apr 2009, 11:24
pentru pit, un impatimit al lui bulgakov :)

http://www.realitatea.net/maestrul-si-margareta--fotografiati-pe-strazile-moscovei-de-jean-daniel-lorieux_508156.html

Floydman
30 Apr 2009, 11:38
imagine absolut horror cu vama veche...

au facut ALEE DUBLA intre pamant si plaja !!!!!

cica salveaza...ce salveaza...cutia de beton din zare?????

si ce crezi ca au daramat ca sa "salveze". carciumile de lemn si stuff de pe PLAJA. adica unde se distra lumea....acuma nu mai e voie sa dansezi pe plaja, trebuie sa dansezi in praf, dupa lanu de porumb /scaieti.

incredibil!!!!

http://www.jurnalul.ro/stire-special...at-506086.html

noile proiecte de "redare" a vamii catre turistii "traditionali".

1. Canalizare in Vama. OK! intrebare: UNDE O SA SE VERSE? in Dambovita? NU! In Amazon? Nu merge! In Dunare? Cam departe? Bingooo! IN MARE!!!!

Adica in REZERVATIE!!! dupa ce ca tb sa te uiti pe plaja sa nu calci in prezervativele lasate de nesimtitii care au venit in vama sa si-o traga pe plaja ca "asa e brandul", acuma trebuie sa ne mai scaldam si in cacat!!!!

2. ALEE similara cu oribiklitatea din poza, intre 2 MAI si VV. deci vor sinistra si zona aia relativ salbatica! Kaput!!!!

3. Apa curenta - ok, dar ce mai conteaza.

Pitbull
30 Apr 2009, 11:42

http://www.realitatea.net/maestrul-si-margareta--fotografiati-pe-strazile-moscovei-de-jean-daniel-lorieux_508156.html
Fermecätor - dar cineva a fäcut o boacänä în text:
Azazello era un pirat cu albeatä pe un ochi si un colt ca de vampir
Behemoth era un motan negru
...Deci, "câinele cu colti Azazello" e un gorilefant hermafrodit.

@Floyd:
Nu stiu de ce te crizezi asa... Eu m-am resemnat demult, de când a început masacrul. E firesc sä le distrugä - la altceva nu-i duce nici mintea, nici conditia... Urmeazä Gura Portitei, Sf. Gheorghe... etc.
Nu cred c-am sä mä mai duc acolo - pânä în ziua când vor veni sä mä conducä înapoi la 1 Mai cinci clowni, cu Arella-n frunte, cântându-mi pe plajä o piesä de Nino Rota...

Floydman
30 Apr 2009, 12:07

Fermecätor - dar cineva a fäcut o boacänä în text:
Azazello era un pirat cu albeatä pe un ochi si un colt ca de vampir
Behemoth era un motan negru
...Deci, "câinele cu colti Azazello" e un gorilefant hermafrodit.

@Floyd:
Nu stiu de ce te crizezi asa... Eu m-am resemnat demult, de când a început masacrul. E firesc sä le distrugä - la altceva nu-i duce nici mintea, nici conditia... Urmeazä Gura Portitei, Sf. Gheorghe... etc.
Nu cred c-am sä mä mai duc acolo - pânä în ziua când vor veni sä mä conducä înapoi la 1 Mai cinci clowni, cu Arella-n frunte, cântându-mi pe plajä o piesä de Nino Rota...

Nu cred ca la Gura Portitei si Sf. Gheorghe va fi la fel. Acolo e RBDD (rezervatia biosferei) si o serie de aprobari care s-au dat in Vama (unde rezervatia e doar pe luciul de apa) nu se pot, cred eu, da si in plus e si foarte izolat, se ajunge greu, si nu e deloc cool. sunt tzantzari, si tractoare...

Exista cazare moderna si la Gura si la Sf. Gheorghe (exista doua complexuri de bungalouri + hotel) dar par destul de ecologice si construite cu bun gust.

In plus la Sf Gheorghe plaja e foarte departe si soarta plajei depinde de consiliul local, care din cate stiu e compus din locuitori ai localitatii care se opun "valorificarii" ei.

De ce ma crizez? Simplu! Asta trebuia sa fie "salvarea" - adica ce fac ei acum... Nu stiu cum sa iti spun, dar eu cu marlani si betoane, am supravietuit in vama, si totul era ok daca invatai sa ignori ce nu iti placea.

Puteai pana acum ignora betonul si cocalarii, dar CARARI de BETON pe plaja si spre 2 Mai, daramarea carciumilor unde lumea se distra pe plaja, si SCALDATUL IN CACAT, prezumtive consecinte ale actualei salvari, nu pot fi ignorate ca neajunsurile de pana acum, nici daca te straduiesti.

Sper totusi ca acea canalizare se va varsa cumva in alt fel, aproape ca nu pot crede ca au obtinut autorizatie de mediu sa verse canalizarea in apa. Adica in rezervatia marina.

Pitbull
30 Apr 2009, 12:23
Sunt pur si simplu CRETINI, incoerenti. Zilele trecute, s-a descoperit lipsä la inventarul Senatului: zece tablouri de valoare, pentru decorarea cabinetelor. Interviu la televizor cu un administrator de pe-acolo - cel (i)responsabil cu departamentul. Dom'le... INCREDIBIL personajul! Un dobitoc agramat, incapabil sä închege un exercitiu logic de tip "Ana are mere", dar tâfnos si arogant nevoie mare cu reporterii (genul de nesimtire instinctivä, care se stropseste si la umbra lui, cä de ce-i ia lumina). ASTA-I NIVELUL. Specimene neavortate la timp, ajunse în functii de distrugere.

Dragomara
07 May 2009, 11:10
41 DE SFATURI PENTRU VIATA LUNGA
RECOMANDATE DE
DR. STEFAN STANGACIU

Sa traiesti cat mai mult, in stare de sanatate si multumire, nu este prea complicat. E suficient sa aplici consecvent cateva retete simple. Si longevitatea se invata, ca orice lucru de pe pamant...

SANATATE

1. Mizati pe verde
Ceaiul verde este o bautura traditionala in China, tara care numara o multime de persoane trecute de 100 de ani. Cercetatorii de la "Medical College of Ohio" au descoperit, in 1997, ca pe langa antioxidantii pe care-i
contine, ceaiul verde inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase.

2. Adoptati o pisica
Karen Allen, cercetator in medicina la Universitatea Buffalo (Statele Unite), afirma ca "pisica joaca rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului". O pisica in casa inseamna, deci, scaderea tensiunii arteriale si - ca urmare - si a riscurilor unei boli cardiace...

3. Descoperiti algele tineretii vesnice
Spirulina constituie, realmente, o sursa unica de oligoelemente si de acizi grasi esentiali, ale caror proprietati in prevenirea imbatranirii nu mai trebuie
demonstrate... Rezultatul: o cura cu spirulina (capsule) aduce un surplus de tonus si de vitalitate.

4. Luati aspirina!
Aspirina nu mai este doar o arma impotriva febrei si a durerilor de cap. Conform studiilor efectuate de dr. Mary Beth Terry de la Universitatea Columbia din New York, folosirea regulata a acestui medicament in doze minime (exista in farmacii aspirina ASPENTER de 75 mg) scade simtitor pericolul imbolnavirii de cancer mamar.

5. Imitati albinele
Si convertiti-va la... miere si polen. Un studiu recent efectuat intr-un spital din New York a demonstrat ca ele actioneaza pozitiv asupra colesterolului si a trigliceridelor. Este de retinut faptul ca speranta de viata la apicultori este superioara celei a populatiei in general.

6. Crutati-va partenerul (partenera) de viata
5% din cazurile de cancer pulmonar nu se datoreaza fumatului activ, ci celui pasiv, cand fumator este tovarasul de viata sau colegii de birou.. Un studiu american a constatat o crestere cu 23% a mortalitatii coronariene la
barbatii nefumatori, casatoriti cu femei fumatoare.

7. Tineti sub control tensiunea arteriala
Odata cu trecerea anilor, tensiunea arteriala afecteaza tot mai grav speranta de viata. Prevenirea ei se bazeaza pe punerea in practica a unor reguli de viata bine cunoscute: exercitiile fizice, regimul alimentar echilibrat,
sare cu masura si - daca e necesar - reducerea excesului de greutate.

8. Beti apa cu paharul mare
Cercetatorii americani au demonstrat ca peste 5 pahare cu apa baute zi de zi reduc cu 60% riscul afectiunilor cardiace.

9. Atentie la insulina!
Hormon-cheie al metabolismului - adica al utilizarii energiei alimentare -, insulina accelereaza procesul de imbatranire, atunci cand este produsa in cantitate prea mare. Morala: zaharul putin va mentine tineri. Mancati miere!

10. Supravegheati-va ereditatea
Fiecare dintre noi este dotat cu o mostenire genetica pe care ar trebui sa o studiem indeaproape, pentru ca - adeseori - prezentam aceleasi predispozitii la o boala sau alta ca si parintii sau bunicii nostri.

11.. Spalati-va pe maini
O igiena ireprosabila a mainilor (4 spalari pe zi) va permite sa contractati cu 25% mai putine guturaiuri si cu 50% mai putine gastroenterite, comparativ cu persoanele care se spala pe maini o singura data pe zi.

12. Faceti siesta
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Boston a demonstrat ca o siesta facuta la mijlocul zilei poate face sa dispara semnele de oboseala a creierului si sa sporeasca performantele de memorie. Ei au constatat, de
asemenea, o ameliorare cu 20% a capacitatii de invatare la persoanele care pot sa doarma in orele de pranz...

13. Evitati medicamentele combinate
Cardiacii care iau medicamente pentru inima, dar si aspirina, prezinta un risc de criza cardiaca cu 75% mai mare decat cei care evita aceasta combinatie - arata un studiu efectuat recent in Scotia pe 7000 de subiecti.

14. Inveliti-va
Conform unui studiu realizat la Universitatea din Lille , scaderea brusca de temperatura sporeste cu aproape 13% riscul unei crize cardiace.

15. Curatati tastatura calculatorului
Bacteriologii de la Universitatea Arizona au constatat ca aceasta contine - in medie - 25.000 de germeni microbieni, adica de 300 de ori mai mult decat colacul toaletei de la o institutie publica.

16. Testati unul din secretele sanatatii detinute de Kneipp:
Mergeti cu picioarele goale prin iarba udata de roua (atentie la viespi!). Acest pastor din secolul 19, precursor al terapiilor alternative, o facea in fiecare dimineata, pentru antrenarea rezistentei fizice...

17. Incercati Homeopatia
Studiile tind sa demonstreze tot mai mult ca homeopatia face sa dispara numeroase simptome, mai ales cele ale fibromyalgiei, adica oboseala cronica, de care sufera 1-2% din totalul populatiei de pe glob.

ALIMENTATIE

18. Ciocniti paharele
Pentru dr. Leonard Guarant de la Institutul de tehnologie din Massachusetts , consumul zilnic de vin (maximum 2 pahare dar mai bine doar cate unul) prelungeste speranta de viata cu aproape30%.

19. Limitati consumul de carne
De aproape 50 de ani, studiile epidemiologice atrag atentia oamenilor de stiinta asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne. La modul ideal, un adult n-ar trebui sa ingereze mai mult de 180 g de carne de
vita pe saptamana.

20. Votati cu otetul de mere
Utilizarea ca remediu a otetului de mere a fost popularizata de un medic american din Vermont , dr. Jarvis. Acesta a constatat longevitatea exceptionala a persoanelor care-l consumau si a inceput sa il prescrie pacientilor sai (in doze moderate) datorita virtutilor sale drenante.

21. Mancati ciocolata
Prestigiosul "British Medical Journal" a publicat recent un studiu efectuat pe 8000 de subiecti, demonstrand ca la cei care consumau o cantitate modesta de ciocolata (intre 1-3 tablete pe luna), riscul mortalitatii
era mai scazut cu 36% decat la cei care nu consumau ciocolata deloc.

22. Nu neglijati usturoiul!
Dupa ce-au descoperit un numar foarte mare de centenari in comitatul Jinshan, specializat in cultura usturoiului, cercetatorii chinezi au ajuns la concluzia ca acesta prelungeste viata. Usturoiul are capacitatea de a
reduce tensiunea arteriala.

23. Nuci, tofu si fasole
Cercetatorii din Toronto au descoperit faptul ca la persoanele care au introdus - timp de o lunain alimentatia lor obisnuita, nuci, tofu si fasole, nivelul > colesterolului a scazut cu 30%.

24. Nu sariti peste micul dejun!
La persoanele care obisnuiesc sa manance dimineata, cazurile de obezitate sunt cu 44% mai putine decat la cele care se abtin.

25. Banane in fiecare zi
O banana pe zi aduce 400 mg de potasiu, care permite reducerea cu aproape 40% a riscului unui atac cardiac!

26. Nu uitati merele
La persoanele care cedeaza in mod regulat tentatiei de a musca dintr-un mar, riscurile unor boli cardiace sunt cu 30% mai mici decat la persoanele care rezista acestei tentatii.

27. Salata la ordinea zilei
Foile de salata verde contin luteina, o substanta din familia carotenoidelor, niste antioxidanti puternici. Luteina pare - astfel - sa joace un rol benefic pentru sanatatea inimii si pentru sistemul imunitar.

28. Savurati desertul "anti-varsta"
Luati doi pumni de fructe rosii (cirese, capsuni, zmeura, coacaze etc.) si stropiti-le cu lapte acru. Indulciti desertul - dupa gust - cu miere si veti obtine un adevarat regal de flavonoide, substante care combat oxidarea, cea care ne imbatraneste celulele.

PSIHOLOGIE

29. Plangeti !
Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni daunatoare sanatatii. Unii afirma chiar ca longevitatea femeilor s-ar datora capacitatii lor de a elimina toxinele plangand...

30. Vorbiti cu copacii
Conform invataturii taoiste, copacii au efecte benefice asupra longevitatii: transforma energiile negative in energii pozitive. Strangand in brate un copac, va reincarcati de energie vitala.

31. Iesiti din cochilie
Activitatile sociale si relationale imbunatatesc speranta de viata: persoanele mai active social fumeaza mai putin, mananca mai sanatos, fac regulat exercitii fizice si stiu sa vorbeasca despre problemele lor.

32. Priviti partea buna a lucrurilor
Optimistii traiesc mai mult decat pesimistii si prezinta mai putine riscuri de deces prematur. Fericirea si optimismul par, de asemenea, sa sporeasca numarul celulelor noastre imunitare, armele cele mai eficiente ale
organismului impotriva bolilor.

33. Traiti momente de frica
Cercetatorii israelieni afirma ca tot ceea ce este susceptibil a ne faca inima sa bata mai tare, deci sa-i relanseze din cand in cand activitatea, este in favoarea longevitatii.

34. Recitati poezii
Cercetatorii elvetieni au demonstrat ca persoanele care recita poezii, cate o jumatate de ora in fiecare zi, isi reduc considerabil nivelul de stres si deci si riscurile unor maladii cardiace.

35. Studiati
Cercetatorii californieni au descoperit faptul ca femeile care au luat un bacalaureat sau o diploma de studii superioare sunt mai putin predispuse la bolile de inima decat tovarasele lor mai putin instruite.

36. Bizuiti-va pe inteligenta
De curand, oamenii de stiinta englezi au publicat un studiu legat de relatia dintre coeficientul de inteligenta (IQ) si longevitate. Conform rezultatelor prezentate pentru o perioada de 60 de ani, indivizii cei mai inteligenti au
cele mai mari sanse sa moara ultimii...

37. Oferiti-va o planta verde
Persoanele care locuiesc in zona rurala au o speranta de viata superioara celei a orasenilor. Un studiu al Centrului medical din Tokio a demonstrat ca populatia urbana care traieste in apropierea spatiilor verzi imbatraneste mai greu.

38. Raporturile cu mama
Un studiu al Scolii medicale de la Harvard a demonstrat ca persoanele aflate in relatii "reci" cu mamele lor sunt expuse unor riscuri mult mai mari (cu 91%) de a cntracta o boala grava, in perioada vietii adulte.

39. Asterneti-va sentimentele pe hartie
Dr. Pamela Peeke de la Universitatea din Baltimore va informeaza: "Trei minute pentru a exprima cateva ganduri intr-un jurnal sau cateva cuvinte adresate in scris unui prieten sunt suficiente pentru a calma starile de
stres". Dovada? Dupa 4 luni de incitare la scris, 47% din pacientii astmatici aflati in tratamentul ei au a nifestat o ameliorare a simptomelor.

40. Mergeti la cinema
Vizionarea unui film sau a unui spectacol de teatru sau prezenta in sala de concerte ne ajuta sa traim mai mult - acestea sunt concluziile unui studiu suedez realizat pe 12.000 de persoane. 36% dintre pasionatii de manifestari culturale au atins, efectiv, suta de ani, fiind inca in putere, pentru ca aceste distractii stimuleaza functionarea sistemului imunitar!

41. Visati
Conform neurologilor, visele servesc la stabilirea unor legaturi intre amintirile inmagazinate de creier pe parcursul zilei si amintirile mai vechi. Pentru psihanalisti, visele permit exprimarea unor aspecte neglijate ale personalitatii noastre.In ambele cazuri, visarea este o cale de a fi in armonie cu noi insine, deci de a evita irascibilitatea si tulburarile de comportament care pandesc persoanele private de somn.

Dragomara
07 May 2009, 11:22
SENZAŢIONAL! Boris, băiatul de pe Marte: „Viaţa se va schimba odată ce Sfinxul va fi deschis!”

S-a născut, în urmă cu 12 ani, în regiunea rusă Volgograd * La patru luni a rostit primele cuvinte * La un an citea fără probleme, la doi ani picta.
Copilul susţine că pe Pământ se va produce o catastrofă majoră, în 2013, în urma cărora foarte puţini oameni vor supravieţui * Oricum oamenii vor trăi veşnic

Credem sau nu în miracole, în viaţa de dincolo, sau în lumi paralele, povestea lui Boriska, un copil de 12 ani din Rusia, este, de departe, una ieşită din comun. Băiatul trăieşte cu energie, scrie cotidianul rus „Pravda”. Îşi încarcă bateriile, periodic, dintr-o zona recunoscută de localnicii din regiunea sa natală, Volgograd, ca având proprietăţi stranii.
Susţine că a trăit pe planeta Marte, şi că, la vremea respectivă, a făcut numeroase călătorii către Pământ, pentru a culege date despre pământeni. Soarta civilizaţiei umane, în prezent, e asemănătoare cu aceea a civilizaţiei Lemuria dispărute în urmă cu câteva mii de ani, pe motiv că locuitorii săi şi-au stagnat dezvoltarea spirituală, spune copilul.
Capacitaţile senzoriale ieşite din comun s-au manifestat încă din primele luni de viaţă ale băiatului. A învăţat să vorbească şi să citească până la un an şi jumătate, iar de la vârsta de doi ani, a avut acces la informaţii care depăşesc, de multe ori, puterile de înţelegere ale unui om matur.

Este fascinat de planete şi citeşte cu mare interes tot ce poate despre acest subiect.

Încă de când avea doar patru ani, băiatul merge periodic într-o zonă de anomalie, cunoscută sub numele de Medvedetskaya Gryada, un munte din imediata apropiere a oraşului său natal, pentru a se încărca, la propriu, cu energie. Potrivit cotidianului „Pravda”, din primele zile de viaţă ale copilului lor, mama sa, medic de profesie, a observat că bebeluşul are capacităţi ieşite din comun.

Boris (alintat de familie, Boriska) s-a născut, în urmă cu 12 ani, în regiunea rusă Volgograd, într-o familie cu o situaţie materială obişnuită. Băiatul avea doar două săptâmani când părinţii au văzut că îşi poate ţine singur capul, în condiţiile în care, de obicei, asta se întâmplă abia când bebeluşul are şase, şapte luni.
A rostit primele cuvinte la patru luni. Un an mai târziu citea, fără probleme, titlurile din ziare, pentru ca, la doi anişori, să înceapă să picteze. Părinţii l-au încris la o grădiniţă de stat, la scurt timp după ce a împlinit doi ani. Educatorii au remarcat imediat că băiatul avea capacităţi deosebite pentru vârsta lui - făcea conexiuni extrem de rapide, stăpânea un limbaj complex pentru vârsta sa şi avea o memorie ieşită din comun.

Părinţii au fost uimiţi să constate că băieţelul lor căpăta informaţii nu doar prin căile obişnuite, de la oameni, ci comunicând, prin canale doar de el ştiute, cu lumea de dincolo. Mai mult chiar, ei afirmă că l-au văzut citind informaţii codate. „Nimeni nu l-a învăţat toate aceste date. Câteodată se aşeza în poziţie lotus şi începea să ne povestească tot soiul de amănunte despre planeta Marte, sistemele planetare sau alte civilizaţii. Ne lăsa fără cuvinte”, povesteşte mama lui Boris. Femeia îşi mai aminteşte că, de la vâsta de doi ani, copilul său vorbeşte constant despre lumea de dincolo şi despre planete.

Boriska le-a spus, într-o zi, părinţilor săi, că a trăit pe Marte, o planetă care este momentan locuită, chiar dacă acolo s-ar fi produs o „catastrofă”, care a dus la pierderea atmosferei respectivei planete. Marţienii trăiesc acum în oraşe subterane, mai spune băiatul.
Boris le-a mai povestit părinţilor săi că, atât timp cât a fost marţian, a zburat de nenumărate ori către Pământ, la bordul unei navete spaţiale pe care o pilota singur, pentru a strânge informaţii despre oameni. Toate acestea se întâmplau în perioada civilizaţiei Lemuriene pe pământ.

Micul Boris afirma că locuitorii din Lemuria au trăit în urmă cu 70 de mii de ani, aveau nouă metri înălţime şi că au dispărut pentru că au încetat să se mai dezvolte din punct de vedere spiritual, întrerupând, astfel, unitatea planetei lor. Soarta civilizaţiei umane, în prezent, e asemănătoare cu aceea a civilizaţiei din Lemuria, spune micuţul.

Într-o zi, a primit, de la mama sa, care i-a observat pasiunea pentru studiul planetelor, o carte cu titlul „De unde venim?”, scrisă de Ernst Muldasev. „Trebuia să-i fi văzut fericirea şi fascinaţia pe care a declanşat-o descoperirea cărţii. S-a uitat pe paginile cărţii ore în şir, privind schiţele despre Lemurieni, fotografiile din Tibet. Apoi a început să vorbească despre înalta capacitate intelectuală a Lemurienilor”, îşi aminteşte femeia. Câteva zile mai târziu, Boris a avut surpriza să descopere o altă carte a lui Muldasev intitulată „În căutarea Oraşului Zeilor”, în care se vorbeşte despre vechile morminte şi piramide.
Boriska a afirmat foarte ferm că oamenii vor descoperi învăţături sub una dintre piramide, nu despre cea a lui Keops. „Nu a fost încă descoperită. Viaţa se va schimba odată ce Sfinxul va fi deschis”, a spus el şi a adăugat că marele Sfinx are un mecanism de deschidere undeva în zona urechii. Mai mult, Boriska crede că acum a venit vremea ca cei „speciali” să se nască pe Pământ. Este vorba de „copiii indigo”, micuţi asemeni lui. Renaşterea planetei nostre se apropie, spune Boris, care adaugă că plasarea celor doi poli magnetici ai Pământului va face ca pe planeta noastră să se producă două catastrofe: în 2009 şi în 2013.
„Puţini oameni vor trăi acestor catastrofe”, afirmă băiatul. „Nu mă tem de moarte, pentru că vom trăi, cu toţii, viaţa veşnică. Şi pe Marte, unde am trăit eu, a fost o astfel de catastrofă. Şi oameni ca noi, încă trăiesc acolo. A fost vorba de un război nuclear. Totul a fost ars din temelii. Doar câţiva dintre aceştia au supravieţuit. Şi-au construit noi adăposturi şi şi-au construit alte arme. Au schimbat radical toate materialele. Marţienii respiră dioxid de carbon. Dacă ar zbura către planeta noastră, acum, ar fi nevoiţi să stea în apropierea unor ţevi de eşapament, şi să respire cu ajutorul fumului pe care acestea îl emană”, susţine Boriska.
Copilul susţine că, pentru că trăieşte pe Pământ, într-un corp uman, trebuie să respire oxigen, dar că această substanţă îmbătrâneşte. Boris are cunoştinţe incredibile despre structura spaţiului şi despre detalii legate de dimensiunile sale. „Pământul e compus din 6 straturi”, spune el.
Stratul exterior - 25% - e făcut din metal dur, al doilea strat de 30% e făcut din ceva asemănător cu cauciucul, al treilea de 30% e făcut din metal. Un ultim strat de 4% e compus dintr-un material special magnetic. „Dacă încărcăm acest strat magnetic cu energie, aceste maşini vor putea zbura oriunde în univers”, spune baiatul de 12 ani.
Cât priveşte educaţia sa şcolară, în sensul clasic al accepţiunii, Boris are reale probleme „de adaptare”. Profesorii se feresc să îl accepte la clasele lor, pentru simplul motiv că îi întrerupe constant, le pune întrebări şi le atrage atenţia că greşesc.
Drept pentru care, părinţii au ales o soluţie de compromis: i-au angajat profesori particulari.

(PS: era şi o poză cu puştiul, ar nu ştiu unde anume pe Net să o pun pentru a putea insera aci link-ul. :(( )

Articolul ăsta-mi aduce aminte de perioada mea SF de adolescenţă. Ce vremuri! ;;)

Dragomara
11 May 2009, 11:48
m-au trecut fiorii citind acest articol

http://www.jurnalul.ro/stire-copii-speciali-intr-o-romanie-autista/radu-copilul-din-doua-lumi-507159.html

Floydman
11 May 2009, 14:50
http://www.jurnalul.ro/stire-verde/plajele-virgine-ale-deltei-gata-de-amenajare-507182.html

cum poate un partid, orice partid, din orice tara, sa produca un ministru ca UDREA??? PD ul este in prim planul rusinii nationale. ceilalti au fost, sau stau la rand....

voi astia, avocatii "raului cel mai mic - PD" dormiti noaptea sau visati stampila pusa pe PD?

Pitbull
11 May 2009, 14:59
Udrea n-are nici o scuzä.
PD-L-ul s-a fäcut de cäcat.

Avocatii räului cel mai mic se înscriu în douä categorii:
- inconstientii isterici: se zvârcolesc în pat, au cosmaruri cu Elene Udre si stampile, si dau fuga la psihoterapeut sä-si exorcizeze complexele de culpabilitate.
- lucizii echilibrati: îsi asumä cu demnitate optiunea electoralä din acel moment, constienti de motivele ei legitime ca si de factorii de risc impliciti, si nu viseazä metafore puerilupulmoraliste.

ulrich
11 May 2009, 18:38
pitbull este singurul om care face critica de intampinare pe forum; practic, este pilonul/liderul forumului(de ani buni incoace), asa ca orice opinie po(li)etica a lui trebe privita cu ingaduinta.

in rest...sa speram ca basexu va fi ales a doua oara; asta ptr ca revolutia de stanga (preferabil armata) sa-i puna cu capul pe bordurile din care si-au castigat banii pe toti (si pe toate) suporterii sai (si nu ma refer la simpli simpatizanti,precum dragull nostru mihnea; ooo,nu! ma refer la popoviciu,la casuneni,columbeni etc.)

si sa taie romanilor (popor individualist) cheful de dreapta ptr multi ani de-acu inainte...

Judex
11 May 2009, 20:19
Ulrich, daca nu m-as fi pisat de ris erai out in 2 secunde.. Fugi si comenteaza la filme, da?

Floydman
12 May 2009, 06:45
Udrea n-are nici o scuzä.
PD-L-ul s-a fäcut de cäcat.

Avocatii räului cel mai mic se înscriu în douä categorii:
- inconstientii isterici: se zvârcolesc în pat, au cosmaruri cu Elene Udre si stampile, si dau fuga la psihoterapeut sä-si exorcizeze complexele de culpabilitate.
- lucizii echilibrati: îsi asumä cu demnitate optiunea electoralä din acel moment, constienti de motivele ei legitime ca si de factorii de risc impliciti, si nu viseazä metafore puerilupulmoraliste.

o optiune electorala nu trebuie sa se ascunda dupa argumentul "momentului/curva regimentului" pentru ca acea optiune se refera la urmatorul mandat. nu e fair sa invoci momentul cand te gandesti la viitor.

eu aici nu voiam sa injur pe nimeni. voiam doar sa arat ca aveam dreptate. restul e retoric.

in rest, viata mea din ultimii ani mi-a aratat uneori mai subtil alteori mai direct ca in genere, capitalismul este un jeg de oranduire. deocamdata mintea si morala omeneasca sunt atat de limitate incat nu au reusit sa produca ceva mai bun dpdv ideologic.

poate social democratia monarhista de tip nordic (danemarca, suedia, norvegia) sa se apropie timid de o societate mai buna...comunismul a fost si mai jeg, pt ca acolo bestialitatea umana se putea manifesta ceva mai gros decat in capitalism, unde totul e mai subtil si bazat pe aparente mai greu de demontat, dar tb sa recunoastem ca unele din lucrurile pe care Marx le-a gandit sau doar sesizat (chiar si la comanda politica, cum se spune), ar fi putut fi valorificate inteligent de omenire. din pacate s-a ratat sansa asta iar acum marxismul, luat in ansamblu, este stigmatizat fara sansa unei reanalizari.

in alta ordine de idei, wow, am dat peste un articol in RL care spune despre niste romani mai altfel decat Jean, Dorel, gigi si Dan Diaconescu. oamenii astia chiar exista...
http://www.romanialibera.ro/a153508/generatia-canto.html

Dragomara
13 May 2009, 11:09
Bucegii isi dezvaluie tainele

Pentagonul spioneaza cu sateliti
Pentagonul are mai multe programe militare secrete si de spionaj geodezic, folosind mai multi sateliti geostationari de inalta tehnologie. Unul dintre acestia, care se bazeaza pe tehnologia bionica a undelor de forma, a reperat in anul 2002 o structura aparte intr-o anumita zona a muntilor Bucegi. In primul rand, spatiul gol identificat in interiorul muntelui nu avea corespondenta cu exteriorul, ci incepea direct din interiorul muntelui, la o anumita distanta de panta acestuia. In al doilea rand, avea forma unui tunel foarte regulat care cotea brusc spre centrul muntelui, sub un unghi de 26 de grade. Traseul tunelului era perfect plan. Cel de-al treilea element a pus pe ganduri echipa Pentagonului.
Scanarea din satelit a muntelui a evidentiat doua blocaje majore ale structurii din interiorul solid de piatra care margineau inceputul tunelului si sfarsitul lui si respingeau orice tip de sondare sau analiza, ca si cum ar fi protejat ceva in acel loc. Erau baraje energetice artificiale: primul era plan, drept ca un zid, ca un perete care bloca accesul in tunel. Al doilea era imens, ca o cupola sau semisfera, care se afla la capatul opus tunelului, aproape de centrul muntelui.
Massini a recunoscut ca acolo se afla ceva extrem de important si care era foarte bine protejat. Ansamblul tunel-semisfera se afla intr-un plan paralel cu solul, iar barajul semisferic se afla pe verticala ce corespunde stancilor de pe creasta numite Babele. De fapt, verticala iesea la aproximativ 40 de metri intre Babele si Sfinxul din Bucegi.

O structura similara in Irak

Echipa de la Pentagon a observat ca barajul energetic semisferic are exact aceeasi frecventa de vibratie si aceeasi forma ca cel dintr-o alta structura subpamanteana foarte secreta pe care ei o descoperisera inainte, in apropiere de Bagdad, in Irak. La scurt timp dupa descoperirea din subsolul Irakului s-a declansat razboiul si dupa cateva luni americanii au avut acces, in cel mai mare secret, la zona respectiva, despre care irakienii nu stiau absolut nimic. Oricat s-au straduit, nu au reusit sa penetreze zidul energetic, iar intreaga operatiune era tinuta in cel mai mare secret.

Trecutul misterios al planetei
Massini a mai precizat ca ceea ce se afla acolo avea legatura cu trecutul misterios al planetei dar si cu istoria organizatiei lor. Faptul ca Pentagonul a remarcat similitudinea datelor de investigare intre structura subterana de langa Bagdad si cea interioara din muntii Bucegi i-a agitat foarte mult pe cei din elita masonilor. Initial aproape devenise panica generala. Panica era datorita faptului ca aceasta structura – mult mai mare si mai complexa decat cea din Irak – se afla pe teritoriul Romaniei. Coreland acest fapt cu unele aspecte referitoare la viitorul Romaniei ajungem la o viziune corecta a motivelor de ingrijorare pe care le au in prezent marii masoni. Oricat de mult ar dori ei sa disimuleze aceasta, actiunile si intentiile lor ne arata cu prisosinta contrariul.
O enigma foarte mare era felul in care reusisera cei care l-au construit sa realizeze structura si golurile direct in interiorul muntelui, fara nici-o corespondenta in afara lui. Massini a furnizat planul corect pentru a ajunge la tunel, asa cum a fost el calculat de specialistii din Pentagon. Cea mai apropiata strapungere era posibila la 60-70 de metri de primul baraj energetic, pe coasta muntelui. Venerabilul a garantat sprijinul tehnologic ultra sofisticat al armatei SUA pentru realizarea strapungerii spre primul baraj energetic. Era vorba de un dispozitiv foarte performant de forare in mare viteza a rocii care utiliza un jet de plasma puternic si un camp magnetic rotitor. Massini a cerut insa respectarea cu strictete a secretului si prezenta lui ferma in acel loc in momentul strapungerii muntelui.

Ziarul a publicat un amplu articol despre muntii Bucegi si ciudateniile semnalate in zona. Iata un extras semnificativ: "Busteni. Piscurile muntilor se cufunda in nori. Crucea de pe Caraiman impunge cerul cu semetie. Nimic n-ar prevesti ca linistea seculara a naturii ar putea fi tulburata de evenimente neobisnuite. Traian Trufin stie insa ca totul e doar aparenta. Aici a trait cele mai stranii intamplari.
Este convins ca sub Carpatii nostri exista o alta lume. Bucegii sunt considerati de catre specialisti un punct energetic foarte puternic.
S-au emis ipoteze asupra existentei unor galerii subterane, s-au facut teste radiestezice. Cercetarile au demonstrat ca zona este incarcata energetic mai mult ca oricare alta din Romania. Traian Trufin, muzeograf conservator la Muzeul "Cezar Petrescu" din Busteni, publicist si cercetator al fenomenelor stranii la care a fost martor, a incercat sa gaseasca niste explicatii."
"In 1993, timp de doua saptamani, in partea de sud a orasului, oamenii aveau insomnii, indiferent de varsta. M-am gandit ca sunt emanatii de noxe de la fabrica de hartie. Nici vorba de asa ceva. Era ciudat ca, desi nu dormeau, oamenii nu se simteau obositi. Mi-au confirmat acest lucru cel putin 20 de persoane", povesteste muzeograful. Unii localnici au ajuns sa traiasca adevarate stari de euforie. Manifestarile aveau loc numai in timpul noptii. Dupa ce au bagat in sperieti tot orasul, au incetat la fel de brusc cum aparusera."
"Apoi au inceput cutremurele. Paradoxal, dar acestea n-au putut fi localizate in Bucegi si nici nu aveau vreo legatura cu sursa seismica din Vrancea. Seria de cutremure a inceput in 1994 si a tinut 3 ani. " Se produceau la ore fixe: la ora 20 si la 3 noaptea. In fiecare zi, invariabil. Nu erau insa seisme propriu-zise. Se manifestau dupa alte legi. Aveau un areal redus: Azuga - Busteni - Sinaia. Uneori cuprindeau doar un cartier din Busteni. Se auzea din pamant un vuiet, ca si cum s-ar fi prabusit sub picioarele tale tavanul unei grote. Nu apareau nici miscari orizontale, nici verticale", povesteste Traian. A numarat peste 100 de astfel de miscari seismice."
"Aveam niste casti de radioamator. Receptionam in ele un program de radio.
Dar am observat ca numai in zona Busteni. Iesind din oras, spre Bucuresti sau Brasov, nu mai receptionam nimic. Cred ca exista un puternic cimp energetic in zona care amplifica semnalele radio", crede Traian. A mai observat si alte fenomene bizare. In jurul Crucii de pe Caraiman apar deseori aureole ciudate si chiar holograme.
"Traian crede ca toate anomaliile din Busteni sunt cauzate de existenta unor galerii subterane in maruntaiele muntilor. Aceste uriase tunele subterane sunt de natura artificiala si au fost sapate de civilizatii nepamantene. Aici au loc experiente, punctul fierbinte fiind in zona crucii de pe Caraiman. Asa se explica bubuiturile care insotesc cutremurele. Sau receptionarea undelor radio, emise nu din eter, ci din aceste coridoare. Cine produce acele amplificari stranii, in ce scop, cui ii sunt destinate acele comunicari radio bizare, Traian nu poate raspunde. "Convingerea mea este ca exista in subteran o alta lume. Extraterestrii cunosc totul despre lumea de la suprafata. Spectrul lor informational este foarte larg. Dar nu stiu ce fel de activitate desfasoara acolo si nici de ce nu vor sa comunicam. Probabil pentru ca omenirea inca nu este pregatita sa inteleaga niste lucruri", conchide geologul. Spera ca fenomenele se vor intensifica si pana la urma vor deveni o cale de comunicare intre cele doua civilizatii. Oricum, e mai mult decat lipsa de explicatii satisfacatoare pe care au oferit-o pana acum oamenii de stiinta."
"Vizionara Valentina, femeia oarba din Iasi care poate pune diagnostice si prin telefon, sustine ca a descoperit prin metode proprii ca un important suvoi de energie, de aceeasi calitate cu cea care alimenteaza complexul de la Gizeh, scalda si Sfinxul nostru din Bucegi. Iar subteranele nedescoperite ale acestuia comunica cu piramidele din Egipt. "Acolo e trecutul omenirii. Dar nu-i omenirea de acum doua mii de ani. E cu mult mai demult, tare mult inainte. Sfinxul din Bucegi este ocrotitorul pamantului pe care locuim. De fapt, in Bucegi, la Sfinx vine un suvoi foarte puternic de energie. Atunci cand cu stiinta care va fi pe pamant va birui cineva sa ajunga sub Muntii Bucegi, va da peste toate aceste inscrisuri si documente insemnate si, dupa semnele acelea, va sti ce are de facut. Dar asta se va intampla numai dupa ce suvoiul de energie de deasupra va slabi", spune clarvazatoarea care n-a fost niciodata in Bucegi."

Adio secrete! In ultimile zile ale lunii iulie 2003 a avut loc forarea in interiorul muntelui, insa totul s-a aflat la varfurile puterii de stat: adio secret! Masina a forat mai intai dupa o ciudata deviatie a campului magnetic, apoi insa s-a corectat traiectoria. Galeria semana cu un tunel de metrou, era perfect slefuita si ducea pana la tunelul enigmatic descoperit din satelit. La capatul apropiat al tunelului se afla o poarta imensa din piatra care se deplasase prin culisare spre stanga. Inaintea acestei porti uriase se afla celebrul baraj energetic. Trei oameni din prima echipa de interventie speciala s-au apropiat foarte mult de barajul invizibil si l-au atins imprudent, murind pe loc de stop cardiac. Orice obiect (roca, plastic, metal sau lemn) aruncat spre el se prefacea imediat in praf fin. Doi generali de la Pentagon si consilierul prezidential american erau acolo.

Marea Galerie Massini stia cel mai mult despre originea acestei descoperiri si avea cunostinte despre cel putin un element care se gasea in sala cea mare semisferica. Dincolo de barajul energetic redutabil, care a cauzat moartea a trei oameni, se afla poarta imensa din roca solida. In peretele tunelului, in fata portii se afla o zona patrata cu latura de 20 cm perfect finisata pe care era trasat cu precizie un triunghi echilateral cu varful in sus. Patratul slefuit se afla intre imensa poarta de piatra si barajul energetic invizibil. Cezar a simtit ca exista o anumita compatibilitate intre energia barajului si cea a lui, ceva in genul unei simpatii reciproce. Atingand usor cu mana suprafata invizibila a barierei energetice, Cezar a simtit fine furnicaturi pe piele. A inaintat si a trecut cu totul prin barajul care nu avea mai mult de un centimetru grosime. Oficialii americani erau absolut uluiti.
Atingand triunghiul de pe patratul de roca slefuita, Cezar a deschis astfel poarta uriasa de piatra care a culisat silentios in perete. Aceasta comanda unica anula barajul energetic si deschidea totodata poarta de piatra. Marea Galerie care se arata acum in toata splendoarea ei era luminata, fara sa contina totusi nici-o sursa de lumina. In mod straniu, imediat dupa dezactivarea primului baraj energetic de la intrarea in Marea Galerie, scutul semisferic urias de la celalalt capat al ei s-a activat brusc trecand la un nivel de vibratie superior si emitand o mare radiatie luminoasa.La o analiza mai atenta, peretele Marii Galerii era acoperit ce parea sintetic dar crea senzatia ca are si o parte organica in el. Avea culoarea petrolului dar reflexiile erau verzi si chiar albastru inchis. Nuantele culorilor aveau un efect profund relaxant asupra psihicului si modificau sensibil aprecierea corecta a distantei. Materialul peretelui era oarecum aspru la pipait dar nu putea fi nici zgariat si nici indoit. Rezista la orice tentativa de rupere, strapungere zgariere sau taiere. In mod straniu, flacarile focului erau absorbite inauntrul sau: practic, focul nu putea subzista pe acel material. Americanii au recunoscut ca materialul este o stranie combinatie intre materia organica si cea anorganica. La 280 de metri galeria cotea brusc spre dreapta intr-un unghi ascutit. La o distanta mult mai mare, in departare, se vedea o lumina albastra feerica, ce scanteia ca o stea. Inregistrarile din satelit aratau existenta unui spatiu imens la capatul Marii Galerii, dar acesta era si el protejat de un ecran energetic. Lumina albastra de la capatul galeriei este doar reflexia unei portiuni din scutul energetic protector al uriasei sali in forma de aula.

In subsolul Irakului In ce priveste structura similara din subsolul Irakului, ea a fost descoperita folosind indicatiile oferite de acelasi satelit de spionaj militar care revelase si datele pentru structura din muntii Bucegi. Consilierul american pe probleme de securitate nationala a primit un fax ultrasecret prin care era instiintat de faptul ca scutul energetic semisferic din subsolul Bagdadului se activase brusc, pulsand cu o mare frecventa. Informatia uluitoare era aceea ca in fata lui aparuse o holograma a planetei care prezenta secvential si progresiv continentul Europa, apoi zona de sud-est, apoi teritoriul Romaniei apoi muntii Bucegi si in sfarsit localizarea structurii din interiorul lor aratand coridorul marii galerii si scutul energetic semisferic pulsand cu putere. Era evident ca cele doua scuturi energetice semisferice erau intr-o directa dar misterioasa legatura astfel incat activarea unuia a dus la activarea si a celuilalt. Poate exista chiar o retea de astfel de structuri subpamantene in intreaga lume.
Deconspirarea operatiunilor Vestea proasta era ca presedintia SUA a fost instiintata si a contactat diplomatia romana prin intermediul serviciilor secrete. In doar cateva zeci de minute, intreaga operatiune fusese deconspirata. Planul seniorului Massini se ducea de rapa. Initial au vrut sa preia controlul la nivel politic, insa politicienii nostri care aveau dreptul sa fie avizati asupra acestor aspecte au intrat in panica si nu puteau face fata evenimentelor. Cezar s-a decis sa dezvaluie toate aspectele, intrigile si planurile care implicau legaturile cu Massini. Tensiunea diplomatica crestea din ce in ce mai mult deoarece presiunile Washingtonului cereau imperios comunicarea cu generalii de la Pentagon aflati la locul operatiunilor.
Sedinta de urgenta a CSAT Discutiile de la Bucuresti au avut succes, in sensul ca faptele au fost aduse la cunostinta unor persoane cu mare probitate morala si care sunt profund patriotice. O sedinta de urgenta a Consiliului Suprem de Aparare al Tarii (CSAT) a creat un imens val de simpatie pentru Departamentul Zero. Cei mai multi au fost cutremurati de ceea ce au aflat atunci. Dupa decizia CSAT de a se continua cercetarile sub conducerea Departamentului Zero, s-a inventariat tot ceea ce se gasea in uriasa Sala a Proiectiilor. De la Bucuresti, ordinele se succedau unele peste altele, se anulau reciproc, erau cand vehemente, cand evazive, si tradau o mare tensiune. Membrii CSAT erau intr-o sedinta continua, mentinand legatura cu baza din muntii Bucegi. Ei au hotarat sa faca publica aceasta descoperire formidabila din muntii Romaniei, dupa ce in prealabil au dezbatut problema pe toate fetele. Statul roman urma sa faca intregii lumi o declaratie oficiala. Cativa membri CSAT s-au opus cu vehementa.
Declaratia oficiala a Romaniei Cand diplomatia americana a fost informata ca Romania va transmite un comunicat mondial de presa de o importanta cruciala pentru omenire, totul a devenit un haos. Nimeni nu stia, dar toti banuiau ca se intampla ceva foarte grav si important. Presedintele a fost chemat pentru o convorbire telefonica directa cu Casa Alba. In cateva ore fusesera blocate toate tranzactiile si intelegerile statului roman cu organismele financiare internationale. Se astepta din clipa in clipa ordinul de declarare a starii de urgenta in zona montana si in capitala. Discutiile dintre oficialii americani care sosisera de urgenta la Bucuresti si partea romana s-au facut fara translator. Au fost atat de violente incat nu putine au fost momentele de criza in care diplomatii strigau unii la altii cat puteau de tare, proferand multiple amenintari cu represalii. Celelalte state ale lumii nu cunosteau nimic din aceasta problema, iar americanii stiau bine ca existau oricand cateva tari foarte puternice care s-ar fi coalizat imediat cu Romania pentru sustinerea declaratiei publice. Declaratia ar fi cuprins principalele date ale descoperirii din muntii Bucegi, punand la dispozitia intregii lumi dovezi, fotografii si alte elemente esentiale pentru clarificare. Ar fi fost invitati cei mai mari oameni de stiinta pentru studii si cercetari. Dar cel mai important aspect l-ar fi constituit dezvaluirile despre trecutul extrem de indepartat al omenirii si despre istoria reala care a fost aproape complet contrafacuta.
"In nici-un caz!" Americanii au reactionat cu vehementa pentru ca acea declaratie ar fi spulberat intr-o clipa influenta lor planetara, si poate ar fi aruncat in haos economia si societatea tarii lor. Acesta a fost motivul principal invocat de ei, acela de a nu crea panica. Dar au uitat sa recunoasca ca aceasta posibila stare de angoasa si perturbare sociala ar fi aparut ca rezultat direct al minciunii si manipularii realizata deliberat de-a lungul secolelor de catre francmasonerie. S-a primit si o interventie speciala a Papei care indemna la o mare cumpatare inainte de acest pas fundamental pentru omenire. Papa a transmis chiar ca va pune la dispozitia statului roman anumite documente stravechi din arhiva secreta papala care sunt de o mare importanta pentru Romania si sprijina dovezile descoperirii din munti. Dupa 24 de ore de discutii s-a ajuns la un acord final de colaborare romano-american in niste termeni precisi. Pozitia statului roman a fost aceea de amanare a dezvaluirilor, de prezentare a lor in mod gradat omenirii.
Sala Proiectiilor (sau arhiva Atlanta)
Marea Galerie se termina brusc in aula gigantica din interiorul muntelui care avea o inaltime de 30 de metri si o lungime de 100 metri. Sala Proiectiilor este delimitata de scutul energetic si are dimensiuni mai mici decat aula din munte. Avansand spre scutul energetic, portiunea de scut din fata este delimitata ca o usa si devine stravezie si apoi dispare ptru a putea intra in Sala Proiectiilor. Scutul are rolul de a proteja de diversele influente nefaste din exterior. Odata intrat in Sala, scutul redevine compact. Din interior, scutul are o culoare alb-aurie.
In partea din spate, scutul nu mai cobora pana la nivelul solului, ca in zona din fata: Sala Proiectiilor avea jumatatea din spate acoperita de zidul de roca. In acel masiv perete din piatra, inalt de circa 10-12 metri, sunt dispuse trei guri enorme de tunel: una drept in fata, iar celelalte doua – simetric, de o parte si de alta a acesteia si sunt luminate difuz, intr-o nuanta verzuie. Accesul la aceste tunele este strict interzis, prin protocolul secret care a fost semnat intre statul roman si SUA.
Mese gigantice pentru uriasi Incepand din fata, de la intrare, Sala Proiectiilor contine un sir de mese imense din piatra, dispuse de-a lungul peretelui din dreapta, urmand curbura acestuia. Similar,exista un alt sir de-a lungul peretelui din stanga. Nici una dintre mese nu avea o inaltime mai mica de doi metri. Pe grosimea placii de deasupra sunt taiate in relief, cu precizie, semne diferite dintr-o scriere nemaivazuta care seamana cu caracterele cuneiforme din antichitate. Scrierea contine si simboluri mai generale, cum ar fi triunghiul si cercul. Desi semnele nu sunt vopsite, ele ies in evidenta printr-o usoara radiatie fosforescenta, in culori diferite de la o masa la alta.

Sunt cate cinci mese pe fiecare parte a salii. Pe unele dintre ele exista diferite obiecte care par a fi instrumente tehnice. De la multe dintre ele coboara spre sol o multime de fire albe translucide care se aduna in cutii dreptun-ghiulare dintr-un material lucios, argintiu, aflate in afara mesei, direct pe sol. Cablurile fine sunt extrem de flexibile si usoare iar in interiorul lor se observa mici impulsuri luminoase care aluneca pe toata lungimea lor.La apropi-erea de oricare dintre mese, se activeaza simultan pe suprafata ei o proiectie holografica care prezinta aspecte dintr-un anumit domeniu stiintific. Imaginile tridimensionale sunt perfecte si foarte mari, cu o inaltime de aproape doi metri si jumatate. Pe suprafata dreptunghiulara a meselor din piatra slefuita exista o fanta ingusta, lunga de cateva zeci de centimetri, paralela cu latura mare a mesei din care apar proiectiile holografice. Proiectiile ruleaza singure insa in acelasi timp ele sunt interactive si depind de cel care le urmareste si atinge suprafata mesei.
Combinatii genetice Urcand pe un trepied adus special, se poate vedea ca suprafata meselor este acoperita cu o pelicula dintr-un material sticlos, intunecat. Pelicula e impartita in mai multe patrate mari delimitate prin linii drepte, care formeaza un fel de caroiaj. La una dintre mese domeniul proiectiilor este biologia astfel ca se deruleaza imagini cu plante si animale, unele complet necunoscute. Atingand unul dintre patrate, holograma infatiseaza structura corpului uman a celui care dirijeaza proiectia. Se deruleaza imagini holografice ale diferitelor zone ale corpului care se rotesc mereu. Alte patrate arata proiectii ale altor fiinte, de pe alte corpuri ceresti. Atingand simultan doua patrate diferite se infatiseaza o analiza stiintifica complexa prezentand ADN-ul fiintelor respective si posibilitatile de compatibilitate intre ele. Pe lateral, apar linii verticale cu explicatii in ciudata scriere iar in final apare forma mutanta cea mai probabila, ca o combinatie intre cele doua informatii genetice.
Giganti adevarati Cei care au construit intregul edificiu trebuie ca erau foarte inalti, altfel nu se pot explica dimens. gigantice ale tuturor obiectelor din Sala Proiectiilor.
O confirmare a existentei uriasilor pe teritoriul Romaniei o gasim in ziarul Ziarul. "Echipa de la Ziarul este insotita de cercetatorul Vasile Rudan, care a semnalat faptul ca "povestile" oamenilor din comuna Bozioru despre uriasii care au locuit pe acele meleaguri au si dovada concreta: o necropola cu schelete de uriasi. Aceasta a fost descoperita intamplator, in urma cu peste 20 de ani, cand s-a hotarat ca in Scaieni sa se planteze o livada de meri. Sapand pe o colina, satenii au descoperit schelete uriase, masurand in jur de 2,40 metri, chiar mai mult. Dragoi Ilie, unul dintre cei care au lucrat atunci la livada de meri, ne duce la fata locului. Pana la "culmea" unde fusesera plantati pomii, coboram in panta abrupta, pe o ulita inecata de noroi.
O data ajunsi, nea Ilie ne arata intreaga livada, care acum nu mai rodeste: "Peste tot sunt mormintele uriasilor. Faceam gropi, sa plantam puietii, cand dau de o capatana de om, mare cat un dovleac de prasila. Nici ca mai vazusem asa ceva. Ne uitam toti cruciti. Sap mai departe si dau si de niste oase de la picioare, cat aracii de vie. O namila de om fusese raposatu".Exista multe legende care amintesc despre vremurile cand pe Pamant traiau uriasi. Mitologiile sumeriana, egipteana, hitita, greaca au un intreg "capitol" despre razboaiele purtate de zeii cei batrani cu generatia titanica, fiinte de dimensiuni gigantice, zamislite de zei. Pe atunci, spun legendele, pe Pamant traiau doar zeii. Gigantii aveau si alte defecte in afara de statura colosala. Aveau mai multe brate, capete sau fete, adesea doar un ochi in frunte, din care cauza erau numiti ciclopi, si erau cam tantalai. Buni de munca grea, dar sa nu te fi aflat in calea lor cand se suparau. Aruncau cu stanci colosale de se cutremura pamantul. Fiii "normali" ai zeilor s-au folosit de giganti pentru a acapara puterea si a-i detrona pe zeii batrani. Fotografia alaturata infatiseaza un schelet uman urias gasit de americani in Irak. Lucrurile incep sa se lege ...).

---
în primele 5 min mi s-a ridicat părul de pe braţe, chestie care mi-a reamintit că tb să merg la cosmetică :) , în următoarele 5 minute am zâmbit, după care în restul timpului rămas până la finalul articolului mi-au dat lacrimile de... râs. =)) [după care colegii mei mi-au explicat în detaliu ce pierde inculta de mine nevizionând emisiunile de "cultură" de la TV. :">]

Judex
14 May 2009, 17:00
http://www.jurnalul.ro/stire-pitzi/romanca-pierdut-virginitate-gasitorul-a-dat-recompensa-507694.html

Floydman
14 May 2009, 20:37
Pif est mort!

se pare ca pentru a doua oara. prima data a fost in 1994. aici linkul peste care am dat relativ intamplator....

http://www.cotidianul.ro/pif_a_murit-71107.html

trivia :

- uluitoarea medie de editie a tirajului all time: 500 000 exemplare / editie

e interesant si de ce de la o revista de satira politica cum se spune ca a fost initial, a evoluat catre o revista pentru copii...

later edit: si un articol al d-lui Manolescu despre Pif

http://www.observatorcultural.ro/Pif-Gadget-Istoria-unei-reviste-inegalabile*articleID_10754-articles_details.html

Pitbull
14 May 2009, 21:47
Am fost Pif-addicted între 1966 si 1975.
Nu voi însira acum toatä istoria - dar, desi comunist, în mod paradoxal, Pif a contribuit esential la ceea ce sunt.
In 1975, abonamentele pentru România au încetat; traumatic si fatalist, ne-am despärtit.
Dar a fost mai bine... intrase în declin.
Un numär din 1978 m-a revoltat: era o fäcäturä. Pif murise deja.
Treizeci de ani de-atunci încoace, s-au petrecut numai remobilizäri ale cadavrului. Sacrilegii. (Cu regret, trebuie sä spun cä a contribuit si bunul meu prieten, editorul Sorin Stefänescu, cu blasfemica editie româneascä din jurul lui 2000.)
Lichidare - acum? Ei, si? Sä-l lichideze!
Pif a murit fizic acum treizeci de ani si mai bine, iar spiritual rämâne nemuritor.

Floydman
15 May 2009, 10:32
pe mine m-au delectat editiile de dupa 1978 pentru ca pe alea le-am apucat, si nu cred ca m-ar fi interesat ce a fost Pif inainte.

o priveam ca o revista pentru copii, prin ochi de copil. si era foarte buna asa cum era. un "obiect de cult - moneda de schimb- atu in gashka" in lumea din scarile si curtile de bloc unde jucam tzurca si fotbal...

Pitbull
18 May 2009, 10:12
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/848814/MOSTENITORUL-SECRET-AL-LUI-CEAUSESCU/
(Un amänunt interesant: tipul mi-e un fel de "vär prin aliantä"...! Oricum, pânä azi nici nu stiam de existenta lui!)

Judex
18 May 2009, 14:37
http://www.jurnalul.ro/stire-special/ptiu-drace-casatoria-in-trei-508040.html
Deci, baby, ca sa nu zici ca sunt rau, te las pe tine sa alegi cealalta gagica. Tu esti sigura ca nu vrei sa ma insotesti in State? :D

Dragomara
18 May 2009, 22:09
http://www.jurnalul.ro/stire-externe/spionaj-cu-pasaje-din-biblie-508221.html

Pitbull
18 May 2009, 22:46
Interesant, dar off-topic. Locul mesajului e la "Articolul zilei - viata bate filmul".
Drago, muta-l acolo, te rog. (Sau vreun moderator.)

Judex
18 May 2009, 23:15
Interesant, dar off-topic. Locul mesajului e la "Articolul zilei - viata bate filmul".
Drago, muta-l acolo, te rog. (Sau vreun moderator.)
Done.

Dragomara
19 May 2009, 11:17
Topul prostiilor capitaliste

http://www.jurnalul.ro/stire-special/topul-prostiilor-capitaliste-508167.html

Floydman
19 May 2009, 21:32
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/848814/MOSTENITORUL-SECRET-AL-LUI-CEAUSESCU/
(Un amänunt interesant: tipul mi-e un fel de "vär prin aliantä"...! Oricum, pânä azi nici nu stiam de existenta lui!)

mai clar....nepotul lui Nicolae Ceausescu ti-e var prin alianta? :-/

in ce priveste articolul...sunt de parere ca atat mama cat si fiul ar trebui sa fie lasati in pace de presa, intrucat NU sunt persoane publice iar ce face presa este deci o intruziune in viata privata. nu se poate argumenta in nici un fel ca problema ar fi de interes public.

doar daca ar aparea niste ...bani... prea multi...candva...pe care n-ar avea cum sa ii justifice...:-?

Pitbull
19 May 2009, 22:10
Da. Maicä-sa, Iordana, e sora lui Iura Borilä, cäsätorit cu mätusä-mea; la ei am fost anul trecut, la Geneva.

De acord, si cu paragrafele doi si trei.

Dragomara
19 May 2009, 22:15
tânărul aduce bine cu "ilustrul" bunic. :D

miercuri
19 May 2009, 23:54
http://www.jurnalul.ro/stire-special/ptiu-drace-casatoria-in-trei-508040.html
Deci, baby, ca sa nu zici ca sunt rau, te las pe tine sa alegi cealalta gagica. Tu esti sigura ca nu vrei sa ma insotesti in State? :D
M-a amuzat articolul asta incheiat apoteotic cu parerea expertului BOR. Cat despre subiect in sine, toata poliamoria asta imi pare un fel de problema de matematica mult prea complicata. :P Nu vad cum ar putea sa functioneze ca lumea legal.

Floydman
20 May 2009, 19:37
haha...stramosii tai taranisti ce spun? :))

Pitbull
20 May 2009, 20:04
Are you talking to ME???

Pitbull
25 May 2009, 14:50
Animalele pot sa faca diferenta dintre bine si rau, sustine un controversat studiu stiintific
de Marius Mihaiescu HotNews.ro
Duminică, 24 mai 2009, 13:50 Science - Stiintele vietii

Animalele beneficiaza de un simt al moralitatii care le permite sa faca diferenta intre bine si rau, potrivit unui studiu care a starnit deja foarte multe controverse, relateaza The Telegraph.

http://science.hotnews.ro/stiri-stiintele_vietii-5738760-animalele-pot-faca-diferenta-dintre-bine-rau-sustine-controversat-studiu-stiintific.htm?cfnl=

Cinemania
25 May 2009, 21:49
asta era oarecum de la sine inteles...adica, ce dracu, scumpele fiinte de pe Animal Planet sunt actori de Hollywood?

Dragomara
27 May 2009, 22:03
Triunghiul morţii din Marea Neagra

În Marea Neagră, în imediata vecinătate a Insulei Şerpilor, aflat la 45 kilometri nord-vest de Sulina, se află un misterios Triunghi al Bermudelor.
Deşi zona este cunoscută încă din Evul Mediu, puţini au auzit despre acest triunghi, supranumit al „morţii”, care „călătoreşte” prin apele Mării Negre. Turcii au făcut primele relatări despre această zonă stranie, denumită de ei „Vârtejul Morţii”. Nenumărate asemenea povestiri relatau despre dispariţii surprinzătoare în apele relativ liniştite şi în plină zi! Surprinzătoare sunt şi unele povestiri ruseşti din secolele XIII şi XIV care relatează despre un „vârtej alb” care târa la fundul mării păsări, corăbii şi chiar mici insule! Relatările erau făcute de către oameni care au fost de faţă şi au scăpat cu greu din aceste vârtejuri.

Studiind cu atenţie acest fenomen cercetătorii au ajuns la concluzia că este vorba despre o suprafaţă de aproximativ 8-10 km - relativ triunghiulară - în care se manifestă o formă stranie de magnetism, mult modificat faţă de cel detectat ca fiind „normal”. Cercetătorii ruşi şi ucraineni afirmă ca falia magnetică din misteriosul triunghi mobil din Marea Neagră se deschide de la o fracţiune de secundă până la câteva minute. Această anomalie magnetică se deplasează lent prin zona Mării Negre şi, la ora actuală, zona se deplasează spre litoralul românesc, mai precis spre Sulina.

Diverse dispariţii

Date mai complete asupra altor dispariţii misterioase s-au evidenţiat după dezmembrarea fostei Uniuni Sovietice, deoarece abia atunci unele secrete straşnic păzite au ieşit la lumină. Astfel, din dosarele ultra-secrete ale armatei roşii aflăm despre dispariţia la 31 mai 1944 a crucişătorului Tiolkovsloi, la sud de Crimeea (la 70 km în larg), în plină zi. Cu toate că vremea era excelentă, căpitanul navei vecine povesteşte că respectivul crucişător a fost învăluit deodată de o ceaţă neagră cu sclipiri verzi, după care… a dispărut pur şi simplu de pe ecranele radar. La numai două luni după aceasta, o altă dispariţie: cinci avioane militare plecate în recunoaştere au intrat în ceaţa neagră cu sclipiri verzi, au dispărut de pe ecranele radar cu care erau urmărite şi nu s-au mai întors niciodată.

Pe 5 decembrie 1945, 5 bombardiere americane de tip Grumnan TBM-3 Avenger, dispăreau în întunericul Triunghiului Bermudelor. Un lucru foarte straniu, însă deosebit de discutat la vremea aceea, a fost dispariţia a 5 bombardiere ruseşti, în aceeaşi zi în interiorul Triunghiului Morţii de lângă Crimeea (la numai 70 km de ţărm).
Expediţia de cercetare sovietică ce a fost dezlănţuită după anunţul oficial al dispariţiei bombardierelor nu a reuşit să găsească nicio urmă. Unele surse spun că ultimele transmisiuni ale aparatelor în zbor au relatat despre o ceaţă deasă din care avioanele nu reuşeau să iasă… Exact ca şi în relatările avioanelor americane din Triunghiul Bermudelor. Fiind pe timp de pace, la ora acea nu exista nicio bază duşmană prin apropiere, de aceea ofiţerii ruşi au crezut că este vorba despre un accident, dar de pe urma lui ar fi trebuit să mai rămână măcar nişte urme fizice.

O altă dispariţie misterioasă s-a petrecut mult mai recent, în 1990, când un mic aparat de zbor grecesc dispărea la numai 30-40 km de ţărmul românesc.

Zona este cunoscută de pescari

Pescarii români şi bulgari din zona de coastă ocoleau de multă vreme acea regiune, deoarece existau diferite legende şi superstiţii că acolo este o „apă blestemată”.
Presa grecească din Atena atrăgea atenţia că, fiind un avion particular, pilotul nu cunoştea „traseul de ocolire” care era semnalat avioanelor „oficiale”, dar sublinia că este necesar ca oficialităţile române să precizeze clar care sunt coordonatele acestei forme, pentru a evita alte dispariţii tragice.
Totuşi frecvenţa lor este mică, aceasta mai ales datorită faptului că este o zonă relativ puţin frecventată şi în general ocolită. Oficiali ruşi, însă, sunt de altă părere, ei susţin că aceste anomalii magnetice au o frecvenţă îngrijorătoare (una la două zile). Şi aici se emite ipoteza că aceste anomalii ar putea fi porţi către lumi paralele, care se deschid doar în anumite momente.

Una din cele mai surprinzătoare dispariţii este cea petrecută cu câţiva ani în urmă (în 1991) a 80 de oameni care lucrau pe o platformă marină rusească de extracţie a petrolului.. Platforma era legată prin staţie de baza de la ţărm, cu care era stabilit un protocol de comunicare zilnic. Într-o zi, fără niciun SOS, platforma a rămas mută la toate încercările de stabilire a contactului.
După câteva ore, baza a alertat poliţia de coastă, o escadrilă militară a făcut o recunoaştere şi platforma a fost descoperită şi recuperată la 50 km distanţă de locul iniţial de amplasare, plutind în derivă, fără nicio urmă de viaţă la bord şi fără niciun indiciu care să lămurească misterul dispariţiei echipei tehnice.
Platforma arăta de parcă cei 80 de oameni o prăsiseră în grabă, fără sa-şi ia niciun fel de bagaje, haine sau lucruri intime, fără să strângă sau să facă curat, de exemplu, pe mesele unde mâncau!...

La ora actuală, armata ucraineană studiază cu mare atenţie această falie magnetică ce se deplasează lent, din zona lor, către apele teritoriale româneşti… Atunci, studierea ei şi responsabilităţile ce decurg din aceste studii vor reveni oficialităţilor româneşti…

(Zoltan Marosy)

Dragomara
27 May 2009, 22:14
Peleşul, aruncat în aer de Fraţii Bloom!

http://www.jurnalul.ro/stire-cultura/pelesul-aruncat-in-aer-de-fratii-bloom-509231.html

Pitbull
27 May 2009, 22:56
Da, am väzut filmul... Intr-adevär, pentru noi, românii, e socantä imaginea!
(Räfuiala finalä are loc în Cazinoul de la Constanta - da' pe äla-l iartä.)

Dragomara
28 May 2009, 11:08
Marca Bendeac: scrisoare deschisa cocalarului roman
(din ciclu' salvati Romania)

“Dragi cocalari,
Ati castigat. Voi si ai vostri v-ati fu..t nevestele prost (caci numai prost puteti) si iata ca samanta voastra mizerabila da rod. Ne acaparati. Ati reusit sa va “educati” progeniturile hidoase in spiritul kitch-ului, mitocaniei, nesimtirii, manelismului infect…
Felicitari! Romania e pe cale sa devina a voastra. Dar atata timp cat inca mai putem si noi respira/vorbi/privi, dati-ne voie sa radem de voi. Dati-ne voie sa va ironizam. Nu va fie teama. Sunteti pe drumul cel bun si in curand veti ajunge indeajuns de puternici incat sa-i luati pe astia ca mine si sa-i dati la lei.
Pana atunci insa…
- cojile de la semintele scuipate pe asfalt nu dau rod. Nu incoltesc! Va jur! Stiu ca voi nu ati prea mers pe la scoala dar credeti-ma pe cuvant ca am facut biologie in liceu. N-o sa creasca niciodata floare sau bostan din ciment. Asa ca folositi un cornet.
- daca folositi cornet (putin probabil) va imploram sa rupeti foi din Manele magazin ca Marin Preda si Eminescu n-au nicio vina.
- tricoul mulat se poarta pe un corp perfect. Stiu ca in lumea voastra perfect inseamna atat mers la sala si inghitit steroizi cu pumnu’ ca ghiolbanu cat si burta de bere si ceafa plina de slana. Noi insa ne facem datoria…
- Nu ne deranjeaza ca ascultati manele atata timp cat “ascultati” nu se transforma in “ascultam”. Orice aparat de redat muzica are un buton pe care scrie volum…
- Stiu ca banii sunt singurul vostru Dumnezeu si daca ai bani esti “de valoare” dar exista niste chestii de noi le platim si ele se numesc impozite la stat. Stiu ca un manelist de-al vostru ii face “printesei lui” inmormantare de 50 de mii de euro fara sa-l intrebe cineva despre provenienta banilor dar daca reprezentatntii vostri conduc finantele, politia si justitia din Rromania, puneti-ne si noua o vorba buna… Multumim anticipat.
- va rugam mult sa nu mai filmati videoclipuri la opera. Noi v-am dat televiziunile, lasati-ne la schimb opera si teatrele!
- “De puta madre” inseamna “pizda ma-tii”. Ne bucuram ca majoritatea purtati tricouri cu aceasta sintagma. Inseamna ca mesajul nostru a razbatut pana la voi.
- Ne aratam realmente ingrijorati de aceasta cumplita molima care a cuprins intreaga comunitate cocalareasca si anume foto fobia. Stim ca medicii nu sunt de-ai vostri ca nah, au facut scoala multa ai dracu’ tocilari, dar puteti apela cu incredere. Probabil e ingrozitor sa fii nevoit sa porti ochelarii de soare si-n baie…
- Suntem incantati ca ati invatat sa folositi programe gen “Photo shop”. Nimic nu e mai frumos decat sa vezi o minune carliontata, in rochie de leopard si 5 kile de aur pe prima pagine din “The sun”. Si suntem incantati ca in pozele de Hi5 va inconjurati de stelute, brizbrizuri…
- Faptul ca reusiti sa manevrati cate 3 telefoane mobile in acelasi timp este o calitate demna de homo sapiens. Deci iata ca teoria lui Darwin se sustine…
- pantofii cu botul ridicat semnifica ceva religios? Sau e chestie de potenta?
- Tunningul cu geamuri fumurii, evacuare zgomotoasa si parasolar cu mesaj nu e foarte indicat. Stim ca trebuie si cocalarul sarac sa aiba o ocupatie dar…
- Apreciem faptul ca mergeti toti pe scutere fara casca! Ne dati sperante… Dar va atragem atentia ca atunci cand pe un motor sau pe o motoreta sau pe o bicicleta sau pe un scuter se afla un el si o ea dintre care el are casca si ea nu, se traduce prin : “Mori fa in mortii ma-tii!” Ma rog… Asta nu le deranjeaza pe femeile din Romania intrucat aceasta atitudine reprezinta o normalitate in relatia dintre sexe in tara noastra.
Ar mai fi multe de spus dar daca ai parcurs aceasta “scrisoare” inseamna ca deja ai citit de doua ori mai mult decat toata familia ta in intreaga ei existenta. Nu vreau sa te obosesc.
Ne vedem la mall,
Cu drag, Mihai Bendeac”

In urma carui eveniment s-a nascut scrisoarea asta...

“Am plans de ciuda ca ne vor strivi visele”

Vineri seara am oprit la o benzinarie ca sa alimentez scuterul (folosesc rar in perioada asta “decaportabila” caci cu motoreta e mai simpla viata in oras). Pun eu 3 litri fara plumb si intru sa platesc. In fata mea, o doamna. Achita. Scot si eu banii din buzunar si n-apuc sa-i intind ca in incinta patrunde val-vartej un cocalar la vreo 40 de ani. Tricou Adidas, bermude Adidas, papuci Adidas, sapca Adidas, creier Adidas. “- Cine p..a mea si-a lasat motoreta aia la pompa ca a incurcat tot acolo?!” “- Eu. Dar de ce am incurcat?!” (Ma recunoaste dar dupa 3 secunde de pauza se
decide sa nu lase garda). – Pai de ce-ai lasat-o acolo?! _ pai unde s-o las? Daca eram cu masina, unde o lasam pana achitam benzina?! Benzinarul intervine si el : “-Cu ce a incurcat domnule?! Plateste si pleaca” “- Pai ce p..a mea baaaaa!!! Am ajuns sa stau ca prostu’ dupa o motoreta?!” Eu zic : “Pai cine va pune? Stati ca desteptu’…” “- Ma iei la misto?! Ce p..a mea!!!” Ies afara. Masina ghertoiului, un BMW X6, era parcat la 3 milimetri de scuter. Zice : “Poate mi-o zgarii”. Nu i-am zgariat-o. Am plecat si m-am oprit dupa 200 de metri. Am tras pe dreapta si am plans protejat de casca. Da! recunosc! Am plans! Am plans pentru ca mi-am imaginat ce s-ar fi intamplat daca as fi fost un roman obisnuit si nu
“vedeta” de la televizor. M-ar fi omorat? Am plans pentru ca astia vor ajunge atat de multi incat ne vor ingropa. Am plans pentru ca pe ala nu-l va intreba nimeni din ce bani si-a luat BMW-ul. Am plans de ciuda ca ne vor strivi visele. Am plans pentru frate-meu care are nesansa de a creste langa ei. AM plans pentru ca am ajuns la decizia de a nu avea copii vreodata caci nu vreau sa traiasca in lumea astora. Caci lumea va fi a lor! Nu va mintiti! Nu va amagiti! Va fi lumea lui Salam si a lui Guta! Lumea camatarilor, smenarilor, manelistilor, cocalarilor, burtosilor,
nesimtitilor. Pentru ca nevestele si gagicile astora sunt mereu gravide! Pentru ca fiecare au cate 4-5 copii.
Apoi m-am revoltat! Si m-am gandit ce mult mi-as dori sa am pistol legal,cu permis, si de cate ori se intampla sa dau peste un animal ca asta sa trec pe langa el si sa-l injur in soapta de mama. El va lua foc si ma va lovi. Eu scot pistolul si poc! Direct in cap! Legitima aparare..Cat despre faptul ca astia fac copii, cu regret va spun ca usor-usor devin extremist in cel mai dur sens al termenului…”
:(( :(( :(( :(( :((

Chambord
29 May 2009, 11:08
http://www.gandul.info/puterea-gandului/presa-porcina.html?4237;4463006

Pitbull
29 May 2009, 11:26
Are dreptate C.T.P.-ul...
Bine, nu e de mirare, bucäti de-astea de kur-papier penal-cocäläresc ("c-o cäläresc" - pe bune cä da!) ca "Labertatea"... (sau "Libertatea"...? nu mai stiu), "Click" si "Cancan" nu fac decât sä reflecte zoaiele societätii - dar asta tot nu le dä nici un drept sä existe. (Am încercat si eu cândva un acord rezonabil cu asa-numita "Libertatea" - nici o sansä; numai o bombä microbiologicä în redactie ar fi putut rezolva situatia.) Nu sunt "rele necesare", sunt agenti patogeni eminamente nocivi. Numai o asa-zisä democratie cretin înteleasä ne împiedicä sä le stârpim.
Oricum, iatä articolul propriu-zis - meritä sä-l reproducem:

* * *

Presa porcină
de Cristian Tudor POPESCU | 29 MAI 2009

Mi-a mai rămas să-mi dau demisia din presă. „Cel mai vândut ziar din România”, aşa scrie în capul foii numite Click. Ziar. Şi eu lucrez la un ziar. 20 de ani am lucrat la un ziar. Oricine îmi poate spune că sunt coleg cu mizeriile umane care iau leafă de la ziarele Libertatea, Click sau Cancan.

„Ea a adus virusul în România. Liliana Crişan, 29 de ani, a venit bolnavă din SUA împreună cu copiii”. (Click)

„Femeia care a adus gripa porcină la noi în ţară. A îmbolnăvit deja 40 de români? (text cu litere bubonice). Ultima oră: Virusul se extinde în Capitală!” (Libertatea)

„A fost depistată cu gripă porcină. Se plimbă liberă prin Bucureşti. Feriţi-vă!” (Cancan)

Aşa arată prima pagină a acestor publicaţii „citite” de un număr considerabil de români. Ele îndeamnă la baterea în cuie cu scânduri în cruce a uşii casei familiei Crişan, la alungarea doamnei Crişan din orice loc public, la lovirea ei profilactică cu pietre dacă o întâlneşti pe stradă. Copiii ei trebuie priviţi de ceilalţi copii ca nişte şobolani purtători de ciumă. E tratată mai rău decât o prostituată care a îmbolnăvit pe nu ştiu câţi de SIDA. Aici nici măcar nu mai e vorba de a respecta o minimă deontologie (ce ratinguri se fac prin băşcălirea în fel şi chip a acestui cuvânt) gazetărească, e vorba de a fi om sau gunoi. Liliana Crişan nu are nici o vină pentru că a contractat această boală pe teritoriul SUA. Îndată ce a ajuns în România, acuzând simptomele specifice, s-a prezentat la medic şi a trecut sub supravegherea autorităţilor medicale, împreună cu copiii şi persoanele cu care a intrat în contact. De altfel, a făcut o formă uşoară, fiind aproape de vindecare. Nimic nu poate opri însă setea de nenorocire a sus-zisei prese. Aidoma cutremurologilor de la televiziuni care la ultimul seism obişnuit, fără nici un fel de pagube, tânjeau după dărâmături şi morţi, aceşti porci sălbatici vor panică, vor epidemie în Capitală, vor nebunie şi moarte. Ei sunt răspândacii unei boli mai groaznice decât orice gripă. Îi dispreţuiam pe cei care publicau omagii lui Ceauşescu în presa de dinainte de ’89, dar ce sentiment rămâne pentru jurnaliştii de panică, sânge şi căcat ai zilei de azi?

Mă gândesc că i-aş întreba pe colegii mei întru jurnalism care trăiesc din stigmatizarea oamenilor nevinovaţi: dacă mama, sau sora, sau iubita ta ar fi în locul Lilianei Crişan? Dar e evident că aş fi făcut imbecil pe loc: păi, bineînţeles, dacă e vorba de unul de-ai mei, aş ţine ascunsă toată treaba, ce, m-am ţăcănit? Ce treabă am eu cu femeia asta, Crişan, dă-o în mă-sa, a venit cu boala pe ea, îmi face tiraj, citeşte lumea, vine banu’, sănătate!

Nu cred că ar fi de-ajuns să-mi dau demisia din presă. Ar trebui să demisionez din România, dar nici asta nu e de ajuns, ar trebui să demisionez din această bravă lume nouă care creşte în jurul meu ca un zid pictat de puşcărie sau de closet.
[email protected]

Dragomara
30 May 2009, 08:51
musai de citit articolele despre Cannes, şi nu numai http://www.supliment.polirom.ro/images/pdf/230_Iasi.pdf.

în numărul trecut am găsit un articol interesant al Iuliei Blaga despre "Cea mai fericită fată din lume".

Dragomara
30 May 2009, 19:39
UN ROMÂN ADMIRAT DE O LUME ÎNTREAGĂ
Dan Iordăchescu: "Aş vrea ca ultima suflare să fie o sărutare sau un sunet muzical”

http://www.jurnalul.ro/stire-interviu/dan-iordachescu-as-vrea-ca-ultima-suflare-sa-fie-o-sarutare-sau-un-sunet-muzical-509486.html

:"> :"> :"> :"> :"> :">

Dragomara
02 Jun 2009, 11:29
o prezentare interesantă despre gripa porcină şi nu numai.

http://www.slideshare.net/Dragomara/gripa-porcina

Pitbull
04 Jun 2009, 14:27
Controversatul film "Antichrist" ar putea fi interzis in cinematografele din Romania.

http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-06-04&id=29714

halebardul
04 Jun 2009, 15:39
cred ca il vom vedea si noi, intr-un fel sau altul. ;) Da' tot pe ecran mare ar fi mai bine, evident.

Una mai veche, dar in caz ca n-o stiati...
http://www.chaser.com.au/index.php?option=com_content&task=view&id=1638&Itemid=98
tragi-comedie pura.

Dragomara
18 Jun 2009, 11:37
Mai bine ţăran decât oligarh.

http://www.slideshare.net/Dragomara/mai-bine-ran-dect-oligarh

dacă se va citit întreg articolul se va vedea că omul practic nu a avut de ales. :(

corinka
18 Jun 2009, 21:22
Nu a avut de ales cand a renuntat la viata luxoasa. Dar refugiul la tara a fost optiunea lui, probabil ca putea trai si in Moscova, intr-o locuinta modesta, avand un serviciu oarecare.
Sa renunte si la mobil mi se pare o exagerare. Daca se intampla ceva cu vreun membru al familiei? Nu strica sa poata da un telefon de urgenta.

Cinemania
19 Jun 2009, 07:54
da' macar playstation si-a luat ?

un super mario nu strica

Judex
20 Jun 2009, 03:11
Boon... deci avem:
http://www.jurnalul.ro/stire-special/cazinourile-fabricile-de-bani-murdari-511854.html
plus asta
http://www.jurnalul.ro/stire-special/filiera-israeliana-conectata-la-nurii-nicoletei-luciu-511982.html
...sa vedem ce va urma :D

A se remarca faptul ca la articolul al doilea au aparut 4 comentarii extrem de asemanatoare in interval de 19 minute.

PS
Daca ati prins cumva poanta nu economistul? B-)

Cinemania
20 Jun 2009, 03:24
si cum stai cu avocatul ala ?

Judex
20 Jun 2009, 03:34
=))
Stai tranquillo, frate, nu despre mine e vorba in articole. :D

Cinemania
20 Jun 2009, 03:59
nu stiu ce sa zic...you're in denial maybe :-?

Judex
20 Jun 2009, 04:28
Aoleu, as vrea eu, nu vezi cat de des se pomeneste despre offshore acolo? O insula pustie si m-am salvat. :D

Dar ai mila de mine, tocmai am vazut AITILOP. =)) Chiar, tu l-ai vazut? :D

Deci vedem o masina de politie si vedem doi politisti, adica Elias si inca unul si vedem o tipa in spate care vedem ca e o boarfa.... Viata bate filmul. =))

Cinemania
20 Jun 2009, 04:32
AITILOP ? niet

pana una alta pe mine ma bate un somn diabolic

Judex
20 Jun 2009, 04:36
Pai daca te uiti la horroare fara Egoista alaturi... :D

Eu mai am bere asa ca te ghidez catre cinematografia romaneasca. Il gasesti acolo. Tot un fel de horror. =))

Judex
02 Jul 2009, 21:49
Deci daca se adopta asemenea cod suntem clar cea mai de cacat natie din lume!
http://comanescu.hotnews.ro/inca-un-cod-etic-pentru-online-despre-discriminare-si-discurs-de-ura.html
:-& :-& :-& :-& :-&

Amantul_Taciturn
03 Jul 2009, 12:25
Problema e alta, cred eu. Daca s-a ajuns la astfel de propuneri care amintesc de orwelliana politie a limbajului este si pentru ca Romania devine din pacate o tara care se transforma pe zi ce trece intr-o cocina, o tara care nu poate da decat 2 tipuri ideale de om, cocalarul mereu in tensiune cu civilitatea si romanul verde degraba varsatoriu de sudalme la adresa dujmanilor tarii. E limpede pentru orice om care stie ce se intampla in spatiul virtual ca nu exista nici cel mai elementar simt al dialecticii si ca atacul la persoana este forma cea mai raspandita de ''dialog'' (fie preopinentul este acuzat ca este brunet, fie ca are un stramos din Crimeea, fie din Sion, fie ca are putza mica, fie ca-i place putza mare etc).

redmen
09 Jul 2009, 11:02
Asta da moarte dulce rau de tot.

Floydman
17 Jul 2009, 09:20
PD din MTS . cancerul "cel mai mic". dedicatie pt fani.

http://www.tolo.ro/2009/07/17/marturii-video-si-mailuri-care-acuza/

keepwalking
28 Jul 2009, 16:20
Adrian Sarbu a fost numit marti in functia de presedinte si director executiv al Central European Media Enterprise (CME), informeaza Mediafax. Sarbu devine astfel romanul care ocupa cea mai inalta pozitie executiva intr-o companie multinationala.

"CME este o organizatie tanara si energica. Strategia mea este sa fac CME una dintre cele mai mari si respectate companii de media din Europa si sa arat ca oamenii din regiune sunt competitivi in industria de entertainment, care parea pana acum un club select destinat profesionistilor din America", a declarat Adrian Sarbu cu aceasta ocazie.

"Adrian este cel mai talentat executiv cu care am lucrat si sunt onorat sa anunt numirea lui in functia de director executiv al companiei. El este un activ indispensabil pentru CME, iar experienta lui va continua sa fie o resursa valoroasa pentru companie", a declarat Ronald Lauder, fondatorul si presedinte non-executiv al CME

Central European Media Enterprise opereaza 18 posturi de televiziune in sapte tari foste comuniste din Europa Centrala si de Est - Romania, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croatia, Bulgaria si Ucraina, acoperind o piata de 97 de milioane de telespectatori.

In 2008, CME a realizat venituri de aproximativ un miliard de dolari si un profit operational (EBITDA) de 340 milioane de dolari. Este listata pe piata bursiera americana Nasdaq si la Bursa din Praga.

Ronald Lauder controleaza CME prin drepturile de vot detinute, dar actionarul principal (31%) este Time Warner - cel mai mare grup de media din lume.

Dupa ce a condus direct afacerile din Romania si Cehia, in 2007 Adrian Sarbu a fost promovat in functia de director operational - COO - al intregului grup.

In lume, numarul romanilor care detin pozitii executive de top este extrem de redus.

CME detine in Romania compania Pro TV SA, ce include canalele de televiziune Pro TV, Acasa, Pro TV International, Pro Cinema , sport.ro si MTV Romania.

Adrian Sarbu mai detine 5% din compania Pro Tv SA. In urma tranzactiei prin care Sarbu a vandut catre CME divizia de entertainment a Media Pro, aceasta va detine si aproximativ 5% din actiunile CME.

Media Pro Entertainment, transferata din portofoliul Media Pro catre CME, intr-o tranzactie estimata la 97,6 milioane de dolari

Tot marti, Adrian Sarbu a semnat un acord prin care va transfera grupului american CME, care detine compania PRO TV SA, toate operatiunile de entertainment detinute de MediaPro, intr-o tranzactie complexa estimata la 97,6 milioane de dolari de catre banca americana Merrill Lynch.

CME, care detine deja 8,75% din Media Pro Entertainment (MPE), ii va plati lui Sarbu 10 milioane de dolari cash, ii va oferi 2,2 milioane de actiuni CME (cu o valoare actuala de 44 milioane de dolari) si ii va da posibilitatea de a cumpara inca 850.000 de actiuni CME in viitor la pretul de astazi.

In plus, CME va prelua datorii de 36,5 milioane dolari ale MPE si ii va da inapoi lui Sarbu 8,75% din celelalte afaceri care fac parte din MediaPro Management (Publimedia, Coprint, Mediafax , Media Pro Interactiv, Indoor Media si MediaSat).

MediaPro Entertainment include Media Pro Pictures, Media Pro Studios, Media Pro Distribution, Pro Video, Media Pro Music & Entertainment, Cinema Pro, Hollywood Multiplex, pachetul majoritar din Domino - companie de productie de spoturi si Media Pro Pictures sro - operatiunile de film din Cehia.

Judex
28 Jul 2009, 17:24
Aoleu, Keepy...

keepwalking
28 Jul 2009, 21:09
Aoleu, Keepy...

Adevarul e ca ma incurc in atatea Media si Pro-uri, dar au sonoritati misto :)

Judex
28 Jul 2009, 21:16
Pai tu scrie si fa-ti treaba, da-l in pizdoiu' ma-sii pe-ala!

Dragomara
09 Aug 2009, 18:39
DE VORBĂ CU ILEANA ŞI ROMULUS VULPESCU, DESPRE TATIANA STEPA

Părinţii de Bucureşti

http://www.jurnalul.ro/stire-special/parintii-de-bucuresti-517326.html

keepwalking
12 Aug 2009, 09:45
Foarte tare:

http://www.realitatea.net/un-realizator-tv-din-brazilia-ordona-crime-pentru-o-audienta-mai-mare-_587067.html

Floydman
20 Aug 2009, 14:32
http://www.gandul.info/news/alerta-udrea-i-a-recuzat-pe-cei-cinci-parlamentari-din-comisia-de-ancheta-facandu-i-securisti-dupa-care-a-parasit-ostentativ-sala-4783153

inca un articol care arata despre ce este vorba in politica romaneasca. balacareli, fitile si ciolane.

buna poza.

Pitbull
20 Aug 2009, 14:40
cred ca romania ar avea nevoie de o miscare de nesupunere civica. ca pe vremea Indiei lui Gandhi. obiectivul ar trebui sa fie usor schimbat. in loc de plecarea colonalistilor englezi, dizolvarea tuturor partidelor politice din romania, si fondarea altelor noi, in care NICI UNUL , dar NICI UNUL din membrii actualelor partide sau ai fostului PCR sa nu aiba voie sa mai activeze.

un fel de lustratie post comunism si post tranzitie.
Subsriu întru totul. Nesupunerea civicä este arma supremä a democratiei - mai presus de legi, constitutie, etc., bazatä pe moralitatea si etica imanentä. Tocmai prin caracterul ei supralegal si supraconstitutional, e inatacabilä si invulnerabilä.
In sfârsit, o sugestie MORALA SI LEGITIMA!
Acum, propune un plan de actiune fezabil.

Floydman
20 Aug 2009, 14:54
o noua revolutie, non-violenta si care sa nu incalce sub nici o forma constitutia sau legile tzarii.

chestia asta este foarte grea. mai ales ca insasi legitimitatea actualei Constitutii si a legilor de sub ea ar putea fi pusa sub semnul intrebarii , pentru ca actualul sistem de legi este produsul clasei politice actuale.

poate ceva gen "Solidaritatea" ar fi o solutie , dar din pacate poporul roman nu are fortza actualmente sa faca asa ceva deoarece supapele sunt multe iar romanul e doctor in a le folosi si a trai astfel. se cheama "ne descurcam", "merge si asa", "scoala vietii". e greu sa ii faci pe romani sa gandeasca revolutionar astazi.

inainte de a putea face o lustratie trebuie ca Romania sa se ridice moral si sincer nu vad cum s-ar putea face asta acum sau in viitorul apropiat

Chambord
27 Aug 2009, 10:46
asta imi aduce aminte ca imi bag picioarele in Digisport care a luat toate meciurile bune de azi si noi am ramas doar cu Slovan-Dinamo care oricum n-are nici o miza. X( BLeah :-&

keepwalking
27 Aug 2009, 11:27
asta imi aduce aminte ca imi bag picioarele in Digisport care a luat toate meciurile bune de azi si noi am ramas doar cu Slovan-Dinamo care oricum n-are nici o miza. X( BLeah :-&

din cate am inteles, aek atena - vaslui va fi pe tvr2.
deci, iata un meci cu miza ce poate fi vazut de toata lumea.

Chambord
28 Aug 2009, 09:04

Cat de mult am putut sa ma insel si cat de bucuros sunt ca am fost total pe langa :"> :D

Anxious_Schizoid
28 Aug 2009, 18:19
Cum nu are miza ?? Bate Dinamo cu 4-1 si 10000 de oameni ii asteapta cu flori la aeroport (dupa mintea lui Borcea ) =))

O dovadă clară că unii oameni chiar vorbesc degeaba, dar astă e românul, priceput la toate. Într-un fel mă bucur că nu m-am uitat la meciul lui Dinamo, pentru ca nu-mi amintesc să fi văzut vreo calificare, simt că întotdeauna le-am purtat ghinion.

keepwalking
28 Aug 2009, 23:35
Cum nu are miza ?? Bate Dinamo cu 4-1 si 10000 de oameni ii asteapta cu flori la aeroport (dupa mintea lui Borcea ) =))

O dovadă clară că unii oameni chiar vorbesc degeaba, dar astă e românul, priceput la toate. Într-un fel mă bucur că nu m-am uitat la meciul lui Dinamo, pentru ca nu-mi amintesc să fi văzut vreo calificare, simt că întotdeauna le-am purtat ghinion.

Trebuie sa recunoastem ca extrem de putini mai credeau intr-o calificare a lui Dinamo.
A spune, inainte de meci, ca pronosticul lui Borcea era total iluzoriu nu insemna a vorbi aiurea, ci a fi realist.
Si sa nu uitam ca Borcea e recunoscut pentru bravurile sale nefondate, vezi "pregatirile pentru liga campionilor".

Pitbull
29 Aug 2009, 00:11
Voi chiar n-aveti somn, cu securistii din Stefan cel Mare?
Mäcar mutati-vä-ti la "Loc de dat cu picioru'"...

Judex
02 Sep 2009, 08:13
Hop si-asa si az a szep:
http://www.ziare.com/Tinutul_Secuiesc_isi_face_drapel_stema_si_imn-871836.html

Dragomara
05 Sep 2009, 20:24
Subsriu întru totul. Nesupunerea civicä este arma supremä a democratiei - mai presus de legi, constitutie, etc., bazatä pe moralitatea si etica imanentä. Tocmai prin caracterul ei supralegal si supraconstitutional, e inatacabilä si invulnerabilä.
ha?! :-O :-O
no, stai că p'asta n-o citisem! nesupunerea civică ar duce la un haos total. constituţia/ legile au fost date de şi pentru că oamenii nu au încredere în moralitatea şi etica aia imanentă de care vb tu! personal nici nu-i cred capabili de aşa ceva. :D

Deleted
05 Sep 2009, 20:32
ha?! :-O :-O
no, stai că p'asta n-o citisem! nesupunerea civică ar duce la un haos total. constituţia/ legile au fost date de şi pentru că oamenii nu au încredere în moralitatea şi etica aia imanentă de care vb tu! personal nici nu-i cred capabili de aşa ceva. :D

vezi? filmele astea amerikanesti unde te duc?

la Constitutia lor !!!

ca si astia viseaza cai verzi
http://www.commondreams.org/views03/0715-01.htm

Dragomara
05 Sep 2009, 20:38
aci chiar nu m-ai nimerit! :">

Deleted
05 Sep 2009, 20:45
aci chiar nu m-ai nimerit! :">

heeeeeeeeeeeeeee

maybe next time :)

cautam ceva despre civil unrest

cum se pregatesc aia :D

cam asa: http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=12793

vave
09 Sep 2009, 18:21
Virgin[ă]? Las' că mai vedem noi! :))

http://www.times.ro/national/ministerul-educatiei-introduce-in-scoli-teste-semestriale-de-virginitate-pentru-elevi

Mamă dar ce au sărit stresaţii că li se va vedea ditamai musca pe caciulă. =))

[asta aşa de descreţit frunţi încruntate : P ]

Dragomara
09 Sep 2009, 18:34
http://www.times.ro/national/ministerul-educatiei-introduce-in-scoli-teste-semestriale-de-virginitate-pentru-elevi
ha?! :-O
ăsta e banc, sau ce?! chiar nu văd legătura! asta era pe vremea maică-mii, şi cu toate astea proful ei de educaţie fizică a lăsat gravidă o colegă de-a... fiică-sii. =)) comuniştii naibii! :(

Liviu-
09 Sep 2009, 18:48
Pai vezi ca e si continuarea, unde zice ca isi da demisia =)) Tipa aia care a scris "articolele" e prea tare =))

Dragomara
09 Sep 2009, 18:57
Pai vezi ca e si continuarea, unde zice ca isi da demisia =)) Tipa aia care a scris "articolele" e prea tare =))
io de aci înţeleg că-i va verifica pe cei care-au făcut ameninţări: Update: in urma valului incredibil de amenintari primite la sediul Ministerului Educatiei, Inspectoratul General de Politie s-a autosesizat si va verifica ip-urile computerelor de pe care acestea s-au facut, urmand sa acorde sanctiuni importante celor gasiti vinovati. Nu este exclus ca una dintre aceste sanctiuni sa includa confiscarea id-ului de messenger. asta e şi mai de râs! =)) =)) =))
too fucking stupid, to be true! :(

Liviu-
09 Sep 2009, 19:03
Asta [click] (http://www.times.ro/national/ecaterina-andonescu-retrage-propunerea-pentru-testele-de-virginitate-si-isi-da-demisia) ar fi continuarea =)) =)) =)) Culmea e ca nici dupa acest "articol" unii nu si-au dat seama ca a fost o farsa. Trist...

vave
09 Sep 2009, 19:11
Nu văzusem continuarea.

"Conform sondajelor realizate de specialistii sexologi in scoli, singurele persoane ramase virgine la varsta de 12 ani sunt fetele care protejeaza padurea si baietii pocaiti, izolati si neintegrati din punct de vedere social."

=))

Dragomara
09 Sep 2009, 19:12
Asta [click] (http://www.times.ro/national/ecaterina-andonescu-retrage-propunerea-pentru-testele-de-virginitate-si-isi-da-demisia) ar fi continuarea =)) =)) =)) Culmea e ca nici dupa acest "articol" unii nu si-au dat seama ca a fost o farsa. Trist...
dacă-i p'aşa nu-mi rămâne decât să fiu de-acord cu Inspectoratul General al Poliţiei. e dovadă de inteligenţă să ştii când, cum, cu cine şi mai ales cât să glumeşti!
dp meu dv, chestiile astea sunt sinucideri curate, ca să nu zic prostie, dpdv profesional. :|

Dragomara
09 Sep 2009, 19:14
Nu văzusem continuarea.

"Conform sondajelor realizate de specialistii sexologi in scoli, singurele persoane ramase virgine la varsta de 12 ani sunt fetele care protejeaza padurea si baietii pocaiti, izolati si neintegrati din punct de vedere social."

=))
io ştiam că virgine mai sunt doar fetiţele proaste şi urâte, peste 8 ani! :))

Deleted
09 Sep 2009, 23:08
Virgin[ă]? Las' că mai vedem noi! :))

Mamă dar ce au sărit stresaţii că li se va vedea ditamai musca pe caciulă. =))

[asta aşa de descreţit frunţi încruntate : P ]

More than twist in my sobriety :))

http://www.youtube.com/watch?v=T5dCQI3J6YY

vave
13 Sep 2009, 17:29
What's your name? :))

http://www.huffingtonpost.com/2009/09/11/julius-andreas-gimli-arn_n_284276.html?alacarte=1

Deleted
13 Sep 2009, 17:57
What's your name? :))

http://www.huffingtonpost.com/2009/09/11/julius-andreas-gimli-arn_n_284276.html?alacarte=1

am încercat sa-ti raspund cu quote of my full name - nu mi-l ia!

asa ca ramane, scurt, simplu si la obiect: Arnold
cu doua variante

prima ar fi Arnold the Deleted (merge mai bine decat "the Great", tocmai fiindca nu-s)
a doua e cu Sch.

tnx for asking :)

Dragomara
15 Sep 2009, 17:37
Prof. dr. Florin Tudose - "Romanii sunt foarte buni povestitori, dar obosesc inainte ca povestea sa se sfarseasca"

- Psihiatru -

La 19 ani de la caderea dictaturii comuniste, romanii par a fi ramas un caz special al "Noii Europe". Depersonalizati dramatic de ideologia comunist-ceausista, au fost mai degraba paralizati decat bucurosi de libertatea care li se oferea, pentru care nu aveau nici busola, nici ghid. Nu e tocmai usor sa treci de la interdictie la "fa tot ce vrei". Intarzierea in vechile mentalitati comuniste a fost mai degraba o neputinta decat o optiune. Ca este adevarat, s-a vazut ceva mai tarziu, cand cei din spatele frontului au trecut in linia intai a ofensivei capitaliste, decisi sa recupereze timpul pierdut. L-au si recuperat intr-un fel, doar ca prea lacom si prea grabit, cu pierderi dramatice, platite in lepadarea de valorile in care crezusera pana atunci: cultura, credinta, traditie, familie, moralitate practic, chiar identitatea noastra specifica. La rascruce de vanturi, dupa 19 ani de tranzitie, suntem in punctul cand poporul roman ar trebui sa se duca la psihiatru. Versul lui Marin Sorescu, "Simt ceva mortal aici, in regiunea fiintei mele", mi se pare cel mai potrivit pentru a defini starea romanilor la cumpana dintre anii de gratie 2008/2009. O spunem cu neliniste si cu speranta ca se mai poate indrepta ceva. O opinie pe care o impartaseste si profesorul Florin Tudose, mare specialist al sufletului omenesc.

"Suntem orientali, mioritici, deci fatalisti pana la limita supravietuirii"

- Cum arata, psihologic vorbind, romanii astazi, fata de 1990?

Strict psihologic, romanii nu sunt foarte diferiti fata de 1990. Suntem orientali, mioritici, deci fatalisti pana la limita supravietuirii si, in plus, extrem de creativi in plan individual, dar foarte distructivi in plan comunitar. Alaturi de tipologia lui Mitica, creionata de Caragiale, trebuie neaparat inserat inconstientul colectiv din povestea drobului de sare (mai mult de jumatate dintre pacientii mei se tem de un pericol potential pe care, cu un minim efort de gandire si actiune, l-ar putea evita). Schimbarile in psihologie se fac foarte lent si nu au neaparat un sens pozitiv sau negativ. Adesea genereaza un amalgam, dar psihologia natiunilor este una cu grad mare de stabilitate. In multe domenii, lucrurile in Romania au evoluat in bine, oamenii au inceput sa aiba curajul de a-si spune o opinie sau de a lua o decizie fara sa astepte la nesfarsit o supervizare. Din pacate, in ceea ce priveste responsabilitatea, asumarea, perseverenta, lucrurile nu s-au imbunatatit, ba poate stau chiar mai rau ca in '90.

- Putem vorbi de o evolutie a mentalitatilor, de o schimbare a psihologiei colective?[/B]

Spuneam in 1991, la un congres international, ca va fi cel mai greu cu mentalitatile si, din pacate, timpul m-a confirmat, chiar daca in acel moment, toata lumea parea sa creada ca, daca vom trece la actiune, mentalitatile se vor schimba de la sine. Aici apare primul impas trecerea la actiune. Romanii sunt foarte buni povestitori, zugravesc in culori fascinante ceea ce ar vrea sau ceea ce ar putea sa faca, dar obosesc inainte ca povestea sa se sfarseasca, invocand nesansa, amanarea, nepotrivirea cu timpurile, iar proiectul ramane un simplu vis. Tot ca intr-o poveste a lui Creanga, 9 din 10 romani intreaba daca a muiat cineva posmagii care le sunt oferiti.

- Cum au inteles romanii libertatea, dupa restrictiile ceausiste, dupa intepeneala psiho-sociala specifica dictaturii?

E greu de spus ca romanii au inteles libertatea, pentru ca era o valoare complet necunoscuta de majoritatea celor care traisera 40 de ani intr-o societate rigida, din care lipseau chiar si cele mai mici libertati ale individului. Ceea ce a urmat dupa decembrie 1989 n-a fost libertate, a fost o enorma dezordine, o lipsa totala a directiei si a valorilor. Totul putea fi contestat, totul era pus sub semnul intrebarii si oricine parea ca poate fi un lider sau un profet. Tensiunea sociala acumulata nu s-a transformat in libertate ci, paradoxal, s-a transformat in violenta si in ingradirea drepturilor unui grup de catre alte grupuri. Amintiti-va cosmarul anilor 90-91, cand vointa poporului s-a manifestat cu bata, plasandu-ne intr-un grotesc ev mediu. Ar fi trebuit sa se elibereze energii, in special energia creatoare a celei mai tinere generatii. Nu s-a intamplat acest lucru, poate nici nu s-a dorit; in orice caz, timp de 7-8 ani, elitele politice au oferit un surogat toxic pe care romanii l-au considerat libertate.

"Romanii au luat din banci mai multi bani pentru nevoi imediate, decat intreprinderile pentru productie si comert"

- O "libertate" care ataca firea romanilor, identitatea si specificul lor. Exista riscul de a le pierde?

Lumea contemporana, globalizata in exces, are un efect coroziv extraordinar asupra valorilor din epocile anterioare, care sunt bagatelizate de reclame si de bunurile mimetice produse cu viteze ametitoare, pentru a astampara foamea nesatioasa a societatii de consum. "Consuma si arunca" este lozinca societatii contemporane, adoptata cu mare viteza de romani, singurii cetateni din Europa care au luat din banci mai multi bani pentru nevoi imediate, decat intreprinderile pentru productie si comert. Odata ce au venit, dupa deschiderea granitelor, in contact cu lumea occidentala, identitatea romanilor s-a dizolvat, pur si simplu. Nu e greu sa-ti pierzi identitatea cand nu ai nici una, iar national-comunismul lui Ceausescu tocmai asta a facut: a distrus identitatea nationala, sub pretextul crearii omului de tip nou si a poporului unic muncitor. Anii de tranzitie postdecembrista au desavarsit opera nebuneasca a dictatorului: banul a distrus echilibrul satului romanesc traditional, atata cat ramasese. Ceea ce s-a intamplat in Maramures, in Bucovina, in Oas, in Hateg, unde casele cu specific local au fost inlocuite cu imitatii preluate din Italia sau Spania, este comparabil cu agresiunea care se petrece asupra faunei si florei dintr-o pestera sau dintr-o rezervatie, in momentul in care aceasta devine accesibila oricarui individ. Totul se distruge.

- Au fost promovate legi eficiente pentru ocrotirea valorilor romanesti in ultimii 19 ani?

Uitati-va la orasele desfigurate ale Romaniei, uitati-va in primul rand la Bucurestiul mutilat de colegii Ancai Petrescu, arhitecta lui Ceausescu, care promoveaza neo-ceausismul Casei Poporului, probabil unicul Parlament European in care ploua peste scaune de mahon si catifele rare si in care parlamentarii isi permit sa se plimbe cu bicicleta sau sa joace fotbal cu odraslele. Ar fi culmea paradoxului ca, din monstruoasa cladire care ramane Casa Poporului, cu proportiile ei faraonice, parlamentari de teapa celor mentionati inainte, mari admiratori de manele si silicoane, sa emita legi eficiente, care sa ocroteasca valorile romanesti. O tara intreaga a vazut cum colectia dendrologica de inestimabila valoare, "Marul Romanesc", a Universitatii Agronomice din Bucuresti, a fost pusa in urma cu cateva nopti la pamant cu drujba, si nimeni n-a putut identifica autorii, nimeni nu-i va trage la raspundere pe cei care au comandat macelul! L-ati auzit cumva spunand ceva pe Ministrul de Interne? Sau poate pe chestorul sef al Politiei bucurestene? L-ati vazut pe rectorul Universitatii Agronomice sau pe presedintele Academiei de Stiinte Agricole aparandu-si colectiile? Nici vorba. Si atunci, de fapt, despre ce vorbim?

- Dincolo de alergatura dupa painea cea de toate zilele, incotro ne indreptam ca popor? Ii avem langa noi pe intelectuali?

E foarte greu, intr-o vreme cand criza economica a aparut la orizont, precum odinioara ciuma, sa te intrebi daca oamenii alearga si spre altceva decat spre painea cea de toate zilele, acum amenintata. Intelectualii nu sunt niste extraterestri care, in vremuri rele, sa apara pentru a salva natia de dificultati, nu sunt o haina de vreme rea si, din pacate, chiar daca ar fi, nimeni nu pare capabil sa-i recunoasca. Cum sa-i deosebeasca cetatenii simpli pe intelectualii Romaniei, cand asa-zise studii sociologice, de o stupiditate si lipsa de obiect iesite din comun, au stabilit ca, intre valorile nationale, pe primele zece locuri s-ar afla si fotbalisti, pe care nici macar cluburile nu mai dau doua parale, ori jurnalisti care nu au publicat nici un articol, analisti politici care nu au produs nici o analiza?

"O persoana care isi neaga istoria este sortita neantului"

- Sunt analisti care spun ca am ajuns dependenti de zecile de televiziuni aparute ca ciupercile dupa ploaie. Este adevarat?

Sigur ca ne-am abandonat pe mana televiziunilor, iar paradoxal este ca fenomenul Piata Universitatii a debutat ca un protest al societatii civile, care dorea sa existe o televiziune independenta. Acum exista zeci de televiziuni, in marea lor majoritate dependente de grupuri de interese, iar televiziunea publica este, ca si atunci, o televiziune partizana a puterii. Sunt televiziuni ce se intituleaza "ale poporului" sau "populare", care transforma realitatea in delir si valoarea in noroi, seara de seara si zi de zi. S-a produs o extraordinara dezintimizare a vietii fiecarui individ, mult mai dispus sa-si prezinte detalii anatomice sau trairi ascunse, intr-un mod care tine net de patologia imaginii personale, si nu de comunicarea si comuniunea cu celalalt. Mai putem vorbi de modele culturale traditionale? Uitati-va la rating-urile pe care le au telenovelele si sitcom-urile inspirate din viata comunitatii rrome. Uitati-va la emisiunile care prezinta mizeria sufleteasca a unor indivizi si mizeria relatiilor dintre oameni care ar trebui sa se respecte si sa se iubeasca. Reteta: sex, violenta si, mai ales, kitsch, asigura maximum de audienta si maximum de spalare a creierelor.

- Ati intalnit, in programul vreunui partid postdecembrist, un proiect de salvare a identitatii nationale?

Cum ar putea exista asa ceva, intr-o tara in care majoritatea indivizilor refuza sa isi asume o identitate, alta decat una generica? Da, ne place sa ne batem cu pumnii in piept ca suntem romani, in fata micilor ecrane sau in fata microfoanelor. Aceiasi domni isi uita, imediat ce au trecut frontiera, identitatea nationala, si trebuie sa evoc aici cazul acelui vice-presedinte al Senatului, cunoscut in comunitatea austriaca, unde avea un important plasament imobiliar, ca un petrolist texan sau arab de treaba. Ne desolidarizam de identitatea noastra nationala, uneori si fortati de comportamentul incredibil al conationalilor nostri care, in pietele marilor capitale europene, cersesc si fura intr-un mod care a devenit deja "marca inregistrata".

- Nu demult, nemtii au lansat sloganul "Tu esti Germania ". Credeti ca la noi ar putea functiona un proiect similar?

Cred ca ar putea functiona un astfel de proiect, dar numai pentru nemtii care au mai ramas in Romania . Altfel, va pot repovesti un mit fondator, in care se vorbeste despre un roman, Manole, care impreuna cu zece mesteri mari face sacrificii uriase pentru a-si duce la bun sfarsit proiectul: o biserica cum n-a mai fost. Comanditarul, Negru Voda, venit sa preia lucrarea, il intreaba daca ar putea sa faca un lucru si mai grandios. Raspunsul pozitiv al marelui mester va fi urmat de o atitudine pe care, din pacate, de sute de ani nu putem s-o depasim: luati-i scara! Manole va plati cu viata talentul, curajul si sacrificiul de a duce la bun sfarsit o opera, de a deveni un mare maestru intr-un domeniu. La fel vor pati Caragiale, Enescu, Brancusi, Ionescu, Paulescu, Eliade, Emil Palade, si acestea sunt primele nume care imi trec prin minte, dintr-o lista de cateva sute de mii de romani.

- A ajuns patriotismul o valoare desueta? Ne mai foloseste la ceva istoria si invataturile ei?

Niciodata patriotismul nu va fi o valoare desueta pentru cineva care are identitate. Radacina si apartenenta la grup sunt caracteristici fundamentale ale fiintei omenesti. In psihiatrie, cei care nu pot invata din experientele traite intra in categoria celor cu tulburari de personalitate, devin "dizarmonici". O persoana care isi neaga istoria este sortita neantului. La fel si un neam, un popor.

Doctorului Florin Tudose ii puteti scrie la e-mail: [email protected]

(articol de prin e-mail-ul meu. îmi cer scuze că nu am avut timp să verific existenţa autorului, dar sunt de-acord cu ceea ce spune el.)

Dragomara
15 Sep 2009, 21:32
http://i27.tinypic.com/6xrwuw.jpg

Aceasta este cea mai spectaculoasa fotografie din lume

Extraordinara imagine cuprinde o panorama nemaivazuta a Muntelui Everest din lantul Himalayan. Realizarea ei a fost extreme de dificila, fotograful britanic insarcinat cu acesta misiune fiind nevoit sa urce intr-un balon la inaltimea de 11.000 de metri, in stratosfera Terrei.Astazi, dupa nu mai putin de 18 ani de la acest eveniment unic,
fotografia a fost data publicitatii.
Pentru realizarea ei, fotograful britanic Leo Dickinson a fost nevoit sa poarte un aparat de respirat deoarece, la acea inaltime, temperatura aerului era de -56 grade Celsius. Fotografia a fost facuta in momentul in care Leo Dickinson traversa in premiera mondiala Himalaya cu ajutorul unui balon actionat cu hidrogen. Imaginile prezinta in centru Muntele Everest, Nepalul in stanga si Tibetul in dreapta. In splendida panorama se observa nu mai putin de 9 dintre cei mai inalti munti ai planetei, anume: Lhotse (8 383m), Gyachung Kang (7 972m), Nuptse (7 861m), Varful 38 (7 591m), Changtse (7 543m), Shartse ( 7 459m) sau Ama Damblan ( 6 812m).

Fotografia originala a fost facuta in anul 1991 cu un aparat Kodachrome classic, pe film, si a fost remasterizata digital pentru prima data, in scopul prezentarii la expozitii fotografice internationale.“Este cu siguranta cea mai spectaculoasa fotografie realizata vreodata”, este de parere marele alpinist si Reinhold Messner. La data cand a realizat fotografia panoramica a Everestului, Leo Dickinson, astazi in varsta de 62 ani, a folosit un obiectiv de 35 mm echipat cu lentile cu deschidere focala mare.

“Este cea mai buna fotografie pe care am facut-o vreodata si sunt foarte mandru de ea. A durat cateva minute pana sa o fac deoarece eram in stratosfera, echipat cu aparate de respirat si tuburi de oxigen. Cand am developat filmul ,, va puteti imagina incantarea mea. Este um moment pe care mi-l voi reaminti toata viata”. Expeditia lui Leo Dickinson din Kathmandu in Tibet a durat 10 ani de pregatiri anterioare,150 de serpasi si 50 de iaci.

no, aici se vede mult mai bine: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1201090/Everest-revealed-British-balloonists-breathtaking-panoramic-shot-worlds-highest-peaks.html

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/07/21/article-1201090-05C95EE9000005DC-234_964x359.jpg

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/07/21/article-1201090-05C95F00000005DC-754_964x636.jpg

sunt extrem de tristă că oamenii ăştia au un site de tot rahatul; numai câteva poze cât un gândăcel... :D

Pitbull
16 Sep 2009, 08:36
Uluitor, într-adevär!
Moultzamme, Drago!

vave
24 Sep 2009, 10:07
Câta mai praful, frate! :P

http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-6185673-video-orasul-sydney-este-inecat-praf-haos-traficul-aerian-ingrijorari-privind-sanatatea-locuitorilor.htm?cfnl=

Dragomara
30 Sep 2009, 16:44
una dintre lecţiile istoriei, lecţie care se vrea uitată. :(

http://www.slideshare.net/Dragomara/lectie-de-istorie-holocaust

Dragomara
01 Oct 2009, 11:21
Civilizaţia de sub Marea Neagră

Robert Ballard, cel care a descoperit epava Titanicului, este un savant ale carui metode, desi controversate, au dat roade pana acum. Pentru ca ipotezele sale, de cele mai multe ori diferite de ale majoritatii cercetatorilor, erau demonstrate in final de descoperirile facute, descoperiri care-i faceau pe multi sa-si bage capul in nisip, facandu-se ca uita ca tot ei erau printre cei mai vajnici contestatari ai ipotezelor emise. In urma cu cativa ani, Ballard a mai emis o ipoteza, anume aceea ca Potopul descris de Biblie ar fi fost localizat pe actualul teritoriu al Marii Negre. Asa ca o echipa condusa de Ballard a poposit pe tarmul Turciei, reusind sa filmeze, la mai putin de 20 km de tarm, mai multe artefacte specifice perioadei comunei primitive.

Mai exact, era vorba despre o stânca cioplita si de doua unelte de piatra dotate cu câte o gaura, probabil pentru suportul lor lemnos. In plus, submarinul a reusit sa filmeze si niste bârne foarte bine conservate de apa marii, pe care se vad semne de prelucrare artificiala. Aceste descoperiri arata ca, in urma cu multi ani, Marea Neagra a fost un lac al carui tarm era locuit. In perioada de sfârsit a erei glaciare, datorita incalzirii atmosferei si topirii ghetarilor, nivelul Mediteranei a crescut fara precedent. Apoi, in urma cu 7000 de ani, datorita presiunii apei – si probabil in urma vreunui cutremur - fâsia de pamânt care separa Mediterana de lac a fost efectiv pulverizata si apele sarate ale Mediteranei au inundat micul lac, transformându-l in ceea ce este astazi. Torentul a fost fantastic.
Forta apei a depasit de 2 – 300 de ori pe cea a cascadei Niagara, calculându-se ca pentru echilibrarea nivelelor apelor ar fi fost nevoie de aproximativ 40 de zile. In sprijinul acestei teorii, cercetatorii arata ca in anumite zone ale fundului Marii Negre, exista ape dulci, ramasite ale vechiului lac. Din cauza lipsei curentilor si a oxigenului, acele ape au ramas neamestecate cu apa marii.

Mai mult, mediul de acolo este lipsit de oxigen, ceea ce inseamna ca exista conditii optime de conservare a habitatului de acum câteva mii de ani. Echipa lui Ballard a descoperit pe fundul Marii Negre, cateva specii de scoici, unele disparute, altele pe cale de disparitie, dar toate cu o vechime cuprinsa intre 7500 – 15.000 de ani, ceea ce i-a facut pe cercetatori sa afirme ca Marea Neagra a fost, pe vremuri, un lac cu apa dulce. Mai mult, cativa membri ai echipei lui Ballard sustin ca acesta este convins ca actuala Mare nu a existat in urma cu 10 – 15.000 de ani, aici traind o civilizatie prospera, careia ii apartin constructiile ciudate semnalate de sonar pe fundul apei. Si ca totul sa fie si mai incurcat, s-a pronuntat cuvintul Atlantida.

Harta intocmita cu ajutorul sonarelor a lasat sa se intrevada ca pe vremuri, fundul marii era, in fapt, “ un tarm plat, cu o plaja de nisip care cobora lin”, dupa spune insusi coordonatorul lucrarilor.

Potopul a inceput in Romania.

Biblia vorbeste despre un mare potop caruia nu i-a supravietuit decât Noe si familia sa. Mergând pe firul Bibliei, constatam ca, dupa ce fiii lui Noe s-au despartit, au plecat care incotro. Numai ca, desi in afara lor nu mai ramasese nici un om pe Pamant, fiii lui Noe s-au intâlnit, totusi, cu oameni, dar nu de inadvertentele Bibliei ne vom ocupa in acest material. Analizând scrierile vechi ale fiecarui popor, constatam ca la fiecare gasim câte un potop din care s-au salvat foarte putini. Ce e mai interesant e faptul ca legendele românesti vorbesc, la rândul lor, despre diverse inundatii catastrofale, dar cine sa ia seama la niste ‘povesti’, cum le spun majoritatea românilor.

Si totusi, atunci când aceste 'povesti' sunt demonstrate fizic, cu vestigii fizice descoperite, lumea stiintifica amuteste, da putin inapoi si apoi incearca sa demonstreze noua ipoteza, uitând ca tot ea refuza sa accepte niste idei ce pareau a depasi realitatea construita cu migala, de unii pseudo-cercetatori, timp de ani de zile.

Sfirsitul Atlantidei si inceputul Potopului

Michael Robinson este profesor la Universitatea Ohio si este specializat in inundatiile catastrofale care s-au abatut asupra Pamântului din cele mai vechi timpuri.
A fost unul dintre cei care au imbratisat ipoteza emisa de Robert Ballard, când acesta afirma ca Potopul Biblic a inceput in bazinul Marii Negre. Numai ca, spre deosebire de Ballard, Michael Robinson a preferat pentru cercetarile sale nu tarmul turcesc, unde echipa primului a descoperit doar o epava de corabie veche de câteva mii de ani, ci tarmul nordic românesc, in apropiere de insula Serpilor, unde aparatura a inregistrat niste constructii ciclopice stranii, piramide si citadele ce par de neinchipuit pentru zilele noastre.

“In cercetarile mele m-am bazat foarte mult pe textele mistice care arata ca toate civilizatiile isi au radacinile pe teritoriul patriei dumneavoastra si am avut acces la toate descoperirile facute in România, din acest punct de vedere, descoperiri de care românii nici macar nu au auzit”. Robinson face mai mult. El isi face cercetarile in lungul bazinelor râurilor românesti, despre care considera ca sunt ramasite ale unui fluviu imens care strabatea continentul eurasiatic sau chiar ale unui lac cu apa dulce care acoperea România in urma cu mai multe zeci de mii de ani. Ipoteza sa este destul de indrazneata, dar nu singulara. Afirma ca pe teritoriul României Mari ar fi fost fantastica Atlantida si ca cetatile descoperite in munti nu sunt decat ramasite a ceea ce a mai ramas din stravechea civilizatie, dupa scufundarea acesteia. Mai mult, suprapune aceasta ipoteza cu o alta, cea a originii Potopului, punând egalitatea intre cele doua evenimente.

“Ceea ce oamenii au numit Noe si familia sa, au fost, in fapt, singurii atlanti care au supravietuit cataclismului. Iar arca a fost construita din lemn de cedru la dumneavoastra, in România, locul de unde a inceput si marea inundatie a Pamantului”.

Padurea ingropata

La mijlocul anilor `80, autoritatile centrale de la Bucuresti au decis, cu o simpla semnatura, sa stearga sate intregi de pe harta României, sa stramute populatia, sa distruga vestigii arheologice cu o vechime de cateva mii de ani. Si totul in numele unui asa zis proiect de canalizare a Argesului, de faurire a maretului canal Dunare – Bucuresti. Atunci, in mai putin de o saptamâna, câteva localitati au disparut definitiv din peisajul administrativ românesc. Nu au fost iertati nici macar mortii.

“Cu buldozerele si excavatoarele i-au dezgropat, domnule. I-au incarcat in camioane, ca erau morti de zeci de ani sau de o saptamana, pe toti i-au urcat in camioane si nu i-am mai vazut de atunci. L-au luat pe tatica si pe aia batrâni, nu si-ar gasi niciodata odihna”, spune cu obida Nicusor Tudor, un batrân de 74 de ani din Mihailesti, care inca se mai tine bine, ca toti cei de prin partea locului. Numai ca, dupa ce au sapat vreo 5 – 6 metri in adancime, cupele excavatoarelor au inceput sa se umple cu tot felul de resturi vegetale. Nimeni nu s-a sesizat in afara inginerilor care coordonau lucrarile. Acestia au inteles ca acolo, la adancime, este ceva. Si au chemat arheologii. Nu mica a fost surpriza tuturor când, continuând cu atentie sapaturile, au constatat ca la o adancime 15 – 25 de metri, se gasea nici mai mult, nici mai putin, decat o... padure preistorica. Mai mult, nisipul care o acoperise conservase atât de bine lemnul copacilor, incât acestia, eliberati de sub pamânt, pareau inca in viata si se puteau deosebi soiurile.

Marea inundatie glaciara

Specialistii adusi de la Bucuresti au descoperit soiuri vechi de stejar, fag, gorun si tei. Datarea cu carbon a aratat ca nisipul care acoperise padurea de foioase avea o vechime cuprinsa intre 10.000 – 12.000 de ani. Ceea ce insemna ca padurea in sine era mult mai veche. Putini au fost cei care si-au pus atunci intrebari referitoare la cum ajunsese padurea sa fie acoperita de ape. Se stia ca teritoriul României a fost sub ape acum milioane de ani, dar nu se cunostea si motivul inundatiei. Nimeni nu banuia ca peste cateva zeci de ani, Ballard urma sa vina si sa emita o ipoteza fantastica, anume ca aici, avusese loc marele Potop descris de Biblie, in parte din cauza topirii ghetarilor si cresterea nivelului Mediteranei mult peste nivelul normal, fapt care a generat surparea limbii de pamânt care o unea cu Marea Neagra. Apele din sud au facut ca nivelul vechiului Pont Euxin sa creasca pâna peste poate si apele sa se reverse pe teritoriile din jur. Dar ulterior apele s-au retras si au permis aparitia unei noi flore si a unei noi faune.

Padurea descoperita sub fosta albie a Argesului, facea parte, se pare, din noua flora. Si atunci a mai venit o inundatie, mai recenta, in urma cu 10 – 12 milenii. Probabil ca dintre cei care citesc aceste rânduri sunt multi care au vazut pe viu o inundatie. Si atunci au remarcat si cantitatea de nisip si mâl care ramâne dupa ce se retrag apele. Sa fie de vreo 20 – 30 de centimetri cel mult. Asta in conditiile in care apa ajunge sau chiar depaseste doi metri. Si atunci nu pot sa nu-mi pun o intrebare: oare ce cantitate de apa s-a revarsat asupra zonei argesene, pentru ca nisipul ramas in urma ei sa aiba o adâncime de 15 – 20 de metri... Calculati singuri si veti ajunge la o adancime a apei cuprinsa intre 100 – 150 de metri. Ce ape puteau alimenta o astfel de inundatie?

Tsunami pe Arges?

Descoperirea padurii preistorice sub pamânturile Argesului i-au determinat pe specialisti sa efectueze cercetari si in alte zone apropiate. Rezultatele au fost fantastice: padurea se intindea pe o suprafata mare, intre localitatile Glina-Bobesti, Jilava, Domnesti, Mihailesti-Cornetu. In plus, prospectiunile arata ca se intinde mult in sud, aria terminindu-se, probabil, undeva pe teritoriul Bulgariei. In toate locatiile, rezultatul cercetarilor a aratat un singur lucru: apele au acoperit zonele intr-o perioada extrem de scurta de timp, pe care arheologii au estimat-o la doar cateva saptamani.

“Ori, asa ceva nu se putea intâmpla din cauza topirii gheturilor, afara doar de cazul in care Terra nu a fost lovita de vreun meteorit. Dar din ce stim noi, in perioada de acum 10.000 – 12.000 de ani, nici un meteorit nu a lovit Pamântul”, afirma Codrin Niculescu, paleontolog si biolog. Domnia sa insa are o terorie foarte interesanta, desprinsa parca din filmele SF. Ipoteza sa pleaca de la basoreliefurile si scrierile foarte vechi in care nici un popor din antichitate nu mentioneaza Luna, celebrul astru al noptii. Ori, daca Luna ar fi fost atunci in apropierea Pamantului, este imposibil ca acest lucru sa nu fi fost remarcat de cei vechi, buni astrologi, care urmareau mersul astrelor pe cer si influenta lor asupra vietii oamenilor. Si atunci, inseamna ca Luna nu a fost dintotdeauna satelitul natural al Pamantului.

“Mai mult ca sigur ca, in momentul in care Terra a primit Luna, Pamantul intreg a cunoscut activitatea dezastruoasa a marilor valuri. De exemplu, urmele lasate in Hawai atesta ca pe acolo au fost valuri ucigase – cum le spunem noi – sau tsunami, cum le numesc japonezii, inalte de cateva sute de metri. E posibil ca pe Arges sa avem de-a face tot cu un val imens, nu cu o inundatie catastrofala” .
In sprijinul teoriei sale, domnul Niculescu aduce lipsa aproape completa a sedimentelor de animale marine pe linia pe care se intinde padurea preistorica. “Lipsa aceasta ne arata clar ca zona nu a fost una marina, permanenta, ci a fost inundata pur si simplu intamplator. Iar compozitia nisipului sarat a conservat foarte bine copacii”.

Bizara fortificatie de lemn

Dar nu padurea subterana a fost cea mai interesanta descoperire a arheologilor veniti la fata locului. Intr-una din zile, sapatorii au scos la iveala o constructie bizara din lemn, alcatuita sub forma unei mici fortificatii.

Cu toate astea, nu s-au gasit deloc schelete umane sau de animale, in conditiile in care s-a presupus ca respectiva constructie nu s-a ridicat singura.

“Unde au disparut cei care au construit ciudata fortificatie de lemn, este iarasi o intrebare fara raspuns. Pe de o parte, e posibil ca valul urias sa-i fi surprins pe locuitori iar ulterior trupurile lor, luate de apa, sa fi fost mâncate de animalele marine. Dar la fel de posibil este ca locuitorii sa fi aflat din timp despre iminenta valului ucigas si sa se fi retras pe inaltimile muntilor. Si atunci, daca acceptam cea de a doua ipoteza ca fiind mai plauzibila, de unde puteau sti niste primitivi ca oceanul va matura zona Agesului?”
Referitor la cetatea descoperita, locuitorii sunt convinsi ca nu a fost vorba de o fortificatie in sine, ci despre casa lui... Noe. Numai asa poate fi explicata lipsa pietrelor din fortificatie, prin aceea ca era vorba doar de o casa de locuit, fortificata impotriva actiunilor unor animale. Unii oameni de stiinta sustin ca in perioadele de mari transformari continentale, animalele – si mai târziu oamenii – paraseau unele zone periculoase pentru altele mai ferite de primejdii. Asa s-a intâmplat, probabil, si cu fortificatia de lemn, locuitorii acesteia migrând, pur si simplu, catre o zona mai sigura. Pornind de la padurea antica descoperita pe linia Argesului, ulterior s-au facut sapaturi in partea opusa, pe Valea Prutului.
Si... surpriza. Au fost descoperite depuneri stratificate de nisip cu aceeasi compozitie ca si cel din sudul tarii si datând din aceeasi perioada de timp, respectiv sfârsitul paleoliticului si inceputul neoliticului. Doar paduri nu au fost gasite de data aceasta, dar probabil ca zona nu era una impadurita, ci una de cimpie.
“In acel moment am fost pusi in fata unei intrebari fara precedent. Ce fel de val putea sa mature intreg cuprinsul tarii si sa aiba o inaltime de peste 100 de metri? Cum s-a format acel val? A devastat doar teritoriul României sau toata Europa? A fost un val oceanic, cu apa sarata sau un val cu apa dulce?”

Copacii milenari

Dincolo de ipotezele cercetatorilor, locuitorii din Mihailesti continua sa scoata din carierele de piatra trunchiurile vechi de mii de ani si sa le arda in sobe. Pe ei nu-i impresioneaza faptul ca distrug acele vestigii arheologice aproape unice in lume. Lor le e frig si nu au cu ce se incalzi. Le e foame si trebuie sa gateasca inca pe plite, pastrate si acestea din batrâni, dar niste batrâni mai apropiati de zilele noastre. Si distrug copaci care au câtiva metri grosime, asa cum probabil nu vor mai creste niciodata pe aceste meleaguri. Florea Dumitru imi spune:

“Domnule, noi suntem unicat in lumea asta. Noi nu mergem la padure ca sa taiem vreun copac. Noi mergem sa dezgropam copacii de care avem nevoie pentru foc. Si numai Bunul Dumnezeu stie cum au ajuns pomii astia sub nisip. Cei mai batrâni spun ca asa au ramas de la Potopul cel mare de pe vremea lui Noe.” Deocamdata nici o ipoteza nu a fost pe deplin demonstrata. Iar numarul copacilor milenari descreste de la o zi la alta... Trebuie oare sa condamnam localnicii pentru ca incearca sa supravietuiasca distrugând urmele trecutului? La urma urmelor, nu asa au facut dintotdeauna oamenii? Fiecare civilizatie noua a distrus-o pe cea veche. Si se pare ca nu din rautate, ci din simpla dorinta de a supravietui.

Dragomara
01 Oct 2009, 21:11
Un articol foarte interesant:

Colesterolul, o problemă?

Mijloacele media au introdus o adevărată anxietate generală: teama de colesterol.
Oameni de o splendidă sănătate telefonează la cabinet şi cer, cu o voce tremurândă programare pentru "colesterol". Buletinul de analize le adânceşte angoasa, aducându-i pe marginea disperării. "Am două sute. E grav, dom' doctor ?"

Răspundem: nu, nu este grav.
Valoarea normală a colesterolului în România este 280 mg la 100 de ml de sânge.
Dacă este aşa, cum s-a ajuns totuşi că marea majoritate a laboratoarelor tipăresc buletine de analize pe care deja valori de 181 de mg % sunt trecute ca anormal de mari ?
Ei bine, aici este o altă poveste. Una discret ruşinoasă pentru tagma noasră medicală, dar care totuşi trebuie spusă.
Pacienţii sunt rugaţi să nu mai spună nimănui că au aflat de la mine cele ce urmează.
Dacă totuşi vor spune, atunci să nu scrie, iar dacă vor scrie, să nu semneze.
Dacă, totuşi, nesocotind acest sfat, vor semna, eu declar de pe acum că nu ştiu nimic şi că sunt cu totul străin de cele scrise mai jos.

Secretul este că scăderea valorii normale a colesterolului în sânge a urmat o curbă paralelă şi cu puţin ulterioară descoperirii unor medicamente care au proprietatea de a scădea colesterolul.
Astfel, în anii '80, singurul medicament cu această proprietate principală era acidul nicotinic.
Acesta era foarte ieftin şi, dealtfel, avea reacţii adverse importante, care îl făceau de utilitate atât de restrânsă, încât era departe de a trezi interesul firmelor de medicamente. De aceea, cei care vor deschide orice carte de medicină anterioară anului 1980, vor citi acolo valoarea normală a colesterolului, care este de 280 mg %, aşa cum am spus. Intervalul 260-280 mg % impunea atenţie şi regim, dar nu tratament medicamentos.
Odată cu descoperirea unor medicamente mai specifice, care scad colesterolul în mod mai eficient, mai scumpe şi aflate sub patent, interesul firmelor de medicamente pentru această clasă a crescut enorm. Cum numărul pacienţilor cu hipercolesterolemie reală era mic, specialiştii în marketing au făcut diferite socoteli, din care a reieşit că, dacă valoarea normală ar coborî de la 280 la 260 şi medicilor li s-ar induce ideea că este neapărat nevoie de tratament medicamentos cronic peste această valoare, firmele producătoare ar avea numai de câştigat. Cum, cel puţin oficial, valorile normale din fiziologie nu sunt stabilite de firmele de medicamente, ci de medici în baza unor studii, au început a se întruni "vârfurile cercetării medicale", mai întâi în congrese o dată la doi ani prin capitale europene, mai nou în congrese anuale prin locaţii mult mai exotice.
La astfel de "întruniri ştiinţifice mondiale", de regulă însoţite de un bogat program cultural-artistic (de la degustări de licori la safari) există deja obiceiul ca medicii participanţi să prezinte lucrări "ştiinţifice", în care se pretinde, folosindu-se cu multă măiestrie posibilităţile largi ale statisticii, că valorile normale sunt mai mici decât se credea, că există riscuri serioase pentru sănătate la valori care ar fi fost O.K. înainte de congres, că aceste date noi ridică serioase probleme de sănătate publică etc.

Să mai observăm că ceea ce este valabil pentru colesterol este valabil şi pentru valoarea normală a tensiunii arteriale şi (în măsură ceva mai mică) pentru glicemie.
Extrapolând, putem prevedea încă de pe acum că, dacă mâine va apărea un medicament care să modifice grupa sangvină, poimâine o mare parte dintre cititorii acestei pagini vor afla că suferă de o grupă sangvină de-a dreptul toxică.

Tratamentul hipercolesterolemiei
Dacă valoarea colesterolului este până la 260 mg %, nu este necesar nici un tratament, aşa cum am spus mai sus, deoarece nu putem vorbi de hipercolesterolemie în această situaţie.

Dacă valoarea colesterolului este între 260 şi 279 mg %, este recomandabilă ţinerea unui regim cu evitarea excesului de colesterol, împreună cu repetarea determinării colesterolului şi a fracţiilor sale (raportul HDL versus LDL, dacă nu a fost făcut)

Dacă valoarea colesterolului este între 280 şi 299 mg % este necesar un regim hipocolesterolemiant, cu evitarea smântânei, untului, laptelui gras, cărnii grase şi cu limitarea numărului de gălbenuşuri la 4 pe săptămână (albuşurile nu conţin colesterol).
Se recomandă un regim bogat în peşte (minimum 2 kg pe săptămână) şi folosirea cu generozitate a cimbrului şi usturoiului.
Toate fructele sunt indicate, dar merele ocupă primul loc în această privinţă.
Din 6 în 6 luni se face evaluarea rezultatelor regimului, dozându-se atât colesterolul total, cât şi fracţiile lui.

Dacă valoarea colesterolului este de 300 mg % sau peste, recomand tratament medicamentos.
De regulă cu Vasilip o tabletă de 10 mg pe zi imediat înainte de masa principală, sau o altă schemă în funcţie de datele culese la consultul medical.
Reevaluare după 3 luni, pentru a vedea dacă dozele sunt eficiente.

Tipuri de întrebări frecvente:
Am colesterolul 245, buletinul de analiză îmi dă această valoare în chenar negru şi în dreptul ei scrie: "above normal range". Şefa laboratorului, când mi-a înmânat buletinul de analiză, m-a rugat să stau jos. Vecinii şi cei din familie sunt îngroziţi de cât de mult colesterol am, iar medicul cardiolog mi-a prescris să iau 6 tablete de Sortis pe zi, spunându-mi că în caz contrar am să fac infarct.

Ce este de făcut ?
Răspuns: dacă încă nu aţi citit articolul acesta, citiţi-l.
Laboratorul dă valorile normale în funcţie de ce valori normale se introduc cu ajutorul tastaturii, nu în funcţie de valorile medii a unui grup de 85, 90 sau 95 % dintr-un eşantion considerat sănătos, aşa cum ar trebui, potrivit unei definiţii ştiinţifice a "normalului".
Vecinii şi cei din familie sunt victimele campaniilor media, iar cardiologul ar vrea să primească invitaţie şi sponsorizare şi la congresul de anul viitor de la Ouagadougou.
Dacă nu credeţi toate acestea, intraţi în primul anticariat şi uitaţi-vă în orice carte de medicină anterioară anului 1980 şi vedeţi cât este colesterolul normal.

Am auzit că uleiul de porumb nu conţine colesterol, e adevărat ?
Răspuns: nici un ulei nu conţine colesterol, deoarece plantele nu sunt capabile să sintetizeze colesterol ca atare. Deci, orice fruct sau legumă sau cereală este la fel de bună din punctul de vedere al regimului în cazul unei hipercolesterolemii, iar un număr mic de plante sunt în mod deosebit indicate, de exemplu: merele, usturoiul, cimbrul.
Este esenţial să nu mâncaţi de loc: carne grasă şi smântână şi să mâncaţi cât mai puţine gălbenuşuri de ou, care sunt saci cu colesterol. Dimpotrivă, peştele este foarte indicat. Orice fel de peşte şi cu precădere, în mod paradoxal, peştele gras. Deşi laptele şi multe brânzeturi conţin colesterol, ele nu cresc în mod semnificativ colesterolul dacă sunt folosite în cantităţi prudente.

Tratamentul medicamentos al colesterolului are reacţii adverse ?
Răspuns: Orice medicament, începând cu banala aspirină, are reacţii adverse.
Cu deosebire un tratament cronic, care se ia cu lunile şi anii, are posibile riscuri. Aceasta nu înseamnă să nu luăm medicamente de loc, ci să o facem atunci când, în urma unui raţionament medical, medicul nostru consideră că beneficiul scontat este mai mare decât riscul potenţial.
Urmez un regim strict vegetarian, şi totuşi colesterolul meu nu scade sub valoarea de 280 mg %.

De unde atâta colesterol, dacă eu în ultimele săptămâni am mâncat numai urzici şi mere ?
Răspuns: Această situaţie (relativ rară) în care vă aflaţi se explică printr-o tulburare reală de metabolism. Aşa cum spuneam, celulele animale sintetizează colesterol, iar cele umane nu fac excepţie. Uneori această sinteză este în exces. Va trebui să urmaţi un tratament medicamentos, în principiu toată viaţa, tratament în lipsa căruia există un mare risc să suferiţi de una sau mai multe din numeroasele boli favorizate de excesul de colesterol: cardiopatia ischemică, accidentul vascular cerebral, etc.

Am colesterolul mărit, dar nu suport să mănânc peşte, iar usturoiul îmi face rău.
Ce este de făcut ?
Răspuns: În loc de peşte, puteţi folosi numeroasele suplimente alimentare care conţin acizi omega-nesaturaţi, iar în loc de usturoi, încercaţi tablete de usturoi de la farmacie.
De asemenea, la farmacie sau la plafar mai puteţi găsi combinaţii din plante pentru ceaiuri hipolipemiante.

Colesterolul meu total este normal, dar raportul HDL-LDL nu este bun. Ce trebuie să fac ?

Răspuns: afectarea raportului dintre "colesterolul bun", adică HDL şi "colesterolul rău", adică LDL are importanţă mai ales în cazurile în care colesterolul normal este crescut sau are valori la limită.
Deci, în cazul dv nu se poate vorbi de hipercolesterolemie.
O importanţă mai mare acordată peştelui în alimentaţie ar fi indicată, totuşi.

Mereu aud despre marea problemă a colesterolului crescut. Dar eu am colesterol scăzut, sub limita normală. E vreo problemă ?
Răspuns: nu, deoarece nu există boli care să fie declaşate de prea puţin colesterol, aşa cum există în cazul invers. Totuşi, unele studii sugerează o legătură între colesterolul scăzut (sau la limita inferioară) şi depresie, fără a se putea preciza dacă e vorba de o legătură de tip cauză-efect sau de o corelare de altă natură.

Dr Mihnea DRAGOMIR
Bucureşti, 16 iulie 2008

nume
02 Oct 2009, 22:49
Apropo de discutiile despre criza :

"De obicei, acest gen de titlu se refera strict la afaceri. Cred insa ca la noi lucrurile stau altfel - putem lichida orice, con�*tea�*za numai scara la care se lucreaza. Asa ca, la ca�*pi�*to�*lul „sfar�*ma tot”, am devenit adevarati profesionisti, ba chiar s-a for�*mat, la nivel guvernamental, o echipa imbatabila.

Sa exemplificam: Romania e pe butuci, ca sa-ti dai sea�*ma de asta poti fi si analfabet, nu conteaza. Dar cum fa�*li�*men�*�*tezi o natiune? Totul este sa parcurgi cativa pasi. Primul este sa pui pariu cu agricultura si apoi sa-l pierzi. La un moment dat, o sa observi ca „fermierul de subzistenta” este piesa de baza pentru a putea tine sub control cel putin 40% din populatia Romaniei. Carne de tun in loc de carne de pui - asa ar spune Moromete. Al doilea sfat, sa nu-ti vinzi tara pe nimic, doar forta de munca. La inceput, ca sa nu dai de ba�*nuit, or sa apara ceva investitori dornici sa-si reduca o parte din costurile de productie din tara de origine.

Nu te in�*grijora, nu va dura mult - miscarile sociale si scandalurile din sis�*temul bugetar iti vor aduce linistea mult dorita. Un pa�*ra�*dox? Nicidecum, toate acestea te vor scuti de efortul de a face re�*forma pentru ca, nu-i asa, o sa fii nevoit sa cedezi la pre�*siu�*nile sindicale.

Nu in ultimul rand, salariile mici iti vor permite sa controlezi restul de 60% din populatie. Apoi, intareste birocratia. Ce poate fi mai naucitor decat sa-ti petreci ju�*ma�*tate din viata la ghiseu? Nimic. Vei descuraja din start orice initiativa cinstita si vor lua amploare ingineriile financiare, coruptia, lehamitea. A patra sugestie este sa tratezi fiecare cetatean, inca de la nastere, ca pe un potential infractor. Il va enerva permanent si isi va irosi mai tot timpul incercand sa demonstreze ca nu a facut nimic rau.

Evident, din cauza birocratiei, nu va reusi niciodata. In al cincilea rand, des�*fiin�*teaza sistemul educational si elimina valoarea din societate. Pare greu? Nu. Trebuie doar sa numesti cate un ministru in�*competent, dar harnic, la Ministerul Educatiei si la cel al Cul�*turii. La fiecare doi ani. Ceea ce vor realiza ei acolo va depasi orice asteptari. Nu mai repari in zeci de ani.

Alta regula: nu dezvolta infrastructura. Nu de alta, dar in momentul in care falimentul national se va desavarsi, nu-ti va mai folosi la nimic o autostrada. Si, uite-asa, am ajuns intr-un punct crucial. Pentru a saptea regula trebuie sa te intorci putin la problema fortei de munca - sub pretextul ca aduci bani in tara, in�*curajeaza exportul a vreo trei milioane de romani care sa munceasca in Occident. Sau aiurea.

O sa scapi de cei mai buni oameni, de cei mai calificati. Incompetentii vor fi ma�*jo�*ritari, asa ca procesul de selectie pentru echipa ta va deveni mult mai usor. A opta sugestie tine de politica - sa furnizezi plebei, periodic, un „inamic public”. Poate fi un nume propriu, o clasa sociala sau profesionala. Tot ce trebuie este sa canalizezi atentia lumii in alte directii. Ai mare nevoie pentru regula cu numarul noua: enerveaza toate statele vecine, aliatii vechi sau noi, fa-ti un dusman chiar si din Marea Nea�*gra.

Bun, pentru a definitiva procesul de suprimare a natiunii ai nevoie si de noroc. Cum ban la ban trage, asa si dezastrele trag la oamenii loviti deja de soarta: ce poate fi mai frumos pe coliva nationala decat o criza economica si financiara? Nimic. Daca ea nu vine, provoaca una. E mult mai simplu de�*cat credem. "

10 reguli de urmat pentru a falimenta o tara. Ghid romanesc
de Edward Pastia

illotempore2002
02 Oct 2009, 23:02
Nume,

puteai sa bagi si tu asta la topicul dedicat in mod special Crizei, acestei persoane deosebite, o Personalitate as putea spune devreme ce toata lumea vbeste despre ea si scrie la gazete despre ea.

Dragomara
04 Oct 2009, 19:55
Aşteptând Nobelul... pentru Literatură. Tomas Transtroemer, un poet suedez ale cărui haiku-uri le-am citit (din întâmplare) este unul dintre favoriţi. :P - link Jurnalul Naţional. (http://www.jurnalul.ro/stire-magazin/nobel-fara-favoriti-522941.html)

Uite şi o poezea de pe poezie.ro

A fost
poezie [ ]
- fragment -

Moartea e numai o raniţă pe care-o depun
la capătul drumului,
o umbră cenuşiu-plumburie,
ce se topeşte-n lumină.

Moartea e numai plugul
ce răstoarnă pământul vietii,
pâinea tare de secară
ce ne curăţă dinţii.

Moartea e doar un fugar
care-o ia înainte,
un dezertor
ce ne încredinţează parola

Moartea e doar un gard de mărăcini,
în jurul unor flori de lumină:
podoaba întunecată ce ne-ngăduie
să intrăm la serbare

(Tomas Tranströmer, evident tanti de la Jurnalul i-a pocit numele. :( Aici sunt cărţile apărute la
Polirom. (http://www.polirom.ro/catalog/autori/transtromer-tomas))

Judex
04 Oct 2009, 20:31
'o' cu umlaut se transcrie 'oe'. :D

Dragomara
04 Oct 2009, 21:43
'o' cu umlaut se transcrie 'oe'. :D

Nu ştiam că în limba română numele proprii provenite din alte limbi se transcriu. :-O

Judex
04 Oct 2009, 22:31
In orice limba, daca nu ai posibilitatea sa folosesti semnul respectiv, transcrii dupa regula impusa de limba de provenienta. In romana sunt acceptate doua variante: cea cu transcrierea 'oe' (sau ue, ae etc) si cea in care folosesti doar litera fara umlaut.

moltisanti88
04 Oct 2009, 23:10
Aşteptând Nobelul... pentru Literatură. Tomas Transtroemer, un poet suedez ale cărui haiku-uri le-am citit (din întâmplare) este unul dintre favoriţi. :P - link Jurnalul Naţional. (http://www.jurnalul.ro/stire-magazin/nobel-fara-favoriti-522941.html)
Sunt oare singurul visator care il vede pe Dylan castigator?

Dragomara
05 Oct 2009, 05:29
Un ONG îl acuză pe Gabriel Garcia Marquez că face apologia prostituţiei infantile. (http://www.jurnalul.ro/stire-arte/un-ong-il-acuza-pe-gabriel-garcia-marquez-ca-face-apologia-prostitutiei-infantile-522869.html)
=)) =))

Floydman
06 Oct 2009, 12:30
http://www.cotidianul.ro/drumul_romanilor_a_rezistat_2_000_de_ani_al_lui_be rceanu_doi-100073.html

no comment.

Judex
06 Oct 2009, 15:26
http://www.cotidianul.ro/drumul_romanilor_a_rezistat_2_000_de_ani_al_lui_be rceanu_doi-100073.html

no comment.
Ba comment! Ati vazut ce autostrada a facut Bechtel la noi?

Floydman
06 Oct 2009, 17:54
inca n-a facut decat niste terasamente si niste elemente de structura cam crapate. asta nu se cheama autostrada.

Judex
06 Oct 2009, 18:35
Cand au facut contractul? Acum 5 ani? Pai e posibil sa faci doar niste terasamente?

Floydman
08 Oct 2009, 11:00
zvonul pe care l-am auzit a fost ca atribuirea contractului firmei Bechtel a fost un fel de conditie/taxa pentru integrarea in NATO si ca guvernul Nastase de pe atunci nu a avut practic alta solutie.

Dragomara
08 Oct 2009, 20:40
Despre noi,

Nascuti la inceputul anilor 70 - 80, vedem acum in anul 2008 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani. Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici despre razboaie sangeroase, dar avem cultura generala, pentru ca asta insemna ceva o data. Suntem ultima generatie care a jucat "Ascunselea" , "Castel", "Ratele si vanatorii", "Tara, tara! Vrem ostasi", "Prinsea","Sticluta cu otrava", "Pac Pac", "Hotii si vardistii", ultimii care au strigat "Un doi trei la perete stai", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa), primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu CD-uri.
Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca.
Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere.
Noi am fost ultimii "Soimi ai Patriei" si ultimii "Pioneri".
La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza...Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari.
Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills , Melrose Place , Twin Peaks, Dallas .. si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor.
Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum, sau pustile alea absolut superbe cu apa.Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii. Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala.
Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys si Take That, si inca nu auzisem de manele singurele melodii de joc fiind
horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti dansam!
Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Abba, si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears. Am citit "Licurici", "Pif", Ciresarii, si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele sucuri "de la
TEC" fara sa ne fie teama ca "au prea multe E-uri", iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara teama de virusi.
Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit internetul. Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf.
Abia asteptam la chefuri sa jucam "Fantanita", sau "Flori, fete sau baieti", sau "Adevar sau Provocare", sau orice ne dadea un pretext sa "pupam pe gura" pe cine "iubeam"..
Noi suntem cei care inca au mai "cerut prietenia", care inca roseam la cuvantul "sex", care dadeam cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa si sa le aruncam in capul colegilor, care am completat mii de oracole, sperand ca persoana iubita va citi acolo unde scrie "De cine iti place?" ca ne place de el/ea.
Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam, parintii nostri nu au "child proof the house", ne-au trimis sa cumparam bere si vin de la alimentara, si cate un pachet de tigari de la tutungerie.
Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie, noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancuri cu Bula, noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV, noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea "Feriti-va de magarus".
Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de "first-timers" ...
Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti de-al nostru !

Vreau acasă!
:"> :"> :"> :">

halebardul
08 Oct 2009, 20:50
aoleu, cat material de studiu, frateee!

moltisanti88
08 Oct 2009, 23:23
Aparent premiul nobel pentru literatura va fi acrodat scriitoarei de origine romana Herta Müller. Iar eu sunt dezamagit.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/870957/Premiul-Nobel-pentru-scriitoarea-alungata-de-Nicolae-Ceausescu/

Dragomara
09 Oct 2009, 05:32
de citit cu atenţie... şi comentariile la articol.

Românca Herta Muller a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură (http://www.jurnalul.ro/stire-special/romanca-herta-muller-a-castigat-premiul-nobel-pentru-literatura-523412.html)

(Sursa: Jurnalul Naţional)

keepwalking
09 Oct 2009, 11:08
Nobelul pentru Pace dat lui Obama!!
ia mai da-i in pizda ma-sii!!!

Dragomara
09 Oct 2009, 11:17
... subscriu. Dacă ar fi fost un OM cu judecata limpede, cu simţ al istoriei etc l-ar fi refuzat, însă te pomeneşti că tipul o fi crezând că într-adevăr îl merită! :((

... ca-n viaţă, vb unui cântec. :|

moltisanti88
09 Oct 2009, 11:21
Oamenii o sa-l urasca si mai mult pentru asta. Ce a facut concret pentru a merita premiul? Nu s-au schimbat prea multe, iar el era cu schmbarea. ce tampenie. asta o pot trece la topicul ala cu lucruri care ne enerveaza ingrozitor. X(

Pitbull
09 Oct 2009, 11:21
Sunt obamofil, da' zäu cä-i ridicol de prematur!
Mai întâi sä-i dea timp sä FACA CEVA CONCRET, si pe urmä mai vedem!

L.E. - Gând la gând cu bucurie, Molti!

paul_aramis
09 Oct 2009, 12:10
cum dom'le să nu-l merite? păi n-a zis el că anu' ăsta termină cu războiu' de la iraku'? a zis! nu a început să reducă numărul de soldaţi din zonă? ba da! au început să îi scoată şi să trimită tot mai puţini acolo. normal de altfel. că acum are nevoie de ei în afganistania. ăştia p'acilea taman au dat o ştire cum că pe anu' ăsta au pierdut (morţi) la afgania aproape jumate din cât au pierdut în ceilaţi 8 ani de conflict: 234 - 585. iată dom'le că tov. hussein obama ne aduce pacea-n lume. a făcut ce a promis.

Floydman
09 Oct 2009, 12:49
cum bine scria cineva recent intr-un ziar, acordarea premiului Nobel pt pace catre Obama pune SUA intr-o situatie potential dificila ca imagine politica.

Daca SUA vor ataca Iranul in mandatul sau, Obama va fi fie pus in ridicola situatie de a fi detinatorul unui Nobel pentru pace care a pornit ...un razboi fie in si mai ridicola (superpenibila pt SUA) situatie de a i se retrage acest premiu.

La fel de penibil ar sta lucrurile pentru comitetul de acordare cat si pentru prestigiul Nobel-ului in sine.

In alta ordine de idei, legat de premiul Herthei Muller, cred ca Nobel-ul are un efect de prisma asupra societatii romanesti.

Descompune si arata clar, dintr-un anumit unghi, ca in cazul unui spectru de lumina, tarele acestei societati in relatia sa ultra-defectuoasa , si in cele din urma RUSINOASA, cu propriile sale valori autentice, pe care esueaza in a le descoperi, promova, respecta.

Faptul ca Premiul nu a fost atribuit niciodata Romaniei, insa a fost atribuit catorva romani, mereu pentru alte state ale lumii (cazul Palade, cazul d-nei Muller) , cat si faptul ca exista romani care aveau sanse reale sa castige nu au fost sustinuti de Statul Roman (era sa zic Tara lui Papura Voda) spun multe despre noi, ca tzara.

Dragomara
11 Oct 2009, 07:33
şters!

Dragomara
13 Oct 2009, 11:28
şters!

keepwalking
13 Oct 2009, 11:37
daca apar manifestari neplacute dupa citirea mesajului de mai sus, adresati-va medicului sau farmacistului :)

Dragomara
14 Oct 2009, 18:25
şters!

Dragomara
14 Oct 2009, 19:18
şters!

Judex
14 Oct 2009, 19:29
Ei, iata ca se poate. :D

Dragomara
14 Oct 2009, 19:41
şters!

Dragomara
15 Oct 2009, 05:29
şters!

Gospin
15 Oct 2009, 10:00
Omfg, am citit cu atentie, unele lucruri le stiam, majoritatea nu.
Dragomara you`re a genious:-bd !

Dragomara
19 Oct 2009, 05:20
şters!

Cinemania
21 Oct 2009, 15:46
http://www.adevarul.ro/articole/cluj-tragedie-in-centrul-clujului-un-mort-si-trei-raniti-intr-un-accident-rutier.html

+

http://www.napocanews.ro/2009/10/gabriel-hilote-impotriva-cetatenilor-nevinovati.html

Dragomara
27 Oct 2009, 16:50
şters!

Floydman
02 Nov 2009, 10:50
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6394982-monde-oameni-legati-fostul-regim-comunist-conduc-astazi-romania.htm

o consemnare a articolului din Le Monde care spune totul foarte clar si la obiect, despre Ro

Judex
03 Nov 2009, 09:15
Interesting... :-?
http://www.jurnalul.ro/stire-special/romania-de-azi-este-imaginea-starii-de-rau-525965.html

Pitbull
03 Nov 2009, 13:38
Nu mä mir - doar se stie ce-a fost (si ce e) toasu' gradu' Felix. :-&

Airlight
10 Nov 2009, 21:47
http://www.ziare.com/actual/cultura-generala/11-10-2009/adrian-paunescu-scriitorul-cel-mai-apreciat-de-romani-946774

Pitbull
10 Nov 2009, 22:26
Cätä, bine ai revenit! :)
Hai te rog - don't make it a one time only! Hai te rog, okay? Bine?

Altfel, bine prins articolasul! Surprinzätor, semnificativ si... într-adevär: BATE FILMUL!

Airlight
12 Nov 2009, 00:06
Bah, ignore my last post. Alea sunt vrajeli ziaristice menite sa ne umfle umorile.

Uite aici ceva ce nici Rasvan Radulescu nu cred ca stie sa scrie: http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111236807/Actualitate/Santajul-Chirieac-Rosca-la-seful-ANI-Episodul-2-Terorizarea-lui-Macovei.html

(nu cititi doar, ascultati inregistrarile audio)

keepwalking
12 Nov 2009, 08:08
Bah, ignore my last post. Alea sunt vrajeli ziaristice menite sa ne umfle umorile.

Uite aici ceva ce nici Rasvan Radulescu nu cred ca stie sa scrie: http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111236807/Actualitate/Santajul-Chirieac-Rosca-la-seful-ANI-Episodul-2-Terorizarea-lui-Macovei.html

(nu cititi doar, ascultati inregistrarile audio)

Iti dai seama ca rosca stanescu si chirieac stiau ca vor fi inregistrati, ca doar discutau cu seful ANI. Si cred ca stiau inclusiv ca inregistrarea va fi data publicitatii. Dar nu aveau nici un motiv sa impiedice acest lucru. Au vrut sa le arate tuturor cam care e valoarea lor de piata a santajului, pentru ca unii sa le stie de frica.

Airlight
12 Nov 2009, 15:45
Nu asta zic Gabi; daca asculti cu adevarat dialogul dintre cei doi (srs nu apare in episodul asta) poti sa desprinzi o lume continuta, un univers infractional cu gulere albe mai cumplit ca la Mamet si mai real decat orice bucata "realista" din vreun film romanesc. Indicii de compromis enorm, de obedienta crasa, de decadere mult dincolo de putinta regenerabilului - e un tablou vivant real si fascinant prin abjectie.

Doi prieteni.

keepwalking
12 Nov 2009, 23:11
Nu asta zic Gabi; daca asculti cu adevarat dialogul dintre cei doi (srs nu apare in episodul asta) poti sa desprinzi o lume continuta, un univers infractional cu gulere albe mai cumplit ca la Mamet si mai real decat orice bucata "realista" din vreun film romanesc. Indicii de compromis enorm, de obedienta crasa, de decadere mult dincolo de putinta regenerabilului - e un tablou vivant real si fascinant prin abjectie.

Doi prieteni.

perfect de acord.
pe mine m-a frapat limbajul.
daca lui rosca stanescu ii poti pune in gura mostre de trivialitate fara sa tresari, la chirieac nu ma asteptam sa si-o bage la fiecare trei fraze.
vorba aia, omul arboreaza o mina savanta in toate emisiunile de analiza politica, e pro-european, pro-nato, pro, pro, pro.

Pitbull
12 Nov 2009, 23:29
Desi nu e de mirare (se stie de mult ce hram poartä alde Felix Voiculescu, Rosca Stänescu si securistii lor), nu-mi pot reprima complet starea de "incredibil...!"

Judex
12 Nov 2009, 23:44
Hai sa fim seriosi... Votati-l pe Basescu!

Airlight
13 Nov 2009, 18:03
Sa stii e una, dar n-am avut niciodata pana acum privilegiul sa observ 'live' pana unde au patruns mizeria si compromisul in oamenii publici de astazi.

Show not tell e in cazul asta foarte filmic si, ca urmare, foarte eficient ca portret.

Still on-topic, but on a totally different note, azi nu zboara, dar poate maine: http://www.arcaspace.ro/

Rise high.

Nobody777
05 Dec 2009, 11:30
Invazia extratereştrilor în Montevideo, un film pe YouTube care a trimis regizorul la Hollywood

http://beta.realitatea.net/invazia-extraterestrilor-in-montevideo--un-film-pe-youtube-care-a-trimis-regizorul-la-hollywood_690430.html

Judex
24 Dec 2009, 20:58
Ati auzit de Ion Barladeanu?
http://www.hotnews.ro/stiri-6760552-video-ion-barladeanu-artist-plastic-fost-homeless-dat-seama-toata-lumea-simplu-din-gunoaie-ajunga-asa-celebru-fie-aplaudat-scena-deschisa.htm

keepwalking
25 Dec 2009, 12:23
Papa Benedict dat jos la slujba de Craciun:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8430118.stm

http://www.youtube.com/watch?v=tpDffQJjm9c&feature=fvsr

redmen
25 Dec 2009, 12:36
Ce idioata.

Windom
25 Dec 2009, 12:40
Bestial.=)) =)) =))
Se pare ca dupa Inglourious Basterds si la Vatican nazistii iau la greu suturi in cur.=))

Pitbull
25 Dec 2009, 13:17
Neinteresant.
Biata femeie e bolnavä.
Il mai stiti pe nebunul äla care l-a stropit cu cernealä pe Emil?
Cu patru ani înainte, se gudura pe lângä el, în itari, ie, laibär si clop.
In 2006, demonstra în fata T.N.B. pentru reînfiintarea P.C.R.
Psihopati ahtiati dupä atentie. Atât.

manwithamoviecamera
25 Dec 2009, 13:21
Bestial.=)) =)) =))
Se pare ca dupa Inglourious Basterds si la Vatican nazistii iau la greu suturi in cur.=))
ce vrei sa spui? ca papa e nazist? sau stramosii lui? gestul e absolut deplasat si total nepotrivit cu evenimentul si morala creshtina. mi-aduc aminte de cantareatza sinead o'connor care a rupt fotografia papei ioan paul in fatza spectatorilor. sunt acte de bravura. nu i-as numi bolnavi, ci doar niste manifestantzi. bolnav era cel care l-a ucis pe lennon.
dar berlusconi a luat-o bine, unii zic ca a fost facatura, inca un pretext sa se opereze estetic.

Windom
25 Dec 2009, 13:25
249
Cin' sa fie, cin' sa fie?:-? Buna de postat si la Recunoasteti personajul...