PDA

View Full Version : "Avatar"

Pages : 1 2 [3] 4

E.Floares
12 Jan 2010, 14:28
warcraft - regizat de sam raimi - o sa apara in anii ce vor urma (cica 2011). vedem atunci ce si cum.

>:)

Macar de ala se stie ca are la baza un scenariu adaptat dupa joc.
Avatar cica ar fi original si chiar nominalizat la Oscar. :-&
"The fuck?!"

pipes
12 Jan 2010, 14:30
warcraft - regizat de sam raimi - o sa apara in anii ce vor urma (cica 2011). vedem atunci ce si cum.

>:)

Macar de ala se stie ca are la baza un scenariu adaptat dupa joc.
Avatar cica ar fi original si chiar nominalizat la Oscar. :-&
"The fuck?!"

Nasol. Shit happens.
Eu zic sa purtati niste doliu in acest sens. Poate si niste ritualuri voodoo. Cine stie?

Redy
12 Jan 2010, 14:32
EFlores, esti fundas. Analiza ta se bazeaza pe jumatate pe lucruri auzite de tine din cine stie ce surse si te contrazici ( artistic vorbind ) in cateva paragrafe. Sunt totusi curios care e acea asemanare cu Matrix pentru ca sunt sigur ca ai pus-o acolo doar din auzit-o si nu ai trecut-o prin filtrul cerebral.

Presupunerile tale intra in curentul cocalaristic, pentru ca nu sunt studiate sau luate oficial, sunt ce ai auzit tu cand mergeai cu autobuzul. Bine, daca erai doar un Gigel pe forum ca mine probabil ca nu-i mare bai dar sa inteleg ca esti si "scriitor" ? :D Faci si tu ca CTP cand spunea ca Cameron lucreaza la scenariu de 15 ani. :))

Stiu ca nu-i usor sa admiti ca ai dat-o in maracini dar sa stii ca "metaforele" nu se folosesc cu copy-paste si trebuie sa aiba sens.

De treaba cu Cameron, laudele, meritele si calculatorul le-ai evitat pentru ca nu ai cum sa argumentezi asa gogomanii. Sigur oamenii cumpara revista pentru ce ai scris tu ? :D

Chambord
12 Jan 2010, 14:33
Eh, unii mai au... ca altfel nu ar mai lua revista.

cum o cheama ?

E.Floares
12 Jan 2010, 14:47
EFlores, esti fundas. Analiza ta se bazeaza pe jumatate pe lucruri auzite de tine din cine stie ce surse sau ca te contrazici ( artistic vorbind ) in cateva paragrafe. Sunt totusi curios care e acea asemanare cu Matrix pentru ca sunt sigur ca ai pus-o acolo doar din auzit-o si nu ai trecut-o prin filtrul cerebral. Presupunerile tale intra in curentul cocalaristic, pentru ca nu sunt studiate sau luate oficial, sunt ce ai auzit tu cand mergeai cu autobuzul. Mai presus de atat, ai scris articolul ala intr-o revista ? LOL

Stiu ca nu-i usor sa admiti ca ai dat-o in maracini dar sa stii ca "metaforele" nu se folosesc cu copy-paste si trebuie sa aiba sens. :D

Nu sunt atras de fotbal, merci.

Se aseamana cu Matrix, prin faptul ca protagonistul se conecteaza la un aparat, pentru a patrunde intr-o alta lume. Matrix acolo, Pandora aici. Adevarul e ca trebuie sa fii geniu ca sa vezi asemanarea asta.
Nu merg cu autobuzul, dar recunosc ca am adoptat unele idei in articolul meu pentru simplul fapt ca sunt complet de acord cu ele si ca am gasit in timpul vizionarii filmului argumente pentru care Avatar nu este original.

pipes
12 Jan 2010, 14:49
@E. Floares

Birth Name: Laurence Wachowski
Nume de scena: Lana Wachowski
Alternate names: The Wachowski Brothers | Larry Wachowski

Documentati-va inainte de a va cere scuze gratuit si de a nu intelege la ce se refera o intrebare. Acolo erai intrebat ce asemanari sunt cu The Matrix si nu cum il cheama pe Lana/Larry - care oricum e "corect" (eu nu l-am cautat la "oua", deci le las pe amandoua....).

Slaba opozitia zilele astea. Slaba de tot. :)

Chiar vreau sa-mi indicati filmul ala 100% original (din ultimii 20 de ani)... Shoot!

StefanDo
12 Jan 2010, 14:54
Am vazut ieri ninja assassin si pe generic era trecut larry, nu lana

ca se mai imbraca in femeie din cand in cand nu inseamna ca si-a schimbat si sexul ;)

E.Floares
12 Jan 2010, 14:59
@E. Floares

Documentati-va inainte de a va cere scuze gratuit si de a nu intelege la ce se refera o intrebare. Acolo erai intrebat ce asemanari sunt cu The Matrix si nu cum il cheama pe Lana/Larry - care oricum e corect.

Chiar vreau sa-mi indicati filmul ala 100% original (din ultimii 20 de ani)... Shoot!

Logic ca stiam ce ma intrebi. Doar ca nu mi s-a parut atat de provocatoare intrebarea ta, incat sa-ti raspund concret.
Era un raspuns dat la misto, Sherlock, asa cum era si atacul tau asupra articolului meu (:|

Imi pierd timpul cu voi. :((

Judex
12 Jan 2010, 15:02
Mai multa atentie la folosirea figurilor de stil, Floarese. In salata de fructe nu se pune zahar!

pipes
12 Jan 2010, 15:02
@E. Floares

Documentati-va inainte de a va cere scuze gratuit si de a nu intelege la ce se refera o intrebare. Acolo erai intrebat ce asemanari sunt cu The Matrix si nu cum il cheama pe Lana/Larry - care oricum e corect.

Logic ca stiam ce ma intrebi. Doar ca nu mi s-a parut atat de provocatoare intrebarea ta, incat sa-ti raspund concret.
Era un raspuns dat la misto, Sherlock, asa cum era si atacul tau asupra articolului meu (:|

Nu era intrebarea mea, Connor MacLeod !!!
Eu doar constat si ma minunez de ce imi vad ochii.....

StefanDo
12 Jan 2010, 15:06
o discutie f. matura, intr-adevar

pipes
12 Jan 2010, 15:07
pai imi cer scuze, dar eu nu l-am intrebat nimic. oricum afirma ce s-a zis in mod repetat si a pierdut si firul discutiei. asta e.
si cum e ninja assasin? :)

E.Floares
12 Jan 2010, 15:09

Nu era intrebarea mea, Connor MacLeod !!!
Eu doar constat si ma minunez de ce imi vad ochii.....

Esti sigur?
Ca aratati la fel (ca sa nu mai spun de gandire).

pipes
12 Jan 2010, 15:11
Foarte sigur si imi asum responsabilitatea celor exprimate oricand.
Posibil sa fie un mod de gandire asemanator, dar nu vad ce e rau in asta. Nu ne ridicam la valoarea ta? Nu pricep care e problema.
Afirmatiile tale sunt nefiltrate personal, auzite din gura in gura ca mai toate aberatiile si exagerarile de la acest capitol.
Pacat!

ricutza
12 Jan 2010, 15:27
Se aseamana cu Matrix, prin faptul ca protagonistul se conecteaza la un aparat, pentru a patrunde intr-o alta lume. Matrix acolo, Pandora aici. Adevarul e ca trebuie sa fii geniu ca sa vezi asemanarea asta.

Nu e Matrix nici primul film nici ultimul in care protagonistul se conecteaza la un aparat pentru a patrunde intr-o alta lume. Deci daca te bazezi doar pe asta, argumentul tau nu prea sta in picioare mai ales ca totusi in Avatar, Pandora chiar e o lume reala.

E.Floares
12 Jan 2010, 15:28
Ti-ai raspuns singur intrebarilor. Intrebari pertinente asupra articolului vad ca nu mai exista.
Multumesc si-o zi buna!

Windom
12 Jan 2010, 15:34
Ti-ai raspuns singur intrebarilor. Intrebari pertinente asupra articolului vad ca nu mai exista.
Multumesc si-o zi buna!

E o lupta cu morile de vint, crede-ma... Been there and it doesn't worth the effort.;)

pipes
12 Jan 2010, 15:36
windom, te rog sa ai bunul simt sa comentezi un film dupe ce il vezi. macar de acum incolo. si mai lasa tragismele. ca nu suntem pe muntele Gaina.........

Disciple
12 Jan 2010, 16:24
Si cei ce apara filmul si cei ce il injura au aceeasi problema: exagereaza copilareste!
Stati si disecati filmul intr-un mod atat de plictisitor incat nici voi nu mai intelegeti ce spuneti.
James Cameron nu este tocmai regizorul care sa il iei la bani marunti ca in cazul lui Kubrick, Lynch, Tarkovski, etc.
Omul are niste filme bazate pe niste povesti simple, extinse ca si detaliu si care sunt splendid lucrate - take it or leave it!
Nu il vad sa vina sa scoata un film care sa fie si de consum si de continut pentru ca omul se pricepe sa faca filme de consum(tre' sa fim onesti si sa recunoastem), stie sa le vanda, sa ii multumeasca pe spectatori, pe critici(totusi "Avatar" a avut recenzii excelente) si pe producatorii carora le baga milioane de dolari in buzunare.
E unul dintre cei mai importanti regizori ai ultimilor 25 de ani, iar ultimul sau film este o sarbatorare vizuala completa.

pipes
12 Jan 2010, 16:30
si cine a afirmat contrariul celor spuse de tine? :)
oricum, felicitarile mele pentru interventie. de bun augur si mult mai buna decat majoritatea celor spuse aici (inclusiv unele dintre comentariile mele).
peace!

PoliFanAthic
12 Jan 2010, 19:23
Hm, ma gandesc ca a fost asta pe aici, comic.

http://web.me.com/pascalboogaert/Site/foto3.html

pipes
12 Jan 2010, 21:24
Hm, ma gandesc ca a fost asta pe aici, comic.

http://web.me.com/pascalboogaert/Site/foto3.html

va rog sa o mai afisati de 123459834 de ori.........

E.Floares
12 Jan 2010, 21:25
@zxcvbnm:

Eh, ce sa-i faci... la asa film, asa articol.

Uite alt articol, facut pentru un film a carui vizionare chiar a meritat efortul:
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96412&page=6

pipes
12 Jan 2010, 21:59
regret ca ati inceput sa confundati teatrul cu cinematograf-ul.......
pe langa fapul ca iti faci reclama gratis, continui in aceeasi bataie de joc. pacat din nou.

E.Floares
12 Jan 2010, 22:01
Dragut rezultatul momentan al polului de pe IMDb :)

What would you like to see as the primary story/focus in an Avatar sequel?
Votes
I am not tuned into the Avatar universe.
2594
(34.7%)
I don't care what the focus is -- I just want to see the sequel in general!
860
(11.5%)
I would like to see an altogether different story idea.
729
(9.8%)

pipes
12 Jan 2010, 22:03
Poll-ul arata asa:

Votes
I am not tuned into the Avatar universe.
2607
(34.7%)
I don't care what the focus is -- I just want to see the sequel in general!
865
(11.5%)
I would like to see an altogether different story idea.
736
(9.8%)
I'd like to see a focus on not just the Na'vi, but all of the tribes on Pandora.
726
(9.7%)
I'd like to see some sort of prequel, actually.
707
(9.4%)
I would like the sequel to pick up right where Avatar left off.
674
(9.0%)
I hope the story moves away from Pandora and onto the planet Polyphemus (or one of its other moons).
528
(7.0%)
I would like to see humans return to Pandora for a second battle.
350
(4.7%)
I'd like to see Jake and Neytiri travel to Earth!
330
(4.4%)

A total of 7523 votes were collected.

si acum concluzioneaza ce ai inteles tu din acest poll? aici e partea complicata.

Disciple
12 Jan 2010, 22:05
Emiliane, prietene si eu sunt de parere ca ai cam exagerat acolo unde nu este cazul, iar multe din pasajele cronicii tale seamana suspect de mult cu unele din cronica lui Pitbull.
Ai dreptate in unele puncte, dar am impresia ca ai judecat filmul fara sa te gandesti unpic mai mult la el.
Si uite, daca ma intrebi pe mine "Paranormal Activity" nu merita deloc efortul fiind plictisitor, ostentativ, sec, neinspirat si nici nu se pune problema in a fi vreun spectacol vizual.

pipes
12 Jan 2010, 22:07
Box Office Mojo:

Do you want to see a sequel to 'Avatar?'
74.7% Yes.
16.0% No.
9.3% I don't care.
4,064 users polled. (This poll is now closed.)

How many times will you see 'Avatar' in theaters?
37.0% Twice would be nice.
21.7% Once and I'm done.
16.9% Three times the charm.
16.9% Four times, maybe more.
6.8% No interest in seeing it in theaters.
0.6% Walked out during the first time.
3,157 users polled. (This poll is now closed.)

pipes
12 Jan 2010, 22:11
IMDb Daily Poll
NEW! Discuss past/current daily polls, and propose new polls
From Cinematical's list of the Best Sci-Fi Movies of the Decade, which would you pick as your favorite?
Votes
Star Trek 1925 (15.4%)
Children of Men 1922 (15.3%)
WALL·E 1833 (14.6%)
Donnie Darko 1529 (12.2%)
The Prestige 1370 (10.9%)
Sunshine 373 (3.0%)
A.I.: Artificial Intelligence 368 (2.9%)
The Matrix Reloaded 318 (2.5%)
Moon 306 (2.4%)
War of the Worlds 176 (1.4%)
The Chronicles of Riddick 145 (1.2%)
Primer 113 (0.9%)
Sky Captain and the World of Tomorrow 109 (0.9%)
The Road 67 (0.5%)
Dreamcatcher 50 (0.4%)
Mission to Mars 46 (0.4%)
The Box 17 (0.1%)

A total of 12533 votes were collected.

E.Floares
12 Jan 2010, 22:16
Poll-ul dat de mine are aproape 8000 de raspunsuri (iar in America e abia 17:15) si imi spune ca cel putin 60%, din cei care au raspuns, prefera sa nu mai revada planeta Pandora... ever!

Si uite, daca ma intrebi pe mine "Paranormal Activity" nu merita deloc efortul fiind plictisitor, ostentativ, sec, neinspirat si nici nu se pune problema in a fi vreun spectacol vizual.

Bogdane, tocmai asta e motivul pentru care nu te intreb pe tine. :)

pipes
12 Jan 2010, 22:19
DOAMNE, va rog frumos faceti ceva cu omu asta......
cum se poate asa ceva?
ai citit restul poll-ului? toate sunt pentru o continuare. vor doar sa vada cam ce s-ar dori sa iasa in continuare si sunt in stransa legatura cu filmul. deci 100%-40%=60% pentru. momentan.

Disciple
12 Jan 2010, 22:20
Era vorba doar de o expresia nu ca opinia mea ar conta prea mult pt tine, dar e destul de paranormal (:)) ) sa compari un mix de thriller cu horror duzinist cu un blockbuster spectaculos vizual si simplu ca poveste.

shadowofnight
12 Jan 2010, 22:21
Mult va place sa va mai certati...
Avatar nu e o capodopera, dar nici un dezastru. Cred ca ati/s-a stabilit asta cu cateva pagini in urma...:-/
Nah, macar acum ati inceput cu poll-uri si nu reluati aceleasi subiecte dezbatute pe laaarg in ultimele 25 pagini....

pipes
12 Jan 2010, 22:23
shadow, de mult nu mai e un topic despre film.
unii am ajuns "luptatori de gherila" sau ceva de genul. problema mea e ca ma lupt cu neatentia, superficialitatea si lipsa de profesionalism a unora.

E.Floares
12 Jan 2010, 22:30
[
ai citit restul poll-ului? toate sunt pentru o continuare. vor doar sa vada cam ce s-ar dori sa iasa in continuare si sunt in stransa legatura cu filmul. deci 100%-40%=60% pentru. momentan.

Hai sa-ti desenez:

Votes
I am not tuned into the Avatar universe. Adica nu-i excita filmul.
2607
(34.7%)

I would like to see an altogether different story idea. Povestea sucks.
736
(9.8%)

I'd like to see some sort of prequel, actually. In care nu apare Pandora, logic. Sau nu stii ce inseamna prequel?
707
(9.4%)

I hope the story moves away from Pandora and onto the planet Polyphemus (or one of its other moons). Nu le place, dom'le, Pandora asta, parca e kitch asa.
528
(7.0%)

34,7 + 9,8 + 9,4 + 7 = 60,9% nedoritori sa revada Pandora...

pipes
12 Jan 2010, 22:32
....................................... ma las pagubas.

Redy
12 Jan 2010, 23:32
Pai ce sa discuti cu Floricel, scriitorasul de colt de bloc, cand talentul lui este copy-paste-ul. :) Un pudel coafat cu pretentii de pitbull fioros.

Mi-a placut insa explicatia lui la sondajul IMDB. :))

Eh, ce sa-i faci... la asa film, asa articol.
Defapt este: Asa autor, asa articol. Quote-ul original e insa al lui Pitbull. Pana si raspunsurile sunt copiate. :))

PoliFanAthic
13 Jan 2010, 12:25
Viata asta, ce face din noi.

Anahin
13 Jan 2010, 13:34
Am vazut avatar saptamana trecut...m-a prins filmul...cu toate ca la inceput cand au aparut "omuletii"aia m-am speriat un pic:) E ok filmul...Merita vazut...

Gloria
13 Jan 2010, 14:32
S-a prins cineva, pana la urma, la ce foloseau chestiile de pe frunte, pe care Na'vi si le puneau cand zburau?

TheDork
13 Jan 2010, 16:12
Cred ca sunt un fel de "gogles" ca sa nu le intre vantul in ochi

cremaxx
13 Jan 2010, 16:17
Or fi camere de luat vederi.?:D

E.Floares
13 Jan 2010, 22:04
Asta e una din "chestiile" alea pentru care trebuie sa dai search pe google sau pentru care ar fi trebuit sa-ti fi pus scenariu pe ecran. :))

TheDork
14 Jan 2010, 12:26
Sau sa-ti functioneze cel putin un neuron dar se pare ca e mai greu pentru unii

gionloc
15 Jan 2010, 15:01
Vir aci povestea despre Avatar, ca tot amintea Pitbull pe dincolo de ea, intregeste topicul si ii exact asa cum o gasiti pe LiterNet, via Tribuna :)

Coelho cu efecte speciale – Avatar

În ceea ce priveşte ideile din film, Cameron e un fel de Paolo Coelho. Dă dovadă de o înţelepciune bătrînească, de povestitor trecut prin viaţă, care nu găseşte cele mai potrivite cuvinte să ne transmită simţirea sa, dar care caută neîncetat să ne împartă credinţele sale umaniste. Pe care cu siguranţă le înţelege toată lumea. Să respectăm natura, că e o fiinţă vie, care simte durere şi care ne poate răsplăti dacă o îngrijim, să nu sprijinim războaiele şi să nu milităm niciodată pentru război, doar pentru diplomaţie, să privim toate relele cauzate în trecut de imperialism - fie el britanic, portughez, spaniol sau francez - şi să ştim că şi cel de azi (un imperialism economic) e la fel de dăunător. În cîteva cuvinte, să fim conştienţi de implicaţiile pe care le au opţiunile noastre politice şi sociale.

Melodramă science-fiction cu viziuni panteiste, în care codrul e frate cu băştinaşul, în care natura grăieşte prin semne (precum un oracol) şi ascultă rugile locuitorilor locali (ai Pandorei), în care planeta are conştiinţă, precum în Solaris, în care unele personaje trăiesc o realitate secundă prin intermediul unor avatar-uri (alter-ego-uri create prin îmbinarea genelor proprii - umane - cu gene ale celor de pe Pandora, luna planetei Polyphemus, unde ne conduce Cameron în aventura filmului) cam ca în Matrix, în care asistăm la căsătoria alter-ego-ului unui pămîntean cu cea mai importantă reprezentantă a clanului Na'vi (ca să unească şi să împace cît de cît speciile), cam ca în Pocahontas al studiourilor Disney, şi multă tehnologie angajată în construirea unei lumi care, vizual, este uluitoare. Asta propune Avatar. În afara elementului vizual şi a iureşului tehnologic prin care a fost creată latura vizuală nu sînt lucruri nemaipomenite.

Personajele sînt construite simplist, antitetic, încît să fie cît mai la îndemînă cînd vine vorba de a le plasa pe axa binelui şi a răului, iar uneori rostesc replici care n-au nicio legătură cu povestea de pe ecran. Cum e cazul colonelului american Miles Quaritch, răul cel mai rău din film, militar fanatic angajat de o companie de exploatare minieră să pună locuitorii Pandorei cu botul pe labe în cazul în care s-ar fi împotrivit dorinţelor corporatiste americane. Hodoronc-tronc, colonelul se trezeşte să spună că "We will fight terror with terror" atunci cînd realizează că bieţii reprezentanţi ai clanului Na'vi de pe Pandora, indigeni super-paşnici şi simţiţi, n-ar prea vrea să se mute din copacul-casă sub care se aflau zăcămintele de minereu mult dorite de pămînteni. Aşadar, nici peste o sută cincizeci de ani, cînd se petrec evenimentele imaginate de Cameron, nici atunci nu vom fi scăpat de moştenirea lăsată de Bush Jr. Faza e că, avînd în vedere alura colonelului şi fixaţia sa de a nimici clanul Na'vi, cuvintele sale nu prea au niciun haz, nici acestea cu răspîndirea terorii, nici acelea în care soldaţii săi sînt anunţaţi că au părăsit Kansas-ul de ceva timp; sînt doar reprezentările îndoielnice prin care personajul e menţinut într-un cadru cît mai banal din punct de vedere uman.

Destul de ilar, însă, e MacGuffin-ul în jurul căruia e ţesut conflictul filmului. Numele minereului rîvnit de pămînteni poartă numele de unobtanium, nume-omagiu adus tuturor materialelor cu proprietăţi ieşite din comun care populează cărţile şi filmele science-fiction.

Partea bună în ceea ce priveşte noul proiect semnat de Cameron e că elementele îndoielnice ale filmului pot fi trecute cu vederea fiindcă Avatar e un basm. În basme Făt-Frumos reuşeşte să-l răpună pe zmeu cu o ultimă smucitură, cu un ultim efort, în basme mai sînt şi artificii de tip deus ex machin prin care eroii sînt salvaţi exact atunci cînd încă mai e posibilă salvarea lor. Pînă la urmă - şi cu atît mai mult aici - rezolvările acestea sînt tot o formă de a fi în ton cu panteismul poveştii (intervenţiile acestea vorbesc despre posibilitatea persoanei de a relaţiona cu divinul) şi sînt delicioase şi datorită potenţialului lor cultic de rit new-age. Doar e vorba despre ecologie, despre revenire la natură, despre Univers ca un tot unitar, viu, în care elementele comunica între ele, un Univers în care indivizii umanoizi-albaştri se integrează înseriaţi în meditaţii de tip yogin sau în dansuri precum cele din culturile africane.

Mai mult, în cele o sută şaizeci de minute ale filmului, rareori veţi avea ocazia să meditaţi propriu-zis la vorbele şi reacţiile de moment ale personajelor. Vizual, filmul e pur şi simplu copleşitor. Peisajele de pe Pandora te invită să te cufunzi relaxat în scaun şi să îţi laşi privirea să colinde spaţiul imaginat de Cameron, un spaţiu floristic şi faunistic extrem de bogat, care rivalizează cu ceea ce putem vedea în El laberinto del fauno, Jurassic Park şi Lord of the Rings luate la un loc.

Avatar a costat mult, dar e un film care poate explica fiecare dolar cheltuit printr-un spectacol onest, fără pretenţii intelectuale ieşite din comun, dar cu o calitate imagistică pe care filmul de consum cu motor CGI nu a mai atins-o într-un asemenea grad.

zxcvbnm
15 Jan 2010, 18:03
Coelho cu efecte speciale – Avatar

Că Marquez fără efecte speciale s-a mai vizionat nu demult, cu dragoste, înaintea gripei porcine, iar dezamăgirea a fost mai lungă decât coada lui Jacksully.
Cel mai potrivit titlu de cronică !

(Paolo Coelho) ... care nu găseşte cele mai potrivite cuvinte să ne transmită simţirea sa ...

“ne” ? Care noi ! Dacă te sui în turnul Chindiei cu cei asemenea ţie, cuvintele “coelhiene” nu prea se aud bine, dar pentru oastea turcilor câtă frunză câtă iarbă, ele cu siguranţă fredonează cum nu se poate mai potrivit. Nici 200 de cozi de na’vi puse cap la cap nu făceau cât coada de la H. Kretzulescu.

Melodramă science-fiction cu viziuni panteiste, în care codrul e frate cu băştinaşul, în care natura grăieşte prin semne (precum un oracol) şi ascultă rugile locuitorilor locali (ai Pandorei), în care planeta are conştiinţă, precum în Solaris, în care unele personaje trăiesc o realitate secundă prin intermediul unor avatar-uri (alter-ego-uri create prin îmbinarea genelor proprii - umane - cu gene ale celor de pe Pandora, luna planetei Polyphemus, unde ne conduce Cameron în aventura filmului) cam ca în Matrix, în care asistăm la căsătoria alter-ego-ului unui pămîntean cu cea mai importantă reprezentantă a clanului Na'vi (ca să unească şi să împace cît de cît speciile), cam ca în Pocahontas al studiourilor Disney, şi multă tehnologie angajată în construirea unei lumi care, vizual, este uluitoare.

John Locke stă pe plajă şi priveşte în răstimpuri către tabăra de naufragiaţi. Contemplativ, scoate cuţitul de vânătoare şi ciopleşte o frază luuungă, asemenea lui Llosa şi Lobo Antunes. Nu mai avea mult şi-o depăşea şi pe cea din “Cristos versus Arizona”.
Dar cum el e cel mai profund, şi nu Jack sau Sawyer de zilele trecute, fragmentul ăsta e palimpsestul care sintetizeaza Avatar, dar numai dacă se decupează primul şi antepenultimul cuvânt.

Privind prin lentila panteistă a lui Spinoza, Avatar e un Einstein cu efecte speciale.
Sau teoria totului pictată pe pânză ecologică într-o ramă umanistă.

... un Univers în care indivizii umanoizi-albaştri se integrează înseriaţi în meditaţii de tip yogin sau în dansuri precum cele din culturile africane.

Probabil Vaticanul va fi la fel de încântat ca după Patimi, văzând că vecinii din univers sunt prinşi atât de primitiv în ritualuri tribale şi filmul e mai ecumenic decât s-ar fi vrut.
La o eventuală parodie probabil hore de na’vi îşi vor mişca codiţele în ritmuri de “I like to move it” de Madagascar.

Puţine sunt lucrurile confuze (cum ar fi postarea de gionloc şi Last edited by Pitbull), bucăţile extrase cu forcepsul dintre dinţii colonelului + titulatura prozaică (?!) de “unobtanium”.

O cronică a unui om care nu şi-a trimis avatarul la film şi l-a vizionat el însuşi.

cremaxx
15 Jan 2010, 18:10
:)) ce nume are cel de sus,cred ca e bun sa joace in Avatar 2.

Pitbull
15 Jan 2010, 23:27
Bäi Cremaxxe, vezi cä "cel-de-sus" stii cine e! O:-) Färä blasfemii neprincipiale, bäi tovaräse! X(

Apropo, pentru cei care mor de grija altora: mesajul lui Gionloc e last edited by Pitbull din motive tehnice: Gionloc e unul dintre putinii ghinionisti cärora, din cauza nu se stie cäror nepupäturi de setäri, nu le inträ bine codurile de italics si bold în mesaje - asa cä ne-am sincronizat prin telefon si i le-am rezolvat. (Damn, încä o teorie a conspiratiei copromisä! :| Life sucks and then you die... =(( )

cremaxx
16 Jan 2010, 19:55
Bai Pitbul ,stiu ca nu-ti place avatar dar nu stiam ca nu-ti plac si alte comentarii ale celor care te contrazic.Cel de sus e cel care a scris deasupra mea.Si nu il cunos
.Nici macar pe cel de pe al 2-lea nivel de deasupra.Asa ca nu stiu la ce te referi....r vb de Film sau ..?

Pitbull
16 Jan 2010, 20:02
"Am fäcut un banc... N-ati observat." :|
(Vistrian Roman, Ronald Brewster-Wright, "Pluralul englezesc", Teatrul Mic, Bucuresti, 1978)

cremaxx
16 Jan 2010, 20:10
"Am fäcut un banc... N-ati observat." :|
(Vistrian Roman, Ronald Brewster-Wright, "Pluralul englezesc", Teatrul Mic, Bucuresti, 1978)

Mda.Probabil e un banc ,dar din pacate din ce am citit eu nu am realizat asta si nici macar acum.
Poate din lipsa de inspiratie sau din lipsa de click-uri ,Daca e asa atunci scuze pt.neglijentele mele cuvinte scrise aiurea.:)

Pitbull
16 Jan 2010, 20:14
No problem, Crem! :)

pipes
18 Jan 2010, 12:18
no comment. hahahahahahahahahaha!
eliberati-va "oftica"! aici si acum!......
sa inceapa balariile cu Oscar-ul..... si tot asa.

p.s. mwhahahahahahahahah! this is my evil laugh! :)

Chambord
18 Jan 2010, 12:59
Mircea Cartarescu da putzin de pamant cu Avatar

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/882840/SENATUL-EVZ-Vis-si-scamatorie/

pipes, redy ... sho pa el !!
Cum isi permite nesimtzitu asta sa vorbeasca asa de cel mai bun film al tuturor veacurilor?! Auzi si se mai da scriitor !! X( N-am vazut atata tupeu de la inventarea rotzii incoace !

marius_em
18 Jan 2010, 13:06
Fara nici o legatura cu Avatar, sau cu opera sa, eu nu mai am nici un respect pentru Cartarescu dupa articolele din evz, in care practic ii lingea tarzaneii lui Basescu, la un nivel absurd chiar si pentru cei mai inflacarati basescieni.

pipes
18 Jan 2010, 13:13
chambord, spre surprinderea ta, l-am avut ca profesor la Universitate. un om deosebit (la momentul respectiv). nu ii cunosc foarte bine prezentul (deci ma abtin de la noi caracterizari). are tot dreptul sa aiba opinii. poate are dreptate. dar macar l-a vazut. aviz pentru altii.
eu nu promovez filmul si nu am facut-o niciodata. meteahna mea e alta. nu mai revin asupra ei.
si pe langa multe alte genuri si filme, sunt un admirator al Avatar-ului (cu bune si rele). punct.

p.s. nu inteleg de unde atatea porniri d-astea neanderthaliene.......?!?!?
p.s.2 chambord, inca mai suferi de complexul provincialului? credeam ca ati trecut peste. cand am injurat eu pe cineva? unde, cand si cum? tu vrei sa fiu de acord cu toti meseriasii de pe forum care nici macar nu au vazut filmele pe care le critica?

Chambord
18 Jan 2010, 13:18
@marius: Fara nici o legatura cu Avatar dar esti pe langa, bro ! Era cat de echidistant putea fi dar avea o OPTIUNE si era normal sa si-o manifeste. Fuck off cu socialistii aia de PSD-isti. Alegerile s-au terminat iar aici e topicul Avatar unde ar trebui sa ne luam injuraturi de la pipes/redy nu sa facem politica.

ozz
18 Jan 2010, 13:26
Pana cand ruleaza? Vad ca la toate cinemaurile ultima zi e joi 21.01. Este intradevar ultima zi cand ruleaza Avatar? Daca nu, cum imi pot rezerva un loc pentru Sambata?

pipes
18 Jan 2010, 13:27
.................... :)
hai, salvati-l voi!

illotempore2002
18 Jan 2010, 13:27
@ Pipes, Marius_em, Chambord etc

Mai dar rai sunteti, mai baieti....:x

pipes
18 Jan 2010, 13:29
rai, da' buni........ :)

Chambord
18 Jan 2010, 13:30
ooo, d-ra illo B-) poftiti de fiti si dvs rea cu noi !

marius_em
18 Jan 2010, 13:52
@marius: Fara nici o legatura cu Avatar dar esti pe langa, bro ! Era cat de echidistant putea fi dar avea o OPTIUNE si era normal sa si-o manifeste. Fuck off cu socialistii aia de PSD-isti. Alegerile s-au terminat iar aici e topicul Avatar unde ar trebui sa ne luam injuraturi de la pipes/redy nu sa facem politica.

Da, de acord. Sa suga socialistii aia de psd-isti, si liberalii aia de pnl-isti, si ... ce-or fi... aia de pdl-isti. Eu nu mai spun nimic.

ozz
18 Jan 2010, 13:55
Poate imi raspunde si mie cineva la intrebare ... pana cand mai ruleaza Avatar in IMAX si cum pot rezerva un bilet pentru sambata sau vineri?

StefanDo
18 Jan 2010, 14:11
avatar o sa sa ruleze la imax pana cand o sa se goleasca salile (deci inca multa vreme de acum), iar rezervare faci sunand la numarul de telefon 021 407 00 00

ozz
18 Jan 2010, 14:18
Mersi mult de info

Redy
18 Jan 2010, 18:15
Mircea Cartarescu da putzin de pamant cu Avatar

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/882840/SENATUL-EVZ-Vis-si-scamatorie/

pipes, redy ... sho pa el !!
Cum isi permite nesimtzitu asta sa vorbeasca asa de cel mai bun film al tuturor veacurilor?! Auzi si se mai da scriitor !! X( N-am vazut atata tupeu de la inventarea rotzii incoace !

Am analizat un pic din textul lui pe un alt forum. Nu vreau sa ma repet. :D Daca te arde asa tare sa vezi ce am spus atunci poti citi aici (http://forum.computergames.ro/40714619-post47.html). Insa nu cred ca te intereseaza si ai crezut ca daca mi-ai postat parearea unui Gigel care-i "cult in cap" m-ai dat gata. Si se vorbea aici de forme fara fond. :))

Disciple
18 Jan 2010, 19:15
Am citit si eu articolul "venerabilului" si omu' e superficial prin faptul ca se ascunde in spatele unor expresii complicate si sententioase.
Nu vreau in ruptul capului sa exagerez cu adulatia pentru "Avatar", dar cand vad ca o "recenzie" de film o da in pseudo-discurs rasuflat de intelectual in blugi trecut prin filtre politice mi se face greata. Sunt sigur ca daca ar fi venit Cameron si s-ar fi pisat imprastiat pe "Orbitor" ar fi venit Cartarescu si s-ar fi uitat de sus: "De cand esti tu frate critic literar???".
E limpede ca unii cauta sa critice filmul cu ostentatie cautandu-i cusururi pana si in cele mai mici pavilioane. Si e pacat. Ca se duce dracu' toata magia unui film frumos.

pipes
19 Jan 2010, 18:39
incepe distractia!
"Box Office Mojo According to a report in the Los Angeles Times, 'Avatar' is unexpectedly being pulled from 1,628 2-D screens in China this week. After only two weeks in theaters, 'Avatar' is the highest grossing film in Chinese history, banking over $75 million USD."
http://latimesblogs.latimes.com/entertainmentnewsbuzz/2010/01/avatar-pulled-from-2d-screens-by-chinese-government.html

p.s. nu mai intru in detalii........

Redy
20 Jan 2010, 08:53
Featurette de 22 de minute cu multe informatii despre ce s-a intamplat in spatele camerelor: http://www.collider.com/2010/01/19/22-minute-featurette-on-creating-the-world-of-avatar/

gigabyte
20 Jan 2010, 16:58
În China, filmul „Avatar” va fi scos de pe marile ecrane începând cu 23 ianuarie.

http://www.capital.ro/articol/avatar-inlocuit-in-china-cu-un-film-despre-confucius-130726.html

S-a sinucis după ce a văzut filmul "Avatar".

http://www.realitatea.net/filmul-ava...ia_695473.html

buticut
20 Jan 2010, 17:40
S-a sinucis după ce a văzut filmul "Avatar", datorita lipsei sprijinului familial.b>

<a href="http://www.realitatea.net/filmul-ava...ia_695473.html" target="_blank" rel="nofollow">http://www.realitatea.net/filmul-ava...ia_695473.html

FIXED! Mi-e greata de parintii care arata mereu cu degetul spre altii si refuza sa-si asume responsabilitatea. Acuzand Avatar, distrage atentia de la faptul ca ea nu i-a fost alaturi fiicei, ca sa treaca peste depresie. E ca si cum ai da vina pe jocuri ca sunt prea violente, atunci cand copilul tau a comis o crima, cand de fapt tu nu ai fost acolo pentru el, ca sa previi acest lucru.

Cinemania
20 Jan 2010, 20:26
Si totusi, ce naiba o fi asa depresiv in Avatar ??

E.Floares
20 Jan 2010, 21:36

Scenariul original, de firma. Duh!

redmen
20 Jan 2010, 22:07
E ca si cum ai da vina pe jocuri ca sunt prea violente, atunci cand copilul tau a comis o crima, cand de fapt tu nu ai fost acolo pentru el, ca sa previi acest lucru.

Aleluia!

ElFenomeno
24 Jan 2010, 21:52
Titanicul s-a scufundat. din nou. :D

Redy
25 Jan 2010, 08:58
Era timpul. Asteptam urmatorul film care va bate Avatar. :)

gigabyte
25 Jan 2010, 09:04
Probabil va fi un film tot de James Cameron ( poate Battle Angel ) ;)

Hattifnatt
25 Jan 2010, 21:15

Pt mine a fost depresiv gandul ca am dat atatia bani ca sa il vad la IMAX :)

Judex
25 Jan 2010, 21:54
Aha, mai bine sa te uiti la el pe iPod, imaginea si efectele vizuale nici nu conteaza cand ai parte de o poveste atat de profunda si zguduitoare.

Hattifnatt
25 Jan 2010, 23:56
Cred ca si mai bine citesc doar scenariul :)

Judex
26 Jan 2010, 00:16
De la Pocahontas?

StefanDo
26 Jan 2010, 17:43
in sfarsit

Judex
26 Jan 2010, 23:09
In sfarsit ce? 'Avatar' e tare tocmai daca-l vezi pe ecran mare, eventual 3D.

pipes
29 Jan 2010, 22:29
"in sfarsit-ul" era pentru mine. ca eu sunt mai mic si nu stiu sa apreciez filmele bune. :)

SoX
31 Jan 2010, 23:22
Lasand la o parte bugetul, efectele speciale, criticile pro si contra sau profiturile filmului Avatar, as dori sa focalizez asupra subiectului central al acestuia. Daca este un unul original sau nu, parerile sunt impartite. Totusi, vizionand filmul mi-am amintit de un alt blockbuster, "Dances with Wolfes". Si de aici am inceput sa fac o legatura sinistra intre acestea doua filme.
De exemplu, ca si in "Dances with Wolves", lumea filmului "Avatar" este impartita in doua tabere, diferite din punct de vedere al dezvoltarii acestora. Astfel oamenii veniti in Pandora as putea sa-i asociez cu, coloniile europene stabilite in cele doua continente americane iar populatia bastinasa Na'vi as putea sa o asociez cu cea a civilizatiei amerindiene. In ambele filme, cei ce vor sa cucereasca noile teritorii sunt net superiori civilizatiilor bastinase.
O ciudata asemanare am identificat-o intre civilizatiile Na'vi si amerindiana. In primul rand vestimentatia sumara, a unui na'vi e aproape similara cu cea a bastinasilor americani, chiar si parul ma duce cu gandul la tribul Cheroke, cu acea creasta lasata pe spate si prinsa in coada. Cat despre arme, arcul si cutitul sunt folosite de ambele civilizatii native, Na'vi si amerindiana. Alte asemanari intre aceste doua popoare am identificat-o si in cultura lor. Dansurile si cantecele fac parte din ritualurile ambelor popoare. Ideea shamananului in Avatar este, categoric, preluata din poporul nativ al Americii, pana si legatura dintre natura si Na'vi este "copiata" din cultura lor. De exemplu, in cultura pieilor rosii copacul reprezinta legatura dintre om si zeul lor Manitou. Acest lucru il gasim si in filmul Avatar, cu acel Copac Divin (nu mai stiu exact cum era numit) venerat de populatia Na'vi.
SI ideea din Avatar cu personajul principal schimbandu-si tabara este similara cu cea din Dances with Wolfes. Chiar si scopul oamenilor din Avatar de a extrage resursele de pe Pandora ce ar costa o avere in lumea lor ma duce cu gandul la europenii ce vanau tinuturile amerindienilor pentru aurul si resursele lor.
In conluzie, subiectul filmului Avatar nu cred ca este unul ce se vrea original, ci doar sta ascuns in spatele efectelor speciale.
Insa, as vrea sa stiu si parerile cinemagistilor de aici, daca am putina dreptate facand aceste asocieri sau doar aberez...

pipes
31 Jan 2010, 23:38
windom, racoleaza-l! ce nume de cod ii dai? :)

Judex
01 Feb 2010, 00:54
Hihi, eu l-am asemuit cu 'Dances With Wolves' inca de la prima vizionare. Cinemania, parca tie ti-am zis asta chiar in sala.

Windom
01 Feb 2010, 07:18
Nevazind inca Avatarul, nu mai vreau sa dau dureri de cap unora, asa ca nu zic prea multe in necunostinta de cauza. Din ce am citit mai sus insa, asemanarile dintre cele doua filme mi se par fortate si superficiale... Nu stiu citi dintre voi ati iesit la fel de impresionati de la Avatar, cum ati iesit de la Dances With Wolves... Ultimul iti atingea (macar un pic) coarda sensibila, m-as mira ca Avatarul sa aiba acelasi impact emotional...

Cinemania
01 Feb 2010, 07:59
Hihi, eu l-am asemuit cu 'Dances With Wolves' inca de la prima vizionare. Cinemania, parca tie ti-am zis asta chiar in sala.

corect :D

Liviu-
01 Feb 2010, 08:48
Ultimul iti atingea (macar un pic) coarda sensibila, m-as mira ca Avatarul sa aiba acelasi impact emotional...

Bine pusa problema astfel. Desigur, probabil difera de la o persoana la alta, dar pe mine m-a impresionat mai mult Dances with wolves (dpdv emotional) si asta in conditiile in care l-am vazut la scurt timp dupa Avatar. Cel mai probabil din cauza ca mi-a fost mult mai usor sa simpatizez cu personajele din DwW. Are si Avatar punctele la care e peste DwW, dar din pacate regia ar putea fi singura din cele mai importante.

SoX
01 Feb 2010, 12:20
Din ce am citit mai sus insa, asemanarile dintre cele doua filme mi se par fortate si superficiale...

Intradevar, la prima vedere, asemanarile pe care le-am facut par fortate si superficiale. Insa cum spunea si Sherlock Holmes in filmul cu acelasi nume: "De fapt, detaliile marunte
sunt de departe cele mai importante"

hellsteed
01 Feb 2010, 13:09
De fapt acest Avatar la nivelul metanarativ face trimitere la mituri ancestrale, din Paleolitic, Neolitic etc. La acest nivel putem linistit sa-l asemanam cu 2001: A Space Odyssey (cu siguranta si cu LoTR). Ideea care e pana la urma: n-avem nici o sansa sa evoluam spiritual prin tehnologie. Ideea cu avatarii ( cliseul cu ADN ca sa-i atestam actualitatea) apare in miturile indiene, sumeriene, babiloniene, egiptene, grecesti. De aceea nu ni se pare nimic nou. Dar visceral parca toti am vrea sa zburam si sa calarim sa fim una cu natura, nu animal, ci spiritual. Si-ar mai fi de zis Haha...

Pitbull
01 Feb 2010, 13:29
@SoX:
Nu, rapelurile tale nu sunt deloc fortate sau superficiale! Sunt semnificative, în ceea ce priveste definirea pastisei!
Apropo, mä bucur cä te-ai adaptat; :) eu sunt cel care ti-a mutat mesajul, initial topic nou la "Film în general", aici, unde-i e locul. Welcome to cinemagia! You'll love it!

@Hell:
Foarte interesante remarcele tale. Voi reflecta la ele. Cred cä aspectele pe care le-ai sezisat jaloneazä adecvat câteva repere importante ale modului cum, ca autori contemporani, e cel mai bine sä ne raportäm la motive clasice, mitice, ancestrale...

Windom
01 Feb 2010, 13:36
Ideea care e pana la urma: n-avem nici o sansa sa evoluam spiritual prin tehnologie.

Sa evoluam spiritual catre ce anume? Ce inseamna evolutie spirituala in lumea actuala?

pipes
01 Feb 2010, 14:12
in societatea romanesca - greu de spus........ :) cred ca sunt vreo 20 de milioane de evolutii spirituale individuale. mai mult sau mai putin reusite. nici la nivel mondial nu cred ca stam cu mult mai bine.

referitor la cele tot afirmate aici - nu stiu cat sunteti de acord cu citate din wikipedia - dar imi asum riscul prezentandu-va urmatoarele:

Cameron said his inspiration was "every single science fiction book I read as a kid", and that he was particularly striving to update the style of Edgar Rice Burroughs's John Carter series.[27] The director has acknowledged that Avatar shares themes with the films At Play in the Fields of the Lord and The Emerald Forest, which feature clashes between cultures and civilizations, and that the film shares connections with Dances With Wolves, where a battered soldier finds himself drawn to the culture he was initially fighting against.

nu aduceti noutati. eu, unul, urasc comparatia cu Dansand cu lupii. chiar daca exista asemanari, mi se pare exagerata si de umplutura.

SoX
01 Feb 2010, 14:40
@SoX:
Apropo, mä bucur cä te-ai adaptat; :) eu sunt cel care ti-a mutat mesajul, initial topic nou la "Film în general", aici, unde-i e locul. Welcome to cinemagia! You'll love it!

Sincer, am ramas putin dezorientat cand am vazut ca nici dupa 3 minute de la aplicarea topicului, acesta a disparut ca magarul in ceatza :)) Chiar am vrut sa te trag putin de coada, stiind ca am pus cativa neuroni la munca pentru a scrie fragmentul ala :))

glad I found you, cinemagia

pipes
01 Feb 2010, 14:49
ce simpatici mai sunteti!
stefan dobroiu mai nou ne scrie despre Kathryn Bigelow. hahahaha! de ce oare?
răzvan boboc - observ ca nu sughite daca anunta totusi o coordonata noua a cinematografiei mondiale. buna sau rea. nu are importanta. e acolo si nu ar trebui neglijata.
so fucking predictable! :(

Alexander05
02 Feb 2010, 20:06
Salut,intentionez sa vizionez si eu filmul la cinema si ma intreb daca voi avea acces avand in vedere ca am 14 ani si 8 luni,poate cineva sa-mi raspunda precis?

shadowofnight
02 Feb 2010, 20:20
Da, te vor lasa sa vezi filmul. :)

Alexander05
02 Feb 2010, 20:35
Daca pot intra,atunci ce semnifica astea si de care ar trebui sa rezerv??

Tip Pret Cantitate
Kids 15 15.00 RON
Senior 16 16.00 RON
Student 16 16.00 RON
Regular 17 17.00 RON

shadowofnight
02 Feb 2010, 20:42
Kids - Bilet pentru copii;
Senior - Pentru pensionari;
Student - Pentru studenti/elevi;
Regular -Everything else.

Tu rezervi Student, daca zici ca ai 15 ani. :P

Alexander05
02 Feb 2010, 20:48
Pai tocmai,nu am implinit inca 15 ani,mai am 4 luni...

Liviu-
02 Feb 2010, 20:50
La film poti intra indiferent de varsta. Are rating AG=Audienta Generala. Ce ai pus tu acolo e doar o chestiune legata de pretul biletului si din cate inteleg nu asta te interesa pe tine.

Alexander05
02 Feb 2010, 20:59
Am inteles,multumesc.

SoX
03 Feb 2010, 13:59
Ma intreb daca din punct de vedere al audientei Avatar depasea un The Lord of the Rings: The Return of the King in 3D... :-?

Redy
03 Feb 2010, 14:57
ROTK a fost ultimul film dintr-o serie si nu primul. ROTK a fost o adaptare a unei carti iubite de multi.

Cred totusi ca intrebarea ta nu se vrea in legaura cu audienta ci cu banii facuti de film.

SoX
03 Feb 2010, 15:34
ROTK a fost ultimul film dintr-o serie si nu primul. ROTK a fost o adaptare a unei carti iubite de multi.

Cred totusi ca intrebarea ta nu se vrea in legaura cu audienta ci cu banii facuti de film.

In primul rand am ales The Return Of The King pentru ca a avut cel mai mare succes ca audienta si buget din toata seria The Lord Of The Rings.
Si in al doilea rand, unde e audienta mare e si cascavalul mare, deci audienta si incasarile sunt direct proportionale.

pipes
03 Feb 2010, 20:49
Ma intreb daca din punct de vedere al audientei Avatar depasea un The Lord of the Rings: The Return of the King in 3D... :-?

cred ca te referi la bani. nu? se tot discuta cu inflatia pe BOM. oricum sunt altele inaintea lui ROTK....

pipes
04 Feb 2010, 11:40
@SOX
Un articol aparut azi pe BOM, in care se lamuresc multe chestiuni (pana la aceasta data). Din pacate nici ei nu pot oferi date 100% concrete, pentru ca acestea nu exista - scrie in articol ce si cum. Sper sa te ajute aceste informatii:

"Avatar has sailed past Titanic to become the highest-grossing movie of all time. In just 47 days, Avatar has grossed $601.1 million, while Titanic made $600.8 million in its entire run and took 252 days to cross the $600 million mark.

With this milestone, Avatar has completed the triple crown of box office gross records: first, it topped the foreign-only chart on Jan. 23, then it reigned over the worldwide chart (foreign plus domestic) on Jan. 25, and now, as of Feb. 2, it resides atop the domestic chart. Its foreign haul has risen to $1.474 billion. Add in domestic, and its worldwide gross stands at an incredible $2.075 billion.

Breaking domestic down, nearly 81 percent of Avatar's gross is from 3D presentations. Normal 3D accounts for over 64 percent of the gross, while IMAX 3D accounts for more than 16 percent. That leaves the 2D theaters with an over 19 percent share of the gross.

According to the National Association of Theater Owners, the latest available statistic for national average ticket price is $7.61 for the fourth quarter of 2009. IMAX claims an average ticket price of $14.58, but, at the time of this writing, there is no official word for regular 3D presentations. A survey of theaters across the country suggests a $2 to $4 premium for 3D over 2D and a $10 average ticket price (we'll update with better data as we dig it up). With these stats one can estimate 38.7 million tickets have been sold in regular 3D, 15.2 million sold in 2D and 6.8 million tickets sold in IMAX 3D.

All told, Avatar's estimated admission count is 60.7 million thus far, or less than Titanic through the same point (47 days in). It's also less than half of Titanic's 128 million total estimated admissions. Emphasizing the impressiveness of Avatar, it took such recent blockbusters as The Lord of the Rings: The Return of the King, Spider-Man 2, The Passion of the Christ and Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith their entire runs to reach around 60 million admissions.

Unfortunately, the industry does not track admissions, only dollars. Absent proper admissions tracking, estimated admissions are determined by dividing the grosses by the average ticket prices, but this method is certainly iffy and should not be seen as definitive. It's best used for recent releases that have complete box office records, but, even then, one may know the national average ticket price but not the average for an individual movie. The audiences vary demographically and regionally for each movie, which means different average ticket prices. What's more, for a picture like Avatar, the method does not address leveling the playing field for the possible deterrent of higher ticket prices, how the 3D presentations impact 2D attendance or how 3D currently has far fewer theaters than past 2D blockbusters.

However, it's better to have an approximation than to have nothing. Only the money may matter to Hollywood, but attendance is important from an audience and cultural perspective. The disparity between Avatar and Titanic is so huge according to this method, that it is safe to say that Titanic sold a boatload more tickets.

Pointing out the estimated admissions in no way diminishes the box office achievement of Avatar. The purpose is to add perspective. There is no doubt that Avatar is a phenomenon in its own right with its own unique set of circumstances and that it stands as one of the greatest box office runs of all time. "

p.s. imi cer scuze pentru cei care nu stapanesc limba engleza. nu ma omor dupa traduceri.

SoX
04 Feb 2010, 12:49
Crezi ca si cei 100 de milioane $ cheltuiti pentru campaniile de promovare au avut un rol in a atrage publicul spre cinema?

Pitbull
04 Feb 2010, 15:11
Fii sigur! Träim în epoca "promotion"-ului, a "lobby"-urilor, a "advertising"-izärii. Campaniile publicitare si-au depäsit de mult rolul legitim de informare - acum ele manipuleazä, inventeazä nevoi, spalä creiere. Intr-un sistem normal, "Avatar" ar fi avut succesul adecvat: onorabil dar nu fulminant, asociat cu tehnica imaginii si efectele speciale, si atât. Recordul säu comercial, propriu spiritului gregar al erei actuale, e unull dintre cele mai triste din istoria culturii (în sens larg, nu valoric): abdicarea intelectului în fata detergentilor corticali.
Pentru cum si-a rânduit tehnicienii, Cameron meritä o fleicä-n plus la cinä.
Pentru cum a pervertit cultura, respectivul meritä o flegmä între felinare.

Redy
04 Feb 2010, 16:19
De ce vorbiti voi fara sa aduceti minime argumente? In primul rand nu stiu unde s-au dus aia 100 de milioane de dolari dar in Romania si in Europa in general s-a facut putina publicitate spre deloc. In afara de reclama cu Coca Cola care nu spunea pre multe nu am vazut.

In al doilea rand, in America, erau indivizi care pe forumurile IMDB se intrebau DE CE NU SE FACE RECLAMA. De ce ? Pentru ca in afara de superbowl si alte reclame generale, NU a existat nimic special pentru Avatar in materie de marketing.

Ce a contat insa a fost AVATAR DAY. Am inteles ca ar fi fost si in Romania ? Nu stiu sigur ca nu eram pe aici atunci. AVATAR DAY a existat peste tot in lume, acolo unde s-a putut. Acel lucru a fost miscarea geniala de "marketing" pentru 99% dintre cei care au fost acolo au fost impresionati de ce au vazut. Gigel a vorbit cu Costel, Costel a luat-o si pe Maricica. Amandoi apoi si-au adus si parintii sa vada ceva ce nu au mai vazut pana acum. Etc etc.

Intr-un sistem normal ar fi avut succesul adecavat ? Cum arata acest sistem "normal" ? Sau consideri normal ca oamenii sa vada drame peste drame peste drame peste drame la cinema si sub nici o forma sa le placa "entertainment"-ul in toate formele sale, de la ridicol la foarte bun? Valorie dupa care tu calculezi acest sistem normal sunt deformate de propiile blocaje pe care ti le impui sau le-ai capatat in timp. Nu vad ce e asa de apreciat la asa ceva insa am observat ca marea parte a acestei comunitati cinemagia se comporta astfel. Mai speciali nu sunteti ci doar puteti cadea in ridicol inventand sisteme "de normalitate" rupte de realitate si conforme doar cu gusturile voastre. Fiecare are limitele lui in ceea ce priveste filmele, muzica, enterainmentul etc dar ma bucur ca nu am ajuns ca unii de pe aici si sper sa nu o fac nici cu trecerea timpului.

Si totusi Pitbull, ai putea sa detaliezi partea cu marketingul si sa imi spui unde si-a depasit marketingul Avatarului rolul de informare ? Nu de alta dar altfel aberezi grav si arunci cu cuvinte aiurea fara o minima justificare. Eu care am fost interesat de filmul asta de doi ani si ceva am vazut in Romania DOAR o pancarta la Movieplex. Pe internet eu am cautat subiecte in legatura cu filmul asa ca nu pot sa spun ca m-am lovit de ele si in afara de Yahoo parca, odata cu lansarea trailerului nu am vazut mare lucru. Unde ai vazut tu de crezi ca te-ar fi influentat daca ai fi fost mai naiv si nu te-ar fi informat ci te-ar fi manipulat(lol).

Inainte sa apara primul trailer nu stia nici dracu de filmul asta. Dupa primul trailer unii au strambat din nas pentru ca se asteptau la Alien sau ceva. Dupa trailer a fost Avatar day, o reprezentatie de 30 de minute, gratis, in 3D. Dupa aceasta s-a ridicat valul de asteptare iar al doilea trailer a fost foarte bine facut. Singurul lucru in plus fata de Sherlock Holmes sau alte filme din aceasi perioada a fost faptul ca au aparut acele featturetes pentru ca filmul a avut ce arata si pentru ca nu putea sa faca acelasi lucru pentru Holmes si sa aiba o "replica desteapta" din film. Dar si acele featturete iti prezentau personajele si cam atat. Informau si nimic altceva. Faptul ca oamenilor le-a placut ce au vazut este o alta discutie si cumva asta nu iti place tie, ca le-a placut si nu ca aia au informat. Cumva trebuia sa nu le placa. Pai de ce dracu` te mai duci la film daca nu iti place ce vezi ?

Personal cred ca am urmarit lansarea filmului in cele mai mici detalii de un an. Nu a fost greu ci erau doar cateva site-uri de informare. Sunt sigur ca cei care vorbesc acum de marketing habar nu au despre ce vorbesc si iau totul dupa ureche pentru ca daca ar fi urmarit cu adevarat marketingul filmului ar fi vazut ca nu a fost nimic special si ca nu a fost o revolutie in domeniu. Astfel pseudo-criticii de marketing ar fi inteles ca filmul ruleaza si acum pe baza gurii poporului si pe baza "premiilor" pe care le-au luat, Globul de Aur mai exact.

Este Avatar ceva nou ? Da
Este tehnologia din Avatar o evolutie si o mini revolutie in materi de aspect general ? Da
Este integrarea live action-ului cu CGI facute perfect ? Nu dar in 99% din cazuri este.
Este 3D-ul din Avatar bine realizat ? Da insa nu pentru cocalari care vor sa le fie aruncate cutite in fata.
Este Avatar un "blockbuster" ? Da.

Sa presupunem ca marketingul a fost special sau ce dracu` a fost el (desi e o tampenie):

A mintit sau a informat prost publicul ? Nu.
A distorsionat lucrurile ca sa ii prosteasca pe cei care se duc la film ? Nu

Atunci unde este problema ? Pai problema e ca foarte putini de pe aici au vreo legatura cu industria cinematografica din America sau o urmaresc printr-un tub ingust si asta nu-i un lucru de rau sau ce poate fi incriminat insa tupeul si ignoranta de care dau dovada cand incearca sa vorbeasca despre ce este in afara campului lor vizual este absolut jenant. Mai jenant insa este si cand se iau in brate unul pe altul altfel formand incet incet un cerc de snobi care este greu de patruns.

Sondajul ala in legatura cu oscarurile este amuzant, pentru ca IB este apreciat asa de tare in defavoarea altor filme. Pentru ca IB are un fir liric asa de bun incat fondul a depasit forma, lol. :D

marius_em
04 Feb 2010, 16:24
Este 3D-ul din Avatar bine realizat ? Da insa nu pentru cocalari care vor sa le fie aruncate cutite in fata.

Mie imi place sa-mi fie aruncate cutite in fata.:(

R_Afc
04 Feb 2010, 16:28
Salut,intentionez sa vizionez si eu filmul la cinema si ma intreb daca voi avea acces avand in vedere ca am 14 ani si 8 luni,poate cineva sa-mi raspunda precis?
Nu te uita la Avatar(d). Mai bine, du-te "Toy Story".

Marketingul abuziv de care s-au bucurat albastreii lui Cameron, a adus la cinema si oameni peste 60 de ani, pacat ca au inceput sa sforaie dupa 60 de minute. Un lucru e cert: "Avatar", nu e nici pe departe atat de bun pe cat e facut sa para.
Si eu sunt o victima a ambalajului albastru, numit "Avatar", in sensul ca am ales pana la urma, sa-l vad la cinema.

pipes
04 Feb 2010, 17:11
si uite asa o luam de la capat. din nou si din nou.

Redy
04 Feb 2010, 18:18
Nu te uita la Avatar(d). Mai bine, du-te "Toy Story".

Marketingul abuziv de care s-au bucurat albastreii lui Cameron, a adus la cinema si oameni peste 60 de ani, pacat ca au inceput sa sforaie dupa 60 de minute. Un lucru e cert: "Avatar", nu e nici pe departe atat de bun pe cat e facut sa para.
Si eu sunt o victima a ambalajului albastru, numit "Avatar", in sensul ca am ales pana la urma, sa-l vad la cinema.

Marketingul abuziv e doar in capul tau si faptul ca nu ai stiut la ce te duci nu inseamna ca altii nu au stiut. Nu incerc sa spun ca toti care s-au dus au iesit cu o alta parere decat a ta dar avand in vedere ca acum exista o problema de genul: "In martie sa inlocuim Avatar cu Alice in Wonderland sau sa mentinem Avatar ?" inseamna ca altora le-a placut.

Daca marketingul era asa smecher cum e in capul tau atunci alte filme ar fi reusit sa depaseasca Titanicul pana acum sau crezi ca industria americana de film nu vrea sa faca bani ? Marketingul este solutia snobilor in a isi explica motivul pentru care lor nu le-a placut filmul si motivul pentru care ei sunt in minoritate. Marketingul e de vina intotdeauna. Ei sunt speciali, ei nu pot fi atinsi, marketingul nu ii misca (desi uneori cica ii face sa se duca la film), alea sunt lucruri comune doar celor de jos. Aberatii si analize puerile in ceea ce priveste un film pe care multi nu l-au vazut venind si curantand totul in calea lui (inclusiv niste premii) si care este analizat superficial de mai marii specialisti.

Daca a ajuns si CTP si Cartarescu sa abereze in legatura cu filmul este un lucru interesant. Pentru ca daca iti place Avatar sau ii faci un review pozitiv esti considerat amateursih. Criticii adevarati sunt aia imbracati numai in maro.

Mie imi place sa-mi fie aruncate cutite in fata.:(

Totusi, de cate cutite poti sa te feresti. :D Eu m-am saturat de la Journey to the center of the Earth 3D. Pesti, jucarii, prostii, ajunge pentru mine. :(

R_Afc
04 Feb 2010, 18:48
Daca incruntatii, CTP si Cartarescu au vorbit negativ cu privire la pelicula lui Cameron, atunci ma voi suci la 360 de grade si voi face o recenzie pozitiva, pentru ca nu imi place culoarea maro (deloc!, da deloc).
Nu ai cum sa promovezi un film fara activitate comericala, tu vorbesti despre Avatar de parca ar fi avut un buget de 1 RON, era de asteptat ca acel buget imens va trebui amortizat cumva, asa a fost si Avatar Day, reclama Coca-Cola and Avatar etc., au amplificat impactului asupra publicului, ceea ce nu e un lucru rau, daca filmul/povestea era pe masura asteptarilor.

Nu din cauza marketingului, nu mi-a placut mie Avatar, ci din cauza ca mi-am dat seama cum se va termina dinainte sa intru in sala. Plus ca, un spectacol facut pe calculator in secolul XXI, nu e mare smecherie, cum a fost de exemplu "Star Wars".

Activitatea comerciala (adica marketing) si noua forma de spectacol 3D (ultima data cand am verificat, Titanicul nu a fost proiectat in format 3D) , sunt principalii factori care au adus atata lume in salile de cinema.

Faptul ca a castigat si va castiga multe premii, nu are nicio relevanta.

SoX
04 Feb 2010, 18:57
A mintit sau a informat prost publicul ? Nu.
A distorsionat lucrurile ca sa ii prosteasca pe cei care se duc la film ? Nu

Totusi maniera filmului imi permite sa mentionez faptul ca publicul a fost oarecum "maipulat" de fenomenul Avatar. Si nu din cauza subiectului insipid ci doar a profitat din punct de vedere psihologic si mental. Majoritatea persoanelor care au fost contaminate de acest fenomen nu detin o imaginatie atat de larga incat sa treaca peste efectele speciale si sa priveasca spre esenta. Nu s-a contat deloc originalitatea acestuia in ochii publicului. De ce? Pentru ca au ramas fixati pe albastreii de 2 metri, pe plantele fosforescente si pe industria militara atat de straina lor. Cel putin, pot sa demonstrez ca acele "costume" (asa cum erau numite in film) conduse de oameni, le-am intalnit jucand un video game pe nume Chrome acum 6 ani si "coincidenta": era vorba tot despre o planeta Pandora... Aici vorbesc despre oamenii care au ramas la stagiul "Turtitza fermecata". Chiar si prin prisma dorintei de a cunoaste viitorul a facut ca acest film sa fie mierea si laptele pentru marea majoritatea dintre fanii acestui film.

Multi se intreaba de ce a fost asa depresiv pentru unele persoane. Pentru ca acele persoane si-au fortat limita imaginara pentru a se integra in lumea filmului pana cand s-au rupt de realitate. Peisajele si albastreii au fost atat de atractive pentru persoanele respectiva incat atunci cand au revenit la realitate si au privit simpla planta din fereastra camerei si pe fratele lor atat de uman, au cazut in depresie. :|

pipes
04 Feb 2010, 19:28
daca toti am deveni depresivi dupa ce am urmari cate un film, unde s-ar ajunge? ce-ar fi sa ma apuc sa ma bat cu vecinii ca nu pot sa o mamelesc pe Charlize Theron cand am eu chef s.a.m.d.?
este o problema sociala deja cunoscuta. lipsa afectiunii parinitilor, absenteismul acestora de acasa, raceala societatii - toate astea conduc la cautarea unor inlocuitori asa-zisi ideali(din pacate). Unii o gasesc/regasesc in munca, in muzica, altii in filme. O infima parte aleg varianta cea mai urata. Depinde de fiecare. Mie imi este frica de faptul ca ne-am pierdut echilibrul in toate. Si extremismul este foarte periculos....
desi imi doream sa ramana amintirea un film frumos si placut, a devenit un fel de "raca" permanenta intre tabara X si tabara Y, de imi este si scarba sa mai deschid gura despre el.
sunt curios ce filme v-ar coafa 100%!?!?!

Lecart
04 Feb 2010, 19:48
E absurd sa dai vina pe Avatar ptr instabilitatea unora. Eu credeam ca asta cu depresia e o gluma proasta, da' vad ca e chiar pe bune... ?

Nu cred ca e manipulat nimeni, cel putin nu mai mult decat in alte campanii de marketing (mai mici, mai mari), pentru orice tip de produs; tine de cultura/educatia/intuitia fiecaruia sa-si selecteze produsul potrivit. Mai mult, consider ca marketingul si strategiile de promovare din spatele unui film nu trebuie sa afecteze felul in care privesti filmul.

Avatar si-a propus sa fie in primul rand o experienta deosebita, experienta de cinema - si cred ca a reusit, si, evident, ptr a "plati" bugetul alocat (cum s-a mai spus aici) era nevoie de o campanie de promovare agresiva, virala.

SoX
04 Feb 2010, 20:11
desi imi doream sa ramana amintirea un film frumos si placut, a devenit un fel de "raca" permanenta intre tabara X si tabara Y, de imi este si scarba sa mai deschid gura despre el.
sunt curios ce filme v-ar coafa 100%!?!?!

Cand e vorba despre omenire intotdeauna o sa fie tabara X si tabara Y. N-ai cum sa multumesti pe toata lumea, asta e clar!!!
Te-ai fi asteptat de la Avatar sa faca acest lucru? /:)

Gospin
05 Feb 2010, 01:40
Avatar si-a propus sa fie in primul rand o experienta deosebita, experienta de cinema - si cred ca a reusit, si, evident, ptr a "plati" bugetul alocat (cum s-a mai spus aici) era nevoie de o campanie de promovare agresiva, virala.
Exact asta e si parerea mea, pacat ca inca mai sunt oameni in contradictoriu pe tema 'Avatar'!
@sox Eu nu am vazut nici un film care sa fi multumit pe toata lumea, tu?
ps: nu exista! Mereu vor fi oameni cu pareri diferite, si cu argumente, mai bune sau mai putin bune! Si sa stii, ca multi au avut de la Avatar asteptari mult mai mari, chiar si eu. Din pacate nu mi s-a parut asa "senzational", dar nu pot spune ca nu mi-a placut.

SoX
05 Feb 2010, 03:07
@sox Eu nu am vazut nici un film care sa fi multumit pe toata lumea, tu?
ps: nu exista! Mereu vor fi oameni cu pareri diferite, si cu argumente, mai bune sau mai putin bune! Si sa stii, ca multi au avut de la Avatar asteptari mult mai mari, chiar si eu. Din pacate nu mi s-a parut asa "senzational", dar nu pot spune ca nu mi-a placut.

Categoric ca nu a existat nici un film care sa fi multumit pe toata lumea si cu siguranta nici de acum incolo nu va exista un astfel de film. Iar daca un film va reusi acest lucru nu numai ca va castiga toate premiile din cinematografie ci si "premiul Nobel pentru pace" asumandu-si meritele pentru faptul ca ar reusi sa-i impace pe toti criticii de film.

Cat despre "inculpatul" Avatar, intradevar, si mie mi-a facut placere sa-l vizionez, insa doar atat . Dar, ma deranjeaza in mod special faptul ca acesta a fost inteles de multi ca fiind: "de mare importanta in evolutia industriala a cinematografiei" Ok. Evolutie spre ce? Spre tehnica? Spre inovatie? Si in ultimul rand tind sa cred in continuare ca filmul ar trebui sa fie tratat ca pe o arta si nu ca pe o industrie transformandu-l intr-o matritza de facut bani. Insa ecranizarile din prezent ma fac sa ma indoiesc de acest lucru...

office20ro
05 Feb 2010, 06:16
Cat despre castigurile filmului, nu prea conteaza cui i-a placut sau nu. Parerile sunt inpartite iar polemicile curg mai tare decat amazonul. Insa fiecare de aici (cateva exceptii), ca si de peste tot, s-au dus sa vada filmul, l-au platit.
Cu tot cu parerea sceptica despre calitatea filmului, s-a mers la film, tocmai pentru curiozitatea de a vedea ce au vazut altii.
Campania de promovare, s-a dus foarte bine, fiind extrem de secretoasa. Tot ce se stia de avatar pana la data lansarii a fost :

- efecte extraordinare, o lume fantastica ce numai Cameron o putea crea (Cameron, pana la data aparitiei filmului a fost principalul element de promovare al filmului)
- scenariu lucrat indelung (10 ani ?!?!)

Imi aduc aminte ca, in urma cu cateva luni pana la lansare, la o conferinta E3, cameron a urcat pe scena si a vorbit 15, 20 min despre avatar, fara sa prezinte macar 1 imagine, scena din film sau jocul ce urmau sa apara. Audienta era plictisita, adormita, frustrata pentru ca nu primeau nimic.
Setea curiozitatii a crescut si mai mult.
Apoi a aparut trailerul - breathtaking -
Premiera.
Primele pareri - de aici s-a scimbat totul. Miliarde de caractere in ziare si pe net, discutii in birouri, pe scara blocului, la scoala. Toata lumea vb despre avatar, si mai ales despre cat de tare se vede pe 3d. (sincer, unde am vazut eu filmul, efectul de 3d s-a aplicat doar pentru 2-3 floricele si o gaza zburatoare.). Imediat s-au agatat toti de succesul avatarului si era musai inclus oriunde (fie de bine sau rau) pentru ca este un win-win situation.
Si apoi lumea a mers ca la circ, fie ca era fan al genulu sau doar curios. Nu a mai contat genul, tipul, subiectul.

Ps: Nu mi-a placut.

Pitbull
05 Feb 2010, 08:13
Good point, office20ro.
M-ai scutit de a-mi compune un mesaj care-mi inspira o lene dureroasä, stiind c-ar fi însemnat o bätaie la douä categorii de usi:
- deschise deja
- închise pe veci.

Ps: Mi-a pläcut, dar numai ca imagine (cu tot ce cuprinde).

pipes
05 Feb 2010, 11:06
suficient.

Pitbull
05 Feb 2010, 11:14
Exact! :)
In sfârsit, suntem de aceeasi pärere!

pipes
05 Feb 2010, 11:33
intotdeauna am fost, numai ca ne exprimam gresit. invatam pana la adanci batraneti, nu? :)

Pitbull
05 Feb 2010, 12:40
A doua parte, da. Prima, însä, ar fi imposibilä; pe de o parte, viata ar deveni mortal de plicticoasä - iar pe de alta... färä divergente de opinii, cum am mai putea sä învätäm...?

pipes
05 Feb 2010, 12:55
din pasiune? curiozitate? fortati de imprejurari? :)

R_Afc
05 Feb 2010, 13:09
Faptul ca Redy, nu a mai postat si in aceasta pagina, este de-a dreptul imbucurator.

Pitbull
05 Feb 2010, 13:14
din pasiune? curiozitate? fortati de imprejurari? :)
Din pasiune, da - dar nu e de ajuns.
In schimb, dacä toti am fi de acord între noi, curiozitätile s-ar stinge curând, iar împrejurärile nu ne-ar mai forta în nici o directie - ar deveni si ele statice.

pipes
05 Feb 2010, 13:25
uite, spre exemplu, eu as trai foarte bine (poate chiar mai bine) daca n-ar exista comentarii precum cel de deasupra "pasiunii" tale nr.615. pe cuvant! :)

SoX
05 Feb 2010, 16:27
uite, spre exemplu, eu as trai foarte bine (poate chiar mai bine) daca n-ar exista comentarii precum cel de deasupra "pasiunii" tale nr.615. pe cuvant! :)

...sau ca acesta :p

Tind sa-i dau dreptate lui Pitbull. Si in plus, spatiul si societatea umana sunt definite ca un ansamblu de materii, respectiv grup de persoane aflate fie in relatii de reciprocitate, fie in relatie de opozitie. Toate aceste relatii de reciprocitate si opozitie nu fac decat sa mentina echilibrul social.

pipes
05 Feb 2010, 19:19
eu n am inteles nimic din comentariul de mai sus. aia e o definitie de la stiinte politice sau de la biologie?

SoX
05 Feb 2010, 19:42
eu n am inteles nimic din comentariul de mai sus. aia e o definitie de la stiinte politice sau de la biologie?

E vorba despre stiinta sociala :p

pipes
05 Feb 2010, 21:41
si tu esti doctor in stiinte sociale, nu? si citesti carti de dezvoltare personala/NLP? am omis ceva?
my regards,
S
p.s. din ce am vazut pana acum, se pare ca ai o slabiciune pentru amerindieni. ceea ce n-ar fi un lucru rau, dar restul e superificial.

Redy
05 Feb 2010, 22:06
Faptul ca Redy, nu a mai postat si in aceasta pagina, este de-a dreptul imbucurator.

Pai tot nu ai explicat unde este marketingul ala abuziv. Cand o sa fii coerent atat in exprimare cat si in idei vom discuta. E randul tau sa iti argumentezi cuvintele. Esti invitatul meu sa vorbesti, vorbeste ! Pana atunci nu vad de ce as raspunde oricarei elucubratie aruncata pe forum fie de tine sau altcineva. Spre deosebire de tine Pit a ales sa se exprime prin cuvintele altora pentru ca este incapabil sa isi argumenteze propriile cuvinte, fie ii este lene cum a spus. E vulpe batrana insa si stie ca daca era ceva cu adevarat in spatele cuvintelor lui putea sa o faca dintr-o fraza, asa se pune pe dormit. Invata de la el, fa si tu asa data viitoare. Nu-i este lene sa abereze ci doar sa argumenteze, ok. Si un copil de 5 ani poate face o afirmatie si sa o lase pe forum in vant.

...sau ca acesta :p

Tind sa-i dau dreptate lui Pitbull. Si in plus, spatiul si societatea umana sunt definite ca un ansamblu de materii, respectiv grup de persoane aflate fie in relatii de reciprocitate, fie in relatie de opozitie. Toate aceste relatii de reciprocitate si opozitie nu fac decat sa mentina echilibrul social.

Normal ca nu are sens ce a scris prietenul SoX. In primul rand discutia pe care au inceput-o unii indivizi vorbind prostii nu permite divergente sau convergente atat timp ca sunt numere si fapte clare. Vezi, un mar galben este un mar galben iar parerile se impart in corecte sau aberante (daca sustii ca marul este mov).

Culoarea marului sau numaratul banilor nu tine de nici o reciprocitate ci doar de capabilitatea creierului de a vedea sau a numara. Nu lasa loc de interpretari, de aceea cei care se dau cu fundul de pamant in legatura cu marketingul nu au spus nici un argument in legatura cu asta. Ca sa iau un exemplu, Alice in tara minunilor are un marketing asemantor lui Avatar pornind de la trailer, featturete si pe langa asta mai are si recomandarea unui regizor care a scos filme recent, o distributie cu nume si un titlu stiut de mai toata lumea. Probabil ca nu va fi asa de blamat ca Avatar pentru ca filmul nu va fi asa de popular si nu s-ar mai simti ei bine admirandu-se in oglinda cat de mari sunt ei si cat de mici sunt altii.

Disciple
05 Feb 2010, 22:30
Iar scormoniti in cacat si va place? :))

SoX
05 Feb 2010, 22:40
Normal ca nu are sens ce a scris prietenul SoX. In primul rand discutia pe care au inceput-o unii indivizi vorbind prostii nu permite divergente sau convergente atat timp ca sunt numere si fapte clare. Vezi, un mar galben este un mar galben iar parerile se impart in corecte sau aberante (daca sustii ca marul este mov).

Atunci sa luam ca exemplu un Na'vi. Tie daca iti place cum le sta in albastru, asta nu inseamna ca trebuie sa-mi placa si mie. Sa zicem ca eu as crede ca le statea mai bine in orange. Astfel, intr-o opinie personala e loc si de preferinte nu numai de observatie vizuala sau auditiva. Si probabil asa se formeaza opozitia persoanelor ce isi dau cu parerea.

P.S. Si cu asta fiind spuse, vreau sa completez expresia lui Disciple cu: "am intrat in rahat cu tot cu cizme"

pipes
05 Feb 2010, 23:14
v-a invitat cineva sa va manjiti de maro........?!?!?!?!?

p.s. pe disciple sa zicem ca il inteleg (semneaza condica), dar pe tine nu.

SoX
05 Feb 2010, 23:26
v-a invitat cineva sa va manjiti de maro........?!?!?!?!?

S-a pornit de la Avatar si s-a ajuns la substanta maro... tare :)

pipes
05 Feb 2010, 23:32
sau portocaliu (orange, oranj)...... depinde de organism!!!

SoX
05 Feb 2010, 23:46
...si de stare :D

Redy
06 Feb 2010, 00:15

Atunci sa luam ca exemplu un Na'vi. Tie daca iti place cum le sta in albastru, asta nu inseamna ca trebuie sa-mi placa si mie. Sa zicem ca eu as crede ca le statea mai bine in orange. Astfel, intr-o opinie personala e loc si de preferinte nu numai de observatie vizuala sau auditiva. Si probabil asa se formeaza opozitia persoanelor ce isi dau cu parerea.

Ai uitat de unde ai inceput si acum o dai in culorile alora din film ? Ti-ai citit macar o data postul pe care l-ai scris si pe care eu l-am comentat ? Daca nu, citeste-l si mai incearca o data. Nu ma intereseaza culoarea alora de pe Pandora si nu cred ca am adus in discutie asa ceva ?

SoX
06 Feb 2010, 01:41
Ok. Fie cum spui tu =D> Misiunea mea s-a cam incheiat aici, astfel ma retrag din acest topic.
Si pana la urma sunt doar niste pareri expuse ca de; avem dreptul la opinie :)
And no offense my dear Redy >:D<

pipes
06 Feb 2010, 11:55
o retragere demna de un om nobil. asa te vrem! patria are nevoie de astfel de exemple.

nimeni n-a luat nimanui dreptul la opinie, dar cum e un drept novice in RO (20 de ani), are inca multe hibe. de aici pleaca toata mlastina maro pe care o sugerai mai sus. poate nepotii nostri se vor bucura de un mediu sanatos si o comunicare mai placuta.

SoX
06 Feb 2010, 12:23
o retragere demna de un om nobil. asa te vrem! patria are nevoie de astfel de exemple.

nimeni n-a luat nimanui dreptul la opinie, dar cum e un drept novice in RO (20 de ani), are inca multe hibe. de aici pleaca toata mlastina maro pe care o sugerai mai sus. poate nepotii nostri se vor bucura de un mediu sanatos si o comunicare mai placuta.

N-o sa-ti vina sa crezi ca sunt de acord cu tine :))

Nu prea am gustat din sistemul comunist al lui Nea' Ceasca, insa parintii mei care au ramas in continuare cu o mentalitate de comunist, imi tot spun intr-una ca prin acest sistem celibatar se prea exagereaza cu drepturile...

R_Afc
06 Feb 2010, 12:26
@Redy
Iti recomand sa (re)citesti postul cu numarul 600, de la pagina 30 (sunt perfect de accord cu acel post). Nu te preface ca nu intelegi, spunandu-mi ca sunt incoerent in exprimare (proasta tactica de a evita o discutie). Faptul ca nu poti veni cu o replica consistenta, a dus la aceasta reactie de.... =P~
De ce nu te gandesti ca poate, nu esti tu in stare sa intelegi un simplu post, inainte de a ma face pe mine incoerent ? S-ar putea sa ai o conceptie gresita despre tine, cu privire la "penetrarea cuvintelor".

pipes
06 Feb 2010, 17:05
domnule R,
in acest topic totul e o ceata. si o injunghiere continua. de ambele parti.
intelege ca nu se va ajunge la un consens fara un compromis. momentan nu cedeaza nicio parte si nici nu cred ca se va intampla. o solutie ar fi sa ne ignoram. eu am fost si vehement si calm si indiferent si cum vrei tu, dar cu unele chestii nu o sa fiu veci de acord.
am inteles ca nu ti place Avatar si ca nu agreezi fanii genului. de acord cu tine. eu pana acum, desi ar parea subiectiv, sunt complet deziluzionat si nesatisfacut de opozitie (specializata sau nu). asta e!
de ce nu incercati voi sa fiti mai buni decat noi, plebea? puterea exemplului e unica..... :)
cius!

buticut
06 Feb 2010, 17:09
Guys, cut it out, luati o pauza, mai uitati-va si la alte filme.

shade4free
06 Feb 2010, 19:47
Azi am reusit si eu sa il vad ,am prins o varianta mai bunicica
Ce sa zic?,interesant filmul.,,,,dar sincer?,,nu m-a dat pe spate.La cata reclama s-a facut pentru el,
Din partea mea.......pica la oscar,,cu toate ca il va lua,,,,asta este viata

Redy
07 Feb 2010, 03:35
@Redy
Iti recomand sa (re)citesti postul cu numarul 600, de la pagina 30 (sunt perfect de accord cu acel post). Nu te preface ca nu intelegi, spunandu-mi ca sunt incoerent in exprimare (proasta tactica de a evita o discutie). Faptul ca nu poti veni cu o replica consistenta, a dus la aceasta reactie de.... =P~
De ce nu te gandesti ca poate, nu esti tu in stare sa intelegi un simplu post, inainte de a ma face pe mine incoerent ? S-ar putea sa ai o conceptie gresita despre tine, cu privire la "penetrarea cuvintelor".

Hahahaha. Deci eu evit discutia discutand si tu care pana acum nu ai scris nimic despre propriile cuvinte tu nu eviti discutia ? :)) LOL

Crezi ca faptul ca te-am facut incoerent este doar o tactica. Aha. Eh, ai cum sa imi dovedesti mai jos. Sau poate, dupa cum ne-a invatat maestrul Pit, si coerenta poate fi un subiect de discutie cu pareri pro si contra. =))

Am citit postul de care zici, la vremea lui, numai ca acolo nu-i nimic despre marketingul ala abuziv de care vorbeai. In caz ca ai uitat ce ai scris, si probabil ca ai facut-o, uite aici:

Daca incruntatii, CTP si Cartarescu au vorbit negativ cu privire la pelicula lui Cameron, atunci ma voi suci la 360 de grade si voi face o recenzie pozitiva, pentru ca nu imi place culoarea maro (deloc!, da deloc).
Nu ai cum sa promovezi un film fara activitate comericala, tu vorbesti despre Avatar de parca ar fi avut un buget de 1 RON, era de asteptat ca acel buget imens va trebui amortizat cumva, asa a fost si Avatar Day, reclama Coca-Cola and Avatar etc., au amplificat impactului asupra publicului, ceea ce nu e un lucru rau, daca filmul/povestea era pe masura asteptarilor.

Nu din cauza marketingului, nu mi-a placut mie Avatar, ci din cauza ca mi-am dat seama cum se va termina dinainte sa intru in sala. Plus ca, un spectacol facut pe calculator in secolul XXI, nu e mare smecherie, cum a fost de exemplu "Star Wars".

Activitatea comerciala (adica marketing) si noua forma de spectacol 3D (ultima data cand am verificat, Titanicul nu a fost proiectat in format 3D) , sunt principalii factori care au adus atata lume in salile de cinema.

Faptul ca a castigat si va castiga multe premii, nu are nicio relevanta.

Postul tau l-am citit doar ca este plin de prostii si chestii de ordin general doar ca nu e nimic de luat din el asa ca nu vad de ce ai insista cu postul ala ?

Ia maestre, ia subliniaza-mi tu cu carioca unde ai descris in postul ala despre "marketingul abuziv" al filmului, si preferabil ceva ce nu am scris eu mai inainte de postul tau. Hai Einstein, sa te vedem.

La cata reclama s-a facut pentru el,
O vena virtuala din cap simt ca se sparge. :)) Da, recunosc, reclamele la detergenti m-au facut sa ma duc la Avatar !!1

Suntem un neam de cocalari :D , de la cel mai mic la cel mai mare. Ca dovada ca si aia mari nu sunt altceva decat astia mai mici suiti pe un teac de volume groase.

Totusi, simt nevoia sa clarific unele lucruri, sau sa imi spun parerea in legatura cu "reclama". Sa clarificam ce nu inseamna reclama:
- faptul ca eu am recomandat filmul lui Gigel, Costel si Marioara pentru ca mi-a placut
- o stire la televizor (din Romania) cum ca filmul Avatar a depasit Titanicul la incasari - aceasta este o stire, o statistica pur matematica si o strategie de marketing accesibila tutoror daca si numai daca filmul lor este atat de "bun" incat sa bata o statistica in vigoare
- comentariile din ziare (romanesti) ale securistilor imbracati in ziaristi, aia au alte treburi decat sa ia bani de la Fox

Ce inseamna o reclama:
- afisaje pe site, ziar sau alte medii
- exista si alte forme de care noi in Romania nu dispunem

R_Afc
07 Feb 2010, 20:52
De la CTP la Einstein ? La asta nu ma asteptam.

Din bugetul total al filmului/peliculei/bandei flexibile de celuloid, "Avatar", o parte consistenta a fost alocata campaniei de marketing, care dupa cum ti-am spus, au fost investite in proiecte precum "Avatar Day" ( zi in care cinematografele 3D au difuzat gratuit, 15 minute din film) sau promovata prin branduri uriase gen "Coca Cola" sau "Panasonic". Doar nu credeai ca acel buget va ramane neamortizat.

Insa cel mai important aspect al promovarii, a fost revigorarea tehnologiei de vizionare in format 3D (aceasta facand parte tot din campanie de promovare a filmului, criminal de bun), formatul 3D fiind motivul principal, pentru care majoritatea oamenilor de pe Terra s-au dus sa ii vada pe albastreii de pe Pandora. De asemenea asocierea peliculei cu suicidul, au dus la amplificarea impactului asupra publicului.

Dar, dupa cum ti-am mai spus, daca povestea era pe masura asteptarilor totul era bine, deci nu am nicio problema cu marketingul abuziv, de unde rezulta concluzia ca "Avatar" a fost facut doar pentru a avea incasari grase.

E complicat sa incerci sa gasesti 2 sau 3 sinonime pentru fiecare cuvant. Tu, Sully (pardon Redy) ce intelegi prin marketing ? Ce anume ti-a placut la "Avatar" ?

pipes
07 Feb 2010, 21:08
pai daca avea un subiect mai greu de digerat (de catre cei multi), cand mai genera profitul mentionat? paradoxul nu se accepta. :)

Redy
07 Feb 2010, 22:24
De la CTP la Einstein ? La asta nu ma asteptam.

Din bugetul total al filmului/peliculei/bandei flexibile de celuloid, "Avatar", o parte consistenta a fost alocata campaniei de marketing, care dupa cum ti-am spus, au fost investite in proiecte precum "Avatar Day" ( zi in care cinematografele 3D au difuzat gratuit, 15 minute din film) sau promovata prin branduri uriase gen "Coca Cola" sau "Panasonic". Doar nu credeai ca acel buget va ramane neamortizat.

Insa cel mai important aspect al promovarii, a fost revigorarea tehnologiei de vizionare in format 3D (aceasta facand parte tot din campanie de promovare a filmului, criminal de bun), formatul 3D fiind motivul principal, pentru care majoritatea oamenilor de pe Terra s-au dus sa ii vada pe albastreii de pe Pandora. De asemenea asocierea peliculei cu suicidul, au dus la amplificarea impactului asupra publicului.

Dar, dupa cum ti-am mai spus, daca povestea era pe masura asteptarilor totul era bine, deci nu am nicio problema cu marketingul abuziv, de unde rezulta concluzia ca "Avatar" a fost facut doar pentru a avea incasari grase.

E complicat sa incerci sa gasesti 2 sau 3 sinonime pentru fiecare cuvant. Tu, Sully (pardon Redy) ce intelegi prin marketing ? Ce anume ti-a placut la "Avatar" ?

Despre Avatar Day am vorbit si eu. Aia a fost ceva special si din cate am inteles cinematografele, nu stiu daca toate, au suportat costurile pentru ca au inteles ca isi recupereaza banii din profiturile filmului. Poate au platit pentru toate IMAX-urile alea, nu stiu exact.

Tot o dai cu amortizarea investitiei. Ce legatura are asta cu marketingul ca de el vorbeam? Nu ma intereseaza daca isi amortizeaza aia costurile insa mai toate filmele isi fac bugetul inapoi, filmele pentru publicul larg. Cand vrei sa faci marketing pentru ceva te legi de ce ai. Lasand la o parte Avatar Day avem as:
- Sam Worthington. Cine-i asta ?
- Zoe Saldana. Cine-i asta ?
- Sigourney Weaver. Nu e rol principal asa ca e doar un amanunt pentru cei care au vazut si le place actrita.
- Avatar. Ce titlu e asta ? Stai sa ma uit in dictionar sa vad ! Pentru ca publicul care s-a dus la film nu-i neaparat familiar cu numele.
- Despre ce este ? Extraterestrii facuti pe calculator, albastrii si cu ochi mari. :))

Zici de 3D. Filme 3D au mai existat, nu-i nimic abuziv sau ciudat pentru ca faci reclama la 3D. Da, lumea este atrasa de 3D dar nu-i cine stie ce miscare de geniu pentru ca a mai fost facuta.

Reclamele cu Coca Cola ? Cred ca glumesti. Au fost proaste si nu vad de ce cineva si-ar misca fundul de pe canapea la cinema pentru ca a vazut Avatar in reclama de coca-cola. Cred ca am vazut reclama doar o singura data. Totusi a fost o reclama obisnuita si la fel ca si cele de detergenti, le uiti.

Ce a fost asa de sufocant la marketingul Avatar ? Nimic nu a fost. Luand ca si comparatie Alice in Wonderland avem asa:
- Tim Burton - stil si forma unica
- Johnny fucking Depp = win
- Alice in Tara Minunilor = visul oricarei strategii de marketing

Pai daca cineva a fost sufocat de Avatar probabil ca acum este deja mort de la marketingul Alice in Wonderland.

Avatar nu a avut nimic special, singurul lucru care s-a facut a fost sa promoveze numele in mod normal si nicidecum abuziv sau ciudat sau genial de bine. Filmul s-a vandut pe sine iar explicatiile de tip "pentru ca i s-a facut reclama" sunt absolut stupide. Conteaza sa faci reclama pentru a atrage atentia cat mai multor oameni dar de acolo pana la spalare pe creier si mersul ca zombie la cinema unde PLATESTI mai mult pentru ca e 3D sau IMAX este cale lunga.

Filmul a avut succes si pentru ca aia de la Weta sunt geniali dar si pentru ca Cameron este un perfectionist in materie de imagine. Atentia la detalii este aproape de ce s-a facut pentru Lord of the Rings. Cei care dau palme "fanilor" Avatar nu inteleg ca nu-i asa usor sa faci un film care sa placa multor oameni dar Cameron a reusit si pentru ca nu inteleg cum s-a facut o dau in clisee si stereotipuri in loc sa studieze problema putin mai mult, mai ales daca lucreaza in domeniu. Avatar e putin prea tehnic pentru ei dar poate data viitoare inteleg ce vad daca au invatat ceva din Avatar.

Imi amintesc seara de la Globuri si cum am vazut reactia celor din sala la auzul ca Avatar a castigat premiul. Aplaudau dar nu stiau de ce aplauda. Cameron se imbratisa cu Worthington care cred ca era in al 7lea cer si radea ca fraierul` :D pentru ca nu se astepta. Apoi au arat fata lui Daniel-Day Lewis (unul din actorii mei preferati) cum in privirea lui nu intelegea ce se intampla in jurul lui. :)) PRICELESS. :D La diferite discutii cu actorii am observat ca mai nimeni nu a inteles ce s-a facut in Avatar.

Nu stiu daca actorii simt o amenintare din partea asta cu motion capture dar cu siguranta nu o inteleg. Frica de nou. :D Am vazut-o pe Sigourney Weaver vorbind despre tehnica asta si chiar daca poate fi interpretata ca "marketing" mi s-a parut just ce a spus si cred ca si alti actori daca ar fi lucrat la asa ceva, ar fi inteles.

Aici este un interviu in 4 parti cu Joe Letteri despre tehnologia folosita: http://annecam.ning.com/video/avatar-vfx-master-joe-letteri-3

pai daca avea un subiect mai greu de digerat (de catre cei multi), cand mai genera profitul mentionat?
Corect. :)

paul_aramis
08 Feb 2010, 01:31
no, apăi Avatar a pierdut locul I în box-office. în favoarea cui? a unui film de "cucoane" ...;)

cică de vină ar fi supervasu', că bărbaţi au stat să se uite monopolizând televizoarele aşa că nevestele, plictisite, au plecat la film.

marylin01
08 Feb 2010, 02:08
http://www.movieline.com/2009/12/james-cameron-advances-stealth-avatar-oscar-campaign-for-zoe-saldana.php

Ce parere aveti?
Foarte interesanta tehnica pe care au folosit-o practic actorii au facut tot... asta pentru cei care zic ca este film de desene animate. Iar Zoe,extraordinara interpretarea.

Federico
08 Feb 2010, 02:25
Cred ca succesul marketingului "Avatar" - ului nu a constat nicidecum intr-un abuz (cantitativ... Nu cred ca e cineva care poate sa spuna ca s-a simtit agasat ca in campaniile electorale) ci in cateva date/informatii/adevaruri care au cantarit enorm: reputatia lui James Cameronsi revenirea sa dupa o pauza de 12 ani. ; anuntarea celui mai mare buget alocat vreodata unui film. Au mai fost, dar cu un impact secundar: si lansarea de un timpuriu nemaiintalnit a reclamelor, subiectul de senzatie tipic blockbuster-urilor (a priori, cu partea lui de originalitate ) , un poster misterios si incitant si alte amanunte.
Ceea ce i se poate reprosa acestei campanii, prin prisma manipularii, este urmatoarea intrebare: Aveam eu, cinefilul vanator de satisfactii intelectuale, vreun motiv pentru care sa ma feresc de acest film? Poate tot reputatia lui Cameron, dar i-am acordat prezumtia de "nevinovatie" omului altfel ma acuzau unii de prejudecati.

R_Afc
08 Feb 2010, 12:20
@Redy

Tot o dai cu amortizarea investitiei. Ce legatura are asta cu marketingul ca de el vorbeam? Nu ma intereseaza daca isi amortizeaza aia costurile insa mai toate filmele isi fac bugetul inapoi, filmele pentru publicul larg.
Poftim ?
Poate pe tine nu te intereseaza amortizarea bugetului, dar acest lucru este prioritatea numarul 1, cand vine vorba de un buget urias.De exemplu, un mare kix fiind filmul "The 13th Warrior" cu Banderas sau "Ali" cu Will Smith.
Tot nu mi-ai raspuns la intrebarea: Ce intelegi prin marketing ?

Zici de 3D. Filme 3D au mai existat, nu-i nimic abuziv sau ciudat pentru ca faci reclama la 3D. Da, lumea este atrasa de 3D dar nu-i cine stie ce miscare de geniu pentru ca a mai fost facuta.

Sigur ca formatul 3D nu e ceva nou, doar de accea am folosit cuvantul "revigorare", dar nu poti nega ca folosirea RealD 3D sau IMAX 3D nu au contribuit la aducerea mai multor oameni.

Reclamele cu Coca Cola ? Cred ca glumesti. Au fost proaste si nu vad de ce cineva si-ar misca fundul de pe canapea la cinema pentru ca a vazut Avatar in reclama de coca-cola.
Nu conteaza daca reclamele la Coca-Cola au fost bune sau nu, conteaza ca numele filmului a aparut acolo.

Filmul a avut succes si pentru ca aia de la Weta sunt geniali dar si pentru ca Cameron este un perfectionist in materie de imagine.
Asta nu a sunat avantajos...

Avatar nu a avut nimic special, singurul lucru care s-a facut a fost sa promoveze numele in mod normal si nicidecum abuziv sau ciudat sau genial de bine. Filmul s-a vandut pe sine iar explicatiile de tip "pentru ca i s-a facut reclama" sunt absolut stupide.

Nimic special ? Asta-i foarte tare, sa ai incasari de miliarde nefiind sustinut de nimic, doar de mintea lui Cameron. Tu spui ca reclama de la Coca-Cola a fost proasta si ca nu ar scoate pe nimeni la sala de cinema. Formatul 3D, nu reprezinta cu adevarat un stimul, pentru aducerea cetatenilor in sali. Filmul nu are o distributie cu vedete, deci nu are niciun efect asupra nimanui. Doar meticulozitatea pentru imagine a lui Cameron a creat acest blockbuster. Tare!

Avatar e putin prea tehnic pentru ei dar poate data viitoare inteleg ce vad daca au invatat ceva din Avatar.
Tu ce ai inteles din "Avatar" ?

Redy
08 Feb 2010, 13:54
Tot nu mi-ai raspuns la intrebarea: Ce intelegi prin marketing ?

Cu siguranta nu o discutie banala despre amortizarea bugetului, ceva ridicol cand vine vorba de un blockbuster ? Am spus ce inseamna marketing, am si dat exemple de elemente care se leaga de marketing ? Tu insa o tii una si buna cu amortizarea. Normal ca strategie de promovare isi propune sa isi "amortizeze" investitia dar ce-i nou in asta ? Imi spui niste banalitati de gradinita.

Sigur ca formatul 3D nu e ceva nou, doar de accea am folosit cuvantul "revigorare", dar nu poti nega ca folosirea RealD 3D sau IMAX 3D nu au contribuit la aducerea mai multor oameni.

Asa si ? Asta e unu lucru stiut de toata lumea, unde vine abuzul sau promovarea excesiva? Orice film care apare in 3D acum il pui ca promovare excesiva sau abuziv a doar pentru ca e in 3D ? :-O

Nimic special ? Asta-i foarte tare, sa ai incasari de miliarde nefiind sustinut de nimic, doar de mintea lui Cameron. Tu spui ca reclama de la Coca-Cola a fost proasta si ca nu ar scoate pe nimeni la sala de cinema. Formatul 3D, nu reprezinta cu adevarat un stimul, pentru aducerea cetatenilor in sali. Filmul nu are o distributie cu vedete, deci nu are niciun efect asupra nimanui. Doar meticulozitatea pentru imagine a lui Cameron a creat acest blockbuster. Tare!

Corect cu partea ingrosata, pentru restul: Nu pe bune, tu postezi ca sa enervezi lumea sau care-i exact rolul tau pe aici ? Maestre de cate ori sa iti spun:

- marketingul unui film 3D -> S-A MAI FACUT (nu-i primul film 3D)
- reclame la Coca-Cola -> UAU

Asta e tot ? Asta e marketingul si promovarea abuziva ? Hai las-o-n pastele masii de treaba.

Avatar e putin prea tehnic pentru ei dar poate data viitoare inteleg ce vad daca au invatat ceva din Avatar.
Tu ce ai inteles din "Avatar" ?

Era vorba de tehnologie si familiarizarea cu ea pentru a judeca mai clar data viitoare anumite aspecte pe care acum din cauza lipsei de informatie pot fi apreciate superficial. Fa un efort si citeste mai atent.

Am incercat sa iti si dau exemplul cu Alice in Wonderland. Ai sarit peste pentru ca asa ai tu chef. Nu mai am de gand sa ma contrazic cu tine. Ai avut destule posturi la dispozitie sa dovedesti ca nu ai vorbit aiurea cand ai scris despre "marketing" si cu singuranta posturile mele de atunci incoace au fost mai lungi cu explicatii detaliate despre marketing si promovare.

Eu cel putin am terminat cu subiectul asta.

R_Afc
08 Feb 2010, 15:09
Nu-i nimic nou in amortizarea unei investitii uriase prin alocarea unei sume in scop comercial (e si la mintea albastreilor din Pandora) , doar ca tu te incapatanai sa o recunosti si faceai filmul sa para ca un adevarat "vis american". Oarecum, s-a mai prins ceva de tine.

Aveam nevoie sa-ti stiu parerea cu privire la acea parte ingrosata, sa vad daca voi mai continua discutia sau nu. Asadar, faptul ca tu crezi doar mintea lui Cameron a produs atatea miliarde, spune multe despre tine. In concluzie, nu mai avem ce discuta.

Redy
09 Feb 2010, 03:33
Producator, Scenarist, Regizor. Nu, nu a fost Cameron. Nu el a creat si a gandit sistemul de virtual cam cu care s-a filmat filmul. Nu el s-a ocupat de luminarea filmului care simuleaza stilul "fals" de luminare a unei scene intr-un film normal pentru ca scenele trebuie luminate special.

Este el singurul responsabil ? Nu, dar nu asta vroiai sa spui, asta ca sa nu vii aici cu replici de genul " era si echipa" pentru ca discutam in alt context si de multe ori aici si in comentariile mele de pe pagina principala am pomenint de echipa Avatar ca este stupid sa spui ca un singur om a facut toate astea. El insa a gandit lucrurile astea si pe baza asta s-a lucrat.

Acum ca am scapat de discutia de marketing & shit sa ne intoarcem la film si la realitati si fapte. Sound of Avatar:

http://soundworkscollection.com/avatar

Chambord
09 Feb 2010, 09:26
http://cinesseur.blogspot.com/2010/02/de-unde-s-mai-inspirat-cameron-diaz.html

Windom
09 Feb 2010, 09:32
Cham, the fanboys are watching...:D Sa vezi acum drepturi la replica si explicatii...(:| (:| (:|

Redy
09 Feb 2010, 09:40
Cham, the fanboys are watching...:D Sa vezi acum drepturi la replica si explicatii...(:| (:| (:|

Spuse Wisdom patruland in fata toaletei pe care o apara de fanboys Avatar. Nu cumva ca Avatar sa ii invadeze viata.

Sa iti pui caciula ca e frig afara.

Windom
09 Feb 2010, 09:42
Dupa cum spuneam: (:| (:| (:|

Redy
09 Feb 2010, 09:43
Dupa cum spuneam: (:| (:| (:|

Pana si tu casti la trollismele pe care le faci. :))

PS: Cascatul indica si lipsa de oxigen. De unde, nu iti spun ca oricum nu te ajuta cu nimic daca aflii.

pipes
09 Feb 2010, 15:04
aceeasi "opozitie" megaslabuta, exact ca in cruda realitate a Romaniei.

windom, tu ti-ai pierdut farmecul de la primul comentariu pe acest topic (cititul in stele inca nu e certificat). la unele discutii/sectiuni esti chiar interesant - pentru ca acolo esti pus in tema si stii despre ce vorbesti. aici descopar un fel de alter ego low cost. fara suparare. si nu esti singurul.

p.s. si ar fi chiar jignitor si injositor pentru mine sa ma apuc sa citesc conversatii de pe mess....... !!!! (vezi comentariu Chambord)

Federico
09 Feb 2010, 18:28
http://cinesseur.blogspot.com/2010/02/de-unde-s-mai-inspirat-cameron-diaz.html

Daca inspiartia unui autor se reduce la o sursa unica - e imitatie (sau remake); daca reproduce elemente din doua-trei filme - e plagiat; la 4 - e cel mult neoriginal; de la 5 in sus rezulta o opera noua de sine statatoare... (;) ) ...

Chambord
10 Feb 2010, 10:25
Adica daca tot furi macar fura de la mai multi ! =))
Corect.

hellsteed
10 Feb 2010, 11:25
O fi si o suprasaturatie postmoderna. Amalgamul asta imbarligat nu poate acoperi esentele.
Dar uneori se poate sa ne inselam cand deconstruim, pelicula in cazul de fata.

Iarasi lipsa individualitatii din lipsa de empirism duce la aceste superficialitati prinse cu elastic sau cu banda adeziva de proasta calitate.

N-as zice ca se fura. Se interpreteaza, spunandu-se acelasi lucru, exact ca in manualele scolare.

pipes
10 Feb 2010, 12:48
tot vorbind despre empirism, individualism si suprasaturatie moderna, ati mai inventat/adaugat un cuvant in "mitul" numit DEX: "a deconstrui". sunteti geniali, mon cher! cinste voua, ce plm!

hellsteed
10 Feb 2010, 12:54
am intalnit in numeroase texte acest termen si cred ca deconstructia (analiza) se face riguros, organizat. Pui toate lucrurile la locul lor (categorii, concepte, termeni, etc) . E ca si cum ai da un Expode in Catia , Delmia, SolidWorks, etc.

Deconstructia e un derivat... si nu opusul constructiei sau sinonimul reconstructiei...

ia o piulita de la cuptoru cu microunde si construiesti altceva cu ea..

pipes
10 Feb 2010, 12:58
DEX-ul te contrazice. Zice ca nu exista, dar ce mai conteaza.....

p.s. daca puneai macar niste ghilimele (""), era cu totul altceva.
p.s.2 un prieten a introdus la "status" pe YM "la dezapezit" (corect "deszapezit"). i-am spus ca daca tot il vede tot poporul, sa scrie macar corect. mi-a raspuns: "e mai kinki asa"...........

hellsteed
10 Feb 2010, 13:06
e de parca numai DEX-ul ma contrazice... Cu totii facem greseli... si ei si eu..

Nu tot ce nu e in DEX se absolva ca si greseala fiindca nu merge pe principiul : Cine nu e cu noi e impotriva noastra..

Am zis: l-am intalnit si in alte texte, iar explicatia pe care o dau in mesaj anterior ii arata si sensul voit..

pipes
10 Feb 2010, 13:09
am zis ca nu mai conteaza. democratia romaneasca. cel mai bun exemplu. multumesc.
am auzit ca s-a descoperit o mina de aur in Moldova. o punem si noi de un El Dorado, daca tot ne reinventam?

hellsteed
10 Feb 2010, 13:21
am zis ca nu mai conteaza. democratia romaneasca. cel mai bun exemplu. multumesc.
am auzit ca s-a descoperit o mina de aur in Moldova. o punem si noi de un El Dorado, daca tot ne reinventam?

mai bine mergi acolo si vinzi tarnacoape , site , tot ce necesar exploatarii... profit in termen scurt, ca de aia ii zice febra (gold fever) :)

pipes
10 Feb 2010, 13:31
nu sunt un bun comerciant. niciodata nu am fost si nici nu cred ca se va intampla asta.
e sansa unor oameni mai inzestrati decat mine. eu ma iau de lume pe forum. :)
uita, te rog, de discutia noastra. nu era un atac la persoana.

Redy
17 Feb 2010, 13:09
Pentru cine este interesat de cum s-a facut Avatar si munca depusa pentru filmul cu cele mai mari incasari din toate timpurile:

Avatar Sound Panel - http://soundworkscollection.com/avatar-sound-panel

O fereastra in tehnica cinematografica. Interzis celor care se duc la film pentru a citi carti pentru ca se vor plictisi repede.

Pitbull
17 Feb 2010, 13:42
Se gäsesc cärti cu tipar fosforescent?

pipes
17 Feb 2010, 14:26
Recomand cele cu fluorescente. Sunt si mai la moda. :)

Gloria
17 Feb 2010, 15:39
Am citit ca pitiriazisul versicolor este FOSFORESCENT in bataia lampii Wood. Se pare ca aceasta ciuperca e cea mai raspandita boala de piele la oameni. Prin urmare, avem ceva in comun cu Na'vi.:P

claudiu-daniel-lugoj
12 Mar 2010, 10:31
Fara nici o indoiala este o capodopera,atit la efecte speciale cit si la povestea in sine a filmului.:)

R_Afc
13 Mar 2010, 21:27
Fara nici o indoiala este o capodopera,atit la efecte speciale cit si la povestea in sine a filmului.:)
Cat de bine a sunat asta.

claudiu-daniel-lugoj
07 Apr 2010, 13:33
Mie unul mia placut mult cred ca este o capodopera al geniului sf.alaturi de Terminator 2,Ziua independentei etc.

Pitbull
07 Apr 2010, 13:49
Nu mai posta degeaba prin zeci de topicuri.
Posteazä când ai de spus CEVA, nu doar ca sä te afli-n treabä.

costyn162
11 Apr 2010, 12:31
Avatar....ar fii multe de spus despre Avatar. De cand a aparut cred ca a fost filmul cu cele mai multe pareri, asupra caruia s-au declansat adevarate contradictii. Parerea mea....a fost o capodopera. Este ceva nou in cinematografia lumii, un regizor excelent, un film care a reusit sa depaseasca orice asteptari. Efectele speciale au fost extraordinare si imi pare rau ca nu am avut ocazia sa-l vizionez in 3D. Mai vreau sa vorbesc si despre Oscar. Am vazut si filmul "Hurtlocker" si nu cred ca a intrecut Avatar. Desigur, e parerea mea. A fost filmul anului 2009, iar eu cel putin doresc sa-l ai revad.

pipes
11 Apr 2010, 14:49
pai daca nu l-ai vazut in 3D si nu ai trait experienta propriu-zisa (la IMAX-ul autohton nu-l recomand, recomand RealD 3D de la Multiplex), CUM TI-AI DAT SEAMA CA E O CAPODOPERA?!?!?! CUM?

costyn162
11 Apr 2010, 20:02
Scuza-ma...pentru a aprecia calitatea unui film trebuie sa il vezi neaparat in 3D? Nu sunt de acord. Intr-adevar est eo tehnologie foarte avansata dar nu esentiala. Spune-mi si mie in urma cu cativa ani cand nu exista 3D cum erau recunoscute capodoperele?

Pitbull
11 Apr 2010, 20:48
Nu-l lua în seamä pe Pipes, el e un cleric fundamentalist al "Dudei Albastre", asa cä tot ce spune e de luat sub semnul îndoielii.
Nu e o capodoperä, e un filmulet banal filmat cu ajutorul unei multitudini de tehnici noi. Intr-un an, doi, nimeni nu va mai sti de el. Sunt aproape sigur cä al treilea sequel nici mäcar banii nu si-i va scoate.
Apropo, scuze dacä s-a mai postat... sau, mai bine zis, nu: e asa de misto, încât chiar meritä inclus în topic de cât mai multe ori! Dati click pe räspunderea mea, o sä-mi multumiti! =))
http://www.youtube.com/watch?v=wEKz3lrQJyc

Windom
11 Apr 2010, 21:10
Bestial.=))

sergiuseling
11 Apr 2010, 21:14
Că tot veni vorba de parodii ale avatarului mie mi-a plăcut și următoarea:
http://www.youtube.com/watch?v=2Ul_tyP5LNI

Iar pentru cine e nerăbdător pentru continuare are aici trailerul pentru partea a doua:
http://www.youtube.com/watch?v=6dIOw2sffHI

iv.livia
12 Apr 2010, 20:41
primul 3D vazut de mine dar inegalabil cu ce am vazut dupa:-O

pipes
12 Apr 2010, 22:36
de ce trebuia luat sub semnul indoielii, Pitbull?
cine a zis ca e capodopera? este un film care m-a relaxat si incantat vizual. suficient sa fie un film bun ptr mine. ce e asa rau in asta?
de vreme ce e filmat cu tehnologie 3D de ultima ora, de ce sa nu fie vizualizat ca atare?
nu ca as vrea sa-l compar cu un Lamborghini, dar cam asta ne caracterizeaza (faceti voi matematica):
http://www.dailymotion.com/video/x1t1up_bmw-vs-lamborghini

pipes
12 Apr 2010, 22:54
@costyn162
indoielnic sau nu - iti recomand sa vezi acest film la Hollywood Multiplex unde au tehnologia RealD 3D, aceeasi tehnologie in care a fost procesat (sau ceva de genul). deci compatibilitate maxima.
in anul de gratie 2009-2010 lucrurile au mai evoluat. si vor mai evolua. chiar ca le place unora sau nu. nici eu nu sunt evolutionsit convins, dar asta e miscarea, catre 3D. filmele panoramice urmeaza.
ca Pitbull, Windom si multi altii nu sunt de acord cu acest gen de abordare a cinematografiei, ESTE CU TOTUL ALTA DISCUTIE.
dar Avatarul este si va ramane un produs foarte bun la nivel de detalii, vizual, cromatic, tehnologie si asa mai departe.
fiecare produs pe care il cumperi are puncte forte si puncte slabe. Avatar-ul are bubele lui. mari. eu sper ca acele continuari sa rezolve acest lucru. chiar daca vor pierde din popularitate. nu ma deranjeaza catusi de putin. In loc de snuffuri si alte mizerii, prefer oricand un film de aventura. bun sau foarte prost.
si sa compari pe GwtW cu Avatar mi se pare o imbecilitate greu de reprodus.
bafta!

sergiuseling
12 Apr 2010, 23:29
Avatar mi se pare o imbecilitate greu de reprodus.

Cu asta sunt și eu de acord.

Legat de 3D, eu zic că nu ăsta e viitorul. Au mai fost încercări de filme 3D, au durat puțin și au dispărut, la fel se va întâmpla și acum.
Motivul pentru care mergem la cinema e să vedem povești interesante, nu să vedem 3D. În 1-2 ani o să treacă noutatea 3D și o să dispară, nu de tot, dar din prim plan.

pipes
12 Apr 2010, 23:38
uite ca s-a reprodus si o sa se mai reproduca. si chiar imi doresc sa vad vreo 200 de continuari.
si care e viitorul in viziunea ta/voastra?
Avatar nu va place, Sergiu Nicolaescu e naspa, Alex Leo Serben nu e demn de critica, cutarescu are nasul lung, ati decoperit snuff-ul, atunci ce e bun?

Pitbull
13 Apr 2010, 00:37
Avatar nu va place, Sergiu Nicolaescu e naspa, Alex Leo Serben nu e demn de critica, (...) atunci ce e bun?
"Citizen Kane", "One Flew Over the Cuckoo's Nest", "Piesä neterminatä pentru pianinä mecanicä", "Stalker", "Sibiriada", "Brzezina", "Blowup", "8 1/2", "Persona", "City Lights", "No Country For Old Men", "There Will Be Blood" - si mii (efectiv MII) de alte filme cu adevärat bune.

Liviu Ciulei, Alexandru Tatos, Mircea Säucan, Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Nae Caranfil, Corneliu Porumboiu, Radu Muntean, Radu Jude, Florin Serban, Lucian Pintilie, Dan Pita, Mircea Daneliuc (cei trei din urmä, pânä la un punct) - si destui altii.

Andrei Gorzo, Tudor Caranfil, Magda Mihäilescu, Viorica Bucur, Valerian Sava, Mihai Fulger, Florin Barbu, Iulia Blaga, Cretulestii, Alexandra Olivotto - si multi altii.

Ia uite câte valori REALE (si ästa nu-i decât un mic esantion) propunem noi, în comparatie cu alea de la tine din mesaj.
Multumit?
Multumit.
Vezi ce bine-i sä-nvätäm? :)
...Asta ne face si pe noi sä simtim cä avem un rost pe lumea asta: Cinemagiei îi revine si misiunea de a forma o culturä cinermatograficä. Fiecare user care învatä de-aici ne valideazä, ne sporeste sentimentul de utilitate. Vä multumim! :x

buticut
13 Apr 2010, 02:41
În 1-2 ani o să treacă noutatea 3D și o să dispară, nu de tot, dar din prim plan.

Lumea o sa inceteze sa se mai duca la filme 3D, pentru ca in urmatorii 2 ani, cel putin 20 de filme vor fi lansate in 3D, in urma conversiei din 2D. Filmand in 3D si convertind in 3D nu e aceeasi branza, nici aceeasi calitate. Oamenii nu o sa fie dispusi sa plateasca la infinit un bilet de 20 $ ca sa vada un film 3D, asteptandu-se la Avatar 2. Am inteles ca 3D-ul la Clash of the Titans e execrabil, un film finalizat in graba (am citit ca s-au facut reshootings, schimbandu-se complet ideile si chiar si finalul din script-ul original, dar asta e alta poveste) si convertit in graba. Atata timp cat studiourile nu vor investi serios in filme ce sa fie filmate in 3D, ci vor prefera sa dea doar cateva sute de mii de dolari pe conversie, care e infinit mai ieftina, succesul 3D-ului va scadea tot mai mult pe zi ce trece. Aici il inteleg pe Cameron, care e suparat ca studiourile incearca sa profite de pe urma succesului lui Avatar, convertind filmele 2D in 3D pe ultima suta de metri, doar ca sa aiba incasari mai mari. Macar el a luat 3D-ul in serios.

Oricum, eu vad 3D-ul ca pe un gimmick, filmele proaste folosesc 3D-ul ca o modalitate de a-si creste valoarea in ochii publicului, dar un film trebuie sa fie bun prin merite proprii, nu prin folosirea unei iluzii. 3D-ul e manipulator si risca sa ii influenteze pe criticii care cad in mirajul lui, ajungand sa le dea filmelor thumbs up doar pe acest considerent. Avatar in 2D e 'just a movie'...nu e rau, dar nici spectaculos.

copila_satanista
13 Apr 2010, 09:14
Cu riscul de-a fi luata ca o ce vreti voi eu spun ca l-am vazut la imax si chiar mi-a placut :P . Si eu am zis intr-adevar ca daca l-as fi vazut acasa ar fi avut un efect mult mai slab. Cred ca totusi este prea criticat filmul asta doar de dragul de a dovedi cultura cinematica. In acelasi timp a iscat si niste isterii un pic mai mari decat era cazul.

Windom
13 Apr 2010, 09:26
Cred ca totusi este prea criticat filmul asta doar de dragul de a dovedi cultura cinematica.
No crezi ca de-asta e criticat? Tocmai cu Avataru' isi dovedeste omu' cultura cinematografica? Intr-un fel ai dreptate, dar nu tocmai in sensul in care te gindesti tu.
Daca critici Twilight, te dai oare rotund cit de intelijent esti? Sau e valabila chestia doar la Avatar?:-?

copila_satanista
13 Apr 2010, 09:37
Am spus-o pentru ca asa am observat ... unii au inceput sa aiba reticente in a lauda "Avatar" doar pentru ca e placut de prea multa lume si criticat de prea multi destepti. "Twilight" mi se pare mai sec si l-am criticat pentru ca asa am simtit.

Windom
13 Apr 2010, 09:41
unii au inceput sa aiba reticente in a lauda "Avatar"
Sa-l laudam fara reticente, zici tu?:-?

copila_satanista
13 Apr 2010, 09:41
:)) sa-l laudam atat cat ne vine, nu atat cat le vine altora sau cat ni se pare ca da bine ;)

Federico
13 Apr 2010, 10:44
Nu e 3D-ul viitorul? Visati! De la un moment dat 2D-ul il veti intalni doar la cineastii independenti care stau prost cu bugetul, iar tridimensionalul va aparea si in filmele cu 2 actori care joaca intr-o camera goala.

Pitbull
13 Apr 2010, 11:57
Chiar dacä nu mä avânt în a emite vreo profetie categoricä, îmi mentin totusi scepticismul... Cred cä 3D-ul îsi va gäsi o nisä... si atât. E prea agresiv, prea incomod, si dupä ce i se va toci ineditul, e de asteptat ca spectatorul agasat sä prefere revenirea la un entertainment mai viewer-friendly. Poate mä însel, nu stiu... Vom vedea.

copila_satanista
13 Apr 2010, 12:03
Putem sa ne uitam in strainatate. 3D-ul e nou la noi ca asa e in Romanica - lucrurile ajung mult mai tarziu si pe la noi. In strainatate insa au 3D de nu mai stiu cand si se vede clar ca in loc sa se sature profita din ce in ce mai mult de aceasta posibilitate. Sa nu mai zic ca deja au facut astia TV-uri speciale pt 3D. Se anunta vremuri pline si nu vad de ce nu o sa ramana asa pentru ca este un mod mai complex de a reda un film si este foarte probabil ca pe viitor sa devina mai experti in domeniu si se gaseasca si mai multe metode de a-l exploata.

Pitbull
13 Apr 2010, 13:13
este un mod mai complex de a reda un film
Better said: mai complicat.
"Complicat" = un defect.
"Complex" = o calitate.

Federico
13 Apr 2010, 17:00
E prea agresiv, prea incomod, si dupä ce i se va toci ineditul, e de asteptat ca spectatorul agasat sä prefere revenirea la un entertainment mai viewer-friendly. Poate mä însel, nu stiu... Vom vedea.
E. Deocamdata. Dar lumea se obisnuieste si se adapteaza (evolueaza?) iar generatia urmatoare va iesi cu genele calite.

costyn162
13 Apr 2010, 17:08
Nu pot spune sigur daca pe viitor se va folosi 3D sau nu insa acum are destul succes si se pare ca va avea mult timp de acum incolo. Sunt de acord cu cine a zis ca nu ne ducem la cinema sa vedem culori si imagini si povesti frumoase transpuse intr-o opera cinematografica. Despre Avatar am mai spus sunt pareri multiple, contradictorii, si ar trebui sa ne respectam parerile unii altora deoarece fiecare are niste criterii dupa care isi alege filmul preferat. Mie mi-a placut Avatar, nu stiu cat va avea succes, nu stiu din ce motiv nu a luat Oscarul, si nu ma intereseaza. Nu ma uit la un film doar pentru ca am auzit pe cineva vorbind frumos despre el, ma uit pentru simplul fapt ca imi place mie. Va rog frumos, contraziceti-ma daca nu sunteti de acord. Sunt deschis la discutii pe aceasta tema.

pipes
13 Apr 2010, 20:29
Avatar nu va place, Sergiu Nicolaescu e naspa, Alex Leo Serben nu e demn de critica, (...) atunci ce e bun?
"Citizen Kane", "One Flew Over the Cuckoo's Nest", "Piesä neterminatä pentru pianinä mecanicä", "Stalker", "Sibiriada", "Brzezina", "Blowup", "8 1/2", "Persona", "City Lights", "No Country For Old Men", "There Will Be Blood" - si mii (efectiv MII) de alte filme cu adevärat bune.

in afara de astea (cu exceptia miilor si zecilor de mii) restul exemplelor oferite de mine fac cat restul exemplelor oferite de dvs. asta e parerea mea amatoriceasca. am spus-o de nenumarate ori. daca gresesc, gresesc.
inca nu am avut prilejul sa asimiliez, prin intermediul acestui forum, informatiile de valoare pe care sustine ca le ofera (cu mici exceptii). dar raman perseverent si oarecum optimist.
in concluzie - nemultumit, mahnit de abundenta de ifose "profi" (nu ale tuturor) si cam atat. restul e tacere.
in marele final subliniez ca nefiind un evolutionist convins (poate chiar reticent la abundenta tehnologica), sunt ferm convins ca 2D-ul va ceda. va ramane un fel de rezistenta, partizanat (cum vreti sa ii spuneti). sau o amintire frumoasa. imi pare rau ca nu sunteti atent, domnule Pit, la ceea ce va inconjoara. cred ca ar fi un sacrificiu binevenit.
nu voi mai posta pe Avatar pentru simplul fapt ca am fost inteles foarte gresit. ce-i drept, o parte din vina imi apartine.
Avatar nu e o capodopera, dar este un produs foarte bine lucrat fata de alte productii pe care le laudati. nu este eminamente original, dar este o referinta. nu e un clasic alb-negru sau de secol XX, dar este un festin vizual-cromatic de exceptie si momentan UNIC. din pacate, aducator de isterii infantile si crize de ura falsa. restul il putem contempla si aprecia ca atare (inclusiv eu). I PIT(y) YOU!

Ipu
14 Apr 2010, 03:32
pipes, ai auzit că varianta pe dividi conține și scena de dragoste integrală cu avatarul și prințesa na'vi care a fost scoasă cenzurată în varianta pentru marele ecran?

pipes
14 Apr 2010, 10:56
da. si parca am mai discutat nitel despre asta. unii se vor amuza copios, altii nu si tot asa. circuitul sexului albastru in natura.
cred ca au scos-o din motive de PG-12..... ei "stie"......
ieri, la Diverta AFI Cotroceni, am vazut 2 carticele despre Avatar - 2 MIZERII (una era expusa si cred ca participase la un workshop, cealalta avea 20 de pagini cu litere de 14). oare le cumpara cineva?
eu nu am decat un poster. luat la premiera la IMAX (era la pachet cu popcorn-ul si beutura).

Ipu
15 Apr 2010, 11:55
Deși am mai menționat în comentariile de pe pagina filmului o parte din modelele pământene care au inspirat biosferele de pe Pandora (relieful carstic din estul Chinei, marile cascade), iată un material mai bine realizat (www.realitatea.net/12-locuri-de-pe-pamant-care-au-inspirat-pandora--planeta-din-avatar_698340.html). Sper că nu repet ceea ce au postat alții înaintea mea.

BJBlazkowicz
15 Apr 2010, 15:07
buna ,buna,vad ca nu prea aveti pareri prea bune despre filmul avatar!

...si vreau si viata sa fie mai happy cu final happyend etci!

Parerile sunt impartite, si uneori exagerate in ambele tabere.
Iar viata are acelasi final pentru toata lumea, nu stiu cat de happy . :) La finalul jocului, si regele si pionul ajung in aceeasi cutie de lemn... eee? ghiciti citatul. :)

popa Scandura din satul Lolteni

Pitbull
15 Apr 2010, 15:12
buna ,buna,vad ca nu prea aveti pareri prea bune despre filmul avatar!

...si vreau si viata sa fie mai happy cu final happyend etci!
Si eu vreau viata sä fie mai happy, dar cu început happyend etci!
OK, pupici, merci!

RomaniaMare
18 Apr 2010, 21:32
Eu cred că Avatar deschide o filă nouă în cinematografie.Peste cîțiva ani,va deveni un film de referință în istoria cinematografiei,cum a devenit Matrix,de exemplu.

guess87
19 Apr 2010, 15:25
Deci chiar nu ma gandeam ca o sa fie asa reusit........m-au incantat ff mult personajele si actiunea...merita vazut filmullll...... ::):) :P

Pitbull
19 Apr 2010, 15:40
Eu cred că Avatar deschide o filă nouă în cinematografie.Peste cîțiva ani,va deveni un film de referință în istoria cinematografiei,cum a devenit Matrix,de exemplu.
Eu cred că Avatar deschide o filă nouă în marketing. Peste cîțiva ani, va mai fi pomenit doar ca filmul cu cele mai mari încasäri din istoria cinematografiei, cum a devenit Adi Minune în istoria manelelor, de exemplu.

costyn162
19 Apr 2010, 20:35
Eu cred că Avatar deschide o filă nouă în marketing. Peste cîțiva ani, va mai fi pomenit doar ca filmul cu cele mai mari încasäri din istoria cinematografiei, cum a devenit Adi Minune în istoria manelelor, de exemplu.

Haideti sa nu facem genul asta de comparatii. Adi Minune a facut incasari din cauza mentalitatii de c...t a populatiei tari. Avatar va ramane ceva timp in mintea oamenilor din mai multe motive. Eu apar acest film pentru ca l-am vazut, mi-a placut, iar cele 2 ore jumatate au trecut foarte repede ceea ce demonstreaza ca nu m-am plictisit.

Liviu-
19 Apr 2010, 21:05
Daca o luam logic argumentatia ta nu tine. Nu zic ca n-ai dreptate, dar nu ai ales cele mai bune cuvinte pentru a demonstra lucrul asta.

De exemplu: "Avatar a facut incasari din cauza mentalitatii de c****t a lumii. Adi Minune va ramane ceva timp in mintea oamenilor din mai multe motive. Eu il apar pe Adi Minune pentru ca l-am ascultat, mi-a placut, iar cele x ore cat l-am ascultat au trecut foarte repede ceea ce demonstreaza ca nu m-am plictisit"

Suna cunoscut? Are vreo relevanta?

SoX
19 Apr 2010, 21:20
Eu il apar pe Adi Minune pentru ca l-am ascultat, mi-a placut, iar cele x ore cat l-am ascultat au trecut foarte repede ceea ce demonstreaza ca nu m-am plictisit"

Pe moment am crezut ca te-ai stricat la cap. :))

RomaniaMare
19 Apr 2010, 21:34
Pit,nu mă refeream la încasări sau la promovarea filmului(care trebuie să recunoaștem a fost genială).
Mă refeream la efectele 3D și la tot ce ține de grafica pe calculator.

Liviu-
19 Apr 2010, 21:50
Ma temeam de asta :D

Cat despre Avatar, va ramane in memorie mult timp. Un motiv e cel dat de Pitbull, suma colosala de bani castigata care in mintea maselor se traduce prin calitate. Imi cer scuze, nu vreau sa para lipsa de respect (desi poate chia e pe alocuri), dar logica lipseste adesea maselor si de cand a aparut Avatar am vazut o multime de persoane care fac analogia intre bani si calitate.

Celalalt motiv e mult mai merituos filmului in sine. A introdus o noua tehnologie care va fi viitorul. Aici nu sunt de acord cu Pitbull si alti sceptici. Uitandu-ma inapoi in timp nu pot sa nu observ pasul tehnologic de la film mut la sonor sau de la alb si negru la color. Trecerea de la 2D la 3D e asemanatoare. Filmele mai "serioase" nu o folosesc pentru ca nu-si permit, nu pentru ca nu ar dori-o. Scorsese de exemplu deja s-a indreptat spre aceasta tehnologie si cu un film care pare mai serios decat Avatar, desi lucrul asta ramane de vazut. De ce Scorsese face film 3D? Pentru ca-si permite. Un alt exemplu de film serios indreptat spre aceasta noua tehnologie e Inception al lui Nolan.

E clar ca regizorii vor sa lucreze cu tehnologia, dar momentan aceasta dorinta nu e de ajuns sa traga balanta in favoarea lor, nu-i de ajuns sa vrei atat timp cat producatorii nu-ti permit sa faci un film al carui profit e pus sub semnul intrebarii. De exemplu cati regizori mai lucreaza ca Trier? Rebeli de acest gen vor fi intotdeauna, dar cu siguranta nu e de ajuns sa opreasca evolutia tehnologica.

3D-ul nu e nicidecum un lucru rau, ci nu a ajuns inca in mainile cui trebuie pentru a fi luat cu adevarat in serios. E inevitabil insa.

Si, ca tot eram la motive pentru care Avatar e memorabil, trebuie sa amintesc si de povestea accesibila si usor impresionana pentru multa lume. Lucrul asta e deja fapt. Avatar a impresionat, nu pe mine, deci nu e memorabil pentru mine, dar pentru multa lume Avatar e un fenomen. Daca persoanele alea nu mor inexplicabil e imposibil ca Avatar sa nu fie tinut minte ani buni de acum in colo. Singurul obstacol pe care Avatar il are de trecut pentru a fi tinut cat mai mult minte e utilizarea aceleiasi tehnologii mai bine si poate chiar ceva mai avansata de catre altii. Cu alte cuvinte eclipsarea de catre aparatia unui nou astfel de gigant in urmatorii ani, care sa aiba un impact asemanator asupra maselor.

ricutza
19 Apr 2010, 21:51

Pentru oamenii care lucreaza in domeniu cel putin, ca si Titanic sau Stapanul Inelelor, Avatar ar trebui sa ramana in istorie pentru mai mult decat incasari.
Eu zic insa ca va ramane si in mintea multor spectatori.
Si Star Wars sau Independence Day au fost filme care au mizat pe partea de efecte speciale, au fost revolutionare in felul lor (evident Star Wars mult mai mult), si sunt in continuare vizionate si apreciate.

Pitbull
20 Apr 2010, 00:17
Aveau story.
Si inefabil.
Si originalitate.
Atât.

Windom
20 Apr 2010, 07:15
3D-ul nu e nicidecum un lucru rau
E rau atunci cind ti se face rau.:-& Iar eu recunosc ca am problema asta (chiar si daca incerc un first person shooter, dar, slava domnului, nu ma prea atrag jocurile). Asadar 2D-3D nu se poate compara cu evolutia alb-negru - color, dupa parerea mea (si, thnx god again, inca se mai fac si filme alb-negru). Pentru ca arta cinematografica nu a fost inventata pentru 3D ci pentru 2D. 3D-ul e o fitza, e precum mersul la Disneyland si o tura in rollercoaster. Probabil va exista in paralel cu 2D-ul, insa nu-l va elimina. Pina la urma de ce mi-ar trebui mie sa vad un Bergman ori Tarkovski in 3D? Asadar, CINEMA in 3D nu. SHOWBIZ in 3D da. Dar ala nu prea ma incalzeste.

Redy
20 Apr 2010, 07:20
Aveau story.
Si inefabil.
Si originalitate.
Atât.

Still hating. :D

Am citit reviewul de la Clash of the Titans si l-am recitit pe cel de la Avatar, interesant. Corect, marketingul e o parte importanta atunci cand materialul e slabut(filmul), exemplul fiind Clash of the Titans si nu Avatar in aceasta comparatie dintre "mediocritati". Dar nu-i nimic pentru ca in Clash avem CGI "bun" si o poveste clasica reincalzita.

Eu cred că Avatar deschide o filă nouă în marketing.

Funny. :P

E rau atunci cind ti se face rau.:-& Iar eu recunosc ca am problema asta (chiar si daca incerc un first person shooter, dar, slava domnului, nu ma prea atrag jocurile). Asadar 2D-3D nu se poate compara cu evolutia alb-negru - color, dupa parerea mea (si, thnx god again, inca se mai fac si filme alb-negru). Pentru ca arta cinematografica nu a fost inventata pentru 3D ci pentru 2D. 3D-ul e o fitza, e precum mersul la Disneyland si o tura in rollercoaster. Probabil va exista in paralel cu 2D-ul, insa nu-l va elimina. Pina la urma de ce mi-ar trebui mie sa vad un Bergman ori Tarkovski in 3D? Asadar, CINEMA in 3D nu. SHOWBIZ in 3D da. Dar ala nu prea ma incalzeste.

Nu trebuie sa vezi nimic ce nu vrei iar un film care nu-i facut cu 3D in minte nu trebuie convertit. Tu poti sa vezi in ce format vrei dar cica Scorsese face si el un film in 3D, probabil l-a ajuns si pe el dementa sau ceva de genul asta.

Cinematografia este o exprimare a unei idei/viziuni sau a unui cumul de idei si modul in care este ea prezentata pe ecran nu conteaza, alb-negru, mut, color, 2D sau 3D, fiecare are farmecul ei care adauga mai mult sau mai putin filmului in sine. Tehnologia e la inceput, se va mari frecventa proiectoarelor si calitatea va fi din ce in ce mai buna pana la eliminarea efectului de ghosting in 3D.

Cinema in 3D, pentru cine vrea. Showbiz in 3D, pentru cine vrea.

Pit,nu mă refeream la încasări sau la promovarea filmului(care trebuie să recunoaștem a fost genială).
Mă refeream la efectele 3D și la tot ce ține de grafica pe calculator.
Gura targului e cea mai buna forma de marketing, mai ales cand produsul este peste media ultimilor ani in ceea ce priveste movie-entertainment. Pentru filme despre comunism si avorturi putem sa ne uitam si pe iPhone la ele, au sunet prost, lumina de toata jena si o cinematografie similara cu un home-made-video.

PS: Gura targului spune ca filmul Clash of the Titans este o dezamagire. Ma voi convinge si eu putin mai incolo.

Liviu-
20 Apr 2010, 08:22

Sunt sigur ca asa ziceau scepticii si despre mut/sonor, alb si negru/color.

Evolutia tehnologica a cinematografiei e spre a arata cat mai aproape de realitate, din punct de vedere vizual si acustic, o poveste. Realitatea, asa cum o percepem noi, nu e muta, ci sonora si a rezultat evolutia. Realitatea nu e in alb si negru, ci in culori si asa a rezultat evolutia. Realitatea nu e 2D, ci 3D si asa a rezultat evolutia. 3D nu e un moft, e o realitate. Fitze au fost toate aceste inventii la timpul lor...

Nu te obliga nimeni sa nu vezi Bergman sau Tarkovsky in 2D, dar n-ai prefera ca natura din filmele lui Tarkovsky sa fie si mai vie de atat? Fiind sceptic ai spune ca 3D-ul nu poate face asta, dar poate. 3D-ul te imerseaza si mai mult in lumea filmului, te apropie de acea lume, o poti trai altel.

Momentan faci (sau faceti greseala) de a crede ca 3D e stric legat de showbiz, probabil pentru ca pana acum doar titluri de filme cu astfel de pretentii au beneficiat de tehnologie. Astept cu mare interes sa vad ce spuneti despre Inception daca efectele 3D ale sale nu vor fi ceva gen Clash of the titans. Odata ce regizori de mare valoare vor face filme de mare valoare in 3D, scepticismul vostru va disparea.

Redy
20 Apr 2010, 08:27
Odata ce regizori de mare valoare vor face filme de mare valoare in 3D, scepticismul vostru va disparea.

Martin Scorsese Announces First 3D Project! HUGO CABRET Starts Shooting This June!! (http://marketsaw.blogspot.com/2010/04/martin-scorsese-announces-first-3d.html)

Probabil l-a ajuns dementa si pe Scorsese. :D

Liviu-
20 Apr 2010, 08:34
Am observat, chiar am scris mai sus :D

Scorsese de exemplu deja s-a indreptat spre aceasta tehnologie si cu un film care pare mai serios decat Avatar, desi lucrul asta ramane de vazut. De ce Scorsese face film 3D? Pentru ca-si permite. Un alt exemplu de film serios indreptat spre aceasta noua tehnologie e Inception al lui Nolan.

Si cu siguranta vor mai urma.

LE: In caz ca filmele celor doi nu sunt prea bune ma asptept sa apara voci care sa blameze 3D-ul in loc de filmul in sine, cum ca 3D-ul a fost doar un moft pentru ei si ca filmele in 2D pe care le faceau erau atat de bune. Asta ar fi o idiotenie. 3D-ul nu afecteaza cu nimic scenariul doar (in caz ca nu vrei sa faci multi bani, vezi filmele curente iesite in 3D).

SoX
20 Apr 2010, 13:17
Evolutia tehnologica a cinematografiei e spre a arata cat mai aproape de realitate, din punct de vedere vizual si acustic, o poveste. Realitatea, asa cum o percepem noi, nu e muta, ci sonora si a rezultat evolutia. Realitatea nu e in alb si negru, ci in culori si asa a rezultat evolutia. Realitatea nu e 2D, ci 3D si asa a rezultat evolutia. 3D nu e un moft, e o realitate. Fitze au fost toate aceste inventii la timpul lor...
.

Avand in federe faptul ca filmul este considerat o arta, nu cred ca "realiatea" are un rol atat de substantial in aceasta categorie. De fapt, scopul artei in general este de a sfida realul si de a ne pune in postura de a-l percepe printr-o perspectiva diferita.

Si unde e realitatea in filmele 3D actuale? Pentru ca in majoritatea ecranizarilor 3D sunt animatii sau SF-uri.

copila_satanista
20 Apr 2010, 13:21
realitatea de care vorbea este defapt senzatia de implicare mai profunda in actiunea filmului obtinuta cu ajutorul 3D
propun sa mai sporovaiti aici (http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=97014)

Liviu-
20 Apr 2010, 15:04
De fapt, scopul artei in general este de a sfida realul si de a ne pune in postura de a-l percepe printr-o perspectiva diferita.

Si 3D-ul cum obstructioneaza aceste lucruri?

Si unde e realitatea in filmele 3D actuale? Pentru ca in majoritatea ecranizarilor 3D sunt animatii sau SF-uri.

Mesajul dinaintea mea. De fapt cred ca am fost destul de clar si in ceea ce am scris eu, cum ar fi: "3D-ul te imerseaza si mai mult in lumea filmului, te apropie de acea lume, o poti trai altel."

RomaniaMare
21 Apr 2010, 16:36
Văd că v-aţi cam abătut de la subiectul topicului.

Redy
23 Apr 2010, 23:38
http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=17465&count=0

E clar, tot "strategie de marketing" e faza cu vanzarile mari de discuri. Oamenii nu le cumpara pentru ca le-a placut filmul dar o fac din cauza hypepului & shit sau pentru ca "asa le-a spus marketingul". Ah, era sa uit e in 2D si la acelasi pret cu alte filme.

Hua marketingului !

diana7
24 Apr 2010, 18:38
m-am plictisit la Avatar cam in primele 90 de minute decat la sfarsit mi-a placut:P

WeR0Ck
02 May 2010, 13:23
\m/ avatar e sooo coooool

R_Afc
04 May 2010, 21:54
Martin Scorsese Announces First 3D Project! HUGO CABRET Starts Shooting This June!! (http://marketsaw.blogspot.com/2010/04/martin-scorsese-announces-first-3d.html)
Probabil l-a ajuns dementa si pe Scorsese. :D

Este o adevarata insulta la adresa lui Scorsese, sa-i postezi numele, in topicul filmului "Avatar".

*edit: Poti fii linistit Liviu, nu ti-ai pierdut din popularitate. Oricum, numele celui sau celei care a postat stirea, nu are nicio relevanta. Doar ca, istoria numelui Scorsese, nu are ce cauta intr-un topic despre niste albastrei.

Liviu-
04 May 2010, 22:57
1. Vezi ca ai copiat gresit citatul, de fapt persoana careia ii apartine.

2. Nu exagera inutil, numele lui a aparut in urma unui partial off-topic despre filmele 3D.

LE: Poate edita cineva mesajul de mai sus astfel incat sa nu mai apara gresit numele meu la citat?

LE2: Mersi :P

bogdan0125
07 May 2010, 22:42
\m/ avatar e sooo coooool

Asta-i romana sau engleza? Sau ai inventat o noua limba: roma-ngleza?
On-topic. Filmul mi-a placut, dar sa scriu in engleza cu nu stiu cati "o". Cred ca ai exagerat.

sergiuseling
08 May 2010, 22:27
Se cheamă romgleză și e destul de folosită chiar și pe acest forum. De fapt e chiar foarte folosită. E un amalgam de română și engleză de te doare mintea.

Evident că și eu când văd pe cineva care nu știe să se exprime sau să scrie corect am impresia că vorbesc cu ceva retardat. Dar ca la orice retardat nu-i spui în față că e retardat, ci îl tolerezi și faci un efort suplimentar să încerci să înțelegi ce a vrut să zică.

costyn162
09 May 2010, 08:20
Ce legatura are asta cu filmul Avatar? Pana la urma cred ca ati inteles ce a vrut sa spuna prin "sooo coooool". Ca a ales sa se exprime asa asta e treaba persoanei respective. Important este ca ati inteles mesajul si puteti sa va exprimati in legatura cu Avatar nu cu limbajul folosit.

Redy
14 Aug 2010, 17:30
AVATAR special edition, re-release "teaser": http://www.youtube.com/watch?v=tLylzuf1MWA&feature=player_embedded

buticut
14 Aug 2010, 21:05
Nimanui nu-i pasa in mod special de cele 8 minute. Cei care se vor duce la film o vor face pentru a retrai experienta in 3 D. Evident, vor sa stoarca atata cat se poate...scena de sex e un bonus aruncat pe acolo, ca sa nu zica lumea ca e exact aceeasi chestie.

buticut
14 Aug 2010, 21:31
Ar trebui sa fii idiot sa te astepti la altceva, gen: ne rupem hainele de pe noi.

marius_em
15 Aug 2010, 00:09
De ce toti na'vi erau cu o musculatura tonifiata?
De ce nu?

rifa
15 Aug 2010, 00:24
De ce toti na'vi erau cu o musculatura tonifiata? Toti erau parca lucrati la sala.
Nu existau si omuleti albastri grasi?

poate vrei sa zici ca aveau o musculatura tonifiata ...

Majoritatea mi s-au parut slabi si inalti... Depinde ce inseamna pentru tine a fi lucrati la sala...