View Single Post
Old 24 Oct 2008, 14:12   #43
gionloc
Guru

gionloc

da, aveti dreptate, (cred ca) merita 7!
eu oscilam intre 6 si 7... si e prima data cind mentionez o nota la un film. voiam sa fie clar ca filmul nu e prost! dar putea fi ceva mai bun...

m-am oprit la 6, pina la urma, din cauza ezitarilor lui NM in a contura o imagine relevanta si articulata elegant despre o situatie generala - mizerie sociala, aci. cind cineva inghesuie toate situatiile posibile in relatie cu ceva - doar doar or fi si cele potrivite acolo, doar doar o prinde mai multi spectatori in plasa astfel intinsa, - dovedeste o pregatire conceptuala subtire (superficialitate in ceea ce priveste constructia dramatica. nu oricum e bine! in anumite feluri nu e bine, sau, ma rog, nu vei obtine mai mult decit o treaba asa si asa).

un contraexemplu e Mungiu. lui ii reuseste exemplar munca de decantare, de eliminare a resturilor care ingreuneaza naratiunea, care o destabilizeaza sau o deturneaza. daca cititi scenariul lui Occident si vedeti filmul in paralel veti intelege ce vreau sa spun.

a, uitasem: Boogie reuseste sa fie relavant si onest in tema pe care si-o asuma! in Boogie tocmai detaliile sint cele care contureaza povestea, pentru cine are nasul fin sa le simta! iar detaliile astea, nuantele, sint eliberate intr-un flux firesc al povestirii, prin intamplari naturale, nu sint subliniate grosolan, nu sint imbracate in straie tipatoare!
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif