View Single Post
Old 18 Sep 2005, 04:47   #28
K's
Guru

K's

Originally Posted by st3fan:
Apoi, ar trebui stabilit unde exact incercam sa punem bazele, intr-un liceu,doua, trei,poate un sector intreg?Alt detaliu ar fi cine va tine aceste cursuri?
[...]
Nu cred ca poti sa pui pe acelasi plan un curs de acest tip cu cele de matematica sau romana (care, din pacate, domina cu autoritate in liceele romanesti, deci profesorii care predau aceste materii vor fi revoltati :lol: ), eventual cu unele de tip cultura si civilizatie, creatie, etc. - recte mi se pare ca trebuie incercat la clasele de filologie / studii umaniste; deci licee cu traditie pe acest profil.
Cine va tine cursurile? Cei mai potriviti mi se par fie profesorii de limbi si literaturi straine pasionati de film, fie profesori de limba si literatura romana de acelasi tip- asta pentru ca nu vad profesori universitari care sa se ofere. Evident, cursurile fiind predate conform unei metodologii stabilite de, sa zicem, un profesor care preda la atf ( :? :lol: ) sau la UniBuci.
Ideea mi se pare foarte buna, sper sa reusiti.
Ah, inca ceva, cea mai buna metoda cred ca e cea a unui curs lejer, cu vizionari si discutii, si nu chestii plictisitoare de tipul istoria cinematografiei dictata dintr-un curs dactilografiat.
K's is offline   Reply With Quote sendpm.gif