Originally Posted by Serghei:
Si-i dam cuvantul domnului Breban:
MORÁL, -Ã, morali, -e, adj., s.n. I. Adj. 1. Care aparþine moralei, conduitei admise ºi practicate într-o societate, care se referã la moralã; etic; care este conform cu morala; cinstit, bun; moralicesc. ♦ Care conþine o învãþãturã; moralizator.
Dupa cum vezi Salo si Viridiana sunt filme imorale,dealtfel domnu' de Sade a scris Salo intr-un sanatoriu unde a fost inchis tocmai pt scrieri imorale.
|
pt un domn educat & erudit ca dta, ma intriga de cate ori recurgi la dictionar, tragandu-ti seva argumentelor. daca vrei sa ne jucam de-a elevii de clasa a cincea, ai putea sa cauti si definitia 'gustului', si a 'culturii' s.a.m.d. si putem sa polemizam pana i se termina tzigareta lui nume.
revenind la 'viridiana' ('salo' n-m vazut), nu te urmaresc... mi-ai trantit o definitie, apoi mi-ai trantit o concluzie bazata eminamente pe respectiva definitie (asa se polemizeaza, raportandu-ne la definitii - sau la convingerile proprii ??).
demonteaza-mi argumentele in privinta 'viridianei', facand apel la simtul tau ! nu inteleg ce vrei sa demonstrezi: ca tot ceea ce prezinta filmul isi extinde trasaturile dominante asupra produsului in sine ?