Originally Posted by zizi:
filmele astea de le dai tu exemplu, sunt castigatoare la concursul de anul trecut care a avut cu totul alte reguli.
|
Yup,regulile de anul asta au fost adoptate de CNC la propunerea unui grup de tineri cineasti in frunte cu Cristi Mungiu dupa scandalul de anul trecut.Deci in teorie concursul de anul asta ar fi trebuit sa promoveze valorea,numai ca dinozaurii e batrani si au invatat cum trebuie lucrat ca sa prinzi prada si dupa cum ai vazut s-au gasit modalitati de a lua banii statului cu scenarii de 2lei.Asa ca ai sansa si la anu' sa vezi o opera marca Nicolaescu.
Originally Posted by zizi:
a, iar scenarelul ala, despre care se vorbeste in evenimentul zilei, scris de un tip care a lucrat, intr-adevar cu lynch, este o mega-super-voma, pe care n-a acceptat-o nici un producator din alte tari civilizate. drept urmare s-a gandit lucian georgescu(!!!! ) sa-l faca in romania cu johnny depp... hai sa fim seriosi.
cat despre sergiu....nu mai are rost sa comentam. e redundant.
|
Stai linistit era vorba de scenariu lui Sergiu,am zis ca merita putin lobby!
Si ca sa ne dam seama ce oameni au facut jurizarea.Ce crede Domnul Carmazan despre filmul "Raport despre starea natiunii"
Desi n-a fost primit bine in Romania, este un film bun. “Cred ca am calcat pe cineva pe coada. Am fost cu filmul la Centrul Cultural de la Paris si a avut mare succes. Daca aveam casete la mine, as fi dat lovitura. Asa cum am facut si cu cartea mea de novele in limba franceza. Am vandut vreo 50 de exemplare.“ In Romania, “Raportul“ a trecut neobservat. Exista vreo explicatie? “Din pacate, producatorul m-a lungit cu procesarea un an si jumatate. Iar productia incepuse sa circule in mai multe variante piratate. Cand filmam la mare pentru “Lotus” a venit producatorul cu o caseta pe care scria “Moartea lui Tinu”, un film de Ioan Carmazan. Era, de fapt, “Raport despre starea natiunii”“. Se vindea chiar foarte bine pe tarabe la Urziceni si la Slobozia. Dar cum a fost primit de critici? “In jurul unui film nu trebuie ca toata lumea sa fie de acord. Unii au zis ca-i exceptional, iar altii, ca-i un mare rahat. Daca suntem cu totii de acord, nu ne mai ramane decat sa ne luam in brate si sa ne aruncam in mare.“ Am apreciat aceasta judecata ca venind din partea unui profesionist.
M-ar interesa sa-i cunosc si eu pe aia care au considerat filmul asta exceptional,probabil aceeasi care l-au vazut pe Nicolaescu nominalizat la Oscar.