![]() |
Originally Posted by marx:
imi cer scuze daca aleg sa nu-mi ocup memoria cu citate scuipate la coltu strazii... |
Originally Posted by Serghei:
pt un domn educat & erudit ca dta, ma intriga de cate ori recurgi la dictionar, tragandu-ti seva argumentelor. daca vrei sa ne jucam de-a elevii de clasa a cincea, ai putea sa cauti si definitia 'gustului', si a 'culturii' s.a.m.d. si putem sa polemizam pana i se termina tzigareta lui nume. revenind la 'viridiana' ('salo' n-m vazut), nu te urmaresc... mi-ai trantit o definitie, apoi mi-ai trantit o concluzie bazata eminamente pe respectiva definitie (asa se polemizeaza, raportandu-ne la definitii - sau la convingerile proprii ??). demonteaza-mi argumentele in privinta 'viridianei', facand apel la simtul tau ! nu inteleg ce vrei sa demonstrezi: ca tot ceea ce prezinta filmul isi extinde trasaturile dominante asupra produsului in sine ? |
Originally Posted by notorious:
|
Originally Posted by nume:
eram curios unde iti ascunzi abisalele tale profunzimi - in spatele limbajului pana nu de mult de vacar constipat, sau in spatele participarilor tale pasive la orice subiect dezbatut de cinefili interesati (v 'blowup') ? postura dumitale de o(r)bservator cand complezent, cand cinic, ma impiedica sa te iau in serios. deocamdata esti doar un copil mic, un bun fungibil pe acest forum - cand o sa ajungi sa-ti expui convingerile cu patos si indrazneala, poate ca vei intra in cercul de dezbateri. |
infantilismul tau este (uneori) de-a dreptul zapacitor... ce porumbel ti-a soptit vestea buna ? cel care-ti ciuguleste nefericirea ? |
"Bun fungibil" ? Nu folosi termene care te depasesc, nu e tarlaua ta deocamdata. Tu raspunde semintelor care ti se arunca in cap. Nu mai tremura, stiu ca n-ai caldura la camin. Blowup ? Nu l-am vazut inca, o sa comentez cand am s-o fac. Patos? Da de unde ? |
|
1. da, am vazut si eu acuma. ma contrariaza caruselul de stari pe care le are vis-a-vis de mine - credeam ca am ingropat cotorul marului doscordiei. acum vad ca se intoarec cu forte noi & neasteptate. 2. ce ti-e neclar cu 'bunul fungibil'. n-ai inteles termenul ? putem gasi oricand pe cineva care sa preia de la dta functiile mentionate de injurist si turnator de gaz pe foc. p.s.: de ce tot insisti sa ne certam, omule ? eu chiar vreau sa ma dau la pace, dar daca dta te incapatanezi sa ramai pe postul de forta beligeranta, ce sa fac ?? sa arunc bomba atomica nu pot si nici n-am s-o fac. |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Quote:
Quote:
Dragule, nu confunda stilul cu estetica. Stilul inseamna un mod de exprimare, care implica sau nu norme estetice. Sunt uluit in continuare de halucinantele tale idei.
Quote:
Sarmane ALS, nu te mai oferi voluntar pt discutii care iti sunt indepartate tematic, ia-ti mai bine de mana ciracul favorit, serenissimul Notorious, si scrieti-va articolele flescaite pe intuneric. |
2.Eu nu vreau s-o dam in paci, miute, prietenii, betii la bodega (asa cum mi-ai propus, am cu cine sa beau daca vreau, trust me !) 3.Am sa raman cum zici, cat timp am sa mai stau pe aici. |
nu prea esti la curent cu ce se petrece pe cinemgia, domnul meu... als o sa se arate jignit. |
|
ah, anonimus, remarci ironia ca un catelus ce da din coada cand stapanul scoate cureaua sa-i dea peste cocoasa. |
|
..........................
nu mai merita |
xxx
|
tipic final de exhortatie marca marx, care nu spune nimic ce n-a enuntat deja (slab-retoric) si care incearca, la fel de neputincios, sa aiba spirit, ironie, panas... ash! |
Originally Posted by Serghei:
serioja, credeam ca suntem oameni rezonabili care se afla intr-o divergenta de opinii, nu niste harapi care incep sa se muste de varice (v cazul meu vs nume). vad ca deja ai trecut la 'sanctiuni', glume ieftine & atacuri: nu-mi demontezi argumentele, ci doar inscrii la prost-gust. ordinea impusa de biserica catolica presupunea pana acum un secol si jumatete arderi pe rug pt oricine avea in ograda o pisica neagra. ASTA este moral ?? biserica este si ea un mediu corupt (poate intr-o masura mai mica) same as politics, la urma urmei... daca ataci ordinea 'morala' impusa de biserica nu te face pe tine imoral (neaparat) - convingerile tale pot fi cat se poate de sincere si etice. therefore, raman la convingerea ca filmele NU sunt imorale. cel putin, nu filmele lui bunuel...
Quote:
sper ca vroiai sa scrii circumvolutiunea, dar nu te-ai poticnit la tastare... dar nu asta e point-ul. daca vrei sa-mi demonstrezi ca 'viridiana' este un film imoral, be my guest, dar fa-o in limitele bunului simt & corectitudinii cu care ti-am raspuns si eu pana acum. desi... unde naibii este atacata ordinea de facto instituita de biserica ? dimpotriva, aici rautatea umana este subiectul exploatarii tabu al filmului lui bunuel, iar neprihanita viridiana are pe tot parcursul sau intruchiparea binelui absolut, a tolerantei si altruismului. |
Virindiana e un film imoral (cel putin dpdv al bisericii), mai era unul pe aici care se mira de faptul ca filmul ar avea vreo legatura cu Cina cea de Taina.
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Quote:
Iar afirmatia e incorecta si descalificanta pt ca tu mananci o paine de pe urma unor oameni nascuti la coada vacii care au reusit sa-si strapunga nenorocul.
Quote:
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 22:09. |