![]() |
pai el abia pricepe notiunea de relativitate a esteticului, a degustibus-ului. daramite notiuni avansate ca cele prezentate de tine mai sus.
zic ca s-a nascut ieri. nu acu juma' de secol. |
'relativitatea esteticului', loooooooooool
@ mistah j: nu, arta (cultura, in general) NU are nici in clin, nici in mineca cu democratia; democratia o fi buna in politica (desi si asta e discutabil - a se vedea disfunctiile ei, lately...), dar in cultura este o pacoste! nu ma refer, fireste, la difuzarea culturii - care e bine sa fie democratica -, ci la ceea ce este valoare reala (care poate sa nu fie pe gustul publicului!) si la avangarda. omul de rind este intotdeauna cu o generatie-doua in urma lucrurilor cu adevarat inovatoare. directia (incl in cultura) o dau elitele - a se vedea, mai ales, arta plastica, literatura, muzica (simfonica), unde expertii stabilesc noutatea adusa de un artist &, implicit, cota lui (in cinema, din pacate - arta cea mai populara -, lucrul acesta se intimpla din ce in ce mai putin...) gusturile se schimba, evident (de la o generatie la alta, darmite de la un secol la altul), dar va exista intotdeauna bunul gust & prostul gust. iar acestea nu sint negociabile de altfel, te contrazici: spui k revolutiile estetice au fost intotdeauna benefice, dar bagi in fata tot democratia. or, democratia (culturala) este pastratoarea canonului, nu a revoltelor! |
as raspunde, dar vorba lui Mistah, nivelul acestei discutii este de gradi.
iar enormitatile de mai sus - prea enorme! |
nici nu-si da seama cit de 'enorma' este contradictia in care se gaseste: cf 'democratiei' (incl celei dp ac forum ;) ), un artist k godard nu va fi niciodata plebiscitat k un 'artist popular'...
cei care-l 'gusta' pe godard sint reprezentantii elitelor! (ma rog, exista si exceptii - date de teribilism etc) |
wrong. exista foarte multi fani Godard.
e doar impresia unora ca doar elitele il gusta. e doar o iluzie. altfel, cum se explica tonele de carti care se scriu anual despre el, si faptul ca toata lumea a vazut macar un film de el???? sa fim seriosi si sa nu se mai dea unii pe aici drept exemplare rare. Godard e unul din bulevardele mari ale culturii cinematografice. |
bullshit
e un 'mare bulevard' pe care trec 2 masini la o saptamina :)) cartile sint scrise de experti in godard & citite de experti in godard filmele lui - vazute de o mina de oameni (dar unii f influenti - vezi tarantino) prin anii 60 era 'pop' (= smart move de self-image), acum e 'cult', dar nu crek va mai fi vreodata 'pop'... mai ales - asta o stiu toti expertii in jlg - e mult mai cunoscut k 'icon' nouvelle vague decit sint vazute filmele lui... cine spune altceva bate cimpii |
totusi, eu nu cunosc pe nimeni si nu am nici macar un prieten/a care sa nu fi vazut filme de G. pe cuvant. iar faptul ca se vand ca painea calda cartile despre el (ma rog, in Ro nu au fost carti despre el, ci despre Truffaut, in colectia Taschen, dar una peste alta sa zicem cine cumpara carti de T cumpara si de G), faptul ca e controversat pe forum, ca are fani si anti-fani, si insusi faptul ca a fost odata pop(ular), arata ca Godard a avut si are in cotninuare expunere. Mare.
ca nu stie toata lumea in detaliu cum e cu filmele lui, e altceva. l.e. vai, sa nu ma deochi cat de civilizata sunt de la o vreme incoace! =)) |
Bai, potoleste-te, fiinta!!!
|
acum am inteles - vbeam dspr 2 lucruri diferite...
dar eu am alta parere in legatura cu parerile democratice; parerea mea (pe care am enuntat-o dja intr-o carte) suna asa: oricine are dreptul sa-si spuna parerea, dar nu tbuie tinut cont de parerea oricui daca un cinefil, dupa ce citeste carti de teorie etc, ajunge la concluzia k wayans bros sint peste coen bros, inseamna k acele carti nu i-au folosit la nimic - sau k este, iremediabil, lipsit de gust... & n-am dc sa-l 'respect' pt asta! caci gustul nu e democratic! cum zice un amic de-al meu (pictor & scriitor, om f fin): 'gusturile nu se discuta, se e-xe-cu-ta!' :P |
Am vazut si eu azi videoclipul Depeche Mode care nu mi-a placut absolut deloc. Mi s-a parut ceva incredibil de sec si m-as fi asteptat la mult mai mult de atat. Bine, nu ca melodia ar fi neaparat o capodopera.
M-am bucurat insa ca a fost filmat in Romania si ca a avut-o star pe Maria Dinulescu. Sunt convinsa ca e o sansa importanta pentru ea. Indiferent de cat de mult nu-mi place mie de ea ca persoana, e clar ca are un farmec aparte ca altfel nu se explica cum de fascineaza atattia oameni. Tot azi insa am citit un articol despre o declaratie facuta de ea in direct pe Antena 1 legata de filmul 'Un Casanova feminin" (desi probabil nu e asta numele, asta e ce mi-a ramas mie in cap). Si in declaratie, recomanda cinefililor sa nu se duca la film. Asta fiind din seria "California Dreaming a avut un scenariu de Oscar dar filmarea a dezamagit-o" (alta minune pe care a spus-o tot intr-un interviu). De ce sa faci faze de genul asta? Eu pur si simplu nu pot sa o inteleg.... |
Originally Posted by ricutza:
S-a desteptat fata. |
ciudat ca nu si-a dat seama inca de la dincolodeamericaca. :-/
|
stai linistit, stie ff bine k e un kkt
a facut-o pt bani (lucru pe care are onestitatea sa-l recunoasca!) |
da, a si zis "da-mi 30 mii de euro si joc in ce vreti voi"
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Perfect de acord. Presupun ca tuturor ni se intampla sa facem si lucruri care nu ne incanta dar care sunt relativ bine platite. Si presupun ca toti ne plangem. Dar nu in fata camerelor de filmat. Putea sa nu zica nimic, sau sa spuna ca nu e unul din rorlurile ei preferate. Putea sa fie cel putin subtila. |
dc?
ti se pare k traim intr-o lume 'subtila'? poate a vrut sa se stie k stie - si sa stie si barnabuthu ala de regizor k stie ;) |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Dar totusi si ea a jucat in filmul respectiv. Motivul pentru care lumea nu are NIMIC de vazut in filmul lui Barna, este si pentru ca ea nu a fost in stare sa faca un rol mai bun. Spune public ca filmul e varza, ca sa abata cumva atentia de la propriul ei esec. Ma mir ca nu apare si regizorul sa se planga eventual de cat de prost era scenariul, si cum el (desi e genial) nu a putut sa faca nimic sa-l salveze. De fapt problema e ca multa lume va vedea videoclipul de la Depeche Mode (ca si in interviu de fapt tot despre asta e vorba). Si lumea va incepe sa caute ce a facut Maria Dinulescu. Si se vor duce probabil la ultimul film (care urmeaza acum sa apara) si care este varza. De unde vor trage concluzia ca si Maria Dinulescu este de fapt varza. Declaratia ei, pe de-o parte face ca lumea sa nu mai mearga la film intr-un numar asa de mare (chestie care probabil s-ar fi intamplat datorita videoclipului Depeche), si pe de alta parte face ca cei care vad totusi filmul, sa nu-l considere reprezentativ pentru talentul si cariera sa. Eu inteleg ca nu e intr-o situatie prea roza. Si inteleg ca si filmul va profita oarecum de numele ei. Dar pana la urma, cu chestia asta se confrunta o gramada de actori. Nu e ea prima. E de asteptat insa sa depaseasca momentul prin talent, nu prin declaratii prin care se "spala pe maini" de ce-a facut. In fond, adevaratii actori talentati reusesc sa straluceasca si in cele mai proaste filme. |
Am pe birou revista FHM din martie 2009 cu Maria Dinulescu topless pe coperta! Nu stiu cat de bine joaca, dar nu cred ca la asta ma uit cand o vad in vreun film.B-)
|
Hoochie mama! @-)
![]() parerea mea definitiva e ca joaca bine. :D |
Nu am auzit-o criticand filmele in care a jucat, dar daca a facut-o, foarte urat din partea ei. Parerea mea este ca daca faci un compromis pentru bani, atunci taci din gura. Daca ai ales sa mananci rahat, atunci mesteca-l in liniste si nu te mai tot scuza de ce-ti miroase gura.
|
nu e chiar asa, corinka.
e posibil sa fi intrat in sistemul barna-besc inainte sa stie ce si cum, pt ca astea doua filme au castigat concursul la date apropiate (n-am verificat dar asa imi amintesc) a semnat contracte, nu putea sa mai dea inapoi s-a lamurit deja cu dincolode, s-a mai lamurit odata la cassanova, si-a spus parerea acum. E dreptul ei, si e chiar un act de curaj pt ca va intampina exact asemenea opinii ca a ta. e o presupunere de-a mea doar. |
nici eu nu vad care e probl k a jucat intr-un film de kkt & are the balls sa o spuna...
adik, hello, nici asta sa nu poata sa faca?! :-O orcum, ult ei film - pina in clipa de fata - este 'pescuit sportiv', asa k n-are dc sa se jeneze... ps ieri am cinat cu fabio ferzetti, critic de film & curatorul sectiunii 'venice days' in care a fost aratat 'pescuitul' anu trecut - si era si el still impressed by her talent & charisma ;) same for jay weissberg, critic la 'variety' |
Criticii mentionati sunt straini si presupun ca nu vorbesc romana. Deci nu i-au sesizat problema de dictie.
|
si fleosc cu polenta-n termopan!
|
Originally Posted by corinka:
ba eu zic ca e bine ca recunoscut ca a jucat in filme de kk. decat sa de ascunda dupa deget ca altele. lucrurile astea tb zise pe fata, da frate, am jucat in filme naspa, am pozat in tzatele goale, am jucat in telenovele ca sa ma bag in seama si apoi va arat eu ce pot. si ne-a aratat...! acu cateva saptamani, am vazut- la tv pe cosmina pasarin si imi venea s-o bat, bai, ce lebada alba se dadea. nici nu era ea aia care isi aratase pasari(n)ca prin toate playboy-urile. si ea nu-i singuru' exemplu care vrea sa-si ingroape trecutu', nu ca in prezent ar face ceva prea valoros (adica, de fapt cu ce se ocupa acu' cosmina???). cred ca e o mare diferenta intre tipe de genu asta si m d |
TOTAL de acord!
cit dspr 'probl de dictie' - nu mi se pare k la m.d. e mai mare decit la colegii/ele ei de generatie... eu sint usor surd, da-nteleg tot ce zice maria ;) |
ok, sa inteleg ca numai eu am o problema cu atitudinea ei...
:P |
asa simetrie n-am mai vazut de mult
banuiesc un copy sanul drept, paste as new image, flip horizontal, select all, copy si imediat paste in stanga :) |
si alunita?
nu aia de pe barbie... |
brush, baby
|
ei, pensula!
|
bine, spray fin
|
@ricutza
Eu nu am auzit-o personal criticand filmele in care a jucat, am citit doar ce ai scris tu, depinde pe ce ton a facut-o. Daca a spus ceva de genul recunosc ca am jucat si in filme de kk pt bani nu e nimic de condamnat, dar nu mai e ok daca spune proiectul parea ok si m-am implicat serios, dar in final a iesit ce-a iesit pentru ca restul persoanelor implicate in film a facut un kkt. @ALS Da, mai sunt si altii certati cu dictia, dar topicul acesta este despre Maria Dinulescu. Problema nu-i chiar asa grava, incat sa nu inteleg ce spune, desi nici eu nu stau excelent cu auzul. @Stefan Ce insinuezi? Ca are tzitzi contrafacute?? :-/ |
în FHM da :) vorba unui prieten: "zici că-s sâni de manechin de plastic"
|
gresit.
sanii manechinelor de plastic sunt facuti dupa modelul astora naturali, considerati perfecti. Gata, am lesinat. |
Eu am vazut-o-n Pescuit Sportiv si mi-a placut foarte mult cum a jucat.
|
mda, ulterior si eu am vazut-o in Pescuit Sportiv si trebuie sa recunosc ca si mie mi-a placut de ea. mi s-a parut chiar dulcica in anumite momente.
|
Tocmai and era cu capu-n nori :)
|
Eu nu ma uit la filme, as ca habar n-aveam cine e asta, pana cand a venit la Antena 3 cu Mircea Badea, cu Gadea si cu cine mai era acolo.
Mi s-a parut ca are clasa, mi s-a parut foarte deosebita tipa, dar se pare ca macar ceva din asta i-o dadea coafura. Ii sta foarte bine cu parul scurt, pentru ca are o fatza rotunda si un chip proaspat. Cand avea parul lung arata ca o tarancuta-tarancuta... Are bratele groase si pufoase si picioarele la fel. E grasuta. Nu are un corp frumos. Tatele ei nu ma intereseaza, iar Lesko pe care o huiduie atatia, inclusiv ea, ba ca e urata daca ii dai machiajul jos, ba ca nu stiu ce, are mai multa clasa ca ea, din pacate. Eu pe aia n-am auzit-o sa faca scandaluri cum face Maria. Aia isi vede de treaba ei, cu Poponet, cu cine poate si ea, la nivelul ei intelectual se comporta foarte bine. Maria e mai sclipitoare, dar da cu batu-n balta rau de tot. In ce priveste corpul, Lesko ii e total superioara. Fatza lui Lesko e mai dura, adevarat, dar Maria daca se mai ingrasa un pic, va fi nasol de ea, pe cand Lesko, asa ofilita cum e, poate sa mai reziste ani de zile printre femeile "bune", cu un machiaj profesionist pe fatza. Dupa parerea nemaipomenita pe care mi-o facusem despre Maria, am cautat pe aici pe net insa si am gasit o persoana care nu prea stie ce-i cu ea: ba se plimba cu Poponet la "Atene", pe urma se baga in "miscarea de rezistenta" cu toti loserii folkisti, ba se face de cacao in emisiune la antena 2 unde a fost mult sub tiganca Carmen Serban. S-a comportat penibil, facand-o pe prezentatoare sa-i sara inima din piept. Chestii d-astea nu se fac intr-o emisiune. Poti sa fii tu rezistenta la manele cat oi fi. Taci din gura si inghiti pana cand se termina emisiunea si gata. Era mult mai frumos si mai civilizat asa. P-orma s-a imbracat in animal print (nu stiu ce are asta cu manelele, mie personal imi place foarte mult animal printul, care a fost unul din trendurile principale in iarna 2008-2009), ca sa ne arate noua ce grozav se imbraca ea in camasa de noapte si cu sacul hippie de Laptaria lui Enache la spinare si ce clasa are ea. Mie personal nu-mi place cum se imbraca. Poarta rochii cu talie inalta care o fac sa para mai grasa decat este. In costumul de manelista ii statea cel mai bine. Ii punea in evidenta corpul si o facea mai supla. Si in final am vazut si pescuitul. Pai rolul n-a fost greu deloc. De fapt asta este ea: o mica prostituata (ma rog, cu pretentii de intelectuala), din moment ce se afiseaza cu ghiolbani de Dorobanti. Mi se pare ca cealalta doamna a avut un rol mai greu pe care l-a jucat destul de bine. Filmul per total e mediocru. Mie nu mi-a spus nimic. Eu inteleg ca da la inceput senzatia de mare intelectuala si ca barbatii fug de ea, speriati fiind de maretia pe care o degaja. Asta nu inseamna ca nu poate sa ramana singura un timp. Daca nu-si poate controla instinctele incat sa ajunga la Poponel, atunci nu e grozava. E pripita, nu se controleaza deloc nici pe la televizor. Admir sinceritatea ei, insa limita dintre sinceritate si grosolanie e foarte sensibila, iar ea a dat dovada mare de grosolanie si s-a compromis oribil in fatza unei tiganci care a castigat mult capital politic in seara aia de pe urma ei. Punea mainile pe ea, o jignea in fel si chip, ca si cum cine stie ce dracu ii facuse aia. Eu NU ascult manele, repet, si urasc comportamentul tiganilor. Insa se putea iesi din chestia aia mult mai elegant. Daca te face tiganca obraznicuta, e grav. Admir totusi curajul (inconstienta) pe care o are cand se ia de tigani. Poate o iau astia la bataie de o lasa lata. Doamne fereste! In Depeche Mode a jucat binisor, dar ma rog, alti regizori, alte camere, ce pot face aia din tine, nici nu te mai recunosti. In concluzie e o fata cu un chip dragut, cu un corp care lasa de dorit, exuberanta si impulsiva, careia ii vorbeste gura fara ea. Eu cred ca asta se trage de la faptul ca e foarte plina de sine si crede ca toata lumea o sa-i ierte absolut tot numai pentru ca are ea un chip dragut. Viata nu este asa de simpla, iar ea dovedeste ca inca este foarte copil, un copil rasfatat, comportandu-se ca atare. Ori se va maturiza suficient incat sa devina o actrita buna, ori se va pierde in propriul amor. Ceva potential are, insa orbirea asta a inceput sa-i dauneze. Faptul ca nu mai vede nimic in jurul ei. A orbit-o gloria si se iubeste prea mult in vazul tuturor. O actrita buna stie sa se si iubeasca, dar sa joace si roluri sociale de valoare. E usor sa joci un rol bun la televizor cu niste manelisti. Cum nu e in stare de atat? Eu nu inteleg. |
Ref. mesajul anterior
am ras. ar fi fost bine scris daca subiectul era interesant. dar nu e deloc. culmea, ca mie nu-mi place foarte tare fatza, dar e buna la corp=))
Moderator: Am sters citatul, pentru ca nu avea rost, din moment ce te-ai referit la mesajul anterior. |
Dorotheea Petre e infinit mai frumoasa
|
Originally Posted by manwithamoviecamera:
|
Originally Posted by jl_rona:
sper sa posteze si ALS ceva la comentariu asta.. asa cum nea obishnuit jumate in engleza jumate in romana cu aere de superstarism si cunostinte celebre.. e in lumea lui ('intrun cerc exclusiv si exclusivist") jenant sa dai atat din degete pentru nimic.. adica m.d = nimic |
Originally Posted by HATER:
Nu, nu, nu e chiar nimic. Daca pe mine, femeie fiind, si m-a atras gagica. Are ea ceva, dar e spoiala. Au tuns-o Americanii, creca asta e, ca daca as fi vazut-o aici: http://www.youtube.com/watch#v=I4QTb...eature=related #-o
Originally Posted by SoricicaMov:
N-o stiu p-asta. O sa dau un google. :P |
|
NU te uiti la filme, dar te uiti la emisiuni cu manelisti si "tiganci". Apoi ii faci portretul Mariei Dinulescu... Jalnic! |
jl_rona banata pentru ca nu vede filme, dar face un portret licentios Mariei Dinulescu. Isi da cu parerea pe forumul acesta de cinema, dar "habar n-are" cine este Doroteea Petre... Cum se numeste persoana care "habar n-are"?... Habarnist?
manwithamoviecamera banat pentru limbaj indecent. |
Limbaj indecent???:-O Pentru ca a zis "lesbiana"? Asta e din topuri...=))
|
nu inteleg daca tu vrei sa te pui bine cu sustinatorii mariei dinulescu sau esti doar incompatibila cu functia unui moderator obiectiv..
auzi motiv de ban: habarnism noroc cu avataru ala.. vedem si noi de ce stai ascunsa dupa taste si in fata televizorului ne uimesti si pe forum.. ne uimesti si in cronicile tale jenante :-& :-& :-& :-& (cel mai tare a fost postu ala cu corintieni de pe book of eli, da vad ca lai sters :() DUMNEZEU FIE CU TINE! POTI SA PLECI |
Hater, pentru cum mi te-ai adresat, nu meriti sa-ti raspund. Dar inainte "sa pleci" tu, cu un ban pe 3 zile, iti voi spune punctual:
http://www.cinemagia.ro/stiri/prima-...-of-eli-14615/ Cat priveste "postu ala" cu citatul din Corinteni - a fost un comentariu adaugat la cronica filmului. Citatul meu preferat din Biblie. De ce ar fi deplasata aceasta citare, cand filmul despre puterea Bibliei vorbeste? Acel pasaj din Corinteni are din punctul meu de vedere o forta aparte.
|
All times are GMT +2. The time now is 00:59. |