![]() |
Spunea cineva ca e un film steril. Intr-adevar, asa mi s-a parut si mie. Distant si rece. Nu are acelasi impact emotional pe care il are, Le Temps qui Reste, spre exemplu. Acolo m-am atasat de personajul principal, aici l-am privit cumva de la distanta. Am vrut sincer sa fiu miscat de filmul asta, dar asta e..........poate sint eu o fire mai insensibila.........
Oricum, mi-a placut mult Max von Sydow, un alt rol de exceptie. |
emotia tine d 'modul obiectiv in kre-l percepi p celalalt'?! :o
haida-de, ink o mostra d inteligenta mark dragomara... :lol: |
Placuta surpriza acest monsieur(monsieur scriem,monsieur zicem),Mathieu Almaric.Nu l-am mai vazut ,din pacate...Uratel,dar expresiv ...
Ce reuseste sa ne transmita cu un singur ochi(cred ca facuse febra musculara,sau isi obturase corneea,de altfel se vedea cat e de iritat),un ochi intunecat si singur,o intreaga viata.Ne aminteste rotind un singur ochi,ca viata trebuie traita pana in ultima secunda.... Spre deosebire de " Mar adentro"(genial Javier Bardem),in care renuntarea si euthanasia( cu care personal nu sunt de acord) este pe undeva tolerata si incurajata ca o forma a libertatii(vax). Imagini si femei minunate,secventa finala cu paralizia in masina langa fiu,de neuitat. Max von Sidow e un tata dezolat atat de credibil... Filmul merita 10 pentru mesaj(cu toata monotonia si lipsa de actiune,ceva dulcegarie din film pt care merita un 4 plus,unii au renuntat la film,pentru ca imaginile erau greu de urmarit,mai ales primele),iar domnul Bauby ar trebui sa fi murit fericit pentru ca ne-a lasat acea lectie(carte) in loc de articole in "Elle"a anilor '90, de care nu-si va mai aminti nimeni.. klein a scris:
Quote:
Nici scenariul n-a stralucit,regia pe ici pe colo,povestea plicticoasa daca n-ar fi fost mesajul care salveaza totul. E totusi o idee buna ca au ales subiectul asta,nu? |
All times are GMT +2. The time now is 01:52. |