![]() |
Originally Posted by Marge Gunderson:
Fah, vezi ca eu am vorbit frumos pana acum si nu te-am jignit cu nimic. |
Normal, TOTI moderatorii sunt corupti - doar träim în România, ce ceara mä-sii? Eu iau 100 euroi pentru fiecare mäscarä pe care n-o sterg - de-aici si Firebirdu' äla din spatele blocului. NightWane a ajuns gras si roz din fripturile date de Nume la Athénée Palace, unde mult îi place. MinRep are-n cämarä sacii de la F.N.I. BeNnY e cumätru din veri cu Bonbonel Nästase. Longhshot e Täriceanu-n travesti. Mai departe, nu spun cä-mi iau ästia gâtu'. Cât despre Emanuel... Dacä se aflä cine-i el de fapt si de la cine-si ia grisu' cu läptic, face Regina Angliei pe ea când aude!
Nume, vezi cä Fah sunä musulmaniceste. Dacä vrei sä te exprimi elegant, încearcä cu "ph" si "alt-132". |
Inca ceva, daca tot iti displace asa de mult moderatorul de aici si "acolitii spagari", incearca sa deschizi topic pe iconoclast. Ai sa gasesti acolo un moderator dragut, care te asteapta cu paine si sare la intrare (eventual si o sticloantza de palinca ).
|
O, daaa! Mamä, abia astept sä väd Puciul Iconoclast! Ala de-acu' 15 ani, anti-Gorbaciov, a fost o n'ica toatä pe längä ce-o sä fie acolo! Care People, de unde Larry Flint? Mitza versus Ambra! Acolo sä vezi capete sparte!
|
"Corupt" in romaneste nu are doar sensul ingust la care va referiti voi. Isi pastreaza din sensurile originale din latinescul:
corrumpo -rumpere -rupi -ruptum (1) [to break up , annihilate, destroy]. (2) [to spoil, make worse, weaken]; of documents, [to falsify]; of characters, [to corrupt]; 'corrumpere pecunia', [to bribe]. Hence partic. corruptus -a -um, [spoilt, damaged, corrupt]; adv. corrupte, [corruptly, incorrectly] In engleza, cam ca si la noi: Marked by immorality and perversion; depraved. Venal; dishonest: a corrupt mayor. Containing errors or alterations, as a text: a corrupt translation. Archaic: Tainted; putrid. Partea cu mita nu este deci obligatorie si glumele voastre si-au pierdut orice urma de aciditate, devenind chiar fortate in context. "Iconoclast" si prin titlu pare sa isi asocieze alte limite, deja parca te astepti la un moderator cu figuri in cap si in verb. Mai sa zic ca omul isi merita sectiunea. Dar nu se ridica un Nightwane la talentul lui, sa nu mai zic si de altii. Si pe urma, nu am observat sa fi sarit Ambra Blu nemeritat in capul nici unui user novice. Parca l-am vazut dezamagit si pe el de "prestatia" Giulikai, dar tin minte ca si-a exprimat nedumerirea decent. Ati putea in schimb voi sa va defulati pe "Iconoclast" si sa lasati restul sectiunilor "nice and clean". Uite, o buna solutie de compromis. Faceti sesiuni acolo cu Ambra Blu, daca va tin curelele. Sa fie "Iconoclast" o "groapa cu lei". Natural ca eu nu am sa comunic cu Ambra Blu decat in masura in care el va fi politicos. Si parca am vazut ca este si ca isi modeleaza stilul dupa interlocutori. Nu am citit destul, recunosc, poate gresesc aici. Daca lucrurile stau altfel, nu vad nici o greutate sa il ignor si pe el, ca pe voi - cu o diferenta, totusi: AB dand dovada de har din cand in cand, macar voi admira in trecere o intorsatura de fraza, un cuvant innoit, un hibrid lingvistic bine gasit... |
mai nebunatico, tie-ti cam ard calcaiele dupa AB...
|
Când voi vedea aici un räspuns scurt si la obiect, täios ca briciul lui Occam, sau mäcar o argumentatie coerentä, nu o poliloghie grafo(wo)manä räsîmbârligatä si pe fatä si pe dos în jurul acelorasi eterne idei putine da' fixe, am sä mai träiesc o viatä! (Mä-ntreb a câta.)
|
Dar draga, observ ca ai o fixatie nesanatoasa in ceea ce ma priveste (+ nume, pit). Baga un deget, un pumn, un cot si rascoleste-te adanc si scapa de fixatiile astea. Esti un fel de bunicuta careia ii este frica sa se masturbeze in biserica pt. ca o vede doamne-doamne. |
Nighty! :x Tie ti s-a fäcut de-un ban de IP? Cum îti permiti asemenea abjecte blasfemii???
"Doamne-Doamne" se scrie cu Dî mare, porc de ateu ce esti! |
Am gasit din pura intamplare - intr-un subiect in care Vlad de altminteri a excelat si unde ma bate gandul sa ma exprim si eu intr-una din zilele astea - un alt exemplu de relationare execrabila moderator-novice (Vlad era pe forum de 2 (doua) zile la ora aia). Pitbull, tot o sfatoasa-aroganta- nereusit-hatra:
Originally Posted by vladvaidianu:
Stiu ca intre timp pupat piata independentei cu Vlad, dar ramane parte din demonstratia mea. Care, repet, iese cu efort minim, ma impiedic in stanga si in dreapta de exemple, nu pot sa citesc de ele! Asa ca... scriu :huh: |
bai, femeie nefututa... tu ce cauti pe forumul asta? ce incerci tu sa dovedesti asa de suparata, incat esti pregatita sa scrii zeci de pagini pe care le ignora majoritatea forumistilor, folosindu-se de scroll...?
hai, mai lasa-ne, si culca-te, ca-i tarziu, si maine ai nevoie de energie cand te intorci la existenta ta amara... noapte buna tuturor. |
Poti sa stergi, Pitbull.
|
Nu e spam, desigur, am probleme cu conexia.
Nu pot sa sterg mesajele la care s-a raspuns, editez in loc. Ca pe moderator nu contez nici de doua parale. Saracu' nume... Multa lume il iubeste IRL la el acolo, asa inteleg, se bea bere cu el in disco-uri, he's lotsa fun - dar de ce nici unul din prietenii lui nu ii spune ca si-a pus eticheta de fraier si o poarta mandru de cine stie cand? Sau, mai stii, "mith" exista totusi, dar in dictionarul de acronime, si inseamna "Maryland Institute for Technology in the Humanities". Poate ca omul poarta o pica nestearsa institutiei cu pricina... Tsk tsk... Si a aparut tipul care nu stie gramatica nici cat de o admitere la liceu. Deci sunt acum... trei acoliti plini si doi nehotariti? Whatever. Si il asteapta cu nerabdare pe Ambra sa injure si el aici... Bring it on, see if I care. Tot Pitbull pica nasol. |
huh? ce-i asta... steroids?
mai lasa spamu', si incearca sa faci ceva mai constructiv. cred c-ar fi cel mai potrivit sa te retragi, sau sa te adapostesti la Ambra, care te va primi cu mult drag in bratele lui calduroase. |
Nu, cred cä e o ejaculatiune spontanä cu efect întârziat a dilemei: "Eu doar mä prefac cä n-am priceput, sau chiar n-am priceput?"
Peu importe, din moment ce, ori asa, ori asa, merge tot p-aläturea. Drept e cä Vlad a protestat (demn si civilizat) fatä de ironiile mele, dar nu s-a apucat sä facä circ pe chestia asta. Asa cä integrarea lui în forum s-a produs firesc, a ajuns sä ne cunoascä si sä se facä cunoscut, si-n cele din urmä era normal sä ne strângem mâna transatlantic (Piata Endependenti era mai la Ploiesti, între alde Costächel si Iordächel Guduräu si Raul Grigorescu. Da' ce sä-i faci, geografia relatiilor umane e nitelus cam complicatä...) |
Marge, pe cand ceva vorbe despre film? esti prea mult off topic...daca tot se obisnuieste sa se scormoneasca prin mesaje, am cautat si eu si ce-am gasit? ONE mesaj despre film, in general...si chiar ai scris frumos despre Lost in Translation...pastrand proportiile, pot spune lejer ca ai scris mai bine decat ar fi facut-o defuncta Giulika...but now you are lost in...vibration
|
Originally Posted by Nae:
|
Originally Posted by Cinemania:
Iti multumesc pentru (ce ar putea parea) amabilitate si incurajare - repet, nu te cunosc destul - dar gresesti serios avantandu-te in judecata asta de valoare, fara indoiala din lipsa de documentare. A scris si Giulika despre "Lost in Translation", si mi se pare evident ca suntem in ligi diferite: http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=1069 Nu stiti ce-ati pierdut cu graba voastra de a eticheta si trage suturi... P.S. @nume: http://www.arhu.umd.edu/technology/mith.html Go get them, man! Bust their butts! :P |
:sick: |
eu am o singura nedumerire: who the fuck is IMM????
adica, nu era destul ca veniti cu nickuri d-astea, de belea, acu mai bagati si initiale... :? |
am citit si eu articolul.foloseste cuvinte mari ca sa spuna lucruri putine,totsui afirmatiile sunt reale dupa mine deci fondul e ok, forma mi se pare prea pompoasa.
@Marge Gunderson ti-am inteles toti punctul de vedere,ok, nu iti plac unii oameni de pe forum, dar unde vrei sa ajungi?Care este target-ul tau, ca acest topic este pur circ.Si sa nu imi spui ca "Revolutia CineMagica" pls... |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
@St3fan Right ! |
Originally Posted by Nightwane:
Nu e chiar asa. Articolul nu e rau. Avem parte si de laba (poezie la mina a 14-a fiind laba): "Personajul Tokyo este un compendiu de hyper-modernitate absolutã. Ca o plasã de fundal care va sfîrºi prin a prinde în ea ca într-o capcanã pãianjenii care o þes... Luminile, oamenii, umbrelele, zgîrie norii, ecranele uriaºe, barurile în care urlã motoare în faþa unei mase de oameni cu degetul arãtînd spre cer ºi care nu vãd pe unde merg, pe un pãmînt care nu mai e unul, care în fiecare clipã tinde sã îºi ia zborul, într-o lume în care totul e banal heteroclit, deci fascinant..." dar si de niste chestii bine surprinse si spuse frumos: "O lume de suprafeþe în care fantasmele ºi ficþiunea s-au tradus în realitate. În acest univers de ultra-ficþiune, lumea este o adunare de semne din care este aproape inutil sã încerci sã înþelegi ceva... Pentru cei doi aceastã cãlãtorie este traducerea singurãtãþii, una care se sparge în bucãþi, chiar dacã împãrþitã la doi..." Daca ar mai fi scurtat articolul si nu l-ar fi parfumat atit, ar fi iesit chiar misto. Aici incepe bine, dar termina femeieste: "Între modã ºi publicitate, între poveste de iubire ºi poveste de prietenie, între imperiul simþurilor ºi cel al semnelor, filmul Sophiei Coppola stã la mijloc, într-o infinitezimalã mãsurã, exact mãsura din care se naºte emoþia fugitivã, tãioasã ºi lacrimalã..." Oricum, mai degraba citesc panselutele Giulicai Dobre decit panseurile lui Gorzo. Nici nu stiu care din ei doi scrie mai masculin. |
Originally Posted by Ambra Blu:
|
Nu ne-avem Ambra si cu mine ca doi bobi într-o pästaie, dar aici îi dau dreptate sutä la sutä.
Ce-am observat si eu, e cä G.G.D. scrie bine, frumos, interesant, însä numai tangent cu filmele discutate, nu incident, cum i s-ar impune unui CRITIC DE FILM. Insistä asupra a doar douä laturi ale spectacolului cinematografic: 1) intentiile realizatorilor; 2) propriile ei perceptii. Eludeazä, de fapt, tocmai cel mai substantial corp al oricärei cronici de film: modalitatea concreta de realizare a sus-mentionatelor intentii, la care se refera doar in linii mari, fara a analiza ceea ce, în fond, constituie MECANISMUL FILMULUI - FILMUL IN SINE, de fapt. Si, din päcate, asemenea "autori literari care comenteazä filme" avem destui, si mai buni (printre care si ea), si mai räi. Cu CRITICII DE FILM cam e problema! |
Originally Posted by st3fan:
"Revolutia CineMagica" e gaselnita lui Pitbull, intreaba-l pe el care-i bancul. Titlul acestui subiect era, initial, "The People vs. Pitbull". Gluma fiind, vezi bine, ca eu, jucand-o pe politista "Marge", reprezentant al statului ("the people" in jargon legal), deschideam un dosar argumentand de ce nu imi place Pitbull ca moderator. Ar fi ideal sa fie schimbat, dar daca din diverse considerente este o miscare dificila politic - omul, totusi, a muncit si s-a implicat ca un apucat in zona Cinemagia - macar sa isi ia seama - in special cu utilizatorii care abia descind aici. Si sa modereze intr-adevar. Un simplu scroll mai ales pe primele pagini ale subiectului acestuia si ma pufneste rasul - eu scriu cate un mesaj nou si dupa mine apar mereu aceiasi trei-patru ametiti cu mesajele lor multe, mici si indecente, sperand sa ma intimideze, sau cine stie... Printre ei, un alt recent moderator (Nightwane) cu o cariera de peste 2000 de mesaje de maximum trei randuri, multe intesate de de aluzii obscene sau efuziuni ce suna a gol penibil (extraordinar, senzational, excelent, excelent, excelent!!! :sick: x2500). Lui Giulika, in schimb, i se taie orice drept la adjective "orgasmice" - chiar in contexte incomparabil mai solide - de catre neinduplecatul stilist Pitbull. Altminteri, cum vedeti si mai sus, e pretentios foc Nightwane asta. Il sfatuiesc sa dea cateva clicks pe his own message history for a quick (and dirty) reality check. Si imi inchei mesajul cu un citat care mi-a placut, tot din Nightwane, sperand ca astfel sa raspund in stil adecvat cererii voastre repetate si intransigente de a-mi defini foarte precis "target"-ul :huh:
Originally Posted by Nightwane:
Si mai am. Sunt foarte "sentimentala", ce sa-i fac. Cand va saturati de topicu' asta aici, mutati-l la "Condica de sugestii si reclamatii", va rog. |
Cam asa se pleaca pentru a ajunge critic de film...de la un "autor literar care comenteaza filme", datorita analogiilor intre romane si filme si nu numai.Am inteles ca se va crea cat de curand si o sectie de filmologie, poate vor iesi de acolo peste ani si ani niste critici de film, ramane doar sa asteptam.Chiar as vrea sa citesc un comentariu facut de un critic pe un film ca "Being John Malkowich"...(l-am vazut de curand...si m-a cam virusat) :)
|
Originally Posted by Pitbull:
ei da, pitbull a zis-o: sintem atit de geniali in regie-scenariu-imagine-si (si mai ce?), dar cu criticii 'cam e problema' :x ... pina una alta, criticii - da, ei - sint mai informati, mai cultivati si mai articulati decit multi regizori & scenaristi & ce mai vreti! asta e culmea - de aia nu merge cinematograful romanesc (dspr care eu am zis, inca de prin '93, ca nu exista!), pt ca exista critici :w00t: enormitate sa fie, da macar pune-o in ghilimele! semneaza: sindicatul individual al criticilor (sic!) |
Ooof, mäi Leo, iar ai brodit-o!
Bine, hai sä silabisesc: DA, avem probleme la fel de mari, ba nu, SI MAI MARI, si la nivel de regie, scenariu si productie. Avem PREA PUTINI regisori, scenaristi si producätori de film buni. Majoritatea sunt niste impostori. DA, de-aia e filmul românesc asa cum e! Iar dacä mai cândva stäteam foarte bine la capitolul operatori si actori, din päcate de ceva ani buni si pe-acolo treburile încep sä scârtâie. (Apropo, dacä tu ai spus "încä din '93" cä filmul românesc nu existä, incidental s-a nimerit ca eu s-o spun "încä din '90", la acel märet "Congres" circografic al cinematografiei române proaspät revolutionarizate, din martie. Sigur cä mi-au särit toti în cap, vai, da' cum se poate, da' cum îti permiti, da' ce filme ai fäcut matale nesimporcule s-ai gurä sä vorbesti, adicä ce, vrei sä spui cä noi s'tem prosti? Drept pentru care, peste câteva ore ajunseserä toti sä zbiere unii la altii c-au fost securisti si cä "te dau un judecatä!" (Zizi Bostan cätre Iulian Mihu, paregzamplu.) In mesajul de mai sus, mä referisem NUMAI la critici, pentru cä venise vorba. Ce, asta-nseamnä cä i-am acuzat pe ei de toate relele? Sau voiai sä fiu exhaustiv - vorba lui Serban Marinescu? ;) Nu mai fi asa de prodomist, cä ai ajuns sä mä cunosti destul de bine (fie si doar de-aici), si stii cä DORESC o criticä de film puternicä în România, si CRED în necesitatea si menirea ei. Da' sä fie CRITICI, dom'le, nu subrete! Si acum, explicatia la apropoul de mai sus. Pe vremea când se filma "Cel mai iubit dintre pämânteni", apare Serbänel al nostru la televizor, c-un microfon în fatä. Tanti cu microfonul îl întreabä despre film. Serbänel räspunde, cu binecunoscuta-i morgä minaminovicianä: - Speräm ca filmul sä fie o dovadä cä si în România se poate face film privat. Mai multe nu vä pot spune, suntem abia în lucru. Imi cer scuze cä v-am dat un räspuns atât de exhaustiv, dar... asta e! |
Marge...Marge...scumpica Marge. Ma umplu de respect cand observ ca ma studiezi proFund. Continua, continua ca ma faci sa ma simt bine.
|
Primul privat romanesc este submediocrul Sobolanii rosii al scluptorului Constantin Codre, film pe care l-a platit integral din buzunar propriu. Marinescu fusese coleg de liceu cu actionarul principal al Electronumului si asa a aparut pe ecrane filmul. Secventele cu lagarul, cu vaporasul ruginit care anunta decesul lui Stalin sunt filmate la Buftea, pe lac, in decoruri construite special pentru acest film. Asta asa, exhaustiv .... |
Originally Posted by nume:
Tin minte cä, pe-atunci, mergeam des pe la Codre pe-acasä. Fiu-meu avea vreo patru ani si se juca mereu cu Tracus, uriasul dog danez al lui Codre, iar maicä-sa (a lui fiu-meu, nu a lui Tracus - nevasta mea de-atunci) era colegä cu nevasta lui de-atunci (a lui Codre, nu a lui Tracus). Dupä premierä, de bunä-credintä, m-am asezat cu Florin la o suetä, sä-mi spun si eu pärerea. Credeam sincer cä-l pot ajuta cât de cât... Doamne, ce i s-a mai acrit privirea! Si, nici una, nici douä, a-nceput sä-mi povesteascä despre Douanier Rousseau si pictura naivä, cä vezi-Doamne, asta e el în cinematografia româneascä, adicä genialul lui film dä semnalul unui soi de "nou val", mä-ntelegi! Päcat... Codre, în domeniul plastic, ESTE un artist. Spiritul lui artistic s-ar fi putut transpune si în cinema - dacä accepta sä se combine cu oarece profesionisti. (Nu neapärat cu mine, desi i-am dat un scenariu. Cu ORICINE care sä acopere partea de meserie.) Si... ce interesant! Cine credeti cä-i sufla-n cur, fiindu-i principala "consultantä"? Cristina Corciovescu! Päi s-avem pardon, Cristinica mamä! V-au folosit la ceva fumurile alea? Ati mai fäcut ceva pe ecran de-atunci încolo? Si, cum spuneam, e päcat, mä fata tatii, e päcat, cä nu erati niste veniti cu pluta. Da' acuma, ce sä mai vorbim... Au trecut ani... si viata s-a schimbat... |
|
Tot despre Pitbull - reamintesc, subiectul discutiei.
Are o curte de trolli, dar nu intretine relatii prea amicale cu criticul care semneaza in nume propriu pe Cinemagia. Asta nu e bine. Not too smart, anyway... Revenind la aptitudinile de moderator, oare cunoaste comanda "split"? Pitbull, SPLIT TOPIC! Split! Come on! Click, click, click, name new topic, SPLIT! Split, Pitbull! Come on, here boy, try it, it's real easy, SPLIT! Sa vedem... :huh: |
Sä träiti, toasa caporal, permiteti sä raportez! :huh:
Nu voi executa ordinul färä discutie, întocmai, si la timp, pentru cä, permiteti sä raportez, dezbaterea s-a legat coerent. :huh: Prin urmare, permiteti sä raportez, topicul rämâne asa cum e! :huh: Permiteti sä raportez, toasa caporal, nu mai dati ordine, cä dumneavoasträ sunteti caporal, pe când noi suntem sergent! :huh: Gata, Mimi. Pa. ;) |
Of! Am asistat la momente... Pur si simplu nu reusesc sa gasesc acel cuvant, singurul care sa descrie toata jalea... Nu mai am verbe, credeti-ma, imi este greu sa articulez o propozitie! Sunt interzisa! Am sa scriu in substantive, poate o sa dispara aceasta prima reactie si cine stie, imi voi regasi articularea. Murdarie, micime, nesiguranta, frica, pustisme, vulgaritate, mediocritate, deruta si iar frica, colti, ejaculari precoce, intelectualisme balcanice, sleahta, disperari, cautari de identitati, gashca si iar frica, ieftin, prea ieftin, haita, turma, frica! Aproape ca am gasit cuvantul: INFERN!
Toata nevoia asta de a strange randurile in fata unuia care gandeste altminteri decat voi, grosolaniile cu care incercati sa va aparati micuta si saracacioasa cocioaba, scuipatul cu care va mandriti doar pentru ca a fost produs in gura voastra, toate astea nu pot veni decat din frica. De unde ati adunat atata teama?! Pitbull, iarta-ma, dar in momentul in care tu spui despre Vlad ca a depasit ironiile cu care l-ai primit pe forum, de fapt spui, iata ca unii nu se supara ca eu ii iau peste picior din prima, ii invat sa faca fata unei lumi crude, ii invat de mici cum se iau suturi in viata si in gura! Asta e insa o lume virtuala, VIRTUALA, intelegi, pitbull? Iar marge are dreptate; de moderator depinde daca aceasta lume ramane de vizitat sau doar un cos de gunoi. Asta e lumea pe cale de-a se ridica in fata noastra, mandra: o pubela. Pai, si ce altceva iti ramane de facut decat sa cotrobai printre pantalonasii si sosetelele murdare din cos. A! Ar mai ramane ceva de facut: daca vrei sa intri in joc, in gashca, in gunoi, atunci tre' sa vorbesti limba noastra, adica: hai, jos boarfele murdare si tzushti in baltoaca; si sa moara mama daca nu o sa fiu ok cu tine! Si doamne-doamne stie, fatuco, c-o sa vorbim despre filme pana o sa-ti sara capacele! Si atunci apari tu pitbull, care intervii elegant : Mai, nesimtitule, mai! doamne-doamne se scrie cu D mareee?! Cinemagia se constituie intr-un demers! Nu e locul unde, in spatele unor nickname-uri putem sa le zicem fetitzelor ca sssuntem cei mai potenti, sa le-o tragem fraierilor pen' ca ei nu stiu ca avem 1,50 inaltime si ne e frica de intuneric! Cinemagia nu e o subterana plina cu sobolani, ci un loc din care se presupune ca vor iesi la lumina oameni, idei. Si sub-pamantul ( daca imi este permis acest cuvant ) este un "loc intunecos", dar germineaza viata. Subterana cu sobolani, nope! Bineinteles, nu tin seama de capaciatatea de reproducere a sobolanilor, de a crea alti sobolanei. Uf! In sfarsit, mi-am consumat revolta! Pentru cunoscatori, doar: Ganditi-va ca nu am vorbit depre faptul ca oaresce timp ati fost convinsi ca bagheera si marge ar fi una si aceeasi persoana, adica eu! Pentru asta si pentru posturile pe care ati blagoslovit-o pe marge crezand ca sunt eu, chiar ca nu am cuvinte. |
Baggie, ai observat multe lucruri juste. Dar n-are rost s-o lungim aici. Mäcar noi avem avantajul cä ne cunoastem, si ne putem întâlni.
Vii si tu mâine în Frame? Sau, dacä nu, ne întâlnim altcumva. N-as vrea sä rämâi cu o impresie doar partial justä, da'... fu.tu-i mama mä-sii, e complicat al naibii... Oricum, chiar dacä nu te "conving" de nimic - ceea ce nici n-ar fi productiv - sunt convins cä mäcar vom ajunge pe un teren ideatic comun. |
Mie imi miroase a sosie aceasta Marge.. cine-o fi? cine-o fi?
|
Nu-i, mä, nici o sosie, e din Boulogne. De parc-ar avea vreo importantä...
|
De ce n-are rost? Ba are. Mesajele lui Marge si Bagheera sunt singurele politicoase de pe acest topic. Ba chiar trebuie sa va explicati. Altminteri o sa credem cu totii ca cei care au ales sa comenteze cu porcarele pe acest topic sunt chiar mitocani. And no, we don't want that. Am ceva respect pentru voi -- fie si numai pentru ca ne-am corespondat in mesaje private sau pentru ca pe ici pe colo dovediti ca aveti umor. Come on, Pitbull, Nightwane and company, explicati-va, ce nu va place la "ancheta" lui Marge? Daca intr-adevar considerati topicul inutil, abtineti-va de la a comenta aici. Nu va pun in lumina favorabila insultele si glumitele de trei lei. |
Europe dragä, cred cä am arätat destul de clar cu ce nu sunt de acord, începând încä din "Casa Creatorilor" - topicul de unde a pornit totul - si în continuare, aici. Chiar dacä am folosit figuri de stil sau trimiteri de referintä, presupun cä pozitia mea era destul de clarä. Si nu mä împresioneazä cu nimic aparenta "politete" a cuiva care numaidecât îsi dä aere atotstiutoricesti, emite judecäti de valoare, terorizeazä, amenintä, începe cu subversiuni, când de-abia a sosit într-o comunitate care, de bine de räu, functioneazä de ceva vreme - ba chiar, de când a numit Emanuel echipa de moderatori adjuncti, merge mult mai bine decât înainte. O minimä decentä de fond presupune sä te integrezi cât de cât, mai întâi. Si-n plus, profilul psihologic care transpare de sub spoiala limbajului "civilizat" mi se relevä de-a dreptul înspäimântätor. Referirile pe care le-am fäcut mai sus erau serioase, nu simple invective.
In schimb, fäcând abstractie de prieteniile personale care ne leagä, Nume, Nae, NightWane sunt niste tipi absolut OK, care de luni sau chiar ani de zile contribuie CREATOR la acest forum. Asta nu-nseamnä cä sunt de acord cu iesirile lor necontrolate din unele momente - dacä-l întrebi pe Nume, îti va spune cât insist, pe privat, sä se tempereze, si câte înjuräturi sau mesaje întregi îi STREG înainte de a le vedea altcineva. Chiar dacä fac cu pläcere munca de moderator, nu e deloc usor, si nu mä aleg fix cu nimic la afacerea asta ("putere" într-o comunitate virtualä, haida de!) Sunt deschis oricând la dialog despre cum s-ar putea face mai bine - dar sä se parasuteze fistecine cu lectii si verdicte, e culmea nesimtirii. Precizez, Europe, cä am explicat toate lucrurile astea numai pentru tine, din respect pentru bunul simt de care dai dovadä întotdeauna. Sigur, ele completeazä si räspunsul pentru Bagheera, dar de vreme ce cu ea pot discuta si offline, nu erau strict necesare. |
CNN-ul a inventat, parami-se, chestia aia cu NO COMMENTS in care imaginile curg minute-n sir private(chipurile) de susceptibilitatea oricarei "interpretari".Evenimentul se intampla iar el este redat publicului receptor in nuda lui "neiterpretare".
Intre faptul brut care se consuma si cel caruia i se adreseaza nu mai exista un formator de opinie care sa faca "inteligibil" sensul imaginii. Prin asta profesionistii stirilor ne asigura ca au atins un olimp al impartialitatii.Ei ne prezinta stirile(faptele) asa cum sunt. Tehnologia se vrea si ea cat mai transparenta.De curand am vazut un sistem in care unitatea si monitorul erau perfect trans-lucide.Dincolo de carcase puteai vedea limpede arhitectura baroca a mecanismului.Mai mult chiar: il puteai vedea lucrand in toata plenitudinea lui."Noi nu iti ascundem nimic" Ideea ca si tu, un simplu "peizant" (nu-i asa,Lou?) poti avea acces direct la mecanismul care face posibil miracolul tehnologic e, orice ai zice Lou, seducatoare. Profesionistii de la CNN vor sa ne dea iluzia ca putem vedea stirea fara absolut nici un comentariu care sa o perverteasca intr-un sens sau altul, "uitand" totusi ca obiectivul care o filmeaza prin insusi faptul ca se aseaza intr-un anumit unghi o interpreteaza cumva avant la lettre. Astialalti cu nudul lor tehnologic vor sa ne dea impresia ca dezvelindu-ne mecanismul o data cu el ni se dezvaluie si stiinta care-l face posibil. Asta vrei sa faci si tu Marge prin metafora ta in care joci rolul statului,rolul CNN-ului, rolul obscen al "sistemului" care vrea sa arate direct si nemijlocit de unde incepe si unde trebuie sa se opreasca rolul moderator al lui Pitbull. Doua lucruri majore ti le reprosez ca sa fiu perfect on-topic la intrebarea iterata de europe_east:specula si absolutismul. Specula pentru ca ai ales un anumit moment in care sa te faci cunoscut pe forum, injust pentru ca taxeaza a priori o confesiune in care NU ma inalt peste feminitate sau inteligenta Bagheerei ci dimpotriva imi marturisesc limitele:misoginismul si fatigabilitatea. Exista admit o anumita indiscretie a mesajului,poate ca nu trebuia facuta, dar te asigur ca nu e intamplatoare .Plus de asta despre neajunsul ideii de post factum s-au scris tomuri intregi. Dar sa spunem ca nu aici sta pacatul tau major. Well Lou, spui ca tu de fapt nu faci altceva decat s-o joci pe Marge in rolul ei de reprezentant al statului.Din punctul asta inamovibil iti revendici ideea ca Pitbull trebuie schimbat, sau in fine, ca trebuie sa opteze pentru un alt timp de moderare.Pe care tu il descrii antropomorfizandu-l, adica dupa chipul si asemanarea ta.Stii care e intrebarea fundamentala a ontologiei (ma scuzi Lou, dar trebuie sa par si eu putin pretios) in alteritatea mea (n-oi fi eu cinefil dar nici prost rau nu sunt)Ei bine Lou, intrebarea este: de ce exista mai degraba fiintare decat nimic? Altfel spus: de ce exista mai degraba ceva decat nimic? Daca iti dau cuvantul meu de (aspirant la gentilomie) ca inca nu s-a raspuns, ma crezi ? Statul Lou, devine despotic daca isi depaseste atributiunile.Daca se implica prea mult, daca tine cu tot dinadinsul sa intervina, daca isi reitereaza obsesiv si maniacal prezenta.Daca face toate astea Lou, statul devine restrictiv in raport cu libertatile individuale. Ai dreptul ca orice forumist roman al agorei sa-ti spui nemultumirea.S-o repeti, dar cand o faci la nesfarsit devii un activist al propriei dorinte.Plus ca te repeti si devii obositor.Stiai Lou ca statul nu e acelasi lucru cu Natiunea si cu Patria ? Tu esti insa toate Lou, esti si Marge si Francesc Mc Dormand si fratii Coen.Esti un hibrid Marge si ne sperii. Uite, eu de ieri am inceput o terapie anti-misogina. M-am dus la un centru de recuperare anti-misogina si am spus in cor cu alti misogini care vor sa scape de "boala" asta grea:"Hello I'm silver_boy si sunt misogin" Stii ce mi-au raspuns tipii aia cu ochii scanteind de de scene domestice in care citeai echimoze plantate doamnelor ? Mi-au spus "Hello silver_boy". E un pas.O vorba deeply chinezeasca spune ca orice drum incepe cu el. Trolli sunt dincolo de trollismul lor niste tipi extraordinari. Pana una alta trimite-ne si noua 200 de euro sa avem pentru filmari. Sau barem sa-i fac cinste unei femei. Prin bratzul tau leguitor,pentru intaia oara, statul care esti va intervenii nu ca sa restranga libertati ci ca sa ofere: (pai nu e berea libertatea suprema ?) U can do it man , u can do it . ;) |
By the way
de un troll ca mine ai scapat. Nu mai postez aici.Si daca insisti nu mai postez deloc nicaieri.Totusi pe topicul de la casa creatorilor se poate?plssssssss .Aia la terapie ne-au zis sa facem pe plac unei femei.Sau unui barbat cu nick de femeie.Asta cica e prima tema. Pentru ca si tu ,Lou,Marge, Frances Mc Dormand,frate Coen , meriti sa fii fericit(a).In ciuda nemernicilor alora care te-au ostracizat. vive la revolution traiasca libertatea individuala |
'creativitatea' lu nume se refera cumva la copy&paste-urile deja ras-vazute cu mine in putza goala? sau se manifesta - plenar - doar in mp-uri, si atunci gestul tau de a-l taia (= castra) e un act brutal de cenzura, ca-n vremile de trista & vesnica pomenire?... in rest, de acord cu toate. mai putin cu mirlania - care a devenit deja un 'trademark' al unor topicuri. |
Originally Posted by europe_east:
Actually, some of us want that. |
Originally Posted by silver_boy:
Aha. La centru' ala va ofereau protectia anonimatului strigindu-va pe numele de pe cinemagia? |
buna asta, ambro, am ris :D
iar tu, nightwane, ai dreptate - in felul tau -, da stii care e problema? k mitocanii-sefi d p cinemagia n-au panash! sint mitocani second-hand :( |
Dincolo de acele copy-paste-uri care m-au dus si pe mine la exasperare (si-n fond au dus si la stingerea propriilor mele ostilitäti fatä de tine, prin faptul cä atingeau o zonä pe care o consider tabu), mä refeream la alte copy-paste-uri, mai cinstite (atât prin continut, cât si prin caracterul lor declarat ca atare): cele din texte de referintä cinematograficä - la Clasic, la Iconoclast... chiar si la Snuff sau Pornosuri, etc. Omul a propus subiecte de discutie valabile, a amintit de multe "golden oldies" uitate, sau le-a usurat multora browsingul postând linkuri ori direct textele lämuritoare.
|
Bagheera, as vrea sa ma pot exprima ca tine, dar cuvintele mele nu decoleaza asa, si tocmai de-asta nu cred ca vreo clipa "avizatii" ne-au confundat. E ca si cum ai confunda un supersonic cu un elicopter. (Dar sunt OK si elicopterele, mie imi place "war porn"-ul gen "Black Hawk Down" numai din cauza lor. Bat oricum deltaplanele cu care se circula haotic, de prea multe ori, pe Cinemagia) In plus, moderatorii nostri nu se jeneaza sa comunice gashtii lor si chiar publicului (mai voalat, asa) IP-urile participantilor suparatori, asa sunt de "meseriasi"...
silver_boy, ma uimesti. Daca te-ai alaturat unui grup de terapie sa-ti vindeci misoginismul esti din alta liga decat am crezut initial. Si totusi, pentru glumele mizerabile la adresa mea nu am sa imi cer scuze ca te-am crezut mai fara speranta decat erai. Acum, tot amestecul acela de "stat", "natiune", "politie", "fratii coen", etc., daca era mai atent lucrat poate dadea undeva. Lucrurile sunt foarte simple insa: dincolo de orice rol am jucat (din plictiseala? sau sa fi fost fenomenul de sevraj - mi-am sters recent toate jocurile de pe computer) am fost foarte serios nemultumita de ce am gasit aici. Nu mi-am "ales" momentul, am postat despre "Lost in Translation" pentru ca am decis sa ma apuc de scris despre film, si am avut chef sa incep cu asta si apoi am asteptat comentarii. Normal ca n-au venit, mi s-a spus sec ca filmul a "rulat demult", postul a fost mutat, nici un bai, si pe urma am inceput sa sondez mai cu atentie terenul - forumul imi e cunoscut demult, superficial. Ca multa lume probabil, tineam un ochi pe "Casa creatorilor" si pumnii stransi sa reuseasca, Pitbull mi se parea acolo un animator entuziast si imi era chiar simpatic. Dar a aparut mesajul tau, silver_boy, si n-am reusit sa ma abtin. Iar cand prima adresare a moderatorului catre mine a fost... cum a fost, si cand am vazut ca sunt lasate toate murdariile sa treaca, ei bine, am trecut la topicul asta, si restul e istorie. Ma obligati sa ma repet cu constructiile voastre teoretice chiar ca prea pretentioase. Sintetic si lasand jocurile deoparte, daca ele iti induc atata confuzie, eu sunt, cum am mai spus, doar un utilizator, one of "The people". Un cetatean din multime, dar unul din-aia afurisiti care merg la sedintele publice din primarii si isi exprima opiniile, sau le publica in ziare, sau fac lobby, sau activeaza in societatea civila. Autoritatea nu a fost nicicand de partea mea - este in mana lui Pitbull. "Statul" e... Pitbull. A fost numit, iar nu ales - totusi, punct important. In State li se zice "civil servants". Observi conotatiile? Civilitate, civism, civilizatie, servitori, slujitori, aparatori! In Romania ei sunt mai simandicos numiti "functionari publici". Mult mai neclar. Functioneaza in folosul si vazul publicului. Dar tot trebuie sa ii serveasca interesele si sunt supusi criticii in orice democratie. Deci, Pitbull, dau sugestii cate pohtesc, nu tre' sa fiu doctor in nimic si nici sa am ani de forum in spate. Pentru tine, devin si eu pedanta si sfatoasa si fac o paralela si mai simpla. Esti familiar cu conceptul de "management consulting"? Astia vin dinafara, fara prejudecati, odihniti, proaspeti, cotrobaie peste tot si intocmesc uratele de catre tine "dosare", pe care le incheie cu recomandari, dupa care pleaca sa incerce sa ajute alte institutii in deriva. Eh, uite eu sunt un "management consultant" nesolicitat, imi dau aici cu parerea despre cum iti "manage" tu sectiunea. De acord ca vor fi fiind de treaba fartatii pomeniti in viata reala. Dar, fratilor, doar nu va intalniti toti cei 4000 inscrisi in cluburile alea si va cunoasteti intre voi si am ramas eu singura fraiera care nu intelege cat de minunati sunteti? De ce trebuie sa devina Cinemagia, aceasta lume virtuala, o prelungire a lumii voastre reale, si invers (vezi Pitbull propunandu-i lui Bagheera explicatii la o bere, departe de lumea virtuala dezlantuita, ca si cand noi, astia care doar citim si scriem pe forum n-am conta)? Ii inteleg revolta lui europe_east. Ce e cu atatea caste pe baza de posibilitate de vedere in viata reala? Si daca va cunoasteti si va iubiti, de ce trebuie sa zburdati pe acest forum de cinema in one-linere, in gasca, sa impartiti pumni noilor intrati, sa va tineti de glume si calambururi ieftine si sa va luati partea unul altuia? Eu nu platesc cu timpul meu asemenea show ieftin. Eu vreau substanta de la "Cinemagia", si ca mine cred ca mai sunt macar vreo cateva sute din cei patru mii inscrisi. Asa ca sau schimbati un pic, pe ici, pe colo, prin lucrurile esentiale din atitudinile voastre si ne dati un semn si noua din cat de cool sunteti voi de fapt, sau... stay offline! Nu putem (sau nu alegem sa) sa bem cu totii bere cu voi doar ca sa va putem judeca altfel decat prin cuvintele pe care (ni) le adresati aici. |
Momentul de fatä îmi dä senzatia cä marele val de pulsiuni energetice din toate directiile s-a epuizat - frust vorbind, "miroase a armistitiu".
Dacä impresia mea e corectä, as propune un rägaz de linistire pentru toatä lumea. Sä mai si respiräm putin, sä täcem (fatä de cele discutate aici), sä observäm, sä chibzuim. Mai încolo, dacä va fi cazul, putem reveni cu "forte proaspete". Cine e de acord... nu e nevoie sä "ridice mâna". Doar sä dea curs tacit (sau gräit - dar cu bun-simt de astä datä) invitatiei mele. |
All times are GMT +2. The time now is 20:08. |