Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   De la carte la film (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95421)

Mercutio 26 Apr 2009 14:19

Originally Posted by miercuri:

Dupa The Ghost Road de Pat Barker, cel mai bun roman despre WWI pe care l-am citit, la noi nu stiu sa se fi tradus. Mi-ar placea sa se ocupe de el un regizor britanic, poate tipu care a facut The Reader, Stephen Daldry.

Inseamna ca n-ai citit "Nimic nou pe frontul de vest" de Erich Maria Remarque. :)

On topic - mi-ar placea sa vad o ecranizare dupa Rusoiaca de Gib Mihaiescu.

Judex 26 Apr 2009 14:58

Originally Posted by Mercutio:

On topic - mi-ar placea sa vad o ecranizare dupa Rusoiaca de Gib Mihaiescu.

Acum vreo 10 ani am studiat eu aceasta posibilitate, dar m-am oprit la "Femeia de ciocolata" a aceluiasi autor. Bineinteles, pana acum n-a iesit filmul. Nu de alta dar as fi aflat si eu. :D In orice caz, ma atrage foarte mult scriitura lui pentru transpuneri cinematografice. Cine stie? Poate ti se indeplineste dorinta.

dovey 18 May 2009 09:59

Eu am citit anul trecut The lovely bones, de Alice Sebold, si am descoperit ca ecranizarea romanului e deja realitate, pelicula e in post productie, si se va lansa la sfarsitul lui 2009. Cartea e superba! ;) Dar la fel de mult iubesc si cartile lui Graham Greene, unele fiind deja ecranizate.

Chambord 18 May 2009 12:10

Originally Posted by dovey:

Eu am citit anul trecut The lovely bones, de Alice Sebold, si am descoperit ca ecranizarea romanului e deja realitate, pelicula e in post productie, si se va lansa la sfarsitul lui 2009. Cartea e superba! ;)

Regizeaza nimeni altul decat Peter Jackson (Lord of the rings).

corinka 18 May 2009 17:11

Am aflat si eu ca Orson Scott Card lucreaza la un scenariu bazat pe Jocul lui Ender, sper ca dupa aceea sa urmeze Vorbitor in numele mortilor. Cred ca v-am omorat cu Scott Card...

marcusARCUS 22 May 2009 19:37

Astept cu nerabdare noul Tintin al lui Spielberg.Am citit aproape toate cartile...

corinka 25 Jun 2009 23:40

The Catcher in the Rye... 8->

Cinemania 26 Jun 2009 07:56

From a Buick 8 (Stephen King) intrat pe mana lui Tobe Hooper

jactati 26 Jun 2009 08:03

Originally Posted by corinka:

Din cate stiu eu Salinger e foarte impotriva. Sa-l asteptam sa moara?:-?

keepwalking 26 Jun 2009 08:09

Originally Posted by jactati:

eu sunt sceptic in privinta unei ecranizari de calitate...

vicki 26 Jun 2009 09:07

am inteles ca este in pregatire `Neverwhere` dupa cartea cu acelasi nume de Neil Gaiman,abia astept sa iasa

capodecina 26 Jun 2009 11:16

O noua ecranizare dupa Papillon si una` dupa Filiera Falcone (si asa, filme cu subiect Mafia nu au mai iesit de ceva timp).

jactati 26 Jun 2009 11:21

Originally Posted by keepwalking:

adolescenta mea a fost scindata intre Cinemateca si lecturi din Salinger. Dar parca tot l-as lichida pe unul care ar incerca sa ecranizeze lanul de secara. deci killer in the rye.

ricutza 26 Jun 2009 11:42

adolescenta mea a fost scindata intre Cinemateca si lecturi din Salinger. Dar parca tot l-as lichida pe unul care ar incerca sa ecranizeze lanul de secara. deci killer in the rye.

pai de ce? nu e o carte cu un stil atat de special care nu poate fi ecranizat....ar putea iesi ceva misto. plus ca mie mi se pare ca e genul de carte super vizuala.

vicki 26 Jun 2009 12:10

Ar fi interesanta o ecranizare dupa sria ``Cantec de apa si foc`` de G.R.R Martin

jactati 26 Jun 2009 13:42

Originally Posted by ricutza:

pai de ce? nu e o carte cu un stil atat de special care nu poate fi ecranizat....ar putea iesi ceva misto. plus ca mie mi se pare ca e genul de carte super vizuala.

maybe. dar eu nu vreau sa-mi ramana in minte vreun idiot care sa mi-l confiste pe Holden si vreun nesarat care sa spuna din off: daca vreti intr-adevar sa aflati ce s-a intamplat ...
ma rog, sa se faca daca voi il vreti. o sa ma feresc eu cum pot.

corinka 26 Jun 2009 13:43

@jactati
Simplu: nu te duci la filmul respectiv, daca se va face vreodata.

Amantul_Taciturn 28 Jun 2009 19:06

Cea mai buna ecranizare dupa o carte ramane pentru mine The Duellists. Am observat insa, ca in genere, dupa o carte cu adevarat mare e greu sa faci un film pe măsură.

han.solo 07 Jul 2009 13:58

Cred ca, oricum, vrei nu vrei, o carte buna ori a fost, ori va ajunge sa fie ecranizata, mai devreme sau mai tirziu. Ce e ciudat, intr-adevar, e ca multe carti bune au parte de ecranizari proaste. :( Dar, daca ti-a placut mult cartea, e greu sa NU mergi sa vezi apoi si filmul, zicindu-ti ca NU vrei un alt pdv, chiar daca e mai ... comercial, sau mai stiu eu cum.

Am citit de curind ceva de Jack Kerouac, si apoi am cautat pe imdb sa vad daca s-a facut vreun film dupa vreo carte a lui. Cind am vazut ca "On the Road" e chiar in productie pe anul acesta, mi-am zis: "argh, nuuuaaaah! F...! Damn! ... Not this!". Dar ... pe urma m-am uitat cine e regizor si scenarist: sint aceiasi care au facut "Diarios de Motocicleta" (un film care mi-a placut): Walter Salles si Jose Rivera. A, si producator Francis Ford Coppola. Ma gindesc ... poate o sa iasa ceva. Macar pt. atmosfera acelor ani... Don't know. In fine. Oricum, acum pot spune ca ma intereseaza sa-l vad.

ricutza 08 Jul 2009 12:11

Originally Posted by han.solo:

Cred ca, oricum, vrei nu vrei, o carte buna ori a fost, ori va ajunge sa fie ecranizata, mai devreme sau mai tirziu. Ce e ciudat, intr-adevar, e ca multe carti bune au parte de ecranizari proaste. :( Dar, daca ti-a placut mult cartea, e greu sa NU mergi sa vezi apoi si filmul, zicindu-ti ca NU vrei un alt pdv, chiar daca e mai ... comercial, sau mai stiu eu cum.

Am citit de curind ceva de Jack Kerouac, si apoi am cautat pe imdb sa vad daca s-a facut vreun film dupa vreo carte a lui. Cind am vazut ca "On the Road" e chiar in productie pe anul acesta, mi-am zis: "argh, nuuuaaaah! F...! Damn! ... Not this!". Dar ... pe urma m-am uitat cine e regizor si scenarist: sint aceiasi care au facut "Diarios de Motocicleta" (un film care mi-a placut): Walter Salles si Jose Rivera. A, si producator Francis Ford Coppola. Ma gindesc ... poate o sa iasa ceva. Macar pt. atmosfera acelor ani... Don't know. In fine. Oricum, acum pot spune ca ma intereseaza sa-l vad.

nu stiu de ce ai asa de multe dubii in ceea ce priveste ecranizarea cartii On the Road. A fost si un episod in Qunatum Leap in care apare si Kerouac (sper sa nu gresesc) jucandu-se pe sine. Si mie mi s-a parut ca episodul respectiv a iesit foarte misto si surprinde o parte din aspecte. Asa ca si filmul de lung-metraj ma astept sa iasa marfa.

All times are GMT +2. The time now is 20:17.