View Full Version : Turneu - Idei / Discutii / Nelamuriri
Ma gandeam ca ar fi foarte interesant daca am realiza si pe Cinemagia un turneu asemanator celui de pe mubi (http://mubi.com/topics/the-directors-cup-open-to-all-newcomers-welcome). Ar ajuta la popularizarea unor filme mai putin cunoscute, a unor regizori, ar putea contine niste discutii interesante pe baza lor.
Momentan as vrea sa discutam, sa incercam sa stabilim niste reguli si sa vedem cam cate persoane ar fi interesate. Ar fi o idee daca am putea realiza si un mic concurs de predictii intre useri, fiecare participant platind o anumita suma de bani, desigur, nu cine stie ce, urmand ca primele locuri sa imparta intre ele banii adunati. Asta ca sa fie un factor motivant in plus, dar daca considerati ca ar distruge distractia am putea renunta la asa ceva.
In primul rand turneul s-ar adresa persoanelor care apreciaza filme ale unor regizori precum Tarkovsky, Bergman, Godard, Bresson si contemporani de tipul Haneke, Tarr, Trier etc. Acesta ar fi grupul mai popular. Deci turneul clar nu e pentru persoane care nici macar n-au auzit de oamenii astia. De aici practic putem alege orice regizor care realizeaza filme bune, cu atat mai bine cu cat e mai putin popular.
Initial ma gandeam sa participe doar filmele care participa inca din prima runda, dar nu ar mai exista o adevarata noutate intre runde si ar putea deveni plictisitor. Asa ca un tip al meciurilor cum sunt cele de pe mubi pare mai inspirat. Asta inseamna ca la inceput se alege un numar de regizori (as vota pentru 32 in primul turneu), iar in fiecare runda vor fi meciuri de 1 vs 1 eliminatorii, cu cate un film diferit de fiecare data. Pentru inceput ar putea fi runda 1 - 32 filme, r2 - 16, r3 - 8, r4 - 4, r5 - 2 (+2 finala mica). Asta ar insemna cate 5 filme de fiecare regizor, deci presupune alegerea unor regizori cu minim 5 filme realizate.
Inainte de a trece mai departe ar trebui spus ceva si despre votare. Oricine ar putea vota, fie ca participa cu predictii sau nu, dar e obligatoriu ca cel care voteaza sa fi vazut ambele filme dintr-un meci si sa sustina cu o minima argumentare votul (eu sper sa nu fie chiar minima). Voturile cred ca pot fi pur si simplu pentru filmul considerat mai bun. Nu poate fi vorba de criterii fixe asa ca fiecare va argumenta in felul lui de ce crede ca unul e mai bun decat altul. Perioada de votare ar trebui sa fie de aproximativ o saptamana, astfel incat persoanele sa poata viziona filmele participante in runda respectiva (daca nu le-a vazut deja). De asta as propune sa fie maxim 4 filme participante in fiecare saptamana, ceea ce inseamna 2 meciuri. Daca mergem pe numerele astea in total ar fi 16/2 + 8/2 + 4/2 = 14 saptamani pentru primele 3 runde, la care se adauga 2 sapt pentru ultimele 2, deci un total de 16 sapt. La acestea se mai adauga si perioada de alegere a regizorilor participanti si a filmelor acestora, perioada de previzionare si cea de trimitere a predictiilor.
Pentru alegerea regizorilor ma gandeam la nominalizari din partea userilor si sustinerea acestor nominalizari si de catre ceilalti, pentru a departaja cumva pe baza voturilor totale de participare daca e cazul de egalitate. Partea mai grea ar fi alegerea celor 5 filme participante din partea fiecaruia. Daca vrem sa facem predictii ar trebui sa fie mai degraba prestabilite (sa nu fim ca la loto). Eventual prin tragere la sorti a ordinii lor se poate stabili care participa in r1, care ar participa in r2 daca regizorul castiga in r1 etc. Pe mubi fiecare utilizator isi alege cate un regizor si alege in fiecare runda ce film sa participe, dar chestia asta nu se impaca cu predictiile. Cele 5 filme pot fi alese tot prin vot, la fel ca si in cazul regizorilor. Poate chiar am putea sari peste filmele mai populare daca e sa participe un Bergman de exemplu. Adica sa nu participe cu Fragii salbatici, A saptea pecete sau Persona. Asta ca sa fie mai interesant.
La punctaje n-ar fi cine stie ce filosofie, un punct de fiecare pronostic nimerit in r1, 2 pcte in r2 etc. Ca sa nu fie in final egalitate se mai pot gasi metode de departajare.
Sper ca am acoperit mai tot, deja am scris destul, doar sa vad si ceva interes. Desigur, astept feedback daca sunteti interesati.
Poate participa oricine vrea, nu trebuie sa fie un user vechi. La chestia cu suma de bani putem renunta, chiar si la predictii, desi ultimele le putem pastra pentru distractie. Cred ca ar fi interesant, daca ar iesi bine prima data ar putea deveni si o mica traditie a forumului. Mi se pare mult mai interesant decat sa facem o lista la fiecare sfarsit de an de exemplu.
Intrebari la care as vrea ca lumea interesata sa raspunda:
Vreti concursul de predictii? Vreti sa fie si cu o mica suma de intrare? (trebuie sa stiu ca sa vad cum as putea realiza lucrul asta, de altfel astept si idei)
Vreti ca tabloul sa fie stabilit integral de dinainte? Asta inseamna ca ordinea celor 5 filme sa fie stabilita de inainte prin tragere la sorti. Adica daca regizorul X e sa ajunga in finala stii ca o sa participe cu un anumit film de dinainte sa inceapa turneul. Preferati sa se traga la sorti inainte de fiecare runda pentru care din cele 5 filme va participa in runda respectiva? Initial mergeam pe prima varianta, prestabilit, dar parca ar fi mai interesant cu tragere la sorti dupa fiecare runda.
Preferati ca rundele sa contina 8 filme/sapt (in total 9 saptamani) sau 4 filme/sapt (in total 16 saptamani)? Ma gandesc ca pana la urma 8 filme pe saptamana s-ar putea sa fie cam mult. Problema principala nu e ca n-ar fi destul timp de vizionat, ci mai degraba ca nu e destul timp si de discutat.
Procesul e urmatorul:
1. Are loc selectia regizorilor si a celor 5 filme participante pe baza voturilor userilor.
2. In functie de numarul de voturi se pot stabili niste capi de serie de exemplu si apoi se trage la sorti... sau se trage direct la sorti. Asta referitor de ce loc va ocupa fiecare in tabloul competitiei.
3. Voi prezenta tabloul complet aici. In acest moment va contine doar numele regizorilor si locul lor in tablou, dar nu si filmele cu care participa in prima runda. Va contine numele celor 5 filme participante.
4. Dupa prezentarea tabloului se lasa o saptamana pentru vizionari de dinaintea turneului. Scopul este de a se realiza o minima informare a participantilor cu regizorii si filmele lor.
5. Probabil voi realiza un fisier excel cu acest tablou. Fisierul il va putea lua oricine doreste sa participe la predictii. Fiecare imi va trimite fisierul completat cu numele fisierului modificat in numele userului. Fisierul completat va fi pastrat de fiecare user care il trimite si de mine pentru a nu exista dubii referitor la punctajul obtinut. Nimeni nu va avea acces la tablourile completate de ceilalti useri in afara de organizator, adica de mine. Acest proces va dura minim o saptamana, cel mai probabil mai mult pentru a permite participarea a cat mai multor persoane.
6. Dupa incheierea perioadei de trimitere a predictiilor se va trage la sorti ce filme vor participa in prima runda. Astfel vor incepe si (probabil) primele 2 meciuri (deci 4 filme). Procesul de vizionare, discutie si votare va tine cate o saptamana pentru fiecare 2 meciuri. Imediat ce se incheie acest proces se va relua pentru urmatoarele 2 meciuri etc.
subscriu pt. initiativa.
sunt multi useri de valoare care pot participa.unii vor dar poate nu indraznesc, iar altii din motive numai de ei stiute, n-au chef sa se complice.
ar fi frumos sa lasam deoparte animozitatile si sa incercam sa ne distram.
in plus, e o buna ocazie de a revedea niste filme care merita,iar pentru unii(ca mine),de a le vedea pentru prima data.
sper ca eu si Liviu sa nu ramanem in 2!
loud.rocks
05 Jul 2011, 23:18
Eu as participa clar, doar ca nu stiu cat timp o sa am sa vizionez filmele respective :-?... Ar fi vreo problema daca nu o sa votez chiar fiecare duel?
Anyway, ideea este excelenta. In felul asta mai vad o parte din filmele bune pe care le tot aman, mai adaug si altele pe lista.. Plus ca forum-ul cam duce lipsa de discutii serioase si pareri argumentate in mai mult de 2-3 randuri.
omudindulap
05 Jul 2011, 23:30
E ceva in neregula cu linkul sau e de la mine?
oops!
the page you were looking for doesn't exist.
please go back and try again. if you continue to get errors, feel
In rest...:-bd
Eu as participa clar, doar ca nu stiu cat timp o sa am sa vizionez filmele respective :-?... Ar fi vreo problema daca nu o sa votez chiar fiecare duel?
Din partea mea n-ar fi nicio problema. As zice ca in general fiecare sa voteze macar la o partida pe runda, dar cu siguranta pot exista si situatii in care unele persoane pot fi ocupate toata saptamana si nu pot vota deloc. Vreau doar sa fie o minima activitate pe tot parcursul turneului, ca practic in asta consta frumusetea, sa discuti filmele. Bine... in primul rand sa le vezi :P Eu as vrea sa vad in competitie regizori precum Ozu, Cassavetes, Tati, Fassbinder, Malle si altii pe care eu i-am abordat foarte putin sau deloc. Deci asta o sa depinda de nominalizari din partea unor persoane care au avut ceva mai mult contanct cu ei.
E ceva in neregula cu linkul sau e de la mine?
Rezolvat.
@Kuhaylan - E si asta un punct de vedere, dar oricum nu cred ca o sa ne intalnim cu un horror pur in tipul asta de competitie. Maxim ceva de genul celor facute de Polanski. La fel si la SF, Odiseea, Blade Runner si alte filme SF la scara mare sunt prea populare care sa intre aici. Daca are vreun SF sanse sa intre ar fi mai degraba ceva asemanator Solyaris-ului. Dar trecand peste astea, cred ca putem compara chiar si genuri atat de diferite intre ele. Pana la urma toate ar trebui sa fie o forma de arta si sa aiba o anumita relevanta artistica. Cred ca asta se va urmari in filmele respective. Si oricum, ar fi interesant si un duel de genul respectiv, care oricum nu poate avea loc decat in cazuri izolate.
loud.rocks
05 Jul 2011, 23:55
Daca chiar nu gasesti alt mijloc de comparatie, raportezi filmul horror din duel la genul horror, iar cel SF la genul SF. Desi nu cred ca nu ai putea alege dintre The Shining si Odisee (ca sa dau doua exemple mai cunoscute). Pana la urma, chiar daca sunt genuri diferite, un film tot ti-a placut putin mai mult/il consideri mai bun.
anaemona
06 Jul 2011, 01:20
Kuhaylan, e foarte de apreciat initiativa lui Liviu. Daca lasa destul timp ca sa fie vizionate filmele nu cred ca e o problema sa se gaseasca. In legatura cu cei care vor vota, sint mult mai multi useri cinefili infocati, in afara celor mentionati de Liviu, de fapt foarte multi altii ar fi trebuit mentionati sau nici unul :)
Ai dreptate, eu am mentionat persoanele respective pentru ca am intrat mai mult in discutie cu ele decat cu altele, dar, dupa acum am spus, oricine e invitat sa participe daca el/ea crede ca filmele din competitie vor fi pe plac. Ca timp de vizionare ma gandeam sa fie o saptamana pentru fiecare runda, ceea ce inseamna o saptamana pentru 8 filme. S-ar putea sa fie cam multe pentru cei care n-au vazut deloc sau doar 1-2 din ele. Ar mai fi varianta cu 4 in fiecare saptamana, dar parca asa ne intindem prea mult, ar insemna minim 16 saptamani, la care mai adaugam si perioada de selectie.
dragonfly_drk
06 Jul 2011, 10:08
Ar fi foarte frumos daca ai stick-ui topicul, Liviu. Imi pare ca are o importanta destul de mare, mai ales pentru cei care nu avem o cultura cinematografica atat de bogata si vrem sa o imbunatatim
Si alta chestie. Oare ati putea sa dati si cateva indicii unde se pot gasi filmele care vor fi in competitie? Pentru ca sunt sigura ca multe dintre ele vor fi destul de vechi si greu de gasit. Desigur, in limita bunului simt, fara sa promovam pirateria. Eventual prin pm-uri sau stiu eu. Din cate am observat, pe mubi s-au incarcat unele filme pe youtube ca sa le poata vedea oricine.
In fine, sper ca nu am zis vreo prostie.:-S
Surse de vizionare a filmelor ar trebui sa se gaseasca. Pentru cine nu prea cunoaste inca va afla dupa stabilirea filmelor participante. Astea fiind spuse, propun sa se mai astepte inca o saptamana intre stabilirea tabloului si inceperea primei runde.
Am sa-l trec sticky de acum. Am vrut sa vad reactia mai intai si pentru mai putin de o zi mi se pare a fi una pozitiva. Sper sa continue. Astept in continuare pareri, propuneri si intentii de participare :D Vreau sa fie totul stabilit perfect inainte de a incepe pentru a nu exista dubii, chestii neprevazute pe parcursul turneului.
Foarte interesanta initiativa. Count me in.
Mi se pare o idee grozava. Eu cred ca in mare ai cam rezolvat-o cu regulile turneului nemaifiind prea multe de adaugat. Acum intrebarea mea ar fi cam cati useri ar putea participa ?
Din cate am inteles eu ar fi maxim 32.
Cu cat mai multi cu atat mai bine, dar nu vreau sa se intample un lucru, adica sa participe persoane care n-au nici macar o treaba cu filmele astea si vor doar sa se afle in treaba. Pentru cei care vor sa participe si la predictii, nu doar sa urmareasca turneul si sa voteze, propun o conditie de participare in minim 10 din cele 32 de partide (sau poate vreti un alt numar) pentru a putea castiga la sfarsit. Nu vreau sa fie nici prea multe pentru ca vreau si participarea unor oameni mai ocupati, dar care cred ca au ceva de spus.
Nu trebuie minim 32. Am zis ca cei de pe mubi aleg fiecare cate un regizor si merg cu el, propunand filmele lui dupa fiecare runda. Aici propun o preselectie de regizori si de filme din partea tuturor, ca sa putem avea si acel joc de predictii si sa nu fie prea mult bazat pe noroc. Bineinteles, cum sper sa nu fi vazut nimeni prea multe filme din competitie, trebuie si o doza sanatoasa de noroc. Oricum, e mai interesant de vazut cum se vor desfasura lucrurile, pentru ca nu ma astept sa fie foarte previzibile.
Exemplu pentru procesul de selectie:
x propune regizorul tsai ming-liang (as fi curios sa-l vad aici) si propune si un anumit numar de filme de la el.
y il sustine pe tsai (deci are 2 voturi ca regizor pana acum), sustine 3 filme si mai adauga 2.
In final ar conta care regizor are cele mai multe voturi, nu voturile filmelor. Dupa punctajul filmelor se aleg primele 5, cele care vor participa.
Pe parcurs se poate interveni si cu voturi negative. Cineva propune un regizor mult prea cunoscut de exemplu... sau care nu are ce cauta in astfel de competitie. Daca ajung pareri de genul Michael Bay si alte prostii vor fi puse din prima pe lista persoanelor neacceptate.
Intrebari la care as vrea ca lumea interesata sa raspunda:
Vreti concursul de predictii? Vreti sa fie si cu o mica suma de intrare? (trebuie sa stiu ca sa vad cum as putea realiza lucrul asta, de altfel astept si idei)
Vreti ca tabloul sa fie stabilit integral de dinainte? Asta inseamna ca ordinea celor 5 filme sa fie stabilita de inainte prin tragere la sorti. Adica daca regizorul X e sa ajunga in finala stii ca o sa participe cu un anumit film de dinainte sa inceapa turneul. Preferati sa se traga la sorti inainte de fiecare runda pentru care din cele 5 filme va participa in runda respectiva? Initial mergeam pe prima varianta, prestabilit, dar parca ar fi mai interesant cu tragere la sorti dupa fiecare runda.
Nu mi-e clar un lucru: se aleg 32 de regizori, fiecare cu o filmografie de cel putin 5 filme, ca sa aiba "sansa" fiecare dintre cei 32 sa ajunga pana in finala. Se fac perechi, meciuri etc.
Vor fi si 32 de useri cinemagia, cate un user sustinator al unui regizor, care pe parcursul turneului vor face lobby ACELUI regizor? Un user care va argumenta in fata celorlalti de ce preferatul lui merita sa castige?
Sau toti userii cinemagia sunt doar votanti la "meciuri"?
klaudya_e
06 Jul 2011, 11:41
eu propun ca fiecare participant sa faca o lista de x regizori cu x filme (eu as zice 5-5) si apoi sa votam
sustin ideea cu banii,fiindca orice concurs trebuie sa aiba si o motivatie de acest gen,e firesc.
fiindca nu cred ca exista alta posibilitate decat ca organizatorul sa-si deschida un cont intr-o banca,nu ne ramane de ales decat sa mergem pe incredere.asadar,Liviu, ai putea sa faci lucrul acesta si daca si ceilalti useri au aceeasi incredere pe care eu o am,ca acela care va castiga isi va primi premiul,cred ca n-ar fi o problema ca sa publici aici,numarul de cont unde sa viram banii.cred ca 10 lei nu e prea mult pt.nimeni.sau daca vi se pare prea putin,puteti propune voi.in orice caz,ideea ar fi ca dupa ce se stabileste lista finala a userilor participanti,sa nu incepem concursul pana nu se plateste taxa.
in fine..poate altii au alte idei,mai bune.
sau poate gasim si un sponsor.ar fi excelent,dar ma indoiesc ca cineva ar putea fi interesat de mica noastra distractie.poate cinemagia????
Nu mi-e clar un lucru: se aleg 32 de regizori, fiecare cu o filmografie de cel putin 5 filme, ca sa aiba "sansa" fiecare dintre cei 32 sa ajunga pana in finala. Se fac perechi, meciuri etc.
Vor fi si 32 de useri cinemagia, cate un user sustinator al unui regizor, care pe parcursul turneului vor face lobby ACELUI regizor? Un user care va argumenta in fata celorlalti de ce preferatul lui merita sa castige?
Sau toti userii cinemagia sunt doar votanti la "meciuri"?
Nu va exista cate un user pentru fiecare regizor. Fiecare votant trebuie sa-si argumenteze decizia (argumentare care trebuie sa contina un minim de detalii pentru ambele filme), deci practic astfel fiecare argumenteaza de ce un film al unui regizor merita sa treaca mai departe, nu doar unul singur in timp ce ceilalti bifeaza 1 sau 2 ca la pariuri. Practic oricare din votanti poate alege dupa bunul plac sa foloseasca o argumentare mai detaliata pentru sustinerea unui film. Zic film pentru ca asta votam pana la urma, fiecare film in parte, nu regizorul. Poate un regizor se intampla sa fie invins de un anumit film intr-un meci pe care poate l-ar fi castigat cu celelalte 4 filme ale sale. Asta e. Pana la urma am zis ca n-as vrea sa vad filmele mult prea cunoscute ale unor regizori, deci rezultatul turneului nu poate fi "cel mai bun regizor", ci pur si simplu cel mai eficient in cadrul turneului prin filmele alese de noi.
eu propun ca fiecare participant sa faca o lista de x regizori cu x filme (eu as zice 5-5) si apoi sa votam
Pai pot sa faca asta oricum, dar nu cred ca e nevoie sa punem o anumita limita. Daca cineva are idei poate nominaliza 10 regizori, iar altul niciunul. Cine va ajunge in turneu tine mai mult de sustinerea celorlalti. Poate cineva e interesat de un anumit regizor, dar nu-i cunoaste deloc filmele. El il poate nominaliza, iar altii vor nominaliza filme de ale sale. De asemenea poate oferi si explicatii legat de ce ar merita regizorul respectiv sa participe.
LE: Legat de chestia cu suma. Ma gandesc ca poate primul turneu sa fie fara asa ceva? Sa vedem cum merg lucrurile? Eu sunt de acord cu ambele variante, ramane sa alegeti voi ce credeti ca ar fi mai interesant.
Si eu zic tot fara bani prima data.
Mai bine cum spui tu, important sa fie filmul, nu regizorul. Eu o sa incerc sa vad cat mai multe filme din turneu.Pai gata, hai sa incepem propunerile de regizori ca sa votam pe cei 32 de competitori ai turneului.
Nu cred ca e inca momentul propunerilor, cel putin pana nu stabilim toate detaliile legate de modul de desfasurare. Dar as putea face urmatorul lucru, sa separ topicul cu selectie de cel de discutii despre turneu. Daca mai apar cateva liste voi considera ca e nevoie neaparata de separare. Pana acum imi plac propunerile :D
Astept in continuare feedback, mai ales la intrebarile puse, de fapt am sa le trec si in primul mesaj ca sa se vada mai bine.
Sint de aceeasi parere - la inceput fara bani, sa vedem cum se desfasoara lucrurile.
klaudya_e
06 Jul 2011, 13:57
Vreti concursul de predictii? - Da
Vreti sa fie si cu o mica suma de intrare? - Nu (deocamdata)
Vreti ca tabloul sa fie stabilit integral de dinainte? - Nu
Preferati sa se traga la sorti inainte de fiecare runda pentru care din cele 5 filme va participa in runda respectiva? - Da
Ma gandesc ca pana la urma 8 filme pe saptamana s-ar putea sa fie cam mult. Problema principala nu e ca n-ar fi destul timp de vizionat, ci mai degraba ca nu e destul timp si de discutat. Ar tine 9 saptamani pentru 8 filme/sapt, respectiv 16 saptamani pentru 4 filme/sapt. Astept pareri legat si de problema asta. Modific si in mesajul principal.
8 filme pe saptamana e prea mult.
Votez pentru varianta cu 4 filme/saptamana, in felul asta ne putem permite sa bagam in program si filme mai lungi, de 3-4 ore sa zicem. Si avem mai mult timp de dezbatut.
anaemona
06 Jul 2011, 20:22
Liviu, mie mi se pare ca s-au cam incurcat borcanele. N-ar trebui mai intii facuta o lista de regizori? Asta ati votoat tu si Win, cine sa intre in lista? Apoi, dupa ce lista numelor e facuta, se vine cu titlurile pentru fiecare.
Ce nu inteleg e: un regizor care are cele 5 titluri alese, daca a iesit din competitie cu un film a iesit de tot don competitie? sau are ocazia sa mai participe cu celelalte 4 filme?
O alta propunere ar fi sa se afiseze absolut toate duelurile de la inceput, dar de votat se va vota in ordinea stabilita. Spun asta pentru ca unele filme le-am vazut si poate nu o sa le revedem, dar altele nevazute, ni le putem alege din toata lista, in special daca nu vrem sa votam in absolut fiecare competitie.
Alta propunere legata de cine sa voteze. Nu prea sint de acord cu sistemul exclusivist. Eu zic ca daca un user care are o singura postare, are un argument de minim 5-6 fraze din care sa reiasa ca a vazut ambele filme, nu vad de ce ar fi exclus de la vot. Si ar trebui sa fie valabil pentru oricine. Voturile in care se afiseaza doar un titlu cistigator se vor scoate din start. Trebuie sa faci, fie o comparatie intre filme, fie sa scrii citeva cuvinte despre fiecare din filme ca sa-ti fie luat votul in considerare. In felul asta votul este deschis oricui si nici nu exista presiune pentru anumiti useri sa voteze obligatoriu. Poate credeti ca va fi abandonat proiectul asta daca procedam asa. Eu nu cred. Nu strica putina reclama saptaminal, sa zicem, sau inainte de a se inchide voturile, vedeti ca mai sint 3 zile si gata Bergman s-a dus :) dar cred ca topicul/topicurile respective vor crea un loc in care sa discute useri care nu-si gasesc locul in cafenea sau carora nu le place sa joace jocuri ;)
Timpul de desfasurare. Tinind cont ca e perioada de vacanta; tu Liviu termini sesiunea, altii chiar atunci pleaca undeva unde n-au acces la internet, etcetera, tot felul de probleme. Timpul de incepere si numarul de saptamini nu cred ca e important, din partea mea exercitiul, pentru ca nu e neaparat un concurs, poate dura si un an. Din cauza asta cred ca si 2 filme ar fi de ajuns de vizionat, 4 ar fi maximul si la 8 deja ne uitam la filmele alea de dragul de a ne uita si nu pentru a ramine cu ceva folositor dupa vizionare.
sergiuseling
06 Jul 2011, 20:23
Interesantă idee. Din punctul meu de vedere mi se pare că ar fi de prea mare anvergură. 32 de regizori cu câte 5 filme, plus alții care sunt doar propuși, se adună peste 160 de filme care mai toate vor să fie necunoscute. Și chiar dacă s-ar prelungi și 4 filme pe săptămână mi se par prea multe.
Dar cine știe dacă sunt destui care să poată să-și exprime părerea la atâtea filme e numai de bine și de-abia aștept să vă văd comentariile. Eu cred că voi încerca să particip, dar nu prea cred că voi reuși în prea mare măsură.
Eventual puteți face un mic demo cu 4 regizori, ambii cu câte 2 filme în 2 runde,pe o săptămână două, vedeți ce iese, mai reduceți din posibilele probleme care pot apărea la început.
Liviu, mie mi se pare ca s-au cam incurcat borcanele. N-ar trebui mai intii facuta o lista de regizori? Asta ati votoat tu si Win, cine sa intre in lista? Apoi, dupa ce lista numelor e facuta, se vine cu titlurile pentru fiecare.
Eu am dorit sa se propuna si filmele in acelasi timp din doua motive. In primul rand castigam timp. In al doilea rand, ceea ce-i mai important de fapt, se verifica filmele. Daca la o prima vedere regizorul e ok, dar apar probleme cand vine vorba de selectie a filmelor?
Ce nu inteleg e: un regizor care are cele 5 titluri alese, daca a iesit din competitie cu un film a iesit de tot don competitie? sau are ocazia sa mai participe cu celelalte 4 filme?
Competitia este eliminatorie, deci regizorul iese de tot imediat ce pierde un meci.
O alta propunere ar fi sa se afiseze absolut toate duelurile de la inceput, dar de votat se va vota in ordinea stabilita. Spun asta pentru ca unele filme le-am vazut si poate nu o sa le revedem, dar altele nevazute, ni le putem alege din toata lista, in special daca nu vrem sa votam in absolut fiecare competitie.
Pai asta e deja asa. Procesul e urmatorul:
1. Are loc selectia regizorilor si a celor 5 filme participante pe baza voturilor userilor.
2. In functie de numarul de voturi se pot stabili niste capi de serie de exemplu si apoi se trage la sorti... sau se trage direct la sorti. Asta referitor de ce loc va ocupa fiecare in tabloul competitiei.
3. Voi prezenta tabloul complet aici. In acest moment va contine doar numele regizorilor si locul lor in tablou, dar nu si filmele cu care participa in prima runda. Va contine numele celor 5 filme participante.
4. Dupa prezentarea tabloului se lasa o saptamana pentru vizionari de dinaintea turneului. Scopul este de a se realiza o minima informare a participantilor cu regizorii si filmele lor.
5. Probabil voi realiza un fisier excel cu acest tablou. Fisierul il va putea lua oricine doreste sa participe la predictii. Fiecare imi va trimite fisierul completat cu numele fisierului modificat in numele userului. Fisierul completat va fi pastrat de fiecare user care il trimite si de mine pentru a nu exista dubii referitor la punctajul obtinut. Nimeni nu va avea acces la tablourile completate de ceilalti useri in afara de organizator, adica de mine. Acest proces va dura minim o saptamana, cel mai probabil mai mult pentru a permite participarea a cat mai multor persoane.
6. Dupa incheierea perioadei de trimitere a predictiilor se va trage la sorti ce filme vor participa in prima runda. Astfel vor incepe si (probabil) primele 2 meciuri (deci 4 filme). Procesul de vizionare, discutie si votare va tine cate o saptamana pentru fiecare 2 meciuri. Imediat ce se incheie acest proces se va relua pentru urmatoarele 2 meciuri etc.
Alta propunere legata de cine sa voteze. Nu prea sint de acord cu sistemul exclusivist. Eu zic ca daca un user care are o singura postare, are un argument de minim 5-6 fraze din care sa reiasa ca a vazut ambele filme, nu vad de ce ar fi exclus de la vot. Si ar trebui sa fie valabil pentru oricine. Voturile in care se afiseaza doar un titlu cistigator se vor scoate din start. Trebuie sa faci, fie o comparatie intre filme, fie sa scrii citeva cuvinte despre fiecare din filme ca sa-ti fie luat votul in considerare. In felul asta votul este deschis oricui si nici nu exista presiune pentru anumiti useri sa voteze obligatoriu. Poate credeti ca va fi abandonat proiectul asta daca procedam asa. Eu nu cred. Nu strica putina reclama saptaminal, sa zicem, sau inainte de a se inchide voturile, vedeti ca mai sint 3 zile si gata Bergman s-a dus :) dar cred ca topicul/topicurile respective vor crea un loc in care sa discute useri care nu-si gasesc locul in cafenea sau carora nu le place sa joace jocuri ;)
Pai asa doresc sa se procedeze. Ideea cu minim 10 partide (ramane de vazute exact cate) e doar pentru cei care participa si la previziuni. Dar cum se pare ca prima data nu va exista o suma de participare voi scoate cu totul aceasta regula. De votat orice user putea vota si inainte, chiar era mai bine daca o facea.
Timpul de desfasurare. Tinind cont ca e perioada de vacanta; tu Liviu termini sesiunea, altii chiar atunci pleaca undeva unde n-au acces la internet, etcetera, tot felul de probleme. Timpul de incepere si numarul de saptamini nu cred ca e important, din partea mea exercitiul, pentru ca nu e neaparat un concurs, poate dura si un an. Din cauza asta cred ca si 2 filme ar fi de ajuns de vizionat, 4 ar fi maximul si la 8 deja ne uitam la filmele alea de dragul de a ne uita si nu pentru a ramine cu ceva folositor dupa vizionare.
Ai dreptate. 4 filme pe saptamana e maxim. Asa va ramane, asta daca nu sunt prea multi doritori cu cate un meci pe saptamana. Eu as prefera 2 meciuri, deci 4 filme.
Interesantă idee. Din punctul meu de vedere mi se pare că ar fi de prea mare anvergură. 32 de regizori cu câte 5 filme, plus alții care sunt doar propuși, se adună peste 160 de filme care mai toate vor să fie necunoscute. Și chiar dacă s-ar prelungi și 4 filme pe săptămână mi se par prea multe.
Pai nu vor fi de vazut 160 de filme. Fiind eliminatoriu vom vedea 1/2/3/4/5 filme de regizor in functie de rezultate. In turneu vor participa 32+16+8+4+4 = 64 filme. Si asta pe parcursul a 16 saptamani.
Dar cine știe dacă sunt destui care să poată să-și exprime părerea la atâtea filme e numai de bine și de-abia aștept să vă văd comentariile. Eu cred că voi încerca să particip, dar nu prea cred că voi reuși în prea mare măsură.
Fiecare participa atat cat poate, important e sa participe. Macar sa vedem cum merge.
Eventual puteți face un mic demo cu 4 regizori, ambii cu câte 2 filme în 2 runde,pe o săptămână două, vedeți ce iese, mai reduceți din posibilele probleme care pot apărea la început.
N-as putea spune ca e o idee rea, dar pur si simplu nu prea imi surade ideea. Eventual am putea face o competitie cu 16 regizori in loc de 32 prima data. Eu propuneam 32 datorita vacantei. Intr-o prima faza s-ar putea sa mearga putin mai greu pentru ca lumea e plecata in vacanta/concediu. Daca ar fi prea putine runde s-ar desfasura in cea mai mare parte in perioada asta si ar putea fi considerat cumva un esec. Cu mai multe runde vedem cum se comporta pe o perioada mai lunga de timp. Iar daca cineva pierde 1,2, 3 saptamni de votare vor mai fi destule in care poate sa aiba o parere. Daca mai sunt persoane care sustin un numar mai putin de regizori pentru primul turneu rog sa vorbeasca. 16 regizori ar insemna 8 saptamani de turneu la 4 filme/sapt. Din pacate asta ar acoperi exact perioada vacantei daca incepem de pe 1 august de exemplu.
loud.rocks
06 Jul 2011, 23:38
Daca mai e nevoie de raspunsuri la acele intrebari (desi cred ca s-a cam stabilit ce si cum o sa fie), atunci:
Vreti concursul de predictii? - Da
Vreti sa fie si cu o mica suma de intrare? - Nu (deocamdata)
Vreti ca tabloul sa fie stabilit integral de dinainte? - Da, tabloul cu regizorii
Preferati sa se traga la sorti inainte de fiecare runda pentru care din cele 5 filme va participa in runda respectiva? - Da
Si legat de durata concursului. Pentru mine poate sa dureze si un an toata chestia, atata timp cat exista un anumit numar de filme de vizionat pe saptamana :). Eu nu prea vad acest topic ca si pe un concurs, mai degraba ca si pe un "imbold" pentru vizionarea a cat mai multor filme pe care probabil multi dintre participanti n-ar fi avut ocazia sa le vad altfel, sau pe care le-ar fi amanat pentru o perioada foarte lunga.
Acestea fiind spuse, abia astept sa incepem! :D
anaemona
07 Jul 2011, 04:19
Incep sa mai inteleg cite ceva, dar tot am nelamuriri :))
1. Asa zisul concurs este doar pentru predictii? Altfel, nu vad cum pot eu sustine un regizor cind nu stiu ce film se va trage la sorti sau cind nici macar nu am vazut filmul respectiv.
2. De ce nu se face la filme la fel ca la regizori? Sa zicem ca fixam o data limita pentru primirea propunerilor. Regizorii trebuie sa aiba minim 5 filme ca sa intre in lista de propuneri. Odata cu regizorii cine face propunerea de regizor adauga si filme, continua si altii sa adauge si tot asa. Cind s-a incheiat perioada de propuneri s-au gasit 50 regizori fiecare cu minim 5 filme propuse, pentru fiecare si Liviu face un topic de votare pentru filme+regizori.
Rezultatele vor fi:
Regizor 1 10p
Film1 5p
Film2 3p
...
Se stabileste nr de regizori care intra in competitie, 32 sa zicem, si se indeparteaza tot ce n-a intrat in competitie. Toti regizorii care au ramas au fiecare x filme votate, unii pot sa nu aiba 5 filme cu punctaj, e ok.
Pentru filme, in loc de trageri la sorti, propun ca filmul cu punctajul cel mai mic sa intre in prima runda, urmatorul in a 2-a si tot asa. Regizorii care au filme fara punctaj si n-au 5 filme cu punctaj, ramine ca Liviu sa traga la sorti in legea lui, cum intra ele in lista regizorului.
1. Asa zisul concurs este doar pentru predictii? Altfel, nu vad cum pot eu sustine un regizor cind nu stiu ce film se va trage la sorti sau cind nici macar nu am vazut filmul respectiv.
Concursul este intr-adevar pentru predictii. Dupa stabilirea tabloului exista o saptamana pentru previzionari si una pentru trimiterea listelor. In perioada asta se poate incerca vizionare a cat mai multor filme cu posibilitatea de a participa. Dar va ramane un concurs in care inspiratia si norocul vor avea un mare cuvant de spus. Nimeni nu poate sti cu ce film va participa regizorul intr-o anumita runda pana nu incepe runda respectiva. Stie doar impotriva cui va participa, cel putin pentru prima runda. Desi e mai putin precis concursul de predictii cred ca e mai interesant si mai distractiv asa. In plus, din cate se pare prima data se va desfasura fara vreo miza materiala.
2. De ce nu se face la filme la fel ca la regizori? Sa zicem ca fixam o data limita pentru primirea propunerilor. Regizorii trebuie sa aiba minim 5 filme ca sa intre in lista de propuneri. Odata cu regizorii cine face propunerea de regizor adauga si filme, continua si altii sa adauge si tot asa. Cind s-a incheiat perioada de propuneri s-au gasit 50 regizori fiecare cu minim 5 filme propuse, pentru fiecare si Liviu face un topic de votare pentru filme+regizori
E o idee, doar ca mi se pare mai putin practic decat cum e acum. In mare e cam aceeasi chestie doar ca nu mai poti modifica lista regizorilor odata terminata perioada, iar per total ajungi tot acolo doar ca e posibil sa se piarda mai mult timp asa. Cum se desfasoara acum permite si adaugarea de regizori in ultimul moment care ar putea fi sustinuti de destule persoane astfel incat sa ajunga in lista.
Pentru filme, in loc de trageri la sorti, propun ca filmul cu punctajul cel mai mic sa intre in prima runda, urmatorul in a 2-a si tot asa. Regizorii care au filme fara punctaj si n-au 5 filme cu punctaj, ramine ca Liviu sa traga la sorti in legea lui, cum intra ele in lista regizorului.
Asta e o idee buna, pare ceva normal. Ar putea avea un dezavantaj insa. E mult mai posibil ca filmul cel mai slab sa participe in prima runda si astfel regizorul sa fie eliminat fara a vedea si a discuta filme mai importante de-ale sale. Nu stiu ce sa zic, pe de o parte imi place ideea, pe de alta nu prea. As vrea sa aud si parerile altora.
LE: Legat de ultima chestie. Ar dezechilibra putin tabloul in sensul ca am sti de la inceput exact cu ce filme participa unii regizori in fiecare runda, iar in cazul altora ori am sti partial, ori deloc.
Concursul de predictii o sa constituie o problema destul de spinoasa. Nu e ca la Oscaruri, acolo puteam face anumite deductii logice, avind in vedere faptul ca cei care votau filmele erau "in tema" (mai mult sau mai putin:D ). In cazul de fata, daca vin toti trollii la vot, pe ce ne mai bazam noi deductiile? Il avem pe Bergman si il avem pe Jackson, sa zicem. Eu, logic, voi opta pentru primul. Vin trolli si voteaza masiv cu LOTR. Ne vom afla asadar pe nisipuri miscatoare, o situatie in care n-ai nici o idee cum vor evolua lucrurile, totul depinzind de noroc. Prin urmare, cu riscul de a parea elitist, as sustine propunerea lui Liviu de limitare a participarii.
si eu sustin aceeasi idee, de limitare a participarii.
Disciple
07 Jul 2011, 10:33
Ma bag si eu daca e mai loc/timp/cazul.
klaudya_e
07 Jul 2011, 10:37
votul ar trebui sustinut de o minima prezentare a fimului si in felul asta toti trolii vor disparea.Daca lista cu voturi se va trimite lui Liviu el ii va scoate pe cei care apar cu:"wow..ce film tare". Si nu cred ca se vor uita cei care sunt obisnuiti cu filme bomba la astfel de filme. zic asta pt ca sigur sunt utilizatori care nu au aflat de existenta acestor regizori si poate vor fi interesati sa-i descopere
Legat de ce a zis Windom.
In primul rand filme precum LOTR nici nu vor trece de procesul de selectie. Sper sa nu se supere nimeni, dar o sa-mi dau dreptul de a scoate direct din competitia de selectie regizori/filme care beneficiaza de o popolaritate prea mare. De exemplu ar fi trebuit sa fac asta cand a fost propus Aronofsky sau Boyle. Am lasat insa sa vad parerile celorlati, iar acum e clar ca lumea nu vrea astfel de regizori. Pe Jackson de exemplu nu l-as scoate ca regizor deoarece observ ca are exact 5 filme inainte de LOTR, toate mult mai putin cunoscute. Dar in situatia asta persoana care l-ar nominaliza trebuie sa puna filmele astea pentru ca eu oricum ii exclud din start ceva precum LOTR.
Spunand cele de mai sus, per total filmele vor fi necunoscute trollilor, deci le va fi mai greu sa intre doar sa ne dea peste nas.
Inca o modalitate de evitare a acestui lucru este necesitatea de a argumenta alegerile, argumentare in care trebuie sa se vorbeasca despre ambele filme si din care sa se poata deduce ca persoana respectiva chiar a vazut filmele.
Practic optiunea de vot o are orice user, fie ca participa la previziuni sau nu, dar in functie de cum voteaza, votul lui va fi luat in considerare sau nu. La predictii poate participa oricine, practic ele nu afecteaza cu nimic rezultatele din turneu. Cred ca participantii sunt oameni destul de maturi si pot sa trateze filmele corect, nu sa voteze doar in functie de ce au votat in previziuni. Acum depinde, poate in previziuni au votat ce ar fi aflat si dupa vizonarea filmelor, dar ati inteles ce am vrut sa spun...
@Disciple - Loc e pentru toti. In momentul asta procesul de selectie e deschis. Voi anunta cand se va inchide cu minim o saptamana inainte. Urmeaza apoi o saptamana in care se pot vedea cat mai multe filme din selectie, inca o saptamana de trimitere a predictiilor si abia apoi incepe. Fiecare perioada va fi anuntata, probabil voi modifica si numele topicurilor pentru a se sti in ce stadiu e turneul. Deci trebuie doar sa te uiti putin pe aici din cand in cand :P
anaemona
07 Jul 2011, 15:09
Liviu, am o rugaminte, stiu ca e de munca, dar cum pot sa fac propuneri pe topicul ala cind ma pierd printre propuneri si voturi? Se poate sa scrii in primul mesaj al topicului tot ce s-a propus pina acum si lista sa fie actualizata o data pe zi? Stiu ca cer destul de mult si daca nu se poate o sa incerc sa ma descurc altfel :)
Pai lista deja contine tot ce s-a propus pana acum. De fapt contine nu doar nominalizarile, ci si voturile pro si contra ale celorlalti. Iar actualizarea e realizata de mai multe ori pe zi :D Tu practic nici nu trebuie sa treci neaparat prin mesajele lor, doar sa verifici lista.
anaemona
07 Jul 2011, 16:02
Oh, mii de multumiri, eu m-am uitat pe pagina a doua din topic si mi-am prins urechile. :))
Dupa inchiderea propunerilor de regizori planuiesc sa mai las maxim 3 zile deschisa optiunea de vot pentru regizori (la filme va mai ramane). Dupa asta va urma o zi ce va fi doar pentru departajarea filmelor cu cel mai mic punctaj de intrare, daca va fi cazul...dar aproape sigur va fi. Daca aveti alte idei astept propuneri.
Kriss_Kringle
08 Jul 2011, 17:27
Am vazut intr-un post de-al tau ca spuneai de unele filme ca vor fi greu de gasit si fara subtitrare in romana.Eu cu un prieten scoatem dvdrip-uri/brrip-uri cu titrari in romana(daca exista), engleza si avem ripuite cateva din filmele propuse deja.Daca vrei pot face o lista cu ele si de unde puteti sa le luati.
O sa am nevoie de ajutor la cautarea filmelor. Dupa ce e stabilita lista celor 32 de regizori oricine doreste sa ma ajute cu surse sa-mi trimita mesaj privat. Nu ma refer la surse generale, ci sursa direct pentru filmul x. Voi pune pe fiecare sa caute filmele regizorului y si apoi ce nu se gaseste vom cauta cu totii. Lucrul asta trebuie facut prin mesaj privat/mail si nu pe forum direct din motive evidente.
Kriss_Kringle
08 Jul 2011, 17:58
Pe langa filmele care le-am scos deja o sa te ajut sa cauti altele(rare) ca ma pricep sa gasesc filme si-n gaura de sarpe:D
klaudya_e
08 Jul 2011, 18:11
eu ma ofer sa caut
am votat negativ regizorii romani,dar nu din cauza faptului ca n-as vrea sa le vad filmele sau ca ei n-ar avea valoare.
nu mi se pare inspirat sa-i amestecam aici. poate "cinematografia romaneasca",cealalta sectiune care zace in paragina, ar trebui revigorata cu un concurs asemanator, doar cu regizorii nostri.asta e doar o parere,desigur...
Eu nu vad nicio problema cu amestecarea lor. Toti fac filme, arta e universala :D Ideea cu realizarea unui turneu asemanator doar cu filme romane nu e rea, ramane de vazut. Momentan sa ne concentram pe asta :D
Am de gand sa fac tabloul in functie de punctajele finale ale regizorilor, nu sa trag totul la sorti. Voi trage la sorti numai in caz de egalitate. Astept pareri. Daca sunteti de acord trebuie sa tineti cont de lucrul asta si eventual sa nu evitati votarea unor regizori pe motivul ca deja au prea multe voturi :D
Toti fac filme, arta e universala :D Ideea cu realizarea unui turneu asemanator doar cu filme romane nu e rea, ramane de vazut.
desigur,ai dreptate,arta e universala.
motivul strict pentru care nu voiam amestecarea lor, era tocmai acesta:speram ca sa incercam ceva (poate nu chiar de aceeasi anvergura si nici dupa acelasi tipar) la sectiunea romaneasca...
uite,mie mi-a placut foarte mult concursul acela dupa ideea lui paul,cel cu imaginile din filme romanesti la care nu se dadeau indicii,iar raspunsurile erau date pe pm.
poate ar trebui si acela revigorat si topicul adus tot la sectiunea de filme romanesti.
s-a asezat praful pe el in Cafenea.e pacat,fiindca era despre filmul romanesc,film care zace de ceva vreme aici pe site, intr-o nepasare totala.
este adevarat,nici nu s-au mai lansat filme,e un an prost se pare si din punct de vedere al valorii,dar macar sa ne amintim din cand in cand de el.
anaemona
09 Jul 2011, 15:21
Eu as fi vrut sa vad regizorii romani concurind alaturi de regizori straini, nu doar intre ei. Daca aducem o multime de regizori japonezi, polonezi, mai putin cunoscuti in lista aia, de ce nu ar fi si regizorii romani? Eu categoric ii consider, cel putin pe cei mentionati acolo, la fel de valorosi ca multi altii care au fost propusi. Si exact pe criteriul asta am propus un regizor roman, pentru ca vreau ca sa fie recunoscut universal. Desi sint regizorii mai tineri care au ajuns pe podiumuri in zilele noastre, valoarea filmului romanesc e in alta perioada. Nu ma deranjeaza nici sa vad alte feluri in care sint promovate filmele romanesti, asa cum a facut Paul, dar vreau sa le vad cumva.
indiferrent
09 Jul 2011, 17:13
Daca initial departajarea se facea in urma unei trageri la sorti, care era logica voturilor?
Care este logica voturilor pentru filme? Participantii vor fi regizorii, iar daca un film aduna foarte multe voturi, iar regizorul nu se califica, voturile sale sunt inutile. De fapt, oricum sunt inutile!?
Acum nu sunt sigur la care departajare te referi. Eu vorbeam dedepartajare in urmatoarea situatie: sunt mai multi cu acelasi puntaj care ocupa locurile 31, 32, 33, 34, 35, dar nu mai pot intra decat 2. Se mai voteaza inca o zi doar regizorii cu aceste puntaje pentru a hotari care ramane. Daca inca ramane o egalitate se trage la sorti.
Cand vorbeam de realizarea tabloului, mai recent, vorbeam de tragere la sorti doar intre cei 32 de regizori pentru a stabili cine cu cine va concura.
Deci logica voturilor e de alegere a celor 32 de regizori. Acum am zis ca daca tot ii votam sa fac si tabloul pe baza lor.
Intr-adevar, voturile filmelor sunt inutile daca regizorii nu se califica, dar am avertizat asupra lucrului asta si cred ca toti care au votat il stiu. De ce zic asta? Pentru ca majortitatea s-au concentrat asupra regizorilor. Cred ca filmele cu cele mai multe voturi ajung abia pe la +4, pe cand regizorii deja ajung pe la +10.
Nu sunt inutile voturile pentru filme in cazul in care regizorul se califica, iar numarul de filme propuse e mai mare de 5. Regizorul va participa cu maxim 5 filme, deci noi trebuie sa alegem care vor fi alea inainte sa inceapa turneul. Aceeasi chestie cu departajarea se va practica si la filme, dar putin mai tarziu in procesul de votare.
indiferrent
09 Jul 2011, 17:53
Acum nu sunt sigur la care departajare te referi. Eu vorbeam dedepartajare in urmatoarea situatie: sunt mai multi cu acelasi puntaj care ocupa locurile 31, 32, 33, 34, 35, dar nu mai pot intra decat 2. Se mai voteaza inca o zi doar regizorii cu aceste puntaje pentru a hotari care ramane. Daca inca ramane o egalitate se trage la sorti.
Cand vorbeam de realizarea tabloului, mai recent, vorbeam de tragere la sorti doar intre cei 32 de regizori pentru a stabili cine cu cine va concura.
Am fugarit repede topicurile si nu am inteles eu bine. Credeam ca nominalizarile facute de useri vor fi selectionate in urma unei trageri la sorti. Am inteles, se va trage la sorti doar in cazul egaltitatii a mai multor filme din coada clasamentului care nu pot fi departajate in urma voturilor. Se poate face un baraj de retrogradare la care sa se adauge alte voturi :P. La filme, cand va fi cazul, o sa fie greu sa faci asta pentru ca, avand in vedre voturile putine, va fi nevoie de o departajare prin tragere la sorti aproape la fiecare regizor care are mai multe filme in competitie. Zic faza cu barajul in cazul regizorilor de la retrogradare(e mai mult o gluma, evident) ca sa nu se supere vreun user care a propus un regizor si va fi descalificat prin tragere la sorti chiar daca e la egalitate cu alti 2-3 :)
De fapt tragerea la sorti la care te refereai initial era pentru tabloul competitiei, dar ai renuntat la ea considerand ca ar fi mai corect sa nu se intalneasca outsiderii cu favoritii. Sper ca am inteles bine.
LE: Desi, avand in vedre ca s-a votat pro mai mai mult pentru filmele care se doresc a fi vazute decat pentru cele favorite, nu prea se cunosc outsiderii si favoritii. Trebuie sa citesc mai bine ce ati vorbit pe aici:))
anaemona
09 Jul 2011, 18:09
Nu contest rezultatele voturilor, dar constat 2 lucruri:
1. Oamenii nu voteaza :(
2. Lista regizorilor care intra in competitie nu a iesit chiar cum a fost ideea initiala a turneului, adica sint in competitie regizori extrem de cunoscuti si citiva regizori mai putin cunoscuti. Poate nu am inteles eu bine unde era indreptata finalitatea exercitiului, banuiam ca se vrea cunoasterea unor stiluri noi de regie sau a unor regizori mai vechi care au fost oarecum marginalizati, adica filmele lor nu au fost reluate si ras-reluate. Sincer, prefer sa vad cele mai bune filme ale unui regizor mai putin cunoscut decit filme neluate in considerare de critici, ale unor regizori foarte apreciati. Spun asta pentru ca am avut experiente din astea cu regizori foarte mari, sint unele filme pe care nu merita sa le vezi pur si simplu. Bineinteles ca totul e relativ si daca eu nu cunosc deloc cinematografia asiatica, pentru altii care au votat ea e super cunoscuta si nu sint interesati sa ii vada in competitie.
Concluzia: cred ca, daca este posibil, ar trebui pur si simplu acceptati mai multi regizori, intins exercitiul asta, ca sa existe posibilitatea descoperirii unor regizori noi.
indiferrent
09 Jul 2011, 18:16
Nu contest rezultatele voturilor, dar constat 2 lucruri:
1. Oamenii nu voteaza :(
2. Lista regizorilor care intra in competitie nu a iesit chiar cum a fost ideea initiala a turneului, adica sint in competitie regizori extrem de cunoscuti si citiva regizori mai putin cunoscuti. Poate nu am inteles eu bine unde era indreptata finalitatea exercitiului, banuiam ca se vrea cunoasterea unor stiluri noi de regie sau a unor regizori mai vechi care au fost oarecum marginalizati, adica filmele lor nu au fost reluate si ras-reluate. Sincer, prefer sa vad cele mai bune filme ale unui regizor mai putin cunoscut decit filme neluate in considerare de critici, ale unor regizori foarte apreciati. Spun asta pentru ca am avut experiente din astea cu regizori foarte mari, sint unele filme pe care nu merita sa le vezi pur si simplu. Bineinteles ca totul e relativ si daca eu nu cunosc deloc cinematografia asiatica, pentru altii care au votat ea e super cunoscuta si nu sint interesati sa ii vada in competitie.
Concluzia: cred ca, daca este posibil, ar trebui pur si simplu acceptati mai multi regizori, intins exercitiul asta, ca sa existe posibilitatea descoperirii unor regizori noi.
Lasa ca nu ai vazut toate filmele ce se vor califica. Ramane si pentru tine ceva:d. Ar trebui sa te bucuri ca pierzi mai putin timp cu vizionarea. Daca ai prea mult timp si ai vazut majoritatea filmelor celor calificati, mai revezi si tu cate unul ca sa poti argumenta mai bine votul :) Sunt 32 de regizori cu cate 5 filme. E ceva..
anaemona
09 Jul 2011, 18:30
indiferrent, am explicat de ce as prefera sa vad mai multe fete necunoscute. Nu, nu am vazut toate filmele celor cunoscuti.
Eu am spus deja sa dati minusuri daca nu va convine cineva, nu conteaza ca e Begman, Kurosawa, Tarkovsky etc. Vreau ca rezultatul final sa fie dorinta tuturor si sa fie ce vor sa vada ei, nu ce au vazut deja si stiu ca-s buni, chiar daca ei cred ca ar trebui sa-i vada si altii. Sa voteze cei care ii vor daca exista astfel de persoane. Eu am votat doar regizori pe care ii cunosc foarte putin (le-am vazut maxim 2 filme) sau nu-i cunosc deloc. Exceptiile sunt cei pe care i-am nominalizat, adica Kurosawa, Tarkovsky, Wong Kar Wai si inca vreo cativa. I-am nominalizat ca sa vad daca ii vrea cineva pentru ca pe mine nu ma deranjeaza sa le revad filmele (cu atat mai mult cu cat o sa le si discut), dar nu tin nicidecum sa-i vad in turneu. Daca observ ca sunt la limita cu altii pe care ii vreau si nu ii cunosc imi retrag votul.
LE: Iar din cei super cunoscuti sunt aproape sigur ca selectia lui Bergman poate fi inca pe picior egal cu multi din lista chiar daca nu sunt nici macar cele mai apreciate 5 filme ale lui acolo.
indiferrent
09 Jul 2011, 21:33
indiferrent, am explicat de ce as prefera sa vad mai multe fete necunoscute. Nu, nu am vazut toate filmele celor cunoscuti.
Eventual, la urmatoarea competitie sa se puna anumite restrictii pentru regizorii care au participat la cea de acum, iar in viitor vor putea avea toti ocazia sa intre in concurs. Nu pot fi toti multumiti din prima.
Asta i-am raspuns si eu prin mesaj privat. Daca totul merge bine prima data cu siguranta vor mai fi alte turnee, iar regizorii participanti acum nu vor mai putea participa cel putin pentru urmatorul turneu.
loud.rocks
10 Jul 2011, 14:00
Aici mai e inca o chestie. Chiar daca regizori ca Robert Bresson sau Jean-Pierre Melville (ca sa nu zic Tarkovsky, Bergman, Kurosawa) sau foarte cunoscuti printre cinefili, daca sunt destul de multi participanti la concurs care nu le-au vazut filmele, nu vad de ce nu i-am vota, in pofida renumelui lor.
Adica prefer sa vad un film foarte bun al lui Tarkovsky pe care nu l-am vazut, decat un film al unui regizor necunoscut (care nu zic ca n-o fi bun nici ala). Oricum avem mult mai multe filme underground decat capodopere pe care nu le-a vazut prea multa lume inscrise.
Dar chiar si asa, parerea mea este ca prima data vezi filmele "must-see" pe care nu le-ai vazut, si apoi incepi sa descoperi alte stiluri, alti regizori mai putin cunoscuti. Sau o faci in paralel.
Chambord
11 Jul 2011, 15:53
Particip si eu la meciurile film vs film daca nu e vreo regula ca trebuie sa votam la toate. N-as fi eligibil din lipsa de timp pt a viziona tot ce n-am vazut.
Ca propunere: 1 meci pe saptamana (mai multi oameni vad filmele). Sigur, cei cu mai mult timp liber s-ar plictisi, deci n-o sa fac o criza daca nu se tine cont de propunerea asta :P
loud.rocks
11 Jul 2011, 15:56
Pai s-a stabilit doua meciuri pe saptamana (adica patru filme). Dar nu-i obligatoriu sa votezi la orice duel, votezi cand ai timp, sau in cazul in care ai vazut deja cele doua filme angajate in duel.
Ca propunere: 1 meci pe saptamana (mai multi oameni vad filmele). Sigur, cei cu mai mult timp liber s-ar plictisi, deci n-o sa fac o criza daca nu se tine cont de propunerea asta :P
Sincer, pentru coerenta discutiilor, dar mai ales pentru a fi siguri ca avem destul timp de discutie, si eu as prefera asa. Problema e ca ne-am intinde foarte mult ca timp, am ajunge la 64 saptamani in configuratia asta (pe care mai avem putin si o definitizam de altfel... inca vreo 3 zile de selectie). Ar scoate din peisaj si concursul de previziuni pe care as vrea sa-l pastram. Am putea face asta cu un numar mai mici de regizori. Dar daca tot am inceput cu 32 acum, sa vedem cum merge si vom sti ce si cum sa ajustam pentru urmatoarea data.
Twinsen
11 Jul 2011, 16:27
Dupa terminarea selectiilor, ar fi bine sa se stabileasca si care va fi primul film a fiecarui regizor. In felul acesta, pana la inceperea propriu-zisa a concursului am avea ocazia sa mai vedem dintre ele.
Chambord
11 Jul 2011, 16:30
Problema e ca ne-am intinde foarte mult ca timp, am ajunge la 64 saptamani in configuratia asta (pe care mai avem putin si o definitizam de altfel... inca vreo 3 zile de selectie). Ar scoate din peisaj si concursul de previziuni pe care as vrea sa-l pastram. Am putea face asta cu un numar mai mici de regizori. Dar daca tot am inceput cu 32 acum, sa vedem cum merge si vom sti ce si cum sa ajustam pentru urmatoarea data.
Bun asa. Era o sugestie fara cunoasterea "the big picture". Nu mi-am dat seama ca s-ar lungi turneul prea mult.
Oricum salut faptul ca ai initiative revitalizante pt forum (ma gandesc si la topul anual, + sper sa organizeze cineva o data si un sondaj all-time :P , just for kicks, ca tot vine Sight&Sound la anul cu celebrul si batranul lor Poll pe care il fac o data la 10 ani. In al nostru nu ca ar iesi altceva decat Shawshank Redemption dar ne mai scoatem si noi bijuteriile din sertar).
Dupa terminarea selectiilor, ar fi bine sa se stabileasca si care va fi primul film a fiecarui regizor. In felul acesta, pana la inceperea propriu-zisa a concursului am avea ocazia sa mai vedem dintre ele.
Ma enerveaza ca plecarea mea da programul peste cap. Bine, eu ma bucur ca plec, dar as fi preferat sa nu fie chiar in perioada asta.
Ca tot e aproape complet tabloul, probabil vor mai fi ceva schimbari in unele filme ale regizorilor alesi, dar cred ca in mare cele de acum vor ramane. Am nevoie de cativa voluntari care sa ma ajute cu sursele. Daca vrea cineva sa ma ajute sa-mi dea un mesaj privat.
Pana nu se primesc previziunile voastre n-as vrea sa se cunoasca ordinea participarii filmelor. Din pacate n-am cand sa le primesc inainte de a pleca. Ma gandeam ca pana ma intorc (probabil undeva pe la 1 august) mi le puteti trimite. Cand ajung eventual mai las inca 3 zile pentru asa ceva. Apoi stabilesc filmele pentru toata runda 1 si dau startul primei runde. O sa fie o perioada de 15+ zile in care se pot vedea filme din cele alese, doar ca nu se va cunoaste cine va participa in prima runda. Dintr-un punct de vedere e rau ca filmele pe care le vedem in perioada aia s-ar putea sa nu intre in competitie atunci si sa nu castigam timp pentru primele runde asa cum ai vrea tu. Din alt punct de vedere e bine, si cred ca e mai important asta, pentru ca vom putea vedea filme care ar n-ar fi participat, eliminate odata cu regizorul, dar inainte de a le discuta.
Legat de previziuni as vrea metode de departajare. Dupa cum am mai spus, fiecare primeste un numar de puncte egal cu numarul grupei... in caz ca prezice corect desigur. As mai propune punctarea dubla in caz ca cineva prezice corect o egalitate. Pentru ca pana la urma nu-i obligatoriu ca numarul de voturi sa fie de-o parte sau de alta. Vorbind de asta, in caz de egalitate ambii regizori merg in runda urmatoare. Nu ma asptet sa fie prea multe cazuri de egalitate insa. O metoda de departajare ar putea fi punctajul total (doar voturi pentru) obtinut de regizorii pe care i-a sustinut. Alta ar putea fi numarul de regizori sustinuti ajunsi intr-o anumita runda. De exemplu cineva a sustinut pe X intr-o semifinala, iar in cealalta semifinala pe Y. Cineva prezice corect ca X va castiga prima semifinala si Y pe a doua, dar la finala greseste. Altul prezice corect ca X va castiga S1, dar gresit la Y pe S2. X ajunge sa castige si finala. In cazul asta al doilea participant are avantaj la departajare pentru ca a prezis corect mai multi regizori intr-o runda superioara. Acelasi lucru fiind valabil dinspre finala inspre primele runde.
Astept pareri despre ce am zis in mesajul asta, mai ales despre concursul de previziuni. Incurca putin lucrurile, dar nu vreau sa renunt la el in speranta ca acum, ori pe viitor, ar putea exista si niste mici premii implicate.
Twinsen
15 Jul 2011, 13:43
As avea urmatoarele propuneri pentru faza meciurilor:
- Persoana care a propus un regizor, nu are voie sa-l voteze in cadrul meciului.
- Au drept de vot userii cu minim 30 de mesaje, postate in 5 zile diferite. Mi se pare o masura elementara de protectie impotriva trolilor si a tentativelor de frauda. Nici un user serios nu va avea de suferit din cauza asta: daca tocmai a descoperit forumul Cinemagia atunci ii va fi usor sa faca 30 de mesaje in 5 zile si apoi sa voteze. Atlfel, un cont se face in 3 minute si sunt sanse mari ca cineva sa profite de asta.
- Voturile trebuie sustinute: asta include evident un comentariu relevant in momentul votului (deja s-a stabilit asta cred), dar si sustinerea punctului e vedere in momentul in care alti useri reactioneaza la comentariu. In cazuri la limita, Liviu are drept de decizie daca se ia in considerare votul sau nu.
Sa dau un exemplu:
Andrey Rublyov vs 2046
Andrey Rublyov e o capodopera a unui mare regizor. In el se prezinta viata unui pictor de icoane din secolul al XV-lea. Am ramas foarte impresionat de filmul asta care ne arata viata exact asa cum era atunci.
2046 e un film science-fiction despre viitor. In el apar roboti care sunt jucati de actrite care joaca si alte roluri in film. Mie nu mi-a placut pentru ca nu a avut efecte speciale bune.
Ei bine, cred ca la astfel de comentarii, comunitatea are dreptul sa reactioneze si cel care le-a postat trebuie sa-si sustina in detaliu punctul de vedere, sau sa nu fie luat in considerare votul.
- Persoana care a propus un regizor, nu are voie sa-l voteze in cadrul meciului.
Nu sunt de acord cu asta. Unii au nominalizat regizori pentru ca stiau mai bine filmele sale decat altii. In plus, e inegal numarul de regizori propusi de unii fata de altii. Daca se califica regizorii lor unii pot sa ajunga sa nu voteze chiar si intr-un sfert din meciuri. Si nu sunt sigur pentru ce e regula. Ma gandesc ca e impotriva vreunui bias, dar nu e neaparat vorba de asta, pentru ca poate una au nominalizat si alta au scris in previziuni. Eu oricum am incredere ca fiecare va vota in mod obiectiv. Apropo de asta, vreau sa se voteze in functie de filmele din meci, nu de celelalte filme ale regizorilor.
- Au drept de vot userii cu minim 30 de mesaje, postate in 5 zile diferite. Mi se pare o masura elementara de protectie impotriva trolilor si a tentativelor de frauda. Nici un user serios nu va avea de suferit din cauza asta: daca tocmai a descoperit forumul Cinemagia atunci ii va fi usor sa faca 30 de mesaje in 5 zile si apoi sa voteze. Atlfel, un cont se face in 3 minute si sunt sanse mari ca cineva sa profite de asta.
PS: Am terminat de alcatuit tabloul, il retusez putin si apoi trec la creearea topicului principal pentru turneu ce va contine regulamentul complet. Desigur, acesta va putea fi ajustat pana cand incepem, de aceea as vrea sa mai aud pareri despre problemele puse in discutie aici.
Cu asta nu sunt de acord pentru ca o persoana serioasa, daca ar avea ca scop doar participarea in discutii, n-ar sta sa piarda timpul cu mesaje facute la panarama. Si de altfel chiar am vorbit cu cineva care mi-a zis ca s-ar putea sa participe si se incadreaza in tipul asta de persoana.
Exista intr-adevar riscul clonelor, iar verificarea de ip nu va putea da roade in cazul tuturor. Asa ca o masura de precautie ar putea fi o argumentare solida in primele 3-5 meciuri la care participa.
Cu ultimul punct sunt de acord. Alte pareri sunt binevenite pe subiectele astea. N-as vrea sa para ca iau de unul singur deciziile, dar incerc sa gasesc cea mai buna solutie pentru posibilitatea implicarii totale a oricui doreste. Vreau ca discutiile despre filme sa fie principalul punct in turneul asta si de asta ar trebui gasite cele mai bune solutii ca oricine sa poata face asta.
Twinsen
15 Jul 2011, 15:50
Cand ai propus un regizor e normal sa tii cu el, asa cum tin unii cu echipa lor la fotbal. E mai greu sa fii obiectiv. Cred ca masurile pe care le-am propus ar da un rezultat mai corect, dar sunt de acord ca in primul rand conteaza filmele si discutiile si mai putin rezultatul.
Am incercat sa fac regulile pentru concursul de previziuni. Pana le termin si pe celelalte as dori un mic feedback. Vi se par corecte regulile? Ar mai trebui avut in vedere altceva? Si cel mai important... pentru mine :P Aveti o idee mai buna legata de strangerea previziunilor astfel incat sa nu-mi expun calculatorul unor "probleme tehnice"?
Concurs previziuni:
1. Oricine poate participa, indiferent de numarul de mesaje de pe forum.
2. Pentru ca punctajul sa fie validat, la finalul turneului e necesar un numar de minim 16 voturi acordate in cadrul acestuia, adica un sfert din maximul posibil.
3. Descarcati tabloul turneului de aici (http://www.4shared.com/document/gQLHI5Co/Tablou_turneu_regizori.html). Pentru a putea participa este necesara completarea integrala. Se completeaza doar numele regizorilor. De asemenea este necesara schimbarea numelui fisierului in numele user-ului de pe forum cu care veti participa in turneu. Atentie: F2 reprezinta castigatorul finalei mici, nu pierzatorul finalei mari.
4. Previziunile trebuie trimise la adresa turneu.regizori@yahoo.com pana la data limita de <inca nu s-a stabilit>, inclusiv.
5. Pentru fiecare previziune corecta se acorda un numar de puncte egal cu numarul rundei.
6. Castigatorul concursului de previziuni este cel care detine punctajul cel mai mare si respecta toate celelalte conditii. In caz de egalitate se vor utiliza urmatoarele metode de departajare in ordinea importantei:
a. Punctajul cumulat obtinut de toti regizorii alesi.
b. Prezenta in numar mai mare a regizorilor alesi pentru rundele finale. Acest lucru se aplica dinspre finala spre prima runda.
Exemplu 1: Regizorul X castiga turneul. Acesta a fost selectat de catre persoana Nr.1 drept castigator, dar nu si de catre persoana Nr.2. Nr.1 va castiga concursul de previziuni la departajare.
Exemplu 2: In semifinala participa X, Y si Z alesi de persoana Nr.1. Persoana Nr.2 a ales ca participanti regizorii X si W. In caz ca X si W ajung in finala, persoana Nr.2 va castiga concursul de previziuni pentru ca a prezis corect 2 regizori, fata de unul singur al celuilalt participant. Acest lucru e valabil in cazul in care X castiga finala. Daca W castiga aceeasi regula se aplica, dar la nivelul regizorului castigator, ca in exemplul precedent.
Fiind primul turneu nu va exista o miza materiala. Rog insa pe toti cei care ar dori sa participe pe viitor la concursul de previziuni sa o faca si acum pentru a verifica corectitudinea acestor reguli si eventuala necesitate a altora. Desigur, o facem si pentru distractie.
Sunt curios...a descarcat vreo cineva tabloul? Ati gasit vreo greseala sau ceva de genul? Cat despre mesajul de mai sus... astept si pareri de genul "e bine asa". Doar sa stiu ca cineva a si citit chestia aia.
Acum l-am descarcat. Ramin la parerea ca predictiile astea se caracterizeaza printr-un grad foarte ridicat de imprevizibilitate. But it's fun, so let's play...
Oricum, multumiri Liviu si din partea mea pentru intreaga munca depusa.<):)
Chambord
16 Jul 2011, 10:42
Aveti o idee mai buna legata de strangerea previziunilor astfel incat sa nu-mi expun calculatorul unor "probleme tehnice"?
yahoo mail scaneaza atasamentele pe care le primesti, cu Norton AV.
Am descarcat si eu tabloul. Tari meciurile ! Champions League kinda stuff. Ramane de vazut ce regizor e Barcelona si care film e Messi :)
Twinsen
16 Jul 2011, 11:25
Eu n-am nici un program cu care sa deschid fisiere xlsx
Twinsen
16 Jul 2011, 11:54
Cred ca xlsx se pot salva si ca xls, care se poate deschide cu versiuni mai vechi de Excel. Oricum ideal ar fi un txt.
M-am gandit ca s-ar putea sa fie problema asta, dar am uitat sa pun si pentru varianta 2003. Cine nu are Excel deloc as recomanda instalarea sa. Daca este cineva care din diferite motive nu vrea sa utilizeze Excel sa-mi dea un mesaj privat si vom face in asa fel incat sa vada tabloul si sa-mi poata da si previziunile daca doreste.
Link pt excel 2003: http://www.4shared.com/document/gQLHI5Co/Tablou_turneu_regizori.html Am modificat si in mesajul cu regulile.
Daca cineva vrea neaparat un txt pot face si asta, dar prefer excel, e facut pentru chestii de genul asta doar.
Mersi Chambord. Stiam ca scaneaza, dar credeam ca nu au o protectie mai serioasa.
Chambord
16 Jul 2011, 12:18
Daca incerci sa deschizi un xlsx cu Excel2003 iti descarca automat un patch (bineinteles te intreaba mai intai) ca sa poti vedea fisierul. Asa ca pur i simplu se da un Open with ... si sa ai conexiunea la net pusa in momentul ala.
Chambord
16 Jul 2011, 14:26
Am putea sa vorbim cu adminii poate pun la bataie un premiu pt castigatorul la predictii. ;;)
Si apropo de ideea ca la urmatoarea editie sa punem si cate o miza in bani, am putea folosi metoda si la predictiile pt Oscar (si Golden Globes sau ce mai vrem). Pe langa concursul cinemagia organizam si noi unul in paralel intre forumistii mai activi. Evident participarea fiind mai redusa ar fi mai fun si sansele de castig mai mari. Bineinteles nu sume mari. Ideea e distractia nu imbogatirea.
loud.rocks
16 Jul 2011, 14:41
Liviu, nu poti totusi sa incerci sa rezolvi cu subforum-ul? O fi ea prima editie, dar asta mi se pare un avantaj. Un subforum ar simplifica mult lucrurile, si astfel sunt sanse mai mari sa iasa mai bine decat cu multe topicuri la "Film in general".
De asemenea, daca am putea sa trimitem predictiile pana la o data anume, eu zic ca ar fi de preferat sa aflam filmele din primul tur inainte de 1 august (pana la urma fiecare poate vedea si restul filmelor care nu vor participa separat, daca doreste).
In rest, de acord cu toate regulile.
Ok, o sa intreb, dar ma intai sa primesc raspuns la celelalte 3 mesaje pe care le-am trimis Gloriei :P Se pare ca-i cam ocupata acum... sau cine stie, poate o fi in concediu.
Nu vrea sa afisez filmele pentru ca prima runda ar putea fi decisiva in ceea ce priveste concursul de previziuni. Sunt cele mai multe meciuri, acum apar regizorii mai necunoscuti care ar putea provoca surprize. E o metoda buna de departajare pana la urma si fara sa fie trecuta ca regula. Oricum va fi timp pentru vizionari. 4 filme pot fi multe la inceput (desi cred ca-i ok), dar cu timpul se va putea lua un avans considerabil pentru rundele viitoare din moment ce odata cu primele doua meciuri vor fi aflate inca 14.
Eu as propune vizionare a 1/2 filme ale regizorilor necunoscuti pentru a le observa stilul. Ar putea fi un indiciu pentru modul in care se vor descurca in cadrul turneului.
Chambord
16 Jul 2011, 15:07
Cum se face departajarea in caz de meci egal ?
Nu se face. Ambii regizori merg mai departe.
Chambord
16 Jul 2011, 15:27
Pai si in turul urmator ce se intampla ? Menage a trois ?
anaemona
16 Jul 2011, 15:45
Nu se face. Ambii regizori merg mai departe.
Cum sa mearga? Ti se da peste cap tot excelul si toate predictiile noastre :))
Trebuie sa faci ceva pentru departajare in caz de egalitate. N-as crede ca tragerea la sorti e buna.
De ce sa se dea peste cap? In Excel e foarte usor sa-i scriu pe ambii, nu mi-e greu sa mai scriu intr-o casuta :P Iar la previziuni ambii primesc puncte, atat cei care au votat cu X, cat si cei care au votat cu Y. Eu nu vad nicio problema in egalitate. Din contra, apare sansa vizionarii unui film in plus pana la urma. Nu suntem la fotbal ca cinva sa trebuiasca eliminat neaparat :P Aici meciuri 1 vs 1 vs 1, desi putin mai incomode, nu sunt imposibile.
loud.rocks
16 Jul 2011, 16:42
Eu cred ca o sa avem parte de mai multe rezultate de egalitate. Sunt dueluri prea tari, si pana la urma si la duelurile care par "clare" sunt sigur ca o sa fie surprize.
Iar ideea ta mi se pare foarte buna. Pana la urma vizionarea filmelor e motivul principal al acestui concurs, apoi discutiile si predictiile.
Chambord
16 Jul 2011, 16:53
Deci teoretic in finala am putea avea 32 de regizori ... adica exact atatia cu cati am plecat. Iar finala bineinteles se va incheia la egalitate.
Q: In excel, in F2 punem castigatorul finalei mici sau pierzatorul finalei mari ?
Teoretic da, dar ma indoiesc ca se va inampla lucrul asta prea des. Intrebarea e urmatoarea, ati fi de acord cu sfarsirea turneului printr-o egalitate? Ma refer la finala mare. Sau ati prefera sa mai continue perioada de vot? Eu n-as avea nimic impotriva cu o egalitate in final.
In chenarele de completat sunt trecuti doar castigatorii, deci F2 reprezinta castigatorul finalei mici.
dragonfly_drk
16 Jul 2011, 17:07
Sau, poate şi mai mişto ar fi ca în cazul unei egalităţi să mai existe o rundă de departajare... în fond, ce concurs se termină cu egalitate?:-S
Desigur, e doar părerea mea.:)
Dupa cum ziceam, nu suntem la fotbal sau alt sport. Regizorul castigator nu primeste niciun trofeu, niciun premiu. Si daca ei chiar sunt egali, adica pur si simplu e prea greu sa spui ca un film e mai bun decat altul, mi se pare incorect sa prelungim doar ca unul din ei sa iasa castigator, cand poate ambii ar merita sa castige. Eu zic ca mai bine lasam perioada de o saptamana pentru voturi si care o fi rezultatul sa fie acceptat asa cum este.
dragonfly_drk
16 Jul 2011, 17:28
ok, e bine şi aşa... în fond, nu contează atât de mult finalul cât exerciţiul în sine pe care îl propune concursul. (cel de a vedea cât mai multe filme de calitate)...
loud.rocks
16 Jul 2011, 17:35
Eu sunt de acord cu ideea lui dragonfly. Astfel fiecare regizor ar participa cu un al saselea film, ceea ce inseamna doua filme in plus :D. Sau tu te refereai la inca o tragere la sorti din cele cinci filme ale fiecaruia? Cu asta n-as fi de acord...
Si legat de chestia cu finalistii (sau nu neaparat).. Sa zicem ca avem semi-finalele x-y si q-z. Pot sa aleg acelasi regizor si la F1 si la F2? Asta in ideea ca poate regizorul ales de mine in sferturi pierde si intra in finala mica, si astfel sa merg pe ideea ca o sa castige acolo.
Sau dintre x si y in prima runda, sa aleg x pentru urmatoarea si y pentru runda a treia(chiar daca nu am ales y in runda doi, ci x).
Sau trebuie s-o iau logic, adica care ar fi parcursul normal strict cu regizorii alesi initial, fara sa joc astfel la mai multe variante?
/Scuze pentru eventuala exprimare gresita.
Doar ca acel regizor s-ar putea sa nu aiba un al saselea film. Pe langa asta noi am stabilit o lista de 5 filme. Cum alegem al 6lea film in caz ca exista macar? Stam iar si facem selectie? Putem alege din lista deja facuta cu selectia, dar daca au fost nominalizate doar alea 5? Nu cred ca e o idee buna al 6lea film. In plus, as vrea sa fie regulile cat mai exacte si odata stabilit tabloul sa nu fie modificat.
Tragerea la sorti dintre cele 5 ar fi o idee mai corecta, dar sunt toate filme vazute deja, de asta nu o sustin. Mai corect mi se pare sa se prelungeasca perioada de vot cu inca o saptamana. Dar nu mi se pare corect nici asa. Perioada de vot ar trebui sa fie exacta pentru toate, sansele sa fie egale pentru fiecare meci. Cu cat nu se respecta unele reguli, cu atat exista sansa departarii si mai mari de regulament. Eu sustin ca egalitatea sa ramana egalitate, nu vad de ce ar trebui in cazul de fata sa fie un castigator cert cand poate nici nu ar trebui sa fie.
Legat de a doua problema, trebuie sa completezi logic.
dragonfly_drk
16 Jul 2011, 18:22
Eventual, în caz de egalitate, s-ar putea lăsa regizorii respectivi să participe la un turneu viitor dar cu alte filme? (adică să fie introduşi în lista de nominalizări şi dacă reuşesc să treacă mai departe bine, dacă nu, nu...) Eu cred că doi regizori în plus nu vor schimba cu nimic situaţia, mai ales că fiecare va avea dreptul să voteze dacă vor sau nu să îi vadă din nou... Aşa cred că ar fi toată lumea împăcată şi atunci se va decide cu adevărat dacă lumea îi vrea sau nu.
Sau, nu ştiu... cum vreţi
L.E. Îmi cer scuze. Poate, întradevăr e mai bine să rămână lucrurile aşa cum au fost stabilite de la bun început, fără nicio regulă în plus sau în minus... Chiar nu vreau să enervez pe nimeni sau să schimb bunul mers al lucrurilor pentru o plăcere personală şi subiectivă până la urmă...
sergiuseling
18 Jul 2011, 16:50
Legat de previziuni eu am niște nelămuriri.
Completez doar prima rundă și apoi după fiecare rundă completez din nou?
Completez totul de la început?
Ziceați ceva de egalități. Ce completez acolo? Pe ambii?
Cât obțin dacă e egalitate și eu îl aleg doar pe unul? La fel, câte puncte se iau dacă eu zic că e egalitate, dar nu e? Întrebarea e pentru toate rundele.
Meciurile A1 vs. A2 și A3 vs. A4 sunt primele și apoi se desfășoară cronologic următoarele în ordinea din fișier?
Completez doar prima rundă și apoi după fiecare rundă completez din nou?
Completez totul de la început?
Se completeaza integral :D
Ziceați ceva de egalități. Ce completez acolo? Pe ambii?
Cât obțin dacă e egalitate și eu îl aleg doar pe unul? La fel, câte puncte se iau dacă eu zic că e egalitate, dar nu e? Întrebarea e pentru toate rundele.
Unul singur. Daca e egalitate primesc puncte atat cei care l-au votat pe X, cat si si cei care l-au votat pe Y. Deci am raspuns si la intrebarea "câte puncte se iau dacă eu zic că e egalitate, dar nu e?"
Meciurile A1 vs. A2 și A3 vs. A4 sunt primele și apoi se desfășoară cronologic următoarele în ordinea din fișier?
Da.
sergiuseling
18 Jul 2011, 23:07
Am înțeles cu o singură excepție: cazul când eu spun că e egalitate și nu e. Eu am înțeles că aș primi un punct, la fel ca în cazul în care aș nimeri câștigătorul. Și nu prea pare logic.
Scuze, am raspuns la mai multe intrebari odata si nu s-a mai inteles bine. Nu ii poti completa pe ambii, adica nu poti spune ca e egalitate. Tu completezi unul si in caz de egalitate vei primi punctele ca si cum ai prezis corect. Aveam mai devreme o idee, ca sa se poate prezice egalitatea si sa primesti dublul punctajului, dar am renuntat la ea.
sergiuseling
18 Jul 2011, 23:17
Ok, acum am înțeles. Am și completat și îți trimit fișierul.
Kriss_Kringle
19 Jul 2011, 00:10
Nu stiu daca s-a discutat asta pana acum dar cum pot sa completez tot tabloul daca nu am vazut 70-80% din filmele regizorilor propusi?La unii chiar n-am apucat sa vad nimic...
Inca un lucru care nu mi-e clar e cum se da un o predictie la un duel?Adica se pun filmele X si filmul Y ale celor 2 regizori sau se bazeaza pe toate filmele fiecaruia care au fost propuse?
Scuze dar n-am mai avut asa de mult timp sa verific thread-ul si din cauza asta intreb pentru ca vad ca se discuta mai mult de punctaj.
Dupa cum am mai spus, norocul e un factor important. Mai sunt inca vreo 2 saptamani pana incepe, deci pana se termina perioada de trimitere a previziunilor. Daca vrei poti sa mai vezi filme de-ale lor in perioada asta, macar ale celor de la care n-ai vazut nimic.
La predictie te iei dupa toate cele 5 filme, pentru ca nu stii inca cu ce film va participa in runda x. Sau poate esti tu prevazator si crezi ca din cele 5 filme o sa cada cel mai slab si o sa fie eliminit, desi celelalte 4 sunt mai bune.
Reguli de desfasurare:
1. Incepand cu data de <urmeaza a fi anuntat>, in fiecare saptamana se vor desfasura cate doua meciuri, in fiecare meci infruntandu-se cate doi rezigori.
2. Oricare doua meciuri participante au ca inceput al perioadei de desfasurare ziua de luni, iar ca sfarsit ziua de duminica, deci fiecare meci va dura o saptamana fix.
3. Numarul total de regizori e 32. Fiecare dintre acestia participa cu 5 filme. In fiecare runda se trage la sorti care din cele 5 filme selectate inainte de inceperea turneului va participa in runda respectiva. Regizorul va participa tot timpul cu un alt film decat in rundele precedente, deci daca un film participa in runda 1 nu mai poate participa in rundele viitoare.
4. In caz de egalitate ambii regizori merg mai departe, in runda urmatoare participand cu alte filme, urmand a se confrunda cu regizorul castigator din celalalt meci.
Reguli de votare:
1. Perioada de votare pentru cele doua meciuri este aceeasi cu cea din regulile de desfasurare.
2. Oricine poate vota, indiferent de numarul mesajelor de pe forum.
3. Nu este nevoie sa se voteze in ambele partide dintr-o anumita saptamana.
4. Ambele filme dintr-un meci trebuie vazute pentru a putea vota.
5. Pentru ca votul sa fie valid este necesara o minima argumentare a raspunsului, din care sa rezulte ca persoana a vazut intr-adevar cele 2 filme participante.
6. Organizatorul, adica eu, are dreptul de a judeca daca argumentarea unui vot este destul de consistenta incat votul sa fie validat. In caz contrar userul va fi anuntat in topicul in care are loc desfasurarea rundei, cat si prin mesaj privat, ca votul sau mai trebuie sustinut prin argumentari suplimentare.
7. In caz ca organizatorul lipseste acesta va da dreptul de a judeca argumentarile unui alt user. Acest lucru va fi anuntat pe forum pentru ca toti ceilalti sa recunoasca autoritatea userului.
Va rog frumos sa va dati cu parerea asupra regulilor. S-ar putea sa fi pierdut din vedere anumite aspecte. Am nevoie neaparata de pareri pana maine dupa-amiaza pentru ca foarte probabil nu voi mai avea acces la net pentru o perioada si inainte de a pleca vreau sa deschid topicul principal de desfasurare, primul mesaj continand cele 3 blocuri de reguli (desfasurare, votare, previziuni). Daca in perioada cand sunt plecat se observa ca ceva trebuie adaugat/modificat voi face lucrul asta cand ma intorc, inainte sa incepem, dar ar fi preferabil sa fie schimbat cat mai din timp. Imi cer scuze ca postez regulile asa tarziu, am fost foarte ocupat in ultimul timp.
LE: Adaug aici si regulile pentru peviziuni.
Concurs previziuni:
1. Oricine poate participa, indiferent de numarul de mesaje de pe forum.
2. Pentru ca punctajul sa fie validat, la finalul turneului e necesar un numar de minim 16 voturi acordate in cadrul acestuia, adica un sfert din maximul posibil.
3. Descarcati tabloul turneului de aici (http://www.4shared.com/document/gQLHI5Co/Tablou_turneu_regizori.html). Pentru a putea participa este necesara completarea integrala. Se completeaza doar numele regizorilor. De asemenea este necesara schimbarea numelui fisierului in numele user-ului de pe forum cu care veti participa in turneu. Atentie: F2 reprezinta castigatorul finalei mici, nu pierzatorul finalei mari.
4. Previziunile trebuie trimise la adresa turneu.regizori@yahoo.com pana la data limita de <inca nu s-a stabilit>, inclusiv.
5. Pentru fiecare previziune corecta se acorda un numar de puncte egal cu numarul rundei.
6. Castigatorul concursului de previziuni este cel care detine punctajul cel mai mare si respecta toate celelalte conditii. In caz de egalitate se vor utiliza urmatoarele metode de departajare in ordinea importantei:
a. Punctajul cumulat obtinut de toti regizorii alesi.
b. Prezenta in numar mai mare a regizorilor alesi pentru rundele finale. Acest lucru se aplica dinspre finala spre prima runda.
Exemplu 1: Regizorul X castiga turneul. Acesta a fost selectat de catre persoana Nr.1 drept castigator, dar nu si de catre persoana Nr.2. Nr.1 va castiga concursul de previziuni la departajare.
Exemplu 2: In semifinala participa X, Y si Z alesi de persoana Nr.1. Persoana Nr.2 a ales ca participanti regizorii X si W. In caz ca X si W ajung in finala, persoana Nr.2 va castiga concursul de previziuni pentru ca a prezis corect 2 regizori, fata de unul singur al celuilalt participant. Acest lucru e valabil in cazul in care X castiga finala. Daca W castiga aceeasi regula se aplica, dar la nivelul regizorului castigator, ca in exemplul precedent.
Fiind primul turneu nu va exista o miza materiala. Rog insa pe toti cei care ar dori sa participe pe viitor la concursul de previziuni sa o faca si acum pentru a verifica corectitudinea acestor reguli si eventuala necesitate a altora. Desigur, o facem si pentru distractie.
Kriss_Kringle
20 Jul 2011, 15:01
Inseamna ca am timp sa vad cate ceva din filme pana pot trimite tabloul.Macar sa reusesc sa vad cate unul de la regizorii de la care n-am vazut nimic ca sa pot sa-mi fac o idee si sa pot sa fiu putin mai exact in predictii decat sa apelez la noroc(nu prea am asa ceva).:))
Imi cer scuze fata de toata lumea care a trimis previziuni. Mail-ul e cu "turneu.regizori@yahoo.ro". Nici nu stiam ca exista domeniu .ro la yahoo. Am intrat si am facut o adresa ca de obicei, fara sa observ ca sun pe .ro. Inca o data, scuze pentru confuzie si va rog sa retrimiteti previziunile pe adresa schimbata.
Am facut niste modificari in cadrul regulilor.
1. Am adaugat data limita pentru previziuni: joi, 11 august.
2. Am adaugat data de incepere a turneulu: luni, 15 august.
Precizez ca tragerea la sorti a filmelor participante in prima runda se face imediat dupa inchiderea previziunilor, deci la inceputul zilei de 12 august. Astfel vor fi 3 zile inainte de inceperea rundei in care fiecare va avea timp sa faca cumva rost de filmele participante in prima saptamana.
3. Am adaugat regula "4. Oricine doreste sa comenteze filmele o poate face, fara a fi necesar sa voteze in niciunul dintre meciuri.". E clar, procesul de votare nu e cel mai important in turneul asta, ci comentarea in sine a filmelor. Daca cineva a vazut doar un film si nu poate vota asta nu inseamna ca nu poate comenta acel film. Ideile sale despre film ar putea influenta parerile celorlalti si implicit si votul lor.
4. Inca o regula: "8. Orice schimbare de vot trebuie anuntata, motivand-o printr-o minima argumentatie.". Acea minima argumentatie poate face trimitere si la mesajele altora. Asa cum am spus mai sus, parerea unora ii poate influenta pe altii pana la urma. In cazul asta nu nevoie neaparata de folosire a unor argumente proprii tocmai pentru ca userul ar fi dovedit inainte ca a vazut filmele, prin votul initial.
Cam atat. Imi cer inca o data scuze pentru greseala cu mail-ul. Pana acum am strans 3 previziuni, desi una trebuie corectata. Spun inca o data, F2 reprezinta castigatorul finalei mici. Acum ca s-a anuntat data finala pentru previziuni sper sa primesc mai multe. Ma multumeste si participarea a doar 10 persoane, dar ar trebui sa fie mai multe dupa numarul persoanelor implicate pana acum in procesul de selectie.
PS: Inainte de reguli am adaugat si urmatorul mesaj: "Rog toata lumea sa citeasca regulile complet inainte de a participa in vreun fel in cadrul turneului. E nevoie de un efort mult prea mic din partea voastra, efort care m-ar putea scuti de mult timp pierdut.". Mi-ar placea daca s-ar tine cont de el.
S-ar putea sa nu mai pot intra pana la sfarsitul perioadei de trimitere a previziunilor, asa ca rog atentie la completarea lor. Daca dupa ce deja ati trimis o varianta ati dorit sa faceti modificari nu-i nicio problema, trimiteti varianta modificata.
Nu uitati ca adresa de mail e pe domeniul yahoo.ro
Pana acum am primit previziuni de la dragonfly_drk, sergiuseling, loud.rocks. Mi-am completat si eu tabloul pentru ca s-ar putea sa nu mai am cand. Deci pana acum sunt 4 participanti si mai e aproape exact o saptamana la dispozitie. Eu inca sper ca ar putea fi ceva macar simbolic din partea Cinemagia ca premiu, desi nu cred ca se va intampla. Daca reusesc sa mai intru intre timp voi trimite un mesaj privat aici cum ca am primit previziunile.
Am mai primit previziunile urmatorilor useri: Chambord, Kriss_Kringle, MariaMona, MinRep, Twinsen, rvn.
In total sunt 10. Ma asteptam la mai multe, dar presupun ca-i ok pentru inceput.
Am tras la sorti si meciurile primei runde. Luni voi deschide doua din cele 4 topice de votare. Se merge pe ideea 2 topice o saptamana, celelalte 2 urmatoarea etc. Ar fi fost bine cu cate un topic pe meci, dar cum nu s-a putut muta turneul intr-o sectiune separata ne vom descurca asa.
Twinsen
12 Aug 2011, 08:10
Arata bine meciurile, abia astept sa inceapa. :) Dar de ce sa nu avem un topic pe meci? Sunt doua meciuri pe saptamana, deci doua topice noi, ceea ce e un trafic absolut normal. E mult mai usor si organizat sa urmaresti o discutie pe un thread numit "Life is sweet vs. Le Genou de Claire" decat pe ceva gen "Meciul de saptamana asta".
dragonfly_drk
12 Aug 2011, 10:59
Mă gândeam la o chestie dar nu ştiu cât e de viabilă, aplicabilă, etc. Să existe câte un topic pentru fiecare meci iar la sfârştiul fiecărei săptămâni, topicurile să fie şterse iar conţinutul acestora să fie copiat într-un topic mare, închis. (un fel de arhivă). Aşa încât să existe la sfârşit câte un topic pentru fiecare rundă dar nu şi pentru fiecare meci pentru că altfel o să se umple forumul cu foarte multe topicuri în care la un moment dat nu o să mai scrie nimeni. So, practic, vei avea două topicuri în fiecare săptămână dar de fiecare dată vor fi altele. Sau vrei să laşi deschise discuţiile despre filme şi după ce s-au încheiat meciurile?
(Sper că s-a înţeles propunerea... şi nu m-am exprimat incoerent.:)) )
Twinsen
12 Aug 2011, 11:17
Nu are sens gruparea unor meciuri diferite in acelasi topicuri. Ideea ca "se va umple" forumul cu topicuri e gresita. Sunt doar 2 topicuri in fiecare saptamana si atat. Daca despre meciurile vechi nu se va discuta, atunci acestea vor merge in jos si vor disparea de pe prima pagina. Daca despre unele se va continua sa se discute, atunci e normal sa fie pe prima pagina, pentru ca ii intereseaza pe useri. E pur si simplu modelul de viata a oricarui topic. Alternativa e sa vrei sa citesti despre un meci si sa fii nevoit sa cauti printre zeci de mesaje care n-au nici o legatura cu el.
si eu sustin ideea unui topic pentru fiecare meci.este normal sa fie asa.s-ar evita balaceala.
cat despre inchiderea lor,nu vad rostul.pana la urma,mai bine sa ramana astea in vizorul userilor care stau pe margine sau care se inscriu ulterior terminarii turneului,decat alte topicuri care sunt de-a dreptul infantile(ca sa ma exprim delicat).
Yup, cate un topic pe meci cred ca ar fi mai bine. Nu cred ca o sa incarce prea mult forumul (si asa nu este foarte populat...) In rest, imi place cum arata "tabloul principal". :D Multe partide interesante, iar Pickup on South Street vs. Pickpocket e un double-bill tematic numai bun.
Ok, ramane cate un topic diferit pentru fiecare meci :D Iar ala ramane deschis permanent pentru alte comentarii.
Chambord
12 Aug 2011, 15:53
Din toata prima runda nu am vazut decat 5 filme iar din primele 2 meciuri nici unul. Fail. :))
Dar am Le Genou de Claire. O sa incerc sa vad si sa votez cat pot dar de luni si pana in Septembrie sunt in concediu si, paradoxal sau nu dar in concedii vad cele mai putine filme ("adica ocupatiunea ta mintala, Cocosila, e la alte prostii!"). Asa ca, daca la inceput voi fi mai silent la acest joc, a nu se interpreta ca il ignor.
Si eu imi cer scuze ca am participat la nominalizari, dar nu voi participa in prima saptamana a turneului pentru ca da, am si eu o saptamana de concediu si deci nu o sa am timp de filme si de net. :D
Primul meci: Am vazut "Time to live..." al lui Hou si am vazut doua filme ale lui Casavettes, dar din pacate Faces nu e printre ele, asa ca nu pot vota.
Al doilea meci: N-am vazut niciunul dintre filme.
In schimb am vazut ambele combatante de la al treilea meci, asa ca voi vota/comenta/blablabla in a doua saptamana a turneului.
eu am 25 de zile de concediu si tot workesc. si n-am vazut nici un film din prima runda. da' incerc...
Chambord
13 Aug 2011, 10:16
se laudau niste useri ca gasesc filme si in gura de sarpe.
are cineva un pont pt cum se poate pune mana pe Life is sweet (meciul 2) ?
LE: gasit
Trimis mesaj privat. Daca cineva mai are probleme de genul asta sa spuna.
Legat de chestia asta, rog ca atunci cand persoana care a intrebat de un film il gaseste, sa-si editeze mesajul in sensul asta.
florryinn
13 Aug 2011, 13:24
Kings of the Road (1976) de Wim Wenders este in seara asta pe TVR Cultural - http://www.tvr.ro/film_descriere.php?id=107891
un pont excelent.multumim,florin!
loud.rocks
14 Aug 2011, 11:39
Am mai putea incerca ceva, desi nu stiu daca ar ajuta foarte mult, dar sunt curios sa vad ce zic si ceilalti.
Sa lasam perioada de votare deschisa la fiecare duel pana la incheierea rundei. Si astfel au ocazia sa voteze si cei care sunt plecati in concediu, sau alti useri care nu reusesc sa intre pe forum in acea perioada de o saptamana.
Twinsen
14 Aug 2011, 14:02
Nu cred ca ar fi o idee buna din urmatoarele motive:
- Vor fi useri care nu vor urmari partidele saptamanii, in ideea ca "las' ca le vad saptamana viitoare si votez atunci'. Evident ca saptamana viitoare vor fi alte chestii si pana la urma nu se mai uita deloc.
- Meciuri mai controversate de saptamana trecuta sau cele dinainte vor atrage userii noi sau veniti din concediu, in detrimentul celor din saptamana curenta, care ar putea ramane neglijate.
Pe langa ce a zis Twinsen adaug si faptul ca nu ar fi corect. La unele meciuri sa poti vota peste o luna, iar la altele 1-2 saptamani. Votul se accepta doar pe o perioada fixa, o saptamana pentru fiecare meci. Discutiile, pe de alta parte, pot continua la nesfarsit.
Preiau mesajul aici:
La mine e 9.51pm.
E logic sa se ia votul in considerare, urnele se inchid la 0.00.
O sa votez cu grecul dar revin alta data si cu o explicatie.
Fiind vorba de tine, te credem pe cuvint, no explanations needed.
3-3?;;)
Grrr, ma pui intr-o situatie naspa, sa fac deja primul compromis. Si daca il fac pe primul deschid poarta pentru altele. Insa... cum nu exista miza pentru previziuni si cum balanta nu ar inclina spre o anumita parte, ci ar insemna egalitate, sunt dispus sa accept lucrul asta, desi e vorba de doua voturi. Pana la urma vrem sa vedem cat mai multe filme bune, asa ca daca n-are nimeni vreo ceva impotriva o sa-l consider inca in competitie pe grec.
Si daca fac lucrul asta intr-o parte la 2 voturi, nu pot ignora mesajul privat al lui anaemona prin care mi-a spus ca nu a reusit sa intre pana la 12, dar ca ar fi vrut sa voteze cu Iwai. Iar mesajul ei a fost trimis cu o ora si ceva inaintea votului dat de Mercutio. Nu cred ca-i cazul sa arat dovada, dar daca se cere ma supun :))
Daca cineva nu-i de acord cu modificarile... speak now or forever hold your peace :P Am sa trag la sorti mai pe seara filmele participante in caz ca nu sunt proteste.
Dupa ce am tras la sorti (abia atunci) mi-am dat seama de un lucru. Totusi, nu e exagerat sa fie 4 filme intr-un singur meci? Cine mai voteaza cand trebuie sa vezi 8 ore de film intr-o singura saptamana? La care se mai adauga si celalalt meci... As vrea sa aud niste pareri.
loud.rocks
06 Sep 2011, 01:16
Eu abia am reusit sa vad Calendar duminica seara... (Asta fiind prima saptamana de vot in care nu am fost in concediu). Deci unul singur din cele 4 filme de saptamana asta. Iar comentariul o sa-l las pe maine sau alta zi, e prea tarziu acum.
Nu ma deranjeaza sa fie cat mai multe filme inscrise, dar nu stiu la cate dueluri voi putea vedea filmele la timp.
anaemona
06 Sep 2011, 02:04
Liviu, daca tii minte, la inceput vroiai sa fie 8 filme pe saptamina (4 meciuri). In practica s-a constatat ca multora le e greu sa vada si patru, uneori si doua.
Propunerea mea e ca la runda a doua, fiind deja mai multe meciuri cu mai mult de 2 regizori, sa se faca doar un meci pe saptamina.
Nu stiu daca le convine si altora, eu o sa continui sa vad filme in ritmul meu :) Problema e ca unele filme vreau sa le revad, vreau sa am filmul proaspat in memorie. Ca sa revad 2046 va trebui sa revad si celelalte 2 filme dinaintea lui, la fel Ivan cel groaznic, doar n-o sa-l vad doar pe 2, trebuie sa-l vad pe 1 prima data, iar astea 2 filme deja sint pe lista mea de citiva ani :)) Oricum, that's just me :)) m-a luat scrisul pe dinainte.
Nothing else to do around here, so no worries in my case. The more the better, bring them on.
In alta ordine de idei, de ce Ivan 2 si nu 1?:-?
Twinsen
06 Sep 2011, 08:26
Propunerea mea e ca la runda a doua, fiind deja mai multe meciuri cu mai mult de 2 regizori, sa se faca doar un meci pe saptamina. .
Ideea ar trebui sa fie sa avem 3-4 filme pe saptamana. Deci daca in runda urmatoare avem un meci cu 4 regizori, atunci sa ramana doar meciul acela, pe cand daca avem meciuri normale, cu doi regizori atunci putem sa tinem doua meciuri.
4 filme pe saptamana nu sunt multe pentru cine se afla in vacanta si n-are alte preocupari.
din cate observ, cei care participam la discutii (inclusiv eu), suntem persoane ocupate. intr-adevar, atunci cand serviciul iti ocupa cel putin 8 ore pe zi, dupa care serile pot fi afectate si de alte probleme personale care pot interveni neasteptat, este lesne de inteles ca efortul fiecaruia dintre noi este destul de mare pentru a tine ritmul cu desfasurarea turneului.
pe de alta parte, nu este obligatoriu sa votam in ambele meciuri, nu? important este ca discutiile sa ramana deschise..
sunt de acord cu micile compromisuri care se pot face din cauza diferentei de fus orar si apreciez in mod deosebit participarea Anaemonei si a lui Mercutio.chiar daca sunt 7 ore care-i despart de Romania, merita apreciat efortul lor.pana la urma, conteaza implicarea cat mai multor useri care au ceva de spus despre filme, decat cronometrajul,fiindca miza turneului nu este Cupa Campionilor Europeni,ci capatarea unei cat mai mari experiente cinefile.
eu pot face fata celor 4 filme,desi mi-e greu,recunosc,dar daca ceilalti au alta optiune, ma raliez.decat sa se blocheze turneul, mai bine sa se desfasoare mai lent, desi 2 filme pe saptamana ar insemna prelungirea lui exagerat de mult...
Problema cand sunt asa multe filme intr-un singur meci e ca va scadea si numarul de voturi si implicit vor creste sansele sa fie alta egalitate.
La 2046 nu e nevoie sa vezi In the mood for love inainte si cu atat mai putin Days of being wild. La Ivan asa a cazut. Am vrut initial sa pun partea 1, dar ma gandeam ca pot fi diferente intre parti, una sa fie mai buna decat alta, si n-ar fi corect fata de alti regizori. Problema asta mai e la Ray Satyajit, daca trece de runda asta si participa cu unul din filmele trilogiei sale.
Cred ca o sa accept variana cu o saptamana separata doar pentru acel meci, dar e foarte posibil ca apoi sa fie o runda intreaga cu doar 2 filme, depinzind si de alte asemenea egalitati.
Twinsen
06 Sep 2011, 09:40
Cred ca o sa accept variana cu o saptamana separata doar pentru acel meci, dar e foarte posibil ca apoi sa fie o runda intreaga cu doar 2 filme, depinzind si de alte asemenea egalitati.
Pai nu are de ce sa fie o saptamana cu doar doua filme. Practic se alege numarul de filme pe saptamana, adica 3-4. Daca avem egalitati, atunci se joaca un singur meci (de 3-4 filme). Daca nu, atunci doua meciuri (fiecare de 2 filme).
Pai odata ce imparti doua meciuri e normal sa fie cate unul pe saptamana. Unul e cu 3/4 filme, iar celalalt cu 2. Asta daca nu e un numar par de egaltiati per total. Dar vedem noi cum facem. Adaug si cele doua filme pe care le-am selectat mai devreme si o sa fie doar meciul respectiv intr-o saptamana.
loud.rocks
08 Sep 2011, 00:16
Un link de download va rog frumos pentru urmatoarele filme:
La ceremonie
Bad Timing
Ivan Groznyy 1
Ivan Groznyy 2
Topkapi
Prin pm daca nu se poate aici. Multumesc mult!
// Rezolvat. Multumesc!
dragonfly_drk
10 Sep 2011, 16:28
A reuşit cineva să facă rost de "The big Knife?"... Şi dacă da, de unde (de preferabil dacă se poate o sursă puţin mai rapidă, adică să nu vină chiar într-o săptămână)?
Mulţumesc anticipat!:-S
L.E. no need anymore. Mulţumesc frumos!:)
loud.rocks
15 Sep 2011, 14:25
Topkapi (1964) pe MGM la 22:40 si The Sweet Hereafter (1997) pe Movies24 la 20:00 !!
PS: Atentie ca in runda curenta e vorba de partea a doua din Ivan Grozny, deci ar fi de vazut inainte si prima parte. Votul se va acorda, desigur, doar in functie de partea a doua.
Eu zic ca in cazul asta logic ar fi fost sa incepem cu prima parte si sa nu se recurga la tragere la sorti pentru IG. Uneori, exceptiile sint necesare...
Eu ma gandeam ca uneori e o diferenta destul de mare intre partile unui film si astfel n-ar fi corect din moment ce calitatea ar fi principalul atribut de vot. In afara de cazul asta mai este trilogia lui Satyajit Ray in aceeasi situatie. Sa mai auzim si alte pareri...
PS: Mut mesajele astea doua in celalat topic.
Am vazut ca a scazut destul de mult activitatea in cadrul turneului si as vrea un feedback in sensul asta. E vorba de modul in care se desfasoara turneul, de filme, de probleme cu timpul etc ? De exemplu eu nu prea am avut timp in ultimele 2-3 saptamani. As vrea si un feedback din partea celor care au participat la selectie, dar putin sau deloc in turneu.
Chambord
29 Sep 2011, 16:43
E inevitabil sa apara un setback. E greu sa vezi atatea filme la rand si sa-ti pastrezi entuziasmul intact. Bine, nu e cazul meu, eu n-am participat mai des din lipsa de timp pt vizionare dar daca as fi vazut fiecare film din meciurile de pana acum, mai mult ca sigur ca as fi simtit nevoia sa iau o pauza de filme.
A propos: ce s-a intamplat cu omudindulap ? Parca nu l-am vazut la meciuri. :(
LE: In plus sistemul de calificare actual pare putin "depasit de situatie". In turul urmator vor fi multe meciuri cu 3-4 filme, ceea ce e cam greu de keep up with.
As propune pt sezonul urmator un sistem de tip "Campionat Mondial": 16 regizori, 4 grupe, meciuri fiecare cu fiecare in grupe, se califica primii 2 din grupa, conteaza golaverajul plus alte criterii de departajare care sa elimine meciurile cu mai mult de 2 participanti, dispare situatia neplacuta de a elimina regizori buni dupa doar un meci, etc. O sa detaliez la momentul respectiv daca va fi cazul
Din runda a doua chiar vroiam sa fie doar un meci pe saptamana, indiferent de cate filme sunt in meci. In cazul asta va fi doar o singura runda cu 4 regizori si momentan doua cu 3 (in mod normal ar fi trebuit sa fie doar un meci cu 3 daca as fi respectat regulamentul). Intr-adevar, pana si ritmul cu 4 filme pe saptamana e putin prea mult, pana la urma mai sunt si altele pe care vrem sa le vedem, mai apar filme si pe la cinema sau pur si simplu si 4/saptamana e un numar care dupa un timp devine obositor.
Imi place foarte mult ideea ta de organizare tip UCL, in primul rand pentru ca presupune minim 3 filme din partea fiecarui regizor, dar si pentru ca sunt sanse mai mici de egalitati.
Cand am zis chestia aia chiar la omuldindulap ma gandeam in primul rand :P
Sper sa raspunda cat mai multa lume ca sa facem in asa fel incat sa mearga in continuare turneul asta, dar sa fie si o participare crescuta. Orice sugestie e bine venita.
anaemona
29 Sep 2011, 18:30
Eu am reusit sa vad doar 3 filme in timpul turneului, in saptaminile respective :). De fapt nu cred ca am vazut mai mult de 5-6 filme in ultima luna :( E putin deprimant sa vezi ce puni oameni participa la turneu in ultimul timp. N-am idee de ce nu participa omul, White, sergiu, stiu ca putini din noi avem "too much time, too little to do" :)
omudindulap
29 Sep 2011, 18:43
Pe mine turneul asta m-a prins in mijlocul unei crize existentiale & shit :)) Nu vreau sa dramatizez, dar momentan nu ma pot concentra suficient, plus ca nu am starea necesara vizonarii unor astfel de filme elite, astfel ca am preferat sa stau deoparte, cel putin pana trece furtuna. Cu scuzele de rigoare...
Pai nu trebuie sa mire faptul ca multi au participat la selectie si putini au ramas dupa, pentru ca e usor sa propui un film, dar un pic mai greu sa vorbesti despre el. Ca de vazut, hai sa fim seriosi, cel putin un film la doua zile oricine poate sa vada. Mai exista si problema filmului propriu-zis, in sensul ca un film "contemporan" va isca intotdeauna mai multe discutii decit un Eisenstein ori un Lang. De unde si retinerile cind vine vorba de un asemenea film "prafuit"...
Twinsen
29 Sep 2011, 20:40
Eu am votat cel putin intr-un meci pe saptamana, uneori amandoua. Saptamana asta e o exceptie pentru ca pur si simplu nu ma intereseaza regizorii, saptamana viitoare in schimb ma intereseaza toti patru. In perioada asta am vazut cam 10 filme noi (am si revazut mai multe pe care le stiam deja), dintre care nici unul nu a fost o revelatie. Doar la 1-2 m-as fi uitat pana la capat, daca nu erau in concurs. Cateva dintre ele au fost efectiv un chin de urmarit pana la final.
E asta o surpriza? Nu, e in linii mari ceea ce ma asteptam. Vreau sa-mi formez o cultura generala in domeniu, prin urmare sunt pregatit sa fac un efort. Nu cred ca e vreo problema fundamentala cu turneul sau cu regizorii. Problema e ca foarte putini oameni sunt interesati de filmul de arta si sunt dispusi sa-i acorde atentie si timp. Asta nu se va aschimba orice vom face. Deci eu zic sa acceptam situatia si sa mergem inainte. Daca sunt doar 3-4 voturi pe meci, asta e. Asa cum s-a spus e un turneu de elita, iar elitele sunt mereu in numar mic.
eu chiar am fost interesata de turneu si de filme. nu am renuntat fiindca imi era greu sa emit pareri (proaste sau bune) , ci pentru ca intre timp s-a ivit o problema foarte grava care imi afecteaza viata. imi pare rau ca sunt foarte putini dispusi sa vizioneze filmele, dar asta n-ar trebui sa ne mire prea tare.sunt mai multe motive, dar cred ca se putea aduna mai multa lume la "sezatoare",daca acest turneu era putin promovat chiar de ....cinemagia!
cred ca un banner care sa faca putina reclama (macar discret) ar fi fost binevenit!
loud.rocks
29 Sep 2011, 21:56
Eu imi cer scuze, am fost foarte entuziasmat cand s-a propus aceasta initiativa, atunci eram in vacanta si aveam mult mai mult timp liber.
Pana acum de la Bad Timing incoace n-am mai reusit sa vad niciun film, si pana si la cele la care am votat pana acum am facut-o tot timpul cu intarziere. N-am crezut ca o sa am un program atat de incarcat.. Cel putin la duelul de saptamana trecuta Herzog - Melville as fi vrut foarte tare sa votez, dar nu am reusit sa vad niciun film toata saptamana.. O sa fac tot posibilul de-acum incolo sa votez macar la un duel la doua saptamani.
s-a ivit o problema foarte grava care imi afecteaza viata.
In cazul tau chiar ma gandeam ca s-ar putea sa fie ceva de genul asta. Imi pare rau si sper sa se rezolve cu bine.
daca acest turneu era putin promovat chiar de ....cinemagia!
Iti dau dreptate aici. I-am dat 2-3 mesaje Gloriei legate de turneu si de o eventuala minima recompensa pentru concursul de previziuni. Nu mi s-a mai raspuns nici acum, desi inteleg ca trebuie sa fie destul de ocupata. Iti dai seama, n-am mai putut cere vreo promovare dupa asta, desi un mic articol pe pagina principala ar fi fost foarte bine venit si nu cred ca ar fi deranjat pe nimeni din moment de majoritatea sunt articole lipsite de importanta, uneori chiar de cancan.
cred ca un banner care sa faca putina reclama (macar discret) ar fi fost binevenit!
Ma multumeam si cu ce-am zis mai sus.
@loud.rocks - Te inteleg. Si eu am fost ocupat mai ales saptamana trecuta cand vroiam sa vad foarte mult toate filmele, dar pana la urma am fost nevoit sa ma multumesc doar cu Ali. Saptamana asta sunt pe aceeasi lungime de unda cu Twinsen, nu prea ma intereseaza filmele si vreau sa vad niste titluri pe care le am in lista de mai mult timp, acum inainte sa incep facultatea. Am vazut mai demult Pasiunea si m-a impresionat foarte tare, parca mai bine l-as revedea pe asta decat pe celelalte. In schimb saptamana viitoare ma intereseaza foarte mult 3 din cei 4, dar foarte probabil il voi vedea si pe celalalt ca sa pot vota.
Bine a zis anaemona, eu tare as fi vrut sa-i vad pe sergiu si white participand. La fel si pe FreakDoll, Kriss si o mai mare prezenta a lui dragonfly :P
Cat despre meciuri, voi adopta ce am zis in mesajul precedent incepand cu runda 2, adica doar un meci pe saptamana. Cu ocazia asta mai experimentam in primul turneu ca lucrurile sa mearga mult mai bine in al doilea.
Twinsen
29 Sep 2011, 22:24
cred ca se putea aduna mai multa lume la "sezatoare",daca acest turneu era putin promovat chiar de ....cinemagia!
Poate ca da, poate ca nu. Si in daca da, asta n-ar fi fost un lucru neaparat bun. Mai am si alte preocupari "de nisa" si stiu ce se intampla cand faci reclama. In primul rand, deseori nu are efectul scontat pentru ca cei care sunt interesati in mod natural de ceva, tind sa se ocupe deja de asta. Atragi in schimb un numar in general redus de incepatori, dintre care majoritatea o sa descopere doar ca nu-i intereseaza de fapt subiectul, iar pana descopera asta se produce un efort de integrare care e relativ irosit.
anaemona
29 Sep 2011, 22:28
rvn, imi pare rau sa aud, stiu prea bine ce inseamna si nu-s de acord cu Eminescu "ce e scris si pentru noi, bucurosi le-om duce toate", ma revolt oricum in van.
Liviu, n-am vrut sa-i pomenesc pe toti pe care as fi vrut sa-i vad comentind filmele, poate ar fi trebuit.
Mie mi-ar fi placut sa vad si useri mai vechi revenind macar pentru asa ceva, pentru ca au plecat tocmai pentru ca nu era nimic interesant sau pentru ca existau certuri. Acum eu zic ca s-au mai schimbat lucrurile, dar in afara de Twinsen si MinRep (ii impartasesc parerea lui anaemona) n-am vazut pe nimeni. Poate nu se stie sau poate pur si simplu nu sunt interesati sau n-au timp. De exemplu mi-ar fi placut foarte mult sa-l aud pe che pentru ca l-am vazut postand unele mesaje minore prin alte parti, la fel si pe Cinemania, dar el e in starea asta de prezenta de foarte mult timp incat nu pot sa am vreo pretentie. In schimb m-a dezamagit foarte mult keep, care a revenit doar pentru a scrie intr-un topic de scenaristica:
"bai, ma uitam la un titlu de pe cinemagia...
cica "Mathew Fox, cel mai sexy actor al filmelor cu doctori"....
ce-i aia "film cu doctori"?
si cum poti sa fii sexy intr-un film cu spitale, sange si targi?"
in ce lume traim??!"
Si nu pot sa nu remarc nici absenta totala a moderatorilor sefi de pe forum, care intre un timp chiar mai intrau in discutii, desi oricum n-as avea pretentia sa participe aici incat ar consuma ceva timp.
multumesc :ana,liviu,twinsen
@twinsen,
reclama e binevenita,daca o faci cum trebuie. de ce amesteci cibernetica cu comertul?
Mercutio
29 Sep 2011, 22:55
Pai nu trebuie sa mire faptul ca multi au participat la selectie si putini au ramas dupa, pentru ca e usor sa propui un film, dar un pic mai greu sa vorbesti despre el. Ca de vazut, hai sa fim seriosi, cel putin un film la doua zile oricine poate sa vada. Mai exista si problema filmului propriu-zis, in sensul ca un film "contemporan" va isca intotdeauna mai multe discutii decit un Eisenstein ori un Lang. De unde si retinerile cind vine vorba de un asemenea film "prafuit"...
Eu unul nu pot sa abordez asa cu inocenta autori care sunt monstri sacri ai cinemaului. Despre filmele lor s-au scris zeci de carti. De aici vine retinerea mea. Cred ca n-au ce cauta intr-un concurs ca cel de aici. Autori contemporani - da, merge, totusi consider ca filmele ce intra intr-un duel (sau cum e numit) trebuie sa fie relativ comparabile: aceiasi perioada, acelasi gen. E tot o sugestie pentru concursuri viitoare.
anaemona
29 Sep 2011, 22:59
:) Inteleg ce spui. Cind vezi cum au picat unul cite unul toti regizorii francezi iti vine sa te iei cu miinile de cap. Pe de alta parte asta e un exercitiu, nu un concurs. Eu am mai scris odata pe undeva, orice loc ar avea regizorii alesi in turneu, nu le poti lua locul din cinematografie.
Votul si comparatia sunt pana la urma niste chestii care sa faca lucrurile sa mearga mai departe. Esenta turneului nu sta in comparatie, ci in vizionarea filmului si comentarea lui. Apoi se trag niste paralele si fiecare voteaza pe criteriile proprii. De altfel nici nu trebuie sa votezi, asa ca poti comenta fiecare film in parte si atat.
Si pana acum rezultatele au fost destul de echilibrate in ceea ce priveste vechi vs. nou, deci nu cred ca e chiar o problema aici.
LE: Tot legat de useri vechi, eu i-am dat un mesaj privat lui illo si nu stia de turneu, cu toate ca postez meciurile saptamnal pe fb (ce-i drept o fac mai sters pentru ca nu vreau sa scot ochii lumii si sa-i enervez). Ea a zis ca-i place, dar ramane de vazut daca o sa si participe ca pana la urma nu e singura persoana care a zis ca-i interesant, dar nu a participat.
Twinsen
29 Sep 2011, 23:02
@twinsen,
reclama e binevenita,daca o faci cum trebuie. de ce amesteci cibernetica cu comertul?
N-a fost vorba nicaieri de cibernetica ci in general de hobby-uri. Daca ne referim in particular la situatia de fata, trebuie sa se combine multe aspecte ca sa ai un participant la turneu: om iinteresat de filme de arta, capabili sa le si comenteze, care sa fie interesat de comunicarea cu alte persoane pe un forum de internet si sa aiba energie/timp destul la dispozitie. Ceea ce afirmam e ca cei care au aceste inclinatii, sunt deja forumisti, iar o reclama ar atrage oameni putini, dintre care majoritatea ar descoperi ca de fapt nu le place turneul.
Liviu are dreptate, cea mai buna sansa de a atrage oameni e printre userii mai vechi, care postau mai putin recent. E partial si cazul meu, care postam rar pentru ca ma saturasem de scandalurile si moderarea dezastruoasa care era inainte aici.
cred ca trebuie sa pricepem ceva o data pt,totdeauna. userii vechi nu se vor intoarce pe cinemagia. ei au plecat impreuna cu gastile din care faceau parte. eu cred ca acum, politica site-ului in ceea ce priveste cresterea calitatii ar trebui sa se concentreze mai mult pe selectia si atragerea unor useri noi,dornici sa capate cultura cinematografica,indrumati de userii vechi care mai activeaza inca.e ceva de munca,dar cred ca ar merita,daca vrem sa mai existe cinemagia ca forum de elita in acest domeniu.au aparut pe piata multe bloguri cu aceeasi tematica.unele amesteca filmele cu lectura si muzica intr-un melanj destul de interesant,dar tot nu inregistreaza traficul cinemagiei, de care ne plangem toti ca este cotropita de tot felul de specimene care numai "cinefili" nu se pot numi.
cred ca trebuie sa separam cumva zonele in cadrul forumului. adica sa avem un fel de club cu acces exclusivist, dar in care sa intre useri noi, atrasi si testati de userii vechi, "cu greutate".
cam asta ar fi viziunea mea...
FreakDoll
29 Sep 2011, 23:29
@Liviu
Eu n-am timp. Poate la urmatorul.
Pana una, alta, bagati un premiu, ceva sa vedeti cum atrageti oamenii :-j
Aici cam sunt de acord cu tine. Chiar la asta ma gandeam recent ca n-am mai vazut vreo ceva de un forum meerting de foarte mult timp si asta tocmai pentru ca a disparut exact acel grup de baza care participa de fiecare data. De asemenea s-au dus si "vedele", critici precum ALS, Pitbull si cine mai stie care mai scria sub vreun pseudonim. Multe persoane au disparut odata cu ele, desi nu pot sa cred ca useri precum corinka doar pentru ei stateau. In fine, in ultimul timp au mai aparut cativa useri noi care poate vor ramane si sper sa mai apara ca loc e destul.
Legat de bloguri, mi se par oarecum enervante tocmai pentru ca in mare nu presupun un dialog, doar cateva schimburi de replici (mai rar) si atat. Dar e treaba lor...
Nu stiu daca separarea zonelor poate fi o solutie, dar cred ca se poate ridica nivelul fara asta. Nu stiu cat de mult se observa, dar in ultimul timp mi se pare ca a mai scazut numarul mesajelor picate de pe luna si mult mai rar apar ratacitii pe aici. Cred ca daca observa ca li se sterg mesajele renunta singuri. Si cred ca o astfel de zona ar putea indeparta userii noi, posibil valorosi, care ar vedea-o ca pe un efort din partea lor si ar renunta de dinainte sa incerce. Eu zic ca tot forumul ar trebui sa aiba un anumit nivel, nu sa fie o zona pentru cei care chiar vor sa vorbeasca despre film si alta pentru cei care vor sa creasca numarul de mesaje. Exista pericolul de a se vedea mai tare cealalta zona si de a respinge pe cei potential valorosi. Asa ca cel mai bine ar fi sa fie tot forumul pentru prima categorie, atat pe cat se poate.
Pana una, alta, bagati un premiu, ceva sa vedeti cum atrageti oamenii :-j
Am vrut asta, chiar am zis ca am incercat sa discut cu Gloria, dar se pare ca nu s-a putut. Si nu stiu daca lucrul asta ar atrage chiar persoanele pe care le-am vrea. Pana la urma cineva care chiar vrea sa discute despre filme n-are nevoie de un castig material (desi nu strica si un bonus).
liviu,
omogenizarea inseamna mediocritate. niciodata elitele nu vor intra in aceeasi gramada cu novicii. cel putin, nu de pe aceeasi pozitie. cred ca esti de acord cu asta. in toate lucrurile de pe lumea asta exista o scara de valori. niciodata nu poate exista un dialog real, constructiv si interesant intre somitati si analfabeti.
Pai tocmai asta ziceam, ca trebuie sa aiba loc disparitia totala a celor care vor doar sa-si creasca numarul de mesaje. Nu poate avea loc instant, dar in ultimul timp s-a intamplat gradat. Problema e ca pentru asta trebuie moderatori care sa aiba timp si vointa in toate sectiunile, cel putin alea legate de film.
Eu unul nu pot sa abordez asa cu inocenta autori care sunt monstri sacri ai cinemaului. Despre filmele lor s-au scris zeci de carti. De aici vine retinerea mea. Cred ca n-au ce cauta intr-un concurs ca cel de aici.
Ba eu zic ca tocmai asta trebuie facut. Trebuie abordati cu inocenta toti autorii considerati monstrii sacri. Trebuie sa fii inocent si curios in a privi astfel de filme si a-ti cultiva ochiul si mintea.
Daca ar fi cum spui tu, atunci sa facem direct finala Tarkovski-Bergman ca sunt cei doi Dumnezei intangibili ai cinemaului si sa castige Tarkovski ca Bergman a zis despre Tarkovski ca "e cel mai mare regizor din toate timpurile"
Fix asta nu trebuie sa fie turneul asta: o confirmare a monstrilor sacri si a canonului cinematografiei doar pe principul ca sunt monstri sacri si ca s-au scris zeci de carti despre ei.
Trebuie votat filmul care a fost o experienta mai importanta pentru tine in acel moment cand il vezi. De orice tip: vizuala, intelectuala, sufleteasca etc. Cel putin eu asta incerc, recunosc ca sunt cinefil in formare de vreo 2 ani, n-am vazut niciun film de Tarkovski si macar pretind ca n-am gusturi pervertite de zeci de carti despre cinematografie.
E mult mai importanta si mai sincera experienta ingenua intr-un turneu ca asta.
Twinsen
30 Sep 2011, 09:15
Heh, varule, sunt atatea parti amuzante in mesajul ala ca initial nici nu m-am mai bagat sa-l comentez. De exemplu "Despre filmele lor s-au scris zeci de carti. De aici vine retinerea mea.". Nu mi-e clar daca asta inseamna ca daca nu citesti zecile alea de carti, atunci n-o sa poti sa intelegi filmul, sau ca e greu sa alegi din care carte sa copiezi o interpretare ca sa nu te faci, Doamne fereste, de ras cu vreo idee proprie. Cel mai tare e partea cu "Autori contemporani - da, merge". Se pare ca tot talentul de a face film a fost daruit in trecut acelor "monstri sacri" intangibili, iar in ziua de azi avem niste mititei cu care ne putem baga in seama. :))
Se pare ca tot talentul de a face film a fost daruit in trecut acelor "monstri sacri" intangibili, iar in ziua de azi avem niste mititei cu care ne putem baga in seama. :))
sunt sigura ca asta e o ironie. talent a existat si va exista tot timpul.doar moda se schimba. si gusturile publicului. si mai ales modul cum percepem valorile artistice. cred ca vorba aceea cu
orice lucru facut de mana omului se numeste "lucru manual", este valabila si nu se schimba niciodata.
Chambord
30 Sep 2011, 10:50
Ca de vazut, hai sa fim seriosi, cel putin un film la doua zile oricine poate sa vada.
Din pacate nu e chiar asa. Daca esti casatorit sau locuiesti cu prietena si mai ai si treaba pe acasa dupa ce vii de la serviciu, si mai e si saptamana de CL/EL :) ... atunci nu mai e asa usor.
Saptamana asta sunt pe aceeasi lungime de unda cu Twinsen, nu prea ma intereseaza filmele si vreau sa vad niste titluri pe care le am in lista de mai mult timp, acum inainte sa incep facultatea.
Daca pe voi nu va intereseaza Dreyer atunci putem sa stingem lumina si sa plecam toti acasa. Dar, ma rog, nu sunt in masura sa judec. Si eu am taiat din start de pe lista meciurile in care erau implicati Eliseo Subiela, Shunji Iwai, Tsai Ming-liang ...
Asta ridica o alta problema: Selectia. Cum facem sa avem meciuri cu filme pe care chiar sa ne dorim sa le vedem ...
ar trebui sa privim vizionarea filmelor din turneu ca pe niste exercitii impuse, ca pe niste "teme pentru acasa". este firesc sa nu ne placa toti regizorii care au castigat selectia, dar daca luam abordarea filmelor acestor regizori ca pe o obligatie, inseamna ca nu vrem decat sa ne sustinem preferatii, fara sa incercam sa acceptam si stiluri regizorale sau culturi cinematografice mai putin cunoscute sau atractive din motive subiective pentru fiecare dintre noi.putem emite si pareri defavorabile despre filmele pe care nu ne place sa le vedem si consideram ca vizionatul lor in virtutea participarii la turneu reprezinta un sacrificiu destul de mare de timp si efort, mai ales....
dar, daca n-ar exista o dezbatere, un conflict de idei si pareri diferite, nu cred ca s-ar atinge scopul pentru care s-a organizat acest turneu. si sincera sa fiu, Liviu a facut la randul lui eforturi foarte consistente pentru organizare (mai ales ca era si in sesiune) si ar fi pacat sa se piarda sau sa nu avem o finalitate, doar pentru ca nu suntem interesati de anumiti autori sau pur si simplu consideram din start ca nu merita sa pierdem timpul cu ceva ce n-ar putea sa ne aduca nimic nou in propria experienta cinefila. oricand pot avea loc schimbari de opinie in optica fiecaruia, in viziune.trebuie doar sa acceptam ca orice regizor sau orice film care sunt inscrise in concurs au ceva de spus din punct de vedere cinematografic.ca nu sunt toti preferatii nostri, sau nu se pot compara X cu Y, asta e cu totul altceva si cred ca atunci cand ne-am gandit sa participam la acest maraton de filme, ne-am asumat riscul obligatiei de suporta tot felul de stiluri regizorale,fie ca ne plac, fie ca nu...
Din pacate nu e chiar asa. Daca esti casatorit sau locuiesti cu prietena si mai ai si treaba pe acasa dupa ce vii de la serviciu, si mai e si saptamana de CL/EL :) ... atunci nu mai e asa usor.
Deci, cei care iubesc 2 femei cu aceeasi ardoare sint scuzati. Pentru restul asta nu-i motiv. Reduci de la 3 la 2 pe saptamina si bagi si un film intre.;)
Daca pe voi nu va intereseaza Dreyer atunci putem sa stingem lumina si sa plecam toti acasa.
N-ai citit pana la capat :P Am zis ca am vazut deja filmul lui Dreyer si ca mi-a placut foarte mult. Chiar parca mai degraba l-as fi revazut pe asta decat sa le vad prima data pe celelalte 3. Oricum am fost cam ocupat si nu prea as fi avut timp decat acum pe final de saptamana. Chiar ma gandesc sa vad filmul lui Varda, macar sa pot vota acolo.
Si eu am taiat din start de pe lista meciurile in care erau implicati Eliseo Subiela, Shunji Iwai, Tsai Ming-liang ...
Eu nu am facut lucrul asta. Fiecare regizor din turneu are cateva filme care ma intereseaza foarte mult, iar pe cei 3 (pe Dreyer nu-l pun la socoteala pentru ca vreau sa vad toate dintre cele cu care participa) chiar vreau sa-i vad foarte mult, dar nu s-au nimerit niste titluri interesante pentru care sa fiu dispus sa-mi acord ultimele zile de vacanta si sa jonglez cu ele printre curatenie si alte treburi.
Asta ridica o alta problema: Selectia. Cum facem sa avem meciuri cu filme pe care chiar sa ne dorim sa le vedem ...
Eu imi doresc sa vad multe din filmele participante si mai ales de la regizorii pe care-i cunosc mai putin (cum ar fi cei pe care i-ai enumerat), dar lucrul asta depinde si de momentul rundei, ca uneori sunt mai ocupat, alteori am mai mult timp.
Chambord
30 Sep 2011, 11:54
@Windom: :)) Of, n-am zis ca acuma, vezi indiciul din topicul celalalt. Deci nu sunt scuzabil din punctul asta de vedere. Dar si filmul e un fel de femeie :P asa ca se poate spune ca iubim doua femei cu ardoare (nu-i egala da'i ardoare = arde si doare ! :)) )
@Liviu: Scuze, n-am observat completarea cu Pasiunea. Dar oricum, problema ramane de sortat pt editia urmatoare:: E greu sa avem acelasi interes pt toti regizorii si de aceea trebuie sa alagem mai cu grija, ceva ce chiar ne dorim sa vedem.
loud.rocks
30 Sep 2011, 14:52
@chestia cu regizorii care nu ne intereseaza:
Depinde; e posibil ca exact filmele regizorilor de care te feresti cel mai mult din concurs sa te impresioneze cel mai tare (sau cel putin atat cat sa nu regreti ca ai acordat o ora-doua ca sa le vezi).
Desi e clar ca atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie o sa alegi tot timpul prioritatile. Eu as vrea sa votez din ce a mai ramas in prima runda la duelul dintre Ensayo de un crimen si Dead Man. Sper ca macar astea sa apuc sa le vad in timpul care a mai ramas...
anaemona
30 Sep 2011, 18:30
Heh, varule, sunt atatea parti amuzante in mesajul ala ca initial nici nu m-am mai bagat sa-l comentez. De exemplu "Despre filmele lor s-au scris zeci de carti. De aici vine retinerea mea.". Nu mi-e clar daca asta inseamna ca daca nu citesti zecile alea de carti, atunci n-o sa poti sa intelegi filmul, sau ca e greu sa alegi din care carte sa copiezi o interpretare ca sa nu te faci, Doamne fereste, de ras cu vreo idee proprie. Cel mai tare e partea cu "Autori contemporani - da, merge". Se pare ca tot talentul de a face film a fost daruit in trecut acelor "monstri sacri" intangibili, iar in ziua de azi avem niste mititei cu care ne putem baga in seama. :))
Twinsen X_X , cred ca ai gresit cu mesajul asta. Nu cred ca se fereste Mercutio sa-si spuna parerile personale si cartile, da, sint scrise pentru cine vrea sa le citeasca. Pe urma faza cu autorii contemporani, era vorba ca poti sa compari regizori contemporani in concursuri de genul asta, nu ca nu-s talentati. Desi oricit mi-ai spune ca Tarantino (de ex.) se poate compara cu Murnau (tot un ex.), o sa-ti spun ca visezi. Regizorii de care e vorba sint din alta scoala, din cauza asta e greu sa pui filmele lor pe aceeasi treapta cu filmele moderne, chiar pentru un exercitiu nevinovat cum e asta.
Mie oricum mi-a placut ideea de a amesteca regizorii, nu mi-e teama ca-i dau jos de pe nici un piedestal. Poate o sa putem umbla la felul in care se elimina regizorii in viitor.
dragonfly_drk
30 Sep 2011, 19:32
Pfff... Liviu, îmi pare foarte rău că nu am reuşti să particip la turneu aşa cum aş fi vrut dar nici măcar pe forum nu am mai intrat de ceva vreme. Abia azi am intrat întâmplător şi am văzut discuţia.
Mă bucur că m-ai menţionat undeva mai sus dar la ce probleme am acum, nu ştiu zău dacă mai pot participa (probabil foarte rar sau, nu ştiu... o să încerc pe cât posibil să fac cumva să votez măcar la un turneu pe săptămână dar nu promit damn it că mno... e cam aiurea)
Oricum, scuze nu îmi caut, nu găsesc, sunt personale, etc şi nu are rost să o lungesc cu asta.
Din câte am observat, totuşi, chiar dacă turneul e destul de greoi (unele filme sunt complicate, altele se găsesc greu, unele sunt de-a dreptul plictisitoare, etc) activitate există destulă pe filme. Şi chiar dacă se putea mai bine e important că există persoane interesate şi că nu mor topicurile neatinse.
O să încerc, totuşi să nu mai privesc cu superficialitate turneul. Cel mai rău îmi pare că au fost meciuri în care am văzut deja dinainte un film, îmi era proaspăt în minte, dar nu am putut vota sau participa la discuţii pentru că timpul mi-a fost de aşa natură organizat încât nu am reuşit să văd şi filmul cu care concura. Şi asta e chiar dureros că aveam multe de spus.:( La un moment dat chiar am început să recuperez dar nu ştiu ce rost mai avea să continui discuţiile din moment ce topicurile rămăseseră în urmă. (Da, aici recunosc, nu am procedat corect.)
P.S. Userii vechi nu au plecat de pe forum. Mai aruncă din când în când câte un ochi dar problema e că având în vedere valoarea scăzută a forumului în raport cu cea de acum câţiva ani, nu se mai deranjează. (Vezi SMC care a renunţat să mai posteze după ce o bucată de vreme a deschis câteva topicuri cu subiecte foarte interesante însă majoritatea dintre ele au rămas neatinse. E puţin frustrant să munceşti să aduci informaţie şi nimeni să nu reacţioneze.) Practic, pentru a putea fi ridicat turneul, trebuie ridicat tot forumul înainte. sorry :|
Nu trebuie sa va scuzati, fiecare face cum vrea si cum poate. Daca nu e timp asta e, in alte cazuri daca nu exista interes... asta e. Si repet pentru a nu stiu cata oara. Nu conteaza ca nu ai vazut ambele filme dintr-un meci, poti discuta doar pe marginea celui pe care l-ai vazut.
Legat de SMC. Exista riscul aici ca nu toti sa fie interesati de un anumit subiect sau pur si simplu nu in acel moment. Turneul asta tocmai asta isi propune, sa fie o tema comuna pentru tot forumul, datorita diversitatii de film sa atraga iubitori de stiluri diferite. Daca ar participa aici ar avea siguranta ca e bagat in seama, ca sunt si altii interesati de subiect si ca va putea purta o discutie, mai mult sau mai putin la nivelul la care doreste el.
Da, la SMC m-am gindit si eu zilele astea, chiar ar aduce un aport valoros la turneu. Legat de popularizarea de catre administratori, s-ar putea realiza foarte usor, cel putin pe Facebook, unde apar toata ziua linkuri de doi lei de la Cinemagia cu cancanisme ieftine. Faza e ca acelea aduc click-uri, iar asta e tot ce conteaza. Forumul e fix-pix when it comes to the big picture. N-aduce malai? Da-l in ma-sa acolo unde e... Asta-i realitatea. Iar legat de userii vechi, orgoliile sint mari.;)
anaemona
30 Sep 2011, 20:19
Ei, daca ar participa Cristina la turneu... poate l-ar tenta si pe SMC :)
SMC, sper ca n-o s-o consideri o gluma proasta. Si eu as vrea sa te vad paricipind, ca sa nu mai zic ca e saptamina Dreyer.
dragonfly_drk
30 Sep 2011, 23:04
Legat de popularizarea de catre administratori, s-ar putea realiza foarte usor, cel putin pe Facebook, unde apar toata ziua linkuri de doi lei de la Cinemagia cu cancanisme ieftine. Faza e ca acelea aduc click-uri, iar asta e tot ce conteaza. Forumul e fix-pix when it comes to the big picture. N-aduce malai? Da-l in ma-sa acolo unde e... Asta-i realitatea.
Nu trebuie neapărat ca adminii să pună linkuri pe pagina de facebook cu turneul. Putem şi noi foarte uşor să facem asta. Şi nu cred că s-ar supăra nimeni dacă cineva ar pune câte un link, două pe săptămână acolo (mă refer la linkuri care să ducă spre meciuri, desigur). :)
Sau ar putea cineva să pună o imagine sau un note (un articol, ceva, something) în care să tăguiască Cinemagia, cu detaliile importante privitoare la turneu. Aşa, aceasta va apărea pe pagina lor automat and here we go, lumea citeşte, se cultivă şi poate are şi curaj să intervină pe forum pentru că din cei 43.500 (şi o ţâră un pic mai mult) de oameni care au dat like la pagina aia e imposibil ca măcar câţiva să nu fie interesaţi.
Oare ai înţeles ce am spus? Că eu nu m-am înţeles.:-S
Desigur, acum eu merg pe principiul: "dacă voi nu ne faceţi reclamă, ne facem noi pe pagina voastră:))"
Nu trebuie neapărat ca adminii să pună linkuri pe pagina de facebook cu turneul. Putem şi noi foarte uşor să facem asta. Şi nu cred că s-ar supăra nimeni dacă cineva ar pune câte un link, două pe săptămână acolo (mă refer la linkuri care să ducă spre meciuri, desigur). :)
Eu fac asta la fiecare inceput de saptamana pentru meciurile noi, dar lista mea de fb e destul de scurta si contine un numar mare de persoane care nu au legatura cu filmul de arta. N-ar fi rau daca ar face-o si altii.
Sau ar putea cineva să pună o imagine sau un note (un articol, ceva, something) în care să tăguiască Cinemagia, cu detaliile importante privitoare la turneu. Aşa, aceasta va apărea pe pagina lor automat and here we go, lumea citeşte, se cultivă şi poate are şi curaj să intervină pe forum pentru că din cei 43.500 (şi o ţâră un pic mai mult) de oameni care au dat like la pagina aia e imposibil ca măcar câţiva să nu fie interesaţi.
Asta e o idee buna. Sa vad poate fac ceva in sensul asta.
Mercutio
30 Sep 2011, 23:18
Devii fatigant tipule. Te voi trece pe "invisible", daca exista functia asta pe forum. Sunt prea multe lucruri care nu-ti sunt clare. Ce vrei, faci parte dintre aceia care nu admit ca exista lucruri pe care nu le inteleg. Le numesc ciudatenii sau falsitati. Si traiesc, fara sa realizeze, in mijlocul unor legiuni de ciudatenii si falsitati. In felul asta, simtul ridicolului, neutilizat, ii paraseste definitiv. Tu continua sa treci filmele de repertoriu prin schema ta logica, imprumutata din domeniul informaticii, pentru a le califica, pentru a produce ideile tale "proprii" despre ele. Nu-i nevoie sa le confrunti cu altele din carti. Sunt sigur ale tale sunt originale.
Pana acum am lasat sa mearga discutia pentru ca nu vroiam sa va opresc din a va exprima punctul de vedere, dar cred ca deja s-a mers prea departe asa ca va rog frumos sa va opriti aici si sa acceptati pur si simplu modul diferit al celuilalt de a vedea lucrurile, oricat de incorect, ridicol, ciudat etc. vi s-ar parea.
dragonfly_drk
30 Sep 2011, 23:39
Eu fac asta la fiecare inceput de saptamana pentru meciurile noi, dar lista mea de fb e destul de scurta si contine un numar mare de persoane care nu au legatura cu filmul de arta. N-ar fi rau daca ar face-o si altii.
Mă referam să pui linkul direct pe pagina lor. Dar ai dreptate, o promovare şi din partea celorlalţi pe pagina personală ar fi foarte ok.
Federico
30 Sep 2011, 23:42
Liviu, inceteaza cu corectitudinea asta politica pt numele lui Tarkovski!!! X_X
Mercutio, vino-ti in fire!! Ce-s cu reactiile astea de domnisoara lezata?!! :-O
Twinsen
30 Sep 2011, 23:52
va rog frumos sa va opriti aici si sa acceptati pur si simplu modul diferit al celuilalt de a vedea lucrurile, oricat de incorect, ridicol, ciudat etc. vi s-ar parea.
E o diferenta esentiala intre a accepta pe cineva ca persoana care are niste drepturi si a accepta modul lui "incorect, ridicol, ciudat etc" de a vedea lucrurile. Intr-un mediu civilizat, prima parte e obligatorie, a doua categoric nu.
Iti dau dreptate aici. Eu am intervenit pentru ca directia pe care o luase discutia nu era potrivita si nu vroiam sa deraieze mai tare, desi discutia in sine ar putea fi interesanta. Daca voi credeti ca puteti continua fara sa va simtiti lezati chiar va rog.
@Federico - It won't happen again. As jura pe Tarkovsky, dar tare mi-e ca s-ar putea sa comit un mare pacat :P
Am facut o mica reclama pe fb, desi nu cred ca va avea vreo importanta. Cei carora le-am dat tag ar putea da si altora pe care eu nu-i am in lista daca merge si daca voi credeti ca nu deranjeaza lumea. Am vorbit cu Gloria si a zis ca o sa se ocupe, desi nu stiu sub ce forma.
In primul rand vreau sa pun intr-o discutie mai serioasa tema confruntarilor pe baza de stil, perioada, curente etc. Mai multe persoane au zis despre asta asa ca vreau sa aud pareri si eventual sa organizam urmatorul turneu in functie de asta. Si despre ce a zis Chambord, legat de un sistem pe grupe, de tip UCL, as vrea sa aud. Eu cred ca e mai bun formatul propus de el intrucat presupune vizionarea a minim 3 filme de la fiecare regizor, iar numarul de regizori participanti scade, in timp ce cunoasterea lor creste. E cumva mai concentrat. Pe de alta pare o sa scada ceva diversitatea, mai ales daca comparam filme asemanatoare si ma gandesc ca cineva neinteresat de un anumit tip de cinema nu va participa de fiecare data. Personal mi se pare si mai distractiv sa compari un Bergman cu Tsai Ming-liang de exemplu.
LE: Imi retrag ce am zis legat de tag... stati linistiti ca n-are niciun efect oricum.
Am pus clasamentul de previziuni dupa prima runda. Daca am numarat gresit anuntati-ma. S-a dat 1p pentru fiecare previziune corecta, iar in runda urmatoare se vor da cate 2p.
anaemona
11 Oct 2011, 01:58
Haha Liviu, tu esti pe primul loc. Culmea e ca am facut si eu niste predictii la vremea respectiva si sintem la egalitate :)) numai ca rundele urmatoare ma vor da clar peste cap.
dragonfly_drk
11 Oct 2011, 08:48
Wai ce departe sunt. Mi-am pus mâna căuş la ochi şi vă privesc de departe. Aşa, asta e din cauză că nu am participat mai mult ca să influenţez mai bine rezultatele :))
Oricum, felicitări Liviu. Eşti un cinefil desăvârşit.B-)
aniela07
11 Oct 2011, 12:08
ha! ce surpriza! nu sunt chiar atat de ceapa! diseara beau in cinstea celor de pe locul 2! :D
Haha Liviu, tu esti pe primul loc. Culmea e ca am facut si eu niste predictii la vremea respectiva si sintem la egalitate :)) numai ca rundele urmatoare ma vor da clar peste cap.
Pai de ce nu mi le-ai trimis? :-w
Wai ce departe sunt. Mi-am pus mâna căuş la ochi şi vă privesc de departe. Aşa, asta e din cauză că nu am participat mai mult ca să influenţez mai bine rezultatele :))
Oricum, felicitări Liviu. Eşti un cinefil desăvârşit.B-)
Nu esti chiar asa departe, scorurile sunt foarte apropiate. Mersi, dar din pacate nu previziunile ma fac un cinefil desavarsit si oricum mai e destul pana la final.
anaemona
11 Oct 2011, 17:11
Pai de ce nu mi le-ai trimis? :-w
Nu mi-a stat mintea la asa ceva. Teoretic as putea sa ti le trimit si acum, doar se vede cind am salvat excel-ul, numai ca ma conserv :) , n-am nevoie de palpitatii suplimentare.
loud.rocks
11 Oct 2011, 19:51
Trimite-le, nu cred ca are nimeni ceva impotriva. Pana la urma e doar un concurs amical :). Eu chiar insist sa le trimiti :P.
Subscriu la ce a zis loud.rocks. Ce palpitatii sa ai? :P
Subscriu la ce a zis loud.rocks. Ce palpitatii sa ai? :P
ehhh, corazonul e cu nabadai.
n-ai vazut ca uneori, la fotbal,comentatorii zic: "un meci nerecomandat cardiacilor"...
trebuia sa zici si tu la fel, ca sa nu fie nevoie sa chemam Salvarea. nu de alta, dar trebuia sa faci si pe doctorul, nu numai pe cinefilul..., si deja cred ai fi avut prea multe sarcini de indeplinit...
anaemona
12 Oct 2011, 00:14
Mda, voi vreti sa vedeti cum ma voi face de ris cu previziunile mele de 2 bani. Fie, v-am facut pofta, ramine doar ca Liviu sa mai stie parola de la contul ala obscur. :)
dragonfly_drk
14 Nov 2011, 08:58
S-a oprit turneul? Sau ce se întâmplă? :(
A scazut entuziasmul.:))
Io v-am zis sa bagati niste Blu-Ray-uri la inaintare. Sau macar niste ulei, salam de soia, ceva, acolo...
aniela07
14 Nov 2011, 09:40
De ce sunteti carcotasi?! Poate e de la raceala. nu s-a oprit NIMIC! X(
eu nu am votat in runda asta pentru ca oricum as fi votat cu Tarkovski, nici sute de mii de pepeni zemosi nu m-ar fi convins sa votez altfel si nu am ajuns la Bresson decat pana pe la minutul 40 (nu ca filmul ar fi chiar atat de prost, dar am avut o saptamana agitata). asa ca nu am facut nici un efort aditional decat daca as fi vazut ca e Tarkovski in pericol :D
dragonfly_drk
14 Nov 2011, 10:52
Noh, eu credeam că s-a închis turneul că nu am văzut niciun thread nou cu meciul de săptămâna asta şi nici rezultatele meciului de săptămâna trecută. Sincer, dacă aş avea filmele gata puse pe comp, m-aş uita. Dar nu prea am timp sa le scot... Oricum, îmi place să citesc ce se scrie şi deaia mă speriasem puţintel că nu mai am ce citi seara când vin acasă. :(
Scuze de intarziere... sa zicem ca n-am avut cel mai bun weekend.
anaemona
31 Dec 2011, 17:55
Propun sa se prelungeasca filmele care sint in competitie saptamina asta cu inca o saptamina. E doar o idee pentru ca nimeni n-a scris nimic.
Vroiam sa scriu eu. Nu stiu daca e o idee buna sa mai prelungim, oricum nu prea mai participa multa lume. E bine ca macar aia care scriu o fac interesant si am ce citi. Daca vad ca pana maine nu voteaza alte doua persoane in afara de mine o sa prelungim, altfel trecem la runda urmatoare. Uite ca-mi veni si o idee cu ocazia asta, ca sa fie acceptat rezultatul unui meci trebuie minim 3 voturi. Asta de acum incolo, cred ca a fost unul sau doua meciuri care s-au terminat 2-0.
Uite ca-mi veni si o idee cu ocazia asta, ca sa fie acceptat rezultatul unui meci trebuie minim 3 voturi. Asta de acum incolo, cred ca a fost unul sau doua meciuri care s-au terminat 2-0.
Mi se pare o idee destul de nefericita, care va avea darul de a innamoli si mai mult turneul. Si e nedrept si fata de cei 2 care voteaza, e ca si cum parerea lor nu conteaza. Daca doar 2 isi dau interesul iar pe restul ii doare la peleu, care-i problema? Istoria e facuta de cei care se implica, nu de cei care stau pe tusa.B-)
Eu zic sa se prelungeasca automat cu o saptamana doar in cazul in care nimeni n-a scris nimic.
Scor alb. :D
Daca o persoana a vazut toate filmele si a comentat si meciul se termina cu 1-0, asta e. Se merge mai departe cu urmatorul meci.
Saptamana viitoare votez si eu, dar ce filme sa vad, astea ale lui Jarmusch/Dreyer etc. sau alea din prima semifinala?
Mercutio
01 Jan 2012, 16:55
Jarmusch/Dreyer
pe mine ma loveste in continuare discrepanta comparatiei (numai pe mine?), de parca ai compara stravinsky cu nirvana.
Federico
01 Jan 2012, 17:06
Fantastic. =))
Dar nu trebe musai sa-i compari, dom'le. Meciul e doar o smecherie pt ca sa aiba loc niste dicutii despre niste filme (raportate, in principal, la ele insasi).
De comparat, in momentul votului, compari doar senzatiile de satisfactie. Asta poti face, nu? Sau tocmai la asta te refereai?
Mercutio
01 Jan 2012, 17:20
Fantastic. =))
Dar nu trebe musai sa-i compari, dom'le. Meciul e doar o smecherie pt ca sa aiba loc niste dicutii despre niste filme (raportate, in principal, la ele insasi).
De comparat, in momentul votului, compari doar senzatiile de satisfactie. Asta poti face, nu? Sau tocmai la asta te refereai?
si daca am aceiasi satisfactie?
se numeste concurs, nu?
trebuie sa alegi un castigator din doi.
acuma daca ai pune doi autori din aceiasi perioada, care au avut aceleasi mijloace la indemana, ai putea macar sa vezi cine le-a folosit mai bine, mai creativ.
dar in cazul asta? ma rog, it's just me.
Federico
01 Jan 2012, 17:35
si daca am aceiasi satisfactie?
Ah, pai, atunci e sfarsitul lumii ce mai.. :P
acuma daca ai pune doi autori din aceiasi perioada, care au avut aceleasi mijloace la indemana, ai putea macar sa vezi cine le-a folosit mai bine, mai creativ.
dar in cazul asta?
Parerea mea e (repet): cum vrea muschiul tau. Daca gasesti ca o comparatie e relevanta, go ahead.
( ele insasi).
I mean "insele" . :">
anaemona
01 Jan 2012, 20:46
Sint total de acord cu Windom si varu, daca o singura persoana voteaza sa se ia in considerare votul ala. Ar fi o totala lipsa de respect pentru cel ce a votat daca-i spui ca e nevoie de 3 voturi sa conteze, nu sintem la alegeri politice aici.
Nu stiu de cite zeci de ori trebuie spus ca turneul asta e doar un exercitiu, un joc, nu are intentia de a da jos nici un regizor si nici de a urca pe podium pe nimeni. E un mod placut de a analiza niste filme si senzatiile legate de filmele respective. Are avantajul ca filmele sint mai proaspete in mintea tuturor si asa se poate purta o discutie, altfel ne mai trece prin cap o data la jumate de an sa mai adaugam cite ceva la topicul lui Woody Allen spre exemplu.
Twinsen
06 Feb 2012, 16:54
Eu as vrea sa-i multumesc lui Liviu pentru idee si organizare. Chiar daca entuziasmul a mai scazut la ultimele runde, pe ansamblu concursul a animat sectiunea asta a forumului si a dat multora dintre noi ocazia sa incercam regizori noi. :)
Vreau sa il secondez pe Twinsen. Felicitari, Liviu, pentru initiativa si eforturile depuse. Pentru mine, a fost un turneu foarte misto. Am acoperit cateva gauri din cultura cinematografica... :)
anaemona
06 Feb 2012, 20:07
Felicitari Liviu!
Important e doar finalul :) dar nu m-am abtinut sa nu-l pun pe tot.
http://www.youtube.com/watch?v=ie8pPDfeXIE
Chambord
07 Feb 2012, 09:59
Tre sa continuam. Cu cateva tweak-uri pe ici pe colo. But we should totally go on with it.
As avea cateva propuneri de imbunatatire a formatului (le-am mai amintit parca) daca ne hotaram sa mai dam o tura.
Multumesc pentru apreciere :D
As vrea sa vad mai multe impresii despre cum s-a desfasurat turneul, despre eventuala dorinta de participare la inca unul. E clar ca in a doua parte lucrurile n-au mai mers atat de bine, dar, cum a zis si Chambord, cred ca lucrul asta se poate imbunatati cumva.
Eu momentan sunt in sesiune pana la sfarsitul lunii, asa ca timpul asta poate fi folosit pentru discutii de genul asta, iar pe la inceputul lui martie putem incepe o noua selectie daca sunt destui doritori. Cred ca in primul rand trebuie sa modificam putin formatul, sa-l facem cu grupe in prima parte, asa cum a sugerat Chambord. Asta ar insemna mai multe filme vazute de la fiecare regizor si ceva mai multa obiectivitate (daca poate fi vorba de asa ceva) pentru ca inainte un regizor putea sa prinda o runda cu un film mai slabut si sa fie eliminat chiar daca restul filmelor erau extraordinare. Ma gandesc ca ar fi o idee buna si gruparea filmelor in functie de un anumit profil. Asta ar putea multumi persoanele care criticau compararea a doua filme care nu aveau nimic in comun, dar, cred eu, ar putea rezolva o problema care retinea de la vot unele persoane (inclusiv eu in unele momente). Ma gandesc aici la meciuri in care era un regizor care parea interesant si unul care nu ne placea. Chestia asta ar putea sa creeze si un oarecare dezechilibru intre discutiile purtate pe unele grupe, dar se pare ca lucrul asta se intampla oricum.
In fine, as vrea cat mai multe pareri despre fostul turneu si poate despre viitorul.
loud.rocks
07 Feb 2012, 20:09
Mie mi-a placut foarte mult cum s-a desfasurat turneul, chiar daca am reusit sa vad foarte putine filme si am participat prea putin la discutii. Din pacate s-a nimerit cam prost, am fost foarte ocupat cu scoala anul asta si inca o sa fiu pana in iulie.. nu am timp la dispozitie si nici prea multa experienta, dar o sa incerc sa vad macar un film pe saptamana la urmatorul..
Felicitari si din partea mea! Sper sa participe si restul, fiecare topic a avut parte de discutii foarte interesante.
Twinsen
07 Feb 2012, 22:18
Motivul principal pentru care ultima parte a concursului a avut audienta mai mica a fost tocmai faptul ca regizorii erau deja cunoscuti. Daca am vazut un film de regizorul X si nu mi-a placut atunci o sa ma supun la chinul de a vedea inca 4 filme de-ale lui de dragul obiectivitatii? Practica a aratat ca nu.
Cred ca am premiat regizorii si orice continuare a acestui turneu in acest format, sau intr-un format apropiat ar fi doar o umbra a celui initial.
FORMAT EXCITING :D
Eu propun un turneu al nostru, al forumistilor Cinemagia. Oricine doreste, se inscrie doar cu numele sau. Se face o tragere la sorti in care useri inscrisi primesc o pozitie initiala aleatorie. Forumistii 1 si 2 (alesi aleator) propun fiecare un film si se face runda si votarea ca inainte. Castigatorul primeste un punct si are dreptul sa propuna un alt film pentru runda urmatoare (orice film, nu trebuie sa fie de acelasi regizor) in care se va confrunta cu nr 3 din lista forumistilor. Pierzatorul are dreptul sa reintre in concurs, pe ultima pozitie din lista, daca voteaza in 2 runde ulterioare momentului in care a fost eliminat. Concursul dureaza un numar prestabilit de runde, in functie de cati useri participa. La final forumistul cu cele mai multe puncte castiga.
Am prezentat doar ideea centrala, se pot discuta detaliile.
Avantaje:
- Fiecare runda e spontana si exciting. NU se stie dinainte ce regizor/film vor participa. Organizarea devine mult mai simpla, cu atat mai mult cu cat nu se face nici o selectie initiala. Nu trebuie decat forumisti inscrisi si se poate incepe.
- Cand participi intr-o runda iti doresti sa castigi, atat ca sa poti propune un film si data viitoare cat si pentru clasamentul general. E usor sa propui asa intr-o doara 5 filme minore a unui regizor clasic. Cand insa ai doar un film de propus si stii ca depinzi de votul celorlalti useri te gandesti mult mai bine ce i-ar putea atrage.
Cred ca am premiat regizorii si orice continuare a acestui turneu in acest format, sau intr-un format apropiat ar fi doar o umbra a celui initial.
De ce? Exista doar 32 de regizori? Am atatea nume pe care le-as propune intr-un viitor turneu...
In rest nu am citit mesajul ca trebuie sa fiu ceva mai atent si probabil sa dau un raspuns mai lung, iar acum nu pot. O sa revin mai tarziu.
anaemona
07 Feb 2012, 22:32
Twinsen, eu am, deocamdata, o obiectie la propunerea ta. Totul e ok pina forumistul x propune un film. Ca sa cistige runda va propune un film pe care stie ca toata lumea il va vota, dau si eu niste exemple: Drive :)) sau Inception. Ce concurs mai e asta?
As fi de acord sa se faca propuneri de filme obscure, regizori neconsacrati, dar si in cazul asta, de ce as vrea sa vad filmele astea cind am inca sute-mii de filme nevazute, ale unor regizor consacrati.
Mi se pare greu sa stabilesti regulile de propunere a filmelor in momentul in care poti propune orice si nimeni nu trebuie sa te sustina in propunerea ta si singura motivatie pentru propunerea filmului e ca tu sa ajungi in tura urmatoare.
Twinsen
07 Feb 2012, 23:01
De ce? Exista doar 32 de regizori? Am atatea nume pe care le-as propune intr-un viitor turneu...
Poti sa faci asta cu usurinta in formatul pe care l-am propus. Dar filmele vor trebui sa fie votate de ceilalti forumisti. "Datoria" de a vedea un regizor pentru a-ti completa cultura cinematografica nu se va compara niciodata cu placerea reala si pura de a vedea un film care te atrage cu adevarat. Evident, cele doua nu se exclud, prin urmare nu propun un concurs de entertainment. Dar cred ca trebuie sa exista o schimbare de perspectiva spre a face concursul unul mai placut si nu unul strict de arta si cultura cinefila. Altfel riscam sa pierdem si cele 2-3 voturi care au mai ramas.
Twinsen, eu am, deocamdata, o obiectie la propunerea ta. Totul e ok pina forumistul x propune un film. Ca sa cistige runda va propune un film pe care stie ca toata lumea il va vota, dau si eu niste exemple: Drive sau Inception. Ce concurs mai e asta?
As fi de acord sa se faca propuneri de filme obscure, regizori neconsacrati, dar si in cazul asta, de ce as vrea sa vad filmele astea cind am inca sute-mii de filme nevazute, ale unor regizor consacrati.
E foarte simplu, Sa zicem ca unul din useri alege Drive sau Inception, pe care le-ai vazut deja. In cazul asta participarea la runda e foarte simpla, nu mai trebuie sa-ti rezervi doua ore ca sa urmaresti filmul. Celalalt user insa e liber sa aleaga un film a unui regizor neconsacrat. Daca se voteaza mai mult pentru Drive, vine runda urmatoare cu un user nou si doua filme diferite. Daca noi vom vota mai mult pentru Drive si Inception, inseamana ca asta ne place si asta ne dorim. E o reflexie a comunitatii Cinemagia. Noteaza insa ca pentru a vota cu Drive trebuie sa vezi si celalat film, care poate fi o capodopera alb-negru din anul 1934. Aici intervine factorul de dezvoltare a culturii cinematografice si totodata va fi punctul in care se vor bloca cei care nu sunt interesati cu adevarat de film.
anaemona
07 Feb 2012, 23:11
De ce ar alege cineva o capodopera din '34 cind stie ca celalalt poate alege cel mai la moda film din 2011 si orice capodopera paleste in fata modei :) Depinde bineinteles cine voteaza, dar mie mi se pare ca din start filmele se vor alege pentru popularitate si nu pentru calitate. Sint destule filme care le-ar intruni pe amindoua, dar cu cit te duci mai departe in timp sansele de cistig iti scad, si-atunci facem turneu din anii 2000.
Twinsen
07 Feb 2012, 23:18
Nu cred ca pentru mine sau pentru tine orice capodopera paleste in fata modei. Cred ca marea majoritate a celor care au votat in turneu sunt oameni care judeca mai profund decat atat. Sau ti-e teama ca ne vor invada useri care vad doar ultima productie hollywoodiana la mall? Nu-ti fa probleme, acestia nu sunt genul care sa aiba rabdare sa scrie mesaje argumentate pe un forum ca Cinemagia.
anaemona
07 Feb 2012, 23:28
Sint mai multe probleme decit crezi :) cea mai mica e cine voteaza.
Eu as prefera sa stiu din timp ce filme intra in turneu. In primul rind nu se stie cum o sa ne mai facem rost de filmele propuse :D dar in al doilea rind daca ma intereseazaun film il vad cind am timp si dispozitie, nu astept neaparat sa-l vad in saptamina voturilor.
Oricum, la cit de multe filme am votat eu :) puteti sa nu ma luati in seama.
Daca-mi pare rau de ceva e ca s-a retras Win, ca tiganul la mal as adauga :D sper sa nu se supere sau daca se supara sa fie barbat si sa vina s-o spuna aici. :P
Twinsen
07 Feb 2012, 23:35
Parearea ta conteaza, anaemona si de asemenea a altora, in principal Liviu, care are copyright-ul intelectual pe turneu. :) E doar o propunere, nu tin in mod deosebit la ea, dar e nascuta din faptul ca nu cred ca formatul actual va functiona prea bine in viitor.
buticut
08 Feb 2012, 05:48
De ce ar alege cineva o capodopera din '34 cind stie ca celalalt poate alege cel mai la moda film din 2011 si orice capodopera paleste in fata modei :) Depinde bineinteles cine voteaza, dar mie mi se pare ca din start filmele se vor alege pentru popularitate si nu pentru calitate. Sint destule filme care le-ar intruni pe amindoua, dar cu cit te duci mai departe in timp sansele de cistig iti scad, si-atunci facem turneu din anii 2000.
Pai ca sa fie fair, ar trebui ca filmele sa fie din aceeasi perioada. De ex pe langa userii care se trag la sorti pt dueluri, sa se traga la sorti si din ce perioada vor trebui sa aleaga un film: 1990s, 2000s, 1980s and so on, astfel incat daca le pica za 2000s, sa fie Inception vs Drive de ex si nu Drive vs City Lights. Felicitari si din partea mea, am urmarit concursul chiar daca nu am participat si am mai adaugat multe filme pe lista. Cred ca o sa imi fac curaj sa particip la urmatorul, chiar daca comentariile mele probabil ca nu vor fi la fel de pertinente ca ale voastre.
Chambord
08 Feb 2012, 09:40
Propunerea mea se bazeaza pe urmatoarele "imbunatatiri" (imho, afcors):
- eliminarea tragerilor la sorti; cunoasterea ordinii filmelor dinainte. Cu siguranta vor fi useri care nu vor avea timp sa vada toate filmele si sa voteze in toate meciurile si atunci e bine sa poata sti dinainte daca si cand va intra in concurs un film pe care si-l doresc sa-l vada, pt a-l putea vedea din timp.
- eliminarea meciurilor cu mai mult de 2 filme; doar 1 meci pe saptamana
- scurtarea turneului
Pentru asta propun urmatorul format:
- 8 regizori impartiti in 2 grupe (grupele se pot trage la sorti)
- in grupe se va juca fiecare cu fiecare, se va puncta ca la fotbal: victoria 3p, egal 1p. Primii 2 regizori in clasamentul grupei merg mai departe. In caz de egalitate de puncte departajarea se va face la golaveraj, in caz de golaveraj egal, primeaza regizorul cu mai multe goluri inscrise. In felul asta conteaza mult mai mult fiecare vot (unii useri nu au mai votat in primul turneu in unele meciuri pt ca deja era clar cine va merge mai departe si nu s-au mai obosit sa vada filmele stiind ca oricum nu mai pot schimba soarta partidei). Acum conteaza fiecare gol.
- in semifinale se vor intalni locul 1 grupa A cu locul 2 grupa B si locul 1 grupa B cu locul 2 grupa A. In caz de egalitate, merge mai departe cine a facut mai multe puncte in grupa (se aplica regulile de departajare de la punctul anterior daca egalitatea persista)
- vor fi astfel 6 meciuri in fiecare grupa, 2 semifinale, finala mica si mare. Total 16 meciuri.
- fiecare regizor se va inscrie cu 5 filme votate de participanti. Ordinea va fi cunoscuta dinainte si ar fi bine sa nu fie trasa la sorti ci ordinea sa fie a popularitatii filmelor (se poate aplica nr de voturi pe imdb, nu nota !)
Ex: Tarkovski a fost votat sa participe cu Stalker, Andrei Rublev, The Sacrifice, Nostalghia, The Mirror
Ordinea intrarii in concurs cf popularitatii imdb va fi urmatoarea:
29,310 Stalker (1979) - meciul 1
13,032 Andrei Rublev (1966) - meciul 2
9,576 The Mirror (1975) - meciul 3
6,501 The Sacrifice (1986) - semifinala
5,508 Nostalghia (1983) - finala
In felul asta nu se mai produc meciuri atat de disproportionate, un regizor sa fie tras la sorti cu cel mai bun film al lui, altul cu cel mai slab.
M-as bucura sa continue aceasta initiativa pe forum; pentru mine ar fi un motiv sa vin pe acest forum si sa particip la turneu. Cred ca idea initiala de popularizare a unor regizori cvasi-necunoscuti publicului larg ar trebui sa se pastreze. In acest fel se ridica si foarte mult valoarea discutiilor de aici (sa se pastreze adica si pe viitor :P ).
Sustin ideile aduse de Chambord si cred ca turneul in acest fel ar fi mult mai interactiv. Pentru departajarea mai usoara, in grupe, ar trebui alesi regizori care fac parte din aceasi perioada (chiar daca in esenta sunt diferiti). Desigur ca aproape niciodata o alegere obiectiva nu va fi posibila dar nu cred ca asta ar trebui sa fie scopul turneului.
De exemplu Tarkovski ar putea face parte dintr-o grupa cu Kubrick, Polanski ( care oricum tot prin anii 60-70 a avut perioada de glorie), Bunuel etc. ca sa dau exemple foarte cunoscute, sau Jean Renoir cu Fritz Lang, Hawks, Lubitsch etc.
Chiar si regizorii ar putea fi alesi de participanti. Se poate face o lista preliminara cu 20-30 de regizori din care sa fie alesi 8 care vor face parte din turneu, in functie de ce filme vrem sa vedem.
- eliminarea tragerilor la sorti; cunoasterea ordinii filmelor dinainte. Cu siguranta vor fi useri care nu vor avea timp sa vada toate filmele si sa voteze in toate meciurile si atunci e bine sa poata sti dinainte daca si cand va intra in concurs un film pe care si-l doresc sa-l vada, pt a-l putea vedea din timp.
Pai se stiau meciurile cu macar o luna inainte. Eu zic ca a fost si ca inca e destul timp.
- eliminarea meciurilor cu mai mult de 2 filme; doar 1 meci pe saptamana
De acord, de altfel am si facut lucrul asta in a doua parte a turneului. Iar daca mergem pe grupe nu mai mergem pe egalitati.
Pentru asta propun urmatorul format:
- 8 regizori impartiti in 2 grupe (grupele se pot trage la sorti)
- in grupe se va juca fiecare cu fiecare, se va puncta ca la fotbal: victoria 3p, egal 1p. Primii 2 regizori in clasamentul grupei merg mai departe. In caz de egalitate de puncte departajarea se va face la golaveraj, in caz de golaveraj egal, primeaza regizorul cu mai multe goluri inscrise. In felul asta conteaza mult mai mult fiecare vot (unii useri nu au mai votat in primul turneu in unele meciuri pt ca deja era clar cine va merge mai departe si nu s-au mai obosit sa vada filmele stiind ca oricum nu mai pot schimba soarta partidei). Acum conteaza fiecare gol.
- in semifinale se vor intalni locul 1 grupa A cu locul 2 grupa B si locul 1 grupa B cu locul 2 grupa A. In caz de egalitate, merge mai departe cine a facut mai multe puncte in grupa (se aplica regulile de departajare de la punctul anterior daca egalitatea persista)
- vor fi astfel 6 meciuri in fiecare grupa, 2 semifinale, finala mica si mare. Total 16 meciuri.
- fiecare regizor se va inscrie cu 5 filme votate de participanti. Ordinea va fi cunoscuta dinainte si ar fi bine sa nu fie trasa la sorti ci ordinea sa fie a popularitatii filmelor (se poate aplica nr de voturi pe imdb, nu nota !)
Si eu cred ca e formatul cel mai bun, doar ca nu stiu daca sa fiu de acord cu ordinea astfel stabilita. Cred ca o idee mai buna ar fi tot sa tragem la sorti, dar de data asta sa tragem toata ordinea de la inceput. Nu stiu cat de corect e sistemul imdb si daca asta va duce la meciuri mai putin disproportionate. Cred ca mai degraba trebuie sa fim mai atenti la selectie.
@Albeldo - Selectia am facut-o la fel si data trecuta, am propus mai multi regizori (cu totii, chiar mai multi decat au participat la discutii in turneu) si din aia au ramas cei cu cele mai multe voturi.
Apropo de ce ziceam mai sus si ce a zis Albeldo si altii inaintea lui, ma gandesc sa facem doua grupe cu filme diferite, eventual old vs. new sau poate chiar cu o anumita tematica daca se doreste, care o sa se intalneasca apoi intre ele in semifinale. In functie de tematica sau fara o tematica anume putem face selectia, vedem ce avem, le punem in functie de voturi in grupe cum se potrivesc mai bine.
Si eu tind inspre varianta propusa de Chambord, eventual cu tragerea la sorti a ordinii filmelor de la inceput.
Also, banuiesc ca e de la sine inteles ca cei 32 de regizori care au participat la primul turneu nu vor mai fi acceptati ca propuneri. Don't worry, avem de unde alege :D
Malombra
25 Feb 2012, 11:19
când e următorul turneu?
Mai am doua zile de sesiune. Dupa asta voi reincepe discutiile ca sa stabilim clar modalitatea de desfasurare, ceea ce probabil nu va tine mai mult de o saptamana. Urmeaza apoi sa pornim selectia si in cel mult 3 saptamani cred ca vom incepe.
Am citit si propunerea lui Twinsen, dar cred ca formatul propus de Chambord e ceva mai bine pus la punct sa zicem. Si turneul a fost facut in ideea de a cunoaste regizorii, iar vizionarea unui singur film s-ar putea sa nu le faca dreptate, cum poate s-a si intamplat cu unii din turneul precedent.
Regulile ar urma sa arate cam in felul urmator:
Se fac doua grupe de cate 4 regizori, deci sunt 3 meciuri in fiecare grupa. Urmeaza semifinale cu A1-B2 si A2-B1, iar apoi finala mica si finala mare. Deci la selectie trebuie ca fiecare regizor propus sa aiba minim 5 filme cu care poate participa, de data asta vizionandu-se minim 3 de la fiecare.
Dupa cum am zis mai sus, propun sa facem doua grupe cu tematici oarecum diferite intre grupe si asemanatoare in cadrul grupei, cel mai probabil old vs new, dar vedem in functie de ce se propune la selectie. Ordinea vreau sa fie trasa la sorti totusi, dar toate meciurile din grupe vor fi stabilite din timp, poate mai putine cele din primul meci. De data asta sigur va fi un singur meci pe saptamana de la inceput.
As scoate concursul de previziuni. Daca e cineva care tine neaparat sa fie si de data asta sa spuna, dar cred ca mai degraba incurca turneul in sine si n-are nicio relevanta atat timp cat nu se dau si niste premii.
Cam asta ar fi, 8 regizori, 5 filme de fiecare, 2 grupe, 16 meciuri.
Astept pareri si daca majoritatea e de acord in timp rapid o sa pornesc imediat selectia.
Malombra
27 Feb 2012, 16:19
și regizorii? îi propunem noi? o scurtă prezentare ceva. publică. anul trecut pe mubi așa au procedat. anul acesta e world cup, deci politica s-a schimbat, userii au trimis fiecare câte o listă moderatorului și acolo s-a decis. în fine.
nu știu cum e cu disponibilitatea filmelor. poate ar fi cazul să facem și noi un blog și să urcăm filmele pe yt / vimeo, iar linkurile să le centralizăm pe blogul respectiv. asta ar da posibilitatea mai multor oameni să vadă filmele, inclusiv celor care au restricții la internet și nu pot accesa torente.
mă rog, asta mai încolo.
și da, ordinea filmelor ar fi fain să se știe dinainte. nu știi niciodată când ai timp și când nu. și oricum , nu văd nici un avantaj ca ordinea să rămână necunoscută.
p.s. ca să nu ziceți că nu v-am pisat îndeajuns la cap, pă mubi primele 16 meciuri se cunosc de 3 săptămâni deja. acum puteți să mă goniți cu mopul de aici. :D
Chambord
28 Feb 2012, 10:11
Daca e cineva care tine neaparat sa fie si de data asta sa spuna, dar cred ca mai degraba incurca turneul in sine si n-are nicio relevanta atat timp cat nu se dau si niste premii.
Pai sa se dea si premii !!! Vrem premii !!! (ha, a zis cineva laptop ? :)) )
Circ si premii !!!
@Malombra: As vrea sa te vad cum urci tu pe youtube / vimeo / etc filme cu copyright. Vrei sa dea mascatii peste tine ?
All in all si eu votez cu formatul propus de Chambord. Mi se pare foarte tare. Chiar genial as putea spune.
Let's roll !!
Twinsen
28 Feb 2012, 12:25
Castigatorul si locul doi de la turneul anterior nu au fost intre primii 8 la selectie...
Eu unul nu vad cine va avea rabdare sa vada multe filme a unui regizor, daca nu i-a placut primul.
Daca mergem pe formatul asta parerea mea e ca se va ajunge rapid la threaduri de cateva mesaje, sau chiar nici macar un votant... Dar daca voi alegeti formatul asta, eu o sa particip, in masura in care am timp.
Malombra
28 Feb 2012, 12:25
mdah
mascati
okay, le urc eu
și numai eu, ca să vină mascații după mine. aștept mascații atunci, am pe yt 2-3 filme care au coincis cu terța parte proprietară, îi aștept cu pâine și sare :))
e plin yt de filme cu copyright
îi schimbi denumirea, bagi numai inițiale, îl faci disponibil doar celor care au linkul. wtf
Chambord
28 Feb 2012, 13:44
Tu te crezi pe mubi aicea unde se joaca pe filme din Camerun si Burkina Faso, filme care n-au mama, n-au tata, le bagi si le scoti unde si cat voiesti.
Doamnaa, noi suntem firma serioasa !! :))
Malombra
28 Feb 2012, 14:34
o laie, că anul trecut au făcut și ei cupă cu regizori. fusăi șî ieu în târgu lor, votai cu extrema de centru. au fost murnau, deutsch, monteiro, etc. anul ăsta au făcut world cup, că s-au săturat de monopolul euro-japo-american asupra filmului. ce mai, rousseauiști sadea, cred în bunul sălbatic, care uneori e bun și la făcut filme (harvest: 3000 years e super). merg pe ideea că filmele europene și americane se găsesc și așa, sunt premiate în festivaluri, au public, pe când multe țări nu au aceeași șansă. măcar anul ăsta din partea româniei e pița, nu nicolaescu, ca anul trecut.
omule, da dacă te-ai uita tu la araya ai rămâne paf. da nu te uiți, că-i prea ”prăfuit” pt tine. :(
păi, să începem cu dreptul, chiar dacă nu-i politically correct și să iasă bine. god shave the queen! bahtalo!
Malombra
28 Feb 2012, 17:07
pe yt sunt și filme mai noi, din 2008 de ex. în fine. putem încerca. maximum ce poa să facă e să închidă canalul, care și așa nu trebuie să stea alive la infinit, ci numai cât durează turneul.
Twinsen, s-ar putea sa ai dreptate, dar putem incerca si formatul asta sa vadem cum merge macar.
Nu stiu daca e o idee buna asa ca as vreo cateva pareri. Sa prestabilim locurile ca sa stim pentru ce mergem la selectie? Adica sa fie in fiecare grupa locuri pentru cate un regizor european, american, Asia de sud-est si inca unul pentru restul lumii, doar ca intr-o grupa sa fie vorba de regizori ceva mai vechi, iar in alta unii mai moderni? Any thoughts? Si n-ar mai strica niste banale "vrem sa mai fie un turneu", ca nu prea as vrea sa-l pornesc pentru 3 oameni. Nu ca nu mi-ar face placere, dar cu cat avansez cu facultatea, cu atat mai putin timp am pentru filme si implicit cu organizarea turneului, asa ca daca fac efortul asta vreau sa nu fie degeaba.
Daca te multumesti si cu spectatori "vreau sa mai fie un turneu". Celalalt mi-a placut. A revitalizat discutiile despre filme aici cand lucrurile erau intr-o lancezeala enervanta.
anaemona
29 Feb 2012, 19:14
Eu am spus ca mai vreau un turneu, n-a ajuns acolo la etaj? :) Nu stiu in ce masura o sa am timp, o sa am de unde, o sa ma intereseze sa vad filmele, dar categoric vreau turneu. Si-l vreau si pe Windom inapoi. Toata lumea striga dupa el si el face pe niznaiu, sa-i fie rusine.
Singura mea propunere. Un user sa nu aiba voie sa propuna mai mult de 2 regizori. Fara suparare, imi place diversitatea. Cu ocazia selectiei o sa se vada si cine e, daca e, interesat de turneu, macar ca vine cu propunerile respective.
Twinsen
02 Mar 2012, 23:08
Singura mea propunere. Un user sa nu aiba voie sa propuna mai mult de 2 regizori. Fara suparare, imi place diversitatea. Cu ocazia selectiei o sa se vada si cine e, daca e, interesat de turneu, macar ca vine cu propunerile respective.
Daca s-ar fi luat asta in considerare, poate nu am fi avut gluma proasta care e selectia actuala. Oricine are chef arunca la gramada regizori, fara macar sa aiba habar de unii dintre ei, fara nici cea mai de baza motivatie de ce i-a propus. Eu unul nu am timp sa caut informatii despre un sir nesfarsit de regizori. Si inainte selectia a fost un dezastru, ca dovada ca regizorul selectat pe primul loc a pierdut la diferenta uriasa in fata regizorului de pe locul 20, din prima runda a concursului propriu-zis. Diferenta e ca atunci se alegeau 32 de regizori, deci erorile din selectie lasau totusi sa treaca si regizori interesanti. Acum, cu doar opt, presimt ca o sa iasa nasol... :|
Twinsen, ala a fost un caz nefericit. Cand l-am propus pe Bunuel am ales 5 filme pe care le vazusem, chiar daca stiam ("auzisem" de fapt) ca are si mai bune. Am si specificat ca ultimele doua filme propuse (printre care si Ensayo De Un Crimen) ar trebui inlocuite de alte doua. Dar apoi Ensayo... a fost votat si de alti useri. A concurat si impotriva lui Dead man, unul din cele mai bune filme ale lui Jarmusch. Si fara nici o urma de malitiozitate, fie ca iti place sau nu, Bunuel chiar e un regizor foarte interesant.
Revenind la turneul actual si eu as fi fost de acord cu limitarea numarului de nominalizari pt. fiecare user, asa regizorii ar fi fost alesi cu mai multa atentie.
LE: si Twinsen are dreptate intr-o privinta, poate ca ar trebui sa justificam, chiar si in 1-2 randuri de ce propunem un regizor sau votam impotriva sau pentru.
anaemona
02 Mar 2012, 23:44
Twinsen, eu cred ca lui Liviu i-a fost teama ca nu vor fi destule nominalizari, de-aia nu mi-a luat propunerea in considerare ;)
El nu a invatat ca: la nominalizari inainte, la votari inapoi. No offense pentru nimeni, sper, pentru ca nici eu n-am stat prea bine cu votarile.
Cum sa justifici de ce propui un regizor? Toata ideea turneului e sa vezi filme ale unor regizori pe care nu-i cunosti. In afara de curiozitate si eventual o anumita apreciere de care se bucura filmele pe ce te poti baza? Ca sigur nu poate fi vorba de cunoastere din moment ce nu ai vazut filmele respective. In contextul turneului e putin ilogic ceea ce cereti voi...
Nu, nu asta e motivul pentru care n-am tinut cont, ci faptul ca unii s-ar putea sa se gandeasca la propuneri mai interesante decat altii. Daca vine un user si-mi propune 8 regizori la care nu m-am gandit, dar mi se par mai interesanti decat aia pe care i-am propus eu, pai pe aia o sa-i votez si renunt la "ai mei". Am mai spus de atatea ori, nu decide cel care propune ce intra in turneu, ci ceilalti care sustin sau nu. Ca intr-adevar lumea cand voteaza ar trebui sa fie ceva mai atenta e adevarat, dar ce pot face eu in privinta asta?
Si nu vad cum alea 2 propuneri de fiecare ar rezolva faptul ca unii doar voteaza si nu participa...
LE: Am putea merge pe ideea de a propune maxim 2 regizori pe care ii cunoastem foarte bine. Atunci am avea si ce motivatie sa dam, ar avea sens si chestia asta cu 2 propuneri maxim si lumea n-ar vrea oricum sa faca prea multe propuneri. Dar eu de exemplu nici n-as vrea sa propun in cazul asta... si nu stiu cine ar vrea. De ce as propune niste filme pe care deja le-am vazut? Hai sa zicem ca sunt destule filme pe care as vrea sa le revad, dar sincer as prefera sa o fac in afara turneului.
Nu stiu de ce am senzatia ca in mare parte userii care au propus regizori au vazut cel putin cate un film de la regizorii respectivi. Partea cu "vazutul filmelor de la regizori pe care nu-i cunosti" e prezenta in masura in care nu ii cunosti pe regizorii propusi de ceilalti. Deci nu e chiar asa ilogic.
anaemona
03 Mar 2012, 00:23
Ideea de propuneri, asa cum o vad eu, e sa propun regizori mai putin cunoscuti, dar pe care eu i-am descoperit si am vazut deja citeva filme care m-au multumit. Adica fiecare sa aduca pe masa ceva ce considera ca a meritat sa fie vazut si recomanda si altora, nu ce ar vrea sa vada si habar nu are de regizorul respectiv. Daca regizorii propusi de mine nu sint asa necunoscuti cum i-am banuit eu si lumea ii scoate din lista, asa se triaza lista. Bine, la fel de bine pot sa fi vazut filmele unui regizor dar sa vreau sa le revad, daca respectivul regizor e propus de altcineva si-atunci o sa votez pentru el.
Pe scurt, daca nu am habar de un regizor, nici macar nu am citit in critica despre el, nu mi se pare normal sa-l propun.
In final, selectia turneului, din punctul meu de vedere, ar fi o serie de filme (regizori) pe care ni le propunem unul altuia pentru ca le-am considerat interesante si merita sa le cunoastem si sa le dezbatem si nu o lista de filme pe care nu le-a vazut nimeni.
Ok, mai vreau cateva voci care sa sustina ideea asta si o sa schimb modalitatea de selectie. As face-o acum, dar fara inca cateva pareri nu mi s-ar parea corect fata de cei care au depus un efort pentru selectia actuala, din moment ce modificarea ar insemna sa reluam de la 0 selectia.
In cazul asta eu anunt din start ca nu o sa fac vreo propunere. Vreau sa stiu daca exista destule persoane care fac propuneri, ca sa nu ne trezim nici cu vreo 10 regizori din care alegem 8.
Twinsen
03 Mar 2012, 00:47
Mie mi se parea de la sine inteles sa propui regizori pe care-i cunosti. Ca sa zic asa, experimentele se fac in laboratorul propriu si doar cand obtii un rezultat il prezinti la ceilalti.
Oricum, ideea fundamental gresita de la care se porneste in a doau editie a turneului e ca userii ar dori un numar mai mic de regizori ca sa poate sa-i studieze in profunzime. Asta e exact opusul realitatii. Userii vor un numar mare de regizori noi, carora le acorda o singura sansa. Daca primul film al regizorului nu le place, nu mai sunt dispusi sa vada altul. Daca nici unul din regizorii pe care i-au propus nu intra in concurs, e un alt factor demotivant.
anaemona
03 Mar 2012, 01:26
Eu propun sa ne mai gindim o zi, doua, sa mai scrie si altii ideile lor aici, propunerile deja facute sa nu se dea la gunoi, sa se pastreze si luni sa ne intoarcem cu forte noi s-o luam de la capat :)
Liviu, eu nu inteleg de ce sa nu faci nici o propunere, sigur ai cel putin un regizor care-ti place de care eu, cel putin, nici n-am auzit. Vorba lui Twinsen, sa propun un experiment pe timpul tuturor primesc, altfel nu ma mai joc.
Oricum, la ce am scris mai sus, as mai adauga o idee. Daca nu vrei sa propui un regizor pe care-l cunosti si ai argumentul filmelor placute si vazute, atunci poti propune un regizor pe care nu-l cunosti si argumenteaza de ce-l propui. Poate vor fi si altii, chiar daca nu-l cunosc deloc, la fel de interesati ca si tine sa-l cunoasca.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.