PDA

View Full Version : Habar n-am, da' vorbesc! (Opinii despre filme pe care nu le-am văzut)

Pages : 1 [2]

keepwalking
23 Oct 2010, 23:06
Gabriel Andronache,
N-am sters nimic, uitä-te mai bine!

a scris acum 2 minute un mesaj, vreau sa stiu cine si de ce l-a sters.

Pitbull
23 Oct 2010, 23:07
Nimeni.
Mesajul e LA LOCUL LUI! :)

keepwalking
23 Oct 2010, 23:11
mesajul era foarte pertinent.
puneam cateva intrebari, la care doream sa aflu raspunsuri de la cei care au vazut filmul (inteleg ca gionloc e deja unul dintre ei).
asadar, n-avea nimic in afara topicului.
dar, inca o data, ti-am dat ocazia sa-ti traiesit micile clipe de glorie de pe acest forum.
sper sa constientizezi penibilul situatiei in care te afli.

Pitbull
23 Oct 2010, 23:13
acest subiect l-as vrea EXCLUSIV cu informatii despre film ;)
Deci...
Segmentul off-topic (+ off-logic & off-good-sense) a fost mutat aici:
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?p=1548934#post1548934
Si la fel voi proceda si cu noua deraiere - cât o fi ea de "pertinentä" (sau im...).
In cinci minute trecute fics!

keepwalking
23 Oct 2010, 23:22
eu as fi curios sa aud ce a vrut ujica sa transmita cu acest "film".
care e mesajul lui.
care e elementul de noutate pe care-l aduce si care m-ar determina sa-l vad.
cu ce m-ar surprinde ujica.
de ce ar trebui sa vad acest film, dupa zecile de ore in care l-am vazut pe ceausescu in foarte multe ipostaze, in acesti 20 de ani?
de ce e necesar acest film?
cui ajuta?
dezvaluie o latura necunoscuta a lui ceausescu?
are o importanta documentaristica deosebita?
care e aportul "regizorului" intr-un film in care, din cate am inteles, nu exista nici o voce, din off sau de aiurea, care sa spuna ceva.
banuiesc ca vor fi imagini cronologice, de la ceausescu tanar, pana la ceausescu in deplina dictatura.
de ce m-ar surprinde o succesiune de imagini filmata de operatorii acelor vremuri?
unde e mana "regizorului" ujica?
daca nu vor exista raspunsuri pertinente la aceste intrebari, faptul ca lumea se va inghesui sa-l vada pe ceausescu pe ecran nu va fi o noutate si nici un lucru demn de semnalat.
vor fi nostalgici, vor fi voyeuri, vor fi masochisti in sala, oameni care si peste douazeci de ani il vor privi pe ceausescu cu o anumita placere, inexplicabila.
si eu ma uit la documentarele cu hitler, nu neaparat atras de calitatea lor, cat de o anumita magie pe care o emana personajul.
daca ujica se foloseste de aceasta componenta psihologica a raportului calau-victima, atunci e un impostor.

PS: nu vreau mistocareli marca pitbull, ci, eventual, cateva replici de bun simt.
daca se poate.

rvn
23 Oct 2010, 23:41
keep,nu te-a luat nimeni la misto, niciodata.
una e mistoul si alta gluma inteligenta.
vrei sa-ti reamintesc ce "venin" ai "injectat" tu?

buticut
24 Oct 2010, 00:39
Here we go again...opriti-va acum pana nu ajungeti iar in punctul in care nu aveti numitor comun :).

Sincer si eu sunt curioasa de aceleasi lucruri pe care le intreaba keep, asa ca daca are cineva bunavointa sa raspunda :D. Basically e doar o colectie de clip-uri puse laolalta in ordine cronologica, fara nimic in plus?

keepwalking
24 Oct 2010, 10:03
buticut,
nu-ti mai bate capul.
e evidenta atitudinea insultatoare a lui pitbull.

dragonfly_drk
24 Oct 2010, 11:48
Pit. tot spui ca keep e off-topic. te rog, defineste termenul ca tare mi se pare ca tu ai impresia ca inseamna ceva, pe cand inseamna altceva.
din cate am inteles, Stefan a dorit ca la topicul respectiv, discutiile sa fie pertinente, in cunostinta de cauza. dar ce facem cu keep, aici de fata, care doreste neaparat sa cunoasca detalii despre film. sau gata, cei care nu au vazut filmul fac un topic seaparat unde ii intreaba pe cei care au vazut filmul cum e si daca merita. sincer, dorinta de informare a lui keep mi se pare foarte intemeiata. multi am vrea sa stim daca merita filmul asta. insa el a avut curajul sa intrebe si sa se bage din nou in gura lupului.

StefanDo
24 Oct 2010, 12:04
nici mie nu mi se pare ca intrebarile lui keep au ce cauta la "habar n-am, da' vorbesc" (mai degraba la "habar n-am, deci intreb", atitudine extrem de sanatoasa), iar decizia lui pit de a le muta aici sunt un exces de zel nu la fel de sanatos

Pitbull
24 Oct 2010, 12:35
Hai sä nu ne mintim singuri.
Asa-zisele "întrebäri" sunt vizibil RETORICE, exprimând atât prin continut, cât mai ales prin formulare, concluzii antepronuntate (si, în acest caz, vizibil räuvoitoare) despre film, în deplinä necunostintä de cauzä.
Stiti cu totii asta (iar Keep, mai bine ca oricine!)
Nu vä faceti griji: orice întrebäri legitime despre filme încä nevizionate, indiferent ale cäror useri, vor fi recunoscute ca atare (nu e nici o filosofie!) si niciodatä nu vor fi transferate aici.

ricutza
24 Oct 2010, 13:35
Topicul asta ar fi avut o logica dar nu sub forma in care este. 90% din mesajele de aici sunt din start off topic. Sincera sa fiu ma deranjeaza si ca postarile mele (scrise intr-un alt context) sa apara intr-un subiect intitulat "Habar n-am da vorbesc" in condittile in care eu chiar ma straduiesc sa postez despre lucruri pe care le cunosc.

Pitbull
24 Oct 2010, 13:54
Ricutzel, aici e plin de mesaje legitime (ale tale, ale multor alti useri, ale mele) fäcând parte din discutiile de fond declansate de câte un mesaj ignorant; ar fi fost anormal sä rup fragmentele, läsând în aer, färä nici o motivatie anterioarä vizibilä, räspunsurile ulterioare, care fuseserä scrise în deplinä cunostintä de cauzä. Si e evidernt pentru toatä lumea care mesaje constituie opinii gratuite despre filme care nu au fost väzute, si care sunt doar rezultatele firesti ale acestora.
Oricum, ca sä fie totul clar, sä sä adaug aceastä precizare si în mesajul de deschidere a topicului.

rvn
24 Oct 2010, 15:21
Here we go again...opriti-va acum pana nu ajungeti iar in punctul in care nu aveti numitor comun :).

booty, daca-am avea numai numitoare comune, ar fi plictiseala mare pe-aici.
in alta ordine de idei e o adevarata placere, cel putin pentru mine, sa nu ma opresc..si nici keepy sa n-o faca...
nu-i pot rezista farmecului inconstestabil(al postatilor lui, bineinteles)

Pitbull
24 Oct 2010, 15:31
numitoare comune,
Numitori comuni, madamo!

rvn
24 Oct 2010, 15:47
numitoare comune,
Numitori comuni, madamo!

ma lasi..?

Pitbull
24 Oct 2010, 15:58
Nu.

rvn
24 Oct 2010, 16:29
atunci divortez.
si-i iau si pe pitbullii aia mici cu mine.sic!

Pitbull
24 Oct 2010, 18:34
Subiectul acestui thread constä în opinii (explicite sau exprimate prin ricoseu) despre filmele pe care preopinentii nu le-au väzut, nu în disensiuni de cuplu.
Back on topic.

rvn
24 Oct 2010, 19:04
n-ar fi ceva iesit din comun. altii fac din asta adevarate seriale televizate.
gata, off!

dragonfly_drk
24 Oct 2010, 22:05
offf sau pfff? :))

Pit, daca tu sustii sus si tare ca sus-numitul keep isi formuleaza ideile sub forma de intrebare (ceea ce eu nu am observat. de data asta chiar mi s-a parut pertinent), mi-ar placea totusi sa i se raspunda la intrebari. aici sau oriunde. macar sa se lamureasca omul daca merita sau nu sa vada filmul. si cred ca in momentul in care i se va raspunde, vei vedea si tu ca nu a fost rau-voitor.

Pitbull
24 Oct 2010, 22:12
Päi sä i se räspundä!
Am zis eu sä nu i se?

dragonfly_drk
24 Oct 2010, 22:37
pai, eu cred ca i s-ar raspunde daca nu ar zbura postarile lui in enspe mii de locuri. :))

(sunt prea inversunata, s-ai?)

Pitbull
24 Oct 2010, 23:12
Nu de-aia au zburat, ci din inadecvare.
N-ai väzut, în primele pagini ale acestui topic, posturile cu opinii pe nevé de la "Felicia..."? Li s-a räspuns pe rupte, dupä care le-am adus aici - cu räspunsuri cu tot, ca sä nu se rupä firul.

danonino
26 Oct 2010, 17:12
Ce tot atata fas pentru Ceausescu, la 20 de ani dupa moartea lui?
Omul avea 2 clase, era ajutor de cizmar. A ajuns in puscarie unde a devenit fetita lui Dej. Conducatorul Dej a fost omorat de rusi, in locul lui a venit Ceausescu, care si-a pus familia in diverse conduceri. El si nevasta-sa erau doi complexati, pe buna dreptate intrucat erau mega-inculti. Au facut sosele si drumuri bune pt conditiile si cerintele societatii de atunci. Dupa moartea sa, de 4 ori pe an il sarbatorim privind la tv imagini cu el. Nu era carismatic, nu era inteligent, nevasta-sa il tinea sub papuc. Constient de propria prostie, el a si-a pus PR la munca, rezultand o publicitate ostentativa. Caloriferele reci, frigiderele goale si becul lipsit de curent, impuse de el, nu au atras simpatie. Niste "baieti destepti" l-au dat jos, ca sa se imbogateasca ei mai mult.

Ce poate fi interesant la un ucenic de cizmar complexat?

dragonfly_drk
26 Oct 2010, 21:10
de parca becali e mai cu mot. sau basescu (pe buna dreptate sa le scriem numele cu litera mica) si apar la tv non-stop. macar din filmu asta mai invata si tinerii ceva. ca sincer, iti spun din pielea unei tinere nascute cu o luna inainte de revolutie:
SUNTEM BULVERSATI, NU MAI INTELEGEM NIMIC. ce a fost defapt atunci? vrem si noi adevarul, ce naiba?

anaemona
26 Oct 2010, 21:41
Libelula :) doamne, cita naivitate!

Sa zic si 2 vorbe despre filmul inmormintat aici: puteam sa-l vad la un festival, acum o luna si un pic si pur si simplu mi se facea rau doar gindindu-ma sa ma duc in sala. Pentru ca sint oarecum detasata de subiecte pot sa vad documentare cu Hitler, din Africa si multe alte nebunii de pe lume, dar filmul asta consider ca a venit ori prea devreme ori prea tirziu si eu nu-mi pot gasi starea sufleteasca sa-l vad prea curind fara sa mi se faca rau, sila. Daca as fi si eu naiva, ca Libelula :) as gindi in sinea mea ca asta e o bucatica de puzzle si m-as duce s-o vad, asteptindu-le linistita pe cele care vor veni, dar cind stiu ca istoria nestiuta o sa se ascunda in continuare si la suprafata vor aparea doar virfuri de iceberguri, la ce bun sa vreau sa vad filmul asta, ca sa aflu ce? Sa laud montajul? :P

dragonfly_drk
26 Oct 2010, 21:57
ana... e vorba si de perspectiva in care e filmat. sincer, am auzit o gramada de povesti. profesorii spun ceva, bunicii spun ceva, parintii altceva. totul depinde de statutul pe care il aveai in societate la vremea respectiva. daca aveai pile, o duceai bine. daca erai un om simplu, erai la pamant. imi place sa pun lucrurile cap la cap. stiu ca nu o sa aflu niciodata adevarul. ar trebui sa traiesc in perioada aceea ca sa vad cum a fost. chiar vorbeam de ceva vreme cu cineva si imi spunea ca nu ar fi indicat un experiment in care un grup de persoane sa traiasca o luna sau macar o saptamana asa cum era pe vremea aceea. aceleasi conditii, acelasi regim. uite, eu am si zis. ar fi bun experimentul. si daca as avea posibilitatea, m-as inscrie. insa tot nu ar fi acelasi lucru. pentru ca as sti ca dupa o saptamana ma intorc acasa. la cele 100 de programe tv, la internet, la muzica, la libertatea de exprimare. fara uniforma, fara cozi, fara nimic.

poate sunt naiva, dar cred ca mai potrivit ar fi, curioasa din fire. ;)

danonino
28 Oct 2010, 15:03
la cele 100 de programe tv, la internet, la muzica, la libertatea de exprimare. fara uniforma, fara cozi, fara nimic.

poate sunt naiva, dar cred ca mai potrivit ar fi, curioasa din fire. ;)

sunt uniforme si acum. "Hai sa nu mai decida alti cum se ne imbracam noi, sa se imbrace fiecare cum vrea" Si, a doua zi toata lumea are in blugi si o bluza, hidoase ambele lucruri.
Comunismul iti impunea, democratia te seduce.

dragonfly_drk
28 Oct 2010, 22:35
deci, sa inteleg ca esti:
a) comunist
b) doar nostalgic
c) nici una din variantele de mai sus. si daca da, ce esti?

lasand gluma la o parte, danonino... ororile de care am auzit ca s-au petrecut in comunism sunt mult mai grave decat o simpla uniforma. am dat acolo cateva exemple. nu zic ca nu era bine ca aveau toti un loc de munca si o casa. dar hai sa fim seriosi... oamenii erau niste sclavi care pupau picioarele unui dictator. unui gunoi de om. nu aveau identitate. nu aveau nimic. aveau doar o slujba si o casa. in rest nimic. e normal? e corect? mai bine stau pe strada si stiu ca ma pot revolta, sau pot sa imi aleg conducatorul... sau chiar sa imi exprim libera punctul de vedere, decat sa am o casa si sa fiu sclava unui regim care ma hipnotiza prin cele 2 ore de actualitati care se dadeau zilnic la tv. pentru ca asta era atunci televizorul, un mijloc de manipulare. nu spun ca acum nu e. insa acum, macar sunt cativa care stiu asta si nu se lasa influentati. sincer, de la o vreme deschid televizorul foarte rar. la ce sa ma uit? la niste stiri mincinoase? la documentare false? la ce? daca am nevoie de o informatie, o caut la sursa. pe vremea lui Ceausescu nu aveai posibilitatea asta. tot ce era intelectual era interzis. si de ce? de ce erau interzise cartile bune? pentru ca Ceausescu, nu le-a inteles. si atunci a zis: "cartile sunt dusmanul nostru. ele ascund in ele mesaje subliminale. mesaje care imi manipuleaza oile. nu. trebuie interzise, iar cei care le citesc, trebuie eliminati. pentru ca cei care citesc si scriu astfel de carti sunt impotriva frumusetii si prosperitatii comunismului, si vor sa il doboare."

keepwalking
29 Oct 2010, 23:20
chestia asta cu "n-ai vazut filmul, n-ai dreptul sa vorbesti" e un pretext.
au fost situatii in care si inainte de a vedea filmul, si dupa ce l-am vazut, am fost tratat cu aceeasi masura.
dar nu mai discut treaba asta.
raman siderat de pofta cu care niste oameni pot savura imagini cu nicolae ceausescu dupa 20 de ani in care am vazut sute de ore de astfel de imagini.
va aduceti aminte de documentarele facute de diverse televiziuni, de ai nostri, de aiurea, cu ceausescu in diverse ipostaze.
a fost un serial indelungat, tot cu imagini necomentate, numit "noaptea generalilor", cred ca facut de petre mihai bacanu, in care zeci de ore reflectau ce se intampla in televiziune, in sediul cc, in sediul mapn, etc. in timpul revolutiei.
apoi am vazut cu totii ore intregi de imagini cu ceausescu in vizita la londra, cu regina, la vanatoare cum ii "boteza" pe nou veniti, tragandu-le cate o biciusca pe cura, cum juca el volei sau sah cu emil bobu, cum defila cu nixon in bucuresti, cum statea la un pahar de vin, in particular, cu zoe de gat, etc.etc.

prin urmare, cum isi justifica surpriza, revelatia "geniului" lui andrei ujica, unii oameni care stiu de mult timp cu ce se mananca aparitiile filmate ale lui ceausescu?
de ce sa conteze o imagine in plus cu o chinezoaica cantand un cantec in romaneste?
ce orgasm, ce fior launtric trezesc secvente nedifuzate din arhiva lui ceausescu?
schimba intr-un fel unghiul de vedere asupra lui nicolae ceausescu?
a facut andrei ujica un excurs impresionant in tenebrele lui ceausescu, a descoperit o nisa intunecata, un substrat subtil al biografiei acestuia, demn sa arunce o lumina aparte asupra lui ceausescu?
au aflat spectatorii de la sala palatului lucruri in plus despre ceausescu?
i-a imbogatit cu ceva cele 3 ore de vizionata secvente noi si vechi cu ceausescu?
chiar in halul asta a ajuns documentaristica, sa apreciem ca un individ a vazut cateva sute, mii de ore cu ceausescu si a selectat 3 ore, care i s-or fi parut inedite?
asta e munca de regizor de film documentar?
ineditul ala a aratat ceva nou, altceva decat stiam despre ceausescu?
si de ce titlul asta, voit amagitor pentru omul simplu, "autobiografia lui nicolae ceausescu"?
ca sa atragi prostimea?
sunt sute de documentare despre hitler, stalin, mao, etc.
oricine se uita la ele, din simplul fapt ca RAUL atrage.
nimeni nu se uita la documentare cu maica tereza.
dar cei care le-au facut au inchegat o idee, au adus o noutate, au descoperit o latura nebanuita a personalitatii celui vizat.
pe cand andrei ujica, ce-a facut?
o ciorba reincalzita?

keepwalking
30 Oct 2010, 00:13
anaemona,

stii ce e filmul asta a lui ujica?
e ca atunci cand unui tip care se crede regizor ii este lene sa se gandeasca la ceva original si ce-si spune? ia sa fac o chestie...sa aleg 3 ore de imagini cu ceausescu, daca se poate cvasinecunoscute publicului larg, sa le unesc sub un titlu capcana, gen "autobiografia lui nicolae ceausescu", adica, vezi doamne, va fi o chestie care sa para inedita, si sa le las "sa vorbeasca de la sine".
sarlatania asta merge oriunde, nu numai la romani, dar mai ales la romani, snobi si avizi de spectacol ieftin.
maine daca vine un ujica din germania si pune cap la cap niste secvente cu hitler pupandu-si cainii in cur la resedinta sa din alpi a si facut un documentar.
doar ca nu va avea atata sclavie si pupincurism ca ujica in romania.

E.Floares
30 Oct 2010, 13:30
si un mesaj postat de gheorghe preda, un cineast respectat:

"nu e cumva o impostura sa te intitulezi scenarist si regizor al unui colaj din materiale filmate de altii ?

sau e doar o incapacitate (naturala si de inteles pana la urma) de a face film adevarat, ca regizor, camuflata intr-un demers post modern, bla bla bla, ....?

au fost citati macar cei care au filmat acele imagini ?

ma indoiesc... "

Ca tot pomeniti de Gheorghe Preda... autorul fimului "Ingerul necesar", atat de ne-necesar.

Chiar nu vad de cine este respectat, poate de Alex Leo Serban? Numai un critic precum ALS ar putea spune despre "Ingerul necesar" ca este un film bun. Ce este de-a dreptul hilar este faptul ca domnul profesor Gh. Preda (preda regia la Hyperion) a spus cu gura dumnealui ca "Ingerul necesar" este un film "prost, nu l-am facut decat ca sa le mananc banii alora de la CNC". Asa ceva nu am mai intalnit niciodata, un regizor sa admita ca filmul lui e prost, iar un critic sa zica nu numai ca nu e prost, ba chiar sa-l mentioneze intr-o carte. Nu mai tin minte ce spunea ALS despre film, dar stiu ca erau numai cuvinte de lauda.

Asa ca domnule keepwalking, chiar n-are rost sa-l citati pe domnul Preda, sa mai spuneti ca e si respectat...

c.ghevara
30 Oct 2010, 19:34
c.
daca analiza lui Pitbull ti s-a parut inutila poate incerci sa o "digeri" pe cea a lui ALS.
daca nici asta n-o sa te convinga de faptul ca documentarul lui Ujica nu este doar o insailare de imagini binecunoscute, asa cum credeti voi, atunci chiar aveti o placere perversa de va da cu parerea despre lucruri de care n-aveti habar.

Nu doar a lui Pitbull. Orice analiză a unui astfel de film. Şi ALS scrie mai mult despre Ujică, Ceauşescu, că despre film ce să spui? Tot colaj e. Ce-ar fi să facem un film doar cu secvenţe din "Casablanca", "Război şi pace", "Avatar", you name it, ţesute în mod inteligent? Ar fi mai original, dar tot e ceva ce seamănă cu remixurile din muzică.
Nu e nici un fel de plăcere, perversă, nici atât. L-am citi pe Ujică, îmi place, bravo că a făcut filmul, e util şi instructiv pentru cei care nu au prins "iepoca", dar nu prea e nimic de analizat şi de pus în rând cu filmele artistice.

Rvn, la prima întrebare, da, am fost membru de partid, doi ani, că m-au făcut. Dacă vrei, îţi dau şi detalii.

Pitbull
30 Oct 2010, 19:49
Ghevarule, de ce te iei dupä Keep si vorbesti despre ceea ce nu cunosti?
Nu stii ce-i aia film de montaj, nu întelegi conceptul, si-ti dai cu presupusu' ca românasu' care se pricepe la toate.
Orice analizä a unui astfel de film are sens - ceea ce nu stii tu, e cä genul, dincolo de simplitatea lui aparentä, e foarte complex. Existä foarte multe lucruri de analizat si de pus în rând cu filmele artistice. Dacä nu le stii, DESCOPERA-LE, nu te repezi cu: "ce nu se vede, nu existä!"
Cu riscul de a te supära (pe care mi-l asum, fiindcä mai bine încerc sä te ajut, decât sä mä îmbufnez dupä reactiile exagerate ale lui Keep în atâtea situatii similare), te sfätuiesc insistent: când nu cunosti ceva, INFORMEAZA-TE, nu vorbi ca sä n-adormi. Si nu e vorba numai de un produs în sine (un film, o piesä, o carte...), ci si de un întreg domentiu teoretic si practic.
Ce-ar fi ca eu (cä tot mi s-a rupt filmul la matematicä prin clasa a IX-a), sä mä apuc acum sä zic despre matrici: "aia nu-i matematicä dom'le, n-ai cum sä faci operatii cu ele, cum adicä sä aduni niste pätrate pline cu numere? Sunt doar niste covorase, presulete, lucru manual, artä decorativä cu cifre!" Päi nu m-as face de râs? Päi m-as face! Si asa mi-ar trebui!

c.ghevara
30 Oct 2010, 20:29
Mersi pentru ajutor!
Nu mă iau după nimeni. Repet: o analiză a unui astfel de film e despicarea firului în 16, o frecţie de dragul frecţiei. Reciteşte-ţi cronica! Taie bla-bla-urile, divagaţiile, şi rămâne cam atât:

"La asta se reduce, în ultimă instanţă, şi actul de creaţie al lui Andrei Ujică: la a alege din tonele de peliculă şi bandă magnetică (a vizionat materiale totalizând cam o mie de ore - mă întreb câte luni, dacă nu chiar ani, ar însuma toate cele existente) acele imagini care să exprime cel mai puternic şi esenţializat profilul reflexiv al lui Ceauşescu pe care el, ca artist al imaginii, încerca să-l surprindă. ...La care se adaugă, desigur, modalitatea de a le asambla, prin efortul de montaj săvârşit cu ajutorul Danei Bunescu - adică, tocmai trăsătura definitorie a unui asemenea film.
Selecţie şi combinaţie - lor le datorăm impactul năucitor al celor trei ore de proiecţie."

Hai, Pitbullescule! Nu eşti profesor de matematică, dar nici chiar aşa de naiv! Tot ştii că 1+1=2 ;) Analog, în ce mă priveşte.

Pitbull
30 Oct 2010, 20:49
Treaba ta.
Tu pierzi.
Me, at least, I've tried... Dammit, I've tried!

bremen1980
30 Oct 2010, 21:04
Nu va mai certati ca va baga Ceausescu ( adica Basescu ) metrou in Drumul Taberei

http://www.realitatea.net/proiectul-de-metrou-drumul-taberei-adoptat-de-consilierii-generali-vezi-care-vor-fi-statiile_766126.html

Pitbull
30 Oct 2010, 21:05
Cu Ghevaru' nu mä cert - desi mä mir si eu cä reusesc...! Poate pentru cä, orice-ar spune, e foarte civilizat.

keepwalking
31 Oct 2010, 00:09
De un film artistic pe tema asta ce ziceti? Un Der Untergang autohton, poate.
S-ar incumeta cineva sau nu renteaza ?:-?

n-avem noi fatza de film politic, deocamdata.
da, ar fi meserias sa se faca asa ceva, dar genul e compromis, deocamdata.

keepwalking
31 Oct 2010, 00:43
pai nu, ca untergangul ala se referea la STASi, securitatea est-germana, nu la hitler.
la noi ar iesi o basina pitoreasca, cu multa sporovoiala, injuraturi neaose, securisti violatori, drame de scara de bloc.

omudindulap
31 Oct 2010, 00:43
Da, asa e, nu avem fata. Deocamdata. E ca si cum, facand o paralela nu stiu cat de justa, ne-am dori ca intr-un an, doi sa organizam un Campionat European de fotbal.

keepwalking
31 Oct 2010, 16:00
Păi până la iarnă va face Radu Gabrea "Sfârşitul Ceauşeştilor", după scenariul lui Grigore Cartianu, redactorul-şef de la "Adevărul".

aoleu, alta frectie pe banii cnc-ului!!

keepwalking
31 Oct 2010, 20:53
si pe a ta am remarcat-o:):P, doar ca am uitat sa o trec aici, fiind prins in diverse discutii furtunoase.

keepwalking
31 Oct 2010, 22:32
e o confuzie generala.
citesc cronici despre epoca ceausescu, nu despre film.

keepwalking
31 Oct 2010, 23:44
va dati seama ce provocare pentru criticii nostri?
a scrie o cronica superlativa la acest film e ca si cum ai incerca sa te masturbezi in fata copertei almanahului Scanteia.

Pitbull
01 Nov 2010, 07:36
Prezint scuze tuturor cititorilor acestui topic, pentru prezenta în el a unor mesaje ca acesta de mai sus, care pe lângä insulta de o mitocänie obscenä la adresa unui mare numär de oameni, are la bazä o motivatie nu nulä, ci cu semnul minus: userul care l-a postat nu a väzut filmul, refuzä sä-l vadä, si si-a impus singur convingerea cä e un film prost si inutil (conform obiceriului säu constant de a emite verdicte despre lucruri pe care nu le cunoaste).
Ar trebui sä sterg acest mesaj, sau sä-l mut într-unul dintre cele douä topicuri proprii unor asemenea manifestäri ("Offyopic Asylum" si "Habar n-am, da' vorbesc!"), dar administratia forumului si un numär de useri binevoitori dar dezorientati mi-ar reprosa cä abuzez de functia mea, si cä-l persecut pe autor.
Asa cä, deocamdatä, mai tolerez aceste comportamente patibulare - si le condamn doar din perspectiva de simplu user. Cititi si vä dezgustati.
Totusi, e foarte posibil ca, în momentul cänd vor atinge din nou cote insuportabile, sä trec peste orice protectii la adresa respectivului si sä le expediez sumar în topicurile unde-si au cu adevärat locul.

keepwalking
01 Nov 2010, 09:38
pitbull,

tu cand scrii mesaje ca asta de mai sus, te urci pe un scaun, imbracat in toga si privesti senioral ghiveciul cu flori din fereastra si sifonierul din camera?
sau iti dregi glasul, te sprijini de bara si tintuiesti cu privirea grupul de jurati?

Pitbull
01 Nov 2010, 09:59
Nici una, nici alta.
Doar stau pe scaun si scriu, reflectând cu regret la decäderea celor care mi le suscitä.
De exemplu, la un om care, când l-am cunoscut, era minunat, cu conversatie inteligentä, cu gândire rezonabilä, cu discernämânt cinematografic, cu modestie, bun-simt si bunävointä...
...Si a devenit un cârcotas irational si violent, mânat de räutate visceralä, de urä patologicä la adresa valorilor, manifestate brutal si vulgar, cu aere atotstiutoare si cu o stäruintä obsesivä.
Pe un asemenea om nu-l vreau condamnat, ci vindecat.

keepwalking
01 Nov 2010, 10:10
totusi, nu ti se pare ca folosesti cuvinte foarte dure la adresa mea?
nu crezi ca iei totul prea in serios?
amical te intreb.
nu crezi ca incepi sa semeni cu un politist care dirijeaza circulatia, grav si auster, in mijlocul Disneylandului?

Pitbull
01 Nov 2010, 10:24
Am reflectat la asta, crede-mä.
Nu färä anumite îndoieli, rämân totusi la convingerea mea.
Nu cred cä pot lua în glumä niste invective atât de exagerate la adresa virtualmente a tuturor valorilor pe care filmul românesc în sfârsit a reusit sä si le clädeascä, dupä decenii de ratare rusinoasä.
Nu pot lua în glumä nici delictul ignorantei, care e pentru mine unul dintre cele mai detestabile - mai ales într-un mediu intelectual.
Din ambele puncte de vedere, limita pânä la care s-ar putea aprecia cä iau lucrurile "prea în serios" a fost depäsitä de mult.
Iar dacä accept metafora cu Disneyland-ul, as zice cä sunt mai degrabä un politist care-l admonesteazä pe un vizitator ce le stricä tot cheful celorlalti, arätând cu degetul si zicând: "Uite ce idiot e Mickey Mouse!... Ia fii atent la Minnie, ce curvä, i se väd chilotii!... Si, Donald, ce fatä de cur are!... Iar pe Chip si Dale nu i-am väzut, si nici n-am chef sä väd niste impostori ratati ca ei!"

StefanDo
01 Nov 2010, 10:47
sunteti la un pas de bann. amandoi!

Judex
01 Nov 2010, 20:29
Pai hai sa-ti spun eu, Keep. Patapievici 20%, serviciul de PR 50% si 30% Ujica. Tutuleasa n-a vazut nimic!

keepwalking
01 Nov 2010, 21:05
dar asa, dupa voi, cam cat ar costa filmul lui ujica?

Judex
01 Nov 2010, 21:10
Costa cat benzina platita sa mearga la Jilava.

keepwalking
03 Nov 2010, 21:59
nu,
acest film este doar un pretext de a se vorbi despre Ceausescu.
atat.

keepwalking
03 Nov 2010, 22:08
stiti care e partea comica a acestui tip de "documentar"?
ca, oricand, inca zece astfel de "regizori" pot crea alte zece "Autobiografii ale lui Nicolae Ceausescu", din celelalte ore ramase in afara montajului lui Ujica:))
si atunci sa vezi dilema: care o fi adevarata autobiografie?:-/

Pitbull
03 Nov 2010, 22:10
nu,
acest film este doar un pretext de a se vorbi despre Ceausescu.
atat.
De unde stii, ti-a spus el?
Sau ti-ai dat seama väzând filmul?
Sau e doar o afirmatie scoasa din burtä?

gionloc
03 Nov 2010, 22:10
ca, oricand, inca zece astfel de "regizori" pot crea alte zece "Autobiografii ale lui Nicolae Ceausescu", din celelalte ore ramase in afara montajului lui Ujica:))

ar fi o culme a ridicolului pentru cel care ar face-o! ;)

keepwalking
03 Nov 2010, 22:12

ar fi una dintre culmile ridicolului pentru cel care ar face-o! ;)

de ce ar fi ridicola?
poate ca vine cineva si scoate in evidenta alte laturi ale lui Ceausescu.
sau poate ca Ujica isi aroga exclusivitatea selectarii celor mai elocvente secvente autobiografice?
abia astfel Ujica ar fi ridicol!

keepwalking
03 Nov 2010, 22:50
dar stiti ce nu vad eu in acest cor omagial la adresa acestui film de carton?
parerea adevaratilor meseriasi in ale documentarului.
ca opinia Institutului Cultural Roman am vazut-o!:D

Pitbull
03 Nov 2010, 23:08
Keep si-a primit avertismentul si am convingerea ca pe viitor o sa astepte sa vada filmele inainte de a vorbi despre ele (daca nu, o sa am grija sa-i sterg postarile si, de ce nu, sa-i trimit un screener!).
film de carton...
(...si, de fapt, multe alte mesaje postate mai sus, dupä ce Stefan îsi exprimase convingerea din citat.)
No comment.

* * *

Cât despre falsa problmä din mesajul de mai sus:
"Adeväratii meseriasi ai documentarului" fac filme, nu scriu articole. Intâmplator, în zona documentarului nu avem cazuri bivalente - realizatori care sä fie si cronicari - deci, e firesc sä nu le vedem pärerea, înainte de a fi interviewati anume de cineva.
Ca o simplä supozitie, m-as astepta ca, în cazul în care printre ei ar domni pärerile negative despre filmul lui Ujicä, sä-si facä destul de curând auzite vocile. In cazul de fatä, cel mai probabil, no news is good news.