PDA

View Full Version : Clisee cinematografice

Pages : [1] 2

Suspect de bizar
19 Apr 2009, 03:51
In filmele americane cel mai mult mă enervează când unu îl întreabă pe unu rănit(chiar şi dacă şi-o pierdut un picior) că dacă-i bine,şi individu' spune că da.Cum poţi fi bine când ţi-ai pierdut picioru'?

victor584694
21 Apr 2009, 16:16
Un alt cliseu foarte des uzitat in filmele americane este urmatorul : daca in film este in rolul principal un politist sau detectiv, si ala are o sotie sau o iubita cu care face dragoste, bas atunci are loc o crima sau un jaf si sefu' il suna sa se prezinte la datorie...si ne lasa cu buzele umflate :-/ :-/ :-/ :-/

corinka
21 Apr 2009, 16:24
Dupa ce doi petrec noaptea impreuna, a doua zi de dimineata, unul dintre ei, inca adormit pe jumatate, pipaie perna si abia atunci realizeaza ca a plecat celalalt.

bre
21 Apr 2009, 16:28
baietii fortosi trec prin foc si para fara sa scanceasca, dar se vaicaresc precum o muiere cand sunt oblojiti, bandajati, dezinfectati de vreo gagica :D

razi
21 Apr 2009, 17:05
turnu eiffel care se vede de la orice fereastra din paris

miercuri
21 Apr 2009, 17:53
Dupa ce doi petrec noaptea impreuna, a doua zi de dimineata, unul dintre ei, inca adormit pe jumatate, pipaie perna si abia atunci realizeaza ca a plecat celalalt.
Not to mention cearsaful in forma de L, tot timpul ea are sanii acoperiti in timp ce el are dezvelit tot trunchiul.

Pitbull
21 Apr 2009, 18:07
In orice plan-detaliu cu picioarele cuiva (ca sä-i vedem încältämintea, brandul noroiului, mansetele pantalonilor, sau alte aspecte la fel de importante), tipul de leagänä de pe vârfuri pe cälcâie si înapoi.

Orice detectiv reuseste sä se apuce de un caz numai dupä ce e suspendat.

Fulger, tunet, ploaie torentialä.
Brusc.

miercuri
21 Apr 2009, 18:36
Femeile sunt in orice circumstante perfect epilate, chiar si atunci cand au parte de surprise sex.

marcusARCUS
21 Apr 2009, 19:42
Sexul fals din filmele hollywoodiene.Yes it's a clichee...

marcusARCUS
21 Apr 2009, 19:43
Inamicul public e urmarit de armata.

Suspect de bizar
21 Apr 2009, 19:44
Când se bat doi unu i-a un scaun de-l loveşte pe adversar şi scaunul se destramă în bucăţi,şi culmea lovitul continuă lupta.Foarte greu spargi un scau de un om da' şi atunci omu' ăla nu se mai ridică vreo lună.

buticut
21 Apr 2009, 20:32
Suna telefonul.Ea raspunde.

"- Yeah...oh...ok."

Inchide telefonul dupa 5 secunde si iubitul o intreaba cine a fost:
"- Pai m-a sunat John sa imi spuna ca sotia lui a picat de pe motocicleta si a fost internata la spital in stare grava,cu multiple fracturi si vertebre rupte si probabil va trebui sa isi petreaca tot restul vietii condamnata intr-un scaun cu rotile si intreaga familie este intristata de aceasta veste groaznica.

- Intr-o urmarire in care doua persoane se indreapta spre lift,una il va pierde.

miercuri
21 Apr 2009, 20:39
Sau urmaririle in care the bad guy tot timpul o ia in sus pe scari si ajunge inveitabil pe acoperis unde nu mai are scapare! Niciodata n-am inteles asta, daca ar incerca sa iasa pe o fereastra pe la parter ar avea mult mai multe sanse sa nu fie prins.

halebardul
21 Apr 2009, 21:03
probabil ca stiti (a circulat viral)

Ce ne invata filmele americane?

Mai multi cineasti au decis sa faca o lista cu “lectiile” date de filmele americane, cele imprimate definitiv in mintea spectatorilor. Despre ce este vorba? Sa vedem:

1. Apartamentele mari, etajate, din New York, au o chirie convenabila pentru oricine, fie el somer sau director.

2. Cel putin unul din doi gemeni identici este diabolic.

3. Daca trebuie sa dezamorsezi o bomba nu ai de ce sa-ti faci griji, intotdeauna vei alege corect firul care trebuie taiat.

4. Mai toate computerele laptop sunt suficient de puternice pentru a patrunde in sistemul de comunicatii al oricarei civilizatii extraterestre invadatoare.

5. Nu conteaza daca intr-o lupta martiala numarul adversarilor este foarte mare: inamicii tai vor astepta rabdatori sa te atace unul cate unul, dansand in jurul tau intr-o maniera amenintatoare, pana cand ii faci knock-out pe cei dinainte.

6. Cand stingi lumina pentru a te duce la culcare, tot ce se afla in dormitorul tau se vede perfect, numai ca intr-o usoara penumbra.

7. Daca esti blonda si draguta, este foarte probabil sa ajungi expert mondial in fisiune nucleara la varsta de 22 de ani.

8. Politistii cinstiti si muncitori sunt in mod traditional impuscati cu trei zile inainte de pensionare.

9. Decat sa risipeasca gloantele, megalomaniacii prefera sa-si ucida adversarii pe care-i prind folosind masinarii complicate, care cuprind rachete, sisteme electronice, gaze mortale, lasere sau rechini mancatori de oameni, ce le ofera prizonierilor cam 20 de minute pentru a evada.

10. Toate paturile au cearsafuri speciale, probabil in forma de L, care ajung pana la subratul femeii care doarme, dar depasesc numai cu putin coapsele barbatului de langa ea.

11. Toate pungile cu cumparaturi contin cel putin o paine-bagheta.

12. Este foarte usor pentru oricine sa piloteze un avion, pana la aterizare, urmand instructiunile cuiva din turnul de control.

13. O data pus pe buze, rujul nu mai dispare de acolo, orice ai face, inclusiv scufundari submarine.

14. Cel mai probabil vei supravietui unei batalii, dar numai daca nu faci greseala sa arati inainte cuiva fotografia iubitei care te asteapta acasa.

15. Daca vrei se te dai drept ofiter german sau rus, nu-i nevoie sa stii limbi straine, este suficient un accent potrivit.

16. Turnul Eiffel se vede pe orice fereastra din Paris.

17. Un barbat nu va arata nici un semn de durere in cursul celor mai feroce lupte, dar se va crispa cu totul cand o femeie incearca sa-i curete zgarieturile.

18. Daca undeva se vede un panou de sticla, mai devreme sau mai tarziu cineva va trece prin el.

19. Daca locuiesc intr-o casa bantuita, femeile vor iesi - dar numai in cele mai transparente desuuri - sa vada ce este cu sunetele ciudate pe care le aud.

20 sa deschizi un fisier text nu va avea cursor, dar va spune in-totdeauna: “Introdu parola”.

21. Cand conduci pe un drum perfect drept este intotdeauna necesar sa rotesti voiniceste de volan in stanga si in dreapta la fiecare cateva momente.

22. Toate bombele au un ceas electronic cu cifre mari si rosii, pentru a sti exact cat mai este pana la explozie.

23. Un detectiv poate rezolva un caz numai dupa ce a fost suspendat.

24. Daca te hotarasti sa dansezi pe strada, toti cei pe care ii vei intalni vor cunoaste perfect pasii.

25. In timpul tuturor investigatiilor politiei, detectivii viziteaza obligatoriu, cel putin o data, un club de stiptease.

26. Toate numerele de telefon din America incep cu 555.

27. Majoritatea cainilor sunt nemuritori.

28. Daca esti urmarit prin oras, poti sa te ascunzi intr-o parada de ziua Sfantului Patrick indiferent de anotimpul in care se petrece actiunea.

29. Sistemul de ventilatie al unei cladiri este locul perfect in care sa te ascunzi. Nimeni, nici o data, nu se va gandi sa caute in locul in care poti sa te deplasezi dintr-o parte a cladirii in cealalta fara nici o greutate.

30. Cand platesti un taxi, nu te uita la portofel. Apuca o bancnota la intamplare si sigur va fi suma exacta ce trebuie achitata.

31. Orice rasa extraterestra poate sa lase insarcinata o pamanteanca.

32. Bucatariile nu sunt echipate cu intrerupatoare. Cand folosesti o bucatarie noaptea, trebuie sa lasi frigiderul deschis pentru a avea lumina in incapere.

33. Un singur bat de chibrit aprins, este suficient pentru a ilumina o camera de marimea unui stadion.

34. Toti oamenii din vechime, indiferent de epoca, au dinti perfecti.

35. Cu toate ca in secolul XX este posibil sa tragi cu o arma intr-un obiect aflat in afara razei vizuale, oamenii secolului XXIII vor pierde aceasta abilitate.

36. Nu este necesar sa saluti atunci cand incepi sau termini o convorbire telefonica.

37. Cand sunt singuri, toti strainii prefera sa vorbeasca in engleza unul cu celalalt.

38. Orice incuietoare poate fi deschisa cu o carte de credit sau o agrafa in cateva secunde. Exceptie fac cazurile cand dincolo de usa este un copil amenintat de un incediu.

39. Toate buletinele de stiri contin materiale care te afecteaza direct si sunt difuzate in momentul in care tu deschizi televizorul.

40. Departamentele de politie dau ofiterilor teste de personalitate pentru a fi sigure ca ii vor face parteneri pe cei care se potrivesc mai putin.

miercuri
21 Apr 2009, 22:31
Cand se traverseaza strada in fuga printre masini, masinile intodeauna opresc milimetric, sau ocazional daca te iau pe capota te ridici la loc si fugi incontinuare.

corinka
21 Apr 2009, 23:08
Politistii care se afla in ultima misiune inainte de pensie mor impuscati.

keepwalking
21 Apr 2009, 23:25
plus ca, daca cineva iese in strada grabit si striga dupa un taxi, imediat apare unul si opreste langa el.

corinka
21 Apr 2009, 23:30
plus ca, daca cineva iese in strada grabit si striga dupa un taxi, imediat apare unul si opreste langa el.
Da, dar de multe ori il ia altcineva.

illotempore2002
22 Apr 2009, 01:32
daca ea se zbate cand el sare pe ea sa o sarute sau sa i-o traga, si ea se zbate tare ca sa scape, in momentul in care gura lui ii saruta gura ei, gagica inceteaza brusc sa se mai zbata.

redmen
22 Apr 2009, 01:34
Trebuie sa recunosc ca mie imi plac cliseele in unele filme.Fac parte din farmecul lor.

illotempore2002
22 Apr 2009, 01:37
ei nah!
si cand le vezi de bnenumarate ori in zeci de filme?
pai pe mine ma apuca dracii. ori esti om de creatie ori esti un copiator? (nu tu, ci regizorii, scenaristii)

alt cliseu: nu am sa inteleg niciodata cum inchid aia din filme telefonul fara sa-i zica pa, la revedere, persoanei de la celalalt capat al firului

cand ma gandesc cat ne ia noua sa ne luam la revedere, zici si tu si cealalata persoana de vreo 14 ori pa, hai te-am pupat, vorbim, ne auzim, da, pa, pa!

redmen
22 Apr 2009, 01:42
Creatia aia uneori e pentru cei care fac filme si nu le vad decat ei.Eu prefer filmele astea cu clisee in ele.Filmele ca si scenariile se fac si ele dupa niste tipare.Si sunt o gramada de filme bune pline de clisee.

illotempore2002
22 Apr 2009, 01:44
da, asa e, asta e altceva, dar hai sa postam clisee aici ca sa ne amuzam

facem filosofia filmului in alte topicuri

redmen
22 Apr 2009, 01:49
Pai la cate au fost postate cam greu sa mai gasesti altele.Pe mine ma enerveaza ceva .. dar nu cred ca ar intra la clisee.In filmele din anii recenti orice personaj (barbat sau femeie) daca e implicat intr`o bataie sau ceva apare la fel de impecabil dupa ce se termina totul.Aia mi se pare cel mai de cacat.

illotempore2002
22 Apr 2009, 01:51
da, retardati

dar poate ca nu aia are relevanta in filmul x, faptul ca apare fara vanatai.....sau poate s-a scurs ceva timp de la bataie....anyway, sunt multe filme in care gafele sau cliseele de fapt nu sunt chiar asa dramatice pt ca accentul cade pe altceva, si atunci nu are rost sa fim mai catolici decat papa.

dar zicem si noi aici ca sa ne amuzam

redmen
22 Apr 2009, 01:53
Pai ori te apuca dracii ori te amuzi ?

Judex
22 Apr 2009, 01:56
Pai, Illo, cliseul cu buzele ce e? Unul al violului consimtit de victima (femela)?

Iar ala cu intreruperea fara salut a conversatiei la telefon - pai am avut o dementa care ma gelozea ca se aud tocuri prin jurul meu si inchidea brusc. Doar un exemplu.

Eu inteleg ca e vorba de clisee in general, dar poate ar trebui sa ne axam mai degraba pe cele absolut neverosimile. De exemplu, mai mereu americanii par sa castige razboiul din Vietnam.

redmen
22 Apr 2009, 01:58
Orice razboi chiar.Si cu extraterestrii.A si bine ca imi adusasi aminte.Aveam io o vorba .. ca atunci cand o sa vina sfarsitul lumii o sa ma duc in America ca acolo sigur o sa scap.

illotempore2002
22 Apr 2009, 02:04
Pai, Illo, cliseul cu buzele ce e? Unul al violului consimtit de victima (femela)?

Iar ala cu intreruperea fara salut a conversatiei la telefon - pai am avut o dementa care ma gelozea ca se aud tocuri prin jurul meu si inchidea brusc. Doar un exemplu.

Eu inteleg ca e vorba de clisee in general, dar poate ar trebui sa ne axam mai degraba pe cele absolut neverosimile. De exemplu, mai mereu americanii par sa castige razboiul din Vietnam.

da, cel cu violul consimtit poate fi asa cum spui tu, insa celalalt caz, cu telefonul pe care-l inchid personajele brusc fara sa-si ia la revedere nu poate sa fie asa. ce ai patit tu cu respectiva este o particularitate - insa eu vbesc despre scenele in care ei doi se inteleg bine, discuta despre cate-n luna si-n stele la tel dupa care inchid brusc telefonul.

redmen
22 Apr 2009, 02:12
Eu vreau exemple de filme cu faza asta cu telefonul.Sincer nu imi aduc aminte.Si nu v`ati gandit poate ca ei trebuie sa zica doar "Ok see ya" (persoana care nu se vede) si cel care se vede sa zica "All right" ? Poate ca nu trebuie sa zica neaparat oke alo papa ne auzim.Eu nu zic mereu ok papa ne auzim la telefon.Sau cliseul "te pup".

illotempore2002
22 Apr 2009, 02:14
ok.
atunci mi s-a parut ca am vazut cliseul asta.
as fi curioasa daca l-a mai remarcat cineva.

Judex
22 Apr 2009, 02:17
Illo, mai am un amic cu care mai fac si afaceri uneori si inchide brusc c-asa e el. Oricum, nu asta conteaza, sunt de acord ca reprezinta un cliseu, dar voiam sa ajung la ideea de cliseu neverosmil.

PS
Aia cu dormitorul in penumbra e mania operatorilor, dar se poate justifica usor prin sursa exterioara. Ar trebui continuat cu faptul ca personajul nu face nimic sa nu-i cada lumina pe ochisori, ci accepta, de cele mai multe ori, intermitente colorate de la vreo reclama.

redmen
22 Apr 2009, 02:18
Eu nu zic ca nu ar exista.Dar chiar as vrea un exemplu concret.Eu zic doar ca nu trebuie sa raportam toate chestiile la ce facem noi.Vreau sa imi zica si mie cati dintre cei de aici spun mereu la incheierea unei convorbiri telefonice "OK PAPA".Nu a folosit nimeni "pe curand" "ne auzim" "asa ramane" "Da" samd ?

Judex
22 Apr 2009, 02:20
Eu nu zic ca nu ar exista.Dar chiar as vrea un exemplu concret.Eu zic doar ca nu trebuie sa raportam toate chestiile la ce facem noi.Vreau sa imi zica si mie cati dintre cei de aici spun mereu la incheierea unei convorbiri telefonice "OK PAPA".Nu a folosit nimeni "pe curand" "ne auzim" "asa ramane" "Da" samd ?
Red, nu se refera la asta cliseul, ci la faptul ca de foarte multe ori telefonul este inchis inainte de rostirea unei minime formule de salut in discutii care necesita aceasta.

redmen
22 Apr 2009, 02:21
Da.De adaugat la aia cu dormitul in penumbra.Nu o consider un cliseu.N`am fost prin multe tari ... dar pe unde am fost .. de obicei aveam ferestre foarte mari in camere,nu ferestre de bloc comunist.Si e normal sa stingi lumina si inca sa distingi anumite lucruri.Pe strazi de obicei felinarele sunt aprinse,nu le sting hotii sa vina noaptea sa sparga masinile.

@Judex exemplu pliz.

illotempore2002
22 Apr 2009, 02:21
pai asta am zis, ca noi avem tot felul de formule de incheiere, si de multe ori folosim mai multe. in vreme ce in filme, am vazut in multe, ei pur si simplu inchid telefonul. mi-e greu sa-ti dau un exemplu concret, desi sunt un mare promotor al exemplului concret, pt ca mai in toate filmele noi apar scene in care x discuta cu y la telefon, sunt scene foarte marunte si de obicei nesemnificative.

anyway, facem prea mult caz pe un exemplu de cliseu, poate mi s-a parut mie, insa m-a frapat mereu chestia asta.

redmen
22 Apr 2009, 02:22
Chiar o sa fiu atent de acum inainte si o sa ma uit in special la filmele mai consacrate de la Hollywood sa vad daca dau peste faza cu telefonul.

illotempore2002
22 Apr 2009, 02:24
dar Un american la Paris nu vi se pare cliseu?

de exemplu - Jean Serberg, americanca, la Paris, Marlon Brando, american la Paris in Last Tango in Paris. sau invers

Judex
22 Apr 2009, 02:25
Nici mie nu-mi vine in minte acum un exemplu concret, scuze. Dar sigur exista multe astfel de secvente.
Ce voiam totusi sa evidentiez era neverosimilul altor clisee. Hai sa ne axam pe astea, cu riscul de a ajunge la statistici. :D

illotempore2002
22 Apr 2009, 02:28
stai ca nu mi-e clar. cliseu inseamna ceva care se repeta de multe ori.

Formulă stilistică, expresie etc. banalizată din cauza repetării excesive; şablon. – Din fr. cliché.

nu ceva care nu are logica, sau e cum spui tu neverosimil.

alea sunt gafe, aberatii.

Judex
22 Apr 2009, 02:34
Dar am si specificat. Inteleg ca este vorba de clisee, halebardul ne-a dat o lista cu vreo 40. De-acum, hai sa descoperim neverosimilul cliseistic din filmul american.

redmen
22 Apr 2009, 02:55
Nu consider cliseu faza cu turnul Eiffel la fel cum nu consider cliseu nici filmele in care mereu arata la inceput World Trade Center`ul,filmele in care arata Golden Gate Bridge,filmele in care arata piramidele samd you get the point.Pur si simplu sunt niste locuri emblematice,care dau bine pe ecran oricum ar fi.Si iarasi ajung sa fiu eu Gica Contra si sa zic ca sunt filme in care nu se vede mereu turnul Eiffel pe fereastra.

illotempore2002
22 Apr 2009, 03:00
Nu consider cliseu faza cu turnul Eiffel la fel cum nu consider cliseu nici filmele in care mereu arata la inceput World Trade Center`ul,filmele in care arata Golden Gate Bridge,filmele in care arata piramidele samd you get the point.Pur si simplu sunt niste locuri emblematice,care dau bine pe ecran oricum ar fi.Si iarasi ajung sa fiu eu Gica Contra si sa zic ca sunt filme in care nu se vede mereu turnul Eiffel pe fereastra.

Gica, noi vbim de lucrurile care se repeta (deci de clisee) nu de alea care NU se repeta :))
daca turnul Eifell apare in 5 filme, atunci se repeta, ce poti sa faci? El devine cliseu.

pt ca Judex vrea neverosimil :

Eifel este
1. cliseu pt ca se repeta
2. neverosimil de cliseu atunci cand indragostitii din filme merg sa viziteze sau fac poze la Turnul cu pricina. ce pizda ma-si e asa romantic la un turn de metal, urias, un munte de fiare ? ce e romantic si sirpos in asta?

poate obsesia falica a formei penisoidale

redmen
22 Apr 2009, 03:10
Clar.Cliseu e ca oamenii au haine in filme,ca nu au haine,ca merg cu masina,ca merg cu metrou,ca ploua si nu au umbrela,ca se duc la serviciu desi nu le place.Toate sunt clisee.De fapt...cineva ar trebui sa le spuna in cacat sa numai faca nici un film.Ca filmele sunt clisee.

redmen
22 Apr 2009, 03:11
Alt lucru care se repeta.De cate ori cand cineva impusca pe cineva,ori moare ori traieste.Niciodata nu se intampla altceva.De fiecare daca cand cineva moare,trebuie sa il inmormanteze.De ce nu vor domle sa il lase in pace sa putrezeasca si sa isi vada de viata lor ? Ce cliseu.

illotempore2002
22 Apr 2009, 03:18
hei, de ce te-ai suparat asa?

ai fost irascibil in seara asta. ce sa facem sa iti treaca starea asta? uite, iti trimit un banc pe mp :)

redmen
22 Apr 2009, 03:23
Nu sunt irascibil.Adica sunt dar nu acum.Dar ma enerveaza faza asta cu cliseele.Dupa cum am mai zis filmele/scenariile sunt facute dupa anumite tipare.Asta e si farmecul lor de a fi filme.Acuma hai sa nu ma mai uit la filme doar pentru ca a aparut aceeasi chestie de 2 ori in 2 filme diferite.Sa nu ma mai uit la un film cu actori care i`am vazut si in alte filme.Ca sunt clisee.

P.S. Daca exista doar DO RE MI FA SOL LA SI DO de ce sa vreau sa existe si alte solfegii cand ma pot bucura de acestea ?

L.E. Simpatic bancu`.

Judex
22 Apr 2009, 03:41
Well, nu e neverosimil faptul ca indragostitii se fotografiaza cu Turnul Eiffel. E poate desuet, neplacut pentru unii, pizdoiul ma-sii. Dar e foarte verosimil. Exista indragostiti care se fotografiaza cu Turnul Eiffel.
Pe cand faptul ca toate razboaiele sunt castigate de americani.....................

redmen
22 Apr 2009, 03:53
Exactly.Dar nu trebuie sa fie neaparat indragostiti,desi da e unul dintre locurile preferate din Paris ale indragostitilor.Turnul Eiffel este un simbol,si e normal sa se traga in poze cu el toata lumea de merge la Paris.

P.S. Pe la ora asta imi innebuneste internetu` si am probleme cu postarea mesajelor.Ciudat.

illotempore2002
22 Apr 2009, 04:35
Well, nu e neverosimil faptul ca indragostitii se fotografiaza cu Turnul Eiffel. E poate desuet, neplacut pentru unii, pizdoiul ma-sii. Dar e foarte verosimil. Exista indragostiti care se fotografiaza cu Turnul Eiffel.
Pe cand faptul ca toate razboaiele sunt castigate de americani.....................

exista indragostiti care fac asta, dar nu are logica

e ca si cum te-ai poza cu n aparat extrem de ingenios care fabrica WC-uri - o mare inventie tehnica

bre
22 Apr 2009, 12:50
turnul eiffel e o fieratanie insipida, pe mine nu m-a impresionat deloc. nu e deloc romantic. si pe acolo e plin de negri care insista sa-ti vanda mini turnuri fosforescente made in china,

miercuri
22 Apr 2009, 13:01
Si genti LV si Gucci facute pe vapor. :P

corinka
22 Apr 2009, 13:06
Vanzatori ambulanti nu sunt numai acolo, ci in majoritatea punctelor de atractie turistica si nu numai in Paris.
Turnul Eiffel este simbolul Parisului, chiar daca nu este frumos, ofera o imagine superba asupra orasului, daca urci pana in varf.
Intr-adevar, e un cliseu in multe filme sa se vada turnul prin fereastra, doar nu se vede de peste tot, dar o imagine a turnului este fireasca pentru a sugera mutarea actiunii in Paris, in cazul in care se petrece in mai multe orase. Cand ne concentram atentia pe personajele din Paris, bagam intai o imagine cu turnul, asa cum din San Francisco ar arata Golden Gate.

redmen
22 Apr 2009, 13:20
Sa vezi vanzatorii ambulantii in locul turnului Eiffel e ca si cum ai face sex si te`ai gandi .. vai ce mizerie e in camera asta.

bre
22 Apr 2009, 13:41
mai, mie nu mi-a placut turnul eiffel, care e problema? si eu aveam impresia ca mama ce minune, dar cand am ajuns acolo nu mi s-a parut deloc romantic, plus ca e kitshios luminat noaptea in toate culorile curcubeului.... but hey, it's just me :P :P :P

p.s de-aia e mai bine sa faci sex cu lumina stinsa :d

Chambord
22 Apr 2009, 14:40
turnul eiffel e o fieratanie insipida, pe mine nu m-a impresionat deloc. nu e deloc romantic. si pe acolo e plin de negri care insista sa-ti vanda mini turnuri fosforescente made in china,

da' de coada la care tre' sa stai pana te urci in Turn nu ziceti nik ? in rest e fain totusi, un sarut la ultimul etaj nu-l prea uiti :">

miercuri
22 Apr 2009, 15:02
Eu n-am avut rabdare sa stau la caoda la Turn, nici la Luvru. As fi pierdut juma de zi.

Chambord
22 Apr 2009, 15:07
Eu n-am avut rabdare sa stau la caoda la Turn, nici la Luvru. As fi pierdut juma de zi.

La Luvru nu, si coada de la securitate si la bilete merg repede, chiar vara. La Turn in schimb am stat pe putin o ora parca, chiar seara.

illotempore2002
22 Apr 2009, 15:11

true.
deci nu-s singura care vede problema asa.

Chambord
22 Apr 2009, 15:20

ce bine

illotempore2002
22 Apr 2009, 15:21
adica?

Chambord
22 Apr 2009, 15:24
adica?

e bine ca nu esti singura care vede problema asa :)

illotempore2002
22 Apr 2009, 15:25
era exclus sa fiu singura care vede problema asa.

Chambord
22 Apr 2009, 15:26
era exclus sa fiu singura care vede problema asa.

da. e nashpa sa fii singura care vede o problema intr-un fel.

illotempore2002
22 Apr 2009, 15:27
hai ca aberam. ce-ai patit, cine te-a inveninat si pe tine?

Chambord
22 Apr 2009, 15:29
:P nimeni illo, ma jucam umpic cu tine :) a durut ?

illotempore2002
22 Apr 2009, 15:32
tie ti s-a parut ca a durut?
:)

doar ce m-am trezit, sunt somnoroasa, poate nu am inca simtul umorului trezit

Chambord
22 Apr 2009, 15:34
ahh, ce ma enervezi, in timp ce unii muncesc pt tzara altii ishi fac somnicu la pranz [-(

illotempore2002
22 Apr 2009, 15:37
lucrezi la stat?

rau faci :-*

Chambord
22 Apr 2009, 15:40
nu lucrez dom'le la stat dar programu e program chiar daca termin treaba inainte de termen.

bucura-te tu aku cat mai esti studenta, ca dupa aia ... X_X

miercuri
22 Apr 2009, 15:47

La Luvru nu, si coada de la securitate si la bilete merg repede, chiar vara. La Turn in schimb am stat pe putin o ora parca, chiar seara.
Mie mi-a luat vreun sfert de ora sa parcurg distanta pana la capatul cozii (mers agale, ce-i drept), m-am pozitionat, am stat vreo 5 minute timp in care m-am miscat cam un metru si m-am hotarat sa ma car. Toata curtea era plina ochi de oameni la coada, serpuiti pe mai multe randuri, unii citeau carti in timp ce asteptau.

Chambord
22 Apr 2009, 15:50
Mie mi-a luat vreun sfert de ora sa parcurg distanta pana la capatul cozii (mers agale, ce-i drept), m-am pozitionat, am stat vreo 5 minute timp in care m-am miscat cam un metru si m-am hotarat sa ma car. Toata curtea era plina ochi de oameni la coada, serpuiti pe mai multe randuri, unii citeau carti in timp ce asteptau.

mm, se prea poate sa fie si zile din astea, eu am fost in 2007 vara, dimineata si a mers repejor.

LE: ma duk sa ma kulk si io, ce numa' studenta illo are voie :P

europe_east
22 Apr 2009, 17:04
Sa vezi vanzatorii ambulantii in locul turnului Eiffel e ca si cum ai face sex si te`ai gandi .. vai ce mizerie e in camera asta.

:D

mie-mi place turnul, da bine in peisaj, imi plac si luminile noaptea, im place toata chestia (cu Parisul) pe ansamblu :)

Judex
22 Apr 2009, 17:22
Hai ca si eu m-am trezit un pic mai tarziu ca Illo, am citit ce s-a scris si vad ca s-a ajuns la amintiri pariziene. Io n-am, ca inca n-am ajuns acolo. Dar hai sa vorbim despre un cliseu extrem de amuzant: chestia cu dialogurile in engleza cu accent, sa zicem, francez, pentru a sugera ca cei doi sunt, evident, francezi. Le mai arunca o costumista cate-o basca pe cap si gata! :D

redmen
22 Apr 2009, 18:32
Nici mie nu imi place chestia aia .. cand se prezinta personaje din diferite colturi ale lumii .. dar vorbesc toti engleza .. numai pentru ca asa e filmul.Eventual doar cand injura .. o fac pe limba lor.

Asa .. in legatura cu cliseul cu telefonul :

"Goodfellas" cand Henry este sunat de iubita lui .. il vedem suparat si pleaca repede in goana spunandu`i lu` Jimmy "It`s Karen".Apoi aflam ca ea tocmai fusese bruscata de catre un vecin.Era necesar sa isi spuna aici fiecare "Pa!" sau a facut bine ca a fugit repede sa vada ce s`a intamplat.

"Dirty Harry" un criminal il plimba pe Clint Eastwood prin tot orasul cu o geanta cu bani,dandu`i mereu indicii de la telefoane publice.Dupa ce ii spune urmatoarea locatie inchide telefonul si apoi Eastwood incepe sa alerge sa ajunga la telefon.Oare trebuia sa isi zica unul altuia "Pa ne auzim la celalalt telefon" ?

Exemplele vor continua cand imi voi aduce aminte de alte faze cu convorbiri telefonice in filme.

@europe_east : I Love Paris too.

bre
22 Apr 2009, 18:33

true.

:) aaa..si n-am urcat sus, prea mare coada, in schimb am urcat pe notre dame, si cred ca e cam tot aia (doar coada mai mica). apropo de negri, unde am stat eu, pe langa o gara, erau negri care coceau porumb in niste carucioare ciordite de la carrefour. si bulevardul era plin de magazine (da' nu chanel sau d-astea) de rochii de mireasa expandate si flori de pus in piept si pantofi sclipiciosi de ginerica.

sa nu intelegeti gresit, in paris sunt multe lucruri misto (librarii, muzee, nuferii lui monet - o splendoare) dar nu e nicidecum cel mai romantic oras....in my opinion

redmen
22 Apr 2009, 19:39
Un mic gand .. o mica parere.Atata timp cat esti cu persoana iubita nu conteaza locul unde esti pentru ca momentele care le petreceti impreuna vor ramane amintiri placute indiferent ca esti in Paris,in Venetia,in Praga,sau intr`un oras din Romania.Nu ma astept ca cineva care a fost singur sau nu a fost cu persoana iubita sa zica ca Paris e oras romantic.Ar fi chiar culmea asta.

redmen
22 Apr 2009, 21:09
Un cliseu mi se pare sa afirmi ca esti cinefil,ca iti place sa vezi tot felul de filme,dar sa vii cu replici de genu` : "Mi`am pierdut 2 ore din viata uitandu`ma la filmul asta".Cred ca e la moda expresia asta dar nu o inteleg.Cum ai pierdut 2 ore ? Daca stateai si te plimbai .. daca stateai sa mananci .. daca dormi .. nu trece timpul si implicit il pierzi ?

P.S. Nu e vreo aluzie la useri de aici,am vazut expresia ca e folosita mult pe imdb ... dar a inceput sa fie preluata si de catre altii.

corinka
22 Apr 2009, 21:16
Eu o folosesc uneori, dar nu des.Am pierdut ore pretioase cu In fiecare zi Dumnezeu ne saruta pe gura si cu Orient Expres.

halebardul
23 Apr 2009, 00:59
da' ce ziceti de cliseul care mai apare (ce-i drept rareori) prin filmele americane privind Romania.
ba e o gimnasta, ba e un vampir, ba e un dictator...
:D
si se vorbeste in rusa =))

bre
23 Apr 2009, 06:24
Un mic gand .. o mica parere.Atata timp cat esti cu persoana iubita nu conteaza locul unde esti pentru ca momentele care le petreceti impreuna vor ramane amintiri placute indiferent ca esti in Paris,in Venetia,in Praga,sau intr`un oras din Romania.Nu ma astept ca cineva care a fost singur sau nu a fost cu persoana iubita sa zica ca Paris e oras romantic.Ar fi chiar culmea asta.

ba am fost cu prietenul meu la paris si am ras amandoi ca nu ni s-a parut asa romantic :). mai romantic mi s-a parut pe la noi, nu stiu de ce (sighisoara sau maramuresul). drept e ca la paris am mers special ca sa vad muzee si eram super stresata sa vad cat mai mult, in 6 zile m-am rupt de picioare. asa ca urmatoarea destinatie e praga sau vreun orasel prin bulgaria, fara muzee, numai cu stradute....romantice;)

illotempore2002
28 Apr 2009, 18:22
Praga rulz. e un oras micutz sublim!

si Eiffel suck, nu avem ce sa-i facem!

Chambord
28 Apr 2009, 19:50
Praga rulz. e un oras micutz sublim!

si Eiffel suck, nu avem ce sa-i facem!

Eiffel sucks notin' U silly X( :-* "vai, e simbolul falic" =)) de unde le mai scoateti frate ?

illotempore2002
28 Apr 2009, 19:59
e o gramada de fiare. ca am zis ca are forma penisoidala, era doar un spirit. dar gramada de fiare este, nu ai ce face.

Chambord
28 Apr 2009, 20:05
e o gramada de fiare. ca am zis ca are forma penisoidala, era doar un spirit. dar gramada de fiare este, nu ai ce face.

i had a special feeling on its top :x asa ca nu pot sa-l vad ca o gramada de fiare si cu atat mai mult nu ca o "forma penisoidala" dar, in fine, conteaza porbabil si conjunctura.

scriu la Godard in seara asta, promit, dar mai incolo, acush trebuie sa plec.

bre
29 Apr 2009, 08:27
ok, data viitoare ma urc si eu in turn, special pr chambord, sa vad daca am vreu special feeling :) :) :)

illotempore2002
29 Apr 2009, 10:55

i had a special feeling on its top :x asa ca nu pot sa-l vad ca o gramada de fiare si cu atat mai mult nu ca o "forma penisoidala" dar, in fine, conteaza porbabil si conjunctura.

scriu la Godard in seara asta, promit, dar mai incolo, acush trebuie sa plec.

n-ai scris =((

Chambord
29 Apr 2009, 12:07
n-ai scris =((

ay ay ay ! am uitat. :"> scuze ! #-o a promise is a promise !
cu proxima ocazie cand intru si am umpic mai mult ragaz, i'll do it. ;)

illotempore2002
29 Apr 2009, 16:23
am observat eu....you always break my heart

Floydman
18 Feb 2010, 12:45
care sunt? unde se folosesc bine? unde se folosesc rau? care amuza? care enerveaza? care sunt interesante prin altceva?

pentru inceput doua:

Unul care cred ca e observat de toata lumea: Sarutul Hollywoodian din epoca de aur a marilor studiouri. (aproxiomativ anii 1930-1955)

scena tipica: un el si o ea se saruta cam 30 de secunde cu ochii inchisi si un zambet halucinogenat, balanganindu-si capul usor si circular de la dreapta la stanga nasului "adversarului" si cand cursa se termina , invers, de la stanga la dreapta. partenerii executa miscarea simultan, in sensuri diferite.

Costume tipice: fie el in frac ea in rochie de bal (in filme coloniale sau de societate), fie el in camasa cu patratzele si pandantiv cu snur si cap de taur miniaturizat, ea in camasa cu patrazele - in filmele western)

Unghi de filmare: fie "misogin", camera pusa astfel incat imaginea lui sa o domine pe a ei; fie pentru scena creata pentru actrita principala, unde ea e filmata incat sa i se vada mai mult fatza diafana si tenul perfect, "el" fiind dragutz ,dar cantitate neglijabila.

Un cliseu mai putin observabil dar cred eu, bine profilat.

Intalnirea standard dintre doi eroi "ciumeci sau "macho". (de preferinta generali romani). Se imbratiseaza, rad sau zmabesc prosteste facand niste glume referitoare la o intamplare din trecutul lor, se infig invariabil in doua cupe cu vin aduse de un servitor/sclav, se aseaza si povestesc despre ce barbari au mai taiat, ce tzari au mai cucerit, si ce i-a adus inapoi (e.g. la Roma) .

PS: De regula dupa o asemenea venire, se declanseaza un conflict care mocnea pana la sosirea calatorului. pe principiul "Era Bula/ Vine Bula...si...."

...mai stiti formulele cliseu de inceput de bancuri in copilarie? :)

miercuri
18 Feb 2010, 15:02
Nu stiu exact cum se incadreaza, dar e cliseu. Cand personajul merge pe strada, de obicei toata lumea pe langa care trece merge in directia opusa.

Windom
18 Feb 2010, 15:04
In filmele horror, expresia: "This isn't funny at all" - deja ma zgirie pe creier cind o aud...:-&

Windom
18 Feb 2010, 15:20
No.2: Patura pe care o iau in circa eroii ori de cite ori au trecut printr-o experienta traumatizanta, iar ambulanta e prezenta...

omudindulap
18 Feb 2010, 17:31
Usile care se deschid folosind cartea de credit. Nu am inteles cum anume functioneaza:">

Mercutio
18 Feb 2010, 20:04
http://www.youtube.com/watch?v=ds8Y-_xgZfA

anaemona
18 Feb 2010, 20:36
Mie-mi place cum o spune George :) it's not you it's me rutine

http://www.youtube.com/watch?v=U8TnhNxKNlU

Gospin
18 Feb 2010, 23:15
Langa fereastra unui adolescent va exista intotdeauna un burlan pe care acesta va putea cobori noaptea sau cand este urmarit.

Mercutio
19 Feb 2010, 18:09
http://www.youtube.com/watch?v=Sqz5dbs5zmo

Floydman
06 Apr 2010, 18:27
dar ce parere aveti de cliseele tip "poante/replici spirituale rasuflate a la Hollywood". Spre exemplu cele care abunda in filme de desene animate sau de actiune. desigur, textul e diferit dar nu stiu daca ati observat tipul de poanta/umor este aproape mereu acelasi.

vave
06 Apr 2010, 18:28
Nu înţeleg la care te referi.

Floydman
06 Apr 2010, 18:30
poantele/ situatiile comice/modul in care se construiesc jocurile de replici/cuvinte din filmele Disney spre exemplu. seamana izbitor unele din anumite filme cu altele din alte filme. nu as putea sa dau acum un exemplu, dar cand o sa dau de ele o sa le notez. nu e foarte greu sa iti dai seama, trebuie doar sa vezi filmele si sa compari atent.

ce e nasol la ele e ca iti creeaza senzatia de deja vu..."ah, o alta glumitza Disney", sau "ah..o alta replica a la Bruce Willis in Greu de ucis"

copila_satanista
07 Apr 2010, 12:26
Replica cu "The other left/right" desi comica am vazut-o de prea multe ori folosita de parca descoperisera america ;)).
Ca tip de umor ....sunt mega-satula de situatiile trase de par la extrem in care un personaj pateste tot felul de chestii, coincidente care de care mai alambicate si imposibile in realitate ... foarte rar le mai ies in asa fel incat sa ma amuze.
In filmele de suspans / horror etc ... coloana sonora care este intensificata exagerat pentru ca anunta o faza mai importanta... mi se pare mai interesant sa produci reactii si prin alte metode. Filmele care abunda in asa ceva au de la mine din prima un minus.

copila_satanista
07 Apr 2010, 12:31
Usile care se deschid folosind cartea de credit. Nu am inteles cum anume functioneaza:">

cu cardul de credit nu se deschid decat usi de banci uneori, dar sunt usi (inclusiv la mine la munca spre ex) care se deschid cu carduri (doar ca nu de credit :)) )

redmen
07 Apr 2010, 15:15
Cineva sa uneasca acest topic cu cel deja existent :

http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95401&page=3

redmen
14 Apr 2010, 15:05
Toti planificatorii de nunti sunt homosexuali.Nu am inteles`o niciodata pe asta.

copila_satanista
14 Apr 2010, 15:06
Probabil pentru ca se presupune ca numai un homosexual ar putea sa aiba gusturile necesare si dorinta pentru a face asa ceva

redmen
14 Apr 2010, 15:07
Stiu ca asa se presupune,dar mi se pare o mare porcarie.

Federico
14 Apr 2010, 15:29
- discuttiile face to face dintre doua personaje filmate plan - contraplan, cadrul muscand din umarul unuia.
- cand se trezesc dintr-un cosmar printr-o ridicare brusca si violenta a trunchiului la 90 de grade fata de pat.

(Astea ajung sa imi fac cateodata rau fizic, daca sunt mai prost dispus.)

Windom
14 Apr 2010, 15:41
- discuttiile face to face dintre doua personaje filmate plan - contraplan, cadrul muscand din umarul unuia.
Nu sint sigur, dar cred ca asta e una dintre regulile filmarii unui dialog.

Judex
14 Apr 2010, 15:59
Da, planul-contraplan cu amorsa nu-i deloc un cliseu. Federico face aici ca o cunostinta care are un fix: nu-i plac strazile cu linii de tramvai. :))

Federico
14 Apr 2010, 18:36
Hold your horses a little, ca intr-un fel ne raportam la cliseele din realitate in fata carora ne resemnam din pragmatism, si in altul la cele din arta ce tin de creativitate.
Si regulile nu sunt si ele clisee in sine? Care deranjeaza cu cat sunt mai particulare? Atat de particulare ca in cazul de fata? Oricum ar fi, eu nu prea-i agreez pe "regulatorii" artei care o penetreza atat de adanc. Dupa mine e restrictiv si dictonul de tip " se ia o bucata de piatra, se ia o dalta, se ciopleste dupa gust" . :))
Regula, ne-regula, pe mine, unul, ma plictiseste filmarea unui dialog care se rezuma numai la acest "cliseu" .( si atunci m-am referit strict la cele care contin efectiv doar o muscatura din umar si sunt trase de la o anumita distanta standard; cele in care apare spatele intreg al interlocutorului se exclud). Ma enerveaza si pentru numarul mare de taieturi pe care il implica. Whatever... is just me.

Windom
14 Apr 2010, 18:46
Cu toate acestea exista anumite reguli pe care daca nu le respecti totul se transforma in haos, oricit de rebel ai fi. In cazul dialogului, de exemplu, exista acea "regula de 180 de grade" (nu stiu daca asta-i numele exact, poate ma ajuta Judex). Adica, atunci cind filmezi o conversatie intre 2 persoane, nu trebuie sa treci de o anumita linie imaginara calculata in functie de cimpul vizual, pentru ca altfel, va iesi totul anapoda. Asadar, libertatea si imaginatia proprie sint foarte importante, exista insa un schelet de reguli pe care artistul isi construieste apoi propriul edificiu (mai mult sau mai putin ortodox).

vave
14 Apr 2010, 19:29
Windom te referi la săritura peste axă, ce e de evitat? :-?

costyn162
14 Apr 2010, 19:40
Prietenii neasteptate
Contrariile se atrag, acest lucru avand rolul de a introduce umorul in film. Doua personaje total diferite sunt aduse impreuna de circumstante ce nu pot fi controlate si treptat sunt legati de o prietenie deosebita, asta bineinteles dupa o perioada de dispret reciproc.

Windom
14 Apr 2010, 19:43
Windom te referi la săritura peste axă, ce e de evitat? :-?
Ye, cred ca la aia ma refer. Nu-s sigur, a trecut ceva timp de cind m-am documentat in legatura cu chestiile astea (in scurta mea existenta de filmmaker wannabe) si bunu nu mai are tinerea de minte pe care o avea odata.:">

Judex
15 Apr 2010, 02:43
Da, e vorba de axul optic, pe care n-ai voie sa-l sari ca-i futi ochii-n cap spectatorului. :D

Federico
15 Apr 2010, 14:17
Da, reguli, reguli...
Amintesc numai doi titani care nu credau - la modul ideal - in ele: Tarkovski si Brancusi.
Apropo de clisee: "regulile sun facute pentru a fi incalcate" . Chiar cred asta... numai sa o faci in mod creator. Intai ti le asumi si apoi le transcenzi.

On: Nu mai vreau sa vad protagonisti impuscati in umar sau picior . :-&

Judex
15 Apr 2010, 14:35
Invata tu mai intai regulile alea, aplicandu-le corect, abia apoi incalca-le, in mod constient si just. ;)

Federico
15 Apr 2010, 19:51
- Close-up - ul pe strangeri de maini, sau pe mana si manerul unei usi care se deschide/inchide e luat tot din manuale? Ca si asta mi-a ajuns pana-n gat.

- Cocluzia unei secvente mai grele sau a unui lant de secvente, care apare pe prima pagina a unui ziar proaspat iesit de pe banda tipografiei, intr-un cadru artificial (aproape ca in PowerPoint).

Judex
16 Apr 2010, 01:08
Strangerea de maini sau mana pe clanta de care vorbesti se numeste detaliu, prescurtat PD.
"Lantul de secvente' se numeste suita de montaj.

Repet: invata mai intai ce si cum! ;)

vave
16 Apr 2010, 12:30
Pe mine mă enervează că bărbaţii trec prin focuri, săbii, acizi şi alte modalităţi de tortură ca nişte adevăraţi eroi, fără să crântească, dar dacă au o mică tăietură şi îi pansează o gagică strâng din dinţi de nu e adevărat.

SoX
16 Apr 2010, 12:42
Saruturile din finalul filmelor. :-&

vave
16 Apr 2010, 12:56
Mă mai enervează faptul că orice armă, avion, elicopter, bombă atomică... pot fi folosite de orice gagică fără instrucţiuni pentru că.. dă bine pe ecran. :-/

Ah şi găsisem astea despre filmele horror, cică:
http://www.dreadcentral.com/story/51-worst-horror-movie-cliches

Federico
16 Apr 2010, 13:02
Saruturile din finalul filmelor. :-&

Cu un zoom out preluuuung al camerei (daca sunt in aer liber). Da, sunt adorabile. :))

- Sangele din coltul gurii care apare la aproape orice muribund impuscat (fie si in degetul mare de la piciorul stang).

vave
16 Apr 2010, 17:51
Dacă cineva e la maşină şi află că trebuie să meargă altundeva, mereu acel "altundeva" va fi în direcţia opusă, deci trebuie să bage o întoarcere cu frâna de mână... sau pe acolo.

redmen
28 Jun 2010, 16:12
Chestii pe care le inveti din filme

In timpul oricarei anchete a politiei, va fi necesara cel putin o vizita la clubul de strip-tease.

Majoritatea cainilor sunt nemuritori.

Toate paturile au cearsafuri speciale in forma de L care ajung pana la umerii femeii, dar numai pana la mijlocul barbatului de langa ea.

Oricine poate pilota usor un avion la aterizare, cu conditia sa fie dirijat din turnul de control.

Odata aplicat, rujul nu se ia niciodata – nici macar la scufundari in costum de scafandru.

Sistemul de tevi de ventilatie a unei cladiri este ascunzatoarea perfecta. Nimeni nu se va gandi sa te caute vreodata acolo si poti ajunge in oricare alta parte a cladirii fara dificultate.

Daca iti reincarci arma, intotdeauna ai mai multa munitie decat trebuie – chiar daca nu aveai pana atunci deloc.

Daca vrei sa te dai drept ofiter german, nu va fi nevoie sa ai accent german.Poti nici macar sa nu vorbesti germana.

Turnul Eiffel se vede de la orice geam din Paris.

Un barbat nu va da nici un semn de durere cand ia cea mai grea bataie, dar va scanci cand o femeie ii va ingriji ranile.

Daca se vede undeva un geam urias, cu siguranta cineva va zbura in curand prin el.

Cand platesti un taxi, nu e nevoie sa te uiti la portofel cand scoti banii, ci ajunge sa scoti bani la intamplare. Va fi cu siguranta suma exacta.

redmen
28 Jun 2010, 16:13
Chestii pe care nu le-ai stii daca nu te-ai uita la filme

E mereu posibil sa parchezi masina direct in fata cladirii unde vrei sa intri.

Un detectiv poate rezolva o crima de-abia dupa ce e suspendat din functie.

Daca te apuci sa dansezi pe strada, toti cei peste care dai stiu si ei toti pasii de dans.

Majoritatea laptopurilor sunt destul de puternice ca sa poata contracara sistemul de comunicatii al oricarei civilizatii invadatoare extraterestre.

Nu conteaza daca esti in inferioritate intr-o lupta de arte martiale – toti adversarii tai vor dansa intr-un fel amenintator in jurul tau, fiecare asteptand cu rabdare sa fie atacat pana cand l-ai batut pe cel dinainte.

Daca cineva e lovit si isi pierde cunostinta, niciodata nu va suferi o contuzie sau vreo leziune grava.

Nimeni implicat intr-o urmarire cu masini, jaf, explozie, eruptie vulcanica sau invazie extraterestra nu va intra in stare de soc.

Sectiile de politie dau ofiterilor teste de personalitate ca sa fie siguri ca li se da un partener care este exact opusul.

Cand sunt singuri, toti strainii vorbesc englezeste intre ei.

Intotdeauna poti gasi o drujba daca ai nevoie.

Orice usa incuiata poate fi deschisa fie cu o carte de credit, fie cu o agrafa, cu exceptia cazului cand e usa unei case in flacari in care e un copil incuiat inauntru.

Un gard electric, suficient de puternic sa omoare un dinozaur, nu va face nici un rau unui copil de 8 ani.

Stirile TV care contin o veste despre ceva foarte important sunt difuzate exact in momentul cand deschizi televizorul.

danonino
29 Jun 2010, 13:25
In 5 pagini nu s-a mentionat cel mai evident si periculos cliseu:

Fata super-buna, megafutabila, cunoscuta de toti si cu tzatze mari se indragosteste in final de un pampalau, de un ratat, un nimeni, care se tine dupa ea ca un catel castrat. Initial doar el era atras de ea, pentru ca mai apoi, ea dupa ce s-a certat cu un baiat (mai) adevarat, sa se duca fix in bratele eunucul virgin ce-i sopteste, ceea ce a invatat papagal, "Utilizari ale integralelor improprii".

Alt cliseu, la fel de cretin, este ala in care barbatul trebuie sa isi ceara scuze femeii pentru ca e barbat.
ex. el vorbeste cu o duduie, il vede prietena si se supara. Suparata, cum e ea, pleaca de acasa. El are remuscari interioare groaznice din cauza faptului ca a vorbit cu o duduie. Disperat si patetic, tipu' o cauta pe prietena, o gaseste, ii da un inel, isi cere iertare, se pune in genunchi, ii suge tocul, se postituteaza cu poponari, isi introduce un tampon in fund etc. Orice e penibil, nemasculin si lipsit de demnitate el face pentru fata aia,

P.S. La a doua chestie am exagerat un pic, dar ideea e aceasi

marius93
29 Jun 2010, 14:22
Cliseu in filmele horror: Tinerii care fac sex vor muri primii. :)

jansic
29 Jun 2010, 19:06
sau la cea mai mica cearta, EA pleaca de acasa la mama sau la prietena ei, cu tot cu copii

am observat ca apar foarte des steagul amarican, o reclama sau o sticla de coca-cola, mcdonalds

si, daca in rolul principal este o tipa, ea are intotdeauna o prietena ciudata...

jansic
29 Jun 2010, 19:07
a, si daca patru sau mai mult de patru (eventual cupluri) pleaca intr-o excursie, clar vor muri!

Chambord
30 Jun 2010, 09:35
a, si daca patru sau mai mult de patru (eventual cupluri) pleaca intr-o excursie, clar vor muri!

Asta chiar mi s-a intamplat mie. Am fost singurul supravietuitor al grupului. Acuma nu stiu daca faptul ca drujba era la mine iar ceilalti nu fugeau suficient de tare a contat.

Windom
30 Jun 2010, 09:42
Asadar, ati tinut pina la urma forumeetingul ala cu drujba si nu m-ati invitat?X(

Chambord
30 Jun 2010, 10:21
A fost doar un forumeeting foarte restrans la care am participat eu plus cativa forumisti care, din pacate, couldn't make it out of that trip (ca sa zic asa). Dar imi amintesc ultimele lor cuvinte ("Chambord please NOOOOOOOOOOOOOO" :-O :-S ) inainte de a fi hacuiti de un individ care nu a fost prins nici pana in ziua de azi (din pacate n-am reusit sa-i vad fata pt a-l identifica ulterior la politie, purta si o masca de sudor, deci iti dai seama ca nu aveam cum sa-l dibuiesc :-? )

Windom
30 Jun 2010, 11:04
Ca tot sintem la clisee, nu cumva ti-a scapat tipa cea mai simpatica din grup, aia cu cele mai beton tzitze? Ne intoarcem sa vedem?B-)

copila_satanista
30 Jun 2010, 11:06
Care? io?? Pai vb aia, sunt aia buna (in ambele sensuri) deci in final va omor pe amandoi >:) si ma aleg si cu vreun flacau focos B-)
Ha! V-am zis-o :p

Chambord
01 Jul 2010, 09:44
Da. Mi-a scapat. Sunt si io om ce sa-i faci. Tocmai la ultima imi cazuse masca de sudor si mi-a fost atrasa privirea de balcoane @-) nu ma mai concentram bine si nu mai tinteam deloc k lumea cu drujba aia, fir-ar sa fie. :( Ai avut noroc tu copkila tu ! Din pacate pentru ele illo, corinka, im.kino, etc n-au avut aceeasi bafta. N-ati mai auzit de ele cam de atunci, nu ? :-?

copila_satanista
01 Jul 2010, 09:48
:)) sa stii k la ele ma gandeam. deci tu erai vinovatu' :-w

Chambord
01 Jul 2010, 09:51
Nu recunosc decat in fata Marii Adunari Nationale :|

Windom
01 Jul 2010, 09:55
Nici de vave nu prea ati mai auzit de cind s-a aventurat prin padurile reghinene, este?>:)

Chambord
01 Jul 2010, 09:59
Da. N-a vrut sa vina cu noi. Zicea ca trebuie sa-ti faca tie o vizita :-?

Neuptolem
01 Jul 2010, 10:15
imi amintesc ultimele lor cuvinte ("Chambord please NOOOOOOOOOOOOOO" ) inainte de a fi hacuiti de un individ care nu a fost prins nici pana in ziua de azi

Din pacate pentru ele illo, corinka, im.kino, etc n-au avut aceeasi bafta. N-ati mai auzit de ele cam de atunci, nu ?
Chambord, esti arestat!
Ai dreptul la un avocat, orice spui acum poate fi folosit impotriva ta!
Stefane, l-am prins!

Chambord
02 Jul 2010, 09:17
Nu. Nu m-ati prins. Daca ati fi facut-o, ati fi fost deja morti. Dar traiti ... deocamdata cel putin.

keepwalking
02 Jul 2010, 09:19
insusi acest dialog este un cliseu :P

Chambord
02 Jul 2010, 09:27
Si faptul ca lui keepwalking i s-a facut de o drujba in freza e un cliseu. Cand facem urmatorul forumeeting in padure ? :D

Windom
02 Jul 2010, 09:49
The chainsaw it's not that reliable dude. An axe or somethin' more old fashioned. Eu sint pentru survival-forumeeting, cu conditia sa aleg in prealabil 2-3 forumisti care trebuie neaparat sa participe... Care-s gajicile cu tzitze mari la noi pe forum, btw?:-?

copila_satanista
02 Jul 2010, 09:51
eu doar am glumit ;)

Windom
02 Jul 2010, 09:53
Uite cum da inapoi...>:)

Chambord
02 Jul 2010, 10:00
Da. Trebuie organizata o preselectie riguroasa. Toate forumistele sunt rugate sa posteze cel putin o poza relevanta dpdv al calitatilor necesare (mentionate mai sus) pt participarea la forumeeting. Cred ca pe FreakDoll o putem inscrie deja ca premiu pentru "showing the right attitude" (un exemplu laudabil pt toate forumistele). :P Dar are totusi un minus pt ca si-a schimbat poza la profil. Drept penalizare va trebui sa alege prin padure desculta.

Floydman
02 Jul 2010, 10:45
caftelile lungi (karate sau altceva) din filme mai mult sau mai putin asiatico-americane in care vezi doi eroi carandusi lovituri care date in mod real si corect, ar incheia lupta pe loc.

si modul cum dupa ce au spart 40 de vitrine cu spinarea tot se ridica si reiau lupta pana cand decide regizorul.

bremen1980
02 Jul 2010, 10:58
caftelile lungi (karate sau altceva) din filme mai mult sau mai putin asiatico-americane in care vezi doi eroi carandusi lovituri care date in mod real si corect, ar incheia lupta pe loc.

si modul cum dupa ce au spart 40 de vitrine cu spinarea tot se ridica si reiau lupta pana cand decide regizorul.

La asemenea faze Jackie Chan este tatic.

rvn
02 Jul 2010, 11:34
floyd, daca ai venit cu chestia asta aici, inseamna ca te-ai incumetat sa pierzi clipe pretioase din viata ta vizionand un astfel de film.
sincer, ce ai fost curios sa vezi? te interesa tehnica de lupta? ai cumva un hobby nou?

Neuptolem
02 Jul 2010, 13:29
Eu vin cu o mitraliera M-203 si stau ascuns printre arbusti. Cum vad sani mari ori drujbe, declansez masinaria. :)

rvn
02 Jul 2010, 14:26
Eu vin cu o mitraliera M-203 si stau ascuns printre arbusti. Cum vad sani mari ori drujbe, declansez masinaria. :)

vezi sa nu faci declansarea invers. nu de alta, dar nu e cazul sa experimentezi pe viu pentru thrillerul ala. te poate costa viata, mai.

Neuptolem
03 Jul 2010, 12:23
vezi sa nu faci declansarea invers.
Vezi sa nu calci stramb. Poti face entorsa.

rvn
03 Jul 2010, 12:35
n-am de ce sa calc stramb. nu umblu ca bezmetica prin padure. ce, aici suntem in Twin Peacks?

Federico
03 Jul 2010, 13:55
Scuze pt on-topic, mi-am amintit unul teribil: intr-o discutie, o persoana care tocmai se pregateste sa dea peste cap un pahar sau sa ingurgiteze ceva, aude ceva surpinzator si deranjant, si se ineaca cu dumicatul sau scuipa bautura. In comedii de obicei, extrem de des intalnit.

Floydman
06 Jul 2010, 14:54
sau duelurile cu diverse spade si sabii in care principala preocupare a actorilor e sa toceasca lama lor de lama adversarului timp de cateva minute (pana se plictiseste regizorul) si nu sa isi doboare oponentul. din ce au explicat unii specialisti, spadele/sabiile cu lame bune costau o mica avere in evul mediu iar combatantii cautau sa dea si sa primeasca cat mai putine lovituri arma pe arma si firesc, sa incheie cat mai rapid lupta. pe langa asta, contactele puternice si repetate intre arme puteau lasa combatantii aproape oricand cu un ciot in loc de arma in mana, ceea ce evident putea insemna moarte sigura.

in luptele cu sabii de samurai (scurte si lungi) contactele erau si mai putine ca in scrima europeana. am impresia ca acolo sabia era privita ca ceva foarte personal de posesorul ei (destinul samuraiului era vazut ca fiind legat de armele sale, un fel de alianta a razboinicului cu propria arma) iar japonezilor nu prea le placea sa-si toceasca sabiile cu sabiile adversarilor.

din ce stiu eu confruntarile cu sabii japoneze durau maxim cateva secunde...doua trei atacuri, parade si riposte, in cel mai bun caz. de multe ori nici atat. pt dueluri realiste ca timp redate in cinema vedeti "cei sapte samurai".

Judex
06 Jul 2010, 15:28
Sau secventa asta:
http://www.youtube.com/watch?v=4DzcOCyHDqc
>:)

Mercutio
29 Jul 2010, 22:43
Unul care apare cu o frecventa de prost gust in filmele americane: anume cand personajul principal are un copil, mereu uita/intarzie/nu reuseste sa ajunga la serbarea/meciul de baschet/sau alta activitate a respectivului copil.

danonino
08 Aug 2010, 08:30
Cand se rezolva o problema, o situatie, orice, este datorita lui Dumnezeu.

In majoritatea filmelor.
Femeia este fidela, iar barbatul este un porc nesimtit care inseala.

spriamarierose18
10 Aug 2010, 11:26
Sau secventa asta:
http://www.youtube.com/watch?v=4DzcOCyHDqc
>:)
Asta chiar n-a fost cliseu. Scena trebuia sa fie altfel, dar lui Harrison Ford ii mergea burta si vroia la toaleta. Era asa grabit ca a incheiat filmarea asa. Lui Spielberg i-a placut si asa a ramas. Am vazut-o reluata insa in alt film, o parodie parca.

Ma enerveaza ca intotdeauna cand eroina face dus sigur ii intra in casa raufacatorii. A devenit chiar obsesie, fac dus dupa ce inchid usa cu toate sigurantele puse...desi toata ziua sta deschisa.

Ma enerveaza regizorii (barbati) care isi inchipuie ca femeile se excita intotdeauna cand fac dus... aproape toate par sa se masturbeze cu apa calduta ce le mangaie balcoanele... Dragi regizori si scenaristi, la dus TOATE femeile se spala pur si simplu,;)

Ma enerveaza si faptul ca dusul are para sus si e extrem de ineficient.

Ma enerveaza praful abundent ce se imprastie chiar din cele mai impecabile costume, in timpul luptelor martiale.

Consider cliseu si sunetul sarutului din filmele americane sau europene :-& :-& de parca imaginea in care cai doi se devoreaza ca apucatii n-ar fi suficienta.X(

RavenScar
18 Aug 2010, 03:09
Casa/depozitul intotdeauna va exploda dupa ce personajele au iesit si sunt safe.

Raufacatorul niciodata nu mai are gloante la sfarsitul filmului.

Personajul principal niciodata nu vrea sa se bata, dar ajunge sa bage in spital un bar intreg plin de oameni.

Daca sotia personajului principal moare la inceputul filmului, el uita foarte repede de ea and starts fucking everything that moves.

copila_satanista
10 Sep 2010, 11:42
E una bucata ras de copil pe care o au toti sunetistii in bazele de date si e incredibil de des folosita (am auzit-o si remarcat-o prima oara pe un site, apoi in filme ... pana si la radio )

spriamarierose18
10 Sep 2010, 14:04
Cand se rezolva o problema, o situatie, orice, este datorita lui Dumnezeu.

In majoritatea filmelor.
Femeia este fidela, iar barbatul este un porc nesimtit care inseala.
De regula in acele filme nevasta ori e stearsa, nasoala, isterica sau lovita de nebunie, astfel incat tu ca spectator sa iti doresti ca 'porcul' sa o insele cu eroina superba ce se invarte in peisaj. E iarasi un cliseu, de fapt o porcarie indusa in subconstientul spectatorului. >:) Si Doamne fereste, in general, ca eroul principal, sexi si viril, sa fie casatorit de la inceputul filmului...Ce farmec mai are un Brad Pitt insurat si cu o liota de copii, cand eroina principala e Megan Fox. Cu siguranta spectatorii >:) >:) >:) vor astepta cu nerabdare o caramida sa cada din cer in capul.....lui Megan ? :-? NUUUUU, a sotiei bineinteles :)) :)) :))

ice_eyes
12 Sep 2010, 13:59
in filmele americane, femeia e bagata la inaintare :))

ice_eyes
12 Sep 2010, 17:51
Unul care apare cu o frecventa de prost gust in filmele americane: anume cand personajul principal are un copil, mereu uita/intarzie/nu reuseste sa ajunga la serbarea/meciul de baschet/sau alta activitate a respectivului copil.

so true!!!

ice_eyes
12 Sep 2010, 17:55

=))

alexir16
14 Sep 2010, 15:57
În filmele horror americane:
-personajul ce urmează să fie făcut felii se duce tot timpul în direcţia din care se aude ceva.
-fata işi pierde pantoful.
-personajul negativ este lovit cu tot ce prinzi şi tot nu moare. Ba şi atunci cand se presupune ca e mort...defapt n-a murit.
-când are probleme nu da de politie, iar dacă da de ea...e şi ea implicată cu cei răi.
-toate uşile scârţâie.
-când are nevoie de lumina...nu mai e.
-toată lumea ştie să folosească un pistol sau orice altă armă.
-personajele principale, când işi dau seama de pericol devin deodată mari supravieţuitori.
-personajul negativ e mereu înfrânt.
-când are nevoie de un telefon, îl pierzi.
-fuge individul de nu mai poate...şi abia dacă a transpirat puţin.
-tot timpul când o ia la fugă individul se împiedică.
-un geam e mereu deschis.
şi multe multe altele.

alexaa
14 Sep 2010, 16:38
un film cu multe clisee este slumdog millionaire......

Domolul
03 Oct 2010, 13:29
Consider cliseu si sunetul sarutului din filmele americane sau europene :-& :-& de parca imaginea in care cai doi se devoreaza ca apucatii n-ar fi suficienta.X(

Asta cred ca este din cauza sunetului - nu stiu care-o fi termenul- direct, nu mai face nimeni postsincron ca la noi, au microfoanele alea mari si probabil ca scopul este sa redea sunetul respiratiei celor 2

andreyuzzu
09 Jan 2011, 03:04
In majoritatea filmelor cu extraterestrii acestia sunt verzi , urati si rai .

Cand se bat 2 , unul din ei e mai slab si cade doborat , celalalt daca ii mai da un pumn il lasa lat , pana sa ii dea decisiva, cel doborat isi revine ca prin minune si castiga bataia .

klaudya_e
10 Jan 2011, 10:51
cand intr-un cuplu apar probleme si cei doi incep sa se certe tot mai des Ea se enerveaza la un moment dat si ii arunca pe geam lucrurile si .. cearta continua: ea tipand de la balcon, el tipand din strada:)

rvn
11 Jan 2011, 22:52
el, cu cateva pahare la bord, ofticat si sictirit , ii spune:
"cara-te naibii de aici!"

safi
22 Jan 2011, 23:56
Hola!
eroul are un glock cu 15 cartuse, raufacatorii sunt inarmati pana-n dinti cu mitraliere ce elibereaza 100 de gloante pe minut.... da` eroul nostru nu este atins (eventual intr-o moneda dintr-un buzunar sau eu mai stiu ce medalion) ca asa are un noroc de toate gloantele alea se lovesc numai de pereti, tevi, scari, geamuri, usi ...decoruri...etc, numai de el nu. Daca e lovit, e lovit numai in picior, mana sau daca e filmul un pic mai bun in ficat... dar nu moare...nuuuuu :-O , traiesteee! ;)
Sau cand eroii sunt urmariti. Toti se impiedica si cad... da chiar toti! Cum dracu` or cadea toti asa, nu stiu. Eu stiu ca daca iti este frica fugi de mama focului si ti se zbarlesc simturile foarte mult, dar astia nuuuu, toti isi rup gatu` prin crengi, gropi, (si toate apar si acolo unde nu sunt) etc...
In fine, uneori poate nu le observ, dar cateodata prea intrec masura!!! Besitos!:-*

alextreme93
09 Apr 2011, 17:26
Am observat urmatorul cliseu in Boogie Nights,The Hangover si intr-un episod din House M.D.
Un personaj asculta o melodie singur,in clipa urmatoare intra mai multi indivizi in incaperea respectivului,iar personajul care asc.piesa(piesa ajungand la solo-ul de tobe),spune " I like/love this part" si incepe sa imite un tobosar.

http://www.youtube.com/watch?v=4TbnXqhHJkk

http://www.youtube.com/watch?v=H9pZpcxodf4&feature=related (2:00)

http://www.youtube.com/watch?v=e5pwLzSBdBc&feature=related

Mellia
17 Apr 2011, 14:32
Scenele de sex par atat de romantice, perfecte si senzationale incat devin ireale. Iar femeile in general par sa aiba lenjeria intima pe ele imediat dupa, ca prin minune, de parca ar fi purtat-o tot timpul.. Sau a doua zi, cand se ridica sa mearga undeva, trag tot cearsaful dupa ele. Si desigur, arata superb, machiate, cu parul aranjat, desi abia s-au trezit.

Asta ma enerveaza cel mai mult. Plus prietenul gay pe care-l are orice fata atunci cand e singura si vrea sa gaseasca pe cineva, care e mereu acolo si o sfatuieste.

jansic
17 Apr 2011, 16:01
Nu stiu daca a fost mentionat acest cliseu; am observat in filmele de actiune ca personajele principale, incercand sa scape dintr-un incendiu/cutremur/etc, se afla tot timpul pe muchie de cutit, in spatele lor se prabuseste/se inunda/ia foc ceva. Sunt previzibile cap-coada iar acum le consider efectiv o pierdere de timp. A, da, si majoritatea sunt productii sau remake-uri SUA.

danonino
23 Apr 2011, 14:45
Watch The Rock . Cliseu peste cliseu, dar e bestial filmul, actiune pura.

defav
26 Apr 2011, 18:47
In 007 nu stiu care,cu Pierce Brosnan , indiferent unde are loc actiunea , chiar si in submarinul ala inundat, Denise Richards trebuie sa fie in tinuta sport, sexy , aranjata "corespunzator'" .
Si Sophie Marceau la fel , se loveste de toti peretii si toate hrubele, dar rochia si parul sint perfecte .
Asta e un leitmotiv la Hollywood

rvn
31 May 2011, 12:29
dimineata,cand ea,cu ochii lipiti de somn,cu parul valvoi in cap,abia reuseste sa se descurce in fata draciilor facute de plozii pe care trebuie sa-i hraneasca si sa-i convinga sa plece la scoala,iar el,relaxat,imbracat la patru ace,coboara grabit de la etaj spre parterul unde se afla bucataria,infuleca din mers o gogoasa si bea o gura de cafea,iese pe usa si-n timp ce parcurge drumul spre masina parcata in fata casei, se si gandeste cum sa-si faca timp si pentru amanta,printre nenumaratele sedinte si intalniri de afaceri din agenda zilnica.

danonino
31 May 2011, 17:21
The vampire falls in love, always.

Thrac
01 Jun 2011, 10:14
Personajul care e pe moarte are mereu ceva important de spus.
In America toate masinile sunt deschise.
In Anglia e ceata.
In filmele cu adolescenti toti fumeaza iarba.
Personajele care se pensioneaza vor sa-si cumpere o barca.
Nimeni nu sta in locul in care i sa spus sa stea.
Soldatii care au poze cu iubitele mor.
Femeile se epilau inca din epoca de piatra.

rvn
01 Jun 2011, 10:26
asta chiar e tare!
mai mult,la unele am observat ca aveau chiar si silicoane!nu mai zic de parul blond platinat!

Lady_Skar
01 Jun 2011, 10:29
The vampire falls in love, always.

Not always.

30 days of night
Daybreakers
Suck
Si mai nou in Fright Night NU cred ca o sa se indragosteasca Colin Farrell de cineva.

Daca e film romantic normal ca the fucking vampire falls in love. Dar nu este inerent pussy whipped doar pentru ca e vampir.

TheRainInSpain
01 Jun 2011, 15:10
asta chiar e tare!
mai mult,la unele am observat ca aveau chiar si silicoane!nu mai zic de parul blond platinat!
Sa-nteleg c-ai boala pe Raquel? B-)

chuckyfan
01 Jun 2011, 15:45
In filmele horror:

Intotdeauna cand un cuplu merge la o cabana / casa mai retrasa si vor sa se f..a cineva ii intrerupe.

Intotdeauna blona "buna" sau ala de culoare mor primii.

In productiile Troma ( google it ) e folosita aceeasi scena dintr-un film si in altele 10 ( explozii de masini etc )

rvn
01 Jun 2011, 16:23
asta chiar e tare!
Sa-nteleg c-ai boala pe Raquel? B-)
welchioasa era super tare in tinerete si chiar si acum arata bine,cred...
http://www.cinemagia.ro/filme/one-million-years-bc-aventuri-in-preistorie-10312/
despre asta vorbesti, nu?
e invadata piata de falsuri.nu ne mai miram ca in orice film a carui actiune se petrece in epoca de piatra, a bronzului, a fierului sau in antichitate, eroii isi etaleaza cu mandrie imbunatatirile fizice aduse caroseriei,platite cu bani grei chirurgilor plasticieni din Beverly Hills.

TheRainInSpain
01 Jun 2011, 16:33
Si ce-ai vrea, sa-i plateasca la fiscul romanesc? :))

rvn
01 Jun 2011, 16:36
Si ce-ai vrea, sa-i plateasca la fiscul romanesc? :))
obligatoriu,daca exista si pfa-uri romanesti care se etaleaza pe la studiourile hollywoodiene.

gata cu off-ul,spaniolule!
mai bine baga un cliseu.

TheRainInSpain
01 Jun 2011, 16:44
Cliseu cretin al spectatorilor - cartea e mai buna decat filmul.

dragonfly_drk
01 Jun 2011, 18:52
in majoritatea timpului cartea e mai buna decat filmul pentru ca noi ne imaginam o chestie cand citim o carte iar cand vedem filmul, constatam ca nu corespunde cu imaginatia noastra. si in plus, majoritatea filmelor nu se iau dupa carti si scot pasaje chiar importante din carte sau baga in plus scene care nu au nicio relevanta.

TheRainInSpain
01 Jun 2011, 19:05
Dragon, cred ca te-ai obisnuit deja, eu raspund prin bancuri:
Doua vaci rumegau pelicula prin Buftea.
- Ei, cum iti place filmul?
- Hmm, e mai buna cartea.

rvn
01 Jun 2011, 20:16
ha ha ha..
vezi ca asta e DOCTOR DE MASELE!
p.s.ai cam ramas in urma cu news-urile de pe forum.

TheRainInSpain
01 Jun 2011, 20:37
Dl. Cinematic e indeajuns de fraier incat sa se bage-n seama cu rvn, dar indeajuns de echilibrat incat sa-i dea papucii..

@Dl. Cinematic
Nu sunt "doctor de masele"[editat de moderator]. In plus, iubesc cartile, doar ca-i urasc pe papagalii care urasc filmele facute dupa carti.

TheRainInSpain
01 Jun 2011, 20:58
No prob. ;)

rvn
01 Jun 2011, 21:21
cum insinueaza handicapata cinefiscalitatii. In plus, iubesc cartile, doar ca-i urasc pe papagalii care urasc filmele facute dupa carti.
nu stiu de ce,dar recunosc limbajul asta obscen.am impresia ca spaniolul si-a facut un transplant de creier!

Chambord
02 Jun 2011, 10:09
@judex / raininspain: N-am chef sa stau sa-ti sterg/editez insultele/injuraturile. Te rog sa te linistesti sau ... stii ce urmeaza.

SoX
02 Jun 2011, 17:02
Cuplurile care se hotarasc sa se tot duca-n lume, numai ca unul dintre ei, in cel mai des caz masculul, va muri.

arnoldroland
04 Jun 2011, 18:10
[QUOTE=chuckyfan]In filmele horror:

"Intotdeauna blona "buna" sau ala de culoare mor primii."

ce ironie a sortii, in Sweatshop e tocmai invers...:-?

kr1st1badboy97
11 Jun 2011, 11:40
de cele mai multe ori, prizonierii nu au semnal la telefoanele mobile, blondele prostutze, prekum shi cei mulatri mor primii sau criminalul s askunde in cladiri darapanate, departe de asezarile omeneshti:P

copila_satanista
14 Jun 2011, 10:05
dozele de romantism create prin faptul ca tipei / tipului i-au murit parintii

White1
14 Jun 2011, 11:24
Ha, exact asta imi vine si mie imi minte cand ma gandesc la clisee...vesnicul schimb de replici "My father died..." "Ohhh, i'm sorry:( ". Asta si scenele cu ceasul care suna vesel dimineata pana cand proprietarul somnoros si iritat il tranteste de toti peretii:D

rvn
14 Jun 2011, 11:41
sau in filmele politiste,cand suna in miez de noapte telefonul detectivului care se ocupa de cazul respectiv,iar el cu ochii carpiti de somn spune ca ajunge la locul faptei in 5 minute.
pe bune,cand sa te imbraci,cand sa mai ajungi si acolo,ca doar crima nu s-o fi petrecut la coltul strazii tale..?!?

anaemona
14 Jun 2011, 17:49
Nu stiu daca s-a mai scris cliseul asta, dar la inmormintari in 99% din cazuri ploua :)) si mai intotdeauna e filmat un picior de dama cu ciorap negru care iese dintr-o limuzina.

copila_satanista
15 Jun 2011, 09:14
Mai creepy e ca si in realitate ploua la inmormantari nush cum naiba :-S

danonino
15 Jun 2011, 09:42
Numai de am avea anotimp secetos.

Cristina_
15 Jun 2011, 11:12
Cand unele personaje coboara in pivnita si vor sa aprinda lumina se arde becul.De ce nu pun becuri economice? Au durata de viata mai lunga.

danonino
16 Jun 2011, 15:38
Intotdeauna vei adormi la desene animate.

arnoldroland
23 Jun 2011, 17:01
toate ca toate, da` piciorul ala de dama cu ciorap negru de la inmormantare m-a dat peste cap :-& , nu cred ca o sa mai dorm la noapte..brrr.X_X

danonino
24 Jun 2011, 23:47
Intotdeauna, barbatul e de vina cand vine vorba de inselat., indifirent daca el inseala sau este inselat.

redmen
24 Jun 2011, 23:48
Asta se intampla si in viata reala nu e problema.

danonino
25 Jun 2011, 11:18
Asta nu o face corecta.

FlorinMovieFreak
26 Jun 2011, 17:11
Dupa o sumedenie de accidente, cazaturi etc .. actorul se ridica si spune: " I'm OK " pe baza de .. un fleac m-au ciuruit ..

Kriss_Kringle
26 Jun 2011, 18:11
Cand tipul o lasa pe tipa sa plece si dupa ce au trecut vreo 10 minute realizeaza ca trebuie sa se duca dupa ea si prietenii il incurajeaza:What are you waiting for?Go after her! Si omu' nostru incepe o cursa contra cronometru pana la aeroport,gara,casa ei etc ca sa-i zica ce putea inainte ca ea sa plece.

Alt cliseu obosit rau din filmele romantice e cand ea il prinde cu alta in pat si el repede: Baby,she ment nothing to me!

Cand cineva rapeste o persoana iar aceasta spune:If you let me go I promise I won't tell anyone(No shit?Pinky promise?)

Cand in filmele horror tipa alearga iar monstrul/criminalul care deabia isi misca hoitul o prinde pentru ca ea trebuie sa se impiedice in ceva tot timpul.

Cand vor sa impuste personajul negativ nu isi bat capul sa verifice daca piedica e pusa sau nu.

Tot o fata supravietuieste din tot grupul la sfarsit pentru ca isi descopera abilitatile razboinice asemanatoare Xenei pe care nu credea niciodata ca le avea.

arnoldroland
05 Jul 2011, 13:23
nu stiu daca s-a mai spus, dar, de obicei in filmele de groaza, thriller si nu numai, cand masina e stricata absolut mereu sau cand se iau la bataie supravietuitorii, cam pe la jumatea filmului, de obicei, iarasi cand telefonul nu are semnal sau se aude o voce la capatul firului care nu intelege ce spune saracu` disperat care e pe cale sa moara.. brrr, mereu sunt prezente astfel de clisee, nu le mai suport, ma enerveaza uneori! (:|

copila_satanista
05 Jul 2011, 13:30
http://www.cinemagia.ro/stiri/clisee-in-filme-18497/

Disciple
06 Jul 2011, 14:57
Deci in filmele americane de fiecare data cand un politist urmareste un infractor la un moment dat ii da prin cap sa faca rost de o masina. Si ce face el? Se duce pe sosea, opreste o masina, il de pe ala jos, se suie in ea si pleaca. Ca in GTA. Chiar e voie sa faci asa ceva?

bremen1980
08 Jul 2011, 11:27
O femeie incepe sa vomite si realizeaza ca a ramas gravida.

rvn
08 Jul 2011, 11:36
O femeie incepe sa vomite si realizeaza ca a ramas gravida.
ha ha ha...da! si de multe ori "autorul" sau "coparticipantul" are impresia ca a fost tras pe sfoara.

bremen1980
08 Jul 2011, 11:43
Am gasit un rind bun in cartea lui Jim Crace ''In Clipa mortii .Parintii unei tipe au fost gasiti morti si autorul scrie '' :furnizorii ei de material genetic trasesera oblonul ''.Asta era de dat la bac :pentru 30 de puncte descrieti in citeva rinduri ce a vrut sa spuna autorul . Sa vezi atunci aberatii despre jaluzele ,nevoia de intimitate ,sex la ore matinale =))

margofanno1
08 Jul 2011, 18:35
pai halebardul le-a cam scris pe toate... :)

Cristina_
13 Jul 2011, 20:16
Am observat ca de foarte multe ori se intampla in filme ca politia(cavaleria grea) sa apara exact dupa ce jafurile sau luptele de strada s-au terminat.Dupa ce s-au batut in film numai explozii, oase rupte sa auzi din indepartare sirenele politiei.Ma gandesc de ce mai sosesc daca game is over?:))
Sau mai este faza cu eroul principal cand lumea are nevoie de el.Vine FBI sau un superior la eroul principal care face pe suparaciosul ca s-a retras ca nu mai vrea misiuni.Si aia se tot roaga de el.Si ca in filme el in cele din urma cedeaza si zice "this is my last mission"

buticut
14 Jul 2011, 12:34
Cand un tip cam pampalau de fel, de la care nu te-ai astepta, dovedeste abilitati deosebite in a conduce masini, pilota avioane, etc., de regula iti va spune ca a invatat asta dintr-un joc video/a vazut asta intr-un joc.

Alt cliseu: "What's plan B?"

danonino
14 Jul 2011, 12:36
Naratorul-personaj nu moare niciodata.

Liviu-
14 Jul 2011, 12:49
E cliseu intr-adevar, dar sunt cateva filme in care moare. Ce-i drept, sunt destul de putine. Nu zic titluri pentru ca, evident, ar fi spoilere.

Igor12
14 Jul 2011, 12:55
Naratorul-personaj nu moare niciodata.
Sunset Boulevard, American Beauty?

danonino
14 Jul 2011, 12:59
te-ai simti mai bine daca as pune "aproape niciodata"?

E un cliseu, foarte multe filme il au, de-aia e cliseu. Daca ar fi aparut in putine filme, atunci nu ar mai fi fost.

Igor12
14 Jul 2011, 13:10
Da, pentru ca asa ar fi corect, nu? Nu e mare lucru, dar e bine sa fii atent cand folosesti cuvinte ca "niciodata" sau "intotdeauna".

Cristina_
14 Jul 2011, 15:26
Cand este o situatie urgenta si masina nu vrea sa porneasca.Sau cand personajul negativ urmareste victima prin padure cam intotdeauna este ceata.

danonino
14 Jul 2011, 23:50
Dupa divort, mama ia copilul.

loud.rocks
14 Jul 2011, 23:56
Asta e un cliseu si in real life :)).

* Una dintre exceptii ar fi Kramer vs. Kramer unde se produce o extorsiune cum nu vezi in prea multe filme B-).

FreakDoll
17 Jul 2011, 11:57
Intr'o lupta, personajul principal intotdeauna va lua bataie la inceput, urmand ca, spre sfarsitul acesteia, sa'si aminteasca de o persoana care'i va da putere sa intoarca totul in favoarea sa.

rvn
17 Jul 2011, 12:13
Asta e un cliseu si in real life :)).

* Una dintre exceptii ar fi Kramer vs. Kramer unde se produce o extorsiune cum nu vezi in prea multe filme B-).
din cate retin, in Kramer contra Kramer, Joanna suferea de o criza existentiala destul de nasoala.ca urmare, o apucasera pandaliile si intr-o dimineata si-a luat talpasita de-acasa,uitand ca are un copilas.
dupa ce se mai potolisera putin angoasele,chiar IL VOIA pe kramarasul mic.din cate mi-aduc aminte,instanta chiar hotarase sa il incredinteze ei, fiindca tatal isi pierduse slujba din cauza destramarii familiei.

loud.rocks
17 Jul 2011, 14:41
SPOILER!

Da, si in final bineinteles ca in timpul procesului de divort Joanna si-a dat seama cat de mult il iubeste Ted pe baiat, si ca ea s-a folosit de chestii imorale (gen faptul ca baiatul s-a lovit etc.) pentru a castiga si i-a lasat lui copilul, ea continuandusi astfel criza-i existentiala :).

rvn
17 Jul 2011, 16:48
SPOILER!

inca unul si gata!
mai,eu mi-aduc aminte ca am avut un mic soc cand am vazut pentru prima data in viata, paine feliata(vorbesc de scena aceea cand prajeau paine cu ou,ala micu' cu ta-su) oricum si aleia albe ii uitasem demult forma si culoarea. se intampla prin optzeci si ceva...

Mercutio
17 Jul 2011, 17:15
doua clisee pe care nu le suporta brian de palma. intr-un interviu despre filmul lui, blow out, a carui scena de inceput e una cat se poate de originala (va las pe voi s-o urmariti), spune ca nu suporta sa vada filme care incep cu o filmare din elicopter a orasului."ce vrea sa spuna asta, ca suntem in los angeles sau chicago? what a crap!"
al doilea cliseu: scena de inceput de film cu o masina care opreste in fata unei cladiri.

FlorinMovieFreak
17 Jul 2011, 17:35
Eroul principal este la inceputul filmului arogant, nesabuit, egoist s.a.m.d. aproape toate calitatile negative .. si pe parcurs .. datorita celor din jur .. sau pur si simplu din cauza unei femei .. el are o revelatie .. devine inimos .. un bun samaritean .. curajos si altruist ..

FreakDoll
27 Jul 2011, 19:00
In filmele cu monstri, animale, etc. intotdeauna, la sfarsit, in lupta cu acesta, un personaj va striga "Over here, bitch!", iar creatura se va intoarce si va veni parca vrajita spre acesta. Funny!

danonino
28 Jul 2011, 09:30
Intr'o lupta, personajul principal intotdeauna va lua bataie la inceput, urmand ca, spre sfarsitul acesteia, sa'si aminteasca de o persoana care'i va da putere sa intoarca totul in favoarea sa.

Sa inteleg ca nu ti-au placut Kickboxer si Bloodsport, ambele cu Jean Claude Van Damme

chuckyfan
28 Jul 2011, 11:48
E fata. E imposibil sa-i placa filmele de actiune.

FreakDoll
29 Jul 2011, 00:08
Danonino, nu stiu cum ai tras concluzia aia. Evidentiam un cliseu cinematografic, nu daca'mi place mie un anumit gen sau nu. Dar imi plac filmele de actiune si mi'au placut si cele mentionate de tine.

Chambord
29 Jul 2011, 14:05
Hm, you people JUST DON'T GET IT, DO YOU ?!?!?!

http://www.youtube.com/watch?v=4KoKWf6pLs8&feature=player_embedded

danonino
29 Jul 2011, 14:49
@papusa

Hm, ai dreptate. Nu m-am gandit ca ti-ar placea sa vezi cliseele astea.

Si da, am recunoscut ca am gresit. What can I do? I'm in a happy mood.

FreakDoll
07 Aug 2011, 19:27
Gravidele n'au mai mult de 55 de kg cu tot cu burta si haine.

chuckyfan
07 Aug 2011, 20:58
Eu deja m-am saturat de cliseul cel mai des intalnit in filmele horror: Masina nu porneste cand ai nevoie sau porneste cand criminalul e langa portiera. Cred ca din ultimele 10 filme horror pe care le-am vazut in 7 poti intalni acest cliseu.

FreakDoll
07 Aug 2011, 21:59
Asta ca asta, dar ce zici de personajul care se impiedica si cade in timp ce este urmarit?? Mie asta mi se pare exasperant. Practic, cand, intr'un film de orice gen, o ia la fuga un personaj fiindca este urmarit, numar secundele pana la cazatura care va urma.

mapmatolmzyk
14 Aug 2011, 16:54
intr`o urmarire extraordinara pe strazile din oras , cand din senin pe trecere apare o doamna cu un carucior de copii in care se afla cel mai des , cutiile de bere sau orice altceva inafara de un bebelus

chuckyfan
14 Aug 2011, 17:07
intr`o urmarire extraordinara pe strazile din oras , cand din senin pe trecere apare o doamna cu un carucior de copii in care se afla cel mai des , cutiile de bere sau orice altceva inafara de un bebelus

good point

fantoma ( fata de obicei ) cu par lung si negru, pielea alba si ochii mari. Mai exista si cazuri cand are gura plina de sange ( vezi Shutter ). Apare in horrorurile asiatice.

NightChild
14 Aug 2011, 17:19
Asta ca asta, dar ce zici de personajul care se impiedica si cade in timp ce este urmarit?? Mie asta mi se pare exasperant. Practic, cand, intr'un film de orice gen, o ia la fuga un personaj fiindca este urmarit, numar secundele pana la cazatura care va urma.

Asta voiam si eu sa zic. Devine enervant de la un timp.