Log in

View Full Version : "The Blind Side"

marius_em
17 Jan 2010, 00:56
Un film foarte american si foarte apreciat de publicul american, cel putin de cea mai mare parte a sa. Ce poate fi mai american decat povestea unui nimeni ajuns cineva, povestea reusitei unui omulet ce parea sa aiba toate fortele destinului impotriva sa? Si ca sa adaugam argumente la americanismul filmului, avem valorile pe care e construita marea natiune a americanilor, avem familia perfecta ce ii da o mana de ajutor omuletului nostru. E o familie atat de perfecta, incat nu pare adevarata, e un vis, o inchipuire.
Cu toate astea, filmul e bazat pe o poveste adevarata, o drama autobiografica sportiva. Descrie povestea remarcabila a lui Michael Oher, un tanar afro-american, un copil al strazii, luat sub aripa protectoare a familiei Touhy, in special datorita mamei din familie, jucata de Sandra Bullock. Aceasta il ajuta pe tanarul Michael sa-si atinga potentialul, in principal cel sportiv.
E un storcator de lacrimi. Cu tot cinismul meu, de care am fost constient, si pe care l-am avut activ pe toata durata vizionarii, m-a prins deseori cu garda jos, si ce pot sa spun... mi-a intrat ceva in ochi. Uneori e bine sa vezi filme in care lucruri bune se intampla oamenilor buni. De asta lumea s-a indragostit de Forrest Gump, sau de Shawshank Redemption. Vrem ca viata sa fie frumoasa. Dar trebuie sa spun cum apeleaza filmul la latura sentimentala a spectatorului. In filmele mentionate mai sus, emotia e naturala, vine gradual, si nu pare fortata. Aici e santaj curat.
Filmul lucreaza foarte bine pe aceasta parte, emotionala, dar, cu toata ca se bazeaza pe niste fapte reale, cu personaje reale, tocmai realismul ii lipseste. Personajele din film sunt monocolore. Spuneam mai sus de familia perfecta. Devine chiar enervanta la un moment dat. Desi familiat tipic americana ar trebui sa fie simpatica, si, ce-i drept, toate elementele sunt acolo, fata mai mare e sensibila si atenta, baiatul mic e haios si inteligent, sotul e atent, intelegator si bogat, si mama e iubitoare, buna la suflet, dar si stapana casei, tocmai acest tipar al familiei ideale te face sa te indoiesti de "povestea reala".
In concluzie, un "feel good" movie, chiar bunicel, nu strica sa-l vedeti. Nu ramai cu nimic in urma lui, dar poate totusi cu o stare de bine, de impacare tot ramai. Asta pana faci greseala si deschizi televizorul sa vezi niste stiri. :)

PoliFanAthic
17 Jan 2010, 11:14
Da, da, cam asa. Desi nu as zice ca e un storcator de lacrimi. :D

A fost un film agreabil si am ramas surprins cand am aflat ca e un film biografic - tocmai fiindca parea rupt de realitate: din putinul pe care am cautat sa-l citesc, retin ca unele lucruri nu s-au intamplat chiar asa cum sunt prezentate (progresul incredibil la invatatura, de exemplu - povestea e pe wiki).

Eu nu inteleg (in sensul ca mi se pare destul de ridicol, nu ca nu inteleg motivul) de ce ai face o biografie la un sportiv care nici n-a ajuns la jumatatea carierei sale. Sentimentul de exploatare comerciala are puterea de a distruge orice ai putea include intr-o asemenea scriere.

maryd
18 Jan 2010, 10:14
si eu cred ca este un film destul de bun doar pentru faptul ca iti creeaza o stare de bine, de liniste :) . Cat despre Sandra Bullock, cred ca a facut un rol foarte bun si chiar merita pentru cea mai buna actrita.

miercuri
18 Jan 2010, 12:41
O sa ma uit si eu zilele astea, subiectul nu ma atrage, dar hai totusi sa-i dau o sansa.

StefanDo
18 Jan 2010, 12:44
mie bullock mi s-a părut enervantă în fiecare scenă din the blind side!

Windom
18 Jan 2010, 12:45
Doar eu am avut-o drept favorita pe Mirren?:(

Federico
25 Jan 2010, 01:11
Nu stiu de ce aveam eu impresia ca e un film important. Mi s-a parut mediocru spre slab. Singurul plus si probabil motivul pentru care ar merita vazut e, evident, Sandra. Nu stiu in ce masura e meritul ei sau al personajului, dar cert este ca "The Blind Side" ne ofera o eroina portretizata remarcabil. Are personalitate: un caracter puternic, atipic feminin, subliniat de accentul ala ciudat (care cred ca e cel care i-a "cumparat" premiile in mare parte), mersul decis, tot timpul cu telefoanele sau cu cheile in mana etc. ii confera naturalete si credibilitate. Eu am crezut-o, e un personaj viu si ceea ce numesc eu unul reusit.

Lecart
30 Jan 2010, 21:30
mie bullock mi s-a părut enervantă în fiecare scenă din the blind side!

Aproape in fiecare, dar cred ca-s subiectiv.

E simpaticut filmul, incepuse promitator, placut, de atmosfera, asta pana cand dai de tabloul perfect al familiei, cum s-a spus si mai sus, si partea asta mi-a stricat tot apetitu'.

Efectiv sunt cateva secvente intr-atat de exagerate incat te pufneste rasu.

Praetorian
12 Feb 2010, 00:39
Draga Stefan , de cand ami-am facut cont pe cinemagia nu am vazut nici o parere de-a ta care sa-mi placa . Esti un tip foarte enervant , te crezi mereu superior , chiar si avatarul tau ma derajeaza .

pipes
12 Feb 2010, 01:09
criticii trebuie sa produca reactii adverse, nu? :) daca ar fi de acord cu noi, unde s-ar ajunge?!?!? unde? :)
omu asta si-a facut cont special pentru tine. trateaza-l ca atare! :)
nu-i plac lui filmele comerciale, dar, in rest, cred ca are un suflet bun. :)

Liviu-
12 Feb 2010, 08:27
Draga Stefan , de cand ami-am facut cont pe cinemagia nu am vazut nici o parere de-a ta care sa-mi placa . Esti un tip foarte enervant , te crezi mereu superior , chiar si avatarul tau ma derajeaza .

No offence, dar cand ma uit la notele filmelor de la profilul tau are si de ce sa se simta superior.

On: Bullock mi s-a parut enervanta in toate filmele in care a aparut si se pare ca are sanse mari sa continue cu The Blind Side.

Praetorian
12 Feb 2010, 18:17
Poti sa-mi spui si mie de ce?

miercuri
12 Feb 2010, 19:29
On: Bullock mi s-a parut enervanta in toate filmele in care a aparut si se pare ca are sanse mari sa continue cu The Blind Side.
Eu nu sunt asa de anti-Bullock, recunosc sincer ca in cateva comedii romantice mi s-a parut simpatica si pare o tipa foarte de treaba cumva, dar subiectul din The Blind Side nu ma atrage deloooc. :|

Windom
12 Feb 2010, 19:37
For eternity she will remain The Lady From The Bus...:x

miercuri
12 Feb 2010, 20:06
Uai chiar, Speed, uitasem de el. Ala a fost un thriller sanatos. :D Chiar imi pare rau ca eram prea mica sa-l fi vazut la cinema cand a aparut.

ricutza
03 Oct 2010, 15:37
am vazut aseara the Blind Side si intr-adevar e un feel good movie.
Mi-a placut de Bullock si nu stiu de ce mi-a adus aminte de Julia Roberts in Erin Brockovich.

Si eu m-am gandit la un momentdat ca totusi prea toata lumea din familie il accepta cu bratele deschise pe Michael, desi in special copiii ar fi putut avea probleme serioase cu el. Si chiar si dupa accidentul cu masina, mama e asa calma si linistita, de parca nici nu-i fusese pusa in pericol viata baietelului ei.
Pe de alta parte insa, ma gandesc ca poate atunci cand ai atatia bani, si nici un fel de grija, si te intalnesti totusi cu o persoana atat de speciala,buna si napastuita ca Michael, nu mai ai motive sa fii gelos sau sa ti se para ca nu mai primesti atata atentie de la parinti.

Oricum, una peste alta, filmul mi-a placut si am dormit mai linistita gandindu-ma ca totusi mai sunt si oameni buni pe lumea asta...:P

Coshava
22 Nov 2010, 09:02
He he ... starea de kkao generala din societate cred ca poate fi masurata si analizind astfel de mesaje care considera prezentarea unei familii normale ( in fond nu are cam nimic de-a face cu "american" au ba ) drept un motiv de baza pentru un disconfort in urmarirea unui film ... :-S