View Full Version : Ce te Enerveaza Ingrozitor?
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
16
În imaginea pusă de mine scrie "society fails". Ar fi absurd să cred în acele cuvinte dar să nu cred în societate. :|
Imaginea mea in oglinda. Imperfectiunea mea. Si nu la chipul meu ma refer.>:)
Si nu la chipul meu ma refer.>:)
ahh,daca nu faceai precizarea, ma gadeam ca vrei sa participi la " pe muchie de cutit".
Dan Diaconescu si toti idiotii care mint pe la televizor ca ne vor binele.
bremen1980
23 Sep 2012, 20:38
Au inchis astia pina la urma TVR Cultural .Mai vedeai uneori cate un film bun si pe la ei .
aia de fac sondaje pe strada
robbiex2
10 Oct 2012, 11:40
pe mine mai mult aia care impart pliante pe strada, au inceput sa ma sperie cand vad de la 10 metri o mana intinsa spre mine :-S
Sorin87
12 Oct 2012, 12:52
Ma enerveaza ca Dan Diaconescu nu are ce face si se baga ca musca.....ca cik ar cumpara el Olchimul, si nu are bani nici pt salariile celor de la OTV.RUSINE
Razvan600
12 Oct 2012, 13:03
Cel mai mult ma enerveaza toti politicienii mincinosi si cei care ma opresc pe strada sa-mi puna niste intrebari tampite.:D
anaemona
12 Oct 2012, 15:46
Ma enerveaza toti care sub lozincile ca te ajuta, ca te invata, de fapt nu vor decit sa te pacaleasca. M-am inscris la diverse webinare si toate sint la fel, vorbarie goala si de fapt scopul e de "product placement" cum zic cei din State and Main. Ultimul la care m-am inscris era pe telefon, cu un numar dubios, pe care il plateam in long distance. WTF! in ce era sintem sa faca telephone training only cind ideea e ca la cele pe web pot participa oameni din toata lumea.
Si ma mai enerveaza si oamenii prosti, dar mai ales cei care-si etaleaza prostia cu mindrie ;)
ma enerveaza, nu stiu daca ingrozitor, dar ma enerveaza faptul ca,sunt dependenta de munca. la ora asta inca lucrez desi as vrea sa-mi clatesc ochii la un filmulet...
ma enerveaza persoanele care fac sondaje pe strada si se tin dupa tine insistent , mai ales cand te grabesti la munca.
bremen1980
15 Oct 2012, 10:10
ma enerveaza, nu stiu daca ingrozitor, dar ma enerveaza faptul ca,sunt dependenta de munca. la ora asta inca lucrez desi as vrea sa-mi clatesc ochii la un filmulet...
Lucreaza mai mult sa scapi de dependenta de munca :))
aniela07
16 Oct 2012, 06:27
Ma enerveaza toti care sub lozincile ca te ajuta, ca te invata, de fapt nu vor decit sa te pacaleasca. M-am inscris la diverse webinare si toate sint la fel, vorbarie goala si de fapt scopul e de "product placement" cum zic cei din State and Main.
Incearca si tu coursera.org Eu mi-am luat Modern & Contemporary American Poetry si sunt foarte incantata. Au peste 100 de cursuri din multe domenii si nu costa nimic. Sunt tinute de profi de la tot felul de universitati, inclusiv de la cele "faimoase". Tipul de la poetry face si live casts cand poti sa il suni in direct si sa ii pui intrebari sau sa comentezi pe la vreo poezie.
anaemona
16 Oct 2012, 17:04
Mersi aniela, o sa incerc.
chuckyfan
17 Oct 2012, 16:49
asta ce se vrea a fi?
http://www.youtube.com/watch?v=rBQeEJBWKL0
mă enervează condiția actuală a muzicii românești ( și internaționale ). nu mai există diversitate, versurile sunt din ce în ce mai simpliste și fără sens + că nu mai transmite nimic.
cam așa arată ( negativ format din 3 beaturi și un acord, maxim două de chitară )
la la la la...
( X9 )
Spaniolă / Română( nu mai mult de 5 cuvinte ) [ obligatoriu, "mi amor" / "dragostea mea" ]
la la la, hey, hey
(X9)
Engleză ( nu mai mult de 5 cuvinte )
hey, hey, hey, I love you.
portofel
17 Oct 2012, 18:13
ma enerveaza persoanele care fac sondaje pe strada si se tin dupa tine insistent , mai ales cand te grabesti la munca.
Si pe mine:(
Malombra
17 Oct 2012, 18:40
chucky, m-a enervat teribil, la culme clipul acela. spumeg. X(
e o mizerie totală. ţăranul de oraş = cel mai prost animal. 'rapperul' ce-şi bate joc de unii compatrioţi ai săi, doar pentru că vorbesc ceva mai altfel şi prin asta deduce că sunt şi retardaţi = cea mai proastă secătură. cine-şi închipuia că rap-ul (sau ce dracu o fi ăla) 'spune pe bune', să-şi revizuiască prejudecăţile. eu nu pricep chestiile astea. ştiu că glumele cu şi despre olteni, ardeleni, moldoveni, unguri sunt la ordinea zilei, dar să faci şi o piesă despre asta e bădărănie curată. şi mai are tupeu muie ăla să-şi ia tricou cu stratan. nu îmi place stratan, dar mai tare de asta nu-mi plac loazele care iau la mişto ceea ce alţii au făcut, pentru că aşa sunt ei şi nu altfel. moldovenismul lui stratan nu mă face fana lui, nici măcar distractiv nu mi se pare, dar să vină rahaţi de doi lei şi să ironizeze accentul unei zone - nu ş', iniţiativa e cel puţin la fel de spurcată ca ţiganizarea imnului de către protv.
chucky, m-a enervat teribil, la culme clipul acela. spumeg. X(
e o mizerie totală. ţăranul de oraş = cel mai prost animal. 'rapperul' ce-şi bate joc de unii compatrioţi ai săi, doar pentru că vorbesc ceva mai altfel şi prin asta deduce că sunt şi retardaţi = cea mai proastă secătură. cine-şi închipuia că rap-ul (sau ce dracu o fi ăla) 'spune pe bune', să-şi revizuiască prejudecăţile. eu nu pricep chestiile astea. ştiu că glumele cu şi despre olteni, ardeleni, moldoveni, unguri sunt la ordinea zilei, dar să faci şi o piesă despre asta e bădărănie curată. şi mai are tupeu muie ăla să-şi ia tricou cu stratan. nu îmi place stratan, dar mai tare de asta nu-mi plac loazele care iau la mişto ceea ce alţii au făcut, pentru că aşa sunt ei şi nu altfel. moldovenismul lui stratan nu mă face fana lui, nici măcar distractiv nu mi se pare, dar să vină rahaţi de doi lei şi să ironizeze accentul unei zone - nu ş', iniţiativa e cel puţin la fel de spurcată ca ţiganizarea imnului de către protv.
skizzo e un retardat cu impresii pe care-l adora fetitele de 1a ani.
dar nu-s de accord sa te legi de intreaga miscare hip-hop din Ro , care e profunda doar ca nu e dat la tv , radio ...Asta e rap. (http://youtu.be/W9ZuKO2_q5c)
ON : ma enerveaza ca chucky si-a inchis blogu`. Rusine ba !
chuckyfan
18 Oct 2012, 06:15
motive personale + lipsă de timp. îl voi redeschide cândva. :)
mă enervează cearta asta care a apărut între siteu-rile de titrări și trackere. traducătorii vor să facă grevă ( AKA să nu mai traducă ) pentru că aia de pe trackere nu direcționează către siteurile lor, când vine vorba de descrierea unui film.
eu ca unul din traducători, îmi bag pla în ea de grevă și voi continua să traduc pentru că o fac din plăcere și singurul lucru care-l cer și care până acum a fost respectat e să nu-mi fie șters numele din fișierul titrării.
bremen1980
18 Oct 2012, 10:30
Filmele descarcate la care nu gasesc subtitrari . Filme poloneze ,portugheze, rusesti ,suedeze ,malgase ,s.a.m.d. .Daca tot le ripuiesc astia ar face bine sa bage si o ''suptitrare'' in engleza.
Se mai intampla ca subtitrarea sa fie buna dar sa nu se sincronizeze cu filmul .
Belele mari cu mocaciunile astea X(
Kriss_Kringle
18 Oct 2012, 11:26
Cand scoteam ripuri cu un prieten,ne-au uploadat astia de pe filelist cateva filme si cativa din magarii aia de uploaderi au trecut .filelist la unele filme,ca si cum le-a ripuit echipa lor.
Ne-am luat putin de ei pana cand ne-au trecut numele grupului in descriere si din cauza asta mi se pare normal sa directioneze catre site-urile de subtitrari in descriere,ca doar nu e cine stie ce munca grea sa adauge un link.De placere,de neplacere,tot trebuie sa le fie recunoscatori traducatorilor.;)
bremen1980
18 Oct 2012, 11:38
De placere,de neplacere,tot trebuie sa le fie recunoscatori traducatorilor.;)
Asta in caz ca exista traducerile .
Kriss_Kringle
18 Oct 2012, 11:42
Pai normal,ce rost ar avea sa le faca reclama la ceva ce nu exista?Din moment ce apare un dvdrip/brrip/bluray la un film si cei de pe trackere folosesc subtitrarea,tine de bun simt sa includa si un link catre site-ul celor care au facut-o.
kriss
inca o data zic, ffff ,marfa si mersi mult pentru ajutor!
Kriss_Kringle
18 Oct 2012, 12:05
kriss
inca o data zic, ffff ,marfa si mersi mult pentru ajutor!
N-ai pentru ce,bine ca s-a rezolvat totul si a ajuns la timp.:P
chuckyfan
18 Oct 2012, 12:40
da, aici sunt de acord.
unui uploader îi ia maxim 2 minute să pună subtitrarea în același folder cu filmul uploadat și să-l pună pe tracker.
pentru o subtitrare medie ( 600 - 700 ) de linii, mie îmi ia cel puțin 6-7 ore să o termin.
altă chestie, în comentariile unui torrent niciodată n-o să găsești: mulțumiri traducătorului etc, doar chestii de genul thanks uploader. că doar ei muncesc atâta ca să îi ofere melteanului leneș film cu subtitrare ce calitate ( nu neapărat ), gratis.
sergiuseling
18 Oct 2012, 13:05
Acuma fiți și voi înțelegători tipii ăia nu prea le mulțumesc nici celor care au lucrat luni de zile să facă filmul și voi aveți pretenția pentru 6-7 ore de muncă să primiți laude?
Kriss_Kringle
18 Oct 2012, 13:05
Sunt o gramada de uploaderi lenesi si nerecunoscatori dar pe de-o parte la unii e de inteles,mai ales daca urca cate 20 de fisiere zilnic.Ti se acreste la un moment dat si nu mai dai atentie tuturor detaliilor.
Vorbesc din experienta aici,cand urcam 2 filme pe 3-4 trackere diferite,cautam cover-uri corespunzatoare,bagam descrierea si tag-urile,completam toate captcha-urile si la un moment dat nu stiam cum sa le fac mai repede ca sa scap.
chuckyfan
18 Oct 2012, 13:18
Acuma fiți și voi înțelegători tipii ăia nu prea le mulțumesc nici celor care au lucrat luni de zile să facă filmul și voi aveți pretenția pentru 6-7 ore de muncă să primiți laude?
eu nu, sunt mulțumit că se bucură de film.
Malombra
18 Oct 2012, 18:19
e normal să mulţumeşti, asta dacă eşti în general în stare să realizezi importanţa efortului celui ce a tradus. pe surrealmoviez e sărbătoare cînd vreun user face o subtitrare la un film excepţional, se mulţumeşte şi se oferă puncte serioase pentru aşa ceva. cînd ai un film luni de zile în bookmarks şi ştii că nu există subtitrări, atunci ştii exact cum să reacţionezi în situaţia cînd cineva ţi le face şi-ţi face şi filmul accesibil prin asta. am văzut şi filme fără subs, pentru că nu aveam încotro, am văzut unul indonezian aşa şi unul chinezesc and i know how it feels să vezi un film într-o limbă din care nu pricepi nici un cuvînt, spre deosebire de altele în care mai rupi ceva. eu mulţumesc măcar şi pentru faptul că nu am răbdarea de a sta şi a face o subtitrare, deci bravo celor care trec peste plictiseala aferentă procesului şi ne fac viaţa mai plăcută. am găsit şi subsuri fenomenal de proaste, d'aia am zis că de la anu' mai bag şi eu o cehă, o poloneză, o portugheză şi nu mai aştept după nimeni, că-mi creşte barbă :)) .
bremen1980
18 Oct 2012, 18:22
Am vazut Un cuento chino ,film care zacea de un an pe hhd fara subtitrare . Le multumesc traducatorilor pentru ca fara ei ma simteam precum chinezul din film care nu stia o boaba de spaniola .:-*
chuckyfan
19 Oct 2012, 17:45
Au venit aici în zonă o familie de bucureșteni, în concediu sau dracu' știe pentru ce.
Ce mă enervează e că-mi vorbesc cu un aer de superioritate și mă / ne consideră pă ăștia care locuiesc la țară niște nespălați, needucați etc.
Oare așa sunt toți locuitorii capitalei?
nu ceachi
in capitala sunt 2 feluri de oameni, hai 3 sa zicem.
1.oamenii educati, care vb ok, care respecta alt om.
2.garoii, ghertoii, care sunt aia care au venit la tine, oameni cu o nesimtire pana la cer.
3.boschetarii.
chuckyfan
22 Oct 2012, 15:03
mă gândeam eu...
am stat azi de la 11 până la 14 pentru un căcat de control oftalmologic în vederea dosarului pentru obținerea permisului auto ( categoria B ).
dacă cu toate celelalte controale am terminat în 30 de minute, aici am stat 3 ore pentru că doctorul n-avea chef de mine.
sistem medical de căcat, doctori la fel. măcar am scăpat și acum mă pot apuca de școală liniștit.
Userii Cinemagia, niste lenesi indolenti care rar se mai uita la filmele din turnee si, si mai rar scriu ceva despre ele. Ba unii nesimtiti mai au si tupeul sa frece menta pe topicuri inutile si frivole ca "Ce Te Enerveaza Ingrozitor?".
Rusine!!!
chuckyfan
25 Oct 2012, 19:18
mă simt aici :))
din păcate nu mai am timp de vizionat filme, cu atât mai mult cele recomandate de userii cinemagia.
bremen1980
26 Oct 2012, 11:56
Userii Cinemagia, niste lenesi indolenti care rar se mai uita la filmele din turnee si, si mai rar scriu ceva despre ele. Ba unii nesimtiti mai au si tupeul sa frece menta pe topicuri inutile si frivole ca "Ce Te Enerveaza Ingrozitor?".
Rusine!!!
Niste magari care se mai duc si pe la festivaluri si nu baga nimic pe forum ( exceptandu-i pe Liviu si varu ) .Pai de aia gaseste Dobrovolschi mormane de metafizica acolo unde eu am vazut doar un taranus viriloid si copulator(Matthias Schoenaerts de care-mi place ) aflat intro relatie ciudata cu o tanti (Marion Cotillard pe care nu prea o am la inima ) destul de buimaca inainte si dupa ''incidentul acvatic " . Finalul in care al nostru Haplea pare sa se trezeasca aduce destul de bine cu acela din La Strada unde Zampano (A.Quinn) da primele semne ca apartine speciei umane si ca nu a fost crescut de lupi .
Namaste
29 Oct 2012, 10:50
Radio Guerrilla:
Ce ne mai enerveaza / Draga domnule director de marketing/brand manager care aloci bugete publicitatii pe internet, ai grija de bani. Daca nu esti atent, poti cumpara o atitudine negativa fata de brand-ul tau, vorbe grele, chiar. Nu le mai permite celor care-ti gestioneaza campaniile sa interpuna mecanic mesajul tau intre noi, navigatorii, si pagina pe care vrem sa o accesam. Cand vrei sa vezi ce filme ruleaza, de exemplu, este posibil sa nu vrem sa aflam nimic despre noul deodorant care face si drege. Nu incercati sa ne obligati sa vedem mesajul vostru publicitar. Primul lucru pe care-l facem cand ne agresati este sa cautam acel "X" salvator, cu ajutorul caruia putem scapa repede de ceea ce vreti voi sa ne aratati. Daca "X"-ul salvator este foarte greu de gasit, ascuns cu premeditare de desteptii care s-au ocupat de campanie, credeti-ne, nu ati vrea sa fiti in locul brand-ului vostru. Nu suntem absurzi. Site-urile au nevoie de banii din publicitate - la fel ca si noi - iar voi trebuie sa va promovati produsele/seviciile. Alegeti cu grija metoda. Incercati sa fiti cat mai putin invazivi, daca e. Multumim.
Presupun ca toti de aici suntem in asentimentul lor. Strategia acestor tipuri de reclame (agasante din cale-afara) vizeaza obtinerea cat mai multor click-uri (pay per click) - implicit un numar cat mai mare de vizitatori pe site-ul care-si face reclama - si intiparirea brandului in mintea vizitatorilor. Desi campania isi atinge scopul din punctul de vedere al clientului, cred ca imaginea site-ului cinemagia are mult de suferit (nu stiu cat conteaza asta pentru cei care se ocupa de site - sau nu stiu in ce masura aspectul asta e mai important decat sporirea bugetului de pe urma publicitatii).
Cu siguranta sunt si alte modalitati de a mentine reclamele pe site fara ca acestea sa-ti sara-n ochi de fiecare data cand vrei sa accesezi o pagina. Ba mai mult, recent, am observat ca nu-i de-ajuns sa cauti disperat x-ul care ajuta la disparitia reclamei respective, ca-ti mai vin din urma doua-trei, la fel de colorate si insidioase.
Si, da, stiu ca exista Adblock, il si folosesc, dar nu despre asta e vorba.
bremen1980
29 Oct 2012, 11:05
Exista reclame deranjante pe cinemagia ????:-?
Gata cu serenitatea - lansarea Holy Motors amanata pina pe 21 decembrie .X( X( X( .Trebuia sa apara pe 2 noiembrie.
Kriss_Kringle
02 Nov 2012, 17:31
Astia de la Cinema City ma dispera cu reclamele inainte de filme care tin in jur de 15-20 de minute!
Intr-un fel e bine daca stii ca intarzii de obicei dar daca esti punctual si esti in sala de la ora la care in program scrie ca incepe filmul,ai de vazut tot felul de reclame si trailere.
M-au exasperat cu trailer-ul de la Twilight,pe care daca-l mai vad o data,jur ca o sa vomit!:-&
cica primele exitpolluri de la alegerile americanilor, sunt numai pe voyo.ro.
incepe sa ma streseze grav de tot tot demersul facut de voyo.
anaemona
06 Nov 2012, 17:51
Nesimtirea si neamprostia. Vecinul meu isi curata in fata casei si arunca mizeriile pe strada, unde se joaca copiii cu mingea. Neamprostie de grec fudul X( de parca i-ar fi greu sa le stringa intr-o punga si sa le arunce la gunoi.
chuckyfan
06 Nov 2012, 19:13
cica primele exitpolluri de la alegerile americanilor, sunt numai pe voyo.ro.
incepe sa ma streseze grav de tot tot demersul facut de voyo.
pe mine mă enervează decând a apărut. în momentul în care vrei să faci un site ppv, trebuie să oferi calitate. calitatea imaginii de pe voyo = execrabilă, subtitrarea = la fel.
ceachi, aseara vplayu nu mai mergea... :( si din curiozitate ma uit pe voyo sa vad ce mari seriale au, si sincer mi-a venit sa vomit. numai productiile lor de rahat, si doar cateva straine, parca spartacus si unu merlin, in rest, taca paca, pariu cu viata, ala cu,calinescu in femeie... cum naiba sa dau eu 3 euro lunar de pe telefonu mobil sa vad asa ceva?
daca voyo devine vplay , sa zicem ca o sa dau 3 euroi pe luna sa vad dar daca nu, de ce as da?
si bag mana in foc, dupa tot demersul asta , multa lume o sa evite voyo sau nu isi fac cont numai de ambitie. oricum sper serverele sa fie mutate undeva prin filipine, indonezia si sa le dea mumu trustului mediapro...st
merg ieri la bel mondo, cucina italiana si am mancat o pizza execrabila, jenibila, si la un pret de 26 ron. :(((
sfatuiesc pe cei din bucuresti sau cei care trec numai in vizita prin bucuresti sa evite pizzeria Bel Mondo din centru vechi, strada covaci.
copila_satanista
08 Nov 2012, 11:24
De ce n-ai luat-o la pachet? :))
libelula!!! a zis ca vine la o berica in cluj, si nu a mai venit..... sunt curios cu ce vrajeala si ce scuza o sa imi zica :D macar am avut cu cine bea! :))
bremen1980
29 Nov 2012, 18:09
Ascult radioguerrilla dar in ultima vreme au mai scos o campanie enervanta : ZIUA MINTILOR DESCHISE .Un nou prilej pentru ei sa se pupe singuri si sa se minuneze de unicitatea lor miraculoasa .Cum au nimerit ei asa deschis la minte intro tara cu jaluzelele trase (ferecate chiar) la cerebele. Nici Dinicu Golescu intors din strainataturi nu s-a mirat atat de tare de primitivismul acestui neam cum se mira luptatorii nostri de guerila de diferenta dintre ei si poporul mototol.
Hai ca ma duc sa deschid o punga de chipsuri .
bremen1980
01 Dec 2012, 15:05
Vad ca toti se revolta pe astia de la RDS pentru ca au scos pachetul de canale Discovery.Pe mine nu ma supara asa tare pentru ca sunt satul ca de 2-3 sa vad aceleasi emisiuni : pescari de mormoloci,certuri intre motociclistul tata si familie/angajati,documentarele alea cu lei difuzate de zeci de ori ,s.a. Sper ca atunci cand o sa-i readuca in grila(peste ceva timp) sa vina cu ceva nou.
Am de azi in grila BBC Entertainment si sunt curios de ce-i poate pielea.
Namaste
02 Dec 2012, 21:17
cinemagia, rezolva-ti bugurile si lasa-ma sa-mi pun si eu un avatar. :((
Lipsa de explicații concrete de cum se fac anumite lucruri aici.
Poate că instrucțiuni există dar nu știu eu unde să le găsesc p-aici. ;) :(
aniela07
23 Dec 2012, 10:01
Lipsa de explicații concrete de cum se fac anumite lucruri aici.
Poate că instrucțiuni există dar nu știu eu unde să le găsesc p-aici. ;) :(
Si eu am avut aceeasi dilema. E la trecut nu pentru ca s-a rezolvat, ci pentru ca nu imi mai bat capul cu intrebari din astea. Just enjoy it!
Exista intotdeauna si posibilitatea de a intreba :P
aniela07
23 Dec 2012, 12:19
Asa e. Si dupa ce faci dupa cum ti-a spus cineva, vine altcineva si zice: aaaa, pai nu e asa, e altfel. Pffff. Asa ca mai bine te lipsesti. :))
Hmm, pai la ce fel de intrebari va ganditi voi ca sa stea treaba asa? :P
Uite, spre exemplu, mai trecu o vreme până am aflat unde se pot pune linkurile pentru imagini, dar tot nu știu de ce unele imagini nu se văd aici, deși au linkul și formatul corect ?
La fel cu quotes.
Alte întrebări, cu răspunsuri poate mai delicate, sunt: :">
1. Ce determină închiderea unui thread, sau șir de postări pe un subiect ?
2. Iar dacă s-a șters un mesaj, al cuiva--nu al meu, care-o fi fost motivul în termeni generali.
3. De ce sunt așa de puține imagini pe Forum, doar linkuri multe ?
4. Cât timp ia în medie postarea unei descrieri--cu excepția sărbătorilor--ca azi, mâine, și de anul nou?
5. Cum facem să dispară reclama cu Pantenele care țipă și chiar că nu te lasă să respiri, bre..., sau chiar altceva ...? :D Pentru asta ar trebui să fie ceva și în instrucțiunili oficiali dă pă site, NU ? >:)
6. De ce nu să iau unii de păr aici, cum fac alții în alte locuri--fără un motiv real ? >:) =)) Iar, dacă, doamne ferește, s-ar lua, cum să face cumințeala ?! pă ce criterii: Cine aruncă Primul cu chiatra ? Sau cine țipă mai tare cA PANTENELE ?? !! =))
Twinsen
23 Dec 2012, 16:52
2. Iar dacă s-a șters un mesaj, al cuiva--nu al meu, care-o fi fost motivul în termeni generali.
Da' pe omul acela de ce l-o parasit nevasta? Pe care om? Nu conteaza pe care, spune-mi de ce l-a parasit !! :))
Pentru ca e in primul rand un forum de discutii despre cinema si nu de postat screenshot-uri din filme? Pentru ca multe poze fac un thread foarte greu de citit? Pentru ca majoritatea userilor au trecut de stadiul cartilor cu poze?
[QUOTE=icb1]
Pentru ca majoritatea userilor au trecut de stadiul cartilor cu poze?
1. Userii dvs. or fi de fapt uzeri, sau utilizatori.
2. Aici e vorba de filme, și nu despre cărți cu poze pentru copii! :(
Zic să nu schimbăm subiectul...
3. Așa o fi oare, cum ziceți? O poză s-a zis că valorează mai mult decât o mie de cuvinte, d-asta să fac filme... și nu să scriu doar cărți! ...cu sau fără poze! Iar un film fără poze îi ca un automobil fără motor. Un link care tot la poze duce, doar întârzie și slăbește argumentul, și deci nici acolo nu ține argumentul dvs cu poze de copii--mari, doar că o secvență de poze--ca în filme--spune mult mai mult decât fiecare poză luată în parte. Ordinea postării pozelor în sine face un filmuleț al filmului cum ar trebui s-o facă majoritatea trailelor și n-o fac. O discuție, de fapt , cu poze din filmele respective are mai mult miez și este mai la obiect, deci se termină mai repede, și n-are cum să nu fie în subiect ca niște postări arbitrare--fără bază--care par a fi, însă de fapt sunt superficiale și nu-s în subiect.
4. Iar dacă toți am avea exact aceeași opinie n-ar fi nevoie decît de o singură persoană pe Forum, sau o clonă dictată de urmașii lui Mao,... sau cel care fu cu ,,popoarili" și cărțilii:"> ;)
Uite, spre exemplu, mai trecu o vreme până am aflat unde se pot pune linkurile pentru imagini, dar tot nu știu de ce unele imagini nu se văd aici, deși au linkul și formatul corect ?
Cum adica unde se pot pune link-urile pt imagini? :P O imagine se pune dupa tiparul link.
La fel cu quotes.
Si asta e usoara, daca intrebi ti se raspunde :P
1. Ce determină închiderea unui thread, sau șir de postări pe un subiect ?
Majoritatea lor sunt inchise inca din start, cand subiectul e ori deja existent, ori e vreo forma de spam.
In mare e doar vorba de spam, reclama sau alte chestii de genul asta. Inainte stergeam (cred ca doar eu) mesajele prea scurte, de genul "e un film super". Faceam asta pt ca apareau tot felul de persoane care n-au nimic de spus, dar umpla forumul cu mesaje inutile, devenind astfel mai putin vizibile cele relevante. In ultimele luni s-au imputinat cazurile, probabil tocmai pt ca renunta imediat ce observa ca le dispar mesajele. A aparut azi cineva de genul si am sters mai tot pt ca era clar ca tot ce vroia era doar sa creasca numarul de mesaje de langa nume si atat.
Sunt destule imagini, dar, fiind un forum, predomina discutiile. Imaginile pot incarca inutil forumul, iar la persoanele cu un net mai putin bun conduce la o incarcare mai grea a paginilor. Asta nu inseamna ca exista vreo regula cum ca nu poti pune imagini. Atat timp cat pare util nu cred sa existe vreo problema.
4. Cât timp ia în medie postarea unei descrieri--cu excepția sărbătorilor--ca azi, mâine, și de anul nou?
Te referi la paginile de wiki de la filme/actori etc.? Din ce stiu eu destul de mult. Sunt putine persoane care lucreaza la asta si foarte mult material trimis. Oricum, eu nu-ti pot da un raspuns clar ca nu ma ocup cu asa ceva, dar, din experienta cu alte persoane care au intrat pe forum strict pt probleme de genul asta, e un proces care necesita (foarte) multa rabdare.
5. Cum facem să dispară reclama cu Pantenele care țipă și chiar că nu te lasă să respiri, bre..., sau chiar altceva ...? :D Pentru asta ar trebui să fie ceva și în instrucțiunili oficiali dă pă site, NU ? >:)
Nu te-a ajutat ce ti-am zis dincolo? In fine, asta tine de site si nu cred ca o sa gasesti vreun site in care sa-ti spuna cum sa blochezi reclamele care apar pe site-ul propriu. Cine e interesat sa rezolve problema gaseste solutie.
6. De ce nu să iau unii de păr aici, cum fac alții în alte locuri--fără un motiv real ? >:) =)) Iar, dacă, doamne ferește, s-ar lua, cum să face cumințeala ?! pă ce criterii: Cine aruncă Primul cu chiatra ? Sau cine țipă mai tare cA PANTENELE ?? !! =))
Se iau si aici de par, dar in limitele decentei de cele mai multe ori. Exista si exceptii, iar atunci se poate ajunge la bann, dar sunt foarte putine cazuri in ultimul timp. In general se lasa discutiile aprinse mai libere... daca nu se exagereaza. Cuminteala se face direct prin stergerea mesajelor daca sunt direct injuraturi, mesaje fara niciun continut relevant pt cineva de pe forum. Altfel se muta mesajele intr-un topic numit "Off-topic Assylum", care sta inchis permanent. Urmeaza varianta ban-ului pe 3 zile sau mai mult, in functie de nr recidivelor.
Chestiile astea nu sunt batute in cuie, dar cam asa sunt in cea mai mare parte.
Cum adica unde se pot pune link-urile pt imagini? :P O imagine se pune dupa tiparul link.
In mare e doar vorba de spam, reclama sau alte chestii de genul asta. Inainte stergeam (cred ca doar eu) mesajele prea scurte, de genul "e un film super". Faceam asta pt ca apareau tot felul de persoane care n-au nimic de spus, dar umpla forumul cu mesaje inutile, devenind astfel mai putin vizibile cele relevante. In ultimele luni s-au imputinat cazurile, probabil tocmai pt ca renunta imediat ce observa ca le dispar mesajele. A aparut azi cineva de genul si am sters mai tot pt ca era clar ca tot ce vroia era doar sa creasca numarul de mesaje de langa nume si atat.
Sunt destule imagini, dar, fiind un forum, predomina discutiile. Imaginile pot incarca inutil forumul, iar la persoanele cu un net mai putin bun conduce la o incarcare mai grea a paginilor. Asta nu inseamna ca exista vreo regula cum ca nu poti pune imagini. Atat timp cat pare util nu cred sa existe vreo problema.
Te referi la paginile de wiki de la filme/actori etc.? Din ce stiu eu destul de mult. Sunt putine persoane care lucreaza la asta si foarte mult material trimis. Oricum, eu nu-ti pot da un raspuns clar ca nu ma ocup cu asa ceva, dar, din experienta cu alte persoane care au intrat pe forum strict pt probleme de genul asta, e un proces care necesita (foarte) multa rabdare.
Nu te-a ajutat ce ti-am zis dincolo? In fine, asta tine de site si nu cred ca o sa gasesti vreun site in care sa-ti spuna cum sa blochezi reclamele care apar pe site-ul propriu. Cine e interesat sa rezolve problema gaseste solutie.
Se iau si aici de par, dar in limitele decentei de cele mai multe ori. Exista si exceptii, iar atunci se poate ajunge la bann, dar sunt foarte putine cazuri in ultimul timp. In general se lasa discutiile aprinse mai libere... daca nu se exagereaza. Cuminteala se face direct prin stergerea mesajelor daca sunt direct injuraturi, mesaje fara niciun continut relevant pt cineva de pe forum. Altfel se muta mesajele intr-un topic numit "Off-topic Assylum", care sta inchis permanent. Urmeaza varianta bann-ului pe 3 zile sau mai mult, in functie de nr recidivelor.
Chestiile astea nu sunt batute in cuie, dar cam asa sunt in cea mai mare parte.
Mulțumesc, Liviu, pentru răspunsurile detaliate.
1. Sus în meniu există o imagine mică , galbenă cu piramide, și am ghicit -până la urmă -că ăsta-i link-ul din meniu pentru adăugare de URL de imagini.
5. Problema cu Pantenele este că se suprapun exact pe partea de editare și că o fac de fiecare dată, fără excepție. O soluție imediată pe forum de eliminare totală a PANTENELOR afurisite este să blochezi Java scripts de la Preferințe, sau opțiuni, însă atunci pierzi la postarea mesajelor opțiunile din postarea de mesaje! :( :-/
.... Restul este chiar util, deși poate că mai discutăm prin PM răspunsul complect la 6. pe care eu o pusesem doar retoric, fără să mă aștept la un răspuns așa de prompt și de iluminător. ;)
.... Mai sunt și alte întrebări, și deci va urma... , dar nu acum, pentru ca să nu monopolizez discuțiile aici!
mama ei de viata! inexplicabil, paradoxal si INUTIL, maine, 24.12.2012, lucrez.
robbiex2
25 Dec 2012, 14:20
stai linistit.eu lucrez de revelion.prima data in viata mea cand fac revelionul la munca.m`am obisnuit cu ideea :|
aniela07
26 Dec 2012, 10:07
Si eu am lucrat pe 24 si voi lucra pe 31. Dar nu ma deranjeaza, am avut o scuza sa ma sustrag de la nebunia de Craciun (m-am dus la film dupa serviciu ca tot era unul dintre putinele locuri deschise dupa 6), iar pe 31 va fi la fel de calm, dupa serviciu voi ochi un club care sa nu aiba o taxa nerusinata pentru baut ca porcul la ei pe bancute. Nu sa ma asalteze toata lumea cu intrebari: da' de ce nu te duci si tu la coafor, da' ce ai gatit, da' ai impodobit bradul (da, i-am pus cateva globuri ramase nesparte de anul trecut, la kaufland e 20 de ron! o cutie cu stelute, si DA asta ma enerveazaX( )? Sunt o victima: eu lucrez, da? Si ma lasa lumea in pace. E comod sa lucrezi in zile din astea.
bremen1980
26 Dec 2012, 21:11
Cate magazine Mega Image se mai deschid frate ?? Pe unde treci dai peste un nou Mega Image sau peste unul in constructie . Sa n-o pateasca si astia precum mic.ro
Cate magazine Mega Image se mai deschid frate ?? Pe unde treci dai peste un nou Mega Image sau peste unul in constructie . Sa n-o pateasca si astia precum mic.ro
In prezent au 192 de magazine (incluzand si Shop&Go-urile care sunt tot ale lor). Au in plan ca anul viitor sa mai deschida inca vreo 80.
robbiex2
27 Dec 2012, 16:00
nu cred ca o sa pateasca precun mic.ro adica sunt prea profi :) cand sunt la munca fac mega imege-ul de vreo 2-3 ori pe zi.un spatiu mic unde gasesti mai de toate..inclusiv patiserie proprie B-) pe mine ma enerveaza fufele de la casa, care`ti trantesc un buna ziua plin de sictir X(
Si eu am lucrat pe 24 si voi lucra pe 31. Dar nu ma deranjeaza, am avut o scuza sa ma sustrag de la nebunia de Craciun (m-am dus la film dupa serviciu ca tot era unul dintre putinele locuri deschise dupa 6), iar pe 31 va fi la fel de calm, dupa serviciu voi ochi un club care sa nu aiba o taxa nerusinata pentru baut ca porcul la ei pe bancute. Nu sa ma asalteze toata lumea cu intrebari: da' de ce nu te duci si tu la coafor, da' ce ai gatit, da' ai impodobit bradul (da, i-am pus cateva globuri ramase nesparte de anul trecut, la kaufland e 20 de ron! o cutie cu stelute, si DA asta ma enerveazaX( )? Sunt o victima: eu lucrez, da? Si ma lasa lumea in pace. E comod sa lucrezi in zile din astea.
Subscriu total. Sau m-am obisnuit eu - practic sportul asta de cativa ani - sau mersul la lucru de Sarbatori e o treaba foarte comoda.
sau mersul la lucru de Sarbatori e o treaba foarte comoda.
este doar un motiv pentru a reprima singuratatea.un surogat, desigur...
....ahh si daca asta este un sport,il practic si eu. dar, de la inceputul carierei. si sincer, dupa 17 ani, incepi sa nu mai suporti...
aniela07
10 Jan 2013, 12:26
Eu cred ca e mai curand un motiv pentru a regasi singuratatea, decat de a o reprima. Daca stai acasa sunt toti ciucure pe capul tau sau la telefon.
Daca stai acasa sunt toti ciucure pe capul tau sau la telefon.
pai, daca are omu' cartela cu milioane de minute, nu trebuie sa le foloseasca cumva?
vb lui revene, daca au cartele cu milioane de minute asta e, dar ma mai amuza un fapt : cand suna telefonu si nu raspund, imi baga automat casuta vocala... si apoi cand sun eu persoana respectiva, imi zice ca de ce am mesagerie, ca l-a taxat... etc... gizzz, la vodafone am 3000 minute in retea, pe care evident ca nu le folosesc pe toate.. cu 1 min in plus sau in minus e tot aia.
la vodafone am 3000 minute in retea, pe care evident ca nu le folosesc pe toate.
am auzit ca astia de la companiile de telefonie mobila baga atat de multe minute in cartela ca sa testeze tentatia vorbitorului de a se sinucide.
:)))
te pacalesc cu zeci de mii de minute, numai sa te bagi la ei, dar mai mult de 1500 pe luna nu folosesc. :P
bremen1980
10 Jan 2013, 18:04
Se plingea un coleg in urma cu cateva saptamani ca mai are doar 200 de minute din 3000 :-O .Bine tipul e si profund rau si e o placere sa-l auzi la telefon :Ce faci pisi ?? Ne vedem si noi ???'
Bogdane ,ce mai face ma-ta ??? s.a.
Cate genii au trudit zeci de ani pentru ca noi s-o ardem aiurea la telefon ??
Noi o ardeam aiurea oriunde, oricum cu sau fără telefon. ;)
ce ma surprinde e inertia marilor firme telecom, care-ti dau zilioane de minute voce si se calicesc la oferta de date. si asta in conditiile in care e tendinta clara de crestere la numarul de smartphone-uri. pai ptr ce dracu' ne luam telefon mai destept ca noi? ca sa intram pe net, nu?
ulrich, pe cat punem pariu ca in cativa ani, o sa se ajunga la cartela prepay sa ai de la 5 giga la 20 giga free cu 5 euro sau cu 6 euro? deja concurenta exista.
zeno.marin
12 Jan 2013, 20:34
Se plingea un coleg in urma cu cateva saptamani ca mai are doar 200 de minute din 3000 :-O .Bine tipul e si profund rau si e o placere sa-l auzi la telefon :Ce faci pisi ?? Ne vedem si noi ???'
Bogdane ,ce mai face ma-ta ??? s.a.
N-as putea da un numar, cu atat mai mult cu cat intrebarea e retorica dar... garantez ca au luat bani frumosi pentru ca noi sa-i cheltuim pe ai nostri.
faza cu terasele !
cum naiba sa impui tu teraselor din centru vechi sa se inchida la orele 22? la orele alea iese lumea la terasa, se lasa caldura si e optim pentru o bere.
daca se aproba de consiliul general al capitalei, adio multe terase din centru vechi :(
interese, interese, interese, spagi+taxe protectie+ spagi..... curve, betivi. ah ce mi-ar place ca la ora 22 sa nu vezi picior de piti pe tocuri si cu ochelari de soare cand afara e bezna defiland pe piatra cubica :)) ca pe podium.... sunt destule locuri (terase) unde sa poti iesi vara. centrul vechi e un "bum" cum era odata nu demult regia,dumarsu,maxu,etc. centrul vechi nu e un loc unde iti poti bea linistit vinu, pt ca imediat apare langa tine un asa zis cersetor cu povestea lui " nenea, imi dai si mie 1 leu?" si dupa ce ii dai scoate purcoiu de bani si isi aseaza elegant hartia de 1 leu cap la cap cu celelalte :), pesemne ca are bani mai multi ca tine. centrul vechi nu este organizat, este doar o invalmasala de scaune si mese + zeci de oameni in cautare de loc, iar daca esti norocos sa gasesti unu vei sta inghesuit ca intr-o cutie. si sunt multe de zis despre centrul vechi ... eu spun doar atat, daca vrei, gasesti terase vara altele decat in centrul vechi
robbiex2
21 Jan 2013, 02:04
faza cu terasele !
cum naiba sa impui tu teraselor din centru vechi sa se inchida la orele 22? la orele alea iese lumea la terasa, se lasa caldura si e optim pentru o bere.
daca se aproba de consiliul general al capitalei, adio multe terase din centru vechi :(
Mai devreme am citit si eu stirea.Eu am lucrat in centru vechi, toata vara si culmea..la o terasa.Nu pot sa spun decat ca intre orele 22:00-23:00 era full !! iar noi eram dati peste cap de atata treaba.Nu stiu cat de mari sunt interesele...ideea este ca s-au strans multe reclamatii de la locatarii din zona + sunt si cateva procese (prefer sa ma abtin). A fost mafie cu spatiile, toate locatiile batandu-se pe un metru de trotuar ca deh...mai intra o masa de 2 persoane lejer.
Eu ma gandesc cu groaza la serile de asta vara cand eram la munca pentru ca..era multa treaba. veneau cupluri care nah....vroiau ceva mai retras, veneau oameni de la munca, in grup mare..etc etc. E nasoala treaba oricum, cam exagerata legea. Si oricum...terasele sa zicem ca se goleau pe la 2-3, ca lumea se ducea in cluburile din zona dar tot mai erau oameni care cautau terase...credeti`ma.
aniela07
22 Jan 2013, 20:45
Eu am o nelamurire cu locatarii din centrul vechi. Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca mai toti "locatarii" pe care i-am vazut eu in centru ar cam trebui inchisi dupa ora 22. Tot ca sa protejam centrul vechi, nu de alta.
aniela... in centru vechi exista ffff putine blocuri, defapt 2 :D
unu e langa argentin si unu e vis a vis, unde e club a!
restul sunt case cue taj, jos e local, si sus stau ilegal diverse persoane cu tenul mai inchis, care trimit plozii vara sa vanda flori pe la terase.
exemplu concret : lipscani 82 A . ( cunosti unde aniela ca acolo am baut bere impreuna ) , sus., locuiesc cam 3 familii de tigani. sa nu imi zica mie careva ca aia au acte acolo.
aniela07
26 Jan 2013, 12:23
Asta era si ideea mea. Cum adica s-au plans de zgomot locatarii din centrul vechi? Care locatari?
Daaaa, stiu blocul de la Argentin. Am vazut o data anunt de inchiriere acolo. Pe atunci imparteam apartamentul cu o prietena si ne gandeam ce tare ar fi sa locuesti langa club a si argentin! bine, argentinul cum era o data de-ti luau aia mesele de sub bere la inchidere. acum nu mai e asa amuzant.
aniela, blocul ala e cu bulina! + ca in cladirea cu argentinu, sus si in spate e un imens focar de infectie
Cinemagia, ca mi-a furat rantul pro-Lewis si ramane saracul neaparat:((
bremen1980
11 Feb 2013, 10:34
De prin decembrie ma omoara astia de la RDS&RCS . Au schimbat posturile alea de m-au obosit .Au scos pachetul Discovery -am inteles , au bagat o mie de Digi Oradea , Digi Galati , s.a.m.d. -am inteles , au scos HBO , HBO Comedy , Cinemax - n-am mai inteles . N-am avut deloc probleme cu ei pana acum doua luni . De atunci apar programe zilnic , dispar ,reapar , se metamorfozeaza. Nu mai pomenesc nimic de cutia lor digitala care-mi ingheata uneori anumite programe.Culmea e ca un anumit program pntru adulti care este ingrila lor merge inainte fara probleme. S-au gandit probabil sa nu-i lase pe bietii oameni la greu tocmai acum in mijlocul iernii cand femeile sunt mai infofolite pe afara.
Am trecut pe la ei acum doua saptamani dar in cele doua camarute in care-si desfasoara activitatea cred ca erau 100 de oameni care asteptau sa plateasca , sa reclame , sa renegocieze .
bremen1980
14 Feb 2013, 18:17
Anul asta a fost un meci inegal intre inchinatorii la SF .Valerica si cei care-l urasc. Au castigat uraciosii .Mai iau dupa ce am vazut pe strada unde atmosfera amoroasa era firava . Or fi fost de vina ploaia & vantul :-S .Nu stiu dar parca lipseau ranjetete libidinoase de pe obrajii mascululilor , masculi ce credeau ( in mod naiv ) ca vor avea parte de ...ceva . Daca tot au ''investit ''oamenii in ultimele ragalii ramase in florarii la preturi inghesuite .
Cate unul se straduia sa protejeze un buchetel pipernicit de vantul rece . Alta le facea pe colege sa se urzice dupa ce le arata o pungulita plina de minuni . Lipseau si pustanii care in semn de dragoste le trageau pe colege de codite sau le smulgeau ghiozdanele .
Nici pe la posturile de radio nu am auzit de concursuri de gen : ''te trimitem cu pupaza ta la Venetia daca ne spui cat de tare o iubesti ''. :-O
Haterii au fost anul asta mai puternici , mult prea puternici .
Asteptam revenirea in luna martie. >:)
bremen1980
15 Feb 2013, 14:03
Unde s-a gasit sa cada si meteoritul ala .Armate de scenaristi il asteptau sa cada in California,hai sa zicem in Arizona sau in New Mexico .Ar fi avut Holywoodul paine de mancat pe 10 ani .Ce de tricouri s-ar fi vandut , ce de bauturi racoritoare ar fi fost botezate "Meteor Shower".Cu toate astea el s-a gasit sa cada taman in ....Rusia. Daca ar mai fi fost inca razboiul rece ai fi crezut ca sovieticii au facut niste manevre necurate sa-l atraga la ei .Acum insa pe cine sa dai vina ,pe Cel de Sus care a lipsit America de o asemenea pleasca ? Mai lipsea sa cada in China si era semn clar ca America a luat-o la vale .
bremen1980
15 Feb 2013, 18:21
Ma scot din minti reporterii astia care-i intervieveaza pe cei mai cretini oameni din lume atunci cand se petrece o tragedie : vecinii .A avut femeia aia probleme si s-a aruncat de pe Intercontinental si hopa si-a si dat cu parerea maria sa administratorul de bloc . Mai lipseau babele care se uita pe gaura cheii , sparg seminte pe banca din fata blocului si sunt nostalgice dupa vremurile cand erau ciupite de santieristii duhnind a secarica .Auzi la ele -''era ciudata si eram sigur ca asta o sa se intample '' Daca ar fi vazut-o cu un barbat sigur era curva , s.a.m.d.
http://www.click.ro/news/bucuresti/divort-sinucidere-singuratate-dragoste-suferinta_0_1560444037.html
ma enerveaza rau de tot persoanele care sustin ca tin ba cu steaua , dinamo ori rapid, prin simplul fapt , ca atunci cand erau mici, tatal tinea cu o echipa , si eu ca sa ii fac in ciuda tineam cu adversarul.
mor cand aud placa asta.
Inseamna ca nu ai auzit-o p-aia " Tin cu cine e pe primu` loc". De parca sunt oameni asa importanti ca locul 2 le provoaca greata.
Epidemia de clipuri cu Harlem Shake.
MikkaelWolfganger
01 Mar 2013, 23:27
In sfarsit am gasit Thread-ul asta....>:)
Ce ma enerveaza:
1.Indivizii care se cred atotstiutori.
2.Indivizii care dau comentarii doar sa enerveze pe altii (reusesc din ce in ce mai mult ).
3.Indivizii care considera ca doar filmele de acum 3 ere geologice sunt bune.
4.Indivizii care abuzeaza de dreptul lor la libera exprimare(ma enerveza si MikkaelWolfganger cate odata:D ).
5.Criticii oficiali de pe cineamagia, pentru ca nu ma enerveza cat ar trebui sa ma enervez un critic in mod obisnuit.
6.Indivizii care considera CGI-ul unealta diavolului si prin urmare marchaeaza cu o steluta cam orice film care a avut tupeul sa foloseasca astfel de mijloace.
7.Indivizii care sar in apararea unui film, protejandu-l de eventualele comentarii rautacioase pana la extrem.
8.Fixistii...pe astia nu-i suport in generalX( .
9.Tipii care adauga comentarii inutile(mai bag si eu unul din cand in cand:-S ).
10.O serie de useri:Cosminnustiucat,Monicarusunustiucare,Craynic k(asta e in clubul de hipsterismo-haterism al lui Cosmin),Cosmin_kedii, Sanda45...si inca cativa pe care momentan nu mi-i amintesc.
11.Ma enerveaza MikkaelWolfganger pentru ca se enerveaza degeaba.
12.Copierea unui comentariu si postarea lui in dreptul unui numar foarte mare de filme diferite.Asta e ca si cand ti-ai suge pixu' singur.
Gata....Deja ma simt mai bine!:)
ma seaca de multa vreme gheroii care zic Shaktior cand, numele echipei e Shakhtar.
presa de rahat de la noi i-a zis asa si, tot poporu pronunta aiurea.
sergiuseling
05 Mar 2013, 11:47
Dacă și Mircea Lucescu îi zice cu ior la final cred că supărarea ta e în van.
Shakhtar în schimb cred că e doar denumirea pe engleză a clubului. E ca și cum te-ai enerva că gheroii spun București și nu Bucharest.
ideea e ca numele e pronuntat aiurea. oricum ai zice.
numele vine de la Stakhanovets conform wikipedia.
Malombra
05 Mar 2013, 20:29
E ca și cum te-ai enerva că gheroii spun București și nu Bucharest.
nu chiar. sau chiar deloc. echipa e din ucraina, mi se pare normal să i se spună în ucraineană, nu în traducere rusească. adică şahtar, nu şahtior. clubul o fi avut istorie şi cînd se afla în imperiul colonial-sovietic, cînd toate erau în ruseşte, dar atunci zi-i şahtior dacă te referi la performanţele lui dinainte de 91, dar nu de atunci încolo, de cînd ucra a devenit oficial independentă. mi se pare aiurea să i se spună aşa cum îi sună numele în altă limbă. dacă tot e, zi-i Minerul şi gata, că traducerea românească e la fel de "legitimă" ca şi cea rusească. sau dacă totuşi eşti pasionat de traduceri în general şi de cea rusească în special, atunci fii consecvent şi vorbeşte despre Zvezda Buharest, ŢăFăRă Cluj sau şi mai bine RJD Cluj şi Zubr Kişiniov...
bremen1980
05 Mar 2013, 20:37
Pai joi seara joaca Steaua Bucuresti cu Chelsea London .;)
E ca și cum te-ai enerva că gheroii spun București și nu Bucharest.
nu chiar. sau chiar deloc. echipa e din ucraina, mi se pare normal să i se spună în ucraineană, nu în traducere rusească. adică şahtar, nu şahtior. clubul o fi avut istorie şi cînd se afla în imperiul colonial-sovietic, cînd toate erau în ruseşte, dar atunci zi-i şahtior dacă te referi la performanţele lui dinainte de 91, dar nu de atunci încolo, de cînd ucra a devenit oficial independentă. mi se pare aiurea să i se spună aşa cum îi sună numele în altă limbă. dacă tot e, zi-i Minerul şi gata, că traducerea românească e la fel de "legitimă" ca şi cea rusească. sau dacă totuşi eşti pasionat de traduceri în general şi de cea rusească în special, atunci fii consecvent şi vorbeşte despre Zvezda Buharest, ŢăFăRă Cluj sau şi mai bine RJD Cluj şi Zubr Kişiniov...
De unde atatea tangente cu fenomenul ?
sergiuseling
05 Mar 2013, 20:50
Malombra nu e chiar așa.
Dacă Janos e român, n-o să-i spunem Ion doar pentru asta. E Janos, poate Ianoș, nicidecum Ion. Așa și cu cei de prin zona aceea a Ucrainei sunt mai apropiați de Rusia decât de Ucraina. Situație similară cu a unor români de etnie maghiară.
Dacă cei de acolo spun Șahtior, nu văd de ce ar fi greșit doar pentru că nu așa se pronunță corect în ucrainiană sau engleză.
Malombra
05 Mar 2013, 21:09
ok, sergiu, dar dacă băieţii ăştia îşi spun ei singuri aşa
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/9/91/Sahtior.png
şahtar - nu e mai ok să-i crezi pe ei? spunîndu-le şahtior, e ca şi cum ai insista: băi ianoşe, eşti ion că aşa vreau io.. că sunt apropiaţi de ruşi, umm, nu pot să iau asta drept argument, diaspora rusească e una dintre cele mai agresive, peste tot, o mare parte nu vorbesc limba ţărilor în care stau, deşi tot marele lor Moise, marx, a spus că cel ce nu cunoaşte limba ţării în care stă e ori oaspete, ori idiot, ori ocupant :)) . şi de nu ar fi, asimilările zonale ale numelor nu constituie o scuză. că cei din zonă îi spun aşa, treaba lor, şi pe la noi la minge se spune loptă, acuma vrei să spun despre prezentatoarea de la sport că e idioată pen că zice minge în loc de loptă? sau că se încăpăţînează să nu spună, analfabeta, poli cimişoara?..
din cîte pricep eu, varianta engleză e varianta ucraineană. nu englezii au impus ceva, ei se pliază pe ce denumire şi-a ales chiar clubul.
sergiuseling
05 Mar 2013, 21:21
Eu zic că e pe dos, voi tot vreți să-i convingeți că nu-și spun corect numele.
Uite de la Akhmetov însuși:
http://video.shakhtar.com/en/v4560
E un interviu de dinaintea meciului cu Juventus, după vreo 40 de secunde pomenește numele clubului și de fiecare dată e cu ior la final.
Idem și la toate interviurile lui Lucescu.
Malombra
05 Mar 2013, 21:25
sergiu, eu nu vreau să conving pe nimeni de nimic, eu citesc ce scrie pe scutul acela. îmi ajunge. acolo scrie şahtar.
în ucraineană Шахтар Донецьк, în rusă Шахтёр Донецк . ţara e ucraina.
cam atît. restul poa să-i spună măcar şi ducă-se pe pustiu. nu mă priveşte. nu mă dau peste cap pentru atîta lucru. :)
p.s. gata, de azi le spun minerii şi îmi amintesc de şahtioriadele lui iliescu :))
sergiuseling
05 Mar 2013, 21:34
Nu prea e corectă gândirea asta, de exemplu dacă e română și citești românește Janos nu prea e corect, dar în fine putem lăsa discuția. Sper doar să nu mai fie așa enervat iiii din atâta lucru. Dacă toți fanii din Donețk îi zic așa, ar trebui să fie ok și pentru gheroii amintiți de el să spună așa.
faraimaginatie
05 Mar 2013, 21:47
Scuze interventia, da puteti sa-mi luminati si mie calea si sa-mi spuneti ce inseamna gheroi? Ma fascineaza cuvantul.
Malombra
05 Mar 2013, 21:54
nu, sergiu, se citeşte şahtar respectînd regulile fonetice ale celor două limbi şi se citeşte şahtior nu după regulile fonetice ale limbii ruse, ci citind traducerea rusească a numelui clubului. de asta am accentuat literele. sunt alte litere acolo. nu e aşa că se citeşte în rusă şahtior ceea ce în ucraineană se citeşte şahtar. nop ;)
şi în rusă, şi în ucra se citeşte şahtar ce scrie acolo. şahtior e cuvînt rusesc, e acela cu umlaut nici nu există în ucraineană, am impresia. se scrie altfel. nu e acelaşi cuvînt citit altfel în limbi diferite, cum e grupul cki de ex, citit altfel în română şi poloneză. sunt alte cuvinte, e traducere. minerul românesc.
nu ştiu ce mai pot adăuga. după mine, e corect cum îşi spune clubul, nu cum îi spun unii sau alţii, chiar şi ahmetov, vare vb ruseşte la un interviu luat de un reporter vorbitor de rusă şi foloseşte numele rus al echipei. sunt inerţii de înţeles, posibil, după decenii în care rusificarea a impus denumirea rusească. dar ca ce chestie aş prelua eu o traducere? aşa să-i zică ruşii, în limba lor "şahtior" e cuvînt obişnuit, substantiv comun. or în română nu înseamnă nimic, sunt două silabe de import. atunci de ce să apelez la ele? cu ce sunt mai legitime decît şah-tar, care nu înseamnă nici ele nimic pentru un vorbitor de română? dacă ruşii ar începe să spună iunosti lui juventus, ai începe şi tu să faci la fel?
sergiuseling
05 Mar 2013, 22:08
Dacă rușii ar zice sigur că nu. Dar dacă italienii în frunte cu Conte sau Gigi Buffon, atunci cred că aș zice și eu.
Acuma asta nu înseamnă că o să zic peste tot ca italienii. N-o să zic Monaco la Munchen de exemplu.
Malombra
05 Mar 2013, 22:40
exact, Sergiu, i-ai crede pe cei de-ai locului, nu pe vecini, nu?
The club's name was often depicted in the Russian language, as were the rest of the non-Russian participants of the Soviet football competitions.
şi
The team has played under the following names: Stakhanovets (1936–1946), Shakhtyor (Shakhtar) (1946–1992), and FC Shakhtar (since 1992).
simplu. alternativa a existat pînă în 92, puteai alege cum să-i spui. azi suntem în 2013, iar treaba pare să fie univocă. spuneam ceva de inerţie..
în fine, chiar nu ştiu de ce m-am băgat în discuţia asta. what do i care?:))
faraimaginatie, nu ştiu nimic de gheroi, eu numai de gherţoi ştiu.
geroiu e un ghertoi microbist! asa mi s-a explicat
Shakhtar , Shakhtyor - cui ii pasa?
MikkaelWolfganger
06 Mar 2013, 17:09
Discutia asta cu Shaktar-ul chiar mi-a starnit un pic curiozitatea.Asa ca am facut putin research.
http://ro.forvo.com/word/%D1%88%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%B0%D1%80_%D0%B4%D0%BE% D0%BD%D0%B5%D1%86%D1%8C%D0%BA_(shakhtar_donetsk)/
Se pare ca varianta corecta este Shaktar Donetk[Shachtar Donetzc]...cel putin asa zice Takuboku(barbat din Ucraina).:D
sergiuseling
07 Mar 2013, 10:49
Și te iei după un anume anonim? Uite aici
http://www.youtube.com/watch?v=y4yGZmQ1t4Y
Primele secunde sunt suficiente, pronunția locală, a ucrainienilor de pe stadion și apoi cea englezească.
Malombra
07 Mar 2013, 14:29
Primele secunde sunt suficiente, pronunția locală, a ucrainienilor de pe stadion și apoi cea englezească.
limba aceea este rusa , sergiu :)) . nu am vrut sa fiu ironica pana acum, dar daca tot insisti pe subiect.. localnici sunt si ungurii nostri. chiar ii voi ruga sa/mi traduca denumirile trupelor romanesti de fotbal, ca sa vb despre ele numai in traducere maghiara, sa se vada cat de fain este. daca ma intreaba careva de ce fac asta, ii intreb si eu: da ce are, shahtior nu e in acceasi situatie? doar zice clar in unul din citatele date de mine mai sus> nu i se mai spune asa din 92. voua va ia 100 de ani sa va obisnuiti cu schimbarile? of, da , am uitat ca la romani tranzitia dureaza un mileniu...
MikkaelWolfganger
07 Mar 2013, 14:44
Anonim , anonim, dar ucrainian :P....Poate ca baietii de striga in galeria "Shakhtar-ului" au ramas inca cu gandul la numele echipei de acum 100 de ani si le este foarte greu sa se obisnuiasca cu noul nume.Si Timisoara s-a numit FC Timisoara, dar toata lumea ii zicea Poli.
ghost90
07 Mar 2013, 18:15
sau dacă totuşi eşti pasionat de traduceri în general şi de cea rusească în special, atunci fii consecvent şi vorbeşte despre Zvezda Buharest, ŢăFăRă Cluj sau şi mai bine RJD Cluj şi Zubr Kişiniov...
Aici nu-s de acord cu tine.Echipa care o evidentiez mai sus ar trebui sa se numeasca Kolozsvari Vasutas Sport Club, conform primei denumiri.
MariaMona
07 Mar 2013, 21:45
.Si Timisoara s-a numit FC Timisoara, dar toata lumea ii zicea Poli.
Poli e Poli si tot asa a fost - fie ca s-a numit FC Timisoara sau AEK, timisorenii tot Poli i-au zis.
la fel e si la iasi .... erau poli iasi, acum sunt csmscsmscs iasi... si banuiesc ca pt ieseni tot poli e.
Malombra
08 Mar 2013, 17:53
Aici nu-s de acord cu tine.Echipa care o evidentiez mai sus ar trebui sa se numeasca Kolozsvari Vasutas Sport Club, conform primei denumiri.
nu zic nu, ghost, eu mă refeream la cum s-ar citi în ruseşte literle latine c, f şi r, luate brut, fără a transpune în altă limbă şi cuvintele care dau acele iniţiale. în rusă există chirilicul C, dar acela stă pentru sunetul s. cînd vorbesc de simbolul latin C, aceştia îi spun ţă.
bremen1980
08 Mar 2013, 18:34
Stati cuminti ca o pun pe Luminta Gheorghiu pe voi !!!!
Exista motiv mai plictisitor de cearta ?
MikkaelWolfganger
11 Mar 2013, 11:00
Ma enerveaza momentul ala de dis-de-dimineata cand ma autoiluzionez ca de data asta o sa ma duc la facultate,o sa invat, o sa ma perfectionez...pentru ca peste nici 10 min., sa imi schimba radical parerea si sa ma arunc ca ultimul om in mijlocul patului, gandindu-ma ca poate-poate recuperez data viitoare...
iti garantez eu, daca aveai servici, program fix, luni-vineri , te duceai.
MikkaelWolfganger
11 Mar 2013, 12:22
iti garantez eu, daca aveai servici, program fix, luni-vineri , te duceai.
Evident...Dar la serviciu as fi si remunerat pentru efortul depus, plus ca nici nu prea as avea incotro...
bremen1980
19 Mar 2013, 11:40
A plecat Vlad Craioveanu la radio 21 . In tineretea lui nu puteam sa-i suport timpeniile dar in ultimii ani a devenit mai serios si chiar ma amuza. A facut cu Dobro cel mai tare cuplu din tot matinalul romanesc .Cand puteam ii ascultam . Doar pe ei si pe aia de la Romania Cultural sau RFI .
Au cheltuit astia milioane de euro asta vara sa puna placute din alea pe la Unirii si acum multe dintre ele sunt desprinse . Cand calci pe ele parca faci surfing . Cred ca daca placau aia cu IPad-uri costa mai putin si tinea lucrarea mai mult .
MikkaelWolfganger
19 Mar 2013, 20:17
Am auzit si eu ca a plecat.Nu ma asteptam, insa sa se duca la 21.M-am uitat si m-am tot uitat pe pagina lui de facebook(din curiozitate sa vad daca intr-adevar s-a dus) si mda....deja am vazut postari cu Puya-Maidanez si Guess Who-Onoare...WTF?Poate au fost puse la vrajeala, sa testeze piata, sa vada cine mai e cu el sau poate doar sa rada putin de oripilarile inutile, dar am sincere indoieli ca asta a fost intentia lui.
Eu il stiam pe Craioveanu asta baiat serios...Oricum,am speranta ca nu s-a vandut de tot.....
Twinsen
21 Mar 2013, 22:58
Tocmai am fost nevoit sa sterg o intreaga discutie cu tenta nationalista si xenofoba. Imi cer scuze celor care pusesera raspunsuri decente, dar acestea nu mai aveau sens fara mesajele initiale. Va rog sa folositi un limbaj decent si sa respectati minoritatile din tara.
Malombra
22 Mar 2013, 00:53
a ne-respectat cineva minorităţile din ţară? eu ţin minte că s-a pus problema felului cum gestionează autorităţile unele tensiuni, iar proasta gestiune generează xenofobia, pentru că se doreşte egalitate în gestionarea unor astfel de probleme, iar acest deziderat nu e onorat de autorităţi. mă rog, fiecare cu ce-l doare.
anaemona
22 Mar 2013, 03:06
Twinsen, puteai sa muti discutia la azil.
Twinsen
22 Mar 2013, 08:50
a ne-respectat cineva minorităţile din ţară?
Glumesti? (:|
Twinsen, puteai sa muti discutia la azil.
E o sugestie valida, nu m-am gandit la asta. Cred totusi ca in mod normal niste injurii ar trebui sterse nu mutate in alt loc pe forum.
Malombra
22 Mar 2013, 12:27
nu, nu glumesc (:| . majoritatea a răspuns isteric la o insultă a minorităţii, parcă acesta era contextul. iar autorităţile, ca mai mereu, au răspunsuri preferenţiale. dar să fim creştini, tovarăşi, să întoarcem şi partea cealaltă a drapelului. în fond, eu cu una din secuice ne uitam ca proastele una la alta la piesa gianinei cărbunariu care prezenta românii ca pe nişte semi-vegetale ce-şi fac cadou eternele seturi de 6 ştampe de votcă, iar ungurii mergeau la sanatorii austriece pentru a setrata de impotenţă. între ei hăul incomunicabilităţii. jesus.. ce a fost la sfîrşit, cînd se puteau pune întrebări montatorilor piesei, care găsiseră soluţia în monta generală, nu mai zic..
a, da stai, am uitat că stau în România şi că în Timişoara un băiat riscă 5 ani de puşcărie pentru delict de opinie, pentru că a spus, nu a făcut, pentru că a spus o dată , nu ca alţii, de mii de ori, dintr-un post cocoşat de onoruri. băga-mi-aş eu poala de mii de ori.
nu mai intervin, gata. (:|
problema este că dacă bubele nu se discută, se infectează.
Twinsen , adevaru e ca noi gazduim in Romania foarte multi unguri , si cu toate astea tot noi suntem nenorocitii in ecuatia asta.
bremen1980
23 Mar 2013, 18:37
Faza cu gazduim multi unguri nu prea tine din mai multe motive :
Ungurii sunt de o mie de ani pe aici cand Romania ca stat nici nu exista .Dupa o mie de ani de pripasit pe aici cred ca au niste drepturi naturale pe care nu trebuie noi sa le dam sau ei sa le merite . Pur si simplu le au .
E dreptul ungurilor sa nu ne iubeasca tinand cont ca ei au stat brat la brat cu austriecii la conducrea unui imperiu . Pai dupa 1918 s-au trezit in fundul gol si fara imperiu de condus si impartiti ( ca minoritari ) prin diverse tari . Nu era normal sa turbeze fiind luati la suturi in fund si alungati de la carma imperiului ??? Era inevitabila aceasta nostalgie de care dau astazi dovada si care noua ni se pare greu de digerat .
Ii inteleg pe unguri ca vor un statut privilegiat si e normal ca fiecare sa incerce sa testeze limitele normalitatii . Pai in zilele noastre cand orice minoritate ( sexuala , etnica , religioasa) vrea o portie mai mare din pizza , nu vad de ce ungurii ar sta linistiti . Politica inseamna un construct nu un dat . Lucrurile se negociaza , se disputa ,se fac , se desfac . Fluiditate , manevre lunecoase , disponibilitate la repozitionare permanenta . Asta insemana astazi politica pozitiva spre deosebire de vremurile cand lucrurile erau decise de forta ,dogme si ideologii rigide . Vor ungurii scoli cu predare in limba lor - negocieri , calcule pe buget , pe resurse .Nu discursuri cu steaguri arse , fetite pubere cu bentite tricolore si cu acadele in buzunare . S-a si gasit o eroina de tip Ioana D'Arc in jurul careia sa ne aliem ( Rally 'round the flag) si sa aruncam cu pietre in ambasada bozgorilor . Sa asteptam mai intai ca mititica sa treaca cu bine bac-ul .
MariaMona
23 Mar 2013, 19:01
Ungurii sunt de o mie de ani pe aici cand Romania ca stat nici nu exista .Dupa o mie de ani de pripasit pe aici cred ca au niste drepturi naturale pe care nu trebuie noi sa le dam sau ei sa le merite . Pur si simplu le au .
E dreptul ungurilor sa nu ne iubeasca tinand cont ca ei au stat brat la brat cu austriecii la conducrea unui imperiu . Pai dupa 1918 s-au trezit in fundul gol si fara imperiu de condus si impartiti ( ca minoritari ) prin diverse tari . Nu era normal sa turbeze fiind luati la suturi in fund si alungati de la carma imperiului ??? Era inevitabila aceasta nostalgie de care dau astazi dovada si care noua ni se pare greu de digerat .
Ii inteleg pe unguri ca vor un statut privilegiat si e normal ca fiecare sa incerce sa testeze limitele normalitatii . Pai in zilele noastre cand orice minoritate ( sexuala , etnica , religioasa) vrea o portie mai mare din pizza , nu vad de ce ungurii ar sta linistiti . Politica inseamna un construct nu un dat . Lucrurile se negociaza , se disputa ,se fac , se desfac . Fluiditate , manevre lunecoase , disponibilitate la repozitionare permanenta . Asta insemana astazi politica pozitiva spre deosebire de vremurile cand lucrurile erau decise de forta ,dogme si ideologii rigide . Vor ungurii scoli cu predare in limba lor - negocieri , calcule pe buget , pe resurse .Nu discursuri cu steaguri arse , fetite pubere cu bentite tricolore si cu acadele in buzunare . S-a si gasit o eroina de tip Ioana D'Arc in jurul careia sa ne aliem ( Rally 'round the flag) si sa aruncam cu pietre in ambasada bozgorilor . Sa asteptam mai intai ca mititica sa treaca cu bine bac-ul .
Nici eu n-as fi putut-o spune mai bine...
bremen1980
25 Mar 2013, 11:26
Manariile din F1 si ordinele de echipa care denatureaza competitia . Nici nu mai stii cine a fost mai bun sau pe cine l-au ''franat '' aia de la boxe. X(
Sorin87
26 Mar 2013, 08:50
ma enerveaza iarna asta si zapada ca nu se termina odata :-(
ghost90
27 Mar 2013, 15:02
http://youtu.be/QaTjtyJc28w?t=1s
Nu ca mai vreau sa dezgrop mortii, dar..
MikkaelWolfganger
27 Mar 2013, 16:02
Ma enerveaza mafia caminelor.Mafia asta este peste tot:de la administratia caminului, la facultate,pana la asociatiile de studenti...daca ai banutul esti servit pe oriunde te-ai duce si se gaseste loc si pentru tine.De obicei toata treaba asta e pe spinarea alora ce se chinuie ca prostii sa invete,sa munceasca,cei cu cazuri sociale si tot asa.
Ce este si mai frustrant este ca iti si rad in fata si ti-o zic de la obraz ca nu ai ce sa le faci....Si ne mai si mint ca invatamantul din Romania este foarte bun...
PS:m-am enervat cand am mai descoperit un "incordat" care sta pe neve pe la mine prin camin.
charles
28 Mar 2013, 00:40
Apropo de asta^, aşteptam acu' cîţiva ani, să mă cazez. Prin preajmă şi decanul de la "litere" cu odrasla proaspăt boboc. "Vai, domnu' decan, se poate aşa ceva, dvs să staţi la rînd cu toţi..." La care, cu prestanţă și modestie deopotrivă, replică "Doamnă, am venit doar în calitate de tată, aştept!" Am vrut să-i fac o bere, da' nici de aia n-aveam bani :P
MikkaelWolfganger
28 Mar 2013, 01:29
Iti zic eu intamplare tragicomica.
Inainte sa ma repartizeze la camin, a trebuit sa depun niste acte.Eu fiind si caz social a trebuit sa aduc si o caruta de adeverinte, declaratii pe proprie raspundere etc..Eu sunt din familie monoparentala ,trecut pe numele mamei(mama nefiind casatorita cu tata, tatal neplatind pensie alimentara) si trebuia sa aduc doar o declaratie pe proprie raspundere prin care sa specifice ca nu primesc venituri.Eh...cand am ajuns la facultate, am dat de niste destepti de la ASG, care nu aveau chef sa imi ia in considerare dosarul social din diverse cauze....Initial, mi-au cerut certificat de deces.Le-am explicat o juma' de ora ca tatal nu a murit.Apoi au vrut act doveditor de divort.De unde act doveditor, daca nu au fost casatoriti?Iar munca de convingere o juma' de ora.Apoi au vrut sa fac o declaratie pe proprie raspundere ca nici eu si nici mama nu primim niciun fel de venit din parte tatalui.Aveam declaratia mamei, dar ei o doreau si pe a mea(eu deja avand o alta declaratie in care se specifica ca nu primesc venit de nicaieri).Iar munca de convingere ca am deja o declaratie si ca se specifica clar acolo nu am niciun venit.Nu...ei voiau inca o declaratie prin care sa specifice exclusiv ca nu primesce bani de la tata.
I-am intrebat daca pot sa le trimit declaratia prin fax, de acasa(mai aveam o zi pana la incheierea depunerii de dosare).Nu se putea.Facultatea nu are fax :-O :| .I-am intrebat daca dosarul se accepta si asa...Se accepta, dar are toate sansele sa fie respins :|.
Urmare.... Era sambata...am alergat vreo 1 jumate prin Buc dupa un notar.Ia-l de unde nu-i.Pui de notar nu era prin buc in toiul verii si sambata.Toata lumea in vacanta sau la tara.M-am intors peste baieti...i-am luat iar la intrebari...se poate, nu se poate....Nu erau de inteles.Am depus dosarul asa cum era si am zis ca mai fac un drum pe la Buc luni si poate-poate rezolv ceva la telefon cu sefa lor.Pana la urma am reusit sa o scot la capat cu sefa lor prin tel, care mi-a spus nonsalant ca nu mai era nevoie de niciun act si ca isi cere scuze pentru confuzia creat.Asta dupa ce mi-am muncit toti nervii si am stat cu pieptul incordat aproape 3 zile ca nu-mi iau uratii astia in considerare dosarul si ca raman fara de camin.
PS:si tot era sa raman fara camin...dar asta e alta poveste si mai spectaculoasa ca asta.
mikkael...
la capitolul asta s-au inventat cateva chestiute numite atentii :D gen un jacobs , lavazza, sau orice alt pachet de cafea in vid, sau 1 sticla de vin, sau daca ai pe acasa inca nedesfacuta , o sticla de uischean.. :D
Sau tupeu , amenitari bine formate si 2-3 pumni in masa.
MikkaelWolfganger
28 Mar 2013, 20:19
iiii...stie ca nu sunt tocmai cel mai impunator om de pe planeta :)).Anyway, nu prea imi place sa rezolv lucurile,nici cu amenintarile(desi intr-un final am recurs si la astea) si nici cu "uischianu'".Vorba 'ceea :Eu ce mai beau?
Stii ce am constat la sfarsit dupa toata tevatura asta?Ca altii au patit-o si mai rau :))
stiu mikkael ce zici... si te cunosc si personal si stiu despre ce vb.
dar cu vorba buna si fara atentii... risti sa astepti mult si bine, sau in cel mai rau caz sa nu fi luat in seama...
bremen1980
16 Apr 2013, 18:47
Duminica la TVR2 rula un film la care am inceput dar am avut apoi ceva de facut si a trebuit sa-l abandonez . Era vorba de '' Seful sectorului suflete '' din 1967 cu Irina Petrescu , Radu Beligan si Toma Caragiu . Am sperat ca o sa-l gasesc pe youtube sau pe torenti dar nu e de gasit pe nicaieri X(
Parea o comedie romantica moralizatoare cu o Irina Petrescu tanjind sa fie salvata din ghearele arivistului Toma Caragiu . Si cine n-ar fi vrut s-o salveze in 1967 pe Irina Petrescu :"> ??? Radu Beligan in mod sigur .
In program scrie ca o sa-l dea din nou luni dimineata. Deci daca ai timp...
bremen1980
19 Apr 2013, 18:35
Vad ca a venit caldura si a scazut activitatea pe forum :-S . Soare + stevie / urzici / loboda/spanac = fotosinteza ???? :-/ . Scade tonusul intelectual dar hormonii incep sa topaie semn ca excesul de energie e directionat spre ''partile de jos '' ale corpului . ''Sa va simteti bine '' dar sa nu uitati ca dupa .... vaduvele negre sunt infometate .
MikkaelWolfganger
19 Apr 2013, 19:30
Ma enerveaza terbil toate organizatiile studentesti si toate formele astea de organizare din facultati.Este destul de ciudat, dar in ultima vreme au devenit din ce in ce mai dubioasa.Lumea se duce acolo cu un scop precis.Sa parvina.Nu se duc sa imbunatateasca invatamantul, nu se duc sa faca lumea mai buna, nu se duc sa ajute pe cineva.Nu!Se duc sau sa ajunga politicieni sau sa ia note mai bune sau pentru a beneficia de cine stie ce mici avantaje.Rar este cazul cand vreun student mai idealist se duce acolo sa incerce sa schimbe ceva....
MariaMona
19 Apr 2013, 21:09
Ma enerveaza terbil toate organizatiile studentesti si toate formele astea de organizare din facultati.Este destul de ciudat, dar in ultima vreme au devenit din ce in ce mai dubioasa.Lumea se duce acolo cu un scop precis.Sa parvina.Nu se duc sa imbunatateasca invatamantul, nu se duc sa faca lumea mai buna, nu se duc sa ajute pe cineva.Nu!Se duc sau sa ajunga politicieni sau sa ia note mai bune sau pentru a beneficia de cine stie ce mici avantaje.Rar este cazul cand vreun student mai idealist se duce acolo sa incerce sa schimbe ceva....
Chestia asta nu se intampla in ultima vreme, ci de multi ani...
Vad ca a venit caldura si a scazut activitatea pe forum :-S . Soare + stevie / urzici / loboda/spanac = fotosinteza ???? :-/ . Scade tonusul intelectual dar hormonii incep sa topaie semn ca excesul de energie e directionat spre ''partile de jos '' ale corpului . ''Sa va simteti bine '' dar sa nu uitati ca dupa .... vaduvele negre sunt infometate .
ca de obicei, Bremen este foarte distractiv. iti multumesc! ai readus buna dispozitie unei truditoare de rand in slujba binelui public si al raului "de sus". aproape ca mi-a trecut supararea pe cifrele 2 si 3 (mai).
p.s. mai infometate decat vaduvele negre sunt amantele parasite.
MikkaelWolfganger
19 Apr 2013, 21:31
Chestia asta nu se intampla in ultima vreme, ci de multi ani...
Probabil ca se intampla de foarte mult timp.Habar n-am.Eu acum am intrat in contact cu fenomenul la nivel universitar(am mai dat de chestii asemanatoare si la liceu).Ceea ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult este ipocrizia lor.Imi bombardeaza grupurile de la facultate/camin/specializare/universitate cu tot felul de mesaje de tipizate: un invatamant curat sau ce vrei sa se schimbe.Pun acolo un chestionar, 2 fraze si imi dau dupa aia lectii de moralitate si sacrificiu :((.La mine la facultate organizatia de studenti se ocupa doar cu organizarea de petreceri si...atat.Eu nu i-am vazut facand altceva.Plus ca aia care fac toata munca de jos astea sunt niste amarati, fara conexiuni suficiente, aserviti unor baieti/fete mai rasariti/e.
Vai de mama lui de invatamant.De as fi ministru al educatiei as interzice tampeniile astea...8->
giulaveka
19 Apr 2013, 23:39
Ma amuza , cum se enerveaza cel care intra in vorba cu mine , ma obliga sa vorbesc cu el pentru ca apoi ,dupa ce nu au priceput nimic , sa se retraga ca un las sub fusta mamichii (probabil), dar asa su o aparenta demnitate , gen ti-am tras-o eu , ca si cand ei are ultimul cuvant ., sau vreun cuvant :)).Ceva de genul eu ii zic hai la revedere pa ca destul mi-am pierdut timpul cu tine , oricum nu intelegi nimic , si el raspunde , hai la ravedere pa te-am blocat ,, crezand poate ca m-a dat gata , ca ma tavalesc de durere:)) Ca la grupa mica. Prea multa invidie , frustrare si ... prostie pe acest site.Cum tin la silueta ,nu vreau sa mai rad de mesajele care sigur vor veni cat de curand de la ipochimen , vorba Rodicai Ojog Brasoveanu pentru ca el nu poate sta linistit , el trebuie sa se agite , sa scociorasca , sa scoata mizeria , sa o improaste.Eu nu stiu sa blochez dar stiu sa sterg .:))
Twinsen
20 Apr 2013, 02:28
Vai de mama lui de invatamant.De as fi ministru al educatiei as interzice tampeniile astea...8->
"Tampeniile" astea sunt parte din viata reala, ar fi bine sa te obisnuiesti sa iei contact cu ele. Ca adult, destul de rar o sa auzi adevarul din gura cuiva, atunci cand sunt interese la mijloc. Ca sa nu mai vorbim ca realitatea e foarte complexa, atunci cand cercetezi cauzalitatea. Fiecare face ce crede ca e bine si simtul tau moral personal nu e absolut. Tu vrei sa interzici organizatiile studentesti, alti ar vrea sa interzica orice religie in afara de a lor, unii vor sa interzica pornografia, altii ar vrea monarhie si tot asa. Gandeste-te la societatea umana ca rezultanta a enorm de multe constiinte, fiecare foarte complexa. Sa te simti moral ca nu esti "prefacut" ca cei din organizatiile alea poate fi o expresie a ceea ce esti tu cu adevarat, dar din punct de vedere intelectual e un nivel destul de superficial de a privi lucrurile.
MikkaelWolfganger
20 Apr 2013, 08:56
"Tampeniile" astea sunt parte din viata reala, ar fi bine sa te obisnuiesti sa iei contact cu ele. Ca adult, destul de rar o sa auzi adevarul din gura cuiva, atunci cand sunt interese la mijloc. Ca sa nu mai vorbim ca realitatea e foarte complexa, atunci cand cercetezi cauzalitatea. Fiecare face ce crede ca e bine si simtul tau moral personal nu e absolut. Tu vrei sa interzici organizatiile studentesti, alti ar vrea sa interzica orice religie in afara de a lor, unii vor sa interzica pornografia, altii ar vrea monarhie si tot asa. Gandeste-te la societatea umana ca rezultanta a enorm de multe constiinte, fiecare foarte complexa. Sa te simti moral ca nu esti "prefacut" ca cei din organizatiile alea poate fi o expresie a ceea ce esti tu cu adevarat, dar din punct de vedere intelectual e un nivel destul de superficial de a privi lucrurile.
Nu e vorba de obisnuinta.De obicei lucrurile astea trec pe langa mine si ma afecteaza extrem de putin.Simtul meu moral poate nu este infailibil, dar cu siguranta exista cateva norme general valabile care determina in oarecare masura ce e aia moralitate.
Am cam exagerat cu desfiintare si tu ai generalizat grupa mare :)).Nu prea ma intereseaza ce faca tipii aia acolo la organizatii, dar per total ma enerveaza laudarosenia si ipocrizia lor.De simtit moral, hmm, e destul de greu.Daca e sa ma intrebi pe mine nimeni nu este moral.Fiecare dintre noi a calcat pe bec, fie cu un deget, fie cu toata talpa.
ma enerveaza ingrozitor persoanele care palavragesc si spun, la randul lor, ca-i enerveaza lucruri sau fapte care nu le afecteaza integritatea propriei persoane. de ce fac asta? probabil,din lipsa de altceva cu care sa-si umple timpul disponibil sau din emfaza.
copila_satanista
29 May 2013, 14:40
1. Sa vezi o musca in camera, sa o pierzi din vedere si sa devii un prizonier paranoic in propria ta casa.
2. Sa auzi izbituri si trantituri, in timp ce esti in dus si sa-ti imaginezi ca este un hot cu care va trebuie sa te lupti ud si-n fundul gol.
3. Cand te gandesti ca ai gasit un loc de parcare, dar in timp ce te intorci descoperi ca o motocicleta, un Matiz sau alta piticanie, a ocupat deja spatial tau.
4. Cand stranutul refuza sa iasa si tu arati ca un ratat cu fata schimonosita.
5. Sa astepti sa auzi de o persoana in special si sa fii bombardat cu telefoane si mesaje de la toata lumea, in afara de acea persoana.
6. Cum se simte saptamana: Luuuuuuuuuuuuuuuuuuuni, Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarti, Miiiiiiiiiiiiiiiiiiiercuuuuuuriii, Joiiiiiiiiiiiiiiii, ViSaDu.
7. Te uiti in jurul tau. Nu e nimeni prin preajma. Te besesti. In maximum 3 secunde, cineva vine fix in perimetrul tau de gaze.
8. Sa-ti verifici contul in banca dupa o noapte de betie.
9. Cand iti incalzesti mancarea la cuptorul cu microunde si frige pe toate marginile, dar nu si in mijloc.
10. Cand colegul de banca stie raspunsul, in timpul examenului, dar se preface ca nu poate sa te ajute.
11. Cand colegii spun ca nu au invatat nimic si iau note mari, iar tu iei 4.
12. Cand cineva imprastie minciuni despre tine si daca te aperi, nu faci decat sa pari si mai vinovat, dar sa nu te aperi pare de asemenea dubios.
13. Sa fii platit si sa stii de dinainte ca banii se vor duce pe facturi.
14. Sa intri intr-o masina parcata in toiul verii.
15. Cand pretul litrului de benzina este mai mare decat nota de la restanta.
16. Cand cineva (de la o distanta mai mare de 10 metri) iti tine usa, obligandu-te sa te grabesti.
17. Momentul umilitor cand realizezi ca ai gresit, in mijlocul unei certi.
18. Sa te trezesti inaintea alarmei cu cateva minute.
19. Acea zi in care te imbraci superb si nu e nimeni prin preajma.
20. Cand trebuie sa te comporti ca un idiot si sa te asiguri ca cei de la McDonald (sau alt fast food) ti-au luat comanda buna.
21. Senzatia de arsura la inima, respect de sine inexistent care apare la 5- 10 minute dupa ce ai mancat mancarea fast food comandata.
sursa (http://nuaisacrezi.ro/21-de-senzatii-si-situatii-pe-care-toata-lumea-le-uraste/#.UaX2nNKBkZk)
bremen1980
30 May 2013, 11:13
1. Sa vezi o musca in camera, sa o pierzi din vedere si sa devii un prizonier paranoic in propria ta casa.
2. Sa auzi izbituri si trantituri, in timp ce esti in dus si sa-ti imaginezi ca este un hot cu care va trebuie sa te lupti ud si-n fundul gol.
3. Cand te gandesti ca ai gasit un loc de parcare, dar in timp ce te intorci descoperi ca o motocicleta, un Matiz sau alta piticanie, a ocupat deja spatial tau.
4. Cand stranutul refuza sa iasa si tu arati ca un ratat cu fata schimonosita.
5. Sa astepti sa auzi de o persoana in special si sa fii bombardat cu telefoane si mesaje de la toata lumea, in afara de acea persoana.
6. Cum se simte saptamana: Luuuuuuuuuuuuuuuuuuuni, Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarti, Miiiiiiiiiiiiiiiiiiiercuuuuuuriii, Joiiiiiiiiiiiiiiii, ViSaDu.
7. Te uiti in jurul tau. Nu e nimeni prin preajma. Te besesti. In maximum 3 secunde, cineva vine fix in perimetrul tau de gaze.
8. Sa-ti verifici contul in banca dupa o noapte de betie.
9. Cand iti incalzesti mancarea la cuptorul cu microunde si frige pe toate marginile, dar nu si in mijloc.
10. Cand colegul de banca stie raspunsul, in timpul examenului, dar se preface ca nu poate sa te ajute.
11. Cand colegii spun ca nu au invatat nimic si iau note mari, iar tu iei 4.
12. Cand cineva imprastie minciuni despre tine si daca te aperi, nu faci decat sa pari si mai vinovat, dar sa nu te aperi pare de asemenea dubios.
13. Sa fii platit si sa stii de dinainte ca banii se vor duce pe facturi.
14. Sa intri intr-o masina parcata in toiul verii.
15. Cand pretul litrului de benzina este mai mare decat nota de la restanta.
16. Cand cineva (de la o distanta mai mare de 10 metri) iti tine usa, obligandu-te sa te grabesti.
17. Momentul umilitor cand realizezi ca ai gresit, in mijlocul unei certi.
18. Sa te trezesti inaintea alarmei cu cateva minute.
19. Acea zi in care te imbraci superb si nu e nimeni prin preajma.
20. Cand trebuie sa te comporti ca un idiot si sa te asiguri ca cei de la McDonald (sau alt fast food) ti-au luat comanda buna.
21. Senzatia de arsura la inima, respect de sine inexistent care apare la 5- 10 minute dupa ce ai mancat mancarea fast food comandata.
sursa (http://nuaisacrezi.ro/21-de-senzatii-si-situatii-pe-care-toata-lumea-le-uraste/#.UaX2nNKBkZk)
Sa le adaptez pe unele :
1.Sa-l lasi pe tantar sa te suga dar nemernicul doar sa te bazaie ca nebunul .
4 . Sa stranuti cu muci si sa ai si spectatori
6,10 ,11. Raman asa cum sunt
18 . Sa te trezeasca vezica cu o ora inainte de alarma si sa nu mai poti adormi
19 . Iubeam sa le fac asta colegelor .Ma faceam ca nu e nimic neobisnuit la ele chiar daca se vopseau albastru , se radeau in cap sau tocmai slabisera 20 kg . Efectul era garantat : fierbeau >:)
bremen1980
02 Jun 2013, 13:35
Dupa luni bune si dupa ce se uitau toti chioras la mine , am scapat de lana argonautilor. M-am tuns :">
Eram vineri pe scaunul frizeritei si tanti incepuse sa ma epileze . In frizerie era o plasma la care rula cu sonorul la maxim o emisiune de pe Kanal D sau Antena 1. Cand au inceput aia in emisinue sa inceapa obisnuitele barfe despre vedetele noatre ( A. Marin , Gabriela Cristea si alte exemplare ) toata lumea din frizerie era ochi si urechi . Chiar si frizerita mea mai mult era cu ochii pe televizor ,insa cu un briciul intro mana . Ma uitam si eu dar nu la tebelizor ci la mainile frizeritei care ma prelucra . Nu am totusi decat doua urechi si inca mai am nevoie de ele. Totul s-a terminat insa cu bine si am iesit din frizerie mai informat , mai frumos ( :P ) si cu chef de viata . Dupa ce am scapat intreg si ca sa sarbatoresc ''salvarea mea'' , am inceput sa sparg niste bani si mi-am cumparat o inghetata . De 2 lei . B-)
aia de pe facebook care :
-poze cu sticle de cola, care au pe eticheta diverse mesaje de impartit cola.
-cand ploua... hop status cum ca ploua
-persoanele care ma invita la jocuri ( am zeci de joculete blocate si am bifat sa nu mai primesc de la anumiti useri , dar parca se inmultesc )
-aia de distribuie poze de pe 9gag, mesajul tradus in romana.
-aia de intra rar si cand intra distribuie toate vechiturile de acum 2-3 saptamani
-nu mai suport poza aia cu duffy duck, cu mesaju ala : " la dracu e luni "
-te taguiesc in calendaru lor , sau care iau diverse poze animate si taguiesc persoanele acolo.
-adauga persoane necunoscute ( am cam 25 de useri care au dat friend request si nu stiu cine sunt )
MikkaelWolfganger
05 Jun 2013, 11:02
Zi ca te enerveaza facebook-ul in general :)).Pe mine ma enerveaza campania de la coca-cola.Nu stiu de ce, dar toata chestia asta cu numele pe mine ma dispera in ultimul hal.E penibil sa stai o jumate de ora la Mega Image sa cauti o sticla care sa aiba pe eticheta numele Costel.Plus ca se ajunge la conflict de interese cand sunt 2 Costei si doar o cola personalizata.
bremen1980
05 Jun 2013, 11:12
Zi ca te enerveaza facebook-ul in general :)).Pe mine ma enerveaza campania de la coca-cola.Nu stiu de ce, dar toata chestia asta cu numele pe mine ma dispera in ultimul hal.E penibil sa stai o jumate de ora la Mega Image sa cauti o sticla care sa aiba pe eticheta numele Costel.Plus ca se ajunge la conflict de interese cand sunt 2 Costei si doar o cola personalizata.
Stai sa vezi ce spume faceau niste angajati din Carrefour care aranjau sticlele .Nu gaseau unele nume iar din altele aveau prea multe
nu ma enerveaza facebookul. ma enerveaza anumiti utilizatori.
un nene destept a spus despre facebook ca " este un mare gay parade in care toata lumea cerseste , intr-un mod mai mult sau mai putin strident , atentie.
MikkaelWolfganger
06 Jun 2013, 19:26
Ca ne place sau nu, facebook-ul este principalul mod de comunicare pe internet si este foarte util atat pentru partea de entertainment, cat si pentru partea de munca, scoala etc.Mie la facultate,spre exemplu, profesorii imi transmit prin facebook majoritatea informatiilor,notelor,plus ca printr-o singura apasare de add mi se inlesneste foarte mult comunicarea cu ei.Oricum grupurile si chat-ul facebook au luat de mult timp locul yahoo groups si yahoo mess.
Mie la facultate,spre exemplu, profesorii imi transmit prin facebook majoritatea informatiilor,notelor
oups! pana si carnetele de student au cazut in desuetitudine din cauza domnului facebuk?
ce ti-e si cu profesorimea moderna,dom'le! in curand se vor desfasura si cursurile tot pe vestitul site de socializare. dar de ce sa se mai deplaseze oamenii in salile de cursuri? pot lucra de acasa, stand in sezlongul din balcon.
si cand te gandesti ca aveam specimene turbate la facultate, care nu te primeau la examen fara blestematul de carnetel.
MikkaelWolfganger
06 Jun 2013, 22:38
ce ti-e si cu profesorimea moderna,dom'le!
Ai fi surprinsa sa vezi ca nu numai cei mai tineri dintre profesori procedeaza asa :).Oricum este destul in regula.Te scuteste de o caruta de alergatura, mai ales in zilele cand ai programate examenele unele dupa altele.Plus ca daca exista vreo problema in ceea ce priveste nota sau orice altceva nu trebuie sa stai sa alergi dupa profesor(cum am facut eu azi, dar asta e alta poveste), ci poti pur si simplu sa ii dai un amarat de mesaj, sa ii zici care e problema si totul se poate rezolva rapid si fara stres inutil.
Later edit:
si cand te gandesti ca aveam specimene turbate la facultate, care nu te primeau la examen fara blestematul de carnetel.
Tehnologia a evoluat, specimenele au ramas aceleasi!
ghost90
07 Jun 2013, 07:13
Mie la facultate,spre exemplu, profesorii imi transmit prin facebook majoritatea informatiilor,notelor,plus ca printr-o singura apasare de add mi se inlesneste foarte mult comunicarea cu ei.
Si daca io nu am feisbuc, nu imi mai aflu nota sa inteleg.Sau incep sa sun colegi sau profesori in fiecare zi sa vad daca am trecut sau nu.Mie imi place ca treburile sa se faca old school, cu note afisate la catedra si cu carnetul de student la tine la orice examen.
sincer sa fiu, faza cu notele si examenele pe facebook nu am mai auzit-o.
pe vremea mea, aveam un grup pe yahoo.
dar deh... netu a evoluat se pare
sincer sa fiu, faza cu notele si examenele pe facebook nu am mai auzit-o.
sa ne imaginam cum ar fi sa ne cunoastem profesorii numai la petrecerea de absolvire.
MikkaelWolfganger
07 Jun 2013, 13:25
Evident ca lucrurile se desfasoara si old school.Notele se afiseaza si la facultate,dar e bine ca te scutesc pe tine de alergatura suplimentara.
Inteligenta manipulare , fa-l pe om sa stea `reacu acas` sa nu se mai deplaseze sa faca rost de mancare , note , bani. Lumea evolueaza pe dos.
MikkaelWolfganger
07 Jun 2013, 23:35
Aia era!Ma manipuleaza sa nu ma duc sa imi iau notele :)).In curand o sa ma manipuleze sa nu ma mai duc nici pe la seminarii (la cursuri deja au reusit).Sunt un produs al sistemului! :((.
Chiar nu inteleg ce atata soc si jale.Parca ar fi apocalipsa educatiei in Romania.Sa fim seriosi, nu dam online examenele(nu ca ar fi o idee rea).Aflam doar niste amarate de note in timpi mai rapizi.Pana la urma tot trebuie sa te duci la facultate, poate nu la cursuri, dar seminariile cu siguranta nu trebuie sa le ratezi, daca mai vrei sa stai si la anu' pe acolo.
Eu nu ma refeream neaparat la note , spuneam si eu asa. Tot progresul tehnologic il aduce pe om la regres. Poate o sa ajungem sa nu mai gandim , gasim noi un aparat cu "i" in fata care sa faca asta pt noi.
Malombra
08 Jun 2013, 16:39
reivan, o veche zicală spune că cererea creează oferta, deşi e jumătate de adevăr acolo. cererea e rareori spontană, e creată ea însăşi pentru o ofertă deja existentă sau în curs de producţie. dar pînă să ajungem în vremurile post-apocaliptice ale i-thinker-ului, poţi exersa, ca să consolidezi anumite nevoi bune :D
http://img713.imageshack.us/img713/1286/tumblrmk2smqdxwx1rlzfo2.jpg
Federico
08 Jun 2013, 20:54
cererea e rareori spontană, e creată ea însăşi pentru o ofertă deja existentă sau în curs de producţie.
Adorno? :"> X_X
Glumesc (dar e adevarat; chiar am citit recent ceva cvasi-identic iesit de sub penitza tipului acum juma de secol)
Federico
08 Jun 2013, 20:59
Uite, despre asta era vorba, mai exact: Industria culturii se deosebește în mod radical de așa ceva. În toate sectoarele sale sînt fabricate, mai mult sau mai puțin programatic, produse croite pentru consumul de masă, care determină, în mare măsură, acest consum.
De aici: http://idea.ro/revista/?q=ro/node/40&articol=310
Mersi, Charles. Mi-am adus aminte de el recent si l-am printat afara si l-am "studiat" temeinic, ca anul trecut nu intelesesem nimic din el, si mi se pare de-a dreptul chilly cum si-a conservat actualitatea.
chuckyfan
10 Jun 2013, 10:18
Am susţinut azi proba orală la română. Pe cât de fericit eram azi dimineaţă, pe atât de nervos sunt acum. Încep:
1) Suntem păziţi ca nişte deţinuţi: 3 poliţişti pe hol, aparent fără simţul umorului.
2) Era să fiu dat afară pentru că n-am purtat uniforma şcolii. Ce plm e asta? Eram relaxat, m-am apucat de schiţat idei, vine directoarea şi se apucă să ţipe la mine că n-am uniformă. În momentul ăla m-am pierdut şi n-am mai ştiut nimic. Noroc că mi-a mai venit câte o idee la prezentare şi am reuşit s-o expun liber. Sper să iau avansat.
Acum trebuie să port iar cămaşă la competenţele digitale:)) ... directoare proastă, sistem de caca.
pai luasi macar nota mare?
cat despre faza cu uniforma... asta e comunism. sa ii zici ceva de bine cand scapi de exeamene da?
chuckyfan
10 Jun 2013, 10:35
asta încă nu ştiu, vă zic când se afişează. sincer nu prea mă interesează cât am luat pentru că competenţele astea-s degeaba. adică, la engleză trebuie să iau b2, sau cât e maximul pentru că s-ar putea să-mi fie de ajutor.
eu cand am dat bacu la oral mi s-a zis nota pe loc.
sincer sa fiu nu am habar cum e acum, competente... atestate...etc... b2? :-?
MikkaelWolfganger
10 Jun 2013, 11:26
Competentele astea se dau cu profesorii tai si sansa sa nu iti dea calificativ de avansat sunt aproape nule.Eu cel putin cand am dat anul trecut chestiile astea, n-am stiut o iota din textul ala pe care trebuia sa il comentez si am luat experimentat.
Oricum valoreaza nimic toate competentele astea.Sunt puse doar sa mai incurce din timpul elevilor.Nu te intreaba nimeni de ele, nici macar de cele lingvistice sau cele informatice.Trebuie doar sa faci act de prezenta.Ai grija ce faci la scris, ca acolo e scandalul mare!
Nu prea e comunism.Pana la urma nu poti sa te duci la scoala in izmene ca totusi e o institutie care cere o anumita conduita, nu?Nici cu uniformele nu-s de acord ,dar o decenta in alegerea unor haine nu e deloc rea.Si asta cu decenta ar trebui inceputa de la profesori sau, mai precis, de la profesoare. :D
On topic:Ma enerveza Lana del Rey si armata ei de fane.Poate ca la inceput parea ceva deosebit, dar acum se pierde in vulgaritati si siroposenii retardate.Plus ca am dat si de niste live-uri de-ale ei si mi-am mai schimbat parerea despre minunatele ei calitati vocale.
MikkaelWolfganger
10 Jun 2013, 11:31
eu cand am dat bacu la oral mi s-a zis nota pe loc.
sincer sa fiu nu am habar cum e acum, competente... atestate...etc... b2? :-?
E simplu.B si A-urile sunt pentru limba straina.A1-varza, A2-aproape varza, B1-binisor, B2-esti un adevarat maestru al limbii engleze
La romana si informatica e pe modelul:experimentat, avansat, mediu si insuficient(cred?).Practic chestiile aste nu se pot pica.
Pe vremea ta era durere cu bacul.Pe atunci se dadeau tomuri de invatat si parca rigorile erau altele.Acum orice nataflet ar trebui sa fie in stare sa ia BAC-ul si uite ca totusi nu prea se intampla asta. :(
chuckyfan
10 Jun 2013, 12:02
Nu prea e comunism.Pana la urma nu poti sa te duci la scoala in izmene ca totusi e o institutie care cere o anumita conduita, nu?Nici cu uniformele nu-s de acord ,dar o decenta in alegerea unor haine nu e deloc rea.Si asta cu decenta ar trebui inceputa de la profesori sau, mai precis, de la profesoare. :D
Da, dar n-am fost în izmene. Am avut blugi negri şi un tricou negru cu Led Zeppelin. Nimic indecent, nu? Nu "era" draci pe el, erau versurile de la Stairway to Heaven.
E simplu.B si A-urile sunt pentru limba straina.A1-varza, A2-aproape varza, B1-binisor, B2-esti un adevarat maestru al limbii engleze
=)) Am ras de calificarile astea, in loc sa incurajezi omul ca a capatat un calificativ de incepator, il faci varza. Mai sunt si C1, C2, astia scriu carti.
Da, dar n-am fost în izmene. Am avut blugi negri şi un tricou negru cu Led Zeppelin. Nimic indecent, nu? Nu "era" draci pe el, erau versurile de la Stairway to Heaven.
Chestia pe care trebuie sa o extragi din intamplarea asta e urmatoarea: acum ai dat un examen, dar dupa liceu si facultate o sa dai interviuri pentru job. La unele joburi bine platite tinuta decenta (avocatii, bancile, anumite multinationale) e obligatorie si la interviu, si la locul de munca. La altele, cum sunt eu - programator, nu prea. Dar oricum nu mi-as permite sa ma duc la interviu imbracat ca un rocker la concert nici daca ar fi firma de apartament de scara de bloc. Trebuie sa las o impresie placuta si prin faptul cum sunt imbracat la interviu, o tinuta neutra.
Dar chestiile astea se vor regla de la sine, parcursul firesc (am exemple cu colege de liceu) e sa fii rocker si punker intre 17-20 de ani si corporatist de la 27 la 30 si ceva de ani, cu imbracamintea de rigoare in ambele cazuri.
MikkaelWolfganger
10 Jun 2013, 13:38
Apropos de tinuta la facultate.La examenele orale trebuie in general sa ai o tinuta impecabila.Camasa alba este imperios necesara.Nici nu ai habar cat poate sa conteaza aspectul tau exterior la o examinare cu un profesor.In rest subscriu la ce a spus varu, poti sa fii rocker sau ce vrei tu in timpul liber, insa cand te duci sa dai un examen de anvergura BAC-ului trebuie sa ai o oarecare prestanta, prestanta care vine si din felul in care te imbraci.:)
Stiu ca si eu am avut ceva probleme de felul asta, dar m-a rezolvat mama rapid cu cateva palme dupa ceafa :))
Asta cu tinuta eu nu o s-o inteleg. Atat timp cat nu e strident e ok , daca pe un avocat nu-l strange cravata de gat nu poate sa-si faca treaba bine? tre` sa doarma oamenii in pantofi de lac ?
La unele joburi bine platite tinuta decenta (avocatii, bancile, anumite multinationale) e obligatorie si la interviu, si la locul de munca. La altele, cum sunt eu - programator, nu prea.
nu mi-e clar ce-ai vrut sa spui cu fraza asta, varu: ca programatorii nu sunt platiti bine, sau ca poti merge la serviciu si-n pantaloni scurti, fiindca stai ascuns intr-o camera blindata?
L.E. la mine tinuta este obligatorie. n-o respect fiindca ar fi monotonia prea mare.
La unele joburi bine platite tinuta decenta (avocatii, bancile, anumite multinationale) e obligatorie si la interviu, si la locul de munca. La altele, cum sunt eu - programator, nu prea.
nu mi-e clar ce-ai vrut sa spui cu fraza asta, varu: ca programatorii nu sunt platiti bine, sau ca poti merge la serviciu si-n pantaloni scurti, fiindca stai ascuns intr-o camera blindata?
L.E. la mine tinuta este obligatorie. n-o respect fiindca ar fi monotonia prea mare.
In general programatorii sunt platiti peste media celorlalte meserii de pe piata, dar nu asta am vrut sa spun cu fraza aia. Da, exista programatori care pot veni la serviciu in pantaloni scurti pentru ca stau ascunsi in camere blindate. Sau daca nu blindate, oricum securizate. Eu am avut experienta din asta in care m-am dus la un interviu tehnic imbracat in pantaloni de stofa si camasa si aia care imi luau interviu erau in bermude si tricou. Si mediul civilizat, securizat, aseptic, de multinationala. Asa a fost mediul, jobul ala.
Daca esti programator si lucrezi intr-o banca ti se cam impune (tacit) sa fii imbracat gigel ca ceilalti angajati ai bancii. Depinde de loc, la programatori e mai flexibil, se poate accepta mai usor ca in alte meserii unul care vine la interviu in echipament de rocker, daca se stie ca jobul lui va fi unul de sobolan antisocial in fata unui calculator in camere ce n-au interactiune cu restul lumii venite pe la vreun ghiseu. :))
Dar avocatul cred ca trebuie sa aiba abilitati de business-man, pe langa serviciile oferite el ofera si imagine, prestanta. Avocatii imbracati ca pizza-delivery-boys poate ca sunt stridenti. Zic si eu fara sa ma pricep prea mult la avocati.
varu, tu ca programator, iei contact des cu oameni din afara fiermei tale? mergi la intruniri de business? si daca ai merge presupun ca ai lua niste haine adecvate. dar daca nu ai nevoie. stai all day long in fata unui monitor, sau 2 monitoare.. consider ca nu ai nevoie.
eu de cand lucrez la locul de munca actual... am incetat sa mai port negru. tin minte ca in trecut avea numai tricouri cu trupe, nu concepeam sa ies pe strada fara tricou cu diversa trupa.... dar in 4 ani de zile am inceput sa am numai tinute casual. :D cred ca am 2 ani de cand nu am mai purtat bocanci.
Malombra
10 Jun 2013, 18:03
cererea e rareori spontană, e creată ea însăşi pentru o ofertă deja existentă sau în curs de producţie.
Adorno? :"> X_X
mai rău. un job de juma de an în marketing. don't ask :| . jobul acela m-a îndepărtat definitiv de supermarket, de tendinţele pieţei şi de "spune-mi cum te îmbraci, ca să-ţi spun cine eşti". şi m-a făcut să relizez că războiul acela cu tancuri şi bombe e doar climaxul a ceea ce se întîmplă zi de zi după pereţii lumii paşnice.
varu, tu ca programator, iei contact des cu oameni din afara fiermei tale? mergi la intruniri de business? si daca ai merge presupun ca ai lua niste haine adecvate. dar daca nu ai nevoie. stai all day long in fata unui monitor, sau 2 monitoare.. consider ca nu ai nevoie.
Exact. Asta ziceam si eu.
eu de cand lucrez la locul de munca actual... am incetat sa mai port negru. tin minte ca in trecut avea numai tricouri cu trupe, nu concepeam sa ies pe strada fara tricou cu diversa trupa.... dar in 4 ani de zile am inceput sa am numai tinute casual. :D cred ca am 2 ani de cand nu am mai purtat bocanci.
Am fost in ambele situatii de-a lungul vietii. Si all day long in fata monitorului (imbracat cum am eu chef, cu tricou cu ce logo vreau eu) si in deplasari de serviciu pe la diversi clienti (pantaloni de stofa si camasa ca asa se imbraca lumea pe acolo).
Cum spuneam, ca programator asta nu e o chestie esentiala. Dar cand te duci la interviu e bine sa adopti o tinuta neutra pentru ca nu stii ce se afla de partea cealalta a fileului. Si in definitiv cred ca problema se reduce la ”cine de cine are nevoie si ce valori promoveaza”. Daca tu ai nevoie de ei si ei impun un set de valori in ceea ce priveste codul vestimentar la care tin mult, trebuie sa te conformezi. Daca ei au nevoie de tine si sunt interesati de cat de genial programator esti si nu ii intereseaza cum te imbraci ca tu o sa lucrezi la calculator si n-o sa dai ochii cu vreun client scrobit, e posibil sa treaca peste aspectul asta la interviu.
Dar de obicei in viata prima varianta (ca tu sa vrei la ei) e mult mai des intalnita.
Twinsen
10 Jun 2013, 19:42
Eu la cinci (pana acum) joburi de programator n-am mers niciodata atlfel decat in blugi si tricou (iarna cu ceva peste :)) ). Cred ca prima si singura data cand am purtat un costum in scopuri profesionale a fost la primul interviu. It all went downhill from there. :P
Si da, stiu firme care obliga programatorii sa aibe diverse coduri vestimentare. Le evit.
sigalia
10 Jun 2013, 19:42
[QUOTE.Si asta cu decenta ar trebui inceputa de la profesori sau, mai precis, de la profesoare. :D
.[/QUOTE]
Poate tu ai fost mai norocos si ai avut (si) profesoare "indecente".
Mie mi se pare ca mediul didactic e unul din cele mai deprimante si sub acest aspect :(
Decenta da,dar la noi mult prea multi profi sunt o tristete din toate punctele de vedere.Un profesor tre' sa aiba nu doar "medota", ci si suflet,carisma,empatie pentru elevi si ...un look prietenos .
Eu ,de pilda,pentru ca-mi admiram peste poate proafa de mate(care era o mare doamna,toti o sorbeam la ore) ma straduiam sa fac fata integralelor.
chuckyfan
10 Jun 2013, 20:00
suntem la topicul de nervi, nu? nu contează, eu iubesc integralele. poate şi din cauză că-s M2:->
sigalia
10 Jun 2013, 20:11
Eu la cinci (pana acum) joburi de programator n-am mers niciodata atlfel decat in blugi si tricou (iarna cu ceva peste :)) ). Cred ca prima si singura data cand am purtat un costum in scopuri profesionale a fost la primul interviu. It all went downhill from there. :P
Si da, stiu firme care obliga programatorii sa aibe diverse coduri vestimentare. Le evit.
Aici iti dau dreptate.Un anume grad de independenta fata de norme indica un raport confortabil cu propria persoana.
Daca as fi la HR/selectie de personal as cerceta asta la candidati.
Selectiile astea dupa "sablon" ne pricopsesc pe multi cu specialisti "doxati" dar care ( uneori ) in plan uman sunt adevarate dezastre. Si cum nu suntem masini lucratoare,distractia e pe masura.
MikkaelWolfganger
10 Jun 2013, 20:55
:"> Se poate sa fi avut eu bafta de profesoare hot.Tin minte vreo 2-3 mai tinerele, care nu numai ca veneau cu niste decolteuri(suflet mult, se intelege) de eram toti...=P~ , dar mai si tineau la glumele dubioase venite din parte unor colegi mai tupeisti.Se pare,insa ca eu nu am prins apogeul.Seriile ce au venit dupa mine au prins niste profesoare...\m/ .
Un profesor tre' sa aiba nu doar "medota", ci si suflet,carisma,empatie pentru elevi si ...un look prietenos .
Evident ca trebuie sa aiba toate aceste calitati, dar look-ul trebuie sa fie doar prietenos.Nu stiu cat respect poate impune o tipa care aterizeaza pe tocuri de o palma,cu decolteu generos si fuste cat mai scurte.Acum, doar stiti limbajul sugubat al elevului roman...
sigalia
10 Jun 2013, 21:24
:"> Se poate sa fi avut eu bafta de profesoare hot.Tin minte vreo 2-3 mai tinerele, care nu numai ca veneau cu niste decolteuri(suflet mult, se intelege) de eram toti...=P~ , dar mai si tineau la glumele dubioase venite din parte unor colegi mai tupeisti.Se pare,insa ca eu nu am prins apogeul.Seriile ce au venit dupa mine au prins niste profesoare...\m/ .
Un profesor tre' sa aiba nu doar "medota", ci si suflet,carisma,empatie pentru elevi si ...un look prietenos .
Evident ca trebuie sa aiba toate aceste calitati, dar look-ul trebuie sa fie doar prietenos.Nu stiu cat respect poate impune o tipa care aterizeaza pe tocuri de o palma,cu decolteu generos si fuste cat mai scurte.Acum, doar stiti limbajul sugubat al elevului roman...
Ai fi bun de inspector sef sau macar de director de liceu - ai face o militarie cu personalul didactic feminin !:))
Ai perfecta dreptate in ce spui,insa eu cred ca situatia descrisa de tine nu este una reprezentativa,general valabila in scolile noastre,ci mai degraba un "simptom de Capitala/oras mare ".
eu consider ca a te imbraca adecvat pentru serviciu este o chestiune de educatie si dorinta de a te simti confortabil in limite decente, desigur. atunci cand tinuta ne este impusa de rigorile regulamentului de ordine interioara, suntem obligati sa purtam anumite haine (care ne plac, sau nu),dar n-avem incotro daca este obligatoriu. dealtfel, este esential sa pastrezi cumva un echilibru intre a purta ceva extravagant, caraghios si total nepotrivit cu ceea ce prestezi si a purta haine care nu se potrivesc cu fizicul si personalitatea, doar pentru a respecta regulile sociale generale, sau ale unui grup restrans. exista firme private care pun mare pret pe imagine si ca atare, tinuta angajatilor este si ea inclusa in aceasta imagine. pe mine nu m-ar deranja sa mi se impuna o anumita linie vestimentara la serviciu, atata timp cat, acele haine, se potrivesc cu mediul in care prestez acel serviciu. altfel, mi se pare absolut o mare tampenie ca, in baza unei libertati individuale conferite de democratie, un medic sa intre in sala de operatie in geaca de motociclist, avocatul sa apara la procese in pantaloni de plaja si papuci, iar salvamontistul, sa escaladeze muntii in costum Armani.
M-am razgandit.
Uitati tot ce am scris de-a lungul paginii asteia.
Sunt un conformist trist desprins de realitate.
Daca un judecator CCR poate ajunge in fata presedintelui Romaniei in camasa de noapte, eu promit ca sa ma duc la toate interviurile din viitor doar in pampersi si tricou cu ”De puta madre 69” :D
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/942823_557064841012604_104149402_n.jpg
MikkaelWolfganger
10 Jun 2013, 21:35
Ai perfecta dreptate in ce spui,insa eu cred ca situatia descrisa de tine nu este una reprezentativa,general valabila in scolile noastre,ci mai degraba un "simptom de Capitala/oras mare ".
Nu inteleg la ce te referi:).Liceul de care vorbesc este situat in maretul oras Costesti din Arges(populatie 7000 locuitori).Cred ca reversa este mai degraba valabila, de altfel.
M-am razgandit.
Uitati tot ce am scris de-a lungul paginii asteia.
Sunt un conformist trist desprins de realitate.
Daca un judecator CCR poate ajunge in fata presedintelui Romaniei in camasa de noapte, eu promit ca sa ma duc la toate interviurile din viitor doar in pampersi si tricou cu ”De puta madre 69” :D
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/942823_557064841012604_104149402_n.jpg
ha ha ha
in timp ce scriam mesajul, ma uitam cu coada ochiului chiar la respectiva ceremonie.
uiti, varu, se pare, in ce tara traim si ce persoane au ajuns in functii publice inalte. doamna cu pricina, a considerat ca, tinuta ei,va deveni un model si pentru alte femei de "cariera". atata vreme cat nimeni n-o poate "atinge", face exact ceea ce i se permite: sa-si etaleze prostia, fara sa-si dea seama cat de caraghioasa este etaland-o.
norocul nostru ca exista in Romania si femei destepte si rafinate. merita sa ne mandrim cu ele. merita sa le admiram.
Delia Velculescu este reprezentanta FMI in Cipru. desigur, are un salariu potrivit cu functia. si sunt sigura ca, este si pe masura performantelor ei profesionale.
2343
comparand cele doua imagini, efectiv, m-am ingrozit.
Nu stiu, nu comentez competentele profesionale ale doamnei ce s-a imbracat ca printesa din ”Razboiul stelelor”. Cu un asemenea CV si cu o carte publicata de Humanitas presupun ca are ceva de spus in domeniul in care lucreaza:
http://www.humanitas.ro/iulia-motoc
Dar asta nu o scuteste de ridicolul in care s-a expus singura.
Discutia de pe pagina anterioara era adecvarea imbracamintei in anumite situatii ce tin de job. Mie mi se pare oripilant dpdv stilistic sa te prezinti asa in conjunctura aia. Si nu sunt un expert in ale modei. Si isi merita toate mistourile. Atat.
Dar asta nu o scuteste de ridicolul in care s-a expus singura.
Discutia de pe pagina anterioara era adecvarea imbracamintei in anumite situatii ce tin de job. Mie mi se pare oripilant dpdv stilistic sa te prezinti asa in conjunctura aia. Si nu sunt un expert in ale modei. Si isi merita toate mistourile. Atat.
mistourile sunt o reactie la asemenea aparitie hilara, insa pe mine m-a ingrozit gandindu-ma ca o persoana care indrazneste sa apara public imbracata asa, intr-o asemenea conjunctura, are probleme serioase de comportament. ori, chestia asta anuleaza orice alte calitati profesionale.
un om care are puterea de a lua decizii care privesc viata si libertatea altor oameni, ar trebui sa aiba cel putin bunul simt de evita sa arate public ca sufera cu capu'. eu, cel putin, privind imaginea de mai sus, necunoscand priceperea doamnei in infaptuirea vreunui act de justitie, raman clar cu impresia ca vad o persoana cu probleme psihice. si m-a ingrozit ideea ca ori n-a putut sa-si dea seama de acest ridicol in care s-a expus singura, asa cum bine ai spus si tu, sau, si mai grav, era perfect constienta de asta si nu i-a pasat.
nonconformismul vestimentar este o forma de a ne defini personalitatea. nu sunt impotriva lui, dar nici nu-l gasesc potrivit in toate situatiile. asemenea postura nu este comparabila cu aceea in care apare un artist, pe scena. este una oficiala si chiar daca cei care se ocupa de imaginea ta publica, te sfatuiesc sa porti asemenea tinuta, tot ar trebui sa-ti dai singur(a) seama, ca nu se potriveste.
ma enerveaza tare ingrozitor isteria cu numele pe cola! azi am vazut si tricou cu : imparte o cola cu mine :(
ma enerveaza tare ingrozitor isteria cu numele pe cola! azi am vazut si tricou cu : imparte o cola cu mine :(
poti renunta la cola. ramai doar cu Coca.
good one... de aia beau pepsi :P
sigalia
11 Jun 2013, 11:54
Nu inteleg la ce te referi:).Liceul de care vorbesc este situat in maretul oras Costesti din Arges(populatie 7000 locuitori).Cred ca reversa este mai degraba valabila, de altfel.
Ce mica-i lumea ! Stiu frumoasele plaiuri argesene( inclusiv Costestiul).
Ceea ce incercam eu sa zic este ca - in scolile noastre atmosfera mi se pare mai degraba trista si apasatoare decat "user friendly";profesoarele "indecente"( pe care sa nu intelegi ca le sustin) sunt minoritare,si poate de aia usor agresive ( ma asteptam sa fie mai active in urban /dar iata ca emanciparea se misca repede)
Profii au un aer rigid ,ponosit si vesnic nemultumit, incercand inclusiv printr-un look serios sa se delimiteze si sa sanctioneze o generatie cu care nu prea gaseste un limbaj comun si de care ,in destule privinte se simt complet depasiti. Altfel zis mediul ( atitudine +mentalitate+look+....) nu e prea stimulativ pentru nici una din parti.Asta per general / ca in cele cateva 2,3 licee bune dintr-un oras mare poate mai sunt si sperante de mai bine. :-/
bremen1980
12 Jun 2013, 11:08
Ma enerveaza mostenitorii unor celebritati culturale care incearca sa stoarca tot ce pot din operele cu care s-au trezit in brate. Fata lui Ionesco , Mitzura Arghezi si altii . E normal sa primeasca o suma de bani asa cum prevedea legii dar nu e frumos cand impiedica din meschinaria lor difuzarea operei mostenite . Fata lui Ionesco stiu ca facea figuri si impiedica piesele tatalui sa fie jucate in Romania.
Vad ca si mostenitorii lui Petre Tutea se naravesc la cascaval si fac figuri . Bine, pentru mine Petre Tutea a fost mereu supraevaluat in calitatea lui de filozof . Poate fi numit si filozof daca ne gandim la Socrate si la primii lui discipoli /advresari care stateau la un paharel si discutau despre marile adevaruri ale vietii . Daca insa ne gandim la marii filozofi care construiau sisteme ametitoare si datatoare de dureri de cap ,Petre Tutea nu prea se califica . In plus sa mai traduci din ''opera '' lui pasunista mi se pare o piedere de timp /bani . Sunt satui aia din Europa de marii lor ganditori si nu cred ca mai au timp de pierdut cu goangele noastre nationale. Ce sa faci insa daca noi suntem obsedati de '' imaginea noastra in strainatate '' ??? Trebuie sa stie tot europeanu' de Eminescu , Creanga , Tutea .s.a.
Eu cred ca ar trebui tradus Pavel Corut si asa ar avea aia o imagine adecvata despre noi . >:)
http://www.realitatea.net/unicul-mostenitor-al-lui-petre-tutea-l-a-dat-in-judecata-pe-seful-icr-iasi_1202560.html
chuckyfan
25 Jun 2013, 14:32
mâine poate dau proba orală la engleză din justin bieber.
astăzi, la scris, s-au mulţumit cu twilight X(
oare ce proastă a făcut subiectul? ori au crezut că aşa luăm calificative mai mari?
bremen1980
26 Jun 2013, 19:56
Ce penibili suntem in fata unei tragedii mai ales daca sunt si televiziunile de fata . Toti par ca vor sa se hranesca cu mortii intrun act asemanator canibalismului ritual. Cadavrele sunt trecute din mana in mana , sfartecate si apoi devorate = tribul si-a depasit pseudocriza si supravietuirea lui este asigurata .Urmeaza betia generala si eventualele orgii pentru ca unde e moarte trebuie sa fie si sex .
Dupa ce parintii au dat spaga doctorilor -ai avut dreptul sa te nasti . In caz ca nu te-au incurcat la maternitate ajungi acasa si esti luat in primire de rudele curiose care te imbaloseaza . La scoala te inghesuie cu alti copii cu apucaturi de delincventi si-ti baga pe gat toata tocana patriotica presupus culturala .Nu poti scapa nicaieri de parerile lor gata contrafacute despre orice : dragoste , sex , religie , moarte . Cum incerci sa iesi un pic din turma cum se uita chioras la tine si te urechiaza. In caz ca mori (se mai intampla :( ) sunt si ei acolo dandu-si cu parerea despre tine , jelindu-se , zgariindu-ti cosciugul cu unghiile lor .
Ma refer aici nu la cei care tin la tine si a caror apropiere conteza ci tocmai la cei care te sufoca from cradle to grave . Nu vor oamenii astia sa te lase in pace nici cand esti oale si ulcele . Au toti acelasi discurs dulceag si aceeasi broboada la gura : '' A fost un om bun / Pacat de el ca era tanar / Asa vecin n-o sa mai am /O mare pierdere , s.a ''
In toata lamentatia asta apar si camerele televiziunilor si toarna drojdie in tot aluatul asta de minciuni . Ipocrizia nu mai poate fi localizata si se extinde apoi la nivel national /continental / planetar . Batistele normale nu mai sunt de ajuns cand toata lumea plange . E nevoie de steaguri tricolore intinse pe hectare intregi.
@bremen
rezonez
M-a mai enervat ceva, inainte ca basculanta de patriotism sa se verse in Romania, o stire cum ca unui copil ii fusese retezata mana de avocata Camatarilor care vorbea la telefon in masina, o gusata care putea doar cand ii vedeam imaginea pe ecran. Povestea a avut insa un final fericit pentru ca mana i-a fost atasata si isi poate folosi degetele. De fiecare data cand traversez o intersectie vad ca maimutele cu volan in mana se cred destul de evoluate incat sa si vorbeasca la telefon. Toti niste oameni de afaceri probabil cu niste urgente. De fiecare data, ma opresc si ma enervez cand va ca majoritatea covarsitoare vorbeste la telefon cand traverseaza intersectia.
Maimutelor, nu mai vorbiti la telefon cand conduceti !!!!!!!!!
Daca tot dedicam zile intregi unui accident ce ar fi sa dedicam acelasi timp si pentru viitorul Romaniei si noii constitutii si sa existe o dezbatere pe fata fara aceleasi fete cumparate pe fostii bani ai lui Ceausescu ? Ar trebui sa existe doliu national in fiecare zi, doliu din cauza dezinteresului aratat fata de cei care conduc si lipsa unei presiuni coerente asupra jegosilor care joaca roluri dramatice la televizor in timp ce se pregatesc sa violeze intreaga tara in viitorul apropiat. Cei care au murit nu mai simt nimic iar cei care traiesc ar trebui sa ii urmeze daca tot nu au de gand sa simta ceva, macar indignare ca sunt ignorati.
Ma refer aici nu la cei care tin la tine si a caror apropiere conteza ci tocmai la cei care te sufoca from cradle to grave . Nu vor oamenii astia sa te lase in pace nici cand esti oale si ulcele . Au toti acelasi discurs dulceag si aceeasi broboada la gura : '' A fost un om bun / Pacat de el ca era tanar / Asa vecin n-o sa mai am /O mare pierdere , s.a ''
ah,cat ne place spectacolul si mai ales, cat ne place sa profitam de iesirea la rampa intr-un moment atat de bun!
pe mine m-a nedumerit un pic contradictia pe tema doliului national si a compasiunii sau a nepasarii. ca si cum oamenii aceia, daca mergeau intr-o excursie, "au gasit ce-au cautat". parca ai n-ar fi demni de compasiune, fiindca nu sunt niste amarati demni de mila publica,ci erau niste imbuibati a caror singura vina era ca si-au permis financiar sa-si plateasca biletul catre moarte.
este tragic ceea ce s-a intamplat. un accident grav,datorat unui om care a facut o manevra gresita.
toata suflarea medicala din Romania este cu sufletul la gura de parca s-a intamplat un cataclism. normal, daca nu vrem sa fim scosi la tabla. notele bune se iau atunci cand ridici mana sus si raspunzi. agonia unui sistem medical dezastruos se mai prelungeste o secunda sau un minut,profitind de nenorocirea unora, care, nefiind eroi de razboi, sunt transformati ingenios, in eroi ai unui show de televiziune.
redy, sunt de acord cu tine in privinta soferilor care vb la telefon in timp ce conduc... parca e si lege , daca te prinde primesti amenda sau ceva de genu.
dar ai omis soferii care nu semnalizeaza sau care deschid portiera cand stationeaza si nu se uita in oglinda retrovizoare. de cand s-a facut frumos afara, de fix 2 ori era sa iau o portiera , pt ca, oglinda e degeaba...
Sorin87
29 Jun 2013, 08:28
ma enerveaza ca nu pot sa imi iau bicicleta dorita :-(
Namaste
12 Jul 2013, 16:55
Ma enerveaza socializarea artificiala si fortata. De exemplu, vine Mihaita - situatie reala, nume real (so sue me) -, un baietel cu care ma jucam cand eram de-o schioapa, acum barbat in toata firea, sa ma intrebe ce mai fac. Habar n-am care ar fi raspunsul acceptabil. Cum adica ce mai fac, in conditiile in care nu ne-am vazut de 20 de ani? :-?
l.e. reclamele.
optiunea "inchide" ori lipseste:
http://i.imgur.com/YLzSIL3.jpg
ori nu functioneaza:
http://i.imgur.com/g2uSSkL.png
reclamele.
Eu folosesc Firefox ca browser si exista un plugin AdBlock care iti blocheaza toate reclamele astea si iti incarca pagina curata, fara pop-upuri si alte dracii.
Eu nu vad nicio reclama dupa posturi cum am mai auzit ca va plangeti.
Kriss_Kringle
12 Jul 2013, 18:05
Cam asa ceva mi se intampla mie cand dau de colegi de generala pe care nu i-am mai vazut de 10 ani.Unii se schimba mult in perioada asta,in timp ce altii mai putin.Mai conteaza si daca te intelegeai bine cu ei,ca sa fie un minim de interes despre soarta lor intr-o posibila discutie,dar dupa 20 de ani poti sa zici ca ti-e complet straina persoana respectiva.
De curand imi daduse add pe Facebook o fata cu care am fost coleg de clasa si de banca pana in clasa a 4a.Imi parea cunoscuta,dar n-am stiut de unde s-o iau,asa ca i-am trimis mesaj daca ne cunoastem si m-a lamurit.A ramas in lista de "prieteni",insa la urmatoarea curatenie cred ca dispare. :))
P.S: Exista AdBlock si pentru Chrome si functioneaza la mine.N-am mai avut probleme cu reclamele pe cinemagia sau in alte parti datorita lui.
MariaMona
12 Jul 2013, 18:06
reclamele.
Eu folosesc Firefox ca browser si exista un plugin AdBlock care iti blocheaza toate reclamele astea si iti incarca pagina curata, fara pop-upuri si alte dracii.
Eu nu vad nicio reclama dupa posturi cum am mai auzit ca va plangeti.
Merge si in Chrome AdBlock.
Pe mine ma enerveaza "prietenii"care imi spun "M-am suparat pe tine" si cand ii intrebi de ce iti spun ca ar trebui sa stii de ce...
Namaste
12 Jul 2013, 18:44
AdBlock
Da, stiu. Si eu il folosesc, doar ca acum scriu de pe alt laptop.
Oricum, problemele ar trebui rezolvate, nu?
MM, cati ani au prietenii tai? :)) Si...sigur sunt femei, nu? Numai noi facem asa. :D
La capitolul "tehnicalitati" ma enerveaza ingrozitor la forumul cinemagiei SPAM-ul asta perpetuu de creare de noi topicuri de catre boti. Chiar nu se poate rezolva defel problema?
Namaste
12 Jul 2013, 20:38
S-ar putea bloca ip-urile sau clasele de ip-uri, nu? Doar ca n-ar fi o solutie prea eficienta pe termen lung. Singura optiune viabila ar fi intrebarea de verificare pentru noile conturi.
Mi-e greu sa cred ca site-ul n-are admini priceputi care sa poata rezolva imediat problema...or fi prea ocupati sa alerge dupa contracte de publicitate.
MariaMona
12 Jul 2013, 22:12
AdBlock
Da, stiu. Si eu il folosesc, doar ca acum scriu de pe alt laptop.
Oricum, problemele ar trebui rezolvate, nu?
MM, cati ani au prietenii tai? :)) Si...sigur sunt femei, nu? Numai noi facem asa. :D
Sigur sunt femei, iar ultima la care ma refer are varsta mea - 36 de ani... Adica WTF?? Suntem copii de 10 ani?! Chestia e ca in ultimul timp s-a intamplat asa de des cu unele tipe ca m-am decis sa nu mai imi pese... Adica prietenii mei adevarati ii am si ii stiu de zeci de ani, de ce sa imi bat capul cu oameni redusi doar pentru ca stam pe aceasi strada sau ca avem copii la aceasi gradinita. Dar tot ma enerveaza pe moment si dupa aia incerc sa aplanez niste conflicte inexistente, dar chiar ca I've had enough! Basta.
chuckyfan
13 Jul 2013, 20:10
idioţii care nu şi-au luat bacul. de ce? simplu. dovedeşte că trăim într-o ţară de analfabţi cocalari.
să-mi bag piciorul, când am văzut ce specimene am cu mine în sală ( la limba română ) îmi venea să mă dau cu capul de bancă. tona de gel în cap, cămăşi roz şi freze asimetrice + bronz de solar X(
dafuq is wrong with this country?
idioţii care nu şi-au luat bacul. de ce? simplu. dovedeşte că trăim într-o ţară de analfabţi cocalari.
să-mi bag piciorul, când am văzut ce specimene am cu mine în sală ( la limba română ) îmi venea să mă dau cu capul de bancă. tona de gel în cap, cămăşi roz şi freze asimetrice + bronz de solar X(
Google te ajuta: http://www.realitatea.net/fsli-un-profesor-din-romania-castiga-pe-luna-cat-un-cadru-didactic-din-luxemburg-in-patru-ore_1218466.html :D
Cati de la voi din clasa nu au facut meditatii ?
Iar daca crezi ca banul si salariul nu are nici o legatura, o sa iesi din facultate nepregatit pentru piata neagra si mizeriile care se intampla in domeniul privat. Lasa grija de tara si pune mana sa inveti ceva util in timpul facultatii pentru ca la facultate e pierdere de vreme intr-o mare proportie.
Suntem o tara cu printzipuri inalte si potential dar sistemul e de rahat si se schimba de la an la an. Cata pasiune ai pune cand esti platit ca un maturator de strada ? Nu prea mult. Cu pasiunea nu iti iei casa, nu cresti un copil si nu mai pui bani deoparte. Nu s-au nascut romanii mai prosti ca altii doar ca la noi cei care ar putea sa faca o schimbare se muta catre alte domenii care pot aduce mai multi bani.
PS: Bine ca nu traiesti aici: http://www.guardian.co.uk/culture/2013/jul/13/eddie-izzard-syrian-children-refugee-camp Se poate mai rau decat tara asta jegoasa. Se poate si mai bine bineinteles dar nu se ajunge acolo cu salariile actuale din sistemul de invatamant si medical.
chuckyfan
13 Jul 2013, 20:47
eu şi încă doi colegi. restul toţi au luat meditaţii şi unii şi-au luat bacul cu notă mai mică decât noi, ăştia fără meditaţii. sistemul ca sistemul, dar pe elev îl tâmpesc alţi factori "externi", cum ar fi mass-media. toţi vor să-şi ia ferrari şi câte-o bombă sexy / fotbalist.
cam asta spune tot ce ar trebui să scriu eu în următoarele 20 de rânduri:
http://www.piticigratis.com/2013/07/cateva-adevaruri-pentru-elevi-despre-bac-profesori-si-facultate/
Da, sunt niste pasaje adevarate dar majoritatea sunt cele care probabil rezoneaza cu un public de liceu dar luand in considerare tot ce este in afara scolii, lucruri pe care nimeni nu le poate schimba, scoala si sistemul de invatamant este singura variabila care se poate schimba.
Sunt parinti prosti, parinti destepti, parinti indiferenti, parinti preocupati. Nu ai ce sa faci si nu e de datoria statului sa repare orice deviatia de la un curs care il poate ajuta pe copil.
Nu sunt de acord cu partea in legatura cu profesorii decat ca rezultat al unui sistem de rahat si nu ca un rezultat al unei rea vointe. Invatamanul nu atrage oameni care vor sa te rupa la picioare ci atrage pe cine este dispus sa fie platit mizerabil, astfel se face selectia si da, apar oameni dezinteresati. Respectivul crede ca ridicarea de umeri ajuta cumva in discutia pentru un sistem mai bun. Nu face decat sa arate cu degetul si cam atat. Am avut profesori de rahat iar lucru asta trebuie schimbat. Respectivul doar se plange ca o tata in fata portii si da sfaturi de pe genunchi.
Ai grija ce pareri le preiei ca ale tale si incearca intotdeauna sa vezi si cealalta parte a discutiei si daca nu o gasesti inseamna ca nu te-ai gandit destul sau ca e prea devreme. Momentan poate este suficient ce spune Costica ala. Ma scuzi daca uitandu-ma la site-ul respectiv si continutul lui nu mi se pare altceva o incercare de umor de gradinitia si daca ar exista un motiv pentru care lumea ar trebui sa faca mai multa scoala ar fi sa nu ajunga ca respectivul.
MariaMona
13 Jul 2013, 22:24
what about our future (http://lucianmindruta.com/2013/07/09/generatia-care-ar-trebui-sa-dea-socoteala/)
Dupa vreo 5-6 paragrafe vine vorba si de bac. Mie interesante mi se par comentariile. Adevarul e ca e foaarte grav ce se intampla cu bacul si e o chestie ce pe mine ma pune pe ganduri...
Bine, la scoala unde merge fiica-mea si unde vor merge si celelalte doua in Timisoara, la Lenau, rezultatele din ultimii ani sunt peste 95% admisi - inainte nu prea m-am uitat dar tot e unul din liceele bune din oras. Eu sper ca ale mele sa ia bacul peste 9 ani si fara meditatii sau cel mult la mate sa ia cateva luni cum am luat eu in 94. Dar asta e cazul familiei mele...
Grav e ca cei care azi si anul trecut nu au luat bacul sunt generatia de maine. Si daca doar asta avem, suntem in deep shit. O sa ma duc inapoi in Germania, mama ei, ca aici se pare ca e tot mai rau.... SI poate fiicele mele vor da Abiturul si vor lua 1! :) (nota maxima din DE)
Eu nu inteleg la cate materii s-a dat BAC-ul anul asta. Vad 3 materii din care se face media. BAC din 3 materii pe care-l pica jumatate dintre elevi? Gizas, e groasa rau.
Toata lumea aici e dupa blocurile gri ? :D Nu are nimeni o ruda pe la tara ceva ? Sa vezi acolo mediu propice invatatului, nu prin orase. A fost cineva prin sudul Romaniei sau spre mare ? Exista doua Romanii, una de la sate si una de la orase si singura solutie pentru a avea un rezultat pozitiv nu este ridicarea de ziduri ci contribuirea catre zonele care au nevoie cu planuri locale si nu parculete sau piscine, cum s-a intampla sub comanda capitanului de nava si a curvei sale blonde. Dezvoltarea Romaniei din parti. Daca organele ce tin de fiscalitate se vor uita atent catre Timisoara si Cluj, jumatatea din firmele care activeaza acolo lucreaza prin sustragerea de la taxare, in modul cum isi platesc angajatii. Marele boom al programatorilor romani este o semi-minciuna pe care o accepta toti ca sa nu creasca numarul de somaj. In schimb respectivii arunca cu voturi spre evazionistii de la PDL ca apoi in raspuns, cei care nu au nimic sa voteze PSD. Un joc de tampiti cu un final incert. Deocamdata unii s-au ars. Poate raman arsi si vor disparea si cei care acum se fac ca muncesc in timp ce mentin la putere latraii regimului anterior care, surpize, fac parte din sistemul juridic, cel mai corupt sistem din Romania si care are si banii sa o dovedeasca ca o poveste de succes. Notarita lui Baselu e femeie de succes pana la urma. Nimeni nu are insa o problema cu asta deci e in regula.
http://stirileprotv.ro/bacalaureat/rezultate-bacalaureat-2013-edu-ro-rezultate-pe-judete-si-promovabilitate-harta-interactiva.html
Se pare ca a fost mai bine anul asta decat anul trecut, in general.
Fatalitatea asta insa nu mi se pare ca are baze reale pentru ca fiecare traieste un bula lui unde el este cel mai competent si altii sunt mai prosti. Cand a fost ultima oara cand cineva a spus ca el merita mai putin ? Niciodata. Deocamdata suntem sclavi ai externalizarii muncii din Europa. Cand nu o sa fim competitivi se vor muta in alta parte sau se vor asigura ca cei de aici de pe plantatie sa accepte situatia actuala ca sa isi mentina costurile mici, asta fiind is argumentul "formatiei de dreapta" care vrea sa se formeze cu aceasi jegosi dar cu alte nume.
Revenind la subiect:
Mi-am adus aminte de ceva. De 1 Iunie la McDonalds, un bunic isi invata progenitura cum sa taie coada si nu schita ca l-ar deranja ca nepotul lui incercase anterior sa mai taie coada la 3 cozi diferite.
Ce o sa vina nu stiu, dar cu siguranta ce a fost inainte nu-a fost un proiect asa reusit, chiar poate cu BAC-ul trecut sau ce era atunci.
Sa ridicam stacheta
Omu' asta cred ca stie ce spune. Depsre BAC (http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/antrenorul-olimpicilor-internationali-la-matematica-bacalaureatul-ar-trebui-desfiintat-305150-pagina1.html#top_articol)
bremen1980
26 Jul 2013, 10:57
Dupa un milion de ani am prins si eu stirile aseara pe ProTv . M-a mirat prima stire care a fost tratata indelungat : vizita lui Gerard Butler in Romania .Dupa vreo 10 minute de urmarit ''aventurile '' acestui mare actor de mana a doua si a capritei lui negre ( Madalina Ghencea) , am aflat ceva si despre accidentul feroviar din Spania . Nu putea sa lipseasca traditionalul '' din fericire printre morti /raniti nu s-a aflat nciun roman '' .
Am aflat ca ProTV-ul nu mai este bagat moca in grila si se pregateste sa negocieze in forta cu cablistii pentru o suma detul de maricica . Vrei ProTv -platesti . La asa programe si filme , eu nu prea vreau sa platesc . Mai bine ma lipsesc . E destul de bun si Digi 24 si nici nu risc sa-mi rup gatul urmarind caprite cu glezne fine pe stanci ( finaciare ) ametitoare .
Check-in freaks. Pe cine intereseaza ca ai fost tu la bodega X-ulescu acum 10 minute si ca ai ajuns la bodega Y-ulescu acum 2 minute.
bremen1980
02 Aug 2013, 20:13
Forumul cinemagiei a devenit un fel de alimentara comunista . Intra lumea , vede ca nu e carne in carlige si pleaca injurand . Probabil ca fiind vara , a trecut lumea pe fructe si legume dorind sa scape de kilogramele in plus . Dieta de vara cu pepene , porumb fiert si cat mai putine semipreparate si carnuri .
Forumul cinemagiei a devenit un fel de alimentara comunista . Intra lumea , vede ca nu e carne in carlige si pleaca injurand . Probabil ca fiind vara , a trecut lumea pe fructe si legume dorind sa scape de kilogramele in plus . Dieta de vara cu pepene , porumb fiert si cat mai putine semipreparate si carnuri .
Oricum pe forumul asta is momentan mai multe muste, salmonela si alte bacterii neplacute decat orice fel de proteine. Cred ca intru in silenzio stampa.
(mira-m-as ca cineva de la tehnic sa plece urechea la ironia mea deloc subtila)
Sorin.V
05 Aug 2013, 10:13
Ma enerveaza faptul ca unii oameni se plang ca nu au, dar nu fac nimic pentru a-si schimba starea in care se afla si ii influenteaza negativ si pe altii. :(
bremen1980
05 Aug 2013, 10:29
Oricum pe forumul asta is momentan mai multe muste, salmonela si alte bacterii neplacute decat orice fel de proteine. Cred ca intru in silenzio stampa.
Vine in curand toamna si tulburelu' o sa dezlege limbile .:P
Twinsen
06 Aug 2013, 13:50
Daca te referi la mesajele postate de boti, Stefan mi-a spus azi ca a vorbit la tehnic sa introduca o metoda de blocare a lor. Sa speram ca se rezolva curand.
anaemona
06 Aug 2013, 16:11
Twinsen, sa intelegem ca dupa 6 luni sau mai mult de cind mesajele astea axfisiaza site-ul in sfirsit au reusit sa-i deranjeze si pe cei din conducerea Cinemagiei? =))
Sau poate pentru ca s-a plins bremen :-?
Twinsen
06 Aug 2013, 17:39
Asta va trebui sa intrebi conducerea Cinemagiei. :) Eu i-am scris pur si simplu un mesaj privat lui Stefan si mi-a raspuns ca a vorbit la tehnic.
Mie mi se pare ca daca vrem ceva rezonabil, e bine sa cerem direct de la persoanele care ne pot ajuta, nu sa presupunem ca o sa afle de pe vreun thread de pe forum. De preferinta pe un ton politicos si eventual oferind sugestii sau ajutorul nostru, pentru ca pana la urma Cinemagia ne e oferita benevol.
nu sa presupunem ca o sa afle de pe vreun thread de pe forum.
Au aflat de cand a inceput. Atunci nu s-a putut face nimic, dar, cine stie, poate acum iese ceva.
anaemona
07 Aug 2013, 02:20
Ma enerveaza ca oamenii isi pierd simtul umorului pe zi ce trece.
MikkaelWolfganger
07 Aug 2013, 13:36
Momentan sunt enervat ingrozitor de un tigan care forjeaza cu muzica specifica etiniei, boxele biblionetului in care ma chinui sa mai misc ceva pentru facultate.X(
bremen1980
17 Aug 2013, 22:27
Ce se intampla cu $hiturile in vara asta ??? Lipsesc cu desavarsire si simt ca e neplacut sa nu -ti ramana un refren idiot in cap dupa o vara intreaga .Anul trecut il aveam pe ala care nu dormea,era Lana Del Rey ,erau si aia cu Se Te Pego, cu Cip Ciririp .
Twinsen
17 Aug 2013, 22:42
Perfeeeect
Fara tineeeeeee
Mi-e mai bineeeeeeeeee
Am timp si pentru mineeeeeeeeee
:|
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.